Mi a baj Seres Máriával?
2009. július 20. írta: Oli bácsi

Mi a baj Seres Máriával?

  Az elején leszögezem/előrebocsátom/a lábak elé helyezem: a képviselőknek igenis el kell számolniuk a költségtérítéssel és ugyanúgy kell adózniuk, mint bárki másnak.

  De.

  Az országgyűlési képviselők költségtérítéseinek elszámolásáról szóló népszavazási ívet nem írtam alá. Most némi kajánsággal szemlélem a kezdeményező biblikus átkait, amelyeket a közjogi méltóságokra és a politikai elitre szór, mert elkaszálták az ideáját. Talán azért is, mert őszinte ódzkodás él bennem a Blikk embereket érdeklő problémafelvetéseivel szemben. Pláne, ha azok két, Bódy Sylvi kannáiról meg Terry Black életviteli gondjairól szóló híradás közé vannak becsempészve. Lehet siránkozni, hogy szarban vagyunk, és a politikusaink is szarok, de ha a köpülésben magunk is aktívan részt veszünk, olyan nagyon magas erkölcsi piedesztálon nem állhatunk. Márpedig a Blikk aktívan részt vett az aláírásgyűjtésben, vajon miért? Miközben más, anyagiakban is sokkal jelentősebb, társadalompolitikai ügyekben kussolt vagy elkent. Erről is szépen beszél Murányi Marcell főszerkesztő úr a fentebb belinkelt interjúban. Ez az egyik.

  Kisebb probléma az Seres Máriával kapcsolatban, hogy nem az a habtisztán a politikában felbukkant MILF, mint aminek szeretné eladni magát. Már 1994-ben indult a jelentős futóbolond, Medveczki Zoltán pártjának képviselőjelöltjeként (emlékszünk: „rendezze le az asszonyt és menjen el szavazni”) és azóta gyakorlatilag minden választáson jelöltette magát, valamely, a zöld szó jelzős változatait használó párt színeiben (vidéki, nemzeti, szociális usw.) Nagyjából azt is leszarom, hogy milyen kibogozhatatlan kapcsolatban áll a nagykőrösi Daniel Cohn-Bendittel, Stekler Ottóval - utóbbi körülmény egészen nívós orgánumok fantáziáját is meglódította. Az is rendben van, hogy azt a rettenetes zsargont beszéli, amely Magyarországon a rendőrök, ügyvédek és politikusok sajátja, és lehetne menni közéjük nyelvjárást gyűjteni, és biztos van angolvécé, nem úgy mint a csángóknál. „Nem mondom, hogy nincs kapcsolatom vele, de nincs munkakapcsolatom.”Mint párttal nem vagyok velük kapcsolatban” és társai. Az már kicsit jobban zavar, hogy valaki Civilmozgalom néven indít pártot: kevéssé demokratikus meglátásom szerint minden olyasmit be kéne tiltani, ami a 'civil' szót használja öndefinícióként. Mert vagy a szoci mutyi melegágya (Nemzeti Civil Alapprogram), politikusi hívószó („civil szféra”), a macherek ismertetőjegye (mi civilek”). Egy kivételt hajlandó vagyok tenni, a vajdasági magyar civil mozgalommal (és az erre érzékenyeknek, a Civil Rádióval). A korrupt pártok ellen küzdő négygyermekes boldog családanya aztán maga is pártot alapított, amelynek listáján az EU-választásokon ott volt az elmúlt évek kormányzati személyügyi kavarásaiban szerepet vállaló Telkes József, a kiöregedett operaénekes, a hivatásos katona: semmi baj nincs velük, nyilván politizálhatnak, de az új politikai elit oly kivánatos kialakítását nem velük képzelem el. De még ez is csak az én bajom.

  Ami azonban a hipotetikus Civil Mozgalom programjáról eddig kiderült a kegyes közhelyeken túl, az javarészt hóttbalos egyenlősdi vagy naív szcientizmus. Az nyilván csak külső jegy, hogy a programot Társadalmi szerződésnek hívják, ami nekem Zsan-Zsák és János evangéliuma óta büdös. (Maga a Seres-féle szerződés még nem készült el, várjunk türelemmel.) Az elméleti jellegű alapvetések irtózatos méretű, a társadalom életébe való belenyúlással számolnak és a racionális tudás (akármi is legyen az) olyan korlátlan dicsőítését tartalmazzák, hogy arra maga Richard Dawkins is csak csettintene. Ha nem leszel rendes civil, akkor bizony jön majd a bazmeg.

  Seres Mária ugyanakkor hirdetheti ezeket a nézeteket, nincs az megtiltva és jól is teszi, ha van rá kereslet. (Van.) Csak szeretni nem kell. Ugyanakkor azt is hiszem, hogy az elmúlt négy évben mindössze 10%-kal emelt képviselői alapdíj, a Közép-Európában is kiemelkedően alacsonynak számító képviselői díjak éppenséggel nem a legjobb eszközei a korrupció elleni harcnak. S a magyar nép képviselői és általában politikai osztálya iránti (részben megérdemelt) utálata tolta ebbe a, khm, szürkegazdasági irányba a honatyák  fizetését. A képviselők tényleg lehetnének feleennyien, de az egész Seres-féle kezdeményezés nem más, mint egy, a közéletbe eddig sikertelenül betörni kívánó, tehetséges aktivista tematizációs kísérlete arra, hogy maga is része lehessen a gyűlölt rendszernek. És nyilván belülről bomlasszon.

  Mint egy mensevik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr661252043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoli29 2009.07.20. 10:49:56

Én aláírtam a népszavazási ívet, de maga Seres Mária nekem nem igazán szimpatikus.
Amikor interjút ad, mindig olyan képet vág, mintha mindenkire mérges lenne, és szemrehányást tenne a világra.

Szóval a népszavazással egyetértek, és sajnálom, hogy nem lett belőle semmi, mert ráfért volna úgy en bloc a politikai elitre; de Seres Máriából, mint politkusból, köszönöm, nem kérek.

zoli29 2009.07.20. 10:51:11

@Zoli28:

"szemrehányást tenne a világra."

i meant: ...szemrehányást tenne az egész világnak

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.20. 10:53:55

"Civil kontrollt és társadalmi részvételt a közélet minden területén"
"Egy erős államot, amely segíti állampolgárait és megvédi, képviseli az érdekeit"

Csak két pont, gyorsan, izibe. Ez a "civil kontroll" a mániája a bázisbalos bázisdemokratáknak, mert ugye a civil az ab ovo jobb, mint a politikus, a politika szükséges rossz, a politikus meg szükségszerűen rossz/romlott, az eredendő bűn csak rája vonatkozik.

A gebasz csak az, hogy mijafasznak az a bizonyos erős állam, ha a civilek úgyis mindent kontrollálnak? Mijafasznak állam egyáltalán?
Ide túl sok volt a Karlpopper.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.20. 10:54:35

". A társadalmi szerződést minden állampolgárral megkötni"

Ezt is megnézném azért (vágva, felvételről).

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 11:02:39

ezek a "civilek" a legsilányabb emberfajta, hisz még az általuk legsilányabbnak tartott politikusi szerep sem jött össze nekik. ezért folyamatosan az ablakon próbálnak bemászni a politikai osztályba.
ha ez sikerül nekik, akkor azonnal megtanulják a profiktól az első leckét: a korrupció fasza dolog.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.07.20. 11:03:53

Telkes Józseffel kapcsolatban tévedsz: a tanácsadó cégét már régen, talán 10 éve is eladta, max. névhasználati díjat kap (azt hiszem), de a cég működéséhez semmi köze sincs.

Személyesen ismerem, normális figura a valódi civil mozgolódó fajtájából.

Mostanában pl. ezt csinálja: www.netszemle.hu/

zoli29 2009.07.20. 11:05:47

@Grift:

Azért vannak hiteles civilek is, pl Lányi András vagy Schiffer András (amikor még civil volt), vagy pl a 4 Mancs...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.20. 11:13:38

Négy Mancs?
Ugye ez vicc volt? :))

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.20. 11:14:45

@Zoli28: Hujuj Pont Lányi meg Schiffer??
Meg a 4Mancs? Na menj a picsába!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.20. 11:16:39

Ja amúgy nekem ez a Seres Mária mindig is nagyon fura volt. Maga a cél ok. De az a háttér mivel jött olyan mint érezni a döglött hal szagát de sehogy sem jössz rá honnan jön a bűz!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 11:17:10

@Zoli28:

nebassz! és mancs a mentőkutya is tök jófej civil volt, kántor meg köcsög rendőr! :)))

zoli29 2009.07.20. 11:23:51

@Noname Cowboy:

4 Mancs poén volt, de Schiffert és Lányit fenntartom.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.20. 11:25:59

Lányi tényleg nem a "hogyan húzzunk hasznot belőle"-arc. Neki szabad civileznie.

zoli29 2009.07.20. 11:26:16

@Noname Cowboy:

Nekem is végig ugyanez az érzésem volt vele kapcsolatban

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.07.20. 11:28:04

A népszavazási ívet nem írtam alá.

De.

Az országgyűlési képviselők hiába keresnek papíron keveset, a különböző bizottsági pótlékok azt erősen megdobják.

Azt sem gondolom, hogy attól, mert valaki kevesli a >0.5M fizetését, joga és morális alapja lenne kamu kiadásokkal egy kis mellékesre szert tennie. Erről szólt a népszavazási kérdés, amit ilyen alapon támogatni tudok, teljesen függetlenül Seres Mária személyétől.

zoli29 2009.07.20. 11:28:25

@Gabrilo:

Őt is csak addig hívogatták a HírTV-be, amíg az egészségügyi reformot kellett fikázni. Aztán rájöttek, hogy túlságosan független hozzá, hogy politikai hasznot lehessen belőle húzni.

Ombudsmanyus 2009.07.20. 11:28:48

Egyetértek a poszttal, a képviselői juttatásokat rendezni kellene. Csak egy baj van, az, hogy a képviselői díjakat maguk a képviselők rendezhetik, velük viszont mindenkinek tele van a t*ke.
Így aztán mindig lesz miért szidni őket, ha emelik, azért, ha nem emelik, de valahogy mégis jól járnak (eufémizmus), akkor azért.

Ide illik az USA alkotmányának egyik módosítása:
"XXVII. CIKK (1992)
A szenátorok és képviselôk fizetését szabályozó törvények csak a következô választási ciklus után léphetnek életbe."

Persze nálunk nem ilyen mazochisták a képviselők.

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy 2010-ben Seres Mária melyik párt színeiben fog indulni, és milyen eredményt ér el?

zoli29 2009.07.20. 11:30:18

@Ombudsmanyus:

"arra kíváncsi lennék, hogy 2010-ben Seres Mária melyik párt színeiben fog indulni"

Csak remélni tudom, hogy nem az LMP színeiben...

irrelevant 2009.07.20. 11:32:17

Jó a poszt, kapni fogsz érte eleget.

heima (törölt) 2009.07.20. 11:33:49

azt hittem hogy egyedül vagyok azzal, akinek nem szimpatikus ez a nő és az egész mozgalom, de most megnyugodtam hogy nem vagyok teljesen helikopter :)

zoli29 2009.07.20. 11:35:28

@otvospeter:

Menni fog a hőbörgés, hogy a Fidesz-közeli blog megpróbálja besározni szegény civileket.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 11:40:42

seresnek nincs mit hőbörögni; az új törvény valóban megszünteti a bemondásos kltgtérítést. a kérdése erre irányult.
lehet kezedeni az aláírásgyűjtést az "egyetért-e ön azzal, hogy az ogy. képviselői alapdíj ne haladja meg a minimálbér 5x-ét?"
seres azért csak civil politikus (ez mekkora fasság, ilyen nincs!)és nem a parlamentben ül, mert göndör pista dörzsöltebb nála. vastagbor.blog.hu/2009/06/30/atkereszteltek_a_koltsegteritest
seres 2xres hendikeppes; civil és nő.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 11:44:09

Azt megállapítani, hogy a képviselői alapdíj, a Közép-Európában is kiemelkedően alacsony, absz. ésszerűtlen. Hány képviselő van, aki csak az a alapdíjat kapja? Van ilyen egyáltalán?
Ez ugyanolyan, mintha azon siránkoznánk a minisztériumi tisztviselők esetén, hogy milyen alacsony a ktv-s illetményalap.

irrelevant 2009.07.20. 11:48:05

@Zoli28: És hogy a Reakció már megint csak fikázza a nemzetmentő hősöket.

irrelevant 2009.07.20. 11:48:45

@Zoli28: Az LMP-ben nem, ebben biztos lehetsz :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.07.20. 11:50:34

Írd a papírra a nevedet, címedet, szemig-számodat, és írd is alá. Egy idegennek. Csak úgy. LOL.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.20. 11:53:25

@vero:
Ha megnézed a linkeket, láthatod, hogy nemcsak aza alapdíjakról van szó. persze, a bizottsági megdobja (nem sokkal), de frakcióvezető, -helyettes vagy bizottsági elnök kevesekből lesz. Az átlag valahol a BRUTTÓ 6-700 körül van, ami sok, de én történetesen nem sajnálom (jobb lenne, ha kissé kevesebb ember kapná). Ez nettóban nagyjából 1500 euró, egy kezdő benzinkutas pénze Ausztriában, vagy még annyi se. Az én fizetésemhez képest sok, de ahhoz, hogy ne remegjen a keze egy többtízmilliárdos téttel rendelkező törvény szavazásakor, elég kevés.
@Pallos Levente: bocs, akkor ez visszaszíva.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.07.20. 11:54:15

"Ugyanakkor azt is hiszem, hogy az elmúlt négy évben mindössze 10%-kal emelt képviselői alapdíj, a Közép-Európában is kiemelkedően alacsonynak számító képviselői díjak éppenséggel nem a legjobb eszközei a korrupció elleni harcnak."

Valóban. A fegyház szerintem is jobb eszköz lenne.
V.ö.: Nem kötelező képviselőnek lenni. Akár a versenyszférában is lehet próbálkozni...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.20. 11:59:38

@otvospeter: Én azt mondanám, hogy nagy a valószínűsége, hogy nem. Annak mondjuk több, hogy saját csapatot szervez. A fentebb írtak miatt, hogy senki sem biztos a hátterében. Kire milyen bajt hozhat. Ezért fázik tőle mindenki.

Bummer 2009.07.20. 12:00:50

Rendesen fel kéne emelni a képviselői a fizetéseket. Meg mindenki másét is. Legyen a minimálbér nettó 120e Ft (a 2 gyerekes család létminimumának(!) fele), a képviselők fizetése pedig a minimálbér 3-szorosa.

andrush 2009.07.20. 12:01:01

Sztem is, aki egyszer már életében tett politikai nyilatkozatot, ne legyen többé civil. Sőt, a Btk-ba vegyük be a "Civil szóval való visszaélés" törvényi tényállását is bűncselekményként, és lőjük agyon, aki elköveti...

zoli29 2009.07.20. 12:01:03

@Noname Cowboy:

Nekem az az érzésem vele kapcsolatban, hogy túlságosan büszke ahhoz, hogy egy másik szervezetnél csak úgy beálljon a sorba.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 12:01:19

@Oli bácsi:
teljesen normális lenne, hogy egy képviselő a versenyszféra vezetői fizetésével azonos juttatást kapjon. ez sokszorosa lenne a mostaninak. csakhogy a plebsz hőbörög, minek ezeknek egyáltalán pénz, és dolgozok keményen, segédmunkásként nyócvanezerér, ezek a szarháziak meg mennyit keresnek, hogy rohadnának meg. a pártok finanszírozása dettó. lumpenország hőbörög. aztán meg szopik, de akkor se kapjanak azok a rohadtak pénzt, mikor nincsen audim, de tökre kéne...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.20. 12:03:21

@Grift: Kellene a versenyképes fizetés! De legyen mellette visszahívhatóság, felelősség miegymás. Ne lehessen fb stb tag meg ilyenek.

zoli29 2009.07.20. 12:04:30

Vajon SM megjelenik itt, mint Babarczy Eszter az arokaso-blogon, amikor ő volt a téma...?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 12:05:10

@Noname Cowboy:
a visszahívhatóság baromság. szétzilálná a parlamentet. fb tagság, és hasonlók tiltásával egyetértek.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.20. 12:08:36

@Grift: Nem biztosan. Meggondolná a képviselőuram, hogy mi a faszt is csinál!

szpal 2009.07.20. 12:10:44

Ez a cikk undorító, ezekkel a gyanúsításokkal, hogy mikor kivel politizált korábban, meg hogy ne lenne joga neki is bekerülni az általa kritizált rendszerbe. Jó, hogy nem deríted ki, hogy Seres Máriát is PUTYIN PÉNZELI, mint az a Jobbikkal kapcsolatosan már többször is felmerült. Engem inkább az érdekelt volna, hogy ezek a parlamenti csirkefogók mennyit kaptak eddig, és mennyit fognak kapni a módosítás után, és miről hogyan kellett/kell elszámolniuk. Egy szép táblázat jól jönne erről.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.20. 12:12:23

A diktatúrák jellemzője a képviselők visszahívhatósága, jóreggelt.

zoli29 2009.07.20. 12:13:08

@Oli bácsi:

Jaj neked! :)

@szpal:

A fele annak, amit leírtál, arról árulkodik, hogy vagy nem olvastad el figyelmesen a post-ot, vagy képtelen vagy az összetett gondolkodásra.

