Ne menjetek el, jő pár csíny
2009. november 10. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Ne menjetek el, jő pár csíny

  Markoferko tumblr-blogjában találtam rá Vasváry-Tóth Tibor döbbenetes szótárára, amelyben fény derül elhazudott történelmünk és meghamisított nyelvünk valódi ősforrására! Vasváry-Tóth Tibor rockzenész, esztéta, lelkész, tudakozó-munkatárs és autodidakta nyelvtörténész szótárához képest Badiny-Jós Ferenc és Varga Csaba munkássága maga az unalmas mainstram. Főleg úgy, hogy minden második szószedetében a lófasznál vagy járulékos állatánál köt ki a lelkes nyelvzseni. Íme, egy kis ínycsiklandó válogatás, de a teljes őstudást az eredeti oldalon tessék megszerezni!

ámen, úgy legyen, (az ima végén mondott szó) hébernek tartják, de értelmét tisztázni kizárólag magyarul lehetett. Még az egyiptomi időkből származik: A Mén, Ámon, Egyiptom főistene, a görögöknél Zeusz és Apolló, a fő ló, a mén; azaz Ámen.

(árja), Úria, világrész, kultúrcentrum, minőségjelző, melyből több is van (több területhez is köthető), az úri faj mindenkori hazája, a magyarok népnevéből. Aria országa, ahol a világ Virágos Bölcsője állt. A Kárpát-medence, a Kárpát haza. A Paradicsomkert, azaz az Éden. Ennek az elszórt történelmi terület együttesnek az egyik neve Sumeria, a másik Baktria. Itt volt a bibliai Eviláth, vagyis az „E világ”. Mindez, a mai földrajzi ismereteknek megfelelően a Pamír hegység (melynek neve: a világ teteje) csúcsai és India között volt. A legfőbb a Kárpát-medence, ezt követi a Tárim-medence (más néven Turán), majd Baktria és Sumeria. — Mindez Aria Ariából jöttek az árják, akik a földön a kultúrát elterjesztették, és később Indiát is civilizáták. Egy északi lovas nép.

Balaton tó (mely elnevezés kapcsolódni látszik a Bál a tavon, bal a ta'on jelentéshez) Baál (bál) isten ősi kultuszának helye, mely az egykor még szigetként álló Tihanynál lehetett a tavon (a Tihany elnevezés egyébként a fővel és a naggyal lehetett összefüggésben).

fasz (a fesz, a feszül és feszes magyar szóból, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk a fa magyar szavunkat is – már bocsánat, de sok mindent bizonyítani lehet ezzel, és ha egyesek trágárnak tartják is ezt a szót, meg többet is, attól még foglalkozni kell vele); teljesen egyezik ezzel a szanszkrit fasz-asz (pasas) és a görög fesz-osz (peos), phallosz. Ezek ugyanazt jelentik, mint a magyar fasz szó (tudni való, hogy a szanszkritban és a görögben nincsen „f”). A fallosz eredetileg a magyar ló-fasz szóból alakulhatott át. (Phallus, phallos. Ló-s. Fasz-ló. Majd fa-lós és fallos és hasonló lehetett a szó útja.)

József<, régi magyar név, jelentése: jó szép. A magyar eredetű értelmet a név idegen változatai is őrzik: Joseph, Josep (jo-szep). Arra, hogy ez a név magyar, a bibliai József neve is ékes bizonyítékul szolgál. A Fáraó, kitüntetése jeléül, adományozott egy méltóságnevet. A Bibliában Józsefnek ez a neve egyiptomi nyelven is le van írva. Csakhogy ez a nyelv valójában nem más, mint a magyar: Czafenath-Phoenak (Gen 41,45), azaz Szép A Nagy Főnök.

mene mene tekel úparszin A szöveg eredeti értelme magyarul ez: Ne menjetek el, hátra van még jó pár csíny!”. Avagy: Ne, még ne men-je-tek el! Mert még jő pár csíny. (Nene menjetek-el. Mégne menjetek-el. Jőpárcsíny. A magyar nyelv olyan csodálatos, hogy minden megfejtésre van több verziója is!) Dániel és kánaánita (tehát félig-meddig magyar, és magyarul is tudó) zsidó társai a számukra, pontosabban az asszírok számára (akik ekkorra már perzsák néven futottak) ellenséges babiloni királyi udvarban beépültek a vezetésbe, és „perzsa” államcsíny keretében magukhoz ragadták a hatalmat. Ehhez a legmegfelelőbbnek magyar nyelvű titkosított formulák használatát tartották.

