Felelősségrevonás
2009. december 15. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Felelősségrevonás

 

 A képviselő leszögezte: az MDF, ha a kormányzó hatalom részbeni birtokosa lesz a választók bizalmából, nem fog lemondani azoknak a volt vezetőknek a politikai és anyagi felelősségre vonásáról, akik az országot tönkretették. A vagyoni elszámolás alatt az MDF nemcsak a magánvagyont érti - hangoztatta Raffay Ernő -, hiszen például Biszku Béla és Korom Mihály puritán módon élt, s magáncélra nem vett el túl sokat a nép pénzéből. De az ország lakosságának elszegényítésében jelentős szerepük volt, s ezért felelniük kell. A képviselő figyelmeztetett: háború előtti csendben élünk, csak egyetlen szikra hiányzik valamiféle társadalmi robbanáshoz.

(MDF választási nagygyűlés, 1990. 03. 03. MTI)

 1990. január 4., csütörtök - A Magyar Szocialista Párt nem vállal semmiféle közösséget az elmúlt korszak olyan közismert vezetőivel, mint Biszku Béla, Gáspár Sándor, Korom Mihály, Németh Károly, Pullai Árpád. Ugyanakkor az MSZP elhatárolja magát a Lázár-kormány hibás gazdaságpolitikájától is.
 Mindez az MSZP szerdai elnökségi ülésén született állásfoglalásban olvasható, amely dokumentum részleteit Polgár Viktor, az MSZP szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette meg az újságírókkal. Mint elhangzott: az MSZP vezetői szerint a tisztázás igényével, kíméletlenül szembe kell nézni a párt
múltjával, mégpedig megnevezve mindazokat, akik politikailag felelősek a jelenlegi válságért.
 Az MSZP elnöksége úgy véli, hogy a dokumentumban név szerint említett egykori politikai vezetőket terheli - eltérő mértékben - a felelősség a politikai és a gazdasági reformfolyamat akadályozásáért. Éppen ezért a párt vezetői azon az állásponton vannak, hogy külön vizsgálatnak kell feltárnia és tisztáznia a
személyi felelősség körét. Éppen ezért az elnökség indítványozza, hogy az MSZP parlamenti képviselőcsoportja kezdeményezze egy ad hoc bizottság felállítását. Álláspontjuk szerint e bizottság előtt az elmúlt évtized valamennyi állami vezetőjének, valamint az országos és a megyei pártvezetőknek, illetve a megyei és a fővárosi tanács elnökeinek vagyonnyilatkozatot kellene tennie.
Az MSZP dokumentuma ugyanakkor hangsúlyozza: a személyes felelősség megállapítása nem vezethet koncepciós perekhez, valamiféle boszorkányüldözéshez, ám a vizsgálatoknak mindenképpen meg kell neveznie mindazokat, akik az elmúlt időszak önkényeskedéseiért, hatalmi visszaéléseiért bizonyíthatóan elmarasztalhatóak. Az MSZP elnöksége emellett azonban arra
figyelmeztet állásfoglalásában, hogy szükséges elválasztani és egyértelműen megkülönböztetni a politikai és a büntetőjogi felelősséget.

(MTI)

 München, 1992. január 31. (SZER, Magyar Híradó) - Könnyen elképzelhető, hogy Biszku Béla, aki az 50-es és 60-as években a belügy mindenható ura volt, nyugdíjas éveiben megismerkedhet a börtön légkörével is, ezúttal mint fogoly - ezzel a megállapítással kezdi cikkét a tekintélyes amerikai napilap, a Christian Science Monitor, mégpedig egy kidolgozás alatt álló új törvény értelmében,
amely kibővítené a kommunizmus több mint négy évtizede alatt elkövetett törvénysértések elévülési határidejét. A szóban forgó törvényt történelmi igazságtétel néven ismerik az országban - írja az amerikai lap. - Szép számú ellenzői azonban, csak mint a bosszú törvényéről beszélnek róla.
 A Christian Science Monitor a következőképpen folytatja cikkét: Biszku Béla az új törvény egyik lehetséges célpontja. A néhai PB-nek 1957-től 1978-ig volt tagja, vagyis a régi gárda egyik prominens képviselője, és Kádár János bizalmas szövetségeseként tartották számon.
 A forradalom után Biszkura bízták a belügyi tárca irányítását. E minőségében a titkosrendőrség irányítása is feladata volt. A forradalom utáni megtorlás ezért szétválaszthatatlanul összefonódik nevével. A Christian Science Monitor idézi a kommunista politikust, aki meg van győződve arról, hogy neve rajta áll a listán.
 A játék szabályai szerint - mondja Biszku -, akié a hatalom, azé a cselekvés lehetősége. Ennek hosszú történelme van. Az amerikai lap Biszku legnagyobb ellenfeleiként Mécs Imre országgyűlési képviselőt és Göncz Árpádot, a köztársasági elnököt nevezi meg. A forrdalom után mindketten megjárták a kommunista börtönöket, Mécs Imrét halálra is ítélték.

 A törvénytervezet - írja a Christian Science Monitor - Göncz Árpád jóvoltából az Alkotmánybíróság elé került, elfogadásra tehát az Alkotmánybíróság határozatáig várni kell. Amennyiben a testület nem találja törvénysértőnek a tervezetet, Magyarország is átvenné a kelet-európai volt kommunista országok gyakorlatát, vagyis tüzetesebb vizsgálat alá vetné a közelmúlt történelmét. Ez történik a volt NDK-ban is, ahol elsősorban a titkosszolgálati múlt felderítése a cél.
 A magyar törvény még ennél is tovább menne egy lépéssel - jegyzi meg az amerikai lap. - A törvény ugyanis a régi rezsim minden olyan tagjára vonatkozna, aki 1944-től, vagyis a háború utáni első kormány létrejöttétől kezdve, bizonyíthatóan vétkes a hazaárulásban, halálos ítéletekben, gyilkosságokban, vagy más súlyosabb bűncselekményben, lévén, hogy az utóbbi negyvenegynéhány évben a kommunisták elmulasztották a főbenjáró bűnök egy részének feltárását.
 Ez a történelmi korszak jogi értelemben nincs lezárva - idézi az amerikai lap a törvénytervezet egyik szerzőjét, Zétényi Zsoltot, az MDF országgyűlési képviselőjét. A törvénytervezet azonban súlyos viták kereszttüzében áll mind a mai napig - írja a Christian Science Monitor.
 A tervezet ellenzői elsősorban attól félnek, hogy a törvény életbe léptetése után szabályos boszorkányüldözés kezdődne az országban. Zétényi azonban másként vélekedik, mondván, hogy a hazaárulás jogi definíciója már 1930 óta változatlan. E törvény értelmében csak az 1956-os szovjet invázió leghangosabb, legbefolyásosabb támogatói kerülnének bíróság elé, ami nem jelenthet többet ezer főnél - mondja Zétényi Zsolt az amerikai lap hasábjain.
 Mialatt a vita folyik, az Alkotmánybíróság tovább töpreng a törvény fölött. Biszku Béla pedig vár, vár és nem tanúsít megbánást - fejezi be cikkét a Christian Science Monitor.

(MTI)

  Kormányváltás után a Fidesz vizsgálatok útján feltárja az összes korrupciós ügyet, a hatóságoknak pedig meg kell kezdeni az eljárásokat. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva úgy fogalmazott: dicséretesek ugyan az eddigi őrizetbe vételek, bár számuk még kevés. Orbán Viktor hozzátette: már itt volna az ideje, hogy ezek a kormánytagokat is elérjék.

 A Fidesz a kormányváltás után vizsgálatokkal feltárja a korrupciós ügyeket, és azok végére fog járni - mondta az InfoRádiónak Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint az ország számára sem előnyös, hogy az erők tekintélyes részét a korrupció felszámolására kell fordítani, de ha nem tudták megakadályozni, hogy a szocialisták a kormányzati politikai rangjára emeljék a korrupciót, akkor a felszámolásban kell megtenni mindent.
 

 Orbán Viktor úgy fogalmazott: eltökélt, hogy a választások után a tűzoltás részeként a nagy korrupciós ügyeket feltárják.

 Sok folyamatban lévő ügy van, vagyis nem a nulláról kell kezdeni, és történtek már őrizetbe vételek, ami dicséretes, de kevés a számuk, és nem látható, hogy kormánytagokat is elérte volna, pedig annak is itt lenne az ideje - hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

 Minden erőt megadnak majd a rendőrségnek és az ügyészségnek a vizsgálatokhoz, azoknak pénzügyi vagy személyi korlátja nem lesz - tette hozzá.

 Orbán Viktor szerint a felelősség kérdése nem függhet össze azzal, hogy valaki milyen magas posztot tölt be, így a politikusok sem húzhatják ki magukat ez alól. Azért jutott az ország ide, mert a szocialisták és az SZDSZ-esek azt gondolták, hogy a törvény felett állnak, és bármit megtehetnek - fejtette ki.

 

 (InfoRádió 2009. december 11.)

 

  A radikális párt első embere szerint mindegy, hogy milyen eredménnyel zárul a választás, mert pártja mindenképpen létrehozza a számonkérésért felelős intézményt.

 A Duna Tv reggeli műsora, a Hattól nyolcig vendége volt Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

 A politikus a műsorban egy új intézmény felállítására tett ígéretet: „Bárhogyan is alakuljon az országgyűlési választásnak az eredménye, egy biztos: létre fogunk hozni egy olyan - a Wiesenthal központhoz hasonló - feltáró, tényfeltáró csoportot, központot - ezt nevezzük el akár Pongrátz Gergelyről -, egy Nemzeti Számonkérő Központot, amelyik akár a lakossági bejelentéseket felhasználva, vagy akár a politika lehetőségeit felhasználva igenis megvalósítja Magyarországon a számonkérést" - jelentette ki a pártelnök.

 2009. december 9.

 

  A forrásokért hála az új, kutatható MTI hírarchívumnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr201592657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Benedek jelenség 2009.12.15. 15:37:22

Melyik RT-ben eshet meg az, hogy az igazgatóság leváltja magát, majd a részvényesek kifejezett tiltakozása ellenére új igazgatóságot jelöl ki önhatalmúlag? Egyikben sem, de mindez nem az ő hibájuk. A miénk. Mert hagyjuk és elvárjuk, hogy mindent...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.15. 11:35:32

@zoli29: "Amikor egy új kormány házon belülre kerül, tényleg juthat olyan infók birtokába (különösen egy ilyen 8 év után), amelyek alapján akár feljelentések sokasága is indokolt lehet."
Szerintem kb. fél éve mágneskazettákat és dossziékat semmisítenek meg napi 8-12 órában :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.15. 11:37:17

@Krokodil: te hol látod azt hogy közintézmény KROKO?

borsikm 2009.12.15. 11:40:07

@thetriggerhappy: Komolyan, ennyire fordítva bekötött aggyal hogy tudsz létezni?

Wiesenthal pontosan azért zavar, mert a másik irányba éppen hogy nem történik meg az elszámoltatás, tehát a kettős mérce éppen homlokegyenest fordítva valósul meg, mint ahogyan te ritka undorító módon megvalósulni láttatod. De ha még meg is történne, akkor is teljes joggal zavarhatna, hiszen csak a hozzád hasonlóan (butaságból, aljasságból?) gondolkodók állíthatják, hogy mondjuk az ausztrál öreg, aki ellen lófasz bizonyíték van, egy súlycsoportban van Biszku elvtárssal.

zoli29 2009.12.15. 11:41:01

@Talon Karrde:

Amikor szerződések köttetnek, és pénzek áramolnak az államtól egy másik szereplő irányába, annak minden nyomát aligha lehet eltüntetni, miután léteznek a kormánytól független nyilvántartások, adatbázisok, pl. az ÁSZ-nál.

zoli29 2009.12.15. 11:46:07

@Bloodscalp:

hvg.hu/itthon/20090429_mol_babolna_fhb_nni.aspx

A MOL, FHB és a Bábolna ügyében tavaly áprilisban kezdődött meg a nyomozás.

Bloodscalp 2009.12.15. 11:51:06

mennek folyamatosan igen, lesznek lopások jövöre és azután is, ...nem kell majd csodálkoznod,
te mondtad hogy az Állam-és a kormányba valszeg egy hely fix ugye...

Szt. Ahanov 2009.12.15. 11:52:09

@Talon Karrde: Ne legyen félreértés, a felelősségrevonással semmi gondom nem lenne, csak a lakossági bejelentősdit kéne ebből kihagyni. Magyarázzam?

Bloodscalp 2009.12.15. 11:52:49

@zoli29: ehez képest legutobb amikor politikusnak korrupciós pere volt, mi lett a vége?egy nihil Szabadi felfüggesztetet kapott..

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.15. 11:57:50

@Talon Karrde: Ha nem közintézményről beszél, akkor
1) igen komoly súlya lesz
2) akkor már most is létrehozhatnák, mint a gárda gazdasági bűncselekményeket feltáró százada.

freehckr 2009.12.15. 12:03:36

@Grift: De szépen írtad, a könnyem is kicsordult. Keblemre haver! :D

kackia 2009.12.15. 12:06:16

Az ő erkölcsük elbírja az elszámoltatást.
Ők kozmoszon kívüliek, nem azonos erkölcsi paramitákban hisznek. Régen kívül helyezték magukat ezen.

zoli29 2009.12.15. 12:10:18

@Bloodscalp:

Miért kit kellett volna elítélnie a bíróságnak, és milyen büntetést kellett volna kiszabni?
Azt tudom, hogy Szabadi telekürtölte a balos médiát, hogy koncepciós eljárás folyt vele szemben, és Orbán Viktor tehet mindenről, de ezen kívül lehet tudni konkrétumokat is?

kackia 2009.12.15. 12:12:53

@Grift: "a teljes szavazóréteg nyilvántartására," Sőt a népszámlálás kérdőívein kötelező kérdésként válaszolni a pártállásra.

Bloodscalp 2009.12.15. 12:13:24

@kackia: ez kb így van, de gondolod hogy most az egyik "elszámoltatja"másikat akkor
a másik később elfogja az egyiket..
mese habbal

thetriggerhappy 2009.12.15. 12:15:15

@borsikm:

lehet, hogy ez a bekötés a jó. ezen még nem gondolkoztál el?

a logikád viszont ragyogó. wiesenthal azért zavar mert egy tőle tök független ügyben uaz az elszámoltatás nem történt meg (nem másik irány, hanem két külön ügy). ha megtörténne, nem zavarna? miben lenne más wiesenthalék elszámoltatása ha elszámoltatnák az öreg komcsikat is?

és btw, hol láttál az írásomban bármilyen értékítéletet arról, hogy nekem mi a véleményem a perthi nyilasról és biszkuról, wiesenthal módszereiről és az elszámoltatásról?

megteszed, hogy a fixációidat nem rám vetíted ki? előre is köszi!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.15. 12:16:03

@kackia:
ez kevés. meg kell szüntetni a titkos szavazást. meg kell szüntetni az általános választójogot.

thetriggerhappy 2009.12.15. 12:18:59

@Grift:

és először tőled venni el. ezt támogatnám.

kamasuka 2009.12.15. 12:23:07

"A Magyar Szocialista Párt nem vállal semmiféle közösséget az elmúlt korszak olyan közismert vezetőivel, mint Biszku Béla, Gáspár Sándor, Korom Mihály, Németh Károly, Pullai Árpád."

Nem, csak kitüntette őket és majdnem Biszku vejét jelölte miniszterelnöknek. :D

plastik02 2009.12.15. 12:29:00

ebben az a ciki, hogy mindenki a fejeseket akarja majd a sitten látni, mert ha lemennének az utolsó végrehajtóig, aki mondjuk megfigyelt, vagy valamelyik erőszakszervezetnél vigyázta a rendet, akkor valószínűleg már nem is annyira akarná a társadalom ezt a számonkérősdit...

kackia 2009.12.15. 12:35:39

@Grift: "meg kell szüntetni az általános választójogot."
Bogár tudatúaknak egyébként is felesleges,úgyis zsigerből döntenek,a csandalák meg jól ismerik a demagógiát ezért a belükre utaznak.

Vagy állampolgári vizsgától tenném függővé.

kackia 2009.12.15. 12:45:56

@kamasuka: "A Magyar Szocialista Párt nem vállal semmiféle közösséget"
Akkor ezek csak úgy a levegőben lebegnének, mint egy lufi?

"Csak csendben jegyzem meg, hogy minden megtérés a múlt bevallásával és felvállalásával kezdődik, anélkül nem hiteles."

Érdekes , hogy lendvai az egyik reggeli műsorban nemzeti hagyományokat és Trianon drámáját emlegette komoly átéléssel sajnálattal az arcán. Micsoda képzavar, ez itt a vég gondoltam. Félek, hogy a bogár agyú nép ezt megeszi.

freehckr 2009.12.15. 12:48:48

@kackia: választójogi cenzus. A vagyoni helyzet manapság nem mérvadó, így marad az iskolázottsági minimum, mondjuk kibővítve az állampolgári vizsgával.

nénike · http://mandiner.hu 2009.12.15. 12:49:17

Tudnék érvelni a képzettségi cenzus mellett.
Főiskola, Egyetem 2 pont
Érettségi / szakmunkás biz. 1 pont
Futottak még 0 pont

És akkor még nagyon engedékeny voltam :)

eeepunk 2009.12.15. 12:52:27

Itt íródott: reakcio.blog.hu/2008/07/04/szembejon_a_tortenelem

Jól sikerült a felelősségrevonás az elvtársaknak :)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.15. 12:54:39

@kackia:

"Vagy állampolgári vizsgától tenném függővé."

Jó lenne, kapásból buknának, akik nem tudnak különbséget tenni az állampolgárság és a kulturális nemzethez való tartozás között. :-)

(Nem kell cenzus, mert a félidióták arányosan oszlanak meg a pártok szavazói között.)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.15. 13:01:45

@statez:
Előbb nyerjen a Fidesz. A baloldal két frontos támadása hatásos lehet a csalódott szoci szavazók és a bizonytalankodók urna elé vitelében. /Két front: MSZP - MDF/ Bokrost sokan tartják szakembernek, nem politikusnak. Ma reggel Kósa is pont azt mondta (a barom!), hogy Bokros jó közgazdász, azaz szakember, de csapnivaló politikus. A népeknek meg éppen a politikusokból van elegük, és szakembert akarnak. Erre a népi óhajra rátelepszik a judeobolsevik média, és még a budai várban is izraeli kaszinóváros épül, Orbán meg elkönyvelheti harmadik választási vereségét is.

borsikm 2009.12.15. 13:02:49

@thetriggerhappy:

Elgondolkoztam, és nem nem jó a bekötés. Ez már csak abból is látszik, hogy bár magad is leírod a megfejtést, mégis képtelen vagy összekapcsolni a két ügyet.

A közös pont egyrészt az elszámoltatás, másrészt pedig, hogy mindkét ügy magyar vonatkozású. Két ellentétes irányú ügy azért, mert a komcsik elszámoltatása tipikusan a jobbereknek fontos, a náciüldözés pedig a másik oldalnak. Teljesen nyilvánvaló, hogy a két eset csupán egy-egy kiragadott, ám jellemző példa, és hamis állításoddal szemben semmilyen fikcionális értékítéletet rád nem vetítettem ki, csupán annak igazolására hoztam fel, hogy a kettős mérce éppen fordítva érvényesül, mint az te láttatni szeretnéd.

És igen, ha a komcsi elszámoltatás legalább a cseh színvonalon megtörtént volna, egyáltalán nem zavarna a náci előhalottak felkutatása sem. Már csak azért sem, mert ha a komcsikat és a köreiket kisöpörtük volna, nem fordulhatna elő, hogy 80+ éves öregeket mindenféle kamunak tűnő bizonyítékok alapján állami asszisztálás mellett zaklatnak, vagy más esetben ártatlanságukat kimondó bírósági ítélet ellenére is újra és újra elővesznek, csak hogy végre mutogathassanak egy igazi nácit az esti híradóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.15. 13:06:32

@nénike:
Ezen az alapon minek a demokrácia?
Az emberek döntő többsége gyakorlatilag sosem érzi saját bőrén a változásokat. Áremelés mindig is volt, UPC is van egy ideje, oszt jó napot. A mindennapjaikban érzékelhetetlen, hogy jobb- vagy baloldali kormánya van az országnak.

kackia 2009.12.15. 13:07:13

@Jobb híján MDF-es: Tudom, hogy sejted, hogy tudom.:)

thetriggerhappy 2009.12.15. 13:07:52

@borsikm:

az, hogy ellentétes irányúnak és nem párhuzamosnak látod a két elszámoltatást, tipikus magyar betegség. írtam korában is, hogy itt szinte senki nem tudja a helyén kezelni az ország xx. századi történelmét és ha megveti az egyiket, akkor szükségszerűen közelállónak érzi a másikat.
az ilyen pszichéből jönnek aztán az olyan agybeteg szülemények, miszerint az egyik elszámoltatás összefonódik a másikkal és ha ez nincs, ne legyen másik sem.

szerintem mindkettőt el kellett volna számoltatni és akkor a hozzád hasonló közép európai hülyékből is kevesebb lenne, akik szerint csak mert biszku nyugiban nyugdíjas, egy lehetséges nyilas gyilkosnak is hasonló sors járna.

thetriggerhappy 2009.12.15. 13:10:21

@Mr Falafel:

boldogabb történelmi fejlődésű országokban ez is a helyzet.
persze ott az is unikum lenne ha bevagonírozottak ivadéka zsidózna. itt ez is megszokott.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.15. 13:10:36

@borsikm:
A holokauszt olyan, mint egy mutálódó vírus. Vagy aktuálisabb hasonlattal, mint egy traszformer. Előbb volt valóság, utána üzlet, és most hatalom gyakorlási technika.

Bloodscalp 2009.12.15. 13:11:49

@zoli29: azt aki bűnös-de most sem államtitkári szintre gyanakodnak-akkor elég volt?, én nem emlékszem hogy orbánnal lett volna gondja-egy koalició volt-ki is nyírta a konkurenciát a viktor:)

freehckr 2009.12.15. 13:12:36

@Mr Falafel:
"Ezen az alapon minek a demokrácia?"

A "demokrácia" egy olyan dolog amit minden politikai szervezet a saját érdekei szerint definiál. Az MSZMP-ben is voltak választások. :)

Ha az a "demokrácia", amit ma látunk/érzünk belőle, akkor bármiféle egészségügyi, oktatási, gazdasági reform előtt egy "demokrácia reformra" szorul az ország. A jelenlegi formájában nem működik, illetve a magyarországi demokrácia legutóbb 2006 második felében bukott látványosat.

thetriggerhappy 2009.12.15. 13:13:31

@Mr Falafel:

azt, hogy a hozzád hasonlatos idióták mindenapi lelki tápláléka, kifelejtetted. mi lenne a kuruccal ha nem lehetne róla beszélni?

btw, az őseidnek mi volt?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.15. 13:14:46

@thetriggerhappy:
A "boldogabb történelmű fejlődésű országok" uralma olyan súlyos dekadenciába sodorta az emberi társadalmat, hogy gyakorlatilag jelenleg semmilyen túlélési lehetőség nem látszódik az eseményhorizonton. A dekadencia elmélyülésének egyik mozgatója az intézményesített hazugságok törvényerőre emelése a zsigeri igazságérzettel és igazságvággyal szemben. Mondanom sem kell, hogy ennek a fajgyilkos technikának kik a legfelsőbb szintű gyakorlói.

Bloodscalp 2009.12.15. 13:14:53

@zoli29: csak nagyon véres lett a torka pár embernek-néhány mondattól, ez lett a jelszó elszámoltatás...és a magyar egy nagyon behülyíthető nép:))))
3 mondat és elkapja a gépszíj mehet az anyázás mindegy kit miért a lényeg hogy legyen vmi...

statez 2009.12.15. 13:16:32

@zoli29: Új infók jöhetnek, de a magyar igazságszolgáltatás malmai nem hogy nem őrölnek, hanem visszafelé forognak. Ha megnézed, hogy mivé lett a Postabank-, a K&H-ügy, akkor pontosan lehet tudni, mi várható. Még az ilyen ügyeket, mint a móri vérengzés vagy Olaszliszka is képtelenek végigvinni, és akkor mi várható ott, ahol kilóra megveszik a bírákat, ügyészeket, rendőröket...

zoli29 2009.12.15. 13:18:44

@Bloodscalp:

"azt aki bűnös"

De tuti, hogy nem Szabadi volt a hunyó? Mert én nem tudom.

betyár (törölt) 2009.12.15. 13:21:26

@Grift:
Minden egyes elemétől külön - külön is: nemzeti, számonkérő és szék (mint úriszék) :))). Nem kell pepecselni: deres, ötven bot vagy pellengér, kaloda.

thetriggerhappy 2009.12.15. 13:23:56

@Mr Falafel:

igazolj észak koreába vagy afganisztánba, hogy megnyugvást találj. szerintem neked és nekünk is jobb lenne. vagy ha finnyás vagy, lehet kuba is.

egyebekben kik? te? az őseid?

thetriggerhappy 2009.12.15. 13:25:05

@Mr Falafel:

maszatolsz vagy terelsz? súgd meg, hogy mit nem értettél, bármikor szívesen segítek.

borsikm 2009.12.15. 13:26:00

@thetriggerhappy:

tényleg fordítva vagy bekötve. képes vagy abból, hogy én hiányolom a komcsi elszámoltatást, és abból, hogy mindkettőt egyformán (és nem csak az egyiket, ráadásul azt is látványosan cinkesen) el kéne számoltatni, azt kihozni, hogy szerintem biszku miatt a náci gyilkosokat nem kell elszámoltatni. Mondd, szándékosan vagy hülye?

jól játszol a szavakkal, de ez minden amit tudsz, és ezt tudom én is: nem ellentétes irányúnak, de a te kívánalmaid szerint párhuzamosnak látom a két elszámoltatást, ám veled ellentétben észreveszem és zavar is, hogy a párhuzamosság nem valósul meg. Olyan szinten nem, hogy az egyik "egyenes" föl sem lett rajzolva, a másik egyenes pedig görbe, szaggatott, és önmagát metszi.

thetriggerhappy 2009.12.15. 13:32:19

@borsikm:

ha mindkettőt elszámoltatnád, akkor miért említed meg az egyik hiányánál a másik meglétét?
miért nem bezzeg a nácik elszámoltatása? miért nem az a norma?

az ugye nem játék a szavakkal ha téged idézlek?

"És igen, ha a komcsi elszámoltatás legalább a cseh színvonalon megtörtént volna, egyáltalán nem zavarna a náci előhalottak felkutatása sem."

ebből mit lehet kiolvasni? mert nekem elég egyértelmű: mivel nem történt meg a komcsik elszámoltatása, zavar a náciké is.

na.

thetriggerhappy 2009.12.15. 13:36:21

@borsikm:

elveszett amit írtam. kár.

szóval ha nem zavar, akkor idéznék tőled:

"És igen, ha a komcsi elszámoltatás legalább a cseh színvonalon megtörtént volna, egyáltalán nem zavarna a náci előhalottak felkutatása sem."

ugye ez nem csak nekem jelenti azt, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is? ugye ez nem csak nekem jelenti azt, hogy ha lenne komcsi elszámoltatás, akkor rögtön más színben látnád a nácik elszámoltatását is?

ugye nem csak nekem beteges, hogy ezt a két dolgot összekötöd és ellentétbe állítod, mintha nem független események lettek volna?

thetriggerhappy 2009.12.15. 13:36:58

@thetriggerhappy:

kicsit érdekesen működik valami....előbb ez nem volt meg. mindegy.

Bloodscalp 2009.12.15. 13:39:49

@zoli29: énse, de zushlagról se...-ennyiböl (a médiacirkuszt le lehet hagyni mindegyik után)

dz02 2009.12.15. 13:43:56

@Steve the Great: jabaz ez van amior 20 évig hülyítenek meg hitegetnek aztán a pofádba röhögnek a szociálisan érzékeny milliárdosok...

borsikm 2009.12.15. 14:04:58

@thetriggerhappy: éreztem én, hogy ez fog jönni. na pörögj fel kicsit, mert most csak neked, csak itt levezetem:

A logikai lánc, amit nem voltál képes megérteni, pedig ha nem csak az idézett mondatomra, hanem a teljes bekezdésre fókuszálsz, adja magát:

1.) komcsi elszámoltatás nem történt meg -> komcsik nyomulnak a hatalomban -> hatalomban nyomulás részeként, legitimizációjukat növelendő, nácikat próbálnak meg a föld alól is előkotorni, cinkes módszerekkel (mivel a komolyabb nácikat már régen kivégezték, elhunytak\elvitték apollo-rakétát tervezni) -> ez zavar

2.) komcsi elszámoltatás megtörtént volna -> komcsik nem nyomulnak a hatalomban -> fent említett procedúra elmarad, ha mégis találnak még vhol egy szemét tömeggyilkos nácit, és tettére valós bizonyítékokat, majd elítélik ->ez nem zavar

másképp: a "náci előhalottak felkutatása" a hozzászólásom kontextusában teljesen nyilvánvalóan, ám általad mégis figyelmen kívül hagyott módon arra a gyakorlatra vonatkozik, ami jelenleg ezen a téren folyik, és ami (részben) azért folyhat ilyen módon, mert az ebben érdekelt feleket az elszámoltatás hiánya (gazdasági és politikai)hatalmi pozícióban tartotta

Ha ezt mégértetted, akkor jön a következő probléma: az események függetlenségét (náci és komcsi bűnök) rávetíted az elszámoltatás függetlenségére is, holott a fenti lánc is mutatja, hogy van összefüggés

És egy harmadik probléma: a nehézsúlyú nácik felelősségre vonása MÁR rég megtörtént, és kétlem, hogy jogosan feltételezhetnéd, hogy ez engem zavar. A nehézsúlyú kommerek számonkérése azonban MÉG SOHA nem történt meg.

tempefoi · http://tempefoi.blog.hu/ 2009.12.15. 14:09:13

már eleve ott fulladt röhejbe a rendszerváltás, hogy pétergábor, ((foglalkozása (női?) szabó és ÁVO-fővezér)) nyugodt léptekkel, továbbra is korzózhatott az Andrássy úton. S még annyi sem történt, hogy beidézzék, s megkérdezzék tőle: hogy is volt az Mindszenty bohócruhába öltöztetésével, Péter elvtárs?

És hogy hirtelen senki nem volt felelős az 1956 utáni gyilkosságokért, senki nem vett részt a minimum 300 magyar fiatal, főleg munkás, felakasztásában, elítélésében, a tízezrek bebörtönzésében, internálásában.

S hogy 1989 után senkit nem sétáltattak be a fegyházba a közvagyon nyilvánvaló elzabrálásáért, a megszállókkal való kollaborálásért, a valós ellenzék (nem az aczélgyörgyök által kitenyésztett maoista álellenzék) zaklatásáért, megfenyítésében való részvételért.

S így tovább.

röhejbe fúlt a módszerváltás, pedig igenis 1988-ig, a cinikusan spontánnak nevezett privatizáció megindulásáig visszamenőleg el lehetne és kéne számoltatni a piti bűnözőket, a hazaárulókat.

thetriggerhappy 2009.12.15. 14:23:46

@borsikm:

apám, wiesenthal talán komcsi volt? mert az ő és halála után a követőinek a mániája a még élő nácik felelősségre vonása. ehhez pedig mint látjuk az igaz komcsi ausztrália, usa és németország és asszisztál.

szóval az elméleted helyes, csak éppen semmi köze a valósághoz.

nácikat felelősségre vonni nem komcsi kiváltság.

az pedig, hogy a komcsik felelősségre vonása sajnálatosan nem történt meg, nem wiesenthalék bűne. reklamálj a nyugodt erőnél.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.15. 14:25:03

@Mr Falafel:

Ezen az alapon minek a demokrácia?

ez milyen hülye kérdés? semminek. nem kell demokrácia. :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.12.15. 14:36:18

Én örülnék neki, ha Zentait kiadnák és el is itélnék. Precedenst, jogalapot teremtene arra, hogy a komcsikat akár még 2040-ben, 2050-ben is el lehessen kapni.

Olyanokra gondolok, akik a '90-es évektől napjainkig pl. taxis-blokádot szerveztek, a sajtóban dezinformációkat terjesztettek, provokáltak, gazdasági bűncselekményeket, hazaárulást stb. követtek el. Azzal, hogy a Zentai per lenne az első, ami nagy visszhangot vált ki, nemzetközi legitimációt kaphatna az egész eljárássorozat.

. )

thetriggerhappy 2009.12.15. 14:40:54

@Grift:

de az gondolom zavar ha a fütyi kellemetlenebb végén vagy és tőled tagadják meg a jogaidat arra hivatkozással, hogy minek a demokrácia....

thetriggerhappy 2009.12.15. 14:41:59

@gloire:

a precedens értében egyetértek, a taxis blokád párhuzamba állítása nyilas és ávh-s gyilkosokkal, pedig gondolom, hogy egy rossz vicc volt csak.

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2009.12.15. 14:44:27

@thetriggerhappy: biztosan, hiszen az előbbi sokkal nagyobb kárt okozott, mint az utóbbiak.

X Y kronosz óra 2009.12.15. 14:52:09

@Grift:

Ezzel a megállapítással elárultad magad. Te vagy Derce Tamás!

borsikm 2009.12.15. 14:53:51

@thetriggerhappy: ez most elég gyenge volt, hiszen teljesen nyilvánvalóan a magyar felelősségre vonásról van szó.

Ettől függetlenül sem helyes az érvelésed, hiszen Wiesenthalék hivatalos céljaival egyet lehet érteni, ám gyakorlati tevékenységükkel, ami -legalábbis ma már, és legalábbis az alapján, ami nyilvánosságot kap- kizárólag politikai megrendelésre történő boszorkányüldözés, már egyáltalán nem, a magyar vonatkozású ügyekben kifejtett tevékenységükkel, és a kormányzati asszisztálással pedig pláne nem.

Szóval amikor azt állítod, hogy érvelésemnek (ami nem elmélet) semmi köze a valósághoz, szimplán hazudsz. (butaságból, vagy szándékosan)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.15. 15:00:29

@Krokodil:
1) igen komoly súlya lesz
Igen, ha bent vannak a parlamentben akárhány százalékkal már bent vannak a médiában is hivatalosan (és nem csak botrány meg hülye Jobbik szinte) és nyomást gyakorolhatnak a FIDESZRE pld.
2) akkor már most is létrehozhatnák, mint a gárda gazdasági bűncselekményeket feltáró százada.
Nem, mert nagyon kevesen veszik komolyan őket és az egész ötlet (ami nem rossz, valljuk be) elmenne a pics..ba.

thetriggerhappy 2009.12.15. 15:00:45

@borsikm:

hány volt nácit vontak felelősségre 89 után és ebből vajh mi előnye származott a mindenkori komcsiknak?
mit rendeltek meg vajon wiesenthaléktól? zentai vajon hány százalékot hoz majd a választásokon?

azt meg sem merem kérdezni, hogy ezek a "komcsik" vajon azért komcsik-e mert kommunista ideológiát vallanak, vagy szimplán azért mert nácikat mertek üldözni...

miért nem lep meg, hogy a logikai bukfenceid kitárgyalásán szépen, elegánsan átlépsz?

Rikki Harcos 2009.12.15. 15:03:23

Keller László a Fidesz részére hatalmas kincs, aranyba kell foglalni ezt a kitűnő embert, Ő a bizonyítéka a Fidesz feddhetetlenségének

(azaz: 400 ügyből egy sem jutott tovább az ügyészségi szinten...fideszes főügyész, nagy f@szt)

borsikm 2009.12.15. 15:41:27

@thetriggerhappy: miért nem lep meg, hogy logikai bukfenceid ktárgyalása helyett fordított bekötöttséged okán nálam vélsz logikai bukfenceket találni? Úgy általában fel bírod fogni, amit írok?

Mint már korábban leírtam (olvass figyelmesebben), a náciüldözés alapvetően legitimizációs kérdés a komcsiknál (ócska balos próbálkozás egyébként n+1-edszer is ennek a szónak a definícióját számon kérni, miközben a gyakorlati jelentésével bárki, aki kicsit is képben van, tisztában kell legyen), ezért tesznek meg mindent, hogy nácikat kreáljanak, akikre aztán mutogatni lehet. Mivel igazi, történelmi nácikat, vagy olyanokat, akikre ezt rá lehet fogni már csak elvétve találnak (Képíró, Zentai), általában inkább gyártani próbálnak, Antallból, Csurkából, Orbánból, Vonából, mikor hogy. Hogy Wiesenthalék a munkájukat megrendelésre végzik, vagy csupán azért, mert szimpatizálnak a jelenlegi hatalommal, vagy csupán azért, mert féktelen bosszúvágyuk okán bárkivel szövetkeznek, aki segít nekik nácit kreálni, akkor is, ha nincs valós bizonyíték, nos ez valójában mindegy, a lényegen nem változtat.

Az én kérdésem ez: hány komcsit nem vontak felelősségre 89 után, és ebből milyen előnyük származott a komcsiknak?

Szerinted ez egy jogtalan kérdés, vagy csak akkor jogos és hiteles, ha amellett, hogy helyesnek tartom a fő nácik már megtörtént elítélését magyar és világviszonylatban is, kritikátlan odaadással viszonyulok a náciveszélyt napirenden tartani igyekvő minden machinációhoz?

Vagy valójában az az állításod, hogy a komcsik számonkérése nem csak ugyanazt az alapelvet, de ugyanazt a módszert is követeli meg, mint amit manapság wiesenthálék előadnak? (ha válaszod igen, akkor radikálisabb antikommunista vagy nálam is :)

Bloodscalp 2009.12.15. 15:50:49

@borsikm: és miértnem vonnták a "kommcsikat"kínnpadra?nemcsak itt,európában bárhol-indult per, vagy ment börtönbe MERT komm. vezető volt?
nem, mert akik kezdeményezték volna, kb azok is mehettek volan utánnuk

egy vicc volt ahogy németh miki kállt a parlament ablakába és azt mondta:demokrácia van...és el lett hiszve:)))

(a mosonmagyaróvári sortüz miatt indultak akkot perek ha jól tudom-de parancsra cselekvés alapján nem lett semmi)

X Y kronosz óra 2009.12.15. 16:01:35

@Bloodscalp:
Szűrös Matyi állt ki az ablakba, nem? Ő pedig jó komcsi lett.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.12.15. 16:58:03

választójogi cenzus - adófizetés, adóhátralék

egyszerű, mint a faék

Bloodscalp 2009.12.15. 17:12:37

@X Y kronosz óra: akkor ezuton kérek elnézést a történelemhamisitásért:P

micsoda verekedés mehetet titokban az abalak mögött hogy ki menjen ki...:)

tempefoi · http://tempefoi.blog.hu/ 2009.12.15. 17:18:13

A legszebb a trükk, hogy a kommunistáknak volt pofájuk azt mondani: mi már nem AZOK a kommunisták vagyunk. A NEMAZOK a kommunisták a kommunisták ÖSSZES székházát továbbra is használták és diszponáltak a magyar nép vagyonából kihasított, mitőlünk elharácsolt pártvagyon teljes egésze felett. Plusz a kapcsolati háló. S a kádári második vonal, amely lépett előre egyet, bele a döntő gazdasági pozíciók közepébe, a készbe.

De ők már nem voltak azok a kommunisták, elhatárolták magukat.

Bloodscalp 2009.12.15. 17:33:25

@tempefoi: nézz utánna hogy a NEM kommunisták-nem az AZOK, a többi:)-milyen pert vesztettek a TASZ-al szemben pártszékház ügyben

-kvéve mdf

tempefoi · http://tempefoi.blog.hu/ 2009.12.15. 17:40:59

lesz..rom. loptak, börtönben a helyük

tempefoi · http://tempefoi.blog.hu/ 2009.12.15. 17:42:12

@Bloodscalp: lesz..rom. loptak, börtönben a helyük.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.15. 17:48:03

Bizonyos határok figyelembe vételével elmondható, hogy nem az számít, egykor mit csinált valaki, hanem az, hogy mit csinál most.
Az MSZMP és csatolt részei az ország kiváltságos rétege volt, ők rendelkeztek az erőforások döntő része fölött és ők irányítottak minden lényegi folyamatot. Az MSZP-t a célból alakították át az MSZMP-ből, hogy a váltás utáni időkre a kiváltságokból, amit csak lehet, átmenekítsenek. Ilyen kiváltságoknak a mai Magyarországon helye nincs. Ma a Fidesz a legalkalmasabb eszköz arra, hogy döntő csapást mérjen ezekre az előjogokra.

És ezért nem érdekel engem, hogy a fideszesek közül ki volt MSZMP és KISZ-tag, és ki nem.

Vannak jó volt-MSZMP-sek meg KISZ-esek, igen. Akik a magyar életet segítenek megtisztítani a régi privilégiumok továbbélő rendszerétől, azok megkapják az igazolást erről.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.15. 17:58:13

A választójogi cenzusnak működött egy önkéntes rendszere. Nagyjából 2002-ig úgy ment, hogy a politikával nem foglalkozó, alulképzett rétegek nem mentek el szavazni, és ez rendjén is volt így. Az MSZP heccelte föl őket 2002-ben az első életjeleket mutató középosztályra a Fidesz kapcsán ráuszítva ezt a réteget, hogy te proli, nézdakurvaannyát, ezek gyarapodnak, házat építenek, adókedvezményt kapnak a kölykeik után, neked meg nem adnak semmit. Működött is ez faszául, az irigység meg a gyűlölködés trendet fordított.
Reménykedem abban, hogy a nyolcéves kaland kellőképpen kiábrándította őket, és újra otton maradnak, ahogy azt a világ normális rendje diktálja.

2009.12.15. 18:39:15

Nem házmester-spiclikre, hanem közérdekvédőkre (whistleblower) van szükség.

transparency-magyarorszag.blogspot.com/2008/10/whistleblower-gy.html

Ha a Fidesznek van Demokrácia központja, akkor a Jobbik csinálhat Számonkérő központot. A zsidók majd morognak a név miatt, ami a jobbikos táncrend része.

Egyébként tényleg nem ártana egy szervezet a közérdekvédő és az ügyészség közé, mint az utóbbit védő réteg.

2009.12.15. 18:47:28

A Számonkérő központ működése kapcsán Vonáéknak tanácsokat kellene majd kérni az usá-ban működő National Whistleblower Centre vezetőjétől, Stephen M. Kohn úrtól.
Nem szégyen tanulni a tapasztaltabbtól.

Bloodscalp 2009.12.15. 19:10:57

@tempefoi: így van, a fidesz, az mszp
szdsz kdnp-székházról van szó (ha jól emlékszem:) be velük mind:P

Thulsa Doom (törölt) 2009.12.15. 19:27:44

Orbán szerint: "minden erőt megadnak majd a rendőrségnek és az ügyészségnek a vizsgálatokhoz..."

Csak egy nevet mondok: Pintér Sándor.
Bizonyára majd ő fogja feltárni a korrupciós ügyeket. Hehehe, fideszmajmok.

civilkontrol 2009.12.15. 20:05:22

@Thulsa Doom: Te is tudod, hogy egy névre 100 név a válasz. Ráadásul Te ennek az 1 névnek az emlitésével próbálod tisztára mosni (pontosabban a fideszt a szocikhoz hasonlóan ábrázolni) ezt a 8 évnyi tébolyt.

A legtöbben épp annyira nem örülünk a Pintéreknek mint a született Orbán gyűlölők de egyszerűen nem lehet egy súlycsoportban emliteni a két pártot.
És minden Pintér féle egyed ellenére cáfolhatatlan tény, hogy 98-2002 között jóval nagyobbat léptünk a haladás útján, mint bármikor máskor a r.váltás óta.

