Felmerült az olvasótáborunk elemzésekor, hogy talán több lány érdeklődne a blog iránt, ha néha receptek is lennének benne. De nem ez motivált, hanem az, hogy elkészítettem első kétfogásos menümet, kizárólag azokból a növényekből, amiket én termesztettem. Recept, képek és VIDEÓ!
Íme az alapanyagok: borsó, hagyma, répa és zöldbab, meg petrezselyem.
Menü:
Borsós zöldségleves
Hozzávalók
- zöldborsó (amennyi termett)
- sárgarépa (amelyik már értékelhető méretű)
- zöld hagyma (6 db)
- két kicsi petrezselyemgyökér és a petreszelyem zöldje
- egy saját termesztésű, átlagos méretű paradicsom
- két evőkanál oliva olaj
- majoranna, só, bors
ízlés szerint lehet bele tenni egy kanál tejfölt is
Elkészítés
Legalább másfél óra. (Macerás a bébirépák pucolása, a borsószemezgetés, a hagymavágás.)
Az olajon átlátszóvá sütöm a hagymát, beledobálom az apróra vágott répát és a borsót, aztán az apróra vágott petrezselymet is. Kicsit kavargatom, felöntöm vízzel és fűszerezem. Majd beledobom a karikára vágott paradicsomot.
Zöldbab főzelék tükörtojással
Hozzávalók
- zöldbab
- zöldhagyma
- oliva olaj
- só, bors, majoranna
- házi tejföl
Elkészítés
(A zöldbab még macerásabb, mint a többi zöldség. Csomót kell vágni, nekem legalább egy óra volt.) Olajon pár percig kavargatom a hagymát, amíg üvegessé válik, ekkor beledobom a megpucolt, összevágott zöldbabot. Felengedem vízzel, puhára főzöm, ekkor belekeverem a szuper, házi biotejfölt. Egy tükörtojást csaptam mellé.
Az egész procedúra itt tekinthető meg videón: