Nem lesz bocsánat?
2011. április 28. írta: politicus

Nem lesz bocsánat?

  „Ebben az országban jóravaló magyar emberek vannak, akik élni akarnak, sokféleségükben, ilyenként és olyanként” — hangzik az európai válasz Gyurcsány Ferenctől, a magyar politikai élet egyik leginkább közutálatnak örvendő politikusától. De nagyon úgy tűnik, hogy a volt miniszterelnök toleranciája, békejobbja, megértő szeretete csak a Charta-tüntetésen előadott szövegének következő bekezdéséig érvényes. Mert utána olyat rittyentett oda az őt áhítattal hallgató közönségnek, amit Orbán Viktor legfényesebb napjaiban sem mert volna mondani soha. Lássuk csak:

De be kell valljam, nem ugyanezt gondolom azokról, akik Orbán rendszerének hű, alázatos, tevékeny kiszolgálói. Nem ezt gondolom. Mert tudnia kell mindenkinek, aki tudatosan és rosszhiszeműen a Köztársaság alapértékeinek megsértésére tör, azokkal mi keményen küzdeni fogunk. Tudnia kell azoknak az ügyészeknek, akik nem a dolgukat teszik, hanem pártmegbízatást teljesítenek, hogy ebben nem lesz bocsánat. Tudniuk kell azoknak az újságíróknak, akiknek a köztelevízióban, a közmédiában kellene szolgálniuk, hitelesen tájékoztatni az országot, és nem ezt teszik, hanem pártmegbízatást teljesítenek, hogy nekik nem fogunk megbocsátani. Tudnia kell azoknak a nagyköveteknek, akik nem a Magyar Köztársaságot képviselik a világban, hanem a Fidesz pártutasításai alapján próbálják meg Magyarország egyik felét, azt a felét, amit mi képviselünk, lehetetlen helyzetbe hozni és rosszhírünket kelteni a világban, nem lesz bocsánat. Nem lesz bocsánat, mert megszegték azt az esküt, ami alapján munkájukat végezni kellene. Nekünk a jobboldali választóval nincsen gondunk, mi a jobboldali választókat magunkkal egyenrangú szabad polgárnak tekintjük, és természetesnek tekintjük a választóikat, de akik Orbán önkényuralmi rezsimjét kiszolgálják, rosszhiszeműen, nekik nem lesz bocsánat.

  A fenti szövegrészletet nagyon kevesen kapták fel, még a jobboldali médiát sem foglalkoztatja, pedig a szöveg önmagáért beszél. Ha valaki ügyészként, újságíróként, nagykövetként az Orbán-kormány alatt szerepet vállal, annak nem lesz bocsánat. És hol lesz a „nincs bocsánat” határa? Hol áll meg egy esetlegesen parlamenti többséget szerző baloldal ökle? Ki lesz az az utolsó ember, aki már nem kollaboráns? Mert ne legyenek kétségeink, a politika nem a finom distinkciók, az árnyalt megfontolások, az óvatos mozgások művészete, a magyar politika elsősorban az erőről, a kérlelhetetlenségről, az ellenfél iránti engesztelhetetlen gyűlöletről szól.

  A kemény szavak persze mindig is részei voltak a magyar politikának (ebben főképp a jobboldali média néhány prominense járt elöl jó példával), de mintha ez most már tendencia jelleggel a baloldalra is átcsapott volna. Nem, nem arról beszélek, hogy a baloldal eddig ne vette volna fel a kesztyűt és ne vágott volna vissza a politikai ellenfeleinek, sokszor indokolatlanul is otromba stílusban, de most mintha különösen kemény, olykor kifejezetten útszéli, szélsőséges hang váltotta volna fel az eddig megszokottat. Szóvá teszi ezt a Mokka műsorvezetője is, aki Mesterházy és Molnár urakat faggatja többek között az elmúlt hónapok szocialista hangnemének durvulásáról. A kérdés bizony teljesen indokolt és nem csak a fenti idézet miatt.

  Ez a hangnem a blogszférát is alaposan átjárta az elmúlt évek alatt. Nem tudom, ki tanul kitől, de a gyurcsányi fenyegetés szinte mindennapossá vált a blogszférában. El fogtok számolni, nem ússzátok meg, eljön az idő, amikor bűnbánatot kell tanúsítanotok, együtt mentek a Fidesszel a levesbe, az igazi forradalom el fog söpörni benneteket is – ilyen vagy ennél sokszor cifrább felszólítások, megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatások lepték el az online fórumokat. És miközben tudjuk, hogy ezek a fórumok korábban sem az akadémiai világ vitakultúráját másolták, valahogy nem nehéz észrevenni azt az elképesztő frusztrációt, ami most a közélet kormánnyal szemben harcoló iparosaiból árad.

  A kérdés: mi indokolja ezt a feneketlen gyűlöletet? Az egyik leegyszerűsítő válasz szerint a hatalom elvesztése olyan sokk a baloldal számára, amely egyedüliként magát tartja alkalmasnak az ország vezetésére, amely kizárja a józan hangot a politikából, elűzi az értelmes gondolatokat, kritikát a közélet terepéről, így logikailag nem maradhat más mint a sistergő gyűlölködés. A másik válasz szerint, amely ha nem is elfogadhatónak, de érthetőnek tartja ezen indulatokat, a kormány elmúlt egy éve bőven szolgáltatott alapot az efféle hangnemnek. A kritikusok itt elsősorban a médiatörvény és az alkotmány elfogadását nevezik meg vörös posztóként.

  De tényleg indokolja-e egy-egy politikai döntés a hangnem ilyen súlyos torzulását, vagy a szocik és támogatóik tényleg nem tudnak ellenzékben létezni? A válasz a fenti két vélemény ötvözetében keresendő. A médiatörvény és az alkotmány elfogadásának körülményei, a jogszabályok tartalma, a kormány vitatható gazdaságpolitikai döntései bőven adtak okot a kritikákra és a baloldal megalapozottnak érezte régi véleményét, mely szerint a jobboldal káoszba sodorja az országot, felelőtlen politizálásával, antidemokratikus lépéseivel rombolja Magyarország nemzetközi megítélését, élhetetlenné teszi az életet itthon, és egy olyan országot fabrikál, ahonnan inkább elmenni kell, semmint tenni érte. Ez az érzés párosul azzal a tudattal, hogy 2014-ig itt semmilyen esély sincs a politikai váltásra, három évig továbbra is az ellenzékiség frissen sütött és mégis már most penésszel teli kenyerét kell ennie.

  A frusztrációt egy másik, markánsnak tekinthető tényező is csak tovább mélyíti. A kormánypártok egyébként messze nem szükségszerű népszerűségének mostani csökkenése nem jár együtt az ellenzék megerősödésével.

  A közvélemény-kutatók egyöntetű felmérései szerint miközben a Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül szignifikáns mértékben (a tavaly májusi 45,5%-os átlagról 31,3%-ra) csökkent, addig ebből a csökkenésből a szocialisták semmit nem profitáltak. Persze lehet mondani, hogy a választók előbb elpártolnak a kormánypárt(ok)tól és a pártpreferenciával nem rendelkezők táborát növelik, és majd csak ez után csapódnak az ellenzék mellé, de ez nem szükségszerű folyamat. A 2006-os választásokat követő események mutatják meg igazán, hogy a választók nagyon hamar tudnak találni maguknak másik alternatívát, ha van. A Medián és a Szonda akkori felméréseinek átlagai azt mutatják, hogy míg a szocialisták 2006 májusa és 2007 márciusa között elvesztették választóik közel egyharmadát, addig a Fidesz támogatottsága közel 20%-ot javult (értelemszerűen a többiek vagy más pártok táborát vagy a bizonytalanokat gyarapították).

  A Fidesz mostani népszerűségvesztése egyébként – legalábbis arányait tekintve – alig marad el a szocialisták 2006-os zuhanásától (a Fidesz esetében ez átlag 31%, az MSZP estében 33%), azaz az elmúlt egy év kormányzati tevékenysége a választók szemében alig különbözik a 2006/2007 hasonló időszakának megítélésétől. Ami felettébb elgondolkodtató.

  E fenti három tényező (a kormányzati döntések, a még minimum 3 év ellenzékiség és a növekedni képtelenség) együtt bőven adnak okot arra, hogy a Fidesz-ellenes tábor a hátuk mögött Gyurcsánnyal a korábbiakhoz képest is elképzelhetetlennek vélt mélységekbe taszítsa a közbeszéd színvonalát. Három gyors kérdés adódik mindebből: 1. ki lesz képes lehűteni a kedélyeket, visszaterelni a közbeszédet a korábbi, normálisnak egyébként szintén nem nevezhető, de még mindig elviselhetőbb medrébe; 2. mikor fog a kormány lepattanni erről az agresszív nyomulásról és 3. nem kéne-e meghagyni a „nem lesz bocsánat” típusú fenyegetőzéseket az olasz maffiának?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr922852554

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mélyponton 2011.05.16. 17:30:01

Ezen a blogon viszonylag kevés szó esik az ellenzék nagy pártjáról, a nyolc évig regnáló Magyar Szocialista Pártról – összesen egy-két írásban jelent meg a párt neve, akkor is inkább Gyurcsány miatt. Liberálisként pedig szeretünk kritizálni minde...

