Méltányossági Idősek Kegyeleti Akadémiája
2010. február 02. írta: TuRuL_2k2

Méltányossági Idősek Kegyeleti Akadémiája

  A nyugdíj örök. A nyugdíj örökkön-örökké emelkedik. A nyugdíj természete ilyen. - jutott eszünkbe tanult kollégánk posztjának esszenciája, ahogy igyekeztünk elmélyedni a nyugdíj és a magyar szocialisták közötti kapcsolat misztériumában. A Hírszerző kitűnő, Nyugdíjasok a szolidaritásért riportja tüzelt fel minket, hogy egy csokorba gyűjtsük az elmúlt két hét nyugdíj- és nyugdíjasügyi highlightjait a szocialisták háza tájáról. Szigorúan autentikus forrásból dolgoztunk, nehogy jégre vigyen minket a Fidesz hazugság- és rágalomgyára.

Február 1.
Korózs Lajos (a nyugdíjszámítás professzora - a szerk.) részt vesz az Idősek Akadémiáján.

Január 31.
„Továbbá - ismertette a frakcióvezető - több üdülési csekket szeretnének adni a nyugdíjasoknak, és lehetővé tennék az önkormányzatokon és a civil szervezeteken keresztül a kedvezményes képzéseket.” 

Január 30.

„A mai napon egyeztettem az MSZP Munkás- és Érdekképviseleti Tagozatával. Korábban a párt másik legmeghatározóbb tagozatával, a Nyugdíjas Tagozattal történt megbeszélés. A Magyar Szocialista Párt számára mind a nyugdíjasok, mind a munkások, a bérből és fizetésből élők kiemelten fontos társadalmi csoportot jelentenek - hangsúlyozta a miniszterelnök-jelölt. Majd így folytatta: mi mindig kiálltunk az érdekeikért. Nem hagyjuk, hogy a Fidesz különböző bűvészmutatványokkal azt a látszatot keltse, hogy ők azok, akik képviselik ezeket az érdekeket.”

Január 29.
„A Tisztelet Társasága így várhatóan hivatalosan is az MSZP programjának támogatása mellett foglalhat majd állást, de helyi nyugdíjas-rendezvényeikre is a körzetben induló szocialista jelölteket fogják meghívni és támogatják is majd őket.” 

Január 28.
„A svéd modell nem az emberek, hanem a hivatal logikáját tükrözi: jó a költségvetésnek, de rossz a nyugdíjasoknak.” 

Január 27.
„A BKV adja féláron a jelenleg 330 forintos vonaljegyet a 65 év alatti nyugdíjasoknak, a rokkantnyugdíjasoknak, az a 62 éves öregségi nyugdíjkorhatárt elérteknek, valamint az otthonápolási díjban részesülőknek - erre tesz javaslatot az MSZP fővárosi frakciója a közgyűlés csütörtöki ülésén.”

Január 26.
„A Fidesz nyugdíjas modellje minden okkal kelt rémületet a nyugdíjasok körében. A nyugdíjas-háztartásoknak kiküldött levél egy beismerő vallomással felér. (...) Tehát igaz, amit mondunk: a svéd modell valójában egy Orbán-Bokros-csomag a nyugdíjasoknak. Olyan, az időseket érintő megszorító csomag, amely a Fidesz választási ígéreteinek a számláját a nyugdíjasoktól elvett százmilliárdokból fizettetné ki.”

Január 25.
„Alelnökké választotta Göncz Kinga szocialista európai parlamenti (EP-)képviselőt az idősügyi munkacsoport. A frakcióközi munkacsoport a nemzedékek közötti szolidaritás, a méltányos időskort biztosító nyugdíjrendszer, az idősek magas színvonalú szociális ellátása és hátrányos megkülönböztetésük felszámolása érdekében tevékenykedik.”

Január 24.
„Arra kérjük a nyugdíjasokat, hogy ha úgy gondolják, hogy a Fidesz javaslata a jó, akkor szavazzanak rájuk, ha pedig azt szeretnék, a jelenlegi nyugdíjrendszer maradjon meg, akkor válasszák az MSZP-t - közölte Nyakó István.”

Január 23.
„Az MSZP - tájékoztatott Mesterházy - nem akar elvenni a nyugdíjasoktól, ahogy azt már korábban is jelezték, sokkal inkább meg akarja védeni a Fidesz modelljétől, mely Svédországban ugyan lehet helytálló, hazánkra alkalmazva azonban katasztrófához vezethet. Ennek nyomán félő, hogy kiiktatásra kerül az özvegyi, vagy a rokkantsági nyugdíj a rendszerből, így az elvesztené szolidaritási jegyeit.” 

Január 22.
„Ezt bizonyítják új intézkedéseink is: megduplázzuk a méltányossági nyugdíjkasszát, bevezetjük a temetési költségeket enyhítő kegyeleti támogatást, és úgy módosítjuk a BTK-t, hogy minden gazember kétszer is meggondolja, kezet emel-e az idős emberekre.”

Január 21.
„Az Idősügyi Tanács szerint Magyarországon nincs szükség semmilyen nyugdíjreformra és semmilyen más nyugdíjmodell bevezetésére - mondta Korózs Lajos, a tanács titkára a testület csütörtöki budapesti zárt ülése után sajtótájékoztatón.”

Január 20.
„Nyugdíjkatasztrófát jelentene a Fidesz által preferált svéd modell bevezetése.”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr251721938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.02. 10:13:31

Szebb lett volna ha a dárumok melett ott van melyik párt részéről jött.
Január 20. - Fidesz
Január 21. - MSZP
Valahogy így :)

buckafej 2010.02.02. 10:21:35

Ez mind szoci baromság volt.
Megvédik a nyugdíjasokat attól a svéd modelltől, amit senki nem akar egyelőre bevezetni.
Régi gyakorlatuk van ebben, évek óta harcolnak a fasizmus ellen is.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.02.02. 10:21:48

A legkeményebb az Orbán-Bokros-csomag.
Egyeztetni kéne, más elvtársak szerint Bokros programja hiteles és haladó.

bz249 2010.02.02. 10:30:07

@Őrnagy Őrnagy: micsoda fejletlen alak maga Ornagy. Az Orban-Bokros csomag ket reszbol tevodik ossze:

- A Bokros-fele stabilizaciobol
- es az Orban-fele nepnyuzasbol es elkurasbol

Szerintem ez vilagos, mint a vakablak.

báhno 2010.02.02. 10:38:03

@Őrnagy Őrnagy: Ne félj ezek még azt is fogják mondani, hogy Orbán-Gyurcsány csomag... A nyugdíjasokért mindent!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.02.02. 10:42:30

@buckafej: kár, hogy nem akarja bevezetni... én bevezetném. Nyugdíjkatasztrófa nem lenne, asvéd modellhez szükséges dolgokat mér a szocik meglépték,. lásd mostani Heti Válasz.

