Kelet, Nyugat, Tóta W.
2011. március 09. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Kelet, Nyugat, Tóta W.

  „A magyar jobboldalon, a részeges fasisztáktól a késsel-villával publikáló polgári undergroundig, megvan valami totál félreértett vonzódás a Kelethez...” (Tóta W. Árpád)

„The west is the best. Get here and we'll do the rest” (Jim Morrison)

Turner: Yacht érkezik a partokhoz

 

  Mivel a polgári underground majd' tíz éve egyik önmeghatározásunk, úgy véljük, meg lettünk szólítva Worluk által. Ez még nem jelentene semmi különöset, csak hát egy olyan ügyben és olyan vélelemmel, ami szöges ellentétben áll azzal, amit a Nyugatról, a Keletről, s a hozzájuk való viszonyulásunkról gondolunk. Reakció a reakciósok nevében.

  Mit is írt Tóta? „A magyar jobboldalon, a részeges fasisztáktól a késsel-villával publikáló polgári undergroundig, megvan valami totál félreértett vonzódás a Kelethez, annak autoriter, spirituális(nak vélt), és kétségtelenül tradicionálisabb államszervezéséhez, életmódjához. Ez földrajzilag Kína csodálatától a Putyin-kultuszon át az iszlám iránti lelkesedésig terjed, szerencsére a néger rémuralmak már kimaradtak. A Kelet az, amely napról napra bebizonyította, hogy a fenenagy liberalizmusnak, hogynemondjam szabadosságnak, sőt a neoliberalizmusnak, a kapitalizmusnak igenis van alternatívája. Ni, milyen jól megvannak ezek az arabok is, egy-egy erős elnökkel, gondosan ápolt hagyományokkal, mélyen megélt vallásossággal. És a nőik is tudják, hol a helyük. Meg még szaporák is, míg a magyar, az fogy.”

  Mire nem reagálunk? A keresztényezésre. Ebben az ügyben olyan mély ellentét húzódik a felfogásaink között, hogy szinte nem is érdemes vitázni. Agnosztikus, ateista érvelőket olvasva mindig egy túlművelt raktáros sokat idézett, már-már közhelyes sorai jutnak az eszembe, pl. ez: „szegény, Isten helyett elvet talált”.

  A többire viszont van válaszunk: akár tudatlanságból, akár tudatosan, de kollektíve a Kelet iránti lelkesedéssel vádolt meg minket a publicista, ezért a kollektíva nevében is válaszolhatok. Bár mindig nagyon óvatosak vagyunk ezzel, hiszen a legtöbb ügyben nagyon szerteágazóak álláspontjaink, s mindenki érzékeny a maga aprólékosan csiszolgatott világlátására. Alig van olyan téma, amiben világosan egy álláspontot képviselnénk. Kelet és Nyugat megítélésében viszont bátran mondhatom: ugyanazt gondoljuk. S pont az ellentétét annak, amit Tóta rólunk állít.

  Szerzőink, kollégáink, barátaink, ókonzervatívoktól a libertáriusakig mind Európa, a Nyugat, annak hagyományainak hívei vagyunk.

*

  Idézzünk először a megboldogult UFi önmeghatározásából: „Hiszünk a vélemények sokszínűségében, a szabadságban, a hagyományban, a magyar történelemben” - írta a magát szabadelvű-konzervatívnak, nemzeti liberálisnak, nemzeti konzervatívnak valló szerkesztőgárda, valamikor a kétezres évek elején.

  Ennél bővebben írtunk értékeinkről reakciós kormányprogramunkban, amelyet 2007-ben írtunk, s amelyet nagyrészt ma is alapvetésünknek tarthatunk.

  „Hiszünk a hagyományban, a szabadságban, a polgári, nemzeti és közösségi értékekben, a magántulajdon szentségében és az átlátható gazdasági versenyben. Hiszünk abban, hogy a XX. század második felében Nyugat-Európában kibontakozott koherens, egyértelmű jobbközép politikára és a szilárdan piacgazdaság-párti gyakorlatra alapozott új politika együtt lendítheti ki Magyarország kátyúba jutott szekerét. Elutasítjuk a diktatúrákat, a szélsőségeket és a kádári nosztalgiát. Sokra tartjuk a XIX. század nemzeti szabadelvű politikusait, továbbá Tisza Istvánt, Bethlen Istvánt, az 1956-os forradalom és szabadságharc névtelen hőseit, Antall Józsefet és mindazokat, akik a nemzeti függetlenségért, a magyar szabadságért és a rendszerváltozásért küzdöttek.”

  Köreink azóta sok új csatlakozóval gazdagodtak, akik újabb nézőpontokat, szemléletet hoztak a csapatba. Természetesen olyanokról van szó, akikkel többé-kevésbé megegyezik a nézetrendszerünk, ugyanakkor nem töltetünk ki senkivel ideológiai kérdőívet és nem akarjuk, nem is várjuk el, hogy mindenben egyetértsünk. Gazdagabb ennél a világ, színesebbek ennél az egyéni vélemények. De a nagy általánosságban vett nyugatosság mindenkire jellemző.

*

  Hogy a Tóta cikkében felvetett témákban írt posztokból idézzünk: íme, iszlám témában írt cikkeink sora. Köztük Agent Ungur írásával a burka betiltásáról („a belga törvényt a burka betiltásáról nem retrográd lépésnek tartom , hanem egy új európai kezdet halvány megnyilvánulásának”); Terján Nóra riportjával iszlám és Európa viszonyáról („Európa ébresztőt fújt?”); Doktor Kottász posztját Törökország uniós csatlakozásáról („egy szabadságjogokkal bűvészkedő államnak nincs helye a Nyugaton”); posztomat az arab újgazdagság és fundamentalizmus giccset eredményező törtetéséről („Az aszketikus és a hedonista iszlamistákban egyvalami azonos: kényszeresen a Nyugathoz mérik magukat, a belbecsből persze egyik sem kér”). De említhetném Aristo posztját, aki rendkívül pesszimistán ítéli meg az iszlám világban zajló folyamatokat, s amelynek kapcsán Bede Márton, Tóta indexes kollégája rasszizmust, rettegést emlegetett. Hogy is állunk akkor az iszlám iránti vonzódásunkkal?

  Nézzük a szintén emlegetett Kínát: nem elég, hogy nálunk ír a nagy tudású Kínai Kálmán, aki Kína-ügyekben meglehetősen realista, ugyanakkor egészségesen szkeptikus nézeteket vall. Ezekhez képest kis színesek azok a posztjaim, amik mondjuk a lélektelen kínai falansztereket avagy a technológiai másolást lopást ekézik. Az, hogy bármiben is számunkra követendő példaként állítanánk be a Középső Birodalmat, erős túlzás.

  És még az oroszok: nem elég, hogy sokunk - családi indíttatásból is - kényszeres antikommunista, még 2011-ben is; számos cikkünk, posztunk bizonyítja, mit is gondolunk a mai Oroszországról, annak vezetéséről. Robin Masters és Bozótharcos kollegák életművétől a Nagyon fejlett demokrácia-sorozatunkon át Lola oroszundoráig és Doktor Kottász kompországáig, amely remélhetőleg nyugatnak mászik. Legyen így.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1002724399

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Selyemzsinór a főbírónak 2011.03.09. 18:52:01

Szerencsétlennek tartja Balsai István, ha a jogalkalmazó beleszól a törvényhozás folyamatába. A fideszes képviselő mindezt azután jelentette ki, hogy Baka András, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke szerencsétlennek nevezte a hétfőn elf...

