Apró olajfácskák: NER-ellenes mini nagykoalíciók
2010. augusztus 22. írta: Doktor Kottász

Apró olajfácskák: NER-ellenes mini nagykoalíciók

  Itt van a kampány, itt van újra. És mivel az idei kortesnek amolyan blitzkrieg jelleget kölcsönzött a NÜK, ezért gyorsan és töményen kapjuk a szórakoztató hülyeséget. Annyira sebesen egyébként, hogy mire azt mondhattam volna, hogy én már csak egy láda sört kérek, addigra már az elempések kezdték elinni azt Szanyi Tibor elől, Szanyi Tibor őszinte sajnálatára.

  Igaz,  ahogy Demszky Gábor búg Tarlós István fülébe, ahhoz jobban illene némi sajtszószos nachos, mivel Hugh Grant erősen plázakompatibilis romkomjait juttatja eszembe. A kőbányai MSZP-MDF összeborulás, illetve Pettkó András szórólapozása az angyalföldi Tóth Józsefnek pedig annyira várható és kiszámítható volt, hogy annyit se mondok rá, hogy bimbam.

  Nagykőrös és Esztergom: na az már igen. Persze ilyen jól sikerült összeborulások minden önkormányzati választásokon vannak. Hiába: egy várost mégiscsak máshogy kell irányítani, mint egy országot, úgyhogy az ideológiát előszeretettel teszik félre, és nem is kell mindig nokiás dobozzal megoldani a problémákat, adott esetben elég egy frissen lőtt őz gerince, vagy egy demizson rizling.

  A budapesti blogparnasszusban és a különböző pártközpontokban persze ez időnként okozhat akut kacajrohamokat és némi kommunikációs zavart, ez 2010-ben sem maradt el. A szocialista Kovács László és Molnár Csaba például a vitathatatlanul szimpatikus Meggyes Tamás kapcsán mondtak ellent egymásnak. A Gyurcsány-dublőr szerint a minden kétséget kizáróan üvegzsebű esztergomi Fidesz annyira sátáni, hogy még arra is hajlandók hogy a  Jobbikkal együttműködve támogassanak egy civil jelöltet, Kovács viszont nem osztja a nézetet, miszerint a hitetlennél még az eretnek is rosszabb. A tagadhatatlanul tisztakezű Meggyeshez hasonló összefogás jött létre Nagykőrösön is a  fideszes polgármester ellen – legalábbis a helyi Jobbik-elnök, Dénes Dénes szerint. Aztán a párt motorja aztán az éterbe brummogta: nem, nem jött létre ilyesmi, vagy ha igen, abban a Jobbik nincs benne.

  Hosszú távon az ilyen vicces szituációkból csak egy párt jöhet ki vesztesen, ha nem vigyáz: a Fidesz. Hangsúlyozom: hosszú távon. Mert az ilyen olajfák törzsenként sosem lesznek hosszú életűek, de mindig ott van az esély, hogy valahol, ahol nagyon el lettek a dolgok kúrva, ott ismét gyökeret eresztenek. Nem is volt olyan régen, a messzi-messzi borsodi galaxisban, hogy létrejött egy ilyen szövetség. Nem választási ugyan, de benne volt minden politikai erő: Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány menesztése kapcsán nagy egyetértésben utcára vonultak a pártok és követelték Draskovics távozását és a főrendőr visszahelyezését. Igaz, ami igaz: kellett ehhez az összeboruláshoz az érett gyurcsányizmus teljes életképtelensége is.

 A Fidesz most ott tart, hogy a NER felépítéséhez végsőkig lojális emberekkel áll neki, alapszervezeti portástól köztársasági elnökig ez a mérce. Az csupán a baj, hogy az ilyen vezetői szemlélet futószalagon termeli a sértődötteket és a furkálókat. Különösen úgy, hogy hamarosan csökkentik a(z önkormányzati) képviselők számát. Belőlük lesz a legkérlelhetetlenebb ellenfél, az ilyen janicsárok pedig bármit megtesznek, például ugyanúgy összeállnak majd ez eddig köpködött jobbikosokkal és szocialistákkal, mint most a jobbikosok a szocialistákkal.  Nekik aztán tényleg nem lesznek ideológiai útmutatásaik, de elveik se. Büszkén hirdetik majd, hogy ők civilek és az embereket képviselik és hogy megoldják a helyi problémákat. Őzgerinccel és rizlinggel nyilván.

