Apoliticus
2011. július 25. írta: politicus

Apoliticus

  Az elmúlt néhány hónapban talán szándékosan is, de távol tartottam magam a nagypolitika történéseitől: a híreket csak futva olvastam át, tévét nem néztem és offline sajtóterméket is csak nagy ritkán vettem a kezembe. Ellenben a blogvilág különböző szereplőit a korábbiakhoz képest talán kisebb intenzitással ugyan, de igyekeztem nyomon követni. Így miközben élveztem a közéleti arcoskodástól mentes mindennapi létet, a világháló szorgos (ellenzéki) hangyáinak köszönhetően továbbra is találkozhattam azzal a durván frusztrált hangulattal, amelyről egy korábbi írásomban ehelyütt is megemlékeztem. És ha lehet, ez a korábban tapasztalt rendkívüli intenzitású frusztráltság csak tovább terebélyesedett.

  Az egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok, a másikon pedig a diktatúrázás, falhoz állítással való fenyegetőzés, fegyveres erőszakra való felbujtás és megannyi kreatív gyűlölködés. Ugyanakkor ez utóbbi jelenség, úgy tűnik, mintha nem akarná megfertőzni a társadalom szélesebb rétegeit. Ezt erősítik meg a legutóbbi közvélemény-kutatási eredmények is, amelyek továbbra sem utalnak a kormánnyal elégedetlenkedők táborának masszív gyarapodására. Sőt, a teljes népességen belüli (a Szonda Ipsos-t leszámítva) átlagosan egyharmados fideszes támogatottságot a három ellenzéki pártnak együtt sem sikerül megugrania lassan egy éve.

  Akkor most jogos a frusztráltság a netes világban? A netlovagok hiába próbálnak machetejükkel utat vágni a fideszes mangrovemocsárban, hisz a választópolgárok úgyis téli álmukat alusszák? Az online reakciók eltúlzottak és a választók kezelik a helyén a nagypolitika történéseit? Esetleg a választók nincsenek a tudás birtokában, és ezért nem látnak tisztán, vagy annyira apolitikussá, rezisztenssé váltak, megcsömörlöttek, csalódtak, hogy fontos közéleti kérdések mellett is szó nélkül elmennek?

  Őszintén mondom, csak távolról kapargatom a válasz(oka)t. Magam is óhatatlanul a maguk téli álmát alvó honpolgárok népes táborához csatlakoztam, aminek többek között egy fontos oka biztosan volt: a csalódottság. A csalódottság látva a kormányzati hevületet, az előkészítetlen, slendrián törvényalkotást, a rosszabbnál rosszabb ötletelést, a vállalhatatlan személyi döntéseket. Az ilyen politika pontosan azt a kétfajta embertípust szüli meg, amelyről korábban beszéltem. A gyűlölködő, fenyegetőző típust az egyik, a világtól elforduló, csalódottat pedig a másik oldalon.

  Pedig mindannyian jobbat vártunk. Még azok is, akik egyébként nem szimpatizálnak a Fidesszel, azt mondták, a 2010 előtti világhoz képest csak jobb jöhet. Világos irányok a gazdaságpolitikában, a nepotizmus, a korrupció, az osztogatós politika szögre akasztása, kiszámítható jogszabályi környezet a vállalkozások számára, környezettudatos életmódra nevelés, a köz- és felsőoktatási rendszer azonnali irányváltása (vö.: ma még a felsőoktatási keretszámok újragravírozásával szaroznak), modern kultúrpolitika megteremtése és általában a magyar attitűd megváltoztatása. Ezekből egyelőre semmi sem látszik. A hangzatos nyomuláson, a pesti grundon egykor szokásos fizikai fenyítés (vö.: saller, koki) emlegetésén, az arcoskodáson kívül túl sok minden nem érzékelhető.

  Így aztán nem meglepő fejlemény a társadalom nagy részének rezignáltsága sem. Mégis, hová a fenébe menjenek ők a Fidesz után? A magát totálisan lejárató, tehetségtelen, hitelét vesztett MSZP-hez? A faji kérdést nyíltan a zászlójára tűző Jobbikhoz, vagy az eddig érdemi politikai teljesítményt és potenciált felmutatni képtelen, egyébként jobb sorsra érdemes LMP-hez? Hogy a többi lúzert ne is említsem. Ugyan. Az utóbbi fél évben nagy részük szép csendben eloldalgott a a Fidesz által uralt csatatérről és a (lelki) sebeit nyalogatja.

  A bizonytalanok táborához újonnan csatlakozó, vagy oda vissza-visszatérő, ma kb. 1-1,2 millió főre tehető, egykori többségében Fidesz-szavazókból álló, apolitikusnak nevezhető tömeg amellett, hogy nem kér a fideszes tempóból, a jelek szerint most már huzamosabb ideje nem kér a mai ellenzékből sem. Inkább kivár a háttérben és hallgat. Eltávolodásuk a Fidesztől és averzióik a mai ellenzékkel szemben mindkét felet gondolkodásra kell, hogy késztesse, ugyanakkor ez a fejlemény tág teret nyithat a potenciális, új politikai szereplők számára is.

  Az igazán nagy kérdés, hogy e politikai mátrix szűken vett három szereplője (kormánypártok, ellenzék, új szereplők) közül ki ocsúdik fel elsőként. Az esélyeit otromba döntésekkel avagy kommunikációval romboló kormány, a néhol hiteltelen, néhol impotens, néhol veszélyes ellenzék, vagy egy ma még ismeretlen, de a fenti tömegből több százezer embert kihasítani képes csoportosulás?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr833086800

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Mandiner blog helyszíni közvetítése a Lubjanka pincéjéből 2011.07.26. 18:01:14

Koba! Hát együtt kezdtük!Koba! Erről nem volt szó!Koba! Ki ez a sok új ember?Koba! Hiszen ezek nem is kommunisták!Koba, barátom, lehet te sem vagy az? 

Trackback: Üres erő 2011.07.26. 02:39:19

Azt hiszem, némelyik "jobboldali" szerző nem kívánja a mostani intézkedések és a láthatóvá vált tervek kontextusába helyezni a "kényszerlakhely" miniszterelnöki kényszerképzetét. Nem kívánja figyelembe venni, hogy a modernista-aufkä...

Trackback: A nyugat alkonyul 2011.07.25. 15:52:31

p { margin-bottom: 0.21cm; }Az atlanti civilizáció és a modernista elvek érvényének változása érzékelhető. Orbán abban nem téved, hogy azok az elvek, amelyek a történelem egy rövid időszakában elterjedtek – a jogegyenlőség, a humanista és auf...

Trackback: Mi lesz a politikai kultúrával? 2011.07.25. 13:43:31

 A politikai kultúra fogalmát a politológia szűkebben használja, mint a köznyelv és a sajtó szokta. Míg az első egyének vagy csoportok politikához való viszonyulását (véleményt, beállítódást, értéket) jelenti, az utóbbi gyakran érti alatta a polit...

Trackback: Átlátszó hazudozás a nyugdíjvagyonról 2011.07.25. 10:22:24

Miközben a kormány több mint hárommillió állampolgár elkobzott pénzét, a későbbi nyugdíjukra felhalmozott tőkéjüket éppen a hibás gazdaságpolitikai miatt tátongó hatalmas költségvetési lyukak tömködésére pazarolja el, Selmeczi Gabriella megint előállt ...

Trackback: Átlátszó hazudozás a nyugdíjvagyonról 2011.07.25. 10:22:24

Miközben a kormány több mint hárommillió állampolgár elkobzott pénzét, a későbbi nyugdíjukra felhalmozott tőkéjüket éppen a hibás gazdaságpolitikai miatt tátongó hatalmas költségvetési lyukak tömködésére pazarolja el, Selmeczi Gabriella megint előállt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Okostojás_ 2011.07.25. 07:29:42

"Pedig mindannyian jobbat vártunk. Még azok is, akik egyébként nem szimpatizálnak a Fidesszel, azt mondták, a 2010 előtti világhoz képest csak jobb jöhet."
Hát nem jött!
De akkor most kiben bízzunk?????

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.07.25. 07:30:38

ezt valami pedikűrös diktálta magának?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.07.25. 08:26:56

"Az egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok, a másikon pedig a diktatúrázás, falhoz állítással való fenyegetőzés, fegyveres erőszakra való felbujtás és megannyi kreatív gyűlölködés."

Ennél szebben maga Szíjártó sem mondhatta volna.

mahet 2011.07.25. 08:28:39

Bajnait várjuk?

Persze lehet, hogy ha ő lenne a befutó ő is megzakkanna mint eddig mindenki más.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.25. 08:29:23

@poszt: Senki nem ocsúdik fel sehonnan. Orbán szép nyugodtan megcsinálja a maga Kalasnyikov-köztársaságát, te pedig egy géppel utánunk fogsz lelépni. Hacsak nem kapsz egy kisebb adószedési jogot valami lepukkant vidéki hivatalban a nyugodt szakmai munkád jutalmául. ;-)

csoko20 2011.07.25. 08:30:18

Én a Szavazz Fasszal Mozgalmat támogattam a pártok helyett, sajnos nem bántam meg....

bekerült 2011.07.25. 08:32:56

Azt kihagytad a számításból, hogy a megfélemlítettek és az óvatosak tábora, a hallgatók táborát erősíti !
Sokan nem mernek véleményt nyilvánítani, mert kiteszik a szűrüket és nézhetnek mint a moziban ! Azért figyelnek és legyél nyugodt, a véleményüket ki fogják nyilvánítani, ha kell !

K Tomoceusz 2011.07.25. 08:35:05

A haza nem lehet ellenzékben.
Mr. Haza volt a vágyatok, élvezzétek, mert marad.

Szájhar Mónika 2011.07.25. 08:37:43

Végigolvastam (komoly), a "szakmai munkával töltött hétköznapok"-on kívül nem találtam benne hibát.

csoko20 2011.07.25. 08:39:31

@bekerült: "Sokan nem mernek véleményt nyilvánítani,"

Sokan meg olyan véleményt mernek nyilvánítani, amilyet elvárnak tőle. Köztisztviselők lehallgatása, vonalkódos kérdőívek stb. Naná, hogy senki nem meri fikázni a srácokat, max. a következő fülkeforradalomnál.

Magon_ 2011.07.25. 08:39:57

Esetleg túl lehetne lépni a szekértábori digitál logikán, addig ez nem valami komoly, imho.

unionist 2011.07.25. 08:42:52

"Az igazán nagy kérdés, hogy e politikai mátrix szűken vett három szereplője (kormánypártok, ellenzék, új szereplők) közül ki ocsúdik fel elsőként."

te se láttál még mátrixot.

Yeto 2011.07.25. 08:42:56

"Az egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok"
Seggnyalás, szerecsenmosdatás, hazudozás mint szakmai munka?

2011.07.25. 08:43:02

"A faji kérdést nyíltan a zászlójára tűző Jobbikhoz"

A belvárosból még mindig meglepő, hogy van "faji kérdésnek" eufemizált, többségellenes cigányterror?

Zetek 2011.07.25. 08:44:50

Kedves Hülyegyerek! Vajon hogy bírja a haza nélküled? Dolgozz!

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.07.25. 08:46:10

Fidesz - magyar értelmező szótár a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez

Amikor mi kordont bontunk, akkor az népnemzeti ellenállás, ha ti nyitjátok meg a tűzcsapot, szimpla dezertálás.

Amikor kivonulunk az ülésteremből, akkor az a hazugság elleni tiltakozás, ha a többiek nincsenek bent, akkor lógnak a munkahelyükről.

Amikor helyi lakosként lakhatási támogatást számolunk el, akkor az nekünk jár, ti pedig a piacon kérjetek számlát minden csomag retekről.

Amikor mi vásárolunk - hitelből - tőzsdén jegyzett részvényt, akkor az jól átgondolt befektetés, amikor a magánpénztárak tették, akkor eltapsolták a nyugdíjatokat.

Amikor módosítunk a nagy elosztó rendszereken, akkor az a „nem szokványos magyar út”, ha mások próbálták, akkor ez népnyúzó megszorítás, ami nem vezet sehova.

Amikor a rend fő őre 48 évesen nyugállományba vonult, csak élt a szabályok adta lehetőséggel, ha a korábbi kollégái is így tennének, akkor élősködnek a nemzet nyakán.

Amikor a mi kutyánk kölykét érint hátrányos egy szabályozás, akkor azt úgy módosítjuk, hogy rá ne vonatkozzon, ti pedig tetszettetek volna többen lenni.

Amikor nálunk az értékmérő az, hogy kinek mije van, akkor mindenki szánalmas, aki kevesebbet szerzett.

Amikor a Médiatanácsban kizárólag a mi embereink ülnek, akkor az egyensúly biztosított, mert "ők nem olyanok", ha ugyanezen szabályok alapján egyszer majd mások felügyelik a sajtószabadságot, akkor az mindjárt kommunista diktatúra.

Amikor népszavazást kezdeményeztünk, akkor a Haza nem lehetett ellenzékben, ha mások is élnének ezzel az eszközzel, akkor a nép nem elég érett a sorsának eldöntésére.

Amikor konzultációra hívjuk az embereket, akkor „hallgassuk meg egymást”, ha nektek van véleményetek, keressétek a bohócügyi államtitkárt."

Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek és kuss magyar polgár!

2011.07.25. 08:47:10

@Kettes:

Indulj már bolsi, ne csak a szád járjon. Minden nap találsz közvetlen járatot tel avivba.

Mária 2011.07.25. 08:49:05

"Pedig mindannyian jobbat vártunk."

Várni csak a sült galambra szokás. A jobb életért meg kell dolgozni. Az nem működik, hogy ha az ember nem kapja meg, amit a politikusok ígértek neki, akkor sértődötten elvonuk duzzogni és vár a következő ígérethalmazra.

A legnagyobb baj nálunk, hogy az emberek úgy tekintenek a politikusokra, mega kormányzásra, mint ha azok egy szolgáltatást nyújtanának.

Pedig a kormányzás az nem szolgáltatás. Az állampolgár pedig nem megrendelő. Ha nem vesz részt aktívan, nem jelzi, ha elégedetlen, nem zavarja el a dilettánsokat, hanem csak duzzog és kivár (a sült galambra) akkor senki ne csodálkozzon, ha mindig minden úgy marad, ahogy addig volt.

derabitz 2011.07.25. 08:49:15

A viszonylag nyugodt, komoly szakmai munka eredménye az, hogy Mezőhegyesen az időközi választás során, elzavarták a fideszeseket a retekbe.

elwood 2011.07.25. 08:51:58

nem mintha a cikknek lenne sok értelme a jobbos folklór emlegtésén kívül, de azért néhány tárgyi tévedésre felhívnám a figyelmet:

- "Világos irányok a gazdaságpolitikában"
Ebből valamit fejts ki légyszíves, mert ide-oda kapkodáson, pénzbehajtáson kívül az égvilágon semmi nem történt.

- "korrupció, az osztogatós politika szögre akasztása"
legalább a Hír TV-t nézd időnként, a Balász József féle szöveget még ott is bejátszották

- "továbbra sem utalnak a kormánnyal elégedetlenkedők táborának masszív gyarapodására. Sőt, a teljes népességen belüli (a Szonda Ipsos-t leszámítva) átlagosan egyharmados fideszes támogatottságot"
szóval a 66% elutasító az teljesen normális, úgy hogy még a reformokba bele sem kezdtek

Mária 2011.07.25. 08:53:05

@unionist:

Valóban, ez nem mátrix, hanem szerelmi háromszög :D

maskep 2011.07.25. 08:55:26

"...a világháló szorgos (ellenzéki) hangyáinak köszönhetően továbbra is találkozhattam azzal a durván frusztrált hangulattal..." (ami) "...a diktatúrázás, falhoz állítással való fenyegetőzés, fegyveres erőszakra való felbujtás és megannyi kreatív gyűlölködés." (...) "Az ilyen politika pontosan azt a kétfajta embertípust szüli meg, amelyről korábban beszéltem. A gyűlölködő, fenyegetőző típust az egyik, a világtól elforduló, csalódottat pedig a másik oldalon."

Milyen érdekes, hogy aki csalódott, elfordul a világtól, vagyis nem agresszív, hanem regresszív frusztrált hangulatban leledzik, az nem kommentel a világhálón!

Csak posztol... Miután a kognitív disszonancia nem engedi, hogy továbbra is azt higgye, jól választott egy éve. "Pedig mindannyian jobbat vártunk. Még azok is, akik egyébként nem szimpatizálnak a Fidesszel, azt mondták, a 2010 előtti világhoz képest csak jobb jöhet."

Kedves Politicus,

A tanulság az, hogy minden rossznál lehetséges még rosszabb. Az MSZP-nél is, de még a mostaninál is. Ehun'la a frusztráltság oka!

Miként a néhány évvel ezelőtt riogató ("bér-")rettegők is csak erre próbáltak - lehet, néha túl hangosan - figyelmeztetni. Figyelj oda, nem mindenki, nem mindig elvakult pártszimpátiából, törzsi hovatartozás okán fejezi ki rossz érzéseit. Nyilván ebben a posztodban se, te se...

2011.07.25. 08:56:43

"Fecseg a felszin, hallgat a mély"!
Aki véleményt nyilvánit, az már nem a NER pártoló tagja , igy hát csak óvatosan a véleményekkel, mert akkor nem fogunk részesedni, a forradalmi kormány, hathatós és világ megmentő vivmányainak eredményeiből!
Ti biztos hogy kaptok, mint ahogy már eddig is kaptatok! Csak igy tovább!

unionist 2011.07.25. 08:57:22

@Mária:
a konzervatív atya, a liberális fiú, és a szocialista néplélek. politicus sancta trinitas

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.25. 08:59:32

@_Okostojás_: Hát nem jött!

egyetlrtek, teljesen ugyanaz ez az egyenruzhás bűnözés
mszp budát veti börtönbe, fidesz benntartja budaházyt, és leülteti mellé szima juditot is, és lehet zsák ferenc is hasonló szenvedő alany, de utóbbit még nem lehet tudni, csak azt, sikerült befenyíteni, a honi zöldeket

egy_vélemény 2011.07.25. 09:02:30

Kamaszkorom legnagyobb álma volt, hogy vártam a bűvös 18-at.
Hiszen, annyi minden a betöltött 18-tól veheti csak kezdetét, hivatalosan.
Eljött ez a nap is, nagynehezen.
Hétágra ragyogott a Nap - úúútáltam az esőt.
Anyu rántott húst csinált - imádtam a rántott húst.
Primőr őszibarack is volt az ünnepi ebéd után - hmmmm.
Apu 18 szál rózsát hozott - a virágok virágát.
A barátnőim, az udvarlóim felköszöntöttek - mindenki mosolygós volt.

Estére majd megszakadt a szívem attól, hogy NEM TÖRTÉNT SEMMI, DE SEMMI az Égadta egy világon.

Pedig 18 éves lettem!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.25. 09:03:37

@derabitz: és ki lett?
kíváncsi lennék esztergomban most milyen képviselőket választanának?

kicsi11 2011.07.25. 09:06:23

A csalódottak egy része pedig a menekülési utat tervezi. Jelenleg 4 ismerős család készül elhagyni az országot. (és már hányan elmentek) Ami elmegy 8 diplomás adófizető, 11 gyerek és kb 300 milliónyi vagyon.

is 2011.07.25. 09:07:03

"Az egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok,.."

Nyugodt szakmai munka a közmédiából lojalitás alapon kirúgni kisgyerekes, nyugdíj előtt álló, bár szakmailag elismert munkatársakat. Nyugodt szakmai munka a munkatáborok felállítása. Nyugodt szakmai munka a megfigyelési botrány kisöccsét generálni, utolsó szalmaszálként, hátha meglesz Gyurcsány. Nyugodt szakmai munka a bíróságok térdre kényszerítése, beleértve az Alkotmánybíróságot. Nyugodt szakmai munka Schmitt Pál, Domokos László, Pintér Sándor, Polt Péter tevékenysége. Nyugodt szakmai munka a választójogi törvény FIDESZ-arculatra szabása tetszőleges facsarással.

Kétségtelenül, megvannak a történelmi példaképek. Kegyetlen, de szükséges lépések ezek. Nyugodt szakmai munka. Mondta a norvég is.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.07.25. 09:09:52

Jó post. Csak azokat nem értem, akik "büntiből" ide-oda szavaznak. Mert olyan nincs, hogy én büntiből keresztény-szocialista vagyok, négy év múlva meg liberális baloldali. Sokkal inkább egy elvtelen tömegről van szó.

Zorgo 2011.07.25. 09:10:05

Miért, mire gondoltál?Hogy hónapról hónapra új dühös kommentezők bukkannak majd fel, akik akkor kapcsoltak,hogy úristen,nekünk nem ezt ígérték? :)

Dehogy.Az ország 90%-a ostoba emberekből áll, akik két pont között nem tudnának egy egyenest húzni.A szomorú,hogy ezeket választóknak is hívják, és az ő érdekeik mentén mozog nagyon sok minden ebben az országban.Aki eddig használta a fejét valamire, az vagy itt kommenetel, vagy a másik oldalon államtitkár, ennyi.

Nem örültem Fidesz győzelmének, de drukkoltam nekik,hogy jól csinálják.Erre az ámokfutásra azért valljuk be, nem lehetett felkészülni.Mi a fenének kellett a renomét elkúrni a húsvéti alkotmány-média törvény comboval?Na ezt józan ésszel soha nem fogjuk megtudni.Kicsit ijesztő,hogy van aki ezt komolyan is képes gondolni.

Mi marad?Kivárás.Néha oda oda mordul az ember a hatalomnak(már aki nem fél egy blogba írni, mert ilyen is van már bőven), és várjuk,hogy kialakul ebből a katyvaszból valami.Egy új társaság, aki értelmes dolgokat mond, és a tettei is ilyen irányban mozognak.
Az LMP-től többet vártam, de talán még lesz belőlünk valami.
MSZP, néha benéztem a párt honlapján a fórumba, na ők még mindig egy időutazás résztvevői.Képtelenek felfogni,hogy ez a társaság, ebben a felállásban pont ugyanaz mint akik megbuktak, és megint buknának.
Az embereknek tele van a hócipője a kádereikkel, a mutyizásokkal, a sógor koma alapon történő osztogatással.
Jobbik, a kutya ami ugat a kerítés mellett.Csahol, érthetetlen, harapna, de szerencsére nem tud.
Vannak értelmes gondolataik, csak éppen a tálalástól lesz rosszul az ember.Illetve a miliő, a magyar vadnyugati feeling, a betyáros baromságok, és honfoglaláskóri gondolkodás teszik őket komikussá, és ijesztővé is egyben.

Ennyi nagyjából, így reggel.

Béla2 2011.07.25. 09:10:32

Az emberek szerintem azért zuhantak apátiába, mert egyszerűen úgy lett az egész választási rendszer kitalálva, hogy a választók a két választás közötti 4 évben egyszerúen nem tudnak beleszolni semmibe. Akiket egyszer megválasztottak, azokat onnan leváltani, visszahívni nem lehet. Így csak akkor fontos az emberek véleménye, ha közeledik a választás. Úgy emlékszem a 90-es évek elején szóba került a képviselők visszahívhatósága. Szerintem nagyon hasznos lehetne, mert úgy nem csinálnának azt amit akarnak, ha a választók akaratából visszahívhatók lehetnének! A listás szavazás is csak arra jó, hogy olyan "hivatásos" politikusok, akik a nagy többségnek esetleg nem szimpatikusak (sőt esetleg kimondottan ellenszenvesek) azért bejuthassanak a parlamentbe. Ez így szerintem nem megfelelő, de mivel ezt egyik párt (ők ugyan minek is?!) sem és a választók sem vitatják, így is marad.

Diopapa_sok 2011.07.25. 09:13:14

@elwood: ha már odáig elolvastad amit beidéztél, legalább még 1 mondatot illett volna elolvasni

"Ezekből egyelőre semmi sem látszik."

write only-e vagy? :P

ifjabb Hábetler János 2011.07.25. 09:13:31

Tettszett. Ma is megdolgoztál a fizetésedért. Az persze egy kicsit bosszant, hogy az én adómból (is) kapod, nem a pártkasszából.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.07.25. 09:17:52

Hát, én nem tudom, hogy ki áltatta magát ilyesmivel:"Világos irányok a gazdaságpolitikában, a nepotizmus, a korrupció, az osztogatós politika szögre akasztása, kiszámítható jogszabályi környezet a vállalkozások számára, környezettudatos életmódra nevelés, a köz- és felsőoktatási rendszer azonnali irányváltása (vö.: ma még a felsőoktatási keretszámok újragravírozásával szaroznak), modern kultúrpolitika megteremtése és általában a magyar attitűd megváltoztatása."
A többségnek bőven elég volt annyi, hogy nem a szocik.

Ami azt illeti lenne ötletem, hogy kinek kellene jönnie, csak előbb össze kellene állnia párttá.

Temeraire 2011.07.25. 09:18:45

egyetértek, pontosan ugyanezt érzem én is, a csalódottságot. Persze minden más, de amit 98-02 között csináltak azt kellett volna folytatni talán akkor egyedül éreztem azt, hogy nincs rossz kezekben a kormányrúd. Számomra hihetetlen, hogy ekkora többséggel ekkora lehetőséggel csak ennyire képesek,

Persze az ellenzék még nevetségesebb, de ez egyáltalán nem mérce

elwood 2011.07.25. 09:22:52

@Diopapa_sok: basszus, pont azt az egy mondatot ugrottam át, pedig az az előjel a szám előtt.

akkor a tördelés rossz :-)

Mr. Waszabi 2011.07.25. 09:25:29

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: mindig tanul valami újat az ember. A bolsik zsidók is avtomatice? Ezek szerint Sztalin tévedett...

Mr. Waszabi 2011.07.25. 09:28:10

@Béla2: ez a listás szavazós kérdés nem volt rajta a nemzeti konzultációs kérdőíven, így nem tudhatjuk meg a nép véleményét.

Thrasher 2011.07.25. 09:31:08

>a másikon pedig a diktatúrázás, falhoz állítással való fenyegetőzés, fegyveres erőszakra való felbujtás és megannyi kreatív gyűlölködés

ezt gyűlolom a mocskos fajtádban a leginkább.
nem ez volt az, amiről a fidesz-ellenzék idején a bortontoltelék, kopasz szavazótáboruk viselkedése szólt?
erre képes vagy úgy tálalni a dolgot, mintha a mostani ellenzék uszítaná az országot a főváros szétverésére, és az ő táboruk lenne tele iskolázatlan ultramagyarokkal.

de ezt csináljátok a választások óta, az volt az óriási -egyébként képzelt- problémátok az MSZP-vel, hogy szerintetek el voltunk nyomva, nem volt szabadság, meg lófasz, erre amikor a Fidesz mást se csinál -se állami, se helyi onkormányzati szinten- a kormány megszerzése óta, mint onkényes módon szétszopat mindenkit, aki nem térdel le azonnal eléjük, azzal persze nincs problémátok.

hazug senkiháziak...

Thrasher 2011.07.25. 09:32:38

@RAMBO:
vagy esetleg programját, és irányát választási ciklusonként gyokeresen megváltoztató pártokról, nem?

maskep 2011.07.25. 09:32:43

@is: Szerintem Politicus nyugodt szakmai munkának a saját munkáját nevezte, ami kielégítette, ezért nem olvasott mostanában híreket. Ha olvasott volna, a kormányzást se nyugodtnak, se szakmainak nem nevezné. Munkának, persze igen szorgos... Ez Napóleon négyes felosztásában a legveszélyesebb kombináció: A szorgalmas, tehetségtelen katona...

_serenic_ 2011.07.25. 09:33:28

Tetszik, úgy ír cikket, hogy bevallottan nem olvas igazán a témához, de hát ugye innen is kéne már pénzt kapni és egyébként is.
Színvonaltalan marhaság a Mandiner, 90%-ban másolás.
Én meg azt nem bírom a magyar blogos sajtótermékekben, hogy miután csókosak tetszettek lenni (értsd: az index/origó/ckm kirakja a címlapra napi rendszerességgel, ha oknyomozott, akkor azt, ha Lacinak üzent, hogy gyere haza, akkor azt), utána felesleges erőlködni a minőségért, csak a mennyiség számít - tehát meg kell írni azt a kurva 1-2-3 posztot.

Thrasher 2011.07.25. 09:33:57

@Thrasher:
>erre képes vagy úgy tálalni a dolgot, mintha a mostani ellenzék uszítaná az országot a főváros szétverésére, és az ő táboruk lenne tele iskolázatlan ultramagyarokkal.

jó, a jobbiké igen, nyilván :D

2011.07.25. 09:35:40

@waszabi:

Természetesen a zsidók "sokszínűek", azaz vagy judeobolsik vagy judeonácik. A Magyarországot szennyező ÁVH-s munkásőr ivadékok inkább bolsik. Az izraeli rasszista, militáns zsidók meg inkább nácik.

Örülök, hogy segíthettem.

Pelso.. 2011.07.25. 09:36:32

"Nem vesz részt aktívan", -mit tehet két ciklus között, semmit.
Az pedig nem az aktivitás jellemzője, hogy lelkesen asszisztál az aktuális kormányzat kibic ötleteléseihez.

v. jókormányzósember 2011.07.25. 09:36:56

Ides Gyermeköm, "Apoliticus politicus" !

Óvatossan írok néköd, mer' nem tudom, értöl -e magyarul? Tudom- fölétök ugyi, nem egyeztetés van, hanem "consultatio" (bár az inkább insultatio). (Tényleg, annak nagy sikeréről ho' nyilatkoznál, ides gyermeköm? Amikor 8,000,000-ból - 800,000 kűdi vissza az ingyenes(!) insultatios kérdőívet?)
Nna- szóval, láthassuk, az alpári erők, ugyi, naon ott vannak- hiszen- itten a sikerek:

- uzsoki kórház (hú- aszt ne- aszt gyurcsány-bajnai újította fel!) akkó

- szent imre kórház (hú- aszt megin'!)
- M43-as (aszt is! Hát nem csinált itt semmit az alpári kormány?) Dehogynem!

- Benzin- 400 Ft

- Frank- 230 Ft.

- Cigaretta- 600.

Van itt fejlődés!

Ja- és a hétvégi időköziken buktak a narancs-jelöltek!

Hát- e van, gyermeköm! Ideje vót írni, valóban, de inkább valami (ön)elbocsátó- szép üzenetet!

Adjon az Isten-

több józan észt!

VJK

UI: Ja, és kérdezzük meg mán, ki vót az, aki az erdélyt szétszabó basescut ajánlotta tusnádfürdőn, 2009-ben? Lessz mclepetés!

sárkányfő 2011.07.25. 09:37:51

Ha nem csak az orbánista ámokfutás ellenzőit akarnád zsigerből megbélyegezni, akkor ennél a kétbites, szijjártós, fekete-fehér valóság-észlelésnél messzebb jutnál: "egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok, a másikon pedig a diktatúrázás, falhoz állítással való fenyegetőzés"

Nyilván van primitív fröcsögés Orbánnal szemben. Mikor, melyik kormánnyal szemben nincs? Tényleg, az előző kormány alatt is írtál róluk? Azok még randalíroztak is, gyújtogattak is, tömeghisztériát generáltak az akkori ellenzék (minimum) hallgatólagos támogatásával. A mai primitív ellenzékiek elegáns úriemberek a korábbiakhoz képest.
Mindezzel együtt úgy tenni, mintha csak ez lenne, a primitív beszólogatás, ez nettó hazugság. Kiknek is érdeke csak ezt észrevenni?

