Félelmek, cigányok és nem cigányok
2011. április 27. írta: TuRuL_2k2

Félelmek, cigányok és nem cigányok

  Ahogy az várható volt, Gyöngyöspatán a nagypénteki felfordulással még nem értük el a mélypontot. Tegnap éjjel tettlegességig fajult a hevesi településen kialakult feszültség, a körülmények meglehetősen zavarosak, annyit lehet tudni, hogy többeket is mentő vitt el. Fel is bolydultak a Facebook-demokraták, a Százezren Gyöngyöspatáért Facebook-csoportban óriási volt a pörgés, ki az evakuálást akarta szervezni, ki a külföldi sajtót, ki flashmobot, más meg tüntetést roma honfitársaink alapvető jogaiért (posztunkat a csoport üzenőfaláról készített képernyőmentésekkel illusztráljuk).

  A csoport tagjainak írásaiból az derül ki, hogy átérzik a gyöngyöspatai cigányok félelmét, szolidaritást vállalnak velük, és szeretnének valahogy segíteni nekik. Hasonló az alapállása a Kopiás Attila Steve által saját mikroblogjába feljegyzett gyöngyöspatai helyzetjelentésnek is, amiből idézek egy részletet (de érdemes az egészet elolvasni):

Egyrészt vannak a helyi cigányok. Ők tényleg kegyetlenül félnek. A rendőrséggel kapcsolatos összes tapasztalatuk alapján eszükbe sem jut, hogy a rendőrség meg akarná védeni őket, ha bármi feszkó van. Sőt, mindennapos tapasztalat, hogy kihívják a rendőrséget mert fenyegetőznek a kopaszok, a rendőrök meg tegeződve köszönnek a gárdistáknak, végigigazoltatják a cigányokat, és megbüntetik közülük akinek a bringáján nincs prizma. Itt a “mindennapost” szó szerint értem, és a példa is tényleg konkrét. Nem dramatizálni akarom a helyzetet, nincs “rendőrterror”, nincsenek a rendőrök által fizikailag bántalmazva, de számukra teljesen egyértelmű, hogy a rendőröktől nem számíthatnak védelemre. (Ugye ez alól kivétel, amikor pár napig demonstratív jelleggel, sajtó-, minisztériumi és civil figyelemmel vannak ott tömegesen a zsaruk, de akkor is minden második mondattal éreztetik, hogy nem jószántukból…)

  Gyakran találkozom ezzel a megközelítéssel, és egyszerűen nem tudom hová tenni. Ilyenkor úgy érzem, mintha nem egy országban élnénk. Miközben nem vitatom, hogy elfogadhatatlan, hogy a romáknak félelemben kelljen élni, nem értem, hogy sok ember szemében a cigányok okozta félelmek miért nem esnek hasonló súllyal a latba. Van-e különbség félelem és félelem között? 

  A tűzifáját, gyümölcsösét, rosszabb esetben megtakarításait vagy az életét féltő idős falusi ember félelmei miért nem érdekesek sokak számára? Ezekben az esetekben nem lehet a félelem forrásaként olyan látványosan megmutatni a fekete ruhás embereket, mint a gárdisták esetében, de az a szomorú helyzet, hogy ez a félelem legalább annyi embert érint, mint a cigányok aggodalma.

  És akkor ott vannak azok a keselyűk, akik ilyenkor még szemüket forgatva szítják is az amúgy is reménytelennek tűnő feszültséget. Az egyik egymillió forintot ajánl fel evakuálásra, a másik patai cigányok százainak kér menedékjogot az Egyesült Államokban. 

  Mindezek tetejébe a kormány meg úgy tesz, mintha nem égne a padlás, mintha valóban érdemben javult volna a válságövezetek közbiztonsága két hét alatt. A mellény-tiltás nagyszerű hagyományait folytatva most a járőrözést nyilvánította szabálysértéssé a belügyminiszter. A kormánytagok mellébeszélnek, a miniszterelnök meg sem szólal ebben a sorsfordító kérdésben. Több tucatnyi potenciális Gyöngyöspata található szerte az országban, hol itt, hol ott fognak felizzani az etnikai feszültségek. S ha továbbra is annyi lesz a kormányzati válasz, hogy minden rendben, akkor nagyon szomorú idők várnak Magyarországra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr792858557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A gyöngyöspatai összeesküvés 2011.04.28. 17:47:51

Ismét szomorú feladat előtt állunk - de hát már csak ilyen ez a posztkommunista valóság, a parlamentben még mindig aránytalan képviselettel rendelkező partizáncsapatok gondoskodnak arról, hogy egyetlen pillanatig se folyhasson nyugodt, békés építőmunka...

Trackback: A Nemzeti Lopás Rendszere 2011.04.27. 16:27:57

Megértem Terike nénit, akinek mindennap ellopják a tyúkját a cigányok, pedig neki az a tyúk a megélhetése. De Terike nénit még másik egymilliószor lopják meg ugyanezeken a napokon, amiért nem hogy a szavát nem emeli, hanem teljesen természetesnek tartj...

Trackback: Nácizni vagy cigányozni az igazi? Egy biztos: mindig a másik a hülye 2011.04.27. 14:16:33

Nincs mit tagadni, januárban nagyon megdöbbentett az a rengeteg, tartalmát és hangnemét tekintve meglehetősen durva hozzászólás, ami a West Balkános tragédiát követő cigányozással kapcsolatban írt szövegemre érkezett. Akkor 95:5 arányában a cigányokkal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lew Archer 2011.04.27. 12:53:36

Ugye, úgy is lehet fogalmazni, hogy két csoport közt verekedés tört ki és négyen megsérültek.

Meg úgy is, hogy több tucatnyian rátámadtak négyre és agyba-főbe verték őket.

A magyar sajtó egyik mélypontja, ahogyan az éjszakai eseményekről tudósított. De hiába, az a paradigma él, hogy két sérelem közül a többséget ért méltánytalansággal nem kell törődni, de a kisebbséget ért sérelmeket meg kell torolni hetedíziglen. Ez egy olyan liberális világ torz valósága, amiben egyre inkább szarul érzi magát az emberek többsége. A végtelenségig nem fog ez menni, ezt csak egyre nagyobb erőszak árán lehet majd fenntartani.

táltos 2011.04.27. 12:56:58

Ez most miért is nagyobb skandallum, mint a korábbi cigányok elleni gyilkosságsorozat?
Ja, hogy most a fidesz kormányoz és nem a szoclibek?
Most már tényleg ki kellene osztani azt a két pofont, de mindenkinek!!
Úgy érzem egy kicsit mintha Gyf és barátai direkt itthagytak volna az ország nyakán egy időzített bombát és azt várják, hogy mikor lehet beindítani.

kispufi 2011.04.27. 13:04:13

ezt hívják anarchiának, asszem. a kalandorok szokták ám jól érezni magukat abban.
s bár nem venném poénra, vásárhelyi máriának mégis jelezném, hogy flashmobozgatni ilyen ügyekben - meg egyáltalán - bizony a nyikhaj hülyegyerekeknél szokás, akik kurva jól szórakoznak rajta.

kispufi 2011.04.27. 13:05:16

@táltos: már nem várják, már beindították.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.04.27. 13:08:13

És itt van az a keselyű is, aki a parlament előtt dekázik:
mandiner.hu/cikk/20110427_orban_a_parlament_elott_dekazik

First things first.

Karvaly 2011.04.27. 13:08:38

" a Százezren Gyöngyöspatáért Facebook-csoportban óriási volt a pörgés, ki az evakuálást akarta szervezni, ki a külföldi sajtót, ki a..."

Aztán érdekes módon nagy nyilvánosság előtt az oldalra is író politikusok mindig kikérik maguknak, hogy a külföldi sajtóhoz bármi közük lenne...

aeidennis 2011.04.27. 13:09:17

Mindent elolvasok ami ehhez a témához tartozik, de soha sehol nem olvastam még arról, mi volt az OK, ami miatt a Véderő Gyöngyöspatára vonult. Mert a Véderő csak következmény és nem ok. Ha a következményt kezeljük és az OKokkal nem foglalkozunk, akkor hogyan előzhető meg ugyanez más településen?

axaic 2011.04.27. 13:09:48

Kedves Mandiner!

Van különbség a két félelem között.

Egyes - konkrét - cigányemberek ellopják a gyümölcsöt, fát, füvet, virágot. Egyes -konkrét - cigányembereket ezért meg kell büntetni.

Az önkéntes rendfenntartók viszont egész népcsoport ellen lépnek fel fenyegetőleg, a cigányasszonytól a két éves kisgyerekig bezárólag.

Egyébként engem az érdekelne, hogy ezek a fess, egyenruhás fiatalemberek miből élnek? Talán ugyanolyan szerencsétlen munkanélküliek, mint a helyi cigányok, csak ők nem lopni mennek ennivalóért, hanem katonásdit játszani?

kispufi 2011.04.27. 13:13:36

@aeidennis: a szebbjövős polgárőrök vonultak oda először, mint korábban máshová is. addig a véderő fel se tűnt, senki nem hallott róla - én legalábbis tuti -, aztán egyszer csak, mikor ég a ház, odaérnek a lőporos hordóval, az meg, mit ad isten, fel is robban.
kicsit átalakítva bródykonczot: megkérdezném tőle, hát téged ki küldött?

kispufi 2011.04.27. 13:16:00

@axaic: a cseppfertőzést késő gyógyítani, amikor a legyengült immunrendszer - mondjuk aids - okán elviszi a beteget, ha érteni akarnád, amit mondanék, de hát nyilván úgyse akarod.

TG69 2011.04.27. 13:19:12

Kedves Turul!

Ez van akkor, amikor ennyire megosztott az ország. Ekkor nemcsak a múlt de a jelen dolgai közül sem tudunk közös nevezőre jutni. Ekkor van ATV meg HÍrTV, Magyar Narancs meg Heti Válasz, Népszava meg Magyar Nemzet. Mindegyik a politikai megrendelőjének dolgozik és azok az alapvetően lelkes emberek akiket még érdekel a politika, de nem elég körültekintőek elhiszik, hogy a másik oldal hazug az így jár. Az egyiknek minden cigány szarember és nincsenek elfogadható félelmei, a másik szerint meg diszkrimináció áldozata mind akiket ölben kell hordozgatni, mint egy pincsi kutyát. Vegyük észre, hogy a megoldás mindig középről jön és a mandinernek kutya kötelessége kiverni ebből a kormányzatból egy értelmes cselekvéssorozatot (persze lehetőségeihez mérten), ami hihetővé teszi azt, hogy itt előbb-utóbb rend lesz.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.04.27. 13:20:54

A félelemről.
Villamoson utaztam, amikor a Déli pályaudvarnál felszállt egy cigány társaság, pár 18-20 éves fiatal, de volt velük egy idősebb nő is. Ahogy felszálltak, az egyik srác hatalmasat rásózott egy épp leszálló csaj fenekére, aki persze köpni-nyelni nem tudott (szóval látszott, hogy nem valami régi havercsaj, akivel poénkodtak, hanem tényleg egy vadidegen). Ajtó becsukódik, a kedves társaság tagjai pedig röhögve passzolgatnak egymásnak egy égő cigit, és azon poénkodnak, hogy "Jajj, szívd már el gyorsan, itt nem szabad cigizni..."
Minden utas maga elé néz, nem keresik a szemkontaktust, néma csend, csak a cigányok röhögnek. És ezek nem bűnözők. Ez egy kulturális szint. Provokálás, beszólogatás, a társadalmi normák figyelmen kívül hagyása, saját maguk fényezése a haverok előtt azzal, hogy bele mernek kötni a "parasztba", mert az meg birka módra tűr. Na, EZ az igazi probléma, nem a náczikok.
(És közben elgondolkodtam, hogy ez Buda szívében volt, de milyen lehet a helyzet kicsit lepukkantabb környékeken. Milyen lehet, ha egy ilyen kis csapat a barátnőmet alázza egy éjszakai buszon, és én ott állok tehetetlenül, mert még ha esetleg izmosabb is vagyok, mindenképpen mi jövünk ki rosszabbul a dologból. És innen már nincs messze a gyúróterem, a küzdősport meg a gárda. Igazából, aki ilyen megfontolásokból került oda, egyáltalán nem tudom hibáztatni.)

Zetek 2011.04.27. 13:21:19

@Lew Archer: Géza, kérdezd már meg, hogy milyen Véderő az, amelyiket ennyi idő alatt ronggyá lehet verni. Amúgy tetszik a szerző arénázása látszik, hogy ő sem Magyarországon él.

Viktus 2011.04.27. 13:22:46

Százezren Gyöngyöspatáért :D van pár száz kb. ex-szadeszos idióta benne ... index.hu-s hátszél mellett tolják a hülyeséget. Egyébként mindet begyűjteném, és leköltöztetném Patára együtt élni a szegény jogfosztott cigánysággal pár hónap múlva a leghangosabb nácikok lennének ...

TG69 2011.04.27. 13:24:54

@axaic: Abban az esetben, amikor vidéken terrorizálnak magyarokat, akkor már a védtelen magyarok lesznek a kisebbség és a magyarozó cigányok a többség. Átlépett a dolog egy olyan határt, amikor már nem a lopós szegény cigány emberekről van szó. Bizony ekkor már a csapatokba verődő lézengő cigányok ugyanolyna félelmeket képesek generálni a magyarokban, mint a fekeketében bohóckodó idióták. Ha ezt átérzed, akkor lehetséges egyenlőségjelet tenni a két félelem közt.

Viktus 2011.04.27. 13:28:15

Én a helyükben az USA-ba menekítéssel vigyáznék ... nem beszélik a nyelvet nem értenek igazából semmihez ott meg a szociális rendszer nem olyan jótékony, mint Európában. Nem a Lila akác köz lakói lennének, hanem v.mi jóféle latin amerikai, afro gettoban telepedhetnének meg ottan pedig elég lenne, ha csúnyán néznének v.mi helyi galeri tagjára mindjárt lazán keresztüllőnék őket, és ott a karóval ugrálás nem a legkifizetődőbb az automata fegyverek ellen. Na meg ott ilyen ingyen szüretelés sincsen , mert jó pár államban lelőhetik a besurranó szüretelőt ...

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.04.27. 13:38:48

@Viktus: Épp ezért szurkolok, hogy megkapják a menedékjogot. Minél többen, annál jobb.

csi szi 2011.04.27. 13:38:52

@Zetek: Magyarországon él, csak nem Gyöngyöspatán, vagy Miskolcon stb., hanem Bp-en.
Nekünk itt Bp-en többnyire tényleg csak ahhoz hasonló rossz élményeink vannak a cigókról, mint "sötétség seregeinek vezénylő tábornoká"-nak. Bár azért sokan vannak, akinek legalább közeli ismerősét rabolták már ki cigányok, vagy belekötöttek, de egy nagyvárosban tényleg más, mint egy faluban.
Ismerősök között is feltűnő volt már évekkel ezelőtt is, hogy mennyire más a cigányokhoz való hozzáállása azoknak, akik Kelet-Magyarországról jöttek. Azok többnyire mélységesen gyűlölték a cigányokat, még akkor is, ha egyébként ballibsi szavazók voltak...

dzsi85 2011.04.27. 13:39:49

@axaic: felteszem tényleg nem érted, hogy a példádban két különböző dologról beszélsz... az nem is feltételezem, hogy a magadfajtától megszokott manipulációval élsz szokás szerint. de segítek, leírom a példád helyese:

- a deviánsan viselkedő cigányok egész falvakat tartanak rettegésben, a 85 éves néniktől a 8 éves kisiskolásokig!

- Az önkéntes rendfenntartók (akik ezek miatt a tarthatatlan, de valamiért a médiában és a közbeszédben tabuként kezelt okok miatt érkeznek meg a keleti falvakba) ezen deviánsan viselkedő cigányokat igyekeznek visszatartani a mindennapos életvitelükben.

Szegény fenyegetett cigók mi... az éjszakai "tömegverekedésben" is véletlen csak véderős emberek sérültek meg... (irónia on) látjátok, nem kell tőlük félni, egy cigányt sem tudtak rendesen megverni, ebből is látszik, hogy ártalmatlan emberek! (irónia off..)

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2011.04.27. 13:46:38

Akit esetleg érdekel:

Dal egy hasonló helyzetről. Európa másik kultúrnépéről a koszovói albánról, akik szintén nem tudnak viselkedni.

Ne lomite mi bagrenje - Ne törd el az akácosom!

www.youtube.com/watch?v=mi1D1kRrIK8&feature=feedf

Angol szöveg és sztori itt:

www.facebook.com/group.php?gid=10441247500

hillcut 2011.04.27. 13:46:43

Szélsőséges bal-és jobboldali csoportok az ország nyugalmának megzavarására, destabilizációjára törekszenek. Mindezt parlamenti pártok (jobbik, lmp), civil szervezetek, külföldi és magyar magánszemélyek támogatásával teszik.

Ez nem más, mint az alkotmányos rend megzavarása!

Az államnak keményen és határozottan kell válaszolnia!

Ha a kedélyek nem csitulnak, rendkívüli állapot bevezetésére és a hadsereg által biztosított közrendre van a szükség az érintett területeken.
Az illegális terrorista szervezkedés támogatóit fel kell deríteni!

Lew Archer 2011.04.27. 13:49:20

@Zetek:

Bélám, abba gondolj bele, mi lett volna, ha a Véderő vagy Betyársereg vagy Gárda arányosan visszacsap.
Lehet, hogy ők viselkedtek mértéktartóan, és az eddigi megjelenések és felvonulások csupán demonstrációk egy tarthatatlan helyzet bemutatásra és a figyelem felhívására? Gondolod, hogy magyar ember nem tud csővel verekedni?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.27. 13:50:51

@hillcut:

nehéz lesz a nyomára akadni az alkotmányos rend elleni szervezkedőknek, de azért OV elindulhat egy nyomon: kérdezze meg első gyermekei megkeresztelőjét (vagy hogy hjvják ezt azoknál, ha lánygyerekről van szó?) Iványi "lelkészt", , hogy kik vanak még benne...

Jason Bourne 2011.04.27. 13:54:07

egyetértek a *cigányságot menteni akarókkal. evakuálják csak mindet, minél messzebb az utolsónak fizetem a repülőjegyét...

*cigányság: nem a roma származású emberek, hanem a cigány életmódú, retkes, tolvaj, kötekedő, igénytelen társadalmi réteg. sajnos közöttük felülreprezentált a romák száma...

aeidennis 2011.04.27. 13:54:57

@kispufi: És mi volt az oka annak, hogy a szebbjövős polgárőrség odament Gyöngyöspatára?

axaic 2011.04.27. 13:56:55

kispufi, TG69, dzsi85

Megértem az álláspontotokat, csak a megoldást nem látom.

Többféleképpen oldották már meg máskor/máshol az az ehhez hasonló problémát, pl. USA feketék, Németország zsidók.

Szerintetek mi a megoldás?

Zetek 2011.04.27. 13:58:37

@Lew Archer: Mind a ketten? Tehát a hihetetlen önmegtartóztatásuknak köszönhető, hogy elmaradt a nagyobb tragédia? Ugye ezt még te sem hiszed el?

zusammen 2011.04.27. 13:59:42

Turulkám, bameg. Te mégis mit gondolsz? Mi az, hogy keselyűk szítják a tüzet? Figyelj, haver, ha a te házad előtt fognak masírozni elmebeteg nácik, ha te gyereked fog éjszaka bepisilni a félelemtől, ha mindenki körülötted ellened és a családod ellen fordul ok nélkül, mondjuk mert az egyik haverod ismerőse ellopott ezt azt.Ha bedobják kővel az ablakod, ami az egyetlen dolog, ami a hidegtől megvéd, mert nincs se fűtés, se víz , se áram.És akkor jön valaki, aki elviszi a gyerekeid egy három napra, hogy ne legyen nagy baj.Azt Te keselyűnek mondod?Haver, Te , ha a 40es években élnél egyike lennél azoknak, akik tapsikolnának az utcán, amikor a zsidókat terelik. Haver, és persze tudom, hogy te is horthy, klébersberg, bethlen (így csupa kisbetűvel), meg az össze többi fasz örököse vagy, akik a nácik oldalára sodorták az országot egy jó kis erdélyi bevonulásért cserébe. Te, aki a jobboldali revizionista, trianon-sértett politikai hagyomány oszlopos tagjaként nem vagy képes túllátni a saját beszűkült faszságodon, nem te vagy a keselyű.Turul haver (szép a neved), nézz egy kicsit magadba.Az ország szépen lassan, és ebben egyet is értünk a polgárháború szélére sodródik.Ha így lesz mi óv majd meg minket attól, hogy egymásra lőjünk?

TG69 2011.04.27. 14:01:09

@aeidennis: Volt egy videó, ahol pataiak panaszkodtak, hogy mennyire elfajult a helyzet stb, ekkor először megjelent egy fatolaj, aztán két-három suttyó, akik most épp nem köpték le a néniket, csak lelkesen odaszóltak, hogy ma nem egy-két, hanem 20 betörés lesz az utcában. Ja és volt ott még egy átlagbűnöző is a maga archaikus voltában. Amíg a kopaszok meg em jelentek, amagyar politikai elit jóvoltából azt sem tudtad, hogy van egy ilyen hely, most meg már a szakértője is lehetsz a témának :).

TG69 2011.04.27. 14:04:57

@axaic: Legyen egy erős polgárőrség hálózat, amelyikbe legyen cigányok is. Ott ahol gond van járőrözzenek sokat. Ezenkívül az állam segítsen abban, hogy a cigánykérdésben sikeres önkormányzatok (vannak ilyenek!) módszerei terjedjenek el stb. Először rendnek kell lennie, azután jöhet minden más kérdés.

hillcut 2011.04.27. 14:05:42

@Arma Gedeon2:
arra vannak a szolgálatok.

addig is rendkívüli állapot:minden szarházi, erőszakos bűnöző cigányt és önbíráskodó gyökeret azonnal letartóztatni.
területet lezárni-biztosítani, nem helyi lakosokat terület határán kívülre szállítani.
ellenőrző pontokat fellállítani, 0-24 órás katonai járőrözés, ideiglenes kijárási tilalom stb.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.04.27. 14:06:59

@Zetek: Mégis mi a büdös lófaszt tettem volna? Álltam, néztem magam elé, és vártam a megállómat. Egyrészt nem vagyok egy izomember, másrészt saját és barátaim példáiból megtanultam, hogy ilyenkor csak vesztes lehetsz. Leszállítani nem tudom őket, a sofőrnek szólni felesleges, ő sem tud velük mit kezdeni, ha megkérem, h oltsák el a cigit, max kiröhögnek, ha meg elkezdek emberkedni, ők vannak többen. És legvégül, ha ne adj' isten valaki bepöccen, és lepofozza őket a villamosról, még ő lesz a rasszista.
Ilyen egyszerű a képlet.
Alapvetően az a helyzet, hogy az általános szociális normák megszegésével nem nagyon tudsz mit kezdeni. Pontosan ezt használják ki.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.04.27. 14:08:02

Vajon mért nem ezt a részt emelted ki Steve szövegéből?
Jah, mert vitatkozni kéne? Mert nem igazolná az állitásodat?

"de nyilván sokakat a közbiztonsággal, szociális biztonsággal kapcsolatos tapasztalataik, valamint a cigányokkal való személyes kapcsolatok hiánya vitt arra az álláspontra, hogy egy számára egységesen rémísztő, idegen csoportot bármilyen eszközzel is, de meg akarjon fegyelmezni. Nyilván elképesztően nem értek egyet velük, de szerintem nagyon fontos, hogy lássuk, hogy nagy részük a cigányokhoz hasonlóan (bár nem olyan intenzitással) azt érzi, hogy az állam magára hagyta, nem tud számítani a rendőrségre, bajban van a mindennapi megélhetése, és egyetlen olyan csatorna van, ahonnan ezen félelme elismerést kap, a cigányokat kollektíve démonizáló szervezett szélsőjobb. "

hillcut 2011.04.27. 14:08:40

@zusammen:
"Az ország szépen lassan, és ebben egyet is értünk a polgárháború szélére sodródik."

köszönhetően a hangulatkeltő ellenzéknek és mindenféle amerikai üzletembereknek.
nem értem, hogy miért nincsenek már régen letartóztatva.

TG69 2011.04.27. 14:09:44

@zusammen: Te teljesen hülye vagy.

zusammen 2011.04.27. 14:12:44

@TG69 ha a te házad előtt fognak masírozni elmebeteg nácik, ha te gyereked fog éjszaka bepisilni a félelemtől, ha mindenki körülötted ellened és a családod ellen fordul ok nélkül, mondjuk mert az egyik haverod ismerőse ellopott ezt azt.Ha bedobják kővel az ablakod, ami az egyetlen dolog, ami a hidegtől megvéd, mert nincs se fűtés, se víz , se áram.És akkor jön valaki, aki elviszi a gyerekeid egy három napra, hogy ne legyen nagy baj.Azt Te keselyűnek mondod?Haver, Te , ha a 40es években élnél egyike lennél azoknak, akik tapsikolnának az utcán, amikor a zsidókat terelik. Haver, és persze tudom, hogy te is horthy, klébersberg, bethlen (így csupa kisbetűvel), meg az össze többi fasz örököse vagy, akik a nácik oldalára sodorták az országot egy jó kis erdélyi bevonulásért cserébe. Te, aki a jobboldali revizionista, trianon-sértett politikai hagyomány oszlopos tagjaként nem vagy képes túllátni a saját beszűkült faszságodon, nem te vagy a keselyű.Turul haver (szép a neved), nézz egy kicsit magadba.Az ország szépen lassan, és ebben egyet is értünk a polgárháború szélére sodródik.Ha így lesz mi óv majd meg minket attól, hogy egymásra lőjünk?

TG69 2011.04.27. 14:13:58

@weisz manfréd huba: Ez egy önmagában is ellentmondásos rész. Akiknek nincs személyes kapcsolatuk a cigányokkal az nem érezheti azt, hogy az állam magára hagyta őket. Ellenben a pataiaknak van személyes kapcsolatuk és pontosan így éreznek az állammal szemben. Egy normális ember pedig együttérez velük.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.27. 14:15:26

@zusammen: Mivel évekkel előre megérezték a cigányok, hogy majd egykor gárdisták fognak ott masírozni, preventív stresszoldásként szétlopták és legyalulták a szőlőhegyet, a helyi lakosság terrorizálása mellett...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.27. 14:17:02

@zusammen:

te nem olvastad Ungváritól "A mi kis falunk" c. írást? Abban egy zsidó írja le az Olaszliszka-környéki cigányok élősködő, antiszociális viselkedését.

TG69 2011.04.27. 14:17:23

@zusammen: Fennakadt a lemez? :)

Ki mondta, hogy egyetértek én vagy épp a turul a bakancsosokkal? Sőt pont azt mondtuk, hogy ez nem megoldás. Azonban amire fell kell hívni a figyelmet az az, hogy most vannak az országnak olyan pontjai, ahol pont a cigányok viselkednek így, félelemben tartva a magyarokat. Amikor tehát feháborodunk a lelki terror miatt az egyik oldalon, akkor nem szabad elhallgatni a másik oldali mindennapos félelmeket sem. Ez egyszerű emberség próba és nem ideológikus szarság.

