Sződ-Sződliget választott
2010. április 25. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Sződ-Sződliget választott

Azon kívül, hogy Lendvai Ildikón kívül lesz-e másik jó nő a parlamentben, a nap másik kérdése, hogy mire jut a váci választókerületben Bábiné Szottfried Gabriella, Sződliget polgármester asszonya. Bábiné az első fordulóban a Fidesz harmadik legrosszabb eredményét szerezte országosan, ami egy alapvetően nem vérkomcsi körzetben igencsak kiemelkedő eredmény. A dolog érdekessége, hogy a polgáriasult Sződligeten, saját településén, ahol a legjobban ismerik, Bábiné pocsékul szerepelt: a négy szavazókör közül hármat szorosan megnyert ugyan, de kisebb arányban, mint az őt nem ismerő településeken; az egyik sződligeti körzetben - információink szerint abban, amelyikben lakik - a harmadik (!) lett. Listán a Fidesz minden szavazókörben lényegesen többet kapott, mint ő egyéniben.

Bábiné feltűnésekor a váci Fidesz-szervezet szétesett, ezután a helyi Fidesz elnöke Bábiné férje, a helyi Fidelitas vezetője pedig gyermekük lett. A nyomulás, az eredmények szerint, nem volt túl szimpatikus a szavazók számára.

Hogy ez a népszerűtlenség elég-e ahhoz, hogy a független Betlen Farkas vagy a szoci jelölt megverje őt, vagy az országos változás iránti vágy Bábinéból is egyéni képviselőt csinál-e, hamarosan kiderül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr981950706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása