Nem spórolunk a hasunkon - Percről percre
2011. június 29. írta: Szálinger Balázs

Nem spórolunk a hasunkon - Percről percre

  6 óra 20-kor felszálltunk egy buszra az Üllői út 82. számú ház előtt. Az úti cél Tápiószentmárton. Hogy mi van ott, nem tudjuk. Az történt, hogy gondoltunk egyet, és igent mondtunk egy kedves meghívásnak: efféle meghívást szinte mindenki kap havonta egyszer-kétszer a postaládájába: ezer közeli forintért cserébe elvisznek minket Kalocsára, Bécsbe, a Mátrába – ez esetben Tápiószentmártonba. Fedezze fel a …-i …-t – valahogy így szokott kezdődni a szórólap. Szokott lenni ízletes ebéd, esetleg jóízű vacsora, élményfürdő, férfiaknak ez, nőknek az, néhol házaspároknak külön ajándék. Ez esetben a „Ne a hasán spóroljon” kezdetű szlogen fogott meg bennünket, de persze a retró váza és a megújult Attila-domb se lehet kutya.

  Az ilyen utazások általában valami termékbemutató köré szerveződnek. Legendák világa ez. Hallani arról, hogy ha (a szóbeszéd szerint elég erős lelki ráhatás mellett) akár csak egyetlen utas megveszi az igen drága terméket, máris bejön az út ára. Nem tudjuk. Nem akarunk viccelődni sem az utastársakon, sem a szervezőkön. Nem figyeljük őket rosszindulattal. Egyszerűen csak kíváncsiak vagyunk – és a hasunkon sem szeretnénk spórolni, természetesen. Az út ára 1390 Ft. A jelentkezést szabályszerűen beadtuk, pár nap múlva e-mailes visszaigazolást kaptunk. Itt tartunk most. Illetve már percek óta robogunk kifelé az Üllői úton az ismeretlen felé. A lényeg: percről percre közvetítést adunk az útról – teljes titokban, két feltöltött laptoppal és fényképezőgéppel, mobil internettel. Társadalmi riport, ízletes ebéd mellől. Szeretünk, Magyarország!

6.47

Osztálykirándulááááás! Nincs mese, minden itt van, ami egy jó osztálykiránduláshoz kell. Fullos telt ház, álmos szemek a buszon, egy szigorú tanár néni, akinél nincs mentség a két perces késésre, és egy kedves sofőr, aki elnézőbb a 60+-os nebulókkal. De még nem világos, melyikük a főnök. Nemsokára minden kiderül. Az osztálylétszám 52. Megtörtént a reggeli parancsosztás. Ha időben vagyunk, akkor van egy pisilésnyi idő az M3-as egy benzinkútjánál, ha nem, akkor egyből Galgahévíz, ahol „sor kerül az előadás megtartására”. Nagyon izgulunk. Még Pesten vagyunk, keressük az M3-mast.

6:58

Ha lesz benzinkutas szünet, feltérképezzük az állományt, és kijelölünk 5 személyt, aki véleményünk szerint fog vásárolni az ajánlott termékből. „Ezt a csávót itt előttünk biztos megtörik.”

7:11

Első megálló, benzinkút, M3-as, kivezető. A hátsó ajtót is kinyitják, hogy „hátul is levegőt kapjanak”. Viszont nem szállhatunk le: kiosztják a nyugtákat az 1390-ről, elő kell készíteni a pénzt (eszméletlen csörgés veszi kezdetét a buszon), és csak utána mehetünk pisilni. A sofőr irigylésre méltó rutinnal gyűjti össze a beugrókat egy zizegő csíkos szatyorba. De hát ismerjük a mondást: még senki sem evett ingyen ebédet. Kávé, pisi, félmosoly. Óra 35-kor indulunk.

7:41

Újra a busz berreg alattunk. A parkolóban már két busz áll: annak utasai is ugyanoda mennek, csak valószínűleg más környéken laknak, így másik begyűjtési helyet megjelölő szórólapot küldtek vissza. Megállapítjuk, hogy az utasok egy része ismeri egymást, lényegében visszajárnak ilyen utakra.

7:43

BREAKING! Sofőr: „Változott a program! Mégse Galgahévízre megyünk, hanem csak ide, Mogyoródra.”

7:56

Lekanyarodtunk Mogyoródnál. Félünk.

8.30

Mogyoród - Pipa csárda. Itt lesz a kiképzés. Odabent már elindult a helyfoglalás, de mi még kint cigizünk és barátkozunk. Újdonsült barátunktól megtudjuk, hogy mi vár majd ránk. „Hát azt a néhány órát valahogy kik ell bírni, aztán felmegyünk a szent dombra, ott lehet imádkozni. Sőt a végén lehet, hogy lesz valami táncmulatság is!” Barátunk nem titkolja, rendszeres vendége ezeknek a túráknak, bár ezzel a céggel még nem túrázott. De volt már egy 4 napos kiránduláson is Szlovéniában. Tengerparton. „Nézze, ez volt a szállodánk” – mutatja büszkén a mobilképeket. „Hát a hülyének is megéri!” Bólogatunk.

8.45

Elkezdődött az előadás. Egy ötvenes kiöregedett fociedző – 3 tanítványa is U19-es válogatott – lesz az előadó. Fehér zakó, lezser duma. Profival van dolgunk. És ellenőrző tanár nénit is kaptunk, felsőbb utasításra. Bármit teszünk, kilógunk a sorból. Figyel, mi meg lapulunk.

8.50

Egyből kiderül nem mi vagyunk a célcsoport. Rák, keringési zavarok, alvászavar. Kinzó kérdések. Tudták azt, hogy 1,6 millió regisztrált rákos van az országban? És minden tele van káros anyaggal, ami rákkeltő? És ezen sajnos a hamburgeradó sem fog segíteni. Csak zabáljuk és zabáljuk a káros anyagokat… Rendszeres bélmosás? 40 centis cső a végbélben? Sajnos drága, és ez sem megoldás.

9.00

Akarják, hogy segítsek maguknak? Igen visszhangzik 50 torokból! Ízületek, meszesedés? Ki fog segíteni? Az orvosok? A nővérek? Már mindenki elment. Arabok maradtak, jó, ha szót értünk velük. És mindjárt itt a 130 milliárdos egészségügyi elvonás. Ez egyre rosszabb lesz.

9.20

Alvászavar, meszesedés. Itt liheg a halál a nyakunkon. Gerincműtét? Felejtsük el, az sem segít, meg hosszú a sor. Tudták Önök azt, hogy minden 2. embernek keringési zavara van? Ugye, hogy nem!

9.30

Magyarországon 51 ezer ember hal meg agyvérzésben. Minden órában 6. Ki lesz a következő?

9.40

6100 lábamputálás. A gyógyszer hatástalan, sőt. SŐT! Ott van a millió mellékhatás. Azzal csak egy ördögi körre váltunk belépőt. Egyre több gyógyszer, egyre több szenvedés. Persze ez jó mindenkinek. Orvosnak, gyógyszerésznek és temetkezési vállalkozónak. Csak nekünk nem. Csak magunkak nem. Mert kinek fontos a maguk egészsége? Itt, Magyarországon senkinek.

10.00

És azt tudták, hogy egy magyar ember annyi gyógyszert szed mint 2500 kínai? Mégis a kínaiak élnek tovább. Vajon miért van ez? Meg hát ötven betegre két nővér jut. Jönnek a horror sztorik a kórházakból. Az összekevert mellbimbó és szemölcs esete. És a jó doktort is elüldözik a hazájából. Ugye Papp Lajos is hogy végezte. Nem kell ide a jó orvos. Kétszer is meg akarták ölni a doktor urat. Halálra vagyunk ítélve, senkiben sem bízhatunk.

10.10

De akkor ki vagy mi fog nekünk segíteni??? Hát a biokeremiás paplan! Hogy ez eddig nem jutott az eszünkbe! Jöhet a szünet, a bátrabbak meg tapogathatják a csodapaplant! Mi meg magunkban felállva tapsolunk. Itt mindent megtudhatunk, amit a marketingről és reklámról meg lehet tudni. Tehát vége az első felvonásnak. A paráztatós résznek. Izgatottan várjuk a második részt. A termék áráról még nem esett szó. Olvasóink tippelhetnek az árra! Mi kb. 120 ezerre taksáljuk az árát, így alapból.

