Baalhé lesz, naagy baalhé
2010. március 14. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Baalhé lesz, naagy baalhé

  Az álmoskönyv szerint nem jelent sok jót, ha egyszerre tartózkodik egy néhány száz méter sugarú körön belül egy csomó lelkes fideszes, jobbikos, szocialista, illetve rohamrendőr. Ezért aztán nemzeti ünnepeink kezelése meglehetős mennyiségű érzékenységet és józan észt követel meg. Első nekifutásra pártjainknak nem is sikerült ezt a rendkívül bonyolult ügyet megoldani - vagyis azt, hogy ne ugyanoda, ugyanakkorra szervezzék ünnepi megemlékezéseiket, magyarul kampánygyűléseiket március 15-ére. (A Jobbik az Erzsébet tér mellé, a Fidesz az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez, az MSZP pedig a Pilvaxhoz hirdette meg ünnepi team buildingjét, mindannyian délután 3-ra.)

  Aztán a Fidesz magához képest rendkívül bölcs döntést hozott, és saját március 15-éjét áthelyezte Budára. Ezzel azonban a probléma nem oldódott meg, hiszen az igazi veszélyt ilyenkor a Jobbik Utcabútorbontó Tagozata jelenti, amely számára október 23-a mellett egyértelműen március 15-e a legfontosabb ünnep. Róluk sok minden rosszat el lehet mondani, de azt le kell szögezni, hogy ők legalább őszinték: napokkal a nagy esemény előtt elkezdenek szervezkedni, és fórumaikon nem rejtik véka alá, hogy fütyülni, dobálni és ütni fognak. Megjegyzendő, hogy a Jobbik évek óta mindig ugyanott tartja fővárosi központi ünnepségeit, így idei választásukkal semmiféle meglepetést nem okoztak.

  Ami elgondolkodtató, az az MSZP magatartása. Mint ismeretes, a szocialisták hosszú évek óta nem tartottak március 15-én megemlékezést, pedig mi még emlékszünk rá, hogy Forradalmi Ifjúsági Napok néven a pártnak nagy március-áprilisi hagyományai vannak. Emellett retorikájukban a két nagy progresszív osztályharcos, Petőfi Sándor és Kossuth Lajos sokáig fontos szerepet játszott. Manapság azonban a szoccerek nemigen merészkednek ki az utcára, legfeljebb álruhában, titkosrendőrnek meg provokátornak öltözve.

  Ám idén kampány van, úgyhogy a kormánypárt is utcára viszi a politikát. És nem bíznak semmit a véletlenre.

  Először is, helyszínként Pest belvárosát választották, ami ilyenkor évente az ilyen-olyan oldali tüntetők, ellentüntetők, dobálók és dobáltak találkozóhelye. Március 15-én a kiskörúton belül nagy élet van, ezt mindenki tudja.

  Az eredeti időpont egybeesett a jobbikos rendezvényével, ami első ránézésre kockázatos volt, ugyanakkor sok szempontból a legbiztonságosabb megoldás lett volna. A Jobbik híveinek izgága része ugyanis nemcsak az ellenfél szimpatizánsainak köpdösését tekinti hazafias kötelességének, hanem azt is, hogy Vonáék rendezvényein saját jelenlétével is növelje a tömeget, amit aztán a Kuruc meg a Barikád a valóságos másfél-kétszeresének hazudhat. Vagyis amíg egy jobbikos rendezvény tart, addig balhéról szó sem lehet, mindenki fegyelmezetten hallgatja a vezetők szolid zsidózását-cigányozását. Előtte-utána azonban szabad a pálya.

  Nos, az MSZP egy rendkívül cinikus húzással éppen ezt használta ki. A Pilvax közi szoccer ünnepséget ugyanis áttették 12:30-ra, állítólag azért, hogy a széljobbos provokációnak elejét vegyék. Híveiket még arról is biztosították, hogy a rendezvény 2-ig véget ér (vagyis nem üti a radikálisok ünnepségét). Hogy biztosra menjenek, közleményükben azt is jelezték, hogy a Pilvax köz a Deák tér felől közelíthető meg - vagyis az idős szocialista hölgyek és urak arrafelé fognak hazamenni 2-kor, amerre a fiatal jobbikosok éppen gyülekeznek. Ám ez még a kisebbik gond.

  A szocialisták hely- és időpontválasztása azért különösen cinikus és felelőtlen, mert gyakorlatilag garantálja a kamerák kereszttüzében kirobbanó látványos balhét.

  2007 óta a március 15-éknek a radikálisok legradikálisabbjainak körében kialakult egy tiszteletre méltó, kiszámítható rítusrendszere, amely az egész napot átfogja. A keménymag ugyanis nemcsak pártja rendezvényén vesz részt - sőt az csak afféle pihenőt és lelki töltekezést jelent számára -, hanem már reggeltől az utcán van. A hagyomány szerint a bekiabálás, rendzavarás, anyázás már reggel, a Kossuth téri zászlófelvonás alatt megkezdődik (ekkor még csak a rossz alvók vannak jelen, de ők is elég hangosak tudnak lenni) - gondoljunk csak a harmadik köztársaság történetének legvidámabb epizódjára, a legendás Sün!-jelenetre. Aztán a délelőtt folyamán istentisztelet van ifjabb Hegedüs Loránd templomában, s akinek ehhez nincs kedve, az ezzel egy időben a Nemzeti Múzeum lépcsőin megrendezett hivatalos állami ünnepségen csinálhatja a fesztivált. A belvárosba érkező külvárosi és vidéki balhébrigád találkozóhelye 2007 óta a dél felé megrendezett fővárosi ünnepség a Petőfi-szobornál. Itt az erre a napra a modern biotechnika vívmányainak segítségével némileg összekapart Demszky Gábor egy ketrecben felolvassa szokásos beszédét, amelyben a radikálisokat gyalázza, cserébe pedig tojásokat, válogatott szidalmakat és egyebeket kap. Általában itt kerül sor először tettlegességre, a rendőrség pár rendzavarót kiemel, fokozva a jó hangulatot. Ezután szokott mindenki átvonulni a kora délutáni jobbikos rendezvényre megpihenni. A pártgyűlést követően a közelben eddig mindig volt Budaházy-Toroczkai-féle szeánsz is, amely jól kiszámíthatóan kukaborogatással és értelmetlen vonulgatással ért véget - ez a műsorszám az idén valószínűleg elmarad.

