Keresztény kurzus - a veszély mi vagyunk
2009. január 08. írta: TuRuL_2k2

Keresztény kurzus - a veszély mi vagyunk

 Gyurcsány Ferenc a Népszabadságban, Tóta W. Árpád a w blogon vészcseng. Worluknak nem érdemi, csak terminológiai vitája van a miniszterelnökkel: a veszélyt ő is érzi.

 A racionalizmusára máskor oly' kényes Worluk agyát egyszerűen elönti a harci düh, ha vallásról, pláne kereszténységről, duplapluszpláne a katolikus egyházról van szó. Mi más magyarázata lehet annak, hogy például retteghető politikai tényezőként ír arról a Kereszténydemokrata Néppártról, ami nem több, mint a Fidesz sikertelen outsourcing-próbálkozása?

 A Reakció is megkapja a magáét (a Kommentár és a Konzervatórium mellett), miszerint „különböző intenzitással, de az egyház – legalább a „történelmi egyházak” – hegemóniájának, befolyásának visszaállítása egyértelműen kívánatosként, sőt időnként az egyetlen járható útként jelenik meg”. Tényleg érdekelne, hol írtunk akár csak hasonlót is. Sosem tagadtuk, hogy fontosnak, értékesnek tartjuk az egyházak, illetve a legtöbb vallási alapon szerveződő közösség tevékenységét, s lehetőségeinkhez mérten támogatjuk is őket (segítettünk például a magyar jezsuiták blogjának elindításában, foglalkoztunk a Calasanctius Alapítvány programjaival és azt is megírtuk, hogy mennyire rokonszenves a Judapest flódni-akciója). Ez lenne az egyházi hegemónia visszaállítása? Kötelezővé akarjuk tenni az egyházi esküvőt? Keresztlevélhez kötnénk a családi pótlékot? Wtf?

 (Az „Ők specifikusan a katolikus hegemóniát sírják vissza.” mondat miatt kifejezetten aggódom Worluk testi épségéért. Innen is kérem szerkesztőségünk önérzetes kálvinista frakcióját, hogy ne fokossal vegyenek elégtételt e felháborító vádért!)

 Végül érdemes még idézni - külön kommentár nélkül - a legkeményebb, Gyurcsánynál is gyurcsányosabb részt Worluk posztjából:

Azzal, hogy a magyar konzervativizmus – beleértve, sajnos, a konzervatív reneszánsz sorhajóit – az ostya mellé teszi le a garast, elköveti pont azt a hibát, amivel a „baloldalt” szokta vádolni: a realitás alakítása helyett illúziókat kerget, a józan állapotfelmérés helyett álmodik. Magyarországnak és Európának nincs látható útja abban az irányban. Arra nincs tovább, és nincs vissza. Az Isten ajkán csüngő társadalom addig létezhetett, amíg megvolt hozzá a kellő elszigeteltség és tudatlanság.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr16865069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bummer 2009.01.08. 11:40:43

Borzalmas, hogy W egyházi/vallási kérdésekben mennyire színvonaltalan.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 11:41:28

A konzervatórium is? Tallián Miklós, mint a KDNP szekértolója Ha-ha-ha. Vicces gyerek ez a Worluk.

Francois Pignon 2009.01.08. 11:45:51

Tóta egyre megbízhatóbban visszhangozza az aktuális gyurcsányi ideológiát. Vajon csak hűséges követésről van szó, vagy egyeztetnek is a kommunikációs csapattal? És Gréczy nem írt valamit mostanában a kérdésről? Már csak az ő tiszta nézőpontja hiányzik a sorból.

rognork 2009.01.08. 11:46:09

Vmi hasonlót odakommentoltam neki, de aztán ki is töröltem, elvégre felesleges. Van nekem egy olyan gyanúm, hogy tótát jól seggbekúrta egy rossz útra tévedt pap, amikor még ministráns volt. Mindenesetre annyira már nem volt bátor, hogy karácsonykor jöjjön ki a menetrendszerű anyázásával, érezte ő azt a fokost a levegőben.

rognork 2009.01.08. 11:46:10

Vmi hasonlót odakommentoltam neki, de aztán ki is töröltem, elvégre felesleges. Van nekem egy olyan gyanúm, hogy tótát jól seggbekúrta egy rossz útra tévedt pap, amikor még ministráns volt. Mindenesetre annyira már nem volt bátor, hogy karácsonykor jöjjön ki a menetrendszerű anyázásával, érezte ő azt a fokost a levegőben.

Bummer 2009.01.08. 11:48:50

A KDNP-ről egyébként érdekes lenne egyszer egy elemzést írni.
Mert ebben a sikertelen outsource-ing kísérletben azért ül egy-két elég jó ember.
És amennyire tudom nem szokott a házatáján sem ügynökügy sem korrupcióügy lengeni.
Meg van egy Barankovics Alapítványa. Kidolgozott családi adózással és nyugdíjreformmal.

tevevanegypupu 2009.01.08. 11:48:54

Ugy tunik TWA-nak fogalma sincs kereszteny kulturarol. Sajnalatos.

nyg 2009.01.08. 11:49:10

Freuddal szólva csak az elfojtott, ki nem élt szexualitás képes ilyen ömlenyre.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.08. 11:51:23

@Francois Pignon:
Gréczynél még nem találkoztam hangsúlyosan a témával, ő más érvekkel ekézi pl. Sólyom előzetes normakontroll-kérelmét.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.01.08. 11:52:14

Tóta hiteltelen, még nekem is mint ateistának.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 11:54:21

"Magyarországnak és Európának nincs látható útja abban az irányban. "

Arrafele a Mult van, kerem.
A Jovo a masik iranyban van.

Szena vagy szalma? Haladas vagy reakcio? A Reakcio lathatoan valasztott mar.

Cypriánus 2009.01.08. 11:54:34

amúgy TWA reformátusnak konfirmált.

jbb 2009.01.08. 11:55:55

Hehe, kompenzálnak csak, szóra sem érdemes. Akinek a pénz a leghatalmasabb isten, néha elgyengült pillanatában magyarázatot kell adnia értékrendje torzulására. Mi sem jobb mint fennhangon visítani, hátha így nem feszül a szorító érzés.. De ne aggódjon se fletó, se worluk, a halálos ágyukon ők sem maradnak harcos ateisták.

Tegnap volt időm olvasgatni a kapcsolat blogot. Megdöbbentően kerek képét adja a baloldal szép új világának. Engedjétek meg, hogy bemásoljam ide bandabeli bizonyos "Erzsiboszi" meglepően őszinte vallomását, hogyan is képzelik ezek az európai értelemben vett demokraták egy eu-s ország működését:

"...Az Igazságszolgáltatás,és ezalól nem kivétel a Győri Ítélőtábla,és Dr Havasiné sem, lassubbak a csigánál is! Ez a sok év várakozás,gombócból is sok lenne! A dühítő csak az,hogy Pártunk sem segít! Ellenkezőleg! Nem kedvelik, a problémás embereket! Ma konkrétan azt mondta egy tagtárs,aki 1 éve hogy köztünk van,de már funkciót kapott,mert Ő is rendőr volt annó,ez személyes probléma,forduljak a Legfelsőbb Bírósághoz! Majd mikor kisírtam,hogy én ennek a PÁrtnak édes gyermeke vagyok,és a család arra való,hogy segítsen,elmentem az albérletközvetítőbe.Utána m telefonált,de nekem fáj,hogy leregladálnak,holott én soha nem vétettem,és ideiglenes segítséget az Ő pártfogoltja,aki az előzőleg kapott Önkormányzati lakását elkotyavetyélte,erősen elítélendő életet él,egy hét leforgása alatt segítséget kapott,én meg azt a választ!Igen! Én most csalódott vagyok,és teljesen kiadom magam!Haragos vagyok,mert én,aki tettem,és teszek de betegségem mellett is tesszem a dolgom le@nak magasról!Májusban mélyvénás trombozisom emboliám volt,egy párttársam nem látogatott meg! Innét a Kapcsolatról naponta többször hívtak,köztük az Ön nővére Gyvica is,és látogattak a Vas megyeiek.A Kórházban is agitációs propaganda tevékenységet folytattam,mert az ereimben balos vér folyik! ...."

Hát nem gyönyörű? Pártunk, a Segítő Kéz. Ezért nincs ezeknek szükségük hitre. Hisznek a Pártban, elég az.

Más. Lehet, hogy figyelmetlen voltam az ünnepek alatt, de nem emlékszem, hogy szóltatok volna a Szentségtörés nevű, bámulatosan éppen Karácsonyra szervezett újabb keresztény gyalázásról. A Célpontban láttam róla anyagot és persze hol másutt, a Kultúr?házban. Azt hiszem ehhez kapcsolódik kissé. Vélemény?

feliccia 2009.01.08. 11:56:28

Tóta a reformok lehetősége alatt vágja a fát, (amiket amúgy propagál) ha a klerikális reakciótól való rettegést terjeszti a baloldalon. Mert esetleg az összerándul és megint a szocikra szavaz.

Vagy ez a célja?! (mondjuk mert neki és kiccsaládjának anyagilag jó a szoclib izé)

Mert akkor itt és most leköpöm.

A cinizmust nem tudom tolerálni.

Francois Pignon 2009.01.08. 12:00:02

Mikor volt olyan az elmúlt években, hogy nem volt valamilyen ellenségképe Gyurcsányéknak? És mi lehetne jobb erre a keresztény kurzusnál? Akiket ez sért, úgyse szavaznának rájuk, nincsenek is olyan sokan, riogatni pont jó lesz.
Ennél csak a határontúliakat jobb démonizálni, de azt már kétszer ellőtték.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 12:00:31

Nyugi.


Ha a kampósorrú vezsenyi idióta ORDÍT, az NÉKÜNK, itt JOBBRA ÁT, csak jót jelenthet.....

Az Ő szeretett Gyarmati Kündüje.....

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.08. 12:00:54

Ez az Erzsiboszi komoly, vagy csak egy vicces kedvű jobbos írta álnéven a Kapcsolatra?

:-)

AYBARS ANDA 2009.01.08. 12:03:59

"a Kereszténydemokrata Néppártról, ami nem több, mint a Fidesz sikertelen outsourcing-próbálkozása?"


No, ha EZT HANGOSSAN előadod Máriapócson búcsúkor a kocsmánál,

hamar lesz új mártírja az ÚRNAK....:)))))))

feliccia 2009.01.08. 12:04:51

Azt nem értem - és most ne vegye sértésnek a tisztelt katolikus közönség - , hogy itt töredéke a valódi hívek száma a megkeresztelteknek - egyrészt.

Másrészt azok is elég nagy ívben tojnak bele a saját hitelveikbe. Látom én magát hardcore-nak mondott katolikus rokonomon, hogy közben bőszen gyártja a horoszkópokat (amit az egyház tilt). Na meg szerintem a nagyrészük fogamzásgátol, vígan.

Tóta feltupírozza a veszélyt és ezerszeresére nagyítja.

