Egy zseniális film: A vizsga
2011. november 11. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Egy zseniális film: A vizsga

  Már félve ülök be magyar filmre, mert már sokszor volt hányingerem egy-egy film után. Szerencsére végre egy pozitív csalódásról tudok beszámolni: A vizsga című film szerintem zseniális.

 Az alapötlet is figyelemreméltó: úgy mutatja be az '56 utáni megtorlás korszakát, hogy egy ávós vizsgáztatásának történetét meséli el. A forgatókönyv fordulatos, folyamatosan visz előre a történet, nem tudhatod már senkiről, hogy éppen kivel van. Mindenki konspirál. Ahogy ez szerintem annyira jellemző is lehetett arra a korszakra, ahol senki se bízhatott senkiben, főleg az ávósok nem bízhattak egymásban, és mindenki mindenkinek a megfigyelője és megfigyeltje is volt egyben. Mivel a film legnagyobb erőssége a forgatókönyv, leírom a forgatókönyvíró nevét, hogy mindenki megjegyezze: Köbli Norbert.

 A film nem akar szájba rágni. Nem mondja ki, hogy az ávós undorító, a forradalmár jó. Nem minősít és nem sért, csak mesél. Emberi az egész, még akkor is, ha az egyik legembertelenebb szervezetben játszódik. Lehetne persze kicsit filmesebb, színesebb, de ahhoz sok pénz kéne. De a megvalósítás egyébként nagyon igényes, korabeli busz, bútor és utcarészlet. 

  Kulka Jánost én sajnos azonosítottam a szomszédokbeli szerepével, ezért mindig nagyon nehéz elvonatkoztatnom a karakterétől, de jó színész ő és hiteles ávós. A rendező, Bergendy Péter kitett magáért, bár a brutális jeleneteknél (például a tenyérégetős vallatásnál) szerintem próbálta tompítani a jelenet súlyát. Direkt kerülte, hogy nehéz film legyen, ami egyszerre előnye és hátránya.

  A főszereplő, Nagy Zsolt egy aranyos figura (nem akarod elhinni, hogy így nézett ki egy ávós). Kedvencem Scherer Péter volt, aki egy hátulról támadó, szürke másodikat alakít. A nő: Hámori Gabriella, tényleg nő. Őt például nem túl hitelesen verik meg (a moziban nem érzed, hogy nagyon rossz lenne neki, a művér pedig nagyon művér), de abszurd, hogy a karácsonyfa alatt fekszik véresen és ez jó. Azt elfelejtettem mondani, hogy az egész történet karácsonykor játszódik. Ávósok karácsonya.

 Szóval nézzétek meg! Sajnos kevés helyen játsszák, és csak művészmozikban, pedig szerintem bőven beférne a plázákba, hiszen egy izgalmas, pörgős krimi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr433366015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robinzon Kurzor 2011.11.13. 15:33:24

@Dr. Zerge: "Nem értem."

Nyilván.

Mondjuk azért vicces, hogy az egyszerű suttyóság igazolására felcsapsz gender evangelistának, mert egybites világképedből levezetve az jött ki, hogy az biztos nyerő "érv" lesz.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.13. 15:45:06

@Robinzon Kurzor: Te már csak tudod. Nyilván utánam olvastál, és látod a tendenciát: én utazom a védtelen női nickekre. És te most jól megvédted az egész női nemet. Mondjuk ettől még egy sem eriszt a lábai közé, még nézelődni sem, de ez most mellékes. Egy hős vagy te, aki nélkül a világ borzalmas hely volna, a felvilágosulás vagy egy személyben, a remény az elnyomott asszonyi milliárdok számára.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.13. 16:00:29

@Kovátsch Gamma Bertalan:

olyan maga, mint egy óriási herezacskó. impozánsan gusztustalan, mégis értelmetlen jelenség.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.13. 16:03:53

@Alfőmérnök:

/ha már így szóba hozta. az is patkánylyuk dolog, hogy itten meg a másik poszt alatt a jótündit leplezik. nem kéne itten is ilyen féregséggel visszaütni./

hornet · http://kawa.blog.hu/ 2011.11.13. 16:59:01

@málnási:
ennél a kommentnél viszontláttam az ebédem. haver, te egy igazán beteg fasz lehetsz.

