Üldöztetést vizionálni menő
2011. október 25. írta: TuRuL_2k2

Üldöztetést vizionálni menő

  Néhány napja a magyar közélet (és így a politikával akár csak egy kicsit is foglalkozó sajtó) jelentős részben a Nem tetszik a rendszer című politikai táncdalfesztiválról szól, épp csak a Neo FM-en nem játsszák még a címadó csasztuskát.

  De hogyan élik meg mindezt az esemény szervezői? Posztot írnak Agyonhallgatnak, agyonhazudnak... na és? címmel. 

Körbeszaladt az interneten, hogy a közszolgálati médiumok hosszú órákig hallgattak a vasárnapi, különféle becslések szerint is 60-100 ezer embert megmozgató tüntetésről. Aztán, amikor megszólaltak is, csak néhány ezer tüntetőről szólt a híradás. Helyette élő felirattal mentek a DUNA TV-n a 2006-os zavargás képei (!), és kommentár nélkül ment a Petőfin ugyanez.

  Gonoszkodhatnánk, hogy ha kommentár nélkül mentek a Petőfin a 2006-os zavargás képei, az tényleg botrány. De kétségtelen, hogy a – közönségarányát tekintve legalábbis helyén kezelendő – közszolgálati médiában nem mindenhol volt korrekt a tudósítás. A Bartók és a Petőfi Rádióban egyik helyen több ezres, másikon több tízezres tömegről beszéltek (nem emlékszem, hogy melyik adón melyik szám hangzott el). Az MTI híre is több ezres tömegről számol be, ami mindenképpen méltatlan. Az MTV videótára alapján azonban (ahol Tízezrek demonstráltak Budapesten a kormány politikája ellen címmel szerepel az anyag) a csatorna vasárnap esti Híradójának inzertjén az szerepelt, hogy Tízezrek demonstráltak

  Németh Péter, a rendezvényen osztogatott Népszava főszerkesztője is azt írja, ma egy többpárti demokrácia díszletei között, valahol a zsinórpadlásról mozgatva a szálakat történik ugyanaz: valakik eldöntik, mi a publikus, és a mai hatalom mit tekint nem létezőnek. Aktuálisan: hogy a millások megmozdulását; a közszolgálati televízió reggeli híradójából ezt a rendezvényt kiretusálták. Nos, ez sem teljesen igaz ebben a formában. Egyik kommentelőnk hívta fel rá figyelmünket, hogy az MTV hétfői reggel 6-os, közel félórás nagy Híradója mintegy 3 perces anyagban számolt be az Erzsébet hídnál történtekről. A 7 és a 8 órás, ötperces Híradókból viszont valóban kimaradt a tüntetés, pedig bele kellett volna férnie. (A használhatatlanság határát súroló, windowsos szerverkörnyezetre fejlesztett MTV-s videóarchívumért a Carnationt illeti a dicséret.)

Erre a teljesítményre minisztériumi alkalmazottak lelkesedésből is hajlandók, csak adni kell nekik egy jó trollnevet.

  Robin masters 2006 óta tartozik a láthatatlan szerkesztőségünkhöz, előbb a Tudósítások az elveszett világból című sorozatot jegyezte a nyomtatott UFiban, 2008 óta pedig ide, az UFi/Reakció/Mandiner blogra ír. Jelentősen megkönnyítette a tényfeltáró munkát, hogy eddig is sokan tudták, kit takar a nick.

Mi több, az UTV Közlekedési képinformációs portál kamerái rejtélyes módon mindig elromlanak, ha ellenzéki tüntetőket kellene mutatniuk pirosbetűs nemzeti ünnepeinken. Úgy látszik, a nemzeti együttműködés rendszerében még a kamerák is együttműködnek.

  Talán az Indexen jelent meg először címlapon a hír, hogy nem működik az utv.hu Erzsébet hídi kamerája, ami már márciusban sem adott élő képet. Ez aztán terjedt, mint a veszettség, ment is a herpderpegés rendesen, hogy már a közlekedési kamerákat is a Rendszer vezérli. Hogy egyébként más napokon rendben működik-e a kamera, azzal senki sem foglalkozott. Felhívtam az UTV-seket, hogy mi a helyzet, elmondták, hogy 255 napja nem üzemel az a készülékük – mindezt egy percig sem tartott kideríteni. Azaz Orbán fortélyos fasisztái tőlük szokatlan előrelátással (a minőségi elnyomásra bezzeg van eszük!) már 2011 februárjában likvidálták a kamerákat, hogy márciusban és októberben ne nézegethessenek a fotelek Facebook-forradalmárai utcai Facebook-forradalmárokat. 

A Milla minden posztjával másfél-kétszer több embert ér el, mint a hirado.hu egy egész nap. A mi közegünk az egymással vitázó, egymást helyre rakó vagy éppen elismerő, egymásra aktívan reagáló internetes nyilvánosság, annak minden esetlenségével, tévedésével, jó- és rosszindulatával, az összes trolljával együtt. Ez a mi közegünk, ebben létezünk, ez éltet minket, még akkor is, ha éppen támadnak bennünket. Ez az egyik dolog, amiért létrejöttünk: hogy szabad embereknek lehetőségük legyen ütköztetni egymással a véleményüket, értékeiket.

  Azért erről a fene nagy szabadságról mesélhetnének néhányan azok közül, akik a Millával szemben kritikus (és teljesen szalonképes) véleményeket mertek megfogalmazni a csoport üzenőfalán. Nem egyszer vágtak olyan rendet a cenzorok moderátorok a szent szólásszabadság zászlaja alatt, hogy öröm volt nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr753329658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.25. 21:11:35

"Ennél alávalóbb, ÁVH-s, vagy ha tetszik, Gestapo-s tempót nem nagyon ismerek, amely engem éppen arra emlékeztet, ahogyan a nagyapámat elvitték a nyilasok. Egyenként felkutatták a zsidókat, majd sorba állították őket és akinek szerencséje volt, még ott a helyszínen meghalt, akinek nem, azt vitték tovább valamelyik nyilas vesztőhelyre, ahol a halála előtt még jól meg is kínozták. Mi van veletek, hát senki nem látja, minek vagytok részesei? "

ha már rettegés.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.10.25. 21:21:04

Maga a demonstráció mint üres frázispuffogtatás, céltalan árnyékboksz, immáron lerágott csont. Ugyanakkor sosem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra a paradoxonra (vajon miért is az sajnos?) hogy hazánkban a jobboldalinak és konzervatívnak mondott, hovatovább rendszeresen tekintélyelvűnek és etatistának kikiáltott médiumok, blogok és fórumok rendre ezerszer befogadóbbak a bármely irányultság szerint sarkosabb vagy radikális vélemények, gondolatok iránt mint a liberalizmus zászlóvivői, akik groteszk módon elnyomást visítva, diktatúrát vizionálva söprik le fölényesen, rekesztik ki cinikusan és agresszíven az övékétől eltérő véleményeket.
Lehet más a fasizmus? Nem tetszik a (demokratikus) rendszer? Köszönöm, akkor én inkább maradok boldog és békés mandineres náci.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.25. 21:29:52

@(pelikán*): "tisztességesen rákérdeztek a tüntetésre Szijjártónál"

Ez volt a hét gegje. :)) Tudsz te, ha akarsz, pelikán. Elhallgatták a hírt? Nem hallgatták el. Strigula behúzva az ellenzéknek, be lehet fejezni a pampogást.

