Orbán-veszély
2009. június 04. írta: Bozót.harcos

Orbán-veszély

  Rászolgálni látszik Szlovákia az év elején a cseh EU-elnökség nyitánya alkalmából Brüsszelben kiállított, s nagy botrányt kiváltó – a tagállamokat ironikus allegóriákban ábrázoló – Entrópia szoborcsoport rá vonatkozó darabjára. Az északi szomszédunkat jelképezni hivatott műalkotás, egy magyar nemzetiszín szalaggal átkötött – jóindulatú értelmezés szerint – kolbászféleség kiállítása ellen annak idején vehemensen tiltakozott Prágánál a pozsonyi diplomácia. Nem kellett volna: tegnap óta a szlovák politikai elitnek már saját maga által kiállított papírja is van arról a pszichiátriai diagnózisról, amit az egyébként szintén kissé egzaltált cseh művész, David Cerny állapított meg róla. Hiszen akárhogyan is nézzük, történelmi jelentőségű eseménynek lehettünk tanúi: 2009. június 3-án, hazánkat is lekörözve, Szlovákia lett a világ első országa, amelynek parlamentje normaszövegben örökítette meg Orbán Viktor nevét.

  Ha nem is éppen pozitív kontextusban, hiszen a pozsonyi törvényhozás által tegnap rendkívüli ülés keretében elfogadott szöveg éppen csak szlovák csecsemők élő tévéadásban elkövetett felkoncolásával nem vádolta meg a Fidesz elnökét. Mindezt annak kapcsán, hogy utóbbi vagy tíz nappal ezelőtt Esztergomban egy kampányrendezvényen arról beszélt: a soron következő európai parlamenti választáson eldől, hogy a kárpát-medencei magyarságot hányan képviselhetik Brüsszelben. Tartalmi elemzésnek sok teteje nincs: a pozsonyi nyilatkozat – amely a frappáns „A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Nyilatkozata Orbán Viktor Fidesz-MPP elnök és néhány további tisztviselő ismétlődő nacionalista kijelentéseivel kapcsolatban, amelyeket az EP-választási kampányban tettek és amelyek az etnikai elkülönülésre, a szomszédos országok függetlenségének tagadására, valamint a Szlovák Köztársaság területi egységének kétségbevonására és az instabilitás ösztönzésére irányulnak Közép-Európában” címet viseli – tulajdonképpen nem más, mint a szlovák nemzettudat összes kisebbségi komplexusának és frusztrációjának kínos belesajtolása másfél oldalba. Orbán Viktor miatt egy másik országban rendkívüli parlamenti ülést összehívni, és egy ilyen szöveget elfogadtatni annak bizonyítéka, hogy a szlovákok egy jelentős része számára a legnagyobb kollektív traumát egyelőre éppen saját, lépten-nyomon bizonygatott nemzeti létük feldolgozása jelenti. A dolog olyannyira ciki, hogy erre az elektricskára még a fokozottan orbánfóbiás Dzurinda sem kívánt felszállni, és a szlovák ellenzéki pártok inkább kivonultak az ülésteremből. A hazai közéletben halálra frusztrált magyar lelkünk pedig egy kicsit megnyugodhatott: vannak, akik nálunk is betegebbek.

  Persze tudjuk, hogy a tátrai tigris korapubertáskori büfizésének legújabb apropóját ezúttal a szlovák EP-választási kampány szolgáltatta, annak köszönhetően, hogy  a populista–széljobb kormánykoalíció legnagyobb ellensége az uniós szinten várhatóan egyik legalacsonyabb részvételi arány lesz. Szlovákiában öt évvel ezelőtt a választópolgárok mindössze 17 %-a járult az urnákhoz, s most is apátia várható, már csak az idei év választási dömpingje miatt is (tavasszal elnökválasztás volt, most EP-képviselőket delegálnak, ősszel pedig regionális voksolásra kerül sor). Ficóék elégedett szavazótábora kevésbé motivált, míg ellenzékéé talán jobban, így aztán a szombati megmérettetés még akár kellemetlen meglepetéssel is járhat a SMER számára. Erről szólt a bohózat, hacsak nem sül el visszafelé: a belviszályok miatt megosztott felvidéki magyarságot például könnyen összeránthatja és magasabb részvételre sarkallhatja a last-minute baszkurálás.

  Úgy tűnik, ezúttal még az MSZP sem igyekezett felfutni a pályára, és kisebb gondja is nagyobb annál, hogy Jan Slota oldalán kommunikációs csatába bocsátkozzon Orbánnal a felvidéki magyarság ügyében. Elmúlt már az idő, mikor a 2002-es országgyűlési választási kampányban – közvetlenül a huszonhárommilliórománozást követően – az MSZP és a Smer elődpártja vállvetve küzdöttek Zorbán és az ő státustörvénye ellen. Mesterházy Attila ezért most – persze némi kötelező dorgálás mellett – erre az egy alkalomra nagylelkűen feloldozta a Fidesz elnökét a neofasizmus, a sovinizmus és az irredentizmus vádjai alól, nyilván nem kis zavarodást váltva ki a hardcore munkásőrök soraiban. Elfelejtették azonban értesíteni minderről Frank-Walter Steinmeier német külügyminisztert – s egyben az SPD kancellárjelöltjét –, aki budapesti látogatása során alig győzte kivárni, hogy pártvonalon mélységes aggodalmát fejezhesse ki Orbán Viktor esztergomi kijelentései miatt.

  No ez volt az a pont, ahol az egész ügy kezdett kabarévá terebélyesedni. Vannak ugyanis fenntartásaink, hogy Európa recesszióval küzdő legnagyobb gazdaságának felelős irányítói vajon most – pl. az Opel megmentése közben – épp egy magyar ellenzéki politikus szavain csüngenek-e. (Elképzeljük Steinmeier neurotranszmitterjeit: Milyen Eszter? Egyáltalán mi az a Kárpát-medence? Vaddöfák?) Persze Redakciónk mindenre és mindennek az ellenkezőjére is tudja a választ: Steinmeier aggodalma logikus, hiszen Gerhard Schröder legfőbb bizalmasaként gyakorlatilag a Gazprom füle és keze a nagykoalíciós német szövetségi kormányban. A Gazprom és a Fidesz viszonyát pedig a Magyar Nemzet c. napilap több próbálkozása ellenére egyelőre – khmmm – a hűvös udvariasság jellemzi. Persze mindez csak összeesküvés-elméletekre fogékony, elborult elménk szüleménye, de amilyen állapotok itt uralkodnak, akár még igaz is lehet.

