Lehetne más a picsogás
2010. február 24. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Lehetne más a picsogás

  Annak, hogy a Lehet Más a Politika pontosan mit is akar, még nem volt időnk részletesebben utánanézni. Mindenesetre az általuk választott zöld-fehér szín nyugtatólag hat a Nyakó–Szijjártó  csörtékben megfáradt lelkünkre – nem véletlenül festik ilyenre a jobb idegosztályok falait –, ezért a párt alapvetően szimpatikusnak tűnik, főleg, amióta megszabadult azoktól a köcsög humanistáktól.


 

  Mostanában azonban az LMP valamit nagyon elkúrt. Úgy tűnik, nem megy a kopogtatógyűjtés, erre viszont a lehető legrosszabbul reagálnak: rinyálnak, mint a fürdőskurva, s az elmúlt napokban az összes megnyilatkozásuk az ajánlószelvényekről szólt. Morális kauciót akarnak, feljelentgetnek, támadják az OVB-t meg mindent, ami él és mozog – lényegében mindent megtesznek, hogy lerombolják azt a fiatalos, kúl, laza imidzset, amelyet nagy gonddal kialakítottak maguknak. Honlapjukon az ajánlószelvényes siránkozásról szóló hírek mára már minden mást leszorítottak. Pedig tudhatnák, hogy izgágasággal nem lehet szimpatizánsokat szerezni.
 

  Mert ha az ember a meccs kellős közepén – amelynek szabályai két évtizede le vannak fektetve – egyszer csak elkezd nyafogni, hogy szar a szabálykönyv, meg a gyengébb csapatok hátrányban vannak, meg a bíró menjen a kurva anyjába, azt a saját szurkolói sem nézik jó szemmel. A regula az LMP megalakulásakor is egyértelmű volt: minden választókörzetben össze kell gyűjteni a 750 kopogtatót, ezt pedig mindenki oldja meg úgy, ahogy tudja. Ha nem megy, hát nem megy, sajnáljuk, de ne két héttel a határidő előtt tessék nekiállni rinyálni. (Tudjuk, a kopogtatókat korábban se szerették, de a fő üzenetük azért nem ez volt.)


  Mindez már csak kommunikációs szempontból is roppant káros: az LMP-ről jó ideje csak a kopogtatós szerencsétlenkedései kapcsán jelennek meg hírek, ahelyett, hogy az állítólag remek ötleteikkel bombáznák a szerkesztőségeket. Ha tiltakoznak az ellen, hogy a bükki nemzeti park központjában egy tölgyfaerdő helyén olajfinomítóval kombinált atomerőmű épüljön, az érdekel minket. Ha Hajdúdorogon a jobban szervezett konkurencia elorozta előlük a kopogtatókat, azt magasról leszarjuk - lettek volna ügyesebbek, ha már a parlamentben akarnak ülni. Ha pedig csak az utóbbihoz hasonló esetekkel foglalkoznak, akkor minden szimpátiánkat elveszítik.
 

  Szóval fiúk–lányok, hagyjátok abba a nyavalygást, tessék nekiállni dolgozni. Még vagy 6 millió cédula parlagon hever, tessék szájjal menni, kopogtatni, haknizni, félmeztelen nőkkel felvonulni, megmasszírozni a szavazók hátát, vagy bármit csinálni, ami sikerre vezethet. És legközelebb jobban megszervezni magatokat. Mert ha a „rossz a rendszer” jellegű jeremiádákon kívül továbbra sem lesz más mondanivalótok, akkor hamarosan mi is visszakérjük a kopogtatóinkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr21784415

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet más a politika? – Így biztosan nem 2010.02.24. 11:32:47

Annak ellenére, hogy a 2010. évi általános választás már eleve lefutottnak ígérkezik, illetve fő kérdésként a Fidesz esetleges kétharmados többsége jelenik meg, érdemes a kisebb pártokkal is foglalkozni. A májusban összeülő új Országgyűlésnek ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.24. 07:42:21

Én nem értem ezt a sírást. Kb. 40 000 választó van egy körzetben, innen kell 750-et (!) összeszedni. Igen, ehhez ember kell, járni a utcákat falvakat.

De pont azért van, hogy ne 14 oldalas legyen a szavazólap, és tényleg csak olyan pártok induljanak el, ahol a körzetben lakó szavazók 1,8%-a (!) támogat.

Ha erre nem képesek, akkor az ott lakó emberek kvázi nem akarják hogy ott induljon a jelöltjük.

zoli vagyok · http://zolivagyok.freeblog.hu 2010.02.24. 07:43:22

Végre valaki leírta! Szívemből szóltatok.
Utálom azt a hozzáállást, mikor valaki személyes kérdést csinál abból, hogy az ő pártjára szavazok-e, és ostoba féregnek tart, ha nem ismerem fel, ha nem ÉRZEM, hogy ő mennyi MÁS.

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2010.02.24. 07:57:10

Hogy aszondja, első.

Egyébként nem tudom miért meglepő, ha Pistike magyarázza a bizonyítványát előre.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.24. 08:09:31

Mókás párt ez az LMP. A fiam jut eszembe róluk, aki múltkor indult egy judo versenyen, és sérelmezte, hogy vannak nála erősebb versenyzők is.
Csak hát ő mondjuk nyolc éves, és az ember nyom egy barackot a buksijára, ha ilyen csacsiságokat mond.

II.Briandrew 2010.02.24. 08:10:13

én ezt mondom már ezer éve, hogy ez a csipet-csapat sem más, mint a többi! új arcok, de ugyanaz a módszer, mint az elmúlt 20 évben...valaki meglepődött???
komolytalan az egész társaság!

natuck 2010.02.24. 08:10:15

"Ha Hajdúdorogon a jobban szervezett konkurencia elorozta előlük a kopogtatókat"
Évi többszázmilliós állami párttámogatásból könnyű jól szervezetnek lenni.
Amúgy a rendszer tényleg rossz (adatvédelmi szempontból is), ebben szinte mindenki egyetért. Csak aki jól jár vele, az nem akar tenni semmit.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 08:10:58

Köszönjük a buzdítást :)
(Azért picsogok kicsit: az állítólagos 6m cédulából 4m a kukákban, illetve a deklaráltan inaktívaknál van. Ezeket senki nem fogja tudni összeszedni. Próbáltam :). Így meg már teljesen más a leányzó fekvése.)
Azért meglesz, szerintem. (Kincstári optimizmus on.)

hááááát 2010.02.24. 08:12:22

Ez már engem is idegesit.Nekik adtam a cédulát,de már akkor is azt kérdezték:
"Nem e tudok még valakit,mert nagyon kéne?"

Komolyan mondom, nem lehet egy mérkőzés közepén szabályt módósitani.
Egyébbként a FIDESZ remegésétől is nevető görcsöt kapok.Inkább gyűjtők 1.5 millió ajánló szelvényt, nehogy legyen kire szavazni.Több párt rendszer a fa..... .Megélhetési politikusok egész sora jutt be megint.Komolyan olyan mint egy állás hidetés ahol van 386 hely és ötezer jelentkező.

Szeretnék egy motivációs levelet látni.
:)

is 2010.02.24. 08:14:08

mindenki tudja, hogy nincs 8 millió kopogtató. 3 milliónál többet talán még sosem szedtek össze egyetlen választáson sem, az összes párt együtt. legalább a felét lehetetlen összeszedni, mert kuka, mert hajléktalan, mert tanya a puszta közepén, mert a körzet tele van zárványfalvakkal, mert nem adják senkinek.

dehát kell valami szellemi butító mantra, miután a 2 millió ki van tűzve. és hat is (hat, érted, lol), jó az anyag, butultok rendesen tőle.

@zoli vagyok: ezzel teljesen egyetértek, az utolsó szó kivételével, mely szerint ő mennyivel JOBB.

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2010.02.24. 08:14:32

ajaj, pedig most akartam indulni a megasztÁRBAN, de ha a sok hülye néző nem rám szavaz és nem nyerek, akkor ezek után már nem lesz pofám végigrinyalni a médiát, hogy : na és, ha nincs hangom, akkor is szar a zsűri!!!! ??? :)

natuck 2010.02.24. 08:14:42

@zero:
Az ismertség is egy tényező. Az LMP még viszonylag ismeretlen. Ezért ha valakinél hamarabb megjelenik egy ismert párt a kopogtatócéduláért, akkor a választópolgár hajlamos odaadni neki. Főleg, ha nincs is tisztában vele, hogy a "kicsik" szempontjából mekkora jelentősége van most a cetliknek.

natuck 2010.02.24. 08:16:14

@El Topo (Sgt. Elias):
A judo-s hasonlattal élve a helyzet olyan, mintha a két legerősebb még a verseny előtt körbejárná a részvevőket, és alaposan megrugdosná őket.

II.Briandrew 2010.02.24. 08:17:13

@hááááát:

nem értem mi ez a hiszti a 2 millió ajánlószelvény összegyűjtése körül...van még azon kívül több, mint 5 millió! és nem mások elől szedik el az Isten szerelmére, annak adod te is, akinek akarod, hiába kéri az, akinek te nem akarod odaadni!

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2010.02.24. 08:17:31

ajaj, pedig most akartam indulni a megasztÁRBAN, de ha a sok hülye néző nem rám szavaz és nem nyerek, akkor ezek után már nem lesz pofám végigrinyalni a médiát, hogy : na és, ha nincs hangom, akkor is szar a zsűri!!!! ??? :)

zoli vagyok · http://zolivagyok.freeblog.hu 2010.02.24. 08:21:25

@natuck: a Jobbiknak kanyi állami támogatása sincs, mégis tarol. Kampányra valóban kell pénz, de ajánlószelvényeket gyűjteni? Oda szervezettség, lelkes aktivisták kellenek.
Egyébként meg akinek meg nincs 750 támogatója, az ne is akarjon országgyűlési képviselő lenni. A mandátum elnyeréséhez, sőt, a tisztes második-harmadik helyhez, és ezzel a második fordulóba jutáshoz is ennél sokkal több szavazó kell.

@is: igaz, itt az a mondás, hogy ők sokkal jobbak, csak az ostoba nép ezt nem hajlandó felismerni.

natuck 2010.02.24. 08:21:29

"hagyjátok abba a nyavalygást, tessék nekiállni dolgozni"
Ehhez még annyit, hogy egy nagy párt színeiben ugyanazt a munka kb. 10-szer annyi eredményt hoz. Tehát pl. az LMP esetében kevesebb embernek, közpénzek nélkül kell több munkát elvégezni.

natuck 2010.02.24. 08:25:14

@zoli vagyok:
A Jobbik a felgyülemlett indulatokat lovagolja meg. De ezek az indulatok elcsendesülnek egyszer. Amúgy meg valahonnan elég sok pénzük van, vidéken sokkal-sokkal több jobbik plakát van, mint LMP.

II.Briandrew 2010.02.24. 08:26:46

miben más ez a politika, gyerekek??? valaki válaszolhatna, mert nekem totál olyannak tűnik ez a bagázs, mint az elmúlt 20 év formációi, csak éppen más köntösben és mondjuk nem ismert arcokkal...egyéb különbség? jaaa, hogy nincs?
persze, hiszen zöldek...kb annyira, hogy zöldségeket hordanak össze! :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.24. 08:27:11

@peetmaster: mifelénk még nem járt egy Lehet Másé a Pina aktivista sem. Nem a fidox halászta le a cédulákat, kukában sincsenek. Egyszerűen lusták, szervezetlenek, kevesek.
Egy volt szadeszes ismerős úgy egy éve mondta az LMP-ről, úgy néz ki igaza lesz: "ezeknek a fele a lepedőre folyt."

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2010.02.24. 08:28:43

bocs a duplazasert, a telefonom is hülye. :)

tb7999 · http://uksi.blog.hu 2010.02.24. 08:30:06

Már nem azért, de ki a rohadást érdekel az LMP. Minden ezzel a szarral van tele. Kis fosodék kezdeményezés, semmit nem tudnak, semmihez sem értenek. Takarodjanak már el.

flimo13 2010.02.24. 08:30:34

Azért az felettébb vicces, hogy 1%-os támogatás már ér annyit, hogy állami támogatást kapj érte, de annyit nem, hogy el is indulj a választáson. LOL?

natuck 2010.02.24. 08:30:51

@II.Briandrew:
Az LMP az egyetlen párt, amiben a meghatározó emberek többsége meggyőződésből zöld, akik évek óta részt vettek különböző zöld mozgalmakban. A többieknél élvonalban csak divatból lett álzöldek vannak. A többi párt zöldségei jobbára csak a szavazatszerzést szolgálják.

Mr. Acid 2010.02.24. 08:31:04

@natuck: Tetszett volna Fideszes aktivistának állni... Akkor most lenne sikerélmény :-)
A picsogást még én is nagyon unom.

Mr. Acid 2010.02.24. 08:32:47

@natuck: Nem azért, de szerintem a zöldség maximum szavazatvesztésre alkalmas.

flimo13 2010.02.24. 08:35:35

@natuck: jól veszem ki a szavaidból, hogy lmp-s vagy? De legalábbis szimpatizáns? Mi lett az álláspont az atomenergia kapcsán, mert tényleg mindenhol csak a siránkozást olvasni..

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.24. 08:35:52

@hááááát:

Nagyon olyan!

Valamelyik este vettem a fáradságot, és végigolvastam az összes jobbikos jelölt bemutatkozását. Pár napja megtettem ugyanezt az MDF-es arcokkal is.
Hát, komolyan mondom, fetrengtem a röhögéstől.
Egy csomó ilyen billegő egzisztencia, aki éppen csak azt nem mondja a bemutatkozása során, hogy "Kedves emberek! Elegem van a jászkarafaszai teszkóban a biztonságiőrködésből, havi nyolcvanért! Juttassanak be a Parlamentbe, mert én is szeretnék költségtérítést, meg tiszteletdíjat!"

Nzoltan 2010.02.24. 08:36:29

@natuck: Onnan a Jobbik pénze, hogy a helyi vállalkozók támogatják őket. Nyomtatnak nekik néhány plakátot, szórólapot. nem kell ehhez közbeszerzés meg közpénz. Akkor sokkal többe kerül.
Ugyanezt megtehetnék a nagy pártok is, csak a tagok saját cégeknek passzolják le a melót. A Jobbik megmutatta, lehet (más a politika) másképp is csinálni. Ez ugyancsak hoz szimpatizánsokat.

És azt sem kell elfelejteni, hogy a radikális párt olyan témával kampányol (erőszak vagy nem erőszak az most mindegy) ami sok embert érint. Az LMP meg a sokadrangú problémákat lobogtatja maga előtt.

megadeth1 2010.02.24. 08:38:43

@is: mégis, mi is a bajod a falvakkal, meg a tanyákkal? Nem csak Pestből áll ám ez a kurva ország, nem abból kéne kiindulni, h egy kerületben végigriszálok, aztán megyek a faszomat hegyezni a Házba, hurrá...Pont ez a baj a sok politikus majommal, h a kutyaszaros Budapestjén nem lát túl.

Nzoltan 2010.02.24. 08:38:45

@flimo13: Na de a választáson derül ki az 1 százalék. Addig fikció.

II.Briandrew 2010.02.24. 08:39:32

@natuck:

mintha Magyarországon amúgy a legnagyobb kérdés a zöld-ség lenne...persze fontos, de messze nem ez a legfontosabb! ok, zöldek, tegyük fel, hogy hitelesen zöldek! és miben más? hisztiznek egy céduláért, mint egy kisgyerek, akinek nem jut még cukorka...ez a más? szomorú!

Sobrijóska 2010.02.24. 08:42:45

Sajnos, úgy néz ki, egy újonnan alakuló pártnak komoly fundamentalizmusra van szüksége ahhoz, hogy megfelelő számú aktivistával rendelkezzen. És ez eddig csak radikálisoknak sikerült, ahol sok türelmetlen és izgága ember rajtra készen áll, hogy lerohanja a várost.
Most jön egy kis szelíd pártocska, csupa elfoglalt értelmiségivel, akik nem fognak esténként egy egész lakótelepet bejárni.

II.Briandrew 2010.02.24. 08:45:47

@Nzoltan:

a Jobbik elégedetlenségből és keserűségből született és amint ez csökken, úgy fog eltűnni, hogy észre sem vesszük, hogy valaha is létezett!

flimo13 2010.02.24. 08:46:25

@Nzoltan: de ha csak 1,5%-od van, akkor ki se derül. Vagy kevesebb cédula kéne, vagy több százalék a pénzhez. Utóbbit támogatnám.

Héttörpe (törölt) 2010.02.24. 08:46:52

@is: "mert kuka, mert hajléktalan, mert tanya a puszta közepén, mert a körzet tele van zárványfalvakkal, mert nem adják senkinek."

Hát akkor tessék kivenni a kukából, elkérni a hajléktalantól, kimenni a puszta közepére a tanyára, elutazni a zárványfalvakba. Hipp-hopp meglesz a 389x750, hidd el. Vagy azért tenni is kellene? Nehogy már azt várja ez az álértelmiségivel teli LMPvs, hogy én fogom odavinni nekik a kopogtatócét.

Héttörpe (törölt) 2010.02.24. 08:51:04

@Sobrijóska: "..nem fognak esténként egy egész lakótelepet bejárni."

Itt a kulcsmondat. Nem fognak, mert tenni az ügyért valamit, mászni az emeleteket, az annyira már nem trendi, ugye? A fórumokon ugatni, fikázni azokat, akik már másnak adták, vagy nekik éppen nem akarják odaadni, az rendben van igaz? Vajon miért tudott a Fidesz tegnap másodszor is megjelenni a lakóhelyemen? Talán mert fontosnak érezte?

Nzoltan 2010.02.24. 08:53:11

@Sobrijóska:

Az a baj, hogy az értelmiségiek magukkal vannak elfoglalva.
Legyen bicikliút, hogy bicajjal munkába mehess? Kit érdekel, mikor a legnagyobb kisebbségünk komplett falvakat bont le az emberek feje fölül? Legyünk nyitottak? Fogadjuk el mások kultúráját? De hát a sajátunkat sem őrizzük meg! Vagy ha igen, akkor sokan rosszallóan elfordítják a fejüket! Ahhoz egyetértés kell, hogy közösen ültessük a zöldet. Csak az a baj, hogy eddig akik liberálisnak mondták magukat ők voltak a legnagyobb kirekesztők. És most nem népszerű liberálisnak lenni. Majd eljön annak is az ideje. Egyszer, mikor az első kolóniák megérkeznek a marsra.

Nzoltan 2010.02.24. 08:54:42

@II.Briandrew: Az azt jelentené, hogy sokkal jobban mennek a dolgok. Bárcsak ott tartanánk már.

Nzoltan 2010.02.24. 08:55:57

@flimo13: Én a parlamenten kívüli pártoknak nem adnék egyáltalán pénzt. Minek? Nem tudnak beleszólni a dontésekbe. Akkor meg sóhivatal az egész.

Balance Of Power 2010.02.24. 08:58:01

@natuck: Egesz pontosan mit jelent az, hogy "zold"?
Amugy az LMP-nek velemenyem szerint a budapesti jolszitualt ertelmisegen kivul gyakorlatilag nincs kozonsege es ezen reteg joresze is utalja a bringasokat, akikre az LMP-rol asszocialnak.

Amugy meg: nem biztos, hogy "lehet mas" a politika. Ez a kifejezes eleve a taktikazas, intrikalas, szarkavaras rokonertelmuje evezredek ota, mindenutt a vilagon.

Ezzel egyutt nekem szimpatikusak voltak, de a mai napig nincs sulyuk, karizmajuk, par aranyos fiatal es ennyi.

II.Briandrew 2010.02.24. 08:58:33

@Nzoltan:

én is ezt szeretném, nem tudom észre vetted-e? :)

Csemegekereskedés 2010.02.24. 08:59:45

Érdekes képet mutatnak a hozzászólások. Elkeseredettség, gyűlölet, önemésztés ennek folyományaként alpári megnyilatkozások, sárdobálás és birkózás. Ez folyik a politikai színtéren is. A magyar nép panaszkodik és megmondja a tutit. Ez a cikk is ezt teszi. Ezt tudjuk. Erre vagyunk vevők.

Zzoorroo 2010.02.24. 08:59:51

Németországban az a párt, amelyik legalább két ciklust eltöltött a parlamentben, nem kell kopogtatócédulát gyűjtsön.

@Nzoltan: Ha nem adsz nekik pénzt, nem maradnak fenn és semmi esélyük nem lesz oda bejutni. Vagy szerinted is elég az a két-három, esetleg négy párt, amelyik bejut?

II.Briandrew 2010.02.24. 09:00:47

@Balance Of Power:

igen, még az elején én is szimpatizáltam velük, de már a kapcsolatfelvételnél kiderült, hogy zöldfülű társaság és én zöldfülűre a papír zsebkendőmet sem bíznám, nem hogy a parlamentbe juttassam, hogy ott szerencsétlenkedjen havi x százezerért!

Héttörpe (törölt) 2010.02.24. 09:03:31

@Csemegekereskedés: A te hozzászólásod viszont a mindenen felül álló LMP-s tipikus megnyilvánulása. Lehetne a nevetek NVK is. Nem vagyok Különb.

naugyehogy 2010.02.24. 09:05:05

@Zzoorroo:
egyetértek. bezzegsvédországban is úgy van, hogy akire x% érvényes szavazatot leadtak az kap valami lóvét.
Állambácsinak nem csak az a feladata, hogy a többség véleményét vegye figyelembe.
Azért egy 10 miós országban 1%is sok ahhoz, hogy leszarják a véleményüket.

Demokrácia van fiatalok... elvileg.

Bell & Sebastian 2010.02.24. 09:05:55

@tölgy:

Maga nyert. (Éppen most estünk 10 millió alá!)
De Onan a testvérével jól ráfaragott!

www.churchofgod.hu/cont/judatorzse.php

"Ez valóban az Úrtól volt, hiszen JHVH nem akarta, hogy Judah öröksége a kánaánitákra szálljon, de a törvényességet elvárta a történet szereplõitõl, így a félkánaáni fiaktól is, majd aszerint pusztította el Ert és Onant. Végül pedig úgy rendezte, hogy Támáron keresztül megmaradjon Judah királyi házának genetikai tisztasága."

A tanulságot mindenki vonja le magának:
- Az onanizálás nem vezet jóra, sőt!

Csemegekereskedés 2010.02.24. 09:07:47

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét):
Nem gondolom, hogy én különb lennék. Én is rinyálok és imádom megmondani a tutit (ahogy az előbbi hozzászólásomból láttad :-)

blúdiginipig 2010.02.24. 09:08:05

Itt minálunk vidéken, az LMP bedobott a postaládámba egy szóróanyagot, hogy hová vihetem a kopogtató cédulámat. Ha már úgy is ott volt az aktivista, ugyan miért nem csöngetett be és kérte el. Még lehet oda is adtam volna. De ha van ember szórólapozni, akkor miért nincs, aki esetleg becsöngetne ide-oda? Esetleg hívjam fel a tisztelt jelöltet, hogy hová jöjjön?? Nem neki kéne esetleg kicsit kaparni a dologért?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.24. 09:08:16

@II.Briandrew: Valóban, és szerinted mennyi időbe telik, míg olyan apróságok rendeződnek mint a munkanélküliség,kilátástalanság,
cigánykérdés,mindent átható korrupció,igazságtalanság minden szinten(nyugdíjrendszer,adórendszer)?Egy év , kettő?Valószínűleg négy év múlva is be fognak kerülni.

Akárhonnan is nézzük, ha tetszik ha nem ,ezek nagy részét az ő bandájuk merte (?alap dolog lenne kedves kormánypártok!) nevén nevezni.A "sikerüket" ez is okozza és ez igen nagy szegénységi bizonyítvány az elmúlt 20 év pártjainak,amik megfordultak a parlamentben.

Csemegekereskedés 2010.02.24. 09:10:22

Viszont nem tudom mindek rakták a cikk elejére ezt a gusztustalan képet? Ez egy meleg biciklis felvonulás akar lenni?

Csemegekereskedés 2010.02.24. 09:13:27

@blúdiginipig: Az LMP szívesen elmegy a céduládért, ha megmondod hova menjen.

sztrelnyikov 2010.02.24. 09:13:32

Erre mondta azt Antall József (ezúttal az LMP-seknek címezve): "Tetszettek volna forradalmat csinálni!"

II.Briandrew 2010.02.24. 09:14:31

@Blás Sailor von Wolfhausery:

nos érdekes módon 2002 után a miép is meg a munkáspárt(szélsőséges volt mindkettő) is hallgatott vagy legalábbis visszafogta magát...biztos azért mert minden olyan szar volt mondjuk az orbán-kormány alatt, hiszen 2007-ben már euróval fizettünk volna....

nem mondom, hogy a nagyszájú fidesz majd itt kánaánt hoz, meg pár hónap alatt rendbe rakja az elmúlt 8 év összes hibáját, de hogy a jobbik indulataival és dühével a legrosszabb megoldásokat tudja felmutatni, az biztos! mert az indulatból, gyűlöletből való irányítás soha nem vezet jóra, soha!erről nem is érdemes vitáznunk!

spájdernecc 2010.02.24. 09:17:17

talpalni, talpalni, talpalni !
a sült galamb módszer a nagyobb helyeken bejöhet, de falun lehet elfelejteki.
itthon én még élő LMP aktivistát nem láttam / vagy ha láttam nem tudtam róla, hogy ő az /.
a jelöltjükről meg annyit tudni, hogy a megyében lakik
hát gratulálok

Bell & Sebastian 2010.02.24. 09:19:17

@Csemegekereskedés:

Nehogy magasabb fokú, netán elemelkedett értelmet keressen a dolgok mögött!
Olyan nincs, minden egyszerű, _szinte_ mindenki hülyeségeket beszél.

Különösen ez a két imposztor (kik jegyzik e posztot).
(csóválja...)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 09:20:27

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét):
"Nem fognak, mert tenni az ügyért valamit, mászni az emeleteket, az annyira már nem trendi, ugye?2

Ha nem volnék olyan jól szituált, művelt stb. LMP-s aktivista, akkor ezért csúnyán kéne, hogy beszéljek veled. De az vagyok, ezért csak annyit mondok, hogy ez nem így van, az aktivisták igenis lelkesek és dolgoznak. Csak míg te azt várod, hogy érte menjünk (mondd, hova és már megyek is), addig mások elzavarnak (mindenkit?), hogy nem érdekli őket.

@II.Briandrew:

"miben más ez a politika, gyerekek??? valaki válaszolhatna, mert nekem totál olyannak tűnik ez a bagázs, mint az elmúlt 20 év formációi, csak éppen más köntösben és mondjuk nem ismert arcokkal.."

Más emberek, más köntös, egyedül felvállalt zöldpolitika: te mondtál egyedül három érvet, amiben más :)

Egyébként csak a te kedvedért még egyszer elmondom: NINCS MÁSIK 5M cédula!!
Nagyon sok az inaktív, szarok a politikára típusú ember. Több, mint a Fideszes.

Bell & Sebastian 2010.02.24. 09:20:39

@sztrelnyikov:

Tedd hozzá: miután kézjegyével látta el a rózsadombi paktumot. :)

II.Briandrew 2010.02.24. 09:23:19

@peetmaster:

ez a másság nekem kevés, bocs és ha jól látom, nem vagyok egyedül ezzel...
erről ennyit!
a kopogtatócéduláról pedig már én is elmondtam százszor, hogy a cédulát mindig az kapja, akinek oda akarják adni, max ha ellopják, akkor nem, de ne hisztizzen már itt senki, hogy neki nem jut, mert más elszedi előle...ha nem képes összegyűjteni, akkor nem neki akarták adni és kész...mi ezzel a baj?

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 09:25:43

@blúdiginipig:
"Esetleg hívjam fel a tisztelt jelöltet, hogy hová jöjjön?? Nem neki kéne esetleg kicsit kaparni a dologért? "

kaparnak, vazze, de több falu van, mint LMP-tag. nem jut mindenhova. Annyit igazán megtehetsz, hogy felhívod a számot, érte mennek. Nálunk (mindkét körzetben, ahol gyűjtöttem), gyakran maga a jelölt megy érte.

z666 2010.02.24. 09:27:32

A természetvédelem és az ultraliberalizmus olyan messze van egymástól, mint ég és föld. Az ilyen sötétzöldek rengeteget ártanak a természetnek (is)...

blúdiginipig 2010.02.24. 09:28:41

@Csemegekereskedés:
Már mindegy. Odaadtam másnak, lelkesebbnek, aki nem csak szórólapot dobott, hanem nem volt rest becsengetni. Olyan más volt mint az LMP hozzáállása.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 09:29:28

@II.Briandrew:
"hogy a cédulát mindig az kapja, akinek oda akarják adni"

NEM, NEM, és még egyszer NEM.
Látszik, sosem gyűjtöttél cédulát.
A valóságban ez a következő megoszlást mutatja:
1. Nem adom senkinek: 45-50%
2. Már odaadtam másnak: 35%
3. Érdekel, még meggondolom: 8%
4. Nektek adom: 2%

Marad 5-10%, aki annak adja, aki először odaér és kéri.
Ez önmagában elég ahhoz, hogy akár 5 párt is bejusson vele.
Ezeket veszik el a túlgyűjtők a kicsik elől.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.24. 09:29:40

@II.Briandrew: "nos érdekes módon 2002 után a miép is meg a munkáspárt(szélsőséges volt mindkettő) is hallgatott vagy legalábbis visszafogta magát"

Mekkora is volt ezeknek a támogatottságuk?
A kettőnek összesen volt annyi, mint a jobbiknak most a harmada kb. .Miép,Munkáspárt!LOL!

"hiszen 2007-ben már euróval fizettünk volna...."

Feltevés,illúzió.

"a jobbik indulataival és dühével a legrosszabb megoldásokat tudja felmutatni, az biztos! "

Például?Tények,érvek?Esetleg?Ez eddig libbant tempó.

"mert az indulatból, gyűlöletből való irányítás soha nem vezet jóra, soha!erről nem is érdemes vitáznunk! "

Valóban az ilyen irányítás az nem ,de a problémák nevén nevezése,szőnyegalásöprés befejezése nem árt.

blúdiginipig 2010.02.24. 09:30:23

@peetmaster:
Nem falusi vagyok, ha ez jött volna le,. elnézést, egy durván 70 lakásos kisebb lakótelep. Senkihez sem csöngettek, dobáltak...

II.Briandrew 2010.02.24. 09:31:43

@z666:

milyen érzés egy közönséges randalírozó, felbujtó, fröcsögő és huligán Budaházy-Szarházy kiszabadításáért kampányolni? miben más ő, mint az, akiket utálunk az elmúlt 8 év után még jobban? mondd már el nekem? vagy megsúgjam? semmiben, barátom!

az lmp meg egy vicc, mint ahogyan a jobblik és a szarházy is az, csak rajtuk nem tudok nevetni!

blúdiginipig 2010.02.24. 09:32:09

Szarvas, Békés megye.

Viktus 2010.02.24. 09:32:10

Jó szegény LMP azt hitte, hogy két kocsmázás közt megejti ezt a választást is. Meg elég lesz, ha pár LMP-s minden fórumot, blogot körbeszalad.

A magyar rendszerben meg a választási megjelenéshez kevés a pinceklubbos baráti társaság sőt még maga szent Bokros Lajos is a másik gyengélkedőnél. Ide bizony pártszervezet kell. Az LMP meg nem nagyon ügyködött az EP után ilyesmi létrehozásán biztos két szociológus buli közt nem volt idő meg a zöld szipiszupi programot csiszolták nem kell atomenergia stb. dőreségekhez.

A jelenlegi szitu országos pártszervezete a Fidesznek meg a Jobbiknak van. Az MSZP-nek Budapesten vannak még aktivái meg egy két vidéki városban, de ahol nincs ott is tud magának vásárolni.

negeev 2010.02.24. 09:33:31

2002-ben is volt egy hirtelen fellángoló párt, a Centrum.
2010-ben is van egy pontosan ugyan azokra hajtó párt, az LMP.
Egyiknek sem sikerült elérni komoly sikereket. (Szerencsére)

Majd eltűnnek.

sertésmájkrém 2010.02.24. 09:33:45

@natuck: És mennyi mindennel van ez így nálunk...

Csemegekereskedés 2010.02.24. 09:36:59

@Bell & Sebastian: A bejegyzésnek van amiben igaza van. De a cikkből nem derül ki, hogy miért, mert főként érzelmekre épít és nem tárgyilagos (vagyis rendesen torzít). Pl. azzal kezdődik, hogy annak ugyan nem néztünk utána mit is akar az LMP. Hm, most akkor tudják, hogy miről beszélnek vagy sem?

II.Briandrew 2010.02.24. 09:37:03

@peetmaster:

mit hisztizel? gyűjtöttem, magamnak is anno vidéken méghozzá. ha akarta ideadta, ha akarta, nem adta, max azt mondta, hogy nem adom senkinek...blabla!

@Blás Sailor von Wolfhausery:

- morvai ámokfutása az európai parlamentben egy biztosjelölt
meghallgatásakor
- magyargárda
-budaházy-szarházy félékkel való kokettálás
-zsidózás úton-útfélen

csak, hogy a legszebbeket vegyem előre!

én elhiszem, hogy változás kell, elhiszem, hogy végre magyarnak kéne lenni elsősorban, de bocsáss meg, ha nekem és sokaknak a jobblik nem szimpatikus! a támogatottság pedig úgy elszáll, mint a miépé 2002 után, mert igen, erről beszéltem barátom, hogy nem volt nagy a támogatottság, hiszen jobban ment a szekér...és remélem, hogy májustól itt is jobban fog és onnantól kezdve a jobbiknak meg vannak számlálva a napjai, hála a nagy jó Istennek odafönt!

spájdernecc 2010.02.24. 09:38:00

@Viktus:
a nyugdíjasklubok hálózatát ne feledd :))

sertésmájkrém 2010.02.24. 09:38:12

@natuck: Tehát itt valódi semmirekellő hippik vannak, máshol meg álhippik? Hova is szavazzak.

turulfan 2010.02.24. 09:38:20

@II.Briandrew: ha minden jól megy, néhány év múlva a hozzád hasonló hazaárulók fognak a sitten ülni, és nem az igazi hazafiak.
csak idő kérdése, úgyhogy vigyázz a szádra...

Kenwyn 2010.02.24. 09:40:05

@El Topo (Sgt. Elias):

hol található az mdf-es jelöltek bemutatkozása? én nem lelem sehol..

Bell & Sebastian 2010.02.24. 09:40:08

@negeev:

- Miből építették a trójai falovat?
- Kibaszásból...

Viktus 2010.02.24. 09:42:48

@spájdernecc:

Vidéken már ott sem nagyon izmos felénk ott is a Fidesznek meg a Jobbiknak adták :) Vidéken arányosan kevesebb az ex. jóelvtárs állami intézménybe bekerülő szoci, mert amelyiknek pénze van, és oda kerülne az megy inkább a különböző egyházak által üzemeltetett intézménybe ott magasabb a színvonal, és nem nagyon reklámozza szoci mivoltát. :D

II.Briandrew 2010.02.24. 09:42:51

@turulfan:

aki nem a jobblikra szavaz az hazaáruló?! vállalom! :))) ezerszer fidesz, mint egyszer jobblik!

fehéregér 2010.02.24. 09:42:55

Ha az ilyen baromi frappáns címmel és tartalommal megjelenő blogok és ahhoz fűzött kommentek jellemzik azt az országot, akkor szerintem kedves LMP-sek hagyjátok a fenébe az egészet, ne feszüljetek, ezeknek nem érdemes.
Századszor olvasom, hogy mi a f*sz ez az elempé, közben az emberek nem olvasnak újságot, nem tájékozódnak, még az adott szervezet honlapján is lusták végigolvasni, hogy valójában mit is akarnak, nem sokkal egyszerűbb "picsogós" blogokat írkálni, velejéig rosszindulatú kommenetekkel mérgezni a levegőt, ill. a közhangulatot, zben egy szalmaszálat sem keresztbe enni, hogy valami változzon ebben a posványban. Mitől lett ez a nép ennyire primitív és felszínes.

panteon 2010.02.24. 09:43:59

Az a ciki, hogy az LMP tele van olyan volt képviselőkkel akik semelyik pártba nem kellenek.Meg tele van a hócipőm az olyan fiatalokkal akik 1 percet nem dolgoztak életükben,hanem Főiskola vagy egyetem után már Ők akarják megmondani a frankót, Ők már országot irányítanának.Minenki valahogy a lóvé közelébe akar kerülni oszt' jó napot.

fehéregér 2010.02.24. 09:44:13

siettem, sok elírás....természetesen tenni azt a szalmaszálat, nem enni, bár az sem rossz.

II.Briandrew 2010.02.24. 09:44:41

@turulfan:

" ha minden jól megy, néhány év múlva a hozzád hasonló hazaárulók fognak a sitten ülni, és nem az igazi hazafiak.
csak idő kérdése, úgyhogy vigyázz a szádra..."

pontosan erre gondoltam akkor, amikor a jobblik stílusától óvtam a népet, hát hamar beigazoltad, csak megköszönni tudom!

Adrian Mole 2010.02.24. 09:44:47

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét):
Mindenek felett álló, jó vicc. Te is leírod, hogy foskazán a jelenlegi politika, aztán meg fikázódsz, hogy valaki a foskazán részéből ki akar maradni. Vagy azt hiányolod az LMP-től, hogy nem merítkezik meg a pöcegödörben?
Egyébként kc gyűjtésben is azt tudom mondani, hogy csak akkor fog működni az LMP, ha azok, akiknek kicsit is szimpatikus, tesznek érte valamit. Pl. nem várják az LMPs kopogtatót, hanem megnézik a honlapon, hova vihetik, vagy legalább szólnak a gyűjtőknek. Mindeközben a központ jól-rosszul kommunikálja, hogy a kc gyűjtés nem jó szisztéma. Sírás-rívás a sajtónak, minimális elkötelezettség és felelősségérzés a választók részéről, aktív aktivisták (mert kepesztenek, bizony). Ennyi. Sokat ezzel most nem lehet tenni, a választási rendszer akkor lesz más, ha az LMP bekerül :) . De addig el is kell jutni.
Ha hiányolod, hogy miért nem aktívabbak az aktivisták, és szimpatikus az LMP, hajrá, kezdd el te is. Ez egy olyan szekér, ami magától nem megy, hiába akarod, hogy így legyen. Csak akkor fog menni, ha te is tolod, vagy legalább segíted azokat, akik tolják.
Egyébként mindenkinek, aki kérdést tett fel: avvan.blog.hu/2010/01/22/lmp_faq

Bell & Sebastian 2010.02.24. 09:45:04

@Csemegekereskedés:

Ha egyetemi mozgalomnak indult a jövő értelmiségének megszólítására, akkor elszúrták.

A fene se tudja mi akart ez lenni, így aztán elég a dallam ismerete, a műdal szövege már teljesen irreleváns. :)

Benbe · http://www.benbe.hu 2010.02.24. 09:46:05

Én otthon vagyok egész nap, mivel a szakdolgozatomat írom. Lakótelepen lakom (nem mondom meg, hol, aki akarja, kideríti). Ugyan soha nem szavaznék az LMP-re, de üsse kő, méressék meg magukat! Ha kell a cetli, jöhetnek.

Csemegekereskedés 2010.02.24. 09:46:20

@turulfan: te most akkor szereted a magyar népet vagy inkább irtanád? Nekem Birandrew is magyarnak tűnik.

sztrelnyikov 2010.02.24. 09:46:22

@Bell & Sebastian:
Jó, hozzáteszem. De ez az LMP helyzetén nem változtat. Rájuk továbbra is igaz, amit mondott. Nem picsogni kell...

gergoke 2010.02.24. 09:47:47

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét):

"Nehogy már azt várja ez az álértelmiségivel teli LMPvs, hogy én fogom odavinni nekik a kopogtatócét."

Pedig ahogy látom tényleg ezt várnák el. A weblapjukon hírdetik, hol veszik át a cédulákat. Megmozdulni már büdös.

sertésmájkrém 2010.02.24. 09:48:05

@z666: "A természetvédelem és az ultraliberalizmus olyan messze van egymástól, mint ég és föld. Az ilyen sötétzöldek rengeteget ártanak a természetnek (is)..."

+1

Hippik ezek, a rosszabb fajtából. Fingjuk nincs semmiről, ha véletlenül hatalomhoz jutnának, a földig rombolnák a gazdaságot és a társadalmat a libsi elveik mentén. Mint nagytesójuk a szadesz.

Viktus 2010.02.24. 09:48:30

@II.Briandrew:

Ezzel szemben a realitás az a Jobbik még valószínűleg az önkormányzatira erősödni is fog.
A Fidesz kormány keze meglesz kötve sajnálatos módon idén már nagy mutatványokat nem tud prezentálni. A szoci örökség miatt még valószínűleg jövőre sem, mert mínusz 1150 milliárdocska mínusszal indít.
Az új többség jórésze meg kb. olyan réteg, aki még mindig csak a kádári tejjel-mézzel folyó kánaán eljövetelét várja lásd. volt szoci tábor jórésze ami most megjelent a Fidesznél.

A Jobbiknak lesz ideje konszolidálódni már most ez zajlik a MIÉP meg a Jobbik ég, és föld ...

turulfan 2010.02.24. 09:48:57

@II.Briandrew: nem érdekel kire szavazol (amúgy a fidesz a kisebbik rossz szvsz), de felesleges Budaházyt ilyen alpári módon emlegetni, ugyanis az az ember érted is ül a börtönben, még akkor is ha ez neked nem tetszik.

Budaházy komolyan gondolja amit mond és azt is amit tesz, nem anyagi érdekből és nwm százmillás végkielégítésért!
persze a módszerei megkérdőjelezhetőek időnként, de még akkor is sokkal inkább rá szavazok, mint mondjuk valamilyen büdös geci mutyikirály szdsz vagy mszp-s képviselőre...

Bell & Sebastian 2010.02.24. 09:49:06

@sztrelnyikov:

Akkor még jól is jártunk volna. A járomban már lehetetlen! :(

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.24. 09:50:24

@II.Briandrew: négy év múlva is bekerül a Jobbik ,olyan 7% körül ,nyugodj meg.Feltéve ha közben alakul valami normális demokrata párt,jó volna.

"- morvai ámokfutása az európai parlamentben egy biztosjelölt
meghallgatásakor"

Szhörnyű,dógizik' a pénzéért,persze nekem sem jön feltétlenül ez a stílus, de van az a helyzet sajnos,és az most van...amúgy jól elkúrtátok ,fidesznyikek ,hogy hagytátok a jobbikhoz csapódni...!

"- magyargárda"

homokzsákolás, meg most épp kusshadnak,ha valaki szeret cserkészkedni meg hiányzik neki a sorkatonaság ,na...

"-budaházy-szarházy félékkel való kokettálás"

Érdekes ügy,semmi konkrétum(jah most talán hangfelvétel...),kampányfogás(Azt a 4-5% hódsapkás hátranyilazót nem lehet eldobni így választás előtt).

"-zsidózás úton-útfélen"

Ez olyan mint ha az szdsznél az mondanánk "(mély)magyarozás úton-útfélen",nem teljesen fedi a valóságot.

mcgregor 2010.02.24. 09:50:46

A kispártok rinyálása a kopogtatócédula-gyűjtés kapcsán szánalmas. Csendben kéne iparkodniuk helyette.
www.jobbklikk.hu/index.php?Cikk=991

Csemegekereskedés 2010.02.24. 09:51:33

@sztrelnyikov: egyetértek. nem picsogni kell. de azért arra fel lehet hívni a figyelmet, hogy milyen nehéz egy új pártnak bejutni a parlamentbe. és a "picsogás" mellett nagyon sokan keményen dolgoznak, hogy összejöjjenek a cédulák. csak a cikkírók ennek már nem jártak utána

panteon 2010.02.24. 09:53:12

@II.Briandrew: Egyszer komolyan olvassa el mindenki a Jobbik programját, és ne az alapján ítéljen amit a többi párt vízionál.
Minden párt szimpatizáns között akad idióta fanatikus, de azzal nem kell törődni.A múlt héten egy fabatikus MSZP-s székkel kergette el a Jobbik kopogtató cédula gyűjtőt....

sertésmájkrém 2010.02.24. 09:54:06

@fehéregér: :D

Pont rólad van szó a posztban egérke.
Ti túl jók vagytok nekünk, húzzátok fel az orrotokat és sértődjetek meg.

Beszarás.

Viktus 2010.02.24. 09:55:13

@fehéregér:

Na ezt nem képesek felfogni az elempísek.

Hoho ébresztő a választási kampányban nem az elempí elé borulnak a népek nem fogják a honlapjukat olvasni, amelyet egy átlag nem is talál meg, mert egy informatikai kft. birtokolja :D , de ha netán végül megtalálja a lehetmas.hu -t ott is egy zavaros katymaszra talál rá.

Na szóval az emberekhez elkell juttatni a politikai üzeneteket ez is egyfajta markating ágazat. A parlamenti pártoknak erre va médiafelület a parlamenten kívüli pártoknak meg mivel nincs pénzük marad a kemény munka lásd. több ezer lakossági fórum megjelenés az utcákon-standolások. Na ahoz viszont elkél a pártszervezet is amivel az LMP nem rendelkezik max. Budapesten pár kerületben.
A helyi elempís csak egy bizonyos kocsmában folytat szervezést, ahova lejár inni :D:D:D:D:D

Adrian Mole 2010.02.24. 09:56:11

@sertésmájkrém:
Hozzád biztos túl jó az LMP. Nem is neked való. Lehet, hogy nem is kellene foglalkoznod vele?

II.Briandrew 2010.02.24. 09:57:39

@Viktus: @turulfan: @Blás Sailor von Wolfhausery:

a szélsőség soha nem vezet jóra, főleg nem akkor, amikor ezt a szerencsétlen országot amúgy is megtépázta az elmúlt 8 év ámokfutása. a szélsőség soha nem lehet jó válasz, akkor sem, ha éppen van igazság abban, amit mondanak...
de budaházy akkor is egy közönséges bűnöző! én sokkal többe nézem azokat az ezreket, tízezreket, akik békésen és normálisan tudnak tüntetni, vonulni, sípolni és nem csupán huliganizmussal "védeni az én érdekeimet"...köszönöm, de én nem kérek ebből!

Kenwyn 2010.02.24. 09:57:47

@Bell & Sebastian:

ja,h a videós anyag! én azt hittem van részletes írásos bemutatkozásuk is. :)
azért köszi!

Adrian Mole 2010.02.24. 09:58:57

@Viktus:
Felfogják, ne aggódj. De azt is mondják, hogy "lehet más". Valaki megérti. Valaki nem.
Senki elé nem kell borulni. Ez is lehetne más. Valaki megérti. Valaki nem.
Valaki azt gondolja, a politika marketing. Valaki azt, hogy demokrácia van.

Viktus 2010.02.24. 09:59:22

@Adrian Mole:

Na igen ez a nyerő kampány. :D:P Profi marketing nagyon, ehhez csak gratulálni tudok.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.24. 10:00:12

@fehéregér: Irritáló az a felugró izé a honlapon ,amúgy.Ott el lett nézve amikor nem volt egy arca a pártnak(jah meg Somamagésa,Settenkedő stb. a videókban...)most meg már késő,ennyi meg egy bambi.

Adrian Mole 2010.02.24. 10:00:31

@Viktus:
Köszi. Olvasd el a neked szóló bejegyzésem is.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.02.24. 10:00:38

Két dolog nem akar összejönni az LMP-nek (a kopogtatókon kívül:).

Egyrészt képernyőképes arcok, akik folyékonyan szimpatikusak. Pedig az EP-vál. idején azt hittem, azzal a jócsajjal pölö fogtak egyet, de nem. Vagy hülyék, vagy a csaj nem annyira folyékony, mert dugdossák. Mármint a köz figyelme elől, elfele. A többi beszélő fej, meg siralmas. Sajnos. Nem tartalmilag, elhiszem én, hogy kurvaokos mind, csak éppen a politikához más tulajdonságok is szükségesek, ezeknél meg még Bokros Lajos is érdekfeszítőbb.

A másik - és nem kizárt, hogy ez szoros összefüggésben van az előzővel - valahogy a programot sem sikerül valami lendületes leitmotívok mentén köztudatosítani. A részletek biztos baromi értelmesek és kimunkáltak (mondjuk kultúrától egy kurva szavuk sincs, és nálam ez a legnagyobb baj, de ez csak magánügy), de összességében mondja már meg valaki, hogy mi a pálya szerintük! És itt nincs helye akadémiai székfoglalónak, pár tőmondat, ennyi fér bele.

Szóval valami karizma, valami vízió, és legfőképpen a rátermettség sugallata, ez hiányzik. Ha bejutnának, talán összegereblyéződne mindez a következő nekifutásra. De félek, ha kint maradnak, akkor behal az egész. Pedig rá férne erre az országra egy értelmesen zöld/jogvédő/szoftbal-szoftantiglob, mégis elkötelezetten nyugatos, európai alapállású társaság, akinek adott esetben lennének szabad vegyértékei több irányba is. Azt például a következő ciklusra kapásból ideális állapotnak nevezném, ha velük lenne meg a fikusznak 2/3-a. Persze ez álom.

Mindenesetre én erősen fontolgatok - a csodacsatár tanácsai ellenére - egy virtigli szavazatmegosztást. Bár, kivételesen, rendkívül bizonytalan vagyok. Vagy nem?

tevevanegypupu 2010.02.24. 10:01:26

Fiatalok, nincs gyakorlatuk, nagyon szeretnenek bekerulni a Parlamentbe, szoval ertheto a turelmetlenseguk es az is, hogy meg nem elegge diplomatikusak. Kis turelem. Talan nem lenne rossz, ha ott lennenek az orszaggyulesben, ki tudja, elkepzelheto, hogy legalabbis az elso ciklusban valoban a szavazoikert dolgoznanak. Lehetnek meg csodak is.

panteon 2010.02.24. 10:02:47

@II.Briandrew: Pont ez az amit nem szabad:a sok idióta "fun"- al azonosítani egy pártot.
A Jobbik csak abban szélsőséges, hogy ezek között az undorító, haszonleső, kapzsi, megélhetési politikus között csak úgy lehet rendet rakni, ha oda...szunk az asztalra.Itt már szép szóval senki nem fog eltakarodni pl az MSZP-ből.

Viktus 2010.02.24. 10:04:39

@II.Briandrew:

Budaházy egy szimpla bohóc, de az hogy jön a mondandómhoz?

@Adrian Mole:

Te hu basszus v.mi shaolin kolostorból szalajtottak? vagy csak sok volt a fű a pincebuliban?

Mit gondolsz a demokráciában mi alapján választanak az emberek? ülnek , és egyszer csak jön a megvilágosodás, vagy szent sugallat. Megsúgom nem ez is kemény marketing egy párt lehet a világon legszipiszupibb sokra nem megy vele, ha nem tud eljutni az emberekhez. No az elempínek ehez sem szervezete, sem pénze, sem markáns arcai nincsenek + még olyan egetverően szuper dolgokat nem tud közvetíteni a "piac" - választók felé , ezért is szenved a kopogtató gyűjtéssel.

Higany 2010.02.24. 10:05:16

@fehéregér: Én keresgéltem az LMP-nél, hogy mit gondolnak az atomenergiáról, de a honlajuk keresője csak kommenteket dobott ki (amik a legnagyobb jóindulattal is csak kommentelőik tájékozatlanságról árulkodtak).
Amúgy én szívesen odaadnám nekik a cetlit, ha ezzel felkerülnének a szavazólapra és az MSZP-től, MDF-től tudnának rabolni azon a napsütéses áprilisi vasárnapon :)

sertésmájkrém 2010.02.24. 10:08:14

@Adrian Mole: Szerencsére mi vagyunk sokkal többen, a ti szerencsétekre is, hippik.

Nzoltan 2010.02.24. 10:08:21

@II.Briandrew: Jajj mán... Hagyjuk már ezt a hangulatkeltést.

II.Briandrew 2010.02.24. 10:09:01

@panteon:

szerintem mondjuk a fidesz, de még az mszp szimpatizánsai között sem látok ilyen gyűlöleletet...és ez nem pár idióta "fun", hanem ez az egész ebből táplálkozik és ilyenkor csak kibújik a szög a zsákból, pedig a jobblik most éppen mérsékelni próbálja magát, de akinek van egy kis esze, meg a szemével olykor lát is, nem csak néz, annak ez nem jön be!
programot tud gyártani bárki, írok én olyat, hogy a tíz ujjad megnyalod, annyira imádni fogod, aztán meg foganatosítás gyanánt megyek és kukákat gyújtogatok meg rendőrt dobálok és akkor majd komolyan fognak venni engem, igaz? ne vitázzunk erről, nem érdemes. a poszt meg az lmp-ről szól, bár az a zöldfülű csapat is szerepel a "na rájuk biztos nem szavazok" listán, akárcsak a jobblik!
that's all :)

II.Briandrew 2010.02.24. 10:09:34

@Nzoltan:

nem kell ezt a hangulatot kelteni, megtették már a barátaid :))

Héttörpe (törölt) 2010.02.24. 10:09:53

@Adrian Mole: csak hogy tévedésbe ne ess: k....ra nem szimpatikus az LMP. Mennek a nagy szavak, de csak az 1 %-ra hajtotok, teljesen egyértelmű. Pont az hiányozna MO-nak, hogy még egy fostalicska pártot kitömjön lóvéval.

buckafej 2010.02.24. 10:14:03

Az egyik abaúji polgármester aki szintén LMP-s jelölt, bár szerintem a liberális szó jelentését sem ismeri, egyszerűen csinálta.
A közhasznú dolgozóktól bekérette a kopogtató cédulákat.
Javaslom az LMP-nek, hogy több helyi potentátot jelöljön.
Ezt a fickót nem tudom hogy találták, lehet, hogy ő jelentkezett.

Nzoltan 2010.02.24. 10:14:06

@Zzoorroo: A parlamenten kívül tökmindegy mennyi kis párt van. Gyakorlatilag nem képviselnek senkit.

Viktus 2010.02.24. 10:14:11

@Higany:

Atomenergia csúnya pfúj azt gondolják az alternatív zöldségek majd pótolják szerintük. Igaz az nem láttam Paks 40%-ának kiváltásához kiszámolták volna mennyi alternatív huncutságra lenne szükség ... nem is beszélve a szénhidrogénes erőművekről.

Adrian Mole 2010.02.24. 10:14:37

@Viktus:
Nem, nem shaolin kolostorból, egy Föld körül keringő UFO-ról írok.
Az LMP nem csak a belső szerveződésében bázisdemokratikus, hanem tulajdonképpen a külső kapcsolataiban is. Részben kényszer, hiszen forrás hiányában nincs, vagy legalábbis korlátozott a megvásárolható média felület. De az előbb nem véletlenül írtam a marketing és a demokrácia szembenállásáról. Demokrácia apatikus választókkal nincs. Igazából nem a pártoké a legnagyobb felelősség, hanem a választóké. Aki érzi a felelősséget, az tájékozódik. Az a politikai párt, aki a felelősséget látszólag magára akarja venni - de közben ügyesen a választópolgáron tarja -, az marketingel.

Bell & Sebastian 2010.02.24. 10:17:28

@Dr. Zerge:

Most is lát, nem csak néz, ez tetszik! :)

Pollack 2010.02.24. 10:18:47

Höhö.
Tisztelt cikkírók! Amíg csak és kizárólag szakmai anyagokkal, konkrét javaslatokkal állt elő, addig le s szarta a média az LMP-t. Néha lehozott valamit az azta.hu, meg a hírextra, de ezt nem mondanám nyilvánosságnak.
Szóval ezt ne kérjük már számon, mert ha most is ezt csinálnánk, akkor tuti nem lenne 5%... de még 1% sem. Sem a választót, sem a médiát nem a programok érdeklik. Ez van...

Szóval azt számonkérni, amire korábban oda se bagózott senki, mégis bő egy éve csináljuk...

A Választmányt meg azért tartjuk, hogy politikai ügyekben megnyilatkozzanak, kopogtatni nem ők fognak elsősorban. Szóval toljuk, nem kell aggódni, de azért belefér egy-két közlemény is nem?
Vagy kussadjunk, mert a következő 4 évben úgyis ez lesz az ukáz? :D

Bell & Sebastian 2010.02.24. 10:19:06

@Viktus:

Éppen bővítés kell. Éppen orosz típusú. Ennyi!

Adrian Mole 2010.02.24. 10:20:08

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét):
Szuper! Észrevettem. Ezért nem értem a fújásod.
@sertésmájkrém:
Ki az a mi? És biztos vagy benne, hogy ismersz, vagy csak azért minősítesz, mert jobb nem jut az eszedbe?

kamasuka 2010.02.24. 10:22:33

A csapatuk zöme ex-MDFes v. ex-SZDSZes apuka v. anyuka külföldön tanult gyermeke, aki hazajött, baromira zöldnek érzi magát, és baromira nem akar dolgozni itthon valami cool zöldszervezetben havi 300 nettóért, hanem inkább politikusnak állna havi 700ért, és bizottságolna, cseszné az idejét a parlamentben és lobbizna a sok baromságnak ami eddig még nem jutott be, közben meg építgetné a karrierjét, aminek a csúcsa egyszer akár egy EP mandátum is lehetne.

Kösz, de nem.

Húsz évente előjönnek a semmiből a fiatalok, és mindegyik csak munka nélkül akarna boldogulni.
A Fidesz kezdte így, full liberálisként, és 8 évükbe került, mire megtalálták, hogy mit is akarnak. Még egy generációt inkább kihagynék belőlük. Nem szeretném, ha közpénzből találnánk ki nekik, hogy ők most balosak (MSZP), jobbosak (FIDESZ), vagy éppen csak sima megélhetésiek lesznek-e egyszer (MDF).

Bell & Sebastian 2010.02.24. 10:22:43

@Pollack:

"... mégis bő egy éve csináljuk..."

Sok az, már így is! :)
Nem a pártok jelenítik meg a gazdaság szereplőit, pont fordítva! Ezt nem tudtad?
Csak mivel éppen ebbe van belekódolva a bukás!

Viktus 2010.02.24. 10:22:45

@Adrian Mole:

Tehát az LMP nem törekszik az 1%-on túlra? Az idealisztikus álmodozásokkal szemben bizony a demokráciában a választások is olyanok, mint akármilyen más termék eladása a kapitalista rendszerben. Különböző marketing eszközöket igényel pénztárcától függően, ha egy párt arra vár , hogy majd felfedezik na az a demokratikus rendszerekben nem viszi semmire.

Ilyen ez a rendszer, ha van egy terméked el kell tudni adni, ha van egy párt el kell érned, hogy rászavazzanak.

heima (törölt) 2010.02.24. 10:24:12

azt kéne megérteni, hogy teljesen mindegy, hogy mi alapján dönt a mélyen tisztelt választópolgár (leggyorsabbnak, legszebbnek, legjobb programnak, bizonytalan vagy határozott stb), a szabad döntés az övé.

Ez a picsogás a túlgyűjtésről nem más, mint a választópolgárok teljesen hülyének nézése, egy idomított majom, akit megvezetett a gonosz Fidesz.

A másik okosság, amikor ha nem vagy LMP támogató, akkor neked nem fontos a környezetvédelem vagy a közélet tisztasága, és csak környezetpusztító korrupt geci lehetsz.

Az ilyen nagyfokú politikai bunkóság, a zemberek kőkemény és nyílt lenézése eddigi egy parlamenti törpepártra volt jellemző. Még szerencse hogy van utánpótlás.

Adrian Mole 2010.02.24. 10:24:59

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét):
Ja, és még annyi, hogy biztos lehetsz benne, hogy az LMP ugyan örülne az állami támogatásnak rövid távon, de a programjában is benne van, hogy a pártfinanszírozási rendszert is meg szeretné változtatni, illetve bármennyire is meglepő, de vannak olyanok, akik elvből és nem anyagi haszon reményében politizálnak.

Bell & Sebastian 2010.02.24. 10:27:01

@heima:

Már régóta szeretném tudni, hány heima is van tulajdonképpen?
Az utóbbi időben nagyon összeszedett lett. Megnősült?

II.Briandrew 2010.02.24. 10:27:24

@heima:

"szerencse"? jaj, dehogy az :) ne ijesztgess :)

heima (törölt) 2010.02.24. 10:27:27

@Pollack: lehet azért, mert a szakmai anyagaitok nem értek szart se?

tessék minőségi anyagot gyártani, a Kilábalás című programot 4 közgazdász írta szabadidejében, szerveztek rá egy sajtótájékoztatót egy szálloda konferenciatermében és hetekig sajtótéma volt, kormányülésre jártak vele, a nagy parlamenti pártok is viszonyultak hozzá, a sajtó rákérdezett.

is 2010.02.24. 10:29:30

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét): jajjaj fiatalok, mindenben a politika.

ez egy egyszerű logisztikai kérdés. a falvakat gyalog nem lehet végigjárni, tehát benzin (pénz), és jóval több idő. a kezdőknek nyilvánvalóan nincs elég erőforrása, de ha az legyen a politikai rendszer, hogy új párt be ne léphessen, akkor ez erre tökéletes. mondd ki, ha erre gondoltál.

a kukába legtöbben összetépve teszik bele, meg ha onnan kiveszed, mit érsz vele? nincs aláírva. csak nem hamisításra buzdítasz? a hajléktalant meg nem lehet megtalálni, nincs hová bekopogtatni, és lehet, hogy ezért még csak meg sem kapja azt a cédulát, mert a cédula bent csücsül az önkormányzatnál, ahová nem megy be érte.

vegyétek már kicsit ésszerűre a gondolkodásotokat, ne pedig paranoiásra. csak magatoknak ártotok vele, máskor se fogtok tudni ésszerűen gondolkodni.

Adrian Mole 2010.02.24. 10:29:32

@heima:
"A másik okosság, amikor ha nem vagy LMP támogató, akkor neked nem fontos a környezetvédelem vagy a közélet tisztasága, és csak környezetpusztító korrupt geci lehetsz."
Ilyet ki és hol állított? Aki elvből szavaz a saját pártjára, tegye, no problémó. Aki emellett még zöld is és elkötelezett a tiszta közélet iránt, tök jó.
Aki viszont elvből a saját pártjára szavaz, közben zöld, a tiszta közélet harcosa és közben úúúútálja az LMP-t, fúj rá, fikázza, ott valami nem tiszta. Szerintem. Persze lehet, hogy tévedek.

sorokinV 2010.02.24. 10:34:56

@is:

1, A magyar társadalom többsége városokban, községekben él. Elenyésző része kies tanyákon. Ennyit a logisztikáról!
2, Ha jó a párt és a program, akkor rengeteg aktivista van, aki saját pénzt is időt áldoz a kedvenceire - ezt nevezik aktivistának. Ha nincs aktivista, talpas párttag, akkor nincs párt sem.
3, Mindenki ugyanabból merít.

Viktus 2010.02.24. 10:35:38

@Adrian Mole:

Ja tévedsz. Én pl. egyetértek a szelektíves dolgokkal meg ilyen általános védjük a környezetet stb. , de ami az ilyen zöldséges bandák marhaságai attól Isten ments. Rajtuk múlna a középkor jönne vissza. Attól meg, hogy pár vicces idióta odakerül nem lesz tisztább a közélet.

II.Briandrew 2010.02.24. 10:35:53

@Adrian Mole:

miért ne utálhatná? én nem utálom, de nekem sem szimpatikus az LMP, súlytalan, zöldfülű, komolytalan és amilyen hisztit levágnak itt a cédulák gyűjtésénél, az egy paródia! ennyi pont elég, hogy semmilyen jövőt ne lássak bennük, pedig akár még jó is lehetett volna, de ha az a "más", hogy vergődünk, ha nem minket támogatnak(ezt csinálja a jobblik is, fröcsög, mindenkit lehazaárulóz, aki nem szavaz feltétlen bizalmat a drága vonának és az oly jó gárdának)nos, akkor ezért kár volt létrehozni egy ilyen jeligéjű pártocskát!

civilkontrol 2010.02.24. 10:36:22

@negeev:
"2002-ben is volt egy hirtelen fellángoló párt, a Centrum.
2010-ben is van egy pontosan ugyan azokra hajtó párt, az LMP.
Egyiknek sem sikerült elérni komoly sikereket. (Szerencsére)

Majd eltűnnek. "

A Centrum nevű dögevőket egy lapon emliteni az LMP-vel nem sportszerű.
A "Majd eltűnnek" szemlélet meg annyira ijesztő, hogy fel is üvöltöttem.

Ne tűnjenek el! Igencsak boldogtalan lennék, ha úgy járnánk, mint az USA, lennének demokratáink, meg republikánusaink, csak választási lehetőségünk nem lenne.

Viszont ez a balfaszkodással vegyitett rinyálás tényleg katasztrófa! Sokkal jobban indultak, most meggyengültek, ráadásul szarul viselik a kudarcot.

Nagyon sajnálnám, ha nem sikerülne nekik

heima (törölt) 2010.02.24. 10:37:02

@Adrian Mole: "Ilyet ki és hol állított?"

Mondjuk pont most pont itt pont te. Tökéletesen bemutattad hogy mire gondoltam.

Mer persze olyan nem lehet, hogy valaki környezettudatos, a korrupció nagy ellensége, és ezért leszavaz mondjuk a Fideszre, mert ott még esélyt is lát arra, hogy ez ügyekben történik is valami, az LMPről meg annyit lát, hogy tehetségtelen fiatalok akarnak fix állami jövedelmet minimális munkával.

heima (törölt) 2010.02.24. 10:39:14

@heima: neem, ilyen nem létezhet, mert aki az LMPt (SZDSZt) nem szeresse, az csak korrupt környezetszennyező bizonytalan söpredék lehet, aki nem éri fel ezen csodálatos szervezetek tökéletességét!

Adrian Mole 2010.02.24. 10:40:14

@Viktus:
Két malomban őrlünk. Nem állítom, hogy az LMP-nek nincs szüksége marketingre. Csupán azt, hogy vannak annál fontosabb dolgok is. Ezekből - pl. bázisdemokratikus döntés és kommunikáció - is ki lehet talán hozni megfelelő támogatottságot. Nagyon jó jel lenne ma Magyarországon, ha ki lehetne.
Szerintem "a választások is olyanok, mint akármilyen más termék eladása a kapitalista rendszerben" egész egyszerűen nem igaz! A termék eladása csere - pénz termékért. A választások felelősségről, bizalomról szólnak. Vegyél nekem két kiló felelősséget, légy szíves!

Viktus 2010.02.24. 10:40:26

@heima:

Nem is akarnak fix jövedelmet , mert annyira zöldek, hogy már fotoszintetizálnak.

VIKUNYA 2010.02.24. 10:40:33

sajnos tökéletesen egyet értek. mi családilag nekik adtuk a kopogtatót, de nagy nehezen jöttek csak ki érte. aztán egyre több rinyálást és rinyálást olvastam, amit a fórumaikon szóvá is tettem. erre le lettem fikázva, amolyan szdsz-es gőggel. no, nekem elment a kedvem tőlük. te is más vagy, te sem vagy más! :)

spájdernecc 2010.02.24. 10:41:50

@is:
"a falvakat gyalog nem lehet végigjárni"
dehogynem
mondjuk nem egy majális
az egyéni jelölt jelölt fektessen bele erőt-munkát-pénzmagot
hamáregyszer
nem tudom máshol mi a szokás, nálunk soha nem volt divat fizetni a cetliért, vagy fizetni a gyűjtésért.
mégis mindig összejött.
az is igaz, hogy több újrafutózott bakancsba került
a választás estéjén meg bor-pogácsa az aktivistáknak. vagy sírunk vagy nevetünk
de együtt.

heima (törölt) 2010.02.24. 10:42:39

@civilkontrol: "A Centrum nevű dögevőket egy lapon emliteni az LMP-vel nem sportszerű."

pedig már a névadás is árulkodó :)

"Igencsak boldogtalan lennék, ha úgy járnánk, mint az USA, lennének demokratáink, meg republikánusaink, csak választási lehetőségünk nem lenne."

Azért ott egy párt nem úgy néz ki, mint itt, elég csak az előválasztásra gondolni, hogy egymástól milyen távol álló jelöltek is lehetnek egy pártból.

sztrelnyikov 2010.02.24. 10:44:55

@Csemegekereskedés:
egyetértek. nem picsogni kell. de azért arra fel lehet hívni a figyelmet, hogy milyen nehéz lerázni a korrupt politikusokat. és a "picsogás" mellett nagyon sokan keményen csinálják a forradalmat, hogy összejöjjön végre egy rendszerváltás. csak a kommentelők ennek már nem jártak utána

sorokinV 2010.02.24. 10:45:18

@civilkontrol:

Amerikára mindent lehet mondani, azt a legkevésbé hogy nem demokratikus. A több párt nem egyenlő a több demokráciával!
Monnyuk' a következő véleményemmel biztos egyedül leszek, de szvsz a politikai mező két pártra való lecsupaszítása jót tenne az ország állapotának. Hogy miért?
Kurva eccerű' ez kérem: A Magyar Nyugdíjasvédő Rétegpárt (MSZP) soha a büdös életbe nem tud többséget szerezni egy kisebbség szavazatainak begyűjtésével. A két nagy párt rá lesz kényszerítve, hogy ne a relatív többség számára nyújtsanak valamit, hanem az abszolút többség számára!
A hatalmat meg mind a kettő szereti, a kényszer nagy úr, a végén nekiállnak dolgozni is. :)

II.Briandrew 2010.02.24. 10:45:58

ez az LMP már annyira zöld, hogy lassan bujkálniuk kell, nehogy valaki kínai zöldséglevest csináljon belőlük :)

Adrian Mole 2010.02.24. 10:46:05

@heima:
Bazz, légyszi olvasd már el, amit írtam. Ha úgy érzed, hogy felelős döntéssel, sőt zöld lélekkel a Fideszre akarsz szavazni, tedd meg. Nincs vele bajom, örülök neki, komolyan.
Ha emellett viszont azt mondod, hogy fúúújjj LMP és közben nem tudsz rá épkézláb magyarázatot adni, csak fröcsögsz, akkor had vonjam már fel a szemöldökömet.

kovacssteve 2010.02.24. 10:46:07

Hát ez így nagyon komolytalan!!!

riksafighter 2010.02.24. 10:46:41

tényleg olyanok mint az algalekvár , ződnek ződ .. de csak álmodoznak mint csámpás rozi a húsvéti locsolókról

Adrian Mole 2010.02.24. 10:48:44

@heima:
Látod, hülyeséget beszélsz (LMP=SZDSZ) és közben kikéred magadnak, ha valaki ezt felemlegeti, sőt, még te sértődsz be.

Pollack 2010.02.24. 10:49:50

@Bell & Sebastian: Akkor most mi a baj?
Az, hogy írunk szakmai anyagokat, vagy az hogy nem írunk?
Tessék eldönteni, azt megjelöljük a további eszmecserénk origójának.

Laciii 2010.02.24. 10:50:04

"Vajon miért tudott a Fidesz tegnap másodszor is megjelenni a lakóhelyemen? Talán mert fontosnak érezte?"
Mert van rá fizetett embere (ez persze az MSZPre és a többire is vonatkozik), aki kipihent és négyévente egyszer kell dolgoznia nem 8-10 óra meló után járnia még a várost.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 10:50:12

"Mostanában azonban az LMP valamit nagyon elkúrt."

Maga az ötlet, hogy lehet más a poltika egy elbaszott gondolat.

Lebőgnek, mint az EP választáskor.
Számomra egy nagyon visszataszító egy társaság. Naív hülyegyerekek tisztességével élnek vissza.

sorokinV 2010.02.24. 10:52:44

@Laciii:

Szerinted bármely párt fizet az aktivistáknak? Nagyon el vagy tévedve, barátom!

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 10:52:52

@heima: és mindenki: azt mondani, hogy a választók lenézése szdsz-es gőg, majd ugyanakkor azt is mondani, hogy az LMP unprofesszionális, mert nem tudja, hogy "ezen a piacon" hogyan lehet "eladni" a politikáját, ellentmondás. Kéretik előőb ebben a kérdésben állást foglalni és utána fikázni.
A fideszes kétmillió miatti picsogást továbbá kéretik csak akkor felvetni, hogyha az LMP bejut a parlamentbe, és ott nem lép majd fel a mostani rendszer ellen (azaz amikor már valamennyire őt is védené a 750-es limit).

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.02.24. 10:53:59

@civilkontrol: "Ne tűnjenek el! Igencsak boldogtalan lennék, ha úgy járnánk, mint az USA, lennének demokratáink, meg republikánusaink, csak választási lehetőségünk nem lenne."

A választási rendszer továbbra is vegyes listás/egyéni, listán pedig csak az 5%-os küszöböt kell átugrani a Parlamentbe jutáshoz, tehát a demokrata-republikánus váltógazdaság veszélye komolyabb alkotmánymódosítás nélkül nem fenyeget. Ez nem leküzdhetetlen akadály, bár annyit meg lehet köszönni az MSZP-SZDSZ-párosnak, hogy szebb éveikben az akkor szétforgácsolódott jobboldal elleni megfontolásokból 4-ről 5%-ra emelték a bejutás határát. Felőlem lehetne 1%, de nem az én kezemben van a döntés. :)

Egyszerűen olyan politikai terméket kell felkínálni, ami kell a népnek. Mint látható, a Jobbiknak sikerült - semmi nem akadályozza meg az LMP-t, hogy utánuk csinálják. Ma kicsit kevesebb felháborodás áll mellettük, de cserébe hosszabb távon építkezhetnek, míg a Jobbik fő kihívása az, hogy a szalmalángszerű fellobbanásuk meddig tart és milyen szinten stabilizálhatják a népszerűségüket.

heima (törölt) 2010.02.24. 10:54:14

@Adrian Mole: elolvastam amit írtál, 2005-ben lettünk volna, az LMP-t egy az egyben be lehetett volna helyettesíteni SZDSZre, a zöldet meg liberálisra, és fel se tűnne a változás, ugyanaz a stílus, ugyanaz a lenézés.

"Ha emellett viszont azt mondod, hogy fúúújjj LMP és közben nem tudsz rá épkézláb magyarázatot adni, csak fröcsögsz" Most amit írtam, hogy nem tartom a szervezetet alkalmasnak az általuk felsorolt értékek képviseletére, az fröcsögés vagy épkézláb magyarázat? Mit mond rá az LMP Kinyilatkoztatásgenerátor?

Adrian Mole 2010.02.24. 10:54:22

@Jobb híján MDF-es:
Milyen lebőgésre gondolsz? Hogy elverte az SZDSZ-t?

Viktus 2010.02.24. 10:58:49

@Adrian Mole:

Nem csak Magyarországon sehol máshol sem lehet. Az elempí míg erre nem jön rá ugyanilyen semmi netpárt lesz.

nyg 2010.02.24. 10:59:05

"tessék kopogtatni, haknizni, félmeztelen nőkkel felvonulni, megmasszírozni a szavazók hátát..."

Ha az én hátamat félmeztelen nők masszíroznák, már adnám is a kopogtatómat. Úgyhogy igazuk van Tóniéknak. (Már megint!)

heima (törölt) 2010.02.24. 11:01:46

@peetmaster: ez csak annak ellentmondás, aki a demokráciáról annyit tud, amennyit Ildi néni előadott belőle itt-ott, mint a demokrácia felkent harcosa.

A demokrácia a véleményszabadságról szól, az eltérő vélemények ütköztetéséről és versenyéről. Az, hogy egy párt meg akarja győzni a véleményértől a választópolgárt nem a választók lenézése, hanem a demokrácia egyik alappillére, és erre széles paletta áll rendelkezésükre.

Lehet politikai bunkósággal és a választópolgár hülyének nézésével is próbálkozni, csak akkor ne csodálkozz ha nem fognak szeretni.

kerdeozo 2010.02.24. 11:02:00

@negeev: Súlyos tévedésben vagy. 2002-ben a Centrum gyakorlatilag eldöntötte a választást. Nem is azzal a céllal hívták létre, hogy bejusson, hanem hogy minél több szavazatot szerezzen a jobb oldalról.

Drebin hdgy. 2010.02.24. 11:02:25

Én akartam nekik adni kopogotatócédulát, kettőt. Írtam nekik még a múlt héten, hogy jöjjenek érte, szeretettel várom az aktivistájukat, megadtam címem, telefonszámom.

Akkor visszaírtak, szépen megköszönték, mondván, hamarosan jelentkeznek.

Azóta nem hallottam róluk.

Nem igazán értem ezt a picsogást.

Adrian Mole 2010.02.24. 11:03:45

@heima:
"nem tartom a szervezetet alkalmasnak az általuk felsorolt értékek képviseletére"
Igen, azért, mert? SZDSZ? Ennyi az érved? Egyébként tökre nem nézlek le, hiszen válaszolok neked, igyekszem értelmesen írni. Miből gondolod, hogy lenézlek? Mi ez a kinyilatkoztatásgenerátor? Ha valaki észérveket ír neked (remélem, azokat írok, bár nem vagyok tévedhetetlen), akkor nem tudsz vele vitatkozni? Vagy nem akarsz?

heima (törölt) 2010.02.24. 11:04:54

@Adrian Mole: még, még, még nagyon jól csinálod, csak előjön a végén az igazi SZDSZ gólem minden csúfságával.

És mondd, mit nem szabad még gondolni ahhoz hogy európai értelemben vett ződ legyek?

moni77777 2010.02.24. 11:06:40

EGY PILLANAT! "a meccs kellős közepén – amelynek szabályai két évtizede le vannak fektetve" ???? A szabályok úgy szólnak, hogy választókerületenként 750 ajánlószelvényt kell összegyűjteni ahhoz, hogy indulhasson a jelölt. NEM TÖBBET!!! Hol van ott a logika, ha valaki többet gyűjt? Kétszer annyit, háromszor annyit, vagy netán annyit, amennyit össze tud? Ezzel a többiek esélyét csökkenti, ez pedig DEMOKRÁCIAELLENES. Miért gyűjt többet? Ne gyűjtsön! Ha olyan biztos lenne magában, akkor bízna a választókban, hogy majd rájuk szavaz, de ha a szerencsétlen választópolgárnak esélye sincs másra szavazni, mert nem került fel más a választócetlire, akkor szerintem ezek a szabályok ÍGY nincsenek rendben. És hogy ez csak útközben derült ki, csak azért van, mert van aki nem viselkedett emberhez méltó módon a meccs közben, hanem szemét, számító, antidemokratikus módon (és akkor a rengeteg megfélemlítéstől nem is beszéltem) azt is elveszi magának, AMIRE NINCS IS SZÜKSÉGE!!!!! Szerintem jogosan rinyál az összes kis párt.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.24. 11:06:54

Részben jogos a cikk, és sok más kritika is, főleg, ami az érthető és rövid programot/programpontokat illeti. (Plakáton egyébként van már ilyen, "lehet más a város" és "vidéken szeretnék élni" változatokban). Remélem hamarosan ebben lesz valami, csak most egy kicsit áll a dolog, mert - a hírekkel ellentétben - mindenki cédulát gyűjt, aki él és mozog.
Persze, sok volt eddig is a hiba, szervezési probléma, de nem azért, mert a sült galambot vártuk, hanem mert tényleg nehéz egy működő pártot a semmiből felépíteni.

Pár felmerült kérdés:
atomenergia: erős belső viták vannak, azért nincs határozott mellette/ellene álláspont. Illetve annyi, hogy mivel nagyon drága egy új erőműépítése, ezért előbb az olcsóbb megoldásokra kellene kihasználni (hatékonyság, takarékosság). És hogy amikor egy új erőmű előkészítését megszavazzák a képviselők, ne már egy 3 oldalas firkálmány alapján tegyék...
Nincs elég aktivista: ahhoz kevés, hogy biztonsággal meglegyen mindenhol a jelölt. De azért a területi listák meglesznek, és ezt 1 év alatt értük el, míg a Jobbiknak erre 4 év kellett, akkor is csak a MIÉP-el együtt tudta. Aki szerint szervezetlenek és kevesek vagyunk, ezt is vegye számításba.

gauche caviar 2010.02.24. 11:07:33

mert csak ennyin mulik, ugye? hogy akarni kell? es majd be lehet gyujteni x millio cetlit?
esetleg majd tessek mar megadni a telefonszamot, hogy hol lehet orosz tamogatast vagy irani gyorskolcsont felvenni, mert az allami kozpenzes mutyibol nem tudott az lmp penzt szerezni a papirgyujtesre.

Adrian Mole 2010.02.24. 11:10:13

@heima:
"Az, hogy egy párt meg akarja győzni a véleményértől a választópolgárt nem a választók lenézése, hanem a demokrácia egyik alappillére, és erre széles paletta áll rendelkezésükre."
Tök igazad van, bár a meggyőzésnek vannak fokozatai és szerintem vannak olyan fokozatok, amik már nem demokratikusak.

"Lehet politikai bunkósággal és a választópolgár hülyének nézésével is próbálkozni, csak akkor ne csodálkozz ha nem fognak szeretni."
Igen, pont erről beszélek. Ezek egyik oldalról a nem demokratikus módok. A másik oldal, ha a választópolgárt nem hülyének nézik, hanem hülyítik.

gauche caviar 2010.02.24. 11:14:02

@moni77777: ez ugy van kerlekszepen, hogy a magyar ember csak akkor rinyal egy antidemokratikus dolog miatt, vagy amikor az eros kutya bassza meg a gyengebbet, amikor eppen o az a gyengebb kutya, es eppen az o kakilojat abuzaljak.
amikor o van nyeregben, o gyujt be 2 millio cetlit, akkor semmi sem gond, semmi nem antidemokratikus.
az csak akkro van amikor a nagy es eros allamok meg multik jonnek, es telibe pakoljak a kicsi es gyenge magyarorszag kloakajat a nagy es eros termekeikkel.

ebbol csak annyi kovetkezik, hogy idehaza nem ertek a demokracia, hanem csak lehetoseg arra, hogy majd mi is tudjunk tobbet kaparni...

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 11:15:04

@heima:
"A demokrácia a véleményszabadságról szól, az eltérő vélemények ütköztetéséről és versenyéről. Az, hogy egy párt meg akarja győzni a véleményértől a választópolgárt nem a választók lenézése, hanem a demokrácia egyik alappillére, és erre széles paletta áll rendelkezésükre."

Ez rendben lenne, de az "eladni a politikust, mint egy terméket" kifejezés nekem nem erre utal, hanem arra, hogy demagógiával/populizmussal KELL nyomulni, mert a hülyenép csak arra vevő.
Szóval aki az LMP-től a pártmarketing hiányát kéri számon, az vegye úgy, hogy végre van egy nem demagóg párt.

bz249 2010.02.24. 11:16:08

@gauche caviar: nem, azert nem csak ennyi... kell egy olyan program, ami tetszik legalabb 750 embernek valasztokeruletnkent.

Adrian Mole 2010.02.24. 11:16:35

@heima:
Oké, tisztázzuk. Soha nem szavaztam SZDSZ-re.
Így jobb? Elkezdhetünk beszélgetni? Vagy hisztizel tovább? Tőlem persze gondolhatod, hogy LMP=SZDSZ, de akkor vedd számításba, hogy ebben (valamennyire insider LMP-sként) lesz egy megváltoztathatatlan ellenvéleményem, amiből nem engedek.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.02.24. 11:16:52

LMP.... vicc azabaj
pedig komolyan gondolkodtam rajta

# az névrül #:
betarthatatlan állítás
magyarul h ilyen nincs
nem lehet más a politika
..
a politika olyan, amilyen és kész
megvannak a maga törvényszerűségei,
ennyi.

ahhoz hogy más legyen a politika
az embereknek, a társadalomnak kellene
alapvetően másnak lennie.
..
és ez nem megy csak úgy, h pártot
alapítok és állítok valamit
még akkor se
ha TFH /tegyük fel hogy/
az LMP kormányra jutna.

volt egy bölcs tanárom, aki arról beszélt
h mennyi idő kell bizonyos változásokhoz:
1 politikai rendszerváltás: 6 hó
2 gazdasági rendszerváltás: 6 év
3 kulturális (értsd. mentalitás/
/attitűd/polit. kultúra)
változás: 60 év
..
azaz kb ameddigre mindenki
elhalálozik, aki az előző
rendszerben aktívan
tevékenykedhetett

[a 3.as pontból azóta se látni
semmit 89/90 óta ... ]

bz249 2010.02.24. 11:17:58

@peetmaster: "Szóval aki az LMP-től a pártmarketing hiányát kéri számon, az vegye úgy, hogy végre van egy nem demagóg párt. "

Szerintem a luzer helyesebb kifejezes. Aki oromlanynak all az ne csodalkozzon, ha penzert kozosulni akarnak vele. Aki politizalni szeretne, nos annak meg politikai tevekenyseget kell folytatnia. Mashogy nem mukodik a dolog.

heima (törölt) 2010.02.24. 11:18:02

@Adrian Mole: azért, mert ugyanazzal a politikai bunkósággal állnak hozzá a közélethez, mint az SZDSZ (magad vagy erre a legszebb példa)

Azért, mert már a helyzetértékelésük is teljesen fals (minden párt egyforma és társaik), szarkenegető bornírt faszság. El lehet adni elsőszavazóknak meg kiábrándult ballereknek, akiknek ez az egyetlen (najó az MDF, Jobbik vonal is uaez) menekülőútvonal hogy maradjon valami az arcukból, de aki kicsit is képes értelmezni egy alap KSH gazdaságstatisztikát, van némi fogalma egy demokrácia működéséről és nem burokban élt az elmúlt években, az nagyon jól megtudja nevezni a felelősöket. Már itt elbukott az LMP.

Azért, mert a problémafelvetésük, témafeldobásaik is szarok. ha univerzális pártról beszélünk (ami felteszem igaz, mert az egész politikát igyekszik lecserélni), akkor első körben fel kellett volna ismerni Magyarország fő problémáit, és bármennyire újdonság ez nem a zöldség meg az emberi jogok meg a szabad letöltés, hanem valami teljesen más. Hogy mi, arról kérdezd a Jobbikot, ők legalább eddig a szintig eljutottak.

A problémafelvetésekre adott válaszokat meg jobb nem is említeni, a sok cukiság mellett pl a gazdaságpolitikai programrész egy vicc.

Rossz helyzetértékelés, rossz problémafelvetés, rossz válaszok, alkalmatlan személyek. Ugyan miért kéne őket kötelezően szeretnem, mert lpms eszter olyan cuki a zindexvideon vagy mi?

Rich.mond 2010.02.24. 11:18:05

Mondjuk kevesen foglalkoztam a poszt valódi kifogásával: nevezetesen miér tpicsog azon az LMP, hogy nem gyűjthetnek egy zöldségesnél/kisboltnál, stb.
ehelyett mindenki elmondja, mi a baja az LMP-vel.

Nos, ebben az esetben az LMP-nek igaza van. Szerintem is baromság, hogy nem adhatja valaki az ismerős zöldségesnek a kopogtatóját. Azzal egyetértek, hogy Kovács II Béla képviselőjelölt ne szedje el az alkalmazottaitól a kopogtatókat, vagy Zoli ne gyűjtsön hasonló módszerekkel a sógorának, de azért ne essünk már át a ló túlsó oldalára.

ui: Maga az LMP Eric Cartmen szóhasználatával élve egy "hippi" gyülekezet, egy sötétzöld festékkel leöntött világmegváltó alakulat. De ne csesszünk már ki minden kispárttal, hogy az amúgy is nehéz cédulagyűjtést kizárólag arra szűkítjük, hogy "csókolom Kovács Néni, XYZ párttól jöttünk...".

Baromság. Így kb tényleg Fidesz-MSZP-Jobbik "alternatíva" lesz az elkövetkezendő évtizedekre.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2010.02.24. 11:18:14

Úgy látom, a kommentelők döntő többsége jól érzi magát attól, hogy elmondja: rosszul érzi magát, és erről mások tehetnek. Nem kényszer a változás, de nem is lehetetlen. Rajtunk és rajtatok múlik.
Nem vagyok LMP tag, de gyűjtöm a cédulákat, mert nagyon fontos, hogy bekerüljön egy friss, fiatal, értelmes párt a parlamentbe, és ott valódi ügyekről beszéljen, ne arról, ki a nagyobb gazember vagy kinek szebb a nyakkendője.
Akinél még van cédula, jelentkezzen, adja le. Aki segíteni tud, segítsen. Tegyünk együtt a változásért.
lehetmas.hu

Viktus 2010.02.24. 11:18:27

@Adrian Mole:

Te ez a demokrácia mióta kampányosdik vannak ...

gauche caviar 2010.02.24. 11:19:09

@bz249: te elolvastad az lmp programjat?
mivel ilyesmit irsz, ezert elegge sanszos, hogy lovesed nincs rola mit akarnak...
tehat amit most csinalsz: szimpla fika.
vagy felidezned mi az ami annyira borzalom szar benne?
a fenntarthato fejlodes? a helyi gazdasagok, a videki elet erositese? a kornyezetvedelem? a jogegyenloseg? a szabadsagjogok tiszteletbentartasa?
melyik olyan szar?

vagy nem iger olyat, hogy jovo heten visszafoglaljuk erdelyt?

Viktus 2010.02.24. 11:19:52

@Adrian Mole: @peetmaster:

lehet a maga kis 1%-ával ... mivel nem cenzusos a választási rendszer a szavazók jórésze is "hülye" így kell a propaganda-marketing

gauche caviar 2010.02.24. 11:22:21

@Rich.mond: hat, mivel az mszp a nyugdijasokkal midig ott lesz meg cirka 20 evig (amig ki nem hal az egykori coccialista generacio) a fidesz barmit beiger csak tortenelminek hasson, a jobbikot pedig semmilyen torvenytelenseg nem zavarja amit o maga kovet el, ezert asszem a vazolt felallas nem is zavarna masokat, csak a kispartokat :)

aztan majd megint nezunk idehaza hogy mitol olyan getzi szar magyarorszagon elni.
diszno se tudja mitol hizik...

bz249 2010.02.24. 11:22:23

@gauche caviar: nem, amit te csinalsz az a szimpla fika... ha nem sikerult valasztokeruletenkent 750 embert meggyozni a programotok helyessegerol, akkor az harom dolgot jelenthet:

- a program szar
- nem is akartatok meggyozni az embereket
- koszonoviszonyban sem vagytok a valosaggal (ugras az 1. pontra)

Tudod szep dolog a hit, de amelyik nem allja ki a valosag probajat... nos nyilvan te is tudod. A kiserlet azt mutatja, hogy az LMP szarul all.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.24. 11:23:08

2. napja megy a cirkusz csak, nem?
Amúgy meg abban, hogy a boltokban nem lehet leadni igazuk van. Elég "elkúrt" rendszer ez a kopogtató cédulázás, ne nehezítsék még azzal is, hogy nem lehet egyszerűen leadni.@Adrian

Mole: Aki azt mondja, hogy LMP = SZDSZ az Jobbikos netes aktivista, sablonból írogatnak. Nem gondolkozik csak copy/paste.
Egy remek gondolat ilyesmiről:
www.kitvalasztanal.hu/index.php/msg/re/547#e547

gauche caviar 2010.02.24. 11:23:20

@Dr. Zerge: ha igen, akkor en az mdf-re szavazok.
hat mennyire meno mar ha az egyik prominense ilyen lofasz alnevvel forumokban trollkodik? azert ez mar obamai webkettes magassag lenne :DDD

heima (törölt) 2010.02.24. 11:24:57

@Adrian Mole: "szerintem vannak olyan fokozatok, amik már nem demokratikusak."

Ez kétségtelenül így van, szerencse hogy mégiscsak egy EU országban élünk, ahol a kínzás, nyílt szavazás, kényszerítés stb nem a mindennapi politikai élet részei.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 11:26:27

@gauche caviar:

"ha igen, akkor en az mdf-re szavazok."

Akkor a kedvedért (csak Neked) az leszek!

"ilyen lofasz alnevvel"

Szerintem tök modoros nem "lofasz alnevvel" kommentelni.

gauche caviar 2010.02.24. 11:28:09

@bz249: hat te mennyire ostoba vagy...
kevered a kopogtatoedula gyujtogetest a valasztassal, okostojas.
nem arra kell szavaznod akinek a cetlit adod, ezt nem tudtad? csak mert hogy program meg minden ilyesmirol beszelsz (pedig lathatoan halovany fingod nincs az lmp programjarol, de megelolegezem, hogy a sajat valasztott partoderol sem)

a cedulagyujtes nem a programokrol szol, mivel azt a valasztok 99% meg annyira sem ismeri mint te. (gondolhatod akkor mennyire vannak kepben).
a cetligyujtes semmi masrol nem szol, mint infrastrukturat es eroforras igenyes humaneroforrast raaldozni egy teljesen ertelmetlen es rossz rendszer fenntartasara.
mindezt nagyjabol azert, hogy a nagypartok akik mar rendelkeznek penzzel, azok ki tudjak iktatni az ujjonnan erkezoket, ezzel megszuntetve a politikaban a versenyhelyzetet.

de mivel az emberek nagy tobbsege olyan megfontolt ficko, mint te, ezert ez a kakai rendszer meg igy marad egy darabig.

de zagyvalj csak programokrol.

gauche caviar 2010.02.24. 11:28:51

@Jobb híján MDF-es: jovanjovan Karesz, ne vedd a szivedre.

moni77777 2010.02.24. 11:29:31

szerintem ott lett elhibázva az lmp részéról, hogy a kopogtatócédula gyüjtés kezdete előtt kellett volna minden postaládába eljuttatni egy LMP szórólapot. Ugyanis sok embernek fogalma sincs, hogy van ilyen párt. Rengetegen adták oda úgy a cetlit a nagy pártoknak, hogy "hát jó, odaadom". Szerintem az LMP-nek most könnyebben menne a gyűjtés, ha úgy mint a többi párt (legalábbis az én postaládámba) már idő előtt bedobja a szóróanyagot. De ezen már hiába rinyálunk. Nem eléggé ismertek és kész. sajnos...

heima (törölt) 2010.02.24. 11:29:37

@Adrian Mole: "Lehet politikai bunkósággal és a választópolgár hülyének nézésével is próbálkozni, csak akkor ne csodálkozz ha nem fognak szeretni."
Igen, pont erről beszélek. Ezek egyik oldalról a nem demokratikus módok. A másik oldal, ha a választópolgárt nem hülyének nézik, hanem hülyítik."

Dehogyisnem demokratikus, ti is nagyban nyomjátok. (és megint elérkeztünk egy örök SZDSZ toposzhoz, mindenki más populista és hülyíti a választókat, míg ha mi kampányolunk, akkor az elit értelmiségi vagyunk és igazságmorzsákat tudunk fosni kizárólag)

Adrian Mole 2010.02.24. 11:29:58

@II.Briandrew:
"vergődünk, ha nem minket támogatnak" - nos, a kc-s sajtóközlemények nekem nem annyira a vergődésről, mint inkább a választási rendszer hibáiról szólnak. Vergődés van, persze, abban az értelemben, hogy kis pártnak nehéz a dolga. Abban biztos lehetsz, hogy az LMP elsődlegesen nem azokat akarja meggyőzni, akiknek határozott pártpreferenciájuk van.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.02.24. 11:31:50

@bz249: Mi ez a körülményeskedés? Helyesen: Aki kurvának áll, ne sírjon, hogy basszák!

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 11:32:17

@Viktus: te legalább állást foglalsz a kérdésben, a szavazók hülyék. Ha pártot alapítanál, hogy adnád ezt be nekik?

heima (törölt) 2010.02.24. 11:32:25

@Adrian Mole: ha eddig nem esett volna le, nem arról írtam idáig, hogy az LMP tagok SZDSZ szavazól/aktivisták akármi lettek volna, vagy hogy a programok ugyanazok lennének, ez engem nem igazán érdekel, hanem azt, hogy ugyanazt a politikai stílust, ugyanazokat az attitűdöket hordozzátok. És ebben nem hogy cáfoltál volna, hanem remekül be is mutattad, hogy ez valóban így van.

Pollack 2010.02.24. 11:33:47

@bz249: A kísérlet azt mutatja, hogy egy év alatt 0-ról felépíteni egy pártot nem gyaloggalopp.
Olyanokat kértek számon kedves kommentelők, amire más pártoknak volt 20 évük, de a Jobbiknak is 7. Az LMP-nek 1.
Ez nem mentség, de magyarázatnak jó.

arconfosom 2010.02.24. 11:33:51

.
.
.
.
LMP = Liberálisnak Mondott Parasztvakítás
.
.
.
.

Rich.mond 2010.02.24. 11:34:41

@gauche caviar: Hát jah...mondom, nem mintha hű, de az LMP-re akarnék szavazni, de így még a lehetősége is elvész annak, hogy valami ígéretes kispárt feltűnjön a láthatáron.