A videó amúgy nem indul el. Nem ez volt az, amikor SZP azt mondta, hogy egyetért a tüntetéssel, megegyezik a kormány szándékaival, bár egy nem létező dolog ellen tüntetnek, és különben is meg vannak tévesztve? Tényleg, mit lehet erre tisztességesen kérdezni? Hogy hülye vagy, baszd meg?

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.10.25. 21:35:46

@Kettes: Mi van, láttad kiírva valahol hogy "hírek, újdonságok"? Elég szomorú hogy erre minden nap rá tudunkmutatni. Az intolerancia úgy tartozik hozzátok mint kutyához az ugatás.

capacete 2011.10.25. 21:41:51

"Robin masters 2006 óta tartozik a láthatatlan szerkesztőségünkhöz, előbb a Tudósítások az elveszett világból című sorozatot jegyezte a nyomtatott UFiban, 2008 óta pedig ide, az UFi/Reakció/Mandiner blogra ír."

Ez remek. Ezek szerint ha valaki hosszú év óta ír ide, az bármilyen aljas becsületsértést elkövethet, ti majd megvéditek?

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 21:42:42

Hát nekem is úgy tűnt, hogy nem nagyon kezelték a helyén a demonstrációt a médiában. Na de pont ezért van értelme az egésznek, nem?

Viktus 2011.10.25. 21:43:23

Nem tetszik , hogy üvegből vagytok , mindig fájt , mikor átlátok rajtatok ,
Nem tetszik , hogy Magyarországot , hazádnak nevezed , de közben alázod ,
Történelmünk , szívünk egy darabját , ne csodálkozz , hogy a népem haragját
Mosolygó arccal újra kivívod , ez a munkád , a háborút szítod.

youtu.be/ILM-TCY2v1s

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.25. 21:43:39

@Karmadealer: Nem, abban nem volt semmi újdonság, hogy mentegeted a hétköznapi fasizmust. Azt hiszed, hogy a tolerancia egyenlő a radikális vélemények befogadásával. Nem, a radikális vélemények befogadása kizárólag a radikalizmussal egyenlő, és semmi mással. Amit te toleranciaként számon kérsz másokon (mindig másokon), azt birkaságnak hívják.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.10.25. 21:55:26

A radikális véleményeket ezek szerint el kell hallgattatni? Szóval a radikális vélemények meghallgatása birkaság. (mi nácik úgy gondoljuk hogy szólás- és véleményszabadság) (és persze hogy ki radikális és ki nem, azt pont te mondod meg, mint szellemi elődöd, Hermann Göring?
És akkor mondd már meg nekem, fölényeskedő kis okostojás mit csinál egy korszerű értelemben vett demokrata? Cenzorál mint egy Berijába oltott Lendvai Ildikó?
Ismered te a szavak általánosan elfogadott jelentéstartományát vagy csak beszélsz össze-vissza mint a vincenten? Saját magatoknak építettetek egy homokozót de ide jártok más szemébe szórni a homokot, mint az ovis hülyegyerekek, mert abba az erőszakos, despota közegbe rajtatok kívüla kutya se piszkít.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.10.25. 21:56:03

@Karmadealer: Kettesnek ment, ha nem volt egyértelmű.

tewton 2011.10.25. 22:06:36

@mavo:
kopizd mar be legyszi a dorner/csurka miatt rettegokhoz is. csak korrektsegbol, hamar.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.25. 22:07:15

@Kettes:

:-D

@Karmadealer: megelőzött (lényegében azt akartam írni, amit ő):-)

És talán még annyit, hogy amit te mondasz, az megegyezik azzal, hogy:

a zsidó az más, tehát, aki más, az zsidó.

Szívszorítóan szép és ugyanakkor riasztó, ahogy az éhség, a gyűlölet, az tébolyult önzés és a vakgőg kihozza belőletek leplezetlen éneteket.

ü
bbjnick

rognork 2011.10.25. 22:08:20

@Kettes: hétköznapi fasizmus az lenne, ha lenyomoznák az ip-det, oszt tarkónlőnének a cipők mellett...

tarackos 2011.10.25. 22:17:40

A millát és a szolidaritást se lenyelni se kiköpni nem tudja a közönség. Egyszerűen csak és kizárólag a pártok meghatározta keretek között képesek értelmezni a történéseket. Nem úgy értem, hogy a pártok diktálják, hanem úgy, hogy pl. pártokhoz hasonlítják, pártokat sejtenek mögötte, velük akarják összemosni. Nincs felkészülve a társadalom a civilekre vagyis saját magukra. Ez mondjuk előrevetíti, hogy nem lesz könnyű megteremteni az összefogást. Azt viszont igen, hogy ezt nem egy párt fogja elérni, így a fidesz sem...

jan 2011.10.25. 22:18:37

Az oké, hogy RM régi csapattag, de amíg vezető beosztású köztisztviselő, addig itteni, nickneves munkásságát illene felfüggesztenie.

Vagy-vagy: a kettő egyszerre, párhuzamosan nem megy.

Vagy miniszterelnök korában is ide fog írni robin masters álnéven?;)

Margit bácsi 2011.10.25. 22:20:39

Ó, egy újabb tökfüggetlen polgári underground írás a minisztériumból!

Menek is, legott elolvasom, aztán formálok egy konzervatív fizetett véleményt én is.

Éberség!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.25. 22:22:09

@tewton: @mavo:

Oda akartam írni a vincentblogra is, de úgy gondoltam felesleges, úgyis kimoderálják:

annál szégyenletesebb és butább magatartás, mint amit @dobray, @politicus és még néhány mandinerhuszár képvisel nem is létezhet. Olyanok felé próbálnak gesztusokat gyakorolni, akik a kompromisszumkészséget megadásként értelmezik (mivel a kompromisszumkészség ismeretlen számukra). Ha a mandineresek toleránsak a vincentesekkel szemben, akkor a vincentesek (mint @Kettes volt szíves ki is fejteni) azt a mandineresek birkaságaként, szabadpréda-voltaként értelmezik.

ü
bbjnick

civil polip 2011.10.25. 22:27:40

@jan: "...illene felfüggesztenie"
Azt hiszem, éppen az illem a szakterülete.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.10.25. 22:37:10

@jan: miért ne lehetne egy köztisztviselőnek privát véleménye? Nem a hatáskörébe tartozó eljárás ügyében formált magánvéleményt, a többire meg nem vonatkozik a sine ira et studio.

Hattory Hanzo 2011.10.25. 22:39:56

Ezt most találtam. Percek óta ezen röhögök sírva:

"Böszörményi Nagy Gergely 27 éves kampányszakember. Szakterülete a politikai és társadalmi célú kommunikáció, valamint a vállalatok társadalmi felelősségvállalása. 2010-től a KIM Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárságának vezető munkatársa, ahol kampány- és médiatervezésért, ill. marketingkommunikációs tevékenységekért felel."

www.euractiv.hu/vallalkozasok/interju/bszrmenyi-nagy-gergely-a-hiteles-vallalatok-szamara-a-csr-mkdesk-resze-003389

Szakterülete a társadalmi célú kommunikáció! Mi más lenne a szakterülete?

tewton 2011.10.25. 22:43:15

@jan: ez egy korrekt velemeny. ritka is.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.10.25. 22:46:16

@tarackos: Neked meg ugyan az a bajod mint az LMP-nek. Azt hiszitek hogy van valami minden eddigitől független civil entitás amibe az egyes emberek milliónyi egyéni hasfájását be lehet csatornázni. Igen, van ilyen, úgy hívják hogy politikai párt. Ha úgy veszed, a politikai pártok által becsatornázott társadalmi vélemények és igények viszonylag reális tükrét jelentik egy társadalom mindenkori állapotának. Az is igaz ugyanakkor hogy a pártok, mint merev struktúrák, sokkal lassabban és rendszerint megkésve reagálnak a friss társadalmi impulzusokra melyek általában civil kezdeményezésként szokták felütni a fejüket. Ugyanakkor, mire eljutnak odáig hogy egyértelmű, releváns üzenetként meg tudják fogalmazni a mondókájukat, óhatatlanul felszívja őket egy meglevő pártalakulat, vagy maguk válnak azzá, bárhogy is tagadják (lásd: LMP)

Bell & Sebastian 2011.10.25. 22:48:00

Új távlatok a zsidózás történetében, ki a mégzsidóbb? :)

Nero Bianco 2011.10.25. 22:48:10

"Néhány napja a magyar közélet (és így a politikával akár csak egy kicsit is foglalkozó sajtó) jelentős részben a Nem tetszik a rendszer című politikai táncdalfesztiválról szól, épp csak a Neo FM-en nem játsszák még a címadó csasztuskát."

Méretes tévedéssel indul a cikk.
Az, hogy a politikával hivatásszerűen, vagy csak hobbi szinten foglalkozó egyed hová kattint elsőre, egy híradóban mire fordít figyelmet, mire kapja fel a fejét, az nem jelenti azt, hogy maga a média kitüntetett figyelmet fordítana az eseményre.
A fogyasztók egy része fordít rá kitüntetett figyelmet.

A milla tüntetés a vezető magyar médiákokban a futottak még hírek között szerepelt, általában a "szájba vágta kedvesét szerelemféltésből", meg a "három autó koccant össze a 867344-es úton" tudósítások után.
Nyalván a közfigyelmet ki kell érdemelni, majd meglátjuk mi lesz.

Agyonhallgatni nem lehetett, de kétségem sincs afelől, hogy legszívesebben azt tették volna.

Az pedig, hogy a szervezők elfogultak a saját "gyerekükkel" szemben, az természetes.
És sajna egy civilizált enyhe paranoia is természetes mostanság, ha az ember épp nem kormánypárti.
Basztak már ki jó szakembert a munkehelyéről azért, mert egy bizottságban a magyar nyelv szabályainak és hagyományainak megfelelő elnevezést javasolt egy kormányzati ámokfutás helyett.

Margit bácsi 2011.10.25. 22:50:04

@Hattory Hanzo: Az egzisztenciájának a féltése az nem esik a hatáskörébe neki, érted. (Feletted a kollégája elmondja.) Ezért elmondhatja a magánvéleményét társadalmi célúan - független pógári undergrundból fölfele, nem pedig minisztériumból lefele - kommunikálva, hisz ez a szakterülete is.
Én már értem.
Hogy mi ez a blog.

GGG77 2011.10.25. 22:52:19

Hihetetlen, hogy a fideszes körök mennyire se köpni, se nyelni nem tudnak attól, hogy míg a Vezérnek menekülnie kellett okt. 23-án, addig vele szemben 50-100 ezren voltak az utcán.

Bell & Sebastian 2011.10.25. 22:56:23

És mind '56 örökösei, bezony ám, a forradalmi ifjúság, Móriczka fantáziálásában. Egymillió Mansfeld, az.

tewton 2011.10.25. 22:58:55

@bbjnick:
"annál szégyenletesebb és butább magatartás"

ebben reszben teved. igy latja, mert maga is idosebb, mint ezek a gyerekek. kb. annyi tortent, hogy (kotcse) ezek a rendszervaltozas utan szocializalodott gyerekek tulfiatalon tulkomoly helyekre kerultek, mint egy ficsor vagy egy tetszoleges szadeszes fattyu.

kb. annyi tortent, politicus meg dobray egyszeruen naiv szerintem, mint az egesz mandi-bagazs. genetikusan kosernak kellene lenniuk, jogyerek-leszarmazassal, fuggetlen apukakkal es piszkosul demokratikus nagyszulokkel (= szdsz. mszmp. mdf. eseleg avo, esetleg kisz, vagy vallalkozo, vagy orvos-ugyved-stb), hogy ne tamadjak oket. vagy legalabb ha a letezo szocializmusban nottek volna fel, akkor megtanultak volna, hogy mifelek ezek a demokratikus ellenzekiek.

ja, es hogy a kisholgy, aki miatt az egesz hiszti kitort, kicsoda-micsoda, mindenki latja (amugy a hvg szerint szintenszakerto, emberijogi, hahhhahaha), aki nem segghulye es ivarerett. robinnak igaza volt, bunkosaga mellett. vicces, hogy egyik jogyerek se meri firtatni azt a reszt, csak vinnyognak a "szekszizmus" miatt, es olyasmiket kernek szamon rajt, amire a fajtajuk magasrol sz////ik

Nero Bianco 2011.10.25. 22:59:19

Ja, még egy a poszthoz.

"Azért erről a fene nagy szabadságról mesélhetnének néhányan azok közül, akik a Millával szemben kritikus (és teljesen szalonképes) véleményeket mertek megfogalmazni a csoport üzenőfalán. Nem egyszer vágtak olyan rendet a cenzorok moderátorok a szent szólásszabadság zászlaja alatt, hogy öröm volt nézni."

Egy csoport üzenőfala az a csoportnak van fenntartva.
Nem egy publicisztika, amit oszt lehet kommentálni.
Sose értettem, hogy az, aki nem tagja egy csoportnak, ugyan mijafaxért akar belepofázni abba, ami kurvára nem is érdekli. Mert akkor csak szétbasz olyan beszélgetéseket, amiket adott esetben nem is ért.
Egy kocsmában sem az van, hogy időnként belehallgatunk a beszédfoszlányokba, oszt jól odabasszuk a véleményünket a másik asztaltársaságnak.
A facebook nem blog.

Tessék meghagyni azoknak, akik a csoportba tartozónak érzik magukat, és egymással szeretnének beszélgetni, és nem hülye bekiabálásokat hallgatni az utca túloldaláról.

Szerintem.

tewton 2011.10.25. 23:05:30

@Bell & Sebastian:
aztakurva! megvilagosodtam.
az 0tvenhatosok is kulfoldon, idegen nyelven tanultak olyasmit, amivel itten a magyar mucsan politikakozelbe vergodtek?

ha lat olyan valahol egy olyan fuzetet (tyitragy/sheet), hogy kratkij kursz gumanszkih raitov. majd kuldjon nekem is.

suski 2011.10.25. 23:19:03

Hej, de qrvára tele van már tököm a facebooktüntetéssel, a Dörner -üggyel meg a kurcsányi et-sal is.
Mégis mit vártak a fiúk-lányok? Összecsődülnek, aztán lemond a kormány vagy mi? Miért olyan kurvára nehéz tudomásul venni, hogy vannak , akiknek TETSZIK a rendszer? Vagy, hogy vannak, akiknek az ő pofájuk nem tetszik? A Fidesz holnap is megnyerné a választásokat, úgyhogy erről meg ennyit.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.25. 23:23:34

@tewton:

de csak akkor, hogy ha melléírhatom, hogy ezt a bérretegést egy hatalomközeli blog egyik szerzője követte el, annak kapcsán, hogy egy másik társának publikus facebook profilja alapján kitalálták, hogy ő a szerzője egy általad prosztónak titulált postnak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.25. 23:24:19

@suski:

"Mégis mit vártak a fiúk-lányok? Összecsődülnek, aztán lemond a kormány vagy mi?"

na, hess vissza az időbe 5 évet, de kurva gyorsan.

Bell & Sebastian 2011.10.25. 23:25:26

@tewton: Ez jó? Призрак бродит по Европе - "Мне не нравится система!"призрак.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.25. 23:26:43

@tewton:

még egy kicsikét kell csak ragozni ahhoz, hogy a végén kijöjjön, igazából az a büdös libsi kurva ütött először.

Bell & Sebastian 2011.10.25. 23:28:14

Ajjaj, pont ezt mondta Orbán, csak rossz ojságba' néztem.

tewton 2011.10.25. 23:40:37

@mavo:
"általad prosztónak titulált" -- h0h0h0.
szerintem oldalfuggetlenul elmondhato, hogy nem a szakma csucsa az a poszt. trendi, lezser, cool, tiszteletlen, folenyeskedo ... szoval idealis hirszerzo-, mancs- vagy totave-publi lett volna, ezek is tele vannak klozetpapir-diplomas jofejekkel. csakhat amit nekik szabad, azt masnak nem, mert nekik certifikatjuk es monopoliumuk van a jofejsegre es a beszolasra.

Viktus 2011.10.25. 23:42:41

Kiáltványban áll ki Gyurcsány Ferenc mellett egy fiatalokat tömörítő civil szervezet – kapta meg szerkesztőségünk az Újkorcsoport körlevelét. A tömörülés arra biztatja generációjuk tagjait, hogy „a jelenleg regnáló hatalom, a bizonytalankodó ellenzék és az egzisztenciáját féltő régi pártelit ellenében is merjen kiállni értékei mellett, vegye kezébe saját jövőjét”. A közleményből kiderül, hogy a szervezet elnöke, Kaderják Dániel mellett a kiáltványt az Újkorcsoport ügyvivője, Polgár Dóra jegyzi.

mno.hu/belfold/a-rendszer-nem-tetszik-neki-gyurcsany-igen-900558

ennyit ezekről ...

tewton 2011.10.25. 23:47:12

@mavo:
majd te megteszed, ha mar igy fel tudtad vazolni. "az a büdös libsi kurva" -- lol, ha te mondod, mint libsi etalon, biztos igy van, biztos jobban vagy ertesulve. mondjuk "elso utesnek" ajanlom a vaccpaor-videot megtekintesre. pont olyan, mint egy vilagnezetileg semleges, semmikeppen nem a masok altal megszervezett kiallitasra raszervezett, egyaltalan nem ideologikus balfaszsag.

Camappa 2011.10.25. 23:52:33

Orbánék mondjanak le, most. Mandineresek meg ugorjanak a szakadékba. Szerencsétlen talpnyaló idióták.

capacete 2011.10.26. 00:00:30

@tewton:

Itt már többen utalgattak ultima ratioként arra a videóra annak bizonyítására, hogy a főosztályvezető-helyettes úr tulajdonképpen teljes joggal volt prosztó.
Pontosan egyébként mi a borzasztó abban a videóban? Nem tudom, milyen kiállításról volt szó, de úgy tűnik, hogy azt sérelmezte, hogy a nőket bizonyos tárgyakkal sztereotipizálják és a végén - irgalom atyja ne hagyj el! - nem jutott az eszébe magyarul egy szó.
A mondanivalójával lehet vitatkozni, de összeszedetten, érvelve beszélt, nem igazán érthető, hogy miért kell elintézni azzal, hogy csak egy HP...

Persze úgy látom, hogy a mandineren nem dívik az érvelés, ha a mi kutyánk kölykét kell védeni.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.10.26. 00:09:36

@capacete: Te vagy direkt vagy naiv, vagy nem is érzed mennyire emblematikus volt az az elszólás.

capacete 2011.10.26. 00:14:50

@Karmadealer:

Tényleg nem érzem. Ez a lány Amerikában tanult szociológiát, majd pedig a CEU-n, mindkét helyen angolul sajátította el a szakszókincset, ráadásul azóta is egy amerikai NGO-nál dolgozik, ahol gondolom, hogy angol a munkanyelv.
Ezek után azon szörnyülködni, hogy hirtelen csak angolul jutott eszébe valami szimplán nevetséges, de inkább tendenciózus...
Emblematikus egy fenéket, szerencsétlen nő egy tükör, akiben meglátjátok a prekoncepcióitokat.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.10.26. 00:18:38

@Nero Bianco:
Ezeken az oldalakon csak azok szólhatnak hozzá, akik tagok (lájkolják), ergo csak őket lehetett moderálni is.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.26. 00:31:31

