Poloskák és csótányok
2009. január 28. írta: spanyol'

Poloskák és csótányok

 Ha ma Pozsgay Imrére nézünk, az jut eszünkbe, hogy húúúúúsz éve volt az a bizonyos  népfelkelős, a Kádár-rendszer alapjait megkérdőjelező, 168 órás interjú.

 Ebből az alkalomból a Reakció TV a Moszfilmmel együttműködésben nagyszabású kosztümös filmet készített. A film, az orosz avantgard hagyományait követve, párhuzamos történetben meséli el a poloskák eltűnését a Gyűjtőből, és a II. világháborút. A Reakció kamerái előtt Balás-Piri László beszél, aki '56 után két és fél évig élvezte a Kádár-rendszer vendégszeretetét a Gyűjtőben, míg a Moszfilmesek Sztálinnak öltöztek. Hogy ki nevet a végén? Az biztos, hogy sem a Markó utca, sem a Reichstag poloskái!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr91905236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.01.28. 16:32:36

Húsz év múlva(A rendszerváltozás huszadik évfordulóján a Konzervatórium rendszeresen cikkeket, interjúkat, visszaemlékezéseket fog szentelni a témának. Saját véleményünk mellett megpróbáljuk megszólaltatni a rendszerváltozás történéseit legjobban ismerőke…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wendriner úr 2009.01.28. 12:50:57

elsősorban Turulnak: Pozsgay Füreden tolja az év jó részében, Karcsi bácsi szentarácsi pincéjében gyakran megtalálható. remek sztorijai vannak.

Ács Ferenc 2009.01.28. 21:50:18

@wendriner úr: "remek sztorijai vannak."

Amiket nem árt fenntartással kezelni.
süti beállítások módosítása