Szilencium - Ilyen ország pedig nincs CCXI.
2010. január 23. írta: TuRuL_2k2

Szilencium - Ilyen ország pedig nincs CCXI.

  Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármesterének javaslatára a város képviselőinek többsége megszavazta, hogy az áprilisi választásokig a testületi üléseken a nyíltan tárgyalt napirendi pontokban ne legyen vita, csak szavazás. Az indok: a város ügyeit ne használják propaganda-célokra a képviselők. (A hír forrása az esztergomi MDF elnökének közleménye, de sem a város, sem a polgármester honlapján nincs cáfolat.)

  A testületi döntés teljességgel érthetetlen, pontosabban: értelmetlen. Mekkora súlya van a helyi közéletben, hogy mi hangzik el egy testületi ülésen? 1-2%? Talán annyi sem. Kevesen követik figyelemmel az üléseket, ezzel a lépéssel viszont sikerült elérni, hogy mindenki értesüljön róla: a polgármester átmenetileg száműzi a város életéről szóló vitákat a várost irányító testület üléseiről, s egyszerű szavazási aktussá degradálja a döntéshozatali folyamatot. Zseniális húzás.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr481695366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heima (törölt) 2010.01.24. 22:58:49

@cserepj: gratulálok. egyik kedvenc filmemből (Menace II Society) tudok idézni: "ne sztárold már magad bazdmeg"

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.24. 22:59:15

@heima: Egy adott pillanatban elnézést kértem tőled, mert csúnyán beszéltem veled. Vedd úgy hogy nem hangzott el.

heima (törölt) 2010.01.24. 23:00:33

@Talon Karrde: nem muszáj megérteni az írott magyar nyelvet, nyugodtan kérhetsz segítséget, ha nem megy.

heima (törölt) 2010.01.24. 23:01:14

@Talon Karrde: romokban heverek! kérlek, ne tedd ezt velem!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.24. 23:02:09

@heima: Azt hiszem több magyar könyvet olvastam mit te, szóval ezen ne rugózzál kérlek.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.24. 23:06:53

@heima:

Nézd, én úgy érzem, hogy kifejezetten türelmesen, sőt szinte kedvesen, az általad előhozott jelzőket mellőzve, azokra nem reagálva próbáltam vitát folytatni veled. Nagyon nagyra értékelném, ha megpróbálkoznál te is ezzel. Köszönöm előre is, ha hiába is.

A tény az, hogy te kötöttél belém, te írtál le hamis tényeket, amiket én kijavítottam, és amire válaszul nem azt írtad: "bocsánat, tévedtem, belátom", hanem nekem támadtál, hogy milyen jogon és miért írok én ennek a blogbejegyzésnek a hozzászólásaihoz. Azt hiszem, hogy nem voltam bunkó, nem adtam okot arra, hogy akár a stílusom okán, akár azért, mert amit leírtam ne lenne igaz ilyen stílusban és ilyen jelzőkkel illethessen egy névtelen valaki a maga kis 3000 közeli bloghu-s hozzászólásával. Ha gondolod adj egy e-mail címet, menjünk el sörözni valamikor, és megbeszéljük személyesen a problémát.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.24. 23:06:54

@heima: "Talon Karrde: beállhatsz a libsik mögé a számonkérősorba, kb ott arrafelé szokták a saját preferenciáikat számon kérni másokon"
Fogalmazd át, mert ezt én akkor nem értettem. F1 F1 Hilfe!

heima (törölt) 2010.01.24. 23:07:48

@Talon Karrde: az látod könnyen meglehet, mégis sikerült előadnod a nagyhalált, hogy le lettél libsizve, pedig nem. de hát értem én, kellemetlen szembesülni hogy ugyanazt az érveléstechnikát nyomod itt, mint egy átlaglibsi mondjuk melegügyben (tudod, kötelező elmenned buzitüntire, mer különben homofób vagy meg egyetértesz a melegek elleni erőszakkal, ugyanez az antifasizmussal etc).

heima (törölt) 2010.01.24. 23:09:51

@Talon Karrde: de attól még uolyan (ál)érveléstechnikát használsz, még nem fogsz (remélem) uolyan érveket is hangoztatni.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.24. 23:13:30

@heima: Ugorgyunk, mert nekem ez bevallom magas. Soha életemben nem tanultam érveléstechnikát, szóval ezt én csak úgy NATUR nyomom, ha érted, hogy mit akarok mondani. Akkor NATUR libsi vagyok??? Megáll az eszem.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.24. 23:17:59

@heima:

Konkrétan mi a problémád amúgy? Örülnék, ha meg tudnád fogalmazni, mert ez amit eddig ezzel kapcsolatban előadtál, ez értékelhetetlen. Ha Meggyes az MSZP tagja lenne (mondjuk szerintem odavaló lenne), akkor is ugyanezt a reakciót váltanám ki belőled?

heima (törölt) 2010.01.24. 23:27:14

@cserepj: foglaljuk akkor össze:

1: Engem nem érdekel, hogy Esztergomban ki a nagy ember, hogy van-e vita az önkormányzati üléseken, vagy nincs, hogy veri az asszonyt a polgi, vagy nem. Akár minden igaz lehet, amit eddigi pályafutásod alatt összehordtál, mondjuk ez akkor az esztergomiakat is minősíti, hogy X-szer is megválasztották polginak. (itt érzek igencsak nagy zavart a zellenkampányban).

2: azzal sincs baj, hogy neked esztergomiként nem tetszik az arc, senki nem akar korlátozni abban, hogy erről elmond a véleményed.

De:

3: arányérzék. országos, netet elborító kampányt csináltok egy harmincezres kisváros polgármestere, egy harmadikvonalbeli politikus ellen. hidd el, hogy se a te, se a másik aktivista blogját/portálját nem olvasom, de mégis mindenhol a nagy meggyes hadjáratot kell kerülgetnem. btw a saját pozíciódat rontod ezzel, de te tudod, hogy a városodért akarsz tenni valamit, vagy azt, hogy a polgármesternek legyen minél rosszabb.

4: szerintem valahol te is érzed ezeket, ezért jön ez a kényszeres (és egyben nevetséges) legitimációs kényszer, hogy akár azzal, hogy felvállalod a neved, vagy az informatikai karriereddel próbálod meg alátámasztani a mondókádat.

5: az meg végképp visszatetsző, hogy miután legalább kétszer leírtam, hogy senki nem akar véleményszabadságodban korlátozni (csak éppen kritikával illetem ezen tevékenységedet), közlöd, hogy itten véleményterror van, aztán meg ha szólok, hogy azért mégse, jön a durci, hogy téged hazugsággal vádoltak.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.24. 23:35:24

@heima: "harmadikvonalbeli politikus"
Meggyes ogy. képviselő b+, az harmadik vonal???
nem tudtam!

heima (törölt) 2010.01.24. 23:37:00

@cserepj: nem nagyon szokás a fidesznél rászállni úgy (főleg önkormányzati) emberre, mint a baloldalon.

kiszáll a hírtv célpont, csinálnak egy valóban vérszívó riportot, esetleg lesz belőle egy fideszes sajttáj, arra egy-két mínuszos hír, és ennyi. nem emlékszem olyan esetre, hogy a fidesz úgy kicsinált volna embert, mint pl a baloldal (és itt nem csak az MSZPre, mint pártra gondolok) Molnár Oszkárt.

A dombóvári polgármester jut eszembe, mint bukott baloldali, de ott is a helyi önkormányzati képviselő meg a hírtv buktatott, nem volt parlamenti felszólalás, elhatárolódásra felszólító közlemények sora értelmiségi aláírásokkal, publicisztikák sora stb stb)

hogy ez jó vagy nem jó, azt nem tudom, de hajlok arra, hogy igen.

és felesleges célozgatni a pártszimpátiámra, soha nem tagadtam.

heima (törölt) 2010.01.24. 23:41:02

@Talon Karrde: az első vonal mondjuk egy párt országos elnöksége/frakcióvezetése/esetleges kormánytagjai, a második vonal a kisebb szakpolitikai területek vezetői, nagyobb önkormányzatok vezetői/államtitkárok, lecsúszott nagypolitikusok, akik még elég befolyással bírnak, a harmadik vonal a klasszikus kisvárosi polgi/alpolgi-(megyei)-ogy képviselő kombó.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.24. 23:42:25

@heima:

1: ha nem érdekelne, akkor ne írnál ide.

2: oké

3: nekem nincs pozícióm, amit rontani tudnék. sem politikai, sem hatalmi ambícióim nincsenek. a feleségem szeret, a barátaimmal jó a kapcsolatom, a többiek szeretetét nem igénylem, két lábbal állok a világban.

4: lehet, hogy ritka, hogy egy átlagpolgár névvel-arccal vállalja a bloghun a véleményét, de nem hiszem, hogy ez engem minősít elsősorban negatívan, bármennyire is szeretnéd ezt sugallni esetleg.

