A cián az én kötelem
2009. február 27. írta: TuRuL_2k2

A cián az én kötelem

 Kitűnően tölthették idejüket tegnap a Klubrádió Ötös című műsorának hallgatói: Kuncze Gábor vendégével, Dessewffy Tiborral boncolgatta, hogy miért olyan hálátlan a nép, miért nem tudja értékelni azt a sok jót, amit választott vezetőitől kap. Itt hangzott el a következő párbeszéd műsorvezető és vendége között:

Kuncze: (...) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás.
Dessewffy: És ez azért nagyon nagy baj, hogy a középosztály nem ismeri fel ezt a relatív felfelé lépését, mert azért vannak nagyon sokan, akik tényleg nagy bajban vannak...

 Rutinosabb olvasóink minden bizonnyal fel tudják még idézni 2002 tavaszát, s talán nem csak nekem tűnik kísértetiesnek a hasonlóság Kövér László legendás beszédével:

Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek, hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hogy így viszont nem érdemes élni, tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. (...) Én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával, és ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk.

 Nem, nem hinném, hogy Kunczénak ezért le kéne mondania a mandátumáról, távoznia kéne a közéletből, whatsoever (ahogy Kövér esetében is csak túlpörgött, a hatalomért remegő ellenzékiek gondolhatták ezt komolyan). De azért játsszunk el a történelmietlen gondolattal:

 Szili Katalin sajtótájékoztatón szólítja fel Kuncze Gábort: „Tegye le a mikrofont és szép csendesen távozzon a közéletből!”

 A Fiatal Baloldal Fibisz Fib Societas és az Új Generáció kétfelvonásos tüntetést szervez a Klubrádió és az SZDSZ székháza elé. Tóta W. Árpád riportot ír az eseményről.

 Gusztos Péter a Nógrád Megyei Hírlapban így emlékezik a tüntetésre:
-Milyen érzésekkel vágott neki az utolsó hétnek?
-Kimondottan jókkal. Volt szerencsém ott lenni azon a mintegy 10-12 ezres tüntetésen, amit a Fiatal Baloldal és az SZDSZ Új Generáció közösen szervezett a Kuncze Gábor-féle gyűlöletbeszéd ellen. Érezni lehetett a kormányváltás szelét…
-Meglehetősen keményen fogalmazott a tüntetésen, amikor azt mondta, Magyarországnak pár nap múlva normalitás és abnormalitás közül kell választania.
-Nem mentünk az SZDSZ székháza elé tüntetni 2002-ben, amikor a kormánypárti Kuncze Gábor tolvajbandának nevezte az akkori ellenzéket. Nem mentünk az SZDSZ székháza elé tüntetni 2006-ban, amikor a pártelnök azt mondta: Gergényi szeret és tud oszlatni. És akkor sem mentünk oda,
amikor a kisebbik kormánypárt elnöke Révész Mártíriusznak nevezte a rendőrök által összevert ellenzéki képviselőt. Kuncze Gábor „ciános” nyilatkozatánál betelt a pohár. Azokkal a szavakkal az abnormalitás szabadult el hazánkban, ezért mondtam, hogy normalitás és abnormalitás között kell majd választanunk.
-Nehéz elfogadni, hogy ez a helyzet.
-De szembe kell vele nézni. Azért szerveztük ezt a tüntetést, hogy megnyugtassuk választóinkat: a Kuncze által felkínált kötél helyett van számukra más választás. Ez pedig a kormány leváltása a legközelebbi választásokon, és ezzel annak az esélynek a megteremtése, hogy Magyarország újra nyugodt és békés ország legyen. Demokráciában a megrészegült, elkanászodott hatalmat le szokták váltani.”

 Az SZDSZ születésnapi rendezvényén váratlanul megjelenik Kis János, egykori alapító, és ciánszínű tablettákat osztogatott az ünneplőknek.

 

 Az MSZP rögtönzött televíziós hirdetést készít, hogy szót emeljen a gyűlöletbeszéd ellen. A reklámszpot lejátszását több csatorna is visszautasítja.

 Gyurcsány Ferenc később így vall Debreczeni Józsefnek egy portrékötetben: „Mi csináltuk meg a "ciános akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kuncze nem akar ciánozni. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Még aznap éjjel letöltjük az egy szem mp3-at, ami van, másnap lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a ciános tüntetés” 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr53968706

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.03.06. 14:01:02

A Klubrádió (feat. Kuncze) bemutatja a nagy ciánozást Kuncze Gábor, az SZDSZ országgyűlési képviselője a múlt héten, a Klubrádió egyik adásának műsorvezetőjeként a tőle megszokott jópofasággal/bunkósággal ajánlott ciántablettát letargiába esett ismer…

Trackback: Kitalátor 2009.03.02. 15:56:05

CiánkékA "száz kiló párolgó marhahús", akinek "olyan szép buta magyar feje van" - ahogy párttársai (ha elvek mentén élnének, elvtársak is lehetnének) pártelnökké választásakor emlegették, az egyház-áruló expiarista diák nagyobbat trott…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2009.02.27. 02:22:15

Kuncze a közélet "állatorvosi lova"... Természetesen nem vitatom, hogy vannak primitív emberszabásúak, akiknek ez mondhatni "jófej".

Kopiás Attila Steve 2009.02.27. 03:32:30

Szerintem két dolog miatt nagyon más a helyzet
- Improvizált beszélgetés és előre megírt beszéd között ég és föld a helyzet. Én ezer olyan dolgot mondok élőszóban - akkor is, ha mikrofon veszi - amit előkészített beszédbe soha nem raknék. Ezt erősíti az is, hogy Kövérnél ez kidolgozott, több mondaton keresztülhúzódó, többmásodperces tapsokat kivárva is végigvitt téma, addig Kuncze következő mondatával azonnal visszaszívná.
- Jelentésileg is - bár mint mondom, baromság egy elszólást tartalmilag elemezni - tök más a kettő. Kuncze arról beszél, hogy _saját_ismerősei_ annyira tudnak maguktól szenvedni, hogy szinte már csak az eutanázia segíthetne rajtuk, Kövér meg konkrétan javaslatot tett arra, hogy mindenki, akinek nem tetszik a helyzet amit okoztak, az lógassa fel magát, de ha lehet, akkor az akkori ellenzék járjon elől jó példával.

Mondom ezt úgy, hogy eszem ágában nincs védeni Kunczét, azt sajnálom, hogy a jelek szerint ő az SZDSZ kiesése után is véleményformálni fog a jelek szerint. De konkrétan a tartalmát, jelentését 1000-szer gázabbnak érzem, mint a ciánozáson való pörgést. Akartam írni példát, de nem tudok választani közöttük annyi van, mindet meg nem írom azért le, meghallgatjátok mit tol, érteni fogjátok...

A post maga amúgy igényes, ügyes munka kivitelezésileg.

Tanito 2009.02.27. 04:37:24

@KA_Steve: dehogynem.
Szerintem Kunczenak a koteles beszed adta az otletet. Akkora jofejnek gondolja magat, hogy neki meg ezt is szabad. Te Steve csak azt hallod belole, amit hallani akarsz. Nem kell ezt hosszasan magyarazni. Az eredeti Kover beszed is olyan volt, amit nem lehetett ugy ertelmezni, ahogy szerettek volna, de megis (ld. Gyurcsany vallomasat). Dobbenetes, hogy Kuncze megengedte maganak ezt a poent, a post rendkivul jo.

ÁrPi 2009.02.27. 06:10:10

@KA_Steve:

"" Szerintem két dolog miatt nagyon más a helyzet
- Improvizált beszélgetés és előre megírt beszéd között ég és föld a helyzet. Én ezer olyan dolgot mondok élőszóban - akkor is, ha mikrofon veszi - amit előkészített beszédbe soha nem raknék. Ezt erősíti az is, hogy Kövérnél ez kidolgozott, több mondaton keresztülhúzódó, többmásodperces tapsokat kivárva is végigvitt téma, addig Kuncze következő mondatával azonnal visszaszívná. ""

Határozd meg objektivebben hogy Kövér milyen részletességgel
írta, ha egyáltalán megírta ama fórumbeszédét, (messzemenőkig) eltervezte-é a köteles megfogalmazását.

Perszehogy más szitu , a lokális kis-szitu is és a makro-szituáció is.
Kövér valami néhánytucat ember előtti éló jobber-fórumon beszél ahol
az ilyen-olyan jelenlévő hallgatósággal együttesen interaktivabb
a szituáció (KA_Steve: "többmásodperces végigkivárt tapsok" hahhh..)

Kungce bölcs pedig, aki mégiscsak kevésbbé szangvinikus
Dessewffyvel egy rádióstudióban ketten,
privátbeszélgetnek az élő vagy kitudjatán felvett adás magányában.

Kedves humanista, azt is gondolod-e a fönti bekezdéseddel, hogy
Kuncze humánus(abb), hiszen a ciánozást "következő mondatával azonnal visszaszívná",
míg az akasztások verbál-vizionálását kitervelte amaz az embertelen -antihumanista-
Kövér?

Kérdezlek.

ÁrPi 2009.02.27. 06:25:30

KA_Steve:

""- Jelentésileg is - bár mint mondom, baromság egy elszólást tartalmilag elemezni - tök más a kettő. Kuncze arról beszél, hogy _saját_ismerősei_ annyira tudnak maguktól szenvedni, hogy szinte...""


Igen , baromság. Pl. most önreflexiv is vagyok :)

Dehát amit Kuncze mond, akiket említ (tudniillik "nagyon sok embert ismerek, akik")
azok NEM kétségbevonhatatlanul az ő -Kuncze "_saját ismerősei_" -- halmazelméletileg.

Invictus 2009.02.27. 06:55:37

Itt egy imázskülönbség van. Kövér egy agresszív, gonosz rémnek van felépítve a baller hivemind számára (még a zorbán is azért olyan, mint amilyen mert KL rángatja dróton a háttérből), maszopos szavazók vele riogatják a gyerekeiket, Kuncze viszont a jó humorú brummogó barna maci, ugyebár. Ha ő ciánozik az nem hangzik fenyegetően. Úgyis csak a fideszeseknek ajánlotta a ciánt igazából, azok meg jó is lenne, ha bevennék! Szóval erre a szövegre kampányt építeni, tüntetést rendezni műhiszti lenne. Kuncze persze egy bunkó de ezt eddig is tudtuk.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.27. 07:03:05

én most így hajnalok hajnalán csak annyit mondanék: Dessewffy egy fasz. kg még nem látom át.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.27. 07:19:00

drágakunczeúr

Nem tudom igazán, kikre gondol. Én például jobban élek, mint 15 évvel ezelőtt, egy nagy lapát szarnak tartom azt, amit maguk csináltak ebben az országban, csak épp nem vagyok letargiában. Igaz, néha drukkolok ez-az miatt, de alapvetően boldog vagyok a maguk tevékenysége ellenére is, anélkül, hogy nap mint nap a maguk világmagyarázatát hallgatnám. Jobban élek, és úgy gondolom, hogy ezt nem kell maguknak megköszönnöm.
Ja, és nem leszek öngyilkos.
Na csá.

kamasuka 2009.02.27. 07:27:46

Hol ez a cikk az indexről? Egyáltalán hol ez a hír az indexről?

Ja, kettős mérce ...

Kopiás Attila Steve 2009.02.27. 07:50:18

@Tanito: Nem tudtam, hogy neked ennyire példa, hogy Gyurcsány mire mit reagált. :+) Én a magam véleménye szempontjából jellemzően magasról teszek rá.

@ÁrPi: Nem hiszem, hogy én kéne két szerencsétlen politikus között dekázgassak, melyik humánusabb, melyik nem. Max annyit tudok tenni, hogy elmondom a saját szubjektív véleményemet. Ha általánosságban a politikusról kérdezel, akkor szerintem mindkettő ugyanolyan gáz. Ha a konkrét két darab szövegrészletről, akkor Kövéré jóval gázabb. Ha éppen olyanról kérdeznél, amiben kuncze a gázabb, akkor arra azt mondanám.

Amellett, hogy nem vagyok vátesz, kommentek előtt legalább utána szoktam nézni hol mi volt a helyzet. Jó a cikk, tele van linkekkel, mindkét szöveget meg lehet hallgatni, pontos szöveget el lehet olvasni. Innentől szövegértelmezési kérdéskör. Szubjektív játék, de lehet próbálgatni. Átírod a ciánt kötélre, kuncét kövérre és egymás mellé teszed a kettőt. Meg mondjuk akkor vágni fogod azt is, melyik mennyire volt spontán, mennyire megtervezett, volt-e benne tapsszünet, ilyenek. Nem kell nekem hinni, erre jók a források. :+)

De őszintén megvallom, nagyon nem értem én ezt a felháborodást. Ha arról beszélgetnénk, hogy melyikőjük a magasabb, abbéli véleményeteket is az befolyásolja, hogy melyik szimpatikus? Olyan nem szokott veletek lenni, hogy egyik csávó a jóbarátod a másik nem és mégis a másiknak van igaza? Csak mert nekem most mindkét forma antipatikus, le is írtam hogy nem szeretem Kunczét, de valahogy ez mindig elkerüli a lelkes jobber kommentelők figyelmét.

Aki nem szereti a fideszt =/= szereti az mszp-szdszt.

Ennél jobban nem tudom szájbarágni. :+)

2009.02.27. 08:20:58

Szerencsétlen mókus ez a Kuncze! Emlékszem ,hogy fel voltak háborodva, mikor Kövér a kötelet emlegette-anno. Most örömmel hallom hogy "csak" a saját ismeröseinek ajánlja.Gratuláltak már neki ezért a mondatáért az ismerösök ?. Bár én nem tartozom "ezen" ismerösei közé--hála istennek--, ám drukkolok nekik hogy megtegyék amit Kuncze javasolt, igy kevesebben lesznek az szdsz tagjai! Gyerünk , hajrá fiuk-lányok- hallgassátok meg és fogadjátok meg Kuncze ajánlását! Biztos igaza van ,ha ö mondja! De vajon most nem kekkene orditani a libás sajtónak? Nem kellene tiltakozni? Csak halkan jegyzem meg, semmivel nem különb mint Kövér--csupán a szine kék.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.27. 08:25:21

Apró különbség, hogy Kuncze momentán senki és semmi a magyar politikában (véleményformálója 200.001 embernek? haha), Kövér meg az volt 2002-ben, aki.

countrystudy 2009.02.27. 08:31:11

@Elpet: Jól mondod. Pont így gondolom én is. Jobban élek, és boldogabb is vagyok,mint 15 éve,de ehhez az szdsz-nek semmi köze. Sőt, annak ellenére... Viszont én is kiváncsi lennék az ő jobban élő ismerőseire. Sokszor utal rá, mennyi gazdag ember él a környezetében. Ők valószínű,sokat köszönhetnek a szadistáknak.

Tanito 2009.02.27. 08:31:50

@KA_Steve: dehogynem.
Szerintem Kunczenak a koteles beszed adta az otletet. Akkora jofejnek gondolja magat, hogy neki meg ezt is szabad. Te Steve csak azt hallod belole, amit hallani akarsz. Nem kell ezt hosszasan magyarazni. Az eredeti Kover beszed is olyan volt, amit nem lehetett ugy ertelmezni, ahogy szerettek volna, de megis (ld. Gyurcsany vallomasat). Dobbenetes, hogy Kuncze megengedte maganak ezt a poent, a post rendkivul jo.

mediakus 2009.02.27. 08:49:54

amit Kuncze mondott, az jóval durvább Kövér mondatainál

betyár (törölt) 2009.02.27. 08:53:14

Nekem a Nógrád Megyei Hírlap riporterének kérdései tetszenek nagyon, fantasztikus, milyen provokatívak, a kérdezettet valószínűleg hosszas gondolkodásra késztették, vajh', mi is lehetne a legmegfelelőbb válasz:))

kamasuka 2009.02.27. 09:07:54

Azon gondolkodtam, nem lehet-e az, hogy Kuncze marihónalját akart mondani cián helyett, és esetleg már egy másik interjújának gondolatai jártak a fejében, amit ezt követően Ormos Máriával készített volna?
Témája: Göring (aki ciánt vett be), a náci rezsim és a bukás. Mit gondol Ormos Mária a náci rezsim bukásáról? Mennyiben hasonlítanak a nácik a mai Fideszhez, Hitler Orbán Viktorhoz? :D

Na jó nem ... de akár így meg is magyarázhatnák.

Most az index,origo, és egyéb hülyeségek (MTI) ahogy nézem szépen elhallgatják a dolgot (strucc és homok effektus), mert ez olyan Mortimeres visszásság, várják a napi cigányverést, ami elkendőzné ezt a hírt, de nem fogja. Lesz ennek publicitása, bár nem liberobolsevik oldalról.

kamasuka 2009.02.27. 09:12:09

Nyakó18+18 meg arról pofázik, hogy Orbán ne külföldön turnézzon, hanem jöjjön haza! Na ja, ha gyurcsányinak szabad az itthoni turné (ellenzék hibás a válságért, 25000 munkanélküli van csak a válság miatt, stb.), korábban a külföldi interjúsorozat, akkor Orbánnak miért nem, tisztelt Nyakó 18+18 millió?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.27. 09:19:23

Turul, irigylem a higgadtságodat, hogy így végigvitteed a posztot.. biztos kellett hozzá először pár nyugtató tabletta... :P

zoli29 2009.02.27. 09:22:36

@kamasuka:

Gyurcsány a 25 ezres számot nyilván az Index elbocsátásszámlálójából veszi, csak dilettáns módon nem veszi figyelembe, hogy az csak a csoportos elbocsátások számát jelzi. Valószínűleg közel ugyanennyi ember került utcára olyan cégektől, ahonnan csak néhány embert küldtek el, és mivel azok nem számítanak csoportos elbocsátásnak, nem is kötelesek bejelenteni.

tevevanegypupu 2009.02.27. 09:30:21

Kuncze szimplan csak buta. Csak. Amit mond altalaban durva, banto es kozonseges, sokszor figyeltem regen az orszaggyulesben a felszolalasait. Akinek ez a humor tetszik - sokan vannak - az valoszinuleg azon tud legjobban nevetni karorommel, ha valakit megalaznak, megbantanak, megsertenek.
Es aki igy szorakoztat annak semmi nem draga, olyan dolgokat is mond pusztan azert, hogy sikere legyen, aminek nem gondolja at a kovetkezmenyeit. Revesz Mariuszrol vagy most eppen a cianrol, a lopstoprol. Nem is ertettem soha, mit koszongetnek neki az szdsz-esek es miert konyorogtek neki, hogy vezesse tovabbra is a frakciot. Az egyik legkartekonyabb politikusuk. Hogyhogy nem veszik eszre? Ugyanez a helyzet Kokaval is, bar o egyszeruen csak keptelen felfogni mi tortenik az orszagban, de politikusnal ez a letezo legrosszabb tulajdonsag. Enyhe ketsegeim vannak (es voltak) az szdsz szurkeallomanyaval kapcsolatban elterjedt legendakrol..Agyuk lehet hogy van, eszuk es empatiara valo kepesseguk nem sok..

Ficánka46 2009.02.27. 09:35:34

No én azt gondolom, hogy ciánkapszulát más is adna szívesen , de inkább nem a depiseknek, hanem azoknak akik a depit okozták.A népnyúzó kizsigerlő, aljas hazugoknak, a tönkretevőknek, és jó sokat, hogy a Föld színéről is tünjön el még az irmagjuk is!!!!

üdv:Fic.

Ferdinand Navarra 2009.02.27. 09:35:36

Kunczét hagyjuk csak wc lefolyóban.
Viszont itt az 1936-os múlt, ami remélhetőleg a jelen is lesz.
Svéd filmarchivumból Budapest 1936 - CSODASZÉP!

svtplay.se/v/1371245/oppet_arkiv/bada_i_buda

devuscka 2009.02.27. 09:37:51

Amint meghallottam ezt a rádióban - nagy nyilvánosság előtt elhangzott (!!!) – népirtás(?)- nem egy emberről van benne szó, hanem az ismerősi köre(!!) - kijelentést, szinte azonnal a ’köteles’ beszéd ugrott be.
Várom a liberálisok (!) – gondolom ezek közül kerülnek ki az ismerősei - gyűlését a ciános dobozokkal a kezükben Gerbaudban (www.mno.hu/portal/70945)
vagy ciánnal behajtani tilos táblás felvonulást.

Huhh.. ha én KG ismerőse lennék, most alaposan elgondolkodnék...

Kettes 2009.02.27. 08:25:21
”Apró különbség, hogy Kuncze momentán senki és semmi a magyar politikában (véleményformálója 200.001 embernek? haha), Kövér meg az volt 2002-ben, aki.”

Te nem itt élsz Mo-n? Kuncze papa még mai is ’jelentős’ személyiség! Nem csak 200.001 ember hallgatja.
Most épp a Klubrádión – orzságos csatorna, nem?- de a parlamentben is bent ül, vagyis ülve alszik?
galeria.index.hu/belfold/2009/02/16/a_miniszterelnok_a_2009es_ever/?current_image_num=5&image_size=l

states 2009.02.27. 10:14:15

@KA_Steve:
Kuncze ciánozásasa azért más, mert a te kutyád kölyke, a levezetésed pedig egy baromság. Ráadásul Kunczénak ez már a sokszor sokadik úgynevezett elszólása. Hozzáteszem, Kövér nem veretett össze senkit minisztersége idején ellentétben Kunczéval, aki belügyminiszterként nyugdíjasokat döngettett el a rendőreivel anno a parlament előtt, és a 2006-os szemkilövetéseket is mélységes egyetértéssel szemlélte, gondolom azon az alapon, hogy kevesebb szem kevesebbet lát. Különösképpen abból, amit a kormánypártok lopnak...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.27. 10:15:03

"legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik (...) Ami természetesen nem megoldás."

vs

" menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. (...) Én azt szeretném kérni azoktól, (...) hogy legalább járjanak elöl jó példával"


feltételes mód nemegyenlő felszólító mód
ki emlegette a kettős mércét?:)

de mindegy
szarrágás a gittegyletben


ne hallgassatok klubrádiót:)

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.02.27. 10:18:07

Kétszínűségnek tartom, hogy pont egy olyan ember ciánozik, aki 2002-ben (amúgy jogosan) felrótta Kövérnekk a kötelezést.
Azt pedig gusztustalannak, hogy egyszerre képviselő és klubrádiós riporter, főleg, hogy képviselő voltát kihasználva revolverezte /interjúvolta (nem kívánt törlendő) a múltkorában a Parlamentben a többi képviselőt.

Samott 2009.02.27. 10:19:18

Na, Kuncze elszolta magat, lehet riogatos kampanyfilmet csinalni belole... de nem lesz, mert ma mar Kuncze az ami (meg kepviselo, de mar "radios"). Politikai hulla, de o legalabb felismerte ezt, es nem igyekszik mar vissza a hatalomba... :)

Egyebkent ha mar elszolasoknal tartunk, akkor valljuk be a Mikola fele 5 millio magyar husz ev hatalom sokkal utosebb volt. :))) Es meg vigyorgott is hozza a hulyeje... van fogalmatok rola, hany szazezer szavazatot hozhatott az a szociknak?

smalladam 2009.02.27. 10:26:39

szerintem a mártiriuszozás gázabb volt

tevevanegypupu 2009.02.27. 10:29:59

Mikola valoszinuleg sok szavazatot vitt a szocialistaknak, ketsegtelen. De Kuncze mukodese is nagyon sok szavazatot vett el az szdsz-tol az is ketsegtelen. Teny, hogy a frakcio is nagyon igyekezett, nem szolhatunk semmit ellenuk, megtettek ami toluk tellett. A fidesz megvan meg, de hol van az szdsz?

tevevanegypupu 2009.02.27. 10:34:31

Martiriuszozas es a kituntetesek a rendoroknek, amit az szdsz frakcio tagjakent lelkesen helyeselt. Tokeletesen jellemzo rajuk, akar meg se szolaljanak a tovabbiakban emberi jogokrol.Na persze megteszik, csak nem ertik, miert nem tartjak oket hitelesnek. Harmas-negyes mercekkel dolgoznak es neha kicsit belegabalyodnak mint Gusztos is.

zoli29 2009.02.27. 10:34:32

@smalladam:

OFF
Gratula a patro-féle animációs filmekhez (habár nem tudom, ki csinálja őket). Nagyon bejönnek!

Samott 2009.02.27. 10:36:04

@tevevanegypupu: A sullyesztoben, a jelek szerint az orszag csak ket professzionalis tolvaj tarsasagot tud eltartani... es nem az szdsz lesz a masodik. :)

kamasuka 2009.02.27. 10:38:51

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

"feltételes mód nemegyenlő felszólító mód
ki emlegette a kettős mércét?:)'"

Én.
Mellesleg szart se érdekel, hogy miként mondta, mert a lényeg a lényeg. Ez olyan, mintha azt mondanám:
"Örömtáncot járnék, ha a kampánykörút során gyurcsányit valaki végre seggbedugná egy esernyővel és kinyítva kihúzná azt ...", ill a "Dugjatok már fel egy esernyőt gyurcsányinak és húzzátok már ki kinyitva!" A lényeg ugyanaz, csak a stílus mód más.
Mellesleg Kövér lakossági fórumon mondta amit mondott, Kuncze Gabi meg RÁDIÓBAN!

"ne hallgassatok klubrádiót:)" dologra meg csak az un., eddig még napvilágot sem látott "Orbán beszéd" (LOL!!!) médianyilvánosságát, illetve a lakossági fórumokon !!! lévő MSZ(M)P-s szimpatizánsok lehallgatóművészetéből származó hangdokumentumok országos szintre emelését mondanám, mint a kettős mérce és "ne hallgassatok klubrádiót" duma kukája.

Megjegyzem ugyanitt: az egyik a csapból is folyt, a másikat minden erővel probláják elhallgatni. (Amíg nem ír a reakció öt-tíz újabb postot, addig tutira nem lesz index címap egy ideig, mert a végén még rákattint vki erre a postra vagy a Cozma gyilkosságban résztvevő valamikor MSZP tag volt hírre a gyanútlan kisnyugdíjas.)

medve2 2009.02.27. 10:41:11

Nem lesz nagyobb botrány, a híradóknak nem lesz témája.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.27. 10:44:29

@medve2:
"Nem lesz nagyobb botrány, a híradóknak nem lesz témája. "

Ahhoz, hogy botrany legyen, meg kellene csinalni.
Es ha megcsinaljak, akkor mi az uzenet? Hogy Kover hulyeseget beszelt a 2002-es kampanyban es lam, Kuncze (aki jelenleg senki se az SZDSZ-ben) ugyanekkora baromsagot beszelt most?

Pontosan kinek is jo es kinek rossz ez a tema?

Arkhimédész 2009.02.27. 10:44:29

@tevevanegypupu:

Szia! Sajnos én sötétebben látpom az szdsz ténykedését.
nem buták. Vagy legalábbis közöttük vannak olyanok, akik nagyon is tisztában vannak tevékenységük várható eredményével. Tudatosan teszik amit tesznek. Mert éppen ez az amit akarnak!
S hangzatos, a valóságtól elvonatkoztatva szimpatikusnak mondható ideológiájuk révén nagyon ügyesen vezetnek meg sokakat. Nem buták ők, dehogyis! Csak éppen nem Magyarország érdekei vezérlik őket, hanem valami nemzetek fölött átívelő globalista törekvés.

devuscka 2009.02.27. 10:46:59

@medve2:
ebből is látszik, hogy még nincs igazi média egyensúly :(
’ Egyenlő pályák, egyenlő esélyek: én kerékpárral megyek..’

@tevevanegypupu:
ez pontos! :)

Lámpaoltó 2009.02.27. 10:50:47

ez miért nem index címoldal? Vezető hír lehetne...

kamasuka 2009.02.27. 10:56:10

Ha a Magyar Hírlap, a Blikk, a Magyar Nemzet, a Bors, stb, címlapon lehozná a Kuncze féle dolgot, talán az lenne, így sohasem lesz az, mert nem és azért nem, mert mert. :D

borsikm 2009.02.27. 10:57:15

Na, végre egy olyan cikk, amiért maradéktalanul meg tudom dícsérni a Reakciót! Jó lenne, ha tudatosodna az emberekben, hogy Magyarországon összesen két ténylegesen szélsőséges párt van, az MSZP és az SZDSZ. Ezek az előjelfordítással kreált fiktív párhuzamok nagyon ütősek tudnak lenni, el is kussoltak a balosok. Le a kettős mércével!

medve2 2009.02.27. 11:03:43

A Magyar Hírlap és a magyar nemzet megtette, mint ahogyan a Hír TV is. No de....

Stoney Hill Billy 2009.02.27. 11:04:21

Asszem megyek a gyócertárba ciánér. Vagy hol lehet kapni?
Mer 15 éve, ha jól emléxem kb 1000 Ft. zsebpénzt kaptam havonta (azér kéthetente jól beittam), most meg havi két db hetvenötezer forintost keresek. Viszont kurva szarul érzem magam, hála többek közt a kunczénak, barátainak és üzletfeleinek.

medve2 2009.02.27. 11:04:39

@Doomhammer: Hát, az SZDSZ-nek rossz lenne.

HToma 2009.02.27. 11:05:34

@Lámpaoltó:
1. az Index még mindig van annyira liberális társaság, hogy ne bántsák Kuncze macit.
2. Kövér és Kuncze beszéde is szörnyű volt, de van bennük igazság. Fel kellene hagyni a kishitűséggel, az állandóan nemzethalált vizionálással, de azzal is, hogy mindenki sír mint a fürdős kurva.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.27. 11:09:45

@medve2:
"Hát, az SZDSZ-nek rossz lenne."

Es kinek lenne rossz meg?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.27. 11:09:56

Én valamit megint nem értek. Kuncze mond valami ordas nagy tahóságot, nekünk pedig automatik el kell kezdenünk Kövér és Mikola minősítését, hogy a balos kommentelők jófejnek minősítsenek minket. Most nem a Turul bejegyzésében szereplő párhuzamról beszélek, az rendben van és érthető. De Kövér és Mikola minősítése most offtopik, és nem is érdekel ebben az összefüggésben. Attól, hogy itt megdicsérnek bennünket, hogy milyen európai értelemben vettek vagyunk, attól még behúzzák ők a fekete durungfilccel az ikszet az emeszpéhez vagy az eszdéeszhez, úgyhogy ennek jelentősége nem sok.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.27. 11:13:24

@smalladam: jaja, a mártiriuszozást sem szabad elfeledni. Azért agyon kellett volna verni ezt a tahó macit. Annál nincs lejjebb - gondoljunki bele.
Ez itt már csak sokadig bizonyítéka kuncze ostobaságának, gazemberségének.

És: sztem Kövér beszéde nem ennyire jujj-kategória:neki épp igaza volt.

civilkontrol 2009.02.27. 11:13:52

Kuncze úr, látja ezért vagyok letargiában. Hogy Ön a politikai távozását követően rádiósként is engem próbál eltüntetni a föld színéről.
Mert én az Ön szemében egy probléma vagyok. Egy probléma, amin segíteni nem tud, tehát meg kell szüntetni.
Hiszen én vagyok a középosztály. A középosztály, ami gondolkodik. A középosztály, akinek feltűnik, hogy Ön és csapata nem csupán anyagi természetű problémákat zúdított a nyakamba.
Ön minden mögött pusztán anyagi okokat keres, én meg nem. Ön, a Magyar elit és a média, igyekeznek mindent anyagi síkról megközelíteni. Más nem is lehet fontosabb.
Emiatt vagyok depressziós! Mert először vezető politikusként, most pedig a rádióból kívánja halálomat. Hogy hallgassak.
Kuncze úr, ez az írás most nem olyan lesz, mint a "köteles" beszéd szociálliberális olvasata.
Nem a szó szerinti mondanivalója, a nyers és képletes, sőt hátborzongató hasonlata miatt vonom felelősségre Önt. Nem feltételezem Önről (bár lehet, hogy ez vakmerőségre vall), hogy cián kapszulával kívánja kioltani az én és gondolattársaim életét.
Bizony én a tényleges mondandója miatt neheztelek Önre! Nem érti, hogy miért merek búslakodni, ha egyszer az Önök megmondóemberei szerint több pénzt, több fogyasztást kapok, mint 10-15 évvel ezelőtt.
Hát ezért vagyok letargikus Kunce úr! Mert fel sem tételezi rólam, hogy engem nem csak a nullák száma izgat, a fizetéspapíromon!
Mert Ön és csapata mindent erre próbál kenni, mindent anyagi okokkal kíván megmagyarázni! Anyagi megközelítéssel úszít egymásnak társadalmi rétegeket napi rendszerességgel!
Valójában nem (csupán) a hazám megrendült anyagi helyzete miatt vagyok depressziós, hanem mert a Magyar közbeszédet Önök tabukkal tűzdelték tele! Ez pedig minden, csak nem egy szabad demokrácia! A tabukkal pillérezett közbeszéd a puha diktatúra első lépcsője!
Valójában azért súllyedtem apátiába, mert a Magyarok életéből mesteri munkával irtották ki a baráti, családi, de leginkább kollegáris politizálás lehetőségét! Politikáról még véletlenül se! Csak összevesznétek egymással!
Nehogy már mi, választók, Magyar polgárok elkezdjünk az Önök (Elit) dolgairól beszélgetni, mert még a végén rájönnénk, hogy Önök nem a mi érdekeinket képviselik! Sem anyagilag, sem szellemileg!
Mert Önök mesteri precizitással folyamatosan Magyarokat állítanak szembe Magyarokkal, mindezt a tolerancia és a liberális eszmék függönye mögül! valójában meg ennek homlok egyenest az ellenkezőjét teszik! Napi rendszerességgel rágalmazzák, szídják, a társadalom döntő többségét! Mindenki, aki Önökkel nem ért egyet, csak szélsőséges uszító személy lehet!
Kuncze úr, bizony valóban depressziós vagyok.
De Ön rosszul látja depresszióm okát és ezért a kezelése is helytelen, ahogy ezt már Önöktől megszokhattuk.
Azért vagyok letargiában, mert látom, hogy Önök mit művelnek! Látom, hogy darabokra forgácsolják a társadalmat, hogy mégegyszer ne történhessen meg egy 56 szerű teljes egymásra találás! Mert titkon egymásra uszítanak minket, hogy egymással legyünk elfoglalva, ne Önökkel. És csupán ennek a munkának köszönhető, hogy nem látjuk még mindannyian: Bizony, Önök gazdaságilag (sem) a mi érdekeinket szolgálják! Hanem a tőke, a nemzetközi multinacionális erők érdekeit! És ennek egyenes következménye, hogy az én nyakamba ismét bokrosi méretű csomagot kívánnak zúdítani, ugyanakkor a válság ellenére gigantukus profitot elért multinacionális cégeket továbbra is adoamnesztiában részesítik!
Az esélyegyenlőség jegyében, Önök szándékosan versenyhátrányba Hozták a gazdaság hazai képviselőit és alkalmazottait, hiszen a multiknak adott kedvezmények esélytelenné tették a "szabad piaci" versenyt! ugyan milyen "szabad piac" az, ahol az egyik félnek nincs befizetési kötelezettsége, míg a másikat súlyos kötelezettségekkel terhelik és a legkisebb elmaradás miatt is százezrekre büntetik, ellehetetlenítik???
És tették mindezt a saját polgáraik, saját vállalkozásaik ellen, külső erők érdekében!

Ettől vagyok depressziós! És gyógyulásomat, ha meg nem haragszik, nem attól várom, hogy elfogadom, az Ön által segítőkészen kínált cián kapszulát.
Hanem attól, hogy ezeket a dolgokat egyre többen mondjuk ki és egyre többen értjük meg.
Többen és többen vesszük észre, mit is művelnek Önök velünk és rövidesen egyesült erővel vonjuk Önöket felelősségre a tetteikért!
Ez az én gyógyulásom kulcsa, és állítom, hogy a tegnapi megnyilatkozásával is elősegítette ezt! Mert egyre többen vagyunk egyre dühösebbek!
Az Önök ideje hamarabb lejár, mint gondolná!
És ez lesz az én tényleges gyógyulásom legelső lépése!

Egy középosztálybeli, aki a nevét sem meri az ellenvélemény alá írni az Ön(ök) által épített SZABAD Demokráciában

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.27. 11:17:18

@Elpet:
Miert tema Kuncze boffenete?
Mert Kover mondott egy hasonlot.
Legalabbis en peldaul azonnal erre asszocialtam es Turul is igy irta meg a postjat, tehat ez az asszociacio elegge elterjedt lehet.

A Kuncze-tema elkerulhetetlenul felhozza a Kover-temat.

medve2 2009.02.27. 11:17:59

@Doomhammer: A Fidesznek nem lenne rossz.

tevevanegypupu 2009.02.27. 11:18:18

@Arkhimédész:
nem ugy butak, hogy tenyleg azok. Erzeketlenek, ez rosszabb az artatlan butasagnal. Ha a javaslataikat nezzuk, ha beszelni hallja oket az ember (szdsz) azt hiheti, hogy valami idegen planetan elnek, fogalmuk sincs reszvetrol, egyutterzesrol, szeretetrol. Naluk az mszp-s kepviselok es a tagsag is sokkal inkabb aterzi a hetkoznapi dolgokat, jobban ismeri az embereket. Ha nem is tudnak jo megoldast vagy nem ertenek hozza, de azert tobb kepviselojuktol hallani, hogy legalabb megertik mi a problema, ha maskeppen nem is sikerul, de szavaikban probalnak segiteni. Az szdsz eddig meg csak celt szolgalt es nem embereket. A sajatjaikon kivul termeszetesen.

devuscka
Amennyire lehet.(:

Samott
Sok politikust eltartunk, nagyon sokat. Kar, hogy ok ezt meg nem vettek eszre.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.27. 11:19:02

@Doomhammer: szóval szted jobb ha benne sem lesz a híradókban?
még kiderül, direkt mondta, hogy elővegyék újta Kövért!

civilkontrol 2009.02.27. 11:21:30

Tudom, hogy hosszú lett, de kérlek olvassátok el a kommentemet:
civilkontrol 2009.02.27. 11:13:52

Ilyen Kuncze féle megnyilatkozásokból kell egyre több és egyre durvább, hogy esélyünk legyen a teljes egymásratalálásra!

Samott 2009.02.27. 11:22:40

@szamárfül: Offtopic, de ezt a Martirusz dolgot sem ertem... odamegy a rendorokhoz es ahelyett hogy letagadna hogy egy utolso szar alak (aka politikus, parlamenti kepviselo) meg buszken hirdeti is... megis mit vart azoktol a szerencsetlen rendoroktol akiket havi rongyos XXe forintert felrangattak Pestre, hogy a hidegben szidalmakban aszisztaljanak a politikusok szarkeveresehez. Es felesleges foglalkozni azzal hogy o pont fideszes kepviselo... szvsz ha szoci politikus kezd el okoskodni nekik azt is megruhaztak volna. Ha allatok dulnak az utcakon (tunteto, rendor vegyesen) akkor meghuzom magam... nem meg buszkelkedek is azzal, hogy a magamfajtak (ertsd: politikusok) miatt all a bal.

Vidéki 2009.02.27. 11:24:30

„Közvélemény formáló értelmiségünknek” most egy arcizma sem rándul Kuncze ciántablettás szövege miatt.
Úgy gondolkoznak: „Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek.”

Samott 2009.02.27. 11:28:53

@tevevanegypupu: Tudod ha csak a politikusokrol lenne szo azt meg elviselnem, de jon veluk a slepjuk... a haverok es uzlettarsak. Nem a nehany szazezres koltsegterites a legnagyobb lopas amit elkovetnek, hanem a minimum 30%-os felar ami minden allami beruhazasnal bejatszik... es meg sorolhatnam, de minek tudjatok ti is mirol beszelek. Mindig igy volt, es sajnos - gyanitom - mindig igy is lesz.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.27. 11:29:00

@Doomhammer:

Kuncze böffenete mindenképpen téma kéne legyen.

Nekem is beugrott Kövér, hogyne.

Csak ettől épp nem lesz egyensúly, se kicsi se nagy.
Kövér szavai nem semlegesítik Kunczéét.
Turul gondolata épp arról szól, hogy más következménye lett az egyiknek és a másiknak. És úgy gondolom, nem kéne a szót abba az irányba terelni hagyni, hogy egyformák ezek mind.

Francois Pignon 2009.02.27. 11:30:39

@Samott: Gondolom ha valamelyik rokonodat, ismerősödet baj éri, te is megspórolod az együttérzést, ha felvetheted az ő felelősségét is.

A mártíriuszozás pedig egy jóérzésű ember esetében még a "minek ment oda?"-ból sem következik.

devuscka 2009.02.27. 11:34:23

@Samott:
Nem tudja mit ír?!
Gondolkozzon már egy kicsit!

A ’mártiriusz’-ozás nem az utcán történt, hanem a parlamentben!!!
Egy liberális párt elnökének szájából.

Samott 2009.02.27. 11:40:53

Kuncze cimkezese valoban vitathato, de ez nem kisebbiti azt a tenyt, hogy maganak kereste a bajt az emlitett kepviselo. Lehet hogy izlestelen, de mindenkeppen logikus.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.27. 11:41:22

kuncze bukott ember - kint van az indexen. (már a szerkiben is annak számít?)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.27. 11:43:16

Nekem ez a kuczei elszólás is csak egyet bizonyít: ezek a beteglelkű, pöffeszkedő d*sznók alkalmatlanok az ország irányítására. Nemmellesleg Kövér kiszólása annak idején ugyanezt bizonyította. Aki ilyen modorban, ilyeneket röfög, az ne akarjon államférfi lenni, az ossza az észt egy internetes fórumon (következmények nélkül) vagy középvezessen valami helyi érdekeltségű cigánymaffiában. Apjuk f*szát nekik, nem politikát!:-(

ü
bbjnick

Francois Pignon 2009.02.27. 11:43:26

Kuncze elég tahó dolgokat tud mondani. Amikor Torgyánnal voltak rendszeres szócsatáik az Országgyűlésben, méltó társak voltak. Valahogy Torgyán kiszállása óta nem találja a helyét. Talán majd ő is bekerül valami bulvárműsorba pár pornósztárral meg enbékettes popzenésszel, ott megtalálhatná a helyét.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.02.27. 11:44:30

Micsoda remek találat! Gratulálok annak, aki kiszúrta ezt Kuncze műsorában. Kaphatna nagyobb publicitást az ügy.

sprenczl 2009.02.27. 11:45:36

Visíts Tótavé!
Visíts Kovács László!

Amúgy jó poszt.

Arkhimédész 2009.02.27. 11:47:34

@civilkontrol:

Ugyanezt gondolom én is.
Nagyon jó az írásod!
HA megengeded, népszerűsíteni is fogom.
Ha nem, akkor term. nem. :)

Gratulálok.

BGYCS 2009.02.27. 11:50:10

Kedves Kuncze ur!
Kezdhetnénk esetleg magán a kezelést? Vagy a kedves SZDSZ-en? Jobb későn, mint soha. Látja ha előbb elkezdi a tabletták osztogatását és jutott volna Horváth Ágnesnek is, akkor pár száz millióval több marad értelmesebb dolgokra az egészségügyben mint széf meg robotkutya a Honvéd kórházban.
Magamat illetően azért élek jobban most, mint 15 éve. Miért? Azért, mert külföldi cégnél dolgozom amire a hazai politikusok impotenciája korlátozottan hat. A politikai elitnek nulla hozzáadott értéke van ehhez. Önök és kedves politikus kollegái mindent elkövettek ebben a 15 évben, hogy gazsaságilag és erkölcsileg lezüllesszék az országot, illetve hogy zsirosra hizzanak a vérünkön. Szürreálisnak tartom, hogy a ciántablettát nem saját maguknak tartogatják hanem annak a rétegnek, akiknek az adójából fenntartják a rendszert.
Vonjuk ki a réteget akiknek a tablettát ajánlotta a társadalomból. Marad hatszázezer roma, négyszázezer segélyes, négymillió nyugger, gyerek, valamennyi minimálbéres tengődő meg maguk a tizezer burzsoá élősködővel. Prima. Még a végén el kellene mennie dolgozni. Hehehe...

web17.0 2009.02.27. 11:51:20

A FIDESZ bojkottot hirdetett a Klubrádió ellen.

Francois Pignon 2009.02.27. 11:51:22

Lássuk meg a pozitívumokat is, legalább rettenetes országról beszélt, nem kurvázott. ;)
Persze érdekes, hogy az a politikus akinek pártja az elmúlt 15 évből 11-ben kormányzott, milyen távolságtartással tud beszélni erről a rettenetes országról meg helyzetről.

tevevanegypupu 2009.02.27. 11:52:01

@Samott:
"meghuzom maga.."
Gondolod, hogy egy politikusnak, aki megprobalja vedeni azokat az embereket, akik a gyulesukrol hazaindulva akarnak atvergodni az uto-vago rendorokon ez a dolga? Nem kedveltem kulonosebben Revesz Mariuszt illetve sokat nem tudtam rola addig, de azota nagyon becsulom, hogy odament es probalt segiteni. Erre nem mindenki vallalkozik. Kucze eppen akkor valt erkolcsi hullava, mikor egy megvert politikustarsan szorakozik aki az szdsz legkedvesebb politikai utokartyajat - az emberi jogok vedelmet - probalta gyakorlatban megvalositani.
Amellett, hogy meg zsebre is vagnak ezt-azt ami a kezuk ugyebe esik, legalabb a latszatra ugyelnenek.

reality 2009.02.27. 11:54:09

@civilkontrol: Tökéletesen kifejtette, amit gondolok. Köszönöm!

kamasuka 2009.02.27. 11:54:19

@web17.0:
A Blikken folyamatosan kimoderálják a reakció linket. Kiváncsi leszek az MTI lehozza-e, most hogy pártszintre emelkedett a dolog, meg tart-e sajtótájékoztatót. Utána úgy fogják tálalni, mintha ők nyomozták volna le a dolgot.

civilkontrol 2009.02.27. 11:54:26

@Arkhimédész,
Köszönöm szépen :o)
Népszerűsítsd, ha módodban áll! Azért írtam, hogy minnél több emberhez eljusson és minnél több ember "észhez térjen"! :o)

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.02.27. 11:56:41

@web17.0: Igen, íme:

nol.hu/belfold/fidesz-bojkott_a_cianozo_kuncze_miatt

Komolyság! Vajon a reakció adta az ötletet?

Ez egyébként tényleg olyan műhisztis lesz a Fidesz részéről, erős utánérzéssel Kövérre. Sántít a dolog.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.27. 11:57:13

azért szar melója lehet annak a hírtévésnek, aki naphosszat ezeket a csatornákat hallgatja , "hátha"... :P
de most megérte.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.27. 11:57:27

And the next step (csak bevállalós konzervatívoknak!)

bbjnick.blog.hu/2007/11/05/legkori_zavarok_es

ü
bbjnick

tlac 2009.02.27. 11:58:17

Kuncze LopStop Gábor egy későkádári középbunkó

Kampfer 2009.02.27. 11:59:26

Szerintem meg ezt a kunceférget kellene ciánozni az egész fajtájával együtt..! A tetves kis féreg ingyenélő! Én nem ciánt, hanem a közeli rokon Zyclone-B-t nyomnám nekik...! Az már bevált! Épp náluk... Dögöljön meg mind!
Kampfer

Samott 2009.02.27. 12:00:03

@tevevanegypupu: Hat banyek, ha mar az artatlanokat is verik akkor aki nem az (marpedig egy politikus az nem az), az meginkabb huzza meg magat. Bar abban igaza lehet, hogy inkabb ott verjek, mint az artatlan hazafele tartokat. Erre nem is gondoltam... de szerintem o se.

zoli29 2009.02.27. 12:03:23

Na, a Fidesz már bojkottálja a Klubrádiót, amíg nem kérnek bocsánatot Kunczéval együtt.
fidesz.hu/index.php?Cikk=129692

szilárdan... · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.02.27. 12:04:11

Úgy látom, az szokás szerint nem tűnik fel az őrjöngő nyilas csürhének, hogy Kuncze a sok szuicid hajlamú barom kezébe adná a lehetőséget, hogy ha annyira halálukon vannak, ne kelljen keresgélniük.
A laca viszont lincselni óhajtott volna...
Csakhát ennek felfogásához picit több ész kell, mint amennyi a sok nejlonnáci fejében valaha is lesz.

kamasuka 2009.02.27. 12:04:55

A blikken még mindig moderálnak ... Sebaj, max a Bors hozza le előbb, és azt olvassa a "nép". .)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.27. 12:05:05

A Cián bölcsei

ez akkor ugye mostantól píszí pojén?!

kamasuka 2009.02.27. 12:11:03

@szilárdan...:
Hiába no, a Kárpátok Géniusza szól belőled.

Francois Pignon 2009.02.27. 12:12:48

Kevésbé érdekes, hogy mit írogatnak a politikai napilapok, a közhangulatot leginkább a két nagy kertévé határozza meg. A RTL pedig hozza:
Ciántablettát osztogatna Kuncze
www.rtlhirek.hu/cikk/248922

jozicsenko 2009.02.27. 12:15:04

erre mit lehet mondani?

vajon van ebben az országban 200.000 + 1 cián tabletta?

vagy

kell-e közbeszerzést kiírni 200.000 + 1 ciántablettára?

ehh, beteg ez, tényleg azt hiszi, hogy Ő a hazáért lopta degeszre magát és mi vagyunk a hálátlanok?

kamasuka 2009.02.27. 12:15:37

Rájöttek, hogy ez biza lemegy. Ha hallgatnak, max. a Tv2 adja le. A Blikk és a többi erre még nem jött rá, de majd rájön.

Az index biztos a twá féle elítélő cikkre vár ... :D

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.27. 12:16:11

@jozicsenko: vajon van ebben az országban 200.000 + 1 cián tabletta?

rossz a kérdés. Lásd TTKK 799.999+1 c. posztját. Sokkal több kell.

okostojgli (törölt) 2009.02.27. 12:17:26

Én jobban élek mint tíz éve, ti meg szedjetek ciántablettát.

Mielőtt felkötitek magatokat. Biztos ami biztos.

Tightend 2009.02.27. 12:18:11

Igaza van Kunczénak. A nép túlnyomó része akkor is sírt-sír amikor bőven emelkedik az életszínvonala. Ismerek sok ilyet én is, hányok tőlük. Kedvencem az egyik félrokon, aki folyamatosan sírt az elmúlt években a komenisták miatt, mindezt az 50millás házában Bockot kortyolgatva, pincében meg ott a szoli-infra-kutyafasza trió, garázsban a csilli-villi terepjáró, stb. És azért sír mert nem azok kormányoznak akiknek szerinte kéne és ezzel elszarja a saját életét.

Most persze más a helyzet, mert lényegében mindenki szopóágon van, de olyan nem lesz hogy a magyarok többsége ne rinyáljon minden szarért, pedig csak a szomszédra kéne ránézni, meg a valóban szerencsétlenekre, hogy rájöjjenek valójában mindenük megvan ami fontos.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.27. 12:18:22

K. biztos isziik.
Majd kiküldik Brüsszelbe.
Minálunk az a politikai elefánttemető (már majdnem hulladéktárolót Írtam, Kovácslacára meg a kisGönczre giondolván)

kamasuka 2009.02.27. 12:18:27

Az index még kussol, pedig a parlament napi szófosásairól hasábos cikkek születnek.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.27. 12:18:42

Nem értem, ennyi idő után is miért kell még mindig mosdatni a Kövért. Ja, mert Gyurcsány kibökte, hogy ők nyomták a témát? Hát, attól a Kövérnek még a jó kurva anyját. Én először az ő verzióját hallottam és egyáltalán nem kellett a Gyurcsány tippadása, hogy kiakadjak rajta.
Most ugyanez a helyzet a Kuncze baromságával. Hülye fasz, aki ilyet megenged magának nyilvánosan, semmilyen retorikai, vagy beszédtechnikai magyarázkodás nem mentesíti alóla. Kurvára lesüllyedt a pali...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.27. 12:19:50

@okostojgli: ez most jólestt gondolom. Kiokádni...

Hiába, egy elit, egy csőcselék.

InteriorLulu 2009.02.27. 12:20:21

Én ezt most nem értem.
Kétféle Kövér-beszéd volt, vagy mi?

"...hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat."

"...akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek, ők vegyenek egy kötelet, és kössék fel magukat, ezzel nagy szolgálatot tennének..."

Amúgy az első idézet szerintem gyakorlatilag megegyezik a ciánozással, ugyanakkora műhiszti mindkettőn fennakadni.
A második idézet már keményebb dolog... Na de most melyik hangzott el? Mindkettő?!!

Fekete Pákó 2009.02.27. 12:20:32

a büdös tetves kurva anyját a mocskos tolvaj kunczénak.

bugajakab 2009.02.27. 12:24:24

2006 őszén volt az emlékezetes Révész Mártiriuszozása
Azt hittem hogy ezzel kíirta magát a politikából. Ezek szerint még vannak akik erre a rozmárra csodálattal néznek....

Francois Pignon 2009.02.27. 12:25:34

@InteriorLulu: Mindkettő elhangzott, csak egyik Kövértől, másik meg az MSZP kampánystábjától. ;)

zoli29 2009.02.27. 12:26:45

@Francois Pignon:

Az a lényeg, hogy az esti Híradóban leadja-e a TV2 meg az RTL Klub, a honlapjaikat nem sokan látogatják vszínűleg.

Tippem: a TV2 úgy fogja tálalni, hogy a Fidesz reakciója lesz az alaphír, és csak mellékesen megjegyzik, hogy mit is mondott Kuncze, ami miatt ez a populista bagázs már megint jártatja a száját.
Holnap reggel a Mokkában Demcsák élő adásban lehányja Répássy Róbertet, hogy most mit kötözködnek itt, ők is tudják, hogy vicc volt, Kuncze és Verebes pedig azon fognak lamentálni a szombati Napkeltében, hogy milyen mélyre süllyedt a politikai kommunikáció színvonala (persze csak a Fidesznél, amit ki nem fognak mondani, de úgy összekacsintósan mindenki tudni fogja, miről van szó), és hogy a mai politikusoknak mennyire nincs humora, és ezért milyen kár, hogy Kuncze már nincs annyira reflektorfényben. Verebes amolyan közszolgálati távolságtartással, de gunyoros megjegyzéseket fog tenni arra, hogy lám ez a Fidesz már nem csak a Napkeltét bojkottálja, stb, stb, stb.

medve2 2009.02.27. 12:27:30

Kuncze bocsánatot kért.

szpal 2009.02.27. 12:28:57

@szilárdan...: azt mondta Laca, hogy " menjünk" meg " kössük" fel "magunkat", Kuncze viszont aktív módon "osztogatna" nekünk. Amúgy Kuncze jól tudja, hogy egy kormányváltás sokat segítene sokunk letargiáján, de hát ugye akkor instabilitás lenne meg ilyenek. Ja, és Kuncze most mint újságíró, vagy mint politiker szerepelt a műsorban? Egy poltikus beszélhet hülyeségeket, egy "újságíró" nem annyira. És egyáltalán, honnan jutott Kunczénak eszébe a ciántabletta? Sven Hassel könyveket olvas? Vagy a baloldalon osztogatják már, és a bőröndök már becsomagolva állnak?

Alfőmérnök 2009.02.27. 12:29:43

Kuncze bunkó, tahó és CINIKUS.
Ugyanakkor nem sok értelmét látom, hogy a két kijelentés közötti árnyalatnyi különbségek elemzésének szenteljem az időmet.

Kunczénak azt üzenem, amit ő üzent anno képviselőtársának:

www.lhp.hu/video_rovat_lejatszo.php?a=177&k=9

kamasuka 2009.02.27. 12:33:35

Ja, a faszért nem jön akkor ide az a kurva sok brit, olasz és francia cég??? :)

szilárdan... · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.02.27. 12:37:31

@szpal: lehet, hogy rosszul emlékszem, de tudtommal a lackó gyerek lincselni óhajtott. Max. nem sajátkezűleg, csak másokat bujtogatott.

Mitya Ivanov 2009.02.27. 12:37:58

hihetetlen hogy mindig meg tudnak lepni. napról napra. Már csak másfél évet kell kibírni

kamasuka 2009.02.27. 12:39:12

@szilárdan...:
Hogyne! Sőt, tömeggyilkolni ...

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.02.27. 12:41:01

Kedves Kuncze!

..én ugyan jobban élek (élnék) mint 10 éve de ezt kizárólag magamnak köszönhetem, Önnek és fajtájának SEMMI köze nincs hozzá.

Ön és barátja (kurcsány béla vagy ödön, teljesen mindegy mindketten érdektelen kis taplók) javaslatára bevezették 2006-tól a "szolidaritási adót" (azt, hogy mi a francért kell nekem szoldarítani az önök által kitermelt réteggel aki a mai napig segílykíbűl él, nem tudom, de nem is vagyok olyan """"OKOS""" mint ön) ami 2006 szeptemberétől 70.000.- HUF NETTÓT vett el a havi fizetésemből.

Barátja kurcsány úr idén további 30.000.- HUF nettót fog elvenni (ismétlem a fizetésemből).

AZ én javaslatom az Ön számára: vegye be a cián kapszulát Ön és maradéktalanuél b......ssza szájba a kedves édesanyját.

kamasuka 2009.02.27. 12:41:37

@szilárdan...:
Hogyne! Sőt, tömeggyilkolni ...

Gyurcsány Peti-Gusztos Feri 2009.02.27. 12:45:16

Ezt írta a régen nem vicces csávesz:

Vannak rossz mondatok. Tegnap a Klub Rádió adásában egy rossz mondatot mondtam. Elnézést kérek mindazoktól, akiket ez felháborított.

 
Vannak félremagyarázható mondatok. Tegnapi mondatom nem csak rossz volt, hanem félremagyarázható is. Elnézést kérek mindazoktól, akik az utólagos félremagyarázás kapcsán találkoztak ezzel a mondattal és felháborodtak.

Beszélgető partnerem – Dessewffy Tibor - a műsor szünetében azonnal jelezte, hogy nem fogalmaztam helyesen. A felelősség kizárólag az enyém.

Kuncze Gábor

Na, ez A magyar liberális párt. Szegénykéknek már kés van a gyomrukban, most Kunczus meg is forgatja. Virágot vagy koszorút vigyünk majd...?

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.27. 12:46:19

én megyek tiltakozni az szdsz székház elé ciánkapszulával a nyelvem alatt. Kuncze monnyon le!

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.02.27. 12:47:12

Kuncze valóban elnézést kért: www.szdsz.hu/newsread.php?_NOMOCMS[entityname]=hirek&_NOMOCMS[entityid]=313

Ettől persze még éppúgy bárdolatlanság volt, amit mondott. Politikusként nyilván jól tudja, mit mondhat és mit nem. Utólag mosakodni szánalmas. Talán segít még pár meggyőződéses SZDSZ-esnek rájönni, hogy megvezették őket.

Unter Bahn (törölt) 2009.02.27. 12:47:39

Nekem alapvetően tetszettek K.G. eddigi beszólogatásai, de ez utóbbi miatt egy kicsit elgondolkodtam:

Ha jól értettem, mondjuk a 10 évvel ezelőtti életviszonyaimhoz képest nézzek magamba és látni fogom hogy nincs okom zúgni...

Hát kérem, csak öt évre mentem vissza, akkor kezdtem el a saját házam építését és bizony a hitel törlesztése mellett havonta tudtam egy csekély összeget félretenni. Mostanra viszont az a ház és autó került veszélybe, ami az állítólagos jólétemet veszélyezteti, mert a két-háromszoros villany- és gázár miatt nem hogy félretenni nem tudok, de lassan a rezsit sem futja a lóvé.

Jól értem, hogy erre mondja K.G., hogy valójában jobban élek??? Nem kérem, nem élek jobban. Azért mert én nem a kocsmába vittem a pénzemet, hanem plusz lemondásokat vállaltam az értékteremtés érdekében, azt ne tessék a jólét növekedésének venni, főleg ne tessék ezzel takarózni, ez ugyanis az én "kabátom"...

Avagy most teljesen normális elvárás a politika részéről, hogy tekintettel a különleges helyzetre, takarodjak vissza a régi 80 éves düledező házunkba, utasítsam ki a rozsdát a mostmár 27 éves akkori autónkból és a válság végéig húzzam meg magam, aztán maj újrakezdhetem az egész hercehurcát a kölcsönökkel, építkezéssel, autóvásárlással???

Hát kérem, hogy finom legyek: a nagy lóf.szt!!!!!

Szerintem meg a parlamenti szekciók politika helyett inkább sz.rjanak sünöket, aki kinyom tíz kicsit, megpróbálkozhat egy naggyal vagy egy farfekvésessel is:-)))

(Remélem, nem voltam nagyon DULVA)

minimalista 2009.02.27. 12:48:18

aranyos...idevág?-oda.

OmegA404 (törölt) 2009.02.27. 12:48:48

Kuncz kezdte volna inkább tolni a ferenc barátal a ciánt vagy 20 éve. Már jobban állnánk.

zoli29 2009.02.27. 12:49:35

@kamasuka:

Megint kezdődik: minket irigyel Spanyolország, Olaszország, stb stb. Már csak a pannon puma hiányzik...

Az a különbség, amit nyilván Ferkó is tud, hogy lehet, hogy más országoknak nagyobb az államadóssága, csak bennük még bíznak a befektetők, hogy vissza is tudják azt fizetni. Bennünk már nem.
Ez a lényeg.

xboxer 2009.02.27. 12:50:11

Az egész kis fantázia egy csúsztatás. Mert bár Kuncze szokott humorizálni, de attól még egy értelmes ember. De a Kövér olyan mint a Bayer. Egy igazi kis paraszt náci, aki még soha semmiről semmi jót nem tudott mondani. Ők a fidesz szájkarate tagozatának kápói és mindíg durván és sértőn fogalmaznak. De sebaj kellenek ilyenek, hogy Orbán harmadszorra is elbukja a választásokat.

Runciter 2009.02.27. 12:51:35

pontosan ugyanolyan köcsög mondat, mint kövéré volt

a különbség abban van, h kuncze bocsánatot kért

meg abban, hogy ti most szilin, kis jánoson meg gusztoson élcelődtök, muhaha, majd biztos el fognak határolódni

a kövérnél meg elfelejtettétek áderrel, semjénnel meg répássyval ugyanezen poénkodni

beálhattok a sor végére

tlac 2009.02.27. 12:53:15

sztem csak az elégedetlen ismerőseinek szánta Kuncze Strabag Gábor, aki nem jár ünnepségekre, ezért nem is verik meg a rendőrök (se)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.27. 12:53:34

Mennyit jelent a ma Magyarországán, ha egy politkus elnézést kér?!
Most komolyan.

medve2 2009.02.27. 12:54:25

@szamárfül: Hát, ebben az esetben jelent valamit, például lezárja gyakorlatilag az ügyet.

xboxer 2009.02.27. 12:54:48

@Lámpaoltó: Azért nem címlap (sehol) mert nincs hírértéke. Kövér akasztós beszéde egy politikailag forrongó időszakban hangzott el. Most pedig nyugi van. Most a cigánybűnözés és a gazdasági világválság (amiről persze Gyurcsány tehet) a fő téma. Kuncze pedig lehet, hogy szdsz tag még, de mivel nem tölt be poziciót nem lehet rajta számon a nyilatkozatait. Ha még pozícióban lenne akkor nem beszélne ilyeneket, mert Kövérrel ellentétben ő egy intelligens ember. Megjegyzem az szdsz-nek már így is úgy is tökmindegy. És persze meg is érdemlik.

Runciter 2009.02.27. 12:55:48

ez mindig előjön kövérnél: hiszen csak azt mondta, " menjünk" meg " kössük" fel "magunkat",

ez meg lemarad:

"Én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, (...) hogy legalább járjanak elöl jó példával, és ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk."

OmegA404 (törölt) 2009.02.27. 12:56:13

xboxer: nagyot szóltál menjél vissza játszani...

I-brahi 2009.02.27. 12:56:30

@InteriorLulu: Maximálisan egyetértek. Jó lenne tudni, hogy mit mondott Kövér László, hiszen a Kuncze-féle szöveget pontosan tudjuk. Én alapvetően kedvelem Kunczét, bár eddig is voltak olyan beszólásai, amik zavartak, de ez számomra is megdöbbentő volt. Ugyanakkor óriási különbség, hogy ő legalább ezt felismerte, és bocsánatot kért.

Mi a fene van ezzel az országgal???

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.27. 12:56:41

Runcitertől, én kérek elnézést!

Naumov 2009.02.27. 12:58:18

"Kövér akasztós beszéde egy politikailag forrongó időszakban hangzott el. Most pedig nyugi van."

rotfl

"Kuncze pedig lehet, hogy szdsz tag még, de mivel nem tölt be poziciót nem lehet rajta számon a nyilatkozatait."

rotfl2

"Ha még pozícióban lenne akkor nem beszélne ilyeneket, mert Kövérrel ellentétben ő egy intelligens ember"

rotfl3

mindennapi index címlapunkat add meg nekünk ma...

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.27. 12:59:14

XBOXER-TŐL IS, elnézést kérek, de már vár a kötél, és hajtok , hogy ne várjon hiába.

Runciter 2009.02.27. 13:00:53

"Jó lenne tudni, hogy mit mondott Kövér László,"

a poszt első dőltbetűs részében található, ún. "olvasás" segítségével megismerhető

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.27. 13:01:12

@medve2: Te elhiszed neki, hogy ő egy úriember. Értem.

tlac 2009.02.27. 13:01:21

I am Gabor alias Martirius Kuncze
I am sorry

web17.0 2009.02.27. 13:02:07

Kuncze Gábor bocsánatot kért.

kinot 2009.02.27. 13:04:43

"könyörgöm gyerekek, akasszuk fel!"

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.27. 13:05:36

Én meg majd betelefonálok drága Bolgár úrnak, Hogy a Kuncze Gábor nagy tekintélyű nem i s mondott ilyet, és ez megint valami orbáni hadművelet, hogy ne a válságról beszéljenek, amit okozott.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.27. 13:07:01

friss ciános picca a csernobili atomkohóból...
most 20 %-os kedvezménnyel...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.27. 13:08:23

Hát ez egy kétségtelenül szerencsétlen mondat volt Kunczétől, erre még ő is rádöbbent, és nyomban vissza is szívta...

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.27. 13:09:21

én rendelnék a Gizella útra, de csak akkor, ha van visszatérítés, ami legalább 5%.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.27. 13:10:47

Megjegyzem én az Index címlapról kerültem ide...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.27. 13:13:00


200.000 + 1 piccát az adott címre útnak indítottuk...

