Az enyingi modell
2009. február 09. írta: TuRuL_2k2

Az enyingi modell

 A szombati (vasárnap hajnali) veszprémi mészárlás sokkolta az országot, pedig nem a semmiből jött, spontánul összeverődött csoport gyilkolt Veszprémben. Tavaly nyáron az enyingi és környékbeli cigányok emlékezetes egészségügyi sétát tettek Siófokon, a Petőfi sétányon:

 Hol volt ezalatt a rendőrség, aminek a legkisebb Magyar Gárda-vonulásra is van több csapatszállító mikrobusznyi testpáncélos embere? Volt-e oszlatás? A pocakosodó fekete mellényesek katonásdija a félelmetesebb, vagy a videón látható irreguláris ődöngés?

 Az IndexVeszprém riportja sokat elárul az enyingi hétköznapokról:

- Maga csak ne sokat kérdezősködjön, mert úgy jár mint a leszúrt kézilabdázó. Itt olyan roma hadsereg van, hogy attól még a helyi rendőrök is félnek, egyikük szájába már dugtak pisztolyt, pedig csak igazoltatott egy vasakkal megrakott autót - így fogadták az indexveszprémet az egyik enyingi kocsmában, ahol olyan hír járja, hogy Marian Cozma és a veszprémi kézisek támadói a településhez köthetők.

(...)

Az emberek nem csak az eső miatt nem szívesen mentek ki az utcára. A helyiek tökéletesen tudják, hogyha azokról a veszélyes személyekről van szó, akiket ismernek a településen, akkor mindenkinek van oka félni. Ezektől a személyektől az enyingiek és környékbeliek távol tartják magát, alvilági körökben is félelmet keltő, igencsak kemény, 100-150 fős társaságról van szó. Úgy hírlik, velük még a fehérvári maffiaper egyik vádlottja, Abu Mohamed sem mert kikezdeni. Elzavarták őt a városból.

(...)

- Tudja, ezek olyan fickók, ha ők azt mondják itt a rendőrnek, hogy nem vagy te kíváncsi a csomagtartóra, akkor az a fiatal járőr úgy döntött, nem érdekli a jármű hátsó része. Nem érdemes ezekkel kötekedni, de még rájuk nézni sem tanácsos. Fegyverük van, s pillanatok alatt csapatokban is tudnak támadni. Mindenki tudja kikről van szó, de senki nem mer hozzájuk nyúlni. A rendőrség is arra büszke, hogy hány sebességmérőt helyez ki, nem arra, hogy őket rács mögé jutassa - mondták nekünk az egyik enyingi szórakozóhelyen, ahová nem tehetik be a lábukat ezek a személyek, mert a tulajdonos csak klubtagsági igazolvánnyal rendelkezőket lát szívesen a sörözőbe.


Aztán sok mindenről beszélgettünk még a vendéglátóhelyen tartózkodó emberekkel. Például arról, hogy Enying este nyolc után kihalt, mintha atomtámadás érte volna. A városban például nincs diszkó. Mesélték, kétszer próbált két üzletember nyitni ilyen jellegű szórakozóhelyet, mindegyik egy-két estét volt nyitva. Egyiket már nyitáskor szétverték, másikban pedig késeléses balhé volt, az is bezárt. A helyi lakosok tökéletesen tudják, merre nem kell menniük, mibe nem kell belekeveredniük.


- A múltkor is megrugdaltak egy embert az utcán, többen látták, ám inkább mindenki elfordította a fejét, nehogy őket is megverjék.

(...)

Próbálkoztunk több helyi lakossal beszélgetni az esetről, az enyingi társaságról, ám amikor megtudták, hogy kikről érdeklődünk, mindenki elzárkózott a nyilatkozattól. Sőt, azt tanácsolták, ne is kérdezősködjünk róluk, mert még a nyelvünket is kivágják.
- Ha maguk nem golyóállóak, akkor menjenek innen el - tanácsolták nekünk.

 Enyingen nem a Magyar Köztársaság szolgáltatja az igazságot, erőszakmonopóliumról sem beszélhetünk, legjobb esetben is -oligopólium van. Az állam oly' sokat emlegetett csődje, ugye. Hány Enying lehet még az országban?

 Rossz belegondolni, hogy ha szombat éjszaka nem külföldi, válogatott kézilabdázók lettek volna az áldozatok, hanem magyar egyetemisták vagy géplakatosok, akkor a mostani eset is csak egy rövid hír lett volna a bűnügyi rovatokban: Halálos késelés a diszkó előtt. Ennyi. Se breaking news, se országos megemlékezés-sorozat, se nemzetközi felháborodás, se szerb háborús veteránok vérbosszújáról terjengő szóbeszéd.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr72931552

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ABC 2009.02.09. 11:46:00

CigánybűnözésAz a kifejezés, hogy cigánybűnözés teljesen értelmetlen.Attól még létezik cigánybűnözés. Az az, amikor a bűncselekményt cigányok követik el.És?Létezik magyarbűnözés, albánbűnözés, kínaibűnözés és vegyesbűnözés.Férfi-, női-, buzi- valamint tra…

Trackback: Vastagbőr 2009.02.09. 10:38:44

Rendőrt, katonát vagy ENSZ-békefenntartót minden településre!Pedig tényleg egy remek kis poszttal szerettük volna indítani ezt a hetet, de sajnos máshogy alakultak az események... Az utolsó 3 nap krónikája röviden, és nem teljes körűen: Péntek: 30-…

Trackback: Tudtad? 2009.02.09. 10:12:23

Az egyik szemem sír, a másik meg üveg Az utóbbi néhány hónap erőszakos cselekményei folytán lincshangulathoz közeli állapot alakult ki Magyarországon. Rekordokat döntöget az országban a bankrablások száma, a személy elleni erőszakos cselekményekhez h…

Trackback: Konzervatórium 2009.02.09. 09:35:13

Bűnöző cigányok márpedig vannakÉpp a napokban beszélgettem egy ismerősömmel arról, hogy voltaképpen nem túl sokféle kimenetele lehet annak az elsősorban közrendvédelmi, közbiztonsági problémának, amelyet a cigány és a magyar szokások, viselkedéskultúra el…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KopaszMercis 2009.02.09. 18:14:46

@Carnivora:
csak semmi buzulas!

viragot a viragnak =)

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 18:19:04

@KopaszMercis:

Ez a szép Magyarlandban minden válság helyzetben a legjobb jelöltet találja meg a tudás népe csak az elmúlt évszázadból Károlyi-Szálasi-Rákosi-Antall-Medgyessy/Gyurcsány ...

KopaszMercis 2009.02.09. 18:22:08

@Carnivora:
Mondjuk a jobbik ugy a legjobb jelolt ahogy a torgyan is volt anno.

Archenemy 2009.02.09. 18:34:57

@KopaszMercis:
"vicces hogy a kritikust tudod tamadni a kritikat nem.. ez a te fejedben hogy zajlik le, mivel magyarazod meg, hogy ez miert van? "
+
"Es utana miutan vegeztek az enyingi ciganyokkal, es meglatjak a picsadra tetovalt nagymagyarorszag terkepet, veled micsinaljanak? "

Lol, és ezt a kettőt így egymás után... Ez komolyan hihetetlen! :p

KopaszMercis 2009.02.09. 18:55:30

@Archenemy:

Hihetetlen, hogy en a kritikust es a kritikat is tudom tamadni.

Vedd el a jegyzetfuzetet, legy szorgalmas, es talan te is megtanulod hogyan kell ha oda figyelsz rendesen.

Archenemy 2009.02.09. 19:03:18

Hihetetlen, hogy ennyi ésszel (mert nem vagy te hülyegyerek, a retorikai trükkök egész tárházát veted be, higgadtan érvelsz, ha az kell, és primitív agresszív tahót játszod, ha az juttat előnyhöz), szóval ennyi ésszel ilyen pitiáner dolog okozzon élvezetet, mint itt provokálni az embereket.

Mire jó ez?

tewton 2009.02.09. 19:14:46

@ Archenemy 2009.02.09. 19:03:18
mások meg legyek szárnyát tépkedik

mr.joshua 2009.02.09. 19:18:14

Köszönöm neked Kopasz Mercis, hogy megint a Gárdáról lehet beszélgetni. Remek gyerek vagy.

Archenemy 2009.02.09. 19:21:48

Na de itt van ez a mostani vesszőparipája is, hogy nemcsak cigányok késelnek, hanem egyszer még az árpádsávosok is. Az elméleti mondanivalójával (aki késel, dögöljön meg, mindegy, hogy cigány-e vagy hottentotta) egyetért minden épeszű ember.

De figyeld, direkt olyan provokatív, csúsztató, általánosító módon adja elő ("ti fideszes csürhe, mit számít nektek, szaros seggű nagymagyarország-imádó faszok blabla"), hogy az emberek már csakazértis elküldik a faszba. Nem azért, amit mond, hanem azért, ahogyan. Aztán meg picsog itt, hogy milyen hülye mindenki, és úgy csinál, mintha a mondanivalója miatt kötnének bele, holott nem.

Ez egyszerű trollkodás. Lövésem sincs, miért nem bannolták ki még.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 19:25:00

@KopaszMercis:

Jobbiknak a gazdasághoz kb. annyi köze van, mint nagyanyámnak ... nem ártana v.mi szakit odacsábítaniuk a bölcsész klubhoz ...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.09. 19:26:13

Mindenesetre jól bírta egész nap, sokan kifulladtak mellőle. Valószínűleg főállásban tolja.

states 2009.02.09. 19:26:23

Szivárognak az infók, vasárnap este 7 óra körül lépték át a határt Raffaiék, a magyar rendőrség képtelen volt elkapni őket hajnali 3 után eltelt 16 óra alatt úgy, hogy közben átlépték az államhatárt is, és rendelkezésükre állt a pontos személyleírás, név, lakcím stb. Az osztrák rendőrségnek elég volt egyetlen óra. Innentől kezdve már azon sem lehet csodálkozni, hogy a magyar rendőr első reakciója, ha rendőrt lát Heves megyében, hogy gyorsan feltekeri az ablakot. Ilyen ország pedig nincs...

states 2009.02.09. 19:27:30

Bocs, ha cigányt lát, természetesen...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.09. 19:27:35

@Carnivora:
Te biztos, hogy régi RTL-es vagy, csak nem biztos, hogy Tallér. Mindenesetre a hungarotalibán Cseroki dumája volt úgy 6 éve.

nemhívő 2009.02.09. 19:28:37

Nem a rendőröket kellene b.szogatnotok....

A FŐBŰNÖSÖK a Fúggetlenségükre kényes Bíróságok és az Ügyészségek...

Nézzétek milyen röhejes ítéletek születnek.... meg "jó magaviselettel" harmadolnak....és hányszor megszégyenítik a rendőröket az ügyész hülye p.csák, akik folyton elutasítják a nyomozók feljelentéseit azzal, hogy "elégtelenek a bizonyítékok"..mert fosnak és utálnak dolgozni...

NEM A RENDŐRÖK A FŐBŰNÖSÖK!!!

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 19:28:52

Hétfő délután megkéseltek egy nőt Budapesten, a Fő utca egyik kapualjában. A nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Támadója az áldozat táskájával elmenekült.

-

Na kinek mi jut eszébe az elkövetőkről, és miért?

Empty 2009.02.09. 19:31:11

@Carnivora:

Francia volt egyszer láttam ilyet gyerekkoromban egy filmben. Lehet, hogy olasz volt persze, még kicsi voltam.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 19:32:34

@Mr Falafel:

Találó az un. Kossuth-téri osztagokra ...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.09. 19:34:34

@Archenemy:
Miért kéne kibannolni? Képet ad róla, hogy a zsidó-cigány érdekszövetség támogatói milyen szellemi szinten vegetálnak. Láthatjuk, hogy már csak az ilyenek állnak mellettük. Van remény!

Archenemy 2009.02.09. 19:40:37

@Mr Falafel: Dehát mondom, a szellemi szintje (IQ) egyáltalán nem alacsony. Profi demagógként csúsztat, személyeskedik, és mond igazat, ahogy épp a helyzete megkívánja. Ez az, amit nem értek, hogy ha nem hülye, akkor miért játssza a hülyét?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.09. 19:55:52

@Archenemy:
Szerintem egy szellemi éhenkórász, és ezt nem csak megjátsza.

states 2009.02.09. 19:57:15

És nem csak a magyar rendőrségről állít ki szegénységi bizonyítványt az a tény, hogy amire nekik nem volt elég 16 óra, arra az osztrákoknak elég volt egyetlen is. Hanem felvetődik a kérdés, hogy hol van ilyenkor a magyar titkosszolgálat, a határőrség stb., stb. Egyáltalán Szilvásy úr mire veszi fel a fizetését, mert legalább Draskovicsról tudjuk, hogy ő felügyeli a rendőrkapitányok nyilatkozatait, hogy kimondták-e a bűvös szót: cigány...

reality 2009.02.09. 20:12:03

@Mr Falafel: És hogy örül, hogy már megint róla szólnak a sorok. :)

reality 2009.02.09. 20:13:55

@states: És vajon mikor lesz meg a harmadik gyanúsított, aki nem lépte át a határt, hanem hazánkban bujdokol!? Már egy egész nyomozócsapatot állítottak rá.

