Beljobb törésvonalak
2009. június 25. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Beljobb törésvonalak

 Érdekes közvéleménykutatást készített a Medián, amiben arra keresték a választ, hogy a Fidesz hogyan viszonyuljon a Jobbikhoz. A HVG-ben közölt eredmény és a fenti grafika alapján leginkább a Fidesz vezetőinek főhet a feje: a párt szavazói súlyosan megosztottak a Jobbik megítélésében: 44 százalékuk ellenfélnek, vállalhatatlannak tartja a radikális jobboldali pártot, 37 százalékuk viszont szövetségesnek szeretné látni Vonáékat. A Jobbik szavazóinak pedig több mint kétharmada szeretné, ha a Fidesz összefogna a párttal, a többiek valami miatt nem akarnak együttműködést a Fidesszel (nyilván vagy ultraradikálisok vagy Orbán ellen beoltott exszocik).

 Játsszunk egy kicsit tudománytalanul a számokkal: ha ezeket az adatokat összevetjük az EP-választások eredményével, akkor arányaiban az összes jelenlegi aktív szavazópolgár 30 százaléka nyitott a radikális jobboldali eszmék felé. Érdemes megjegyezni, hogy Ausztriában épp ilyen arányú eredményt értek el tavaly októberben a radikális pártok (együtt többet, mint a mérsékelt jobboldali Néppárt).

 Ezt a kétfelé néző Fidesz-tábort fogta össze eddig az orbáni kettős beszéd. Ha a megváltozott politikai viszonyok közepette cezúrát húznak a narancsos pártban, és a kampányban-kormányzásban elzárkóznak Jobbiktól (és nem teljesítik a felajzott elvárásokat), akkor a szavazóik akár egyharmada átcsúszhat a radikális párthoz. Ha viszont a Fidesz a radi jobbról akar visszaédesgetni támogatókat, akkor a mostani szavazói nagyobbik része fogja 1. vagy tűrni a kettős beszédet 2. vagy új pártok után néz.

 Utóbbi esetben az MDF vagy az LMP jöhet szóba, ezek a pártok is lecsíphetnek pár értékes százalékot, nemcsak a kiábrándult liberálisoktól, hanem a kiábrándult konzervatívoktól. Persze csak ha Dávid Ibolyáékat nem tartja benn az ügyészség meghallgatásuk után... Az viszont a Fidesz felelőssége, hogy a híres narancsos kommunikáció dob-e valami gumicsontot (konzervatív értékeket, szóhasználatot, neadjisten olyan elvű politikát) a szabadelvű-akármilyen konzerveknek, vagy pedig utóbbiaknak továbbra is az árpádsávba csomagolt ingyenebéd fölötti kacsintgatás jut-e biztatásul?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr871207564

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: plüss taxi 2009.06.26. 00:45:08

Egyazon kettősség. A Jobbik dicsőséges napjaként aposztrofált eu-választás árnyékában az átrendeződött politikai erővonalak mentén a táncikálásba lassan újra belemelegedő politikusaink keringőjébe trampliskodott bele a legfőbb ügyész kérelmével, pedi…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.25. 17:46:01

A Jobbik az új SZDSZHa te voltál valaha az ügyeletes botrányhős, de már rég elfeledett mindenki, viszont minden vágyad visszakerülni a rivaldafénybe (és nem vagy nő, hogy ehhez elég elég legyen egy-két villantás), nem tehetsz mást, mint hogy valami nagyon…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az évek meg a rutin 2009.06.25. 13:25:04

Nem mindegy, hogy a a jobboldali választók mit gondolnak? A Fidesz liberálisból lett polgári konzervatívból lett népi populista párt, a Jobbik EP-listavezetője meg egy exliberális jogvédő. Ezek után a két pártot a politika iránt (még) érdeklődők 70(!) százaléka támogatja. Ezek után már bármit be lehet adagolni, szóval mindegy, mit gondolnak. (Az ún. baloldali pártokról ugyanezt le lehetne írni.) És nem a választókban van a hiba, teszem hozzá. Ők csak reménykednek, hogy lesz jobb (nem lesz).

2009.06.25. 13:37:18

Ez annak a hadmozdulatnak a része, ami a Jobbik körbeásását szolgálja, vagy ahogy Lengyel László mondta tegnap, a Jobbik gettóba zárását célozza.(Fincsi a szóhasználat, Laci bácsi)

Amíg elit csoportoknak ez az első számú kérdés, addig biztosan mondhatjuk, hogy nem tudnak adaptálódni, és ki fognak halni.

civilkontrol 2009.06.25. 13:55:02

@polom13: Teljesen egyetértünk.
Arról nem is beszélve, hogy a követeléses sajtótájékoztatán Orbán valami ilyesmit mondott:
"Épp olyan élesen határolódok el jobbra, mint amennyire balra"
És ez így van jól. Hibátlanul belőtték a csapásirányt. Nem kell senki (bocsánat a ponyvaregényes durva fordulatért) f@szát copni, de nem kell sárba gázolni sem. Legalábbis más ellenzéki pártot biztosan nem, a kormánypártokat persze hivatalból és szükségszerűségből.
Az EP eredmények alapján megvan a parlamenti többség, innentől kezdve nem kell és nem is SZABAD az álláspontot más pártokhoz igazítani.

2009.06.25. 13:58:04

Kicsit offtopik.

www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2526:lefele-menekuelni&catid=41:hirek&Itemid=63

Csurka István publicisztikában így szóla:
"...Vona Gábor szefárd zsidó..."

Pista bácsi, you make my day!

states 2009.06.25. 14:18:12

A Fidesz ezután is két irányba fog beszélni, nem is tehet mást, ami ennél fontosabb, mit fog kezdeni azokkal a kérdésekkel, ami miatt a Jobbik szárnyal. A közbiztonsággal és a cigánykérdéssel. Előáll valami olyan csomaggal, ami ezt az egész kérdéskört felöleli, vagy marad a sunnyogás. Akkor viszont a Jobbik nem 14 százalékot visz, hanem 30-at...

civilkontrol 2009.06.25. 14:29:33

@states: vffff. boccs. nem tudom vissza fogni magamban a felháborodó fityisz szimpatizánst :o)
Az, hogy a Fidesz nem hangoskodik, meg magyargárdázik, az nem jelenti azt, hogy nincs válasza a problémákra. Sőt.
Kifejezetten puncimpatikus, hogy a Jobbik harsány kampánya gyűjtött ugyan szavazatokat, de nem látom mögötte az éppeszű válaszokat. A magyar gárda nem válasz. szart sem ér ha a lábtörésre algopirint szedünk, a lábat be kell gipszelni, hogy meggyógyuljon.
A fidesznek erre kifejezetten kiforrt programja van. A rendőrséget meg egyszerűen meg kell erősíteni, a törvényeket szigorítani, az eljárásokat gyorsítani. Ez a megoldás, legalábbis szerintem és ez az, amit a jobbiktól hiányolok.
A jelen mocskából nehéz visszaemlékezni a kevésbé gondterhes multra, de voltak ilyen problémák 98 és 2002 között? Nem. Ennyire durván nem.
A helyzet egyébként nem magától durvult el ennyire. 7 év édeskevés ahhoz, hogy ez a jelenség ennyire elvaduljon. Erre bizony ocsmány módon rájátszottak hazaáruló felebarátaink.
Ha visszatér a normalitás, ismét lesz rendőrség és törvényi szigor és talán első ízben lesz hatékony bíróság. Mindez kiegészítve a felzárkoztatással, munkalehetőséggel és a juttatások (segélyek, támogatások) teljesítményhez (munka, iskola, büntetlenség, stb.) kötésével rövid távon orvosol, hosszú távon viszont gyógyít.
No ez az, amit nem láttam a jobbiktól, de bevallom nem tanulmányoztam szándékaikat.

