„Mocskos cigánytelep marad”
2010. augusztus 26. írta: Doktor Kottász

„Mocskos cigánytelep marad”

  Eddig úgy volt, hogy amikor egy liberális találkozott a valósággal, az vagy nagyon szórakoztatóra, vagy elképesztően felháborítóra sikeredett. Különösen igaz volt ez akkor, ha a cigányok helyzetéről esett szó, itt a legképtelenebb és legveszélyesebb áligazságokat hordták össze húsz éven keresztül. Rengeteg példát lehetne felsorolni, a fals kezdeményezésekre és azok katasztrofális megvalósulására, de most ettől eltekintek, mert talán valami megváltozott. Talán.

  Hétesen, (tetszik tudni ahol megint felsírt egy gyerek) ugyanis van egy tábor, amit leginkább Bódis Krisztához és Somához köthetünk – finoman szólva nem a jobboldali kulturális kánon részei ők. Ám amit tesznek – elmennek Ózdra és önkéntesekkel létrehoznak egy tábort, hogy a helyi cigánygyerekek csináljanak valamit – az világnézettől függetlenül megsüvegelendő. Dolgozik bennem persze mocsokmód a kisördög, hogy kaptak-e rá valami jó kis holdudvarpénzt, de ezt most félrehessegetném. Ugyanis készült itt egy interjú az általam nem különösen kedvelt Somával, amiben a következőket mondja:

 

„Amíg ez (a szándékos szemetelés – a szerk.) nem fog változni, addig egy hatökrös szekér nem fogja ezt a telepet elhúzni. Amíg ez nem fog az itt élők agyában megváltozni, amíg nem veszik észre hogy ez egy közös dolog, amiben mindenkinek felelőssége van, addig le fogják magukat húzni és mindig egy mocskos cigánytelep marad. (…) Egész Európában Magyarországon legdurvább az adó. Ha keresünk 100 forintot, abból 50 forint az államé. Ebből az 50 forintból éltek ti, tehát konkrétan ebben az országban 3 millió ember fizet adót, a 3 millió tartja el saját magát és még plusz hetet. És a szociológusok, akik nézik a népesedést, hogy ha a romák ennyit szülnek és a fehérek ennyit szülnek, akkor 2050-re a magyar lakosság fele romákból áll majd. (...) El kell kezdeni tanulniuk, szakmát tanulniuk. A kis drágáknak nem 14 évesen szülniük kell, hanem szakmát tanulniuk.”

  Nos, ha az első mondatokat, vagy csak a mocskos cigánytelep szóösszetételt pár éve mondjuk Bayer Zsolt írja le, vagy valamelyik borsodi polgármester nyilatkozza, akkor kitört volna az idegháború, ahol a liberális erők hadba állították volna a teljes nyugati médiát, és Ausztriából, Németországból, Svájcból, Svédországból hallhattuk volna vissza, hogy mekkora intoleráns, rasszista mucsai csürhe vagyunk. Megszólaltatott szakértők: Tamás Pál, Vásárhelyi Mária, Horváth Aladár, Mohácsi Viktória. Megfelelő aláhúzandó, a sor tetszés szerint folytatható.

  A gondolatmenet második felét pedig nyugodtan minősíthetjük vulgárszociológiai gyorselemzésnek, vághatunk pofákat az odatűzött, „az idegen szép” elvén alapuló vörös farkakon. De azért vegyük észre és örüljünk neki: végre nemcsak a jobboldalon kezdik úgy gondolni, hogy a romaintegráció az nem valami olyasmi, hogy az adófizetők mosolyogva eltartják az inaktívakat, köztük nem kevés munkanélküli cigányt, akik eközben azt csinálnak, amit akarnak. A balról már szinte kopásig hangoztatott összefogás, szemléletváltás, felkarolás, és a szitokszóvá csépelt tolerancia csak akkor használ, ha van mellé felelősség, kötelességtudat.

  Egy a baj, illetve kettő. Akármennyire jó a tábor, előreláthatólag 30 év múlva lesz kézzelfogható eredménye a foglalkozásoknak, holott a térségben már készülődik a vihar. És ahogy készülődik, már van is itt nekünk egy pártunk, amelyik szintén tábort szervezne cigányoknak. Némiképp másfélét, természetesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr622246554

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Doktor Kottász elemez 2010.08.27. 12:26:02

..tyű, de még hogyan! Ilyeneket mond a szentem: "Eddig úgy volt, hogy amikor egy liberális találkozott a valósággal, az vagy nagyon szórakoztatóra, vagy elképesztően felháborítóra sikeredett." Felvisítottam a röhögéstől, mert éppen a múltkor ...

Trackback: M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből 2010.08.26. 18:16:49

"-Ez egy könyv? -Nem, ez a plafon." (példapárbeszéd egy életcentrikus orosz nyelvkönyvben) Kedves honfitársaim! Roma barátaim! Szomorú vagyok, szomorú, mint a farkatlan füles a szivárvány tövében. Lógathatnám kamillá...

Trackback: Tízmillió alatt a magyar 2010.08.26. 13:34:15

A napokban több helyen hallható volt a médiában, hogy Magyarország népessége továbbra is csökken, heteken belül a lélektani tízmillió fő alá esik. Sokan nemzeti tragédiának, fenntarthatatlan állapotnak tekintik a népességszám csökkenését. De miért...

Trackback: Tízmillió alatt a magyar 2010.08.26. 13:32:08

A napokban több helyen hallható volt a médiában, hogy Magyarország népessége továbbra is csökken, heteken belül a lélektani tízmillió fő alá esik. Sokan nemzeti tragédiának, fenntarthatatlan állapotnak tekintik a népességszám csökkenését. De miért...

Trackback: Hétes felkészült a digitális átállásra 2010.08.26. 13:06:03

Hétes, az ország legnyomorúságosabb cigánytelepe: Napi találós kérdés: Hány tányéros tévé látható a képen? A havi előfizetési díjat csekken fizetik a DIGI-nek, vagy banki átutalással? Hétes, az Ózd melletti "gettó": 40 szociális bér...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tevevanegypupu 2010.08.26. 08:27:55

Errol van szo: ahogy az altalam sem kedvelt (tulajdonkeppen inkabb kozombos) Soma mondja: a ciganyoknak kell megvaltozniuk. Nem a ciganyoknak IS, hanem egyedul nekik, mert mi akik nem ciganyok vagyunk elfogadjuk oket a kulturajukkal es a "szinessegukkel" egyutt. De a mocskot, a verfertozest, pedofiliat, prostituciot, a gyerekek megeroszakolasat, a rajuk kenyszeritett analfabetizmust, a ciganybunozest, a masokat es kornyezetuket ellehetetlenito viselkedesuket viszont nem tudjuk elfogadni. De nem egyedul ok a hibasak: hogy ide jutottak abban nagy resze van az szdsz erdekpolitikajanak, nem csak es kizarolag a rendszervalasnak.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.26. 08:39:28

@tevevanegypupu:

De. A cigányoknak IS változniuk kell, meg a nemcigányoknak is. Ha a nemcigányok nem változnak, akkor a mégoly felkészült és becsületes cigányok is hol fognak dolgozni? Egymásnál?

Kentetsu 2010.08.26. 08:54:08

@El Topo (Sgt. Elias):
Nem..a cigányoknak KELL változniuk. Ha nem félek attól, hogy ellopja mindenemet, akkor alkalmazni fogom... ennyi.
Tegyenek végre le valamit az asztalra, mert én nem fogom tovább fizetni a tudatlan, agresszív, mosdatlan kölykeik további osztódását....
Ha igy megy tovább - bármennyire is nem értek vele egyet - átteszem a céget egy szomszédos országba és akkor tartsa el őket aki akarja...

Téglagyári Megálló 2010.08.26. 08:55:59

@El Topo (Sgt. Elias):

Arra akarsz célozni, hogy még egy cigány sem vesz fel egy cigányt?

Hasznos Kata 2010.08.26. 08:59:55

Doktor K!
a felvezetőben leírt féligazságok mellett az ún. jobboldal eddig milyen javaslatot tett? Mármint a konzervatívok, így pontos. És az ki mérte, és milyen hatékony volt? Vagy a valóban és joggal kritizálható megoldási javaslatok kritikája volt a főtevékenysége?

jozicsenko 2010.08.26. 09:05:08

@Katai: 2002ben orbánék behozták volna, hogy csak az iskolába járó diákok után van pénz

ezt a libeálisok azonnal elkaszálták

pedig csak a pénz megvonással lehet őket kényszeríteni...

(a sokat emlegetett szlovákia ennél többet is tett, de minálunk már a gondolat is bűn...)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.26. 09:05:33

@regression:

Nálam dolgoznak. Semmi gond velük.

Passato Prossimo 2010.08.26. 09:09:19

@Katai:
részben igazad van
de az iskola alsó tagozatainak megerősítése, a hiányzások anyagi (családi pótlék) szankcionálása, a pedagógusok törvényi védelme (talán erről is született valami törvény...) azér nem rossz irány

mert először tanulás aztán munka mert ez minden tisztességes ember életútja
legyen cigány v nem cigány

ettől függetlenül jó lenne letenni egy átfogó koncepciót forrás megjelöléssel az kétségtelen

bár a szemléletváltás (mindenhol!) nem államfüggő

megjegyzem a cigányok között tapasztalható bűnözés legjobban a becsületes cigányokat sújtja, ha lennének vezetőik akik ezt kimerik mondani és élére állnak a változásnak már nagy lépést tennénk...

és bár nagyrabecsülöm az egyházak szerepét de várjuk már tőlük h megoldják ezt a problémát

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.26. 09:22:13

@El Topo (Sgt. Elias):
ez hülyeség. a magyar közeg kiemelt tisztelettel, és szeretettel veszi körül a normális cigányokat. amíg a reálgazdaságban volt érdekeltségem, a cégünknél nem egy olyan cigány volt, aki évtizedeket húzott le a cégnél, a legnagyobb megbecsülés mellett, és úgy, ha szar idők jártak, akkor nem ők lettek kirúgva, hanem a gyengébb magyarok. szóval felejtse el a hülye magyarellenes előítéleteit.

tevevanegypupu 2010.08.26. 09:23:45

@El Topo (Sgt. Elias):
Persze, de azt hiszem azert a zemberek tobbsege hajlando erofeszitest tenni azert, hogy kolcsonosen kikeruljunk ebbol a tulajdonkeppen kozos lehetetlen es elfogadhatatlan helyzetbol. Szoval azert irtam, hogy foleg a ciganyoknak kellene most mar..

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 09:51:26

Bizonyos értelemben mind lettünk "cigányok", kollektíven, persze nem a szobába szarós-vérfertőzős, gumikalapácsos értelemben.
Viszont még a 3 millió munkavállaló jó része által végzett munka sem igazán produktív, és a globális erőforráskimerülési válság során fenntarthatatlan.
A cigányok problémája csak akkor oldódhat meg, ha az össztársadalom visszatér egy termelő, önfenntartó, önellátó és energetikailag-ökológiailag fenntartható gazdasághoz.

Tehát akkor lehet a cigányokat önellátással, nagyrészt földműveléssel megélhetéshez jutttani (és közben a rendet szívbaj nélkül fenntartani), amikor a nemcigány magyarok nagy része is újra termelőmunkát fog végezni, zömük a mezőgazdaságban. Akkor nem lesz ennyi város-, azon belül tömbházlakó. És amúgy se lesz akkora állami adóbevétel, amiből improduktívok ekkora tömegét lehetne eltartani.
Félreértés ne esék, a civilizált, nem szemetelő improduktívokéra se lesz, lásd "nyugdíjasok".
Hogy egy ilyen fenntartható Kánaánba van-e vérfürdőmentes átmenet, az jó kérdés.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.26. 09:56:46

@ArmaGeddon Bácsi:
szerencséje, hogy elpet a bahamákon, mert most nagyon kikapna tőle! :)

Mr. Acid 2010.08.26. 10:05:29

@ArmaGeddon Bácsi: Az emberi civilizáció folyamán egy gazdaság, egy nép, egy kultúra sem volt energia-ökológiailag fenntartható. Pusztán kisebb létszámuk miatt szennyezték és pusztították kevésbé a környezetüket.

Tehetetlen Dodó 2010.08.26. 10:41:01

@El Topo (Sgt. Elias): A felkészült, iskolázott cigányokkal általában semmi baj nincs.
Sosem vonakodtam cigányt alkalmazni (építő-szerelőipar) és legtöbbször jó munkások voltak. Sőt, ablak-összeszerelő üzemben az iskolázott, fiatal cigány fiúk általában semmivel sem maradtak el a "magyarok" mögött.
Persze pályafutásom során találkoztam néhánnyal, akiket el kellett távolítani, mert nem tudtak megbarátkozni a tulajdonviszonyok polgári értelmezésével és általában ugyanezek küzdöttek erős kihívásokkal az igazmondás terén is.

Tapasztalataimból azt szűrtem le, hogy haladéktalanul meg kell kezdeni a cigányok oktatását, nevelését, képzését és tartsanak bár rasszista-fasiszta-diktatóristának, nem idegen tőlem a gondolat, hogy a fiatalok nagyobb csoportjait is bentlakásos intézményekben oktassák, mert csak így lehet kiszakítani őket eredményesen a visszahúzó miliőből.
A huszonnegyedik órában vagyunk.

plastik02 2010.08.26. 10:42:00

amíg az önkormányzati választásokon esélyesként induló miskolci polgármester-jelölt a bűnöző cigányok táborba zárásával kampányol, addig jócskán van itt mit változni a nemcigányoknak is...

Somamamagésa ritka egy irritáló jelenség, de ez a gondolatmenet abszolút helytálló. az azért tegyük hozzá, hogy Bayer Zsolt kicsit más kontextusban szokta a cigánykérdést kezelni.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 10:53:50

@Tehetetlen Dodó:

Azt hiszem, már elütötte az éjfélt az óra. De ez önmagában nem világvége. Szülővárosomban nekem ránézésre a cigányok zöme már nem teleplakó, hanem az olcsóbb házakba nyomulnak mindenfelé. Sokuk valahol a civilizált élet alsó határától kicsit feljebb van, vagy akörül, nem kevesen teljesen a végülis normális életvitel kategória belsejében, civilizációs "szinekkel" (hangos zenehallgatás), egy alapvető hibával: hogy segélyből élnek. Ebben viszont nem különböznek a szüleimtől, vagy több volt iskolatársamtól, akik most, 40-43 évesen nyugdíjas határőrök, rendőrök, tűzoltók...

civilkontrol 2010.08.26. 11:09:58

@Katai:
Mármint úgy érti azon túl, hogy a segély ismét iskoláztatás függvénye, meg azon túl, hogy merőben más szemlélettel megy neki a jelenlegi (és a 98-as) kabinet a probléma megoldásának?

www.mr1-kossuth.hu/mrplayer.php?archive=3521&autoplay=1

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 11:16:47

A szakadék 10 lépéssel átugrására tett kísérlet a segélyt bármihez, iskolalátogatás stb. kötni. NEM LESZ SEGÉLY!!!

Téglagyári Megálló 2010.08.26. 11:20:14

@ArmaGeddon Bácsi:

És akkor majd falhoz állítanak az utcán a pénzemért?

civilkontrol 2010.08.26. 11:22:43

@Tehetetlen Dodó:
Sőt! Az idősebb generációról sem kellene megfeledkezni, annak is a legproblémásabb, börtönjáró részéről.

Nem tudom van-e ilyen program, vagy sem, de én a börtönlakókat (bőrszintől függetlenül) alapos szociális fejmosásnak vetném alá, ahol a rendelkezésre álló jelentős időben (a munka mellett) meg lehetne próbálni szocializálni őket, türelmesen, érthetően bemutatni nekik, hogy minek mi a következménye (amit a hétköznapi ember magától értetődően tud).

A fejmosáson való részvétel lehet fakultativ (mert csak igy van értelme, a kötelező dolgokat élből elutasitanák) de egyszerre alkalmaznék pozitiv és negativ megerősitést az ösztönzésre.

Ugyanez szabadon áthozható a hosszú ideje munka nélkül tengődő segélyezettekre, ahol a segély összege változhat az 1-1 ilyen programban való részvétel (és az azon tanusitott magatartás) függvényében.

Alfőmérnök 2010.08.26. 11:23:08

@Tehetetlen Dodó: Ön egy normális munkaadó, de annyi igazsága van El Toponak, hogy egy böcsületes cigánynak azért nehezebb munkát találnia (találkoztam böcsületes cigányokkal is), mint egy magyarnak. Azonban valóban nem lehetetlen. Talán majd egy idő múlva kialakul a „tényleg létezik tisztességes cigány”-sztereotípia is az emberekben. (Mert most tapasztalatom szerint az az általános – hangsúlyozom, általános - vélekedés, hogy azért azok is csak olyan fél-tisztességesek. Ez hülyeség. Azt hiszem, hogy aki megpróbál kitörni közülük, az tényleg sokat meg is tesz azért, hogy megbecsülésnek örvendjen.) Ezen azonban még sokat kell dolgozni(uk).

A bentlakásos intézményekből (a nemzetközi nyomás miatt) szerintem nem sok lesz, de az elkülönítés a súlyos esetekben elkerülhetetlennek tűnik.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.26. 11:29:01

Soma amúgy egy rohadt intelligens nő. Az már más kérdés, hogy mire van igény a médiában, mivel lehet érvényesülni.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.08.26. 11:29:37

miről beszélnek, emberek?!
ennek a háznak most így kellene kinéznie:
m.blog.hu/ta/taj-kert/image/Kedd-%C3%93buda%20057.jpg

taj-kert.blog.hu/2010/05/06/regi_idok_lakotelepe_a_gazgyari_munkasnegyed

bp.en, miskolcon, ózdon a 20. sz. elején uilyen munkáás és tisdztviselő lakások épültek.

ahová a feketékwet költöztették (ingyen) , ott úgy néz ki, mint föntebb, ahol szegénységben élő fehérek, ott meg van vakolat, kert, fű, kerítés és nincs szar az udvaron.

ez nem pénz, vagy egzisztenmcia kérdése.

ilyen házat, mint a fenti, ma egy átlagos jövedelmű család nem tud megépíteni. látszik, statikailag kifogástalan. a cirokseprűt elő kéne venni.

Tehetetlen Dodó 2010.08.26. 11:35:37

@civilkontrol: Túl optimista vagy: a fakultatív fejmosások szerintem nemigen hatnak, főleg az idősebbekre, akikből már általában kiveszett a változtatás igénye.
Valami enyhe kényszer - például anyagi - erősebb motivációt jelent. Ezért vagyok híve a különféle juttatások feltételekhez kötésének: iskolalátogatási kötelezettség, közmunka és a többi.

kokavec 2010.08.26. 11:47:43

Roma kérdésben elméletek, ötletek vannak, gyakorlati sikerek szinte semmi. Olyan alapos, átgondolt és jól szervezett szakmai programot kellene kialakítani, amilyen ebben az országban még semmilyen területen nem sikerült. (tehát a fehér magyaroknak is változni kell!!)
A cikkíró liberális kontra jobboldali tematikája teljesen nevetséges, semelyik politikai párt nem alkotott említésre méltót ez ügyben sem. Legfeljebb néhány civil szervezet és magányos akció tudott egy-egy kisebb közösségben nagy erőfeszítéssel apró eredményeket elérni.
A liberális kontra jobboldal vonatkozásában legfeljebb annyi látható, hogy az előbbi inkább támogatáson alapuló, az utóbbi pedig inkább szankcionáló ösztönzőrendszerekben gondolkodik.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 11:48:18

@Tehetetlen Dodó:

3 pillér:

- nincs több segély (ezt a válság automatikusan elintézi, ha akarjuk, ha nem)
- van hal helyett háló, pl. földosztás, kézművesmelók, a kezdeti segítség után már piaci alapon, illetve önellátóan, megy a maga útján
- akik nem élnek a második pillér esélyével, azoknak könyörtelen rendfenntartás, a legsúlyosabb esetekben természetesen a kivégzést beleértve. Nem rassz alapon, tehát fehér bűnözőnek is.

Ezt tenném, ha diktátor lennék és nem most omlana össze a komplex, modern társadalom. Tehát pl. egy Nyakigláb Edvárd, vagy VIII Henrik korában meg lehetett csinálni. (egyikük se abszolút pozitív figura, nem azért mondom) Most inkább a káosz az esélyes, horrrorral, vérfürdővel. De a szép álmom a fenti hárompillérű megoldás.

Tehetetlen Dodó 2010.08.26. 11:49:43

@Alfőmérnök: "A bentlakásos intézményekből (a nemzetközi nyomás miatt) szerintem nem sok lesz, de az elkülönítés a súlyos esetekben elkerülhetetlennek tűnik."