Valandil 2011.04.27. 14:18:21

Nem értem, a kisebbségre nem vonatkoznak a törvények? Eddig azt hittem, hogy törvény előtti egyenlőség van...
Tehát a megoldás egyszerű: elkapni a bűnözőket (ehhez sajnos rendőri jelenlét kell), és egyformán mérni (itt viszont nem árt feladni azt a jogelvet, ami szerint nem a bűnt, hanem a bűnöst büntetjük).

de karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna 2011.04.27. 14:18:44

Tudomásul kell venni mindenkinek – ÍGY A CIGÁNYOKNAK IS, hogy az ember a biológiai és társadalmi szükségleteit csak társadalmi keretek között, társadalmilag szabályozott társadalmi- jogi viszonyok között elégítheti ki mindaddig, ameddig egy adott társadalmon belül él. Ebben a megközelítésben a többségi, nem cigány népesség és a cigányság közötti egyre súlyosabb konfliktus, a cigányság alaptermészete és a környező közösség erkölcsi normáinak betartására irányuló követelmények között áll fenn.
Ezt alapul véve igenis van specifikus cigánybűnözés.
Ez a bűnözési forma nem más, mint egy adott populáció morális fejlődésének alacsonyabb fokán való megrekedése, azaz a társadalmi gátlások –amelyek az ösztönökkel ellentétes irányba hatnak– ennél a népességnél nem eléggé erősek, illetve fejletlenek.
Ez a konfliktus folyamat pedig a kriminalizálódás irányába tereli az eseményeket, amelyek kiváltják a többségi társadalom egészséges önvédelmi reflexét.
A cigányság ebben a társadalmi, kulturális és földrajzi környezetben nem tudott az elmúlt évszázadok alatt integrálódni. Nem tudta saját szociális és kulturális intézményhálózatát saját erőből megszervezni, saját értelmiségét kinevelni, akkor ez azt jelenti, de egyben sugallja is, hogy térben és időben is rossz helyen van!
Következésképpen egy másik földrajzi és kulturális környezetet kell nekik keresni, amelyhez és amelybe jobban betudnak integrálódni és etno-szociokultúrájuk is közelebb áll ahhoz.
Ez pedig India északi része.
Európai összefogással itt kell nekik kialakítani egy államot, hogy felépítsél, berendezzék saját társadalmukat, politikai és állami intézményrendszereiket, stb. és ne más népek szellemi és anyagi kulturáltját, államrendjét, társadalmi és jogi normarendszerét, gazdaságát, szociális hálózatát terheljék és veszélyeztessék.
Ahogy a zsidóság megtalálta állami létének kereteit, azáltal, hogy újraalapította egykori archaikus államának helyén Új Izraelt, úgy a cigányságnak is kulturális és etnikai bölcsőjében, földrajzi környezetében kell ezt az államot megalkotnia!

A cigányság személyiség formálásában a társadalmi környezet jellem- és tudatformáló hatásainak fontos szerepe van. Ez igaz, viszont napjainkra a magyarországi cigányok által elkövetett bűncselekmények és a magyar lakosság sérelmére elkövetett napi szintű agresszió már olyan mértéket öltött, hogy a bűncselekmények oksági analízisét már nem a különböző társadalmi, biológiai és pszichikai tényezők számbavételével kell kezdeni, hanem a határozott állami beavatkozással, a normasértésre való gyors és „könyörtelen” reagálással, mert ennek hiánya az alapvető oka a bűnözésnek. Egy lezüllesztett politikailag kézi vezérelt, manipulált és alapvető feladataiban kiszervezett rendőrséggel ilyen határozott intézkedéséket nem lehet végrehajtani. 2010. áprilisig a magyar rendőrség intézkedéseinek középpontjában a posztbolsevik kormány ellen és egyéb társadalmi anomáliák ellen tüntető tömegek szétverése állt. De most is még igen távol állnak attól, hogy a vidék adófizető polgárainak személy és vagyonbiztonságát garantálni tudnák. Ezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy a társadalom önszervező és védekező mechanizmusai beindultak és az állam helyett a civil társadalom szervezi meg saját védelmét. Megszervezi, mert ehhez bizony joga van!
Amennyiben tovább fog zülleni a magyar társadalom, úgy néhány éven belül önvédelmi és paramilitáris szervezetekkel lesz tele az egész ország. Ez a folyamat nem más, mint egy megbetegített társadalom mélyről feltörő immunreakciója, válaszadása, vagyis röviden definiálva ez egy OKOZAT!

NA MOST KÉREM FIGYELNI!

LASSAN ÍROM?
HOGY MINDENKI MEGÉRTSE!

Egy normális jogalkotásnak és jogalkalmazásnak, így a magyarnak is a prevencióra, a kiváltó okok megszüntetésére kell törekednie és nem az okozat felszámolására, a jogos társadalmi önvédelmi reakció elfojtására és szétverésére,
- Ha csak ez a jogalkotás és jogalkalmazás nem a politikai tényezők által van manipulálva ? - .

Nos ezen kérem gondolkodjanak el.

Befejezésül!

Ha az LMP-s judeoliberális, de judeobolsevik gyökerű csapata a zsidó államban Izraelben úgy uszítaná az arabokat és úgy áskálódnának a helyi zsidóság ellen az ottani arabok " védelmében" , mint, ahogy ezt nálunk teszik a magyar parasztok ellenére és a cigányok védelmében, akkor őket azonnal arab bérenc hazaárulóknak bélyegeznék és szerintem ott helyben agyonvernék őket!

Milyen alapon gondolja ez a sok jabranc, hogy zsidó létére itt azt megteheti, amit Izraelben nem tűrnének tőle. Sietek hozzátenni, hogy teljesen érthető módon.

Ha egy izraeli kibucban dolgozó idős házaspárt úgy meggyilkoltak volna a Gázai övezetben, ahogy ezt Magyarországon a hitvány cigányok tették Gyöngyöspatán, akkor nem, hogy ott helyben agyonlövik őket, hanem ezzel a D9 "Teddy Bear" buldózerrel ( mellékelt kép) az egész cigány csürhe lakónegyedét a földdel tették volna egyenlővé.
i.imgur.com/BbWeK.jpg
Milyen alapon gondolja a magyarországi liberális " emberjogvédő" zsidó tábor , hogy a magyar vidék parasztságának többet kell eltűrnie, mint Erec Jisrael zsidó lakosságának?

Honnan veszitek a bátorságot és a végtelen pofátlanságot ehhez a kettős mércéhez?

WhyCantITouchIt? 2011.04.27. 14:27:41

Az utóbbi 10 évben egyáltalán érte rasszista támadás a cigányokat? (persze a cigány sorozat gyilkosságot kivéve )
Én azért kételkedem benne mert az egész rohadt sajtó cigány párti, vagyis ha legalább egy pofon is éri a cigányt az rögtön címlap. Ellenben ugye tudjuk hogy hova került pl.: a Hejőszalontai brutális gyilkosság híre, a bulvárba( lásd index.hu)

A magyar sajtó a ködösítés legrosszabb formáját használja, üvölt a kettős mérce, a magyart pont leszarja mindenki, és folyamatosan megy a cigány mosdatás.
De visszatérve, arányait tekintve a szélsőjobb hány áldozatot szedett magának és hányat a cigók az utóbbi években?
Vhogy így 6:600, de míg az egyikkel tökéletesen tisztában van az ember, a másikkal ugye nem hála a csodálatos magyar sajtónak.

Amíg nincs az mint az USA-ban vagy NY. Európában, vagyis hogy az USA-ban CNN-től kezdve a helyi adókig megnevezik az elkövető bőrszínét, vagy Ny. Európában az elkövetőt muslim vagy immigrant jelzővel illetik. Magyarországon is meg kell nevezni, ne csak az áldozatnak legyen bőrszíne.
Sajtószabadságért tudnak tüntetni de a tisztánlátás már büdös vagy mi?

Bloodscalp 2011.04.27. 14:35:44

Turul hozta a formáját, egy egymásnak ugrasztos uszitos cikkben, csak arról feledkezik meg hogy a felelősség az ország jobbszélsőjén van, hátramutogatni egy olyan ügyben ami nem lett megoldva 20 év alatt, nem lehet....hogy jogvédés néven politikai előnyt akarnak kovácsolni egyesek az se mentség, társadalmi probléma. szerintem meg se akarják oldani. már tudják hogy bukás lesz '14-ben és adnak egy tüneti kezelést a dolognak...

jozicsenko 2011.04.27. 14:36:48

@zusammen: bolond vagy, remélem örülsz neki - ok és okozat között erős különbség van /pl hogy a domboldalt elöbb tarolták le a "sáskák" és utána mentek ki a "nácik"/, de ezt elszállt agyú liberálisoknak nem lehet megmagyarázni - indíts egy mozgalmat a facebook-on "fogadj örökbe egy patai családot" néven és meglátod, miért sírnak a vidéki kisöregek: egy élet munkáját egy perc alatt tönkre lehet tenni...

@axaic: mindaddig, amíg jobboldali és baloldali felelős cigányvezetők nem állnak ki (tudom, nincs ilyen), hogy a domboldalakat letarolókhoz nincs közük, hogy a nyugdíjasokat kifosztókhoz nincs közük, hogy a hídakon "vámot" szedő kishülyékhez nincs közük, hogy a falvakat kifosztó munkakerülőkhöz nincs közük, nu addig én mindet egy kalap alá sorolom: ha nem határolódik el tőlük, akkor velük van

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.04.27. 14:37:21

„Gyöngyöspata Képviselő testülete, és az itt élő emberek az utolsó szó jogán, mivel rajtunk kívül már mindenkit meghallgattak, szólunk az ország vezetőihez, a magyar közvéleményhez és a médiához.

Minden törvénytisztelő és rendet akaró embernek helye van Gyöngyöspatán, ha embertársait tiszteletben tartva tesz eleget kötelességeinek és gyakorolja jogait, óvja mindannyiunk környezetét, egészségét.

Ezt az alapvető elvárást azonban Magyarország sok száz településén éppen így megfogalmazzák, tehát ne kezelje senki elszigetelt egyedi jelenségként. E gondokat ne tartsuk Gyöngyöspata egyedi problémájának.

A média, s a politikai erők, leginkább a maguk kénye-kedve szerint, pusztán önös érdekből vagy politikai tőke reményében, sokszor elferdítve, tájékozatlanul, túlzó módon nyilatkoznak, lejáratva, megbélyegezve egy ezeréves múlttal büszkélkedő települést, mi több, nemzetközi fórum elé viszik becsmérlő módon községünk nevét, rasszistának, kirekesztőnek, megnyomorítónak bélyegezve az itt élő jó szándékú embereket, szítják az amúgy is létező ellentéteket.

A jövőbeni hasonló megnyilvánulások elkerülése érdekében nyomatékkal kérjük országunk és a parlamenti pártok vezetőit, hogy helyben tájékozódjanak a tényleges helyzetről a falu vezetésétől s a helyi emberektől. Kérjük a médiát, hogy pártok és szervezetek érdekeitől mentesen, valóban függetlenül, s kerülve a szenzációhajhászást, tájékoztassák a nemzetközi és hazai közvéleményt a gyöngyöspatai történésekről.

Gyöngyöspata Képviselő testülete nem járul hozzá a faluban tervezett, vagy már engedélyezett demonstrációkhoz, felvonulásokhoz, pártrendezvényekhez, s követeli, hogy a jogvédő szervezetek által gerjesztett hisztéria-hadjárat is szűnjék meg! Bármilyen kívülről érkező erő a jelenlegi helyzetet csak rontja, ezért kérjük, hogy engedjék tenni a dolgunkat.

Békét akar minden gyöngyöspatai lakos! Nyugalmat, amelyben biztonsággal végezheti mindennapi munkáját. A béke megteremtését kizárólag a magyar kormánytól és a rendőrségtől várjuk.. A falu vezetése egy olyan, jogok és kötelességek egyensúlyán alapuló Magyarország példásan működő településén akar munkálkodni, ahol az ott élők mindezeket betartva és elfogadva élnek, élhetnek.

Az utolsó szó jogán: Gyöngyöspata nyugalmat, békét akar!”
via atv

Viktus 2011.04.27. 14:37:35

@zusammen:

Jobban érezném magam, minthogy színes egyéniségek leköpjenek (akiket az adómból tartok el) elvigyék a kertemből a terményeket ... na meg, ha nem vagyok otthon kipakolják a javaimat. Az más kérdés a rendőrség dolga lenne ezeket megakadályozni, ha adnának nekik eszközt hozzá ... mi ezekhez képest pár hülyegyerek masírozása ...

Viktus 2011.04.27. 14:42:20

@Pável:

Az alpolgármester-asszony még a sajtótájékoztató elején kijelentette: kérdésekre nem kíván válaszolni.

Horváth László megyei kormánymegbízott viszont válaszol újságírói kérdésekre. Mint elmondja: a megyei főkapitányságnak eddig mintegy negyvenmillió forintjába került a fokozott rendőri jelenlét biztosítása. Megismételte, hogy jogvédők biztatják a romákat a szervezett kitelepülésre.

(Nem sokkal a sajtótájékoztató előtt több tucatnyi roma szállt fel a menetrendszerinti buszjáratra. Id. Farkas János kisebb szóváltásba keveredett a polgármesteri hivatal előtt álló helybéliekkel, akik szerint "színjáték amit a romák művelnek, s ezzel lejáratják a falut.")

Horváth szerint ez a kitelepülés csak arra jó, hogy a nemzetközi sajtónak témát adjon. S vélhetően ez is a cél. A kormánymegbízott szerint vannak olyan hírek, hogy délután szervezett különbuszok is érkeznek, de nem tudni, hogy honnan, és milyen szervezésben, s hová viszik az utasaikat.
Horváth szerint "kézenfogva járnak itt a szereplők, hiszen a polgárjogi aktivista akkor tud beülni a cigánysorra, ha a Véderős ott áll a domb tetején."

heol.hu

serpico 2011.04.27. 14:45:19

A szerző nem érti mi a különbség félelem és félelem között. Haddsegítek.
A néni akinek ellopják a tyúkját vagy megkötözik és kirabolják - fél attól a bűnözőtől aki ezt tette vele. Az EGY konkrét személy, aki köztörvényes bűnt követ el. A félelme jogos. Az állam feladata lenne őt ettől megvédeni.
A cigányok akik ellen ezt az akciót szervezik félnek. Azért szervezik ezt mert cigányok. Nem a cigány bűnözők ellen szervezik, hanem A CIGÁNYOK ellen.
Semmit sem tanult ez a nemzet a korábbi bűneiből csak azt hogy letagadja azokat (ld nemzeti hitvallás - mint a hülyegyerekek; jaj az nem is én voltam ovónéni!!!). A magyarok felemelkedését elsősorban ez az ostoba mentalitás gátolja. Szembenézés nincs - ellenségképzés és áhítat a nagy nullára az van.

vizipipa 2011.04.27. 14:45:25

@zusammen: szóljál már a gyöngyöspatai hídpénzszedőkről is, meg a csoportos szitkozódókról is.

Sajnos vannak akik nem értik. Nem is akarják érteni. Ilyenkor a szakértelem nem érdekes.

DR. KACZIBA ANTAL nyugalmazott rendőr altábornagy:

Azt is lehet látni, hogy a társadalomban felgyülemlett az agresszivitás, a társadalmi elégedetlenség, először verbális erőszakban, majd aztán tettlegességekben megjelentek a társadalom különböző szegmenseiben. Megjelent a beszédmódban, a trágárságban, az erkölcstelenségben, a parlamentben, a pártok egymás közötti vitáiban, és ez az erőszak terjedt-terjedt-terjedt. Ráadásul még korrekt is a jelentés, mert kétféle erőszakgócot említ, az északkelet-magyarországi térségben és az ország központi régiójában megjelenő erőszakcentrumokat. Valóságos erőszakcentrumok alakultak ki, és az északkelet-magyarországinál azonosítottuk még az elkövetőket. Előre jeleztük már akkor, hogy robbanás fog történni ezekben a térségekben. Jelzem, 1974-ben Pataki Ferenc már előre jelezte, hogy ezekben a térségekben robbanás fog bekövetkezni.
Ezek a posztmodern társadalom válságtünetei, negatív tünetei vagy strukturális jelenségei. Ezeket leírtuk: a posztmodern társadalom egyik strukturális jelensége a kirekesztettség hatókörének növekedése. A másik a munka szűkössége, a harmadik a teljes elgyökértelenedés és az erkölcsi normák fellazulása, a teljes immoralitás és a jogi nihilizmus, és amit kevésbé ismernek nálunk Magyarországon, talán érdemes említeni: a destruktív individualizáció. Amikor a kirekesztett, lecsúszott társadalmi rétegek a konstruktív individualizációt - ha az egyáltalán konstruktívnak nevezhető - a nagy ellátórendszerekről és a társadalomtól történő leszakadásként élik meg, és tudatosan többségi erkölcseivel ellentétes erkölcsöt és szubkultúrát alakítanak ki.

Egyébként biztos, hogy mindenki számára meglepetés ez a dolog? AH avagy AVH - ahogy tetszik - a tucatnyi titkosszolgálat biztos nem tudott (tud) semmit?
Akkor nyilván szükség van rájuk.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.27. 14:45:46

G(r)eczy Zsolt, Vásárhelyi Mária, Csáki Judit; Százan Gyöngyöspatáért. Remek társaság.
Tessenek leköltözni Gyöngyöspatára, egyenest a cigánysorra s békés, példát felmutató veteményezéssel-szőlőműveléssel megtermelni a betevőt. Esetleg segíthetek is nekik, tudok eladó szőlőparcellákat a környező dűlőkben.

Valandil 2011.04.27. 14:53:13

@serpico: Jaj, bűnös nép! Tessék alijázni, ha itt nem jó!
Egyébként egy cigány - nem cigány: csak hordában erősek/bátrak. De akkor nagyon.

serpico 2011.04.27. 14:57:38

@jozicsenko:
kérlek határolódj el minden bűnöző magyartól. Kérlek alássan, te egy hülye vagy. Vagy ne is OV határolódjon el, meg minden polgármester, meg jegyző...ja nekik nem kell meg neked se mert rólatok mindenki tudja hogy tisztességes emberek vagytok ergo nyilván nem értetek egyet azzal aki kirabol egy bankot, ATM-eket szakít ki a falból, stb. Akkor a cigány vezetőktől miért is várod el ezt. Nyilván azért mert RÓLUK ezt nem lehet feltételezni. Ők alapból szimpatizálnak a szőlőtolvajokkal, szomszédnéni gyilkosokkal. Ugye!

Téglagyári Megálló 2011.04.27. 15:03:03

@Bloodscalp:

A felelősség esetleg a cigányok oldalán is van, vagy őket nem tartjuk magukért felelős embereknek?

serpico 2011.04.27. 15:04:15

@Valandil:
15 évvel ezelőtt békásmegyeri skinhead kölykök egyedül olyan picik voltak alig tudtak eléggé a falnak dörzsölödni hogy ne látszódjanak. Mikor esténként (tanulás meg mondjuk sportolás helyett) a házak alatt bandáztak akkora arcuk volt hogy Bob Sappnek is nekimentek volna. Miről beszélsz? Nem a cigányok ilyenek, hanem az ember.

readonly 2011.04.27. 15:05:10

Szégyenletes, hogy a Fidesz a cigányok mellé állt be. De legalább végre elválik a szar a májtól.

TG69 2011.04.27. 15:06:57

@serpico: Az elhatárolódás annak kell hogy szóljon, hogy egy ismert és egy népcsoportra az átlagnál jobban jellemző negatív dolgot annak vezetése fel- és elismer és kifejezi annak szükségességét, hogy megpróbálnak ez ellen tenni. Egyébként ez már nem egy-egy ember bűntette, hanem társadalmi probléma és aként is kell kezelni.

Diocles 2011.04.27. 15:12:16

Nem mintha védeném Gréczy Zsoltot, de ne varrjunk már mindent az ő nyakába.
Ő itt egyáltalán nem hunyó, elvan a maga kis világában, ábrándozik a kormány bukásáról. Ez még nem volna baj.

A nemzetközi botrányt okozó "evakuálást" az LMP kampányának finanszírozója, Field úr, valamint Datki Szabolcs, a korábbi kampányigazgatójuk okozta, szervezte. Ez kis csipet-csapat, akiket most Turul fikáz a cikkben, a fasorban sincsenek hozzájuk képest.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 15:16:16

@TG69:

és éppen ezért ilyen esetben ugyanúgy a rendőrségi intézkedés a megoldás.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 15:19:24

@Pável:

igen, egyébként ez meg a másik dolog, hogy a két fél fasza ügyködése révén a község és szépen rasszista lett.

Diocles 2011.04.27. 15:22:48

@Diocles:

pardon, Datki Szabolcstól elnézést kérek, a szerepe számomra nem tiszta, ebből legalábbis nem derül ki, h részt vett-e az "evakuálásban":

"Farkas János elmondta: a férfiak azért maradtak Gyöngyöspatán, hogy a Föld napja alkalmából takarítsanak. A tisztasági akciót finanszírozó Datki Szabolcs - aki tavaly az LMP kampányigazgatója volt - azt mondta, a kirándulást az Amerikai Ház Alapítvány és a Vöröskereszt közösen szervezete."

az LMP esetében viszont nem csupán Field úr járt ott:

"Szabó Tímea, Szabó Rebeka, Dorosz Dávid és Szilágyi Péter ellátogattak Gyöngyöspatára, ahol a Jobbik és az új Magyar Gárda tartott demonstrációt. A helyszínen tájékozódó parlamenti képviselők a helyiektől arról értesültek, hogy Gyöngyöspatán a közbiztonság nem kirívóan rossz, a feszült helyzetért pedig elsősorban azok a szélsőjobboldali politikusok és aktivisták felelősek, akik egy kisebb konfliktusból a héten szisztematikus munkával próbáltak minél nagyobb feszültséget gerjeszteni. Az LMP a helyzet rendezésére felajánlotta a településnek közvetítői segítségét."

Viktus 2011.04.27. 15:22:58

@mavo:

Nem lenne ilyen eset, ha két hét alatt rend lett volna sőt, ha legalább minimálisan változik v.mi a kormányváltás óta lásd. pl. járőröző rendőrök ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 15:23:50

@Diocles:

mert a magyarvédő társaság mennyivel jobb, amelyik azzal az ürüggyel kezdett tevékenykedni a faluban, hogy egy helybeli _állítólag_ azért lett öngyilkos, mert _állítólag_ árvízkárosult cigányokat akartak a községbe költöztetni.

ha az első községről lenne szó, talán még legyintene az ember, de teljesen nyilvánvaló, hogy ha most nem basz oda a rendőrség, akkor jön a következő község ...

és igen, a rendőrségnek a tolvajokat is le kellene csuknia. kellene ...

TG69 2011.04.27. 15:25:17

@mavo: Ezek már olyan szintű társadalmi problémák, amiket a rendőrség csak korlátozottan képes kezelni. Persze ettől még dolgohatnának sokkal jobban is :).

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 15:25:20

@Viktus:

a helyzet nem tavaly óta ilyen. ettől függetlenül valóban orbánék egyik legnagyobb bűne, hogy se a beígért két pofonnak, se a csudás közbiztonságnak híre-pora sincs.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.04.27. 15:28:25

@mavo: neked ebből ez jött le?!
sztem ez a lényeg:
"A jövőbeni hasonló megnyilvánulások elkerülése érdekében nyomatékkal kérjük országunk és a parlamenti pártok vezetőit, hogy helyben tájékozódjanak a tényleges helyzetről a falu vezetésétől s a helyi emberektől. Kérjük a médiát, hogy pártok és szervezetek érdekeitől mentesen, valóban függetlenül, s kerülve a szenzációhajhászást, tájékoztassák a nemzetközi és hazai közvéleményt a gyöngyöspatai történésekről."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.27. 15:29:53

@mavo: rég túlnőtt már ez a dolog a rendőrségen. Hány ilyen falu van? Az egész rendőrségnek meg van összesen pár száz embere, aki tüzérségi támogatás nélkül legalább ötödmagával végig mer menni egy ilyen falu cigánysorán.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 15:31:04

pártunk és kormányunk a helyzet magaslatán van!

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2011%2F04%2F27%2Fmindenkinek_kipostazzak_az_alkotmanyt%2F

kár, hogy tuti műnyomóra lesz nyomva, az sajna vágja az ember seggét

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 15:32:40

@Pável:

van ám ott folytatás is ...

"Gyöngyöspata Képviselő testülete nem járul hozzá a faluban tervezett, vagy már engedélyezett demonstrációkhoz, felvonulásokhoz, pártrendezvényekhez, s követeli, hogy a jogvédő szervezetek által gerjesztett hisztéria-hadjárat is szűnjék meg! Bármilyen kívülről érkező erő a jelenlegi helyzetet csak rontja, ezért kérjük, hogy engedjék tenni a dolgunkat."

Diocles 2011.04.27. 15:33:16

@mavo:

na ja, talán rendet lehetne tenni (ha ugyan egyáltalán...), de csak kőkemény rendpárti intézkedésekkel (nem jobbikos módszerekre gondolok, hanem elég lesz olyan is, ami Texasban honos), ez esetben pedig olyan fasiztázás lenne a ballib + LMP részéről, h csak na... persze mozgósítanák a külföldi haverokat is...

(persze ettől még a kormány elindulhatna ezen irányba.)

emlékezz vissza, h mekkora hiszti volt már tavaly nyáron is, amikor a kormány kimondta, h nincs megélhetési bűnözés, meg a kiskorúak is felelősségre vonhatók, stb.

eastwood09 2011.04.27. 15:38:07

"miniszterelnök meg sem szólal ebben a sorsfordító kérdésben"
most megtette: "Fontos kormányülésen vagyunk túl. Az ember azt hiszi, mindenki ért a szép szóból, kár, hogy ez nincs így. Ilyenkor egy kormány kénytelen az erő nyelvén beszélni. Btk.-módosítás, részletek a híradásokban." (facebook)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 15:45:07

@Hepci:

"Az egész rendőrségnek meg van összesen pár száz embere, aki tüzérségi támogatás nélkül legalább ötödmagával végig mer menni egy ilyen falu cigánysorán."

hogyne, hogyne. ld. a turul által is beillesztett idézetet arról, hogyan is intézkedtek a rend derék őrei a helyszínen.

Viktus 2011.04.27. 15:46:46

@mavo:

Persze nem tavaly, de éppen az volt az oka a szocik teljes bukásának itt keleten, hogy nem tettek semmit aztán majd emezek fognak ...

Alfőmérnök 2011.04.27. 15:48:11

Tényleg, ez milyen volt? Mert elmaradt a beszámoló. Pedig yo kis dumcsi lehetett.
konzervatorium.blog.hu/2010/10/13/beszed_a_ciganyokrol

Viktus 2011.04.27. 15:48:20

@eastwood09:

Lesz húszcsapás? vagy tilos lesz bármi csúnyát mondani a rettegő kisebbség mindennapjairól?

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.04.27. 15:48:50

Amúgy van bárkinek bármilyen reális javaslata ilyen ügyekben, tűzoltáson túl? Kossuth-díjat adatnék neki.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 15:50:22

talán nem a futball stadionokban kéne felállítani statáriális bíróságot, hanem az erősen fertőzött településeken.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 15:52:22

@Pável:

nos, lássuk.

az aktuális köcsöggárda folyamatosan állítja, hogy a község lakói hogy ragaszkodnak hozzájuk, kvázi hívták őket - amit aztán szajkóz is a trollsereg mindenhol - és a "jogvédők" sem nagyon árnyalják ezt a képet - holott, mint a nyilatkozatból kiderül, a falu baromira nem kér a masírozgatásból. rendet és nyugalmat annál inkább.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 15:57:36

@Pável:

van egy csávó, pintérnek hívják, na ő az egyik, akinek kötelessége lenne tenni valamit, mert állítólag van valami felelőssége közbiztonság dolgában, meg aztán említette is, hogy rend lesz. aztán persze van állítólag valami oktatásért felelős brigád, csak hát azoknak a főnöke leginkább szőnyeg szélén álldogál, mert a programjára pénz kellene.

a főnök eközben vidáman dekázgat, az élet hepi.

ez természetesen nem menti a ~18-19 éve lófaszt sem csinálókat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 15:58:46

@Grift:

sajnos a náciknak is van joga az élethez, ezért nem lehet őket statáriálisan tarkón lőni

readonly 2011.04.27. 16:00:04

@eastwood09:

"Ilyenkor egy kormány kénytelen az erő nyelvén beszélni. Btk.-módosítás, részletek a híradásokban." (facebook)"

Btk. módosítás? Ja, igen: 3 évet kaphat, aki félelmet kelt a kisebbség ellen - Szijjártó már lenyilatkozta.

Viktus 2011.04.27. 16:01:31

@mavo:

A véderő szerepe itt kérdéses, mert azok igazából a jobbiknak is konkurencia főleg a polgármesteri címért bejelentkezés óta amiért a helyi jobbikos elnök indulna. Aztán jött ez a "jogvédős" cirkusz is ezerrel ...

serpico 2011.04.27. 16:01:55

@TG69:
Ez egészen egyszerűen nem igaz! Ez egy bulvár állítás aminek semmiféle alapja nincsen. Több ide vonatkozó cikk született ami semmiféle etnikai alapú összefüggést nem lát viszont szoros a szocio-ökonómiai alapú összefüggés. Azaz a szegény és tanulatlan, gyökér vesztett rétegeknél gyakoribbak bizonyos típusú bűncselekmények (ld. egyik előző hozzászólásban Kacziba Antal írását).

readonly 2011.04.27. 16:01:59

@mavo: A rendőr nem meri lecsukni őket, mert a magadfajta liberális alakok ezt 20 év kemény munkával ellehetetleníteték.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 16:02:52

@mavo:
húgyagyúkám, arra gondoltam, ha nem volt világos, hogy ahogy tervezik a stadionokba, úgy, vagy ahelyett, ki lehetne telepíteni a bíróságokat, vagy kamionnal ródsóztatni őket.
hát mennyivel nagyobb érdekünk a tomboló 123 futball huligán megfékezése, mint akár az alemberi cigányhordák, és megengedem, az tahó gárdistáké?

