Kétharmados közszolgálat?
2010. május 04. írta: nénike

Kétharmados közszolgálat?

  „A bukott kormánypárt emberei eszelős majálist tartottak”; „Lázár ordítóan nagy bírósági visszaélésre lelt”; „MSZP: káosz és belharc dúl, a holdudvar is pánikba esett” – csupán három cím a polgári közéleti napilap címlapjairól. A posztban a Magyar Hírlap egyébként csak feltett kérdésünk illusztrációja, mely így hangzik: van-e kellően mértéktartó ahhoz a jobboldali médiaelit, hogy az Orbán Viktor által kormánya számára megfogalmazott önkorlátozást és méltányosságot a sajtó viszonyai között is gyakorolja?
Az überelhetetlen jelzők moguljait figyelve vannak kétségeim, hogy a média innenső oldalán forrásozó, szétáradó szeretet eléldegélhet-e hosszabb távon csupán önmaga örömére. Szóval látunk némi kockázatot. A citált lap kifejezetten nem polgári, amikor Vámos György a Hurrá! Buktatok! Hurrá, végleg elbuktatok! Kitelt az időtök, narancsba borult az ország! felütésű opuszával pörgeti a lompost, óvodai vécét idézően, a konkurens Népszava főszerkesztője előtt.

  A mi jövünk eufóriája láthatóan nem csak a jó ízlést, de az üzleti szempontot is zárójelbe teszi. (Az idézett helyreigazítás-bajnok orgánum sereghajtó az amúgy is gyengélkedő, országos politikai napilapok piacán.) Ebből pedig az következik, hogy a Németh Péternek mutatott fütyisz politikai gesztus. Amint azt az M-RTL Zrt. 31%-os részvénykivásárlása is mutatja, a „kozmopolita komcsik” a médiában is mennek, vagyis inkább mások jönnek és másokat hoznak. De mi a közszolgálati úticél? A komplett MTV ATV-s száműzetése? Ugye nem.

  Mert az elmúlt évtizedek médiaháborúinak legfontosabb tanulsága, hogy egyre kevésbé lehet politikai véleményt olyan mértékben alakítani erőből, hogy az döntően befolyásolja a választást, viszont rengeteg pénzt lehet elqr elverni a próbálkozással, s nem mellesleg hergelni az egyharmadot. Ezért is óvnánk a közmédiumokat a Hurrá! Buktatok! alapállású szakemberek kinevezésétől. Bár nagyjából látható, miféle hozott anyagból dolgozhat az új hatalom, a szükséges váltást csak a méltányosság és a teljesítmény alapján tudom elfogadni. A szakmai teljesítményt viszont a piaci médiumok is megbecsülik, tehát aki még nem tette, most gyorsan leszámolhat azzal a toposszal, hogy média-egyensúlytalanság van, s ezért kell terepet keresni a mieinknek.

  Megelégedésünkre szolgálna, ha a legszükségesebb átrendezés karmestereinek Süveges Gergő „radikalizmusa” lenne az ideális maximum. Az események sodrásában addig is kíváncsian olvassuk a féktelen öröm lapját. Az egyik főszerkesztő-helyettes nyilatkozta nemrég a Gumid kopjon, ne a hazád! című motorpolitikai magazinműsorban (Gój Motoros Egyesület - Média 53:1), hogy kapnak jobbról is, balról is, szóval biztosan jó és középen álló dolgot csinálnak. Remélem, hogy ez a padlógázon pörgetett középen állás jobbról semmit nem kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr451971084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VIII. Nagyapó 2010.05.04. 10:00:44

@tölgy1:

A közmédiumok esetében van értelme a középen állás számon kérésének: ezeknek tényleg valamiféle objektív-közeli tájékoztatás lenne a célja :-(

De a jobboldal-közeli sajtó mostanra már rég nem csak az MN-MH tengely mentén szerveződik - ha nem a legjobb katonák megjutalmazása a cél, van színvonalasabb emberanyag is...

VIII. Nagyapó 2010.05.04. 10:03:27

@VIII. Nagyapó: (A színvonalas nem középen állót jelent, csak a zsigeri indulatok fűtésén túlmenő érvelésre és önálló véleményalkotásra képest.)

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.04. 10:17:53

@VIII. Nagyapó:
:)
múkoggy!

egyébként meg: ha nem látod rögtön a kommentedet az elküldés után, aKkor máris nem érzi jól magát a nárcizmusod, tata? :)

Lábszár Ervin 2010.05.04. 10:35:44

Az MTV-be vissza kell hozni a közéleti műsorgyártást. Konkrétan tudom, hogy Lévai Balázs Dob+basszus c. műsorának már több felvétele is lement a Bárka színházban. A színvonal emelése nem kerül sok pénzbe, de a tehetséges műsorkészítőket meg kell találni és meg kell fizetni. A kiegyensúlyozottság itt nem jelentheti azt, hogy egy Qiumby, egy Lagzi Lajcsi (bár ezzel is kísérleteztek egy időben), szóval a világlátás igenis megjelenhet a műsorpolitikában , de csak akkor, ha az értékes - gagyi tengelyen mozgunk.
A hírműsorokban viszont kell az egyensúlyozás. A Híradót pl. Isten mentse a Stefka Pista csapattól. Sokkal inkább Baló György, mint ez a f@szpörgető. (Ja, és rohamsisakos riporterek sem kellenek!)

hiba 2010.05.04. 10:48:43

@Lábszár Ervin: pont egy másik posztban kelt ki Teknős mint ősfideszes, hogy mennyire igaza van B. Zsoltnak, mert mennyire a saját embereket kell helyzetbe hozni. Gondold el az ilyen mentalitású pártemberek reakcióját egy Baló helyzetbe hozására.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.04. 10:53:09

Tegnap este a Duna tévén csíptem el egy beszélgetés végét. Borókai és György Péter beszélgetett a műsorvezető hölggyel. György azt mondta, ma már az első számú hírforrás az internet, ezért nem érdemes a közszolgálati médiákat megszállnia a kormánynak. Majdnem szó szerint fogalmazta meg azt, amit a cikk írója is, hogy "egyre kevésbé lehet politikai véleményt olyan mértékben alakítani erőből, hogy az döntően befolyásolja a választást", stb.

Borókai hevesen bólogatott, és helyeselt. Ezek szerint a György Péterek maradnak, mert ők nem erőből alakítják a véleményt, ők okosak. Érdekesen alakul ez.