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2009.06.25. 14:44:53

Én azt látom, hogy nagy arányban megy a szerecsenmosdatás. A balos sajtó mindenképpen a Fideszre akarja nyomni a Jobbik problémát. Ez a felmérés is ennek a szüleménye.

thetriggerhappy 2009.06.25. 14:48:16

@polom13:

soha nem fogom megérteni, hogy miért elhatárolodási hiszti az, hogy egy pártnak igenis távol kell magát tartania a kurucot holdudvarában tudó, nyilt nácikat (lipusz zsolt pld) is felvonultató párttól.
vona anno orbán polgári körös társa volt, a bejegyzés írója is szól (nagyon szimpatikusan) a fidesz eddigi kettős játékához, ami szerintem pld (ebben lehet, hogy nem ért velem egyet a szerző) igenis hozzájárult ahhoz, hogy mára a jobbik sokak szemében elfogadható alternatíva lett.

minden demokratikus pártnak el kell határolódnia a jobbik antidemokratikus vonulatától, a nettó antiszemitizmustól, a mein kampfos vonaltól és a rasszista cigányozástól.

thetriggerhappy 2009.06.25. 14:50:35

@csi:

a jobbik magát ássa körül a vállalhatatlan stílusával és mondanivalójával. nem tudok egy olyan európai demokráciáról, ahol egy rasszista, antiszemita és közben kommunisztikus elemekkel tarkított párttal szóba állnának a politika más szereplői.
talán a slota-fico koalíció ilyen, de ellene pont a jobbik szavazói tiltakoznak a leghangosabban.....

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.25. 14:51:39

@thetriggerhappy:
tévedés. minden demokratikus pártnak ki kel állnia a fasizmus létjogosultsága mellett! bizonyám! :)

thetriggerhappy 2009.06.25. 14:51:43

@Szathmáry:

a jobbik közös szülemény.
a töketlen baloldali kormányok és a kettős beszédet alkalmazó fidesz édes gyermeke.

Sebastian Knight 2009.06.25. 15:02:13

@csi:
Érdekes cikk... Pista bácsi szerint az SzDSz "átmenekítő-pártja" nem az LMP, hanem a Jobbik.
"...ez a magyar, zsidó, orosz titkosszolgálati együttműködéssel létrehozott párt ugyanaz a veszély a magyar életre, mint ami az SZDSZ volt..."

thetriggerhappy 2009.06.25. 15:05:56

egy érdekes cikk, vicces, hogy a kuruc kommentár nélkül hozza:

kuruc.info/r/8/42654/

tudom, a külföldi újságírók is mind szdsz ügynökök....

asz_tapasz (törölt) 2009.06.25. 15:08:39

@thetriggerhappy: hé öcsi a fidesznek egy kötelessége van, választást nyerni. az ep-eredmények azt mutatják hogy épp jól el van találva az elhatárolódókórusban való részvételük aránya. különben is a szavazók többsége leszarja ezt a fasisztázósdit, nemhogy leszarja, sokan nem is tudnak róla hogy ilyen "viták" folynak Budapesten. szerintem a 32% is csak azért akar elhatárolódni mert mszp-ügynököt lát a jobbikban.
(amúgy hogy lesz "nettó" az antiszemitizmus? ezt sose értem)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.25. 15:11:31

Ha a Jobbik pacifikálódik, megtarthatja a 15%-ot, ha nem, vagy ha még jobban radikalizálódik, akár simán 10% alá esik.

VSZ a Jobbik 10% feletti része olyan fidesznyikes szavazó, aki brahiból odatolta, h szivassa a maszopot. Ezek nem lesznek ott a következő parlamenti választáson.

Egyébként nem értem, h miért beszél sok nép 14%-os Jobbikról, mikor 14,77%-ot kaptak, ami sokkal inkább 15%!

A Fidesznek meg semmit nem kell csinálni. Most minden párt arra megy, h a fidesz nyilatkozzon erről, arról, Jobbikról, 13. havi nyugdíjról, stb... csakhogy bármit is mondjon, támadható legyen.

T. Gordon szerint néha a legjobb reakció, ha nem reagálsz. Én ezt tenném a helyükben, ameddig csak elkerülhető bármilyen színvallás.

asz_tapasz (törölt) 2009.06.25. 15:15:58

@thetriggerhappy: arról se olvastam még értelmes magyarázatot hogy az a kettős beszéd hogy "ágyaz meg" bármiféle szélsőjobbnak. épp hogy kirántja alóla a szőnyeget. a mostani 14%-nak meg semmi köze kettős beszédhez, ez a fasisztásdi nem téma annyira a közbeszédben mint a népszabiban. nem attól függően választ az átlagember hogy ki mennyire fasiszta.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.25. 15:21:05

a mediántól azt várom, hogy megmagyarázza, - s itt fejből idézem Olibácsi remek szavait - "miért kapott kevesebb szavazatot a szadesz, mint ahábny olvasója az ÉS-nek van"?
:DDD

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.25. 15:22:31

@thetriggerhappy:

"minden demokratikus pártnak el kell határolódnia a jobbik antidemokratikus vonulatától, a nettó antiszemitizmustól, a mein kampfos vonaltól és a rasszista cigányozástól."

Elég szar Alkotmányunk van, ha ilyen párt létezik, és legitim módon működhet.

2/3-ot a Fideesznek, új Alkotmányt!
Ezt kívánja thetriggerhappy is!