No, azért mintha az utóbbi időben a nemzetközi nyomulás vesztett volna az erejéből (legalábbis Sarko elég jól megbirkózik vele, de a jó tót atyafiak is vígan építgetik betonfalaikat).

A bentlakásos intézmény persze nem az én ötletem, pedagógus körökben is közismert, hogy milyen visszahúzó erőt jelent a család. Hitvesem jó negyedszázada óvodavezető, belső kerületben és nevelési programjában mindig is nagy súlyt fektetett a leszakadó rétegek megfelelő nevelésére és oktatására, mert a gyermekek szocializációjának legfontosabb élettani korszaka pont az óvódás és a kisiskolás kor, amikor könnyen tanulnak és szokják meg a civilizáció vívmányait és a társadalmi együttélés alapvető szabályait. Ezért különös figyelmet fordít ennek a folyamatnak a szellemi és anyagi feltételeire egyaránt. (Sajnos még a szakmai körökben is gyakran értetlenül kezelik a pedagógusok ezt a szándékot, mondván nemegyszer: minek a kis cigány- (és egyéb) kölyköknek külön vécé, kulturált tisztálkodó helyiség, urambocsá' szappanadagolóval, otthon úgyse kapja meg ugyanezeket! Ebben van igazság, de akkor is fel kell ébreszteni bennük az igényt egy magasabb szintű létformára, ha az otthoni környezet aztán visszahúzza őket. No erre megoldás a bentlakásos rendszer - ami persze más jellegű problémákat vethet fel, mint például az elidegenedés - de ez megint külön fejezet).

De summa summarum: nincs más út, mint a képzés, oktatás, nevelés, legalábbis ami a jövő generációit illeti.

everyday_normalguy 2010.08.26. 11:50:44

1) Az idézet nem túl intelligensen fogalmaz meg féligazságokat.

2) Bayer Zsolt mikor szervezett tábort cigány gyerekeknek? Talán ez a különbség megmagyarázhatja, miért tarthat kevesebb jóindulatra számot az ostoba előítéletesség, ha ő szállítja.

A mellett tenném le a voksomat, hogy a cigányoknak és a nemcigányoknak (nemcsak magyaroknak: sváboknak, szlovákoknak, akárkiknek) IS kell változniuk. Nem azért KELL változni, mert valamelyik félnek igaza van, vagy valamelyik fél valamiben hibás, vagy ilyesmi. Biztos ilyen tények is megállapíthatók, de tulajdonképpen ez másodlagos. Azért KELL változni, mert a jelenlegi (meg a húsz, harminc, negyven... akárhány évvel ezelőtti, a cigányság kényszerű letelepítése óta tartó) helyzet FENNTARTHATATLAN, ROBBANÁSHOZ fog vezetni.

Szerintem H. Rózsa területén kéne nagyon sok mindent tenni...

Még csak annyit: mi van a strukturális munkanélküliséggel? Azon is a cigányoknak meg úgy általában a segélyen élőknek kéne változtatni?

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 11:56:17

@vero:

Igen, a régi munkáskolóniák (a tisztviselőtelepek meg még inkább) a mai napig vonzóbbak, mint mondjuk egy modern lakópark, vagy 40 éves panel.

De nemcsak a periférián élő társadalmi szemét bűne, hogy most ők laknak ezekben, a társadalom "civilizált" része vonult ki egyes területekről és nyitotta meg a cigányoknak, négereknek, stb. a betölteni való űrt. Ugyanolyan standardot képviselő munkástelep házai sokat érnek a gazdaság mai centrumaiban, és semmit a leépített iparvidékeken, Ózdon és Amerikában egyaránt. Ugyanez a helyzet az aprófalvak csodás, vonzó parasztházaival és természeti környezetével.
Nemrég vettem mézet egy méhésztől nagyapám szülőfaluja mellett, mondta, hogy ők fehérek ott 10%-alá kerültek. De a többségi társadalom vonult ki a falvakból, ha persze nem is mind önként és dalolva, mert a hatalom TSZ-esített, nyugaton meg más módszerekkel ásta alá a vidéki életformát. A hatalom döntött az ipar kiszervezéséről Kínába. De a lényeg, hogy ezekről nem a cigányok tehetnek, ők csak természetes módon betöltötték az űrt a maguk (sokszor ocsmány életvitelű) módján.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.08.26. 11:56:53

azt látni kell - mint ahogy lakatos attila borsodi cigányvajda ( ilyen van?) is kijelentette - hogy az elmúlt 20 évben sok milliárd forint ment el felzárkóztatásra - minden eredmény nélkül. sőt!

erre egy iparág épült. tanulmányok, programok, támogatások - mind, mind jövedelmet és elfoglaltságot jelentenek egy magát menedzselni tudó rétegnek, akik ha ezzel nem foglalkozhatnának, a cumi kiesne a szájukból.
szóval, nem lennék benne olyan biztos, hogy van valós akarat.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 12:01:27

@Tehetetlen Dodó:
A család és a közösség nagy statisztikai átlagban két irányba tart vissza, legalábbis a "nép" szintjén biztosan: felfelé és lefelé. Nem hagy lejjebb süllyedni, mint a hasonló státuszúak átlaga, és nem örül, visszatart, ha egy lépcsőfoknál többel próbálsz feljebb jutni.
Ez utóbbit néha érdemes lekűzdeni, de néha a konzervatív ösztön a helyes és később magasabbról nagyobbat lehet bukni.

Mellékszál, de a zsidók sikerességének oka a legendabeli töbletésszel szemben, hogy nem kötik őket a társadalom visszahúzó hatásai, mert nem érzik magukra kötelezőnek a gojok szabályait, ezért tuddnak szédítő sikert elérni, kiveszik a közösből, amit tudnak, de nem tesznek visza annyit, ami járna.
Tehát bármilyen közösség látszatra visszahúzó hatása nem mindig csak negatív.

Ezért a cigányokat nem gyerekeik kiszakításával tartom egészségesen nevelhetőnek, hanem egész családok, komplett közösségek nevelésével, ami persze nehezebbnek tűnik, de szerintem ez a normálisabb.

Az indiánok bentlakásos iskolái mai szemmel katsztrofálisak voltak.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.08.26. 12:01:56

@ArmaGeddon Bácsi: igen. betöltötték az űrt. más népcsoport, család, személy, bárki normális ember azonban a saját közvetlen környezetét megbecsüli, renbentartja.

ami kint, az van bent.
aki így él, ennyit ér.
mindenkivel azon a nyelven lehet beszélni, amit ért. ezek az emberek (de lehet felőlem hupilila is) ezt a nyelvet, amin 20 éve szólnak hozzájuk, nem értik.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 12:04:20

@vero:

nincs köztünk vita, helyesebben ők nagyon is megértették az utóbbi 20 év üzenetét, hogy mindent lehet. Persze, hogy más nyelven kell most beszélni, de a lényeg, hogy akkor tudjuk őket civilizálni, ha többségi társadalmunk visszatér az elhagyott élettereire.
Erre azonban per pillanat nincs tömeges igény, ennyiből tényleg nekünk ekll változni. Erre csak a mai gazdaság fenntarthatatlansága kényszeríthet, mert jószántunkból nem mennénk vissza a falvakba, a többség nem.

kokavec 2010.08.26. 12:06:17

"2050-re a magyar lakosság fele romákból áll majd"
2070-re pedig meglesz a 2/3-ad. Ezzel gyakorlatilag a probléma érvényét veszti. A magyarok elfogyásáért aggódók megnyugodhatnak - a magyar nem vész el, csak átalakul.
Az akkori magyar nép kicsit temperamentumosabb lesz és a mostaninál is szervezetlenebb. A bőre pedig valamivel barnább árnyalatú.
Nem fogja megrázni a világot, ha a jelenlegi magyar karakter tova tűnik.

Tehetetlen Dodó 2010.08.26. 12:07:11

@kokavec: "semelyik politikai párt nem alkotott említésre méltót ez ügyben sem"

Dehogynem.
A liberális oldal mérhetetlen károkat okozott, kivált az elmúlt 8 évben, nagyrészt az ő lelkükön szárad, hogy elszabadult a pokol: áldozatos munkájukkal elérték, hogy ez a réteg tökéletesen tisztában legyen jogaival (azokat hangosan követelve), miközben a "kötelességek" fejezet mint ismeretlen fogalom, kikerült a szótárukból.
Most meg tágranyílt szemmel csodálkoznak, hogy a romba döntött, végsőkig kizsigerelt vidéki társadalom kétségbeesett immunreakciója a parlamentbe juttatott egy "rasszista, fasiszta" pártot, amely elsőként merte áttörni az ostoba PC falait.

bryan 2010.08.26. 12:13:28

@Alfőmérnök:
Ha nem célzottan cigányoknak, de sajátos igényekre felkészülve alapítanak ilyen bentlakásos iskolákat, nem kényszer hatására kerülnek oda a gyerekek, hanem előnyös feltételekkel motiválva, a többségiektől nem elválasztva tanulnak, akkor a külföld nem fog nyomást gyakorolni.
Ilyen iskolák működtek régebben és elég jól beváltak. Ezekről lehetne példát venni.

Alfőmérnök 2010.08.26. 12:16:48

@vero: Az a baj, hogy ennek az iparágnak az idióta fergezsuzsista, PC-mániás, (ál)liberális szemlélet adta az elméleti alapját. És persze a cigány vezetők (azt hiszem erre is célzott Lakatos) is a legrosszabb korrupt, bűnöző fajtából kerültek ki.
Nem lett volna ez reménytelen feladat még a rendszerváltás környékén, csak a struccpolitikának köszönhetően fajult el eddig a helyzet. Hogy ez szándékos volt, vagy csak dilettantizmus, azt mindenki döntse el maga.

De figyeljék meg, hogy a segélyek, meg a jogosítvány, stb. iskolázáshoz kötése rövid időn belül látványos eredményekkel fog járni (ami nem azt jelenti sajnos, hogy a probléma megoldódik).

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 12:17:14

@bryan:

Jó kis fészkei a homokosszubkultúrának az ilyen iskolák...

kokavec 2010.08.26. 12:18:42

@Tehetetlen Dodó:
Az emberi jogok mindenkinek járnak, még akkor is, ha maga ezt a romáktól szívesebben vonná meg. Ez nem kötelesség-teljesítés függő. Ha az lenne, akkor mindig lenne valaki, aki éppen megmondja mi a kötelesség, meg miért nem jár x-nek és y-nak az emberi jog.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 12:20:41

@kokavec:

a világ belenyugszik az egykori német, francia, angol, karakter eltűnésébe is, ahogy eltűnt az egykori WASP, vagy a bolsevizmus előtti orosz karakter is.
Valóban, a magyar nyelv Kárpát-medencei eltűnése már nem fenyeget, ez világos.
Amúgy sok cigány kimondottan szép, archaikus nyelvet beszél, még kisvárosokban is. A konzervatív népi életérzést is megörökölték valahogy. Nem minden cigány él a hétesi módon. Bármekora rendetlenség is van a portáján, a lovat , szamarat tartó cigánynak több esze van, mint a lakóparki fehérbőrű magyar szamaraknak.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.08.26. 12:21:17

@ArmaGeddon Bácsi: igen, ez jó gondolat. amennyire kézenfekvő, annyira nem jut az emberek eszébe. kitöltik az életteret. (pfuj, micsoda rosszízű kifejezés!)

kokavec 2010.08.26. 12:26:32

@ArmaGeddon Bácsi: én magam sem sajnálkoztam a felvázolt jövőn.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 12:32:01

@kokavec:

feltűnt.

Amúgy ha hiszed, ha nem, mindig van valaki, aki megmondja, kinek mi jár és mindig van dumája hozzá, hogy miért.
Pl. Iraknak nem volt joga saját magának eldöntenie berendezkedését, Afganisztán ugyanez és így tovább.
Te hiszel ezekben a jogok-dumákban?
Erősebb kutya, az működik.

civilkontrol 2010.08.26. 12:33:35

@Tehetetlen Dodó:
Igen, én is erre gondoltam a pozitiv-negativ megerősitéssel, kóterban meg ugyanez mehet akár a feltételes előbbre hozásával is.

kokavec 2010.08.26. 12:44:44

@ArmaGeddon Bácsi: soha nem gondoltam, hogy az Egyesült Államok nem él gyakran vissza erőfölényével. Viszont csak akkor tudom ezeket az eseteket megnevezni és akár elítélni is, ha viszonyítási pontként ott vannak az emberi jogok.
Enélkül az sem lehetne elítélendő pl., hogy az oroszok bevonultak 56-ban.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 12:50:14

@kokavec:
De mire megyünk vele, hogy "eljtéljük", mert jogaink vannak, ha semmit nem tudunk tenni ellene?
Ezt a "jogok" dumát ősidők óta fügefalevélként használják a hatalom ideológusai, vagy egy hatalomba készülő csoport ideológusai.

Tehetetlen Dodó 2010.08.26. 12:53:13

@kokavec: Te összetéveszted az emberi jogokat a pozitív diszkriminációval.
Arról nem is beszélve, hogy azoknak is vannak védendő emberi jogai, akik egyelőre a pozitívan diszkriminált egyedek terrorja alatt kényszerülnek létfenntartásukért küzdeni.

kokavec 2010.08.26. 12:53:36

@ArmaGeddon Bácsi: jah, a világ nem tökéletes! De még rosszabb lenne emberi jogok nélkül (lásd azokat az országokat, ahol még csak hivatkozni sem kell rá).

Tehetetlen Dodó 2010.08.26. 12:54:07

@ArmaGeddon Bácsi: Az jó, mert akkor a libsik is fogják támogatni.

kokavec 2010.08.26. 13:00:00

@Tehetetlen Dodó: Maga téveszti össze határozottan a pozitív diszkriminációt az emberi jogokkal. A romák korábbi részleges és nem hivatalos jogfosztottságához képest kétségtelenül pozitív irányú a jogi helyzetük alakulása, de nem pozitív diszkriminatív, még ha fogalmak összemosása által úgy is tűnhet egyes szemlélőknek.

Tehetetlen Dodó 2010.08.26. 13:05:57

@kokavec:
Megspórolom neked a vita további szakaszait:

- De nem!
- De igen!
- De nem!
- De igen!
- De nem!
- De igen!
- De nem!
- De igen!

teemur · http://teemur.blog.hu 2010.08.26. 13:12:52

@ArmaGeddon Bácsi: de manapsag nem hallani, hogy az indianok — igy vagy ugy — sok gondot okoznanak amerikaban... ugyhogy lehet, hogy megis sikeres volt? Igy vagy ugy.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 13:27:02

@teemur:

Amerika nem szorult az indiánokra demográfiailag és amúgy is zömüket elvitte a nátha, mindenki tudtán kívül...
Ha te kiirtanád a cigányokat, az magyar nemzethalált okozna.

Tullututu 2010.08.26. 13:52:56

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elmúlt években több milliárd forintot költött az ország EU támogatással mélyszegénységben élőkre (kiemelten romák).

A legtöbb ilyen programnak hihetetlen nehézsége, hogy egyszerűen nem_lehet_bevonni őket. Korcsoporttól függetlenül.
Egyszerűen zseniálisan berendezkedtek egy olyan életvitelre, amely semmilyen szempontból nem tartható hosszútávon. Ebből a közegből egyedül tanulással lehet(ne) kitörni, de ilyen létnyomor putri-közegben egyszerűen nem lehet tanulni, hiányoznak hozzá a minták, kéne egy-két igazi gipsy superhero. (és ezt maximális szeretetemmel mondom)

Viszont a zenész cigányok családi mintáiból, hagyományaiból nekünk lenne mit tanulni.

Fittipaldi 2010.08.26. 13:55:03

@ArmaGeddon Bácsi: hülye vagy? milyen nemzethalált?
mi az amit a cigányok hozzátesznek a magyar nemzethez, ami miatt az eltűnésük nemzethalált okozna?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.08.26. 14:01:00

Kezdjük azon, hogy azoknak, akik akarnak dolgozni, legyen munka. Fehérek, cigánynak egyaránt. Ha ezzel készen vagyunk, akkor szabad újra leírni a szót: romaintegráció. Mert enélkül úgyis minden csak halandzsa marad.

mréveiller 2010.08.26. 14:01:07

Sajnos 50 év múlva a magyarság lesz a kisebbség az elhibázott szociális rendszer miatt. Inkább szül a kis cigó 5-6 gyereket mint elmenne dolgozni. A magyar meg azon aggódik tudja-e majd egyetemre küldeni 1-2 gyerekét.

bryan 2010.08.26. 14:04:31

"De azért vegyük észre és örüljünk neki: végre nemcsak a jobboldalon kezdik úgy gondolni, hogy a romaintegráció az nem valami olyasmi, hogy az adófizetők mosolyogva eltartják az inaktívakat, köztük nem kevés munkanélküli cigányt, akik eközben azt csinálnak, amit akarnak"
Vegyük észre, hogy a szerzőnek halvány lila fogalma sincs a kérdésről.

mokas_gizi 2010.08.26. 14:04:46

Tisztelettel!
A cigányság soha sehová sem akart/tudott beilleszkedni a világ összes országában évtizedek óta bűnöző életmódot folytatnak...!!!

Most a Romákkal van a probléma vagy a föld összes országával...?

Franciák pl pont most elégelte meg a roma bűnözőket és milyen furcsa EU nem is szólt érte sőt lehet hogy követi az összes többi ország...
A nagy poén hogy mégis a birka magyar aki mindent eltűr ő a náci és a rasszista média mely a kiválasztott nép kezében van elég jól lejáratja kis hazánkat...

mokas_gizi 2010.08.26. 14:09:17

@mokas_gizi:

Ha mi ilyet vagy ehhez hasonlót tennék a világsajtó a náci/rasszista magyarokkal lenne tele:
index.hu/kulfold/2010/08/25/fallal_keritettek_el_a_romakat_nagymihalyban/

Hipp 2010.08.26. 14:11:32

Az egészben az a legdurvább, hogy a cigánykérdés kb. a 14-15. századtól van jelen Magyarországon. Tehát már 500 éve. Ennyi idő sem volt elég, a megfelelő együttélés kialakulásához... Sőt! Most ezt évek alatt meg kell oldani. Szép kihívás!

Nyilas Misi 2010.08.26. 14:13:23

Én komolyan nem akarok rosszat a cigányoknak, pedig rasszista vagyok. Az összeset vagonokba raknám, az uticél Pudukkottai. Jó levegő, hatalmas területek. Ott jó lenne nekik, mert itt mindig csak báncsák őket.

Kostoglotov 2010.08.26. 14:24:27

Cigány vagyok. Elhatárolódom a bűnözőktől, a vérfertőzőktől, a pedofiloktól és az élősködőktől. Ápolt vagyok, rendet tartok magam körül. Soha nem loptam semmit. Jelenleg egyetemen tanulok és két helyen dolgozom. Előbb vagy utóbb a legtöbb társaságban kiderül, hogy mi a származásom. Attól a perctől fogva más szemmel néznek rám, és előbb vagy utóbb kiutálnak. Velem nyilván elfogadóan bánik a többségi társadalom...

mokas_gizi 2010.08.26. 14:27:17

Itt annyi a lényeg, hogy már az egész világnak, és nem csak a magyaroknak kezd elege lenni abból amit a Romák művelnek...!!!

Csak itt az a probléma, hogy a magyarok igen birka nép és velük szó szerint bármit meglehet már tenni...
A rendőrök meg szó szerint a bűnözőket védi, azért ilyen sincs egy civilizált országba sem, csak itt Abszurdisztánba...de többet nem kommentelnék ide felesleges, itt éltek ti is ti is látjátok mi megy itt innentől meg újat nem tudok írni...

tewton 2010.08.26. 14:29:26

@poszt:
azért ez egy nagyon kicsi dolog, aminek a szerző túlértékel. az, hogy spitzer művésznő is beszállt a cigánygyereksimogatásba és kibukott belőle az igazság -- az semmit nem fog változtatni. ő egy "autonóm művész", aki a saját nem-teljesen-pc véleményét is kimondhatja büntetlenül.

bódis kriszta meg menjen a csudába a faji alapú szimpátiájával. illetve menjen a gödörbe, ahol a ráérős fővárosi értelmisiknek és lufihámozóknak még el tudja adni, hogy ez is a magyarok bűne, ADJATOK, ADJATOK!

az a gondom, hogy ebből a spitzerművésznős meglátásból nem lesz semmi. max. annyi, hogy fajilag érzékeny médiagecijeink mondjuk szerveznek hétesre egy mini-megasztárt, győzikével, presserrel és spitzer művésznővel, zárókoncert: palyabea és karamell. esetleg leutaztatnak kétbusznyi fajvédőt, plusz faji alapon szelektált versenyzőket az ország területéről. sajtóvisszhang: rtl, tv2, kossuth rádió. kb. ennyi a perspektíva. talán a kéthetes napközizés is háromhetesre hízik, mert bekapcsolják a szociológushallgatókat is.

Bell & Sebastian 2010.08.26. 14:38:54

A cigánykodás szó fejezi ki a lényeget.
Alkudozni kell minden szaron, mint az bazárban, csak a teljesítménybér fogja, rövid gyeplőn kell tartani, állandóan számon kérni, ellenőrizni, naponta fizetni, előleget adni. etetni-itatni, de közben hazaviszi a szerszámot, eladja az anyagot, amit ér eltűnik, fenyegetőzik, népes kísérettel reklamál, kést mutogat, káromkodva ordibál, permanensen próbálkozik, rákér még alku után, csak a saját vezetőjére hallgat, és így tovább! Állandósult kéjhömpöly az alkalmazása.

Kinek van erre ideje és energiája? Viszont vannak munkák, amiket más egyszerűen nem hajlandó megcsinálni - ez a jó hír nekik.

mokas_gizi 2010.08.26. 14:43:08

@bryan:

"Reding megismételte a bizottságnak azt az álláspontját, hogy a tagországok joga és felelőssége biztosítani a rendet és állampolgáraik biztonságát saját területükön. Hangoztatta azonban, hogy bármely tagállamnak, amely megsérti az uniós jogot, számolnia kell annak következményeivel."

Őszintén:
Még ha esetleg Franciák kapnak is bizonyos negatív szankciókat büntetéseket, még akkor is megéri nekik, hiszen jelentősen csökken a bűnözés, jelentősen csökkennek az ingyenélők, az emberek meg ezeket NEM felejti el a kormánynak a jelenlegi vezetésnek...

Aki meg védi ezeket a bűnözőket, mert ezek bűnözők etnikumtól függetlenül, az éljen közöttük fajvédők a villáiban könnyen ugat...!!!
Tisztelt fajvédő gyerekei a roma gyermekekkel tanulnak vagy valamelyik elit magán intézményben...?!

Mindenki tudja hogy Franciaországnak maximálisan igaza van és nem csodálkoznék ha a többi ország is követné...
Ami meg ebben az országban folyik az elmúlt években az meg már szánalmas, mert ilyen tényleg csak itt ebben az egy országban lehetséges...

Ha egy országnak meg esetleg nem tetszik amit Franciaország művel akkor fogadja be a romákat, hiszen a romák nem bűnözők becsületesen dolgozó tanult emberek, csak is jól járnának velük fogadjanak be minél többet...!!!

tewton 2010.08.26. 14:43:48

@Bell & Sebastian:
"Viszont vannak munkák"
konkrétan nekem a bicskás-kapás-fejszés-szamurájkardos önszelekció az egyetlen, ami hirtelen beugrik, de az is elég hatékonytalanul működik náluk.

Muzslai Zsitva Ágnes · https://www.facebook.com/esztergomieletkepek.kulturalisajanlo/ 2010.08.26. 14:45:07

Egyetérte azzal amit Soma mondott, a romáknak saját magukna kell akarni a változást. 14 évesen nem gyereket szülni hanem tanulni, tanulni és dolgozni akarni. Én egyedül neveltem fel a gyerekeimet, kenyeret adtam a kezükbe azzal hogy érettségi után költségtérítéses képzésben szakmát és nyelvet tanultak.Mindkettő dolgozik és jó munkaerő. Itt jön az állami visszaütés felém : megszüntette a szoc.kormány a felnőtt képzés adókedvezményét és mivel a többszáz ezer forintos képzés finanszírozása miatt nem tudtam annyi adót befizetni a rokkantnyugdíj melletti keresetemből amennyit kellett volna, megbírságoltak, a minimálbérnél kisebb nyugdíjamból vonják az adótartozásomat és az elszámolás szerint a bírságom már meghaladja az éves adó és járulék kötelezettségemet. Engem semmilyen társadalmi segítség nem illett meg ebben a nehéz helyzetemben sem, ugyanakkor az adó miatt lefogott nyugdíjamból finanszírozzák a munkát és iskolát kerülő embereket. Ha nem dolgozok, segélyből élek és nem taníttatom a gyerekeimet nincs problémám az adóhivatallal....

v2peti 2010.08.26. 14:49:02

A segély is gond, de ha abból nem a kocsmáros profitálná a legtöbbet, hanem a gyerek iskolázására, ruházására menne el, akkor az kevésbé lenne probléma.

Forgács István 2010.08.26. 14:50:19

Cigány vagyok. Mindig azonnal kiderül. Soha sehonnan nem utálnak ki. Sőt, elismerően bólintanak, ha kimondom (mert én évek óta kimondom), hogy TUDATOS és FELELŐS cigány közösségekre lenne végre szükség. A többség előítéletes, ezt nem vitatom, de a gázsó társadalom egyetlen dolgot vár évek óta a cigányoktól: AZT, HOGY VÉGRE POZITÍVAN CSALÓDJON! Az előítéletek elleni egyetlen küzdelem az lenne, ha a cigány közösségek nem engednék folyamatosan beigazolódni azokat... A post nagyon jó, leginkább azért, mert tényleg arra világít rá, hogy a paradigmaváltás elkerülhetetlen, de a liberális elméleti emberek csak lesütik a szemüket, és nagyon halkan mormolják el, hogy bizony lehet ezt kicsit máshonnan is nézni... Cigány vagyok, és én mondom ki: elég volt!

mokas_gizi 2010.08.26. 14:50:41

@esztergomi nyögdíjas:

Kormányak elég érdekes a felfogása, földön szerintem nem sok ország van ahol a kormány szó szerint az emberek, az állampolgárok ellen van...
Azok a kijelentések amiket a kormány tett gazdasági kérdésekben és ennek hatására romlott a forint annyira láthatóan szándékos volt és annyira nagy kárt okozott az országnak hogy azt elmondani nem lehet...
és nem egy ilyen szándékos kijelentést tettek, akinek meg frank hitele van beledöglik...

Egyre több vállalkozó aki évek óta működő cége van sorba visznek ki mindent Szlovákiába...
Szomorú, hogy ezt kell hogy mondjam,de kormány elérte hogy innen tényleg aki csak tud menekül...

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 14:54:37

@Forgács István:
nem vagy cigány. Ugyanis cigánynak azt nevezzük, ami nem vagy, a deviánsokat. Bőrszínnek nincs jelentősége.

Sátán meg a Jocó 2010.08.26. 14:55:57

@El Topo (Sgt. Elias): kezdhetnék mondjuk a háztáji gazdaság nevű intézmény bevezetésénél.
Cigánynál én még ilyet nem láttam, hisz olyat csak a "parasztok" csinálnak.

Majd ha meglátjuk, hogy képesek legalább élelmet termelni, azaz eljutnak a mezolitikumi előember szintjére, akkor beszélhetünk arról, hogy esetleg jöhetnek hozzám dolgozni.

Náluk a labda.

Doubledeceker 2010.08.26. 14:56:30

A lénwg kurvára kellene már tenni valamit, a régi kormány támogatta őket, pátyolgata őket, míg nem a fejünkre nőnek, a mostani kormány sem kezdet még rendet tenni.

Talán nem kellene megvárni, míg csak tűzzel vassal lehet majd rendet tenni, de azt hiszem már most itt tartunk.

Lehet segélyezni, bánja már a fene, de bűnözőknek nuku segély, a segélyből előbb levonni a kömzműdíjakat.

És a degély nem mehet kocsmára játéggépre, csak a gyerek tanítatására.

Amúgy nem értem a kormányt, simán mondhatná, hogy 1 gyerek útán 3x annyi lové jár mint eddig, kettő útán meg 5x annyi, VISZONT a többi gyerek útán már nem jár semmi.

Én ebben az egyszerű törvényben látnám a megoldást, egyből több lenne a fehér gyerek és a roma gyerek is csökkene.

Semmi extrát nem kell csinálni, csak ennyi 5 gyerekig fix lové jár, és semmilyen körülmények között sem jár több lové több gyerek útán.

Egy ilyet nem lehetne benyomi a törvényhozásba.

Ez lenne ám csak a gyerekbarát rendszer, bár félő, hogy még így is túlszaporodnánka minket, de talán javulnának az esélyek.

És megint mondom lehet segélyt adni, de csak ha képesek betartani bizonyos dolgokat ezért cserébe.

Amit viszont nem értek, volt itt igéret 2 hetes rendcsinálásról, de végerdményben semmi.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 14:57:02

@Fittipaldi:

bameg, te hol élsz? Én S.a.újhelyből származok, ott, vagy a Csereháton, stb. nemzethalált okozna a cigányok eltűnése. Kiürülnének a vidékről a magyarul beszélő emberek. Még van lehetőség , hogy a jövő barnább magyarságának mentalitására a mai fehérebb többség mentalitásának is legyen komolybb befolyása. Ezt az utolsó pár évet, amíg van ilyen választás, jól kéne kihasználni.

ergerberger 2010.08.26. 14:57:36

Valami vírust kéne kreálni, ami genetikai alapon csak a cigányokat írtja ki, a fehér emberre pedig veszélytelen.

lone 2010.08.26. 14:57:52

A nemdolgozós cigányokkal az a helyzet, hogy nem lehet velük mit kezdeni sehol széles e világon. Lásd az Európa szerte utazgató cigány családokat, akiket mindenhonnan kizavarnak előbb-utóbb. Nem lehet őket integrálni, végre ki kellene mondani. Aki nem akar, azt képtelenség kényszeríteni...

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 14:58:38

@Sátán meg a Jocó:

nem mondom, a telepi cigányoknál és sok másiknál nem látsz háztájit. De akadnak lovas-szamaras cigányok, és kaszálnak neki szénát, meg ilyenek.
Nameg az alföldi tanyán magyar rabszolgát tartó cigány ültetvényesnek is háztájija van tulajdonképpen...

Forgács István 2010.08.26. 14:59:47

@ergerberger:

Gratulálok. Majd felnősz, és egy pár év múlva szégyellni fogod magad ezekért a gondolatokért.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 15:01:49

@ergerberger:

most volt hír, hogy brit tudósok Hitler rokonának génjeiből megállapították, hogy a Führer zsidó és észak-afrikai ősökkel rendelkezett. Nem is volt egy díszgermán, de azért fehér bőrű volt.
Esetleg kellemetlen meglepetésben lehetne részed, amint kiereszted a cigányirtó vírusodat, ki tudja, kinek ki volt az ükapja a külalakra nézve recesszív génekkel...

Kostoglotov 2010.08.26. 15:02:20

@Forgács István: Sok dologban egyetértek. Szükség van paradigmaváltásra. Én azonban nem bűnként élem meg a cigányságomat. Senkinek sem vétettem azáltal, hogy cigánynak születtem. Sajnos azonban sokan éreztetik velem, hogy őket zavarja, ha egy cigány van a társaságukban (legyen az bármilyen). Emiatt pedig hátrányból indulok, és indul sok hasonló cipőben járó társam.

Ezért gondolom azt, hogy a cigányproblémát elsősorban nem etnikai, hanem inkább szociális problémaként kellene kezelni. Magyarországon ugyanis nem csak a cigányság nagy része él mélyszegénységben, hanem sokan mások is. Nekik is szükségük van segítségre. Mindenkit ugyanolyan mércével kellene mérni, és mindenkinek ugyanazt a segítő kezet kellene nyújtani. El kell tüntetni a különbségeket, és megkezdeni a közös felzárkóztatást.

Ehhez azonban mind a cigányok többségének, mind a gádzsók nagy részének ki kellene iktatnia a szótárából a rasszista, diszkrimináció, cigánybűnözés, és hasonló szavakat. Ezek mind etnikai eredetűek. Nincs helyük abban a megoldási mechanizmusban, amit el kéne indítani.

Sátán meg a Jocó 2010.08.26. 15:02:33

@ArmaGeddon Bácsi: azért azt te is érzed, hogy nem pont arra gondoltam, hogy háztáji=fűkasza, igaz? :)

mokas_gizi 2010.08.26. 15:05:35

Egyébként ebben a roma kérdésben van egy kicsit humoros rész...
A sok "büdös paraszt" már túl sokáig nem tudja (nem nem akarja, mert a kormány a romákat védené...) egyszerűen NEM TUDJA eltartani az ingyenélőket...

Becsületesen dolgozó emberek nem igazán mernek gyermeket bevállalni, értelmesebb gyerekek a diploma megszerzése után nagy eséllyel ki mennek, nagy eséllyel végleg ott is maradnak...

Romák csinálnak 5-8 gyereket...

Csak itt az a bökkenő, amit írt is a blog írója, hogy ez a 3 ember tart el 7 nem sokáig fog működni... :)

Itt az a óriási probléma, hogy a kormány szó szerint túlzás nélkül tönkre tette/teszi ezt az országot büntetlenül itt a politikai "elit" olyan dolgokat vitt végbe olyan dolgokat csinált, amiért máshol börtön jár, itt politikai mentesség jár nekik...

A másik hatalmas probléma, hogy itt sose fog semmi sem változni, mert itt az emberek mentalitása a probléma itt azt nézi a másik, hogy hogyan baszak ki a másikkal még akkor is ha nekem abból jó nem származik, ez megy itt...!!!
Összetartás itt nincs semmi, külföldön nem egy ismerősöm lakik, az első dolog amit mondtak, magyarokat kerülni...ehhez mást nem kell hozzá tenni szerintem...

A másik hogy itt a kormány bármit megtehet "majd haza mennek megunják" külföldön 10.000 mennek utcára ha a népnek valami nem tetszik, itt kimennek 1000-2000 azokat meg a rohamrendőrök elintézi...

Azt hiszem lényeget így gyorsan elég jól leírtam, kinek mi a véleménye...?

Doubledeceker 2010.08.26. 15:06:36

@Forgács István:

Tetszik, amit írt. Nekünk a többségnek nem a bőrszínnek van gondunk, hanem a deviáns, pökhendi, lehúzos átbaszos viselkedéssel, és ebben egyre több fehér ember is kiveszi a részét.

A becsületes rendes romákat, az ember becsüli, vagy legalábbis észre sem veszi, ahogy a többi becsületes embert sem.

Fel kellene ismerni a vezetőkenk, beismerni a nagyhangú cigányoknak, hogy velük is baj van.

2 hete voltam Tiszaújvárosban a strandon, befelémenet a pénztárossal nagy hangon veszekedtek cigány suhancok, és kazt üveöltötték, mért annyi nekik, meg miért akarják őket becsapni, tán mert cigányok.

Kifelé órákkal később hasonló jelenet. Kérdeztem is a munkatársaimat, hétfőn, hogy hogy van az, hogy mindig ilyenbe botlok, hogy ezt látom nap, mint nap.

Persze nyilván a csendes becsületes roma embereket nem látja az ember, illetvev nem veszi észre.

Ez nem bőrszíntől van, ezt látták otthon így nevelkednek, a szülök megszokták, hogy üveölteni kell, ezt mondjuk az elöző kormányok tanították nekik.

Megtanulták, hogy bármilyen ellenszolgáltatás nélkül van pénz, de a dolog már a visszájára fordult, lassan azt érzik ezek az emeberk, hogy ez nekik jár, és mi akik megtermeljük el akarjuk tölük venni.

Pedig nem, csak békében szeretnénk élni, és legfőképp nem félni, pedig helyenként, mér félni kell.

A cigányságnak kellene bizonyítani, de nagyon, különben a dogok el fognak fajulni, mint Franciaországban.

mokas_gizi 2010.08.26. 15:08:45

@ArmaGeddon Bácsi:

Javaslom, hogy ezt a dolgot ne feszegessük, elég nyílt dolog, hogy Hitlert a zsidók pénzelték, ezen lehet vitatkozni nácizni, de ettől ez még így volt, utána lehet nézni...
Kommunizmushoz is több köze volt a zsidóságnak mint bárki másnak a földön...
ezen lehet vitatkozni nácizni, de ettől ez még így volt, utána lehet nézni...

sertésmájkrém 2010.08.26. 15:12:11

@ArmaGeddon Bácsi: Egyértelműen vérfürdőbe, ugyan már.

Doubledeceker 2010.08.26. 15:12:14

@Kostoglotov:

"hhez azonban mind a cigányok többségének, mind a gádzsók nagy részének ki kellene iktatnia a szótárából a rasszista, diszkrimináció, cigánybűnözés, és hasonló szavakat. Ezek mind etnikai eredetűek. Nincs helyük abban a megoldási mechanizmusban, amit el kéne indítani."

Részben eggyetértek abban, hogy a rasszista és diszkrimináló szavaknak nincs helyük a felzárkoztatásban, de a cigánybűnözést, és hasonlókat, nem nagyon kellene kiiktatni, mivel az az igazság elfedése lenne.

Ezt a problémát, már nem nagyon lehet agyonhalgatni.

MOndjuk szerintem mára a cigány alatt azokat az embereket értjük bőrszíntől függetlneül, akik deviánsak élősködöek, a társadalom kárára vannak.

A normális cigány az szimplán roma.

elhalgatni tovább nem szabad a problémát, ráadásul tudomásul kell venni, hogy ebben a közöségben más az értékrend, és lehet a cigányságra szabott felzárkoztató program kell.

A deviánsokkal meg nagyon kemény kézzel kell bánni.

Ergó mentőövet és börtön rácsot egyszerre kell felmútatni, aztán választhantnak.

is 2010.08.26. 15:12:35

na ja. csak a SZETA sem a FIDESZbe tagozodott be. meg ha megkapargatnank az ilyen, onkentesek altal, kozvetlenul ciganyputrik es sorok menten vegzett munkat, amivel megprobaljak oket a szarbol kivakarni, hogy abbol mennyi liberalis kezdemenyzes, es mennyi mondjuk FIDESZ tamogatta, hat szerintem elcsodalkoznank.

de meggyozheto vagyok, csak nem ilyen posztokkal. tessek felsorolni hasonlo konzervativ peldakat.

KergeCsirke 2010.08.26. 15:12:44

Az első gondolat, mely felötlik bennem a cigánykérdés felvetődésekor mindig az, hogy az országunkban élő többi kisebbséggel miért nincs ekkora gond, mint a cigányokkal..
Másrészt: eddig egyik párt sem tett le az asztalra semmit, mely ezt a problémát valamilyen szinten megoldaná (naivság lenne azt gondolni, hogy maradéktalan feloldása létezik ennek az állapotnak). Mostanra úgy gondolom, hogy NEM nekünk kell megváltozni, hanem a cigányoknak. Nekik kell bizonyítaniuk, hogy érdemesek a bizalmunkra, mert eddig mindent eljátszottak.. Aki nem akar integrálódni, az nem fog, az állam, a nép tehet bármit - ez pedig a másik probléma.
Somáék kezdeményezése természetesen pozitív, ám sajnos előre lehet prognosztizálni, hogy nem lesz belőle semmi hosszú távon (sem). Én a "szemet szemért.." elvet alkalmaznám velük szemben.

is 2010.08.26. 15:14:24

@mokas_gizi: legalabb linket adjal, addig nulla béka vagy.

Fittipaldi 2010.08.26. 15:14:48

@ArmaGeddon Bácsi: na és azok gazdaságilag vajon aktívak? Hozzátesznek valamit az ország működéséhez? Mertha ha csak elvesznek belőle (úgy tűnik többnyire ez a helyzet), akkor nem lenne kár értük.

mokas_gizi 2010.08.26. 15:17:29

@Nandi29:

Egyébként az, hogy a rasszisták a magyarok is igen tréfás dolog, sok helyen lehet hallani még a világsajtóban is a kiválasztott népnek hála,de...

-Miért mindig csak a romákkal van a probléma a többi etnikummal miért nincs probléma...?
-Azok miért nem üvöltözik hogy a magyarok bántják őket...?
-Mikor és hol is ért rasszista támadás roma embereket vagy más etnikumú embereket...?

Fehérek mikor és hol támadtak romákra az elmúlt 10 évben...?!

Romák mikor támadtak fehérekre az elmúlt HÉT NAPBAN...?!

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 15:18:25

@Sátán meg a Jocó:

ne legyél már ilyen telhetetlen...

Persze, hogy nem a TSZ előtti paraszti gazdálkodás mintaképe, de egy lovat tartó cigány azt is jobban megközelíti, mint a 3 millió adó- és járulékfizető túlnyomó része.
Csak azt akarom mondani, hogy nehéz, életveszélyes felfordulásban (pl. hetekig tartó áram-, víz- és gázkimaradás) nem a cigányokat féltem legjobban, hogy belepusztulnak.
Az életrevaló marad meg, most is ezt mutatják fel, ők tudták kitölteni az általunk kiürített élettereket.