Francois Pignon 2009.02.09. 20:14:13

@states: Az A2-esen elhelyezett kamerák felismerték a rendszámot, amit a magyar rendőrök megadtak. Végül is kiderítették, kit és milyen autót kell keresni. Ha a menekülőknek van annyi eszük, hogy nem mennek fel az autópályára, valószínűleg meg se állították volna őket Olaszországig.
Inkább az aggasztó, hogy más esetekben, amikor nincs ekkora nyomás, akkor nem teljesítenek ilyen jól. Vagy akár a kiskunlacházi ügyben.

tewton 2009.02.09. 20:25:48

@Archenemy:
kopaszmercis leleplezve!

"– Hatalmas puccos ház, drága autók, feltűnő ékszerek, kopaszra borotvált fej, kivillanó tetkók: mondjak még valamit? – néz rám az enyingi főutcán egy fiatalember. – Biztos három műszakban dolgozik valahol betanított munkásként, ugye? Ne hülyítsük egymást, ő egy bűnöző és kész!"

nol.hu/mozaik/_raffael_sandor_vagyok__felek_

vagy keverem kopaszbéemwéssel? :)))

Ny Batteri 2009.02.09. 20:26:56

@ Archenemy 2009.02.09. 19:21:48

Bannolni? Egek. ..
Én már megint nem értem.
Kb. azt látom, hogy elővesz egy stílust, mert jó ideje félremagyarázzák azt, amiről beszél, nekiugrálnak. Mások ugyanúgy minősíthetetlen hangnemet ütnek meg, ő legalább fricskát ad és frappáns. Ezt akkor is így gondolnám, ha nem neki adnék igazat.

@ states

szerintem ilyen távolból merészség ilyen kijelentéseket tenni. dehát persze; jobban tudja, mutogat, miközben nagy a valószínűsége annak, hogy igen kevés fogalma van a témával kapcsolatban. ja, és akkor megint jöhet Szilvásy fizetése, Draskovics, a korrupció, meg a lófallosz. az osztrák közlekedési viszonyok meg eléggé mások, mint a magyar.

Ny Batteri 2009.02.09. 20:30:35

szerintem amúgy félrenézitek az arcot.
nick alapján megítélni ősi... o anyám.

TD223 2009.02.09. 20:31:03

www.youtube.com/watch?v=EMMKH5ljs-A

Micsoda bátor, keménylegény cigány! Képes volt leszúrni azt, aki rá se néz, hanem elmegy mellette.

CrL 2009.02.09. 20:35:34

hogy mennyire gyűlölöm az ipari kamerákat! mostmeg gyakorlatilag anélkül nem lehetne előre lépni egy ilyen rémisztő ügyben. sőt, meg se lenne a gyilkos...na és az osztrákok nélkül sem.

részvét a hős sportolónak és együttérzés a családjával!

states 2009.02.09. 20:36:30

@Francois Pignon:
Már ne haragudj, de ezek egy fehér luxusautóban lépték át a határt, a legsilányabb krimiben is ilyenkor ugye az az első, hogy lezárják a határátkelőket, erre volt több mint 12 órájuk. És emlékezzünk csak, ez már nem az első eset, hogy a legkeresettebb bűnözők tetszés szerint ki-be járkálnak a határon, lásd Kulcsár Attila, de már azóta voltak mások is...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.09. 20:43:30

@states:

üdvözlünk az európai unió schengeni övezetében!

tewton 2009.02.09. 20:47:38

olcsó rasszista gyűlöletkeltéskánt idemásolom a népszabó online főcímeit:

Raffael Sándor vagyok. Félek'
'A bűnösők elsősorban magyarok'
'Cigány nem dob fel senkit'
Cozma-gyilkosság: rosszkor rossz helyen?

states 2009.02.09. 20:53:42

De a legelképesztőbb, ami Hevesben történt, elképzelhető az mondjuk Amerikában, de akár Német- vagy Franciaországban, ha egy rendőr meglát egy hadonászó négert, akkor magára zárja a kocsit? Nem a rendőröket akarom bántani, mert az is érthető, hogy 100 ezerért nem akarják magukat Sztojkáékkal agyonveretni, de egyáltalán, hogy képzeli ezt ez a rendőri vezetés, hogy ilyen szituációkban kiküld egyetlen járőrautót, ahelyett, hogy kivezényelnék a rohamkocsikat, amit olyan jól gyakorolnak, ha meglátnak egy Árpád-sávot...

phaidros 2009.02.09. 20:53:50

@KopaszMercis: végigolvastam az egészet. Komolyan arra alapozod az egészet, hogy mindenkinek elmondod, hogy az árpádsávos (akit senki sem látott, lehet hogy egy cigány volt :D ) megszúrt egy rendőrt 3 éve, és mindenkinek elmondod, hogy ő ezt helyeselte, kivéve, aki ezt kikérte magának, mert azt lehülyézted, hogy még olvasni sem tud??! Mi van, fáradt vagy? :) Ez nagyon-nagyon gyenge.... nagyon kivett belőled, amikor a múltkor úgy megaláztalak, hogy blogszféraszerte jöttek a gratuláló üzenetek... :D

tewton 2009.02.09. 21:01:14

phaidros,
"nagyon kivett belőled, amikor a múltkor úgy megaláztalak, hogy blogszféraszerte jöttek a gratuláló üzenetek... :D"

lehetne linkelni? szerintem sokak szeretnének itt pár vidám percet :)

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 21:05:58

@states:

Előtte nem csaltak csapdába rendőrjárőröket a buckalakók ez új trend ...

states 2009.02.09. 21:08:10

@triumphato
Schengen ide, Schengen oda, abban azért én biztos vagyok, hogy az osztrák határt a legkeresettebb osztrák bűnöző nem lépi át egy luxuskocsiban semelyik határátkelőn...

Empty 2009.02.09. 21:09:52

Na ez mindent megmagyaráz:

www.imninalu.net/Romagyar.htm

,,Ennek a rövid dolgozatnak a célja az volt, hogy felvázolja egy új, az eddigieknél sokkal pontosabb és komolyabb kutatásnak a körvonalait a romák eredetével kapcsolatban, szakítva azzal a hagyománnyal, amely eddig csupán nyelvi alapon vizsgálta ezt a kérdést. A felsorolt tények nem zárják ki annak lehetőségét, hogy Kannaudzsban, vagy bárhol másutt Indiában laktak volna romák – noha legvalószínűbbnek e tekintetben az Indus völgye tűnik az indiai szubkontinensen belül. Célunk az volt, hogy megmutassuk, a romák nem tartoznak a hindu (és különösen nem az indoeurópai) népek közé, hanem sémi típusú, egészen pontosan héber eredetű nép. Az izraeli csoportok közül sok eljutott Indiába is, és – amennyiben szakítunk a nyelvcentrikus nézőponttal, hiszen ezek a népek ma már mind hindu nyelven beszélnek – akkor néhánynak a jelenléte, eredete még ma is kimutatható. Egy ilyen kutatásnak a kulturális jellemzőkre kell koncentrálnia. Ezek a jellemzők az Indiában élő izraeli származású törzsek esetében nehezebben mutathatók ki, a romáknál azonban viszonylag jól megőrződtek, olyannyira, hogy ők bizonyíthatóan izraeli eredetűek.

Sándor Avraham"

[:-)]

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 21:10:16

@phaidros:

Gonosz vagy Mercit nem szabad alázni beteg ember szegényke :P kedvesen kell hozzá szólni nem tehet róla :D

states 2009.02.09. 21:11:25

@phaidros:
Ennek a fogyatékosnak minek reagáltok a baromságaira, van egy szint, ahova nem kell lemenni, mert felemeljük vele a szerencsétlent...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.09. 21:15:47

@tewton:
elolvastam a cikkeket. Ha nem tudnám, hogy olcsó judeobolsevik szerecsenmosdatás, esküszöm, megsajnáltam volna szegény cigányokat.
Az olyan részek tetszettek, hogy a polgármesternek ma is köszön a Sztojka Iván, mert régen a tanító bácsija volt. És Enyingen nem csinálnak semmi rosszat az Ivánék. Meg biztos dolgozik is az Iván, mert szépen gyarapszik. Fantasztikus! Tehát Sztojka Iván egy tisztelettudó, dolgos fiatalember.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.09. 21:17:30

@Empty:
Bakker, hát ezen kibaszott nagyot röhögtem.

phaidros 2009.02.09. 21:17:47

@tewton: nem tudom már, valahol ott lehet, ahol Őrnagy Őrnagyot alázta vérig. Lehet, hogy arra emlékszik saját győzelmeként. :)

@carnivora: nem tudja, hogy a sok onanizálás meglátszik az emberen... van ilyen sajnos. :( Keményen előtérbe helyezi magát, a farkát meg még maga elé, hogy jól lássa mindig, és ebből merít ihletet. :)

Google 2009.02.09. 21:18:34

Kopasz Audisokat fogtak el az osztrák rendőrök.
Mert ők képesek rá!

Empty 2009.02.09. 21:20:35

@Mr Falafel:

A legjobb rész:

,,Egy ilyen kutatásnak a kulturális jellemzőkre kell koncentrálnia."

phaidros 2009.02.09. 21:20:52

@states: igazad van, csak hát néha a tengerparton is belepiszkálsz bottal azokba a furcsa szivacsos kiúszott izékbe, amik rángatódznak.

CrL 2009.02.09. 21:21:20

amúgy mennyire ciki és kínos már a rendőrségnek, hogy a románok megkapták a belső kamera felvételeit, az index meg nem:

index.hu/bulvar/2009/02/09/video_marian_cozma_utolso_perceirol/?rnd=257

Francois Pignon 2009.02.09. 21:33:01

@CrL:
Nem tudom, kinek ciki ez, de például az RTL is bemutatta, nem csak a románok kapták meg.
www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/25:43234
(Na mondjuk az ciki, hogy az RTLKlubnak használhatatlan honlapja van.)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.09. 21:40:28

Emberek, ötletem van!

Mivel hatalmas a roma munkanélküliség, és egyre több rendőrre van/lesz szükség, két legyet lehetne ütni egy csapásra, ha arra alkalmas romák százait képeznék ki rendőrnek, és a miskolci Avas lakótelephez hasonló körzetekbe vezényelnék őket.

No, mit szóltok?

Francois Pignon 2009.02.09. 21:40:54

Nem is ezt a videót akartam belinkelni, de mint említettem, az RTL Klub honlapja használhatatlan :/

@states: Értsd már meg hogy már nincsenek is határátkelők.
De ha úgy jobban esik, gondold úgy, hogy az osztrák rendőrök egy óra felgöngyölítették az ügyet és elkapták a gyanúsítottakat, nem pedig az őrsön ültek és indultak csak amikor a körözés alapján automatikusan riasztott a kamerás rendszer.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.09. 21:46:40

@malacka69 az édentől keletre...:
Mindenképpen jó lenne, ha a cigányok lakta országrészekben cigány rendőrök is szolgálnának. Talán az segítene.

mr.joshua 2009.02.09. 21:46:53

@Francois Pignon: Ez nem igaz, minket most vasárnap állítottak meg Szentgotthárdnál az osztrákok, csak mert kisteherautóval jöttünk.

mx3 2009.02.09. 21:48:56

Én nem vagyok egy gyakorlott kommentelö, de olvasgatom a posztokat mert érdekel. Hozzátenném, hogy a to mellett lakom és elég sokat tudok ezekröl a négusokrol.. Figyelem: nem tegnap ota hanem évek ota.Kérdés: ha én és a környezetemben mindenki tud erröl akkor vajon a magyar királyi rendörség miért nem? Kérdés: a posztindito Siofoki felvonulást annak idején melyik közszolgálati vagy ker. tv-n lehetett látni? Melyik ujság irt rola? Ki volt az aki az idegenforgami statisztikák irásánál figyelembe vette ezt a tényt? Hol volt a siofoki rendörkapitány? hol a siofoki polgármester. Félre ne értsetek cigánybünözés igenis létezik.De ez egy nagyon komoly bünszervezet aminek a tagjai cigányok.Ugye a kettö fedi egymást de nem ua. És a videon tisztán látszik a helyi vajda a botjával amint vezeti a surmokat. Miröl szolt a héten a média?. hozzuk vissza a vajdaság intézményét. Hehehe

Empty 2009.02.09. 21:51:18

@mr.joshua:

Ha tele volt vassal, s lomizott cuccal, ne csodálkozz.

mr.joshua 2009.02.09. 21:55:18

@Empty: Azt kívülről nem lehetett látni, mert sötétített az üveg :)

Empty 2009.02.09. 21:56:51

@mr.joshua:

Akkor az volt a baj. A sötétség.

[Egyébként Szentgotthárd már nem a mienk? Mostanában nem néztem Híradót. :-)]

mr.joshua 2009.02.09. 22:03:03

@Empty: Momentán még az. De már komp jár át Leningrádból.

Empty 2009.02.09. 22:04:44

@mr.joshua:

Akkor szaladok a tesóba egy tévéér'!

CrL 2009.02.09. 22:05:39

@Francois Pignon: akkor az indexnek mert ők meg nem ;]

tewton 2009.02.09. 22:08:44

Mr Falafel 2009.02.09. 21:15:47
dettó. ha csak médiában láttam volna ezt a fajtát, még hihető is lenne. De itt egy másik fincsiség, a vp-i indexről.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója arról beszél, hogy Enyingen nincs is bűnbanda. A kommentelők erősen máshogy látják.

www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1224:enyingen-nincs-bnbanda&catid=94:veszprem&Itemid=799

ja, hírtv, ma este beszélgetős műsor kriminálpciológussal (vagy talán rendőrségi szakértővel) és Szilveszterrel. Kérdés: mit lehet tenni olyankor, amikor ilyen erőszakos emberek kötekednek, netán nőket inzultálnak?
Válasz: ezek csak erőből értenek, húzd meg magad.

Örök hála, Kuncze Miniszter Úr.

Francois Pignon 2009.02.09. 22:09:09

@mr.joshua: Pech. Az egykori heiligenkreuzi határátkelő épületébe éppen egy rendőrőrsöt raktak az osztrákok. ;)
De a lényegen ez nem változtat, ők sem a határátkelő helyén kapcsolták le őket, hanem az autópályáról kapták a riasztást. Amihez meg a magyar rendőröktől az információkat. Ne hiszterizáljunk már mindent túl, ez elég gyors felderítés volt.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.09. 22:17:40

Embörök4

Azért ez roppant vicces, miszerint nem szabadna megnevezni azt, h a bűncselekmény elkövetői cigányok (ld. drazsé, Szólás szabadsága), de most az Estében vagy 10-szer mondták be eddig a nevüket.

sztojka, raffel

Bazmeg, egy sztojka mi lehetne más, mint cigány.

A miskolci Pásztor úr helyében, én innentől kezdve nem mondanám, h cigányok, hanem úgy mondanám, h kolompár K., Lakatos J, Orsós G., stb...

Francois Pignon 2009.02.09. 22:17:50

@mx3: "Miröl szolt a héten a média?. hozzuk vissza a vajdaság intézményét. Hehehe"

Szerintem ez csak a mostanában annyira előtérbe került borsodi vajda miatt van. Szerintem fognak még benne nagyot csalódni akik most annyira sztárolják.

tewton 2009.02.09. 22:21:24

Google 2009.02.09. 21:18:34
"Kopasz Audisokat fogtak el az osztrák rendőrök.
Mert ők képesek rá!"

Barátaim, tegyék a dolgomat!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.09. 22:34:03

A Nézőpont Intézet által megkérdezettek 91 százaléka tartja létező jelenségnek az úgynevezett „cigánybűnözést“(...)
A felmérésre reagálva az OCÖ elnöke szerdán azt mondta, uszító és manipulatív már a kérdés felvetése is, mert ez a kifejezés sem a jogrendszerben, sem a kriminalisztikában nem ismert. (...)nem fogadják el a „cigánybűnözés“ használatát a közbeszédben; a szervezet visszautasít minden ilyen jellegű megnyilatkozást. (...)
Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatásvezetője reagálásában hangsúlyozta: kutatásaik során minden tekintetben betartják a szakmai előírásokat.
Mint írta, figyelmeztető jel, hogy a magyarok 91 százaléka szerint létezik „cigánybűnözés“, 77 százalékuk szerint pedig a romák hajlamosabbak a bűnelkövetésre, mint a nem romák. „A társadalom ilyen erős előítéletességének csökkenését a Nézőpont Intézet is sürgős közfeladatnak tartja“
(...)
A „cigánybűnözés“ fogalmának a tudományban és a kriminológiában nincs helye, viszont a társadalmi vitában van – mondta Németh Zsolt kriminológus, a Rendőrtiszti Főiskola tanára.

A kriminológus szerint a „cigánybűnözés“ fogalmának szakmailag annyiban van alapja, hogy bizonyos bűncselekményeket a roma származású emberek gyakrabban követnek el. Azonban ehhez az is hozzátartozik – tette hozzá -, hogy „a feltűnőbb külsejű embereket“ gyakrabban igazoltatják a rendőrök, a sűrűbben igazoltatott emberek körében pedig – ilyenek a romák is, mondta, – gyakrabban bukkannak bűncselekményre utaló jelekre. Úgy fogalmazott: „Ha a nem roma származásúakkal is így járnának el, még több volna a bűnelkövető“.

Németh Zsolt azt mondta, hogy „a normasértésre való hajlamnak vannak bizonyos örökölhető tényezői“, például a sérülékenyebb idegrendszer, vagy a hevesebb vérmérséklet, de ez csak akkor vezethet bűnözéshez, ha „a környezet ehhez táptalajt ad“. Ez az egész népességen belül így működik – fűzte hozzá. Hangsúlyozta, hogy a nem roma népességet azonban „nem érik olyan atrocitások“, mint a romákat: felállnak mellőlük a buszon, nem veszik fel őket egy munkahelyre – sorolta a példákat.

tewton 2009.02.09. 22:50:24

malacka,
"Hangsúlyozta, hogy a nem roma népességet azonban „nem érik olyan atrocitások“, mint a romákat: felállnak mellőlük a buszon, nem veszik fel őket egy munkahelyre – sorolta a példákat."

megható. de szerintem az embernek van annyi esze, hogy egy "sérülékenyebb idegrendszer, vagy a hevesebb vérmérséklet" mellé nem ül le a buszon, mert sejti, hogy inzultálás lesz a vége. Mondjuk a mosdatlan és büdös, vagy izzadtan büdös, vagy hugyszagú emberek mellől is felállnak. Cserébe a nem roma népességnek joga van félni a kirablástól, meg félteni a gyerekeit az iskolában.

trewq 2009.02.09. 23:05:35

"„nem érik olyan atrocitások“, mint a romákat: felállnak mellőlük a buszon, "
Ilyen komoly atrocitásokat! A késelések ehhez képest barátságos gesztusok, ugye?

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 23:34:45

Több cigányszervezet és kisebbségi önkormányzat közleményben határolódott el a bűnelkövető romáktól, és társadalmi kerekasztal létrehozását szorgalmazta. A szervezetek erről szóló közleményüket hétfőn juttatták el az MTI-hez.

Gál József, a Cigány Integrációt Segítő Érdekvédelmi Közhasznú Egyesület és a szigetvári cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI érdeklődésére kifejtette: nyilvánosan el kell határolódni a cigányszervezeteknek azoktól a roma származású emberektől, akik képtelenek beilleszkedni a többségi társadalomba, és súlyos bűncselekményeket követnek el. Mint mondta, arra kérik az embereket, hogy ne egyféleképpen ítéljék meg a Magyarországon élő cigányságot.

"A magyar társadalom - azt látjuk - nem tesz különbséget cigány és cigány között" - fogalmazott a roma vezető.

Véleménye szerint a cigányszervezetek vezetőinek le kell ülniük és cselekvési programot kell készíteniük a romák által elkövetett bűncselekmények visszaszorítása érdekében, a javaslatok között szerepelhet a halálbüntetés visszaállításának kérdése, vagy az országból történő kitoloncolás is azok esetében, akik megsértik az együttélés szabályait. "Vannak emberek, akik nem dugják homokba a fejüket, mi fel merjük vállalni a véleményünket, ez az ország nem lehet a félelem és a rettegés országa" - mondta Gál József.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény aláírói azt kérik a kormánytól, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy "börtönbe juttassa azokat a tisztességtelen, törvényt nem tisztelő, senkiházi bűnözőket, akik a magyarországi cigányságra folyamatosan szégyent hoznak, és nyerjék el minél hamarább méltó büntetésüket. Kérjük a Magyarországon élő cigányságot, hogy közösítse ki maguk közül a bűnöző elemeket".

Nem engedhetjük meg, hogy "azok az aljas, és a magyar társadalomért semmit nem tevő személyek" tönkretegyék mindazt, amit nagyapáink, dédapáink hagytak ránk. "Mária-Terézia óta a Magyarországi romungró cigányok békében, és a magyar népet tisztelve, azok társadalmi normáit betartva, a magyar nép szolgálatában, egyetértésben és biztonságban élték az életüket" - olvasható a közleményben.

zoli29 2009.02.10. 00:59:24

Részlet a hétfői Estéből:

Németh Zsolt: „Magáról a verekedésről is szörnyű, ostoba legendák keringtek. Most már tudjuk azt, hogy nem úgy volt az, ahogy a klub elnöke naphosszat mondta, hogy minden előzmény nélkül megverték őket, hanem ezek az emberek, ezek a bűnözők gátlástalanul viselkedtek, kötözködtek ott, de nem az étterem személyzete, vagy a biztonsági őr rendszabályozta meg őket, nem rendőrt hívtak, hanem ezek a sportolók úgy gondolták, hogy majd ők megfékezik őket, és rendet csinálnak.”
Krizsó Szilvia: „De Ön szerint egyébként az nem lenne egy normális emberi magatartás, hogy ha valaki bajba jut, akkor segítünk rajta, és nem várjuk meg, amíg valaki felhívja a rendőrséget, és fél óra múlva megérkezik valaki.”
Németh Zsolt: „De nem jutott bajba senki. Az, hogy a pultos nőt megverték, megütötték volna, ez sem igaz, hallottuk most a Kékfényben. Ezek egyszerűen otromba módon viselkedtek, ami valóban nem tetszhet nekünk, de nem a mi dolgunk, különösen egy ilyen helyen, ahol bármilyen ember előfordulhat, nem a mi dolgunk, hogy megrendszabályozzuk.”

www.mtv.hu/videotar/?id=37937

zoli29 2009.02.10. 01:01:06

Németh Zsolt kriminológus szerint tehát: "minek kellett oda menni?"...

Empty 2009.02.10. 01:05:09

@Zoli28:

Látta ezt a videót?

Marian Cozma Diszko Disco Kamera Camera

www.youtube.com/watch?v=9PLD8bbw8Vw

[Valamikor már hallottam ezt. hogy miért kellet odamenni?]

Empty 2009.02.10. 01:16:13

Nincs kérdésem több:

,, Az erõszak formái - A 21-es buszon és máshol
Dátum: 2005. június 11., szombat, 00:24
Rovat: Eseményeink


MOST PÉNTEKEN, 18-KOR!!!

Sólyom László rendszerváltásról szóló elõadásával indult tavaly õsszel a Nádor-termi esték rendezvényünk. Pénteken zárul a tavaszi sorozat, aminek Németh Zsolt kriminológus (Rendõrtiszti Fõiskola) lesz a vendége.


Az EDDSZ és a Védegylet bemutatja:

MEGALÁZOTTAK ÉS MEGSZOMORÍTOTTAK
Változatok nyomorúságra


Június 17.

Az erõszak formái

Hatalom és erõszak. Mindennapi erõszak, egyéni és társadalmi traumák. Konfliktuskezelés egy elidegenedett világban.

A vitaest a 21-es buszon történt "leszamurájkardozás" esetével fog indítani. Milyen a rendõrség konfliktuskezelõ képessége? Az elõzõ hat alkalommal a társadalom legsebezhetõbb csoportjaival foglalkoztunk (gyerekek, hajléktalanok, pályakezdõk, intézetisek, romák, kistelepülések lakói). Ezen az utolsó vitaesten arról lesz szó, hogyan nõ meg ezen csoportok esetében az erõszakos konfliktus esélye.

Elõadó: Németh Zsolt kriminológus, Rendõrtiszti Fõiskola

Vitavezetõ: Novák Zsófia, újságíró, a Népszava bûnügyi tudósítója
(Novák Zsófia, a vitaest vezetõje kísérte nyomon a Népszavánál a 21-es busz ügyet.)