Szentgáli 2009.07.20. 12:13:40

Bummer 2009.07.20. 12:00:50
Rendesen fel kéne emelni a képviselői a fizetéseket. Meg mindenki másét is.

Meg mindenki másét is? Miből? De tudod mit, igazad van, kezdjük el. Kérlek küldj havi száz rongyot nekem. Kérem az e-mail címedet, hogy az elérhetőségeimet (bankszámlaszám, stb.) megadhassam neked.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.20. 12:13:46

@szpal:
Szovjet tudósok feltalálták az ún. linkeket. Ezek olyan hivatkozások, amelyek révén újabb oldalakra jutunk. Van néhány ilyen szövegben is, ne tessék félni használni őket.

schnee 2009.07.20. 12:16:11

@Noname Cowboy: SZVSZ a visszahívhatóság baromság. Állandóan szavaznánk. Magyarországot ismerve valaki mindig összeszedné a szükséges aláírást vagy ami ahoz kell, hogy a visszahívásról lehesen szavazni....

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.20. 12:16:25

@Gabrilo: S milyen diktatúra???
Ha én mint szavazó aki bejuttatom kipenderítem a picsába mert nem az érdekeim szolgálja? Mitől diktatúra ez??

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.07.20. 12:19:36

1) A demokrácia paradoxona -- becsületes és/vagy épelméjű ember nem megy politikusnak, de sajnos politikus nélkül nem működik az egész. Ne emeljük Márit piedesztálra, de elhajtani se kell, csak kezeljük a helyén.

2) Legyünk már józanok -- ki az a magánszemély, aki annyira ráérő, etikus és tehetséges, hogy országos sajtókampányt tud indítani önerőből az egész parlament ellen??? Sokkal valószínűbb, hogy kapott egy kvázi hátszelet valamelyik oldalról, de azzal a megkötéssel, hogy ha a pillanatnyi hírnéven kívül mármi konkrét eredményt próbál elérni, akkor elkaszálják. Feltehetőleg ez utóbbi kondíciót meg se mondták neki.

Cpt. Flint 2009.07.20. 12:25:55

@Úlfhéðinn: "V.ö.: Nem kötelező képviselőnek lenni. Akár a versenyszférában is lehet próbálkozni... "

Ezt hívják negatív szelekciónak. Aki tehetséges, elmegy a versenyszférába. Az alacsony jövedelmű 'közszolgálatra' meg akkor marad a zacc.

Cpt. Flint 2009.07.20. 12:29:46

@Oli bácsi: "Az én fizetésemhez képest sok, de ahhoz, hogy ne remegjen a keze egy többtízmilliárdos téttel rendelkező törvény szavazásakor, elég kevés."
Viszont ezzel se értek egyet, mivel a felelősség (törvényekért főleg) jelenleg nulla. (Olyan szinten szétoszlik, hogy ne mondjam 'kenődik'.)

Alfőmérnök 2009.07.20. 12:30:51

@Noname Cowboy:
Majd a diktatúra-szakértő megmagyarázza. Biztos arra gondol, hogy az előző alkotmányunkban benne volt, és akkor diktatúra volt, ergo a visszahívhatóság a diktatúrák sajátossága.
Ja. Meg svájc is diktatúra.

Wahari 2009.07.20. 12:32:22

Beindult ám a fidifanos finghenger. Naná, hiszen a führer és magánhadserege Fidesz frakció) megszavazta a büdös komcsik benyújtotta törvényjavaslatot. Az olibácsik pont ilyen hévvel fogják majd védelmezni, amikor köteles elvti bejelenti, hogy a nehéz gazdasági helyzetben, amelyért a büdös komcsik a hibásak, nem áll módjukban eltörölni a vagyonadót, és fájó szívvel, de a 30 milliós határt levinnék 30 forintra. Mert, kérem, ez a szolidaritás netovábbja. Mondja majd Kövér, és ollébá azonnal ír egy támogató posztot. A többi fidifanocska meg jön majd kontrázni. Mulatságos lesz.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.20. 12:33:24

@Noname Cowboy:

Nyugodtan nézz utána. Amit a "visszahívhatóság" jelent az a bázisdemokrata diktatúra alapja. Ha úgy gondolom, "anyám én nem ilyen lovat akartam", akkor azonnal visszahívom. Szerinted meddig maradna bent a képviselő? És milyen feladatokat tudnának ellátni?

Azért vannak mindenféle intézményi biztosítékok beépítve a rendszarba, hogy ne lehessen az igencsak változékony "közvélemény" alapján megváltoztatni. Én nem vagyok nagy szavazás meg demó-mániás, ez is elmúlik majd, de az intézményi biztosítékokhoz ragaszkodom. Ha a képviselő megbízatása tényleg csak az aktuális népvágytól függ, az a többség zsarnoksága.

Nekem nem hiányzik.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 12:35:16

@Wahari:
nem lesz neked addigra géped... :)))

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.20. 12:35:20

@Wahari:
édes, én akkor már olyan kurva messze leszek, hogy csak a mohítóspoháron keresztül nézem a netet.

De persze támogatni fogom, há' honne.

Wahari 2009.07.20. 12:36:26

@schnee:
Bezzeg a folyamatos "monnyonle!" az nem baromság. A Fidesz gyakorlatilag 7 éve mást sem tesz, mint lemondásra szólítja fel a kormány.

hiba 2009.07.20. 12:37:57

Ez a "civil" jelző annyira lejáratódott, hogy lassan megjelennek az önmagukat politikai kezdeményezésnek valló mozgalmak, akik valódi civil módszerekkel dolgoznak civil célokért. Így talán azt is elkerülnék, hogy azonnal rájuk feküdjenek a politikusok amint egyszer szerepeltek az RTL/TV2 híradójában. Seres Máriával ilyen szempontból nem lenne semmi baj, bármilyen őrült előzményt felvállalhatna, hiszen az őrültek mozgatják a civil világot.
Gyanús nekem ez a Velencei tavi ingatlan panama is. Csak azért van az egész, hogy befuttason egy karizmatikus embert, aki még beszélni is tud.

Wahari 2009.07.20. 12:39:57

@Grift:
Miért nem lesz? A Fidesz betiltja az internetet?

zoli29 2009.07.20. 12:41:10

@Wahari:

Barátom, neked fogalmad sincs a Fidesz-tábor összetételéről. Pl a reakciósok annyit szidják a Fideszt, hogy az elvakult OV-fanok szerint már a Reakció GyF fizetett áljobboldali szócsöve.

Tudom, hogy tájékozódni munkás dolog, de ha az ember közügyekben szólal meg nyilvánosan, nem árt rászánni egy kis időt.

Wahari 2009.07.20. 12:41:39

@Oli bácsi:
Hazaköltözöl Csávesz bácsiho' Venezujelába? Kinevez agitprop-osnak?

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.20. 12:42:37

@Wahari: ÉS ELTALÁLTAAAAA! Micsoda géniusz, vazze.

Mária 2009.07.20. 12:43:33

"Lehet siránkozni, hogy szarban vagyunk, és a politikusaink is szarok, de ha a köpülésben magunk is aktívan részt veszünk, olyan nagyon magas erkölcsi piedesztálon nem állhatunk."

Szerintem a köpülésben az is aktívan részt vesz, aki kívülállóként néz, kicsit, vagy nagyon undorodva a saját hazájára, de ő maga soha semmit nem tesz azért, hogy jobban menjenek a dolgok.

Legfeljebb annyit tesz, hogy ha mások próbálnak valamit csinálni, akkor ő húzgálja a száját és írja a fikázó bejegyzéseket.

Ez az igazi köpülés.

Wahari 2009.07.20. 12:44:33

@Zoli28:
Egyetlen Fideszt szidó posztot nevezz meg, barátom.

énlennék 2009.07.20. 12:44:39

Engem nem zavar, milyen ez a nő, mi áll mögötte.
Engem az érdekel, hogy az a majd' 400 szemétláda, aki ennyi százezret visz(=lop) haza, az egy kicsit kezdjen már el félni(=gondolkodni).
Hogy nem minden úgy van, ahogy ők akarják.
Ők azért lehetnek ott, mert én odaadom a megkeresett pénzem felét.
Ezek (Fidesz, Mszp, stb.) mind azt hiszik, hogy ők predesztinálva vannak arra, hogy ők "irányítsák" az országot (mega LOL).
Nem a személy a lényeg (Seres M.), hanem az, hogy a férgek a T. Házban NE ÉREZZÉK azt, hogy BÁRMIT MEGTEHETNEK.
Mert számon lehet kérni rajtuk. Mert ők a mi szolgáink.
És olyankor látszik, hogy mennyire úgy gondolkodnak, ahogy én gondolom, amikor erről a kérdésről kell szavazni (költségtérítés átnevezése).
Mert rögtön létre jön az egyetértés azok közt, akik amúgy egy kanál vízben megfojtanák egymást.
Visszataszító állatok.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 12:45:09

@Wahari:

nem, dehogy. de feláll majd egy informális hálózat, tömbbizalmik, munkahelyi megfigyelők,stb., akik összegyűjtenek minden információt a "baloldali" szavazókról, balog kommentelőkről, lakókörnyezeti balhőbörgőkről, és ezek szépen elveszítik majd a munkájukat, koholt váddal letartóztatásba kerülnek, ilyesmi. természetesen nemzetvédelmi okokból a net hozzáférésetek is korlátozva lesz. csak a fidesz.hu-t, és a jobbik.hu-t látogathatjátok.
:)))

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.20. 12:45:57

@Mária:
Khm, én lennék a Blikk?
Újraolvas, addig nem kommentelhet.

wagabound 2009.07.20. 12:46:21

Nem tudom, ki hogy van vele, de ha valakinek értelmes ötlete van, és arról népszavazást akar (a bemondásra felvett képviselői pénzek eltörlése értelmes ötlet), akkor engem kurvára nem érdekel, hogy Seres Mária és tsai mellesleg a saját pecsenyéjüket is sütögeti-e, vagy sem. Mi lenne, ha végre nem azt néznénk, hogy ki mondta, hanem azt, hogy mit mondott?

Amúgy pedig mintha valami olyasmit olvastam vagy hallottam volna, hogy manapság már elvétve lehetszentként élőket találni, és ennek csak egyik oka az, hogy elég macerás a szentté avatási eljárás...

Zetek 2009.07.20. 12:47:22

Mária saját politikai karrierjét építi. Nyugaton is voltak olyan kísérletek, hogy meghaladják a pártokat. Most ő erre a vonatra kíván felugrani. Mert azt hiszi, hogy az aláírók egy részét legalább megtarthatja magának, politikai alakulatának. Téved.

Wahari 2009.07.20. 12:48:08

@Grift:
Nem volt kétségünk afelől, hogy a Fidesz valamiképpen bosszút áll azokon, akik nem rájuk szavaztak. Egyszer már megbüntették a bűnös várost is. Na, azóta nincsenek hatalmon. Lehet minket terrorizálni, adórendőrséget küldeni ránk, robbantós Pintért kinevezni belügyérnek, négy évetek lesz csak. Utána megint a létező egyetlen demokrácia-típus lesz, a baloldali.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 12:48:35

@énlennék:

köszönöm, hogy illusztráltad mondandómat a lumpenországról! :)

prometheus_X 2009.07.20. 12:49:22

@schnee: A visszahívhatóságnak csak akkor van jelentősége, ha a képviselő valamit elbaltáz. Ha nem baltázott el semmit, nem sok esély van rá, hogy az emberek visszahívjanak egy képviselőt, akit amúgy pont ők választottak meg. Másfelől attól parázni, hogy visszaélnek vele, alap hiba: ez egy demokratikus eszköz, akárki élne vele vissza annak a népszerűsége nagyon megbánná.

Ez az egész mostani állapot olyan, mint ha felvennék a cégembe egy alkalmazottat, akivel megállapodok, hogy 4 éven keresztül soha, semmiért nem rúghatom ki (ha csak törvényt nem sért). Magyarázza meg nekem bárki, hogy egy ilyen szerződés mellett ki az a sztahanovista vadbarom, aki frankón végigdolgozza keményen a 4 évet! No megmondom: itthon senki, az fix.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 12:50:56

@Wahari:

hol? recsken? nebassz ember!
és még csak a publikus részét meséltem el a jövőnek! LOL

énlennék 2009.07.20. 12:52:11

@Grift:

nincs mit. :-)
és -elhiheted- nem szívesen.

zoli29 2009.07.20. 12:52:21

@Wahari:

reakcio.blog.hu/2008/11/25/narancssarga_szomorcsog_dij

Hozzáteszem: ha itt kritizálják a Fideszt, az nem azért van, mert menő, hanem mert konkrét témákban a Fidesz esetleg szembekerül a Reakció értékrendjével. Tudod, ilyen is létezik.

Wahari 2009.07.20. 12:55:34

@Zoli28:
A reakció fennállása alatt született egyetlen olyan című poszt, amelyik látszólag a Fideszt szidja, de a valóság az, hogy nem teszi. Emlékszem a posztra. Neszégyelld, hogy bigott fidesznyik vagy.

zoli29 2009.07.20. 12:56:02

@Wahari:

Nem tudsz elegánsan veszíteni. Pedig az erény. ;)

a katona fehérben 2009.07.20. 12:59:13

Én se írtam alá, és szerintem is fel kéne emelni inkább az alapilletményt egy rendes összegre, de ebben az országban ez kb. lehetetlen. Mert aki sokat keres vagy más okból gazdag, az minimum gyanús, de inkább gyűlölni kell - hála az évek óta tomboló demagógiának, tulajdonképpen csak a szegénységi fogadalmat tett szerzetesek kelthetik tisztességes ember benyomását. Így meg persze az okosabbja nem fog politikusnak menni, hanem elszívja a versenyszféra, kivéve a vastag arcbőrűeket, illetve az egyszerűen velőig korruptakat. Mondjuk ha szétnézek, lehet, hogy ez az idő már el is jött.

bomi 2009.07.20. 13:00:11

A visszahívhatóságról:

@Gabrilo: "Ha a képviselő megbízatása tényleg csak az aktuális népvágytól függ, az a többség zsarnoksága."

Mért, ami most van (vagy akár ideális esetben lehetne), azt minek neveznéd? A kisebbség diktatúrájának?
Mert mi történik: négyévente megválasztjuk a képviselőinket (na jó, egy részüket választjuk, más részül így-úgy "listáról" bekerül), aztán nekünk kuss, a képviselők meg minden egyes döntésüket pártutasítás szerint hozzák meg. Érzésem szerint semmi különbség nem lenne a parlamenti döntéshozatali munkában (eredményeit tekintve), ha csak a pártok egy-egy képviselője lenne jelen folyamatosan, pártja mandátumának arányával szavazva.
EZT nem szívesen hívom képviseleti demokráciának.
Ami tetszene (és mellesleg a demokráciaideál[om]nak jobban megfelelne): kissebb, csak egyéni választókerületekből megválasztott képviselőkből álló parlament, elszámoltathatósággal a választóik felé - ebbe a visszahívás is beletartozna.

énlennék 2009.07.20. 13:00:12

Wahari és Zoli, látjátok?
Pont erről van szó.
Összeugrasztják az embereket.
Ez a taktikájuk.
A céljuk ismert (profitmaximalizálás megélhetési politikusként).
És mi bedőlünk nekik.
Pedig itt egyáltalán nem a Fidesz-Mszp ellentétről van szó.
Hagy emlékeztesselek benneteket az általam elített példára (a költségtérítés átnevezésével kapcsolatos törvény módosításakor létrejött nagykoalíció).
Ehhez mit szóltok?

zoli29 2009.07.20. 13:01:16

@énlennék:

Miről beszélsz? Nem is a költségtérítéssel kapcsolatban vitatkozunk...

Wahari 2009.07.20. 13:02:28

@Grift:
Beszéljünk komolyan! A képviselői költségtérítésről szóló népszavazási kezdeményezést a baloldali kormány nem támogathatja. A népszavazás eredmény karikás ostora alighanem a kormány hátán csattant volna. Így is elég nehéz helyzetben van. nem kockáztathatta meg, hogy belemegy egy számára csak bajt hozó játékba. Inkább kiötlöttek valamit. A törvénymódosítás azért volt jó ötlet, mert az AB kezét ismegkötötte.
Ez tehát a baloldal része.
De mi a mentsége a Fidesznek? Sem nem agyaltak valamin, hogyan lehetne megúszni a népszavazást, sem veszteni valójuk nem lett volna, ha leszavazzák a törvényt, hiszen nem is volt szükség a szavazatukra. A Fidesz egy geci banda. Úgy átver titeket, hogy csak na.

