A butaság diszkrét bája
2009. február 13. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

A butaság diszkrét bája

Legyünk őszinték, a magunkféle szocionista álkonzervatív zsidócsicskáknak furcsa, de kellemes bizsergés keletkezik a vastagbelük felső szakaszában, amikor azt olvassák: Bencsik András megcenzúrázta Lovas Istvánt, aki emiatt a kiábrándult Fidesz-seggnyalók ülepítőgödrében, a barikad.hu-n pakol ki mindenről, ami a szívét nyomja. Mindez persze a – mondjuk így – intellektuális és mentális kihívásokkal küzdő hazai radikális jobboldal állapotát ismerve várható volt, de végül is attól, hogy ismerjük előre egy vicc poénját, még jót szórakozhatunk rajta. Különösen akkor, ha a vicc mesélője jó előadói képességekkel van megáldva.

 Nos, Lovas István jó viccmesélő.

 A barikad.hu-nak adott interjúja is kifejezetten mókás, tele humoros fordulatokkal, szellemes kiszólásokkal, kacagásra késztető megjegyzésekkel, könnyed marhulással, ökörködéssel, bolondozással. Érdemes elolvasni az egészet, mi azonban itt csak egy apró részletet emelnénk ki, az érintettség okán:

L.I.: (...) Az,hogy a Fidesz a saját támogatóit rugdalja, egyszerűen felfoghatatlan.

b.: Mondana példát?

L.I.: Igen. Egy barátom hívott ma, „habzó szájjal". Kattintson rá a jobboldali, kvázi-neokon utánzat reakcio.hu honlapra. Navracsics Tibor jobbklikk.hu honlapja ajánlja ezt a testvérlapját. Nézze meg a főoldalon egy Kovátsch Gamma Bertalan nevű ember cikkét és olvassuk együtt az Egyrésztmásrészt. „Itt van a Magyar Hírlap, az a fostemető. Volt neki fénykora, amikor én is írtam bele, de nem, Szélesnek nem kellett a Pulitzer-díjam, neki olyan sötét idióták fröcsögése kellett, mint a bayerzsóti. (...) Bazdmeg, szélesgábor, most megnézheted magad, nem kellett az általam képviselt minőség, most szívhatsz a bayerzsótival. Magadnak kerested a bajt, hülyegyerek. Hirdetőidnek annyi."

b.: ???

L.I.: Szabad ország vagyunk. Állítólag.

 Hát igen. Szabad ország vagyunk. Például senki nem tiltja meg egy - naprakész nemzetközi tájékozottságára oly büszke - újságírónak, egy komoly napilap brüsszeli tudósítójának, hogy utánanézzen, mi is az az internet. Meg hogy megtanulja - legalább betűzve - elolvasni és értelmezni a „blogajánló” szót. Bé-el-o-gé-a-jé-á-en-el-ó. Meg hogy részt vegyen valamilyen továbbképzésen, amelyen megtanítják neki, hogy miként tudja az állapotsorból, a fejlécből és egyéb árulkodó jelekből megállapítani, melyik honlapon jár éppen.  Persze ez nem könnyű ilyen életkorban, de hát ha a kapcsolat.hu kezelését sikerült megtanulnia több ezer mammernak, akkor Lovas István számára is van remény.

 És természetesen alkotmány biztosította szabadságjoga mindenkinek, még Lovas Istvánnak is, hogy ne szopjon be egy stílusparódiát. Főleg egy olyan oldalról, ahol kizárólag stílusparódiák olvashatók (ez két percnyi görgetéssel minden írni-olvasni tudó ember számára kiderül). És ha az embernek „habzó szájjal” telefonál egy barátja, hogy felhívja a figyelmét a nagyszerű Kovátsch Gamma Bertalan írására, akkor jogában áll felkiáltani: „Bazdmeg, te tényleg ennyire hülye vagy?!”

 Persze szabad hülyének lenni is. Egyelőre.