Én amondó vagyok, hogy azért mi se pusztuljunk ki, de ma sajnos többségünk mégis afelé tart.

MagyarZizzi (törölt) 2010.08.26. 15:19:21

Inkább a Soma-féle tábor, mint a Jobbik-féle, én azt mondom. Talán ez elindít valamit a gyerekekben, ha mást nem, a jól végzett munka örömét, és a büszkeséget, ha megdícsérik őket, ami a szüleikből sajnos hiányzik... Kérdés, hogy nem késő-e már ezekhez a kezdeményezésekhez, mikor a felnőtt cigányokat sokszor csak erőszakkal lehet kordában tartani?

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.26. 15:22:37

@Fittipaldi:

nem érted. A nem cigány magyarság rohamosan fogy. Az összmagyarság stagnál, mert a cigány magyarság szaporodik. Per pillanat van segély, pár év múlva nem lesz. Nem a szándékról beszélek, nem lesz miből. Akkor jön egy nagy felfordulás, ami végén nagyrészt olyanok fognak élni, akik dolgoznak magukra. Vagy rabszolgáik rájuk. A cigányok közül is kikerülhet pár új nagyúr, de zömük dolgozni fog, hogy ne haljon éhen. Mint mindenki más.
Ha csak meghosszabítjuk a trendet, hogy a dolgozók ("magyarok") kihalnak úgy 30-40 éven belül, akor is automatikusan dolgozniuk kell. Persze ez nem megy el a teljes kihalásig, hamarabb átfordul. Kb. az előttünk álló években.
Igen, véresnek igérkezik a folyamat...
Cigányoktól eltekintve is, világszerte.

gyilkos fűegér 2010.08.26. 15:23:15

Ha azt vesszük, hogy az aktív korú dolgozók, alig valamivel több mint 50%-a dolgozik, és feltételezzük, hogy 1.000.000 roma van Magyarországon, és MIND segélyből él, akkor is marad egy ennél jóval nagyobb, többmilliós "fehér" réteg, amelyik a picsáját vakarja és a segélyt lesi. Szóval ennyit arról, hogy csak a romáknak kell változni, ugyebár kedves egypupú.
...
Küzdj a megélhetési bűnözés ellen: NE VEGYÉL LOPOTT HOLMIT!

Kampec 2010.08.26. 15:23:40

"végre nemcsak a jobboldalon kezdik úgy gondolni, hogy a romaintegráció az nem valami olyasmi, hogy az adófizetők mosolyogva eltartják az inaktívakat, köztük nem kevés munkanélküli cigányt, akik eközben azt csinálnak, amit akarnak"

szerintem ilyet egy liberális sem gondolt soha, hogy ez lenne a romaintegráció

kokavec 2010.08.26. 15:25:24

@mokas_gizi: a maga agya is egy demagógiákkal feltöltött lufi, ezen lehet vitatkozni nácizni, de ettől ez még így volt, utána lehet nézni...

Doubledeceker 2010.08.26. 15:26:53

@mokas_gizi:

Pont ezen gondolkodtam én is, hogy miért nem bántjuk soha a többi hazánkban élő kisebbséget, jó mondjuk nem is nagyon van, de a svábokat soha nem csesztetjük, és ha bemegyünk egy svábok lakata vidékre csak ámulunk, hogy milyen kis net faluba téevdtünk.

Igen vannak előitéletek, de hogyan is alakultak ki azok?

Sajnos nem csak úgy lett az előitélet, hanem alapja is van, ha az alapja megszűnik, talán lesz változás is.

A legnagyobb hiba persze, hogy az elmúlt évek politikája, csak újratermelte, sőt felerősítette a roma társadalom leszakadását, és fokozta a nyomorban tengődök számát, ezáltal nyomorát is.

Milyen elbaszott politikai az, hogy a sok ygerekre több lovét adunk, miért nem a minpséget támogatjuk?

Miért nem akkor van segély, vagy akkor bőkezűbb, ha a család rendes, törtető, ki akar jutni a nyomorból?

MIért finanszirozzuk évek óta a rabló cigányokat (tudom nem mind az, de vannak rabló cigányhordák)?

Miért nem mer a rendőrség rendet vágni a roma telepeken?

Persze az alja nép, még az igazi törekvő, vagy legalább a nyomort nem élvező hanem annak elszenvedő alanyait is sanyargatják, és ezek ellen sem tesz a rendőrség semit?

Az igazi kérédés, akkar ezen a mostani kormány változtatni?

Ráadásul mostmár radikális változás kell, ki kell kényszeríteni a rendet a tanulást. Segélyt csak a valóban rászorulónak adni, vagy annak aki felmútat alamit.

Viszont én semmit nem látok a kormány részéről, halgtnak, pedig ez már nem a cigányságról, hanem Magyarország jővőjéről szól.

VaTi 2010.08.26. 15:28:45

Üdv néktek! 1 rövid sztori: 4 évig éltem egy cigány fiúval. Egyetemen ismertem meg. 2 diplomát szerzett ő és a testvére is. A család szépen élt, dolgozott. A gyerekeket taníttatták, jól nevelték. DE! Egy valamit 100* elmondtak nekik a szülők: nektek mindíg mindenért 2* annyira meg kell majd dolgozni, nektek mindíg bizonyítani kell majd. És ezért nem a magyarok a hibásak, hanem a "dögös" cigányok, miattuk ítélnek majd el titeket is.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.08.26. 15:29:35

Azért az a pillanat nagyon-nagyon mókás lesz amikor kiderül hogy többségben vannak, nincs elég fehér hogy az igát húzza, ott a kapa-kasza és biza dógózni köll, nincs segíj, nincs ingyé az élet...

kokavec 2010.08.26. 15:29:38

@kokavec: A cikkíró liberális kontra jobboldali tematikája teljesen nevetséges, semelyik politikai párt nem alkotott említésre méltót ez ügyben (sem). Legfeljebb néhány civil szervezet és magányos akció tudott egy-egy kisebb közösségben nagy erőfeszítéssel apró eredményeket elérni. És ezek éppen nem jobboldaliak voltak (!)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.08.26. 15:32:21

ha egy poszt címében a cigány és a mocskos kifejezés együtt szerepel, garantált az index címlap.

apropó, tudták, hogy hitler nem volt árja?

mokas_gizi 2010.08.26. 15:33:01

@is:

Egyenlőre tanulmányozd ezt, kezdésnek ez is elég a magadfajtának:
www.freepress-freespeech.com/holhome/kiscikk1/66kerdholo.htm

mokas_gizi 2010.08.26. 15:35:18

@kokavec:

Lehet így beszélni nem veszem magamra,de a fizikai törvényeket még ti sem tudjátok megváltoztatni...
Még a közeljövőben igen sok titkos iratba mindenki betekinthet sajnos munkából kell majd megélned neked is...

kokavec 2010.08.26. 15:35:37

@mokas_gizi: "Még a közeljövőben igen sok titkos iratba mindenki betekinthet sajnos munkából kell majd megélned neked is... " - ez derül majd ki a titkos aktákból?

sertésmájkrém 2010.08.26. 15:37:18

Munk Vera hiányzik még a sorból, a valódi idióta, liberális bölcsészpicsa.
A legkártékonyabb fajta.

tewton 2010.08.26. 15:37:18

@vero:
"apropó, tudták, hogy hitler nem volt árja?"

lol. na ne mondja. csak nem egy öngyűlölő zsidó volt?

kodó tamás 2010.08.26. 15:37:24

"keresünk 100 forintot, abból 50 forint az államé"
van egy rossz hírem, ez csak a jövedelemadó hányad.
a többi (forgalmi, jövedéki, kommunális, iparűzési stb...)
adóval 85% NYOCVANÖT, pont mint dániában (mi vagyunk az elsők)

zizizuzu 2010.08.26. 15:41:08

Ehh. Tudjátok mi épül hétesben? Konkrétan:

- Élménypark!!!!!!
- Műfüves focipálya!!!!!!
- Nyíltszínpad!!!!!!

Ezt hozta ide Bódis, meg Soma. Nem ám valami összeszerelő üzemet, vagy kosárfonó akármit, nem. Műfüves focipályát...... az kell a munkát soha nem próbáló cigánynak.......

Miből fizeti a telep szinte összes lakója a Digitv-t?

Hol volt Soma tavaly, mikor agyonrugdosták a nénit.....?

Publius Decius Mus 2010.08.26. 15:45:28

Én adóban töménytelen pénzt adtam már nekik, gyakorlatilag csak a rendszerváltás 20 évében több generáció lébecolhatott el gyakorlatilag dolgozás nélül. Mi kéne még, fogjam meg a kezüket és térden állva rimánkodjak amíg röhögve le nem köpnek? Még utálnak is mint magyart, megtapasztalhattam amikor próbáltam segíteni.

És ez nagyrészt az SZDSZ eredménye, de az LMP is ilyen lesz.

Menjenek el dolgozni, ha rendes munkát nem kapnak kezdjék a legalján mint sokan mások. Ha rajtam múlik egy fillérrel több nem landol náluk, lejárt a türelem.

Mouth Hero 2010.08.26. 15:45:33

"„Amíg ez (a szándékos szemetelés – a szerk.) nem fog változni, addig egy hatökrös szekér nem fogja ezt a telepet elhúzni."

Játszótér, Budapest: a kerítésen nagy betűkkel, táblán: TILOS A DOHÁNYZÁS! A tegnapi tapasztalat: Három ember gyújtott rá, mindhárom cigány (nem együtt voltak, nem egyszerre). Az elmúlt hetekben is ez volt az arány. Sok a tetü, csikkeldobó bunkó magyar, de valahogy legalább a játszótéren visszafogja magát a legtöbb.

Murderface 2010.08.26. 15:46:58

@El Topo (Sgt. Elias): Én szívesen megváltozok. Mostantól elkezdek adót csalni, hogy egy fillér se jusson nekik. Erre gondoltál, ugye? :)

Apuci62 2010.08.26. 15:51:17

Talán emlékeztek, még az elmúlt évben hírdette meg az akkori kormány, hogy 200 diplomás cigányt akartak felvenni a közigazgatásba, igaz? Azóta csend van, semmi hír, talán túllőttek a célon, az egész országban nincs ennyi...

kewcheg 2010.08.26. 15:52:27

Szerintem pont az a gond, hogy a romákat erőszakosan akarják asszimilálni, és nem fogadják el a sajátosságaikat.Ez velük szemben tiszteletlenség.Középkorban teljesen korrektül kommunikálták ezt a dolgot, minthogy a bérgyilkosoknak ,és tolvajoknak is volt céhük, tényként közölték, hogy a c.-ok rablásból,kártyavetésből,fegyverjavításból,és egyéb ilyen periféria tevékenységből élnek. A többieknek az a dolguk, hogy ez ellen védekezzenek.Én teljesen elfogadom, hogy ők ilyenek.De viszont ezért el is szeretnék különülni tőlük...ha nem gond...

Bobby Newmark 2010.08.26. 15:54:39

@ArmaGeddon Bácsi: Már rég nincs pénz sem segélyre, sem nyugdíjra. Szerinted miért van folyton államháztartási HIÁNY?

Bell & Sebastian 2010.08.26. 15:57:40

@tewton:
Kombinálva az önárokásással, támogatom.

AutosVilli 2010.08.26. 15:59:08

Nagyon egyszerű a megoldás! A társadalomnak NEMET KELL mondania az eltartásukra.ennyi.
Viszont ha pénzkell ,akko rezt és ezt kell csinálnod.
(közmunka ,közmunka közmunka és közmunka,)
Segiilykell őcsém, nyirjál füvet az árok parton,szedjél szemetet,seperjed az utcát,kapáld ki a gazt, a gyereked nem tanul? Átlag alapján osztanám a pénzt, ha 2-es tanuló akkor minusz 70%,ha hármas akkor csak -50% a pénzből,ha 4es átlaga van akkor már nem vonnok a ssegiiilyből.

2010.08.26. 16:00:19

Adjuk oda Borsod megyét a cigányoknak, telepítsük ki oda mindet, építsünk a határra egy aknazárat és csókolom.

Publius Decius Mus 2010.08.26. 16:03:14

Itt semmi sem fog működni KÉNYSZERÍTÉS nélkül. Nem kizárólagos eszközként, de ez is kellene. Túl azon, hogy ezt milyen nehéz lenne megvalósítani, a művelt és rothadó nyugati civilizáció ezt soha nem fogadná el. Matt.

Nyugat Európa génállománya meg rohamosan cserélődik leginkább afrikaira, utólag lesz érdekes ezt megnézni, 200 év múlva a történészeknek.

zizizuzu 2010.08.26. 16:03:35

@HUN_Sector:
Köszi. Nem azért diplomáztam 2x, dolgozom 2 helyen hogy ide rakjátok az összeset.
Miért nem inkább GYMS? Vagy inkább legyen Budapest. Kinlódtunk már mi velük eleget, most rajtatok a sor :)

Lefetyke 2010.08.26. 16:04:11

A véleményem az, hogy felesleges itt bármi újjal próbálkozni, ugyanis a labda nem a nem-cigányok térfelén pattog. Magyarország kormányai az elmúlt 40-50 évben csupa olyan szabályt és megoldást vezettek be, amelyek normális körülmények között nagyon hasznosak és segítőek. Ha a rendeltetésüknek megfelelően használják őket. A segélyektől a tolerancia-kampányokon át az iskolai felzárkóztatási kísérletekig minden hasznos és becsülendő, HA a kedvezményezettek nem élnek vissza vele vagy teszik nevetségessé.

Más szóval: amíg a magyar cigányság nem akar felzárkózni, addig mindenki más hiába is próbálkozik. Kitalálhatunk akármit, szabályba foglalhatjuk akárhogy, minden kijátszható, ha ki akarod játszani.

Az USA-nak nem azért van néger elnöke, mert a fehérek 50-60 évig majd meggebedtek érte. Az amerikai négerek egy nagyon nagyszámú közössége volt az, ami eljuttatta az egész néger társadalmat erre a szintre. Magyarországon ilyen nincs. Aki kitör, hátat fordít, akinek kötelessége lenne, alkalmatlan. És ami a legfőbb: maga a szándék is hiányzik.

2010.08.26. 16:06:29

Szeretnénk egy olyan országot mint mondjuk Finnország? Erős, gazdaságilag stabil, az emberek jól élnek... ÉS A CIGÁNYOK KI VANNAK TILTVA A VENDÉGLÁTÓHELYEKRŐL. Valamint engedélyezett a szabad fegyvertartás.

Bobby Newmark 2010.08.26. 16:06:36

@HUN_Sector: Szerintem sokkal kisebb helyen is elférnének... Mondjuk aranyos kis nett 2.00x0.70x0.50 fadobozokban, 80centivel a föld alatt...

Bell & Sebastian 2010.08.26. 16:07:45

@tewton:
Hitler stíriai metélt volt, ez Braunauban nyílt titok műveltebb szobafestő-mázoló antifasiszta körökben.

(ott él ejrópa egyetlen fizikai munkát végző zsidaja, aki pastu-móc szülőktől született a holland lapályon, de az anyját -a hatodik hónapban- elgázolta a szélmalom vitorlája)

2010.08.26. 16:10:27

@Bobby Newmark: figyelj, én a holdat is nekik adnám (légkör nélkül természetesen)

Leonard Zelig 2010.08.26. 16:16:58

@ArmaGeddon Bácsi:
"Mellékszál, de a zsidók sikerességének oka a legendabeli töbletésszel szemben, hogy nem kötik őket a társadalom visszahúzó hatásai, mert nem érzik magukra kötelezőnek a gojok szabályait, ezért tuddnak szédítő sikert elérni, kiveszik a közösből, amit tudnak, de nem tesznek visza annyit, ami járna."

Ja, mert te voltál a zsidótelepen a pajeszosok között és mint Mamagésa egy évig éltél velük és tanulmányoztad a kártékony életmódjukat, mi? Vagy csak olvasod a MikiMónust?

Apuci62 2010.08.26. 16:20:02

Az a gond, hogy a cigányok azt hiszik, hogy az államnak kötelessége tartani őket. Pedig a nevében is van, hogy segélyt kapnak, tehát az állam csak segíti, kiegészíti a megélhetésüket, nem pedig kötelezően eltartja őket. Arról nem beszélve, hogy ők viszont mit adnak a társadalomnak ezért? Tessék példát mutatni! A cikkhez kapcsolódva például mikor hallunk olyan hírt, hogy összefogtak a cigányok és kitakarították a telepet, megszervezik (és megkövetelik) a gyerekeik iskolába járását vagy várják a másoknak nem kellő könyveket, hogy a felnőttekre is ragadjon valami legalább utólag...

sprenczl 2010.08.26. 16:21:13

Tábort s falat, mi jó falat!!!! :-)

manager2008 2010.08.26. 16:42:20

@Sátán meg a Jocó:
Vidéki birtokom mellett az egyik szomszédom cigány (három férfi). Nincs velük semmi bajom, integráltam őket ))). Azt lehet mondani hoyg jóban is vagyunk, ami jó, mert nincs különösebb cirkusz. Néha tartanak egy egy névnapot és ilyenkor hangos a zene, de ezt ki lehet bírni.
A háztájival is az a bajuk hogy fogalmuk sincs a termelésről, nem igazán tudják hogyan kell kukoricát, stb. termelni. Így aztán sikertelen lesz a próbálkozás és elönti a telket a gaz (mert felszántották). A gaz írtás meg haszon nélkül nem túl értelmes tevékenység, így feladják.
Én sem értek a mezőgazdasági termeléshez, de van könyv, elolvasom és érdekes módon sikerül (nem nagy cucc).
De hiába mondod el neki mi a teendő, elhibázza a kedvező pillanatot, amikor permetezni kell, stb. és jöna kudarc. Levonja a következtetést, hogy hülyeség ez az egész és abbahagyja.
Minden faluba kellene egy falugazdász-romatanácsadó és akkor talán sikerülne.

freebiker 2010.08.26. 16:44:50

A legalapvetőbb gond, hogy ezek nem is akarnak megváltozni. Hány ilyen beszólás volt már:- Ha olyán hülyék a gádzsók, hogy eltártsánák, akkó minek kő nekünk dógozni?
Na ezért táborba az összess férfi egyeddel, zabálni akkor kapnak, ha dolgoztak, és a család is. Pénzt nem adni nekik csak az iskolának, ha bejár a gyerek. Ha nem sittre a szülővel. Mennyi mezőgazdasági és egyéb munkát lehetne ezekkel elvégeztetni......

Void Bunkoid 2010.08.26. 16:47:35

@kokavec: meglepő, de nem is ítélte el senki az 56-os forradalom leverését. Csak mi.

A második világháború után a szövetségesek (persze nagyrészt az USA diktált...) és a Szovjetunió szépen megállapodtak arról hogy a megszállási övezeteik meg általuk elfoglalt területek az adott szuperhatalom érdekszférájába tartozik.

Innentől kezdve ha a Szovjetunió "csatlósai" hőzöngtek a vasfüggöny mögött, a NATO/nyugati hatalmak magasról sz*rtak az egészre, mert az a szovjet féltekéhez tartozott, az nekik házon belüli marakodás volt. Egész egyszerűen fegyverkeztek, acsarkodtak egymásra de baromira tiszteletben tartották egymás portáját. Az egyetlen nagyon súlyos ilyen tiszteletlenség 1962-ben volt, amikor az oroszok nem átallottak ballisztikus rakétákat telepítgetni majdnemhogy látótávolságban Floridától - ennek kis híján egy jóféle nukleáris háború lett a vége...

Tehát igen, csúnyán hangzik, de világpolitikai szempontból a ruszkik igen, teljes jogkörrel vonultak be ide és verték le az 1956-os forradalmat. Sajnos ez innen bentről nézve elég szomorú egy valami volt, de hát máshogyan nem is végződhetett volna. Ha az amcsik beavatkoztak volna és elzavarták volna a ruszkikat innen, az oroszok válaszul nem az ide bevonuló amerikai hadosztályt bombázták volna le, hanem a Fehér Házat. Ezt NEM merte megkockáztatni a NATO. Ennyi :)

morden2 2010.08.26. 16:48:11

@Apuci62: Azzal az volt a baj, hogy a hegedűs nagybőgős zeneakadémián végzett cigány nemzetiségű emberek jelentkeztek akiket nem nagyon vettek fel, persze az élelmes munkanélküli magyar is is jelentkezett ( cigánynak valva magát) ha jól tájékoztattak akkor 4 ( azaz négy) valódi cigány diplomást vettek fel a többi magyar volt.