Ez alapvetően egy világi ország, nem vallásos. Lehet, hogy vallásosnak mondják magukat sokan, de ha választani kell, nem a keresztény értékeket választják, hanem a világit.

jbb 2009.01.08. 12:04:53

Ergé: Szernintem éles az Erzsiboszi, képe is van:
www.kapcsolat.hu/blog/display/72361?&next=170#paginate_default_1

Nem tudom így megtalálod-e, a "konzervatív fundamentalizmus" feltó blogban van, #384377 | Erzsiboszi | 2009-01-06 18:52

Édespofa. :))

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.01.08. 12:07:21

Mindig nyálcsorgatva olvasom, amikor TWÁ billentyűzete elsül a kereszténységről: nyolcadik utas a HALÁL vagy a HOROGKERESZTények, de valahogy képtelen vagyok magamra ismerni.
TWÁ, annyi gyalázkodást és undort egy buzi sem szenvedett el kereszténytől, mint amennyit te ontasz a katolikusokra folyamatosan.

Úgy kéne éreznem, hogy az IGEN-ben náci, fasiszta, horogkeresztény, buta, gyűlölködő, homofób szemétládák közt ülök?
Szégyelljem magam.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 12:07:53

ÉLJENEK AZ EGYHÁZAS IDEOLÓGIÁK!

(Hetednapi Ádventisták, Hitgyüli, a Moszkvai Kozmopolita Etyház, Fictionológusok, UFO-hívők, stb.)

EZEK NÉLKÜL NINCS LIBERÁLIS JOGÁLLAM,

TÓTA ELVTÁRCS !!!!

AYBARS ANDA 2009.01.08. 12:11:55

JA.

KATOLIKOSZOK.....:))

Az egész JOBBIK úgy református, ahogy van !!

Némiképp a FIDESZ felső vezetői is...:)

De a Worluk -fajták szokták pl. a NOLBLOGON

NEM MEGÉRTENI,
hogy Tőkés Püspök NEM ALTISZT
XVI. BENEDEK
szervezeténél.... Hülyék.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.08. 12:14:44

@jbb:
A kapcsolat.hu közössége nagyon furcsa világ. Bár blogokról van szó, nem a blog.hun vagy a freeblog.hun megszokott közönség jár oda: egészen más korosztály, más nyelvezet, más világ. Negyvenes-ötvenes-hatvanas, kicsit megkeseredett, de Gyurcsányért lelkesedni tudó arcok.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 12:14:48

@Bummer:

TUDATLAN, az albigensek idején keletkezett kifejezéssel (tudatlanul okoskodó PRÉDIKÁTOR):

B U G R I S !!!

AYBARS ANDA 2009.01.08. 12:17:48

@TuRuL_2k2:

GRÉCZY tolakodó nihilizmusa MÉR VALAMIT??

Van abban TARTALOM?

TUDÁS?

Nem. Nincsen.

martonx 2009.01.08. 12:18:21

Elhinni, hogy bármelyik jelenlegi parlamenti párt is értünk dolgozik, ugyanolyan hit kérdése, mint istenben hinni.

Ergo, Árpi magától is retteghet, mert amit csinál, nagyon komcsi közelinek tűnik. Azaz ő hisz az MSZP-ben.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 12:20:32

Tényleg ergé, hogy tűri el a szerinted nemzeti konzervatív érzelmű index tulaj Tóta dolgait?

AYBARS ANDA 2009.01.08. 12:21:05

@Doomhammer:

A JÖVŐ a NEM-ISTENI APOKALIPSZIS IRÁNYA, ÁRPÁD, bazmeg !

A MÚLT emberekről szólt.

A JÖVŐ a Halálról !

Picinyem.

(Nem írok Hozzád, Nagyság, mert rögtön törölsz, sőt, letiltasz, pedig a HÜLYE - TE VAGY, ÁRONNAK METÉLT IFJÚ HORGAS.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.08. 12:21:54

Ezt írtam be neki pár órája, de még nem jelent meg:

"Végtelenül elszomorító cikk, egy ateista ámokfutás, egy antiklerikális
ostobasághalmaz (bocs, Árpi!), és ráadásul még beálltál vele
gyurcsányista újságírók díszes cserkésztáborába. Gratula!:-( Drukker
lettél, és fighter. Az, amit legtöbbször ostoroztál...

És én még azt hittem, h el tudsz szakadni a lakájmédiaságtól.

Hát nem. Szomorú:-((((

Mától fogva úgy vagyok kénytelen olvasni téged, mintha gyurcsány
blogját olvasnám, csak ehhez legalább hozzászólhatok. Már múltkor is
gyanús volt, amikor ferkóról, mint kiváló képességűről beszéltél.
Remélem, ez nem azt jelenti, h megvettek kilóra:-(

Vitatásra is méltatlan ez a poszt, kár volt a rengeteg karakterért,
amit leütöttél.
Sajnálom, sorry...

Üdv., és további jó szórakozást a szokásos, agyonunt körök megfutásához!"

Kurvára csalódtam w-ben, totál igazad van turul!

jbb 2009.01.08. 12:22:20

@TuRuL_2k2: Igen, határozottan érzékeltem. A reflexek velük élése volt a rettentően furcsa, ez a nagybetűs Pártozás. Azt hittem ez már kiveszett.

Méghogy nincs itt komcsi veszély! :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.08. 12:25:14

@Őrnagy Őrnagy:

"A konzervatórium is?"

Ne viccelj már! A Konzervatóriumon pont elég sok ilyen tartalmú írás van. Sőt, az az "irányzat", amelyik rendszeresen hirdeti, hogy ők a DOMINÁNSAK a blog szerzői között egy az egyben ilyen.

Az persze igaz, hogy a valódi jelentőségük a hangjukhoz képest eltörpül, de_mindig_túlkiabálják a "nem holdkóros" társaikat. Gondolom így akarják bizonyítani a vélt dominanciájukat a "mozgalmon" belül.

SzabóMárk · http://jobbklikk.hu/ 2009.01.08. 12:25:41

Worluknál, azt hiszem, elszakadt valami. Tegnap írt a Déli áramlat mellett egy olyat, hogy arra még a Gazprom vezetőinek is megindul a könnykiválasztása a gyönyörtől, most meg nekimegy a feléledő vallási, katolikus fundamentalizmusnak. Hát hogyne, kedves Árpád. Elgurult az a gyógyszer?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.08. 12:28:04

@jbb:
Bár valószínűleg az MSZP a fő fészke ennek a mentalitásnak, azért sajnos a Fidesz negyven-ötven feletti tagságának jelentős részénél is megfigyelhető ez a miért-nem-csinál-már-a-párt-valamit gondolkodásmód.

feliccia 2009.01.08. 12:41:45

Rendszeresen beleesek abba a hibába, hogy elvakít a tehetséges emberek tehetsége.

A nyavalyába, én is ma ábrándultam ki tótából.

Nagyon-nagyon bőven el tudtam neki nézni azt, hogy meggyőződésből hülyeségeket irkál a kereszténységről. Mert tehetséges író. Azt nem akartam eddig elhinni róla, hogy korrupt. Tetszett a lendülete, a stílusa (még a trágárságot is elnéztem neki), éreztem, hogy hiteles, átélve ír dolgokat, szenvedélyes. És TEHETSÉGES.,

De hát, ugye, minden rossznak gyökere a pénz szerelme... (Modern képmesék meg még ki tudja, mi.)
Főleg, ha ez paranoiával párosul.

teknős 2009.01.08. 12:44:38

Malacka, én meg benned csalódtam. Azt hittem te ezt már régen tudod.

Azt meg, hogy mennyire kell tartani a keresztény demokráciától, jól mutatja, hogy megszavazták az abortusz törvényt, Surjánnal az élen. Pedig - eltekintve a TWA ámokfutástól - ennek a nem megszavazását nagyon nyugodtan elutasíthatták volna lelkiismereti okokból. De nem tették.

Ami a katolikusokat illeti. Erősen figyelem, hogy milyen zavar van a nem keresztény emberekben a katolikus egyház tanaival kapcsolatban. Itt is megjelenik Elekes Blanka neve alatt. A kereszténység egy felnőtt vallás. Az egyházunk utat mutat, de felelősséged neked van a döntéseidért, ha katolikus vagy. Ezért aztán bízzátok rá nyugodtan a hívekre, hogy mit és hogyan gondolnak és számolnak el az Istennel. Nem tartozik senkire, csak rájuk, ránk. Elhiszem hogy egy olyan vallási aspektusból, ahol a közösség tartozik felelősséggel a tagjaiért ez nagyon fura, de ki is lehet látni a fejünkből!

tevevanegypupu 2009.01.08. 12:45:07

Hat igen, TWA tehetseges, bar elegge ismetli onmagat. Kulonben vigye el az ordog(:

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2009.01.08. 12:47:07

Tagadja valaki a Fidesz-Katolikus Egyház összeborulást!
Tagadja valaki a Horthy-Katolikus Egyház összeborulást!
Tagadja valaki, hogy az egyházak nem akarnak maguknak politikai hatalmat!
Tagadja valaki, hogy a kereszténység etalonná tétele korlátozza a más vallásúakat!
Tagadja valaki, hogy jobboldali médiában, nem tekintik szellemileg, erkölcsileg felsőbbrendűnek a keresztény vallásúakat!
Tagadja valaki, hogy a fentiek ártanak a demokráciának!

szpal 2009.01.08. 12:50:15

A Konzervatív Fordulat az Alkotmánybíróságon indult, ezek a fura öregek már ruházatuknál fogva alkalmasak ilyen reakciós tettekre.
Nem árt azért tudni, hogy az AB felét az MSZP, másik felét a Fidesz jelöli, és kölcsönösen megszavazzák egymás jelöltjeit.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 12:50:48

@TuRuL_2k2:

Miért, és NEM JOGOS???

Én meg - nyílt-leveleztem őket, NÉV SZERINT: Vona vonalban azóta.....:)


pestiturul.blogspot.com/2008/12/trianon-elutastsa-v-g-y-adieu-fidesz.html

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 12:51:26

@Úlfhéðinn:
Nem tudom, nem nagyon olvasom őket, kiráz a hideg a harcos libertáriusoktól.Csak a Hírszerzőn is publikáló munkatárs.ő írásai alapján írtam amit írtam.

Te akkor igazat adsz Tótának? Végre valaki:)

@Elekes Blanka:

Akkor jöjjön a Tirpákra, úgyis hiány van Hölgyekből.

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.01.08. 12:52:33

Ma Mo-n a legnagyobb nagyobb gond (ha mar hitrol van szo) a New Age bullshit, az ezos-vilagnezet & tsai terjedese. Ezeknek elkepeso befolyasa van a lakossag gondolkozasara, meg a legiskolazottabb korokben is. Klerikalis reakcio? Ugyan, 2009-et irunk. A ma katolikus egyhazanak van egy csomo tisztelheto/endo tevekenysege segelyezes teren, meg persze egy csomo dogmatikussagbol fakado sima butasaga ossejt-kutatas, meleg-hazassag vagy fogamzasgatlas ugyben.

Egyebkent latod Turul, ha irtatok volna, egy barati posztot a SecularRight-rol, akkor Worluk kopni-nyelni nem tudott volna... :D

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 12:54:33

@dolphin:
Hát igen ,szerintem is aggasztó a Librliben az a baromi sok Ez ott Erika qss könyv.

mcgregor 2009.01.08. 12:55:30

Worluknál nem most szakadt el valami. Valamikor a köldökzsinór elvágásával egyidőben. Az a legszebb benne, hogy igazából nem is meglepő az álláspontja. A legtöbb dologgal kapcsolatban teljesen kiszámítható faszság az álláspontja. Kizárólag sajátos stílusa miatt üti át az ingerküszöböt.

eeepunk 2009.01.08. 12:59:00

Elképesztő a csávó. Kompromisszumra teljesen alkalmatlan. Nem is vesztegetek rá több szót.

