A marhák éve
2009. január 26. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

A marhák éve

A hagyományos kínai naptár szerint (amit már csak az ünnepek idejének kiszámolására használnak) mára virradóra megkezdődött a bivaly éve. Vagy a marháé, ököré, tehéné, bölényé - a vonatkozó kínai szó ugyanis mindenféle nagytestű patás állatot jelent, amelyik azt mondja, hogy múúú vagy búúú vagy bőőő, s amelyet meg lehet enni szójaszósszal és monoszódium-glutamáttal.

 Tegnap este mintegy másfél milliárd ember rúgott be, és 7-800 millió nézte a Kínai Központi Televízió Holdújévi Gálaműsorát, ami már önmagában is említésre méltó esemény, ám mi most nem ezzel fogunk foglalkozni, hanem 2009-cel.

 A bivaly a kemény, türelmes, állhatatos, de eredményes munka jegye. Lesz is idén kemény munkája a kínaiaknak, különösen a biztonsági szerveknek, mert egy csomó rendezvényt le kell vezényelniük, más eseményeknek meg elejét kell venniük. Kerek évfordulója lesz ugyanis a Népköztársaság kikiáltásának, az 1919-es diáktüntetéseknek, a Tiananmen téri eseményeknek és a legnagyobb tibeti felkelésnek. Ráadásul a kínai gazdaság növekedése is a szégyenletesen alacsony 7%-ra lassul.

 No de mindez persze csak a kínaiakra vonatkozik, mifelénk szó sem lesz kemény és gyülölcsöző munkáról. Hogy megnézzük, pontosan milyen is lesz a bivaly éve nálunk, elővettük a Változások könyvét, a feng-suj készletünket, a csí-befogó ingánkat, a jóspálcáinkat és a tegnapi grillcsirke maradványait (ez utóbbi a scapulomantiához kellett), elzavartuk az asszonyt meg a gyerekeket a játszótérre, s elvégeztük az ilyenkor szükséges szertartásokat. Lássuk hát az eredményt! 

 Ami Magyarország egészét illeti, a jóspálcák a Ji-king „peng” írásjegyét adták ki. E piktogram eredeti formájában egy kora bronkori áldozati maszkot ábrázol, legvalószínűbb jelentése - legalábbis a Kr. e. 4-3. századi Cou Jen már így értelmezte - „szopóálarc”. Ez persze csak az általános keretekre utal, a konkrét közéleti történésekre bonyolultabb jóslási műveleteket kellett elvégeznünk, amelyekkel nem traktájuk kedves Olvasóinkat, csak a végeredménnyel.

 2009-ben Magyarországon érdemi dolog nem fog történni; azok, akik tehetnének valamit, a 2010-es Alien vs. Predator deathmatch-re való készülődéssel lesznek elfoglalva, mindenki más meg szépen besorol mögéjük. 

 Gyurcsány Ferenc a bivaly évében született, így az idei az ő éve lesz. Hamarosan átfogó kommunikációs offenzívát indít, amely kombinálni fogja a szokásos fasisztaveszélyezést a szociális demagógiával: a fő üzenet az lesz, hogy kormányra kerülve a Fidesz még súlyosabb gazdasági katasztrófába vinné az országot, legalábbis a nyugdíjasokat. Elő fog kerülni egy-két titkos hangfelvétel Orbán Viktorról, valamint lesznek erőszakos politikai cselekmények is - égni fognak a kukák és a lábtörlők, mint Orbán a 2006-os tévévitán.

 A 35%-os részvétel mellett zajló EU-parlamenti választásokon az MSZP jelentős, de nem megsemmisítő vereséget szenved, ennek ellenére Gyurcsány, aki addigra már legalább 200 képviselőt Sződliget és környéke ivóvízellátásának és szemétszállításának koordinációját előkészítő miniszterelnöki megbízottá nevez ki, hatalmát és miniszterelnök-jelölti státusát sikeresen bebiztosítja, s az év végére a 2010-es választást nyitottá teszi. Ez annak is köszönhető lesz, hogy a választási vereség hatására az MSZP és holdudvara összezár, s a következő évben minden tartalékot mozgósítanak. A baloldali médiából a finoman kritikus hangok is eltűnnek, s aki eddig bírálta Gyurcsányt, most az is mellé áll. A veszélyérzet hatására a szocialisták nem túlságosan törvényes akciókat is végrehajtanak, sajtójuk meg buzgón helyesel ehhez. 