10.20

Második rész. Szar került a ventillátorba. Az előadó legnagyobb döbbenetére, a kirándulók 90%-ának már van ilyen kütyüje otthon. Nehéz lesz új áldozatokat találni! De azért nagyon bízunk az előadónkban. Nem szeretnénk csalódni! Kiderül, hogy Pierre Cardin a cucc, akinek nemsokára szülinapja lesz. Ezért kicsit fel is díszitették a kocsmát. Piros-fehér lufikkal. Mert megérdemli a Pierre!

10.30

Szeretnének úgy meghalni, mint Szabó Magda? Önök az a korosztály, akik végigdolgozták az életüket, és mit kapnak cserébe? Semmit. Pedig nem lesz sokáig ilyen korosztály. Ahelyett, hogy előadásra, kiállításra járnának, maguk kórházba és gyógyszertárba járnak. Pedig maguk nem ezt érdemlik! De most talán megváltozhat az életük. Próbálok azoknak segíteni, akik megérdemlik, akik nem kifogásokat keresnek!

10.40

Most jön az ár felvezetése. Hasonlítsuk össze valamivel. Legyen mondjuk a Szaradzsem ággyal? „Mi a fasz az a Szaradzsem ágy?” - nézzünk körbe tanácstalanul. Úgy tűnik, az lesz a konkurencia. Mennyibe kerül a Szaradzsem ágy – 700.000 Forint. De hát ez biokerámia paplan sokkal jobb. Higgyék el. Higgyék el, hogy az orvostechnikai eszközök sokkal drágábbak. Mi a különbség a pumpa és a lélegeztető gép között? Semmi, mégis az utóbbi sokkal több. Mert megmenti az életet. Sajnáljunk tehát ennyit az egészségünkért? Miért? Megér-e 700.000 forintot, hogy 15 évvel tovább tudunk játszani az unokákkal? Vagy megér-e 700.000 forintot, hogy ki tudják törölni a seggüket? -általános moraj, majd csend. Higgyék el, ez a csodálatos eszköz meggyógyítja az embereket.

10.50

Most jön a TV reklámok szapulása. Tudták Önök, hogy mennyibe kerül egy TV reklám és azt is tudják, hogy ki fogja ezt kifizetni? Önök. Mi más utat választunk. Mi itt reklámozunk. Mert nem gondolják komolyan, hogy ez az utazás 1400 forintba kerül? Mi ezt kipótoljuk. Jézus Mária – hangzik a kórus, amikor elhangzik az ár. Egy párna 86 ezer forint, egy takaró 420 ezer. Egy komplett készlet derékaljjal 800.000 forint. Igen. Csak 800.000 forint. Ne nézzenek így rám. Csak. Ez nem sok az egészségünkért. Ugye. 12 éve csináljuk ezt a céget. És jól megy az üzlet, de rájöttünk valamire. Szenzáció kell. Szenzáció. Most jön a szenzációs árleszállítások blokkja. 500 forintért trappista a Pennyben. Electro World megnyitó. Szóval mi azt találtuk ki, hogy ugyanígy szenzációval állunk elő. Hatalmas kedvezmények. Szeretnénk emlékezetessé tenni a vásárlást.

11:45

Kis szünetet kellett tartanunk, a ránk osztott figyelő hölgy elrakatta velünk a gépet. Papíros jegyzetekbe menekülünk, egymás takarásában. Bedurvultak a dolgok.

Az esetleges vásárlást bevédik a hápogó család felől is. Mégpedig jó módszerrel: példabeszéd következik. Egy idős néni (hősünk szeret városneveket mondani, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged stb.) egy adott helyen jelezte, hogy akar venni derékaljat, párnát stb. Majd a vele lévő felnőtt lánya rákérdezett: mama, mi lesz a szekrénnyel? Mama visszakozott. Előadónk hatásszünetet tart, és bemondja a gyomrost: itt gondolkodik el azon az ember, hogy a kedves hölgynek vajon a Mama kell vagy a Mama pénze? A beállt csöndre ráhúz még egy lapot: mi jogon szól bele a család, hogy egy felnőtt ember mire költi a pénzét?! Harsog. Itt-ott egyetértő hümmögés. Folytatja: viszont volt olyan is, aki azért vette meg a Mamának a terméket, hogy meggyógyuljon, és még 8-10 évig tudja fejni. Még egyetértőbb hümmögés. Bevédik a szomszéd felől is: irigy lesz a szomszéd? Szarja le! Irigy, persze hogy irigy, mert ő nem engedheti meg magának, amit maguk igen. Megjegyzem, a szomszéd nem fogja magukat majd ápolni, ha arra kerül a sor.

A 380 ezres terméket (talán ez a takaró, nem a derékalj) leviszik hirtelen 180 ezerre. És megint jön egy szép dolog: na, ez már tényleg sokkal kevesebb pénz, mint egy lakásátalakítás, ha teszem azt lebénulnak. A mellettünk lévő asztalnál veszekedni kezd egy furcsa pár. Azt hisszük, azon, hogy vegyenek-e vagy sem. A mi szt-tisztünk rendreutasítja őket. Vagy ötször. És amikor az ár már 130 ezernél tart, és az előadó a mágneses karkötőjét is felajánlja, a magyart nehezen beszélő, talán orosz hölgy beszól: engem maga nem érdekel. Kivezettetik a párjával. A párjának az előadó azt mondja hangosan: maga egy úr. A hölgy motyog valamit. Az előadó visszakérdez, szinte kiált: mit mond? Hogy maga is úr? Én elsőre nőnek néztem. Halvány derültség.

A teljes, 886 ezret érő garnitúra közben lement 172 ezerre – és számtalan hozzácsapott ajándék is jár, ha valaki külön akar vásárolni. Egy helyen nem volt hangos az igenlés, hogy legyen-e ajándék párna, hősünk látványosan megsértődik, a nénik szinte megszánják. Majd hirtelen hozzácsap egy nagyobb értékű derékaljat.

Pierre Cardin tiszteletére bordó-fehér lufikkal van kidíszítve a helyiség. Több ajánlat is az ő közelgő szülinapja miatt él. De hősünk figyelmeztet: idős ember, sose lehet tudni, lesz-e még születésnapja…

Nyíregyházán egy hajléktalan is jelentkezett, hogy vesz terméket, mert hát ez csak napi 200 forint. Azt mondja, ennyit ő naponta simán összekoldul. Értik? Még a hajléktalan is megengedheti magának! Maguk tudják, mennyit ér maguknak, hogy még hosszú ideig simogathatják az unokájukat. Na húzok vissza, lassan vége a szünetnek. A ránk állított nőstény leharapja a fejemet.

12.01

KORREKTÚRÁZZÁTOK LÉCCI MI NEM TUDTUNK NAGYON FIGYELNI, SORT SOR ALÁ TAPOGATVA ÍRUNK MINT RADNÓTI MIKLÓS.KURVA NAGY PRESSZIÓ ALATT VAGYUNK!

12.54

Folytatódik a rocky horror show. Félelem és reszketés Mogyoródon. Agyvérzésben meghalt rokonok, lebénult kőműves, akit senki sem ápol, család nélküli öregek, óriási para van, aki nem vesz biokémiás takarót, annak hamarosan vége lesz. Most vagy soha. Aki kimarad, lemarad. Lassan vége az előadásnak. Most fontolják meg! Önök nem szegények, csak nincs akaratuk, hogy meggyógyuljanak. Voltam az elfekvőben. Hivatalból. Utána napokig éreztem a halál szagát...

13.19

Látják, milyen színű ez a párna? Fehér. Tudják, milyen színű a krizantém? Fehér, igen. Mit szeretnének jobban egy év múlva? Ezt a párnát a fejük alatt - vagy krizantémot a fejük fölé?

13.30

Szóval jó lenne úgy meghalni, mint Szabó Magda vagy a kínaiak? – hangzik a költői kérdés. Hát jó lenne, mi? Nem elhagyatva, kínok és biokerámiás paplan nélkül valahol egy magyar hullagyárban.

13.35

Ha tudnák, hogy kimenve ezen az ajtón infarktust kapnak és meghalnak, és tudnák, hogy csak ez a toll mentheti meg az életüket, ami történetesen 1 millió forintba kerülne, önök hogy döntenének, meg vennék-e ezt a tollat, sokallnák-e érte az egy milliót? Ugye, hogy nem. És ezért a takaróért meg sajnálják a 139 ezer forintot? Nem értem magukat. Persze, aki hülye haljon meg. (Itt volt egy kis érdekes szóváltás is. Az egyik úr azt mondta: infarktusban, ugyan, olyanom még nem volt. Válasz: majd lesz.)