_astronaut 2009.01.08. 13:02:46

Madnezz a jobboldali média alatt érted az ECHO TV(ala zsidóviccek) vagy HÍR TV(ala monnyon le) Magyar Nemzet (ala gyurcsány őrült) médiát?
Mert ezek tényleg vállalhatatlanok, de ezen túl az interneten rengeteg más, elégedetlenkedő "hang" van, amit a fidesz és a jobbik (netán mdf) még nem tudott magához édesgetni és jobboldali érzelműek és a médiához tartoznak.

Francois Pignon 2009.01.08. 13:05:47

@_astronaut: Az Echotv-n meg még már jobbos médiumban éppenséggel az újpogány, ősmagyar hitvilág a divat, nem a kereszténység.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.01.08. 13:06:48

Én nagyon jót röhögtem ezen az írásán. Nem tudom eldönteni, hogy ez valamifajta önirónia, paródia akart-e lenni, vagy tényleg így gondolkodik... :DDD

feliccia 2009.01.08. 13:11:09

Kedves Teknős, ha mi leállnánk most vitázni, az katolikus-protestáns vita lenne, aminek semmi értelme, főleg nem ebben a topikban.

józan' 2009.01.08. 13:11:33

@_astronaut: no, miért is annyira "vállalhatatlan" a Hírtv? Ecseteld, léci' .

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 13:14:35

@józan':
Azért mert ha nincs a Célpont, most Kóka lenne az Szdsz elnök, vagyis - 2 % nekik.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.08. 13:26:53

@Őrnagy Őrnagy:

"Nem tudom, nem nagyon olvasom őket, kiráz a hideg a harcos libertáriusoktól.Csak a Hírszerzőn is publikáló munkatárs.ő írásai alapján írtam amit írtam."

Akkor nem ártana elolvasni néhány ottani postot. A "harcos libertáriusok" pont nem azok, akikről én beszéltem. Nekem igencsak úgy tűnik, hogy ők inkább megtűrt kisebbség ott...

bellone 2009.01.08. 13:30:40

Anyám ateista, engem is így nevelt.

A nagymamám 86 éves a kislányom 9 és fél. Minden vasárnap templomba viszem őket. A nyagymamám már nehezen gondoskodik magáról, de nem szeretne lemondani róla, a gyerek pedig elsőáldozni szeretne (ő mondta:)).


A mise rossz hatással van rám. Folyton a családról, meg a szeretetről prédikálnak. Folyton elvárnák, hogy nézzek magamba. Folyton ismeretlenekkel kell kezet fognom.

Össze vagyok zavarodva. Néha már (-már) úgy érzem, hogy nem is én vagyok a legfontosabb a világon.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.08. 13:33:43

Küldjük harcba Szabó pátert, írjon válaszcikket Tótának!

:)

csodarabbi (törölt) 2009.01.08. 13:47:33

bellone, inkább címeres ökörnek neveltek, nem ateistának.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 13:48:48

Szegény-szegény Tóta W. Értelmezési nehézségekkel küzd. Persze ha utánanézne néhány fogalomnak (p.o. hagyomány), vagy történeti képződménynek, ill. azok nem-létezésének (p. o. teokrácia), kijjebb lennénk a szarbul. De sajnos nem megy neki. Persze akinek az Útközben a szellemi manna, annak úgy kell. Nemigen képes szabadulni a legdohosabb rackó-kontraktualista felvetéseitől.

lásd például:
"illetve mi az az egymásnak is ellentmondó hagyományok közül, aminek helyreállításáért cselekedni kívánnak – nos, azt ők döntik el."
Hát persze, hogy "egymásnak ellentmondóak", kedves Árpi. Nämlich a hagyomány pluralizmusa épp abban rejlik (többek között), hogy nem feleltethető meg egy eccerű szillogista logikának, és politikai-elvi fundamentalizmusnak, aminek GyF és W. is hívei.
Az egyházakban meg az zavarja, hogy léteznek. Meg hogy az a 15% vagy mennyi templonybajáró hívő is több, mint amennyit a felvilágosító rajzfilmjével megnevelt. Van ilyen.
A hagyományt már csak azért sem tudja értelmezni, mert mindent annak tart, ami_van. De akkor miért hívják azt hagyománynak? Miért nem egyszerűen létező_jelenségnek? Nagy nehézség! Hogy nem absztrakt/fundi jelenség, de normatív, az már W.-nek nehézséget okoz.

Nyem baj, csak féljen!

Bummer 2009.01.08. 13:49:58

Tóta cikkének a második felét szerintem kiadta valami ministránsának. Tök más a stílusa.

2009.01.08. 13:50:13

@ergé: Nekem is eszembe jutott, hogy ide Szabó Péter kell. De szegény Tótának kiolvadnának a biztosítékok a fejében. Nem akarhatjuk, hogy az egészsége lássa kárát.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.01.08. 13:50:28

Worluk posztja ezúttal egyszerűen lapos és buta. Hálátlan dolog disztribútornak lenni egy kommuni... kációs piramisban, mert az Üzenet bizony széles fogyasztásra készül, és nem lehet csak úgy bármit beleírni. Már a pökhendi szellemesség is hiányzik belőle. Pár év, és az ifjú újságíróból standard vén médiageci lett.

Kedves Reakció, remélem legalább ti tanultok az esetből. ;)

feliccia 2009.01.08. 13:51:36

Csodarabbi, nekem nagyon nagy gyanúm támadt, hogy esetleg irónia, amit bellone írt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 14:00:58

Úlf meg a Konzervatórium belügyeit is behatóan ismeri. Milyen megnyugtató!
Úlf, idéznél tőlem, BékésM-től vagy bárki mástól arra utaló mondatokat/postokat, ahol a soha-nem-volt teokráciát akarjuk visszaállítani? Vagy bármi hasonlót, amit W. írt? Előre is köszönöm.

Fekafika 2009.01.08. 14:03:38

Annyiban igaza van W-nek, hogy a KDNP-től szerintem minden normálisan, szabadon gondolkodó embernek futkos a hátán a hideg. Nem lehet bagatellizálni KDNP-t, mint a fidesz outsourcing kísérletét, ugynis az alkotmánybíróság pont a KDNP indítványa alapján helyezte hatályon kívül a bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó törvényt. Abban igaza van W-nek, hogy ez senkinek nem jó, viszont sok embernek rossz. Ezzel a KDNP egy alkotmányos és emberi jogi kérdés neki tetsző eldöntésében működött közre aktívan, így bizonyítva, hogy lényeges tényező a politikában.

feliccia 2009.01.08. 14:04:47

elGabor, borzalmasan igazad van. :(((

titokban reménykedek, hogy tóta esetleg CSAK paranoid, mert az még kezelhető.

Rosszabb esetben meg csak szelep a rendszer testébe beleépítve, mint anno Hofi.

2009.01.08. 14:16:13

Csak kapkodom a fejem, hogy a köztársaság ellenségei milyen változatos formában támadnak.(lsd. hydra) A fidesznácik, fasiszta Magyar Gárda, most meg valami konzervek. A Démosz ebben az évben már a menetelő papokról fog konferenciázni? Ez a sok firmware frissítés meg fog ártani. Tótán már látszik, hogy túlterhelődött.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 14:21:17

csi - menetelő papok, láncfűrésszel és AK-47-esekkel. Amint meglátnak egy Tótát, vagy egy hazug bolsit, azonnal akcióba lendülnek.
Kérem, ezek komoly dolgok!

Bummer 2009.01.08. 14:21:19

@Fekafika
"a KDNP-től szerintem minden normálisan, szabadon gondolkodó embernek futkos a hátán a hideg"
Miért? Mert úgy gondolják, hogy a buzik ne házasodjanak? A magyarok 90%-a is szerintem, nyugodt lehetsz.
Vagy tudsz még más példát is?
Mert én olyanokat tudok, hogy családi adózás, meg saját szülőknek felajánlható adó.

bádogos 2009.01.08. 14:28:40

@Elekes Blanka: Te Blanka! Már majdnem megértetted Tótát, ami egyébként elég szorosan egybevág az én véleményemmel, aztán valami teljesen félrecsúszott.

Nem arról van szó, hogy a KK reális veszély. (Én is azt látom, hogy még a templombajáró tizenegykét százalék nagy része is elnéző távolságtartással tekint saját egyházára.) Arról van szó, hogy a törekvés, ami max. a lakosság 3-4% -át vonzza, és min. 50%-át kifejezetten taszítsa pont arra jó, hogy Feri egy kicsit belengesse és besöpörjön vele némi szavazatot. A kurzus győzelmére szavazó lánglovagok (ld. Békés Márton és társai )meg még 30 év múlva is a világ romlásán fognak búsongani a siker legkisebb esélye nélkül.

Engem az bosszant, hogy a jobboldal ezzel a meddő önsorsrontó baromsággal házal, ami a biztos recept a sikertelenséghez.

Bummer 2009.01.08. 14:31:50

@bádogos:
"a jobboldal ezzel a meddő önsorsrontó baromsággal házal"

Konkrétan mire gondolsz?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 14:32:08

Bádogos,


Úlf-nak szegezett kérdésem neked is megy ezúttal: "Békés Márton és társai" hol írtak ilyesmiket? Várok. Ha nem sikerül hozni semmit, akkor sajnos ez ügyben visszavonulót kell fújnotok!

Kaján Halász 2009.01.08. 14:34:20

Fekafika:

Szerintem meg csak arról van szó, hogy a KDNP vaktyúkként talált egy alkotmányellenes törvényt,- ami nem nehéz. Ha történetesen én írom azt a beadványt, attól én még nem leszek politikai tényező.

feliccia 2009.01.08. 14:36:09

Kedves bádogos, az én reszortom a saját térfelem szapulása Én ezt őszintén és hitelesen tudom tenni, mert mert nem ebből élek és nem kell eltartani a családomat sem.

A jobboldal szapulása a ti dolgotok, én még csak most ismerkedek veletek. Nem utolsósorban a tótawé hatására. A Fidszék önsorsrontó kampányfogásai egyébként valóban legendásak! Valahogy sikerül több embert elriasztani, mint megnyerni, és nem értik, miért...

(Józanság hiánya miatt szerintem... és ha Viktor tűrné a kritikát, talán józanabb tanácsadói lennének.)

Bummer 2009.01.08. 14:39:51

@Kaján Halász és mások

Utálom, amikor a legcsekélyebb utánajárás nélkül kinyilatkoztattok hülyeségeket. Az AB-hez HAT beadvány érkezett a bejegyzett élettársi kapcsolat ellen.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.08. 14:40:42

@Gabrilo:

"Úlf meg a Konzervatórium belügyeit is behatóan ismeri. Milyen megnyugtató!"

Miért? Nem úgy van, amit mondtam?

"Úlf, idéznél tőlem, BékésM-től vagy bárki mástól arra utaló mondatokat/postokat, ahol a soha-nem-volt teokráciát akarjuk visszaállítani? Vagy bármi hasonlót, amit W. írt? Előre is köszönöm."