5: "antimeggyesista netkommandót" - ez nem kritika, ez bunkóság. Ilyen alapon te vagy a meggyesista netkommandó? mert képzeld, a birtokomban van egy rendőrségi jegyzőkönyv, ami pont arról szól, hogy az önkormányzat berkein belül kinek volt a feladata például éppen a bloghu figyelemmel kísérése és tartalommal ellátása is...

heima (törölt) 2010.01.24. 23:45:03

@Talon Karrde: jó, akkor maradjunk egyszerűbb példáknál. adott két ember, A és B, aki kizárólag ordibálva tud kommunikálni. ha te B-nek azt mondod, hogy úgy ordibálsz, mint A, az nem ugyanaz, mint ha azt mondanád B-nek, hogy ugyanazt ordibálod, mint A.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.24. 23:48:32

@heima:

Hunvald? A fél Fidesz kampány arról szól (jogosan), hogy a szocik milyenek lásd Hunvald. Harmadik vonalbéli maszopos politikus.

heima (törölt) 2010.01.24. 23:56:04

@cserepj:
1: attól még hogy sokat ismételgeted, nem lesz igaz. még1x: ha jobban megfigyeled, nem Meggyes mellett/ellen, vagy adott ügyekben nyilvánítottam véleményt. nem írtam, hogy jó dolog, hogy nincs vita a választásokig az önkormányzatban.

3: ám legyen. azt hittem, a városod érdekében tevékenykedsz, és mint ilyen vannak pozícióid, de hát ha nem ügyeket akarsz megoldani, hanem fikázni, akkor az más valóban.

4: látom nem sikerült elsőre az értő olvasás, akkor még1x: nem az a baj, hogy névvel vállalod a tevékenységedet, hanem az, hogy azt hiszed, hogy ettől extra legitimációt nyersz.

5. ez kőkemény kritika, olyan szinten nyomjátok a propagandát (vö spam), hogy simán megáll a jelző. tudod, még mindig arányérzék. nyugodtan lehet ám összeszámolni a Meggyes/Esztergom témában kifejtett kommentjeimet, ezen kívül ha jól emlékszem a vastagbőrön írtam egy kommentfolyamba, oszt ennyi. szerintem is ez a biztos jele a meggyesista netkommandónak!

heima (törölt) 2010.01.25. 00:02:21

@cserepj: Hunvald? sírva könyörgöm az a faszi még mindig Erzsébetváros polgármestere, úgy ki lett csinálva. köze nem volt a fidesznek az emberhez, egész egyszerűen lebukott és elvitte az ügyészség. de a lebukásban is praktikusan 0 szerepe volt a fidesznek, sajnos.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 00:09:59

@heima:

1: persze, hogy nem írtad, mert egyből velem kezdtél el személyeskedni és szépen valamint sikeresen elterelni a témát arról a tényről, hogy esztergomba visszatértek az ötvenes évek. és amikor ezekre konkrét példákat hoztam fel, közölted, hogy nekem nem hiszel.

3: a "városomért élek és dolgozom napi 24 órát" szintű hülyeséget meghagyom meggyesnek, ez az ő szintje. én azért tevékenykedek, hogy a város élhető legyen. jelenleg ugyanis nem az. a város nem attól lesz élhető, hogy lehet-e vitázni a testületi ülésen, vagy sem, hanem attól lesz élhető, hogy hagynak élni. a két dolog most épp összefügg: ugyanaz a szellemiség akadályozza a vitát az önkormányzatban, amelyik igen sok szempontból ellehetetleníti az emberek boldogulását is. ez a szellemiség pedig egy emberre vezethető vissza. ez van.

4: ezt csak te hiszed, hogy én azt hiszem, hogy ettől extra legitimációt nyerek, de nem ez a helyzet. én egyszerűen pontosan tudom, hogy az internetes névtelenség csupán illúzió, minden és mindenki visszakereshető és megtalálható és amit névvel nem írsz le azt névtelenül se tedd, mert úgyis megtalálnak, ha meg akarnak. 1997 óta vagyok napi szinten internetközelben, a google baromi régi dolgokat is fel tud hozni a nevemre, egyszerűen soha nem éreztem szükségét annak, hogy álnevek mögül kommunikáljak az interneten. sajnálom, miattad nem fogom elkezdeni.

5: ezt a blogbejegyzést nem én tettem ide ki. nem nyomtam semmilyen propagandát sehol ezzel kapcsolatban. a kommentek között voltak kérdések, amikre tudtam a választ, hát válaszoltam, pontosítottam, kiegészítettem. te támadtál be ezért, ráadásul úgy, hogy okot nem adtam rá. ha itt valaki bunkó, az nem én vagyok érzésem szerint. a meggyesista netkommandó meg tudom, hogy nem te vagy, mert ismerem a nick-eket, pontosan tudom, hogy melyikük dolgozik a hirtv-nél, melyikük dolgozik az önkormányzatnál (a privacy nem több, mint önámítás...)

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 00:10:57

@heima:

Meggyes lebuktatása sem az mszp érdeme lesz, elhiheted. A jelenleg folyó nyomozásban, ami miatt a héten a képviselőtestület negyedét kihallgatta a főügyészség is én tettem a feljelentést, nem a maszoposok:).

heima (törölt) 2010.01.25. 00:23:24

@cserepj:

1. örülök hogy beláttad.
3: aha, szóval hogy élhetőbb legyen, de nincs pozíciód. világos.
4: nézd, te kezdtél el rajkodni ezzel, én nagy ívben teszek rá, hogy ki vállalja a nevét és ki nem. ezt kéne felfogni, de megint nyomod a csúsztatást, hogy itten azt akarja bárki is beállítani, hogy az negatívum, hogy előbbit teszed. Meggyes ellen is ilyen csúsztatásokkal harcolsz?

5: nem is mondtam, hogy te raktad ki, írtam ahhoz is, aki elkövette. de sikerült rögtön megjelenned és kőkemény propagandát nyomatni. szerinted kit érdekelnek 16 perces testületi ülések videoi?

heima (törölt) 2010.01.25. 00:30:25

@cserepj: látom nem érted. van egy klasszikus balliberális kicsinálási mód, karaktergyilkolásnak is hívhatjuk akár, ami nagyon hasonló forgatókönyvekkel bír, főbb összetevői a csúsztatás, az apró dolgok felnagyítása, arányérzék teljes elvesztése, felszólítás elhatárolódásra, kirúgásra, összemosás a teljes képviselt politikai oldallal, teljes apparátus (értelmiség, sajtó, publicisták) riadóztatása, unalomig ismételgetés, saját prefenciák számonkérése stb stb eredmény: ember kicsinálása. Példák a közelmúltból: Oszi, Fót, de anno a Fidesz-kormány idején ment jül igazán ez a biznisz. Lehet hogy te nem így akarod, vagy nem tűnik fel, de te is ezt csinálod Esztergomban. És ha jól sejtem nem te vitted a meggyesezést a magyar országgyűlésbe.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 00:46:00

@heima:

Nagyon jó összegzés. Meggyes pont ezeket és pont így műveli Esztergomban a politikai ellenfeleivel, meg bárkivel aki az útjába kerül.

Igazából mindegyik a felsorolásban szereplő dologhoz oldalakat tudnék idézni az önkormányzati médiából, de minek, úgyse hiszel nekem, még talán a saját szemednek sem.

Na mindegy, további kellemes szemellenzős vasárnap éjszakát, egymást úgysem győzzük meg.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 01:06:11

Félreértések elkerülése végett: a pdf linken elérhető újságot nem a Fidesz adja ki, hanem az önkormányzat cége. Nem pártpénzekből, hanem közpénzből. Nem csak Esztergomban, hanem a választókerület teljes területén, hetente 34 ezer példányban, ingyenes - minden háztartásba eljutó terjesztés keretében.

heima (törölt) 2010.01.25. 07:58:51

@cserepj: aha, szóval te nem folytatsz propagandát, de sajnálkozol hogy nem fogsz engem meggyőzni. egyszer lennél csak következetes.

sokadjára: engem nem érdekel Meggyes és viselt dolgai, tolhatsz millió PDFet meg videot, nem fogom rá pazarolni a kurva drága időmet, nem Meggyes védelme a célom, értve? Nekem a te/ti faszságaival van bajom, mert kéretlenül nyomjátok netszerte mindenhol a térítő fikakampányt, agresszívebben mint valami elbaszott szekta.

mindazonáltal szvsz nem indított csak úgy magától utalgom.hu portált Meggyes és környezete, hogy xy informatikust likvidálja justforfun, az ellenvélemény nyilvánítás jogát hagyjuk meg már neki is. Hogy ezzel helyben hogy él (vissza) nem tudom, de országos kurvára nem jön át az biztos.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.25. 08:24:02