  Apropó, összeesküvés-elméletek: feltűnő, hogy a szlovák parlament nyilatkozata mennyit emlegeti a szélsőséges szervezetek tevékenységének, valamint a xenofóbiának és a romaellenes rasszizmusnak a magyarországi intenzitását. Nem tudjuk nem feltenni a kérdést: vajon játszik-e szerepet mindezen – a nyilatkozat által természetesen jócskán eltúlzott – hazai jelenségek szításában maga Szlovákia? Pozsonynak nem csak egyszerűen érdeke minél sötétebb képet festeni hazánkról, de a szlovák titkosszolgálat bizonyított és később bevallott módon egyszer már – a kilencvenes évek második felében – élt durva operatív eszközökkel Magyarország lejáratása érdekében. Akkor éppen a hasonló öszetételű Meciar-kormányzat próbálkozott – az ún. Omega-akció keretében, robbantásos merényletek révén – a NATO-csatlakozás felé igyekvő, ill. az EU-csatlakozási tárgyalásokat épp megkezdő Magyarország destabilizálásával.

  Persze ezúttal nincs miért aggódnunk: nemzetünk álmát Szilvásy György hű fegyverhordozói, Ficsor Ádám és Laborc Sándor vigyázzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr491162845

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MALAC NEWS 2009.06.04. 14:01:10

Kárpát-medence ország Mottó: "Ezek nem magyarok, hanem szlovákok, akik magyarul fejezik ki magukat." (Jan Slota, egyszercsak mondta. Nem mindegy, mikor?) Ajjaj, nagy a baj, ki merte nyitni a száját Orbán, ez a

Trackback: Kifordított ország 2009.06.04. 11:17:26

Jan Slota - bagoly mondja verébnek... Dübörög a kampány Szlovákiában is, de az ottani szélsőjobb leginkább Magyarországgal, azon belül is Orbán Viktorral van elfoglalva. Jan Slota nem bírja ki, hogy időről-időre ne rúgjon egyet belénk.  Legújabb me…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A KÉRDEZŐBIZTOS 2009.06.04. 11:27:43


A tótokkal együtt - igaz mérsékletebb hangnemben - a morvák is besírtak a Zorbán miatt, mikor a német külügyérnek mikor az hozzájuk látogatott. Neki azért kicsit több htelük van mint a tótoknak - no meg mint per pillanat a magyaroknak.

A KÉRDEZŐBIZTOS 2009.06.04. 11:37:20



"SIS Dežo (Dezső) néven titkos akciót bonyolított Csehországban, hogy felerősítse a cigányellenes hangokat, kisebbségellenes bűnügyeket provokáljon, ezáltal nehezítse Prága euroatlanti integrációját."


index.hu/kulfold/2009/06/03/szlovak_titkosszolgalati_akciok_magyarorszagon/

luucy 2009.06.04. 11:38:09

Semmi rendkívüli nem történt. Egy ártatlan, egyébiránt pont az Európai normákat képviselő (határmentesség, határokon átívelő politika) mondatot forgattak ki, és beszéltek bele mindent.

Ez olyan, mint ha leírnám azt,hogy ha minél több felhő lesz az égen, akkor eső várható, és ezt kiforgatták volna arra, hogy mert én vihart akarok, meg tornádót, hogy elpusztítsa a földet...

Szánalom. És tényleg nem szól másról, mint hogy a saját kisebbségi komplexusukat leplezzék. Olyan nép, hogy szlovák nincs. Sorry...

Egyébként @A KÉRDEZŐBIZTOS: most te azt mondatad, hogy csehek=morvák?

civilkontrol 2009.06.04. 11:39:40

Bocsánat a totális off miatt, de a segítségetekre lenne szükségem!

Szerződés szerint december 15.-vel vásároltunk a párommal egy üres építési telket.
Építési telek vásárlása illeték mentes, amennyiben a vásárlástól számított 4 éven belül (...) feltételeknek megfelelő lakóház épül rajta.
Január 6.-án levelet kaptunk az APEH-tól, melyben a vételár 10%-ának megfelelő illeték befizetésére köteleztek.
Ez kiverte a biztosítékot, hiszen az illetékmentességgel nyilván nem csak én, hanem az APEH is tisztában volt, ezért felháborított a "bepróbálkozás".
Kérésüket visszautasítottuk az ITV 26.§ 1. bekezdése alapján, továbbá csatoltuk a törvény által említett nyilatkozatot is:
"Mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól a lakóház építésére alkalmas telektulajdonnak (tulajdoni hányadnak), valamint ilyen ingatlanon alapított vagyoni értékű jognak a megszerzése, ha a vagyonszerző az ingatlanon a szerződés illetékkiszabásra történő bemutatásától számított 4 éven belül lakóházat épít és a felépített lakóházban a lakás(ok) hasznos alapterülete eléri a településrendezési tervben meghatározott maximális beépíthetőség legalább 10%-át. A vagyonszerző lakóházépítési szándékáról legkésőbb az illetékfizetési meghagyás jogerőre emelkedéséig nyilatkozhat az állami adóhatóságnál.
[Itv. 26. § (1)bekezdés a) pont.] "

Tegnap megérkezett az APEH válasza, melyben visszautasították a megkeresésünket és köteleztek a befizetésre a következő indokkal:
"(...) A vagyonszerző lakóházépítési szándékáról legkésőbb az illetékfizetési meghagyás jogerőre emelkedéséig nyilatkozhat az állami adóhatóságnál.