@TuRuL_2k2:

turul, ne legyél már ennyire műhülye. a lájkolás az kevesebbet jelent, mint egy regelés

tewton 2011.10.26. 00:35:14

@capacete:
"Itt már többen utalgattak ultima ratioként arra a videóra ...
Pontosan egyébként mi a borzasztó abban a videóban?"

ugy tunik, egyaltalan nem vagy kepben, viszont nyomatod a ceges bullshit kozhelyeket. tessek, adok linket, a szavakat kell elolvasni a video felett, ha tovabbra se ertheto, az un. kommenteket is a vonalak kozt. ha eleg idos volnal, az "ideologia" is eszedbe juthat a kliprol.

medwe.blog.hu/2010/04/08/vacpaor

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.26. 00:37:58

@rognork:
nem, ez cyber-fasizmus lenne, a pontosság kedvéért

capacete 2011.10.26. 00:45:36

@tewton:

Emberke, olvasd el újra, amit írtam, láttam a videót, továbbra sem értem, hogy mi a bajod vele. Vannak az ún. érvek, esetleg tudnál olyanokat mondani, amivel alátámasztod, hogy a lány borzasztó dolgokat mondott, vagy esetleg ez axióma, amiről nem is érdemes beszélni?

tewton 2011.10.26. 00:51:37

@capacete:
ha nem erted ... akkor a medwe-blogon ott vannak a szempontok. mindegy. a lany nem borzaszto, hanem _buta_ es ideologikus dolgokat mondott, butan.

capacete 2011.10.26. 01:00:56

@tewton:

A Kacsa Magazin volt újságírója, aki nemrég azt a méretes ökörséget posztolta ki, hogy emberiesség elleni bűncselekmények nem léteznek biztos fároszként világít az éjszakában, de a belinkelt posztja enyhén szólva is érdekes.

Nők helyzetét megkönnyítő tárgyak kiállítása: ühüm, mint pl. a rúzs és a harisnya. Nem kell elvetemült feministának lenni ahhoz, hogy valaki azt gondolja, hogy finoman szólva is a kiállítás a jó öreg patriarchális társadalom szemszögéből ábrázolja a nőket. (Persze ez gy fideszesnek nyilván nem probléma, a pártban amúgy sem tartják vezető posztra alkalmasnak a nőket.)

Na szóval még egyszer utoljára: az angol elszóláson kívül mi volt a probléma a videó ÉRDEMI mondanivalójával?

suski 2011.10.26. 01:01:08

@mavo: eredetileg elkezdtem írni, hogy a kurcsányi trógerrel miért volt más a helyzet, de aztán gondoltam minek, mert mindenki tudja. A pojáca már szeptemberben megbukott, az önki választásokat a fidesz nyerte , talán még rémlik az elkúrtuk és az emberek lövetése az utcán. Hiába erőlködsz, korántsem ugyanaz a helyzet, mint most. Most hallottam a kenderes fiút, hogy neki az adórendszer nem tetszik. Nahát ez még nem teszi illegitimmé a rendszert, hogy nem lájkolom az adórendszert.

capacete 2011.10.26. 01:02:57

@tewton:

Tényleg érdekelne miből vontad le azt a sommás következtetést, hogy a lány buta. Tudom, hogy nem számít a három diplomája, amit jó nevű egyetemeken szerzett, se az Outstanding Academic Achievement díja, amit a CEU-n kapott, de a szövegében pontosan mi volt a buta?

Bell & Sebastian 2011.10.26. 01:08:32

@capacete: Nem irodalmi utalással szolgálhatok csak, a teljesen fölösleges libbant liba archetípusa.
Most esett csak le teljesen, mit is mondott robin m., főleg miért.

Harbinger_Vile 2011.10.26. 01:14:27

mi van, liberálisaink a marcsi helyett valami agresszor-drogot nyomnak az utóbbi napokban, vagy csak a kaucsuknőből fogyott ki a levegő? ennyi gilisztát előbújni a föld alól rég láttam.

szóval böszörményi nagy gergely beszólt a picsogó csajszinak, hogy inkább dugjon a fosós vernyákolás helyett, lehetőség szerint vele. hát aztán. ezért cserébe kvázi a teljes szdsz kimászott a temetőből, és csak azért nem tűnik fel, hogy bármi is változott volna, mert már eddig is zombiképük volt. egymás között már nyilván arról zsinatolnak, hogy hogyan, miként, mikor, mekkora adagokban, milyen edényből igyák meg böszörményi vérét, és a kurvára vagány riposztjaik után nyilván meglapogatják egymás hátát, de lehet, hogy még egymás pöcsét is fogják a klotyón jutalomból.
itt van mindjárt para-kovács imre, aki nyilván seggmásnaposan böffentett egy publit, hogy az esti hosszúlépésekre is meglegyen a péz. persze jól megmondja, hogy hát ezeknek az államifaszoknak semmi piaci tapasztalatuk nincs, bezzeg neki, aki nemrég azon rinyált valahol, mennyire nem tud megélni abból, amit csinál. szóval neki van piaci tapasztalata, az pedig az, hogy egy lúzer balfasz. tóta is büfögött egyet, de ahhoz egy kis slejm is társult.
és persze itt vannak a független hiteles civilek, mint pl. pálfi norbika, dorottya, aki homokos-simogatásból diplomázott, juhász peti, akit thc-s infúzióra kell kötni, hogy életben maradjon, meg a slepp. remélem, tényleg közfelkiáltással találnak maguknak valami köztársasági elnököt, akinek lehetőség szerint gender studies-ból van phd-ja, és mivel baszott még eldönteni, fiú-e vagy lány, vudu, buddhista vagy mormon, mindenkinek átérzi a nyomorát. én nem értem, hogy a kossuth téri húgyban-szarban alkotmányozónemzetgyűlésező bohózat mivel rosszabb ennél? hogy azok nem a 100% bio-öko-vega boltban vették százezerért a szójalenből készült felsőjüket? azok legalább tényleg rendes csórók voltak.

olyan arcok másztak most ki a latrina legmélyéről, akik még azután sem váltak meg az szdsz-től, mikor az már a sokadik büdösödési fázisában volt. inkább legyen paraszt valaki, mint hogy hallgassam ezeknek a politikai kriptaszökevényeknek a ritmikusan ismétlődő ajvékolását meg nyerítését. de szerencsére ezért fog ez a semmitmondó szarság is megdögleni, mert amire ezek ráteszik a kezüket, az tuti répapürévé változik.
istenem, imába foglalom ilyenkor az orbán nevét.

capacete 2011.10.26. 01:15:47

@Bell & Sebastian:

Köszönöm, hogy ütős érveiddel felvilágosítottál...

tewton 2011.10.26. 01:24:59

@capacete:
az a gyanum, hogy te meg nem sok bolcseszt lattal. vagy ha igen, keves ertelmeset. vagy keves olyat, akinek mar van m.a. degree-je.

