Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Halál a pornóra
2011. február 14. írta: dobray

Halál a pornóra

  Iránban halálra ítéltek két embert, amiért pornóoldalakat üzemeltettek az országban, olvasom. Az ítélet határozottan durva, de most nem a halálbüntetésről lesz szó, hanem a pornóról, úgyis több cicit és több pinát szeretne néhány olvasónk (ez amúgy KK&TT reszortja, és ők rendes emberként eleget is tesznek a kívánalmaknak; a fotói viszont nem tartoznak a pornó kategóriába). Pornóoldalak üzemeltetéséért, pornóval való kereskedésért ugyanis én nem venném a fejét senkinek – ám enyhébb büntetést el tudnék képzelni számukra (persze így szegényebbek lennénk Kovi forgatási naplóként is üzemelő twitterével, 18+!).

  Szóval ha nem is iráni vehemenciával, de üldözném a pornót. Akkor is, ha egyébként nagy üzlet – a kokain is nagy üzlet lehetne állami monopóliumként, de mégis inkább üldözik szerte a világban. Az állampolgárok/lakosság/nemzet - kinek hogy tetszik - mentális egészsége jobban megéri (főleg egy mentálisan lerobbant országban). Persze a netes pornó üldözése nehézségekbe ütközne, ahogy a Kurucinfóé is, de ha mondjuk más országok is tennének ellene valamit, talán sikeresen vissza lehetne szorítani valamilyen mértékben, és léteznek belföldön is kiválóan alkalmazható módszerek. Lehetne büntetni az üzemeltetést, akadályozni az elérést... Azt hiszem, a pornóipar a feministák egyik fő célpontja lehetne (igaz, részben az is).

  Persze ilyenkor az ultimatív észérv az szokott lenni, hogy akinek nem tetszik, vagy aki szerint a pornó rossz, az ne nézze (/vegye). Csak hát itt jön be a csavar, amelyet egykor úgy fogalmaztak meg, hogy „a lélek kész, de a test (még) gyenge”. Azaz attól még, hogy valaki alapvetően rossznak tartja a pornót, attól még lehet, hogy elcsábul, és nyálcsorgatva élvezkedik rajta.

  Mert azért nem ugyanaz, hogy a suliban kézről kézre jár egy erotikus lap, amit konspirációs körülmények közt szerzett be valaki, és a klotyóban rejtegetik, vagy hogy egy kattintás után az arcába kap mindent a nagyérdemű (más kérdés, kinek volt pénze annyi idősen mondjuk az ízlésesebb, művészibb kivitelű lapokra, mint a Playboy). Mondhatnánk, régen meg kellett küzdeni a tiltott gyümölcsért, fel kellett mászni a fára, most meg a lábunk elé önti a teherautó. (Kommunista börtönök papok megtörésére bevetett módszere volt, hogy ráküldtek a raboskodó páterekre néhány fürdőruhás szépséget, hátha nehezebb tartani a cölibátust, ha táncolnak nekik egy kicsit a cellájukban, azaz házhoz megy a kísértés.)

  Egyet visszalépve megállapíthatjuk azt is, hogy a pornófilmek szereplői, nagyobb mértékben a lányok, de a fiúk is, főleg ha hosszabb ideig űzik az ipart, és mondjuk megélték annak fejlődését az NDK-s pornófilmektől Koviig és a webkamszexig, nagy valószínűséggel lelkileg igencsak sérülnek. Persze ilyenkor megint az a duma jön, hogy nem kötelező belemenni, de hát ugye nem mindenki szabad akaratából kezd bele, másrészt ha nem lehetne ilyeneket csinálni, vagy igencsak visszaszorítanák, akkor nem lenne oly csábító a pornóipari munka, mint lehetőség.

  Kanyarodjunk vissza a nézőhöz: mi van, ha az apa – mert ilyet is hallottam már családlátogató osztályfőnököktől – a gyerekével együtt nézi a pornót? Az a gyerek garantáltan sérül. A kutatások szerint a pornó családi méreg – és ugyan igaz lehet, hogy a rendszeres pornónézés, esetleg pornófüggés a rossz házasság következménye is lehet, de ez nem zárja ki, hogy számos esetben az oka legyen a tönkremenő házasságnak.

„A pornót néző szülő(k) gyermekükre is rossz hatással lehetnek. A pornóval sérül a családi élet gyengédsége, amire pedig igen nagy szüksége van egy növekvő gyermeknek, aki természetes módon táplálkozik a gyengédségből. A gyerek könnyen rátalálhat például az édesapja által lapozgatott pornóújságra, és szembesülhet maszturbáló vagy telefonszexelő szülőjével is. Elszenvedheti azt a stresszt, amit az internetes pornó váltott ki szüleinél, és maga is könnyebben lesz a pornófüggőség áldozata. De nincs rá jó hatással a szülők pornó okozta konfliktusa sem, áldozata lehet az ennek következtében bekövetkező válásnak, vagy annak, hogy pornófüggő szülője elveszti munkáját. Végül pedig természetesen kevesebb figyelem fordul a gyerekre, ha a szülő pornót néz. Ha pedig a szülő(k) pornófüggősége napvilágra kerül, az természetesen veszélyezteti a gyermek egészséges szexuális fejlődését is” – írja egy amerikai kutatás összefoglalója.

A pornót nézők egyre nagyobb igényt éreznek az érzelemmentes szex iránt, így természetesen házastársuk egyre inkább hiányolja az intimitást. A cyberszex pedig egy az egyben olyan hatással van a házasságra, mint a hűtlenség (minthogy az is). Mind a férfiak, mind a nők úgy gondolják, hogy az internetes szexkapcsolat ugyanaz, mintha viszonyunk lenne valakivel. Azoknak, akik cyberszexelnek, a kétharmada sokkal kevésbé tartja fontosnak a valós szexuális együttlétet, ráadásul egyharmaduk párja ugyancsak elveszti a másik iránti szexuális érdeklődését.

A hosszabb távú pornófogyasztás idővel érzéketlenséget, sőt ellenérzést vált ki a másik vonzódása iránt. A pornófogyasztó egyre cinikusabb lesz, a saját szexuális életével és partnere szexualitásával pedig egyre elégedetlenebb. (…) Steven Stack, az Állami Wayne Egyetem professzora és kollégái pedig kimutatták, hogy a pornófogyasztók körében 300 százalékkal gyakoribb a hűtlenség, és 3,7-szer több a pornónézők közt azok aránya, akik igénybe szokták venni prostituáltak szolgáltatásait. De a pornó a nők közt is növeli a hűtlenség valószínűségét. (…) A felmérések szerint a válások 68 százalékába közrejátszott, hogy valamelyik fél élőben is találkozott egy, az interneten megismert szexpartnerrel; 56 százalékában pedig az egyik fél mániákusan érdeklődött a pornográf honlapok iránt. (…)

  Érdemes a cikk alatti kommenteket is átolvasni, többen vallanak arról, hogyan tette pokollá a házasságukat a pornófüggés, és mennyire elkeseredett több feleség is, amikor azzal szembesült, hogy nem tud mit tenni férje függősége ellen - tekintve, hogy szexuális életük teljesen normális (vagy az volt, mígnem a másik pornófüggése keresztbe nem tett neki). Vannak, akik szerint a pornó egyenesen drogként is viselkedhet.

  A korábban a Mandinernek nyilatkozó webkamszexes operátor szerint pedig: „a közhiedelem szerint otthonülő, nagydarab bácsik élvezkednek így. A valóságban ők a látogatók maximum 20 százalékát teszik ki. A többség 30-50 közötti, jó anyagi helyzetben lévő házas családapa vagy 25-30 éves fiatal. Ez olyan, mintha cigarettára költenének. Egy héten föltöltenek mondjuk hatvan dollárt, és elműsorozzák.”

  Amerikában Kansas City érseke nemrég programot indított, hogy a családok könnyebben védekezzenek a pornó ellen, ennek neve My House Initiative. Ennek kapcsán két házaspár is vall arról, miként tette tönkre az életüket a pornó. Az egyik férj, aki tizenéves korától függő volt, azt gondolta, majd a házassággal automatikusan megoldódik a problémája. Hát nem. Végül terápiás csoportba kellett járnia, hogy leszokjon, és szerinte ez olyan, mint az alkohol meg a cigi: ha egyszer letetted, többé egy slukkot se szívhatsz, egy felest se ihatsz. Aztán persze, ha nem vagyunk függők, az alkohol és a dohány Isten ajándéka – egy kubai szivar biztosan –, de az alkalmi pornófogyasztás azért mégsem egy kategória a kocadohányzással meg a borozgatással, legkevésbé Isten ajándéka – legfeljebb az illúzióknak kedvez, amelynek fényében a szexualitás realitása könnyen okozhat csalódást. Mert hát az nincs úgy ott, pikkpakk, mint a pornóoldal, hanem tenni is kell érte valamit, ráhangolódás a másikra, odafigyelés, ilyesmi… Egyébként mielőtt valaki a házasság intézményét kezdené ekézni, a pornó, mint olyan, alapvetően az emberi és a szimpla párkapcsolatoknak is keresztbe tehet.

  Nyilván nem az a fő baj, hogy ha kamaszok és egyedülállók néha feltévednek egy-egy szexoldalra, meg hogy létezik Playboy - kifogásolni  nyilván azt is lehet, ha valaki a nappaliban a tévéműsor mellett tartja a Playboyt és társait, de hát ha valaki mindenáron kívülről akarja nyalogatni a mézesbödönt, ám tessék, úgyis meg fogja tenni. Az erotikus lapok léte azonban nem ok arra, hogy ne tegyünk a pornóoldalak ellen, ezek ugyanis társadalmi problémát is jelentenek, nem csak magánbűnöket, hanem közerkölcsöt. Az, hogy a bűnt és rosszat sosem lehet kiküszöbölni, még nem jelenti, hogy jó, és hogy ne kellene ellene küzdeni.

  De, kis túlzással, ha nem akarunk még több, szociális támogatásért sorban álló, egyedülálló anyukát, és mentálisan egészséges, egész családokat szeretnénk magunk körül tudni, ideje határozottabban fellépni a pornó, elsődlegesen annak netes változata ellen. Mondhatnám, méltóságot mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr442631139

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tilcsákbe. 2011.02.14. 20:39:25

"Konzervatív forradalomban" élünk ma Magyarországon. Mielőtt még nagyon nekimennénk a konzervatívoknak, tegyük hozzá, hogy valódi konzervativizmusról szó sincs - csupán egy halom önjelölt erkölcscsősz, kisebbségi komplexusos zsebdiktátor és á...

Trackback: A morál 2011.02.14. 12:56:13

 Komoj témárol szeretnék szót ejteni, mer szétesett a morál úgy általába, de az enberek lelkébe is, amej megláccik az enberek viselkedésébe, hogyanjába meg mijenségébe, és ha ezt nem fordittyuk a visszájára, akkor fuccs a szép elveknek meg a morál...

Trackback: Zsidók a pornóiparban 2011.02.14. 11:10:10

nem, nem Prohászkától idézünk megint, hanem a Szombatblogból lassan kiderül minden és úgy lesznek a tények nyilvánosan, pőrén, kilógó lóláb nélkül, ahogy kezdettől fogva állítottuk.   2005. június / Nathan Abrams (Seleanu Magdaléna fordítása) ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nik a sok közül 2011.02.14. 09:25:24

"fotói viszont nem tartoznak a pornó kategóriába"

De, az.

Mivel semmi művészi nincs benne, hanem csak pina premier plánban.

Refuse/Resist! 2011.02.14. 09:46:01

Nekem személy szerint az iráni megoldás is szimpatikus, de ne legyünk telhetetlenek!
Az xxx domain a legtöbb problémára megoldás lenne, a kecske és a káposzta is jól járna.

GGG77 2011.02.14. 10:03:13

Kicsit röhejes ezt egy olyan blogon olvasni, amelyik pár napja pinákkal teletűzdelt posztot tett ki.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.14. 10:06:10

naggyon helyes.
itt is azt kéne. levágni a tolvajok kezét, felkötni az autótolvajokat.
száműzni a videokurtizánokat, felkötni a kommunistákat, lenne itt rend, hehejj

Bell & Sebastian 2011.02.14. 10:09:14

Nemsokára jön majd bbjnick és -teljesen jogosan- elmondja, hogy sem nézegetni, sem birtokolni ilyesmit nem szabad. Ha mégis, bűntudatot "illik" érezni, ennek feloldásáról meg -gyónás keretében- gondoskodni kell.

Utána jönnek majd a rendőrség kutatói, akik szerint pozitív jelenség, csökken tőle az ilyen jellegű bűnözés. Majd egy pedagógus azzal, hogy mennyire felgyorsult az akceleráció. Szó esik majd Onan valódi vétkéről is, nagy bányászjárás várható, címlap esetén.

Mióta nyilvánvaló, kik mozgatják a pornóipart, egyértelmű, hogy küzdeni kell ellene.

Nos, innen válnak szét útjaink dobrayval, mivel -szerintem- kurucinfóval a legcélszerűbb ütni őket!
Valamennyi állat minden emberben maradt -még a papokban is-, éppen ez volt a múltkori vita tárgya.

Tartózkodást, mértékletességet és testi-lelki egészséget (kiegyensúlyozottságot) javasolnék mindenkinek, mint elérendő célt.

A gyereket meg nevelni kell, otthon, iskolában, médiában, közterületen, éjjel-nappal, mese nincs! Tiltani/jutalmazni, 3 éves koráig nagyon erősen, kamaszkorában fokozottan.
Mert utána a haverok teszik meg ugyanezt és elég egy rothadt alma a kosárkában, aki megfertőzi a többit...

Amíg integet a romalány az út szélén, az ukrán falvakból meg egyetlen út vezet kifelé, mégis, mi a francot akarunk itt tiltani? Kezdjük talán el a szegénységgel!

MagyarZizzi (törölt) 2011.02.14. 10:23:30

Ez volt a Valentin-napi poszt? :-D Egyébként sok dologban egyetértek, de azért nem ártana a vad tiltakozás előtt különbséget tenni pornó és erotika között. Mert a Playboy például a maga műfajában színvonalas (szerintem), a webkamos lánykák meg nem (megint csak szerintem), és az utóbbinak sokkal nagyobb a romboló hatása (de ez már tényleg csak magánvélemény).

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2011.02.14. 10:24:06

Hát, kedves Dobray, igazná ne hidd, hogy rádakaszkodtam, de mintha itt sem egyezne épp olyan simán a véleményünk.