  Idén némileg módosul a táncrend. Demszky délután 1-kor idén is beszédet mond, de a szétesett, bukott alak már valószínűleg kevés embert érdekel - idén először a köztévé sem közvetíti a szerencsétlenkedést -, így a mostani odabaszós találkozóhely nyilvánvalóan a pár méterrel arrébb található Pilvax köz lesz. Itt a 12:30-kor kezdődő ünnepségen az a szerencsétlen szocialista miniszterelnök-jelölt mond beszédet, akinek a neve most nem jut az eszünkbe. Az eseményre a szervezők az ország minden demokratáját várják, ez szocialista szóhasználatban a pár száz, buszos felutaztatás esetén pár ezer nyugdíjas keménymagot jelenti. És ők fognak ezúttal a nyílt utcán találkozni az utcai harcosokkal. Az összecsapás garantált.

  A jobbikos keménymag - ez természetesen nem a Jobbik összes támogatóját jelenti, hanem azt a pár száz frusztrált embert, aki már a Jobbik feltörése előtt is ott volt a Hídon, a Téren meg az Utcán - a forradalmi mozgalomhoz való fontos hozzájárulásnak gondolja, ha leanyáz pár szoci nyugdíjast és politikust. Ők szinte mindenhol ott vannak, ahol az MSZP nyilvános rendezvényt tart. Csak az utóbbi egy-két héten láthattuk őket az Aranytízben, Várpalotán,  Recsken, Sopronban stb.

  Velük szemben ott állnak a demokratikus oldal jórészt nyugdíjas korú hívei. Nos, náluk frusztráltabb és agresszívebb erő ma nem létezik Magyarországon. Ők mára már tényleg csak azt a szűk élcsapatot jelentik, akik az ötvenes években körömletépésen szocializálódtak, '56-ban a pártház ablakából géppuskáztak kifelé, azután pedig dobtárassal védték évtizedekig a munkás-paraszt hatalmat. (Az igazság kedvéért megjegyzendő, hogy a törzsgárdát nem is ezek az alakok jelentik, hanem az ő különösen militáns özvegyeik.) Ők tényleg komolyan azt gondolják, hogy jobboldali győzelem esetén veszélyben lesz az életük, ezért valóban rettegnek, és amennyire fizikai erejük engedi, bármire készek. Ha provokálják őket, akkor egy pillanat alatt előkerül a szívgyógyszerspray vagy a retikül, de ennél akár durvább dolgok is.

  Szóval ez a két csoport áll majd egymással szemben a Pilvaxnál, több tucat kamera kereszttüzében. Két ilyen tömeget biztonságosan szétválasztani lehetetlen. Jó esetben hangos kurvaanyázására és némi lökdösődésre, rossz esetben nagyobb verekedésre is számítani lehet. A helyzetet fokozza, hogy akik amúgy nem innának - ha vannak is ilyenek valamelyik oldalon -, a hideg miatt azokban is lesz pár deci kommersz vagy hubi.

  Mindezt nyilván az MSZP kampányának irányítói is tudják. De hát mi sem hiányzik jobban a szocialistáknak, mint egy vérző orrú néni vagy egy felsértett arcú miniszterelnök-jelölt képe a híradókban. A szociknak egyetlen reményük van legalább a tisztes vereségre: egy olyan váratlan, nagy figyelmet kiváltó esemény, amely alapjaiban változtathatja meg a kampány eddigi menetét. Szóval ne lepődjünk meg, ha hétfő este bekapcsoljuk a Tényeket.

  Aggodalmunkat fokozza, hogy az utóbbi napokban Gyurcsány Ferenc is látványosan beszállt a kampányba, s egyáltalán nem biztos, hogy ezt teljesen a szoci kampánystáb akarata ellenére tette. Tőle pedig láttunk már pár mutatványt: puskás faszik a Nemzeti Múzeum timpanonján, tömegrendezvényeken robbantgató szlovák terroristák, elveszett kislány megtalálása, elájult kormányszóvivő ölbe kapása, zokogóroham egy vasúti szerencsétlenség bejelentésekor és így tovább, és így tovább. Nagy macher a csávó, különösebb gátlásokkal nem küszködik, az biztos, s hozzáállását jól illusztrálják legutóbbi róla készült videónk utolsó másodpercei, amelyekben - miközben testőrei próbálják betuszkolni a páncélozott autóba - még egy fél percig az utcán marad, és gúnyos arccal, tudatosan hergeli az ellentüntetőket. Eközben hívei beijedve és védtelenül szállingóznak el a kultúrházból a feldühödött radikálisok szidalmai közepette.

  Szóval készüljünk a legrosszabbra.

