Gazdag szegények, szegény gazdagok
2011. március 21. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Gazdag szegények, szegény gazdagok

  Amit Lázár János mondott, azt a többség így gondolja. Főleg a férfiak. Aztán ebbe halnak bele idejekorán, a versenyzésbe és abba, hogy azt hiszik, nem elég értékes emberek, ha nincs elég pénzük. Ez a magyar férfiak egyik legnagyobb problémája. Ezt kimondani nem bűn, de jobb lenne, ha nem így gondolkodnának, mert akkor boldogabbak és egészségesebbek lennének.

  Olyan miliőben nőttem fel, ahol nem azért gondoltuk valakiről, hogy sokat ér, mert munkás emberként, vagy egyetemi emberként a saját környezetéhez képest elért valamit. Sőt, mindig tiszteltük például apukám egyik legjobb barátját, aki orvosként soha nem fogadott el hálapénzt, szakadt százhúszas Skodával mászkál még most is, és egy balatoni kempingben nyaral. Viszont összemosolyogtunk a szomszéd háta mögött, aki minden szombatját a csodálatos, nyugati autójának tisztogatásával töltötte. Újgazdagok, azt mondtuk rájuk. Nevettünk azon is, ha egy férfi azzal dicsekedett, hogy mennyi nője volt az életében, kicsit undorodtunk tőle és apukám azt mondta, hogy csak az impotens és fantáziátlan figurák nem tudnak monogámiában izgalmas szexuális életet élni. Nevetgéltünk a drága, de ízléstelen bőrgarnitúrákon, a márványkoptatott farmeren, a suhogós joggingokon, az egymáshoz préselődött embereken a strandokon. Közönséges – ez volt rá a szó. A nagy autó volt a legcikibb.

  Gyerekkoromban nem voltunk gazdagok, szegények se. Tipikus polgári középosztály. Aztán gazdag lettem, a férjem révén. Ezért most nem dolgozom, csak kedvtelésből. Nincs Audim, pedig lehetne. Valószínűleg különben sem lennék szegény, mert már huszonévesen jól kerestem. De ez csak azért van, mert jól tudom menedzselni magamat és jó helyre születtem. Számtalan tehetséges, okos barátom van, akik nehezen találnak munkát. Azért, mert nem tudnak jól kommunikálni, nem találják a helyüket, nem tudják érvényesíteni az akaratukat, kisebbségi komplexusuk van, vagy betegek, árvák, elhagyottak. Művészek, tanárok, orvosok. Nagyon értékes emberek, kevés jövedelemmel.

  Tudom, hogy Lázár a megélhetési politikusokról beszélt. Akik nem értek el semmit az életben, azok ne legyenek politikusok. Rendben, de mi legyen azokkal az emberekkel, akik nem értek el semmit az életben? Mi legyen a semmirekellőkkel? Nem veszi fel őket a Tesco se, mert kiderítik egy teszttel, hogy nem lesznek lelkes munkaerők, nem veszi fel őket a kisbolt se, mert ismerik jól őket, mennyire lusták, ne legyenek politikusok se, mert nem méltók rá. De mi legyen velük? Szerintem inkább legyenek megélhetési politikusok, mint megélhetési bűnözők, de persze ne legyenek megélhetési politikusbűnözők.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr972758391

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár János és az alkotmány 2011.03.22. 15:09:51

Lázár János szavait olvasva a hideg tárgyilagosság elég lassan fut végig a hátunkon. Lassan biztosak vagyunk benne, hogy a Fidesz vezérkarnak gyerekkorában rosszul olvasták fel a Robin Hoodot és annyi maradt meg, hogy pénzt elvenni és újraosztani. Az i...

Trackback: Lázár János és az alkotmány 2011.03.22. 15:09:50

Lázár János szavait olvasva a hideg tárgyilagosság elég lassan fut végig a hátunkon. Lassan biztosak vagyunk benne, hogy a Fidesz vezérkarnak gyerekkorában rosszul olvasták fel a Robin Hoodot és annyi maradt meg, hogy pénzt elvenni és újraosztani. Az i...

Trackback: Vagyonosodási vizsgálat 2011.03.21. 18:56:02

A képviselő fáradtan ült kertvárosi otthonának tágas dolgozószobájában, és a másnapi parlamenti beszédét olvasta. Igaz ugyan, hogy már előző este átküldték neki a frakció titkárságáról, de olyan zsúfolt nap állt mögötte, hogy még nem tudott belenézni. ...

Trackback: Lázár-álbotrány reload: az angol változat egészen mást tartalmazott! 2011.03.21. 16:15:38

- Egyelőre 66%, hogy Jánosnak, Hódmezővásárhelyi fideszes polgármesterének, országgyűlési képviselőnknek, a Parlament FIDESZ-frakciójának vezetőjének hangfelvételét nemcsak megvágták, kasztrálták, hamis kontextusba helyezték, de rosszakarói maguk sem s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Civitas Fidelissima 2011.03.21. 14:43:25

"Nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember."

whiterose 2011.03.21. 14:45:21

De nem azért ott tart az ország, ahol tart , mert túl sok a megélhetési politikus? Főleg ha pártról pártra szállnak.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 14:49:43

@whiterose: szerintem nincs túl sok megélhetési politikus. A többség rengeteget dolgozott érte (kampányok) és sokan később is komolyan veszik.
Az a pár megélhetési politikus pedig, aki tényleg nem csinál semmit. szerintem még mindig jobb helyen van a köztestületekben, mint az utcán.

TG69 2011.03.21. 14:49:49

'Aztán gazdag lettem, a férjem révén. Ezért most nem dolgozom, csak kedvtelésből."

Most jó lenne már a Lázár meg a Lolán kívül egy kompetensebb embertől hallani, hogy hogyan is kellene élnünk.

Viktus 2011.03.21. 14:51:49

" Tudom, hogy Lázár a megélhetési politikusokról beszélt. Akik nem értek el semmit az életben, azok ne legyenek politikusok. "

Ő miért is van ott? :P Életrajza szerint nem ért el semmit magától, és egyből politikus lett ...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 14:55:17

@TG69: most nem dolgozom (bár ez is relatív - van egy borászatunk, készítek mindenféle filmeket, stb.) - de nem bérért csinálom.
Egyébként 23 éves koromtól tartom el magam.

dunabeat. 2011.03.21. 14:59:24

" Aztán gazdag lettem, a férjem révén. Ezért most nem dolgozom, csak kedvtelésből. "

Hát igen, jól kell tudni házasodni. :))

Nem bántásból, de ez a mondat kissé elveszi a hitelességét az egész, szociálisan rendkívül érzékeny mondandónak...

Viktus 2011.03.21. 15:00:55

lola ez így elég necces :D

"Aztán gazdag lettem, a férjem révén." "jól tudom menedzselni magamat és jó helyre születtem. "

Sok hüvelytorna? :P meg a jó gének? :D

whiterose 2011.03.21. 15:03:10

@lelkylola: ilyen alapon az összes segélyből elő emberke legyen politikus! :))

neeskens 2011.03.21. 15:05:41

"Amit Lázár János mondott, azt a többség így gondolja. Főleg a férfiak. Aztán ebbe halnak bele idejekorán, a versenyzésbe és abba, hogy azt hiszik, nem elég értékes emberek, ha nincs elég pénzük. Ez a magyar férfiak egyik legnagyobb problémája. Ezt kimondani nem bűn, de jobb lenne, ha nem így gondolkodnának, mert akkor boldogabbak és egészségesebbek lennének."

Ez nem igaz. A mai 50-es 60-as generáció nem a versenybe döglik meg idejekorán. Hanem abba, hogy a hanyatló Kádár-rezsimbe kellett nekik családot alapítani, meg egzisztenciát csinálni. Ők nem versenyt akartak nyerni, hanem a felszínen maradni. Egy olyan időszakban, amikor szétrohadt körülöttük a rendszer. Falun a háztáji, városban a fusi a nyolc óra mellett. Aztán halnak meg 55-60 évesen, mert ezt nem lehet csinálni az emberi szervezettel.

A mai harmincasoknak is ugyanez néz ki (nem a szegényekről, a középosztályról beszélek), két három munkahely, kényszerpálya, átmelózott hétvégék, éjszakák. Annyi, hogy néha leesik egy-egy külföldi nyaralás, ha megszalad. Végül is nem baj egyébként, hogy mi is megdöglünk fiatalon úgysem lesz pénz nyugdíjra.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 15:07:10

@dunabeat.: bármilyen furcsa, de amikor összejöttünk éppen csődben volt a férjem cége. Aztán sikerült felépítenie egy nagyon komoly céget, ami már 50 embernek ad munkát. Nagyon büszke vagyok rá, de nem ezért jöttünk össze. Sőt én akkor azt mondtam neki, hogy majd eltartom. Persze ezen nevetett. Most már vicces is, de tényleg így gondoltam.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.21. 15:07:15

Te jó ég.

Lola, minden tiszteletem mellett: Termessz dinnyét.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 15:08:39

@whiterose: szerintem jobb lenne, mint a segély. Mégis van valami rendszeresség benne. Be kell járni, hozzá kell szólni, stb.

Viktus 2011.03.21. 15:10:40

@lelkylola:

Jah, de ez szerepelhetett volna a bejegyzésben alapban, mert így OMG ...

Viktus 2011.03.21. 15:13:18

@neeskens:

Na igen ez így van.

@lelkylola:

Mondjuk az érdekelne ezt a sikert mostanság a magyar viszonyok közt miféle ágazatban sikerült elérni ...

Téglagyári Megálló 2011.03.21. 15:17:39

Attól tartok, gyöngyöt szórtál a disznók elé.

vizibicikli 2011.03.21. 15:19:15

Lola a cikk jó lenne, de:
Szerintem te egy okos, jól kinéző csaj lehetsz, aki landolt a közgázon vagy a BTK-n és jó társaságba járt.
Nincs ezzel semmi baj, viszonylag átlagos felső középosztálybeli életpálya. De újságíráshoz/véleményalkotáshoz ennél egy kicsit több kell.

Héttörpe (törölt) 2011.03.21. 15:20:35

Én a mandiner poszt-tolóinak a helyében hagynám az ügyet a francba. Csúnyán beszoptátok ezt a témát, teljesen felesleges utólagosan önigazolást keresni. Megvezetett titeket a kuruc. Így jártatok.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 15:22:41

@vizibicikli: mi kell még?
Már 15 éve írok újságokba. De az viccesebb volt, amikor EU szakértő voltam 23 évesen :)

Mr. Acid 2011.03.21. 15:23:24

Atyám, megint egy lola cikk. Méltó helyre fog kerülni, közvetlenül a híres "ismerek két cigányt" mellé.

Lázárékkal egyébként az a probléma, hogy nem nagyon van kapcsolata az olyan emberekkel, akiknek nem esik le egy-egy tanácsadói szerződés az önkormányzattól, esetleg valami nagyobb állami-, esetleg közcégtől. El se tudja képzelni, teszem azt' egy egyetemi tanársegéd, vagy laborasszisztens, munkás életét. A devizával való ügyeskedés pedig gusztustalan, és nem illik ilyet csinálnia az ország egyik vezető politikusának, mivel ő olyan pozícióban van, hogy ki tud hatni az árfolyamra. Remélem, hogy már nem csinálja.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.21. 15:23:49

@lelkylola: "De mi legyen velük? Szerintem inkább legyenek megélhetési politikusok, mint megélhetési bűnözők, de persze ne legyenek megélhetési politikusbűnözők."

Lehet, hogy nekem volt túl finom az irónia, de ugye ezt nem gondolod komolyan? :S

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 15:27:33

@TaTa86.: persze, hogy túlzás. De egyébként az tény, hogy állást kell találni azoknak az embereknek, akiknek nincs helye a piacon. Lehetnek szociális segítők, gyerek vigyázók, politikusok, hittérítők, mindegy mik, de jobb, ha valamit dolgoznak, dolgozhatnak.

Ombudsmanyus 2011.03.21. 15:27:43

Ja, és mi legyen Lázár Jánossal?

bobbyWatson 2011.03.21. 15:27:55

Köszönöm a friss levegőt amit ez a cikk ide a mandinerre beengedett!

(a kommentekből sajnos azt is látni, hogy az emberi agy a legnehezebben szellőztethető zuga a lakásnak)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 15:28:15

@Mr. Acid: atyám egy acid komment, odakerülhet a bf listára :)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.03.21. 15:28:39

@TaTa86.: Ezt hívják emberségnek :D Én nem szeretem Lelkylolát a cikkeinek 90%-val nem értek egyet, itt se értek kb a felével se, de ebből a cikkből sugárzik az emberség, és az értékteremtés utáni vágy.

Viktus 2011.03.21. 15:28:50

@Héttörpe:

Ahm elmesélnéd Lázár úr mit tett le a politikai kerrier előtt? :P

Mr. Acid 2011.03.21. 15:30:49

@lelkylola: Paksi atomerőműben gombot nyomkodók. Lola, ennyi erővel vadászpilóták is lehetnének. Azért tart ott az ország, ahol, mert minden párt tele van Lázár Jánoshoz hasonló, "jogásznak hülye és/vagy lusta voltam, elmentem politikusnak" emberekkel.

kispufi 2011.03.21. 15:32:04

@neeskens: ennyi, ezt kiegészíteni sem tudom sajnos. legfeljebb illusztrálni, de most nem akarom. így van, így is lesz.

Héttörpe (törölt) 2011.03.21. 15:32:23

Egy kis szövegértelmezés:

"Olyan miliőben nőttem fel, ahol nem azért gondoltuk valakiről, hogy sokat ér, mert munkás emberként, vagy egyetemi emberként a saját környezetéhez képest elért valamit." Kivagyiság
"Sőt, mindig tiszteltük például apukám egyik legjobb barátját, aki orvosként soha nem fogadott el hálapénzt, szakadt százhúszas Skodával mászkál még most is, és egy balatoni kempingben nyaral." Ez nettó kamu
"Viszont összemosolyogtunk a szomszéd háta mögött, aki minden szombatját a csodálatos, nyugati autójának tisztogatásával töltötte. Újgazdagok, azt mondtuk rájuk." Irigység
"Nevettünk azon is, ha egy férfi azzal dicsekedett, hogy mennyi nője volt az életében, kicsit undorodtunk tőle és apukám azt mondta, hogy csak az impotens és fantáziátlan figurák nem tudnak monogámiában izgalmas szexuális életet élni." Az erkölcsi tisztaság megjelenítése
"Nevetgéltünk a drága, de ízléstelen bőrgarnitúrákon, a márványkoptatott farmeren, a suhogós joggingokon, az egymáshoz préselődött embereken a strandokon. Közönséges – ez volt rá a szó. A nagy autó volt a legcikibb." Ez meg az irigység, mások lenézése.

Szóval kedves Lelkylola, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.03.21. 15:33:16

@neeskens: pontos és igaz ez is, és csak ezért dislike :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 15:33:53

@neeskens: egyébként nem feltétlenül: a házasság, gyerek, vallásosság, életcél - egészségvédő faktorok.