Valandil 2010.05.04. 11:12:32

Na jó, a helyükön maradhatnak a megmondók. Jó pénzért. Ebben NEKÜNK mi a jó?

borsikm 2010.05.04. 13:47:28

Ez valójában baromi egyszerű. A helyes médiapolitika a következő módon néz ki: 1) A kormányzás első napjára Lovas István elkészíti azon mádiamunkások listáját, akire a továbbiakban a közszolgálati médiában nincs szükség, továbbá készen áll annak a két kereskedelmi országos csatornának a komplett műsorterve és szerkesztői brigádja, amelyek az RTL Klub és a TV2 helyén kezdik meg a kormányzás második napján a működésüket. 2) A második napon a TV2 és az RTL Klub befejezi a működését, a közszolgálatból pedig eltávolításra kerülnek azok a dolgozók és azok a háttéremberek, akik az említett listán szerepelnek. 3) Szép nyugodtan ki kell várni azt a három napot (72 órát), amíg a korábban az SZDSZ-t éltető értelmiség elsírja 68-as gyökerű nyugati barátainak, amerikának, satöbbinek az őt ért szörnyű sérelmeket, elolvasni a szörnyülködő nyugati cikkeket, azokon jót röhögni, majd a csoda elmúltával, azaz 72 óra múlva a médiával többé nem kell foglalkozni. 4) Három hónap múlva örömmel konstatálni, hogy az átlagos választópolgárban keltett megrökönyödés a demokrácia és a szólásszabadság lábbal tiprása miatt immár a Sláger és a Danubius kapcsán érzett felháborodással analóg módon elévült, és ugyanolyan örömmel nézi meg a Bud Spencer-film után a Napló c. műsort Ókovács Szilveszterrel, ugyanolyan (vagy még nagyobb) örömmel nevet a a Heti Hetesen Fábry Sándorral, mint amilyen örömmel anno Svábyt és Gálvölgyiéket nézte. Bármilyen médiapolitika, ami ettől eltér, kevésbé lesz eredményes.

DE! (1) Az eredményesség minimuma egyébként nem a mostani állapot, hanem a fentiekben vázolt és a jelenlegi helyzet között félúton található öszvér megoldás esetén érhető el. Meglátjuk majd, hová jutunk.

DE! (2)

Függetlenül attól, hogy a fent leírt médiapolitika semmilyen szinten nem vicc, igenis komoly veszélyként kell említeni egy létező jelenséget: a jobboldali érzelmű emberekben az elmúlt évtizedekben felhalmozódott temérdek frusztráció hatalmi helyzetben könnyen vezethet elviselhetetlenül arrogáns stílusú túlkompenzációhoz. Azaz véleményem szerint kerülendő minden olyan verbális gesztus és konkrét cselekvés, mely úgymond a baloldali kurzus megalázásának szándékán kívűl egyéb kommunikálható eredménnyel nem jár. Hogy a konkrét téma kapcsán világos legyen, amit mondok: a kertévék jobbosítása igenis kívánatos, a függetlenség látszatára sem adás , azaz ellenzéki politikusok nem elhívása, elhallgathatatlan dolgok elhallgatása (mint pl. a Kubatov-beszéd skippelés a HírTV-n) az internet korszakában nagyon is kerülendő. Továbbá nem helyes dolog pl, ha úgy nézzük hülyének a választókat, hogy azt ők maguk is észrevegyék. A panelprolizást, nyuggerezést mainstream vonulattá tenni nem szerencsés, akkor sem, ha egyébként jobbos bemondó tolja a kontentot a kertévéken. Nemzeti színház, négyes metró építését félbehagyni nem szerencsés, ha ahelyett utána nem csinálunk valami sokkal faszábbat, vagy nem tudjuk nagyon faszán megindokolni, hogy az adott beruházások míért voltak ésszerűtlenek. 14. havi nyugdíjjal, kamu bulvárkiadványokkal az ellentábor szavazóinak gazsulálni nem szerencsés, ha amúgy polgári pártként definiáljuk magunkat.

tölgy1 2010.05.04. 14:59:46

@gloire: ha nincs jelentősége a közmédiumoknak, akkor pusztán kifizetőhelyek, és a spórolás okán ki lehet pucolni a Kossuthot és az MTV-t. És ha a ballibek szerint nem kifizetőhelyek, akkor pedig igazán nem gond a kitakarításuk, és a helyükre másokat ültetni.
Tiltakozhatnak, de akkor a közmédiumok mégiscsak hatnak és/vagy kifizetőhelyek.
Hogy legyen?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.04. 17:34:08

@tölgy1: Nem azért szavaztak a tömegek ilyen arányban, hogy utána tovább nézhessék ugyan azokat a fejeket. Nem véletlenül olyan alacsony mára a nézettsége az mtv-nek.

Rózsa Péter, Kultúrház, Bombera? repülniük kell, ha ezt nem értik meg, az durvábban vissza fog hullani a fejükre, mint az egyébként menetrendszerűen érkező diktatúrázás.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.04. 17:46:13

azt hiszem maguk teljesen félrementek. a lényeg az, hogy az ilyen nénike féléket ki kell csinálni. ellehetetleníteni, országból elüldözni.
az ilyen alemberek addig "üldözték" az szdsz-t amíg rögvest a helyükre teremnek. :)

tölgy1 2010.05.04. 17:51:41

@gloire: ó, közösek a kedvenceink.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.04. 17:55:57

@Grift: nénike szerencsére egy nulla, de én Borókait dörzsöltebbnek gondoltam. Mindenesetre nagyon összecseng a két vélemény.