Nem, mintha a pornót nem tartanám szemétnek (mert az), de NEM AZ EXPLICIT MEZTELENKEDÉS MIATT. Nézzél minőségi európai filmeket (korhatárosakat persze), és rájössz, hogy miről beszélek. Engedelmeddel idéznék egy korábbi bejegyzésemből:

„Félreértés ne essék, távolról sem vagyok híve annak, hogy válogatás nélkül bármiféle szexuális töltetű anyag kiskorúak (sőt, kisgyermekek) szeme elé kerülhessen. Még azt sem állítom, hogy a »mit lehet és mit nem« kérdése ökölszabály szintjére egyszerűsíthető. De azt megkockáztatnám, hogy ha például egy vizuális élmény (film, fotó, animáció) feldolgozhatatlan a túl zsenge életkor miatt, azért rendszerint nem az esetleges szexuális tartalom a felelős. Tipikus példa a pornófilm, ami nem önmagában az explicit tartalma miatt tekinthető károsnak, hanem a valóság egyik, nagy fontossággal bíró szeletének veszélyes mértékben torz ábrázolása miatt, amit egy kiskorú – megfelelő élettapasztalat hiányában – még képtelen korrigálni. Egy érett, aktív szexuális életet élő személynél ilyen szűrők elvileg már működnek, bár a tévéreklámok a legfőbb példa arra, hogy egy felnőtt is milyen könnyen bedőlhet a sarkítottan, idealizáltan ábrázolt világnak, és ez sokszor nagyon is valóságos önértékelési problémákhoz, sőt, depresszióhoz vezethet. (Ez vajon miért nem zavarja a prüdéria élharcosait?)” szabadter.wordpress.com/2009/01/21/a-kiralylany-meztelen/

Tehát még egyszer: nem a meztelenkedés a baj, hanem az, hogy ennek bemutatása torz módon történik. De hát az ég szerelmére, akkor miért nem üldözöd a tévéreklémokat is? A mindig mosolygó, tökéletes mintaanyukákkal meg a minden nőt lábáról levevő macsókkal? Gondolod, hogy az irreális példaképek sulykolásával nem kerül veszélybe az önértékelés, a párkapcsolat harmóniája?

Vagy miért nem üldözöd ugyanekkora vehemenciával a giccset, a néphülyítést, a tekintélyelvűségen, a kreativitás visszaszorításán és az agyonszabályozáson alapuló oktatást?

Mért pont a szex valótlanul elferdített ábrázolásával van bajod, hombre?!

flora 2011.02.14. 10:24:30

A pornó megöli a lelket, mindenkiét, aki nézi, nőét, férfiét. Elveszi azt a parányi lehetőséget is a pároktól, ami ma még összeköthetné őket: a szexuális intimitásban megélhető szeretetet.

@Bell & Sebastian: Teljesen igazad van mindenben, abban is, hogy a társadalmi problémákkal kéne kezdeni. De akkor oda kéne eljutni, hogy a szerencsétlen roma, ukrán, magyar lány a végeken, és akár a központban is, inkább a munkát válassza. Ezt lehet onnan is kezdeni, hogy lesznek munkahelyek, de lehet onnan is, hogy valaki megérteti a nehéz életet érő emberekkel, hogy az életüknek érteke van, és választhatják ezt az értéket is.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.14. 10:26:31

pornográfia? nem szép dolog. sőt, csúnya. és igaza van bellnek, bizony zsidó biznisz, de megmarad a magánszférában, aki gyenge, mások képeire veri. az ő baja.
viszont a jelen ejrópai gondolkodás egyik fundamentuma egy bécsi zsidó, bizonyos freud, aki nem átallotta aztat mondani, hogy a férfiak meg akarják kefélni az anyjukat, és megölni az apjukat. jó, mondjuk az övéire vetítve többé kevésbé igaz is, na de ez a pszichoceleb az egész emberiségre értette. nos ez az igazi pornó. amíg ez nincs betiltva, addig mi a baj kovival?

flora 2011.02.14. 10:27:41

@kesztió: Azért, mert ez a cikk speciel a pornó hatásairól szól. Nyilván a többi baromságot sem kedveli Dobray, de most nem arról ír.

Téglagyári Megálló 2011.02.14. 10:28:02

@kesztió:

"Vagy miért nem üldözöd ugyanekkora vehemenciával a giccset, a néphülyítést, a tekintélyelvűségen, a kreativitás visszaszorításán és az agyonszabályozáson alapuló oktatást?

Mért pont a szex valótlanul elferdített ábrázolásával van bajod, hombre?! "

Ó, klasszikus. Majd azokról is ír, ha akar, de most erről írt. Amúgy a fentiek a maga vesszőparipái, miért nem ír róluk?

Refuse/Resist! 2011.02.14. 10:33:08

@Grift: Én nem értek ehhez, de úgy tudom, a tibeti halottaskönyv azt írja, hogy a lelkek a nekik tetsző szeretkező párokhoz mennek, és elsősorban ha az ellenkező nemű szülő tetszik, akkor beszállnak az újonnan keletkező testbe.

Dagi Omega 2011.02.14. 10:41:43

szoval a porno benn van az orszag 50 legegetobb problemaja kozott?
ha megsem lenne benn akkor viszont az alkotmanyban a helye.

Bell & Sebastian 2011.02.14. 10:43:46

@flora: Van, aki csak összeszedi a pénzt magának (és családjának), letiplizik és normális vágányra áll.
Van olyan is, hogy kivásárolja egy belé szerelmesedett férfi, hogy feleségül vegye. Nagyon széles skálán mozognak az egyéni történetek, sorsok. Senki sem jókedvében áll az iparba. Persze ez is cáfolható példával, csinos, kétgyerekes, családos harmincas a pénzért és kéjért.

(Mondjuk engem a gyakorlati pornó jobban zavar, mint a papír alapú, de ez az én bajom. Minél többet látott valaki, annál inkább rájön, hogy kulturális-erkölcsi a probléma, ha nem akarok fajelméletet mondani.)

Igazából Róma végnapjaiból tanulhatnánk, de nem!
Így hát, semmivel sem vagyunk előrébb.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.02.14. 10:44:27

A roggyantlelkűekre számtalan csapda leselkedik, a pornó is ezek egyike.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.14. 10:52:08

@Refuse/Resist!:

édesvíz kiadványokról azonnal leállni! :)
olvasson helyette frojdot, vagy nézegesse a mamát.

Nazareus 2011.02.14. 10:52:26

Semmi baj nincs a pornóval. A pornó tiltása képmutatás. Hogy a klasszikus mondást idézzem:

"A gyilkosság bün. A szex nem bün. A gyilkosságot ábrázolni nem bün. A szexet ábrázolni bün".

Szóval majd ha sikeresen betiltják a képernyön lévö összes gyilkosságot, krimit, vérfürdöt, majd utána lehet reklamálni a pornó miatt. Addig azonban csak képmutatás.

Inkább pornót lásson a gyerekem a TV-ben, mint azt, hogy hogyan vágja el egyik ember a másik torkát.

2011.02.14. 10:54:13

@Bell & Sebastian: "Mióta nyilvánvaló, kik mozgatják a pornóipart"
Nekem nem nyilvánvaló? Kik mozgatják?

Zorgo 2011.02.14. 10:57:00

Így van,tiltsuk be a pornót, sőt, ha lehet akkor én az inkvizíció bevonását is kérném az ügybe.A régi görögöknél működött a testiség, a rómaiak szintén elboldogultak az orgiákon, a kereszténység viszont úgy gondolta,hogy jobb ötlet kámzsát ölteni, és a nőtlenség leple alatt gyerekeket megrontani.Az embereknek természetes szükséglete a pornó, így vagy úgy.Ezt elnyomni már próbálták, legutóbb majdnem sikerült is 2000 évig bele dumálni,hogy mit csináljanak, és mit nézzenek az emberek a saját hálószobájukban!Nem, aki jobban érzi magát Bibliával a párnája alatt, azt ne zavarja ha más ugyanezt Playboy-al teszi!Tolerancia!

TH 2011.02.14. 10:57:18

"Azaz attól még, hogy valaki alapvetően rossznak tartja a pornót, attól még lehet, hogy elcsábul, és nyálcsorgatva élvezkedik rajta."
Ezt röviden és magyarul ÁLSZENTnek hívják...

_andris 2011.02.14. 10:58:32

tulajdonképpen egyetértek, hogy káros, és nem sajnálnám, ha visszaszorulna.
Csak azt nem értem, hogy aki erősen ellenzi mondjuk a pornót (vagy a kereskedelmi tévéket, vagy a teszkót, vagy akármi mást), az miért nem tesz ellene valamit? Meg lehet hackelni a pornóoldalakat, fel lehet tárni büntetőjogi visszásságokat, lehet perelni, mozgalmat indítani/szervezni, bejutni ezzel a parlamentbe, és még egy sor eszközzel küzdeni. De jól elítélni 7 bekezdésben? Édeskevés, picsogás.
Engem nem zavar annyira a pornó, hogy bármit tegyek ellene.

flora 2011.02.14. 11:00:09

@Bell & Sebastian: A Róma párhuzammal kapcsolatban: azon szoktam gondolkodni, hogy jobb vagy rosszabb, hogy most a tömegkommunikáció korát éljük. Mert lehet, hogy a hanyatló Rómában minden erkölcsi szabály felborult, de mégsem adták le ezt egyenes adásban, mint mondjuk a Való világban. Most, amikor az emberiségnek fantasztikus lehetőségek vannak a kezében a médiával, nem él vele, hanem visszaél. Így mindaz, ami valójában megöli az életet, hihetetlen gyorsasággal terjed.
Néha úgy érzem, hogy a média diktatúrája a tökéletes zsarnokság, mert mindig lehet azt mondani, hogy szabad akaratodból élsz vele...

Thresher 2011.02.14. 11:01:05

"Az a gyerek garantáltan sérül."

Garantáltan, persze... Ahogy a pia is "garantáltan" tönkreteszi a fiatalokat.

Jelige: mértéktartás

_andris 2011.02.14. 11:01:42

@Nazareus: Na igen, de ott a jó bácsi vágja el a rossz bácsi torkát, a másiknál meg két csúnya felnőtt b*sza egymást csak úgy...

MajdnemAraya · http://azenwin10em.blog.hu 2011.02.14. 11:02:10

Szerintem meg ne csak a pornót tiltsuk, de a heavy metalt is, mert az meg a sátán műve...

Őszintén sajnálom, hogy ilyen témák felvetődhetnek.

Tarkin kormányzó 2011.02.14. 11:02:28

aha... kérdésem: mit csináljon az a szülő a családi gyengédség érdekében akivel prompt közli a gyerek: a youporn.com tele van leszbi videóval tök jó! (11 éves)

Nazareus 2011.02.14. 11:02:28

@_andris: Fenét, ott két jó felnött b*ssza egymást. Elvégre mindkettönek jó, nem? Legalábbis filmen...

2011.02.14. 11:02:47

@Nazareus: Pornót (a.k.a. genitália találkozik genitáliával, nagytotálban) azért ne lásson, de attól, ha lát egy pár meztelen női mellet, még nem lesz lelkibeteg.

flora 2011.02.14. 11:03:52

@MTFUN: "Az embereknek természetes szükséglete a pornó" Nincs igazad, nem az. A minőségi szexuális élet a természetes szükséglet. A pornó abszolút torz szexuális pótcselekvés szerencsétlen véglények főszereplésével.

TH 2011.02.14. 11:03:55

@_andris: " de ott a jó bácsi vágja el a rossz bácsi torkát"
Tényleg, a rossz bácsik soha, senkit nem szoktak brutális módon legyilkolni a filmekben...

smartdrive 2011.02.14. 11:04:45

az amatőr pornó maradjon (az tkp. nem is pornó, csak dokumentált és közszemlére tett szex)

2011.02.14. 11:04:59

@Bell & Sebastian: Aha, értem. (Egybites...)

TH 2011.02.14. 11:05:02

@MajdnemAraya: nem is akarom elhinni, hogy ez a poszt komoly...:(

Nazareus 2011.02.14. 11:05:21

@flora: Ne szabd meg, hogy kinek mi a "minöségi szexuális élet".

Kristl 2011.02.14. 11:06:06

Irán mint jó példa. :]
Vallási rendőrség is legyen he?

Zorgo 2011.02.14. 11:06:47

@flora:

Gondolom a kurvázás sem természetes szükséglet a pasiknál, ezt is csak úgy hozza az élet Szerinted.

Nazareus 2011.02.14. 11:06:58

@SzaboZsee: Elöbb ne lásson fröcsögö vért a torokból ömleni, mint genitáliákat.

Másképp fogalmazva: sokkal inkább genitáliákat lásson, mint azokat a nyalánkságokat, mint elvágott torkot.

flora 2011.02.14. 11:07:31

@MajdnemAraya: A pornó és a heavy metal között lényeges különbségek vannak, nem gondolod?

Nazareus 2011.02.14. 11:08:21

@flora: Ha megkérdezel egy Jehova tanúját, akkor nem biztos, hogy nagy különbséget gondol :) Szóval attól függ, ki szerint :)

baliquez 2011.02.14. 11:08:39

Nem a pornó a probléma hanem az hogy már megint a személyi szabadságot rugdossák bigott elmebetegék. Bűntudatot és szégyenérzetet adnának inkább el az embereknek teszkós örömérzet helyett, az aljasan hülye, gonosz, istenes meséikkel.

Ha létezik veszedelem ezen a Földön akkor az nem a pornográfia, hanem az hogy olyan emberek kezébe adtunk hatalmat akik beszélő kígyókban meg égő csipkebokrokban hisznek, ez az ő abszurd realitásuk. Aztán ahelyett hogy kikezeltetnék magukat az elmebajukból még büszkék is rá, mi több, hivatkozási alapot képeznek a képtelenségeikből, majd csuklóból demonizálnak a dogmáikkal összegyeztethetetlen jelenségeket. Tisztára mint a kibaszott középkorban.

TH 2011.02.14. 11:09:14

@flora: sztem nem sok. Mindkettő van, akinek tetszik, és van, akinek nem. És akinek nem tetszik, azok valamekkora százaléka kártékonynak tartja, és szeretné betiltani.