A pintér félékkel kapcsolatban egyébként optimista vagyok. A fidesz nyilván tisztában van azzal, hogy most -főleg az elszámoltatásos kommunikáció miatt- egyetlen rossz húzás is végzetes lehet. Hidd el, ilyen viharos időkben eszük ágában sem lesz okoskodni, kiváltképp a várható ellenzéki össztűz miatt.
A rágalmakat meg a helyiértékükön kell kezelni.

Thulsa Doom (törölt) 2009.12.15. 20:34:56

@civilkontrol:
Örülök, hogy te még hiszel a mikulásban, ezért a világért sem szeretném lerombolni a hitedet.
De azért azt megjegyezném, hogy a fenti cikkből sok dolog kimaradt. Például a Fidesz bukása utáni szoci "elszámoltatókampány". Akkor az Mszp szimpatizánsai voltak úgy bezsongatva az elszámoltatással, mint most a fideszesek. (Keller és társai, lop stop - ha még emlékszel).
A választások után aztán szépen leállították az "elszámoltatást". (elszámoltatás- muhaha, még most is röhögnöm kell!)
Teljesen véletlenül kiderült, hogy minden Fityiszes lopás törvényes volt. (Míly meglepő, mikor ők hozták a törvényt saját maguknak)
Na, a mikulásbácsi éppen ilyen elszámoltatást fog nektek, fityiszeseknek is hozni. Aztán majd újra jön Keller, lopstop, és a szoci kiscserkészek fognak újra zsongani.

A parlamentben meg jót röhögnek az egészen és koccintanak az újabb üzletekre.

civilkontrol 2009.12.15. 21:18:34

höhö, te nem csak vicces vagy, de ostoba is :o)))

kokoro 2009.12.15. 21:21:06

elszámoltatás persze...
számolj háromig aztán haza mehetsz kb. ennyi lesz

Trig 2009.12.15. 21:29:56

Abba teljesen biztos vagyok, hogy Raffay tanár úr komolyan gondolta az elszámoltatást, és ha rajta múlik, meg is csinálja.

Bloodscalp 2009.12.15. 22:16:07

@Thulsa Doom: hol vannak viharos idők szerinted?-ha akkora kurva sokkat fejlődtünk volna, legalább egy újraválasztást megért volna az a kormány, de csak a polgári körök híztak

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.12.15. 22:48:30

@Elpet: jesz jesz.
de ha a palackot egyszer kieresztették a szellemből.
könnyen, olcsón mozgatható hadtest.
és hatékony. a kor követelményeinek absz. megfelel.

Bell & Sebastian 2009.12.15. 23:29:23

@thetriggerhappy:

Nem egy csapatban játszunk, de azért tisztelem. Ettől még legközelebb beleharapok. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.16. 08:45:51

@Elpet:
"A választójogi cenzusnak működött egy önkéntes rendszere....."

szóról szóra így

ÁrPi 2009.12.16. 10:07:22

@civilkontrol:

PintérSándor nevének említése után:

"Te is tudod, hogy egy névre 100 név a válasz. Ráadásul Te ennek az 1 névnek az emlitésével próbálod tisztára mosni (pontosabban a fideszt a szocikhoz hasonlóan ábrázolni) ezt a 8 évnyi tébolyt."

Sejthetnéd és talán sejted is hogy NEM szoci hanem már egyre kristályosodóbb módon Jobbikos szavazó lehet inkább ez a ThulsaDoom, hiszen nem tisztára mosni akarja a szocit, hanem össze (akarja inkább) mosni a fityiszes és a szoc-lib kormányzás alakjait, elemeit, tényezőit.

Gondolhatod, hogy egyedül a Jobbik felelősségrevonási intézkedései lehetnek csupán a megfelelőek.

ÁrPi 2009.12.16. 10:11:14

@Elpet: Én is reménykedem ebben.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.12.16. 22:29:19

Bélabát már igazán levarrhatták volna az elmúlt 20 évben. Társadalmunk abszurdiztásának esszenciája hogy 56 évfordulója nemzeti ünnepünk, mégis az elmúlt 20 évben úgy ünnepeltük hogy vérbefojtói és a kivégzések egyik fő karmestere szabadlábon éldegél. Mintha Göbbels vagy Himmler karosszékből nézhette volna TV-n Adenauer beiktatását.
Én egyébként lámpásokat díszíttettem volna 89-90-ben, de hát nem lehet mindenki egy Bibó.
Biszku lehet hogy egy vén szar most már, de még akkor is egy szimbólum, és mint ilyen tökéletesen alkalmas lenne egy történelmi elégtétel főszereplőjének.

Tehetetlen Dodó 2009.12.17. 07:16:37

@Karmadealer: Van egy öreg kommer volt főnököm, ő mesélte, hogy Béla elvtárs mind a mai napig lejár a zuglói kommunista sejtbe elvtársaival nosztalgiázni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.18. 19:55:02

Ott b*sszák el mindig a "számonkérést", ott baszták el a kommunisták, a nácik, de még az MDF is ott b*szta el, hogy nem keresték meg a megfelelő ethoszt és nem rendelték alá ennek az ethosznak a "számonkérést". Mondjuk, ezt a nácziktól vagy a kommerektől nem is várhatja el senki, de 1990-ben, az új nemzeti kormány, ha akarja, megtehette volna.

Most is!:-( A Fideszt hagyjuk, mert, sajnos, a Fidesszel mást nemigen lehet tenni:-( És Vona is csak kamuzik:-( Ha nem kamuzna, nem a szöveget, hanem az ethoszt nyomná!

A magyarok erre az ethoszra vágynak; egy olyan szellemi fordulatra, amiben a "számonkérés" valóban "igazságtétel" jelleget ölt...

1. lépés:

magyarido.blog.hu/2009/12/18/olvasom_nos_fajdalom_de_szogi_lajos_martirsaga_keves_volt_ahhoz_hogy

Szerintem.

ü
bbjnick

Tokfalv 2009.12.19. 09:17:04

Van valami báj abban, hogy egy III/III-as biszkuzik és robbanásveszélyezik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.19. 09:28:49

@nénike:

"Főiskola, Egyetem 2 pont"

avagy többet érjen egy semmirekellő, lufihámozó bőcsész, mint egy jó szakember érettségivel

tapsvihar!
süti beállítások módosítása