A Kétfarkú Kutya Pártnak drukkol Demszky
2010. augusztus 27. írta: nénike

A Kétfarkú Kutya Pártnak drukkol Demszky

  A főpolgármester lelépett a közgyűlés pulpitusáról tegnap, a választók maradnak. Őket kérdeztük Kínai kollégával. Wintermantel Zsolt a Fidesz részéről nehezményez, Horváth Csaba szocialista utód jelölt a kifüggesztett Nenyi előtt dicsér.

  Kétfarkú kutya jó, Volkswagen Variant rossz.

A maga után kívánnivalókat hagyó hangminőség miatt itt a Demszky-szöveg leirata.

  - Nevezhető-e Budapest liberális városnak most?

  - Ezt döntsék el az olvasók. Szerintem igen. A városban alapvetően ez a hagyomány benne van. Ez a történelmi hagyomány nem kiiktatható, nem változik egyről évről a másikra. A város politikailag némileg átszíneződött attól, hogy várhatóan más típusú városvezetés lesz. Ettől még a városlakók, a budapestiek politikai értékei nem változnak meg gyorsan.

  - Mivel vigasztalja majd október 3-a után az SZDSZ-frakció tagjait, akik vélhetően nem kerülnek be a következő közgyűlésbe?

  - Azt, hogy a liberális oldalon mi lesz majd, én nem látom előre. Biztos össze fog majd állni egy új formáció, amiben egyesülnek a különböző csoportok, és ennek eredménye egy új liberális párt lehet. Ezt a liberális pártot nem annak a generációnak kell vezetnie, aki a régi SZDSZ-t vezette. Én erre komoly esélyt látok, mert megvan erre a választóközönség, megvan erre a társadalompolitikai igény.

  - Ha már nem lesz szolgálati autója, tervezi-e, hogy levizsgáztatja az 1984-ben vásárolt Volkswagen Variantot?

  - Nem, az már nem nagyon működik. Az vele a probléma, hogy olyan drága lenne a folyamatos karbantartása, hogy ilyen autóval nem nagyon érdemes járni.

  - Ilyen autó egyébként létezik?

  - Persze. Azzal szállítottam a szamizdatokat annak idején, ezért is őriztem meg.

  - Hol található?

  - Apósomék kertjében.

  - Ön továbbra is bejár majd a fővárosba?

  - Persze.

  - A mostani főpolgármester-aspiránsok közül kit látna legszívesebben utódául?

  - Erre nagyon nehéz válaszolni. Azt látom, hogy kinek van esélye és kinek van a legkevésbé esélye. Sajnálom, hogy nincs olyan jelölt, aki mellé egyértelműen oda tudnék állni, akit alkalmasnak is tartok és befutó is lehet. Erre a kérdésre nem én fogok válaszolni, hanem a budapesti választók.

  - Mit gondol a Kétfarkú Kutya Pártról?

  - Zseniálisnak, szórakoztatónak és a jelenlegi demokrácia nagyszerű karikatúrájának tartom azt, amit csinálnak. Drukkolok nekik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr992251189

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A józan ész alkonya 2010.08.28. 07:31:41

Szanyi kapitány idegrendszere meglehetősen viseltes, s ezzel már évek óta tisztában lehetünk. A lájkolós kampányba ugyan kevéssé fér bele a parasztozás, de mégis sikerült a saját képére igazítani a stílusát

Trackback: ÖV 2010: Kétfarkú Kutya Kulturális Közhasznú Egyesület 2010.08.27. 19:23:14

Az Önkormányzati Választások közeledtével felbuzgott bennem a tettvágy: a "legkisebb rossz" jellegű választási lehetőségek helyett szeretném megmutatni, hogy értelmesen is leadhatjuk a voksunkat.Ímhol az MKKP KKKKE!"Szeretne örökké élni?...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alfőmérnök 2010.08.27. 15:12:34

Nemrég voltam a városban. Halál unalmas már ez a kétfarkú kutyaság. Az elején volt egy-két vicces dolguk, de már tényleg Demszkyhez méltó.

2010.08.27. 15:23:34

Demszky a tettek embere
Világvárost építünk

Csak ez a kettő jut eszembe a számtalan ütős jelmondat közül. Demszky túlélte magát vagy 10 évvel. Egy szánalmas öregecskedő szépfiú lett belőle, akit most a hűtlen város lecserél.

A mélypont az egész biztos Gergényi kitüntetése volt. Úgy látszik, akkorra már elfelejtette, milyen az, ha verik az embert a rendőrök.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 15:33:00

Eljutott a szamizdatolástól odáig, hogy ismét örülhet, ha nem viszik börtönbe. Cirkuláris életpálya.