 Úgyhogy a lojalitást illene nagyvonalúsággal kezelni az Ideológiai Főhadiszálláson, mert úgy talán még az is kiderül róla, hogy nem lojalitás az, hanem közönséges s*ggnyalás.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr52235461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nullnick 2010.08.22. 09:30:00

Hibás a gondolatmenet.

Ez az ország 56 leverése óta tanulja a seggnyalással és seggnyalatással, megalkuvással, lapító ügyeskedéssel való EGYÉNI érvényesülést. Mert azon kívül, hogy meg kell törni a társadalom gerincét, más irányelve nem volt a vezetésnek, pontosaban ez volt az első számú. A seggnyalás személyre szóló volt, mindenki annak akitől épp előnyt remélt. Össztársadalmi szinten nem volt egységes iránya. A magyar népköztársaság nem É-Korea volt.

Nem a NER-rel van itt a gond, hanem a sok EGYÉNI érvényesülési lehetőség letörésével. Ha országot akar építeni a Fidesz - pláne ebből a szarrakásból - a zavarosban halászgatás helyett, ahhoz közös és egységes tevékenységre van szükség. A zavarosban való ügyeskedő halászgatás felszámolása pedig sok EGYÉNI ambíciót sért. BÁRMI lenne is a közös irányvonal, az mind termelné a janicsárokat.

EGYETLEN mód lenne elkerülni a sértődéseket:

ha a "közös" irányvonal továbbra is az lenne, hogy NINCS közös irányvonal, elég az egyel feletedd állónak nyalni.

polom13 2010.08.22. 09:40:48

Oké,értjük nem tetszik a NER.a nyilatkozat kirakásától pedig sírni kell mint Bauej Tamás.
De abból,hogy a Jobbik és az MSZP mutuális felációt hajt végre ,miért lesz rossz a Fidesznek?
Ebből én csak azt látom,hogy a Jobbik és az MSZP egyforma elvtelen csürhe.

Zetek 2010.08.22. 09:46:38

Tévedés. A sértett versenyzők abból adódnak, hogy jelentősen csökkent az önkormányzati és megyei képviselők száma. Ennyi. Pl. megyénkben eddig a 40 fős megyei közgyűlésben volt egy 22 fős Fidesz frakció. Ősztől viszont az egész testület 15 személyből áll. Tehát a jelenlegi csapat minimum felének esélye sem lesz. Innen a könnyen. Ennek felesleges ideológiai hátteret kreálni. Másrészt egy ilyen csökkentést, másként nem lehet keresztül verni csak fegyelemmel és számos személyes sértődéssel.

kodó tamás 2010.08.22. 10:11:01

Egy pici pontosítás. ESZTERGOM.
Olyan független jelölt indul, aki megkérdőjelezhetetlen szakmailag és erkölcsileg (értsd "normális ember"). Ezt a jelöltet "csak" annyiban támogatják a pártok, hogy nem indítanak jelöltet. Ez is óriási.... sőt a fidesz lokálpatrióta része is Őt támogatja.
Persze ehhez az összekacsintáshoz kellett egy kellemes, szívből utálható viktátor. AKi persze fog küzdeni a hatalomért MINDEN ESZKÖZZEL.
Fogjuik látni az ajánlószelvényezéskor, a "kampánykor" stb. De ilyen világban élünk...
Tanulság: lehet más a politika, pártok nélkül...

kodó tamás 2010.08.22. 10:16:14

@polom13: a fidesz meg a grál lovagok... hm nem tűnik elfogultnak...
pl azért lehet rossz a fidesznek, mert nem az ő polgármesterük lesz... pont mint edelényben ogy választás, mondjuk ahhoz is az kellett hogy a fidesz olyat indított a helyiek ellenében akit nagyon utálnak (a szakrendelő és a kórház tulajdonosa, aki magyarul nem is olyan nagyon tud...)
@Zetek: a felső fidesz nem fél a lentiektől, max szétveri a helyi szervezetet párszor, osztjónapot

az arrogancia, ami a fidesz zsigereiben van, az nagyon nagy ellenszenvet és utálatot tud kivívni...

