Érzékenység, túlérzékenység és a média
2010. december 28. írta: TuRuL_2k2

Érzékenység, túlérzékenység és a média

  December 17-én, pénteken rendeztünk egy rövid konferenciát a magyar országimázs és a média viszonyáról. Nick Thorpe, a BBC tudósítója arról beszélt, hogy a nemzetközi média nem egyszer indokolatlanul rosszindulatú jelzőket használ az országgal szemben, bizonyos problémákat (elsősorban a szélsőjobb és az antiszemitizmus kérdését) óriásira nagyít, míg sokkal fontosabb gondok az ingerküszöbét sem érik el. Utóbbira az igazságszolgáltatás működését hozta fel példaként, szerinte a magyar mindennapok legnagyobb botránya, hogy több ezren vannak megfosztva a szabadságuktól, anélkül, hogy a bíróság elítélte volna őket, s ez az állapot akár évekig is eltarthat.

  Éppen aznap jelent meg az Economistban a Hungry for power című véleménycikk, melynek szerzője, Adam LeBor szintén előadóink között volt. Amikor friss publicisztikájáról kérdeztük, elmondta, hogy meglepte, mekkora visszhangot keltett itthon, szerinte valós súlyát messze meghaladó jelentőséget tulajdonítottak neki (például az MTI nem csak összefoglalót készített belőle, hanem szó szerint lefordította az egészet, az elejétől a végéig). Szóba került a véleménycikkét illusztráló, ugyancsak előnytelen Orbán-fotó is - mint mondta, neki nincs beleszólása a kép kiválasztásába, az a képszerkesztő dolga, és a konkrét választás ebben az esetben inkább elvett az írás értékéből, semmint hozzáadott volna. (Aki dolgozott már a sajtóban, tudja, hogy a nézők/olvasók mennyivel nagyobb szerkesztői tudatosságot feltételeznek a valóságnál. Egy szerkesztő keze alatt egy nap alatt tucatnyi írás vagy kép fordulhat meg, sokszor az esetlegességen és nem az Ördögi Terven múlik egy-egy anyag sorsa, végső formája.) LeBornak általában is az volt a véleménye, hogy a magyar politikának a helyén kéne kezelnie a külföldi lapvéleményeket, s kellő önbizalommal kiállni saját álláspontja mellett. 

  Nos, csak néhány napnak kellett eltelnie a pénteki konferencia után, hogy erre a kívánatosnál sokkal több lehetősége nyíljon a kormánynak. A korábban is élesen kritizált médiatörvény elfogadása brutális erejű sajtóvisszhangot váltott ki Európa- és világszerte. A totális elutasítás nem is jöhetett volna rosszabbkor: ez adja meg a magyar uniós elnökség alaphangját.

  Lehetett-e számítani ilyen intenzitású reakciókra? Magyarországra a tavaszi választások óta kicsit csodálkozva néztek az EU-ban: Orbánék választási sikerének mértékére nem nagyon van példa a közelmúlt Nyugat-Európájából, így aztán - még ha halványan is, de - adja magát az orosz vagy más ex-szovjet párhuzam. Az azóta eltelt időszak kormányzásának számos lépése feszegette a határokat, s minden kényesebb, hatalomcentralizáló lépés hozzátett valamit a borús képhez. Mégis: a nemzetközi sajtó csak viszonylag visszafogott kritikával kísérte e döntéseket, még a kötelező magánnyugdíjpénztárak de facto megszüntetése sem verte ki teljesen a biztosítékot.

  Bár magam sem gondoltam, hogy ekkora külföldi érdeklődést fog kiváltani, visszagondolva érthető, hogy az új médiaszabályozás elfogadása szabadította el a poklot. Ahogy minden más ipar- vagy éppen művészeti ágat, úgy a médiát is önmaga érdekli a legjobban, a magyarországi médiaszabályozás sokkal inkább értelmezhető és érdekes az európai sajtó számára is, mint például az Állami Számvevőszék elnökének a személye, vagy a Költségvetési Tanács sorsa. Szomorú, de a médiaszabályozásunk hasonló okokból nagyobb botrány a nemzetközi sajtó szemében, mint a szlovákiai magyarok alapvető jogait ért sérelmek az előző ciklusban, vagy éppen az, hogy az SNS kormánypárt lehetett Szlovákiában.

  Érdemes elgondolkozni azon, hogy az ország és a nemzet számára mekkora stratégiai jelentőséggel bír az új médiaszabályozás. Olyan drámai lenne-e, ha a hazai média nem közszolgálati része az eddigi szabályozási keretek között működne tovább? Van-e olyan fontos az új médiatörvény, hogy érdemes legyen beleállni miatta nagy nemzetközi pofonokba, aminek hatására más, valóban fontos kérdésekben jelentősen gyengülhet a magyar érdek képviselete? Aligha, pedig pillanatnyilag jó esélyünk van rá, hogy a magyar uniós elnökség jelentős részben a magyar sajtószabadság vélt vagy valós sérelmeiről szóljon. Ha a határon túli magyarok miatti kiállás okán tekintenek ránk a térség bajkeverőjeként, az ellen nem sokat tehetünk, és nem is szabad meghátrálni miatta, egy médiatörvény miatt azonban felesleges ezt a stigmát magunkra húznunk.

  Még a Világ Legjobb Médiatörvénye sem érne annyit, amekkora szopóágra került miatta Magyarország az EU-elnökség előestéjén, ebben egészen biztos vagyok. Schmitt Pál nagy szolgálatot tehetne a nemzetnek, ha aláírás helyett visszaküldené megfontolásra a törvényt az Országgyűlésnek, az meg szépen elnapolná nyugodtabb időkre vagy egyszerűen kivenné belőle a vitatott szabályozási megoldásokat, például a rádiókra és a televíziókra bevett állami szabályozás kiterjesztését a nyomtatott és az online médiára.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr692534109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 09:29:40

grift kiköp.
aztán komolyan gondolja a tisztelt rettegő, hogy az elnökség a média törvényről fog szólni? ugye nem. akkor ez minek. kit tetszik szolgálni magyarország érdekeivel szemben?
ehh, ne válaszolj, leírtunk.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.12.28. 09:30:13

A sajtó hatalmi ág, fékek és ellensúlyok kell korlátozzák.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 09:35:13

@Grift:
Megvisel, hogy ezredszer is leírsz.
Hol van ebben a törvényben Magyarország érdeke?

betyár (törölt) 2010.12.28. 09:37:21

"így aztán - még ha halványan is, de - adja magát az orosz vagy más ex-szovjet párhuzam."

1. Milyen érdekes, hogy a népfrontkormányok esetében senki nem gondolt csúnya diktatórikus törekvésekre, hanem a diktatúra elleni összefogásról csacsogtak.

2. Az ember s így a szerkesztő is felelős a munkájáért, akkor is, ha olyan következménye van, amire nem számított, vagyis ha nem tudatosan tervezett következménye van.

3. Azt ugye nem akarja mondani kedves Turul, hogy puszta véletlen az a grafikai kép is, ami Gazetaban megjelent?

4. "egyszerűen kivenné belőle a vitatott szabályozási megoldásokat, például a rádiókra és a televíziókra bevett állami szabályozás kiterjesztését a nyomtatott és az online médiára."
Aztán mért? Láthatjuk, hogy ha nincs szankció, a sajtó - s most nem az okát firtatom - nem hajlandó semmiféle önkorrencióra. Legalábbis a Lánczi-féle rágalom esetében ez nem történt meg.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 09:38:16

@Elpet: Congress shall make no law... infringing on the freedom of press....

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 09:39:19

@TuRuL_2k2:
tudod te egyáltalán, hogy miről beszélsz? magyarország érdeke az, mondjuk, hogy egy független kormány, aki szabad választásokon kapott felhatalmazást, törvényeket alkothasson, kormányozhasson. te, mint egy moszkovita bértollnok annak idején, azt magyarázod, hogy miért ne viselkedjen magyarország önálló államként. magyarország gazdája a nemzetközi médiazsidó a te felfogásod szerit. plusz a félreinformált ejrópai politikai szereplők.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 09:41:46

@TuRuL_2k2: Elsőre propagandacikknek jön le. Valamiért a blogmotor a "saját álláspontja mellett" mondatrész után elvágta. :)))

Tündér_Lala 2010.12.28. 09:49:54

@TuRuL_2k2: Újabban már nem nácifasiszták vagyunk, hanem kommunisták, bolsevikok a ballib fizetett kommandó szerint. A fejlődés ívét figyelve végül (esetleg néhány Gvantanamo féle tábor megnyitása után ) még demokratákká is válhatunk. :)

A törvény így jó ahogy van, mert az eddigi PC diktaturát egy kicsit általánosabb a többség érdekeit is figyelembe vevő szabályozás lép életbe (korántsem olyan szemellenzős módon, mint ahogyan a fennti működött).

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 09:50:53

Anne Applebaum, Amerika Schmidt Máriája is beszólt a FIDESZ-nek. Mikor fogják először vincentesedéssel vádolni Turult ???

heima_ 2010.12.28. 09:59:04

"Schmitt Pál nagy szolgálatot tehetne a nemzetnek, ha aláírás helyett visszaküldené megfontolásra a törvényt az Országgyűlésnek"

csak hogy senkit ne érjen meglepetésként, ha esetleg így történne, álljon itt előre a vincentokosság:

azért, hogy Scmittnek nemzetközi tekintélyt adjon, Orbán bevállalt egész Európával egy konfliktust, lejáratva az országot. Ez után majd aláírattathat Schmittel bármilyen disznóságot, nem vádolhatják azzal, hogy pártkatona lenne, hiszen egy a világnak fontos, de Orbán számára tulajdonképpen lényegtelen ügyben (hiszen már rég az övé a média) már rendre utasította Orbánt.

betyár (törölt) 2010.12.28. 09:59:27

@jotunder:
Jézusom! Csak nem azt akarja sugallni, hogy Schmidt Marinak köze lenne bármihez is itt a Mandíneren?:)

countrystudy 2010.12.28. 10:01:51

nyugalom. nem kell semmit változtatni ezen a törvényen. várjuk meg az eu véleményét,addig semmit. az mszp-szdsz undorító módon próbál erőt gyűjteni,nem kell ehhez asszisztálni. belső támogatottság híján kintről várnak támogatást. márpedig aki politikával foglalkozik,itthon kell bizonyítani.a 2/3 nem a fideszről,hanem az irántuk érzett ellenszenvről szólt. ezt ily módon nem fogják apasztani. ha valami jó történt ebben az évben,akkor az az önérzet megerősödése. a politikusokat le lehet szavazni,el lehet küldeni,de az országot folyamatosan alázó, külső érdekeket szolgáló csoportoktól meg kell szabadulni. a mandinertől pedi tökösebb hozzáállást várok.

2listen2 2010.12.28. 10:08:33

Nagyon józan és színvolnalas írás. Gratula!

Diocles 2010.12.28. 10:09:05

Egyetértek, azzal a különbséggel, h SP-nek nem vissza, hanem az Ab elé kellene küldenie a törvényt.

Így a törvény (vagy a törvény nagy része) az Ab áldásával léphetne hatályba, a kormány moshatná kezeit, kihúzván a dolog méregfogát.

Tényleg nem éri meg a törvény egy-két passzusa ekkkora sajtóvisszhangot, a fokozott figyelem ugyanis más területen is korlátozná a kormányt.
Megjegyzem, vizsgálnivaló így is bőven volna a közmédiában (egy Rábai Balázs, egy Krizsó mit keres ott?), nem kell ehhez egy kontraproduktív médiatörvény.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 10:14:15

@TuRuL_2k2: eddig nem, de ha lesz mandiner-vinszent blogtali, elmegyek megnézem magát és ergét ahogyan együtt aggódik a cimbikkel.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 10:16:26

@tölgy: Márcsak azért is jó lenne ha eljönnél, mert azt mondtad, hogy agyon akarsz verni. Megejthetnénk a sporteseményt.

nyesta 2010.12.28. 10:17:11

Hát nem tudom, de szerintem is rossz volt az időzítés, ezzel ráértünk volna az EU elnökség után is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 10:22:38

@jotunder: én-e? Emlékezetem szerint maga ígérte, hogy majd jól megkeres. Azóta is várom.

Zetek 2010.12.28. 10:27:47

Azt kell csinálni amit a tótok. Ha nagyon szépen kérnek esetleg hosszú tárgyalások után és ellentételezésért engedni. Amúgy kit érdekelnek? Vonyítsanak csak!

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2010.12.28. 10:28:33

Lesz videó a konferenciáról, vagy féltek Annamaritól? :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 10:29:00

@tölgy:
egyáltalán, párbajképes maga szerint ez a turul új barátja? naugye.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 10:31:22

@Grift: Én nem arra gondoltam, hogy párbajozom vele, csak arra, hogy ő megpróbál megütni, aztán pár hétig pihen kórházban. Ez nem párbaj.

heima_ 2010.12.28. 10:33:14

Turul, jó volt múltkor az rtl híradóban a szerkesztőségi bejelentkezés. a 25 milla azért elég karcsú, ilyen szarul fizet a strabag? :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 10:33:57

@jotunder:
nahát, maga milyen szellemes. 4.50 volt egy korsó kőbányai, mikor utoljára hallottam ilyen kocsmai jódumát.

Oblomov 2010.12.28. 10:40:35

@Grift: TuRuL_2k2 opportunistább, mint az egykori szociáldemokrata és (kis)polgári firkászok voltak. Nem pontosan látja a "zorbáni" demokrácia magasrendűségét, a magyarság objektív érdekeiről meg aztán gőze sincs.

Az talán túlzás, hogy a nemzetközi zsidók befolyása alá került volna, de tény, hogy hamistudata van neki.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 10:43:21

@Oblomov:
helyesen teszi maga. valakinek a mandarin pártot is szeretnie kell. a maga kácsorista szimpátiái után a turulfanság már nem meglepő.

Oblomov 2010.12.28. 10:49:23

@Grift: maga olvas a sorok között. Gyakoroljon!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 10:52:11

@Grift: nem t'om van-e neki rendfokozata, ha nem magyar, hát legalább külföldi.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.12.28. 10:52:42

@Oblomov: Hát, aki Adam LeBor-okkal, Kuncze Gáborokkal konferenciázik, együtt retteg, RTL klubban forgolódik, , időpontokat egyeztet, levelez, telefonál, és mindezt "jobbos" főszerkesztői minőségében teszi, az nagyon el van tévedve.
Vagy van egy rosszabb variáció is.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 10:52:55

@heima_:
Látod... Médiamikrovállalkozás. :)

hillcut 2010.12.28. 10:53:28

na szép. orrba-szájba lájkolja, osztja mindenki eztet az írást, a törzsközönség meg üti a szerzőt, az oldalt plusz szellemi-pénzügyi lakájosodással vádol.

ki puhult fel?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 10:54:35

@gloire:
No és mi az a rosszabb variáció? Csak bátran!

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 10:56:22

@tölgy: te alkoholista vagy. nagyobb vagyok nálad, erősebb is, hát nem ütöttem meg embert harminc éve, és nem valószínű, hogy veled fogom folytatni, de azért engedd meg, hogy ne féljek tőled majomparádé. ezt most abbahagyom, mert gyerekes :)))

Oblomov 2010.12.28. 10:58:43

@gloire: ez itt nem a főszerki, hanem az írói munkássága.

Viszont igaza van magácskának is, inkább utalják be gyorstalpaló szemináriumra, mint lebüntizze Annamari éves költségvetését a mandinak.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 11:01:01

@Grift:
Félreinformált? A posztban említett konferencia egyik előadója az NMHH jogi igazgatója volt, aki az új médiatörvényről beszélt a külföldi tudósítók előtt. A lehetőség a jogalkalmazók részéről is adott az informálásra/meggyőzésre.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 11:02:46

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:
Nem készült videó, arra már nem maradt energiánk/emberünk.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 11:05:10

@TuRuL_2k2: Martonyi János azt mondta, hogy ő tulajdonképpen nyitott a kritikai észrevételekre, és Lázár János is valami hasonlót próbált a maga érdekes módján közölni. Igen, a balliberális globalo-böllérek uszályába kerültél, de legalább nem vagy teljesen egyedül.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 11:06:07

@TuRuL_2k2:
miért, szerinted az a szerencsétlen endékás luvnya a tudott valamit a törvényről, mielőtt nyivákolt volna, vagy elég volt a kontád-haraszti-tgm tengely fülbesúgása a tanácsadóknak?