Alfőmérnök 2010.08.27. 16:15:50

"Egyebek között izgatta a bársonyos forradalmak romantikája. "A mi lesz veled Kelet-Európa?" és a "Milyen is volt a totalitáriánus rendszer valójában?" kérdése. Kíváncsisága legyőzte az éneklésben már komoly akadályt jelentő betegségét. Eljött és játszott.

Zappa Budapesten már az artisztikusan megformált elnökjelölti kampányára készült. Sokat beszélt erről. Elmondta, hogy ő gyakorlatilag teljesen konzervatív! (sic), és a Reagan-Bush féle adminisztráción az igazi konzervatív-liberális eszméket kérte számon.

Amikor Beverly Hills-i stúdiólakásában találkoztunk, szememre vetette, hogy miért találkoztam aznap Reagannel, mit kerestem az exelnöknél.

Frank leginkább alacsony adókat és "kevésbé kellemetlenkedő" kormányt követelt. ("Hogy mondod? Te is?"-kérdi könyvében.)

Tele volt a hócipője. Utálta a kommunizmust és az autoriter gondolkodást. Azt hiszem, hogy leginkább a szabadság levegőjét szippantotta volna a Duna mentén. Nem tudom: csalódott-e? A pesti underground és magyar rajongói búcsúznak Tőle. Bye, bye Frank. "
www.zappa.hu/?q=hu/demszkynekrolog

csi szi 2010.08.27. 16:48:53

Volkswagen Variant tényleg létezett, a faros VW Typ 3 (1500,1600) kombi változata volt.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.08.27. 16:52:04

Nehéz eldönteni, hogy tényleg nagyon buta, vagy csak szimplán görény. A városházi búcsúbeszédében a következőket mondja:

"Az EU nem egy metróvonalra adott pénzt, hanem egy közlekedés fejlesztési tervre, amelybe (…) beletartozik p+r parkolók, parkolóházak építése, és vasúti közlekedési csomópontok, úgynevezett intermodális csomópontok kiépítése is."

index.hu/video/2010/08/26/a_tortenelemben_nincs_happy-end/

Szóval, "úgynevezett" intermodális csomópontok. Nem ám összekötni a vonalakat, hanem minél több átszállást beiktatni a rendszerbe. A megoldást persze a metró vonalak, HÉV vonalak, villamos vonalak, és a vasúti hálózat összekötése jelentené. Például az, hogy az Örs vezér téren ne kelljen átszállni a HÉV-re, hanem simán továbbmennének a szerelvények Gödöllőig, a csepeli, soroksári HÉV szépen leereszkedne a föld alá, rácsatlakozva a metróra, és lehetne sorolni a lehetőségeket.

A 4-es metró projekt pont ennek a rendszernek a kiépítését akadályozta meg, erre az idejétmúlt elképzelésre költötték (és költjük tovább) a forrásokat. Hát köszi, bazdmeg, de az, hogy miután kierőszakolta a metrót, most, hogy lelép, még benyögi, hogy elvárná az utódjától, hogy építsen "úgynevezett intermodális csomópontokat", az már egész egyszerűen vérlázító.

"A fejlett közlekedéstervezési gondolkodásban a 20. század második felére teret nyert az a felismerés, hogy a nagyvárosok közlekedési gondjainak megoldására az olyan integrált rendszerek jelentik a megoldást, amelyek nem kapacitáselvű, hanem minőségközpontú tervezés során jönnek létre. Ez a gondolat magával hozta a legnagyobb kapacitású, és egyben legdrágábban és legkörülményesebben kivitelezhető, elszigetelt hálózatot alkotó metróvonalak létesítésére épülő tervek felülvizsgálatát...

...az ilyen fizikailag integrált rendszer segítségével kiiktathatóak a különböző eszközök közötti átjárhatatlanságból fakadó, az intermodális csomópontokon történő átszállások.."

kvtlinux.lib.uni-miskolc.hu/ali/veevk/cikkek/alagutak.html

anyád!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.27. 17:02:39

@Alfőmérnök:

igaza van. ezek viccesek voltak nehányszor, de most már meg kéne keresnie őket néhány srácnak, és illemre, és hallgatásra tanítani őket. amúgy szdsz-lmp vonal.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.08.27. 17:05:50

Nem csoda, hogy drukkol a KFKP-nak - az ő szemszögéből mindegy, csak a jobboldal habzó szájú elszámoltatásától mentse meg akárki.