(nénike cikkében, még az élesítés előtt, Krizsó és Mészáros Antónia szakmai tudását dicsérte . )

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.04. 18:06:09

@gloire:
tudja hány ilyen nénike fog még felbukkanni? ha a fideszben nem lesz hosszú kések éjszakája, akkor elbaszták! :)

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.04. 18:15:27

@gloire:

a kultúrház introja szövegének egy részlete egy ideje hallható a hírtv különkiadás műsorának introjában/reklámjában

nénike · http://mandiner.hu 2010.05.04. 18:15:46

@gloire:

Mészáros és Krizsó esetleges eltávolításától óvtam és óvom a döntéshozókat. Ez azért elég messze van a dicséréstől.

tölgy1 2010.05.04. 18:21:56

@nénike: ha a két hölgyet politikai okokból tartaná meg, akkor pont érdemes elgondolkodni az eltávolításukon.
Őszintén, nem tudok olyan tévés alakot, aki pótolhatatlan lenne valamiféle "szakmai" szempontból.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.04. 18:29:15

@Ezt a népet sajnáljam?:

mármint a kultúrház régebbi főcíméből/reklámjából, nem a mostaniból

nénike · http://mandiner.hu 2010.05.04. 18:30:05

@tölgy1:

Grift nyilván nem tudja (mert a Fidesz segge lyukából kémleli a világot), de a hivatásos kérdezők alapállása ellenzéki, poltikai szimpátiától függetlenül. Ezzel természetesen nem azt állítom, hogy Krizsó és Mészáros ne lenne pótolható, de szakmailag nem hibáztak többet, mint mondjuk Pálffy István.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.04. 18:31:46

@gloire:

lesz valami megemlékezés przemyslről?

közeleg a 95. évforduló

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.04. 18:39:10

@nénike:

"a hivatásos kérdezők alapállása ellenzéki, poltikai szimpátiától függetlenül"

és az interjúalany politikai szimpátiájától függetlenül: na ez az ami nem mindig teljesült

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.04. 18:50:26

@nénike: "...a hivatásos kérdezők alapállása ellenzéki"

És ezt tapasztalta tőlük idáig? Mert nekem - és a fél országnak - az volt az érzésünk az elmúlt években, hogy ezek a riportjaik után le is szopták a szocilib miniszterurakat.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.04. 19:02:16

@nénike: "(mert a Fidesz segge lyukából kémleli a világot)"

Nézd, az hogy ezt pont te írod le, az az igazán vérciki. Még a kívülálló számára - mint amilyen a látszat ellenére én magam is vagyok - nyilvánvaló, hogy neked valami személyes sértettség vezeti a kezedet már egy jó ideje. Okosabb volna félreálnod csendben, ahelyett, hogy itt nyomod a népszabis szövegedet.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.05.04. 19:13:32

@gloire:

Bezzeg ama bizonyos szerda reggeli igehi... izé, rádióinterjúkban milyen durvára megizzasztották az aktuális miniszterelnököt, ugye? Az ám a független sajtó netovábbja...

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.04. 19:50:28

@gloire:

:)

Jártam arrafelé és láttam egy szép, gót feliratos fotót az emlékmű oroszlánjáról.

Gondoltam megkérdezem, tudsz-e valamit.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.04. 19:54:04

@Lesből Támadó Szárítókötél: függetlenkedni, tőlem független pénzügyi forrásokból tessenek, ha kérhetném. Az adófizetők elsöprő többségben szavaztak egy politikai oldalra. Saját közszolgálatijuk ne a friss kormányt mószerolja . )

Különben megint ostrom lesz, de akkor már ágyút is viszünk : )

tölgy1 2010.05.04. 20:27:53

@nénike: "a hivatásos kérdezők alapállása ellenzéki, poltikai szimpátiától függetlenül." - azt hiszem, nálunk egy másik m1 jön be. A T-Kábelnél érdeklődjek?

"Ezzel természetesen nem azt állítom, hogy Krizsó és Mészáros ne lenne pótolható, de szakmailag nem hibáztak többet, mint mondjuk Pálffy István." - ez nem egy erős érv. Akkor hétfőtöl adjunk esélyt gloire-nak, talán ő sem hibázna többet.

nénike · http://mandiner.hu 2010.05.04. 21:03:29

@tölgy1:

Amit a hivatásos kérdezőkről írtam, az csupán egy elvi álláspont. Ha már szóba került, pontosan tudom, hogy mikor mutatott gyengét nevezett Antónia.
Az alákérdezés viszont megöli a műsort, ezért nézhetetlen pl. az Echo TV (és ezért nézem majdnem minden este a Hír TV-t). Tehát kell a konfliktus. Ez nem politikai szimpátia kérdése. Meg az sem, hogy a közszolgálatiban nincsen kétharmad (már ami a hírműsorokat illeti).

Provokatív Polgár 2010.05.04. 21:58:26

Az addig rendben is lenne, hogy a túl nagy hangú, kevésbé pallérozott jobbereket támadja az általam egyébként kedvelt Mandiner.blog.hu egyik jeles szerzője, de várom, hogy ő (!) legalább ilyen hévvel ostorozza azt a Pintér Sándort, aki a véres október 23-a után vágott bele közös üzletbe Gergényivel,most pedig a 2006-os eseményeket még relativizálja is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.04. 23:06:23

@tölgy1: Kösz a megelőlegezett bizalmat. Ha a fásli és a napszemüveg mehet, simán levezénylek bármilyen nem alákérdezős műsort . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.04. 23:14:04

@nénike: Az echo és a hírlap egy zárványa a magyar sajtónak, mindenki jól ismeri. De mi köze ennek a közszolgálati tévéhez?

Azért maradjon a Krizsó pl. akinek már a szeme sem áll jól, mert a Vámos egy fasz? Nem túl ügyes, ahogy kevered a kártyákat - hullik ki a kezedből.

tevevanegypupu 2010.05.05. 00:14:07

@gloire:
Igazat adok. Nekem ugyan fogalmam sem volt eloszor, kicsoda es micsoda Krizso Szilvia, de - nem csak en hanem akik akkor eppen neztuk a szinten ismeretlen Szolas szabadsagat vagy mit - megallapitottuk egyontetu-en, hogy valami irtoztatoan ellenszenves, arrogans es bekepzelt p..artfuggveny. Pedig akkor meg nem is tudtuk, hogy tenyleg az.

