Magasabb segély - Balközép és jobbszél
2009. november 03. írta: TuRuL_2k2

Magasabb segély - Balközép és jobbszél

  Az Echo TV Híradója akadt rá Veresné Szabó Éva szocialista képviselő és exminiszter-feleség 2008-as kijelentéseire az MSZP parlamenti frakciójának Balközép című (majdnem) havilapjában:

  „Az országunkban kialakult szociális segélyezési rendszer anomáliáiról beszélve egy különös módszert ismertetett Veresné Szabó Éva. A magasabb segélyek érdekében ördögi eszközökre is képesek tudatlan és befolyásolt fi atal anyák. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelynek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra. A képviselő megfi gyelését a jelenlevők elképedve hallgatták, ám néhány honatya elismerte, maga is hallott már hasonló esetről. A jelek szerint a segélyek elosztási elvei ellenérdekeltséget váltottak ki a munkához való viszonyban, és érdekeltséget a minél nagyobb gyereklétszámban, extrém esetben a sérült gyerekek vállalásában is.”

  Az ominózus, 2008. júniusi szám valamiért hiányzik a Balközép online archívumából, szerencsére a lelkiismeretes Oláh Lajos képviselői honlapjáról még elérhető.

  A képviselő asszony határozottan állítja, hogy neki ilyen beszéde nem volt. Ha volt is, akkor csak idézte a szóbeszédet. S különben is: nem is találkozott a lappal.

  Nyakó István, a párt szóvivője is védelmébe vette Veresnét, szerinte az ő kijelentése nem is említhető egy lapon Molnár Oszkáréval, szavaiban a segítő szándék és az aggodalom dominál. Kétségtelen: a nemzet teherautósofőrből lett ideológusának cigányozása sokkal konkrétabb (mondhatni egyenesebb), míg Veresné „a munkához való viszonyban, és érdekeltséget a minél nagyobb gyereklétszámban, extrém esetben a sérült gyerekek vállalásában” terminussal írja körül meglehetős egyértelműséggel a tudjukkiket. Kíváncsian várjuk, milyen következtetésre jutnak az intenzíven (és nem is éppen jogtalanul) molnároszkározó szocialisták saját emberüket illetően, s kaján örömünket csak fokozza, hogy nem egy noname képviselőről, hanem a párt elsőszámú biztos-jelöltjének feleségéről van szó.

  Amúgy hálásak vagyunk Veresnének, hogy felhívta figyelmünket a kitűnő periodikára, melynek hátoldalán a Humor Napjának kitalálásában és megszervezésében jeleskedő Kalmár Tibor humorizál Szigorúan Komolytalan című rovatában (a lap dadaista szerkesztője 2006 novemberében például a szocialista pártirodák felgyújtásáról szóló híreket tördelte Kalmár cikke és egy karikatúra mellé erre az oldalra). A 2006. decemberi szám címlapja pedig minden valamirevaló Veres-rajongó számára kötelező darab, igazi karácsonyi poszter, karácsonyfával és aranyharangocskákkal. Beszállva az élesedő karácsonyversenybe, a magunk részéről ezzel kívánnánk jó előre boldog ünnepeket a Reakció olvasóinak:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr271494808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoli29 2009.11.03. 14:08:31

@szesztű_hányni:

Azt leszámítva, hogy valószínűleg Dávid Ibolya korabeli mondatára célzol, gőzöm sincs, mire akarsz kilyukadni.

Google 2009.11.03. 14:09:18

@Tehetetlen Dodó:

Csak az nincs rendben, hogy a szocialista képviselők , bár beszélt erről nekik már a Veresné, milyen nagyon fel voltak háborodva az Oszkáron. Játszották a naivat, szegények.
Tegyük fel, hogy semmi rosszat nem tesznek a magzatukkal, nem isznak, nem cigarettáznak, semmit, de az viszont már gond, hogy annyi gyereket vállalnak, jó példával elől nem járnak, semmilyen körülményt, jövőt nem biztosítanak azoknak a gyerekeknek.
Hát ez járja?

Tehetetlen Dodó 2009.11.03. 14:13:38

@Google: Hát, ahogy nézem, ez járja...

szesztű_hányni 2009.11.03. 14:26:41

@Zoli28:

Molnár Oszkár arról beszélt, hogy a zsidó nagytőke nagyipari módszerekkel állítja elő a beteg gyerekeket???

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.03. 14:32:38

@szesztű_hányni:

A mélyebb összefüggéseket csak sejtette! :-)

Naná, hogy a tudjukkik érdeke, hogy leszaporodjanak minket a szellemifogyatékosok. :-)

zoli29 2009.11.03. 14:34:12

@szesztű_hányni:

Ahelyett, hogy értelmetlen kérdéseket teszel fel, ugyanekkora ráfordítással leírhatnád, mire gondolsz, és arra tudnék is reagálni. ;)

abandi 2009.11.03. 14:42:12

@Jobb híján MDF-es:
Maga remélem beoltatja a farpofáit, jobbról is...balról is, ahogy a herényi-agyú javasolta!

szesztű_hányni 2009.11.03. 15:04:43

@Zoli28:

A saját szemeimmel láttam, a saját füleimmel hallottam, amikor Orbán V., műsorvezetői kérdésre, azt válaszolta, hogy Molnár Oszkár felvetésével - hogy egyes településeken egyes állapotos asszonyok hasuk ütlegelésével és gyógyszerekkel betegítik meg magzatukat - neki nem tisztje foglalkozni, a Molnárt ért támadás nem a Fidesz ügye, Molnár amit főzött, egye meg maga. Zsidó nagytőkéről egy szó sem esett.

De kérdem én, kinek a tisztje foglakozni a kérdéssel, ha nem a jelenleg legtámogatottabb párt elnökének, minek az ügye ez, ha nem a jelenleg legtámogatottabb pártnak? És hogy léphet bármit is egy polgármester, ha nem tudja maga mögött pártja támogatását?