13.40

Most jön az ezüstszálas párna. Egyet fizet, kettőt kap, mindössze 36 ezer forintért. Én nem gondolkodnék. A hölgy nyújtózkodik, hogy ő két éve vett ilyet 32 ezerért. Ugye nálunk is van infláció. És akkor kit érdekelne az ajánlat, ha adnék hozzá egy tükrös órát?

13.44

Van egy ismerősöm, és annak a szomszédja egy nagymama. Szeme fénye az unokája volt. De aztán a néni kapott egy agyvérzést és a fél arca lebénult. Az unokája megutálta. Azóta ez a legnagyobb fájdalma, hogy az unokája nem szereti többé, nem bújik hozzá és nem kér a süteményéből, mert fél tőle. Ki akar így járni?

13.45

Vége. Elindult a sor a pulthoz, a többiek pedig az ötórás előadás után kimerülten fordultak az asztalokhoz. Jöhet a megérdemelt ízletes-jóízű pörkölt. Kiéhezett a magyar.

13:57

Még mindig nem térünk magunkhoz, hihetetlen fárasztó volt az egész. Amíg a népek esznek, felidézek egy kedves párbeszédet, amit eddig elfelejtettünk leírni. Tehát a vegyenek ilyet felszólításra valaki hangosan azt mondja: nem veszek, már van! Speaker: akkor vegyen a családjának. Néni: nincs családom. Speaker: Ugyan! Hát csak van egy férje! Néni: nem, meghalt. Speaker: háziállat, kutyus, cicus? Néni: az se kell, nem kell nekem, minek. Speaker (kéretik kapaszkodni!) pedig beüti a kegyelemdöfést: na, akkor nem csoda, hogy nincs magának családja, róluk is gondoskodni kéne, mi?

14.50

Büszkék vagyunk a magyar nyugdíjasra. Vastag rajta a bullshitpajzs és az esze mellett tartja a pénztárcáját. Meglepően kevesen érezték ez után a paratréning után - ahol hátborzongós víziót kaptunk saját fájdalmas halálunkról -, hogy életük minden problémájára választ jelentene egy 80.000 forintos takaró vagy egy 40 rugós légtisztó, ami nyilván tizedáron megvásárolható az Asia Centerben. A harcedzett matrónákról és a hegyezett botos urakról, mint a nyári zápor pörgött le a legrafináltabb marketing szenny. Ők nem ezért jöttek. Így aztán nagy étvággyal tolta be mindenki a tésztás pörit és annál nagyobb boldogság volt kézbe venni a mindentvágó késkészletet, az elektromos fésűt és a felfújható retromintás vázát. Ez már a harmadik késkészletem, dicsekedett egy élelmes nyugdíjas - ez se rossz, de mondjuk az előzőhöz vágódeszkát is kaptunk.

ízletes ebéd, amúgy gyerekadag, nem rossz

állandóan hivatkozott és ajánlott irodalom

mindenki pakolja az ajándékokat

14:53

Na szóval túléltük, a kaja jó volt, ajándékokat megkaptuk. A retróváza érdekes jelenség: műanyag vagy gumi vagy bánat tudja, vízzel lehet feltölteni, akkor dobja ki magát. Az elektromos fésű meg a késkészlet dobozán matrica: a termék származási helye Kína, forgalmazó hajszálra ugyanaz a cég, amit a buszon kapott jegyen látunk feltüntetve. De némi spíllel: a jegyen budapesti székhelyű cég van (Ziara Napfény Kft, 20. ker.), mellette egy 96-os körzetszámú vidéki telefon. Ugyanez a szám a szórólapon az utazást szervező Olcsó Kirándulás Kft. neve mellett szerepel. Persze nem a mi ügyünk. Na. Buszon ülünk, cammogunk az M3-asra (igen, látom, többször M3-mast írtam dear kommenter, jól esik analfabéta senkinek lennem, ahogy mondtad. mucusom, te). Beugrottunk a kocsmába. Nemdohányzó. Azt mondják, szinte minden nap vannak termékbemutatósok, akik átlógnak a kocsmába a szünetben. Azt mondják,  teljesen egyértelmű, hogy mi is azok vagyunk. Az ajándékokat majd az Attila-dombon számba vesszük. Kivéve a mindent vágó kést (van 1 db ilyen a 10 db-ból - nem értjük, akkor minek a másik 9). Presszió elmúlt, a fociedző anyukájával ettől függetlenül diskurálgatnánk egy jót szívesen, megkérdeznénk, miből él a fia, idős emberek megfélemlítéséből-e vagy valami mást hallott. Ebben a pillanatban jutottunk fel az M3-asra. Megyünk tovább.

15.00

Az úti cél az Attila-domb. Ahol a törzsutasok szerint volt már olyan, akinek megállt az órája és olyan is akadt, aki furcsa bizsergést érzett a melle közepén. Irány Tápiószentmárton, irány az Attila-domb. Jöjjön a bizsergés. Hasunk tele, kezünkben mindent vágó kés, szívünkben elszánás.

15:38

Alig pár kilométerre vagyunk Tápiószentmártontól. És az Attila-dombtól. Mindenki azt állítja, hogy ott van valami különleges erőtér. A két laptop közül az egyik lemerült. Gondoljuk, majd az Attila-dombon feltöltődik.

A fociedző eddig le nem írt mondatai visszhangoznak a füleink sorában. Némelyet még most sem hiszünk el. Íme egy: „ugyan-ugyan, hát dehogy nincs maguknak pénzük! Hiszen
látom, fiatalok, csinosak, van kis ékszer, van kis ez-az”.

A buszon nem téma a bemutató. Komolyan. Senki nem tart semmit felháborítónak, ami elhangzott. Immunisak. Van, aki heti két termékbemutatóra megy el. És ez nem vicc. 

 

16:31

Megérkeztünk Tápiószentmártonba. Az Attila-dombnál megállunk, a miénken kívül további három Olcsó Kirándulás Kft.-feliratú buszt látunk. Eligazítás: vacsora fél 5-kor. Teccikérteni?? Fél ötkor, azaz alig két órával az ebéd után. Csak hogy legyen letudva. Sofőrünknél rákérdezünk, mi van a beígért bográcspartival. Megmutatja a helyet, ahol a kaját kapjuk. Étterem. Ott lesz a bográcsparti? Hááát... bográcsban készül a kaja. De az maga a parti? Végül is... Egyre erősködünk: de hát az nem parti, maga tudja jól. Most erre mit mondjak? Mondom: oké, akkor van-e itt valaki a cégtől, akitől megkérdezhetem, mikor lesz a bográcsparti. Nem, nem, itt csak a sofőrök vannak. Az egyik sofőr közlékenyebb. Azt mondja: „az egész Attila-domb egy faszság, arra jó, hogy behülyítsék a vénasszonyokat. Sőt: azt mondja az egyik, hogy érzem a bizsergést. Mondom neki, mama, ahhoz férfi is kéne”.

A bográcspartiról viszont kezeskedik: olyan kaját kaptok, hogy mind a tíz ujjatokat megnyaljátok utána. No. Lekerített Alföld-cikkelyek. A kerítés mögött őz, kecske, közéjük eresztve strucc. A strucc közvetlen: harapdálja a cipőnket. Mafla ronda pofája van ám egy ilyen dög nagy madárnak.

Arrébb, egy szintén elkerített részen ürgéket látunk. Csak úgy hemzsegnek a kis kócos idegenszívű dögök Attila dombján. A domb egyébként annyira kicsi, hogy külön rá kell kérdeznünk, vajon ez-e az. Igen. Padok mindenfelé, az ötórás (igen, ezt mondtuk külön? tehát 5 órás) termékbemutatóban és az utazásban megfáradtak kifekszenek. Van, aki a fűbe. Egy ismertető táblán hivatkozás mindenféle tudományos dologra: itt tényleg van valami. A befóliázott papírokon amperek, ohm-ok, joule-ok, hertz-ek, mindenféle. Már csak a javasasszony szakvéleménye hiányzik. A pockok közben kurvára figyelnek.

Az Attila-domb Magyarország legnagyobb zsebszurikáta-állományával rendelkezik. Ők aztán tudják, merre ver a Mágnes. Jó lenne, ha a pesti kávényalogatók is megtudnák, hogy hol lakik az Egészség. A felhők gyönyörűek. És elég jól érezzük magunkat. Na, lassan vacsorára hív az ének. Megnézzük, van-e térerő az Attila-dombon. Hát hogy a mérgezett ürgéjébe ne lenne, nem igaz?