tewton 2011.11.13. 17:05:14

@málnási:
ilyen nincs az a forma, hogy üngyibüngyi milimáli npecska

legk0zelebb tegyen idezojelet, ha idezet kovetkezik. egy fel perc rament az eletembol arra, hogy ertelmesnek veltem a szoveget!

szürkemókus 2011.11.13. 17:11:36

Lola elment moziba, tetszett neki a film, írt egy posztot. Erre néhányan azzal töltötték az egész hétvégét, hogy itt fröcsögtek. Szerintem ez win-loose játszma :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.13. 17:18:44

@szürkemókus: Egy igen gyatra posztot, a gyatraság védelmében a következő érvekkel: "de olyan aranyos", "de úgy utálja a komcsikat, biztos jó a poszt is", "sokat tanultam, hogy ilyet írhassak", "jajtihülyék".
A kommentfolyam java része a poszt laposságára és a kritikákra adott reakciók sajátosságaira reflektált.

Nem hiszem azonban, hogy ez a hozzászólók számára egészhétvégés elfoglaltság lett volna.

szürkemókus 2011.11.13. 17:33:11

@Counter: Nem változtat a véleményemen a hozzászólásod, miután nagyobbrészt nem is arra reagálsz, amit írtam. Az utolsó mondatod pedig semmi érdemi mondanivalót nem tartalmaz. Ne válaszolj kérlek, mert befejeztem a hozzászólások olvasgatását. Rém unalmas.

napolajos (törölt) 2011.11.13. 17:47:21

@málnási: Megérte ?

Lola nem fog többet moziba járni.
Lola nem fog többet posztolni.
lola alkoholista lesz.

Google 2011.11.13. 17:53:35

@szürkemókus:

Pedig mind azt hiszik, hogy ők, egyenként valami érdemit, valami nagyot tettek hozzá a dologhoz. Csak egy a bajuk: ilyen "gyatra" blogposzt alatt kell világraszólót alkotniuk. Pont itt kell megragyogtassák elméjüket, hát ez pech.
Hogy hogy nem baloldali helyeken osztják az ilyenek az észt; lehet ott már túlteng?

szürkemókus 2011.11.13. 18:08:33

@Google: Baloldali helyeken már rég kimoderálták volna őket a sajtószabadság nevében. De itt megmaradnak az örökérvényű gondolataik, még az unokáik is olvashatják majd :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.13. 18:12:12

@szürkemókus:

Hát, igen!:-) Ennyit a baloldaliakról, ennyit a demokráciájukról és ennyit a sajtószabadságukról.

ü
bbjnick

Robinzon Kurzor 2011.11.13. 18:12:50

@Dr. Zerge:

Nem olvastam utánad, annyira nem vagy érdekes.

Válaszoltam, mert megszólítottál a hülyeségeiddel, és persze most is hülyeségeket írsz és mellébeszélsz.

Egyszerűen rögzítettem a tényt, hogy az ide kommentelgető konzervatív nonpluszultrák bizony natural born sültparasztok, amiért úgy beszéltek egy nővel, ahogy. Ennyi volt a kommentem, nem több.
(Hogy ezt magadra vetted, annak persze biztos oka van.)

Lolát meg -- aki persze keményen és kitartóan megdolgozott azért, hogy mindezt a nyakába kapja, de ez csak magyarázat, nem mentség -- védje meg a Nőtanács, vagy legalább a Mandinka barátai.

michelin 2011.11.13. 18:45:45

Hát ez a film nem olyan jó, mint egy Guy Ritchie film. Mondjuk a Revolver. Nem kellene körülötte ez a felhajtás.

michelin 2011.11.13. 18:48:21

Most látom csak. Mi ez a sok bunkó itt a kommentekben? Azt hittem, ez egy normális blog. Erre itt ez trágyalelkű társaság. Egy blogot minősíti, kik járnak oda.

michelin 2011.11.13. 18:50:44

@Counter:
Hát kispofám, te se vagy teljesen normális. Erre a blogra való vagy te is a trágyák közé.

betyár (törölt) 2011.11.13. 19:16:23

@Kovátsch Gamma Bertalan:

nézze, nekem erre nincs időm. éppen offenzívában vagyok. vagy hajlandó zárótűz alá venni a budit, vagy fel is út, le is út!

betyár (törölt) 2011.11.13. 19:19:52

@Dr. Zerge:
maga ebben baromi nagyot téved. a nők szeretik, ha megvédik őket. a nők nagyobb része jobban szereti az ilyen férfiakat, mint a bunkóját:)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.11.13. 20:26:49