Bell & Sebastian 2011.02.14. 11:10:09

@flora: Na ja, nő a nézettség, hízik a telefonszámla. Alantas ösztönökre játszani mindig megéri. Jó kis médiaszabályzás például konkrétan a két kretén-csatornát pofán vághatná. Lassan a Fábry nevűvel együtt.

TH 2011.02.14. 11:10:16

@MTFUN: a kurvázás "természetes szükséglet"? Ezt fejtsd ki bővebben, lécci! :-)

flora 2011.02.14. 11:10:34

@Nazareus: Nem én szabom meg. Az szabja meg, hogy emberek vagyunk, és alapvetően egy másik, élő emberre vágyunk. Ha valakinek a minőségi szexuális élet, hogy pornóra maszturbál, miközben képtelen kielégíteni a nőjét, azzal valami baj van.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2011.02.14. 11:11:12

szombat.portalinternet.hu/2005/0506zsidoporno.htm

Zsidók a pornóiparban

2005. június / Nathan Abrams (Seleanu Magdaléna fordítása)

Kevéssé ismert történet a zsidók részvétele a Hollywood lepusztultabb oldalági rokonának tartott pornófilmkészítésben. Talán szeretnénk úgy tenni, mintha az X kategóriás filmek gyártásából nem vették volna ki részüket, holott letagadhatatlan, hogy a világi zsidók aránytalanul nagy számban szálltak be (és közreműködnek ma is) az amerikai szexfilmek előállításában. A zsidó részvétel a pornóiparban régi história, Amerikában vitathatatlanul hozzájárultak ahhoz, hogy egy marginális szubkultúra az amerikai élet fontos részévé váljon.

Malacságkufárok

A zsidó részvétel a pornóiparban két, olykor egymást fedő területre osztható: gyártókra és szereplőkre. Bár a zsidók Amerika összlakosságának csupán két százalékát adják, ennél nagyobb arányú a jelenlétük a pornóiparban. A könyvszakmában az erotica műfajra szakosodott kereskeők nagy része az 1890 és 1940 között Németországból bevándorolt zsidók köréből került ki. Jay A. Gertzman, a Bookleggers and Smuthounds: The Trade in Erotica, 1920–1940 [Könyvcsempészek és malacságkopók: Az erotikakereskedés, 1920–1940] szerője szerint a zsidók igencsak fontos szerepet játszottak az ún. gallantiana -könyvek (disznó vicceket és balladákat tartalmazó kötetek, illetve erotikus regények és klasszikusok), valamint az avantgárd, szexuálisan szókimondó regények, ponyvák és alantas ösztönökre épülő művek terjesztésében.

A háború utáni Amerika leghírhedtebb pornóiparosa egy bizonyos Reuben Sturman volt, akit „a pornográfia Walt Disneyjeként” emlegettek. Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint az 1970-es években az országban fellelhető pornókiadványok nagy része Sturman kezében összpontosult. Az 1924-ben született Sturman Cleveland szegénynegyedében nőtt fel. Eredetileg képregények és más lapok eladásából élt, ám amikor rájött, hogy a szexmagazinok hússzor akkora hasznot hajtanak, mint a képregényfüzetek, pornókiadványokra specializálta magát, és idővel saját kiadványaival és saját értékesítőhálózattal lépett a piacra. Az 1960-as évek végére Sturman egyike volt a legnagyobb szexmagazin-terjesztőknek, és az 1970-es évek végén már mintegy kétszáz, szexkiadványokra specializálódott boltot mondhatott magáénak. Sturman megújította az akkor még népszerű peepshow-fülkéket (egy aprócska, sötét helyiség, amelyben a néző X kategóriás videókat nézhetett színes tévén, percenként pár centért). Úgy tartják, hogy Sturman nem csupán ellenőrzése alá vonta az ún. „felőttszórakoztatási” ipart, hanem ő maga volt az. Végül adócsalással és más bűncselekmények vádjával bíróság elé került, és börtönben hunyt el 1979-ben. A családi vállalkozást fia, David vitte tovább.

Napjaink Sturmanja egy másik clevelandi zsidó, a negyvenhárom éves Steven Hirsch, akit a „pornó David Trumpja” néven is emlegetnek. A kettejük közötti kapocs Steve apja, Fred, aki Sturman tőzsdeügynöke és jobbkeze volt. Hirsch az amerikai szexfilmek legnagyobb előállítójának, a pornóvilág Microsoftjaként emlegetett Vivid Entertainment Groupnak a tulajdonosa. Az ő nevéhez kapcsolódik a modern marketingmódszerek meghonosítása a pornóiparban. A Vivid sokban emlékeztet az 1930/40-es évek hollywoodi stúdióinak rendszerére, különösen ami az exkluzív szerződésekkel odaláncolt pornócsillagokat illeti, akiknek az imázsát Hirsch a saját elképzelései szerint alakítja. A Vivid csoportról nemrég a brit Channel 4 mutatott be egy afféle színfalak mögött forgatott filmet.

Bambulka 2011.02.14. 11:11:23

Ez a 21. század. Múlt századi erkölcsi normákkal, vaskalapossággal már nem rugsz labdába.

Zorgo 2011.02.14. 11:11:26

Mellesleg nem a pornó mellett szándékoztam kiállni, hanem bármilyen tiltás ellen, ami az egyéni ízlést, szabadságot illeti.Amíg nem az utcán forgatják, és nem osztogatják az óvoda, iskolában, addig a saját lakásában mindenki azt csinál amihez kedve van.Csak úgy, mert éppen ettől érzi jól magát, ennyi!

_andris 2011.02.14. 11:11:59

@TH: De ők rosszak, persze, hogy gyilkolásznak. Hiszen rosszak! De a jók csak a rosszakat nyírják ki! :D

Ha nem jött volna át, azt akartam mondani, hogy a közfelfogás szerint talán azért nézhetik a gyerekek inkább a gyilkolászást, mint a pornót, mert az előbbi valami erkölcsi kontextusba van helyezve, a pornóban meg ez a szempont (mint ahogy maga a történet, érzelmek, vagy bármi más) ki van hagyva, csak dugnak minden körítés nélkül. Ami irtózatosan hamis beállítás. Az igaz persze, hogy vannak szinte teljesen amorális, vagy korcs moralitással rendelkező gyilkolós filmek is.

flora 2011.02.14. 11:12:06

@MTFUN: Úgy tudom, a férfiaknak komoly önértékelési problémát okoz, ha kurvához járnak. Lehet, mással kéne próbálkozni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.14. 11:12:29

@Nazareus: index csőcselék

---

Isten segíts, eláraszt minket a szemét

Nazareus 2011.02.14. 11:14:28

@flora: Pff... és mi van, ha valaki a nöjével együtt nézi a pornót és közben szeretkeznek? Nagyon skatulyázol...

Egyébként meg nem értem miért lenne baj azzal, hogy valaki egyedül pornóra maszturbál - ha pl nincs nöje vagy pasija?

Látszik, hogy nö vagy :) Egyrészt csak abban gondolkozol, hogy csakis férfiak nézhetnek pornót, pedig nem, a nök egy kis része is néz. Másrészt a nöi szexuális megközelitésben gondolkozol: a romantikus ideákban, hogy két ember egymásba szeret, rózsaszin köd és egymást kezét fogva a naplementében szexelnek.

Igen, tulajdonképpen emiatt néz kevesebb nö pornót: azt várják, hogy a film végén a férfi elvegye a nöt, aztán csalódnak és máskor nem néznek.

Bell & Sebastian 2011.02.14. 11:15:00

@SzaboZsee: Olvasgassá' te is sokat, mert nagyon megéri. Gyorsan kiderülhet például, hogy a teljes pornóipar szereplőstől szín zsidó. Járjál csak utána, hajrá!

_andris 2011.02.14. 11:15:12

@baliquez: ez is olyan picsogás, mint maga a poszt. Védd meg a személyes szabadságodat, nehogy már ez az írás veszélyeztesse. ha zavarnak az egyházak tegyél ellene, ne sírjál itten közhelyeket.

TH 2011.02.14. 11:15:21

@_andris: "Az igaz persze, hogy vannak szinte teljesen amorális, vagy korcs moralitással rendelkező gyilkolós filmek is."
Tarantino filmekben nem szokott moralitás lenni, sorra gyilkolják egymást a népek, mégsem hiszem, hogy a felnőtt társadalomra káros hatása lenne (nagy általánosságban). Véleményem szerint a pornó is ugyanekkora veszélyt jelent. Nem 10 éves gyerekeknek szól egyik sem.

Nazareus 2011.02.14. 11:15:50

@tesz-vesz: ??? ezt nem értem, mire irtad, vagy mit akarsz mondani.

G.kommenter 2011.02.14. 11:16:55

A dolog kettős.
Részben nehezen feldolgozható információhoz juttatja azokat akik egyébként is nehezen dolgozzák föl az interperszonális dolgokat. Közülük leginkább a gyereket kell védeni, de ők már most is védve vannak.
A másik, hogy egy bizonyosfajta kielégülést ad a fogyasztónak. Így a valóéletben nem feltétlenül érzi szükségét olyan vágyak megvalósításának ami igazából rajta sem segít és más is sérül tőle. Ez jobb esetben csak megcsalás, de statisztikák kimutatták, hogy a szexuális erőszakok száma is csökkent a szabad világban a hol az internet nincs korlátozva.
Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, de az információ önmagában nem rossz, csak a felhasználás teheti azzá.

TH 2011.02.14. 11:18:23

@tesz-vesz: felsőbbrendűnek érzed magad az "index-csőcselék"-nél?

flora 2011.02.14. 11:18:30

@MTFUN: Az internettel a pornó ott van a lakásodban, ha nem vigyázol, a gyereked nézni fogja, vagy legalább is azt hallja, hogy a barátai nézik...

TH 2011.02.14. 11:19:41

@Nazareus: gondolom, meglátása szerint nem vagy itt törzskommentelő => csőcselék vagy. Nem vagy méltó rá, hogy befogadjon az itt kommentelők közössége

Netszamuráj 2011.02.14. 11:21:13

@SzaboZsee: "@Bell & Sebastian: "Mióta nyilvánvaló, kik mozgatják a pornóipart"
Nekem nem nyilvánvaló? Kik mozgatják?"

Bell & Sebastian gyereket nem kell komolyan venni. Ő a világ minden problémájának forrását a zsidókban látja. Egyszerű embernek egyszerűsített világkép. Ha otthon eldugul a mosogató lefolyója, akkor azt is a Moszad intézte el neki, hogy a szennyes víz éjszaka kiöntsön, és álméban megölje Dr. Bell & Sebastiant, aki ezt a nagy összeesküvést leleplezte. ;)

Zorgo 2011.02.14. 11:21:17

ez külön mókás,hogy még itt is zsidóznak.:) Hogy a fenébe lehet mindenre ráhúzni ezt a témát, egyszerűen nem is értem.Van arra valami tanfolyam valahol? :)

TH 2011.02.14. 11:21:29

@flora: ÚRISTEN! egy kamasz pornót néz!!!!! Meg fog vakulni vagy bele is hal!
Másrészt meg bizony, a szülő felelőssége, hogy mit néz/olvas/csinál a gyereke...ilyen nehéz az élet.

Nazareus 2011.02.14. 11:21:36

@TH: jaaaa :D:D:D:D

Szerintem a hozzászólások minösége és nem mennyisége számit, de hát kinek a pap, kinek a papné...

_andris 2011.02.14. 11:21:39

@TH: Én is a Tarantino filmekre gondoltam, vagy a Született gyilkosokra, stb.
Ezek, mint filmek jók, és ez némileg elhalványítja azt a tényt, hogy amorálisak. Van némi értéke, amellett hogy szerintem káros lehet (úgyhogy ezért én is elítélném őket, ha fenn ülnék a pulpituson)

De az amorális és rossz filmek biztos hogy nem jók semmire. pl Machete...

paráznabillegető 2011.02.14. 11:22:59

mondjuk ki: a pornó unalmas, mert mindig ugyanaz történik benne.
basznak.

Brix 2011.02.14. 11:23:11

" ha nem akarunk még több, szociális támogatásért sorban álló, egyedülálló anyukát, és mentálisan egészséges, egész családokat szeretnénk magunk körül tudni, ideje határozottabban fellépni a pornó, elsődlegesen annak netes változata ellen"
Ekkora marhasagot meg eletemben nem olvastam! Mi koze a pornonak a szocialis tamogatasaert sorban allo anyukahoz? A porno ellen fellepni nem lehet es nem is erdemes. Tobbszaz millio homlap mukodik ebben a temaban es napi milliardos a latogatottsaguk. Ez a szam meg csak novekedni fog, foleg azokban az elmaradott orszagokban ahol eddig lefolytottak az emberek szexualis vagyait. A pornot nem csak ferfiak hanem nok is nezik, nem kis mertekben, hiszen ennel gyorsabban es biztonsagosabban semmi sem tudja levezetni a felgyulemlett szexualis vagyakat mint a porno. Mint " segedeszkoz" ilyen formaban egy hasznos dolog, hiszen segit az emberekben lekuzdeni a frusztraciokat. Sok orszagban a szexualis oromszerzes szinte egyetlen forrasa is. Pl Eszak-Afrikaban a ferfiak nem hazasodhatnak komoly vagyon nelkul, amire eselyuk sincs. A fejlett orszagokban is vannak problemak hiszen a terjedo fertozo betegsegek es a felgyorsult eletmod miatt nem is akarnak az emberek szexualis kapcsolatot teremteni
A porno meg mindig a legkisebb rossz a mai vilagban es felesleges ezt a kerdest tuldimenzionalni. Gyerek ne nezze egyet ertek, persze. ..DE, itt sem kellene tuldramatizalni a dolgot! Nyilvan a mai kor filmjei nem biztos hogy megfelenek egy gyermek lelkivilaganak. Amikor en gyermek voltam meg nem voltak ilyen durva filmek, kizarolag a ferfi es no kozotti testi kapcsolatot mutattak be es szinte minden fiu majd meghalt, csak hogy lasson egy ilyen filmet, annyira mozgatta a lelki vilagat. Azota felnottunk es mindegyikonk boldog, kiegyensulyozott hazassagban el. Nekem csak jo emlekeim vannak a titokban megnezett NDK-s pornofilmekrol es a DAS magazinokrol. Szandekaim szerint ha mar teenager koru gyermekeim lesznek, oket sem fogom tiltani a pornotol. Elotte persze elmagyarazom nekik hogy a pornonak is vannak karos vadhajtasai. A nyiltsag es oszinteseg a szexualitasban nagyon fontos. A hazugsag es alszentseg a legnagyobb baj! A hazug, alszent, prud tarsadalmakbol kerulnek ki a legnagyobb aberraltak pl. az USA-ban. Ahol mar teenager korban nezik a pornot es egyutt szaunaznak a fiuk a lanyokkal a legnormalisabb az emberek szexulais elete, pl Skandinavia. Osszefoglalva: a porno, bizonyos keretek kozott egy nagyon jo dolog a tarsadalom szamara, viszont a " vadhajtasokat" gyerek, allat, eroszakos szigoruan le kell vagni rola. Ahogy teszik is ,helyesen!
Ami marad, a ferfi es noi kapcsolat erotikus abrazolasa jot tesz az emberek szexualis fejlodese es lelkivilaga szempontjabaol

Zorgo 2011.02.14. 11:23:12

Flora, soha nem szoktam fórumon ilyet írni, de maradjál már ezzel a KDNP-s faszsággal légyszi!Az élet szerinted egy veszélyes terep, ahol az a legjobb amikor semmit sem szabad, de amit szabad az legalább kötelező!Tiltani, és szabályozni mindent!Hányok az ilyen korlátolt, szemellenzős emberektől.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2011.02.14. 11:23:42

@SzaboZsee:
@Netszamuráj:
@MTFUN:

szombat.portalinternet.hu/2005/0506zsidoporno.htm

Zsidók a pornóiparban

2005. június / Nathan Abrams (Seleanu Magdaléna fordítása)

Kevéssé ismert történet a zsidók részvétele a Hollywood lepusztultabb oldalági rokonának tartott pornófilmkészítésben. Talán szeretnénk úgy tenni, mintha az X kategóriás filmek gyártásából nem vették volna ki részüket, holott letagadhatatlan, hogy a világi zsidók aránytalanul nagy számban szálltak be (és közreműködnek ma is) az amerikai szexfilmek előállításában. A zsidó részvétel a pornóiparban régi história, Amerikában vitathatatlanul hozzájárultak ahhoz, hogy egy marginális szubkultúra az amerikai élet fontos részévé váljon.