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2010.12.28. 11:06:17

@TuRuL_2k2: Ó, sajnálom, nagyon kíváncsi lettem volna ezekre az arcokra.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 11:10:45

@jotunder: aham, szóval fekete öves szájkaratés.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.12.28. 11:17:02

@TuRuL_2k2:
1.) értelmi fogyatékos vagy.
2.) zsarolnak valamivel.
3.) meggyőződésből teszed.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.12.28. 11:18:01

@gloire: a konferencia névsora: Kovács Zoltán kormányzati kommunikációs államtitkár, Hatos Pál Balassi-igazgató, Komlóssy Gyöngyi a Külügyből, Ablonczy Balázs történész, Kollai István a pozsonyi Magyar Intézetből, Nick Thorpe (BBC), Adam LeBor, Jonathan Horsman, Kovách Regina (Hír TV), Lapsánszky András (NMHH), Schöpflin György (EP). Ez ám a nemzetáruló összeesküvés B)

reality 2010.12.28. 11:21:55

@rajcsányi.gellért (ergé): Nem tisztem gloirt védeni, de írt egy sort is erről?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 11:22:49

@gloire:
persze, michnik a szolidaritás szdsz-e. egy igazi nemzetközi származású hazaáruló

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 11:23:33

@reality:
kapkodnak, huszita védelemben vannak :))

Oblomov 2010.12.28. 11:24:56

@gloire: a harmadik pont nagyon súlyos alternatíva. Ennyire szarember TuRuL nem lehet.

vizipipa 2010.12.28. 11:25:52

"a Világ Legjobb Médiatörvénye sem érne annyit"

Vagyis a koncentrált támadás elől vonuljunk vissza, lépjünk önként a szopóágra - mert ez bizony azt jelenti.

Annyira jó volt az eddigi szabályozás, hogy néhány évig (mégis, meddig?) még inkább azzal.

Szerintem meg elkél itt az ostor. Azért tegyél, hogy okosan használják!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.12.28. 11:27:14

@reality: nem tisztem a kelleténél többet foglalkozni egy kommenttel, de erre reagáltam: "Hát, aki Adam LeBor-okkal, Kuncze Gáborokkal konferenciázik, együtt retteg, RTL klubban forgolódik, , időpontokat egyeztet, levelez, telefonál, és mindezt "jobbos" főszerkesztői minőségében teszi, az nagyon el van tévedve.
Vagy van egy rosszabb variáció is. "

Gondoltam, érdemes felsorolni a konf. névsorát.

polom13 2010.12.28. 11:27:18

Az USA-ban pl. lazán lesittelhetik az újságírót,ha nem adja ki a titkos adatokat kiadó forrását.Az új médiatörvény kifejezetten védi az újságírót ilyen esetekben.
Ha az oknyomozó újságíró illegális eszközökkel szerez információkat,mentesül az eljárás alól,mivel munkája nagyobb társadalmi haszonnal jár,mint kárral.
Az esetleges bírság maximális összege európai viszonylatban alacsony,és csak a bírságolási határozat jogerős bírósági megerősítése esetén kell kifizetni.
Mi az ami ebben ellentmond bármifajta normának?
Sírnak mert a ballib súgóik ezt kérik tőlük.Ennyi.
Az EU-s ügyek kapcsán meg csak annyit kell mondani,hogy Magyarországnak nem olyan sürgős az alapszerződés módosítást ratifikálni.Máris levennék a hangerőt.Úgy kell eljárni mint Vaclav Klaus anno:Benes-dekrétumok oké,vagy lisszaboni szerződés ugrott...Okésak lettek.
Egyébként szerintem az európai átlagpolgárok 99%-a nem hallott(és nem is érdekelné)a dologról.
Ez egy tipikus"Jaj,mit gondolnak rólunk azok az emberek,akik nem gondolnak rólunk semmit?"nyivákolás. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 11:28:07

@Oblomov:
azért vigyázzon a finom gúnnyal, mondjuk bélabácsi is meggyőződésből. a meggyőződés nem elég indok a nemzetellenességre. tudja, az a baj a firkásszal, hogy a saját játéka, a korlátlan szabadság, mindig előrébb való, mint a nemzet érdeke. firkász ezért nem lehet más, mint libsi.

polom13 2010.12.28. 11:34:48

"a Világ Legjobb Médiatörvénye sem érne annyit"
...
a Világ Legjobb Adótörvénye sem érne annyit
a Világ Legjobb Földtörvénye sem érne annyit
a Világ Legjobb Alkotmánya sem érne annyit

Húsz év(és az azt megelőző kitudja hány évtized)hátrálása csődhöz vezetett.Gesztusra még nem kaptunk gesztust,csak újabb követelést.

Valandil 2010.12.28. 11:35:42

@polom13: Ha a szlovák nyelvtörvény szlovák belügy volt az EU-nak, akkor a magyar sajtótörvény meg magyar belügy.
Oszt' kinyalhatják.

Oblomov 2010.12.28. 11:36:02

@Grift: a korlátlan szabadság, vagy a nemzet érdeke? A vagy-vagy is fikció, fikciókkal meg tele a padlás.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.28. 11:41:49

"Schmitt Pál nagy szolgálatot tehetne a nemzetnek, ha aláírás helyett visszaküldené megfontolásra a törvényt az Országgyűlésnek"

Ne már, hát pajának van ennél fontosabb dolga is.
Gondolom most is Nintendózik, vagy az orrát túrja. Ő egy elfoglalt ember.

Alfőmérnök 2010.12.28. 11:43:05

Nyugi, nem kell félni, ettől a médiatörvénytől sem fog a társadalmi nyilvánosság megszerkezetváltozni.

gravi_t 2010.12.28. 11:46:26

@TuRuL_2k2:

Tehát ha jól értelmezem:

1. A külföldi sajtó csak a magyar médiatörvény-témát kapta fel, csak ezzel kapcsolatban sírt tele mindent.
2. Bármi más, ami igazából fontosabb ügy, nem is jelenik meg a külföldi sajtóban, pl. SNS, magánnyugdíjpénztárak, külföldi építőcégek korrupciós ügyei, vörösiszap.

És ezek után még van képed azt mondani, hogy a kormány vonja vissza a törvényt, hogy ne erről szóljon a magyar EU-elnökség, meg hogy "Ha a határon túli magyarok miatti kiállás okán tekintenek ránk a térség bajkeverőjeként, az ellen nem sokat tehetünk, és nem is szabad meghátrálni miatta, egy médiatörvény miatt azonban felesleges ezt a stigmát magunkra húznunk."

Az előbb írtad le, hogy pl. a határon túli magyarok miatti kiállással kapcsolatban nem csinálna semmit a külföldi sajtó, mert magasról leszarja.

Innen is gratulálok önmagad tökönszúrásához.

betyár (törölt) 2010.12.28. 11:52:08

@rajcsányi.gellért (ergé):

A névsor hogy állt össze? Nem teljesen világos a rendezőelv. Nem értem, Hatos és Ablonczy milyen szempont alapján került ide?

A kérdés nem feltétlenül provokatív:). De emlékeztetnélek arra benneteket, hogy nagyon ügyetlennek látom ezt a "nem tisztem a kommentekre válaszolni" fordulatot, több okból is. Egyrészt, nyilván koromból fakadóan én még emlékszem a Reakció blogos indulására: csináljuk, gyertek, támogassatok minket. Aztán mikor a kommentelő közönség megerősödött, akkor jött, a mindőnké a blog, írjatok posztokat, lécci,lécci. Aztán jött a kommentfolyam, ami szintén meglehetősen kellemes volt a Mandíner számára. Az, hogy kiszálltatok a kommentekből sem volt túl biztató. Azért érdemes ezen elgondolkodni, és nem ilyen magas lóról osztani azokat, akik mégiscsak hozzájárultak ahhoz, ha mással nem, a blog súlyának, fontosságának emelésével.Lehetne mondjuk csak annyi megbecsülést becsempészni a válaszaitokba, mint mondjuk 3-4 éve.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 11:53:47

Azért olyan vicces lenne, ha Orbán Viktor nyilvánosan kérné meg Schmitt Pált, hogy küldje vissza a médiatörvényt, és a sok idióta elmagyarázná, hogy ennek ellenére Turulmadár liberális elhajló, mert nem pontosan ugyanazt mondta mint Orbán, vagy esetleg pontosan ugyanazt, de nem ugyanabban a hangnemben, vagy ugyanabban a hangnemben is, de amit szabad Jupiternek.... :)))))

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 11:53:47

Azért olyan vicces lenne, ha Orbán Viktor nyilvánosan kérné meg Schmitt Pált, hogy küldje vissza a médiatörvényt, és a sok idióta elmagyarázná, hogy ennek ellenére Turulmadár liberális elhajló, mert nem pontosan ugyanazt mondta mint Orbán, vagy esetleg pontosan ugyanazt, de nem ugyanabban a hangnemben, vagy ugyanabban a hangnemben is, de amit szabad Jupiternek.... :)))))

Oblomov 2010.12.28. 11:55:40

@gravi_t: Tagállami szabályozás alá utalt ügyekben nem nagyon érdemes rúgózni. A szabad sajtó ügye viszont nem az.

akinemlepegyszerre 2010.12.28. 11:57:44

A külföldi lapok/kormányok hisztije nem hat meg különösebben. Ha valóban igaz, hogy:
"nincs olyan passzusa a magyar médiatörvénynek, amely valamelyik európai uniós tagállam médiaszabályozásában ne lenne benne. Ez egy európai törvény"
akkor ezt kell tételesen kifejteni (akár kormányrészről, akár újságírók által), függetlenül attól, hogy általában nem érdemi kritika éri a törvényt, hanem a szokásos rettegés.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.12.28. 11:58:09

@betyár: a magyar országkép nemzetközi alakulása a történelem folyamán című szekcióban beszéltek.

Oblomov 2010.12.28. 12:01:13

@rajcsányi.gellért (ergé): reagálhattál volna betyár további felvetéseire is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 12:05:24

@rajcsányi.gellért (ergé): megnyugodnának az indulatok itt, ha egy intézmény mégis kapna 2011-ben a költségvetésből egy legalább nyolc nullát tartalmazó támogatást?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 12:09:48

@Grift:
Merkel nem annyira a fülbesúgásokra, mint a magyarországi német nagykövetség által összegyűjtött információkra alapozhatta az álláspontját. Hogy a nagykövetség munkatársai milyen információkkal rendelkeztek, milyen véleményük alakult ki a törvényről, az jelentős részben a magyar kormányon (vagy ez esetben az NMHH-n) és diplomácián múlt.

heima_ 2010.12.28. 12:11:49

@jotunder: valahol elég vicces ahogy a világhírű kiváló matematikaprof egy huszonéves újságíró jóhírnéven csüngve próbálja az elbaszott politikai álláspontját legitimálni az interneten:D

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.28. 12:12:23

"megnyugodnának az indulatok itt, ha egy intézmény mégis kapna 2011-ben a költségvetésből egy legalább nyolc nullát tartalmazó támogatást?"

Haha, kis insider info. Vagy nagyon taktikus, vagy nagyon aljas. XD
Ha én eccer kinyitom a számat... XD

ÁrPi 2010.12.28. 12:13:07

@jotunder:

OFF:

A "globalo-böllérek" mém úgy születik BogárLászlónál kedves jotundér bácsi , hogy

a "nemzetközi gazd. sajtó" elterjedten használni kezdte volt a

P.I.G. betüszót (malackák) a bajbajutott költségvetésü eurozónabeli országokkal kapcsolatban. (Portugália Irország Görögország (satöbbi))

Aztán (a sajtó bizony hatalom) akik le akarnák döfni emezeket azok a globalo-böllérek.

Sajtószabadság van.

betyár (törölt) 2010.12.28. 12:13:43

Oli bácsi!
Hát én nem ragaszkodom a negédes stílushoz.

elmész te a p@csába! Sikerült a lényget megfogni. (Hálás lennék - nem mégsem, ez túl negédes) kurvára örülnék, ha ott fikáznál, ahol valszeg olvasom is. Kevés vagyol te ehhez.:))

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 12:17:01

@gravi_t:
1.: Nem csak azt kapta fel, a többivel is foglalkozott többet-kevesebbet, a médiatörvénnyel viszont messze valós súlyán felül. Lehet persze ilyenkor oktatni a sajtót, hogy mire mennyi figyelmet kéne fordítani, csak erősen kérdéses az eredmény.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 12:22:26

@tölgy:
Ismét egy nemes húzás az erkölcs magaslatából. Kérhetek annyi segítséget, hogy melyik intézményről van szó? (Egy tippem van, mire utalhat a kedves kommentelő, aki talán még nem tud róla, hogy a Reakció/Mandiner 2008 óta nem tartozik a CEMP-csoporthou.)

heima_ 2010.12.28. 12:23:22

@TuRuL_2k2: tényleg felmerül viszont akkor a kérdés, hogy ha a sajtó bármilyen állami szabályozást, legyen akármennyire is ártatlan, a saját jól felfogott érdekei mentén túltárgyal, akkor van-e egyáltalán lehetőség állami médiaszabályozásra, vagy túl erős a lobbierő.

gravi_t 2010.12.28. 12:24:30

@Oblomov: Aha, ez pontosan hogy is jön Turul mondanivalójának a kritikájához?

gravi_t 2010.12.28. 12:28:16

@TuRuL_2k2: Egyetértek, nem igazán lehet a sajtónak megmondani (főleg a külföldinek), hogy mivel mennyit foglalkozzon, éppen ezért vontam kétségbe az eredeti javaslatod létjogosultságát. Semmi nem garantálja ugyanis, hogy ha nem lenne a "médiatörvény-ügy", bármiféle magyar témával foglalkoznának külföldön.

Az, hogy Mo. az EU-elnök fél évig, max. egy mínuszos hír, mint ahogy a magyarok sincsenek tisztában vele, hogy pl. két éve ki volt az EU-elnök.

És hogy egy közhellyel zárjak, a marketing területéről: Bármilyen reklám jó reklám.

eN 2010.12.28. 12:29:30

hova lett a kommentem?

Oblomov 2010.12.28. 12:29:49

@gravi_t: A "médiatörvény elfogadása brutális erejű sajtóvisszhangot váltott ki Európa- és világszerte. A totális elutasítás nem is jöhetett volna rosszabbkor: ez adja meg a magyar uniós elnökség alaphangját.
Lehetett-e számítani ilyen intenzitású reakciókra?"

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 12:33:11

@heima_:
Ez teljesen jogos felvetés. Eddig eléggé megértő voltam a médiatörvénnyel szemben (ezért is veszem rossz néven azt, ha valaki rettegéssel vádol, mindenhol azt mondtam, hogy ránk vonatkozni fog ugyan az új szabályozás, de nem tartunk tőle, ugyanúgy működünk majd, mint eddig), de bármi is volt az eredeti szándék, olyan irányt vett az egész, hogy szerintem nem érdemes jelenleg erőltetni. Látom a lehetséges veszélyeket & károkat, de nem látom a remélt hasznot. Ennyi. (Amúgy most is van sajtószabályozás, az 1986. évi sajtótörvény és az 1996. évi médiatörvény. Amúgy meg a polgári és a büntetőjog szabályozza a sajtóban elszenvedett sérelmeket.)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.12.28. 12:36:57

Muhahaha, Hefty a FAZ-ban

"Es gab für Orbán und sein parlamentarisches Regierungsbündnis also gute Gründe, den radikalen und gar extremistischen Tendenzen in den Medien etwas entgegenzustellen. Jetzt muss der Ministerpräsident seinen EU-Partnern allerdings beweisen, dass er mit dem großen Rad, das im Budapester Parlament mit mehr als hundert Änderungsanträgen gedreht wurde, nicht die Pressefreiheit europäischen Standards niederwalzen wollte."

www.faz.net/s/RubDDBDABB9457A437BAA85A49C26FB23A0/Doc~E7D72C93401624A219C594C8E76016D7F~ATpl~Ecommon~Scontent.html

gravi_t 2010.12.28. 12:38:03

@Oblomov: Megintcsak oké, de én nem mondtam semmi ilyent.

eN 2010.12.28. 12:40:30

@ÁrPi: aztán ezzel a vincentes senkiházival sok értelme van társalogni... mint egy makákóval mondjuk.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 12:41:28

@gravi_t:
Sajnos a közhely hamis. Egy bulvártündér számára talán minden szereplés jól jön, de ugyanez egy cég vagy ország esetében már máshogy működik. Például ha egy országról olyan kép alakul ki (jogosan vagy éppen alaptalanul), hogy ott nem szabad a sajtó és az állam indokolatlanul is beleszól a piac működésébe, akkor az a befektetők és pénzügyi szolgáltatók döntéseire sincs túl előnyös hatással.

eN 2010.12.28. 12:47:56

@TuRuL_2k2: amelyikben felvetettem hogy te lehetsz a következő debrecenijóska, ha már kérdezed. elég vacak ez a blogmotor, remélem mostmár nem moderáltok engem is.

eN 2010.12.28. 12:49:30

@TuRuL_2k2: Most a személyeskedéstől eltekintve, tényleg érdekel, nagyon ingerlékenyek vagytok mostanában. Történt valami a szerk. környékén? Megint igaza van Griftnek?