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2009.06.25. 15:24:03

@thetriggerhappy: Ezt nem is cáfoltam. A Jobbik azért tudott sikeres lenni mert az egész politikai establishmentet támadta, amiben benne van a Fidesz is és az MSZP is. Csupán arról a nem elhanyagolható tényről akartam szólni, hogy a balos média egyszerűen nem akar tudomást venni arról, hogy a Jobbik a szoci fellegvárakban érte el a legjobb eredményeit. Sokan ezt azzal magyarázzák, hogy a Jobbik olyan helyeken szerepelt jól ahol sok a roma, de ez sem igaz, mert Baranyában és Somogyban átlag alatt szerepeltek. Legnagyobb győzelmét (57%) pedig olyan településen (Szorgalmatos) szerezte, ahol egy darab cigány sem lakik. Ellenben ott mindig a szocik győztek általában 2/3-dal.
Érdekes az is, hogy a legjobboldalibb fellegvárakban XII., I. II. kerület a Jobbik alig érte el a 10 százalákot. Gyakorlatilag ezekben a körzetekben szinte tizedszázalékra ugyanannyi szavazatot kaptak, mint a MIÉP anno fénykorában. Ezért értelmetlen arról beszélni, hogy a törzsfideszesek vándoroltak át nagy arányban a Jobbikhoz. Volt ilyen is persze, de a meglepetést a szoci szavazók megjelenése jelentette a Jobbiknál.

szpal 2009.06.25. 15:31:15

ezt nézzétek meg:
www.hvg.hu/image.aspx?id=a096a83f-d9ca-441e-8e29-0a39f9021542&view=6b7e9122-a029-4600-9502-25c8833f2b1d
a Jobbik szavazóinak 24%-ának 2006-ban még nem volt szavazati joga.

2009.06.25. 15:31:17

Volt már Antall retrográd horthysta restaurátor? Volt.

Volt már Csurka komplett náci alapvető és fertőzést terjesztő őspatkány? Volt.

Volt már Orbán antiszemita és kis-Mussolini? Volt. (És lesz is még.)

Van még valakinek illúziója? Nincs.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.25. 15:32:31

@murci/szamárfül:

"miért kapott kevesebb szavazatot a szadesz, mint ahábny olvasója az ÉS-nek van"?

Mert az ÉS három példányából kettőt az állami hivatalok rendelnek meg, h ne menjen tönkre a lap;-)

@Szathmáry:

Ebben volt néhány új info számomra, de mondjuk egyiken sem csodálkoztam...
THX

szpal 2009.06.25. 15:33:53

@Szathmáry: a hvg most próbálja a Jobbikhoz távozó szocikat visszaédesgetni, kár, hogy Ózdon meg Tiszavasváriban nem sokan olvasnak hvg-t.

Sebastian Knight 2009.06.25. 15:34:37

@thetriggerhappy:
Ez Die Welt cikk standard ballibbant szemforgatás és hiszti. Írhatta volna Bauer Tamás is. De biztosan paranoid vagyok. :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.06.25. 15:35:12

"Ha ... elzárkóznak Jobbiktól ... akkor a szavazóik akár egyharmada átcsúszhat a radikális párthoz. Ha viszont a Fidesz a radi jobbról akar visszaédesgetni támogatókat, akkor a mostani szavazói nagyobbik része fogja 1. vagy tűrni a kettős beszédet 2. vagy új pártok után néz."

Feltéve, hogy a szavazók széles tömegei is a Jobbikot tekintik mostantól az origónak, amihez képest mindent viszonyítani kell. Márpedig az nem biztos, hogy a Jobbik az átlagos nem-jobbikos számára is olyan végtelenül izgalmas, érdekes és fontos téma, mint a Jobbikot az elmúlt hetekben orrba-szájba promoveáló cikkáradat (aminek ez a cikk is része) bal- és jobboldali szerzői számára.

is 2009.06.25. 15:35:42

a kommentelők jórésze letagadja a számokat. lassanként megszokhattuk, hogy a számok kommunista trükkök, együtt a szakértelemmel meg ilyenekkel.

bármi adat kijön, ami nem támogatja a fejekben guanová keményedett, szamácsökönyös világképet, azt azonnal letagadjuk, kizárjuk, az ellenség aknamunkájának állítjuk be. utoljára Rákosi csinálta ezt, ennél még Kádár is okosabb volt...

az meg még nincs is a posztban, hogy a felmérés szerint 25% Jobbik szavazó 2006-ban FIDESZes volt, csak 14% MSZ-s, és 24% elsőszavazó. azt mennyire tagadnák itt egyesek. hát elhet a homokba dugni a fejet, mint három évig mondani (sőt még most is, LOL), hogy a Jobbikot az MSZP csinálta a "riogatással", hogy legyen mibe belebuknia, ugye. csak ez most már a Monthy Pythonnál is abszurdabb humor. és hát egyre több adatot kell letagadni, összeesküvéselméletbe tolni.

thetriggerhappy 2009.06.25. 15:40:30

@m_á_:

"hé öcsi a fidesznek egy kötelessége van, választást nyerni."

1. nem tudok róla, hogy a bátyám lennél, ezért az öcsit megtarthatnád. nem őriztünk disznót együtt.
2. valami hasonlót mondtak a szocik miután a 2006-os választások után hazugsággal vádolták őket. ők csak választást akartak nyerni, hiszen ez a dolguk, nem? szerintem nem....ás szerinted?

ha megvan a párhuzam és tudsz tisztességesen beszélni, folytathatjuk.

thetriggerhappy 2009.06.25. 15:42:56

@m_á_:

egyzserűen: bevitte a mindennapi politikába azt a stílust, amit a jobbik leegyszerűsített és prolisított.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.25. 15:43:38

@is:

Hogy te ismét mekkora sötéthülyeségeket hordtál össze!:O

De tudod, mit? Az MSZP álljon össze a "demokratikus" erőkkel: mdf, szdsz, lmp, és tűzzel-vassal próbálják meg kirekeszteni a közéletből a Jobbikot. Naponta tartsanak ez ügyben sajtótájékoztatót, chartázzanak, fáklyával vonulgassanak. Aztán, ha a Jobbik felmegy 20%-ra, csodálkozzanak, hogy hát ők pediglen mindent megtettek.

Az a sejtésem szerinti 4-5%nyi fidesznyik is pont emiatt a dafke miatt dobott a Jobbikra. Te, meg a hozzád hasonló agyament maszopnyik vezetők termelnek a jobbiknak dafke szavazókat

borsikm 2009.06.25. 15:44:24

Na akkor ennyit arról a sok baromarcúról, aki az EP után itt meg volt győződve róla, hogy a Jobbikosok legalább fele MSZP-s. Látható, hogy ez a réteg gyakorlatilag elhanyagolható, hiszen nyilvánvalóan annak a 16+6%-nak egy jelentős részét sem számíthatjuk az ex-maszoposok köré.