Idõpont: Június 17. péntek, 18.00 h
Helyszín: Nádor u. 32. I. em. (Kossuth térrõl)"

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.10. 06:47:11

@malacka69 az édentől keletre...:
Németh Zsolt kriminológus az MTV1 ESTE című műsorában azt is mondta, hogy a nyomozás adataiból megállapítható, hogy nem a cigányok kötöttek bele a sportolókba, hanem a spotolók kezdték a balhét, és jobb lett volna, ha a hangoskodó romákat békén hagyják. Addig nem volt komolyabb balhé, amíg a kézisek nem kezdték el. A kéziladbaszövetség elnöke pedig össze-vissza beszél az üggyel kapcsolatban.
Ennyit a szimpatikus Németh Zsolt, liberális születésű fakabátról.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.10. 08:03:16

Mohácsi Viki hozza a formáját:

"Ideje lenne befejezni a cigányság kollektív büntetését, és tudomásul venni, hogy a roma közösség - mint ahogy a magyar társadalom is - egyénekből áll, és minden állampolgár, legyen az magyar vagy roma, tetteinek következményeiért egyénileg kell, hogy feleljen. Szomorú, hogy ma Magyarországon egy tragikus kimenetelű bűncselekmény apropót ad a cigánygyűlölet ilyen fokú fellángolására"
www.hirado.hu/Hirek/2009/02/09/18/mohacsi.aspx

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.10. 08:09:30

@tewton: Azt nem tudom, hogy ergé vagy Turul nyomul-e Kopasz Mercis nickkel?
Mekkora életet varázsolt ide :)

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.10. 08:20:27

Sztojkáék is elhatárolódnak Sztojkától. (Nagy család lehet, mert ez az esztergomi ág.)
A magam részéről nem lennék én sem a kollektív bűnösség pártján, noha "azok a nézetek, amelyeket a Gárda képvisel, ma elfogadottabbak Magyarországon, mint öt, vagy tíz éve." Hiába, nem vagyok politikus.

kill004 2009.02.10. 09:24:16

@TuRuL_2k2: "Mindenképpen jó lenne, ha a cigányok lakta országrészekben cigány rendőrök is szolgálnának. Talán az segítene."

Borsodban volt már rá kísérlet, nem egyszer. 3(három) fiatal cigány gyereket sikerült az ügynek megnyerni. Panaszkodott is a főrendőr, hogy ingyen kollégium, ingyen kaja, ösztöndíj, biztos állás, és mégse. Szóval erről ennyit.

amergin 2009.02.10. 10:12:39

@Carnivora: "Ez a szép Magyarlandban minden válság helyzetben a legjobb jelöltet találja meg a tudás népe csak az elmúlt évszázadból Károlyi-Szálasi-Rákosi-Antall-Medgyessy/Gyurcsány ... " - Orbán kimaradt...

amergin 2009.02.10. 10:14:12

@Carnivora: Meg a Horthy is. Minden ilyen felsorolásból mindig a jobbfaszok hiányoznak, és a balfaszok vannak kipécézve. Menjetek a faszomba.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.10. 10:37:17

a roma rendőrök ügyéhez:

tessenek nézni a Tűzvonalba-nt - ill. annak az előző szériáit:a cigány "Otyó" rendőrt (asszem Varjó Kálmán játsza remekül) kivetette a családja, mikor beállt zsarunak - és nem bratyizott a családdal a továbbiakban. Ezt ő maga mondta el 1-2 jelenetben, a szerepe szerint...
Még a közszolga tévé zsarusorozata sem tudott erre megoldást kínálni - még filmen sem...!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.10. 10:41:26

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

A baj csak az, hogy ha cigány az áldozat, akkor persze a roma közösség nem áll egyénekből Viki szerint, hanem mindannyiójukat támadás éri. Hánynom kell ettől a nőtől meg a kettős mércéjétől.

KopaszMercis 2009.02.10. 10:47:12

@Archenemy:
Azt fogod hinni, hogy ironizalok pedig nem...

Eloszor lattak at rajtam (mindossze 3 ev kellett hozza), es egy kicsit szegyellem magam.

Viszont ha neked van annyi eszed, hogy atlassal a tulzasaimon, akkor azt is latod hogy igazam van.

Hanyinger, ahogyan (es most tegyuk felre a fatoku kormanyt) a jobboldal csak akkor roppen ra valamire amikor tolja a napirendjet, legyen az barmi, es predikal nekem, ugye fentrol a vallasi erkolcsi piedesztarol arrol, hogy hogyan kene elni, amikor ennyi konzisztencia nincsen a cselekedeteiben. Ezert akaszt ki. En nem vagyok baloldali a szo magyar ertelmeben. Ezt a kormanyt epeszu ember az eredmenyeirt nem tamogatja. Azonban hanyok es undorodok attol, hogy gyerekeket baszo papokbol szarmazo erkolcsi normak legyenek ram eroszakolva, olyan - embereknek is csak nagy tulzassal nevezheto - csurhen keresztul, akiknek annyi szeperzekuk nincsen, hogy amikor a sajat fajtajuk kesel azt megvessek, mikozben ha a masik csinalja akkor akasztast erdemel.

En ebbol nem kerek.. es - el sem hiszem, hogy ilyet irok - de inkabb ezer ev ebben a gyurcsanyi gecizesben, mint ket perc hatalom azoknak, akik ilyen szinten visszamaradottak.

Nem kell ezzel egyeterteni, en az elni es elni hagyni modszer hive vagyok.. ha neked az a jo, hogy a pap bacsi a 7 eves kislanyod puncijat szejjel bassza, akkor eljel ugy. Csak engem hagyjal ki belole, korrektul.

Nagyon nagyon gyulolom a jobboldalt, es az osszes retorikajat. Szeretem a hazamat, szeretem azt ahonnan jovok, szivesen buszkelkedek a magyarok teljesitmenyeirol, hogy a Rubik, hogy a gyufa, hogy a Biro, hogy a nobel dijak... azt azonban, ahogyan az atlag viselkedik vallalhatatlannak tartom. Arrol nem is beszelve, hogy ez a "zen magyarabb vagyok, mert kokardat tetovaltatok az anuszgyurumre" dolog kifejezetten a leggatlastalanabb legnemzetgyalazobb legszegyenteljesebb dolog, ami a szarba tiporja a nemzeti jelkepeinket, es ellenerzest kelt bennem az olyan szep dolgok irant, mint pl arpadsav.

Mar eleve ez, hogy "arpadsavos"-t mondok, mindenki tudja, hogy az enyhentol a nagyon szelso jobbos idiota hulye masirozo randalirozo fatoku bargyu ciganyokrol beszelek - mar eleve ez onmagaban egy kibaszott szentsegtores.