 Mert ha azok jutnak hatalomra, akiket mostanában Lovas annyira tol, akkor egyenesen kötelező lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr13940876

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.02.13. 16:47:10

Akiket a humor füstje sosem csapott megKomolyan gondolkodóba ejtő, hogy vajon a radikálisok, és zászlóvivő árokásói röhögtek-e már jót életükben. Röhögtek-e egyáltalán? Ismerik-e az irónia fogalmát? És ha mégsem, akkor miért nem veszik fel végre végé…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 14:06:54

Pedig az egyik legtehetséágesebb újságírónk - volt... mér lett ilyen hülye csávezes? Lovas, porqué no te callas?

bellone 2009.02.13. 14:15:19

2002-ben a Heti Válaszban indult egy cikksorozat, a jobboldal útkeresésével kapcsolatban. Bencsik, Lovas, Gréczy(:)) félék egyből szétoffolták.

Ugyanezekkel az érvekkel. Annyi volt a különbség, hogy akkor még folytak a pénzcsapok, tehát a Fidesz oldaláról védték a hazát.

Véleménymonopólium?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.02.13. 14:18:48

Lovas szerintetek tagja a MÚOSZ-nak?

MU-HA-HA.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 14:18:58

Ezennel jótékonysági célú gyűjtést hirdetek, hogy minél hamarabb át tudjuk adni Lovasnak Békés Mártonnak a neokonokról írt könyvét!

Francois Pignon 2009.02.13. 14:19:47

Ez a "barátom hívott" visszatérő elem, sokszor azt jelenti, "be nem vallanám, hogy olvasom". Ez esetben azért annyi tuti, Lovas nem olvassa a Tirpákbokrétást. ;)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 14:22:11

off

index.hu/belfold/budapest/2009/02/13/1249289/

Egy Ember - Egy Emberért címmel szolidaritási akciót szerveznek péntek délután az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György polgármesterért. Az önkormányzat dolgozói közül van, aki mindenképpen elmegy, mert nagyon szereti és tiszteli Hunvald Györgyöt, más arra vár, hogy a jegyző adjon útmutatást, hogyan is viszonyuljanak ehhez a dologhoz.

on

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.13. 14:23:04

@dszg:

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nem rossz ötlet:)
De a radiknak sok lenne. Túl sok betű, túl sok anyag, túl sok megérteni való. Még elfáradnak!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.13. 14:30:00

Hát Lovast eddig bírtam. Úgy látszik az agyérelmeszesedés őt is kikezdte.
Viszont a Barikád szerkesztői fiatalok, ők nagyon beszopták. Úgy látszik nem dívik arrafelé tájékozódni arról amiről írnak.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 14:41:02

Szerintem ez a szegény Lovas sosem az eszéért volt közszeretett... Mondhatni ez már akkor segghülye volt, amikor Bayer még tehetséges. Kifejezetten örvendek, hogy egyre átlátszóbb. Váljon csak el a szar a májtól, vagy mi.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 14:47:52

Szegény index nem linkelheti be ezt a nagyszerű bejegyzést:)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 14:58:42

Érdekes ez a Lovas. Egyfelől okos fickó, a korosztályán belül az egyik legjobb újságíró. A TV Akadémia, amit a Fidesz alatt létrehozott - jó ötlet volt.
De ennyire hogy nézhette be? Lehet, hogy azt gondolja, a paródia olyan zsidós dolog, ezért pfúj.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.13. 15:02:21

Ne menjetek már be ennyire az erdőbe.
Lovas egyáltalán nem hülye, pontosan tudja miről
van szó. Minden tirpák posztban minimum öt link van,
elég egyértelmű miről szól.

Egyszerűen rafinált gonoszsággal kifordítja a szöveget.
Google írta le az előbb pontosan mi történt. Megjelent itt
egy mondat tegnap: "nincs koalíció a jobbikkal"!
Ennyi, erre jött a válasz.

Hattory Hanzo 2009.02.13. 15:07:46

@gloire:

Ezzel viszont pont a saját olvasótáboráról állít ki egy elég kemény szegénységi bizonyítványt, miszerint is a kedves olvasók is annyira sötétek, hogy nem ismerik fel a paródiát. Az az igazi gáz, ha igaza van.