"Tényleg érdekelne miből vontad le azt a sommás következtetést, hogy a lány buta."
onnan, hogy en meg lattam eleget mindenfele bolcseszbol, ilyenbol is, es nem tegnapelott szulettem. de ezt magyarazni ertelmetlen, a profilozoitoknak meg nem akarok tobbet mondani.

tewton 2011.10.26. 01:27:05

@Bell & Sebastian:
hat ez az. robin masters posztjaval egyeterteni nekem olyan, mintha mavoval vagy jotunderrel ertenek egyet. de akarhogy is nem tetszik, a faszi telleg rahibazott valamire.

capacete 2011.10.26. 01:39:00

@tewton:

Értem, ez olyan mint Stephen Colbertnél a "truthiness", ami akkor is úgy van, ha a valóság zord tényei megcáfolják. Hiszen lehet, hogy kívülről intelligensnek tűnik a lány, lehet, hogy a mondanivalója összeszedett, az érvei helytállók stb., de valójában hülye, hiszen ezt ti tudjátok, még ha azt nem is lehet pontosan megmondani, hogy miért.

Még egyszer köszönöm a felvilágosítást, külön örülök, hogy kimerítő érveléssel győztetek meg...

capacete 2011.10.26. 01:41:15

@tewton:

A személyeskedő utalást külön köszönöm, éberen leleplezted, hogy velem az ellenség gyilkos keze tette be a lábát a topikba. Bizony, elég egy elejtett félszó, és könyörtelenül lecsapok rád!

capacete 2011.10.26. 01:42:53

Hm, de így is késő, összeszedett gondolataid, kristálytiszta érvrendszered elárult: filozófiaprofesszor vagy! Most, hogy így lelepleződtél, a holnapot már nem biztos, hogy megéred...

tewton 2011.10.26. 01:57:29

@capacete:
tobb dolgok vannak foldon es egen ...
stb.

élesi 2011.10.26. 07:32:41

@capacete: Ön melyik szülője Dorottyának? Az 1-es, vagy 2-es számú?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.10.26. 08:55:33

Nem értem, miért olyan nehéz helyén kezelni ezt az egészet. Hatalomnak, közsajtónak, mindenkinek.

Mondjuk biztos ízlésű, kiegyensúlyozott ember például nagy ívben leszarja, mert amit efféle dallal és ilyen vaccpaör butalibával akarnak eladni, azzal ez a helyes eljárás.

Ha mégis valami furcsa kalandvágyból tartalmilag megismerkedik a néphülyítés, a prolihergelés eme legújabb fejleményével, akkor sem áll le vitatkozni, hiszen elmebetegekkel is csak elmebetegek veszekednek. Magabiztos, bármiféle értékes tudással fölszerelt, az életben önállóan boldoguló, fontost a nem fontostól elválasztani tudó emberek nem.

Atisz 2011.10.26. 09:01:41

@Kettes: Annyi a különbség, hogy vannak akik átalakítják a rendszert és vannak akik csak a jelenlegi kormányt akarnák elmozdítani és hagynák a jó öreg langymeleg nihilt a fenébe.

Tetszikérteni?

capacete 2011.10.26. 10:19:33

@élesi:

Na jó, én vagyok a hülye, amiért hiszek abban, hogy lehet érvelve, értelmesen kommunikálni.
Persze, ha valaki számára nem jön át az a zsigeri meggyőződés, hogy ez egy HP a videóból, akkor az már csak a szülője lehet. Érveket természetesen továbbra sem kaptam, de most már erre nem is számítok.

A tanulság talán az, hogy a magyar konzervatív (?) gondolkodás szerint magától értetődő mások gyalázása, akkor ha nem tetszik a megjelenésük, vagy amiről beszélnek. Ez megmagyarázza bátor Sir Robin kirohanását is az "infernális kretén" ellen, aki nem felelt meg a KIM-ben meghatározott külső paramétereknek...

CM2131 2011.10.26. 10:25:23

Ha már számháború:
"Köszönjük, hogy a rossz idő ellenére százezren jelentetek meg a tüntetésen" - köszönte meg mind a 90000 tagjának az EGYMILLIÓAN a magyar sajtószabadságért facebook csoport adminja.
:DDD

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 12:41:55

@tewton:

"...kb. annyi tortent, hogy (kotcse) ezek a rendszervaltozas utan szocializalodott gyerekek tulfiatalon tulkomoly helyekre kerultek...politicus meg dobray egyszeruen naiv szerintem, mint az egesz mandi-bagazs..." --- írja.

Ha ez így van, márpedig nagyon úgy tűnik, hogy így van, akkor itt az ideje a korrekciónak:-)

mandiner.blog.hu/2011/10/26/gyulan_sem_tetszik_a_rendszer/fullcommentlist/1#c14788896

mandiner.blog.hu/2011/10/26/gyulan_sem_tetszik_a_rendszer/fullcommentlist/1#c14790560

...ja, es hogy a kisholgy, aki miatt az egesz hiszti kitort, kicsoda-micsoda, mindenki latja... --- írja.

Nem új típus ez. Én még a kiszvezetőképzőtáborokból emlékszem rájuk. Már ott is volt belőlük bőven. Igaz, hogy akkor még más volt az ideológia, de a jó komisszárnak akkor is ugyanazokkal a tulajdonságokkal kellett bírni(a), mint ma. (S ez a nőtípus sok ilyen jó tulajdonsággal bír.) S hogy a "szekszizmus" sem maradjon ki a kommentemből, azt is elárulom, hogy ezek a csajok általában puhahúsúak:-]

ü
bbjnick

fikanick 2011.10.26. 13:11:05

Jobbrol litaniat irni a politikai paranoiarol egeszen uj magaslata az ironianak.

capacete 2011.10.26. 13:21:52

@bbjnick:

Ezek szerint kiszvezetőképzésre jártál? És mikor jött a nagy jobboldali fordulat?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 14:26:44

@capacete:

Voltunk valahol együtt is? :-D Én nem fordultam soha, én mindig (amióta az eszemet tudom) ugyanilyen voltam/vagyok --- ami sokat fordult az a világ körülöttünk :-)

ü
bbjnick

capacete 2011.10.26. 14:38:48

@bbjnick:

Nem hinném, az én családomban nem dívott se a párt-, se a kisztagság. Ha viszont jól értem, amit mondasz, akkor a hajdani kisz a mai fidesszel egyenlő. Ez mondjuk kicsit erős, de azért segít megérteni bizonyos dolgokat. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 15:55:38

@capacete:

"az én családomban nem dívott se a párt-, se a kisztagság" --- írod.