átlátó 2009.02.27. 13:14:19

Ezek a nyakkendőbe öltözött faszkalapok azt hiszik, hogy nincs tele a tökünk velük. Nagyon tévednek.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.27. 13:14:43

én nem vagyok hálátlan: megköszönöm az elmúlt hét év bőségét és gazdagságát, köszönöm szdsz és köszönöm mszp.

xboxer 2009.02.27. 13:15:25

Lassan, mondom, hogy mindenki megértse, tisztelt hölgyeim, uraim, polgártársak, határon túliak és úgy általában a Zemberek!
Ez post, amely hosszú, nem is olyan tréfás és ráadásul csak a polgári humor (lásd: Fábry S.) kedvelőinek a zembereknek jön be, túlragozza az egész ügyet. Azért mert Kuncze nem aktív tisztségviselője a pártnak, nem kormánytag, hanem csak egy magánzó ügyeskedő emberke, aki a régi kapcsolataiból tök jól megél. Ő mondott valamit, amibe az egyébként igen kényes polgári izlésűek végre belekapaszkodhatnak és a napi mocskosgyurcsányozásuk monotonítását megtörve végre mocskoskunczézhetnek egyet. Jelentem ebből nem lesz ügy, maximum holnap megírja a két jobboldali napilap és kész. Egyébként meg az EU-n kívül is van élet, nem volt taggyűlés és genetikai alapon húzzon vissza mindenki dolgozni, ahelyett, hogy munkaidőben chatel!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.27. 13:16:38

remélem nemzetközileg elfogadott piccát szállítasz, mert a magyaros piccát ki nem állják.

big_mike 2009.02.27. 13:17:57

na ez a mondat kuncától nagyon kinyitotta a zsebemben a bicskát. kellett egy óra séta a napfényben hogy egyáltalán vissza tudjak menni dolgozni. nekem nagyon nehez tisztességes munkát végezni mint vezetö, amikor az ilyen sz4rházikkal kellene foglalkoznom a saját cégem dolgai helyett... ez vmi kényszer lehet, hogy a dolgokat jobban csinaljuk mint tegnap, ezért is megy jol a cég. miért nem megy oda vki és mondja el neki, sok ujságkivágással és archivummal, mit igértek és mi történt, és hogy kellene jobban csinalni... jah igen, mert azért gondolom börtön járna. éljen a párt, nem akarok börtönbe menni!

libirt 2009.02.27. 13:18:57

@civilkontrol: Dobj be még egy felest Kövér Magyaroddal,oszt jó napot..

Naumov 2009.02.27. 13:19:38

"xboxer 2009.02.27. 13:15:25"

Na, ez lesz belőle amikor a haladó baloldalon megpróbálnak valami humoros hozzászólást alkotni (ásít)

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.27. 13:19:49

@xboxer: és a média egyensúly amit bal-liberálisék terjesztenek, mert úgye a jobboldali média olyan mint a budapest tévé, nem nézi, nem olvassa senki sem, de mindenkinek meg van a véleménye róla.

Bell & Sebastian 2009.02.27. 13:23:51

@xboxer:

Eriggyé vissza a csatornádba! :))))

big_mike 2009.02.27. 13:25:46

@xboxer: Gondolom te is egyetértesz abban, hogy kunce mennyire hasonlit marosán tivadarra:" nem a buci lett kisebb, a pofátok lett nagyobb" nahát, nem volt vér, nem volt rendszerváltás, itt az eredmény !!! ha nem korrigáljuk a hibákat, a gyermekeink is ezt fogják hallgatni az ún. vezetőktől. a Vezetö definicioja magaban rejti a felelösségvállalást (r. heinlein) légyszi végezd el a sulit ha magadtól nincs ennyi rálátásod, aztán irj :D

TD223 2009.02.27. 13:30:35

Valaki jegyzi, hogy kiket kell majd elszámoltatni?

xboxer 2009.02.27. 13:34:15

@big_mike: igen és ez a vezető már ma bocsánatot is kért. nem úgy ahogy polgári politikusok szokták egy egy butább böfizésüket követően...szóval hiba beismerve, ezt a vezetői felelősségvállalásos témakört akár le is zárhatod.
Ja és nincs eltussolva az ügy, az összes nagy site-on kintvan a hír.
Nyiván holnap a jobbos print média illetve a jövő héten a print hetilapok is jót csámcsognak majd az ügyön. Szóval polgártásak, Szent István népe, határontúliak, kedves hölgyeim, uraim, bartátaim, zemberek és minden igaz hátranyilazó szittya kolléga: nyugi!

civilkontrol 2009.02.27. 13:34:58

@reality
Köszönöm az elismerést!
Mi hasonló gondolkodású emberek, igazán szerveződhetnénk már egy kicsit!
civilkontrol@index.hu

Taxomükke (UK) 2009.02.27. 13:36:18

Kunczét én bírom, és ez neki nagy megtiszteltetés, de attól még nem kellene hülyeségeket beszélni.
Műbalhé ez is meg a Kövéré is, bár őt speciel sose bírtam. Azért is néz ki úgy, ahogy, mert romos emiatt a lelke.
Az egész megint arra jó csak, hogy mi itt kicsiben meg a suvernyák kertévék nagyban ezen csámcsogjanak.
Tényleg ez a fontos? Aki komolyan bírja venni akár egyiket, akár másikat, az tényleg kösse fel magát a ciánfára...

civilkontrol 2009.02.27. 13:36:23

@libirt
Nem teljesen értem mit is szeretnél tőlem :o)

tevevanegypupu 2009.02.27. 13:37:20

Emelkedett az eletszinvonal de mibol? Kolcsonokbol, svajci frank, yen..oruletes kamatokra felvett kolcsonokbol. Tenyleg jobban eltek azok akik milliokat vettek fel eletszinvonal javitasra ugymint mikrosuto, lapostetelevizio, citromsarga ulogarnitura helyett narancssarga, aztan meg lattak Velencet is ugye? O befizetessel autot es lakast kulcsrakeszen. Sokkal jobb nekik mar evek ota, mint ahogy az orszagnak is nagyon jo az IMF kolcson.

QM 2009.02.27. 13:42:29

Van egy kis megtakarított lém. Hol lehet cián és kötél részvényekbe fektetni?

states 2009.02.27. 13:42:51

@xboxer:
Hátrább az agarakkal baloskám, Révész Máriusz összeveretéséért, és azon való brutális és primitív viccelődéséért bocsánatot kért a mi Gabink, mert emlékezetem szerint nem. Mint ahogy azért sem, hogy belügyminiszterként összeverette a nyugdíjasokat a parlament előtt, köztük Pongrácz Gergelyt. A lop-stop táblákról már nem is beszélve, bilincsbeverve hordják el a rendőrök a párttársait lopásért, tábla meg sehol...

Kúrcsány Ferenc 2009.02.27. 13:43:26

xboxer szopd csak a körülmetélt faszt, te kis patkány

mamamama 2009.02.27. 13:43:29

Akinek nem inge,nem veszi magára!

Azt viszont látom,hogy nagyon sok álságos kretén él kis hazánkban.
Lesz min csámcsogni a hétvégén!!

big_mike 2009.02.27. 13:44:18

@xboxer: neked téves fogalmad van a felelösségről, ami nem biztos h a te hibád, lehet h a szüleidé és tanáraidé.
Kit választ egy önszervezödö csoport vezetönek? Aki elöbbre helyezi a csoport jólétét a sajátjánál. sztem ez egyetemi tananyag (külföldön, ahol én is jártam egyetemre)
Példa: ha én felelek X milio HUF elosztásáért, ugy fogom elosztani hogy az összes érintett feladatvégzö és folyamatrésztvevö (stakeholder) a lehetö legjobban járjon, rövid, közép, és hosszu távon, informálom öket a döntés súlypontjairol - ez kötelesség - nem pedig ugy hogy én és a spanjaim jól jarjunk, elrejtjük a rizikófaktorokat a választás utánig, a többiek meg majd kapnak vmit. ez külföldön hűtlen kezelés és hatalommal üzérkedés (gy.k: büncselekmény). itthon hagyomány. de köszönöm hogy erösited elhatározásunkat!

kamasuka 2009.02.27. 13:47:31

@szamárfül:
Az a balfék aki kötelet nekikezett is bocsánatot kért. Anno, leszartáktok, most meg hasraesnétek tőle, hogy ez a bohóc "bocsánatot kért" - miután nem tudták eltitkolni, a Fidesz sajtótájékoztatót csinált az ügyből, stb, stb.

medve2 2009.02.27. 13:47:50

Szerintem amúgy a mostani esetnél sokkal primitívebb és felháborítóbb volt, amit Révész Máriusz megverése kapcsán művelt.

kamasuka 2009.02.27. 13:48:30

Ez Runciternek ment ...

medve2 2009.02.27. 13:48:45

@szamárfül: Nem, nem hiszem de ettől még az ügyet kvázi lezárta a bocsánatkéréssel. nem gentleman Kuncze, hanem ügyes.

Francois Pignon 2009.02.27. 13:50:21

Csak a románok nehogy félreértsék, és kérésnek vegyék, aztán megint leküldenek egy adagot a Tiszán.

osborne 2009.02.27. 13:51:05

most elképzeltem off air miket beszélhetnek a libbantizmus szellemében.

egyébként USA-ban ezt megcsinálták, csak ciánkapszula helyett Prozacot adtak a tömegeknek depi ellen. ott bevált.

xboxer 2009.02.27. 13:51:18

big_mike: köszi a kioktatást, de ideje leszállnod a magas lóról! "Aki elöbbre helyezi a csoport jólétét a sajátjánál" -komolyan ilyeneket irogatsz? Komolyan gondolod, hogy a kortárs parlamenti képviselők között ilyenek vannak? Ugye nem? Ha meg igen akkor nagyon naív vagy idealista vagy. Bár ha tényleg cégvezető vagy, akkor egyik sem lehetsz :-)

states: a Révész Márciusz a rendőrségi felszólítás ellenére műveleti területen tartzózkodott. Ha csodálkozik azon, hogy egy balfasz rendőrbrigád, akiket órák óta kövekkel dobál és ávósozik a tömeg, pofánvágja őt is, akkor az csak az ő baja. Megjegyzem Máriuszt és is leverném, mert annyira tenyérbemászó.

Kúrcsány Ferenc: egyél szart.

még valaki?

medve2 2009.02.27. 13:52:11

@Kúrcsány Ferenc: Pont az ilyen faszokra van szüksége az MSZP-nek, mint te. Tökkelütött komcsi provokátor.

Pszt! 2009.02.27. 13:52:35

Kuncze csak kimondta az igazságot, de ezt ebben az országban nem lehet. A magyar genetikailag kódolva van arra, hogy hazudjanak neki.

kamasuka 2009.02.27. 13:55:28

@Francois Pignon:
:D

big_mike 2009.02.27. 13:55:51

@Pszt!: te vagy teljesen retardált vagy - ami nem baj csak nem irj ide semmit kégyszi, köszi! - vagy egy jol fizetett komcsi emberke aki nincs tisztában közgazdasági alapfoglamakkal. HALO ! az ország csödbe ment !! ezért kaptunk IMF hitelt mert a nélkül nem lehettt volna költségvetést csinalni !! menj vissza az iskolába ! fel vagyok háborodva azon amit irsz de sztem csak provokálsz.

medve2 2009.02.27. 13:56:02

@xboxer: Te mindenkit megevertnél, aki másként gondolkodik, mint te. Számodra egy fideszes megmozdulás műveleti terep. Tényleg, hogy merészel Révész Máriusz egy Fideszes megemlékezésen lenni. Ezen álszent kettős mércétek miatt totál hiteltelenek liberális elveitek. Ezért nincs semmi közötök a liberalizmus. És Kunczénak sincs.

Pszt! 2009.02.27. 13:56:23

Mindenki szétnézhetne a saját háza táján, mi az ami 15 éve nem volt és megállapíthatná, hogy ahhoz képest tényleg nőtt az életszínvonal. Elegem van már abból, hogy mindennap azt hallom milyen rossz nekem, meg hogy nyomorba taszítottak a komcsizsidócigánybuzi-k.
Nem hagyom magam, én igenis optimista vagyok, még ha beledöglik a viktor, akkor is!

medve2 2009.02.27. 13:57:45

@Pszt!: Hát igen. A magyar hülye, genetikailag. Nem képes meglátni Kunczéban az igazmondót, deFletóban sem. Mekkora barmok vagyunk. Bocsáss meg nékünk esendőségünket. Jár nekünk a cián.

Pszt! 2009.02.27. 13:59:35

Minden jóérzésű ember beverné a máriusz száját, már csak a buzi kinézete miatt is. Odament pattogni a rohamrendőrök elé, azok meg leverték, mint a szart. Sajnos, ha tudták volna, hogy politikus, akkor nem mertek volna hozzányúlni. Ez a hátrányos megkülönböztetés.

xboxer 2009.02.27. 14:01:20

@medve2: tudod jól, hogy semmi ilyet nem írtam. És nem szerintem műveleti terep egy fideszes rendezvény, hanem a zsaruk szerint. Tudod manapság őket ki kell hívni az ilyesmikre, mert a polgártársaid hol hidat foglalnak el, hol barikádot bontanak, hol tankot indítanak be, hol követ dobálnak, hol autókat borogatnak, hol árpádsávos zászlókkal masíroznak...folytassam?

medve2 2009.02.27. 14:01:35

@Pszt!: Hát, a hülyeséget néha lehet optimizmusnak hinni.

Pszt! 2009.02.27. 14:02:23

@medve2: Sajnos a magyar még mindíg annak hisz, aki nagyobbat hazudik neki. Figyeld meg mit fognak a politikusok igérgetni egy év múlva. Gyurcsány az öszödi beszédben kimonda az igazat, azóta lincselni akarják. Sokkal jobb, ha a buta köznép nem tud semmit.

reality 2009.02.27. 14:03:20

@Pszt!: Te vagy az szdsz mintapéldánya. Éljen az szdzs féle liberalizmus és tolerancia!

Anim · http://www.supertutorial.hu 2009.02.27. 14:03:32

„Dessewffy Tiborral boncolgatta, hogy miért olyan hálátlan a nép, miért nem tudja értékelni azt a sok jót, amit választott vezetőitől kap”

talán mert nem tudnak félre tenni, ha egyáltalán van munkájuk, kurva brutálisak adók, és ha a cigányok mellet laksz, lehet megerőszakolják vagy leszúrják a gyerekedet, de normál esetben csak naponta fogják terrorizálni


„nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik”

róla meg a haverjairól tényleg elhiszem, hogy sokkal jobban élnek, van miből lopni, kényelmes állások
talán azért vannak letargiába, mert egy kicsit rosszul érzik magukat, hogy hazaárulók és meglopják a népet

medve2 2009.02.27. 14:04:07

@xboxer: 2006, október 23-án egy parlamenti párt megemlékezésének végére néhány embert rátoltak a tömegre, majd válogatás nélkül, törvénytelenü, véletlenül azonosító nélkül és símaszkban válogatás nélkül mindenkit ütöttek. Ezt maga a rendőrségi jelentés elismerte. Tudod nagyon jól, hogy Révész Máriuszt miért verték meg.

Pszt! 2009.02.27. 14:04:20

" medve2 2009.02.27. 14:00:37
@Pszt!: Faszfej"

Ezek vagytok ti! Miért van az, hogy a jobboldaliak csak gyűlölködni tudnak? Ők lennének az igaz emberek? Kereszténység?

medve2 2009.02.27. 14:05:45

@Pszt!: Szegény Gyurcsány! Egyszerűen megfejthetetlen, hogy fordullhat elő, hogy vannak, akik nem hisznek neki.

medve2 2009.02.27. 14:06:23

@Pszt!: Bagoly mondja verébnek. Olvasd el, miket írtál.

xboxer 2009.02.27. 14:06:45

@medve2: Mert pattogott. Tudod a törvény szerint a rendőr felszólításainak engedelmeskedni kell és pont. Ennyi.
Március meg ne csodálkozzon azon, hogy egy vidékről felvezényelt kis közrendőr nem ismeri fel benne a nagy polgári politikust és őt is a tömeg részeként kezeli.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.02.27. 14:08:28

Az Index címlap mindenkiből kihozza a legjobbat. ;)))))

w.blog.hu/2008/07/18/judgement_day

Nagyon igaz...

Martian (törölt) 2009.02.27. 14:09:28

Kövér saját magát akarta fejedelmi többesben felkötni, Kuncze viszont a népet ciánozni... hiába, már a bajszos díszgoj sem a régi...
:))

pucros 2009.02.27. 14:10:11

Volt nagy hiszti a kötél körül, de pl. nézzetek utána mit mondott Pető Iván akkor.

Nekem is egyébként azonnal a köteles beszéd ugrott be. Nyugodtan lehet egymás mellé tenni a kettőt, ugyanarról szól ugyanúgy.

Tükör az árok fölött.

Naiv optimizmussal azt lehetne hinni, hogy ez a tanulság hozzásegítheti Kunczét és Kövért egymás jobb, empatikusabb megértéséhez.

pucros 2009.02.27. 14:11:12

Na és ráadásul mindkettő rozmár.

Martian (törölt) 2009.02.27. 14:13:42

"Gyurcsány az öszödi beszédben kimonda az igazat"

Már csak a többes szám első személy miatt sem az igazat mondta ki... de még ha így lett volna, az sem mentesít a felelősség alól.

Szibarita 2009.02.27. 14:14:20

Nem emlekszem, hogy Kover elnezest kert volna.

2009.02.27. 14:16:06

@Tightend: Bár ismerek egykét ilyet én is, azért nem ez a jellemző... a rinyálásnak és letargiának sok esetben oka van, és nem feltétlenül mindig az anyagiak miatt van. Elég kimenni az utcára, belenézni a tévébe, elolvasni pár cikket, vagy ilyen blogot, és máris sugárba hányok, és az jut eszembe, miért nem tud ebben a köcsög országban végre normálisan működni valami? Pedig van fedél a fejem felett, (igaz nem saját) nincs adósságom (még) elvagyok a fizetésemből egyik hónaptól a másikig, nem kell szűkölködnöm, persze nem is jut semmi komolyabbra... ~vegetálás. Összességében nem kéne borúsnak látnom a helyzetet, valahogy mégis rossz a közérzetem. Azt hiszem ezek a dolgok már függetlenedtek az anyagiaktól, szerintem a legtöbb ember márcsak röhög a kánaánnal kecsegtető válaszási kampányokon, tudjuk hogy ilyen nem lesz sose a kárpát medencében, egy ezer éves történelem erre a bizoníték. Inkább a lét és közbiztonság, a kiszámíthatóbb tervezhetőbb jövő, a mindennapi mocsok eltűnése, és egy igazságosabb egyenlőbb nyugodtabb társadalom utópisztikus képe az, ami pozitívan hatna... nem a lóvé. szvsz.

kamasuka 2009.02.27. 14:16:15

@xboxer:
Tömeg része? Odament, hogy csillapítson, szólt, éppen szólt volna, hogy parlamenti képviselő, erre orrba-szájba verték.

A rendőrségről és a moráljáról egy jó példa:

"Megvagy!". Miután tisztázta magát, a rendőrök így reagáltak: "Húzz innen a kurva anyádba!"."

index.hu/bulvar/bank090113/

reality 2009.02.27. 14:16:43

@Pszt!: Te egy vicc vagy
Azt írod: "Miért van az, hogy a jobboldaliak csak gyűlölködni tudnak?"
Előtte meg ezt:
Pszt! 2009.02.27. 13:59:35
"Minden jóérzésű ember beverné a máriusz száját, már csak a buzi kinézete miatt is. Odament pattogni a rohamrendőrök elé, azok meg leverték, mint a szart."

Nincs neked skizofréniád?

Martian (törölt) 2009.02.27. 14:19:12

Azért nem csodálom, hogy Kuncze félrebeszélt, amikor a klubrádió munkatársai mélyről indított nyelvcsapásokkal operálnak... bélszondázás közben nehéz megőrizni a hidegvért.

medve2 2009.02.27. 14:20:58

@xboxer: Egész egyszerűen a politikai gyűlöleted meggátol abban, hogy megértsd, valójában miket írsz.

tevevanegypupu 2009.02.27. 14:23:08

@xboxer:
Teny, hogy nem artana a rendorfelvetelin egy bizonyos szinvonalat megkivanni..pszichologiai erzek es intelligencia, tajekozottsag peldaul nem artana. Meg szerencse, hogy a belugyminiszterekben ez megvolt es megvan..(:

medve2 2009.02.27. 14:24:52

@reality: Vedd tudomásul,a balos gyűlölködés vélemény és vita, a tiéd undorító gyűlölködés. Megértettük (Szavolszkij után szabadon).

martonx 2009.02.27. 14:26:58

@xboxer:

Kár, hogy ez nem igaz. Az sem lehet igaz, hogy 20 rendőrből egy sem ismeri fel sem a politikust sem a politikus igazolványt. Ők egyszerűen azért mentek oda, hogy minden ott lévőt szarrá verjenek-lőjenek.

ÁrPi 2009.02.27. 14:27:14

Pszt! 2009.02.27. 13:59:35
""Minden jóérzésű ember beverné a máriusz száját, már csak a buzi kinézete miatt is. ""

Te "jóérzésü ember", te miért szolidarizálsz most és akkor is pl.Kunczéval meg a szabaddemokratákkal,

ha TE MAGAD IS megvernéd a fideszes parlamenti képviselőt mondod a BUZI képe miatt az adott konkrét esetben.

Verjed csak, viszont nem érthető hová tartozol....

medve2 2009.02.27. 14:29:22

@ÁrPi: Nem egy ismeretlen mszp-s mentalitás.

states 2009.02.27. 14:30:38

@xboxer:
Ezzel a hozzászólással magadat minősítetted, és egyben felnőttél Gabihoz. Azt még azért megjegyzem, Kövér saját magának is kötelet ajánlott, Kuncze viszont hallhatóan kifelejtette magát a ciánzottak köréből...

kamasuka 2009.02.27. 14:33:03

Közben kiderült, hogy a Pécsett romákat robbantó is cigány volt. Szar lehet ma az MSZP kommunikációnak. Tegnap Nyakó18+18 még orbánozott egyett, ma meg látszólag összeomlik a szépen felépített Mohácsi Viki által is megtámogatott propaganda. Ismét visszakerülüknk a cigánybűnözés igenis van és tapló politikusok igenis vannak szintekre.

Szibarita 2009.02.27. 14:33:41

Tenyleg, esett mar meg, hogy jobboldali politikus elnezest kert volna valaha is barmiert, vagy ez is ilyen kommunista dolog?