Héttörpe (törölt) 2011.03.21. 15:34:20

@Viktus: Te írtad a posztot? Mit foglalkozol velem? Írd le te, mit tett vagy mit nem tett le Lázár úr a politikai karrierje előtt! Te mit tettél le, hogy itt óberkodsz? nem kértem, hogy szólj hozzám, ugye?

vizibicikli 2011.03.21. 15:35:15

@lelkylola: Az, hogy erről a cikkről üvölt, hogy egy tehetséges, tanult ember minimális erőfeszítéssel összedobott munkája.
Pont az a plusz hiányzik, ami megkülönböztetni a nyeurópai értelmiségit a keletitől :)

Veder1 2011.03.21. 15:37:31

@lelkylola "persze, hogy túlzás. De egyébként az tény, hogy állást kell találni azoknak az embereknek, akiknek nincs helye a piacon. Lehetnek szociális segítők, gyerek vigyázók, politikusok, hittérítők, mindegy mik, de jobb, ha valamit dolgoznak, dolgozhatnak. "

Remélem azért tudod, hogy ez tipikusan a jómódba születettek naivitása (kb. "ha nincs kenyerük, miért nem esznek kalácsot?").

Egyrészt a felsorolt munkák sem olyan egyszerűek, másrészt, egy szociális segítő megkeres kb. 80e nettót, harmadrészt, nem még ilyen munka sincs, nemhogy jobb. Tudom ezt nehéz elképzelni, de ha valaki nem nyúl alád és emel ki akár véletlenül is az átlagból, akkor akár meggebedhetsz is, de minimális az esélyed bármilyen állásra.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 15:38:20

@Héttörpe: akkor sem azért nem vettek a szüleim olyan autót, mint a szomszédnak volt, mert nem tehették meg. Hanem azért, mert nem azt tartották értéknek. Egy közös hétvégi kirándulás pedig sokkal boldogítóbb program, mint az autó sikálása. Így gondoltuk. Nekem az a furcsa, hogy neked ez hihetetlen.
Az apukám barátja pedig létező személy. Ott nyaral mindig egy hetet a fövenyesi kempingben.

Veder1 2011.03.21. 15:39:00

Egyébként a cikk, a korábbiakkal ellentétben, nem olyan rossz, van benne egy adag naivitás, de egynek elmegy.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.21. 15:41:36

@lelkylola: Nem. Nem kell állást találni. Nem véletlenül maradt fent az emberiség, erős állat az!

"Lehetnek szociális segítők, gyerek vigyázók, politikusok, hittérítők, "
Mi a gond ezekkel? Talán szociális segítőkre nincsen piaci igény? Gyerekre vigyázókra nincs? Dehogy nem!

"mindegy mik, de jobb, ha valamit dolgoznak, dolgozhatnak."
Ha dolgoznak igen, ha megint megcsináljuk a "gyáron belüli munkanélküliséget" akkor nem. Ha az ember éhes, megalázottnak érzi magát, vagyis kikerül a komfortzónájából akkor megembereli magát(, vagy öngyi lesz) és talál valami igazi munkát. Ha te "ingyen" adsz neki, azzal elveszed tőle a lehetőséget, hogy valaha is ember legyen.

A másik: egy alkalmatlan embert felelős pozícióba, hatalomba helyezni nem annyi, hogy legfeljebb nem váltja meg a világot. Elkezd kompenzálni, rontja a morált, viszályt szít stb, nagyon is veszélyes.

@weisz manfréd huba: "Ezt hívják emberségnek :D"
Nem, ez pont embertelenség. Lelkylola nem nézi embernek az embert, háziállatnak nézi, aki elé oda kell rakni az ételt, mert önmaga képtelen megszerezni.

"és az értékteremtés utáni vágy. "
Értéktelen emberek komfortzónában megtartása mégis milyen lehetséges értéket tud teremteni?

Lola nem emberséges, inkább nőies. :) Ami nem gond sőt!, csak szerintem ennek nem ez a megfelelő terepe.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 15:41:58

@vizibicikli: lehet, hogy foglalkozhattam volna vele többet, de akkor nem egy gyors blogbejegyzés lenne, márpedig ez egy gyors blogbejegyzés. De milyen a nyugat-európai stílus?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 15:45:02

@Vödör: nem tudom mi a megoldás. De azt tudom, hogy az egyik barátnőm, aki kiment Franciországba és ott kvázi hajléktalan. Rögtön beiratták babysitter-képzőbe államilag, hogy utána tudjanak neki munkahelyet adni szállodákban. Gondolom a franciák a sok bevándorló okán megtanulták, hogy olcsóbb gyorsan képezni és valami munkát biztosítani, mint megvárni a bajt.

Tündér_Lala 2011.03.21. 15:45:12

Tegyük már végre, helyére a dolgokat.
Az ember értékét nem az határozza meg, hogy mennyi pénze van. (Ebből a szempontból többet számít az ön menedzselési képesség, mint a valós teljasítmény.) Nem kötelező annyit keresni amennyit csak lehet, létezik önkorlátozás. A túlzott pénz hajszolás, prostitualizálódáshoz vezet. Nem mindegy, hogy mit kell tenni a pénzért.
Ugyanakkor egy felelős ember igyekszik tenni az anyagi boldogulásáért. Ez az anyagi függetlenség egyfajta szabadságot és biztonságot jelent. Tegyen az ember és ne várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön. A munka az egyéni és a közösségi boldogulának is az alapja. Az életvitelt pedig (bizonyos jövedelem szint alatt ez nem lehetséges ) egy szinttel alacsonyabban kellene meghatározni, mint amire lehetőség van. Ez a felhalmozás biztonsági tartalékot jelent baj esetére. Persze az igényeket visszafogni nem könnyű.

Amiről Lola beszél az más tészta. Mindenféle feminizmus mellett, azért ma is a férfi felelőssége a család anyagi helyzete. A mai ghazdasági helyzetben pedig az átlagos munkavállaló lehetetlen helyzetek, megaláztatások tömegét kénytelen elviselni, hogy állását megtarthassa, a puszta megélhetéshez is másod, harmad állást kénytelen vállalni. Ez pedig felzabálja az egészséget hosszútávon.

thetriggerhappy 2011.03.21. 15:47:34

a szokásos lola féle, butaságtól hemzsegő szótenger.
1. lázár nem versenyez, ő a karrierje elejétől az állam csöcsén lóg és veszi fel a milliós költségtérítést, mert az neki jár. be is szarna ha ezt a versenyszférában vagy valódi, értékteremtő munkával kellene megteremtenie.
2. bizonyára még most, a gazdag férj mellet is kiröhögöd a nagy autókat, ellenben janival, aki biza egy lamborghini (ezt a márkát azért csak ismered?) audinál nem adta alább, persze ezt is szigorúan közpénzből, hiszen vállalkozni, versenyszférában boldogulni soha nem próbált.
3. egy kis személyes tanács. nem izgat a férjed vagyona, magad tartottad fontosnak, hogy ezt megoszd velünk, így viszont én is megosztanék veled valamit: egy magát jól szituált, polgári felső-középosztálybelinek tartó nő miért néz ki úgy mint egy mosónő a műszak végén? ez nem tartozik a polgári milliőhöz és élethez? szerintem igen. ha audit nem is veszel, a kapucnis felsőket és kinyúlt, bölcsész hacukát lecserélhetnéd már. :-)

Bell & Sebastian 2011.03.21. 15:48:24

A vállalkozó és politikus -nem véletlenül a legfontosabb szitokszó mindkettő- egyazon alfaj két változata.

Olyan tulajdonságok kellenek mindkettőhöz, amelyeket tanulni nem nagyon lehet. A sikeres életpálya legnagyobb része -ennek ellenére- jó adag szerencse/gondviselés/sors, minden értelemben.

Szeretem Micimackó életfilozófiáját, bár eléggé mézközpontú.
De Zsebibabából már sok egy kicsit. Mert egészen pontosan, kevés.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 15:48:45

@TaTa86.: ha nincs munka, akkor nem várható el, hogy dolgozzanak az emberek. Márpedig rengeteg kistelepülésen nincs munka és a képviselőség is egy munkahely, megélhetési forrás. Ráadásul az emberek megválasztják, tehát még azt se mondható, hogy önkényesen kerültek oda. Egyébként a többség szerintem nagyon komolyan veszi a feladatát.

marós 2011.03.21. 15:53:24

Az a baj, hogy nálunk aki nem lumpen az már nem is bírálhatja az ingyenélőket, mert azok politikailag a legértékesebb emberek, ezért nem lesz itt felemelkedés.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 15:56:22

@thetriggerhappy:
1. szerintem a politikában is rengeteg versenyhelyzet adódik
2. igen, kinevetjük a nagy autókat (a tizenmilliós autókat)
3. ne sértegess, mert gáz.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.21. 16:00:40

Ha meg valakik (GYurcsány és Bajnai) nem veszik fel a miniszterelnöki fizetésüket, akkor meg turkáljunk a múltjukban, hogy vajon miből van a vagyonuk.
Hányinger.

Például máshonnan kaparták össze, nem közpénzből, mint ez a sz.arjani

Téglagyári Megálló 2011.03.21. 16:00:52

@lelkylola:

húsz kommenttel lejjebb is ezt gondolod?

Tündér_Lala 2011.03.21. 16:07:23

@d-evike: No no. Az a kaparták, joghézagokat kihasználó lopás volt, másrészt a a nemzet vagyonának és jövőjének a kiárúsítása.
Én mint adófizető szivesen megfizetem a vezetők javadalmazását, ha a munkájuk felemeli és nem tönkre teszi az országot.

caralho voador 2011.03.21. 16:09:17

Aztán mit szól a zurad, amikor a Zagyvával flörtölsz? :)
Ez az írás vagy nagyon jó vagy nagyon rossz, még nem tudtam eldönteni. Majd jön Grift és megmondja. :D
Néhány mondatot én is kihagytam volna belőle, amúgy. Nem azért, mert nem lehet helye, csak a szociokulturális közeg miatt. Kis hazánkban, ha valaki leírja, hogy "vastag a csávója" és van mit a tejbe aprítania, az olvasók többségénél a szövegkörnyezettől függően leereszkedik a lila köd. Megmondják, hogy valójában irigységből röhögöd ki a kispöcsű hummertulajdonost, holott az ő mérgük és kritikájuk legfőbb kiváltó oka a saját irigységük. És még csak haragudni sem lehet rájuk, mert így szocializálta őket Kádár és utódainak kurvaországa.

thetriggerhappy 2011.03.21. 16:10:02

@lelkylola:

te kineveted a nagy autókat, más meg kineveti a magát gazdagnak tartó, mégis igénytelen megjelenésű nőket.
kinek mi a nevetséges....

caralho voador 2011.03.21. 16:10:29

@caralho voador: az a függően függetlenül akar lenni.

Atisz 2011.03.21. 16:11:53

Az a baj, hogy ahhoz, hogy az ember megélhetési politikus legyen kellenek bizonyos kvalitások, amik birtokában viszont az adott személy már más, érdemi munkát is végezhetne :)

Tehát nullán állunk: a megélhetési politikusi lét jóval magasabb státusz mint a megélhetési bűnözői, ezért összehasonlítani sem lehet őket igazán (legalábbis választhatóság szempontjából).

Atisz 2011.03.21. 16:14:27

@thetriggerhappy: Ez most hogy jön ide? (Mármint az igénytelen megjelenésű nők említése)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 16:18:29

@thetriggerhappy: én nagyon kellemetlenü érezném magam a helyedben, de nem egy miliőből származunk. de nem foglak visszasértegetni.
ezt úgy hívják egyébként, amit te csinálsz, hogy kisebbségi komplexus. nem igazán kezelhető

vizibicikli 2011.03.21. 16:21:02

@lelkylola: nincs ilyen valahol-már-hallottam-már érzésed, ugyanakkor tömör, velős, nem langyosvíz, nem találod ki, hogy miként fogja befejezni a mondatot már azelején. Kerüli a negszokott képeket, fordulatokat.na érted. Amikor minden mondaton valszeg órákat dolgoztak :)

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.21. 16:21:13

@Tündér_Lala:

Erre előbb bizonyítékokat kellene prezentálni.
Nono.

thetriggerhappy 2011.03.21. 16:23:04

@lelkylola:

valóban nem. én pld megtanultam, hogy mikor, hol, miben illik megjelenni. van ahol suhogós joggingban (tudod, amin azért röhögtél), van ahol kapucnis trikóban és szakadt farmerben.

btw, az egymáshoz préselődött emberek közt, tudod, akiken röhögtetek, honnan tudod, hogy nem voltak apád barátjához hasonló skoda 120-ast vezető orvosok?

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.21. 16:24:55

Gyurcsány:
A Magyarok Világszövetsége által feltárt iratok szerint édesapját többször elítélték kisebb bűncselekmények elkövetéséért.[7]; gyakori és túlzott alkoholfogyasztása[8][9] és rendszertelen munkaviszonya pedig nehéz életkörülményeket teremtett a család számára. Édesanyja, Varga Katalin (szül. 1933. november) pápai munkáscsalád gyermeke, gyárban dolgozott. A család az ifjabb Gyurcsány Ferenccel és Éva nővérével Pápán telepedett le egy komfort – fürdőszoba – nélküli lakrészben, egy egykori gazdag kereskedő házában, amelyben velük együtt több szegény család lakott. A gyerekek mégis „normálisan” nőttek fel az anya takarékos és beosztó gazdálkodásának köszönhetően. 1976-ban a család a lényegesen jobb körülményeket biztosító, akkor épült Vajda Péter lakótelepre költözött.

Tanulmányai [szerkesztés]Lakhelyük miatt a Pápa belvárosában lévő Zalka Máté Általános Iskolában tanult (az intézmény 2003-tól Tarczy Lajos nevét viseli). Az iskolai életben aktívan részt vett: matematikaverseny, szakkörök, sport – elsősorban atlétika (a rendszeres futást miniszterelnöksége alatt is űzte) –, hetedik osztályos korában az úttörő-csapattanács elnöke lett. Jók voltak a tanulmányi eredményei, osztályfőnöke felfigyelt egy pályázatra, amely tehetséges, de rossz családi helyzetű vidéki diákoknak adott lehetőséget a felvételre az ország egyik legjobb gimnáziumába, állami támogatással, térítésmentesen.

Így középfokú tanulmányait a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégiumban kezdte meg. A tanulmányokhoz szükséges tanszerek, ruhák árát – magát tizenhat évesnek kiadva – a pápai textilgyárban, nyári munkával, három műszakban dolgozva kereste meg.[10] A második év befejezése után Pápán folytatta a középiskolát. Ennek oka a kollégium igazgatójával való vitája volt a második nyelv tanulásának kötelezettségéről. 1979-ben a Türr István Gimnáziumban érettségizett le.