Én egyébként azt gondolom, hogy határolódjanak el egymástól ÉS emelett működjeneke együtt.

is 2009.06.25. 15:44:37

@Szathmáry: sajnos itt van egy hiba. nevezetesen, hogy azt képzeled, hogy a 2009-es szavazók pont ugyanazok, akik a 2006-osak, és azt kell újraosztani. holott 20 év választása arról szól, hogy ki marad otthon, és ki megy el. ezt a tavalyi népszavazáskor Pignon még egészen jól le is írta, mert látta a választóköriben, hogy más utcák mentek el tavaly, mint 2006-ban. tehát a szoci fellegvárakban maradnak otthon a szocik (hol másutt, kérdem tisztelettel?), és az alacsony részvételű, szegény, cigányokkal teli körzetekben jönnek elő a 2006-ban otthonmaradottak nagyobb számban, mert őket lehetett három év kitartó Elég! kampányával (és a 300Ft-os népszavazással) felhergelni, mert az ő iskolázottságukhoz van az Elég! is mérve, okosabb ember a Kéri-beszédre, a "13. havi nyugdíjt ne merje a kormány eltörölni" sajtótájékoztatóra, a "legyen nagyobb a költségvetési hiány" miniszterelnök-kandidáló benyögésére figyel inkább.

ja, hogy a 3 év hergelése sikerült, csak kimászott a Vona-gyerek Orbán ölelő polgári köréből? ja kérem, Orbán már közel az 50-hez, tokája is van, ráncosodik is, a nyakán az inget már nem nagyon tudja begombolni. talán az ehhez az életkorhoz, habitushoz tartozó politikát kellett volna folytatni, mert a hergeléshez Vona tényleg jobban passzol.

asz_tapasz (törölt) 2009.06.25. 15:45:01

szerintem nem egy kategória pénzügyi adatokat elhallgatni és egy bizonyos szűk kör által szélsőségesnek tartott kispárttól nem a szűk kör által elvárt mértékben, időben, stb elhatárolódni. a többit majd ebéd után :)

is 2009.06.25. 15:46:53

@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: te vagy az, aki szerint a FIDESZ többet kapott a listán, ugye? na, ezek után a Te guanodat nem is kívánom piszkálni. betonnál is keményebb az már. te már ezekkel a letagadott adatokkal fogsz élni, örökké elégedetlenkedni, mindig másban keresni a hiábt.

2009.06.25. 15:48:02

@borsikm: "Én egyébként azt gondolom, hogy határolódjanak el egymástól ÉS emelett működjenek együtt.
"

Ott a pont. :)

borsikm 2009.06.25. 15:52:01

jézusom, mindjárt beoltom magam, annyi helyesírási hibát bírtam belegyömöszölni ebbe a pár sorba...

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2009.06.25. 15:53:11

@is:
Nézd, arról, hogy pontosan kik szavaztak a Jobbikra nincs adat (szerencsére még nem tartunk ott). A közvélemény-kutatók ezen a választáson is, úgy mint az előzőekben is rendre, oltári nagyot égtek. A Jobbikot egyszerűen nem tudták, még közelítően sem bemérni. Azt, hogy a Medián, amely egyébként komoly állami megrendelések "elszenvedője" ilyen mérést tett közzé egy kicsit gyanús. A választási adatok egészen mást mutatnak.

bz249 2009.06.25. 15:57:01

@Szathmáry: egyébként meg ugyanmindegy... az szavazott a Jobbikra, aki akart

A lényeg, hogy a Fidesz 56%-ot, a Jobbik 15%-ot, az MSzP 17%-ot kapott, az SzDSz meg 2.5%-ot... a többi rizsa.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.25. 16:04:31

@is:

Figyelj te seggarc:
azt mondtam, 94' óta a Fidesz mindig nagyobb százalékot ért el listán az első fordulóban!

Nem azt állítottam, h effektíve több szavazatot, te barom!

Nézz utána, ha akarsz, mennyire hülye vagy:
7,7%, utána 28,18%, utána 41,07%, végül 2006-ban 42,03%.

Tanulj meg olvasni, aztán hazugozd a másikat oktondi fajankó!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.25. 16:04:56

sokan - imserőseim közt is páran - merő "provokációból" ill. elégedetlenségből szavaztak a jobbikra (vö Saramago: Megvilágosodás : ott üresen hagyta 80% a szavazólapot - de ugyanúgy tiltakozásul, mint ahogy nálunk inkább más ellen szavazunk vmire, mintsem más ellen semmire - lásd még murci.blog.hu/2009/06/24/feher_pestis ).
ezek inkább fideszesek, de nekik is fricskát akartak adni.
majd látva, mit csinálnak a 3 eu-s mandátumukkal, meg egyáltalán a médiában (mint Vona az Estében másnap: "nem kell ezen rugózni"-mondta egy kérdésre, stb...), szépen visszamennek a fideszhez. vagy... ha nem csinál semmit a fidesz, csak amit eddig, akkor maradnak. Ennyi.

asz_tapasz (törölt) 2009.06.25. 16:09:55

@thetriggerhappy:
"bevitte a mindennapi politikába azt a stílust, amit a jobbik leegyszerűsített és prolisított. "
Nem vagyok fideszes, legalábbis 2006-ban megfogadtam hogy sohatöbbé, de talán létezik valami "jobboldal" aminek én is része vagyok, ezért fölháborodok az ilyen szövegeken.
Megmondom mi ezzel a baj. Az hogy ezzel százezrek vannak lehülyézve, százezrek józan ítélőképességét kérdőjelezi meg pár népszabis skribler, itt ragadt pártállami politikus, vesztét érző "liberális".
Nem azért szavazunk bárkire is mert föl vagyunk tüzelve, meg van bennünk ágyazva az ordas eszméknek. Vannak értékek, érdekek amik mentén döntünk. Ehhez nem kell orbáni kettős beszéd, vagy hogy behozzon bármit is a mindennapi politikába. Ha nem mondja ki ő, majd kimondja más, és arra lesz szavazva, ilyen egyszerű. Nem állt mögöttem se a viktor se senki mikor a jobbik alá ikszeltem hetedikén.

Ja, egyénként asszem azért sikerült odaszavaznom mert élvezem a beindult rettegőkórust hallgatni. Lendvai Ildikó betorzult feje pedig feledhetetlen élmény volt aznap este.

thetriggerhappy 2009.06.25. 16:10:43

@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

az, hogy egy egyzserű proli így gondolja, nem lep meg, de hogy sok értelmes ember is, az annál inkább.

attól mert az mszp-szdsz-mdf-stb kiáll alapvető demokratikus alapszabályok mellett, még nem leszen ezek a szabályok automatikusan elvetendőek. ez kicsit olyan gyerekes, dafke hozzáállás, nem?
ezt mondtam anno a hollán utca kapcsán is. orbánnak lehet ellenfele gyurcsány, de vannak témák, amiben együtt kell működnie minden demokratikus pártnak. ilyen pld a jobbik elleni fellépés is.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.25. 16:10:54

@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
"Nézz utána, ha akarsz, mennyire hülye vagy:"

nem érzi, hogy ez mekkora feladat, adott esetben?
amúgy ne barmozzuk le egymást, a kérődzők derék, szemlélődő, jámbor állattársaink.

thetriggerhappy 2009.06.25. 16:13:47

@m_á_:

a jobbik minden, csak nem jobboldali. egy sima nemzeti-szocialista párt, baloldali és szélsőséges lózungokkal.

ha pedig te lendvai ildikó aggódó feje miatt szavazol nácikra, akkor veled komoly baj van.

szeretnék én normális jobboldali pártot egyszer kis hazánkban, hogy nekem is legyen mire szavaznom.....

bz249 2009.06.25. 16:16:04

@thetriggerhappy:

ó hát neked ott vannak az Európai Értelemben Vett Konzervatívok... illetve hát ugye a normális jobboldal az ugye libertariánus, szóval van választék

asz_tapasz (törölt) 2009.06.25. 16:16:07

"vannak témák, amiben együtt kell működnie minden demokratikus pártnak. ilyen pld a jobbik elleni fellépés is. "

Ki és hol határozza meg mik azok a témák? Van vmi bizottság erre?
Semmivel se vagytok jobbak pl a kurucinfónál. Aki nemzetellenes az cionista, azt meg hogy mi az a nemzetellenes, mi találjuk ki.