@heima: Beteges a hozzáállásod a dologhoz. Miért pazarolod a kurva drága idődet arra, hogy hiteltelenítsed azt amit a szeretgom.hu tesz?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 11:12:04

@heima:

"szvsz nem indított csak úgy magától utalgom.hu portált Meggyes és környezete"

Dehogynem. Nem láttad az ifjuesztergom.com-ot?

heima (törölt) 2010.01.25. 11:55:37

@Talon Karrde: egyrészről hiteltelenítik saját magukat elégszer, elég visszaolvasni csak itt az apró csúsztatásokat, nem kellenek én ahhoz, más részről nem én kértem ide is a propagandát elhiheted.

heima (törölt) 2010.01.25. 11:57:09

@cserepj: nem, nem láttam.
de kezdem érteni, Meggyes Tamás felkelt egy csodás reggelen, és arra a következtetésre jutott, hogy biztos lakik itt valahol egy informatikus, akit ki lehetne csinálni, hát akkor csináljuk ki!

heima (törölt) 2010.01.25. 12:00:36

@Talon Karrde: nagypolitikában kicsit mszp-jobbikhoz tudom hasonlítani a sztorit, hiába tud szépen lelkesen kommunistázni a jobbik, ha úgy egyébként ugyanazt a proli hülyeséget nyomja mind2 párt, csak éppen rühellik egymást (állítólag).

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 12:35:00

@heima:

Nem egészen így történt. Úgy történt, hogy volt egy informatikus, aki létre mert hozni önerőből egy helyi portált, amire egyre több ember gyűlt, és ahogy nőtt a látogatók és hozzászólók száma, úgy egy idő után valaki megsúgta Meggyesnek, hogy alulbecsli ezt a weboldalt, ha nem tulajdonít neki jelentőséget. Ezt a valakit úgy hívták, hogy Kitta Gergely, a Századvég egyik kutatója, és egyébként egy szenzációsan jó tanulmányt tett le Meggyesék asztalára, hogy mit és hogyan kellene csinálnia, ha azt akarja, hogy a Szeretgom körül kialakuló civilzsurnalisztikus polgári kezdeményezés ne veszélyeztesse a politikai tőkéjét.

Meggyes sajnos ebből a valóban kiváló tanulmányból mindössze egy szót értett meg: veszélyeztet. Piros lámpa felgyulladt: ami veszélyeztet azt el kell tiporni. Na innen kezdődött az utálgomozás, gyűlölgomozás, engem balra tolás (a 80-as években több házkutatás volt nálunk, meg a 70-es években majdnem le is ültették apámat egy vörös zászló széttépése miatt - képzelheted, hogy mennyire vagyok én balos), meg a többi szokásos bevett "kicsinálási mód, karaktergyilkolásnak is mondhatjuk".

Meggyes tragédiája, hogy
a) nem vagyok ijedős
b) nem vagyok beszari
c) nem vagyok megvehető
d) nagy a pofám
e) ami nem öl meg az még erősebbé is tesz

És ha te azt hiszed, hogy a kis hőzöngésed miatt majd "önkritikát gyakorolok" és nem fogom minden lehetséges fórumon hangoztatni az igazságot a fidesz helyi potentátjáról csak mert az fáj neked és elvtársaidnak, akkor nagyon tévedsz. A megoldás ott van a kezetekben: nagytakarítás házon belül. A szemetet ki kell vinni a lakásból, vagy bebüdösödik tőle az egész.

heima (törölt) 2010.01.25. 12:54:51

@cserepj: foglaljuk össze: fikakampányt indították a polgármester ellen civilzsurnalisztika címén, a polginak ez nem tetszett és hasonlóan színvonalas módon válaszolt, majd ezt a szart elkezdted netszerte teríteni, de legalább kikéred magadnak ha a tevékenységedet propagandának tartják.

Két idézet tőled, csak hogy lásd, hogy mennyire van következetes és egyenes ember:

"nem nyomtam semmilyen propagandát sehol ezzel kapcsolatban"

"és ha te azt hiszed, hogy a kis hőzöngésed miatt majd "önkritikát gyakorolok" és nem fogom minden lehetséges fórumon hangoztatni az igazságot a fidesz helyi potentátjáról"

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 13:00:12

@heima:

Ne hazudj heima, ne hazudj. Nem indítottam fikakampányt. Egy portált indítottam, ahová bárki bármit feltehet. A portál a HVG Golden Blog egyik kategóriáját is megnyerte 2007-ben, akkor már két éve működtünk. A fenti tanulmányt 2008 februárjában írta Kitta.

A portálon előkerültek olyan témák, amik a hivatalos városi sajtóban tabunak számítanak: ez igaz. De ilyen alapon az egész jobboldali sajtót tekinthetjük Gyurcsány elleni fikakampánynak? Ugye nem. Mondd, hogy nem.

Én nem terítek semmit netszerte, nem tudom kivel tévesztes össze éppen. Ezt a blogot nem én írom, a bejegyzést nem én sugalltam senkinek, én csak megpróbáltam helyretenni pár dolgot, ami az első néhány kommentnél hibás volt.

Nem tudom, lehet, hogy a te értelmezésed nem ugyanaz a propagandáról, mint az enyém: az én értelmezésemben a propaganda hazugságok traktálása sokszor, ismétlésig, míg végül sokan elhiszik. Én ilyet nem csinálok, soha nem is csináltam, soha nem is fogok csinálni.

De úgy érzem a te értelmezésed szerint a propaganda szóba beletartozik az igazság közvetítése is. Ha ez így van, akkor részvétem.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.25. 13:00:26

@heima: Az ilyen pártkatonák mint te, szoktak a csatában hősi halált halni.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 13:04:12

Amúgy tessék, ilyen egy korrekt válasz erre az egészre:

www.szeretgom.hu/content/60125-repassy-szerint-a-testulet-megsertette-az-szmsz-t

Bejó Gabi írt Répássynak, az meg válaszolt, korrekten. Ez a Fidesz az, amire szavazni fogok a pártlistán. Meggyesre nem fogok szavazni.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 13:07:49

@Talon Karrde:

Egész felüdülés heima-val vitatkozni. Helyben sokkal sötétebb pártkatonák vannak (balos is, jobbos is - szeretgomon jó ideje a balosokkal vitatkozom, nem szeretnek na) - jó érzés, hogy 100-as iq felett is vannak fórumhuszárok verbuválva.

heima (törölt) 2010.01.25. 13:30:42

@cserepj: csak úgy mókában rányomtam a linkre a neved mellett, a portál 90%-a Megggyes fika, ne nézzél már madárnak:)

"Én nem terítek semmit netszerte, nem tudom kivel tévesztes össze éppen."

nézted már a saját bloghus profilodat?:) de való igaz, vannak itt más versenyzők is.

"Amúgy tessék, ilyen egy korrekt válasz erre az egészre" mintha az előbb láttad volna be, hogy NEM nyilvánítottam helyeslő/nem helyeslő véleményt ebben a témában, és nem is igazán érdekel. akkor honnan megint az igény a térítésre?

Nem kell a propagandához hazudni, hu.wikipedia.org/wiki/Propaganda

Nehogy már az igazság-o-meter is nálad legyen:) És még1x: arányérzék. Én elhiszem, hogy nem szent ember a Meggyes, még azt is hogy nem kiemelkedő politikus, de ez így gáz. Nem tudom ismered-e, de a zindexfórumon az antitomcatista topic törzsgárdája nyomta ezt így. Tomcatnek is megvannak a maga hibái, de összességében sokkal undorítóbb az a többtízezer gyalázó komment, ami ott összegyűlt. és képzelheted hogy ott is meg vannak győződve hogy tomcat hitler 21 századi reinkarnációja, akit mindenképp utálni kell és meg kell állítani.

heima (törölt) 2010.01.25. 13:33:09

@Talon Karrde: mer mi lesz? Meggyes esetleg elbukja az ogy körzetét, vagy mi az a hatalmas sokk ami érhet? nagyban fog érinteni valóban, majdnem olyan izgi mint hogy ki nyer Edelényben vagy Barcson.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 13:44:48

@heima:

Érdekes, hogy felhozod: saját bevallása szerint pont Tomcat-et keresték meg Meggyesék, hogy az ifjuesztergomot szerkessze havi zsebbe 300 ezer forintért miután a városi sajtóreferens ellen elindult a rágalmazás miatti büntetőügy a korábbi internetes cikkecskéi miatt.