  De ha mégis az utcán járunk, és látunk egy globális felmelegedéssel riogató Greenpeace-aktivistát, azt jól verjük pofán.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr271836429

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Komcsit fogtunk! - avagy Zsidó, gyere át a zebrán! 2010.03.15. 20:54:34

  A március 15-i ünnepen a nagyobb balhék (előrejelzésünktől eltérően) szerencsére elmaradtak, de azért a Jobbik - elsősorban leselejtezett komcsi katonatisztekből álló - lumpenfrakciójának egyik szép alakítását sikerült elkapnunk Naményi kollegáv...

Trackback: Időjárásjelentés márc. 15 2010.03.14. 20:54:35

Időjárás előrejelzés a Budapesti, Március 15. ünnepségekre. A meteorológiai előrejelzés szerint heves szélvihar várható, a Petőfi szobornál átmeneti tojászáporral. Az esernyő használata mindenképpen segíthet. Erre a területre tojássárga színű riasztás

Trackback: Arról, hogy miért nem lesz bunyó március 15-én 2010.03.14. 18:47:31

Magyarországon 2006-tól éveken keresztül az volt a koreográfia, hogy a nemzeti ünnepek éjszakába nyúló kukaborogatással, autógyújtogatással, randalírozással és rendőrattakkal végződtek. Szélsőjobboldali portálokon már napokkal az ünnepek - na és&n...

Trackback: Ha Sztojka és Bajnai cellatársak lesznek 2010.03.14. 13:51:54

Elmentünk a tegnap esti Jobbik lakossági fórumra, amit a József Attila Művelődési Központ nagytermében tartottak. Krokodil szerint 500 néző volt, szerintem 400-500, a velünk tartó, színházi termeken edződött lány barátunk szeme is 500 néző...

Trackback: A 15. aradi vértanú 2010.03.14. 11:39:49

A március 15-éről szóló cikkek mindig Petőfiről és társairól szólnak. Pedig annak a forradalomnak voltak más, elfeledett hősei is. Pl. a nyelvújító, költő Kazinczy Ferenc fia, Lajos, akinek ükapáig visszamenően minden őse harcolt valamilyen módon a Hab...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yarisugi 2010.03.14. 18:10:55

@Valaki1:
A vagyona nyilván nem a házából meg a terepjárójából meg az itteni bankbetétjéből áll.

Aki le akar lépni az már rég felhalmozott pénzt kint is amihez nem olyan könnyű hozzá férnie a magyar hatóságoknak.

Lelép, irány az előre kifizetett arcplasztika, ujjlenyomat csere, lábadozás az algériai tengerparton :) és utána havaj.

Valaki1 (törölt) 2010.03.14. 18:15:24

@yarisugi:
a világ már nem olyan zárt és megosztott mint a 2. vh után, utána tudnak nyúlni az oöffshore bankbetéteknek is, főleg ha bűntény kapcsolódik hozzá.
félre ne értsd , persze megoldható de azért ha komolyabb arcoknak sem sikerült akkor demszky féléknek sem fog, főleg ha diplomáciailag is kínos...
(értsd: demszky és a hozzá hasonlók túl kis halak ahhoz hogy pl. egy algéria vagy dél amerikai banánköztársaság ezen balhézzon az EU-val!)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.03.14. 18:15:56

@heima: Akkor mit játszod az eszed a blogunkon?

BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!! 2010.03.14. 18:19:00

@yarisugi:

A BASTILLET IS PROVOKÁTOROK GYÚJTOTTÁK FEL, UGYE?

TE SZERENCSÉTLEN HÜLYE.

VAJON

LEÉG-E VÉGRE

AZ MSZP?!

PORIG.

yarisugi 2010.03.14. 18:26:36

@Valaki1:
Afrikában és Óceániában egés szor olyan ország van ahol leszarják az EU-t a pattogásával együtt. Sztem sokkal többen vannak akiket NEM kapnak el.

De a találgatás helyett egyszerűbb az eddigi tapasztalatokra építeni: Demszkynek nem kell arcot cserélnie Algériában. Egyszerüen nem fognak rajta fogást találni. Gyurcsókon sem sikerült. A környékükről levadászhatnak pár embert Cusi Hagyó Mesterházy E, de ennyi.

Hamarabb fogják ők perelni a vádemelőket mint hogy őket beidézzék.

Régen is így ment. Az ötvenes évek legsulyosabb bűnöző vezetői közül csak párat itéltek tessék lássék pár évre de még azt se ülték le. Mind békésen háborítatlanul élhette le az életét itthon, egyedül Rákosit nem eresztette haza a Szovjetunióból Kádár.

El akarod itéltetni? Perbe fognád?
Boszorkányüldözésről és antiszemitizmusról RIKÁCSOLNÁK tele a hazai és nemzetközi sajtót a balosok.

Demszky annak idején maoista szervezkedést csinált, utána szamizdattal bohóckodott és Kádár rendőrsége már akkor se tudott vele mit csinálni. Gondolod azóta kevésbé dörzsölt és az ügyvédeit dísznek tartja? Rá adásul ma már a demokrácia is védi, őt védi, őket védi.

Te pedig csak tehetetlenül dühösködhetsz, írhatsz cikkeket és ha mázlid van akkor nem perelnek be érte.