stratez 2010.08.22. 11:04:19

Az ilyen nagykoalákhoz elengedhetetlen Viktorunk személyzeti politikája. Meggyes Tamást Esztergomban már régen utálja a többség, de az ilyen mellékkörülmények nem szokták zavarni a Nenyi szülőatyját.

regression 2010.08.22. 11:20:55

Ez egy elég seggnyalós cikknek sikerült.

nullnick 2010.08.22. 11:45:19

@stratez:

Mit tud Meggyes Tamás?

vizipipa 2010.08.22. 12:00:05

@kodó tamás:
Ezt az arroganciát látom visszaköszönni az új gárda főnök előállításában is. Mi szükség volt rá?
A gárda elég zavaros állapotban van. Minden külső támadás a kohéziót erősíti. Az utolsó gárdahírt, a hűtlen kapitányt, most felülírják a nevetséges indokú előállítással.
A közbizonytalanság meg közben köszöni, jól van. Pintér biztos, hogy OV embere?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.08.22. 12:30:56

A Fidesz túl mohó, minden várost akar, és minden városban egy csicskát...
Úgy látszik Edelényből nem tanultak.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.22. 13:41:24

nem értem, kétszer elolvastam ezt a bugyutaságot, és nem tudom mit makog a szerző. ez valami nagyon ostoba faszság azt hiszem. talán annyi az értelme, hogy amennyiben a félig elhalt ellenzék néha egymásba gabalyodik nyomorultságában, féreg módra, akkor arra nagyon rábaszhat a fidesz? hátbazmeg, ez hülye.

kodó tamás 2010.08.22. 14:09:58

@vizipipa: fordítva van. sanyi zsarolja vikit (valami kis szépséghiba miatt...)
egyébként hozzáadódik még a sima hivatali (nem)működés
szerintem nincs olyan szakma amit nem tettek tönkre!
(ez is minden pártra vonatkozik mielőtt ugrik valamelyik ódal)
"ez minden csak nem közbiztons"
@Grift: ezzel egyetértek, elég zavaros írás
@TaTa86.: hihihi, nem tanulnak semmiből... szerinted? OVi kire hallgat? van felette vki? sztem tényleg asziszi hogy ő a felkent... nem hibázik SOHA

kodó tamás 2010.08.22. 14:11:46

@nullnick: semmi különös. csak össze visssza kirúg ezt azt okkal ok nélkül. végeredményben csak a saját "ötleteit" és baromságait erőlteti a többség ellenére. Piszkos módszerekkel lejáratás stb. sima viktatúra. köszönjük meggyes! megcsinálta a nagy együttműködést.

Mr. Acid 2010.08.22. 14:15:18

Miért baj az, hogy bizonyos városokban a civilek összefognak? Vagy esetleg olyan pártok helyi alapszervezetei, akik országos szinten utálják egymást? Nem ezt (a jobbért, a közösségért való) összefogást kellene inkább országos szintre emelni?
Bírom az olyan, többnyire fővárosból született cikkeket, ahol például röhögnek egy falusi polgármesteren, mert 4 ciklus alatt támogatták már a szocik, a fidesz, meg a kisgazdák is (esetleg az szdsz is). Mert hogy mekkora köpönyegforgató g*ci. Az meg eszükbe se jut, hogy talán azért támogatják, mert azon szinten nem érdekes, hogy ki melyik párt embere, hiszen mindegyik a közösségért akar tenni, s támogatja a kompetens jelöltet.

cutcopy 2010.08.22. 14:34:10

"ahhoz jobban illene némi sajtszószos nachos, mivel Hugh Grant erősen plázakompatibilis romkomjait juttatja eszembe"

Pff.. inkább jobban illene értelmezhetőbb mondatokkal fogalmazni és így megadni az esélyt azon olvasóknak akik még nem jártak a téridő ama laza tájain, ahol hasonló gondoltok születhetnek..
Egyébként meg szerintem nem kell félni attól hogy a tavaszi választók azóta megijedhettek saját szavazatuk árnyékától..

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.08.22. 15:05:29

@kodó tamás: "sztem tényleg asziszi hogy ő a felkent"
Megint meg kell jegyeznem: ha lenne felkent uralkodónk nem itt tartanánk.

aaabbbccc 2010.08.23. 14:08:39

@kodó tamás: Tétényi Éva a VI ker legnagyobb disznóságaiban benne volt, Andrássy úti villák áron aluli eladása, stb.
süti beállítások módosítása