A bloghus profilomon hatodannyi komment van, mint a tiéden. Megnéztelek 8 oldalra visszamenően, csak mszp-t fikázol. Nem mintha nem érdemelnék meg, de amit csinálsz - ha nem megélhetésből csinálod - akkor nagyon súlyos szindróma, mondhatni orvosi eset. Ha megélhetésből nyomod, akkor nem szóltam, további jó munkát és remélem fussa belőle kocsira meg házra. De fura, hogy pont te hivatkozol arányérzékre velem kapcsolatban - amikor tisztán látszik, hogy meggyes témát nem viszek sehová, csak olyan helyre, ahol már ő a téma. Ezzel szemben úgy látom te mindenhol mszp-t fikázol, akár az volt a téma, akár nem. Most akkor kinek kellene az arányokat jobban figyelemmel kísérni tevékenysége során?

heima3 (törölt) 2010.01.25. 14:11:50

@cserepj: biztos így van, a hasonlat miatt írtam csak.

a továbbiak szép bepróbálkozás, de ehhez korábban kell kelned:) először is nem az MSZP fikáról szól a bloghus életművem, hanem a libsik vérének szívásáról, és erre külön büszke vagyok:)
másodszor remélem érzed, hogy mennyire nincs egálban az, ha valakinek van egy politikai irányultsága, és e szerint kommenttel millió különböző (országos) témában, meg az, amikor valakinek egy kisvárosi polgi a célpontja, és az ellen agitál. De persze nem kell ezt figyelembe venni, el lehet dobni a jó öreg arányérzéket, lehet túlozni jól, és máris igazad lesz, és megspórolhatsz egy szembenézést. Ez utóbbi különösen érdekes, egy másodpercet nem töltöttél azzal, hogy esetleg érdemben reagálj, ellenben képes voltál végigolvasni 8 oldalnyi hülyeségemet, hogy tudd dobálózni a szarral. Iszonyat izgi és minőségi lehet az esztergomi közélet :D

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 14:21:01

@heima3:

"amikor valakinek egy kisvárosi polgi a célpontja, és az ellen agitál."

De ez nem igaz szivem. Én vagyok az ő célpontja, nem fordítva. Az, hogy a mocsokságairól beszélek: részemről védekezés. Én soha nem fenyegettem Meggyest semmivel - az általa rendezett szimpátiatüntetésen mégis az én fejem volt egy koporsó mellé feltűzve egy táblára, amit egy rakás cigánygyerek tartott premier plánban.

Te a helyemben mit tennél?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 14:28:43

@heima3:

Gondolom nem hiszed el, úgyhogy itt a link:

www.kemma.hu/lapokkepek/kepgaleria/1446000/1446504_egom-175.jpg

Erre a kérdésre is kiváncsi lennék a válaszodra:

szeretgom.hu/static/9375.0

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 14:33:17

Ezekről a cigánygyerekekről beszélek amúgy:

www.szeretgom.hu/content/59156-melyik-a-valodi-esztergomi-polgari-oldal-

Ők kapnak a várostól ösztöndíjat, Bursa Hungaricára viszont nem telik...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 14:40:36

Ja, és miért nem telik Bursára?

szeretgom.hu/static/9086.0

A kormány meg a válság miatt persze. Nem azért, mert táblahordó cigánygyerekekre költi az önkormányzat a leendő esztergomi értemiség helyett, nem.

heima (törölt) 2010.01.25. 14:45:22

@cserepj: nem, persze, hogy nem igaz, a portálod nyitólapjának 90%-a is az esztergomi kikericsek virágzási szokásairól szól, nem a Meggyes-fikázásról.

"Te a helyemben mit tennél? " Nevetnék. Meg mondjuk nem kormányoztam volna a hajót ilyen helyzetbe. Anno a vastagbőrön a zorbános vizitet kommentáltam, ott leírtam sokszor h mi lett volna akkor/mi lenne általánosan az asszertív hozzáállás/kommunikáció. Mert az látványosan nem megy. Tényleg csak azt kell eldönteni, hogy városi célok/érdekek vannak előtted, vagy Meggyes lejáratása, megbuktatása, alázása, mint cél.

Nézzük a konkrét esetet:

Célravezető (asszertív) megoldás: finoman megfogalmazott, korrekt cikk/sajtóközlemény, amiben kinyilvánítja a helyi ellenzék, hogy nem helyesli a döntést, közben (háttérben) levél Répássynak, háromoldalú találkozó kezdeményezése, ahol remek egyezségeket lehet kötni.
Pl a következő ülésen bejelenti a polgi, hogy a korábbi döntés megsemmisítést kéri, mert konzultált vezető jogászokkal, akik nem tartották jogszerűnek a döntést (az önkori döntését nem az övét!), és egyben bejelenti hogy megegyezett a pártokkal, hogy az önkormányzati viták alatt a képviselők tartózkodnak a kampánytevékenységtől.

Agresszív változat: a szavazás után minden arányérzék nélküli cikk, amiben az 50-es évekhez hasonlítják a szitut, demokrácia temetése, nyílt levél a fidesz központnak, válaszlevéllel a zember oltása, hogy a saját pártja is ellene beszél, fikahegyek.

Szóval csak el kell dönteni, hogy a helyzettel, helyzetekkel akarsz kezdeni valamit, vagy Meggyest akarod minden áron alázni. Mert előbbi nem nagyon megy, utóbbi inkább.

heima (törölt) 2010.01.25. 14:46:01

@cserepj: igen, pontosan ez a propaganda.

heima (törölt) 2010.01.25. 14:48:30

@cserepj: szép cigányozás gratulálok, btw a jóképű emberek a jobboldalon pont hogy az előbb leírt agresszív kommunikációt viszik, anno a vastagbőrön részletesen leírtam, nem kezdenék bele megint.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 23:11:02

@heima:

Ez nem propaganda, ezek tények. A hivatal kiküld egy levelet a bursára jelentkezett egyetemisták szüleinek, hogy nincs pénz ösztöndíjra, majd pár héttel később megjelenik ez a közpénzből finanszírozott pártlapban:

www.hidlap.hu/news/view/tanulmanyi-osztondij-karacsonyra

A képeken pedig ugyanazok a cigány gyerekek paroláznak Meggyessel, akik októberben a táblákat tartották. Véletlen?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.25. 23:23:57

@heima:

A "Segíts Viktor" a jobb oldalon = agresszív kommunikáció. A "Takarodjatok" a baloldali Meggyes melletti szimpátiatüntetésen lenne a szelíd kommunikáció? Furcsa fogalmak.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 00:11:27

@heima:

"Nevetnék. Meg mondjuk nem kormányoztam volna a hajót ilyen helyzetbe. "

Megint azt feltételezed, hogy én kormányoztam a "hajót", és megint nem akarod nekem elhinni, hogy kalózok támadtak rá, akik narancs zászló alatt hajózva kifelé békés kereskedőnek álcázzák magukat, de valójában vért isznak és emberhúst esznek.

Pontosan abba a hibába esel, mint amikor a rózsadombi libsi a karosszékében üldögével és kortyolgatva a 25 éves whiskey-t próbálja megoldani a szabolcsi romák problémáit. Olyanba szólsz bele, aminek még a felszínét sem látod át, de mégis igazságot szolgáltatnál és osztanád az észt, számonkérsz és elítélsz a tények és a valóság ismerete, vagy az azok megismerésére való törekvés nélkül, pusztán a megérzéseid és előítéleteid alapján.

Ha ismernéd Meggyest és környezetét (segítek: idézd fel a Lúdas Matyi Döbrögijét - kb. ugyanez picit modernizálva), ha lenne egy halvány fogalmad arról, hogy mi folyik az esztergomi városházán, akkor nem gondolnád azt, hogy ezekkel az emberekkel "remek egyezségeket lehet kötni".

heima (törölt) 2010.01.26. 08:52:27

@cserepj: linkeltem neked mi a propaganda fogalma, és igen, pont az nem érdekel. tolhatsz ide ezer meg ezer Meggyes sztorit, amikor épp vesztésre állsz egy vitában, de ugyanúgy nem fog érdekelni. Nem vagyok esztergomi, még a választókerületben vagy a megyében sem lakom, Fidesz párttag sem vagyok, tehát semmi okom Meggyest védeni/támadni. Simán le tudok élni egy életet, hogy praktikusan 0 gondot okoz nekem Meggyes Tamás személye. Szóval nekem ezt ne, nem velem fogod megbeszélni az ilyen országos jelentőségű problémák. Btw én semmi ösztöndíjat nem adnék senkinek.

heima (törölt) 2010.01.26. 08:56:19

@cserepj: Pontosan. Megadtam az iránytűt, hogy utánanézz a kifejtésnek, ha érdekel, akkor hajrá.

heima (törölt) 2010.01.26. 09:22:09

@cserepj: látom ha minimális esélye van annak, hogy valamit félremagyarázz ahelyett hogy érdemben reagálnál, akkor inkább a könnyebb utat választod.
Akkor még1x, kormányzós rész helyett:

nem hoztam volna magam ilyen helyzetbe. a kommunikációhoz minimum két fél kell. nyilván nehezebb asszertív kommunikációt folytatni ilyen szép X év szardobálás után (mondjuk nem feltétlenül lehetetlen), ezért írtam, hogy lehet már korábban el kellett volna kezdeni. Leírt példám is e szerint kezelendő, egy tiszta lappal induló civilnek, akinek mondjuk az a célja, hogy legyen vita az önkormányzatban és nem az, hogy minél jobban savazza Meggyest, szvsz igen csak nagy eséllyel végig tudja játszani ezt a forgatókönyvet.