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 12:56:04

Orbán konyakozik Barrosoval a La Truffe Noire-ban, nézegetik a grift baráti kör kommentjeit, és OV megjegyzi : látod Manókám, ilyenekkel vagyok én körülvéve.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 13:03:56

@TuRuL_2k2: ugyan, emlegette valaki a mandiner szponzorait? Honnan az asszociáció?

(Azt figyeled, _most is_ ki kezdett el személyeskedni? )

@Elpet: hö-hö. Lehet, hogy az egymilliós ballib faszbúkcsoport a kurucért aggódik?

szempontpuska 2010.12.28. 13:08:39

El kéne dönteni, hogy Európához tartozunk-e, mert nekem úgy tűnik, az Unió és annak értékrendje inkább kellemetlen nyűg a Pártállamnak

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 13:11:20

@szempontpuska: Tipikus vincentes beírás, globalo-bölléres, evolucionista, nyöhehés :)))

Megjegyzem, többet kockáztat egy ilyen poszttal egy mandíneres mint mi az egész blogunkkal :((((

szempontpuska 2010.12.28. 13:13:44

@jotunder: Nálunk menedéket kaphat majd a blogspoton a pártállamiak üldözése elől :-)

szempontpuska 2010.12.28. 13:15:04

@Elpet: ez volt eddig... ennek van most vége

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.12.28. 13:20:05

@tölgy:

Európai értelemben vett Európa, segíts!

Azért a Vörös Dani is elmondta, nincs sok esély a szankciók bevezetésére, mivel az Ónijó más országaiban is borzasztó médiaállapotok vannak.

"Große Chancen für Sanktionen gegen Budapest sieht Cohn-Bendit allerdings nicht. Es gebe auch in anderen EU-Staaten einen „entsetzlichen Medienzustand“, etwa in Rumänien und Italien. Die Regierungen der Mitgliedsländer seien aber „unfähig“, dazu klare Worte zu sagen. Dies gelte auch für die Bundesregierung."

www.fr-online.de/kultur/medien/ungarn-will-mediengesetz-notfalls-aendern/-/1473342/5039892/-/index.html

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.12.28. 13:26:57

@szempontpuska:

Hefty nem hallott volna még az új magyar médiatörvényről?

A cikk dátuma tegnapi.

bryan 2010.12.28. 13:30:39

"Az USA-ban pl. lazán lesittelhetik az újságírót,ha nem adja ki a titkos adatokat kiadó forrását."
Valóban? Kérlek mondjál már egy olyan újságírót, aki ezért ült.
"Az új médiatörvény kifejezetten védi az újságírót ilyen esetekben."
Muhaha, akkor kutat át a médiahatóság a bármilyen szerkesztőséget, amikor akar. Ez nyilván a sajtó érdekében van.
"Az esetleges bírság maximális összege európai viszonylatban alacsony,és csak a bírságolási határozat jogerős bírósági megerősítése esetén kell kifizetni."
Ja, csak nincs normálisan definiálva, hogy milyen esetben szabhatók ki. Ez alapján teljesen Szalai Jóindulatán múlik, hányszor, milyen indokkal büntet meg valakit.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 13:32:22

@Elpet:

Itt van a procedúra leírása. Négyötöd első lépésben, csak azért, hogy elindulhasson a dolog, és utána "acting by unanimity", tehát gyakorlatilag lehetetlen hivatalos szankciót elfogadni tagállam ellen. Informális módon lehet figyelmeztetni az elpeteket, hogy ha késsel villával nem is tudnak enni, legalább ne flatuláljanak hangosan az asztalnál.

1. On a reasoned proposal by one third of the Member States, by the European Parliament or by the European Commission, the Council, acting by a majority of four fifths of its members after obtaining the consent of the European Parliament, may determine that there is a clear risk of a serious breach by a Member State of the values referred to in Article 2. Before making such a determination, the Council shall hear the Member State in question and may address recommendations to it, acting in accordance with the same procedure. The Council shall regularly verify that the grounds on which such a determination was made continue to apply.

2. The European Council, acting by unanimity on a proposal by one third of the Member States or by the European Commission and after obtaining the consent of the European Parliament, may determine the existence of a serious and persistent breach by a Member State of the values referred to in Article 2 after inviting the Member State in question to submit its observations.

Oblomov 2010.12.28. 13:33:58

@gravi_t: korábban, és eredetileg: "És ezek után még van képed azt mondani, hogy a kormány vonja vissza a törvényt"

a média-tv visszavonására vonatkozó álláspontot véltem TuRuL-kritikád lényegének, amivel nem értek egyet. Szerintem is felesleges ("öntökönszúrás") az úniós-elnökségből fakadó lehetőségeinket mindezzel negálni, vagy kockáztatni.

(Ugyanakkor a posztolónál én tovább mennék, nem elhalasztanám a média-tv. hatályosítását, hanem megőrízném a szabad sajtót, valamint nem csak adott szempontból sokallom, hanem keveslem is a külföldi sajtóvisszhang-reakciókat.)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 13:36:32

@bryan: Judith Millernek hívták. Ő 2005 nyarán ült három hónapot, hivatalosan a bíróság megsértéséért. Azért ültették le, mert nem volt hajlandó szövetségi vádesküdszék elé állni a Valerie Plume ügyben. Ott az lett volna a kérdés, hogy ki adta ki Valerie Plume CIA ügynök identitását.

Oblomov 2010.12.28. 13:38:57

@Oblomov: Olyan értelemben keveslem, hogy számítok rá, módosulni fog az országkockázati felár. Ahogy óhatatlanul módosultak a valóságos befektetői kockázatok is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 13:39:29

@Elpet: szóval, az a demokratikus, ha a 80 milliós Németország leszól. Mitteleuropa is jó, ha ballibbantak vezetik, és nem a Kaiser vagy a Führer?

A mandiner-vinszent blogtali elején a Boldogasszony anyánkat, a végén meg az Internacionálét éneklik el? Mint egykor Gordon? Okvetlenül videózzanak!

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 13:44:37

@bryan: Az amerikai szövetségi álláspont az, hogy csak akkor kényszerítheti ki egy bíróság az újságíró forrásának kilétét, ha egyértelműen államérdeket bizonyít. Branzburg kontra Hayes.

A legtöbb államban viszont törvény védi az újságírókat a forrás kiadatásától.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 13:47:15

@tölgy: Némedit is ballibbantoztad péniszfej ?? :((((

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.12.28. 13:52:12

Nekem nem tetszik a médiatörvény sem, de mikor szidta a nemzetközi sajtó ilyen összehangoltan a szaud-arábiai, vagy az egyiptomi sajtót? Pedig ők is az USA szövetségesei...

gravi_t 2010.12.28. 13:55:14

@Oblomov: Jó, hát ezek szerint az új törvénnyel kapcsolatban nem értünk egyet (én egy szigorúbb tv-t is el tudnék képzelni), de ez már egy másik téma.

ÁrPi 2010.12.28. 14:01:28

@tölgy:

Ergé felsorol a december 17-én rendezett "konferenciánk"-ról (post-beli "rendeztünk egy rövid konferenciát") néhány nevet:

"Hatos Pál Balassi-igazgató, ... Ablonczy Balázs történész,"

Betyár azt mondja/kérdezi erre:
"Nem értem, Hatos és Ablonczy milyen szempont alapján került ide?"

(Betyár eme kommentjében (2010.12.28. 11:52:08) későbbi soraiban a régi
reakció-blog iránt is nosztalgiázik nosztalgiázhat is,
de arra nem kap reakciót ezúttal ergétől...hanem

Ergé válasza csak Hatos-ra és Ablonczy-ra jön (, emezt Oblomov is észleli) :

" a magyar országkép nemzetközi alakulása a történelem folyamán című szekcióban beszéltek."

ERRE tör elő tölgy (a turul_2k2 említette erkölcsnek az magaslatából) és
kérdezi ergétől:

"megnyugodnának az indulatok itt, ha egy intézmény mégis kapna 2011-ben a költségvetésből egy legalább nyolc nullát tartalmazó támogatást?"

Tölgy kérdésére Turul_2k2 tippelni kezd, milyen intézményre gondolt, és arra jut hogy tán a mandiner régvolt 2008-ig tartó szponzoraira.
(Akik a CEMP - Central European Media and Publishing cemp.hu/hu ).

Tölgy -től
ÉN is csak annyit kérdeznék hogy melyik intézményről és milyen "itt" helyszínről szólna szándéka szerint a szóváltás?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 14:09:59

@poszt:

" Még a Világ Legjobb Médiatörvénye sem érne annyit, amekkora szopóágra került miatta Magyarország az EU-elnökség előestéjén, ebben egészen biztos vagyok."

Ellenkezőleg. Még a Világ Legjelentéktelenebb Két-Illetékbélyeg-Helyett-Egyet-De-Kétoldalasat Törvénye is megéri a szopóágat, mert Nekünk Kétharmadunk Van, Tehát Igazunk Is.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 14:16:53

@betyár:
Sokkal több (így követhetetlenebb mennyiségű) a hozzászólás, nekünk pedig kevesebb az időnk és az energiánk, mint 3-4 éve. Igazad van, jó lenne többször reagálni, de örülök, ha egyáltalán a kommentek olvasásáig eljutok.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 14:18:45

@eN:
Téged _is_????
Dehogy moderálunk, mint ahogy mást sem. Nagyon dühítő, hogy ilyen ostoba legenda lett abból, hogy ergé - helytelenül - kivette tölgy két technikai hozzászólását (amiben egy kérdésére hívta fel a figyelmet).

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 14:19:48

@tölgy:
Nyilván én kezdtem el személyeskedni, intézettel és nyolc nullával. De akkor már tényleg ki vele, ne álljunk itt bután!

ÁrPi 2010.12.28. 14:20:09

@Kettes:

Te is egy hülye vincentes vagy :-D ,egységben az erő!

Mit kell abba a post-beli szopóág tételbe belekötni?

Vagy azt mondanád tán hogy komolyan jelentéktelen törvény miatt van most perpatvar ?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 14:23:54

@eN:
Ó, Griftnek mindig igaza van, nem véletlen, hogy ő veszi át Tölgyessy hétfő reggeli megmondóműsorát a rádióban. :]
Persze, valamennyire feszültek vagyunk, valószínűleg mindenki azzá válik egy kicsit, ha rendszeresen kénytelen szembesülni azzal, hogy áruló/megvették/fogyatékos a kedves olvasók szerint. De hozzá lehet szokni.

szempontpuska 2010.12.28. 14:25:02

@Elpet: Nem tudom, ezt talán Tőle kéne megkérdezned...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 14:25:36

@TuRuL_2k2:
"Merkel nem annyira a fülbesúgásokra, mint a magyarországi német nagykövetség által összegyűjtött információkra alapozhatta az álláspontját."

ilyen hülyeségeket komoly pénzért szoktak írni. ugye nem gondolod, hogy a követség forrásai nem haraszti-konrád, és a többi görény?

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 14:26:09

@ÁrPi: A vincentnek nincs közös véleménye, de énvincent szerint ez egy tisztességes és intelligens poszt, és a posztoktól általában ezt a két dolgot szoktuk elvárni. Ha Turulra hallgatna most Orbán az egész ország jól járna (és még Orbán is !!!)

szempontpuska 2010.12.28. 14:30:24

Egyébkétn Turulnak a Schmittre vonatkozó célzását nagyonis elképzelhetőnek tartom, hogy ha lassan leesik a tantusz, hogy a karácsony nem temette be a Médiatörvényt, akkor majd a Közt. Elnök nem írja alá és néhány ponton lazítanak a törvényszövegén. Dupla haszon, hogy lám Ők milyen demokratikusak és Schmitt Pál is ért vmihez a lecsófőzésen kívül...

Így kell kommunkálni egy falnak menést

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 14:30:29

@Grift:
De, gondolom. Például a többek között ebből a célból szervezett konferenciánkra is regisztrált és eljött sok-sok nagykövetség (pl. Németországé is) diplomatája, ahol meghallgathatták az NMHH képviselőjének álláspontját is. Aztán vagy meggyőzte őket a jogelvek levezetése, vagy nem.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 14:31:02

Grift egyébként szintén vincent, ezt most az engedélyével árulom el. Ő Konrád György unokaöccse aki csak azért bukott meg a rabbiképzőben, mert szétmarcsizta az agyát. Sajátos szexuális preferenciái (csak Franco tábornok képe jelenlétében tud, hát, izé, teljesíteni, na) ellenére egy aranycukorfalat, csak a doktríner liberalizmusán csiszolhatna még egy keveset. Málnásival a Melegjogokért, ahogy szokta mondani a szerkesztőségi értekezleteken.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 14:37:20

@jotunder:
érdekes a csatornapatkányok humora. olyan kisztábori brésztorming, öt kinizsi után.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 14:38:17

@TuRuL_2k2:
akkor rosszul gondolod. vagy gyerekeszed van, vagy teszed a hülyét. :)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 14:44:23

@Grift: anyád megint engem fog felhívni, marokkói anyag ez is ??? youknowwho néni küldte pitében ???? :))))) szerintem ne fogd vissza magad, téged így szeretünk.

Bloodscalp 2010.12.28. 14:46:32

@tölgy: kispajtás te mostanában nagyon agresszív vagy:) dehogy még a jótündérnél is elszalaszd a 3 kívánságot:) nagy butaság:)

betyár (törölt) 2010.12.28. 14:46:41

@TuRuL_2k2:

az mindenesetre méltánylandó, hogy ezek szerint a szándék meglenne.:)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 14:50:06

@jotunder:
maga valamit eltévesztett. én nem szoktam a magafajtával édelegni. ezt meghagyom a mandarinoknak.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 14:53:06

@Grift: te ne udvarolj kishamis, az a tölgypajti akivel összetévesztesz, ő az aki elpilled a feminine side-odtól, inkább a holnapi posztodat írjad. de ha megint homoerotikus fantázia lesz két tételben, én bizonyisten moderállak.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.12.28. 14:55:22

@betyár:
Persze, a szándék... a szándék az meg. :)

bryan 2010.12.28. 14:56:19

@Grift:
Grift szabad választáson kapott felhatalmazásra hivatkozik, ez nagyon cuki. :))
Vigyázz, már csak egy lépésre vagy attól, hogy a szólásszabadságot, meg a jogbiztonságot védd!!

betyár (törölt) 2010.12.28. 14:56:27

@jotunder:

Mondjon mást. Meséljen mondjuk arról, honnan ennyire jól informált. Mert nyilván az is megérne egy mesét.

ÁrPi 2010.12.28. 15:00:02

@Grift:

Vincenzo, azt hiszem nem oszt nem szoroz ha azt mondom , fantasztikus a nyelvi leleménye a kisztábori brékről!

:-D

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 15:03:27

@betyár: Honnan vagyok ennyire jólinformált ? Ez most egy interjú ??? Jaj de aranyosnak tetszik lenni :)))

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 15:04:56

@Grift: Hát ez az, hát nem ezt mondom ????!!!!

Oblomov 2010.12.28. 15:06:15

@szempontpuska: Ne álmodozz, az "Eszünk ágában sincs változtatni" irányvonal típikusan harmadikutas. Se Merkelnek, se Putyinnak nem teszünk engedményeket, Új-Guinea a pápuáké.

ÁrPi 2010.12.28. 15:12:33

@jotunder:

Nem betyár nagyinterjuja, hanem ez most a jotunder hirharsona informátorának felfedésére irányulás! :-)

(( " ON " :-D ))

szempontpuska 2010.12.28. 15:13:29

@heima_: abszolút lehetséges szcenáriónak tartom

heima_ 2010.12.28. 15:15:25

@szempontpuska: én mást el se bírok képzelni

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 15:15:47

@betyár: hát nem is tudom, hol kezdjem, annyira kedves és megható. érzem, hogy ez egy gyönyörű barátság kezdete Lujza néni. és tudja, hogy ki lakik Casablancában, ez egy égi jel, drága Lujza néni, égi jel.

Diocles 2010.12.28. 15:16:14

@TuRuL_2k2:

nem egyes olvasók szerint, hanem mondhatni az összes jobboldali olvasójuk szerint rossz úton járnak ergé kollégájával. Lám-lám, itt is csupán egy netszerte rühellt szellemi verőlegény állt ki maguk mellett, a jól ismert penetráns stílusával és gyurcsányista múltjával.

Kíváncsi leszek, h meddig lehet vinni ezt az "elvileg itt állok, de oda jópofizok"- stílust. A mandiner-portál hírneve szerintem erősen megsínylette, leginkább fanyalgó hozzászólók vannak ma már, egyre többen elmaradoznak, aki meg néha benéz, az is csak unottan átnéz a véleményük felett, még akkor is, ha - mondjuk most, mert tényleg ki lehetne húzni a törvény méregfogát egy Ab elé utalással - igazuk volna.

Oblomov 2010.12.28. 15:18:46

@TuRuL_2k2: jó-jó, de annyian vattok, mint az oroszok (kínaiak?). A híroldalt meg végképp átengedtétek a kurucnak.

heima_ 2010.12.28. 15:19:45

@Diocles: ha lenne itt is lájkolás, mint a portálon, szerintem más lenne a kép. értelmes ember nem kezd el kötelezően egyetértő-kommenteket írni, ha éppen egyet ért egy poszt tartalmával.

Alfőmérnök 2010.12.28. 15:20:35

@betyár: "elmész te a p@csába!"
Van olyan, hogy pacsába?
Helyesen picsáb@, vagy p*csáb@. :)

betyár (törölt) 2010.12.28. 15:20:57

@jotunder:

Hát ez a baj ezekkel az elektronikus noteszekkel. Egy egybites kis kiesés, aztán összekeveredik minden mindennel. Bár Hamfri Bogárt kedvelem.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 15:21:05

@Diocles: " Netszerte rühellt szellemi verőlegény" !!!! Ez csak én lehetek :))) Ne mondd, hogy nem, mert én úgy el fogok kámpicsorodni.

betyár (törölt) 2010.12.28. 15:22:21

@Alfőmérnök:

Gondolod, hogy akkor most így nem értette meg?:) Ez egy ilyen nap, hibát hibára halmozok.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 15:23:43

@betyár: bogártotot, hogy egészen pontosak legyünk, de igen, és a virágot is köszönöm, igazán nem kellett volna. most el kell vonulnom, lakomba. nem ígérhetek semmit, de tessék a kisnaccsádnak húzni egy számot azzal a habcsókszerű kezével és meglátjuk.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.28. 15:24:37

Speaking of túlérzékenység:

Nekem legjobban a jól ismert blog-paraziták nyivákolása tetszik. :)
A parazita fenyegetőzik, hogy elhagyja a gazdatestet. LOL.
Hogy ők ígymegúgy, el fognak innen menni, majd jól keresnek másik helyet a magvas gondolataiknak.

Ezzel csak az a bibi, hogy parazita-természetükből adódóan máshol életképtelenek lennének.
Ha nincs mandiner, nincs [tudjukkik :D] nick sem. Ezt jól bizonyították az érdeklődés hiányában besült eddigi szánalmas próbálkozásaik is.

A blöff szánalmas, vissza fognak somfordálni. :)
Fület-farkat behúzva, bocsánatért esedezve.
Néhányan már vissza is somfordáltak.
Hát nem sokáig bírták... ;)))

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 15:33:04

@jotunder: Nézze, Grift neve trükköt jelent, aki tud angolul, annak nem okoz fejtörést, hogy trükköt sejtsen mögötte.

Mivel a blogoszférát egy nagy színház, itt csak a beszédmódok fontosak, a személyek nem. Ha Grfit trükkből ír néha találókat, akkor trükkből írja. :}

bryan 2010.12.28. 15:33:24

@Diocles:
"nem egyes olvasók szerint, hanem mondhatni az összes jobboldali olvasójuk szerint rossz úton járnak ergé kollégájával. "
Aki szerint meg nem, az nem igazán jobboldali, milyen egyszerű is ez.
(Félreértés ne essék nem rólam van szó, sosem állítottam magamról, hogy jobboldali lennék)

betyár (törölt) 2010.12.28. 15:33:44

@Úlfhéðinn:

te vagy az, aki a 2006 óta halott blogról jössz?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 15:34:04

@Loxon:
blogoszférát = blogoszféra
Grfit = Grift

ü
Loxon

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 15:37:29

@Úlfhéðinn: Drága Úlf, az új kommentfolyam egész jól működik. Aki itt kommentál, az nem „visszasomfordált”, hanem itt kommentál, a mandarin-rajongók épülésére. Sajnálja?

Diocles 2010.12.28. 15:39:43

@Úlfhéðinn:
szerintem nem rám célzol, de felveszem a kesztyűt.
nos, nem azt állítom, h nem kommentelek soha a mandínerre, de amióta minden elborított a megfelelési kényszer, kevésbé érzem szükségét az ide kattintásnak. Minek? Ha kormányfikát akarok olvasni, ott a hírszerző, ők még jobban is csinálják. Mert ergéék láthatóan hírszerző2-öt akarnak csinálni ebből a portálból, némi "vincent-tel" keverve. Kár ezért a történetért, egy friss, üde fiatalos portál változik, változott át egy defetista, megfelelő kényszerben szenvedő, önmarcangolós elrettentő példává.

Az igény továbbra is megvan egy igényes, önmagát nem szégyellő jobboldali portálra, ez nyilván előbb-utóbb létre is fog jönni, a mandiner-maradék meg önfeledten orbánozhat a vincent-ékkel.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.28. 15:42:43

@betyár:

"te vagy az, aki a 2006 óta halott blogról jössz?"

Ugyammá' naccsád, há' nekem akkó' még interhálóm se vót...

@Loxon:

"Drága Úlf, az új kommentfolyam egész jól működik."

Akkor több szerencsét kívánok a mostani próbálkozáshoz, mint ami az eddigieket övezte. ;)

"Aki itt kommentál, az nem „visszasomfordált”, hanem itt kommentál, a mandarin-rajongók épülésére. Sajnálja?"

Nekem 8. Én úgyis csak megfigyelő vagyok.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 15:45:23

@Úlfhéðinn: „Akkor több szerencsét kívánok a mostani próbálkozáshoz, mint ami az eddigieket övezte. ;)”

Kösz.

(„Nekem 8”, „gazdatest”: tényleg jó megfigyelő.)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.28. 15:46:37

@Diocles:

"szerintem nem rám célzol, de felveszem a kesztyűt."

Nem rád céloztam. Amit utána írsz, szerintem baromság, meg úgy en bloc nem is az én dolgom. Kifejtsem? Nincs kedvem...

Trollozz le nyugodtan. :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.28. 15:49:06

@Loxon:

"tényleg jó megfigyelő"

Aki egy blogon ennél többre vágyik/vállalkozik, az hülye. És menthetetlenül elbukik.

Oblomov 2010.12.28. 15:55:57

@Loxon: Grift (és Loxon is) baromi intilligens Kündük. Egyetérteni nem, de odafigyelni lehet rájuk. A Vincentre nem férnének be, mert ha Annamari nem is, Tündér valszeg moderálná őket. Mi ezzel a gond?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 15:56:58

@Úlfhéðinn: Ebben alighanem — sajnos — igaza van. Tudja, szedtem össze némi trollológiai ismeretet, mióta profik megkörnyékeztek. Mondhatom, a dolog összetettebb és speciálisabb, mint elsőre gondoltam. Először csak sejtetnek, aztán fenyegetnek is (ügyes módszerekkel), és mindezt szórakoztató játékba oltva: aki kívülről nézi, azt hihetné, semmi sem történik, ártalmatlan tréfa az egész.

Nem könnyű dolog a virtuális világban helyt állni, és talán nem is érdemes. Szinte minden cél fontosabb az életben annál, hogy egy igazán kellemetlen, mondhati hivatásos trollal ujjat húzzunk.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.28. 16:10:53

@Loxon:

"Nem könnyű dolog a virtuális világban helyt állni, és talán nem is érdemes. Szinte minden cél fontosabb az életben annál, hogy egy igazán kellemetlen, mondhati hivatásos trollal ujjat húzzunk."

Így van. A "talán" meg a "szinte" szükségtelen.

He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 16:23:09

@Úlfhéðinn: Nos, köszönöm, kedves medvebőrbe bújt, ógermán harcos barátom. Sokat tanultam, de Loki híve nem leszek, bármennyire szeretnék a nornák.

eN 2010.12.28. 17:11:13

Tisztelt szerk! Amit a vincentesek itt művelnek az trollkodás vagy nem?
Csak hogy tisztán lássunk.

eN 2010.12.28. 17:12:08

@TuRuL_2k2: ja ez előző erre ment

szempontpuska 2010.12.28. 17:28:01

@eN: Ami engem illet igyexem a témáról szót váltani, viszont amit jótündér itt művel azt nem lehet eléggé elítélni... :-))

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 17:48:56

@eN:

1. a Mandiner szervezett egy konferenciat a mediatorvenyrol, mindenfele hozzaerto es erintett emberek reszvetelevel, minden lehetseges oldal bevonasaval.

2. Turul2K2 blogger a nemzetkozi politikai es mediavisszhangra is tekintettel kompromisszumkeszseget javasol a kormanyzatnak.

3. erre lesz mediazsidok berence, titkos szervezetek kepviseloje, velheto elmebeteg, sot talan meg rosszabb is (by gloa'r). a partapparatcsik heima diszkreten fenyegeto hangnemet is megut. tolgy nagypapi kitagadja a mandarinpartot. ez nem trollsag, ez objektiv partszeru kritika, ertem en.

4. en korrektnek es intelligensnek gondolom 1,2-t es felfordul a gyomrom 3-tol, kiveve tolgy nagypapi gesztusat ami inkabb mulatsagos mint gusztustalan.

az, hogy az emberarcu fideszesek miert nem vedik meg turulekat szamomra talany. en ugy gondolom, hogy Orban most eppen elkur valamit, mondhatjuk az elkurast folyamatos jelenbe helyezte, szinte hallik ahogy kurja, es igen, el. ruandai hireket vagnak a magyar hirek koze, hogy oldottabb legyen a hangulat a nyugati hiradokban. es erre senkinek semmi szuksege sincs, es igen, bizony orbanviktornak sincs erre semmi szuksege.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 17:53:43

na, a verőember, turulra is ráverte!

szempontpuska 2010.12.28. 18:02:14

@Grift: muszáj beírnod minden homoerotikus fantáziádat???
Undorító :-)

tewton 2010.12.28. 18:05:26

@jotunder:
"Orban most eppen elkur valamit, mondhatjuk az elkurast folyamatos jelenbe helyezte"

azért ez nem teljesen váratlan. független értelmisik szerint orbán 2002-2010 közt ellenzékből kúrt el folyamatosan, mert félrevitte a Progressziv Reformokat, elötte kormányon kúrt el.

orbánt kezelhetjük úgy, hogy genetikusan elkúró. asszem már általánosban is elkúrt, órán is, de a napköziben is a pad alatt.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 18:07:30

@Grift: OFF ha a "Málnási a melegbárban" című posztod nem fejezed be határidőre én fogom megírni. Az a rész, amikor apád a transzvesztita barátnőjével enyelg, és közben Franco tábornok csizmájára gondol, világbajnok. De azt a szót, tudod melyiket egy t-vel írják. Vendégszerzőnk Grift, holnap teltházunk lesz, már látom.

szempontpuska 2010.12.28. 18:07:56

@tewton: Ez itt maga az elkúrás földje....

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 18:08:51

@tewton: én ilyet nem írtam, kizárólag azt állítom, hogy ebben a pillanatban fucks up something big time.

tewton 2010.12.28. 18:16:17

@jotunder:
ez igaz, most úgy néz(het) ki, tényleg fokozódik a helyzet. csak tudja, a standard szirénhangok szerint orbándémon már onnantól elkúr, hogy se nem szoci, se nem liberális. innentől csak valami mucsai féreg lehet. mondjuk arról még nincs konszenzus, hogy akkor komcsi-e vagy náci, de az index-söpredék szívesen beutalná már most is egy gázkamrába.

betyár (törölt) 2010.12.28. 18:19:05

@jotunder:
"
4. en korrektnek es intelligensnek gondolom 1,2-t es felfordul a gyomrom 3-tol,"

igen, igen. én egy kis friss levegőért át is néztem valami vincentblogra. hát ott is kimondottan hányásszag volt.

Tündér_Lala 2010.12.28. 18:20:57

A kifogás a következő:
Ami nem történt meg:
A tv. részletes elemzése (legalább a fontosabb részei), hogy melyik részét támogatja - talán csak van ilyen is - és melyik részét nem, indoklással. Erről lehet vitatkozni, egyet érteni vagy sem.

Ehelyett kaptunk egy ködös szöveget, hogy jaj nem tetszik, jaj a külföld, jaj vissza kellene vonni. Továbbá kivülről beszél mintha semmi köze nem volna az újságíráshoz. Újságíróként tételesen mi a véleménye ? Nincs vagy nem vállalja ?
Ez pedig nem az első eset az utóbbi időben, a ködös megfoghatatlan fikázás túl gyakorivá vált. Módot adva ezzel a gondolattalan zsigeri ellenszenvek idezúdítására, ami olvashatatlanná teszi a lommentfolyamot. (Ha 100 kommentből 90 gyalázkodás ballib panelokból, a fenének sincs kedve végig bogarászni. Régebben az arány fordított volt és ezt igenis a posztok minősége határozta meg, ami a kommentek minőségével jelentett egy egészet. )

Összességében tehát el kell dönteni, hogy az index kurzusának akar megfelelni a blog vagy valamiféle együtt gondolkodást kínál (mint eddig). Ha az elöbbi akkor szólni kell, ha az utóbbi akkor nem érthetőek a posztok.

Ennyi.

countrystudy 2010.12.28. 18:22:13

@Diocles: így gondolom én is. mintha véletlenül benyitottam volna egy zártkörű cége buliba. kissé belterjes és önimádó ez a baráti társaság.

szempontpuska 2010.12.28. 18:46:16

@jotunder: inkább mesélj a gyurcsányista (sic !) múltadról :-)))

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 18:48:56

@tewton: Szerintem túl sokat olvassa osborne és tölgy enyhén szexuális töltetü hancúrját a Fospumpisták és a Vérfarkas románcáról.

tewton 2010.12.28. 18:54:17

@jotunder:
szekszuális töltet? :) nem minden hosszúkás tárgy pénisz-szimbóleum!

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 18:56:27

@szempontpuska: A régi szép idők. Bár az a Feri szerintem Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco y Bahamonde Salgado Pardo de Andrade volt és nem a Gyurcsány.

Manyi Béci 2010.12.28. 19:43:23

@Tündér_Lala:
"(Ha 100 kommentből 90 gyalázkodás ballib panelokból, a fenének sincs kedve végig bogarászni. Régebben az arány fordított volt és ezt igenis a posztok minősége határozta meg, ami a kommentek minőségével jelentett egy egészet. )"
Arra gondol, hogy régebben 100 kommentből a 90 gyalázkodás jobbos panelokból volt?
Lehet, hogy igaza van.
Miért jobb az?
Amúgy nem értek egyet a megállapítással.
Speciel ehhez a poszthoz IS inkább "jobb"(??) oldalról érkeznek gyalázkodások.
Mindössze azért, mert az írója bírálni merte a kormány egyik intézkedését. Nem is keményen.
Az valami egészen ijesztő, hogy miket hoz ez ki a törzskommentelő pajtásokból.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 19:46:59

@Manyi Béci: Manyika, de mit szól az új cimbikhez? Csupa délceg, nyalka legény, úgy 155 cm körül. Most boldog? Végre van választék.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 19:47:23

@Manyi Béci:
háború van. nem öntözzük a puskaport, nem fraternizálunk az ellenséggel

Manyi Béci 2010.12.28. 19:49:30

@tölgy:
Hát, most nem értem, mire gondol, tölgy:)
Kicsit ideges is lettem.
Ha a magasságomra céloz, akkor vegye tudomásul, hogy a kicsi szép.:)

Leskelődő 2010.12.28. 19:52:33

Mivel sajtószabadság van, ráadásul ebben tények is vannak, most ezt ide beteszem.
mti.hu/cikk/2010/12/28/l-_simon-_csak_fokozatosan_es_aranyosan_buntethet_a_mediatanacs-522320

Google 2010.12.28. 20:00:26

@Leskelődő:

Milyen kár, hogy csak fokozatosan...
Lehet, vége lesz a kitudnagyobbcsúnyátmondaninembajhanemigaz- versenynek is? Fogom sajnálni.
Nincs szebb, mint amikor a nyers matérializmus kiömlik a demokrata szalonok padlószőnyegére - bár eredetileg mesékbe, fabulákba óhajtották volna az értékes mondanivalójukat ojtani. Vagy egy kinőtt ponyvaregénybe egyenlítették volna ki piros lapokkal a sejtelmes TG-t. De ez mire lenne elég?

Alfőmérnök 2010.12.28. 20:03:57

@Manyi Béci: "Speciel ehhez a poszthoz IS inkább "jobb"(??) oldalról érkeznek gyalázkodások.
Mindössze azért, mert az írója bírálni merte a kormány egyik intézkedését. Nem is keményen."

Nem tudom, másokat mi zavar, de engem leginkább a beteges megfelelési kényszer. Tkp az a kritika veleje, hogy azért, mert valkik - megalapozatlanul, vagy megalapozottan - bírálják a kormány valamely intézkedését, vissza kéne lépni. Mi ez, ha nem szolgalelkűség?

reality 2010.12.28. 20:05:58

@Leskelődő: Ne vicceljen! Ez csak egy mucsai fideszes véleménye. Nem mérvadó, nem európaiértelmbevett!

Tündér_Lala 2010.12.28. 20:06:21

@Manyi Béci: Beidéz egy szövegrészletet, amelyet azután kiforgat. Ha az ezt megelőző mondatot is idézi ezt nem tudta volna megtenni.
A technika persze ismert és ha ez önnek örömet okoz tegye.

reality 2010.12.28. 20:08:03

@Alfőmérnök: Majd ők megmondják, mi a menő, és mi a szégyellni valóMint ahogy 20+ éve teszik.

Alfőmérnök 2010.12.28. 20:11:16

@Manyi Béci: "Légy realista, követelj lehetetlent!"

Manyi Béci 2010.12.28. 20:11:29

@Tündér_Lala:
"Ez pedig nem az első eset az utóbbi időben, a ködös megfoghatatlan fikázás túl gyakorivá vált. Módot adva ezzel a gondolattalan zsigeri ellenszenvek idezúdítására, ami olvashatatlanná teszi a lommentfolyamot. (Ha 100 kommentből 90 gyalázkodás ballib panelokból, a fenének sincs kedve végig bogarászni. Régebben az arány fordított volt és ezt igenis a posztok minősége határozta meg, ami a kommentek minőségével jelentett egy egészet. )"
Arra gondol, hogy régebben 100 kommentből a 90 gyalázkodás jobbos panelokból volt?
Lehet, hogy igaza van.
Miért jobb az?
Amúgy nem értek egyet a megállapítással.
Speciel ehhez a poszthoz IS inkább "jobb"(??) oldalról érkeznek gyalázkodások.
Mindössze azért, mert az írója bírálni merte a kormány egyik intézkedését. Nem is keményen.
Az valami egészen ijesztő, hogy miket hoz ez ki a törzskommentelő pajtásokból.

Üdv.

Manyi Béci 2010.12.28. 20:12:52

@Alfőmérnök:
Szóval maga szerint a médiatörvény megkerülhetetlen volt?

Leskelődő 2010.12.28. 20:18:16

@reality: Kérem, én ma itt rengeteg mucsaiságot olvastam. Azok mellett ez már-már üdítő :)

@Manyi Béci: Az jó dolog :) Pláne, ha arányérzékkel párosul.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 20:25:04

@Manyi Béci: szerintem Magácska megkerülhetetlen.
Tudja, hogy egy paraszthajszál választotta el attól, hogy öregecskedők háreme része legyen?

Alfőmérnök 2010.12.28. 20:25:07

@Manyi Béci: Nem olvastam végig a kb. 180 oldalt és egyébként sem vagyok jogi szakértő, hogy megfelelően értékelni tudjam a törvényt. (Gyanítom, hogy a bírálók nagy része is így van ezzel. A facebookon tiltakozó egymillióról egészen biztosan tudom.) De attól, hogy az egész EU ettől hangos, még nem biztos, hogy nekik van igazuk.
Elsősorban az időzítés miatt gondolom szándékos lejáratási-akciónak. Ha nem lett volna médiatörvény, találtak volna mást. Ez a dolguk.

Ha engem kérdez, semmi sem volt elkerülhetetlen, még az EU tagság sem.

evil overlord (törölt) 2010.12.28. 20:27:28

@Manyi Béci: "Az valami egészen ijesztő, hogy miket hoz ez ki a törzskommentelő pajtásokból. "
Azt hiszem, nem ez hozta ki, egy ideje már morognak, joggal. (Mint ahogy bizonyos esetekben a mandiner szerzői is joggal morogtak a kormány egyes húzásai miatt, csak éppen nem mindig képesek ezt jól megfogalmazni.)
Gonosz énem azt mondja, hogy igaza van Loxonnak, és ha így folytatják turulék, akkor vége a mandinernek: elmegy a jobboldali olvasóközönség, az indexről az utóbbi időben beeső ballib fikadroidokat pedig nem hiszem, hogy ki akarják szolgálni.

Pelso.. 2010.12.28. 20:36:16

Kitűnő. Az alapprobléma, a hozzászólások meg főleg, kitűnően tükrözik a honi morális valamint a mentálisan zavart közállapotot. Persze, ez még nem elég, ide tényleg -na, nem Mohács, az túl gyors-, hosszú diktatúra kell, hogy a Patás kellően beleverhesse a fejekbe a saját igazságát. Előre, NER.

@Grift: Fentebb, Magyarország függetlenségére, önállóságára utalása külön gyöngyszem.
Ketrecében a majom is független, önálló, amikor szemét behunyva nem látja a rácsot.

Tündér_Lala 2010.12.28. 20:44:04

@Manyi Béci: Ön úgy tűnik olvassa és régebben is olvasta a mandinert.
Természetesen jobb oldali szemszögből születtek a kommentek, de volt bennük gondolat. (Ez az a szó, amelyet volt szíves figyelmen kívül hagyni.) Különböző megvilágításból vizsgáltak a kommentek egy egy kérdéskört, új felismerések születtek, a gondolat új gondolatokat szült és gyakran alakultak ki viták is. Az lehet, hogy önnek ez nem szimpatikus, de attól még így volt. Javaslom olvassa el a KDNP-ről szóló cikkhez írt kommentek első 2/3-át és akkor lesz fogalma arról, hogy mi az egybites panelgondolkodás és mi a gyalázkodás. (no nem jobboldali). Ha ez elnyeri az ön tetszését, akkor lelke rajta.

A mai cikkel pedig az a baj, hogy nem foglal állást (indoklással, miért rossz az intézkedés, ha így gondolja) és igen szolgalelkűsére bíztat.

Manyi Béci 2010.12.28. 21:03:54

@Leskelődő:
Éskinek hiányzik az arányérzéke ebben a posztban?
Aki bírálni mer egy törvényt, vagy aki ezért ellenségnek tartja az illetőt?

regression 2010.12.28. 21:07:01

Na, ez a blog is meghalt. Béke poraira, ámen.

Manyi Béci 2010.12.28. 21:07:21

@tölgy:
A hárem nem az én habitusomnak való, tölgy, az öregecskedőt meg visszautasítom! Minden nap 90-et gugolok!

Manyi Béci 2010.12.28. 21:12:09

@Alfőmérnök:
"Elsősorban az időzítés miatt gondolom szándékos lejáratási-akciónak. Ha nem lett volna médiatörvény, találtak volna mást. Ez a dolguk."
Kiknek?
Nem találja kicsit mulatságosnak ezt a hozzáállást?
Nem a Fidesz cseszi/cseszte el a dolgokat, hanem mindig valami gaz járatja le őket.
Én mulatságosnak tartom.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.28. 21:12:35

@Pelso..: De nem. Itt jössz egy ilyen idiomával, hogy "kitűnően tükrözik a honi morális valamint a mentálisan zavart közállapotot" Most, van valami ötleted, vagy azt gondolod, eddig ezt nem tudtuk? "előre NER" írod, most jobb? A post, végtére is egy reális megoldást javasol a kormánynak, igazából komoly ellenvetést nem is lehet tenni ellene logikailag. Ámde, igazából a kormány valódi céljait nem ismerjük. Ti azzal jöttök, hogy:a kormány hülye, mi meg azzal, hogy tán ennyire nem lehet az. Most indukcionálni kéne ezt vagy mi:)

Manyi Béci 2010.12.28. 21:14:36

@Tündér_Lala:
"Természetesen jobb oldali szemszögből születtek a kommentek, de volt bennük gondolat. (Ez az a szó, amelyet volt szíves figyelmen kívül hagyni.) Különböző megvilágításból vizsgáltak a kommentek egy egy kérdéskört, új felismerések születtek, a gondolat új gondolatokat szült és gyakran alakultak ki viták is. Az lehet, hogy önnek ez nem szimpatikus, de attól még így volt. "
A kommentekért a kommentelők felelősek.
Ha simán lekomcsiznak egy kormánykritikus posztot, az is felelősség.

Manyi Béci 2010.12.28. 21:17:09

@evil overlord:
"Azt hiszem, nem ez hozta ki, egy ideje már morognak, joggal. "
Ezzel a poszttal mi a problémája magának?
"(Mint ahogy bizonyos esetekben a mandiner szerzői is joggal morogtak a kormány egyes húzásai miatt, csak éppen nem mindig képesek ezt jól megfogalmazni.)"
Úgy, hogy tessen a keménymagnak?:)
Biztos az a jó?
Én azt látom, hogy maguk páran itt egymást hergelik a hülyeségben.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 21:18:31

@Manyi Béci:

ennyit guggol? tudja, egyszer láttam egy nőt egy kocsmában,aki fizetésnapon a prolik legnagyobb örömére leguggolt és felszedte a földről a muffjával a sörös üveget. állítása szerint jobb napjai mikor voltak, az élére állított egy forintost is fel tudta így venni. mikor már nagyon részeg volt azt állította, hogy egészen fiatalon meg is hajlította azokat a forintosokat.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.28. 21:24:04

@Manyi Béci: Nem értem, mi szüksége van arra, hogy kitalált dolgok bázisa mögül próbáljon véleményeket megsemmisíteni. Szvsz. legtöbbünk nem összeesküvés-elméletekkel kel és alszik nap-mint-nap (ki ne javítson:)). Ha nem látja, mi nem tetszik, kérdezzen, válaszolunk. Ha pusztán élvezetből teszi ezt, csak örülni tudunk neki. Ha pénzt is kap érte, esetleg oszthatna nekünk is, végtére ezek a hülyék segítik megélhetését :)

Leskelődő 2010.12.28. 21:24:08

@Manyi Béci: Megmutatom, szerintem kinek:
"Nick Thorpe, a BBC tudósítója arról beszélt, hogy a nemzetközi média nem egyszer indokolatlanul rosszindulatú jelzőket használ az országgal szemben, bizonyos problémákat (elsősorban a szélsőjobb és az antiszemitizmus kérdését) óriásira nagyít, míg sokkal fontosabb gondok az ingerküszöbét sem érik el."
"Adam LeBor szintén előadóink között volt. Amikor friss publicisztikájáról kérdeztük, elmondta, hogy meglepte, mekkora visszhangot keltett itthon, szerinte valós súlyát messze meghaladó jelentőséget tulajdonítottak neki... LeBornak általában is az volt a véleménye, hogy a magyar politikának a helyén kéne kezelnie a külföldi lapvéleményeket, s kellő önbizalommal kiállni saját álláspontja mellett. "

Ezek után Turul, mintha mi sem történt volna, ezt írja:
"Van-e olyan fontos az új médiatörvény, hogy érdemes legyen beleállni miatta nagy nemzetközi pofonokba, aminek hatására más, valóban fontos kérdésekben jelentősen gyengülhet a magyar érdek képviselete?"
Nekem ez vicces :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.12.28. 21:27:22

@evil overlord:
"Azt hiszem, nem ez hozta ki, egy ideje már morognak, joggal."

Azt nem tudom, a mandinernek merre kell mennie, de abban teljesen biztos vagyok, hogy a törzskommentelők szempontjait bízvást figyelmen kívül hagyhatják. Belőlük szociológiai szakcikkek készülnek, ilymódon járulnak hozzá az emberi tudás gyarapodásához.

Alfőmérnök 2010.12.28. 21:28:31

@Manyi Béci: "Nem találja kicsit mulatságosnak ezt a hozzáállást?"

Őszintén szólva nem. Ön szerint nem léteznek gonosz emberek? Vagy legalábbis olyanok, akiknek az érdekeik ütköznek más emberek/embercsoportok érdekeivel? Pont a politikában, ami köztudottan a harc, a küzdelem terepe, ne lenne érdekében pl. valaki(k)nek lejáratni Magyarországot, a jan. elsejétől soros EU Tanács elnök országot?

Tehetetlen Dodó 2010.12.28. 21:31:02

@Doomhammer: Hát, lehet figyelmen kívül hagyni, nem ez lenne az első eset. Lásd jobbklikk2.
Marad egy ugyan igen magányos, de rendkívül magas színvonalú szellemi műhely.

evil overlord (törölt) 2010.12.28. 21:35:15

@Manyi Béci: Morgás:
- elég hülyén vette ki magát, hogy tölgy 2 kommentjét eltávolították, miközben igazi zombik tombolását bennhagyták
- a Tölgyessy-ügyet egy kicsit túlreagálták
- a Kuncze-interjú kissé durva volt: jobboldali ember nem ül le jópofizni a ciánossal.
- a magyup beszántás kapcsán kissé fura volt ergé (elismerem, nem közgazdász, és amúgy is finoman megfogalmazott morgás volt) és jvizkeleti cikke (ő viszont közgazdász, ráadásul kb. olyan hisztit vágott le, mint a Mester)

Ezzel a poszttal kb. az a baj, hogy pusztán a nemzetközi ellentámadás miatt javasol visszavonulást, miközben lehet, hogy alapvetően nincs gond a törvénnyel. Nem vagyok jogász, nincs erőm átolvasni 175 oldalt, de valakinek meg kellene tennie. Pl. a kormánynak, hiszen így tételesen tudná bizonyítani az Uniónak, hogy nem sajtószabadság (max. szabadosság) ellenes a törvény. A TASZ által felvetetett dolgokat átfutottam, (kis) részben igazuk van, de ettől még nem hal meg a sajtószabadság. A nyáron Rogán által beadott sokkal rövidebb javaslatot átfutottam, ott pl. nem értettem, hogy az EBESZ miért ugrált.

Keménymag + hergelés: nem tartom magam keménymaghoz tartozónak (meg is kaptam, hogy mandarin-párti vagyok), de néha már én is csak fogom a fejem.

@Grift: Ez igazi alemberhez méltó válasz volt. Jótündér kihozta magából a bunkót?

Manyi Béci 2010.12.28. 21:35:23

@Mihint:
Kérdeztem, de nem válaszolt, csak a saját előfeltevéseire.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.12.28. 21:38:03

@Tehetetlen Dodó:
"Hát, lehet figyelmen kívül hagyni, nem ez lenne az első eset. "

Dodó, ezek az úgynevezett törzskommentelők egy szekta. Nem vallási értelemben, hanem olyan értelemben, hogy közös mítoszokkal rendelkeznek, a valóságtól teljesen elszakadva, sőt, ezt az elszakadást folyamatosan erősítik is egymásban.

Egy valamit magára adó médium ilyenekkel nem foglalkozhat. Nekik olvasók tömegei kellenek, különben szektalappá lesznek. Most az egy érdekes kérdés, hogyan lehet azokat az olvasói tömegeket megszerezni.

Manyi Béci 2010.12.28. 21:38:14

@Leskelődő:
Igen, és?
Turulnak ez a véleménye. Nagyon finom, óvatos kritika.
És nem ezt kérdeztem magától.:)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.28. 21:38:27

@Manyi Béci: Ez bizony megesik néha :-D Messzemenő következtetést szerintem ebből nem igazán lehet levonni:) Tudom (talán) ez nem is szándéka.

Alfőmérnök 2010.12.28. 21:40:27

@Manyi Béci: Ács Feri és a vörösingesek.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.28. 21:41:49

@Doomhammer: Maga nagyon jó a statisztikákban (is). No, ha belegondol, jelentős "politikai" vagy "gazdasági" irányváltást ilyesmitől nem várhat. Már csak a potenciális létszám miatt sem. Akkor, miért is ilyen fontos ez?

reality 2010.12.28. 21:43:58

@Doomhammer: Na ne mondja! Maga tényleg egy kísérlet volt? Azt sem tudtam, hogy a nick-ek ilyen fontosak!

evil overlord (törölt) 2010.12.28. 21:45:22

@Mihint: Manyika nem kap ezért pénzt. BTW, tudhatná, hogy ő is az Elitbloghoz tartozott.

@Doomhammer: Nem tudom mennyire beszél magából a sértettség (ha jól vettem ki összerúgta a port a PJ klubbal), én nem nevezném őket szociológia szakcikkek anyagának. Na jó, azt nem tudom, hogy grift hülyül, vagy tényleg falangista, valamint gloire és Bell&Sebastian is túlzásba viszi az összesküvés-elméleteket, de ez még mindig elhanyagolható ahhoz képest, ha kikapcsolom a tahótlanítót. Az ufi/reakció/mandiner mérsékelt jobboldali blog, ehhez képest párszor egy-az-egyben átvették a ballib megmondók (ld. az előző kommentemben Manyikának írtakat) szövegét. Én nem képzelek emögé terveket, egyszerűen most nehezebb jobboldali kormánykritikát írni, mint az előző 8 évben, azonban a szerzőknek egy kicsit össze kellene kapniuk magukat.

Manyi Béci 2010.12.28. 21:49:17

@evil overlord:
Milyen tölgy-kommentet távolítottak el?
Bezzeg, amikor velem szemtelenkedik, az mindig benn marad!
Szerintem emögött valami hátsó szándék van.
"- a Tölgyessy-ügyet egy kicsit túlreagálták"
Maga szerint. Ezt tegye hozzá. Sokak szerint nem.
- a Kuncze-interjú kissé durva volt: jobboldali ember nem ül le jópofizni a ciánossal."
Erről nem tudok semmit.
Azt modnja, az ellenséggel szóba sem szabad állni?:)
Ez ijesztő.
"- a magyup beszántás kapcsán kissé fura volt ergé (elismerem, nem közgazdász, és amúgy is finoman megfogalmazott morgás volt) és jvizkeleti cikke (ő viszont közgazdász, ráadásul kb. olyan hisztit vágott le, mint a Mester)"
Hm. Lehet, hogy ez a véleményük? Ami esetleg nem egyezik meg a magáéval?
ÉS??
"Ezzel a poszttal kb. az a baj, hogy pusztán a nemzetközi ellentámadás miatt javasol visszavonulást, miközben lehet, hogy alapvetően nincs gond a törvénnyel"
Tudja, nekem balosnak is kevés ez, de inkább azért, mert alapvetően gondot látok a törvénnyel.:)
Pont ezért tartom Turul kritikáját túl finomnak.
De ez is elég ahhoz, hogy a kritikát legalábbis megfontolandónak tarthassuk.
És erre kap egy komcsizást.

Diocles 2010.12.28. 21:52:27

@Doomhammer:
ez a "mandiner-törzskommentelő" szó lassan már szitokszóvá válik, akiktől meg kell szabadulni. Gondolom a jobboldaliakra értitek ezt. Pedig a mandinert a jobboldali olvasóközönség tette naggyá. Ők nem szekta, hanem még ma is az ország nagy többsége.

ezt a közönséget dobják most ki ergéék a kukásba, h helyettesítsék őket vincent-ékkel, Societas-bögrésekkel, vagy olyan primitív ballib hörgőkkel, akik a KDNP-s posztban tobzódnak. Mert ez a menő, a trendi. Ők ma már a mandiner igazi törzsközönsége, nem a jobboldali kommentelők.

és akkor már inkább a tölgyek, Elpetek. Az előbbi közegnek ráadásul számtalan megnyilvánulási, "tombolási" lehetősége van, a mandiner - elvileg - éppen azért jött létre, h legyen egy színvonalas jobboldali portál a politika iránt érdeklődő jobboldaliak számára is. Még tán üzleti szempontból sem célszerű elhajtani a jobboldali közönséget, h egyfajta bóvli hírszerző-utánzattá váljanak, de ők tudják.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.28. 21:54:54

@evil overlord: Tudom hát, ne haragudjon ezért:) Olyan furcsán írt itten, gondoltam megkérdezem. Manyika, Magácska se haragudjon kérem, semmiképpen sem akartam inzultálni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 22:00:20

@Diocles:

"ezt a közönséget dobják most ki ergéék a kukásba, h helyettesítsék őket vincent-ékkel, Societas-bögrésekkel, vagy olyan primitív ballib hörgőkkel, akik a KDNP-s posztban tobzódnak. '

nem, ez tévedés. senkit nem dobtak a kukába.ők magukat hozzák kuka közeli helyzetbe. ami nem öröm.

Alfőmérnök 2010.12.28. 22:08:23

@Manyi Béci: "Tudja, nekem balosnak is kevés ez, de inkább azért, mert alapvetően gondot látok a törvénnyel.:)"

Meg tudná fogalmazni röviden - a törvény szövegéből vett idézetekkel alátámasztva - hogy pontosan mi a gondja a törvénnyel?

Nem az a baj, hogy a Dózsának szurkol és nem a Fradinak, hanem hogy mikor a Fradi az albánokkal játszik, akkor maga inkább az albánoknak szurkol.

evil overlord (törölt) 2010.12.28. 22:08:51

@Grift: Nem, de a bunkóságot nevén nevezem. Ráadásul Manyika (pl. jótündérrel szemben) nem szolgált rá.

@Manyi Béci: "Milyen tölgy-kommentet távolítottak el?"
tölgy kissé agresszívan érdeklődőtt ergé véleménye iránt turul kunczés interjújáról, ergé törölte mert szerinte offtopik volt, valamint nem válaszolt, miközben pl. politicus és KK&TT teljesen feleslegesen próbálja bizonygatni 1-2 elmeroggyantnak, hogy bírálják a kormányt (miközben ezeknek csak az lenne megfelelő bírálat, ha a Fospumpát kibeleznék egy evőkanállal).

"Maga szerint. Ezt tegye hozzá. Sokak szerint nem."
Az összes kommenthez hozzá illik képzelni a "szvsz"-t. Lehet, hogy a dolog célja az volt, hogy kifúrják Tölgyessyt, lehet hogy tényleg csak egy elcseszett "kiegyensúlyozás" volt a cél, nem tudom.

Kuncze-ügy:
Kuncze tartott egy beszélgetést az ATV-n, Turul, Elek István és Balázs Zoltán (nem vagyok bztos a nevében, Corvinus, a Konzin írt pár cikket) részvételével. Amit Kunczemaci pártja (és ő személyesen a ciánozásért) kapott innen, azután furcsán veszi ki magát az interjú. Ráadásul a dologból Turul nem jött jól ki: simán bele lehet látni, hogy alátercel Kuncze ballib propagandájának.

Manyup ügy: ergét nem akarom bántani, de jvizkeleti hülyeségeket beszélt: a kormány nem nyúlja le a magánmegtakarításokat, hanem visszaveszi azt, amit a szocik anno kiszerveztek az állam kezéből (komoly explicit államadósság-növekedést okozva). Az más kérdés, hogy részben hülyeségekre költik el, a jobboldali kritikának erről kellene szólnia. BTW, a manyup rendszernek köze nem volt az öngondoskodáshoz, azt ui. az ember a saját jövedelméből, önként végzi.

"Tudja, nekem balosnak is kevés ez, de inkább azért, mert alapvetően gondot látok a törvénnyel.:)"
Írja már le valaki tételesen, hogy mi a baj. Én két dolgot látok:
- gumijogszabály, ezért elvileg fel lehet használni az "ellenséges sajtó" likvidálására.
- sikerült itt is teljesen elcseszni a kommunikációt, mindenki nekik is ugrott.

Komcsizás: griftre gondol? Az nem komcsizás, hanem cionbérencezés (tudja, hollán/gizella utca stb.). Én ezen nem csodálkozom, grift elég régóta tolja ezt a mémet.

evil overlord (törölt) 2010.12.28. 22:12:32

@Mihint: Múltkor Leskelődő kisasszony finoman letolt, amikor az egyik ballib fikanik Lolát baszogatta, politicus pedig vitázott vele, és én a vita értelmetlenségéről beszéltem. Azóta jobban figyelek a hölgyek védelmére.

Tehetetlen Dodó 2010.12.28. 22:14:26

@Doomhammer: Persze, hogy szekta.
Minden blog szektákra épül, kisebbekre-nagyobbakra.
Lehet persze az Index útját is választani: álfüggetlen, széleskörű, minden témával foglalkozó hír- és bloglap, na, ehhez tényleg nem kellenek ilyen törzskommentelők, mint a fentemlített szektagyanús elemek.
De az már egy más világ.

Leskelődő 2010.12.28. 22:15:04

@Manyi Béci: "Éskinek hiányzik az arányérzéke ebben a posztban?" - kérdezte.
Erre akartam válaszolni, és erre is válaszoltam. Engem ez érdekel, ugye nem bánja?
Tudtam!
Köszi :)

Leskelődő 2010.12.28. 22:15:40

@evil overlord: Nagyon jól teszi! Elismerésem :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.28. 22:17:38

@evil overlord:
bunkóság? nem tudom. ez egy vadreál emlék volt. :)
egyébként elmondok magának valamit. felsőbbrendű ember akkor lehet valaki, ha nem feledi a benne levő alembert, sőt rajta áll.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 22:27:08

@evil overlord: "tölgy kissé agresszívan érdeklődőtt ergé véleménye iránt turul kunczés interjújáról"
Roppant udvarias voltam, ha csak azt nem tekinti agresszivitásnak, hogy minden nap feltettem a kérdést.
A kérdés pedig nem az volt, amit idéz, hanem a következő: ellenőrizték a Tölgyessy-féle hírszerzős hírt? Mert Turul írt belőle egy posztot. Nos, ez az a roppant bosszantó kérdés. Ugyanis kurvára nem ellenőrizték, manipulálták őket, ők csak azt látták, hogy majd jól megvédhetik a sajtószabadságot, közben egy piti bosszú eszközei lettek, valószínűleg.
Ennyit a sajtó önkorrekciójáról.

@Doomhammer: na, megszólalt az informatikus.

tewton 2010.12.28. 22:33:53

@evil overlord:
a "kissé agresszívan" helyett én a "türelmetlenül" / "felindultan" / "aggódva?" határozók vmelyikét használnám.

Manyi Béci 2010.12.28. 22:34:32

@evil overlord:
L.Simon László:
"Mint mondta, néhány kritika jogos, így kétségtelen, hogy a médiatanács kizárólag a kormánytöbbség által jelölt tagokból áll,"
Szalai Annamária:
"a médiatanács tagjai és az elnök is kilenc éven át visszahívhatatlanok. "

Hát például ez a baj.
Elég nagy:)
Manyup ügyben nem értünk egyet, természetesen:)

Nem griftre gondoltam, többen nekiugrottak a szerzőnek, és sértegették a véleménye miatt.

Bónusz:
index.hu/kultur/media/2010/12/17/mar_a_magyar_hirlapnak_sem_tetszik_az_uj_mediatorveny/

Manyi Béci 2010.12.28. 22:35:18

@Leskelődő:
Naná, hogy nem válaszol, még megbántana valakit:)

tewton 2010.12.28. 22:38:01

@evil overlord:
jaj, maga gizikére vonatkoztatta ezt a gugolónős emléktöredéket? nemá!
olvassa úgy, mint egy petri-vers részletét, akkor élvezni is tudja :)

Manyi Béci 2010.12.28. 22:40:13

@Alfőmérnök:
A Fradinak szurkolok gyerekkorom óta, ezt benézte.
Egyébként pedig nem ismer, én sem magát. Viszont én nem is állítom magáról, hogy pl. maga vízvezeték szerelő. Látja, ez komoly különbség közöttünk.

Alfőmérnök 2010.12.28. 22:44:21

@Manyi Béci: Látom az absztrakciós képessége nem túl fejlett.

Leskelődő 2010.12.28. 22:49:32

@Manyi Béci: Például Magát. Brrrr...
:)

Manyi Béci 2010.12.28. 22:51:09

@Leskelődő:
Hiába, a karizma, az erő..:)

Manyi Béci 2010.12.28. 22:52:47

@tewton:
Jaj, tewton, ne védje a védhetetlent:) A saját durungjaink is durungok.

Leskelődő 2010.12.28. 22:55:37

@Manyi Béci: Ne túlozzon, kérem. Erős vagyok, az igaz, de a karizma talán túlzás :)
*szerényen szemlesüt*

Manyi Béci 2010.12.28. 22:56:26

@Alfőmérnök:
"mikor a Fradi az albánokkal játszik, akkor maga inkább az albánoknak szurkol."
"Viszont én nem is állítom magáról, hogy pl. maga vízvezeték szerelő. Látja, ez komoly különbség közöttünk. "

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.28. 22:57:01

@Manyi Béci: ha 9 évig visszavonhatatlanok, akkor függetlenek a kormánytól, nem?
Eddig ezt mondták az ilyen hosszú kinevezések indoklásaként. Most ez miért nem érvényes.
Figyelek.

Manyi Béci 2010.12.28. 22:58:18

@Leskelődő:
90 fekvőtámasz naponta.
De ne árulja el, még kap valami vicces történetet hozzá.:)

evil overlord (törölt) 2010.12.28. 22:59:46

@Leskelődő: Köszönöm :)

@Grift: Elhiszem, hogy vannak ilyenek, akik ezzel/ezen szórakoznak, de miért pont Manyinak írta?

@tölgy: Azt hiszem ergé azért akadt ki, mert nem csak a kommentfolyamban kérdezte. A kérdésre tényleg rosszul emlékeztem :(

@tewton: Azt hiszem a türelmetlen lesz a jó jelző.
Guggolás: ld. fenti Griftnek írt kérdés.

@Manyi Béci: A 9 év tényleg marhaság, a tagok ügyében pedig két dolog:
- be lehetett volna venni a pártok parlamenti arányában pár tagot, hogy ne lógjon ki a pata
- voltaképpen a jogosítványt bevonó rendőrt is a kormány nevezi ki :)

Manyup: nem tudom, hogy olvasta-e Doom ezügyben írt szösszeneteit. Ebben az ügyben egyetértek vele. Röviden: az nem öngondoskodás, hogy Tokarevet (hehe) szorítanak a pógár homlokának, hogy lépj be a manyupba. Az sem öngondoskodás, hogy a magánszámlán történő befizetés megjelenik az államadósságban (sőt, a kezelési költéség miatt még rosszabb a helyzet), azaz a 3 milló manyup tag "megtakarítását" a tíz milló állampolgár (meg a magánvállalatok) finanszírozzák. A kormány adta, a kormány elvette, ennyi. Ha a bankbetéteket, életbiztosításokat és egyéb valódi megtakarításokat viszi a Fospumpa, akkor kell ordítani, mert ez már tényleg lopás lenne.

Leskelődő 2010.12.28. 22:59:54

@Manyi Béci: Rendben. Most amúgy is inkább figyelnék az érdemi vitára.

Manyi Béci 2010.12.28. 23:00:22

@tölgy:
"L.Simon László:
"Mint mondta, néhány kritika jogos, így kétségtelen, hogy a médiatanács kizárólag a kormánytöbbség által jelölt tagokból áll,"

Bukik a kormány? Mit tud? Honnan tudja? mikor?
Miért?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.28. 23:00:35

Na jól van most már abbahagyhatják:) Mindenik épp olyan erős, mint a másik. Most megeszik egymást:)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.28. 23:01:12

@mavo: maga nincs az előzőben benne :)

Alfőmérnök 2010.12.28. 23:03:53

@Manyi Béci: Ön nem tudott elvonatkoztatni attól, hogy minek szurkol, és hogy ez a Fradi-Dózsa szembeállítás csak egy hasonlat, metafora, vagy parabola volt...de nem ragozom, ez magának már asszem magas.

Manyi Béci 2010.12.28. 23:04:15

@evil overlord:
Marhaság??
Miért nem már butuska dolog?
Mfha.
Erőst kilóg az a pata. És nem az első.

Manyuphoz most már kókadt vagyok:)Majd legközelebb, jó?

Manyi Béci 2010.12.28. 23:06:43

@Alfőmérnök:
Aham.
Maga aztán érti a dolgokat, látom:))
"maga az albánoknak szurkol"
"maga vízvezetékszerelő"
Két állítás.
Mindegy.

evil overlord (törölt) 2010.12.28. 23:09:38

@Manyi Béci: Minek finomkodjak?
Nem olvasták Machiavellit.

Jó :)

Manyi Béci 2010.12.28. 23:12:55

@tölgy:
:))
Ha holnap, akkor nem.

Manyi Béci 2010.12.28. 23:13:54

@Manyi Béci:
Illetve, de, csak akkor nem a 9 év.

bryan 2010.12.28. 23:15:09

@jotunder:
Applebaum természetesen nem szólt be a Fidesznek, ilyet egy antikommunista sosem tenne, nyilván hiányos az angoltudásod, a Heti Válasz minőségi ismertetőjét olvasva remélem önkritikát gyakorolsz:
hetivalasz.hu/itthon/orban-viktor-tulsagosan-nepszeru-34428/?orderby=novekvo&numPerpage=100&hozzaszolas_oldal=1

Alfőmérnök 2010.12.28. 23:22:23

@Manyi Béci: Kezdem azt hinni, hogy Ön tényleg mégiscsak szép lehet valamennyire, hogy ilyen önbizalma van. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.28. 23:26:22

@mavo: Becsöppentél egy kicsit belsőbb vitába. No, úgy jártál, mint én, figyelj, ha gondolod. Ha gondolod, hogy érdemes figyelni:) És persze ne add fel :)

tewton 2010.12.28. 23:29:20

@Alfőmérnök:
manyika pl. szebb, mint a műkörmös. bizony!