@málnási: én a saját nevemen írtam hosszú ideig. kb. tizedszer írják le itt. vagy másfél éve nem frissítettem a publikációs listám lustaságból, ha tudom, hogy a mandíner ilyen kedves, beleírom az újabb dolgaim. én kérek elnézést :))))

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.13. 20:54:26

@Robinzon Kurzor: És azt neked ki mesélte be ekkora sikerrel, hogy én konzerv volnék, te messzevilágító elmefáklya, he?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.13. 21:00:22

@betyár: M indig is szerettem az efféle "a nők" kijelentőmódokat. Rendszerint buta ember beszél így. Na mármost a buta nők valóban bizonnyal alélnak elfele, ha jön egy ilyen netcincér, és lánglelkűsködik. Érdemes tudni, hogy az ilyen a való életben egy nyomorult ülőhelyet nem képes allokálni egy várandós/nyugdíjas/féllábú nőnek a hatos vellanyosviszonylaton.

Alfőmérnök 2011.11.13. 21:07:53

@Dr. Zerge: betyár csak emberek csoportjairól tud beszélni és véleményt alkotni, egyes emberekről nem (ahhoz túl kéne lépnie a sztereotípiáin). AZOK, EZEK, ŐK, MAGUK, A NŐK, stb.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.13. 21:22:16

@tistedur: egy időben használtam. Aztán nyugi lett. Most újraakrtiváltam, de tömegesen. Mindig rájövök, hogy milyen klassz.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.13. 21:35:38

@tevevanegypupu: szerintem három dolog miatt nincs moderálás. Az egyik az, hogy nagyon bonyolult, renegeteg ember kell hozzá és nehéz mérlegelni. Másrészt hoz valamennyi kattintást. Harmadrészt a híroldalaknál beszüntették a kommentelést és a mandinernek ez a híre, hogy itt teljes szabadság van.
Ebben megegyeztünk a szerkesztőségben és tiszteletben tartom.
Azért nem írok saját blogot, mert én azért blogolok, mert a mandiner van. Ugyanis ez egy fantasztikus közösség. Lehet, hogy nem látszik kívülről, de egy nagyon jó baráti társaság. A fele egyébként már évek óta nem is blogol. Nem védenek meg, mert nem is olvassák szerintem a kommenteket. Nincs rá kapacitásuk, de egyébként ha benéznek, védenek.
Sokat szoktunk beszélgetni egyébként erről a jelenségről. Nem csak én kapok hideget-meleget, de talán én kapok a legtöbbet. Így alakult. Eddig zavart, de most szűréssel tényleg megoldódott, mert engem már tényleg nem érdekel, hogy mit irogatnak.

betyár (törölt) 2011.11.13. 21:41:19

@Dr. Zerge:

a "nők" nem bír kijelentő mód lenni. a "nagy része" pedig kimondottan jelentéssel bír. az meg külön nagyon tetszik, hogy még ezt is jobban tudja. riposztként mondhatnám, hogy az olyan férfié nem kerül abba a helyzetbe, hogy villamosra kelljen szállnia, csak az ilyené. de ez nem lenne elegáns:)

Kovátsch Gamma Bertalan · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com 2011.11.13. 21:43:46

@lelkylola:
Nem tudom. Én is parancsokat teljesítek. Ezért akaszt ki, ha egy olyan seggpötty, mint a málnási visszadumál. Az agyam megáll, ez azt hiszi, bármiről is dönthet?

A vizsgán megbukott, ontológiai megsemmisítése folyamatban van.

Kovátsch Gamma Bertalan · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com 2011.11.13. 21:52:27

@betyár:
Maga nekem nem jelöl ki célokat és nem ad parancsokat. Vagy azt teszi, amit mondok, vagy magát is Ellenséggé nyilvánítom. Azt már talán láthatta, mire képesek a csapataim. Ne álljon az utunkba, mert eltapossuk, mint a laposbékát.

betyár (törölt) 2011.11.13. 22:00:01

@Kovátsch Gamma Bertalan:

manyika már téliesítette a budiablakból a muskátlikat. kapja végre össze magát!

tevevanegypupu 2011.11.13. 22:06:33

@lelkylola:

Ha a tarsasag valoban olyan jo a szerkesztosegben, akkor erdemes maradni, jo haverok sokkal fontosabbak mint az, amit nehany meregzsak ide irkal.(:

Alfőmérnök 2011.11.13. 22:10:55

@tevevanegypupu: Csak megjegyzem: szerintem a mandinert sokan a kommentek miatt olvassák. (Nem az enyémekre célzok, de néha tényleg érdekesebbek, szórakoztatóbbak, mint maguk a posztok.)

