Fricz Tamásra várva - Reakció TV
2009. április 07. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Fricz Tamásra várva - Reakció TV

 Ahogy megígértük, íme a videó a vasárnapi Hősök terei népi baloldali tüntetésről:  

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr181050638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.07. 10:52:00

Láttam Kalapács Józsit is (Pokolgép egykoron, ma ugye Kalapács és a Macskákban Mefisztulész a Madáchban), a műegyetemes Fidesz-bulin még benne volt az Örvendj, Magyarország éneklői között :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.07. 11:13:21

Kínai Trágár!

A cím (Fricz Tamásra várva) jópofa (irónikus, ötletes, odaken), ellenben ez a népi balozás nem az, főként, ha folyamatosan azt nyomjátok (egyszerűen üres nyikhajkodás). Ne felejtsétek, hogy nem mindenki a Dávid Ibolya-féle IDF-ben "szítta magába a politikai szocializációt". Nagyon nagy szégyen lenne örülni annak, hogy "él még nemzet a hazán"? Az este Széchenyi Blick-jét olvastam. Zseniális. Ha neki nem volt kínos szeretni a "fajtáját", akkor talán nekünk sem az...

ü
bbjnick

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.07. 11:17:36

@bbjnick:
A reakciósok angolszász konzervatívok. A ki meg nem az, az hülye. Nem tudtad?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.07. 11:20:41

bbjnick, nincs IDF-es a reakciósok körül, főleg nem a kínai származásúak között :)

Őrnagy, pontosan: aki nem angolszász konzervatív, az hülye :))

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.07. 11:31:01

@ergé:
Csak ott a baj, hogy hiányozik az angolszász környezet.
Nem lehetnék inkább magyar konzervatív, hogy ne legyek hülye?

reality 2009.04.07. 12:27:06

Ez a sok videó már nagyon kínos. Vagy kínlódás. :-/

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.04.07. 12:33:55

@reality: Kínos kínlódás. Esetleg a libás a hibás.

Google 2009.04.07. 13:16:25

El kellett volna mondani, hogy ez valamennyire egy Jobbik-imázskampány lesz. Akkor jóval kevesebben lettünk volna, mint ahogy az MSZP kongresszusra sem csődültünk oda. Mert minek?
Előrehozott választásban lennénk leginkább érdekeltek. Ezek után is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.07. 14:09:40

Bíró Zoltán: Szükséges-e "harmadik út" Magyarországon? ÚDK népi-bal kommentár.

"..A 20. század azonban nemcsak a nemzeti önrendelkezés, de egy másik kérdést, a társadalmi berendezkedés kérdését is elválaszthatatlanul odakapcsolta az előbbihez. Ady már a század elején látta a Rothschildok, a "disznófejű nagyúr", vagyis a pénzhatalom rávetülését a világra, s látta kíméletlenségét kora "Lázárai" sorsában. Később, a két világháború között a szovjet kommunista rendszer várható terjeszkedésével itt, Európa közepén megint két malomkő közé kerültünk. Amit az angolszász liberális kapitalizmus és a szovjet "szocializmus" rendszere ígért, egyaránt riasztó képet vetített előre. Természetes volt hát, hogy a néphez közelálló, gondolkodó értelmiségiek java egy harmadik, emberségesebb és igazságosabb rend felé tájékozódott – legalább gondolatban, s azt próbálta körülírni a magántulajdonon alapuló szövetkezeti demokrácia, vagy a Kert-Magyarország, vagy a minőség társadalma "utópiájában". Az is természetes, hogy az a politikai hatalom idegenséggel, ellenségesen vagy éppen gyűlölettel tekintett az e fajta gondolatokra és azok képviselőire.."

www.udk.hu/nepi-bal-platform/44-nepi-bal-platform/78-biro-zoltan-a-harmadik-utrol-udk-nepi-bal-kommentar.html

wladyslawsky (törölt) 2009.04.07. 14:26:35

reakció.blog = sznob hülyegyerekek

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.07. 14:52:34

"A népiség olyan politikai és szellemi program, amelyik az ország nemzeti és szociális gondjainak a megoldására demokratikus társadalomrendező elv alapján törekszik...