Ez tényszerűen nem lehet igaz. A párttagságot meg lehetett úszni (bizonyos beosztás és társadalmi státusz alatt), de a kisztagság kötelező volt mindenki számára, aki (legalább) középiskolába járt. A KISZ-ből kimaradni nem lehetett, onnét csak kirúghattak. (Tudom, mert én átéltem azt is:-))

"Ha viszont jól értem, amit mondasz, akkor a hajdani kisz a mai fidesszel egyenlő." --- írod.

Ilyet írtam volna? Hol?

ü
bbjnick

Manyi Béci 2011.10.26. 16:00:06

"A KISZ-ből kimaradni nem lehetett, onnét csak kirúghattak"
Hazugság.
Én pl sosem voltam kisz-tag.
Simán ki lehetett maradni belőle.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 16:22:21

@Manyi Béci:

" 'A KISZ-ből kimaradni nem lehetett, onnét csak kirúghattak' Hazugság. Én pl sosem voltam kisz-tag. Simán ki lehetett maradni belőle. --- írja.

Ugyan én nem szólítottam volna meg, de ha maga megtette, illik válaszolnom: akkor kegyed vagy felekezeti iskolába járt vagy a privilegizált réteghez tartoztak a szülei (akiknek a kölykeinek még egy ilyen háklit is elnéztek) vagy legkorábban a nyolcvanas évek utolsó harmadában, végén volt középiskolás, amikor már az új érára készült az élcsapat (és nem volt érkezése piti ügyekkel foglalkozni). (Esetleg még egy olyan opciót tudok elképzelni, hogy valami csicsás elit- vagy speckósuliba járt a nyolcvanas évek eleje-közepén --- de még akkor próbált csak volna meg különcköni egy mezei gimiben, szakközép- vagy szakmunkásiskolában!)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 16:24:14

@bbjnick:

még akkor próbált csak volna meg=még akkor is próbált volna csak

Manyi Béci 2011.10.26. 17:01:28

@bbjnick:
Gondosan ügyeltem arra, hogy ne szólítsam meg:), egy állításra reagáltam, és mindössze azért, mert az hamis volt.
"próbált csak volna meg különcköni egy mezei gimiben, szakközép- vagy szakmunkásiskolában"
Megpróbáltam és bejött. Nem csak nekem, voltunk páran.
Bátrabbnak kellett volna lenni, kedves uram.:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 17:05:56

@Manyi Béci:

Maga kedves erkölcstelen! Hogy egy másik embert lejárasson a csúsztatástól, a hazugságtól sem retten vissza. Mikor járt középiskolába és hová (ú. é. elitgimibe vagy vidéki vagy külvárosi középiskolába)?

ü
bbjnick

Manyi Béci 2011.10.26. 17:38:19

Nem, BB, a maga személye engem nem érdekel ennyire. Igazából semennyire.
Egyszerűen túl sok az ilyen rossz duma a közelmúltról, ezért mondtam el, hogy én pl. nem voltam KISZ tag.
Tudja, van nekem egy harmincas korú jó barátom, fidesz szavazó.
Egyszer elmesélte, hogy szegény szüleinek titokban kellett őt megkereszteltetni az átkos időkben.
Én pedig azt mondtam neki, hogy ez így biztos nem igaz, lévén engem is, az öcsémet is simán megkereszteltek, holott idősebb vagyok nála 10 évvel. Az öcsém keresztelőjére jól emlékszem. Egyáltalán nem volt titkos.
Kicsit fárasztóak ezek a jobbos legendák.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 18:16:49

@Manyi Béci:

Ha maga ilyen szépkorú, akkor pontosan tudnia kell, hogy hogyan működött az a rezsim. A párt mindenütt ott volt és meghatározó befolyása volt a dolgok menetére, a döntésekre. Én egy elitgimiben kezdtem a tanulmányaimat, ahol olyan vonalas volt a KISZ-vezetés, hogy "ki kellett érdemelni" a KISZ-tagságot (ez nem azt jelentette, hogy ki lehetett belőle maradni, hanem azt, hogy mindenféle ideológiai és az ő fogalmaik szerinti erkölcsi/megbízhatósági próbákkal, feltételekkel zaklatták a diákokat). Majd átkerültem egy másik elitgimibe, ahol a kiszvezetők kifejezetten keresték a dinamikus, innovatív személyiségeket, akiket aztán vezetőképzőbe küldtek. Addig jó gyerek voltál, amíg nem léptél át egy határt, akkor viszont visszarúgott a rendszer: engem egyes KISZ-vezetők jóindulata mentett meg attól, hogy más KISZ- és pártvezetők felháborodása miatt ne fejezhessem be a középiskolát. Ugyanezidőtájt egy barátomat egy szakközépiskolában, mert bejelentette, hogy nem hajlandó KISZ-tag lenni, választott szakáról eltanácsoltak, egy "büntetőosztályba" helyeztek, egyetemi tanár szülejére munkahelyén keresztül próbáltak nyomást gyakorolni, úgyhogy, végülis elvitte abból az iskolából egy másikba a h*lyefiát. Egy másik cimborám családja, mivel apja egy állami cégnél volt jogász, a szomszéd városba járt vasárnap misére, mert közölték vele, hogy a miselátogatás az ő pozíciójával nem egyeztethető össze. És, igen, a kilencvenes évek elején tudhattuk csak meg, hogy plébániánk akkori plébánosát rendszeresen meglátogatta az titkosszolgálat, hogy tájékoztassák a miheztartásról.

Az egy ilyen világ volt. Ki voltunk szolgáltatva, s a hatalom birtokosai, kedvük szerint, kegyet gyakoroltak vagy meghurcoltak. Ezt maga is pontosan tudja. S ha van magában elemi tisztesség, akkor ezt nem is tagadja. Ha maga megúszta, hogy vegzálja a rendszer, örüljön neki, de ahhoz semmi joga, hogy olyanok szavát kétségbevonja, olyanok felett ítélkezzen, akiknek más sors adatott. Rossz libbant tempó ez!

ü
bbjnick

evil overlord (törölt) 2011.10.26. 18:31:18

@Manyi Béci: Manyika, a dolog nyilván helyfüggő volt. Volt ahol vonalas volt a helyi pártvezetés, volt ahol nem annyira. A bujkálás pedig az egyéni múlttól is függhetett: ha valakit anno klerikálfasiszta reakciósként internált az ÁVÓ, az később nyilván óvatos volt, és nem verte nagydobra hitét.

Manyi Béci 2011.10.26. 18:46:23

"akkor pontosan tudnia kell, hogy hogyan működött az a rezsim.
A párt mindenütt ott volt és meghatározó befolyása volt a dolgok menetére,"
Maga összekeveri a hatvanas éveket a nyolcvanas évekkel.

"Én egy elitgimiben kezdtem a tanulmányaimat, ahol olyan vonalas volt a KISZ-vezetés, hogy "ki kellett érdemelni" a KISZ-tagságot (ez nem azt jelentette, hogy ki lehetett belőle maradni"
Megpróbált kimaradni belőle? Szerintem nem. Szerintem adottnak vette, hogy oda be kell lépni.

"a dinamikus, innovatív személyiségeket"
Ráadásul dinamikus innovatívre vette a figurát.:))

" akiket aztán vezetőképzőbe küldtek.Addig jó gyerek voltál, amíg nem léptél át egy határt"
:) Nem is tudja, milyen sokat elárul magáról ez a történet.

"Ugyanezidőtájt egy barátomat egy szakközépiskolában, mert bejelentette, hogy nem hajlandó KISZ-tag lenni,választott szakáról eltanácsoltak, egy "büntetőosztályba" helyeztek, egyetemi tanár szülejére munkahelyén keresztül próbáltak nyomást gyakorolni, úgyhogy, végülis elvitte abból az iskolából egy másikba a h*lyefiát"
Hm, a rendszer nyolcvanas évekbeli üldözöttje...
Egyetemi tanár szülő szakközépes fia...szakközépből ezért eltanácsolták...
Egy nagy túrót:) Ez a történet így nem igaz.

"Egy másik cimborám családja, mivel apja egy állami cégnél volt jogász, a szomszéd városba járt vasárnap misére, mert közölték vele, hogy a miselátogatás az ő pozíciójával nem egyeztethető össze."
:)
"És, igen, a kilencvenes évek elején tudhattuk csak meg, hogy plébániánk akkori plébánosát rendszeresen meglátogatta az titkosszolgálat, hogy tájékoztassák a miheztartásról."
Hát, látja, teljesen feleslegesen járogatott át a szomszéd városba a cimbora kedves édesapja.:)
Próbálja egyszer logikusan végiggondolni a mondanivalóját, ha javasolhatom.

"Az egy ilyen világ volt. Ki voltunk szolgáltatva, s a hatalom birtokosai, kedvük szerint, kegyet gyakoroltak vagy meghurcoltak. Ezt maga is pontosan tudja." stb
BB, maga folyamatosan csúsztat, összemos, legendákat gyárt vagy csak tovább ad.
Ez hiba, mert az igazságát is megkérdőjelezi.
Ne kövessen el ilyen hibákat.

Manyi Béci 2011.10.26. 18:48:57

@evil overlord:
Elvártam volna, hogy kikéri a szépkorú minősítést a nevemben!
Az valami egészen döbbenetes, milyen durva hangnem uralkodott el mostanában jobbos körökben!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 19:01:46

@Manyi Béci:

Maga alkalmatlan a párbeszédre, úgyhogy én ezt/azt nem is erőltetném:-) Valami erkölcsi alkatrész hibádzik önben és ezért azt gondolja, hogy a tények figyelembevételét mellőzve (aktuális kénye szerint) ítélkezhet jelenségek és személyek felett. És, gyanítom, még el is hiszi, amit mond. Sajnálom:-(

ü
bbjnick

Manyi Béci 2011.10.26. 19:18:03

@bbjnick:
Nézze, nem én kértem magát arra, hogy elmesélje, milyen dinamikus és innovatív KISZ vezető volt fiatal korában. Meg sem szólítottam magát.
Sőt, magával ellentétben, nem is minősítgettem.

Egyszerűen csak megállapítottam egy állításról, hogy hazug.
Nem sajnálom:)

evil overlord (törölt) 2011.10.26. 19:41:44

@Manyi Béci: :)
Ha nem tudná, én a PJ klub balszárnya vagyok, bz-vel egyetemben :)

evil overlord (törölt) 2011.10.26. 19:46:46

@Manyi Béci: Szerintem az teljesen hihető, hogy az önérzetes szakközepes gyerek kifogott valami vonalas KISZ fütyit, aki ezért nekiállt őt szivatni. Akár még az erjedő 80-as években is. Én is láttam vonalas komcsi igazgatót, aki nem igazán tolerálta az "elhajlást", bár a konzekvencia jóval enyhébb volt.

Manyi Béci 2011.10.26. 20:04:07

@evil overlord:
PJ klub?
Megint lemaradtam valamiről?
Jó hely? Mer' akkor én is tag akarok lenni!

Szerintem a dolog kb a következőlépp történhetett:
Adott egy kevéssé eminens gyerek, aki a szakközépben is kevéssé eminensre vette a figurát, mittomén, dohányzott, ivott, lógott, beszólt ennek-annak ezt-azt. Vszleg a jegyei is ratyik voltak. Behívták aput valami balhé után, és tájékoztatták. Lehet, hogy érvként a kisz is elhangzott.
Abban egészen biztos vagyok, hogy a srác nem volt dinamikus és innovatív személyiség az iskolában.:)
A nyolcvanas években a kisz már nem volt semmi.

Alfőmérnök 2011.10.26. 21:36:06

@evil overlord: Hát ja. Bbj gyakran hazudik és csúsztat (a nagy erkölcscsősz, muhaha), de azért ez nem egy scifibe illő sztori volt.

evil overlord (törölt) 2011.10.26. 21:41:54

@Manyi Béci: Hehe, ez a volt kommentfolyam-tagokat jelenti. Kissé szétesett: doomot megcsipszelték az ufók, a többiek berágtak a mandarinra és elvitték a kommentfolyamot.

Hacsakúgynem, bár Kiss László egyetemi pártitkár (későbbi alkotmánybírő!) a komcsi rendszer védelmében igen eredményesen lépett fel 83-ban Pécsett.

A KISZ-ről szerencsére nincs személyes tapasztaltom.

evil overlord (törölt) 2011.10.26. 21:43:26

@Alfőmérnök: Muhaha. Maguknak tényleg meg kellene vívniuk, de szigorúan csak első vérig.

pamocsnyik 2011.10.26. 21:44:12

@capacete: ehehe... nem volt neki olyan. Oktalan nyálverés volt, egy kis önelégült bölcsészkétől. Igazi kocsma okoskodás.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 22:26:10

@evil overlord:

Ha már eszembejutott, elmondom. Nekem az a tapasztalatom, hogy általában azok tudnak ilyen "elfogulatlanul", "tárgyilagosan" visszatekinteni a kádárkorra, mint pl. @Manyi Béci, akik annak a világnak a haszonélvezői (káderek) voltak vagy káderszülők gyerekei:-[

ü
bbjnick

evil overlord (törölt) 2011.10.26. 22:44:59

@bbjnick: Ne bántsa már Manyikát, lehet, hogy ő meg egy kevésbé vonalas környéken élt.

VI. Béla 2011.11.07. 13:20:11

@evil overlord:

Meg az is lehet, hogy a keresztények valamiért jobban féltek, mint a nemvallásosak. Vajon miért?
süti beállítások módosítása