És még1x: a kommunikáció mindig (min) két féltől függ, én a tiédet látom, és az nagyon messze van a normálistól. Nehogy már el akard adni nekem a Jó és a Gonosz harcát, mert nevetnem kell.

"Pontosan abba a hibába esel, mint amikor a rózsadombi libsi "

Látom az arányérzék még mindig nem megy, és remekül tudsz egy társadalmi méretű problémát egy szűk mikrokörnyezetben zajló "párbeszédhez" hasonlítani.

"Ha ismernéd Meggyest és környezetét (segítek: idézd fel a Lúdas Matyi Döbrögijét - kb. ugyanez picit modernizálva), ha lenne egy halvány fogalmad arról, hogy mi folyik az esztergomi városházán, akkor nem gondolnád azt, hogy ezekkel az emberekkel "remek egyezségeket lehet kötni"."

Persze, Meggyes a Patás, te meg az Angyalka vagy, és még véletlenül sem Meggyes-sav a portálod 90%-a, és ez a köcsög Patás nem két kézzel tapsol ennek, hihetetlen.

Elhiszem hogy nehéz beszélni az emberrel, de kurvára nem könnyíted meg a dolgot a savazással. Sőt, lehetetlenné teszed. Mondom, el kell dönteni, hogy mit akarsz/akartok. Ha helyi képviselő vagy akár polgármester akarsz lenni, akkor a legjobb úton jársz, de ha meg komolyan gondolod a civilkedést, akkor az meg nagyon nem fog menni így, függetlenül Meggyes Tamás személyiségétől, dolgaitól. Nem hogy vele, de kb senkivel szemben nem fogsz tudni (közéleti) célt elérni, ha leragadsz a savazásnál. Igen, még akkor is, ha remek videokkal meg pdfekkel tudod alátámasztani.

heima (törölt) 2010.01.26. 09:31:54

@cserepj: ha visszaolvastad a hszeimet, láthattad, hogy kb 90%-ban nettó libsi savazás, és nem is értem el vele semmit, nem győztem meg mást az álláspontomról, nulla levegőt igyekeztem hagyni a vitapartneremnek (ami hol sikerült hol nem), és láthatóan iszonyat nehezen viselték is ezt akinek el kellett volna:)

na de nem is vagyok politikus (a szó legtágabb értelmében), akinek el kell adni az álláspontját, és/vagy szavazatokat/szimpatizánsokat, vagy legalább semleges népeket kell gyűjteni a politikai céljai (választás/(köz)politikai program/terv/célok megvalósulása) érdekében.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 12:35:59

@heima:

"Persze, Meggyes a Patás, te meg az Angyalka vagy, és még véletlenül sem Meggyes-sav a portálod 90%-a, és ez a köcsög Patás nem két kézzel tapsol ennek, hihetetlen."

Két dolog:

- Igen, én sem hittem el, hogy Meggyes a Patás. Olvastam az asszonyverésről már 2002-2003-ban, jót mosolyogtam rajta "persze, a szocik vádja". Olvastam egyebekről, jót mosolyogtam rajta "a szocik vádja". Egészen 2008 tavaszáig nem hittem el, hogy Meggyes a patás, amikoris hirtelen felgyulladt a háza, az önkormányzati média pedig attól volt hangos, hogy ennek én is többek között a felelőse vagyok (emiatt lett elítélve rágalmazásért a Fidesz helyi elnöke és a városi lap akkori főszerkesztőhelyettese is, szóval komoly a dolog). Ami azóta történik körülöttem, ahány peren két év alatt túl vagyok (lekopogom: minden pert én nyertem meg eddig, amit ellenem indítottak és amiket én viszont indítottam azokat is), az azonban maximálisan alátámasztja a Döbrögi faktort.

Kettő: az, hogy mi megy a Szeretgomon, arra nekem minimális befolyásom van. Olyan ez, mintha Uj Pétert savaznád, hogy mik mennek az Index fórumain, vagy a bloghu kommentjeiben. Nyújtok egy felületet ahová még a híreket is szabadon tolhatja fel bárki (igen, akár Meggyes vagy a rágalmazás bíróság előtt álló sajtóreferense is tolhatna fel Meggyes-éltető híreket, semmi nem tiltja - sőt utóbbi tolt is fel nem is egyet még 2008-ban). Nem az én hibám, hogy a helyi meggyes szimpatizánsok nem jönnek a Szeretgomra és nem folytatnak vitát az ott egyre nagyobb teret foglaló balos orientációjú tömeggel - Meggyes tiltotta meg nekik ezt. Ha esetleg beleolvasol a hozzászólásokba és megnézed kikkel és mit vitatkozom a Szeretgomon, azt fogod látni, hogy igen súlyos vitáim vannak például az ex-szdsz-es képviselővel, az mszp-s nyugdíjasokkal.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 12:47:33

@heima:

Nézd meg pl. a Jobbik milyen levelet kapott Meggyestől:

"A szeptember végén Önhöz intézett kérésem egyértelmű volt: Önkormányzatunk sen­kivel nem kíván eszmecserét, vitát folytatni, aki gondolatait a szeretgom.hu-n teszi közzé."

www.esztergom.jobbik.hu/content/meggyes-tam%C3%A1s-nem-k%C3%ADv%C3%A1n-jobbikkal-p%C3%A1rbesz%C3%A9det-folytatni

heima (törölt) 2010.01.26. 13:04:49

@cserepj: aha, szóval Meggyes a zördög, mindent értek, itt akkor nincs több mondanivalóm. Dobáld a szart tovább, aztán csodálkozz ha visszafelé is azt kapod, a városodban meg nem változik semmi. Csak lehetőleg itt ne terjeszd a gyűlöletpropagandát, senkit nem érdekel az esztergomi bursahungarica meg a többi nyomorod, főleg ha még hatalmas off is.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 13:05:00

@heima:

Részemről úgy érzem a jóindulat és a korrekt hozzáállás mindvégig megvolt az önkormányzattal való együttműködésre. 2007 őszén például az önkormányzati tulajdonú élményfürdővel csináltam a Szeretgomon online interjút, tök jól sikerült, sok balos kritikus is úgy nyilatkozott a végén, hogy jó kezekben látják az élményfürdőt. Ki is került a Szeretgom az Aquasziget honlapjára, mint médiapartner. Kint volt kb 3 napig. Majd a tulajdonos utasítására le kellett venniük a linket.

Érted, ingyen promotáltam az élményfürdőt, ingyen segítettem a városban az átadása óta meglévő szoci oldalról indult ellenérzést csökkenteni az olvasókban - sokakban sikerült is. Erre pedig ez volt a tulajdonos önkormányzat, közelebbről Meggyes reakciója... És akkor még nem volt sem házfelgyújtás, sem asszonyverés kiteregetés, semmi ilyesmi.

Nagyon de nagyon kiváncsi lennék, hogy ilyen ellenszélben te mit tudnál elérni.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.26. 13:06:37

@heima: Látom a FIDESZ téged delegált erre a (death?)meccsre, szerintem vesztettél.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 13:07:22

@heima:

Igen, Meggyes ugyanaz az embertípus, mint amiből a történelem legnagyobb hóhérai és diktátorai kerültek ki. Az ilyen embertípusok megalomániája okozta a legnagyobb szenvedéseket és népirtásokat, akármilyen ideológia mögé állva jutotta is fel a csúcsra. Ezt józanul gondolkodva és a tényeket józanul mérlegelve bárki beláthatja. Pszichiátriai eset.

heima (törölt) 2010.01.26. 13:15:41

@cserepj: "Részemről úgy érzem a jóindulat és a korrekt hozzáállás mindvégig megvolt az önkormányzattal való együttműködésre."

Részemről csak az itt folytatott kommunikációd alapján annyit tudok mondani, hogy akkor még véletlenül sem szeretném látni a rosszindulatú és unkorrekt arcodat.

"Nagyon de nagyon kiváncsi lennék, hogy ilyen ellenszélben te mit tudnál elérni."

Két ügyben is leírtam, hogy mi lett volna az asszertív elintézési módja a dolgoknak (önkori vita itt, OV látogatás anno a vastagbőrön), lehet okulni.

heima (törölt) 2010.01.26. 13:16:44

@Talon Karrde: gratulálok az éleslátásodhoz és még szerencse hogy a véleményed kb szart sem ér.

heima (törölt) 2010.01.26. 13:18:46

@cserepj: és te pedig mint az Igazság bajnoka, Esztergom Oskar Schindler-e felismerve a Gonosz zsarnokságát fellázadtál hogy felszabadítsd az elnyomottakat!