18:27

A "bográcsparti" (étteremben, vegyél magadnak, ha még kapsz levest) hamar véget ért, sajnos a a prospektuson sejtetett esti táncmulatságból sem lett semmi. Buszra fel.

Most kezd oldódni az a szürreális élmény, hogy az Attila-dombon együtt napozunk négy busznyi nyugdíjassal és három szekérderéknyi pocokkal. Közben zötyögünk haza, mindenki boldog a jól sikerült osztálykirándulás után. Büszkék vagyunk az útitársainkra. Ők már nem a kilencvenes évek naiv Kádár-nyugdíjasai, őket már a rendszerváltás edzette. Piramisjáték, Amway, Il Ferro-matrica, Teleshop és Gyurcsok doktor. Ők már a pöriért jönnek, a jótékony gammasugárzásért és az ingyen vibrációs fésűért. Kíváncsian várjuk, hogy 40 év múlva a mi nemzedékünket mivel fognak csőbe húzni az álomutaztatók. 

Aki még többet akar tudni a buliról, az keresse Ziara Napfény Kft-t Pesten, valamit az Olcsó Kirándulás Kft-t Mosonmagyaróváron a 96/219-585 közös számukon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr893023680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.06.29. 08:49:21

Remélem megveszitek a félmilliós masszázsfotelt az ajándékok mellé, már csak becsületből is!

hacsaturján 2011.06.29. 09:12:33

reggel itt még egy "ki mondta" c. post(?) vót.

Maisie MacKenzie 2011.06.29. 09:16:27

@hacsaturján:

Reagen áldozatul esett a mobilinternetnek, vagy az Attila-dombnak. :-)

VI. Béla 2011.06.29. 09:32:43

Utolsó poszt 7:56-kor, szerintem Castellumot már főzik egy üstben a bennszülöttek!

silver 2011.06.29. 09:42:42

szerintem elvették a laptopokat :D

Karvaly 2011.06.29. 10:13:56

"Lekanyarodtunk Mogyoródnál. Félünk."

Ezek egy olyan tipikus utolsó szavak :)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2011.06.29. 10:14:22

nincs ezzel semmi baj. az érezzük jól magunkat, együnk jókat, lakjunk jól typ. szegénységfíling.

móricz- tragédia - kis jános

Luie Lepke 2011.06.29. 10:23:45

Kész vége, ezeket elrabolták. Talán már egy öreg, állólámpás merci csomagtartójában zötykölődnek az ukrán határ felé. :D

Chicano 2011.06.29. 10:31:35

Tápiószentmártonnal jobban jártatok volna. Arrafelé jobban csinálják a bográcsos birkagulyást. Egyébként az "előadáson" eddig elhangzottak (9.40) miatt én már keresném a gerendát ahová felakaszthatnám magamat. Reszpekt a kitartásért. Gondoljatok arra hogy utána majd gondtalanul imádkozhattok néhány órát.

Samott 2011.06.29. 10:46:14

Egy oraja nem frissul... lebuktak, beloluk lesz a porkolt. :)

Reakczy Jóska 2011.06.29. 10:47:40

lebuktatok! :D most jön az, hogy meg kell venni a két doboz csodaszert 7000 forintért, különben jöhettek haza ahogy tudtok.

Chicano 2011.06.29. 10:54:33

Ahogy látom ebből nem lesz potyázás. Lőttek az ingyen imádkozásnak.

Gabenmongya 2011.06.29. 11:15:17

R.I.P. castellum... :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.06.29. 11:27:26

"M3-mas"...
Konzekvensen, többször is.
Félanalfabéta senki.

seahawks 2011.06.29. 12:18:21

egészségtelen élet büntetése? pont mi magyarok csináljuk meg? akkor kezdjük a gulyással, csülkös bablevessel, pörköltekkel, lecsóval, lángossal, sült kolbásszal valamint az összes cukrászdát kötelezzük arra, hogy édesítőszerrel süssenek.

Chicano 2011.06.29. 12:34:19

Hát ez egyre izgalmasabb. Mondjuk arra számíthattatok volna hogy fel fog tűnni hogy folyamatosan jegyzeteltek (laptopon, mobilon?), a célközönség nem egy kimondottan technophile nemzedék.

Viktus 2011.06.29. 12:54:07

Na érdekelne mit vettek végül a kalandorok ...

user792 2011.06.29. 13:08:37

Míly rafinált és aljas módja ez a nyuggerek lehúzkodásának. :) Utaztatják, megvendégelik őket, "kedveskednek nekik" potom pénzért (a hülyének is megéri!) , aztán az egész bagázst beviszik egy szemináriumra, ahol gondosan felépített manipulációval ráveszik őket valami szar megvásárlására, ami természetesen csak itt, csak most, csak önöknek, 300 ezer forint!
És nyilván mindig akad egy-két idióta, aki bele is megy a vásárlásba.
Ahelyett, hogy az unokákra költenék azt a pénzt. :o

valójábannemberci 2011.06.29. 13:13:43

Én is már rég felkötöttem volna magam. A lufik közé. Pierre Cardin szülinapjára. Hej!

Leone_510 2011.06.29. 13:21:57

mazochisták :),
Ha nagyon sok szabadidőm lenne és elmennék egy ilyen szarra, persze végig röhögöm akkor ha kidobnak azért a buszra visszaengednek? Csak mert valahogy haza kellene jutni...

állítólag a Tisza mellett már elásták a fiúkat :D

halbikvera 2011.06.29. 13:23:09

Egy időben voltam recepciós egy vidéki hotelben, az ottani nagyteremben is voltak ilyen előadások. Hasonló színvonalon.
Egy nőnek valami nem tetszett, s egyszerűen elküldte az előadó, nem vitték vissza se. Szóval csak óvatosan.:)

tunketiko 2011.06.29. 13:28:01

Egyszer a nagymamámat is megvezették, de ő nem paplan, hanem reumára, izületre való kenőcsöt sóztak rá piszok drágán. Azóta is azt keresi, mert minden más termék rossz, -szerinte. Hát, vettünk mást a patikában (negyed-ötösd annyiért mint a termékbemutatós volt) és beletöltöttük a régi flakonba. Mivel más volt az állaga, szaga, mondtuk újítottak rajta. Mondta is milyen jó lett, sokkal jobb mint volt. Sajnos mikor elfogyott ekkor már kidobta a flakont és kért újabbat. Hiába vittünk a gyógyszertárból neki azt, amit belecsempésztünk a flakonba korábban, az nem jó neki, mert más a doboza... :D Ez sokkal rosszabbb... Bóvli, hasmisítvány...

Még, jó, hogy nem sok százezer forintos paplant akar venni...

2011.06.29. 13:32:22

A holtakat aztán tényleg érdekli, hogy miből van a sírkövük és van-e rajta naponta friss virág...
:D

2011.06.29. 13:33:12

@tunketiko:
Biztos?
A paplan - elvileg - nem fogyóeszköz, mint a kenőcs!

buckafej 2011.06.29. 13:35:15

A nagynéném, aki 5 forint árkülönbözetért képes végigjárni a piacot keresztbe és hosszába vett egy masszázsfotelt valami 400.000 forintért.
Iszonyúan átverik az öregeket, aki ezt kibírja vásárlás nélkül, azzal már a CIA guantanamói őrei is tehetetlenek.

buckafej 2011.06.29. 13:37:37

A nagynéném, aki 5 forintos árkülönbözetért képes végigjárni a piacot keresztbe- kasba, vett egy masszázsfotelt valami 400.000 forintért.
Szóval nagyon tudnak ezek a csókák.

2011.06.29. 13:42:11

Mogyoród - Galgahévíz távolság: ~30 km
Hiába: mennyi dízelt megspóroltak a busznak 60 km mínusszal...

Chicano 2011.06.29. 13:47:13

@ANOka: Viszont Mogyoródról egyszerűbb visszagyalogolni.

LouiS 2011.06.29. 13:48:04

És mi volt az ebéd?

sztrelnyikov 2011.06.29. 13:50:10

@buckafej: Mi van öreg, befostál a CIA-tól...? Kicenzúráztad magad? :D

2011.06.29. 13:51:35

@LouiS:
Amíg nem adják el a tervezett mennyiséget, nem kap senki sem ebédet.
Ha éhesek, akkor előbb aláírják a szerződést, csak végre ehessenek már vmit!

LouiS 2011.06.29. 13:52:13

@ANOka: vazz, ez koncentrációs tábor :)

valójábannemberci 2011.06.29. 13:59:46

40 perce semmi hír. szerintem rituálisan feláldozták őket.