Ez van pajtás, sajnos.

yarisugi 2010.03.14. 18:27:22

@BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!!:
Attól hogy nagybetűkkel írsz, még komcsi provcsi vagy :)

yarisugi 2010.03.14. 18:29:21

Ez a hülye Trágár Tóni képes a saját blogjában provokálni. Ejnye, ejnye. IP címek lementve.

tzi 2010.03.14. 18:30:38

@Fedor: Nalad meg nem esett le a tantusz? :) Tokeletesen hiabavalo ertelmesen beszelni, mert nagyon gyer eselyeid vannak arra, hogy valaki fel is fogja amit mondasz... Be van mindenki futve meg gozolve, ki ettol, ki attol. Az ilyenekkel nem csak nem lehet, de valoszinuleg nem is nagyon erdemes barmilyen ertelmes konverzaciot kezdemenyezni.

@Valaki1: Te meg kezeltesd mar magad, mert kurvara gaz vagy. Kellett bezarni a Lipotot...

Valaki1 (törölt) 2010.03.14. 18:32:21

@yarisugi: nemtom, szerintem nem így van...
én egy országot sem tudok óceániában akiknek nincs kiadatásija az Eu-val..már csak azért sem mert szinte mint brit gyarmat (vagy volt)
jó lehet fikciózni hogy demszkáj elhajózik valami lakatlan szigetre, de ez nem reális, egyébkétn meg tőlem aztán mehet is, de látod hogy pl. 50 év után is utánanyúlnak ausztráliában a háborús bűnösnek.

de értsd meg:
A MAI HELYZET NEM HASONLÍTHATÓ A NÁCI BŰNÖSÖK MENEKÜLÉSÉVEL!

SZERINTEM mire demszky és a hozzá hasonló rájönnek hogy gáz van már nem is tudnak elmenni sehová...mert ha átlátnák a helyzetet akkor már ott lennének MOST!!!! és nem számítanak ez a néhány hét.

Valaki1 (törölt) 2010.03.14. 18:35:10

@Valaki1: amúgy épp most hallom a tV-ben konkrétan megnevezve bajnait és demszkyt a felelősségrevonással .....
szerinted nem kellene már menekülniük???
még ha nem is nagyon bánösök, az már világos hogy koncnak lesznek dobva a népnek...
nincs jövőjük!!!
ez nagypolitika!!!akárki, akárhol cselezget a háttérben, fidesz-mszp alkukban, ezek akkor is oda lesznek dobva

stalien 2010.03.14. 18:35:20

@yarisugi:

"Ez a hülye Trágár Tóni képes a saját blogjában provokálni. Ejnye, ejnye. IP címek lementve."

Akkor ő is HAZAJÁRULÓ !!!!!

Valaki1 (törölt) 2010.03.14. 18:36:13

@shoviet: hazaáuló vagy, zsidó vagy komcsi vagy a fene tudja, valamilyen droid.

Politikai Kattintóbalett · http://kapja.be/ 2010.03.14. 18:36:32

"Manapság azonban a szoccerek nemigen merészkednek ki az utcára, legfeljebb álruhában, titkosrendőrnek meg provokátornak öltözve."

LOL :DDD

yarisugi 2010.03.14. 18:47:18

@Valaki1:
Igen, ez a robinzonosdi egy szigeten hülyeség.
Ezért írtam utána hogy valsz azért maradnak a seggükön mert tudják hogy nem kell fosniuk.

Attól kell csak félniük hogy valaki tojást vág hozzájuk vagy leköpi őket és akkor is még nekik lesz joguk eljárást indítani. Herényit a fasiszta és rasszista gyalázkodásáért ki vonja felelősségre? Senki.

Teccettünk volna forradalmat csinálni :))

yarisugi 2010.03.14. 18:49:22

@yarisugi:
De oké a Herényi csak baromságokat beszélt de itt az a kérdés hogy meg lehet-e fogni Demszkyt pár milliós gázolajos adalékkal és ilyesmivel.

yarisugi 2010.03.14. 18:51:09

Az igazi válasz a néptől vagy kiktől az lenne Demszkynek ha senki nem menne el meghallgatni a RIKÁCSOLÁSÁT. Ott RIKÁCSOLNA az üres térnek meg a fáknak.

2010.03.14. 18:53:50

Toszó teknősök? ti betegek vagytok.

yarisugi 2010.03.14. 18:56:37

@Valaki1:
Szijrágó utalt erre egy beszédében:
"mindenki feleljen, aki részt vett közpénzek ellopásában, akár távozik a politikából, akár miniszterelnök volt egy esztendőig, akár főpolgármester volt húsz évig"
ezt mondta, ez áll Bajnaira és Demszkyre de nem nevezte meg őket.

Valaki1 (törölt) 2010.03.14. 18:57:32

@yarisugi: mégegyszer és utoljára hogy értsétek elmondom...
nyilvánvaló hogy minden mszp-szdsz mocsok benne van.
de amikor süllyed a hajó van akiket kidobnak és van akik mentik magukat.
tehát demszky és a hasonló abban a körben kis halak be lesznek áldozva,
csakúgy mint pl. most a bkv vezetői meg pl. az mszp-ben hunvald, zuschlag meg egy csomó egyéb ilyen-olyan párttag meg cégvezető.
ráadásul az is látszik hogy az szdsz alapból beáldozzák hogy az mszp pol gazd elitje megússza.
ezek bizpny ottmaradnak a parlamentben...ilyen pl. gyurcsány...azt a fidesz sem fogja piszkálnio mert nem érdeke.demszky egy nulla az ilyen körökhöz képest.mehet a levesbe,a prolik meg örülnek.

yarisugi 2010.03.14. 18:57:44

@sááá:
Azok nem is tosznak csak felülről előznek.

yarisugi 2010.03.14. 18:58:27

@Valaki1:
Gyurcsókot már 89-ben dicsérte a Zorbán.