Tanulmányait a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Karán folytatta, ahol 1984-ben főiskolai diplomát, majd 1990-ben a Közgazdaságtudományi Karon egyetemi diplomát szerzett.

A politikában [szerkesztés] KISZ, Demisz [szerkesztés]1981-ben a főiskolai KISZ-bizottság tagja lett, elsősorban rendezvények, diákprogramok szervezésében vett részt. Később a főiskola KISZ-titkárának választották meg, ami a tudományegyetem és a tanárképző főiskola összevonása után egy jól fizető állást jelentett számára. 1984 és 1988 között a KISZ Pécsi Városi Bizottságának titkára, majd 1988–1989-ben a KISZ Központi Bizottság Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnöke lett. 1989-ben a KISZ jogutódjának, a Demokratikus Ifjúsági Szövetségnek (DEMISZ) az alelnöke volt, a szervezetben a viszonylag radikálisabb reformer vonalat képviselte. Két hónap után kilépett a DEMISZ-ből, és kb. harminc támogatójával megalakították az Új nemzedék nevű ifjúsági szervezetet, melynek elnöke lett. A szervezet rövid ideig állt fenn, észrevétlenül szűnt meg, ezzel jó ideig szünetelt Gyurcsány Ferenc politikai pályafutása.

1990-től, tanulmányai befejezése után az üzleti életben helyezkedett el, politikával jó ideig nem foglalkozott.

Üzleti tevékenysége [szerkesztés]1990-től Budapesten dolgozott a CREDITUM Pénzügyi Tanácsadó Kft.-nél, ahol önálló ügyintézői, majd üzletszerzői pozíciókba emelkedett. Ekkor tanult meg angolul, amit tárgyalási szinten beszél.[11] A társaság kettéválása után, nemzetközi piacot célzó résszel az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt-vel tartott, ahol résztulajdonos és az ötfős igazgatóság tagja lett. 1992-től vállalkozó, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója, 2002-től a felügyelő bizottság elnöke. 2002-ben Magyarország 50. leggazdagabb embere volt.[12]

Szerintem Lázár büszke lehetne rá!!!!!!!

Atisz 2011.03.21. 16:24:58

@thetriggerhappy: Sértegetés? Valami nem tetszik a cikkben? Tudod van más mód is arra, hogy megfogalmazd a kritikádat, nem biztos, hogy egyből a cikkírót érdemes sértegetni.

Bloodscalp 2011.03.21. 16:25:40

@lelkylola: fura, anyu-apu is okos,szép,helyes,ügyes és jól nevelt stb stb volt, és nagyon-nagyon sokra vitték, akárcsak te:) lehet a családodat átjárja az ERŐ.

Épp a minap értekeztem egy másik blogon ezzel kapcsolatban. Vitézy Dávid képességei volt a téma,
hogy abban a családban mennyi mindenkinek van érdekérvényesítő és tudják eladni magukat döbbenet...még szerencse hogy ez az ország sok ilyen családdal rendelkezik, mert nem is tudom mi lenne velünk.

(nekem pedig lehet M.Zsigmond a Rokonom?)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 16:26:25

@thetriggerhappy: szomorú. de te már csak ilyen vagy. sose leszünk barátok :(

Atisz 2011.03.21. 16:28:20

@d-evike: Apró szépséghiba, hogy mindez az állam megkárosításával történt, az Apró-klán segítségével.

thetriggerhappy 2011.03.21. 16:29:12

@lelkylola:

nem szoktam ferde értékrendű megmondóemberekkel barátkozni.
de nehogy arra válaszolj vagy reagálj, amiről írtam!

szóval te miért röhöghetsz másokon anélkül, hogy tudnád miért zsúfolódnak a strandon és rajtad miért is nem lehet uezt megtenni?

TG69 2011.03.21. 16:29:15

@lelkylola: Ez mind szép, de én arra gondoltam, hogy felesleges fokozni a Lázár-féle miliőt a sajátunkkal. Tehát amikor az autentikus létről beszélünk, ahhoz mégiscsak kell egyfajta hitelesség, de itt és most az nem egy politikus és nem egy önszántából munnkanélküli blogger :).

Bloodscalp 2011.03.21. 16:29:59

@Bloodscalp: érdekérvényesítő képesség

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 16:31:52

@Bloodscalp: na, erre egyébként én is azt mondom, hogy nem igazságos. ezen már gondolkodtam, hogy nekem kicsit túl sokat adott Isten. Fantasztikus szülők: okosak, szerették egymást és egyik se kompromitálta magát a Kádár rendszerben. Nagyon csodálatos férjem van, nővérem és sógorom.

2011.03.21. 16:32:35

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad világlátásod, és anyagi helyzeted velem (velünk). Csak hát a tied, ugye nem olyan érdekes, egyelőre nem vagy frakcióvezető(2/3 pártnak), aki ugyebár, bemondásra 18 millát: (csak egy kis memóriafrissités)

hirszerzo.hu/belfold/27189_bemondasra_kapjak_a_penzt_rontja_az_adomora

Ergo ugyanúgy nincs gond azzal, ha borászatból, internetből, férjedből miller vagy, ahogy Zuckerberg se érdekel, milliárdos, ok, olyat csinált, amire van igény - likolni azért nem fogom, de rendjén van.. (vagy Rowling, vagy bármelyik falábú focista heti 100e fonttal, stb) Tiszta sor. Főleg, ha még jótékonykodsz, karítativ munkát is végzel esetleg, hát akkor isten tartson meg jó sorsodban. Ez a demokrácia, ez a kapitalizmus.

Ami még szemet szúrt:
" Tudom, hogy Lázár a megélhetési politikusokról beszélt"
nem így van:

old.hirado.hu/download/szoveg_teljes.pdf

olvasd végig, hisz van időd. az egész über gáz, Lázár így gondolkodik az emberekről. annyit érnek, ez van.

Amúgy pedig, sztem például az a férfi az erős, aki a begyöpösödött, szemellenzős magyar társadalomban otthon tud és marad gyesre. Na, az kihívás bakker ma. ahogy hogy skandináviában, Hollandiában egyre inkább. meg lehet nézni ők hol tartanak és mi. akárcsak mentális, egészségügyi szempontból. No mindegy, csak a Porsche vagy csak a Metál, ez a kérdés válasszatok :)

neeskens 2011.03.21. 16:32:38

@lelkylola: Te félreértesz valamit.

A középosztálynak nevezett társadalmi csoport döntő része 30 éve a létfenntartásért küzd. Ők szívták meg , hogy ahogy dőlt össze a Kádár-rendszer egyre nehezebb volt a korábbi színvonalon élni. Utána bekapták a rendszerváltást, az egzisztenciájuk méginkább megrendült. Ők viselték aztán a Bokros-csomag egy részét. Aztán a gyerekeiknek nem tudtak vagyont adni, így az ő gyerekeik adósodtak el 100 évre svájci hitelben, mert élni kell valahol.

Olyan nehéz ezt látni? Az életcél ebben már egyetlen dologra degradálódott: a túlélésre. Ebben a hajszában a párkapcsolatok, a családok szép lassan mentek tönkre. Kiégés, elhidegülés. Aztán ebből jöttek a népbetegségek, depresszió, alkoholizmus.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 16:33:50

@thetriggerhappy: nyílván nem tartom magamat igénytelennek. Viszont téged bunkónak tartalak.

neeskens 2011.03.21. 16:34:52

Erre te az ajánlod nekik, hogy találjon életcélt, meg alapítson családot és tovább fog élni.

thetriggerhappy 2011.03.21. 16:38:29

@lelkylola:

látod, a vasárnap kocsit mosó és a joggingos sem tartja magát annak, a márványkoptatott farmeres pedig egyenesen azt hitte, hogy ő a divat királya. te mégis nevettél rajtuk.

mindegy, ne erőlködj, úgysem fogod megérteni.

stratez 2011.03.21. 16:39:23

Ennél dühítőbb, hogy a Fidesz Lázárral az élen ezt az ügyet is, akárcsak minden egyebet, az mnypénztáraktól a médiatörvényig, csapnivalóan kommunikálta. Mert hogy a férfiak mibe halnak bele az egy dolog, de hogy egy kurucinfo és a szocik által meghamisított felvételért még Lázár kér bocsánatot, a Fidesz pedig 2 napig bujkál, majd meaculpázik, magyarázkodik, a parlamentben mentegeti a szegénypolitikáját, az már közröhej. Nem tudom, hogy ki, kik szervezik ezt a kommunikációt, miért veszik fel a fizetésüket, de Orbán helyében már világgá kergettem volna őket.

Bloodscalp 2011.03.21. 16:42:58

@lelkylola: khm, eddig ez ugye nem sok, lézeri értékrendben:)

thetriggerhappy 2011.03.21. 16:43:35

@stratez:

talán azért mert elsőre ő is érezte, hogy a felvétel gázos, tehát egyből bocsánatot kért (ez egyébként akár pirospont is lehetne) majd jött valami főokos kommunikátor, aki jól kiforgatta az egészet.
ha elolvasod az eredeti irományt, uazt látod benne mint a rövid verzióban, én legalábbis nem látom, hogy hol és miben lett volna meghamisítva lázár mondandója.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.21. 16:45:47

Először azt akartam írni, hogy: minden gazdag köcsög: vagy azért gazdag, mert köcsög vagy azért köcsög, mert gazdag. De aztán rájöttem, hogy ez így (bár igaz), de túl alpári és túl provokatív. Úgyhogy megpróbáltam magamba szállni és meglett az eredménye. A következő jutott az eszembe:

Mt 19.16
Egy alkalommal odalépett hozzá valaki, és megkérdezte tőle: "Mester, mi jót kell tennem, hogy eljussak az örök életre?"
Mt 19.17
Így felelt neki: "Miért kérdezel engem a jó felől? Csak egy valaki jó. Ezért, ha el akarsz jutni az örök életre, tartsd meg a parancsokat."
Mt 19.18
Az megkérdezte: "Melyeket?" Jézus felsorolta: "Ne ölj, ne törj házasságot, ne lopj, hamisan ne tanúskodjál,
Mt 19.19
apádat és anyádat tiszteld, felebarátodat pedig szeresd úgy, mint saját magadat."
Mt 19.20
Az ifjú erre kijelentette: "Ezeket mind megtartottam. Mit kell még tennem?"
Mt 19.21
"Ha tökéletes akarsz lenni - felelte Jézus -, add el, amid van, az árát oszd szét a szegények között, így kincsed lesz a mennyben. Aztán gyere és kövess engem!"
Mt 19.22
Ennek hallatára az ifjú szomorúan távozott, mert nagy vagyona volt.
Mt 19.23
Jézus most tanítványaihoz fordult: "Bizony mondom nektek, a gazdagnak nehéz bejutnia a mennyek országába.
Mt 19.24
Újra azt mondom: Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába."

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.21. 16:46:53

@bbjnick:

hogy ez így (bár igaz), de túl alpári és túl provokatív=hogy ez így (bár igaz, de) túl alpári és túl provokatív

Atisz 2011.03.21. 16:46:57

@stratez: Abszolút egyetértek, bár én nem az ilyen típusú belföldi bulvár operettek okán, hanem a külföldi sajtóval való kapcsolatok miatt.

Miért nem lehet felkarolni, támogatni olyan publicistákat, akiket Magyarországgal kapcsolatban nem személyes sérelem vagy érdek hajt, hanem mondjuk valami pozitív élmény érte hazánkkal kapcsolatban?

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.21. 16:52:38

@Atisz:

Tehát ebbe semmi munka nincs, csak segítség ÁÁÁÁ értem.
Azért valljuk be, ha ez a Diktor életrajza lenne, akkor olvadoznátok a gyönyörűségtől:-)

A Dolomitbánya mibűl van? Meg a tokajegyalja?

Atisz 2011.03.21. 16:54:31

@thetriggerhappy: Csupán annyi, hogy nem kollektíven a szegény embereket sajnálta le (ahogy a kuruc és a hírszerző tandem kommunikálta), hanem a megélhetési politikusokat, nyilván egyes hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselőkre gondolva.

Röviden: a ballib média az egyébként "hazugnyilasnáci" kuruccal karöltve megpróbált Kubatov 2.0-s bulvárheccet csinálni.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.21. 16:57:56

@stratez:

Az nem merült fel még benned, hogy nem a kommunikációval van a probléma?

Az is kommunikációs hiba, hogy kihagytak pár kínos versszakot a Petőfi versből 15-én?
Ha benne hagyták volna, talán még el is hihetnénk, hogy fontos nekik a sajtószabadság.
Így, hogy kivették....no comment.

thetriggerhappy 2011.03.21. 17:00:22

"A Fidesz azt vizsgálja, hogy milyen jogi lépéseket tehet a hamisítók ellen, mert a megvágott, manipulált szöveg semmilyen módon nem fedi a valóságot, közölte Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke." (index)

static.fidesz.hu/download/484/szoveg_reszlet_teljes_8484.doc

itt pedig megteszed, hogy megmutatod nekem, hol és milyen szövegkörnyezetben beszél a megélhetési politikusokról?

segítek is:

"az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára, aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Azt gondolom, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. Ezt tudom mondani, annak annyi az élete."

Atisz 2011.03.21. 17:00:38

@d-evike: Háát tudod, amikor valaki néhány millióért megvesz valamit az államtól, néhány befolyásos ismerős közreműködése révén, majd az így szerzett ingatlant/vállalatot bérbe adja az államnak akkora összegekért, amiből 10 év alatt 1300%-os haszonra tesz szert, nos én nem igazán tartom tiszteletreméltónak.

Persze biztos sok munka van ebben is, de végülis egy előre eltervezett rablógyilkosságban is.

Bloodscalp 2011.03.21. 17:01:17

@lelkylola: egyébként vmit nem értek...

már a 3. írásotok, és még mindig nem tiszta vmi?
rajcsi vezérkommentje még reflex seggnyalás volt, de neked és kotásznak ennyire nincs fogalma a magyar társadalomról?már a 454362 komment után leeshetne a dolog, vagy most mély torokkal megy a fidesz cumi?

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.21. 17:05:29

@Atisz:

Ja, bár van valami párhuzam abban, hogy a felcsúti több hektárnyi területet (ami nyilván bérből és fizetésből lett vásárolva), valaki ingyen odaadja az államnak arra a nemes célra, hogy fociakadémiát hozzanak létre rajta. Ráépítik a milliós ingatlanokat, aztán majd 40 év múlva lejár az ingyenbérlet.
Van egy komplett ingatlanpanama rajta. A gyermekeknek nincs miért aggódniuk az állami nyugdíj miatt. Nekik el van rendezve a jövőjük.

Ez is el van tervezve szépen..

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.21. 17:08:34

A Medgyessy-kormány nem nyugszik bele, hogy képtelen jogi úton visszaszerezni az Orbán-kabinet által az utolsó pillanatokban pályázat nélkül privatizált 12 állami gazdaságot. Igaz, a nyomozást már megszüntették, de a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tegnap panaszt emelt a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság döntése ellen. Időközben már két cégről kiderült, hogy kik a valódi tulajdonosai.

