A progresszió emlékére
2009. március 28. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A progresszió emlékére

„Én még saját magammal is tudnék vitázni.
Az embernek mindig progresszívnek , innovatívanak kell lenni.
Lényegében ezen alapult az ősi barlangrajzotól a világ az MSZP borzasztó 7 évéig.”

Kiábrándult szocialista szavazó a kapcsolat.hu-n

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr751031517

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Black Girls On Webcam Live Fuck 2018.12.18. 19:00:18

Médiatörvény és reklámidő - Örülünk, Vincent?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter252 2009.03.28. 17:34:58

Semmi ok az örömre, mert Gyurcsány marad,..nem mondott le, csak felajánlotta,..ez megint egy vezércsel volt csak, hogy megelőzze a Suchmann féle elégedetlenkedőket , hogy megszerveződjenek , Felhívja vidékről a megyei elnököket és még ma megerősítik, így a jövő heti, kongresszusi vagy bármilyen szervezkedést megelőző csapással kioltja..
El kell ismerni, ügyes, ..megint sajnos 3 lépéssel mások előtt gondolkodik a sakkjátszmában...
Ja és persze jön Bajnai Gordon, akit az szdsz el fog fogadni miniszterelnöknek, aki a visszafogott úrigyerek imidzsével még be is jöhet a 2010 es választásokon, mint anno Medgyessy. És persze Gyurcsány, mint igazi erős ember, marad a pártelnök.
Gyakorlatilag a 2002 es Medgyessy - Kovács tandemet játsszák újra, ahol a mérsékelt, kissé félénk , talpig úriember Medgyessy bizony le is győzte Orbánt. Most ezt játssza Bajnai el majd.., meg persze Gyurcsány irányítja a kampányt és mindent a háttérből.

Nemhogy nem örülhetünk, sajnos inkább aggódjunk a 2010 es választási győzelem miatt, mert Gyurcsány újabb mesterhúzása akár egy újabb szocialista győzelmet jelenthet, hajszállal ugyan, mint 2002 ben, de győzhetnek,

Elképesztő, hogy sok netes orgánum még délben azt írta,:vége, Gyurcsánynak vége,..holott dehogy, most kezdődik a megerősödött Gyurcsány igazi játszmája, a 2010 es választás megnyeréséért és sajnos van esélye rá.

Peter252 2009.03.28. 17:37:07

Még annyit, most olvasom, már vissza is vonta a lemondását:trükk, színjáték volt megint és az lesz, amit fentebb írtam, az mszp újít megint 1 évvel a választás előtt, egy új "Medgyessyvel"(Bajnai), aki megint új lesz 2010 ben, Orbán meg megint régi ember, és bizony harmadszor is veszíthet.

states 2009.03.28. 17:56:18

@Peter252:
Orbán nem csak régi ember, hanem csapnivaló taktikus, az elmúlt napokban tett nagyarcú fenyegetődzései, a felelősségre vonásról vizionálás, a megint előhúzott kettős állampolgárság, a nem lesznek megszorítások monológok jelzik, hogy semmit nem tanult az eddigi vereségekből, a személyzeti politikájáról meg jobb is nem beszélni...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.28. 18:02:32


„Sokan a szinpatizánsok közül nem is párttagok, csak Gyurcsány Ferenc miatt szeressük a szocikat.”

„Az biztos, hogy megpróbált valami egészen újat tenni az országért, megtisztítani a mocsoktól, a korrupciótól, talán ezért nem jött be neki? ... Nagyon becsülöm ezt az embert és épp ezért nagyon nem tetszik, mikor hátbatámadják, pl az öszödi kiszivárogtatásával. Ezeket kilóra meg lehet venni.”

„Most már mindenki színt vallott, a hajdani koalíciós partner, újságírók, párttársak. A nagyvilág is láthatja azt az akadályoztatást, ami eddig csak a színfalak mögött folyt. ... Nem tudom mit hoz a holnap. Azt se tudom, hogy írok-e még ide. Ezért most szeretném megköszönni Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek a kitartását, a sokszori újrakezdését, a rengeteg ötletét. Sajnos most (!) az MSZP elnöki tiszte is egész emberes feladat.”

„Kedves Ferenc! Vigyázz Magadra, tudom, mindent megteszel értünk, értem is.”

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Elég volt ebből az MSZP -ből! Maradjanak magukra Ön nélkül. Ezt a pártot nem lehet tovább támogatni. Csatlakozom ahhoz, ÚJ BALOLOLDALI PÁRTRA VAN SZÜKSÉG! Nagyon sokan vagyunk ,akik csak Ön miatt szavazott az MSZP-re és a továbbiakban nem fog. Merjen nagyot tenni, alakítson új pártot.”