Es nagyon nem bannam, ha ezek a lanyok es fiuk (Rozsa Peter ne!!) eltunnenek vegre es nooooormalis riporterek jonnenek, azt sem banom ha nok.
Tanulhatnanak a Duna tv riportereitol egy keveset legalabb. Ott senkirol meg nem lehet mondani melyik parttal szimpatizal, egyforman udvariasan kerdeznek mindenkit.

bz249 2010.05.05. 00:39:43

@tevevanegypupu: plusz Szőllősi Györgyinek egy nagyságrenddel nagyobb az Esztétikai Hozzáadott Értéke, mint Krizsó Szilviának. :)

bryan 2010.05.05. 01:40:08

Szép csörte, természetesen nénikének van igaza. @gloire:
Erőből tényleg nem lehet közvéleményt változtatni a szólásszabadság megtörése nélkül. Nem lehet annyi médiumot ellenőrzés alá vonni, korlátozni, megszüntetni, mint amennyi igény lesz ellenzéki alapállású médiára. Mi magyarok már csak ilyen elégedetlenkedő népség vagyunk. Ezt lehet tolerálni, vagy rikácsolni ellene és bután nézni, amikor a következő választás is elbukódik. Nem azt mondom, hogy a kormánynak nem kell kommunikálnia az intézkedéseit, ellenkezőleg. De a média monopolizálás-kísérlet látszatának is súlyos negatív következményei lehetnek.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.05. 02:19:35

@bryan:

"Erőből tényleg nem lehet közvéleményt változtatni"

akkor mi ment itt 2002-2006 között?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.05. 07:32:16

@nénike:
grift nem a fidesz segglyukából szemléli a világot, sőt a fideszt mint szervezett, mint emberanyagot, nem sokkal tartja többre, mint az emeszpét, és bármely polszervezet. tehát grift nem fideszes, hanem orbánista.
viszont a feje nem rózsaszín takonnyal van telve, amibe melegfelvonulások ejakulátuma, sóletszag, kék-fehér zászlófoszlányok, népszava, tgm szakállának néhány szála, és mély sötétség keveredik, mint a magáéban.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.05. 08:33:03

@bryan: "Erőből tényleg nem lehet közvéleményt változtatni..."

A közvélemény már megváltozott. Elég drasztikusan. És a közvélemény most vár. Várja, hogy milyen lesz az ő új, jobboldali országa. És milyen lesz benne az ő nemzeti televíziója. Mert olyat igazából még nem látott.
És ha napról napra ugyanazokat a vizilófejeket látja még pár hónap után is, akkor azt fogja gondolni, hogy átverték.

tölgy1 2010.05.05. 09:20:14

@bryan: félreérti a vitát. Nem a közvélemény megváltoztatása a kérdés. Abban az Antallé, Hornék bíztak.
Ahogy gloire írta, a közvélemény megváltozott. És nagyon.
A kérdés az - ha gondolja, erre válaszoljon -, hogy akkor a közmédiumok (Kossuth/MTV) miért egy 1%-t sem eléri kicsiny szarkupac gondolkodását képviseljék? PL. a kulturális műsorok?

@tevevanegypupu: egyszer, amikor még bölények is laktak a vidékünkön, Rózsa behívott egy libi szenttel kapcsolatos műsorába. Teljesen felkészületlen volt, a mítoszépítés nem sikerült - tettem róla. Azóta sem hív. No, ennyit a libik vita- és másságszeretetéről.

tölgy1 2010.05.05. 09:51:06

@szamárfül/pável: akinek minden szava igaz kinyilatkoztatás. És csak a nevének az említése elegendő az ellen megfutamítására.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.05.05. 09:54:28

@tölgy1: jaj már azt hittem vmi kanonikus...

@Grift: ez szép volt, magának írnia kéne. A Dakota közmondások II.-t netán?

tölgy1 2010.05.05. 10:01:43

@szamárfül/pável: az kanonikus, csak nem katolikus, de intézményesen kanonizált. Ennek a szentnek még szobra is van.

Griftet a stílusáért szeretjük. Sajnos a tartalom nem mindig van rendben.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.05.05. 10:05:34

@tölgy1: akkor Lukács lesz...
Rózsát sokáig bírtam, de aztán leesett a hályogom... ő mindig felkészületlen :D

Tündér_Lala 2010.05.05. 10:10:28

@tölgy1: Azt gondolom, hogy az emberek szakmai és emberi tisztessége határozza meg azt, valaki maradhat vagy sem. A média speciális lehetőségeket kínál tisztességtelen előny és hátrány keltésre.
(Valamikor az első Orbán kormány idején Baló csinált egy kétrészes beszélgetést Orbánnal, amelynek úgy látott neki, hogy késsel villával megeszi reggelire a patást. Ez nem sikerült. Baló viszont tényleg kíváncsi riportalanyai véleményére és álláspontjára és a beszélgetés végére a különböző álláspontú, de egymást és egymás álláspontját kölcsönösen tisztelő emberek váltek el. Ezt tudom tolerálni.)

Ugyanakkor távlati célunk, a morál magyarországi helyreállítása elengedhetetlenné teszi, hogy mélyreható változások következzenek be a személyi állományban. Nem csak és elsősorban a műsorvezetők, hanem a hír- és műsorszerkesztők, a programok összeállítóinak személyéban. Ezek a területek az igazán meghatározók céljaink elérésében, a közvélemény formálásában. Ezek a területek pedig talán méginkább nem kívánatos kézben vannak, mint a mi a műsorvezetők személye körül kirajzolódik.
Nem kétséges, hogy lépni kell ezen a területen is, a polgári értékrend meghonosítása érdekében.

tölgy1 2010.05.05. 10:12:03

@szamárfül/pável: ugyan! Lukács et. nem libi, csak a hívei nevezik magukat _ma_ annak.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.05.05. 10:18:28

hmmm
tgm is kapot már szobrot?! vagy holle anyó?!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.05. 10:29:07

kérem, ez a krizsó azt mondta valahol, hogy neki csak egy gyereke van /lesz?/, nem is kell több, hiszen ő is egyedül volt és gyűlölte volna ha van testvére.
nos,az ilyen ördögfaszából kivert riherongy emberileg alkalmatlan bármilyen közösségi tevékenységre.

tevevanegypupu 2010.05.05. 10:46:12

@bz249:
Ugye milyen szep? Es Varga Edit is, de a tobbiek is mind nagyon kedvesek, szepek, szerenyek, szoval a Duna tenyleg tudja kiket kell valasztani szerkeszto-riporternek.(:

@tölgy1:
Mar nagyon nem nezem oket, csak meg regesregen egy-egy musora azert tetszett Rozsanak.Es neha meg Veiszer Alinda is. Dehat ez meg az osidokben volt, amikor minden magyar szonak orultem, meg hogy vegre itt is lehet fogni a magyar adasokat.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.05. 11:15:02

Veiszer a NOL tévének nyilatkozik a NOL presszóban.