Ja és mszp mint demokratkis párt? Vicces.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.25. 16:16:19

@borsikm:

Ad 1. 98'-ban a miépnek volt 5,55%, majd 2002-ben 4,4%-kal esett ki. Tehát vsz a mostani Jobbik 15%-ból máris megvan 5%, akik miépesek voltak hajdanán.

Ad 2. Megmagyarázandó 10%. Ennek jó része, becslésem szerint kb. 4-5%-nyi csak brahiból tolt a Jobbikra, h így szopassa a maszopot, ugyanis a fidesz győzelme biztos volt, de a jobbikkal megszorongatni a köcsög maszopnyikokat, nah, az az igazi pofon, nem a makarenkói.... Ezek nem ragadnak itt le, hacsak nem radikálisan pacifikálódik a jobbik a közeljövőben, amire nem látok esélyt, mert épp ellenkező irányúnak látni a fejleményeket...

Ad 3. A hiányzó 5%-ból legalább 3% volt mszp szavazó, 2% meg akárhonnan is jöhetett. Pl. első szavazó, volt mdf-es, aki utálja Orbánt, mittomén, de mindegyikre tudok példát a környezetemből...

Az meg, h mit gagyog a Medián, kurvára nem számít, mert ellentmondanak egymásnak a közv.kutatók erősen és szögesen Jobbik ügyekben, ha figyeled az elmúlt hónapok termését. Ráadásul hatalmas bakot is lőttek. Ami még inkább fokozza a közv. kutatók pontatlanságát, h manapság 2 tábor rejtőzködik legjobban:
a maszop és a jobbik, mert ezek a legkevésbé vállalhatók a jelenkorban.

Üdv.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.06.25. 16:18:30

A poszt eredeti témájához:

A Fidesz szerintem akkor kezeli a leghatékonyabban a Jobbik-kérdést, ha a két párt viszonyában a szakpolitikai kérdésekre helyezi a hangsúlyt.

Például meg lehet határozni 10-12 kiemelt szakpolitikai kérdést (közbiztonság, mezőgazdaság, határon túli magyarok ügye, energiapolitika, monetáris politika, környezetvédelem, stb.), ami mindkét párt szavazóbázisa számára fontos. És ebben a 10-12 kérdésben nyugodtan lehet pártközi egyeztetéseket tartani. Így nagyjából el is dőlne, hogy a jelszavakon túl mit akar, és mit tud a Jobbik.

Ha egy kérdésben konszenzus születik, akkor abból lehet törvény; ha nem születik, akkor meg nem.

Nincs ebben semmi ördögi: két parlamenti párt egyeztet.

Tudniillik a Jobbikot az érdemi szakmai teljesítménye (vagy ezen teljesítmény hiánya) alapján kell belőni, és nem az alapján, hogy Vona jófej, vagy nemjófej. (Szerintem spec nemjófej.)

Csókolom.

P.S. A köcsög.info karanténba tétele alap.

asz_tapasz (törölt) 2009.06.25. 16:19:09

@thetriggerhappy: Lendvai élőadásban kap idegösszeomlást, Balczó Zoltán (tényleg, ő pl NÁCI? tudod ezt idézettel vagy bármivel igazolni?) kijut az EP-be, én meg röhögök egy jót. Egyiknek sincs semmi jelentősége viszont igazán szórakoztató dolgok.

asz_tapasz (törölt) 2009.06.25. 16:21:53

@thetriggerhappy: Persze hogy nem jobboldaliak, nem is ezért szeretjük őket.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.25. 16:23:02

@thetriggerhappy:

"ez kicsit olyan gyerekes, dafke hozzáállás, nem?"

De igen. Gondold csak meg, a Nézőpont intézet felmérése szerint az emberek 75% nem tudta, ki a Jobbik pártelnöke. Még ma is a Mokkában 11% úgy szavazott, h Budaházy.

Bizony, kedves bonyolult nickű, az emberek döntő többsége gyermeteg érzelmi alapokon szavaz.

Tehát állítom, ha összeáll az antifaszista mszp-szdsz-mdf tengely, és keményen fellép naponta a jobbikosodás ellen, az csak kedvez a Jobbiknak.

Jajjj, hát politológus nincs se égen, se földön, aki nem ismerné el, h az szdsz plakátkampánya a "ki legyen a harmadik erő?" éppenhogy erősítette a Jobbikot.

Kérem, ne butáskodjunk már. Protest/dafke mentalitás a választások mindegyikén nagyon játszik! Miazhogynagyonis!!!

Üdv.
-----------------

@murci/szamárfül:

"nem érzi, hogy ez mekkora feladat, adott esetben?"

De igen, érzem. Ez adott esetben véghezvihetetlen feladat.:-))

Üdv.

kamasuka 2009.06.25. 16:23:44

Egy 34%-os EP részvételes választáson vagyunk túl. Aznap baromi nagy vihar volt országszerte. Előtte volt egy pécsi polgármester választás, utána egy pécsi parlamenti választás. Mindkettő iszonyat szar részvétellel.

DE!, ezen szar részvételeken is látható, hogy kösz, de a Fidesz tök jól elvan a jelenlegi formájában, és hogy rajta kívül még van egy Jobbik és egy MSZP (2010-re kb. ebben a sorrendben). Miért kéne a Fidesznek összefognia a Jobbikkal, ha a volt szoci szavazók is ráaszavaznak a Jobbikra, de pl. a büdös életben nem szavaznának arra a pártszerkezetre, ami - mivel 9 éve a patásOrbán jajajajajajajaj ellen oltják őket - összeállna Orbánnal. Ez van.

A. Ha összeállnak, ezek a szavazók nem mennek el a Jobbikra szavazni, hanem otthon maradnak, ígya végén még tényleg bejuthat az MDF és az LMP, talán még az SZDSZ is.
B. Viszont kieshet a Jobbik, vagy nagyon kevés százalékot szerezhet.
C. Minek kéne összeállni, ha így is jönnek a százalékok már egy évvel a választások előtt IS?
D. Minek kéne feláldozni a tényleg kétpólusú jobboldalt, ha végre működik (végre nem vész el az oda adott szavazat), ahogy anno a kétpólusú baloldal is működött a 2006-os ösződi beszédig (MSZP-SZDSZ)?
E. El kell felejteni, hogy (egyesek/sokak szerint) mit képvisel a Jobbik. Először jól meg kell verni az MSZPt, kiejteni az SZDSZt, és utána jöhet a kormányzás, lesz amilyen lesz. Ha az SZDSZ nevü kolonctól ÖRÖKRE megszabadul az ország, már nyert. Ha az MDF nevü formációtól is, szintén.