Malacságkufárok

A zsidó részvétel a pornóiparban két, olykor egymást fedő területre osztható: gyártókra és szereplőkre. Bár a zsidók Amerika összlakosságának csupán két százalékát adják, ennél nagyobb arányú a jelenlétük a pornóiparban. A könyvszakmában az erotica műfajra szakosodott kereskeők nagy része az 1890 és 1940 között Németországból bevándorolt zsidók köréből került ki. Jay A. Gertzman, a Bookleggers and Smuthounds: The Trade in Erotica, 1920–1940 [Könyvcsempészek és malacságkopók: Az erotikakereskedés, 1920–1940] szerője szerint a zsidók igencsak fontos szerepet játszottak az ún. gallantiana -könyvek (disznó vicceket és balladákat tartalmazó kötetek, illetve erotikus regények és klasszikusok), valamint az avantgárd, szexuálisan szókimondó regények, ponyvák és alantas ösztönökre épülő művek terjesztésében.

A háború utáni Amerika leghírhedtebb pornóiparosa egy bizonyos Reuben Sturman volt, akit „a pornográfia Walt Disneyjeként” emlegettek. Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint az 1970-es években az országban fellelhető pornókiadványok nagy része Sturman kezében összpontosult. Az 1924-ben született Sturman Cleveland szegénynegyedében nőtt fel. Eredetileg képregények és más lapok eladásából élt, ám amikor rájött, hogy a szexmagazinok hússzor akkora hasznot hajtanak, mint a képregényfüzetek, pornókiadványokra specializálta magát, és idővel saját kiadványaival és saját értékesítőhálózattal lépett a piacra. Az 1960-as évek végére Sturman egyike volt a legnagyobb szexmagazin-terjesztőknek, és az 1970-es évek végén már mintegy kétszáz, szexkiadványokra specializálódott boltot mondhatott magáénak. Sturman megújította az akkor még népszerű peepshow-fülkéket (egy aprócska, sötét helyiség, amelyben a néző X kategóriás videókat nézhetett színes tévén, percenként pár centért). Úgy tartják, hogy Sturman nem csupán ellenőrzése alá vonta az ún. „felőttszórakoztatási” ipart, hanem ő maga volt az. Végül adócsalással és más bűncselekmények vádjával bíróság elé került, és börtönben hunyt el 1979-ben. A családi vállalkozást fia, David vitte tovább.

_andris 2011.02.14. 11:25:03

Ügyes pszichológiai trükk, hogy ezt Valentin szép napján jelentették emg :)

TH 2011.02.14. 11:25:12

@_andris: vannak kevésbé amorális, és mégis bűn rossz filmek is, azok sem jók semmire, de nem is ártanak. Én csak annyit akartam mondani, hogy a túlságosan véres-gyilkolós, meg a pornó film sem gyerekeknek való, a felnőttek nagyobb része meg képes a helyén kezelni a dolgokat. Emiatt bármilyen filmet betiltani/korlátozni stb. eszetlenség.

flora 2011.02.14. 11:25:17

@Nazareus: Ha valaki csak úgy tud szexelni a partnerével, ha pornót néz, azzal baj van. Ez persze nem zárja ki, hogy ez előfordulhat, de ha ez rendszeres, vagy kizárólagos, akkor jobb egy szexológushoz fordulni.
Igen, a nők keresik az érzelmeket. Szerintem ennek örülnöd kéne. Képzeld, ha a nők is csak azokat a pasikat fogják keresni, akiknek egy óráig merevedése van, és közben 10-szer kielégíti a nőt, akkor milyen esélyeik lesznek a pasiknak:)))

Netszamuráj 2011.02.14. 11:25:24

@Ezt a népet sajnáljam?: Aha. A paranoia betegség. Tegyél ellene, mielőtt közveszélyes leszel.

MajdnemAraya · http://azenwin10em.blog.hu 2011.02.14. 11:26:22

@flora: "A pornó és a heavy metal között lényeges különbségek vannak, nem gondolod? "

A poszt szellemisége szerint az égvilágon semmi különbség sincs. Ártalmas, így be kell tiltani. Aki nézi, csinálja, élvezi (stb.) azt meg minimum lefejezni.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2011.02.14. 11:27:22

@Netszamuráj:

szerintem is paranoiásak a zsidók. szerinted mit tegyünk ellenük?

Tiltsuk Bea 2011.02.14. 11:27:31

"a kokain is nagy üzlet lehetne állami monopóliumként, de mégis inkább üldözik szerte a világban"
Ez milyen érv? Ad 1, már az ENSZ és a DEA, sőt még Zacher Gábor is elismeri, hogy a "kábítószerek" üldözése nagyobb kárt okoz, mint, ha nem lennének tiltva, ad 2 elég csak az alkoholtilalom időszakára gondolni: nem jól jött ki a dolog...
Tehát ez a párhuzam nem túl jó, maximum annyiban, hogy mind a kokain, mind a pornó teljes betiltása, a "drogmentes", illetve "pornómentes" világ elérhetetlen.

Van amit tényleg kell üldözni és üldöznek is: ez pedig a gyermekpornó és az erőszakos szadista pornó. Más kérdés, hogy az ebbe fektetett iszonyatos erőfeszítések ellenére is mindkettő inkább terjed, mint visszaszorulóban van, és mindkettő egyre könnyebben elérhető.
Az egyetlen lehetőség a pornó - és egyébként bármi más tartalom - valóban hatékony tiltására ma kizárólag a totális diktatúra: lásd Irán.

A másik elképesztő kijelentés: "Vannak, akik szerint a pornó egyenesen drogként is viselkedhet." (Nem mentség, hogy a Kurírtól lett átvéve.) Mi az, hogy "drogként" viselkedhet? (Most hagyjuk is, hogy a "drog" megnevezés miért problémás.) Ez a kijelentés azt implikálja, hogy a "drogok" azok, amik függőséget okoznak, amik függővé tudnak tenni egy embert.
Az orvostudomány mai álláspontját figyelembe véve ez nem igaz. Bizonyított, hogy a függőség kialakulásra való hajlamot a méhen belüli időszak és a korai gyermekkor körülményei határozzák meg: ekkor fejlődik ki ugyanis az agy (az idegpályák 90%-a a születést követő 1 évben). A korai negatív élmények, valamint a megfelelő figyelem és gondoskodás hiánya az, ami a függőségre való hajlamot okozza, mivel ezek következtében sérülnek az agy bizonyos szabályzó funkciói. A függőségre való hajlam aztán sokféle tárgyat találhat magának: társ és személyfüggőség, evésfüggőség, TV és sorozatfüggőség, problémás szerhasználat ("drogfüggőség"), szerencsejáték függőség, vagy akár pornó-függőség. A mondat tehát helyesen így hangzik: A pornó is lehet függőség tárgya, vagyis bizonyos emberek pornó-fogyasztásuk felett is képesek elveszíteni a kontrollt, mint mások szerhasználatuk felett.

Ibn al-Haiszam 2011.02.14. 11:27:32

Remek tiltsuk be!

Viszont tegyük kötelezőve az összes magyarországi iskolában -függetlenül annak fenntartójától- a 16 év feletti részletes szexuális felvilágosítást a tananyagba építve, kötelező jelleggel. E felvilágosításnak nem csupán az összes ismert örömszerzési mód előnyeire és esetleges veszélyeire kell megtanítania a tanulókat, hanem részletesen el kell magyaráznia az érzelmi töltet és a kölcsönös odafigyelés fontosságát, továbbá a szexuális élet mentális hatásait.

Az egyszerű "tiltsuk be" csak azt erősíti, hogy az évekig testi sivatagban tengődő embernek a savanyú citrom is édes gyümölcsöt jelent majd és képes lesz érte felrúgni a családi életét, mert valami olyasmit kapott, amiről nem is tudta hogy létezik.

Exploiter 2011.02.14. 11:27:39

Na neee.
A mai nap bekattantak a bloggerek, vagy mi van?

Bell & Sebastian 2011.02.14. 11:28:02

@Netszamuráj: Mondtam volna farizeust? Az is az. Cáfolni meg zsenánt, mi? :)))

flora 2011.02.14. 11:28:15

@TH: Egy kamasznak minden ellentétes vélekedéssel szemben nem jó, ha pornót néz. Az a jó neki, a további egészséges fejlődése szempontjából, ha szerelmes, és rózsát visz a szíve hölgyének, és ügyetlenül csókolózik, aztán egyre jobban, stb. Az a jó neki, ha érzelmei vannak, és tudja tisztelni a másik nemet.

TH 2011.02.14. 11:28:26

@Ezt a népet sajnáljam?: végigolvastad azt a cikket, amit idézel?

MajdnemAraya · http://azenwin10em.blog.hu 2011.02.14. 11:29:45

@flora:
Az a nagy baj, hogy te ezt teljesen komolyan is gondolod.

TH 2011.02.14. 11:29:47

@flora: bocs, de ekkora marhaság kiütötte a hülyeség elleni védelemre bekötött biztosítékomat, úgyhogy azt hiszem, a továbbiakban inkább nem olvasom el a kommentjeidet a témában.

_andris 2011.02.14. 11:29:49

@TH: akkor végül is egyet értünk, én sem tiltanám be, nem fejezném le a rendezőket. Hogy a felnőttekre nem káros ez meg az, azt nem hiszem, de az ő bajuk, és felelősségük.

Danis 2011.02.14. 11:29:55

Egy olyan országban, ahol az NKA (Nemzeti Kulturális Alap) nagy része a pornóadókból van, ilyesmit írni skizofrén dolog...

TH 2011.02.14. 11:30:35

@_andris: akkó' teljesen egyetértünk a kérdésben, azt hiszem. :)

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.14. 11:30:40

A férfiak 90%-a rejszol. 5% nem tud, 5% pedig úgy hülye ahogy van.
Ha ezt pornóra teszi és nem az emlékeiből idézi fel a szomszéd Bözsi valagát, akkor az már elítélendő?

A pornó démonizálása az egyik hipokrita hozzáállás a konzervatívok részéről.

flora 2011.02.14. 11:31:07

@Brix: A pornó nem erotikus.

TH 2011.02.14. 11:34:03

@flora: na jó, összeszedtem magamat még egy komment erejéig: a testi vágyak elfojtása semmi jóhoz nem vezet. A pornó nézése önmagában nem fogja megszüntetni benne az érzelmeket. Szerető család kell neki, hogy legyen jó mintája arra, hogy hogyan kell viselkedni egy társas kapcsolatban, ne akkor kelljen megtanulnia. Ha odafigyelnek rá, és szeretik a szülei, akkor nem fog folyamatosan pornót bámulni. Ha meg néha megnéz egy pornófilmet/újságot, az semmi hátrányt nem fog jelenteni. Megsúgom neked, hogy az is teljesen normális, ha rendszeresen önkielégítést végez, és szintén nem fogja negatívan befolyásolni a jellemfejlődését.

Nazareus 2011.02.14. 11:34:31

@flora: Ne legyél már orvos, hogy eldöntsd kivel van baj, és kivel nincs. Ami jó valakinek, és másnak nem árt, azzal nincs baj - nem kell tiltani.

Netszamuráj 2011.02.14. 11:34:57

@Ezt a népet sajnáljam?: Teljesen felesleges leállnom Veled vitatkozni, mert beteg vagy. Most mondhatnám, hogy minden egyed különböző, az egyik zsidó ilyen, a másik olyan: kicsi, nagy, kövér, sovány, gonosz, jószívű, stb.

De teljesen reménytelen, mert sajnos ismerem a hozzád hasonlóan mentálisan gyenge emberek észjárását. Legyél boldog, hidd azt, hogy minden problémádról a zsidók tehetnek. Nyaljál be minden faszságot és összeesküvés-elméletet, terjeszd csak, hogy a zsidók a keresztény gyerekek vérét veszik, nyomtasd csak szorgosan házi nyomdádban a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét, és sörözgess elégedetten hasonszőrű barátaid körében, ahol kedvetekre szidhatjátok a zsidókat.

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.14. 11:37:22

Na végre, már azt hittem, az elmúlt hónapokban lecserélődött a mandiner szerkesztősége és relative értelmes emberek ültek a korábbi kretén faszkalapok helyére. De nem, már látom, az ostobaság megmaradt. :DDDDD

Nazareus 2011.02.14. 11:37:44

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: A nök többsége is végez önkielégitést. Csak ritkábban pornóra, hanem inkább emlékekre/vágyakra.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.14. 11:37:49

Íme, hogyan lesz a pornóiparból is zsidó biznisz. Hol a moderálás gomb??

flora 2011.02.14. 11:38:24

@MajdnemAraya: Abszolút.