Quetzalcoatl avagy fonetikusan Kocelkoát, Kagcalkoatl, Kotcalkoat (tollaskígyó) a legjelentősebb dél-amerikai istennév. Ez a név láthatóan két tagból áll: Kuet + salkoat. Ha visszafelé olvassuk a betűket, úgy mint a rovásírásban, hátulról előre felé: Taoklacgak (Tollasgyík) vagy Taollas + geuk (Tollasgyík) kiGsalot(természetesen itt is be kell helyettesíteni a magyar rovásírás betűit).

Stonehenge, ősi magyar Kör-emlék, helyi régi nevén („angolul”!) Cromlech, Kromlek = Köremlék. Magyarul Napvárta, hatalmas ókori csillagvizsgáló. Melynek elsődleges célja az igen fontos nyári napforduló mérése volt (amit a precessziós ismeretekhez a korabeli magyarok a világon mindenfelé használtak; többek között e célból épültek a piramisok is). Az Óriás, vagyis a Napisten köre. Stonehengeben az Isten lakott, Isten Honja, IStoen Hegye (Henge), helye, esetleg hengere, köre.

Thot (Tot, Thoth vagy Toth), rendkívül ősi egyiptomi Isten. Ré legfőbb helyettese (Ra, az Úr, a fő istenség). Nevének eredeti alakja, értelme és jelentése: Tudó, azaz T-D, Tud, tut, tod, tot, vagyis Tót. Ezért ő a bölcsesség, a tudomány, a művészet, az írás és sok egyéb hasznos és szép dolog megteremtője és védelmezője. Feljegyezték róla, hogy egy botra írt, mint ahogy az ősmagyar rovásírással kapcsolatban is szokás volt. (...) Az sem képtelenség, hogy a Thot név a Bot-tal is összefügg. (Tot - Bot.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr371514956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nénike · http://mandiner.hu 2009.11.10. 14:17:11

Bayer Zsolt szánalmára méltó, "kalotaszegi legényest őszi alkonyon, valahol messze, Erdély szívében" sohasem halló bitang lehetett az is, aki Harisnyás Tóth Illés ókori magyar filozófust Arisztotelész névvel csúfolta meg.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.10. 14:30:12

ne így legyen ötösöm. kell a kertész után néhány kompenzatorikus írásocska is! :)

Lacc78 2009.11.10. 14:36:38

Az ilyen idióták miatt nem lehet komolyan venni semmiféle alternatív magyar eredetelméletet.

"A fallosz eredetileg a magyar ló-fasz szóból alakulhatott át. "

Az. Meg a te fejed is, bazmeg.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.11.10. 14:37:19

@Grift: inkább röhögj velünk - lehet, h. egy komoly munkával felépített tréfa az egész :D

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.11.10. 14:43:26

Ez tuti hogy vicc. De annak elég jó.
De mér kell már megint pcskedned, nénike? Te leszel a PC lovag itt.

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 14:45:26

@rajcsányi.gellért (ergé):
Nem hiszem, hogy vicc.
Az öreg Badiny-Jós is hótt komolyan le bírt írni hasonlókat.
Ezek mániákusok.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.10. 14:45:45

rovat lesz badinyi jós tanítványaiból? mert akkor abba belefulladunk :P

rozsdash 2009.11.10. 14:47:07

"Buddha, eredetileg Buda" muhahahaha

hurpi 2009.11.10. 14:49:10

azt nem löewy árpád írta, h. "a PHALLOSS anagrammája a LLOPHAS"?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.10. 14:49:26

@nénike: na ja, ez tényleg kiugróan hülye hülyeség volt a mai bayer szösszenetben. De csak ez...

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.10. 14:49:30

badinyi olyan, mint veresné. mire az olvasóhoz ér, megmagyarázzák, hogy az á b-t jelent.
tegye fel a kezét, aki ősi gyökér folyóiratot olvasott!

drkovax 2009.11.10. 14:51:14

Ha komoly, ha nem, olyan mint Csurka vagy a Jobbik: végy egy lényeges problémát, öntsd le valami ökörséggel és ezzel már meg is adtad a lehetőséget az ellenérdekelteknek, hogy már a probléma értelmes fölvetését is lesöpörjék az asztalról.

Amúgy, meg azért elég szellemes ...

drkovax 2009.11.10. 14:52:35

@crayfish: A "ló-fasz" viszont (és ezt Illyéstől tudjuk), a török lofat (karó, mint kivégző eszköz) szóból származik ... ;-)

furfangos nyeszterka 2009.11.10. 14:53:04

Ez tuti médiahekk. Ennyire hülye nem lehet senki.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.10. 14:53:40

@rajcsányi.gellért (ergé):
röhögök én, de már kicsit sok ez a hülyemagyarok sorozat. ilyen legendagyártó faszok mindenhol vannak, és egyéb őrültek is. hallottam egyről akinek ha azt kiabálták a rossz gyerekek, hogy poros a füle, akkor elkezdte nagy erővel csapkodni és azt kiabálta: iften fafát!
róla is lesz poszt? :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.11.10. 14:54:39

"Az Evangélikus Teológiai Akadémián végzett. Pályáját Párizsban kezdte (1980-1981); a Kérdőjel progresszív rock együttesben gitáros-énekes (1982); az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda munkatársa (1985)"

Esetleg alkalmazhatnátok, mint fordítót, vagy fordításhitelesítőt. Néha jól jön az, ugye... Wink-wink.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.11.10. 14:56:19

@Grift: ne morogj, olvass bele a szótárba, rég nevettem ennyit

"Ráadásul ősmagyar nyelven írott kerek mondatokba ágyazottan. (Például: „És jön baszó, és megharagszik.” stb. — Budge E. A. Wallis: The Book of Dead. London"

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.10. 14:57:01

@Őrnagy Őrnagy:
bayernek gyakran van igaza. nénike...meg hát...tudjuk.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.10. 14:57:57

Horváth Istvántól máig legalább ezres a hülyeősmagyarsumerakkádetruszkszittyológusok panteonja. Ergé, ennek külön blog kellene :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.10. 15:00:14

@rajcsányi.gellért (ergé):
jól van már na. szétröhögtem magam én is, de akkor is. :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.11.10. 15:00:30

@Úlfhéðinn: úgy tűnik, még egyszer el kell mondani: az általunk előfizetett MTI rontotta el a fordítást (három hiba volt, nem több), amit mindenki átvett. Mi kijavítottuk, más nem.

A NOL ma lehozta saját fordítását, amiben benne van az első fordítás hibája is.

Plusz: ma az MTI hozza az új Kertész-interjút is, amiben az író a szavait elferdítő NOL-t, 168 órát és MN-et ostorozza - miközben az MTI volt a hunyó. ON.

Lacc78 2009.11.10. 15:02:33

@drkovax: á nem, az csak a "lófasz a seggedbe" jókívánság. Eredetileg "lopat a seggedbe" volt, csak ahogy a "lopat" jelentését kezdték elfelejteni, úgy alakult át "lófasz"-szá. Még ennek is van kultúrtörténete.

(Ha tényleg viccről van szó, akkor megkérném a T. Szerkesztőket, hogy legközelebb április elsején posztoljanak ilyeneket. Köszi!)

Lacc78 2009.11.10. 15:08:07

Először a fényképet láttam meg, és azt hittem, hogy Dolák-Saly Róbertről fog szólni a poszt... Mondjuk olyan nagyot nem tévedtem, ezt akár ő is írhatta volna.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.11.10. 15:09:43

Komolyan ez annyira fos. Pl. olyan alap hősöket kihagy hogy Attila.
De én simán kitalálom rá: Attila-Attika, mint Odüsszeusz lakhelye- odü Zeusz- öreg főisten- tehát Attila akiben az isten él.
Na király-e vagyok:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.11.10. 15:13:33

Arad → Lásd Árpád.
ez a kedvencem

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.11.10. 15:14:30

ez az, egészítsük ki a kommentekben a szótárt!

szpal 2009.11.10. 15:20:29

volt ilyen ökörség, Gyurcsány Ferenc igazi származása "A Gyurcs hangalak mértani közepén ott van az az õsi lexéma, mely kulcs lehet a mondandónk megértéséhez. Az "ur" szent szótagról, a szakrális szintagmáról van szó." matula.hu/index.php?section=article&rel=21&id=239

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 15:21:02

@rajcsányi.gellért (ergé): A Harisnyás Tóth Illést nénike már elnyomta, de abból az időből származott a Nabukodonozor=ne bolondozzon az úr is, meg Szókratész=Szókra tesz.
Istókhalmát is emlegette a minap valaki, megvan a másik északi párja: Kappanhágó.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.10. 15:21:43

a fentiek után milyen lehet az, amikor szerzőnk direktben viccel? felül tudja-e múlni komoly önmagát?!

pl.
Így rockoztok ti : így írtok ti dalszöveget..., Bibliát és operát
paródiák
Revelation, 1995. Erfapress, 84 p.

X Y kronosz óra 2009.11.10. 15:22:58

Nem vagyok jártas az összehasonlító nyelvészetben, de az biztosan tudom (mivel a gimnáziumi osztálytársam egyik haverjának volt egy rövid ideig a csaja), hogy Nicole Kidman igazából Ködmön Nikolett és a székesfehárvári színházban kezdte a pályáját.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.10. 15:23:13

szerzőnk amúgy roczneze-történész is - így ismeri vki?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.10. 15:23:44

@Tehetetlen Dodó:
azért a nyelvújítás vadhajtásait ne keverjük a az ősi nyelvfejtéssel. a kappanhágó-istókhalmára sosem mondták, hogy az volt az ősmagyar nevük. pusztán próbáltak mindent magyarítani. persze vicces mindkettő, de nem azonos.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.11.10. 15:24:13

Bajnai- régi kifejezés eredetileg Baj van itt. Akkor használták mikor már térdig koptak az ősmagyar lovak lábai.

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 15:25:49

Arany János:
Az orthológusokra

Kisütik, hogy a magyar nyelv
Nincs, nem is lesz, nem is volt,
Ami új van benne mind rossz,
Ami régi, az meg tót.

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 15:26:33

@Grift: Hát, Illés bátyánk is csak tréfa.

szpal 2009.11.10. 15:42:58

@X Y kronosz óra: az viszont nem vicc, hanem való, hogy Ben Affleck második neve Géza.

X Y kronosz óra 2009.11.10. 15:51:56

Benjamin Géza Affleck-Boldt. Komoly!

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.11.10. 16:20:48

Kurvajó a turnézó zenekaruk neve: Mozdulatlan Tyúklelőhely.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.11.10. 16:57:14

@rajcsányi.gellért (ergé):

"úgy tűnik, még egyszer el kell mondani: az általunk előfizetett MTI rontotta el a fordítást"

Nem kell. Elsőre is megértettem. Én a svéd tévéadásos post miatt írtam, nem a Kertészes miatt. ;)

Tilikov (törölt) 2009.11.10. 16:57:32

A Fidesz nagyágyúi is mind ősmagyar nevekkel büszkélkedhetnek.

Mikola - A mikó-la(sz)-kola, azaz "mikor lesz kóla?" alakból fejlődött, de lehet, hogy az ebola alak is beleolvadt a nevébe.
Szíjjártó - Az ősi magyar foglalkozás: a szíjgyártó újabb alakja, esetleg a "szíjjál jól" összetételből ered.
Cser-Palkovics - Etimológiája: a serpa(l)-kovacs, azaz olyan (tibeti) serpa, aki kovács. De egyes kutatók szerint a Cser-Palkovics jelentése: CSER(esznye)(lesz) PALKÓ (a) VACS(ora).
Orbán - Egyértelműen a Zorbán (a zördög) szóból fejlődött ki, vitának itt nincs helye. A mérgező orbáncfű már ebből alakult át, és a Borbála is: (b)orbán-á-la(ny), azaz Orbán lánya. Az "in vino veritas", azaz "borban az igazság" is ennek eltorzult alakja, eredetileg: "Orbánban az igazság", és tényleg, Orbán még soha nem hazudott.

Ennyi elég is. Talán még annyit, hogy a Fidesz alaptagja a Fidel (Castro), ami arra utal, hogy a Fidesz elnöke a führer, de a fityula, fütyülő, fityisz, fityma asszociációk sem a véletlen szüleményei.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.11.10. 16:57:55

Ez ugye valami vicc? Ember ilyen elképesztően segghülye csak nem lehet...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.11.10. 16:58:23

Ami viszont létező ultrahun befolyás:

A német Tolpatsch szó (kb. kétbalkezes, ütődött, csetlő-botló) viszont valóban magyar eredetű, a kuruc talpasok alapján.

Hát, hmmm...

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.11.10. 17:12:04

Tréfa, bár kesernyés. A posztban linkelt oldal végén az alábbi szöveg van: "Legyen ez a szótár-ízelítő bármilyen, annyira szélsőségesen tudománytalan állítások nem lehetnek benne, mint a máig hivatalos

Történeti Etimológiai Szótárban, mert azt, a szándékos torzítások szintjén felülmúlni nem lehet!

Azonban ez a jelen szótárkezdemény még sok ponton igazolást kaphat.

2007"

blerocs 2009.11.10. 17:18:08

Dehát már Sir John Bowring is megmondta Görgényszentimrei Berenczei Lászlónak, hogy a magyar az ősnyelv! Ő mégiscsak pártatlan volt.

blerocs 2009.11.10. 17:22:11

Jó, pontosabban azt mondta, hogy "a gyökerei arra az időre nyúlnak vissza, mikor a mai Európában beszélt nyelvek még nem is léteztek."

És nagyon jók voltak a manysi és hanti videók, amiket a múltkor belinkelt valami. Érdekelne vmi mansi-hanti-magyar összehasonlító írás, ők tényleg a rokonaink lehetnek.

blerocs 2009.11.10. 17:22:54

... belinkelt valaki.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.11.10. 17:25:34

@Grift:
Milyen Kertész poszt? Az poszt? Öt mondatnál többre nem futotta?

blerocs 2009.11.10. 17:34:34

még egy kérdés: olvastam egy könyvben, hogy az iráni mesék is úgy kezdődnek, hogy "volt egyszer, hol nem volt." (Ebben a "hol nem volt" az érdekes, mert a "volt egyszer..." minden népnél megvan.) Vajon sokfelé mondják még így? (Mármint, hogy jön utána a "..hol nem volt." Tudok emiatt aludni, csak kérdezem.)

blerocs 2009.11.10. 17:35:40

még egy kérdés: olvastam egy könyvben, hogy az iráni mesék is úgy kezdődnek, hogy "volt egyszer, hol nem volt." (Ebben a "hol nem volt" az érdekes, mert a "volt egyszer..." minden népnél megvan.) Vajon sokfelé mondják még így? (Mármint, hogy jön utána a "..hol nem volt." Tudok emiatt aludni, csak kérdezem.)

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.10. 17:55:20

Ja, vicces a kiscsávó! A gond csak az, hogy az ilyen vicces kiscsávók közül kerülnek ki azok, -még ha tízezer közül egy- akik tényleg felfedeznek valamit.
Viszont az itt teli pofával röhögők, hülyézők típusából soha még egyetlen újító sem született, mióta világ a világ.

gyaloghartur 2009.11.10. 18:04:00

(Kettős patkány gerjeszt kórt...)

Kettős patkány gerjeszt kórt köztünk,
dupla fenekű gondolat,
mi esszük meg, de nem mi főztük,
emésztetlenül áthalad,
agytekervényeken, míg végül
bűzlő "igazsága" marad:
minden mondatba beleépül,
minden szavunkra rátapad.

Miatta nem tudja a balga,
érzékeny értelmiségi,
ha az "üldözött" hangját hallja,
és érdekét buzgón védi,
részese lesz a Hazugságnak,
mely mindig új, s mindig régi:
kell a balek akit átvágnak,
akit meg lehet vezetni.

Kell a sok hasznos idióta,
tüsténkedő társutasnak
a Gazdáknak. Hatvan év óta,
a becsületünkbe taposnak,
hogyha mégis lázad a Magyar:
hívják Nácinak, Nyilasnak,
aki hőzöngve csak vért akar,
s nem ad szavára Okosnak.

(Mert folytonosan csak okítják,
tűrje az élősködőket,
szemére vetik a vélt titkát,
volt s eljövendő bűnöket,
mit elkövetett, s elkövet majd.
Ketrecbe zárva dühönghet,
mutogatják mint különös fajt:
rács-rázva rémíti őket.)