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 13:27:35

@heima:

Nem lázadtam semmi ellen. Egy háború folyik ellenem, amiben nem csak védekezni van jogom, de visszatámadni is. A háborút nem én kezdtem, azt megszüntetni sem én tudom. Értelemszerűen egy ilyen "háborúban" szinte bármilyen eszköz megengedett.

Amúgy itt olvashatsz arról, hogy valakik hogyan akartak hamis tanúzásra felkérni egy Ágfalvi Csaba nevű embert, hogy hazudja azt a rendőrségen, hogy minden úgy történt, ahogy Meggyes azt a szimpátiatüntetésen előadta:

www.szeretgom.hu/content/60014-mit-tegyek-ha-megvesztegetnek-

Ez a Tempara-gate ügy úgy látom a lehető legrosszabbkor, a kampány kellős közepén fog újra előjönni, és mivel a Fidesz Meggyest indította egyéniben, igen komoly következményei lehetnek. Pedig mi szóltunk, időben, többször is.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 13:33:59

@heima:

A saját percepcióm az ügyben az, hogy az esztergomi fidesz szervezetbe beépült a helyi maffia. Kvázi minden jel ezt támasztja alá, az elmúlt 1-2 év történései egyértelműen ezt sugallják. És mivel egy éves szinten húszmilliárd forintos költségvetésű város erőforrásaihoz férnek hozzá kényük-kedvük szerint, valamint az eszközökben sem túl válogatósak, így jókora hatalomra tehettek szert helyi szinten.

Elképzelhető, hogy olyan mennyiségű közpénzt tudtak ilyen-olyan módon tisztára mosni, hogy azzal már fix helyet lehetne vásárolni egy pártlistán, vagy akár egy egyéni képviselői hely megfinanszírozása sem jelenthet problémát. Ez tűnik a leglogikusabb magyarázatnak arra, hogy a rengeteg jelzés ellenére miért is alakult úgy a helyzet, ahogy alakult.

heima (törölt) 2010.01.26. 13:40:43

@cserepj: ige, nagyon szép hogy helyi háborút vívsz a polgival (szerintem mindegyik kisvárosi polgármesternek vannak hasonló fanjai), csak tudod akkor nem kéne civilmozgalomnak eladni a dolgot.

"A saját percepcióm az ügyben az" ez egészen biztosan így van, na de az éremnek két oldala van, ennyi erővel az esztergomi ellenzékbe is beépülhetett a maffia, mert nem jut hozzá a húszmilliárdos erőforrásokhoz.

heima (törölt) 2010.01.26. 13:41:57

@cserepj: és mondatam már hogy hagyjad a szeretgomon a kibaszott propagandát. nem érdekel az sem, ha gyermekeket reggelizik, ez a te nyomorod nem kell itt teríteni.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 13:46:11

@heima:

A civilmozgalom dologról nem tehetek - nem én kérek meg naponta 1500, hetente 10 ezer embert, hogy olvassa a Szeretgomot.

A háborúról sem én tehetek - mint leírtam nem én kezdeményeztem, és nem is én tudom leállítani. Majd talán az ügyészség, ha mondjuk a Csomor ügyben tett feljelentésem ügyében lezárják a nyomozást és megtörténik a vádemelés hivatali visszaélés miatt.

Valóban, az ellenzékbe is beépülhetett volna egy maffia, csak minek? Láttad már az esztergomi ellenzéket? Jókora mértékű impotencia jellemzi őket.

Viszont az sokkal logikusabb, hogy a helyi hatalomba épült be a maffia, ami azután azért támadja a Szeretgomot, mert olyan nyilvánosságot nyújt a városnak és környékének, ami a saját kis machinációikra, mocskos ügyeikre is rávilágíthat.

De maradjunk valami konkrétumnál. Te az alábbi kinyilatkoztatás után mit tennél?

"Tisztelt Elnök Úr!

Ezúton kérem Önt, vegye tudomásul: Esztergom Város Önkormányzata, és személye­sen jómagam nem folytatunk a továbbiakban semmiféle párbeszédet azokkal, akik a szeret-gom.hu felületét használják fel az Önkormányzatunkkal és személyesen velem folytatandó kommunikációra, vagy a velünk kapcsolatos gondolataik közzétételére.

Esztergom, 2009. november 11.

Meggyes Tamás
polgármester"

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 13:49:19

@heima:

Miért propaganda az, hogy beregisztrál egy ember, a saját nevével (Ágfalvi Csaba), majd leírja, hogy az egyik önkormányzati cég egy alkalmazottja meg akarta vesztegetni, hogy hamis tanúvallomást tegyen a rendőrségen? Miért propaganda, hogy a házát fel akarták gyújtani egy molotov koktéllal, meg vascsővel fejbeverték? Miért propaganda, hogy a rendőrségtől nem kap mégsem semmi védelmet? Miért propaganda, hogy leírja: azt kellett volna hamisan tanúznia, hogy az a két ember akarta megmerényelni Meggyest, akiket Meggyes mindenhol savaz? És miért propaganda, hogy félti az életét, ezért a nyilvánossághoz fordul?

Semmi közöm a palihoz, azt sem tudom kicsoda - mindenesetre ezeket leírta, az ORFK pedig egyelőre nem cáfolta.

heima (törölt) 2010.01.26. 14:26:41

@cserepj: "és mondatam már hogy hagyjad a szeretgomon a kibaszott propagandát."

na ez a mondatom értelmetlenre sikerült, szóval hagyjad a propagandát lehetőleg itt, vagy ahová nem való. Olvasd vissza hány meggyesfikát ejtettél el itt aminek semmi köze az önkormányzati csendhez.

Jó szokásodhoz is hű maradtál, a félregépeléseken kívül is félreérted, ami félrelehet, természetesen Meggyes fikára is lehet civilmozgalmat szervezni, de ez ettől még nem lesz esztergomi (Esztergomért) folytatott civil mozgolódás. Hanem az, aminek te magad is nevezted: háború Meggyes ellen.

"A háborúról sem én tehetek - mint leírtam nem én kezdeményeztem, és nem is én tudom leállítani."

Persze, mondtad már, békésen éldegéltél, hobbiból csináltál egy közösségi portált, ami nem a moderálatlan tömény Meggyes savazásról szólt, hanem a lokál fociklub eredményéről meg hogy hol olcsóbb a csirkefarhát, és a zördög erre úgy bepöccent, hogy azóta is üldöz, és te még véletlenül sem kezdtél netszerte fikakampányba. andersen maghalt ő volt nagy mesélő.

"Te az alábbi kinyilatkoztatás után mit tennél?"

Nem csodálkoznék ha a szardobálás után a megdobált nem akarna velem szóba állni.

heima (törölt) 2010.01.26. 14:29:31

@cserepj: a propaganda az, amikor az ilyen rettentő izgalmas sztorikat hasonlóan rettentő buzgósággal (ide is) írogatod.

ellenzék alatt meg nem feltétlenül a helyi pártpolitikai ellenzéket lehet érteni.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 14:32:59

@heima:

De nem velem nem akar szóbaállni, hanem azzal a pár száz emberrel, aki a Szeretgomra valamilyen gyakorisággal ír, és annak a 8-10 ezernek a figyelméről mond így le, aki heti rendszerességgel követi az oldalt.

"andersen maghalt ő volt nagy mesélő."

Vagyis azt mondod, hogy hazudok?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 14:34:13

@heima:

Én veled vitatkozom, nem pedig propagandát folytatok. Szerintem kutya nem olvassa kettőnk vitáját. Nagyon furcsa fogalmaid vannak a propagandáról, de ezt már megbeszéltük. Ha valami igaz, az nem lehet propaganda, fogd már fel.

heima (törölt) 2010.01.26. 15:07:47

@cserepj: elhiszem hogy az édesgyereked az oldal, de hidd már a világközepe, és az a mérce Esztergomban amihez viszonyulni kell.

"Vagyis azt mondod, hogy hazudok?"
nem hiszem. inkább túlzol, csúsztatsz, következetesen következetesen következetlen vagy, másnak akarod eladni a szardobálást, Jó és Gonosz harcának akarod eladni a sztorit stb stb,

heima (törölt) 2010.01.26. 15:13:59

@cserepj: igen, akkor miért sikerül folyamtosan teljese off meggyes ügyekkel megszórnod a vitát? szerinted engem érdekel az esztergomi cigányösztöndíj, meg hogy melyik szerencsétlen milyen önvallomást írkál az oldaladra?

"Nagyon furcsa fogalmaid vannak a propagandáról, de ezt már megbeszéltük."