Viktus 2011.04.27. 16:07:18

@readonly:

Az szdsz sok éves kemény munkájának gyümölcse most érik be lásd. megélhetési bűnözés stb.

serpico 2011.04.27. 16:07:43

@readonly:
balsai féle semmiségi tv meg nem is létezik
reggel hattól hétig a rendőrök piszkos hazug csalók hét után már a mi dicső rendfenetartóink. Könnyen oldható kognitív disszonancia. Magyarországon.

Atisz 2011.04.27. 16:14:37

@mavo: Az egyik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, a másikat pedig szimplán Véderőnek hívják.
Az egyik a Jobbikhoz köthető, rendelkeznek lefektetett szabályokkal, a másiknak pedig egyelőre homály fedi a kilétét.

Ne mossuk már őket össze, ha lehet - bár tudom nagy a kísértés, még akkor sem ha egyesek szerint minden masírozó náci.

Tudod: minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.

readonly 2011.04.27. 16:15:54

"Szijjártó Péter kifejtette: a javaslat értelmében két évig terjedő börtönnel lennének büntethetők azok, akik másokban félelmet és riadalmat keltve a közrend fenntartására irányuló vagy annak látszatát keltő akciókat szerveznek arra vonatkozó felhatalmazás nélkül. Azok pedig, akik valamilyen közösséggel szemben fenyegető, a közösségben félelmet keltő akciókat szerveznek, vagy ilyenekben vesznek részt, három évig terjedő börtönbüntetéssel lennének sújthatók.

A szóvivő tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülésen arra adott utasítást, hogy még szerdán nyújtsák be a parlamentnek Btk. szigorítását."
www.gondola.hu/hirek/157214-Btk_-szigoritast_javasol_a_kormany_az_%26quot%3Begyenruhas_bunozok%26quot%3B.html

A józan ész itt megáll és csak ácsorog.

Akkor nagy tisztelettel, kedves Emberek, Polgártársaim, Honfitársaim, Magyarok, kedves Emberek: Orbán Viktor legyen kedves megdögölni a komplett Fidesszel együtt. Pont.
B.+

Jöjjön a JOBBIK!

tewton 2011.04.27. 16:22:02

@readonly:

pompás.
"közösséggel szemben fenyegető, a közösségben félelmet keltő akciókat szerveznek, vagy ilyenekben vesznek részt"

a gyerekek és a magányos vénasszonyok megfenyegetése, inzultálása, megverése, hídpénz szedése nyilván nem félelemkeltő _akció_, hiszen nem a "közösséget" fenyegeti, meg nem is "akció", csak spontán megélhetési-szocializációs különbség.

bravo, bravo. még van másfél hete a fidesznek.

minőségi_troll 2011.04.27. 16:22:42

Richard Field vizsgálati fogságba helyezése majd kitoloncolása

Evakuálni és kiskunsági és hortobágyi gyűjtőtáborokban elszállásolni az életveszélyben levő rettegő romákat.

Közmunkát szervezni (vízelvezető- és öntözőcsatornák, árvíztározók, Duna-Tisza-csatorna kiásása) a romáknak.

Lew Archer 2011.04.27. 16:25:34

@readonly:
@tewton:

Ott téved a Fidesz hatalmasat, hogy azt gondolja: akiknek most megfelelni akarnak, azoknak ez majd elég lesz. Hát nem. Azok nem alkusznak.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 16:30:34

@tewton:
legalább maga fogja föl, hogy nem lehet mást tenni. jó, még ki lehet lépni az ejrópai únióból és táborba zárni a cigányokat. én ezt tenném.
amit orbán tehet, tudván tudva, hogy kik mozgatják a gárdát, a véderőt, a betyárokat, és a többi tagságában jószándékú, vezetésében ki tudja milyen szolgálatok zsoldjában álló szervezeteket.
a cionista-cigány magyarellenes fegyver csak akkor működik, ha ezek a szervezetek kifejtik áldásos tevékenységüket. ha nincsenek, és ugye értelmük sem sincs, mert még soha semmit nem csináltak, egy kibaszott cigányt nem vittek be a rendőrségre jogsértés miatt, csak okot adnak sorozatosan a jogvédő származásúaknak a magyarellenes attakokra.
ha a formaruhás gyökerek megszűnnek, megszűnik a cionista provokáció lehetősége, és el lehet, kell járni a jogsértő cigányhordák ellen. nincs más út.
illetve még egy. ha a helyieket zavarja valami, akkor életerős fiataljaikat megszervezve elküldik a cigánysorra, és megverekednek. ha lapítanak, mint szar a fűben, akkor ez van. meg hogy a parasztgyerek együtt seftel a cigóval.

readonly 2011.04.27. 16:33:15

@Lew Archer: De ezt eljátszotta már a hülyefidesze 98-2002 között, akkor is fényesre nyalta a liberális körök senekét és mi lett a hozadéka? Jól ki lettek kutyap...ázva a kormányzásból.

Erre föl most MÉG JOBBAN meg akarnak felelni ezeknek liberális köröknek ... A fidesz olyan, mint a kiselefánt ...

Viktus 2011.04.27. 16:33:34

@readonly:

Orbán is totál megbolondult? belép az LMP-be ?

TG69 2011.04.27. 16:33:42

@serpico: Dehogynem csak finoman fogalmazzák meg, hogy te ne értsd meg. Ilyenek pl az igazságszolgáltatáshoz, munkához, művelődéshez, a magántulajdonhoz való "speciális" viszonyulás, vagy az erős rokoni meghatározottság, elkülönült csoportélet és kulturális rendszer. Tessék olvasni külföldi elemzéseket, amik nem a magyar kötelező PC kánon alapján íródtak. Nálunk a kádár rezsim ért el látványos, de nem túl tartós sikereket és a helyzet egre romlik. Azóta minden ilyen cikk elvesztette relevanciáját.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 16:34:04

@Lew Archer:
mint fent. nem megfelelni akarnak. nincs más lehetőségük. a tüzet a provokatőr gárdák létezése csiholja, vagy legalábbis okot ad a rettegdeiparnak, a rettegésre, és annak következményeire.
nem lehet mást tenni. egyenruhás köcsögök hazazavarása, cigánybűnök gyorsított eljárásban súlyos megmérése.

Viktus 2011.04.27. 16:38:01

Ez aztán a kormányzati reakció homokba dugni a fejüket, ha nem hívják fel a figyelmet a problémára az majd nem lesz ...

Viktus 2011.04.27. 16:39:54

@Grift:

Gyorsított eljárásban súlyosan mérik a három csapdosásban ... másfél hónapja nálunk két rettegő leütötte félelmében a boltost bevitték őket már mindkettő vidáman szabadlábon ...

Lew Archer 2011.04.27. 16:42:06

@Grift:

Az egyenruhásokat szét fogják zavarni, az nem kérdés. Viszont majd szóljon az első példaszerű hatósági rendteremtési akciónál, amikor a rendőrség razziát tart a cigánysoron és számba veszik, hogy az addigiakban kiket és milyen módon félemlítettek meg, hogy garázdaságért bevihessék őket. Majd fölsegítem a zakóját, amikor indul megnézni.

TG69 2011.04.27. 16:43:15

@Grift: Nem is tudtam, hogy te ekkora álmodozó vagy, te látens libsi! :)

tewton 2011.04.27. 16:45:48

@Grift:
a gárdákat sokan okozatnak látják, én is. mégha a csíráját horgasorrú dollárérdekelt világösszeesküvők is hozzák létre (...) vagy a kgb, egy csomó olyan ember ott van a talpasok közt, akik már tapasztalták a deviáns cigányság sajátos hatását a normális (cig-nemcig) társadalomra. még másfél hét ideje van a fidesznek, hogy valami értelmes és látványos és kemény fellépést hozzon a mindennapi c-bűnözés ellen. az hazaküldené a gárdistásokat is. én kijárási tilalmat, lövészeket, utcasarkokra pszh-kat küldenék oda, plusz gépkarabélyos rendőröket, esetleg produkáltatnék pár félreértésből agyonlőtt betörőt, tolószékbe rokkant rendőrre támadó megélhetési bűnözőt, mittudomén. és ez még eu-konform lenne.

readonly 2011.04.27. 16:45:54

@Grift:

"egyenruhás köcsögök hazazavarása, cigánybűnök gyorsított eljárásban súlyos megmérése. "

Te is tudod: a második lépés nem fog megtörténni. Ha akartak volna már tenni, volt rá EGY ÉVÜK. Nem alkotmányt meg térátnevezgetést kellett volna festeni, hanem odacsapni a cigányokra.

Megtörtént? Nem, még őket védik a magyarok ellenében! Mikor ébredsz már fel??? Mi kell neked hozzá????

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 16:50:40

@Lew Archer:

és akkor most mi van? az államban nem bízik, a gárdáról tudja, hogy moszados. mit kéne csinálni, basszameg? van e más mód, mint adni még egy kis időt a rendőrségnek, bíróságoknak? aztán egy év múltával, ha minden marad így, elzavarni a kormányt a picsába.
az első példaszerű intézkedés a bíróságon szépen megmért magyarellenes cigánytámadás volt. tekintsük ezt etalonnak.
de maga kreatív. várom a megoldási javaslatát. kiindulás: a gárdák provokatívak, törvényen kívüliek, cionista zsoldban állnak, a cigányok bűnei ellen meg már van btk. mondja mit kéne tenni? :)

persze félreértés ne essen! én híve vagyok az önkénynek, a népi szervezésű rendnek és rendfenntartásnak, a cigány fogak akár ok nélküli átrendezésének, a csendőr előbb üt mint kérdez ombudsmani tevékenységnek, miegyébnek, de a kormány nem élhet ilyen szimpátiákkal.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 16:54:41

@tewton:
ne mossa össze a dolgokat. a hatalom töketlenkedése nem indok a cionista érdeket szolgáló gárdákra.

és tudja, akkor hiszem el, hogy a vidék kiált: elég! és megszervezi a védelmét, ha nem beszart módon vonától várja a megoldást, hanem a szubszidiaritás elve mentén megszervezi a falu védelmét, saját erőből. persze csak olyan helyen, ahol nem a tetvesek vannak erőfölényben.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 16:56:08

@readonly:
egy év? mi a lófasz az? tolonganak az elkötelezett rendőrnek vágyók a toborzóirodák előtt? és gondoljon bele, egymillió sátáni alember eukonform megregulázásáról lenne szó.

devuscka 2011.04.27. 17:00:02

@Grift:
"akkor hiszem el, hogy a vidék kiált: elég! és megszervezi a védelmét, ha nem beszart módon vonától várja a megoldást, hanem a szubszidiaritás elve mentén megszervezi a falu védelmét, saját erőből."

'7 mesterlövész' - mond valamit?
( a többiben egyetértek)

devuscka 2011.04.27. 17:04:51

@Grift:
Szerintem csak a páholyból 'lefordított ujj' látványa hiányzik és a rendőrség 'regulázna'.
És @tewton: kijárási tilalmi ötlete megfelelő lenne. (valami ilyen lesz a vége)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 17:06:42

@devuscka:
unom ezt a kurva nyávogást. tisztára mint a székelyek. hány góbé robantotta fel magát a bukaresti metrón?

Lew Archer 2011.04.27. 17:12:58

@Grift:

Világos, de azt gondolom érzi, hogy örökké nem lehet azt mondani: majd ezután jön a rendcsinálás. Valaminek történni kell és látványosan kell történnie, mert egyébként szart ér.
Viszont az öntevékeny rendfenntartást valami polgárőrség formájában igenis jogállamilag becsatornázott formába lehetne hozni és kéne is, mert nem vagyunk olyan jómódúak, hogy az ilyen hajlandóságot kihasználatlanul hagyjuk. A kormány és a rendőrség ettől is elzárkózott, és ez nagy hiba volt.

Dendrobatidae 2011.04.27. 17:14:04

Azért arra legalább jó volt ez a gyöngyöspatai eset, hogy Orbán és a Fidesz nem tudott tovább lavírozni, színt kellett vallania. Most már mindenkinek nyilvánvaló (a legagyamputáltabb fideszzombikat kivéve) hogy Orbán a cigánycsüre oldalára állt.
Végre lemállott az évtizedes piros-fehér-zöld maszk a pofájukról és újra előbukkant az eredeti, SZDSZ ifjúsági tagozatának ábrázata. Mindez Pintérrel súlyosbítva.

Ideje volt már.

Idi Admin Dada 2011.04.27. 17:14:05

@readonly:

"A rendőr nem meri lecsukni őket, mert a magadfajta liberális alakok ezt 20 év kemény munkával ellehetetleníteték. "

érdekelne, ez hogyan jön össze logikailag a cigánybűnözés ősi bizonyítékával, vagyis a cigányoktól zsúfolt börtönökkel, de majd erre is kitalálsz valamit.

Alfőmérnök 2011.04.27. 17:14:27

@devuscka: Az eredetileg hét szamuráj volt. :)
Amúgy láttam én már Gárdistákat élőben... hát, jópofa fickók, de kétségeim vannak, hogy egy bevetésen ők kerülnének ki győztesen mondjuk egy gárdista-cigány meccsből.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 17:16:10

@Lew Archer:
polgárőrség van. hallott olyanról, hogy megvédtek volna bárkit a cigányoktól. úgy nehéz ám fellépni este a cigány ellen, hogy nappal tőle veszem a lopott bringát, mobilt, autó alkatrészt.

egy biztos. hosszú ideje már nincs a kormánynak arra, hogy felmutasson valamit.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 17:18:49

@serpico:

ha ezt elismernék, okafogyott lenne ez az egész fajvédősdi hisztéria.

Viktus 2011.04.27. 17:19:07

@Grift:

Felénk a polgárőrség parancsnoka volt a helyi betörőbanda vezére ... :P

Lew Archer 2011.04.27. 17:25:17

@Grift:

Nem erre gondolok, hanem ez a sztori azzal indult, hogy Szebb Jövőért Polgárőr Egylet. Ezzel a kormány foglalkozhatott volna, hogy megtalálja az ilyesfajta önszerveződések helyét, és elmondja, hogy emberek, így és így lehet, amúgy meg nem. A cégek vagyonvédelmét sem posztoló rendőr látja el, hanem fizetett biztonsági szolgálat, a magyar jogrend helyet ad a rendőrségen kívüli biztonsági szervezeteknek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 17:30:37

@Lew Archer:
de hát értem én, és ki tiltja a polgárőrségek megalakulását? hol nincs jogi hátterük, felhatalmazásaik bizonyos eljárási cselekményekre?
ja, hogy ezeket meg a túrós et. meg a markos gyerek szervezi? :)
na de vissza a lényegre: semmi gond nem lett volna, ha a falvakban megalakuló polgárőrségek, alkalmanként igénybe véve rendőri tevékenyéget, megvédték volna a lakosságot.

ez egy módon nem megy. ha a lumpenizálódott nép seftel a cigányokkal.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 17:30:55

@Viktus:

mint az gondolom látszik, én is hiányolom a megfelelő fellépést. ami persze a franc se tudja, hogy meglesz-e még idejében.

teljesen nyilvánvaló, hogy egyrészt a bűnözőket valahogy meg kell fékezni, ám ha nincs más perspektíva, akkor a börtönből szépen mennek vissza bűnözni.

ha meg a jogvédők miatt nem mernének intézkedni a rendőrök (nem mernek, egy lófaszt nem), akkor minden letartóztatott cigány mellett állna húsz "jogvédő", hogy fúj, rasszizmus. így van? nincs így. miről beszélünk?

Lew Archer 2011.04.27. 17:34:51

@Grift:

Túrós-Markos? :))

Azaz, na tényleg, hát az is, meg a biztonsági cégek is lerakóhelyei a szociszimpatizáns nyugdíjas fegyverestestületieknek, ráférne arra a szektorra is a sokszínűség.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 17:37:55

@Grift:

"ez egy módon nem megy. ha a lumpenizálódott nép seftel a cigányokkal. "

na várjál ... te magyarbűnözésről írsz ... hogy is van ez?

a viccet félretéve: én konkrétan azért nem veszek pl. százforintos csokit az utcán, mert tudom, hogy 90% eséllyel lopott holmi, és nem óhajtok bűnözőket eltartani.

ehhez képest alig van ismerősöm, akiről ne derült volna ki, hogy azért volt neki olcsó az ez meg az, mert "leesett" a kamionról. és miközben bűnözőket tartanak el, rínak, hogy a cigánybűnözés így meg úgy.

devuscka 2011.04.27. 17:38:09

@Grift:
Nem tudom. hány? _
Én sem mernék 'járörözni' ( nem szégyenlem: ma már félek tőlük-Olaszliszka után bármi lehet.)
Viszont, mindenféle 'cigányvédőknek' irkálnék a valóságról , segélykérő levelet, hogy fékezzék meg a barátaikat. Vagyis őket hívnám oda, és nekik panaszkodnék. Természetesen nem egyedül én, mást is bevonnék, legalább aláírónak.
Ezeket a sajtónak is elküldeném.
Sajnos, az tény, hogy amíg nincs súlyos testi sértés,addig a rendőrök nem mennek ki egy kis 'családiperpatvarhoz'_hiába jelentik be. Nem megelőznek, amíg lehet. :-(

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.04.27. 17:45:05

@Grift: Ne legyen naiv. Jó ha 4-5 éve divat ez a gárdulásdi, de a rettegők azelőtt is magas fordulatszámon pörögtek. Nem kell nekik sem Gárda, sem Véderő, ha akarnak úgyis sipákolni fognak. És azt garantálom, hogy akarni fognak.

Le kellett volna küldeni a speciális egységeket, mind egy szálig megverni a deviánscigányokat és a katonásdit játszó civileket is, ha a közterületen csinálják a fesztivált, majd egy tuti pártkáder bírónak kiutalni az eseteket, hogy garantáltan minden törvényesnek legyen nyilvánitva.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 17:51:07

@helgoland:
volt mikor elég volt néhány sikoltozó hazaáruló zsidó. rádió utca, zámoly. ma már ez kell ami most van. változnak az idők.

Lew Archer 2011.04.27. 17:51:20

@mavo:

Hát azért kijelenteni, hogy azok beszélnek cigánybűnözésről, akik közben lopott holmit vásárolnak, az azért elég merész kijelentés.

Ezzel az erővel azt is mondhatná valaki, hogy a jogvédő liberálisok meg rasszista erőszakpornót néznek esténként. Mondjuk tudom, hogy egy blogkomment, az nem feltétlenül a tényszerű okfejtés foglalata, de azért óvakodni kéne az ilyen következtetésektől.

A logikai hiba így áll össze:

1. Vannak, akik cigánybűnözésről beszélnek.
2. Vannak, akik lopott holmit vásárolnak

Következtetés1
Biztosan vannak, akik cigánybűnözésről beszélnek és lopott homit vesznek
Következtetés2
Akik cigánybűnözésről beszélnek, lopott holnikat vásárolnak.

Az okfejtés nagyvonalúnak nagyvonalú, de nem egészen korrekt.

devuscka 2011.04.27. 17:52:04

@Lew Archer:
Ebben igaza van. A mi kis falunk környékén szinte mindenütt olvasható, hogy ebben a faluban polgárőrség működik. (laknak arra cigányok is, de kevés) Természetesen nem tudom, mik a lehetőségei a polgárőrségnek.
Azt sem, hogy ahol nagyobb számú cigányság él, és az utóbbi időben fel is duzzadt a létszámuk, ott működnek-e polgárőrök? Gyöngyöspatán volt-e?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 17:52:47

@Grift: & @mavo:

This is the beginning of a beautiful friendship!

(A többit kiöncenzúráztam együttérzésből, szánalomból.)

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 17:55:20

@bbjnick:

ilyen kis alantas féreg is tudsz lenni? ez új.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 17:58:31

@Lew Archer:

amikor egy ideig vidéken éltem, a helyi multinál nagyjából 3-4 éven keresztül egyetlen egyszer nem állítottak meg, nem nyittatták ki a cuccomat, olyan két éve meg minden tízből legalább egyszer.

és tök egyszerű volt az oka. az őrök évekig szinte csak a cigányokat lesték, miközben a felsőbbrendű faj közönség (például) odabent iszogatta a viszkit, bakardikólát, és dobta el a kiürült üveget véletlenszerű helyen. aztán valahogy rájöttek, hogy mintha magyarbűnözés is lenne, és azóta nem a vásárló származása alapján figyelnek, hanem mindenkit. és úgy tűnik, bevált, mert nem tértek vissza a régi módszerre.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 18:02:08

@Lew Archer:

"Hát azért kijelenteni, hogy azok beszélnek cigánybűnözésről, akik közben lopott holmit vásárolnak, az azért elég merész kijelentés."

nem akarok veszekedést, ezért maradjunk annyiban, hogy ilyet nem állítottam, ergo tévedtél, az meg ugye emberi dolog.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 18:02:19

@mavo:
maga teszkós csávó? :))))))))))))))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 18:03:17

@bbjnick:

ezredszer: mivel nem pofára döntöm el, hogy kinek van igaza, ezért ha egy büdös náci igazat mond, nem állok le vitázni vele, hogy de nincs igazad.

Viktus 2011.04.27. 18:05:53

@mavo:

Engem még soha sehol nem állítottak meg. Szalámiztál?

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.04.27. 18:06:13

@Grift: Változnak, de a lényeg marad. Siránkozás mindeg lesz, nem kell hozzá különösebb ok. Majd csinálnak vagy hazudnak egy méreteset.
A fülkeforradalmi kormány viszont nem mer odacsapni. Pedig most nagyon kéne.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 18:16:30

@Grift:

(pont a tecsóban még soha nem kérték, hogy nyissam a cuccot)

én amúgy utáltam a multihoz járni. nagyon. ahányszor bementem, tíz perc múlva már menekültem volna kifelé.

ha ott a nem multi magyar kisvállakozó bótos nem zárt volna be legkésőbb hatkor, ha szombaton a kiírt 12 helyett nem tízkor (néha nem. olyankor még hamarabb) zárt volna, meg nem másfélszer annyiért mérte volna ugyanazt a szar minőségű árut, akkor hozzá jártam volna, ilyen tökegyszerű.

most szépen lekocogok a zéjjelnappaliba, és ott veszem a zsömlét, ami kicsit még drágább, meg még mindig nem a tökély, de a multis/vidékibótos zsömle előre köszönhetne neki.

az éjjelnappalit egyébként valami gyanús észak-afrikai népek tolják (akik egyébként kábé a második vagy harmadik találkozásunk óta ismerősként rám köszönnek, ha csak elmegyek a bótjuk előtt), tehát így sem a magyar kisvállalkozót támogatom.

Viktus 2011.04.27. 18:19:08

@helgoland:

Azt hiszik elég lesz itt hosszútávon a sok handabanda ... tanulhattak volna Ferkóék esetéből a nép előbb-utóbb Viktorékat is megunja, ha ugyanazt csinálják csak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 18:25:22

@Viktus:

gondolom multi- vidék- és egyébfüggő a dolog. ott pl. az volt a napiparancs (megmondták, nem ujjacskámból), hogy aki hátizsákkal megy be (mint pl. legtöbbször én), azzal (hatvanmillió elnézéskérés közepette) szúrópróbaszerűen kinyittatták a cumót. fehér bőrű, láthatóan nem szegény anyukával/apukával is. orrom előtt, nem a haverom szomszédjának a munkatársa mesélte a sógorom ükapjának.

mondjuk ott a helyi kár szerintem nem elhanyagolható részét (tapasztalataim szerint, tehát nem hétszentség) pont a fehér bőrű nemszegények csinálták. komótosan megpakolták a szekeret olyan ötvenplusz értékű áruval, aztán bónusznak becsókoltak még odabent egy kis "ingyen" szalámit, viszkit, bakardit, akármit, mert megérdemlik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 18:25:39

@Grift:

@Grift, én lehetek neked akármi is, nem nagyon oszt-szoroz, de ha a fajtámat, akár aljas számításból, akár vak gyűlöletből, akár úri passzióból, akár tehetetlenségből, akármi más okból igaztalanul gyalázzák, kéjjel sz*rral kenik össze, azt, szíves engedelmeddel, hadd ne kelljen már szó nélkül tűrnöm!

"semmi gond nem lett volna, ha a falvakban megalakuló polgárőrségek, alkalmanként igénybe véve rendőri tevékenyéget, megvédték volna a lakosságot. ez egy módon nem megy. ha a lumpenizálódott nép seftel a cigányokkal."

Ilyen alattomos, aljas, gonosz rágalmat még a Csak a halott magyar a jó magyar-fészbukcsoport oldalán sem lehet olvasni.

ü
bbjnick

bz249 2011.04.27. 18:35:19

@bbjnick: "Ilyen alattomos, aljas, gonosz rágalmat még a Csak a halott magyar a jó magyar-fészbukcsoport oldalán sem lehet olvasni. "

Marpedig a cigusok altalaban nem sajat hasznalatra lopnak funyirot meg bronzszobrot. Valaki azt megveszi toluk es orul, hogy milyen ocsoert szerezte meg. Az esetek egyreszeben tudva, hogy honnet lett, maskor meg csak sejtve...

Hogy aztan ez mekkora resze a kozbiztonsagi problemaknak arrol lehet beszelni. De az tenykerdes, hogy van felvevopiaca a lopott arunak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 18:41:17

@Diocles:

"mekkora hiszti volt már tavaly nyáron is, amikor a kormány kimondta, h nincs megélhetési bűnözés"

hát, ha ilyet mondtak, akkor basszák meg magukat. ez nem rasszizmus, ez szimplán faszság.

a tanulatlan, nyomorban élő emberek egy igen jelentős hányada bűnözik. nem mergára gyűjt, hanem betömi az éhes szájakat.

bépesten a hajléktalanok egy része is bűnözne, ha tehetné, csak ugye nagyon szem előtt vannak, mert (sarkítok!) a hajléktalanbűnözőkre vigyáz a sok rendőr ahelyett, hogy a tudjukhol razziázna.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 18:50:47

@bbjnick:

el lehet tagadni a valót. rendben. nem vesznek a magyarok mobilt a cigánytól, sem bringát, sem nájki cipőt, sem angol használt ruhát. és cigányok mentek gorenjét venni, és cigányok miatt írták ki bécsben, hogy ne lopj magyar. úgy könnyű ám, ahogy te szereted a népet, hogy letagadod a természetét. a nép, a népek, nem sokkal jobbak a vaskorban a cigányoknál.
nincs aljasabb dolog mint a népet természeténél fogva jónak hazudni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 18:51:02

@bz249:

a cigánybűnözős legendáriumba nem fér bele a fehér bőrű felvevőpiac. a cigó ellopja a cuccot, aztán az magától átalakul pénzzé. esetleg megveszi a vasat a vastelepi cigánybűnöző, és neki alakul át csudás módon pénzzé. holott csak el kell sétálni (mondjuk) a boráros térre, és figyelni, hogyan veszi a lopott árut a sok nemcigánybűnöző. nélkülük semmi értelme nem lenne pl. lopott csokit árulni.

most arról nem beszélve, hogy pl. a multiknál a másik durva kárforrás a a nemcigánybűnöző biztonsági őr, meg a nemcigánybűnöző áruszállító, akiktől a kamionról "leeset" áru többsége származik - lásd százforintos csoki, de pl. ismertem olyat is, aki "leesett" laptopokkal is bizniszelt (néha, nem ebből élt, de nem is egy darabról volt szó), és jóformán dicsekedett vele. két jóízű cigányozás között, naná, majd nem (és ezzel nem állítom azt, hogy. csak szólok, mielőtt).