Az pedig, hogy nyugodt, szakmai munkáról írsz, önmagában egyszerűen röhejes.
Annak fényében pedig, hogy a poszt 2. felében már magad is "előkészítetlen, slendrián törvényalkotást, a rosszabbnál rosszabb ötletelést" látsz a "nyugodt, szakmai munka" helyett, ez már csak arról ad szomorú látlelelet, hogy te milyen belső ellentmondások között vergődsz.

Én amúgy javasolnám, hogy egyeztesd írásaid első felét a másodikkal, jót szokott tenni :)

A saját, elég kemény kritikád egyébként minek számít? Kreatív gyűlölködésnek, fenyegetőzésnek? Vagy te vagy a KIVÉTEL, aki felülemelkedik a saját magad alkotta felosztáson? Te lennél az egyetlen, aki érdemi, jogos, és normális hangnemű kritikát fogalmaz meg? Ugyan már.
Ez a primitív felosztás nyugodtan dolgozókra és gyűlölködőkre maga a szíjjártóizmus.

Béla2 2011.07.25. 09:38:21

@waszabi:
Ki nem szeretne beleszólni abba, hogy mi történik vele, körülötte két választás között?
A jelenlegi (és úgy tudom az új is) választási rendszer csak a politikusoknak felel meg szerintem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.07.25. 09:38:38

Na valaki más is eljutott oda, ahova én már régen.
Kit válasszunk? Akik már bizonyították, hogy senkiháziak, akik most bizonyítják, a nyilvánvaló hülyéket, vagy a nyilvánvaló tehetetleneket?

Szerintem ennyi volt ennek az országnak, pedig annyira egyszerű lett volna a recept, márminthogy korrektül viselkedni a Zemberekkel... Tehát tényleg, amit ígérne, azt (bármelyik eddigi kormány) ha legalább megpróbálják betartani, már nyertek a következő 20 évre, és mellesleg valszeg a szekér is jobban menne.

maskep 2011.07.25. 09:38:52

@RAMBO: "Jelbeszéd az életünk, de túl soke ember van, ki többre nem, csak jelszavakra gondol."

Miért lenne feltétlenül elvtelen tömeg az, amelyik nem jelszavakat, jelképeket, csomagolópapírok színét és mintázatát tartja fontosnak, hanem mondjuk az alkotmányhoz való viszonyulást?

Vagy másik oldalról, az elvtelen tömegbe ugye nem tartozik az, aki radikális liberálisból polgári konzervatívvá, abból nemzeti populistává, abból szociális demagóggá, majd (valószínűleg nem) végül radikális paternalistává változik, szűk húsz éven belül?

jozicsenko 2011.07.25. 09:39:12

@is: csak behoztad a norvégot :-))

ez valami kényszer a ballibéknél? norvég tömeggyilkos =orbánviktor?

kötelezően bele kell mosni a közéletbe... :-(

nem baj, nemsokára 2014, mehetsz szavazni, hátha összejön az mszpnek az 50%...

anyám, agyhalál délelött...

2011.07.25. 09:39:34

A rossz emlékezet nem akadály a blogírásban. Pár éve a fidesz-pártoló bloggerek rettegtek így minden kormányzati lépésre. Élénken él emlékeimben a jelenet, mikor a 2006-os választás másnapján a Hírtévé moderátor hölgye szinte sírva kérdezte a vendégétől, hogy hogy lehet ezek után (ti. az MSZP kormányon tartása után) élni még Magyarországon.
Hát ugyanúgy, mint a Fidesz győzelme után. (persze, nem mentség, amit manapság minduntalan hallani: hogy azért mert akkor ők is, most nekünk is jogunk van.... uszítani, leszarozni, lenézni, lopni, csalni, korrumpálódni... )
Ugyanis nagyon nem elegáns (mondhatni nem vall polgári neveltetésre) akkor szarral dobálózni a másik táborba, amikor épp nekünk kedvez a széljárás.
Meg nem is okos, mert bárhogy néz ki, a széljárás mindig fordul.
Előbb vagy utóbb.
Akármennyire is próbálják bebetonozni a szélkakast.

Szóval, a poszt nem más, mint szükségtelen rugdosása az ellenfélnek.
Az ellenzéknek az a dolga, hogy aggódjon.
Persze, néha túlzásba is viszi.
Ahogy történik ez most, de ahogy történt akkor is, amikor az MSZP kormányzott.

Attól meg, hogy valóban nincs másra szavazni, a ZEMBEREK nagy része valóban nem szereti a Fideszt. Attól, hogy a szocikat, meg a többieket sem, nem lesznek se szebbek, se okosabbak, nem lesz inkább igazuk.

Egyébként a vicc az, hogy mostanság, amikor a fijjúgg néha már kormányozni is hajlandóak másfél év ideológiai semmittevés után, néhány intézkedésükkel még egyet is tudok érteni.
Más kérdés, hogy ezek az intézkedések szinte ugyanazok, amiket ellenzékben életük árán is megakadályoztak.... De ezzel a kettősséggel küzdjenek meg a fidesz szavazók. Meg azok a bloggerek, akik akkor a fidesszel együtt hajtogatták, hogy azokra a lépésekre nincs szükség, az mszp csak népnyúzásból csinálja...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.07.25. 09:40:00

@v. jókormányzósember: A cigarettáról meg le kell szokni, aztán nincs vele gond. Ezt az egyet leszarom magasról, emeljék az egekbe, aki annyira hülye, hogy dohányzik, az fizesse meg.

csi szi 2011.07.25. 09:41:18

@Temeraire: Akkor jobb helyzetben kapták meg a kormányrudat. Másrészt OV a 2002-es vereségből levonta a konzekvenciát: ha a szombat esti Heti Zsidók permanens gúnyolódása, a kitartó karaktergyilkosság (a suttogó cigányozástól a Kende-könyvig és a gyerekelhagyós sztoriig és feleségverős sms-ig), Ron Werber, a "több pénzt az embereknek", a 19 ezer Ft-os csekkek és még sorolhatnám, elegek voltak mindez ellenére a megbuktatásához mindannak ellenére, hogy a maihoz képest remek volt a gazdasági helyzet (de hát az emberek még többre vágytak - a 89-ben is mindhiába áhított nyugati életszínvonalra, méghozzá azonnal) akkor nem szabad erre még egyszer lehetőséget adni. A szoclibek mint láttuk annyira voltak képesek, hogy az általuk feltüzelt prolik hátán, a legalantasabb emberi érzelmek felkeltésével (irigység, projekció) beüljenek a hatalomba, aztán végül szinte mindent elkúrjanak, bár sokat szövegelt a hiperaktív táncoskomikus, és amíg a "világgazdaság pénzbősége" tartott, addig hátra is dőlhettek. Emlékszem még, amikor gúnyosan kérdezgették, hogy "sínen a gazdaság! miféle válság?" még 2006-ban is.

maskep 2011.07.25. 09:41:56

@waszabi: (Nem kéne minden szarba belenyúlni... Csak tovább kenődik.)

Mr. Waszabi 2011.07.25. 09:42:06

@Aerius: no majd meglátjuk, hogy megjön-e az eszük a gyakorlatban, mondjuk, amikor majd dinnyét lapátolnak közmunkában vagy autópályán kubikolnak. Az ilyesmi jót szokott tenni az gondolkodás fejlődésének. Mao is ezért mondta, hogy időről-időre minden értelmiséginek el kell mennie fizikai munkát végeznie(=munkaszolgálat, szopás, magyarul). Hát nálunk a politikusokkal kéne kezdeni. A régi komenisták között kevés volt, aki sosem dolgozott, most meg tele van velük a kormány. Mekk Elek egytől egyig. Hülye aki hisz ilyen embernek. Még egy bukott bankelnök sincs köztük, csupa állami hivatalban rontó jános. Persze, ha a főnök se ért máshoz a szarkeverésen kívül, akkor nem lehetnek szakértő beosztottjai sem, ez világos, különben bukna a tekintélye. Nem feltűnő, hogy az összes értelmes embere parkolópályán van? Áder, Szájer, Pokorni, Kósa c-vágányon - egyfajta száműzöttek, mint a Sztalini rezsimben volt szokás. Kommunista bagázs ez, nem kicsit.

Lasombra 2011.07.25. 09:43:12

@RAMBO: én ezzel picit vitatkoznék.
biztosan vannak elvtelen emberek is, de a hiba leginkább az elvtelen pártokban van.

Mo-n a fogalmak kicsit másként értelmezendők, mint úgy általában a világban. ami valójában kommunista, szocialista, az nálunk keresztény-konzervatív. ami valójában liberális, az nálunk szocialista. vagy buziköcsögzsidó, ha esetleg néhány - itt is megforduló - kommentelőt kérdezünk.

a dolgot tovább nehezíti, hogy ami egyik nap fehér, a másik nap szürke. sötétszürke. aztán piros. esetleg zöld.

így elég nehéz konzisztensnek lenni választói oldalon. az egyszerű ember úgyis egybites, mindegy, ki mit mond, hívószavakra ugrik, vagy ingyen levesre. aki viszont gondolkodni is próbál - mert nem igazán lehet, ilyen előfeltételek mellett -, az meg vakarja a fejét, hogy most mit tehet. próbál, téved, elküld, újra próbál... rinse and repeat.

én többre becsülöm az ún. "köpönyegforgató" szavazót, aki képes belátni, hogy ő nem ilyen lovat akart.
sokan viszont kognitív disszonanciában szenvednek akár egy évig, ciklus közepéig, ciklusokon át. valahogy mindig megmagyarázzák - maguknak -, hogy jól döntöttek, és minden rendben van.

csi szi 2011.07.25. 09:44:24

@jozicsenko: Hát ja, pedig ha azt nézzük, hogy a norvég ámokfutó cionistabarát és antimuszlim volt, nyilváníthatnánk egy bekattant nordikus sereslacinak is:)

Lasombra 2011.07.25. 09:46:07

@waszabi: azért Kósát én inkább tenném a Matolcsy-Selmeczi-Deutsch-Szíjjártó tengelyre, mint az Áder-Pokorni-félére. Szájerrel nem tudom, mit tettek. a konzultációs kérdőív idejére elrabolhatták a gyermekeit? (ha vannak.) vagy csak ez volt a hűségpróba? passz.

Dubito 2011.07.25. 09:46:14

Az apátiát az is magyarázza, hogy itt már nem lehet/nem érdemes észérveket megvitatni, álláspontokat ütköztetni. A Vezér eldönt mindent, a többinek meg joga van kussolni hozzá. Legfeljebb a kocsmában vagy a neten szidhatja.

És már nem a politológusokat vagy a közgazdászokat kell kérdezni, hogy mi lesz ebből, hanem a pszichiátereket.

2011.07.25. 09:48:37

@waszabi:

Lehagytad, hogy "antiszemita" és "szalonképtelen". Még a végén megORROL rád valamelyik ejrópéer rabbi.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.25. 09:49:25

Jó írás.
Néha már komolyan nem tudom, hogy elmebaj, vagy csak szimpla rosszindulat fertőzte meg az index címlapon megforduló ellenzékinek mondható írások szerzőit.
Brendel Matyinak például a cikke, ahol a norvég tömeggyilkost szimplán összemosása Orbánnal kiábrándítóan ostoba írás.

Van mit támadni az tény. De ha észnélkül agyatlanul begőzőlt tekintettel művelik ezt az MSZP hívek, annak sok hozadéka nem lesz szerintem.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2011.07.25. 09:50:32

Olyan jó lenne, ha tényleg ez lenne a helyzet, amit a posztban írsz, de sajnos @flugi_ kapja a pontot:

////////////////////////////////
"Az egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok, a másikon pedig a diktatúrázás, falhoz állítással való fenyegetőzés, fegyveres erőszakra való felbujtás és megannyi kreatív gyűlölködés."

Ennél szebben maga Szíjártó sem mondhatta volna.
////////////////////////////////

Mondom, én sajnálom a legjobban.

csi szi 2011.07.25. 09:52:20

@Lasombra: "mi valójában kommunista, szocialista, az nálunk keresztény-konzervatív. ami valójában liberális, az nálunk szocialista"

Hát ez kifejezetten sült baromság, persze elhiszem, hogy jólesik pár értelmiségi szociszavazónak azzal nyugtatnia magát, hogy ő valójában egy nyugatos liberális (sőt konzervatív) pártra szavazott (javaslom akkor nézze meg közelebbről a tipikus szoci törzsszavazót - bár tény, tavalyra ezek közül sokan inkább otthon maradtak, vagy esetleg a fideszhez, de még inkább a jobbikhoz álltak át).
Az angolszász konzervatív-liberális fogalompár eleve nem volt sosem érvényes a kontinentális nyugat-európában sem, mert mit kezdesz pl. Adenauerrel vagy De Gaulle-lal? Lehet, hogy De Gaulle is szocialista volt netán? Vagy komcsi? Semmi értelme angolszász politikafilozófusok, teoretikusok dogmáit megpróbálni alkalmazni errefelé, ahol teljesen más történelmi fejlődés ment végbe.

csi szi 2011.07.25. 09:54:14

@Trompf: Sajnos végtelenül frusztráltak, főleg mert elhitették magukkal anno, hogy a Patás már le van győzve mindörökre, 4.5 cikluson keresztül nem jöhet vissza a jobboldal stb. :]

unionist 2011.07.25. 09:54:39

@Béla2:
egyszerűen csak meg kellene osztani a hatalmat. be kellene látni, hogy a totális államhatalom sehogy se jó. többpárti viszonyok között sem.

például az állam foglalkozhatna a társadalmi kérdésekkel, a régiók a kultúrával, a városok a gazdasággal, az unió pedig a védelmi feladatokkal.

az állam alakítsa át a tébét úgy, hogy az fenntartható legyen. nyilván ehhez igazítva a szociális és az egészségügyi intézményrendszert. akárhogy csűrjük-csavarjuk ehhez szocialisták kellenek.

a régiók szervezzék az oktatást. illetve tartsa fenn a kulturális intézményrendszert. ehhez ugye konzervatívok kellenek. egyéni képviseleten alapuló területi hiearchia.

a városok összefogása kell a fejlesztésekhez. részben, vagy egészben lehetnek vállalatok városi tulajdonban. az állami tulajdont nagyon nehéz demokratikusan felügyelni. de a várost azért lehetne. ehhez meg liberálisok kellenek.

az unió pedig foglalkozzon a védelmi feladatokkal. megyei alapon szerveződő unió kellene. van 22 magyar képviselői hely. ez 19 megye, és 3 metropolitan county. (buda, pest, és budapest összesűrűsödő magja). és megyei sheriffekkel, megyei ombudsmanokkal, megyei igazgatásrendészettel megvalósítható lenne az uniós közigazgatás. úgy, hogy ezek élére nem a párt nevez ki embereket, hanem a nép választja meg a megye uniós képviselőjét. hívhatjuk akár ispánnak. akit távollétében az alispán (vicispán) helyettesít. vezeti a megyei közigazgatási hivatalt. de ez a megyei (uniós) igazgatásrendészet egy européer nacionalista formáció.

tehát minden közhatalmi formációnak jól meghatározott célokkal kellene rendelkeznie. és persze saját forrásokkal. és ha ezek a feladatok egy, vagy néhány területre korlátozódnának, akkor sokkal könnyebben számon lehetne kérni az eredményeket. és nem valamiféle ideologikus vita folyna. ami nagyjából így foglalható össze: a szocialisták mind kommunisták. a konzervatívok biztos mind fundamentalisták. a liberálisok mind anarchisták. a nacionalisták mind fasiszták.

blah 2011.07.25. 09:55:22

A posztíró úgy néz ki még a mandínert sem olvassa... az utóbbi időben már itt is kezdenek felébredni. A "nyugodt szakmai munka" kifejezés nagyon tetszett... :)

sivatagi n. 2011.07.25. 09:55:23

@Trompf:

Mutass már egy liberálkomcsi blogot, ahol megjelent értelmes ellenzéki írás. Az agyhalott állapot nem új a vörösöknél, ezek permanensen ilyenek.

rókafogta 2011.07.25. 09:56:39

"Az egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok, a másikon pedig a diktatúrázás, falhoz állítással való fenyegetőzés, fegyveres erőszakra való felbujtás és megannyi kreatív gyűlölködés. Ugyanakkor ez utóbbi jelenség, úgy tűnik, mintha nem akarná megfertőzni a társadalom szélesebb rétegeit. Ezt erősítik meg a legutóbbi közvélemény-kutatási eredmények is, amelyek továbbra sem utalnak a kormánnyal elégedetlenkedők táborának masszív gyarapodására. Sőt, a teljes népességen belüli (a Szonda Ipsos-t leszámítva) átlagosan egyharmados fideszes támogatottságot a három ellenzéki pártnak együttsem sikerül megugrania lassan egy éve." A többit nem idézem! Sem frusztrált nem vagyok sem fegyveres ellenállása nem buzdítok stb. Pontosan az történt, amire számítottam ezzel a 2/3 fülkeforradalommal Orbán ténykedésével kapcsolatban.Teljes mértékig tisztában voltam ,hogy egy demagóg "hangember "mit fog tenni mi fog történni.Vannak hangzatos jó irányba mutató elképzelések és annak a pocsék megvalósítása (saját érdekek előtérbe helyezése,állítólagos nem dolgozó tömegek semmibevétele és még hosszasan lehetne sorolni) A szánkkal jó gazdaságpolitika (1380 milliárd!)"siker történet"úgy ,hogy közben mindenkit kifosztunk(persze magunkat nem) Az ,hogy jelenleg mennyien küldik Orbánt és csapatát finoman fogalmazva melegebb éghajlatra (Sonda Ipsos nem jelent semmit- nekem még egy emberrel sem sikerült beszélnem aki tapsol , kivéve kis hazám legnagyobb FIDESZ "fanját" aki városi közgyűlési tag volt, persze mióta mellőzik azóta már óvatosabb nem a NYENYIT olvassa fel esténként ) Szóval akik hallgatnak? Azok a következő hónapok leendő munkanélküli, ill. tönkremenői bár tudják érzik de nem hiszik(pedig igen) ők lesznek a csapatostul házukból mindenükből kiforgatott" új Magyarország építői " stb. Majd akkor szót emelnek, de késő lesz addigra már a (most elégedetlenkedő rendőrök pofája is némi kép be lesz fogva)-ha nem is viperával,gumilövedékkel (bár ebben sem vagyok biztos ) meg mutatják ,hol a helye a csóróknak, és a semmit nem érőknek.

Lasombra 2011.07.25. 09:57:36

@Trompf: jóbarát. tippeld meg, ma Magyarországon mennyi MSZP-hívő lehet. ha már annyira tetszett az írás, akkor gondolom ráklikkeltél arra a közvélemény-kutatós linkre is. ott nagyjából látszik.
csak úgy hemzsegnek, mi?
(azt nem ér mondani, hogy a ciklus közepén nem vall színt senki, mert akkor ugyanez érvényes a Fideszre is, és akkor ugrik a poszt első fele. és az MSZP még csak büntetni sem tudja, ha ellenük vall valaki.)

arról nem is beszélve, hogy a cikk egyik mondanivalója épp az, hogy egy halom apolitikus, kiábrándult, tanácstalan vagy passzív választó van. gondolom, nálatok ezek (is) automatice MSZP-sek.

tudom, semmi értelme leírnom, úgysem megy át, de a jegyzőkönyv és az utókor kedvéért sokadszor:

Ami nem narancssárga, az közel sem biztos, hogy piros.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.07.25. 09:59:19

Akkor csak utazz kedves bloggoló sokat távolsági buszon, Miskolc, Cegléd, Monor, Debrecen közelében, vagy vonaton...és egyre csak a Forradalomról lehet hallani a Fidesz ellen, hogy más nem tudja megállítani a Orbán és Fidesz banda diktatúráját ( ha erről beszélnek és gyülölettel beszélnek a fidesz bandáról, csak egy kettő néz csúnyán, vagy bárgyún, de fideszes szavazó létére már megszólalni sem mer). Na itt tartunk!!!! Ha orbán mondhatta, hogy lőporszagot érez, meg hogy el lehet zavarni a kormányt, meg 72 órás vekker ultimátumot adott ....akkor az eleégedettlen NÉP most méltén hangsúlyozza, hogy el kell ZAVARNI EZT A KORMÁNYT, ÉS HA MÁSKÉPP NEM MEGY AKKOR "lőporfüsttel",,,..s ha kell fegyvrerel...ezt hallani úton útfélen.....A közvélemény kutatás már rég nem a való adatokat mutatja, és tudja ezt a Nemzeti Szar banda is...be is vannak szarva rendesen!

Lasombra 2011.07.25. 09:59:53

@csi szi: remek érv egy párt szellemiségét a törzsszavazói elvárásaival vagy szokásaival mérni, főleg amikor pont az volt a mondanivalóm, hogy káosz van a fejekben, és zavar a fogalmakban. így lényegében csak alátámasztod, amit írtam.
az embereknek gőze sincs, milyen ideológiákhoz ikszel. akár jobbról, akár balról.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.07.25. 10:01:23

@Dubito: A még nagyobb baj az az, hogy amikor lehetett volna érvekkel, konszenzussal kormányozni, akkor sem sikerült.

Temeraire 2011.07.25. 10:02:16

@csi szi: nem is akarom a mai lehetőségeket az akkorival összehasonlítani, de sajnos a gazdaságtól független döntések talán még bénábbak

igazad van, talán 2002ben tört meg valami annyira Viktorban, hogy a mai napig annak a levét isszuk és bár még mindig reménykedem, hogy hátha megjön a józanabb esze de sajnos ennek egyre kevesebb az esélyes, sajnos

val 2011.07.25. 10:02:43

"A faji kérdést nyíltan a zászlójára tűző Jobbikhoz"

Ezt kifejthetnéd bővebben, mielőtt a nyakadba akasztanak egy szaftos kis pert. :)

Az, hogy szerintünk, apuci is megmondta, megírta az index, nyilván, szemmel láthatóan, hápognak, biztos arra gondoltak, nem érvek.
Azok pedig, akik egész éjjel izzadságban forgolódnak hátha "Morvai képében jő vissza a Hitler", orvosi esetek, de ezt már többször bebizonyította neked a társadalom, mikor a szavazóurnákhoz járultak (lásd árpádsávosok szlogen, gyöngyöspata incidens az LMP-vel és toleráns, liberális pénzelőjével, aki ha jól emlékszem agyonveréssel fenyegette a jobbikos embereket).

Az, hogy kimondják az igazságot, a cigányt cigánynak (a cigánybűnözést cigánybűnözésnek), a zsidót zsidónak (a jótétlélek izraeli "befektetőket", izraeli felvásárlóknak), Kósát Supermannek nevezik nem jelenti azt, hogy "a faji kérdést nyíltan a zászlójára" tűzi.

Az emberek pedig nem hülyék, el tudják már dönteni, hogy ki folytatja ugyanazt a kiárusítást és népnyomorítást, mint az előző 20 évben, mikor a fent említett szavakat is tilos volt kimondani, vagy leírni.
Fel tudják már fogni azt a tényt, hogy róluk még mindig lehúzzák az utolsó bőrt is, a bankoktól pedig még mindig egy fityinget sem hajtanak be. Tudják érzékelni az emberek, hogy mi változott, változott-e az a helyzet, hogy kárt csak ők szenvedhetnek el, a "befektetők" soha. Változott-e az a helyzet, hogy a háromszorosára emelt törlesztőrészletet be kell fizetni azon az áron is, ha éhen halnak?
Változott-e a az a helyzet, hogy ugyanazt a hírt kilencven helyen kell elolvasni/meghallgatni/megnézni ahhoz, hogy valami lecsapódjon a valóságból, mert a fityesz és a liberál kanálisok a szöges ellentétét állítják ugyanarról, amiről pedig nem, az mindkettejük "érdeke" és még mindig köszönő viszonyban sincs a valósággal. Volt-e változás a média tekintetében? Volt. Még elfogultabb pártmédia jött létre a "törvényeknek" köszönhetően. Mert ez az "érdek". Kilométeres listát lehetne ezekről írni.

Nem baj, a kocka fordulóban van, majd meglátjuk, hogy merre.

maskep 2011.07.25. 10:02:57

@sivatagi n.: Köszbazmeg.

Legalább tudom, hogy a hallott agy színe vörös, az élőé meg nyilván narancs. Esetleg nemzetiszínű. Erről ismerszik meg.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 10:03:18

Van itt egy kis bibi. Lássuk csak:
Van 1,5 millió embör, aki kormánypárti (álítólag). Van 19ezer MSZP tag(állítólag). Akkor a többi micsoda?
Mer'hogy marad a halmazban kb 8 millió embör, aki ha szavazó, ha nem, élni szeretne embörhöz méltó életet, nem megdögleni egy marék majom önfényező hatalmaskodása követlezményeként. Ez van.
Nem tisztelik ezek az embereket, kicsit sem.
Ezért kedves kormánytrollok, húzzatok el inkább a francba dinnyét szedni. Hamár akkora az egyetértéstek szavakban. Tessék élenjárni, munkával, tettekkel bizonyítani a kormány szavahihetőségét a siker érdekében. Valamit letenni az asztalra.
Mer' a tönkretett, kisemmizett s egymással szembeállított társadalmi csoportok (az elmúlt egy év törvénykezése erről szólt), nos, egymástól függetlenül mennek ki az utcára, de ott előbb-utóbb találkozni fognak. S majd nézik egymás transzparenseit, s legkésőbb akkor rádöbbennek: "Jé, titeket is ez a kormány baszott át? Minket is. A jó kurva annyukat, verjük el őket!"

alfacharlybravo 2011.07.25. 10:05:42

A lelépéssel fenyegetőzik a frusztrált ballib értelmiség, na de hova fijjug? Hol van még rátok szükség? Hátra mozdító kártékony elemből van elég ott is.

maskep 2011.07.25. 10:08:18

@ColT: "A még nagyobb baj az az, hogy amikor lehetett volna érvekkel, konszenzussal kormányozni, akkor sem sikerült."

Hoppá, tényleg! És miért is nem sikerült? Mintha valami haza nem bírt volna ellenzékben megmaradni... Mintha értéknek tekintette volna egy-másfél parlamenti párt azt, hogy (Simicskán és Puchon kívül) nem hajlandó semmilyen párbeszédet folytatni...

Arra a megosztottságra és együttműködés-képtelenségre, amit Orbán Viktor tudatosan előidézett és a végletekig erősített, az egyetlen válasz Orbán önkényuralmi NER-je.

Ez a baj, nevezzenek bár agyhalottnak (nyilván nem te). A baj az, hogy ahhoz kell agyhalottnak lenni, hogy ne vegye ezt észre valaki. Persze aki ezt favorizálja, ám tegye. De tagadni és leagyhalottazni azt, akinek ez nagyon nem tetszik...

maskep 2011.07.25. 10:09:52

@alfacharlybravo: Igaz, önkényuralom-pártiból meg kevés. Menjetek inkább ti!

Mr. Waszabi 2011.07.25. 10:13:00

Hallottam róla, hogy vannak elszigetelt kúltúrák a világ távoli részein, ahol majomistenekben hisznek. Az egy baj, hogy ők nálunk is rosszabb életszínvonalon élnek, tehát nem követendő példa.
Ha már annyira nemzeteik akarunk lenni, legalább a sámánista őshitet kéne éleszteni, a pénzt meg lótenyésztésbe, gulyába, birkába feccölni, nem majomisteneket meg államkommunista elképzeléseket dédelgetni. Ebből nem lesz semmi, vazz. Azért jó, hogy megint egy válság közepén kísérletezünk. A vas és acél országa nem leszünk véletlenül? Ez még nem hangzott el a Mekk Elek -terv részeként. Biztos most dolgozzák ki.

unionist 2011.07.25. 10:14:05

@csi szi:
ez egy nagyon egyszerű dolog. ha valaki jó humánpolitikát csinál az csak szocialista lehet. csak szocialista. teréz anya szociálisan gondolkodott. eléggé. most az nem azt jelenti, hogy emeszpés, és csápolt gyurcsánynak. hanem azt, hogy szocialista, mivel ő humánpolitikát akar csinálni és azt máshogy nem lehet.

aki jó kultúrpolitikát csinál az nem lehet csak és kizárólag konzervatív. a kultúrát sohasem lehet a nulláról indítani. ahhoz hagyományt kell őrizni, illetve (nagyon fontos) hagyományt kell teremteni. és ez bizony konzi, és neokon emberek kellenek. az egyik a hagyományőrző, a másik a hagyományteremtő. na most persze vannak akik megmagyarázzák, hogy itt semmi sem lehet neokon. mert amerika neokon. a neokonzervativizmus hagyományteremtést jelent. és akármilyen rosszul hangzik, de amikor vágó istván jött a tévében a vetélkedőivel, akkor ő neokon volt. és az a szerep állt jól neki. nem a neoszoci.

ha gazdaságpolitikát akar valaki, akkor nem nagyon lehet másmilyen csak liberális. a liberális gondolkodás alapja az, hogy a város az alapvető gazdaságszervező. a városnak van piaca, és azt magának a városnak, vagyis a piacnak kell igazgatnia. ilyenek a klasszikus piacok. például az agrártermékeké. a neolib meg azt mondja, hogy oké, de van egy virtuális piactér. amit úgy egyébként nem kell igazgatnia senkinek sem.

és ehhez kapcsolódik az, hogy szükség van valamiféle védelmi politikára. tehát kell valamiféle rendvédelem. fogyasztóvédelem. ez egy igazgatásrendészet. és ezt meg nacionalista módon lehet csak megszervezni. aki ezt tartja fontosnak az nem lehet másmilyen csak nacionalista.

és ez univerzálisan érvényes. kínában a liberálisok csináltak jó gazdaságpolitikát. ezt még mindenütt a liberálisok csinálták. akkor is, ha megmagyarázták, hogy az konzervatív volt. úgy volt konzi, hogy a klasszikus liberalizmushoz tért vissza.

de nincs olyan, hogy liberális kultúrpolitika. az egy hülyeség. humánpolitika sem lehet nacionalista. amit most akar a fidesz. humánpolitika csak szocialista lehet. akárhogy csűrjük csavarjuk. legfeljebb nem emeszpés.

szóval nyilván egy pofonegyszerű univerzális felosztás. csak ehhez nem kell lánczi andrás, meg az összes faszkalap, aki a tagadásokból próbál következtetni. és mivel ezt nem lehet. azt mondja, hogy tagadjuk le a felvilágosodást. lánczi andrást kellene tagadni, és akkor mindjárt egyszerű lenne a politikafilozófia.

alfacharlybravo 2011.07.25. 10:17:22

@maskep: Én soha nem mondtam, hogy itt nem jó, még akkor sem amikor a Gyurcsány Mumusok (ton-ton macutok) randalíroztak a Pesti utcákon. Én a elmenéssel fenyegetőző ballibek -nek mondom húzzanak ha van kedvük. Ha mi elmegyünk akkor az orosz vicc jut az eszembe, "megalakul az Amuri Zsidó Köztársaság, megy a levél Jóska bácsihoz - itt minden rendben a párt a szakszervezet a tanács és a kgb vezetőség megvan. De ha lehet küldhetne egy pár dolgozót is Stálin elvtárs mert abból itt nagy hiány van"

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.07.25. 10:20:25

@sárkányfő:

Tényleg nem a megbántás szándékával, de ha túljutnál a "nyilván van primitív fröcsögésen Orbánnal szemben", aminek Te eklatáns példája vagy, és esetleg értelmeznéd is az olvasott szöveget (vagy egy fentebbi kommentársunk által írtakat is elolvasnád), akkor magadtól is rájöhettél volna, hogy a nyugodt szakmai munka RÁM vonatkozik, nem a kormányra.

Akkor ezennel a disszonanciát feloldottuk a cikk első és második fele között, már ami a te disszonanciádat illeti, ugye? Reménykedem...