1. Nem mondtam, hogy rád/rátok gondoltam (ettől függetlenül persze így van :D), és te rögtön magatokra ismertél. Amúgy sztem úgyis mindenki tudja, akire vonatkozik/tartozik.

2. Természetesen a teokráciás mókázásotokat nem veszem komolyan. Belterjes fun, de ti látom szeretitek, és nem hinném, hogy bárkit komolyan zavarna.

3. A "bármi hasonlót" viszont már nagyon más tészta. Egy olyan valakitől, aki láthatóan eléggé aspirál valamiféle vezérszerepre köztetek (és itt, ne haragudj, de nem rád gondolok, te amolyan hű fegyverhordozójának tűnsz inkább, képességektől függetlenül, de ez már tényleg none of my business), olyanokat olvasni, hogy a II. vatikáni zsinat minden baj gyökere, hát, sztem eléggé befedi a "bármi hasonló" fogalmát.

4 (félig OFF). Amúgy a mostani postod kommentjei is elég "tanulságosak". (Én nem tudok rá kommentelni, mivan blacklistre tettél? ;D). Na mindegy, akkor ezt a témát itt tárgyaljuk. :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 14:45:04

Úlf,


1) Nem, nem úgy van. De nem baj, ez egy értelmezés.

2) Látom, nem sikerült szöveghelyeket hozni. What a shame. Akkor a tételedet cáfoltnak veszem, köszi:))

3) Az nem teo-hanem teakrácia. Bocs.

4) A II. Vatikáni zsinatot az egyházon belül is nem kevesen kritizálják. Más szempontokból meg az egyébként nem katolikus R. Nisbet is kritizálta, pedig ha valaki, ő aztán nem "fundamentalista konzervatív", vagy bármi más.

Ha a piros villogók nem lennének felszerelve rátok, akkor talán elhinnétek, hogy mondjuk egy zsinat bírálata nem jelent automatice teokrácia követelését - mondjuk jelenthet pusztán egyházi ügyet, vagy jelentheti egy tendencia kritikáját, ami a 60-as években indult el. (És legtöbb esetben ezt is jelenti.)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 14:45:56

ps.

na vegyünk példát:

"olyanokat olvasni, hogy a II. vatikáni zsinat minden baj gyökere"


Ilyet melyikünk mondott/hol/mikor. Konkrétumokat kérek:)))

Pelso.. 2009.01.08. 14:52:15

" fontosnak, értékesnek tartjuk az egyházak, illetve a legtöbb vallási alapon szerveződő közösség tevékenységét"

Az egyén tartsa fontosnak, bármilyen egyénnél több szerveződés már nehogy.

Az egyének pedig egyre kevésbé tartják fontosnak.

Pelso.. 2009.01.08. 14:55:33

" fontosnak, értékesnek tartjuk az egyházak, illetve a legtöbb vallási alapon szerveződő közösség tevékenységét"

Az egyén tartsa fontosnak, bármilyen egyénnél több szerveződés már nehogy.

Az egyének pedig egyre kevésbé tartják fontosnak.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.08. 14:55:53

Én felvállalom mindannyiunk titkos vágyát: teokráciát akarok! :)

xterx 2009.01.08. 14:58:06

"Volt a kereszténység történetében Luthernél és Darwinnál nagyobb felforgató. Az a názáreti, az. Elképzelt mindenféle ködös utópiákat, és munkált benne a nagy fene balos küldetéstudat: majd ő megváltja a világot. Jobban kellett volna őrizni azt a sírt!"
Szigorúan TWÁ egyházra vonatkozó gondolatainál maradva, ez a bekezdése, ha a csűrcsavaros retorikából kibontjuk, érdekes egy hívő keresztyény számára.

Bummer 2009.01.08. 15:02:40

@szucsteri

Igen, érdekes. Egy 12 éves gyerek szintjén.

Pelso.. 2009.01.08. 15:04:22

" fontosnak, értékesnek tartjuk az egyházak, illetve a legtöbb vallási alapon szerveződő közösség tevékenységét"

Az egyén tartsa fontosnak, bármilyen egyénnél több szerveződés már nehogy.

Az egyének pedig egyre kevésbé tartják fontosnak.

Pelso.. 2009.01.08. 15:09:51

" fontosnak, értékesnek tartjuk az egyházak, illetve a legtöbb vallási alapon szerveződő közösség tevékenységét"

Az egyén tartsa fontosnak, bármilyen egyénnél több szerveződés már nehogy.

Az egyének pedig egyre kevésbé tartják fontosnak.

feliccia 2009.01.08. 15:17:07

Viktornak számításba kellene venni, hogy ennek az országnak az alapvallása a hedonizmus. Utána a materializmus. Legfeljebb utána a kereszténység.

Már ha a szavazatok besöprése a célja.

bádogos 2009.01.08. 15:17:52

@Bummer:
"a jobboldal ezzel a meddő önsorsrontó baromsággal házal - Konkrétan mire gondolsz?"

Lásd fenti válaszonat Gabrilonak.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.01.08. 15:18:49

@Pelso..: Ez egy jellegzetes kádári fordulat, amely nagyvonalúan figyelmen kívül hagyja, hogy a szabadságjogokat a polgárok nem csak egyénekként, hanem közösségeken keresztül is gyakorolhatják, és ebben az alkotmány szerint sem az állam, sem mások nem akadályozhatják meg őket. Igen nagy szerencsénkre.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.08. 15:20:05

Elképzelem Novák Attilát, amint az Egyház zászlaját lobogtatja és lóra száll a II. Vatikánum ellen. Tallián urat, amint a pápai nunciussal sustorog a Magyar Teokratikus Monarchia megalapításáról. Panyi urat, amint a feudalizmus visszaállításáról ír forró hangvételű röpiratot. :>

Ez a Worluk véletlenül vagy direkt nem említi Tirpákbokrétás elit haderőit?

bádogos 2009.01.08. 15:20:52

@Elekes Blanka: "... Legfeljebb utána a kereszténység. "

Ennél rosszabb hírem van: Még a vallásukat gyakorló keresztények nagyobbik részének sem kell az a kereszténység, amit Molnár Tamás, Békés Márton, Semjén Zsolt, (stb, válogass) akarnak.

Tudom, mert több, mint 30 évig voltam katolikus. Több közösségbe is jártam :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.08. 15:21:40

@Gabrilo:

Ehh, ne csináld már, látod, h Lola legalább felvállalja. :)

"az egyház – legalább a „történelmi egyházak” – hegemóniájának, befolyásának visszaállítása egyértelműen kívánatosként, sőt időnként az egyetlen járható útként jelenik meg”

Most komolyan azt mondod, hogy ez rád nem igaz? Azzal leköpnéd több hónapos munkásságodat a Konzervatóriumon...

"2) Látom, nem sikerült szöveghelyeket hozni. What a shame. Akkor a tételedet cáfoltnak veszem, köszi:))"

Ezt úgy ahogy van nem értem. Mire vonatkozik?

"3) Az nem teo-hanem teakrácia. Bocs."

Nem, én pont hogy nem arra gondoltam. A teOkráciás mókázásra értettem. A teAkráciázás megint más. Az sztem kb. egy vidéki szerepjátékklub "veszélyességével" vetekszik. ;)

"Ha a piros villogók nem lennének felszerelve rátok"

A "rátok" nem fair, és ezt sztem te is tudod. Ha azt írod, "rád", akkor nem szólok...

"Ilyet melyikünk mondott/hol/mikor. Konkrétumokat kérek:)))"

Itt megtalálod:

konzervatorium.blog.hu/2008/05/31/lazadas_a_lazadas_ellen_1968_es_a_konzervativok_1

Post+kommentek, jó olvasgatást. :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 15:31:21

Én meg katonai reformdiktatúrát akarok, mint Chilében. Doomhammer lesz Pinochet.

phaidros 2009.01.08. 15:33:21

@Őrnagy Őrnagy: üzenet ment az itteni címére.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.08. 15:34:28

Bocs, előbb tévedtem, nem Szabó hanem Szász "Páter" Péter köll ide. Remélem, tévedésemért nem átkoz ki az Anyaszentegyházból :-)

Bummer 2009.01.08. 15:35:37

@bádogos

Úgy tudom, sem Békés Márton, sem Molnár Tamás nem KDNP-s.
Semjénnek meg megvan a maga kommunikációs stratégiája, ami nem feltétlenül esik egybe azzal, amit ő, illetve a KDNP akar.

Paszternak 2009.01.08. 15:36:54

Elekes Blanka rulez:

"Viktornak számításba kellene venni, hogy ennek az országnak az alapvallása a hedonizmus. Utána a materializmus. Legfeljebb utána a kereszténység."

Sajna, igaz. És épp ennek a megfordítása volna a cél. MErt a sok szánalmas ember, akik félnek az elmúlástól (faszkalapoknak: halál), nem vállalják a jövő kockázatát (előbbiek kedvéért ismét: gyerekek...), fingjuk sincs, mi végre vannak a világon, azok nem csak a saját életüket cseszik el, hanem a környezetükét is.

Az individuális erkölcsi relativizmus mindezekre a kérdésekre nem adott választ.

Adhatunk mi, ööö, konzervatívok, vagy hogy mongyam.

Vagy majd, a sok hímvesszőarc libsi miatt megfogyatkozó fogyasztói társadalmunkat feltöltő talibán/wahhabita, majd ők megmongyák, frankóra.

Az mennyivel jobb lesz.

Lelki szemeimmel szinte látom az öreg TWA-t, amint 92 évesen a prosztataműtéte után felsóhajt: "Én fasz, annak idején szivattam a kerkókat... most meg ezek a muszlim robantásos merényletek a parlamentnél..."

És nyalogatom a pofámat a lelki szájammal.

Uff!

feliccia 2009.01.08. 15:39:35

Bádogos. Őszinte leszek. Engem az Orbán személye riaszt a jobboldalon. Hogy szavazzak olyan emberre (mert ő és a Fidesz egy), aki ennyire elvesztette a realitásérzékét?!

Hogy még a szokásos cinikus politikai szavazatszerzésre sem képes?!

Aki komolyan elhiszi, hogy ez egy keresztény ország?

Lehet szidni azokat az embereket, akik ezt elhitetik vele. De ha egyszer azokat szereti hallgatni?! Ördögi kör.

Szerintem a Fidesznek is ki kell halni mint őskövületnek, az MSZP-vel együtt. :(

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.08. 15:42:34

Őrnagy, ezt az Úlfeđinn-t el kell tenni az útból. Túl sokat tud. Azt állítja, vidékiek vagyunk és veszélytelenek. Kínai Kálmán és Trágár Tónira nem kell figyelni, mert szerinte meg homokosok, de ő nem tud semmit, csak találgat.

Tegyük a dolgunkat, barátiaim.

Bummer 2009.01.08. 15:47:06

@Elekes Blanka
Hogy szavazzak olyan emberre (mert ő és a Fidesz egy), aki ... még a szokásos cinikus politikai szavazatszerzésre sem képes?!