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 18:54:09

@bz249:
én akkor döbbentem meg, mikor biciklit akartam venni, és tisztességes magyar, cigányutáló ember mondta, hogy van valami északmagyar cigófalu, ottan kell venni, van azoknak mindenféle, ő is onnan vette. :)

tewton 2011.04.27. 19:04:43

@Grift:
kár összemosni a dolgokat. dunántúlon rengeteg cigó él abból legálisan, hogy lomizik: behozza az osztrák-nyugatnémet-holland hulladékot, hifitoronytól ruhán át bútorig, és abból él. ma már mikrobusszal, meg utánfutóval is, és piacon árulják. devecser tipikusan ilyen hely volt.

ez persze nem jelenti azt, hogy a pesti aluljárós olcsócsokis-paprikás cigányok a csokiföldön szedték a csokit meg a paprikát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 19:05:32

@bz249:

Nyilván, a parasztemberek ellopott fűnyírókat és bronzszobraikat siratják, míg más parasztemberek "ócsó" fűnyírókra és bronzszobrokra hajtanak.

Amikor anyám tyúkóljának tetejét, hogy lefeszegessenek róla két-három négyzetméternyi pléhlemez-szegélyt, össze-vissza törik (és a testvérem, hogy ne járjanak vissza a faanyagért maga bontja el és hasogatja fel tüzelőnek az épületet), akkor milyen felvevőpiacról és kereskedelemről beszélünk? Ugyan, milyen kereskedelem az, amikor a szüret előtt néhány nappal valakik éjjel leszüretelik és elviszik a termést vagy szisztematikusan végigjárva az utcákat összegyűjtik a jószágokat? És, ugyan, milyen kereskedelem az, amikor unatkozó félállatok rátörnek magatehetetlen idősekre és semmiért, egy-két ezer forintért, ócska táskarádióért, egy-két edényért, ruhadarabért, a konyhában talált ételért és a gyilkolás öröméért halálra kínozzák őket?

Amiről maga beszél, az már évtizedek óta nem létezik a magyar vidéken. Magyar a cigánnyal, cigány a magyarral nem érintkezik, pláne nem üzletel. A cigányoknak megvan a maga "termény- és hulladékbegyűjtő", valamint "használtcikkforgalmi" "hálózata", amit itt ellopnak ki tudja hol, Szlovákiában, Romániában vagy Bulgáriában köt ki (vagy valahol egy nyugat-európai színesfémújrahasznosítóban). De ez csak elhanyagolható töredéke a bűneseteknek, azok többségükben szimpla parazita kegyetlenkedések és fosztogatások.

ü
bbjnick

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 19:17:26

@Grift:

"és cigányok miatt írták ki bécsben, hogy ne lopj magyar"

speciel már van olyan legendárium, ami szerint ez így igaz. mert ugye ott a távoli nyugaton nem tudják megkülönböztetni a cigányt a magyartól, olyan földbuták.

"nincs aljasabb dolog mint a népet természeténél fogva jónak hazudni"

inkább rasszista. a filoszemita is rasszista, na bumm. általában jószándékúbb, -indulatúbb, de rasszista.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 19:17:43

@tewton:

Az alapkoncepció az, hogy a vidék magyarsága (legalábbis) bűnrészes, mert másként nem lehet. A jelenlegi hatalom is vallja azt a régi zsidó önfelmentő "tudást" és ontológiai axiómát, hogy "vannak gyilkos igazságok, melyek ölnek hatod- és hetedíziglen.". Erre mindig lehet hivatkozni, ezzel mindig lehet védekezni.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 19:22:06

@Grift:

"nincs aljasabb dolog mint a népet természeténél fogva jónak hazudni." --- írod.

De van. Ennél csak az aljasabb, ha valakit/valamit (egy személyt vagy egy népet) romlottabbnak hazudni, mint amilyen valójában.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 19:23:04

@bbjnick:

romlottabbnak hazudni=romlottabbnak hazudunk

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 19:23:46

@tewton:

az aluljáróban kapható olcsócsokit persze cigánybűnözők lopikálják trepniszámra, a tisztességes, becsületes, fehér bőrű szállító, meg biztiőr, meg raktáros ott sem volt. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 19:25:44

@bbjnick:

"Az alapkoncepció az, hogy a vidék magyarsága (legalábbis) bűnrészes, mert másként nem lehet."

idióta.

a valóság az, hogy származástól függetlenül van bűnözés. ilyen, olyan, amolyan, de van. nem az van, hogy van az ártatlan magyarság, meg a romlott cigók, ahogy te itt beállítani próbálod.

tewton 2011.04.27. 19:25:55

@bz249:
magának is finomítania kéne az álláspontját. felénk cigusok gond nélkül feltörnek pincéket, van úgy, hogy semmit se visznek el, van úgy, hogy ami megtetszik. van úgy, hogy mindent visznek, gázpalacktól az utolsó mozdítható értékig. néha egészen irracionális dolgokat, amit nyilván nem eladni akarnak ... pl. használatban lévő műanyagvödröket, a tulaj papucsát, gyerekjátékot. olykor a kertben hagyott szerszámot (igen, szerszámot -- kopott, nem új, igazi melós szerszámokat). van úgy, hogy a kordondrótot tépkedik le a szőlőről. érdekes dolog ez. és ez a pincefosztogatás tipikusan és tradicionálisan cigó törzsi műfaj, legalábbis a dunántúlon.

bz249 2011.04.27. 19:29:14

@bbjnick: nos az esetek egy igen jelentos resze tenyleg arrol szol, hogy ellopjak a termenyt, penzt, letaroljak az erdot stb-t. Ehhez nem kell a tobbsegi tarsadalom asszisztalasa, merthogy a termenyt, fat es a penzt a cigany is fel tudja hasznalni sajat hataskoreben.

Azonban: "Amikor anyám tyúkóljának tetejét, hogy lefeszegessenek róla két-három négyzetméternyi pléhlemez-szegélyt"

Itt tegye fel a kerdest, hogy mi a fenenek kell a cigusnak az a ket-harom negyzetmeter plehlemez? Megenni nem lehet, el nem eg, tehat el kell adni valakinek. Gyanitom ezt a 2-3 negyzetmeter plehlemezt nem Bulgariaba viszik, mert rohadtul nem eri meg a vilag vegere elszallitani. Akkor viszont a falu vegen mukodo szinesfemkereskedonel landol (aki igen gyakran szep szal feher ember).

A fo gondbol (az emlitett cigusok semmirevalo hulladekok, akik legfeljebb bunozessel tudjak fenntartani magukat) persze nem sok mindent oldana meg, ha a szinesfemkereskedot is leellenoriznek, azonban konkretan plehlemezt megsem lopnanak a ciganyok.

tewton 2011.04.27. 19:33:27

@mavo:
nem pesten élek, ergo nem tudok állást foglalni. viszont a vidéki cigóbűnözésről vannak személyes tapasztalataim. itt vidéken a pest-alapú kijelentések viszonylag keveset érnek. nekünk nem jut se moszkvatér, se olcsócsoki, de sokszor még aluljáró se.

amúgy meg akár a cigányok miatt is kiírhatták, ehhez nem kell legendárium. mit gondolsz, ha az osztrák rendőr megkap egy fajtajelleges, de magyarul beszélő bolti tolvajt, annál cigány útlevél lesz vagy magyar?
és amennyire az osztrákok szeretik a magyarokat, naná, hogy ezt írják ki.

Alfőmérnök 2011.04.27. 19:35:28

@mavo: @bbjnick: This is the beginning of a beautiful friendship!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 19:35:50

@bbjnick:
én nagyon örülök, ha neked van igazad. de félek, hogy nincs.

bz249 2011.04.27. 19:35:56

@tewton: teny, a bunozozseni kifejezest igen ritkan tarsitjak a ciganysaggal... de azert valamennyi korlatozott racionalitast megiscsak fel lehet tetelezni roluk. Vagyis elobb-utobb csak elojon az anyagi erdekeltseg.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 19:46:24

@mavo:

"a valóság az, hogy származástól függetlenül van bűnözés" --- írod.

Hol állítottam az ellenkezőjét?

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.27. 19:48:20

@tewton: A miénket még nem, törték fel, de az tuti, hogy "járőröznek", ha nem vagyunk ott. Bármit kinnfelejtesz, eltűnik, hokedli, befőttes üveg, minden. Én kipróbáltam csalit is. Egy régi fogót a ház hátuljának támasztva kin hagytam, szinte észrevehetetlenül. Elvitték. Szisztematikusan körbejárják a présházakat minden éjjel.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 19:50:59

@tewton:

épp csak a rózsadombozást hagytad ki. :)

mint az kiderül(hetet)t volna számodra, nem két napig éldegéltem "vidéken". olyan kétszáz méterre a cigánysortól, de már azt is leírtam korábban.

"mit gondolsz, ha az osztrák rendőr megkap egy fajtajelleges, de magyarul beszélő bolti tolvajt, annál cigány útlevél lesz vagy magyar?
és amennyire az osztrákok szeretik a magyarokat, naná, hogy ezt írják ki. "

el kell, hogy keserítselek, ezek az osztrákok nem földbuták, tudják, mi a különbség cigány és magyar között. na képzeld, ott is vannak cigányok! és nem, nem utálják a magyarokat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 19:57:09

@bbjnick:

te védted harcosan a vidéki magyarokat (en bloc, záhonytól sopronig), és közölted, hogy milyen csúnya dolog azzal rágalmazni őket, hogy esetleg ők is bűnözgetek néha ...

tewton 2011.04.27. 19:58:30

@gloire:
nálam (dtúl) találomra járnak még, és rendszertelenül lopnak. a fészerből, a ház mögül ellopták a lapátot, de a nehéz szeneslapátot meg a horolót nem. dróttekercset meg vasbakokat loptak a kertből, de a biciklivázat nem vitték el. a legdurvább, hogy téli szünet alatt elvittek egy köteg 4méteres tetőlécet. ami azért elég feltűnő dolog lehetett.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 20:01:35

@bz249:

A lemezt speciel odaadhatták egy százasért a hierarchiában felettük álló maffiózónak, akinél gyűlik az efféle anyag és azt, ha kellő mennyiségű összegyűlik, eladja egy cigány színesfémkereskedőnek. (Vagy így történt vagy nem.) De a lényegen mit változtat ez?

De kétségeink ne legyenek: erre az úgynevezett megélhetési bűnözésre nagyon komoly maffiahálózat épült rá mára.

ü
bbjnick

tewton 2011.04.27. 20:01:58

@mavo:
nem utálják? hát nem utálják, csak lenézik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 20:03:30

@mavo:

Nem ezt/azt írtam. Azt írtam, hogy a jelenlegi közrendvédelmi krízisben ők az áldozatok.

ü
bbjnick

kill004 2011.04.27. 20:21:41

@tewton: Pont akartam mondani. Nagyon jó cimborám 10 éve dolgozik Salzburg mellet egy húsüzemben. Szerinte, mint a szart. A szerbet, szlovént jobban szeretik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 20:29:00

@kill004:

értem. az osztrákok tehát salzburg mellett dolgoznak egy húsüzemben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 20:29:58

@tewton:

hú, mert az átlag magyar az nem néz ám le senkit ...

a lenézés, meg a szándékos, rosszindulatú inszinuáció nem teljesen ugyanaz.

kill004 2011.04.27. 20:32:56

@mavo: Tovább nem olvastad?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 20:34:30

@bbjnick:

"Azt írtam, hogy a jelenlegi közrendvédelmi krízisben ők az áldozatok. "

ha igen, akkor elég elég különös módon fejezted ezt ki. első olvasatra úgy tűnt, minha a tökártatlan, nembűnöző magyarokat védted volna a bűnözés aljas vádjától:

>>ha a fajtámat, akár aljas számításból, akár vak gyűlöletből, akár úri passzióból, akár tehetetlenségből, akármi más okból igaztalanul gyalázzák, kéjjel sz*rral kenik össze, azt, szíves engedelmeddel, hadd ne kelljen már szó nélkül tűrnöm!

"semmi gond nem lett volna, ha a falvakban megalakuló polgárőrségek, alkalmanként igénybe véve rendőri tevékenyéget, megvédték volna a lakosságot. ez egy módon nem megy. ha a lumpenizálódott nép seftel a cigányokkal."

Ilyen alattomos, aljas, gonosz rágalmat még a Csak a halott magyar a jó magyar-fészbukcsoport oldalán sem lehet olvasni. <<

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 20:36:37

@kill004:

de, olvastam. az sem szól másról, mint az osztrákokról, akik minden jel szerint salzburg mellett laknak egy húsüzemben.

a magyarok meg egy kocsmában en bloc antiszemiták, ez van.

egyéb kérdés?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 20:37:09

@mavo:

pardon, nem laknak, dolgoznak.

kill004 2011.04.27. 20:38:38

@mavo: Te most melyik szót nem érted? Szóljál bátran, segítek. Nem szégyen az.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 20:39:08

@mavo:

Szövegértelmezés:

@Grift azt állítja, hogy azért nem lehet(ett) megvédeni a vidéket a bűnözési hullámtól, mert a lumpenizálódott nép seftelt a cigányokkal. Erre reagáltam.

ü
bbjnick

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 20:40:08

@kill004:

eg: az én ismerősöm is dolgozott ausztriában (az ott spórolt pénzből indította a vállalkozását, minden elismerésem!), akit meg kifejezetten marasztaltak, de ő itt akart élni, nem szeretett ott lenni, csak a pénzért csinálta.

csak én nem állítom, hogy ez az általános. teccikérteni?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 20:46:16

@bbjnick:

vádként reagáltad le, és utána ki is fejtetted, hogy "a vidéki" magyarembör az még csak nem is keveredik a cigókkal, nem hogy cúnaságokat csinálna; ebből pedig eléggé következik, hogy fajilag bűntelen. azért nem bűnözik, mert vidéki magyarember. ha nem így lenne, nem lehetne rágalom az, hogy de azért egy részük kicsit igen. ha cigányember lenne, akkor meg persze bűnözne.

á, hagyjuk. nem érted, nem érted.

Google 2011.04.27. 20:47:01

Kik nevezték ki megélhetési bűnözőknek a cigányokat? Na, vajon kik? És kötöttek-e már kötelet a nyakukba? Legalább szimbolikusan.
Ugyanők most a facebookon gyűlekeznek, és szednék le a megosztás gyümölcseit; ne hagyjuk!
Hol a zsidókkal, hol a cigányokkal ugrasztanának össze, csak valahogyan ők kerüljenek ki győztesen. Mert ők kibicek, nekik tényleg semmi sem drága.
És a bíróságokat se feledjük, ott is keverik rendesen!
Mi volt itt nyolc évig? Ki figyelt oda, ki mit árul, hol szerezte be, teheti-e vagy sem? Vitték a síneket, elektromos vezetékeket, akkumulátorokat, ez az ország volt a tolvajok paradicsoma. Nem lenne ildomos csak a cigányokat hibáztatni ezért. Ordas hazugság lenne.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 20:48:05

@Atisz:

"udod: minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. "

leírom azt, hogy az egyik köcsöggárda, mire te rögvest a jobbikra asszociálsz, és jól megvéded a jobbikat önmagadtőlem, vagy tőlemmagadtól, vagy mittom.

lol.

kill004 2011.04.27. 20:49:27

@mavo: Akkor miért nem ezt írod? Miért kell kódolni?
Az én ismerősöm szerint pedig nem szeretik a magyarokat. Na most döntsük el kinek van igaza!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 20:50:41

@Grift:

Idézet tőled:

"semmi gond nem lett volna, ha a falvakban megalakuló polgárőrségek, alkalmanként igénybe véve rendőri tevékenyéget, megvédték volna a lakosságot.

ez egy módon nem megy. ha a lumpenizálódott nép seftel a cigányokkal."

ü
bbjnick

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 20:54:51

@Grift:

így is lehetett azért értelmezni.

egyébként utána jött is egy olyan beírásocska, hogy

"Felénk a polgárőrség parancsnoka volt a helyi betörőbanda vezére ... :P "

csodálkozom is így utólag, hogy csak neked meg nekem ment ilyen nagy hévvel, és nem neki is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.27. 20:56:40

@tewton: Ez is Dunántúl (Fejér m.), mondom, minden eltűnik, még egy kupak is. Nem tudjuk egyébként honnan jönnek, de rettentő nyugtalanító érzés.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 20:57:27

@bbjnick:
@bbjnick: akkor én is idézlek:

Grift azt állítja, hogy azért nem lehet(ett) megvédeni a vidéket a bűnözési hullámtól, mert a lumpenizálódott nép seftelt a cigányokkal.

nem a rendőrségről, nem a hatalomról beszéltem, hanem a helyi, önszerveződő védelem nehézségeiről .

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 20:59:13

@kill004:

"Na most döntsük el kinek van igaza! "

1. én nem álítottam, hogy Az Osztrákok szeretik A Magyarokat, ergo ilyen formában nincs eldöntendő kérdés.

2. ha meg az a kérdés, hogy az igaz-e, hogy Az Osztrákok (így en bloc) nem szeretik és nem utálják A Magyarokat (így, en bloc , vagy ahaverom szerint deutálják, tehát deutálják, hát ... döntsd el ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 21:01:56

@Grift:

hajrá egyik, ne hagyd magad másik! :-D

suski 2011.04.27. 21:03:01

@bz249: "persze nem sok mindent oldana meg, ha a szinesfemkereskedot is leellenoriznek, azonban konkretan plehlemezt megsem lopnanak a ciganyok. "

a fémkereskedelmi bizniszt már valóban ideje lenne felszámolni, ezt miért nem veti fel senki?
A szálak persze Veres Janihoz is vezettek, de tartok tőle, hogy nem csak hozzá.

Viktus 2011.04.27. 21:07:09

Gyöngyöspata: előbb pisi, aztán vér folyt
PERCŐL PERCRE | A kedd esti atrocitás után nyugodt szerda éjszakát remélnek Gyöngyöspatán. A rendőrség óriási erőkkel van jelen a faluban, ahonnan szerdán több száz roma távozott, huszonötüket viszont Bátonyterenyén nem fogadták be. A rendőrség közlése szerint a balhé egy utcai vizelésből robbant ki.
-

szép :P

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 21:07:24

@kill004:

"Akkor miért nem ezt írod? Miért kell kódolni?

ja, igen. adott egy állítás, miszerint utálják, mire te közlöd, hogy igen, _mert_ a haverod salzburg mellett egy húsgyárban, márpedig szerinte utálják.

ilyenkor vagy az van, hogy az osztrákok salzburg mellett dolgoznak egy húsgyárban, vagy pedig az, hogy adott _egy_ darab ember véleménye/tapasztalata, amiből általánosítasz. mit lehet ezen nem érteni?

ez egy alapvető, és sajnos tipikus érvelési hiba.

Viktus 2011.04.27. 21:16:26

@suski:

Még több cigány menne erőszakosan rabolni ... azért részben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 21:20:19

@Viktus:

és az egész megelőzhető lett volna, ha mint a partizános viccben, a csősz mindenkit hazazavar a büdös picsába - csak még időben.

nem tudom, hogy akik odaszervezték ezt a jó kis védőrbaszást, azok tényleg ennyire sík hülyék, vagy nagyon is jól tudták előre, hogy pintérék majd nem mernek odabaszni, ellenben ha sokáig ott mókáznak, akkor a fincsi hangulatból ki fog jönni egy jó kis hirig, és akkor végre balhé van. és tényleg leszarom, ki kezdte, a hiriget, és ki folytatta. az számít, aki megteremtette a légkört hozzá, meg aki mindezt hagyta.

ja, hogy közben csak úgy mellékesen egy teljes falu megszopta? cigányok, magyarok, mindenki? hát istenem, háborúban vannak áldozatok..

Viktus 2011.04.27. 21:23:39

@mavo:

Anarchia jól mondta Pősze, ezért nem lesz soha semmi a jobbikból ... hiába tagadja pl. a véderő meg betyársereget, mikor betyár a frakció tagja a jobbikos helyi szervek elnökei meg a véderősökhöz vonulnak cimborálni ...

Viktus 2011.04.27. 21:25:40

Tudjátok mi történt a kormányváltás alkalmával???

Egy óvatlan pillanatban, amikor nem figyeltünk oda, kicserélték a szánkban a f***t!

Rendőr errefelé nem lesz védje magát mindenki ahogy tudja kellenek traffipaxolni ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 21:33:19

@Viktus:

"Még több cigány menne erőszakosan rabolni ... azért részben. "

öööö ... mondjuk megerősített közbiztonság, ÉS cigányfelzárkoztató program ÉS a fémkereskedési biznisz megregulázása?

nem azért mondom, de ha pl. büntetnék a lopott holmit vevőket (akár csak azzal az ürüggyel, hogy hol a nyugta wazeg), a zemberek talán megtanulnák, hogy lopott holmit márpedig nem veszek, mert azzal a bűnözőket segítem, akiket úgy egyébként _szóban_ kurvára utálok.

legalább egy próbát megérne. még akkor is, ha tudom, nehezen lenne megvalósítható, kijátszanák, és hogy a kedves lebukott vásárlók többségének nem az jutna az eszébe, ami nekem, hanem a buziellenőröket és/vagy a buzirendőröket szidná.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 21:37:37

@Viktus:

az átlag rendőrnek csökkentek a juttatásai ÉS az újaknak majd ugrik a kedvezményes nyugdíj ÉS rendeletileg bélyegzik őket hazugoknak.

marad a trafi, abból legalább píz van.

Viktus 2011.04.27. 21:41:57

@mavo:

Nem lesz itt ezekből semmi az oktatási rendszerben most vágják el végleg majd az esélyt a hátrányos helyzetű gyerekek előtt a jobb életre a cigányokat ez fokozottan fogja szívatni ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 21:42:09

@mavo:

viszont hogy végre én is komcsizhassak: nem kis részben a kibaszott kádár rendszer bűne, hogy a zemberek egy része csak szavakban ítéli el a lopást, ha alkalom van, ő is lop, és/vagy lelkiismeretfurdalás nélkül megveszi azt, amiről sokszor _tudja_, de más esetekben is legalábbis sejti, hogy lopott. a kádár rendszerben kezdődött az, hogy a gyár mindenkié, de az a tiéd, amit hazaviszel, keszcsókom, itt az eredmény.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 21:46:14

@Grift:

Így értettem én is. Ha van a közrendvédelmi hatóságokkal együttműködő, hatékony helyi védelem, akkor, nyilván, nincs bűnözési hullám.

ü
bbjnick

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 21:49:23

@Viktus:

pedig olyan egyszerűa képlet bazmeg, mint a faék: a tanult, TEHÁT munkaképes, TEHÁT nagyobb eséllyel nem segílyből élő szegényember hozza pénzt az államnak(adó, estébé) és nem viszi.

Viktus 2011.04.27. 21:57:09

@mavo:

Mondom én már évek óta ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.27. 22:06:56

jellemző amúgy, 10 éve fidiék kitalálták, hogy családi pótlék csak ha óvodába, iskolába jár a gyerek, csak éppen a valós tanulási lehetőséget nem igazán támogatták.

magával az alap intézkedéssel pedig most már akár egyet is értek, csak éppen a szokásos magyar módi kísérte: büntetés van, kijutási lehetőség jóval kevésbé.

tökéletesen jellemző, hogy _tudtommal_ leginkább a "közvélemény" előtt tökismeretlen magánemberek szervezgettek a "közvélemény" előtt máig tökismeretlen, lokálisan egész jó hatásfokkal elműködgető felzárkóztató iskolákat cigányoknak. a leszakadók többségének maradt az állami oktatás, ami jelenleg nem igazán az integráció felé mozog.

aki úgy nő fel, hogy se szülei, sem a nagyszülei nem dolgoztak, nem tanultak, tehát az a minta a családban, az óriási hátrányból indul.

jozicsenko 2011.04.27. 23:15:49

@serpico: 8-10 éve minden a napkeltébe betévedő jobboldalitól elvárták, hogy azonnal határolódjon el a miéptől, a szélsőjobbtól, a náciktól, a zámolyi "áldozatokat" kizavaró szélsőségesektől, stb

erősen belefáradtam, hogy a ballib férgek feljogosítva érzik magukat, hogy megmondják, ki vagyok, mi vagyok, ha nem állok közvetlenül (igen szorosan) mögöttük: ferike összevonta a szemöldökét és azonnal ugrani kellett a köztársaság megvédésére, ugye?

a jobboldaliak épp elégszer mondták el, hogy fidesz nem egyenlő jobbik, miép, nácik (főleg mert a jobbik rivális, nem cimbora nekik)

azt hiszem ezt egyszer a baloldaliak vagy a cigányok is megtehetik - velünk ellentétben még egyetlen egyszer sem mertétek megtenni

japp, nem: tgm-ben volt egyetlen egyszer annyi bátorság, hogy elnézést kérjen: amikor ártatlan jauzsikáról kiderült hogy a moszkvai téri késelésnél az áldozat és az elkövető is cigány volt és sehol nem voltak naáczik...

de még mindig nem állt ki mohácsiviktória, hogy nincs köze a domboldalakat letaroló sáskákhoz...
még mindig nem álltatok ki, mikor kiderült, hogy a zámolyiak gyilkoltak, amikor kiderült, hogy szimpla segélycsalás volt, ahogyan nem volt arcotok bocsánatot kérni a meggyilkolt öregasszonyok és a kifosztott falvak miatt sem

s ha maga adolfhitler fog megvédeni a cigányoktól, akkor azt hiszem sokan fogják a határban várni - igen nácik vagyunk a szemetekben, de tudod cimbora: igazából már magasról leszarjuk: jogunkban áll megvédeni magunkat...

Atisz 2011.04.28. 00:15:43

@mavo: Miért ne védeném? Ugyanúgy mosod össze a két szervezetet, mint ahogy egyesek a cigányokat, mint népcsoportot, a cigánybűnözéssel, mint kriminalisztikai fogalommal.

Ne rám haragudj, én csak rávilágítottam a böszmeségre :)

serpico 2011.04.28. 10:40:16

@jozicsenko:
ennek a logikai sornak a végén ott állsz (álltok) te és elvbarátaid szemben a korábbi elvbarátaiddal most már ők az új ellenség (ajánlott olvasmányom: Dinó Buzzatti: Hajtóvadászat öregekre, a vonatkozó novella a neten is olvasható: blogol.hu/comment.php?log=3580192)

UI.: remélem nem magyar nemes vagy.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.28. 12:25:18

@Atisz:

nem összemosom, hanem leszarom melyik melyik, és melyik tartozik a jobbikhoz és melyik nem. felesleges védened a jobbikot, ha meg sem említem.

vaknak magyarázom a fehéret ... :(

psr6 2011.04.28. 16:23:09

A két citált félelem természete egészen más. A mindennapi bűnözés, egzisztencia okozta nyomás, a bűnözéstől való félelem egész más, mint a rasszizmus, kirekesztés és az ilyesmi.
Mindegyik rossz, nagyon, de az egyik magatartás még nem borított lángba országokat, kontinenseket, a másik meg már igen. Ez a különbség. Más kategória a kettő.

Kivlov 2011.04.28. 16:23:44

Kötél kell ezeknek nem esélyegyenlőség meg felzárkóztatás…

vlacko 2011.04.28. 16:26:06

Jó a poszt.
Komolyan a legjobb lenne a Gyurcsány egymillió forintján kivenni albérletbe a vele szomszédos villát, és beköltöztetni egy csomó Gyöngyöspatait.
A gyerekei iskolájába is be kellene iratni a Patai cigánygyerekeket.

Kivlov 2011.04.28. 16:30:25

@vlacko:
plusz a szponzorációhoz társulhatna a sok jogvédő, meg szolidaritási bajnok is...

is 2011.04.28. 16:33:51

" A tűzifáját, gyümölcsösét, rosszabb esetben megtakarításait vagy az életét féltő idős falusi ember félelmei miért nem érdekesek sokak számára?"

Ez egy nagyon jo kerdes. A valasz pedig igen egyszeru, en nem tornek szerkesztoi baberokra meg egy internetes blogon sem, ha erre magamtol nem tudnam a valaszt:

Mert a ket kerdes nem all egymassal szemben. Ez a kerdes is arra megy vissza, hogy tudunk-e barmit a ciganyokkal csinalni. Mert ha tudunk, akkor ez a kerdes magatol megoldodik. Es akkor maris az egyetlen igazi, eredeti kerdesnel tartunk: mikor tudjuk a ciganykerdest ugy kezelni, hogy eredmenye is legyen, es mikor tudunk megszabadulni azoktol, akik olyan megoldasokkal jonnek, amik nem mukodokepesek?

