Csanád vezér durcás
2010. április 22. írta: Doktor Kottász

Csanád vezér durcás

  Nagy a csend így két forduló között az Új Erő háza táján. Ez valahol érthető is, hiszen nem sikerült megelőzni az MSZP-t, a Fidesz úgy megakadályozta a kétharmadukat, hogy már a saját túlhatalmának kiépítésével van elfoglalva, sőt: állítólag valamiféle „külhoni elhatárolódás-hullám” is betett a Jobbiknak. Utóbbi kapcsán még interjút is rendelt a sasfészek a kuruc.info is elbeszélgetett Szegedi Csanáddal.

 „Az ideiglenesen elszakított nemzetrészeken működő magyar pártok beteges megfelelési kényszerrel simulnak a Fideszhez. Nyilván azt várják, hogy majd az ő alapítványaikat fogják előtérbe helyezni az illetékes fideszes politikusok a pénzek elosztásánál. Az RMDSZ-ben és a VMSZ-ben többségében az elnyomó hatalommal kollaboráló politikusok vannak vezető tisztségben, ezektől nem is vártam mást. Az MKP megnyilatkozása meg kifejezetten vicces, hiszen a Magyar Koalíció Pártja a „regionális párt” mintapéldánya. A Jobbik a számára leggyengébb megyékben is 10% körüli eredményt ért el. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a most következő felvidéki választásokon az MKP hány százalékot fog kapni Trencsén, Zsolna, Eperjes, Lőcse térségében.”

  Ebből a néhány sorból máris megtudjuk, hogy újabban savanyú a nemzeti radikalizmus Marat-jának szőlője, hiszen az elnyomókkal kollaborálók elárulták az Ügyet és ezt bizony a világ tudtára is hozták. Másrészt Csanád vezér (nem ér röhögni: ez is Szegedi Csanád domainje) is tudja, hogy a legszebb öröm a káröröm és jól belerúg a Felvidéken tevékenykedő Csákyékba. Halkan jegyzem meg: a szlovák mainstream politika felé nyitó, Bugár-féle Híd-Mostról egy árva szava sincs.

  A Jobbik 10 százalék körüli eredményével való hencegésnél viszont már hangosan szisszentem fel: Pörzse Sándor  6,95%; Balczó Zoltán 7,03%; Hegedűs Lorántné 6,36%;  Dúró Dóra  6,55%; Szabó Gábor 7,86%; Martinez Gábor 6,14%. Árnyaljunk: ugyan elég relatív fogalom ez a „10 százalék körüli”, a kozmopolita Budapest pedig valóban nem hazai pálya, de jegyezzük azért meg: mégiscsak a párt erős embereiről, plakátarcairól beszélünk. (Arról pedig már volt szó a Jobbklikken, hogy vajon mit szólnak majd ehhez a „zongoracipelők”.)

  Kedves az is, amikor jól lesajnálja Tőkés Lászlót. Ugye az interjú címét is innen hasította ki a névtelenségbe burkolózó szerző.

 

Ezen már túl vagyunk, az idő túlhaladt rajta. Engem már nem érdekel se Tőkés László, se Markó Béla, se az RMDSZ, se az MKP. Ezek az emberek és pártok eljátszották azokat a lehetőségeket, amit a történelem nekik szánt. Kívánom nekik, hogy minél hamarabb találjanak vissza a helyes útra és harcoljanak azért, amivel az emberek megbízták őket.
  Annak fényében, hogy Tőkés a jelek szerint elérte, hogy Székelyföldre, vagy ahogy ő egyértelműsít: Románia Tibetjébe látogat a Dalai Láma, azért én meggondolnám, hogy kin is haladt túl az idő, és hogy ki játszotta el a történelem adta lehetőségeket.

  A durciból és epéből gyúrt verbális kartács mellett persze van itt öndícséret is: 

Mindenki tudja, hogy a Jobbik egy teljesen szalonképes, nemzetközi színtéren is elfogadott, hatékony nemzeti párt. Változnak az idők, a Jobbik folyamatosan bizonyítja rátermettségét.

  Abba most ne menjünk bele, hogy valószínűleg más szalonba járunk, mint Szegedi vezérék. De nézzük a Jobbik-féle nemzetközi színteret, ahol elfogadják őket: emberünk az EU-Kazahsztán, EU-Kirgizisztán, EU-Üzbegisztán Parlamenti Együttműködési Bizottság tagja, plusz a Tádzsikisztánnal, Türkmenisztánnal és Mongóliával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség rendes tagja. Hát fene tudja.