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.28. 23:31:19

@bryan: Én egy sokkal bátrabb fordítást javasolnék.

Jeopardizing democracy in Hungary

Demokráciát épít Magyarország kiváló kormánya.

But victory wasn't enough for Orban, who used his years out of power to plot his revenge against the journalists who didn't support him

Orbán Viktor számára nem a győzelem a fontos, ő a magyarok miniszterelnöke akar lenni, és szolgálni a hazáját.

The law seems to aim to control not just Hungarian media but media available to Hungarians on the Internet or anywhere - a task that is impossible, as one watchdog points out, but that will require the creation of a massive system of surveillance and control anyway.

A médiatörvény nemcsak igazán európai, de kiválóan porszívózik, megfőzi a vacsorát, és nagyon jó az ágyban.

tewton 2010.12.28. 23:35:07

@jotunder:
"that will require the creation of a massive system of surveillance and control anyway"

no, ha a zorbán tényleg hozzájuthat az echelon magyar vonatkozású állományaihoz, akkor én is aláfészbúkolom a nicknevemet a tiltakozásra.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.12.28. 23:42:49

@Mihint:

én szeretem, amikor a törzsközönség a blog libsi elhajlóit ekézi. :)

Alfőmérnök 2010.12.28. 23:43:20

@tewton: A szépség nem minden. (Sőt, bölcs emberek szerint hosszútávú kapcsolatokban nem is igen számít.)
Nekem a műkörmössel már voltak közös témáim, Manyikával még nem nagyon. Azt hiszem nagyon szépnek kell ahhoz lennie (a magasság nem számít), hogy jóban legyünk egymással. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.12.28. 23:44:11

@tewton:

kémkedés, adatgyűjtés =/= cenzúra. fura, mi?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.28. 23:47:20

@jotunder: Ne haragudj:) de van képed ezzel a dologgal ide (vagy bárhová) jönni? Nincs tisztesség rajtatok, hogy valóban a "plebs" a "nép" érdekében vessétek be tudásotok? Vajh, mitől birtokolhatjátok azt, ha nem a többség érdekében? Szóval, ehhez hasonló marhasággal szíveskedsz nem bennünket szerencséltetni, avagy vallj színt.
(ja, nem kétséges, hogy emellett akár kiváló matematikus is lehetsz:))

tewton 2010.12.28. 23:54:03

@mavo:
hélóhéló! én erről beszélek:
"The law seems to aim to control not just Hungarian media but media available to Hungarians on the Internet or anywhere - a task that is impossible, as one watchdog points out, but that will require the creation of a massive system of surveillance and control anyway."

magyarul a viktátornak ki kéne _az amúgy is lehetetlen_ kontrollhoz építenie egy ilyen rendszert. no majd akkor.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.12.29. 00:06:26

@tewton:

ettől még az echelon rendszer nem cenzúra.

hozzáteszem, feljebb linkeltem, mi a baj az új médiaizével, és korántsem az, amire te terelnéd.

bryan 2010.12.29. 00:09:17

@tewton:
Az internetes blogok egészében foghatatlanok, a professzionális sajtót lehet nagyon könnyen ellehetetleníteni. Esetleg még néhány bloggert is el lehet kapni, de a nagy fogás az a profi sajtó, aminek bevételre és cégszerű működésre van szüksége. Ez van veszélyben, nem a blogok.
Nem is csak a médiatörvény által egyébként, a médiatörvény amolyan jéghegy csúcsa, a hirdetőkön keresztül lehet ezen kívül igazán nagyon sok sajtóterméket ellehetetleníteni. Most a gazdasági szereplők eléggé be vannak fenyítve, valószínűleg nem annyira nehéz le, illetve rábeszélni őket konkrét sajtótermékben hirdetésre/ről.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.29. 00:11:57

@Mihint: Köszönöm !!! Annyira kedves, én igazán nem is tudom. Ma valahogy mindenki szeret. A sármom lenne csak, vagy valami más, valami több ?! Ki tudja, az élet apró titka.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.29. 00:13:22

@jotunder: Azért ne add fel. Tuti menni fog, csak kicsi hiányzik :)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.29. 00:17:19

@tewton: Online médiáról van szó. Nem arról, hogy majd titkosszolgák hada fogja olvasni a levelezésünket. Vicces, hogy nekem kell elmagyarázni, hogy azért itten nem a Nagy Testvér Projektről van szó, csak simán egy rossz és az európai irányelveket sok tekintetben sértő törvényről, amit azért lehetne úgy módosítani, hogy elfogadható legyen. Lásd még, minő meglepi, Turul posztját.

tyto 2010.12.29. 01:03:47

azért ez a mai termés bizonyítja, hogy a tesztoszteron a legütősebb szerek közé tartozik. mindent produkál amit kell (kontrollvesztés, asszociációs zavar, egokiterjesztés, agressziókezelési káosz, stb.stb.) és ingyen van.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.29. 06:50:43

És lőn.

A Mandiner a nyolcadik napon megemlíté a vadiúj médiatörvényt.
.

hacsaturján 2010.12.29. 07:25:14

@simonmondja.:

simikém, ettül maga még sima ballibdroid marad(velem együtt), vagy nem így szokás mondani?

mikénehavóna 2010.12.29. 07:29:10

Ja, persze. Lejáratás. Az EBESZ már szeptemberben közzétette az elemzését, természetesen a kormány nem tette ki az ablakba. Ez itten a bevezető összefoglalás.
www.osce.org/documents/rfm/2010/09/45942_en.pdf
Organization for Security and Co-operation in Europe
Office of the Representative on Freedom of the Media
ANALYSIS AND ASSESSMENT
OF A PACKAGE OF HUNGARIAN LEGISLATION
AND DRAFT LEGISLATION
ON MEDIA AND TELECOMMUNICATIONS
The results can be assessed as (i) on the one had instituting a system for media content
regulation (including Internet- and ICT-delivered media content) going in its sweep and
reach beyond almost anything attempted in democratic countries and beyond the limits of
what is accepted in the international debate as an appropriate and justified approach to
regulating new communication services, and (ii) on the other, as introducing – often in
disregard or violation of the needs of a democratic system of social communication and of
the letter and spirit of international standards - stricter regulation, more pervasive controls
and limitations on freedom of expression.

mikénehavóna 2010.12.29. 07:31:41

Ez a kedvencem a konzervatívan decens törvényből:

""a Média Hatóság részt vesz a Kormány politikájának végrehajtásában." (109. paragrafus)"

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.29. 07:32:44

@hacsaturján:
Szeva Hacsa !
Hol jársz itt, ahol a madár se jár ?
Be kéne nézni majd nyolcadikán, mert lehet, hogy valami szilveszteri poszt is lesz.
De lehet, hogy a szárnyvonalak késnek a hóhelyzet miatt.

hacsaturján 2010.12.29. 07:39:35

@simonmondja.:

háccsak bejárok itten, mint a kísértet európát. nyócadikán buli lesz?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.29. 07:49:46

@hacsaturján: Vagy vízállásjelentés.
De a Mandiner lecsap, mint a vércse a nyolcadik napon.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.29. 07:52:38

Hát, érezzétek otthon magatokat. Buli, az lesz :)

hacsaturján 2010.12.29. 08:05:30

@simonmondja.:

xxxx-edik napja nem tudom, hogyan lett a reakcióból mandiner.

hacsaturján 2010.12.29. 08:07:18

@Mihint:

majd benézek nyócadikán.

szempontpuska 2010.12.29. 09:38:55

@mikénehavóna: Ezzel speciel azért nincs gond, mert az az NMHH-ra vonatkozik. A jogelőd NHH is kormányzati szerv volt, a gond a színfideszes Médiatanáccsal és annak jogköreivel van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.12.29. 12:08:13

@Mihint:
"No, ha belegondol, jelentős "politikai" vagy "gazdasági" irányváltást ilyesmitől nem várhat."

Dehogynem. A mandiner előtt két fő irány állhat.
1. Kormányhű maszlagot nyom a kormányoldal hű híveinek. Ez nem rossz piac, még a legrosszabb időkben is voltak 1 millióan. Azonban lefedik jól bejáratott sajtótermékek, mint például a Magyar Nemzet, HírTV, stb.
2. Elkezd halászni a zavarosban és arra számít, hogy a kiábrándulók közül szerezhet magának olvasótábort. Ez egy kevésbé bejáratott, rizikósabb irány, de egy blognak pont alkalmas. Minta kinálkozik a ballib "kritikai értelmiség" sajtóproduktumaiból, olyan szerkezetű cikkekkel, hogy "szar a kormány, de nincs jobb". Ez a produkció sokkal pontosabb arányérzéket igényel és a mandinereseknek ilyen nem biztos, hogy van. De ha megcsinálják, olyan piachoz jutnak, amit a jobboldali média eddig nem tudott lefedni.

Természetesen a fő irányokon belül még milliónyi hangsúlyvariáció és kombináció lehetséges.

Ha a második utat választják, a szektától meg kell szabadulni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.12.29. 12:25:08

@Tehetetlen Dodó:
"na, ehhez tényleg nem kellenek ilyen törzskommentelők,"

Az Indexnek van a legkiterjedtebb szektája. Viszont sokan vannak, látszatra sokfélék, így sokféle körben hintik, hogy az Index milyen tuti dolog. El is ment tizenvalahány évük, hogy kiépítsék és a sikert mutatja, hogy most mi is itt vagyunk az Index ernyője alatt. Mi, akik elvileg nem is szeretjük az Indexet. De ez persze tökmindegy, ha kattintunk rá naponta néhányszor.

bryan 2010.12.29. 12:52:18

Meg vagyok lepve, tényleg elég sok ilyen eset volt.

www.firstamendmentcenter.org/about.aspx?id=16896

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.29. 12:58:27

Az Európai Néppárt egyik vezető tisztségviselője Elmar Brok erősen bírálta a médiatörvényt.

heima_ 2010.12.29. 13:18:42

@jotunder: ne hazudj már, a poszt minden szavával egyetértek, én se írhattam volna szebben stb. ki ne találd már az ellenkezőjét

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.29. 13:22:23

@Google:
maga valószínűleg rossz cikket idézett. ebben semmi bírálat nincsen. keressen másikat! :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.12.29. 13:26:34

@Grift:

Muhahaha

"A magyar jogszabályról szólva megállapítja, hogy a közmédiumok átszervezése, egy közös szervezetbe tömörítése nem jelent problémát, "mégha ezáltal mintegy félszáz ember el is veszíti államtitkári fizetését". Sok országban létezik a magyarországihoz hasonló médiahatóság is, regisztrálási és licencadási joggal. "

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.12.29. 13:37:10

Markus Ferber, a CSU Európa-csoportjának vezetője nevetségesnek és felfújtaknak nevezte a médiatörvény elleni támadásokat:

"Doch Orbán und seine Fidesz-Bewegung - wie CDU und CSU Mitglied der Europäischen Volkspartei in EU-Parlament - erhalten allerdings Unterstützung aus der Union. CSU-Europagruppenchef Markus Ferber findet die Angriffe "lächerlich", da werde einiges "aufgebauscht". Gerade die Sozialisten seien "nicht unbefleckt" in dieser Frage - Ferber verwies auf die slowakische Sozialdemokratie, die zeitweise mit einer rechtspopulistischen Partei zusammenarbeitete. "Da hat sich keiner über das aufgeregt, was da verabschiedet wurde."

www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,736506,00.html

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.29. 13:58:51

@Elpet: Csikorog a külügy gépezete. Ezeknek a véleményeknek napokkal ezelőtt ki kellett volna jönniük. :-D

Bloodscalp 2010.12.29. 14:01:43

@Elpet: de ebben lófasz indoklás sincs, pedig kív. lennék miért nevet ezen olyan jót

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.29. 14:09:46

@Elpet: Szó szerint a kormány hivatalos álláspontját idézi a "Minden eleme megtalálható / Az európai médiatörvényekben" versszakig bezáróan. Elolvasta egyáltalán a 180 oldalas törvényt? :-)

És vajon Lázár, Szijjártó, Orbán, Rogán, Cser-Palkovics és Menczer elolvasták? Schmitt el fogja? :-D

eN 2010.12.29. 14:55:44

@Doomhammer: csak azt felejti el, hogy a második út is nagymértékben le van fedve. tótától kezdve a hírszerzőig mindenki idepozicionálta magát, mennyire lesz ebből mogyi számukra? Én most szólok: semennyire. Abban nincs mogyi, hogy a vincentről a 3 elmroggyant idejár trollkodni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.29. 15:13:20

@eN: DH hatalmas marketinges is, ha nem tudná. Simán megéri a 2,5 millás piacot lecserélni egy másfél millásra.
De a magyarországi politikai média nem a mogyiról szól. A reakció eddig sem termelte, hanem vitte. A sorsa sem üzleti döntés lesz.
A reakció lehet egy táborépítés egyik eleme, főleg az olvasótábora értékes. Vinszenték vagy DH és Ulf megnyerése nem nagy üzlet, ezeknek különben is sok gondot fog még okozni a Boldogasszony anyánk szövegének a megtanulása, nem beszélve azokról a kínosan magyarkodó nemzeti ünnepekről.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.29. 15:30:20

@Doomhammer: szvsz. harmadik pontként azért odavehetnénk, hogy kontrasztos és világos értékrendet közvetítve önálló megközelítésekkel álljanak elő. Létszámban pedig nincs nagy variáció, igazából az 1-2 pont szerint is csökkenéssel kell számolni. Ez a "szekta" dolog, ez roppant figyelmes Magától, de nevezzük inkább jósdának:) már nem áll a mandi útjába régóta. Lassanként "fizikailag" sem, ha érti, mire gondolok. Megtisztelő válaszát megköszönve, stb. és lassan elcsendesedve (öregecskedve és szektásodva).
Üdv. Misi

TG69 2010.12.29. 16:11:44

Kormányunk és pártunk állva a nemzetközi összeesküvés minden csapását nem tér el az igazán komoly feladatok elől és a csip-csup ügyek (lsd nyugdíjrendszer, egészségügy stb) helyett az igazán komoly történetekre összpontosít. Bár a média kiegyensúlyozottsága komoly dolog, még szerencse, hogy mindenre kiterjed a Párt széles látóköre. Pl olyat akar korlátozni, amit nem lehet/szokás (internet) még szerencse, hogy nem is mondja el mik a szankcionálás ismérvei. Ügyes 1:1, ehhez a döntetlemhez azért fel kellett venni a kesztyűt.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.29. 16:28:09

@heima_: ???? nem ugy nezett ki. erdekesen tudod ezt megfogalmazni. na mindegy, ezt te tudod jobban, akkor eszerint egyetertunk.

Leskelődő 2010.12.29. 16:40:03

Jó napot kívánok :)
Az 1988 óta Magyarországon élő német Jan Mainka (1999-ben alapította 7 ezer példányban megjelenő, főként a Magyarországon dolgozó német üzletemberek körében népszerű Budapester Zeitungot) véleménye:
"A német újságírót a magyar médiatörvényt kísérő heves reakciók Thilo Sarrazinnak - a német jegybank elnöksége egykori tagjának - a muzulmán bevándorlókat bíráló könyve körüli németországi hisztériára emlékeztetik. A kritikusok ízekre szedték a később bestsellerré vált művet, anélkül, hogy vették volna a fáradságot, hogy elolvassák, vagy egyáltalán a kezükbe vegyék.
Mainka súlyos bírálattal illeti a sajtót is, mondván, hogy miközben a nyolcéves szocialista kormányzás idején teljes volt a sajtószabadság, nem sikerült megakadályozni, hogy a politikai osztály és a hozzá közel álló körök a közérdek kárára gátlástalanul gazdagodjanak, miközben a gondjaikra bízott ország a gazdasági összeomlás szélére jutott."
mti.hu/cikk/2010/12/29/budapesti_nemet_hetilap_kiadoja_a_magyar_mediatorvenyrol-522457

eN 2010.12.29. 17:03:07

@TG69: a nagy kínai tűzfal megvan? vagy a wikileaks eltüntetése az usában?
csak hogy ne beszélj nagyon nagy hülyeségeket.

eN 2010.12.29. 17:04:31

@Leskelődő: és a kuruc is élt és virult, pedig csak az nem tudta, hogy kik üzemeltetik, aki nem akarta tudni.

tewton 2010.12.29. 17:30:35

@Leskelődő:
ez már a magyar MTI híre, vagy még a nemzettől-független-értelmiségi MTI?

Google 2010.12.29. 17:30:56

@eN:

Sőt, megöltek pár cigányembert, a sajtó pedig a füle botját sem mozgatta.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.12.29. 17:47:39

@eN:
"csak azt felejti el, hogy a második út is nagymértékben le van fedve. tótától kezdve a hírszerzőig mindenki idepozicionálta magát, mennyire lesz ebből mogyi számukra?"