G_P 2011.04.28. 16:36:17

Egy rövid ideje azt vettem észre, hogy a Mandiner cigánykérdéssel kapcsolatos írásai jóval közelebb járnak a valósághoz a korábbinál. Ez számomra nagy öröm, mert végre mások is felfedezték, hogy lehet szalonképesen tárgyalni a témáról abban az esetben is, ha nem a cigányok feltétlen védelméről és mindenáron pozitív kontextusban való feltüntetéséről van szó.

Magyarul: most már nem csak a Kuruc ír meg dolgokat, a Mandiner viszont korrektebben és valóságosabban teszi azt, a történeteket nem kiszínezve.

Ez a folyamatos nácizás és "félelem" kimeríti az abszurd fogalmát, nem tudom néhány napja, hová kapjam a fejem.

Néhány szervezet és politikus úgy kommunikál, mintha valóban az egyetlen probléma az önjelölt polgárőrségek jelenléte lenne. Elárulom, nem az. Oké, szüntessék meg mindet, és álljon minden vissza a békés, szép, idilli, eredeti kerékvágásba - csak vajon ez hány palibácsi, marinéni halálába kerülne?

Az alapvető megélhetési gondok bizony igen agresszívvá tették a romák egy részét, és köztudott, hogy tőlük mindenki fél. Innentől kezdve gyomorforgató, hogy bárki az ő félelmükről beszél. Vidéken rendszeresek a gyilkosságok, eközben Orbán tényleg abban látja a problémát, hogy gárda klónok masíroznak?! Mi lesz ebből?

is 2011.04.28. 16:37:04

@poszt: egybkent pedig tetszettek volna 2006 szeptember 18-an, amikor Toroczkai Laszlo a TV ele vezette elso csapatat, ugyanigy eszrevetelezni, hogy az eroszak nem vezet sehova, ahelyett, hogy forradalmarokrol ment volna az adas a partTV-ben, meg utana 4 evig a tojasdobalok hellgetolagos vedelme, meg kordondontes meg hasonlok mentek volna.

szelet tetszettek vetni, most lehet az egyre erosodo vihart aratni.

is 2011.04.28. 16:38:48

@G_P: "Vidéken rendszeresek a gyilkosságok, "

nem az van, mint a foldrengessel, hogy csak most mindegyikrol jobban ertesulsz? lopas, az biztos rengeteg van, de gyilkossag mindig is volt, es sajnos lesz is.

dobnal egy statisztikat?

is 2011.04.28. 16:43:30

@G_P: "Ez a folyamatos nácizás és "félelem" kimeríti az abszurd fogalmát,"

Nem nagyon probalod belekepzelni magad egy cigany helyebe, most, amikor a ciganygyilkossagok pere folyik. 2009-ben MINDEN cigany celpontkent kelt fel MINDEN reggel, es ment aludni MINDEN este. kepzled el, hogy elindul egy sorozatgyilkossag, ahol a GP monogrammu embereket olik random. a te monogramod is GP. holnap is felkelsz, akkor is az lesz, nem tudod megvaltoztatni. te lehetsz a kovetkezo. barmikor. ma ejjel. holnap.

nekem nem tunik abszudrnak, hogy ezutan allati modra, megfelemlitett kutyakent barmibe beleharapnak, es barkit laposra vernek, akik a keritesuk kozelebe megy, mert ok ezt ugy elik meg, hogy ha nem ok, akkor oket olik meg. lassuk csak: @Kivlov:

Páneurópai Harci Kos 2011.04.28. 16:44:01

A rendfenntartás a rendőrség dolga.
O.V. számára viszont fontosak a "jobbos" szavazatok, ezért nem merik a 2 pofon elvét követni.

Egyébként, baromi nehéz ebből az ügyből kilábalni, és minél jobban görgetik maguk előtt, fel a hegynek, ezt a galacsint, előbb utóbb visszagurul..

G_P 2011.04.28. 16:45:13

@is:

Ne tegyük legitimmé se az ellenük, se az általuk elkövetett erőszakos cselekményeket SEMMILYEN INDOKKAL, nekem az a konstruktív javaslatom.

vlacko 2011.04.28. 16:48:06

@is: Megfélemlített kutyaként bemásznak éjjel a kertedbe, és ellopják mindened.
Merthogy pontosítsunk egy kicsit, Patán ezért borult ki a bili.

G_P 2011.04.28. 16:49:19

Indokolt ujjlevágás kereszteződésbe-vizelésért, ugye?

Hát persze, féltek szegények. Én persze csak hallgattam a 23-mas buszon (BP. XX.ker, válságövezet-jelölt) egy hete, mikor a részeg cigányok szétlocsolták a bort a busz hátuljában, több utas nyakába is jutott. Érdekes, az ő ujjukat nem vágta le senki!

Muad\\\'Dib 2011.04.28. 16:49:23

@is:
Képzeld, vidéken évekig úgy feküdtek le a rokonaim, hogy nem tudták, hogy az egyedül öt házzal arrébb lakó öreg rokont agyonverik e reggelre. Annyi különbség volt az általad említett esettel szemben, hogy mindenki pontosan tudta ki az a 30-40 ember, aki rettegésben tartja a falut. Csak sajnos az ilyen ügyek nem érik el a hivatalos bérrettegők ingerküszöbét, az in-kal által védett lakóparkokban. Mert ugye néhány vidéki magyarnak, ugyan milyen politikai haszna lenne. Ha kinyírják, számukra még jobb, hátha elpattan valakinél a húr és utána lehet menni jó pénzért megint bérrettegni a szélsőségektől. Na ez az undorító...

Állnév 2011.04.28. 16:51:11

Batsányi után:

Szegény Magyarország! ki rút kelepcében
Nyögsz zavarodottságod kínos kötelében,
S gyászos koporsóba döntő őrületed
Fejedből eddig ki nem kergethetted;
Ti is, kik a népen csellel uralkodtok,
Mások zsebeibe pártoskova nyúltok,
Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Patára vessétek!

Ha valakinek eddig nem jutott volna eszébe, a háttérben az van itt is, amiről ez szól:

www.kibulizottorszag.net

nyomasek 2011.04.28. 16:51:59

Akkor talán meg kéne hallgatni a falu lakosságát. Nem tartom valószínűnek, hogy ennyi statisztát fizetett volna le a riport készítője, plusz a nénik elég valóságosnak tűnnek.
Ajánlom figyelmébe az összes jobb érzésű embernek, akinek a szülei vidéken élnek.

www.youtube.com/watch?v=zc-YJww4huM&feature=player_embedded#at=216

vlacko 2011.04.28. 16:54:12

@Muad\\\'Dib: Ezeknél a felvetéseknél szoktak a jogvédők elhallgatni, vagy jönni azzal, hogy ugyanmár, ez csak közbiztonsági probléma. Ezzel a kérdés részükről le van zárva. Aztán amikor eljön a pillanat, hogy a gyereküknek iskolát válasszanak, azért óvatosan, kicsit sunyin azért körbetapogatóznak, hogy járnak-e oda cigányok is?

Páneurópai Harci Kos 2011.04.28. 16:57:50

@Muad\\\'Dib:
Szerinted mi a megoldás a problémára?
(alkotmányos keretek között maradva)

Muad\\\'Dib 2011.04.28. 17:01:46

@Páneurópai Harci Kos:
Ami már kb. 20 éve folyamatosan lenne. Tegye a dolgát a rendőrség. Valamint ne használják bizonyos "jogvédő" csoportok megélhetési eszközként a cigányokat. Mert jó módszer hagyni a bűnözőket tevékenykedni évekig, majd mikor elpattan a cérna egyeseknél, akkor nácizni egy sort, csak gondolni kell arra is mi lesz, ha egyszer a cigány, meg a fehér ember is rájön hová is kéne odaütni, de nagyon. Persze nem véletlenül, ezek az alakok kellő biztonságban és távolságban vannak a "plebsztől"...

kaes 2011.04.28. 17:02:13

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka: Ezek a legszarabb helyzetek, amikor mit tegyél? Beszólni? Agyonvernek. Nem szólni? Te érzed magad hülyének. Ilyenkor kellene egy rendőr, hogy az ilyeneket jól valagba rúgná. Akkor is, ha nem cigányok.

Gaius Plinius Secundus 2011.04.28. 17:12:55

Hat nyugodtan menjenek csak az USA-ba, senkinek, SENKINEK sem fognak hianyozni

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.28. 17:13:10

@is:
'Mert a ket kerdes nem all egymassal szemben. Ez a kerdes is arra megy vissza, hogy tudunk-e barmit a ciganyokkal csinalni. Mert ha tudunk, akkor ez a kerdes magatol megoldodik. Es akkor maris az egyetlen igazi, eredeti kerdesnel tartunk: mikor tudjuk a ciganykerdest ugy kezelni, hogy eredmenye is legyen, es mikor tudunk megszabadulni azoktol, akik olyan megoldasokkal jonnek, amik nem mukodokepesek?'

Szerintem az a szomorú, hogy már eleve úgy merül fel a kérdés, hogy _mi_ mit tudunk tenni a cigányokkal, s nem úgy, hogy ők mit tesznek magukért, amiben aztán az állam támogatja őket. És a roma vezetők 90 százaléka is arról beszél, hogy kevés a segély, hogy nem _adnak_ munkát, stb. Nem arról, hogy amíg nem sikerült elhelyezkedniük, addig is rendbe tették a kertjeiket, az utcát és így tovább.

A te munkádat senki nem végzi el helyetted. A te kertedet senki nem műveli meg helyetted. A romáknál is elsősorban saját magukon múlik, milyen jövő vár rájuk. Állami transzferekből nem lehet és ne is lehessen megélni.

sanyix 2011.04.28. 17:28:07

jaaj szegény cigányok félnek... képzelem hogy félhetnek... (vagy talán csak azért mondják ezt mert nem tudnak lopkodni anélkül hogy rendőrbe, vagy egy fényképező véderősbe botoljanak?)
Érdekes módon amikor fordítva van ez, kb 20 éve az nem probléma. Ha a magyarok félnek az nembaj, de ha a c-k akkor már ajvék!

sanyix 2011.04.28. 17:33:54

Egyébként egy "nagy" vezetőt kell idéznem "el lehet menni, itt lehet minket hagyni! Tessék!" kár hogy sajnos az egész világ rászistááá mert néhány hónap után valahogy mindig visszaküldik a c-ket :D

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.28. 17:36:28

@mavo:

"viszont hogy végre én is komcsizhassak: nem kis részben a kibaszott kádár rendszer bűne, hogy a zemberek egy része csak szavakban ítéli el a lopást, ha alkalom van, ő is lop, és/vagy lelkiismeretfurdalás nélkül megveszi azt, amiről sokszor _tudja_, de más esetekben is legalábbis sejti, hogy lopott. a kádár rendszerben kezdődött az, hogy a gyár mindenkié, de az a tiéd, amit hazaviszel, keszcsókom, itt az eredmény."

igen. pont.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.28. 17:41:59

@sanyix: Nem tudok róla, hogy hetekig ott masírozott volna a magyarok háza előtt egy ismerten radikális cigánycsoport, vagy párt. Hacsak ez nem olyan információ, amit a hatóság visszatart.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.28. 17:43:57

@vlacko: Nahát, pedig a jobbik azt mondta, hogy az öngyilkos öregúr miatt:O Még vona is odament naggyűlni, hogy ez milyen dolog már.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.28. 17:45:10

@Páneurópai Harci Kos: Szerintem ha átcimkézzük őket mszp-re, vagy gyurcsány ferencre meglenne olyan gyorsan a két pofon, hogy még mellé adna kettőt a fal:D:D

vlacko 2011.04.28. 17:47:11

@lecsekkoltam: Értem, akkor szerintem el kéne menned, és személyesen meggyőződnöd arról, hogy mi az igazság. Csak ezúttal majd jó lenne nemcsak a cigányokat megkérdezni, mert bár ugye ők sosem hazudnak, dehát akkor is vannak még ott egyéb népek is a faluban. Igaz, hogy azokat a jogvédők nem szeretik, dehát azért véleményük akkor is van.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.28. 17:47:59

@kaes: De ha meg megteszi ,eljárást indítanak ellene és leültetik. Rendőrerőszak, ártatlan kiszolgáltatott állampolgárok bántalmazása, és a végén a rendőrök kerülnek sittre, meg hoznak törvényt, hogy márpedig akkor a rendőr törvénytelenül járt el. Meg az ügyész aki vádat emelt és sunyin segítette a bíró.

vlacko 2011.04.28. 17:49:21

@lecsekkoltam: Ők a hátsókertekben szoktak a leginkább grasszálni, vegyél ott telket, majd megtudod.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.28. 17:50:43

@is: Akkor ezekszerint azt mondja, hogy Pesten nem? :) Mert Pest nem vidék:D:D Az ország legnagyobb városában elvétve fordul elő gyilkosság, nem rendszeres. Ha tovább megyünk akkor egy kis logikai ugrással azt mondja a barátunk, hogy a vidékiek hajlamosabbak az ölésre, mint a Pestiek.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.28. 17:51:44

@vlacko: Azért tudod, mert te ott élsz? Saját élettapasztalatod mondatja veled?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.28. 17:53:16

@Muad\\\'Dib: Már látom ahogy Horváth Aladár és Budaházy pertut iszik és testvéremnek szólítják egymást. Látom a sajtótájékoztatót, ahol bejelentik, hogy együtt indulnak a választáson.... hogy odavágjanak....

vlacko 2011.04.28. 17:54:37

Egy hasonló helyzetben levő faluból származom. Gondolom, ez már neked elég ahhoz, hogy akkor biztos nincs igazam, de tényleg jó lenne, ha lemennél, és megkérdeznél olyanokat, akik nem a cigánysoron laknak.
De kipróbálhatod Pesten is, költözz albérletbe. Tudok néhány utcát ajánlani, amelyik egy hónap alatt átformálja a véleményed.

kaes 2011.04.28. 17:54:57

@lecsekkoltam: Tehát, hogy ne legyen az államigazgatásban fennakadás, a polgárnak kell naponta szívnia. Amikor az ember szenved bunkó polgártársaitól, hát nem ezért van a rendőrség? Vagy rosszul látom?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.28. 17:55:28

@G_P: A mandiner színvonala megközelíti a kuruncét? Anyám, hát nincs itt egy mandineres se aki legalább látszatra tiltakozna?!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.28. 17:56:47

@kaes: definiáljuk a bunkót. Mert van aki a szombat délutánt bútort tologató felső lakót is bunkónak találja, de nem ezért még nem hívunk rendőrt zömmel. :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.04.28. 17:57:07

Mit pampogtok hülye bloggerek... a Kedves Vezér álmát a derék Terrorelhárítási Központ vigyázza, ti alázattal beérhetnétek azzal, hogy még életben vagytok. Ennyire fussa, vannak az egyenlőeknél egyenlőbbek. A zellenzékahibás-pont-hu.

Ne legyetek már ennyire mohók. Működjetek együtt és minden rendben lesz. Most nyugalomra van szükség. Minden oka a összetartozikkal összenőttek, majd megvizsgálja a bizottság is, meglátjátok. Őket szidjátok, ők az ellenség, kételyeket akarnak ébreszteni a Kiválasztottal szemben, akire pedig nyolc éve vártunk. Most egy év után már cserben hagynátok ŐT?! Hálátlan sörpredék. Nem érdemeltek közbiztonságot. Majd ha méltóztattok belesimulni a NER-be. Addig használjátok pajzsként az Újkotmányt, hamarosan ott figyel a postaládátokban. Szeressétek úgy, mint hazánk legnagyobb formátumú államférfiját és áLamfőjét.

Éljen a haza, menjetek haza.

Muad\\\'Dib 2011.04.28. 17:57:22

@lecsekkoltam:
Aligha, lévén horváth a. az eseményeket megfelelő távolságból szemlélő bérrettegők táborát erősíti.

kaes 2011.04.28. 18:00:57

@lecsekkoltam: Már hogy definiálod? Ha érzékenyebb vagy, mindenki bunkó, aki nem úgy viszonyul. Pontosan EZT kell rendőrnek mérlegelnie. Kinek az érzékenysége? Nem kaszárnyában élünk-egyelőre.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.28. 18:16:18

@Muad\\\'Dib: Amit a plepszes összefogásról írtál olyan sci-fi-s volt, arra írtam :D

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.28. 18:20:59

Mna, mennem kell. Családi élet meg ilyesmi.

2011.04.28. 18:33:22

"A tűzifáját, gyümölcsösét, rosszabb esetben megtakarításait vagy az életét féltő idős falusi ember félelmei miért nem érdekesek sokak számára?"

Sokak számára inkább ez érdekes, de egyelőre a libbant cigányfajvédők eszeveszett vonyítása és uszítása elnyomja a normális emberek hangját.

Kalmár 2011.04.28. 18:44:53

Kedves post író.
Hiányzik ám nagyon egy mondatrész az írásodból.
Kritizálod a kormányt, hogy nem látja a nyilvánvaló helyzetet, rossz megoldást vezetett be ......mert mit kellett volna? Mit kellene?
Eddig senki sehol nem adott egy épkézláb ötletet.
Nem Gyöngyöspata a kérdés, hanem egy 1000 éves probléma, tényleg miért nem oldotta meg a kormány már?
DE HOGY?
Vegyen fel rendes embereket rendőrnek?
Oké
2 hét múlva olyan rasszisták lesznek mint az állat.
Taníttasa a cigányokat?
Nincs érdeklődés. A cigány középiskola végzős osztályának az átlaga 2,8.
Kérlek mondej egy európai, demokratikus, htékony módszert.
Köpködni könnyű, megoldást SENKI nem tud.

Goompah 2011.04.28. 18:48:46

@Kalmár: A 2.8-as átlag kezdetnek nem is rossz. Legalább járnak középiskolába.

Goompah 2011.04.28. 18:50:20

@Kalmár:

"Vegyen fel rendes embereket rendőrnek?
Oké
2 hét múlva olyan rasszisták lesznek mint az állat."

Miért válnának rasszistává? Ezt mire alapozod?
A rendőr sem munkája során, nem magánemberként nem utálja jobban a bűnözőket, mint mások. Akkor a cigányokat miért utálná jobban 2 hét elteltével?

bájgúnár 2011.04.28. 18:54:35

Fletó azért ajánl egymilliót hogy elhúzzanak a cigók!legalábbis így értelmezhető az írása!

öregmogyi 2011.04.28. 19:08:42

a helyiek véleménye számít csak. A többi okoskodásra már senki nem vevő!

"...A Coop áruház eladói is az este történéseit taglalják. Mint mondják: naponta számtalanszor vágják a fejükhöz a boltba betérő cigányok, hogy „kapd be", és a „a rák essen beléd". - Nem lehet őket lerázni, ha nincs pénzük, azt mondják, majd máskor behozzák az árát, mondja egy pénztáros. Egy másik hölgy megjegyzi: azt üzeni a romák pártján állóknak: csak egy hétre költözzenek le a cigányok közé. - Miért annak fogják pártját, aki lop..."

Goompah 2011.04.28. 19:10:17

@bájgúnár:

Nem. Azért ajánl egymilliót - ami őt tekintve szánalmasan-fukarul kevés pénz -, hogy ezzel bebizonyítsa, a Fidesz-kormány alatt menekülniök kell a cigányoknak.

Neki bármit megér az, hogy külföldön bemocskolhassa az országot. Sajnos az már nem elég neki, amit a mostani kormány tesz ennek érdekében, pedig a kormány is kegyetlenül zúzza az ország eddig sem jó hírnevét. .

ati27 2011.04.28. 19:11:55

Hát bizony a cigányok most saját maguknak megásták a csapdát! Nem csodálom, hogy be vannak szarva! Ugyanis minden csoda 3 napig tart! Ugye előbb-utóbb lankad a figyelem a rendfentartó(?) erő részéről. Lesznek majd viszont akik nem felejtenek, és fél egy év múlva elégtételt vesznek. Az, hogy ki lesz az áldozat olyan roma, aki részt vett ezekben az eseményekben, avagy sem, már indiferens! Lassan elindul a szemet-szemért, fogat fogért! Eddig tartott, hogy a kisebbség bármit megtehetett, az elmúlt 2 év eseményeiből látható, hogy elfogyott a "tolerancia" Az is szemmel látható hogy a jelenlegi kormányzat is teljesen tehetetlen, megint csak látszat intézkedéseket hoznak. Pintér elvtársnak pedig volt egy könnyelmű ígérete: "rend 2 hét alatt". No kb ennyi a hozzáértése is!

Tíz:59 2011.04.28. 19:18:24

Merénylet készül Szegedi Csanád ellen? – Életveszélyesen megfenyegették a Jobbik alelnökét

kuruc.info/r/6/78257/

Kerek Ferkó 2011.04.28. 19:27:46

@Kalmár: Nyugati,USA,Kanada szintű rendőrség és büntetés végrehajtás, kezdésnek, nem olyan bonyolult ez.

Az a baj, hogy egy átlag nyugati fejében olyan köz és szociális biztonság rajzolódik mint ami ott náluk van, és itt meg szegény ártatlan cigányokat ölik a rasszista magyarok...hát nem... megnézném meddig lenne rendőr az aki nem megy ki, meg pofátlanul visszaszól a telefonba... persze ez a vezetés hibája elsősorban.Minden létező pénzt a rendőrségbe és rendfenntartásba kellene önteni,.

bubo cupropenis 2011.04.28. 19:33:20

A "rendes" polgárőrség is egyenruhában masíroz és zaklat embereket, azokat is be kell tiltani, mert engem például inkább ők, az ex-munkásőrből lett polgárőrök töltenek el félelemmel, mint a Véderő és a Betyársereg.
Nekem nincs félnivalóm, csak attól tartok, hogy most már mindenre alkotnak egy hülye jogszabályt a bólogató FIDESZ-es képviselők és bármilyen egyesületet betilthatnak, bárkit lecsukhatnak, aki nem tetszik nekik.
Az Országos Polgárőr Szövetség semmit nem tett a romák által fenyegetett borsodi és szabolcsi falvakban, de mégis milliárdokat kapnak a költségvetésből évente. Ingyen autó, ingyen telefon. Nagy lenyúlások mennek, közben aki a saját pénzén járőrözne, azt lecsukják.

Gyöngyöspatán 4 embert vert meg 40-50 felfegyverzett roma. Elég tipikus felállás. Hány roma sérült meg? Egy sem.
És állítólag a romákat terrorizálják.
Talán a gyöngyöspatai magyarokat is meg kellene kérdezni, hogy miért rettegnek hosszú ideje a saját településükön.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.04.28. 19:39:22

@Goompah: "A rendőr sem munkája során, nem magánemberként nem utálja jobban a bűnözőket, mint mások. Akkor a cigányokat miért utálná jobban 2 hét elteltével? "

Ezt egy rendőr mondta neked? Nem hinném...
Láttál már cigányt életedben, kedves tesvírem?

Kalmár 2011.04.28. 19:42:47

@Kerek Ferkó: annyi erőszakos bűncselekményt, mint ami az USA-ban van, nemsok helyen találsz a világon. Köszi nem kérek belőle.
Canadában viszont alig van etnikai konfkliktus, ott rohadt hideg van. Aki nem dolgozik, annak automatikusan befagy a segge a rasszista hideg miatt. Szociális alapon ugyanis nem hajlandó békénhagyani szegény kissebségeket.

samba pa ti 2011.04.28. 19:50:22

kicsit off, de egy barátnőmet vártam ma délután a reptéren, s egy szintén ott várakozóapa mondja a 12 éves körüli fiának :

" ha majd látsz kijönni néhány románfejűt, akkor megjött a bukaresti gép."
Kérdezem, milyen az a "románfejű"?
"Magyarfejű" nem ülhet Bukarestből jövő Malév gépen?
Mitől is olyan nagy a mi pofánk?

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.04.28. 19:50:43

@Kalmár: "Köpködni könnyű, megoldást SENKI nem tud."

Hazudsz. Orbán Viktor mindig azt hangoztatta, hogy készen áll a kormányzásra. Még akkor is, amikor szánalmasan felvetette, hogy szakértői kormány kell és ő félreáll, ha a jobboldal érdekei ezt kívánják ( a második veresége előtti kampány, a vekkeresek kedvéért). Most mi van? Az összes fontos állásba seggnyaló pártkatonákat helyez el. Ha valamit el akarsz intézni, akkor lehet kilincselni a Párt hivatalaiban (aki érti, hogy miért szar egy diktatúra).
Ezzel nincs is gondom, a magyarok baromira megérdemlik azt, amire szavaztak. Orbán vezér éppen a saját szavazóbázisát szívatja most is.

Manyi Béci 2011.04.28. 19:55:02

@TuRuL_2k2:
Turul
Szedje össze magát.
Maga állandóan arrafele hajlik, ahonnan épp a legerősebb hatás éri, ez kamaszkorban még érthető, de abból már kinőtt, ugye?
"A romáknál is elsősorban saját magukon múlik, milyen jövő vár rájuk." Vagyis a romák saját maguk tehetnek arról, hogy milyen helyzetben vannak.

Ugye tudja, hogy ez tipikus széljobb vélemény, a szokásos fordított ok-okozati viszonnyal?
Olvasott már tanulmányokat a roma kérdésről? Olvassa el még egyszer azokat.
Olvasott már a tartós munkanélküliség személyiségre gyakorolt hatásairól? Keresse elő még egyszer ezeket az írásokat.
Üsse be a keresőbe az underclass kifejezést, és mélyedjen el az elemzésekben.
Töprengjen el a gettósodásról szóló szövegeken.
Szégyellje magát.

Tudja azt, hogy a romák 4szer akkora valószínűséggel éheznek, mint a nem romák?
" a romák szegénysége mintegy fele részben alacsony iskolai végzettségükkel és kedvezõtlen munkaerõ-piaci helyzetükkel magyarázható, azonban a fennmaradó, a modell által nem magyarázott, igen tekintélyes rész számottevõ, ha nem a legnagyobb mértékben etnikai diszkriminációnak tulajdonítható."

Valamint:
"a népesség jelentõs hányada esetében nem egyszerûen szegénységgel, hanem tartós szegénységgel,
nem egyszerûen munkanélküliséggel, hanem tartós munkanélküliséggel van dolgunk...ezek a szociális hátrányok a korábbinál sokkal erõsebb térbeni elkülönüléssel fokozódnak fel, ami valószínûvé teszi a leszakadás továbböröklõdését a generációk között. "

Mr. Rustical 2011.04.28. 20:02:42

@mavo:
A helyzet az, hogy a szülői mintákat nem tudja pótolni semmiféle oktatási program, semmiféle politikai intézkedés. az egyetlen, ami ilyen esetben segít, az a civil ezdeményezés: ilyen pl. a Böjte atya dévai otthona. ami szintén nem állami bábáskodással jött létre. A nagy állami rendszerek erre alkalmatlanok, itt emberi érzéseket kell átadni, személyes példát mutatni, szeretettel körülvenni a gyerekeket, ilyenek.

Amiket itt javasolsz (felzárkóztatási programok, az oktatásban a hátrányoshelyzetú gyerekek "felhozása", stb.) ez nem más, mint bullshit. Ha az állami rendszerek alkalmasak bármiféle felzárkóztatásra, akkor a mélyen szociálisan érzékeny egymillió forintos Ferenc idejében miért nem zárkózott fel a sokat féltett cigányság? Vagy mondjuk a nyugati országokban miért nem zárkózik fel a helyi muzulmán stb. gettók népe? Aki nem akar felzárkózni (és teljesen mind1, hogy azért nem, mert pl. olyan kulturális minták veszik körül, hogy azt se nagyon tudná megmondani, merre is zárkózzon) az úgy járt.

El kellene végre felejteni azt a koncepciót, hogy az állam felelős mindenki fia-borjáért. Elsősorban mindenki saját magáért felelős, aztán jön a család, a barátok, az egyházközség, stb.
Az állam pedig nem jön ebben a sorban sehol, mert nem feladata. Az állam az állam, nem pótmama, nem gazdag amerikai nagybácsi, nem "munkahelyteremtő", nem mindenható. Hiába szeretne bárkit felzárkóztatni, nem tudja megtenni, ahogy kéz nélkül Pistike sem jut csokihoz a szekrény tetejéről, hiába szeretne.