Ennél a mostanitól csak jobb jöhet. Ez ugyanis szar. Különösen, hogy annak a kormánynak, amelynek már 2006-ban meg kellett voln buknia egyik jeles képviselője, Oszkó kijelenti, hogy szerinte 900 milliárddal lesz kevesebb az adóbevétel. Mit keresnek ezek még Online??? Már rég bannolni kellett őket a hatalomból, nem egy év lopási időt adni nekik ...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.25. 16:29:25

@mefisto:

"A Fidesz szerintem akkor kezeli a leghatékonyabban a Jobbik-kérdést, ha a két párt viszonyában a szakpolitikai kérdésekre helyezi a hangsúlyt."

Ez a tuti, ez a frankó!

Ám. A Jobbiknak nagyonis vannak konkrét elképzelései, amiből egyet már a szocik is meg fognak csinálni, nevezetesen a 20.000ft-os értékhatár eltörlése, vagy legalábbis minimál szintre szállítása. Tehát a szocik már átvettek tőlük egy programpontot;-)

De ott van a csendőrségről szóló javaslatuk. Kérdés: mit értenek alatta? Mi lenne a hatásköre? Miben más, mint a rendőrség?

Azt hiszem egyébként, h van annyi antiszemita szakértő, h ne legyen nekik gond kiállni egy-két média által is közvetített vitára akkora időkeretben, h ne derüljön ki a turpisság, a megvalósíthatatlanság.

"P.S. A köcsög.info karanténba tétele alap."

Jaaa, de a Jobbik karanténba tétele nem biztos! Sztem egy Jobbik-ellenes egységfront használna nekik. Túl sok olyan szavazó van, aki kiábrándult már azokból a pártokból, akik valaha is hatalmon voltak.

Üdv.

anyátok 2009.06.25. 16:29:33

@kamasuka:
Persze.
Ellenzék nélkül is lehet kormányozni.
Sőt.
Parlament nélkül is lehet. Úgy sokkal könnyebb.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.25. 16:33:14

@kamasuka:

Legyünk már pontosak a számokban:

36,3% részvétel (Jelzem: sokkal jobb, mint a környező exkommer országokban, tehát a részvétel nem volt szar, még ha nem is volt hűdenagyonfasza)

5%-on felül:
Fidesz 56,4; MSZP 17,4% Jobbik 14,8%; mdf 5,3%.

5% alatt: szdsz 2,2% ; lmp 2,6%

asz_tapasz (törölt) 2009.06.25. 16:38:02

A Jobbik volt az első aki meg tudta bontani a maszop szavazóbázisát.

TD223 2009.06.25. 16:38:11

A lényeg, a Fidesz célozza meg az 55%-t(csinálja azt amit eddig, csak ne törődjön a Jobbikkal), a Jobbik a 15%-t(csinálja azt amit eddig). Ezután már nem kell tettetni, hogy a szocik demokraták és ki kell zárni a világból, de leginkább a közéletből a volt ügynököket, megbízókat, privatizátorokat, kiszeseket, disznókat... és el kell kobozni a vagyonukat.

asz_tapasz (törölt) 2009.06.25. 16:43:27

@anyátok: nagy csorba esne demokráciánk kristálypoharán ha az az ellenzék végre egyszer nem a posztkomcsi párt lenne?

Karcolt lendület 2009.06.25. 16:53:25

@murci/szamárfül:
A posztra is reagálva, nincs itt semmi tennivaló. A parlamenti választáson 2 vagy 3 szavazata van az embernek, azt be lehet osztani: mondjuk listán Jobbikra, de az esélytelen helyi jelöltjük helyett inkább a Fideszére szavaznak, nehogy véletlenül az MSZP-s nyerjen. (Mondjuk második fordulós visszalépegetést Jobbik-Fidesz viszonylatban el kellene kerülni.)

Akinek meg nem elég liberális a Fidesz, az szavazhat listán az LMP-re, akinek nem elég konzervatív, na azzal bajban vagyok, mert az MDF leginkább csak maga szerint konzervatív.

states 2009.06.25. 16:58:05

@civilkontrol: Én nem látok semmiféle kiforrt Fidesz-programot a cigánykérdés megoldására. Hacsak nem Farkas Flóri ugyanarra a két körmondatára gondolsz a Hírtévében. Itt egyszerre kellene kezelni a megélhetési gyerekszülés, a munkavégzés nélküli segélyezés és az ellentételezés nélküli családi pótlék kérdését. És egy külön csomagban a közbiztonság, benne a rendőrség és a BTK szigorításának problémáját. Ebből a már elhalt 3 csapáson kívül semmit nem hallottam. Már pedig a választópolgárokhoz már el kellett volna juttatni az ezzel kapcsolatos üzeneteket, a ki tudja mikor bekövetkező választások miatt.

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.06.25. 17:11:10

Irányított kérdés a hvg-től: a fideszes az náci? A Foxi-maxi tanárai üvöltenének a gyönyörtől; ilyet még Berija sem találhatott volna ki.

kamasuka 2009.06.25. 17:27:37

@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

Jó bocs, nem 34 hanem 38. Ok. De ugye te is tudod, hogy ilyen szar országgyűlésin sosem lesz?

Ne felejtsük el, hogy a Fidesz nem kampányolt. Ahogy a jobbik sem. Ellenben az MSZPvel és SZDSZel. Mindkét reklám egy másikat is reklámozott. Ezt sosem szabad. A Fidesz nem szélsőjobbozott, az MDF sem.

A többi tök mindegy, mert előbb ültetek át nagyobb részvételnél 14%ot (Jobbik) parlamentibe, mint 5%ot (MDF) ...

+Ha az egyszerü "liberális" azt látja, hogy az LMPnek több az esélye, mint az SZDSZnek, rászavaz, az MDF 50%os részvételnél sehol sem találna 5.0000000000000000000001%ot, különösen, hogy Dávidék rabosítása még csak most következik ...

kamasuka 2009.06.25. 17:29:25

@states:
Ha a három csapás működik, már egy alternatíva a cigánykérdésre.

kamasuka 2009.06.25. 17:31:22

@kamasuka:
"A Fidesz nem szélsőjobbozott, az MDF sem."

Legalábbis plakátilag, de azért ők is időzítettek a végére némi baromságot.

thetriggerhappy 2009.06.25. 17:35:10

@m_á_:

vannak emberi alapértékek, jogi alapigazságok és erkölcsi törvények.

szerintem mindegyik parlamenti párt, legyen az a legunszimpatikusabb is, demokratikus alapelveken működik. a múltjukról, stílusukról, stb lehet vitázni, de van egy közös nevezőjük, bmennyire is nem tetszik ez neked.

tudom, szerinted én találom ki, hogy a jobbik nyilas, de nekem ebben nagy segitségemre van a kuruc, az ott publikáló lipusz, az oreklámozott mein kampf, a propagált nemzeti rock, stb, stb....de ezen is el lehet vitatkozgatni.

thetriggerhappy 2009.06.25. 17:36:48

@m_á_:

nekem az aki nyugodtan ül echte nácik mellett és nem emeli fel a szavát ellenük, nem sokkal jobb.
lehet örülni lendvai agyvérzésének, de nem tudom, hogy a jobbik nem túl drága ár-e érte.....

thetriggerhappy 2009.06.25. 17:37:23

@m_á_:

akkor miért állítják magukról?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.25. 17:38:59

@kamasuka:

"Jó bocs, nem 34 hanem 38. Ok. De ugye te is tudod, hogy ilyen szar országgyűlésin sosem lesz?"