  Kazahsztánban ugye elmaradt a 20 évet a 20 évért elnevezésű társasjáték, pedig valószínű, hogy igény, az lett volna rá. Kirgizisztán most épp nagyon durva posztőszödi hangulatban van, a főváros utcáin szinte még hallani a „Bakijev, takarodj” kórust. Üzbegisztán EU-nagykövetét Szegedi személyesen biztosította arról, hogy figyelemmel kísérte az országban lezajlott választásokat és „meggyőződött azok demokratikus mivoltáról”. Türkmenisztán pedig már annyira demokratikus, hogy ha minden jól megy, még idén megszabadulnak annak a Türkmenbasinak a szobrától, aki családtagjairól nevezte el a hónapokat. És a Jobbik orosz-vonaláról, meg a „baráti Iránról”, külügyminiszter-jelöltjük Kína-politikájáról még nem is szóltunk.

 
Mindezeket vessük össze a valódi vezér, Vona Gábor szintén szerdai, Duna tévés interjújával. „A radikalizmusnak van szakmai arca is” - mondja a gyöngyösi szoftverguru, és egy „egyfajta szokásjogra” hivatkozik, miszerint vannak bizottságok, ahol ellenzéki elnököt szoktak választani, be is jelentkezett pártja nevében a  külügyi és határon túli magyarok bizottság vezető posztjára. Egy „külhoni elhatárolódás-hullám” után pontosan erre van szükségünk.

  Teljesen logikus és szakmai elgondolás, ahogyan egy gúnyhatárokon átívelő, úgynevezett turáni tengely létrehozása is az lenne. Hiszen nyilvánvaló, hogy a „magyar-kazah szövetség lesz Európa és Belső-Ázsia szövetségének az új alapja”.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr921940982

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szegedi Csanád, a kádárizmus gyermeke 2010.04.22. 17:10:42

Egy 28 éves, egyetemi hallgatóból politikussá avanzsált ősmagyarbolt-tulajdonos veszi a bátorságot, és a nemzet napján üvöltve lehazaárulózza az első szabadon választott miniszterelnököt. (Fotó: Szémann Tamás/Index) Szegedi Csanád március 15-ére emlék...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Combi a ballibes Ferkófan 2010.04.22. 16:03:31

„Mindenki tudja, hogy a Jobbik egy teljesen szalonképes, nemzetközi színtéren is elfogadott.."

bruhahaha

hiba 2010.04.22. 16:20:17

"...az MKP hány százalékot fog kapni Trencsén, Zsolna, Eperjes, Lőcse térségében."
Azért ez elég durva beszólás egy EU parlamenti képviselőtől a szlovákiai magyarok felé. Vagyis inkább bunkó sértés, ami ráadásul értelmezhetetlen is. Ennyit a jobbik érzékenységéről a határon túli magyarok iránt.

gyaloghartur 2010.04.22. 16:50:52

Ez sajna nem több, mint napi Csanád...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.22. 17:00:00

Cumbaja, wörldpísz... izé... Kurultaj, Lódísz!

Na. Így megy ez.

m.logic 2010.04.22. 17:23:39

"...Felvidéken tevékenykedő Csákyékba. Halkan jegyzem meg: a szlovák mainstream politika felé nyitó, Bugár-féle Híd-Mostról egy árva szava sincs. "

A riporter az MKP-ről kérdezte, a Hídról nem. Ha az MKP beszól, akkor az újabb hülye fidelitaszos ne rója fel a viszontválaszt.

"be is jelentkezett pártja nevében a külügyi és határon túli magyarok bizottság vezető posztjára."

Ha rendszerint ellenzéki lesz a bizottság elnöke, akkor kinek adnád?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 17:24:38

Csanádvezér röhejes.

A megszállt országrészek kollaboráns pártjai tragikusak.

(Nincs kampány, és a mandiner rögtön előjött egy korrekt szakmai alapú jobbikkritikával. Nem értem én ezt! Miért nem lehet a választások előtt is ezt csinálni?)

WonderCsabo 2010.04.22. 17:39:33

@TaTa86.: Van kampány, de azok az emberek nem nagyon olvassák a mandinert, akiket érintene. Pl. borsodban, ahol a jobbik lenyomhatja a fideszt.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.22. 17:48:52

Ilyen antimagyar nemzetgyalázó seggfejek utoljára az SZDSZ-ben voltak.

Ez talán a Morvai hatása lehet?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.04.22. 18:21:13

@TaTa86.:
A kollaboránsozás szerintem igazságtalan: az elmúlt 20 év tapasztalata azt mutatja, hogy a magyar kisebbségnek sokkal könnyebbek a hétköznapjai, ha az őket képviselő párt kormányon van, mint amikor nincs - lsd. a szlovákiai helyzetet.