  A nyúl évében született Orbán Viktornak két nagy sikere lesz idén: egyrész pártja megnyeri az EU-parlamenti választást, másrészt a Fidesz-küldöttek egyhangúan - 3 tartózkodás mellett - őt választják meg a Szövetség miniszterelnök-jelöltjének. Az EU-s győzelem azonban nem lesz olyan arányú, hogy Gyurcsány belebukjék, vagy hogy az MSZP szétessék. Orbán és a Fidesz számára kudarcot jelent majd, hogy a bivaly évének végére sem sikerül egy nyolcvanoldalas választási programot összeállítaniuk. Ráadásul a sárkány évében született Fidesz és a kígyó évében alakult MSZP támogatottsága közötti különbség az év végére minimálisra fog csökkenni, köszönhetően a jelenleg még fiókokban lapuló fájlok nyilvánosságra hozatalának, a fideszes megnyilvánulások következetlenségeinek és számos előtérbe tolt fideszes politikus részleges vagy teljes elhülyülésének.

 A Fideszben a legtöbb csí az idén is a ló évében született Szíjjártó Péterben koncentrálódik, aki összesen 314 sajtótájékoztatót tart majd a tigris évének beköszöntéig. 

  Az SZDSZ épphogy ugyan, de bejut az Európai Parlamentbe, köszönhetően szellemes kampányának, remek hajrájának és média-támogatottsága maradékának. Ahogy a Fidesz-veszély egyre kézzelfoghatóbbá válik, úgy farol vissza az akolba a komplett holdudvar. A párt vezetői némi önkritikát gyakorolnak, újra hitet tesznek a liberális értékek mellett, s meggyőző észérvekkel követelik a nagy ellátórendszerek leépítését és a többi szükséges, de népszerűtlen intézkedést. Emellett elkezdik elkölteni azt az eddig tartalékolt 10 milliárdot, amelyet a Strabagtól kaptak ajándékba. 

 A Jobbik elbukik az EU-parlamenti választáson, annak ellenére, hogy a balliberális médiától ijesztgetés, orosz barátaitól pedig készpénz formájában rengeteg támogatást kap. A választás után igyekszik majd rendezni sorait arra hivatkozva, hogy alacsony volt a részvétel, és hogy majdnem sikerült átlépnie a küszöböt, de sok jóval 2010 sem kecsegtetheti.

 Az MDF feltámasztására lesz egy erőteljes kísérlet baloldalról, de hamarosan világossá válik, hogy ebbe a káderállományba minden fillér kár, úgyhogy a párt szép lassan elenyészik. 

 Mindeközben a gazdasági válság tovább mélyül, s bár lesz néhány nagy csinnadrattával felvezetett válságkezelő törvény, ezek radikális változást nem hoznak majd. A hatásokat a kormány újabb hitelfelvételekkel igyekszik majd enyhíteni, de mivel ezt a szociális rendszer lyukainak betömésére, és nem a gazdaság élénkítésére fordítja, a reálgazdaság jelentősen visszaesik. Ugyanakkor nagyszabású kormányellenes megmozdulások nem lesznek, mert senki nem akarja elveszteni azt a keveset, amije van. 

 Boldog bivaly évet! Kung-hszi fa-caj!

(Jóslatunkat Szöllősi Géza műveivel illusztráltuk)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr89901377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

osborne 2009.01.26. 11:19:02

föszponzorok: egyre kevesebb adófizető, IMF és EU Bank

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.26. 11:38:47

Ne becsüljük le a gazdasági válságot. Akkora szopoda lesz 2009, mint állat. Lesz sok jó munkanélküli, meg a BÁR lista (amin amúgy már 900,000 ember van) is gyarapodni fog. Ezt nincs olyan baloldali média ami kimagyarázza. Mert hiába jön az a tévéből, hogy minden király, ha nincs munka és viszik a házat.

