Fosni naplementében
2009. október 01. írta: nénike

Fosni naplementében

  Két halálsápadt férfi áll a sírgödör szélén és egymást kényezteti. Kőkeményen, ellentmondást nem tűrő módon, férfiasan. Bizony ez történt kedden este: Juszt László a Klubrádió Kontra című adásában Orosz Józseffel kéz a kézben búcsúztatta a Napkeltét. Ha nem is sírtak, de fostak, az biztos. Miért hagytuk, hogy így legyen? - teszi fel a kérdést Jóska, aztán önmaga válaszol két percen keresztül. 1. Mert jönnek a választások, és kell a felület. 2. A hatalom megtartásának képtelensége. Juszt rákontráz: pártsajtó kell Medveczkyéknek. Megszüntették azt a műsort, amiben nem volt alákérdezés. Aztán turbózza tovább: „A hatalom képes elmenni a jog manipulálásával odáig, hogy bűncselekményt teremt.” Nem ez, az. Majd elmondja vadászatának történetét. Őt, kérem, meghurcolták. És ez vár mindenkire, ha ezek jönnek.

  Elrontsam a hangulatodat? – bratyizik a kérdezett. A Napkelte után a Klubrádió jön, jövendöli Juszt. Az ő Kriminális c. újságját is tönkretették, pedig Pulitzer-díjat érdemelt volna, amiért lerántotta a leplet Orbán bűnös üzelmeiről. De hát ilyen országban élünk.
Bauer Tamás legyen a talpán, aki ennél romantikusabban, drámaibban tudja megzenésíteni a „PÁRTatlanság és kiegyensúlyozottság” szobrának ledőltét, s az apolkalipszis lovasainak jöttét. 

  Tomboló dühvel megvert holdudvar ez, akikkel nagyon nehéz lesz új baloldalt építeni. Mert ezek a figurák a „nekünk ez jár” alapállást annyira természetesnek tartják, mint Zuschlag János a pályázati sikert. És tényleg nem értik, hogy mi a gond. Nyilván ezért sugárzott az egész beszélgetésből az a klasszikus Áfész dzsentri önsajnálat, ami egyébként – némi iróniával még akár a Muppet Showban szereplő kritikusok időskori zsörtölődéseként is felfogható lenne, ha a pökhendiségtől eltekintünk.

  Hogy a Napkelte több volt, mint egyszerű üzleti vállalkozás, az épp ebből a dialógusból derült ki, mint ahogy az is, hogy mekkora csapást jelentett a jusztlászlói értelemben vett független újságírásra. A műsornak küldetése volt. Betonba önteni Lendvai Ildikó mosolyát, az MTV védjegyévé tenni a Lakat T. Károly képviselte harcos kérlelhetetlenséget. Ezek az erények pénzben nem mérhetők. Ekkora értő alázatot nem lehet vásárolni. A missziónak azonban egy nem vár baleset végetvetett. A szakmai alapon maga alá rottyantó két újságíró nem hagy kétséget afelől, hogy a Ma reggel című új műsor nyomában fasizmus jő és nemzethalál. Épp csak a becsomagolt bőröndökről nem esett szó. De Gréczy Zsoltnak feladták a leckét.

5:55-től hallgassátok!

Update: Orosz József beolvasta a poszt elejét a műsorában (4:30-tól hallható).

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr481417902

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Édicuki Madzsarisztán 2009.10.02. 08:52:23

Azt már nem is tudjuk, hogy kezdődött.  Rogerius mester apuliai krónikaíró szerint, Batu kán 1242 márciusában Balatonedericsen a "Két Szimpatikus Tatárhoz" nevű wellness-szállóban döntötte el, hogy inkább valahol Észak-Kínában ...

Trackback: Duzzogó ovisok 2009.10.01. 17:52:25

Sok minden van, amit nem szeretek a szocikban, de ha van valami, amit kifejezetten utálok, az az, ha azt hiszik, hogy saját fegyverével vissza tudnak vágni a FIDESZ-nek. Hát közlöm velük, hogy nem a legjobb taktika a rosszat átvenni. Ráadásul nem is ál...

Trackback: Juszt László 2009.10.01. 10:35:44

Igazi nehézsúlyú árokásó, botránygyáros újságíró és perprovokátor. Juszt László a Rádió Krónikában és a 168 órában kezdte karrierjét a szürke Kádár-érában, a Népszavában és a Napkeltében folytatta, majd a Kriminális c. műsorral futott fel igazán a napo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.01. 15:31:57

@tevevanegypupu:

bőven elég lenne, kicsit felerősítve anyagilag, a duna közszolgálatinak /mert arra azért szükség van/ a tel-aviv 1-2-őt meg be lehetne szántani.

Roltii 2009.10.01. 15:33:44

@Zoli28:
amit leírsz, azzal nincs is gond. A kérdés az, hogy mivel érjük el, hogy vásárolják az állampapírokat. Ehhez fel kell mutatni valamit, bizalmat szerezni stb. Szerintem ezt csinálják rosszul, nem jó irányba mennek miközben állítják, hogy nincs más út. Nem akarok olyanokkal jönni, hogy családi adózás meg ilyenek, mert nem értek hozzá, csak hiszek benne hogy van más mód (igen, hiszek, mert tudni nem tudom)

Werwolf 2009.10.01. 15:35:40

@nénike:

el se jönnek az elvtarsak focizni, ha nem lejt a palya.

jelzem, nem sok olyat lattam, hogy valami nem müködött jobban mszmp nelkül. Ne jöjjenek. :))

zoli29 2009.10.01. 15:36:39

@nénike:

Ezt nem is hallottam. Hol olvastad?

tevevanegypupu 2009.10.01. 15:36:58

@Grift:
A Duna pedig most konyorog eppen a kormanynak, hogy ne szuntessek meg a koltsegvetesben a jaradekat, mert arrol van szo eppen, hogy valamilyen modon ki akarjak kesziteni. Pedig valoban jo, szinvonalas, nagyon jo dokumentumfilmeket kozvetit, a kulturalis musorai szinvnalasak, erdekesek, hirmagyarazata is korrekt.
Remeljuk tenyleg segiteni fognak nekik, mert ha megmaradnanak, egyedul is nagyon jo allami televizio lennenek.

Werwolf 2009.10.01. 15:37:48

@Zoli28:

a hangulatjelentesben?

zoli29 2009.10.01. 15:43:05

@Werwolf:

Nincs tovább. Csak akartam jelezni, hogy van olyan, hogy pénzügyi kényszerpályán mozog egy ország.

Ha egy ország nem kap pénzt a piacról, de ennek ellenére is azt mondja, hogy márpedig ő az IMF-től nem fogad el segítséget, akkor az ország kormányának majd el kell magyaráznia a lakosság számára, hogy miért nincs villany az iskolákban, miért nem jön a nyugdíj, vagy miért nem nyitnak ki a hivatalok.