Kovátsch Gamma Bertalan · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com 2011.11.13. 22:24:03

@betyár:
Teszek a muskátlikra. A muskátlik támadásával nem tudjuk Lolát elrettenteni a további postok írásától. Biztosan tudom, hogy utálja a muskátlikat, így egy kilőtt muskátli csak további postok írására sarkallja.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.14. 07:14:32

milyen ornitológiai kivégzést akar ez a katonás buzi? madárnak néz éngemet?

tevevanegypupu 2011.11.14. 07:35:14

@Alfőmérnök:

A magaeira nem is celozzon, azokra majd masok fognak.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.14. 07:39:13

@betyár: Egyrészt ezt írtad: "...a nők szeretik, ha megvédik őket." Ez pedig épp egy afféle kijelentő mód, amiről voltam bátor megemlékezni. Másrészt szép önvallomás, miszerint nálad a férfi minősége ott dől el, hogy a nője villamosozik-e. Most tehát világszerte milliók térdepelnek a sarokba, és ez az újszerű feminizmus addig küzd, míg meg nem szűnnek a villamosok. Vajon a metrókkal mi legyen? És vajon a szingli nő, ha villamosozik, akkor mi lehet a baja? Ó, te szájmenéses hülye picsa, te...

tevevanegypupu 2011.11.14. 08:20:52

@Dr. Zerge:
Tenyleg nem adjak at a helyuket a ferfiak a noknek a villamoson, sem a buszon sem a trolin. Regebben nem kellett hozza fellabunak sem lenni, a legtobben azonnal felpattantak es meg fiatal noknek is felajanlottak a helyuket. Pedig akkor zajlott am csak igazan az egyenjogusitas, traktoros es mozdonyvezetonok fenykepei ontottek el az ujsagokat. De valahogy akkor sem vontak ketsegbe, hogy egy novel udvariasnak illik lenni. Persze nem kell csak illik. Erre altalaban a papak es mamak tanitottak meg a kisfiukat, de ugy tunik az is regen volt mar.

Alfőmérnök 2011.11.14. 09:30:09

@málnási: Biztos Semjén Zsoca embere.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.14. 10:04:18

@Dr. Zerge:

na, ezen most egy kicsit röhögtem. ha csak ezen múlna, hogy melyikükről mit gondolok, bruhaha.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.14. 10:06:21

@Manyi Béci:

oké, tehát ez is simán az életműved része. ugorgyunk.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.14. 10:16:01

@mavo: Nem is azt mondtam, hogy ezen múlik. Hanem azt, hogy ennyire vagy igénytelen, ennyire vagy zsigeri és eddig terjed az önkontrollod. Márpedig efféle hiányoságokkal kicsit necces a középen álló elfogulatlan szerepében hiteleset alakítani.

evil overlord (törölt) 2011.11.14. 10:49:07

Szép kis belahrc folyik itt Elitek! Emögött is bizonyára a Fospumpa ármánya áll: amíg az Úr volt a főnök, addig a komcsikat hentelték és nem egymást.

betyár (törölt) 2011.11.14. 10:55:05

@Dr. Zerge:

érdekes tapasztalás, hogy a liberálizmus hogyan társul a taplóizmussal. a magukféle a maga 150 centijével, legfeljebb a nőkkel mer otrombán beszélni, maguk is ezt űzik itt szakmányban. férfival még a virtuális térben sem mer keménykedni. mághogy maguk állítanak fel bárki férfiembert a villamoson? na ne röhögtessen. egyrészt minek is tenné, hisz a nője épp annyit érdemel mint az, aki ül. másrészt gyáva hozzá. ja, legfeljebb a nőjét rángatja fel a hülyepicsamitülsznemlátodhogyfáradtvagyok dumával. az bizony fontos, hogy egy pasinak mije van,
a nők között, és a férfiak között is. ez magának újdonság?
menjen be egy kocsmába, azt a kopaszmercis csajának nyomja ezt a hülyevagyanyukám dumát. de szóljon nekem is feltétlenül, mert látni akarom.