A kormányzati hivatal tavaly ősszel azért tett feljelentést, mert jogsértőnek vélte az Orbán-kormány 2001. március 14-ei határozatát, amely megalapozta a korábban mind az Antall-, mind a Horn-kormány által tartós állami tulajdonban tartott mezőgazdasági társaságok bonyolult tranzakciókkal történő magánkézbe juttatását.

A Medgyessy-kormány ellenőrzési hivatala a privatizációs törvény kijátszásaként értékelte azt, hogy a kormány felkérésére az ÁPV Rt. ingyenesen átadta a 12 állami gazdaság részvényeit a Magyar Fejlesztési Banknak, amely aztán eladta azokat.

A feljelentő szerint a volt állami gazdaságokat azért is káros volt ingyenesen átadni az MFB-nek, mert gazdálkodásuk eredményes volt.

Mára megjelennek a valódi győztesek

Orbán-kormány azzal a hivatalos szándékkal privatizálta a 12 állami gazdaságot, hogy azzal a dolgozók jussanak vagyonhoz. Ám "dolgozók" lettek mindazok a mezőgazdasági társaságok vezetőségébe ültetett személyek is, akiknek egy része a mezőgazdaságot csak a kormányhatározat után ismerte meg.

Kiderült: a törökszentmiklósi gazdaságot privatizáló rt.-ben a legnagyobb részvényes egy nyugalmazott honvéd ezredes lett, Gödöllőn pedig az Orbán-kormány egyik miniszterének egykori üzlettársai kezébe került a társaság feletti irányítás.

A Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt.-ben (HKG) két, a felcsúti foci kapcsán Orbán Viktorral rendszeres kapcsolatban álló személy, egy felcsúti autóvillamossági szerelő és a felcsúti lovardatulajdonos lett a többségi tulajdonos.

Három héttel ezelőtt azonban Kenyeres Sándorra, a Talentis Program elindítójára és társaira szállt át az a közvetlen befolyás, amit a HKG Rt.-ben szereztek a tulajdonukban lévő Herceghalmi Gazdász Rt. révén.

A 12 cégből így már kettőről tudott, ki az igazi tulajdonosa, a Népszabadság ugyanis korábban beszámolt róla, hogy a dalmandi agrártársaság meghatározó tulajdonrésze felett már megszerezte az ellenőrzést Csányi Sándor OTP-vezér a korábbi tulajdonosoktól, akik között több OTP-alkalmazott, illetve Csányihoz egyéb cégeken keresztül köthető személy volt.

Ó BE SZÉP IS EZ, HA A FIDESZ CSINÁLJA!!!!!!!!!!!!!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.21. 17:19:37

@Bloodscalp:

Nem bonyolult ez. A mandineresek a társadalomnak abba a kb. 10%-ába tartoznak, akik családi "indíttatásuk", kapcsolatrendszerük stb. révén napjaikat kifejezett jómódban, biztonságban tengethetik. (Ez nem bűn, ez állapot.) Most, hogy pukkant ez a lázáros bűzbomba, most kicsit szembesültek a helyzettel. A késztetés megvan bennük, hogy valami okosat kellene erre mondani (hogy a feszélyezettségük is megszűnjön és az önérzetük se sérüljön) és most ennyire telik tőlük.

ü
bbjnick

szesztű_hányni 2011.03.21. 17:20:24

blgmtr!klJ()ouih7/zuKuz7888oug+4tzz!!!

Hattory Hanzo 2011.03.21. 17:23:56

@Bloodscalp:

Most viccelsz? Ha egy reptérnév miatt embereket ki lehet rúgni, persze indoklás nélkül, akkor nem kell sok fantázia ahhoz, hogy komolyabb témákban, lásd kommunikáció, mennyire tolerálnák az eltérő véleményt?!

bajuszur 2011.03.21. 17:34:49

Egyetértek a cikk mondanivalójával - valóban értékválság van az országban - aminek kihatása a férfiak gyors, idejekorán történő elhalálozása.

Lázár kaparjkurta szemlélete létező, és tisztességes is lehet, ha megvan a cél - Lázárnak sikerült belebegtetni a fiát - hogy érte gürcöl, persze a szuperkocsiban megjelenő péniszmutogatás azért kicsit mást mutat (ld. Stalker kívánság)

A kérdés, hogy a vagyon boldogít-e most Magyarországon. És hogy a vagyonos boldog-e? És fordítva - a szegény boldogtalan-e.
És ha igen, miért? Több jószívvel találkozni a nyomorban, mint az elitben - miért?
Mi az emberség mércéje? Pláne egy presbiternél?

2011.03.21. 17:35:24

@bbjnick:
van benne valami, mondjuk Lázár bombája azért is gáz(bomba) :), mert a szövegből az derül ki, hogy az egyéni kvalitások fontosak és akkor előre jut az "akárki", munka, tudás mifene. Nade mit szóljunk akkor, mikor profi HR-esek felhívják a figyelmet, hogy az önéletrajz ne tartalmazzon helyesírási hibákat, mert az kuka. erre köztársasági ülnökünk nem tud írni. hát ízé, ugyebár, szóval a képességei megfelelőek, azért jutott oda? :):):):) nem kell válaszolni :):)

Bell & Sebastian 2011.03.21. 17:36:00

@bbjnick: Van erre egy jó magyar kifejezés, konjunktúra-lovag, aki minden változást a seggén keresztül érzékel.
Amikor az indián csak beleszimatol a honi levegőbe, és aszongya: - Büdös halszag van!
(Ez még mindig többértelmű megállapítás, de már alaposan leszűkíti a lehetséges okokat. Elméletileg kettőre, a gyakorlatban csak egyetlen egyre.)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 17:47:11

@bbjnick: képzeld, ezt én is beleírtam eredetileg a szövegbe. ezt a tű fokát.
egyébként azt tudtad, hogy valószínűleg a tű foka egy kapu volt?
magazin.ujember.katolikus.hu/Archivum/2001.08/21.html

Bloodscalp 2011.03.21. 17:59:53

@bbjnick: tudod, kinek kinek érdeme szerint, van olyan hogy társadalmi mobilitás is (lefele is igen), ezért undorító mert így adják elő hogy jó gének, tehetség+plusz szorgalom ezért tartok itt ahol...ezek szerint magyarország a lehetőségek hazája lenne?lófaszt. apád neve?így persze nem is veszi észre az ember hogy mennyivel könnyebb egy egyetem, vagy mennyivel könnyebben jön az első állás

hogy direkte balos példát mondjak-mindenki tudja hogy a "szociétászos" varga, vagy a mini jogtudor bárándy csakis "apu" miatt van ott ahol, hol is?ja igen, PARLAMENTI KÉPVÍSELŐ, letett vmit az asztalra eddig?nem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.21. 18:06:32

@lelkylola: "ha nincs munka, akkor nem várható el, hogy dolgozzanak az emberek. "

Olyan nincs, hogy nincs munka. És de, elvárható. Csináljon faszobrokat, tanuljon meg harmónikázni, fonjon kosarakat fűzfavesszőből, menjen el honvédnak, csempésszen cigarettát, akármi.

(Egyébként sok helyen mostmár tényleg olyan súlyos a helyzet, hogy tényleg nincs munka. De pontosan ez a hozzáállás vezetett ide.)

"Márpedig rengeteg kistelepülésen nincs munka és a képviselőség is egy munkahely, megélhetési forrás."
Te tudod miről szól az önkormányzatiság?

"Ráadásul az emberek megválasztják, tehát még azt se mondható, hogy önkényesen kerültek oda. "
Ezzel válaszoltál is: nem tudod miről szól.
Elég nagy baj, hogy az emberek egy veszett tacskót is megválasztanának a vezetőiknek, nem kéne ezt fokozni. Valószínűleg ezért is tartanak itt ezek a települések. Felelős irányítással ilyen nem történt volna meg.

bolá 2011.03.21. 18:10:19

Politikailag Lázár mondataiban a probléma teljesen máshol van, mint ahol megtalálni vélik. Politikailag azzal nincs probléma, hogy azt mondja, aki nem vitte semmire, az annyit is ér. Ez politikai állásfoglalás; lehet vele egyetérteni, lehet elutasítani, bele tud illeszkedni egy politikai nézetrendszerbe. A probléma ott van, hogy ezután elkezdett a saját személyes sikeréről beszélni. Egy igazi politikus soha sem beszél a saját személyes sikeréről, mindig csak az általa vezetett közösségéről! Nem csak az a baj, hogy ezt Lázár nem látja, hanem hogy más sem.

Bloodscalp 2011.03.21. 18:14:05

@lelkylola: sztem változtass rajta, mert mintha új-zélandról szemlélnéd az országot

ritkán vagyunk közös nevezőn bébével-de úgy tetszik akkor nagyon:) ha az ország elitjének ilyen a felfogása
(mégiscsak egy frakcióvezetőről van szó-és nem legyünk álszentek, az ellenoldal se jobb) ennek az elitnek talán nem kellene országot irányítani

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.21. 18:19:43

@lelkylola:

Így lesz a tű fokából "kiskapu":-)

ü
bbjnick

bajuszur 2011.03.21. 18:20:38

Kedves Láz-ár presbiter úr, csak hogy a mérleg középre álljon:

"A munkától elszakíthatatlan a teljesítmény kérdése. Egy vita során, amelyen erről volt szó, az egyik vitázó a farizeus és a vámszedő példázatát hozta fel arra nézve, hogy nem a teljesítmény, hanem a kegyelem a fontos, a másik azonban a tálentumok példázatával amellet szállt síkra, hogy a Biblia igenis beszél arról, hogy az embernek teljesítenie kell. Nyilván, hogy mind a két gondolat helyes. A teljesítésre való akarat ott van bennünk, de ott van a közösségben is. Ott vannak az elvárások mások részéről. A magunk akarata, hogy teljesítsünk, és szüleink majd az embertársak elvárása egy egységes eggyé olvad össze. De tudjuk azt, hogy Isten is elvár bizonyos dolgokat tőlünk és ennek is meg kell felelnünk. De hogy tudjuk megmutatni, hogy telejesítettünk valamit? Hiszen a futószalag-munka világában nehéz ezt felmutatni. De az adja meg az értékünket, hogy mit és mennyit teljesítettünk? Itt nem lehet a szeretetet figyelmen kívül hagyni. Jézusnál azt látjuk, hogy Ő különösen azok felé fordult, akik mások szemében kevés értékkel bírtak. Mi tudnunk kell, hogy értékünket nem mi kell kiharcoljuk, a mi értékünk abban van, hogy Isten Jézusban igent mondott ránk. A mi értékünket az adja meg, hogy Jézus meghalt értünk és elfogadott minket."
Alsóvárosi Református Egyházközség, Marosvásárhely

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.21. 18:21:59

@bbjnick:

Ez lemaradt, de odaértendő:

[................../.]

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.21. 18:23:12

@Bell & Sebastian: @Belpo: @Bloodscalp:

Én nem ítélek, de itt élek:-)

ü
bbjnick

Bloodscalp 2011.03.21. 18:23:41

@TaTa86.: hagyjad már, EU-szakértő volt 23 évesen, szted pont Mo.-hoz ne értene?

Kit érdekel mennyi pénz folyt el a 3500 önkormányzatban

Bazz, ha legköz mentek kukaburogatásra dobj meg egy méllel, mert megyek én is!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 18:24:45

@Bloodscalp: most nem értem. min változtassak?
ha úgy éretetted, hogy az értékrendemen, ami ellentéte a Lázár által elmondottaknak, azon miért kellene változtatni?
Azt gondolom, hogy a politikai lét egy külön életforma - 3 évig elég közelről nézegethettem. Komoly verseny van, mindenféle belső szabályok és ha valaki még tenni is akar valamit, annak nagyon komoly csatákat kell vívnia. Szóval szerintem a politikusok zöme így gondolkodik. De a vállalkozóknak is egy jó része így gondolkodik. Ez nem jó, de ezt élték meg. Persze jó lenne rávenni őket, hogy kicsit nagyobb empátiával figyelgessék a világot. Én szeretném rávenni őket. Pl. ezzel a bejegyzéssel is, amit Új-Zélandról írtam.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 18:31:21

@Bloodscalp: az az eu szakértőség tényleg vicces volt. de hát tulajdonképpen mikrofonállvány voltam. sajtótájékoztatókra jártam. tudósítottam a nizzai konferenciáról, akkor is Orbán miniszterelnök kíséreteként (volt egy újságírócsapat, akiket kivittek) és utána a Duna tévében kellett a nizzai fejleményeket elemeznem. na akkor tényleg azt hittem, hogy valami nagy gáz lesz. de végülis nem lett semmi baj. szerencsére. de többet azért nem hívtak szakérteni a tévébe:)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.21. 18:32:46

@Bloodscalp: Ok-ok! XD

(Bár én még sosem borogattam kukát, de hát mindent ki kell próbálni.)

Bloodscalp 2011.03.21. 18:34:25

@Hattory Hanzo: majd meglátod mikor Orbán Viktor Űrállomás lesz belőle:) annyira:) -ezt úgy olvastam a zindexen bevallom

Bloodscalp 2011.03.21. 18:36:08

@TaTa86.: Én se:) narancsot se dobtam még, de most jól jön majd a tesiórákon gyakorolt "gránátdobás"

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.21. 18:40:59

@Bloodscalp: Helyes, te dobod a narancsot, én meg kiborítom a kukákat! Nem lennék Orbán helyében.

Bloodscalp 2011.03.21. 18:41:12

@lelkylola: de ezzel mit akarsz mondani? hogy szegény politikusoknak kegyetlen farkastörvények közt kell helytállniuk nap mint nap?lázárnak pedig aranyszíve van igazából, csupán kicsit meghasonlott-hogy legyőzd a farkast magadnak is farkassá kell válnod?:) és a mese végén egy szép új ország lesz, persze kommunistamentes...

Bloodscalp 2011.03.21. 18:47:20

@TaTa86.: és bbj addig bibliai idézetekkel feltartja a TEK-et...

betyár (törölt) 2011.03.21. 19:03:06

@d-evike:

egy kis kiegészítés:

a Kádár-korban munkavállalásnál nem volt olyan, hogy "16 évesnek adta ki magát" - ugyanis elképzelhetetlen volt, hogy ne kérjék el az iratait (személyigazolvány9, e nélkül még a Dunában úszni sem lehetett a jogszabályok szerint. tovább rontja a dolog hitelét, hogy már 12 éves kortól lehetett 6 órás munkát vállalni.

pápára azért ment vissza, mert az Apáczaiból kirúgták

a pécsi tanárképzőt végezte, gyakorlati tanár lett (tudja, ők tanították az átkosban a gyerekeket virágkarót faragni meg alumínium hamutartót és szalvétatartót hajlítani kúpos fogóval), a közgazdász diplomát levelezőn szerezte meg, ide tudta benyomni a kisz meg a párt.

karrierjében nagy szerepe volt három felesége családjának.

köszönet viszont azért az információért, hogy már hetedikes korában a biztos karrier útjára lépett, iskolai főúttörő lett:)

Babilen Tatarszkij 2011.03.21. 19:11:21

A Mandinernek a végtelenül ciki, ergé-féle reflex-seggnyalás után úgy kellett a vágatlan szöveg, mint egy falat kenyér, meg is magyarázták rögtön, hogy így mindjárt más. Holott dehogy. Hiszen az ember sikere vagy sikertelensége nem kizárólag a saját munkáján, tehetségén múlik, főleg ebben a kibaszott országban nem, hanem a körülményeken.