tzi 2010.03.14. 18:58:34

@Valaki1: :D :D :D
De legalabb idiota nem. Mint egyesek.

yarisugi 2010.03.14. 19:00:13

@Valaki1:
De bebotoxozva lassan mondjad hogy megértse mindenki :)

gauche caviar 2010.03.14. 19:00:23

jól értem, hogy a cikk azt mondja, hogy az mszp hibája, hogy a jobbik szimpatizánsai agresszív tuskók, akik még nyuggereket is vernének...?

tényleg itt tart ez a búvalbaszott kis nemzet?

yarisugi 2010.03.14. 19:02:24

@gauche caviar:
Akciónyuggerek inkább a ballib oldalon nyomulnak a hiradások alapján :)

gazoló 2010.03.14. 19:30:27

csűrjétek,csavarjátok...

fidesz=jobbik=gárda!!!

"magyar vagyok,nem gárdista..."

zoli29 2010.03.14. 19:33:33

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Remek összefoglaló, köszi szépen! :)

neurotikk! (törölt) 2010.03.14. 19:34:11

Szar ido lesz.
Ilyenkor nem ugral meg a huligan sem, nem hogy a konzumforradalmar.

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.14. 19:42:25

@gazoló:
Te inkább egy szánalmas hülye vagy. Ebben kiegyezhetünk.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.03.14. 19:45:05

@Fedor: Azért TE, mert komoly múltad van az "emberi jogok" területén, ahogy adtad eddig a blogodban. Ha tréfára veszed, az a Te dolgod. Nem semmiség, ami a fővárosban zajlik, ha Te ezt ilyen könnyedén gondolod, akkor jaj nekünk.
Üdv. Misi

gazoló 2010.03.14. 20:05:51

csűrjétek,csavarjátok...

fidesz=jobbik=gárda!!!

"magyar vagyok,nem gárdista..."beírom akárhányszor is...

mi van média--jobbikfidesz fölény fáj az igazság????

utálatos ,ahogy az utóbbi években,meggyaláztátok legszebb nemzeti ünnepeinket,ereklyéinket..hánynom kell tőle és tőletek is... csendben ünnepelni...kertben dolgozva, PETŐFIRE gondolva stb.nemkéne vaddisznóként gyűlölködve apafejek..."NEM TUDHATOM,HOGY MÁSNAK E TÁJÉK MIT JELENT,NEKEM SZÜLŐHAZÁM"_______________

@William w.: @Thulsa Doom:

neurotikk! (törölt) 2010.03.14. 20:15:11

@gazoló: a vegevel egyetertek.
Inkabb szol mar a szereplesrol az 'unnep' mint a megemlekezesrol.
Ki a francot erdekli hogy kritizaljak egymast az aktualemberek. Tonkretek az unnepeket.

yarisugi 2010.03.14. 20:16:44

@gazoló:
Sokkal jobbat tudok:
fidesz=jobbik=gárda=NBH=munkáspárt=thürmer=kádár=mszp=szdsz=mdf=kdnp=fidesz

A kör bezárult éljen :)

neurotikk! (törölt) 2010.03.14. 20:18:13

@yarisugi: 20 evig? Ketem, hogy mindent szamonkernenek ami 20 evig volt. Csak nem csukjak le magukat is.

yarisugi 2010.03.14. 20:23:48

@Beela:
Nemtom, Szijjrágótól érdeklődj :)
De a 20 év arra vonatkozik hogy ez a RIKÁCSOLÓ tehetségtelen lúzer aki soha életében nem értett semmihez és soha semmit nem dolgozott tényleg kerek 20 éve tesped a városházán.

Várost nem egy oda ejtöernyőzött pártkatonának kellene vezetni hanem város mérnöknek, város igazgatási szakembernek vagy minek. Demszky még egy Sim City lejátszására se lenne képes. Született balfasz, mindig is az volt. Ma meg már csak RIKÁCSOL és RIKÁCSOL aztán beül a Touaregbe és hazamegy Budakeszire mert az általa vezetett városban neki büdös lakni.

yarisugi 2010.03.14. 20:25:11

@Beela:
De a Demszky rohad 20 éve a városházán, erről beszélt.

_nyuszi_ 2010.03.14. 20:26:13

gratulálok a poszthoz!!! lényegre-törő,kidolgozott, humoros, és igaz.

nagyon szeretném, ha mindkét eszement társulat eltűnne a picsába.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.03.14. 20:32:04

Jó kis írás! De remélem, nem lesz igazad.

g3kko · http://nemmtomm.blog.hu/ 2010.03.14. 20:39:55

Persze hogy nem, a vilag egyensulyban volt-van-lesz.

Ez mozgatja.
A ket egyensulyban levo ellentet.

Antifaszok Réme 2010.03.14. 20:42:39

Toszó teknősök ? Te kis perverz szdsz-es...

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.14. 21:16:30

@gazoló:
Mit gyaláztunk mi meg? Milyen nemzeti ünnepeid vannak neked, faszfej?
Hazátlan senkiházi vagy, akinek legfeljebb a nemzetközi nőnap, vagy a Demszky-féle fúrópajzs üzembe helyezése lehet ünnepnap.
Egyáltalán, hogy mersz a mi szent magyar nyelvünkön beszélni? Meglakolsz még ezért is meglásd!:))

Antifaszok Réme 2010.03.14. 21:34:31

Nem kell ide nagy balhé:

Két palesztin beszélget:

- Képzeld, tegnap végeztem 50 izraeli megszállóval !
- Mivel, egy AK-47-essel ?
_ Á, dehogy. Közéjük dobtam egy 1 dollárost...