Trackback: Pénzügyi Terroristák 2011.03.09. 15:12:19

Tévedsz, nem a bankárokról van szó.Egy 2009-ben a Pentagon megbízásából készült, a Wahington Times oldalán a napokban nyilvánosságra hozott jelentés szerint, a 2008-ban kezdődött, és jelenleg is tomboló gazdasági válságot nem a kapzsi, gátlástalan bank...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WAdam 2011.03.09. 16:46:36

@oscar dirlewanger: A jelmezbálon van a hangsúly és azon, hogy valaki emiatt baszogatja őket. Mit bánom én, felőlem öltözhetnek busmannak is, de azért nem kell bántani őket, főleg nem kollektívan. Se a magyarokat, se senkit.

NemAnonim 2011.03.09. 16:48:00

@NemAnonim: a "monthy pythoni" értelmezése (ha nem lenne egyértelmű):

" Brian (az áldást kérő tömegnek): Nektek önállóan kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!
A tömeg: Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!
Brian: Ti mind különbözőek vagytok!
A tömeg: Igen, mi mind különbözőek vagyunk!
Egy ember a tömegből (Terry Gilliam): Én nem!
A tömeg lesziszegi.
Brian: Mindent magatoknak kell megoldanotok.
A tömeg: Igen, magunknak kell megoldanunk mindent.
Brian: Pontosan.
A tömeg: Folytasd! Folytasd!
Brian: Nem! Épp ez a lényeg: ne hagyjátok, hogy bárki megmondja, mit csináljatok! " hu.wikipedia.org/wiki/Brian_%C3%A9lete

behin 2011.03.09. 16:52:53

Nessus ingét vettétek magatokra. Kár volt. TWÁ nem ezt az inget varrta, nem nektek szánta. Szerintem. Ha félreértés történt, az bizony eshetett a félrebeszélésből és a félrehallásból is, de lehetett merő véletlen, túlérzékenység stb. Spongyát reá.

abaka 2011.03.09. 16:53:11

@iqsamp: Szerintem is szanalmasan tullihegik az egeszet. Gondolom orulnek, hogy vegre konkret peldakat tudnak hozni arra, hogy baromsagot irt Tota.

Alvarez 2011.03.09. 16:54:32

@rajcsányi.gellért (ergé): "a W. blog és a Mandiner blog nagyjából hasonló látogatottságú lehet, talán a miénk most már nagyobb."

míg Tóta egyedül tolja a szekeret, nálatok mennyi posztoló van?

bridgeman 2011.03.09. 16:54:50

@lecsekkoltam: jaja, a fideszen túl is van jobboldal.

iqsamp 2011.03.09. 17:00:36

@NemAnonim: Ha jól emlékszem Szőcs Géza első útja Kazahsztánba vezetett. Miniszterelnökünk pedig Kínát méltatta, meg valami Keleti Szeleket emlegetett, de ha ennél többet szeretnél akkor túrd föl a netet biztos találsz még egy-két hasonlót.

Amúgy Tóta valóban felületes, meg összemos dolgokat, de szvsz nem most kéne mellet verve tiltakozni, hanem amikor kedves politikusaink keleti példákkal dobálódznak..

iqsamp 2011.03.09. 17:02:05

@abaka: nem is értem.. de most komolyan, mintha mélyen a lelkükbe gázoltak volna:)

NemAnonim 2011.03.09. 17:05:58

@A Hannibal Lektűr-attitűd: a probléma éppen ez a petit összemosás, amit te is finoman elkövetsz:

"autoriter, spirituális(nak vélt), és kétségtelenül tradicionálisabb államszervezéséhez, életmódjához"

eredeti értelmezésében szerintem az USA államszervezésére igaz leginkább az autoriter, spirituális, tradícionális ezzel együtt tud nyugati lenni - de a képviselők a bibliára esküsznek, az egész működést áthatja egy emelkedett, tradicionalista, szimbólumokra igencsak érzékeny megközelítés. Ha az autoritert (=tekintélyelvű) nem az emberrel, a rendszer által definiált pozíciókkal értelmezzük, akkor azt is mondhatjuk, autoriter - az egyéni felelősség és az egyéni mozgástért mindenképpen nagyobb, mint a maszatolós parlamenti rendszerekben. Azt nem értem mi köze ennek az iszlámhoz vagy Kínához.

Nem tudom, melyik konzervatív publicistától olvastál KELETI (Közel- Távol-) autoriter rendszereket éltető cikkeket (mármint az itteniek között, mert nyilván, bayerek és más ámokfutók írogantak ilyenekt, csak tóta meg nem rájuk célozgatott - egyébként persze a tőle "megszokott" rendkívül karakán és egyenes módon - na jó, ez csak vicc volt)

kafferbivalybalamber 2011.03.09. 17:05:58

Kultúrember nem olvas Tótawét.
De hogy még reagálni is rá...

NemAnonim 2011.03.09. 17:10:08

@iqsamp: Nem, ez csak a megszokott módszer: ballib vagyok, állítok valamit, ami nyilván igaz is, mert én mondom, aki ballib vagyok. Mondjuk ha Hillary Clinton Kínába megy, senki nem kezdi el valami ázsiai perverziókkal vádolni.

"A kétoldalú tárgyalásokra annak kapcsán került sor, hogy Szőcs Géza képviselte Magyarországot az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) toleranciát elősegítő és diszkriminációellenes konferenciáján, amelyet június 28. és 30. között tartottak Asztanában, Kazahsztán fővárosában."

mondjuk államtitkárnál alacsonyabb szinten képviselni egy országot már illetlenség lett volna, de nyilván, igazatok van. mint mindig.

"A június 28. és 30. között Asztanában, Kazahsztán fővárosában tartott konferencián az amerikai küldöttség kezdeményezésére Szőcs Géza megbeszélést folytatott Hannah Rosenthallal, az amerikai külügyminisztérium antiszemitizmusellenes különleges megbízottjával is."

Akkor most WTF?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.03.09. 17:30:28

@bridgeman: Ahogy elolvastam a bejegyzést, az a tótaw írás nekik szólt. :) Nem klasszikus konzervatívoknak.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.03.09. 17:33:19

@NemAnonim: Kormányfőként nem fog ekézni téged, mert most elégedett, elérte amit akart. Kormányfő. De ha ellenzéki, akkor bizony kimegy ő is külföldre mint tette korábban, és ekézi az országot, mert ugyi az nem ugyanaz akkor, mert akkor az ország ő és ő most ellenzékben van, pedig neki nem lehet.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.03.09. 17:36:44

@oscar dirlewanger: akkor ez azt jelenti, hogy a magyarnak, mint népnek nincsenek közös genetikai jellemzői?! Akkor ez azt jelenti, hogy bármely random európai lehet magyar? Bőrszíntől függetlenül? Csak az európaiság számít? És mi van az európai zsidókkal? Ők magyar zsidók valamennyien? Vagy csak hülye náci tetszik lenni?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.03.09. 17:40:13

@gpetersz:

"Hát pont tótát támasztod alá, de azért hajrá!"

Hát pont nem értetted meg, amit írtam.

Én azt mondom, kurvára nem jó, ami ott van, és nekem kurvára nem hiányzik, de szvsz nekik az való, mert a libsi demokráciából náluk kurva nagy anarchia és szétesés lesz.
Nekünk itt teljesen tökéletes a szaudi rendszer, és baromira nem hiányzik egy átfogó közel-keleti válság, olajárrobbanással meg elterjedő terrorizmus.