Trackback: Polgárháborút most! (Így írtok ti 4.) 2011.04.30. 16:22:24

Eddigi legnevesebb vendégszerzőnk tisztelte meg a blogot: Görög Tódor, a neves politológus, aki az eldurvuló közbeszédről és az elmérgesedő politikai konfliktusokról írt nekünk. Természetesen ahogy a vendégposztoknál szoktam, úgy most is kikértem közis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZöldszemM2 2011.04.28. 15:48:31

@tevevanegypupu:
Sajnos a komcsik már csináltak ilyent - a gyurcsók csak egy gyenge utánzó !!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.28. 15:49:04

@tommybravo:

nana, azért zért csak óvatosan ezzel!

a "nem a dolgukat teszik, hanem pártmegbízatást teljesítenek" egy kiváló gumiszabály, ami kellően "intelligens" végrehajtók esetében (és mint most is frankón látható: a végrehajtók bizony olyanok) valóban nagyjából mindenkit fenyeget, akinek nem tetszik majd a pofája.

JSZs 2011.04.28. 15:49:24

"a magyar politika elsősorban az erőről, a kérlelhetetlenségről, az ellenfél iránti engesztelhetetlen gyűlöletről szól"

szvsz: francokat. olyan, mint a pankráció. arról szól, hogy harc előtt szidni kell a kamerába a másikat, meccsen kiosztani egy-két látszatpofont, aztán ha vége a mókának, irány a sarki kocsma, lehet együtt sörözni egy nagyot.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.28. 15:49:25

@EMU: sokan nem ertik..:-)

nem te vagy az egyetlen.

pont ezert kell itthagynom ezt az orszagot, mert itt a nagytobbseget a gyulolet, az ellensegkereses es az irigyseg motivalja. igy tudott a fidesz ekkora folennyel nyerni, mert megszolitotta az igazi sutyerakokat, akiknek annyi is eleg volt, hogy kijeloltek egy ellensegkepet es azt mondtak, hogy majd jol leszamolnak veluk.

most ugyanezt csinalja az mszp. fasza:-D

ertsd meg, ha valamit nem szerettem a fideszben, az mszpben sem fogom szeretni. ugyanis nem erdekelnek a celok. teljes mertekben leszarom, kinek mi a celja. az erdekel, hogy milyen eszkozoket hajlando igenybevenni a celjai elerese erdekeben. aki bosszut eskuszik es leszamolni akar, az mind1, hogy narancsos, vagy szegfus, a szememben egy civilizalatlan allat.

tessek szepen bizonyitani a buncselekmenyeket jogallami modszerekkel es aki elkovette, azt tessek szepen jogallami modszerekkel megbuntetni.

ha nem tudod a bunosseget bizonyitani, akkor artatlan.

meg egy ilyen kurafi is, mint orban.
es mivel az mszp annakidejen kotesig benne volt azokban a korrupcios ugyekben, amivel keller meg akarta fogni orbanbekat, persze, hogy nem sikerult birosag ele allitani, hiaba volt teljesen nyilvanvalo, hogy orban bizony koztorvenyes bunozo. mostmar lehet fujni egy kilo tollat a seggebe, mert elkurtak.

ennyi volt.

majd utana jon egy ujabb lehetoseg, mivel az eddig 70-30 hallgatolagos mnegegyezest orban felrugta es a teljes magyar korrupcio 100%a a fidesz kezebe kerult. innen majd lehet mit bizonyitani. de nem fenyegetozni, meg kapmanyolni, hogy majd fu de jol megbosszuljuk. tele a f@szom ezzel a kis magyar montague-capulet szarsaggal...

Nem vagyok fideszes 2011.04.28. 15:49:32

@ZöldszemM2:

Ilyenkor tehetetlen őrjöngésedben toppantasz is egyet a kis lábacskáddal a padlón?

nu pagagyí 2011.04.28. 15:50:28

Kár a szöveg durvulásán síránkozni kedves jobbosok. Főleg nem illik duzzogni a hatalom birtokában és főleg nem nyolcévi hazaárulózás után. Mindenkinek az jár vissza és olyan formában, amit adott. Ha tiszta a lelkiismeretetek, akkor felesleges izgulni. Az utánatok jövő kormány is csak az általatok megteremtett eszközökkel fog élni, mindenki üdvére:

Indoklás nélküli tömeges kirúgások. A takarékosság jegyében, ciklusotoktól kezdődő visszamenőleges 98%-os adó a közpénzből élőkre. A célzott adókedvezményekkel kistafírozott magáncégekre szintén visszamenőleges adó kivetése. Büntetőjogi felelősség lebegtetése minden állami forrásból származó forinttal kapcsolatban.
Mi a gond?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.28. 15:50:42

@mavo:

"akinek nem tetszik majd a pofája"

meg persze akinek kell a helye egy havernek, ami persze szintén élő gyakorlat, de nem követendő

lucc.gizi 2011.04.28. 15:51:34

Vicces, amikor egyesek az elszámoltatásról, pénzekről, stb. beszélnek, remélnek...
Gyerekek nem tűnt fel, h. a lenyúlásos kassza közös a két párt között?? Csak a szélirány változik néha, ezek mindent tudnak egymásról - még jó, hiszen mint mondom: közös a kassza, csak a nagyközönségnek eljátsszák a csatározást.

v. jókormányzósember 2011.04.28. 15:52:11

Cziczamiczák! Ződszemű szőrnyek!

Hát, nézzük...

Asztat írja a bátor szerző, hogy mecsoda mocskosság készül itten... Hát, naon nagy!

Hiszen (magyarul, ugye, mindenki tud még, - legalább, egy kicsit, ugye? Még az is, aki csak az első "álomásnál" tart)- szóval, hiszen az áll itten, hogy:

"...kellene szolgálniuk, hitelesen tájékoztatni az országot, és nem ezt teszik, hanem pártmegbízatást teljesítenek, hogy nekik nem fogunk megbocsátani. Tudnia kell azoknak a nagyköveteknek, akik nem a Magyar Köztársaságot képviselik..."

Tehát- SZOLGÁLNI kellene, TÁJÉKOZTATNI, HAZÁNKAT KÉPVISELNI-

s ellenjavalt a: PÁRTMEGBÍZATÁS TELJESÍTÉSE, hazánk érdekével ELLENTÉTES képviselet.

Hát- azért szép narancsbőr (vagy agy?) kell ahhoz, hogy valaki ennek láttán azt írja: "Nincs kegyelem!" Ja- a butaságnak, pártvazallusi hozzáállásnak- nincs. De akiben LEGALÁBB(!) egy kissé (!) létezik a szakmaiság- annak félnie kell? Aligha!

Adjon az Isten-

...több józan észt!

VJK

dzsaszper 2011.04.28. 15:55:04

@dbeata: jóllehet Fletóért nem különösebben lelkesedem, épp ugyanezt gondoltam a posztot olvasva.

Vén Csataló 2011.04.28. 15:55:11

@G. Wolf: A magyar baloldal 1919-ben megmutatta, hogy hogyan kell gyűlölettel, gyilkos módra politizálni. Több embert öltek meg, mint Haynau. Aztán a háború után ott folytatták, ahol 19-ben abbahagyták.
Úgyhogy a magyar baloldal nyugodtan befoghatja a pofáját, ha gyűlöletpolitizálásról, démonizálásról, meg a politikai ellenfelek fizikai elpusztításáról, illetve az erre való felbújtásról van szó.
Ebben az országban ezt a baloldali söpredék vezette be, a degenerált, elpuhult, kizsírosodott utódok meg bőszen ácsingóznak a véreskezű elődök tempói után.

Netuddki. 2011.04.28. 15:57:47

Hát öreg, pedig el lesztek számoltatva előbb vagy utóbb.
A gyurcsány meg le van sz...

ben2 2011.04.28. 15:58:36

@G. Wolf:

"Szomorú ez az egész, szomorú mert a Fidesz számára éppen az ilyen agresszió és modortalnaság volt ami sikert hozott, és éppen e sikerre vágyakozva másolja le az ellenzékiség stílusát az MSZP. "

Tévedés. 2002-ben és 2006-ban is a jobboldal indulatos megnyilvánulásai taszították el azt a néhány százalék bizonytalan szavazót, akik végső soron eldöntötték a választások kimenetelét. A Fidesz azért nyert akkorát 2010-ben, mert az agresszív odamondogatást meghagyta a Jobbiknak és gyakorlatilag csendben maradt az egész kampány alatt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.28. 15:58:52

@Zetek: az a nem szignifikáns azonban további Fidesz-csökkenés, és ezúttal LMP és MSZP növekedés. most már nem csupán csalódás van, hanem kezdődik az átállás.

egy százalék havonta pedig bőven elég 14-ig.

Trollbamondás 2011.04.28. 15:59:02

Mingyá' elsírom magam...

Az nem fájt a jaj-de-nagyon-érzékeny jobboldalnak, amikor 8 évig szakmányban gyalázkodtak a hatalom megkaparintásáért?

Üsd a fideszest, hadd szokja.

Az ilyen ZöldszemM2 félék arra sem érdemesek, hogy körberöhögjék őket. Üzenem neki, hogy hamarosan fájni fog a csalódás. Nem csak képletesen.

Netuddki. 2011.04.28. 15:59:08

@Vén Csataló: Amíg meg ilyen IQ huszár hozzászólások születnek addig ne tessék a gyűlöletbeszédről papolni...

Májking 2011.04.28. 15:59:54

Figyeljetek, komoly kérdés: ha egy esetleges választási győzelem után az MSZP, vagy bárki kikúrja a köztévéből azt a Papp Dániel nevű Cohn-Bendit riport hamisítót, akkor politikai leszámolásról, vagy egy szakmailag-erkölcsileg teljesen alkalmatlan seggnyaló eltávolításáról fogunk beszélni?