Francois Pignon 2009.02.13. 15:17:08

@lelkylola: Nekem is furcsa ez egy olyan újságírótól, aki sajtószemlézéssel is foglalkozik.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.13. 15:21:33

Az olvasótáboruk viszont így hamar eljut a
Konzervatóriumra, és ott aztán lehet szörnyülködni!
Nem lesz itt semmiféle áttörés egyébként, Kádárizmus 2.0,
az lesz még 20 évig, ha így megy tovább . )

"Sohasem láttalak, sohasem hívtalak,
de én rád gondolok minden este..."

www.youtube.com/watch?v=efAIpqpr5pc

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.02.13. 15:24:43

Lovas meg a heti levelei, nabassz.

Ő a magyar jobboldal Del Medico Imréje/Chuck Norrisa (idős, festett haja van és erőgépeket reklámoz): a hasonlatot régóta tartogatom, idejét láttam elsütni, pardon.

Gift 2009.02.13. 15:24:58

kiafaszom adta ezt az ördögi tervet a reakciósok kezébe? bayer-bogár-lovas 48 óra alatt? ! :))))

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 15:27:07

@Gift: ki adta a kezü(n)kbe? Hát a Bayer, a Bogár meg a Lovas. :)

szpal 2009.02.13. 17:39:02

a barikád cikkből kivették ezt a "barátom telefonált" részt.

De legalább megkaptuk jól megint, seggnyalók meg mentálisak vagyunk, ráadásul internetezni sem tudunk, és azt se, hogy mi az a stílusparódia.

Lovast inkább becsülni kellene, hogy kiszált a birkák sorából, és kritizálni merte a Fideszt meg Orbán Viktort. Mert ugye jövőre választások lesznek, az MSZP-nek minden adottsága megvan a győzelemre: 18 %-on állnak, akárcsak 2005 nyarán...

barikad.hu/node/23960
azoknak, akik szeretnek gondolkozni

Francois Pignon 2009.02.13. 17:44:39

@szpal: Hehe, jól áll az utólagos törlés egy "Kicenzúrázva..." kezdetű cikkhez.
Lovasnak egy fix igazodási pontja van, Oroszország és a Déli Áramlat/Nabucco kérdés. Valahogy a kicenzúrázott írásában is oda lyukadt ki.

Karcolt lendület 2009.02.13. 17:58:15

@szpal:
Lovasék a 2001-2002-es tevékenységükkel már bőven eleget tettek a Fideszért és a jobboldalért, mostmár nyugodtan pihenhetnének egy kicsit.

Nem mintha a Fidesz nem szolgálna rá bőven a kritikára, de Lovasnak mindössze az a baja, hogy őt ejtették, nem az, hogy ökörségeket beszélnek.

De pl. Bayerre ismét számíthatnak a szocik úgy 2010 februárjában, biztos sikerül valami okádék cikkel a kampány közepén két hétre reflektorfénybe kerülnie, amitől aztán a most "sose szavazok többet ezekre" társaság szép tömött sorokban ismét leadja a voksát az MSZP-re.

states 2009.02.13. 18:15:54

A Fideszt és Orbánt van miért kritizálni, de az a baj, hogy Lovas folyamatosan azért ostorozza, mert nem elég radikális. Csak arról az apróságról feledkezik meg, hogy a radikális Fideszhez radikális választók is kellenének, de azok továbbra sincsenek. Amúgy meg az is tény, hogy amikor Szijjártó kiszáll az Audiból, hogy 19 szavas szókincsével lerántsa leplet Veres luxusautó beszerzéséről, és közben hosszasan szörnyülködik a Gyurcsány-önkénynek kiszolgáltatott magyar emberek sanyarú sorsán, akkor megrögzött Fidesz-szavazó létemre is a gutaütés kerülget...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 18:49:24

@states:
Engem is:)
Sajnos a pártok ifjúsági vonala ennyit tud. Szép jövő vár ránk.

@Karcolt lendület:

Nembiztos. Bayer és a Széles-birodalom immár a Jobbiké, még ha nem is tudják. Összenő, ami összetartozik.
Ez nem baj. Szegény Szdsz, nekik már semmijük sincs, még a Hírszerző is "átállt"

states 2009.02.13. 19:02:10

Csakhogy Szijjártó nem ifjúsági politikus, hanem a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője. Amiért Orbánnak már régen elnézést kellett volna kérnie a saját szavazóitól, ehelyett most is feljebb buktatja. Mint ahogy azért is, hogy Deutsch egyáltalán még a pártvezetés környékén van. Leváltás helyett megy az elfekvőbe, Brüsszelbe, ami legalább 2 mandátumába kerül majd júniusban a pártnak...