Ha van közönség, van mogyi. :-) Kérdés, hogy van-e közönség. Van ugye egyfelől a ballib tábor maradéka. Azok megmaradnak a ballib média romjainál, például Tótánál. A második szcenárió azt feltételezi, hogy lesz elegendő fül, akik már nem akarnak kormánymaszlagot hallgatni, de nem is pártolnak át a ballib médiához. Ha lesz elegendő az ilyen olvasóból, lesz piaci rés is. Ha nem lesznek ilyenek, nem lesz közönség se.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.12.29. 17:50:15

@Mihint:
"szvsz. harmadik pontként azért odavehetnénk, hogy kontrasztos és világos értékrendet közvetítve önálló megközelítésekkel álljanak elő. "

Próbálkoztak már ilyennel és a tanulság az, hogy a közönség kormány/ellenzék térben értelmez _mindent_. Tehát az "önálló megközelítést" aszerint értelmeznék, hogy most akkor támadja a kormányt vagy sem.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.29. 18:06:35

@Doomhammer: Ez elég dobozolós megközelítés. Meglehet, hogy a "közönség" alakul esetleg a tartalomtól függően? Most, miután látható, hogy kifejezetten anyagi hasznot "kattintásszámra" lehet hajtani (vannak azért már ennél finomabb mérések is, de hisz tudja), igazán nem sok értelme van a tartalom minőségéről beszélni. Ha ez a cél, ezt gyorsan, hatékonyan meg lehet tenni. Ezt se a hozzászólások, sem egyebek nem befolyásolják. Szerintem.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.29. 18:08:09

@Doomhammer: "Próbálkoztak már ilyennel" igen, és tetszett is. Na dehát, lehet hogy csak a "szektának", igaz.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.12.29. 18:10:27

@Mihint:
"igen, és tetszett is."

Már most mire gondol? Én korábbi, "mindentől független" sajtótermékekre gondolok, amelyek némi vergődés után valamely párt holdudvarában végezték. A politikai írások piacát meglepő módon a pártok finanszírozzák.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.12.29. 18:13:58

@Mihint:
Bocsánat, ezt nem értem. Arról beszélünk, hogy lehet a lehető legszélesebb közönséget megcélozni. Ha nettó kormánypropagandát nyom, nem fog tudni a szektán kívül senkit se megcélozni. Azokat viszont sokkal hatékonyabban célozza a Magyar Nemzet pl. Ha a szektán kívüli olvasóközönséget akar, fel kell hagynia a kormánypropagandával. Például olyanokat kell leírnia, hogy a kormány hibázott.

reality 2010.12.29. 18:52:31

@Doomhammer: Senki nem mondta, hogy a blog ne írjon le olyat, hogy a kormány hibázott, csak nem mindegy melyek azok a lépések, amire rámondja, és milyen a megfogalmazás.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.29. 18:57:20

Nem árulják el a Köztársasági Hivatalban, hogy az államfő aláírta-e a médiatörvényt. A nagy vitát és nemzetközi visszhangot is kiváltó jogszabályt december 21-én hajnalban szavazta meg a Parlament. Mivel az Országgyűlés a törvény sürgősségi kihirdetését is támogatta, a köztársasági elnöknek keddig kellett döntést hoznia. Három dolgot tehet: aláírja, visszaküldi a Parlamentnek megfontolásra, vagy előzetes normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól. (RTL Klub)

Nem mondja meg. Mert olyanja van. Majd megtudjak. :))))

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.29. 19:51:04

@jotunder: Schmitt kétségbeesetten járkál fel-alá a Sándor-palotában, kezében a telefonnal:

- Mondja már meg valaki, hogy most akkor aláírtam vagy nem?!

tewton 2010.12.29. 19:55:17

@Kettes:
de ne feledjük sólyom lászlót, a láthatatlan alkotmány magyar hangját, aki azt mondta, segíteni fogja az utódját ilyen esetekben. SP és SL már együtt konyakoznak, a jól végzett munka derűjével.

tewton 2010.12.29. 20:35:49

@Elpet:
persze, hogy aláírja. a kérdés az az, hogy őszinte vagy kaján, cinikus vagy bamba kifejezéssel az arcán.

engem érdemben az se zavarna, ha dafke írná alá, csakazértis.

ezek a magyar törvények meg úgyis olyan módosíthatóak meg kijátszhatóak (ezért erősen mosolygok a törvényfetisiszta fácse-csoporton meg a propagandájukon). majd szépen módosítják őket, a hisztipártiak meg megtalálják a megfelelő ügyvédeket maguknak (pl. a kaszinótojásos hülye is az). a normális, netfüggetlen emberek élvezni fogják a plakátmentes kereszteződéseket, a magyar zenét a világzene mellett, és a többi apróságot. és ezek az emberek is kb. pont annyira olvasták a törvényt, mint a 30.000 fő plusz a külföldi tudósítók.

TG69 2010.12.29. 21:11:40

@eN: Te a magyar vizslás fidesztől vársz ilyen szintű leszabályozást? Azért arra kiváncsi leszek milyen nemzetközi összefogással fogják majd leradírozni a színről a magyar blogokat, te nagyon okoska :)

Diocles 2010.12.29. 21:19:56

@Doomhammer:

na jah, a magához hasonló nagyokos marketingszagértők (?) vitték jégre Dávid Ibolyát is, amikor elhitették vele, h voltaképp hatalmas tere van a jobboldalon, minél nagyobbakat rúg a "létező jobboldalba", annál nagyobb.

most ergéék csinálják meg a dávidi történetet kicsiben, a drukkerek is ugyanazok.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.29. 21:23:45

@Doomhammer: Konkrétan a reakció-mandiner múltjára gondoltam, ahol voltak figyelemreméltó kísérletek a "harmadik pont"-ra. Pl. KK&TT "falujáró" postjára, reméltem folytatják, de nem.
Ha csupán a látogatottság/kattintásszám a cél, erre jó, és működő technikák vannak, melyek nincsenek összefüggésben a tartalom minőségével, ámde közvetlen hasznot hoz (SEO és egyebek). Tehát, ha csupán haszonszerzés a cél, a tartalom harmadrendű, ezt próbáltam nyökögni.

TG69 2010.12.29. 21:34:30

@Doomhammer: Én azt látom, hogy a mandiner olyan jobboldali fiatal értelmiségiekből áll, akiknek nincs közvetlen politikai hasznuk abból, hogy nézeteiket közzétegyék, így az 1-es opció fel sem merülhet. És ha nem akarnak úgy járni, mint a ballib oldal, akkor hosszú távon csakis a 2. lehetőség a járható út.

A törzs kommentelők olyanok mint mindenütt a hardcore réteg. Zárkózott, emócionális és a nem várt fejleményekre egyre idegesebb lázadozó réteg. Hülye az, aki túl közel engedi őket magához.

TG69 2010.12.29. 21:39:01

@Elpet: @tewton: Én a bamba vigyorra fogadnék, de Pali bácsitól már az is nagy teljesítmény lenne. Pl az őszinte mosolytól már tovább menne ez, mert jelezne egyfajta elbizonytalanodást :).

TG69 2010.12.29. 21:42:16

@Diocles: Akkor marad a totális seggnyalás, mint egyetlen járható út? Hát ez kicsit vicces :).

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.29. 21:44:02

"A törzs kommentelők olyanok mint mindenütt a hardcore réteg. Zárkózott, emócionális és a nem várt fejleményekre egyre idegesebb lázadozó réteg. Hülye az, aki túl közel engedi őket magához."
Remek! Köszönjük, falunk dísze lesz:)

TG69 2010.12.29. 21:55:00

Itt van pl egy elég rossz hír :
www.portfolio.hu/gazdasag/nem_hevertuk_ki_a_leminositest_tovabb_emelkedhetnek_a_hozamok.143461.html

Ezt törzskommer szinten a következőképpen kell megfogalmazni: a magyar államkötvények hozama örvendetes mértékben növekszi, így a befektetők értékes papírokhoz jutnak általa. Újabb jó pont a magyar gazdpolnak.
?

Diocles 2010.12.29. 21:55:41

@TG69:

Már Dávid Ibolyának is csápoltál, ugye? :)

Nem tudom, h mit kéne csinálniuk, igazából túl van ez ragozva, édesmindegy, h mit írnak a mandineresek, akik netán hajlandóak új DebreczeniJóskává válni, azokat ballib oldalról lehet őket idézgetni egy ideig, aztán majd ők is ráunnak, így megy ez.
A színvonalas kritikákra nagyon is szüksége volna a jobboldalnak (pl. miért nincs, nem lesz lusztrációs törvény, stb.), senki sem ezt vitatta, mindenki azt észrevételezte, h kár hírszerző2-öt csinálni, mert arra ott van az eredeti.

TG69 2010.12.29. 22:05:43

@Diocles: Dávidot becumiztam én is persze, de jó volt legalább egy kis ideig hinni egy magyarországi konzlib párt létezésében. Kicsi is volt sárga is de a mienk :).

Persze fel lehet tenni egymillió kérdést, de hogy a mára mi az adekvát probléma már lassan az is egyfajta kiválasztódás lesz, miközben a média törvény által okozott cirkusz az itt és most van, tehát mint probléma csak annak nem létezik, akinek már nincs sok köze a valósághoz.

A lusztrációs kínról először, mint létezőről kellene diskurálni és miután alaposan megismertük lehetne törvényekbe iktatni a megismerés eredménnyeit. Ha már 89-ben elfelejtettük ezt sebtiben megcsinálni, pedig akkor nem is a komcsik voltak hatalmon.

Pelso.. 2010.12.30. 06:30:40

@Mihint: Fentebb mindössze egy groteszk, pillanatnyi már-már szürreális valóságra próbáltam világítani, -abszolút mellőzve akár kormány-, akár ellenzék szimpatizánsi megközelítést. A posttal semmi problémám, s talán még ötletem is akadna, de minek, a sok millió felesleges ötlet országában?Ugyan, mikor volt tényleges befolyása a jogalkotók számára az emberek ötletelésének.Az "előre NER", -ne szúrja annyira a szemed, a helyzetet parodizálja.
Igen, tudtuk, tudtátok. S itt megálltunk, mint mindenben.
Ott viszont látok apró problémát, hogy szerinted sem ismerjük a kormány valódi célját, -akkor hát semmi közünk hozzá-?, bár következtetni lehet, hogy a törvény milyen lehetőségeket biztosít a jövőben a kormányzatnak, szerintem itt a lényeges pont; lehetőségek és a törvény szabta önkorlátozás aránya, természetesen a mindenkori hatalom vonatkozásában.
Konkrétan itt egy szóval sem állítottam, hogy a kormány hülye (mindegyiket annak tartom), viszont teszi a dolgát, saját értelmezése és érdekei mentén, csak hogy mindezt próbálja eladni mint abszolút többségi, már-már egységes állampolgári akaratként, ez így nem vezet sehova. A mesék helye az óvodában, óvodásoknak.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.30. 12:19:31

@tölgy:

"DH és Ulf megnyerése nem nagy üzlet"

Engem úgysem tudnának megnyerni, örökre megmaradok hardcore teakör fannak!
Már hónapok óta várom az új postot, és titkon remélem, hogy azóta még Régenelnök nevét is megtanultad helyesen leírni.
Nem is tudod milyen örömöt okoznál, ha írnál róla egy monumentális tízsoros postot. Tudod, csak mint amilyenek szoktatok. :)

ui: amúgy mókás, hogy _te_ oktatod a bloggereket arról, hogy hogyan kell _sikeres_ blogot írni. Hogy is van? Nyöhehe?

XDDD

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.30. 13:34:01

Hol a mediatorveny ??? Kozlonyben nincs, az Orszaggyules es az AB nem nyilatkozott.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.30. 15:07:31

@Úlfhéðinn: elakadt a Boldogasszony anyánkkal?
Ha ezt sem képes megtanulni, akkor nemhogy alfahím nem lesz a mandarin pártban, de még a csapatba sem fog beleférni. Már megint.
Pedig mennyi jó és fontos megmondani valója lenne, igaz-e?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.30. 15:25:55

@tölgy:

"még a csapatba sem fog beleférni. Már megint.
Pedig mennyi jó és fontos megmondani valója lenne, igaz-e?"

Már megint? LOL. Ha jól emlékszem te próbálkoztál a postírással a mandin is, igaz-e?
Vajmi kevés sikerrel, tegyük hozzá. :)
Szegény tölgy, sehol sem vagy elég jó...

Amúgy jól megy az új blog eszkábálása?
Nem nagyon? Gondoltam.
Egyszerű az oka: amit ti csináltok, az csak cigánykodás, trógerkedés.
Még a mandis srácok is oktathatnának titeket, hogy a blogolás nem abból áll, hogy pár szektás bohóc félrészegen elkezd klimpírozni.
Mondtam: behúzott farokkal fogtok visszasomfordálni ide. :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.12.30. 17:08:03

@Úlfhéðinn: öcsi, engem ide hívtak.
Magát meg mindenhonnan csak küldik.
Nyöhehe.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.30. 17:26:49

@tölgy:

"öcsi, engem ide hívtak."

1. Nana! Ne tegezz, NE TEGEZZZ!!! :DDD

2. Aztán még próbaidő alatt kibasztak.
Nem ütötted meg a mércét. :)
Így még cikibb. :)

ui: remélem azért pár szem mogyit odavetettek a mandis srácok azért a két posztnak csúfolt valamiért, legalább szánalomból. Ha nem, majd küldök neked egy zacsival, nem venném a szívemre, hogy éhenhalsz itt újév táján.

TG69 2010.12.30. 17:49:39

A bírálatok nemcsak Önt és kormányát, hanem az egész magyar népet érinthetik. Nemcsak örökös külföldi kritikusaink ellenérzéseit válthatjuk ki, hanem elveszíthetjük barátaink támogatását, jóindulatát is. Hazánk történelmének ismeretében könnyen besorolnak bennünket az önkényuralmi rendszerek közé, amit ez az ország és népe nem érdemel meg. Arra nincs időnk, hogy a kormány Európa politikusaival és a médiával hosszú hónapokon keresztül vitatkozva védje meg rendelkezését. A jelen körülmények között egyetlen megoldás kínálkozik: a médiatörvény azonnali visszavonása. Meggyőződésem, hogy ezt a lépést az EU országai és politikusai melegen üdvözölni fogják, és ezért Önt nem elmarasztalásban, hanem elismerésben részesítik.

Tisztelettel

Solymosi Frigyes
akadémikus, a Nemzeti Kör tagja

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.12.30. 19:39:04

@simonmondja.:

Nem olvasol Mandinert. Ami ugye nem baj, csak akkor én a helyedben nem tennék ilyen bombasztikus kijelentéseket.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.12.30. 19:44:43

blog.juditbayer.com/2010/12/27/mi-a-gond-a-m%C3%A9diat%C3%B6rv%C3%A9nnyel.aspx

kiváló, alapos elemzése a törvénynek. lényeglátó, korrekt, célirányos. worth reading.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 06:21:46

Az "előnytelen" Orbánfotóról:
Honnan tudjuk, hogy mi az előnytelen? Lehet, hogy valaki úgy látja ezt a képet mint az erő (power) kifejeződését. Minden izom feszül. Lehet, hogy van akinek ez tetszik... Sőt...
Egyáltalán nem biztos, hogy a médiatörvény ha a hasonlóan erőtől feszülő arcú médiahatóság "előnytelen" lenne. Van aki arra "gerjed" ha azt látja, hogy a hatóság erőt demonstrál.

Mint a szexben. Tényleg van aki az erőszakra gerjed.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.31. 10:01:23

@Pelso..: A "kormányzati kommunikáció"-val kapcsolatos észrevételed teljesen jogos, de azt állítom, hogy igenis volna közünk hozzá. Valóban, "oldalfüggetlenül":) tényleg érdekelne engem is, mik a valódi szándékok, és ezzel összefüggésben miért ilyen módon adják ezt elő? Kénytelen vagyok elvetni a "tökhülyeazorbánmegatöbbi" toposzt, mert nem reális szerintem. Átgondolatlannak tűnő lépéssorozat áll szemben egy jelentős felkészülési idővel + a 2/3 teljes potenciáljával, ez számomra túl nagy disszonancia.

Pelso.. 2010.12.31. 17:57:41

@Mihint: Nemcsak disszonancia. Mélyen elgondolkodtató.
Különben, egyszerűsítsünk; cui prodest?.....
na, BÚÉK.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.31. 19:49:07

@Pelso..: ha én azt tudnám:) BÚÉK. Neked is!
süti beállítások módosítása