Ha fel is tűnik, rá fogják fogni, hogy egyenlő az SZDSZ-el, vagy az MSZP kreálmánya, esetleg a FIDESZ trójai falova.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 11:34:58

@heima:
"és megint elérkeztünk egy örök SZDSZ toposzhoz, mindenki más populista és hülyíti a választókat, míg ha mi kampányolunk, akkor az elit értelmiségi vagyunk és igazságmorzsákat tudunk fosni kizárólag"

A szomorú helyzet az, hogy az SZDSZ-nek sok igazsága volt mindig is ebben az álláspontjában :(
A baj az volt velük, hogy ahelyett, hogy igazat mondtak volna, inkább loptak.

drótostót 2010.02.24. 11:34:59

Minden olyan eszköz, ami akadályozza a politikai elitre ráférő vérfrissítést és a már bent lévőket védi (5%-os küszöb, ajánlószelvény-rendszer, az ajánlószelvények túlgyűjtése) nem csak a demokratikus versenyt akadályozza ezért eleve tisztességtelen, de egyben a radikálisokat is erősíti.
Akadályozni az új indulókat a pályára lépésben, hogy aztán lödöröghessünk a meccs végéig csak rövid távon kifizetődő.
Jelenleg nem csak azt látni, hogy a Fidesz megalázó vereséget fog mérni az MSZP-re, de azt is, hogy egyre többen szavaznának az egész politikai elit ellen.
Az a nagyképűség ami a kétmillió kopogatótcédulát gyűjtünk be és a ne picsogjanak a kicsik, ha elgáncsoljuk őket hozzáállásban mutatkozik meg csúnyán pofánbaszhatja még a Fideszt és drukkereit. Azoknak, akik ma azt mondják a közvéleménykutatónak, hogy a Fideszre szavaznának csak a kisebb része mond igent a Fideszre. A nagyobb rész az elmúlt 8 évre mond nemet.
Ha a Fidesz túl jól áll majd és csak három párt tud elindulni (Fidesz, MSZP, Jobbik) akkor a Jobbik előretörése fogja megakadályozni a Fidesz kétharmadot és az lesz majd az igazi picsogás, amit akkor olvashatunk majd ugyanezen a blogon :)

heima (törölt) 2010.02.24. 11:35:09

@gauche caviar: aha, mert a demokrácia a kicsik meg a nagyok harcáról szól mi?

az lenne az igazán demokratikus, ha a zemberek nem adhatnák annak a kopogtatójuk akiknek akarják, amíg nincs meg az LMP 750 minden körzetben!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.02.24. 11:35:42

@gauche caviar: Megnyugtató, hogy az LMP nethívei ha cédulagyűjtésben nem is, de a mélyszadeszes okostóni észosztásban már felhágtak a Parnasszusra. :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.02.24. 11:35:53

# az arcrul/ vezérrül #:
Kukorelly Endrérül

1 Állítás: Kukorelly Endre FASZHARCOS/BOHÓC.
2 Áll.: az LMP alapvetően értelmiségi párt,
amely értelmiségiekre építhet MAXIMUM.
3 Áll.: az értelmiségieken belül is leginkább
a jószándékú naívok/idealisták gyüjtőhelye.
/..ld első kommentemet /

[a 2. 3. pont azt hiszem mindenki számára
nyílvánvaló
Kukorellyre meg még visszatérek, ÍGÉREM ]

Kérdés: értelmiségi számára eleve lehet e
szimpatikus, stb. egy faszharcos/bohóc ??
.. SŐT
1 idealista (tip.an feminista/felvilágosult/stb.)
értelmiségi számára mennyire
megfelelő egy ilyen faszharcos/bohóc ??

Kérdés: jó e egy ilyen bázisra építő pártnak
1 faszharcost/bohócot tűzni a lobogóra/plakátokra ??

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 11:36:01

@Adrian Mole:

"Milyen lebőgésre gondolsz? Hogy elverte az SZDSZ-t?"

Nulla EP-s mandátum! Ott ahol a szintén ismeretlen jobbiknak egy kis cigányozással összejött három!

Az SZDSZ-hez méritek magatokat?
Nagyon "magasra" tettétek a mércét! :-D

Ha nem bögtetek le, akkor miért nézett az Elnökötök még a szokottnál is hülyébben az EP eredményeit meglátván?

heima (törölt) 2010.02.24. 11:36:20

@peetmaster: LOL. de azért kérjétek ki az összehasonlítást. (miért nem szeretem az LMPt, helyzetértékelés pont)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 11:38:14

@drótostót:
"Azoknak, akik ma azt mondják a közvéleménykutatónak, hogy a Fideszre szavaznának csak a kisebb része mond igent a Fideszre. A nagyobb rész az elmúlt 8 évre mond nemet."

Így van.
És ezért lesznek a Fidesz javára visszalépő MSZP-sek :) (vagy :( )
Lásd Chirac pár évvel ezelőtti megválasztását.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.02.24. 11:39:18

@peetmaster: "A szomorú helyzet az, hogy az SZDSZ-nek sok igazsága volt mindig is ebben az álláspontjában :(
A baj az volt velük, hogy ahelyett, hogy igazat mondtak volna, inkább loptak."

A szomorú helyzet az, hogy az SZDSZ értelmiségi elitdiskurzusa tokkal-vonóval egy életidegen, dogmatikus ostobaság volt, amit ráadásul irdatlan mellénnyel próbáltak letuszkolni a társadalom torkán. Hát egy idő után nem kellett.

Adrian Mole 2010.02.24. 11:39:34

@heima:
Oké, elmondanék egy példát, ami nem demokratikus, és tipikus példája a hülyítésnek. Ugyan polgármester választás, de sajnos lehet általánosítani.
A polgármester minden választás előtt személyesen beszél a település nyugdíjasaival. Elhiteti velük, hogy a nyugdíjaik csak addig lesznek, amíg ő a polgármester, ha más lenne, annak vagy a pártja gonosz és visszavonatná, vagy nem elég az érdekérvényesítő képessége, hogy megtartsa. Nem tudtam volna elképzelni, hogy ilyen létezik a XXI. században. És mégis.

heima (törölt) 2010.02.24. 11:40:17

@peetmaster: "Ez rendben lenne, de az "eladni a politikust, mint egy terméket" kifejezés nekem nem erre utal, hanem arra, hogy demagógiával/populizmussal KELL nyomulni, mert a hülyenép csak arra vevő."

Hát lehet neked erre utal, aki viszont nem Gabi bától tanulta a demokráciát, annak egy picit többet. A legnagyobb demagógia egyébként a demagógozás.

"Szóval aki az LMP-től a pártmarketing hiányát kéri számon, az vegye úgy, hogy végre van egy nem demagóg párt."

Most hogy kiesik az SZDSZ kellett is egy nemdemagóg párt nagyon, mi lett volna ha mégse, belegondolni is rossz!

Adrian Mole 2010.02.24. 11:40:46

@Jobb híján MDF-es:
0-ról indulva nem rossz teljesítmény.
Elnök? Milyen elnök? LMP-ben nincs elnök. Az EP választási buli nagyon jó hangulatú volt.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 11:41:45

@elGabor:
"A szomorú helyzet az, hogy az SZDSZ értelmiségi elitdiskurzusa tokkal-vonóval egy életidegen, dogmatikus ostobaság volt, amit ráadásul irdatlan mellénnyel próbáltak letuszkolni a társadalom torkán. Hát egy idő után nem kellett. "

Arról nem egy párt tehet, ha a nép hülye...
Most akkor ne alapítson senki értelmiségi-pártot?
(Egyébként nem feltétlenül ostobaság, csak szdsz-es embertípussal működik. Ez, ismétlem, nem az szdsz hibája.)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 11:42:49

@heima:
"Hát lehet neked erre utal, aki viszont nem Gabi bától tanulta a demokráciát, annak egy picit többet. "

Éspedig?

heima (törölt) 2010.02.24. 11:44:53

@Adrian Mole: igen, itt kezdődik az ősi szdsz sztori, a zemberek hülyének nézése, akik kis gyámoltalan lúzerként nem képesek feldolgozni egy ilyen hatalmas bonyolultságú információt, és a gonosz polgira fognak szavazni, mert más opció nem is létezik.

Nézzük már felnőttnek a választópolgárt, hogy bír szabad akaratából dönteni, és nem egy birka, aki azt csinálja amit a polgi/házmester/pap etc mondd.

Vagy nézhetjük őket hülyének is, csak akkor ne kérjétek ki magatoknak, ha ezt felemlegetik.

heima (törölt) 2010.02.24. 11:46:14

@peetmaster: és pedig azt, hogy a véleményalkotás szabadsága a demokrácia fokmérője, nem a véleményalkotás minősége.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 11:48:07

@heima:
"Vagy nézhetjük őket hülyének is, csak akkor ne kérjétek ki magatoknak, ha ezt felemlegetik."

Azt kérjük ki magunknak, hogy inkonzekvens elvárásokat támasztanak az LMP felé.

Egyébként nem elég konkrét ez a kritikád; mire gondolsz a "felemlegetik" kifejezéssel?

bz249 2010.02.24. 11:48:07

@gauche caviar: elmondom az alapszabalyt, hogy tanuljal valamit:

- nem mind arany, ami fenylik, de ami nem fenylik az nem arany

politikara forditva:

- nem minden nepszeru program jo, de amelyik nem nepszeru az biztosan nem jo

Egyebkent az onreflexiora valo kepesseg nagyon fontos az emberekkel valo kapcsolattartasban meg altalaban az eletben is. Hatha nem a franya korulmenyekben van a hiba.

heima (törölt) 2010.02.24. 11:49:20

@peetmaster: az remélem tudod, hogy nem sok helyen lesz második forduló, ahol meg igen, az max pont az a pár betonkemény szoci körzet, ahol még esélye van a pártnak, ott meg az utolsó lesz aki visszalép, azaz MSZps jelölt.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 11:49:41

@heima:

"és pedig azt, hogy a véleményalkotás szabadsága a demokrácia fokmérője, nem a véleményalkotás minősége."

Ez esetben nyugodtan lehet mindenki demagóg, az értékelvű politizálást, és/vagy az olyat, amiben neadjisten még érvek is vannak, nyugodtan el lehet felejteni. Ha jól értelek.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.02.24. 11:49:49

@peetmaster: Az SZDSZ-es embertípus olyan, mint a kommunista embertípus? Úgy értem, izmos, jólfésült, határozott és hősies? Éles szemmel néz a sugárzó jövőbe? Osztályával egybeforrva építi az országot? Odaadó rajongással szereti a földet, amely szülte és emberré nevelte? :)

Meséljen az SZDSZ-es embertípusról! :D

bz249 2010.02.24. 11:50:16

@Dr. Zerge: ezek magas muveltsegu, finom izlesu, erzekeny lelkivilagu hippigyerekek. A vegen meg megbantodnak es nem fognak politizalni. Akkor meg orokre beragadunk ebbe a Mucsaba, ahol most vagyunk. :)

heima (törölt) 2010.02.24. 11:50:27

@peetmaster: ott van feljebb a részletes LMP kritika, ha elkerülte volna figyelmedet.

bz249 2010.02.24. 11:52:13

@peetmaster: "Arról nem egy párt tehet, ha a nép hülye...
Most akkor ne alapítson senki értelmiségi-pártot?
(Egyébként nem feltétlenül ostobaság, csak szdsz-es embertípussal működik. Ez, ismétlem, nem az szdsz hibája.) "

De ha felismeri, hogy a nep "hulye", akkor annak megfeleloen valaszt muszert.

Aki szikevel akar fat vagni az legalabb olyan barom, mint aki Stihl-furesszel mutene.

Balance Of Power 2010.02.24. 11:53:20

1. Azert azt mindenki elismerheti, hogy a szavazok nem kis resze tenyleg hulye. Lakohelytol, tarsadalmik helyzettol, mindentol fuggetlenul. Ez teny. Ugyanakkor nem tudok en se jo valaszt arra, mikent kell ezt kezelni.

2. Lehet hogy az LMP jobban jart volna, ha kibuliz egy nepszavazast, amelynek soran az "egyik sem" opciorol lehetne donteni. Ha az rakerulne a szavazolapra, az tortenelmi tett lenne barki reszerol es 2014-ig sem felejtene el senki. Vagy egyaltalan: erdemes lenne a_kovetkezo_valasztasra fokuszalni.

3. Sose ertettem, Mo.-n miert nem valosulhatott meg mar evekkel ezelott a nagykoalicio. Valamiert mindegyik oldal ellene van

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 11:54:26

@Adrian Mole:

"Elnök? Milyen elnök? LMP-ben nincs elnök."

Már vártam ezt az álnaív kérdést. :-(

Már az EU-nak is van elnöke, csak ti vagytok egy elbaszott anarchoszindikalista közösség, vagyis dehogy vagytok azok, csak annak szeretnétek hazudva láttatni magatokat. :-(

heima (törölt) 2010.02.24. 11:55:27

@peetmaster: a populista, demagóg vélemény is ugyanolyan vélemény mint a többi, azaz ugyanúgy demokratikus.

Lehet egy demokratikus közélet gyenge minőségű is (ahol diszfunkcionális az elit, ott fordul elő általában), meg jó is.

Btw észérvet ritkán látni LMPstől, általában nagyon gyenge minőségű véleményeket fogalmaztok meg, lásd korábbi LMP értékelőmet.

Adrian Mole 2010.02.24. 11:56:23

@heima:
Köszi, hogy ilyen hosszan válaszoltál.

"ugyanazzal a politikai bunkósággal állnak hozzá a közélethez, mint az SZDSZ (magad vagy erre a legszebb példa)"
Hol voltam bunkó? Szerinted az bunkóság a politikában, egy párt a választók demokratikus elkötelezettségére és az azzal együtt járó informáltságra apellál? Szerinted a te pártodért lehet elfogultnak lenni, de ha valaki más is lelkes, akkor már bunkó, ha meg akar győzni?
(egyébként zárójelben: ahogy SZDSZ-re sem szavaztam soha, úgy az LMP-nek sem vagyok tagja, csak ismerem a társaság egy jelentős részét)

"Azért, mert már a helyzetértékelésük is teljesen fals (minden párt egyforma és társaik)"
No, végre egy olyan topic, amiért érdemes lehet beszélgetni. Igazad van, az LMP-ben van egy erős elitellenesség. Abban is igazad van, hogy az elitellenességet könnyen lehet zsigeri indulatokra is használni. Abban is igazad van, hogy a politikai felelősség kérdése (ami viszont már másfelé visz) nem egyenletesen oszlik meg, ha egyes témákat külön vizsgálunk.

"aki kicsit is képes értelmezni egy alap KSH gazdaságstatisztikát, van némi fogalma egy demokrácia működéséről és nem burokban élt az elmúlt években, az nagyon jól megtudja nevezni a felelősöket. Már itt elbukott az LMP."
Nem csak az elmúlt 8 évről lehet valakinek véleménye, de az elmúlt 20-60-100-ról is. Egyébként igazad van (az LMP csesztetésén kívül szerintem), lásd fentebb.

"Azért, mert a problémafelvetésük, témafeldobásaik is szarok. ha univerzális pártról beszélünk (ami felteszem igaz, mert az egész politikát igyekszik lecserélni), akkor első körben fel kellett volna ismerni Magyarország fő problémáit, és bármennyire újdonság ez nem a zöldség meg az emberi jogok meg a szabad letöltés, hanem valami teljesen más. Hogy mi, arról kérdezd a Jobbikot, ők legalább eddig a szintig eljutottak."
Most vagy nem értelek, vagy nagyon össze fogunk vitatkozni. A cigánykérdéssel az LMP is foglalkozik, szerintem helyes megközelítéssel. A hazai kultúra, termőföld, vállalkozások és érdekek védelmével az LMP is foglalkozik.

"A problémafelvetésekre adott válaszokat meg jobb nem is említeni, a sok cukiság mellett pl a gazdaságpolitikai programrész egy vicc."
Ez érdekelne. Konkrétan melyik része?

"alkalmatlan személyek. Ugyan miért kéne őket kötelezően szeretnem"
Senki nem mondta, hogy kell. De azt sem, hogy utálkozni kellene.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.24. 11:56:50

Azt fogjátok fel, hogy én akkor sem adtam volna az lmp-nek a félcédulámat, ha nem viszi el az, akinek szánom. Akkor inkább begyújtok vele.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 11:58:40

@elGabor: Az SZDSZ-es embertípus, ahogy heima et al. voltak szívesek megfogalmazni, a szürke pulóveres értelmiségi, aki az íróasztal mellől akarja kitalálni, mi a jó. Én csak annyit mondtam, hogy ez nem feltétlenül elvetendő dolog, ilyenre is szükség van, sőt, ha csak ilyen lenne, nem lenének gondok.
(A gondok amiatt vannak, hogy a valódi szdszes, kisbetűvel, nem ennek az archetípusnak a megfelelője, hanem egy inkompetens/korrupt gazember, az esetek zavaróan nagy részében. Ez azonban nem alap arra, hogy az értelmiségiségre nézve következtetéseket vonjunk le belőle.)

@bz249: ha beismerjük, hogy a nép hülye, akkor nem lesz más a politika, de ami a rosszabb, bele lehet unni nagyon abba, ha hülyéknek magyarázol. Akkor inkább lopsz tőlük, úgyse jönnek rá, hisz hülyék.

bz249 2010.02.24. 11:58:59

@Balance Of Power: "Sose ertettem, Mo.-n miert nem valosulhatott meg mar evekkel ezelott a nagykoalicio. Valamiert mindegyik oldal ellene van "

Mert minden part kepest volt a tobbe-kevesbe termeszetes szovetsegeivel koaliciot kotni. Olyankor meg nem kotnek nagykoaliciot, amit lenyegesen nehezkesebb uzemeltetni.

Ilyen a valasztasi rendszerunk, hogy az eros kormanypartot tamogatja.

Adrian Mole 2010.02.24. 11:59:02

@Jobb híján MDF-es:
Írhatnék gorombaságot is, de inkább viccelek: miért, az MDF-ben most ki az elnök?

Bell & Sebastian 2010.02.24. 11:59:40

@Pollack:

Ha nincs célközönség, oly mindegy van-e program, vagy nincs. De ha van elég olyan, akiknek az érdekeit képviselni akarja egy új formáció, akkor sem feltétlenül szükséges, bár nem árt.

Ha hit alapú (márpedig az), főpap, papok, ministránsok és hívők kellenének, ha nincs pénz! Nincsenek.

Az opciók közül azt húzhatod alá, amelyiket csak akarod, mélyebben nem érdekel. Mindig annak adtam oda a szelvényt, aki először kérte (és nem MSZP -s). Hogy aztán kire ikszelek, az az én dolgom. Én még élő LMP -st egyetemen kívül nem láttam. A többi fiatal meg Jobbik -fan. Ez van, sajnálom.

bz249 2010.02.24. 12:00:55

@peetmaster: ha ellenben kihagyod, hogy a nep hulye, akkor max. egy katonai diktaturaban kiserelheted meg vegigvinni a programodat.

Ha az osszes LMP tamogato beall verolegenynek, akkor talan egy hetig ki is birna ez a diktatura. Egy szo, mint szaz: 10% alatti part ne ossza az eszt.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.02.24. 12:01:24

# Kukorelly Endre vs faszharcosság/bohócság #

az úton efelé:
# 1 a MESTER NAGY LÉPÉSE:
1 könyv:
Kukorelly Endre: Ezer és 3, avagy a nőkben rejlő szív

--egy korrekt kritika róla a mancsból:
[ mancsról annyit h a kultúrális/kritikai része
még mindig alapvetően színvonalas, korrekt ]

ÍME:
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=19224

szóval
qvára de naggyonnem FEMINISTA/EMANCIPÁLT/stb...

ok. ez csak 1 könyv.
de azt hiszem elég sok nőnek + ffinek, aki olvassa
nem csak 1 könyv.
hanem elég erőteljes állásfoglalás
bizonyos kérdésekben.

és ha jól sejtem az LMP és
az LMP leendő szavazói nem így gondolkodnak ezekről.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.02.24. 12:02:08

továbbáá
..
..
# a legutolsó mancs [MN] (múlt csüt-i) interjú
amiben fullextrás BOHÓCOT csinált magából
és így az LMP-ből is
(barátaim közt felolvasta vki az interjút
és fekvő röhögés lett a vége
... )

1 példa az interjúból:
KE:
.. .És mi a kérdés ?
MN:
Hát hogy mit fogsz csinálni a parlamentben
KE:
Hát, mit lehet csinálni a parlamentben...
Ha én kapnám az összes szavazatot a
szavazókörzetemben, amit őszintén remélek,
akkor se fogok beülni a parlamentbe.
Gondolom ez világos.
-----------------------------------
PÉLDÁUL, mondom PÉLDÁUL

szavazzak rá h a parlamentben nem képviselve
képviseljen engem
..
VICC,
egy BOHÓC és persze FASZHARCOS. ENNYI.
EZ AZ LMP ARCA.

heima (törölt) 2010.02.24. 12:03:09

@peetmaster: "Azt kérjük ki magunknak, hogy inkonzekvens elvárásokat támasztanak az LMP felé." És pedig?

"Egyébként nem elég konkrét ez a kritikád; mire gondolsz a "felemlegetik" kifejezéssel?" én hibám, úgy emlékeztem hogy tiltakoztatok az ellen, hogy hülyének nézitek a választókat, talán a lehetmas.blog.hu-n volt ilyen jellegű megnyilvánulás, itt viszont valóban nem. sőt, büszkén nézitek hülyének a választót.

Viktus 2010.02.24. 12:03:16

@peetmaster:

Dr. Goebbels írásait tudom ajánlani :P lehet csúnya náczi volt, de politikusék azóta is úgy űzik a szakmát.

Általános választójog korában te hiába álmodozol olyan szavzók tömegéről akiket a programod érdekel meg stb. egy nagy fityiszt. A propaganda az amivel az urnák elé viszik a pártok a népeket. Egy olyan országban meg hiába akarod az intellektuel elempít játszani, ahogy Győzike volt pl. a legnépszerűbb műsor évekig.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 12:05:23

@heima:
"a populista, demagóg vélemény is ugyanolyan vélemény mint a többi, azaz ugyanúgy demokratikus."

@bz249: "ha ellenben kihagyod, hogy a nep hulye, akkor max. egy katonai diktaturaban kiserelheted meg vegigvinni a programodat."

Tehát nemhogy nem lehet más a politika, az is csoda, amilyen eddig volt.

Adrian Mole 2010.02.24. 12:08:52

@heima:
Én annyira, de annyira szeretném felnőttnek nézni-látni a választópolgárokat. Csak a példában említett településen már többedik ciklusban választják meg a polgármestert, aki egyébként nem csinál semmit.
Azzal tökre nincs bajom, aki meggyőződésből szavaz _akármelyik_ személyre, pártra. De aki a fenti példa alapján szavaz a mostani polgármesterre, immár sokadik ciklusban, úgy, hogy közben vegetálás van, attól kiakadok.

bz249 2010.02.24. 12:11:31

@peetmaster: ha csak nem keritessz masik nepet akkor nem... azzal kell fozni ami van. Borsobol, tejfolbol, tejbol, lisztbol, cukorbol es tojasbol erdemes borsofozeleket csinalni, hiaba hogy eredetileg vin jaune-ban kekrefozott pisztrangot szeretnel.

Balance Of Power 2010.02.24. 12:17:06

@bz249: Nem akarok demagog osszeeskuves-elmeleteket gyartani, de szerintem meg azert nem, mert tenyleg leszarnak mindent. Ha tenyleg a jobbitas lenne a cel, akkor tullepnenek vilagnezeti-ideologiai-stb. nezeteltereseken es egyutt fognak meg a kormanyrudat. Es ez kurvara rimel azokra az elmeletekre, melyek szerint a szinfalak mogott valojaban osszekacsintas van.

heima (törölt) 2010.02.24. 12:17:34

@Adrian Mole: "Hol voltam bunkó?" Nem rólad írtam, te max mint jelenség vagy érintett a sztoriban, és politikai bunkóságról írtam: a választók hülyének nézése, aki nem szeret minket, az csak csúnyabácsi lehet, aki nem ződ, az csak köcsög lehet etc etc mind mind olyan politikai bunkóságok amiket az SZDSZ hozott be a magyar politikai életbe, és az LMP lelkesen viszi ezt a hagyományt tovább. Szó sincs itt meggyőzésről meg lelkesedésről.