És ezt éppen Lázár tudja a legjobban, aki annyi embert lehetetlenített már el a saját kis városában, politikai alapon. Aki kicsit is jártas Hmvh-en, az tudja, hogy miről beszélek. Vajon Lázár értékes vagy értéktelen embernek tartja pl. azokat, akiknek ő törte derékba a karrierjét?

Lola, minden cikked után elmondjuk több tucatnyian, hogy mennyire buta vagy. Vannak nők, akiknek jól áll egy csipet butaság, vagy nem is, inkább naivitás, mert kedvesek és aranyosak lesznek tőle. Nos, te nem ilyen vagy, te egy idegesítően buta nő vagy. Miért írsz? Miért nem tanulsz a kommentekből? Miért jó az, hogy én felbaszom az agyam a posztodon, te pedig az én sértegetéseimet kell, hogy olvasd? Kinek jó ez? Miért nem találsz valami más hobbit?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.03.21. 19:15:41

"Aztán gazdag lettem,"

Na tessék, a burzsuj jobbosok egymást védik.

Van ám ebben az országban 9.74 millió szegény is, nemcsak ti!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 19:18:38

@Bloodscalp: nem, ezzel azt akarom mondani, hogy a politikusok ilyen harcos természtűek. ezzel senkit se mentegetek. tényként közlöm. jobb lenne, ha idealisták lennének. Konkrétan: nem örülök, hogy Lázár ilyen pénz-érték központú, az lenne jó, ha idealista lenne és tudná mi van a pénzen túl meg innét.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 19:20:03

@Doomhammer: nem tudtad, hogy a tirpákoktól vámot szedek mostantól? minden komment egy ezres. sajnos. ez a szabály.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.03.21. 19:49:53

@lelkylola:
Nesze, itt van száz kiló. Azt hiszed, számít? Halmokban áll ott, ahonnan ez jön.

Attól tartok, te súlyos tévedésben vagy azzal kapcsolatban, ki hívhatja magát "gazdagnak".

Tele van a tököm a sok szakadt prolival.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/2009/08/sarga.html

Dendrobatidae 2011.03.21. 20:01:38

@lelkylola: Azt írod: " Tudom, hogy Lázár a megélhetési politikusokról beszélt. Akik nem értek el semmit az életben, azok ne legyenek politikusok. Rendben,"
Ezek után elárulhatnád, hogy Lázár mit ért el azelőtt, mielőtt "politikus" lett ???
Önéletrajza szerint: "Egyetemi tanulmányai mellett 1995-től a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal jegyzői irodájának volt gyakornoka. 1997 és 1999 között Rapcsák András polgármester személyi titkáraként tevékenykedett."

De ha szerinted ez a Lázár-féle magyarázat stimmel, akkor OK, nincs több kérdésem. Akkor valószínűleg azt értette Lázár a politika előtt elért "valamin", hogy az általános iskolában hamarabb felért a rúd közepére tesiórán, mint a dagadt Bécike az 5/b -ből. Végülis ez "nem semmi"...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.03.21. 20:04:23

kedves lola,

volt nekem egy kollegám, aki nagyon jól menedzselte magát: gyakran eljárt a felsőbb emberekkel kávézni (na nem velük, csak amikor ők kiugrottak egy kávéra, akkor ő is, és ugyanoda), illetve istenadta tehetsége volt arra, hogy amikor a többiek végeztek egy munkával, akkor beleállt a csoportképbe. 4 év alatt elő is léptették háromszor, és akik hátramaradtak, még örültek is neki, hogy megszabadultak tőle.
(hangsúlyozottan nem rólad szól, hanem arról, hogyan lehet érvényesülni - kinek van hozzá gyomra, kinek nincs)

más. a zemberek úgy kétharmada nem azon izgul, hogy mikor lesz neki balatoni nyaralója, hanem hogy lesz-e még pénze fizetés előtt 4-5 nappal. lehet nagyokat mondani, ha nincs pénz ételre.

eN 2011.03.21. 20:29:42

pedig gazdagnak lenni zsír

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 20:38:09

Amit Lázár János mondott, azt a többség így gondolja. Főleg a férfiak. "

ezt a hülyeséget mégis mire véljük?

fogjuk már fel h senki nem ért egyet lázárral.
tudom én h a fidesz főembere ő, de nyilván másnak is lehet gondozni a honlapját

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 20:45:03

@Babilen Tatarszkij: ergé nagyon buta
ezért kommentel olyan keveset. láttuk, mindkét kommentje végtelenül primitív volt

Bloodscalp 2011.03.21. 20:46:34

@lelkylola: talán inkább moralisták, én is mondok egy személyes példát, 1500 fős falu ahonnan származom,
(benne a 33 leghátrányosabb kistérségben-szóval nem egy felcsút a vidék)
a derék polgármester az előző rendszerből maradt itt, a max végzettsége kom. diploma-amit ha jól tudom nem ismernek el, ergo érettségi. keres havi 350e forintot, plusz juttatások pl benzinpénz (havi 100e-de ez nem bizti) stb, a korfa és a népességcsökkenés hozza az országos szintet, magyarán felvette a zsét és szart bele...-a lényeg a hatalom, mellesleg megfordult szinte minden pártban, most épp a fideszben van:) szted hány pont ILYEN település lehet az országban?

thetriggerhappy 2011.03.21. 20:54:01

@eN:

így van. én például semmi pénzért nem lennék szegény.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 20:55:10

Gyerekkoromban nem voltunk gazdagok, szegények se. Tipikus polgári középosztály. "

olyan is volt a kádárkorban? vagy a rendszerváltás első szakaszában?

"Aztán gazdag lettem, a férjem révén. Ezért most nem dolgozom, csak kedvtelésből."

hát erre most nem tudom mit mondjak :) nem személyes dolog ez?
amúgy csak nem vmi újgazdag, kommunista néprabló milliárdos? mert ebből a nagy úri polgári középosztályból én kinézem

thetriggerhappy 2011.03.21. 20:55:39

@lelkylola:

na, egy jó pont. legalább utazol egy keveset.
pont kérdezni akartam, hogy ha nagy autót nem veszel, mert röhejes, az öltözékedre nem költesz, akkor ugye legalább utazol. mert ha nem, akkor mi a túróra költöd az embered kurva sok pénzét?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 20:57:46

Tudom, hogy Lázár a megélhetési politikusokról beszélt. "

én elolvastam a teljes szöveget.
ugyanúgy a népről beszél

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 20:59:49

a vége az nagyon buta

"Számtalan tehetséges, okos barátom van"

lehet hogy nekik kéne ide írniuk? ...

:D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 21:01:51

@lelkylola: 23 éves korodtól meddig?

24 éves korodig?:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 21:24:48

Gyerekkoromban nem voltunk gazdagok, szegények se. Tipikus polgári középosztály. "

ezek ugyanazok a szülők, akik rettegtek a kommunista diktatúra idején? érdekes.
a biszku-filmben ez volt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 21:29:16

@Bloodscalp: de ilyeneket ne mond, a turul és novák t is érdekérvényesítő képességeinek és tehetségének köszönheti a 4 milliós orbáni honlap szerződését.

nem annak a puszta ténynek, hogy fidelitasosok és "jobbos" tehát fideszes újságjuk van. de Ők "nem szólnak bele a szerkesztésbe".

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 21:36:11

@tesz-vesz: ha gondolkodni és számolni is tudnál, akkor nem nehéz kitalálni, hogy mi volt.
Anyámék az 50-es 60-as években vettek részt föld alatti egyházi csoportokban. Szerencsére nem volt köztük besugó, de amikor a csoport vezetőjüknél házkutatást tartottak, akko feloszlottak.
Anyám egyébként kifogásolta, hogy miért mondtam, hogy féltek, de betudja a művészi szabadságpmnak. Mindenesetre minket óva intettek attól, hogy az iskolában beszéljünk 56-ról, a vallási közösségünkről, meg ilyenekről.
A nyolcvanas években voltam gyerek. Akkor éltek ezen a színvonalon, anyám pszichiáterként kutatott és praktizált. Apukám pedig a közlekedés kutató intézetben volt a számítógép szoba vezetője.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 21:37:06

@neeskens: jól látod, de loláék, lázárék ezt nem értik meg, ők nem középosztálybeliek, ők "polgári"középosztálybeliek.

amúgy meggyőződésem, hogy ma csőcselékuralomban élünk. a barbárok irányítanak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 21:41:22

@thetriggerhappy: kimaradt belőle az hogy mindenki magához mérten legyen valaki.
ez vmit javít rajta, de attól függetlenül uú a népre vonatkozik az első fele is
a kuxusautóért és az ezmiatti hazudozásáért pedig távoznia kéne a z országos közéletből

thetriggerhappy 2011.03.21. 21:46:10

@lelkylola:
a nyolcvanas évek elején voltam gyerek, az osztálytársaim közt nem egy és nem kettő hittanra járó, gyakorló vallásos volt. volt katolikus, de tisztán emlékszem, hogy nagyon jóban voltunk egy baptista családdal.
soha nem kellett titkolniuk, soha nem volt ez tabutéma, még előttünk, gyakorló ateisták előtt sem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 21:46:33

@d-evike: kérdezzük meg ergét :)

"Egy példa: Orbán nagyapja egy darab sózsákkal a hátán érkezett Felcsútra, letelepedve a falu szélén. OV apja már befolyásos ember lett a környéken. Fiát már pesti egyetemre tudta adni, aki elnyert egy oxfordi ösztöndíjat is. Ma pedig Magyarország szinte teljhatalmú ura lett. A faluszéli szegény ember unokája.

Tanult, dolgozott, kitartott. Nem hivatkozott a körülményekre meg a társadalomra."

:D
és a válasz rá? kacagtató:

"Muhahahahahahahahahahahahahahahaha......!!!!!!!!

Ebből a sztoriból valahogy kimaradt a piszkos nagy piroskönyv, amivel befolyásos emberré vált orbán győző.....meg a gyorstalpalós pedagógus anyuci, akinek még a tanítás is büdös volt és inkább főállású pártmunkás lett a helyi bizottságnál...
Azon emlegetett piroskönyv nélkül a falu szélén nyalná a t*knyát, a fiacskája meg egy jó kis tyúkperes ügyvéd lehetne jelenleg...maximum, és nem sorospapa kiválasztottja, te majom.:))
Ilyen sztorikat, mivel vidéki, kisvárosi vagyok, tucatszám tudok mesélni.
De ehhez a nagy "felemelkedéshez" az esetek nagy részében pártunk-kormányunk, valamint jó gyomor szükségeltetett..te méretes hólyag"

:D

Bloodscalp 2011.03.21. 21:47:00

@thetriggerhappy: @eN: Noblesse oblige

@tesz-vesz: nem is a 4 millás szerződés az érdekes, az egy hűségpénz lehet:) teljesen nyilvános legális, a köznép lekérheti-viszont a lényeg mindig a háttérben zajlik:) amiről nem tud a hülye köznép

az én kedvenc lola gyöngyszemem az "újgazdagos szöveg":) de szerintem mindenki talál magának, kezdem érteni mi is az a mém

hammerferenc 2011.03.21. 21:50:33

Az idejekorán (*ideje korán) nem azt jelenti, hogy korán, hanem azt, hogy épp megfelelő időben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 21:52:08

@lelkylola: ha gondolkodni és számolni is tudnál, akkor nem nehéz kitalálni, hogy mi volt."

nahát, hát szabad sértegetni egy ilyen tökéletes embernek mint neked?
aki téged sérteget nem sérteget, de ha vki esetleg vmi paradox infót talált, máris nem tud gondolkodni? hogy is van ez?

rosszra válaszoltál. rossz a válaszlink. mivan? nem tudsz gondolkodni?

a 80-as években még javában tartott a komcsi diktatúra, összejönni se lehetett, de a reszkető szüleid polgári középosztályt varászoltak.
szerinted ha sokat gondolkodok rájönnék arra, hogy csak hazudtál a biszku-filmben, hogy a szüleid reszkettek a kommunistáktól?

Lew Archer 2011.03.21. 21:52:14

A kiinduló témához még annyit, hogy aki lézerjánost ír, az seggfej, ezt azért vegyék figyelembe, mielőtt bármit leírnának.

thetriggerhappy 2011.03.21. 21:59:19

@tesz-vesz:

lehetett a kádár kornak megfelelő életszínvonalat varázsolni, pont annyi kellett hozzá, hogy az ember befogja a pofáját, ne tüntessen október 23-án és ne szamizdatozzon mondjuk. éppen ezért nem szeretem a 2011-ben magukat hatalmas ellenállónak pozőrködőket.

Cateran 2011.03.21. 22:01:37

A posthoz: Evolucio avagy aki hulye haljon meg! Tortenet vege,koszonjuk a reszvetelt! (lasd baratno,aki kiszambazott a franciakhoz es kvazi hajlektalan,illetve az allam beiratta babysitter-kepzobe. Na o szimplan agyhalott,az elmondottak alapjan..)

Lew Archer 2011.03.21. 22:03:03

@thetriggerhappy:

Mert nyomorult, ócska, triviális poénnal akar szellemeskedni, ha tudni akarja.

Az sem épp a csillogó elme tanúsága, ha ezt valakinek el kell magyarázni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 22:03:31

@thetriggerhappy: csak vhogy nem passzol a polgári, a középosztály meg a kádár kifejezés.

a reszketésről pedig még nem is beszéltünk
reszkető polgári középosztály

hát akkor nem kulákok voltak, akik alapból vagyonelkobzásban részesültek.

thetriggerhappy 2011.03.21. 22:05:47

@Lew Archer:

tudom, ismerem az ilyeneket, majdnem annyira utálom, mint a modoros magázódást.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 22:06:16

@Lew Archer: szerintem nagyobb majom az, aki lézerblokkolót rak fel az autójára képviselőként.
jobban korrupt, aki közpénzből havi egymillát költ a kocsijára , az egyik legeladósabb város polgármestereként.
sokkal gerinctelenebb, aki nyilvánosan hazudik, és hülyének állítja be az igazmondót,

mint aki lézerjánost ír lázárjános helyett

de ez az én egyéni világlátásom

Bloodscalp 2011.03.21. 22:06:19

@thetriggerhappy: az emlékek idővel megszépülnek, tudod

thetriggerhappy 2011.03.21. 22:08:12

@tesz-vesz:

kádári középosztály létezett. panel, skoda 20 vagy dacia, hétvégi telek, szot üdülés, egyszer-egyszer egy jugó tengerpart és persze színes tv, hűtőszekrény....gondolom, erre utalhatott lola is.

de ne erőlködj, úgysem fogja megérteni, miért is tartja őt butuskának a blog olvasóinak nagyobb része.

azt viszont remélem, hogy új-zélandon nem félholt kommerek üldözésével tölti az idejét.