Bell & Sebastian 2010.08.26. 16:50:04

@Leonard Zelig:
A kibuc a szemléltető pedagógia gyakorlóterepe. Bemutatja a gójok életkörülményeit a shylok-járás után.
A magántulajdon kimerül abban, hogy csak minden hetedik lap tiéd a tekercsből.
Ha az előző hatból csak egy is magában tartja, papír nélkül mész a reterátra.

Ilyenformán:
bármelyik zsidó is lop, az összes többi szaros lesz, annak az egynek a kivételével!

morden2 2010.08.26. 16:50:50

Visszatérve a "jövendő viharra," jelenleg készül a szociális segélyekhez kötödő adatbázisok összekötése, tehát meg fog szünni az hogy segély fajtákat halmoznak és a közkedvelt "BMW-vel megy a segélyért" dolog is megszűnik, szóval csak most lesz igazán vihar hogy a valóban járó segélyeket kapják majd meg az embereke és az ügyeskedést a minimumra szorítják.

vidéki suttyó 2010.08.26. 16:59:47

OFF

Nos, akkor nem árt tisztázni végre, hogy Adolf Hitler nem szobafestő volt, hanem tájképfestő, aki természeti fotók alapján festett tájképeket.

manager2008 2010.08.26. 17:01:03

@Void Bunkoid: Kb. igazad van. Egyébként nem is volt felkészülve arra a NATO hogy ide megpróbáljon bejönni.
Eleve elvarázsolt volt az aki ilyent el tudott akkor képzelni, mert egy ilyen művelet előkészítése (ha sikert is akarnak) egy picit tovább tart ma is, mint pár nap.
Lásd. Kuvait, Irak, Afganisztán stb.

Az orosz katonavonatok már javában a sineken gördültek akkor amikor a Nagy Imre kormány még bízott a sikerben (érdekes módon ezt nem olvastam sehol, hogy mikor vagonírozták be a csapatokat).
Erről az USA nyilván tudott, mert neki volt felderítése (és ez azért feltünő jelenség), Nagy Imrének meg úgy látszik nem volt, vagy csak bízott a szerencsében (ami meg hazárdjáték).

Az naív , aki azt hiszi hogy Hruscsov kiadta este a parancsot és másnap megindultak a csapatok a laktanyájukból az ország felé. Azok már ott voltak.

Yeto 2010.08.26. 17:09:14

"De azért vegyük észre és örüljünk neki: végre nemcsak a jobboldalon kezdik úgy gondolni, hogy a romaintegráció az nem valami olyasmi, hogy az adófizetők mosolyogva eltartják az inaktívakat, köztük nem kevés munkanélküli cigányt, akik eközben azt csinálnak, amit akarnak. "

Meséld már el hogy a baloldalon ki mikor mondta hogy ezt jelentené a romaintegráció.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.08.26. 17:11:26

@Katai: konzervatívtól értelmes, használható javaslatot? hehe :DD azt hiszem ez már csoda kategória lenne..

Sátán meg a Jocó 2010.08.26. 17:18:23

@ArmaGeddon Bácsi: "Az életrevaló marad meg, most is ezt mutatják fel, ők tudták kitölteni az általunk kiürített élettereket."
azért kíváncsi lennék egy igazán üres élettérre, ahol CSAK ők vannak. Min élnének, ha rajtunk nem? Varjún, sünön, ürgén, ahogy eddig is?

@manager2008: hát igen, a kitartás nem a fő erény arrafele...

Bell & Sebastian 2010.08.26. 17:21:12

A konzervatív a lumpen cigánnyal mát túl van a barátságon. Ellenben a másság-hívőkkel.

Babilen Tatarszkij 2010.08.26. 17:21:22

@vidéki suttyó: Nagyon sokan rosszul tudják ezt, és az a téveszme is egyre inkább terjed, hogy Hitler eredeti neve Adolf Schicklgruber volt. Ez faszság. Nagyon okosnak érzik magukat, akik ezzel villognak, de jegyezzük már meg: Hitlernek sosem volt ez a neve, őt, sőt már az apját is Hitlerként anyakönyvezték!

Bell & Sebastian 2010.08.26. 17:26:35

@Babilen Tatarszkij:
Mivel az anyja vezetéknevét viselte még 40 évesen is az apja, zabigyerek lévén.

Kurva okos csávó!

Bell & Sebastian 2010.08.26. 17:27:37

Mármint Alois Schicklgruber/Hitler.

vidéki suttyó 2010.08.26. 17:29:53

@Babilen Tatarszkij:
Kösz az infót, de ezt címezd inkább a népnek, ne nekem, mert én eddig is tudtam.

2010.08.26. 17:29:55

Aki akar, az magától is elmegy tanulni az iskolába, rendben tartja a házát és igyekszik civilizált életvitelt folytatni. Aki viszont nem akar, arra felesleges pénzt kidobni és ész nélkül segélyezni.

Bell & Sebastian 2010.08.26. 17:32:10

Utána meg Hiedler lett a mostohaapja után, csak elírták az obsitlevélen, ami a személyi helyett szolgált európaszerte.

Babilen Tatarszkij 2010.08.26. 17:33:24

@Bell & Sebastian: És ezt honnan szedted?

@vidéki suttyó: Tudom, csak a te kommentedhez kapcsolódott.

vidéki suttyó 2010.08.26. 17:34:53

Mármint mi mellé? Hogy nem Hitler az eredeti neve? Bizony nem. Vagy mi a gond?

Babilen Tatarszkij 2010.08.26. 17:36:14

@Bell & Sebastian: Valamit kapisgálsz, de ez az elírás évtizedekkel korábban történt, az apja születési anyakönyvi kivonatán. Így lett Hiedlerből Hitler - már az apja. Semmiféle obsitlevélről nincs szó.

Bell & Sebastian 2010.08.26. 17:37:33

Hát igen, a helyesírás sohasem volt a hadsereg erőssége, mutálódtak a nevek rendesen. Mondjuk a cseh őrmi sokszor kibaszásból át is szerkesztette, hát még a magyar az osztrákot!

Leonard Zelig 2010.08.26. 17:37:38

@Bell & Sebastian: Jaja, egy újabb szociológus, LoL.

Bell & Sebastian 2010.08.26. 17:40:21

@Babilen Tatarszkij:
Tudol osztrákul? Nosza rajta, csak tiszta forrásból! :)))

Bell & Sebastian 2010.08.26. 17:53:00

Vegyük sorba Adolf apjának neveit:
Negyvenéves koráig Schickgruber, az anyja után, mivel törvénytelen gyerek.
Ekkor felvette nevelőapja vezetéknevét, a Hiedlert, amit elírtak Hitlerre.

52 éves volt Adolf születésekor, így Hitlerként anyakönyvezték.

Mi volt Adolf Hitler apjának neve az eredeti anyakönyvben? Alois Schicklgruber. És Adolfé? Hitler.

Capisce? Pontos nyilvántartást csak a hadsereg vezetett, az számított.

Tóth Ágas 2010.08.26. 17:53:42

még azt kéne megtanulnunk, hogy lehet a befogadó, toleráns, nyitott, demokratikus társadalom imidzsét fenntartani úgy, hogy közben kipics.zzuk a nekünk nem tetsző romákat az országból. (Lásd Svédország, Franciaország, Olaszország)

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.08.26. 17:58:32

@Tóth Ágas: a különbség az, hogy ők más országok állampolgárait küldik haza, a sajátjaikkal ők sem tehetnék ezt meg

kvadrillio 2010.08.26. 18:08:04

" rendszerváltozásig a cigány férfiak nagy többsége dolgozott, kezük munkája benne van az utakban, az épületekben, a szerszámokban és mindabban, amit fáradságos munkával létrehoztak. Nem a romatársadalom, hanem a túl gyors piaci fordulat tehet arról, hogy a magyar cigányok (együtt sok százezer nem roma bányásszal, gyári munkással, szövetkezeti dolgozóval) feleslegessé váltak a kapitalista munkaerőpiacon."
A szerző az Európai Bizottság munkatársa

....a rendszerváltozásig a roma férfiak 80 %-a dolgozott, most kb 15 %-a, ha egyáltalán.....

A rendszerváltozással másfél millió állás szűnt meg !!!

Somamamagésa pedig túl jól él gyakorlatilag lébecolásokból......elmehet a sunyiba......

Akik itt "kapitalizmust" csináltak maguknak !!!, ne a nagytöbbséget szidják az általuk elkövetettekért !!!!!

inci-finci (törölt) 2010.08.26. 18:15:42

a segélyt bőr alá ültethető fogamzásgátló vagy spirál beültetéséhez kell kötni, származástól függetlenül. 100%-os biztonsággal meg is oldottuk a 2050-es problémáinakat, gyermekbarát módon, családtervezéssel.

inci-finci (törölt) 2010.08.26. 18:18:13

@inci-finci: (ezek eltávolíthatóak egy év folyamatos munkaviszony után, ha a család már nem szorul segélyezésre)

Antifaszok Réme 2010.08.26. 18:19:43

Kedves' Cigány!

Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő ellentét már-már mérhetetlenné válik. Nem azért írok, hogy ezt tovább fokozzam. Azért írok, hogy értsük egymást végre. A nyílt beszéd szükségszerűen fog olyan mondatokat tartalmazni, melyekre ráfoghatjuk, hogy rasszista. De ne feledjük, te is rasszista vagy (ilyen alapon), ha magyarnak nevezel engem.

Most az egyszer lássuk be, hogy komoly különbségek vannak közöttünk.
Most az egyszer tartsuk ezt evidenciában, és ne a szavakon lovagoljunk.
Nem szeretlek téged.

Miért? Talán mert mások vagyunk? Részben igen. Én törekszem a másságunkat a magam oldaláról kezelni. Segítelek. Milliárdokban mérhető az az összeg, amit havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz, hogy "rajta vammá a családi a kártyán". Ezért a pénzért nekem keményen meg kell dolgoznom. Hogy ne menjen ez így a végtelenségig, gyermekeidet csekély műveltsége és szellemi képességei ellenére beerőltetem iskolákba, hogy tanulhasson, szakmája legyen, és képessé váljon az önellátásra. Tanárt verni nem épp a hála megfelelő formája.

Óriási különbségek vannak köztünk. Neked az ideálod a mérhetetlen gazdagság. Persze az ehhez vezető tisztességes út megtételére képtelen vagy. Engem pedig ezért irritál, amikor a gazdagság külső jegyeit magadon hordod. Meg vagy rakva arannyal, szép autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában élsz. Te ezt úgy hívod, sukár. Én úgy, cifra nyomor.

Nem vagyok irigy. Csak tudom, hogy az ehhez szükséges összegre hogyan tettél szert. Bűncselekményekkel (elveszed, amiért más megdolgozott), és a törvény által számodra nyitva hagyott kiskapukon (elveszed a közös asztalról anélkül, hogy bármit is tennél oda). Nem csak téged hibáztatlak ezért. Ezt neked valakik megengedik. Az én rovásomra. Törvényesen, vagy törvénytelenül, de elveszed azt, ami az enyém. Cserébe utálatot, fenyegetést, bántalmazást, erőszakot, halált kapok érte.

Félnem kell tőled.

Miért? Munka... igen, ez gyakori magyarázat a szádból... Hogy a cigány nem kap munkát sehol. Igazad van. Nem adok neked munkát.

Miért ? Nem azért, mert cigány vagy. Azért nem, mert nem értesz semmihez. Nem tanultál szakmát, vagy ha tanultál is, az elvégzett munkádban nincs köszönet. Gyakori kifejezés egy összecsapott, szakszerűtlen munkára a "cigánymunka" .
Szerinted ennek miért pont ez a neve? Ha téged alkalmazlak esetenként, a végeredmény mindig ugyanaz. Bevételkiesés, sokszoros időbeni csúszás, elégtelen kivitelezés, munkaeszközök, alapanyagok eltűnése. Tehát nekem, munkáltatónak jobb, ha csak eltartalak az adómmal. Akkor legalább nem hátráltatsz. Az a szörnyű, hogy nem is törekszel rá, hogy változtass ezen. Acsarkodsz, rasszistázol, hisztizel, hogy milyen rossz neked.

De nem akarsz kilépni a saját árnyékodból, pedig mindkettőnknek jobb lenne.

Mind a ketten tudjuk nagyon jól, mi lenne a vége, ha magadra hagynálak. Nem lenne kit lehúzni szociális alapon, vagy bicskával. Rövid időn belül éhen halnál, vagy a saját mocskodba fulladnál bele. És barátom, nem sok időd van már. Lassan az összes cérnám elszakad. Minden nap elkövetsz valamit ellenem, még ha nincs is benne a híradóban.

Rövidesen eljön az idő, amikor hirtelen megvonok tőled minden kedvezményt. Akkor aztán "romázhatsz", ahogyan jólesik.

Szerintem ne akard ezt elérni. Jobb, ha megvagyunk békességben egymással. Mit várok tőled?

1. Feltétlen tiszteletet, mert én vagyok a kenyérkeresőd.
2. Erőszakmentességet, mert ha egyszer én visszacsapok a tesóimmal, az neked nagyon fájni fog... tudod, még mi vagyunk többen (már bocs, de úgy tudom, ezt a nyelvet beszéled).
3. Törekvést az önellátásra. Tanulást, tanulni akarást, pontos munkavégzést. Ez a sikeredhez szükséges 20%. A maradék 80% legyen az én gondom, meg fogom oldani. Minden segítséget megkapsz.
4. És végre fejezzük be ezt a rasszizmusról szóló ökörködést, hisz mind a ketten tudjuk jól, hogy nem a barna bőröd zavar engem.

Baráti tisztelettel: A MAGYAR

venszivar 2010.08.26. 18:33:06

@kvadrillio: Szinte ugyan ezt akartam leírni + ,anno kötelező volt dolgozni s "biztosították "is a feltételeket s a közösből fedezve volt s így békesség s sokkal nagyobb rend volt.Most a magánszektor milliárdosai sza.nak arra ,ami vagy akik nem hoznak nekik profitot s így nyomorba taszítottak kb.7-800 000 cigányt s még vagy annyi magyart is.Nincs az a pénz ,amivel a romákat ki lehetne húzni a kútból,ott múrdelnak meg.A hozzáállásuk is csapnivaló,se eszük,semmilyen "tehetségük" nincs hozzá...........Menthetetlenek !

kokavec 2010.08.26. 18:36:39

@Void Bunkoid: nagyon örülök, hogy felmondta a leckét, de itt nem 56 volt a lényeg. Bármi mást is írhattam volna :)

Leonard Zelig 2010.08.26. 18:39:51

@Antifaszok Réme: Szép volt, példaértékűen primitív. Téged tényleg feltétel nélkül lehet tisztelni.

Anti Anyag (törölt) 2010.08.26. 18:52:15

Ez olyasmi, mintha annak idején Róma próbálta volna integrálni a barbárokat.

Rengeteg barbár egyénenként integrálódott, de mások csoportban, elsöpörték Rómát.

Nálunk is ez lesz, bár nem csak cigányok vesznek részt majd benne.

Persze most még van más út is, mert az integrálódott cigány egyenértékű a magyarral (európaival). Kérdés, ki győz, de kb. 50 év múlva már látszani fog.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.08.26. 18:55:42

Az idézet első felével egyetértek, de az "Egész Európában Magyarországon legdurvább az adó." mondaton és az ezt követőkön azért felszisszentem.
A cigánykérdés mellett van még egy megoldandó probléma: kiirtani az emberek fejéből a "szerencsétlen buzikurva Magyarország" beidegződést!

kodó tamás 2010.08.26. 19:04:58

Dániát érdemes figyelni, az adómértékben fej-fej mellett haladunk (kb. 85%).
Úgy nézne ki Magyarország, mint Dánia, ha nem az egyfarkúak (lopnák szét)vezették volna az országot stb...

kodó tamás 2010.08.26. 19:06:52

@bulvármédiás =>: bocsika
tudsz vmi mutatót amiben jobbak vagyunk mint utolso? mert már nem sokban előzzük meg bulgáriát és romániát sem....
ne mond azt hogy "félig tele" az üres pohár, ha ezt mondod akkor olyan vagy mint HOFI pszichológusa
akit kiküldenek az árvízi területekre és a síró parasztoknak azt magyarázza, hogy "a ház félig kint van", nézzék pozitívan pl, a a padláson még mi mindent lehet csinálni...
egy idő után ez "picit" bosszantó demagógia...

Bloberf 2010.08.26. 19:12:34

" a liberális erők hadba állították volna a teljes nyugati médiát, és Ausztriából, Németországból, Svájcból, Svédországból hallhattuk volna vissza, "
EZ IGAZ! Csak ebben az a igazság, hogy amikor a cipö szorit akkor ezek a nyugati országok is szigoruan lecsapnak.
Nézzük csak, hogy kritizálják Franciaországot a cigányok hazaküldése miatt. Például Svédországban elképzelhetetlen, hogy cigánytelepek nönek ki az erdökben. Keresnek valami paragrafust ami alapján hazaküldhetik a cigányt és kész.

Leonard Zelig 2010.08.26. 19:13:07

@kodó tamás: MegaLoL, mikor jártál Bulgáriában vagy Romániában? A legjobb: mikor jártál a bolgár-román határ környékén. És akkor verheted a segged a földbe, hogy milyen szar neked itt Mo-n...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.08.26. 19:15:52

"a cigányok szebbek mint a magyarok"

mi mást is mondhat egy zsidó?

kodó tamás 2010.08.26. 19:18:59

@Leonard Zelig: van egy rossz hirem... nem sok mindenben jobb itt
kezdő mérnök romániában 600ezer. ft
szerinted az összes "román" munkavállaló mér spriccelt el Mao.ról?
mire gondolsz?

romániában évente sokszor....

pl? fizikai dolgok? utak épülnek... a cigányok? azok ott dolgoznak... társadalom? még vannak közösségek...

muattók? mert abban mindben rosszabbak vagyunk lassan... előznek...

két megoldás van HOGY NE LEGYÜNK UTOLSÓK EU BAN
1. felveszik albániát
2. vagy kilépünk
3. vagy az elitet elzavarod...

Bloberf 2010.08.26. 19:21:38

Tény, vannak rendes tiszteletre méltó cigányok is ezt el kell ismerni de a nagy-nagy többség mégiscsak sok-sok probléma okozója. Szerintem valahogy azt a megoldást kellene választani, hogy a cigányság problémája legyen a cigányoké. Ha van cigányönkormányzat akkor legyenek cigányrendörök, cigányügyészek, cigánybiróságok és cigánybörtönök is. Talán segitene.

kodó tamás 2010.08.26. 19:26:15

@Leonard Zelig: és hetésen jártál???
északmagyarorszag egy nagy HARLEM,
lassan már a rendőrök/kommandó se megy be

sutyerák 2010.08.26. 19:38:41

meg ezek a dolgok szép kicsinként gyűlnek az emberben.
pl. a boltban előreengedtem az öreg nénit,-félreállva,a dagi roma srác minden fenntartás és vacillálás nélkül ment a mama mögé.
A mögöttem álló roma nők gyermeke éngem félretolva furakodik előre,hogy nézhesse a pénztárnál a csokikat,-véletlenül sem szólnának rá,-kimenve az autójuk persze nem a többi kocsi közé parkolt,hanem az üzlet bejárata elé,-egy métert se kelljen feleslegesen menniük.
-szóval ezek kis,aprócska ügyek egy nap,de azt mutatják,hogy nagy ívben lexarják a társadalmilag elfogadott hallgatólagos szokásokat.
-

sutyerák 2010.08.26. 19:48:46

@sutyerák: néha úgy érzi az ember,hogy a romák gyengeségnek,életképtelenségnek tartják ha valaki udvariasan viselkedik,pl.megadva neki az elsőbbséget a sajátjáról lemondva.
-és ha ez sok sok kellemetlen tapasztalattá gyűlik,akkor eljut oda az ember fia,hogy ezekkel nem lehet szót érteni,csak erővel..
-

Kivlov 2010.08.26. 19:54:11

a c.-knek nem esélyegyelőség kell, hanem kötél a nyakukba! tudomásul kéne venniük, hogy egyelőre még ők a kisebbség, nekik kéne alkalmazkodni a többiekhez. erre nem hajlandóak. oké. mi meg nem tartunk el benneteket, dögöljetek éhen a gyerekgyártásotokkal 1ütt...

sutyerák 2010.08.26. 19:55:15

na,mindegy is! nemsokára nem ezek lesznek a társadalmi töréspontjaink,hanem az uralkodó elit és a ccseléd-jobbágy-proletár kisemmizettek. közti határ.
-és akkor a magyar cigányok éppoly társaink lesznek,mint számtalan szabadságharcunkban.

sutyerák 2010.08.26. 19:58:39

Na helló és,.....majd ecce jobb lesz.
-

sutyerák 2010.08.26. 20:02:52

@sutyerák:
ui.: a fiatalságom egy résza vval telt el,hogy gyorsan múljon el a hónap,mert már alig van pénzem,legyen fizetés,-most megint ott tartok:gyorsan múljon el sok év,mert elég a stresszből amivel tönkretettétek az életemet vezetőink.
-köszönöm!egy magyari proli-

borszódával 2010.08.26. 20:11:53

@Forgács István: Egyik erdélyi utam alkalmából Déván jártam, Bőjte Csaba árvaházában. Ott is aludtunk, az egyik tizenéves srác, eljött velünk sétálni a városban, meg megmutatni a legrövidebb utat a várhoz. Nagyon beszédes nyilt kölyök volt, mindenről beszéltünk, szóba került az is hogy az árvaházban vannak cigány gyerekek is (tiszták voltak, nagyon udvariasan viselkedtek, a barátok mindenkit összeszednek az utcáról, szó szerint a csatornából is).
Ez a srác fogalmaztam meg szerintem, a legpontosabban a lényeget: "cigány az, aki cigány módon él"

kodó tamás 2010.08.26. 20:12:24

@Kivlov: siess mert már egymillio kötél kell igy is...
nehogy a magyar kisebbség akasztástra érjél oda borsodba

szubjektiv 2010.08.26. 20:37:13

Sosem értettem, hogy miért elfogadott dolog a közösségre kártékony, élősködő emberek segélyezése. És itt mindegy, hogy cigány vagy nem cigány.
A segély arra való, hogy ha valaki önhibáján kívül kerül válságos helyzetbe, a közösség ebben az ÁTMENETI időszakban segítse.
Ez az időszak lehet hosszabb, rövidebb.