Dub hadnagy 2011.04.28. 16:00:08

@egynagynulla: no végre, fehérek között egy ajrópai

chabusch 2011.04.28. 16:02:18

Najó, úgy tűnik, bevált gyakorlat lett minden politikai oldal részéről, hogy a másik oldal által előadott, értelmes mondandót "félreértik", majd ezt követően már nem is az idézetet elemzik, hanem a "félreértett" tartalmat. Ez politikai oldaltól függetlenül gusztustalan, és emellett elidegenítő hatású a gondolkodásra és a magyar nyelv tényleges megértésére képes lakosság körében.

bgp 2011.04.28. 16:02:49

"A kérdés: mi indokolja ezt a feneketlen gyűlöletet? Az egyik leegyszerűsítő válasz szerint a hatalom elvesztése olyan sokk a baloldal számára..."

Szerintem tök egyformák. Ráadásul a jobb inkább bal, a bal meg inkább jobb. A médiatámogatásuk is hasonló. A siránkozás is, hogy a másik oldal uralja a médiát.

Kicsit már uncsi.

Vén Csataló 2011.04.28. 16:05:12

@kovi1970: Nem baj, ha tudod, hogy pont nem érdekel a véleményed.

Dub hadnagy 2011.04.28. 16:07:08

@ben2: akkor bizonyára arra is van más magyarázatod, hogy miért kellett a korábban Fidesz-közeli nagyvad által az MTV-be benyomott Krizsó Szilvit kirakni, mint az, hogy esetleg kérdéseket is föl merne tenni, ami manapság nem aktuális.

2011.04.28. 16:07:33

kedves politicus, minél többet foglalkoznak ezzel a nyomorult paprikajancsival, annál hamarabb és nagyobb erővel fog visszatérni. Nagyon alkalmas volt pofozózsáknak és ellenségképnek (és meg is érdemelte), de kérlek, ne emeljétek újra magasba, legyen osztályrésze a nem-megbocsátó feledés.

Nem vagyok fideszes 2011.04.28. 16:07:58

@Májking:

Ez mindkettő volna egyszerre, nem kétséges.

csi szi 2011.04.28. 16:08:33

Szerintem tévedés, hogy ez most kezdődött. Egyáltalán nem. A szoclibek sem most kezdték ezt "átvéve a fidesztől". Csak vagy túl fiatalok vagytok, vagy rossz a memóriátok. A kölcsönös "gyűlöletpolitizálás" természetesen már 90-től létezett, csak akkor a ma már nem létező MDF és SZDSZ voltak a szereplők. Akiknek a mai megfelelői nagyjából a Fidesz (jó, legyen Fidesz-KDNP:)), illetve az MSZP és egyre inkább az LMP is, amelyeknek két kicsi legóként az a sorsuk, hogy összenőjön, ami összetartozik. Mégpedig Gyurcsány vezetése alatt, még ha ettől még fintorog is pár támogatójuk, be fogják nyelni. Ahogy az SZDSZ is benyelte Horn Gyulát és az MSZP-vel való összeborulást '94-ben.
Tény, hogy a legfelső szinten álló politikusoktól ritka volt ez a hangnem korábban, legalábbis nyilvánosság előtt (bár Gyurcsány anno (talán még nem volt miniszterelnök) is írt olyat, ha jól emlékszem, hogy "legalább 3 szoci ciklus kell, hogy a fideszpolitikusok jelen generációja (értsd OV, Kövér...) el legyenek tüntetve a közéletből")
A csahosoktól meg ennél durvább dolgok is elhangzottak eleget, pl. Bayer anno, talán a 2002-es vereség után beígérte, hogy nem irgalmaznak senkinek , ha egyszer visszatér a Fidesz. :)

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.04.28. 16:10:11

Hajrá Gyurcsány!!!!

A leginkábbközutálatnak örvendő.... azért sokan rájöttek, hogyha a Fidesz ennyi mindenben hazudozott, akkor tán a Gyurcsányról is folyton hazugságokat ontottak?

Igen igen, a mandíner a magyar nemzet (szándékos kisbetű) és a hányinger hír tv megtette hatását.

Ha az elmúltegy év intézkedéseit a Gyurcsány kormány hozta volna, akkor ezek a drága fülkések már a Parlament épületét is felgyújtották volna.

Féljen csak féljen a Fidesz, azt sem mondták be a hír tévében, hogy Győrben kétharmaddal nyomták le a Fityiszt, Zugló is csak azért vérzett el, mert a baloldal megosztott.

Csak így tovább,és egyre nagyobb lesz az összefogás!!!
Mocsok hazug fidesz.

bakbella 2011.04.28. 16:10:27

Minek köhög a bolha, ha tüdeje nincsen? Mikorra terveznek a bolsik? Ezzel a garnitúrával, még négy-öt választáson nem fognak nyerni. Lehet, nem a fidesz lesz pár év múlva a vezető párt, de ezzel a bandával a bolsik sem.

Nem vagyok fideszes 2011.04.28. 16:11:45

@csi szi:

" Bayer anno, talán a 2002-es vereség után beígérte, hogy nem irgalmaznak senkinek , ha egyszer visszatér a Fidesz."

S lőn...

bakbella 2011.04.28. 16:11:52

@d-evike: Épp az idióta miatt vesztettetek. És míg ott lesz, nem is nyertek. Azért hát, hajrá gyurcsányi!

dzsugasvili 2011.04.28. 16:13:12

Egyre tűrhetőbb ez a blog. Mostanában vannak már nekem is elfogadható cikkek. Viszont amit most ír az baromság abban a tekintetben, hogy nem csak a baloldalon múlik az undorító gyűlölködő hangnem (bár ők tényleg sokat tesznek érte), legalábbis az interneten nem. Hanem a kormányon is legalább ugyanannyira, akik lassan egy éves terrorkormányzásukkal/őrjöngésükkel minden létező dolgot igyekeznek szétverni. És a kétharmadnak köszönhetően már rég átlépték a szocik teljesítményét, ami azért nem kis dolog! Ez pedig mindenféle médianyomulás ellenére most már nagyon széles rétegeknek szúrt szemet (tekintve a pénzelvonások mértékét és a megszorításokat), és messze nem az összezsugorodott baloldal tiltakozik már ez ellen, hanem korábban fideszes emberek is! Meg se tudom mondani, a környezetemben hány ősfideszes szociutáló utálja mostanra Orbánt és bűnbandáját. Ez pedig talán magyarázza, hogy miért kívánja a nyilvánosság előtt is oly sok ember olyan keményen a bukásukat minél rövidebb időn belül.

Mindezt érezheti Gyurcsány, aki az ilyen megszólalásaiban inkább meglovagolja a közhangulatot, nem annyira fokozza azt, legalábbis szerintem. (Ami persze szintén vicces, hogy 1 évvel a "rendszerváltás" után még mindig keltheti a hangulatot, mert egy icipici darabka bizonyíték nem lett semmiféle stiklijére se a nagy elszámoltatás közepette...)

Majdnem 2011.04.28. 16:13:14

betiltani minden pártot! ... csak a szakmaiság számítson

csi szi 2011.04.28. 16:14:13

@ben2: Az az érdekes, hogy a baloldal indulatos megnyilvánulásai sose érdekelték ezeket a szavazókat.
Szóval szerintem ezek nem bizonytalanok voltak, hanem bizony baloldali szavazók, akik esetleg kicsit ingadoztak, hogy elmenjenek-e szavazni. A Kövér "kötelezése" és hasonló feltupírozva eléjük tálalt "felháborító jobboldali megnyilvánulások" (vagy a "szerverfeltörés" és a "szinglihordázás" '06-ban:)) meggyőzték őket, hogy elmenjenek. Ennyi.

blah 2011.04.28. 16:17:29

@Vén Csataló: ó te jó ég, milyen évet is írunk? Meg tudod különböztetni a pártokat más alapján is mint amilyen oldalra sorolják magukat? Vagy a focihuligán szellemiség visz mindent?

Ez a Gyurcsány amúgy úgy hülye ahogy van, nem érti, hogy az ő szava már szinte semmit nem ér. Ettől függetlenül nem mondott hülyeséget csak nem lesz aki végrehajtsa. Mivel a tökmindegy milyen oldali mérsékelt pártok nem nagyon léteznek a fideszen kívül és a fidesz ezzel a politikával és a gazadasági analfabétizmusával (ami 3 év múlva már az utolsó parasztbácsinak is szemet fog szúrni) ki fogja nyírni magát így a történelem legalacsonyabb választási részvételére számítok 2014-ben. Ez pedig csak azoknak a pártoknak tesz majd jót amelyik támogatói közt nagyobb arányban vannak a fanatikus, focihuligán lelkű, véglények.

Dub hadnagy 2011.04.28. 16:18:08

@Bell & Sebastian: konkretice? aki nincs velünk, az ellenünk van, aki ellik, az épp nem lehet velünk, vagy aki sok bort iszik, az átmenetileg nem gondolkodik és bármit leír, vagy valami más?