„Jó lenne,ha az mszp-tábor egyszer végre nem bujna az szdsz mögé, amikor önmagával van baja. Ez nagyon olcsó dolog.Tessék szembenézni Suchmannal, Szili Katalinnal s a többiekkel, akik azt hiszik,visszafelé is lehet menni egy megtett uton. Én is sajnálom,de legjobban Miniszterelnök urat sajnálom. Nem érdemli meg Őt az Mszp.”

„Őszinte rémülettel és elkeseredéssel figyelem az elmúlt időszak eseményeit. Már nem csak az SZDSZ-szel, az MSZP-vel szembeni csalódásom is egyre nagyobb. Az, amit az MSZP Gyurcsány Ferenccel művel, nem egyszerűen elvtelen, undorító és gyomorforgató is. Megválasztani nagy többséggel, majd lemondásra kényszeríteni! Gyurcsány Ferencnek most kellene végleg otthagyni az MSZP-t, és ÚJ PÁRTOT alapítani. Úgy vélem, sokunk támogatására számíthatna.”

„Kedves Feri! 2006 őszén megfogadtam, ha az MSZP önös és számító érdek miatt eltávolít, mint MINEL és mint pártelnök, akkor én többet nem szavazok a pártra. Mert bizony én és nagyon sok ismerősünk nem a pártra szavazott, hanem az EMBERRE! Ami pedid az öszödi beszédben elhangzott az teljesen igaz. Nem kicsit...”

„Tisztelt Miniszterelnök Úr, még inkább: kedves Feri: talán itt lenne az ideje egy új pártot létrehozni, nem? Az ország érdekében, amit eddig is a szemed előtt tartottál. A hűség mit sem ér itt már.”

"Igazad van az MSZP nem érdemli meg Gyurcsány Ferencet!"

„Egyre jobban értehető, hogy miért és kik miatt kellett elmondania Gyurcsány Ferencnek az öszödi beszédet. Az élet őt igazolta.”

„Kérem engem is értesítsetek, ha GYF.-el új párt alakul. A régire még szavazni sem vagyok hajlandó. Megérdemlik a sorsukat.”

„Kedves Ferenc!!!!!!!! Most hallottam a híradóban, hogy lemondtál a pártelnöki posztodról is. Remélem, elgondolkozol azon, hogy egy új, baloldali pártot létrehozzál minnél hamarabb!!!! 2010-ben már bent vagyunk a Parlamentben!!! ... Nem kell félni!!!!!!! Merjünk nagyot álmodni!! Együtt sikerül!!! Most HÚZZUNK BELE igazán!!!!!!!!!!!!!!!!!”

„Eddig csak akkor írtam ide, amikor valamiben támogatni kellett Ferit. Most veletek kell egyetértenem, új pártot kell szerveznie, de hamar.”

„Kedves FERI! Ha az MSZP tényleg meglépi azt, amit a legújabb hírekben hallani lehet, akkor tényleg nincs más út az értelmes, és MAGYARORSZÁG-ért aggódó emberek számára, mint egy ÚJ, BALOLDALI PÁRT! A TE VEZETÉSEDDEL! ... LÉPJ! Követünk!”

www.fn.hu/belfold/20090328/kedves_feri_lepj_kovetunk/

states 2009.03.28. 18:26:37

A legfrissebb: Gyurcsány mégis lemondott, Bajnai és Szekeres lesz valami, de hogy mi, azt még nem tudni, de szerintem Sólyomnak megint meg kellene szólalni, és odarendelni a mentőket a Jókai utcába, és az egész társaságot bevitetni valami hermetikusan lezárt helységbe, mert ilyen egyszerűen nincs...

segabor 2009.03.28. 18:43:34

Na most aztán tényleg pezsgőzés lesz este. Leporolom a magyar zászlómat és lengetni fogom az ablakból. Ma nem fogok bírni magammal.

Ami holnap jön, az kész katasztrófa lesz. De ma este megér egy kellemes pillanatot, hogy végre elmegy az Őszödi Böszme és nem rontja a levegőnket tovább - és erre inni is kell.

Viszált Feri!

Peter252 2009.03.28. 18:49:52

Hamut szórok a fejemre..:)) Valóban nem nagy stratéga, hanem egy bepánikolt ripacs,...úgy néz ki, végre ez a lidércnyomás véget ér...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.28. 18:50:51

Bajnai ME-i kinevezése a lehető legjobb döntés az MSZP számára. Várható, hogy intenzív semmittevés és permanens kampány következik a decemberi választásig, hogy minél kedvezőbb feltételekkel induljon neki az ellenzék Orbán 3 év 3 hónapos kormányzásának.