"Hát én azért már nem vagyok annyira mozgalmi gyerek..."

www.youtube.com/watch?v=WkvZhmBgEzc

tölgy1 2010.05.05. 11:45:38

@gloire: aszongya, hogy a sok fiatal mind szembejött 2002-ben. Mit gondolhat most?

tevevanegypupu 2010.05.05. 11:49:31

Hat..Alinda tipikus belvarosi-budapesti lany. Illetve egy tipus a budapest-belvarosi lanyokbol, azert van tobbfele is. (:

tevevanegypupu 2010.05.05. 13:04:31

@Grift:
A maga blogjat errefele mindig csak keso este lehet olvasni, ilyenkor egyszeruen nem hagyja magat az internet altal zaklatni. Szoval majd este megnezzuk az a blankat es franciskat, tenyleg olyanok-e min alinda.(:

bryan 2010.05.05. 13:18:32

@gloire:
Alapvető tévedés van itt. Az ország nem jobboldali, a kormánya az. Attól, hogy a jobboldal (a Jobbikkal együtt) megszerezte a szavazatok majd 70%-át, az még nem jelenti azt, hogy az ország jobboldali lenne. Ahogy eddig sem volt baloldali.
Nemrég Semjén mondta azt egy interjúban, hogy a Fidesz tömegpárt, míg a KDNP világnézeti, elvi alapon szervezett párt. Tehát a Fideszre sokan szavaznak olyanok is, akik nem hagyományos értelemben vett konzervatív jobboldaliak (protest, bizonytalan, MSZP-től elpártolt, egyedi szempont szerint szavazók). Szóval ne tegyünk úgy, mintha mindenki a KDNP értékeire szavazott volna, vagy annyival több lenne a keresztény-konzervatív értékek alapján élők száma, mint 2006-ban volt. Biztos sokan vannak, akik azt szeretnék, hogy a kultúra a nemzeti, keresztény irányba forduljon, sokan viszont nem ezt szeretnék. A közmédiumoknak ezeket az igényeket is ki kell elégíteni, ha szükség van egyáltalán közmédiumokra 2010-ben, amiben mondjuk én nem hiszek.
Ennek bizonyítéka lehet, hogy a jobboldali orgánumok nem kerültek többségbe a választott sajtó* és hírfogyasztás tekintetében, a baloldaliak példányszáma (internet esetén látogatottsága) csökkent, de ezzel nem igazán járt együtt a jobboldaliak hatalmas erősödése, míg a viszonylag semlegesek, vagy egységes irányvonalat nem képviselők tartották magukat talán a legjobban. Szóval nem hiszem, hogy az ország többsége azt nyilvánította ki, hogy jobbos médiát szeretne. Ne keverjük a szavazatot a világnézettel, mert az csúnya tévedésekhez vezethet.

*választható hírforrások, amiknél semmi nem kényszerít a vásárlásra, tehát nem olyanok mint a földi sugárzású tévéadók, ahol kevés a választási lehetőség.

bryan 2010.05.05. 13:35:29

@tölgy1:
Az M1-ről nem sokat tudok, nincs tévém, néha a a videótárból nézegetek műsorokat, akkora liberális túlsúlyt nem vettem észre.
A Kossuthot néha szoktam hallgatni, elég sok ismerősömnél és a barátnőmnél is ez az alapértelmezett háttérzaj, nem azt hallom, amiről te beszélsz, a műsorok ott elég kiegyensúlyozottak, a nyelvészeti, irodalmi, vagy internettel foglalkozó műsorok jók és egész színvonalasak ergé is mintha lenne ott néha vendég, szóval az elnyomó balos, liberális túlsúly sem igazán áll meg. A választási műsorban is mintha szorongatták volna az összes jelöltet, mondjuk Mong Attilát (180 perc) nehéz komolyabb elfogultsággal vádolni. A széljobbal szemben valóban van negatív elfogultság, de az nem szokatlan, mondhatni az európai hagyományokban alapértelmezettnek számít.

tölgy1 2010.05.05. 14:33:31

@bryan: tudja, csak ez ne lenne, 20 éve
vastagbor.blog.hu/2010/05/05/ezeknek_egy_allami_forintot_se_tobbet

A maga ismerősei sajnos kevésbé relevánsak a Kossuth elfogultságának megítélésében. Kérdezze meg az itteni jobbereket.

És még egyszer, a szadi 1% alatti, a szocik 19% - vajon ezt a közvéleménykutatást tükrözi-e a Kossuth tartalma (mégha kevésbé is elfogult, mint mondjuk 5-6 éve).

bryan 2010.05.05. 15:28:46

@tölgy1:
Szerinted a pazarlás megállna, csak mert jobbos-konzerv lenne az irányvonal? :DDDDDDDDDDDDDD
(Mint mondtam, egyébként nekem semmi kifogásom nem lenne a közszolgálati médiumok felszámolása ellen, a tömeges leépítések sem zavarnának, csak nem örülnék, ha jobbos droidok lepnék el a közmédiumokat közben figyelmen hagyva mindent, ami teljesítmény. A balos droid természetesen ugyanolyan rossz.)
Újra elmondom, a szavazati arányok nem tükrözik a többség világnézetét. A szavazói preferenciák jóval gyorsabban változnak, mint a kultúrához való hozzáállás, vagy az érdeklődési kör. Az MSZP meg az SZDSZ kvázi lenullázta magát, de ez nem azt mondta szerintem a volt szavazók számára, hogy akkor mostantól legyünk konzervatívok, mindenben igazodjunk a hagyományokhoz és töröljük el az elmúlt hetven évet. A kultúra fogyasztói szokásokat nem befolyásolja szerintem ilyen erősen a szavazói preferencia. Erre jó példa mondjuk ergé, Turul, vagy szamárfül a mandiner szerzői közül.
A gyűjtőpártok támogatói mint már utaltam rá nem csak az elkötelezettekből állnak, akik világnézeti okokból támogatják a pártot szavazatukkal. Vannak akik csak a kisebbik rosszként szavaznak rájuk, mások azért, mert a másik oldalt büntették, voltak olyanok is, akik csak a kétharmadot akarták, mert már elegük volt a működésképtelen államból és bárki jöjjön, csak csináljon már valamit, mielőtt baromi nagy baj lesz. A Fidesznek van egy-másfél millió körüli stabil törzsszavazója, akik tűzön vízen át kitartanak, értékelven szavaznak, de ez nem az ország többsége. Ha megpróbálják hozzájuk igazítani a médiát, abból kurva nagy pofáraesés lesz négy év múlva, még akkor is, ha viszonylag jól kormányoznak. Ezt láthattuk 2002-ben is. Én szóltam.

tölgy1 2010.05.05. 16:11:44

@bryan: ha a pazarlás szükségszerű, akkor miért ne gloire pazaroljon, miért azok, akik 20+40 éve teszik?