(A kampány a látogatottságnak jó, de hajlamossá tesz a tűlzott hevességre.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:33:00

@TuRuL_2k2: Másfelől a statisztika azt mutatja, hogy 10 év alatt eltűnik a magyarság közel 10%a. Ld "Szlovákia".

Bár a nyílt terrortál és genocídiumoknál tényleg egy fokkal jobb a fortélyos félelem, és a lassú de biztos elmúlás.
Azért nem hiszem hogy ez a maximum amit el lehet érni.

Bell & Sebastian 2010.04.22. 18:56:04

Tetszettek volna eugenikát olvasni, akkor jobban szaporodnánk. Így marad a BAR -lista.

Bloodscalp 2010.04.22. 19:22:06

@TuRuL_2k2: és gondolod hogy például Csáky-és pártja- a büdös életben kormányba fog kerülni?hiba volt beállni a fidesz farvizébe...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.22. 19:29:20

Talán a vándorlások korának magyar-kazár kapcsolatrendszerét igyekszik feltámasztani az üzbég, kazah összeköttetésekkel.
A határontúli magyarokat képviselő pártok gyalázásáért nem fogja istenesen kupán vágni a Jobbik elszakadt testvéreinkért könnyező részlege?

Thulsa Doom (törölt) 2010.04.22. 19:48:30

Ahhoz képest, hogy a Fidesz minden külpolitikai akciója tömény elkúrás volt, vicces ez a Jobbik-fikázás. Nem is tudom ki gründolt össze egy életképtelen polgári pártot Erdélyben? A Jobbik vagy a Fidesz?
"Ammeg milyen felháborító mán, hogy Tőkésen túlhaladt az idő". Á, dehogy haladt túl rajta, most éppen az a fő téma, hogy leszopta-e Faludi özvegye, meg ki mindenkivel kefélt még a szentéletű "püspök úr".

Ezzel a belterjes habveréssel semmire sem mentek. Inkább arra készüljetek fel, minként kéne megmagyarázni az átkúrt tömegeknek, hogy miért nem lesz adócsökkentés meg elszámoltatás. Ha ez a magyarázkodás is ilyen gagyi szintű lesz, mit a jobbikosdi köpködések, úgy bukik meg jövőre a kedvenc viktorkátok mint a sicc. Akkor pedig "lesz itt még bazdmeg" ebben biztosak lehettek!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.22. 20:13:06

@Thulsa Doom:

Hát kérem tessék akkor legkésőbb 2014-re ismét ott a lehetőség a reklamációra.

Talán addigra a turáni tengely nagykövetei is eltalálnak a Jobbik kampányközpontba, most mintha kimaradtak volna a vértestvérek (is).

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.04.22. 20:30:22

„magyar-kazah szövetség lesz Európa és Belső-Ázsia szövetségének az új alapja”

Kazahsztán kulcsfontosságú ország a Déli-Áramlat (és a Nabucco?) project kapcsán. A saját nyersanyagai és tranzit szerepe miatt is. Ez az egész úgy ahogy van, a keleti és orosz piacok fontosságát hangsúlyozó szövegeket erősíteni hivatott kampány. Esetleg egy új Tengizre vágynak?

flippant 2010.04.22. 20:36:05

A Jobbik kb. 3-5 másodperc alatt lett egy országos párt a semmiből hála a parlamenti politikai maffia (értsd. fidesz+mszp+mdf+szdsz) 20 éves ámokfutásának és a növekvő CB-nek. Mit várunk hát tőlük? A birkák még nem elég tökösek, hogy felvállalják a radikalizmust és ha a fidesz folytatja az eddigi csicska benyalunknyugatnak politikát és nem számolja fel TOTÁLISAN és DRASZTIKUSAN a növekvő CB-t, akkor 4 év múlva borítékolható a Jobbik győzelme.

Anselmo 2010.04.22. 20:57:43

"még idén megszabadulnak annak a Türkmenbasinak a szobrától, aki családtagjairól nevezte el a hónapokat"

Családszerető ember volt az öreg. Ez jó hír, nem? Hát ti semminek nem tudtok örülni?

SzélesFejszés 2010.04.22. 21:06:54

@m.logic: Kinek?! Kinek?! A teljesen demokratikusan tömegbe lövöldöző MSZP-nek.

Nem ám majd a szörnyeteg Jobbiknak!

@Thulsa Doom: Az egyik haverom Fidesz szavazó. Az ő példájából következtetek arra, hogy meg fogják tudni magyarázni a szívatásokat és a Kánaán el nem jövetelét. A fideszesek azokat fogják majd ugatni, akiket nem lehet megvezetni.