Ha valaki képtelen önmaga eltartására állandó jelleggel az nyilván nagyon öreg, beteg vagy rokkant, akkor ennek alapján kaphat rokkantnyugdíjat vagy más ellátást.

Miért fizesse a közösség az olyan emberek létfenntartását (kocsmáját, cigijét, játékgépezését), akik a saját lakásukat, portájukat, gyereküket nem tudják tisztán, rendben tartani, akiknek gaz és szemét nő a kertjében, paradicsom és krumli helyett??

Nem véletlenül írtam, hogy a közösség, ugyanis felejtsük már el azt, hogy ezeket az állam fizeti. Az államnak nincs pénze. A mi pénzünkből finanszírozza az állam a pióca létet.

Javallataim:

Akinek van megművelhető földje, legyen az aprócska is, művelnie kell. Ehhez kap palántát, vetőmagot, egy alkalommal szerszámokat és segítséget a hogyanhoz.
Meghatározott időszakonként ellenőrizni a gazdaságot. A portát rendben kell tartani, egy alkalommal biztosítani fűmagot, elmagyarázni, hogy mi az a fű, hogyan kell ápolni. Budit nem odaszállítani, hanem a budi elkészítéséhez az anyagot biztosítani, a szippantást állja a közösség, amennyiben nem telik rá és a ház és kert és gyerekek rendben vannak.
Családsegítő emberek a gyermekgondozásban, háztartásban, higiéniában miegymásban segítik fejlődni a kőkorszaki szintű egyéneket.

Segély nincs senkinek aki alkalmas valamilyen munkára. Közmunka és közmunka és közmunka, ha igazoltan nem talál állást, egy településen mindig van mit tenni.
A tevékeny álláskeresést egyébként három havonta igazoltatni.

A segély tehát ne segély legyen, hanem támogatás az önhibáján nehéz (munkanélküli) helyzetben lévő családnak.

A támogatás kizárólag akkor jár, ha a családban élő gyerekek rendesen, tisztán látogatják az iskolát, de nemcsak látogatják, hanem ott eredményesen tanulnak.
Ha felmerül, hogy a gyerek rossz tanulása az otthoni körülményekre vezethetőek vissza, szoros családellenőrzés.
Kollégiumok, ösztöndíjak a jól tanuló szegény gyerekeknek. Ösztöndíj nemcsak pénz lehet. Lehet jutalomkirándulás, jutalomkönyv, cd, zenelejátszók, játékok, mittomén.

És a támogatás nem készpénz, hanem kártya ami meghatározott cikkekre és szolgáltatásokra használható.

Az a család, ahol vagyon elleni, esetleg erőszakos bűncselekmény miatt elítélt családtag van, szorosabb ellenőrzés és szigorúbb feltételekkel részesülhet a támogatásokban. Visszaesés esetén nyista támogatás, gyerekek mennek kollégiumba.

Nem kérdés, hogy ehhez hálózatokat, intézményeket kell létrehozni, ami pénzbe kerül. De az esetleg nem kidobott pénz.

Valaki írta, hogy a rossz életű cigányoknál röhejes, lenézendő, ha valaki előzékeny, udvarias, miegymás. Sajnos ez igaz.
A közösségi létre is nevelni kell őket minden lehetséges eszközzel.

Ez egy nagyon összetett, megoldhatatlan probléma, de nagyon sok értelmes dolgot lehetne csinálni.
Az értelmes dolgok közé nem sorolnám a műfüves focipályát semmiképp.

Kivlov 2010.08.26. 20:42:24

@kodó tamás:
azért írtam kötelet és nem golyót, mert abból többször is használható egy-egy darab... :)))

Kivlov 2010.08.26. 20:43:19

@szubjektiv:
ha pártot alapítasz, támogatlak! akár anyagilag is! de ha mégsem, akkor beszállsz hozzám a kötélgyárba üzlettársnak? :)

Spiritmonger 2010.08.26. 20:49:30

a tábor jó dolog, lehet üdülőtábor is, építhetünk hozzá kemencét is, például így:

www.youtube.com/watch?v=fpI0EnESP4k

kodó tamás 2010.08.26. 20:53:34

@Kivlov: :)))))))
te milyen vicces vagy...

de nem akarok TAMÁS KODÓ lenni
de a cigányok kivágták az összes fát...
a házuk döledezik... hova kötöd fel őket?

hm van egy ötletem a digitv tányér szegére...
az van mindehol

Spiritmonger 2010.08.26. 20:53:42

@Leonard Zelig: na mi van, kis megélhetési fajvédő, mi nem tetszik a levélben?

NemoKapitány 2010.08.26. 20:57:28

A cigányokkal még soha egy ország se tudott mit kezdeni. Ha valamelyik "fejlett" ország - Kanada, Franciaország stb. - csak a problémák pár ezrelékét megtapasztalják, amit a magyarok átélnek, rögtön lecsapnak és jön a szigorítás. Elfogynak ott is a bölcs tanácsok.

A cigányokkal csak azok jönnek ki, akik csak hallomásból ismerik őket. Vannak szegény kínaiak stb. is, de ez nem jelenti, hogy mocsokban és bűzben éldegélnek és nem csinálnak semmit.

Én nem ismerem a megoldást, csak gratulálnék annak, aki egy ilyen igénytelen - más népekhez nem is hasonlítható - népet valamilyen irányba elmozdítana.

A kétkezi munkával - kőműves, burkoló, festő stb. - szépen lehetne keresni, de ezek nem hajlandók mégcsak szakmát se tanulni. Egy-két adócsaló díszroma van - "Győzike" meg a hasonlók - ezek lefölözik a támogatást és hogy mire kell nekik a pénz, azt tudjuk.

bring 2010.08.26. 20:58:00

@MagyarZizzi:

Nemcsak a felnőtt cigányokat nehéz kordában tartani. Sajnos itt a felnövekvő új generáció, amelyik még gátlástalanabb.
Múltkoriban hazafelé tartottam egy ismerősömmel. Gyanútlanul bandukoltunk, amikor egy kb. 8-10 éves kiskölök csak úgy, minden előzmény nélkül leköpte az ismerősömet.
Amikor a hölgy szóvá tette a dolgot (persze igencsak vissza kellett fognia magát- se pofon, semmi, mert hát ugye nem akart lincselést a felmenők részéről) a kiskölök retkes k..váknak nevezett bennünket, majd ordítotva, szitkozódva távozott.

szubjektiv 2010.08.26. 21:05:06

@Kivlov: Én régen akartam pártot alapítani, amikor még minden párt kapott támogatást, (10 vagy 100 ember kellett?), de a hülye ismerőseim nem ismerték fel a lehetőséget.
Arra gondoltam, hogy indulok valami választáson függetlenként, megmondva a tutit. Elvettem.

A kötélgyártásba semmiképp nem szállnék be.
Van nekem egy galamblelkű ( miért jelent az jó lelket? na mindegy) nagynéném.
Mikor szóba kerül a cigánykérdés akkor kedves hangján közli, hogy falhoz állítani őket és meszesgödör. Megtudakoltam, hogy ez a gyerekekre is vonatkozik-e, meg egyáltalán komolyan gondolja-e.
A válasza az volt, hogy ez indulat benne, dehogy gondolja komolyan. Na még szép.
Én tudom, hogy milyen egy elvadult ötéves cigánykölyök, simán lehet tőle félni. Teljesen abszurd. Ha mész be egy csapóajtón és udvariasan megfogod az utánad jövő terebélyes cigányasszonynak, akkor úgy néz rád, hogy mindjárt mélyen elgondolkozol azon, miért is vagy te ilyen szánalmasan udvarias, mikor fejbe is baszhattad volna az ajtóval.

De megoldást kell keresni és találni. Félek, hogy a fidesz kormány előjön néhány semmiséggel és minden marad, ahogy volt. (Elnézve az embereiket..) Ne legyen igazam.

intruderjani 2010.08.26. 21:05:38

@Leonard Zelig: Azért nem bánnám, ha egyszer a kezeim közé kerülnél te kiválasztott néphez tartozó liberális kis buzi. Megtenném veled, amit a "ránkszorulók" nap nap után megtesznek az tisztességes többség rovására. Kicsit kifacsarodna a bölcsész világnézeted, meglehet a beleiddel együtt.

maxwell murder 2010.08.26. 21:07:16

2050-re a magyar lakosság fele romákból fog állni. nah ez engem pl. kruvára zavar, de zgyanúgy baszná a csőrömet, ha németek vagy svédek lennének. 2050 után mi lesz? tegyük fel ,hogy minden roma tisztességes lesz és dolgozni fog,stb stb...attól még ugyanúgy lesz etnikai konfliktus, persze erre senki nem gondol.

átlátó 2010.08.26. 21:09:59

Én már cigányügyben nem érvelek, nem vitatkozok. Változzanak, ez a megmaradásuk ára. Ellenkező esetben minden tizedik ki fog lépni, ezen se vitatkozok. És az főleg nem érdekes, hogy Hitler (Schicklgruber) milyen ősökkel bír, az az érdekes, amit véghez akart vinni. Ezt gondolom a cigányról is. Nem érdekel, hogy cigány. Az érdekel, hogy hogyan illeszkedik be. Szóval engem zavarnak ezek itt.

szubjektiv 2010.08.26. 21:11:10

@bring: Teljesen mindennapi dolog.
Nyolc-tíz éves az hagyján, de mikor egy öt éves már megfélemlítően viselkedik az durva.

A fura ebben az egész történetben az, hogy nem olyan nehéz megoldani, hogy véget vessünk az idióta segélyezési rendszernek.

Hogy somamamagésa mit nyilatkozik ebben az ügyben az tök mindegy. Nem is nagyon értem ezt a posztot.
Ez a műfűfocipálya igaz? Mert ezen nagyon lehetne röhögni.

Kivlov 2010.08.26. 21:13:37

@kodó tamás:
szerintem lenne minden településen olyan önkéntes, aki összetákol egy bitót ezeknek a férgeknek...

abandi 2010.08.26. 21:16:36

A címből a "lelep" teljesen felesleges!
Egyszerűen genetikailag mások!
Már az ELTE-én taníccsák, hogy nekünk kell hozzájuk idomulnunk!
Rendben!
Igyunk...

Antifaszok Réme 2010.08.26. 21:41:38

"Narancs Piroska nyílt levele Orbán Viktorhoz a három csapás ügyében

Drága Miniszterelnök Úr!

Egy borsodi kis faluból, Hernádnyomoriból írok Önnek. Szeretném, ha tudná, hogy mi, hernádnyomoriak kitörő örömmel fogadtuk a Fidesz győzelmét. Ezt azért fontos hangsúlyoznom, mert télen még túlnyomórészt jobbikosnak volt mondható a falu, ugyanis lejött ide február végén néhány jóarcú fiatal, pár fekete mellényes ember társaságában, és a kultúrházban előadták, mit kívánnak tenni a mezőgazdaság talpra állítása meg a vidék feltámasztása érdekében, és ez mindenkinek tetszett, nem is beszélve a cigánybűnözés elleni fellépésről és a csendőrség felállításáról.

De szerencsére tavasszal Bayer Zsolt is tartott egy lakossági fórumot, ahol megtudhattuk az igazat, mégpedig hogy a jobbikosok hazudnak, álszentek, hol az MSZP pénzeli őket, hol meg a MAZSIHISZ, semmiféle programjuk nincs, de még csak be sem akarják azt tartani, hanem csak szemfényvesztés az egész. Így aztán megkönnyebbülve és jó szívvel szavaztunk áprilisban a Fideszre, hogy mégsem náci és rasszista a mi falunk.

Nálunk itt, Hernádnyomoriban jelenleg három nagy probléma van: Orsósék, Lakatosék meg az árvíz. Az utóbbi okozza a legkevesebb gondot, mert árvíz szerencsére ritkán fordul elő, és már amúgy is levonult, Orsósék meg Lakatosék azonban mindig, mindenhol és mindenáron előfordulnak, és bárhova is vonulnak népes seregletükkel, ott csak a baj van. De aztán felcsillant végre a reménysugár, amikor meghallottuk Drága Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Bejelentését, miszerint két hét alatt olyannyira vissza fogják majd állítani a közbiztonságot, hogy még a nap is másképp fog sütni.

Persze, nem mondom, vannak örök elégedetlenkedők a faluban. Például ma délelőtt is megyek a főutcán, és látom ám, hogy Tepertős Anti bácsi fekszik az árok szélén. Ez azért volt furcsa, mert a tisztességben megőszült kisöreget sohasem ismertem italos embernek, és nincs semmi, amit visszataszítóbbnak találnék az alkoholista életvitelnél. Amint odaértem, megnyugodva láttam, hogy nem részeg, csak jól megverték, csupa vér az arca, és a nyílt törés miatt fityeg olyan természetellenesen az alkarja. Azt jajongta, hogy Lakatosék hagyták helyben ilyen csúnyán, mire én biztatólag odakiáltottam:

- Csöppet se aggódjon, Anti bácsi! Nemsokára érvénybe lép a Fidesz három csapás törvénye!

Azzal továbbmentem, mert amúgy is máshol volt dolgom, és különben is, a hálátlan Anti bácsi olyasmit válaszolt, amit nem bír el a nyomdafesték. A mentőt hiába hívtam volna ki, mire kiérnek Miskolcról, addigra Lakatosék még kétszer megverik Anti bácsit, utána meg a mentősöket is. A falunkban nincs háziorvos, nálunk az egészségügyi ellátás oroszlánrészét Gyurcsók József képernyőn keresztül történő távgyógyítása képezi.

Amint a gazdabolt elé értem, látom ám, hogy szembejön velem Aranka, a tanítónő. Kicsit furcsálltam, hogy iskolaidőben a nyílt utcán sétálgat, rá is kérdeztem, hogy mi járatban van.

- Hőőőőőő huuuuaahhhúú öhhheee öhh - válaszolta tárgyilagosan, de mivel látta, hogy nem értem, elővette a noteszét, és leírta: „Haza kell mennem, Piroskám, mert miután rászóltam a kis Orsós Rómeóra, hogy a diszkrimináció szót nem x-szel írjuk, bejött a családja az iskolába, és olyannyira megdorgáltak engem széklábbal meg bézbólütővel, hogy eltörött három bordám, és beszakadt a tüdőm.”

- Egyet se félj, Arankám, itt a Fidesz három csapás törvénye! Holnaptól a nap is másképp kel fel! - biztattam humánusan a köhögő tanítónőt, majd folytattam utamat a főutcán, és nemsokára odaértem a hídhoz.

A híd alatt most Bakonyiék laknak, ami abból fakad, hogy az árvíz miatti kitelepítés után később értek haza, mint Lakatosék, akik elfoglalták a házukat.

Merthogy az ő vályogviskójukat elmosta az ár, így hát jár nekik egy ház, ez tiszta sor. Mégsem mehetnek nyolc gyerekkel a híd alá. Bakonyiéknak csak két gyerekük van, értelemszerűen ők sokkal kényelmesebben elférnek a híd alatt, ami keskeny.

- Holnaptól a nap is másképp kel fel! - biztattam barátságosan Bakonyiékat, mire ők Pintér Sándor Belügyminiszter Úr Édesanyjáról szóló rövid anekdotákkal szórakoztattak engem, de nem volt időm mindet meghallgatni, mert már nagyon aggódtam a férjem miatt.

Végre odaértem a kocsmához. A férjemet kerestem, aki azóta ott tartózkodott, amióta a választási kampányban lejött pár fideszes aktivista, és sört meg felest ígért a rájuk szavazóknak. Úgy véltem, hogy június lévén éppen ideje lenne hazatérnie az uramnak a családi kötelékbe, elvégre messze még az önkormányzati kampány, és nincs semmi, amit rosszabbul viselnék, mint az alkoholista életvitel.

Először a kocsmárossal találtam szembe magam, aki sandán pislogott rám a vérző szemhéja alól, és kicsattant ajkai között morzsolva a szót azt ecsetelte, hogy Orsósék az előző percekben vertek szét egy játékgépet, és amikor ezt ő nehezményezte, akkor rendreutasították egy ólmosbottal.

- Három csapás! - emeltem fel a mutatóujjamat, mire a derék kocsmáros megjegyezte, hogy nagyon egyetért a Fidesz javaslatával, mert ha ő a törvényi szabályozás életbe lépése után legközelebb csak három csapást kaphat, nem pedig tizenkilencet, mint most, és a rúgásokat is eltörlik, akkor klasszisokkal fog emelkedni Hernádnyomori közbiztonsága.

Szerencsére a férjemet is megtaláltam az egyik asztal alatt, és amikor felkeltettem, azt motyogta, hogy holnap még a nap is másnaposan fog felkelni a faluban, nem is beszélve róla. Nagyon szégyelltem a kocsmáros előtt, hogy az uram ennyire képzetlen ideológiailag, és már direkte bántam, hogy levonult az árvíz, mert csónakban sokkal könnyebb lett volna hazaszállítanom, mint a hátamon.

Szóval, nagyon várjuk már a három csapást, Drága Miniszterelnök Úr! Eddig minket mostanában csak Lakatosék, Orsósék meg az árvíz három csapása ért, de ha a maguké csak kicsit is elviselhetőbb három csapás lesz, már megérte Önökre szavazni.

Narancs Piroska
a hernádnyomori „Lálykoljad a Fészbukon Orbán Viktort Polgári Kör” helyettes szóvivője"

/naczivadasz.com/

intruderjani 2010.08.26. 21:42:12

@szubjektiv: Nem is állítottam az ellenkezőjét...

Tita nick 2010.08.26. 22:03:32

"De azért vegyük észre és örüljünk neki: végre nemcsak a jobboldalon kezdik úgy gondolni, hogy a romaintegráció az nem valami olyasmi, hogy az adófizetők mosolyogva eltartják az inaktívakat, köztük nem kevés munkanélküli cigányt, akik eközben azt csinálnak, amit akarnak."

Ez Soma véleménye, sajnos nem a baloldalé és a liberálisoké. Sajnos. A poszt nagyon jó.

Anti Anyag (törölt) 2010.08.26. 22:04:58

Egyre több települést ural teljes egészében a cigányság.

A magyarokat innen elüldözték, elüldözik, házaikat kirabolják, majd lerombolják.

Ezek a települések az ország szempontjából alapvetően el is vesztek, hiszen egy nagy putri lett, vagy lesz belőlük. Közbiztonság, turizmus, termelési érték előállítása nulla, segélyből élnek.

Az MSZP-SZDSZ és médiája természetesen asszisztált ehhez, sőt a cigányok üldöztetését állította, hogy a cigányokra költendő pénz jó részét e pártokhoz kötődők ellophassák, továbbá a problémával se kelljen foglalkozni.

Ki kellene mondani, hogy magyarországon egyes helyeken háborús állapotok vannak és ezeket a területeket ennek megfelelően kellene kezelni.