wendriner úr 2009.01.26. 11:42:21

nagyjából o.k. minden, egy kivétellel: nem fog számottevően záródni az olló a Fidesz és az MSZP között. ennek három oka lesz:

Gyurcsány csomag #2 (február, a GDP növekedés -2,5%-ra saccolva ekkor, +60e munkanélküli vs '08 nyár)
Gyurcsány csomag #3 (július, a GDP -3,5%-ra saccolva, +150e munkanélküli)
Gyurcsány csomag #4 (szept-okt, a GDP -4,5%-ra saccolva, infláció 0%, +220e munkanélküli)

viszont lesz rengeteg sztrájk (Fidesz mindegyiket támogatja), jópár mögé beáll a Jobbik is (este ilyenkor másfél-kétórás fogócska a rendőrökkel).

a "szélsőjobb veszedelem" akció január közepével elindult, március 15-én kulminálódik (megvert baloldali politikust vízionálok), hatása év végére nulla, de ez csak főpróba a 2010 januári premierre.

a baloldali összezárás számottevően csökken szeptember környékén, mert már párton belül sem hisznek az ezévi ötödik makropálya módosításban.

az EU áprilisban belengeti a támogatások folyósításának (különösen a négyes metró) ideiglenes felfüggesztését általános kiadási reformot követelve, az IMF koporsójába mi ütjük az utolsó szöget, átszerveződik az EBRD, amelynek első feladata lesz a magyar államadósság átütemezése a gazdasági összeomlást elkerülendő.

RIO 2009.01.26. 11:59:52

burn it baby, burn'em all..!

IdomitottFoka 2009.01.26. 12:00:28

Ha 2010 AvP lesz, ki lesz a marine?

Guild 2009.01.26. 12:19:37

Ha az EU választást rendesen elbukja az MSZP, akkor látok esélyt egy őszi előrehozott parlamenti választásra. Ha ugyanis az MSZP prominensei úgy látják, hogy 0 közeli az esély a parlamenti választás megnyerésére, akkor lehet, hogy inkább az önkormányzati választásra készülnek. Ha 2010 tavaszán van a parlamenti választás, akkor a Fidesz még kibekkelheti az önkormányzati választásig a győzelmi eufóriával (gondosan vigyázva a zártkörű beszédekkel). Ha viszont most ősszel lesznek választások, akkor a Fidesz a megszorító csomaggal terhelve lesz kénytelen indulni az önkormányzati választásokon.

Lacc78 2009.01.26. 12:23:10

"Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni" - mondta egykor egy bölcs ember, aki még csak nem is volt kínai.

gumirocker 2009.01.26. 12:23:49

Hát nem tudom mi köze a poszthoz az illusztrációként szereplő mókus-csocsós képeknek, de nagyon hányinger... nem értem.

Arma Gedeonka 2009.01.26. 12:31:29

A világgazdaság akár már az idén összeomolhat. A Jobbikot illetően nagyot téved a poszt. Az EU-választásnak persze nem is lesz semmi jelentősége, ahogy az EU-nak se.

Arma Gedeonka 2009.01.26. 12:33:48

Megvert baloldali politikust kár előrejelezni, bár igaz, hogy Gyurcsánynak nem kell innen szednie az ötleteket, van fantáziája magától is.A Fideszre vonatkozó elemzés helytálló. Gyurcsány sajnos tényleg meg tudja argadni a válságot, ki gondolta volna. A Jobbik nagyar nő majd a Fidesz lábukkal szavazó menekülő bázisának tagjaitól.

Peter252 2009.01.26. 12:37:07

Megnyugtatom a cikk szerzőit, nem fog itt az olló záródni, nem lesz itt szoros közvéleménykutatás, simán, óriásit bukva fogja a Gyurcsány-párt elveszíteni az EP-választást, aztán simán, óriásit bukva a parlamenti választást..., a Gy. Ferenc már egy annyira elkopott, politikailag hiteltelen figura, annyit ígért, annyi programja volt és annyira hiteltelen, hogy már nem hisz nekik a lakosság nagy része..., itt biza nagy bukta lesz. Már nem 2006 ban vagyunk, amikor még beváltak a Gyurcsányi-szlogenek, meg ígérgetések, meg , hogy milyen jól táncol a Feri..., ez már a múlt.
Gyurcsány már egy eladhatatlan termék lett a politikai piacon, csak még a fanatikus hívei és benne acélosan hívő pátja nem látja,...de hát ők tudják, majd rájönnek,...mikor 12-15 százalékos frakciójuk lesz...:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.26. 12:37:44

Gyurcsány az Élien és Orbán a Predátor, vagy fordítva?