Jó az nekünk, ha két MSZP, egy piros és egy rózsaszín közül választhatunk?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 15:49:35

@Loxon:
Ha Leskelődő megkerül, akkor kiadom a megfelelő parancsokat.
Az meg nem baj, ha alábecsüli magukat, annál nagyobbat fog koppanni, mikor korbáccsal zavarják majd kereszt alá.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 15:50:48

@Elekes Blanka:

Mi lesz magával Kedves Blanka, ha a Fidesz lecseréli Orbánt. Nagyon üres lesz az élete.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.08. 15:51:02

@Loxon:

Akkor még egy bőrt lehúzunk erről a kis nézeteltérésről? Már úgy hiányzott. ;)

Amúgy nem tudom mi bajod van már megint. A "vidéki és veszélytelen" nem sértés. Pl én is az vagyok.

feliccia 2009.01.08. 15:52:58

Bummer,

nem jó. :(
A z MSZP (és tagozata, az SZDSZ) akkor fog valaha megváltozni, amikor kihal, mint a dinoszauruszok.

Azzal is riogatnak mifelénk baloldalvájszt a hivatásos rettegők, hogy ha Viktor trónra kerül, őrült Néróvá változik..

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.08. 15:58:04

@Őrnagy Őrnagy:

"mikor korbáccsal zavarják majd kereszt alá"

Azzal vigyáznék, mikor utoljára csinálták valakivel, az végül eléggé fordítva sült el, ha érted mire gondolok. :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 16:00:25

Nem ugrik be, mire gondol. A XX században egész jó eredménnyel működött a dolog. A pogány vagy megkeresztelkedett, vagy meghalt. Pl Vata, Levente.

Téglagyári Megálló 2009.01.08. 16:00:42

Blanka,

attól féljen Róma lakossága...

Téglagyári Megálló 2009.01.08. 16:01:27

Őrnagy, ez egy kétezer éves történet.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 16:04:08

Jaj bocs, X századot akartam írni. nem a keresztre feszítésre gondoltam, hanem a tömeges keresztelésekre Szent István alatt és után, ha nem világos

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 16:05:33

Bádogos:


Tessék kiszedni a konkrét részt, hivatkozással együtt. Nem két linket idebökni, ugye. Addig a bizonyítás terhe rajtad/rajtatok.

Úlf,


Ez rád is vonatkozik. De hol követeltem egyházi "hegemóniát"? Légyszíves ne félvállról odavetett linkeket dobjatok és "olvasd el a kommentekkel együtt" szöveget, hanem kérek pontos idézeteket az általatok fentebb említett tételek mögé. Különben imposztorok vagytok.:((

molaris 2009.01.08. 16:05:52

@malacka69:
Én jóval rövidebben fogalmaztam, bár nem bízom a megjelenésben, C vágányon vagyok. Fletó és TWÁ jellemi, szellemi és lelki ikrek,- egyiknek sincs egyikből sem.:)

GaborPesti 2009.01.08. 16:11:33

"A Reakció is megkapja a magáét (a Kommentár és a Konzervatórium mellett), miszerint „különböző intenzitással, de az egyház – legalább a „történelmi egyházak” – hegemóniájának, befolyásának visszaállítása egyértelműen kívánatosként, sőt időnként az egyetlen járható útként jelenik meg”. Tényleg érdekelne, hol írtunk akár csak hasonlót is. "

Engem meg az erdekelne Tota W hol irt csak hasonlot is.

Tota W: "Tény, hogy a konzervatív politikai gondolkodás, ill. filozófia reneszánszban van az utóbbi években. A lábszagú Magyar Nemzet mellett nemcsak a láb-, segg- és főleg szeszszagú Magyar Hírlap jelent meg, hanem felbukkant néhány olyan orgánum, akiket nem lehet teljesen elbutult lárváknak nevezni. A Kommentár, a Konzervatórium és a Reakció (Szíjjártó Pétertől meg a szociális népszavazástól mért távolsági sorrendben) addig nem ismert függetlenséggel és lelkesedéssel értelmezi újra a magyar konzervativizmust. "

Pont hogy megdicser titeket Tota W:
"A Reakció addig nem ismert függetlenséggel és lelkesedéssel értelmezi újra a magyar konzervativizmust."

Tovabba felhanyjatok neki hogy: "Worluknak nem érdemi, csak terminológiai vitája van a miniszterelnökkel" Mig a masik mai cikkben a miniszterelnok hozzaszolasarol pont ti is terminologiai alapon alltok vitaba vele.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 16:14:22

Pesti Gábor,


Persze, és mindemellett ezeket állítja:

"Was Tradition ist, bestimme ich!"

"Ha a visszavágyódást, a nosztalgikus teokratra (monarchista stb.) érzelmeket politikai cselekvésre fordítjuk le, akkor az első lépés az elszigeteltség és a tudatlanság restaurációja. Ami legalább olyan őrült terv, mint a kommunista utópia. Nem is áll messze tőle. Magyarország megtérítése még a konzervatív fordulatnál is rosszabb jelszó."

"
A konzervatív fordulat rossz hívószó, de a veszély valós. Keresztény kurzus a helyes kifejezés."

"de az egyház – legalább a „történelmi egyházak” – hegemóniájának, befolyásának visszaállítása egyértelműen kívánatosként, sőt időnként az egyetlen járható útként jelenik meg."

Turul értelmezése nagyon rendben van.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.08. 16:15:26

@Gabrilo:

Ha válaszolsz a fenti kérdésemre egy szóval (igaz/hamis), akkor idézem neked. Komolyan. Csak előbb válaszolj arra az egyszerű kérdésre, kérlek.

"Addig a bizonyítás terhe rajtad/rajtatok."

De azért ne ragadtasd el magad, ez nem egy bíróság, (bár fentebb engem kereszt alá akartak cipelni :D), de én a magam részéről deklaráltan veszélytelen vagyok, úgyhogy nincs mitől félned.

jojoka 2009.01.08. 16:15:37

A jobboldal a komcsikkal riogat. Tóta w. a papokkal. Én meg tudjátok kitől félek? A sok k9cs9g magyar politikustól, hogy mind csak a saját zsebét tömi. Innen Brüsszelböl ez nagyon szépen látszik. Sajnálom az otthon maradottakat. Főleg azokat akik elhiszik azt a sok maszlagot amit mindenféle fórumokon össze vissza írogatnak mindenféle fizetett prókátorok.
Ha jólét lenne magyarországon pont senkit sem érdeklne az a sok hülyeség. Amíg van akár egy szegény ember is addig lesz követője annak a mozgalomnak, hogy "Na ott az a másik zsidó/cigány/komcsi/fasiszta/keresztény (politikai hozzáállás szerint választható) na amiatt vagy te szegény" addig lesz ezeknek az uszító köcsögöknek munkája. A normális polgári társadalom az ilyet kiveti magából.

Bummer 2009.01.08. 16:18:41

@jojoka
"A jobboldal a komcsikkal riogat"

Mondj egy példát kérlek az elmúlt 1 évből.

Pelso.. 2009.01.08. 16:19:58

ElGabor,

A közösség ne befolyásolja (érthetőbben: ne agymossa) az egyént. A felvilágosodás óta az egyén egyre szélesebb körben ezért felemelheti a szavát. (egyre nehezebben terelhető nyájba).
Szintén nagy szerencsénkre.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 16:22:04

Ferenc egyre intenzívebben aggódik:

"Ezzel szemben a jobboldalon hódít a fundamentalista konzervativizmus – elutasítva a házasságon kívüli együttélést, az egyenrangú, partnerségen alapuló nő-férfi viszonyt, támadva az állam semleges világnézeti szerepét. Új, fundamentalizmussal átitatott politika hódít. Mi tagadás: ez két nagyon eltérő világszemlélet vitája. A választ mindenkinek magának kell megadnia."

Állam világnézeti semlegessége, muhahahahaha. Akkor fogadom el a semlegességét, ha kiszedi a kacsóját a zsebemből!

www.168ora.hu/cikk.php?cikk=29029

Francois Pignon 2009.01.08. 16:23:29

@GaborPesti: "Engem meg az erdekelne Tota W hol irt csak hasonlot is."

"Ha kinyitjuk a fent említett, eddig sosem látott függetlenséggel konzervatívkodó, fiatalos (vö.: „jól tartja magát”) orgánumokat..." kezdetű bekezdés talán nem fentebb említett, felbukkant néhány olyan orgánumra vonatkozik, "akiket nem lehet teljesen elbutult lárváknak nevezni'?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 16:23:48

Úlf,


állítottál valamit, azt kéne igazolni - eddig nem sikerült. Egy félvállról idedobott link van csak, és hogy "olvasd el a kommentekkel együtt". Megnyugtatlak, mind a cikkeket, mind a kommenteket olvastam.

Tehát pl. arra tételre kérnék igazolást, amit fentebb mondtál hogy ti. "minden baj forrása a II. vatikáni zsinat".
Nu, lássuk.

jojoka 2009.01.08. 16:24:09

Bummer. Csak sajnálni tudlak. Te is eszed a maszlagot.
Egyed csak ha ízlik.

Amúgy Orbán tevékenysége egy folyamatos komcsizás attól , hogy nem mondja még csinálja.

Freetibet (törölt) 2009.01.08. 16:24:16

Szerintem pedig ez az egész oda-vissza hadakozás csak egy fake, hogy fenntartsátok az újjobboldali bloggerekben a feszültséget:P
Az egészet terv már rég készen volt, csak egy alkalom kellett, amikor SL és TM átadja a direktívákat:

m.blog.hu/ko/konzervatorium/image/blogcsucsx1.JPG
m.blog.hu/ko/konzervatorium/image/blogcsucsx3.JPG

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.08. 16:32:13

@jojoka:
Ez aranyos, Orbán még akkor is komcsizik, amikor próbál Kádárt játszani. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.08. 16:34:29

Valószínűleg Fecó háttérembereinek a Goldenblog szavazás és a Navra-Reakció-Konzervek blogcsúcs keltette fel a figyelmét
De szerintem, bár természetesen nem ismerhetem Fecó kommunikációs terveit, azokat majd Jó Tündér kibonja, két szándék lehet a decemebrben elindul és most folytatot konzervatív-fundamentalista-keresztény terror riogatáson.

- az egyik a megtévedt libsiket visszacibáln az akolba. Őket a gazdasági balfaszkodás lökte el jórészt a koalától, de zsigerileg félnek és/vagy gyűlölik a egyházakat/ keresténységet. Amit a ember nem ismer, attól könnyen megijed.
Szóval a jobboldalról leválasztani akelletlenül, de odasodródott jobb lberálisokat.

- a másik, a megágyazás a meghirdetett reformpolitikának. idén jönnek a reformok. De nulla mozgástérrel, pénz osztás talán év vége feé leet. Addig a szoci ártho agaszthaó, hogy a reformok/haladás pártja, Miként 2005 őszén, egy hangulatkampány várható ez ügyben.
Na de miért nem mennek, akadtak el a reformok? Hát a konzervatív fundamentalist _vírus_ miatt. Én úgy látom Ferkó ezen a refor/haladá - kkonzervatív kerestények/maradiság pályán szeretne mérkőzni a közeljövőben, és erre a mezőre hangolja a médiáját és közönségét.
Gondolom a Szonda által jól bemért szavakat használ.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 16:36:01

@Gabrilo:

ÁJJJ mán lée: ez diplomatásokkknak való nyelv, TÓTA honna értene belüle??!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.08. 16:36:16

@Loxon:
Látja, az exkluzivitásnak is ára van.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 16:37:07

@Madnezz:

Tagadom !!!