Nem lehetett volna annyit mondania Orbánnak, hogy meg kell vizsgálni az állítások igazságtartalmát és az alapján megítélni Molnár kijelentését? Orbán is tudja ugyanúgy, ahogyan az összes plutokrata zombi, hogy mi folyik a társadalom mélyén, akkor meg...

Tehetetlen Dodó 2009.11.03. 15:12:45

@szesztű_hányni: Szerintem jól kezelték a dolgot. Oszi kapott egy barackot a frakcióvezetőtől, hogy viselkedjen, ne hallgassa Simon Pereszt meg olvasgassa a XIII. kerületi telekkönyvi kivonatokat és kész.
Orbán meg azt is megmondta, kicsit kínos ez az Oszi, de még mindig százszor szívesebben ül vele egy frakcióban, mint Nyakóval.
Az egész ügy nem ér többet, lám, most Veresnén lehet rugózni.

zoli29 2009.11.03. 15:19:49

@szesztű_hányni:

Én egyedül a TV2-s interjút láttam OV-vel, amelyikben szóba került Molnár Oszkár, és akkor már a gumikalapácsozás és a zsidónagytőkézés is nyilvánosságra került.
Ebben az interjúban általában Molnár kijelentéseiről volt szó (nem csak az egyikről), és Orbán azt mondta, hogy kínos neki az ügy.
webcast.tv2.hu/mokka/index.php?m=video&video_id=404625

Egyetértek, hogy a Fidesznek ennél jóval határozottabban állást kellett volna foglalnia.
De nem úgy, ahogy te szeretted volna.

szesztű_hányni 2009.11.03. 15:20:41

@Tehetetlen Dodó:

Hurrá!!! És akkor most kevesebb beteg gyerek fog születni Borsodban?:-(

Veresnén meg, tudod, rugózzon a Veres, ha van neki rá indulattya, nekem ő nem oszt, nem szoroz:-D

szesztű_hányni 2009.11.03. 15:24:53

@Zoli28:

Hanem hogyan? Kíváncsivá tettél:-)

zoli29 2009.11.03. 15:28:33

@szesztű_hányni:

Pl. elmondhatták volna, hogy amit Molnár a zsidó nagytőkéről mondott, azzal a Fidesz nem ért egyet, és ezért jövőre nem is indítják a Fidesz színeiben, mint képviselő-jelöltet.
A lényeg, hogy szerintem elvárható lett volna, hogy egyértelmű legyen a párt reakciója.

szesztű_hányni 2009.11.03. 15:36:56

@Zoli28:

És akkor kevesebb beteg születne Borsodban?

Mit mondott az a szerencsétlen Molnár a zsidó nagytőkéről, ami akkora nagy bűn?

Tehetetlen Dodó 2009.11.03. 15:37:32

@szesztű_hányni: Ebben a ciklusban már nem fog változni a borsodi purdék helyzete, attól tartok.
Oszi viszont simán hoz tavasszal egy mandátumot a Fidesznek egyéniben és majd a párttal együtt buzgólkodhat a sanyarú sorsú helyiek megsegítésén.

zoli29 2009.11.03. 15:45:29

@szesztű_hányni:

Szerintem amit a magzatuknak ártó anyákról mondott, sajnos igaz.

A zsidónagytőkézéssel viszont az volt a baj, hogy azt azonosította a globális nagytőkével, vagyis lényegében azt az antiszemita összeesküvéselméletet hangoztatta, hogy az egész nemzetközi pénzvilág zsidókézben van.
Ez pedig gáz.

abandi 2009.11.03. 15:46:03

@Tehetetlen Dodó:
Így lesz erős vár a mi Résünk...

Google 2009.11.03. 15:48:36

@szesztű_hányni:

Pedig de. Ez a Veres-klán bizony, hogy osztott, és szorzott ebben az országban, és e műveleteknek még hosszú ideig fogjuk inni a levét.
Most kiderült, hogy ideológiájuk is van, csak erről mélyen hallgatnának, inkább másokat ócsárolnak.

nyg 2009.11.03. 16:12:35

@Zoli28: Oszkárunk lényegébn azt mondta, hogy a glogális nagytőkével szemben a magyar érdekeket részesíti előnyben. Kétségtelen, hogy a globális nagytőkét a zsidó nagytőkével azonosította, ami nem píszí, de azért mégsem kellene leszakadni az égnek emiatt. Ez egy szerencsétlen modatocska volt egy kisváros helyi tévéadóján, nem sokkal a jóval nagyobb nyilvánosság előtt elhangzott, felháborító S. Peresz mondat után. Ezért már megkapta Oszi (és a fidesz) a magáét, úgyhogy térjünk vissza Veresné viselt dolgaihoz. Korábban már javasoltam ennek a szocialista dívának egy aranyszömörcsög díjat, aki már elfelejtette volna, itt megnézheti a kitüntetést.

m.blog.hu/re/reakcio/image/0805/szomorcsog1.jpg

szesztű_hányni 2009.11.03. 16:17:24

@Tehetetlen Dodó:

"majd a párttal együtt buzgólkodhat a sanyarú sorsú helyiek megsegítésén"

Úgy legyen!:-)

Zippora 2009.11.03. 16:20:48

@Zoli28: A megjegyzés a cigány asszonyokról primitiv és hazug, semmi és senki nem támasztja alá. A diszzsidóról nem nyitok vitát, annak idején (több, mint 3 éve már lefolytattuk százszor) aki még mindig nem érti és nem is néz utána, az korlátolt.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.03. 16:25:15

@Zippora:

"A megjegyzés a cigány asszonyokról primitiv és hazug, semmi és senki nem támasztja alá."

Pedig léteznek emberalatti lények akik képesek ilyesmire, persze nem tömegesen és csak véletlenül romák, hisz történelmileg alakult úgy, hogy ők kerültek ilyen helyzetbe.

Ezt hülyeség eltagadni, de szemétség örömködni is ezen.

Normális ember azért sejti, hogy nem mindenki normális, tapasztalatból. :-(

szesztű_hányni 2009.11.03. 16:27:09

@Google:

A hiba a rendszerváltoztatás készülékében van. Ha 1990-ben ezek a félhülye, sunyi seggfejek egy kicsit (nem nagyon, csak egy kicsit) meg lettek volna fircogtatva - a nagyobb kutyák egy kis börtönöcskével, vagyonelkobzásocskával is meg lettek volna kínálva - nem tartanánk most itt. Veres csak egy tünet, a sok más hozzá hasonló idiótával együtt. Kétségtelenül iszonyatos károkat okozó idióták, de ők csak azt adják, mi lényegük, a betegség eredője az elmaradt "tavaszi nagytakítás".:-(

szesztű_hányni 2009.11.03. 16:34:19

@Zippora:

Nem az interneten kell érdeket védeni, le kell menni oda, ahol a gondok vannak. Tájékoztatni, segíteni a szerencsétleneket, intézni az ügyeiket, védelmet biztosítani számukra, szembeszállni az őket meggyomorító állatokkal.

zoli29 2009.11.03. 16:36:20

@Zippora:

"A megjegyzés a cigány asszonyokról primitiv és hazug"

Azóta már volt cigány önkormányzati képviselő is elmondta (névvel, arccal), hogy személyesen is találkozott olyannal, aki gyógyszert szedett a magasabb családi pótlék reményében.
Moldova is írt róla (neki egy cigánytelepi óvoda óvónője mesélte), és most már azt is tudjuk, hogy szocialista politikusok között sem titok, hogy létezik a jelenség.

Elmaradott térségekben nyílt titok a dolog.

szesztű_hányni 2009.11.03. 16:40:29

@Zoli28: & @nyg:

Szerintem Molnárnál az a "zsidó tőke" csak egy nyelvbotlás volt. Bagatel. Megesik bárkivel:-)

Tudjátok mi a córesz? Ha nővel vagy és a legáthevültebb pillanatban (összekevered a neveket és) egy másik nő keresztnevét leheled a fülébe. No, az a gáz:-(

zoli29 2009.11.03. 16:45:16

@szesztű_hányni:

Egy politikusnak jobban oda kellene figyelni. Ráadásul Molnár azóta sem igazította helyre az ominózus mondatot, sőt, ha jól emlékszem, a Navrával való találkozás után még meg is erősítette.

gyaloghartur 2009.11.03. 18:23:35

Nem állítja Szabó Éva,
(vörös nőként) Veresné,
hogy egynémely cigány némber
önként hasát veretné.

Nem mond ő ily böszmeséget,
hagyja Molnár Oszkárnak,
gumikalapácsos tagja
legyen csak Náci pártnak.

Nem, ő csupa aggodalom,
sajnálja a romanőt,
aki gyógyszeres hatásra
nem szülhet menő-manót,

hanem szül kis bicebócát,
aki a porban csúszkál.
Hogy is állítana olyat,
mint gonosz Molnár Oszkár?

Mert az a náci fidesznyik,
mást sem lát Edelényben,
úszik lapos fejű csávó
formalinos edényben.

Bezzeg náluk Nyírbátorban,
bronzot vernek, meg vasat
a cigányok, míg a forma
darabokra nem hasad.

Na de ez a János dolga,
aki most lesz komisszár.
Ezt csinálja csak utána,
ha tudja Molnár Oszkár !

Tehetetlen Dodó 2009.11.03. 19:20:50

@szesztű_hányni: Ezért kell minden nőt "szivi"-nek szólítani (ahogy a szakállas vicc mondta).

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.03. 21:11:59

Vajon mi lehet a 2008 szeptember-októberi számban? Mert az még mindig hiányzik.....
Nincs meg valakinek?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.03. 21:29:04

A nő egyébként univerzális, az új Ptk. megalkotásából is kivette a részét, mivel 2006. június 19-től november 6-ig volt az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja. Jelenleg az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja.
mszp.hu/public/downloads/pdf/balszeptemberjav.pdf

Ja, és
"A Táncsics Alapítvány kuratóriumi titkáraként - a jogi és szervezeti keretek kialakításával - hozzájárult a párt munkáját segítő tudományos, ismeretterjesztő, kutató és képzési tevékenységet végző alapítvány működőképessé tételéhez."
ertunkvannak.hu/kepviselo/242

tewton 2009.11.03. 23:56:01

@laspalmas: hoppá! Táncsics Alap?
ezek szerint a főnök, Gy. Ferenc nem kávézik együtt a titkárnővel. Nincs meg a rendes, oldott, elvtársi munkakapcsolat, nem beszélik meg az aktuális problémákat :)
Vagy Ferenc nem olvasta a saját belső folyóiratukat?

tevevanegypupu 2009.11.04. 09:11:52

Czeizel ma a Nepszabadsagban erdekes dolgot mondott: nem letezik az Europaban forgalomba hozott 8200 gyogyszer kozul olyan, amelyik artana egy szuletendo magzatnak. Most a targytol fuggetlenul: annak idejen a Conterganrol is ezt allitottak. Kulonben eleg elolvasni a gyogyszerek hasznalati utasitasait. Sokban szerepel, hogy terhes anyak a terhesseg elso harom honapjaban, es szoptatas alatt nem szedhetik. Mit akart vajon Czeizel igazolni?

tewton 2009.11.04. 15:09:42

@tevevanegypupu: szomszédasszony lánya terhesgondozó ajtaja elött üldögélve hallotta, amint 2 fiatal terhes nő azt tárgyalta ki, melyikből kell beszedni mennyit és mikor, hogy nyomi legyen a gyerek.

Az egyetlen helyes megfejtés: igen, igen, a nők mindig is közelebb álltak az élet keletkezésének misztériumához, mint a tudákos és okoskodó férfiak :)

tevevanegypupu 2009.11.04. 15:31:06

@tewton:
Valoszinuleg nincs politikailag korrekt velemenyem, mert a rendszervaltas utani ilyenfajta etikettet nem voltam meg kepes elsajatitani. Erdekes, hogy amennyire szeretnek dokumentumfilmeket es fekete-feher muveszi fenykepeket kesziteni ciganytelepekrol, meztelen, sarban-hoban tapicskolo ciganygyerekekrol,
nagy diszkiallitasokat rendezni ezekbol, annyira tilos beszelni a helyzetukrol, nyomorusagaikrol, a bunozesrol, analfabetizmusrol..Ezek ha leteznek is, csak annyiban, amennyiben a politika igy vagy ugy hasznot huzhat belole. Es a hiba termeszetesen soha nem a ciganyoke, hanem valamilyen modon mindig a magyarok lesznek bunosok. Ez erthetetlen.

Alfőmérnök 2009.11.04. 15:49:46

@tevevanegypupu: Szerintem azt akarta igazolni, hogy amit a szocik mondanak az simán baromság, ellenben amit egy fideszes, az rasszizmus. Valószínű, hogyha a szocik a gumikalapácsos sztorit hozták volna föl, akkor azt bizonyította volna be valamelyik nagyokos, hogy az nem ártalmas a magzatnak. :)

tewton 2009.11.04. 16:08:16

@tevevanegypupu:
bizony, nagy titok ez. én nem is akarok vesződni PC álláspont kialakításával, annyira csömöröm van a képmutató fajvédő meséikből: hol azért megy a vinnyogás, hogy ők a kirekesztés és a magyarok áldozatai (adjatok pénzt, adjatok meg mindent, lehetőleg ingyér), hol azzal fenyegetőznek, hogy fellázadnak és megindulnak a nemcigányok ellen. Mindkettőt hallottam cigányvezetőtől, az elmúlt 2 év alatt, a médiában. Az én szánalmam már elfogyott. Már nem hat meg, hogy liberális értelmiségiek az én nyakamba akarják varrni az általam sose látott emberek emberalatti életformáját és viselkedését. És az se érdekel már, hogy a cigányság képviselői sose határolódtak el a cigányok által nyilvánvaló rasszista módon elkövetett bűncselekményektől, sőt.

Amúgy meg az is lehet, hogy a szappan, mosószer, hideg víz és meszelés titkait direkt hallgatják el a gádzsók. öt csomag chips árából emberi körülményeket lehet teremteni alapfokon.

tevevanegypupu 2009.11.04. 16:21:30

@Alfőmérnök:
Hat hiaba, latszik hogy nagyon elmaradott vagyok meg a celzott magyarazkodas megerteseben..((:

@tewton:
Elfogy a szanalom, a turelem, es lassan meg a segiteni akaras is. Nem hiszem, hogy attol jobb lesz barkinek, ha az ember azert tetteti magat suketnek, vaknak es hulyenek, hogy bent maradhasson az antirasszistak meleg akoljaban. Mar ha egyaltalan rasszizmusnak szamit az, ha a tenyeket tudomasul vesszuk vagy szova merjuk tenni. A ciganysag helyzete egyre rosszabb lesz, neha ugy latni, sajat akaratukbol tortenik ez, es nem is banjak, a kozonseg es a politikusok pedig egyre kepmutatobbak. Mert nekik meg ez a megfelelobb.

Janovszki Zsolt 2009.11.04. 16:28:45

"míg Veresné „a munkához való viszonyban, és érdekeltséget a minél nagyobb gyereklétszámban, extrém esetben a sérült gyerekek vállalásában” terminussal írja körül meglehetős egyértelműséggel a tudjukkiket."
Annyira szánalmasok vagytok gyerekek...
1. Ezt az idézett mondatot ugye Gúr Nándor mondja, nem Veresné, de nyilván ez senkit nem érdekel... Rühellem a komcsikat, de azt ugyanannyira rühellem, ha valaki arra is képtelen, hogy elolvassa a forrást...
2. Mondta a kérdéssel kapcsolatban Veresné, hogy cigányok, vagy nem mondta? Nem mondta. Akkor ez ugye egy probléma felvetés, amit a 'tudatlan és befolyásolt fiatal anyák' terminus technikusnál korrektebben nem lehet megfogalmazni. A problémafelvetés meg ugye a politikus (egyik) dolga. Vagy ha nem tudunk róla, hogy direkt magzatkárosít valaki, pedig de, akkor keresztény emberként az rendben van? A kurvaéletbe... Gondolkodjatok már egy kicsit...

tevevanegypupu 2009.11.04. 16:42:14

@Janovszki Zsolt:
"tudatlan es befolyasolt fiatal anya"..
Miert, hogy mindenki azonnal a ciganyokra gondolt? Meg az mszp szine-javas is, mivel azonnal eltuntettek az ominozus internetes ujsagot, sot meg a papiron nyomtatottakat is. Es mi ez a hirtelen mszp-s surges-forgas a tema korul? Hiszen a Nepszabadsagban is vagy negy magyarazkodo cikk jelent meg errol, es tunt el fel nap alatt. Megjegyzem a hozzajuk fuzott kommentarok olvasasa utan nem is csodalom..Nem ugy szoltak hozza, ahogy azt elkepzeltek az ujsagnal.(:

tewton 2009.11.04. 16:48:38

@tevevanegypupu:
"vagy negy magyarazkodo cikk jelent meg errol, es tunt el fel nap alatt."

-- hopp, el is tuntek? linket, izibe!

tewton 2009.11.04. 16:50:38

@Janovszki Zsolt: "Mondta a kérdéssel kapcsolatban Veresné, hogy cigányok, vagy nem mondta? Nem mondta. Akkor ez ugye egy probléma felvetés"

-- Oszi is csupán egy olyan problémát említett, ami a cigányok által lakott falvakban gyakoribb. az is csak problémafelvetés volt, ugrott is rá a problémaérzékeny cocialista tábor :)

Janovszki Zsolt 2009.11.04. 17:08:12

@tewton:
Az elhíresült testületi ülésen említette a problémát azzal, hogy a roma többségű településeken mint pl. Szendrőládon blahblahblah, utána az RTL híradóban már azt mondta, "gyógyszerekkel ártanak születendő gyereküknek a roma nők azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak"
Csak a tényszerűség kedvéért.

ÁrPi 2009.11.04. 17:42:37

Az Balközép ominózus, 2008. júniusi száma megvan immár tutti helyen:

Gugliztam "archiv balkozep_08_06.pdf" -re, és a két (kettő) darab találat egyike egy NépszabadságOnLine cikk kommentjére dob:

nol.hu/belfold/egy_mszp-s_kepviselo_2008_nyaran_beszelt_onmagukat_karosito_varandos_anyakrol

Eképpen szól a nol-cikk jó kommentje:

"balegyenes" hozzászólótól
((2009. november 3. 12:53:17))

"" Jelentem, a délelőtt folyamán Oláh Lajos államtitkár honlapjáról is törölték a Balközépet. Akkor egy olyan hely, ahonnan biztosan nem fogják: www.fidesz.hu/download/balkozep_08_06.pdf. ""

www.fidesz.hu/download/balkozep_08_06.pdf

nyg 2009.11.04. 17:45:53

Nos, kire is gondolt a nagy Hazug?

Gyurcsány: Van olyan parlamenti képviselő, aki szabadon beszélhet arról, hogy a terhes anyák mi mindent tesznek, hogy sérült gyerekeket hozzanak világra. Ez nem kínos, hanem gyalázatos, embertelen és elfogadhatatlan, ocsmány. Ez szégyen.

Veresné Szabó Éva: A magasabb segélyek érdekében ördögi eszközökre is képesek tudatlan és befolyásolt anyák. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelynek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra.

Molnár Oszkár: A cigányok által többségben lakott Szendrőládon és Lakon, a terhes asszonyok szándékosan ártanak születendő gyermeküknek, hogy emelt családi pótlékot kaphassanak.

tevevanegypupu 2009.11.04. 18:49:06

@tewton:
hat nem vagyok olyan ugyes, hogy elovarazsoljam ezeket a linkeket, latom megtettek masok, nagyszeru. Igy legalabb hiheto lesz amit mondtam. Kulonben nagyon nagy bajban lennek.

ÁrPi 2009.11.04. 19:05:00

@Janovszki Zsolt:

"1. Ezt az idézett mondatot ugye Gúr Nándor mondja, nem Veresné, de nyilván ez senkit nem érdekel..."

NEM ő mondja te szövegfélreértő, Te Reakciós gyerekek forrás-olvasását kritizáló :-)

...és akkor is mit mosna emez tisztára?

Gúr Nándor bizonyos bizottsági elnök kisebb szocialista kutya?? :-))

Azért nem érdekel senkit ez így mert EZ csakis egy szövegmaszatoló Janovszki Zsolt szerint fontos tényező.

A PDF-ben olvasható megfogalmazás kétségkívül valamiféle lapszerkesztő szavait tartalmazza, pl. Veresnét harmadik személyben említve.

Azthiszem TE itten Veresné Balközép-beli szavait ilyen mondatszerkesztésben most csekélyke mázlinak tarthatod.

Sajnos nem jegyzőkönyvszerűen rögzített szöveget olvasunk ott ama módszerről és alkalmazóinak megnevezéséről.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.05. 11:33:53

@Zoli28: te tényleg úgy látod, hogy nem volt balhé a díszzsidózásból? Figyu, szívesen látlak téged is egy flódnira, hogy elmagyarázd, mikor voltam én rasszista vagy antiszemita. A telefonszámomat meg az emilcímemet is megtalálod a blogomon.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.05. 11:42:42

@homoródkarácsonyfalvi: A MV története és P. Szűcs megítélése valóban mindig mosolyt fakaszt a rendes reakciósokból.

@Pásztor Tibor: díszzsidózni rendben van? Mitől jobb az, mint zsidózni? És Mitől jobb, mint díszgojozni? Innen nem látszik a különbség.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.05. 11:44:52

@Zoli28: "utánajártam, és igaz" - mondta anno Molnár Oszkár a gyógyszerezésre és a gumikalapácsra. Akkor lássuk az utánajárás során összeszedett bizonyítékokat.

Ha nem látjuk továbbra sem, akkor Molnár Oszkár mégis csak hazug. És ez csak a cigányozása, az antiszemita (magyarul tanuló izraeli gyerekek, haha) és a buzizás csak hab a tortán.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.05. 11:47:15

@tölgy: Egy konkrét közszereplőre csúnyát mondani egy konkrét nyilatkozata kapcsán más, mint a zsidókat szidni származásuk, vallásuk kapcsán.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.05. 12:01:09

@Pásztor Tibor: közszereplőt fikázni szabad, de nem mindegy mivel.
Ha azt mondja, lop, hazudik a Fletó, hát Istenem, személyes tulajdonságaira utal.
De ha azt mondja, hogy valaki díszzsidó, akkor pontosan azt mondja: zsidó.
A vallási-etnikai hovatartozásnak van relevanciája Ön szerint egy közszereplő bírálatában/megítélésében? Mondhatja valaki, hogy ez vagy az a politikus/párt zsidó/keresztény/protestáns/cigány/stb. Csak hát mire is akar ezzel utalni, ha már antirasszista és antifa haladár?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.05. 12:04:57

@tölgy: Szerintem a díszzsidó olyasmi mint a pszeudo-zsidó.
Spec. én nem sértődök meg ha azt mondják rám hogy "vastagnyakú kálvinista".