Majdnem 2011.04.28. 16:19:55

hehe ... ez a hülye gyurcsány azzal híresült el, hogy rámutatott, ne kövessék tovább a hazug utat -lehet nem hülye, csak bátor?

csi szi 2011.04.28. 16:21:31

@blah: "Ez a Gyurcsány amúgy úgy hülye ahogy van, nem érti, hogy az ő szava már szinte semmit nem ér"

Ne légy naiv, mögötte áll egyedül olyan gazdasági háttér és kapcsolatrendszer az ellenzéki oldalon, ami számít.
Az MSZP-ben hamarosan visszaveszi a nyilvánosság előtt is a vezetést, és az LMP is választhat, hogy összefekszik vele, vagy "fideszbérencnek" bélyegzik. Nem kétséges, hogy melyiket teszi majd.

Megfigyelo 2011.04.28. 16:25:37

Tessék figyelmesen olvasni! Gyurcsány azt mondta, hogy nem lesz bocsánat azoknak, akik az Orbán-rezsim kiszolgálása, pártutasítások végrehajtása céljából *megszegik hivatali eskűjüket*. És már miért lenne az eskűszegőknek? NEM azokról van szó, akik korrekt módon dolgoznak, hanem az eskűszegőkről!

tevevanegypupu 2011.04.28. 16:25:42

@ZöldszemM2:
Nem art figyelni arra amit mond Gyurcsany, mert ugy tunik, tokeletesen gatlastalan, semmifele onkontrollal nem rendelkezik, es dicso szereplese utan meg mindig ugy erzi, alkalmas miniszterelnoknek.

Májking 2011.04.28. 16:27:32

Tudjátok, az a legszomorúbb, hogy mostanra inkább hiszek Gyurcsány demokrácia iránti elkötelezettségében, mint Orbánéban.
Mint a régi viccben: na, ezt nem gondoltam volna...

blah 2011.04.28. 16:27:49

@csi szi: ok, ez így van, én viszont a választópolgárokról beszéltem.

Dub hadnagy 2011.04.28. 16:30:11

@ben2: szerintem nyerni azért nyert, mert nem volt értelmes választás, kétharmaddal meg azért, mert válság idején olcsó és gusztustalan szociális demagógiát produkált, ennek a levét persze most támogatottság-csökkenés formájában issza, mi meg úgy globalice az ország lehetősőgeinek a beszűkülése formájában.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.04.28. 16:34:14

Azért jó lett volna látni, hogy mi lett volna az országból, ha nincs az öszöd, és ha nem a világ leggennyesebb ellenzéke csesztette volna 4 éven át.

Mondjuk az egészségügy négy éve szedné a 300 ft-os vizitdíjat...

Nem kellett nektek olyan kormányzás, ami pont az államadósság csökkentése irányába ment volna... most meg csak bőgjétek hogy JAJ DE NAGY ÁLLAMADÓSSÁG! Fél éve még le se szartátok!

A fidesz hívek úgyműködnek, hogy amit a szellemi vezér kiejt a száján, azzal kb fél évig elmantráznak.
Ilyen volt az offshore-lovagok, a csontvázak a szekrényben...

Gyurcsányt jó sokszor mondogatta.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.28. 16:35:49

@Megfigyelo: de ez akkor is fenyegetozes. kampanyduma.

tessek megnyerni a valasztasokat, aztan szepen a jogallam szabalyai szerint vizsgalatokat inditani. de ne ugy, mint 2002ben, amikor is keller vizsgalatait az mszps mutyik kibukasatol valo felelem lehetetlenitette el...

Nem vagyok fideszes 2011.04.28. 16:44:19

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Mostanság a maszopnak gyakorlatilag esélye sincs mutyizgatni, mert szinte mindenhonnan kiszorultak, nem csak a kormányzatból, de az önkormányzatokból is. 1998-2002 között teljesen más volt a helyzet. 2010 tavasza, de ősze után aztán már tényleg MINDEN felelősség a fityiszé.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.28. 16:48:43

@Lófasz Hadnagy: mondom

annyi tortent, hogy a hallgatolagos 70-30 megallapodast eggyszercsak felrugta a fidesz es most a teljes magyar korrupciot a kezebe vette.

de most ugy tunik, nem nagyon lesz ellenzek, aki elszamoltat, mert a jelek szerint a gyongyospatai esemenyeket azert hagyta a kormany elfajulni, hogy most koncepcios eljarasok indulhassanak az ellenzeki politikusok ellen.

index.hu/belfold/2011/04/28/tenyfeltaro_bizottsag_jon_letre_gyongyospata_miatt/

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.28. 16:51:10

@d-evike: kivancsi lennek pl, hogy mibe kerult es ki fizettte a "gyurcsany a hibas!" kampanyt..:-)

Nem vagyok fideszes 2011.04.28. 16:53:47

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Baszogathatja a mostani ellenzéket a fityisz, de ha így utáltatja meg magát továbbra is, meg fog jelenni az alternatíva. Vagy a facebookosok közül, vagy feltűnik egy Tétényi Évához hasonló, integráló személyiség, aki körül párt szerveződik, mindegy. Nem csak azok buktathatják meg, akiket most ismerünk.

Alonee 2011.04.28. 17:42:13

A helyzet az, hogy számos ilyen és ehhez hasonló írást olvastam az elmúlt 4 évben. Azokat a jobboldal írta, konkrétan a Fidesz. Kedves Mandíner, tényleg a meglepetés erejével ért ez a hír? Egyébként a poszt korrekt, csak uncsi. Ez már a 93. rész és az ingerküszöböm alatt van ( a Facebokon üzengetős szappanoperára gondoltam).

Rothstein 2011.04.28. 18:10:05

A baj az, hogy Gyurcsány akarná megmondani ki a pártkatona és ki nem.
A szövegben ugyanis egy halvány utalás sincs arra, hogy ő ezt milyen módon képzeli el. Ismerve messianisztikus viselkedését, bátran lehet következtetni a módozatokra.
Egyébként sem ismeretlen tőle az ilyen stílus:
Kóbor kutyázás, akinek nem tetszik el lehet menni, vagy haverja Kóka: a mocsár lecsapolása és a békák közti kapcsolatról.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.28. 18:14:00

@dbeata:

A Várhegyi-perrel kapcsolatos dolgoknak érdemes utánanézni, ritka szórakoztató eg-két részlet.

A vesztegetés vádja alól felmentették, az indoklás az volt, hogy 'a vesztegetés bebizonyosodott ugyan, de a Fidesz-kampány támogatására ment el, ami ebből befolyt és nem saját magára költötte.'
Zuschlag mennyit is kapott (jogosan)?

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.28. 18:16:52

@Rothstein:

És vajon lehet-e majd fokozni a mostani 'aki nincs velünk és aki velünk van, de nem eléggé, az ellenség'-et?

(Apropó, lényegtelen mítosz és bonyolult a módszer, de ha bepötyögöd a Google-nek, hogy 'Gyurcsány el lehet menni', lehet, segít.)

Aerion 2011.04.28. 18:24:56

A Fidesz társadalmi támogatottság vesztése közel sincs akkor mértékű és olyan súlyú, mint amilyen az MSZP-é volt 2006-2007-ben, ez az egyik. A másik, hogy miközben az MSZP (és az SZDSZ) társadalmi támogatottságcsökkenése a Fidezs támogatottság növekedésélvel járt, ma ennek nyoma sincs. Sem az MSZP, sem a Jobbik, sem a zöldliberális poszt-SZDSZ nem képes javítani támogatottsághelyzetén, lényegében semmit. Miközben kapálóznak érte, mint fürdős k*rva a koton után.

dbeata 2011.04.28. 19:29:39

@d-evike: Hajrá Évi, de Bajnai is offshore huszár volt, ezt ugye tudod? Én is utálom a fityiszt, illetve a mostani fityiszt, de nincsenek illúzióim a másik oldallal kapcsolatban. Bajnai a legjobb volt, de nem hiszem, hogy jó ideológiát, példát tudna mutatni az országnak. Ő egy kőkemény üzletember, menedzser, és jól menedzselte az országot. De számomra ennyi. Ahhoz, hogy valaki államférfi legyen, nekem ez kevés. És én sajnálom a legjobban, hogy ezt kell mondanom róla.

ver@s kan-tár 2011.04.28. 19:29:57

@ben2: "A probléma ott van Gyurcsány dumájával, hogy szubjektív fogalmakkal operál, azaz fenntartja magának a jogot, hogy eldöntse, mely ügyészi, nagyköveti, stb. gyakorlatot tekint pártmegbizatás teljesítésének."

Igazad lehet, sőt van is a szó azon értelmében, hogy minden politikus, aki ellenfeleire nézvést minősítő fogalmakat használ – teremjen/álljon bármelyik oldalon is –, mindenképpen szubjektíven használja ezeket, hiszen ő a kijelentő alany a mondatban, s mindenki más vagy szenvedtetett fél, vagy a megítélésnek tárgya. Mondattechnikailag. Így aztán ő, Gyurcsány nem valamiféle külön kasztot vagy vonalat képvisel, csupán követi a politikai megnyilatkozások általános logikáját. Amitől ha eltérne, inkább filozófusnak vagy esztétának kellene állnia, nem közéleti szereplőnek. De mert az, tartja magát a műfaj szabta észjáráshoz.

"Azaz a lényeg: vigyázzanak a közszolgák, mert ha együttműködnek a kormánnyal, akkor eléri őket a bosszú."

Van ilyen íze, szó se róla, mert a szöveg értelmezése ezt nem zárja ki, mégsem hihető, hogy a teljes közszolgálati (illetve köztisztviselői) állományra értette, legfeljebb a kurzusfüggő kinevezettekre, akik az új rend szabta nyomvonalon haladva rendületlenül, most már a látszólagos, illetve minimális szakmaiság/függetlenség álcáját is büszkén vetik oda és égetik el a lojalitás oltárán. Ezekre tett nyílt utalást.