A kulturális ízlésről sokat nem tudunk, de ha nem is tükrözi a politikai közvéleményt, akkor sem magyarázta meg, hogy ez az 1+19% szarkupac miért is dominálja a közmédiumok politikai és közéleti műsorait.
Mondjuk, hány konzervatív szellemű műsorvezetőt tud? Régebben volt egy szellemű műsor az MTV-n, úgy 4 éve megszűnt.

A közmédiumokat nem nagyon nézik, és ha igaz, amit fent írtak, hogy nincs jelentősége a tartalmának, akkor megint fel kell tennem a kérdést: miért baj, ha ezentúl tölgy beszélget benne gloire-ral Griftről?
Vagy mégis lenne jelentősége a tartalmának és az ott kifizette mogyik sorsának? Ha igent mond, akkor meg azért kell csere. Ha nemet, akkor meg azért lehet a csere.

bz249 2010.05.05. 16:23:23

@tölgy1: Ugyan nem ertek a kulturahoz, de szerintem legalabb olyan jol tudok pazarolni, mint a mostani mediaszemelyisegek. Pazarolhatnek en is egy kicsit, meg kepernyoidot sem kerek?

bryan 2010.05.05. 16:36:50

@tölgy1:
Ha rajtam múlna, megszüntetném a köztévét, de sajnos nem rajtam múlik. A köztévénél történő folyamatoknak szimbolikus jelentősége van, nem sokan nézik ugyan, de ha oda beengedik pl. a Bayer-féle futóbolondokat és pártszimpátia alapon töltik fel a helyeket az nagyon rossz üzenet, ami sokat elmond arról, mi zajlik a többi területen.
A pártdelegációk szépen át fognak alakulni a választás értelmében, ez remélem a pazarlás csökkentését eredményezi a koalíciós kompromisszumkényszer megszűnésével.
Szerintem az nem jó irány, hogy négy évente pártalapon lecserélik a műsorvezetőket meg a műsorokat. Mondjuk nálam a köztévénél a fő szempont az (ha már nem lehet megszüntetni), hogy olcsó legyen és ne legyen teljesen vállalhatatlan. Ezeknek a szempontoknak eddig sem tudott igazán megfelelni, (főleg az első tétel miatt), ha a pártszimpátia a fő mérce, nem pedig a hozzáértés, akkor ez után sem fog.

bryan 2010.05.05. 16:38:02

"történő folyamatoknak"=zajló folyamatoknak

tölgy1 2010.05.05. 16:44:03

@bryan: "pártszimpátia alapon töltik fel a helyeket" - akkor maradjon mindenki, akiket még Kádár et oda rakott illetve, akiket Kádár et. emberei kooptáltak?

Tudja, a politikai nem a nyálcsorgató gyávaság világa. Igaz ez a médiára és a Gárdára is. Dönteni kell, cselekedni.

bryan 2010.05.05. 16:53:52

Illusztráció arról, hogy milyen jellegű az olvasók újságfogyasztása:
www.emasa.hu/cikk.php?page=sajto&id=6801
Figyeljük meg, milyen beállítottságú lapokat olvasnak legtöbben. Az újságolvasás nem annyira reprezentatív, mivel ez kevesek (főleg idősebbek) sportja manapság, de ha akkora konzervatív többség van itt nálunk, akkor miért a Népszabadság vezet a Magyar Nemzet előtt, a HVG meg a Heti Válasz előtt?

bryan 2010.05.05. 18:14:27

@tölgy1:
Nem ezt írtam. Nekem az elég, ha nem tudom, kire szavazott a műsorvezető vagy riporter, mert nem jön át a műsoraiban, riportjaiban. Én szeretném, ha kirúgnák az ott alibizőket, utána küldve a BKV, a MÁV, a minisztériumok, az önkormányzatok hasonló figuráit. Csak ezeket a helyeket ne a másik oldal hasonló alibizőivel töltsék fel.
Szerintem ez nem akkora kívánság.

tölgy1 2010.05.05. 18:20:04

@bryan: igazuk lehet azoknak, akik szerint maguk a legveszélyesebbek. Nem azért mert azt hiszik, lehet más a politika, hanem mert azt hiszik, hogy lehet más az ember. Ezzel pedig a legócskábbakat segítik akarva-akaratlanul.

tölgy1 2010.05.05. 18:20:45

@bz249: ha gloire belemegy, miattam maga is pazarolhat kicsit a családnak.

bryan 2010.05.05. 18:33:15

@tölgy1:
A közmédiumok pártolói ilyenkor szoktak a BBC-re hivatkozni. :)
Egyébként neked tényleg jobban esne, ha az egyik oldal tehetségtelen agyhalott pártdroidja helyett a másik oldali tehetségtelen agyhalott pártdroid nyomja hülyeségeit? Másként kérdezve, neked nem mindegy, hogy Népszavát vagy Magyar Hírlapot olvasol? Nem ugyanolyan gáz mindkettő?
Szerintem igen. Ha ettől szerinted veszélyes vagyok, hát legyen.

tölgy1 2010.05.05. 18:42:17

@bryan: speciel, egyiket sem olvasom, legfeljebb itt az ajánlóban. De ha már a hülyeség kiirthatatlan, akkor a kisebb hülyeséget pártolom.
Az MTV-t és az állami értelmességi állásokat (egyetemek, MTA, háttérintézetek) feudumokká tették. Néha egy kis friss levegő csak jót tehet ott.

tevevanegypupu 2010.05.05. 18:42:52

@Grift:
Na. ugy tunik nekem, a makaoi tengeresztol maga is rendszeresen veszi az opiumot. A hatas kaprazatos. De komolyan.

bryan 2010.05.05. 19:01:58

@tölgy1:
Talán nem kéne feudumokként kezelni őket, akkor működhetnének funkciójuknak megfelelően. Jelenleg ez nem áll. A hülyeség és a tehetségtelenség pedig pártfüggetlen. Ha a rendszer olyan, hogy a hűséget díjazzák a teljesítmény helyett akkor mindegy melyik oldal nyomja a saját jelöltjét, nagyrészt a selejt jut majd szóhoz, aki nem tudott seggnyalás nélkül kitűnni.

tevevanegypupu 2010.05.05. 20:33:35

@Grift:
Az irasai a maga opiuma.
Jobb mint a makaoi.(:

tölgy1 2010.05.05. 20:39:41

@bryan: nem fogunk mi egyhamar megegyezni.
Csak mondjuk, mondjuk...