Tekintettel arra a tényre, hogy sem az adásvételi szerződés nem tartalmazza a vagyonszerző lakóházépítési szándékát deklaráló nyilatkozatot, sem a fizetési meghagyás jogerőre emelkedését - azaz 2009. január 6. napját - megelőző időpontban nem került postára adásra a nyilatkozat, az illetékmentesség nem alkalmazható"

Van még néhány körülmény, ami a javamra szól, pl. hogy az adásvétel január 10.-én jött csak létre, mivel akkor utalt a bank, de ebbe egyenlőre nem akarok belemenni, mert nem tudom elhinni, hogy az APEH érvelése helytálló. Már a törvényben is az apróbetűs részt kell figyelni??? Ezt tényleg megtehetik? Tényleg az adásvételi szerzősés pillanatában nekem egy nyilatkozatot kellett volna küldenem az APEH-nak, hogy elkerülhessek egy olyan illetéket ami a törvény értelmében nem is létezik?
Jogerőre emelkedett a fizetés meghagyás azzal, hogy január 6.-án kipostázták nekem? Amit 3 napon belül lereagáltam?
Ez tényleg így van??? Tudtok ebben segíteni? Így is nyakig el vagyunk adósodva, nem tudunk kikaparni 1 millió Forintot sehonnan!

Ha tudtok segíteni, itt írjátok meg légyszi, hogy a topic ne offolódjon tovább:
zsebforradalom.blog.hu/2009/06/04/illetekmentesseg_aprobetuvel

Előre is köszönöm és mégegyszer elnézést!

Dé208 2009.06.04. 11:45:30

...volt egyszer egy köteles beszéd.Nem kísértetiesen hasonló ez
az egész. Ugye nem...

civilkontrol 2009.06.04. 12:04:00

A Slota-Ficó paralimpikus tandemtől nem is várhattunk mást.
Mindamellett, hogy rendet kell majd tenni a két ország viszonya között és nem lehet majd minden provokáció mellett elmenni szótlanul, ezúton is üdvözlöm OV beszédének íróját. Nyilvánvaló volt, hogy nagyítóval fogják keresni mibe lehet majd belekötni. Miért nem lehet ilyen reményt keltő időkben is odafigyelni a részletekre?
Esztergomban Kárpát Medencét emlegetni jelenleg nem szerencsés. Gyalázat, hogy így van és ezen változtatni kell hosszú távon, de ne a finishbe legyen már elbaszva a kamoány könyörgöm!!!

Engem egyébként nem a két bugris köcsög akasztott ki (szlotya, csikló) hanem az igen tisztelt német és cseh külügyminiszterek.
Jó lenne, ha épp olyan szorosan tartanák a pofájukat, mint mondjuk a vajdasági incidenseknél, vagy épp az SNS kirohanásainál. Mi a lóf@szt képzelnek ezek magukról?
Paktumok ide, vagy oda ezt a belepofázás mindennek a teteje.
És persze reagálni sem lehet rá, mert az is vihart kavarna. Szép kis sakk-matt.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.04. 12:07:09

Steinmeiert nem értem, minek ment bele ebbe a káeurópai posványba. Szocdem kancellárjelölt lesz (bár valszeg veszít), miért támogat meg egy Ficót meg egy Slotát??

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.06.04. 12:10:42

Hiába, ez a pubertáskor...Mit gondoltok, Magyarország is ilyen volt 1016-ban:-). Mondanám, hogy beteg, frusztrált nép, de csúnya dolog általánosítani. Sok-sok beteg frusztrált ember.
Az az Entrópia-projekt szerintem eszméletlen vicces volt. Hollandia pl. olyan ország volt, amit már elöntött a víz, csak a minaretek lógtak ki; Franciaországra ki volt írva, hogy "on strike", Hazánk dinnyeföld volt (miért pont dinnye?), stb. Nem vagyok nagy híve az ilyen liberális művészeknek, de ez nagyon jó volt.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.06.04. 12:14:27

@aesculus: megnéztem, nem Entropia, hanem ENTROPA

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.04. 12:25:04

@rajcsányi.gellért (ergé):
minek, minek? egy német szocdem semmivel nem jobb egy slotánál.

zoli29 2009.06.04. 12:27:17

Szent-Iványi ma arról nyilatkozott, hogy Trianon a magyar nép legnagyobb tragédiája. Kár, hogy ennek az ő szájából semmi hitele nincs, miután tegnap a szlovákok és Orbán vitáját "nacionalista kakaskodásnak" nevezte a "térség populistái" között...
www.hirado.hu/Hirek/2009/06/04/12/Szent_Ivanyi_Trianon_a_magyar_nep_legnagyobb_tragediaja_.aspx

homoródkarácsonyfalvi 2009.06.04. 12:27:37

Kedves Bozótharcos, az MSZP-ről és Mesterházy Attiláról írottakban nincs igazad. Mesterházy azt mondta: Orbán lehetett volna megfontoltabb is a nyilatkozata megtételével.Tudhatta volna, hogy a szomszédos országok érzékenysége, bla-bla...
A jó édes anyukáját Mesterházynak és az MSZP-nek!
Ha van aljas nemzetárulás, akkor az Mesterházy dumája, amelyet persze tovább fúj az ócska sajtójuk. Melyik mondatrészben volt óvatlan Orbán? Abban, hogy létezik Kárpát-medence, és abban léteznek magyarok? Vagyis Mesterházy szerint a szomszédok érzékenysége miatt nem szabad kimondani, hogy a Kapát-medencében laknak magyarok.
Menjen a jó édesanyjába, az Újhelyivel együtt, aki azt mondta 2004-ben, hogy azért nem lehet a határon túli magyarokanak magyar állampolgársága, mert túl sokan vannak.
Ezek több kárt okoznak a magyarságnak, mint a szlovákok elképesztő parlamenti határozata.

homoródkarácsonyfalvi 2009.06.04. 12:33:23

@Grift: Jól emléksze, hogy a SMERT az MSZP segítette vissza a szocialista internacionáléba? Nem lehet, hogy az MSZP most ezért benyújtotta a számlát, Orbán Viktor ellenében? Az meg nem érdekli őket, hogy a felvidéki magyarok ellen heccelik ezzel a szlovákokat. Meg az EU-ban üldögélő elvtársaikat.

homoródkarácsonyfalvi 2009.06.04. 12:36:22

@rajcsányi.gellért (ergé): Kis elvtársi segítség. Genossen Steinmeier. Továris Fico.
Gyerünk vasárnap szavazni!

zoli29 2009.06.04. 12:38:16

@homoródkarácsonyfalvi:

Bozótharcos hozzátette, hogy Mesterházy részéről azért megvolt a kötelező dorgálás.
De azzal egyetértek, hogy képtelenség lenne a szlovák kormány minden egyes elvárásának eleget tenni. Orbán semmi olyat nem mondott, ami érzéketlen vagy provokatív lenne. Nem nekünk kell óvatosabbnak lennünk, hanem Ficoéknak kellene felnőniük.

OFF:

Ezt érdemes megnézni: hogyan védekezik a kíniai kormány a nyugati sajtóval szemben a Tienanmen-téri lázadás 20. évfordulóján. Haláli...! :)

comment.blog.hu/2009/06/04/esernyokkel_tancol_a_cnn

tevevanegypupu 2009.06.04. 12:39:18

Hat ugralhat Slota ahogy akar, majdnem egesz Szlovakia akkor is Magyarorszagbol lett, szoval jogos a felelem, hogy visszaszerezzuk. Csapataink keszen allnak, vezenylo tabornokunk
a helyen van. Ma van Trianon 89. evfrduloja. Jobb datumot el sem lehet kepzelni arra, hogy nekikloduljunk. (:
Tobb mindenben tevedhettunk az Europai Unioval kapcsolatban, de egyben egeszeszen biztosan: nem oldotta meg a kisebbsegek problemajat, sot.

civilkontrol 2009.06.04. 12:40:47

@aesculus:
"Mondanám, hogy beteg, frusztrált nép, de csúnya dolog általánosítani. Sok-sok beteg frusztrált ember."

No ebben nagyon nem értek egyett. Az utóbbi néhány évben rengetegszer voltam odaát. Mindent tapasztaltam, csak beteg flusztrációt nem. Persze biztos ott is van egy szűk réteg akik egyetértenek a Slota vonallal, de a döntő többségről nem ez volt a benyomásom.
Sokkal inkább azt mondanám, hogy sorstársaink a szlovákok.
Nekik is van egy gennyes pióca kormányuk, meg nekünk is. A szlovákok zöme szerintem épp úgy kikéri magának, hogy egy lapon említsék pl. slotával, mint ahogy én kikértem magamnak ugyanezt gyurcsány esetében, mikor elment az euba 180 milliárdos segélyért kilincselni.
Szégyen gyalázat mindkét parazita társaság!

DrJohnson 2009.06.04. 12:44:42

Szerintem Szlovákián nevetni egyáltalán nem vicces. Ez kicsit olyan, mint egy beteg, sánta kiskutyát rugdosni: lehet, hogy eleinte szórakoztató, de gyorsan unalmassá válik.

zoli29 2009.06.04. 12:48:34

OFF:

Hallot valaki arról, hogy állítólag mit írt Morvai Krisztina egy USA-beli polgári körnek?
"Nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak" titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal
játszadoznának az én gyalázásom helyett."

Eddig még csak az atv.hu-n olvastam, más forrás még nem erősítette meg, de az atv.hu szerint már Jeszenszky Géza is reagált az ügyben.
Ha valaki meg tudja erősíteni más forrásból, szóljon.
Bocsi az újboli offért!

atv.hu/hircentrum/090604_morvai__metelt_farkincajukkal_jatszadoznanak_az_en_gyalazasom_helyett.html

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.06.04. 12:49:38

@civilkontrol: az utolsó mondatban teljesen igazad van. De Slota pártjára 2006-ban a szavazók 11,6%-a voksolt. A nála nem sokkal szalonképesebb Fico 29,1%-ot kapott (egyébként Slotára északon szavaznak többen, ahol kevesebb a magyar. Érdekes)
Mi is kikérjük magunknak Gyurcsányt, de az igazság az, hogy 2006-ban mégis volt több, mint kétmillió idióta aki rá szavazott. És akárhogy nézzük azért ez oltári szégyen. Mint ahogy a szlovákoknak is a fent említett két "jeles személy".

a néhai papp jános 2009.06.04. 12:52:18

Azért az minket jellemez, hogy kit választunk ellenségnek. Amikor az orosz tankokat dobáltuk, azért sokkal menőbbek voltunk.

tevevanegypupu 2009.06.04. 12:54:03

@Zoli28:
ha ez igy van, Morvai ennyire elvesztette a fejet, mit fog csinalni, ha bekerul az Europai Parlamentbe es valakinek nem tetszik majd a hozzaszolasa? Jajajj..

@a néhai papp jános:
el kell kuldeni a blogot Slotanak, szoljon hozza..(:

homoródkarácsonyfalvi 2009.06.04. 13:03:47

@Zoli28: A magyar nemzet tagjai nem lehetnek kötelező dorgálás tárgyai. Vagy ha valaki mégis, akkor az a magyar nemezetet tagadja.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.04. 13:18:29

Azért azon csodálkozom, hogy a szadi nem ugrott a témára, nem küldek ejtőernyős különítményt a tanácskozásra, hogy Slota mellől üvöltsék az igét, miszerint a magyarok, de különösen Orbán Viktor, veszélyt jelent egész Európa számára.
Fáradnak a fiúk...

civilkontrol 2009.06.04. 13:20:37

@aesculus: Igen, a Slota 11,6%-a aza bizonyos szűk, ellenben masszívan gyökér réteg. De legyünk őszinték. Mi a Fico 29%-os eredménye a hazai 2006-os választási eredményekhez képest?
Ficot ráadásul nem ismerték a szlovákok és azt sem tudták, hogy koalicióra fog lépni egy állattal. Ferikét viszont ismerték a Magyar választók, és mégis miniszterelnököt csináltak belőle másodszor is.
Lehet, hogy a szlovákok 29%-os eredménye nem vall bölcsességre, de tudjuk, hogy mire képes a politikai marketing.
A szolvákok 29%-át cikizni gy.f. tükrében több mint vakmerőség.