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.05. 12:19:56

@Talon Karrde:
1, higgyen nekem, én tudnám ezt sértőn mondani :P
2, nem az a kérdés, hogy sértő-e Önre egy jelző, hanem az, hogy aki az Ön származását felemlegeti, azt miért teszi, miért nem a magasságát vagy a szexuális szokásait említi? Miért sejteti, hogy a származásnak van politikai relevanciája, ha egyébként gondosan ápolja az antirasszista imidzsét?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.05. 12:28:42

@Talon Karrde:
a díszzsidó nem pszeudó zsidó. a díszzsidót arra tartja egy szervezet, hogy a zsidó a létével védernyőt jelentsen neki antiszemita vádak ellen, vagy előnyökhöz juttassa, a "zsidók mindig összetartanak" logika mentén.
a gonoszak szerint ilyen volt szabad györgy az mdf-nek.
ennek /mutatis mutandis/ tükörképe a sábeszgój. :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.05. 12:47:20

@tölgy:
1. elhiszem :)
2. nem tudom és nem tudom.

@Grift: Értem, nem tudtam. Orbán sábeszgój? Csak kérdem.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.05. 12:51:56

@Talon Karrde:
nem tudok róla, hogy orbán bármilyen vonatkozásban munkakapcsolatban lenne zsidó érdekeltségekkel. persze a kuruc szerint cion zsoldjában áll! :))

nyg 2009.11.05. 13:06:37

@Pásztor Tibor: Vajon kire gondolt itt a Hazug? : "Van olyan parlamenti képviselő, aki szabadon beszélhet arról, hogy a terhes anyák mi mindent tesznek, hogy sérült gyerekeket hozzanak világra. Ez nem kínos, hanem gyalázatos, embertelen és elfogadhatatlan, ocsmány. Ez szégyen."
Szerintem Veresné Szabó Évára gondolt, mert a hölgy szerint: "A magasabb segélyek érdekében ördögi eszközökre is képesek tudatlan és befolyásolt anyák. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelynek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra."

Lehet, hogy ez a főnök rövidesen elítéli a diszzsidózókat is? Vigyázzon,ami késik, nem múlik.

zoli29 2009.11.05. 15:13:24

@Pásztor Tibor:

"te tényleg úgy látod, hogy nem volt balhé a díszzsidózásból?"

Messze nem akkora, mint Oszi mondataiból.

"szívesen látlak téged is egy flódnira, hogy elmagyarázd, mikor voltam én rasszista vagy antiszemita."

Nem mondtam, hogy az vagy. Azt írtam, hogy Molnár és Veresné kijelentései a magzatukat károsító anyákról ugyanannyira rasszisták, amennyire a díszzsidózás antiszemita - vagyis semennyire.

""utánajártam, és igaz" - mondta anno Molnár Oszkár a gyógyszerezésre és a gumikalapácsra. Akkor lássuk az utánajárás során összeszedett bizonyítékokat.

Ha nem látjuk továbbra sem, akkor Molnár Oszkár mégis csak hazug."

Ha nem látjuk, az annyit fog jelenteni, hogy nem tudta bebizonyítani.
Ettől a jelenség még létezik.

"magyarul tanuló izraeli gyerekek"

Te tudod, hogy ez hazugság?
A zsidónagytőkézést (ezt már sokszor leírtam itt is) én sem tartom vállalhatónak, ezzel együtt az a személyes véleményem, hogy Oszi se nem rasszista, se nem antiszemita.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.05. 15:21:25

@Pásztor Tibor: @tölgy:
Tölgy miért nem kap flódnit?!

Amúgy én is szeretem a flódnit. Hányat kell díszsidózni, hogy betömjék eggyel a pofám?
Ehh, jut eszembe, nekünk ezt nem is szabad. Meg egyébként is, a díszzsidózás pro-zsidózás. Éééértve van?!

zoli29 2009.11.05. 15:24:27

@Pásztor Tibor:

A buzizásból annyi igaz, hogy Oszi buzinak nevezte a homoszexuálisokat (szerintem is máshogy kellett volna fogalmaznia), az viszont már nem igaz, amit sok helyen hallottam, hogy börtönbe akarja őket zárni. Azt "csak" Szetey kapcsán mondta.

Google 2009.11.05. 15:43:58

@Zoli28:

És gondolom, Szeteyt sem nemi orientációja miatt vizionálta börtönbe, hanem azért, amit államtitkárként tett. Esetlegesen.
Jó és célszerű, ha egy képviselő csak olyasmiket mond, amire bizonyítéka van, és mondanivalójának a hangsúlyát nem faji kérdésekre helyezi.
Alapból kell elutasítani a cigányozást, zsidózást, de még a díszzsidózást is.

zoli29 2009.11.05. 15:49:55

@Google:

"Alapból kell elutasítani a cigányozást, zsidózást, de még a díszzsidózást is."

Na igen, csak az a kérdés, hogy ki mit tekint cigányozásnak, zsidózásnak, stb.
Én pl. a píszí önparódiájának tartom azt az érvelést, hogy amikor Veresné tudatlan és befolyásolt anyákról meg magas gyerekszámról beszélt, az valójában kódolt cigányozás.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.05. 16:56:38

@Google: "Alapból kell elutasítani a cigányozást, zsidózást, de még a díszzsidózást is."

Teljesen igazad van alapból kell ezeket elutasítani hasonlóan a románozáshoz, nácizáshoz és gárdázáshoz. Milyen szép világ is lenne...

Google 2009.11.05. 16:57:47

@Zoli28:

Ugyanolyan, mint amikor Zuschlag egy holokauszt megemlékezésen a zsidókon viccelődik. Hirtelen belátunk a kulisszák mögé.
Veresné ráadásul valami ördögi technikákról beszél.
Így aggódnak ők!

zoli29 2009.11.05. 17:12:29

@Google:

Szerintem nem túlzás az "ördögi technika" kifejezés, ha tényleg van ilyen (márpedig sajnos van).

Google 2009.11.05. 18:26:56

@Zoli28:

De akkor miért nem tettek ellene semmit? Erre volt 8+4 évük, ha csak a demokráciákori tündöklésüket vesszük.
Azért, hogy a dolgok így történjenek azért bezzeg tettek, és akkor jön egy Jobbik, és azt mondja, mindenki sáros.
Szemüveget nekik!

Tehetetlen Dodó 2009.11.05. 19:49:45

@Google: Vannak, akiknek szabad. Mert ugye, amikor Zuschlag elsütötte ezt a poént a Terror Háza előtt, jelenlévő társa annyit reagált csak: Jánosom, hülye... Na, azt mondják a rossz nyelvek: ez a társ se volt színtiszta árja, mégis milyen elnézően kommentálta Cusi poénját.

bz249 2009.11.05. 20:29:38

@Tehetetlen Dodó: mink magyarok kérem nem árják vagyunk, hanem nemes turáni vér csordogál az ereinkben :)

Tehetetlen Dodó 2009.11.05. 20:36:51

@bz249: Hát, mit mondjon egy magamfajta nemes turáni sváb??

Google 2009.11.05. 20:37:47

@Tehetetlen Dodó:

Zuschlagból is csak az aggódás beszélt. Mint Veresnéből.
Tudnak ezek aggódni!

bz249 2009.11.05. 20:40:33

@Tehetetlen Dodó: ne mondjon semmit, mert a végén még elárulnám, hogy untermensch szlovák génállomány keveredett a vérvonalamba. Lehet még azt is, hogy a hegedűvonó sem kizárható.

Janovszki Zsolt 2009.11.05. 23:30:43

@ÁrPi:
Ha valaki nem mondja, amit a szájába adnak a reakciósgyerekek, mert azzal húdefaszán belerúgni vélnek, az nem szövegmaszatolás baker, hanem felszólamlás, hogy mivan???
Az vélemény, hogy a gúr nevű mondja (akivel az interjú ugye készült) vagy a szerkesztő vonja le a mélyenszántó gondolatokat. ie. nem nagyon lehet eldönteni. Ha csak ezen múlik, legyen igazad, a szerkesztő írta. Aki ugye, hogy nekem is legyen igazam, semmiképpen nem veresné.
Akit amúgy tiszta szívemből rühellek, de tudod én voltam az, aki anno II. kerületi ÚG elnökként megvédte a Tomcat-et is (aki szintén nem a szívem csücske), amikor a józsikás TGM-es partin a moszkván (Cigányokat bántani tilos feliratú vérprimitív pólójában) azt írták róla, hogy karlendített, de nem. Ez van, a tudatlan és/vagy rosszindulatú média megnyilvánulásnak nincs se színe, sem ideológiája.
Csúcs László, és Nahlik Gábor ténykedése során, 15 éve utáltam meg azt, hogy a média összevissza csinál, és még hülyének is állíta be azt, aki szóvá teszi. Ennyi.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.06. 11:14:16

@tölgy: ha én azzal mentegetem a pártomat, hogy ok, hogy együttműködünk a nácikkal, de ez nem baj, mert én, zsidóként lám-lám nem zavartatom magamat, akkor van politikai relevanciája a származásomnak. (Ez csak egy konkrétumot nélkülöző példa.)

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.06. 12:05:20

@Grift: A sábeszgojnak semmi köze a díszzsidóhoz.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.06. 12:11:04

@Pásztor Tibor:
tíbor, kérem, nem is azt írtam :)
csak azt jeleztem fiatal barátunknak, hogy a gój a zsidó kezében hasonlóan funkcionálhat, mint a zsidó a gój kezében. és bátorkodtam /ugyan nem jiddisül, hanem latinul, de azért érthetné, tíbor/ hogy a különbözőségek figyelembevételével. tehát, hogy értse: az eszköz jelleg mindkét esetben fennáll, csak a sábeszgój szolga, a díszzsidó meg címerállat. hát, tíbor, így valahogy.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.06. 12:16:05

@Zoli28: szerintem Molnár "Oszi" Oszkár szövege simán náci. (Itt is, de nem csak itt.) Ha Veresné tényleg nyomott egy burkolt cigányozást, az is vállalhatatlan. Ha azt csak hozzáértette az újságíró, akkor meg ő.

"Ha nem látjuk, az annyit fog jelenteni, hogy nem tudta bebizonyítani.
Ettől a jelenség még létezik."

Ha legalább az utánajárás során szerzett bizonyítékokat nem tudja prezentálni, akkor nem járt utána, azaz hazudott.

""magyarul tanuló izraeli gyerekek"
Te tudod, hogy ez hazugság?"

Egyszerű lenne ezt is bizonyítani. Molnárnak egy ismerőse mondta. Mondja meg azt is, hogy Jeruzsálem mely iskolájában tanítják "új hazájuk nyelvére" az izraeli gyerekeket. Oszt nézzük meg az iskolát. Amíg nincs konkrétum, addig bátran ki merem jelenteni, hogy ez hazugság.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.06. 12:18:27

@Pásztor Tibor:
tíbor, csak úgy eszembe jutott. tudja, hogy a lauderben a szülők és gyerekek egy jó része nem áll fel a himnusznál, mikor valami ünnepség van?

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.06. 12:19:48

@Google: mondja, mit tett Szetey államtitkárként? Kik voltak még államtitkárok akkor? Azóta? Közigazgatási volt, politikai vagy szak-? Miért pont Szeteyt emelte ki a sokból?

Nyilván nem azért, mert Molnár egy homofób, de akkor?