1 db Magyarország 2011.07.25. 10:21:00

@sárkányfő: szövegértés nem nagyon megy, mi?

tarackos 2011.07.25. 10:22:55

Hát remélem nem a kormány, mert ha egy év után semmi sem látszik akkor egy dolgot illene kimondani, tehetségtelenek.

Nem szeretném, ha ezt még 4, 8 akárhány éven keresztül bizonygatnák mert egyesek képtelenek megemészteni csalódottságukat...

Mr. Waszabi 2011.07.25. 10:23:07

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: húzz el anyádba! Bár nem hiszem, hogy visszafogadna egy ilyen meztelen csigát, nem ismerne rád, mivé lettél.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.07.25. 10:23:51

@maskep: Nem mondtam, hogy favorizálom. ellenben nem csak a Fityisz és a Maszop volt abban a parlamentben (a Fidesz frakció ellenkezése ellenére megvalósulhattak volna a kormány javaslatai), illetve gondolj bele, milyen javaslatai voltak már a MSZP kormánynak?

A 2/3 lehetősége az lett volna, hogy végigvihet bármit, amit akar, és ezzel könnyen kivezetheti az országot a gödörből, ezt remélték a legtöbben, amikro rájuk szavaztak. Az már nem volt előre látható, hogy ennyire nem ezt fogják tenni.

Amúgy sosem értettem, ha már frakciófegyelem van, akkor minek kell egy frakcióba 30 ember? Pártonként ott ülne 1 eber, annyi %-ot ér a szavazata... 5-6 emberes parlament :)

Kabbe (törölt) 2011.07.25. 10:24:20

orbán beteg. vigye a pereputtyát keletre. én és a családom maradunk:)

old_field 2011.07.25. 10:24:27

@waszabi:
szánalmas ez a "férfias" hazudozás, elTóta és Varangyos hígított verzióban... :D
"Nem feltűnő, hogy az összes értelmes embere parkolópályán van? Áder, Szájer, Pokorni, Kósa c-vágányon - egyfajta száműzöttek, mint a Sztalini rezsimben volt szokás. "
Amikor Áder, Szájer, Pokorni, Kósa a-vágányon voltak, akkor rájuk fröcsögtetek naponta.
jössz itt Mao-val meg Sztálinnal, Te szerencsétlen...!?
Bár csak tapasztalhattátok volna meg áldásos" tevékenységüket, akkor tuti nem ontanátok itt a mocskot, hanem valamelyik munkatáborban kreatívkodnátok.
Persze a munkatáborok vezetőinek(Mdp, Mszmp) utódai a szellemi bajtársaitok., így valószínűleg abban a rendszerben is tudtatok volna helyezkedni…
De azért megnézném az arcod, amikor Bauer műkörmös kezelésbe vesz az Andrássy úton,
a komcsi hangulat karbantartóban, ha már diktatúráról blöffölsz…
_
„nos, egymástól függetlenül mennek ki az utcára, de ott előbb-utóbb találkozni fognak.”
Világ proletárjai egyesüljetek… a 40 éves nyugdíjas rendőrökkel ?
Ez a harc lesz a végső ? Bajnai+Gyurcsányi elvtársakkal ?
Ez az alternatívád ? bankadó helyett újabb maszop csomag ?
Autópálya + mnyp bankhitelekből ?
Gratula… ennyit tudsz vagy ezért fizetnek ?

GGG77 2011.07.25. 10:26:30

Addig jó Orbánéknak, amíg ez a tömeg apátiában van...

fidesz = házmesterek pártja 2011.07.25. 10:27:30

Szerzőkém! Apád is inkább faszéket csinált volna gyerek helyett... vagy itta volna el azt, amit anyádra költött.
Érdekes, hogy a komcsi diktatúra bevezetése előtt valahogy nem tűnt fel, a magadfajta söpredék mocskolódása.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.25. 10:27:35

@Lasombra: Én nem az emberekről beszéltem, hanem az ellenzékinek mondható (index címlapos) írásokról, amik ténylegesen az elmebaj határát súrolják helyenként.
Piroslap, varánusz, kneight, ....
Ezek pedig MSZP-sek a javából.

Amik nem köthetőek szorosan az MSZP-hez, azok rendszerint nem is említenek semmilyen ostoba párhuzamot, elvakult kicsinyes haugságot.
Pl Tóta, Véleményvezér, stb..

fidesz = házmesterek pártja 2011.07.25. 10:31:52

@Trompf: már ne is haragudj, de te legalább olyan beteg vagy, mint eme poszt szerzője.
Aki felismeri az orbáni diktatúra és rákosiék rendszere közti párhuzamot (mi több, mostanság már itt-ott szálasiékkal is kezdenek kibékülni a vezéredék - lásd kényszermunka törvény), az rögtön mszp-s?

sárkányfő 2011.07.25. 10:35:42

@politicus:
ó, szóval én lennék a gyűlölködésre a példa? :D
ez nagyon vicces, és naiv azt hittem az érvelőket egyszerűen ignorálod, és csak azokat a bolondokat vagy hajlandó észrevenni, akik tényleg halált meg fegyveres felkelést követelnek. de nem, te ilyen körökkel nem vacakolsz, nálad a helyzet még ennél is egyszerűbb, te konkrétan tényleg így minősítesz mindenkit. Igazad van, picsába a részletekkel! :D
Azért köszönöm, hogy visszaigazoltad amit a szíjjártós logikádról írtam :)

Ami meg a másikat illeti, hogy mire is vonatkozna a "nyugodt szakmai munka". Nos, akkor lássuk az egész mondatot:
"Az egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok, a másikon pedig a diktatúrázás, falhoz állítással való fenyegetőzés, fegyveres erőszakra való felbujtás és megannyi kreatív gyűlölködés. "

Aki tud magyarul, az látja, hogy ez egy ellentétpár, szembeállítás. Egyik oldalon a kormány ellen gyűlölködők, a kormánnyal szemben fegyveres erőszakra buzdítók, és a másik oldalon... na mi is? Mi is lenne a logikus? Hogy a kormány maga? Nem, te vagy. Nahát. Most akkor mit higgyek, hogy utólag próbálod átértelmezni saját soraid, kidumálni valahogy a hülyeséget, vagy hogy tényleg ennyire nem megy a magyar nyelv és a logikus gondolkodás?

És az nem tűnt fel, hogy más kommentelők is - nahát - épp úgy értelmezték ezt a mondatot, ahogy én, és ahogy logikus is?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.07.25. 10:39:15

@sárkányfő: Leszel kedves elolvasni a poszt kezdő bekezdését, ill ajánlom még a poszt címét is és akkor megint kerek lesz a világ.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.25. 10:43:18

@al kotmány aláiro álamfö: Ezt aláírom.
Szerintem a poszt szerzője jól látja.
Aki azt hazudja, hogy bármilyen diktatúra van itt az egész egyszerűen hülye.

A kényszermunka pedig az egyik legjobb dolog ami történt az országban 90 óta. (Emlékeztetőül kb a munkaképesek 20%-nak van mindösszesen bejelentett munkahelye)
Persze ezen lehet vitatkozni és az enyém is csak egy vélemény.

De aki teszem azt a norvég tömeggyilkos és Orbán között állít párhuzamot, az nem normális (piroslap).

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 10:44:02

Amikor megpillantottam a posztot az Index címoldalán először nem hittem a szememnek, majd az első sorokat olvasva egészen biztos voltam benne, hogy valami ritka nagy porszem került az Index szigorúan ellenzéki göbbelsi propagandablogajánló-gépezetébe. De a poszt végére érve azonnal helyre állt a világ rendje, azaz dehogyis porszem ez, sokkal inkább egy nagyon jól olajozott alkatrész.

(politicus drága felesleges is reagálnod, hiszen amikor legutóbb vitatkoztunk, akkor is az első kényelmetlen kérdés után megfutamodtál mondván, hogy másnap majd reagálsz...nos azóta is várom...immár lassan fél éve)

Lasombra 2011.07.25. 10:44:17

@Trompf: a blogok konkrét hovatartozásáról nekem nincsenek infóim. majd az érintettek tiltakoznak, ha olvasnak / érdekli őket / nem tetszik nekik.
arra tudtam reagálni, amit a pártok szavazóiról írtál. valszeg félreértettelek. bocs.

blah 2011.07.25. 10:51:14

@politicus: eme magyarázat még szánalmasabb. egyik oldalon politicus, aki nyugodt szakmai munkát végez, a másik oldalon meg a frusztrált bloggerek. És akkor mi a helyzet akik nyugodt szakmai munka mellett fikázzák a kormányt? Mellesleg a legtöbb blogban általában kiröhögik amiket imádott pártod művel és aki ilyenkor frusztrált lesz az a fidesz droid. Nézzük csak a két féle frusztráltság közötti különbséget: az egyik frusztrált csoport (ide beleveszem a nem párthívőket is) látja, hogy amit a kormány művel nagyon nem az emberek érdekeit szolgálja (a gazdasági intézkedések hiánya a „legfrusztrálóbb”) a másik oldalon meg azok a frusztrált emberek vannak akik nem képesek beismerni maguknak, hogy be lettek csapva, hogy mégsem jobb a szeretett pártjuk a többi rabló bandánál. Eme felismerés a másik oldalon sok emberben megszületett, ahogy szerintem az utóbbi választáson fideszre szavazók között is. Így most van itt nekünk kb 80%-nyi „frusztrált” honfitársunk aki úgy érzi, hogy érdekeit nem képviseli senki.

old_field 2011.07.25. 10:51:15

@sárkányfő:
"Az egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok, a másikon pedig a diktatúrázás, falhoz állítással való fenyegetőzés, fegyveres erőszakra való felbujtás és megannyi kreatív gyűlölködés. "
-1...
szerintem is mellémentél : a "blogos világról" írt ezt megelőzően.

maskep 2011.07.25. 10:51:28

@ColT: Kétharmad nélkül kétharmados törvényeket nem lehet megváltoztatni. Ezeknek ugyanis az elve az, hogy alapvető ügyekben a legtöbb politikai erő megegyezésre kényszerül.

Az MSZP kormány(ok) kezdeményezéseinek minősítését inkább mellőzném, elsősorban azért, mert ennek csak akkor, azután lenne bármi jelentősége, ha egyáltalán lett volna róla bármi párbeszéd. A Fidesz ellenzékben nem a kormány intézkedéseit blokkolta, hanem a kormányt magát, semmi jelentősége nem volt annak, hogy milyen ügyben.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.25. 10:52:36

@proeskontra: Súlyos hiba mindenhol ellenséget látni.
Hiszem és tudom, hogy a Fidesz súloys hibákat vétett.
Pl az alkotmánybíróság jogkörének megnyírbálása kapcsán.
Ennek ellenére én sem hiszem hogy a jelneleg parlamentben dolgozó pártok között van jobb alternatíva.
Demokrácia deficitet tekintve esetleg, de gazdaságilag (ami manapság igen fontos tényező lásd Görögök, Spanyolok, ...) nincs.
De magam is arra vágyok hogy legyen valódi választási lehetőségem 2014-ben.
A közvélemánykutatási adatok szerrint sokan erre várunk.
Én speciel MSZP-re soha nem fogok szavazni épp az említett gazdasági szempontok után.
De azért lehet kormányozni sokkal jobban is lássuk be.

Lasombra 2011.07.25. 10:52:48

@Lasombra: "arra tudtam reagálni, amit a pártok szavazóiról írtál. "

ja, az meg csi szi volt.
jól nyomom. két embert szólítottam meg, de fél óra múlva azokat is összekeverem.
sorry.

megyek, iszok inkább vmit, az legalább meglátszik rajtam.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 10:54:57

@Trompf: Persze, a kispadról óbégatni és kisujjat eltartani mindig könnyebb, csak kérdés, hogy jogos-e. Szerintem nem.

sárkányfő 2011.07.25. 10:56:39

@politicus:
A címből minden félmondatot közvetlenül levezetni nem lehet, ez ugyebár túl általános, e mögé ne akarj elbújni. És elolvastam az első bekezdést is, a felvezetésben valóban magadról írsz, na nem arról, hogy dolgozol, meg nyugodtan, hanem a távolságtartásról, aztán szépen áttérsz arra, hogy mit látsz, érzékelsz magad körül, és ezután jön ez a mondat.

Az idézett mondat amúgy a második bekezdésben van, az tehát legalább annyira mérvadó kontextus, mint az első... És ne felejtsük már magát a mondatot, ami így épül fel: "az egyik oldalon tehát... a másikon pedig...." Ez bizony egy szembeállítás, két oldal szembeállítása. Nem véletlenül értelmeztük többen is így.

De ha nagyon nagylelkű akarok lenni veled, akkor is minimum azt lehet mondani, hogy erősen félreérthető voltál. Mondom, nagy jóindulattal. Na de hagyjuk, nem ér ez ennyit... messze nem.

old_field 2011.07.25. 10:58:24

@Trompf:
na ezzel már legalább lehet vitázni.../mármint , amit leírtál/.
szerintem is sok hibát vétett a fidesz, de én pl. nagyobb hibának gondolom az 1 kulcsos adót, mint az AB dolgait.
mitől lett szent tehén az AB...???
mitől legitimebb, mint 1 kormány vagy parlament ?
hol volt az AB, amikor vagyonleltár nélkül privatizálták el a nemzeti vagyon nagy részét ?
-
milyen alternatívát látsz a kormány(zás)ra ?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.07.25. 10:58:48

Minden idők legvilágosabb kormányprogramja valósul meg:

Csak a Fidesz!

100%-ig betartják az ígéretet, nem kell itt nyafogni.

spinat 2011.07.25. 10:59:01

"Ezt erősítik meg a legutóbbi közvélemény-kutatási eredmények is, amelyek továbbra sem utalnak a kormánnyal elégedetlenkedők táborának masszív gyarapodására."

és akkor odateszel egy linket, ahol látszik, hogy 1 év alatt kb 20%-kal csökkent a fidesz támogatottsága?

Vagy úgy gondoltad úgysem nézi meg senki?

lobaszopiatej 2011.07.25. 10:59:06

Nekem ennyi jött le:
- nem érdekel a politika mostanság, ezért nem is követem
- ugat az ellenzék, jaj de ideges hehe, de teszek rá, kedvenc pártom a Kedves Vezetővel csak a dolgát teszi

Kytia 2011.07.25. 10:59:15

"viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok"

Áhhhháááááhhhháááááhhiiihhhiiihhhiiiiiiiheehheeeee.:D

Apám, te mit szívtál, kérek én is!

Tovább nem is olvastam. Ami kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben méreg, szóval ennyi elég is volt belőle, mielőtt idegbajt kapok a fideszes seggnyalótól.:)

Egyébként nyugtasson már meg valaki, hogy az ilyenek ugye nem teljesen szellemi fogyatékosok? Úgy értem, ugye kapnak valami pénzt aputól a seggnyalásért és ezért, nem pedig valódi meggyőződésből írogatnak ilyeneket?

sárkányfő 2011.07.25. 11:01:00

@old_field:
és a blogos világnak hol része az ő nyugodt szakmai munkája? vagy főállású blogger a srác? (tényleg nem tudom)

ahogy elnézem pl. @derabitz: és @is: is a fideszre értette a "nyugodt, szakmai munkát", de @ern0: is esélyes, aki meg valami flugi_-t idéz, akinek meg nem is találom a kommentjét (?).
persze ezek a nikkek nyilván mind gyűlölködőek, nem is számít amit írnak ;)

Scagnetti 2011.07.25. 11:01:40

A piroslapos blogger tényleg frusztráltnak tűnik, mert rögtön töröl minden kommentet, ami nem ért egyet az ő hülyeségeivel.

Ez a Fidesz mázlija. Ilyen ellenfelei vannak, akik nem egyszerűen bénák, de már szánalmasak is.

Karcolt lendület 2011.07.25. 11:02:40

@sárkányfő:
@is:
@ern0:
@blah:
Nem kellene leakadni egy szerencsétlenül megfogalmazott mondaton, mert a cikk pont nem pártunk és kormányunk "nyugodt szakmai munkájáról" szól.

T-101 2011.07.25. 11:03:20

"Az egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok, a másikon pedig a diktatúrázás, falhoz állítással való fenyegetőzés, fegyveres erőszakra való felbujtás és megannyi kreatív gyűlölködés. Ugyanakkor ez utóbbi jelenség, úgy tűnik, MINTHA NEM AKARNÁ MEGFERTŐZNI (kiemelés tőlem - T-101) a társadalom szélesebb rétegeit. Ezt erősítik meg a legutóbbi közvélemény-kutatási eredmények is, amelyek továbbra sem utalnak a kormánnyal elégedetlenkedők táborának masszív gyarapodására. Sőt, a teljes népességen belüli (a Szonda Ipsos-t leszámítva) átlagosan egyharmados fideszes támogatottságot a három ellenzéki pártnak együtt sem sikerül megugrania lassan egy éve."

Bizony mondom: már megfertőzte. Javaslom, ne csak blogokat és közvélemény kutatási eredményeket olvass, hanem menj el egy kocsmába, fodrászhoz, vagy ülj fel egy vonatra! Beszélj hús-vér zemberekkel (ne a fidesz pártirodán)! Nagyon el fogsz csodálkozni...

A közv.kut. eredmények SEMMIT sem erősítenek meg. (Ha más nem, a jobboldal igazán tudhatná már ezt...) Én magam sem mondanám meg szívesen a kérdezőbiztosoknak a pártszimpátiámat. Ki tudja, milyen listára kerülnék?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.25. 11:03:59

@old_field:
Valszeg éppen azért privatizálhatták el a nemzeti vagyon nagyrészét, mert az AB-nek és az ÁSZ-nek semmilyen kontroll lehetősége nem volt.

Nem pedig azért mert túl sok volt nekik.

A kontroll szervezetek hatáskörének megnyírbálása mindig is visszatetszést szült.
És ráadásul mindez nagyon durván visszaüthet ha jön egy az eddigieket (MSZP, MDF, Fidesz) is balfaszságban, hozzánemértésben felülmúló újabb kormány.

Matróz Kommandó 2011.07.25. 11:04:10

Szilárd meggyőződésem, hogy ha nem Orbán Viktornak hívnák Magyarország miniszterelnökét, már rég csődbementünk volna. Ráadásul minket senki nem akarna megmenteni.
Csak jelzem,
a KÖMANYUP-ok szintén becsődölnek, a KT apparátusa további százoldalakat írt volna mit kellet volna tenni (szeretnék olyan okos lenni előre, mint az anyósom utólag) és az AB is kiadott volna néhány dekrétumot, mielőtt felveszi utolsó honoráiumát ami talán gyufára elég...
Nem látok más utat, nincs más párt.

Scagnetti 2011.07.25. 11:04:44

@spinat:

A helyzet az, hogy a Fidesz ma is megnyerné a választást. És ez az ellenfeleit minősíti.

Ha 2014-ben nyer a Fidesz, az sem azért lesz, mert olyan nagyon jók, hanem mert az ellenfelei olyan szarok. Élükön a szocikkal, akik még ebből a mezőnyből is kilógnak lefelé.

Bohumil Stejskal 2011.07.25. 11:05:30

@Kytia: TE csak ne gyűlölküggyé itten, mert sokat dolgozó politicus barátunk, beajánl 16 százalékos fekete macska adóra:)

Béla2 2011.07.25. 11:07:00

@GGG77:
Ha olyan törvényünk lenne, hogy nem nehezítenék a népszavazást, hanem ellenkezőleg minden fontos kérdésben megkérdeznének minket, akkor nem itt tartanánk. Nem biztos hogy jó a példa, de úgy tudom Svájcban igen sok népszavazást tartanak, majdnem minden fontos kérdésről. Lehet hogy ezért is tartanak a demokrácia építésben ott, ahol. Nálunk meg még azt is sokallják, ha 4 évente elmegyünk 2 db X-et tenni. Nem is lenne a nép ennyire magába roskadva, mint most. Ha még a képviselőket is vissza lehetne hívni rossz döntésük, szavazásuk esetén 2 ciklus között is, szerintem pezsgő 4 (40) év lehetne.

Karcolt lendület 2011.07.25. 11:07:10

@sárkányfő:
Igen, félreérthető az a mondat, nekem is majdnem eldurrant tőle az agyam.
De van értelme ezen lovagolni a cikk további részének ismeretében?
Nincs.
Akkor?

Kytia 2011.07.25. 11:07:31

@Scagnetti: "A helyzet az, hogy a Fidesz ma is megnyerné a választást. És ez az ellenfeleit minősíti."

Nem. Ez a szavazókat minősíti.

sárkányfő 2011.07.25. 11:07:40

@Karcolt lendület: ha csak szerencsétlen lenne, leszarnám, de nem azt jelenti, amit akart írni, és így megtévesztő. Amit továbbra is leszarnék, de hogy ezek után még neki áll feljebb?
Btw, itt a következő áldozat: @Kytia:

persze hagyjátok csak úgy mondatot, és nem is kell megköszönni, hogy szóltam, biztos jól szórakoztok majd a további kommentelőkön is...

amúgy eredeti kommentem nem csak erről szólt, továbbra is szíjjártóizmusnak tartom az összes kritika összemosását a vállalhatatlan kritikákkal. mondjuk ezen logika alapján az összes jobbos molotov-koktél dobáló köztörvényes vadbarom. csak úgy szólok, hogy ki járna rosszabbul...

blah 2011.07.25. 11:09:07

@Karcolt lendület: oké, ezen a ponton elnézést kérek, bevallom az első 2 bekezdés után nem olvastam tovább.

sárkányfő 2011.07.25. 11:09:22

@Karcolt lendület: oké, oké, leszarom, én voltam a hülye hogy egyáltalán feljöttem erre a blogra...

Kytia 2011.07.25. 11:10:31

@Bohumil Stejskal: Nekem má mindegy.:)) Fél lábbal ugrásra készen állok, ha tényleg beüt a krach, menekülök Ojrópa valamely más országába. Ha ugyan addig a gnóm el nem bassza a külkacsolatokat annyira, hogy magyart már a határokon sem engednek majd át.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 11:10:32

@sárkányfő: Mi a bajod a poszt gyakorlatilag egyetlen értelmes mondatával?

Alamio 2011.07.25. 11:11:39

@Trompf: "Aki azt hazudja, hogy bármilyen diktatúra van itt az egész egyszerűen hülye."

Megfogalmaztad a véleményem ebben a mondatban.

@old_field: Hogy mitől szent tehén az AB? Attól, hogy változtattak rajta, semmi egyébtől...
Szerintem egy normálisan működő szervezet volt, aminek a jogainak egy részét megkapja a KT. Ennyi történt, nem több.

Alternatívát (bár nem nekem címezted) egyelőre nem látok a kormányra - ha lenne, az parlamenten kívülről érkezik majd. És szerintem nem ebben a ciklusban fut fel - bár még sok idő van.

@politicus: Igazad van az értelmezésben, de elsőre nekem sem így jött át. Minimum félreérthető, ahogyan ezt azzal az ellentétpárral felvezetted.
Más: ha érdemi politikai teljesítményt szerinted képtelen felmutatni az LMP, akkor mitől "jobb sorsra érdemes"?

old_field 2011.07.25. 11:11:58

@Trompf:
ami az el-privatizációt illeti, ha nem volt elég jogköre, attól még harsoghatta volna a világba, hogy valami gebasz van...
mint ahogy harsoghatta volna az a média is, akik mostanában aggódnak az AB miatt.
a másik 2 kérdésre nem reagáltál :
mitől legitimebb az AB, mint a törvényhozás vagy a kormány ?
-
és milyen kormányzati alternatívát látsz ?
/nem kötekedés, csak kíváncsiság/

Kytia 2011.07.25. 11:12:43

@blah: Én sem. Minek idegesítse magát az ember?

Karcolt lendület 2011.07.25. 11:13:28

@Matróz Kommandó:
Szerintem meg nem.
Nem rajongtam nagyon Bajnaiékért sem, de ha nagy vízióik nem is voltak, legalább aránylag világos volt, hogyan akarják kihúzni a szarból az országot. Amiről Matolcsyéknak háromnegyed évig fogalmuk nem volt, bár állítólag felkészülten vették át a kormányzást.

Scagnetti 2011.07.25. 11:14:26

@Kytia:

Nagyon nagy tévedés. Rossz úton jár, aki a szavazókat teszi felelőssé az eredményért. A felelősek a pártok, akik nem képesek alternatívát nyújtani a kormány ellenében.

Tavaly a Fidesz azért nyert ekkorát, mert ők voltak az egyetlen párt, amelyikből a választó kinézte, hogy kormányzásra képes. Ebben egyébként nem is tévedtek nagyot, mert a szocik még a saját pártjukat sem tudják irányítani mostanában, a két kis pártot meg ugye nem kell magyarázni.

És ma ott tartunk, hogy még mindig nincs olyan ellenzéki alternatíva, amelyikről el lehet hinni, hogy tudna kormányozni. A szocik még mindig Gyurcsánynál tartanak, a Jobbikot inkább ne, az LMP meg aranyos, de alig látszik.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.07.25. 11:15:12

@Trompf: hubazeg, szerinted van különbség Orbán és Gyurcsány gazdaságpolitikája között?

BASZOD! EGYIK SEM LÉTEZIK!!!!

Most Orbán töketlenkedik, azzal a pénzzel, amit kizsarolta nyugdíjkasszákból, de ha az elfogy itt SEMMI nem lesz!
A közmunkaprogramja csak a bűnözést fogja fokozni, érdemi változás csak a közbiztonság romlásában fog megnyilvánulni.

Hagrid 2011.07.25. 11:16:01

"apolitikusnak nevezhető tömeg amellett, hogy nem kér a fideszes tempóból, a jelek szerint most már huzamosabb ideje nem kér a mai ellenzékből sem. Inkább kivár a háttérben és hallgat. "

Pontosan.

Bohumil Stejskal 2011.07.25. 11:16:39

@Kytia: Te buta vagy. Ezennel most felvilágosítalak, hogy azok az országok hanyatlanak, és amúgy is csak kényszerlakhely lehet neked. Oda nem mehetsz, a NER jegyében szívünkön viseljük a sorsodat és megvédünk nemcsak saját polgármesteredtől, hanem saját magadtól is.

Roy 2011.07.25. 11:16:40

@Trompf: Nincs itt semmiféle összemosás. A norvég gyilkos fegyverrel ölt, Orbán pedig az új munkatörvénykönyvel írtja majd ki a magyart. Melyik magyar nőnek lesz ezután kedve szülni egyetlen gyereket is.

Bloodscalp 2011.07.25. 11:17:30

@politicus: te meg azért tájékozódhatnál annyira hogy tudd, emberek lesznek öngyilkosok-vagy próbálják meg
és ölik meg egymást, mert valszeg szííjjj peti hamarosan benyögi hogy itthon meglódul a gazdaság és hamarosan jobban élünk mint a példakép Kínában (fúj kommunisták persze) , persze a változás áldozatokkal jár...

Alamio 2011.07.25. 11:18:32

@Scagnetti: Minden állapotot csakis valamilyen más állapothoz viszonyítva lehet értelmezni. A Fidesz jelenleg jobb a riválisainál. És a riválisok ismeretében ezért egyetértek @Matróz Kommandó: állításával is egy pontig. Ezt a kilábalást más nem vezényelte volna le, szidhatja bárki bármennyire Orbánt és kormányát.

VacakBlogHu 2011.07.25. 11:19:35

Asszem akad itt némi ellentmondás...

" Az egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok, a másikon pedig a diktatúrázás, falhoz állítással való fenyegetőzés, fegyveres erőszakra való felbujtás és megannyi kreatív gyűlölködés."

vs

"Őszintén mondom, csak távolról kapargatom a válasz(oka)t. Magam is óhatatlanul a maguk téli álmát alvó honpolgárok népes táborához csatlakoztam, aminek többek között egy fontos oka biztosan volt: a csalódottság. A csalódottság látva a kormányzati hevületet, az előkészítetlen, slendrián törvényalkotást, a rosszabbnál rosszabb ötletelést, a vállalhatatlan személyi döntéseket."

Na most, akkor milyen szakmai munka ez? Előkészítetlen, slendrián, rossz ötletekkel? Az a baj, nemtom eldönteni, hogy a vezetésünk, okos és rosszindulatú, vagy ostoba és rosszindulatú?! Remélem okos és rosszindulatú, mert tisztában vannak vele, ha jól működő országot csinálnak, sokkal több manihoz jutnak, mint ha tarvágást csinálnak...

Karcolt lendület 2011.07.25. 11:19:57

@Kytia:
Miért, mert az MSZP, LMP, Jobbik hármasból sem tud választani?
Ebből nekem még az LMP a legvállalhatóbb, de az időnkénti SZDSZ reloadedes baromságaiktól (gondolkozás nélküli kissébbségvédelem, oktatáspolitika) náluk is agyhugykövet kapok.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.25. 11:20:27

@old_field: Én úgy emlékszem az ÁSZ számos teszem azt az MSZP kormány alatt történt ügyben mondta, hogy gebasz van. Az ÁSZ-nek eddig terjed a hatásköre.
Az AB több MSZP törvényt meszelt el, mint bármikor elötte. Mert nekik megvolt a hatáskörük.

Tehát a jogkörök hiánya az ami problémás volt, pl sukoró kapcsán is, semmint a léte.

Nem legitimitásról beszélek, hanem szakmaiságról. Sajnos kormányzati szinten 90 óta nem látok semmi ilyemit (szakmai következetesség).

Az AB pedig Sólyom alatt élte a fénykorát. Éppen szakmai következetességet illetően.
Az ÁSZ-ről ebből a szempontból csak kritikai részek megfogalmazása kapcsán lehet beszélni, mert jogkörük nem volt és most sincs semmihez.

De az AB-nek volt. És én nem szeretném, hogy ez a jogkör (jogharmonizáció, következetesség, koherencia), bármilyen kormányra szálljon.

old_field 2011.07.25. 11:22:55

@kolbászoszsömle:
"hubazeg, szerinted van különbség Orbán és Gyurcsány gazdaságpolitikája között?

BASZOD! EGYIK SEM LÉTEZIK!!!!"

nem zavar, hogy 6-8 évet viszonyítasz 1hez ?
valóban sokat bénázik a fidesz, de ha csak a bankadót nézed : minden ballib média hülyére vette a kormányt, majd egyre több európai ország lépte/lépi meg...
gyurcsányi hitelből + PPP baromsággal épített M3ast meg pótolta a mnyp hiányt a tb kasszában,
közben adósította el az országot évtizedekre...
tényleg nincs különbség.

Scagnetti 2011.07.25. 11:23:30

@Alamio:

Én ezt nem vitatom. Szerintem sem volt tavaly más reális választási lehetőség.

Ettől függetlenül persze van baj velük is.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 11:23:59

@VacakBlogHu: Hasonló ellentmondás van szinte az összes ellenzéki kritikát illetően. Lásd bankadó: 1) tönkreteszi a bankokat, elveszi az amúgy is megcsappant profitjukat, 2) a bankoknak semmi káruk nem származik belőle hiszen egy az egyben az ügyfelekre hárítják.

u-1004 2011.07.25. 11:24:15

Összességében az az ijesztő, hogy a balliberális oldalnak mennyire nincs valóságképe. Nem, nem most: hanem úgy globalice von anfang an, mióta létezik. És ez a baj, mert a hamis (tkp. beteg) gondolataikból vezetnek le, találnak ki "programokat" (hol 100 naposakat, hol azt, hogy irtsuk ki a kulákokat stb.) és képesek rá is szabadítani magukat a társadalomra.

Ezért jelent a ballib a mai napig óriási veszélyt Európa egészére, mert bármikor kitörhet belőle ismét az állat. És bizony a kormány és bizony Európa felelőssége, hogy ez ellen tkp. semmit sem tesz.