Symbian 2009.02.27. 14:34:50

Az utóbbi 10 év kiirtott belőlem mindenféle politikai érdeklődést, tehát nem szeretném pártpolitikailag megítélni azt, amit KG mondott, de az én olvasatomban, pontosan azokról volt szó, akik a haszonélvezői voltak az elmúlt éveknek. Azok egy része, akik ravaszul összelopták/csalták/hazudták a vagyonukat, most meg depisek, mert nem nagyon látnak több mozdítható cuccot. Nekik én is osztanék ezt-azt. Persze KG csak azokat nyirbálná akik ettől szomorúak, mert ők ijesztőek és talán még ártalmasak is lehetnek a többi vidám piócára.

xboxer 2009.02.27. 14:34:57

@martonx: ez faszság. a rendőr szívesebben ül bent az örsön/laktanyában mint áll az utcán ilyen csőcselékkel szemben. ez logikus.Másrészt az is tudjuk hogy aki rendőrnek megy az nem a legintelligensebb és a legtájékozottabb embertípus :-)
még valami: ha rendőrségi akció van akkor senki nem állhat oda "csillapítani" mert elzavarják. nem csak itt, bárhol a világon.
ha csillapítani akart volna, akkor szólnia kellett volna Orbánnak már vagy 10 éve hogy ne szakítsa szét az országot a "ki a magyar" című piramisjátékkal.

kamasuka 2009.02.27. 14:35:07

A később lemondott, de előtte a tolvaj kormánypártoknak kötelet kívánó fideszes politikus, és még nem is kellett messzire mennem ...

Runciter 2009.02.27. 14:35:34

"Az a balfék aki kötelet nekikezett is bocsánatot kért. "

No, ha beidéznéd...

Dé208 2009.02.27. 14:36:18

Egyébként meg a" vannak rossz mondatok" fordulatot se ő találta ki.
Még az Esterházy írta a Csoóri féle Nappali holdra száz éve.Aztán
a Nádas meg tovább ragozta Frankfurtban.

Mindegy .

A K.G.Egy arrogáns tahó és kész, de attól félek a nagy kammbekkre készül év végén, jövő és elején és akkor a sok
hülye picsa megint beszavazza a szdt és nézhetjük őket
tovább.

Pedig jobban utálom őket mint ők engem.

martonx 2009.02.27. 14:38:27

@xboxer:

A hozzászólásod első részével teljesen egyetértek. A második része röhej.

kamasuka 2009.02.27. 14:38:52

@xboxer:
Na ez sem igaz. Ott van Gandhi, neki bejött, nem zavarták el őt. De bejött Valensanak, Havelnek is amikor a kommunista rendőrség először pofán akarta őket verrni, de beálltak a tömegbe, lecsillapították az indulatokat. Egy évre rá az összes kommunistát elzavarták a gecibe bodzát szedni ...

Nils. H 2009.02.27. 14:39:24

Tényleg történelmietlen gondolat, hiszen nem a maszop, hanem a Fidesz pörgött rá ennyire a témára most, lásd RépaRobi: "addig nem nyilatkozunk a klubnak, míg ott Kuncze műsort vezet"..... muhahaha.
Agyrém.
@Runciter: -nek megmondjuk igaza van.

martonx 2009.02.27. 14:41:25

@Szibarita: A kérdést inkább kiterjeszteném, hogy akadt már olyan, hogy politikus bocsánatot kért bármiért is Magyarországon?

Szibarita 2009.02.27. 14:42:08

Ma delutan Kuncze Gabor?

xboxer 2009.02.27. 14:44:05

@medve2: tévedsz. én a politikát gyűlölöm és azt amit tett az országgal. tudod ahol a becsület véget ér ott kezdődik a politika. meggyőződésem hogy minden magyar parlamenti párt tagságának a 99%-a lop/csal/hazudik. a képviselők azért lettek képviselők mert kevés munkából akarnak jól élni ill mert hatalomvágyuk van. a magyar jobb és bal között annyi a különbség, hogy az egyik narancs a másik meg szegfű. más a "brand" a "brand id" és a vásárlóik akarom mondani választóik "brand awareness"-e is eltér, és erre tudnak építeni. mindenki hazudik ez tisztán látszik. csak számomra a Gyurcsány értlmesebbnek tűnik mint az Orbán. Meg az egész fidesz olyan ciki. gondoljunk bele milyen cég az, ahol Szijjártó a kommunikációs igazgató? muhaha.

boj (törölt) 2009.02.27. 14:44:17

xboxer: azért az elég gáz amit tolsz...

kamasuka 2009.02.27. 14:45:14

@xboxer:
Egy fokkal jobb, mint ahol Nyakó18+18 milla ...

medve2 2009.02.27. 14:47:23

@xboxer: Ez egy kicsit olyan demagóg, leegyszerűsítő szerintem.

pokesz70 2009.02.27. 14:48:18

Három markáns különbség van Kuncze szavai és Kövér mondatai között.

1) Kuncze így fejezi be gondolatát: "Ami természetesen nem megoldás."

2) Kövér viszont így: "Én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával, és ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk."

3) Kuncze bocsánatot kért. A Klub Rádió is. És tárt mikrofonokkal várnak minden fideszest, hogy elmondja, mi a baja.

martonx 2009.02.27. 14:48:50

@xboxer: Jé te a kapcsolatról jársz át megmondani? Üdvözlöm a Tisztelt Miniszterelnök Urat! Add át neki jókívánságaidat :-DDD

medve2 2009.02.27. 14:51:26

@pokesz70: Kövér sose nevetett ki a parlamentben egyetlen képviselőtársát sem azért, mert megverték a rendőrök. Csak mielőtt egy szentecskét csinálnál az szdsz visszatérni készülő volt elnökéből.

pokesz70 2009.02.27. 14:53:01

@xboxer:
ne törd magad, ha nem értesz egyet a helybéli törszvendégekkel, úgyis gyurcsány-bérenc lesz a beceneved

pokesz70 2009.02.27. 14:54:18

@medve2:
én a topicra reagáltam, nem csináltam senkiből szentet

ben2 2009.02.27. 15:04:49

@xboxer: Jaja az összes MSZP-s pátrpolitikától független gondolkodó, csak a politikát gyűlöli, abból persze a legjobban az Orbán Viktort, mert ő nem kúrta el amikor kormányon volt, ez fáj bizonyára a legjobban.
Azt nem értem igazából, hogy ha egyszer hardcore Gyurcsány hívő vagy, akkor miért nem vállalod fel legalább? Azt hiszed, ha álszent módon elhatárolódsz a pártodtól akkor hitelesebb a fröcsögés?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.27. 15:06:02

@pokesz70:

"Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés."

Dobj még fel néhány magas labdát, léccléccilécci!

Nils. H 2009.02.27. 15:09:37

@kamasuka: Az igen egyszerű különbségekben, amiket @pokesz70: is felvázolt, valamint a reakció felemás hozzáállásában is.

Nevetséges. Ment a felháborodás, hogy lám, a GYF be is vallja a könyvben, erre, meg a fidesz is ugyanúgy habosítják a sz*rt....

". Különösen riasztónak tartják, hogy "a miniszterelnök szellemi hátországának vezetője szó nélkül hagyta Kuncze Gábor megnyilvánulását, úgy látszik, ez az elfogadott norma a miniszterelnök szellemi támogatói között" - tette hozzá.

A Fidesz felszólította Kóka János szabad demokrata frakcióvezetőt és Fodor Gábor pártelnököt, hogy határolódjanak el Kuncze Gábor kijelentésétől. Az ellenzék emellett az Országos Rádió és Televízió Testülethez fordul az ügyben - tette hozzá Répássy Róbert."


AGYRÉM.

Szibarita 2009.02.27. 15:11:10

@ben2: Ez most ugye szarkazmus? Csak mert ostobasagnak nagyon vastag.

sutyerák 2009.02.27. 15:15:42

Kunczének igaza van Félész Rádiusz meg megérdemelte a pofont.

pokesz70 2009.02.27. 15:16:27

@ben2:

Számomra semmi meglepő nincs abban, hogy valaki, aki valóban pártsemleges, az kevésbé tudja értékelni Orbánt, mint Gyurcsányt. Ideológiailag sem érdemes tájékozódni, hiszen a fidesznek olyanja nem nagyon van.

Felteszek egy kérdést: a fidesz és OV évek óta kommunikálja azt, hogy úgy kell a közterheket erőteljesen csökkenteni, hogy a szociális juttatásokat és a főbb költségvetési területek büdzséjét (eü, oktatás) nem kell megnyírbálni. Ez a retorika a mai napig tart, legutóbb a Reformszövetség programjavaslata kapcsán küldték ezt az üzenetet. Azt is mondják, hogy erre létezik a fidesz fókjában egy kész program, amit majd akkor vesznek elő, ha ők kerülnek kormányra.

A kérdésem: mit kezdjen a valóban pártsemleges ember egy olyan párttal, amelyik azt mondja, hogy ő képes lenne megmenteni az országot a csődtől, képes lenne megmenteni az emberek életszínvonalát és a munkahelyeket, sőt még a gazdaság élénkítésére is futná anélkül, hogy ez bármelyik társadalmi csoport számára is áldozatokkal járna, de ezt a megoldást -- noha kéznél van -- nem hajlandó még csak vitára sem bocsátani mindaddig, amíg nem ő van hatalmon?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.27. 15:17:53

@Nils. H:

"Nevetséges. Ment a felháborodás, hogy lám, a GYF be is vallja a könyvben, erre, meg a fidesz is ugyanúgy habosítják a sz*rt...."

Ha jól értem, most párhuzamot próbálsz vonni egy szimpla (amúgy ügyetlen) elhatárolódás és egy stratégiai szintre vitt mocskos hazudozás között?

Izé... Nils... ez gáz!

is 2009.02.27. 15:19:05

ez a beszólás egészen medöbbentő. nincs mit rajta szépíteni. én be is írtam magamnál a fekete pontot Kunczénak. az utolsó mondat nem számít bocsánatkérésnek, ha azóta volt rendes is, az más.

az én erkölcsi szintem is egyenlőséget tesz Kövérrel (mint a poszt), de szerintem egyik beszólásnak sincs helye, mindkettőért elnézést kell kérni, és a politikus három dobásából ezzel kettőt kimerített, a harmadik után lépjen bátra hátrább kettőt-hármat.

ben2 2009.02.27. 15:19:53

A dolog egyszerű: Kuncze hülyeségeket beszélt, életében nyilván nem először. Igazából nem kellene hogy érdekeljen akárkit is egy statisztikailag kimutathatatlan támogatottságú párt volt elnökének (és bukott belügyminiszterének) médiahaknia, csak hát a Kövér féle köteles beszéd körüli gigantikus médiahiszti olyan alacsonyra tette a kommunikációs ingerküszöböt, hogy nehéz elmenni mellette.
Amúgy az ügy leginkább a Klubbrádiónak ciki: lassan mindenki számára egyértelművé válik, hogy a Klubbrádió egy a szervezett politikai bűnözés által üzemeltetett szélsőséges kis adó, ami a rohamosan fogyatkozó balos szavazótábornak próbálja egyre elhalóbb hangon fújni az indulót.

Karcolt lendület 2009.02.27. 15:19:57

Minden politikus tartsa meg magának a kötelét és a ciánját.

De a két ajánlat között tényleg van egy igen nagy és több kisebb különbség:
- Kövér azoknak ajánl kötelet, akik reménytelennek látják a jövőt, akik szerint szerencsétlen balfaszok vagyunk és úgysem érhetünk el semmit, nincs miért küzdeni;
- Kuncze azoknak ajánl ciánt, akik annak ellenére, hogy jobban élnek, mint 15 éve, valamiért elégedetlenek és letargiában vannak;
Ebből azért kitűnik egy igen komoly értékrendi különbség.
Ami sokkal nagyobb és meghatározóbb, mint ami a két politikus intelligenciája közt van: amit intelligencia-különbségnek látnak itt egyesek, az a szocializációjukból és a törzsközönségükből adódó stíluskülönbség.

kamasuka 2009.02.27. 15:21:43

@pokesz70:
"aki valóban pártsemleges"=Most éppen szar az MSZPnek és az SZDSZnek, így hivatalosan nem támogatja őket, bár el sem ítéli. Közös mondanivaló=Geci Orbán "Orsós" Viktor!


Kb. így definiálhatnám.

is 2009.02.27. 15:22:46

@pokesz70: az erre a kérdésre vonatkozó váladz engem is nagyon érdekel

pokesz70 2009.02.27. 15:23:01

@mefisto:

Ez Neked bocsánatkérés, jól értem? Én ilyet nem nagyon olvastam bele. De nézzük végig együtt:

"Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. -- beismerés

Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. -- mentegetőzés

De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés." -- vádaskodás, a felelősség áttolása a másik oldlra

Silent Bob 2009.02.27. 15:26:30

"Elnézést kérek mindazoktól, akik az utólagos félremagyarázás kapcsán találkoztak
ezzel a mondattal és felháborodtak".
Ez aztán kurvanagy bocsánatkérés.

Nils. H 2009.02.27. 15:28:28

@mefisto: Mint ahogy itt párhuzam vonódik egy szar "ügyetlen" elszólás, (és bocsánatkérés) és egy stratégiai, megírt "mondok valami keményet" - beszéd között. Nemde?

Egon Olsen (törölt) 2009.02.27. 15:30:05

Ez a Kövérrel vont párhuzam nagyon ütős!
Itt az ideje, hogy a már majdnem láthatatlan SZDSZ volt vezére letegye a lantot és nyugdíjba menjen.
Tanulság minden potikusnak, Óvakodjunk az élő adástól!

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.27. 15:31:54

@pokesz70: Nos éppen itt van a (kóbor) kutya elásva. Az egyik ember hülyén fogalmaz. A másik direkt és bevallottan rosszindulatúan kivarázsol a hülyeségből egy még nagyobb hülyeséget, amitől sok baloldali (akik ebben a sztoriban csak statiszták) azt hiszi, hogy jön a Kövér és felakasztja őket.

Akkor most miről beszélünk?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.27. 15:34:12

@Nils. H: Ezt most nem fogom. Plíz részletez!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.27. 15:36:25

Most nem értem pontosan, mi a probléma Kuncze ciánozós dumájával? Valaki tán azt hitte, hogy a fickó szereti a nem szadesz-szavazókak? Szerintem normális, hogy így vélekedik az ellenzékről, mármint normális, hogy kiirtaná őket. Persze, szigorúan feltétesmódban, hogy az itt behányó libbancsok is értsék.
Van egy etnikum Mgyarországon, amely politikai tényezővé szervezte magát a gazdasági és kulturális elitszféra fölötti hatalma segítségével. Ezek a zsidók. Kuncze, akit előszeretettel szoktak lesvábozni, ehhez az etnikai csoporthoz tartozik. Kb. annyira sváb, amennyire feka (by Blöff). Ahogyan Havas-rokobauer pubi is sváb, hatalmas aranykereszttel a nyakában, de azért Feldmajerrel készített interjúját úgy kezdi, hogy "mi zsidók". Na, szóval a zsidók nem nagyon kedvelik a magyarságot, természetesen némi okkal. A holokausztban való szerepünk, ha lényegesen csekélyebb is, mint az itthoni ÁVH-s zsidó ivadékok előadják, azért eléggé undorító. Bizonyos fokig meg kell értenünk, és tolerálnunk kell a magyarországi zsidóság attitüdjét. Előbb elhurcolták és legyikolták a szeretteiket, majd a háború után a keserűség és sokkos állapot az ÁVH és Rákosi rémuralmához vezetett. Ki ne akarna bosszút állni a szereteiért, ha megteheti? Más kérdés, hogy a fájdalom könnyeit a bűn zsebkendőjébe kenték. Ettől frusztráltak, ezért takargatják a kommunista éra valós történéseit. Az ébredező magyarság pedig újabban éppen a bűnükre igyekszik emlékeztetni őket. És ki akar szembenézni olyan bűnökkel, amiket szeretne elfelejteni? Azonban nálunk erről súlyos és mélyen gyökerező problémáról beszélni tilos, mert tabu tilalma alá esik. Így mindkét oldalon nő a feszültség, és egymás halálát kívánjuk.

Egyébként Kuncze dumájában egyetlen elítélendő van: az, hogy nem igaz, amit állít. Nem élünk jobban ma, mint 10-15 éve éltünk. A rendszerváltozás ugyan elhozta a szabadságot, és számtalan lehetőséget adott, amelyeknek okán az életkörülményeink jelentősen változtak, és ezt a változást lehet javulásként is aposztrofálni, noha inkább változott, mint javult. Egy szűk réteg ugyan tényleg jobban él, de azok nem is nagyon panaszkodnak, így nekik ciánt felajánlani nincs oka a zsírfejű biboldónak. Az ország lakosságának túlnyomó többsége katasztrofális életkörülmények között él. És itt nem a hajléktalanokra, vagy a hátrányos helyzetű romákra gondolok. Nem a kosz, meg a szar eszi meg a népeket, hanem a létbizonytalanság, a tartalékok felélése, a kilátástalanság. Kuncze biztos nem hallotta még, mekkora válság van, pedig éppen ez a szemkilövető, idegenszívű törpepárt tehet róla leginkább, hogy idejutottunk.

Karcolt lendület 2009.02.27. 15:37:22

@pokesz70:
Az EÜ és az oktatás büdzséjét tényleg nem kellene megnyírbálni, a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy hosszútávon sokkal jobban jártak azok az országok, amelyek ezeket békénhagyták. Ugyanis az oktatás befektetés a jövőbe, a hatékony EÜ pedig segít a munkaerő minél nagyobb arányú és minél hosszabb munkában tartásában. (Bizonyos átszervezéssel - "reformokkal" - egyetértek ez utóbbinál, de csak ami szakmailag hatékonyabbá teszi a dolgot, a forráskivonás komoly hiba lenne.)

A Fideszre tett többi megjegyzéseddel egyetértek, olyanok mint a hátramenet.
Csak az a gond, hogy a kormányon lévők is hasonlóak, csak ők úgy csinálnak, mintha lennének terveik, két hetente elő is állnak valami egészen újjal. (Amivel valójában minden alkalommal a hiteltelenségüket és a bizonytalanságot erősítik.)

Így aztán tényleg szarban vagyunk és nem túl kecsegtető a helyzet. (Nem, nem kérek ciánt, sem kötelet.)

AndOr01 2009.02.27. 15:37:46

És azoktól akik az élő adáson háborodtak fel, nos azoktól nem fog bocsánatot kérni?

pokesz70 2009.02.27. 15:39:40

@kamasuka:

"Most éppen szar az MSZPnek és az SZDSZnek, így hivatalosan nem támogatja őket, bár el sem ítéli. Közös mondanivaló=Geci Orbán "Orsós" Viktor!"

Az a nagyon szomorú, hogy Magyarország egy jelentős hányada gondolkodik így. Hogy csak fekete van és fehér. Hogy aki nincs velünk, az ellenünk van. Sőt, "velük"

Sajnállak Téged a korlátoltságért, a benned izzó gyülöletért, a szűklátókörű világlátásért, a mások iránti bizalom és a párbeszédre való hajlam teljes hiányáért . És sajnálom ezt az országot is, amit lassan minden jóérzésű, normális ember kénytelen elhagyni.

Karcolt lendület 2009.02.27. 15:40:18

@pokesz70:
Amúgy csak utalásokat találok mindenhol a Reformszövetség programjára és azokban nincs szó az oktatásról és az EÜ-ről. (Mint írtam, nagyon helyesen, de a teljes verzió érdekelne.)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.27. 15:42:14

@Mr Falafel: Szerintem a magyar zsidóságot pont nem kellene belekeverni ebbe a sztoriba.

steverubellreborn 2009.02.27. 15:42:59

@Pszt!:
Minden jóérzésű ember beverné a máriusz száját, már csak a buzi kinézete miatt is.
És mi van ha a te hetero külsőd miatt baszna le neked egy hatalmasat egy jóérzésű meleg rendőr amikor ott ugrálsz előtte a maszop majális után?
Azt hiszem kapdoshatnád utána a ciántablettát :(

pokesz70 2009.02.27. 15:43:10

@Silent Bob:

Tipikus csúsztatás, á la hírtévé és mn

"Vannak rossz mondatok. Tegnap a Klubrádió adásában egy rossz mondatot mondtam. Elnézést kérek mindazoktól, akiket ez felháborított""

erről a mondatról nem feledkeztél el egy kicsit?

ben2 2009.02.27. 15:44:20

@pokesz70:
A Fidesz is és az MSZP is volt teljes cikluson keresztül kormányon.
Mindkettő egy viszonylag konszolidált helyzetben vette át a kormányzást az elődjétől.
Tehát Orbánnak és Gyurcsánynak is volt 4 teljes éve, hogy megmutassa mit tud.
Ehhez képest Gyurcsány elkúrta, Orbán meg nem.
Gyurcsány kormányzása óta nincs olyan gazdasági mutatója az országnak, ami - még a kozmetikázott (értsd: meghamisított) statisztikai mutatókat figyelembe véve is - jobb lenne, mint amilyenek Orbán idejében voltak.
Aki ezek után a két vezető politikus közül Gyurcsányt választja, az vagy ideológiai és/vagy érzelmi szempotok szerint választ, vagy meg van fizetve.
Ami a Fidesz programját illeti:
Nyilván kényelmes lenne Gyurcsánynak, ha az ellenzék ellátná fikázható ötletekkel. Ebben az esetben - kormányzás helyett - ismét eljátszhatnák az ellenzék ellenzékét, mint 2005-2006-ban. Elég csak vissza gondolni mekkora nyugdíjas hecckampány idult Orbán ellen egyetlen kiszivárogtatott (lehallgatott) beszélgetés nyomán. A Fidesz hülye lenne kitenni magát ilyesminek minden egyes alkalommal, ha az MSZP ilyen vagy olyan kérdésben számonkéri az álláspontját.
A Fidesz ellenzéki párt. Akkor kell tőle programot követelni, ha kiírták a választásokat és a kampány során az emberek szeretnék megtudni, hogy ha rá szavaznak, mit kezdenének az ország ügyeivel. Nem előbb, nem később.
A Fidesz tehát nem akkor akar előállni a programjával, ha már hatalomra került, hanem akkor, ha kiírják a választásokat.
Az MSZP ezzel szemben már a ciklus eleje óta követeli a Fidesz programját...
Miért is?
Le akar mondani? Nyilván nem. Sőt, szerintük ők mindent a lehető legjobban csinálnak és 2010-ig egyáltalán nem kell megkérdezni az embereket arról, hogy ki milyen koncepció szerint kormányozza az országot.
Akkor viszont miért érdekes egy ellenzéki párt programja?

zoli29 2009.02.27. 15:46:14

Index tudósításának van egy diszkrét bája: megvárták, míg Kuncze bocsánatot kért, és már csak azzal együtt adták leg az egész sztorit:
"Kuncze ciánozott, majd elnézést kért"
index.hu/belfold/2009/02/27/kuncze_cianozott_majd_elnezest_kert/

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.27. 15:46:56

„Kuncze által felkínált kötél” — javítandó ciánra.