@TH: Ne haragudj, de nem tudom eldönteni, hogy mi volt a marhaság. A tartós merevedés vagy az, hogy a kamaszoknak nem pornóra van szükségük. Végül is tudnom kéne, hogy miért vagyok hülye:)

TH 2011.02.14. 11:38:27

@flora: ehh, túl magasra dobod a labdát, muszáj reagálni: képzeld a férfiak is keresik az érzelmeket, csak nem pont úgy működnek, mint a nők.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2011.02.14. 11:38:57

@flora: Na persze. de nem túl sürgős, mert a giccset, a néphülyítést, a tekintélyelvűséget már hm... nem bünteti épp olyan vehemenciával a Biblia. Sőt.

Most tényleg azt akarod bemesélni nekem, hogy Dobray úr ránézett a naptárra, és a fejéhez csapott:

jé, ma velöntájn-nap van, írjunk a pornóról. De holnap a vallási indoktrinálást (néphülyítés) állítjuk pellengérre, OK?

LOL, kedves Flóra…

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2011.02.14. 11:39:17

@Netszamuráj:

úgy látom,

neked a paranoia helyett a nagyzási hóbort jutott

keresztként :)

TH 2011.02.14. 11:39:23

@flora: ez:
"Egy kamasznak minden ellentétes vélekedéssel szemben nem jó, ha pornót néz. Az a jó neki, a további egészséges fejlődése szempontjából, ha szerelmes, és rózsát visz a szíve hölgyének, és ügyetlenül csókolózik, aztán egyre jobban, stb."
de nem hülye vagy, csak marhaságot írtál. nem tudom, hogy hülye vagy-e vagy sem, mert nem ismerlek.

Zorgo 2011.02.14. 11:39:33

@Ezt a népet sajnáljam?:

Barátom, Te még csak kezdő zsidógyűlölő voltál, amikor én már nevettem ezen az egészen ahogyan gyártjátok a féligazságokat, és a fajelméleteket! :)

Martian (törölt) 2011.02.14. 11:40:14

Amíg jól működik az otthoni élő, 3D-s megoldás, addig uncsi a pornó... :)

TH 2011.02.14. 11:40:50

@Az Olei Hagardom terroristái: hmm, a te szótárad szerint mit jelent a "nagyzási hóbort"?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.14. 11:41:07

@Nazareus: Azért hoztam fel a férfiakat, mert jellemzően nekik készülnek a felnőtt filmek.

A nők 60%-a végez rendszeresen önkielégítést a felmérések szerint, de sokan úgy gondolják, hogy ez az adat nem valós, a valós szám ennél magasabb lehet.

tucano 2011.02.14. 11:41:18

Undorító ez a poszt. Minden szar, hazug klisé benne van. Hány házasságot tett tönkre a pornó! Hány dolgozó családapából lett sorozatgyilkos a krimik miatt!
Hány fiatal lett sátánista Marylin Manson miatt!
Ez volt szerintem a legálszentebb írás, mióta a blogotok működik. Teljesen egyértelmű, hogy miközben ostorozod a pornót, két szamár és három szomáliai fiatalember szexuális aktusának kétdimenziós ábrázolására ütötted magad.

mojoking77 2011.02.14. 11:42:21

Tiszteletem.
A tiltassal kapcsolatban.
Jelenleg Kuwaitban elek, itt gyakorlatilag minden tiltva van. A porno (szurve van az internet, az amerikai filmek meg vannak vagva etc), az alkohol, az ejszakai szorakozohelyek stb.
Barki, aki ugy erzi ez a megoldas, keretik eljonni ide, vagy Szaudi Arabiaba, es eltolteni egy-ket hetet .
Garantalom, hogy gyokeresen meg fog valtozni a vilagnezete. Leginkabb abban, hogy mi okoz lelki seruleseket egy fiatalnak, es mi nem...
Maradtam tisztelettel..

TH 2011.02.14. 11:43:00

@MTFUN: azért azt tegyük hozzá, hogy szimplán egy zsidó portálról linkelt be egy cikket, és idézte egy részét. :-)

flora 2011.02.14. 11:43:03

@TH: Örülök, hogy mégis válaszoltál!
Te magad írod le a lényeget: szerető családi háttér. De hol van ez manapság? Pl. ha a jó édes apukája - mondjuk - pornőfüggő, az anyja kielégítetlen stb. Pont erről van szó! Hogy a pornó, többek között és hosszabb-rövidebb időn belül elvezet egy olyan társadalomba, ahol már a család közössége sem létezik. És akkor a te feltételeid már végképp nem valósulhatnak meg.
És tényleg igazad van, ha olykor-olykor megnéz egy pornófilmet, akkor még nem lesz semmi baja. De nem mindegy, hogy hány éves korban, milyen személyiséggel.

Zorgo 2011.02.14. 11:44:11

@TH:

Igen, és ráadásul csodásan illeszkedett a poszt témájába is..:)

MajdnemAraya · http://azenwin10em.blog.hu 2011.02.14. 11:46:16

@flora: Én nem neveznélek hülyének, inkább csak túlságosan is konzervatívnak. A baj a túlzással van.

Csak egy példa: tételezzük fel, hogy nem szereted a mákos tésztát. Felfoghatatlan számodra, hogy vannak olyanok, akik szeretik, sőt netán a kedvencük. Ekkor jönnek elő a különféle álszent érvek a mákos tészta fogyasztás ellen: nagy mennyiségben egészségtelen, egyhangú lesz tőle a táplálkozás, nem viszünk be általa megfelelő mennyiségű tápanyagot, ha túlzottan megcukrozzuk, akkor elhízáshoz plusz cukorbetegséghez vezet, végül az adu ász: a mákgubóból készül az ópium.

És mielőtt visszakérdeznél, nem, ebben az esetben nincs semmi különbség a pornó, a mákos tészta vagy a heavy metal között.

Bell & Sebastian 2011.02.14. 11:46:23

@TH: Nathan Abrams - Jews in the American porn industry
forum.stirpes.net/judaism/24739-jews-american-porn-industry.html

Nem te érteni ha magyarot rosz.

_andris 2011.02.14. 11:46:58

@tucano:
Hány házasságot tett tönkre a pornó! Hány dolgozó családapából lett sorozatgyilkos a krimik miatt!
Hány fiatal lett sátánista Marylin Manson miatt!

Miért olyan elképzelhetetlen, hogy egyes házasságokat tönkretett a pornó, vagy hogy MM miatt sátánisták lettek fiatalok? Vagy hogy a bűnözőket népszerűsítő filmek nem játszhatnak szerepet a bűnözők önképén?

TH 2011.02.14. 11:47:07

@flora: ne menjünk jobban bele, mert ezt már nem bírom. Szerető családi háttér pont annyi van manapság, mint generációkkal ezelőtt. Függetlenül a "pornófüggéstől". A családi közösség millió dolgon csúszhat félre, de az kétségtelen, hogy mindenki az előző generációk miatt szív. Szerintem az alkohol családromboló hatásához képest a pornó hasonló hatása kimutathatatlan, és a jótékony hatását meg eszedbe sem jut elemezni. Mármint, hogy akár pozitív hatása is lehet a pornónak.

Zorgo 2011.02.14. 11:48:20

@flora: Mi a következtetésed?Be kell tiltani a pornót?Szabályozni az internetet(ami ugye csak Kínába sikerült).

kubatov_kommunista 2011.02.14. 11:49:05

én pontosan így vagyok a vallással.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.02.14. 11:50:20

szegény dobray fiú, megint nekifut a szélmalomharcnak.

igen, a pornó a forrása a világ összes bajának. egyértelműen.

az emberek nem tudnak önállóan dönteni semmiben, értékválasztásukban kizárólag felülről irányított álszent elvek alapján működő bizottságok vezethetik őket, csak akkor emelkedik fel nemzetünk.

megérkezett a jó öreg tilcsukbe a megoldás, ez majd megszünteti a prostitúciót, a párkapcsolati problémákat, a válások számát töredékére csökkenti, munkanélküliséget megszüntetni és egyáltalán a polgárok mentális egészségét egycsapásra éteri magasságokba emeli.

a szerző biztosan sok okos tanulmányt olvasott a pornó káros, sőt közerkölcsöt romboló hatásairól, már csak néhányat kellett volna kattintani a neten, ahhoz hogy eljusson azokra az oldalakra, hogy tanulmányok garmada szól arról, hogy tiltással még soha semmilyen társadalmi problémát nem sikerült megszüntetni.

a történelem során soha, sehol, semmit nem oldott meg a "tilcsukbe!", se a bűnözést, se az alkoholt, se a dohányzást, se a többi drogkérdést, se a prostitúciót, és főleg a pornót: egyszóval semmit nem lehet a tiltással megoldani.

büntetni lehet, de a problémát kezelni nem.

igaz, mennyivel nehezebb egy transzparensre azt írni, hogy érzelmi nevelést, jól fizetett pedagógusokat, képzett szociális munkásokat, családsegítő hálózatot, civil és vallási közösségeket kell létrehozni, ahol az emberek mernek és akarnak beszélni a problémáikról.

ja. tilcsukbe a hülyeséget.

TH 2011.02.14. 11:53:00

@mcs: jó komment!
"igaz, mennyivel nehezebb egy transzparensre azt írni, hogy érzelmi nevelést, jól fizetett pedagógusokat, képzett szociális munkásokat, családsegítő hálózatot, civil és vallási közösségeket kell létrehozni, ahol az emberek mernek és akarnak beszélni a problémáikról."
ezzel a résszel meg végképp egyetértek! :-)

kriptoliberális 2011.02.14. 11:53:30

én meg az ilyen szájtokat tiltanám be, sőtt az olyan intézményeket is - beleértve egyes egyházakat - ahol olyan szellemiségre nevelnek, mint e poszból is lejön, hogy állami erőszakszervezetekkel tiltsák meg más emberek olyan magatartását, amihez harmadik személynek semmi köze!

Ha felnőtt - szavazásra jogosult, tehát országos ügyben beszámítható értékalkotású - emberek pornót készítenek, terjesztenek, vagy néznek az az ő dolguk!

Hozzáteszem, a misét is a pofánkba tolják a tévében, meg máshol is.
Attól ki védi meg a gyerekemet, hogy beleszaladjon a tévén, egy filmben egy misébe, interneten egy ilyen inkvizítor írásba, egyéb hasonlóba????

Fi a fas..rt hiszed, hogy ezt terjesztheted, ha másét be akarod tiltani???

flora 2011.02.14. 11:56:42

@MajdnemAraya: Elég szar dolog lenne minden nap mákos tésztát enni. Képzeld el azt a szerencsétlent, aki mákos tészta-függő lenne!

Bell & Sebastian 2011.02.14. 11:56:54

Living porn! (Ágáló fütyihegyek - na én megyek.)

Bobby Newmark 2011.02.14. 11:57:02

Na ez a cikk megint eszembe juttatta, hogy mennyire rühellem azokat a köcsögöket, akik saját maguktól akarják megvédeni a zembereket...

Bobby Newmark 2011.02.14. 11:57:56

@Bobby Newmark: Na ez fail. Mindegy, értitek így is.

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.02.14. 11:58:13

Ahogy a Hofi mondaná:

"Le kellene őket önteni tintával !"

:))))))

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2011.02.14. 12:00:13

@TH:

az übermensch okoskodó önhittéségén kívül mással

még nem sikerült villognia

mement 2011.02.14. 12:00:58

ez egy poszt egy nagy adag hulyeseg, komolyanvehetetlen.

Az egyhaz szexualis tabuit nem sirod vissza?

G. Wolf 2011.02.14. 12:01:18

Szerintem a pornó ugyanolyan mint bármely más élvezeti cikk, ésszel nem gond.

Ezen az elvi alapon tiltsuk be az alkoholt (lásd alkohol tilalmak 1920 chikago)... Tiltsuk be az internetet, elvégre ha valaki rákattan a blogok olvasására, írására nem marad ideje családi életet élni. Vagy mondjuk napi szinten többször híreket olvasni vajon nem függőség-e Amit talán elfogadható ható a dohányzás... de ez is csak olyan helyen ahol _MÁST_ zavarhat... 4 fal között hát ő hülyesége...

Sőt tiltsunk be mindent ami örömet okoz, hiszen ha az ember rákattan bármire akkor az az egyészséges életvitelét tönkreteszi. (Persze mi az egséges?)

MajdnemAraya · http://azenwin10em.blog.hu 2011.02.14. 12:01:57

@flora: reménytelen vagy, nem is akarod érteni.
Én is befejeztem a veled való vitát, nincs értelme.

flora 2011.02.14. 12:02:16

@TH: Teljesen igazad van, az alkohol rosszabb, mert már teljesen elterjedt. Nemrég volt itt egy cikk arról, hogy Magyarországon még valami 4 millió ember nincs a közelében sem az internetnek, tehát még messze vagyunk a teljes hatástól!
A dolgok amúgy összefüggenek.
Te egyébként valami nagyon extra helyen nőhettél fel - legalább is az alapján, ahogy a magyar családokat elképzeled.

TH 2011.02.14. 12:02:39

@G. Wolf: én pl. ma ennek a posztnak a kommentjeit olvasom, és ez a munka rovására mehet. vajon be kell-e tiltani a blogot?

bornemissza 2011.02.14. 12:03:16

az az!

TILCSÁK BE!

hogy ez eddig nem jutott eszembe....

a legkomolyabb, hogy a cikkírója többször hivatkozik olyan országban készült tanulmányokra, ahol ez is: (link: comment.blog.hu/2011/02/08/mar_a_dekoltazs_is_veszelyes)
betiltandó!

szomorú
a mandiner jobb blog ennél!!

kriptoliberális 2011.02.14. 12:03:43

zseniális a gondolatmenet lényege:

a felnőtt emberek dönthessenek arról, hogy MÁSOK mit NE csinálhassanak, de arra már nem elég érettek, hogy arról dönthessenek (szabadon) hogy ŐK mit CSINÁLJANAK...

logikus....

G. Wolf 2011.02.14. 12:04:03

@TH: azt hiszem a postoló logikája mentén igen... pontosabban nem ezt a blogot, hanem az összeset, elvégre a blog tehet arról hogy nem dolgozol, vagy nem a családoddal vagy

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.02.14. 12:04:24

Rossz hírem van: ami örömet okoz, az potenciálisan függőséget is. Erre rossz válasz az, hogy be kell tiltani mindent, ami örömet okoz...

TH 2011.02.14. 12:05:41

@flora: én nem "elképzelem" a magyar családokat, de láttam sok rossz és jó példát is a környezetemben. És látok most is rosszakat és jókat is, most talán több jót, mint rosszat látok. És pl. a pszichológia fejlődése, és valamilyen szinten a köztudatba kerülése pl. lényegesen többet javít a helyzeten, mint amennyit a pornó ronthat.

sronti 2011.02.14. 12:06:08

Alapvetően nem érdekelne, hogy egy kritikátlan katolikus mit gondol a pornóról, de ez nagyon szép példája a jellegzetes tiltsuk be, akadályozzuk meg, szarjunk a keresleti oldalra, azzal majd lesz valami, amúgy is biztos betegek mentálisan, meg függők.
Kíváncsi lennék egyébként, hogy mondjuk Hollandia (pornó, prostitúció legális), és Szaúd-Arábia (semmi nem legális) nemi erőszak, prostitúció számainak különbségére. Sajnos ezt meglehetősen nehéz lenne vizsgálni, mert ezekben az országokban ahol teljes pornótiltás van, semmit nem lehet megbeszélni vagy vizsgálni a szexszel kapcsolatban. A pornónak valószínűleg van egyfajta feszültséglevezető szerepe.
Ha liberálisan kezeljük a szexet, lesz pornó, viszont kevesebb frusztráció kapcsolódik a szexualitáshoz, ha nagyon konzervatív a hozzáállás, akkor meg fordítva. Szerintem az első verzió jobb.
A "pornófüggők" nem a pornó miatt függenek tőle, hanem mert otthon nem kapják meg amit igazán szeretnének (akár a saját hibájukból). Ha nem pornót néznének, akkor valószínűleg nagyobb számban járnának kurvázni, az meg kinek jó?
Persze erre nyilván az a válasz, hogy szüntessük meg a világ legősibb mesterségét. Sok sikert hozzá.

flora 2011.02.14. 12:07:39

@MTFUN: Nem lehet betiltani, annyira elterjedt. Általában nem vagyok tiltáspári.
Nyilván egy sokoldalú belső megújulásra lenne szüksége az embereknek, amiben egyáltalán nem segíti őket semmi, vagy alig valami. De lám, itt is az a lényeg, hogy nehogy be akarják tiltani. Mintha az életünk függene tőle, hogy lehessen pornót nézni, holott sokkal fontosabb a partnereddel foglalkozni.

flora 2011.02.14. 12:08:25

@MajdnemAraya: Nem érted a konzervatív iróniát. Sajnálom.

MajdnemAraya · http://azenwin10em.blog.hu 2011.02.14. 12:08:58

Nem ez Katona Főnök legsikerültebb dalszövege, de valahogy passzol ide:

"Hülye vagyok, mert hülye szülők és tanarak,
Hülye dumák sorvasztották el az agyamat.
Amit tudok, azt tévéből úgy szedtem össze,
Mint a nemi gondozóban fognak tetűket.

Kinn a seggem a nadrágból, nincsen több hitel.
Fogadjunk egy liter borban, hogy ma inni kell!
Nem vagyok szent, aki havi 40 nap böjtöl,
Úgy járkálok mint egy zombi a barna sörtől.

Ó, ami szép ebben az életben,
Az vagy hizlal, vagy rákot okozhat, vagy erkölcstelen!
Ó, ami jó a földi életben,
Azt megadóztatják, vagy betiltják, mert törvénytelen!

Ha nincs munka, lopni kell - a fene egye meg.
Ha a béka folyton ugrál, hogy lesz gyereke?
Jó, hogy az emlősöknél divatos a szopás,
Enélkül unalmas lenne a szaporodás!

Ó, ami szép ebben az életben,
Az hizlal, vagy rákot okozhat, vagy erkölcstelen!
Ó, ami jó a földi életben,
Azt megadóztatják, vagy betiltják, mert törvénytelen!
Ó, ami szép ebben az életben,
Az hizlal, vagy rákot okozhat, vagy erkölcstelen!
Ó, ami jó a földi életben,
Azt megadóztatják, vagy betiltják, mert törvénytelen!"

-d(-_-)b- 2011.02.14. 12:09:38

Ez a dobray egy idióta.

Epokit Drive 2011.02.14. 12:11:22

Hiszen még addig sem jutottunk el, hogy a Való Világ 4-be "normálisok" kerüljenek. Muszáj azt, hogy legalább 1-2 embernek legyen köztük pornós/prosti/faszomtudja múltja? Tudom, elvileg ez jobb recept, mint könyvtáros vénkisasszonyokat és nyugdíjas szerelőket összezárni, de csak elvileg, mert azt még ki sem merték próbálni.
A netes pornó viszont on demand, vagyis azért azt mégsem az országos tévéadó promótálja burkoltan, hanem be kell pötyögni legalább egy keresőszót hozzá.
De ha már a lélek kész, csak a test gyenge, ugyanettől a sráctól olvasom, hogy mindent szabad, csak nem minden használ. Amúgy meg, és elhihető, tudom, miről beszélek, épp a kereszténység képes masszív szexszel kapcsolatos bűntudatot plántálni a zemberbe, ami aztán talán nem hűtlenségben, de más gondok által éppúgy képes tönkretenni akár egy házasságot is (csak legfeljebb nem válnak el, mert azt nem lehet, csak az életük lesz csendes pokollá).
Sztem pornóügyben (és ez igaz pénzre, italra, cigire, drogra és minden szenvedélygyanús dologra) is a lényeg, hogy őszintén beszéljünk róla. A cikkírót pl. pornófogyasztónak gondolom, amint a 18-45 éves ffi korosztály 99%-át, amely internetezni is tud, de a cikk végig álszent marad, és bár tudván tudja (tudhatná), hogy a szex az intimitás csúcsa is egyben, és arra az ételnél is nagyobb a szükségünk néha, mégis csak a dohányzással tudja összehasonlítani, ami valóban nem egy kategória vele.
Abban igaza lenne viszont, hogy a szexet önmagában, és pláne kamerák előtt, nem lehet teljesen intimnek tekinteni, viszont aki nézi, az nem kamerák elé kívánkozik, hanem csak vkinek a karjaiba, vagyis a szexmunkással nem azonosulni akar (mint Bruce Willissel, amikor az épp megmenti a világot), hanem csak arra vágyik, amit az tesz, de csakis a maga módján, négyszemközt, és kihagyva pl. a számára nem vonzó lehetőségeket is.

kriptoliberális 2011.02.14. 12:11:58

@Lord_Valdez:
Az efajták nem akarnak betiltani mindent ami örömet okoz, hanem mindent ami MÁSNAK okoz örömöt....

v2peti 2011.02.14. 12:12:46

Bár tény, hogy a pornó lelkileg káros, de ha azt nézzük, hogy a 80-as években idehaza nem volt pornó. De válás meg k*rvázás akkor is sok volt. Na és sok felbomlott házasságról tudok, ismerősi körben, de azok közül egynek sem volt köze a pornóhoz.
Szóval a pornó a jelenlegi társadalmi helyzet tünete, így csak a tünetek kezelésével lehetne hatékonyan visszaszorítani!

flora 2011.02.14. 12:13:23

@TH: Nahát ebben igazad van. Én is üdvözlöm, hogy egyre többen járnak pszichológushoz, hogy már nem azt mondják, hogy aki pszichológushoz megy, az bolond. De önmagában ez nem old meg mindent. Esetleg személyes életutakat megoldhat, és az már nagy dolog.
Most viszont nem érek rá tovább. A legjobbakat!

TH 2011.02.14. 12:13:45

@flora: a tiltás ellenzése az ember szabadság iránti igényéből fakad. Én azt gondolom, hogy alapvetően olyan dolgok betiltása, ami az adott egyén dóga csak (pl. alkohol, dohányzás vagy pornó), társadalmilag nagyobb károkat okoz, mint ha nincs tiltva, és emiatt fontos az, hogy véleményt nyilvánítsak róla.

TH 2011.02.14. 12:17:07

@v2peti: "Bár tény, hogy a pornó lelkileg káros"
Ezt a tényt megkérdőjelezem, de legalábbis finomítanám.
Sztem egyrészt LEHET káros, másrészt nagyban függ a mennyiségtől. Kb. olyan, mint más függőség, de kisebb mennyiségben sztem kevésbé ártalmas, mint a cigi. :)

poisonborz 2011.02.14. 12:17:37

akkor most ez vagy egy humorosnak szánt írás, vagy a mandinerre már tényleg bármilyen faszságot ki lehet posztolni.

kriptoliberális 2011.02.14. 12:19:19

még egy dolog

vérlázító, hogy éppen a keresztény egyházak agitálnak betiltás (vagyis kriminalizáció, ergó végső soron szabadságvesztés) iránt, akár drogügyben akár más hasonló ügyekben.
(ÉS MOST A FIATALKORŰAKAT NE KEVERJÜK IDE? KIZÁRÓLAG A FELNŐTT SZEMÉLYEK MAGATARTÁSÁNAK SZABÁLYOZÁSÁT!)

Isten adott szabadságot jóra és rosszra az embernek.
A személyi szabadságát is ő adta.
Benne van az újszövetségben, mi a teendője, ha úgy látja, hogy felebarátja helytelenül cselekszik:
szólni neki, majd újra szólni, két másikkal szólni és utána HAGYNI !!!!
nem azt mondja Krisztius, hogy börtönbe vele!
Sőt azt sem mondja, hogy ha valakit az egyik keze bűnbe visz, azt MÁS vágja le.
Azt mondja, jobban járna...
De hogy az Istentől kapott szabadságot (és főleg az életet) vegyék el, mert valaki az Istentől kapott testét, a nemiségét úgy használja, ahogy ő gondolja, vagy hogy azért mert Isten teremtette növényt szív, vagy rág, vagy eszik, vagy akármi, az minden csak nem krisztusi, nem keresztény.

Már bocsánat!
Éppen az egyházaknak kellene kiállni a mellett ezekben az ügyekben, hogy nem szabad tiltani, hanem tanítás és példamutatás a megengedhető!

Persze az intézményes egyházaknak mindig ahatalom volt fontos, meg a tiltsuk be.
Betiltották az olyan felforgtató és káros eszméket is, minthogy nem a Föld a világ közepe....

gitáros 2011.02.14. 12:21:26

Ezen hangosan felröhögtem:

"a pornófogyasztók körében 300 százalékkal gyakoribb a hűtlenség, és 3,7-szer több a pornónézők közt azok aránya, akik igénybe szokták venni prostituáltak szolgáltatásait. "

Ennyire hülye nem lehet valaki.

MajdnemAraya · http://azenwin10em.blog.hu 2011.02.14. 12:23:34

@gitáros: Miért? Van aki azt is elhiszi, hogy 42%-kal dúsabb lesz a hajunk, ha piros flakonos samponnal mossuk....

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.02.14. 12:24:30

Némi hivatkozás elfért volna a szövegben.

Mérnork 2011.02.14. 12:25:33

@flora: Azért mert téged hanyagol a fiúd a pornó miatt, másoknál még nem biztos, hogy ugyanígy van ;-) Nálunk a feleségemnek kb. a heti 1 az igényszintje, nekem meg kb. a napi 3. Viszont szeretem őt, így semmi kedvem halálra szekálni, és frusztráltan a kolléganőimet üldözni sincs túl nagy kedvem. Erre a kiváló megoldás a pornó.
Olyan pedig még nem volt, hogy mikor neki van kedve, akkor én utasítsam vissza...

2011.02.14. 12:26:23

@SierraX:

'Ez a 21. század. Múlt századi erkölcsi normákkal, vaskalapossággal már nem rugsz labdába. '

Akkor mindig a 'vaskalaposság' felől megyünk a liberalizmus felé, és az természetesen mindig jó, ugye?

És egyáltalán mi az a 'múlt századi erkölcsi norma'? Van múlt századi kilogramm és másodperc is?

guszti 2011.02.14. 12:27:50

Aha. Szóval a netes pornó a bűnös, tilcsukbe. Majd jön megint a trükközés, "fel kell mászni a fára" a tiltott gyümölcsért. Az, hogy közben a koncessziós kereskedelmi tömegcsatornákon nem bírnak már mit kitalálni, mibe csomagolják a nyers pornográfiát, úgyhogy néha már nem is csomagolják, az oké, nem? Állammal szerződésben álló, országos lefedettségű, földi sugárzású tévék gyártanak "profi" kötségvetésből alig burkolt, nyers pornót a népnek, de a neten terjedő szabad szex az élet megrontója. Háááát, nemtom.

A netes pornó valóban nagyon rosz, legalábbis a kovinak és a hasonló "konzervatív" pornóproducereknek biztosan. Ők évtizedek óta jól élnek, külön gondola van a benzinkúton az ő műfajuknak, adóznak is, szóval ők oké, védjük meg őket az olcsó konkurenciától. Egy nagy baj van csak, itt az olcsó konkurencia pont a szabadság miatt ízlésességben is köröket ver a klasszik kamionos vonalra. A kovi-drájver műfaj valódi pornó, azaz rendes igazi kurvákat rekrutálnak hozzá, rájuk eresztik a fedezőbikákat és kamera indul. Pár év alatt csapágyasra leharcolt csajok, többórás forgatások, rendező rendez. Porné + gráfia, etimológiailag eredeti intézmény.
A neten meg érdekes módon az olyan tartalomnak is jut hely - hovatovább azok a legnépszerűbbek - ahol a húszéves orosz kislány minden nap leforgat saját kamerával 1-2-3 aktust a saját pasijával. Nem basszák rommá négyen rendezői utasításra, nem kap análintrúdert a fülébe is, nincs vastagon kivakolva, nincs a szemei köré festve egy -egy kisebb monokli. Nincs feltöltve mindene, nem visel fétisgöncöket. Szóval a kovi féle sztárokkal ellentétben nem is kurva. (Miszerint nem dug fűvel-fával, stabil csávója van, hitelesen izgul és élvez. Ráadásul szép, smink nélkül is, ami nem olyan ritka ebben a korban.)
Ha belegondolok, milyen csajok érdekeltek az újságban tinikoromban, és hogy az újságosbódé kirakatában címlapra kitett borzalmas nagy picsa már akkor is undorított, azt kell mondjam, nem a netes pornó az, ami a népnek árt. Az ugyanis tényleg választható, ha valami undorító, beteg, perverz, szar, annál egy kicsi szám lesz a sarokban, szóval hozzáférhető a tartalom, de nem ösztönöznek lépten-nyomon arra hogy fogyaszd. Ellentétben a retekklubbal, ami ártalmasabb is, ízléstelen és szánalmas is, de legalább az arcodba van tolva, akarod vagy sem.