Kovátsch Gamma Bertalan · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com 2011.11.14. 12:13:11

@málnási:
A homoerotikus képzelgéseidet hagyd meg a buzibarátodnak, seggfejkém. Azon felül nem ornitológiai, hanem ontológiai, de ezen nem erőlködj, úgyse értenéd a különbséget.

Tehát továbbra se a feladatra koncentrálsz, hanem a parancsnokoddal szájalsz. Ezzel nyílttá vált a dezertálásod az ellenséghez. Ennek egy büntetése lehet: a virtuális kivégzés.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.14. 12:17:26

@Kovátsch Gamma Bertalan:
ontológiai, az meg mi a faszom, maga huszárzsírral kent fasz? most már kuss legyen, mondtam mán.

Alfőmérnök 2011.11.14. 12:25:07

@betyár: A te "logikád" (idézőjelben, mert a te esetedben túlzás bármiféle logikáról beszélni) a te általad védett kis robinmasters is liberális, merthogy ő is álnéven osztotta ki a kis dorottyát (ja, nem, ő, nem volt otromba, mert nem használt csúnya szavakat. menj a picsába.) Mer ugye Karsay Dorottyának is éppen lehet kopaszmercis pasija, akivel roinmasters egy sötét után véletlenül szembetalálja magát (hogy a köztisztviselői törvényt most ne említsem).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.11.14. 12:29:31

@málnási:
Azt a szót, hogy fasz itt csak én használhatom, faszikám. Az alárendeltnek csendes szenvedés az osztályrésze és az a megelégedettség, ami csak a parancs azonnali és tökéletes teljesítéséből fakadhat.

Beosztásához nem szükséges az ontológia ismerete, de ha van 1-2 perce a futkározás közben, akkor megpróbálhatja megérteni a maga alacsonyabbrendű, proli módján.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/2011/08/negy-lovas.html

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.14. 12:34:23

@Kovátsch Gamma Bertalan: nem akarsz átállni mellém? Nagyobb kihívás, több pénz.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.14. 13:09:05

@betyár: Érdekes, ez valahogy egy ilyen női önégetős kommentfolyammá lett, egészségetekre! Asszem visszaklikkolom azt a szűrést rád, úgy tűnik nem volt az megalapozatlan döntés anno.

A jegyzőkönyv kedvéért: aki engem liberálisnak képes nézni, annak sürgős dolga volna valami látszerésznél. Vagy az általános iskola írás-olvasás óráin.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.14. 13:19:23

@Kovátsch Gamma Bertalan: Biztos, hogy több, mint amennyit a tirpákok adnak. De először próbafeladatokat kapsz. Ha jól teljesítesz, jól jársz.

Kovátsch Gamma Bertalan · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com 2011.11.14. 13:32:37

@lelkylola:
Ez nem tűnik valami soknak. Meg aztán te nem tudhatod, a tirpákok mennyit fizetnek. A helyzeted különben is reménytelen.

Megvárom, míg felmegy az ár és majd akkor döntök.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.14. 13:51:32

@Kovátsch Gamma Bertalan: na jó mennyi kell? Még egyszer nem kérdezem. Sorban állnak a virtuális ajtóm előtt a jobbnál-jobb katonák.

evil overlord (törölt) 2011.11.14. 14:03:43

@Kovátsch Gamma Bertalan: Őrnagy elvtársnak parancsolgasson, ne nekem!

Kovátsch Gamma Bertalan · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com 2011.11.14. 14:04:23

@lelkylola:
Szerintem légy könyörületes és vedd fel az egyik rászorulót. Ahogy látom, egyesek egészen elkeseredettek. Biztos nagyon kell nekik a pénz.

Azt előre elmondom, hogy én viszont nem leszek könyörületes, ha felbukkan egy újabb hülyegyerek.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.14. 14:32:36

@Doomhammer:
nekem maga ne ajánlgassa azt az alember hekatomba tirpákot, ha kérhetem

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.11.14. 14:34:49

@málnási:
Miert, a maga szanalmas Gozdom blogja valami? Egy utcai hajlektalan is ossze tudja hanyni azokat az igenytelen szoomlesztvenyeket, ha beigerek neki egy szazast.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.14. 14:39:46

@Doomhammer:
magának aztán nem sok üzleti érzéke van, buzikám. egy ötvenesért íratom azokat a szarokat az imrekertésszel

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.11.14. 14:44:02

@málnási:
Csakhogy nekem kozben az a jo erzesem is megvan, hogy jot tettem egy raszoruloval, mig maga csak az imrekertesz smukkjaihoz ad hozza egy-ket gyurut vagy lancot.