Dubito 2010.08.26. 22:05:43

Nemsokára esedékes az új alkotmány elfogadása. Ki kellene harcoljuk, hogy kikerüljön belőle a sok "A magyar állam minden polgára számára garantálja a ........... - hoz való jogot" kitétel. A pontok helyett tetszőleges hülyeséget be lehet írni: jó levegőt, kaját, munkát, kenyeret, sportot, óvodát, kultúrházat, vezetékes vizet, tévét, internetet, vizitdíj nemfizetést stb.
Hát ne garantálja!

abandi 2010.08.26. 22:07:40

Én a "80-as években voltam egyemista...
A mi évfolyamunkba észak-jemenieket raktak, akik egy félév utén kibuktak/eltűntek...
De egyszer fociztam ellenük:
Kis , 150 cm magas rafkós geci volt mindegyik! Igazi bombakereskedő génhulladék!
Muszlimok...

ragamust 2010.08.26. 22:10:23

most nem azé,de ez a nóta szerintem megfeleően szemlélteti, hogy nálunk a system az mé dead.

www.youtube.com/watch?v=4iFTBollrMw

Anti Anyag (törölt) 2010.08.26. 22:11:43

A dolog kb. olyan, mintha a románok lassan bevonulnának, természetesen ahol megtették, kiüldöznék a magyarokat, lerombolnák a házaikat és mi nem csak hogy minden egyes román katonának segélyt fizetünk, de a médiában saját magunkat vádolnánk románellenességgel.

A politikusoknak most már észhez kellene térniük.

Antifaszok Réme 2010.08.26. 22:16:33

„Európában tombol a fasizmus. A világ egyik legnagyobb liberális paradicsomában tucatjával száműzik az amúgy is kitaszított romákat, csak azért, mert az ottani társadalom nem tud együttélni a cigány kultúra sajátosságával, például hogy az őrizetlenül hagyott dolgok bárki számára elvihetőek, a fürdés csak kéthetente engedélyezett (és csak bizonyos területeken), a vérbosszú hőscselekedet, a romák korábban élnek szexuális értelemben, vagy hogy a roma férfiak a nő beleegyezése nélkül is életnek nemi életet.

Európában nem először üti fel a fejét a romákkal szembeni ellenérzés. Amikor évezredekkel ezelőtt a bátor, hódító romák megérkeztek, a görögök antiganos (törvényt nem tisztelő), a germánok pedig zihender (vándor tolvaj) szóval illették őket, mert azt tapasztalták feltételezték róluk, hogy csak lopásból élnek, nem akarnak dolgozni, vagy hogy erőszakosak.

Mindez persze hazugság.”

/naczivadasz.com/

bordilici 2010.08.26. 22:17:44

@Antifaszok Réme:

D:D:
ez nagyon jó lett, érdemes volt rajta ennyit dolgozni!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.08.26. 22:20:10

Valószínűbb, hogy csak be volt rúgva, vagy egyéb okból nem volt teljesen magánál. Egyébiránt ez az egész dolog végtelenül álszent és természetesen az égvilágon semmit nem fog megoldani.

Az égész cigánykérdés csak egy tünet ugyanis. A társadalom a velejéig rohadt, elsüllyedt a morális fertőben, igénytelenségben, nepotizmusban és korrupcióban.

Hiába járatnánk ki cigányainkkal az egyetemet (természtesen ez nonszensz, mert épp az is része a büdös nagy igazságnak, hogy nagy részük beszélni is képtelen megtanulni), akkor sem tudnának boldogulni, hogyan is tudnának, amikor százezerszámra vannak, vagyunk viszonylag képzett, nyelveket beszélő, tisztességes emberek munka, kilátások és remény nélkül..

Yasashi Tanuki 2010.08.26. 22:21:35

@HUN_Sector: "Adjuk oda Borsod megyét a cigányoknak, telepítsük ki oda mindet, építsünk a határra egy aknazárat és csókolom. "

Fölösleges letaroltatni Borsod megyét, ami az egyik legszebb része volt az országnak.

A XXI. században nagy divat az outsourcing - magyarul kiszervezés. A nagyvállalatok kiszervezik a kevéssé stratégiai fontosságú munkájukat a fejlődő országokba, Indiába, Fülöp szigetekre, Thaiföldre..stb.

Létre kell hozni egy vállalkozást, ami kiszervezné a dolgozni nem akaró cigányok ellátását Indiába. Ott jó a klíma, nem kell, hogy letarolják az erdőket, olcsó az étel, a magyar segélyből úri módon megélnek.

Ők osztályon felüli ellátást kapnak az őshazájukban, mi és a gyerekeink pedig élhetünk biztonságban a hazánkban. Így mindenki jól jár!

Antifaszok Réme 2010.08.26. 22:26:30

"A szögín jó cigánt
Mindenki csak báncsa,
Aggyatok segílykét,
nem köll magyargárda "

(Lákátos Hoszé-Ármándó 2/b, 16 éves)

/naczivadasz.com/

val 2010.08.26. 22:27:01

"ha a romák ennyit szülnek és a fehérek ennyit szülnek, akkor 2050-re a magyar lakosság fele romákból áll majd. "

2050-re a (most még nagyon) toleránsok jobb, ha vesznek maguknak magánrendőrt, 5 méteres kerítést, páncélozott autót, kíséretet. :D

Anti Anyag (törölt) 2010.08.26. 22:34:18

@Bukowszky: Hülyén hangzik, de a képzett cigányok ugyanúgy képesek munkahelyeket teremteni, ahogy a képzett magyarok.

Más tészta, hogy a cigányok többsége olyan, mintha pigmeusok települtek volna be, fel sem fogják mit akarunk tőlük, ők csak azt látják, hogy tiszta tenyérrel kell 8 órát üldögélniük egy helyen. Nem nem akar tanulni, egyszerűen nem képes rá, max. valamennyire idomitani tudod, mert apa a lányával, húg a báttyal, genetikailag totál kész a többség. Első lépésben ezt kellene megakadályozni, fogamzásgátlással, komoly büntetésekkel.

De igazából senki nem akar bemenni hozzájuk, legkevésbé a rendőrség.

Antifaszok Réme 2010.08.26. 22:34:36

Nyolcvan forintért verték meg brutálisan a purdék az idős magyar asszonyt

2010. augusztus 26. 10:52
Hunhír.info

Nyolcvan forintot raboltak el egy idős asszonytól a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Selyeben. A két fiatal, brutális cigány bűnöző fiú egyszer már kirabolta az asszonyt, akkori elfogásukkor esküdtek bosszút. Tehát aljas indokból, előre megfontolt szándékkal követték el a kegyetlen bűncselekményüket. Kezet hátra bilincsel, aztán elindít a vaslépcsőn. Húsz-huszonöt lépcsőfok már megfelelő bűnmegelőzés későbbiekre.

A fiatalkorú cigány emberállatok hétfő délután törtek be az idős asszony otthonába. A 77 esztendős nő fejét letakarták, megverték, majd a zsákmányolt nyolcvan forinttal elmenekültek a helyszínről. Hol vannak a hatósági verőlegények, hol vannak azok a rendőrök, akik a komcsi érában először ütöttek, aztán kínoztak, aztán kérdeztek? Feloldozás gyanánt elő kell venni őket, aztán bevetni a cigány bűnözök ellen. Szilánkosra tört végtagokkal nem lehet újabb bűncselekményt elkövetni.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.08.26. 22:40:50

rezervátumba velük! ha az usa megtehette az indiánokkal mi is megtehetjük ezekkel a tetvekkel. fordítsák a befizetett adómat arra. építsenek jó nagy falat köréjük. ezek soha nem fognak emberi normák szerint élni...

Antifaszok Réme 2010.08.26. 22:48:15

A c i g á n y:

1. Felsőbbrendűnek képzeli magát.

2. Csak ellenséget lát a nem cigányokban.

3. Azt hiszi, hogy mindent elvehet tőlem, mert ami az enyém, az az övé is /cigánytörvény/

Lehet, hogy ezért utálatos?

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.08.26. 22:49:10

@Anti Anyag: '90 előtt bementek a rendőrök, és kussban is volt mind.

Antifaszok Réme 2010.08.26. 22:52:46

Mai hír: (és minden napra jut több ilyen)

Füvet nyírt, elverték az orkok + helyi

Budapest — Fényes nappal vertek meg egy kertészt Kőbányán, egy társasház tövében múlt hét csütörtökön.

Farkas Gyula állítja: azért verték össze, mert az egyik családot zavarta a fűnyíró zaja. A férfit agyrázkódással, koponyazúzódással, megduzzadt vesével szállították kórházba, de leginkább az a brutalitás gyötri, ahogy támadói elbántak vele.

– Délelőtt tizenegykor a társasházak megrendelésére nyírtuk a füvet, amikor az egyik lakó, G. Sándor ordítozni kezdett a kollégámmal, hogy fejezze be a „zajongást" – elevenítette föl a kertész. – Odamentem, és megpróbáltam meggyőzni, mondván: itt fog játszani a gyereke, neki is jó lesz. Uramoztam a börtöntetkós, fogatlan illetőt, de nem használt, és mivel nem akartam perpatvart, abbahagytuk a fűnyírást, és a kollégámat egy másik ház mögé küldtem sövényt nyírni.

A kertészeknek fogalmuk sem volt róla, hogy ekkor már úton volt feléjük négy verőlegény.

– Hirtelen jött egy autó, kipattant belőle négy megtermett fickó. G. Sándor rám mutatott, ők pedig nekifutásból elkezdtek ütlegelni. Agyba-főbe vertek, miközben a bámészkodó rokonok biztatták őket.

Sosem fogom elfelejteni, amikor az egyikük rám térdelt, és hátrafeszítette a kezemet, hogy ne tudjam védeni a fejemet. Abban a 30 másodpercben azt éreztem, hogy meg fogok halni. Szögi Lajostól Marian Cozmáig minden végigfutott az agyamban. (Kuruc.info: kiemelés tőlünk. Ha valami, hát ez [gy.k. ismert, cigányok által meggyilkolt emberek] egyértelműsíti a támadók cigány származását – ha valakinek bármi kétsége lett volna...) Belém hasított az abszolút értelmetlen halál gondolata, hogy hétköznap délelőtt fél 12-kor, a fűnyíró hangja miatt vernek agyon – borzongott bele Farkas. A brutális verőlegényeket végül a rendőrök fékezték meg.

A Blikk a lakóktól úgy tudja, hogy már korábban is akadtak gondok a fenti családdal, még aláírást is gyűjtöttek ellenük tiltakozásul. Az állandó fenyegetések miatt senki sem merte vállalni a nevét vagy az arcát.

– A X. kerületi rendőrkapitányság csoportos garázdaság és súlyos testi sértés bűntett miatt folytat eljárást – tájékoztatott a BRFK sajtóosztálya.

(Blikk-információ)

Frissítés (aug. 26. 1:30): egy helyi beszámolója következik arról, hogy a nevezett, természetesen munkakerülő-segílyes cigánycsalád régóta terrorizálja a környéket, amely ellen a sünök nem akarnak csinálni semmit.

"Mi itt lakunk, ahol ez történt. Ismerjük G. Sándort és a családját. Nem ez volt az első balhé itt. Vertek már meg nőt, s gyerekét is.
Csak azt nem értem, miért van a rendőrség? A Sándor dolgozik. Miért nem mennek ki a munkavégzés közben??? Mert nem akarnak!!! Minek van a rendőrség? Dísznek! És szerintem ennek lesz folytatása. A romák részéről!" (Kuruc.info: tudjuk. Egy normálisabb országban már az egész pereputty – minimum mint pszichikai bűnsegéd – hűvösön lenne. Vagy istenesen végigverték volna őket. Esetleg lepuffantották volna, ahogy a derék finnek csinálják. Való az ilyen segílyes-élősködő megrögzött bűnözőknek, akik nemhogy egy percet nem dolgoztak életükben, de még gyilkolnak, vernek is bennünket, más?)

abandi 2010.08.26. 22:53:05

@Antifaszok Réme:
Drága tezsvírem!
Mijjért monod eztet?
Nagyon agyon leszel csapódva.

Hagrid 2010.08.26. 22:55:55

Sok jó poszt van itt, már megszoktam, de a cigányság kapcsán a hazai net legjobb írásai.:-) Nem nyalizás, inkább fikázni szeretek, de ezt komolyan gondolom. Grat!

abandi 2010.08.26. 22:59:03

@hasznavehetetlen régensherceg:
Én itt a (kerületi )Zöldtakony nevű intézményben másképp tapasztaltam!
Kijöttek, lehúzták a vasredőnyt, vártak egy fertályórát, kihívták a mentőt , bementek és a maradék talponállókat mind bevitték.
Na, ezért késtem a '85-ös Magyar-Hollandról!

Antifaszok Réme 2010.08.26. 23:02:48

Mai hír 2:

Megint rendőrökre támadtak korcsék

Figyelmeztető lövést adott le az a rendőr, akit megtámadott egy üldözött tolvaj Salgótarjánban. A menekülő bűnöző a lövés előtt többször megütötte egyenruhás üldözőjét - értesült a HavariaPress.

Szerdán délelőtt fél 10 körül vettek üldözőbe a járőrök egy fiatal férfit a nógrádi megyeszékhely Vásárterén. A férfi egy egyedül sétáló nő táskáját vette el, a rendőrök forró nyomon vették üldözőbe. Mikor az egyik járőr a menekülőt utolérte, a táskatolvaj rátámadt: ököllel kétszer megütötte a rendőrt, aki erre szolgálati pisztolyából egy figyelmeztető lövést adott le a levegőbe.

Az addigra odaérkező többi rendőr leteperte és ártalmatlanította a támadót. A 27 éves salgótarjáni férfit azzal gyanúsítják, hogy több nőtől is elrabolta táskáját a megyeszékhelyen. Az ügyészség ugyanakkor hivatalos személy elleni erőszak miatt indított a gyanúsítottal szemben eljárást.

(HavariaPress)

Antifaszok Réme 2010.08.26. 23:07:44

@abandi: Nem leszek agyoncsapodva, mert gyakorlom az alábbit:

Cigány harcművészet, a Raj-chi:

"Szívj be és tarts bent jó sok levegőt, nézz csúnyán, feszíts, lehetőleg minél több aranygyűrű és nyaklánc legyen rajtad. Még jobb, ha fejszével vagy szamurájkarddal demonstrálod: te vagy a falka vezérhímje. Ez a Raj-chi harcművészet lényege."

abandi 2010.08.26. 23:10:06

@Antifaszok Réme:
Na jó, abba lehet fejezned!
Itt enktellektüellek ülnek tort a hagymázas szaron!

Antifaszok Réme 2010.08.26. 23:11:15

Lefekvésem előtt az utolsó, hogy jó álmotok legyen:

Csatlakozzunk Európához !

- A finneknél vidéken vadászengedély van rájuk (passzív rendőri segédlettel), azaz a finnek lelőhetik őket a szabadon tartható lőfegyvereikkel (igen megengedő a finn fegyvertartási törvény), mint a kutyákat (és meg is teszik, olyan szinten gyűlölik ezt a népséget),

- A németek, akik ugyanúgy felsültek az ork-integrációs programjaikkal, mint bárki más (lásd a legutóbbi müncheni rasszista késelést), pillanatok alatt kizsuppolják a francba a hozzájuk betolakodó cigányokat, ahelyett, hogy szegínkéket befogadnák,

- A franciák, akik felégetik a táboraikat és kizsuppolják őket a fenébe,

- A spanyolok, akik összefognak, és teljes településekről kiüldözik őket,

- A csehek, akik még ma is sterilizálják őket,

- A svájciak, akik nem szaroznak, még a 7 éves cigánybűnözőket is magánzárkába nyomják,

- A tótok, ahol a rendőr szabadon lelőheti a tetvest, nem fogják érte elítélni,

és a sor folytatható.

abandi 2010.08.26. 23:27:23

@Antifaszok Réme:
Tótiában -ha jól tudom- szabadon tarthatsz otthon fegyvert!
Én is szertnék itthon fegyvert tartani!
Leszarom a sok belegondolós fiszfasz nyivákolását.
A sok kis doktorandusz-ánusz nyúlbéla miatt tartunk itt...

Miklós52 2010.08.26. 23:41:16

Régóta azon gondolkozom miért nem lehet tiszta cigány osztályokat létrehozni, cigány tanárokkal, mondjuk a Mohácsi Lívia, és a többi jogvédő taníthatna ott. Természetesen a legjobb feltételeket kéne biztosítani ezen iskolákban, minden tekintetben, és akkor vagy feltudnak mutatni valamit vagy nem. Van egy elvontabb gondolatom egy megyét átadni nekik, legyen ott egy külön országuk, mondjuk mint Palesztinában az araboknak, ahol Izrael fallal védi magát. Gondolkozott már valaki azon, hogy a fejlett kultúrával rendelkeznek miért nem engedik a városokba letelepedni a cigányságot (Svájc, Franciaország,).
Miért kell erőltetni a népesség növekedést, mennyi embernek nincs jelenleg sem munkája, újabb munka- nélkülieket akarunk, vagy talán háborúra készülünk. Valamikor régen mindig Romániával szemben akartunk nagyobb létszámú hadsereget fenntartani.
Mennyi embert is képes normális színvonalon eltartani kicsi bolygónk? Úgy érzem nagyon közel vagyunk e számhoz.

abandi 2010.08.27. 00:01:31

@Miklós52:
Mo-n kb. 8 Millió fehérbőrű ember él.
Az ipari termelés 85%-a a multiknál van.
A mezőgazdaság 75%-a pártucat nagyvállalkozó kezében van.
Az óko lábnykunk /állítólag/ közelíti a kettőt.
A cigányok szaporodnak, mint a baktériumok , a zsidók terjeszkednek mint a rák, mindkettő exponenciálisan.
Képtelenség rendet rakni békésen.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.08.27. 00:19:31

"Skóciában és Angliában a 16. század elejéig ötezer cigányt végeztek ki. Franciaországban 1595-ben parlamenti határozatot hoztak kiirtásukra. Svédországban és Dániában 1662-ben rendelték el halálbüntetésüket, amennyiben nem hagyták el az országot. A Német-Római Birodalomban is megkísérelték kiszorítani őket, de ez a 18. század elejéig nem sikerült." Magyarországon szaporodnak, mint a férgek a hígtrágyában. Fasza.

Miklós52 2010.08.27. 00:53:45

@abandi:
Sajnos Magyarországon a fehér emberek is szinte minden szabályt áthágnak, lásd közlekedés (szándékos szabálysértések,( zárvonalak semmibe vétele, sebességhatárok, kerékpáros-közlekedés járdán, egyirányú utcákba szembe a forgalommal pedig tábla még sehol nem engedélyezi ezt, Margit hídon való közlekedés. Szemetelés, kutyaszaros utcák, koszos Budapestünk, a retkes BKV járművekkel, ezek sajnos mind mi vagyunk fehér emberek.
A fegyvertartással engedélyezésével egyetértek, de nálunk maga az állam fél a legális fegyvertartástól, talán 56-óta, de az is lehet, hogy már 1948-óta, még a flóbert pisztolytól is. Sokat vagyunk a földön, régen ezt a problémát megoldták a járványok, és háborúk, jelenleg magának az embereknek kéne felfogni, hogy ez a növekedés nem mehet így tovább, de szinte minden kormány a növekedésben gondolkodik pusztán az adók befolyása véget, de azt nem látják át, hogy arányosan ezzel folyamatosan az eltartottak számát is növelik. Talán a mi kihalásunkkal (Ratkó gyerekek) egy kicsit javul a helyzet. Mi Ratkó gyerekek magunk vagyunk rá a bizonyíték, hogy mennyire elhibázott lépés a népességszám növelésének erőltetése!!!

Spiritmonger 2010.08.27. 03:25:53

csak két nóta jut az eszembe, az egyik mostani, a másik majd harminc éves

kezdjük a régebbivel:

a lángszóró az egyetlen fegyver mivel nyerhetek

a mostani sokal pacifistább:

begyújtjuk újra a kemencét

valahol itt a megoldás

klacus 2010.08.27. 04:53:52

A dolgozó cigánynak nagyon nagy az elismertsége a társadalomban. Ezt csak azok a kis buzik kérdőjelezik meg akik ugyanúgy nem dolgoznak mint a cigányok, csak nekik papírjuk van róla, hogy pl. tudják mikor volt a tatárjárás...

A közbeszédben jól megfigyelhető pozitív szófordulatok, és pozitív diszkriminatív jelzők a megbecsült cigányra:
- tiszta
- dolgos
- rendes

és még lehet folytatni. Azonban ebből is az következik, hogy a 90 százaléka nem ilyen. (Nagyon optimista szám...) Az is megfigyelhető, hogy a nem seftes kisebbséginél a gyermek vállalási kedv is csökken, lévén munkából kívánja eltartani a porontyait. Ez mint tudjuk nem egyszerű feladat a Magyarország nevű kiképzőtáborban...