Bloodscalp 2011.03.21. 22:09:53

@tesz-vesz: mondanám hogy RETTEGDE volt és RETTEGŐK de mintha egyesek elkoptatták volna a szavakat, nem tesz semmit

Lew Archer 2011.03.21. 22:12:02

@tesz-vesz:

Lázár nem alkalmas frakcióvezetőnek, ez egy másik evidencia. De tegnap kifejtettem már a Kottász bejegyzése alatt, nem ismételném.
Abcúg Lázár, ez nem lehet kérdés.

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.21. 22:15:06

@lelkylola:

Jo ez a cikk, csak egy dolog. Ott látom a problémát, hogy magadból indulsz ki. :) A nők döntő többsége egyáltalán nem igy gondolkodik a dolgokrol mint te.

De tegyük fel, hogy csak a nők fele számára fontos az anyagi oldal és a másik fele olyan mint te, hogy akár el is tartaná a párját, az sem okozna neki problémát.

Még ilyen valóságtól elrugaszkodott feltevések mellett is reális, hogy a férfiak versenyre kelnek anyagiak terén, meg hajtanak a nagy kocsira, mert ezzel duplázzák a lehetőségeiket. Illetve nem mondanak le elöre a leányzók feléről.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy nagy igény van erre a Lézer Janis magatartásra a női oldalon is. ;) Sokaknak ez az ideál.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 22:19:12

@bbjnick: én pl kifejezetten szeretek gazdag, viszonylag jobbos, viszonylag erkölcsös társaságban lenni.

jobb lesz nekem is a közérzetem, a gondtalanság körülvesz engem is, jó hogy vannak azért ilyenek is, mi lenne akkor velem, hol érezném magamat akkor jól, ha nem lennének?:)

csi szi 2011.03.21. 22:26:02

@thetriggerhappy: Azért ugye nem azt akarod mondani, hogy a többség pofázott, szamizdatozott és október 23-án tüntetni járt, ezért nem vitte semmire?:)
A Kádár-rendszer egy megváltoztathatatlan adottságnak tűnt, ahogy a szovjet csapatok ittléte is. '56 után nem lehetett illúzió erről. A szamizdatokat az első generációs, zsidó származású komcsi nómenklatúra lázadó fiacskái és lánykái írták nagyrészt, akik származásuk, kapcsolataik okán "védett faj" voltak (persze vegzálták őket, de Magyarországon nem voltak politikai foglyok a '63-as amnesztia után, leszámítva néhány "renitens" katolikus papot). Ugye nem gondolod, hogy pl. Pityi Palkó csak úgy bemehetett volna a BM-be kikérni magának a titkosrendőrök zaklatását, mint Demszky?
Vagy szamizdatboltot tarthatott volna fenn mint Rajk?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 22:27:25

@bolá: igazad van és nyugodj meg, sokan látják ezt

Bloodscalp 2011.03.21. 22:30:36

@tesz-vesz: haha:) nem tudom te vagy Lé.J. ismeri-e azt az amugy közkeletű mondást (vagy akár Lolita)
aki gazdag annak nemcsak jó kocsira telik de arra is hogy tankolja

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 22:30:45

@Bloodscalp: ez az eu-szakértő is megérne egy posztot

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 22:31:41

@thetriggerhappy: kádári középosztály, ahogy mondod
de nem polgári

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 22:33:06

@tesz-vesz: nyilván tehetség, jó képesség, szorgalom és tudás.

és nem hivatkozott a társadalomra meg a körülményekre :D

Tanult, dolgozott, kitartott.

heima_ 2011.03.21. 22:35:45

@thetriggerhappy: egyes pontban nagyon tévedsz.

alapból nonszensz, h a ballib abból indul ki, hogy elég azt mondani, hogy szeretem Orbán Viktort, és segged alá rakják az Audit. lehet h az MSZP-ben ez a standard (főleg a vége felé már alig adta vlaki a nevét a rendszerhez), de azért egy igazi néppártban egy fokkal nehezebb érvényesülni.

Lázár valószínűleg az anyagi szempontból még nem is járt feltétlenül jobban, hogy politikusnak állt, az általa mutatottak alapján simán beférne top10 (büntetőjogi) ügyvéd közé. (ahogy valószínűleg történni is fog, miután ma belengette a távozását).

valóigaz, hogy egy átlag karrierút pont a fordítottja mondjuk az Egyesült Államokban, de semmi nem mondja azt, hogy kötelező lenne ehhez tartania magát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 22:37:07

@lelkylola: látod

tanultál, dolgoztál, kitartottál

nem hivatkoztál a társadalomra meg a körülményekre

és meg is lett at eredménye!
jól kerestél már 23 évesen!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.21. 22:56:31

@heima_: igazad van, nem elég mondani

abszolút, kritikátlan és megkérdőjelezhetetlen loyalitás kell ma bármilyen karrierhez

és csak az

sajnos ezt látom magam körül

Bloodscalp 2011.03.21. 22:57:00

@tesz-vesz: biztos volt pályáztatás:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 22:57:10

@lelkylola: ott forgatták a gyűrák uráz is, meg ha jól emléxem a xenát is.

új-zéland nagyon messze van ám Magyarországtól.

és ez egy metonímia.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 23:05:19

@csi szi: igen, én is úgy tudom, h csak a kicsiket vegzálták , a nagyokat nem, van is erről egy versike:

"legyél Fiú, a tanácsokat

fogadd és bólogass sokat.

Fogd a maszkot

köss nyakkendőt

menj a bálba, liberálba"

kkbk.blog.hu/2010/05/26/konya_peto_vita_az_igazsagtetelrol

Bloodscalp 2011.03.21. 23:05:33

@Atisz: kár menni előre a kósai úton, emellett az irreális duett mellett milyen szerepe van a mandinernek? a balfasz?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.21. 23:10:39

@tesz-vesz: érdekes...

ez is benne van:

"Legyél polgár, "emigráljál"

a néped nézed fentről immár."

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.03.21. 23:33:37

naggyábúl végigolvastam a kommenteket. lehet lolát butázni, nem is nagy mellélövés mint tudjuk, de olyanok felett elsiklani, hogy azt állítja ez a szegény gazdagasszony, a mamája kevés újdonsággal bíró eredményű kutatásait mintegy lájkolva, hogy a férfiak ilyenek, ilyenekért hajtanak.
hát kedves lola, a férfiak jó része hülye, korai magömléses, balfasz, szorongó, kisebbségi érzéssel küzdő, ilyesmi. és mindenre képesek, hogy valami hülye picsa aki a feleségük, leszopja őket, vagy eljátsszon egy orgazmust, vagy egyenesen azt a képtelenséget állítsa, hogy ők jó dugások. és ezekért a nagyszerűségekért, mézes szavakért, mindenre képesek is. a férfiak "megmutatomkivagyok mekkoraházamautómvan" mögött mindig egy hülye picsa áll. hogy a férfiak jó része ilyen, arról a nő tehet.

Viktus 2011.03.21. 23:35:29

A hajdúszoboszlói Hotel Silverben megrendezett esemény konferansziéja, Fluor elmondta, hogy szerinte jelenleg nincs jobb pa-pa-parti hazánkban, mint Lázár János Boldizsár, ugyanis ő már most nagyon jó árfolyamú euróalapú befektetéssel rendelkezik. A Fidesz-frakcióvezetője nagyon büszke a fiára, aki már ennyire fiatalon ennyi mindent elért az életben. A Hódmezővásárhelyi Lányos Anyák Szakszervezete sajtóközleményben fejezte ki gratulációját, bár hozzátették, a város lányai egy igazán jó partit vesztettek el.

hircsarda.blog.hu/2011/03/20/ujra_divatba_jott_a_gyerekhazassag

:D

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.03.21. 23:38:34

@bbjnick:
te, a minap megszámoltam a szegény köcsögöket, meg a gazdag köcsögöket. a szegény köcsögök többen vannak. mivel amúgy is persze. viszont megmérve köcsögségük súlyát, ara jutottam, hogy a szegény köcsög minősíthetetlenül köcsögebb mint a gazdag köcsögök jó része, mert a gazdag köcsögök nagy része csak azzal köcsögösködik, hogy gazdag, a szegény köcsögnek meg csak tisztán, az ok nélküli köcsögösködés marad. ok nélkül köcsögösködni, meg köcsögebb dolog mint felvágósan köcsögösködni.

Bloodscalp 2011.03.21. 23:51:51

@Grift: de most az ok nélküli felvágos köcsögösködése áll fenn

Bell & Sebastian 2011.03.21. 23:55:02

Lolo belinkelte Tarjányi Béla teológus gondolatait Jézus példabeszédéről, a Tű fokáról és a gazdag ember üdvözüléséről.
(Hallhattam a saját szájából is, mivel ő tanította a hittant, fiatal káplánként. Természetesen az alsós gyerekek szintjén magyarázta el, mit jelent az, hogy "én általam".)

Innen indulva a "keresztény vállalkozó" -jelzős szerkezet önellentmondás. Csak abban az esetben nem, ha a gazdagsággal kapott lehetőségek széles spektrumot kihasználva el nem kezdjük a törlesztést, még életünkben. Ez azt jelenti, hogy tehetségünk és lehetőségeink szerint kutya kötelességünk szolgálatot vállalnunk a közért, de a fizetség érte szigorúan vatikáni valutában értendő.

Ez azt jelenti, hogy be lehet szállni a politikába, de nem haszonelvűen, hanem azon erkölcsi értékek mentén, amelyek segítségével szét tudjuk osztani a vagyonunk terhét. Időnként magát a vagyont is.

A pénz tehát nem cél, hanem olyan eszköz, amely kötelezettségekkel jár. Hogy milyen kötelezettségekkel, ahhoz iránymutatást ad a rengeteg példás élet, amelyekre időnként az Anyaszentegyház is ráüti a maga pecsétjét, de még gyakrabban a történelem tudománya.

Német orvosok Szomáliában gyógyítanak nyaranta, angol hídmérnökök Afrikában fahidat ácsolnak nyugdíjasként, levitézlett politikusok jószolgálati missziót vállalnak, ilyesmi...

Hogy mindebből mit értett meg Lola vagy Lázár, azt nem tudhatjuk, de a jelek alapján - gyaníthatóan semmit.

A Tű foka vagy Jeruzsálem egyik bejárata, vagy csak egy lik a cérnának, egy biztos, csodaszámba megy, ha valaki felmálházott tevéivel képes átbújni rajta, amikor még anyaszülte meztelenül is -szinte- lehetetlen.

Talán ha Ő általa próbálnák... De nem.

Van olyan, hogy elolvassa valaki (amit linkelt), nem érti, így nem is követheti a tanítást.
Csak akkor nem kell felállni a hordóra! Hogy ne mondjam, hallgatni is arany, ha már gazdagodni akar, de azt legalább mindenáron. Az egy nagy tévedés, hogy Isten a pénzzel együtt automatice észt is oszt. Inkább azt mondanám, erőforrásokat ad igazságosan, egyénre mérve, hogy ki hogyan él vele, arról a legkevésbé maga ítél, mások meg még úgysem!

Így valahogy mondta Tarjányi Béla káplán, 1968 tavaszán.

Kárpáthy Zoltán 2011.03.22. 00:18:35

Ennek a posztnak a nagy része mások lesajnálásában merül ki. Előbb a hülye újgazdagok, majd a nyomi, érvényesülésképtelen bölcsészek kapják meg a magukét. Szerencse, hogy a szerző maga világítótoronyként emelkedik a nagy büdös magyar valóság fölé. Decens polgárasszonyok még az "unserer" kifejezést is be szokták dobni a végére, azt egy kicsit hiányoltam

egy ilyen után esküszöm én is az MSZP-re szavazok legközelebb (vagy, mégjobb, Munkáspárt!), mert előtör belőlem a proletár-öntudat

Lázár János ehhez képest maga volt a keresztényi irgalom

2011.03.22. 01:03:27

"Aztán ebbe halnak bele idejekorán, a versenyzésbe és abba, hogy azt hiszik, nem elég értékes emberek, ha nincs elég pénzük."

Mint már @hammerf: megjegyezte az idejekorán ma már leginkább azt jelenti, hogy "épp időben" vagy "jókor", nem pedig azt, hogy "túl korán".

Szóval quod licet Jókai, non licet lelkylola: index.hu/kultur/korrektor/idejekoran/

De gondolom a szerkesztőségen belül úgyis lerendezitek egy röpdolgozattal:
mandiner.blog.hu/2007/07/09/vesszenek_a_templomszolgak

Veder1 2011.03.22. 02:44:19

heima_ "Lázár valószínűleg az anyagi szempontból még nem is járt feltétlenül jobban, hogy politikusnak állt, az általa mutatottak alapján simán beférne top10 (büntetőjogi) ügyvéd közé. (ahogy valószínűleg történni is fog, miután ma belengette a távozását). "

Ez mekkora hülyeség, te jó Isten! Bocs, nem tudok erre mást mondani olyan emberként, aki belülről ismeri a mai harmincas magánszektorban működő jogászok életét.

Egyrészt, Lázárnak semmilyen büntetőjogi tudása sincs. Másrészt, egy az ő korában egyetemről kikerülő fiatal jogász előtt három út állt:
1. elmegy éhbérért gürizni egy ügyvéd mellé, majd szakvizsga után vagy ugyanott marad csicskásként, vagy önálló irodát nyit, amit szülői, állami kapcsolatok nélkül nem tud fenntartani.
2. elmegy éhbérért gürizni egy nemzetközi ügyvédi irodába, szakvizsga után meg annyit keres, mint egy öt-tíz évvel fiatalabb közgazdász (ez jónak számít), és szarrá dolgozza magát heti hét nap.
3. jó szerencsével, kapcsolatokkal beáll az államhoz dolgozni, ügyész, bíró, főosztályvezető lesz belőle harmincöt éves korára, és éli a kispolgári - jelenleg igencsak sokak által áhított - életet.

De egyik esetben sem keres meg több százmillió forintot!!!

Veder1 2011.03.22. 02:47:08

Még egy: te ismersz olyan harmincas, akár büntetős ügyvédet, aki az ő életszínvonalát elérte, önállóan?