Elfogulatlan újságíró nincs.
A honi ballibek semmiféle másságot nem tűrnek meg, 1990 és 1998 tapasztalat azt mutatja, hogy az irányukba tett gesztusokat a gyengeség jelének tekintik,
Nincs más, nem hagytak más választást a számunkra, radírozni kell őket lefele.

tevevanegypupu 2010.05.05. 20:47:23

"A honi ballibek semmiféle másságot nem tűrnek meg, 1990 és 1998 tapasztalat azt mutatja, hogy az irányukba tett gesztusokat a gyengeség jelének tekintik,
Nincs más, nem hagytak más választást a számunkra, radírozni kell őket lefele."

Meghozza mindenfele elozetes figyelmeztetes es udvariassag nelkul, mert azt sem szeretik. Mindig kacagnom kell idosb Ungvari egyik dorgedelmen, ahol az udvarias liberalisokrol ir.

bryan 2010.05.05. 21:23:07

@tölgy1:
"nem fogunk mi egyhamar megegyezni."
Nem hát, nem is ezt várom. :)
"Nincs más, nem hagytak más választást a számunkra, radírozni kell őket lefele. "
Na, a másik oldalon szerintem pont ugyanezzel a dumával érvelnek sokan, csak az alanyt cserélik ki. Nem csak "nácik"* és "kommunisták"* vannak. Ha valaki nem tartozik egyik oldalhoz sem, kívülről nézve gyakran annyira látványosan felesleges árnyékboksz ez, amibe még a mindkét oldalon előforduló tehetségesek is belemennek és csak nyomják, nyomják. Ezzel gyakran átengedik az irányítást azoknak, akik kiváló pártharcosok, csak éppen az építkezéshez nem értenek semmit. Pedig most építkezőkre és kompromisszumkötőkre lenne szükség, nem harcosokra. A Fidesznek ehhez át kéne lépnie a saját árnyékát, remélem menni fog, mert nem sok esélyünk van, ha mégsem sikerül.
*szándékos sarkítás

"Elfogulatlan újságíró nincs."
Az objektivitás nem létezése miatt senki nem elfogulatlan. Normális helyeken az elfogultságnak a szerkesztő szokott határt szabni, a szerkesztőnek pedig a fogyasztó, a hirdető és a törvények. Mivel a közmédiumokra a fogyasztó és a hirdető kevésbé vannak közvetlen hatással, ezért ott az etikai szabályoknak kellene kormányoktól függetlenül működniük. Ehhez többek között a pénzforrásoknak kéne a kormánytól függetlenedni, ami kevéssé valószínű. Tehát tudom, hogy a köztévé kormánypárti lesz, amíg közvetlenül függ a bevétele a kormánytól. A mérték az ami nem mindegy. Ha ahányszor bemegy egy kormánypárti politikus szerepelni a köztévébe vagy a közrádióba, bájcsevej lesz a vége, akkor az a tévé teljesen hiteltelenné válik.
Arra meg ott van az Echo meg az ATV.

tölgy1 2010.05.05. 21:27:36

@bryan: építkezett már?
Én igen. De sosem egy csatamező közepén.
AZ úgy van, hogy valaki győz, és épít/alapít.

Azért mert a tolvaj valamire ráfogja, hogy az övé, ezzel ugyanazt állítja, mint az igazi tulajdonos, még nem egyenlő a két állítás értéke. Bár pusztán nyelvészetileg, azonos állítások.

bz249 2010.05.05. 21:51:20

@bryan: "Normális helyeken az elfogultságnak a szerkesztő szokott határt szabni, a szerkesztőnek pedig a fogyasztó, a hirdető és a törvények. Mivel a közmédiumokra a fogyasztó és a hirdető kevésbé vannak közvetlen hatással"

Meg is van a probléma a közmédia fő hirdetője a kormány, és ahogy fentebb leírta annak húzzák a nótát, aki fizet. A megoldás az, hogy a köztv-t szét kell robbantani, a helyét fel kell szántani, majd behinteni sóval, aztán ráengedni egy korrektebb méretű Schaufelradbagger-t, és utána füvesíteni.

tölgy1 2010.05.05. 22:01:47

@bz249: fogadjunk, van egy bt-je, ami sót árul, és a tevékenységi körébe hajlandó lenne felvenni a földmunkákat is.

bryan 2010.05.05. 22:06:10

@tölgy1:
Előbb utóbb ki kell egyezni. Egy országban élünk. A Fidesz abban a helyzetben van, hogy kiegyezhet. Győzött, a baloldal vesztett. Ha nem használja ki ezt a lehetőséget, hogy ebben a szerepben kössön kompromisszumokat és nem elégszik meg a bűncselekmények felderítésével, érintsenek azok jobboldalit vagy baloldalit, aztán pedig nem szakmai alapon, hanem pártalapon dönt a további kinevezésekről, nem politikai pozíciókról akkor a következő alkalommal ugyanerre számíthat ellenfeleitől, akik majd az utánuk következő kormányt alkotják, legyen ez a szélsőjobb, vagy megint valamilyen baloldali formáció. Ha négy év múlva veszítene a Fidesz és a cheguevara nicknevű valakivel vitatkoznék, aki ezzel érvelne mint te, neki is ugyanezt írnám, mint most neked. (Az LMP szerintem négy év múlva még nem lesz kormányképes.) A szekértáboros hozzáállás a seggnyalást, a pártkatonaságot és a sérelemelvű politizálást jutalmazza, ami hosszútávon nagyon káros.

bryan 2010.05.05. 22:10:58

@bz249:
Részemről oké, az archívum azért maradjon fenn a neten, mert az jól jön. :)
Sajnos nem tudok olyan pártról, ami lemondana a köztévéről, pedig ezért szerintem kaphatna tőlem legalább egy fél szavazatot szinte bárki. :)

bryan 2010.05.05. 22:13:02

@tölgy1:
Schaufelradbagger-t pedig tőlem bérli okosba'. :)

tölgy1 2010.05.05. 22:18:28

@bryan: helyes. A javasolt kompromisszum: a ballibák önként elhúznak a kifizetőhelyekről. A féltudású elit és mindenki, aki Ferit tevőlegesen támogatta, elmegy remetének, szerzetesnek.