Egyszóval a cigányokat nehéz lesz rávenni arra, hogy dolgozz sokat és még szarul is élhetsz életpályamodellel. Van is róla pár ezer vicc...
Ez a mérleg nem munka felé billen. Akkor fognak dolgozni, ha:
- ezt valami átlátható módon globálisan támogatják. (pl ez azért EU-s probléma is,), ergo lesz rá pénz
- a másik oldalon a szarul élsz helyett bejön az éhen döglesz, és a kőkeményen bevarrnak a piti ügyeidért, című retorika.

Egyszóval ha a törvénytelenségeiket nem toleráljuk tovább, és igenis végre a karhatalom nem a pénzbehajtásra játszik, hanem utánamegy a megélhetési bűnözőknek, akkor biza talán rend lesz 50 év múlva.

Egy APEH ugyan miért nem vizsgálja az ebből a rétegből kitört "üzletembereket".

Mondja már meg nekem valaki, hogy hogyan lesz bodzaszedésből valakinek 20 millás terepjárója? Bezzeg mondjuk egy ácsot vagy asztalost majd halálra kefél az APEH, ha nem adta le időben a negyedévest, vagy 10 km eltérés van az útnyilvántartásban. Őrület...

klacus 2010.08.27. 04:58:42

A kommenteket elnézve, elég sok elmeroggyant tinédzser, és 40 -50-es minihitler gyűlt itt össze.

Sok kis panel forradalmár.

blaiser 2010.08.27. 06:19:31

@klacus: Draga Klacus, ez igazan epuletes volt, buszke lehetsz magadra.

blaiser 2010.08.27. 06:21:41

Doktor Kottasz, maxi respect! Csak igy tovabb!

Anteovin 2010.08.27. 07:39:13

@kvadrillio: Szia! Figyu, lehet, hogy igazad van, de akkor mit kellene tenni, hogy a sok léhűtő ne obégasson egész nap az utcán, a kapualjakban ácsorogva? Ezt persze egész este is csinálják, amikor az amúgy csendes környék visszhangzik tőlük, és nem lehet az ablakot kinyitni a lármától nyáron? Meg a sok helyes kis rajkó ne az utcán nőjön fel baljós árnyként nehezedve a szomorú szociológiai helyzetet előre vetítendő?

Anteovin 2010.08.27. 07:44:09

Egyébként pedig nem az a legnagyobb baj a cigányokkal, hogy színes ruhákat hordanak, hanem az, hogy színes fémeket!

Anteovin 2010.08.27. 07:50:02

És mi lenne, ha minden cigány család kapna egységesen kvóta szerint mondjuk 50.000.- forintot a mostani mindenféle segély helyett, egységesen? Egy fillérrel sem többet. Nem érné meg kis rajkókat szülni, mert nem maradna pénzük semmire, ha még a gyerkőcre is kellene költeniük.. Lassan nem maradna belőlük több ingyenélő. Ez megtisztítaná őket is. Amelyikük meg dolgozik, az már eleve nem is tartozik ezek közé - a dolgozó cigány származású állampolgároknak, akik integrálódtak - sokkal cikibb a származás, pont a sztereotípiák miatt!

kutya vacsorája 2010.08.27. 08:08:41

ööö azért kicsit cizelláltabb ez a kérdés,mint hogy egy somakaliberű gondolkodó legyen, aki megoldja...
azért ezek a szavak a melegvíz fölfedezésért jelentik szvsz.
a poszttal pedig annyi a gondom,h.nem értem, miért mossa össze a politikai "baloldalt" a "liberalizmussal" (az mszp-t az szdsz-szel?), márpedig ez az alaptétel. lehet,hogy együtt kormányoztak, megengedem, bizonyos esetekben együtt is loptak, de számos sarkalatos kérdésben nagyon másképp gondolkodnak, és ilyen a romaügy is. árnyalja a képet,h.egy időben az mszp irányítására is az szdsz közelsége nyomta rá a bélyegét (gyurcsány elnöksége pl.), de befolyásos politikusok vannak az mszp-ben, pl. a megyei vezetők, akik sikítót kapnak a polkorrekt elmebajtól. szal ebben az esetben en block "liberálbolsizni" felületesség. ugye hogy mást gondol integrációról magyar bálint, mint káli sándor, miskolc polgármestere?

Nzoltan 2010.08.27. 08:09:56

Én azt látom, hogy a most felnövő genetráció pont arra gyúr, hogy "geci magyarok, meg öld meg a magyart", stb... Ez náluk a menő. Valamiért ez a nyolcvanas években nem volt divat. Akkor dolgoztak, most meg írni olvasni sem tudnak, mert az sem menő. Pedig ingyenes és kötelező.

Giraffa 2010.08.27. 08:23:12

@Anteovin: Az egységes segély jó ötlet. Esetleg a választójogát kellene megvonni annak, aki nem fizet járulékot és adót, akkor semelyik politikus nem akarná támogatni őket...

Samuzia 2010.08.27. 08:33:18

@Leonard Zelig: Primitív az aki nem érti meg mi zajlik az országban. Igen is korrekt volt az írás.

gorcsev54 2010.08.27. 08:35:20

@klacus: Az APEH nem is tudja ,hogy létezik ill.ha tudja nem törődik vele.( pl. A lányom lakást vásárolt 2008 decemberében még be se költözött már megkapta karácsony előtt a 600. ezres illeték befizetéséről a határozatot.Ha jól tudom minden határozat úgy szól ,hogy 15 munkanap a kézhezvétel a fizetési határidő."2009 január 4.-én kérvényt adott be részletfizetésre -amire elfelejtette ráírni ,hogy hogy kamat mentesen- lehetett volna senki nem világosította fel csak utólag-megkapta a részletfizetést kamatosan ,amit azóta teljesített.És láss
csodát tegnap kiküldi az APEH a folyószámlát és mit gondolsz mi szerepel rajta?2009 január 01 .töl meg késedelmi pótlékozta az egész illetéket az APEH.Vagyis be akar kaszálni még 39.000 ezret nem elég,hogy a részletet kamatosan adta (külön csekken havonta)-szóval így lett a 600 ezerből kb 750.000 ezer.Így kell ezt csinálni, de ugye ez nem Győzikével fordul elő aki az adóslistán 100 mill. szerepel?

Kivlov 2010.08.27. 09:02:02

A cigókat csak egy dologról kéne leszoktatni: a levegőről…

guderian 2010.08.27. 09:24:52

engem az érdekelne, hogy milyen forgatókönyv következik. Ki kellene dolgozni, hogy mit csinálunk az elkövetkező 30 évben. Lakóparkokba vonulunk vissza, vagy városokba és azt őriztetjük a cigány hordáktól?

Szerintem 2 út van. Vagy szépen levonulunk a történelem színpadáról, őrzött kerületekbe vonulunk vissza, városállamokba élünk tovább bezárva vagy harcolunk.

Ezeket a vadakat senki nem tudta szocializálni. Mária Terézia, Kádár mindenki csődöt mondott.
2 út van válasszatok....

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.08.27. 09:30:17

Szerintem ha csak azoknak lenne szavazati joga, akik APEH igazolással fizetnek adót, máris más lenne a választások eredménye. Egy dolog a putriból megszavazni, hogy ki adjon nekem segélyt, vagy ki ígér a dolgozó réteg terhére magasabb nyugdíjat, és megint más a felelős dolgozó és teherviselő réteg képviseletét ellátni.
Most félreértés ne essék, nem szidom én a nyugdíjasokat sem, legyenek nyugdíjak, meg minden, de az, hogy rendszeresen eladják az unokáik jövőét két kiló farhátért enyhén szólva felháborító!

Ezt a mindenkinek joga van, de kötelezettsége semmi dolgot kéne beszüntetni.

Sajnos nem fog menni, mert a terheket viselő emberek kisebbségben vannak, és simán leszavazzák őket. Viszont ez így akkor minden, csak nem demokrácia!

nyekk 2010.08.27. 09:33:58

Kellene alakítani egy cigány államot, mint a zsidóknak a zsidóállamot (pl. Izrael mellett), oda költöztetni a romákat, és akkor egymás között (és egymás terhére) saját vezetőik (Kolompár orbán , stb) irányításával saját munkájukból (muhhhahhhhaaa)úgy élnek a jogaikkal, ahogyan csak akarnak.
Nem kell eltűrni a nem cigány (az ő szóhasználatukban "paraszt") társadalmak rigolyáit.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.08.27. 09:35:36

@klacus: @Leonard Zelig:
Igen, nagyjából kb Rólatok is szól a cikk. Kár, hogy nem ment át, de ajánlanék egy borsodi túrát. Mondjuk egy pár napos triatlont! Induljatok el biciklivel, aztán ha megtámadnak titeket próbáljatok elfutni, majd örültök, ha megússzátok. Hmm?

guderian 2010.08.27. 09:44:48

@nyekk: és hol lenne az állam? a zsidó állam létét csak pár állam nem szavazta meg, amikor létrejött, nos ezek az államok a jelenlegi szomszédaik.
Kormoséknak nincs ekkor világhatalma, hogy valahonnan elüldöztessenek egy népet.
Ha meg is valósulna az egy közép európai állam területe lenne.
Félek kelet Magyarország kelet Szlovákia és Erdély egyes részei lesznek az elsők, amik Koszovó mintájára elszakadnak.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.08.27. 09:50:57

@Miklós52: Vágod, hogy mi a különbség a záróvonal átlépése, és aközött, hogy egy nyugdíjast agyonvernek 80 Ft-ért, ugye?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.08.27. 09:53:45

Megválaszoltad a kérdést (jó, nem is volt kérdés) a _másféle_ tábor holnapra kész, az okos cigányok meg 30 év múlva lesznek készen, amikorra az istenadta nép már kurvára megelégelte őket, és régen rájukgyújtotta a putrit.

firg_firg 2010.08.27. 10:13:07

Franciak most pateroljak ki a ciganyokat, Svajcban egy darab koldust nem latni, pedig a hatarok nyitottak es ott is beprobalkozott a koldusmaffia. Megoldottak. Biztos rohadt nacik, bezzeg mi, az emberi jogok mekkaja vagyunk.

Nalunk ugat a bölöcsész értelmiség, aki még soha nem jart vidéken, ki se modult a Gödör és az Andrassy környékéröl, és ciganyt is csak TV-be lat: "jajj a szegények, putriban laknak, ezeket tamogatni meg segiteni kell"

Aki segiten akar nekik a költözzön melléjük ne a Rozsadombrol ossza az észt!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.08.27. 10:18:05

a cigány nem fog megváltozni, sem szép szóra, sem erőszak hatására. ezt évszázadok tapasztalata bizonyítja.

ez a primitív, törzsi szinten megrekedt embercsoport teljes mértékben összeegyeztethetetlen az európai hagyományokkal, világnézettel, törvényekkel, kultúrával. nincs itt helyük.

ezt a kontinens nyugati felén pontosan tudták mindig is, tudják most is, és tűzzel-vassal zavarják őket keletre.

mi meg etetjük, eltartjuk ezeket a vérszívó parazitákat. normálisak vagyunk? hova fog ez vezetni? azt hiszem ezt mindenki tudja.

nem kell őket kiirtani, de el kell őket zavarni, nincs itt helyük, nem ide valók. menjenek vissza indiába. ez az egyetlen megoldás van.

kokavec 2010.08.27. 10:21:33

@kokavec:
"2050-re a magyar lakosság fele romákból áll majd"
2070-re pedig meglesz a 2/3-ad. Ezzel gyakorlatilag a probléma érvényét veszti. A magyarok elfogyásáért aggódók megnyugodhatnak - a magyar nem vész el, csak átalakul.
Az akkori magyar nép kicsit temperamentumosabb lesz és a mostaninál is szervezetlenebb. A bőre pedig valamivel barnább árnyalatú. Ennyi.
Nem fogja megrázni a világot, ha a jelenlegi magyar karakter tova tűnik.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.08.27. 10:21:51

nekem mérnök diplomával, folyékony angoltudással nincs munkám, de még csak túl sok esélyem sem a boldogulásra.

mégis mi a francot akar egy ilyen világban a cigányok 99%-a, akik még egy kettes érettségiig sem képesek eljutni? igen, tény, a cigányok 1%-a jut el az érettségiig, és egyetlen ezrelékük képes valami szar főiskolát elvégezni valami kamu, semmiresejó szakon! mit akarnak ezek itt ilyen hozzáállással?

civilkontrol 2010.08.27. 10:28:51

Többen emlitették a kötelező bentlakásos intézményeket az ifjakkal kapcsolatban, ami egyrészt célravezető, hiszen kiszakitja őket a visszahúzó környezetből, másrészt jogi aggályok miatt alighanem kivitelezhetetlen.

Nem tökéletes megoldás, de a semminél jobb a kötelező napközi, vagy még szerencsésebb, ha nem kötelező, de ott kapnank a kiskölykök egy ingyenes étkezést, ami a nem túl jó helyzetben lévő családoknak ösztönző lehet.
Itt a srácok egyrészt megcsinálnák a házit, a korrepetációt, másrészt jól megirt tervvel el lehetne kezdeni civilizálni őket, ösztökélni a továbbtanulásra, kialakitani az igényt egy normális életre.

kokavec 2010.08.27. 10:39:28

@kokavec: és még egy gondolat 2070-hez:
Amikor a romák elérik a lakosság 2/3-át és már teljesen kiszorítják a politikai vezetésből a fehér bőrűeket, majd éppen úgy viselkednek, mint a mostani lelkes jobboldali szimpatizánsok. Mindenki, aki fehér, rasszistának lesz kikiáltva, még az is aki előtte éppen a romák felzárkóztatására tette fel az életét. Ahogyan most is látjuk: mindenki, aki elutasítja a jobboldaliságot gyurcsányistának, mszp-szdsz-esnek van kikiáltva, még ha soha nem is szavazott rájuk, még ha tragikusnak is tartotta a dilettáns és korrupt tevékenységüket.
Ez így lesz és teljesen meg is érdemeljük :)

civilkontrol 2010.08.27. 10:49:28

@civilkontrol:
Mondjuk a legfontosabb, hogy egyáltalán van-e egy mondjuk úgy tanterv, tantárgy ezeknek a srácoknak kidolgozva, ami nem egy 2 hetes tréning, hanem valóban tantárgy, amit éveken át tanitanak nekik a tanáraik?
Mert szerintem nincs és ez botrány!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.08.27. 10:58:14

@civilkontrol: Én meg azt hittem, a beilleszkedés az, hogy ők fogadják el a mi normáinkat, nem mi igazítjuk még az oktatásunk is hozzájuk... De ki naiv vagyok, azt hittem, amit a saját gyerekemnek adok, az jó lesz roma őméltóságának is...
Én hülye rasszista náci. Megyek is, beülök a kemencébe.

kokavec 2010.08.27. 11:02:11

@newtehen: Mit ad maga? Maga csak elvesz! Élősködik rajtunk :)

Doubledeceker 2010.08.27. 11:03:25

Tényleg nagyon durva, hogy mennyire rasszisták vagyunk, de mennyire is.

Eltartunk 800.000 embert (igen ennyit, mert szinte egyik sem fizet adót, segélyezettek, rokant nyugdíjasok).

Ezek lehúzzák rólunk az utolsó bőrt is, és folyamatosan követelőznek.

Kibaszott sokba van ez nekünk.

Ja és itt van az egészségügyi ellátás, állandóan kapálóznak az orvosért, jár nekik az óvodai ellátás, ingyen kaja, de semmit, de semmit nem tettek le a társadalom asztalára.

Mikor lesz végre egy olyan erős és felelős kormány, aki azt meri mondani, hogy oké van lové továbbra is, de 20 év alatt be kell illeszkedni, ha nem nincs tovább támogatás.

De, ami a legfontosabb lenne, azonnal meg kell akadályozni a túlszaporulatukat.

Max 2 gyereket lehet támoganti nem többet.

Meg kell akadályozni a már létező probléma újratermelődését, most azonnal. Mielőtt még késő lenne.

kokavec 2010.08.27. 11:20:19

@Nandi29: Pár év múlva az ön mostani elvei alapján magának kell majd kötelező jelleggel beilleszkednie a roma társadalomba. Ráadásul akkor már egy eltartott nyugdíjas is lesz :)

Doubledeceker 2010.08.27. 11:31:19

@kokavec:

Szóval nincs megoldás?

Mi nem vagynuk képesek őket integreálni, akkor nekünk is le kell sülyedni a szintjükre????

De még mindig nem nagyon értem, miért is kell nekünk eltartani őket.

Eltartott nyugdíjas leszek, viszont én be is fizetem a járulékot. 10 év alatt 1 napot voltram beteg szabin, és talán kétszer látott orvos. Pakolok a közösbe de nem igen veszek ki, és kezdem únni, hogy egyre többen ácsingoznak a pénzemre, egyre többen a Magyarok közül is.

kokavec 2010.08.27. 11:44:02

@Nandi29: talán lenne megoldás, csak hát ahhoz olyan alapos, átgondolt és jól szervezett hosszú távú szakmai programot kellene kialakítani, amilyen ebben az országban még semmilyen területen nem sikerült. És ez a fehér magyar lakosságon múlik. Mert ők is csak a gyorsan zsebbe tömhető hasznot keresik (mint az utcán kiraboló roma gyerek), korrumpálódnak, ügyfeleket húznak le, átvernek, simliskednek, adót csalnak. A hosszú távú befektetés Magyarországon nem létezik, megakadályozza a politikailag támogatott gyors kifosztás intézménye.

Szóval, ha nem sikerül felnőni a feladathoz, akkor megérdemeljük a bukást. Majd próbálkozzanak pár év múlva a romák, mit lehet kezdeni a fehér kisebbséggel :)

Netszamuráj 2010.08.27. 11:55:06

@intruderjani: "@Leonard Zelig: Azért nem bánnám, ha egyszer a kezeim közé kerülnél te kiválasztott néphez tartozó liberális kis buzi. Megtenném veled, amit a "ránkszorulók" nap nap után megtesznek az tisztességes többség rovására. Kicsit kifacsarodna a bölcsész világnézeted, meglehet a beleiddel együtt. "

Bár én nem vagyok Leonard Zelig, de hasonlóan gondolkodom hozzá. Várlak a Dark Dogs Dojo-ban, akármikor, edzésidőben. Kis Tigrist keressed! ;) (Hozzál valami szatyrot a beleknek. A tieidnek.)

Dr.Traktor 2010.08.27. 12:04:56

@klacus:
gondolom te sem egy dzsipóputri szomszédságában laksz mi? hehe

civilkontrol 2010.08.27. 14:47:27

@newtehen:
Ez is egy érthető álláspont. De ez a réteg (és itt a rassz nem feltétlenül fed le minden esetet) önerőből nem fog tudni kimászni ebből a gödörből.
Azaz 3 megoldás van.
1. Igy, vagy úgy, de ő húzza le magához a többségi társadalmat
2. Mi húzzuk fel őket magunkhoz, alaposan, megfontoltan és kurva határozottan.
3. militarista megoldás.

Nincs más út. Azt várni tőlük, hogy alkalmazkodjanak, olyan hatékony, mint ha odaadnál egy 6 éves gyereknek egy atomfizika könyvet, hogy holnapra csináljon maghasadást, különben viszed a javitóba. Nem fog, mert nem érti. Ők sem tudnak maguktól civilizálódni.
Az 1-es, 3-as megoldás kilőve. Csak a 2-es marad, rasszista és buziliberális picsogás ide, vagy oda.

Téglagyári Megálló 2010.08.27. 14:48:20

@kokavec:

Fogalmazzunk úgy: téged nem ráz meg.

Tehetetlen Dodó 2010.08.27. 15:26:02

@civilkontrol: Bizony, szerintem is csak a 2. megoldás a járható út.

manager2008 2010.08.28. 09:39:17

@civilkontrol:
"2. Mi húzzuk fel őket magunkhoz, alaposan, megfontoltan és kurva határozottan."

Határidő??

Az egyik haveromnak volt két kutyája. Egy dobermann házat őrizni és egy magyar vizsla vadászni. A dobi elpusztult. Sebaj, mondta a vadász, a vizsla okos kutyus, ellátja ezt a feladatot is, csak tanítani kell.
A kisérletek még folynak))), de - annyi eredmény már van - hogy a vizsla már vadászni Sem hajlandó, mert megsértődött ))).

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.08.30. 09:56:48

@manager2008:
Úgy érted, volt két kutya, a magyar, meg a cigány?
A magyar dolgozni, a cigány muzsikálni, lopni, stb.
Aztán a magyar elpusztult...
Folynak a kísérletek, hogy a cigány fog-e dolgozni...
így kell érteni?
süti beállítások módosítása