Nem érted? A demokrácia eszement lassan szabad csak hogy kialakuljon, mert különben káosz, ami rosszabb, mint egy békés, rendezett demokrácia.

mizie 2011.03.09. 17:41:00

szerintem teljesen jó h válaszoltatok, ez a kulturált módja a vitának a sajtóban.

mizie 2011.03.09. 17:43:22

@oscar dirlewanger: talán ne jobbik féle könyvekből tanulj történelmet és akkor nem röhögnek körben mindenhol.

Spanish VVax 2011.03.09. 18:04:21

Hol volt tótavé irásában "keresztényezés" ??
Nagyon eröltetett, gyenge válasz volt tótavé frappáns irására. Lehet megsértődni, keletlájkolók vagytok. Pont mint a főnök !!

iqsamp 2011.03.09. 18:05:27

@NemAnonim: most komolyan miről beszélsz? hogy jött ide az antiszemitizmus? egyáltalán miért hívsz ballibnak? ki mondta hogy az vagyok?

Kértél tőlem példát, én adtam neked példát aztán meg ilyeneket írsz hogy idézem "ez csak a megszokott módszer: ballib vagyok, állítok valamit, ami nyilván igaz is, mert én mondom, aki ballib vagyok"... ez milyen érvelés már?!

már megbocsáss, de tisztára paranoid vagy Te is meg a posztoló is.

roki 2011.03.09. 18:09:14

Gusztustalan húzás volt Worluktól ez az írás,.... az pedig, hogy így, ilyen hazúg módon húzta meg a pro és kontra vonalat, az egyenest döbbenet.

Az index fórumon már jó ideje megy adok-kapok az aktuális konfliktusokat felvetve arab/mohamedán/bevándorlás témában, tevékenyen részt is veszek benne.
A szembenálló oldalak esetében jól megfigyelhető, hogy egyik térfélen a vallás és az arab kultura irányába valamilyen formában elkötelezettek és elfogultak foglalnak helyet, rajtuk kívül itt-ott némi átfedéssel szélsőjobboldali/antiszemita/náci elveket magukénak tekintők, valamint jelen van az az antiglobalista/balos/liberális/kisebbségvédő hozzáállás ami korábban részben az SZDSZ-t jellemezte, jelenleg az LMP-hez köthető.
Nem túl elegáns TWA részéről ennek az antiglobál/baller szegmensnek az elmismásolni akarása, bár érthető, hisz ő még a legközelmúltabb időkben is velük futott együtt.

Az előbbivel szembenálló oldalon megjelenik a konzervatív, polgári és magyar érdekeket előtérben levőnek tekintő gondolkodás, aminek érdekessége, hogy korábbi, csatározásokra okot adó felszínes érdekellentéteit félretéve egymásra talál ezen a platformon a pártpolitikailag jobboldali és az a konzervatív/polgári, aki pártpolitkalilag korábban, elsősorban filoszemita érintettsége gerjesztette érdekellentét miatt a liberálisokhoz sorolódott.

Remélem TWA nem rátelepedni kívánna erre a spontán fejlődő barátkozásra és elnyomni kívánná azt a jobboldal jelenlegi felcímkézésével.

Nem is tudom igazán, hogy mit gondoljak, miért íródott ez a cikk, csak nem tán valamelyik imám íratta, akinek kínos lett a témában átformálódni látszó magyar belpolitikai törésvonal?

Alamio 2011.03.09. 18:13:59

Ez egy defetista írás, és mint ilyen, felesleges, mert a saját sírotokat ássátk vele, reagáltok egy méltatlan vádra.

Tóta W. egy felháborító posztot közölt.
Pont.

Ha kell, kibontom miben.

Alamio 2011.03.09. 18:16:36

@Spanish VVax: Tényleg belelátsz a fejükbe? Az enyémben mi van?
@lecsekkoltam: "Magyar az, aki annak vallja magát"
Márai Sándor.

DeMarco 2011.03.09. 18:38:32

Mi a fene történt?

Idiótákkal nem vitatkozni kell, ezzel erősíteni a személyét és reklámot csinálni neki...

Ahogy fletót sem veszi senki komolyan, úgy tóta w. marhaságait is figyelmen kívül kell hagyni.

Valahogy úgy, mint Viktor aki elnézően mosolyog csak mesterházyn és nem veszi fel a kesztyűt, mert teljesen értelmetlen lenne.

Ezt a posztot ahogy a többi hajmeresztő ocsmányságot is, simán el kell engedni a fülünk mellett, mintha meg sem történt volna...
Ez az igazi bünti, az érdektelenség...

avvakum 2011.03.09. 18:38:47

orosz=kommunista? oroszundor mint polgári erény? különös

Várúr 2011.03.09. 18:39:29

Tótára és pár száz (ezer?) hívére reagálni annyi, mintha a meteorológus esőt jósolna a szamárordításból. Még a nevét leírni is fölösleges. Ettől tényezőnek hiszi magát (igaz, e nélkül is). Agymenéseiben eleinte volt valami szórakoztató és elborzasztó, de mára közönséges szómágia, félművelt okoskodás és üres fröcsögés. Olyan, mintha a romkocsmát tovább pusztítanák, hogy még
sivárabb legyen. Kár volt a fickót Hamvas idézettel megtisztelni. Mindig lesznek hívei, ahogy Berzsenyi, Petőfi, Ady, stb., országában hívei voltak és vannak Lőwy Árpádnak is.

"k" (törölt) 2011.03.09. 18:40:09

A másik Árpi, az ecselontanú, ha megírta volna hogy ti is részt vesztek az ecselon tömeggyilkosságokban, vajon arra is születik válaszpószt?

Alamio 2011.03.09. 18:42:40

@DeMarco: Ha tetszik, ha nem, jelenleg a Tóta w. az egyik megmaradt piacképes ellenzéki. A mostani posztja éppen ezért feláborító. Viszont ez ellen nem védekezni kell, hanem meg kell támadni. Észre kéne már venni, hogy a posztja logikai hiányosságokkal, hibákkal érvel. Foglalkozni ezért jó vele, védekezni ezért hiba ellene.

nu pagagyí 2011.03.09. 18:53:11

Nagyon talált Tóta. Sajnos, a magukat konzervatívnak nevezők szép és fennkölt gondolataikat vásári bazáráruként bocsátották szíves felhasználásra, a hatalomért minden aljas eszközt bevető diktátor-jelöltnek. Talán akkor kellett volna megszólalni, amikor még kicsi volt a rakás, nem most amikor mindent belepett a guáno. Tiltakozni kellett volna, amikor a keresztény hitet először kezdték politikai fegyverként használni, amikor a nemzet szót szép lassan magukra aggatták a vagyont és üzleti lehetőséget szimatoló, minden rendszerben kompatibilis csirkefogók. Orbán pont úgy húzta csőbe a konzervatívokat, mint a liberálisokat az MSZP. ű

Tóta szerintem csak azért szólt, be mert azt várja, hogy álljatok végre a sarkatokra, mutassátok meg, hogy nem sodródtok az árral. Ellenkező esetben könnyen lehet, hogy azon kell majd rágódnotok, büntethető-e a magzat? Az lesz csak az emberes feladat egy konzervatív gondolkodónak.

nu pagagyí 2011.03.09. 19:03:18

@Várúr: Az első három költő gondolatai ismét kezdenek időszerűvé válni, ismét van mi ellen lázadni. A negyediket nem ismerem, de rád biztosan nagy hatással lehetett, ha már megemlítetted.