Veder1 2011.03.22. 02:51:33

@Grift 2011.03.21. 23:33:37

én nem igazán kedvellek téged (én bajom), de most szívembü szótá'!

heima_ 2011.03.22. 06:26:33

@Vödör: ilyen értelmezési és logikai képességekkel nem csodálkozom h nem vitted sokra.

1. nem a középszerről beszéltem. és alighanem János sem. az választja el a kiválókat a középszertől, hogy nem (csak) az általad felvázolt utak állnak előtte, és túl tud lépni a középszernek megfelelő elvárásokon.

2. némi logikai bukfenc h nem ért a büntetőjoghoz (egyébként pont igen, 4 évig volt a rendészeti bizottság elnöke, de ott biztos a madarak vonulásával foglalkozott nem a büntetőjoggal :D), amikor az egész felvetés a "mi lett volna ha" síkon mozog. ha drogügyvédnek ment volna, akkor értene a büntetőjoghoz - így megvan?

"Még egy: te ismersz olyan harmincas, akár büntetős ügyvédet, aki az ő életszínvonalát elérte, önállóan? "

mi még egy? még egy debil logikai bukfenc? miért, létezik ügyvédi vagyonnyilatkozati adatbázis vagy mi?
Lázár János 36 éves. egy nem középszer jogásznak ekkor van már 13-14 év irodai tapasztalata (cégjogászoknál pl akikkel egyött dolgoztam), beszél angolul és még egy európai nyelven, beleásta magát egy spec jogterületbe (adó, energia, eü jog stb), nemzetközi iroda esetén akár hosszabb külföldi gyakorlatok, nagyobb irodánál már talán vezetői tapasztalata is. simán jobban keresnek mint János.

Lew Archer 2011.03.22. 06:57:31

@heima_:

Lázár Rapcsák András örököseként érte el azt, amit.

Az elődjétől tanultak nem akadályozták meg abban, hogy ilyen banális hibákat kövessen el, mint ez a szónoklat, amit vágott és vágatlan verzióban egyaránt megcsodálhattunk, vagy mint a szolgálati autó ügye.

Pelso.. 2011.03.22. 07:10:48

@heima_: Tegyük még hozzá: Lázár gyakorlatilag példaként állította önmagát a plebs elé.
Részemről tényleg azt kívánom, hogy minden 20-as, 30-as éveiben járó fiatal olyanná váljon, mint ő, de kivétel nélkül.
Ez persze fontos eleme az ország felemelkedésének, tehát hajrá.

Alfőmérnök 2011.03.22. 07:32:07

@Lew Archer: Hogy alkalmas-e Lázár frakcióvezetőnek, azt majd a Fidesz felső vezetése dönti el.
Azaz már el is döntötte.

heima_ 2011.03.22. 08:16:08

@Lew Archer: aha, köszönjük a fontos információt!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.22. 09:01:09

Grétczy Zsolt szerint: " Attól tartok, előállhat az a helyzet, hogy ez simán, demokratikus úton nem biztos, hogy menni fog ennek a Kormánynak a leváltása!!!!!

Ezt én már 4 hónapja mondogatom, senki nem merte kimondani nyilvánosan , csak Zsolt,..Úgy látszik sokan látják már a Nem fülkés Forradalmat ....... ( én igen), Ezt a Fidesz kormányt csak megdönteni lehet, mert a Diktatúrát megdönteni szokták !!!!!!!!!!!!!

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.22. 09:05:06

@tesz-vesz: Nem tudom, talán félreértem, te rám érted, hogy méretes hólyag vagyok?

Lew Archer 2011.03.22. 09:06:49

@Alfőmérnök:

Ha ilyen emberek kellenek, akkor egy idő után nem is lesznek másmilyenek. Ha ez az igény, akkor kialakul az ennek megfelelő személyi struktúra.

@heima_:

Gondoltam, emlékeztetem a semmiből felívelő páratlan tehetség és a Nagyember segédjéből lett utód tipikus történetei közti különbségre.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.22. 09:11:47

"Európa számára morális kérdés, hogy nem nézheti tétlenül Kadhafi őrjöngését."..........
...és Európa meddig nézi az Orbán és kormánya örjöngését?...Addíg amig Magyarország nem találja magát a Dzsentri Magyarországon, Diktatúrával fűszerezve, Fidesz Alkotmánnyal és Fidesz Választójoggal????????
Hűbéresekkel, Földesurakkal, Ispánokkal?..határon túli hálás nyaló szavazókkal????

heima_ 2011.03.22. 09:30:15

@Lew Archer: igen, ez még mindig tömény irigy proli faszság.

tipikus példája a "te tehetséges vagy, meg van nyelvérzéked, meg jó családba születtél" stb vonulatnak.

Lola is írt erről a cikkben, attól nem lesz vlaki rossz ember, hogy nem élhetetlen..

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.22. 09:41:34

nagyanyám mindig azt mondta: Na, szólj hozzá és keseredj el! :)
tesz-vesz és thetriggerhappy mennek a jól megérdemelt bf listára.
A kommentfolyam közben egy kis félreértés adódott az Új-Zéland megjegyzésem egy poén volt az előző hozzászólásra. Tehát nem kell félni, itt vagyok köztetek Budapesten :)

Lew Archer 2011.03.22. 09:41:53

@heima_:

Ne terelje már el a szavaimat, és főképp ne toljon rám olyan értelmezést, amit én nem gondolok, ez olyan gyerekes és primitív. Annyit mondtam csak, hogy maguk túl sokat látnak abba az emberbe, mert a Fidesz két kézzel kapaszkodik mindenkibe, akit jobboldali sikeremberként lehet felmutatni.

thetriggerhappy 2011.03.22. 09:47:02

@csi szi:

ezt hol a túróban olvastad?
azt írtam, hogy aki nem pofázott, az a kádár rendszerben elérhette azt a sok "jót" amit felsoroltam.

thetriggerhappy 2011.03.22. 09:49:41

@heima_:

hehe.

lázár soha nem volt jogi pályán. 3 évet szívna jelöltként, leszakvizsgázhatna és kereshetné a piti hódmezővásárhelyi bicskásokat első kliensnek...sokat tudsz a büntetős ügyvédekről, ez látszik.

btw, valamiben lola sem tévedett. rettegésről beszélt a gyülekezet kapcsán ma, amikor embereket az állásukból rúgnak ki, ha nem tetszik nekik a liszt ferenc repülőtér elnevezés.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.22. 09:49:45

@Grift: meglepően normális vagy...
Valaki kihúzott belőled néhány tüskét? :)
Anyukám kutatásai szerint igazad van, a legveszélyesebb a nő. a férfiak abba halnak bele, ha a nő elégedetlen az anyagi helyzetükkel, vagy ha a nő ellenséges.

Morbus_Hungaricus 2011.03.22. 09:49:57

@Grift: "lehet lolát butázni, nem is nagy mellélövés mint tudjuk"

Látva amiket a minap itt a "Hálásnak lenni" poszthoz kommenteltél, szerintem NEKED senkit sem érdemes "butázni".

"a férfiak "megmutatomkivagyok mekkoraházamautómvan" mögött mindig egy hülye picsa áll. hogy a férfiak jó része ilyen, arról a nő tehet."

Persze, a magyar társadalom nagy része ilyen. A nők is. Megértettük. De mégis mit változtat ez a lényegen?

thetriggerhappy 2011.03.22. 09:52:30

@heima_:

lázár jaános valóban nem középszer. az, aki frakcióvezető létére nem veszi észre, hogy mekkora magas labda egy s8-as audit vetetni magának, aki nem veszi észre, hogy talán nem kellene lézerblokkolót rakatnia rá, az valóban hatalmas géniusz lehet.
ilyen kapitális hibákat követsz el egy perben, az ellen, főleg ha jól felkészült, a szart is kitapossa belőled.

12 éves gyakorlattal bíró sikeres jogászként bmikor látatlanban elcserélném a havi bevételemet lázáréra.

thetriggerhappy 2011.03.22. 09:55:24

@lelkylola:

most elkeseredtem. nemhogy a piros pont nem jár az utazás miatt, még a barátod sem lehetek, te bölcs asszony!
az, hogy kb 20-an mutatták meg, milyen otromba faszságokat is írogatsz, ne zavarjon. a férjed megsimogatja a buksid, odasúgja, hogy neki te vagy akkor is a legokosabb, te elmosolyodsz és újra kerek a világ és már agyalsz is a következő kis hibáktól és butaságoktól hemzsegő szösszeneten, amin mi ismét kibukunk....

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.22. 10:05:37

@thetriggerhappy: sajnos már nem vehetlek le a bf listáról. sajnálom.
nehéz oda felkerülni, de lekerülni még nehezebb...
:((((
Esetleg a tirpákok segíthetnek, de kevés az esély.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.22. 10:07:25

@tölgy: én tökre el tudom képzelni Gyurcsányról, hogy Ezt elkúrtad Gonosz Törpe nicknevet választja...

thetriggerhappy 2011.03.22. 10:21:02

@lelkylola:

ja, btw, tegnap ott voltál a haverod performanszán? tudod, amikor a kis hitler előtt beszélt.
index.hu/belfold/2011/03/21/a_gyuri_meg_mindig_bortonben_van/

hakapesszi 2011.03.22. 10:22:16

Fú, ezen a poszton én is felhúztam magam...
Az indulásunk kb. azonos volt Lolával (bár mivel nagycsalád voltunk, mi azért szószerint végignyomorogtuk a nyolcvanas éveket), én azonban nem gazdag, hanem egy virtigli panelproli családból származó férjhez mentem feleségül. Erre rájött néhány év Érden (mert én nem érvényesülésben voltam jó, hanem gyerekszülésben - az öt gyereknek meg fedél kellett), és a budai gyerekkor után sikerült megismernem az ország másik arcát. Amiről ennek az ún. budai keresztény középosztálynak a leghalványabb derengése sincs. A Mandiner nem tudom hanyadszor tesz erről tanúbizonyságot. És mivel a Mandiner valamivel többet reprezentál, mint néhány, jó kapcsolatokkal rendelkező, nagyarcú sznob gyerek véleményét - ez azért nagyon-nagyon elkeserítő...

Bell & Sebastian 2011.03.22. 10:30:13

@thetriggerhappy: Most nem azért mondom, de Pavlov kutyájához képest is kiszámíthatóbb minden reakciód, valószínűleg csak a paraszimpatikus alrendszered dolgozik. Nem jól van ez így.

Nem az számít, mit mond, hanem az, hogy szerinted ő kicsoda? Leninista-doktríner hozzá nem állás ez, a javából. :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.22. 10:33:32

@khmmm: Én sokkal jobban örülnék öt gyereknek, mint a gazdagságnak.
Nem értem, hogy lehetett félreérteni, amit írtam. az egész arról szólt, hogy nálunk nem a pénz az érték.
Beleírtam, hogy gazdagok vagyunk, de ez csak egy tény. Nem ettől vagyunk boldogok. Így alakult.
Nem szégyellem, de nem is erre vagyok büszke. Arra büszke vagyok, amit a férjem felépített, meg arra, hogy 50 embernek tud munkát adni. Örülök neki, hogy ebből pénzünk is van, de pontosan ugyanúgy szeretném, ha nem lenne belőle pénzünk.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.22. 10:34:39

@heima_: nincsenek politikusi ambícióim

szakértői szinten is csak a lojalitás számít ma

Bell & Sebastian 2011.03.22. 10:46:07

A szűrés áldás és átok is egyben, van, hogy csak hozzásegít a még nagyobb jévé váláshoz. :))

heima_ 2011.03.22. 10:57:31

@thetriggerhappy: mi lett volna ha, még mindig. Lázár jogász, ezért tételeztem fel egy jogi pályát, de írhattam volna akármilyen más üzleti területet.

"kereshetné a piti hódmezővásárhelyi bicskásokat első kliensnek...sokat tudsz a büntetős ügyvédekről, ez látszik. "

nekem csak az látszik, hogy ritka egy beszűkült gondolkodásmóddal bírsz, nem csoda hogy nem vitted semmire. sikeres jogász, aki irigyel egy bruttó 1 millás jövedelmet, nevetnem kell.

heima_ 2011.03.22. 10:59:14

@A Hannibal Lektűr-attitűd: mondom, próbálj meg kilépni abból a világból, amiben mozogsz, még ha gondolati síkon is. messze nem csak politikáról van szó.

thetriggerhappy 2011.03.22. 11:02:30

@heima_:

látod, te pld nem lennél jó jogász. nem véletlenül írtam bevételt és nem jövedelmet. tudod, fogalmazni csak pontosan és szépen, hogy ne lehessen belekötni.
ugye te sem mondod komolyan, hogy lázár havi 1m tesz zsebre, mert mindjárt elröhögöm magam....megsúgom, ha annyit tenne, akkor semmire nem vitt sikertelen emberként nem irigyelném. :-)
de erről biztosan a beszűkült gondolkodásmódom tehet.

heima_ 2011.03.22. 11:02:45

@Lew Archer: akkor mond azt, hogy szerinted Lázár János nem jóképességű gyerek, ez egy tisztességes vélemény, és igazából leszarom, másképp gondolom, ennyi.

de ez a Rapcsáknak köszönheti, meg a nyalásnak etc savazás nem adja

Alfőmérnök 2011.03.22. 11:03:19

@heima_: Te ugyanaz vagy, mint a régi heima? :)

thetriggerhappy 2011.03.22. 11:03:24

@thetriggerhappy:
tessék, és még én pofázok pontosságról. te bruttó 1m-t említettél, én nettót. és még az utóbbi is nevetséges, az elsőről inkább nem is beszélnék.

heima_ 2011.03.22. 11:05:08

@thetriggerhappy: valóban nem lennék jó jogász, nem tudom hol írtam volna az ellenkezőjét. Lázár János jövedelme nyilvános, frakcióvezető, polgármester, meg igazgatósági tag egy zrtnél, összedva mindennel, költségtérítéssel stb nem pálya egy tényleg jó vállalati jogásznak

heima_ 2011.03.22. 11:05:45

@Alfőmérnök: nem, sokkal okosabb és szebb vagyok:)

hakapesszi 2011.03.22. 11:08:08

@lelkylola: én nem kételkedem a jószándékodban. Ami viszont ebből a szövegből kijön, az mégis szöges ellentétben áll a poszt alapállításaival. Ha ugyanis a szegény barátaid értékes, de mégiscsak balek emberek, te ezzel szemben jócsaládból származó, magadat menedzselni képes gazdag vagy - akkor ezt valóban tekinthetem-e a szegénység dicséretének?
Talán inkább azon lenne érdemes elgondolkozni azon, hogy miért vész el Magyarországon annyi tehetség, és emberi érték; miért működik ilyen tökéletesen a kontraszelekció. Én úgy látom, hogy Magyarországon az érvényesülés és a gazdagság jellemzően éppen fordítottan arányos a tehetséggel és a képességekkel - ezért olyan hátborzongatóan irritáló Lázár szövege...

thetriggerhappy 2011.03.22. 11:17:47

@heima_:

hidd ezt, én meg tudom az ellenkezőjét.

heima_ 2011.03.22. 11:26:14

@khmmm: szerintem nem túl bonyolult a képlet, egyszerűség kedvéért négy kategóriát állíthatunk fel az alábbi két párból:
élhetetlen/életrevaló jóképességű/nem jóképességű.