Ideje lenne felszámolni a szociális támogatások teljes rendszerét, a gyerekvállalást kizárólag családi adókedvezményekkel támogatni, nyugdíjakat a befizetések arányában osztogatni, gyógyszerkasszát felére nyírni, stb.

Különben mehetünk mind a lecsóba. De persze inkább oda fogunk menni, mert az egyszerűbb: csak kell néhány ilyen okosságot böffenteni, mint "felzárkóztatási program", és már lehet is szakítani a zsét a nagy közösből.

Archenemy 2011.04.28. 20:03:19

"Ugye tudja, hogy ez tipikus széljobb vélemény"

ugye tudja, hogy egy vélemény nem attól lesz igaz vagy nemigaz, hogy kik hangoztatják, tehát egy vitában ez az "érv" csak hangulatkeltés

tanulmány roma kérdésről:
www.origo.hu/itthon/20091204-gettoban-elo-szegregalt-romak-mentalitasa-lelkiallapota-vizsgalat.html

fakopács 2011.04.28. 20:04:58

@Goompah: "A rendőr sem munkája során, nem magánemberként nem utálja jobban a bűnözőket, mint mások. Akkor a cigányokat miért utálná jobban 2 hét elteltével? " - Bocs, beszélgettél már rendőrrel aki jó ismerősöd és őszinte hozzád?

kekeckecc 2011.04.28. 20:06:39

A MANDINER EBBEN A BEJEGYZÉSBEN ÉS AZ EZ ELŐTTIBEN 1 DOLOGBAN TÉVED, DE NAGYOT.
ÖSSZEKEVERI AZ EGYÉNI ESETEKET A KÖZÖSSÉGET MEGBÉLYEGZŐ ÁLTALÁNOSÍTÁSSAL.
Hogy van-e különbség félelem és félelem között? Hát, szerintem van. A többségi társadalom 9 milliója a kisebbség 1 milliójával szemben. És szánalmasan amatőr, ha valaki ezt a különbséget nem érzi. (Márpedig a mandiner nem.) Hogy a Coop-ba betérő cigányok anyáznak, az nem jelentheti egy felvilágosult ember számára azt, hogy akkor a 8. kerületi vagy a baranyai cigányok is mind, egytől egyig ugyanezt csinálnák mindig. Márpedig a mandiner sem tesz különbséget az egyedi esetek (még ha 100 is van) és egy közösség egésze között. Szomorú.
(Az előző bejegyzésben: akik a roma honfitársakért tüntetnek, nem a bűnözők védelmére kelnek, hanem a közösség egészét megbélyegezni akarók ellen, ennyi.)

fakopács 2011.04.28. 20:07:15

@Google: "Mi volt itt nyolc évig? Ki figyelt oda, ki mit árul, hol szerezte be, teheti-e vagy sem? Vitték a síneket, elektromos vezetékeket, akkumulátorokat, ez az ország volt a tolvajok paradicsoma. Nem lenne ildomos csak a cigányokat hibáztatni ezért. Ordas hazugság lenne. "
- Hát kit kellene hibáztatni? Azokat akik letették a síneket? A bűnözésért ne már a gyenge rendőrséget tedd felelőssé!

fakopács 2011.04.28. 20:08:58

@kekeckecc: "(Az előző bejegyzésben: akik a roma honfitársakért tüntetnek, nem a bűnözők védelmére kelnek, hanem a közösség egészét megbélyegezni akarók ellen, ennyi.) " - Gond ezzel az hogy a cigány közösség nem veti ki bűnözőket magából.

2011.04.28. 20:09:22

@Manyi Béci:

Na bazmeg, te vagy a tipikus libbant idióta, aki a valóságot a Szociológia Egyház grafikonjaival próbálja helyettesíteni.

Alfőmérnök 2011.04.28. 20:11:51

@Manyi Béci: És amit Szelényi et ír, az úgy is van.

Kalmár 2011.04.28. 20:13:14

@sixx a bolsevik: Szóval hazudok. Te meg egy ökör vagy.
Azt írtam megoldást nem tud senki.
Te leírtad, hogy hazudok, majd elkezdtél össze vissza írkálni minden másról.
Szóval okostojás, ki tud megoldást és mi az?
Szerintem senki.
Gyűlölöm ha valaki ilyen nagyképű barom mint te, de összefüggően nem tud 5 sort leírni.

Tita nick 2011.04.28. 20:13:16

Há jájjjájájáááájájááájájájáájáá, há jájááájáááájááájáájáájáj!

EvakuLálnak! Há Jájáájájájáájáájáááááájááááájáájjjjj!

Há jájááájájájájááájááááááájjááááájáájájáááájáááááá!

Mr. Rustical 2011.04.28. 20:13:53

@Manyi Béci: A leckéztetés nem helyénvaló, főleg mert nem a cáfolandó kijelentéssel foglalkozik. Nem az a kijelentés, hogy Kolompár Gazsika maga tehet arról, hogy hátrányos helyzetű, és esélye sincs még a 8 általános elvégzésére sem, nemhogy a munkába állásra.

Az állítás az volt, hogy a romák -mint közösség- elsősorban maguk tehetnek a saját helyzetükről. Egyrészt: a jelenlegi helyzetükben benne van sok-sok elmúlt generáció számtalan apródöntésének a hatása, és benne van számos külső hatás is, amivel nem tudtak mit kezdeni, de az is az övék, ezt kapták a sorstól, így jártak. Pl. mi magyarok meg úgy jártunk, hogy trianonban szétdarabolták az országunkat, nagyon számos egyéni és családi tragédiát, sok generáción áthúzódó traumát okozva. És akkor mi van? Menjünk sírni Strassbourgba, hogy micsoda méltánytalanság ért minket? És ha odamegyünk, ez ki a fenét fog érdekelni? És miért érdekelne ez bárkit? így jártunk, és kész.
Másrészt: a jelenlegi saját helyzetükben nekik kellene elsősorban kezdeményezni a változásokat. Ehelyett azt látjuk, hogy okoskodó "jogvédők", facebookos megmentők és opportunista politikusok mentik folyton őket, akikben egy közös vonás van csak: soha nem laktak roma ember szomszédságában egy napig se, s gondosan elkerülik, hogy valaha ilyen helyzet állhasson elő.

Ha egyes romák másként akarnak élni, mint ahogy, vagy a romák egyes közösségei mást szeretnének, mint ami van, akkor lássuk a kezdeményezéseiket.
A kibiceknek meg kuss.

PR-küszöb 2011.04.28. 20:15:04

Túl nagy gumicsont ez egy ilyen kis országnak...

:)

Tita nick 2011.04.28. 20:15:48

1. cigány nem ismeri az evakulálni igét.
2. önszántából sosem használná, mert kimondani sem tudja.
3. a szájukba adták.
4. kik?
5. miért?
6. milyen céllal?

A választ tudom. Szerintetek mi az?

911 Turbo 2011.04.28. 20:17:31

A geci romáktól kell megvédeni a magyarokat és nem forditva . Akinek fáj hogy a rendőr végzi a munkáját és Ezekkel a tetvekkel betartatja a szabályokat az fogadja örökbe öket !! 2006.okt.15. Olaszliszka után szerintem semi jóra nem számíthatnak Ezek a férgek !!!

Tita nick 2011.04.28. 20:18:12

@911 Turbo: Kikérem magamnak! Ne sértegesd a tetveket!

Indriq 2011.04.28. 20:21:29

Lehet, hogy leírták már, nem olvastam végig a kommenteket, de igazából a kormány az aki a leggusztustalanabbul keveri a szálakat.
Pontosan tudja Orbán is, Pintér is, hogy nyíltan nem állhat ki a cigányok védelmében, mert nagyon sok potenciális fidesz szavazó egyben cigánygyűlölő is. Viszont nem állhat ki a Véderősök mellett se, mert abból ellenfülkeforradalom lenne. Így gyakorlatilag helyi/eseti megoldásokat próbál. Sokkal sokkal mélyebb a probléma, ez az amit az alkotmány és egyéb baromságok előtt meg kellett volna tennie. Akár tömeges közmunka a cigányoknak/munkanélkülieknek és erőteljesebb rendvédelmi feladatok. Csak töketlen a kormány, lapít mint szar a fűben, mert gyáva.

Tita nick 2011.04.28. 20:22:05

@Tita nick: Evakuálni. Már én is átveszem tőlük há vázzéééééééééééé.

Asszem 2011.04.28. 20:23:24

@kekeckecc: másfelől az is ugyanolyan általánosítás és megbélyegzés, hogy akiknek problémájuk van a cigányokkal és mondjuk cigánybűnözésről beszélnek, azok mind csak és kizárólag rasszizmusból és az egész cigányságra kiterjedően értik ezt.

Nyilván vannak ilyenek, ők a rasszisták, de túl kellene már ezen lépni.

Ezt azért mondom, mert én liberálisnak tartom magam és elég furcsa, amikor lenáciznak, lerasszistáznak csak azért, mert azt mondom, hogy az éremnek két oldala van.

Ha a cigányságról nem beszélünk általánosságban, akkor viszont se a gárdáról ne beszéljünk általánosságban, se pedig a magyarságról és annak előítéletességéről.

nélkülözhetetlen kézikönyv 2011.04.28. 20:23:41

Háááát én nem is tudom...
Idézőjel indul:" Aszongya Sanyi, hogy 2 hét oszt faja."
Közben bármennyire szagolok alá csak arról van szó, hogy adott egy probléma, ami élő is. Nem véletlenül masírozgatnak... Vannak olyan emberek, akik otthon úgy érzik húsvéti elfoglaltságaik közepette, beletojnak a liturgiába..... létező problémákra úgy próbálnak reagálni, hogy felhívják a figyelmet rá. Nincs ezzel semmi baj. Küzdj Viktor, küzdj...(a mai reakciód megerősíti, hogy nem érted a probléma lényegét, de PR-ban otthon vagy...) Valahogy úgy kellene felfogni, hogy ez a magyarság csendes harca valamiért hosszú-hosszú évek óta. Na pölö ilyen volt a pálesz. Mindenki tudott róla, soha nem álltak ki mellette. A legutóbb azért szavaztunk rád, mert azt mondtad valaki lép is.
Most, a történtek után is bízom abban, hogy vannak olyan emberek akik ezt megteszik. Ja persze Mo lehet rögtön a lábunk alatt és lehet 40e km messzire is. A probléma megoldását valahol itthon a magunk háza táján kellene keresni... egyébként hol máshol, ha nem itt állunk ki a magyar emberekért?

sivatagi n. 2011.04.28. 20:23:44

@Tita nick:

Lehet, hogy a polgári jenő hivatalból a polgár jenő polgármester úr :)

Mondjuk tényleg vicces elképzelni, hogy ezek a 40 IQ-s véglények meddig gyakorolhatták a cionista jogvédőktől kapott, addig számukra ismeretlen kifejezéseket.

Manyi Béci 2011.04.28. 20:24:37

@Alfőmérnök:
Jaj, dehogy, hogy' is lenne igaza egy kutatásnak, á, fenét, az ide kommentelő debilek ezt jobban tudják, először is a szomszédban is ugye, megháttegnapis mit láttam, amúgy is minden szociológus hülye,az amerikaiak pláne mind seggfejek, az osztrákok faszkalapok, a magyarok meg büdöskomcsik, csak a mérnökök az okosak. Meg a rendes magyar emberek.

kranführer 2011.04.28. 20:29:40

"Az imént mozgolódást láttam a náczik táborában. Az ebédre elfogyasztott gulyás leves és pogácsa után többen a fehér abroszt fejükre húzták és romaellenes, rasszista mondatokat kezdtek skandálni, pl.: munka, becsület. A békés cigányok nem ülnek fel a provokációnak, mivel sokan még a gyermekeikkel szeretkeznek a lakásban.

15:00 - Na most az történik, hogy jött valami fejes valahonnan a parlament környékéről. Ilyen 'pesti megmondóember. Éppen beszédet tart a magyarbűnözésről és arról hogy ezek a fasszopó vidékiek mennyire gyűlölik a romákat. Mert ugyebár az aszály miatt már nem tudnak menni kapálni, ráérnek, unatkoznak, mit csinálnának? Hát cigányt gyűlölnek.

Sajnos ez egy létező probléma. Próbálják mondogatni hogy 'há lopják a termést' - kérdem én: mégis milyen termést? Már évek óta nem éri meg termeszteni semmit. Fasiszta magyarok, kapjatok már észhez!

Közben romák lenyúzott bőréből készített zászlót lenget a szél a Jobbik sátránál..."

Húsleves 2011.04.28. 20:35:40

@mavo:
"öööö ... mondjuk megerősített közbiztonság, ÉS cigányfelzárkoztató program ÉS a fémkereskedési biznisz megregulázása?"

- megerősített közbiztonság:
napizeje.blog.hu/2011/04/28/orban_es_az_ero_nyelve#comment-form
Ez a link önmagáért beszél, itt már nyomja is a liberális köcsög - aki addig arról pofázott, hogy nem védik meg a cigányokat - hogy arra megy ki a játék, hogy a kormány diktatúrát építsen.

- cigányfelzárkoztató program:
index.hu/kulfold/ep/2011/04/06/hat-het_ev_mulva_a_ciganytelepen_is_megerzik_a_valtozast/
index.hu/belfold/2011/04/07/orban_nagy_ciganyugyi_bejelentesre_keszul/
Látod? Van cigányfelzárkóztató program. Az is látszik a cikkekből, hogy mennyire nem tetszik ez azoknak, akik a nap 24 órájában cigányokért tépik a szájukat. Érdekes! Miért nem ünnepel az LMP? Lehet, hogy pont nem ebben érdekeltek? A liberális kormányok még azt a pénzt is ellopták, amit az EU a cigányokra adott.

- fémkereskedési biznisz megregulázás.
Ahhoz előbb vissza kellene állítani a havi 250.000 ft/hó költséggel üzemeltetett luxuslakosztájok szerepét büntetésvégrehajtásra. És azt se ártana elérni, hogy egyenlő mércével mérjék az elkövetőket, etnikai hovatartozás nélkül, nem úgy, mint ahogy a liberálisok szájtépők szeretnék. Itt van szintén egy tanulságos link, amely megmutatja, hogyan értelmezik ők az egyenlő bánásmódot:
index.hu/belfold/2011/03/17/csak_ciganyok_tamadnak_rasszista_okbol/
Idézem a lényeget:
"A Magyar Helsinki Bizottság a közösség tagja elleni erőszak miatt hozott ítéleteket kezdte átnézni egyenként. Hivatalosan ugyanis az elkövetők és az áldozatok etnikai hovatartozásáról sem lehet statisztikát vezetni, az ítéletek vizsgálatából azonban kirajzolódhat egy kép.
Abban a jogvédő szervezetek képviselői egyetértenek, hogy a gyűlöletbűncselekményekkel szembeni törvények a világban jellemzően az olyan csoportok tagjait védik, amelyeket tényleges megkülönböztetés ér. Az pedig, hogy a többségi társadalmat megvédje, általában nem az ilyen jellegű törvények feladata."
Az is látszik a szövegből, hogyan értelmezik a demokrácia meg nem alkuvó védőbástyái a sajtószabadságot, ugye? Tilos a bűncselekményekről etnikai kimutatásokat készíteni és azt felhasználni - kivéve nekik, mert nekik ugye megkérdőjelezhetetlen igazságuk van.

Szóval az az igazság, hogy mindenben egyetértek veled, csak annyit szeretnék tőled kérni, hogy könnyítsd meg ezen nemes elvekhez vezető utat azzal, hogy elhajtod a fenébe azokat a szarkavarókat, akik ennek a legfőbb akadályai.

Chicano 2011.04.28. 20:41:02

Akik arról írnak hogy a cigányok azért gettósodnak mert elnyomják őket a rasszista többségi magyarok, attól szeretném megkérdezni hogy:

- Más hazai kisebbségek miért nem éheznek koszos putrikban a falu végén? Én svábot vagy tótot még nem láttam putriban.

- Olyan falvakban ahol a 80 éves öregek a kis földjükből még mindig ellátják magukat ezek az életerős fiatalemberek éhen akarnak halni. Sőt, a tapasztalat szerint az öregektől lopnak hogy nekik ne kelljen a földön dolgozniuk. Ez rendben van?

- Miért van hogy a cigányok mindenütt a világban ugyan ilyen koszos putrikban panaszkodnak arról hogy őket bántja a rasszista többség? Biztos hogy nem velük van valami baj?

Az igazság kedvélért le kell írnom hogy nem mindegyik általam ismert cigány lakik putriban, van közöttük szorgalmas, becsületes ember is aki dolgozik serényen és úgy él mint mindenki más. Csak az szegény nem győzi letagadni hogy cigány. Őszintén sajnálom őket.

biobender 2011.04.28. 20:43:51

@Asszem: "Ha a cigányságról nem beszélünk általánosságban, akkor viszont se a gárdáról ne beszéljünk általánosságban, se pedig a magyarságról és annak előítéletességéről. "

A gardaban tudtommal nem szuletni kell hanem onkentesen bele kell lepni. Ki az aki onkent eldontotte, hogy o marpedig cigany lesz?

A magyarsag ok. Nezz egy picit korul ezen a forumon hanyan irjak, hogy a ciganyoktol kell megvedeni a magyarokat es idezd kerlek ha van olyan aki altalaban a magyaroktol vedene a ciganyokat. Szerintem ilyet nem talalsz olyat viszont boven aki szerint a ciganyok fergek, tetvek stb.

Altalaban a ciganyoktol nem lehet megvedeni semmit es senki, ezt csak az elborult rasszista elmebetegek hiszik. A bunozoktol kellene megvedeni az aldozatokat, ez meg a kozepkor ota az allam feladata Europaban.

kranführer 2011.04.28. 20:46:23

@imperial: Csak idéztem. A Náczivadászon találtam.

Kerek Ferkó 2011.04.28. 20:48:31

@Kalmár: Nem bűncselekményről beszéltem.Olvasd el még egyszer ha nem megy.

Alfőmérnök 2011.04.28. 20:50:34

@Manyi Béci: Szerintem Turul nem így gondolja.
Ha fel lehet vetni a többségi társadalom felelősségét, miért ne lehetne felvetni a kisebbségét is? Amúgy én is hülyeségnek tartom az ilyen kollektív felelősség-féle dolgokat. "A" cigányság - ami egyébként etnikailag sem egységes - esetében a vezetőik felelőssége minimum felvethető.

Goompah 2011.04.28. 20:55:24

@Chicano:

"van közöttük szorgalmas, becsületes ember is aki dolgozik serényen és úgy él mint mindenki más. Csak az szegény nem győzi letagadni hogy cigány."

A vegyes házasságok idővel sok mindent megoldanak majd. A rendes cigány családból származó nők többsége magyarhoz megy feleségül, mert a cigányok között kisebb eséllyel talál magának párt. Így ők idővel ránézésre sem néznek majd ki annyira cigánynak.

Ami valahol kár is, mert igen sok szép cigány nő van.

Kalmár 2011.04.28. 21:00:48

@Kerek Ferkó: Énmeg arról beszéltem. Min segít az amerikai típusú büntetésvégrehajtás? A büntetés célja, hogy az elkövetőt a bűnismétléstől eltántorítsa.
Szerintem nem járnak elől jó példával. Nem láttál még videókat rasszista amerikai rendőrökről akik rommá vertek megbilincselt bűnözőket? Az ő rendszerük egyszerűen azért nem tetszik, mert náluk is hatástalan.

venszivar 2011.04.28. 21:04:33

Én, nevetséges faszkalapoknak tartom a katonáskodókat,de valószínűsítem,hogy ők is nagy %-ba munkanélküliek,elkeseredettek,valószínű,hogy a bőrükön is többször érezte már egyik,másik a cigányok okozta károkat.Itt térnék rá,hogy "ezek" az ezred részét nem követték el,mint az a több tízezer cigány országszerte!Ezek "csak" bohócok a tolvaj,rabló,gyilkoló,emberek tízezreit zaklató cigány hordákhoz képest!Egy piás idióta ,késő este oda pisál a köz út közepére! No ez akkora provokáció,olyan sérelem,hogy azon nyomba 15-20 vascsöves,kapás cigánynak össze kell verni azt a nem teljesen normális pisást.Miért nem hívták a rendőrséget?MERT ŐK BÜDÖS,TETVES ,ROHADT CIGÁNY HORDÁBA TÁMADÓ FÉRGEK , ÁLLATOK !SOHA,de SOHA NEM ILLESZKEDNEK BE............. SOHA!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.28. 21:05:18

@Mr. Rustical:

"Ideje lenne felszámolni a szociális támogatások teljes rendszerét"

ezt hogy érted/gondolod ?
kifejtenéd ?

ez olyan igazi (USA-s) republikánus [ neoliberális/neokon ] célnek, ill menyországnak tűnik.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.28. 21:10:26

@Mr. Rustical:

komolyan, olyan mintha Bokros Lajost hallanám, mikor alszik-álmodik és egy speciális (még nem létező) eszközzel kihangosítják..............

Húsleves 2011.04.28. 21:11:41

@szorokin:
Én inkább elhallgattatnám egy speciális eszközzel :)

Kopjáss 2011.04.28. 21:11:44

"...nem értem, hogy sok ember szemében a cigányok okozta félelmek miért nem esnek hasonló súllyal a latba. Van-e különbség félelem és félelem között? "
Ember! A félelmet nem a cigányok okozzák, hanem a bűnözők. Haragudni indokolt arra, aki ellopja a biciklimet, mert ellopta a biciklit. De azért nem haragudhatok rá, mert cigány. Illetve haragudhatok, de akkor előítéletes vagyok. Vagyis ha en bloc a cigányokat nevezem meg, mint akiktől félni kell, nem a valóság, hanem a saját prekoncepcióm alapján döntök.

Chicano 2011.04.28. 21:12:17

@Goompah: Nem idővel, már most is sok egyáltalán nem néz ki cigánynak. Néztem a gyöngyöspatai felvételeket, és jó részükről meg nem mondtam volna hogy cigány. A gyerekek között sok a szőke kék szemű. Ezek gond nélkül beilleszkedhetnének a társadalomba, senki meg nem mondaná róluk hogy mi a származásuk.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 21:13:28

Szerintem ez egy fordulópont.
Végre történt egy este, ahol kamera és mikrofon rögzítette az eseményeket. Itt már nem lehet tovább félrebeszélni és a saját szájunk íze szerint magyarázni a dolgokat.
Egyértelmű a provokáció.
És számomra az is egyértelmű, hogy kinek az oldalán áll a belügyminiszterünk, ha azt mondja, hogy egy ilyen provokációra nem önbíráskodással kell reagálni.
Hogy kéne? Higgadtan feljelentést tenni?
(By the way, a cigók először kihívták a rendőröket!!!)

Manyi Béci 2011.04.28. 21:16:06

@Alfőmérnök:
Az előbb még Szelényi kutatásait próbálta fikázni.:)
"Ha fel lehet vetni a többségi társadalom felelősségét, miért ne lehetne felvetni a kisebbségét is?"
Ó, én szívesen olvasnék egy tanulmányt Turultól a többségi és a kisebbségi társadalmi felelősségekről, cigányhelyzetről, szegénységről, stb.
Gondolom, pár hónap alatt összerakná, vannak források, amire hivatkozhatna, stb.
Mondjuk a mandinerblog nem alkalmas egy ilyen tanulmány közlésére, de biztos el tudná helyezni valahol máshol.

Hagyjon már a "nemígygondlta" baromságokkal. Nem érdekel, hogy gondolta, az érdekel, mit írt le.

Húsleves 2011.04.28. 21:16:39

@Kopjáss:
Akkor most ugyanilyen bölcsen vezesd le te agytröszt, hogy kiktől félnek a cigányok, és miért?
Itt ugyanis most pont arról van szó, hogy az áldott jólelkű liberális rinyagépek a "többségtől" féltik a "kisebbséget".

Húsleves 2011.04.28. 21:19:00

@Chicano:
Be is illeszkednének, ha nem uszítanák őket a "jogvédők" a magyarok ellen. Volt 3 ciklusuk, amikor megvalósíthatták volna a cigányokkal kapcsolatos programjaikat. Ehelyett ellopták az EU-tól a romaintegrációra kapott pénzt, és most jár a pofájuk.

Kerek Ferkó 2011.04.28. 21:20:41

@Kalmár: Jó, akkor beszéljél továbbra is másról.Alapvető hozzáállásról és gyakorlatról van szó öreg, alapvető felbírod ezt fogni?Bűnöző=megy a börtönbe,rendőr=kijön és intézkedik.Ilyen apróságok.Na ha ez megvan akkor jöhetnek a felzárkóztatási kísérletek.Tudod a házat is az alapoknál kezdjük.

Alfőmérnök 2011.04.28. 21:24:50

@Manyi Béci:
Lemegy a metróba a szociológus,
Az újságíró figyel, mit mond a kórus,
A csövesek röhögnek: két Misi-mókus.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 21:26:30

Azt mondja meg valaki, mikor volt olyan, hogy a cigányok hasonlóképpen provokálták volna a (falubeli) magyarokat?

Oda megyek az utca közepére, ahol a túloldalt a kerítés mögött állnak a felszított emberek és elkezdek direkt hugyozni az utca közepére, demonstratíve? Mikor még a haverok is azt ordítják, hogy "ezt már ne", hogy "gyere vissza"?
Ezen mit lehet védeni???

Asszem 2011.04.28. 21:27:10

@biobender: értem mire gondolsz, és igaz, hogy a gárdába belépés önkéntes döntés, míg a cigánynak születés nem az.

Azzal is egyetértek, hogy a bűnözőktől kell megvédeni az áldozatokat. Szerintem te is egyetértesz velem abban, hogy azt eldönteni, hogy ki a bűnöző, csak a cselekedetei alapján lehet. Tisztességes cigányként engem is baromira zavarna, ha bűnözőnek néznek a származásom miatt és nem a tetteimet néznék. De ugyanez igaz a gárdára is, még akkor is, ha neked nem szimpatikus a törekvésük még nem ok arra, hogy kapásból bűnözőnek tekintsd őket. Akik rasszista-náci bűnözők és börtönben a helyük azok azok az állatok, akiknek most zajlik a tárgyalásuk, akik gyáván, ártatlan embereket öltek.

Ha a gárda szervezetten ténylegesen megtámad, megver és megöl cigányokat, akkor onnantól fogva bűnözők. Én ilyenről még nem hallottam. Bár a tőlem legtávolabb álló politikai irányvonalhoz tartoznak, de amíg nem szegnek törvényt, addig a puszta létük nem lehet elegendő ok arra, hogy betiltsuk a tevékenységüket. Ez pontosan ugyanolyan előítélet, ami ellen felemeljük a hangunkat.

Játszunk el egy gondolatkísérlettel. Ha alakulna egy LMP gárda és ők mennének el járőrözni a falvakba és pontosan ugyanazt cselekednék, mint a jobbikos gárda, akkor ők bűnözők lennének?

Mert szerintem nem, addig a pontig, amíg nem szegik meg a törvényt.

A provokálás nem jó dolog, sőt, olaj a tűzre, de nem jogosítja fel az áldozatokat az aránytalan erőszakra. Mert a rendcsinálás az állam feladata, szerintem ebben is egyetértünk.

Manyi Béci 2011.04.28. 21:27:50

@Chicano:
"A sikeres, középosztályosodó feketék sorra kiköltöztek a fekete gettókból, és suburb-ökbe kezdtek költözni. Mindezek eredményeként a hátrahagyottak szegénysége még reménytelenebbé, kirekesztettsége még erõsebbé vált. Már nemcsak szegénységrõl, hanem életre szóló, sõt generációk között is átöröklõdõ szegénységrõl, underclassosodásról, társadalom alatti, pontosabban az osztályszerkezeten kívüli osztályról beszélhetünk (Wilson 1987)"
"A társadalomtól elkülönült gettókból a kitörés csaknem lehetetlen, ezt fokozza az a jelenség, hogy akiknek mégis sikerül, azok hamar elköltöznek és hátrahagyják ezt a csoportot.
A gettó tagjai tehát nem találkoznak bevált, a társadalomban működőképes mintával."