Karcolt lendület 2011.07.25. 11:24:21

@Kytia:
Annyi hozadéka azért lenne, ha belépnénk a Kínai Népköztársaságba, hogy ismét tudunk politikai menedékjogot kérni Ausztriában. :-)

Bohumil Stejskal 2011.07.25. 11:24:57

@Scagnetti: Dehogynem. Gondolkodni sosem luxus és sosem ciki.
Csak azért mert valakinek többsége van a közvélemény-kutatók szerint, még nem kell oda szavazni.
Azért mert hülyének lenni állampolgári jog, még nem válik az kötelességgé.
Senki sem akadályozott meg senkit abban, hogy kisebb, vagy nem észlelhető jobboldali vagy baloldali pártokra szavazzon az ismerteken kívül.
Valamilyen kormányzás mindenképpen lett volna, legfeljebb többpárti koalícióban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.25. 11:25:10

Ezen jót nevettem: "Az egyik oldalon tehát a viszonylag nyugodt, szakmai munkával töltött hétköznapok"

Szakmai munka? Muhahahah!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 11:25:48

@Scagnetti: Kár, hogy nem Te és politicus vagytok kormányon, mert akkor minden tökéletes lenne, semmi baj nem lenne veletek.

Karcolt lendület 2011.07.25. 11:30:03

@Alamio:
Az a helyzet, hogy a kilábaláshoz eddig nem sok köze volt Orbánéknak, mert az egykulcsos adó+MANYUP pénzek lenyúlása inkább idétlen flikk-flakkok voltak, mint a kilábalást hosszútávon megalapozó döntések.

Scagnetti 2011.07.25. 11:31:31

@Bohumil Stejskal:

Milyen lehetőségek voltak?

Mszp? Azokat már nagyon ideje volt leváltani. Egyébként is már évek óta a párton belül sem tudnak rendet tartani.

Mdf? Mióta összebútoroztak a szadesz romjaival, nálam elásták magukat.

Szdsz? Rájuk sosem szavaztam volna.

Jobbik? Nekem ők már túlságosan a szélen vannak.

Lmp? Ők még újak, meg kell várni, hogy mit tudnak.

Ezek koalícióban teljességgel életképtelenek lettek volna. Kb. olyan, mint az Mszp-Szdsz koala.

Scagnetti 2011.07.25. 11:32:16

@proeskontra:

Ennél többre nem futja tőled? Mert ez nagyon gyenge volt.

blah 2011.07.25. 11:33:53

@Kytia: teljesen azt hittem, hogy a szokásos agymosott szöveg jön utána, de tévedtem...

Roy 2011.07.25. 11:35:36

@Bloodscalp: Nem lesznek öngyilkosok, hanem már egyre többen választják az öngyilkosságot.
Mire itt a gazdaság meglódul addigra rendesen elfogy a magyar. Szülni a nők nem fognak, hogy a gyes alatt felmondajak nekik. A nyugdíj előtt állóknak meg nem lesz sok választásuk, ha felmondanak nekik. Marad az éhenhalás, hajléktalanság, vagy a rabszolgamunka.
Itt ebből módszeres népírtás lesz.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 11:37:16

@Scagnetti: Nem, sajnos nem, én nem érhetek fel Hozzátok. De egyszerűen nem bírom ezt az álnaiv elefántcsonttoronyba zárkózó, kisujjeltartó, pálya széléről bekiabáló kákán is csomót kereső, fanyalgó típust. Persze mindig mindennél létezik jobb, csak el kell tudni fogadni, hogy 1) vannak adottságok, külső-belső körülmények 2) senki sem tökéletes, még Te sem, így a kormány sem.

Scagnetti 2011.07.25. 11:39:05

@proeskontra:

És ki nem fogadta el? Egyáltalán mi a bajod azzal, amit írtam?

Alamio 2011.07.25. 11:40:12

@Scagnetti: Azt meg én nem vitatom.

@Karcolt lendület: Még ha ezt el is fogadnám, annyi közük akkor is van hozzá, hogy nem akadályozták meg, és bekövetkezett a kormányzsuk alatt.
Nagyon ritka egyébként, hogy egy belpolitikai következményhez a hatalmon levőknek nincs köze. Maximum a közreműködés mértékén vitatkozhatnánk.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 11:41:29

@Scagnetti: Bocs, igazad van, nem elsősorban Neked, hanem Trompfnak és Politicusnak szóltak, csak rajtad töltöttem ki mérgemet. :)

aha, persze 2011.07.25. 11:44:26

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe:
Lőporföstös forradalom? Háháháháhá. Maximum Lóf@szbőrös.
Még egy ember sem volt a 10millióból, aki agyonlőtte volna az általad gonosznak csúfolt törpét. Pedig a forradalom akkor kezdődne. De így a szájhősök önigazoló hőzöngése a forradalom kiáltozása.
Gyenge nép = pofátlan diktatúra.

_tx_ 2011.07.25. 11:48:35

Hát barátom, ha egy alkalmazottam produkálna ilyen "nyugodt szakmai munkát", korbáccsal zavarnám haza.

Nem szeretem a jobb- és baloldali kategóriákban gondolkodó írásokat és anno a baloldali kormány számomra nem tetsző allűrjeit is kritizáltam, de ilyen mérvű elfogultság, mint ami a soraidból sugárzik, érdek nélkül elképzelhetetlen. Ergo nem tudok másra gondolni, mint hogy bértollnok vagy, fizetett kormányzati análmasszőr.

Nyugodt szakmai munka a Tiéd, de tényleg :)

Diocles 2011.07.25. 11:50:46

Orbán kormányát bőven lehet kritizálni, a legfőbb gond, h az ellenzék nem abból az irányból támad, ami miatt lehetne, pl. még mindig túl nagy az állam, túl versenyképtelen az ország, hanem a teljesíthetetlen jóléti álmokat, valamiféle ökomarxizmust kér számon.

Pedig józan ember aligha hiheti, h Paks cseszegetésével, netán az Audi új beruházásának megtiltásával (ahogy anno az LMP még tüntetett is ellenük, mert veszélyeztettek két darab mocsári növényt...) előbbre leszünk.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 11:51:34

@_tx_: Végigolvastad egyáltalán drága politicus bértollnok írását (szerintem is bértollnok, csak pont ellenkező előjellel, ugyanis közvetetten kénytelen az Index szerkesztőségi és blogajánlási elvárásainak megfelelően írni, különben a büdös életben nem kerül címlapra...)?

Kalmár 2011.07.25. 11:53:06

@Roy: "Szülni a nők nem fognak, hogy a gyes alatt felmondajak nekik."
Rosszul tudom, hogy eddig is csak a rendes felmondásra szólt a védelem? Ez szerintem nem változott. 2 évről 3-ra emelték az időtartamot, plusz a dolgozó férj adója is csökken. Persze lehet, hogy ez is a népírtás része.

gentry 2011.07.25. 11:56:12

Én a megcsömörlöttek táborát gyarapítom. Lesz.rom, hogy mi van, nem érdekel.

Alamio 2011.07.25. 11:56:20

@Kalmár: Ritkán írom, de ez jó volt.

:-DDDD

be smog free 2011.07.25. 11:59:21

A baj nem ott van, hogy az ellenzék kritizálja - én mint stabil Fidesz szavazó sokkal szélsőségesebben támadom Orbánt, ez a politika katasztrófába sodorja az országot, nem látom azt a tudást, amiért megkapta tőlünk a 2/3-ot.

Óriási csalódást okozott és teljesen egy hiteltelen, szavát nem tartó, ahogyan a szél fúj félőrült lett, akit a lehető legsürgősebben el kell zavarni stábjával együtt.

Ha Gyurcsány egy rakás semmi volt, akkor Orbán pont azon az úton jár, hogy a semminél is kevesebb legyen...de ha lehet, akkor ne az én bőrömre vagy a családoméra.

Többet én és a barátaim, akik stabil fideszesek voltak, erre az emberre és a politikájára nem adjuk voksunkat. Remélem jön majd egy új erő, aki elzavarja ezeket is lezárja végre a rendszerváltást.

_tx_ 2011.07.25. 12:00:17

@proeskontra:

Mea culpa, őszinte leszek, az első mondat után felkúrtam az agyamat és vaul ütni kezdtem a billentyűzetet.

Simán lehet, h igazad van, és baloldali bértollnok, aki a 2 jó - 1 rossz taktikával ágyaz meg a jobbos agyakban.

Engem ebben az egészben csak az alázat teljes hiánya bánt, mert anélkül nincs együttérzés, anélkül pedig nincs igazság. És a Gy.F. kormánnyal pont ugyanez volt a bajom, még ha az ő mozgásterük szűkebb is volt. A hatalmas küldetéstudat elveszi az eszet és Orbán Viktornak jutott belőle bőven... az észből is, de mint mondám, magába csavarodott.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 12:03:21

@be smog free: Megértelek, bár én stabil MSZP-szavazóként üdvözlöm a kormány eddigi lépéseit.

Bohumil Stejskal 2011.07.25. 12:03:52

@Scagnetti: Pont odaírtam, hogy az ismerteken kívül, tehát ezek szóba sem jöhetnek.
De például figyelmeztető jelleggel viccpártok igen, vagy felírni a szavazólapra, hogy "ezek közül egyik sem" . Érvénytelen lesz a szavazat ugyan, de ha ilyenből már akár csak 500 ezer is van, az már figyelmeztető jellegű.
Vagy egyszerűen el sem menni szavazni, és ezt már jó előre jelezni a közvélemény-kutatóknak.
Választási lehetőség mindig van, csak nem kell birkának lenni.

Bohumil Stejskal 2011.07.25. 12:05:31

@Kalmár: Eddig is három év volt kicsi fijjú. Ennyit rólad.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 12:07:04

@_tx_: Szerintem nem baloldali bértollnok, hanem egy magát felsőbbrendű lénynek képzelő, tudálékos, fanyalgó álnaiv neokon értelmiségi, aki belátta, hogy a turbóellenzéki Index címplapjára csak ilyen írásokkal lehet kikerülni. A pénz beszél, a kutya meg ugat... (egyébként ez az egész Mandiner-kollektívára igaz)

gauche caviar 2011.07.25. 12:13:34

naná hogy frusztráltak, csak a Mandinerhez érkezik a kormánypárti nokiás doboz a csontig benyaló teljesítményért.
talán majd 2014-re összejön nektek is egy gerincre való srácok, addig csak tovább a narancsos úton, minden szép és jó, a nép bölcs vezíre és talpnyalóinak köre bizonyára bármikor megtol titeket análisan a köztévébe, persze csak ha már jól beolajoztátok a kis púzókátokat.

Scagnetti 2011.07.25. 12:16:13

@Bohumil Stejskal:

Én mindig elmegyek szavazni. Úgy vagyok vele, hogy ha szidom a politikusokat, az a minimum, hogy ezt úgy tegyem, hogy előtte szavaztam is.

Nem szeretem, ha a szavazatom elvész, ezért általában nem szavazok 1-2% körül mozgó alakulatokra. Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi években csúnyán kiábrándultam a kis pártokból. Azt kellett látnom, hogy sokszor rosszabbak, mint a nagyok.

Az is szempont, hogy szerettem volna hozzájárulni ahhoz, hogy a szocik megkapják a jól megérdemelt pofont. Erre a legjobb biztosíték a Fidesz volt. És mivel én, a szoci hívekkel ellentétben nem látom emberevő szörnynek Orbánt, belefért, hogy oda szavazzak.

old_field 2011.07.25. 12:20:04

@be smog free:
"nem látom azt a tudást, amiért megkapta tőlünk a 2/3-ot."
akkor miért szavaztál rájuk ??
ja... a maszop miatt !? :D
akkor ott kéne panaszkodnod, vagy inkább sehol.
"Remélem jön majd egy új erő, aki elzavarja ezeket is lezárja végre a rendszerváltást. "
24 év után ?
új erő ?
milyen irányból ?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.25. 12:20:53

@Diocles: Höhö. Az a legfőbb gond, hogy rosszul kritizál az ellenzék, ezért kormányoz rosszul a kormány. :)

Egyébként a Fidesz ellenzékben melyik oldalról támadott? Volt szociális népszavazás meg bankárkormányozás, de soha nem hallottam, hogy ordítva követelték volna a nyugdíjkorhatár emelését szigorítását vagy az iskolabezárásokat.

high up 2011.07.25. 12:25:20

summa summarum, a baloldal ma is pont olyan bunkó és tanulatlan mint 20 meg 60 éve. Elég megnézni itt is, hogy semmi szaktudásuk nincs, csak a dühögö orbámozásuk meg fideszezésük.
Ebböl az emberek meg nem kérnek, mert ez nem program a jövöbe. Ezekhez képest Orbán vagy a teljestroll Matolcsy, vagy akármelyik fideszes egyenesen lángoszlop, amely vezetni képes az országot.

Diocles 2011.07.25. 12:27:04

@Kettes:

azért a Fidesztől legalább el lehetett várni egy olyan-amilyen, de az országot felszínen tartó kormányzást, ezt stabilan hozzák is, ezt te sem vitathatod.
(de boldogan lecserélem őket egy konzlib pártra, ha hozol nekem ilyet.)

De most mi az alternatívád? A "perverz koalíció"? Közös nevezőként Paks bezárásával és Zagyva György Gyula alkotmánybíróvá való kinevezésével? :)

Apropó, ahogy elnézem nagyon hallgatott a blogotok az LMP eme korszakos ötletéről :)

Vén Csataló 2011.07.25. 12:27:53

@be smog free: Te. Mint Fidesz-szavazó. Nem kéne ezt eröltetni... mert 5 másodperc alatt bukod (bukjátok be) a Népszavás panelokkal.

KG2000 2011.07.25. 12:30:09

A blog indexes beharangozójához:
"Durván frusztráltak az ellenzéki bloggerek."

Teljesen igaz. Legrosszabb példa Tóta W. az index első (!!!) helyén. Én megfogadtam, hogy nem is kattintok ennek a mocsoknak a blogjára, és ezt már jónéhány hónapja tartom. Tótához képest egy 100-as nagyságrendű sertéstelep összes trágyája maga a steril tisztaság. Tóta az élő bizonyíték arra, hogy minél butább valaki (ill. minél inkább megtagadja a gondolkozást), annál mocskosabb szájú.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 12:31:22

@Diocles: Hát, szerintem inkább a jó Isten mentsen meg minket egy konzlib Mandiner-Konzervatórium-TörökGábor-StumpfAndrás-féle kormányzástól, az ilyen önelégült, maguk tökéletességében való meggyőződésükből mások teljesítményén örökké fanyalgók csak a pálya széléről ordibálnak, de az országot előrébb vinni már nem képesek.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 12:33:01

@Vén Csataló: Igen, de csalóka, mert ezek a magukat exfideszesnek hazudókról nagyon nehéz eldönteni, hogy valójában csontra MSZP/LMP avagy Jobbik-fanok, ugyanis olyan egyformák...

abaka 2011.07.25. 12:33:31

@KG2000: Tota W valoban egyre frusztraltabbnak tunik es ezt a stilus is igen megsinyli (par eve meg az egyik legszorakoztatobb stilusu blogger volt, tartalomtol fuggetlenul). Ugyanakkor probaltal esetleg a tartalmi mondanivaloval foglalkozni?

high up 2011.07.25. 12:35:16

@_tx_: azt azért hozzá kell tenni az Orbán-kormány minden balfasságához és elkúrt gazdasági lépéseihez,hogy amit Orbán csinál a társadalom erkölcsi és munkatudatának megváltoztatására, az történelmi jelentöségü dolog. 20 év alatt minden kormány lepaktált a kádári ingyenebéd eszméjével (mert ez szavazatokat hoz), szart az alapvetö erkölcsi normákra, a bünözés már szinte erénynek számított. Most legalább alsó szinten tanulja meg mindenki, hogy rokkantkátyával visszaélni, adót csalni, piroson áthajtani stb, stb, nem üdvözölni való magyar virtus, hanem a tipikus magyar mindennapi erkölcsi fertö, amiböl ki kell jönni mihamarabb.
Ezért az irányvonaláért képes sok ember elnézni a Fidesz egyébként borzalmasan nagy félrekúrásait az adórendszer, a munkavállalói érdekek területén.

Vén Csataló 2011.07.25. 12:35:20

Nos, hogy öklendeznek az ellenzéki bloggerek, meg egyéb nethuszárok? Erz van: mindenki azt csinálja, amihez a legjobban ért. Ők ehhez, a permanens epeömléshez ártenek a legjobban, többek közt ezért sem szabad a fajtájukat még egyszer kormányközelbe engedni, mert akkor megint ekkora szarhegyet hordanak össze mint legutóbb, hogy aztán lelkesen öklendezhessenek arra, aki megpróbálja eltakarítani - helyettük.

Tekintettel arra, hogy az egyébként koránt sem a várakozásoknak megfelelően teljesítő Fidesz mindez idáig semmi, de semmi olyat nem tett, amit a komcsik-libsik ne tettek volna meg az elmúlt nyolc évben - ezért úgy vélem, hogy a kedves komcsi-libsi öklendezőknek egyszerűen kuss a nevük, mert itt háborogni maximum a Fidesz-szavazóknak van joga.

Úgy kinéz ezzel a társadalom is tökéletesen tisztában van, legalább is ezt mutatja az a tény, hogy a Guinness-rekordok könyvébe illő mélyzsigeri gyűlöletcunami ellenére sincs sehol, de sehol az ún. ellenzék. Mentális képességeikről pedig mi sem vall jobban, mint hogy ennek ellenére ezt nyomják.

Kalmár 2011.07.25. 12:37:50

@Bohumil Stejskal: Köszönöm a kiigazítást!
Az alábbi információ zavart meg:

"2011. január 1-től két év helyett újra három évig jár a gyermekgondozási segély."
www.logsped.hu/gyes_2011.htm

Szégyellem is magamat. Szerencse, hogy te itt vagy és erkölcsi útmutatásaiddal jobbá teszel engem is.
Köszönöm szenszej.

KG2000 2011.07.25. 12:44:40

@abaka: Ahogy írtam, rá nagyon-nagyon igaz, hogy a stílusa egyenlő a tartalommal. Nulla a köbön a tartalom. Ha egyáltalán van értelmes újságírás, akkor azt 3 nagyobb csoprtba lehet osztani ( a sorrend nem számít):
- Hírek
- Kultúra, tudomány, ismeretterjesztés
- Oknyomozó újságírás.
Nos, Tóta tevékenysége egyik kategoriába sem tartozik. Ugyanis a fenti kategóriákhoz DOLGOZNI is kellene, az neki meg nyilvánvalóan büdös.

cutcopy 2011.07.25. 12:46:55

"Pedig mindannyian jobbat vártunk"

Vártunk, vártunk pedig a várakozás az élet megrontója arról nem is beszélve, hogy ez türelem nélkül semmit nem ér. Bár igaz, hogy 2010-ig a szocik által teremtett flusztráltsággal és tönretett idegekkel szinte lehetetlen manapság türelemről beszélni, de szerintem jobban megéri kivárni mint okoskodva beleszólni, hogy egy év alatt már hol kellene tartanunk ehelyett..! Igen, még csak egy év telt el /szóval ez a "jobbat vártunk" még nagyon zsenge lábakon áll/ és ha higgadtabban átgondoljuk ezt az időt ezalatt szinte több történelmi dolog történt nálunk mint a rendszerváltás 20 éve alatt. Sokat elárult az események jó irányáról, hogy a bukott bázis már pár hónap után tüntetéseket szervezett /charta, egymillióan stb/ melyek mára már egy egészen képtelenül nevetséges ellenzéki masszává fajultak ahol egy szakszervezeti tüntetésen akár izraeli zászlót is égethetnek vagy Budaházy kiszabadítását követelhetik.. )
Tehát csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy egy év telt el és negatívan valójában csak az ellenzéki kakofónia és a világgazdaság érintette Magyarországot.. Ám azért a dolgok és a törvényhozás továbbra is rekordmennyiséggel haladnak - az meg persze nem olyan észrevehető ha nem emelik a gáz árát mint amikor emelik - és gondoljunk csak bele hogy plusz egy év múlva is még csak a ciklus felénél fogunk tartani tehát a "jobbat vártunk" még akkor is csak egy elhamarkodott panasz lesz a kormányzás végső megítéléséhez képest.. arról nem is beszélve, hogy jövő ilyenkorra már az elszámoltatásnak is komoly eredményei lehetnek ami lássuk be hogy a legdominánsabb hiány egy ilyen "jobbat vártunk" érzéskor.. )

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 12:48:30

@cutcopy: A legértelmesebb hozzászólás az összes közül, köszönöm!

Vén Csataló 2011.07.25. 12:49:05

Egyébként meg a Fidesz tényleg nagyon jól tenné, ha összeszedné magát, mert bár számos olyan húzásuk volt, amit elvártam és elégedett vagyok, hogy meglépték (pl. a magánnyugdíjpénztára eltakarítása, bankadó, különadó, határon túliak állampolgársága, kisebb parlament, kisebb önkormányzat, nyugdíjak átrendezése, új alkotmány, új médiatörvény), de van ott nem kevés olyan is, ami miatt keserű lesz az ember szája íze. Például a számonkérések és az elszámoltatás lassúsága, az egészségügyisek és az oktatás ügyeinek rendezése, több személyi és kommunikációs baromság, Esztergom stb.
Ezeket az ember nem akarja védeni, mert ezek nem okés ügyek. És jó lesz ha a Fidesz felfogja, hogy a jelenleginél lényegesen jobbnak, profibbnak kell lenni, ha 2014-től tovább akarják folytatni. Nincsenek illúzióim az átlagos politikus szellemi képességei felől, de zavaró mennyiségben találok seggfejeket a Fideszben is, akiktől lojalitás ide, ilyen-olyan lekötelezettség oda, meg kellene szabadulni (pl. Balázs).

Mr. Waszabi 2011.07.25. 12:50:55

@old_field: gyenge vagy vazze. Hiába szeretnéd a szarkupacot habostortának hinni, attól az még egy rakás szar, itt büdösödik. És hőn szeretett vezéred csinálta - te orrod alá is, hiába mentegeted.
Ez van, ez a magyar valóság, amit ez a népnemzeti csapat összehozott. Addig szorul a hurok a tököd körül, amíg be nem látod, csak mert téged is pont olyan hülyének néz a drága főnököd, mint mindenki mást. Az önámítás hülyeség, nem mondta még senki? Épp ideje volt, hátha felébredsz.

Kalmár 2011.07.25. 12:52:30

@KG2000: Nekem leginkább az oknyomozó újságírás fog hiányozni. Nem várom el a HírTv-től, hogy a Fidesz ellen is olyan hatékony legyen, mint a szocik alatt. A Célponttól legendásan féltek a szocik. Szanyi prímán fogalmazta meg, még meg is dícsérte őket, bár most menekül előllük az offshore cége miatt akit kistafíroztak.
Sajnos az ATV stábja még balfasz az ilyenhez, pedig minden kormánynak jót tesz ha a firkászok mindenbe "beleütik az orrukat". Bár én világos, hogy Fidesz szimpatizáns vagyok, drukkolok egy jó oknyomozó csapatért. Ahol emberek dolgoznak, ott tolvajok is akadnak.
Na TW tökéletesen alkalmatlan, mert kizárólag érzelmi alapon trágár módon vagdalkozik. Az meg pont semmit nem ér, belterjes sárdagasztáson kívül.

Bohumil Stejskal 2011.07.25. 12:54:19

@Scagnetti: Azt hiszem, nincs több kérdésem.

@Kalmár: Gyermeteg gyermekem a gyes és a védett kor között semmiféle összefüggés nincs. A védett kor a gyermek 3 éves koráig, a gyes meg addig ameddig épp kitalálják agyhalott kormányok.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 12:55:57

@unionist: ja, kösz hogy kisegítettél.
Bár én csak központi bizottságot látok, meg a Nagy Vezért, aki értünk munkálkodik - akár csak Rákosi anno. Remélem nem sokáig.
Az egy fájó pont, hogy őt nem fogadja be Moszkva bukása után, mert rühellik még ott is.

Bohumil Stejskal 2011.07.25. 12:57:15

@KG2000: Nahát kicsifijjú, nem tetszik, hogy kigúnyolja a hanyatlós nyugat-os elmebetegségét vezérednek?
Ebből a reakcióból gyorsan következik a te elmeállapotod szintje is:)

Vén Csataló 2011.07.25. 12:59:15

@proeskontra: Ebben neked teljesen igazad van. Más kérdés, hogy igazából tök mindegy. ;)

patkányarcúáginéni 2011.07.25. 13:01:18

látom itt is őrjöngenek a frusztráltak...

milyen megtévesztő: mintha ők lennének többen. pedig nem.
habzik a szájuk, de mindhiába, 2014-ben pedig majd megint el lesznek küldve a búsba, mert a fidesz nem dolgozik rosszul.

amúgy jó poszt volt

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.07.25. 13:02:19

@spinat: Olvasd el pls. az általad beidézett szöveget és a belinkelt posztot még egyszer alaposan!

Scagnetti 2011.07.25. 13:03:15

@waszabi:

Ezt úgy mondod, mintha az előző kormány tagjai(vagy annak elődei) nem nézték volna totál hülyének a szavazóikat.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.25. 13:03:16

@Bohumil Stejskal: "Orbán szerint a régi nyugati életmód fenntarthatatlan, rövidesen összeomlás következik be, aminek az államadósság a fő oka."

Ha elolvasom szinte bármelyik gazdasági témájú cikket az elmúlt fél évből szinte ugyanezt mondják.
Orbánt ezirányba legfeljebb egy féléves lemaradással lehet kritizálni.
De amit ezügyben mond, az igaz.

index.hu/gazdasag/vilag/2011/07/25/ujabb_harmas_leminosites_a_gorogoknek/

balint60 2011.07.25. 13:03:20

Én magam a jobboldali hangvételű kommentek között is igen sok frusztrált hangvételűvel találkoztam, ám ez Apoliticus írásának csak egy mellékszála.

A szerző tényleges mondanivalója, a polgári-konzervatív értékrendet vallók mélységes csalódottsága, amiben én is osztozom. Sőt, a legfrissebb események nyomán -stílusosan- gyorsuló sebességgel...

A tusványosi beszéd egyszerűen minősíthetetlen. Nincs még egy hónapja sem, amikor OV még azzal dicsekedett, hogy EU-elnökségünk végeztével Európa erősebb lett, most meg az összeomlás előtt áll. A "hanyatló" Nyugat kommunista frázisán meg már csak röhögni lehet.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.07.25. 13:03:47

Amúgy az Index ajánlóját tanítani kéne. Most felhívom UP-t és elküldöm őket Sauron szeme elé.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.07.25. 13:04:05

Az orbanokratákban az a legszebb, hogy nehezen veszik észre, hogy bizony, a Kedves Vezérüknél és sleppjénél kevesebb frusztrált ember él a világon. Csupa remek döntés például, már Balsai is alkotmánybíró.
Hála az égnek az orbanokrácia napjai meg vannak számlálva; nagy seggberúgás lesz a bukásuk szimbóluma. Már csak az idő kérdéses.

maroz 2011.07.25. 13:04:40

@poszt: Erről a nyugodtságról nekem az a vicc jut az eszembe, mely szerint a hasmenésre adott nyugtató használt. Fosni ugyan fosott tőle a beteg továbbra is, de már nem érdekelte.

A másik pedig, hogy hová menjen az, aki a fideszben csalódott. Szerintem sokkal lényegibb kérdés az, hogy miért. Mit keressen, mert ez nem nagyon világos. Ha tudja az ember, hogy mit szeretne, úgy szvsz könnyebb. De ha csak annyi az összes elvárása, hogy legyen valaki, aki csodát csinál, akkor valószínű, hogy permanensen csalódni fog. mint ahogyan most, a fideszben is rengetegen csalódtak, és leginkább kik? Akik még akár képesek is lennének azt végiggondolni, hogy tényleg, mit is szeretnének ők egy párttól, egy hatalomtól.

Műveljük a kertjeinket, vissza az elefántcsonttoronyba. Utána meg csudálkozzunk, hogy vajon mitől baszódott el ennyire minden.

Mária 2011.07.25. 13:06:20

@cutcopy:
"Tehát csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy egy év telt el és negatívan valójában csak az ellenzéki kakofónia és a világgazdaság érintette Magyarországot."

Valamit csúnyán félreértesz.

Az emberek nem EGYETLEN éve várnak, hanem 1990 óta várnak. Ennek már huszonegyedik éve. És sajnos az elmúlt 20 év alatt, akik pampogni kezdett, hogy meddig kell még várni, annak mindig azt vetették oda, hogy miért türelmetlen, hiszen az aktuális kormány még csak enyni meg anyni meg amanyni hónapja/éve kormányoz.

Közben meg eltelt húsz év, ami alatt nem történt semmi.

Azok, akik 20 év múltán még mindig türelemre intik az embereket, jól teszik, ha számolnak azzal, hogy ha egyszer elfogy a türelem és borul a bili, akkor nem az elmúlt egy-két év ürüléke fog a fejünkre szakadni, hanem az elmúlt húsz év mocska...

Karcolt lendület 2011.07.25. 13:06:25

@high up:
Ezzel nem lenne sok gond, ha az egész szándék hitelességét nem kérdőjelezné meg a Simicska által vezetett gazdasági hátország működése és a törvényekben több helyen elhelyezett haveri kedvezmények.
A visszafele törvénykezés szintén eléggé ellene dolgozik a jogbiztonságba vetett hitnek, pl. honnan tudhatjuk, hogy idén tényleg csak 16% lesz az szja?

@Vén Csataló:
Igazi vaslogika, hogy a Fidesz kormányt csak Fidesz-szavazók szídhatják, de aki azt állítja, hogy Fidesz szavazó volt, de most savazza a kormányt, annak kérdőre vonod ezt az állítását.
Pedig valahol van az a néhány százezer ember, akik egy éve oda szavaztak most meg nem szavaznának...

Hogy ne őrlődj kétségek között: tavaly bő másfél évtized után már nem szavaztam a Fideszre - úgy véltem, lesz nekik elég enélkül is és nem voltam biztos benne, hogy a kétharmad jó lenne -, de messze jobb és épeszűbb kormányzást vártam. Legalábbis Orbán ilyeneket mondott, hogy "józan ész" meg hogy a "jó ács kétszer mér, egyszer vág" illetve, hogy felkészültek a kormányzásra. Az egész csak bullshit volt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.25. 13:08:23

@balint60: És hol az ellentmondás.
Az EU elnökségünk sikereit minden ország vezetői elismerték.
Európa és az EU erősebb lett ezidő alatt politikai értelemben.

Ettől függetlenül gazdaságilag, egyre szarabb a helyzet. A görög csőd Európa több bankját is bedöntheti, és előbb utóbb be is dönti. A Spanyolok, Portugálok a csőd kapujában.
És mikor Orbánék étvették az ország irányítását, akkor még minket is a Görögökkel együtt emlgettek, már ami a csődkockázatot illeti.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.25. 13:08:26

@Diocles: Nem hiszem, hogy te az unortodox gazdaságpolitikát vártad volna Orbánéktól. És azt sem hiszem, hogy ne gondolnád úgy, hogy ami az elmúlt egy évben volt, szükségszerű és kiszámítható következménye volt a Fidesz eddigi politikájának. Ennek fényében az "országot felszínen tartó kormányzás"

Alternatív javaslatom nincs kormányképes politikai erőre. Nem hiszek benne, hogy a Fidesz verhető lenne 2014-ben, Orbanisztánban meg nincs kedvem megöregedni. Ez van.

Kalmár 2011.07.25. 13:11:00

@Bohumil Stejskal: Mi a fenét firkálsz?? Összerázott a busz?
Nem írtam semmit a védett korról. Semmi köze a gyes-hez, amiről viszont igen. Ha a gyermekednek tartasz akkor árva akarok lenni....