Tehetetlen Dodó 2009.06.04. 13:23:59

@TaTa86.: Én nem csodálkozom, a helyükben én is kussolnék. Ha csak az elmúlt hónapok esemémyeit nézem, nagyon rájuk jár a rúd: például az elfuserált plakátkampányukkal biztos segítettek a Jobbiknak, hogy legyen 200.000 szavazójuk.
Ha most neikiugranának Orbánnak, hoznának pár százalékot a Fidesznek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.04. 13:24:58

egyetlen nép nem teheti meg, hogy lenézi a szlovákot, azok mi vagyunk. ezt talán észben kéne tartani.

VIKUNYA 2009.06.04. 13:30:16

orbán beszéde maradéktalanul megfelelt az ú. n. európai normáknak, ellentétben a szlovák reakcióval. ennyi.

rognork 2009.06.04. 13:31:21

Kassa, Eperjes és Komárom,
Csapataink ott állnak a határon!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.06.04. 13:39:26

annyiban igazat kell adnom Fico úrnak hogy az Orbáni veszély súlyát a jobboldal teljesen figyelmen kivül hagyja, az érzékeny szzláv lélek ilyetén bojkottját és Orbán Viktor Felvidéki kitiltását tesvéri Kuba is üdvözli, viszont Észek-Koreából értékes atom kisérleteket hajtottak végre nem messze az Ukrán határtól ahol a gázcsapokat újból elzárhatja Putyin nagymester és hamár itt tartunk Obama Bratyiszlavai utja során a Szlovák királyok szent sírjánál fog koszorúzni és beszédet intézni a tót nemzethez.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.04. 13:43:22

@civilkontrol:
Nem tudlak bíztatni. Írj egy mélcímet a dv168@freemail.hu-ra, és bővebben is elmagyarázom, mi a szitu. Van megoldás, csak nem olyan kézenfekvő. Jogilag totálisan igazad van, és a jogszabály is neked ad igazat. Csakhogy itt a joggyakorlat eltér a jogszabálytzól, azonban AB döntés még nem született belőle. stb. A többit levélben.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.04. 13:54:12

@Zoli28:

bár igaz lenne! :)))
de attól, hogy a nol megírta? csináltak azok már éppen elég hírt.
és hogyan azonosították, hogy tényleg morvai. és a népszabó az mti hír morvai szöveget miért értelmetlenre csonkítva adja?

civilkontrol 2009.06.04. 14:04:17

Ma a Kossuth rádióban adott interjúban (szerintem) k.jól reagálta le OV a szlovák-német-cseh össztüzet. Teccik, hogy mostanában nincs meghátrálás, meg visszakozás, de ezzel párhuzamosan habzó száj sem.

luucy 2009.06.04. 14:17:46

Morvai megbolondult? Pedig anno tök normális volt...

A melegek jogaiért harcoló Morvai hogyan juthatott el idáig? :D
Szerintem az agyára ment a Jobbik...

Azt hiszem kedves Jobbik szimpatizánsok el kellene gondolkozni, hogy valóban ezt a stílust akarjátok-e meghonosítani?
MEg hogy az oly sokszor hivatkozott a Fidesz uszít a Jobbik ellen (ami nem igaz, hanem csak elhatárolódik, a Fideszt k*rvára nem érdekli a jobbik) mennyire helytálló akkor, amikor a Jobbik EP-listavezetője ilyen kiejelentéseket tesz konzervatív gondolkodású emberekkel szemben....(jah és a Jobbik valóban nyíltan uszít a Fidesz ellen)

Hát köszönöm, de ebből a stílusból nem kérek. Bármennyire is magánlevelezés, ilyet akkor sem engedhetett volna meg magának...

zoli29 2009.06.04. 14:30:05

@Grift:

Kétlem, hogy kreált hír lenne. Az MTI megkérdezte Morvait, és ő nem cáfolt.

AgentUngur 2009.06.04. 14:52:22

@rajcsányi.gellért (ergé): Azért Gellért, mert

1. A szocik valszeg megkérték rá, volt már ilyen, lesz is.
2. amint bózót is mondja, Gazpromos fiú, és az oroszokat erősen idegesíti a Fidesz győzelem lehetősége, mert leghűségesebb szövetségesüket (ez kérem Magyarország, hiszetek, nem hiszitek) ütheti ki Közép Európában.
3. A csehek a benes dekrétum ügy óta gyűlölik Orbánt, mert odaállt a szudétanémetek ügyét feszegető német konzervatívok mellé, attól pedig kiverte őket a hideg veríték. A csehek 3 millió embert raboltak ki 1945 után, óriási koncról van szó.

OV-t szeretem kritizálni, de most tényleg nem mondott semmi olyat, ami provokációnak lenne minősíthető.

tevevanegypupu 2009.06.04. 14:55:49

@Zoli28:
iAz amerikai magyar zsidok egy resze jo messze Izraeltol harcol a zsidok jogaiert - erdekes modon magukat a legnagyobb magyar cionistaknak vallok manapsag nem Izraelben elnek es eszuk agaban sincs oda visszaterni - sokszor nagyon durvan bantjak azt aki nem ert veluk egyet. De Morvai politikus..neki nem szabad ilyen magarol megfeledkezve irni meg akkor sem, ha tulajdonkeppen jo otletet adott annak a tarsasagnak akik, nyilvan egyfolytaban megalazzak nem letezo szellemi folenyuk biztos tudataban..(:

VISSZAVENNI CSALLÓKÖZT!!! Brat' sa Žitný ostrov! 2009.06.04. 14:59:30



Ha semmi mást nem is...


Csallóközt vissaz kell venni!

AgentUngur 2009.06.04. 15:04:15

Fentebb természetesen német külügyér barátunkról beszéltem az 1. és 2. pontban.

A szoci kommunikációs kampányt, amit valszeg máj 23 óta építettek, az rontotta el, hogy a szlovákok a nevetségességig túlhajszolták a dolgot. Dzurindával és Nastasével még lehetett egy frontra kerülni Orbán, és tegyük hozzá a magyar nemzet ellen, mint az 2002-ben történt, de Ficóval és Slotával egy platformon lenni nem lett volna produktív. Így félig besült a mutatvány, bár bér sms íróik így is teleszórták a kertévéket, hogy Orbán békétlenséget kelt.

Fel kell arra készülni, hogy a Fidesznek az ogy választások előtt cseh-szlovák-román-német-orosz öszztűzzel kell majd szembenéznie, méghozzá úgy, hogy az MSZP több mint hajlandó együttműködni a magyarellenes erőkkel. Ez nem paranoia, hanem a 2002-es tapasztalat.

tevevanegypupu 2009.06.04. 15:14:54

@VISSZAVENNI CSALLÓKÖZT!!! Brat' sa Žitný ostrov!:

Nem itt szinmagyarok vannak! Jelenletunkben szlovakul megszolalni tilos!(:

zoli29 2009.06.04. 15:18:34

@tevevanegypupu:

Fogalmam sincs mi volt az előzménye az ügynek, de szerintem teljesen lényegtelen.
Én semmivel sem tartom magam különbnek emberileg Morvai Krisztinánál, de aki ennyire nem tudja az érzelmeit kontrollálni, az ne legyen politikus. Morvai most kb Slotával került egy szintre politikalag.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.04. 15:19:20

Éreztem én mindig, hogy ez a Morvai nagyon veszélyes egy személyiség. Nem elég a sok baj, most még ráadásul a f*rkincánkra is ügyelnünk kell:-(

:-D

De most komolyan! Hogy lehet az, hogy a választások előtt négy nappal robban ki ez a botrány?! Vagy most írta (ha írta egyáltalán) Morvai délelőtt azt a levelet?! (Egyébként lazán kinézem belőle, hogy ilyen szövegekkel bombázza a Világhálót:-D)

Nyilván a választások megzavarása a botrány mostani időzítésének a célja. Szerintem egy módja van annak, hogy a manipulációt kicselezzük: szavazzon mindenki úgy, ahogy e nélkül a botrány nélkül szavazott volna:-) (Hogy kib*szunk má' akko' a szemét manipulátorokkal!:-D)

Gy*rcsány takaroggyá'!

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2009.06.04. 15:26:50

@Zoli28:
Sajnos igaz, borzaszto, hogy keptelen Morvai Krisztina nem reagalni az ot ert tamadasokra. Valoszinuleg nem alkalmas politikusnak, foleg magyar politikusnak nem, hiszen nalunk elkepeszto mit kell rezzenestelenul turniuk. Ha semmikeppen nem birta ki valasz nelkul, akar ironikusan is viszonozhatta volna a sok szemetkedest (mert hogy szemelyeben es maganeleteben tamadtak az nem ketseges). Kulonben Morvai levelenek kozzetetele ugy lett volna igazsagos, ha azokat az iromanyokat is kozkinccse teszik amikre valaszolt..
De akarmit is irtak, nem lett volna szabad ennyire elvesztenie az onuralmat..

Tehetetlen Dodó 2009.06.04. 15:29:09

Kérdés, kinek használ a Morvai-ügy? (Feltéve, ha igaz...)
- a Fidesznek esetleg, egynémely radikális elhajló esetleg visszatér a fideszi kebelre,
- a Maszopnak esetleg, mert az utóbbi közvéleménykutatások szerint sok egyszerű maszis is a Jobbik felé húz,
- a szadinak nem használ semmit, mert a Jobbik és a SZDSZ között elég valószínűtlen az átjárás
- az MDF felejthető,
- tehát a Jobbik veszíthet rajta egy keveset, a Fidesz meg az MSZP pedig ezen osztozhat. Miután a hír erős balos fórumokról indult, elég világos, hogy ki robbanthatta a bombát...

Hattory Hanzo 2009.06.04. 15:30:33

@bbjnick:

Miért, ki kényszerítette Morvait, hogy metszett farkakról levelezzen? Ha tényleg ezt írta, és kikerül Brüsszelbe, mi a biztosíték arra, hogy néha nem fogja a vitapartnereit elküldeni a piszkos zsidó bárcabitorló édesanyjukba?

zoli29 2009.06.04. 15:49:21

@bbjnick:

Ez olyan, mintha a szocik azt mondanák: szavazzunk úgy, mintha öszöd meg sem történt volna. LOL

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.04. 15:51:17

@tevevanegypupu:
Ha ti magyarok vagytok, akkor értetek ne is politizáljon. Majd mi, hottentották felkérjük őt, hogy ne disztingváljon aljadék-mocsodék férgek kurvára PC-mód elkövetett gazemberségei okán. Mondjuk ki: a komplett magyarországi elit zsidó többségű. Gazemberek? igen! Miért gond kimondani, ellenezni, a pusztítására hihet tenni? Mert zsidók? Ha gazemberség, bűnöző életmód szemszögéből nézzük, mind magyarok vagyunk, ha eredmények, amelyekre büszkék lehetünk, mindjárt zsidóvá válnak. Ha nektek ez jó, egyétek. Nekünk, hottentottáknak ez nem jó. És a mi számunk nő, a tiétek csökken.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.04. 15:59:10

@Zoli28:

Ez bizony nem olyan. Mert hát mit tudjuk mi, hogy mi történt abban a csetszobában vagy fórumon vagy mittomén hol. Lehet, hogy csak flörtöltek, játszódtak... Aztán most meg (azok ottan) visszaélnek ilyen intimus dolgokkal. De lehet, hogy éppen fordítva történt. Vagy esetleg provokálták képviselőjelölt-asszonyt és ő elragadtatta magát. Vagy képviselőjelölt asszony provokálta őket... Nem láttuk a párbeszédet/ levélváltást csak a Morvai szövegét... Ez így csak egy botrány, nem pedig tényállás:-(

ü
bbjnick

zoli29 2009.06.04. 16:14:08

@bbjnick:

Meglehetős jóindulattal vagy Ms Morvai iránt, de ezt tiszteletben tartom. ;)

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.06.04. 16:21:02

@Zoli28:

ha gyakrolsz még és hangosan rettegsz és sűrűn bólógatsz, még pénzt is kereshetsz vele

zoli29 2009.06.04. 16:42:54

@zsidó részvénytársaság:

Jajj, Istenem... Itt senki nem retteg. Arról van szó, hogy Morvai nem képes uralkodni magán, ezért nem való politikusnak.

tevevanegypupu 2009.06.04. 16:52:27

@Mr Falafel:
Morvai - ha sok mindenben igaza is van - ezzel a stilussal es azzal, ha elveszti a fejet nem nyer semmit, viszont sokat veszithet, vele egyutt a szavazoi is. Jellemtelen emberekkel all szemben, de ezek az emberek jellemukben es cselekedeteikben vacakok, nem a vallasuk vagy etnikumi hovatartozasuk miatt..Ha valaki olyasmit ro fel az ellenfelenek amirol az nem tehet, az nem megfelelo politika es attol nem lesz kulonb naluk.
Nem muszaj ugyanolyan eszkozokkel harcolnia mint amikkel tamadjak. Allitolag okos, muvelt no. Hasznalja az eszet, erveljen es kesz, annyi eleg meg a gyulolkodessel szemben is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.04. 16:52:37

@Zoli28:

Köszönöm, bár annyira nem vészes:-D

ü
bbjnick

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.06.04. 16:52:57

@Zoli28:

beeszed vagy tudatosan építed a koncepcióslejáratás-gyanús médiahörgést?

Alfőmérnök 2009.06.04. 16:53:37

Szerintem nem minden esetben arról van szó, hogy Morvai nem tud uralkodni magán. Belelátott ő a kártyák mögé, tudja, a műsorvezetők hogyan manipulálják (alá)kérdezéseikkel a riportokat, a politikusok a szöszmötöléssel és mismásolással hogyan tesznek tökre egy országot. Szándékosan, tudatosan agresszív és szándékosan vág bele a műsorvezetők szavába, szándékosan egyszerűsít le bonyolult kérdéseket (mivel tudja, hogy a másik oldalon is ugyanúgy leegyszerűsítenek. És ha harc, akkor legyen harc).

Ez a levél viszont tényleg egy balfékség, ugyanis ha nyilvános listára írta, akkor az nem a magánlevelezése (bármilyen személyes szitkozódásra is volt ez reakció), úgyhogy ez nem az a "szférája az életének, amiért nem tartozik elszámolással."

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.04. 16:57:54

@tevevanegypupu:
Értem. Tehát "rasszista, antiszemita, fasiszta magyar"-ozni az PC, de tolvaj zsidózni, gyilkos cigányozni nem PC.
Morvai és a jobbik nem a te pártod. 2012-ben pont olyan marginális lesz a véleményetek, mint most a szadeszé. Emlékezz szavaimra!

zoli29 2009.06.04. 16:58:21

@zsidó részvénytársaság:

egyszerű áldozata vagyok a cionista világösszeesküvésnek

zoli29 2009.06.04. 17:18:36

@Mr Falafel:

"2012-ben pont olyan marginális lesz a véleményetek, mint most a szadeszé. Emlékezz szavaimra!"

Erről az a rajzfilm jut az eszembe, amikor 2 egér minden rész elején elhatározzák, hogy aznap este meghódítják a világot. Sorry! És nem azért, mert a Jobbik kispárt, hanem azért, mert olyan nézeteket vall, amit a többség mindig is el fog utasítani. Igaz, hogy a fajgyűlölet meg az antiszemitizmus az egész világon erősödik, de a mostani szintet nagyon sokkal már nem fogja meghaladni. Egyszerűen azért, mert ezek az eszmék szembemennek a legalapvetőbb emberi értékekkel.

Egyébként pedig az indokolatlan rasszistázás, fasisztázás és antiszemitázás ugyanúgy rossz, mint a zsidózás, cigányozás. Nem kell választani a kettő között...

tevevanegypupu 2009.06.04. 17:21:34

@Mr Falafel:
Mindig es minden tarsadalomnak megvan az a resze, akikkel eleve remenytelen vitatkozni..mert vagy valamifele okbol kisebbrendusegi komplexusban szenvednek, vagy eppen felsorendusegukbe vetett hitukbol fakadoan gyulolnek mindenkit aki nem olyan mint ok. 2002-ben kezdodott es aztan 2006 utan mar ellenorizhetetlenne valt ez a lehetetlen es megalazo helyzet. Elotte viszonylag targyalokepes volt mindenki. De mar egy ideje ugy tunik ebbol eleg volt,.es ha szerencsenk van akkor visszaterhetunk egy kiegyensulyozottabb rendszerhez..talan szelsosegesebb beavatkozas nelkul is.

eldiablomismo 2009.06.04. 17:52:00

Én nem hiszem, hogy konteó lenne. Inkább be nem vallott tény. Majd kiderül ez is.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.04. 17:54:24

morvai odabaszott a zsidóknak? úristen!!
és akkor mi van? zsidózzon nyugodtan mindenki, ahogy az az úri világban volt szokás, és akkor kurvára megszokja mindenki a humanista antiszemitizmust. le a pc-vel! LOL

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.04. 18:51:13

@Zoli28:
Már hogyne kéne választani. Nem arról vitatkozunk, melyik volt előbb, a tojás vagy tyúk, hiszen tudjuk, hogy ők kezdtek rasszistázni, antiszemitázni. Ezért zsidózni, igányozni kevésbé gáz. Egy magyarnak, persze. A többi levanszarva.

@tevevanegypupu:
No igen, mindenki komplexusos, frusztrált, aki nem fideszrózsaszínben látja avilágot. Elég eccerű világnézet Sokat nem kell elmélkedni rajta. Tárgyalni nincs miről, csa ka feltétel nélküli megadásukról. Grift szavaival élve: le a PC-vel! Ő ugyan viccnek szánta (sajnos), de az internacionalizmusból lett globalista szemlélet ellen bármilyen eszköz megengedett.