Wahari 2009.07.20. 13:03:39

@Zoli28:
Egy poszt neked a győzelem, fidesznyik? Olvass már bele, légy oly' kedves!

zoli29 2009.07.20. 13:05:45

@Wahari:

Ennyire képtelen vagy beismerni, hogy tévedtél?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 13:06:04

@Wahari:

"Beszéljünk komolyan!"

nem, sajnos az nem fog menni. ahhoz túlzottan ostoba vagy. vagy, vagytok,hiszen az ilyen küldött embereknél sosem tudni, nem egy mozgalmárstábbal ülnek e a monitor előtt, és egy-egy sikerültebbnek vélt, de természetesen, csak egy szokásos ostobaság után, összecsapják a tenyerüket afféle hájfájvban.
szóval, nem! :)

prometheus_X 2009.07.20. 13:06:40

@bomi: Erről van szó. Ha én választottam meg, ugyanmár hadd én legyek az aki ki is rúghatja, elvégre ezt saját magától csak nem fogja megtenni... szintén, ha már én választottam meg, ugyan hadd legyen már közöm ahhoz hogy mit is csinál a neki rendelt idő alatt...

Ahol nem így van, az egyszerűen _abnormális_ hely.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.20. 13:06:54

@bomi: Pontosan. Eltörölni a listás szarakodást! Ehhez még, hogy minden képviselő csak a lakóhelye szerint indulhasson. Nem ám mint Torgyán Józsi bácsi Mátészalkán meg még 1-2 hsonló est.
Minden képviselő KÉPVISELŐ legyen.
Ne pártkatonaként szavazgasson.
Ezen a vonalon haladva betiltanék mindenfajt pártot! Mert most sincs semmi értelme.

titkom 2009.07.20. 13:08:46

...hmmm... magvas blog-cikk... olyannyira, hogy bár nem blogozódok, ide kellett klikkelnem... még ha ki is lesz irtva, amit írok...

...szóval jó sok link, némi szarozás (úgy mint: "leszarom" - ettől hiteles egy blogcikk???), no de pl. Dawkins is meg van említve...

...szóval nagytudású a cikkíró (nem, nem viccelek: tényleg nem), ez látható...

No de mit is mond: több fizetést a képviselőknek?
...vagy mást?
...mit?
...pl. hogy S.M. politizálni próbál?
...no és?

Most megnéztem, hogy S.M. mit is írt:

pl. egy (nagyon) populista, de mégis jó kérdés:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az élősködő politikusok helyett a társadalmat képviselő és hazánk érdekeit mindig szem előtt tartó, tisztességes emberek kerüljenek a parlamentbe?"

Én egyetértek, de MINEK?

NINCS VALÓS esélye egy ilyen erősen globalizálódott EU-ban, MO-on, PÉNZ NÉLKÜL a mostani politikusokat, PONTOSABBAN a mögöttük álló pénzügyi lobbikat lecserélni...

...így ez a cikk is csak olyan, mint S.M. "kezdeményezése": elpukkan, oszt jónapot...

(...no jó: ez a cikk nincs olyan...)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 13:08:59

@Noname Cowboy:

micsoda frappáns elképzelés! le a pártokkal! LOL

titkom 2009.07.20. 13:09:27

@Noname Cowboy: Te is olyan naív vagy, mint én :-(((

zoli29 2009.07.20. 13:11:25

@Wahari:

Ha szerinted csak az a kritika elfogadható, hogy "a Fidesz egy geci banda", akkor igazad van: a Reakció nem eléggé kritikus.

reakcio.blog.hu/2009/05/27/a_kormany_minden_ingatlant_megadoztat_ilyen_orszag_pedig_nincs_clxxxi#comments

prometheus_X 2009.07.20. 13:13:22

@Noname Cowboy: Ezen a vonalon tovább menve pedig betiltanám a gondolkodást - mindenkinek. Magyarázat: ha mindenki tökhülye, akkor nincs aki butítsa a népet. Így legalább ez a probléma megoldódna.

Ne már...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.20. 13:15:30

@Grift: De most komolyan van rájuk szükség?

prometheus_X 2009.07.20. 13:18:39

@Zoli28: Nyugi, úgyse fogják elfogadni. Vagy legalább egy csavar még biztos lesz a dologban.

zoli29 2009.07.20. 13:19:58

@prometheus_X:

Meglátjuk. Az biztos, hogy ez az UD-ügy nagyon nem úgy sült el, ahogy szerették volna.
LOL

Wahari 2009.07.20. 13:20:13

@Zoli28:
Pihenj meg, pirinyó fidesznyik!

@Grift:
Értem a logikád:
Fidesznyik = okos
ballib/szocdem = ostoba.
Nem erőlteted meg magad túlságosan? Egyél szőlőcukrot, az használ.

zoli29 2009.07.20. 13:20:53

@prometheus_X:

"A közlemény szerint a főigazgató azzal indokolta döntését, hogy "olyan anomáliákat érzékelt az UD Zrt. ügyében folyó vizsgálat kezelésében a nyomozóhatóság, illetve az ügyészi szervek részéről, amelyek a feljelentés pontjainak nagyobbik részében a nyomozás megszüntetéséhez vezettek, és ez nem teszi számára lehetővé, hogy a jövőben teljes értékű munkát folytasson"."

www.hirszerzo.hu/cikk.gyorshir_lemondott_az_nbh_foigazgatoja.116506.html

zoli29 2009.07.20. 13:21:53

@Wahari:

Látom, az érvelés nem az erősséged. :)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 13:23:30

@Wahari: pedig azt kellett volna tenniük (felkarolni a kezdeményezést), legalábbis taktikai okokból. ez a most nem mszp szimpatizánsokat melléjük állíthatta volna, vagy legalábbis elbizonytalanította volna.
ehelyett maradnak a nyakó szintű bemondások. istenem, de eccerű gyerek!
mint ahogyan kínjukban (mikor a fehér magyar embert felrúgják és kirabolják az utcán "csak úgy") előjött drazsé és tóbiás megváltó települési őrség ötlete, amely bárándy szerint nem gárda.

ezt hívják utógyújtásnak.

katje 2009.07.20. 13:23:48

Achtung, Achtung: Seres Máriára a hazai szcientológia is rávetődött, nyilván főképp a címlistája miatt, ld.

objektivszcn.blog.hu/2009/04/09/ezt_most_nem_ertem_1

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 13:24:42

@Wahari:
nem, ezt sem érted. a pártszimpátiád, csak hab a tortán. ostobaságod pártsemleges. :)

bryan 2009.07.20. 13:27:42

Jobban örültem volna, ha Seres a kampányfinanszírozásokkal kapcsolatban indítja el ezt az aláírásgyűjtést,bár a képviselői juttatások ügye is szimbolikus jelentőségű ügy. A minden más szférában is jelenlévő toldozott-foldozott mutyizós módszerekről ad képet, meg pitiáner populista percemberekről, akik jelenleg irányítják az országot. Meg rólunk, akik hagyjuk, hogy így vezessenek minket, ahogy mi is rendezzük ügyeinket (tisztelet a kivételnek, aki még nem csalt adót, nem használt ki törvényben lévő kiskaput stb.). Nem az a lényeg, mennyit keresnek a képviselők, hanem, hogy milyen feltételekkel kapnak pénzt. A becsületes, sokat dolgozó képviselőnek kedvez a törvény, vagy annak, aki pofátlanul csal és hazudik. Jelenleg az utóbbi jár jobban.
konzlib.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=13736

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.20. 13:27:51

@titkom:
mondtam már, hogy, aki három pontot használ a mondat végén/közben, az buzi?

Most mondom.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2009.07.20. 13:30:28

Egy kissé átfogóbban, általánosítva ahogy Te (Reakció) is szoktad:
Mindenekelőtt:egyetértek a népszavazási kérdésben Seres Máriával, mert igaza van, mindenki adózzon, aki jövedelmet kap! (Én ugyan baloldali vagyok, és ez egy jobblib érték, de akkor is!)
Állatira unom viszont, hogy mostanában ritkán érdekel, hogy mit mondanak, csak az izgat, ki mondta. Ha nem szereted az ellenfelet, akkor kiszerkeszted anélkül, hogy azt vizsgálnád, mit is akar elérni! Régebben szívesen olvastam blogodat, mert engem érdekel a velem egyet nem értők véleménye is. Sőt, téged is ilyennek láttalak. Ma ennek nyoma sincs! Nyomod a fideszes pártsódert, mint a többiek.
U.i.: Mielőtt szokásos stílusodban beszólnál a bakoldaliságra, közlöm, hogy ez engem akkor is zavar, sőt akkor még inkább, ha innen szól a hülye szöveg!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 13:33:17

@Oli bácsi:
ebben tévedsz! én szoktam használni és nem vagyiok buzi. akit viszont olibácsinak hívnak, az pedofil. :)))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 13:34:29

@Rézfánfütyülő fűzangyal:

"bakoldaliságra"

ez valami asztopolitológiai megközelítés? :)))

Wahari 2009.07.20. 13:35:27

@Zoli28:
Bezzeg neked! 6 ezer posztból egy "bírálja" (muhahaha) a Fideszt, és ti vagytok az elfogulatlan, a helyzetet objektíven megítélő, felvilágosult magyar választópolgárok.
Mega LOL

@Grift:
Neo, te vagy? Hú, akkor bocs!

zoli29 2009.07.20. 13:35:50

@Rézfánfütyülő fűzangyal:

Az a baj, hogy Oli épp úgy írta meg a postot, ahogy szerinted kellene.
Leszögezte, hogy magával az üggyel egyetért, de a nő számára hiteltelen.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 13:37:20

bocs, hogy 100 fölött írom, de ez a cikk most főképp arról szól, hogy seres nem önzetlenül kezdeményezett, vitte végig a dolgot (ill. ha így lett volna, akkor közben rájött, hogy ebben azért van szufla - ok. ez nem való színű). de most ez meglepetés, vagy baj?

valaki tud egy trekbeket, ami a téma szakmai részével foglakozik, azaz, hogyan szopatta körbe egymást seres, göndör pista és az AB?

titkom 2009.07.20. 13:38:05

@Oli bácsi: ...hmm... vagy aki mondja, nem?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 13:38:22

elsőt ( vero 2009.07.20. 13:36:04 ) lehetne törölni?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 13:39:03

@vero:
biztos lehet, de ebédet ne adjanak? LOL

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.07.20. 13:39:15

@Zoli28: Vigyázz ezzel a Waharival! Progresszíven baloldali érvelésének tűzereje egy páncélos hadosztályéval vetekszik! :P

zoli29 2009.07.20. 13:39:43

@Wahari:

Amit most leírtál, annak az égvilágon semmi köze ahhoz, amire válaszoltál. De sebaj!

Arról pedig nem akarlak meggyőzni, hogy a Reakció mennyire kritikus a Fidesszel, mert tény, hogy még soha nem nevezték "geci bandának", és ez nagy hiba.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 13:43:13

@Grift: :O) túl vagyok. inkább 1 pillét ... ha már választhatok.

Wahari 2009.07.20. 13:43:34

@mefisto:

"a legjobban az "finoman" kioktató stílus tetszik a reakción, amivel az ottani - gondolom - törzskommentelők szemlélik a világot. az igazi (ál)értelmiségi felsőbbrendűségi tudat :))))"

Ezt most olvastam valahol. Teccik!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 13:43:53

@vero:
asztro... nos igen... köszönöm....
lol

prometheus_X 2009.07.20. 13:44:14

@Zoli28: Elolvastam a cikket már amikor írtam a kommentem. Nem értem mit szeretnél mondani azzal, hogy elolvastatod velem újra.

zoli29 2009.07.20. 13:45:31

@prometheus_X:

Semmit, csak te voltál az egyetlen, aki reagált az offomra, ezért gondoltam, érdekelhet a cikk, hátha még nem olvastad.
Tévedtem, és ezért nyilvánosan megkövetlek. ;)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.07.20. 13:46:58

@Zoli28:

Módosítok. Páncélos hadtest + 2 zászlóalj tüzérség.

zoli29 2009.07.20. 13:52:06

@mefisto:

Igen, egyszerűen lehengerlően brilliáns az érvkészlete. pl:
"Pihenj meg, pirinyó fidesznyik!"
"Neszégyelld, hogy bigott fidesznyik vagy." (itt a helyesírásra is érdemes odafigyelni)
"fidesznyik"

Mária 2009.07.20. 13:52:26

@Oli bácsi:

"Khm, én lennék a Blikk? Újraolvas, addig nem kommentelhet."

Újragondol, addig nem posztolhat :)

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.07.20. 13:53:41

"- Ki a képviselő munkáltatója?

- A választópolgár.

- Ki határozza meg a képviselő
javadalmazását?

- Ő maga.

- Hm...ha te munkába állsz egy cégnél,
ki határozza meg a béred?

- A munkáltató...

- Miért nem te magad?!

- Mert a törvények így szólnak.

- Ki döntött ezekről a törvényekről?

- ...például a képviselőm is..."

NA?! ÉRTVE?!

bomi 2009.07.20. 13:54:36

A Seres-népszavazáshoz: nem volt nekem szimpatikus a hölgy (maga a népszavazás sem teljesen), nem is írtam alá. De. Szintén a demokráciaideál(om)nak mond ellent az AB-határozat; leginkább a különvéleményt megfogalmazó Trócsányi (és a hozzá csatlakozó Paczolay) alkotmánybíróval tudok egyetérteni ( www.mkab.hu/content/hu/frisshat/04720904.htm , alul).
Ez a határozat ugyanis tényleg szentesíthet egy olyan gyakorlatot, hogy amennyiben már sehogy sem sikerült keresztbetenni egy népszavazásnak, és a kellő számú érvényes aláírás is összegyűlt határidőre, akkor még mindig ott a lehetősége a paralamentnek, hogy egy törvénymódosítással olyan jogi helyzetet teremtsen, amelyben már felvethető az a kérdés, hogy ennek ismeretében is aláírták volna-e az ívet (akár módosíthatják is a törvényi szabályozást úgy, hogy az közelítsen a kérdésben áhítotthoz, aztán pár hónap múlva törölhetik/tovább módosíthatják).
Nem tartom sajnos elképzelhetetlennek, hogy ezt az újonnan kapott lehetőséget a nekik nem tetsző népszavazások esetében kivétel nélkül alkalmaznák "képviselőink".

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.20. 13:54:41

@Mária:
vicceskedünk, vicceskedünk, a diszlexia meg tovább terjed.

zoli29 2009.07.20. 13:55:56

@prometheus_X:

"A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) közleménye szerint Bajnai Gordon miniszterelnök Laborc Sándor kérésének eleget téve, és a kérés indoklását figyelembe véve, őt érdemei elismerése mellett szeptember 1-jei hatállyal felmentette főigazgatói tisztsége alól."
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=279593

Liderc73 2009.07.20. 13:56:00

Kedves Mindnyájan!
Én itt új vagyok, nem szoktam blogokba írogatni, de elolvasva az iménti hozzászólásokat, úgy éreztem, hogy ki kell fejtenem a véleményem…
A baj ott van szerintem, hogy mindenki állandóan pártokban gondolkodik. Azt hiszem, nem sokan értitek, hogy mit is akar Mária igazán. Nem tisztem a védelmére kelni, de Ő paradigmaváltást szeretne elérni, nem pedig pártoskodni. Akkor miért lett párt a Civilmozgalom? Azért, hogy indulhasson az EP választáson pár hónapja. Csak 10 nappal a kopogtatócédula leadás utolsó napja előtt alakult meg, de így is majdnem 19000 darab ajánlószelvény gyűlt össze. Azt látom, hogy itt a legtöbben (tisztelet a kivételnek) csak írogatnak, de senki nem igazán tesz a közösségért, embertársaiért. HA valaki próbálkozik, azt meg legegyszerűbb a földbe döngölni…

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.20. 13:56:17

@bomi:

Igen, a mostani nagyjából egy oligarchia uralma.
De amit mond, annak nincs sok értelme, mert minek egyáltalán képviselő, ha a saját nézeteit akarja viszontlátni? Akkor képviselje önmagát és a pokolba az egész parlamenti hercehurcával. De higgye el, hogy nincs, sosem volt és nem is lesz teljes konformitás a választók és a választottak nézete között, az csak a cikkben is említett Zsan-zsák szerint van, de ő a modern totalitarizmus pápája, hadd ne aléljak el tőle.

Az ember többé-kevésbé véleményegyezés szerint választ pártlistát meg képviselőt is. Azt elvárni, hogy az én véleményemmel teljes mértékben egyezzen az övé, meg a szomszédoméval is, blődli.
Egyébként meg a bizalmat meg lehet vonni a képviselőtől: a következő választáson. Vannak törvények, és ha a btk-ba ütközött a tevékenysége, felelősségre lehet vonni. Etc. Nekem nincs kedvem megvédeni ezt az egész demós cécót, mint valami kurva jó dolgot, de röndös tomista módon sok mindent el tudok fogadni. Azt viszont nem, hogy teljes mértékben a kedves "civil" akarata legyen a döntő, és kedve szerint hívogasson vissza mindenkit.

Ha a "zemberek" pont a szomszéd kocsiját, házát, feleségét akarják, azt is meg lehessen szavazni?
Ilyen is vót már :(((

egyenlítő 2009.07.20. 13:57:04

A közvetlen demokrácia (és az ebből következő visszahívhatóság) csak kb. 5.000 emberig működik. Magyarországon egy választókörzetben kb. 35.000 választó van, itt gyakorlatilag az egyéni képviselőjelöltekre is a pártszimpátia alapján szavaznak. A visszahívásnál is így történne, nem a csalódott választói, hanem az ellenérdekelt pártok szerveznék a visszahívást, folyamatosan.

Szerintem sorsolni kellene a képviselőket, és havonta (a jelenlegi választókörzetszám mellet) négyet újrasorsolni (így meglenne a folytonosság). Ekkor a képviselők nem a pártközpontok bábjai lennének. A pártok pedig pályázhatnának a kormányprogramjaikkal, és ha a képviselőház elégedetlen lesz, új pályázatot ír ki, ha elégedett,marad a kormánypárt, akár évtizedekig.

zoli29 2009.07.20. 13:57:13

@Liderc73:

"Én itt új vagyok, nem szoktam blogokba írogatni, de"...

Na, innentől kezdve ez már bűzlik... :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 13:58:14

@Liderc73:

megjött, mária? teccik a nickje, tényleg van kegyedben valami egy lúdvérből!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 13:59:26

lúdvérc
mielőtt vero kijavít

egyenlítő 2009.07.20. 14:03:13

@Féldecis Rezsim: Na és egy jó Nyrt (MOL, OTP, stb.) esetén ki dönt a menedzsmet fizetéséről?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 14:03:17

milyen bájosak ezek a naiv hozzászólások. egész bukolikus hangulat lett rajtam úrrá.
ez olyan LMP szagú.

Liderc73 2009.07.20. 14:03:27

:-) Érvelni nem, csak személyeskedni tudsz...?

Wahari 2009.07.20. 14:04:32

@bomi:
Erre mondaná Bárándy Péter, hogy a joggal való visszaélés. Még szerencse, hogy a mi oldalunkon áll.:-))

lanyi 2009.07.20. 14:06:53

@Wahari:

Te nagyon buta ember vagy...

Wahari 2009.07.20. 14:06:55

@Zoli28:
Egy egyszerű elütésen lovagolsz, mert vesztettél. Sajna a klavim dedöglött, az új meg még beragad olykor.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 14:07:29

@Wahari: és még AB bíra is lehet. de akkor már vlsz. nem mondaná.

nemecsekerno_007 2009.07.20. 14:07:40

Mekkora egy balf*sz népség vagyunk, ez hihetetlen. Nem véletlen, hogy illegális kommunistából nyilas, nyilasból AVH-s, párttitkárból nagyvállalkozó és még sorolhatnám az átváltozásainkat.
Sokan írják, hogy nem lehet szembeszélben h*gyozni. Ez igaz, de az IMF elzárta a pénzcsapot, nem akarják tovább finanszírozni a mi kis kelet-európai banánköztársaságunkat finanszírozni, úgyhogy valamit tennünk kell.
Mindig azt az általános mentalitást érzem a fórumokban, hogy ha valami nem 100%-ig tökéletes megoldás, akkor ne is csináljuk. Nagyjából ezért nem csináltunk semmit 20 évig. Ez normális.

zoli29 2009.07.20. 14:08:14

@Wahari:

Egy zárójeles megjegyzés mint lovaglás? :)

Wahari 2009.07.20. 14:08:22

@lanyi:
Te meg buzi. Kérdezd meg Oli bácsit!

Wahari 2009.07.20. 14:09:32

@Zoli28:
Most mit csináljak, ha csak ennyire vagy képes?

nemecsekerno_007 2009.07.20. 14:11:32

Amúgy meg csak pénzzel lehet megfogni ezeket a léhûtôket.
A LEGELSÔ A PÁRTFINANSZÍROZÁS ÁTALAKÍTÁSA LENNE. Ha Seres Mária ebbe az irányba mozdulna, akkor támogatnám. Azért lenne jó ha visszahívható v. valahogy kontrollálható lenne a képviselô, mert ha nem ebbe az irányba megy akkor vissza lehetne terelni a helyes útra. És még a hitelét is megôrizné.
Egyébként lenne egy ötletem pártfinanszírozásra:
Az SZJA-ból el kéne különíteni 1%-ot, amit politikai pártnak lehet adni v. egyéni képviselô-jelöltnek. A nyuggerek egybôl bruttósítani akarnák a nyugdíjat :) Egybôl lenne politikai akarat rája :)

zoli29 2009.07.20. 14:12:57

@Wahari:

Bocs, de nem tudlak követni. Biztos, hogy velem van a baj.

Wahari 2009.07.20. 14:13:42

@vero:
Azt nem hiszem. Alkotmánybíró ritkán lesz pártpolitikusból. Nem lenne szerencsés, még akkor sem, ha egyébként felkészült jogász. Habár azt nem tudom, hogy alkotmányjogász lenne. Inkább büntető.

Thulsa Doom (törölt) 2009.07.20. 14:14:13

"Közép-Európában is kiemelkedően alacsonynak számító képviselői díjak..." brühühü, most sírva fakadtam vazze!
Hol lehet adakozni?

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.07.20. 14:16:26

@egyenlítő: az Alapszabály - szerintem.De én csak akkar adnék lóvét nekik,ha pluszos a működés."Negatív hozam" (van ilyen!) idején lapátolhatnák vissza otthonról a lóvét.

Vagy a falhoz támasztani,szemét bekötni - aztán jöhet dr.AK....:-)

lanyi 2009.07.20. 14:19:47

@Wahari:

Figyu tesó neked megvan a nyóc osztály?

Az analfabéták szavaznak mszp szdsz nevű pártnak aposztrofált milliárdosok üzleti vállalkozására...

:)

Wahari 2009.07.20. 14:23:04

@lanyi:
Értem, aki nem tud írni és olvasni, az süket is.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.07.20. 14:23:20

Függetlenként, a tisztességet mindenkivel betartató, a választók általi folyamatos számonkérhetőséget vállaló képviselő jelöltként elindulok a következő választásokon.
Szavaznátok valakire egy ilyen programmal?
emberitisztesseg.blog.hu/2009/07/12/miert_akarok_kepviselo_lenni
Vélemények? Javaslatok? Segítsetek nekem!

AgentUngur 2009.07.20. 14:26:50

@Wahari: Te komolyan beteg vagy. Mitől lenne önmagában a "demokrácia" baloldali v. jobboldali. Ami pedig a Fideszt illeti, a Reakció nem hiszem, hogy szervilizmussal lenne vádolható, sok kritikai hang van. Persze ha zsigeri fideszbasztatást akarsz, akkor ajánlom a Népszavát v. a kurucinfót.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 14:28:59

@Wahari: lévay is büntetős (volt). igaz akart kormánytag lenni.

nemecsekerno_007 2009.07.20. 14:31:40

@Féldecis Rezsim:

Jó ötlet ez is :)

Legyenek a képviselôk részvényesek. Kapják a fizetésük nagyobb részét állampapírban. Egybôl figyelnének az árfolyamokra :)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 14:37:21

@nemecsekerno_007: reagen, mikor 81ben megválasztottál elnöknek a vagyonát usa állampapírba fektette; mondván együtt sírunk, együtt vigadunk. nem ciprusra vitte vazz.
na jó, már nagyon elmenetünk.

Amigdala 2009.07.20. 14:41:13

@Gabrilo: "Vannak törvények, és ha a btk-ba ütközött a tevékenysége, felelősségre lehet vonni." A probléma itt kezdődik: ma alig találsz olyan politikust, aki ne lenne köztörvényes bűnöző. Az igazságszolgáltatás lassú, és rossz hatásfokkal működik. Mire kiderül, ki a feketeseggű, régen véget ért a ciklus. Igenis, megfelelő indokkal lehessen visszahívni képviselőt, és ne járjon végkielégítés a kipenderítetteknek (már csak azért se, mert határozott időre küldték őket a parlamentbe).
A posthoz: Amíg neked igazolnod kell a felmerült költségeidet, a politikusnak elhiszik bemondásra. Miért? Miért nem ugyanazok a törvények vonatkoznak rájuk, mint rád? És ha nyilvánvalóan csalással veszik fel a költségtérítést, miért nem indult egyetlen eljárás sem? Mi a fenét csinál az adóhivatal?

kalapácstollú 2009.07.20. 14:41:43

Elhiszem, hogy középeurópai viszonylatban is alacsony a képviselőink fizetése. Ez azonban nem indokolja azt, hogy lopjanak, csaljanak a költségtérítéssel.
Legyen kisebb Országgyűlés, magasabb képviselői tiszteletdíj és a költségtérítéssel ugyanúgy számoljanak el, mint bárki más az elszámolnivalóival!

nemecsekerno_007 2009.07.20. 14:46:35

@vero:

Nem mentünk nagyon el, ez témába vág, ugyanis a "fékek és ellensúlyok" rendszere, elve az ez. És ezt az állampolgárok hétköznapjaiban is meg kéne valósítani. Mondok egy példát:
- van egy ember, segély v. akármilyen szociális juttatást akar igényelni, ezért nyílván azt kell bizonyítania, hogy csóró mindállat. :)
- emellett mondjuk hitelt is akar felvenni a lakásra, a banknak viszont azt kell bizonyítaniai, hogy mennyire hitelképes.
Annyi az egész, hogy ez a két adatbázist össze kell hozni. Ez nyílván nagyon elvi dolog, de a sátor is úgy áll, ha minden oldalról meg van feszítve.
Amúgy ezt az állampapíros dolgot kiterjeszteném a közalkalmazzottakra is.

Dr.Bio74 2009.07.20. 14:56:44

Mindig ez az idióta helyzet. Ha van egy támogatandó, esetlegesen jó ötlet, azonnal degradálódik az előadója, zászlóhordózója személyétől.

egyenlítő 2009.07.20. 15:02:05

@nemecsekerno_007: Kb. annyit érne, mint az ántivilágban a nyereségrészesedés.

Egyébként azért is hülyeség, mert ezekkel nem hosszútávon, hanem napi szinten spekulálnak. Gondoljátok, hogy annak van valami gazdasági alapja, amikor óráról órára ingadozik néhány százalékot az árfolyam?

zoli29 2009.07.20. 15:02:28

@Bio74:

A népszavazás már nem aktuális, miután az AB elkaszálta.
Szerintem még korrekt is volt Oli, mert csak akkor írta meg a postot, amikor a lényeg már eldőlt.

Naszta · http://naszta.hu 2009.07.20. 15:02:29

Szerintem: a magyar politikai elit most kb. 1-2 évig zárt pályán mozog. 2010-ig kihúzzák a szocik a gazdasági reformokkal, mert most minden pártnak ez a legjobb. A Fidesz nyer 2010-ben, talán akkor lehet bármiféle változás (ha lesz). Az a nagy kérdés, hogy 2010-től a Fidesz mit fog tenni?

A pártfinanszírozás és a költségtérítés szempontjából is ez a meghatározó. Saját eredményt szeretnének belőle. Hülyék lettek volna most normálisan megváltoztatni: az azt jelentené, hogy képes a jelenlegi kabinet erre is.

Nekem összesen annyi bajom a dologgal, hogy ez most már az N+1-ik olyan dolog, amiben bízunk, hogy másképp lesz egy erős Fidesz kormány után, miközben a Fidesz oldaláról még csak ki sem szivárog semmi arról, hogy mit hogy tennének. Pontosítok: ami kiszivárog, az üres duma. (vö.: Cser-Palkovics minta idióta...)

Naszta · http://naszta.hu 2009.07.20. 15:04:41

@Bio74: szerintem sokat ártott a politika magának azzal, ahogyan ezt kezelte: megmutatták (mindenki közösen: MSzP, Fidesz, MDF és SzDSz), hogy igazából magasról fosnak a közakaratra. Csúnya böjtje lesz. Ne legyen igazam!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.07.20. 15:05:53

A bejegyzés szerzője is elhúzhat a sunyiba...

Bladecatcher 2009.07.20. 15:17:41

Seres Mária a kádárista Morvai Krisztina. Lássuk be: alapvetően Etus és Lenke néni szellemi szintjén áll, és sajnos nagyon sokan komolyan veszik. Ahogy Etus és Lenke néni intelmeit.

nemecsekerno_007 2009.07.20. 15:28:48

@egyenlítő:

vazze, ne kifogásokat keress, hanem megoldást. szerinted ez így akkor jó vagy te is arra számítasz, hogy csak azok kerülhetnek be a parlamentbe akki valamiféle morális Superman-ek? Ha a rendszer engedi, akkor csinálni fogják, legfeljebb az emberek cserélôdnek. A rendszert kell átalakítani úgy, hogy aki egyszer megpróbálja az kap egy jó nagyot a vascsôvel aztán mehet a f*szba a versenyszférába melózni v. sittre.

amúgy annyit nem kapnának azért, hogy azzal spekulálni lenne érdemes.

Wahari 2009.07.20. 15:37:37

@AgentUngur:
Én nem várom, hogy a vezíreteket fikázzátok. Zoli28 szerint vagytok húdekritikusak a fidesz-szel, ami egyetlen (muhahaha) posztban ki is merül, ami ráadásul nem is kritikus, hanem amolyan Gyurcsányos "húzzunk bele!" hangvételű.

Naszta · http://naszta.hu 2009.07.20. 15:41:37

@Wahari: OK, a Fidesz szar. Mi a perspektíva?

(Én per pillanat úgy gondolom, hogy nem megyek el szavazni...)

Wahari 2009.07.20. 15:42:43

@Bladecatcher:
Bezzeg Te! Te csak a vezénylő tábornok szavára szalutálsz, te setétség seregének közkatonája, te.

Liderc73 2009.07.20. 15:55:29

Volt egy kérdés, hogy hogy is volt ez? megpróbálom összefoglalni, remélem sikerül:
A folyamat ott kezdődött, hogy volt egy népszavazási kezdeményezés, amire összejött kb. 600000 aláírás, amire még nem volt példa kis hazánkban. Ja és most először nem párt indított aláírásgyűjtést, amire szintén nem igazán volt még példa. Igaz, protest volt a kérdés, de mivel itt ez a ránk tukmált, megkreált világválság, és szeretett képviselőink oly szívesen nyírbálnak innen-onnan, valahol jogos volt a kérés, hogy akkor Ők maguk is csak azt a költséget számolhassák el, amit számlával tudna igazolni, mert amiről nincs számla, az ugye nem is biztos, hogy elszámolható. Én magam vállalkozó lennék, és bizony rendesen kérem is a számlát mindenről, ami a vállalkozásommal kapcsolatos, mert csak így számolhatom el. (Nem pedig bemondásra) Amint összejött a kb. 600e aláírás, a parlament is megszavazta, hogy OK legyen népszavazás. Mária azt szerette volna, ha az EP választással egy időben lehetett volna, mert akkor csak kb. 5millió plusz költsége lett volna az egésznek, de a pártok (minő véletlen) ezt nem támogatták. Nem lehet, mondván a sok kérdés összezavarja az embereket! Így, amennyiben külön lett volna, 4,5-5 milliárdért kellett volna megtartani. (Ja, az már csak hab a tortán, hogy mindezek előtt a Fidesz előrehozott választásokat akart volna tartani az EP választásokkal egy időben. Itt már nem számított volna az a sok kérdés) Időközben 4 fő megtámadta a népszavazási kezdeményezést különböző formai okokra hivatkozva, valamint Göndör István benyújtott egy törvényjavaslatot, amiben szépen gyorsan átkeresztelték a gyereket költségtérítésről választókerületi pótlékra, hogy ezzel okafogyottá tegyék a NSz-i Kezd.-ést. Minő véletlen, hogy még emelkedett is a képviselők többségének a jutatása, amit Göndör úr csak röviden bakinak nevezett.
Viszont, a parlament alkotmányt sértett! Ugyanis egy 1997-ben született alkotmánymódosítás szerint, amit véletlenül épp Sólyom László, mint az AB elnöke írt alá, kimondja, hogy a Parlament nem avatkozhat bele egy NSz-i folyamatba semmilyen módon. Nem számított ez most Sólyom úrnak sem, simán aláírta a törvénymódosítást a választókerületi pótlék bevezetésérő és a költségtérítés eltörléséről. Ezek után az AB elé került a döntés, és csak azt vizsgálták, hogy okafogyottá vált e vagy sem a kezdeményezést, pedig alapból azt kellett volna vizsgálni, hogy a parlament miért is avatkozott bele a dologba!
A dolog nem lett megoldva, mivel a képviselők most is majd bemondásra kapják a pénzüket, csak most amiről számlát hoznak, azt 100%-ban megkapják,amiről meg nem hoznak, abból a részéből adóznak. Pont nemez volt a cél, hanem az, hogy bemondásra egyáltalán ne járjon semmilyen kifizetés.
Én maga is támogatnám, ha a képviselők magas alapdíjat kapnának, de aztán jóformán semmilyen külön pótlékot, meg támogatás és egyéb bemondásra járó juttatást.
Bocs, ha egy kicsit hosszú voltam. Remélem nem túl zavaros.
És még egyszer: Fikázni könnyű, tegyetek is valamit azért, hogy változzon a világ, és hogy jó irányba változzon.

zoli29 2009.07.20. 15:59:30

@Wahari:

Eleve két postot linkeltem be, és belinkelhettem volna tizet is, de nem lett volna semmi értelme, mert te láthatóan képtelen vagy egynél több síkon gondolkozni, és valamiről saját véleményt alkotni ("setétség serege" a la Vadai Ágnes + "vezénylő tábornok" a la Bolgár György).