Peter252 2009.03.28. 18:54:05

De nem kérek Bajnaiból se, sőt elegem van az egész szoclib bagázsból Kókástól,Fodorostul, Horngáborostul,, Szekeresestől, Kispéterestől, etc.....jöjjenek a választások végre!!!!

reality 2009.03.28. 19:08:32

Most komolyan: Mekkora f@szkalapok, hogy képesek voltak egy országból hülyét csinálni és lejáratni a világ előtt is, miközben már rég lezsírozták egymáközött - Mszp-Szdsz.

zuuu 2009.03.28. 19:12:56

Köszi a klippet, ergé! Ma egész nap Pearl Jam ment nálam, és erre most itt a reakción is... :) Nagy együttes.

Google 2009.03.28. 19:16:37

Nem baj, lesznek még választások, és nagy, nagyon nagy remény van arra, hogy sem az SZDSZ, sem az MDF nem jut be az új parlamentbe. És ezt tényleg megérdemlik!

Peter252 2009.03.28. 19:31:00

Egy viccet is a végére:Mi volt a szocik székháza körül?
-bajnai kordon:))))

Bladecatcher 2009.03.28. 20:32:50

Ó ergé, köszi! A Do the Evolution az egyik kedvenc klippem.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.28. 21:50:32

Azám, emberek! Héló. Csak itt épp nem a Pearl Jam-ről van szó, bármilyen kurva jó is, az csak illusztráció. Itt a progresszióról és annak jelen állásásról kellene okosakat írjunk. Csak most épp nekem sem nagyon jut eszembe semmi. Kifárasztott az előző néhány nap, persze élvezetes volt ilyen intenzíven átélni ezeket a sorsfordító eseményeket. De szedjük össze magunkat, a haladás erői most tőlünk is meg kell kapják a magukét.

reality 2009.03.28. 22:05:38

@Elpet: Tele van a hócipőm a progresszióval. Csak az baj, hogy ezek mindent elárasztanak.

reality 2009.03.28. 22:24:11

@Elpet: Most nem akartam csúnyát írni. :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.28. 22:31:59

Bizonyos fajta baloldaliságra minden fajta konzervativizmus közepette szükség van, mert mindig van a hagyományok közt néhány idejétmúlt faszság, amit el kell törölni. Ehhez kell egy jól domesztikált lázadó csoport, nem árt, ha a mindenkori lángoló tekintetű fiatalokból áll, nem pedig aszott vén jampecekből, akik azért csinálják, hogy ne kelljen dolgozni.

A progresszióval nem ez a baj. A progressziónak volt néhány nagy lélegzetű célja a múlt század elején, melyeket maradéktalanul el is ért. Szekularizált állam, általános titkos választójog, nők végezhetnek férfimunkát etc. Most itt áll a progresszió célok nélkül. Erre kitalálták az egynemű házasságot, az állandó fasisztaveszélyt, a drogliberalizációt, a multikulti erőltetését, a pozitív diszkriminációt, és ezek már nagyon hajánál fogva előráncigált dolgok, a társadalom csöppet sem lelkesedik értük. Csikorgósan megy már ez, érzik ők is, emiatt egykori fölényességük ma már csak pökhendi köcsögség.

Peter252 2009.03.28. 22:49:17

Bajnai sem kell az szdsz nek állítólag, Game over!

reality 2009.03.28. 22:52:15

@Elpet: Nem a baloldallal van bajom, hanem azzal, hogy szinte mindenütt ők vannak többségben, kormányon, még ha néha-néha a jobboldalnak sikerül egy kis időre a kormányhoz jutnia. A médiáról nem is beszélve.
Bár lehet, rosszul látom.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.28. 22:57:45

@reality:

A média baloldali műfaj - eddig legalábbis. Megvan ennek az oka is, egyszerűbb, mint bárki gondolná. Semmi összeesküvés, prózai, kézenfekvő oka van. Egyszer majd elmondom.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2009.03.28. 22:58:18

@Peter252: Ezt honnan veszed? Nem mintha nem örülnék neki... :)

reality 2009.03.28. 22:59:29

@Elpet: Erre már most kíváncsi vagyok.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2009.03.28. 23:02:21

Gyurcsánnyal új pártot akarnak alapíttatni... :) Vajon ez az idióta megteszi ezt a szívességet nekünk?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.28. 23:13:46

@reality:

Egyszerű. Az egész azért van, mert az újságok mindig is reggel jelentek meg. Ezért éjszaka kellett őket szerkeszteni, ezt pedig konzervatív polgárember nem teszi, ahogy nem szegődött el vándorszínész-társulathoz sem. Az újságírás nem lett konzervatív polgári szakma, ellepték a konvenciókból kilógó emberek. Ez az eredete a média baloldali orientációjának. Egy adott szemléletű szakmai kör pedig nem enged nagyon másfélét maga közé, vagy ha igen, akkor igyekszik magához idomítani. Vannak ráadásul olyan sajátságok, amik szintén a baloldal számára tették különösen jó eszközzé a sajtót. Ilyen dolog az, hogy sajtóval támadni lehet jól, védekezni nem. Valamint az, hogy a normális, átlagos, reguláris, köznapi dolgoknak nincs hírértéke, csak az eltérőnek, különösnek, extrának. A baloldal és a progresszió természetes fegyvere a sajtó, a jobboldal kezében rosszul áll. A mostani webkettes világ hozhat ebben némi változást, de az alapvető irányok nem fognak változni - szerintem.

Alfőmérnök 2009.03.28. 23:28:52

@Elpet:
Ami a hszod első felét illeti ("este kellett szerkeszteni, ezért..."), egy mese (durvábban: faszság - szerintem). A második része viszont (szintén szerintem) tök igaz.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.28. 23:38:43

@Alfőmérnök: Szerintem meg nem faszság, de lehet, hogy túl sok Heltai Jenőt olvastam.

reality 2009.03.28. 23:46:46

@Elpet: Szerintem olyan legendaszerű az első része, de édes. :)
Azért köszi, és majd még utánanézek ennek a dolognak.

Alfőmérnök 2009.03.28. 23:50:14

@Elpet:
És a konzervatívok nem lehetnek éjjeliőrök, sőt orvosok sem, mert ott is van éjszakai műszak. A BKVnál meg az éjszakai járatokat baloldaliak vezetik, nappal viszont van egy-két konzi sofőr is.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.28. 23:53:17

@Alfőmérnök:

Erre még nem gondoltam, de alkalomadtán majd nem hagyom figyelmen kívül ezt a megfontolást :P

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.29. 00:04:45

@Alfőmérnök:

Vannak éjszakás szakmák, ám egy redakció élete azért elég speciális dolog lehetett mindig is, nagyon kedvezett egy értelmiségi szubkultúra kialakulásának, amely történetesen nem jobboldali konzervatív lett.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.29. 00:06:43

@Alfőmérnök:

Nem kell bonyolult magyarázatot keresni, ha van egyszerű magyarázat. Mindig az egyszerű szokott igaz lenni.

Alfőmérnök 2009.03.29. 00:17:35

@Elpet:
Biztos van némi igazság abban, amit írtál. De szerintem statisztikusan nem (sem) igazolható. A második fele nekem jobban tetszik, egyszerűen jobb magyarázatnak tűnik - ami persze nem zárja ki, hogy még annál is van jobb (félreértések elkerülése végett: a "zsidó média" magyarázatnál jobbnak tarom a tied második felét is). :)

Alfőmérnök 2009.03.29. 00:22:21

(Sőt, az elsőt is. :)

józan' 2009.03.29. 00:58:00

Ugye mióta létezik a kapcsolat.hu azóta találgatja mindenki, hogy kik lehetnek ezek az emberek akik oda írogatnak, és vajon mi lehet az, ami motiválja őket.

No, lehet hogy ez már sosem fog kiderülni, mindenesetre álljon itt két kommentrészlet mementóul, a "végső igazsággal":

"#461099 | reformer | 2009-03-29 00:10
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Nagyon sajnálom, hogy ennek a mai napnak el kellett jönnie. Hogy Önnek félre kellett állnia, azt bizonyítja, az emberek jelentős része, nem elég bölcs ahhoz, hogy lássák azt, ami itt ma történik. Nem veszik észre, hogy náluk okosabb, erősebb emberek manipulációinak az áldozatai. Számukra többet jelent a pillanatnyi siker, a kényelmesebbnek látszó megoldás, mint az, hogy az ország érdekeit tartsák szem előtt. Nagyon csalódott vagyok! Egészen az utóbbi pár hónapig (kb. 40 éven át) hittem a kollektív bölcsességben, abban, hogy amikor választani kell, a sorsunkról kell dönteni, akkor képesek vagyunk jó döntéseket hozni, kiállni azért, amiben hiszünk. Ma már úgy látom, ez nem így van!"

"#461102 | reformer | 2009-03-29 00:14
Egyre többször jut eszembe Gerő András, aki azt mondta, hogy Magyarország nem érdemli meg Gyurcsány Ferencet! Mennyire igaza van!"

kapcsolat.hu/blog/magyarorszag_sokat_elert

2009.03.29. 04:56:01

@Elpet:
A magyarázat második fele igaz. Az ancient regime azért bukott meg, mert un. libelle-ekben a legmocskosabb hazugságokkal illették a királyt, királynét, és általában az akkori elitet, évtizedeken át. Lerombolták a monarchia tekintélyét, és az össze is dőlt.

en.wikipedia.org/wiki/Libelle_(literary_genre)

Ez a mai bulvár sajtó őse volt.
süti beállítások módosítása