Védett kor:
Ha 5 évvel az irányadó nyugdíjkorhatár előtt különös indokkal mond fel a munkáltató, akkor + 3 havi (közalkalmazottaknál +4 hónap) végkielégítés illeti meg. A csoportos létszámleépítés, vagy munkakör megszűnés különös indoknak tekinthető.

Gyes:
2011. január 1-től két év helyett újra három évig jár a gyermekgondozási segély.

Nem tudom sikerül e feldolgozni

abaka 2011.07.25. 13:12:05

@KG2000: Hat nekem azert nagyon az jon le a hozzaallasodbol, hogy neked is csak ervek nelkuli ocsarlasra futja az erodbol, mint tota legtobb kritikusanak.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.07.25. 13:13:04

@Alamio: Ez annyit jelent, h több bennük a potenciál ahhoz képest, amit eddig mutattak.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 13:13:36

@Scagnetti: ne takarózd már az előzővel, azt már mindenki tudja mi történt ott. Pont azért nem mentség a mostani szemétségekre. Orbanesu elvtárs azt ígérte, hoyg véget evt a hazugságnak. Ehelyett hatványozottan hazudik Gy.F.-hez képest. Ideje volna elmondania a felcsúti beszédet, különben nem éri meg az ősz végét abban a székben. Gondolod, hogy pár főállású hazudozó kenyeret tud az asztalra hazudni? Hát ők is azt hitték, de a helyzet nem úgy alakul. Harry Pottert is be kellett volna venni a kormányba ehhez. Ébredjetek fel. Engem nem érdekel, hogy ki mennyit hazudik magánemberként, de miniszterelnökként ne hazudjon. Nem azért van ott. Pláne, ha elődje hazugságaira hivatkozva nyerte el a nép bizalmát. A bizalmat el is lehet veszíteni, ha alaptalannak bizonyul. Egyelőre ez utóbbi látszik valóságnak. Hinni a templomban kell, ott akár majmokat is lehet imádni, ízlés kérdése. De amíg az adómat herdálja az a barom, addig szóvá teszem, akár tetszik, akár nem.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 13:14:49

@Kalmár: a gyes összegét is meg tudod mondani?

listentoyourheart 2011.07.25. 13:15:31

@Kytia: Igen. Tágabb értelemben pedig Magyarországot minősíti.

Bohumil Stejskal 2011.07.25. 13:16:51

@Trompf: Aha, most a görögök lettek a fejlett Nyugat...
Igaz, hogy Európában sokfelé reformálnak, hogy csökkentsék az államadósságot, és fenntartsák a hanyatló életszínvonalukat, de a lényeg, hogy nekik leáldozott.
Hagyjuk, belefárad az emberfia a folyton sunyító, és csúsztató fidesz-droidokba.

Azért légyszíves szólj a hanyatlásba indulóknak is, hogy innen, a Kánaánból ne menjenek el, mert te biztosan jobban látod a helyzetüket és tudod, hogy a halálukba menetelnek.

tomwar 2011.07.25. 13:17:13

@Vén Csataló: Akkor nekem, mint valamikori Fidesz szavazonak lehet> bar en is ven vagyok ebbeli minosegemben...utoljara '98 kaptak meg a voksomat, de addig minden alkalommal. Mar ami a listat illeti...

Spanish VVax 2011.07.25. 13:17:25

@Trompf: európa ? erősebb ? Elgurult a gyógyszered ??? Soha nem találkoztam még senkivel IRL aki ezt a szuperszar dumát bevette volna orbántól, ezúton is had gratuláljak. Európa sosem volt még ilyen szar állapotban és ezen a felcsúti pigmalion sem változtatott a gumicsizmás stilusával. Európában az orbán névre ma csak legyintgetnek, egy kategóriában van meciar-ral. 4 országban járok nagy rendszerességgel, sok emberrel beszélek, ne legyenek illúzióink.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.25. 13:17:26

@Vén Csataló:

" mert itt háborogni maximum a Fidesz-szavazóknak van joga. "

Nono, nem egészen; háborogni mindenkinek van joga (sőt, talán kötelessége is), aki kicsit is úgy érzi - oldalaktól függetlenü -, hogy nem tetszik neki az, amit lát. Így volt ez a szoci éra alatt is.

Ha csak az egyik oldal háborogna, vagy alkotna véleményt (reciprok előjellel a 4 éves ciklusokban), akkor bizony elég nehezen jönne össze itt az, amit vitának hívunk.

Én például középről háborgok (és háborogtam), miközben figyelem (figyeltem), merre is haladnak kis hazánkban a dolgok.

Bocsánat, hogy belevakkantottam.

Üdv:
Egy másik öreg

Vén Csataló 2011.07.25. 13:18:16

@Karcolt lendület: Kisbogaram. A Fidesz kormányt azért csaka Fidesz-szavazók szidhatják, mert a kedves komcsi-libsi szavazók már bizonyították, hogy nekkik semmi de semmi bajuk a demokrácia kinyírásával - feltéve, hogy a sajátjaik művelik. Ezért aztán nekik coki.

Az pedig, hogy vki ideröfög, hogy ő aztán nagyon, de nagyon Fidesz szavazó volt, aztán most meg jaj de nagyon hányingere van (nota bene: saját magától is)...
Hát mit monnyak, nem tehetek róla, ha ordít, hogy hazudik, mert csupán egy ócska kis komcsi-libsi provokátor, aki (a saját, 60 alatti IQ-jából kiindulva) azt hiszi, hogy senkinek nem tűnik fel, ha komcsi-libsi panelekkel ekézi a Fideszt - amit a Fidesz szavazók nem annyira művelnek, még akkor sem, ha bajuk van a Fidesszel.

Tudom, hogy nehéz tehetséges provokátorokat találni a netes söpredék soraiban, akik legalább annyi minimális intellektussal rendelkeznek, hogy ha már fideszesnek akarják elővezetni magukat, akkor legalább tisztában legyenek azzal, hogy mi egy fideszes baja ezzel a kormánnyal.

cutcopy 2011.07.25. 13:18:41

@Mária: "Közben meg eltelt húsz év, ami alatt nem történt semmi"

Dehogy nem történt, négy év múlva a "türelemmel" várakozó nép már is visszaszavazta azokat akiktől annyira meg akartak szabadulni a rendszerváltáskor..

Napkutya 2011.07.25. 13:19:18

@Trompf: "...És mikor Orbánék étvették az ország irányítását, akkor még minket is a Görögökkel együtt emlgettek, már ami a csődkockázatot illeti. "

Jah, az új kormány friss nyilatkozatai nyomán. B.szott sokba került (nekünk), míg rájöttek, hogy nem igaz.

Egy egész ország fizeti ma is azt a tanulópénzt, amin az Urak megtanulták, hogy kormánypozícióból már nem lehet össze-vissza ugatni.

Még tíz év múlva is lesz olyan költségvetési összeg az államháztartásban, amit ezért a balfaszságért fizetni fogunk.

Most, hogy látható milyen is egy görög államcsőd, és mi mindent kell tenni, az átlag polgár is láthatja, hogy ez akkor egy mekkora baromság volt.

Miről is beszélünk?

Kalmár 2011.07.25. 13:20:31

@waszabi: Biztosan ki tudod guglizni, mert ügyes vagy. Én csak remélem, hogy inkább a gyedet fogják nyomni, mert az a dolgozó emberek alternatívája.
Pont ezért szüntették meg annak idején a szocik. Nekik mindenük a "szociális" összefogás a nincstelenek és a nagytőkések közt. A fő cél mindig is a dolgozó családos polgárok kifosztása volt. A gyed ha jól tudom a minimálbér kétszerese. A gyes alanyi jogon jár. Ha túl sok, akkor folytatódik a dologtalanok, cigányok megélhetési dotációja, az alultáplált, ellátatlan gyermekeken történő élősködéssel.

Vén Csataló 2011.07.25. 13:25:45

@Zébácsi: Persze, tulképp igazad van, mindenki háboroghat, hiszen van hozzá pofája, márpedig a komcsi-libsi csapatnak, ha valamihez, hát ehhez bőven van pofája.
Arra bátorkodtam utalni, hogy a kedves komcsi-libsi csapatnak 0 azaz nulla az erkölcsi alapja a vonyításra, tekintettel arra, hogy vígan elnézték, hogy azonosító nélküli rendőrök vadásznak Fidesz szavazókra az utcán. Majd ha idáig jut a Fidesz is, esetleg akkor leszünk pariban - demokráciasértés-ügyileg.

Addig meg coki. És ha nem fogják be (mert persze nem fogják be - ezért van a vastag bőr a pofájukon), akkor én magam részéről pont lesz@rom, hogy mit öklendeznek, egyszerűen nem érdekes, mivel köze nincs semmiféle demokratikus érték védelmezéséhez.

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2011.07.25. 13:26:46

Egy frusztrált jobber blogger elmélkedése.

Belátja ugyan a fidesszel kapcsolatos csalódásait, de a fidesszel szemben állók motivációját a gyűlölködésben tudja csak értelmezni.

Felveszi a semleges szemlélő szerepét, pedig azok közé tartozik, akik Orbánt hozták lelkesen a nyakunkra.

A valódi semlegesek (értsd: demokraták) az ő számára nem is léteznek (akik tendenciózusan elutasították eddig is az mszp-t és a fideszt is, nem beszélve a széljobbról). Helyette úgy képzeli, hogy ez a kör többségében egykori Fidesz-szavazókból áll.

Lassú, fájdalmas kijózanodás, enyhet adó önhazugságokkal, felelősség-hárítással.

Alamio 2011.07.25. 13:29:19

@waszabi: Na, pont az ilyen kommentekről szól a poszt. Frusztrált, diktatúrát és gyors bukást vizionáló, alaptalan fröcsögés.
És a kedvencem: ha nem szabad visszafele mutogatni meg hasonlítgatni, akkor hogy kerülnek a szövegedbe az alábbi szavak, mondatok: "Orbanescu elvtárs", "felcsúti beszéd", "hatványozottan hazudik Gy. F. -hez képest" (sic!) - nem emeltem ki az összeset, de néhányat igen, amelyek határozottan jobban taszítanak, mint a Fidesz összes hibája; emlékeztetnek ugyanis egy SZDSZ nevű pártalakulat retorikájára.

@politicus: Értettem ezt először is. A kérdésem az, hogy ezt miből szűröd le?

Bloodscalp 2011.07.25. 13:35:52

@Roy: :) most mi a különbség? hányan választották a göbbelsi véget az elmúlt 1 évben? több-kevesebb sikerrel, persze a lényeg a munka

Mária 2011.07.25. 13:35:56

@cutcopy:

1990-1994: MDF-Kisgazda = "jobbos" kormány
1994-1998: MSZP = "balos"
1998-2002 - Fidesz - "jobbos"
2002-2006: Mszp - "balos"
2006-2010: Mszp - "balos"
2010 - Fidesz - "jobbos"

12 évig kormányoztak szocialisták, eddig 9 évig jobboldali pártok. Sajnos nem úgy tűnik, hogy az előttünk álló 3 év után mérleget vonva arra jutunk majd, hogy mennyire jó döntés is "nem-balos" kormányra bízni az országot.

Ne legyen igazam, de a végén arra a következtetésre jutunk majd, hogy egyik kutya, másik eb, és egyikükből se lesz szalonna.

tomwar 2011.07.25. 13:36:22

@Vén Csataló: " azonosító nélküli rendőrök vadásznak Fidesz szavazókra az utcán"

Kisse tulertekeled az akkkori helyzetet...meg egy-ket het, es a 2006 martirokrol fogunk hallani Toled?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 13:36:25

@politicus: Úriember lévén erre nem reagálok semmit, mert az valószínűleg nem tűrne nyomdafestéket, pedig arra ügyelni szoktam.

Bohumil Stejskal 2011.07.25. 13:37:04

@Kalmár: Nem tudom neked sikerült-e feldolgozni, hogy az anyákat megilleti a védett kor gyermekük 3 éves koráig. Ha visszamentek dolgozni, ha otthon vannak. Ezen kíván most a segged, amit nyalsz változtatni.
Sötét vagy, vagy csak szimplán hazug torz?

Mr. Waszabi 2011.07.25. 13:38:18

@Kettes: ki kéne szakadni a "csak többség kormányozhat" szemléletből. Hatékonynak látszott, de eleddig mindkét oldalon csak a visszaélések hatalmasodtak el 2/3-os többség mellett(mert nem csak a fidesznek volt, ugye). Tudjuk, hogy akármelyik van hatalmon, elosztják egymás közt a részesedési arányt, ez sem titok. Akkor mire ez a hirig? Maradjunk a közepes hatékonyságnál és közepes lopási mértéknél - és nekünk kis embereknek is legyen jó egy picit jobban. Ne nézzen hülyének egy egy megalomániás, buta barom.
Jó lesz nekünk 4 párti parlament is, ahol ugyan nem születik ennyi törvény 5 perc alatt, de legalább normálisabb közállapotok lesznek.
Ha a miniszterelnök szerint annyira jó a közmunka, akkor legyen szíves közmunkában végezni feladatatait, demonstrálandó, milyen jó is az - 38 ezerért havonta. Napi 4 órában talán kevesebb kárt is okozna.
Az államosított manyup vagyon értékesíthető részének felét a szuperveszteséges állami cégekbe önti, minközben szolidarításról meg öngondoskodásról beszél? Vazz, Kádás se mert ilyenek csinálni a 80-as évek közepe után, ébredjünk már fel. Olyn kommunista ez a fickó, hogy Kádár szégyellné magát mellette.
Be kéne ismerniük a fanoknak, hogy rossz lóra tettek. A hazudozásból nem lesz se jó lét, se nemzet, se semmi, csak egy önmagát becsapó tömeg. De majd akkor is enni kell, létezni itt, amikor Orbanescu elvtárs elhúzott dél-amerikába - hívei többsége nélkül természetesen. Jó esetben kapnak egy képeslapot, hogy kösz a támogatást, de csak így sikerült - de apanázst vagy repjegyet nem fog küldeni. A mannához meg kicsit más retorika kellet volna - kisebb arc s több emberség. Ez a barom az összes EU országot ellenünk hangolta diplomáciaialag, csak úgy ,mint 98-2002 között. Akkor is ő volt az erős ember, aztán csúfosan bukott. Most még nagyobbat fog, csak nem biztos, hogy megéri a mandátum végét. Legtöbbünk mandátuma viszont nem 4 évre szól, ez a helyzet.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 13:41:01

@Mária: Hogy én mennyire rosszul vagyok az Indexen címlapon ajánlott posztjaidtól, uramisten...

cutcopy 2011.07.25. 13:43:34

@Mária: "egyik kutya, másik eb"

Igen, ezt a badarságot már Dávid Ibolya is elkezdte mondogatni évekkel ezelőtt gondolván hátha ebből lesz számára valami politikai előny, de az eredményét tudjuk..

cutcopy 2011.07.25. 13:44:21

@Mária: "egyik kutya, másik eb"

Igen, ezt a badarságot már Dávid Ibolya is elkezdte mondogatni évekkel ezelőtt gondolván hátha ebből lesz számára valami politikai előny, de az eredményét tudjuk..

Mr. Waszabi 2011.07.25. 13:46:37

@Alamio: nem vizionálok, diktatúra van. Hogy erről mit hazudsz magadnak az a te dologd, de ettől még az marad. Ha kihúzod az egyik kezed a biliből, Te is látni fogod. Előbb-utóbb kénytelen leszel, s akkor veszed észre, hogy amit markolsz az csak egy darab szar. Orbán meg maj dszétárja karját, hogy mit képzeltél, mi van a biliben?
Magam részéről leszarom a politikusokat, az egy másik világ. De az bosszant, hogy ez a majom ki tudja játszani egymás ellen a kisembereket, immáron 12 éve csinálja ezt, és az emberek egyik fele megeszi még most is, amikor a bőrére megy. Őket is hülyére veszi, ha nem látnád. NIncs a törvényekben sehol, hogy kivéve a fidesz-szimpatizánsokat. Legalábbis most még nincsen.
Ki fogom bírni, a többit is kibírtam, nem én leszek csalódott, amikor kiderül, hogy a bálvány papírmasé volt. Ébresztő.

Bloodscalp 2011.07.25. 13:48:47

@Vén Csataló: ilyen ostoba alapon az mszp kormányt csak mszp szavazók szidhatták?:)

Anselmo 2011.07.25. 13:49:15

Pedig a médiatörvényt leszámítva nekem tetszik, amit a Fidesz csinál. Ja, hogy ez nem pénzosztás...

Orbán természetesen hülyeségeket beszél, de minden politikusnak ez a dolga, ha azt akarja, hogy újraválasszák. Már a választások előtt is hülyeségeket beszélt, éppúgy, mint a többi párt, nem nagy dolog. Szavazatok nélkül nincs kormányzás.

Viszont amit tesznek, az nagyjából OK. Kivéve, hogy én azonnal belekezdtem volna az egészségügy reformjába, ezt hiányolom. De a közhivatalnokok helyzetének rontása (igen, aki az adómból él, az ne kényelmesedjen el), a rendőrök előnyugdíjának megszűntetése, a cigányok munkába hajtása (közmunka), ezek gyönyörű tervek, támogatom.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 13:49:27

@cutcopy: Szánalmas ez az egyik kutya, másik eb. Ez körülbelül annyira hihető, minthogy egyik ember ugyanolyan magas, okos, szép, gazadag, mint a másik. Ahogy van sikeres cég, okos ember, ugyanígy van sikertelen cég és buta ember. Miért pont a pártok között ne lenne különbség?!

Mária 2011.07.25. 13:53:00

@proeskontra:

És mégis mindig kattintasz? Legalább egy hányózacskót készíts elő legközelebb :)

@cutcopy:

Attól, hogy Ibolyka is ezt mondta, attól még lehet benne igazság. Vagy szerinted minden egyes szólást, közmondást, citátumot, szájhagyomány útján terjedő mesét, hoaxot, urban legendet, nigériai becsapós levelet, amit egyszer Ibolya néni is idézett, attól a pillanattól kezdve szocibarát hazugságként kell nyilvántartani?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 13:53:03

@Anselmo: Egyetértek, bár fel nem tudom fogni, hogy a médiatörvény kinek ártott, hogy az ellenézek nem hallgatta el, az biztos. Virulensebb, mint valaha az ellenzéki sajtó.

Mária 2011.07.25. 13:54:24

@proeskontra:

És mégis mindig kattintasz? Legalább egy hányózacskót készíts elő legközelebb :)

@cutcopy:

Attól, hogy Ibolyka is ezt mondta, attól még lehet benne igazság. Vagy szerinted minden egyes szólást, közmondást, citátumot, szájhagyomány útján terjedő mesét, hoaxot, urban legendet, nigériai becsapós levelet, amit egyszer Ibolya néni is idézett, attól a pillanattól kezdve szocibarát hazugságként kell nyilvántartani?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 13:54:43

@Anselmo: Egyetértek, bár fel nem tudom fogni, hogy a médiatörvény kinek ártott, hogy az ellenézek nem hallgatta el, az biztos. Virulensebb, mint valaha az ellenzéki sajtó.

old_field 2011.07.25. 13:55:35

@waszabi:
Te viszont hihetetlen erős vagy vazzze... :D
ennyit tudsz.
segítek javítani az 1 bites(igen/nem) gondolkodásodon : aki nem ért egyet veled, még nem feltétlenül fideszes.
Akinek nem tetszenek a fideszes szarságok, még nem fog a Te szarságaidnak/hazugságaidnak tapsolni.

Aki a mai Magyarországon a rákosi diktatúrát hozza párhuzamnak az önmagát minősíti,
méltatlan bármilyen vitára.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 13:55:41

@Anselmo: Egyetértek, bár fel nem tudom fogni, hogy a médiatörvény kinek ártott, hogy az ellenézek nem hallgatta el, az biztos. Virulensebb, mint valaha az ellenzéki sajtó.

Alamio 2011.07.25. 13:57:14

@waszabi: Na jó, ez már kóros:
Hogy lehet, hogy ezt a választ el tudod olvasni, és még nem ment érted a Pobjeda? Hogyhogy nem félsz az olyan sokat emlegetett bérkommentelők feljelentésétől? Diktatúra nem tűr ellenvéleményt.
Akármit is hazudsz magadnak hogy legitimálj egy szélsőséges véleményed és trágárságod; ezt egy működő alkotmányban rögzített jogodra, a szólásszabadságra hivatkozva, egy képviseleti demokráciában teszed.

A fenti eszmefuttatásod lényege számomra az, hogy nem tudod ezen szavak jelentését.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 13:57:49

@Anselmo: Egyetértek, bár fel nem tudom fogni, hogy a médiatörvény kinek ártott, hogy az ellenézek nem hallgatta el, az biztos. Virulensebb, mint valaha az ellenzéki sajtó.

Vén Csataló 2011.07.25. 13:58:21

@Bloodscalp: Nem, de nem írom le megint. Olvass, mielőtt firkálsz.

Kalmár 2011.07.25. 14:01:47

@Bohumil Stejskal: Azt hiszem nem kellene ebben a témában hozzászólnod, mert hülye vagy hozzá. Ez nem baj, nem valószínű, hogy szülni fogsz a közeljövőben, még akkor sem, ha Fletó óvszer nélkül dönget.

A "védett kor" nem illet meg egy kismamát sem. Hiába írtam le, nem érted. Az a nyugdíj előtti pár évre vonatkozik, egyébként már évek óta nem igazán jelent semmit.
A kismamákat CSAK a RENDES FELMONDÁSTÓL védi a törvény. EDDIG is EZUTÁN is.

szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=teljes_cikk&CIKK_CIME=A+munkaviszony+megsz%FCntet%E9se+a+terhess%E9g%2C+illetve+Gyes+ideje+alatt+

Látom, hogy annyira szeretnél valami gonoszságot ráverni a Fideszre, hogy kicsordul a nyálad. Szerintem próbálkozz a frizurájukkal, ahhoz nem kell tudni semmit. Utolsó válaszom a hülyeségeidre.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 14:03:08

@Alamio: csak az igazat mondom. Lehet nem lájkolni, de akkor is elmondom. A demokráciát meg nem most alapították, ez nem az Orbán kormány érdeme, bocs. Annak kéne örülnöm, hogy nem visznek el? Ne röhögtesd ki magad. Az magában baj, hogy ilyen eszedbe jut érvként.
Bukott a kormány, nagyobbat mint 2 elődje, csak idő kérdése, mikor vállalják be. Sztem októberben, de nem mond meg senkinek.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 14:05:00

@balint60: Te ugyanaz a drága jó ember vagy, aki a hetivalasz.hu-n ugyanezen néven "konzervatív jobboldaliként" folyamatosan és minden lehetséges alkalommal a kormány ellen érvelsz bőszen? :)

Vén Csataló 2011.07.25. 14:05:41

@tomwar: Már megabocs, de az, aki szerint a rendőr eftársak 2006 őszén csak és kizárólag molotov koktéllal hajigáló alakokra lövöldöztek - a tengernyi video és fotóanyag ellenére - nos az ilyen gané komcsi-libsivel nincs dolgom.

mement 2011.07.25. 14:05:57

@Kalmár: `Az a nyugdíj előtti pár évre vonatkozik, egyébként már évek óta nem igazán jelent semmit.`

Gyonyoru a pillanat, amikor a tegnap bune a holnap torvenyeve avanzsal.

cutcopy 2011.07.25. 14:10:16

@proeskontra:

Igen az egyik kutya másik eb a destrukció egyik jelszava. Egyértelmű béklyókat helyez a köztudatra, pesszimizmusa káros az építő akaratra és tulajdonképpen erről írtam, mint a bukottak egyetlen programjáról.. De azért örülök hogy van aki első olvasatra értette.. )

Alamio 2011.07.25. 14:10:27

@waszabi: "Annak kéne örülnöm, hogy nem visznek el? Ne röhögtesd ki magad."

Nem kell. Mint ahogyan azt vizionálni is ostobaság, hogy elvisznek. Te ezt teszed, ezt tettem szóvá. Nem értetted meg, nem próbálkozom máshogy, mert ha ezt nem dolgoztad fel, akkor ennél bonyolultabbat sem fogsz.

"Sztem októberben, de nem mond meg senkinek. "

Ezt rajtad kívül szinte senki nem gondolja így, még az ellenzék sem. De tudod mit? Fogadjunk! Mennyit teszel az álláspontodra? Hányan tehetünk ellene (gyanítom, lesz jelentkező rá bőven)? Ha ennyire biztos vagy benne, nyílván sokat mersz...

"csak az igazat mondom."
:-D
Sőt, Marx után szabadon: a véleményed tudományos is...

cutcopy 2011.07.25. 14:12:14

@Mária: Valójában mi is a mondandód..?
Kekeckedésed egyre átlátszóbbá tesz..

Vén Csataló 2011.07.25. 14:14:01

@Bloodscalp: Jaj ne már, hogy egy olyan szerencsétlen szövegeljen gondolkodásról, mint te aki writeonlyban nyomja. Olvass, mielőtt beszólsz, mert már leírtam, azért coki a komcsi-libsi söpredéknek, mert amíg a maguk fajtája volt hatalmon, addig vígan asszisztáltak az összes demokrácia- és alkotmánysértéshez, beleértve a rendőrség bevetését a fideszes ünneplők ellen. Ezért aztán most kuss a nevük (nevetek) - már ami a demokráciaféltést illeti, mert ti vagytok a legutolsók ezen a világon, akinek hiteles a szájából a nagy vonyítás.

Hogy rettegtek az rendben van, mindent meg is tettetek az elmúlt nyolc évben annak érdekében, hogy legyen rettegni valótok. De hadd ne sopánkodjak már azon, hogy ha egy bűnelkövető retteg a felelősségre vonástól.

Bohumil Stejskal 2011.07.25. 14:16:16

@Kalmár: Köszönöm, hogy bebizonyítottad, hogy te is nagypofájú ostoba hülye vagy, a napi roma ügyfelekhez hasonlóan, akik mindent jobban tudnak, gondolom közéjük tartozol, azok is mindig kioktatnak, szánalmas kis görcském, de sebaj, örülj neki :)
Hogy ki mit jelent, azt majd én tudom, bár ahol senkiházi fideszdroidok is beleszólhatnak szakmai dolgokba, ott nem csoda, hogy elmebeteg a kormány, a hívőivel együtt:)

mement 2011.07.25. 14:16:59

@Alamio: Nyilvan nem alaptalanak a felelmek a diktaturat illetoen, megha neha tulzoak is, eleg csak a retorikat figyelni hogyan koszonnek vissza a 70-80 evek ugyes kis panelei, az erobol, konszenzus teljes kizarasaval torteno politizalast, a nyilvanossag kizarasat a fontosabb ugyekbol, a visszamenoleges torveny alkotas gyakorlatba hozasat, az ilyen Balazs J. fele kis bakikat, amin keresztul felvillan a rendszer mukodese, a hirtelen nagy intenzitassal, egyre politikaibb szinezetett nyero, keletre huzodast.

Azert azt szerintem te is atlatod, hogy ezek kurvara nem jo elojelek:)

Mr. Waszabi 2011.07.25. 14:17:17

@Alamio: ne hazudj, légyszi. Én nem emlegettem ilyesmit, ez a Te válaszodban volt pozitív érvként. Ugye.
A valóság nem attól függ, hogy hányan hogy látják, attól függetlenül történik meg. Ha körülnézel, itten sok ember nem várta, hogy ekkora szar lesz, még is lett. A baj az, hogy még mindig inkább a bilibe dugják a fejüket, csak ne kelljen a valósággal szembe nézni. Vizionálták, hogy a kormány ígéretei minden raiconalitás ellenére megvalósulnak. Nos, nem valósulnak meg, mert kezdettől fogva hazugságok. Ezért egyre nagyobb a szar. Ez van.
Majd ősszel emlékezz vissza.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 14:19:21

@Alamio: nem kell fogadnom, nem én veszítek a saját álláspontom miatt, nem vagyok érdekelt ebben.
Tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak rosszuk játszod el?

Artie 2011.07.25. 14:20:47

@Trompf: És erre Viktor válasza az, hogy Kínának adunk el állampapírokat, meg 7%-os kamatra bocsátunk ki kötvényeket, mikor a csőd előtt lévő Görögország 5,4-gyel bocsátott ki és jegyeztetett túl.

Hát igen, ez a szép, adósságmentes jövő.

old_field 2011.07.25. 14:25:07

@mement:
"Balazs J. fele kis bakika"
ezt a sztorit az előző ciklusban Lampert Moncsi adta elő,
aki akkor a kormánybiztosa volt az elosztásoknak....
--
"nem fogjuk a békákat megkérdezni, ha le akarjuk csapolni a mocsarat..."dr. koka
emlékszel a kis szadeszes gyökérre ?
akkor diktatúra volt ?
/persze ettől Balázst még el kéne zavarni/

spinat 2011.07.25. 14:25:28

@politicus: elolvastam, megnéztem. És? én azt mondtam hogy 20%-kal csökkent a fideszt támogatók aránya, te meg, hogy nem nött az ellenzök tábora. Aki arra a kérdésre, hogy a fideszt választaná-e, azért mondja hogy nem, mert ellenzi. tehát 20 %-kal nött az ellenzök tábora. Mert te ezeket a számokat hogyan magyaráznád?

Bloodscalp 2011.07.25. 14:26:17

@Vén Csataló: ah:) mindig szeretek ilyen magadfajta magasabb értékű tarka magyarral találkozni:)
akiből süt a szerénység, és meg is magyarázza hogy miért...mondjuk ide írhatnád melyik kormányhivatalban dolgozol és ki a rokonod:)
no mindegy..

brávó! zseniális eszmefuttatás amúgy...akkor a következő mszp kormány alatt (vagy bármi más) a fidesznek kuss lesz szintén,ugye?..mert itt nem illik kritizálni a kormányt akkor

Alamio 2011.07.25. 14:28:58

@mement: Én úgy foglalom össze, hogy van, ami nem tetszik.
Ettől még nem kezdek el Rákosikat hallucinálni. Ettől még nem fogom azt hinni, hogy diktatúra lesz. Gyurcsány alatt sem hittem, pedig több törekvést láttam rá. Diktatúra ebben az országban nem születik csak fegyverek mögül oktrojálva.

@waszabi: Diktatúra=véleményszabadság hiánya. Ha most diktatúra van, miért szabad véleményt nyílvnítanod?
A fogadással kapcsolatosan meg tudtam a választ, csak érdekelt, hogyan fejted ki, hogy Te sem hiszel az "igazadban".

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.07.25. 14:34:06

@spinat: Sorry, de innentől kezdve magaddal vitatkozol.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.07.25. 14:36:41

Új politikai szereplők? Kik?
Mikor beindult a Jobbik, rengeteg ismerősöm azért kezdte támogatni, mert MSZP -hátugye-, a Fidesz meg olyan, amilyen. Még a kettős hatalompolitika idején egyikük nyíltan meg is jegyezte, hogy azért a Fidesz, mert nincs jobb.
Ez a hozzáállás -piaci rés- vitte be a Parlamentbe Vonáékat, noha mindenkinek világos volt, hogy hatalmi jelentőségük sohasem lesz mérhető a két nagy párthoz.
Nálam kb. az MDF szintjét hozták.
És ott tartunk, hogy a patkóba való bekerülés óta beindult az erodálódás: derülnek ki dolgok, csalódnak a választók, csalódnak a vidéki pártközpontok(!).
LMP-ről nem szándékszom értekezni, mert olyanok ők nekem, mint egy csapat hippi a Körúton: szép dolog gitározni, táncikálni, de befolyásuk semmire sincs. Arra fújja őket a szél, amerre tetszik. Kinézed belőlük, hogy még a kajára is koldulják a pénzt. És hogy a fővároson kívül nem tudnának megmaradni.