A másik ok: lehet arra számít, hogy ha a vicc párt lesz a befutó, akkor az irányításuk alatt hanyatt visszafejlődik a főváros, s az emberek boldog nosztalgiával gondolnak vissza az ő kormányzására... (Persze ez csak erős feltételezés.)

Alfőmérnök 2010.08.27. 17:20:50

@gloire: Lényeg, hogy a pincebörtönöket kikerüli a 4-es metró vonala. ;)

Tehetetlen Dodó 2010.08.27. 17:32:47

@csi szi: A VW kombijait most is Variantnak hívják.

tewton 2010.08.27. 17:33:54

- Mit gondol a Szabad Demokraták Szövetségéről?

- Zseniálisnak, szórakoztatónak és a jelenlegi demokrácia nagyszerű karikatúrájának tartom azt, amit csinálnak. Drukkolok nekik.

loláb 2010.08.27. 17:45:02

"a jelenlegi demokrácia nagyszerű karikatúrájának tartom azt, amit csinálnak."

Az megfordul vajon a fejében, hogy Ő, maga, mennyire tehet arról, hogy a mostani demokráciát karikírozni kell?

45 év, 10 gyerek, Pókos Arzén - így kerek. 2010.08.27. 23:43:34

szerintem egy touareget többe kerül fenntartani
meg a barátnő ajándék slk mercijét is, ha még megvan, mint azt a variantot

Démonmac1 2010.08.28. 00:01:34

Jaj, ezt a szerencsétlen nyomorék Demszkyt vigye már el az ördög. (A 2 farkút ugyancsak) nem poén ám, ami ma közlekedés címén zajlik a fővárosban.

én58 2010.08.28. 01:04:54

Mindigis cinikus volt, miért tetszik csodálkozni?

pástétom 2010.08.28. 01:34:44

Unalmas már a kétfarkú kutyapárt. Valaki alakítsa már meg a négyfarkú kutya pártját.

Bell & Sebastian 2010.08.28. 01:45:37

@45 év, 10 gyerek, Pókos Arzén - így kerek.:
Sziget, yacht, személyzet, befektetések kimaradt.

A rokonság-sógorság se semmi!
Demszky Gábor bizalmasa Mesterházy Ernő.
Mesterházi Ernő felesége Mécs Mónika
Mécs Mónika apja Mécs Imre.
Mécs Imre felesége Magyar Fruzsina
Magyar Fruzsina testvére Magyar Bálint
Magyar Bálint felesége Hodosán Róza
Hodosán Róza volt férje Demszky Gábor.

Ezek után cseppet sem kell csodálkozni azon, hogy elkorcsosult az SZDSZ, mert nem engedték szétaprózódni a családi hitbizományt.

Zsidók, kriptozsidók, hálózati személyek, idegen hatalmak ügynökei, nemzetközi rablóbanda, csúszópénzek, sameszok és helyettes négerek.

A fénykép albuma kész körözési lista, two in one.
Abnehmbilder, régiesen. Es stimmt.

2010.08.28. 06:13:23

Én meg azért szurkolok, hogy Demszky kapja meg méltó büntetését . Aki semmiröl nem tehet, aki saemmiröl nem tud semmit, miközben ellopják a fél fővárost, az ne poénkodjon. Inkább azon agyaljon, hogy mennyit mér rá a biróság.Mert megérdemli, az tuti!

Italo Balbo 2010.08.28. 06:59:31

@bulvármédiás =>: Azért vicces lesz majd, ha 3 év múlva is "hamarosan jön" az elszámoltatás :)

kamasuka 2010.08.28. 08:08:49

Azért ez a 20 kritikája is lehetne, hogy ez a bűnöző, jövendő börtöntöltelék a kétferkúnak drukkol.

magyar bucó 2010.08.28. 08:29:15

Persze, neki minél rosszabb, annál jobb.

Csigorin 2010.08.28. 09:24:39

Na ez a mondat el is intézte a kutyapárt minden esélyét )))

kodó tamás 2010.08.28. 10:27:01

rohadt demszkáj, szerintem, ha egyszer lesz vmi igazi rendszer simán lehet 20 év a 20 évért, hogy klasszikust idézzek

ezt a várost jobban "lelakta" a qva zsidó rokonaival, mint a komcsik és a világháboruk együtt.

BUTAPEST meg megszavazta 5 ször, gratulálok, most nézzetek körül

álellenálló, a "mi kutyánk (vagy nagykutyák) kölyke"

felhaborodas 2010.08.30. 12:19:20

demszky inkább készüljön a börtön-évekre! kezdhet csomagolni!
süti beállítások módosítása