Asszem 2011.04.28. 21:30:50

@Tiltsuk Bea: ezt olvastad?
hetivalasz.hu/itthon/megdobbento-level-a-gyongyospatan-evek-ota-fennallo-valodi-allapotokrol-36563

"Kialakult a félelemkeltésnek és bűnözésnek egy fojtogató hálója: a deviáns csoportba tartozó gyerekek, tinédzserek nappal, a miséről vagy éppen a boltból hazatérő idős embereket nyíltan szidalmazzák, sok esetben le is köpik, táskájukat rángatják, őket kővel dobálják. Majd éjszaka bemennek a kertjükbe, fészerükbe, ahonnan ellopnak kisebb és nagyobb javakat."

zotyikaa 2011.04.28. 21:32:02

Igen ez egy fordulópont. Az emberek megelégelték, hogy mindenüket ellopják a szomszédok. Ők örülnek. Akik loptak félnek. Mi a baj?

Persze nem általában a cigányok. De a kicsik, a megszületett tiszta emberek, ebbe születnek, szoknak bele. Először gyümölcsöt lopatnak velük, majd amikor jól megy, komolyabb dolgokat mert még nem büntethetők, aztán ezek a kisgyerekek az emberek megvetése közepette fejlődnek. A személyiségük, stb. Ők ugyanezt fogják tenni. Ebből csak úgy lehet kilépni, ha nem engedjük, hogy a csecsemők ott nőjenek fel. El kell venni a családjuktól őket. Akkor majd egy-két generációm múltán talán lesz esélyük. Vagy legyen borsod az ő országuk. Mutassák meg, bizonyítsanak, hogy maguk közt van esélyük. Aki pedig be akar illeszkedni had jöjjön, integrálódjon.

Az esélyegyenlőség nem az, hogy a kisebbség elnyomja a többséget. Mert most ez történik.
Aki nem hiszi, cseréljen lakást fél évre azokkal a rendes emberekkel (akár cigánnyal) akiknek nincs esélyük a normális, biztonságos életre.
Ne Budapestről magyarázzanak. Itt az átlag bér harmincezer forint nem háromszázezer. Harmincezerből nem tudom tolerálni ha ellopnak 10 kiló almámat. Vagy mi menjünk el? Hová? Pestre? Miért mi menjünk el, miért nem azok, akik miatt nem lehet becsületesen élni?

Haary Plotter 2011.04.28. 21:32:07

@zusammen: meg a kettős keresztet is égetik itt a nácikok a dombódalon, felriadtunk éccaka a lángoktól, az asszony elmenekült a zannyához, a jányom meg ippeg bepisilt, segíccsen már szanyikapitány úr!

tessík mondani a "náci" az a Nemzeti meg Cucilista rövidítése? Hát akkor ezt ugyi mégiscsak a Nemzeti ügyek kúrmánya meg a Cucilista furcsányi szervezi? Vagy ez mán a Rosszabbik kovaliciója lenne?

tessík mondani, ha én is erőltetem magam, hogy bepisiljek, azt behúgyozásnak kell mondani ugyi, nehogy mán eltívesszem a szavakat, na.

se fűtés, se víz, se áram: ezt csak így mongyuk, mert így tanítottak rá, fa azér' még van a falu mellett, vizet meg a közkútról hordunk mer' fizetik a parasztok, áramot meg éccaka szerzünk, amikó' nem lássák. Nappal meg kiülünk a putrik elé oszt traccsolunk, nagyon sokáig várjuk a segílyt. Nahát, aszonta az egyik gárdás, hogy úgy nézünk ki mint egy pakisztáni vasútállomáson, mindenki vár valahunnan egy sötét vonatot, de ez nem igaz, mert asziszem ott is minden állomáson van fűtés, víz, áram, csak úgy magátul.

Első tizenöt év alatt rendbe rakta a keselyűk által hétfelé trancsírozott vöröslő országot, kifizette a hadisarcot, a pengő az tényleg pengett, a sírjára nemzetiszínű koszorút tett a "hálás magyar zsidóság".
Második minden kis faluban iskolát avatott, bárki felemelkedhetett, megtanulta becsülettel szolgálni a hazát, a honfitársait és a kívül rekesztetteket.
Harmadik a német lerohanás után öngyilkos lett, vagy talán meggyilkolták az ú.n. übermenschek.

kisbetűvel írva őket, te lettél bacilus méretű,
vagyis így zusammen gennyes senkiházi vagy!

2011.04.28. 21:33:49

@biobender: "A bunozoktol kellene megvedeni az aldozatokat, ez meg a kozepkor ota az allam feladata Europaban."

....LENNE.

Az állam feladata ma a sarcolás, a padlás lesöprés, bokorból lézerezés gyanútlan autósra. kb. ennyi nem több. Elpattanóban a húrok, azt hitték örökké fog tartani ez a "minden rendben" struccpolitika, és a hazudunk reggel délben meg este típusú hozzáállás. Hát polgárháború itt kopogtat a kapuban, bár a magyar igen jól hülyíthető "nemzet", azért ezt sem lehet a végtelenségig csinálni. Én szívemszerint annak a sok liberális patkánynak adnék elsőkörben kötelet, aki minden erővel azon volt, és van ma is, hogy ezt a kaotikus állapotot konzerválja.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 21:38:54

@Kerek Ferkó: Én is átéltem ilyet.
Engem is vertek meg cigány gyerekek és vették el a pénzem amikor gyerek voltam. De legalább annyi megaláztatást kellett elviselnem nem cigány huligánoktól is. Nem a faj számít: a butaság és az agresszió.
Egy dolog a lényeg: a gyűlölködés, az indulatok fokozása nem vezet sehova.
Én ilyen provokációt cigányoktól soha nem láttam.
Aki egy ilyen provokációt nem ítél el, és nem mondja azt, hogy erre a reakció szinte már önvédelem (csakúgy mint a férje által terrorizált feleség reakciója, aki konyhakést ragad), az él szerintem egy szatyorban, de minimum a saját fejében.
Én magyar vagyok. Nem zsidó, nem liberális nem kommunista. Egy nem rég faluból kisvárossá lett alföldi településem lakom, ahol az utcában kb. 50-50 százalékban élnek cigányok és magyarok. A cigányokkal eddig soha semmi bajunk nem volt. Dolgoznak, ha van munka, nekünk is segítettek, amikor a házunkat építettük, meg a kertben, meg költözködéskor satöbbi. Elennben a magyar szomszédunk egy elviselhetetlen köcsög: sokszor üvöltve mulatoznak hajnalig, a gyerekei átjárnak a veteményesünkbe és letapossák a zöldségeket (átrepült a labda), és ráadásul dicsekszik azzal, hogy szinte mindent úgy lopott össze a házához.
Köszi, de mindenről első kézből van tapasztalatom.

Ronda Bözse 2011.04.28. 21:40:11

@axaic: Nincs megoldás.Mindig,mindenütt a világon vannak élősködő népek.Amikor már a dolgozó hangyaszorgalmúak nem képesek őket eltartani,akkor fellázadnak és megpróbálják magukról levakarni a parazitákat.De soha nem fog sikerülni,mert a paraziták a legnagyobb túlélők,sokféle formájuk létezik (van pl politikus parazita is,nem csak roma).Ahhoz hogy a túlszaporodásuk lelassuljon legalább,ahhoz az összes emberjogi aktivistát a holdra kellene likvidálni előbb.

bolek 2011.04.28. 21:41:04

jók ezek az agyatlan libsi propagandát nyomó, racionális érveket befogadni képtelen kriptomajmonídészek, zusammen, serpico, mavo...

tagadnak mindent, ami a libsi ideológiát cáfolja, és/de egyébként empirikus magyar valóság.

szerencsétlen, önmaguk (és haverjaik) koholta sötétben ténfergő demagógok... komolytalanok vagytok.

biobender 2011.04.28. 21:42:32

@Asszem: Szinte teljesen egyetertek veled kiveve az LMPs hasonlatot.

HA az LMP evekig a ciganybunozesrol beszelne es nyilvanvalo lenne, hogy csak azokra az esetekre ugrana amikor az elkoveto cigany akkor egyreszt az nem az az LMPlenne amit ismerunk, masreszt igen, ugyanakkora zur lenne abbol, hogy jarorozik mint a gardabol.

Igaz is, miert nem a bunozes mint olyan zavarja a gardat? Kivonultak valahova ahol az utobbi idoben pl. bankrablas tortent?

Vegezzunk el egy masik gondolatkiserletet.

Van Romaniaban egy szervezetet mondjuk az Acelgarda, hogy ne ebresszunk tortenelmi aszociaciokat, es kivonul tuntetni valahanyszor egy faluban egy magyar ember meglop egy romant. Felvonulnak, setalgatnak, semmi atrocitas nem tortenik - csak legpuskaig vannak, tehat semmi gond nincsen, igaz? Te is igy latod, nem?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.28. 21:44:44

@Manyi Béci: Engedje meg, hogy bemutassam önnek Rácz Szabinát. Ő az, aki a "Gyöngyöspatáért" facebook csoportot tájékoztatta a helyszínről az elmúlt hetekben, bár gyöngyösi :D Folyamatos segélykérő beírásokkal hergelte a Budapesten, gépük előtt síró szerencsétlen jogvédőket:

www.facebook.com/profile.php?id=1658835508

Ennek az egész cirkusznak nem sok köze van a mélyszegénységhez.
A balhékat sem a legszegényebb cigányok csinálják, hanem a kikupálódottabbak. Az a problema...

biobender 2011.04.28. 21:46:28

@Jankove: Hat igen, elobb a liberalisokat aztan a ciganyokat nem igaz? Lenyeg, hogy tudjal valakit felkotni.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 21:48:56

Ja, és bárkit, aki nem hiszi el amit mondok,
szívesen meghívom magunkhoz Újszászra.
Van szabad szoba, akár pár hétig is ki lehet próbálni, és meg lehet győződni róla, hogy van ahol a magyarok a rosszabbak.
(Még egyszer: én is magyar vagyok)

Ronda Bözse 2011.04.28. 21:49:48

A szocializmus volt az egyetlen olyan rendszer a világon,mely a legnagyobb számú embernek (tömegnek) volt kedvező.

2011.04.28. 21:51:00

@Kalmár: "Azt írtam megoldást nem tud senki."

Megoldás? 20 évvel ezelőtt nyitott volt még a társadalom a megoldásokra. Mamár -hála a sok liberális mocsoknak- a többséget nem érdeklik a megoldások, túl lépett már azon a ponton a dolog. Aki cigányok mellett él, pokolba kívánja őket. Akibe szorult némi objektivitás, az megértheti, hogy nehéz szánalmat érezni, és segítő jobbot nyújtani olyan közösségnek, aki közben folyamatos veszélyt jelent, akivel nem megy az együttélés. A cigányságnak egy megoldása van: nem kollektív, hanem egyéni utak. Aki akarja, és a tiszes életet választja -mert vannak ilyenek- azokkal a társadalom is befogadó lesz, (ma is az) a többi fuxos kopasz, bűnöző vérszívó pedig megy a levesbe.

venszivar 2011.04.28. 21:52:12

@Tiltsuk Bea: Az 50% cigány s mind rendesebb mint a te magyar szomszédod! Te kifogtad a "amerikát"!El ne mozdulj onnan.S persze írj még ilyen IGAZ történeteket!Jó látni,mert akkor legalább tudom,hogy még (úgy ahogy,de)tudok magyarul,valamint még nem vakultam meg. A tartalom meg .......

bolek 2011.04.28. 21:54:15

és még egy megjegyzés: a jogvédők rendszeresen nyüszítenek, hogy a "cigányságot" mint állítólagos uniform tömeget micsoda csúnya dolog anyázni (pl. azért nem mondhatnánk szerintük, hogy létezik cigánybűnözés, mert nem minden cigány lop). mert hogy csak egyes cigányok léteznek, cigányság meg nem, legalábbis nem általánosan jellemezhetően.

ehhez képest ezek ugyanezek a jogvédők és a libsik rendszeresen jönnek a magyar nép anyázásával, akinek pl. bocsánatot kellene kérnie a holokausztért, mi másért.

érdekes! az efféle gondolkodás szerint a "magyarok" tömbszerűen uniformis (és így jellemezhető) népség, akiknek ráadásul x-edik felmenőik miatt kéne bocsánatot kérniük... (ami végképp értelmetlen elvárás). hogy is van ez?

egyébként meg mi a büdös f*szért kell a holokausztot belekeverni minden cigányprobléma megtárgyalásába? (lásd fentebbi kommentek némelyike.)

talán mert a soáh emlegetése -- demagóg módon -- egy hamis, de jól marketingelhető "morális" alapot biztosítana a libsiérzelműeknek? ...
hát tényleg nem érzik, hogy kilóg a lóláb?

hogy a (cigány)problémákkal történő valós szembenézés helyett a saját élet- és fájdalomtörténeteiket konvertálják a cigányságprobléma megbeszélésének terepére? szánalmas és nevetséges (és tragikus is, természetesen).

a múlt generációk tetteit nem lehet, nem szabad, nem értelmes számonkérni a jelen generációkon. a jelen problémáit pedig úgy kell(ene) megoldani, hogy nem az apáinktól örökölt paranoiáinkban és egyéb lelkibajainkban hentergünk.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 21:56:03

@venszivar:
Még egyszer mondom: gyere el, ha nem hiszed el!
Újszász 5052 Fecske utca 15.

A telefonom: 70 629 8156

biobender 2011.04.28. 21:57:30

@Jankove: "a többi fuxos kopasz, bűnöző vérszívó pedig megy a levesbe. "

De csak ha cigany, nemde? Mit tervezel a magyar, lengyel, roman, szerb fuxos kopasz bunozo verszivoval?

Manyi Béci 2011.04.28. 21:58:33

@gloire:
Nyilván összeesküsznek valami ballib sötét erővel, hogy romlásba döntsék az országot.

Nem a cirkuszra reagáltam amúgy, hanem a mandiner főszerkesztőjének erre a mondatára:
"A romáknál is elsősorban saját magukon múlik, milyen jövő vár rájuk"

Cirkusz ügyben csak egy mondanivalóm van: a kormány felelőssége.
Ezt elkúrták.
Ezt is. Ők is.:)

Kerek Ferkó 2011.04.28. 21:59:41

@Tiltsuk Bea: Másoknak meg más tapasztalatai vannak, tartsd szerencsének magad.Jah és tartsd tiszteletben mások tapasztalatok útján kialakult érzéseit.Semmit, az ég világon nem érsz a példálózgatásoddal csak szólok, nagyon szép meg minden, de a kutyát nem érdekli Gyöngyöspatán meg még x helyen az országban, ahol egy jól körülhatárolható csoport viselkedésével van komolyan probléma és aki az ilyen viselkedést "nem ítél el, és nem mondja azt, hogy erre a reakció szinte már önvédelem (csakúgy mint a férje által terrorizált feleség reakciója, aki konyhakést ragad), az él szerintem egy szatyorban, de minimum a saját fejében."

;)

biobender 2011.04.28. 22:02:36

@bolek: amikor egy nepcsoportot en-bloc bunozonek, tetunek, feregnek neveznek akkor van akinek eszebe jut, hogy ez hova is vezetett amikor utoljara ez volt a nemzeti sport egyes orszagokban.

2011.04.28. 22:03:24

@biobender: elsiklottál a mondanivalóm felett, és kiragadtál egy részletet, azon rágódsz. Öreg hiba.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 22:05:17

@Kerek Ferkó:
Ebben igazad van: én sem tudom, hogy mit lehetne csinálni a köcsög szomszéddal, mindaddig, amíg együtt, közösségileg ne tudunk összefogni és hatni rá valahogy.
De egy dolog a lényeg: az ilyen másokat elnyomó, terrorizáló köcsög gecik NEM MINDIG CIGÁNYOK!
Ezt ne felejtsétek el!

fedkvas 2011.04.28. 22:07:00

@Diocles: de a francokat, az erő oldala tünetkezelés. Texasban meg Mississippiben, ha egy feka csúnyán néz, már kötözik is villamosszékbe, mégis a bostoni fekák járnak egyetemre. persze Bostonban is van rasszizmus, de annak alapja az, hogy "idenézz, ez itt egzisztencia. amiben te poshadsz, az meg a puttó gettó, tesókám, koszosabb vagy te, mint az írek, hiába csinál róluk filmet az Affleck Géza." de nincsenek oktalan kivégzések, kutyakajás sátorbörtönök webkamerával, mélyrasszista white trash rendőrök, satöbbi. vagy helyette Akrobatik - mondj még egy várost, ahol egyetemen tanult feka lesz az underground hiphop meghatározó alakja. a távolságtartó, eredménycentrikus wasp xenofóbia ok (Providence-i Family Guytól Bostonig), a rendpárti, félnáci (nem szocialista) köhögtetőszirupos déli posvány meg hatástalan, ocsmány szar.

merem állítani, hogy a hazai cigányság kérdésére a legjobb megoldás a hasonló (pl. iráni, ott úgyis dereng már az összeomlás) kultúrkörből származó, velük etnikailag kb. azonos (persze a cigányokban van dravida, türk, meg balkáni vegyes is) ÉRTELMISÉGIEK (Iránban egyébként is kimagasló az egyetemet végzettek aránya, nem csak a lokális putrikhoz viszonyítva), illetve szakmunkások nagy számú betelepítése. attól észbe kapnának, hogy nini, ez sem gádzsó, aztán mégis úgy él, mint azok. nem basztatja a rendőr, nem jön érte a gárda. amíg a cigány előtt nem lesz valamilyen szempontból közelinek, és mégis távolinak érzett, általánosan elérhetőnek tetsző, és megfelelő aránnyal el is érhető pozitív példa, addig csak tüneti kezelésről beszélhetünk. márpedig a tüneti kezelés, pláne idegesen, haszonszerző nácik üvöltözései közepett, általában túlkapásokhoz vezet (igen volt zsidó, aki befurakodott a német elé a munkában, és volt ármányos örmény, aki átverte az oszmánt. de a genocídium nem megoldás volt, hanem önnön oszmán, német karakterük módszeres gyilkolása. a Bundeswehr ma egy zsák húgy, a törökök meg sem Szíriának, sem Európának, sem az USÁnak, sem Iránnak, sem pedig Izraelnek nem mernek keményen odaszólni, csak ha épp nagyon adja a környezet. akkor is persze csak a két leggyengébbnek, Szíriának és Izraelnek.).
persze tény és való, hogy míg az örmények és zsidók kirablása a nácik mögött/szultán mögött meghúzódó bűnözői köröknek gyümölcsöző vállalkozás, addig a cigányok esetében ilyenről vajmi kevés eséllyel lehet szó.
azonban nem árt leszögezni, hogy akinek a cigány genocídium leginkább hasznos az a mindenkori, cigányságot adóforintokból finanszírozó állam, és így megbízói, a teljes adózó magyar lakosság. persze a legjobb a spontán genocídium, a nemzetközi elszigetelést, az endékásítást egy xenofóbiával rejtezett pénzszagra gyűlő éji vadbűnöző sem kockáztatná meg. azonban félelemre ad okot, hogy a Jobbik vezetése egészében az ÁJK-Fidesz segglyukból mászott elő. a cigányoknak mindenképp, de nekünk is, ha véletlen nem megússzuk, nem endékásítanak, hanem szövetséges bajtársaink kiabáló légriadóval szerbesítenek.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.04.28. 22:07:22

Nem akarom KA_Steve-t védeni, de valamit nem árt elmondani. Gyöngyöspatán kétfajta cigány van. Az egyik, aki már régóta ott lakik. Velük nincs is gond, egész rendezetten élnek. A másik, a rendszerváltás után költözött be és lepukkant körülmények közt élnek. Na, velük vannak a gondok. Nézd a dolgokat ennek fényében.

Húsleves 2011.04.28. 22:11:17

@Tiltsuk Bea:
Könnyen tetten lehet érni a hazugságaitokat. Ha általánosan igaz lenne, amit írtál (amit ugye látatlanban nem kérdőjelezhetek meg, hiszen a te környezetedből van), akkor ebből az is következne, hogy a viselkedés és a bűnözés az életkörülményektől független. Az átlag cigány ugyanis köztudottan sokkal rosszabb körülmények között él, rosszabbul szocializálódott, mint a magyar, vagy más népek. De ezt tudjuk, hogy nem igaz, a viselkedés erősen függ az életkörülményektől. Tudjátok ti is, hangoztatjátok is elég sokat, pontosan erre hivatkoztok konkrét esetekben, például amikor "halál a magyarokra" feliratú botokkal békésen üldögélő cigányokat "provokál" egy arra autózó magyar kismama.
Úgyhogy menj el szépen a tanmeséddel a jó édes amerikai gazdáidhoz, és vedd át Hillary Clintontól a bátor nők díjat, aztán találd ki, hogy mi lesz az új színetek a zöld után, amikor már ezt is végleg lejárattátok.

biobender 2011.04.28. 22:12:56

@Jankove: Nemigaz. Kerdeztem valamit de talan nem ertetted meg. meg egyszer: minden bunozovel ilyen szigoru lennel vagy csak a ciganyokkal?

A Igen, mindenkivel
B Nem, mas bunozok nagyjabol rendben vannak.

Nos?

Haary Plotter 2011.04.28. 22:16:00

"többségi, nem cigány népesség"
Mi ez a tarka pongyola? Netán a magyarság? Hallám, hogy kivették a köztársaság szót, de nyugtass meg, azért ez még Magyarország, nem Nemcigányisztán, ugyi?

"Ez pedig India északi része"...
"újraalapította egykori... helyén Új Izraelt".
Nem, nem és nem. A cigányok és a zsidók Közel-Kelet más-más vidékein alakulgattak.
A mai Egyiptom és Pakisztán között vándorolgattak a cigányok, egy hosszabb időre Indiában is elidőztek. Az árják (Arya) a régi Perzsia, a mai Irán környékén váltak ki, a szanszkrit őse nem Indiában született.
A zsidók ősapja Ábrahám (=Ibrahim) Úr-Kaszdim (Uruk) ősi városából ered, Izsák (Isaac) fiának is onnan szerezteti Ráchelt, Sára nejét egyedüli idegen jövevényként temeti el a Makpelá barlangban, a mai Palesztinában, amalekiták, amoriták és más rég ottlakó népek között. Egy ideig tényleg volt Izrael. Utána Nabukodonozor visszavitte mindnyájukat mint foglyokat kétezer évre Babilonba. Egyes újabb komoly elméletek szerint a mai Délnyugat Jemen környékén alakultak ki, az egyiptomi krónikák pedig egy szóval sem említik őket. Na ennyit az aranybika imádók archaikus államáról. Egy a történelem, s más az emberi jogok követelménye, amely ma mindenkit egyformán megillet, meg hát az ember szenteli meg a földet, s nem fordítva.

fedkvas 2011.04.28. 22:16:15

@biobender: kihagytad a két legfontosabbat, az ukránt meg az oroszt. a maffiás tápláléklánc alján lévő csoportot (cigánymaffiózót) könnyebb baszarintani, mint a hatalmas pénzekkel ideérkező, a varratlan szálakat késsel-villával, nádi hegedűvel elintéző fentieket.

egyszóval semmit. New Jack City-t megbasszák, a többi meg virulhat.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 22:21:55

@Húsleves: Nekem ne mondd, hogy ti, mert én nem tartozom senki bagázsához!
És még egyszer: azért adtam meg a saját címem és telefonszámom, hogy kipróbálhasd, hazudok -e vagy sem.
El sem hiszed hogy ilyen is van?
Próbáld ki!

Egyébként részben így van szerintem: nem elsősorban az "életkörülményektől" függ, hogy bűnöző lesz-e valaki, pontosabban, hogy másokat bántani fog-e. Elsősorban attól függ, találkozik-e olyan felnőttekkel, akik tényleg szeretik, megértik, odafigyelnek rá, és meg tudják nyugtatni.
Sajnos ez a magyar gyerekek közül is csak kevésnek adatik meg.

venszivar 2011.04.28. 22:26:55

@Tiltsuk Bea: Kedves Bea!Nagyon aranyos vagy !Nekem ugyan nem írtad még,hogy cuccoljunk össze!Összetévesztesz valakivel. Hogy nézne ki,hogy mi magyarok (ez nem biztos!)oda állítsunk 6-7en pár hétre?Legnagyobb sajnálatomra ez szinte kivitelezhetetlen,pedig úgy mennék !Fantasztikusan rendes vagy.A magyar szomszédot,meg azokkal a rendes,becsületes,szorgos,dolgos,galamb lelkű,testvéreiddel valahogy oldjátok már meg......Talán egy jó kis átok.......Tényleg,nem lehet,hogy a büdös magyar nem akart megdugni s az miatt van az öri-hari ? A kan cigók,nos azok rendesek.Jó ezt hallani,de ezt már írtam.Könnyek szöktek a szemembe....Tényleg ! Te nem egy rezervátumba élsz?Ja ez nem az USA v. Kanada.

Goompah 2011.04.28. 22:31:05

@biobender:

"Kivonultak valahova ahol az utobbi idoben pl. bankrablas tortent?"

Szerinted mekkora az esélye annak, hogy egy bankot rövid időn belül még egyszer kirabolnak? Szóval mennyit segítene ott egy járőr?

Aztán mekkora esélye van annak, hogy egy faluban a bűnöző életmódot folytató cigányok vagy magyarok egy porta kirablása, egy veteményeskert megkopasztása után ugyanezt egy másik portával megismétlik? Szóval itt mennyit segít egy járőr?

"mondjuk az Acelgarda, hogy ne ebresszunk tortenelmi aszociaciokat, es kivonul tuntetni valahanyszor egy faluban egy magyar ember meglop egy romant."

Milyen rendszeres Romániában, hogy magyar hordák meglopják egy település román lakosait? Mennyire jellemző a "háztáji" lopás ott a magyarokra és mennyire nálunk a cigányokra?

Amúgy ha Romániában ilyet tennének a magyarok, teljes erővel támogatnám a román polgárőröket, hogy szüntessék meg a magyarbűnözést.

bolek 2011.04.28. 22:34:08

@biobender 2011.04.28. 22:02:36
"@bolek: amikor egy nepcsoportot en-bloc bunozonek, tetunek, feregnek neveznek akkor van akinek eszebe jut, hogy ez hova is vezetett amikor utoljara ez volt a nemzeti sport egyes orszagokban."

ez ugyebár a klasszikus nácizós szövegelés,

1 ) ami feltételezi, hogy a "cigánybűnözés" akkor is rossz kifejezés, ha egyébként a cigányság körében magas (volna...??) a bűnözés aránya -- miközben ez egy nehezen védhető álláspont;

2) s ami pontosan azt mutatja, amiről beszéltem: ha nem akarok vagy tudok szembenézni -- például -- a magyarországi cigányság körüli problémákkal, mert -- mondjuk, s ez a Mo-i jogvédők között gyakran tapasztalható -- a nagyszüleimet érintő holokauszt emléke (s az abból fakadó trauma, esetleg paranoia, urambocsá': vakul és vadul kisebbségvédő ideológia) dolgozik bennem, akkor elkezdek a nácikra meg a holokausztra utalgatni. ahelyett, hogy a valós problémát valós problémaként kezelném.
annyira fáj valami, hogy nem látok ki a fejemből a valóságra, a problémákra. ami: szomorú és emberi, de egyébként természetesen alkalmatlanná teszi az illetőt az adott probléma súlyának felmérése, kezelésére.

ha ez a nácizós, holokausztos, traumára hivatkozó félrebeszélés tudatosan történik: szánalmas és/vagy megvetendő demagógia (a félrebeszélés mértéktől, lendületétől függően).

ha tudattalanul történik: fájdalmas, esetleg tragikus, de mindenképp a félrebeszélő lelki gondjaira visszavezethető problémamegoldási képtelenség.

ezért erőtlenek a náci múltra való utalások, amikor a cigányok viselt dolgait és problémáit tárgyaljuk.

és lássuk a tényeket: a cigányok megint hordában vertek agyon négy nem cigány embert, ahogy egy részük mindig is szokott. vö. Cozma-gyilkosság, Olaszliszka, és a mindennapok valósága ott, ahol elég nagy tömegben laknak a cigók.

unalmas és hazug ezt a fajta normátlan cigánymagatartást védeni, és uszítani a magyarok ellen.

Goompah 2011.04.28. 22:36:34

@Tiltsuk Bea:

"meg lehet győződni róla, hogy van ahol a magyarok a rosszabbak."

Elhiszem. Csak ezzel feltaláltad a langyos vizet, semmi újat nem mondtál. Minden népcsoportban vannak lumpenek. De az arányok!