Anyáméknál jó ideig a minimax csatornájára teték fel éjjel 11 és reggel 5 közt az xxl nevű igazi kamionos rettenetet. Lassan leesett a szolgáltatónak is hogy ez logisztikailag érthető ugyan, valahol mégis maxigáz, erre áttette az éjjeli döngölést egy másik olyan tematikus csatornával közös sávra, amit a gyerek amúgy szintén szeret és néz. De persze nem ez a gáz, hanem a netes pornó. A reklámmédia gátlástalanul onthatja és tukmálhatja rád az alig burkolt pornográfiát, de hibáztassuk érte a netes pornót, ami tényleg nem jön be magától, ha nem teszel érte. Nem lehet és nem is kell reklámozni, ennyi.

Szóval sánta ez az érvelés, nem lepődnék meg ha valami "profi" érdekeltség húzódna a háttérben. Merthogy a netes pornó ártalmait a kamionos kovik és a mindent feszes műanyagseggel és fotosop-combokkal eladni akaró marketingesek érzik, és ez tök rendben van. Őket kellene megrendszabályozni, nem a hálót.

TH 2011.02.14. 12:28:57

@gitáros: engem az érdekelt volna, hogy hány %-al boldogtalanabbak vagy boldogabbak azok, akik pornót néznek, de erről nem szól a cikk...

nemecsek ernő áruló 2011.02.14. 12:31:22

@poszt: Ennyi demagóg bigott marhaságot egy helyre ömlesztve nagyon régen olvastam, jót nevettem, köszönet érte! :)

kriptoliberális 2011.02.14. 12:32:13

@khamul:
van
(ha nem tudnád nagy mértékben változott a mértékegység definíciója.
Esetleg nézz utána, hogy amásodperc definíciójából mit értettek volna meg a múlt században.

Bemásolom a kedvedért, bár a suliban látszik nagyon nem figyeltél, biztos fizika órán szexlapot néztél

"A másodperc az alapállapotú cézium-133 atom két hiperfinom energiaszintje közötti átmenetnek megfelelő sugárzás 9 192 631 770 periódusának időtartama. "

doktor.dikhed 2011.02.14. 12:34:35

Elég gyenge cikk, tele sarkítással.

"szembesülhet maszturbáló vagy telefonszexelő szülőjével is. "

Ennek meg mi köze a pornóhoz? Engem is kikészített volna, ha ilyesmivel szembesülök, de csak az maszturbál, aki pornót néz?

Egyébként meg a hamburgerfüggőség, vagy a fanatikus vallásosság is tönkretehet házasságokat. Sőt, bármilyen függőség. Nem a pornó, vagy a hamburger a "gyilkos" hanem a függőség...

Attól, hogy valaki pornót néz, nem fog elhidegülni a világtól.

Attól, hogy a gyerek véres játékokkal játszik, még nem lesz sérült.

Ugyanígy, attól, hogy valaki magasztos eszméket ismételget, még nem lesz jó ember. Remek példa erre egy-egy pedofil pap, vagy a diákokat "ribanckáknak" nevező KDNP-s képviselő :)

Hajrá pornó! :D

emem 2011.02.14. 12:37:08

Tíz percig magyar parlamenti közvetítést nézni a TV-ben károsabb a személyiségfejlődésre, mint ha pornót nézne valaki.
Ha pedig valaki olyan nagyon közeli kapcsolatban van Istennel, szóljon már neki, hogy erkölcsi kérdések miatt legelébb a papok között csapjon szét.

sancho panza 2011.02.14. 12:37:34

Ahogy Travis Bickle ( A Taxisofőr) mondta a mozi előtt:
" Ide rendes párok járnak"

nemecsek ernő áruló 2011.02.14. 12:41:53

"Azaz attól még, hogy valaki alapvetően rossznak tartja a pornót, attól még lehet, hogy elcsábul, és nyálcsorgatva élvezkedik rajta."
Ezen hangosan felröhögtem! Már ne is haragudj, ezt úgy hívják, álszentség.

Ha alapvetően rossznak tartja, nem nézi.
Ha csorgatja a nyálát, akkor nem tartja rossznak.
Ha alapvetően rossznak tartja, de mégis nyálcsorgatva nézi, akkor csak kifelé mutatja, hogy rossznak gondolja, de az ilyen ember az GYÁVA, mert nem meri saját magát felvállalni a világ előtt, csak egy maszkot tart maga elé.

Jelzem a legtöbb "vallásos" ember ilyen. Azt hazudják, érdekli őket, ájtatosan keresztet vetnek, ha templomba belépnek, a szentelt vizes kancsóból befele, és kifele menet is magukra kenik a trippert (mert ugye senki nem hiszi, hogy a szentség elpusztítja a kézről belekerülő mikrobákat?), de közben lószarban sem hisznek, nem hogy Jézus újabb eljövetelében.

És itt el is érkeztünk oda, ahol végeredményben a probléma gyökerezik. Az álszent ember ugyanis nincs kibékülve önmagával. Nem mondhatja azt a világnak, hogy "kapjátok be, ilyen vagyok, és kész!" mert mit fog szólni Marika néni a szomszédban?

Mivel nincs kibékülve önmagával, elégedetlen az életével. És EZ, csakis egyedül EZ, ami a házasságokat tönkreteszi. Az, hogy akiknek a világon legjobban szeretniük kéne egymást, nem képesek kimondani a legfontosabb dolgokat a másiknak. Mert igazából csak a gyerek miatt vannak együtt. (Ja, beszéltünk már az abortusz tiltásáról 16 éves lányoknál, akik mélyen "vallásosak" ezért nem használhatnak óvszert?)

Én a feleségemmel együtt nézek pornót, akkor, és ott, ahol, és ahová való: a hálószobában, kettesben, szex előtt/közben. Na és akkor mi van?

A gyerekemmel viszont soha nem nézetnék, és nem néznék pornót.

Beteg, torz gondolkodásra vall, akiben egyáltalán csak fel is merül ez a gondolat.

TH 2011.02.14. 12:44:28

@Gerzsonka: jé, pont ezt mondtam az első kommentemben. :-)))

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2011.02.14. 12:45:28

Mi se szoktunk pornót nézni a tévébe, csak, ha mesztelennőket mutatnak, és csak amikor már a krimóba nem tartózkodnak kiskoruak, mer az erkölcs meg a morál az mindenekelött való.

Akvyr 2011.02.14. 12:47:07

Én azt nem értem a biznisz rész hol van benne? Mert az tuti, hogy jól megfizetik a begyógyszerezett-kitömött-kisminkelt szinészeket, van stáb, van helyszín, és elképesztő mennyiségű pornó keletkezik... aztán ingyen hozzá lehet jutni neten. Honnan jön a profit?

Viszont a cikk alapfeltételezése hibás, miszerint a pornó az oka mindennek. Szerintem pont fordítva van: ha mindenki elégedett lenne a szexuális életével, akkor nem lenne igény pornóra. De mivel nem azok, ezért szükség van pornóra, nagy a kereslet, csak a hülye üzletember nem nyújtana kínálatot (és ehhez nem gonosznak meg eltökélt családmodell pusztítónak kell lenni, elég csak a piaci igényekre reagálni). Ettől függetlenül az első bekezdésem még mindig igaz, nem értem ebben hol van a pénz.

2011.02.14. 12:47:57

@kriptoliberális:

Köszönöm az építő hozzászólást!

Ha igazán precíz vagy, akkor viszont nem kellene olyanokat írni, hogy

'Esetleg nézz utána, hogy amásodperc definíciójából mit értettek volna meg a múlt században.'

A másodperc definíciója ugyanis múlt századi (1967-es, utolsó kiegészítés: 1997), atomi színképeket pedig már jóval korábban viszonylag pontosan tudtak mérni. Nem véletlen, hogy a metrológusok ilyen módszert alkalmaztak.
Szóval a 'múlt században' kb annyit értettek volna a definícióból mint most.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.02.14. 12:53:24

Szerintem a mai pornófilmek 99%-a szar. Egyszerűen unalmas, érzelemmentes, ostoba fűrészelés. Jó pornófilmek a hetvenes-nyolcvanas években készültek - vagy csak a jók maradtak fenn, nem tudom.

A kérdést nem úgy lehet megoldani, hogy a szart tiltjuk - mert a Kádár-rendszerben is megtalálta az, aki akarta, a füves cigit ma is megtalálja aki akarja.

Igényes, jó pornót kell készíteni és terjeszteni. Amiben van érzelem is. Lehet vad, lehet gyengéd, lehet bármilyen - csak érzelem legyen benne, normális történetben. Az nemhogy ártana, hanem használna a kölköknek.

Az ország tele van baszni nem tudó idiótákkal. Ezek egy része a pornót teszi felelőssé azért, mert hülye a nőkhöz. Elhízott, rusnya banyák is a pornót teszik felelőssé azért, mert tönkrement a házasságuk, és nem magukat, akik annyit adnak pl. a testsúlyukra, mint egy hízósertés.

Nem a pornó itt a fő métely, hanem az, hogy semmi más képzése sincs a kis gizmóknak, mint elszánt arccal fűrészelő, ránézésre agyhalott faszik és műmellű, műkörmű, üvöltő hülye kurvák. Ha azt látják, hogy a szexben az a fantasztikus, hogy a seggből kihúzott farkat valaki leszopja, akkor azt hihetik, ezt a normális. Ha olyan filmet látna, ahol tenni kell azért, hogy a csajnak is jó legyen, és nagyjából az elemi higiéniai alapelveket betartják (pl. kutyával nem dugunk) akkor azt próbálná követni.

Sokkal többet érne, mint a tiltás. A zugpálinkafőzés okozta vakulásos eseteken úgy lehet úrrá lenni, hogy a boltban kapható jó minőségű pálinka.

TH 2011.02.14. 12:57:40

@khamul: speciel az én szótáramban a "múlt század" még mindig a XIX.-re utal, mert még nem szoktam meg az elmúlt 11 évben, hogy évszázadot váltottunk. :)

guszti 2011.02.14. 12:59:53

Ja és még egy, a gyerekre figyelni kell, szinte folyamatosan, méghozzá emberi lénynek. Aki robotokra szeretné bízni csemetéje egészséges lelki fejlődését, nagyon csúnya tévúton jár. Nincs az a filter, nincs az a szabályozás, ami pótolni tudná a szülőt, a nagyit, az óvónőt, a dadust, a bébiszittert. Ha te vagy otthon a gyerekkel, vagy a játszótéren, ott is odafigyelsz rá, mit csinál, akár legózik, akár fára mászik. Ott is megsérülhet, ott is te felelsz érte hogy ne történjen ilyen. Akkor a tévé meg a gép előtt miért hagynád órákra felügyelet nélkül? Majd a hatóság meg az állam vigyáz rá? Lószartmama. A bébiőr kamera sem vigyáz a gyerekre automatikusan, hanem akkor ér csak valamit, ha a másik szobában működik a vevőegység, és figyel is rá valaki.

2011.02.14. 13:01:43

@TH:

'az én szótáramban a "múlt század" még mindig a XIX.-re utal, mert még nem szoktam meg az elmúlt 11 évben, hogy évszázadot váltottunk'

EZ a múlt századi :)

TH 2011.02.14. 13:02:51

@khamul: tudom, azért írtam. ;-)

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.02.14. 13:04:26

@Monsanto: "ingyen hozzá lehet jutni neten. Honnan jön a profit?" A Google is biztos ezen tanakodik, hogy ha mindent ingyen ad, akkor honnan jön naponta az a sok péz a kasszába. :)

tucano 2011.02.14. 13:04:36

@_andris: Nem elképzelhetetlen. De sokkal több embert tett tönkre a bigottság, és szerintem erről van szó. A válás tilalma 100000000000x annyi embert kergetett a kurvákhoz, mint az análöklözős filmek. Brazíliában tilos az abortusz, hány élet ment tönkre emiatt, egy olyan társadalomban, amelynek kultúrájában a miénknél sokszor hangsúlyosabb a szex?
És még folytathatnánk, csak mennem kell szüzet áldozni ölőshöz.

Lángharcos 2011.02.14. 13:13:39

A szexualitás biológiai szükséglet, mint az evés, alvás. Kell ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott legyen a felnőtt szervezet. Természetesen mindennek megvan a maga egészséges mennyisége. Van, akinek egyikből-másikból több vagy kevesebb kell.

És lehetnek olyan életszakaszok, amikor az igény megvan, de párkapcsolat nem lehetséges (nincs kivel, nincs miből, nincs idő stb). Ezek az emberek vagy elmennek egy szexuális szakmunkáshoz, vagy megpróbálnak valamilyen médiumhoz fordulni: újság, videó, internet..

A szülők dolga, hogy a gyermeküket távol tartsák a nem neki való dolgoktól, úgymint cigaretta, alkohol, és a pornó, ha úgy tetszik.

Annyit elég lenne elérni, hogy az erotikus tartalmakat ne tolják a pofánkba, hanem ha arra szorul valaki, akkor célzottan kelljen keresnie.

pornoqueen 2011.02.14. 13:16:30

Jajj, micsoda kommentgeneráló kis poszt ez! :D

Ha egy cikk címében szerepel a bűvös "szex" avagy "pornó" szócska arra minimum hatszor annyian kattintanak. (Miért is?!)

Különben pedig egyetlen alapvetően fontos tényt kéne elfogadni. Mióta világ a világ léteztek exhibicionista és kukkoló típusú emberek. A pornó elsősorban az ő játszóterük. Persze Nagy Internettestvér jóvoltából a prűdek, kíváncsi álszentek és egyéb állatfajták is hozzáférnek a szexhez.

Költői kérdés: ha húsvő vagy, mi a francnak köpködsz a banánra? Légy inkább toleráns, és fogadd el, hogy vannak, akiknek a banán jön be, és nem a rántott hús ;)

ö...mikó? 2011.02.14. 13:20:29

Az a baj, hogy az evolúció során a nők aljas módon hozzánőttek a pinához... :) Viccet félretéve, ha már annyira nagy az egyenjogúság, akkor kinek is kéne vinnie azt a bizonyos virágot?