A Magyarok Istene előtt - tagadom!

AYBARS ANDA 2009.01.08. 16:39:22

@szpal:

HEHE!

"Ezek" a fura öregek RUHÁZATUKKAL Kádárt utánozzák, kopottas, nyűttnek ható öltönyök.

A TALÁR nem a ruházatuk.

bádogos 2009.01.08. 16:41:42

@Gabrilo:
Tessék:
"S talán a remény is megcsillan: most, először az életforma ellenforradalmával 1968-at számoljuk fel, és egyre csak visszafelé „haladva”, majd 1789-et is eltüntetjük. "

Természetesen egyiket sem fogjátok eltüntetni. Ezt próbáltam levezetni a hozzászólásaimban. Úgy tűnt, nem igazán értetted ott sem. Még egyszer ugyanaz az állapot elvileg sem állítható elő, de az elvi szőrszálhasogatásnál fontosabb, hogy a legtöbben nem _akarják_ hogy azt a világot visszaállítsuk. Többek között én sem, masszív jobboldali létemre. Tudod, a szabad választás felszámolásával az a konkrét bajom, hogy valahogy mindig nálam hülyébbak akarják megmondani, hogyan kellene élnem. Egy olyan ember, akinek vannak önálló elképzelései a világról az vagy liberális (nem SZDSZ szavazó!) vagy mazochista.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 16:43:14

@elGabor:

Azt hiszitek, ODAENGED írni csak EGY bíráló szót is??!

Ez a pasi egy narcisztikus, megalomán bolond, és ezek az ismérvek a személyiségzavarra utalnak!

Drakulálok, Nobilis, te CHRISTOPH, NOBILE........

Magyarul NEMES FELKENT.

Felkenlek a falra, csak tanálkozzunk, csibész !

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 16:43:51

Bádogos,


68 eléggé bukóban van nyugaton is. A New Left nagy része is rühellte, és vö. Sárközy elnök beszólásával. Erről ennyit.
Aki BM 1789-es megjegyzésében (mint azt az egyik kommentje is tanúsítja) nem érzi az iróniát, annak úgy kell.
Noch dazu, a konzervség reakciós, mindig is az volt. Most mire ez a nagy lepődés?

AYBARS ANDA 2009.01.08. 16:45:42

@bellone:

A Gólem otthonról, egy kuckóból IRÁNYÍCCSA AZ EGÉSZ fasztivált amit okzott....

AYBARS ANDA 2009.01.08. 16:47:55

@Fekafika:

Olvastad az AB határozat indoklását??

Mert ha nem, akkor kuss.

NINCS KÉTFÉLE HÁZASSÁG.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.08. 16:48:32

@bádogos: "akinek vannak önálló elképzelései a világról"
Az őrült vagy csúnyán becsapták.


Édemes utánaolvasni a balos Habermas minek nevezte a 68-as diáklázadókat. 68-ból utána akarnak mítoszt gyártani, mint 1789-ből, 1917-ből.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 16:50:42

@szucsteri:

Nyugi, TÁ sírját SENKI sem őrzi majd, rászarnak a fasiszta csövesek, a fű se nő ki rajta,

s TÁ mégsem fog feltámadni!!!

Csiszto igyiot !!!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.08. 16:51:02

@Gabrilo:

Ezt a gordiuszi csomót frappánsan elvághatnád, ha válaszolnál a fenti kérdésemre, ugye tudod?

De mivel ez az egész kezd nagyon gázossá válni, és kezd olyan formát ölteni, ami a magyar közéletből elég ismerős, és őszintén szólva hányok tőle, így nem írom le mégegyszer (meg aztán századszor is), hogy majd akkor idézek, ha válaszoltál.

Inkább itt van, tessék:

"A balos hullám ’45 utáni diadalát kiteljesítő ’60-as évek minden erjedését egy eksztatikus pillanatba foglalta össze, majd hordalékával elöntötte a későbbi évtizedeket is (napjainkat is elborítja). Így, ennek nyomán és ezzel együtt kezelendő a tanzániai ujama-kísérlet, a II. vatikáni zsinat és a kínai kulturális forradalom a ’60-as évek közepén–végén"

Gondolom az lesz a következő, hogy ügyesen rámutatsz, a VZs csak egy felsorolás része, de én meg hadd mutassak rá, hogy a tanzániai ilyenolyan-kísérlet, meg a kínai kultforr elég irreleváns egy Magyarország kaliberű hely vallási-politikai belviszonyait tekintve. A VZs meg nem.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 16:54:22

@lelkylola:

Oksi!

Majd PAPNAK öltözöm, elöl kis réssel, csütörtök 17. 00-kor.....

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 16:55:29

Úlf,


Ha tudod, hogy egy tételt nem tudsz megtámogatni miért mondod ki?

Igen, az idézetből tisztán látszik az, amit föntebb mondtam, azaz a II. vatikáni zsinat kritikája egy hullám, tendencia kritikája, amelynek része a zsinat is (modernizmus). Akkor melyikünk érve maradt meg? Volt olyan tétel, hogy "minden baj forrása a II. vatikáni zsinat", amit te fönt mondtál? Nem. Nahátakkormeg.

Először is:

1) A II. vatikáni zsinat tudomásom szerint már bőven túl van (időben és térben) a modern szekularizáción, meg az egyház lenyomásán. Tehát akkor kérdés az, hogy aki a II. vzs-t kritizálja, az mennyiben érvel a szekularizáció ellen és a "teokrácia" mellett? Semennyiben, ez kronológiailag sem alátámasztható.

2) A II. vzs. kritikája két vonatkozásban létezik a konzerveknél: vagy katolikusok, és ellenzik a modernista tendenciát és a forradalmat az egyházon belül, vagy nem katolikusok, és egy tendenciát bírálnak, amire ez is példa.

A tételed tehát buktad. Se BM, se más nem állított olyat, hogy minden rossz forrása a II. vzs.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 16:55:49

@Gabrilo:

1968 minden baj gyökere.

Itthon meg TRIANON !!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 16:56:00

Az a jó poén ebben, hogy a sok kedves keresztény sértve érzi magát, holott Tóta kizárólag a KDNP-t célozta meg. A blogok a konzervatív blogcsúcs fedőnevű kedélyeskedés miatt kerültek be, ahol kedvesen arra az elhatározásra jutottak, hogy a konzervatív ugyan nem kötelezően vallásos, de azért nagyon kell, hogy szeresse a vallás(ok)t. Ergo aki ateista és utálja az egyházakat, az nem lehet konzervatív.

Egyébként Tóta elég egyszerű okból cseszteti a KDNP-t. A KDNP mégis csak egy külön cég, tehát valamit kell nekik nyújtana a Fidesznek egy estleges Fidesz-kormány támogatásáért cserébe. Ahogy annak idején a MIÉP is megkapta az ellenzéki ORTT helyeket.

És mit lehet adni egy pártnak, amely keresztényként definiálja önmagát?

AYBARS ANDA 2009.01.08. 16:59:57

@Loxon:

Ja, megtudtam, - hiteles helyről - hogy ZSENGÉBB KORAIKBAN KÍNAI és TRÁGÁR viszonyt kezdeményeztek egymással, vicaversa, langyos, magányos májusi estéken.....:)))))))))))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 17:00:57

Amúgy utólag belegondolva még csak nem is azért került a listába a reakció, meg a többi konzervatív tárgy, hanem talán azért, mert valóban nem az egydimenziós MN-szintet képviseli, úgyhogy elnézést a belemagyarázásért, valószínűleg nem volt igazam.

Csak akkor meg nem értem a háborgást, ez ugyanis nekem dícséretnek tűnik.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 17:01:45

@Gabrilo:

HEHE!

Ettül ne agóggyál, TÓTA:

a MAGYAROKAT elsőre se sikerült megtéríteni......

2009.01.08. 17:01:47

"Dicsérjen meg téged a Tóta W!"

Minősített káromlás a 2000-es évek végéről.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.08. 17:03:13

@Gabrilo:

Holnap megpróbálok válaszolni, bár egyre inkább úgy érzem, hogy el sem olvasod, amit írok...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 17:04:42

Úlf,


Elolvastam. Ugye nem kell megint visszaidéznem, odafönt mit mondtál? Mondtál egy tételt, amit nem tudtál igazolni. Így jártál, van ilyen.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 17:06:13

""Viktornak számításba kellene venni, hogy ennek az országnak az alapvallása a hedonizmus."


A HEDONIZMUS az eredmény.

Az érte végzett gazdasági tevékenység MÁR cca 5000 ÉVE A RABLÁS és LOPÁS:
ez a leghatékonyabb.

Ezt kell Viktornak figyelembe vennie.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.01.08. 17:08:29

„…De igen sokan Lucifert követve, akinek gonosz jelszava az, hogy „nem szolgálok” – a szabadság neve alatt bizonyos képtelen és hazug szabadosságot értenek. Ilyenek azon elterjedt és hatalmas iskola emberei, akik a szabadságtól vevén nevüket, azt akarják, hogy szabadelvűeknek, liberálisoknak nevezzék őket…”
(XIII. Leó pápa: LIBERTAS PRÆSTANTISSIMUM)

www.depositum.hu/Libertas.rtf

AYBARS ANDA 2009.01.08. 17:12:07

@mavo:

A KDNP is a FIDESZ, te kis mamlasz....

feliccia 2009.01.08. 17:12:08

Végül sikerült megállapodni magammal, nem kis lelki hánytorgás után. Orbánra fogok szavazni. Mert hátha több gazdasági józan esze lesz a trónon, mint amennyire józan Szellemi Vezetője ennek az országnak.

Hátha nem függ össze a kettő.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 17:14:37

@Őrnagy Őrnagy:

Lecserélte már:

Pl. Kövér Lacára......

Aztán POKORNIra, s a "helybéli -XII.ker. - lágyszívű kántor" KEMÉNYEBB ANTIKOM dumákat nyomott, mint Vitya.....

KÖLL AZ NEKTEK???!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 17:47:51

Á, közben megtaláltam, amire eredetileg gondoltam, akkor valóban az van, amit elsőre írtam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 17:48:22

"A KDNP is a FIDESZ, te kis mamlasz.... "

lófaszt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 17:49:07

Bé verzió, a Fidesznek két elnöke, frakcióvezetője és a többi van.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.08. 17:54:33

@molaris:

Mielőtt beküldenéd a kommented Tótába, másold be az "egérbe", és hozd el hozzám, a "Kimoderálta tóta" posztba, erre találtam ki!

malacnews.freeblog.hu/archives/2008/08/14/Kimoderalta_Tota/

Üdv.

molaris 2009.01.08. 17:56:42

@Bummer:
Te sem az éleslátásodról fogsz elhíresülni.:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.08. 17:56:44

Uppppsz, molaris!

Ne az "egérbe" másold, hanem tedd el wordbe, és ha a kinti kommentek időben túlszaladtak rajta, akkor már tudható, h kiszedte/nem engedte be, és ekkor már jogosan kerül a "Kimoderálta tóta" posztba.

Üdv.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 18:14:38

@TuRuL_2k2:

Turul, érik az a BILLENTÉS HÁTÚRÚ........

AYBARS ANDA 2009.01.08. 18:18:25

@mavo: ÚGY la. PONTOSAN.