Na ez konkrétan HAZUGSÁG, konkrétan linkeltem a vonatkozó wikipedia oldalt, ha informatikusként nem megy a megnyitás, bemásolom ide a standrad definíciót:

"A propaganda a propagare latin szóból ered, melynek jelentése: „terjeszteni”. A propaganda célja az emberek véleményének befolyásolása, meggyőzése. Leggyakrabban a politika használja, de egy termék, sport, vagy szemlélet (felfogás) népszerűsítésére is használják."

Mutass rá hol van itt szó hazugságról. A világ nem úgy működik, hogy te elképzeled, hogy mi egy szó jelentése, vagy hogy hogyan kell profin célravezető közéleti tevékenységet végezni, és mindez úgy is van, mert leprogramoztál egy weboldalt meg lefordítottad az openofficet.

heima (törölt) 2010.01.26. 16:07:26

@cserepj: nem, persze, tele van velük a blogpost :D hagyjál már békén az ilyenekkel.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 16:21:09

@heima:

Nézd, nyugodtan bevallhatod már végre, hogy neked az a bajod velem, hogy egy _fideszes_ politikus szennyesét ki merem teregetni. Ha szadeszes, vagy maszopos lenne meggyes, itt tapsolnál. Színvak fanboy vagy, elvesztetted a Weöres féle "mértéket", és ellepett a fekáliatenger. És még büszke is vagy rá. Pedig van ebből kiút, csak akarni kell.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 16:32:57

@heima:

Egyébként, mint az köztudott Esztergom az 1683-as ostrom után egy romhalmaz volt - tucatnyi ház maradt úgy-ahogy lakható az egész városban. A családom eleddig 1713-ig tudja visszavezetni az esztergomi jelenlétét - pont egy Cserép János nevű személyről tudunk abból az évből: de nem lehetetlen, hogy már korábban is itt éltek az őseim. Ennyit arról, hogy mi motivál engem abban, hogy ebben a városban ne a jelenleg tapasztalható közállapotok uralkodjanak.

heima (törölt) 2010.01.26. 16:36:39

@cserepj: elsoroltam hogy mi a bajom a tevékenységeddel, nem ismételném magam.

btw a szennyes kiteregetése/helyi civil városi mozgalom és a szardobálás/magánháború között azért vannak apró különbségek.

érdekes az is, hogy egyetlen (tevékenységedre irányuló) kritikámra nem reagáltál érdemben, vagy kényszeredetten meggyest kezdtél szapulni off ügyekkel/játszottad az ártatlan bárányt/engem próbáltál meg gyermeteg módon valahogy ráhúzni ugyanerre a kritikára. (mint pl most is)
lehet hogy ez helyben elég, de én max kinevetni tudlak, bocs.

őszintén, szerinted célravezető amit csinálsz (aminek teret adsz)? szerinted lesz vita az önkormányzati üléseken, meglesz oldva mondjuk a gimnáziumi ügy? fogsz elérni bármit is? szerinted mindent jól csináltál, és tényleg te vagy Esztergomban az igazság bajnoka, meggyes meg a gonosz? ezek a kérdések, akármennyire is kerülöd őket, úgyan úgy fenn fognak állni, ha egy "színvak fanboy" tesz fel őket, ha nem.

(és igen, jól sejted, nem kenyerem az mszp/szdsz politikusok feleségverését, családi magánügyeit teregetni, azokon csámcsogni. ezt a proli élvezetet meghagyom a baloldalnak)

heima (törölt) 2010.01.26. 16:39:29

@cserepj: igen, megint egy a szokásos legitimációs ingereidről. foglaljuk össze:

cserepjnek igaza van, mert:

-informatikus CV-je van
-vállalja a nevét
-magyarosította az openofficet
-goldenblog nyertes lett a portálja
-szülei szembekerültek a kommerekkel
-1713-ig vezeti vissza a családfáját
etc

Csöppet sem érzed kínosnak?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 16:54:20

Propaganda: én egy ilyen definíciót ismerek:

"A propaganda a percepciók formálására, az ismeretek manipulálására és a viselkedés kontroll alatt tartására irányuló eltökélt és szisztematikus erőfeszítés, mégpedig abból a célból, hogy olyan reakciókat váltson ki, amelyek a propagandista céljait szolgálják."

percepció formálás, ismeretek módosítása: ez ugye feltételezi, hogy már vannak ismereteid valamiről, és azt akarja a propaganda megváltoztatni. Te magad mondtad, hogy nincsenek ismereteid Esztergomról és Meggyesről. Tehát nincs mit megváltoztatni. Tehát mindez nem propaganda, mert nem a Meggyesben rólad korábban élő ismereteket változtatom meg általa, hanem új ismereteket, új tényeket ismersz meg Meggyesről, mely alapján a saját kútfőd alapján vonhatnál le következtetéseket róla. Azért írom, hogy vonhatnál, mert ennek te ellenállsz, keményen, mindent elkövetve, hogy az előkerülő tényekből ne kelljen levonnod következtetéseket, hanem mindenáron az én szerepemet szeretnéd jelen vitában előtérben tartani és ezen keresztül hitelteleníteni a mondanivalómat.

Bármennyire is szórakoztató ez az argumentum ad hominem tevéled, úgy gondolom, hogy össze kéne kapnod már magad egy kicsit, mert szerintem is vesztésre állsz ebben a vitában.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 16:56:08

@heima:

Kihagytad a legfontosabbat: Igazam van, mert minden kijelentésemet tényekkel tudom alátámasztani. Sőt, nem egy esetben jogerős bírósági ítéletekkel. Tudom, ezek apróságok amik mellett te minden további nélkül elmész, de gondoltam fontos megjegyezni.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 17:11:19

@heima:

"btw a szennyes kiteregetése/helyi civil városi mozgalom és a szardobálás/magánháború között azért vannak apró különbségek."

Nincsenek. Amit én szennyes kiteregetéseként aposztrofálok és amihez feületed adok, aköré épült egy civil mozgalom és mindezt Meggyes bélyegezte gyűlöletháborúnak a jobboldali sajtóban. Ez a három dolog egy és ugyanaz.

"érdekes az is, hogy egyetlen (tevékenységedre irányuló) kritikámra nem reagáltál érdemben, vagy kényszeredetten meggyest kezdtél szapulni off ügyekkel/játszottad az ártatlan bárányt/engem próbáltál meg gyermeteg módon valahogy ráhúzni ugyanerre a kritikára. (mint pl most is)
lehet hogy ez helyben elég, de én max kinevetni tudlak, bocs."

Szóval bevallod végre, hogy az érdemi vita téma helyett a személyemet támadod? Na látod, máris eljutottunk valahová. És még csodálkozol, hogy nem engedem, hogy a vitát eltereld Meggyesről rám? Ez is már az én bűnöm?:)

"őszintén, szerinted célravezető amit csinálsz (aminek teret adsz)? szerinted lesz vita az önkormányzati üléseken, meglesz oldva mondjuk a gimnáziumi ügy?"

Igen, szerintem célravezető amit csinálok. Lesz vita az önkormányzati üléseken, mert a kedves ellenzéki képviselők végre kihúzzák a fejüket a fenekükből és elolvassák az önkormányzati törvény vonatkozó szabályait amire mutogatva meg fogják tudni akadályozni Meggyes újabb ámokfutását.

A gimnáziumi ügy is meg fog oldódni: a munkaügyi bíróságon. Illetve február 17-én jogerősen kimondhatja a megyei bíróság, hogy való tény az, hogy az új igazgatót abból a célból nevezték ki Meggyesék, hogy az csinálja ki elődeit a gimnáziumból.

"fogsz elérni bármit is? szerinted mindent jól csináltál, és tényleg te vagy Esztergomban az igazság bajnoka, meggyes meg a gonosz?"

Igen, úgy gondolom, hogy én mindent jól csináltam, és ha jó-gonosz síkban kell felosztanunk az esztergomi terepet, akkor ezen a skálán nagyságrendekkel vagyok meggyes előtt a jó irányban. Többek között nem akarok lefizetni senkit sem, hogy hamis tanúzzon az ellenfelemről a rendőrségen, hogy valahogy alátámassza azt a képtelen történetet, amit esetleg előadok valahol, nyilvánosan.

"(és igen, jól sejted, nem kenyerem az mszp/szdsz politikusok feleségverését, családi magánügyeit teregetni, azokon csámcsogni. ezt a proli élvezetet meghagyom a baloldalnak)"

Bocs, de nem értünk egyet. A családon belüli erőszak nem magánügy. És nem értem miért teszel úgy, mintha a Szeretgomon csak a feleségverés sztori jelent volna meg, és miért nem szólsz egy szót sem mondjuk a két jegyző ügyéről, vagy a törvénytelenül lebontott rámpáról aminek kapcsán már jogerősen is megvétózták a Regia-Civitas beruházást...

heima (törölt) 2010.01.26. 17:16:00

@cserepj: legalább értenéd a saját definíciódat, szó sincs ebben hazugságról egyrészt (kb ugyanez az általam hozott wiki def is btw).