"A cigánykérdéssel az LMP is foglalkozik, szerintem helyes megközelítéssel. A hazai kultúra, termőföld, vállalkozások és érdekek védelmével az LMP is foglalkozik."

A két fő alapprobléma az (gazdasági-társadalmi szempontból) aktív-inaktív arányok súlyos felbomlása, az inaktív diktatúra, és ebből következően a közbiztonság helyzete. Aki ezt nem ismeri fel, annak nem lesz meg az a 10-15%, ami bármikor megnyerhető egy országban jó témafelvetéssel. Erre a Jobbik rájött, de egyrészről rossz válaszokat adott rá, valamint leöntötte a saját szarjaival. Az LMP is rájöhetett volna, és ezen világos rendezőelv mentén hozhatott volna minden szakterületen jó megoldásokat, és még a hülyeségekkel (ződség és társai) is le lehetett volna önteni, és akkor nem lenne most a sírás hogy nincs kopogtató.

Ehelyett csak a mázt választotta az LMP, a megvédjük, figyelünk rá stb meg a zöldek vagyunk, mások vagyunk etc az kevés, ez van.

"Konkrétan melyik része?" Konkrétan az egész, de mondjuk az adózás, minimálbér vs segélyek téma egészen biztosan.

"De azt sem, hogy utálkozni kellene." Jó, akkor miért nem szabad kritikát megfogalmazni?

heima (törölt) 2010.02.24. 12:19:51

@peetmaster: kezdesz rájönni, ennek örülök.

drótostót 2010.02.24. 12:25:14

@peetmaster: ceterum censeo: minden olyan szabályt és szabállyal való visszaélést, ami korlátozza a politikai kínálatot azt le kell rombolni.

Amúgy is az az egészséges ha van miből választani. A kis pártokon való élcelődés nem csak azért és úgy fordítja fel a gyomrom, mert pont olyan, mint a mikor a pártállami Lúdas Matyi élcelődött a többpártrendszeren.

A jelenlegi választási rendszert kopogtatócédulástúl, bejutási küszöböstűl úgy alkották meg, hogy ne tudjon érvényesülni se egy old school vérkomcsi párt (munkahelyi gyűjtés tilalma, ami persze nem azt jelenti, hogy nem talákozhat az aktivista a támogatóval egy kávézóban, mert az valakinek a munkahelye, hanem azt, hogy a főnök nem kérheti el a beosztottai ajánlószelvényét), se a társadalmi beágyazottság nélküli törpe- és álpártok (mondjuk 6 kisgazda nevű alakulatból csak az, amelyik össze tudja szedni a cetliket és így nem töredezik szét a kisgazda szavazótábor). Ennek a körülménynek a mellékhatása, hogy az egész rendszer a nagyoknak kedvez, mivel a kicsik felmorzsolódnak és a morzsáik rátapadnak a nagyokra.

Ez imho kurvára káros, például ebből fakad az MSZP ereje. Sehol máshol nem bírta eddig utódpárt, mint nálunk. Az újjáalakuló, a kommunisták által üldözött veteránokra épülő antikommunista szocdemeket belülről szétbombázták a komcsi trójai falovak (Kapolyi, Kapolyi barátai és üzletfelei). A Munkáspárt nem tud érvényesülni, így a csehekkel szemben nincs olyan old school komcsi nosztalgiapártunk, ami elvinné a komcsi nyugdíjasok szavazatait de nincs a pártállami elittől független szocdem alternatíva se. MSZP van helyette bazmeg (még nem merem leírni, hogy volt, de már nagyon várom a percet).

Aki ezt a rendszert védi, az az MSZP-t védi. És ha emellé csak élcelődni tud azon, hogy nem tud elindulni egy olyan balközép párt, ami nem az MSZMP-s kapcsolati hálóra támaszkodik és a rasszizmusért nem a jobboldalt, hanem az MSZP-SZDSZ (meg Bokros Lajos) szegényellenes gazdaság- és társadalompolitkáját teszi felelőssé, akkor még hülyébb, mint gondoltam.

Pollack 2010.02.24. 12:26:03

@Bell & Sebastian: alapíts pártot, aztán meglátod az elmélet mennyire ültethető át a gyakorlatba ;)

heima (törölt) 2010.02.24. 12:26:33

@Adrian Mole: te, és az nem meggyőződésből szavazás, ha jön a polgi, eladja magát, és meggyőz? vegyük már észre hogy csak meggyőződésből lehet szavazni:) (najó, vannak fej vagy írás arcok is).

Meg felmerül az a kérdés, hogy ha hülyének nézitek és megvetitek a magyart, akkor mégis miért törekedtek közhatalomra, miért végeztek közösségi tevékenységet? a pénzük azért jó lenne?

bz249 2010.02.24. 12:26:36

@Balance Of Power: a nagykoalicio a mutyi igazi melegagya. Semmi szukseg ra, ha mashogy is meg lehet oldani.

A demokracia egyetlen elonye az onreflexio lehetosege. Ne dobjuk ki mindenfele allitolagos nemzeti erdekre hivatkozva!

heima (törölt) 2010.02.24. 12:28:44

@drótostót: "És ha emellé csak élcelődni tud azon, hogy nem tud elindulni egy olyan balközép párt, ami nem az MSZMP-s kapcsolati hálóra támaszkodik és a rasszizmusért nem a jobboldalt, hanem az MSZP-SZDSZ (meg Bokros Lajos) szegényellenes gazdaság- és társadalompolitkáját teszi felelőssé, akkor még hülyébb, mint gondoltam"

Én nagyon örülnék ha ez így lenne az LMP esetében, de ennek én látom nyomát. Inkább a mindenkifelelős egybemosós szarkenegetést vélem felfedezni.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 12:30:34

Az ajánló szelvény gyűjtés a jelenlegi formájában alkotmányosan aggályos, mert gyakorlatilag NYÍLT előválasztásként működik, a választásnak meg titkosnak kellene lennie.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.24. 12:33:34

Politikai elsőbálozók, felsorolják az eddigi politikai elit hibáit különbségtétel nélkül, en bloc mindenkire minden szart rákenve, aztán magukat úgy definiálják, hogy mentesek mindezektől. Kérem, a 90-es évek második felében Britney Spears szüzességéről írt a világ celebsajtója, és mennyit haladt a világ azóta!
A Jobbik sikeresebben csinálja ugyanezt, mert egyszerű és nagyjából ártatlan rajongóknak akarja eladni ezt a "mi mások vagyunk" történetet. Az LMP-nek ez azért nem megy, mert a bázisul kiszemelt voltaireiánus értelmiségre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy naiv lenne.
Mondjuk még mindig ízlésesebb, mint az MDF, amelyik úgy akarja a politikai elittől való intaktságot eljátszani, hogy politikusai vastagon benne voltak az előző 20 év történéseiben.

heima (törölt) 2010.02.24. 12:33:46

@peetmaster: nem az íróasztalon meg a pulóveren múlik a véleményalkotás minősége. remek problémafelvetéseket és válaszokat lehet adni íróasztal mögül, de pl az szdsznek nem sikerült. az lmpnek se.

heima (törölt) 2010.02.24. 12:34:59

@Jobb híján MDF-es: nem kötelező arra szavaznod akiknek a cetlit adod.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 12:35:12

@drótostót:

Szar az egész választási rendszerünk, az egész magyar demokráciát megmérgezi!

- Aránytalan, torzít
- Lassú (két forduló)
- Kevés pártot tűr
- Vattaembereket igényel
- Helyi, elvtelen mutyikra sarkal

Jobb lenne egy egyfordulós, tisztán listás rendszer.

149 fős parlament, 7-8 párttal

bz249 2010.02.24. 12:36:59

@Jobb híján MDF-es: szerintem meg jobb lenne egy nullafordulos sorsolasos rendszer 195 kepviselovel es 182 parttal

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 12:37:09

@heima:

Ki az a barom, aki a konkurenciát támogatja? Szuperdemokratikus elkötelezettségű kretén. :-(

Adrian Mole 2010.02.24. 12:38:21

@heima:
"aki nem szeret minket, az csak csúnyabácsi lehet, aki nem ződ, az csak köcsög lehet etc "
Hol olvastál, láttál ilyet? LMP-stől nem, abban szinte biztos vagyok.

"A két fő alapprobléma az (gazdasági-társadalmi szempontból) aktív-inaktív arányok súlyos felbomlása, az inaktív diktatúra, és ebből következően a közbiztonság helyzete."
Ezek szerint nem olvastad az LMP programot. Ne vedd a szívedre, ez van.
A kc sztori nem a programhiány miatt szar, ahogy van.

"Konkrétan az egész, de mondjuk az adózás, minimálbér vs segélyek téma egészen biztosan."
Egészen biztos vagy benne? Tényleg olvastad? Szerinted pl. a Fidesz gazdasági programja (már amennyit ismerünk belőle) hogyan viszonyul az LMP gazdasági programjához?

"Jó, akkor miért nem szabad kritikát megfogalmazni? "
Yes! Fogalmazz meg kritikát. Az LMP ennek örül a legjobban. Ha hiszed, ha nem, az LMP programja, agendája, cselekvési programja is bázisdemokratikus alapokon készült/készül. Nem az volt, hogy valaki megmondta a tutit, hanem sokan mondták a tutit, aztán szintetizálódott. A kritika tartja mozgásban az egészet. Nem a fika.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 12:39:38

@bz249:

195 képviselővel tuti, hogy egy sorsolásos rendszer is működne, 20 normális muksó elvinné a dolgot, úgy mint ezek a mostaniak.

20 meg csak lenne véletlenszerűen is.

De ez túl nagy reform lenne! :-)

Adrian Mole 2010.02.24. 12:42:05

@heima:
"az nem meggyőződésből szavazás, ha jön a polgi, eladja magát, és meggyőz?"
Nem a fenti példa a hülyítés minősített esete. Ha nem veszed észre, hogy miért, akkor nem tudok segíteni.

"ha hülyének nézitek és megvetitek a magyart"
Ne haragudj, de erre a kijelentésre el kell küldjelek a kurvaanyádba. Mit képzelsz te magadról?!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.02.24. 12:42:35

@Jobb híján MDF-es:

"- Lassú (két forduló)"

MegaLOL!

Előre, az öt perces választásokért!

Kezdelek becsülni. Ilyen kis aggyal önállóan ki be kapcsolni a számítógépet, hatalmas teljesítmény.

bz249 2010.02.24. 12:45:00

@Jobb híján MDF-es: egyebkent a lassusaggal kapcsolatban jegyeznem meg, hogy tobb part->koalicios kenyszer->baszakodas

szoval sok parttal nem lehet gyors, hatekony kormanyalakitast lemuvelni

valamelyik menupontot dobd ki

vrtogether 2010.02.24. 12:46:37

javítsatok ki, de jelentkezik a felülről építkezés betegség, márpedig alap nélkül hááát
valahol úgy gondolnám, hogy én te és ő -kopogtatócédulás állampolgár - alias a demokrácia egy egysége kezdeményezek valamit, és belőlünk kinőnek a különböző státusra alkalmas bármik. Ez helyett vannak és jönnek pártok, akik engem akarnak, de úgy kell győzködniük, hogy adjam oda a cédulámat, kvázi akarjam azt, amit ők, mert az jó, és mégjobb és főleg más. De miben? Ha x millió embert győzködni kell a céduláért, talán mégsem az x millió emberrel van a baj, akik valahol a demokrácia alappillérei, vagy rosszul látom?

OftF 2010.02.24. 12:54:00

Hát nem tudom, de én az utóbbi időben azt hallottam csak tőlük, hogy a románoknál tiltakozgattak a verespataki bánya ügyében, amit nehogy újranyissanak a ruszkik.
Ez a kopogtatós rinyálás nem tűnt hangosnak.

heima (törölt) 2010.02.24. 12:57:33

@Adrian Mole: "Hol olvastál, láttál ilyet? LMP-stől nem, abban szinte biztos vagyok." elég ezt vagy a lehetmas blogon végigolvasni pár kommentfolyamatot (Cetlik című post alatt elég konkrét dolgokat is találhatsz)

"Ezek szerint nem olvastad az LMP programot. Ne vedd a szívedre, ez van."

de, olvastam a programot, és még csak nem is burokban élő elsőszavazó vagyok, akit át lehet kúrni a mázzal.

"Egészen biztos vagy benne? Tényleg olvastad?" 100%.

"hogyan viszonyul az LMP gazdasági programjához?" reális aktívbarát gazdpol (bár néppárti logikájából eredően lassabb és puhább mint az optimális) vs mese habbal, önellentmondások, magas, inaktívbarát újraelosztás.

Balance Of Power 2010.02.24. 13:01:19

@bz249: Azert az baromi erdekes, hogy bizonyos dolgokban kurva nagy az egyetertes: parlament kisebbitese, kepviseloi juttatasok megnyirbalasa - egy emberkent vetettek ezeket el. Hozzateszem, egyikunk sem tudja, mit csinalna a husosfazek kozeleben. Cinikusan azt mondom, hogy valszeg ugyanezt es ezt a bizalmatlansagot mind a Jobbiknak,mind az LMP-nek megelolegezem. Nem mondom, hogy csak tartassal rendelkezo gazdag arisztokratakat kellene a parlamentbe ultetni, de az is teny, hogy hianyzik a Teleki-fele mentalitas a mai magyar politikabol. Nem azt mondom, hogy loje fejbe magat, aki elbasz valamit, de eleg megnezni, hanyan mondtak le valami ciki helyzetben. Egy kezunkon meg tudjuk szamolni.

@Elpet: Ez jo, tetszik ;)))

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 13:01:32

@bz249:

Más amikor már élesbe megy a koalíciózás, megint más amikor helyi hülyék előbaromkodnak. Az mérgezi a demokráciát.

A választási eljárás legyen gyors, rövid kampány, gyors eredmény, a koalíciós tárgyalás már lehet hosszabb, mert akkor már biztos legitimáció van.
persze ezt is érdemes rövidre venni, de ez mindegyik párt érdeke, hogy a többség tudjon kormányozni.

Amúgy elég lenne konkrét ügyekben ad hoc koalíciók is.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 13:02:28

@heima:

"és politikai bunkóságról írtam: a választók hülyének nézése, aki nem szeret minket, az csak csúnyabácsi lehet, aki nem ződ, az csak köcsög lehet etc etc mind mind olyan politikai bunkóságok amiket az SZDSZ hozott be a magyar politikai életbe, és az LMP lelkesen viszi ezt a hagyományt tovább."

"@peetmaster: kezdesz rájönni, ennek örülök. "

Itt még mindig ellentmondást érzek.

(Az SZDSZ-szel egyet nem értők inkább zsidózni szoktak, mint érvelni, az meg irreleváns.)

heima (törölt) 2010.02.24. 13:03:01

@Adrian Mole: a mindenparlamentipártugyanolyan például ugyanolyan bornírt hülyeség (hülyítés), mint az elveszikanyugdíjadat. De az első a meggyőzés, a másik a hülyítés, értek mindent.

Remekül lehetne egyébként rávilágítani egy politikai vélemény dilettáns voltára, gyengeségére, de ehhez sokkal jobb referencia kéne.

"ha hülyének nézitek és megvetitek a magyart"
Ne haragudj, de erre a kijelentésre el kell küldjelek a kurvaanyádba. Mit képzelsz te magadról?!"

El kéne akkor már dönteni, hogy a t. választópolgár hülye vagy nem. Az egyszerre nem megy, hogy hülyézünk, majd kikérjük magunknak ha számon kérik rajtunk ezt.

Óvári Csaba 2010.02.24. 13:05:56

@gusvagyok: Drága pajti, ha legalább énekelni engednénk őket, el tudnánk dönteni, hogy érdemes e hallgatni őket. De egyelőre az előzsűrizés előtt áll a párt, nem hogy a színpadon... Add nekik a cetlid te is, hogy halljunk valami újat is! :o)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.24. 13:05:59

@Jobb híján MDF-es: ahogyan maga fejlődik, hamarosan teakarata monarchista lehet.
Nagyjából leírta, hogy miért abszurd a képviseleti parlamenti politika.

heima (törölt) 2010.02.24. 13:06:10

@peetmaster: "Itt még mindig ellentmondást érzek."
én is, méghozzá igen nagyot: hülyének gondoljuk a mélyen tisztelt közösséget, de mégis a közösség irányítására törekszünk. ez valahogy nekem nem jön össze.

heima (törölt) 2010.02.24. 13:08:39

@peetmaster: "(Az SZDSZ-szel egyet nem értők inkább zsidózni szoktak, mint érvelni, az meg irreleváns.) "

valamilyen világtól elzárt burokban valahol az újlipótban talán még igen, talán még elhiszik ezt.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 13:10:14

@heima:
"El kéne akkor már dönteni, hogy a t. választópolgár hülye vagy nem. Az egyszerre nem megy, hogy hülyézünk, majd kikérjük magunknak ha számon kérik rajtunk ezt. "
"én is, méghozzá igen nagyot: hülyének gondoljuk a mélyen tisztelt közösséget, de mégis a közösség irányítására törekszünk. ez valahogy nekem nem jön össze. "

Az LMP azzal próbálkozik, hogy NEM nézi hülyének a választót, és meg próbálja GYŐZNI őket, hogy rá szavazzanak.
Ez szerintem normális.
A hülyének nézés itt merült fel a kommentek között, azzal, hogy "ilyen néppel nem lehet más a politika" (bz249-től), meg hogy "az LMP balfasz mert nem marketingel érvelés helyett, aztán meg csodálkozik, amikor nem értik"
tőled és másoktól.

hááááát 2010.02.24. 13:13:03

Ez a demokrácia kiskapujának kijátszása.Adott x körzett,6párt+4 független.Indulhat mondjuk 3 párt.Vegyünk egy átlag polgárt akit nem érdekel a politika.

-Jobbik: nekem túl radikális
-MSZP: csak rosszat tettek.Fúj
-Független:Ez meg ki?
-FIDESZ:őket ismerem.

EZÉRT GUSZTUSTALAN A FIDESZ ÉS ÉL VISSZA MINDEN HATALMÁVAL.ESÉLYT SEM AKAR HAGYNI ARRA,H RAJTUK KIVÜL INDULJON VALAKI.

Szerintem ez elgondolkoztató.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.24. 13:14:59

@peetmaster: "(Az SZDSZ-szel egyet nem értők inkább zsidózni szoktak, mint érvelni, az meg irreleváns.)"

A szadeszesek pedig a velük egyet nem értőket inkább antiszemitázni szokták, mint ellenük érvelni, de már az egész szadesz irreleváns. (Valószínűleg új csoportnevet kell majd kitalálnunk erre a bandára.)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.02.24. 13:16:19

@Jobb híján MDF-es: "Jobb lenne egy egyfordulós, tisztán listás rendszer."

Jobb lenne ám az a budapesti elitnek, miközben az eddiginél is jobban lenyomná a fővároson kívüliek érdekérvényesítő képességét. Rossz vicc.

drótostót 2010.02.24. 13:16:25

@heima: én jó alaposan utánuk néztem, Schiffer meg a Védegylet LMP előtti dolgait meg már azelőtt ismertem.

Nem mondom, hogy ez 100 %-ban az én pályám, de túl fogom élni. Fideszre sem azért szavaztam legutóbb, mert pont azt képviselnék, amit szerintem tenni kéne az országban. Lófaszt, az MSZP-SZDSZ kormány ELLEN szavaztam.

Most is csak azért (jó, ez túlzás, vannak jó dolgaik is) fogok az LMP-re szavazni, hogy ne legyen igazam abban, hogy lehetetlen változtatni és azt kell együk, ami a menzán van. Ha az LMP-nek most nem sikerül, akkor jó ideig csak a Fideszt eheted, ha az MSZP vagy a Jobbik még jobban undorít. Ebben a tudatban a Fidesz szemtelenül korruptabb lesz, mint egy Hagyóba oltott Hunvald, ami nyomokban Zuschlagot is tartalmaz.

Ha az LMP bejut akkor viszont tévedtem, változhat a politikai elit és kínálat, csak nehezen. És ez a szememnek nagyon kedves folyamatokat indíthat be...

Rich.mond 2010.02.24. 13:16:50

Változatlanul fenntartom, hogy ez a poszt szar.
Irgalmatlan hülyeség, hogy "nem picsogni kéne, hanem dógozni, masszírozzatok inkább!".
Kvázi kicsesznek mindegyik kispárttal, kizárólag a nagyok járnak jól -még a Jobbik sem, mert vidéken és Pesten is gyűjtöttek ezzel a módszerrel.

bz249 2010.02.24. 13:17:37

@Jobb híján MDF-es: nezze a kiserleti tapasztalat azt mutatja, hogy a mucsai hollandok mar a negyedik Balkenende kormanyt gyurik 8 ev alatt valtozo osszetetelben; a belga ugaron meg fel eveket alkudoznak a kormany osszetetelen (ez a villamkabinet). Persze megertem, hogy Lali mashogy nem lenne Tenyezo, de tudja mit, nekem nem er ennyit.

HanSolo 2010.02.24. 13:17:40

Lehet más a politika?
Elnézve a blogot és a kommenteket:
Itt?? Dehogy...

Karcolt lendület 2010.02.24. 13:17:56

@heima:
Bazmeg, még te beszélsz eszdéeszes gőgről, mikor minden hozzászólásoddal úgy ledorongolod a vitapartnereid, mintha a seggedből sütne a nap.
LOL

@bz249:
Szerinted az itteni, a politika iránt érdeklődő társaságból téged is beleértve hányan olvasták el az LMP programjának legalább a tartalomjegyzékét, azaz hányan vannak azok, akik legalább minimálisan tájékozódtak abban a témában, amiről sarkos véleményük van?
Ugyanez a kérdés vonatkozik azokra, akik a Fidesznek adták a cetlijüket: szerinted mennyi tudja egyáltalán, hol olvashatja el a Fidesz programját?
Ugye, mennyire qrvára irreleváns kc-gyűjtés szempontjából egy párt programja?

A témához:
Könnyű úgy picsogásnak minősíteni egy nem kedvenc párt sirámait, hogy valaki más összegyűjti a kedvenc párt kopogtatóit, de persze kurva jó az ellenfelet basztatni azzal, hogy csak siránkoztok, nem tesztek semmit a kopogtatóért. Miért bazmeg KK, te mit teszel a kopogtatókért? Ja, hogy a Fidesznek van egy 20 év alatt, sok pénzből felhúzott szervezete, amelyik ezt megcsinálja?
Nem beszélve, hogy a cikk konkrétan csúsztat, többen nem az ismert szabályok és azok szelleme szerint tevékenykednek: az egyik versenyző a kvalifikációs szint elérése után sem hagyja el a pályát, hanem ott zavarog és nem hagyja, hogy a többi versenyző is szépen a saját képességeinek megfelelően teljesítse a szintet, a bíró pedig a félidőben kijelenti, hogy innentől egy - aránylag egyértelmű szabályt - máshogy szeretne értelmezni. (De betartatni amúgy nem tudja.)

Ahogy egy hozzászóló kifejtette, a többséget a demokratikus játékszabályok be nem tartása csak akkor zavar, ha azáltal az ő kedvenceit éri hátrány.
Hát elmentek a picsába, ez kb. olyan, mint a holokauszttagadásnál a támogatói érvelése, ami kb. ennyi: a szólásszabadság fontos, de még fontosabb, hogy nekünk jó legyen.

De mindegy, az utóbbi héten már láttam, hogy a többség felvette a narancssárga szemellenzőt, olyan kilátástalan vitatkozni ezen, mint 2004 őszén a kettős állampolgárságot ellenző ballibekkel: érzik a nyílvánvaló erkölcstelenségét az álláspontjuknak, de logikusnak tűnő érvekkel folyamatosan megmagyarázzák, miért is helyesebb, amit gondolnak.

pimpalini 2010.02.24. 13:18:03

@Jobb híján MDF-es:

Nézd. Az az igazság, hogyha nomen est omen alapján kell az embernek véleményt formálnia mások szellemi kapacitásáról, gondolatgyárának működéséről vagy épp csődjéről, mindig nehéz dolga van, mert lehet, hogy csupán egy korhadt és széles fa miatt nem látja a tudás fáiból álló erdőt.
De!
Ez a jobb híján mdf nevű évek óta rothadó kocsánytalan tölgy először csak meglehetősen feltűnő, majd később kacagásra okot adó, maximum az csütörtök esti sóderklubba nyitó poénként ideális funkcióját betöltő kabaréelem jellemezhető igazán.