Remek poszt, Turul.

pokesz70 2009.02.27. 15:47:21

@Karcolt lendület:

Magyarország a GDP arányában sokkal többet költ az egészségügyre és az oktatásra, mint a nálunk fejlettebb országok. Ez Kádár öröksége. Nem a finanszírozást kell meghagyni, hanem a hatékonyság növelésével elérni, hogy kevesebb pénzből jobb színvonalon történjen a gyógyítás.

A Reformszövetség programja valóban nem érinti ezt a két területet, hiszen ők csak az adórendszert és a szociális juttatások rendszerét vizsgálták. De Békesi több interjúban is hangsúlyozta, hogy ezt a két területet alaposan át kell alakítani.

Silent Bob 2009.02.27. 15:48:37

@pokesz70: Nem feledkeztem meg. Ha csak annyi mondott volna, amennyit te idéztél azt mondom, OK.
Mért nem lehet egy szar azt mondani, fasz voltam. Pont.
És nem továbbfűzni, hogy de "azok" magyarázták félre.

I-brahi 2009.02.27. 15:48:52

@Silent Bob: Talán jó lenne az egész szöveget idézni, nem csak azt kiragadni, ami téged igazol.

A tegnapi szöveg:

"(...) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás"

A bocsánatkérés részletei:

"Vannak rossz mondatok. Tegnap a Klubrádió adásában egy rossz mondatot mondtam. Elnézést kérek mindazoktól, akiket ez felháborított"

"Vannak félremagyarázható mondatok. Tegnapi mondatom nem csak rossz volt, hanem félremagyarázható is. Elnézést kérek mindazoktól, akik az utólagos félremagyarázás kapcsán találkoztak ezzel a mondattal és felháborodtak"

"A felelősség kizárólag az enyém"

Silent Bob 2009.02.27. 15:49:08

@Silent Bob: egy szar= egyszer

Freud. :)

Silent Bob 2009.02.27. 15:50:09

@I-brahi: Lásd az előző hozzászólásomat.

I-brahi 2009.02.27. 15:52:20

És igenis: KÖVÉR LÁSZLÓ ANNAK IDEJÉN NEM KÉRT BOCSÁNATOT, MIT AHOGY A PÁRTJÁBÓL SEM SENKI. Most meg óbégatnak. Fogják be, az ő gondolatmenetükkel 1-1.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.02.27. 15:54:25

Kuncze már tudja, milyen, iszen imigyen juttatta vágyott pozícióba szülejét a ravatalozóban. Mivel ifjúkorában történt, s a jóasszont már nem vonhatták felelõsségre kiskorú gyermeke megrontásáért, eképpen megbüntetvén amazt, politikusnak adták.

I-brahi 2009.02.27. 15:54:40

@Silent Bob: Igen, csak te a lényeget hagytad ki, én meg mindent idéztem... tudod, ez igen nagy különbség...

Mint ahogy az is, amelyet fentebb már írtak, hogy Kuncze esetében ez egy spontán rossz mondat volt, míg Kövér Lászlónál egy előre megírt, tudatos felszólalás. Ez sem mindegy.

pokesz70 2009.02.27. 15:55:06

@ben2:

Mondanivalód első részéhez nem fűznék kommentárt, nem érdemes. Már próbáltam érvelni amellett, hogy Orbán 4 éve miért nem volt jobb, mint ami utána jött, de viszontérvelések helyett mindig csak a szokásos komcsizást meg cinizmust kaptam a fejemre (jó esetben). Na de nézzük ezt:

"A Fidesz ellenzéki párt. Akkor kell tőle programot követelni, ha kiírták a választásokat és a kampány során az emberek szeretnék megtudni, hogy ha rá szavaznak, mit kezdenének az ország ügyeivel. Nem előbb, nem később."

Értsem úgy, hogy 1) Te elhiszed ezt a retorikát? 2) Szerinted az az ORSZÁG (nem a fidesz) érdeke, hogy -- ha valóban létezik egy ilyen megoldás -- az a fiókban csücsüljön még egy évig? Addig még hány MAGYAR ember fogja elveszíteni az állását? Ők nem érdeklik a fideszt, csak az, hogy nehogy "fikázás" legyen belőle?

"A Fidesz tehát nem akkor akar előállni a programjával, ha már hatalomra került, hanem akkor, ha kiírják a választásokat."

Muhaha. Na majd beszélgessünk a kampány idején is, jó?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.27. 15:57:23

Szerintem Kuncze súlyosabbat mond, mint Kövér. Kövér csak bénán fejezett ki egy egyébként szimpatikus gondolatot (és csak az értette félre, aki nem szégyellte eltorzítani — ráadásul többes szám, első személyben beszélt). Kuncze megnyilatkozása viszont kissé problematikus.

steverubellreborn 2009.02.27. 15:59:14

@Mr Falafel:
pitába kellene nyomni aztán tahinával leönteni,hogy lehiggadjál mert annyira kész vagy idegileg zsidózó.

I-brahi 2009.02.27. 16:01:05

@Loxon: Biztos, hogy ugyanazokat a mondatokat olvassuk???

is 2009.02.27. 16:02:47

tényleg: miért nincs az ilyen posztokon update arról, hogy Kuncze MTI közleményt bocsátott ki? az lenne pedig az igazi tárgyilagosság. most nem megyek vissza, de a rendőrségi (csak 2 milliárd) posztban az újabb 12 milliárdot is be lehetne updatelni, meg ilyenek. ugye nem az van, hogy direkt szemezgetés zajlik, és a történelemkönyvekbe csak a nekünk tetsző adatokat tesszük be, meg azokról írunk, hanem tényleges oknyomozás, tényfeltárás, valódi tájékoztatás van?

kamasuka 2009.02.27. 16:04:07

@pokesz70:
Ha jobbikos vagy, akkor nem vagy pártsemleges, ha meg senkire sem szavaznál, akkor meg vagy az MSZPre vagy az SZDSZre szavaztál korábban, esetleg az MDFre és csalódtál bennük. Vitya elleni gyűlöleted miatt meg fel sem merül a Fidesz, ergo az ilyeneket felesleges bármiről is győzködni.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.27. 16:07:47

@steverubellreborn: Ezért a kommentért valószínűleg "lezsidókurvaanyázni" fog téged; egyébként egyetértek. :)

I-brahi 2009.02.27. 16:08:30

@Loxon: Akkor érdemes lenne megtanulnod magyarul. Szó szerint ugyanaz. Az utolsó mondat Kuncze hozzászólásán még tompít is egy hangyányit. És kiemeltem feljebb, hogy

1. Kuncze spontán beszélgetés keretében mondta, Kövér pedig egy lakossági fórumon, egy előre megírt beszédet.

2. Nem tudjuk, hogy Kövér pontosan mit mondott, vannak keményebb változatok is. Lásd az egyik hozzászólót.

3. Kuncze másnap, azaz ma bocsánatot kért. Kövér és pártja ezt 6 éve nem képesek megtenni.

Google 2009.02.27. 16:09:33

Két kérdésem lenne: ha utána bocsánatot kér, bármit mondhat az ember?
2000 után, amikor Lop-STOP-os táblákkal járt-kelt, az ország dolgait akarta tisztába tenni, Kuncze (és a barátai), rosszabbul, vagy jobban élt, mint '90-ben?

Plusz egy kérdés: elvitathatja-e a jogot az emberektől egy Kuncze (és az elvbarátok), hogy kifejezzék nemtetszésüket, elégedetlenségüket?

Hiszem, hogy szívesen osztogatna cukor helyett ciánt a neki nemtetszőknek - nincs is egyedül - fáj a hatalomtól való búcsú is, nagyon fáj, de a helyzet az, hogy ezzel bemutatta, ki az uszító, ki a gyűlölködő.
Mi van, nem tetszik a válasz, tolvajbanda?
Na, ez Kuncze Az Állam Rossz Tulajdonos. Megélhetési polbűnöző.

tevevanegypupu 2009.02.27. 16:10:26

Amig a fidesz - ha tenyleg van megoldasa a problemakra - megoldja a problemakat, addig mit csinal a kormany? Es a kormanynak miert nincs megoldasa a problemakra? Es ha nincs megoldasa miert kormany meg?

kamasuka 2009.02.27. 16:12:51


@pokesz70:
A Békési félék is jól elqurták, aztán jól megtollasodtak az elqurásból és a szabad rablásból, most meg kezelnék a beteget. Nos, lófaszt.

I-brahi 2009.02.27. 16:13:40

@Google: A második kérdésre nem tudok válaszolni. Az elsőre pedig az, hogy ez sajnálatos, és meg vagyok döbbenve a mondaton. De, mint fentebb írtam, legalább bocsánatot kért. Amit rajta kívül sokaknak meg kéne tenni.

kamasuka 2009.02.27. 16:19:48

@pokesz70:

Ők (FIDESZ) kormányoznak? Nem. Mikor lesz erre esélyük? 2010.
Miért készítsenek elqúrónak programot 2009ben, amikor 2010re még szarabb lesz a helyzet, és teljesen más programmal kell majd elkezdeni a szarból kihúzást. Felesleges agymenés. Ha meg program kell az MSZPnek, ráadásul Fideszes, akkor tessék feloszlatni a parlamentet, és akkor jöhet a Fideszes program.
Amikor abban sem tud megyezni két bármilyen párt, hogy legyen-e plazma tévé a közös sajtótájékoztatón vagy sem, akkor miért várnak egyesek Fideszes programot, amivel majd az MSZP (LOL), némi változtatásokkal (hogy demonstráljam pédával: mint Hitler, aki a ME-262 vadászból gyorsbombázót csinált, aztán tönkre is ment az országa, mire rájött, hogy bár jó volt a koncepció, de a saját tervet nem kellett volna belevenni, inkább meg kellett volna hagyni a gépet vadásznak, amivel talán sikerültvolna megvédeni a légteret) kihúzza az országot a szarból?

tevevanegypupu 2009.02.27. 16:22:09

Mindenesetre a koteles-akasztasos problemaval kapcsolatban: a rendszervaltasnal ha jol emlekszem nem tortent szamonkeres, nem tortent felelossegrevonas..Ellenben akik most olyan lelkesen kovetelik a bocsanatkerest Kover Laszlotol (aki nem akasztott fel senkit) miert nem kerik ezt szamon es kuldik el azokat, akik a rendszervaltas elott aktiv tagjai voltak az MSZMP-nek es hatarozottan helyeseltek 1956 utan Nagy Imrenek, tarsainak es a tobbi aldozatnak kivegzeset (kotel altal?) Miert nem az erdekli oket, hogy a jelenlegi MSZP a volt MSZMP szellemi orokosenek vallja magat? Miert nem az erdekli oket, hogy Horn Gyula es Havas Szofia tagja meg mindig a politikai eletnek, orszaggyulesnek? Vagy tenyekkel nem erdemes foglalkozni csak ficiokkal? Abban is nagyon jok voltak a kommunistak mindig..

kamasuka 2009.02.27. 16:22:09

@is:
Ne "igazi tárgyilagosság"ozzál, mert majdnem 3/4napig az index baszott leközölni a Kuncze ciánozást, az MTIvel és a többi girhessel egyetmben.

ikri 2009.02.27. 16:23:17

Megtudtuk --immáron sokadik alkalommal--, hogy Kuncze teljesen nem normális.

Itt volt olyan aki ezen meglepődött?

Kopiás Attila Steve 2009.02.27. 16:26:43

@states: "Kuncze ciánozásasa azért más, mert a te kutyád kölyke, a levezetésed pedig egy baromság."

Nem, a te kutyád kölyke.

Na, most beljebb vagyunk bármivel? Eszem megáll...

kamasuka 2009.02.27. 16:28:32

@I-brahi:

1. Kuncze spontán beszélgetés keretében mondta, Kövér pedig egy lakossági fórumon, egy előre megírt beszédet.

Kuncze Rádióban, Kövér lakossági fórumon. A Rádiós hír fél nap, a fórumos hír órákkal később olvasható volt.

2. Nem tudjuk, hogy Kövér pontosan mit mondott, vannak keményebb változatok is. Lásd az egyik hozzászólót.

Ez hülyeség. Kövérről is volt hanganyag. (Ls. fenti szöveg szürkében), csak pár lelkes MSZPs aktivista továbbírta, amit a sok talpnyaló lap lehozott, spot is készült belőle, és az MSZP megnyerte a választásokat ...

3. Kuncze másnap, azaz ma bocsánatot kért. Kövér és pártja ezt 6 éve nem képesek megtenni.

Ja, miután a Fidesz sajtótájékoztatott. Ha az nincs, az index és társai le sem hozzák. (Kövérhez hasonló Tótawé cikk nem lesz, azt biztosra veszem.) Egyébként Kövér is bocsánatot kért a választások után, mert keményen köze volt ahhoz, hogy a Fidesz bukta azt.

pokesz70 2009.02.27. 16:41:01

@kamasuka:

Jól látom, hogy fogalmad sincs kikből áll a Reformszövetség?

pokesz70 2009.02.27. 16:44:41

@kamasuka:

Légyszíves mindenféle mellébeszélés nélkül válaszolj az eredeti kérdésre. Így szólt:

"A kérdésem: mit kezdjen a valóban pártsemleges ember egy olyan párttal, amelyik azt mondja, hogy ő képes lenne megmenteni az országot a csődtől, képes lenne megmenteni az emberek életszínvonalát és a munkahelyeket, sőt még a gazdaság élénkítésére is futná anélkül, hogy ez bármelyik társadalmi csoport számára is áldozatokkal járna, de ezt a megoldást -- noha kéznél van -- nem hajlandó még csak vitára sem bocsátani mindaddig, amíg nem ő van hatalmon?

Esetleg még ezekre:

"Értsem úgy, hogy 1) Te elhiszed ezt a retorikát? 2) Szerinted az az ORSZÁG (nem a fidesz) érdeke, hogy -- ha valóban létezik egy ilyen megoldás -- az a fiókban csücsüljön még egy évig? Addig még hány MAGYAR ember fogja elveszíteni az állását? Ők nem érdeklik a fideszt, csak az, hogy nehogy "fikázás" legyen belőle?"

köszönöm

wendriner úr 2009.02.27. 16:48:35

Turul figyelmébe az ilyen ország... sorozathoz:

monthy pythoni magasságokba érünk lassan, megjelent Magyarországon a nyugdíjasbűnözés

"Az ügyről több részletet egyelőre nem árultak el: annyit tudni, hogy a 43-45 éves testvérpár egyik tagja korábban már volt büntetve, mégpedig vagyon elleni bűncselekmény miatt. B János és B. Jenő előzetes letartóztatásba helyezéséről vasárnap dönt a bíróság.

A két férfi etnikai hovatartozására vonatkozó kérdésekre a rendőrség képviselői azt a választ adták, hogy a feltételezett elkövetők magyar állampolgárok. Ezen kívül még annyi derült ki, hogy a testvérpár idősebb tagja munkanélküli, míg 43 éves öccse nyugdíjas. Az elfogás részleteiről és a bizonyítékokról a rendőrség nem adott bővebb tájékoztatást"

www.hirszerzo.hu/cikk.nincs_etnikai_inditeka_a_pecsi_kettos_roma_gyilkossagnak.99409.html

pokesz70 2009.02.27. 16:49:19

@kamasuka:

"3. Kuncze másnap, azaz ma bocsánatot kért. Kövér és pártja ezt 6 éve nem képesek megtenni.

Ja, miután a Fidesz sajtótájékoztatott. Ha az nincs, az index és társai le sem hozzák. (Kövérhez hasonló Tótawé cikk nem lesz, azt biztosra veszem.) Egyébként Kövér is bocsánatot kért a választások után, mert keményen köze volt ahhoz, hogy a Fidesz bukta azt."

Lehet, hogy Kuncze beijedt a fideszes sajtótájékoztatótól. Még az is lehet, hogy a fidesz reakciója váltotta ki belőle a bocsánatkérést. Ezzel szemben a fideszt sem a hasonló ellenzéki reakciók, sem a többezres tüntetés nem hatotta meg annyira, hogy valami hasonló lépésre szánják el magukat. Ja és nem azért kéne bocsánatot kérni, mert emiatt (is) bukott a fidesz, hanem azért, mert egy fél országnak javasolta a köteles megoldást.

kamasuka 2009.02.27. 16:51:45

@pokesz70:
Hogyne lenne
A korábbi elqurók az élén, Békesi László, Chikán Attila, Oszkó Péter és Lőrincz Lajos. Az, hogy kikből áll, az mindegy. Felőlem értelmiségieket is betehetnek (Pálinkással és másokkal egyetemben), de ahogy fleto is mondta:

"a Reformszövetség a kormány szövetségese". Nekem ennyi elég ...

Hattory Hanzo 2009.02.27. 16:52:01

@Mr Falafel:

Falcsi! Azért az kemény, amikor Te, aki saját magadról mondtad kábé ezerszer, hogy zsidó vagy, zsidózod Kunczét, aki nem az. Amióta nem vagy MSZP szavazó, elég véresszájú lettél.

I-brahi 2009.02.27. 16:54:08

@kamasuka: Az, hogy neked ennyi elég, csak téged minősít...

pokesz70 2009.02.27. 16:57:05

@kamasuka:

gyorsan guglizól, ügyes.

Most akkor guglizd meg azt is, hogy ki is az a Chikán Attila és a Pálinkás és melyik párthoz van közük.

Szerintem minden olyan szervezet, személy, entitás a kormány szövetségese és az ország érdekeinek szövetségese, aki javaslatokkal áll elő a kríziskezelésre.

Folytassátok csak nyugodtan az "előbb a fidesz, utána az ország" retorikát és a politikai géniusz OV képes lesz harmadszorra is elveszíteni a választásokat.

Karcolt lendület 2009.02.27. 17:00:41

@pokesz70:
Hagyjál már ezzel a hatékonyságnöveléssel, abból csak az lesz, hogy 40 fős osztályokban erőlködhetnek a tanárok. Az IMF nagyjából ezzel kúrta szét harmadik világbeli országok jövőjét.
Amikor olyan elméleti szakemberek, mint Békesi, Bokros vagy régebben Járai hatékonyságnövelésről beszélnek, mindig csak a pénz elszedésére gondolnak, azt már általában nem sikerül végiggondolniuk, hogy akkor a munkájukat hogy is tudják elvégezni rendesen a benne dolgozók.

Ahogy sok más területen a féltudású elitünk összekeverik a célt az eszközzel. A megtakarítás max. a cél lehet (de szerintem csak a ráfordítások minél hatékonyabb felhasználását érdemes), nem az eszköz - azaz első intézkedés, amit bevezetnek. Ahogy az ágyszámcsökkentésnek is a hosszútávú célnak kellett volna lenni Molnáréknál, nem az azonnal megvalósítandó feladatnak. De az utóbbi 20 évben mindkét területen többször eljátszották ezt, hogy csak a pénzügyi vonzata érdekelte a döntéshozókat, a sokkal nagyobb munkát igénylő szervezési feladatok (és az elvonás által generált össztársadalmi költségek) már nem annyira. Ezért is állunk ott, hogy van egy szarul működő oktatásügyünk, egy szarul működő egészségügyünk, miközben a benne dolgozók szarul keresnek, szar munkakörülmények között, sokszor a munkájukhoz szükséges eszközök is hiányoznak - miközben meg drágának tűnik az egész kívülről. Ez mind annak a tünete, hogy a szervezetlenséggel senki nem kezdett semmit, csak a pénzt időnként elvonták - aztán meg muszáj volt valahogy kamatostul visszajuttatni a rendszerbe, hogy megmaradjon a működőképessége.

Úgyhogy ha bárki olyan felkiáltással, hogy másoknál többet költünk ezekre a területekre csak pénzt akar elvenni, az elmegy a picsába. Ugyanis attól nem hatékonyabb lesz a működés, hanem nehezebb és hosszútávon még drágább is. (Miközben kis falvak közszolgáltatás nélkül maradnak, aminek most látjuk a következményeit és szintén igen sokba kerül.)

Majd ha valaki hajlandó pénzt költeni komoly projektekre, ami onnan indul ki, hogy milyen szolgáltatást kell nyújtani és ezekhez milyen erőforrások, szervezeti átalakítások, munkaszervezés, protokollok kellenek, akkor azt támogatom. Aki a megtakarításból indul ki, azoknak volt már néhány éve, nem sikerült bizonyítaniuk...

@I-brahi:
Leírtam valamivel korábban mi a lényeges különbség: nem az, hogy ki hogy mondta és hogy kért bocsánatot, ezek kis különbségek. A nagy különbség a két mondat értékrendje között van...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.27. 17:06:17

@pokesz70:
Te szánalmas majom, ne a Heti Hetest nézd az RTL-en, hanem a HírTV-t és az EchoTv-t, ahol a jobboldali politikusok is megszólalnak. Varga Mihály kb. ötezerszer elmondta már, mik a Fidesz elképzelései a gazdaság újjáélesztésére például. Pokorni beszélt az oktatásügyben szükséges konkrét reformokról. Az egészségügy is külön műsorokat kapott már. Konkréttervekről beszéltek minden alkalommal. elmondták azt is, hogy a 1998-2002 közötti kormányzati intézkedések jelentős részét 2010-ben is folytatni akarják. Hogy a te pártsemleges (muhahaha) fajtád nem néz csak Nap-keltét és Bogárúúúrat hallgat, arról nem a jobboldal tehet.

kamasuka 2009.02.27. 17:11:00

"A kérdésem: mit kezdjen a valóban pártsemleges ember egy olyan párttal, amelyik azt mondja, hogy ő képes lenne megmenteni az országot a csődtől, képes lenne megmenteni az emberek életszínvonalát és a munkahelyeket, sőt még a gazdaság élénkítésére is futná anélkül, hogy ez bármelyik társadalmi csoport számára is áldozatokkal járna, de ezt a megoldást -- noha kéznél van -- nem hajlandó még csak vitára sem bocsátani mindaddig, amíg nem ő van hatalmon?"