"Te magad mondtad, hogy nincsenek ismereteid Esztergomról és Meggyesről. Tehát nincs mit megváltoztatni."

Látom megint sikerült a jóöreg arányérzéket a spájzban hagyni, képzelni egy nagyot, felépítve egy fasza virtuális logikát. saját magad is ebben a kommentben is tökéletesen hozod a saját definíciódat, propagálsz.

"Azért írom, hogy vonhatnál, mert ennek te ellenállsz, keményen, mindent elkövetve, hogy az előkerülő tényekből ne kelljen levonnod következtetéseket, hanem mindenáron az én szerepemet szeretnéd jelen vitában előtérben tartani és ezen keresztül hitelteleníteni a mondanivalómat."

utolsó tagmondaton kívül végre örülök hogy eljutottál idáig. igen, ezt ismételgetem 3 napja, hogy nagyon nem akarok Meggyes Tamásról következtetéseket levonni, vagy egyáltalán foglalkozni a dolgaival. És igen, az is helyes hogy ezzel a szemben a nagy esztergomi civil(és kevésbé civil) ellenzék szerepét hoztam fel, két okból is, mert ugyan nem kerestem a társaságukat, mégis nyomják az arcomba a szart, másrészről amit láttam belőle, kurvára nem tetszett, semmivel sem különb attól, amit Meggyes tesz, ha minden igaz, amit összehordatok ellene, akkor is. És látom hogy mennyivel jobban lehetne ezt csinálni, és hogy mennyire nincs igény akár személyesen benned, még a fentebbi kérdések feltevésére sem. És zavar azért is, mert ezt próbálod/próbáljátok meg semleges civilmozgalomnak eladni (igen, ez pont olyan amikor a pártújságot próbálják önkormányzati újságnak elpasszolni, a pártreklámot meg kormányzati tájékoztatásnak etc), lejáratva ezt a fogalmat.

heima (törölt) 2010.01.26. 17:17:22

@heima: "még a fentebbi kérdések feltevésére sem" stornó, látom reagáltál

heima (törölt) 2010.01.26. 17:29:34

@cserepj: "Nincsenek." Mert te nem tudod képzelni, hidd el, hogy vannak.

"És még csodálkozol, hogy nem engedem, hogy a vitát eltereld Meggyesről rám?"

Igen, csodálkozom hogy eddig tartott rájönni, amikor többször is elmondtam ugyanezt. És azon is csodálkozom, hogy miért hiszed azt, hogy te itt vlami érinthetetlen kaszthoz tartozol, akinek a tevékenységéről nem lehet beszélni, meg azon is hogy sokszor nyomatékosan kértelek, hogy hagyjál békén Meggyes Tamás viselt dolgaival. Btw bármilyen hihetetlen, a mandiner postja sem Meggyessel foglalkozott, hanem egy előterjesztésével. Nagy különbség.

Lehet magadat tökéletesnek is képzelni, csak akkor meg ne csodálkozz, ha mondjuk valahol nem vesznek komolyan. Btw valóban nagyon jól csinálod amit csinálsz, ha Meggyes támadása a célod. Írtam fentebb a valóban civil módszert, továbbra is ajánlom.

"A családon belüli erőszak nem magánügy." Ha családon belül marad, akkor dehogyisnem. Felesleges csúsztatni is, még csak nem is sugalltam, hogy csak ezt a szart bírták volna dobálni a szeretgomon, biztosan van még millió gőzölgő trugyi raktáron.

heima (törölt) 2010.01.26. 17:35:04

@cserepj: ne bénázzál már, megint saját magad ellen linkelsz. nézzük:

"esetleg cselekedeteit, szavait használja fel vele szemben, gyakran elvonva a figyelmet arról, amit a másik fél állít."

emlékszel még amikor érdemi reakció helyett visszaolvastad az adatlapomat, és azt bírtad kihozni hogy MSZP ellenes propagandát folytatok?

"hogy egy személy tulajdonságainak vagy cselekedeteinek hibái miatt nem fogadjuk el, amit mond, függetlenül állításainak tartalmától."

hahó, hol láttál itt olyat, hogy általad hozott tényadatot azért nem fogadtam el, mert te linkelted? még mindig nem érted? nem azzal van bajom, hogy mit csinálsz, hanem hogy hol/hogyan/és minek akarod eladni a tevékenységedet. felőlem akár igaz is lehet minden szenny amit összehordtál, nem vagyok Meggyes Tamás védőügyvédje.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 17:44:56

@heima:

""A családon belüli erőszak nem magánügy." Ha családon belül marad, akkor dehogyisnem."

A feleségével készült az interjú, ergó nem maradt a családon belül, hanem a család (egyik fele) úgy gondolta, hogy megosztja a fél világgal. Sorry.

"És azon is csodálkozom, hogy miért hiszed azt, hogy te itt vlami érinthetetlen kaszthoz tartozol, akinek a tevékenységéről nem lehet beszélni, meg azon is hogy sokszor nyomatékosan kértelek, hogy hagyjál békén Meggyes Tamás viselt dolgaival."

Tehát Meggyes viselt dolgairól nem lehet beszélni, de rólam kell is. Érdekes.

A valódi civil módszer Esztergomban nem működik, mert olyat feltételez, ami nincs: jóindulatot, vagy legalábbis a rosszindulat hiányát a hatalom részéről. Ezért bukott el a Szeretgom eredeti célja (az volt a jelmondat minden oldal tetején, hogy "a honlap célja egybegyűjteni a tettrekész városlakókat az élhetőbb Esztergomért").

Meggyes szemszögéből nézve három embertípus létezik:
- hangya
- csatlós
- ellenség

A vicces az, hogy a három között létezik és elég gyakori is az átjárás, de negyedik embertípus nincs a kognitív tudatában. A hangyával nem foglalkozik, néha esetleg eltiporja, de nem szándékosan, csak collateral damage. A csatlóstól elvárja a feltétlen hűséget és odaadást: többször kifejtette, hogy neki nem tanácsadók kellenek, hanem követők - ergo párbeszédre, befolyásolásra nincs lehetőség ebből a körből. Ellenség mindenki akit annak gondol, és akire a csatlósok is rá vannak uszítva.

A Szeretgom és én hangyából lettünk ellenségek. Horváth Mihály meg csatlósból lett ellenség. Ellenségből csatlós átmenetre meg még nem volt példa...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 17:56:01

A(z) ""meggyes tamás"" kifejezés a(z) blog.hu domainen végzett keresésének 1-10. találata az összes, kb. 1 650 találatból.

A(z) ""hunvald"" kifejezés a(z) blog.hu domainen végzett keresésének 1-10. találata az összes, kb. 2 870 találatból. (0,30 másodperc)

A(z) ""molnár oszkár"" kifejezés a(z) blog.hu domainen végzett keresésének 1-10. találata az összes, kb. 833 találatból

Edelény lakossága: kb 10 ezer fő
Esztergom lakossága: kb 30 ezer fő
VII. kerület: kb 60 ezer fő.

Vagyis molnár osziról, meggyesről és hunvaldról is fajlagosan kb egyformán van szó a bloghun - az adott település lakosságszámát is figyelembevéve.

Valami itt nem stimmel.

heima (törölt) 2010.01.26. 18:27:33

@cserepj: erre írtam egy hosszút, internal server error, vagy megjelenik vagy nm, újra nem írom az biztos.

heima (törölt) 2010.01.26. 18:28:09

@cserepj: "Valami itt nem stimmel."

Valóban, a módszertan.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.01.26. 19:27:59

@heima: az üzleti titok.

Amúgy milyen érdekes hír látott ma napvilágot az index címlapján: feloszlatták a siklósi fideszt. Az elnök szerint azért, mert az Aquaplus Kft. egyik beruházását támadták amit az mszp vitt keresztben a városban. Az Aquaplus vezetője a régiós fidesz kápó üzlettársa.

Mi meg csodálkoztunk is amikor ősszel Meggyes új kápót kapott a Fideszben, és pont ugyanez a Bánki Erik lett a felügyelője. És milyen érdekes, ez az Aquaplus építi az egyik szállodát Esztergomban is. Véletlen lenne, hogy ezek után Meggyes maradt egyéni képviselőjelölt?

blogolló 2010.01.26. 19:49:31

@heima: Azt kellene megértened, hogy ami Esztergomban történik, az már nem csak helyi ügy: a nyilvánosság elé kívánkozik, ha az ország vezetésére készülő ellenzéki párt szó nélkül tűri a jogsértések sorozatát, ami ebben a városban folyik. Ezt látta meg a blogger, aki közzétette a hírt, te viszont következetesen egy csip-csup kisvárosi témává degradálod a hozzászólásaiddal, ill. a szeretgom üzemeltetőjét személyében támadod. Sajnálom, hogy nem értetted meg a lényeget.:(
süti beállítások módosítása