...nem mintha nem lenne mindegy:)

osborne 2009.01.26. 12:39:03

@Peter252: wishful thinking a 12-15 %. ha tényleg földcsuszamlás lesz az EU választás - akkor jön majd az eu-kompatibilis és friss Bajnai.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.26. 12:40:30

KK und TT: ez most tetszett, komolyan

De az újságírást nem kellene erőltetni...:)

dfactor 2009.01.26. 12:42:06

2009 bukta lesz, utána választások. Akárki "nyer", nem lesz jobb utána, még jó sokáig. Szarból várat...?

wendriner úr 2009.01.26. 12:42:12

EU választásnak egy esetben lesz jelentősége, ha a Néppárt drasztikusan megnő (ennek meg is van az esélye), és példát akar statuálni velünk.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.26. 12:42:57

@jvizkeleti: 'rosszabbul élünk, mint 4 (6, 8) éve' kampány relodaed?

wendriner úr 2009.01.26. 12:45:19

Bajnai annyira friss mint a száznapos tojás (ha már KK).

Peter252 2009.01.26. 12:46:14

Ja, még annyit, kb annyira fog záródni az olló, meg kb annyira lesznek szorosak a választások, mint, amikor tavaly, több cikkben, poston, blogon, még talán itt is azt olvastam, hogy ...ha a népszavazási kampányba igazán beleáll Gyurcsány, akkor aztán szoros lesz, sőőőt talán még nyerhet is, mert Gyurcsány így-Gyurcsány úgy..., aztán egy jó nagy, óriási bukta lett a népszavazás az mszp-nek és kudarc Gyurcsány hiperaktív kampányának...
Sokan túl tehetségesnek tartják ezt a politikai kalandort, holott ő már egy teljesen hiteltelen, elkopott politikus, aki már inkább teher az mszp-nek,...2006 ban persze, ígért, táncolt, osztogatott, még hittek neki, ugye a nyomorból feltört self made man,..haha
De ma már nagyon nem népszerű,..

osborne 2009.01.26. 12:47:09

@wendriner úr: a tömegeknek még jóval frissebb mint Ferenc

wendriner úr 2009.01.26. 12:47:32

pont tegnap kötöttem apámmal fogadást a "rosszabbul élünk, mint 8 éve" szlogenre.

Peter252 2009.01.26. 12:52:29

Egyébként a pártot egyedül uraló Gyurcsány nem fogja Bajnainak átadni a miniszterelnöki posztot, ..látszik, Gyurcsány akar lenni a 2010 es miniszerelnökjelölt, és az is lesz, mert amit ő akar, az van a pártjában, punktum...

Valamiért azt hiszi, nyerni fog jövőre...aztán az lesz, mint a népszavazáson, állnak Gyurcsány mögött az elnökság tagjai, lebőgve, sápadtan, de persze, "büszkén", hogy nagy vezérük mellett, mögött állhatnak.:)))

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.01.26. 12:54:11

én ilyenre nem fogadnék, inkább 28-án megyek moziba megnézni az új Szkilőr filmet.

wendriner úr 2009.01.26. 12:58:20

@osborne:

sovány érv!

Gordon az elk@rás szerves része évek óta.

arról ne beszéjünk, hogy az úrifiú kinézett mögött nincs karizma.
ha megszólal, súlytalan. múltja erősen ködös. Feritől árnyéka rávetődne állandóan

szerintem ő inkább egy vágyálom a szocik részéről, mint lehetséges alternatíva. nincs mit tenni: Viki vs Feri deathmatch van/lesz.

Cypriánus 2009.01.26. 13:06:16

a cikk jó, és találó, de szerencsétlen kitömött mókusok igazán borzasztó látvány.
szeretem a mókusokat.