Thulsa Doom (törölt) 2010.04.22. 21:19:19

Muhaha! Már meg is van a Fidesz tisztogatásának első áldozata:

kuruc.info/r/6/58598/

Mindent bele idióták! Már látom, jól fogunk szórakozni a közeljövőben, hehe!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.22. 22:08:45

@Thulsa Doom:

Ahogy mondja, pölö a Molnár Oszkár javára is konzultáció nélkül ejtették a Zideológiai Vezírek a helyi Jobbik jelöltet.

Eföldön a hála olyan, mint Columbo felesége: mindenki beszél róla, de senki se látja.

Politika, tetszik tudni. Gyilkos egy dolog magyar tálalásban.

atoszbá · http://rogbixv.blog.nepsport.hu/ 2010.04.22. 23:46:18

"Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a most következő felvidéki választásokon az MKP hány százalékot fog kapni Trencsén, Zsolna, Eperjes, Lőcse térségében.”

Elnézést a szóhasználatért, de ezt most muszáj: Felvidéki magyarként mondom, hogy b*szd meg! Már csak ez a jobbik hiányzott a slotáék mellé....

FreeTibet 2010.04.23. 03:01:29

Ház ez a cikk meg mi a p? A Magyar Hírlap részesedést szerzett a Mandinerben? Ki az a Doktor Kottász?

A fenébe is kell nekem Szegedi Csanádot és pártját védenem. A Jobbik a listás eredményeket tekintve minden megyében 10% felett szerepelt, Budapesten a legrosszabbul 10,84-al. Egyéni jelöltei is nyilván itt kapták a legkevesebbet. Ki lehet emelni pár nagyobb Jobbikos húzónevet, de Szegedi pl. 13,24 százalékkal lett harmadik és megelőzte budapesti körzetében az LMP-s indulót is. Ezt persze ciki lenne leírni.

Másrészt ne tegyünk már úgy, mintha a határon túli magyar pártok, szervezetek, a kulturális élet nem függenének a mindenkori magyar kormánytól jövő állami pénzektől. Egyértelmű, hogy ki fog kormányozni, nyilván oda dörgölőznek.

És akkor Orbán Viktor nagy lelkesedésel tálalt kínai látogatásáról még nem is beszéltünk.
mandiner.blog.hu/2009/12/03/a_felcsut_peking_tengely

reKorrekt 2010.04.23. 08:12:40

"Nagy a csend így két forduló között az Új Erő háza táján"

Nagy a csend 2002 óta a Fidesz háza táján ;)

loláb 2010.04.23. 11:20:58

A jobbikot addig izgatta a határon túli magyarok sorsa, ameddig abból itthon politikai tőkét kovácsolhattak. Ma jobbik határon túli magyarokért való kiállásából nem kérnek a határontúliak, felismerve, hogy az lényegesen többet árt, mint használ, ezért jönnek a savanyú pofás megjegyzések.

ugyanezt játszották el a keresztény egyházakkal is: jötek, hogy ők mekkora keresztények, aztán pár hónapja az összes történelmi egyház elhatárolódott tőlük, azóta nekem úgy tűnik, szolidult a keresztény értékekre hivatkozás.

Szóval szépen lassan minden valamennyire szimpatikus máz lehámlik a jobbikról, és marad a türhő hőzőngő proliknak való retorika, és ezek a támogatók között.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.23. 12:38:01

A MKP rúgott bele a Jobbikba, ez csak a válasz.

Doktor Kottász 2010.04.23. 14:19:48

@m.logic: rendszerint ellenzéki persze. De szokásjogra hivatkozni a 20 évet a 20 évért szlogen árnyékában kicsit necces.

Geroj (törölt) · http://komaromiblog.com 2010.04.24. 00:12:49

A Jobbik határon túli magyarokkal kapcsolatos politikája iskolapéldája annak, hogy a nagy szavak és a szerintük működőképes tervek a valóságban mennyire nem állják meg a helyüket, és milyen fogadtatásra találnak az érintettek körében.

Kicsit bővebben a Jobbikról határon túli szemmel: komaromiblog.com/?p=237

kamasuka 2010.04.24. 11:19:21

@reKorrekt:
Akkora a csend, hogy érik a kétharmad is!

kamasuka 2010.04.24. 11:21:22

@SzélesFejszés:
Azért még ott az LMP is. Ez a gáz nektek!

kamasuka 2010.04.24. 11:23:35

@WonderCsabo:
Ne gyere már ezzel. Két hete a Fidesz BORSODBAN IS lenyomta a Jobbikot.

kamasuka 2010.04.24. 11:24:58

Azért aranyos, hogy az MSZPnek és a Jobbiknak már az is siker lenne, ha a Fidesz nem szerezne kétharmadot, de ezt is max úgy, hogy 1-2 helyen múlik majd az egész. Hatalmas siker, hatalmas! :D
süti beállítások módosítása