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.06. 12:27:30

@Grift: Drága barátom, sajnos jiddishül kevesebbet értek, mint latinul, de azt hiszem, ennél komolyabb különbségek vannak a díszzsidó és a sábeszgoj között. Például, hogy utóbbival semmi baj nincs, bár talmudisták vitatkozhatnak róluk, hogy mennyire fér bele a tanításba, előbbi viszont nettó gáz.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.06. 12:30:41

@Grift: nem tudtam. Maga honnét? Én még énekelni is szoktam, bár ez lehet, hogy blaszfémia.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.06. 12:30:41

@Pásztor Tibor:
ejnye tíbor, maga nácionosta! szóval a gój szolgálhat zsidót, a zsidó viszont nem szolgálhat gój érdeket.
maga nagyon romlott ember.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.06. 12:31:58

@Pásztor Tibor:
hogy blaszfém dolog e? fene tudja. mindenesetre bizarr! :)
oda jár egy zsidó ismerősöm gyereke, na azok mesélték.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.06. 12:37:26

Jah, és flódnira szeretettel látok mindenkit (bejelentkezéses alapon), inklúding tölgy és Szamárfül. Időpontot kitalálom, és megírom.

Google 2009.11.06. 12:38:28

@Pásztor Tibor:

De. Nyilván, mert homofób, azért emelte őt ki. Ezzel tisztában vagyok.
De azt is hiszem, hogy ma még nem kötelező feltétlenül pozítivan hozzáállni ehhez a témához, az árnyoldalait is be lehet mutatni, azt, hogy praktikusan mit is jelent ez.
Abban igaza van, hogy majd' bármelyiküket említhette volna, mind sáros valamiben. De ne legyek rossz, inkább azt mondom: vannak erre utaló jelek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.06. 12:39:13

@Pásztor Tibor: kurvaélet, tíbor! engem nem is hív? :)))

zoli29 2009.11.06. 13:27:52

@Pásztor Tibor:

"szerintem Molnár "Oszi" Oszkár szövege simán náci"

A megjegyzése a zsidó nagytőkéről erősen antiszemita beütésű (azzal együtt, hogy nekem továbbra is az a véleményem, hogy Oszi egyébként nem antiszemita).
Az állítólag a magzatukat megkárosító anyákról tett kijelentésének viszont nincs semmi köze sem a rasszizmushoz, a nácizmushoz meg pláne nem.
Az pedig, hogy a melegeket buziknak nevezte, egyszerűen illetlenség, ami politikustól nehezen elfogadható, a nácizmushoz viszont ennek sincs az égvilágon semmi köze.

"Ha legalább az utánajárás során szerzett bizonyítékokat nem tudja prezentálni, akkor nem járt utána, azaz hazudott."

Azok, akik négyszemközt el merték mondani a polgármesternek, amit tudnak, valószínűleg a rendőrség ill. a bíróság előtt már nem fogják megismételni, mert esetleg attól félnek, hogy bajuk eshet emiatt.
De ismétlem: attól, hogy bíróság előtt esetleg nem tudják bebizonyítani, a jelenség még létezik, és a te elvtársaid, akik lerasszistázzák a Molnár Oszkárokat meg a Veresnéket, csak azt érik el, hogy a probléma továbbra is a szőnyeg alá lesz söpörve, és nem fog merni még csak beszélni sem róla, nem hogy tenni ellene.
(A témához ajánlom még figyelmedbe a volt cigány képviselő nyilatkozatait:
www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/glonczi-tibor-aki-ki-mer-allni-hogy-elmondja/cn/news-20090917-01201660 )

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.06. 13:33:43

@Grift: Ha hallaná az énekhangomat, lehet, hogy maga is szentséggyalázást kiáltana. :)

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.06. 13:36:53

@Google: Valószínűleg Molnárnak fogalma sincs arról, hogy mit csinált Szetey a kormányban. Csak annyit tud, hogy buzi.

Ha érteném, hogy minek mentegettek (akinek nem inge) egy menthetetlent.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.06. 13:37:52

@Grift: maga nem érzi megszólítva magát a "mindenki" kifejezés által?

Ok, inklúding Grift is!

Téglagyári Megálló 2009.11.06. 14:03:55

@Grift:

<náculás on>

hát magát már egy flódnival is le lehet fizetni? :-)))

Google 2009.11.06. 14:21:00

@Pásztor Tibor:

Nézze, igaza lehet. De az ember mondott valamit, az asszony is, és létezik egy ilyen jellegű gond, hogy emberek élnek embertelen körülmények között, mindenféle munka és perspektíva nélkül. Gyerekek nőnek fel így. Ezzel kellene kezdeni valamit. Az okosabbak foglalkozzanak a kérdéssel, ne Molnár, Veresné, vagy a Jobbik. Ez igaz.
Azzal, hogy felvásárolnak, hogy nyelvet tanulnak, hogy idejönnek, foglalkozni nem kellene.
Szetey pedig magára vessen; a nemi hovatartozást sem kell bevinni a politikába!
Értem én, hogy Molnár menthetetlen, de annyira nincs egyedül.
És ez a jó, ha ezekről a dolgokról beszélgetünk. Mert ha nem, mások teszik meg ezt, és lehet, nem fog tetszeni még annyira sem!

(Azt hiszem, eleget írtam azért a flódniért.)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.06. 14:47:13

@Pásztor Tibor:
jól van már na! ha tölgyet és a súlyosan filoszemita szamárfület meg bírja nevezni, akkor az mán nekem is kijár. :)

x23 2010.01.30. 10:18:29

Mindig csak arról van szó, hogy melyik pártnak mi a programja, és hogy vajon ki nyeri a választásokat, de az embereket nem kérdezik meg, hogy valójában ők mit szeretnének. Ez az oldal azért jött létre, hogy ezt a hiányt pótolja, és bárki felvihesse azt, hogy mit vár el a jövendőbeli kormánytól.

http://ajanlomneked.webege.com/content/választás-2010-mit-kíván-magyar-nép
süti beállítások módosítása