Az imrekertesz meg kozben rohog magan es aljas kis vicceket terjeszt a hata mogott.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.14. 14:52:25

@Doomhammer:
a hajlékonyon továbbra is úgy tegyen jót, mint eddig is. orálisan.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.11.14. 14:58:48

@málnási:
Na ezert cserebe megosztom magaval, mit kuldott az imrekertesz a levelezolistara pentek este. Sikere volt!

A málnási veszekszik a buzibarátjával. A buzibarát végképp kifogy az érvekbôl, így hát mérgében felkiált: - K@pd be! Mire málnási: - Nem békülök!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.14. 15:06:58

@Kovátsch Gamma Bertalan: igazából versenybe akartalak hozni, de kiterítem a kártyáimat: megbíztak, hogy szerezzelek meg, mert cégünknek csak te kellesz, bármi áron. Szóval mennyi?

Kovátsch Gamma Bertalan · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com 2011.11.14. 15:13:30

@lelkylola:
Egy millió millió plusz kütyük. Olyan autót is akarok, ami rakétákat lő. Havonta egyet, mert össze szoktam törni őket.

Ezen felül pedig legyen a málnási kitiltva a mandinerről örökre.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.14. 15:16:13

@Kovátsch Gamma Bertalan: málnási idebetonozta magát. A többi megoldható. De csak le tudja lőni rakétásautóval? Vagy ennyit se tud?

caralho voador 2011.11.14. 15:19:11

Ezen iromány kommentfolyama szórakoztatóbb volt, mint az egész Mandi tokkal-vonóval az elmúlt fél évben, de a végét nagyon elbaszták ezzel az erőltetett viccelődéssel. Kár.

evil overlord (törölt) 2011.11.14. 15:21:11

@málnási: Zavarja a konkurencia? Beszélje meg Lavrentyij Pavloviccsal, ő segít (persze nem ingyen).

Kovátsch Gamma Bertalan · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com 2011.11.14. 15:24:47

@lelkylola:
A málnási fejét akarom, különben nincs deal. Ezüsttálcán.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.14. 15:30:34

@lelkylola: milyen harcos maga? Egy darab ellenséggel se tud leszámolni? Mégse vesszük meg.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.14. 15:41:06

@Kovátsch Gamma Bertalan: úgy látom málnási már a tirpákra is betette a lábát. Végetek!

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.14. 15:54:38

@Doomhammer:

pinaseggű, ha nő lenne, az a típus, akinek taxit hív az ember hajnalban, hogy menjen már a picsába.

Kovátsch Gamma Bertalan · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com 2011.11.14. 15:55:40

@lelkylola:
Ahogy sejtettem! Málnási és Lelky Lola egy összeesküvés részesei! Ez volt az oka Málnási lanyha harci kedvének!

Azt kell mondjam, zseniális voltam, hogy nem fogadtam el a csalétket és én állítottam kelepcét a fedett ügynököknek!

Most, hogy mindez kiderült, folytathatjuk az ágyúzást.

Alfőmérnök 2011.11.14. 15:55:55

@Kovátsch Gamma Bertalan: @málnási: this is the beginning of a beautiful friendship

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.14. 15:59:51

@Alfőmérnök:

"this is the beginning of a beautiful friendship"
tréfarépa,
okkam borotvája,
kognitív disszonancia.
usw.

ilyet úriember nem ír le. az ilyeneket címezze csak ennek az análbuzinak.

Kovátsch Gamma Bertalan · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com 2011.11.14. 16:06:50

@málnási:
Ez az análbuzi már fáradt volt, mint az őszi légy. Lassan elfogy a puskapor, ugye, málnásikám? Talán nem kellene ekkora lekvárosbuktába harapni, mert esetleg benne marad a műfogsorod. Kis pihi nem hiányzik? Úgy 2-3 órányi? Utána újból prüszkölhetsz egy félórácskát. Ha az ápoló bácsi megengedi.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.14. 16:24:33

hívjon már taxit valaki ennek a picsának!

Kovátsch Gamma Bertalan · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com 2011.11.14. 16:29:06

@málnási:
Az, amit érzel, az elkerülhetetlen vereség fagyos lehellete. Egyelőre a tagadási fázisban vagy, de hamarosan szembesülnöd kell a valósággal. Minél tovább kapálózol, annál jobban fog fájni, amikor rájössz, hogy nincs tovább.