"Gyurcsány retorikája pontosan ugyanolyan, mint a Véderő és társaié: ők is csak a bűnözők ellen masíroznak ugye, nem tehetnek róla, hogy a cigányok magukra veszik. Klasszikus félelemkeltésre játszó cinizmus."

Egyfelől közel sem az a retorika, mert gyökeresen más a szókészlet és -használat, másfelől meg sem a véderő, gárda, illetve egyéb önszorgalmi testületek, sem az általuk célba vett cigányság nem közszolgálati alapon felálló, működő és közpénzből finanszírozott testület volna, mely végső soron államot működtet. Más a tétje egy véderő–cigány szembenállásnak, és más egy ellenzéki párt politikai töltetű intésének, mikor a sarkából kifordított alkotmányozási kaland végeztével széttekint az országban, ahol minden érdemi ellensúlyt/grémiumot, mely a mindenkori végrehajtó hatalom esetleges túlkapásainak gátat szabhatott volna, ezzel a húsvéti alaptörvénnyel, na meg az azt megelőző törvénykezés folytán vagy súlytalanná tettek, vagy saját emberrel hatástalanítottak, vagy kerek perec megszüntettek. Annyiban jogos és arányos csak az összevetés, hogy mindkét jelenség Magyarországon észlelhető, szemünk láttára zajlik e földön, és a demokráciát, annak minőségét közvetlenül érinti. Különben más semmi.

problémamegoldó 2011.04.28. 19:52:43

Idézet a posztból: "Ha valaki ügyészként, újságíróként, nagykövetként az Orbán-kormány alatt szerepet vállal, annak nem lesz bocsánat."

Nna, ezt speciel nem mondta a böszme.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.28. 19:54:03

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"ertsd meg, ha valamit nem szerettem a fideszben, az mszpben sem fogom szeretni."

ott a pont!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.28. 19:56:03

@Dub hadnagy:

hát igen, kódoltan zsidózni olyan, de olyan ajrópéer dolog, nyami, nyami.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.28. 20:01:25

@blah:

a klónra sok mindent lehet mondani: hogy hazudik (mondjuk ebben semmi extra nincs), hogy szarul kormányzott, hogy mindig odamegy fellépni olyanokhoz, akik kurvára nem szeretnének vele együtt fellépni, de hogy hülye, az nagyon nem igaz.

fonó 2011.04.28. 20:03:24

A Lisztferihegy név ellen szavazókat nem érte bosszú?
Alkotmánybiróságot nem érte szűkités amikor nem bólogatott?
Költségvetési tanácsot halvány kritikája után szélnek eresztették. KI A PITIÁNER BOSSZUÁLLÓ??

fonó 2011.04.28. 20:05:27

Nagyon szorulhat a fidesz fizette MANDINER ha kétharmdos kormányzás 1 éve után is Gyurcsánytól retteg. Nyugi, kormányozni kellene nem harcolni. béke van

fonó 2011.04.28. 20:09:12

Ha minden pártvezető kimenne a melegfesztiválra, kiállna Bayer uszitó cikkei ellen, elmenne a romagyilkosok perére stb akkor nem lenne kérdés hogy ezekkel a témákkal sunyin játszanak, tudnák hogy kultur ember hogy viszonyul ezekhez a dolgokhoz.

G. Wolf 2011.04.28. 20:41:35

@Vén Csataló: erről beszéltem... az amit itt épp produkálsz semmibe se más... Meg amúgy sok dolog mellett az is igaz hogy a Tanácsköztársaságban vittek először gyerekeket csoportosan üdülni a balatonhoz, valamint a tanácsköztársaság kommunistái voltak azok akik valamiféle ellenállsát tudtak kifejteni a hazáért... de ez persze mellékes...

Amúgy meg mindig lehet visszamutogatni hogy de ő ütött vissza először.

És mint egy következő komment írta, az embereknek épp ebből lett elegük 2002-ben (racionális választás ekkor Fidesz lett volna, pusztán gazdasági alapokon). És ha most az MSZP átveszi ezt a stílust lehet bejön neki, mert az emberek már rá vannak állva erre az acsarkodó ellenzékiségre... vagy épp ellenségeskedésre... Miképp kommentedből is előjön, addig amíg lesznek emberek akik hozzád hasonló módon és stílusban politizálnak, addig lesz gyűlölet a parlamenteben. És ugyanezt lehet látni habzószájú balosoktól is...

Egyetérteni nem kell, sőt, ha olyan a szitiu ki kell menni tüntetni, de lehet ezt normálisan is, vesd össze 2006-os és a mostani tüntetéseket. Most a város nincs szétverve...

Persze amíg sok hozzád hasonló felfogású gondolkodású ember van (bal oldalon és jobb oldalon egyaránt) addig lesz igény az ilyenre... sajnos! Remélem egyszer majd rádöbbensz hogy gyűlölködés helyett összefogás kell! Igen össze kéne fognia a fideszesnek a többséggel (pl Esztergomban), és igen ha vannak jó ötletek a mostani kormányban akkor nem ciki támogatni, de persze ez túlmutat a napi szavazatszerző maximumon, ezt hívnák politizálásnak, és ezt csinálnák az államférfiak...

G. Wolf 2011.04.28. 20:47:27

@ben2: annyiban valóban nem egyértelmű az írás hogy 2010-ről beszélek, abban igazad van hogy 2002-ben és 2006-ban éppen hogy az agresszió volt ami eltávolította a Fidesztől a szavazókat.

csi szi 2011.04.28. 23:50:58

@d-evike: Ha már fantáziálsz, mi lett volna az országból, ha 2002-ben nem szavazzátok le (bár minimális különbséggel) az "agresszív" Fideszt, a "több pénzt az embereknek!" "19 ezret ellopott a Fidesz a nyugdíjasoktól, de mi visszaadjuk!" stb. kampányra és a Heti Hetesre hallgatva. Mondjuk, már évek óta euróval fizetnénk. :)
Vagy mi lett volna, ha az MSZP 2006-ban belenyugszik az esetleges vereségbe, és nem akar ordas hazugságok árán mindenáron nyerni.

Nero Bianco 2011.04.29. 00:31:06

Hát erről a posztról (azon kívül, hogy a poszt szerzője sajnálatos módon képtelen szöveget értelmezni), Karinthy egy rövidke írása jut eszembe.

DR. UGYANAZ

A felső rétegek és a tömeglélek súrlódásának pszichofizikája

(Kimerítő elvi tanulmány a társadalmi küzdelmek okairól, két kötetben.)

Első kötet

DR. UGYANAZ kezével a villamoskocsi feljárójának fogantyújába, lábával abba a táblába kapaszkodva, melyen a “Megtelt" felírás jelzi, hogy még legfeljebb csak huszonötén szállhatnak fel, homlokát nekifeszítve a peron állásai előtt heverő összenyomott hullák ezreinek. Micsoda beszéd az, hogy már nincs hely? De mennyire van hely, csak, tessék egy kicsit összébb szorulni! Disznóság, hogy az embert nem hagyják felszállni — nekem éppen annyi jogom van felszállni, mint maguknak, akik már fent vannak! Nagyon sajnálom, hogy ráléptem a kezére az úrnak, háború van! Ha nem megy másképpen, majd erőszakkal szerezzük meg magunknak a jogainkat — ha a vezetőség eltűri, hogy egyik ember felszállhasson, másik meg nem —, hát akkor majd csinálunk mi rendet! Mit gondol, nekem nincs éppen olyan sürgős dolgom, mint magának? Hogy maga még az előbbi állomáson szállt fel? Bánom is én! Éppen eleget utazott akkor! Lárifári! Szálljon le! Nekem dumálhat az úr — itt nem arról van szó, hogy ki áll ott régebben vagy nem régebben, nem tudni, kinek a korrupt protekciója révén — hanem arról hogy kinek van tehetsége meg ereje hozzá, hogy ott álljon! Félre az utamból! Le a kocsivezetővel! Le a hájasokkal! Éljen a forradalom! Utánam! (Egy ellenállhatatlan rohammal felnyomakszik a peronra. A kocsi megindul.)

Második kötet

DR. UGYANAZ a következő állomáson, kiállva a peron lépcsője elé, szavait a feltolakodó tömeghez intézve. De uraim!!... Uraim!!... Az Istenért, hát nem látják, hogy már nincsen hely?... Hiszen leszakad a peron — hát ne tolakodjanak, mint az oktalan állat! Uraim — az emberi méltóság! Hiszen emberek vagyunk! Az oktalan állat se száll fel a villamosra, ha már nincs hely! Uraim, az Istenért — tartsuk be a rendet, hiszen másképpen összeomlik minden, amit a bölcs kormányzat a jövő Magyarország és a törvényes kereteken belül feltételezett alkotmányos fejlődés érdekében megalkotott! Türelem, uraim, türelem — tessék várni a következő kocsira — a türelmes és szakszerű, rendszeresen elvégzett várakozás bizonyára megtermendi gyümölcsét — egy szebb jövőt — persze, csak a törvényes kereteken belül. Gondoljunk, uraim, a művelt nyugatra — lebegjen szemünk előtt Németország nagy példája — a nemzeti parlament! Az alkotmányos nemzet nevében felszólítom az urakat, oszoljanak szét egymás hasából békésen, és várják meg a következő villamost! Éljen a kalauz úr, éljen szeretett kocsivezetőnk, ki bölcs belátással vezeti kocsinkat e nehéz napokban — éljen a kormány!