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2011.03.09. 19:06:56

srácok, talán nem kéne lépten nyomon szingapúrozni, diktatúrákat éltetni és a demokráciát temetni, akkor talán nem gondolná senki hogy ezt teszitek. addig meg kuss legyen, legyen egy minimális tökötök, vállaljátok fel magatokat.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.09. 19:10:23

Összemosás történt a polgáriak és a magyar-iszlám barátság napjának vagy minek az ünneplőivel. Nem kell ennyire zokon venni, nincs ebben semmi új :)

spandex enormity · http://www.youtube.com/watch?v=Ba9wqSqk9-0 2011.03.09. 19:31:26

én azt se értem, miért került be mottónak JM minden irányba cinikus beszólása. bár ha tudjuk, hogy életörömben és mámorban az antik görög életérzést tartotta a legtöbbre, és ebben a dalszövegében néhány sorral előbb a rómaira tesz megjegyzést, akkor nem oly nehéz kitalálni, hogy pontosan tudta a hatvanas évek végén, hogy milyen ára van a jólétnek és szabadságnak, pedig nem is volt katona, pedig a faterja hivatásos volt.

egyébként meg egy idézetet akartam berakni egy Márai ifjúkori novellából, amikor még polgárpukkasztóként ténykedett, de rájöttem, hogy kölcsönadtam valami csajnak a kötetet.

fikanick 2011.03.09. 19:34:05

@roki: ERRE TERJEN MINDENKI VISSZA!

Roki elmozditja a belpolitikai hideghaborut a polforumo holtpontrol a polforumon a felsobbrendu allaspontja felhasznalasaval, amitol egyutt hal a barany es az oroszlan!

Ilyen csodakat is csak az ajtatos, onfontos, huszonevesen beturt ingu, kicsit kesobb mar fontoskodoan nyakkendos; onmagat polgarinak gondolo, igazabol videki kapaszkodaskenyszeres gondolkodas tud elerni!

Roki kicsit emlekeztet Jezusra, csak o nem mesebeli hos es nem a betegeket gyogyitja meg, hanem az egesz tarsadalom rakfenejet.

nemhívő 2011.03.09. 19:35:44

......akármit is mondanak...az iszlám a kereszténység múltja...

A szülőgépként működő, identitás nélküli nők az iszlám egyetlen "erőssége".

Ezt ők is nagyon jól tudják. Azért gyűlölik a liberalizmust, mert megfosztaná őket a "szülőgépek" feletti hatalomtól.

Az iszlám "tömeg" az arabok atombombája, ....ami félelemmel tölti el a nyugatot...és ezáltal zsarolhatóvá is... az olajcsapok elzáródása után is.
Az állati sorban sínylődő nőknek és a nyugatnak közösek az érdekeik...ezt kéne felismerni.

genyamagyar 2011.03.09. 19:39:13

"Mivel a polgári underground majd' tíz éve egyik önmeghatározásunk,"

"„Hiszünk a hagyományban, a szabadságban, a polgári, nemzeti és közösségi értékekben, a magántulajdon szentségében és az átlátható gazdasági versenyben. Hiszünk abban, hogy a XX. század második felében Nyugat-Európában kibontakozott koherens, egyértelmű jobbközép politikára és a szilárdan piacgazdaság-párti gyakorlatra alapozott új politika együtt lendítheti ki Magyarország kátyúba jutott szekerét. Elutasítjuk a diktatúrákat, a szélsőségeket és a kádári nosztalgiát. Sokra tartjuk a XIX. század nemzeti szabadelvű politikusait, továbbá Tisza Istvánt, Bethlen Istvánt, az 1956-os forradalom és szabadságharc névtelen hőseit, Antall Józsefet és mindazokat, akik a nemzeti függetlenségért, a magyar szabadságért és a rendszerváltozásért küzdöttek.”

Mese, mese meskete! Tapsoltok Orbánnak, pedig a fenti értékeket tapossa sárba.

Lófaszt vagytok ti underground! Talán undorgroup.

NA YA! 2011.03.09. 19:39:38

@Várúr: "Tótára és pár száz (ezer?) hívére reagálni annyi, mintha a meteorológus esőt jósolna a szamárordításból. Még a nevét leírni is fölösleges."

Mégis leírtad a nevét, mégis itt vinnyogsz! Szippancs!

genyamagyar 2011.03.09. 19:42:04

@DeMarco: "Idiótákkal nem vitatkozni kell, ezzel erősíteni a személyét és reklámot csinálni neki..."

Orbánnal sem vitatkozik senki! Maximum legyint egyet... már a közeli "harcostársai" sem veszik komolyan. Legyintenek bizony...

genyamagyar 2011.03.09. 19:43:02

Nyüszítenek az Orbán-fanok, nyüszítenek...

roki 2011.03.09. 19:46:00

@test subject #28:

Képzelem, hogy mit kapnak majd TWA-tól az antiglobál, baller, multikulti igenlő betépett társadalmi irányzatok a következőben, ha ebből a blogjából most kihagyta őket.

Ott már nem csak arról van szó, hogy messziről figyeleik állítólagos, pozitívnak mondott érdeklődéssel holmi keleti társadalomszervező ideológiák eldöcögését azok rurális közegében, de egyenest a hátukon hozzák Európába, gondosan csomagolva a szárbaszökkenéshez és kivirágzáshoz kellő humán táptalajba.
Kíváncsian várom TWA-tól, hogy mit kapnak majd azok, akik több mint elvi síkon járják ki annak útját, hogy a kelet házhoz jőjjön.

roki 2011.03.09. 19:52:06

@fikanick:

Nem kisbarátom, ez egy terendi dolog, nem csak én vagyok így vele és egyre többen lesznek a jövőben akik hozzám hasonlóan gondolkodnak.

Az antiszemitizmus már nem trendi, kikopóban van.
A konfliktusok eltűnésével igen is meg lehet találni a "másik" oldalon az embert, és a közös érdeket.

Alamio 2011.03.09. 20:07:06

@test subject #28: És ha nem teszem akkor mi van? Kiközösítesz? Ez nem egységfront...
@Modor Tibi: Tökéletes megfogalmazás.
@genyamagyar: Sem okot, sem érvet nem bírtam felfedezni, csakis minősítést. Hát ezért kár volt jönni...

D.Vandamme 2011.03.09. 20:07:50

Jó válasz, vagy védekezés - ha nevezhetem annak:) Írtam a konzervatóriumon ezzel a témával kapcsolatban, körülbelül megegyezik az álláspontunk azt hiszem:) de itt is leírom, hogy ha ti nem is (szerencsére!:) ), de azért nagyon sokan vannak, akik körülrajongják a keleti rendszereket a magyar jobboldalon. Ez pedig idejétmúlt gondolkodás.

spinat 2011.03.09. 20:09:39

ergé, öszintén, kellett ez? nem kellett volna ennyire tüdöre venni a dolgot, csak hülyét csináltatok magatokból, meg a konzi is. VAn az a szép mondás az ingröl. Mielött leülsz a gép elé, ezen el kellett volna gondolkodni, mert ez így igen óvodás szint. W se azt mondta, hogy minden jobbos Iránba akar költözni. Vagy tényleg azt gondoljátok hogy lefeditek a teljes jobboldalt?

Hagrid 2011.03.09. 20:19:17

Tóta W. túlértékelt, álművelt.

Jó az írás srácok, ne hagyjátok magatokat!

dúlidúliaréten 2011.03.09. 20:26:58

Ki az a Tóta W.?
De most komolyan, megéri ilyen jöttmentekkel foglalkozni? Hát hol nem szarom én le azt hogy valami patkány mit gondol rólam vagy a közösségről melybe tartozom?