Ez a Sorsod, ezzel beéred,
vagy ennél még rosszabb is vár ?
Elszívják apránként a véred,
jelened és jövőd sivár.
Talán majd egyszer meggyászolnak,
kik rajtad lógtak: két Sóvár,
sírodnál tej-kannán dobolnak
és hosszan búg majd a sofár !

manx express 2009.11.10. 18:04:47

@Thulsa Doom: felfedeznek, vagy újítanak? nem mindegy.
mindazonáltal a felfedezéshez nem árt némi nyitottság, Vasváry-Tóth úr pedig erősen beszűkült: mindenben ugyanazt látja

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.11.10. 18:09:27

Nem értitek a viccet,Herr Gartner jól mondja... :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.10. 18:30:07

@Mr Falafel:
öt mondat is poszt. már az is karakán dolog volt! érti!? :))

abandi 2009.11.10. 20:04:35

Gyerek ez még!
Ki sem bírja mondani, hogy:
Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért!

backg 2009.11.10. 21:09:40

Bosszantó, hogy Luther kabátos fényképett tett ki magáról, miközben nagy valószínűsággel semmi köze nincs már az Evangélikus Egyházhoz.

Ez a kép talán aktuálisabb:

www.freeweb.hu/vasvary/Fenykep_fooldalra.jpg

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.11.10. 21:15:33

"Alexander (Sándor), Alexandrosz, Alexandria stb. Nagy Sándor, minden idők legnagyobb hadvezére, magyar volt...." :D:D:D:D
nagyon jóó!
frenetikus, nem bírtam nem elmenni mellette.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.11.10. 21:46:02

@krisek:

"Ez a kép talán aktuálisabb:

http://www.freeweb.hu/vasvary/Fenykep_fooldalra.jpg"

Hehe. Ez tényleg illett volna a posthoz. XD

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.11.10. 23:19:09

@Tehetetlen Dodó: de déli párjai is van: Magyar rét. Na, az vajon mi? :)

eeepunk 2009.11.11. 00:22:37

Azért a wikipedia sem szar:
Életpályája:
...a Yes Egyesület (Magyarországi Progresszív Zenei Képviselet) elnöke (1995); a Közel a peremhez lap szerkesztője, rock esztéta (1996); szakkönyvtáros (1998); egyiptomi utazás (2003-2004);

Ez az utolsó így hogy? :o)

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.11.11. 10:17:58

ilyeneket én is tudok

himalája: az ősimagor hím és a hun legendák legfőbb alakjának az alája " női"szókapcsolatnak az ó eredetét bizonyítandó hogy ottan a magyarok ősei vertek először tanyát

peking az eredetiben PEK AZAZ PÁC PECH ILLETVE A KÉSŐBBIEK FOLYYAMÁN pICK ÉS MINT KIRÁLY AZ ŐSI VÁNDORLÁST FŐ MOTÍVUMÁT FELTÉTLEZTETI.

SZARKOFÁG REMÉLEM EZ EGYÉRTELMŰ

HOT-DOG: HÁT A hót dög megjelölése amire a nyugazti decadens kultúra konyhaművészete alapján a nép csak enéven csúfolja

dzsórdzs Bush azaza gyors busz demszkifalva lerégebbi tömeghatótávolságú eszköze

Tehetetlen Dodó 2009.11.11. 10:57:50

@aesculus: Töprengek, de nem bírok rájönni...?!

Tehetetlen Dodó 2009.11.11. 11:01:03

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan:
A szarkofágról volt egy régi anekdota, amikor a piaci kofák felháborodottan kifütyülték a temetési szónokot, aki az egyik árust temetvén emígyen kezdte beszédét:
Megrendülve állok e szarkofág előtt...

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.11.11. 11:05:19

Nem hiszem el, hogy valaki képes ezt komolyan elhinni. Legfőképpp maga a szerző.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.11.11. 11:39:20

@-dobray- (dszg):

"Nem hiszem el, hogy valaki képes ezt komolyan elhinni. Legfőképpp maga a szerző."

Sztem simán hisz benne. Akármekkora zagyvaság is, azért ebben nem tíz perc "munka" van.
Ha csak brahiból, poénból írogatta le, akkor hülye. Ha komolyan gondolja, akkor őrült. :)

Tehetetlen Dodó 2009.11.11. 13:59:29

@aesculus: Csak nem az Úrjézus szülőhelye?

Dirky 2009.11.11. 23:02:54

Ma felfedeztem egy másik szerzőt, aki végre megfejtette Szvatopluk ősmagyar nevének jelentését is. Csak igazán hardcore kutatóknak!
www.fiberweb.hu/taara/szlav.html

gC 2009.11.12. 10:49:09

Komolyan, az első gondolatom az volt: Ez a gyerek egy szavazati joggal rendelkező állampolgár?

felician 2013.08.26. 00:14:10

Szóval Ré helyettese igazából csehszlovák volt. Fasza.
süti beállítások módosítása