Már nincs messze az a pillanat.

betyár (törölt) 2011.11.14. 16:48:08

@Kovátsch Gamma Bertalan:

ha-ha. maga nem tudja, hogy milyen a téliesített muskátli. az a pincében van, a budiablak szabad. menjen, másszon be, ejtse fogságba és kösse gúzsba a bent rejtőző stílustalanságokat! ne tököljön, mert kivágom a villamosülésről!

betyár (törölt) 2011.11.14. 16:53:03

@Dr. Zerge:

talált, süllyedt. megveregeti a saját vállát:)

Alfőmérnök 2011.11.14. 18:07:26

@betyár: Most hirtelen a szűrés lett a liberálisság kritériuma? Akkor te is liberális vagy, anyuci.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.14. 21:50:36

@Dr. Zerge:

na, akkor tisztázzuk kis pofám. ágnes és mariska tök egyenrangúak, mind a kettő nő, mind a kettő ember, estébé. bizonyos egyenlő jogok megilletik őket.

de ennek kurvára nincs semmi köze ahhoz, hogy én személy szerint a mariskáról azt tartom, hogy egy gusztustalan szörnyeteg. és roppantul nem érdekel, hogy mitől. az akkor volt, ő meg most fekély a nemzet testén.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.14. 21:54:31

@caralho voador:

szerintem pont az erőltetettség volt benne vicces. )

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.15. 08:34:44

@mavo: Akkor tisztázzuk te idióta: Vagy ágica és mariska, vagy Ágnes és Mária. Hogy a faszba nem érted már napok óta, megint túlszaladt a kannásborbevitel?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.11.15. 19:33:19

@Google: nem hiszem, mert akik kritizálják nem balosok

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.11.15. 19:34:59

@bbjnick: Az általam valaha látott legaljasabb film címre igen komoly eséllyel pályázó opusz."

film címre mármint filmcímre.
de már értjük :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.15. 19:44:30

@tesz-vesz:

:-)

Az általam valaha látott legaljasabb film címre igen komoly eséllyel pályázó opusz. --- írtam fentebb. A cím ebben a mondatban egyfajta "rang" értelemben van jelen: azaz, nem legaljasabb filmcím, hanem legaljasabb film cím (azaz rang):-)

ü
bbjnick

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.11.15. 19:53:32

@málnási: a film nem bagatellizál. nyugdíjadót nem loláék vetették ki, de elégedettek a fidesz komcsikkal szembeni hozzálállásával, az igaz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.11.15. 20:16:19

@bbjnick: jó, egyszer elnéztem (a sok tip. bbj elírás-javítás miatt), de azért nem kell a számba rágni :)

szubjektiv 2011.11.15. 22:33:03

Kedves @lelkylola!

A baj nem az az írásoddal, hogy iskolás meg gyenge, meg olyan, mintha a kedves naplódnak írtad volna. A baj az, hogy nem tudja felkelteni az érdeklődést a film iránt. Arra azonban jó volt, hogy elolvastam többek között a port.hu kritikáját és kedvem támadt a filmhez.
Pedig sok minden benne van a te írásodban is, ami abban a kritikában, csak hát a tiéd hányaveti, és olyanok vannak benne, hogy szerintem így meg úgy, addig a másik elhelyezi nekem a filmet a hasonló témájú filmek viszonylatában és elmondja, hogy miért is érdemes megnézésre.
Mindenesetre köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a filmre.

lapointe 2011.11.16. 22:57:00

Még nem láttam, de megnézem. A poszt azon részével nem értek csak egyet, hogy "csak művészmozikban, pedig szerintem bőven beférne a plázákba"- miért is kéne bevásárlóközpontokban filmet nézni méregdrágán, amikor ott vannak a jó hangulatú belvárosi mozik, rendes jegyárakkal, sok helyen tisztességes büfével? Egyébként nekem kedvet csináltál a filmhez!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.18. 16:42:07

@flora: nagyon örülök és kedves vagy, hogy visszajeleztél :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.18. 16:43:50

@lapointe: köszi, remélem megnézed :) egyébként azért jó, ha plázákban is vetítik, mert akkor van esély arra, hogy annyian megnézik, hogy esetleg még haszna is van belől az alkotóknak.
süti beállítások módosítása