Polip, mecset, Obama - globál szemle a Mandineren
2010. július 13. írta: Redakció

Polip, mecset, Obama - globál szemle a Mandineren

  A hőhullámba merülő Kárpát-medencéből is folytatjuk a napokban elindított globális sajtókörképünket híroldalunkon. „Európa hosszú útja a mecsethez" címmel Walter Laqueur írt elemzést az európai iszlámról a Die Pressében: az arab sajtó már örvendezve ír arról, hogy az európai fővárosok egyre inkább úgy néznek ki, mint Bejrút vagy Isztanbul.

  Az El País Spanyolország igazságos világbajnoksági győzelméről és a hollandok sportszerűtlenségéről ír. A focivébével csak-csak foglalkozik az amerikai sajtó is: a The New York Times-ban Roger Cohen élcelődik Paulról, a polipról; bár az amerikai közönség valószínűleg kevéssé érti az óvilágiak felhajtását a focivébé és a csápos jós körül.

  Ha már Amerika: Charles Krauthammer Obama szelektív nárcizmusáról ír a Washington Postban - lehet, hogy az elnök jobban szereti önmagát, mint a saját hazáját? Eközben E. J. Dionne Jr. felhívja a figyelmet az amerikai közhangulat változására: a republikánusok előretörnek, míg a demokrata szimpatizánsok egyre lehangoltabbak.

  Eddig szemlézett cikkeinket itt olvashatják összegyűjtve.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr382148745

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MEGÖLTÉK PAULT, A POLIPOT 2010.07.14. 14:54:49

Brutális kegyetlenséggel gyilkolták meg Pault (†2) a németországi oberhauseni akvárium fő látványosságát, a labdarúgó világbajnoki mérkőzések eredményeit kimagasló pontossággal megjósoló polipot.- Az elkövetők előbb egy tulipánvágó ollóval e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2010.07.13. 13:38:07

istenem... hogy az európai demográfiáról miért mindig "cionista terrorszakértők" szakértenek...

SchA · http://katpol.blog.hu 2010.07.13. 18:29:49

Az úriembert aggasztja az arabok/muszlimok (a kettő mellesleg baromira nem ugyanaz) európai aránya?

"Eurabia“, die Idee, dass die Moslems einmal eine Mehrheit in Europa sein würden" - most akkor az arabok vagy a muszlimok lesznek többségben?

Miért van az az érzésem, hogy ha más vallást vagy etnikumot helyettesített volna be az eszmefuttatásába, a Die Presse három lábbal rúgta volna ki a francba...
süti beállítások módosítása