Szóval van egy óriáspártunk, egy méltósággal kimúlni képtelen dinoszauruszunk, és 2 bolygó törpe. Ide akarunk egy új pártot, ami legyen olyan erős, mint az óriáspárt. Közben pedig jószerével max. a Jobbik szintjét tudja hozni. 5-10 évig legalább is biztosan. Ha sikerül addig megmaradnia a köztudatban.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 14:37:02

Én is hülye vagyok, hogy ide jöttem vitatkozni, pedig ennek az egész posztnak (meg úgy általában a Mandinernek) az a célja, hogy megmutassa, hogy az Indexen százával ajánlott extrémbalos kormány ellen fröcsögő blogok mellett még a jobboldalinak, konzervatívnak beállított Mandinernek is kifordul a gyomra, ha a Fideszre vagy a kormányra gondol. Tehát kedves választópolgárok buták vagytok, hogy a közvéleménykutatások adatai szerint nem hátráltok ki a Fidesz mögül, pedig nagyon itt lenne az ideje, és mi médiacselédek bizony mindent meg is teszünk, hogy ez bekövetkezzen.

Kalmár 2011.07.25. 14:39:21

@proeskontra: Ja. Mindenki szembe jön......a hülyék.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 14:40:29

@Alamio: jó lenne, ha utánanéznél a Rákosi rendszernek, akkor tán nem mondanál badarságokat a diktatúráról. A diktatúra nem a véleményszabadság hiánya, hanem amikor nincs visszacsatolásod a hatalom korlátozásához. Márpedig most nincsen. Csak egy büdös paraszt vagy a szemükben, akinek kuss van. Tudomásul vételi jogod van mindösszesen. Ez a diktatúra. Ha a jövő héten törvényt hoznak a kötelező lila alsógatya viseléséről, különben 30 rugó bírság, ha ellenőrzi a rendőr, akkor már mész is venni. Mert nem akarsz fizetni. Most ez a fegyver, s elég is. Nem sztrájkolhatsz, nem képviselhet érdekvédelmi szervezet az állammal szemben, pláne törvényalkotás során. Viki bácsi maga mondta, hogy a civilek csak gátolják a kormány munkáját. Megkérdeznek konzultációs levelekben, de semmiféle jog kötelezettsége nincsen annak figyelembevételére.
Ezt se én vizionáltam, ők tették és már megtörtént.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.07.25. 14:41:36

Sokan tévednek, akik azt hiszik, hogy csak Fidesz, Mszp, és Jobbik, tehát a mostani pártok léteznek. Ezeken kivül létezik még a tömeg is, akiket alaposan félrevezettek, és megetettek a rendszerváltás című hazugsággal, de egyszer kinyilik a szemük:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

Kalmár 2011.07.25. 14:42:33

@Bohumil Stejskal: Na végre rájöttél, hogy milyen hülye vagy! Örülök. Meglepett volna ha idelinkelsz egy olyan oldalt ami igazolja az agyrémedet.
Sebaj, a hangerő pótolja a tárgyi tudásodat.
Bömböljééél:)))))
Kis hülye

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 14:42:51

@Kalmár: Tévedés, csak a blogvilágban vagyok kisebbségben.

2011.07.25. 14:42:55

@high up: Most legalább alsó szinten tanulja meg mindenki, hogy rokkantkátyával visszaélni, adót csalni, piroson áthajtani stb, stb, nem üdvözölni való magyar virtus, hanem a tipikus magyar mindennapi erkölcsi fertö, amiböl ki kell jönni mihamarabb.

Alsó szinten. Felső szinten felmentést kapsz.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 14:46:33

@Alamio: öcsi sajt, ne csúsztass, ne hazudj, mert ez nem jön be nálam. Az első tavalyi visszásságok óta ugyanaz a véleményem, ugyanazt mondom, s rendre megvalósultak, tehát nem kell fogadnom senkivel. Jó lenne ha felébrednél, hogy nem mindenki hülye, csak azért, mert neked ezt mondta valaki. Rosszul mondták.
Azt mondasz most ami takarsz, de 6 hónap múlva sírva fogsz könyörögni, hogy valaki lökje már le a székről azt a majmot. Kivéve, ha a seggét nyalod és pozícióban vagy.

Alamio 2011.07.25. 14:47:21

@waszabi: :-DDD
Idézek a második sorodból: "A diktatúra nem a véleményszabadság hiánya"

És most a negyedikből:
"Csak egy büdös paraszt vagy a szemükben, akinek kuss van."

Nem vagy semmi...
A diktatúrától az alapjogaid betartása különbözteti meg a demokráciát, törvények felett maximum közvetlen demokráciában lenne kontrollod, de ott is csak a meghozásakor. A példádban akkor, amikor a rendőr ellenőrzi az alsógatyát - SEHOL A VILÁGON.
Gőzöd nincs a demokrácia mibenlétéről. Így röhejes az, amikor diktatúrát bizonygatsz.

Sztrájkjogot mikor is vontak meg tőled? (TŐLED - nem a rendvédelmisektől, nekik ilyenjük ugyanis sosem volt). Miért nem képviselhet szakszervezet?

mement 2011.07.25. 14:47:53

@Alamio: En sem rakosi-rendszert vizionalok, hanem azt mondom sajnos, egyaltalan nem alaptalanak a felelmek, es foleg gyf tronolasa utan ijeszto ez az iranyvonal.

2011.07.25. 14:51:39

@Vén Csataló: beleértve a rendőrség bevetését a fideszes ünneplők ellen.

Te mindig úgy ünnepelsz, hogy felgyújtod a TV székházat? Vagy ismeretlen autóját?
Esetleg dobálózol kövekkel, rendőrökre, TV közvetítőkocsira?

Felhasználnak marionettbábként, és te büszke vagy rá!
Szánalmas. B közép.

Alamio 2011.07.25. 14:52:00

@waszabi: Vannak esetleg TÉNYEID is? Mert ez a vátesz-szerep Petőfinek jól állt, de neked hiába tetszett meg.

Érdekes, az én jóslataim is be szoktak jönni. Akkor bizonyára másról jósolunk.

Utolsó mondatod megint az SZDSZ-féle retorika. Azaz: Vagy igazat adok majd,vagy bizonyára fizetnek a véleményért. Mintha a vélemény egy és oszthatatlan lenne, a Tied, a Való és Igaz. Minden mást pedig maximum ragályfertőzéssel lehetne elkapni. Na kérlek, ez a gondolkodásmód a diktatórikus.

mement 2011.07.25. 14:53:59

@old_field: leszarom az elozo kormanyt mert ma mar ez nem tenyezo. De ha ennyire erdekel, az elozo rezsim sztem vegletekig korrupt volt, de nem diktatorikus, persze sok az atfedes, de a cel nem ugyanaz. OV hatalomehes, a maszoposok meg penzehesek voltak.

Egyebkent Balazs hozzalasa es az egesz eset, inkabb emlekeztet Zuschlag nagyarcu, elitista faszparaszt videki kiskiralykodasara.

room_101 2011.07.25. 14:54:41

Tévednék-e, de mintha nem az ellenzékiek hozzászólásain érezném itten a frusztráltságot?
Na sebaj, azért szorgalmasan utalgatom az osztrák bankszámlámra azt a havi 200 rugót, amit az egykulcsos adóval nyertem - amíg lehet - azután ha tényleg balhé lesz az elkúrásokból, a széljobb elől lelépve lesz mit a tejbe aprítani. (és kíváncsian várom, ezt olvasva frusztráltabbak lesznek-e néhányan?)

Mr. Waszabi 2011.07.25. 14:55:46

@Alamio: ne légy nevetséges. Most magadat győzködöd vagy engem?
Valszeg én vagyok az öregebb, s láttam, tapasztaltam mindazt , amiről Te hinni szeretnéd(vagy csak elhitetni másokkal), hogy nem úgy van.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 14:56:55

@Alamio: anyád szdszes. Lássuk meg ősszel, azt mondom.

2011.07.25. 14:57:12

@Kalmár: Ja. Mindenki szembe jön......a hülyék.

Igaz! Sok hülye! Most épp a németek jönnek szembe. Mi megyünk keletre. Bár tavaly az orosz jött szembe.
Majd ha a hülye kínai is szembejön, mert kiderül, hogy máshol nagyobb a piac, mondjuk Görögország, akkor ki a f.... fog velünk egy irányba menni? Hülyék ezek mind!
Orbán megmondta a frankót és nem veszik tudomásul! Döglődik a nyugat! Mi meg száguldunk! Előre!

dzsaszper 2011.07.25. 14:57:17

@kicsi11: jaja, sok apolitikus a lábával szavazhat, 2014 előtt. Jellemzően a nyelvet beszélő értelmiségi fiatalok.
Szép lesz gazdasági növekedést csiholni nélkülük...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 14:58:02

@room_101: Isten nem ver bottal, paranoiád miatt nem kevés kamattól megfosztod magad. Nos, aki hülye...

Vén Csataló 2011.07.25. 14:58:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: Erről beszéltem. Tömeges fotó és videobizonyíték és jogerős bírósági ítélet van arról, hogy a rendőrség nem csupán a kukaborogatókat és a molotovkoktél-dobálókat támadta, hanem válogatás nélkül mindenkit aki arra járt, országgyűlési képviselőt, turistát, fideszes ünneplőt, hazafelé tartó nagymamát, és egyetemistát.

Ti meg nyomorult gazemberek egyszerűen negáljátok a Népszava által meghatározott méretű és minőségű (1 bites) tudatotokból mindezt, mert nem fér bele a magatok komcsi-libsi virtuális valóságába.

2011.07.25. 14:59:33

@Kalmár: Bömböljééél:)))))
Kis hülye

Ő csak kis...

Mr. Waszabi 2011.07.25. 14:59:52

@Alamio: a hozzászóló személyét hitelteleníteni, sározni, nos az meg Orbán retorika, de ez se jün be. És felhívom figyelmed, hogy ezt sem én kezdtem. Ne csinálj hülyét magadból, nem érdemes.

2011.07.25. 15:04:05

@Vén Csataló:

Te , gondolkoztál már azon, hogy egy rendőrattaknál sehol a világon nem kérdezik meg, csókolom, maga most molotovkoktélt dobál, vagy csak erre jár? Ez ugye málnaszörp az unokának? Hülye-e vagy? Ha most lenne hasonló, ugyanígy járna el a rendőrség, és én helyeselném! Ne tegye már tönkre egy csürhe az utcát, ahol lakom! Ezért fizetek adót! Ne gyújthassa már föl az autómat, minden következmény nélkül! Aztán fölmentik, mert? Fideszes rendezvény volt? Szégyen!

Mária 2011.07.25. 15:05:40

@cutcopy:

Nem kezdek vitatkozni veled, az érveléstechnikai trükköknek meg pláne nem dőlök be.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 15:06:58

@Mária: Ellenzékiek így szoktak megfutamodni a vita elől, politicus még gyávábban szokott megfutamodni előlem.

2011.07.25. 15:07:16

@Vén Csataló: Ti meg nyomorult gazemberek egyszerűen negáljátok a Népszava által meghatározott méretű és minőségű (1 bites) tudatotokból mindezt, mert nem fér bele a magatok komcsi-libsi virtuális valóságába.

Szűrés

Nem vagyok komcsi-libsi. Csak aki nem úgy gondolkodik, mint Orbán, azt egyből bekategorizálod.
Hiába na eddig terjed az eszed. Amit beprogramoztak, az fut, önálló gondolatokra képtelen.

Kérj frissítést. Ja, a 2010. választás 01. a legutóbbi elérhető szoftver.

mement 2011.07.25. 15:08:22

@Könnyen elkaptuk, uram!: az a szegyen, hogy te helyesled 100 ember hulyere vereset, ha gyanithatoan 10 rendbonto van koztuk, es eszedbe se jut elvarni, higgadt, huvos, profi, vallalhato es torvenyes viselekedest a felszereltsegben, kikepzeseben, szervezesben es iranyitasban erofolenyben levo rendorsegtol.

Alamio 2011.07.25. 15:11:48

@mement: Sok minden zavar engem is, de pont a diktatúra születése nem. Az jobban, hogy erről hallok máshonnan, miközben konkrét kritikára viszont helyenként valóban szükség lenne: az viszont elmarad annak érdekében, hogy egy jót lehessen Orbánozni. És ez a szememben már minősíti is a társalgást, és annak szinvonalát.

@waszabi: A "lássuk meg összel" elfogadható. Már csak 2 hónap. Remélem, helytelennek bizonyul azon sejtésem, hogy akkor majd más nickkel ámokfutsz hasonlóan hiányzó ismeretanyaggal.

Az ellentmondások feloldása nem erősséged: egy kommentben ez:
"a hozzászóló személyét hitelteleníteni, sározni, nos az meg Orbán retorika"
"Ne csinálj hülyét magadból, nem érdemes."
Valamint: "anyád szdszes".

Nos, Te most magad minősíted Orbán rétorának?

2011.07.25. 15:13:38

@mement:

Nem ! Csak demagógiának tartom, hogyha az órákig semmit nem tevő rendőrök (TV-ben , percről -percre követtem) hangosbemondón történő felszólítása után meginduló rendőrattak esetén ártatlan nyugdíjasokról beszéltek!

Az a politikus, aki meg odaáll megállítani egy attakot feltartott igazolvánnyal, mint Superman az express-t, az meg kezelésre szorul.

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.25. 15:14:42

@mement:

De igen, mindez elvárható. Viszont a rendőrség inkompetenciájából 'Gyurcsány megverette a Fidesz békés szavazóit'-ot vizionálni nagyjából annyira mocskos dolog, mint az, ami történt.

Gondolom, francia vagy olasz tüntetéseken szintén Gyurcsány szokta megveretni azokat, akik Molotov-koktéloznak, vagy az említettek közé keverednek.

dzsaszper 2011.07.25. 15:15:01

@RAMBO: hívhatod büntinek, de szerintem sokan a legkevésbé rosszat próbálják el eltalálni több-kevesebb sikerrel. Ez szerinem azokra az apolitikusokra különösen jellemző, akik azért bele szeretnének szólni a választások eredményére.

Mária 2011.07.25. 15:16:10

@cutcopy:

"Igen az egyik kutya másik eb a destrukció egyik jelszava."

Lófaxot :)

A mondás Petőfi Sándortól származik. Amikor Arany János az egyik költeménye főhősének Hunyadi Mátyást akarta megtenni, Petőfi azzal beszélte le, hogy «Csak királyt ne végy hősödnek, még Mátyást se. Ez is király volt, s "egyik kutya, másik eb"»

Ugye nem akarsz magadról olyan képet festeni, mint amilyen az szokott lenni, amikor egy félművelt pártkatona letarolja a kommentlistát?

cutcopy 2011.07.25. 15:16:18

@Mária: "érveléstechnikai trükköknek meg pláne nem dőlök be"

Én se, épp ezért írtam hogy túl átlátszó a hasra ütésszerű destruktív érv nélküli "Ne legyen igazam, de a végén arra a következtetésre jutunk majd, hogy egyik kutya, másik eb" próbálkozásod..

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.25. 15:17:54

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Igen, kár hogy még a libsi HírTV-n is lehetett hallani, hogy 4-5 alkalommal felszólítják a 'rohadt rendőrök, rohadt Gyurcsány, adjatok nekik!'-tömeget, hogy tűnjön el a környékről.

De utána minden kismókus rájött, hogy ő csak épp ott sétált békésen, kezében virágokkal és diktatúra.

spinat 2011.07.25. 15:17:56

@politicus: szóval nincs kedved elmagyarázni nekem, csekélyértelmü medvebocsnak, hogy hol tévedek. Kár.

2011.07.25. 15:18:09

@mement:
Angliában is folyamatosan ellenőrzik a rendőri fellépéseket.
A rendőrség bocsánatot kér.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 15:18:24

@Mária: Félművelt pártkatonának Te tűnsz itt, nem Cutcopy.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 15:18:36

@Alamio: figyi, hülyeségeket beszélsz, mert szeretnéd, ha nem szorulna a hurok a törpe nyakán. Te ezt a tévhited magadnak köszönheted, nem aza ahibás, aki szól ellene.
A kormány milyen TÉNYEKET alkalmaz? Semmilyet, ez látszik az NGM ténykedéseiből. És még annyi józan észt sem, mint a sarki kocsma amatőr politikusai, de ez úgy kormány és párt szinten jellemző. Ígérgetnek és nem teljesül, egy év alatt ez látszik. Ezek a tények. Én meg állítok, és több teljesült belőlük, mint az övékéből.
És tőlem kérnél tényeket a jövőre nézve? Ne röhögtess.
Mondom, hogy ébredj fel.

dzsaszper 2011.07.25. 15:18:40

@Béla2: tegyük hozzá, hogy kész listát kapnak a választók, nem tudják azt mondani, hogy szép-szép ez a lista, de Janiból, Gyuriból és Pistából inkább nem kérnék...

Várúr 2011.07.25. 15:21:24

@waszabi:
"Bukott a KORMÁNY..."
Ne ülj biciklire szemüveges. Még rá sem ültél, máris elgörbült a kormány. Kell ez neked?

Alamio 2011.07.25. 15:22:27

@mement: "az a szegyen, hogy te helyesled 100 ember hulyere vereset, ha gyanithatoan 10 rendbonto van koztuk, es eszedbe se jut elvarni, higgadt, huvos, profi, vallalhato es torvenyes viselekedest a felszereltsegben, kikepzeseben, szervezesben es iranyitasban erofolenyben levo rendorsegtol. "

Na, ez a komment konkrétan telitalálat.

Alamio 2011.07.25. 15:27:39

@waszabi: Szerintem ezt félreküldted, ez nem lehetséges, hogy nekem küldött válasz.
Ugyanis semmire nem reagáltál abból, amit írtál benne.

Olvass újra, hátha megragad valami, és tudsz is valamit mondani, ami értelmes.

Mert hogy "Ezek a tények" - nos ezt egy véleményhalmaz nyáltól fröcsögő vázán látni - nevetséges.

2011.07.25. 15:28:39

@Alamio: Na, ez a komment konkrétan telitalálat.

Anglia. A rendőrök higgadtan, profi módra lépnek fel a diákok ellen. Eredmény: összezúzott kirakatok, fogva tartott emberek, majd rendőrattak, melynek eredményeként az ellenzék túlzott erő-ről beszél.
Diákok sérültek meg. DE nem volt a tömegben senki, aki ne azért ment volna oda, ne tudta volna, mi zajlik ott, ne látta volna a rendőröket, és arra hivatkozna, hogy ő csak éppen a piacot kereste, mikor rátörtek azok a fasiszta-kommunista állatok!
Demagóg!

Mária 2011.07.25. 15:29:20

@proeskontra:

Akadj le rólam. Nem kívánok reagálni a kommentjeidre.

Tedat 2011.07.25. 15:30:48

@Carlos>:
"Belátja ugyan a fidesszel kapcsolatos csalódásait, de a fidesszel szemben állók motivációját a gyűlölködésben tudja csak értelmezni."

És abszolút jogosan.
A ballib bloggerek első gondolata a norvégiai tömeggyilkosságra az volt, hogy: Orbán.

No comment.

Tedat 2011.07.25. 15:32:23

@waszabi:
"Bukott a kormány, nagyobbat mint 2 elődje, csak idő kérdése, mikor vállalják be. Sztem októberben, de nem mond meg senkinek. "

Jajj, de imádom, hogy a ballibek még 3 évig minden napot úgy kezdenek, hogy "most aztán tényleg megbukik a Fidesz kormány 1 hónapon belül"
... "de most már tényleg"
... "de a nyarat már nem éri meg"
... "de az őszt biztosan nem éri meg"
... "már megis bukott a Fidesz kormány, csak még nem tudják"

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 15:34:09

@Mária: Én is sok minden nem kívánok. Például azt nem kívánom, hogy az Index rendkívül pártosan szerkeszti a blogajánlóját...

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2011.07.25. 15:35:49

Én már régóta a senkire nem szavazók között vagyok, mert nincs értelmes alternatíva. A kisebbik rossz elve - amire sokan hivatkoznak - mindig csődöt mondott.

wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/2011/02/28/Egyik+sem

Alamio 2011.07.25. 15:37:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: "DE nem volt a tömegben senki, aki ne azért ment volna oda, ne tudta volna, mi zajlik ott, ne látta volna a rendőröket, és arra hivatkozna, hogy ő csak éppen a piacot kereste, mikor rátörtek azok a fasiszta-kommunista állatok!"

Aha... Szóval a Fidesz rendezvényre rátolt tüntetők esetében aki a Fidesz-rendezvényre ment ezek alapján jogosan lett megverve???
Nem az egységes fellépést kritizálom olyan esetekben amikor a tömeg izolálható, hanem az izoláció hiányában tett túlkapásokat, amit bírósági eljárások sokasága igazol.
Szóval válaszolva: ennek ismeretében Te vagy a demagóg (azt ugyanis nem feltételezem, hogy ezt nem tudtad).

balint60 2011.07.25. 15:41:43

@proeskontra:

való igaz: amíg a szólás -és véleményszabadság legnagyobb dicsőségére, minden indok és magyarázat nélkül, a HVO meg nem szüntette a hsz-lehetőséget, ott fejtettem ki véleményemet.

Ez a vélemény pedig az új Országgyűlés megalakulása óta, sajnálatosan, egyre rosszabb, már ami a második Orbán-kormány teljesítményét illeti.
Abban reménykedtem, hogy OV egy magyar Donald Tusk lesz, helyette egy felturbózott Kaczinczkyt kaptunk...

Mária 2011.07.25. 15:47:05

@proeskontra:

Szerintem szólj nekik, hátha hallgatnak rád :)

balint60 2011.07.25. 15:47:41

@Trompf:

Hazánkat Kósa és Szíjjártó emlegette Görögországgal együtt tavaly júniusban: meg is roggyant a forint és megduplázódott a kockázati felár...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 15:49:17

@balint60: Orbán Tuskékkal ül egy pártcsaládban, nem Kaczinczkyékkal, velük Bokros ül együtt. Téged mint turbóellenzékit nyilván nem fognak az Index-blogokról kitiltani, sőt tárt karokkal várnak, engem a Véleményvezérről, Comment.blog.hu-ról és még számtalan feketeöves komcsi blogról első nem tetsző szóra kihajítottak. Bizony. Egyébként furcsa, mert én se keresztény, se jobboldali, se konzervatív nem vagyok, inkább csak polgári gondolkodású és a Fideszről egyre jobb a véleményem.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 15:50:12

@Mária: Persze, elvtársi hírportál elvtársi blogokat ajánl, így működik a göbbelsi propagandagépezet. Hiba nélkül.

Mária 2011.07.25. 15:54:48

@proeskontra:

Én ezt nem így látom. Szerintem arányosan merítenek mind a két oldalról.

De ha ennyire nem kedveled őket, miért nem olvasod a nagy konkurenciát, az origót, és miért nem írsz náluk, a posrt-en blogot?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 15:58:55

@Mária: Persze, én se mondanám az aranytojást tojó tyúkra, hogy pártos és elfogult, ha az ő kénye-kedvének lennék kiszolgáltatva, még akkor sem, ha az egész egyszerűen nyilvánvaló és égbekiáltó. Az Origót is olvasom, ők is nagyon erősen ellenzékiek, bár tény, hogy az Index elfogultságát meg sem közelítik, de arra még akkor se vetemednének, hogy engem ajánljanak, ha az MTA rendes tagja lennék. :(

cutcopy 2011.07.25. 15:59:44

@Mária: "egyik kutya, másik eb... Petőfi Sándortól származik"

Löszfalon nehéz kapaszkodót találnod.. Vicces hogy napjaink politikai vitájában Petőfit próbálod magad mellé állítani miközben jól tudod hogy nem Mátyás király esetére írtad - számomra vitatható - aforizmáját.. Amúgy meg Petőfi köztudottan királyellenes volt (Akasszátok fel a királyokat).. kinek zsenialitása alapvetően nem politikai elemzőként nyilvánult meg..

Mária 2011.07.25. 16:03:04

@proeskontra:

Figyelj, ha van egy országban KETTŐ nagy hírportál, és mind a kettő "ellenzéki" stílusban szerkeszt szerinted, akkor nem kellene elgondolkodnod, hogy lehet, hogy nem azok a hülyék, akik szembe jönnek?

efhábé 2011.07.25. 16:04:56

@sárkányfő: Nohát, gratulálok, plecsnis funkcionális analfabéta lettél, azzal a sok-sok kommentelővel egyetemben, akik, bár el tudják olvasni a betűket, azokból az értelmet, a jelentést képtelenek kihámozni. Az első bekezdésből teljesen nyilvánvaló és egyértelmű, hogy a szerző töltötte nyugodt szakmai munkával a hétköznapjait, elszakadt a politikai híradásoktól, kivéve a blogokat, mert azokat, ha nem is olyan intenzitással, mint korábban, de követte.

Mária 2011.07.25. 16:05:42

@cutcopy:

Nem próbálom Petőfit magam mellé állítani.

Petőfitől SZÁRMAZIK az "egyik kutya, másik eb" mondás, még akkor is, ha neked ez nem tetszik :D

mement 2011.07.25. 16:06:06

@Alamio: `Az jobban, hogy erről hallok máshonnan, miközben konkrét kritikára viszont helyenként valóban szükség lenne: az viszont elmarad annak érdekében, hogy egy jót lehessen Orbánozni`

De jelenleg a kormany megfogalmazasa szerint, amit tobb forumon, tobb csatornan, tobb stilusban kommunikal, hogy kritikanak helye nincs, minden dontes jo es megfelelo, illetve kizarolag az o akaratuk az egyedul udvozito aki nem igy gondolja (kritikat fogalmaz meg) az `ellenseg`, es nem szerenykednek az eszkozok felhasznalasaban, hogy elhalgatassak az ellenvelemenyeket, vagy ellehetetlenitsek a kritika megfogalmazojat. Ebbe belefer munkahelyi pozicioanak fenyegetese, vagy szemelyes adatainak kozzetetele egy hely ujsagban de akar egy egesz varos mukodeset is bojkottaljak, mint Esztergomot.

Ezek azok a pontok, amik mind a felelmeket taplaljak, hogy bizony egy fasza kis kozepeuropapi `puha` diktatura is kialakulhat ebbol.

Kalmár 2011.07.25. 16:07:44

@Könnyen elkaptuk, uram!: Érdemes lett volna előbb meghallgatni azt a beszédet. Akkor talán nem írnál ilyen zöldséget.
Segítek:
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=13577

Ha meghallgatod hallhatod, hogy a peremvidék országai vannak csődközelben(vagy csődben) és kezd kialakulni egy erősebb középső tömb. Ezt erősítheti az erős exportú Német gyártókapacitások kitelepülése. Emellett a kínaiak piacralépése is erősíthet minket. Ezt ha jól használjuk ki esélyünk van a kilábalásra.

A nyugat csődje a ti fantáziátokban van.
Viktor arról beszél, hogy a megszokott életmódnak lesz vége. A hitelből és könyvelésből álló fejlődésnek és az ebből finanszírozott szociális hálóknak.
Ráadásul sokmindenben végre mi mutatunk példát.
Itt köpködtétek a bankadót.
Mára 12 tagország vezette be.
Itt köpködtétek a MNYP vissszavételt.
Most kiderült, hogy 10 év alatt átlag 70ezer reál kamatot sikerült csinálniuk......pfff. köpedelem. Havi 600 forint??? 500 embernek még reálhozam sincs. Bezzeg nekik sikerült székházakat, Audi A8 flottát fenttartani.
Most számos ország próbálja visszaszerezni ezeket a pénzeket. Kellene nekik is a 2/3...
stbstb.

Nem kellene olyanokat vízionálni amik nincsenek.
Nézd végig. Büszkék lehetünk erre a beszédre.
Mgértem, ha a szocialista kötődésű emberek nehezen bírják ki, mert az ő példaképüknek csak öszödi beszédre futja, de túl kell lépni rajta.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.25. 16:09:09

"világháló szorgos (ellenzéki) hangyáinak köszönhetően továbbra is találkozhattam azzal a durván frusztrált hangulattal,"

Örvendetes látni, hogy téged hazánk eseményei nem frusztrálnak.

Biztos minden este vörösre tapsikolod tenyered, és még most is Gyurcsányt ekézed a 270 forintot is elérő ember és nemzetromboló benzináraiért.

Apropó, frusztrációtlan, mennyi most a benzin?
Ha nem tudod, hiszen saját bevallásod szerint nem nagyon foglalkozol a történésekkel, kérdezd meg a benzinfelelőst. Tudod, orbán szócsövét, aki anno a már említett 270 forintosnál heti rendszerességgel oltotta a hozzád hasonló frusztáralatlanok agyát.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.25. 16:11:37

@Kalmár:

"Most kiderült, hogy 10 év alatt átlag 70ezer reál kamatot sikerült csinálniuk......pfff. köpedelem."

Köpedelem. Valóban. Az meg pláne, hogy az eltőzsdézett pénznek hozama volt. Mit képzel az a nyüves, eltőzsdézték, oszt hozamot mert produkálni.
Köpedelem. Valóban, az, aki még most is hisz orbánnak és egyre bűzösebb galerijének.

mement 2011.07.25. 16:13:35

@Kalmár: Bizonyara egy magas adosagallomanyal kuzkodo allamnal amit a legnehezebb felelosegre vonni, foleg a hiresen kovetkezmenyek nelkuli kis hazankban, nem is lehetne jobb gazdaja a szereny 3000 milliard HUF erteku manyup penznek:)

Te pedig ezt a akarod beadni.

Kalmár 2011.07.25. 16:16:34

@luciferko: 600 forint hozamot snóblin csinálok......
szánalom, hogy ezek után is véded.

cutcopy 2011.07.25. 16:18:26

@Mária: "Petőfitől SZÁRMAZIK az "egyik kutya, másik eb" mondás, még akkor is, ha neked ez nem tetszik :D"

Jól van, tudom hogy rég elvesztetted az összes fonalat a témában.. Nem vitattam hogy kitől származik, azt vitatom hogy buta populista módon napjaink politikai helyzetére ez alkalmazható e..?!

Alamio 2011.07.25. 16:21:05

@mement: Már leírták előttem- ezeket az elmúlt 20 évben minden kormány elkövette, ettől nem dől meg a jogállam - maximum a bizalom. Az meg nem ugyanaz.

Minden kormány azt kommunikálja, hogy a döntései jók. Ez újdonság? Én is ezt kommunikálnám, aztán ami rossz, (amennyire csak lehet) csendben lecserélném. Népszerség-műfajban a hibák beismerése nem előnyös.

@Kalmár: Ezzel így a főbb vonalak mentén egyetértek.

@luciferko: Most a benzinár a soros. Értem.
Szóval: Mennyiben a mindenkori kormány felelőssége a benzinár? Kicsit konkrétabban:
Tételesen levezetbe megmondanád, hogy hol is bír beleszólni egy magyar kormány a benzin árába?

Don Quixote de la Ferko 2011.07.25. 16:21:25

@Kalmár:

Hazárdjátékon? Nem csodálkozom, egy orbánistától ez nem meglepő.

Számolj utána, havi 10-15 ezres befizetéssel mekkora hozamot produkál egy bank.

Oszt ha kiszámoltad, gondolkozz el azon, hogy a banknál nem csak a hozamot, a tőkeösszeget is megkapod.

Oszt utána gondolkozz el azon, mennyire szánalmas az, aki a tőkeösszeg ellopása után még védi orbán basit.