Mert több lehetőség van:
1) Azért jobb híján, mert galamblelked szerint a jobboldal ma hazánkban hiányzik? Ezért ugye - mivel jobbra szándékszol a 3 X mellett egy negyediket is elhelyezni, nem tudsz máshová voksolni?
2) Talán azért, mert kávéházakban kitenyésztett szalonértelmiségiként a lehető legjobb választásnak tartod (vagyis inkább legkevésbé rossznak) a végső kétségbeesésében Mr. Bajuszman hímtagjával babráló Ibolykanéni szellemi maszturbálását?
3) Vagy egyszerűen eltévesztetted az idősíkot és 1990-ben képzeled magad?

Várom megtisztelő, s feltételezem, hogy bölcs válaszod, mert látatlanban nincs kedvem sem letarolt síkságot, sem tudáserdőt vízionálni a rothadt, ám annál inkább bajszos tölgy mögé.

Tisztelettel: Az Állatok királya

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 13:18:22

@tölgy: úgy tűnik, mintha ön kárörvendene. Igaz, az a legszebb öröm: nincs benne irigység.

(Én mindig úgy láttam, hogy az SZDSZ felhoz egy érvrendszert, világképet, mire megkapja, hogy büdös kom. zsidók, mire JOGGAL antiszemitázik. Ön mondhatja, hogy az utóbbi 8 év kormányai váltották ki az antiszemitizmus erősödését, de nem mindenkiből. Csak a hülyékből.)

Rich.mond 2010.02.24. 13:20:48

Amúgy mi ez a baromság, hogy a kocsma munkahelynek minősül.Ilyenkor persze.
Max a pultoslánynak. Ha kirak egy perselyt a tulaj, hogy a Haiti földrengés árváinak gyűjt, azt miért lehet?
egyébként a Fidesz-MSZP nem egy, nem két önkormányzatot, hivatalt, minisztériumot tarolt le TÉNYLEG törvénysértő módszerekkel, csak ugye csóri alkalmazott nem mer visszapofázni.

heima (törölt) 2010.02.24. 13:28:29

@peetmaster: nézd, egész délelőtt az ellenkezőjét bizonygattad(tátok), a választó hülye, mert nem tud jól dönteni, hogy kinek adja a cetlijét (túlgyűjtés), a választó hülye, mert hűlyíti a polgi és az alapján szavaz, a választó hülye, mert nem érti az értelmiségi pártok zsenialitását, "Arról nem egy párt tehet, ha a nép hülye..."

Ez volna a normális és a nem nézzük hülyének az embereket, amikor annyit sem nézünk ki belőlük, hogy képesek azt jól eldönteni, hogy odaadnak vagy nem adnak egy cetlit?

Lehet hogy a pártok gyenge minőségű, átlátszó, vagy akár hazug véleményékkel operálnak, de nem arról szól a sztori, hogy elhiszik maguknak hogy ezt valóban be is veszik a választók, maximum remélik. Gyenge minőségű a meggyőzés, de nem döntésképtelen hülyének tekintik az állampolgárt. Ez eddig csak az SZDSZnek és az LMPnek sikerült.

bz249 2010.02.24. 13:29:34

@Karcolt lendület: "Nem beszélve, hogy a cikk konkrétan csúsztat, többen nem az ismert szabályok és azok szelleme szerint tevékenykednek: az egyik versenyző a kvalifikációs szint elérése után sem hagyja el a pályát, hanem ott zavarog és nem hagyja, hogy a többi versenyző is szépen a saját képességeinek megfelelően teljesítse a szintet, a bíró pedig a félidőben kijelenti, hogy innentől egy - aránylag egyértelmű szabályt - máshogy szeretne értelmezni."

A masodik pont a munkahelyekkel abban nagyon igazad van.

Az elso pont az picsogas

Nezzuk ezt,

en.wikipedia.org/wiki/Arsenal_F.C._season_2003%E2%80%9304

A csapat orbitalis folennyel megnyerte a bajnoksagot, fordulokkal a vege elott bajnok lett.

Es volt kepuk biztos bajnokkent egy otost vagni a kiesojelolt Leedsnek. Hat khm. Mekkora tetu dolog volt mar, hogy jobban izgatta oket, hogy ok legyenek a Veretlen Bajnokcsapat, mint szegeny Leeds (amelyik vegul kiesett).

LMP program: szerezzetek tamogatast (azaz legyen part, aktivistahalozat miegymas) akkor majd elolvasom a programot. Meg amugy se en vagyok a celcsoport, nem nekem kell azt a programot elolvasnom.

heima (törölt) 2010.02.24. 13:29:40

@Rich.mond: ki az aki beviszi a cetlijét a munkahelyére???

heima (törölt) 2010.02.24. 13:32:24

@peetmaster: "Én mindig úgy láttam, hogy az SZDSZ felhoz egy érvrendszert, világképet, mire megkapja, hogy büdös kom. zsidók, mire JOGGAL antiszemitázik."

ez igen szűk látótérre utal.

Rich.mond 2010.02.24. 13:32:31

@heima: Akit erre a főnöke megkér konkrétan...

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 13:32:35

@heima: most ezzel azt akarod mondani, hogy az a két millió, aki a Fidesznek adja, legalább bizonyos fokig tudatos választópolgár módjára döntött így?

(megyek gyűjteni, este leszek.)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.24. 13:35:16

@heima:
"ez igen szűk látótérre utal. " Na jó, nem mindig, de a kilencvenes éveken volt valami ilyesmi törekvés.

belga6 2010.02.24. 13:35:20

Tök igaza van a szerzőnek. Nem most kéne azzal nyomulni, hogy szar a kopogtatócédula-rendszer. Inkább azon kéne dolgozni, hogy minél szélesebb körben ismertté váljon az LMP. A kommunikációjuk nagyon el van baszva.

heima (törölt) 2010.02.24. 13:35:37

@Karcolt lendület: nem is hiszem azt hogy lehet más a politika. jobb ha hozzászoksz, ugyanis hétfőn, szerdán és szombaton mindig igazam van!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 13:36:12

@elGabor:

80%-nyi vidéki nem tudna létre hozni egy vidék pártot?

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.24. 13:36:46

@heima:
Az LMP gazdaságpolitikai helyzetelemzésének alapköve (mint azt múltkor linkeltem neked) az, hogy a foglalkoztatási ráta kritikusan alacson (58%), ami 10%-kal marad el pl. a cseh adattól. És ez nem egyenletes, különösen kritikus az alacsonyan képzettebbeknél és a nőknél (főleg a gyrmekeseknél).

Az inaktívak "diktatúrája" pedig érdekes meglátás, de hogy ez lenne a tuti helyzetértékelés...

"Az LMP is rájöhetett volna, és ezen világos rendezőelv mentén hozhatott volna minden szakterületen jó megoldásokat, és még a hülyeségekkel (ződség és társai) is le lehetett volna önteni"

Az LMP erre rájött, erről szól a zöld fordulat, aminek első programját egy éve adtuk ki (lehetmas.hu/zoldelenkites), ami pont arról szól, hgyan lehet munkahelyeket teremteni úgy, hogy fenntartható irányban tereljük a gazdaságot.

Amit te szdsz-es viselkedésnek nevezel, ugyanúgy benned is megvan, és nem csak az szdsz-re jellemző, de persze hidd csak ezt (egy fideszes rokonom kedvenc mondása, hogy "én készséggel elhiszem, hgy az MSZP-ben vannak jószándékú és becsületes emberek, csak a kérdés az, hogy akkor miért vannak ott?").

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 13:39:04

@pimpalini:

"mert galamblelked szerint a jobboldal ma hazánkban hiányzik?"

Egy normális, igazi jobboldali párt kétségtelenül hiányzik.

Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy a jobboldal alatt mindketten ugyanazt értjük.

heima (törölt) 2010.02.24. 13:42:01

@peetmaster: nem, ezzel azt akarom mondani, hogy mindenki képes eldönteni, hogy kinek adja vagy kinek nem. És akkor sem hülye, ha döntésének alapja az, hogy a fideszes aktivista ért oda először, vagy az mszp küldte a legjobb csajt, vagy az lmps volt a legcukibb. A "túlgyűjtés" propagálása annak a nyílt terjesztése, hogy ezek nem legitim döntési módok, hogy a t. választópolgár nem képes jól dönteni. Magyarán a hülyének nézése.

El Polako 2010.02.24. 13:46:32

A "lehetne más a politika" szlogen egész egyszerűen megoldható.Csak a Jobbikra kell szavazni!:D
James Cameron is innen merítette az ihletet:
www.melano.hu/news.php?extend.171.20

heima (törölt) 2010.02.24. 13:51:20

@Lastres: "Az inaktívak "diktatúrája" pedig érdekes meglátás, de hogy ez lenne a tuti helyzetértékelés..." Pedig ez van, a foglalkoztatottság is ennek a tünete.

És nagyon szép a zöld gondolat, csak éppen nem ez hiányzik a magyar gazdaságból és társadalomból, vagyis inkább nem ez a problémák gyökere. (de remek szagágazati politika lehet belőle). Nem a zöld munkahelyek hiánya, hanem a szociális ellátások szűkítik a munkakínálatot a hátrányos helyzetű kistérségekben és rétegekben, és nem a zöldipar hiánya, hanem az adórendszer, a bürokrácia stb összefoglalóan a pocsék üzleti környezet fogja vissza a munkakeresletet.

"Amit te szdsz-es viselkedésnek nevezel, ugyanúgy benned is megvan, és nem csak az szdsz-re jellemző" Hol is, miben is? Ez így kevés.

Énszóltam 2010.02.24. 13:55:39

Ha orálisan rávesz egy jó(!) egyetemista kiscsaj, akkor viheti a kopogtatómat - feltéve, ha lenyeli az anyagot. Csak meg tudják oldani, a mai fősulis / egyetemista csajok 25%a prosti.

pimpalini 2010.02.24. 13:55:58

@Jobb híján MDF-es:

Rendben. Megértem, hogy szted hiányzik a meséből a sárkány, mert amit mások a tűzfújás, 7 fej, királylányrablás, pikkelyek, hosszú farok miatt sárkánynak gondolnak, szted nem az.
De miért választod kizárásos alapon a kacsacsőrű emlőst, ha sárkányra vágysz?

Milyen elvek alapján képzeled el a jobboldalt?

pimpalini 2010.02.24. 13:57:15

@Énszóltam:

Ez a 25 %-os adat honnét származik?
KSH?
Vagy eddig 4 menetből 1 pénzt kért tőled?:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.24. 14:00:23

@Énszóltam:

Vegyen rá téged orálisan egy bitbull-terrier, te lelkinyomorék!

ü
bbjnick

pimpalini 2010.02.24. 14:03:53

Amúgy az LMP mikor született meg? Ki segítette világra?
Kik nevelik jelenleg?

Miért nem hajtottak jobban a kopogtatókért?

Nem olvastam a kommenteket, de vannak itt LMP-sek? Válaszolhatnának néhány kérdésemre, mert a honlap nem győzött meg.

Amúgy a cikk korrektnek tűnik.

Kicsit az a kép jön elő belőlem, amikor a középsuliban a különböző hím egyedek mindennapi létezésükkel párhuzamosan különböző stratégiákkal csajoznak.
Ugye van a harsány egyed, aki férfias, meg nagyhangú, vakmerő, stb... rá sok nő bukik. Aztán van a jó tanuló, aki nagyon okos, de megfelelően társasági ember is, tudja, hogy mit akar a jövőtől és ezért aztán neki is megvan a saját tábora. Aztán jön a srác, aki se nem focizik, se nem hőzöng, de igazából nem is stréber, mert ő azt állítja folyamatosan, hogy a legfontosabb az egyéniség, a szerelem, meg nem kocsival kell csajozni, meg muszklikkal. Rendben is van.
De hőbörögni aztán azon, hogy az érettségi banketten ki viszi el a jó csajokat egy fordulóra...
Hát...:)
Érdekes.

Fiúk. Ha ti nem úgy játszotok mint mások, mert lehet más a politika, akkor törődjetek bele méltósággal a vereségbe. Mert nektek nem létkérdés a politika, mert ugye lehet más a politika...
Vagy mégsem?:)

pimpalini 2010.02.24. 14:07:52

@bbjnick:
bitbull-terrier alatt egy elhízott programozót értesz?:)

Különben egy igazi liberális nem hőböröghet azon, ha valaki egyetemistaként prosti, s azon sem, hogy másvalaki ezen szolgáltatásokat igénybe kívánja venni.

Szerintem jó dolog liberálisnak lenni.:)

Vagy vannak kizárható dolgok? De akkor is liberális maradok, ha szűkítem a kört?

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.24. 14:08:06

@heima:
" a szociális ellátások szűkítik a munkakínálatot"
Nem. A szociális ellátások és az elérhető bérek közötti kis különbség szűkíti. A te gondolatmenetedből az következik, hogy csökkenteni kell a szoc ellátásokat - mikor még a minimálbér is a létminimum alatt van.
Plusz a sok évi inaktivitás, ami a munkára való képességet és motivációt lerombolta.

A zöld munkahely nem azért kell, mert óriási hiányát érezzük, hanem hogy a probléma enyhítése - munkahelyek teremtése - ne okozzon még nagyobbat (eladósodás és import növekedése, drága és fenntarthatatlan rendszerek)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 14:10:05

@pimpalini:

"mert amit mások a tűzfújás, 7 fej, királylányrablás, pikkelyek, hosszú farok miatt sárkánynak gondolnak, szted nem az."

Jó a dumád!

A baloldal a felvilágosodással született meg. Na, ennek a felvilágosodásnak a nagyszerűségét tagadni a jobboldaliság értelme.

(A nacionalizmus ebben az összefüggésben baloldali.)

pimpalini 2010.02.24. 14:10:26

@heima:

Gyerekek!
Hagyjuk már az szdsz-t a fenébe. Ők utoljára talán 90-ben voltak liberálisok. Vagy csak akkor is szerettek volna azok lenni.
Az egész csupán egy rossz álom volt. Szerencsére volt.
Mit kezdtünk volna egy Dörmögő Medve köztársasági elnökkel???:)

bz249 2010.02.24. 14:12:18

@Jobb híján MDF-es: "A baloldal a felvilágosodással született meg. Na, ennek a felvilágosodásnak a nagyszerűségét tagadni a jobboldaliság értelme."

Most mar csak a Reformok Kritikus Tomegevel kell ezt valahogy kibekiteni, mert az a Jozefinizmus (Felvilagosult Abszolutizmus) egyik legtisztabb desztillatuma.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.24. 14:14:31

@pimpalini: köszönjük e kis szociáldarwinista manifesztót.

"Amúgy az LMP mikor született meg? Ki segítette világra?
Kik nevelik jelenleg?"

1. Mozgalomként 2008 őszén jött létre (1 év szerveződés után), 2009 elején alakult párttá.
2. Alapvetően zöld civil háttérrel indult (pl. Védegylet)
3. Nem értem a kérdést

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.02.24. 14:16:19

Mi történT????????

"megszabadult azoktól a köcsög humanistáktól"

Erről lemaradtam. Hogyisvoltez?

pimpalini 2010.02.24. 14:18:23

@Jobb híján MDF-es:
Igyekszik az ember.

Ezeket én is tudom...:)
A liberalizmus is baloldalon született, mert ugye a konzervatívokkal szemben (akik az akkori viszonyok, illetve sokáig a mindenkori viszonyok megtartására törekedtek) a változást, a változtatás óhajtását akarták, persze mindezt az akkori élet látható részein keresztül is (pl. szólásszabadság, sajtószabadság, stb).

A baloldalban is van igazság. Csak az egy időben a liberalizmust jelentette. Aztán később jött a mai baloldal (szocializmus, szociáldemokrácia), s a liberalizmus ezért a centrumba tolódott.

Csak ugye a viszonyok közben megváltoztak. Ezért kérdeztem rá, hogy Te itt és most mit vársz egy jobboldali párttól?

Mert ugye téves összevetés lenne a jelen pártjait a múlt ideái alapján megítélni és kategorizálni.
Mert a mai baloldal pl. nem vállalja fel a nacionalizmust, de igazából a szocildemokrata elveket sem. Mindkettő a jobboldal gyűjtőpártjába szorult.

Mert ha a történelmi példánál maradunk, akkor Isten-Haza-Család. No meg a konzervativizmus más tulajdonságai jönnek ki. Egyszóval akkor neked kereszténydemokrácia kell. Ami nincs.
De azért egy bajusz nem elég pótléknak...

kalapácstollú 2010.02.24. 14:20:42

@zero:
De hát ki mondta, hogy nem képesek?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.02.24. 14:22:28

@peetmaster: "Én mindig úgy láttam, hogy az SZDSZ felhoz egy érvrendszert, világképet, mire megkapja, hogy büdös kom. zsidók, mire JOGGAL antiszemitázik."

Ez nem egészen így működött. Az SZDSZ szakmai orientációja minden esetben maximum addig tartott, amíg valaki kétségbe nem vonta az érvrendszerük/világképük alapfeltételezéseit vagy következtetéseit; aki erre kísérletet tett, azt rögvest nekiálltak politikai karaktergyilkosságok segítségével kicsinálni. A demokratikus viták csak addig voltak demokratikusak, amíg a megfelelő fél győzött bennük; az ellenségeivel szemben az SZDSZ elitje is éppen olyan kegyetlen és kirekesztő volt, mint amit legrosszabb ellenségeinek felrótt. Hogy is volt 1990-ben? "Mucsa és félelem – vagy szabad demokrata többség. Nincs harmadik út."

Ez a rendszer addig tartott, amíg az SZDSZ-es értelmiség szakértői nimbusza; 1990-ben rendkívül erős volt, 1995 körül befolyásos, 2000-ben hangos, 2006 után (amikor pedig Gyurcsánnyal és a mutyik következményétől kicsit megijedt MSZP-vel valóban nekifoghattak egy SZDSZ-es szellemiségű program végrehajtásához) egyre inkább érdektelen.

Az SZDSZ-es szimpatizánsi kör legalább az MDF és LMP berkeiben bőven elgondolkodhatott volna azon, hogy miért nem kellenek azután, hogy 1990-ben még a szavazatok 21%-át kapták, de láthatóan még mindig ott tartanak, hogy az egész hüjenép szembejön velük az autópályán. Valójában az a helyzet, hogy a szavazók egy elég tekintélyes szelete szeretne értelmes szakmai javaslatokat bedobó politikusokra, s jóval kevesebben olyanokra, akik a politikájukat a társadalom lenézésére és döntéshozatalból való szellemi kirekesztésére építik fel. No, ők lehetnek a már említett "SZDSZ-es embertípus", akikből vagy összejön 5%, vagy nem.

heima (törölt) 2010.02.24. 14:22:48

@Lastres: "Nem. A szociális ellátások és az elérhető bérek közötti kis különbség szűkíti. A te gondolatmenetedből az következik, hogy csökkenteni kell a szoc ellátásokat - mikor még a minimálbér is a létminimum alatt van."

De. Pontosan, a kis különbség szűkíti a munkakínálatot - de ennek (adott célcsoportban) nincs más feloldása, mint a szociális transzferek csökkentése. Ugyanis a magas támogatási összeg megemeli a természetes minimálbért (megnöveli a munka alternatív költségét), olyan bértartományba emelve, amit gyakorlatilag nem lehet képzetlen tömegekkel kitermelni. Nincs más feloldása a problémának, mint a segélycsökkentés. Ez van, ez nem egy gazdag ország.

"eladósodás és import növekedése, drága és fenntarthatatlan rendszerek" A 97-03 közötti "aranykorra" ezek nem voltak jellemzőek, pedig gyakorlatilag csak ebben az időszakban volt érdemi munkahelyteremtés Magyarországon.

pimpalini 2010.02.24. 14:25:30

@Lastres:

Szociáldarwinista? Hm... Próbáltam életszerű hasonlatot hozni, de meg kell jegyeznem, hogy építő jellegűnek szántam és nem gúnynak.

Köszönöm a tájékoztatást.

A 3. kérdésről annyit, hogy mindenhol van egy központi műhely, egy szervező erő amely megmondja a főbb irányvonalakat, kijelöli a stratégiai célokat és az ennek alárendelt konkrét lépéseket. Erre gondoltam, mert valaki(k) nekem azt mondták, hogy ilyen itt nincs.:)

Amúgy mi volt az a hajtóerő amely a pártot létrehozta? Kérdezhetném azt is, hogy volt egy gyülekezőhely ahol hasonló gondolkodású emberek rendszeresen találkoztak, s később elhatározták, hogy párttá csoportosulnak? Vagy spontán találkoztak az utcán emberek és azt mondták, hogy elég?

kalapácstollú 2010.02.24. 14:25:50

@zoli vagyok:

Rosszul tudod, "zolivagyok"! A Jobbikhoz jut állami támogatás, mivel 2006-ban a miéppel együtt 1% fölött szerepelt.
Azonkívül a jobbik nem ma alakult, hanem néhány éve, volt idő kiépülnie. Plusz a jobbik kapott nem kevés médiahátszelet (kontraprodukció!) a kormánypártoktól is. Ráadásul egy mérsékelt párt nem vállalhatja fel a jobbik populista, demagóg programját.

pimpalini 2010.02.24. 14:29:34

@Lastres:

Amúgy pl. ha sikerülne a parlamentbe jutás, akkor kikkel képzelnétek el koalíciót?

Milyen politikát folytatnátok pl. a gazdaság, oktatás, EÜ, ellátórendszerek terén?

A fenntartható fejlődés egy fontos üzenet a fogyasztói társadalom gazdasági növekedésével szemben, de ezt belátható időn belül, a hitelpénzrendszer és a bankrendszer gyökeres reformja nélkül nem lehet megvalósítani. S ez innéttől kezdve már nem belpolitikai, hanem minimum EU-s, de inkább világpolitikai problémakör.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 14:32:52

@pimpalini:

"Egyszóval akkor neked kereszténydemokrácia kell."

Igazából egy igazi jobboldali konzervatív párt teológiai alapú demokrata.

Nem Prohászka mg Klebelsberg-féle keresztény kurzus, sem a német CDU-féle kereszténydemokrácia, hanem a mai modern keresztény teológia alapján, értékein álló irányzat.
Szabadságpárti, de azért zöld is.

pimpalini 2010.02.24. 14:33:36

@kalapácstollú:

Köszönöm.

Végre valaki elismeri azt a tényt, hogy a jobbik hivatkozási alapnak és ütésfelületnek mindig is megfelelő volt a kormánypártoknak ha épp rossz fát tettek a tűzre.
Csak hát addig öntözgették a radikalizmus fáját a mindennapos nyálcsorgatással és lendvaikérődzéssel, hogy az szép csendben elkezdte kinőni magát...:)

De szegény hülyék még mindig viktoroznak... mintha attól megszűnne a probléma ha viktor naponta 5-ször leteríti szőnyegét és a köztársaság-tér felé fordulva rituálisan elhatárolódik a jobbiktól...

pimpalini 2010.02.24. 14:37:18

@Jobb híján MDF-es:

Akkor továbbra sem értem az mdsz-t.

Igazából nagyon nem... főleg amivé manapság válik (bukott szdsz-es politikusok túlélőtáborává). Nehéz ilyen körülmények között bármilyen építő jellegű üzenetet eljuttatni a fogékony közönséghez. Hisz baromira nem mindegy, hogy az a hajó amellyel át akarom szelni az óceánt épp most vette fel (alkalmazta) a Titanic-ot korábban irányító tengerészeket...

2010.02.24. 14:38:15

Nekem az a bajom az LMP-vel, hogy konkrétan nem tudom, hogy miről mi a véleményük. Egyetlen konkrétumra mégis emlékszem: nem akarják a több biztosítós egészségügyi rendszert. Nekem ennyi elég is, mivel én akarom és szerintem ez húzta volna ki a csávából a magyar egészségügyet hosszú távon.