2009.01.26. 13:11:27

@Peter252: tedd hozza hogy a Fidesz macskajancsik is ugyanebben a cipoben jarnak. Megis verben forgo szemu nyuggerek fognak tolongani a szavazohelysegben,

2009.01.26. 13:13:27

Szerintem egy lehetseges megoldas van: nem menjunk el szavazni. Kit erdekel melyik csapat holdudvara tomi degeszre a zsebet az en adombol? Halalosan mindegy. En nem megyek el, dontsenek az idiotak.

kalapjakab (törölt) 2009.01.26. 13:17:54

Fasisztázás év elején
EU lista 54-27+"a többi" a FIDESZ javára 33,45% részvétel, MSZP-SZDSZ-MDF közös klikk összezár, a Fidesz ellen
58,3% részvétel 2010, FIDESZ 53.6%, MSZP-SZDSZ 40,8% MDF 2.2 %, jobbik 2,4%

budai zöld 2009.01.26. 13:24:17

Kedves Szerzöpáros! A nátriumot leszódiumozni magyarul szörnyü káromkodás. Ezek szerint Tóni írta?

rognork 2009.01.26. 13:41:28

az mszp fog nyerni. nem tudom, hogyan, de nem is akarom tudni. akkor lesz aztán keletje a szopóálarcnak mégjobban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.26. 13:42:39

A Jobbikot szerintem lebecsülöd, az országgyűléshez valóban még kevesek, de az EP parlament az simán összejöhet nekik.

A többiben egyet értek.

daito 2009.01.26. 13:48:31

Azt a BAR listát úgy emlegetik már, mint valami szentírást... pedig aki odakerül, az nem feltétlenül van csődben, fizetésképtelen. Simán lehet az, hogy késedelmesen fizet. Ilyen értelemben csak egy olyan mutató, ami "hm".
Másrészt a kérdés az, hogy most mit értenek alatta: van magánszemélyekre vonatkozó és cégekre vonatkozó nyilvántartás; ez a szám mindkét részleget együtt, vagy csak a lakosságit takarja?

Mondjuk, ha segít rávilágítani a helyzet keménységre, akkor mindegy...

Bummer 2009.01.26. 13:49:07

@baskiria:
Tényleg mindegy? Nézzél már körül egy kicsit.

budai zöld 2009.01.26. 14:07:21

Sajnos, amit KK, valamint TT mókus- és hörcsögbelekböl jósol nagy valószínüséggel meg is fog történni. A baj csak az, hogy a szerzök is és a kommentelök többsége is azzal a feltevéssel számolja ki a jövöt, hogy az ország lakossága tízmillió birka, jó esetben marha, akiknek a felelösségtudata, öngondoskodó és kezdeményezökészsége nem fog soha elmozdulni a jelenlegi 0,666 kelvinröl.
Oké, öszintén szembesültünk a problémával, mit a jelen blogon található cikkek 80%ában.
Kedves Reakció, én azt várnám az ország egyik legjelentösebb konzervatív médiumától, hogy ne csak a problémát cincáljuk, hanem a jelenleginél többször legyen szó megoldási javaslatokról - és arról is beszéljünk (=írjatok), hogy konkrétan ezeket a megoldási javaslatokat ki és hogyan fogja megvalósítani.
Kinek mit kell ahhoz tenni, hogy a választópolgárok kibújjanak az ökörbörböl, levessék a szopóálarcot, és minél hamarabb korszerü, tiszta, cselekvöképes vezetöket válasszanak. ...és ne vegyenek plazmatévét áruhitelre, ne fütsenek 26 fokra támogatott gázból, stb.

Bummer 2009.01.26. 14:41:15

@budai zöld:
Van valami statisztikád arról, hogy hányan vettek plazmatévét áruhitelre?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.26. 14:48:37