Karinthy Frigyes válogatott művei Szépirodalmi Kiadó, 1962 286.o.

Nero Bianco 2011.04.29. 01:06:30

Mindenesetre a poszt szerzője az első kötet után megírta most a másodikat is.

Az apropó meg majdnem mindegy.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.29. 08:28:22

Hál' Isten, a haza még nem veszett el teljesen, és vannak akik megérették a fenti írás lényegét. Segítsen már valaki megejteni nekem, hogy mit jelent a kollaboráció és mit jelent a nem lesz bocsánat? És különösen mit jelent ez egy olyan szervezet esetében mint az ügyészség, amely teljesen független a kormánytól és amelynek életébe a mindenkori kormánynak semmilyen formában sincs lehetősége beleszólni. Még a legfőbb ügyészt is a parlament választja és nem a kormány.
Az ügyészség kapcsán nincs bocsánatról beszélni, az egy független hatalmi ág egyik szereplőjének életébe történő durva verbális beleugatás. Totálisan antidemokratikus.

A másik: köztévé. Ki mondja meg, hogy ki kollaborált és ki nem? Debreczeni J. vagy Orosz J. esetleg Aczél E. is kollaborált? Vagy csak az újak, akik nekünk nem tetszenek? Ők a bűnösök egyedül?

Aki azt a dögunalmas mantrát harsogja, hogy de hát a Gyurcsány nem is azt mondja, meg a szerző nem tud olvasni és szövegértelmezni, az a fenti kérdéseket tegye fel magának.

Aki pedig a fenti mondatokat elfogadja egy politikustól, az lesz kedves a demokráciát kitörölni a szótárából.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.29. 09:49:40

@mavo: nem értem a gerenda-szálka összehasonlítást.

Lásd: "A kemény szavak persze mindig is részei voltak a magyar politikának (ebben főképp a jobboldali média néhány prominense járt elöl jó példával)"

héjakútmácsonya 2011.04.29. 09:54:15

@yenoee: "Értem én, hogy szerinted ezt mondta, de a helyzet az, hogy nem pontosan ezt mondta."

Ez a lényeg! Hogy pontosan mit mondott, és pontosan mit is gondolt. S mit a hallgatósága, a fanatikus 60+ os hívek. Mert amikor Gyurcsány pártutasítást végrehajtó ügyészekről, bírókról, újságírókről, köztisztviselőkről, nagykövetekről beszél, s ezeket fenyegeti, nyíltan, az utcáról fenyegeti őket, akkor olyan tisztségvielőkről beszél, akik nem a TETZSZÉSE szerint dolgoznak. Tehát nem valamifajta objektív mérce szerint mér Gyurcsány, és a bigott hívei sem, hanem szubjektív, pártpolitikai mérce szerint méri ezeket az embereket. Tehát ha ezek a tisztségviselők mindenben törvényesen, alkotmánmyosan járnak is el, de sajnos mégsem Gyurcsány tetszése szerint, máris pártutasításokat végrehajtó apparatcsikoknak minősülnek, akiket a "rendszerváltás" után meg kell büntetni. No, ez Gyurcsány szövegének üzenete, lényege. Innen nézve pedig Gyurcsány nem mást tesz, mint államhoz lojális köztisztviselőket fenyeget. Azt üzeni, hogy nem az államhoz kell lojálisnak lenniük, ha egy esetleges kormányváltás után is meg akarják tartani állásukat, hanem őhozzá. Abszurd, s nem csak az új, de a régi, '89-es alkotmányunkkal is összeegyeztethetetlen, szélsőséges felfogás Gyurcsányé.

héjakútmácsonya 2011.04.29. 09:56:52

Ez a lényeg! Hogy pontosan mit mondott, és pontosan mit is gondolt. S mit a hallgatósága, a fanatikus 60+ os hívek. Mert amikor Gyurcsány pártutasítást végrehajtó ügyészekről, bírókról, újságírókről, köztisztviselőkről, nagykövetekről beszél, s ezeket fenyegeti, nyíltan, az utcáról fenyegeti őket, akkor olyan tisztségviselőkről beszél, akik nem a TETSZÉSE szerint dolgoznak. Tehát nem valamifajta objektív mérce szerint mér Gyurcsány, és a bigott hívei sem, hanem szubjektív, pártpolitikai mérce szerint méri ezeket az embereket. Tehát ha ezek a tisztségviselők mindenben törvényesen, alkotmánmyosan járnak is el, de sajnos mégsem Gyurcsány tetszése szerint, máris pártutasításokat végrehajtó apparatcsikoknak minősülnek, akiket a "rendszerváltás" után meg kell büntetni. No, ez Gyurcsány szövegének üzenete, lényege. Innen nézve pedig Gyurcsány nem mást tesz, mint államhoz lojális köztisztviselőket fenyeget. Azt üzeni, hogy nem az államhoz kell lojálisnak lenniük, ha egy esetleges kormányváltás után is meg akarják tartani állásukat, hanem őhozzá. Abszurd, s nem csak az új, de a régi, '89-es alkotmányunkkal is összeegyeztethetetlen, szélsőséges felfogás Gyurcsányé.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.29. 11:43:03

@politicus:

a kemény szavak, és a közbeszéd "a korábbiakhoz képest is elképzelhetetlennek vélt mélység"-e közt van ám néhány fokozat. az messze nem azonos szint.

pláne, hogy a magyar "jobboldal" szatellitjei (nemzet, hírlap, hadd ne soroljam már) többnyire olyan mértékű gyűlöletet sugároznak, ami már tényleg beteges, ám arról itt többnyire kibaszott nagy kuss van. egy darab bájerzsóttis postra emlékszem haloványan, de mintha akkor pont egy másik fideszest fenyegetett meg, tehát simán tűnhet úgy, hogy csak az elmérgesedő belharc volt vele a probléma.

ez a post, ha nem a klónnal, hanem fideszes ikszipszilonnal lenne megírva, automatikusan bérrettegéssé lenne nyilvánítva.

(és persze ceterum censeo: mi a faszért tűritek a nettó nácikat, a véres szájjal hőbörgő trollokat még mindig, amikor a ti image-eteket rombolják. nem is kicsit)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.29. 11:47:41

@politicus:

"mit jelent ez egy olyan szervezet esetében mint az ügyészség, amely teljesen független a kormánytól és amelynek életébe a mindenkori kormánynak semmilyen formában sincs lehetősége beleszólni. Még a legfőbb ügyészt is a parlament választja és nem a kormány."

kihagytad a kibaszott független médiahatóságot, a kibaszotfüggetlen pszáf-et, a kibaszottfüggetlen kt-t, a kibaszottfüggetlen számvevőszéket. azok is kurva fontosak.

annál undorítóbban cinikus mondatot, mint hogy "a legfőbb ügyészt is a parlament választja és nem a kormány", rég olvastam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.29. 11:51:48

@fonó:

no igen, ezek jogos kérdések, de emlékezetem szerint pont ezekről írt a mandiner.

Heron4444 2011.04.29. 22:32:07

@mavo: szerintem az antiszemitázás súlyosabb, mint az, hogy 'lógni fogsz te szemét'

@politicus: Amikor egy fideszest ki neveznek az ÁSZ élére, akkor onnantól nehéz védeni a szervezet függetlenségét, tök mind1, hogy Domokos mit csinál.

Az egész a kaderpolitika következménye 0 szakmaiság, 100 % lojalitás (sajtóban is). pl: Hegyi Árpád simán maradhatott volna az Ász élén

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.29. 22:54:14

@mavo: Egyben válaszolok a fenti két kommentedre.

Először is kérnék vmit az elején. Ha olvasol tőlem valamit, akkor a korábbi esetek (tudod miről van szó) elkerülése érdekében nem lehetne, hogy még alaposabban olvasod el az én kommentjeimet, mint másokét? Nem lehetne, hogy számolsz tíz percet, mielőtt írsz vmit?

Én ugyanis semmilyen cinizmust nem szántam a fenti megjegyzés mögé. Rögzítettem egy tényt. Ha vki azzal fenyegetőzik, h egy független intézmény munkatársaira ilyen vagy olyan sors vár, az minimum necces. És egyetlen kormány (igen a mostani) se tud beleszólni közvetlenül az ügyészség munkájába, még ha az a köcsög fideszes Polt is a főügyész. Mert ez egyszerűen nem így működik.

"kihagytad a kibaszott független médiahatóságot, a kibaszotfüggetlen pszáf-et, a kibaszottfüggetlen kt-t, a kibaszottfüggetlen számvevőszéket. azok is kurva fontosak."

Valóban. Ahogy Gyurcsány sem beszélt róla, és ez a cikk sem ezekről szólt. Kifejezetten újságírókról és ügyészekről (sic!) beszélt.

Az, hogy a jobboldali sajtó hangneme milyen, mindketten tudjuk. Nekem közelebbi, értsd: mindennapi tapasztalatom a Magyar Nemzettel van, és bár egy totális pártlapnak tartom, durva, útszéli, fenyegetőző hangnem nincsen benne. Ez utóbbiról szólt a poszt nem másról.

kamasuka 2011.04.30. 09:19:47

Nem a hatalom elvesztése miatt puffognak és árulják a hazát, hanem mert esélyük sincs visszaszerezni azt 2014-ben. 8 (7) év ellenzékben azért egy lopásra szakosodott, ebből élő rétegnél felél egy leningrádi ostrom alatti éhezéssel. A gáz az, hogy ezzel a vezetőréteggel 2018-ban sem lesz több esélyük, sőt a hozzájuk hű volt munkásőrök és párttitkárok is lassan elmúlnak.