Ez volt a KDNP célja: minden bizottságba fölös számú FIDESZNYIK lögyön.

Miért, a barátomként tisztelt SIMICSKÓ melyik párt tagja??

Miért?Mióta?

szpal 2009.01.08. 18:32:07

Nincs keresztyén-veszély, a Jobbik pl. egy Napisten-hívőt indít a IX. kerületben Szegedi Csanád személyében:
csalambozas.fw.hu/
Szegedi Csanád vállalkozásának honlapja

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.08. 18:38:30

off:

olyan ország pedig nincs, Angliában fölütötte fejét a középeurópaizmus:
inforadio.hu/hir/kulfold/hir-249321
Egy olyan busz áll meg London egyik megállójában minden kedden háromnegyed tízkor, amiről hivatalosan nem tud a kalauz és nem szállít utasokat. Végigmegy a vonalán, majd ugyancsak üresen fordul vissza. Menetrendje nincs, pontosabban elérhetetlen. A Times újságíróinak sikerült kideríteni, miféle fantomjáratot üzemeltet a brit kormány. Hogyan spórolják meg a vasútvonalak megszüntetésének társadalmi vitáját a adófizetők pénzén nem létező buszjárattal?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.08. 18:43:04

@Elekes Blanka:

Blanka, vannak még csodák.:) Remélem sokan követik. ha nem,akkor végünk van.

@AYBARS ANDA:

Szíveesn megtéríteném, maga turáni pogány. És ahány hiba a latin nyelvű Miatyánkban, annyi korbácsütés.

Ha nem megy majd az ügyvédkedés, akkor szóljon, kiképző őrmesternek kiváló lenne.

feliccia 2009.01.08. 18:44:41

@Őrnagy Őrnagy:

de csak morogva és kelletlenül és jobb híján!!!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 18:45:19

Egyébként meg a Konzervatóriumnak nem egy cikkén csodákoztam, tőlük abszolút nem érzem messze a klerikális vonalat - de hogy Isten mellett letették párszor a garast, az áll.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 18:48:23

@AYBARS ANDA:

nahát, tényleg van külön KDNP és külön Fidesz? Nahát, nahát. Azért érdekes, hogy pár kommenttel feljebb még nem így mondtad ...

Vagy érezzem úgy, hogy Simicskó egy nem létező pártba igazolt át a Fidesztől? Hümm, hümm.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 18:49:20

Egérbe másolás ... ú bazmeg, azért ez durva.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 19:06:41

@Őrnagy Őrnagy:

jó, ma kaptam olyat humanoidtól, hogy akkor ő most _belép_ az Internet_be_, de ez azért annál is ütősebb.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.08. 19:55:59

@mavo:

Ezt írtad: Egérbe másolás ... ú bazmeg, azért ez durva.

Én meg azt írtam: "egérbe" másolás.

Nézz utána az idézőjel lehetséges jelentéseinek eszement, aztán meg próbálj lazítani, mert főzök neked egy nyaklevest.

caralho voador 2009.01.08. 19:57:38

Tótawé egy elmebeteg farok, nincs ezen mit ragozni. Igaz, azon is jókat derülök, hogy a reakció egyes szerző nyomják a maguk nagy píszí szövegeit, előadják a konzervatív/nemzeti liberálist, viszont azonnal sírva fakadnak, ha az egyházat bármiféle atrocitás éri. Lehet, hogy én vagyok hülye, és ebben nincs semmi (különös) ellentmondás, de nekem akkor is furán veszi ki magát. Amit én tapasztaltam pl. a katolikus egyház működéséből (márpedig nem az ujjamból szopott dolgok alapján ítélek), a szabadelvűségnek bármily piciny csírája is messzebb áll tőle, mint Kósáné Kovács Magda a pléjboj címlapjától.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.08. 20:04:52

attac.zpok.hu nyilván ezek jobb arcok A Miniszterelnök Úr szerint....

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.08. 20:08:35

@caralho voador:

" Lehet, hogy én vagyok hülye, és ebben nincs semmi (különös) ellentmondás, de nekem akkor is furán veszi ki magát. Amit én tapasztaltam pl. a katolikus egyház működéséből (márpedig nem az ujjamból szopott dolgok alapján ítélek), a szabadelvűségnek bármily piciny csírája is messzebb áll tőle, mint Kósáné Kovács Magda a pléjboj címlapjától."

--->

„…De igen sokan Lucifert követve, akinek gonosz jelszava az, hogy „nem szolgálok” – a szabadság neve alatt bizonyos képtelen és hazug szabadosságot értenek. Ilyenek azon elterjedt és hatalmas iskola emberei, akik a szabadságtól vevén nevüket, azt akarják, hogy szabadelvűeknek, liberálisoknak nevezzék őket…”
(XIII. Leó pápa: LIBERTAS PRÆSTANTISSIMUM)

Ön kapott egy emailt...

AYBARS ANDA 2009.01.08. 23:37:22

@Paszternak:

Talibánok és wahhabiták már rég szublimálódnak addigra az atomhőben.

AYBARS ANDA 2009.01.08. 23:39:27

@Őrnagy Őrnagy:

Vagy NEM ÍRTÁK LE AZ ÉLETBEN MARADTAK NEVEIT a később keletkezett hülye keresztény könyvekbe......

AYBARS ANDA 2009.01.08. 23:53:54

@szpal:

Tengri -hitű. Ősmagyar egyház.

2009.01.09. 00:36:38

@caralho voador:
"a szabadelvűségnek bármily piciny csírája is messzebb áll tőle, mint Kósáné Kovács Magda a pléjboj címlapjától."

Zalatnay már volt a Playboyban. Ha Kósáné kibukik az EU parlamentből, lehet, hogy a címlapon landol. Sose tudhatod.
:V

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.09. 09:54:37

@Gabrilo:

1. "Tehát pl. arra tételre kérnék igazolást, amit fentebb mondtál hogy ti. "minden baj forrása a II. vatikáni zsinat".
Nu, lássuk."

Én nem ezt mondtam, ezt a szerzőtársad mondta (azaz nem_szóról szóra_ezt, de ha megnézed, nem is használtam fent idézőjelet!).

2. "Úlfhéðinn 2009.01.08. 16:51:02
Gondolom az lesz a következő, hogy ügyesen rámutatsz, a VZs csak egy felsorolás része, de én meg hadd mutassak rá, hogy a tanzániai ilyenolyan-kísérlet, meg a kínai kultforr elég irreleváns egy Magyarország kaliberű hely vallási-politikai belviszonyait tekintve. A VZs meg nem.

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2009.01.08. 16:55:29
a II. vatikáni zsinat kritikája egy hullám, tendencia kritikája, amelynek része a zsinat is"

Bár így lenne ötösöm a lottón...

3. Valójában kicsit meglepődtem, hogy nem vállalod be a fenti idézetet. Még nem döntöttem el, hogy pozitív vagy negatív dolognak tartom-e ezt. Egyrészt pozitív, mert ezek szerint mégsem vagy annyira sötét (ezt itt "semleges" jelzőként használom, tudod hogy értem) mint amilyennek a Konzervatóriumon próbálod mutatni magad. Másrészt negatív, mert akkor felmerül, hogy amit ott csinálsz, az sima handabandázás, és el kell osztani kettővel mindent, amit ott leírsz.

4. Muszáj lesz megtanulnod előbb-utóbb, hogy egy vitában nem lehetsz egyszerre résztvevő fél, és döntőbíró. Tehát hiába jelented ki minden kommentedben ujjongva, hogy "nyertem, nyertem" (igen, valóban, nem szóról-szóra így :D), az attól még nincs így.

5. "Ugye nem kell megint visszaidéznem, odafönt mit mondtál? Mondtál egy tételt, amit nem tudtál igazolni. Így jártál, van ilyen."

Persze hogy nem kell. Feltettem egy egyszerű eldöntendő kérdést. "Tételről" szó sem volt, sőt nem is igazán értem, hogy milyen értelemben használod itt a szót...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.09. 10:11:46

@beneipeter:

"a Konzervatóriumot több magánszemély alkotja, akiknek magánvéleményeik vannak. Közös szerkesztőségi vélemény fényévente egyszer van. Nincs kisebbségben senki, és semmilyen eszme, ahogy többségben sincs, vannak emberek, akik gondolnak ezt-azt és néha egyetértenek, néha nem. Nincs frakciózás, és nincs frakciófegyelem sem."

Egyrészt pontosan ez az, amiért olvasom a blogotokat, másrészt viszont azért ez elég kirakatduma, ha belegondolsz, a dolgok nagyon ritkán működnek tényleg ilyen utópikusan.

"Tehát nincs az, amit te vízionáltál, hogy elnyomó klerikális többség, és megtűrt libertáriusok."

Valószínűleg igazad van abban, hogy nincs az, ezt te belülről jobban meg tudod ítélni. Viszont ÚGY LÁTSZIK, hogy az van, ezt meg én tudom jobban megítélni, kívülről. Ez is fontos, gondolom ebben egyetértesz.

"És én speciel radikális libertárius vagyok. :-)"

Szerintem nem vagy az, de ezen nem veszünk össze. A blogotokon két szerzőre mondanám, hogy libertárius, az egyikük "csak" Hoppe-t fordít, ami mondjuk pont elég a radikális cimkéhez, a másikuk meg elég korrekt írásokat produkált, csak az a baj, hogy mióta az a fránya maumau-ivadék újraelosztó kamonista fedbérenc Obama megnyerte a választásokat, egyre inkább kezd elborulni az agya.

Szóval te az írásaid alapján sztem nem vagy az. Bár az is tény, hogy a "csuhát" sem veszed fel, gondolom rájöttél, hogy szarul állna. Helyesen, egyébként.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.09. 10:24:55

Na, Úlf, lássuk be, hogy túlzol. Benei is kiállítá nyalka verbunkját. Legfeljebb Gabrilo-val lehet bajod. Kontrapunkt: Tallián M. pl. Esetleg a Békéssel. Ugyanakkor ott van Novák Attila is, ami ugye elég erős ellenpont. Úgyhogy, ha már, legfeljebb azt kérhetnéd számon, hogy _egyáltalán_ vannak olyan szerzők, akik — teszem azt — kiejtik a szájukon azt, hogy II. Vatikánum, mondjuk félévente egyszer (Tölgy írt egyszer pl. a liturgiáról a Tea-Körbe, aztán kész, a többiek valahányadik sorban a sok ezer közül beszámolnak róla, hogy ilyen is volt. És, még ha így is van, ez bűn vagy "sötétség"?

Komolyan nem értem. Ez lenne a konzervatív fordulat, vagy az, hogy Békés Mártonnak tetszenek a szép autók?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.09. 10:45:31

@Loxon:

"Legfeljebb Gabrilo-val lehet bajod. [...] Esetleg a Békéssel. "

Nekem Gabrilo-val nincs "bajom". Csak nem értek egyet vele sok dologban. BékésMárton-nak sincs bajom, főleg azért, mert már leszoktam arról, hogy elolvassam, amit ír.

Amivel néha bajom van, az az, amikor néhányan megpróbálják a normálist exkluzívként, a holdkórt pedig normálisként beállítani. Nem tudom, világos-e ez így, ha nem, akkor mondok példákat.