gyaloghartur 2010.02.02. 10:51:30

Méltatlankodó Fiatalok Kegyeletlenkedő Akadödémája

Mi, számítógépek előtt tespedő, mobil telefon-függő, mindennemű elektronikus kütyürükkel (kütyü+ketyere) feltuningolt elhájasodott bigmac-pizza-hotdog-faló, elhájasodott, láb-ödémás, pincebogár-színű, képernyő-vérmesség szemű fiatalok követeljük a "LAPP" modell azonnali és halaszthatatlan bevezetését,a"lappos" megfontolás tárgyává tevén azt, a következő megfontolások alapján:
1. A modell bevezetése új lappot nyit nyit a Younger-Nyoogger rivalizálás széles arcvonalán!
2. A lapp modell rövid úton megszünteti a generációs és regenerációs vitákat, az életkorfa lombjainak radikális megkopasztása által: eltűnnek úgy a fiatal- szépreményű, mint a reménytelen szépkorú korosztályok!
3.Lesz hely az új honfoglalóknak (pld 23 milló...).
Miben áll a sokat emlegetett "LAPP" modell? Lényege: a nyugdíjak egy összegű, azonnali kifizetése minden 18 évet betöltött állampolgárnak (kb. 3-5 évi átlagnyugdíj-előleg, nemfüggő!), aki ezen összegből köteles eltartani szépkorú hozzátartózóit (akiktől persze elvonták ezt, hisz honnan lenne másként pénz?!).
A modell kitűnően bevált a Sarkkörtől északra élő népek között, hol is a fiatal köteles fókazsíros-rénszarvas-burgeren tartani szépkorú atyafiait. Ha elfogy: a korosodó lapp (inuit, csukcs, ainu, stb) elvonul megfagyni...
Ismerve a hazai lakosság financiáris tudásszintjét,a modell hamarosan meghozná fentebb vázolt gyümölcseit...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.02.02. 11:02:50

Pár napja olvastam a Népszabadságban, hogy Mesterházy a méltányossági nyugdíjkassza évenkénti megduplázását ígérte. No már most, ha - ne adj' isten - ez a véglény mondjuk újabb sikeres 8 éves elkú... kormányzásba foghatna, akkor az ugye a tudomány mai állása szerint a 8. ében az idei 256-szorosát jelentené. Egyrészt ki hisz el ekkora faszságot? Másrész minek is kéne ekkora méltányossági keret? Vagy a rászorulók létszámát is hasonló ütemben akarja bővíteni a szakértelembe ojtott felelős hazafiság?

Tehetetlen Dodó 2010.02.02. 11:04:55

@Dr. Zerge: Ez a marha nyilván sose hallott még a búzaszem és a sakktábla híres feladványáról.

marós 2010.02.02. 11:22:38

A nyugdíjasokkal folytatott őrület dönti el, hogy ki jut a hatalomba? A szocik inkább azt mondanák meg, hogy amikor felvetták a hiteleket, ami a GDP 90%-t is meghaladja, hogyan tervezték a 2011-től esedékes törlesztést, ami évi tízezermillíárd /1000000000000000.-/ Ft. lesz. Ennek a thernek a levét isszák majd a következő generációk, miközben a nyolc év alatt, a korrupcióval megszerzett vagyonból, a bűnösök vígan eléldegélnek.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.02.02. 11:22:42

Elegem van ezekből az ígéretekből. Külöben is mint nekem adózónak nem ígérnek semmit. Nekem miért nem?? Az én pénzemből ígérgetnek! Ez mind a fideszre mind a kummancsokar igaz! El velük a faszba!

buckafej 2010.02.02. 11:38:42

@dobray:
Én is olvastam.
Csak sajnos választási kampány van, nem a józan ész ideje.
Majd kormányon.

Draco Shatgan 2010.02.02. 11:45:54

A Fidesz és az MSZP megint nyugdíjasok riogatásával múlatja az időt, és nem a lényegi kérdésekkel foglalkozik. Adósságamnesztiát hirdet Szepessy Zsolt Összefogás Pártja. Ha a bankok részt vesznek az emberek eladósításában, vállaljanak részt a bajba került emberek megsegítésében adós kockázatkezelési bank felállításával.

sorokinV 2010.02.02. 11:59:51

Szívás volna egy MSZP - Kétfarkú Kutya Párt koalíció, mert akkor az örök élet végéig fizethetnénk a nyoogereknek a 354. havi dupla pénzt.

nyg 2010.02.02. 12:01:39

Soha nem hittem volna, hogy lesz idő, amikor a világ egyik legjobb társadalombiztosítási rendszerével fogják a magyar nyugdíjasokat rémisztgetni. Már bunueli magasságok ezek: Le a rohadt nyugdíjasnyúzó svédekkel; le a 350 ezer forintos judásnyugdíjjal; le a svéd nyugdíjrendszerrel. Nahát!

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.02. 12:05:50

@buckafej: Még szerencse, hogy rögtön Fideszessel kezdődik a felsorolás. Ez az igazi szelektív látás :)

@Tehetetlen Dodó: Talán még ált. iskolában hallottam utoljára :)

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2010.02.02. 12:26:43

Most döntöttem el, hogy több ilyen témájú cikket/posztot nem olvasok el.

gyaloghartur 2010.02.02. 12:42:52

@Talon Karrde: Zs'baj???!!!
Krisztus urunk is feltámadt 3 napra, bár az E.W.-könyvek tagadják...

erzs 2010.02.02. 14:32:31

@gyaloghartur:
Kérem szépen, már csak a koromnál fogva is, engem jobban izgat a temetési pénz, ami igazán szép gesztus, kitűnő példája a baloldali előrelátó gondoskodásának, mert ezt a pártot mindig is a távlatos gondolkodás jellemezte, és egy igazi haladó, progresszív párt a jövőnek él, sőt hát tulajdonképpen nem is ismeri a jelen időt, és az a gesztus, amit a Mesterházy Attila úr tett, valódi altruizmus, és hogy mindenki lássa, mennyire finom lelkek, szeretném felhívni a figyelmet arra a kérdőívre, amit a napokban kaptam: kovacsne.freeblog.hu/archives/2010/01/31/MSZP-s_temetes/
Ezért szeretem én az MSZP-t, és ezért fogok rájuk szavazni. Mert megérdemeljük. Erzsike néni

gyaloghartur 2010.02.02. 17:43:53

@erzs:
Könnyeznek lelki szemeim csatornái, ennyi megható figyelmesség olvastán, mit is a MINISZTERELNÖKJELÖLT E...,E...e-lsőként ajánlott ajnározott szavazótábora harcos felmen(t)őinek, kik tüzön-vizen át követik az ostromlott szekértábor távolba vesző robaját!
Avagy nem áldozott a MINISZTERELNÖKJELÖLT E...,E... e-lsőként férfiúi ékességének sutba vágásával a Szent Cél érdekében, mint a római ifjak, midőn leborotváltatták csorba gladiolusaikkal (kardvirág alakú tőr) serkenő arcszőrzetüket? Nem a Szépkorúak Védasszonya, a Divina Violetta és hű kalaphordozója Smucius Andronicus oltárán égette el azt?
Debizony.
Mert meglátjátok esetlegesen félreszavazó megtévelyedettek, hogy Victorius Fusius (Orsós), ki hamismód Urbanusnak nevezteti magát borsos árat fizettet veletek: elveszi a szabad szemfedő-, koporsó- és urnás-választás jogát!

erzs 2010.02.03. 15:42:21

@gyaloghartur: nálam lenne igény egy artur összesre!

gyaloghartur 2010.02.03. 17:41:01

@erzs:
Az az igazság, hogy ezeket általában egyenesen a kommentárok közé írom, ritkán mentem le, még ritkábban írok wordba, itthon...Úgy, hogy én sem igen tartom számon, mint Don Juan a zabigyerekeit...

erzs 2010.02.04. 12:47:29

@gyaloghartur: akkor én egy árvát megmentettem

erzs 2010.02.05. 09:33:41

@gyaloghartur: frissítés
körülnéztem a neten. hát tudja ki gyűjtse össze magát! a Ráskai Lea! Maga Kaszanovába oltott Donhuán!

Tehetetlen Dodó 2010.02.05. 09:39:08

@erzs: Makacs ez az Artúr. Már én is reklamáltam egy Artúr összest, de elhessegetett. Még egy autogrammot se adott.
süti beállítások módosítása