A szavaidból csak úgy süt, hogy fogalmad sincs arról, amit írsz, csak hatalmas lózungokat puffogtatsz, amiket valószínűleg a kapcsolat.hu-ról, az atv-ből vagy a klubrádióból vettél.
Hidd el, hogy itt a legtöbben (de legalábbis nagyon sokan) szeretnének értelmes vitákat lefolytatni máshogy gondolkodó emberekkel, de veled egyszerűen képtelenség.

Alfőmérnök 2009.07.20. 16:00:38

@Gabrilo:
Hagyd már ezt a bölcsészdumát! A közvetlen demokrácia azon formája, amitől Te rettegsz, csak egy szélső határérték, Zsán Zsák sem gondolta komolyan. A kérdés, hogy hogyan lehetne közvetlenebbé tenni. Mert ami most van, az nagyon szar. Erre egy megoldás a képviselők visszahívhatósága. Azért az még nem jakobinus terror.(Talán nem véletlen, hogy Svájcban is van visszahívhatóság. Biztos Zsán Zsák diktatórikus szelleme kísért azóta is Genfben.:) Pláne ha megfelelően szabályozva van. Btw. a négyévenkénti választás is visszahívhatóság, csak nem műxik jól, négy év ugyanis elég ahhoz, hogy egy országot tönkre lehessen baszni.

budai zöld 2009.07.20. 16:13:32

@Oli bácsi
Gondolatébresztö a cikk, ha több ilyen lett volna az elmúlt hónapban, lehet, hogy még jobban állnátok a megasztár sms-szavazásán :-)

Seres exponált egy súlyos problémát, de szokás szerint teljesen hibás megoldás irányába halad a dolog.
Adva van egy alulfizetett, alulképzett, hatékonytalan, agyonszabályozott, átláthatatlan és pazarló államigazgatás.
- Mi a megoldás? Keressen egy képviselö legalább annyit, mint egy átlagos középvezetö a versenyszférában, de legyen hasonló teljesítménykényszer, tudásbeli elvárás, transzparencia és létszám is?
- Á nem, inkább fogadjuk el, hogy az egész rendszer sz@r, és csökkentsük még jobban a látható költségeit (bár tudjuk, hogy ez még diszfunkcionálisabbá teszi az egészet).

Sajnos amíg a politikusok elhiszik, hogy a szavazópolgárok ezt akarják hallani, addig ök maguk fogják továbbhülyíteni a népet, egyre gázosabb szavazói elvárásokat generálva.

Wahari 2009.07.20. 16:18:20

@Zoli28:
Megismétlem: A "húzzunk bele!" típusú posztok nem tekinthetők kritikának. Amolyan önmegerősítés, hogy ne csüggedjetek el. De fölösleges nagyon turbóznod magad. Akár teleszarod a gatyádat 2010-ig, akár nem, a Fidesz kerül hatalomra, és ti itt eljátszhatjátok a full értelmiségi objektív közkatona szerepét jövőre is. Hogy az én szememben csak szerény intellektusú kiscserkészek lesztek, az meg belefér. Majd jöhettek falkástól egyetérteni egymás hülyeségeivel, s trollozni bárkit, aki a nagy szátokba pisál.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.07.20. 16:18:43

@wagabound:

Kurva jó. Ugyanezt mondtam én is mindig mindenkinek erről az ügyről.

Naszta · http://naszta.hu 2009.07.20. 16:20:58

@Alfőmérnök: Azért van 4 év minden normális helyen Európában, hogy például egy totális adóátalakítás után ne keljen eltűnnie a süllyesztőbe a kormánynak, megvárhassa a döntéseinek eredményeit is.

Az a rendszer, amit Te írsz, akkor működhetne jól, ha minden szavazó alkalmas lenne 3 percnél messzebbre látni és egy érdeksérelem esetén is szavazna egy politikai erőre, tisztán azért, mert megérti, hogy jól csinál valamit. Magyarország is a kiváló példája annak, hogy a társadalom nagyja ennél azért jóval sötétebb.

zoli29 2009.07.20. 16:25:48

@Wahari:

Csak önmagamat tudom ismételni:

"itt a legtöbben (de legalábbis nagyon sokan) szeretnének értelmes vitákat lefolytatni máshogy gondolkodó emberekkel, de veled egyszerűen képtelenség."

Naszta · http://naszta.hu 2009.07.20. 16:26:14

@Wahari: Nem akarlak megbántani, de te tényleg nem olvastad a linkeket. Javaslom először olvasd el őket, különben idiótának fogunk tartani. És ennek SEMMI köze a politikai hovatartozáshoz.

Mellesleg én sem vagyok konzervatív.

zoli29 2009.07.20. 16:27:50

@Wahari:

"az én szememben csak szerény intellektusú kiscserkészek lesztek"

Jujj.

egyenlítő 2009.07.20. 16:34:23

Hogy is van ez a visszahívhatóság Svájcban?

"A visszahívás a legkevésbé elterjedt a közvetlen demokrácia három fő formája közül. Az Egyesült Államokban számos államban alkalmazzák ezt a mechanizmust, de csak tagállami, s nem szövetségi szinten. Ez azt jelenti, hogy választott szövetségi tisztségviselővel, például az amerikai elnökkel szemben nem, viszont egy tagállam kormányzójával szemben lehet élni a visszahívás eszközével. Az Egyesült Államokon kívül ritkán alkalmazzák a visszahívást, még olyan országokban sem terjedt el, ahol a közvetlen demokrácia egyéb formáit széles körben használják, például Svájcban."

Wahari 2009.07.20. 16:38:35

@Zoli28:
Miért nem mennek el a kommentek? Néhány napja van ez. Tudsz róla valamit?

zoli29 2009.07.20. 16:39:42

@Wahari:

Néhány frissítés után felkerülnek, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

Wahari 2009.07.20. 16:40:29

@Naszta:
Miből gondolod, hogy nem olvastam a posztokat? Vagy te a címből következtetsz a tartalomra, és nem abból, amit a poszt kommentjei sugallnak? Ej, ne árazd már le magad ennyire.
Ezt a kommentet már elküldtem egyszer, de nem jelent meg.

Alfőmérnök 2009.07.20. 16:45:36

@egyenlítő:
Lehet. Én úgy tudtam, hogy alkalmazzák. Lehet, hogy tévedtem.
De az az állítás továbbra is igaz, hogy közvetlen(ebb) demokrácia jó dolog.
Magyarországon valószínűleg azért annyira divatos ma "visszahívhatóságról" beszélni, mert egy olyan helyzet állt elő (egyérteműen 2006 óta), amire ez egy megoldás lenne(lett volna).

Naszta · http://naszta.hu 2009.07.20. 16:46:06

@Wahari: a reakcio.blog.hu a posztot írja. Ezzel az erővel a Tóta W. Árpád egy náci, mert van náci kommentelő is nála? :S

Wahari 2009.07.20. 16:48:50

@Naszta:
Könyörgöm, ne légy már ennyire izé! A posztban megszólal a szerző és a reakciós szerzőtársak is.

Naszta · http://naszta.hu 2009.07.20. 17:00:00

@Wahari: ha a poszt az rendben van, akkor nem állíthatod, hogy a reakcio.blog.hu-n soha sincs olyan. Tudom, hogy ez szőrszálhasogatásnak tűnik, de szerintem fontos. Az egyes szerzőkről a kommentek alapján lehet véleményed, de az az állítás, miszerint nem fikázzák a Fideszt, az nem igaz. Te sem örülsz neki, ha csak szimplán ballib balfasznak hívnak...

Pont az árnyalatok hiánya miatt olyan a közéletünk, amilyen. :(

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 17:14:34

Mi a baj Seres Máriával?
hát ez egyszerű: semmi.

barang 2009.07.20. 17:20:01

@Oli bácsi:
maga pikkel a diszlexiásokra. csak a siket a menő? most lebukott, maga egy áltoleráns:)

Bummer 2009.07.20. 17:22:55

@Szentgáli:
Abból, amiből a Lidl a németországi pénztárosának 5-ször annyit fizet, mint a magyarországinak, 1.2-szeres ár mellett.

egyenlítő 2009.07.20. 17:27:00

@Alfőmérnök: Mint már írtam, ekkora választókerületeknél a visszahívásokat is a pártok szerveznék, tehát permanens választási kampány zajlana az országban.

egyenlítő 2009.07.20. 17:28:17

@Bummer: Ezt az ellentmondást majd a kommunista világkormány fogja feloldani.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.07.20. 17:35:53

Ehhh! Jajjj de ergyák vagytok!

ü
bbjnick

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 17:37:42

"Ugyanakkor azt is hiszem, hogy az elmúlt négy évben mindössze 10%-kal emelt képviselői alapdíj, a Közép-Európában is kiemelkedően alacsonynak számító képviselői díjak éppenséggel nem a legjobb eszközei a korrupció elleni harcnak."

j f-a. a k i b meg. van aki ezt beveszi?
nem mondom elkápráztató együgyű jakabbal jönni, meg izé filozófusokkal, de azért mindennek van határa.
magyarán lefordítom a posztot:
"emberek! ne gondoljátok, h vége a demokráciának! asse h a fidesz hiteltelen, mert megszavazta a költségtérítést, nem. az h sólyom nincs tisztába az alkotmánnyal, a népszavazási kedvezményt meg nem lehet végigvinni, akár 6 millió ember is aláírhatná, akkor se, emberek mi dolgozzunk, majd a négyéves választásokon fogunk választani, ez még nem azt jelenti, h ez nem demokrácia. minden szép és jó lesz ha a fidesz kerül hatalomra.
na de összefoglalva: seres marcsi nem velünk van (nem fideszes), makoveczet ismeri tehát tuti, h esterházyt is utálja: seres marcsi az ellenség, egy mensevik" (bár én inkább sztahanovistát írtam volna)

" de az egész Seres-féle kezdeményezés nem más, mint egy, a közéletbe eddig sikertelenül betörni kívánó, tehetséges aktivista tematizációs kísérlete arra, hogy maga is része lehessen a gyűlölt rendszernek. És nyilván belülről bomlasszon." :O

én inkább fejlődésnek venném, de lehet h a komcsiknak ő bomlasztó, illetve azoknak akik nem az ország érdekeit szolgálják.

ezeknek a képviselőknek nem fizetésemelés kell, meg számlanléküli pénz hasracsapva bemondásra, hanem g*lyó a f*jébe, kötél a nyakába.
aki még meg is jutalmazná a képviselőknek az nem normális. szar ügy ha valaki ingyen pártos cikket ír(márpedig ti ezt mondjátok).
de egyébként gratulálok: széles e világon ilyen harsogóan ordító pártos cikket csak a népszabadságban és atv oldalán találhatunk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 17:48:24

@Oli bácsi: szerintem az a buzi, aki a fides f*szát szopja ilyen reménytelen helyzetben

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 17:53:00

@tesz-vesz: az a baj, hogy maga szerint a komancs tolvajok alternatívája csak a kommünárok terrorja.
Tulajdonképpen miért van a blogja nevében a "konzervatív"? Manapság jó brand? Tényleg nem értem.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.07.20. 17:56:17

@nemecsekerno_007:
hátháthát....Kóka úgy kezdte:
"Üzletember vagyok,cégem a Magyar Köztársaság..." - aztán látod,mi lett belőle...:-(

zoli29 2009.07.20. 17:59:49

@tesz-vesz:

Az irodalmi stílusod alapján akár Tóta W Árpádnak is hívhatnának.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 18:09:56

@bomi: "Ha a képviselő megbízatása tényleg csak az aktuális népvágytól függ, az a többség zsarnoksága."

komolyan mondom ez a gabrilo analfabéta

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 18:11:42

@tölgy: nagyon egyszerű: mert
konzervatív vagyok.
látom nekirugaszkodott, de a múltkor eszmecserénk után nem hiszem h túl nagy falat lenne. hát lásson hozzzá:
miért nem vagyok én konzervatív?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 18:16:49

@tölgy: egyébként én régimódi konzervatív vagyok, tudja: az a megbízható fajta az ideológia terén.
nálam nem tilos zsidózni se.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 18:17:54

@tesz-vesz: miattam annak gondolja magát, ami tetszik.
De én még kommünár, és a többség korlátlan uralmát kívánó konzervet nem láttam, ilyenről nem olvastam.
Mindenképpen fura.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 18:18:51

@tesz-vesz: tisztességes reakciós hogyan bízhat a tömegben és forradalomban? erről mesélhetne.

zoli29 2009.07.20. 18:20:46

@tesz-vesz:

Igen, számítógépnél dolgozom.

zoli29 2009.07.20. 18:23:22

@tesz-vesz:

Jól értem: igazi konzervatív zsidózik?

elfelejtette 2009.07.20. 18:24:07

Jo post, tanulsagos, hogy mi minden bujhat meg az allitolagos civil kezdemenyezesek mogott. Kisertetiesen hasonlit az LMP letrejottere, ha jol emlekszem az is civil kezdemenyezesnek indult.

Ami a kepviselok juttatasait illeti, ez pont ugyanaz, mint a partfinanszirozas helyzete, amirol talan mar irtam korabban. Ugyanolyan megoldatlan is, termeszetesen.

zoli29 2009.07.20. 18:28:43

@elfelejtette:

Én úgy emlékszem, hogy az LMP már a kezdetektől fogva kijelentette, hogy politikai céljai vannak.

elfelejtette 2009.07.20. 18:37:17

@Zoli28: Lehetseges, bar en valami oknak fogva civil kezdemenyeznek tekintettem, meg is lepodtem, mikor partta alakultak. Az is lehet, hogy bennem alakult ki hibas kep.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 18:40:03

@tölgy: azért mert én felkötném a hazaárulókat, már nem is vagyok konzervatív? erről nem kell olvasni. senki nem mondta h a "jobbikos csürhével, a kulturálatlan nyáladzó, ordító parasztokkal - akik még a teját sem tudják kulturáltan, szakmailag hitelesen konzervatív módra tejjel ínni, a vérengző hordával" kötném fel őket (a hazaárulókat) hanem legálisan.
felejtse el a kommünáré szót, csak összezavarja.

az úttörős posztnál megy a forradalom téma.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 18:41:23

@tölgy:
ne tévesszen meg senkit se stílusom, egy kicsit ingerült leszek, ha ilyeneket olvasok.
@Zoli28: semmi baj, magam is

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 18:44:09

@Zoli28: nem. azér' fuss neki mégegyszer annak a mondatnak.
az tény, h az antiszemitáknak vannak igazságaik, ill a zsidókérdés még mindig megoldatlan (na, nem úgy).
bárki keress nem vagyok itt

zoli29 2009.07.20. 18:52:55

@tesz-vesz:

Ezt értettem félre:

"egyébként én régimódi konzervatív vagyok, tudja: az a megbízható fajta az ideológia terén.
nálam nem tilos zsidózni se."

Sorry.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 19:02:11

@tesz-vesz: mag közvetlen demokrácia hívének tűnt eddig, azok meg a kommünárok voltak.

Alfőmérnök 2009.07.20. 19:38:11

@egyenlítő:
Húha, ha Te írtad, akkor az biztos úgy is lenne. Örülök, hogy olyan váteszi képességekkel rendelkezel, hogy az összes lehetséges világ jövőjéről ilyen határozott kijelentéseket tudsz tenni.
Szerintem meg nem lenne permanens választási kampány. Először is, lehetne szigorítani, hogy mondjuk a ciklus első és utolsó évében ne lehessen visszahívni. Másrészt nem mernének ekkorákat hazudni, mert félnének attól, hogy visszahívják őket. Úgy dolgoznák ki a programot, hogy ne hívják őket vissza. Rá lennének kényszerítve erre. A szavazópolgárok meg szeretik a stabilitást, nekik sem az az érdekük, hogy folyton választgassanak, hanem hogy olyan kormány álljon az ország élén, ami a stabilitást fenn tudja tartani.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.20. 19:57:23

@Alfőmérnök:


Annyira nem gondolta komolyan, hogy aszondta a "volonté générale" "une et indivisibile". Ennél komolyabban meg nehezen lehet gondolni. Maga szerint a mai bajokra a megoldás az a közvetlen demó kiterjesztése. Szerintem meg nem. Szerintem a törvények tekintélyének a helyreállítása a megoldása és hasonlók. De az nem egyenlő a többség uralmával meg a közvetlen demóval.
Mellesleg nem baj, hogy voltak jakobinusok meg bolsik, nyilván nem jelent ez a típusú gondolat veszélyt ;]

A genfi gyökér meg olyasmit vett mintául, amit máshová nem lehet exportálni, ráadásul még Genfre sem volt igaz akkor sem, amit írt.
A kérdés az, ehhez a visszahívhatóság milyen kritériumok alapján működne? Bármikor vissza lehet hívni őket, ha apámfia úgy gondolja? Hány apámfia kell, hogy megerősítsék a visszahívást?