@budai zöld: engem érdekelne az áruhitelre plazmát vásárlók pártpreferenciális eloszlása..:)

homoródkarácsonyfalvi 2009.01.26. 15:48:35

@wendriner úr: Szerintem jó, ami írsz. Magyarországból rendi társadalmat csináltak. Vagyis a jobbágy függ a kis földesúrtól, az a nagyobb pártembertől, az meg még följebb egészen Gyucsányiig. Csakhogy ez a rendszer iszonytató pénzbe kerül, amelyet láthatóan nem lehet finanszírozni. Előszőr, a ciklus közepén a jobbágy-szavazókat dobják el, mert pillanatnyilag fontosabbakat kell megvenni, vagyis a kisebb - nagyobb földesurakat, pártkatonákat. Amikor már az ő finanszírozásukra sincs pénz, akkor zsarolni kell őket ( a bizalmi szavazás előtt vettték őrizetbe sok éves ügy miatt a MÁV Szdsz-es igazgató-helyettesét, a költségvetés elfogadása előtt több éve tudott ügyben az SZDSZ-s Erzsébetvárosi kis földesurat, most, a költségvetés módosítása és egyebek előtt szintén több éves ügyben a terézvárosi SZDSZ-s - MSZP-s társaságon keresztül figyelmeztettek).
Nem győzőm hagsúlyozni tételemet: Gyurcsányi úr reform revoluciója lassan felfalja saját gyermekeit.

budai zöld 2009.01.26. 16:38:44

@Bummer & Hannibal L.A.:
ha arra céloztok, hogy kicsit túlegyszerüen foglaltam össze a hitelböl látszatjólét-tünetegyüttest, hát igazatok lehet.

@Hannibal: aszittem egyértelmü, hogy ök a bizonytalan szavazók. Minél nagyobb a hitel / fizetés, annál bizonytalanabbak :-)

zsögödbenő 2009.01.26. 17:15:48

Hát igen, KK és TT sokadszorra ír igaznak tűnőt. És ebben az a szörnyű, hogy nem túl rózsás jövőképük tényleg sanszosan megvalósulhat - ahogy remek szerző(i)nk utal(nak) rá: "köszönhetően a jelenleg még fiókokban lapuló fájlok nyilvánosságra hozatalának, a fideszes megnyilvánulások következetlenségeinek és számos előtérbe tolt fideszes politikus részleges vagy teljes elhülyülésének"
Szegény Fidesz félelmetesen nem érti, mi zajlik az országban, a vasárnapi "fergeteges", "elsöprő" győzelem meg megint jól elatatja őket, amit majd az amúgy semmit sem befolyásoló EP-választások várható nagyarányú sikere csak fokozni fog. ÉS megint eljő a magabitos hátradőlés ideje a vezíreknél, annak langymeleg érzete, hogy majd megint jól megígérünk nyugdíjat, adócsökkentést etc. orrba-szájba olyan rétegeknek, akik jó része zsigerből nem szavazna sose ránk (de persze ezt nem fogjuk fel), aztán a tömegrendezvények mámora, aztán a 2010-es választási nyári éjjelen a hideg fuvallat, hogy valami megint nem sikerült...
Bárcsak ne így lenne. De ahhoz gyökeres változás kell OV-éknál....

Peter252 2009.01.26. 18:35:49

"De ahhoz gyökeres változás kell OV-éknál...."--ezt nem hiszem el, miért kell már megint Orbánnal foglalkozni???
Inkább azzal kellene foglalkozni , hogy ma is hallom hogy újra veszik fel a hiteleket Gyurcsányék, ez hová vezet majd?

Nem csoda, hogy a Fidesz ezekkel semmiben se működik együtt, nem is kell.

És nem kell már megint vészmadárkodni, félni a "nagy Gyurcsánytól, mint kampányolótól" A népszavazáson bemutatta a hatásfokát, ugyanilyen bukta lesz nekik a választásokon, persze, egyszer 2006 ban bejött a hiperaktív stílusú, igérgetős kampánya, szájtátva csodálták a "zemberek" de ez már mégegyszer nem jön be,...
Nem Orbán Viktorral kell itt foglalkozni, meg a Fidesszel, hanem akik gallyra teszik az egész országot...