Epokit Drive 2011.02.14. 13:25:56

@gitáros: Különösen, mert mindenki néz pornót. :) Csak akik nem vallják be, azok lesznek a "nem nézek pornót" kategória tagjai.
Mondják, hogy ha nem lennének, ki kéne őket találni. Na, ez most pont az az eset. :)

Akvyr 2011.02.14. 13:28:22

@mistinguett: A google egy érthető üzleti modellre épül, úgy hívják reklám. Ezzel szemben a pornónál maximum másik pornó reklámozása történik, ami még mindig csak egyik zsebből a másikba, ezzel szemben a belefeccölt pénz hatalmas, és én nem látok ezzel egyenrangú bevételt.

_andris 2011.02.14. 13:29:57

@tucano: csak egy megjegyzés: az abortusz a magzat életét teszi tönkre, végleg. Igaz, hogy a felnőttbe már egy csomó erőforrást beleépítettek, meg többen megszerették őt, stb. De számomra egy brazil leányanya ugyanolyan messze van, mint egy brazil magzat... A kényelmetlenség, esetleg szenvedés, ami az anyát éri nem tűnik olyan súlyosnak, mint a halál, ami a magzatot.
de mindenki azt öl meg akit akar, úgy is megbűnhődik érte...

Akvyr 2011.02.14. 13:41:39

@_andris: Egy csimpánzba több emberség és emberi tulajdonság szorult mint egy magzatba, mégis naranccsal a szájában tálalják a világ jelentős részén.

On: én továbbra is azt mondom, hogy az ok-okozati viszony rossz. Ha az emberek elégedettek lennének a szexuális életükkel, akkor nem lenne igény pornóra. De mivel nem azok, ezért kell pótlék. Az, hogy a cikk szerint azért megy tönkre a szexuális élet, mert a pótlék elnyomja, szerintem abszurd.

A nőket meg én nem venném egy kalap alá a témában, mert azért a pornó többnyire elég egyoldalú fantáziát és közönséget elégít ki...

2011.02.14. 13:46:44

a hiba nem a pornóban van, hanem az emberben. a pornóra is rá lehet szokni, ahogy a piára, a drogra, az kávéra, az internetre, de még a hírekre is. a megoldás: MÉRTÉKTARTÁS.
ha az asszonynak nincs kedve minden nap csinálni, te meg szükségét érzed, hát egyszer-kétszer nézed. sztem természetes, a kapcsolat még nem megy tönkre ettől...

"...és mennyire elkeseredett több feleség is, amikor azzal szembesült, hogy nem tud mit tenni férje függősége ellen - tekintve, hogy szexuális életük teljesen normális (vagy az volt, mígnem a másik pornófüggése keresztbe nem tett neki)"
ilyen helyzetekben _lehet_, hogy nem figyelt a jelekre a kedves asszony, talán a férje szeretette volna feldobni az együttlétet máshogy, a nő meg konzerv volt. a pornó itt is a következmény, és nem az ok.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.02.14. 13:46:45

@Monsanto: Másik pornóé, na meg a webcam-site-oké, a szexpartnerkereső oldalaké, a sex toysoké, a teljesítményfokozóké, meg a fene tudja, miké még. Nem tudom, mekkora látogatottsága lehet egy ilyen weblapnak, de gyanítom, néhol a napi több tízmilliós nézettség sem megy kuriózumszámba. Ekkora platformon nagyon sok mindent érdemes reklámozni.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.02.14. 13:47:51

@mistinguett: Ja, és nem olyan hatalmas az a belefeccölt pénz sem.

ö...mikó? 2011.02.14. 13:50:55

@flora: Vagy ocsmány / prűd / igénytelen a nője.... Kicsit olyan, mint a csúnya nő, aki a szépet hibáztatja, hogy őt nem dugják meg....

bőrmók 2011.02.14. 13:51:40

Nem kell mindent az internetre fogni. Aki nem akar pornót nézetni a gyerekével, szűrje otthon a netet! Százszámmal vannak ilyen szolgáltatások.
Ugyanez a véleményem a felnőttekről is. Aki attól fél, hogy emiatt tönkremegy a házassága, az ne nézzen pornót.
Vagy húzzunk a nők fejére zsákot, mielőtt kiengedjük őket az utcára. Mint a tálibok. Akkor biztos, hogy a házasságtörés gondolata sem fordul meg majd a fejünkben.

abaka 2011.02.14. 13:51:44

Edes Istemen! Vissza a sotet kozepkorba... Nagyon elszomorito cikk.

bőrmók 2011.02.14. 13:54:30

Ezek a zsidós linkek meg elég furcsák... a pornóról is a zsidók tehetnek? A zsidó tényleg maga lenne az Ördög?

Netszamuráj 2011.02.14. 14:01:54

@Az Olei Hagardom terroristái: Ezek nem intellektuális dolgok. Emocionálisak. És igen, erkölcsileg magasabb rendűnek tartom magam egy gyűlölködőnél.

Bambulka 2011.02.14. 14:14:29

@khamul: Igen van, úgy hívják, hogy rőf, mázsa, magyar mérföld stb. Szintén elavult dolgok.

Anyád a baráthal 2011.02.14. 14:15:04

@smartdrive: "az amatőr pornó maradjon (az tkp. nem is pornó, csak dokumentált és közszemlére tett szex) "

Az "amatőr" pornó nagy része nem is amatőr. Csak megpróbál úgy kinézni. (De nem sikerül neki.) És emiatt ugyanolyan szar, mint a többi. Amiről te beszélsz az persze más, csak az sokkal ritkább.

2011.02.14. 14:15:39

@SierraX:

Nem szerencséskeverni a dolgokat. A szokások változhatnak a normák nem. Különben nem normák.

sep · http://prizmafolyoirat.com/ 2011.02.14. 14:48:55

Most akkor a pornó lesz az aktuális mumus?
Az okosok szerint legalább ennyi házasság/kapcsolat/család megy tönkre videójáték-, internet-, meg még tököm tudja milyen függőség miatt, mintha az kizárt lenne, hogy egy család belső okok miatt tönkre. (mert mondjuk egy rossz döntésen alapul). A függőségre hajlamos jellem meg fogja találni a tikkjét, ha nem pornóban, akkor a pecázásban. (a családnak akkor is annyi, ha apa csak ül a folyóparton).

A showbiznisz résztvevői nagyrészt lelki sérültek, ez egy ilyen munka. A gépíróknak meg ínhüvely-gyulladásuk lesz, a futószalag mellett kiégsz, meg máshol is kiégsz, ugyanúgy, mint pornóban.

Ki kéne már nőni a bűnbakkeresést.

ö...mikó? 2011.02.14. 15:02:34

Nu, rossz végről van megfogva az egész. Az, hogy ma több a válás, az a szabadosabb erkölcsöknek, az emberek csökkent problémamegoldó képességének, stb.. köszönhető. Ma könnyű válni. Könnyű azt mondani egy nőnek, hogy már "kihűlt" a kapcsolat, nem kapok választ az igényeimre -> elválok. Régen nem volt ennyi, arányaiban sem. Igen, de ehhez kellett, hogy - ellentételezve azt a viccesnek hangzó, ám valójában korántsem vicces tényt, hogy a nők rendelkeznek a pina feletti joggal - a nőnek kuss a neve. Ma nincs így, egyenrangú felek vagyunk. Lehet szabadon elválni...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.14. 21:06:33

Irán ebben irányt mutat, kövessük a perzsa utat!

ü
bbjnick

hajráargentína 2011.02.14. 21:14:14

Álszent, kőbuta írás.

tucano 2011.02.14. 23:52:06

@_andris:
"de mindenki azt öl meg akit akar, úgy is megbűnhődik érte... "
Ezzel teljesen egyet tudok érteni.

Bollockbuster 2011.02.15. 00:16:25

Halál a pornóra! Kivéve a hazafias, nemzeti pornót: xhamster.com/movies/434705/beautiful_cute_schoolgirl_teens_fuck_1.html :-D
Vona Gábor ajánlásával!

___________________________ (törölt) 2011.02.15. 09:49:27

Adalékok a témához.

Teljesen komoly pszichológusok állítják, hogy létezik olyasmi, hogy pornó- és önkielégítésfüggőség, amivel ugyanaz a probléma, mint a függőség további formáival, alkohol, drog stb. lényegében az, hogy a túlhasználat miatt elkúrja az ember az agyában a dopaminrendszert. Úgy néz ki, hogy social anxiety-hez, tehát gátlásos, félénk, kezdeményezni nem merő viselkedéshez vezethet. Ez persze a szokásis negatív visszacsatolás, ördögi kör (btw erős a gyanúm, hogy amit a keresztények áteredő bűnnek neveznek, azt úgy lehetne a modern tudomány nyelvezetén megfogalmazni, hogy az ember született hajlama arra, hogy mindenféle negatív visszacsatolásos helyzetekbe essen és beleragadjon), mert tovább csökkenti az esélyt a becsajozásra, ami viszont több bohócfényezéshez vezet. Szóval teljesen komolyan ajánlják teljesen komoly kutatók, hogy ha nagyon nehezen megy a barátnőtalálás, akkor az első lépés letörölni azt az egy terabyte hentait...

További info:

www.psychologytoday.com/blog/cupids-poisoned-arrow/201001/was-the-cowardly-lion-just-masturbating-too-much

qbr 2011.02.15. 10:25:43

@Ezt a népet sajnáljam?:
Vicces a linked. Találós kérdés, csak most, csak Neked:

Vajon a két alábbi webcím közül melyik a Szombat magazin honlapja, és melyik egy másolt honlap, amelybe szabadon választott kurucinfós cikkeket bele lehet rakni?
A. - szombat.portalinternet.hu , vagy a
B. - www.szombat.org

Telefonálsz, vagy kéred inkább a közönség segítségét?

Eh, szegény Dobray, írt egy értelmes és jó cikket, és erre ilyen baromsággal öntöd tele.

UI: mellesleg Hugh Hefner pl. svéd származású, Larry Flynt meg evangélikusnak született. Ha már híres erotika/pornómogulokról beszélünk.

2011.02.15. 10:46:17

@Netszamuráj: Erre magamtól is rájöttem, nem is volt túl nehéz... :-)

qbr 2011.02.15. 10:54:17

@Shenpen:
Még egy adalék: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12659241

A lényege, hogy ma állj le az önkielégítéssel, és 7 nap múlva menj csajozni, mert akkor lesz egy kiugrás a tesztoszteron szintben.

daito 2011.02.15. 20:47:03

Különösképpen nem szólnék pro és kontra a témához, lévén értelmetlen.

Értelmetlen, mert a szokásos "van egy jelenség" és "tiltsuk be, pusztuljon mind" tengelyen mozog a dolog.

Most nem mennék bele a szokásos "miért nem érdemes tiltani" fejtegetésbe - sokan megtették; egyszerűen technikailag hülyeség. Valaki fentebb leírta Kuvaitból, hogy ott miképp is működik ez. Hozzáteszem ehhez azt, hogy miközben az arab államokban ezeket a "gyümölcsöket" tiltják, addig az arab elit a köztudomásúan legnagyobb habzsolója a témának. Tessék csak a manapság oly népszerű "dubajozás" fogalmát átgondolni.

Igazából a szokásos antiszemita hülyeség és nem hülyeség az érdekes.
Egyrészt tény, hogy a szex-, pornóiparban vannak zsidók; azonban az erős hazugság, hogy övék lenne, az, meg hogy az egész...
Mivel aki ezeket leírta, bevallottan hülye a témához; ezért megbocsátható. Az a helyzet, hogy számos országban, Japánban, Thaiföldön, Dél-Amerikában (pl. Brazília) vagy a katolikus vallás országában, Olaszországban is jelen van a pornó. Szerinted kedves kommentelő, hány japán zsidó pornós van? Százalékban is elég a válasz. Vagy a 28 ezres olasz zsidóságból pornóznak többen, vagy a maradék apró olasz népből?
De ha az amerikai pornót nézi az ember, akkor elég a latino vagy néger pornót végignézni és szondázni, hányan zsidók közülük.

Az van, hogy a szexiparban pont nem érdekel senkit sem, hogy milyen vallású, származású.
Ugyanis nem a böjt szabályairól, valamelyik szép zsoltárról, egy bölcs rabbi mondásáról, vagy a gyilkosok megkövezéséről kell beszélgetni.

Gyanítom, de erről sincsenek információik, a szexipar kimondottan ateista biznisz.

Valamint van egy nagyon fontos dolog. Igazából tök mindegy, hogy ki áll mögötte, és ki csinálja.
Ugye azt még a legelvakultabb zsidózó sem gondolja, hogy 13,5 millió zsidó tartja el a szexipart?

flora 2011.02.16. 09:48:02

@Shenpen: Ez volt itt a legértelmesebb hozzászólás. Pontosan úgy van, ahogy leírtad. Teljesen függetlenül attól, hogy valaki konzervatív vagy nem, senkinek nem jó, ha a pornóra izgul, és nem egy másik hús-vér emberre. Úgy is mondhatnám, hogy férfinak, nőnek az az érdeke, hogy egymást megtalálják, és egymásban megtaláljanak dolgokat.
Egyébként számomra nagyon kiábrándító volt az itt kommentelő férfiak többségének hozzáállása. Nem csoda, hogy sok nő feminista lesz...

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.02.16. 09:59:20

a nemzeti oldal is megtalálta a megoldást:

szily.blog.hu/2011/02/15/arpadsavos_trianonfajlalo_tiniporno_dinamikus_nacionalistaknak_18

csak aztán ki ne derüljön, hogy ők is zsidók, mert akkor nem tudunk hova menekülni.

:)

NSFW ugróhivatkozás, óvakodjék a kattintó!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.09. 10:36:05

@Nazareus: kitették indexre az oldalt

jönnek az index-olvasók

2012.03.29. 16:50:10

Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után 25, illetve 50 dollárt kereshetsz. Ezen felül havonta rendszeresen megkapod a jutalékokat is. Ha sikeres vagy akár több ezer dollárt is kereshetsz vele. A legjobb az egészben, hogy ezt rendszeresen , mint passzív jövedelmet megkapod. A honlap egyéb szolgáltatásai is hasznosak lehetnek. Részletek, illetve belépés a következő honlapon:

FM0204.iwowwe.com
süti beállítások módosítása