RustySpoon (törölt) 2010.03.14. 21:50:32

Ohh az MSZP már megint jön ezekkel a piszkos kis trükkjeivel :)

Nem lepődnék meg, ha most előkerülne a merénylet kártya.. Akár 5 %-ot is dobhatna a népszerűségen egy kishíjján sikeres fideszhez/jobbikhoz köthető merénylő, akit jól megfizetnek. Kétségbeesett húzás volna, ne legyen igazam, de el tudom róluk képzelni azok után, hogy a nyugdíjasaikat nekiküldik a focihuligánoknak..

FreeTibet 2010.03.14. 21:53:06

"... Vonáék rendezvényein saját jelenlétével is növelje a tömeget, amit aztán a Kuruc meg a Barikád a valóságos másfél-kétszeresének hazudhat."

Persze, persze. 2002 + Kossuth tér + kétmillió. Mi van gyerekek, savanyú a narancs?! :P

Ezt leszámítva egész jót derültem.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.03.14. 22:05:49

@heima: Nézd, a Vincent nem visszaeső alkoholisták rehabilitációs segélyszolgálata. A faszomnak sincs türelme a hangulatváltozásaidhoz. Ha engem tartasz a legaljasabb nicknek, akivel valaha találkoztál, akkor csevegj mással.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.03.14. 22:17:14

Nem lesz ott semmi komoly. A Jobbik is a parlamentre készül, már nem érdeke a balhé.
Pár pöcs magszokásból borogat egy kicsit, és ennyi.

Bubuluc apuka 2010.03.14. 22:17:43

@FreeTibet: Az elmúlt években voltunk vagy 50-100 radikális rendezvényen, és azt tapasztaltuk, hogy az általunk becsültnél kurucék mindig másfél-kétszeres számú résztvevőt adtak meg, azt MTI pedig mindig a valóságosnál kevesebbet.
A 2002-es kétmilliózás nevetséges faszság volt, erről és Philipről még nemigen olvashattál pozitív megjegyzést tőlünk.

Antifaszok Réme 2010.03.14. 22:21:57

A balhé, meg a nagy szót nem egy "a"-val kell írni ? Ez már tiszta Amerika... Az igénytelenségben.

teknős 2010.03.14. 22:35:58

@cutcopy: Már egy ideje érik bennem a gondolat, hogy örök nyugalomra helyezem ezt a nicket...

f.m.j. 2010.03.14. 22:43:26

biztos én vagyok hülye (meg most nincs is kedvem elolvasni 185 kommentet) de csak én nem értem, hogy passzol a szöveghez a képi illusztráció?

A másik furcsaság: én nem vagyok jobbikos feltétlenül, de én nem hiszem, hogy a "fiatal jobbikosok" vadásznának az "mszp-s nyuggerekre" ...

FreeTibet 2010.03.14. 22:53:36

@Bubuluc apuka: Ezt elhiszem / nem vitatom. Csak a cikket olvasva valahogy a rúgjunk bele mindenképp valahol a Jobbikba érzés jött le, miközben hasonló csúsztatásokat rendre elkövet a Fideszes propaganda is.
Valószínűleg a második mondás is igaz, ha nem is emlékszem mindenre, azt viszont biztosan olvastam, hogy a 2002-es év és a TF és a Kossuth tér meghatározó volt Fidelitaszos, UFIs, Reakciós viszonylatban.

is 2010.03.14. 23:12:12

ez a poszt mindenképpen piszológusért kiált, annyira jó lenyomata a paranoiának. jó anyám, aki pedig mindentől óvott, se tudott ilyen történéseket előre lefesteni. hogy bizonyára ez meg az a rossz fog történni. és persze, hogy ezért muszáj valaki mást felelőssé tenni, nem azt, aki a balhét kezdeményezi (ha egyáltalán).

a Jobbik már hónapok óta nem vonultatja a gárdát, elhatárolódik Budaházytól, próbál valami disztingvált képet mutatni (a FIDESZ uyganúgy, sőt még inkább). semmilyen érdekük nincs egy utcai harcos képet mutatni. a rendőrség simán le tudja zárni a Pilvax környéki utcákat, mert azok olyan szűkek. semmi, de semmi oka nincs, hogy kitörjön a közvetlen balhé. de a Mandiner most már a saját fogaskerekiben őröl, 10 év már megtette hatását.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.03.14. 23:31:11

"hasonló csúsztatásokat rendre elkövet a Fideszes propaganda is"
Ez így van, nem is lelkesedünk a fideszes propagandáért.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2010.03.14. 23:31:44

Kedves Mandiner, tisztelt Betyárkörték!

Leszerepeltetek.
Sok műveltnek és megfontoltnak tűnő, de valójában csak sznob kommentelőtökkel együtt.

A kampány előrehaladtával kiderült, hogy ugyanolyan poshadt lötty vagytok, mint bármelyik más pártharsona.

Kezdetben okot adtatok arra a reményre, hogy elvi szempontok és koherens világnézet alapjain állva értékközpontú és szuverén sajtót nyújtotok át a közönségnek, de sajnos ismét kiderült, hogy a szilárd alapokon állás helyett ti is csak

seggszőrbe kapaszkodó pártnyaloncok vagytok.

neurotikk! (törölt) 2010.03.15. 00:02:16

@yarisugi: kotve hiszem hogy komolyan gondolta, megint csak mondd nagyokat, ossze vissza, anelkul hogy hinni kellene neki, a fonoket csak nem kezdik el szamonkerni az akkori stiklik miatt.