2011.06.29. 14:02:04

na de milyen a kaja? Ez itt a nagy dilemma :)

GrG 2011.06.29. 14:05:08

élnek még a fiúk??

Beru 2011.06.29. 14:11:56

arról beszélt az előadó, hogy egyáltalán milyen bizonyított előnye van ennek a párnaaljnak?????

Cr 2011.06.29. 14:21:10

Próbálnának beszólni a laptopért nekem :D
Idióták :D

Steve the Great 2011.06.29. 14:29:36

Féltem egy kicsit őket. Vajon mi történhetett az elmúlt 1 órában?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.29. 14:32:04

Szenzációs!!!
Mit fogtok kezdeni a szerkesztőségben a matraccal?
Meg fogtok ti is törni! :))

nakiazaki 2011.06.29. 14:34:09

medy67.unas.hu/spd/unas_614585/SOLARCERAMIC_biokeramia_asvanyterapias_alvasrendsz

én itt vennék ilyen kerámiás izét, 90% kedvezményt adnak!!

aggódom, mi van a tudósítóinkkal?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.29. 14:36:05

"Látják, milyen színű ez a párna? Fehér. Tudják, milyen színű a krizantém? Fehér,
igen. Mit szeretnének jobban egy év múlva? Ezt a párnát a fejük alatt - vagy
krizantémot a fejük fölé?"

Geci nagy szöveg :))))

sztrelnyikov 2011.06.29. 14:43:48

@buckafej: Beígértek neked egy Mogyoródi vallató-kirándulást?

vörösbegy 2011.06.29. 14:48:50

Na es enni adtak? Mi volt a kaja?

GGG77 2011.06.29. 14:51:58

Persze, ez így poén.
De amikor vidéki, egyszerű nyugdíjasok utolsó pár százezer forintját húzzák le, na az baromira nem poén.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.29. 14:55:25

Anyám egyszer elrángatott egy ilyenre. ott 600K-ról indult az edénykészlet. végül megállt 80nál, de csak az vehette meg akit kisorsoltak. Kapott 20 nyugger kupont. félrehivták egyesével őket, míg egy másik előadó folytata... asegéd kamerázta a beszélgetést.
én meg füleltem.
-csókolom a kezét érdekli?
-nincs nekem arra pénzem.
-de veheti részletre.úgy érdekli?
-úgy talán.
_ne legyen ilyen határozatlan mondja, hoyg megveszi, h magát is megnyugtassa. a kis lekét.
-jó megveszem.
kamera off.
akkor jött pont a papa

- hülye vagy mama meg ne vedd enyniért.
-jó akkor nem veszem papa.
erre mondta a faszi, hogy dehát már nicns visszaut mondta, h megveszi fel is vették kamerával. és aláiratták velük a papirokat bazdmeg:S
10 hétig havi 12 rongy mert ugye thm is van.
itthon rákerestem neten a készletre 22 ezer forint bárhol...

Steve the Great 2011.06.29. 14:57:37

@eric: Mondjuk szerintem ezzel megvalósítottak pár bűncselekményt/szabálysértést. Csak hát ott helyben többnyire nincs senki, aki pofán vágná őket.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.06.29. 14:58:17

Biokerámiás paplan?! Biztos nem szívatás ez a poszt?:D Biokerámiás paplan.... :D:D:D

GrG 2011.06.29. 14:58:54

@eric: Persze ilyen esetben is jogod van elállni, stb, csak szegények nem tudják.
Én betiltanám az egész rendszert, de nyilván sokaknak sok pénze van benne és megoldják, hogy ne lehessen.
(betiltás jogcíme: feltűnő értékaránytalanság)

fifibá55 2011.06.29. 15:00:12

Ugye folytatódik? Várjuk a személyes konfliktust az szt tiszttel is!

Steve the Great 2011.06.29. 15:02:32

De hová tűnt Damon Hill... izé.. castellum?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.06.29. 15:03:01

@zero: egyetértek

ekkora nyomást még orbán viktor is nehezen bírna

buckafej 2011.06.29. 15:04:13

@sztrelnyikov:
Hát szó volt a mogyorókról...
Tényleg, nem érdekel egy 400.000 forintért vett fotel 200.000- ért?
A boltba se kapod meg 80.000- nél olcsóbban! :D

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.29. 15:04:18

tuti, hogy büncselekményt követtek el. és szerintem mind azt teszi.
fel kellene venni ezeket rejtett kamerával oszt jónapot. tv2 aktívesteleg hahóóó?

Maisie MacKenzie 2011.06.29. 15:04:41

@lecsekkoltam:

Hogy csekkoltad le?

Nem Google-val!

medy67.unas.hu/spd/unas_614585/SOLARCERAMIC_biokeramia_asvanyterapias_alvasrendsz

@user792:

"Ahelyett, hogy az unokákra költenék azt a pénzt. :o"

Támad a konkurencia! Meg kell találni a hangot a nagyival!

@buckafej:

"A nagynéném, aki 5 forint árkülönbözetért képes végigjárni a piacot keresztbe és hosszába vett egy masszázsfotelt valami 400.000 forintért."

Meggyőzés. Beszélik a nyelvüket.

@eric:

"dehát már nicns visszaut mondta, h megveszi fel is vették kamerával."

Megbaszhatja a kameráját, nem írt alá semmit.

Gabenmongya 2011.06.29. 15:04:45

Én úgy tudom, hogy lehet azért nem venni is. Grószmuteromék voltak ilyenen egyszer, és ők nem vettek semmit. (Vagy nem vallották be.) :)

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.29. 15:06:06

@Maisie MacKenzie: mond meg egy 80 éves nénikének, akit a nagy dumások, az ellentmondás nem tűrő magabiztoságukkal megvezettek, megfélemlitettek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.29. 15:08:06

@GGG77:

Ha törvényes, akkor nincs mit csinálni ... nem fognak senki fejéhez pisztolyt, hogy vegye meg.

Steve the Great 2011.06.29. 15:10:03

@Gabenmongya: Ahogy írták is, akár 1-2 vásárló is fedezheti az összes költséget. A kaját nagyjából kifutja a befizetett összeg, buszbérlés kb. 100E, terem kb. ugyanennyi.

GrG 2011.06.29. 15:13:48

@zero: szerintem a törvényesség határa:
- lelki kényszer alkalmazása (pl ennélkül meghal, stb)
- információ hiánys helyzetben döntésre kényszerítés
- nem tájékoztatja a vásárlót az elállás jogáról (mert hogy van neki, pláne ebben a helyzetben)
- megtéveszti az árú árának vonatkozásában
- jelen esetben még a kirándulás uticéljának vonatkozásában is megtévesztette
Szóval elég sok pont megáll ellenük, úgyhogy csak javasolnám a kedves résztvevőnek, hogy szólaljon fel. Pl, hogy a neten 100e pénz, hogy van joguk elállni, stb

2011.06.29. 15:15:09

@Maisie MacKenzie:
Szóbeli szerződésről, ráutaló magartartásról nem hallottál? (Pl: utazási feltételek a BKV-n.)
Ők igen, azért kameráznak.

Viktus 2011.06.29. 15:15:27

@buckafej:

Na , de így rögtön spórolt az elsőnek bekínált mondjuk 800 ezer helyett mindjárt 400 ezret ... az milyen sok cba spórolással egyenértékű már. Csak mindig a jó oldalát kell nézni.

vörösbegy 2011.06.29. 15:15:35

Egyetertek az elottem szolokhoz, ezt a cikket el kene juttatni az Aktivnak vagy a Fokusznak, es feljelentest tenni az osszes ilyen ceg ellen, akik szo szerint megfelemlitik az embereket. A kisnyugdijas meg nem fog vitaba szallni az ilyen tipusu hienakkal ott a helyszinen, szegeny orul, hogy elve megussza. Ossze kene fogni egy nagy csoportnyi fiatal eleteros ferfinak, jelentkezni egy turara, es megleckeztetni az eloadot ott a helyszinen ugy, hogy egy eletre elmenjen a kedve a tovabbi eloadastol.

Gastroger 2011.06.29. 15:17:15

Ha az egyik ajándék a "mindent vágó kés", akkor minek mellé, pizzakés, meg sajtvágó kés, meg a többi, ha az egyszer mindent vág?

Retro mintás váza: szerintem műaanyag fröccsöntött. Valami ipari melléktermék, vidéki műanyagüzem vasárnapi búcsúi bál utáni hétfő reggel elmókázott terméke.

Elektromos vibrációs fésű:
Kóchengerítő kézikészülék. Főképp a hajvégek vérellátásának tesz jót. Hogyne. (Elem nem jár hozzá).

vacsora: Bográcsgulyás party.
A vásárlók VHS felvételről megtekinthetik, hogy milyen is egy ilyen. A nem vásárlók indulhatnak a buszmegállóba, vagy hívhatnak taxit.

buckafej 2011.06.29. 15:17:42

www.fogyasztok.hu/cikk/20080609/termekbemutato_arubemutato_toborzas_es_buktato?p=1

"cetli, 2010. augusztus 13. - péntek 13:26
Vettem biokerámia paplant 150.000 ért, azt hittem jól jártam. A férjem az interneten 20 euróért talált olyat. 5000 Ft.-ért kaphattam volna. Most mit csináljak ? Csúnyán átvágott a Sun and light. Ezek is ott veszik, nekem meg eladják hússzoros áron."

Itt: medy67.unas.hu/spd/unas_614585/SOLARCERAMIC_biokeramia_asvanyterapias_alvasrendsz
Termék ára 80 000 Ft + ÁFA (100 000 Ft)

Maisie MacKenzie 2011.06.29. 15:18:43

@GrG:

castellum elmenne tanuskodni? Végig csinálná a bírósági torturát, vagy csak itt szenzációhajhászkodik? :-(

GrG 2011.06.29. 15:21:32

www.nfh.hu/data/cms31809/leporello_termekbemutato.pdf

8 napig el lehet állni indoklási kötelezettség nélkül és természeten erre az időszakra se kötbér se foglaló nem köthető.

buckafej 2011.06.29. 15:23:40

Rövid leírás a termékről Egy új technológiának köszönhető alvásrendszer, ami jobbá tudja tenni mindennapjainkat. Az új technológia természetes ásványokból készített por ami a gyártás folyamán az ágynemű töltetéhez adva bizonyos tulajdonságokkal ruházza fel az ágyneműt.

Huzat: 100% antibakteriális pamut

Maga az alvásrendszer huzata antibakteriális huzat ami azért fontos mert az átlagember naponta mintegy nyolc órát tölt el a hálószobában. Akár egyedül, akár társsal alszik, mindig számíthat nemkívánatos társaságra is poratkák, penészspórák, és esetleg állati eredetű allergének formájában. A mikroszkopikus méretű atkák különösen szívesen tanyáznak az Ön ágyában,párnájában és paplanjában, ahol vígan lakmározhatnak az elhalt hámsejtekből. Ezzel az ágyneművel ezt elkerülheti.

A töltet: 90% -ban polyester 10% ásványtartalom.

Ez elegendő ahhoz, hogy az alvás során mintegy terápiát hajtsunk végre szervezetünkön kihasználva az ásványok jótékony tulajdonságait.

Ásványtartalom a teljesség igénye nélkül: jadeit, turmalin, jáspis, Calcedon,stb

Az ásványoknak számtalan betegséghez köthető jótékony hatását élvezhetjük. Mint sok más terméknél itt is a távolkeleten ismerték fel elösször az ásványoknak azon tulajdonságát, hogy az ember gyógyulását elősegítheti velük. a modern technologiát esőként japánban hasznosították itt készítettek az ásványok segítségével különböző bandázsokat térd és csukló pántokat,polót ruházati termékeket. Majd kifejlesztettek különböző alvásrendszereket. Három részből áll: Párna 50x70cm Paplan 140x196 cm derékalj 90x196 cm

Amennyiben felkeltettük érdeklődését megvásárolná, vagy forgalmazni szeretné hívjon az alábbi telefonszámon vagy írjon mailt. 06305560860

Szóljatok castellumnak, hogy vegyen nekem is, ez annyira fasza! :D

GrG 2011.06.29. 15:24:25

@ANOka: mindegy mit kameráznak 8 napig el lehet állni a szerződéstől. Ha nem tájékoztatnak erről a jogodról (ugyan így kamerával felvéve), akkor pedig megáll a NFH vizsgálat. Mindet be lehet záratni kár, hogy nem teszik meg...

Viktus 2011.06.29. 15:27:18

@vörösbegy:

Már volt erről riport v.mikor a tv2-n a Naplóban ...

Gastroger 2011.06.29. 15:28:22

@buckafej: "Majd kifejlesztettek különböző alvásrendszereket"

Én például kifejlesztettem magamnak a tévé előtti fotelban könyöklős fejtámasztós pózt, amit most már távirónyítóval a kezemben is sikeresen kivitelezek, tetézve azzal, hogy nem rugom fel az előttem levő sörösdobozt. Opcionálisan közben a láncfűrész hangját is tudom utánozni.

GrG 2011.06.29. 15:44:17

Na de mi újság az előadáson??? Nem merik bevallani a duplaszetet, amit vettek, elkobozták a laptopot, éppen verik őket pépessé a verőlegények, vagy csak simán elmentek finom gulyást enni???

lkwker 2011.06.29. 15:44:35

Csak azért nem vásárolt senki mert a csaló g.ci banda látta hogy rögzítik az akciót...

fifibá55 2011.06.29. 15:54:17

@vörösbegy: nem értek veled egyet. Ez legális marketing, a célközönség jól behatárolható, és nagyrészt hálás is, hiszen sokan visszatérő palimadarak. Ha valakit akarata ellenére vesznek rá a vásárlásra, van - nem is bonyolult -lehetősége a lemondásra, persze pénzt előre nem szabad adni.
Jómagam is többször gondoltam, hogy elmegyek egy ilyenre, és majd megmérkőzünk, aztán rájöttem, hogy 1) senkinek se kötelező a részvétel; 2) nem azért csinálják, mert örömüket lelik mások átvágásában (remélhetőleg); 3) a többi utas sem kért fel, hogy helyettük harcoljak, így aztán letettem a dologról. Persze, egy jó uticél (csokoládégyár?) esetén azért kapható lennék egy bulira..

is 2011.06.29. 16:10:38

@GrG: ha ezek a kriteriumok, akkor minden parlamenti valasztas torvenyellenes :D

Paulybird 2011.06.29. 16:36:20

Jól is van ez így.
Oda kéne eljutni, hogy minden ilyen útra már csak ugyanaz a jól edzett nyugger törzsgárda menjen el, végigücsörgik a bullshit-stormot, elhozzák a késkészletet, befalják a pörit, s nem vesznek lófaszt sem.

Sőt, ha lenének jóságos trollok, akkor azok biztos elkezdenének kamuból regisztrálni a terméktúrára, ezzel is bomlasztvána rendszert.

A vége az lenne, hogy ez egsz értelmét vesztené, és ezeknek az férgeknek ki kellene találniuk valami újabb, sokkal szofisztikáltabb módszert a hülyék levámolására, mert a fejlődés nem állhat meg sosem.

Laikus Érdeklődő 2011.06.29. 16:48:09

A szórólapon nem látok semmiféle utalást arra, hogy ezekért a csodás ajándékokért egy több órás előadást is végig kell hallgatni.
Gondolom aki 1 perc után megunja az agymosást még gulyást sem kap, sőt örülhet ha hazahozzák. Ezt is kipróbálhatták volna!

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2011.06.29. 16:56:16

grat, nem hittem volna, h. a mandineren valaha szorakoztato cikket olvashatok, de tevedtem! jah, es reszvetem a turaert...

zsoltix 2011.06.29. 17:06:13

Csak a cegtol valaki nehogy megnezze kozben az indexen a blogketrecet, aztan telefonaljon a sofornek, hogy ott kene felejteni 2 utast. :)

Inda Belépés 2011.06.29. 17:09:27

Kissé furcsa, hogy nem szúrták még ki, amint két valszeg nem 60 feletti "utas" néha-néha laptopozik...
még az okostelefonozás is "necces" lenne, ha én lennék a "cégtől".

Chicano 2011.06.29. 17:11:38

@max val birca man:

"Don Budha, ősi tibeti tanító példabeszéde:

Egysze egy mlm-ügynök be akart szervezni egy fiatal egyetemi hallgatót egy mlm-piramisba, de a hallgatónak nem volt pénze kezdőcsomagra, így nem lépett be.
A hallgató képezte magát, majd bankár lett. 25 év múlva már ő lett bankja elnöke. Ekkor újra felkereste egy mlm-ügynök, s felajánlotta neki, hogy lépjen be egy mlm-piramisba.
- Ó, én már 25 éve beléphettem volna - mondta mosolyogva a bankár.
- Tudja maga, hogy most hol lenne, ha akkor ezt megtette volna?! - kiáltott fel az mlm-ügynök.
- Tudom, most ugyanolyan pénztelen házaló balek lennék, mint maga..."