HToma 2009.02.13. 21:27:24

@states: Talán lesz aki azért szavaz a Fideszre nyáron, hogy Deutschot többet ne is lássa.

hiba 2009.02.13. 21:47:09

Azért az érdekes felvetés, hogy mi lesz ha a fidesz sajtó debiljei lassan átszivárognak a jobbikhoz. Gyanítom megfelelő vezetés nélkül ugyanaz mint a magyar gárdával, vagyis leginkább egymásnak esnek és színvonalas Lovas kontra Bencsik vitákat olvashatunk. Kicsit behányok majd mikor Lovas emlegeti fel Bencsik népszabis-MSZMP múltját dehát ez a dolgok rendje.
Viszont mi van ha mégse, és Vonáék képesek csatasorba állítható média felületet barkácsolni ebből a szellemi uszadékból? Az még nagyot lendíthet rajtuk az áhított 5%-hoz.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.13. 22:23:25

@HToma:
régi mániám az osztrkiszmnosz bevezetése...
(murci.freeblog.hu/archives/2008/03/25/Osztrakiszmoszt/ )

Illetve KKálmán is ezt javasolta Demszkyvel... :D
(reakcio.blog.hu/2009/02/08/szavazzunk_az_szdsz_re)

Szóval működik a dolog, csak eu-s választásnak hívjuk...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.14. 07:46:49

Kálmán és Tóni!

Nem nagyon van olyan gondolat a bejegyzésben, amivel ne értenék egyet. De ez a saját szájába hugyozó majom olyan gusztustalan bazmeg, hogy felfordul a gyomrom, akárhányszor meglátom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.14. 08:08:06

Ez mind nagyon szép (s talán részben igaz is), csakhogy én még emlékszem arra, amikor szegény Antall József 1992 tájékán rettenetes MDF-tagságról beszélt, aztán pedig, ugye...

Beszél itt Lovas sokmindenről, s ez pölö - az elmúlt húsz év ismeretében - egy elég valószínű alternatívának látszik:

"L.I.: (...) ahogyan Gyurcsány felelős mindazért, ami a kormányzás területe, Orbán Viktor a felelős az ellenzék hangulatáért. Aminek felméréséhez nem kell közvélemény-kutatás. Roppant veszélyeket rejt magában a terjedő apátia. Nézze meg a részvételt Ferencvárosban. Ha a Fidesz helyében lennék, igen aprólékosan tanulmányoznám, hogy mi történt a múlt hónap közepén a jobboldali Nagymaroson, ahol nem a jobboldal, hanem igazi trógerek nyerték a helyi választást. A jobboldal otthon maradt. Érti!?

b.: Nézzünk rá a jobbklikk-re, hogy miket ajánl. A Heti Választ igen, a Demokratát nem.

L.I.: Sajnálom a Demokratát, mert nem érti, hogy bármennyire is igyekszik, ő nem kell a mai Fidesznek. Szégyellik. Mert a Fidesz néhány éve más irányba megy. Nincs Navracsics jobbklikkjén ajánló „link" se a Magyar Nemzetre, se a Magyar Hírlapra.

b.: Viszont ott ajánlja – és erre az interjú előtti beszélgetésen ön hívta fel rá a figyelmemet – a magyar nemzetes újságírókat gyalázó „Konzervatorium"-ot, amelynek állandó hőse Seres László, amely Horn Gábort idézi díszhelyen, míg hülyét csinál Schmitt Pálból. Ennek a neokon lap blogjának olyan partnerei vannak, mint a Hírszerző, a Judapest, a Libertarius, a Népszabadság tulajdonában lévő Metazin. Ön sokszor írt már a Stockholm-szindrómáról. De hogy ennyire...

L.I.: Ez azért nagy baj, mert amikor a Fidesz iszonyú bajban lesz egy évvel azután, hogy a választásokat megnyeri...

b.: Amikor a balliberális média és a mai kormánypártok milliárdokkal kibérelt páholyból vagy karib-tengeri vitorlásúton a kajütben internetnél ülve uszítják úgy a lakosságot, hogy gyújtsa fel a Fidesz székházát...

L.I.: Igen, akkor az emberek úgy lesznek öltözve...

b.: És a korábban a Fideszért a vonat elé ugró törzsszavazók otthon maradnak...

L.I.: A jobboldal pedig nagyon hosszú időre eltűnik, a Fideszből pedig nem sok marad. Kár, mert 21 évet fogunk elveszíteni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.14. 08:59:35

Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy a jobboldal nem egységes. 2002-ben kétségkívül kialakult egy akcióegység, azzal a megalapozással, hogy szerettük volna végre, ha nem az elvtársak mondják meg mindenről, mi hogyan legyen. Kétségkívül van egy komcsiellenes egység, de ezen túl már sok eltérő elképzelés van, és ez nem baj. Az már inkább probléma, hogy kialakult egy jobboldali politikai és médiaelit, amely az antikommunizmuson túl tágabb horizontba már nem tudja helyezni a jobboldali politikai közösséget, ezért árulót kiált, mihelyt valami másféle hangot hall, mint a hivatalos vonal.

Ha a Fidesz kormányzása ellen tudják fordítani a szavazókat választások után, az nem a tirpákblog miatt lesz.

Amennyiben az új kormány képes lesz olyan cselekvési programot felállítani, aminek látható értelme van és konkrét célokat tűz a társadalom elé, akkor megszerezhető egy lelkesítő társadalmi legitimáció. De ehhez a kommunistaellenesség önmagában nem elég tartalom.

Google 2009.02.14. 11:40:56

Persze szabad hülyének lenni is. Egyelőre.

Mert ha azok jutnak hatalomra, akiket mostanában Lovas annyira tol, akkor egyenesen kötelező lesz.

Elnézést, hogy idemásoltam Kálmánék postjának a befejező részét, de nagyon találónak érzem.
Nem vagyok egy számítógép-akárki, meglepett, hogy a kuruc.info így, simán jön be, semmi .hu, semmi com., org vagy ilyesmi.
Ezen a dedós fázison ők már röhögve túl vannak. Áll a zászló.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.14. 13:03:15

kálmán & tony...

valentin napi szerelmes üzenet jött néktek..., nem is akárkitől...
:)))

szexmanifesto.blog.hu/

Google 2009.02.14. 14:01:01

"Nálunk jelentek meg először érdekes információk, képek, melyet több híroldal is átvett. Mi nyújtottuk a legátfogóbb képet az esetről, nem csoda, hogy rengetegen választottak minket." www.kuruc.info/r/2/35275

Ezt Gyurcsány így mondaná: az utóbbi húsz év legnagyobb és legátfogóbb képét nyújtottuk az eseményekről.

Kár, hogy a veszprémi gyilkosságról van szó.
De azért ennek kapcsán is dicsérhetik a saját lovukat, mint Lovas a Gyurcsányt.
Hiába, összegyűlt a lovas-téma és kiömlött.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.14. 15:30:36

@ufó - a kibertér trubadúrja:

Belenéztem a hivatkozott blogba. Ezeknek a ballib csajoknak elég bonyolult életük lehet, ezt így rövid áttekintés után is meg lehet állapítani.

Téglagyári Megálló 2009.02.14. 16:48:27

@Elpet:

És a vicc az az, hogy a ballib férfiak azok, akik nem hagyják őket publikálni az ÉS-ben, ha a "nőirodalom" mellett próbálnak érvelni

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.14. 17:19:58

Nem baj, mi jobbkonzik elolvassuk azért őket. A nőkért minden áldozatra készek vagyunk. Egyébként Eszter tényleg szép azon a képen, ami legelőször felugrik.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.02.15. 11:32:04

@Téglagyári Megálló: Oho! Tenyleg? Tud errol tobbet is? Csupa ful vagyok.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.16. 09:10:57

Nekem a stílus gyakorlatokkal semmi bajom, azonkívül, hogy az az érzésem, hogy nemis használ, de nemis árt:" el nem hívott pusztába kiáltás"meg amúgy is a vájtfülűek tévét néznek ezerrel, sőt Gyurcsányira hangolódásnak van csak igazi emelkedettsége, aki nem hiszi nézzen tévét főmüsoridőben.!!!!!!!
süti beállítások módosítása