Már úgy érzem néhány fideszezésből, mintha valami gyurcsányita helyen lennék, tényleg unalmas.

zsögödbenő 2009.01.26. 18:54:52

@Peter252: szerintem nem látod egészen jól a dolgokat. Ez nem "fideszezés", hanem éppenhogy aggodalom amiatt, hogy Gyurcsányék vagy akárki más hatalmon maradhat már megint. Mert sajnos voltam én már optimista eleget, de nem jött be. Emlékszel, milyen kampány, milyen várakozások voltak 2002-ben és 2006-ban? El tudtad képzelni, hogy nyernek a kommancsok? És mégis nyertek. És a fidesz már megint/még mindig ugyanabban a stratégiában (ha ezt annak nevezhetjük egyáltalán....) látszik hinni, ami már kétszer buktát hozott...
Azt írod, hogy "A népszavazáson bemutatta a hatásfokát, ugyanilyen bukta lesz nekik a választásokon, persze, egyszer 2006 ban bejött a hiperaktív stílusú, igérgetős kampánya, szájtátva csodálták a "zemberek" de ez már mégegyszer nem jön be,..." - ez eddig sajnos KÉTSZER bejött a kommancsoknak másrészt 2006-ban a Fidesz is hasonlóval próbálkozott....és mintha most is erre akarna játszani - na ezt meg nagyon nem kéne.

xenipictures 2009.01.26. 19:11:03

@baskiria:

"En nem megyek el, dontsenek az idiotak."

"Idióta. Így hívták a régi görögök azt, aki szabad ember létére nem folyt bele a közösség ügyeibe. Idióta volt az, aki nem politizált."

Idióta majom!

. )

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.01.26. 21:06:00

2010-re még nem jósoltunk, nem volt elég mókusunk. Azt viszont nehezen tudjuk elképzelni, hogy az elmúlt 8 év elitje lehajtott fejjel vonul majd a vágóhídra. Lesz még itt egy-két csúnyaság.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.26. 21:27:27

sziámi: 100 bolha

Jó. De nem elég, nem elég jó.
Finom. De nem elég, nem elég durva.
Jaj de le vagyok törve,
Jaj de le vagyok sújtva,
Jaj de föl vagyok dobva,
Jaj de föl vagyok dúlva,

Jaj de ideges vagyok,
Most már úgyis meghalok,
Jaj de ideges vagyok,
Most már úgyis meghalok.

Százból ha százból ha százból ha egyszer jó
Százból ha egyszer jó, az már nagyon jó.
Százból ha százból ha százból ha egyszer jó
Százból ha egyszer jó, az már nagyon jó.

Tapasztalat - tapasztalat - tapasztalat
Tapasztalat - tapasztalat - tapasztalat
Tapasztalat - tapasztalat - tapasztalat
Tapasztalat - tapasztalat - tapasztalat

Nem tudom eldönteni szivem,
Hogy hamburger vagy hot-dog.
Nem tudom eldönteni szivem,
Hogy itt rosszabb vagy ott jobb.

Nem tudom eldönteni szivem,
És nem is érdekel,
És most már biztos maradok
Mert tudom hogy menni kell,

És most majd nem veszek semmit
Bár szépen mennek fel az árak,
És veled nekem a legjobb,
Úgyhogy én nem maradok nálad.

Jó. De nem elég, nem elég jó.
(Százból ha százból ha százból ha egyszer jó)
Finom. De nem elég, nem elég durva.
(Százból ha egyszer jó, az már nagyon jó.)
Jaj de le vagyok törve, jaj de le vagyok sújtva,
(Százból ha százból ha százból ha egyszer jó)
Jaj de föl vagyok dobva vavappam, jaj de föl vagyok dúlva,
(Százból ha egyszer jó, az már nagyon jó.)

Jaj de ideges vagyok,
(Tapasztalat - tapasztalat)
Most már úgyis meghalok,
(Tapasztalat - tapasztalat)
Jaj de ideges vagyok,
(Tapasztalat - tapasztalat)
Most már úgyis meghalok.
(Tapasztalat - tapasztalat)

Parajka 2009.01.27. 12:19:20

@gumirocker:

Csatlakozom. Még jó, hogy a gyerekeim nem látják!

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.23. 21:23:29

Még 2009. januárjában lementettem.
Vicces volt újraolvasni.

Hát... az MDF hellyel-közzel bejött - a többi nem. :DDD

Durva, hogy 1,25 éve még mennyire nem látszott az, hogy mi lesz. Ki gondolta volna... :)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.04.23. 21:25:56

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Hát igen, mégsem csapunk fel jósnak. Pedig jó könnyű melónak tűnt.
süti beállítások módosítása