Nem vagy pártsemleges, de ezt hagyjuk. Én se vitáznék olyannal, de még meg se hallgatnám, aki a pofámba hazudna egy miniszterelnöki vitán, valótlanságokat állítana, és a saját maga által később elkövetett hazugságokkal választást nyerne. 2006 szeptember óta nyomják, hogy más emberrel tudnának legalább tárgyalni. Az MSZP ezt a lehetőséget nem adja meg nekik, akkor miről is beszélünk?

"Értsem úgy, hogy 1) Te elhiszed ezt a retorikát? 2) Szerinted az az ORSZÁG (nem a fidesz) érdeke, hogy -- ha valóban létezik egy ilyen megoldás -- az a fiókban csücsüljön még egy évig? Addig még hány MAGYAR ember fogja elveszíteni az állását? Ők nem érdeklik a fideszt, csak az, hogy nehogy "fikázás" legyen belőle?"

1. Ha itt arra gondolsz, hogy nem qurnák el az országot? Igen, mert voltak kormányon és nem qurták el. Ha arra gondolsz, hogy tudnák jobban csinálni? Igen, mert már csinálták, és működött. Ha arra gondolsz, hogy lennének-e áldozatok? Sosem mondták, hogy nem lennének, sőt, 2006ban Orbán elmondta, hogy mi lesz ha maradnak a szocik. Senki sem hallgatott rá, de az lett.
Amúgy ez a rész, hogy "képes lenne megmenteni az országot a csődtől, képes lenne megmenteni az emberek életszínvonalát és a munkahelyeket, sőt még a gazdaság élénkítésére is futná anélkül, hogy ez bármelyik társadalmi csoport számára is áldozatokkal járna, de ezt a megoldást -- noha kéznél van -- nem hajlandó még csak vitára sem bocsátani mindaddig, amíg nem ő van hatalmon?" ez egy MSZPs vágya, és Orbán a ilyet nem mondottt. Sőt, ha visszaemlékszel 2006 április 2. körre, mást ajánlott PMnek, csak, hogy az MDF támogatását megnyerje. Leszarták. Gyurcsány személyének léte kb. 2006 óta probléma a közös kommunikációban. Fletó még mindig a helyén van. Miről beszélünk akkor???

2. Mint már írtam, tök mindegy mit javasol a Fidesz. Ha letenne valamit az asztalra, akkor az MSZP állandóan átalakítaná azt, és már nem az lenne ami volt, és a tények ismeretében a Hitleres példát felhozva, bombázót csinálna egy vadászgépből, pedig nekünk vadászgép kell. Másodsorban pedig, hiába van a Fidesznek terve, ha nem ők kormányoznak. Mivel gyurcsánnyal nem vállalnak fel semmit (ha igen kb. olyan agymenést produkál, mint a gazdasági csúcs), így marad más MSZPs jelölt. Aki nincs, így nincs miről beszélni és marad 2010, addig meg - mivel az ország helyzete napról napra rosszabbodik, és még a rasszizmus elleni veszély elterelés sem jön be (ls. cigányok robbantottak Pécsett, az egyik ráadásul rendőr ...) - marad gyurcsányi, meg az államcsődveszély. Az a program, amit 2009ben javasolnának, 2010re semmit sem ér, mert kb a durplája lesz az államadósság a mostaninak (ha így folytatja a kormány), és teljesen más programmal kell előjönni. Amíg a KSHs adatoknál trükkök százait követi el a kormány, addig várhatunk itt szakszerű megoldást vagy javaslatot.

Új választás, aztán ah 2/3, legyen 2/3, ha nem, nem, de más fogja csinálni és jópár MSZPs és SZDSZes képviselőnek tényleg dolgoznia kell, persze ha mákjuk van, és nem kerülnek börtönbe a 8 év lenyúlásaiért.

nem nemsiker_s 2009.02.27. 17:11:11

Aki siránkozni mer, ciánt neki a genyába ! :))))
Hálátlan csürhe !
Még ilyen apróság is zavarja őket, hogy csipegetünk az adóforintjaikból, vagy hogy eladjuk a házat a fejük fölül? Vagy háromszoros áron építünk autópályát ?

I-brahi 2009.02.27. 17:13:57

@Karcolt lendület: Igen, és ez az, amit te szemmel láthatólag totálisan nem értesz.

pokesz70 2009.02.27. 17:13:58

@Mr Falafel:

Említenél 1-2 elemet ebből a programból? Valóban nem nézem az általad említett orgánumokat, hátha most én is megtudom, mi is a csízió. Köszi

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.27. 17:14:49

@pokesz70: Komoly dilemmában vagyok, érdemes-e Önnek bármit mondani. Mert ugye két eset lehetséges. Vagy tetteti a naivat, tehát mögöttes céljai vannak, és akkor úgyis szándékosan nem fog érteni semmilyen választ. Vagy tényleg olyan butácska, mint amilyennek tetteti magát, akkor viszont azért fölösleges a felvilágosítás. Nehéz probléma!

>mit kezdjen a valóban pártsemleges ember egy olyan párttal, amelyik azt mondja, hogy (stb.) de ezt a megoldást -- noha kéznél van -- nem hajlandó még csak vitára sem bocsátani mindaddig, amíg nem ő van hatalmon?

Inkább én is csak kérdezek, ezek a kérdések vagy megvilágosítják Önt, vagy nem. Nem érdekel túlzottan.

1) Miért nem kíváncsi a "valóban pártsemleges ember" az 1998 és 2002, illetve a 2004 és 2009 közötti kormányzati teljesítményre, amikor pártokat ítél meg? Helyette miért a sajtóban megjelenő kampánydumák érdeklik mindenki más helyett épp - a valóban pártsemleges embert?

2) Miért nem tudja a "valóban pártsemleges ember", hogy nincs értelmes párt, amely azzal kampányolna, hogy "áldozatokkal járó" csomagot akar bevezetni? A választást meg kell nyerni ahhoz, hogy egy párt kormányozhasson. Ezt Ön tényleg nem tudja, vagy csak tetteti a kétévest?

3) Miből gondolja mindenki közül épp a "valóban pártsemleges ember", hogy a költségvetésnek csak két-három olyan tétele van, amihez egy reform vagy kiigazítás idején hozzá lehet nyúlni, miközben más tételek szentek és sérthetetlenek? (Ha nem tudja, miről beszélek, akkor halvány sejtelme sincs a költségvetésről, de akkor miért is játssza el a nagyokost?)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.27. 17:19:54

@Hattory Hanzo:
Én egy létező problémára szeretném felhívni a figyelmet, viszonylag kevés sikerrel. Amíg ál-magyarázatok mentén elemezgetjük a jobb- és baloldal viszonyát, addig az értelmetlen szócsatákon kívül más nem történhet.

I-brahi 2009.02.27. 17:20:49

Tényleg ennyire nem tudtok magyarul?

Kövér mondata azt jelenti, hogy aki siránkozik, hogy kibasztunk vele, az forduljon fel, mert csak jót tesz nekünk.

Kuncze szavai ezzel ellentétben arra utaltak, hogy ha valakinek semmi se jó, és úgy gondolja, hogy már csak azzal tud megváltást hozni magának, ha kicsinálja magát, akkor rajta.

Egyik sem szerencsés, de bizony az első mondandójában ezerszer rosszabb.

Ennyi funkcionális analfabétát!

kamasuka 2009.02.27. 17:25:11

pokesz70
"gyorsan guglizól, ügyes.

Most akkor guglizd meg azt is, hogy ki is az a Chikán Attila és a Pálinkás és melyik párthoz van közük.

Szerintem minden olyan szervezet, személy, entitás a kormány szövetségese és az ország érdekeinek szövetségese, aki javaslatokkal áll elő a kríziskezelésre.

Folytassátok csak nyugodtan az "előbb a fidesz, utána az ország" retorikát és a politikai géniusz OV képes lesz harmadszorra is elveszíteni a választásokat."

Leszarom kihez tartoznak, úgyis elquró vezeti a brancsot (Békesi), aki gyurcsányihoz is közel áll, ezzel vége is a történetnek, mégha gyémántokkal kövezed is ki a társaságot.

Mellesleg az is mindent elmond, hogy csak a két kis parlamenti párt (amelyek léte 2010 után kétséges) támogatja őket.

A Fideszben is vannak főfaszok, DT, korábban DFT, SP, MI, KL, de akár Chikánt és Pálinkást is idevehetjük. Ha nem lennének bent, semmivel sem vesztenénk velük.

Orbán az sem biztos, hogy indul ..., mert lehet hogy full házat akar a Fidesz. :D

I-brahi
Nekem Qurvára elég. Itt baszták a fejünket a tudományos szocializmussal évekig, aztán ugyanazok megmagyarázták a kapitalizmust, aztán elqurták az országot, és most egy bukott pénzügyminiszterrel újra egyenesbe hoznák. Kösz nem.

civilkontrol 2009.02.27. 17:25:31

Válasz Kuncze úr "terápiájára"

Kuncze úr, látja ezért vagyok letargiában. Hogy Ön a politikai távozását követően rádiósként is engem próbál eltüntetni a föld színéről.
Mert én az Ön szemében egy probléma vagyok. Egy probléma, amin segíteni nem tud, tehát meg kell szüntetni.
Hiszen én vagyok a középosztály. A középosztály, ami gondolkodik. A középosztály, akinek feltűnik, hogy Ön és csapata nem csupán anyagi természetű problémákat zúdított a nyakamba.
Ön minden mögött pusztán anyagi okokat keres, én meg nem. Ön, a Magyar elit és a média, igyekeznek mindent anyagi síkról megközelíteni. Más nem is lehet fontosabb.
Emiatt vagyok depressziós! Mert először vezető politikusként, most pedig a rádióból kívánja halálomat. Hogy hallgassak.
Kuncze úr, ez az írás most nem olyan lesz, mint a "köteles" beszéd szociálliberális olvasata.
Nem a szó szerinti mondanivalója, a nyers és képletes, sőt hátborzongató hasonlata miatt vonom felelősségre Önt. Nem feltételezem Önről (bár lehet, hogy ez vakmerőségre vall), hogy cián kapszulával kívánja kioltani az én és gondolattársaim életét.
Bizony én a tényleges mondandója miatt neheztelek Önre! Nem érti, hogy miért merek búslakodni, ha egyszer az Önök megmondóemberei szerint több pénzt, több fogyasztást kapok, mint 10-15 évvel ezelőtt.
Hát ezért vagyok letargikus Kunce úr! Mert fel sem tételezi rólam, hogy engem nem csak a nullák száma izgat, a fizetéspapíromon!
Mert Ön és csapata mindent erre próbál kenni, mindent anyagi okokkal kíván megmagyarázni! Anyagi megközelítéssel úszít egymásnak társadalmi rétegeket napi rendszerességgel!
Valójában nem (csupán) a hazám megrendült anyagi helyzete miatt vagyok depressziós, hanem mert a Magyar közbeszédet Önök tabukkal tűzdelték tele! Ez pedig minden, csak nem egy szabad demokrácia! A tabukkal pillérezett közbeszéd a puha diktatúra első lépcsője!
Valójában azért súllyedtem apátiába, mert a Magyarok életéből mesteri munkával irtották ki a baráti, családi, de leginkább kollegáris politizálás lehetőségét! Politikáról még véletlenül se! Csak összevesznétek egymással!
Nehogy már mi, választók, Magyar polgárok elkezdjünk az Önök (Elit) dolgairól beszélgetni, mert még a végén rájönnénk, hogy Önök nem a mi érdekeinket képviselik! Sem anyagilag, sem szellemileg!
Mert Önök mesteri precizitással folyamatosan Magyarokat állítanak szembe Magyarokkal, mindezt a tolerancia és a liberális eszmék függönye mögül! valójában meg ennek homlok egyenest az ellenkezőjét teszik! Napi rendszerességgel rágalmazzák, szídják, a társadalom döntő többségét! Mindenki, aki Önökkel nem ért egyet, csak szélsőséges uszító személy lehet!
Kuncze úr, bizony valóban depressziós vagyok.
De Ön rosszul látja depresszióm okát és ezért a kezelése is helytelen, ahogy ezt már Önöktől megszokhattuk.
Azért vagyok letargiában, mert látom, hogy Önök mit művelnek! Látom, hogy darabokra forgácsolják a társadalmat, hogy mégegyszer ne történhessen meg egy 56 szerű teljes egymásra találás! Mert titkon egymásra uszítanak minket, hogy egymással legyünk elfoglalva, ne Önökkel. És csupán ennek a munkának köszönhető, hogy nem látjuk még mindannyian: Bizony, Önök gazdaságilag (sem) a mi érdekeinket szolgálják! Hanem a tőke, a nemzetközi multinacionális erők érdekeit! És ennek egyenes következménye, hogy az én nyakamba ismét bokrosi méretű csomagot kívánnak zúdítani, ugyanakkor a válság ellenére gigantukus profitot elért multinacionális cégeket továbbra is adoamnesztiában részesítik!
Az esélyegyenlőség jegyében, Önök szándékosan versenyhátrányba Hozták a gazdaság hazai képviselőit és alkalmazottait, hiszen a multiknak adott kedvezmények esélytelenné tették a "szabad piaci" versenyt! ugyan milyen "szabad piac" az, ahol az egyik félnek nincs befizetési kötelezettsége, míg a másikat súlyos kötelezettségekkel terhelik és a legkisebb elmaradás miatt is százezrekre büntetik, ellehetetlenítik???
És tették mindezt a saját polgáraik, saját vállalkozásaik ellen, külső erők érdekében!

Ettől vagyok depressziós! És gyógyulásomat, ha meg nem haragszik, nem attól várom, hogy elfogadom, az Ön által segítőkészen kínált cián kapszulát.
Hanem attól, hogy ezeket a dolgokat egyre többen mondjuk ki és egyre többen értjük meg.
Többen és többen vesszük észre, mit is művelnek Önök velünk és rövidesen egyesült erővel vonjuk Önöket felelősségre a tetteikért!
Ez az én gyógyulásom kulcsa, és állítom, hogy a tegnapi megnyilatkozásával is elősegítette ezt! Mert egyre többen vagyunk egyre dühösebbek!
Az Önök ideje hamarabb lejár, mint gondolná!
És ez lesz az én tényleges gyógyulásom legelső lépése!

Egy középosztálybeli, aki a nevét sem meri az ellenvélemény alá írni az Ön(ök) által épített SZABAD Demokráciában

pokesz70 2009.02.27. 17:25:37

@Karcolt lendület:

Húú, azért tényleg nagyon nem vágod.

Az eü és az oktatás nagyon ramaty állapotban van. Szerkezetileg. Ha erre megoldás lenne, hogy toljunk még bele pár száz milliárdot pluszban, akkor sem tudnánk ezt tenni, ugyanis nincs pénz. Az állam abból gazdálkodik, ami adót és járulékot befizetünk, plusz hitelekből. Az eü-t pl. jó lenne csak a járulékokból fedezni (ahogy az meg vagyon írva), de ez nálunk utópia.

Értem én, hogy a fidesz szerint (és innentől kezdve szerintetek is) a kádári szocialista struktúrát kéne megtartani az egészségügyben, hiszen a magyar ember megszokta már, hogy kétszer annyi kórház és iskola áll rendelkezésre ingyen, mint pl. Hollandiában (per capita), de nem ezt a rendszert váltottuk le 20 éve?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.27. 17:27:35

@pokesz70:
Hülye vagy, géza? A port.hu-n ott van a tévéműsor, válaszd ki, mikor vannak azok a témák, amik érdekelhetnek.
Egyébként én, aki baromira nem vagyok pártsemleges, minden nap megnézem a balos médiumok híreit is. Egyedül az ATV-t és Fridit általában nem vagyok képes 4-5 másodpercnél tovább hallgatni.
Ha tényleg szeretnél tájékozott lenni, kezdd el te is nézni az általad nem preferált médiumok műsorait is. Vesd össze, az egyes híreket miként tálalják az eltérő politikai meggyőződésű híradók. Vedd számba, melyik híreket hallgatja el az egyik, és melyiket a másik oldal. Tanulhatsz belőle.

kamasuka 2009.02.27. 17:28:55

@I-brahi:
Míg Kövér egy minimum JÓ ("még Megyó is ezt mondta ...") kormányzási teljesítmény után "kötelezett", addig Kuncze egy TOTÁLISAN SZAR, utcai harcokkal teletűzdelt, tökéletesen elqurt, államcsőd közeli helyzetben "ciánozott".
Nos, ennyi a különbség a két nyilatkozat között ...

I-brahi 2009.02.27. 17:31:25

@kamasuka: Ha valaki tényleg akar valami hasznosat csinálni, akkor nem mindegy, hogy hogy hívják? Amikor Orbánnak a Kériéknél tett javaslatai kiszivárogtak, azt gondoltam, hogy ha ez az ember ezt nyilvánosan is felvállalná, rá szavaznék. De nem teszi, mert ő is populista. Amikor Pálinkás MTA elnök lett, azt hittem, hogy na ebből is politikát csinál, de látom, hogy nem, vannak elképzelései, amik tetszenek. Azért van bajod Chikánnal és Pálinkással, mert tenni akarnak valamit, és nem csak a saját pártjuk seggét nyalják. Ilyen egy elvakult gyűlölködőt, mint te...

pokesz70 2009.02.27. 17:36:32

@civilkontrol:

Apám, Te nagyon eltévesztetted a házszámot.

1) a magyar nyelv szabályai szerint a magyart, mint melléknevet kisbetűvel írjuk.

2) "Mert Önök mesteri precizitással folyamatosan Magyarokat állítanak szembe Magyarokkal, mindezt a tolerancia és a liberális eszmék függönye mögül! valójában meg ennek homlok egyenest az ellenkezőjét teszik!" -- értem, tehát amikor valaki egy vesztes választás után azt mondja, hogy "a haza nem lehet ellenzékben", akkor nem azt vágja épp' a képembe, hogy nem vagyok a haza része? Amikor valakiknek már nem elég jó a piros-fehér-zöld, mert azt mindenki, pártállástól, ideológiától függetlenül szívvel-lélekkel lobogtathatná, hanem forduljunk egy olyan szimbólumhoz, ami jól kifejezi a mi különbözőségünket (és ami nem mellékesen megfelelően félreérthető)? Amikor a kokárdát, az egész nemzet egyik legnagyobb büszkeségét, pártcélokra kampányeszközzé silányít?

Csak az gondolkodhat ilyen észveszejtő módon szemellenzősen, aki komolyan elhiszi, hogy magyar ember nem lehet zsidó vagy egyéb kisebbséghez tartozó, homoszexuális, esetleg baloldali. Azokat tényleg megosztja a liberalizmus toleranciája. De annak inkább a Balkánon vagy a Közel-Keleten a helye, nem Európában. Márpedig az ország döntő többsége úgy döntött, hogy nekünk ott a helyünk.

pokesz70 2009.02.27. 17:38:14

@Mr Falafel:

Ezt most vegyem úgy, hogy nem tudsz elemeket mondani a fidesz programból?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.27. 17:38:29

@pokesz70:
Te vagy már egy igazán fura pártsemleges libbancs!

pokesz70 2009.02.27. 17:39:56

@Mr Falafel:

Ezt most vegyem úgy, hogy nem tudsz elemeket mondani a fidesz programból?

gabca 2009.02.27. 17:40:15

@pokesz70:
"Magyarország a GDP arányában sokkal többet költ az egészségügyre és az oktatásra, mint a nálunk fejlettebb országok. Ez Kádár öröksége. Nem a finanszírozást kell meghagyni, hanem a hatékonyság növelésével elérni, hogy kevesebb pénzből jobb színvonalon történjen a gyógyítás."
"Az eü és az oktatás nagyon ramaty állapotban van. Szerkezetileg."

Latjuk, pokeszka, te is "nagyon vagod". Idelinkelnel valami ezeket az allitasokat alatamaszto adatokat???
Csak hogy lehessen valamivel erdemben vitatkozni ... Bar gondolom, annyira ertesz mindket terulethez, hogy nem allsz le a plebssel ezekrol az ex cathedra kijelentett baromsagaidrol vitatkozni, mert esetleg ala kene tamasztani adatokkal.
Azert naiv vagyok, izgatottan varom az adataidat, es az erveidet.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.02.27. 17:41:25

@pokesz70: Én ezt úgy olvastam, hogy mindnenkire vonatkozik, magára a politikai elitre, és nem jobb meg baloldalra. Nem, nem vagyok naív, csak előítélet nélkül olvastam el. Úgy azért már igaza van a kommentelőnek:)

gabca 2009.02.27. 17:41:54

@pokesz70: Meselj, dragam, a szerkezeti ramatysagrol, peldaul!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.27. 17:44:10

@pokesz70:
Vedd úgy, hogy béna kis provokációdra nagy ívben tojok.

I-brahi 2009.02.27. 17:44:17

@kamasuka:

"Míg Kövér egy minimum JÓ ("még Megyó is ezt mondta ...") kormányzási teljesítmény után "kötelezett" "

Na, Megyó fogja be, mert Orbánék után az tett be még a gazdaságnak, hogy az a barom betartotta a választási igéreteit.

"addig Kuncze egy TOTÁLISAN SZAR, utcai harcokkal teletűzdelt, tökéletesen elqurt, államcsőd közeli helyzetben "ciánozott"."

Utcai harcok: Ezt annak az embernek köszönd, aki kivitte a politikát a parlamentből az utcára. Azt hiszem, Orbán Viktornak hívják. Ja, és ez az az ember, aki provokátorokról beszél, amikor utcai harcok vannak.

Államcsőd: Nézz körül, recesszió van, tudtál róla? Japánban 12,7%-os gazdasági csökkenés van, az USA-ban szintén recesszió, Izland bebukott, Lettország szintén a csőd szélén, Szlovákia esetében is kétséges, hogy meg tudja-e védeni, hogy belépett az euroövezetbe. Nem mondom, hogy nem tehet erről a jelenlegi kormány (bár azért Járaival is elbeszélgetnék), de legalább nem vagyok ennyire szemellenzős, mint egyesek...

civilkontrol 2009.02.27. 17:46:58

@pokesz70:
Kikérem magamnak!
Én nem Önnek, hanem Kuncze Gábornak címeztem soraimat!
Azért, mert Ön Kuncze Gáborral, és / vagy pártjával szimpatizál, nem itélem el Önt.
Azért viszont, mert engem sokadszorra antiszemitizmussal, rasszizmussal, kirekesztéssel vádol, ELITÉLEM ÖNT!
Egyetlen érték mentén gondolkodom: Humanizmus! Ember Embernek, Magyar Magyarnak nem farkasa! Legyen az Zsidó, Cigány, Meleg, vagy MSZP szavazó!
Én vagyok szélsőséges úram??? Ön zúdítja rám az előitéleteit és én vagyok a szélsőség, csak mert nem osztom a nézeteit???
Remélem, hogy eljön az az idő, mikor ugyanaz a büntetés jár majd azért, ha valakit leszélsőségeseznek, mintha valakit aljas értelemben "Lezsidóznak"
Szégyenlje Magát!!!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.27. 17:55:31

@I-brahi:
Júúúj, Orbán kicsempészte a kis zakócskája zsebében a politikát a parlamentből, hogy az utca embere is részesülhessen belőle. Bazmeg, tisztára mint Prométeusz!
Oszt a szadesznak meg milyen nehéz volt a parlamentbe bevinni annyi taxist 90-ben, igaz-e balfasz!

I-brahi 2009.02.27. 18:01:54

@Mr Falafel: Te is nyilvánvalóan pontosan tudod, hogy miről beszélek, azért beszélsz ilyen semmitmondó hasonlatokban. Nem kellene inkább megpróbálni érvelni?

I-brahi 2009.02.27. 18:03:15

Ja, és tanulj meg kulturáltan beszélni, én nem használtam veled szemben ilyen hangot. Ezt nem tűröm el senkitől!

gabca 2009.02.27. 18:07:05

@pokesz70: Dragam, mig oly szorgalmasan keresed azokat az adatokat, amik alatamasztjak butasagaidat, kerestem neked egy kis olvasnivalot.
www.tarki.hu/hu/services/hrc/files/20070601/kerek_23_vitrai.pdf
(7-9 o)
www.uni-corvinus.hu/fileadmin/user_upload/hu/tanszekek/kozgazdasagtudomanyi/tsz-gazdpol/files/Mgpol/kisea/egeszseg.pdf
(11 o)
A tobbi oldallal ne farasszad magad, ugyse ertened ...
Bar abszolut nyitott vagyok arra, hogy meggyozz, hogy tudod is, hogy mirol irsz, sot jobban tudod egyeseknel ...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.27. 18:23:31

@gabca: TÉNYEKre hivatkozik? Maga fasiszta! pokesz70 joggal lesz sértődött. Egyszer én is kihoztam a sodrából tényekkel, meg is kaptam érte a magamét. De hát a pártdroidok már csak ilyenek.

Google 2009.02.27. 18:45:17

"Ezt most vegyem úgy, hogy nem tudsz elemeket mondani a fidesz programból?" Pokesz 70

Ez valami fatális tévedés lehet csak. Már nem a szocializmust építjük, ott tényleg elég volt a brosúra, volt is belőle annyi, mint program ma a szoclibeknél. Szó, szó, szó.
És ez kb. helyettesített is mindent, mindenki nyugodtan hajthatta álomra a fejét. Volt/van program. Hát akkor mi kell még?
De a helyzet az, hogy a programmal oda lehet menni, ahova a meztelen király is gyalog jár. A klozetra.
Egy sor nagyon sürgős dolgot kell végrehajtani, rogyadozik az egész építmény, csak úgy recseg-ropog minden, ilyenkor nem szavakon kell lovagolni, persze, ha még maradt egy csepp józan eszünk.
Ez a ciánozás egyébként eleme az SZDSZ programjának? Lehet mondani?

elfelejtette 2009.02.27. 18:54:03

Nahát, nahát, Kucze "vicceseketmondok nevetnekrajta" Gábor bődületesen beégett? Miért nem ment el inkább tanácsadónak, vagy valami felügyelőbizottságba, mint soksok SZDSZ-es társa, miért a Klubrádióban égeti magát?

elfelejtette 2009.02.27. 18:58:25

@pokesz70:

A baloldal beégett, leszerepelt, táborostul, elitestül, vezetőstül. maga ezek után csodálkozik, hogy a többség semmire nem vevő, ami tőlük jön? Maga bizonyára nincsen tisztában a politika és a demokrácia működésével. Súlyos hiba!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.27. 19:02:12

@Google: Nem tagadhatja, hogy programok számában Feri magasan veri az ellefeleit. Megegyezés, Száz Lépés, Új Egyensúly, Munka-Tudás-Tulajdon, Szabadság és Szolidaritás, Negyvennyolc Pont... nem beszélve az ötéves adócsökkentési programról. Ezek után a fospumpa akkor sem lenne versenyben, ha most rögtön két programot is nyilvánosságra hozna.

osborne 2009.02.27. 19:02:17

@elfelejtette: nézze a magyar baloldal soha nem volt friss, pártállami szájszagát el akarta leplezni. 7-8 évnyi elkúrás kellett ahhoz, hogy rájöjjenek - mégis büdös és hatalomfüggő.

osborne 2009.02.27. 19:05:22

@dzsucseharcos: Feri is the best! Programokból progresszív, kormányzásból destruktív. Arrogáns tapló nyugati öltönyben aki Úrnak hiszi magát ;]

elfelejtette 2009.02.27. 19:20:55

@osborne: Akármi is történt, a baloldal a '94-es győzelmével, valamint a 2002-majd a 2006-os kontrázással történelmi lehetőséget kapott arra, hogy bizonyítsa, képes megújulni, és képes állampártból demokratikus pártként az ország vezetésére. És megbukott.

Nem volt háború, nem volt pestisjárvány, és az utóbbi hónapok kivételével még igazán pénzszűke sem volt, legfeljebb egy folyton kiabáló ellenzék, és ez a 40 éves politikai tapasztalattal rendelkező párt ezt nem volt képes kezelni. EPIC FAIL.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.27. 19:28:10

@I-brahi,

köszönöm az értelmezést, de elboldogulok magyarul. :>

Örülök, hogy Kuncze bocsánatot kért. Szép tőle, na. Most elégedett?

Google 2009.02.27. 19:32:34

Igaza van, Harcos.
Azt mondanák, csak egy programja van, s az is milyen...pfúj!
Nekünk nem kell program, tudunk magunknak csinálni; csak hagyják, legyenek olyan jók!
Cián sem kell. Mi jól vagyunk.
Különben is a gyözelemhez vezető út szebb, mint maga a győzelem.
Meghosszabbítottuk kicsit, baj az?

I-brahi 2009.02.27. 19:32:38

@Loxon: Ismétlem: Nagyon nem tetszik, hogy Kuncze Gábor ilyen kijelentést tett. Elégedettnek semmiképpen mondható a pillanatnyi lelkiállapotom. De köszönöm a konstruktív hozzáállást.

elfelejtette 2009.02.27. 19:40:52

Kuncze Gábor ma közleményt adott ki, részlet:

"Vannak félremagyarázható mondatok. Tegnapi mondatom nem csak rossz volt, hanem félremagyarázható is."

A közlemény helyesen így hangzik:

"Vannak ostoba mondatok. Tegnapi mondatom nem csak rossz volt, hanem ostoba is."

Gábor, ez nem rossz vagy félremagyarázható mondat volt, hanem ostoba. 4 hónappal az EP választások előtt egy ilyen mondat egyenlő lehet a selyemzsinórral. Egyszerűen hihetetlen, mekkora baklövést csináltak. Ez is azt mutatja, hogy már tényleg csak agonizál az SZDSZ, és a minden bizonnyal sikertelen EP választás után könnyen több darabra hullhat az SZDSZ, mint a Kisgazdák anno.

elfelejtette 2009.02.27. 19:47:32

Ez egy nagyon finom eset, remélem, lesz belőle bejegyzés itt is.

Sas Jóüzsiról van szó, aki majdnem biztos, hogy jogerősen el lesz ítélve, és ezért a baloldal kitömi pénzzel, nehogy nélkülöznie kelljen szegénynek:

"Józsi az életben maradásért küzd valamennyi színpadon töltött percében, a mélyről jöttek elszántságával, a létükben fenyegetettek elkeseredett lázadásával. A Sas Józsi-félék többé már nem hajlandók veszíteni" - írta az Élet és Irodalomban február 6-án Verebes István, a Mikroszkóp Színpad állandó fellépője."

www.hetivalasz.hu/cikk/0902/sasazertis

Google 2009.02.27. 19:52:06

Nem rossz, nem félremagyarázható, nem ostoba, hanem uszító.
Ezek után a szegényebb azt mondhatja a jobb módúnak, a középosztálybelinek -legyen az jobb, vagy baloldali- , vegyen be ciánt, ha elégedetlen.
Tudom, Kuncze csak a jobboldaliakra gondol, hisz azok veszélyeztetik az ő boldogságukat.

osborne 2009.02.27. 19:52:12

@elfelejtette: a baloldalnak ez nem epic fail csak az országnak az. ezt kell megértened neked is, nekik elég ha választásokat nyernek és övék a hatalom. kommerek és menthetetlenek.

elfelejtette 2009.02.27. 19:55:36

@Google: Az SZDSZ megmaradt 1%-a a középosztály azon tagjaiból kerül ki, akik mélységesen hisznek a neoliberális modellben. Más nem maradt. Ezek után ennek a rétegnek ciántablettát ajánlani nem uszító, hanem kifejezetten ostoba húzás.

medve2 2009.02.27. 19:56:02

Vissza kell vonnom egy korábbi kijelentésemet: minden híradó foglalkozott azu üggyel.

elfelejtette 2009.02.27. 20:01:08

@osborne: Én másképp látom a dolgot. Azt gondolom, hogy az MSZP tevékenysége mára oda vezetett, hogy lassan a saját létüket számolják fel. Azt gondolom, hogy 2010 után könnyen eltűnhet az SZDSZ és az MDF, és az MSZP is könnyen 10%-15% körüli méretűre fixálódhat. Lesz helyette Jobbik, meg ki tudja, még mi.

Az MSZP-nek már 1991-ben el kellett volna tűnnie, de akkor még elhitették, hogy az egész problémahegy az MDF sara, nem az MSZP-é. Sok népszerű alakjuk is volt a pártban, pl. Horn Gyula is az volt. Mára semmi nem maradt, csak egy nagy csődtömeg, meg az utált vezér és szárnysegédjei.

osborne 2009.02.27. 20:05:29

@elfelejtette: dehogy. 2010-2014 között az lesz mint ami Orbán Kéri beszéde után volt. A Nyuggerország védelme és balos populizmus az MSZP-től.

Ezt fogja nyomni Feri, majd figyeld meg ;]

osborne 2009.02.27. 20:08:05

ezért életveszélyes, hogy ez a kiszes milliárdos beállt politizálni, szétkúr mindent és nem érdekli ;( ;)

elfelejtette 2009.02.27. 20:16:22

@osborne: Két dolgot tennék még ehhez, aztán le is állok a "szerintem mi lesz 2010 után" jóslással.

Egyrészt a baloldal hiteltelenné vált. Mondhat bármit, nem hiszi el neki senki. Nagy esély van rá, hogy a baloldalon megjelenik a konkurrencia, vagy a Munkáspárt, vagy esetleg egy a Jobbikhoz hasonló provokátor zöld párt, és kihasít magának a tortából.

Másrészt az MSZP és Gyurcsány, Babarczy Eszter szavaival élve: (ne menjünk bele a hölgy munkáságába, ez az idézet akor is remek)

"Gyurcsány fogja a párt tökét, a párt fogja Gyurcsány tökét, és közben meredten figyelik a népszerűségi mutatókat. Ezt a valószínűtlen posztszocialista Laokoón-csoportot bámuljuk 2008 tavasza óta."

Na most, ezt hívják csapdahelyzetnek, amiből minden lehet, csak jó-a-vége nem. Gyurcsány mondhat bármit, kormányon, ellenzékben, súlyát vesztette. Az MSZP pedig ebbe a se vele se nélküle helyzetbe könnyen beleragadhat, és ha beleragad, bele is rokkan. Ne mond, hogy ilyen nincs, én sem hittem volna, hogy az SZDSZ képes lesz pitizni 200000 + 1 voksért, mikor anno '94-ben 1 millióan szavaztak még rájuk. :D

osborne 2009.02.27. 20:22:53

@elfelejtette: will see, a baloldal anyagilag és elit terén mindig is ott lesz, nem fogja hagyni hogy elnyomják. ellenzékben megint meg fog erősödni de nem akarok váteszkedni csak megérzés ;]

elfelejtette 2009.02.27. 20:28:30

@osborne: A magyar pártrendszer évek óta szinte beállt. Sehol egy új arc, egy új párt, szinte sehol semmi nagy változás. Szerintem 2010 fordulópont lesz, illetve lehet, hogy nem pont 2010, hanem utána néhány év, de az MSZP, az SZDSZ az MDF meggyengülése egyfajta hatalmi vákuumot képezhet, és ez megindíthat olyan folyamatokat, amik elősegíthetik új politikai erők megjelenését.

osborne 2009.02.27. 20:43:23

@elfelejtette: meglátjuk, mindenesetre a ballerek már előre drukkolnak a Fidex bukásának. tudod: jobban gyűlölünk tiiteket mint it minket az alap.

Invictus 2009.02.27. 21:36:56

@osborne: A Fidesznek győzelem esetén nagyon durván neki kellene esnie a baloldali establishmentnek. Be kellene csavarni a pénzcsapokat, sokkal jobban, mint 98 után. Ha egy mód van rá, bíróság elé kellene vinni a baloldali elit minden tagját, akit lehet. Fletó included. Csak hát ehhez hiányzik a bátorság és az erő.
Egyébként igazad van, ha a Fidesz nyer 2010-ben, 2014-re úgy jár majd mint az MDF 90-94 között. Gyakorlatilag vége lesz, ha megteszi mindazt, ami muszáj... Olyan meg nincs, hogy nem teszi meg, mert nem lesz választási lehetőség.
Az MSZP meg olyan az országnak mint a rák. Elpusztíthatatlan. Ha kivágják valahonnan, áttéteket képez máshol. Sosem fog megszűnni, sajnos. Egy olyan hatalmas, beágyazódott kapcsolati hálóról van itt szó, ami nyugodtan leírható maffiaként.

Polgárlány 2009.02.27. 21:39:03

Jajmár. A ciánozás az SZDSZ "bokroslajosa", puszta PR-akció. A jobbmédia olyan, mint az úttörő: ahol tud, segít. Hol a Jobbikot tolja meg néhány százaléknyi szavazóval "cigánybűnözést" hajtogatva, hol az SZDSZ kampányát segíti ciánozáson felbuzdulva. Jöjjön el az én országom, agymosás, cián - mikor tanulunk már legalább a saját hibáinkból? Tényleg mindig a Fidesznek kell benyomnia más pártokat a parlamentbe?

osborne 2009.02.27. 21:41:02

@Invictus: a Fidesz is fel fel villantott a maffiaszerű működésből azért ezt nehéz tagadni de csődbe nem navigálták 4 év alatt az országot mint a szoci mob. ahhoz csak ők értenek nagyon.

az igazi számonkéréshez hadsereg és lefizethetetlen jogszolgák kellenének. sajnos az nincs. majd kiderül mi lesz. páran pofára fognak esni. megérdemelten.

ha ők nyernek, akkor ennek az országnak meg tényleg mindegy.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.27. 22:35:04

@Invictus: A pénzcsapok elzárása csak a feladat egyik fele. A másik fele: kevesebb pénzcsapot nyitni. Ez döntő jelentőségű, és nemcsak erkölcsi kérdés, hanem húsbavágó hatékonyságkérdés is.

"ha a Fidesz nyer 2010-ben, 2014-re úgy jár majd mint az MDF 90-94 között. Gyakorlatilag vége lesz, ha megteszi mindazt, ami muszáj... "

Ez három okból hibás gondolatmenet. Először is, ez jóslás, ami annyit ér, mint a jóslások általában. Másodszor, van rá példa, hogy jobboldali kormány sikeres reformokat hajtott végre és nem tűnt el a következő választáson (Szlovákia, 8 év Dzurinda. Lengyelország, ahol a baloldal semmisült meg.) Harmadszor, ez a fatalizmus azon alapul, hogy most ún. "fájdalmas intézkedések" kellenek, amik elkerülhetetlenül ellenzéki győzelemhez vezetnek. A megoldás az, hogy a jobboldal potenciális szavazói számára ne legyenek "fájdalmasak" az intézkedések. Az átalakítások költségeit, ha felmerülnek, a balos rétegekre kell ráterhelni. Tehát most 4 évig ne minden a nyugdíjasokért és a kormányközeli nagyberuházókért történjen. Egy egész mitológia épült már aköré a hiedelem köré, hogy ami a gazdaságnak jó, az csakis valami "fájdalmas" bokrosi nemtudommi lehet, amit a "zemberek" nem fognak szeretni. Egy fenét. A Fidesznek le kell mondania a nyugdíjas szavazókról és még néhány, egyébként amúgy is szoci rétegről, továbbá önmérsékletet kell tanúsítania a saját klientúra hizlalásában (ez ugyanis "fejlesztések" címszó alatt a legnagyobb kiadási csoport a költségvetésben), és ha erre képesek, akkor mindenféle "fájdalom" nélkül tudnak reformálni. Persze, 30-40 százalékot akkor is kaphat az ellenzék, de nem fátum, hogy többséget kell kapnia, mivel szinte matematikai képtelenség alacsonyabb újraelosztási ráta mellett (ami a jobboldali kormányzás jellemzője, és amit a Fidesz is akar most) olyan költségvetést csinálni, ami az emberek többségével kitol. Nem kellene ennyire félni a nyugdíjasoktól és a szociális rendszer potyautasaitól, még kevésbé az államközeli nagyvállalkozóktól és "értelmiségi" kitartottjaiktól: jelentős erőt képviselnek, de egyelőre nem ők a többség.

osborne 2009.02.27. 22:42:59

@dzsucseharcos: a fájdalmas ami nem is olyan fájdalmas beavatkozás résszel egyetértek.

választások: eddig 2szer az inatkívok (főleg a nyuggerek - 2-3 millió) voltak a királycsinálók, nélkülük csoda kell a nyeréshez de ezt tudja

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.27. 23:30:25

@osborne: Mindkét "oldal" kb. 2,5 millió emberre számíthat a választáson, a többi a 18 év alattiak és azok, akik sohasem szavaznak. A választást eldöntő kérdés az, hogy mennyire hatékonyak a mozgósító apparátusok és mennyire megosztott a két "oldal".

medve2 2009.02.28. 00:23:08

Biztos ez a másfél az MSZP-nél mostanság?

medve2 2009.02.28. 00:23:50

Bocsánat, kettő és fél.

Samott 2009.02.28. 07:30:48

@medve2: en csak kettot lattam, es bar ugyanazt mondtak, latvanyos volt a kulonbseg:

Duna TV: bejatszottak a Kuncze mondatokat, Repassy eljatszotta a vilagveget, kozoltek a Kuncze bocsanatkerest - teljesen korrekt modon vegigkovettek az ugyet.

RTL: bejatszottak a Kuncze mondatokat, kozoltek a Kuncze bocsanatkerest majd ezek utan Repassy eljatszotta a vilagveget (igy teljesen rohejesse tettek a szerencsetlent, hiszen mit hisztizik ez, hiszen mar bocsanatot kert a masik) es bonuszkent a vegen megkaptuk Kovert is a koteles beszedevel , meghozza pont olyan reszletesseggel ismertetve, mint az elejen a Kuncze beszedet - inkabb nem minositenem a talalasnak ezt a modjat. :)

Nils. H 2009.02.28. 18:21:45

@Samott: Nem értem a problémádat, hiszen kuncze és klubja rég bocsánatot kért, réparobi és a fidesz pedig még mindig hisztizik, bojkottál és óertétézik.....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.28. 20:38:16

@Nils. H:
Csak azért csinálják, libbancs, hogy téged ütögessen a guta. Hátha megdöglesz reggelre, oszt még ciján se köll!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 21:23:03

@Mr Falafel:

Héjjjj, ezt a libbancs szót honnan vetted?
Ezt kb. jó egy éve dobtam be tótába. Ki vagy te?
Volt más nicked?

Kopiás Attila Steve 2009.03.01. 03:43:46

Ma voltam ismerősnél lakásbúcsúztató összejövetelen. Egy eleddig általam nem ismert forma éjféltájt valami teljesen apolitikus beszélgetésbe politikai felhang nélkül, de bedobta, hogy merthogy kövérnek volt az a beszéde, ahol azt mondta, hogy minden baloldalit lámpavasra kell húzni.
Büszkék lettetek volna rám, ha látjátok, hogy védem az igazságot (merthogy konkrétan nem ezt mondta ugye).
Persze eredménye ugyanez lett (semmi), mint amikor nektek magyarázom, hogy kuncze miért nem azt mondja, amit nem mondott, hanem azt, amit mondott, de hát azért én mindig megpróbálom... :+)

CrL 2009.03.01. 04:00:12

@KA_Steve: big up de aki menthetetlen az menthetetlen ;]

CrL 2009.03.01. 04:02:23

@KA_Steve: big up de aki menthetetlen az menthetetlen ;]

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.01. 08:33:06

@malacka69 az édentől keletre...:
Itt olvastam valakitől és elrekviráltam, mert megtetszett.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.01. 08:43:17

Ez is nagyon jó szó, de nekem a "libbant" illetve "ballibbant" változata jobban tetszik, ami meg szerintem Kündü nyelvi leleménye.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.01. 09:09:52

@Mr Falafel:

Az lehet, mert itt is írtam párszor...

Tavaly valaki szóvá tette tótán, h nem tetszik neki a libsi, mert az antiszemita. Aztán előadta, miért, meg mindenféle bibsi, biboldó fasságot, amiről nekem, ártatlan kisdisznónak, fogalma sem volt eladdig. Na ekkor jött az ötletelés, h akkor mik legyenek libsi helyett...

A libbant is előfordult az ötleteim között, de mindenkinek a libbancs jött be legjobban.
Liba, libber, libus, libióta, stb... Az szdsz-re meg legjobb a "szadista" kifejezés, az nagyon ül.

Nagy találmány volt még a mengele+mangalica= mengelica Horváth Ágnesra, hiszen egy szóba préselődött bele a külső és belső összhangja:-))

Üdv.

ÁrPi 2009.03.01. 13:12:01

KA_Steve · ifjuhumanistak.hu/steve 2009.03.01. 03:43:46

Oké asszem egyrészt-másrészt büszke vagyok, asszem . :)

mikipeti 2009.03.02. 12:48:18

Annyira beszűkült ez a poszt. Mond valami hülyeséget a Kuncze, erre az az első, hogy előkapar valamit a szerző a másik oldal szemétdombjáról.

Mind a kettő hülyeséget beszélt, ez van.

Hogy jön ide ma Kövér László?
süti beállítások módosítása