Mutass inkább olyan falut, ahol a lumpen magyarok járnak a dolgos, szorgalmas cigányok kertjébe lopni.

bolek 2011.04.28. 22:37:09

hetivalasz.hu/itthon/nincs-meg-vege-a-hetvege-sem-lesz-nyugodt-37415/

" A mai nap folyamán egyébként munkatársunk semmilyen egyenruhással nem találkozott a faluban, ami nem is csoda, hiszen a rendőri jelenlét óriási - a falu határában majd' minden autót megállítanak, felírják az összes adatot, a belső területeken is állandó a járőrözés. A főútról a cigánysorra vezető mellékút sarkán emellett egész nap egymást váltó roma őrszemek figyelik a környéket. A látszólagos nyugalom ellenére természetesen mindenki a történtekről beszél, szinte kérdezni sem kell. Többen tartanak a cigányok bosszújától és felhívják a figyelmet arra, hogy a húsvéti szervezett útról visszatérő nő, aki rögtön megérkeztekor fejbe verte a vele összeszólalkozó helyi asszonyt, tette előtt azzal fenyegetőzött: Miskolcról, Borsodról hívják majd a rokonokat, s azt megemlegetik majd a „magyarok".

Tegnap állítólag egy cigány fiatalember hasonlókat közölt: ha elmennek a rendőrök, jönnek a borsodiak és házról házra végigjárják majd a magyarokat. Tudni való: a faluban „alapjáraton" egyetlen rendőr van, neki is elfogy a benzinpénze a hónap felénél, a hiányzó összeget sokszor a helyiek kalapozzák össze. Ha igaz a helyi pletyka, ha nem, sok falubeli úgy érzi, alappal tart a fent vázoltak bekövetkeztétől. „Miért, tegnapelőtt nem ez történt? Elmentek a rendőrök, erre egy minimum nyolcvan fős, felfegyverkezett banda vert péppé négy »véderőst«. Ez nem verekedés. Ez lincselés." A romák álláspontja szerint ugyanakkor a véderősök támadtak. "

a cigányok bosszúja... milyen ismerős jelenség! aki a közelükben él, tudja, milyen gyakran történik ez: ha úgy érzik, bántva lettek, elmennek a tesókért, és hordában jönnek vissza.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 22:47:33

@Goompah:
Nálunk szerencsére még nem járt senki a másik kertjébe lopni: se cigány, se magyar.
Ez a rezervátum?

Húsleves 2011.04.28. 22:54:40

@Tiltsuk Bea:
Látom próbálkozol azzal, hogy kiforgasd amit írtam, de készültem rá, ezért fogalmaztam így:
"Ha általánosan igaz lenne, amit írtál (amit ugye látatlanban nem kérdőjelezhetek meg, hiszen a te környezetedből van), akkor ebből az is következne, hogy a viselkedés és a bűnözés az életkörülményektől független"
Tudom, hogy vannak olyan helyek, ahol kísérleti mikrokörnyezetben, temérdek pénzen szeretett jogvédőink óriási eredményeket értek el, itt is van egy remek példa, az egyik kedvencem:
www.dzsajbhim.hu/orsos-janos-indiai-utakon-ciganyuton/
Ez a linken a Soros Alapítvány által "felemelt" romáktól (-ról) olvashatunk, akikben olyan mélyen gyökerezik a múlt, hogy még mindig "fehér gazdik"-nak szólítják a számukra furcsa, idegen fehér embert.

Úgyhogy nem kell a púder drága, a beírt elérhetőséggel csak még jobban elárultad magad. Normális ember nem rak ki telefonszámot és elérhetőséget blogra, csak ha konkrét politikai célja van. Te nem kommentelő vagy, hanem egy liberális szarkavaró, aki nyomja a jól ismert rizsát, és "alátámasztja" a mindannyiunk által már jól ismert egyoldalú "bizonyítékaival". Tudsz mutatni egy helyet, ahol úgy van ahogy te mondod. Húha! Attól még hogy lehet találni a holdon oxigénmolekulát, még nem mondjuk, hogy légköre van.
A te szereped az, hogy az uszításotokat a politikai ellenfeleitekre kend, de nem fogsz megtéveszteni senkit, mindenki ismeri már a fajtátokat, naponta fossátok tele a nagyvilágot a "hiteles" helyzetképeitekkel.

Haary Plotter 2011.04.28. 23:01:52

@Lavor509:
"...egyáltalán érte rasszista támadás a cigányokat?
(persze a cigány sorozat gyilkosságot kivéve )"
Az a "rasszista" melléknév 1000 sebből vérzik, inkább a "maffióta" jelző lenne megfelelő: miért éppen becsületes cigányokat gyilkoltak, ki lehetett a megrendelő, mi van a katonasági és nemzetbiztonsági szálakkal, hogy-hogy visszavonnak sok addig betonbiztosnak mondott vallomásokat, ki zárta le előtte az udvar végén a vízaknában a főcsapot, miért húgyozott a helyszínelő rend(etlenségi)őr épp arra a helyre ahol elesett az áldozat, minden cigány csak hallucinált az előtte levő napokon látott fekete terepjáróról illetve rendőrségi "járőr" autókról.
Milyen jó, hogy nincsen már nálunk halálbüntetés:
- Körmendi gyilkosság, Tánczos Gábor vs. H.Zsófika
- Móri bankrablás, Weisdorn Róbert, nem Kaiser Ede
- Kiskunlacháza, Horák Nórika felgyújtása, "nem cigó"

"Magyarországon is meg kell nevezni,
ne csak az áldozatnak legyen bőrszíne"
Van azoknak: "fiatalemberek" színű, "népes család" árnyalattal, "kátrányos helyzetű" beütéssel, aki akarja lefordítja kriptikus-pc nyelvről magyarra.
A ballibafityisz "értelmiség" értelmetlen árulása ez!
Súlyosan büntetendő kellene legyen a szaralakság.

Haary Plotter 2011.04.28. 23:31:02

@is: "szelet tetszettek vetni, most lehet az egyre erosodo vihart aratni."
Az öszödi böszme dumájának kiszivárgása után az emberek összegyűltek, majd tényleg hazamentek, de másnap b+ még többen jöttek... Hoppá, applikáljuk az algoritmus második pontját (az if-nek az else ágát)! Petició hisztéria, elindultak a Kossuth térről libasorban a mérgezett gyalogok, zsebükben(!!) a kövekkel, üvegekkel, tévé bejárat előtti dobálás, a gorillák verik a mellüket, egyre több gyanútlan ifjú csatalakozik, köveket szed fel az útról, belepottyan a bunyóba, mint légy a tejbe, a provokátorok autókat gyújtanak díszletnek, mert az olyan jó hibbant nérós, majd nagysunyin lelépnek, mennek felvenni a lóvét, na végre itt a forradalmi rémhírtévé is, megy ez ilyen furcsány módon is drága kergényi! Na most küldjük a mentőautókat, rabomobilokat, remélem lesz egy pár haláleset is, de legalább súlyos sérültek, aztán kuss pofa be, nem lesz választás, hosszabbítunk na!
Érdekes, hogy a 64-vármegyést kitiltják egy halom országból, de vígan lófrálhat kismagyar honban, míg az újraszámlálásért és a sukorói maffia ellen a bőrét vásárra vivő Gyuri majd két éve ott kuksol a dutyiban, a köpködésbe beállt a fityiszes rémhírtéve nemcsinos papagálykórusa is. Hát nem érdekes???
Ki szellentett nagyot? Ki is vetette a szelet?

sronti 2011.04.28. 23:37:57

@TuRuL_2k2:
A cigányság egyedül kevés ahhoz, hogy kimásszon ebből a trutyiból. Továbbmegyek, még az észak-magyarországi régió is kevés ehhez, sőt még ahhoz is, hogy a régióban a nem-cigányokat is nagyon súlyosan érintő problémákat (munkanélküliség, stagnálás) nemhogy megoldja, de legalább mérsékelje. Gondolom a szociális (vagy bújtatott szociális) transzferek nélkül teljesen életképtelen (akár cigány nélküli) falvaktól ugyanezt az önállóságot várnád el, csak az most nem kerül szóba.
A helyi nem-cigány lakosság helyzete egyébként csak az ottani cigányok helyzetéhez képest tűnik vidámabbnak, valójában a többség épphogy egy fokkal van feljebb náluk, rájuk éppúgy rájuk férne a felzárkóztatás, a reménytelen helyzetből kiútkeresés, mint a helyi cigányság jó részére, önállóan pedig általában majdnem ugyanolyan tehetetlenek ők is. Aki meg teheti elmegy.
A cigányok helyzetének központba állításával megint elterelődik a figyelem arról, hogy a magyar vidék (itt most falu-tanya értelemben), különösen az észak-keleti országrészen válságban van. Nem csak a cigányság helyzete nem tartható, hanem a többségieké sem. Egyre inkább hajlok arra, hogy a cigányság problémáit nem lehet külön kezelni a többségiekétől. Amíg nem találjuk ki, mit kezdjünk ezekkel a településekkel (ha ők maguk nem képesek ezt kitalálni), milyen kitörési lehetőségek vannak, addig csak a szart pofozgatjuk, a helyi cigányság még a többségiekhez képest is nyomorult marad, viszont bűnbaknak egyre inkább megfelelnek majd.

Haary Plotter 2011.04.28. 23:46:41

@Viktus: Mikor osztják a segílyt? Mert addigra biztosan visszajönnek, nohát, visszajártak ők még Strassburgból is (mint regisztrált menekült) felvenni a magyar ingyenpízt. Négy-öt nap cécó, aztán visszajönnek. Annyiszor menekülnek, ahányszor akarja a jog(talanság)védő esztrádzenekar vezénylője.
Bőgni azt nagyon jól megtanultak a purgyék...
(Viki, Lívia, ki a tanító Lovagina?)
Chercez la femme!

Haary Plotter 2011.04.29. 00:01:50

@bz249: Hogy lehet, hogy én 16 éve élek Budapesten és még egyszer sem vettem tőlük semmit, még "édeset erőset", nájlonzacskós fagyott paradicsomot, löttyben főtt kukoricát sem.
Elképzelem ahogy készítgetik az árut, közben sorra piszkálják vagy vakargatják összes testüregüket, ezek "termékeibe" néha bele is kóstolnak, no nyugi, nem a paradicsomba!

kamuszutra 2011.04.29. 00:04:38

" nem értem, hogy sok ember szemében a cigányok okozta félelmek miért nem esnek hasonló súllyal a latba. Van-e különbség félelem és félelem között? "

azért nem érted te közpénzzel kibélelt náci turulgeci, mert nagyon sötét vagy.

nem a félelem és félelem, mint érzés, érzület között van különbség, hanem annak indoka között, hogy milyen motivációjú tett váltja ki az amúgy azonos érzést. fentebb már láttam, hogy elmagyarázzák annak a buta fejednek, ezért nem kezdem el újból.

veled is el kellett volna játszani az iskolában jane elliott kék szem/barna szem gyakorlatát, mert alapvető hiányosságok fedezhetők fel az érzelmi intelligenciádban. mint a legtöbb náci esetében.

most már oda fogok hatni gg-re, hogy szedjen le téged a sakktábláról, meg kicsit tisztogassa meg ezt a homokozót a síkbuta emberektől (pl. lola), mert rossz fényt vet rá ez a szellemi színvonal.

tewton 2011.04.29. 03:42:36

@kamuszutra:

"Éjszaka – tette hozzá a százados – egyetlen főt vettek őrizetbe csoportosan elkövetett garázdaságért (amit persze egyedül nehéz volna elkövetni), ő a 40-50 fős helyi csoport tagja. Másnap minden cigány ember azt mondja: nem bírja már a rettegést.

Vegyük sorra tovább a tényeket. Az elöregedő, elmagányosodó vidéki emberek félelme – szemben a patai romákéval – korántsem alaptalan.

Kovácsvágás, Bodroghalom, Lak és legutóbb Szikszó – csak néhány település, ahol az elmúlt hetekben nyugdíjukból megmaradt forintjaikért öltek meg szerencsétlen idős embereket, méghozzá brutális kegyetlenséggel. A barbár gyilkosok ellen a magyar rendőrség nem tudta megvédeni őket. Mint ahogyan azokat sem, akiket Gyöngyöspatán vagy az ország más településein naponta leköpnek, kővel dobálnak, kirabolnak. Akiknek naponta megígérik, hogy hamarosan el lesz vágva a torkuk. És most mégsem őértük küzdenek a jogvédők, nem őértük küldenek menekítőbuszokat. "

asszem menekülnöd kéne ebből a náci országból. esetleg bízd magad a híres cigány vendégszeretetre, biztos befogadnak addig, amíg visszajön a gyurcsány-lendvai csapat. bűnözőket úgyis szoktak rejtegetni, egy derék antifasiszta igazi egzotikum lesz nekik.

Mr. Rustical 2011.04.29. 08:21:07

@szorokin:
Attól, hogy Bokros olyan, amilyen, még nem minden hülyeség, amit csinálni akart. Csak a nagyobb része.
Attól, hogy Gyurcsány a legsötétebb figura, még nem lesz butaság a vizitdíj.

Ha valamit akarnánk, akkor megszüntetnénk a gyerekek után járó alanyi jogú támogatásokat, a szociális segélyt, és minden, nem munkával megszerezhető jövedelem-forrást. Nem pótolnánk ki aktgvetésből a gyógyszerkassza hiánayát, ha elfogy a forrás, nem lesz támogatott gyógyszer, és kész.

Az aktív polgárok támogatása az inaktívokkal szemben nem amerikai republikánus ötlet. A társadalom-biztosítás, az állami oktatás vagy egészségügy felszámolásáról-multiknak való privatizálása volt republikánus ötlet (ez lett volna a gyurcsányi út). Sőt, az egykulcsos adó is inkább ez a republikánus szemléletet tükrözi (leggazdgabbaknak kedvez).

Ezzel szemben a költségvetés 40%-át kitevő szociális kiadások leépítése a középosztálynak kedvezne, azoknak, akik 150-200,000 Ft-t keresnek rendes munkával, de ebből nem tudják eltartani a családjukat, és közben még mindig nem versenyképesek nemzetközi viszonylatban, mert a nyakukon hordoznak 4 mill inaktív embert. Ez az a réteg, amelyet a magyar gazdaság-politika megszűnésre ítélt 20, de legalább 8 éve. Szlovákia, Lengyelország azért működik, mert ott 8-6 éve levágták drasztikusan a szociális kiadásokat, 40% körülire csökkentették az állami újraelosztást, és lecsökkentették az élőmunka terheit. Volt egy-két éhséglázadás, aztán elindult a növekedés, és elhúztak mellettünk, mint a vadliba. Mi meg ehelyett inkább eladósodtunk.

Egyébként minden kormány (Megyót kivéve) kísérletezik ezekkel a megoldásokkal így-úgy, de még senkinek nem jött össze. Senki nem meri vállalni a konfliktust a 4 mill. inaktív szavazóval. Még a 2/3 os Fidesz sem. Inkább végignézzük, hogy lesz Gyöngyöspata az egész országból.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.29. 09:43:14

Ez elég érdekes:

vimeo.com/23012013

A gyöngyöspatai verekedés utáni percek, folyamatosan kamerázva, az egyik sérült nyilatkozik,
2:18-nál a földön fekvő sérült is látszik. Jogvédők felvétele, végig a közelben tartózkodtak, Horváth Aladárral!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.29. 09:45:50

@Húsleves:

én inkább a hozzád hasonló fajvédő köcsögöket hajtom el a gecibe.

ott ülsz a kurva seggeden, mantrázod a cigánybűnözést, és nem hogy legalább a kisujjadat mozdítanád, hogy javuljon a helyzet, hanem egyenesen örülnél, ha még rosszabb lenne, és még te óbégatsz, hogy én tegyek bármit is.

hát a kurva anyádat, azt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.29. 09:50:44

@Mr. Rustical:

az állami programok többsége azért bullshit, mert

1. egyszerűen szarul használják fel a rá szánt pénzt. mint egy itt berakott hivatkozáson kiderül, a cigányok ürügyén nyert pályázati pénz nagyon sokszor egyáltalán nem a cigányokra, jobban mondva a hátrányos helyzetűekre megy el.

2. egy átlagos iskolában sem túlzottan motiváltak a tanárok, mert bizony, a nem cigány kölkökkel sem könnyű bánni.

másutt írtam kábé ugyanazt, mint te. az állam által elszabotált/elbaszott felzárkóztatást elkötelezett civilek végzik, akik nem másra költik azt a keveset, nem idiótákként kezelik a cigányokat, és amennyire lehetséges (és ez nagyon fontos) bevonják a szülőket, a családot is. kevés ilyen van, ilyenből kellene rengeteg.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.29. 09:59:56

11 órával ezelőtt töltötték fel, 02:02-től indul a balhé.

"...szét kell őket verni..."

"..szólni kell az embereknek, háborút kell csinálni..."

"...majd kigyújtom őtet... benzinvel..."

(02:05:51)

vimeo.com/23012013

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.29. 10:07:39

"nekünk kell rettegésben élni a gyerekekkel? ...nem kell tűrni, meg kell üket ölni oszt kész..."

"..meg kell ölni, azt holnap ki kell venni a házbul..."

"mennyé, mennyé, üssék őket szét, szét kell őket ütni..."

Jól értem ezeket a szövegeket?

tewton 2011.04.29. 11:57:47

@gloire:
durva anyag.

cigányasszony az egész előtt: "mindenkit meggyilkoltak, a rózsika családját"
"bünteTlenül, ártatlanul szenvedjünk nekik állandóan, miért nem hagynak minket békességben élni?"
"meddig szenvedjünk még bünteTlenül, ártatlanul?"

pszichikai bűnsegédek?

2:10 "de miért nem tudsz egy tévét ideküldeni, itt háború van"

"ott elütöttek valakit"
"kővel dobáltak meg, bottal vertek meg"

operatőr: "idejött, bazmeg, hogy kiprovokálja ezt"
véres fejű: "lement, próbáltam kihozni, nem tudtam kihozni"
"nézzen már rám, kinek van félnivalója? ... én kaptam annyi verést ..."
operatőr: "miért kapott verést? kitől kapott verést?"
"ezért jöttek ide, hogy ez megtörténjen"

cigányasszony: "sérült? akkor pusztuljon el örökre."
"saját házunkban nem vagyunk biztonságban"
"a gyerekek nem mernek létesülni gyöngyöspatán"
"iskolába hogy mennek holnap ezek a gyerekek"
"mind ilyenek vagyunk, ártatlan gyerekek"

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.29. 12:06:43

@tewton: nem semmi, a harminc gárdista - mikor meglátta a rendőröket - bevitte a botokat a házba, ahol a sok gyerek van!!! :D

riporter: - bottal ütöttek meg?
c.gyerek: - bottal...
riporter: - az lehet, hogy ott van az a bot? mert több botot is eldobtak ott egyébként...
c.gy.: -nem tudom, nem tudom...
c.gy.2: - mondjad, hogy meglátták a rendőröket...
riporter: - ja... a gárdisták meglátták a rendőröket és eldobálták a botokat?
c.gy. - a rendőröket meglátták a gárdisták... bevitték oda a botokat... lehet a házba...
riporter: - de bementek oda a házba?
c.gy.: - be akartak gyönni..."

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.29. 12:54:52

@Manyi Béci: Nézze meg ezt a videót! Szó nincs itt putriról, meg mélyszegénységről! Többszintes, rendesen berendezett házakból rajzottak ki botokkal, kövekkel lincselni.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.29. 15:14:52

@Mr. Rustical:

"Attól, hogy Bokros olyan, amilyen, még nem minden hülyeség, amit csinálni akart."
"Az aktív polgárok támogatása az inaktívokkal szemben nem amerikai republikánus ötlet. "

nem mondtam/állítottam egyiket sem.

amúgy ha jól sejtem te ki nem mondva de így cigányozol, azaz arról beszélsz h szűntessünk meg minden segélyt; ne legyenek segílllyyessek

de ki nem mondanád, h nem akarom h a cigók az én adómból élősködjenek.

helyette sokkal PC-bben "csak" aszondod, h "szimplán" fel kellene számolni az egészet, an bloc/cakk-pakk................

a kérdésemre meg nem válaszoltál, mégegyszer felteszem:
"Ideje lenne felszámolni a szociális támogatások teljes rendszerét"

ezt hogy érted/gondolod ?
kifejtenéd ?

annyit tennék hozzá, h mi történik, ha neadjisten te v egy közeli hozzádtartozód, munkanélküli lesz, vagy egy balesetben lerobban, pl csak annyira h az eredeti munkáját/munkakörét nem tudja rendesen elvégezni........

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.29. 15:44:54

@mavo:

"másutt írtam kábé ugyanazt, mint te. az állam által elszabotált/elbaszott felzárkóztatást elkötelezett civilek végzik, akik nem másra költik azt a keveset, nem idiótákként kezelik a cigányokat, és amennyire lehetséges (és ez nagyon fontos) bevonják a szülőket, a családot is. kevés ilyen van, ilyenből kellene rengeteg. "

igen.

amúgy (sajnos, szerintem) ez sem oldaná meg a problémát.

szerintem nincs megoldás, jelen pillanatban (a nyugati civilizáció részeként, az EU, NATO stb részeként) erre a problémára.

[ nem azt mondom h az lenne persze megoldás, ha pl kilépnénk Jobbikosan az EU, NATO-ból, aztán indulhatna a Szent Háború a Trianon Előtti Magyarországért az Kárpátok bércein, mo-n meg a cigánypogrom.

korábban írtam, h anno nyugat Európában így kezelték a problémát, és azóta is (azaz folyamatosan) legalább 1 nagyságrenddel eccerűbb/jobb az ottani helyzet.. (A cigányokról beszélek CSAK)

majd a muszlim hívekre/iszlám terjedésre is ki fognak találni valamit, első körben látszik a TILTÁS, mint gyakorlat: burka/nikáb tiltás.

persze ez sem oldja meg az ottani problémákat. ]

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.29. 15:50:54

@mavo:

ki fognak találni valamit, ami vagy nagyon véres lesz, és megoldja a "problémát", persze úgy, ahogy....................
/ kb egy folyamatos harctérré változna európa, ld izrael államot, az utóbbi kb 40éve tuti ilyen /

vagy nem lesz vér, de akkor nem lesz (szerintem) megoldás.
a demográfia teszi, amit tennie köll.
és átalakul európa.

szerintem amúgy ez lesz, ez legalább békés út...
egy félig szekuláris félig iszlám/muszlim európa lesz
és a cigányság lesz a legkissebb bajunk...

Húsleves 2011.04.29. 19:04:14

@mavo:
Na ennyit rólad mavókám.

Pontosan az a te bajod, hogy nem úgy beszélek, ahogyan a hozzád hasonló provokátorok szeretnék.
Jó öreg kommentelő vagy te, úgyhogy tudod te azt nagyon jól, hogy
- nem vagyok fajvédő,
- sohasem mantráztam cigánybűnözést,
- csak éppen utálom a hozzád hasonló jogvédőknek álcázott hivatásos uszítókat.

Nem csodálom, hogy kiborultál, ismerem a fajtádat, tudom, hogy az nem tetszik nektek, hogy nem ülök fel a jól felépített műbalhétoknak, és nem megyek bele a cigányozásba, hanem megadom a hozzád hasonló primitív tetveknek a helyes választ.

Tehát még egyszer: soha nem írtam olyanokat, amikről te itt hazudozol, és ezt mindenki láthatja, aki olvassa a hozzászólásokat, ahogyan azt is láthatja, hogyan reagáltok értelmes érvekre.

Szóval nagyon örülök, hogy kiborultál, pozitív visszajelzés ez. Így kell a jól szervezett, uszító bandátokat leszerelni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.02. 09:27:31

@Húsleves:

pont egy ilyen gyáva szar érzi magát másoknál felsőbbrendűnek, aki még azt is letagadja, hogy fajvédő. :-D

Húsleves 2011.05.02. 17:52:44

@mavo:
Jó sokáig fogalmaztátok a választ.

keb_26 2011.05.02. 19:01:44

no comment...

index.hu/video/2011/05/02/azt_kiabaltak_budos_magyarok_ussetek_oket/

Aki nem érti, hogy ez miért leírhatatlanul undorító és nem érzi h milyen szar országban élünk (ahol igazságszolgáltatás címén azt csinál ostoba vidéki bírónő amit a hülyesége diktál) azt csak sajnálni tudom. Bár itthon inkább irigyelni, mert én belerohadok ebbe... fél a cigány, fél a nem cigány, igazságszolgáltatás meg nincsen...

venszivar 2011.05.02. 19:37:16

@keb_26: Teljesen igazad van! "undorító s igen szar or-
szágban kell élnünk",MERT ITT VANNAK ezek a BÜDÖS,TETVES,ÁLLAT CIGÁNYOK !Takarodjanak vissza pakiba,ott most lett hely!Meg Indiába a tesóikhoz.
Látod én értem,hogy kik miatt lett itt a baj.

keb_26 2011.05.02. 20:14:41

@venszivar:

Úgyvan! Menjen az összes irokéz a ... ... anyjába és ... kecskét!

Szerencsére az ilyen degenerált állatokra mint te nem lehet haragudni csak szánakozni. Nem az a baj h te létezel, a baj sajnos ott van, amikor a primitívséget már a műkörmével sugárzó jogászpicsa aki elvégezte valamelyik szar magyar egyetemet fogja magát és "igazságot oszt".

venszivar 2011.05.02. 20:36:15

@keb_26: No te rohadt barom!Mivel te így beszélsz,ezért nyugodtan megtehetem én is feléd!Így van az egyáltalán NEM baj,hogy én létezem! A NAGY BAJ az,hogy te s a rühes ,tetves,állat cigány haverjaid is nyúzzák a magyar népet,már évszázadok óta.
A bírónővel kapcsolatba,igazad lehet! Ötször több évet kellene adnia a rühes ,bandákba,hordákba verődött állat cigányoknak.Remélem,hogy a bíró csaj,még a te pofádba is belelihegi a 33 évet! Ott szophatod a cigány tesóid faszát........Így, egálba van a stílus?

keb_26 2011.05.02. 21:19:07

ja, igen "egálba van"

Elismerem h taplóság volt ez a "létezeles" kommentem, de jól reflektál arra h téged milliók létezése irritál, függetlenül attól h elkövettek-e valamit vagy nem.
Engem nem sért bármit is mondasz rám, inkább igazolva érzem magam (ez nem ok arra h köcsögösködjek de szar napom van), csak az a baj h elszabadultak az ilyenek, mint te.

venszivar 2011.05.02. 21:30:35

@keb_26: te gyagyás,ha szar napod van ,akkor hugyozz a konnektorba !Még a végén sírva is fakadsz.......IDIÓTA

jozicsenko 2011.05.03. 10:36:43

@serpico: elolvastam a blog ajánlót, köszönöm, érdekes volt

tudod orbitális különbség van a megtörtént események és a képzelet szülte félelem között

az "üsd az öreget" mondat a novella végén erősen emlékezetet az "üsd a magyart" mondatra, amikor szögi lajos meghalt - fényes nappal

szóval: ki gyilkol ebben az országban, csupa rettegésből?

és kinek kell a védelem? mert nem a kisebbségnek...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.06. 11:12:26

@Húsleves:

a fenébe, lebuktunk, mind a százan. egyedül egyszerűen képtelen lettem volna válaszolni

picur3ka 2011.05.06. 12:30:12

@gloire:

en csak most akadtam ki igazan, ezt eddig ugyanis nem tudtam:

'A Honvédelmi Minisztérium fegyverhasználatra oktatja a cigányokat

A Honvédelmi Minisztérium a napokban bejelentette: az Országos Roma Önkormányzattal együttműködve katonai tábort szervez: kizárólag cigányoknak. "Gyere velünk Tatára és a számlára se legyen gondod" - szól a felhívás.

A Honvédelmi Minisztérium és az Országos Roma Önkormányzat a táborba csak roma származású, 17 és 25 év közötti fiúkat és lányokat vár, akik örömmel részt vennének egy speciális katonai túlélő táborban - olvasható a pályázatban. A tábort már nem először szervezik meg.

A Honvédelmi Minisztérium a táborba sokfajta "túlélési" gyakorlatot - például fegyver és lövészeti bemutatót szervez.

A Szent Korona Rádió azon kérdésére, hogy a Honvédelmi Minisztérium magyarok számára is szervez- e ilyen tábort, a szervezők nemleges választ adtak.'
süti beállítások módosítása