Tegnap mutatták be a budapesti Centrál Kávéház új cukrászát, a Reakció is képviseltette magát. Régi reakciós szerzőnk, Dolcevita beszámolója (és képei):
Tegnap délelőtt igen látványos és ízletes sajtótájékoztatón voltam a Centrál kávézóban. Az év elejétől megújult a kávézó gasztronómiai kínálata, az ételekért ezentúl Cseh János, aki többek között a Sofitel és a Gundel konyhafőnöke is volt, a desszertekért pedig Mihályi László mestercukrász felel. Mihályi László tagja volt a lyoni Coupe du Monde de Patisserie-on tisztességgel helytálló magyar csapatnak. A váci cukrász esküszik a kiváló alapanyagokra adalékanyag mentesen, igazi kakaóból, csokoládéból, rumból és egyéb hozzávalókból készíti rendkívül látványos süteményeit, tortáit.
„A cukrászdákban a termékek 70% különböző vödrös, dobozos, zacskós porokból készül. Ma már lehet piskótát, képviselőfánkot, csokoládé mousse-t és vaníliakrémet is mesterséges anyagokból előállítani. Tizenöt cukrász helyett elég hármat alkalmazni, kezükbe adni a habverőt, hogy keverjék ki a port és készen is van a sütemény.” – mutatja be László a jelenlegi hazai szakmát (erről a pékek is tudnának mesélni…). A mestercukrász süteményei, azon túl, hogy nagyon finomak és minőségi alapanyagokból készülnek (a sajtótájékoztatón kaptunk ízelítőt) gyönyörűek is, a gasztronómiai mellett vizuális élményt is nyújtanak.
Folytatás Dolcevita blogjában.