Kalmár 2011.07.25. 16:22:13

@mement: Igen. Egyértelműen. Persze te tolhatod az Aranykornak is.....csak kicsit szoci. Ők meg értenek a gazdasághoz.
De akármelyiknél is jó helyen lesz. Mint láttuk ügyesen fialtatták....8% kezelési költséggel.
Kérdezd azt az 500ezre embert akinek még az inflációt sem tudták kigazdálkodni. De nekem is 5 millióra 200 ezer körül fog jönni. 10 év alatt bravúros eredmény. Cserébe az állam eladósodott nyakig. külön vicces, hogy ezekből a mnyp befizetésekből
vették az államkötvényeket.
Szóval mielőtt a nyugdíjkasszához került, előbb egy magáncég "megkamatoltatta" :))))
Brilliáns lehúzás, ne hagyd abba a tapsolást.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.25. 16:24:38

@Alamio:

"Tételesen levezetbe megmondanád, hogy hol is bír beleszólni egy magyar kormány a benzin árába? "

Tételesen keresd vissza szíjpofázó elvtárs hőzöngéseit.
Hiszen biztosan elmondta ezeket. Gondolom nem hazudott, amikor hetente erről szólt minden megszólalásának kezdete.

Mária 2011.07.25. 16:24:43

@cutcopy:

Akinek érvei nincsenek, az személyeskedni kezd.

Érveléstechnikai hiba.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.25. 16:26:49

@Kalmár:
Az sem kevésbé mulattató, hogy az állítólag eltőzsdézett pénzekből MOL részvénypakettet lehetett vásárolni, amire ugyan semmi szüksége nem volt az államnak, viszont az ortodox orbánistákat jól lehetett vele hülyíteni.

cutcopy 2011.07.25. 16:27:56

@Mária: "Akinek érvei nincsenek, az személyeskedni kezd"

Egyetértünk de hogy jön ez most ide..? )

mement 2011.07.25. 16:27:57

@Alamio: Igen idaig a kormanyok kommunikaltak hogy a donteseik jok, a Fidesz meg beleveri a tarsadalomba hogy az jo, ugy hogy gyakran torvenytelen eszkozoket vet be.

Az a baj hogy nem tudsz te sem erdemben megnyugtato valaszokat adni, hogy nem igy van, csak realitivizalod az elmultnyolcevhez kepest, meg az elmult 20 evhez kepest, es kb csuriba tett ujjal bizonygatod hogy de ok biztos nem olyanok, mikozben minden honapra esik, ket durvan megdobento hir, a kormany tevekenysegevel kapcsolatban, amirol elfelejtettek szolni mielott megvalasztottuk oket.

Mikozben a posztban felsorolt varakozasok kozul semmi nem valosult meg, vagy romlott a helyzet.

Mária 2011.07.25. 16:28:05

@Alamio:

"Tételesen levezetbe megmondanád, hogy hol is bír beleszólni egy magyar kormány a benzin árába? "

Az adótartalom?

Miért nálunk messze a legmagasabb a környéken a benzin árának az adótartalma?

mement 2011.07.25. 16:32:38

@Kalmár: ezzel meg mindig csak azt tamasztod ala hogy a manyup rendszer nem mukodott jol (ami igy nem igaz, de nem is ez a lenyeg) de azt nem, hogy mitol lessz jobb gazdaja egy durva adossagproblemakkal kuzkodo allam kezeben? Mi gatolja hogy nem politikai celok eleresere forditjak a penzt, hanem realisan gazdalkodnak vele, es az eredeti celokra forditjak?

Biztos nem oldodott fel a koltsegvetesi lyukakban, isibizi ugye:)?

KG2000 2011.07.25. 16:34:12

@Mária: Ez a grafika bizonyítja, hogy a magyar benzinárak az EU átlaga alatt vannak.
www.avd.de/uploads/pics/super_zahlen.gif

Másrészt pedig a magyar emberek nagy része rühell adót fizetni, de amikor pénz kell az államtól, akár közvetve, akár közvetetten (bármilyen állami beruházás formájában), akkor ott tolong az első sorban.

Alamio 2011.07.25. 16:37:48

@luciferko: Nem ezt kérdeztem. (de borítékoltam, hogy ez lesz a válasz). Ti vádoltok visszamutogatással? Akkor most mit csinálsz?

@Mária: Nem tudom. Tényleg, miért? (jelzem, ez a benzináemelések frekventáltságát nem befolyásolja). Itt viszont a MOL-pakettel lehetősége van a kormánynak beleszólni az árak alakulásába, ennyivel legalább előbbre láttak, mint a mindent privatizáló elvtársak.

@mement: Eddig is minden kormány jó döntésnek kommunikált mindent, amit elhatározott.
Nevezz meg kérlek törvénysértő döntéseket! Én 2-t tudok (98%-os adó, illetve a mostani felvétel vetheti fel ezt a gyanút) - többet nem. Az meg nem tendencia.

A megdöbbentő hír miért rossz? A Kína megállapodás pl. megdöbbentő hír volt, mégis örültem neki.
Ez az "elfelejtettek szólni mielőtt megválasztottuk őket" (amúgy Te is?) kérdéskör nevetséges. Pragmatikus kormányzást kérek egy kormánytól, nem pedig a programpontok tételes betartását. Csinálják azt, ami a legjobb AZ ADOTT LEHETŐSÉGEK KÖZÖTT. A Mol-pakett megvásárlása nekem pl. ilyennek tűnik. A tett legyen egységben a szándékkal, amivel elindultak. Én még azt sem kérem, hogy ne legyenek benne vargabetűk, mivel az út gyakran bizonyulhat tévútnak. Eddig elég jól lavíroznak.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 16:41:59

@Alamio: nem kell érveljek, ezt csak Te várod el, de ez engem nem izgat. Ide írom, amit gondolok és majd az élet bizonyítja, úgy lesz-e. Be szokott jönni.
De mondok pár tényt, amiből mindezt levontam.
Először is, rossz az államadósság kommunikálása. A GDP arányos adósságállománynál nem az adósságon van a hangsúly, hanem a GDP-n. Ha növekszik, akkor az adósságállomány csökkeni fog hozzá képest. Ehhez képest nem a GDP növelésére fordítottak sok pénzt, hanem az adósság csökkentésére. Kidobott pénz az ablakon és pont rossz időzítéssel.
Konstansan riogatnak egy év óta az államadósság mértékével, hogy az az első számú közellenség. Ennek égisze alatt megsarcolták az összes adófizetőt az országban, magánszemélyeket és társaságokat egyaránt. Beállamosították a magánpénztári vagyont ugyan ezzel az indokkal.
Büszkén hirdetik, hogy váratlanul megállt az infláció. Persze. Az árak emelkedtek, a forgalom folyamatosan esik, nincs miből vásárolniuk az embereknek. Az idei első negyedéves ÁFA terv sem teljesült emiatt és csodálkoznak, vajon miért. Ha nincs forgalom, ugyan mitől lenne adóbevétel? Jön az ősz, többlet kiadások terhelik majd az embereket. Mit gondolsz, majd némán bólogatnak hozzá? Bizonyára, de mérget nem vennék rá.
Tovább. Csökkentették az összes szociális kiadást, gyakorlatilag nem tudsz elmenni megoperáltatni se magad, mert nem mehetsz táppénzre, ha családot kell eltartanod, különben csődbe mész (50%). Magyarul: dögölj meg, ahogy tudsz, csak addig számítasz, amíg adót fizetsz.
Ezzel szemben a bevételeket rendre nem arra költik, amire ígérték. Költekeznek, mint állat. Egyre több ország dől be az EU-ban, aminek lesz kihatása a magyar gazdaságra, lévén exportből élünk. Nem tették félre a rendelkezésre álló pénzeket, hanem terven felüli beruházásokra költötték azt.
Költötték, mert már el van költve. Tény.
Jövő évre a kormány 700 mrdos hiányt tervezett, a pénzszakma ezt óvatosan 900 mrdra taksálja, ami azt jelenti, hogy a valóságban kb 1200 mrd lesz. Összehasonlításul a manyup vagyon értékesíthető része 1380 mrd volt.
A költségvetés dologi kiadási oldalát nem kurtították meg, nem takarékoskodnak a beruházásokon. Az állami vállalatok veszteségeit szó nélkül kifizetik, miközben sokkal kisebb tételekről folytatnak politikai elszámoltatásokat. Nem látom például, hogy a most 600 mrdos veszteség finanszírozást kapó MÁV, MALÉV és BKV embereit elszámoltatnák, egyáltalán bárki is vegzálná, hogy a csába jött ez össze, ki felel érte.
Ugyanakkor a közbeszerzést bohóctréfa szintjére lazították, csak a hülye nem látja, hogy a 150 milliós alsó határ mire elég. Az összes önkormányzati kiadást lehetséges közbeszerzés nélkül megvalósítani, közintézmények felújítását, építését. Gyurcsányt egy ilyenért módosításért már felakasztották volna - most ez törvényes.
Az államháztartás pénzügyi egyensúlya úgy jött ki áprilisban, hogy nem fizetik számláikat intézményei.
Annyira nem, hogy van olyan település, ahol egy lakatos sem megy ki a helyi rendőskapitányságra zárat javítani vagy ilyesmit, mert nem fizetik ki neki. Nem először nem fizetik ki ti. De ez lassan jellemző lesz az összes közintézményre.
Közben meg 2 havonta jön egy-egy Szél Malom -terv, ami 2020-ra, újabban már 2030-ra igérget bármit is.
Mivel Kádár ehvtársék pontosan ugyanezt csinálták a 80-as évek közepéig, nos, nem nehéz rájönni, hogy mi lesz a vége újfent. Csak akkor a plebs is tudott lopni a közösből, most meg nem tud.
Az 1999-es New Deal terve működőképe sés reális volt. Azt ugyan nem Matolcsy találta ki, hanem Roosevelt, de működött. Most nem volt semmilyen terv 8 év állandó ígérgetés után sem, és most sincs. Rögtönöznek és elég bénán, ez is folyvást kiderül. A 2020-as ígérgetések csak egypálcás mókusvakítások, nem adnak választ 2012-13-ra, ezt azért lássuk.
A nagy kérdés az, hogy fog kezelni a kormány jövőre 1200 mrd deficitet? Mert 500 mrd-ot most kúrtak el a MOL nemzetiesítésére pl., az például segítség lehetett volna jövőre. De hülyék ezek, mint a seggem.

Kalmár 2011.07.25. 16:44:19

@mement: Ezen az alapon ne fizess áfát sem a Tesco-ban, és az szja fizetést is tagadd meg. Ez a pénz a nyugdíjak fedezete volt, csak egy barom kitalálta, hogy előbb adjunk belőle a bankoknak is. Ezután is a nyugdíjra fog menni. Az eddigi tőke pedig az emiatt felvett hitelekre.
Remélem, hogy pont ott "oldódik" fel. Azt ígérték, hogy a adósságba tolják bele nagyrészt. Már az első felét le is tudták. (az állampapírokat)

mement 2011.07.25. 16:49:14

@Alamio: Semissegi torveny szamomra megdobbento, A nyugdijpenzek einstandolasa megdobbento, kizarni egy egesz orszagot az alkotmanyozasbol amirol nem szoltak megdobbento, tonkretenni Esztergomot mert nem fideszes iranyitasu, szinten megdobbento. Igen, az anti-kommunista, elmultnyolcevben uber euorpeer fidesztol felcsapni az orszag feneket a kinaiaknak, nem csak gazdasagi ertelemben, a legutolso szolid elszolas tekinteteben politikailag is ugyszinten megdobbento, bebetonozni a mediafelugyelett egy part kezebe tobb cikluson ativelve, medobbento, a korkedvezmeny azon resze, ami mar a nyugdijban levo volt dolgozokat erint, szinten megdobbento.

ezek mellet, meg amellet hogy mit kommunikalt a Fidesz a valasztasok elott, a bohocallamtitkarozas, a kokizas es a sallerozas, Lazar havi masfelmillios szereny szolgalati autojanak berlese eltorpul.

Ez az "elfelejtettek szólni mielőtt megválasztottuk őket" (amúgy Te is?) kérdéskör nevetséges.

Egyaltalan nem nevetseges, ugyanis ezt hivjak hazudozasnak. Az meg lenyegtelen en szemely szerint kit valasztottam, demokracia van, a tobbseg dontese az egyenr is, akkor is ha az szar.

mement 2011.07.25. 16:53:10

@Kalmár: Csunya dolog az afat es az ongondoskodas vegett kotelezoen megtakaritando teteleket osszemosni, es ugyannank feltuntetni.

orulok ha teged megelegedessel tolt el, hogy eltunik a penzed az orszag koltsegvetesi sulyesztojeben :)
De nekem nem kotelezo tapsolnom ehez.

röhögő 2011.07.25. 16:57:21

@Alamio: Röhejes vagy. Kicsit feljebb ezt írtad.

"Tételesen levezetbe megmondanád, hogy hol is bír beleszólni egy magyar kormány a benzin árába? "

aztán meg ezt

"Itt viszont a MOL-pakettel lehetősége van a kormánynak beleszólni az árak alakulásába, ennyivel legalább előbbre láttak, mint a mindent privatizáló elvtársak."

- Látom érvelésed rugalmas. Elvek, következetesség az nincs benne, csak narancsdroid hajbókolás imádott Vezéred előtt.

Kalmár 2011.07.25. 16:59:00

@mement: Hibás gondolkozás az öngondoskodást tényleg jelentő ÖNKÉNTES nyugdíjpénztárakat összekeverni a rablási céllal létre hozott irreális költségen fenttartott KÖTELEZŐ nyugdíjpénztárral.
Ide ugyanis nem + pénzt fizettünk, hanem az eddig nyugdíjra költött költségvetési pénzt.
Persze ennyi idő után ezt már illene tudni.
Az egyik nem okoz hiányt a költségvetésben, a másik olyan sokat, hogy alig győztünk kötvényeket kibocsájtani miatta, ezenkívűl európa legkeményebb adórendszerét is szenvedtük.
Én igenis tapsolok neki, hogy most nem kötelező egy kitudja milyen pénzintézetnek odaadni, hanem az új adórendszerben többet keresek és abból úgy gazdálkodok ahogy nekem tetszik. A járulékom pedig egyből a helyére megy, a nyugdíjkasszába, ne feji meg közben pár csavargó brókercsibész.

Alamio 2011.07.25. 16:59:51

@waszabi: Ebben már legalább volt háttéranyag.
"Apróbb" porszemek a gépezetedben:
1., a nagy állami beruházások nyílván nem pörgetik a gazdaságot. Azt csak a hülye Keynes találta fel ugye? Ha visszaemlékszel, 98-2002-es ciklusban ugyanígy pörgették fel a gazdaságot, és akkor bejött. Szerinted hülyék, hogy ezt teszik. Szerintem nem.
2., Államadósság-GDP-korreláció: könnyű azt mondani, amit mondtak 2008 előtt, csak nem feltétlenül kóser. A GDP visszaeshet bármitől, egy recessziótól főleg. És olyankor a magas adósságállományú országok megszívják. Ezért fontos a GDP mellett az adósságállományra is odafigyelni. (nem csak ezért persze, de ez egy újabb indok).
3., Nem tudom te mit nézel, de a MÁV elszámoltatása ügyében vannak kihallgatások meglehetősen gyakran.
Azt a közgazdaságtani alaptételt viszont ezek szerint te sem vágod, hogy a tömegközlekedés sosem rentábilis, az egy veszteséget termelő állami befektetés - definíció szerint. Lehet olyan, ami hasznot termel, de az egész nem fog...
4., Hírekből neked szerintem lemaradt az, hogy a MOL-pakett egészét a kormány nem feltétlenül akarja megtartani, az majd később derül ki, nemzetgazdasági szempontból megtartani, vagy értékesíteni éri majd meg jobban- ezt Fellegi és Varga is lenyilatkozta. Szóval ez egy tipikus gumicsont lesz - akik kezében volt, azoknak nem örültem. Most, hogy a kormány kezében van, remélem, jól sáfárkodik vele, és jó gazda lesz. Erre egyébként minden esélye meg is van.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 17:00:37

@Mária: Nem, ugyanis ez szimplán azért van, mert a sajtó világszerte, de Magyaroszágon különösen a balliberális oldal kezében van egy-két szektaújságot, tv-t, rádiót leszámítva.

röhögő 2011.07.25. 17:01:37

@luciferko: A manyup ügyben speciel igazuk van. Utána kellene számolni hogy a manyupok miatt az állam mennyi hitelt vett fel hogy az azok miatt keletkezett hiány foltozgassa és ezért mennyi kamatot fizetett. Ha a manyupok költségét is hozzácsapjuk, gyanítom több ez mint a kihozott reálhozamok. vagyis össztársadalmi méretben a manyupok bukás, hidd el!
Az egyetlen amivel a Fidesz kormánnyal maximálisan egyetértek, az a manyupok lekaszálása.

efhábé 2011.07.25. 17:02:16

@Vén Csataló: No mostan csak halkan szólok, hogy ez így, ebben a formában méretes hazugság és így az erre alapozott konklúziód is az:

"beleértve a rendőrség bevetését a fideszes ünneplők ellen."

A rendőrséget nem a fideszes ünneplők ellen vetették be, hanem a Deák téren randalírozók ellen (A fideszes ünneplők a rákóczi úton voltak az Astoriánál). Ronda szakmai hiba volt ezeket rátolni a Fidesz-rendezvényre és még rondább szakmai hiba volt nem befejezni az oszlatást, hanem nekimenni a fideszeseknek is. A szakmai hibát (amivel kapcsolatban felháborító, hogy nem szankcionálták az elkövetőjét, elkövetőit) demokráciadeficitnek beállítani és ezzel igazolni a demokratikus fékek és ellensúlyok jelentős gyengítését, ami valódi demokráciadeficitet okoz, hát hogy is mondjam csak, meglehetősen izzadtságszagú kísérletnek tűnik.

mement 2011.07.25. 17:04:05

@Kalmár: most is kotelezoen kell leperkalnod az ongondoskodas reszet, csak most egy meg a penzintezeteknel is megbizhatatlanabb gazdalkodo egysegnek: A magyar allamnak.

Valojaban elismertem hogy manyup rendszer nem jo, de te nem tudod hitelt erdemloen bizonyitani, hogy a magyar allam megbizhatobban, atlathatobban, az celoknak megfeleloen gazdalkodik majd ezzel a penzel.

Csa azt mondod hogy neked meg az is jobb ha az allam elkolti az egeszet hulyesegre, minthogy egy penzintezet kezelje.

Az uj adorendszerben en kevesebbet keresek, kevesebb marad hogy kigazdalkodja, az azota magasabb adokat, es arakat. Bar ez nem a tema resze, de kurvara nem ezt igertek a valasztasok elott.

Alamio 2011.07.25. 17:08:42

@mement: Semmisségi törvény: én esetire tettem volna, de ez egyrészt számítható volt már a választásokkor, másrészt logikus is a vallomások és eljárások tükrében.
MANYUP: Az lenne, ha a kihelyezésük anno nem lett volna még inkább abszurd (és törvénytelen/elvtelen). KÖTELEZŐEN kötött polgári szerződés? Ne már... Ez inkább egy normálisabb állapot visszaállítása.
Alkotmányozni nem az országnak kell, hanem a szakártőknek, alkotmányjogászoknak. 90-ben sem Te írtad a 3. bekezdést.
Esztergomról (ha nem is ilyen sarkosan) meg van a véleményem Meggyes kapcsán.
Kínai biznisz: miért kéne szeretnem azt, akivel üzletet kötök? Ideológiai közösséget nem kértek...
Médiatanács: erről napokig vitatkoztam, én olvastam a Médiatörvényt, és nekem az első verziója jobban bejött, mint az, ami az EU-n is átment. ÁTMENT, azaz szerintük is demokratikus. (ebben a kérdésben az EU szigorúbb, mint szinte bármi másban a gazdaságot kivéve).

A többiről: leírtam, mik az elvárásaim egy kormánypárttól. Itt feljebb találsz egyet, amiben egyetértünk. Többen nem...

@röhögő: Az egyikből vezettem át a másikba úgy, hogy a velem tartó ellenérdekelt érvelő maga mondja ki ezt. Nem tette, így én mondtam ki. (ha felteszel egy kérdést, sosem tudod rá a választ? Igen, erre is tudom a választ.)
Ha nem zsigerből droidoznál, talán tanulhatnál némi retorikát is.

mement 2011.07.25. 17:13:35

@Alamio: Soha nem normalis egy demokraciaban ha a torvenyhozas beleugat a birosag munkajaba. Hatalmi agak isszekavarodasa az alap fekeket iktatja ki a demokratikus rendszerben. Es nem volt varhato.

Az igazzsagugy rendbetetele volt varhato, ami elmaradt, es a perujrafelvetel, esetleg az egesz ugy szanalasa, mert, hogy amugy azonosito es rangjelzes hijjan 2006 ban nem rendorok oszlattak, hanem azonosithatatlan, szemtanuk alapjan magyarul beszelo egyenruhas, fegyveres csoportok garazdalkodtak, a politikai helyzet menten kirobbant utcai kaoszban.

mement 2011.07.25. 17:20:12

@Alamio: Ja es alkotmanyozashoz: egy nepszavazast azert megerdemelt volna, foleg attol a politikai formaciotol aki 300 forintert is verremeno nepszavazasi kampanyba kezdett (hogy aztan hatalomra kerulve megcsinaljak ugyanazt, hamburgerado neven)

Es ha mar alkotmanyozunk, azt illik parlamenti konszenzusal, es nem kb 10 emberrel szuk korben, mely kussban es gyorsan, nehogy valaki ellen tudjon szolni.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 17:42:29

@Alamio: te tényleg hülye vagy. Nem az én gépezetemben vannak porszemek, vedd már észre. Magyarország gépezetében.

1: A nagy állami beruházások éppenséggel sehol sincsenek. Erről írtam, hogy ami 10 éve volt, annak a nyomát sem láthatjuk most, így egy év után sem.
Az osztrákok 10millió eurós alappal lendítik fel a saját építőiparukat. Nálunk meg csődöl befele éppen.

2:nem 2008 előtt mondták, hanem most is ezt mondja bárki, aki ért hozzá. Kivéve a magyar kormányt, ugye. Ahhoz, hogy a gazdaság pörögjön, nem lehet az összes pénzt kivonni a piaci szereplőkből, mert megáll, mint Katiban a gyerek. Amint ezt látjuk éppen, szinesben, 3d-ben. Chips adó, vazze. Értenek hozzá, hogy kell szétbaszni, ami működik. Eddig ez látszik. És még amikor szólnak nekik időben, akkor is a dafkeség gátolja őket a józan döntésben.

3: no , akkor azért nézd meg a gyakorlatban is, mert van pár ország, ahol működik. Franciaország, Nagy -Britannia , USA. Ennyit az általános tézisekről, amivel a semmit tevést indokolják jeles vállalataink és kormányunk is. A városi tömegközi más tészta, de a ráfizetés aránytalanul magas. Itt az arányokkal van a baj.

4: hipotézis egy rossz lépésre. Ugye.
Mivel sáfárkodnak ezek jól? Ébredj már fel, hisz erről folyik a szó. Hogy nem mennek a dolgok, mert nem jól gazdálkodnak.
A kormány nem tőzsdézi el a pénzt, csak a manyupok, igaz?
A manyup bevallások és pénzek sok év óta az APEH-hez folytak be, s onnan kerültek a pénztárakba.
A 2940 mrdos vagyont át kellett utalni június 12-én az ÁKK-nak, majd onnan visszautaltani a kifizetendő reálhozamot, amit a pénztárak utalnak a volt tagoknak. Van fogalmad róla mekkora pazarlás volt a pénz háromszori mozgatása? Ahelyett, hogy az APEH-hel (bocs: NAV) bonyolíttatták volna le az egészet, reálhozam kifizetéssel együtt.
A manyupokat a KEHI-nek is meg kell vizsgálnia. Aha, +250 millióért, amit a büdzséből igényeltek erre a célra. Körbe kék kérdezni, vajon a big4 könnyvvizsgálók mennyiért végeznék el ezt a vizsgálatot 18 pénztárra.

Nem jössz jól ki ebből és nem magad miatt, vagy képességeid miatt, hanem mert amit védesz, nem működőképes a valóságban. Nem volt az 30 éve sem, s most sem az. Rossz a modell. Nincsenek rá gyakorlatias igazolások, csak fiaskók szerte a világban.
Rossz ló, erre nem szabad több zsetont tenni, nem éri meg. Attól még, hogy beismered magadnak a valóságot (nem nekem fontos), ők még nem lesznek mások, ezt lásd. Viszont tisztábban fogod látni a saját jövődet, mire számíts vagy ne számíts.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 17:44:20

@waszabi: elírtam, az osztrákok 100millió eurós alappal élénkitik építőiparukat

efhábé 2011.07.25. 17:49:32

@Kalmár: "Ez a pénz a nyugdíjak fedezete volt, csak egy barom kitalálta, hogy előbb adjunk belőle a bankoknak is. Ezután is a nyugdíjra fog menni. Az eddigi tőke pedig az emiatt felvett hitelekre."

Azt az apró kis tényt mintha elfelejtenéd, hogy ez a pénz a BEFIZETŐ nyugdíjának fedezete volt, ezután pedig a jelenlegi nyugdíjasok nyugdíját fizetik belőle. Az "emiatt felvett hitelek" pedig szépen kicsengtek volna hosszútávon (tudod, az az időszak, ami egy kormány 4-8 éves távjába nem fér bele, 50-100 évről beszélünk), most viszont az a helyzet, hogy egyrészt hosszútávon konzerváljuk a jelenlegi rendszert, tehát 50-100 év múlva is az aktívak fizetik majd a passzívak nyugdíját, másrészt a korfa kóros torzulása miatt jelentősen csökkenteni kell majd az ellátások összegét. Ergo, ahelyett, hogy hosszútávon megszüntettük volna a jelenlegi, rossz rendszert, éppen konzerváljuk azt, kivonva azt a kis aprópénzt, ami már összegyűlt öngondoskodásként.

tbb 2011.07.25. 17:55:18

Nagyon pontos a helyzetleírásod. De a legszomorúbb, hogy fel sem veted, hogy ha EZEK ilyenek, akkor nincs más lehetőség, mint a Magad uram, ha szolgád nincsen. Nyilván mert halva született gondolatnak tartod. Sok igazság van ebben. Így viszont megérdelmeljük EZEKET. A magyar civilek és politikusok. A zsák meg a foltja.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 18:06:50

@röhögő: csak hogy tiszta legyen a kép:
a manyup szektor eleve államadósság finaszírozóként lett létrehozva. Az állam a manyupoknak adta el a kibocsátott állampapírjai döntő részét. Az mynp törvényben meghatározott a portfóliók minimális magyar állampapír hányada, amely 2008-ig 90%(!) volt, azóta a kockázatosban csak 60%. Emiatt a szektor biztos felvevő piaca volt, nem kellett kamatprémiumot fizetnie Most, hogy külföldön kell eladnia papírjait (mert kell, ugye ezt látjuk, hiába akarták elsumákolni a dollárkötvényt), 2-3% kamatfelérat fizet, hogy megvegyék. Megérte, tényleg.
Ha nem tűnt volna fel, a csehek most pont ugyanezért vezetik be. Ők sem a nyugdíjak miatt aggódnak, csak adósságaikat liberalizálják. IMF hitelnél el kék számolni, mire költik, míg saját papírt arra bocsátanak ki, amire akarnak, nem kéri számon senki. Ráadásul saját devizában, nem külföldiben.

Kalmár 2011.07.25. 18:07:12

@efhábé: Azt az aprócska kis tényt mintha elfelejtenéd, hogy nem volt pénzünk erre. Az a pénz a jelenleg nyugdíjban lévők pénze volt. Nekik hitelből kezdtük el adni, mi pedig magunknak kezdtük gyűjteni.
Nem tűnt fel, hogy nem bírjuk hitelekkel? Micsoda hozzálás az, hogy "szépen kicseng" persze. Jobb kézzel spórolok, ballal meg "csengetek" mert éhes a pénztár. Fasza. Ilyen hülyeséget, hogy hitelt felvenni a nyugdíjakra, mert te magadnak gyűjtöd......
Az öngondoskodásnak NEM ez az útja. Tarthatalan hiányt generál.

Kalmár 2011.07.25. 18:14:43

@waszabi: "a manyup szektor eleve államadósság finaszírozóként lett létrehozva."

csak, hogy tiszta legyen a kép:
EZ MEKKORA FASZSÁG!!

Szóval :
1. Volt 100 forint amit eddig azért fizettem a nyugdíjkasszába, hogy abból nyugdíjat kapjon anyám.
2. Ebből a pénzből a mnyp rendszer kötelezővé tétele miatt 6 forintot egy mnyp-ba fizettem be az állam helyett. Amit a nevemre eltettek.
3. Ő kezelési költséget számolt fel erre a pénzre.
4. Hiányzott a 6 forint a nyugdíj kasszából, ezért kibocsájtottunk államkötvényt.
5. A mnyp ezt a 6 forintot lekötötte állampapírban, és kamatot számolt fel erre a pénzre.

Fasza nem? Egysenesen az államkasszába helyett megjárattuk rgy brókernél, majd jó kamatra visszakértük. Mi lenne ha kihagynánk őket és megint az állam kapná? Ja akkor ugrik a kamat és a kezelési költség.
Tényleg érted te ezt??
Ezért lett létrehozva. Aha.

efhábé 2011.07.25. 18:15:11

@Kalmár: Ennél már csak az rosszabb, ha "nem volt pénzünk erre" felkiáltással konzerváljuk a jelenlegi, működésképtelen rendszert. Miért hülyeség az, hogy hitelt veszel fel a JELENLEGI nyugdíjakra azért, hogy a jövőben majd mindenki a sajátjából kapja? A hitelek szépen kifutottak volna, mint mondtam, az átállás hosszú, 50-100 éves folyamat lett volna, de azt eredményezte volna, hogy mindenki a saját megtakarításából kapja a nyugdíjat. Ahogy tolódott volna el az arány a magánnyugdíj arányába, úgy lett volna egyre kisebb szükség hitelekre. Jelenleg épp konzerváltuk a fenntarthatatlan rendszert és két megoldás van, vagy folyamatosan, az idők végezetéig hitelből fizetjük a nyugdíjakat vagy hozzányúlunk a rendszerhez és annyira csökkentjük a nyugdíjakat, hogy még éhenhalni sem lesz elég.
És persze, az öngondoskodásnak nem ez az útja akkor, ha az állam nem kéri el a fizetésed 34%-át nyugdíjjárulék címén, de most elkéri, tehát ennek egy részéből kell öngondoskodni.

efhábé 2011.07.25. 18:18:15

@Kalmár: Szép levezetés, kár, hogy azt a 6 forintot nem mind állampapírban tartotta a manyup, hanem csak egy részét, változó mértékben (attól függően, hogy a három módozat közül melyikben volt a tag), ráadásul azt is azért, mert az állam előírta neki, tehát nem is volt más választása, mint állampapírt venni.

púdó 2011.07.25. 18:18:36

ORBÁN VIKTOR ÉS AZ ADÓRENDSZER:

www.youtube.com/watch?v=wwoXxMytP2s

Ennyit ennek a kormánynak/kormányfőnek is a szavahihetőségéről .........

RowiwClub (törölt) 2011.07.25. 18:28:45

Baszki, először azt hittem, a Hírcsárdát olvasom :)

Kalmár 2011.07.25. 18:29:29

@efhábé: Nem mindegy? A lényeg, hogy nem nála van a helye, hanem a nyugdíjkasszában. Nagyvonalú volt a szoci kormány azzal, hogy tartsd csak meg a pénzt majd én intézem a nyugdíjakat, de sajnos üres fecsegés volt(lári-fári). Képtelenek voltak kezelni elszálltunk a hitelekkel.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.25. 18:39:29

Mandiner úgyis sokszor váltott nevet és értékrendet, illene átnevezni "Hont András"-tanodává.