Karcolt lendület 2010.02.24. 14:42:05

@belga6:
Mostmár nem olyan rossz, hála a "picsogásnak" végre egy csomóan megismerik a nevét. ;-)

@bz249:
De ugye ehhez kellett az is, hogy az Arsenal és a Leeds is elindulhasson a bajnokságban. Ugyanis a licencbizottság nem azt nézte, hogy az Arsenal úgyis szarrá fogja verni a Leedset, hanem hogy a Leedsnek is van 22 játékosa...
Szóval úgy érveltek, mintha ez az előszűrő már a verseny része lenne: pedig ez a törvény szelleme szerint nem az, ez még csak annak bizonyítása, hogy néhány szavazatot remélhet a jelölt, nem feleslegesen lesz a papíron. Az majd a választáson - magán a versenyen kiderül, hogy rohadtul elverik-e vagy csak kicsit, de a kc-gyűjtés nem erre való és amelyik párt erre használja, az nem jár el etikusan.

2010.02.24. 14:43:50

"Az SZDSZ szakmai orientációja minden esetben maximum addig tartott, amíg valaki kétségbe nem vonta az érvrendszerük/világképük alapfeltételezéseit vagy következtetéseit; aki erre kísérletet tett, azt rögvest nekiálltak politikai karaktergyilkosságok segítségével kicsinálni."

Azért erre kíváncsi lennék, hogy milyen konkrét példát tudnál mondani.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.02.24. 14:48:20

Ha tudnám, hogy hol van a kopogtatóm (fingom sincs róla) akkor is inkább jó pénzért eladnám, mint odaadnám.

A választópolgár csak így profitálhat a választásból, a köv. 4 évben mások profitálnak belőle.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 14:50:27

@pimpalini:

Túlértékeled az egy darab szavazatomat (na, jó kettő: egy a listáról, egy meg az egyéniben, esetleg az országosról)

Nem az MDF a hangsúlyos, hanem a JOBB HÍJÁN.

Nekem mindegy, hogy Fidesz vagy MSZP, utálom mindkettőt, az MSZP-t jobban, mert nem az én oldalamon van, de a Fideszre meg azért haragszom, mert tőlük többet várnék.

A JMM-et meg a hunizmusért utálom legjobban. Még poén szinten sem tudok velük azonosulni. (Még az erős cigányellenességem ellenére sem.)

Az LMP egy vicc, más meg nagyon nincs is, csak gondolom a tagságnak és a családtaguknak (Munkáspárt, stb.)

bz249 2010.02.24. 14:52:05

@Karcolt lendület: az eloszuro a verseny resze, a kopogtatocedulagyujtes a kampanynak is a resze. A vegen itt lesz kb. ketmillio ember, aki a Fidesznek adta a szelvenyet.

1. Aki a Fidesznek adta a kopogtatocedulajat, azok...

a.) nagyobb esellyel szavaznak a Fideszre?
b.) ugyanolyan esellyel szavaznak a Fideszre?
c.) kisebb esellyel szavaznak a Fideszre?

2. A ketmillio szelveny hatasara a bizonytalanok...

a.) inkabb a gyoztesnek latszo Fideszhez csatlakoznak
b.) nem valtoztatjak meg velemenyuket
c.) inkabb a Fidesz folenyenek a megakadalyozasara fognak torekedni

3.) Az "erodemonstracio" hatasara a tobbi part szimpatizansai...

a.) apatikusabbak lesznek, a valasztasi hajlandosaguk a lefutottsag erzese miatt csokken
b.) eppen olyan elszantak maradnak, mint voltak
c.) aktivabba valnak, a leheto legnagyobb szamban mennek el szavazni, hogy a Fidesz totalis gyozelmet megakadalyozzak

a.) valaszok +1 pont, b.) valaszok 0 pont c.) valaszok -1 pont

Ha a teszt vegeredmenye >0, akkor a Fidesz helyes kampanystrategiat valasztott, ha <0 akkor helytelent.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 14:54:18

@bz249:

Az "erodemonstracio" hatasara

Jól megszívatják az öntelt hólyagot.

Választást kell nyerni, nem jelölő szelvény gyűjtést! :-)

2010.02.24. 14:55:13

"Valójában az a helyzet, hogy a szavazók egy elég tekintélyes szelete szeretne értelmes szakmai javaslatokat bedobó politikusokra, s jóval kevesebben olyanokra, akik a politikájukat a társadalom lenézésére és döntéshozatalból való szellemi kirekesztésére építik fel."

Erre is, ha mondanál konkrét példát. Mármint, hogy az SZDSZ ki akarta rekeszteni a társadalmat a döntéshozatalból, illetve lenézte azt.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.02.24. 14:59:26

@Zoltanius: "Mártíriusz" - a rendőri brutalitás elbagatelizálása.

Gondolom az eléggé liberális alapelv, hogy ünneplő tömeget nem veretünk szarrá a rendőrökkel.

Karcolt lendület 2010.02.24. 15:09:20

@bz249:
Azt írod le, ez miért jó (most) a Fidesznek.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy helyes-e erkölcsileg, amit tesz.

Hasznos volt-e, amikor Henry kezezése után rugtak gólt a franciák az íreknek? Igen.
Sportszerű volt? Nem.

bz249 2010.02.24. 15:14:28

@Karcolt lendület: a politika az eselyegyenlosegrol, a Fidesz azt teszi ami neki az erdeke. Meglepodnel, ha azt mondanam, hogy mind a 176 egyeni korzetet meg szeretnek nyerni?

A cetligyujtes a kampany resze, jogilag annyit gyujt amennyit akar. Moralisan meg, nos az a moralis viselkedes, amelyiknek a segitsegevel nagyobb esellyel tudunk tamogatast szerezni az elkepzeleseink megvalositasahoz.

Es pliz ebbe ne lasd bele a Feri fele 2006-os amokfutast, az ugyanis netto torvenyserteseken alapult. Ez meg csak a kedvezo helyzet kihasznalasa.

heima (törölt) 2010.02.24. 15:16:47

@Karcolt lendület: az előszűrő az volt hogy feljutott az első osztályba a csapat.
ott se úgy megy, hogy összeáll 22 ember, hogy de jó lenne a PL-ben focázni és benevez.

drótostót 2010.02.24. 15:20:28

@Zoltanius: Kóka, békák, lecsapolás. :)

bz249 2010.02.24. 15:22:06

@bz249: na nem tudok irni: a politika nem az eselyegyenlosegrol szol

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.02.24. 15:22:14

@Zoltanius: Természetesen. Az a) kérdésre kiváló esettanulmány a privatizáció vs. állami tulajdon vitája, különösen az etatizmus / populizmus vádja mindazokkal szemben, akik nem értettek egyet a közszolgáltatások illetve állami vállalatok magánosításával. Ennek egyik viszonylag friss, bár egyáltalán nem kizárólagos ága az egészségügyi privatizáció körüli csörte.

Ugyanebben a kérdéskörben a társadalom döntéshozatalból való kirekesztésének igénye és a választók lenézése is megjelent a szabad demokrata elit retorikájában - Ungváry Rudolf pl. így fogalmaz a népszavazás után megjelent publicisztikájában ( www.nol.hu/archivum/archiv-485035 ):
"A népszavazás Magyarország polgárosult részének a veresége. Fejletlen országban nem az első és nem az utolsó. Azok veresége, akik az értelem és az igazságosság elvét szeretnék érvényesíteni, hogy helyreálljon a közszolgáltatások természetes állapota: látható és tapasztalható legyen, kinek, mit és miért kell fizetnie az egészségügyben és az oktatásban. Akik a reformok eltörlésére szavaztak, bal- és jobboldaliként a Kádár-rendszer világára szavaztak. A kormány még két évig a helyén van, de az állami paternalizmus hívei már készülnek a hatalomra.
...
Nem mintha a polgári Magyarországot nem lehetne előbb-utóbb létrehozni! Csak éppen nem azoknak a baloldaliaknak és liberálisoknak a kormányzásával, akik ezt az elmúlt években - többször is - megpróbálták. A felvilágosult abszolutizmus mindig bukásra van ítélve: jobb, ha ez hamar bekövetkezik. Akkor nem rombol olyan sokáig. A felülről jövő megváltás kísérlete csak gyűlöletet szül. Ezúttal európai értékrendet valló baloldaliak és liberálisok próbálták a gazdasági és jogi ésszerűség és tisztesség elveit a kacagányos, bundás indulatokkal szemben érvényesíteni. Nem volt hozzá se erejük, se támogatottságuk, se képességük. Ők is fejletlenek, nem csak az ország. Bukásuk kísértetiesen hasonlít II. Józsefére: ma a szocialisták miniszterelnöke és a liberálisok minisztere vonja vissza a reformjait."

Mindezt Ungváry egy olyan közpolitikai kérdés kapcsán írta le, amelyről Nyugat-Európán belül is erősen eltérő vélemények és érvek vannak forgalomban a Skandináviában honos erős állami gondoskodástól az angolszász neoliberalizmusig. Természetesen Ungváry extrém, kultúrrasszista fordulatoktól sem mentes retorikája nem az egyetlen szabaddemokrata hang, de most nincs sem időm, sem kedvem több időt töltenem a bogarászással.

Vagy említhetném Kuncze Gábor véleményét is a gyülekezési szabadságról és úgy általában arról, hogy egy békés ellenzéki tüntetés résztvevőivel szemben mit engedhet meg magának egy demokratikus állam rendőrsége (nem csak 2006-ra, hanem akár 1997-re is visszanyúlva), de az már olcsó oldalvágás lenne.

pimpalini 2010.02.24. 15:23:48

@Jobb híján MDF-es:

Különben érdekes tünetegyüttes ez. Egy rejtélyes járvány kórképét vélem felfedezni szavaid mögött, melyek máshol is felütik a fejüket.

1. "A fidesz és az mszp egyformán nem jó". Igaz, hogy az egyik 8 évig kormányzott, a másik meg ellenzékben ült.
2. "a fidesztől többet várnék." Mit barátom? Mit? Ellenzékből? Amit meg lehetett tenni a kormány ellen,demokratikus eszközökkel, azt megtették. Gyűjtőpárt lévén sokfelé kell figyelnie és politizálnia.
3. "Szilárd értékrendem van, s ez alapján szeretnék szavazni, ezért leszavazok egy olyan pártra, amire az értékrendem szerint meg egyébként a politikai helyzet szerint is értelmetlen". Nem logikus lépés. Kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy nem eszek vadhúst, mert ahhoz állatot kell ölnöm, aztán azt is mondom legközelebb, hogy halat sem eszem, mert ahhoz állatot kell ölnöm, majd elfogyasztok egy finom mirelit pizzát kolbásszal és szalámival, meg némi füstölt tarjával.
4. Amikor arról lenne szó, hogy miért választja az ember azt amit, nem tudja érvekkel alátámasztani. Nem tudja elmondani, hogy ott miért jobb a levegő, mitől finomabb a zabkása, mitől nagyobb és kerekebb a nők lelke. Csak. Mert a többi rossz. És ez? Nincs válasz.

Persze, 1 szavazat... de sokszor egy az.

Meg aztán nem is a számszerűeség számít hanem a logika.
Ha drámát akarok látni miért megyek el cirkuszba? Oké, hogy nem szeretem a multiplexet, de cirkusz helyett nem inkább normális mozit vagy színházat kellene választanom ilyen céllal?

betyár (törölt) 2010.02.24. 15:42:27

@Dr. Zerge:

Lehet, hogy csak herényi agya van?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 15:53:33

@pimpalini:

"2. "a fidesztől többet várnék." Mit barátom? Mit? Ellenzékből? Amit meg lehetett tenni a kormány ellen,demokratikus eszközökkel, azt megtették."

Nem jön be a stílusuk. Retorikailag várnék többet. Bátrabb állásfoglalást, nem szeretem a mindenkinek megfelelni akaró néppártiságot. Az MDF-re azért szavazok, mert kicsi. Legyen egy ellensúly a Fidesz mellett. 7-8 pártrendszert szeretnék.

Több párt elit, kevesebb pártkatona.

Orbán Viktor szimpi, de a többiek nem, esetleg Deutsch.

Ha a fidesz fog győzni örülni fogok, ha az mszp, akkor én előre megmondtam, leszek.
Legjobban az tetszene ha a Fidesz koalícióra kényszerülne az MDF-fel.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 16:10:09

@pimpalini:

"3. "Szilárd értékrendem van, s ez alapján szeretnék szavazni, ezért leszavazok egy olyan pártra, amire az értékrendem szerint meg egyébként a politikai helyzet szerint is értelmetlen"

Egy db szavazatom van! Semmit nem dönt el! Az értékrend szerint élni kell, szavazni taktikai okokból lehet. A politika mocskos dolog, dehogy keverem ide az értékrendemet! Esetleg a helyi választásnál. Én büntetem a Fideszt, mert nem engem szólítanak meg, nem nekem kampányolnak. Szavazzon rájuk az, akiknek szólnak! :-( (A szocikra meg soha nem is szavaztam)

Kopiás Attila Steve 2010.02.24. 16:18:25

"megszabadult azoktól a köcsög humanistáktól"
Haha, csók nektek is. :+)

@a nyugalom megzavarására alkalmas:
"Erről lemaradtam. Hogyisvoltez? "
Semmi különös, a humanisták 40 év után épp nemzetközi szinten hatalmas belső strukturális átszervezésben vannak, jelenleg semmi kapacitásunk nincs a választásokon való indulásra ennek hála sem egyedül, sem másokkal közösen. Szerencsétlen az időzítés a mi szempontunkból, de ez van.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 16:24:05

@a nyugalom megzavarására alkalmas:

"megszabadult azoktól a köcsög humanistáktól"

Ritka egy gáz társaság.

pimpalini 2010.02.24. 16:27:03

@Jobb híján MDF-es:

Nehogy félreértsd, nem akarlak meggyőzni, pusztán kiváncsi vagyok. Meg szeretném érteni a dolgokat.:)

Nem vall tipikusan sértődött, széthúzásra hajlamos magyar gondolkodásra az, ha tetszik nekem valami, egy másik meg nem, s mert a tetszőről úgy érzem nem szólít meg ezért inkább szeretem tetteimmel az egyik további felet (mely amúgy szintén nem szólít meg)?

Téged milyen kampány szólítana meg? Radikálisabb gazdasági gondolatok? Mert az mdf-en a bajusz ezt jelenti. Továbbá az ex-szdsz-es politikusok mdf-beli továbbélése remekül kompromittálja az egész pártot mind politikai, mind erkölcsi oldalról. szdsz-es politikusokkal, cenrtumgondolatokkal és bokroslajossal milyen arculatot akar magának az mdf? Ez utóbbi miatt nem tűnik másnak, mint elvtelen, megélhetési politikusok gyűjtőhelyének. A többi szóra sem érdemes. Vagy radikális gondolatok? Cigánybűnözés? Esetleg más? Ez meg ugye jobbszél.

Kispártok. Ezt a részét megértem. Hát igen, jó lenne. De ugye magas a küszöb. Sajnos. Reálisan értékelve azt kell mondjam, hogy a kispártok ideje 2014-ben jön el. MDF, talán LMP.

Sajnos a fidesz valóban viktorra van kihegyezve (ő meg ritkán szerepel), de azért vannak feltörekvő arcok. Retorikában is inkább a negatívumokat említi, s kevésbé mondja meg azt, hogy mit kellene csinálni. Persze ennek az is oka lehet, hogy régen sem foglalkoztak ezzel, mert a 2 nagy pártnak gyökeresen más gazdaságpolitikája van.
Ettől még persze megértem, hogy nem tetszik, csak hát ami miatt nem tetszik az már egy másik kérdés.:)

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.24. 16:33:43

@pimpalini:
Akkor bocs, lemaradt a szmájli :)

"mindenhol van egy központi műhely, egy szervező erő amely megmondja a főbb irányvonalakat, kijelöli a stratégiai célokat és az ennek alárendelt konkrét lépéseket. Erre gondoltam, mert valaki(k) nekem azt mondták, hogy ilyen itt nincs.:)"
Hát nem igazán van. tervezünk ilyet, az Ökopolitikai Műhely köré szervezve, már 2008 tavasszal voltak előadások, aztán nyári tábor. Addig ezt a szerepet az Alapító Nyilatkozat tölti be.
A szellemi háttér egyébként valahol a Védegylet-MTVSZ s egyéb zöld, globkrit szervezeteknél, keresendő, kiegészülve a vidéki biogazdálkodók-helyi termelők-közösségfejlesztők, cigányságkutatók s egyéb fantaszták sokaságával.

"Amúgy mi volt az a hajtóerő amely a pártot létrehozta? Kérdezhetném azt is, hogy volt egy gyülekezőhely ahol hasonló gondolkodású emberek rendszeresen találkoztak, s később elhatározták, hogy párttá csoportosulnak? Vagy spontán találkoztak az utcán emberek és azt mondták, hogy elég?"
Zöld körökben régóta vitatéma volt, hogy kell-e/lehet-e egy zöld pártot létrehozni, mert érezhető volt a civil polizizálás üvegplafonja. Erre 2005-ben történt aztán az első kísérlet (Élőlánc). 2007-től a második (LMP). Ebben besegítettek a 2006 évi sajnálatos események, ami a zöld téma mellé felhozta a demokrácia állapotát, a válság meg a gazdaság/szegénység/cigányság kérdését. Ez az a 3 témakör, ami a mai LMP-seket behozta (túlnyomórészt, szubjektíve)

"Amúgy pl. ha sikerülne a parlamentbe jutás, akkor kikkel képzelnétek el koalíciót?"
Imádkozom, hogy ne kelljen koalíciót kötni, az a halál lenne egy fiatal pártnak. De a 2/3 (ha a fidesznek csak velünk van meg) már tartogat lehetőségeket, pl. a választási rendszer vagy az önkormányzati rendszer átalakítása terén.

"Milyen politikát folytatnátok pl. a gazdaság, oktatás, EÜ, ellátórendszerek terén?"
Ezt így most hosszú lenne, itt az Agenda (vázlatos, több, mint egy éves, de egyelőre ez van amíg a választási program ki nem jön):
lehetmas.hu/img/lmp+ep+program.pdf

"A fenntartható fejlődés egy fontos üzenet a fogyasztói társadalom gazdasági növekedésével szemben, de ezt belátható időn belül, a hitelpénzrendszer és a bankrendszer gyökeres reformja nélkül nem lehet megvalósítani. S ez innéttől kezdve már nem belpolitikai, hanem minimum EU-s, de inkább világpolitikai problémakör."

Igen erről szól az EP programunk legelső fejezete (lehetmas.hu/img/lmp+ep+program.pdf)

egyittlakó (törölt) 2010.02.24. 16:34:29

@Jobb híján MDF-es: "Én büntetem a Fideszt, mert nem engem szólítanak meg, nem nekem kampányolnak. Szavazzon rájuk az, akiknek szólnak!"

Hazajövet kivettem azt a narancssárga szart a postaládámból. Belenéztem, és nem csalódtam: ami abban foglaltatik, legalább olyan foskeverék, mint ami az új magyar nácik füzetében látható. Ráadásul minden oldalra rátették Fletót meg Mesterházyt (gondolom, Orbán Viktorral nem karnak dicsekedni, ezt viszont meg tudom érteni). Summa summarum: ez az egysejtű birkahadnak szól, akiket rá lehet venni, hogy gondolkodás nélkül szarba húzzák az ikszet, nem pedig értelmes embereknek.
Várom nagyon a nyakba akasztott csörgőórás, retardált csoportokat, azokon lehet legjobban röhögni.

egyittlakó (törölt) 2010.02.24. 16:36:45

LMP, lófaszt más a politika. Előbb-utóbb rá fogtok jönni.
:-)

zoli29 2010.02.24. 16:48:20

KK&TT:

"ha továbbra sem lesz más mondanivalótok, akkor hamarosan mi is visszakérjük a kopogtatóinkat."

Ez egy fű alatti politikai coming out akart lenni? :)
Ez jutott róla eszembe:
velvet.hu/blogok/gumicukor/2008/07/08/orosz_jozsef_meleg_vagyok_ki_ne_tudna

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.24. 17:42:37

Langyos Mondókával a Parlamentbe?

...hát így biza nem megy.

fenektibi · http://mdfvagylmp.blog.hu/ 2010.02.24. 18:50:48

Az ajánlócetli-rendszer tényleg szar, ezt azért már több nem érdekelt fél (pl OVB) is megírta. Ennek ellenére sajnos igaza van a cikknek, hogy egy olyan párt, aminek amúgy van egy csomó fontos témában releváns mondanivalója:
lehetmas.hu/romakialtvany
lehetmas.hu/zoldelenkites
, nem ezzel kellene, hogy kampányoljon.

II.Briandrew 2010.02.24. 19:06:55

Lehet Marhahús a Pocimba! Pár fiatal, aki szeretne havi x százezres fizetést, mert a diplomájával nem talál más munkát!
Ezzel önmagában semmi baj, akarjon, de akkor legyen összeszedett, erőteljes, dinamikus, tényleg más, de hát nem az...amit a kopogtatócédulák összegyűjtése körül is összehisztiznek, az egy paródia!

Melchi Zadok 2010.02.24. 19:24:12

nem tudom hogy van ez, de hozzánk már 4 választás okán sem jött a kutya se kopogtatócéduláért. most biztos nekik adtam volna.

Hátezmi 2010.02.24. 19:39:49

@blúdiginipig: Már bocs, de az aranyhal nem kéne?...
Ha gáz van az országban, és van bárki, aki tenne ellene önként, saját pénzét, idejét erre áldozva, akkor egy lépést a tisztelt választó is tehetne....
Értünk megy az egész basszus, csak ezt már el se hisszük ugye?

Joseph Adama (törölt) 2010.02.24. 19:46:41

@Hátezmi:
Sírok... Annyira megható (mai nap másodszor).
Értünk? Csak értünk? Önzetlenül? Nahát...
:)

Hátezmi 2010.02.24. 19:50:53

@William w.:

Nem kell elhinni....soha senkinek semmit...sok boldogságot, szép életet

Joseph Adama (törölt) 2010.02.24. 19:55:17

@Hátezmi: Tehát Lmp lemond minden pénzről... Értem ;)

Ők ingyen fognak "dolgozni" (muhahhaaa).

:D

Hátezmi 2010.02.24. 20:13:39

@Hátezmi:
Adott két nagy párt, amelyek 20 év alatt sokszor és nagyon lejáratták magukat. Lényegében egymás legyőzésével vannak elfoglalva. 20éve vannak a darálóban. Akik kritizálják az LMP-t (nagyon sok mindenben jogosan!) tegyék fel maguknak a kérdést!

Tényleg az a jó nekem, és az országnak,ha a folytatás is Fidesz-Mszp viadal lesz???? Jobbikkal fűszerezve?

Ennyire borzalmas az amit az LMP képvisel? Ennyire veszélyes az országra?

Szerintem jelen helyzetben minnél több párt, és minnél több vélemény jut be a parlamentbe annál jobb!
És messze nem az a lényeg, hogy egy párttal 100, vagy csak 70°%-ban értek egyet. Miért azt nézni majdnem mindenki, ami nem tetszik neki, miért ez a hihetetlenül negatív hozzáállás?

Mert ez ma Magyarország!!! És ezt nagyrészt két "kicsi, ismeretlen" pártnak köszönhetjük, akik közülünk kerültek ki, és mi hagytuk öket ide "fejlődni"....

Joseph Adama (törölt) 2010.02.24. 20:19:02

@Hátezmi:

Ha 40 ezer választóból 750 sem támogatja őket, akkor mit is szeretnének a parlamentben??

Ne ámíts már mindenkit. Előbb dolgozzanak meg a támogatottságért...

Ez a mi értünk "áldozzák fel" magukat meg alapból szánalmas...

hulyeinformatikus 2010.02.24. 23:14:34

@William w. Három hetük van hátra. Kicsit még rúgnak.

-Torrente- (törölt) 2010.02.25. 15:28:10

Az LMP alakulása óta mártírszerepben tetszeleg.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.02.25. 19:11:26

fenti kritikáim ellenére/mellett
minden szimpátiám és részvétem az LMPé.

sikerült megtalálnom
az ELVI országos listájukat.
ELVI, mert kopogtató kellene hozzá, sok.....

ÍME:
lehetmas.hu/jeloltek

sajnos úgy néz ki ezt a választást nagyon
elbasztátok fiúk_lányok. :/ :S
ennyi.

kívánom h ne legyen igazam. :)

Humanoptera 2010.03.03. 23:29:30

@fenektibi:
Hogy az ajánlócédula-rendszer nem csak szar, hanem alkotmányellenes is, arról bővebben itt:
humanoptera.blog.hu/2010/02/16/anti_demokraciaja_magyarorszagon
süti beállítások módosítása