Neduddki3 2011.04.30. 14:06:31

@kamasuka: amekkorát te tévedsz!!
Ahogy most a Fityesz áll, meg amiket egy év alatt elkövettek az emberek ellenében, esélyük sincs a hosszabbításra! Addigra mindenki átgondolja, kire kellett volna hallgatni a tavalyi választáson! Mégegyszer nem fogják elkövetni uazt a hibát!!!

Neduddki3 2011.04.30. 14:10:38

@politicus:
"mit jelent ez egy olyan szervezet esetében mint az ügyészség, amely teljesen független a kormánytól és amelynek életébe a mindenkori kormánynak semmilyen formában sincs lehetősége beleszólni. Még a legfőbb ügyészt is a parlament választja és nem a kormány."

Ritka nagy seggnyaló lehetsz te!
Méghogy független?? Röhej ,amit képes vagy ideborítani elénk! Azt hiszed mindenki olyan elvakult, min te?? Hát nem látod, hogy több, mint egy éve a Fityesz megrendeléseit teljesítik??

héjakútmácsonya 2011.04.30. 15:05:02

@Neduddki3:

Egy éve?! Nem több, mint 12 éve? Vágó István, Gyurcsány haknijainak állandó porondmestere szerint legalábbis 1998 óta az van Magyarországon, amit a Fidesz akar. Vagyis 2004-2009 között Feri is csak egy osotba, tehetetlen bohóc volt, a valódi irányító Viktor volt. Legalábbis ez következik Vágó szavaiból.

Szeretném felhívni becses figyelmed, hogy Feri már 2003-ban, tehát még sportminszter korában árnyékállam építgetésével s egyéb hagymázas összeesküvéssel vádolta az akkori ellenzéket!

Ma pedig már ő szólat fel árnyékparlamant, meg részországgyűlések szervezésére, lényegében egy árnyékállam, egy másik egy alternatív köztársaság építésre, melyben természetesen, magától értetődően ő lenne a góré, hisz eme árnyékállamnak a lakói, demokratái közfelkiáltással őt neveznék ki a főhatalom, a fő árnyékhatalom birtokosának.

Ám az árnyék azért árnyék, mert ott kevesebb a fény, vagyis sötétebb van. Az van. Sötétség. Délben.

Neduddki3 2011.04.30. 21:39:04

@héjakútmácsonya: Nem nagyon látom, mitől lesz jobb attól ,ha Gyurcsányt fikázzuk, miután , már több, mint 2 éve nem ő irányitja az országot!
Egy éve konkrétan Orbán, de az emberek még mindig Fletóra orrolnak, holott már rég Orbánt kellene fikázni:))

Blogger Géza 2011.04.30. 22:23:25

@Lófasz Hadnagy: Tétényi Éva mint integráló személyiség??? Szegény még a saját városát is képtelen vezetni, egy ideje össze sem hívja a képviselő-testületet. Az igaz, hogy egyszerre próbál törleszkedni az MSZP-hez meg a Jobbikhoz, de ettől azért még integrálónak ne nevezzük, hacsak nem egy MSZP-Jobbik koalícióban gondolkodunk.

Blogger Géza 2011.04.30. 22:32:38

Amúgy Gyurcsány már 2010-ben meghirdette ugye, hogy Orbán Viktor minden hétfőn átkozza majd el a pillanatot, amikor miniszterelnök lett, szóval semmi meglepő nincs abban, hogy folytatja a fenyegetőzést ezúttal nyilvánvaló módon megpróbálva nyomást gyakorolni az ügyészségre. Hogy-hogy nem, pont nem sokkal azelőtt, hogy fel lesz függesztve a mentelmi joga. A politikusi nyomásgyakorlásra máskor oly kényes balliberálisok most mélyen és cinkos módon hallgatnak... nohát.

Alfőmérnök 2011.04.30. 22:34:21

@Blogger Géza: Az lenne a király, ha Tétényi Éva lenne a miniszterelnök, Babarczy Eszter meg a köztársasági elnök. Pik-pak rendbejönnének a dolgok. :D

osborne 2011.05.01. 00:27:39

@Alfőmérnök:

Manyi Béci pedig sajtófőnök. Nem lenne többé éhezés!

Alfőmérnök 2011.05.01. 00:36:36

@osborne: Körülbelül Gizella Klára meg a Jövő nemzedéke ombudsmanja. :)

héjakútmácsonya 2011.05.01. 12:25:55

@Neduddki3:

Ácsi! Arról van most szó, hogy Gyurcsány Ferenc kendőzetlenül, az utcáról fenyeget köztisztviselőket, nagyköveteket, újságírókat és ügyészeket. Ez utóbbiak fenyegetése különösen izgalmas annak tükrében, hogy Ferenc egy korrupciós ügy, hát, hogy is fogalmazzak píszin: érintettje. Nem tudom, képes vagy e felfogni ennek jelentőségét! Ha nem, segítek. Képzeld el, hogy nem Gyurcsány, hanem Orbán fenyegeti meg a nagyköveteket, a közmédia újságíróit és az ügyészeket azzal, hogy nem lesz számukra bocsánat, ha kiszolgálják Gyurcsányékat! Nos, sikerült ezt elképzelned? Igen? Akkor rendben vagyunk. Nem kell magyaráznom Gyurcsány fenyegetőzésének jelentőségét.

Gyurcsány, nyilván a korábban már emlegetett ügyész, vagy az ügyészségen ismerős, haverjától értesült hivatalos meggyanúsításáról, így ő elébe menve a dolgoknak, a charta utcai politizálós rendezvényén nyíltan megfenyegette az ügyészeket, ha eljárást indítanak ellene, esetleges hatalomra kereülése után megbosszulja a meggyanúsítását. Ez a rendszerváltoztatás utánio magyar politikatörténetben eleddig példa nélküli, brutális fenyegetés a magyar igazságszolgáltatásnak. Nemzetközi sajtóvisszhangja mégsioncs neki. Vajon miért nincs? Vajon miért nem aggódik Gyurcsány fenyegetése okán a magyar jogállamért a Die Welt, a Der Standard, a The Guardien, a The Nwe York Times, az El País, és a többi sajtótermék? Miért nem érnek el hozzájuk Gyurcsány agresszív, fenyegető szavai?

héjakútmácsonya 2011.05.01. 14:06:55

@G. Wolf: "Csak a jobboldali (média és értelmiség) számára még szokatlan ez a stílus, szokatlan hogy valaki őket akarja majd elszámoltatni."

Rövid a memóriád, nyilván ezért nem emlékszel már Keller Lászlóra és az ő Közpénzügyi Államtitkárságnak csúfolt, valójában politikai inkvizítori, boszorkányüldözési hivatalára. A rendzserváltoztatás után a Medgyessy-kormány volt az első és eleddig egyetlen kormány, mely hivatalos, állami rangra emelte a poltikai ellenfelek kriminalizálását, lejáratását és üldözését. Keller vadászati naplókban kotorászott, hogy valami terhelőt , vagy valami lényegtelen dolgot találjon, amit a Népszavában, a Népszabadságban, a 168 órában és egyebütt cincálhatnak a balos újságírók, s véleményformálók.

Nyilván Berkecz Máriára sem emlékszel, akinek ugye Heller Ágnessel szemben, európai, progresszív elbánásban volt része. Hellernek még a testüregeiben sem kotorásztak. Miféle mucsai, brutális, balkáni, tipikus jobbos elbánás ez, kérem szépen!!

Neduddki3 2011.05.01. 16:58:14

@héjakútmácsonya: Én is hallottam ám a beszédét!
Nem általában az ügyészséget fenyegette meg, hanem a hatalom megrendeléseit kiszolgáló ügyészeket, nagyköveteket,kömédiás "szagembereket", akik nem a hazájukat, hanem Orbán V-t szolgálják.
Ez azért különbség, nem???

héjakútmácsonya 2011.05.01. 17:15:46

@Neduddki3: Oké, hallottad, de lám, olybá tűnik, nem értetted, vagy igen, és mégis, velem szemben, játszod az értetlent.

Még egyszer: amikor Gyurcsány pártutasítást végrehajtó ügyészekről, bírókról, újságírókról, köztisztviselőkről, nagykövetekről beszél, s ezeket fenyegeti, nyíltan, az utcáról fenyegeti őket, akkor olyan tisztségviselőkről beszél, akik nem a TETSZÉSE szerint dolgoznak. Tehát nem valamifajta objektív mérce szerint mér Gyurcsány, és a bigott hívei sem, hanem szubjektív, pártpolitikai mérce szerint méri ezeket az embereket. Tehát ha ezek a tisztségviselők mindenben törvényesen, alkotmánmyosan járnak is el, de sajnos mégsem Gyurcsány tetszése szerint, máris pártutasításokat végrehajtó apparatcsikoknak minősülnek, akiket a "rendszerváltás" után meg kell büntetni. No, ez Gyurcsány szövegének üzenete, lényege. Innen nézve pedig Gyurcsány nem mást tesz, mint államhoz lojális köztisztviselőket fenyeget. Azt üzeni, hogy nem az államhoz kell lojálisnak lenniük, ha egy esetleges kormányváltás után is meg akarják tartani állásukat, hanem őhozzá. Abszurd, s nem csak az új, de a régi, '89-es alkotmányunkkal is összeegyeztethetetlen, szélsőséges felfogás Gyurcsányé.