:-)))LOL, nem 38%, hanem 36,3%!!!

És nem lehet összehasonlítani az EP-választást, ami javarészt egy szimbólikus népszerűsági vetélkedő, az o.gy. választással, aminek óriási a tétje.

A részvételt nemzetközileg kell vizsgálni. Volt szoc.országok viszonylatában igencsak jól állunk.

Gondolj bele, a szlovákoknál csak 20% volt, a cseheknél pedig - akiknél két, azaz 2 napig lehetett szavazni - csak 30% körül!!!

Üdv.

Tonuz 2009.06.25. 18:00:18

Ezt hogy érti, hogy akik elutasítják a fideszt, "nyilván" ultraradikálisok vagy exszocik? Szerintem ehhez nem kell annak lenni... A Jobbik is nagy hibát követne el, ha megpróbálnak együtt működni velük.

Tonuz 2009.06.25. 18:05:47

Ja, triggerhappy, ha a hatalom pártjait össze tudod kapcsolni az erkölcsi törvények és jogi alapigazságok fogalmával, akkor vagy nem ebben az országban élsz, vagy magad nem rendelkezel azokkal.

bz249 2009.06.25. 18:08:17

@thetriggerhappy: egyelőre... lehet ez még változni fog, mert nem tudhatjuk... de jelenleg az a helyzet, hogy az mszp már lövetett a tömegbe (az elődpárt élessel is), a jobbik meg még nem

Tonuz 2009.06.25. 18:14:16

@mefisto: Hahaha, szerinted ha szakmai kérdésekről lenne szó, a fidesz meddig húzná? Az elmúlt években nem sok értékelhető dologgal hozakodtak elő.. De hát miért is tennék, az Unio nem ezt várja tőlük. A szavazóik meg semmit.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.25. 18:20:04

@states:
Farkas Flórián pont olyan törleszkedő, komplexusos cigány, mint a többi, amelyik más pártoknál keres magának biztos megélhetést. A cigány önszerveződés gyakorlatilag halott. Egyrészt, mert a pártok saját politikai céljaik érdekében felhasználják őket, másrészt, mert hajlandóságuk sincs önszerveződésre. Világéletükben eltartottak szerettek lenni.
A BTK szigorítása egy ökörség. A probléma a bírósági gyakorlatban van. Képzetlen, felsőbbrendűségi komplexusban, már-már eugenetikus hisztériában szenvedő bírók ülnek tort pervezetés címén. Akik ráadásul a politika felől érkező szélben ringanak hol erre, hol arra. A társadalmi morál egyetlen mozgatója az elitek példamutatása. Ezen belül az egyén igazságszolgáltatáshoz való viszonyát a hivatalos személy morális viselkedése befolyásolja. A magyar igazságszolgáltatás gyakorlatilag halott, és morális hullák rothadó zombikként ténferegnek benne. Emiatt a börtönökbencsupa öntudatos, magát ártatlannak valló bűnöző kovászolódik. Ahhoz, hogy az egyén a saját hibájával szembe tudjon nézni, nem szabad látnia, tapasztalnia, hogy a bíró és az ügyész gyakorlatilag összejátszik, ésa pont úgy ügyeskedik a jogszabályok gumiként való nyújtásában, mint az ő ügyvédje. Ilyen körülmények között az önértékelése félresiklik, és egy önérzetesebb bűnöző szabadul 10-15 év múlva. És ez nem csupán az erőszakos bűncselekmények kapcsány van így!
Példa: A bankokkal kötött szerződés a klaudikálóan kógens jogszabályi környezethez tartozik. Ennek ellenére, ha te sérted a szerződést, azonnal hitelsértés vétsége, azaz büntetőjogi kategóri, ha a bank sért, akkosr szabs, és csak bírságot kaphat. Ez eleve Alkotmány- és jogszabályellenes.
Nem háromcsapás kell, hanem a jogállam működtetése. Akkor nem mondhatná azt egy dr. Frech Ánges, hogy a bíró tényszerű feddhetetlenségét és elfogulatlanságát, azaz objektivitását az Alkotmány biztosítja, ezért a bíró felavatásánál fogva elfogulatlan és objektív. Ez a fasiszta eugenetika-elmélet legszebb túlélése kicsiny hazáénkban.

Tonuz 2009.06.25. 18:35:05

@Mr Falafel: Ez korrekt vélemény, de azért szigorítani is lehetne:)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.06.25. 19:17:20

@Tonuz: Tisztelettel köszöntöm a Pártközpont itt megjelent Elvtársait!

Sebastian Knight 2009.06.25. 19:25:13

@Eltiron72:
Vö. Friderikusz kérdése a Sátánhoz:
- Ön antiszemita?

states 2009.06.25. 19:37:43

@Mr Falafel:
Szerintem a BTK szigorítása, például a büntethetőség korhatárának csökkentése, az iskolai erőszak elleni hatékony fellépés, rendőrség átszervezése, megerősítése együttesen önmagában is elrettentő erővel bír. De nem csak erről van szó, hanem vissza kell adni az államba vetett bizalmát a polgároknak. Jelenleg azt látja, hogy cserben hagyta, kiszolgáltatta, igen, elsősorban a cigánybűnözésnek. Megjegyzem, már az MSZP is mozgolódik ebben a kérdésben, több nyilatkozatból erre lehet következtetni, például 150 ezres pénzbüntetést javasolnak a tanárverésekért. Tehát jó lesz, ha Fidesznél valaki ébresztőt fúj, mert már megint szunyókálnak, s nem csak a Jobbik fog rájuk verni ebben a témában, hanem az MSZP is...

kamasuka 2009.06.25. 19:58:24

@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

Nem teljesen mindegy? A kérdés:
Miként tovább Fidesz.