Roltii 2009.10.01. 15:47:18

@Zoli28:
De arra gondolj, hogy miért nem kap pénzt a piacról? Hogy jut el oda? Csak maga a gazdasági világválság nem okozott volna ekkora gázt, mikor az jött, már minden erre a pontra mutatott, csak 2010-ig kibekkelték volna. A válság szerintem csak a pont az i-n. Na mármost akik eljutatták ide az országot miért tudnák kivezetni? miért kéne elhinni bármit is abból amit mondanak? De most komolyan, miért?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.01. 15:47:42

@tevevanegypupu:

így van. ott az új mtv telephely, szüntessék meg őket, költözzön be a duna annak egy részébe, kapjon fele annyi támogatást mint az mtv, biztos jobban működnének.

Werwolf 2009.10.01. 15:48:44

@Zoli28:

ja, ilyen van.
most akkor en meg cserebe nem kezdem el, ami kikivankozik belölem, hogy 2002-ben meg nem volt allamcsöd es nem kellett koldulni, hogy aztan szakertö modon elmagyarazzak, hogy miert kell koldulni.

Sztem nincs szüksegünk az mszmp "szakertelmere" ahhoz, hogy megszabaduljunk az mszmp altal okozott problemaktol.

Majd a szocialistaildiko, a veress et., meg a fleto megint kivezetnek a valsagbol. Meg kalsszabb lenne, ha a H.Kovacs et. is hazajönne segiteni. :))

zoli29 2009.10.01. 15:50:45

@Roltii:

Ha jövőre jön egy új kormány, és első néhány évében olyan intézkedéseket hoz, amik garantálják, hogy Magyarország stabil és fizetőképes országgá válik, akkor ismét lehet bizalom, és elfelejthetjük az IMF-et. De ez nem egyik pillanatról a másikra történik.

Hozzáteszem: ha jól alakulnak a dolgok, akkor előfordulhat, hogy a következő kormánynak nem kell újabb IMF-hitelt felvennie, erre most már van esély. Ehhez viszont tartani kell a mostani, 4% körüli államháztartási hiányt.

Persze sok múlhat azon is, hogy a következő kormánynak mekkora lesz a társadalmi felhatalmazása. Egyes elemzők (egészen pontosan Tölgyessy Péter) szerint, ha a Fidesz megszerezné a 2/3-ot, akkor nagyobb lehet az esélye arra, hogy kevesebb megszorítással, valamivel lazább államháztartási szigorral párosuló gazdaságpolitikát folytasson.

De ez még a távoli jövő.

zoli29 2009.10.01. 15:56:25

@Werwolf:

"2002-ben meg nem volt allamcsöd es nem kellett koldulni, hogy aztan szakertö modon elmagyarazzak, hogy miert kell koldulni."

Ez így van. Abban, hogy idáig jutottunk, az elmúlt 7 év kormányzása vastagon benne van.
De a múltat sajnos nem tudjuk megváltoztatni. Most vagyunk egy bizonyos helyzetben, és innen kellene továbblépni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.10.01. 15:57:02

kicsit off:

Az új MTV telephely elég érdekesen működik. A stúdiókban semmilyen technikai felszerelés nincsen, nem volt rá pénz.
A közvetítő kocsikkal van megoldva az adás! Talán három is be van fogva, ott parkolnak a stúdiók mellett, és onnan tolják az adást ideiglenesen . )

Csúcs!

zoli29 2009.10.01. 16:00:02

@Roltii:

Igazad van: a világválság igazából csak leleplezte Magyarország egyébként is súlyos állapotát.
És legkésőbb idén tavasszal előrehozott választásokat kellett volna tartani, hogy egy új kormány kezdjen bele a válságkezelésbe.

statez 2009.10.01. 16:07:02

A holnapi Ma Reggelben Orbán lesz:
premier.mtv.hu/Hirek/2009/10/01/14/Orban_Viktor_a_Ma_Reggelben.aspx
Ezzel azért várhattak volna legalább még egy hetet. Bár szegény Medvecky már eddig is Fidesz-bérenc volt, úgy gondolta, ha már lúd, legyen kövér. A hírre alighanem többen vértolulást kaptak ma Jókai utcában. A Klubrádióban meg az ATV-ben füstölni fognak holnap a telefonvonalak, Albán úrnak lesz mit megbeszélnie...

elfelejtette 2009.10.01. 16:11:20

@Werwolf: Ez az egyik főbűne a baloldali koalíciónak. A viszonylagos pénz/hitelbőséget nem arra használták, hogy mondjuk adósságot csökkentsenek vagy a gazdaságot erősítsék, hanem a fogyasztást nyomták erővel, gyakorlatilag népszerűségvásárlásra fordították a forrásokat. Ezért futottunk mi a régióból elsőként az IMF-hez, amint elzárultak a pénzcsapok. Nem a válság okozta a kényszerpályát, a válság csak felszínrehozta azt, hogy milyen elcseszett gazdaságpolitikát folytattak itt.

Ezek után furcsán nézek az ottani, meg az itteni arcokra is, akik csodálkoznak, hogy az egész baloldal népszerűsége a béka feneke alatt van, pedig nincs ebben semmi meglepő. Az megvásárolt népszerűség már csak ilyen illékony dolog.

zoli29 2009.10.01. 16:12:39

@statez:

"Ezzel azért várhattak volna legalább még egy hetet"..."szegény Medvecky már eddig is Fidesz-bérenc volt, úgy gondolta, ha már lúd, legyen kövér"

:DDD

Hát nem semmi hét volt, az biztos! Semjénnel indult, OV-val zárul, de volt Szijjártó, Kósa, Rogán, Gémesi, Tőkéczky László, Mráz Ágoston Sámuel, Almássy Kornél, Hock Zoltán... stb.

Kicsit mintha átestek volna a ló túloldalára.

elfelejtette 2009.10.01. 16:14:02

@statez: Remélem agyvérzést kap az egész bagázs, és akkor tényleg megújul a baloldal. Bár ezek még a kriptából is képesek visszamászni a felügyelőbizottsági székbe.

Várkonyi 2009.10.01. 16:21:53

@Zoli28: Igazad van, bizalmat kell kialakítani, de ez szerintem automatikus lesz, és a fidesznek mindenképp lesz annyi bizalma - a lakosság körében, és a nemzetközi fórumokon is - hogy elkezdhessen egy önálló, sikeres gazdaságpolitikát. ŰAz már más kérdés, hogy ezzel élni fog-e.

Vissza a témához:

A napkelte (amely nem is biztos hogy megszűnik)csak egy kishal a vízben. A média-óriásokkal van a baj, melyek szisztematikusan butítják le a népet.
Egyébként meg pl. a T(el-A)v(iv) 2 -nek is van olyan műsora pl. a Mokka, amely undorítóságban bármikor fölveszi a versenyt a napkeltével.

A törvényi szabályozás semmi, azt csinálnak amit akarnak, most egyszer kapott az egyikük 24 órás műsorszünet - büntetést, mekkora nagy eredmény, amikor az lenne a minimum hogy ezt a két nagy pénzmosodát és -szivattyút azonnal fel kéne számolni.
Becslések szerint a Tv2 és az RTL klub reklámbevételei éves szinten összesen kb. 90 milliárd forintot tesznek ki - és ebből egy fillért sem lát az állam... bizony, ez a pénz megy a külföldi zsebekbe.

Várkonyi 2009.10.01. 16:26:30

Kíváncsi vagyok, a Ma Reggelben ( ha megmarad egyáltalán) mikor fogják vendégül látni Vona Gábort.

Több elképzelésem is van, de egyik sem túl bizakodó...

zoli29 2009.10.01. 16:30:16

@Mikagi:

"Igazad van, bizalmat kell kialakítani, de ez szerintem automatikus lesz, és a fidesznek mindenképp lesz annyi bizalma - a lakosság körében, és a nemzetközi fórumokon is - hogy elkezdhessen egy önálló, sikeres gazdaságpolitikát"

Bár így lenne, de ezt sajnos nem mi döntjük el.
Ha OV miniszterelnök lesz, akkor az elsők között le fog ülni az IMF-fel, és a tárgyalások első szakaszában ki fog derülni, mekkora mozgásteret sikerül kiharcolnunk (és az a baj, hogy harcolnunk kell érte, mert pénzügyileg másoktól függünk).

"Becslések szerint a Tv2 és az RTL klub reklámbevételei éves szinten összesen kb. 90 milliárd forintot tesznek ki"

Szerintem ez a szám erős túlzás.
Egyébként a TV2 közéleti műsorai szerintem sem különböznek sokban a Napkeltétől.

Werwolf 2009.10.01. 16:36:55

elfelejtette és zoli28,
egyetertek.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.01. 17:00:47

Azon tipródom itt egy ideje, hogyan képesek egyesek mákszemnyi aggyal hellyel-közzel helyesen, értelmesnek látszó mondatokat irkafirkálni. Úgy kb. a 30-as évekbeli német csoda felemlegetése óta gondolkodom ezen. De látom, azóta ven lejjebb is. Ha mondjuk pölö egy kertv (vagy bármi más)reklám(vagy bármi más)bevétele x mrd HUF, hogy képes bárki azt állítani, hogy ebből egy fillért sem lát az állam? Miféle létformák lehetnek még nethasználók (mert ember biztos nem buta ennyire)? Van a jobbikban alapfokú társalgástanfolyam éticsigáknak? Szegény Kúnó, meg a többiek...

Várkonyi 2009.10.01. 17:04:37

@Zoli28:

Forrásom: Magyar Médiahelyzet, szerk.: Antal Zsolt, Gazsó Tibor, Századvég kiadó, 2005.

És igazad van, a 2009-es előre-becslésük nem 90 milliárd forint, hanem 86 milliárd.

Ennyit az erős túlzásról.

Ja és abban is tévedtem, hogy ebből semmit sem fizetnek be a kasszába. a két csatorna együttes bérleti díja asszem kb. 2,valahány milliárd (nem tudok pontos adatot, bocsáss meg), de az már csak azért is lóf@szmindegy, mert mi ez a pénz a 90 milliárdhoz képest? Bakfitty. Nyalókapénz.
És ebből nyilván azt fizetnek le, akit csak akarnak.

zoli29 2009.10.01. 17:07:30

@Dr. Zerge:

Vona beszélt egyszer arról, hogy a kereskedelmi tévék és rádiók reklámbevétele több, mint ezermilliárd (!) Ft, és ha annak egy részét elvennénk tőlük, akkor egy csomó másra lenne pénz.
Vannak akik egy ilyen nyilatkozatot készpénznek vesznek, és úgy visszhangozzák, mint egy tudományos tényt.
index.hu/belfold/2009/06/30/amit_latunk_az_szervezett_provokacio/

zoli29 2009.10.01. 17:09:22

@Mikagi:

Kösz! Akkor a 90 milliárd lényegében igaz.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.01. 17:21:53

Gyk.: Nem véletlenül írtam 'x'-et, és a két zárójelben a 'bármi más'-okat. Vagyis nem a vélt-valós mértékű bevételekről óhajtottam értekezni. Hanem arról a mérhetetlen sötétségről, ahonnan pölö már az ÁFA sem látszik. És még annyi, de annyi minden...

Tényleg, az miért van, hogy időről időre jön a sok suttyó proli és ún. öntudata lesz, oszt' elkezd a maga kétbites üzemmódján belepofázni mindenbe? Bolsik, Hungaristák, Ávósok, Gárdisták miféle fos sorminta már ez?

Várkonyi 2009.10.01. 17:22:45

@Zoli28: Vona utána azt is mondta, hogy ebben nem biztos.

"A nagy kereskedelmi tévék és rádiók reklámbevétele több mint ezermilliárd forint, bár nem tudom, mennyire pontos ez a szám."

Idézni csak pontosan, szépen...

zoli29 2009.10.01. 17:27:42

@Mikagi:

Valóban így szól a pontos idézet. De komoly politikus nem mond "hasraütve" egy számot, hogy a mondat második felében már be is vallja, hogy igazából nem tudja, hogy ez valós szám-e (hogy végül kiderüljön, hogy még a nagyságrendet sem sikerült megközelítenie).

Várkonyi 2009.10.01. 17:44:57

@Zoli28: Ez így van, mindenesetre mentség arra hogy nem tudja a pontos számot az, hogy megmondja, hogy nem tudja a pontos számot...

Egyébként én csak a két tv-óriásról beszéltem, lehet ha a sok-sok mini tv-nek és rádióadónak is összeadnánk a reklámbevételét, akkor kapnánk még egy ugyanilyen nagyságrendű összeget. Vagy nagyobbat is, nem tudom.
És kb. 200 vagy akár 300 milliárd már belefér a több száz milliárdba, amit Ő maga is lejjebb mond.

Mégegyszer: az itt a baj, hogy ezeket a számokat csak BECSÜLNI lehet.
Egyébként ha megkérdeznénk a fidesz bármely médiapolitikusát, akkor ő lehet hogy ugyanekkorát tévedne.

Harmadszor: A Jobbik első dolga lesz, hogy átlátható pénzügyi helyzetet teremtsen e téren is. Tehát nem az a lényeg, hogy pontosan nem tudja, hanem hogy tudja hogy hogy lehet pontosan megtudni. És ez a lényeg szerintem.

zoli29 2009.10.01. 17:57:34

@Mikagi:

"A Jobbik első dolga lesz, hogy átlátható pénzügyi helyzetet teremtsen e téren is."

Ha megbocsátasz, én inkább szeretném megúszni, hogy a Jobbik valaha is kormányzati pozícióba kerüljön.

tlac 2009.10.01. 18:00:14

@elfelejtette: plusz nagyon sok pénzt egyszerűen eltapsoltak. nem kicsit.

Tehetetlen Dodó 2009.10.01. 18:18:52

@tlac: Iszonyú pénzbe kerül ekkora mohó klientúra finanszírozása. Becslésem szerint évi 1000 milliárdba.

Várkonyi 2009.10.01. 18:19:52

@Zoli28:

Megbocsátom.

De csak most az egyszer... :D

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.01. 18:22:32

@Mikagi:
"A Jobbik első dolga lesz, hogy átlátható pénzügyi helyzetet teremtsen e téren is. "

Bocs, ha mar igy szoba kerult az penzugyi atlathatosag es a Jobbik, akkor azt lehet tudni, hogy mi a helyzet a MIEP-Jobbik valasztasi szovetseggel? Mert en csak azt tudom, hogy annak a szovetsegnek adott penzbol finanszirozta a Jobbik az EP-kampanyat, viszont amikor az ASZ elmarasztalta a MIEP-Jobbikot az atlathatatlan penzugyei miatt, akkor viszont mar a Jobbiknak semmi koze nem volt hozzajuk.

Valoszinuleg a MIEP-Jobbik es a Jobbik nevazonossaga a problema gyokere.

Te errol mit gondolsz?

Várkonyi 2009.10.01. 18:47:48

Ez jó kérdés, az a helyzet, hogy mindösszesen 2 hete vagyok a Jobbik tagja.

Amit találtam erről

kuruc.info/r/2/41914/
illetve
kuruc.info/r/2/45293/

különösen az utóbbi cikk ha nem is kimondva, de tartalmában a te álláspontodat bizonyítja: a névazonosság miatt összekeverhető a két szervezet.

Tehát igazad van.

Az én egyéni szubjektív véleményem: egyetértek Veled. :)

Teddypompom 2009.10.01. 18:52:47

Most hallottam hogy Orosz beolvasta a cikkentyű első felét a Klubrádióban.
Reszketett a hangja, de nem kommentálta.Nem nagyon tudott rá érdeemben reagálni.
Nagyok vagytok fiúk!

zoli29 2009.10.01. 19:00:29

@Teddypompom:

"Most hallottam hogy Orosz beolvasta a cikkentyű első felét a Klubrádióban."

LOL. Nem mondod!

Nénike: ha meglesz a Klubrádió honlapján a hanganyag, akkor update-ként be kellene linkelni Orosz Jóska reakcióját.
:DD

zoli29 2009.10.01. 19:08:49

@Teddypompom:

Én is most hallgatom a Kontrát. Ha jól értem, ebből a cikkből kiindulva most épp arról beszélget Orosz egy médiajogásszel, hogy ha egy sajtóorgánum buzizik, akkor ennek van-e következménye.

Nénike, kihúztad a gyufát.
LOL

Teddypompom 2009.10.01. 19:11:45

Hát a mai adás vendége Bauer Tamás volt
úgyhogy az egész esemény médiatörténeti különlegeséggé fajult.
Olyan mint egy régi szép álom.

zoli29 2009.10.01. 19:13:05

Húú! Én eddig még nem nagyon hallgattam bele ebbe a műsorba, de Orosz nagyon kemény. Komolyan retteg. :DD

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.10.01. 19:15:34

Egy napon, mikor jusztlackónak semmi dolga nem akadt,
Eszébe jutott, hogy mondani kéne valami nagyon fontoschat.
Elment tehát yózsikához, hogy meglesse, mit csinál,
De a rádiónál éppen akkor senkit nem talált.

Így hát elindult hazafelé, miközben sűrűn hullt a hó,
S arra gondolt, hogy otthon talán akad egy kis fosnivaló.
S hogy kimelegedjék, ugrándozott, s yó nagyokat lépett,
S a fideszre való tekintettel énekelni kezdett.

Minél inkább tavaszodik, annál inkább befosok,
Minél inkább tavaszodik, annál inkább befosok.
Hull a hó és hózik, jusztlackó parázik,
Hull a hó és hózik, jusztlackó parázik.

Ismert szoci körökben az az általános nézet,
Hogy jusztlackó, mint minden kommer, szereti a pénzet.
És ez nem csak afféle szerény vélemény,
Hanem határozottan állítom, hogy tény, tény, tény.

Ezért mikor fidesz van, és sűrűn hull a fehér ló,
Kell, hogy legyen az almáriumban eltéve félnivaló.
Így aztán, ha télidőben jusztlackó megéhezik,
Megkóstol egy csupor oroszt alaposan fenékig.

Minél inkább tavaszodik, annál inkább befosok,
Minél inkább tavaszodik, annál inkább befosok.
Hull a hó és hózik, jusztlackó parázik,
Hull a hó és hózik, jusztlackó parázik.

Teddypompom 2009.10.01. 19:16:19

@Zoli28:
Ez hülye.
A Nénike által megénekelt aktus csak metaforaként értelmezhető, ebbe jogilag belekötni nem tudnak.

zoli29 2009.10.01. 19:18:54

@Teddypompom:

Te rendszeresen hallgatod? Kíváncsi lennék, hogy a heti öt műsorból mennyi szól a szélsőjobb meg a gyűlöletbeszéd elleni élet-halál harcról.

zoli29 2009.10.01. 19:21:31

@Teddypompom:

Nem vagyok benne biztos, hogy a mostani beszélgetés közvetlenül Nénike írásából indult-e ki, de elvileg összeköthető.

zoli29 2009.10.01. 19:25:54

Orosz teljesen elszabadult. Lehet hallani, hogy az interjúalanyai is már kényelmetlenül érzik magukat.

Most azt akarja megmagyarázni, hogy milyen rossz, hogy a törvény szerint egy sajtóorgánum, ha tudósít egy szélsőséges rendezvényről, akkor leírhatja szó szerint, hogy ott pl milyen zsidózó rigmusok hangoztak el. Mert hogy ezzel megismétlődik a "gyűlöletbeszéd", és ez rossz.

Teddypompom 2009.10.01. 19:26:43

@Zoli28:
Régen hallgattam rendszeresen.
Augusztusban még minden adás a "gyülületbeszédről" szólt.

eeepunk 2009.10.01. 19:35:47

Tehát a súlypont áthelyeződött a Napkeltéről a buzulásra Szovjetéknél? tényleg LOL. Dehát érthető, a Napkelte ebben az aspektusban már régi sérelmenek számít.

UFO verse vajon adásba kerül?!

Thulsa Doom (törölt) 2009.10.01. 19:55:31

Aki oroszjózsit hallgat, azt egy valamire való kormánynak azonnal kényszermunkára kell ítélnie! Függetlenül attól, hogy szimplán hülye, vagy csak mazohista.))

Google 2009.10.01. 19:59:27

Eszembe jutnak Medgyesy örökbecsű szavai: akinek tévé kell, vegyen magának!
Ja, hogy a közösből könnyebb volt elvenni, és az emberek nagy részét kihagyni belőle jobb volt?
Meghiszem, de eddig ment, nem tovább!

Juszt is jókat mondott:

"Odavittem a két vadat,
az őzet és a nyulat."

"Zászló és jelszó a szélsőjobbnál."

Juszt is, kövessétek a zászlót!

tevevanegypupu 2009.10.01. 20:13:09

A Klubradiot eletemben nem hallottam, de Oroszt sokszor lattam a Napkelteben. Legutolso alkalommal akkor, mikor Izraelbol az ujabb libanoni bombazasok alkalmabol meghivott zsido tizeneveseket interjuvolt az azota visszahivott, korrupcioval vadolt izraeli nagykovet es Ivanyi Gabor tarsasagaban. A nagykovet akkor szinte felelossegre vonta a magyar allamot, hogy miert kuldott a palesztin gyerekek megsegitesere - egy iskolat es egy korhazat is lebombaztak izraeli gepek - hat millio forintot. Orosz olyan modon asszisztalt az egeszhez, hogy nagyon elment a kedvem az egesz Napkeltetol.

heki 2009.10.01. 20:47:55

A jövőre gondolván szedjük már össze, hogy pl. a Hír Tévéből ki a vállalható arc...

Nagyon kell gondolkodnom, egyik rosszabb, mint a másik. Mondom úgy, hogy nem kedvelem Juszt Lacikát.
De mint jobbos rettegek, hogyha Philippek vagy Erdős Miklósok, ÓK. Szilveszterek köszönnek rám majd a köztelevízióból.
(Nem is beszélve a libafejű www.hirtv.hu/?tPath=/view/pictureview/musorvezetok&pictureview_width=334&pictureview_height=500&pictureview_src=/_Images/musorvezetok/000254678_nagy_nagy.jpg.jpg_orig.jpg nőkről)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.10.01. 20:56:56

@heki: hát a Filip (sic!) tényleg durva. A Szilveszter meg nem az a kimondott médiaképes arc, de szerintem kimondottan kupálódik. Az általad libafejűnek aposztrofált csajjal mi a gond? Csak nem a modora? :))))

Google 2009.10.01. 21:02:20

@Mikagi:

Két hete vagy a Jobbik tagja és nem találod a fészket, ugye?
Meghiszem, hisz nincs.
Miért nincs fóruma egy olyan pártnak (barikádnak, kurucnak), melynek vezérei azzal dicsekszenek, hogy alulról szerveződnek?
Miért nem tudnak a magukfajták eszmét cserélni Németországról, újjáépítésről? Úgy általában a múlt időről.
Az tényleg kár, hogy mire a Jobbik is bebútorozott volna a Nap-keltébe, Dávid, Lendvay és Herényi mellé, megszűnt az is.
Remélni tudom, hogy egy könnyed, elegáns, a politikai uszítást messze elkerülő reggeli műsornak nézünk elébe. A meglévő példák erre mutatnak.
És ha meghívják a Fidesz bármely képviselőjét, miért ne menne?
Mindenki menne, kivéve az MSZP-t.
Pártatlan műsorba minek menjenek?

heki 2009.10.01. 21:07:11

@Gasper:
A libafejű csaj olyan szép mint egy liba, és annyi esze van, mint egy libának. Csak ennyi.
Nőkben nagyon gyenge a HírTV.

Meg pasikban.
Ehhe.

Például nem értem, hogy Kiss Ulrich, aki már megélt élete izgalom, hogy közösködhet egy Dörner Györggyel, aki színész!!! Színész waze!!!
Középkorban a színész automatikusan kizárta magát az egyházból : )

Jaj. Tényleg nem értem. (ÓK.Szilvesztert meg 25 éve ismerem, ehm, hogy mondjam.)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.10.01. 21:22:45

@heki: Kiss Ulrich rulez! De mit csináljak, én bírom Májkel Dáglesz magyar hangját is. :))

Na de komolyra fordítva. Teljesen hasonlóak az én aggodalmaim is a jobber médiaarcok tekintetében, de hát valahol csak el kell kezdeni és nyilván meg kell adni a sanszot, hogy kialakuljon majd egy színvonalas szakmai vonal. Már ha ki tud alakulni, persze. De hát miért ne. Ilyen szempontból például a Borókay Gábor szerintem kiváló példa.

Meg aztán az az mégsem járja, hogy a kádárkor szarjankói (Vitraytól Aczélon át a Drágabolgárúrig) manapság is a szakma doyenjeinek számítanak. Húsz évvel a gatyaváltás után!!!

ps. "ÓK.Szilvesztert meg 25 éve ismerem..." csak nem az Operából? LOL

józan' 2009.10.01. 21:28:59

@heki:

Te miről beszélsz? Egy csomó jó arc van náluk(pár kivételtől eltekintve, pl: csintalan vagy _borbásmarcsi_).
Mi az, hogy "egyik rosszabb, mint a másik"? Akkor utass már kérlek vállalható műsorvezetőket a magyar médiából, akikhez mondjuk "fel kéne nőniük".
Pl. Maunika?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.10.01. 21:46:30

tiszta a levegő? :)

amúgy, szvsz, süveges gergőnek a papírra írják le a ?-eket vagy a füleschben suttogják el, tehát ki isch a szerk.?

heki 2009.10.01. 21:53:04

@Gasper:
Lenne remény, hogy kialakul egy színvonalas szakmai vonal, ha láttam volna jeleket a Hír és Echo tévéknél, de jaj, nem.

ÓKSZ-t még régebbről ismerem...

@józan':
Ne hőbölögj.
Nem mondtam ilyet, hogy fel kellene nőni valakihez.
MAgyarországon szerintem az újságíró szakma egy kurvaképző... elnézést a kevés (három? négy?) kivételtől.

Szellemi prostik, bármely oldalon.

Ha azt mondod, naiv vagyok, mert azt hiszem, hogy az újságírói függetlenség, tisztesség, intelligencia elviekben, de létező dolog, és nemcsak egy kósza idea, akkor ez annál rosszabb a valóságra nézve.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.10.01. 22:03:49

@heki: ja, hát az echotv tényleg ultragáz, nem is nézem. A Pörzsesanyi például önmaga paródiája.

"ÓKSZ-t még régebbről ismerem... "

Oviból? (költői volt, nem fontos válaszolni) LOL

Alfőmérnök 2009.10.01. 22:05:28

Azért a HÍRTV női műsorvezetői között van egy-két szimpi csaj. Heki, te biztos nő vagy.

Mellesleg, amíg Bárdos Andrások meg György Péterek vezetik a médiaértelmiségi-képzőket, nem sok esélyünk van rá, hogy sok tehetséges jobber műsorvezető fog kikerülni az egyetemekről...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.01. 22:10:18

@heki: Az hagyján, hogy sehol a pártatlanság, sehol a bíbíszíkompatibilitás (mellesleg az info rádió szvsz a maga unalmas módján megfelel), de a szellemi prostiság nem csak sajtó sajátja ebben az érdekes kis országban, tulképp a komplett értelmiség, már legalábbis a pozíciókban lévő, hogy ne mondjam mértékadó, véleményformáló szellemi elit is egy merő kurválkodás, kontraszelekció. Istenkém, valahogy ilyen lett ez a 20.század, ezt örököltük, kézivezérlés, tenyérből etetett sajtó-, tudományos és kultúrmunkások, ezt mentettük át rendszerről rendszerre. De a legaggasztóbb, hogy immár a minimális szakmai alapok sem kötelezőek. Hogy a tárgyhoz visszatérjek, párttvkben, kertv-ékben, de a nagy büdös közszolgálatban sem kell már tudni pölö szépen, értelmesen, tagoltan, különösebb nyelvtani és beszédhibáktól mentesen megszólalni, tartalmilag egy zseblexikonnal legalább fölérő pontossággal gyötörni szegény anyanyelvünket. Épp dühöngök, valami műsorban valami nő, valami faluban túristacsalogató nekibuzdulással kipingált házakról riportolva nem átall többrendbelileg freskókról értekezni, amúgy közszolgálatilag. Se egy szerkesztő, se egy vágó, se az operatőre, ne adj isten egy nyelvi lektor nem javítja ki az istenbarmát...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.10.01. 22:10:54

mátékriszta, gundeltakásch is jáccik még :)

visszakanyarodva, nem csak a netet, de e e e a rádiót isch akarjuk
wewanttheairwaves
www.youtube.com/watch?v=ISrT1ROzN3g

ez komoj :)

heki 2009.10.01. 22:23:58

@Alfőmérnök:
baszod, az kéne még, hogy nő legyek, rosszkedvem tele teljes depresszióvá ingoványosodna.
Nem tom, este érek haza, bekapcsolom a HörrTévét, és mindig szomorú leszek.

Mellesleg György Péter azért nem Bárdos András. György Péter maximálisan elfogult, arrogáns stb., de legalább elhiszem neki, amit mond, hogy tényleg így (ilyen hülyén) gondolja. Bárdos Andrásnál ilyesminek halvány jelét se látom én. György Péter könyveiben egyébként vannak gondolatok, Bárdos András nem tom, írt-e könyvet, és miért, ha igen.

@Dr. Zerge:
szomorú hamvasi világvége képet festel itten.

józan' 2009.10.01. 22:28:42

@heki:

Nem mondtad, de ha ilyen rossznak tartod őket, akkor nyilván nem ütik meg az általad felállított mércét. Ezért kérdeztem, hogy akkor viszont ki az, aki igen?

"Ha azt mondod, naiv vagyok, mert azt hiszem, hogy az újságírói függetlenség, tisztesség, intelligencia elviekben, de létező dolog, és nemcsak egy kósza idea, akkor ez annál rosszabb a valóságra nézve."

Nem naív vagy, csak össze-vissza beszélsz. A Hírtv-től vagy Az ATV-től felesleges elvárni, hogy "független" legyen, hiszen pártmédiák. Akinek függetlennek KELL lennie, az a közmédia. Jelen állapotában pedig nem az.

De még mindig nem árultad el, hogy szerinted miért olyan szörnyűek Ókovácsék.

józan' 2009.10.01. 22:32:41

@józan':
pártmédiák helyett pártmédiumok

Várkonyi 2009.10.01. 22:39:10

@Google:

Milyen fészekről beszélsz? Megtaláltam azt már rég.
Váltottam néhány levelet a Jobbik-fejesekkel. Rövidesen találkozom velük.

"Miért nincs fóruma egy olyan pártnak (barikádnak, kurucnak), melynek vezérei azzal dicsekszenek, hogy alulról szerveződnek?
Miért nem tudnak a magukfajták eszmét cserélni Németországról, újjáépítésről? Úgy általában a múlt időről."

Én nem azért látogatok most ide, mert nem tudok máshol eszmét cserélni. Azért járok ide, mert van egy barátom a koleszból, aki nagy rajongója a reakciónak, és én kíváncsi vagyok, hogy miért. Asszem kezdek rájönni: a blogból áradó intellektuális gőg az, ami bejön neki. Amikor ugyanis egy olyan társaságnak vagyunk a tagjai, mely azt hiszi hogy ő találta fel a spanyolviaszt, akkor az az illúzió keltődik bennünk, hogy valami kivételes bagázsnak vagyunk része.

Nyugodj meg, szoktam eszmét cserélni, és még fogok is arról, ami érdekel.

"Az tényleg kár, hogy mire a Jobbik is bebútorozott volna a Nap-keltébe, Dávid, Lendvay és Herényi mellé, megszűnt az is."

Ne aggódj, akad majd más. Valszeg jobb is így.
A többi gondolatoddal egyetértek.

csabá 2009.10.01. 22:53:36

@józan':
nem érzem magam függetlennek, nem valllom, hogy középen lennék, ezért saját (jobbos) médiámtól várnám el a minőséget. :)

A közmédia helyzete pedig bonyolult Magyarországon, de erről már sokat írtak, itt is.
A BBC könnyen beszél, ott tényleg az adófizetők tartják el (minden megvásárolt TV, rádió-készülék, stb. bizonyos aránya a BBC-hezt fut be) Mint régen nálunk is volt ilyen.

Ez megszűnt a rencerváltáskor, gondolom az állampolgárok ma már nem is nagyon adnának közvetlenül így pénzt, viszont így az MTV mindig is a költségvetéstől és a Parlamenttől függ. Ezen kellene változtatni, de nincs erő és szándék, úgy látom, mert a politikusoknak így kényelmesebb kézivezérelni.

A Hír TV pedig azért rossz, mert nem meggyőz, azaz marketing szempontból nem a semlegesek felé próbál nyitni, hanem az összetartozás klán-érzetét erősíti. Azzal, hogy érdemi viták nincsenek pl.

Média közhely, ha négy ember összeül, akkor izgalmas, ha különböző preferenciák mentén mozognak.
Na most az, hogy az egyik színész, a másik politológus, a harmadik jezsuita atya, a negyedik műsorvezető - de valójában mindenben egyet értenek - unalmassá teszi a műsort - illetve csak az akolmeleg szelíd báját erősíti, pedig, mint mondtam, értékes emberek is vannak ottan ám.
Én például össze engedném Ulrich atyát György Péterrel.

Egyszer a MTV2-n Rózsa Péter az esti beszélgetős műsorába felelőtlenül :) meghívta Bolberitz atyát.
Bolberitz Lemosott mindenkit.

Többet viszont nem hívták. :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.10.01. 23:06:45

@Gasper: czélkerext mán oké

nem mintha bántanám őket
a 'jámbor barmait' :)))

www.youtube.com/watch?v=TKYALsp-sIg

Alfőmérnök 2009.10.01. 23:08:51

@heki:
Tudom, hogy György Péter nem = Bárdos András - ha nem tudnám, csak az egyik nevét írtam volna le.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.10.01. 23:17:01

@Gasper: Ember, ez a zene tényleg visz mindent, de idehallgassatok, a zufó is, itt az én megoldásom ontopik, Juszt és Orosz szerkesztők figyelmébe:

www.youtube.com/watch?v=_EgDzXlgZK0&feature=fvw

józan' 2009.10.01. 23:17:18

@csabá:

A Civil Kaszinó szerintem egyáltalán nem vitaműsornak készült. Három _nempolitikus_ kommentálja a műsorvezető által felolvasott híreket és ennyi.
Inkább amolyan megbeszéljük egy sör mellett a héten történteket jellege van a dolognak, talán ezért is lett a neve Kaszinó(nem pedig Párbaj, Kereszttűzben vagy ilyesmi)
Abban igazad van, hogy kéne egy valódi vitaműsor is, mindenféle oldalról. Múlt héten az ATV láttam valami ilyesmit, Havas Henrik volt a műsorvezető, de a közhelypuffogtatáson kívül nem sok mindenre jutottak.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.10.01. 23:21:09

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: "czélkerext" LOL! Ott a pont. Pontosan ezért csippantom ezt az anyagot.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.10.01. 23:28:50

Egyébként, mi az a fosni? Valami olyan szó, mint a rollni meg a dűzni?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.10.01. 23:32:13

@Elpet: hopp, az előző kommentem elszállt az éterben. A lényeg a lényeg, a Stranglers is jöhet.

És lefekvés elött itt van a fedáksári is:

www.youtube.com/watch?v=SYlGWzZaqXo

na meg a ráadás:

www.youtube.com/watch?v=VxCM9dellRs&feature=related

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.10.01. 23:38:42

@Elpet: kábé az, mint dizni, vagy trendy, vagy ilyesmi, érted :)

@Gasper: egy kisch tajkep, nem hittem volna, hogy akzualisch lesz 88-89 után, de hát aklimatizálodom, vagy mi...

www.youtube.com/watch?v=LNrgs5kD9YY

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.01. 23:38:47

@józan': No de megette a fene azt a kaszinót is, ahova csak egyik oldali civilek császkálnak megbeszélégetni ezt-azt. Hát egy tisztességes sarki kocsmában színesebb a felhozatal.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.10.01. 23:47:48

@Gasper:
@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget:
Na, akkor nyugodalmas nyárspolgári jóéjszakát kívánok, és nézzétek a Ma Reggelt reggel!

eeepunk 2009.10.02. 09:54:57

A pártújság félgagyi "leleplező" cikke az MTV-ről: nol.hu/belfold/20091002-dupla_fejes#

"Az új MTV-objektum hasznos alapterülete 55 100 négyzetméter. A bérleti díj - ami magában foglalja a felújítási és részben a fenntartási költségeket is - havi 993 ezer euró. A bérleti díj forintban fizetendő, jelenlegi árfolyamon közel 270 millió, összesen évi 3,2 milliárd. Mindez nettó ár, melyet áfa terhel.

A szerződés 22+18 évre szól; az első etap alatt 262 millió eurót, azaz 70 milliárd forintot fizet ki a köztévé. Ám mivel nem lízingel, hanem bérel, a 22 év lejártakor sem lesz az övé az ingatlan,..."

Az elvtársnak kicsit későn jutott eszébe tényfeltárni.

A cikk végére még odafért:
"Abban reménykedni, hogy a köztévé a következő néhány évben kikecmereg a politika alól, naivitás. Az MTV jövő tavaszi politikai irányváltása valószínűsíthető, sőt, már meg is kezdődött: a múlt héten puccsszerűen eltávolították a Nap-keltét."

Azaz kié a megoldandó feladat? Na kié?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.10.02. 10:01:16

Azért Orosz Jozefina esetén az egymás f...nak szopogatása kéjes műsorra enged következtetni...

zoli29 2009.10.02. 10:03:22

Tegnap Orosz Jóska a Kontrában felolvasta a cikk elejét:
klubradio.hu/klubmp3/klub20091001-182906.mp3

4:30-tól érdemes hallgatni. Csak hab a tortán, hogy Orosz vendége Bauer Tamás volt. :)

zoli29 2009.10.02. 10:19:31

Egy gyöngyszem a tegnapi Kontrából:

"Bauer: Nálunk a normasértés vált normává. Elsősorban a Fidesz oldaláról, és meg kell mondanom, hogy olykor-olykor ezt mások is átveszik. Csak a Fidesznél a normasértés tényleg normává vált, míg más politikai erőknél ez inkább csak alkalmi normaszegés, szégyenlősen elkövetett alkalmi normaszegés. A Fidesznél ez a norma.

Orosz: A szocialisták miért nem szálltak ebbe bele, ebbe a versenybe? Nem pusztán a normaszegésbe... Hogyha vannak nem demokratikus, vagy kevésbé demokratikus eszközök a hatalom megszerzésére, akkor miért nem éltek hasonló eszközökkel a hatalom megtartására?"

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.02. 10:33:00

Nu, mit olvasok épp ma?

"Reklámbevételüket a cégek titkosan kezelik. A Reklámszövetség becsült adatai szerint a teljes magyar reklámköltés tavaly 200 milliárdot tett ki, ebből 78 milliárdot a televíziók szereztek meg, zömét a két nagy kereskedelmi csatorna. Szintén szakmai becslés, hogy az m1 és az m2 együttes reklámbevétele legföljebb egytizede annak, amit az RTL Klub vagy a Tv2 szerez."

Ezek szerint a két nagy kertv évi reklámbevétele valami 70Mrd HUF lehet. Ezermilliárd, mi, édes faszom... "A teljes magyar reklámköltés 200...", ehh, Vona meg a számok, egy újságosbódét sem bíznék ilyenre...

Google 2009.10.02. 10:41:30

@Zoli28:

A kordonbontó politikai erővel szemben a demokraták védtelenek - ezt a következtetést vonta le Bauer a Nap-kelte mizériából.

Kérdés tárgyát már csak az képezi, kik is azok a hírös, nevezetös demokraták.
Bauer, Orosz, vagy Juszt lennének azok?
Juszt bevallja, nem is nézte a Nap-keltét, értünk ne törje magát, mi is vártuk, hogy már mást nézhessünk!
Az MSZP pedig, azzal, hogy távolmaradnak a képviselői, annak adja újfent bizonyítékát, mennyire az ő érdeküket szolgálta eddig a Gyárfás műsora.

Google 2009.10.02. 10:46:35

@Dr. Zerge:

Egy újságosbódé vezetése komoly dolog, ott száj-karatéval nem sokra megyünk. Bódét borogatni esetleg jól tudna, bár azt a mozgalmat egy másik harcos hirdette meg.

Várkonyi 2009.10.02. 12:08:14

"A Reklámszövetség becsült adatai szerint"

Ó igen, most jön a számháború. Jellemző, hogy okostóni (gőgöstóni) ebből nem azt vonta le, hogy mennyire etikus, hogy titkosan kezelik a reklámbevételt, hanem hogy hú, bazmeg, egy bódét sem bízna rá.

A Reklámszövetség bizonyosan alábecsli azt a számot, a több száz milliárdban pedig igaza van Vonának ( azonos interjú, két sorral lejjebb).

Google 2009.10.02. 12:37:30

@Mikagi:

Lehet, itt nagyon gőgösek a Tónik, de amott meg nagyon csökönyösek, itt is, ott is tisztelet a kivételnek!
Kár számokkal dobálóznia valakinek, ha annak nincs birtokában (tudja meg, az a dolga!).
A csendőrségről értekeznie, azzal hitegetnie, ha ő maga mondja, még nincs kiforrott álláspont, de már vannak csendőrök.
Gyurcsányt is úgyanígy védték hívei, ő is szeretett nagyokat mondani, de ez csak egy ideig megy.
Lehet kötni a zebet a karóhoz, de legtöbbször nem érdemes.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.02. 13:02:05

@Makogi:

Kénytelen vagyok hozzádszólni: Tegnap óta legalább az ÁFA már egy ismerős fogalom?

Inkább vagyok Bunkó, beképzelt, gőgös, mint olyan ostoba mint te, és az elvtársaid.

A becsült adatokról pár szót, hátha kissé barázdálódik az agyfelszíned: 1. Magyarország jogállam. Így egyrészt vannak nyilvános cégadatok és vannak nem nyilvánosak. Meg van ugye a józan ész, ami nem azt diktálja, hogy a reklámszövetség az ő becsléseiben kisebbíteni akarná a reklámbevételeket.
2. Az APEH és eképpen a Magyar Állam fillére tudja, kinek mennyi a reklámbevétele. Csak éppen ehhez neked, nekem, konkurenciának kurvára semmi közünk. Semmiféle közérdek nem fűződik efféle adatok nyilvánosságához. Ahogy az sem tarthat számot köznyilvánosságra, hogy te mennyit kurvázol el a kosztpénzből.

Fasznak ugatsz bele olyasmibe, amihez fingod sincs, he? Mi a töknek mantrázod a führered faszságait, ahelyett, hogy művelnéd magad, mi? Na takarodj GDP-t termelni!

Várkonyi 2009.10.02. 16:17:51

@Dr. Zerge:

Nekem inkább a te "beszéded" tűnik ugatásnak.

Nagyon szánalmas életed lehet, mert ez azt jelenti, hogy nemcsak azokat baszod le, akik úgymond szarnak bizonyulnak a szemedben, hanem magadat is le szoktad baszni elég keményen, ugye? Ez mondjuk magyarázza a beléd szorult negatív érzelmeket (racket feeling).

Kérdés: mi van, ha már elegendő racket feeling gyűlt össze? Mire váltod be?

Egy "ingyenes" őrjöngésre? Egy ingyenes berúgásra? Egy ingyenes önmarcangolásra? (vannak durvább verziók is, amennyiben jó sok ilyen szar gyűlt össze -idegösszeroppanás, delirium tremens -, de ezt most hagyjuk)

1. Magyarország részben jogállam, részben nem az.
2. Nem vagyok vele tisztában, hogy a magyar reklámbevételek mennyiben ÁFA-kötelesek vagy sem ( szerintem nem, de lehet hogy tévedek, na bumm), azt viszont tudom, hogy mind a tel-aviv 2, mind a retekklub egy óriási szivattyú, mely viszi ki a pénzt. És egyébként óriási károkat - sokkal többet, mit bármely adóbevétel- okoz a népnek azzal, hogy agymossa az embereket.EZ A LÉNYEG. És akár hiszed, akár nem, ehhez vajmi kevés köze van annak, hogy adózik e a reklámbevétele után, vagy sem... a lényeget tekintve tehát igazam van, az olyan részleteket meg hogy most van-e rajtam sapka, vagy nincs, meghagyom neked.

@Google: "Lehet kötni az ebet a karóhoz, de legtöbbször nem érdemes."

Legtöbbször tényleg nem.
De néha igen. :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.02. 17:02:13

@Mekegi: Figyi má', neked nem az volt eddig a bajod, hogy szar a műsor, hanem hogy mecsoda reklámbevételeik vannak, és abból idézem: "egy fillért sem lát az állam". Az ember erre veszi a fárdsagot, ingyen és bérmentve kiművel ennek a bonyolult világnak egy apró szegletében történő eligazodás mikéntjéről. Te meg ahelyett, hogy köszönnéd, vagy legalább elhalkulnál, feszt zsidózol. Sajnálatosan kézenfekvő a következtetés: buta vagy, mint a tök. Sajnos nem tudok rajtad segíteni.

Várkonyi 2009.10.02. 17:18:22

Figyi' ingyen és bérmentve kiélted rajtam a dühödet, azzal, hogy a "na most rajtacsíptelek te gazember" nevű játszmát játszottad.

Ez valójában azt jelenti, mintha azt mondtad volna: "köszönöm hogy legális módot adtál arra, hogy kiélhessem a dühömet".

Hát, szívesen.

Még valami?

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.10.02. 19:02:17

mif.sz baja van jusztnak nagymagyarorszaggal?
ez szanalmas. ezek meg mindig itt tartanak. jaj.

Tehetetlen Dodó 2009.10.02. 19:18:41

@cziffra plachta zasztava:
Biztos csak viszonossági alapon.
Szegény Nagymagyarországnak is elég baj egy ilyen Juszt-féle sejthalmaz.
süti beállítások módosítása