Gyurcsány, az őt magát, és más szocialista politikusokat meggyanúsító ügyészeket fenyegeti a charta rendezvényén előadott beszédében, nyíltan és nyersen fenyegetőzik. Példátlan. Példátlan támadást intéz a magyar igazságszolgáltatás ellen.
S mi van akkor, ha Gyurcsány fenyegetését egy ügyész komolyan veszi, és nem mer majd vádat emelni egy egyébként alaposan gyanúsítható szoci politikus ellen? Nos, az a jogállam végét jelenti.

Gyurcsány nagyköveteket, újságírókat, ügyészeket fenyeget, nyíltan zsarol, a "demokraták", hazaiak és külföldiek pedig kussolnak. Nem szerveznek sem Brüsszelben, sem Strassbourgban, sem Berlinben fórumot, hogy megtárgyalják, mennyire veszélyes Gyurcsány rémisztő terve a köztársaságra, a demokráciára, a jogállamra.
Nem tiltakozik sem Heller Ágnes, sem Konrád György, sem Schiff András, sem Radnóti Sándor, sem senki más. Mind hallgatnak, mint szar a gazban. Veszélyben a demokrácia, a jogállam, Gyurcsány fenyegeti, a "demokraták" pedig mögötte sorakoznak fel, hogy megvédjék.

Neduddki3 2011.05.01. 17:36:56

@héjakútmácsonya: A lojális tisztségviselő az én felfogásom szerint nem egyenlő a pártutasítást végrehajtó szolgával!!
Márpedig most ez van! Nekem nehogy Polt Pétert egy elfogulatlan, csak a jognak élő köztisztviselőnek próbáld beállítani, mert megpukkadok a röhögéstől! Hát 2002 után nem bizonyitotta elégszer, hogy nyilvánvaló bűnösöket engedett futni(nem keveset, hanem mindet!!!) És ezt a " független" funkcit betonozták be 9 évre egy csomó más szolgával- mert ezek szolgák!
Aztán meg miért baj, ha Gyurcsány úgymond az utcáról üzen?? OV. vajon mit csinált 8 évig??
Na ugye? Egy kis elfogulatlansággal könnyebben megérted, mi a problémám! Orbán elkövetett egy óriási hibát! Kriminalizálni próbálja politikai ellenfeleit, koholt pereket szervez ugyanazokért, amiket ők is simán elkövettek, amikor hatalomban voltak! Azt meg senki ne próbálja nekem beadni, hogy 90%-s fideszes lefedettségű önkörmányzatoknál nem volt semmi feltárni való, ugye ezt te sem hiszed el? Ezért mondom, 100x hullik vissza ez Vityka fejére, ha majd megbukik, mert meg fog az biztos! Szerintem menedékjogot fog kérni külföldön:)))

Neduddki3 2011.05.01. 17:42:41

@Blogger Géza: Amit Esztergomban elkövet a Fidesz, ugyanaz, mint amit 8 évig elkövettek ellenzékben!
Nem számít semmit a polgár akarata, akik túlnyomó többsége elkergette Meggyest, csak a bosszú érdekli őket, a minél rosszabb, annál jobb!
Rég fel kellett volna oszlatni őket, kiváncsi lennék, hányan kerülnének vissza!
Na ezért nem oszlatják fel őket, mert sejtik azt, amiben nagyon sokan már most biztosak vagyunk!!!!
Mondhatnám kicsit kiforgatva: Orbán-takarodj!!!

Blogger Géza 2011.05.01. 20:01:40

@Neduddki3: Azt se feledd el, hogy ugyanezek a polgárok megválasztották Meggyest képviselőnek, szóval azért ez nem ilyen egyszerű. Ez a történet szerintem már rég nem Meggyesről szól, innen úgy tűnik, hogy Tétényi Éva próbál országos politikussá válni, még akkor is, ha ennek egy város csődbe menetele az ára.

Nem akkor vennénk amúgy semmibe "a polgárok akaratát", ha az általuk megválasztott képviselő-testületet oszlatnák fel?

héjakútmácsonya 2011.05.01. 20:03:13

@Neduddki3:

"A lojális tisztségviselő az én felfogásom szerint nem egyenlő a pártutasítást végrehajtó szolgával!!"

Oké, de akkor neked is, meg Gyurcsánynak is meg kéne fogalmaznia, hogy melyik ügyészt, melyik nagykövetet, melyik újságírót tartjátok Fideszbérencnek, és hogy konkrétan miért is!
Gyurcsány annyit üzen a fenyegetésében, hogy akik pártutasítást hajtnak végre, ne számítsanak bocsánatra, de egész nyilvánvaló, hogy ő már Zusclag, Hunvald, Hagyó és társaik, s leginkább persze önmaga meggyanúsítását is Fideszes összeesküvésnek, Fideszes ármánynak tartja.
(Gyurcsány már régóta készül a Dimitrov szerepre, bár csak a baloldal Budaházyja lehet belőle.)
Gyurcsány már 2003-ban Fidesszel összejátszó köztisztviselőkről és Fideszes árnyékállamról hadovált. Mivel azonban nem volt ilyen, hát Szilvásy elvtársával 2008-ban kreáltak egyett, ebből lett az UD-ügy. 2009-es lemondásákor pedig már a bírói kart is a Fidesszel való összejátszással vádolta, ami ellen az OIT is kénytelen volt tiltakozni. Ma, 2011-ben pedig már egészen nyíltan fenyeget ügyészeket, újságírókat és nagyköveteket, s azt üzeni nekik, hogy hozzá kell lojálisnak lenniük, nem az államhoz, mert különben nem lesz bocsánat számukra.

Még egyszer, s talán utoljára: amikor Gyurcsány fideszbérenc köztisztviselőkről beszél, akkor olyan tisztségviselőkről szól, akik nem a TETSZÉSE szerint dolgoznak. Nem objektív mércével mér, hanem a saját politikai érdekei szerint. Eszerint pedig minden nagykövet, újságíró és ügyész Fideszbérenc, aki nem úgy Gyurcsány elvtárs tetszése szerint dolgozik. Ennyi.

"Aztán meg miért baj, ha Gyurcsány úgymond az utcáról üzen?? "

Azért, mert Gyurcsány és talpnyalói az elmúlt években ezerszer meg százezerszer elátkozták az utcai politizálást, mint a parlamentáris demokrácia ellenségét. Ma pedig mit látunk, tapasztalunk? Azt, hogy Gyurcsány többet szerepel az utcán, mint a köztársaság templomában, az Országházban, látványos külsőségek közepette kivonul a demokráciából a köztársaságból és totális harcot, szabadságharcot hirdet a fennálló, legitim, törvényes, alkotmányos és demokratikus hatalommal szemben. Olyan szavakat, kifejezéseket használ (szabadságharc, diktatúra, önkény, stb), olyan vádakat fogalmaz meg a kormánnyal szemben (megnyomorítja a dolgozó népet, kisemmizi a derék magyarokat, stb), melyeket az elmúlt években a szélsőjobboldal, Vona, Budaházy, Toroczkay használtak!!

Ma pedig, rekedt hangon, azt kiabálta a pusztába: No pasaran! Gyurcsány és slepje hosszú hónapok óta polgárháborús pszihózist igyekeznek kelteni. Ahogy a szélsőjobb is. (Lásd pl. Gyöngyöspata).

"Orbán elkövetett egy óriási hibát! Kriminalizálni próbálja politikai ellenfeleit, koholt pereket szervez ugyanazokért, amiket ők is simán elkövettek, amikor hatalomban voltak!"

Ugyan, ne játszd a naivat! Keller László neve remélem, ismerősen cseng! No, ő volt az, aki élen járt a politikai ellenfelek kriminalizálásában, s erre Medygessy Péter kormányfőtől egy egész államtitkárságot, állami apparáűtust kapott. Idézhetném Magyar Bálint örökbecsű szóleleményét: szervezett felvilág. Ezt ugyem emlékszel még, az Orbán-kormányra értette. Vagy a HVG címlapját is felhozhatnám példának, melyen az első Orbán-kormány maffiózokként voltak ábrázolva. Szóval azt, hogy ki kit kriminalizált, inkább ne feszegessük!

Egy koholt pert nevezz meg nekem! Egyet, csak egyet.

"Azt meg senki ne próbálja nekem beadni, hogy 90%-s fideszes lefedettségű önkörmányzatoknál nem volt semmi feltárni való, ugye ezt te sem hiszed el?"

Ugye te sem hiszed el, hogy Polt Péter az akadály?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.02. 10:32:03

@politicus:

"mindennapi tapasztalatom a Magyar Nemzettel van, és bár egy totális pártlapnak tartom, durva, útszéli, fenyegetőző hangnem nincsen benne"

uhh. ha csak úgy nem. mondjuk akkor nincs is miről beszélnünk.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.05.02. 22:32:51

@mavo: Na ilyenkor szokott az jönni, hogy azt mondja az egyik kommentelo a másiknak h legyen kedves olyan cikkeket belinkelni amelyek a véleményét alátámasztják, de nem kérem. A nemzet egy tipikus part ökle újság, de fenyegetésnek nyoma sincs benne.
süti beállítások módosítása