És qrvára nem a gyurcsányi hatalomgyakorlást védem, az szerintem is zsarnoki. De ebből sokan azt a következtetést vonták le, hogy a "népszuverenitást" kell kiterjeszteni. Aha, persze:((
Ferkóék hatalma - ha erre célzott, gondolom erre - erkölcstelen, etikátlan volt és erkölcsi értelemben lehet mondani, hogy illegitim. Közjogi értelemben viszont nem lehet mondani - ehhez lásd Körösényi A. cikkét.

Alfőmérnök 2009.07.20. 20:05:32

@Gabrilo: Zsán Zsák azt is komolyan gondolta, hogy a gyermekeket a anyukájuk szoptassa és az apjuk nevelje. Ő meg lelencházba adta a gyerekeit. :> Ilyen értelemben gondoltam, hogy nem kell komolyan venni.

egyenlítő 2009.07.20. 20:07:20

@Alfőmérnök: No még egyszer. Semmi sem a képviselők személyén múlik, hanem a pártokon. Egy választókerületben van 35.000 választópolgár, ezek közül néhány száz jár politikai gyűlésekre, azok is csak a saját pártjukéra. Nem a képviselő személyére szavaznak, hanem a pártjára.

Ebből következik, hogy ahogy egy-egy választókerületben a közvéleménykutatás azt mutatja, hogy a megválasztott képviselő pártja esetleg megbuktatható, azonnal beindul a visszahívási eljárás. Párt párt ellen.

A képviselők viszont továbbra is a pártjaik kezében vannak, hiszen ők jelölik őket, és juttatják jövedelemhez (bizottsági helyek, stb.).

A kormányzás tehát lebénul, mert semmilyen intézkedést sem hozhat, ami akár néhány hónapra is csökkenti a népszerűségét. Az éppen ellenzékben lévő pártok pedig kötelesek fűt-fát ígérni.

A közvetlen demokrácia ott működik, ahol az emberek gyakorlatilag mind személyesen ismerik egymást, és a saját ügyeikben kell dönteniük, tehát községi önkormányzatok szintjén. Ott vannak független képviselők, a városokban, vagy országos szinten csak pártmegbízottak.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.20. 20:08:21

@Alfőmérnök:

Zsan-Zsákot elég sokan vették komolyan. Meglehetősen nagy az irodalma annak a gondolatnak, hogy a legnagyobb szellemi löketet a totalitarizmus nevű jelenségnek ez a Zsan-Zsák adta.
Szerintem ennek megfelelően érdemes komolyan venni.

Oblomov 2009.07.20. 20:17:16

Szóval egy ordítóan nem civil "aktivista" nyomul itten:

"hogy maga is része lehessen a gyűlölt rendszernek. És nyilván belülről bomlasszon. Mint egy mensevik."

Olibátyám, drága! Akárki ez a Seres Mária, mintha nem kimondottan egyetlen pártot kívánna bomlasztani. Már ha tényleg bomlasztani akar. Úgyhogy ez az OSZDMP-s analógia engem rendesen bomlaszt.

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2009.07.20. 20:17:42

Biztos már más is leírta, de.

Attól még, hogy 120%-os volt már az első pillanattól kezdve, hogy nem ma jött le a politikai falvédőről, az íven a kérdés nem az volt, hogy "rám-e szavazol?".

Ne akarjon a parlamentbe menni, nem oda való, viszont nyugodtan gyűjtsön aláírásokat ilyen kérdésekben, úgy látszik ez megy neki.

És ha egyetértek a felvetésével, támogatom. Ha nem, akkor nem.

Elvégre nem mindent vagy semmit alapon játszunk, nemdebár? :o

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.20. 23:42:44

Oli bácsi megint - a más szokásossá váló -
bunkó alak.

Oli bácsi,

ANYÁD
fotóját dobd már fel a netre, hogy lássuk
MILF-e?

Wahari 2009.07.21. 07:34:39

@tölgy:
A tömegnek az a jó tulajdonsága, hogy arctalan. Nincs személyazonossága, így esetleges fiaskó után is nehéz felelősöket megnevezni, ezért a legtöbben megússzák, ahogy 56-ot is. Ezért szeretnek a tömeg mögé bújni a Grift szerinti "jobb arcok".

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.21. 08:30:34

Azért furcsa, hogy ezt a MILF-ezést senki nem teszi szóvá.

Oli bácsi, a te anyád hogy áll a bacnivalósággal?

Wahari 2009.07.21. 09:18:17

@Az Olei Hagardom terroristái:
Ollébácsi itt erőnyerő. Nem célszerű basztatni. Engem már fenyegettek tiltással. Én nem tudtam, mit jelent ez a milf. Túl öreg vagyok már. Most megnéztem. Úgy nem zavarna, ha másoktól pont ők nem várnának kulturáltabb blogolást.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.21. 10:15:30

@Wahari:
Csibém, én nem fenyegettelek, de ha van rá igényed, szívesen.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.21. 10:18:40

milf = idősebb jó nő. ne tessenek komplikálni.

Wahari 2009.07.21. 10:19:53

@Oli bácsi:
Óh, félelmetes Oli nagyságos úr, ne tessék éngemet fenyegetni az göcsörtös ujjával, mert menten holtan esem össze.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.21. 10:21:58

@vero: a szlengben igen (idősebb= +35), de a szó szerinti jelentése kevéssé udvarias.

Wahari 2009.07.21. 10:22:30

@vero:
MILF = Mother I'd Like to Fuck
Ez neked komplikált?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.21. 10:27:55

@tölgy: @Wahari: így jár az a nemzet, amely még a szlenget is mástól veszi át.
a 40es baba értelme is ez volna.

Wahari 2009.07.21. 10:39:03

@vero:
talán én leszek az első, aki ezt mondja neked: Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a sértő, másként értelmezi a trágár beszédet. Továbbra is fenntartom, kommentelőre szóltak már kevesebbért is, de Ollé apu ő más tészta. :-))
Ne tessék bántani Oli úr!:-(

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.21. 10:46:42

a milf még hízelgő is lehet :o)
mikor kifogynak az érvek (pro és kontra, jön a személyeskedés és a sértődés.
eh, hát ér ez az egész ennyit?

Wahari 2009.07.21. 10:52:37

@vero:
Annak vennéd, ha édesanyáddal kapcsolatban kérdezné valaki?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.21. 10:57:12

na most már anyázás ...
nem tudom anyám hogy venné. lehet, hogy örülne. majd megkérdezem.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.21. 10:58:02

oli meg röhög. gondolom :o))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.21. 11:07:52

@vero:
milyen érzékeny ez a wahari vereskatona! :)))

Wahari 2009.07.21. 13:53:22

@Grift:
Nemrég idéztek tőlem a vastabőr nevű elmegyógyintézetben, hogy én téged milyen szavakkal illettelek. Bátorkodtam leírni, hogy viszonyunk a kölcsönösségen alapul. Rosszul tettem, hogy ezt mondtam?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.21. 14:03:47

@Wahari:
legalábbis nem pontosan. bár amennyiben a cár, és a téli palotát ostromlók viszonya kölcsönösségen alapul, vagy ha a lapostetű és a nemiszerv viszonya is, akkor lehetséges.

Alfőmérnök 2009.07.21. 14:15:56

"# Grift: @Wahari: legalábbis nem pontosan. bár amennyiben a cár, é... (2009.07.21. 14:03) Mi a baj Seres Máriával? "

Miért van, hogy a "friss topikok" mezőben már látszik egy komment a kommentlistában meg még nem?

Alfőmérnök 2009.07.21. 14:17:36

érdekes, mikor ezt elküldtem, még nem látszott (kb. fél perc alatt írtam)

Wahari 2009.07.21. 14:33:06

@Grift:
Tudom, hogy te cár szeretnél lenni, hát leszek én az ostromló. Meg aztán egy fasz vagy, így lapostetű is én vagyok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.07.21. 14:34:04

@Oli bácsi:

"Lóf*sz fog itt folyni, nem acél!"

A magát "mértékadónak gondoló" jobboldal öregebbje "kádárelitet" játszik, a fiatalabbja középkorú hölgyeken vagy hölyekre fantáziál.

Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim! Ahogy a székelyeknél mondják: nem lesz ez így jó!

ü
bbjnick

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.21. 16:36:00

@bbjnick:
Mit fog szólni az Örkény-idézéshez Hamvas?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.07.21. 18:39:10

@Oli bácsi:

"A barátságnak három kizáró oka van: a hiúság, a gőg és az irónia. Az Én felülemelkedésnek ez a három alapformája. Mind a három lezár és kirekeszt. Mind a három autista magatartás, és az az ember használja, aki minden áron különbözni akar. A hiúság a másik emberben csak tükröt keres és talál; a gőg csak szolgát és alárendeltet akar, akit megvethet; az irónia csak tökéletlenséget. Tudjuk, hogy mindenki tükör, szolga és tökéletlen. De azt is tudjuk, hogy nem ez a fontos. A barát magát teszi tükörré, szolgává, tökéletlenné. S aki ezt nem érti, és hasonlóval nem viszonozza, az nem az embert sérti meg, hanem a barátságot." --- ezt (is) szólja Hamvas.

Itten (is):


www.hamvasbela.org/szavak/baratsag.html

ü
bbjnick

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.21. 20:01:17

@bbjnick:

a te kommentjeidet mindig is jó volt olvasni, persze nyilván nem olvastam mindet, de amiket igen, azok mindig szelíden emlékeztettek arra, hogy va valami más lényeg, mint a korbácsolt-űzött külvilág

más a lényeg mint mondjuk Oli milfezése. persze azért az baj, hogy az ilyen csak egy darab rosszat tesz hozzá a világhoz - és ha ezt tudja az ember és mégis ilyesmit tapasztal, akkor az az érzés, hogy már megint szembejön a gőg meg az ostobaság (vagy épp rosszindulat) az bizony a keserű tehetetlenségérzést hozza magával.

persze önmagában ez a kis megjegyzés apró, szinte ártalmatlan, de tele vannak ilyennel a mindennapok és szinte észre se veszi az ember, hogy tapad rá az ilyen kosz.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.07.21. 20:46:36

@Az Olei Hagardom terroristái:

Ó, vegyük annak, aminek Oli szánta: bók az érett fiatalasszony szépségének. Bók ez, még akkor is, ha kissé göcsörtösre sikerült. Mentségül szolgáljon, hogy az általános beszédmód napjainkban nem valami finomkodó, és nehéz döntés, hogy mekkora adagot löttyintünk a harsányabb kifejezések üvegéből.
Megjegyzem, a csinos, érett hölgyek dicséretéből nem szabad kifogyni, hiszen nagyszerű tulajdonságokkal rendelkeznek, többek közt vacsorát főznek és nem kell szombat este táncolni vinni őket.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.21. 20:59:24

@Elpet:

és mégy egy fukcra is megteszik ugye, ha a kényelmes vacsoráktól gömbölyödő hasunk miatt a késő20as korosztály szemében már tatásodunk

sajnálom de ez a milf annyira konkrétan magában hordozza a fukc(!) szót, főleg egy értő, de nem anyanyelvi közegben, ahol a szó szerinti jelentés sokkal jobban előtérben van, pláne ha arra a rövidítettség még inkább ráirányítja a figyelmet


(mondom ezt 25 éve angollal /is/ foglalkozóként)

De hát lesz még valszeg a kis Olinak is Ödipusz-komplexusa -

akkor lesz majd MILF-ezés a suli alsótagozaban a srácok között az anyukákról

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.21. 21:03:55

ha Oli felesége
elég szemrevaló (lesz még akkor), fogják még a kisOli osztálytársai az anyukára verni a pelyhedző péniszüket

milyen szép is a gyermeki lélek:)

Wahari 2009.07.21. 21:09:58

@Elpet:
Félni tetszik Nobilis bácsitól? Akkor nosza, húzzon bele! Nagyobb nyelvcsapásokat. :-)

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.21. 21:14:57

és mintha manapság egyre többen egyre tovább vergődnének a gyermeki ösztönszerű viselkedésben

nem hiáa harapózik el a mindennapokban az erőszak meg a pornográfia - ezek a felnőttkor játékai

a magukat királylánynak képzelő szőke felpumpált wannabe pléhmate lányok

és a kigyúrt merdzsó / bömbi paripákon vágtázó, bátor lovagok

és meg is találja egymást ez a két tábos, ahogy a mesében - csak közben az egész egy brzasztóan kifacsarodott helyzet, és mégis egyre több ember beálítódása ilyen

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.21. 21:25:12

@Wahari:
oh, hogyne, és Spéder Zoltán is én vagyok. Egyszerűen bolondulok az anagrammákért.

Wahari 2009.07.21. 21:32:23

@Az Olei Hagardom terroristái:
Természetesen nem.

@Oli bácsi:
Ne osszon már ki előre, Oli úr!

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.21. 22:19:13

@Wahari:

mindenestre a stílusa a benfentesség tudatának (képzetének?) magabiztosságát tükrözi

Wahari 2009.07.22. 10:32:17

@Az Olei Hagardom terroristái:
Mivel bennfentes. Láttad a tegnap a górét a HírTv-én? Hasított, mint egy MIG21-es.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.22. 10:44:21

@Wahari:

Lehet, hogy IRL bennfentes, de pökhendinek akkor sem kell lenni, egy nik mögött meg pláne mire fel pökhendi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 14:00:46

@Az Olei Hagardom terroristái: most én is megnéztem mit jelent a milf.
ezt használni nagyon durva volt.
(dehát mit várjunk ettől: ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1215
)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 14:21:07

@Wahari: "Nobilis legnagyobb médiaérdekeltségével, az Index-szel – „szimpátia alapján” – egy ideje már barterkapcsolatban állnak."
www.emasa.hu/print.php?id=2960

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 14:25:34

@Az Olei Hagardom terroristái: ugyan! a milliárdosok nem beszélnek így.
csak a lecsúszott alakok.
már horngyulánál megmondta egy reformkomcsi: a jelentéktelen alakok mindig a legkegyetlenebbek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 14:26:20

@rajcsányi.gellért (ergé): miért mondod kedves rajcsányi úr?
hát nem érdekes kordokumentum ez?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.07.22. 14:31:56

@tesz-vesz: ohh, megtisztelő, hogy kordokumentumként gondolsz a nyomtatott Reakció elindulására :) Bárcsak most is lenne!

Ravasz Cugel 2009.07.22. 14:35:52

@rajcsányi.gellért (ergé):
Mondjuk engem meglep, hogy a Reakció egy milliárdos hobbija. Én tényleg azt hittem, hogy jó fejű fiatal srácok önszorgalomból csinálják. Azért az sosem árt, ha van némi zsebpénze az embernek, mert a felszerelés nem ingyen van. Nem szeretnék eltista lenni, mert kapok a fejemre Arma Gedeonkától, de így értem, hogyan kerülhet képernyőre szakértőként valaki, akinek diplomája sincs. Nem buta emberről van szó, csak a média szeret végzettséget tudni szakértői mögött. Az Index kötődést már nehezebben lenyelhető békának gondolom. Szerencsére nem vagyok finnyás.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.07.22. 14:44:50

@Ravasz Cugel: nem tehetsz róla, hogy nem ismered a történetet. A Reakció nyomtatott lap volt 7 hónapig, a lapot a Közép Európa Média Zrt. adta ki. Nyomtatott lap tavaly tavasz óta nincs, a Reakció azóta (és mint Ufi, azelőtt is) hobbiból írt, önszerveződő, önszorgalomból fenntartott blogközösség maradt.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.07.22. 14:47:57

@rajcsányi.gellért (ergé): hülyeséget írok, a KEM a kiadó többségi tulajdonosa volt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 14:51:43

@rajcsányi.gellért (ergé): néha azt gondolom, h a reakció még mindig sokkal jobb, mint a népszabadság.
de néha meg úgy gondolok rá, mint dávid ibolyára, akit jobban gyűlölök, mint a komcsikat, hiszen ő (mármint kizárólag dávid ibolya természetesen) kétszeresen is hazaáruló. nos, tudom neked "nincs ideológiád" így tán a "hazaáruló" szót is "szájmagyarkodásnak" tekinted, de dávid ibolya elárulja a konzervatív eszmét, és elárulja még az országot is. míg a liberálbolsevikok, csak az országot árulják el.
viszont pár hónapja fogalmazódott meg bennem az ellentétes érzés (tölgy kedvéért: ambivalens) a fidessel szemben illetve irányában:
ha valaki dicséri a fideszt, én szidom; viszont ha valaki szidja, akkor általában én dicsérem.
ez azért van, volt, mert még nem tudom hol állnak igazándiból.
ez mostmár szinte csak szidásból áll, mára ennyire elváltozott

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 14:53:20

@Ravasz Cugel: akkor mégse gondolod nehéz Békának?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.22. 14:57:08

@rajcsányi.gellért (ergé): Maga most az ügyeletes ebben a kánikulában? KK és TT meg valahol a Dél-kínai-tengeren nyaral, mi?

