Izzad a hűvös üvegen
2009. október 23. írta: Redakció

Izzad a hűvös üvegen

  „A kezünk. Ahogy rettenetesen izzad a hűvös üvegen, benzinszagú a ruhánk, és bár hideg van, az ablak is nyitva, csöpög az izzadság a homlokunkról. Egyre erősebb morajlás. Zörögnek a kivert ablak még megmaradt üvegcserepei. A szemben lévő ház emeletén elrejtőzött figyelő feltartja a kezét. Jelez. Rohanás az ablakhoz. Dobás. Célzás nélkül.”

(Oli bácsi '56-ról, UFi, 2006 október)

(Fotók innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr221467694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.10.23. 12:18:36

Köszönöm ezeket a ritkán látott képeket, és Oli bá' sorait.

Szép, méltóságteljes ünnepet Mindenkinek!

Bell & Sebastian 2009.10.23. 12:43:47

A keresztapám majd beszart, amikor Bp. -en a villamoson kilopták a csigatárat a PPS -éből és úgy kellett járőröznie sorozott katonaként.

Egy Talpra magyar! - két év letöltendő.
Így osztottak utána.

countrystudy 2009.10.23. 12:45:32

NAGY GÁSPÁR
Valahol mindig eltûnik
valahol mindig megtalálják
valahol mindig temetik
valahol mindig exhumálják
és
örökké nekünk szegezik
örökké fényes ellenpélda
örökké rajtunk keresik
örökké mégis bennem él ma!

bobbyWatson 2009.10.23. 16:32:00

A Népszabadság ünnepi vezércikkben rántja le a leplet a reakciós elemek egyre hangosabb propagandagépezetéről. Ne várjon senki agitáló szöveget. Ahogy megszokhattuk, a publicista ünnephez méltó hangon, nagy szerénységgel, tények sorakoztatgatásával, a jól elvégzett munka nyugalmával teszi ezt. Végül egy Kádár idézettel megsiratja 56-ot. Kihagyhatatlan!

nol.hu/belfold/nagy_imre_esteje

Bell & Sebastian 2009.10.23. 17:48:19

1956 deheroizálása

Átterelés

1., Népszabadság
Az óvónőktől s a csoporttársaktól kapott és átélt személyes, szemtől szembe, csendes, finom metakommunikációs kultúrával kifejeződő, őszinte érdeklődés, figyelem, elfogadás és indirekt irányítás erős hatás, és mintaként „terjed”! Ez a minta mindenki biztonságérzetét s türelmét növeli.

2., Antifasiszta újságírás
Abban, hogy a prevenciót komplex szociális tanulásnak tekintjük, s hogy a szociális tanulás komplex, mentálhigiénés prevencióként működhet, döntő szerepe van az egymástól (s a gyerekektől is) kölcsönösen tanuló, pedagógiai pszichológiai teamnek.

3., Snagov
Ugyanakkor vannak olyan esetek, olyan állapotok, amelyekben célszerű (pl. családi titok, halmozott és mély sérültségek esetén) az óvodától és minden „hivatalos” helytől független terápiás helyen és módon való kezelés.

4., Rendszerváltás
Az óvodapedagógus preventív szenzomotoros fejlesztést végez azzal is, ha a térrendezés lehetőségét biztosítja. Engedi, segíti és persze keretek közt tartja akár a székeknek és asztaloknak a gyerekek játékában az igényük szerinti változatos elrendezését.

(a Pedagógiai szemléből önkényesen kiragadott részletek)
süti beállítások módosítása