Ti meg (állítólag Értelmes Emberek) amint böfög egyet egyből törlitek le a leheletét arról az üvegfalról mely elválaszt minket tőle és a hozzá hasonlóktól.
(az üvegfalat hívhatjátok Józan Ész-nek, de ha jobban tetszik gondolhattok rá úgy is mint arra ami az állatkertben van a gorilla és a látogató közt)

MOPO3OB · http://tinyurl.com/fakeb0ok 2011.03.09. 21:05:50

Jó link-összeállítást sikerült összehozni ebben a cikkben, vagy blogbejegyzésben. El is mentettem a linket. :-) Mégis kicsit olyan érzésem volt a cikketek olvasása közben, mintha kényszerűen magyarázkodnátok.
Kicsit olyan ez az eset, mint amikor a szomszéd kurvázza a barátnőmet, mert jobb a megjelenése az átlagnál és ad is magára.
Erről a szituról ő azt gondolja, hogy teljesen felesleges ilyenkor védekező tagadásba menekülni, mert az csak olaj lenne tűzre, és pont a vádaskodó szomszédasszonynak kölcsönözne hitelességet.
Helyette csak frappánsan annyit szokott válaszolni:
"Próbálnál meg te megélni belőle!" :-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.09. 21:28:54

@Alvarez:

csöndesebben mán. tóta jelentéktelen, marginális. ha nem az lenne, nem is kellene húdekurva látványosan elhatárolódni, hogy de mi nem is.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.09. 21:32:27

@MOPO3OB:

"Kicsit olyan ez az eset, mint amikor a szomszéd kurvázza a barátnőmet, mert jobb a megjelenése az átlagnál és ad is magára. "

sokkal inkább olyan, mint amikor egy szőkenős vicc után a szőkenő tiltakozik, hogy de ő nem is hülye.

mondjuk a konzi az igazi, ahhoz csak gratulálni tudok.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.03.09. 21:36:11

Én értek mindent, TWÁ összemossa, valóban, ami kevésbé lenne baj, a baj az, hogy nem ír mást, mint amit már megírt amúgy is. Az viszont, hogy most itt hirtelen felbőszülések vannak, cseppet kurvára képmutatónak tűnik: nem igaz, hogy nem igaz, hogy a jobboldalon van kelet-kultusz, vanni van, legfeljebb az okosabbak értették és értik, hogy baromság. Viszont tessenek csak tisztességgel elismerni, hogy ahogy a ballibek között egyesek élből állnak a totál vállalhatatlan Izrael mellé, csak mert ebbe belehallucinálják az antifasizmusukat, úgy a jobberek között egyesek élből állnak bármi mellé, ami antiliberális, Kadhafi, Kína, Korea mellé, mindegy, csak a libereknek fájjon. Mármost akkor kellene üvöltözni, mikor a tapír jobber odaáll a Kadhafi mellé, nem akkor, mikor TWÁ beleveri a kakiba a tapír jobber nóziját. Az meg végképp nevetséges, hogy "hát de nehogy már egy kalap alá legyen véve az egész jobb", azok után, ahogy a lib szitokszóvá avanzsált az egy kalap alá vevés következtében (is).

És ezt most bekopipésztelem w-hez is meg a konzihoz is.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.09. 21:36:46

@attila1:

megkérdezni? hol élsz te? hazudikakurvaannyátkuss. akasztófáravelebüdöskomcsi. megkérdezni, tárgyalni, hol élsz te?

megkérdezni. egy büdös ballibet, aki folyton nemzetének ront, mint az köztudomású.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.09. 21:38:00

@mistinguett:

"Mármost akkor kellene üvöltözni, mikor a tapír jobber odaáll a Kadhafi mellé, nem akkor, mikor TWÁ beleveri a kakiba a tapír jobber nóziját. Az meg végképp nevetséges, hogy "hát de nehogy már egy kalap alá legyen véve az egész jobb", azok után, ahogy a lib szitokszóvá avanzsált az egy kalap alá vevés következtében (is)."

nem is kell tovább ragozni.

Alamio 2011.03.09. 21:40:12

@mavo:
A., Hiszel is abban amit írsz?
B., Szerinted vállalható Tóta w. írása?
C., Egyetértesz vele?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.09. 21:50:22

@Alamio:

_igazából_ mit akarsz kérdezni, hülyegyerek?

darjeeling 2011.03.09. 21:51:53

@Anti Anyag: nézd már meg, kérlek, és rájössz, hogy lehet..

Alamio 2011.03.09. 21:56:49

@mavo: Mi nem egyértelmű? 9 szót és 1 tulajdonnevet írtam. Eldöntendő kérdéseket.

Egyszerűsítem azért, hogy ne csak eldöntendő legyen: Egyetértesz Tóta w. írásával, ha
igen: miért
ha nem miért nem?

Elég _igazából_ volt?

BKV - Önnek megyünk 2011.03.09. 22:31:19

@Alamio: te most tenyleg kommunikálni akarsz azzal az informatikusok gyongyevel? :D :D

INkvizitor 2011.03.09. 22:36:02

"Úgy tűnik Szaud-Arábiában a királyi család is meghallotta a változó idők szeleit, legalábbis erre utal az egyik szaúdi herceg mai nyilatkozata, amely szerint el kellene gondolkodni azon, hogy az országban engedélyezzék a nők számára is az autóvezetést...." LOL
ezt, hogy nem lehet támogatni? :)

Girhes Joe 2011.03.09. 22:38:29

@nemhívő:
Ez az egész nőijogosdi amit TWÁ előad, roppant jellemző arra, hogyan látják balról a konzervatívokat. Ugye adott, hogy a konzervatívok (nagyobbik része) legalább az elvek szintjén hisz a hagyományos sokgyerekes, netán egykeresős családmodellben és ebből adódóan ellenzi a szerintünk természetes nemi különbségek felülről jövő, erőltetett üldözését (lásd: gender mainstreaming ügy), erre meg a derék balos kolléga ezt kb. úgy interpretálja, hogy mi legszívesebben csadort raknánk az összes magyar nőre és megköveznésre ítélnénk azokat, akiket megerőszakoltak.

Nagyjából olyan ez, mint TWÁ-t sztálinizmussal vádolni azért, mert keresztényellenes.

Egyébként a nyugati nők a középkorban se voltak agyatlan, állati sorban tartott szülőgépek, ez a vád nem áll meg. Megvolt a helyük, igen, de nem állati sorban, hanem kb. a gyerekekkel egy szinten (a gyermeki létet pedig sok felnőtt irigyli). És azért a nyugati világban létező nőtisztelő illem - ami épp a férfiaktól eltérő, anyaságközpontú szerepükért kaptak és a túlzott egyenlősdivel vesztette el az értelmét - nem máskor, mint épp az európai keresztény középkorban alakult ki.

Girhes Joe 2011.03.09. 22:55:40

@Doomhammer:
Az most hogy jön ide? A középkorban legjobb tudásom szerint nem voltak autók, de lovon, szekéren vagy hintón a nők ugyanúgy utaztak, mint a férfiak. Épp arról beszélek, hogy az arabok jelenideje NEM azonos a mi középkorunkkal, még társadalmi elveiben sem, ergo nyugaton még az ókonzervatív ember sem azt akarja, ami odaát megy. Arról mi nem tehetünk, hogy a keresztény és az arab konzervativizmusnak van némi metszéspontja családszeretet terén, ami nyomán aztán rögtön összeboronálnak minket az iszlám fundamentalistákkal.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.03.09. 23:03:37

@Gergő77:
"ebből adódóan ellenzi a szerintünk természetes nemi különbségek"

Természetes nemi különbségek azt jelentik-e, hogy a nők nem vezethetnek autót? Ha nem azt jelentik, miért nem?