Amugy ja, tobb hozzaerto, kevesebb politikus kell ide. Politikus is, hogy jol tudja talalni a nepszerutlen de szukseges dolgokat, de ennyi.
Es nem csak Budapesten, sot.
Ha indulnal a valasztason ezzel a szoveggel, egy szavazat mar lenne.

Egy Dagadt Patkány (törölt) 2010.03.15. 00:03:22

@BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!!: hátizé igazából nem tudtam, hogy mit mondjak ,de FOGD MÁR BE A TETVES POFÁD TE FELTŰNÉSI VISZKETEGSÉGBEN SZENVEDŐ LELKI NYOMORÉK: ROHADTUL LESZ@RJA MINDENKI AZT AMIT BELEBÖFÖGSZ AZ ÉTERBE!!!
K U S S O L
J P A R É J! ! ! !

jobbikolo 2010.03.15. 00:05:44

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t:

Érdekes, hogy minden blog egyformán látja a jobbik csürhét és az is érdekes, hogy az agyhalott jobbikosok között egy sincs aki legalább egy épkézláb blogot magáénak tudhat. Talán azért mert a zsidózáson és a cigányozáson kívül értelmileg már nem lennének képesek normális blogot vezetni.

Pedig itt a szabadság, bármelyik jobbikos fan blogot ragadhat magának és terjesztheti az ideológiát, de ti max arra vagytok képesek, hogy kommentekben anyázzatok, zsidózzatok.

alien 2010.03.15. 00:23:56

hát biz ez a blog csúcs

sivatagi n. 2010.03.15. 02:03:22

@jobbikolo: érdekes, hogy minden blogba ugyanazokat a kommenteket másolod be te nyomorék droid.

pakesz (törölt) 2010.03.15. 02:34:16

"miközben testőrei próbálják betuszkolni a páncélozott autóba - még egy fél percig az utcán marad, és gúnyos arccal, tudatosan hergeli az ellentüntetőket. "

na persze mert oket amugy pont hergelni kell, hogy elveszitsek azt a csopp kis eszuket is

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.03.15. 02:54:24

@pakesz: Különösebben nem kellett őket hergelni, de Gyurcsány mégis megtette. Láthatóan élvezi a konfliktust, bár ez itt konkrétan az ő rajongói bőrére ment.

kzoltana 2010.03.15. 07:10:14

Rabok legyünk vagy szabadok? Ez a kérdés – mondja Zuschlag, Hunvald, Hagyó és a többi jómadár. Válasszatok!
www.nagyitas.hu/common/main.php?pgid=cikk&cikk_id=844&tema_id=31
Semjén Zsolt töredelmesen bevallotta, hogy gyilkosságot kísérelt meg Gyurcsány Ferenc karaktere ellen. A bíróság felmentette, mert kiderült, hogy a karakter életjeleket ad.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.15. 07:58:50

- Itt állsz kint:
- Igen.
- Nem engednek be?
- Nem.
- Miért, valami balhé van bent?
- Nem. De ha beengednének, akkor lenne... 8Đ

( ceterum censeo: találkozhatunk MA a Városligetben... részletek a honlapon )

gazoló 2010.03.15. 08:50:18

sétáltál már kakukkfüves tisztáson a Bükkben,Börzsönyben???Úsztál-e Balatonban,Dunában,Tiszában,nyári ég alatt??Tudod-e ki az a József Attila,Radnóti Miklós,Nádas Péter, Sebestyén Márta???? "NEKEM SZÜLŐHAZÁM ITT E LÁNGOKTÓL ÖLELT KIS ORSZÁG"-

fidesz=jobbik=gárda!!!

"magyar vagyok,nem gárdista...

amíg,amióta,balhézik a primitív fajtátok,a kokárdát sem szivesen viselem, a gyerekeket sem viszem a múzeum elé,vaddisznók...

Joseph Adama (törölt) 2010.03.15. 08:54:20

@gazoló: "a kokárdát sem szivesen viselem"

Ez a mai napon az első gondolatod? Gratulálok. Te a másik oldal szélsőségese vagy...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.03.15. 08:54:56

Istenem! Ezt a sok naív hozzászólást. Eddig minden párt a választások előtt azt ígérte, hogy majd ő megmutatja, és feleni fognak a bűnösök. Eddig mi történt? Nem veszitek észre, hogy le vannak osztva a lapok? Legfeljebb, ha bejut a Jobbik, ő elkezd majd hőzöngeni, de csak addig, amíg a lapokat újra nem osztják!

yarisugi 2010.03.15. 08:59:58

@gazoló:
Te kis spammer provokátor.
Megbízásod vagy paranoiád van neked de nem gyereked.

yarisugi 2010.03.15. 09:05:26

Ez a szegény balfasz Demszky semmit se ért. Ma reggel kijelentette hogy beszédében üzenni akar a zavargóknak.

Hát az ilyen vezesse a tenyészbikát az anyjára. A főváros főpolgármestere egy nemzeti ünnepen ne csőcseléknek üzengessen RIKÁCSOLVA hanem Petőfiről, forradalomról beszéljen.
Egy valamikor ígéretes de ma már nem létező párt utálatos karrierista tehetségtelen ejtőernyőse. Esernyőse :))

Tehetetlen Dodó 2010.03.15. 10:38:34

@yarisugi:
"Demszky elvtársat már meg sem akarják dobálni??
Hát én már szart se érek??"