...A népi író elnevezés Németh Lászlótól származik. Ezen a fogalmon a népi írók a magyar irodalom közösségi-nemzeti felelősségtől áthatott vonulatának a szerves folytatását értették. A népi irodalom és a nyomában kibontakozó népi mozgalom jellegadó vonása az volt, hogy összekapcsolta a társadalmi és a nemzeti szempontokat. A nemzet felemelkedése érdekében akarta megszüntetni a társadalmi igazságtalanságokat. Éppen ez különböztette meg a népi írókat a baloldali radikalizmus képviselőitől..

...A népiek a nemzet érdekeit is messzemenően figyelembe vevő magyar radikalizmus, a nemzeti radikalizmus hívei voltak."

www.mindentudas.hu/gorombei/20050228gorombei1.html?pIdx=4

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.08. 02:21:30

@Őrnagy Őrnagy:

Ja, hogy úgy!:-) De hát már miért is ne, ők angolszász konzervatívok, én meg a burmai királyi család tagja vagyok (talán éppen maga a koronaherceg):-) Ennyi erővel:-)

Oszt jónapot (ahogy Dávid Ibolya mondaná):-)

ü
bbjnick

ui.
"Ha a brit oroszlán nem kell tapsolj így..." :-D (...) :-D (...) :-D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.08. 02:26:58

@ergé:

Az UFI nem IDF-es projektként indult? Valahogy úgy rémlett. De ha nem, hát akkor nem:-) Ha megsértettem valakit, attól itt és most bocsánatot kérem:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.08. 02:59:28

@gloire:

Németh László írja 1942-ben, a Fantomok ellen c. cikkében:

"Cs. Szabó úgy emlegeti, hogy 'beálltam a népi írók közé', mintha egy római szenátor menne el sámándobot verni. Arról, hogy mennnyire vagyok köztük: bizonyságot tesznek, ha egyszer-egyszer kinyitják a szájukat felőlem. Az azonban igaz, hogy ma sokkal több alázattal és türelemmel tudok mellettük állni. Régebben énbennem is ott mocorgott az intellektuális dölyf, műveltségemmel verni vissza a sorsukkal érkezőket. Ma azt nézem, mi jött meg, mi nyílt föl bennük."

Hát csoda, hogy Németh persona non grata a mai "értelmiség" köreiben?:-D

Pedig előbb-utóbb muszáj lesz elővenni Adyval, Móricczal, Szabó Dezsővel és másokkal együtt (Illyés például most keményen aktuális lenne) és újragondolni az egész önmagunkról alkotott képünket!:-)

ü
bbjnick:-)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.08. 07:24:49

@bbjnick:

Nem kell túlságosan bogárlászlónak lenni ahhoz, hogy lássa az ember: egy öntelt, a valóságtól teljesen elszakadt, magát messze érdemei fölött értékelő társaság tartja a kezében a világ erőforrásainak jelentős részét. A termelő gazdaság tulajdonlása elszakadt azoktól, akik jelen voltak a valóságos folyamatokban. A mai kor hőse nem a gyár életében részt vevő, a fejlődés és építkezés minden fázisában benne élő vezető, hanem a magát attól távol tartó, kizárólag a számokat szemlélő "gazdasági szakember". A világot hűvös, márványborítású székházakból kívánják irányítani, ahol lágyan siklanak a liftek, zajtalanul nyílnak és záródnak az ajtók, és a számítógépeken megjelennek a helyzet pillanatnyi állását bemutató adatok.
Ha nem gondolod úgy, hogy nekik jár a társadalom által termelt jövedelem döntő része, akkor reménytelen populista vagy. Akkor is, ha úgy gondolod, hogy a jelenlegi válság az ő katasztrofális tevékenységük eredménye.

HToma 2009.04.08. 09:20:58

@bbjnick: Az UFI mint a Fidelitás lapja indult.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.08. 17:42:08

Cs. Szabó a legújabb kedvencem, óriási koponya, iszonyat műveltség, klasszikus jellem. Sorra olvasom műveit. Jobban ír, és szebb magyarsággal, mint Márai. Világra nyitott konzervatív polgár, egészséges adag eszképizmussal. Rulez.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.08. 17:45:31

Elpet, mindig szerettem eszmefuttatásaidat, és sok igazság van soraidban most is. De: "A termelő gazdaság tulajdonlása elszakadt azoktól, akik jelen voltak a valóságos folyamatokban" az nettó marxizmus, és ezt te is tudod. Ahogy azt is, hogy vissza lehet kérdezni: mikor volt egyáltalán a gazdaság egésze a valós folyamatokban résztvevők tulajdonában? Az ősközösségben?

heima (törölt) 2009.04.08. 17:50:13

@ergé: mérnök szegény ne bántsd, a közgazdász ellenesség a lételeme :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.08. 18:51:49

@ergé:

Nos, akkor beszéljünk az egyes tulajdonformák iránti vonzalmaimról, rendben.
Nagyon kevéssé vágyódom mondjuk az üzemi tanácsok által gyakorolt tulajdonosi jogok, vagy a szocialista vállalatok és szövetkezetek "tiéd a gyár, magadnak termelsz" hangulatú világa után. Nem gondolom, hogy a szalagon dolgozó munkás kell ezredmagával tulajdonos legyen, ezekkel a romantikus elképzelésekkel kamaszkoromon túljutva gyorsan felhagytam én is.

Tapasztalataim szerint a legegészségesebb tulajdoni forma az, amikor a tulajdonos(ok)nak neve is van. Még egészségesebb, ha ő(k) a csúcsmenedzser(ek). A legegészségesebb, ha szakmabeli, tehát a tényleges termelési folyamattal a legmesszebbmenőkig tisztában van. Ez a jól működő magántulajdon, amikor a termelő egység tulajdonosának szakmai és egzisztenciális sikere szorosan kötődik a cégéhez, valamint befolyása és hozzáértése is van a siker előremozdításhoz. Ettől a modelltől el lehet kisebb-nagyobb mértékben szakadni, de az igazi magántulajdon ez. Ennek vagyok rendíthetetlen híve.

A hideg ráz attól, amikor egy cég átláthatatlan hátterű pénzügyi befektetők kezébe kerül, amikor olyan menedzserek veszik át az irányítást, akik büszkék arra, hogy nem járnak le az üzembe és fogalmuk sincs a tevékenység szakmai hátteréről, akik jelen sincsenek folyamatosan, helikopteren járnak hetente kétszer a helyi menedzsmentet basztatni és a pénzt besöpörni. Amikor ez megtörténik, elindul a hanyatlás.

@heima: A mérnökök gyalázása helyett inkább hallgasd meg néha, mit mondanak. :P

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.09. 05:08:22

@HToma:

"Az UFI mint a Fidelitás lapja indult."

Tényleg? :-D (...) :-D (...) :-D ...

Köszönöm az információt!:-)

@Elpet:

"Tapasztalataim szerint a legegészségesebb tulajdoni forma az, amikor a tulajdonos(ok)nak neve is van. Még egészségesebb, ha ő(k) a csúcsmenedzser(ek). A legegészségesebb, ha szakmabeli, tehát a tényleges termelési folyamattal a legmesszebbmenőkig tisztában van."

Ott a pont!:-)

@ergé:

Ha a jobboldal véleményformálói ragaszkodnak ahhoz, hogy a Fidesz is az MDF sorsára jusson, akkor az bizonyosan úgy is lesz...

ü
bbjnick

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.09. 07:16:26

@bbjnick:
Az oldal alján lévő történetünkben is benne van:
reakcio.hu/maincontent/a_lap

heima (törölt) 2009.04.10. 12:55:01

@Elpet: én nem szoktam gyalázni a mérnököket, a szakmát sokkal többre tartom, mint a közgázt. egy mérnöknek szvsz gyerekjátéknak kellene lennie a közgáznak, a társadalomtudományoknak, aztán valahogy mégis mindig meg tudnak lepni. Lehet nem könnyebb, csak más a két terület, nem tudom, csak azt hogy egy BMEt én lehet hogy nem tudnék elvégezni :)

Btw a magyar vállalkozói világ legnagyobb átka, hogy az alapító-tulajdonosok ugyanúgy lenézik az üzleti tudományokat, mint te, és a legtöbb magyar kkv megragad egy szinten, nem tud intézményesülni, ezért ritka a magyar sikersztori, alig hallani tőzsdei bevezetésről, kockázati tőkebefektetésekről.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.11. 10:24:16

@heima:

Áldott, boldog Húsvétot kívánok az összes közgazdásznak és mérnöknek!
süti beállítások módosítása