A szekeret hagyjad, senki sem utazik már szekérrel.

Zero_Toleransz 2011.03.09. 23:04:59

@rajcsányi.gellért (ergé):

" sokunk - családi indíttatásból is - kényszeres antikommunista"

ha ez mind igaz, akkor mikor lesz arról blogposzt, hogy milyen komcsi duma az, hogy táskás Rogán ellenőrzi majd a cégeket, hogy lenne-e lehetőségük béremelésre? És ha szerinte lenne, de nem emeltek, akkor az érintett cég elesik minden állami támogatástól. Ez mi? Lesz Bérhivatal az Árhivatal mintájára? Mégis mi alapján fogja eldönteni, hogy ki az, aki emelhetne bért? Csak nem önkényesen?

Akármit is mondtok, a kognitív disszonanciátok olyan gát, amin csak néha juttok csak át. Amíg pedig gáton belül vagytok, csak masszírozzátok és kozmetikázzátok a problémákat és megpróbáljátok addig szépíteni, amíg meg nem nyugtatjátok magatokat, hogy itt aztán tényleg változik valami.

Közben pedig ugyan úgy mennek a milliárdos mutyik, ugyan olyan visszaélésekről lehet olvasni, egy szóval: lószar sem változott.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.03.09. 23:06:05

@Gergő77: "Megvolt a helyük, igen, de nem állati sorban, hanem kb. a gyerekekkel egy szinten (a gyermeki létet pedig sok felnőtt irigyli)"
Pont ma olvastam egy remek könyvben, hogy még a 19. században is voltak olyan európai nagyvárosok, ahol a gyermekhalandóság meghaladta az 50 %-ot, mert a sikertelen fogamzásgátlást a csecsemők elveszejtésével javították.

A nőtisztelő illem meg inkább a romantikus lovagregények kitalációja, mint történelmi valóság.

Nem attól lesz sok gyerek, hogy piedesztálra állítjuk az anyákat, hanem attól, hogy a férfiak kiveszik a részük a gyereknevelésből meg a házimunkából.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.03.09. 23:14:28

ezek szerint ti a "részeges fasiszták" és a "késsel-villával publikáló polgári underground" közötti tartományban helyezitek el magatokat?

Treuga Mei 2011.03.09. 23:16:48

Ugyan, Uraim, egy Tóta W. érdemesíthető ilyen alapos válaszra? Tekintsünk a színvonalra!
Zsák a foltját...

Girhes Joe 2011.03.09. 23:20:14

@Doomhammer:
A szekeret csak azért hoztam, mert általánosságban válaszoltál a kommentemre (nem idézted a kérdéses mondatot), így azt feltételeztem, hogy az általam lereagált "arab jelen = európai középkor?" témájához szóltál hozzá. Mellesleg járnak ma is szekéren elég sok helyen, de nem a jelenről beszéltem, így ez a szál irreleváns.

A lényegről:

Természetes különbség első közelítésben az, hogy a nők tudnak szülni, a férfiak meg nem. Mivel a szülésre a biológia mai állása szerint elengedhetetlenül szükség van, ebből az is következik, hogy a nők szülési képességét a társadalom ki kell, hogy aknázza. (Itt most evolúciós irrealitása miatt mellőzném az ezzel ellentétes zöldfanatikus álláspontot, miszerint inkább ki kéne halnunk, vagy legalábbis drasztikusan fogynunk.)

Tehát második közelítésben természetes különbségtétel mindaz, ami az emberi méltóság keretei között a nők számára a szülést lehetővé teszi, előmozdítja, ösztönzi, jutalmazza, illetve ellenkező oldalról nézve a belőle való (nem önhibán kívüli) kimaradást ellenösztönzi, esetleg "bünteti", nyilván nem jogilag, hanem pl. íratlan társadalmi normák és/vagy gazdasági intézkedések szintjén. Épp ezzel a felfogással áll szöges ellentétben a gender mainstreaming.

Az autóvezetés kérdését a fentiek fényében továbbra sem érzem relevánsnak a témában. Mármint nyugati konzervatív szempontból. Az arabok nevében meg nem tudok érvelni.

almodhi 2011.03.09. 23:21:47

Végigolvasva a kommenteket (na jó, egy reprezentatív részüket) több dolog vált világossá:

Tóta jelentéktelen.
Tóta marginális.
Tóta a kutyát sem érdekli.

Valóban. :-)

Girhes Joe 2011.03.09. 23:29:59

@mistinguett:

"A nőtisztelő illem meg inkább a romantikus lovagregények kitalációja, mint történelmi valóság."

Részben biztos fel lett nagyítva a regényekben, de egyfelől kétlem, hogy alaptalanul az ujjukból szívták az alkotók, másfelől nem maradt volna fent ez az illem a közelmúltig, ha csak az írók találták volna ki az egészet. Ráadásul lévén férfiak, mi céljuk lehetett volna ilyesmi kitalálásával és elterjesztésével?

Mellesleg ugyanilyen módon a középkor véres kegyetlenségét is felnagyították a romantikus regényekben. Sok újabb történeti kutatás szól arról, hogy se a boszorkányégetés, se az inkvizíció, se a helyi kiskirályok kegyetlenkedése nem öltött akkora méreteket, mint azt az iskolában tanultuk. A középkori magas halandóság okai egyszerűen a betegségek voltak.

"Nem attól lesz sok gyerek, hogy piedesztálra állítjuk az anyákat, hanem attól, hogy a férfiak kiveszik a részük a gyereknevelésből meg a házimunkából."

Ezzel pedig egyszerű közgazdasági okokból nem tudok egyetérteni, ugyanis egy olyan üzem, ahol az A munkát csak X dolgozó, a B munkát meg csak Y dolgozó végzi, messze hatékonyabb, mint ahol az X és az Y is végzi A-t és B-t is. Ezért szorították ki a manufaktúrák a céheket (megint az a fránya középkor), és ezért gyártják ma az iparcikkeket futószalagon, nem pedig műhelyekben.

levvente 2011.03.09. 23:38:24

Most komolyan ér ennyit ez a totál ajW??????
Ne szívassatok már.
Egy jellemtelen, hazudozó hígfos.
Darabbéres lélekkel.

Girhes Joe 2011.03.09. 23:41:24

@mistinguett:

Ja, az első felvetésedre kimaradt a válasz:

Természetesen nem a csecsemőkről beszéltem, amikor a középkori nők jogállását meg a gyermeki lét irigyeltségét emlegettem ebben a kontextusban, hanem a tizenéves korról. Csecsemőnek valóban kockázatos volt lenni akkoriban, mind a természetes okokból rendkívül magas halandóságuk miatt, mind azért, mert az akkori idők abortusza a csecsemőgyilkosság volt (ez van, akkor is se voltak szentek az emberek, ahogy ma sem).

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.03.09. 23:42:24

már a kollektív, blogokat átívelő hörr is bizonyítja, hogy telibe talált twá. de az a nagy helyzet h ahhoz nem kell tóta, hogy megállapítsuk az egyszerű tényt, miszerint a mocskosul antikommer pógáriándörgránd fényesre nyalja autoriter, neokommer pártunk-és-kormányunk seggét, s hogy izzadtságszagúan próbálja ellehetetleníteni/hitelteleníteni az ún hazaáruló ellenzéki hangokat.
a nagy antikommerek!! :) napersze...

levvente 2011.03.09. 23:49:30

@.Pierre Bezuhov.: szerintem inkább arról van szó, hogy kétségbeesetten próbáljátok Orbán Viktorra és általában a jobboldalra ráhúzni a kommunista örökséget, ami túl azon hogy egy vicc, még azt a röhejes tényt is elárulja, hogy fingotok sincs semmiről, csak gyűlölködni tudtok.
10 éve még fasiztáztátok, most kommunistázzátok, de már lassan a "feudális kiskirályság" is ébredezik.
Mindezt úgy, hogy a kommentelőitek 90%-át a Societas fizeti, mert elvek nélkül vélemény sincs, mint tudjuk.

De van 1 rosz hírem. Oda fogtok jutni, ahova a heti hetesre költött milliárdok, amely műsort kizárólag Viktor szapulására hoztatok létre, mégis 2/3 lett a vége.
Most akkor ki is hazudik????
A történelem szemétdombján vagytok, pont a helyeteken.

becketman · http://putritours.blog.hu 2011.03.09. 23:52:57

Sem a Konzi, sem a Mandi nem volt említve TWA írásában. Nem értelek titeket! Akinek nem inge, az minek öltözködik?! Valami oka csak van, hogy találva érzitek magatokat. Ja, mondjuk jó ok arra, hogy megint okádhassanak egy kicsit a trollok.... Ha nektek ez az újságírás...
Hipokrita banda...

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.03.09. 23:53:17

@Gergő77: A történelmet hagyjuk, off is, unalmas is.
Ami a családi munkamegosztást illeti, oké, ha te a családi életet hatékonysági szempontok alapján akarod megszervezni, hajrá. De akkor ugye nincs kifogásod az ellen, hogy kizárólag a férfi foglalkozzon házimunkával? (Hatékonyabb, mintha a nő is segítené, a nő foglalkozzon csak a gyerekkel, amíg a férfi főz, tereget, takarít.)

suhanyc 2011.03.09. 23:54:08

@levvente: a kommented minden pontja egy gyöngyszem. kitalálom, sas kabaré?

levvente 2011.03.09. 23:57:56

@becketman: én sem értem egyébként, hiszen egy 5%-os hígfos banda vagytok ajW-stől és a bérkommentelőitekkel együtt. De ha valaki egy index-olvasottságú portál címlapjáról fröcsög a polgári oldalra, arra kell reagálni.

Sztem csak irigyek vagytok. Van Istenünk, van Hazánk és van Hagyományunk.
És pont ezért fogunk megmaradni.

Ja, és az Alkotmányt majdnem kifelejtettem. A Szent Istvános résznél mindig eszembe jut ez a sok bolsevik rettegő milyen pofákat vághat, és mikor húz már el innen a francba.
De hát sehol sincs rátok szükség, ezért maradtok a nyakunkon.
Nem mintha itt lenne, mókusfácán.....

levvente 2011.03.09. 23:59:19

@suhanyc: látszik hogy a saját fajtádban tudsz gondolkodni. :)

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.10. 00:00:06

@Alamio: Kedves Alamio, tudom, hogy manapság - főleg ezen a blogon - Márait vagy Wass Albertet kell idézni, de ezt a mondatot sajnos Illyés Gyula mondta. Hogy ne vedd zokon a kiigazítást, adok mellé egy másikat is, amit szintén ő mondott: "Magyar az, akinek fáj Trianon."

A posztra pedig csak annyit tudok mondani, hogy nagyon tudnék örülni, ha azok a szép elvek érvényesülnek a jobbon, amit korábban leírtak/beidéztek**, mintegy hitvallásként.
Amit viszont magam körül (és magamra vonatkoztatva) tapasztalok e honban, az igencsak egy despota hatalom megnyilvánulásai.
Majd jön Konfociusz és tanítja gyermekeinket.

**""„Hiszünk a hagyományban, a szabadságban, a polgári, nemzeti és közösségi értékekben, a magántulajdon szentségében és az átlátható gazdasági versenyben. Hiszünk abban, hogy a XX. század második felében Nyugat-Európában kibontakozott koherens, egyértelmű jobbközép politikára és a szilárdan piacgazdaság-párti gyakorlatra alapozott új politika együtt lendítheti ki Magyarország kátyúba jutott szekerét. Elutasítjuk a diktatúrákat, a szélsőségeket..."

suhanyc 2011.03.10. 00:01:54

@levvente: gyerök, gyerök... és egyszer még hittem is olyasmikben mint te. na jó, nem voltam több 17-nél. sebaj, jobbakat neked!

levvente 2011.03.10. 00:03:19

@suhanyc: ez is olyan tipikus... ha cáfolni nem tudtok, akkor "gyerök, gyerök". Nulla vagy, és ezekszerint vén is.
Nem baj, már nem sokáig szavazol...

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.10. 00:03:25

@Gergő77: Drága Barátom, mondd meg akkor légy szíves, mi a férfimunka ma egy ház körül, ha városban laksz? Kimész az utcára söprögetni?

suhanyc 2011.03.10. 00:06:42

@levvente: cáfolni? mit, drága barátom? mindenesetre van egy szép ingem, ez van ráhímezve: "fingotok sincs semmiről, csak gyűlölködni tudtok." szerintem vedd föl nyugodtan.

levvente 2011.03.10. 00:09:50

@suhanyc: teszem azt leírhatnád, hogy melyik résznél jutott eszedbe az adócsaló hitsorsosod kabaréja.
De nem, hisz csak a minősítés megy...
Az ingedről meg annyit, hogy ez a szívedbe van hímezve nem az ingedre.
Nincs is rá szükség: elég rádnézni valszeg, már mindenki tudja hogy gyűlölsz.
Korniss barátod írta úgy '88 táján: "mi jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket"...
Én már csak egy kávét kérek....

Girhes Joe 2011.03.10. 00:23:29

@Gyalogfenyő:
@mistinguett:

Ti axiómának tekintitek, hogy mindketten járnak munkahelyi munkába is (elismerem, a mai magyar bérhelyzet mellett az esetek túlnyomó többségében tényleg az), és a házimunka elosztása a kérdés. Én viszont nem erről beszéltem, hanem a jó öreg egykeresős családmodellről, ennek mentén értendő az a munkamegosztás. Azaz bármilyen hihetetlen, én az otthoni munkákat ugyanolyan fontos munkának tartom mint a munkahelyit. (Feministák szoktak minket azzal szidni, hogy nem is tartjuk munkának a házimunkát.)

Persze a következő feminista kérdés, hogy akkor miért nem a férfi marad otthon és a nő keresi a pénzt. Nem lévén konzervatívok, Ti azt a választ nem fogadjátok el, hogy azért, mert egy évezredes működő modellről van szó, de van egy másik érv is, a színtiszta praktikum - az, hogy egymás után több gyerek kihordása, megszülése, szoptatása mellett-előtt-után nem lehet olyan hatékonyan egy munkahelyi környezetben dolgozni, mint ahogy ezt teszi egy olyan egyén, aki a felsorolt dolgokra nem is képes (azaz a férfi). Pontosan itt zárul be a kör: biológiai szükség + praktikum, hatékonyság = egykeresős családmodell.

Az nyilván nagyonis vitatható érv, hogy szabad-e hagyni szóhoz jutni a hatékonyságot egy ilyen témában, de nem hinném, hogy ez döntés kérdése. Az a társadalom, amelyik rosszabbul osztja be az erőforrásait, hamar alul marad (nálunk is hamarosan meg fog fordulni a többség és a kisebbség viszonya, ha értitek, mire célzok).