Ravasz Cugel 2009.07.22. 15:17:21

@tesz-vesz:
Nem szeretnék senki felett ítélkezni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.22. 15:25:30

@tesz-vesz: köszönöm, hogy rám is gondol, de az "ambivalens" =/= "ellentétes".
;P

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.22. 16:31:09

@tesz-vesz:
Ah, még gondolni is rossz erre: ide akartál írni, a kegyetlenekhez, a lecsúszottakhoz.

Grrr, grrr. [hörög és a láncait rángatja]

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.22. 16:51:46

azért a reakció felszedett néhány liberálist akik nem voltak elég jók az szdszbe... talá mert nem volt meg hozzá a pedigré

csak hát attól még ők szellmiségben szdsz-fajta libsik maradtak

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.22. 16:59:02

egy magát liberálisnak valló ismerősöm, aki közeledett az szdsz-hez, aztán érték csalódások, tette azt a megjegyzést, hogy pedig neki


a származása is rendben volt egyik nagyszülő révén


úgy látszik ez amolyan iratlan feltétel volt ott mégiscsak.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.22. 17:02:10

@TuRuL_2k2:

nem ez Oli bá első posztja, ami a hangvételével vagy időzítésével - szóval a metakommunikációjával - megzöttyenti az embert mint a hepe vagy a hupa az uton


ha nem olyan szdszfajta libsi, akkor szimplán bunkó

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.07.22. 17:06:36

@Az Olei Hagardom terroristái:
:D

Rossz hírem van: _sokkal_ liberálisabb vagyok Oli bácsinál. :]

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.07.22. 17:44:36

ősufista olvasóinkkal együtt hördüljünk fel: a Reakció felszedte Oli bácsit!

Ravasz Cugel 2009.07.22. 17:55:20

@TuRuL_2k2:
Akkor menjen az ATV-be szagérteni.:-P

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.22. 18:42:17

@TuRuL_2k2:


vannak minőségi különbségek, én ezekről beszéltem
én a liberális ismerősömmel is megtaláltam a hangot, mert a kritikai szemléletet képes volt objektíven gyakorolni, és nem pökhendi bunkóságról szólt a liberalizmusa

no de ha maga Oli bával akar egy platformra kerülni,szíve joga

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.22. 21:40:02

padló, hogy az utolsó 50 komment azért basztatja a szerzőt, mert obszén (?) módon minősítette SM-t jó nőnek.
a tárgyra, uraim! ne reszeljék már ezt a seres máriát!

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.23. 08:22:45

@Az Olei Hagardom terroristái:
Egyre határozottabban kedvem támad beidézni Olei "Torquemada" Haggardom szakítósblogra írott kommentjeiből (természetesen más nicknéven), és akkor mindenki láthatná, hogy nevezett MILF kifejezés feletti felhorgadása nemcsakhogy műbalhé, hanem némiképp álszent is.

Az UFI/Reakció engem történetesen hét évvel ezelőtt szedett fel, azóta bomlasztom őket.

Na, megvan a 300.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.23. 10:07:32

@Wahari:

Hát a kapott válasz kissé kellemetlen...

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.23. 11:13:10

@Oli bácsi:

a reakciós posztjaid a szakítósblog történeteinek és kommentjeinek színvonalát kívánják elérni?

mindenenk megvan a maga helye,akár a milfezésnek is, de ez nem az a hely, azt hiszem.


Üdvözlettel:

Torkemáda :)

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.23. 11:43:32

@Az Olei Hagardom terroristái:
"de ez nem az a hely, azt hiszem"
hogy mi való ide, azt bízd szeretettel a főszerkesztőnkre meg a t. bloggertársakra.

Most pedig vissza a doktoridhoz, ne vond el magad a tOdománytól.

Megsínylené.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.23. 12:09:44

@Oli bácsi:

anak kapcsán, hogy mindennek megvan a helye:

az aljastílus és testváladékos közönségesség ellen intellektussal szót emelni ott, ahol az aljabeszéd a norma, egyenlő lenne a nevetségessé válással

így talán már érted, miért lőttél mellé

a reakción vannak alapvető intellektuális igények és ritka ez az aljastílus és kár lenne erre szintre süllyedni a kritikában is

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.23. 12:10:16

@Oli bácsi:

anak kapcsán, hogy mindennek megvan a helye:

az aljastílus és testváladékos közönségesség ellen intellektussal szót emelni ott, ahol az aljabeszéd a norma, egyenlő lenne a nevetségessé válással

így talán már érted, miért lőttél mellé

a reakción vannak alapvető intellektuális igények és ritka ez az aljastílus és kár lenne erre szintre süllyedni a kritikában is

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.23. 12:11:13

@Oli bácsi:

anak kapcsán, hogy mindennek megvan a helye:

az aljastílus és testváladékos közönségesség ellen intellektussal szót emelni ott, ahol az aljabeszéd a norma, egyenlő lenne a nevetségessé válással

így talán már érted, miről va szó és miben tévedsz

a reakción vannak alapvető intellektuális igények és ritka ez az aljastílus és kár lenne erre szintre süllyedni a kritikában is

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.23. 12:12:51

@Oli bácsi:

anak kapcsán, hogy mindennek megvan a helye:

az aljastílus és testváladékos közönségesség ellen intellektussal szót emelni ott, ahol az aljabeszéd a norma, egyenlő lenne a nevetségessé válással

így talán már érted, miről va szó és miben tévedsz

a reakción vannak alapvető intellektuális igények és ritka ez az aljastílus és kár lenne erre szintre süllyedni a kritikában is

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.23. 13:02:44

@Az Olei Hagardom terroristái:
Oh, hát egészen meghatódtam. Tehát a "szar ember vagy" illetve a "csoportos gyermeki maszturbáción" való édelgés nyilván nem való ide, hiszen par excellence testváladékos közönségesség. Elhatárolódhatok tőled visszamenőleg is?

Abban a rettenetesen hosszú sorban aki leckét adhat intellektuális igényekből az édesjó doktor úr igen-igen hátul áll, asszem.

De csak bátran, itt teljes a demokrácia.

Ravasz Cugel 2009.07.23. 13:14:09

@Oli bácsi:
Szerintem érthető és elfogadható az érvelése. "Utolsó szó" párbajt játszotok?

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.23. 13:18:03

@Oli bácsi:

miért kérsz számon makulátlanságot kommentelőktől,

ha arra a posztoló feleősségével magad nem vagy képes?

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.23. 13:26:48

@Az Olei Hagardom terroristái:
Trianonban nem volt testváladék, ott is jött az "alja szöveg" az édes embertől, úgyhogy érzek itt némi ellentmondást.

Én ráadásul egy niknéven nyomom.

@Ravasz Cugel:
Nem. Szerintem.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.23. 13:38:12

@Ravasz Cugel:
mégpedig azért mert a t. Olei kevéssé konfrontatív hangvételű posztokhoz is csak a maga kissé, khm, expresszionista stílusában képes hozzászólni. Neki tökmindegy, csak anyázni lehessen.

Ráadásul olyan témákban is (pl. Trianon), amelyben a legfrissebb ismerete láthatóan az érettségi környékéről származik (vö. a Magyarok Európában sorozat hangsúlyos emlegetése).

Megintcsak: szerintem.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.23. 13:52:49

@Oli bácsi:


legyünk pontosak:

1.
én alja _stílusról_ beszélek, ebbe beletartozik a metakommunkáció is, pl. az hogy trianont érintő témában pikírt, kötözködő posztot nem trianon évfordulóján tesz ki az ember

udvariatlanság 1.


2.
megkaptad ott akkor a téged megillető bocsánatkérést - innetől kezdve már te vagy udvariatlan (már megint) az affér felemlegetésével

udvariatlanság 2.


3.
a MILF használata még angol anyanyelvi környezetben is csak a pornóiparban elfogadott, esetleg bizalmas baráti társalgásban

udvariatlanság 3.


különös tekintettel arra, hogy SM semmi olyat nem tett, amivel rászolgált volna, hogy pornóipari szakkifejezésel illessék - vagy te mindenben "azt" látsz? :)

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.23. 14:03:58

@Az Olei Hagardom terroristái:drága doktorúr. pontosan tudja miről beszélek, én is pontosan tudom. Aki arra kíváncsi, hogy milyen hangnemben szokott tárgyalni másokkal, ráklikkel a nevére és a csodálatos inda-szolgáltatásnak köszönhetően látja. Nemcsak velem, bárkivel. Bármilyen témában, bármilyen szerzővel. Ez az SM-védelem, már megbocsásson, kamu.

Az "udvariatlanság" témában vallott némiképpen álszent nézeteit meg a rezidenseknek süsse el, ők még talán tágra nyílt szemmel hallgatják, mást nemigen tehetnek.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.23. 14:18:03

@Oli bácsi:

én SM-et személyében nem kívánom védeni, lehetne akár AA vagy ZZ is

és igen, mindkettn tudjuk miről van ITT szó:
egyszerűen az ember nem kezd le egy blogposztban

"basznivaló anyuka"-zni

arra semmi okot nem adó valódi anyát

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.23. 14:20:32

@Az Olei Hagardom terroristái:

nagyon mellé nyúlsz most. nem ott követte el oli a hibát, hogy basznivalónak nevezete, hanem ott, hogy annak tartja, pedig tök nem az. nem jó nő. :))

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.23. 14:24:01

[ásít, indiszponáltan ropogtatja az ujjait]

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.07.23. 15:07:50

@Oli bácsi:

így van, ez innetől már polémia

ha a mai 40fokban egy kis veszekedhetnéked volt, hát egészségedre

egyébként ezzel a "milf"-fel szinte igazolod azt, amire a trianoni poszt kapcsán használt stílussal (és nem annk szó szerinti tartalmával) rámutatni akartam

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.23. 16:45:10

@Grift: ah. pont most akartam beírni, hogy tegye fel a kezét aki nem ... pedig te nem is kifogásoltad :o))

Alfőmérnök 2009.07.23. 22:41:59

@Grift:
Ja. És érdekes, hogy eddig ezt nem tette senki szóvá. Azt hiszem ezzel ki is veséztük a posztot. Én egy újabb kifejezést tanultam meg, úgyhogy megérte megírni.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.07.24. 12:27:11

Na, ez viszont a tipikus rendőri piszkálódás, akármint is vélekszik az ember a kezdeményezésről:
index.hu/belfold/2009/07/24/nem_engedelyeztek_seres_maria_tunteteset/

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.24. 16:43:18

@tölgy: de sajnos azt jelenti:
ambivalencia: az a lelkiálapot, amikor vki ellentétes érzelmekkel viseltetik ua személy, tárgy iránt.
tényleg muszáj feleslegesen ugráltatnia??????
most már kezdem megutálni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.24. 16:44:22

@Oli bácsi: kuss, kuss napóleon, mert lemilfezem anyádat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.24. 16:46:54

@vero: "obszén (?) módon minősítette SM-t jó nőnek"
anyád szereti még?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.24. 16:52:03

@Az Olei Hagardom terroristái: abszolút egyetértek, ráadásul még a végén lekommunistázza, és azt mondja belülról bomlaszt, kb ennyit is ér az írója.
nulla.
az egyik legszörnyűbb párosítás az ostobaság és a nagyképűség.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.24. 16:55:07

egy kommentet, meg egy posztot és annak íróját ne vessünk már ugyanazon kritériumok alá, könyörgöm.
mintha a tv bemondó, meg a néző szavait vetnénk össze a tvben meg a tv előtt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.24. 16:57:49

@Alfőmérnök: most nagyot csalódtam benned.
én is most tudtam meg mit jelent a milf, eddig nem is érdekelt, csak egy komment miatt néztem meg. tehát be lehet fejezni a hülye érvelést

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.24. 19:06:46

@tesz-vesz: ezt írta
"pár hónapja fogalmazódott meg bennem az ellentétes érzés (tölgy kedvéért: ambivalens) a fidessel szemben illetve irányában".

Majd ezt
"ambivalencia: az a lelkiálapot, amikor vki ellentétes érzelmekkel viseltetik ua személy, tárgy iránt."

Lassan mondom, hátha megérti: az ambivalencia nem azt jelenti, hogy valakivel szemben van ellentétes érzelme, hanem azt jelenti, hogy _ vki/vmi iránt egymásnak ellentmondó érzelmekkel, véleménnyel bír._ És az ellentmondásosságot jelölik ezzel a szóval.

Az első idézetből látszik, maga a fidesszel szembeni _ellentétes_ érzésről ír. Ami magyarul annyit jelent: valakivel szembeni érzés.

Az ambivalenst magyar konzervatív költők úgy magyarítják: ellentmondásos.

Gyakorolja:
ellentétes =/= ellentmondásos

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.24. 21:01:29

@tölgy:
"de az "ambivalens" =/= "ellentétes"

maga ostoba.
és még meg is próbálja kimagyarázni.
ez kínos.

(de egyébként: "illetve irányában" (ezt én írtam))

tehát megismétlem:
ebből
"ambivalensn" =/= "elletétes"

lett mára már ez:
"ellentétes =/= ellentmondásos "

maga nekem ne lassún beszéljen, mikor annyi intelligenciája van mint egy átlagos mszp szavazónak. foglalkozzon inkább a filozófusaival, a sznob körítéseivel, meg amivel akar, de teljesen ostobának nem kell mutatnia magát, hiszem h maga többre képes.

ez komoly?
"Az ambivalenst úgy magyarítják: ellentmondásos.
ellentétes =/= ellentmondásos "

az idegenszavak szótára nem így magyarítja, és mit érdekel engem h egyes, magukat tüchtig kis konzervatívocskákna képzelő egyének h hazudoznak összevissza csakhogy saját buta viselkedésüket mentsék.
nincs kedvem beszkennelni a szótáramat.
ennél azért jóval többet jelent aszó
"ambivalencia
ellentétes érzelmek egyidejű megnyilvánulása"
www.idegen-szavak.hu/keres/ambivalencia

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.24. 21:11:18

@tölgy: szinonimaszotar.hu/keres/ellentmond%C3%A1sos
szinonimaszotar.hu/keres/ellent%C3%A9tes

és végül, de nem utolsó sorban:
hu.wikipedia.org/wiki/Szinon%C3%ADmia
ki is írom:"szinonima, amikor egy fogalmat több különféle szóval is kifejezhetünk."

bryan 2009.07.24. 22:03:23

@tesz-vesz:
Az ambivalens szó pontos jelentése inkább az ellentéteshez hasonlít, tölgynek szerintem inkább az a problémája, csak szerintem nem nézte meg alaposabban az általad használt mondatot,így nem vette észre a valódi problémát: ellentétes érzés nincs, ellentétes érzésEK vannak.
Az ambivalens érzés viszont működik egyes számban. Egyidejűleg jelenlévő, vagy nagyon gyakran egymást váltó, egymással ellentétes érzéseket jelent.
(No offense, tényleg csak segíteni akartam, ha nem hiszel nekem, kérdezd meg dr google-t, mi a véleménye erről.)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.25. 00:12:00

@bryan: de, beidéztem az eredeti szövegét, amiben ellentétes érzést ír, egyes számban, és nem ellentétes érzéseket. Az ellentétest érzések egyidejűsége az "ellentmondásos" érzés.

@tesz-vesz: nézze, magyarázza az ambivalenst ellentétesként, vagy ahogy akarja. Azt hiszem a maga típusa miatt lesz mindig előnyben Spiró.

Hogy ne haljon meg így:
a kifejezést E. Bleuler német pszichológus alkotta 1910-ben, a latin ambi (mindkettő) és a valentia (erő, nyomaték)szavakból - Ambivalenz: Ellentétes érzelmek egyidejűsége.

Engem meg hagyjon békén a butaságával, ha kérhetem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.07.25. 04:58:51

SERES MÁRIA ÉN ÍGY SZERETLEK!

És tényleg!