Google 2009.06.04. 19:13:01

Hát ez tényleg nem volt egy korrekt kiszólás. Igaz, a politikához semmi köze.
Simán ízléstelenség.
Jobbik tempó?

tevevanegypupu 2009.06.04. 20:18:06

@Mr Falafel:
Mi is mondunk sokszor eleg eros dolgokat, ha indulatosak vagyunk vagy igazsagtalansag tortenik. Hogy ki lat fideszrozsaszinban barmit is azt nem tudom. Nincs tokeletes part es nincsenek tevedhetetlen itelu szavazok sem. Sokszor gondolkodtam mar azon, hogy kinek van igaza, mert a masik oldalon is ugyanolyan elszantan vedelmezik sajat partjaikat es neha megdobbento gyulolettel irnak azokrol, akiket mi talaltunk alkalmasnak. A tenyek es az elmult het ev valoszinuleg minket igazol de akkor is..biztos van igazsag abban is ahogy ok latjak, nem veletlenul vesztett a fidesz sem ketszer valasztast.
Nincs bajom a Jobbikkal, sem Morvai Krisztinaval, de ok tulsagosan kiszurtak maguknak csoportokat, nehez elkepzelni, hogy mertektartoan kezdenenek hozza a rend tervezesehez.
Egy part sem veheti a kezebe az igazsagszolgaltatast, eppen az is volt a bajunk a mostani koalicioval, hogy sajat celjaikra hasznaltak a rendorseget. Nem diktaturara lenne szukseg, csak nyugalomra.

@Google:
(:

2009.06.04. 20:40:32

Ez most nem lesz sem túl PC, sem túl értelmes, sem túl témához illő megjegyzés, de kikívánkozik:

A németek régen csak idióták voltak (lsd. Hitler), azóta annyi változott, hogy még szánalmasok is lettek.

Kösz.

Google 2009.06.04. 20:49:17

@csi:

A pénzért, az érdekeikért teszik. Tényleg szánalmasak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.04. 21:11:47

@tevevanegypupu:
A tetves cigány Száva Vince ma azt mondta, hogy az olaszliszkai lincselők túl szigorú ítéletet kaptak. csak azért ítélték el ilyen súlyosan őket, mert cigányok voltak. El tudod dönteni, hogy igaz ez, vagy sem? Ha nem, úgy értem fentebbi kommentedet. Amennyiben igen, úgy nagy a baj.

zoli29 2009.06.04. 21:29:40

@Mr Falafel:

"Ezért zsidózni, igányozni kevésbé gáz. Egy magyarnak, persze. A többi levanszarva."

No komment.

tevevanegypupu 2009.06.04. 21:31:42

@Mr Falafel:
erre most mit mondjak, joparszor megirtam mar mi a velemenyem Olaszliszkarol, a ciganybunozesrol es arrol, hogy kulonleges kivetelezettkent kezelik a "megelhetesi bunozoket" es azokat a gyilkosokat, akiknel mentsegkent hozzak fel etnikai hovatartozasukat. De ez nem a ciganyok hibaja, hanem azoke a politikusoke akik ezt igy vezettek be szavazatszerzes remenyeben..
Az pedig, hogy ki mit mond elsosorban azon mulik, mennyire fejlett az erkolcsi erzeke es kepes-e felmerni, mit erdemelnek azok akik lincselnek..Mit varsz Szava Vincetol vagy akar Mohacsi Viktoriatol, Kolompar Orbantol? Sokszor bebizonyitottak mar, hogy elvakultak vagy ostobak, inkabb mindketto.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.04. 22:25:39

@tevevanegypupu:
Nem az ő hibájuk????????? Ezt mondd azok hozzátartozóinak, akiket megöltek! Picit légy önállóbb.

@Zoli28:
Naná, hogy no komment. Ennyi eszed van (nincs).

tevevanegypupu 2009.06.04. 22:53:25

@Mr Falafel:
a bunteny, a gyilkossag, lincseles, kokteldobalas, jataganokkal es macsetakkal valo hadonaszas, keseles, gyujtogatas, szexualis eroszak, kegyetlenkedes mind egyenes kovetkezmenye az elmult evek kivetelezo politikajanak. A politikusok - elsosorban az szdsz - is tarstettesek, akik elnezoen kezeltek oket. Ha az elso buncselekmenynel nem kezdik a liberalisok , hogy az allitolagos kirekesztettseg, melyszegenyseg es tudatlansag enyhito korulmeny gyilkossagnal, nemi eroszaknal, gyujtogatasnal, keselesnel, akkor nagy valoszinuseggel nem szabadult volna el ennyire minden. Ha egy sajat torvenyei szerint itelkezo etnikumot meg batoritanak is, kimondva vagy kimondatlanul, akkor nyilvan ugy erzik, nekik tobb szabad. Es szabadott is az elmult het ev alatt.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.04. 23:00:11

@Mr Falafel:
dehogy szántam én viccnek! a legutóbbi évtizedek cionista attakját kivéve a világ antiszemita volt. biztos hülyeségből. luther is hülye volt, szabó dezső is hülye volt, marx is hülye volt/ ő valóban/ prohászka is hülye volt, és lehetne ugye sorolni a végtelenségig a neves antiszemitákat. mind hülye volt. igenis, mindenki zsidózzon! ne lehessen már fegyver ez az antiszemitázós szar. le a holovallással! :)

Alfőmérnök 2009.06.04. 23:16:23

@Grift:
De lehetne sorolni az értékes zsidókat is. De ezt Te is tudod, nem vagy Te hülye.
Marx az tényleg vicces, ld. zsidókérdésről. ráadásul ő is zsidó volt.
Kár, hogy ezt a zsidókérdést nem lehet kibeszélni normálisan és végére járni. a zsidók is jobban járnának ezzel.

vizipipa 2009.06.05. 10:57:56

Már csak hogy az eredeti szlovák kérdésre visszatérjek, egy kis színfolt a szlovák nacionalizmusról.
Így látják az országot a szlovákok, szlovák felmérés szerint, az ország különböző részeiről:

kepfeltoltes.hu/090605/szlov_k_nacionalizmus_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/090605/szlov_k_nacionalizmus_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Cypriánus 2009.06.05. 17:26:12

elképeszt, hogy van akinek mindenről a zsidók jutnak eszébe, Szlovákiáról is. a baloldaliak és a széljobbosok egyformák ebben is (mondjuk erre már rég rájöttem)
süti beállítások módosítása