Tündér_Lala 2010.03.15. 11:29:01

@Tehetetlen Dodó: Tulajdonképpen a legjobb üzenet az lenne számára, ha a rendőröknek beszélne, akik vigyáznak rá.

gazoló 2010.03.15. 11:29:09

sem spammer,sem paranoid,sem kisz tag,sem párt tag,sem elkutyult mszpszdsz tag(89 óta folyamatosan cseszték el az országot) sem provokátor nem vagyok,csak egy józan magyar hang..

addig,nem szivesen hordok kokárdát,amíg rajtatok van,nemzetrontók...tiszteltjobbikfideszdemokráciaelkúrók

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.15. 11:30:58

@gazoló:
ez a józan magyar hang? inkább basszál be!

tewton 2010.03.15. 11:36:33

@gazoló:
egy józan magyar hang?
8 éven át hallgattuk ezt a magyar hangot, köszi.
Az utolsó 4ben már nagyon idegesítő voltál.
Attila számít rád, tegnap is neked üzent. megmondta, hogy csak ők a demokraták, senki más.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.03.15. 11:39:55

@gazoló: Ugyan. Maga soha, semmikor sem viselte szívesen a kokárdát, és most örül, hogy egy időre letehette lelki terheit. Igazából hálásnak kellene lennie azokkal szemben, akik megkönnyítették a döntését.

Önmagának nyugodtan bevallhatja; nyilvános belátást nem várunk, mert nem vagyunk kegyetlen emberek.

Pelso.. 2010.03.15. 13:12:37

A kokárda viselése mindenkinek magánügye. Nem kellene vitatémának lennie, főleg ma.

picur3ka 2010.03.15. 14:09:35

Nagyon jot nevettem, remekre sikerult. Varom a viedot...

gazoló 2010.03.15. 15:02:07

a szivemben,viselem,ez lehet, hogy idegesítő nektek,szájmagyaroknak...semmi okom bebaszni,itt a tavasz,nyílnak a hóvirágjaim krókuszaim,MAGYAR földünkben.. @yarisugi: @tewton:

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.15. 15:17:40

@gazoló:
Ahelyett, hogy itt nyavajognál, inkább az Mszp kétszáz fős "ünnepségét" gyarapítottad volna kétszázegyre! Már csak az optikai tuning miatt is. No meg szép emlékeket szereztél volna arra az időre, amikor már egy buszmegálló is elég lesz a hazátlan csürhéd befogadására.

Bár úgy hallottam, ez a kétszáz fő is úgy jött össze, hogy vidékről kellet idebuszoztatni néhány vicsorgó nyugdíjas párttitkárfeleséget.

Végetek van, mint a botnak, kihaltok mint a dinoszauruszok. Hidd el nekem, nekünk vérszomjas fasisztáknak még a vicsorgás is jobban áll, mint nektek fogatlan vagy kivehető bóti protkóval rendelkező múmiáknak.
Ez van, ezt kell szeretned.

tewton 2010.03.15. 15:55:46

@gazoló:
szájmagyar?
most már így nevezitek a "magyarkodókat"? :)

Tehetetlen Dodó 2010.03.15. 15:59:30

@tewton: Már Pista bácsit is plagizálják.

gazoló 2010.03.15. 16:13:08

ki az az mszp????a magyarok,humanisták,emberek meg nem halnak ki... menjetek ki ti a politikai naggyűlésetekre a pincérruháitokban,vagy tulipánosládának öltözve imádni a vezéreiteket,én inkább csendben magamban emlékeznék... @tewton: @elGabor: @Thulsa Doom:

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.03.15. 16:17:09

@gazoló: Valóban nagyon szomorú, hogy a szöges bakancsok csattogásában nem hallatszanak a halk európai humanisták szelíden intő szavai. Korunk a kietlen erőkultusz, az ember elembertelenedésének kora. :(

tewton 2010.03.15. 16:21:15

@gazoló:
"magyarok,humanisták,emberek"
te melyik vagy?
amúgy meg egy megjegyzés: én is tudok beszélni angolul, de nem gondolom magam ettől angolnak.

gazoló 2010.03.15. 16:57:26

ja,a nejem őriz...@tevevanegypupu:

mindegyik vagyok,és én is beszélek angolul...@tewton:
a 48 márciusi forradalomra emlékezem,emlékezünk... mi köze ehhez a pártoknak???? és sleppjeiknek????

tewton 2010.03.15. 17:09:45

@gazoló:
kb. 1867 óta van köze a pártoknak hozzá.
és hát a pártok is ugyanolyan demokratákból állnak mint te is vagy. csak ők felvállalják

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.15. 18:36:41

Nosza, mint jövendöltem volt, balhéra nem kerülé sor... ámde megfontoltatik számba venni melyik párt kortesgyűlésén hány hazánk fia vala jelen és vajh milyen egyéb magvas gondolatok vezethetőek-é le amaz közelgő országos választások reá való tekintettel.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.03.15. 19:30:21

@Herr SturmLiberator: Ennek (balhé elmaradása) jómagam is örvendek. Jelenlévők? Fidesz. Messze a legmagasabb létszámmal. Az ünnep méltóságára, a politikamentességre és az emberi jogokra való maximális tekintettel (t.i. mert azok ám mindenkit megilletnek, úgy bizony.).
Üdv. Misi

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.03.15. 20:16:36

A kínai zokniárusok erősen elszámították magukat, a jobbikos audio-csapásmérő alakulat sokkal jobban ragaszkodott Demszkyhez, mint gondolták.

Grammar Nazi 2010.03.16. 12:05:34

@tenzin: magyarhelyesiras.hu/
Ha nekem, egyszerű helyesírás-trollnak nem hiszel.
süti beállítások módosítása