ü
bbjnick

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.26. 08:48:09

@tölgy: azt én értem, h maga nem tud magyarul, és még a szvak jelentését sem tudja, de mondom: maga ostoba.

de hogy még a szemének se hisz, hát honnan másoljam még be?! hát hány linket mutassak még h megtanuljon magyarul?!
tán be kéne szkennelnem az idegen szavak szótárát?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.26. 08:59:24

@bryan: egyelőre csak maradjuk az első, eredeti mondatnál.
ezt írta tölgy:
"de az ambivalens =/= ellentétes"

ez ordító baromság.
szinonimaszotar.hu/keres/ambivalens

és nem hallottam h bárhol is azt mondta volna, "hogy igen, ebben tévedtem", hanem teljesen ostoba maszopos, szadeszos analfabéta stílussal még rá is kontrázik és dagonyázik a mocsokban.

úgy gondolom az "ellentétes érzés" magába foglalja a többes értelmet. két érzést. amit persze lehet többes számban is írni: "ellentétes érzések". de teljesen mindegy hogyan írjuk. de felesleges addig továbbmenni ezzel, amíg az alaptézis nem világos a tölgy típusú "ostoba vagyok, de nekem van igazam, mert Bleuler nevét beírtam ide" embernek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.26. 09:05:30

@tölgy: "Az ellentétest érzések egyidejűsége az "ellentmondásos" érzés."

látom nem érti, hogy az ellentétes érzés, már magába foglalja az ellentmondásos érzést.
ellentétes = ellentmondásos. sajnos akármilyen nehéz elhinni ez a magyar nyelv.

de az alapra reagáljon már, ezt írta:
"de az ambivalens =/= ellentétes"

ez ordító baromság.
szinonimaszotar.hu/keres/ambivalens

de ne aggódjon: oli - bár egy egetverő primitív tapló, egy tuskó - de ismeri legalább az "inszinuáció" szó jelentését, csak ő azt nem értette, hogyan írta rosszul.

a spiróról szóló része méltatlan magához, én nem írnám, h a maga-félék miatt tartunk itt, mert nem lenne teljesen igaz.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.26. 11:06:19

@tesz-vesz: öcsi, koncentráljon az "ambi" prefixre.

És tanuljon már meg néhány idegennyelvet, különben mindig csak a szitkozódni lesz képes, bár abban is gyenge.

"Es gibt: eine affektive Ambivalenz. Die gleiche Vorstellung ist von positiven und negativen Gefühlen betont (der Mann hasst und liebt seine Frau).

Eine voluntäre Ambivalenz (Ambitendenz). Man will etwas und zugleich will man es nicht, oder will zugleich das Gegenteil. Der Ambitendenz auf Anregung am nächsten liegt der Begriff der negativen Suggestibilität.

Eine intellektuelle Ambivalenz. Man deutet etwas positiv und zugleich negativ: Ich bin der Dr. A.; ich bin nicht der Dr. A. Das Wort 'Lohn' bedeutet auch Strafe."
Zentralblatt für Psychoanalyse 1, 1911, S. 266-268

www.sgipt.org/medppp/gesch/ambiv-g.htm

picur3ka 2009.07.26. 15:03:09

Kulonben meg ellenszenv/ellenerzes lehetett a szo amit keresett.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.07.26. 20:04:31

LOL.
2-in-1 deathmatch extravaganza, Olibá vs. a terrorista, bonus track tölgy vs. tesz-vesz.
Eszelős. Hogy is van a mondás a disznóval meg a birkózással?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.29. 20:59:27

@vero: látom így megértetted, olyan gyorsan mint a pofon, egy kis empátiával az ember csodákra képes.
ÉRTEDMÁRMITJELENT A MILF?
hülyegyerek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.29. 21:08:04

@tölgy: kedves izé, de miért szitkozódom? mert az értelmes beszéden már túl vagyok, és képtelen vayg azt felfogni.
tehát kisfiam, egyelőre még itt tartunk:

"de az ambivalens =/= ellentétes"

ez ordító baromság.
www.szinonimaszotar.hu/keres/ambivalens

engem nem érdekel, hogy üzbégül, arabul, meg thájul h mondják a szót.
egyelőre még magyarul beszélünk.
magyar nyelvtant és szókincset használunk.

(a német nyelv a vérembe van, hiszen ez a führer nyelve, de mi most magyarul beszélünk és engem nem érdekel a német nyelvtan jelenleg.
engem nem tudsz elkápráztatni te birka)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.29. 21:33:34

@tölgy: ja, és igen ismerjük a prefixum, az affixum, meg a suffixum jelentését is, tanultunk felsőfokú magyar nyelvtant, de eddig nem kellett az ott tanultakat alkalmaznom.

(igaz: nem is mondtam előre h ismerem, azt hittem ez ide irreleváns)

na de látom a szájába kell rágnom a szavakat, erre reagáljon, erre a b b mondatra!
"de az ambivalens =/= ellentétes"
és tegye félre az ostoba sznob gőgjét, és modorát és lássa be: tévedett.

tewton 2009.07.29. 21:40:43

huhuhu, mi ez a nyelvtani meccs?
nincs itt egy rendes nyelvész?
egy rendes latin szótár?

betyár (törölt) 2009.07.30. 15:25:30

@tesz-vesz:
"látom nem érti, hogy az ellentétes érzés, már magába foglalja az ellentmondásos érzést.
ellentétes = ellentmondásos. sajnos akármilyen nehéz elhinni ez a magyar nyelv." - ezzel csak az az icipici tárgyrag nem egyeztethető össze. Valóban, mind a két szóban az "ellen" után van egy "t", de ugye nem azonos a jelentésük. Az ellentétes azt jelenti, hogy egymástól homlokegyenest eltérő. Az ellentmondásban a "t"arra utal, hogy ezek egymásra is irányulnak.

tewton 2009.07.30. 18:50:09

megdörzsölöm a lámpát, és máris itt a dzsinn azokkal a huncut ragokkal :)

én onnan nyitnék, hogy az ambi- arról szól, hogy két valami van egyszerre, a -valens meg hogy mind a kettő erős.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.30. 22:44:33

@betyár: neked ebben lehet igazad van, de az alapmondatra még mindig semmi választ nem kaptunk.
de neked a feladatod h csak engem szűrj, megértettem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.31. 17:40:10

@tölgy: Ich las es jetzt, ich interpretierte es.

Ein sehr nützlicher Paragraf war a Ja, a Ja, das, und erstaunliche Intelligenz ist am Mann, der eine fremdsprachige Verfügung spricht.

Aber wer eine ungarische Verbindung nicht bringen kann, dolmetscht es leider nicht gemäß der ungarischen Grammatik.

Die Ambivalenz bedeutet es in die Umgangssprache, was ich schrieb. Das die Sprache der Leute, das ist leider.

Ganz recht, mein Führer.

Tehetetlen Dodó 2009.07.31. 19:22:31

@tesz-vesz: ...in der Umgangssprache, bitte...

tewton 2009.07.31. 19:28:49

@tesz-vesz:
aber lieber tesz-vesz, grammatizálás helyett inkább miért nem fordít le apró részleteket abból a Nádas-interjúból, azzal mindenkinek egyaránt örömet szerezne :)

tewton 2009.07.31. 19:45:58

@tesz-vesz:
nem, az nem így festene.
komolyan gondolom.
kisujjából kirázhatná.

tewton 2009.07.31. 19:49:15

persze ez csak egy ötlet volt.
mondjuk azt is feltételeztem, hogy az
a delikát cikk online elérhető.
(ami korántsem biztos)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.31. 19:53:59

@tewton: melyik is?

Kitartás! Éljen Szálasi!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.07.31. 20:00:27

"Ugyanakkor azt is hiszem, hogy az elmúlt négy évben mindössze 10%-kal emelt képviselői alapdíj, a Közép-Európában is kiemelkedően alacsonynak számító képviselői díjak éppenséggel nem a legjobb eszközei a korrupció elleni harcnak. S a magyar nép képviselői és általában politikai osztálya iránti (részben megérdemelt) utálata tolta ebbe a, khm, szürkegazdasági irányba a honatyák fizetését."

Oli bácsi!

Túl azon, h az egész cikk lényegi üzenetével nem értek egyet (ez a lejáratási célzat), az idézett rész ócska. Azért ócska, mert nehogy már azért ne lopjon a politikus, mert a jó fizetés helyett még jobb fizetése van, hanem azért ne lopjon, mert mint törvényhozó, kiemelkedően tiszteli a törvényeket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.31. 20:03:14

@Tehetetlen Dodó: csak vicceltem:)
(megvan ennek is az oka, s humora, miért viccelek)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.31. 20:10:30

@tewton: én a hülyéket már rég nem olvasom, felesleges.
egy idó után, mikor már rájöttünk milyen elmaradottan gondolkodnak, már csak időpocsékolás.

Tehetetlen Dodó 2009.07.31. 20:15:27

@tesz-vesz: én is csak vicceltem, legközelebb majd kiteszem a szmájlit.

Tehetetlen Dodó 2009.07.31. 20:17:22

@tewton: Olvastam tegnap. Rögtön össze is pakoltam a kufferomat, ott retteg szegény az előszobában, útra készen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.31. 20:21:40

@betyár: de azért neked is belinkelem, ne vergődj kétségek közt egyoldalúan.

szinonimaszotar.hu/keres/ellentmond%C3%A1sos
szinonimaszotar.hu/keres/ellent%C3%A9tes
szinonimaszotar.hu/keres/ambivalens

ezt nyilvánvalóan a kismanók tették fel az internetre.

betyár (törölt) 2009.07.31. 21:18:31

@tesz-vesz:

Na most nézd meg az általad linkelt szótárban a "ház" szót. Ilyen szinonimákat dob ki, hogy: objektum, viskó stb. Azért azt te sem állítod, hogy ezek ugyanazt jelentik, ugye? Egyébként azért, mert valami fölkerül az internetre, az nem jelenti azt, hogy van referenciája. Kik szerkesztették, ki lektorálta, egyáltalán látta írástudó ember?

És végül csak annyit, hogy a rokonértelműség=/=azonos jelentés.

Wahari 2009.07.31. 21:53:54

@tesz-vesz:
Ezt már szeretem, amikor a nácik gyepálják egymást. Bár adhatnék nektek egy Lugert!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.31. 22:14:45

@tesz-vesz: nem kell máskor anyázásba lemenned, látszik anélkül is a kapacitásod.

korrekt orr 2009.08.01. 00:45:29

tosztosz:azért a google középiskola helyett egy szakmunkásképzôt is elvérezhettél volna

Ravasz Cugel 2009.08.01. 08:11:16

@betyár:
Milyen hülye vita ez? Elolvastam az induló kommentet tesz-vesz és Tölgy között, hátha megértem a lényeget, de nem sikerült. Azt én értem, hogy a szinonima szótárral mi a baj ebben a vitában, de azt nem nagyon, hogy az ambivalens miért nem egymásnak ellentmondó, de együtt jelenlévő, rövidebben ellentétes érzést, vagyis ambivalencia jelenségét mutatót IS jelent. Az, hogy egyben kétrételműt is jelent, nem ok egymás torkának esni, mert mindkettő helyes. Értem, hogy szinonima szótár helyett a Bakost (idegen szavak és kifejezések szótára) kellett volna citálni, de nem értem, miért kell egy idegen szó jelentését politikai platform szerint (ki)fordítani. Kínáncsi lennék, szerinted mit jelent az ambivalens szó. Megtiszteltnél, ha röviden leírnád.

betyár (törölt) 2009.08.01. 08:49:50

@Ravasz Cugel:
Jó reggelt:),
igazán örülök, hogy újabb szó került be a vitába, a kétértelmű:)). Az ambivalens egyszerűen azt jelenti, hogy ellentmondásos, az ellentmondásos pedig =/=ellentétes. Szerintem csak ennyi a vita tárgya. Hogy mi a problémám? Ahogy édesanyám szokta mondani, nemcsak az a kérdés mit, de az is, hogy hogyan. A stílus, a stílus. Természetesen nem a tiéd.))

Ravasz Cugel 2009.08.01. 10:01:38

@betyár:
Akkor nézzük a megcáfolhatatlan Bakost!
Leveszem a polcról, nem bízom a google-ban
Ambivalencia lat el:
1. Két ellentétes érzelem (pl. szeretet és gyűlölet) együttes megnyilvánulása ugyanazon személy vagy tárgy iránt.
2. Egy időben két irányban ható érvényesség.

Ambivalens lat el:
1. Az ambivalencia jelenségét mutató.
2. kétértelmű, kétféleképpen is érthető.

Ezen nincs tovább mit vitatkozni, mndenkinek tökéletesen igaza van. A kontextus dönti el, hogy az ambivalenst ellentmondásosként, vagy ellentétesként fordítsuk. Ha azt mondjuk egy személyre, hogy "Kovács Pistike ambivalens személyiség, akkor azt ellentmondásosként értelmezhetjük nyugodtan mert úgy értelmes a magyar nyelvben. Azt pedig, ha valaki ambivalens valakivel, valamilyen tárggyal, jelenséggel szemben, azt úgy kell értelmeznünk, hogy együtt jelenlévő ellentétes érzéseket táplál. Ne szeleteljék tovább a fingot, kérem, olyan méltatlan!

tewton 2009.08.01. 10:36:01

@betyár:
háháhá!

emeljük a tétet!

ambivalens vagy ambiguus? :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.01. 10:58:14

@tewton: ez tét?
Mondjuk, az ambigere és az ámbitus.
Na, ez tét :)

betyár (törölt) 2009.08.01. 13:39:57

@tewton:

Ambivalens vagyok ezzel az ambiguus szöveggel szemben?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.01. 18:19:59

@betyár: ebben igazad van, csak éppen a köznyelvben pontosan azt (is) jelenti az evidens amit a szótár is használ.
ha beírod hogy ház, azt is kiírja, hogy épület, otthon, létesítmény.
de beírtam azt h kutya. kiírta, hogy eb. ebben az esetben jól működik.
mire következtethetünk ebből?

@vero: kedves vagy, de még az előbbire érted? mert a válasz gomb nem jó helyre megy.
veled azért mentem le anyázásba, mert máshogy nem fogod fel a milf jelentését, van egy bizonyos szint. a kontrázók meg zavaróak. seres marcsi gyerekeinek jólesne, ha ilyen tahók ezt mondják róla? nem, ezért neked is kell egy kis rásegítés h leessen.
pont azért mentem le a te szintedre, h megértsd.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.01. 18:23:12

@Ravasz Cugel: én először, legelőször a Bakosból idéztem az ambivalens szó jelentését, de az nem volt elég jó, ezt nem akartam beszkennelni.
aztán itt volt ez a könnyen elérhető netes link is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.01. 18:26:08

@betyár: Bakos Ferenc szerint ellentétes.
pont.
te naygobb ember vayg mint Bakos?
innen idéztem Bakostól
itt van, már itt megmondtam mit jelent a szó, csak nem írtam ki h Bakos, mert minek? hiszen ez egyértelmű!:
@tesz-vesz:

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.01. 18:44:53

@korrekt orr: miért nem szólsz te is érdemben bele a vitába?
tessék, ki tart vissza? szerinted mit jelent az ambivalens? Bakos Ferenc és főmunkatársa Fábián Pál (ki H. E. tanár urat kérte meg haját tépve, h segítse neki levezetni a Német-római Császárságot - ugyanis a magyar nyelvtan legnehezebb része az egybe és különírás - na ez a H. E. mondta nekünk, hogyha bármikor segítségre szorulunk, hívjuk fel bátran; ha nektek szabad segítséget hívni, na majd én is hívok akkor mindjárt egy MTA-tag nyelvészt)
szerinted is hülye?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.01. 18:57:13

@tölgy: de azért legyünk őszinték.
itt nem csupán erről van szó, Bakos ezt a vitát, már régesrég elintézte.
itt már az igazi és a műmájer konzervativizmus "harcol".

szerintem az nem lehet konzervatív pl aki Tormay Cecile-t megtagadja.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.02. 11:21:18

@Wahari: Tudta, hogy a Náci a Nándor beceneve?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.02. 12:27:05

@Tehetetlen Dodó: most látom hogy der-t írtál:D
és kijavítod a die-t :(

szotar.sztaki.hu/dict_search.php?O=HUN&F=0&popup_partner=www.sztaki.hu&T=1&E=1&C=1&A=1&L=GER:HUN:GerHunDict&W=Umgangssprache&submit=OK&

természetesen ezt is csak kizárólag a kismanók tették fel. ill: "ha valami fölkerül az internetre, az nem jelenti azt, hogy van referenciája. Kik szerkesztették, ki lektorálta, egyáltalán látta írástudó ember?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.02. 12:42:48

@tesz-vesz: ja leesett: részes eset.

megy a kulka, megy a kulka, maximum megy a kulka

Tehetetlen Dodó 2009.08.02. 17:04:37

@tesz-vesz: Na látod!:o)
Nem haragszom, csak ilyen kötekedő típus vagyok :o)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.08.26. 17:06:51

@tesz-vesz: a milf szó jelentése tisztázódott az első 20 kommnentben, de abba nem olvastál bele, csak a végén tépted itt szét magad.
a hsz-eidbe beleolvasva, bíztatnálak, hohy latinovicsot vedd le, nem lenne elragadtatva a trágár beszólásaidtól.
süti beállítások módosítása