Azaz lehet vlaki sikeres úgy, hogy jól tud helyezkedni, kapcsolatot építeni, de agyilag nincs a toppon, vlaki meg lehet nem túl sikeres iszonyat sok ésszel. Szerintem.

Lew Archer 2011.03.22. 11:27:03

@heima_:

Nem tudom, milyen képességei vannak.

Azt gondolom viszont, hogy egy kisvárosi utódkarrierbe nem kell túlzottan nagy távlatokat belelátni.

hakapesszi 2011.03.22. 11:32:02

@heima_: szerintem meg az a kérdés, hogy egy közeg (ország, társadalom, cég, közintézmény, főnök, etc.) mit vár el, milyen kvalitásokat támogat és erősít, és ezzel szemben miket folyt el, vagy éppenséggel gyűlöl zsigerileg... - egyszóval: mit jelent ma Magyarországon, hogy "életrevaló"???

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.22. 11:35:48

@heima_: milyen világból? amelyben élünk?

(közvetlen ismerőseim dolgoznak az állami szférában, én szerencsére nem:)

heima_ 2011.03.22. 12:25:04

@khmmm: nem találtam erre jó szót, értsd úgy h "eé tudja adni magát", jó stratégiai érzéke van, jól tud kapcsolatokat építeni, mer kockáztatni stb szerintem mindezek hely- és időfüggetlenek

heima_ 2011.03.22. 12:25:46

@Lew Archer: szóval semmi egyenesség, értem én, hát így is lehet

Lew Archer 2011.03.22. 12:32:33

@heima_:

Maga kezdett a képességekről beszélni, amikor azt mondta, hogy Lázárnak a legnagyobb siker lenne osztályrésze, ha nem közéleti pályára lépett volna.

Erre mondom én azt, hogy az eddigi karrierjéből túlzás ilyen következtetést levonni. Minden egyebet maga gondol bele abba, amit írtam.

Emellett pedig nem örülök, hogy ő a Fidesz frakcióvezetője, de ez egy másik gondolat.

hakapesszi 2011.03.22. 12:57:05

@heima_: Itt Londonban (ahol most élünk), azért lehetne egy-két történetet hallani arról, hogy az "életrevalóság" mennyire idő- és főleg, helyfüggetlen dolog... Hány és hány ember találja meg itt a számítását, akiknek Magyarországon egyébként teljesen kilátástalan volt az élete (mármint szakmai téren). Ők, akik egy idegen országban helyt tudnak állni, saját hazájukban meg kudarcok sora érik őket, akkor most életrevalók, vagy sem?

szkeptikus_ · http://twitter.com/szkeptikus_ 2011.03.22. 12:59:13

@lelkylola:
1. A politikában szerintem is van verseny például a pártok közötti verseny a szavazatokért, ezt inkább versengésnek mondanám. De a piaci versenyhez nem hasonlítanám, mert más jellegűek az aktorok és más a közvetítő médium, továbbá nem hiszem, hogy érvényesülnének ökonómiai szabályszerűségek.

2. Kinevetés: Szerintem kinevetni senkit nem kéne, függetlenül attól, hogy milyen miliőt termet maga körül. Az én világomtól is elég messze áll a Hummer, de figyelembe kell venni, hogy azok akik susogósban nagy autóval járnak (most eltekintek attól a közkedvelt előítélettől, hogy okosítással szerezték a vagyont, és feltételezem, hogy becsületesek voltak) azok nagy valószínűséggel nem polgári családból származnak, hanem azt a kulturális örökséget hozzák magukkal ahonnan jöttek, mert a susogós gatya nem az újgazdagok népviselete, hanem a csórógyereké, aki az Orczy-piacról öltözködik. Csak az egyik adiads a másik adidas. Én nem kinevetném őket, hanem éppen ellenkezőleg, mert aki fel tudott kapaszkodni a semmiből (ismét jelzem nem a dílerekről beszélek) az inkább tiszteletet érdemel, és nem azt, hogy az öltözködési és vásárlási szokásai legyen az az ok, amiért nevetség tárgya lehet.

heima_ 2011.03.22. 13:24:42

@khmmm: senki nem állította, hogy egyenlő esélyekkel indul mindenki és mindenhol. nem erről van szó.

egy visszahúzódó, nulla kommunikációs képességű ember nem lesz sales virtuóz Londonban sem.. józan emberi számítás szerint. aztán azért ember az ember, nem gép, mert benne van ez az opció is, de pénzt azért nem raknék rá.

heima_ 2011.03.22. 13:27:03

@Lew Archer: egyáltalán nem túlzás, ha így "érvelünk", érveljünk így, 1-1.

hakapesszi 2011.03.22. 13:42:40

@heima_: Ez elvileg igaz is lehetne. Csak vakság nem észrevenni, hogy ma Mo-on ennél sajnos többről van szó. Ez egy nagyon veszélyes tendencia, ami szerintem nem is olyan hosszú távon nagyon nagy bajokat fog okozni az országnak.
Csak egyetlen példa (azért írom le, mert nagyon szíven ütött). Feladtunk egy hirdetést, hogy Londonban gyerekfelügyeletet keresünk. Elképesztő mennyiségben jöttek a levelek, pedig nagyon kedvezőtlen feltételeket tudtunk csak kínálni. Jelentkezett egy frissdiplomás tanítónő is, aki három hónapja tanított egy iskolában. Kérdezem én: mi kell ahhoz, hogy valaki három hónap után mindenáron menekülni akarjon a rábízott gyerekektől, és attól - a szerintem igen nagy és felemelő kihívástól - hogy azokat a gyerekeket írni-olvasni megtanítsa??? Persze, ha közelebbről megnézünk egy magyar iskolát, illetve azt, hogy ott milyen feltételek mellett kell a tanítónőknek dolgozniuk, annyira nem is kell csodálkozni. Valóban: az "életrevalóság" teljes hiánya egy ilyen iskolában éhbérért gályázni. Csak hát mélységes tragédia van ebben az egészben...
És akkor jön egy Lázár, aki szövegel sikerről, meg gazdagságról...

Lew Archer 2011.03.22. 14:40:12

@heima_:

Nagy semmin vitatkozunk.

Veder1 2011.03.22. 15:02:40

@heima_
"ilyen értelmezési és logikai képességekkel nem csodálkozom h nem vitted sokra."

Én kritizáltam a kommentedet, te meg személyeskedsz. Gratulálok, ez biztos nem a középszer diadala...

Több tucat harmincas ügyvéd ismerősöm van, nagy részük egyáltalán nem középszer, de biztos rá látsz a témára. Amiket ismételten felsoroltál ("13-14 év irodai tapasztalata (cégjogászoknál pl akikkel egyött dolgoztam), beszél angolul és még egy európai nyelven, beleásta magát egy spec jogterületbe (adó, energia, eü jog stb), nemzetközi iroda esetén akár hosszabb külföldi gyakorlatok") azok egyáltalán nem különleges képességek, és nem predesztinálnak arra, hogy annyit keress, mint egy politikus a mutykákkal. A "sztárügyvédek" kora lejárt, a 40-es, 50-es korosztály a 90-es években felosztotta a piacot, itt te személyes kvalitásokkal nem rúgsz labdába.

És ha már személyeskedünk, csak nem a Jani környezetéből kommentálsz? Tudod, minden titkárnő szerelmes a főnökébe :)

Rendészeti bizottság elnöke és a büntetőjog - MUHAHAHA

heima_ 2011.03.22. 15:11:46

@Vödör: te jöttél személyes sztorival, vállald a következményeit.. magamról sem írtam soha h vlami iszonyat kiválóság lennék, sőt a középszernek is örülnék, de szép próbálkozás.

a felsorolt tulajdonságok némi életképességgel párosítva simán predesztinálnak arra, hogy hazavigyen annyit, mint Lázár János (pedig ő egy álláshalmozó országos nagypolitikus), sőt! Az, hogy te és a haverjaid lúzerek, még nem a standard.

Nem, tényleg nem foglalkozott büntetőjoggal bizottsági elnökként. Miért is tette volna :D

heima_ 2011.03.22. 15:12:48

@Vödör: jah és rá lehet mutatni a "mutykákra", addig csak üres szófosás és sárdobálás amit művelsz

heima_ 2011.03.22. 15:16:51

@khmmm: igen, szörnyű, egész megkönnyeztem. tanárnak lenni közoktatásban nagyjából mindenhol stabil de szar meló, reszpekt aki lelkesedésből és jól csinálja, de azért nem kötelező ha nem jön be. bölcsészdiplomával is lehet jó állást szerezni. lázár meg kurvára nem erről beszélt, de mindegy.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.22. 17:37:25

@Grift:

"ok nélkül köcsögösködni, meg köcsögebb dolog mint felvágósan köcsögösködni" --- írod.

Ez @lelkylola posztjának mottója is lehetne:-)

ü
bbjnick

Viktus 2011.03.22. 21:29:21

"Mit pofázol kisanyám?" - a gyász miatt szólt be a fideszes

Arnóth Sándor halála miatt volt feszült, ezért szólt be Szabó Tímea LMP-s képviselőnek - állítja a fideszes Tasó László.

hirszerzo.hu/belfold/20110322_taso_beszolas_lmp

biztos ez is mást jelentett ... :P

Emerenz 2011.03.22. 22:18:09

@khmmm: erről van szó, hogy egy normális társadalomban egy normális ember másokért dolgozna (akár tanár, akár orvos, akármi), nem magának "kaparna", Lázár kifejezésével élve. És mivel mások is hasonlóan tennének, mindenkinek biztosítva lenne minden igénye, sokkal inkább, mint mikor önmagának igyekszik "kaparni".

Bloodscalp 2011.03.23. 01:19:17

@khmmm: korrekt, és akkor mi jön ebből? hogy itthon nem a tehetség+kitartás számít, egész más "körülmények"

@Greetings from Piresia: nem tudom lolita ennyire butuska vagy szándékosan írta ezt-deha a Zelitnek ilyen felfogása van menjenek tőzsdézni szépen és hagyjanak minket békén-ha napi8-10 órában csinálják úgyis többet keres vele

OmegaMale 2011.03.23. 06:57:14

Kedves Lola,

A népszerű Lázár-felvételen két dolog kevertedik össze és a harmadikat a felvételt magyarázók keverik bele.

Az első két dolog nyilvánvaló, a politikus igen határozott és nyers megnyilvánulása arról, hogy kit mennyire tart ill. hogy Ő saját magát hova helyezi el azon a téréképen, amin satírozni kezdte, hogy ki hol van. A véleményét meg lehet élni specifikusan vagy általánosságban, ha neki az fontos, hogy valaki sokat keressen, akkor Ő így gondolja. A harmadik elem egy általánosítás, ami szerint aki keveset keres, az keveset ér. Bírálói arra hivatkoznak (távol álljon tőlem, hogy mosdatni akarjam ezt a balféket :D), hogy sokan keresnek keveset, akkor Lázár szerint sokan érnek keveset. Ez egy egyszerű érvelési hiba, akit érdekel, utánanéz a magyar wiki-n (már az ókorban is egy tucat érvelési hibát ismertek, ez egyike azoknak...).
A cikk alapvetése, hogy miért ne kereshetnének keveset, akiknek úgy alakult, hogy keveset keresnek.
Van egy nagy közös kalap, amibe dobáljuk a pénzt. Ma egy jelentős réteg önszántából vagy önhibáján kívül, túl keveset dob ebbe a kalapba. ez újra és újra társadalmi feszültséget termel ki a *jól* és a *rosszul* keresők között (ennek sincs ugye abszolút mércéje, egy osztrák pénztáros a magyar jól keresőkhöz képest is jobban keres) . Mivel a rosszul keresők rétege jelentős (ők az adófizetők módusza), így az átlagot is ők mozgatják. Ebben a nagy tömegben bárki elbújhat, így már régen kialakult az az önvédelmi mechanizmus, ami ideológiát épít arra, hogy ez a réteg önhibáján kívül (-> mások hibájából) keres/él rosszul. Ők *többre* lennének hivatottak és képesek is. Ahogy az orvosok a hosszú évek alatt megszerzett tudása, gyakorlata birtokában, hivatás/kötelességtudatától vezérelve nap mint nap bejár és gyógyítja az embereket, a többieknek ugyanúgy meglenne a dolguk és sztem ezt sokan érzik is. A rosszul kereső tömeg önvédelmi mechanizmusa egyszerű: ha sokan mondjuk, hogy nem vagyunk képesek többre és sokan keresünk keveset, talán mások is elhiszik (leaglábbis az egyes emberek elhiszik saját maguknak), hogy ez nekünk nem megy jobban, tólünk ennyi telik. Amikor az átlagos *akarás* egy szint alá megy, már nincs elég a közös kalapban és a rendszerbe eygre több pénzt kell más forrásokból belepumpálni, a hiányzó zsét másnak kell beleadni, de nekik kuss a nevük, csak a pénzük kell...

Egy ideje már jóval a fedezeti szint alatt vagyunk.

Lehet, hogy Lázár nem vigyázott a szájára és politikushoz képest nem volt egy profi nyilatkozat (2008-ban), de az Őt kritizálók által a mondandójához ragasztott plebejuspetting pontosan az a gondolkodási mód, ami a gödör aljára vezetett.

Summa summarum: az nem gond, ha valaki nem keres *annyit*, amennyit *kereshetne* (mindeki arra használja a tehetségét, amire akarja). Az a gond, ha nem ugrunk meg megfelelő minimális elvárt normákat. A közösbe való beleadás, az orvos esetén pl. nem a jövedelméből, hanem az általa végzett munkából adódik, Ő sokat tesz kevésért.

Ám sokan keveset vagy semmit sem tesznek kevésért...

Lew Archer 2011.03.23. 07:32:13

@OmegaMale:

Csodálom, hogy magyarázni kell, bár nem is. A kijelentéseket lehet logikailag szálazni, tartalmilag elemezni, de a lényeg, ami miatt első hallásra felháborítóak, az az kompetencia kérdése.
Ugyanis egy vidéki polgármester, vagy bárki más, ne mondjon ítéletet arról, és ne fogalmazzon meg sommás kategóriákat annak eldöntésére, hogy melyik ember mennyit ér, ami talán a világ legtitokzatosabb és legtöbb rétegű kérdése . Ez a túlfejlett önbizalomból táplálkozó arrogancia háborított fel minden egészséges önérzettel rendelkező embert. És váltott ki heves egyetértést mindazokban, akik életük igazolását az általuk elért anyagi sikerben látják.
Az pedig, hogy a Fidesz melléáll egy ilyen nyilatkozat kapcsán, iszonyatosan rossz üzenet.
süti beállítások módosítása