ÖREG 2011.07.25. 19:03:06

Ez egy iszonytató tragédia, ami kis hazánkban történik. Az un. rendszerváltással meginduló privatizációnak nevezett rombolás, az egymást váltó szélhámos alakulatok /pártok/ tobzódása mindent föléget. Még a gatya korcát is fölfejtették, mondja egy barátom. Százados iparágakat tettek tönkre, pedig ma is gyárthatnánk sok mindent, százezreknek adva munkát.Hitelből kell vásárolnunk villamos közúti járművet és minden egyebet, amit a magyar ipar gyártott. Tömegével járnak európai nemzetek kiránduló hajói a Dunán, melyeket német, finn és más nemzetek hajógyárai állítanak elő, de a mi hajógyári szigetünkön, ahol 170 évig építettek hajókat, évente egyszer tébolyda üzemel. Ez a tény pregnánsan szemlélteti a tragédiát. A gyár túlélt világháborúkat, a második világháború utáni jóvátételi termelést,a szocializmus évtizedeit, de a lázas privatizációt nem.Iparosok nemzedékei, kicsik és jelentősek vádolnak némán, de nem hallja senki. Hogyan hihetnénk, hogy lesz magyar feltámadás? Viktorunk, hallom, most iparosítani akar. Tudja vajon, miről beszél?Tudja, hol kellene elkezdeni újra? Tudja valaki, hogy a megcsúfolt, kifosztott elődök hogyan gründolták ezeket a cégeket? A Weisz Manfrédek, Goldbergerek, Láng testvérek, Zsolnaiak, Csonkák, Ganz Ábrahámok és még számtalan nagyszerű iparos mit tett? Hogyan viszonyúlnak ezekhez napjaink politikai és gazdasági kalandorai? Elitünk bemutatta mire képes. Végére értünk a választéknak. Nincs tovább!

efhábé 2011.07.25. 19:03:37

@Kalmár: hogy lenne mindegy? Azzal érvelsz, hogy nem egyenesen ment az államkasszába a pénz, holott ezt az állam írta elő a kasszáknak. És miért van ott a helye? Mert annakidején, amikor még nem borult a korfa, kitalálták, hogy ennek így kell lennie? Változott a helyzet, hosszútávon csak pluszpénzzel tartható a rendszer. Most éppen elintéztük, hogy erre a pénzre ne csökkenő mértékben legyen szükség, avagy csökkenteni kell a jövőbeni nyugdíjakat olyan mértékben, hogy a jövő generációi kevesebb nyugdíjat kapjanak, mint amit befizetnek. Mindkét verzió rosszabb, mint a csökkenő mértékű pluszpénzigény.

Kalmár 2011.07.25. 19:09:24

@efhábé: Befejeztem. Csinálj mindent hitelből. A hitel az jó. Vissza tudod adni. Az államadósság a barátod. 100 ezer csilliárd eurótól nem kell több. Nem értékelték le az adósságállományunkat már a bóvli határára. Nem fizetjük ki az szja 70%-át kamatokra. Simán kibírtuk volna 20-30 évig még hitelből pótolni a nyugdíjkasszát. Velem biztosan nem kell vitáznod tovább.

hackbard.celine 2011.07.25. 19:28:54

@Kalmár: na most nem azért, de nem az államadósságot 2,5%-al növelő IMF hitelből vette meg a fidesz 24000 Ft-os árfolyamon a MOL pakettet 500 milliárdért? Mennyit is ér ma? 20000 Ft egy részvény? 80-100 milliárd Ft vagyonvesztés 3 hónap alatt? Eltőzsdézte a kormány a nemzeti vagyont?
Mikor is kell fizetni a "gonosz" IMF-nek? Csak nem mostanság a mostani SDR árfolyamon?
A nyugdíjkasszát nem hitelből pótolták, a MNYP-k kötelezően vásárlói voltak a magyar államkötvényeknek. Átlag 3,9% hozamszinten a mostani kormányzat alatt lejáró 10 éves forint kötvények esetében.
Ehhez képest idén sikerült 7,62% dollár hozamszinten 30 évre kötvényt kibocsátani az USÁ-ban 1,25 Mrd dollár értékben? Zseniális húzás, unokáink is nyögni fogják.
Mai hír: az állam napi 100 millióval növeli a LEJÁRT tartozását a beszállító vállalkozások felé.
fidesz tempó.

hackbard.celine 2011.07.25. 19:32:18

@Kalmár: nehéz levezetés lesz, amikor a mostanság kiutalásra kerülő reálhozamot ez alapján megmagyarázod. Reálhozam: az infláción felüli hozam. 82%-a a mnyp tagoknak most pénzt kap. Akkor hogy is van ez? Eltőzsdézték mi? :)
Aztán az államiba befizetett lóvé után hol a hozam? Nem a reál, hanem egyáltalán?

hackbard.celine 2011.07.25. 19:35:50

@Kalmár: aztán amikor szeretett vezírünk még erre 14-ik havi nyugdíjat is ígért, az mi volt? Újabb polulista lik a kasszán? Törvényjavaslatot is benyújtottak 2006-ban. :)

efhábé 2011.07.25. 19:46:31

@Kalmár: persze, lemehetsz erre a szintre, de nem megyek utánad. A hitel nem jó vagy rossz, hanem szükséges vagy szükségtelen. A jelenlegi rendszer hosszútávon jobban terheli az államháztartást, mint a régi, 3 pilléres. Mondom, hosszútávon, de az ugye nem érdekes, ha rövid távon, rövid hatással lehet csökkenteni az államadósságot. Az, hogy már középtávon is rosszabb helyzetet teremt (lásd pl. Dollárkötvény) nem érdekes, mert lehet kajabálni, hogy két láb rossz, akarom mondani államadósság rossz. rossz hát, ezért növelik hosszútávon.
A hitelt meg vitasd meg Széchenyivel.

Kalmár 2011.07.25. 21:14:54

@hackbard.celine: Hol van 500ezer ember reál hozama?
Miért tetszik neked a havi átlagosan 600 forint reál hozam? Az államkötvény pont hitel. Felvesszük, kamatra visszaadjuk. A 3,9%-ot meg etesd a tyúkokkal meg. Fletó 11%.on is bocsájtott ki államkötvényt.

Miért akarta a szocialista párt megvenni ugyanebből a pénzből a MOL-t? Miért akarta az Szdsz is? Miért ért egyet a Jobbik is? Ja? Mindenki hülye csak te vagy biztos a dolgodba? Na na óvatosan. A MOL nagyon nem a kötvények értékéről szólt.

Mr. Waszabi 2011.07.25. 21:20:38

@Kalmár: mi lenne, ha az eszedet s használnád?
Mit gondolsz, miért kellett 90%-ban magyar állampapírt venniük a kasszáknak? Kényelmes megoldás, gumiszabállyal: távlatilag átvezetjük a nyugdíjterheket az öngondoskodó modellbe , de közben az ott felhalmozott pénzt kölcsönvesszük. Lehetett volna állami portfóliós rendszer is, csak az állami szervek közül egyiknek sincs befektetési tapasztalata, sem szakember gárdája. Az MNB az egyetlen, amely ilyesmivel foglalkozik, de ugye az nem bízható meg ilyesmivel funkciója miatt. Az ÁKK csak papír kibocsátással és hitelfelvétellel foglalkozik, befektetéshez nem értenek. Nincs is rá szakemberük. Ezt jó lenne látni.
Ha valóban a nyugdíjterhek csökkentése lett volna a cél, akkor a járulék/tagdíj illetve a folyósítási arányt feljebb tornázták volna a 25:75-ről 50:50-re.
Tekintetbe véve, hogy már most gondok vannak az állami nyugdíjterhek finanszírozásával, az elmúlt 15 évben már változtatni kellett volna az arányon.
De a FIDESZ fagyasztotta be 98-ban is a járulék/tagdíj arány emelkedését, s most is ők végezték ezt a pillért. A nyugdíjteher gondját másképp gondolják megvalósítani: nem fizetnek. Csak erről Selmeczi művésznő nem szólt egy szót sem. Szakértelméből annyira futotta csak, hogy "az állam garantálja". Igaz, hogy nem akkor, igaz, hogy nem annyit, hanem kevesebbet, de garantálja.

Ha eszed nincs is, elég lett volna a szemed meg a füled is, ha használod. A csehek nyilvánosan elmondták tavaly, hogy elsősorban az államadósság szabad finanszírozhatósága miatt vezetik be magánpillért-Akkor, amikor mi megszüntetjük.

2011.07.25. 21:26:52

@Kalmár: Itt köpködtétek a bankadót.
Mára 12 tagország vezette be.
Itt köpködtétek a MNYP vissszavételt.
Most kiderült, hogy 10 év alatt átlag 70ezer reál kamatot sikerült csinálniuk......pfff. köpedelem. Havi 600 forint??? 500 embernek még reálhozam sincs. Bezzeg nekik sikerült székházakat, Audi A8 flottát fenttartani.

Előszöris. Nem ti. Csak én. Például helyeseltem a bankadót. Bár ha jobban belegondolsz, a hitelesek kamatplafon megállapítása jobb lett volna. A gazdaságot fellendíti, a belső fogyasztás nem áll le, a bankok hitelkihelyezése nem szűnik meg hónapokra. ÖNMAGÁBAN, más intézkedésekkel együtt volt veszélyes.

Reálhozam. Te nem vagy magadnál. A tőzsdén vettem részvényt 2006-ban. Ha kivettem volna 2009-ben, 60%-ot kapom meg! Ha kiveszem most, 90%-ot. Ha várok még pár évet, a többszörösét

Audi a8? Fidesznél nem volt????

csi szi 2011.07.25. 21:39:24

@waszabi: Hát pedig nagyon olyan volt ez a manyup, mintha én mint magánember elkezdek gyűjtögetni egy számlán (folyamatosan lekötve, fel nem vehetem jó ideig, max. a töredékét - ilyenek pl. az életbiztosítások is) a "félretett" pénzt, de közben, mivel többet költök (meg szeretnék venni ezt-azt, pl. lcd tévét stb.), mint amennyit megkeresek (mínusz a félretett pénz), fogyasztási hiteleket veszek fel, és minden hónapban fizetem a hiteltörlesztőmet is, meg a "befektetésemet" is. Végül is mindkettővel hozzájárulok a pénzügyi szektor prosperálásához, csak én nem feltétlenül járok jól.
Na, ezért nem volt az államnak se jó bolt a második pillér, kivonta a pénzt egy amúgy is fenntarthatatlan állami nyugdíjrendszerből... Ha te úgy érezted, hogy neked mindenképp a manyup kell, maradhattál azzal a majdnem 100 ezerrel bent. Persze erősen vitatható volt a módszer, és a retorika, finoman szólva.

hackbard.celine 2011.07.25. 21:44:46

@Kalmár: finoman próbállak rávezetni, hogy a fidesz mennyire belehazudott az arcotokba, bár ez a fideszhitűek számára értelmezhetetlen lesz.
Van egy logikai bukfenc: ha a mnyp-k tényleg eltőzsdézték a hozamokat, akkor most hogy lehet kifizetés? 82% adózó hirtelen nyugdíjba ment? Ugye nem. :)
Másrészt nézzük a tényeket: a 2000-2004 időszakban kibocsátott 10 éves forint államkötvények átlagos hozamszintje 3,9% volt. Nézz utána, aztán beszélgetünk. Ezt a hozamszintet a heti 50 Mrd környéki kereslet (mnyp) stabilizálta. A külföldi alapkezelők sem kapták magasabb felárért.
Ma ezeket a lejáró kötvényeket (saját korábbi kibocsátásait) közel kétszeres felárral viszi ki a piacra a fidesz kormány.
Mert nincs stabil felvevőpiac: a magyar adózók nyugdíja helyett a külföldi spekulánsok vagyonát gyarapítja az államkötvény 3+% hozamszinteken.
A dollár kötvények 7,62% hozama 30 évre egyenesen botrány.
A gonosz IMF az országkvóta erejéig 1 milliárd SDR (kb. 1,1 milliárd EUR) értékben 17 hónapos fizetési haladékkal 2,7% kamatra adott pénzt, amikor tombolt a pénzügyi válság. A teljes 4 Mrd SDR IMF kölcsön átlagos kamata 3,5%, ráadásul 27 hónapra meghosszabbították a fizetési halasztást.
Na ezt a pénzt MOL-ozta el a fidesz.

2011.07.25. 21:48:13

@Kalmár:

Sajnos manyup ugyben kissé hülye vagy.

De vonjunk párhuzamot!
Orbán csinált egy kurvajó üzletet. MOL részvény. Mennyi most a hozama?
Ja, nem kell most kivenni? Hát pont ezt mondtam, rákényszerítettek minket, hogy zárjuk le a kötéseket!

Hazudnak. Hazudnak éjjel, hazudnak nappal.

hackbard.celine 2011.07.25. 21:54:12

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Csak a rend kedvéért: tavaly az átlagnyugdíj 94 ezer (94000) Ft volt. Az átlag nyugdíjemelés havi 500 (ötszáz!) Ft volt a következő évfordulóig.
Orbán fizetése havi 500 ezerrel emelkedett (500000), a fidesz frakció tagjai átlag 130000 Ft-al többet vittek haza minden hónapban.
Vannak nyertesei is az új rendszernek.

2011.07.25. 22:02:58

@Kalmár: A MOL nagyon nem a kötvények értékéről szólt.

Aha, tehát az én pénzemmel játszhat a Matolcsy, de a Mol az nem érdekes?

HA NEM VESZIK KI A TŐZSDÉRŐL A PÉNZT BUKÓBAN, AKKOR MAGASABB hozamot produkált volna.
A mol veszt értékéből. Általa a Magyar Állam támadható, gondolj az OTP-re, amikor Soros játszott vele kicsit. A magánszektor meg nem szívesen fdektet be állami tulajdonú cégbe, pont azért, mert nem kiszámítható, politikai döntések fogják befolyásolni a gazdaságosságát.

Tőzsde: az állam papírkibocsátással hitelt vesz fel:
1 belföldről (leginkább pénzkezelők révén) a lakosságtól, ebből kivonta a manyupot
2 külföldről

ha nem tud fizetni, a külföldi tartozást behajtják (államcsőd)
a belföldit erodálhatja, például inflációval

Tehát: magasabb kamatot fizetni, egy veszélyesebb hitelezőnek. Jó üzlet?

Mintha bankhitel helyett uzsoráshoz mennél, mert mit képzel a bank, hogy meghatározza, mire költheted a pénzt!

Bár attól félek, hiába strapálom magam, az agyad nem féltekékből áll, hanem narancscikkekből.

2011.07.25. 22:06:19

@hackbard.celine:
Épül az arisztokrácia. Végülis minden társadalom kitermeli.

Csak azt nem értem, miért tapsol hozzá a jobbágy?

Kalmár 2011.07.25. 22:46:01

Az gyalázat, hogy milyen hülyék vagytok.
És még erősítitek is egymást. Gratula pancserek.
Mivel reményelen, ezért befejeztem. Vivát mnyp.
Adjátok a pénzeteket egy olyan brókernek akitől nem tudjátok, mikor és mennyit kaptok vissza, de addig ő jól él.
Hajrá birkák

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.26. 08:58:02

Ezt azt hiszem, hogy ide is bekívánkozik, jó végszó: "Azért rendkívül nagy megnyugvással tölt el, hogy a maguk tökéletességéről és tévedhetetlenségéről meggyőződött, magukat felsőbbrendű lényeknek képzelő álnaiv, elefántcsonttornyban élő, a realitásoktól teljesen elrugaszkodó a Fidesz és a kormány minden teljesítményén csak fanyalgó, kisujjeltartó neokon értelmiség, a Mandiner-Konzervatórium-StumpfAndrás-TörökGábor-CsabaLászló-félék csak a szerény jobbos sajtóban vannak felülreprezentálva és egyébként csak a pálya széléről tudnak óbégatni. De remélem, megélem azt az időt, amikor a jobbos netes sajtóban másoknak is engednek majd levegőt venni, és ők már a médiában is csak a kispadról tudnak hőzöngeni és megmondani a frankót."

Publius Decius Mus 2011.07.26. 10:02:13

Azt ugye senki sem vette észre, hogy a KÖTELEZŐ (ilyen nyugaton sosem volt) nyugdíjkasszák működési évei a válság előtt a világgazdaság leghosszabb és legnagyobb növekedési szakaszát fedték le. Az egy más kérdés, hogy mi 2006-tól már padlót fogtunk, K-Európa meg pont ekkor fejlődött föl. Röviden tehát valami elképesztő nyereséget realizálhattak volna számunkra a tőzsdéken az alapok megfelelő részével.

És azt tudtátok, hogy a kasszáknak ki volt a tulaja? Ti magatok, vállalva szinte minden felelősséget, Horn Gyusziék úgy oldották meg, hogy az alapkezelők minden felelősség nélkül játszhassanak a pénzzel. A híres Bokros program kiszervezte a GDP egy részét az alapkezelőknek, kiárúsította az ipart és az infrastruktúrát amivel kiszolgáltatottá váltunk, a kirúgott tömegeket meg elő és rokkantnyugdíjra tette. Még az Antall kormány sem okozott ennyi kárt-pedig igyekeztek, Gyuszi után már bombán ücsörögtünk. Aztán jött Peti és Feri...

Don Quixote de la Ferko 2011.07.26. 10:18:28

@Kalmár:

No, hogy te is értsd, mihez adtad magad.

Befizettem havonta két almát, azért, hogy öreg koromban majd kapjak havonta egy almát.
Rossz üzletnek tűnik, de a valóság az volt, hogy a magyar félretenni alapból nem tud, tehát a két almát lazán megzabálta volna, tojva a jövőre.
Kényszer volt a két alma? Igen.
Jól jött volna öreg korban a havi egy alma? Igen.

Hála a hozzád hasonló "gondolkodó" fülkeforradálmároknak, öreg korunkban nem kapunk egy darab almát sem, mert a kedvenc kormányod most megzabálta egyedül az összes almát, neked-nekem meg odalökte a lerágott csutkát.

A szomorú az, hogy te ezért még tapsikolsz is, és ezerrel élteted őket.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.26. 10:31:15

@ÖREG: Szerintem nem tragédia! Ezt hívják eredeti tőkefelhalmozásnak. Ez lezajlott mindenhol. Angliában valamikor a XVII. században, USÁban valahol az 1900as évek elején. Nálunk most.

Persze lehet nem szeretni, de egy demokrácia kiépülése (és ez nagyon jól látszik Irakban, Afganisztánban) nem megy az egyik napról a másikra. Nekünk is kell majd 100 év. Ebből most tartunk 20nál.

Vén Csataló 2011.07.26. 11:06:55

@efhábé: No eftárs, látom, téged is a pofabőröd vastagsága alapján vettek fel a pártba. Mert jó vastag. Méghogy hazugság? Méghogy szakmai HIBA? Hogy nem demokráciadeficit a rendőrségi csapaterőt rávezényelni egy ellenzék demonstrációra (majd pedig kitüntetni érte a kommancs főrendőröket)?
Monddca, legalább elemi szinten tisztában vagy vele mit jelent a magyar nyelvben a HIBA szó? Vagy csak böfögöd vissza a Népszavát itt? A HIBA az véletlen, váratlan, előre nem, vagy nehezen látható.

Tudod eftárs, én ott voltam és épp a fidesz rendezvény főszervezője mellett ácsorogtam, aki nő létére már akkor ordított a rendőrséggel, amikor még csak a Deák tér felé tolták a radikálisokat, hogy ne tolják rá a Fidesz rendezvényre a tüntetőket.

A rendőrség pontosan tudta, hogy mit művel, ha másért nem, hát azért, mert fel lett hívva rá a figyelmük. De ennyire földostobának azért nem gondolnám a rendőri vezetőket, akik elrendelték, hogy a radikálisok minden menekülési útvonalát zárják le az Astoriáig (Bajcsy, Andrássy, József Attila utca) . És az azonosítóikat se véletlenül vették le a rendőrök egyemberként, hanem utasításra. Így ez nem HIBA, hanem, ez előre eltervezett és a legszemetebb bolsi tempóban végrehajtott gazemberség volt.
Méltó a hazai komcsi-libsi söpredékhez.
Most meg tele van a gatyátok, kb. mint az ÁVH-soknak 56-ban.
Legyen is, mert így van rendjén.

efhábé 2011.07.26. 11:35:14

@Vén Csataló: Jóképességű barátom, én veled ellentétben nem vagyok párttag, de még pártrendezvény főszervezője mellett sem szokásom álldogálni.
Hogy nekem mitől kéne, hogy tele legyen a gatyám, nem tudom, de aláírom, rettentő jól hangzik, és nyilván jó érzés neked ilyeneket írogatni.

A rendőrség szakmai hibát vétett, ez nem is kérdéses, mint írtam is, felháborító, hogy nem vonták érte felelősségre a felelősöket (nem várom el, hogy értelmezni legyél képes az általam írottakat, mert hát nyilván csak és kizárólag a szekértábor-logika működhet és ha ellent merek mondani, akkor nyilván ávh-s komcsi söpredék vagyok...), de egy elhibázott rendőrségi akció okán demokráciadeficitet emlegetni és ezzel megpróbálni igazolni azokat a lépéseket, amelyek a demokratikus ellenőrzés lehetőségét építik le, nem túl elegáns dolog (próbálok finoman fogalmazni). A rendőrség hibája felháborító. Még felháborítóbb, hogy nem vonták felelősségre a felelősöket. De ez nem teszi kevésbé felháborítóvá azt, hogy megvonják pl. az alkotmánybíróság jogköreit, hogy az ne vizsgálhasson adott törvényeket, nem teszi kevésbé felháborítóvá azt, hogy a médiát egyetlen párt felügyeli, nem teszi kevésbé felháborítóvá azt, hogy megszűnik a költségvetés független kontrollja stb-stb.
Nem elegáns dolog pártdroidként folyamatosan relativizálni. El kell ítélni mindent, ami elítélendő, pártszimpátiától függetlenül. Bizonyám, el kell ítélni a rendőrségi túlkapást és a kormány mostani túlkapásait is. Az nem működik, hogy mindenki kussoljon, aki nem fidesz-szimpatizáns, mert a szólás szabadsága az egyik legfontosabb demokratikus alapérték.

Publius Decius Mus 2011.07.26. 12:05:49

@efhábé: A rendőrség "hibája" felháborító? Szerinted nem parancsra cselekedett az a sok rendőr 2006-ban, akik mind levették előre az azonosítót? 300 újraakívált ügynök volt tűntetők között mint azóta kiderült. Szerinted mire kell ennyi ember, amikor kamerák is figyelnek? Megsúgom ők voltak a rendbontók és a provokátorok. Igen, a bácsi is, aki az odakészített tankot beindította. Nem is kapott semmit azért, hogy a rendőrökre indult vele. Te mit kapnál, ha zsebkést húznál rendőrre? Hát nem ejnye-bejnyét, pedig ő tankot használt.

Nagyon elvakultnak kell lenned, ha nem tudod összerakni ezt a show-műsort, még utólag sem!

efhábé 2011.07.26. 12:18:38

@Publius Decius Mus: Jaaaa, hogy te ilyen információkból raktad össze utólag a show-műsort?
Csak halkan mondom, hogy a tankos fószer 1 év 8 hónap börtönbüntetést kapott, felfüggesztve, eltiltották 3 évre a járművezetéstől és kártérítésre kötelezték.
Ennyit arról, hogy nem kapott semmit azért, mert rendőrökre indult.
A 300 ügynök ügyében van bármilyen bizonyítékod vagy urban legendek alapján gyártod az összeesküvés-elméleteket?

Persze nyilván én vagyok az elvakult, mert merek tudni az ítéletről :)

Bohumil Stejskal 2011.07.26. 12:43:06

@Kalmár: Te kis kiegyensúlyozott gagyiforradalmár, azt véletlenül sem említed meg, hogy az állami nyugdíjban olyan brókerre bízod a pénzed, aki minden évben a nulla forint összegű egyenlegedre negatív hozamot produkál.-> lásd infláció
Biztos megéri a lenyúlt magánnyugdíjpénzből kapott százalékokért ekkora hülyét csinálnod magadból napi rendszerességgel?

Publius Decius Mus 2011.07.26. 12:46:02

@efhábé: Szerinted a felfüggesztett mit jelent a gyakorlatban? Azt, hogy otthon metszi a szőlőjét. Azok után, hogy tankkal hajtott a rendőrök felé. Ha ez nem feltűnő neked, akkor trenírozod magad, hogy ilyen hülye legyél. A 300 ügynökkel kapcsolatban meg barátod a gugli és még csak nem is a kurucinfon fogod megtalálni. A beírásaiddal nyílvánosan lejárattad a nicknevedet. Nincs értelme neked irogatni, ezt már más is belátta. Élj továbbra is a kis álomvilágodban.

Vén Csataló 2011.07.26. 12:51:24

@efhábé: Akkor rögzítsük. Az, hogy szerinted a rendőség szakmai HIBÁT vétett szemen szedett, komcsi-libsi hazugság. Tudod, hogy hazudsz, mégis hazudsz. Netán azonnali hatállyal felfordulnál, ha nem hazudnál?

Vén Csataló 2011.07.26. 12:57:28

@efhábé: Tovább olvastalak. A továbbiakban is hazudsz. Mert például a médiatanácsban nem azárt vannak csupa fideszesek mert így lett kitalálva ÁNTIDEMOKRATIKUSAN, hanem azért mert a három seggfej ellenzéki párt nem bírt megállapodni a maguk jelöltjeiről. Ezt persze gondosan el szokták felejteni az eftársak (így te is), mert hát de mennyivel faszább az a pofátlan hazugság, hogy a csúnya Fidesz önző módon telerakta a saját embereivel a médiatanácsot.
Te nem vagy libsi droid? Hát kivel akarod te ez elhitetni ezzel az ócska szövegeddel? Vedd szépen észre, a legjobb, ami itt rátok vár, az a vízöblítés...

efhábé 2011.07.26. 13:55:26

@Vén Csataló: Rendben, értem, akkor rögzítsük, hogy szerinted a rendőrség nem vétett hibát, tehát Vén Csataló szerint a rendőrség előírásszerűen, a törvényeknek megfelelően járt el, amikor feloszlatta a Fidesz rendezvényét.
Gyöngyszem vagy, idesapám, tudod-e?

Médiatanács, meséld már el, hány jelöltről kellett volna megállapodnia a 3 ellenzéki pártnak és hányat jelölt a másfél kormánypárt? Lehet, hogy nem arról szólt a mese, hogy nem BÍRTAK megállapodni, hanem arról, hogy nem AKARTAK résztvenni ebben a komédiában? Ha jelöltek volna, akkor lett volna bármi beleszólásuk, tudták volna érdemben befolyásolni a döntéseket? Egyetlen dolgot tudtak volna, legitimálni a szervezetet, ám annak működését még annyira sem tudták volna befolyásolni, mint a terembe beszálló légy, ami Annamari orra előtt döngicsél.
Lehet hülyének nézni mindenki mást, csak nem feltétlenül érdemes.

Publius Decius Mus 2011.07.26. 14:15:07

@efhábé: Pontosítsunk, én pl. téged nézlek hülyének, másokat nem.

efhábé 2011.07.26. 14:20:36

@Publius Decius Mus: szíved joga. Legalább annyira megalapozott vélemény lehet, mint az, hogy nem kapott büntetést H. György.

Vén Csataló 2011.07.26. 15:59:20

Látom, hülyébb vagy, mint gondoltam. Olyan hülye, hogy azt hiszed, nem lóg ki a lóláb, ha a rendőrség túlkapásait te szakmai hibának nevezed. Nyilván Auschwitz is szakmai hiba volt szerinted, nem pedig tudatos gazemberség. S most azt vezeted elő, hogy csupán két alternatíva van, vagy szakmai hiba volt, vagy pedig pedig előírásszerű eljárás.
Tudod kisfiam ez a hulladék érvelési próbálkozás annyira ismert, hogy definiált vitatechnikai neve van: hamis dilemmának hívják.
És világosan tudható, hogy aki hamis dilemmát használ, az:
1. tisztességtelenül vitázik
2. hazudik, mint a vízfolyás.
Hát ez van veled öcskös, de erőlködj tovább bátran.

ÖREG 2011.07.26. 16:26:44

@TrueY: Tőkefelhalmozás? Éppen az a bajom, hogy nálunk minden a szemétre megy . Még a tőke is. Pl.; az első Széchenyi terv idején, 2001/?/ -ben milliárdos támogatással felújították a hőgyészi Apponyi kastélyt. Az üzemeltetéshez azonban hiányzott a tehetség. Napjainkban romos kastély árban, a ráfordítás feléért cserél gazdát. Véletlenül korábbi népszerű politikusok a tulajdonosok, hír szerint. Gondolom őket nem éri veszteség. Számtalan ilyen eset történt és történik most is. Hogyan hasznosul így a tőke? Sehogy, még csak fel sem halmozódik, kopik. Újabb forrás után néznek a haszonlesők és felélik. Bizony mondom néked, így állnak a dolgok kis hazánkban.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.26. 18:54:12

@proeskontra: "...ugyanis ez szimplán azért van, mert a sajtó világszerte, de Magyaroszágon különösen a balliberális oldal kezében van egy-két szektaújságot, tv-t, rádiót leszámítva."

Vagy talán azért, mert rossz a szemed, ezért a tényeket is fére látod. Mi lenne ha elgondolkodnál azon, hogy miért van több olvasója, látogatója a balliberális oldal kezében lévő sajtóorgánumoknak!
Lehet, hogy valósabb képet mutatnak, mint a kormánypártiak?

Egyébként meg, ha mindenki agyba-főbe a hatalmat dicsőitené, mint ahogy te és társaid teszitek, akkor nem ott tartanák,ahol a rákosi rendszerben voltak ebben a kérdésben? Talán ütemesen tapsoljunk is?
Szerinted miért rossz az, ha a nép kritizálja a hatalmat?

Azzal ne gyere, hogy biztos én is ballib vagyok, mert én őket is úgy útálom, mint a maiakat, de szeretnék élhető országban lakni, ahol a józan gondolatoknak mindig teret engednek, és nem igyekszenek elfojtani.
A kritikára meg a hatalmon lévőknek tudni kellene válaszokat adni.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.26. 20:24:17

@látjátok feleim szümtükkel: Természetesen én is hasonló lekezeléssel és értetlenkedéssel állnék a problémához, amennyiben a túlsúly a számomra kedves oldalon lenne tapasztalható. Szóval a Te helyedben én sem lennék nagyvonalúbb.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.26. 21:56:20

@proeskontra: "...én is hasonló lekezeléssel és értetlenkedéssel állnék a problémához, amennyiben a túlsúly a számomra kedves oldalon lenne..."

Pont ilyen lekezeléssel állsz a problémához, miután elfelejted, hogy a magyar közmédiában az összes állami tv a kormány felügyelete alatt áll, és még ezen az oldalon van a Hírt Tv is.

Miután ezeket általában csomagokban kapják a nézők, nem olyan látványos a kiválasztásuk, mint az írott sajtóé, beleértve az internetes lapokat is.
Csináljatok ti is olyan lapokat ( esetleg új pártot ), amelyek a kormány dicsőítésén kívül mással is foglalkoznak, olyan problémákkal, amelyeket az átlagemberek élnek meg nap mint nap, akkor ott is több érdeklődő fog mutatkozni.

Ajánlom kezdésnek azt a témát, hogy miért érzi a 2/3-nál számszakilag több 1/3-ad, hogy ez a kormány megpróbálja kiszorítani az emberek többségét sok, korábban élvezett jogokból úgy, hogy közben elfelejti megmagyarázni ennek okát.
Sok sikert.
süti beállítások módosítása