Amúgy pedig, ha az a Che nevű fickó úgyis jön, akkor inkább egy preemptív pofonnal megroggyantanám, amíg erőm van hozzá.

Megjegyzem, a konfliktus kiirthatatlan, és nem feltétlenül rossz. Bár kétségtelen, mindig békepártinak érdemes mutatkozni, azt díjazza a közönség. És az LMP most erre tesz. De hallottam én már mást is libiktől.

tölgy1 2010.05.05. 22:22:28

@bryan: épp a minap vert át ismét egy balliba. Amikör a többi ballibnak az ígéretére hivatkoztam, csak nevetve legyintettek. Ős ismerik egymást, tudják, hogy a szavuk mit ér. Szabadok az ilyen konvencionális kötöttségek alól - lehet-e ilyenekkel megegyezni?

bz249 2010.05.05. 23:17:57

@tölgy1: nem, de a német iparnak (amely szegről végről a munkaadóm) mindig jól jön, ha egy országnak Schaufelradbaggerre van szüksége. Ha bejön az ötlet, akkor nekem ígérték a Werner Siemens Preist, a földmunkagépek korrupciós értékesítése kategóriában.

bz249 2010.05.05. 23:25:41

@bryan: ez a szakmai alap meglehetősen necces dolog ám. Vegyük mondjuk ezt a jegybankelnöki pozíciót, mi a jobb egy szakmailag pöpec főjegybankár*, aki viszont állandóan összerúgja a port a kormánnyal? Vagy egy kicsivel kevésbé tehetséges, aki viszont képes a problémamentes együttműködésre?

Szóval simán előfordulhat, hogy a politikailag kinevezett fiatalember jelenti a jó és hatékony megoldást a független szakemberrel szemben.

*ez mondjuk Simorra konkrétan nem igaz, de ez nem igazán számít, ugyanis mindkét esetre volt már példa: Surányi nem egy óriási tálentum, de a Bokros-Surányi csomag például viszonylag gördülékenyen ment végig; ezzel szemben Járai és Gyurcsány állandó jelleggel veszekedett, amely nem feltétlen pozitív hatást fejtett ki a magyar gazdaságra

bryan 2010.05.05. 23:37:06

@tölgy1:
Halkan jegyezném meg, hogy a "féltudású elit" a szerző definíciója szerint sem csak a baloldaliakat, hanem a jobboldaliakat is jelenti. Emlékeztetőül:

index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/

A konfliktussal alapvetően nincs bajom, de most lenne ennél időszerűbb dolgunk is.
Érdekes, én nem szoktam nyilvántartani az olyan emberek politikai nézeteit, akik átvernek, max akkor, ha nagyon álszentek, vagy képmutatók. (Nyilván nem politikusokra gondoltam)

bryan 2010.05.06. 00:13:14

@bz249:
Két dologra szoktam gondolni, amikor ilyen jellegű konfliktust látok:
1. Nincsenek kellő precizitással meghatározva a hatáskörök.
2. Valamelyik szereplő nem érti, vagy nem akarja elfogadni ezeket a hatásköröket.
Az első esetben egyértelmű a helyzet: újra kell fogalmazni a hatásköröket. A másodiknál pedig a jegybankelnöknek fel kell emelnie a szavát, mert különben elvész a hitelessége a piacon. A veszekedéseknél sokkal többet árthat az országnak, ha valaki veszélyezteti ezt a hitelességet.

bz249 2010.05.06. 00:25:39

@bryan: vagy csak teljesen más dimenziókban gondolkodnak. Pl. egy autó is lehet sportos vagy környezetbarát (önmagában mind a kettő lehet helyes cél), de egyszerre a kettő nagyon ritkán.

SzélesFejszés 2010.05.09. 08:53:36

Nem lesznek szavazások az ellenzéki módosítókról?
nol.hu/voks/20100508-az_ulesrend_mar_megvan

"Az ellenzéki pártok változatlanul sérelmezik, hogy az egyharmados ellenzéki arányt a Fidesz és a KDNP biztosítja ugyan a bizottsági helyek tekintetében, de az ellenzéki egyharmadhoz, és nem a frakciókhoz kötik a különböző jogosítványokat. Ez azért érdekes, mert például, ha később a szocialisták a kormány költségvetési javaslatához előterjesztenek egy módosító indítványt, arról a parlamenti ülésen csak akkor lehet szavazni, ha megvan mögötte a teljes ellenzéki konszenzus, vagyis az „egyharmad”. Mivel nem valószínű, hogy az MSZP és a Jobbik ugyanazt az álláspontot képviselje, így minimális lesz az esély arra, hogy ellenzéki módosító indítványok egyáltalán a plénum elé kerüljenek."

Ááá! A 2/3 nem a Fidesz túlhatalmát jelenti. A 2/3 lehetőség.

Ha ez a hír igaz, akkor nehéz eldönteni, hogy azok a fideszes politikusok, akik ezt kitalálták nagyon ravasznak képzelik-e magukat, vagy csak szimplán nagyon hülyék.

Ha nagy ravaszságukban azt képzelik, hogy az ellenzék egymással való együttműködésének kikényszerítésével lejárathatják az együttműködő ellenzéki pártokat azok szavazói előtt, akkor tévednek.

A konstruktivitást mindig könnyű megmagyarázni és elfogadtatni.
Az elkötelezett Fidesz szavazókat persze lehet ideig-óráig azzal vakítani, hogy lám megmondtuk: együttműködnek, a Jobbik az MSZP kreálmánya.
Az MSZP Antal kormány utáni felemelkedése, pont azáltal következett be, hogy az MDF és SZDSZ képviselők idióta arroganciával ugatták le az akkori MSZP képviselők értelmes javaslatait is.

Ezzel az ostoba lépéssel pont az MSZP rehabilitálását fogják elérni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.09.08. 18:17:20

@nénike: "Mészáros és Krizsó esetleges eltávolításától óvtam és óvom a döntéshozókat. Ez azért elég messze van a dicséréstől."

"Két kemény riporternőt is felnevelt, és mostanra már mindkettőt vissza is tuszkolta a fiókba. Ma már sem Krizsó Szilvia, sem Mészáros Antónia nem kérdezhet."

w.blog.hu/2010/09/08/jatszani_is_engedd_5

muhaha . )
süti beállítások módosítása