Jajjjjjj....

Minor.Dragon 2011.06.29. 17:22:30

Ez azért nem kispályás érvelés: "Majd a vele lévő felnőtt lánya rákérdezett: mama, mi lesz a szekrénnyel? Mama visszakozott. Előadónk hatásszünetet tart, és bemondja a gyomrost: itt gondolkodik el azon az ember, hogy a kedves hölgynek vajon a Mama kell vagy a Mama pénze? A beállt csöndre ráhúz még egy lapot: mi jogon szól bele a család, hogy egy felnőtt ember mire költi a pénzét?! Harsog. Itt-ott egyetértő hümmögés. Folytatja: viszont volt olyan is, aki azért vette meg a Mamának a terméket, hogy meggyógyuljon, és még 8-10 évig tudja fejni. Még egyetértőbb hümmögés."

Ha így, ha úgy, a gyereke egy hülye élősködő, ha nem jött volna még rá.

Minor.Dragon 2011.06.29. 17:27:34

Izgatottan várom a végét :)
"A befóliázott papírokon amperek, ohm-ok, joule-ok, hertz-ek, mindenféle. Már csak a javasasszony szakvéleménye hiányzik. A pockok közben kurvára figyelnek.

Az Attila-domb Magyarország legnagyobb zsebszurikáta-állományával rendelkezik. Ők aztán tudják, merre ver a Mágnes."

Attilát még nem sikerült megidézniük?
:)

2011.06.29. 17:34:33

Castellum, hol gyártották azokat a cuccokat? :):):) Made in...... ? :):):)

GrG 2011.06.29. 17:42:11

kövezzetek meg én kedvet kaptam hozzá. Kimondottan sajnálom, hogy nincs most rá időm. És csak picit kötözködnék, megpróbálnék elmerülni a szennyben, úgy a maga valójában, mint anno kisgyerekként a homokozó (nem félreérteni) iszapjában homokvárépítés közben... de jó is lenne...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.06.29. 17:47:57

Nem érteni a különbséget, félanalfabéta és analfabéta közt, és közben "M3-mas-ozni": ez maga a félanalfabétizmus.

Bunkó "dear kommenter"-nek ennek felemlegetésért visszapofázni: gyengeség, butaság, modorosság.

Chicano 2011.06.29. 18:18:02

@Dr. Zerge: Modorosság? Pont magától? Ez teccik.

Horizont 2011.06.29. 18:52:21

castellum gratulálok, nagyon szórakoztató írás lett:) A kitartásotok meg hősi teljesítmény:))
Munkahelyemen a nyugdíjas takarítónő rendszeresen jár, mindig kivesz egy nap szabit. Tőle tudok mindenféle infót. Több okból mennek a nyugdíjasok. Van aki szeret utazni, igaz ingyen megteheti (még) de nem akar egyedül menni. Van akit az ajándék motivál, nem is tudom hová teszi azt a sok gagyit. Van akit motiválna az úticél amivel csábítják az utazót, de a legtöbb esetben vagy elmarad a termékbemutató után a program vagy rövidített futamban engedélyezik. Csodálkozzatok de nem volt egyetlen alkalom se, hogy ne vásároltak volna többen is (szegény nyugdíjasok), pedig elmegy havi 2-3 -ra is. Amíg nem derül ki, hogy fognak vásárolni addig epés megjegyzésekkel alázza az előadó az embereket. Ép ésszel nem is tudom felfogni, hogy a takarítónénink is, hogy tudja végig ülni többször egymás után azt a 4-5 órahosszát.Én titi elaludnék:) És mennek mégis, mint a drogosok a szer után:) A betegség-egészséggel mossák az agyukat arra fogékonyak ugye! Persze senkire nem fognak pisztolyt. De nem hiszem el, hogy a hatóságok nem képesek megrendszabályozni ezt a nagy lenyúlást!

bubo cupropenis 2011.06.29. 20:41:34

Én egyszer voltam ilyen termékbemutatón, édesanyámat kísértem el, mert helyben volt, nem kellett utazni, ráértem egy esti időpontban.
Amúgy édesanyám sem volt se előtte, se utána soha ilyenen.
Nagyon kemény szöveg meg, úgy forgatták, dolgozták a közönséget, hogy felment a vérnyomásom, szédültem. Akkora nyomás alá helyezik az embert, hogy elképesztő.
Anyámmal előre megállapodtunk, hogy tudjuk, hogy ez kamu, túlárazott, lehúzás, nem vásárolunk. De amikor két óra múlva ránéztem, láttam, hogy ha nem vagyok ott, akkor vásárolt volna.
Aki nem sziklaszilárd személyiség, azt bedarálják.
A végén senki ne vásárolt, az előadó ettől úgy felháborodott, hogy ránk vágta az ajtót és elviharzott, mi megettük a kaját, és megfogadtuk, hogy soha, semmilyen körülmények között nem megyünk el még egyszer termékbemutatóra. Félelmetes élmény volt.

BKV - Önnek megyünk 2011.06.29. 21:01:10

sajnos anyosomek allandoan jarnak. nem az bant hogy elkoltik a penzuket (pl 200 ezret koltenek hulye etkeszletekre) hanem hogy ertelmetlen marhasagokra koltik. jobban jarnanak ha evente egyszer elmennenek mallorcara nyaralni 3 hetet mint hogy tele a lakas 200-400 ezres kinai szarokkal....

segbe kene rugni ezeket a cegeket de nagyon

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.29. 21:32:33

@bubo cupropenis: Sosem értettem, hogy miért vesznek meg az eberek bármit, amire rábeszélik őket. Ha én valamit nem akarok megvenni, akkor nem veszem meg.

Horizont 2011.06.29. 22:03:55

@ColT:
Azért kalkuláld be, hogy idős emberek. Majd meglátod, hogy minden másképp működik mint fiatalon:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.29. 22:09:57

@Horizont: Na Na Na. Lehet, hogy nem fog az ember agya idősen, meg hogy nem annyira tájékozott.
De hogy dönteni ne tudjon valaki, ahhoz sztem fiatalon is hülyének kell lenni :D

Horizont 2011.06.29. 22:32:46

@ColT:
Ez így van, jó a meglátásod! Tudod vannak ilyenek fiatalon jó páran, és ők is megöregszenek majd:))

Sigurd 2011.06.30. 07:32:56

Mikor mi voltunk ugyan ilyenen, (mi is kíváncsiságból, röhögni mentünk el, aztán a végén már elment a kedvünk a nevetéstől is) bejelentették az elején, hogy aki elalszik, vagy túl sokat van kint cigizni, az nem kap ingyenajándékot. Mert ugye az úgy nem fair.

Amúgy nagyon durva, hogy szinte szó szerint ilyen dolgokat mondtak, mint amik a cikkben említve vannak.

Gazdagréti Jack Bauer 2011.06.30. 08:48:05

Nekem egy hasonló kaliberű spíler nem eladni akart, hanem adatot halászni a régi iskola szerint. Megkért mindenkit a teremben, hogy ugyan írjunk már ki harminc nevet a mobilunkból a hozzátartozó telefonszámokkal együtt, aztán írjuk fel a nevünket a papírra és adjuk neki oda, mert meg akarja nézni.

Mindenkinek világos volt a dolog, ha valódi ismerőst adsz meg, rád hivatkoznak majd, és égsz az illető előtt, mint a benzines rongy. Szépen le is írtam harminc nevet, meg harminc telefonszámot, pont azt, ami eszembe jutott. Kurva nehéz ám harminc hihető nevet és harminc telefonszámot kitalálni:)

Gondolom nem volt egyszerű nekik meggyőzni a szerencsétleneket, akik esetleg felvették a papíron szereplő számokat, hogy őket máshogy hívják, és ÉN személyesen ajánlom a figyelmükbe az XY terméket. Gondolom az ötödiknél rájött, hogy bukta:)

GGG77 2011.06.30. 09:08:36

@zero: Világos, csak hányingerem van az ilyen gennyes cégektől.

szürkemókus 2011.06.30. 09:08:51

Olyan, mint a munkaügyi központban, csak ott két óra előadás után kapsz egy pecsétet :)

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.30. 14:05:28

Jó részletes beszámoló! :)

Atisz 2011.06.30. 14:21:21

@seahawks: Az a baj, hogy ezektől sohasem fogsz meghalni (hacsak nem 0 mozgással tengeted mindennapjaidat) - a transzzsírsavaktól, édesítőszerektől és bizonyos E-számos adalékanyagoktól viszont nagy valószínűséggel igen.

Atisz 2011.06.30. 14:32:04

A cikk korrekt. Durva amikor - gyakorlatilag kimerítve a személyes szabadság korlátozásának tényét - foglyul ejtik a résztvevőket mindaddig, amíg az egyikük be nem invesztál egy 200 ropis szuper edénykészletre.

A Dr. Kendés könyv említése már túlzásként hat :)

Alensha 2011.06.30. 16:20:44

Húbazz. Mindig kíváncsi voltam, hogy hülyítik ezek be az embereket. Most már legalább tudom... Asszem, ez megy is ki a facebook falamra, hadd olvassák még többen.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.06.30. 16:29:28

Oknyomozó újságírás a javából! Gratulálok a kitartáshoz. Én mondjuk zsebre vágtam volna egy besugárzott pockot, hátha otthon jó lesz infralámpa helyett vagy kocsiakksinak.

Újabban hívogatnak, de valamilyen oknál fogva, negyedszázad leélése után még nem tartok ott, hogy gond legyen a vérnyomásommal. Én botor. Inkább lekoptatószövegeket találok ki. Legutóbb is, sikerült olyan határozottan félbeszakítanom, fél percre elnémult a tralala-hang, elnézést kért a zavarásért, elköszönt és lerakta.

pannonfunk 2011.06.30. 16:57:47

@neccharisnyás útonálló: Jajj, engem naponta hivogtnak, rohadtul uncsi már. Ha rossz kedvemben vagyok simán leteszem, ha még rosszabban, akkor mindenféle mókákat találok ki. Ma pl. megkérdeztem a kislánytól, miután elhadarta, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy nyertem, hogy órabért vagy teljesítménybért kap. Nem akarta elárulni, de aztán addig húztam, mi kinyögte, hogy is-is. Mondom, hogy jó, akkor most mondja el mégegyszer, hogy mit nyertem, mert elsőre nem figyeltem oda. Két másodpercen belül megszakadt a vonal, nem is értem, hogy miért :)

hajdú 2011.06.30. 21:16:54

@neccharisnyás útonálló:
"Én mondjuk zsebre vágtam volna egy besugárzott pockot, hátha otthon jó lesz infralámpa helyett vagy kocsiakksinak."
Na ezért köszi, elképzeltem és olyan jót röhögtem :D

seahawks 2011.07.01. 07:01:38

@Atisz: a cukros kóla, meg a chipsek nélkül is elég egészségtelen a magyarok étrendje, ha ezeket is eszik nem lesz rosszabb. ha meg nem mozognak, akkor is mindegy.
nekem nem ez a bajom, hogy rávezeteik az embereket az egészséges életmódra, hanem hogy diszkriminálnak, ideológiai adót vetnek ki, ahelyett, hogy adnának kedvezményes sportolási lehetőségeket.
mert megkülönböztetni a lángost a csipsztől, a somlói galuskát a cukros kólától az sokunknak vicces...
én azt mondom, kötelezzük a cukrászdákat az édesítőszerrel való sütésre, az éttermekben pedig kizárólag só és zsírmentes életeket lehessen árulni.
aki pedig otthon mer főzni egészségtelent, arra csapjon le az nbh.

Nyomek 2011.07.07. 09:01:41

Érdekes írás.
Azért kíváncsi volnék az írója lelkiállapotára. Mi volt a célja ezzel a poszttal? Reklámozza a céget? Köszöni szépen!
A kaja jó volt, de nem volt táncmulatság? Miért nem táncoltál vazze? :-)
Ha jól értem, 1390.- Ft-ért egész napos programot kaptál, kajával, műsorral. Whadda problem?

Ez olyan, mintha Ganxsta Zolee írna posztot egy Fluor Tomi koncertről.

Nem lett volna lényegretörőbb az utastársaidat interjúvolni? Hogy a rajongók miért jöttek? Erre kellene válasz, valamiért elmennek rá az emberek.
Menj el te is még egyszer, úgy látom valahol mélyen benned van rá igényed.
:-)

öreghölgy 2011.07.13. 18:23:10

Én is jelen voltam pont azon a bemutaton és szeretném pontosítani a leírtakat.Egy:milyen a termék?Nekem is van és azt is írni kellett volna,amit sok ember elmondott róla,hogy meggyógyultak. 8-szoros haszon? Lehet.És a benzin,a kenyér,a tej stb. 10-15-szeres haszonnal?A gyógyszerek 100-szoros haszonnal az nem tisztességtelen?Egyébként nem kötelező vásárolni,mint ahogy ott is megtörtént és ennek ellenére ahogy igérték fél 2 kor ebéd volt.Azt már megszoktuk,hogy az Önök korosztálya vén hülyének titulál bennünket de a hölgyet aki végig kedves volt velünk nősténynek hívni hát...!Nem tudom önök milyen nevelést kaptak,de azért ilyen helyen laptopozni bunkóság!Azt is elfelejtették leírni,hogy a hölgy akit megkértek hogy fáradjon ki kb. ötszöri rászólás után,20 percenként ment ki kortyolni és merev részeg volt a párjával együtt,és már pár vendéget is zavart.Lehet hogy ijesztgetnek bennünket de Önök még fiatalok és nem tudják,hogy mi idős betegek milyen eü-i ellátásban részesülünk,és bizony van abban igazság amit mondanak.Az hogy az előadó miből él?Lehet,hogy ebből,de önök miből élnek mikor munkaidőben igy ráérnek ráadásul drága ruhák,telefonok,laptopok stb.Gondolom úgysem mondják el az igazat,hiszen pont hallotam amikor a hölgynek azt mondták azért kellett laptopozni mert valami dolgozatot írnak,és mint tudjuk ez nem igaz. Nem tisztem védeni senkit,de az éremnek mindig van másik oldala is. Én már több cégnél voltam bemutatón és higgyék el nem mindenütt tűrnék el amit önök csináltak.Úgyhogy maradjunk annyiban,hogy vannak ennél szigorúbb cégek is.További sok sikert ehhez a sunyi munkához!(ez nem tisztességtelen?)Üdv.

pannonfunk 2011.07.13. 20:11:50

@öreghölgy: Most ha azt gondolja, hogy a blog olvasói vannak olyan hülyék, és nem jönnek rá, hogy ön nem résztvevő volt, hanem szervező, akkor ki kell, hogy ábrándítsam: téved...

öreghölgy 2011.07.14. 18:38:05

pannonfunk:Nem szervező vagyok csak belelátok a dolgokba mert a lányom is végzett ilyen munkát és higgye el igen is vannak jó termékek és ha azokat haszonnal értékesíti egy kereskedelmi cég abban mi a bűn? A kereskedelem így működik.Természetesen vannak hatástalan bóvlik is,ezeket kell kiszűrni.Persze ha valaki kiegészíti a leírtakat az Önök szerint csak a másik oldalon lehet.Én csak azt szerettem volna érzékeltetni,hogy nem minden úgy történt ahogy leírták.Egyébként ha ilyen szörnyűek ezek a bemutatók akkor miért van az,hogy van aki 1 héten 2-szer,3-szor is elmegy?Elgondolkodtató,nem?Az eladási módszer meg szerintem nem rosszabb mint az agymosó hazug tv reklámok vagy a bankok "életmentő" hitelcsabdái stb.Sajnos vannak itt ennél sokkal becstelenebb nagyobb hazugságok,csalások csak azok nincsenek porondon.Az ilyen dolgok nagyon jól elterelik a figyelmet a sokkal nagyobb disznóságokról.Kenyér és cirkusz kell a népnek!

pannonfunk 2011.07.14. 20:15:37

@öreghölgy: Miért mennek el? Hát az ingyen kirándulásért meg az olcsó csirkepörköltért. Még valami bóvli ajándékot is kapnak.

Természetesen vannak aljas dolgok még a világban, mint amelyekből Ön is írt példákat fent, de ez nem menti fel a többi aljas üzletelőt.

eino. 2011.12.07. 14:08:34

,,A gyógyszerek 100-szoros haszonnal az nem tisztességtelen?"

Szerényen kérdezném: nem túlzás ez?

,,Nem tudom önök milyen nevelést kaptak,de azért ILYEN HELYEN laptopozni bunkóság!"

Már szerény kérdésem sincs. :)
süti beállítások módosítása