A válasz:
Tovább a sárgaköves úton. Ha nem lépnek le róla, Ózról (MSZP) még jobban kiderül, hogy csak egy közönséges szélhámos volt, és nagyon nagyot fog szopni. Dorothyból (zOrbán, patásOrbán) miniszterelnök lesz, és még Toto (Jobbik) is bekerül a parlamentbe. Madárijesztő (SZDSZ), a Bádogember (MDF) és a Gyáva oroszlán (LMP, MCF, Munkáspárt, stb.) meg mehet dolgozni.

asz_tapasz (törölt) 2009.06.25. 21:25:10

@thetriggerhappy: Novák Emőke valszeg valamivel zsarolja a pártvezetést, ezért nem tudnak tőle meg az ócska honlapjától szabadulni. Ez jobban aggaszt mint hogy milyen bajszos emberek műveit reklámozza a srác, 2010-től a blood and honour-t se fogod az utcán látni, a nácik bizony be lesznek tiltva a picsába, nem úgy mint "liberális" kormányok idején. szerintem ez Vonának se lesz ellenére, neki is cikik a nácik.
(Nem, nem a Szegedi Csanád a náci. Ahogy Balczó Zoltán se.)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.25. 21:42:16

@states: @Tonuz:
Igazatok van, tényleg okvetlenül szükséges a BTK szigorítása, ne adj isten, a halálbüntetés visszaállítása bizonyos, a társadalomra fokozottan veszélyes bűncselekmények esetében. Azonban amíg a rendőri állomány képzetlen és korrupt, amíg a bírók és ügyészek tébolyult eugenista szektások, addig a jelenlegi BKT is túl szigorú. Elsőként a jogállamiságot kell helyreállítani, különben csak elmélyítjük a jelenlegi tarthatatlan helyzetet. Ennek előfeltétele a rendőri állomány felére csökkentése, viszont a fizetésük megtriplázása. Az ügyészség átszervezése, és valamilyen, még nem létező, de feltétlenül szükséges szerv felügyelete alá helyezni. A bíróság átszervezése, és a bírók "kvázi jogalkotási és jogértelmezési" lehetőségének eltörlése. Esküdtbíróságok felállítása.

Kopiás Attila Steve 2009.06.26. 02:04:07

@m_á_: Hallod, olyan nagyon cikik nem lehetnek neki a nácik, ha egyszer fekete ruhás, árpádsávos, náci/nyilas fennhatóság alatt elesett katonákról megemlékezni szerető nyilasokkal szívesen demonstrál együtt a fekete ruhás, árpádsávos, náci/nyilas fennhatóság alatt elesett katonákról megemlékezni szerető gárdája. Szóban annyira nem jön ki, de megnézed a becsület napi megemlékezéseket és megpróbálod megtippelni, hogy új szemmel nézve (pl külföldi vagy) mennyi különbséget látnál a két fegyelmezett sorban ácsorgó bagázs között, hát...

És most természetesen nem az elesettekről van szó, az ő emlékük igenis érdekes, kérdéseket felvető téma.

De ha minimális szándék is lenne a Jobbikban arra, hogy a nemzeti-szocialista történelmi hagyományoktól távolabb kerüljenek, akkor sem az echte nyilasokkal, sem a kuruccal nem olyan kapcsolatuk lenne, amilyen...

bandeirante 2009.06.26. 10:56:58

@Mr Falafel: eugenetika, eugenetikus
helyesen: eugenika, eugenikus

bandeirante 2009.06.26. 12:17:26

@KA_Steve: Akik itt állítólag nyilasoznak, azok tudják egyáltalán, hogy mi volt a nyilasok programja, ideológiája? Kétlem.
Ugyanis az teljesen más volt. Ami nem is csoda: más kor, más problémák, más kérdések és más válaszok.
De ne nyilasozzunk, mert ostobaság, még akkor is, ha maga a kurucinfó (ami egyértélműen a jobbik pártközlönye ma már) is erőlteti a párhuzamot.
Marhaság. Ugyanolyan marhaság, mint a fasisztázás, nácizás. Mert az 63 éve volt, és a jelenhez semmi, mondom semmi kapcsolódási pontja nincsen.

Amúgy nem vagyok jobbikos, nem hinném, hogy valaha is rájuk fogok szavazni.

A maszop portálján (mazochizmusból olvasom) viszont van egy érdekes cikk arról, hogy Morvai K. állítólag szlovák rendszámú autóval jár. Ami szerintem elég ciki, ha igaz, noha üzletileg racionális döntés.

mszp.hu/velemeny/bovebben/morvai-krisztina-szlovak

bandeirante 2009.06.26. 13:00:08

@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: Ez egy nagyon jó elemzés a jobbik szavazótáboráról, talán csak azokat hagytad ki, akik pártállástól függetlenül azért szavaztak a jobbikra, mert tőlük várják a cigánybűnözés megfékezését. Szerintem ez legalább a szavazóik negyedét teszi ki, akiknek amúgy a legkülönbözőbb a pártállása (vagy nincs is nekik olyan).

asz_tapasz (törölt) 2009.06.26. 14:02:17

@KA_Steve: Azt' milyen náci az aki nem is vallja magát annak? Vagy nem náci, vagy gyáva féreg. Egyiktől se hiszem hogy rettegnetek kéne. A vérésbecsületes bulit szerintem jobbikos kormány is betiltaná, a gárda meg az évtized marketingfogása, a 15%-ból 10%-et ez hozott, de majd biztos erről is készülnek fasza kis közvéleménykutatások. Így hát nem fog tőle a Gábor elhatárolódni. Ja és arról se feledkezzünk meg hogy soksok begőzölt idióta energiáit szívja el és hasznosítja jó célokra ez a néptánccsoport. Ha mást nem, azt biztos eléri hogy nem lesz belőlük IGAZI náci.

bandeirante 2009.06.26. 14:09:50

@m_á_: Igazi nácik jelenleg sehol a világon nincsenek, legalábbis csoportként egészen biztosan nem. Az emberek legalább 99%-a (beleértve a szélsőjobb csoportok tagjait is) igazából azt sem tudja, mi a nácizmus.

asz_tapasz (törölt) 2009.06.26. 14:12:50

@thetriggerhappy:
"vannak emberi alapértékek, jogi alapigazságok és erkölcsi törvények."
Na ezek alapján a Fidesz az összes parlamenti párttól el kell hogy határolódjon. A KMP-utódpártjától, a saját elnökválasztását elcsaló szdsz-től, meg a mindjárt sittre kerülő ibolyától és károlytól. Annyira biztos el is határolódik tőlük mint a jobbiktól.

Sebastian Knight 2009.06.27. 13:35:21

@dzsucseharcos:
"Libertarian National Socialist Green Party"
LOL

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.28. 10:52:21

aki jobboldaliként most már az mdf-re szavaz, az vmi elképesztően analfabéta.

egyébként még mindig tartom magam a kedvenc mondásomhoz:
aki ma nem radikális, az vagy korupt, vagy ostoba, vagy nincs elég információja.
lehet választani.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.28. 12:24:22

@kamasuka: sajnos nem. borsodnak már vége, most az ország jön, de téged ez nem zavar, ugyebár.
na majd 50 év múlva, mikor mi kapunk cigány állampolgárságot, úgy, hogy el se mozdultunk, akkor majd egy kicsit zavarni fog.
de akkor már késő lesz.

nem a gyarmat országunkról van itt most szó, hanem az egész létünkről, és fennmaradásunkról. a vagyont vissza lehet szerezni, de a népesedésen most kell változtatni, azonnal, csak a teljesen hülyék nem látják át ennek a problémának a valós veszélyét.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.28. 12:52:22

@Mr Falafel: "a rendőri állomány felére csökkentése"
jobb ötleted nem volt?
süti beállítások módosítása