Ha lehetne ugy szavazni, hogy valaki ellen.. bazd meg de szep vilag lenne itt.

KopaszMercis 2009.02.10. 10:51:44

@phaidros:
Meg mindig abba menekulsz, hogyha sokan valamit mondanak neked, akkor az biztos ugy van? Aszittem ezen tovabbleptel..

Bar latom a szovegertesi gondjaid meg mindig nem valtoztak..

Gondolom a gratulalo uzenetek is pont ugy voltak gratulalok, ahogyan az en nekem azzal volt a problemam, hogy valami arpadsavos egyszer keselt! Adj man abbol amit szivsz, hatha en is igy letudok butulni tole ;)

KopaszMercis 2009.02.10. 10:54:19

@phaidros:
nem talalod, jajj de cuki...

Szerintem ott keresd, ahol a Pamela Anderzont megbasztad... valahol a vagyalmaid korul =)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 11:19:29

@laspalmas: van, hogy valakit azért 'bántanak', mert cigány (magyar, piréz stb)

és van, hogy nem

Archenemy 2009.02.10. 19:01:10

@KopaszMercis: "Utálod a jobboldali retorikát", de itt ánuszgyűrűzöl meg pedofilpapozol mint egy vérbeli kommunista kocsmaagitátor... Nézd, ennél békésebben már nem tudtam párbeszédet kezdeményezni, és erre ez a mocsokfolyam a válasz.

Ösztönszerűen használod a "csúsztatás", a "szalmabáb-érvelés", a "hamis dilemma", a "sulykolás", a "személyeskedés" demagóg módszereit, és semmi biztosítékot nem látok rá, hogy ha rávilágítanék a logikátlanságaidra, arra nem egy folyamszerű káromkodás-halom lenne a válasz.

Ugyanúgy, ahogy egy vödör szarba sem nyúlok bele, hogy kiszedjek egy gyümölcsöt, ugyanúgy arra sem veszem a fáradságot, hogy kihámozzam a banális igazság-morzsáidat az okádék postjaidból. Totálisan kontraproduktív, amit csinálsz, szarrá égeted magad, és azokat az igazságokat is, amiket képviselsz. Sajnálom, hogy nem sikerült normális beszélgetést lefolytatnunk.

Arch out.

Sam8888 2009.02.11. 02:08:52

@KopaszMercis:

"Csak hogy rad is peldaul. Te sem fogsz tudni ugy uriemberkent civilizaltan viselkedni, mint mondjuk azt egy tisztesseges normalis nyugati polgar. Nem csak genetika neveltetes miatt. Sosem leszel annyira jo kedelyu, elet vidam, egy megkeseredett unalmas szurke ember maradsz eleted vegeig."

Muhaha! Én aztán a szürkeség mintapéldája vagyok! Az, hogy bosszantanak dolgok, szerintem nem bizonyítja sem azt, hogy szürke, ill. sem azt, hogy úriember nem vagyok. Szürkének abszolút nem tartom magam, hiszen aki velem van, az nagy valószínűséggel igen jól szórakozik... Úriember? Nálad ez miben nyilvánul meg? Ha az öltöny-nyakkendőben, akkor nemleszek úriember, ha pedig a többiekkel való viselkedésben, akkor én azért valamennyire udvarias vagyok. Nopersze nem nyájas... De elég az önajnározásomból, neten két hsz-ből nemlehet következtetéseket levonni.

Neveltetés? Részben lehet az embert neveltetéssel kontrollálni, de az attitűd az akkoris megmarad, hiába neveli akárki akárhogy. Ez pedig nem csak a "c" kategóriás bűnözőkre, hanem minden egyes emberre igaz ezen a nyomorult földön. Sőt megkockáztatom, hogy minden élőlényre...

tewton 2009.02.11. 02:18:46

@Archenemy

"ahogy egy vödör szarba sem nyúlok bele, hogy kiszedjek egy gyümölcsöt"
nagyon korrekt hasonlat

KopaszMercis 2009.02.11. 09:20:38

@Archenemy:
Es elegantosan "csusztatast" es "szemelyeskedest" kiabalva, hanyagoltuk az alapveto ellentmondast, hogy amikor a mi kutyank kolyke kesel azon nem haborodunk fel, valamint tamadtuk a kritikat megfogalmazodo szemelyiseget.

Vegulis, nektek ez siman beleferhet...

KopaszMercis 2009.02.11. 09:21:35

@Sam8888:
Jo csak akkor viseld te is a kirekesztes, es a szarmazasodbol fakado hatranyok kovetkezmenyeit meltosagteljesen.

Pl trianon.

Nem fog menni, neked sem.

skiita (törölt) 2009.02.11. 16:25:50

Nos ebben minden benne van, szebben es jobban nem tudom megfogalmazni. Gratula es tisztelet az iro urnak!
ttp://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=159771

Archenemy 2009.02.11. 16:47:10

@KopaszMercis: Megmondtam már: azzal, hogy késelni csúnya dolog, függetlenül az elkövetőtől, egyetértek.

De ez neked nem elég. Te azt akarod, hogy azzal értsen egyet mindenki, hogy rohadt képmutató pedofilpap fasz az összes jobboldali szarosseggű köcsög, aki esetleg nem óbégatott hatszáz decibellel, hogy egy szemtől-szembeni, csapat csapat elleni küzdelemben könnyebben megsérült egy rendőr a kezén.

És ha valaki ezt az álláspontot nem hajlandó a magáénak tekinteni, akkor azt állítod, hogy azt az álláspontot sem teszi magáévá, miszerint késelni csúnya dolog, holott ez nem igaz. Ez a csúsztatásod, amit még mindig nem fogtál fel (illetve nem hiszem el, hogy nem fogod fel, csak következetesen úgy írsz, mintha ez volna a helyzet).

Konklúzióm nem változott. Nem azt mondom, hogy nincs igazság abban, amit mondasz, hanem azt, hogy olyan mennyiségű fossal, csúsztatással, egybemosással, demagógiával köríted, hogy azt értelmes ember bizony nem fogja vállalni. Amire te persze úgy csinálsz, mintha a te "igazságodat" nem akarnák elfogadni. Van erre egy szép magyar szó, a "drama queen", na az vagy te.

Ennyi. Álláspontom továbbra is: bannolni, mert jelenléteddel az értelmes vitát lehetetlenné teszed, és a te oldaladon elhangzó érveket is bemocskolod, nevetségessé teszed.
süti beállítások módosítása