Végül, mielőtt még valaki a nők boldogságával jönne: a boldogságot bármilyen hasznos tevékenységben meg lehet keresni és meg lehet találni. Nagyanyáink generációja mintha a sok történelmi nehézség mellett is boldogabb lett volna, mint a mai "önmegvalósító" fiatal nőké. Vajon miért?

suhanyc 2011.03.10. 00:26:19

@levvente: hát... melyiknél? várjál, keresek neked...
"ráhúzni a kommunista örökséget" - hát... államosítás. megvan?

"10 éve még fasiztáztátok" - 10 éve? fasisztázni? orbánt? komolyan?

"kommentelőitek 90%-át a Societas fizeti" - szerintem nem kell mit mondani, magáért beszél. de akkor majd szólok nekik hogy lehagytak a fizetési listáról, úgyis jön lassan a villanyszámla.

"amely műsort kizárólag Viktor szapulására hoztatok létre" - na itt elkezdtem halkan vinnyogni a röhögéstől...

"mégis 2/3 lett a vége" - itt elő kellett venni a zsebkendőt... mármint igen, 2/3-os többség. megvan mennyi volt az aktív szavazó? de hagyjuk is, többség akarata, peeeerszeee...

"A történelem szemétdombján vagytok, pont a helyeteken." - ez így a végére, hogy a gyűlölködéssel nyitsz... kuncogok már csak.

tudod mit? én szeretlek téged, felebarátom!

Alamio 2011.03.10. 08:16:38

@Gyalogfenyő: Ritkán írok a Mandínerre, szóval nem tudom, itt mi a divat. Nekem Márai nem divat, hiszen már 10-12 éve is olvastam.
A kiigazítást, mint rosszul tudott ifo kiigazítását minden esetre köszönöm.
@suhanyc: Komolyan. 10 éve fasisztázták Orbánt. Most kommunistázzák.

""mégis 2/3 lett a vége" - itt elő kellett venni a zsebkendőt... mármint igen, 2/3-os többség. megvan mennyi volt az aktív szavazó? de hagyjuk is, többség akarata, peeeerszeee..."

Ez mindig nevetséges lesz, akárki jön elő vele. A választási rendszerünk olyan, amilyen. A túlnyerés benne foglaltatik (a listás szavazatok miatt). De ha Angliban lett volna ez a választás, ahol nincs lista, ott 200 képviselőből 197 lenne Fideszes. Az meg több mint 2/3-ad.
És én nem olvasom, hogy az emberek 2/3-ada. Azt igen, hogy a választó többség. Az meg 52-53% esetében igaz is. Aki nem ment el szavazni, az meg pont azzal szavazott, hogy nem ment el. Jóváhagyta a többi szavazó akaratát.
Arról amúgy mindenki megfeledkezik aki így érvel, hogy aki nem szavazott, az BÁRHOGY szavazhatott volna. Miért is van kőbe vésve, hogy aki nem szavazott, annak a szavazata nem a Fideszre ment volna?

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.03.10. 08:21:42

@Gergő77: Értem. A nőnek otthon a helye.
De akkor is, ha ő nem így gondolja? Akkor is, ha ő gyűlöli a házimunkát, viszont tehetséges, keresett belső építész?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2011.03.10. 08:38:10

egyébként ki a faszom az a tótavé ?
erről lehet valamit tudni ?

Malatesta 2011.03.10. 10:32:38

Azt írta a Fasi Tóti Pali, hogy a Polgi Undi Matyi, meg a Mandi Konzi Szivi mégse eléggé Nyugati Bugyi Buci. Meg is sértődtek, ne csodálkozzuk. Meg lettek itt vádolva, hogy ők mégse annyira becsületes gyarmatosítók, mint hogy látszik. Mi is ki lennénk akadva.
www.rednews.hu/hirek-a-frontrol/default/nyomorultak-iii.html

suhanyc 2011.03.10. 14:22:38

@Alamio: 10 éve, lehet, nem tudok róla.
a 2/3addal kapcsolatban meg persze igazad van, csak egy icipicit szúrja a szememet ez a fajta megközelítés, mert legalábbis azt sugallja hogy Magyarország egységesen választott, kéz a kézben mentek szavazni a Székely Himnuszt énekelve, kivéve 100 sötétben áskáló ballonkabátos mutogatósbácsi szerű alakot aki a partvonalról hörgött rájuk. Elismerésem, hogy sikerült annyira mozgósítani az embereket, hogy azoknak akik elmentek szavazni a jelentős része a Fideszre szavazott, csak ezt úgy beállítani mint valami osztatlan sikert pont nekem kicsit izzadtságszagú, főleg hogy tudom, én és a legtöbb ismerősöm se volt szavazni mert nem volt kire, de ettől függetlenül nem tartom magunktak hazátlannak, a nemzettestből kivetettnek...

Alamio 2011.03.10. 14:41:37

@suhanyc: Nem tartok én senkit a nemzettestből kivetettnek. Ez egy fixáció főként balon, hogy minden Fideszes ezt gondolja. Még minden Jobbikos sem, bár ott lehet, hogy a többség igen.
A 2/3-ad meg annyit jelent, amennyit. Nem garancia az újraválasztásra, de stabil legitimáció, ami nem is kopik gyorsan. És nem is egypártrendszer, nem diktatúra, vagy felhatalmazás arra, hogy aki nem velünk van, az ellenünk legyen.
Csak kéne némi alap, ha úgy tetszik nemzeti minimum, amiben mindannyian megegyezünk. Pl. abban, hogy ha valaki feláll az únióban, és Magyarországot banánköztársaságnak festi le, ahol a regnáló miniszterelnök (bárki legyen is az) a diktátor, akkor ennek ne örüljön senki. Itt még nem tartunk. Vagy az, hogy a mindenkori alkotmányt elismerjük ránk kötelezőnek. Nem nagy dolgok ezek. Pl. nekem a mostani alkotmány nem tetszik, mivel keletkezése paktum útján következett be. Mégis elfogadom alaptörvényemnek, mert ez a Magyar Köztársaság Alkotmánya.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.03.10. 15:19:36

@Alamio: "Vagy az, hogy a mindenkori alkotmányt elismerjük ránk kötelezőnek."
Khm.

hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.03.10. 16:31:50

Keletet nem majmolni, ajnározni, netán utánozni kell, hanem: jó alaposan megismerni, kicsit meg is tanulni - aztán adott esetben együtt élni vele. Ugyanez a nyugatra is érvényes. Meg az északra, meg a délre. Szerintem meg a magyarok nem európai származásúak: szerintem: ember-származásúak. Ennyi meg már több is mint elég. A zsidó SZÁRMAZÁS meg vegytiszta fajvédelem, sült nácizmus (Adolf tapsol odaát örömében...). Az én magyar származásom magyar nyelvi származás, meg történelmi tudat, meg földrajzi viszonyulás. Meg azonosulás mindezzel. Ahogy Teller Ede is magyar származásúnak tartotta magát - születéskori helyzetétől függetlenül. Mert vállalta ezt az iszonyatosan balfasz népet - bennünket, minket. Hát gyerekek, bizony mondom ez a legtöbb: a vállalás.

parlamentarista 2011.03.10. 18:09:04

mandiner polgári underground? ez valami vicc?

foolproof 2011.07.26. 12:45:21

Ez a kommentfolyam tökéletes pédája annak, miért nincs itten hiteles, épeszű jobboldal. Primitív, az van. De ez a ti bajotok:-)
süti beállítások módosítása