Egyébként lehet, hogy ez a dolog (mármint, hogy a "klerikális-kommandó" jóval többször szól be rendreutasítólag a többi szerzőtársnak, mint fordítva) törvényszerű, pont azért, mert aki libertarian-leaning, arra ez a mentalitás alapból nem olyan jellemző.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.09. 11:09:24

Hi Úlf, most először nem lesz looping köztünk? :>

A "rendreutasító" beszólogatásokat én sem szeretem. Az "ifjúkonzervatív" mozgalmárság engem is inkább taszít, mint vonz. Főleg, hogy számomra a konzervatőrség eleve mást implikál, mint B. Márton esetében. Ha ezzel néha bajod van, azt értem.

Gabrilo-val meg egyszerűen sok dologban nem értesz egyet. No aztán? Velem talán igen? :>

Szerintem konkretizálnod kéne, hogy kivel-mivel van bajod, és azzal és csak azzal vitázni. Mert zu sammen a Konzervatórium elég sokféle, talán már kicsit kaotikusnak is tűnhet.

Egységes front nincs.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.09. 11:26:34

@Loxon:

"Hi Úlf, most először nem lesz looping köztünk? :>"

Valóban nem lesz, nincs vitám azokkal a dolgokkal, amit leírtál. :]

"Mert zu sammen a Konzervatórium elég sokféle, talán már kicsit kaotikusnak is tűnhet.
Egységes front nincs."

Az a helyzet, hogy abban bízok, hogy ha valamit kritizálok, akkor az ottani bloggerek el tudják dönteni, hogy az a valami rájuk épp vonatkozik-e, vagy nem.
Tehát a Konzervatóriummal_en bloc_nincs bajom, jelenleg nem is nagyon lehet, főleg azért, amit beneipeter fentebb leírt.
Ha esetleg mégis lesz, azt könnyen észre lehet majd venni: egyszerűen nem fogok oda kommenteket írni. Csupán a trollkodás kedvéért biztosan nem fogok oda járni. :]

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.09. 11:52:57

Úlf,


írod most:

"Én nem ezt mondtam, ezt a szerzőtársad mondta (azaz nem_szóról szóra_ezt, de ha megnézed, nem is használtam fent idézőjelet!)."

írod korábban:

"Egy olyan valakitől, aki láthatóan eléggé aspirál valamiféle vezérszerepre köztetek (és itt, ne haragudj, de nem rád gondolok, te amolyan hű fegyverhordozójának tűnsz inkább, képességektől függetlenül, de ez már tényleg none of my business), olyanokat olvasni, hogy a II. vatikáni zsinat minden baj gyökere, hát, sztem eléggé befedi a "bármi hasonló" fogalmát."

Mire véljem ezt? Most két lehetőség van: mivel az "olyanokat olvasni", a hozzáadott kontextussal azt jelenti, hogy az egyik szerzőtársam állított ilyet. Ezzel a lehetőséggel buksz, mert nem tudod igazolni.
A másik lehetőség az, hogy nem beszélsz komolyan - de akkor melyik állításodat vegyem komolyan?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.09. 12:02:47

no, /II.


A folyamat, röviden:

1) Úlf állít valamit, ami marhaság (Valamelyik szerző tollából, hogy a vatikáni zsinat minden baj forrása).

2) G. kéri ennek igazolását idézettel

3) Úlf és tsa hanyagul odavágnak egy linket valamint azt hogy "olvasd el a kommenteket"

4) Mikor Úlf rájön, hogy elqrta, előre megjósolja, hol fogja G. megfogni - ehhöz Delphoi-tehetség kell.

5) Úlf letagadja, hogy ilyet állított volna/komolyan állította volna - a kérdés az, ezek után mit higgyünk el Úlf-nak?

6) Úlf elítéli G. ítélkezését, szerinte az döntőbíróság a vitában (nem, nem az), ellenben Úlf megmondja, mi a holdkórosság, és mi nem, ami nem döntőbíróság és ítélkezés.

Kedves Úlf, amióta vannak konzervatőrök, mindig holdkórosoknak, megkattantaknak (pl. Burke-öt), hülyéknek (JS Mill) stb. tartják őket. Libbant állítása tehát korántsem új. Maguknak leginkább az tetszene, ha a konzervativizmus a "liberalizmus light colaja" lenne (copyright by BM), azaz bele lehetne passzírozni a modernizmusba, emancipációba, szekularizmusba, fityfenébe. És ha nem ez történik, az holdkórosság, elmebajosság, meg hülyeség. Ez vonatkozik mindenre, ami kritizálni merészeli a modernséget, a libiket meg a balosokat. Ez egy dolog, de ehhöz már hozzá vagyunk szokva.
A másik viszont az, hogy volt egy védhetetlen állítása, amit bebukott. Viszont ezt sem képes beismerni, mivel az állítása védhetetlen, ezért inkább afelé próbálja irányítani az érvelését, hogy ugyan védhetetlen, de nem is volt állítása.
Akár libbant, akár nem, ennél azért lehetne tisztességesebb!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.09. 13:09:08

@Gabrilo:

1. "Most két lehetőség van: mivel az "olyanokat olvasni", a hozzáadott kontextussal azt jelenti, hogy az egyik szerzőtársam állított ilyet."

A "hozzáadott kontextus" pontosan abban segít, hogy belásd, jogos volt, amit írtam. Kösz, hogy ezt felhoztad.

2. Ha mégsem vagy hajlandó az általam leírtakat a "hozzáadott kontextus" keretein belül értelmezni, akkor viszont azt kell belátnod, hogy az "olyanokat olvasni" és az "azt írja" között biza van egy árnyalatnyi különbség. Nem nagy, de ez az árnyalatnyi pont elég ahhoz, hogy megálljon a dolog. :)

3. "Úlf és tsa hanyagul odavágnak egy linket"

Felejts már el a többesszámot. XD

4. "Mikor Úlf rájön, hogy elqrta, előre megjósolja, hol fogja G. megfogni"

Nana. Azt jósoltam meg, hogy miként próbálod majd mosdatni a szerecsent. És egy füst alatt a mosdóvizet is kiöntöttem. ;)

5. "Úlf megmondja, mi a holdkórosság, és mi nem"

Erről nem is beszéltünk, és abban a kommentben pont nem rád céloztam, hanem egy bizonyos másik nickre, ő magára fog ismerni, ha elolvasta...

6. "Maguknak leginkább az tetszene"

Felejtsd már el a többesszámot, és a blogonmagázást. XD

7. "liberalizmus light colaja"

LOL. Nem iszom kólát. Azt csak buzik isznak. [...I..]

8. Szerintem ezt a dolgot te buktad be, mert nem mertél kiállni amellett, amit eddig sok helyen hangoztattál. Ehelyett maszatolni kezdtél, és szőrszálhasogatni, amit ha nagyon ragaszkodsz hozzá, egy apró győzelemként elkönyvelhetsz, vittél egy kis pot-ot, de az all-int bebuktad sajna. ;)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.09. 13:19:47

Benei, nem látja a "hatalmat a pápának" vonalat? Talán a "hatalmat a császárnak" vonal miatt. :>

(Elbújik)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.09. 13:24:22

@beneipeter:

"pár hónapja még, hogy a Konzervatóriumot folyton leballerezték a jobbosok"

Tudom, ez tényleg így volt. Olyasmi is volt, hogy effektíve egymást "ballereztétek" le. Egyébként most is folyik vmiféle belharc, ha jól láttam...

"De amúgy szerintem a Konzervatóriumon még egyetlen darab cikk sem jelent meg arról, hogy Teokráciát kell csinálni, és vissza kell állítani az általános iskolába a hittant kötelezővé, stb."

Lehet, de van egy ilyen vonulat. Az OK, hogy komolytalan, de létezik. Azt azért vedd észre, hogy én semmiféle_veszélyről_nem írtam! (Más írt, de az nem én voltam :D).

"Mellesleg azt hiszem arra gondolsz, hogy rendpárti vagyok, ez mondjuk tény, de ha rajtam múlik, akkor két minisztériumból áll a kormány"

Értem, de ez azért nem radikális libertarianizmus...

"Szerintem ez egy gerjesztett vaklárma"

Szerintem is, csak szerintem az általad említetteken kívül más is gerjeszti. :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.09. 13:26:50

Ja, a "belharc" idézőjelben, mielőtt még...

Naumov 2009.01.09. 13:50:01

Árpádra ráférne lassan egy alapos orvosi kivizsgálás, mert kezd nagyon hasonló tüneteket mutatni, mint a viccbeli Pistike, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe. Pistike esetében ez a valami azonban legalább a női nemi szerv, Árpádnál viszont Semjén Zsolt és a katolikus egyház, ami legalábbis meglehetősen aggasztó.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.01.09. 14:16:09

@Naumov: Éjszaka a Tóta-lakásban. A Mesterhez odabúvik az asszony, cirógatja. A Mester, bár éppen világmegváltó ideák feszítik (az agyát), teljesíti férji kötelezettségét, "áldoz az európai reneszánsz oltárán" (ahogy Hrabal mondja a Táncórák..ban), s a egyszer csak ezt hörgi nője fülébe: ó, te kis selym...öö semjén!

:p

BékésMárton 2009.01.09. 15:26:58

A reprodukálhatatlan nicknevű Ulf-valaki asszem' megszólított, így hát előbújtam sötét rejtekemből - ahol éppen szurokba és tollba forgattam egy valdens eretneket gyermekeivel együtt - s most itt vagyok, hogy az Úr segítségével megbírkózzam a szekularizáció híveivel. Remélem, az angyalok serege az oldalamon áll, a Domonkos Rend nagyprépostja pedig megáldotta muzulmánok vérébe mártott lándzsáimat. Lovaimmal tipratom el az eretnek libiket és ballereket, há-há-há, jöjjék el az új teokrácia, há-há-há. Hú de gonosz vagyok ám. Reggelire Gabrilóval épp kathar és kommunista kémeket ettünk, ezért kicsit csikart is a hasam, azér' jöttem csak íly későn a nagy Armageddon mezején megvívandó csatába.

De most komolyan. A Konzervatórium, mint a vallási fundik székhelye? Jó vicc. De egyébként, ha az is volna, akkor is mi a f.. lenne, most komolyan, mongya' má' meg valaki.

Egyébként pedig ne tessék nekem üzengetni: itt van az e-mail-címem (marci161@freemail.hu), oda tessék írni a hülyeséget, ne rontsuk má' el ilyen marhaságokkal a posztok megvitatását.

feliccia 2009.01.09. 16:24:33

Nos, most már a következőképpen látom. Ti Tótával szimbiózisban éltek. (Reakció, Konzervatórium). Ha Tóta titeket provokál, mentek hitvédeni. Nagyon megszaporítja ez a kattintások számát ezeken a blogokon!!! Bár ha a társaság elég belterjes is, azért működik. Néha vannak új balekok, mint én pl.

Ebbe a játszmába belementem (és bele is fogok még), mert szórakoztat titeket olvasni, és valamennyire véleményt is formál. (Megerősít a már meglevő meggyőződésemben!!)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.09. 17:23:19

Úlf,


És tkp. mi is az a kis különbség az "olyanokat olvasni" és az "azt írják" között? Lécci, világosíts fel. De ok, akkor így kérdezem: HOL lehet OLYANOKAT olvasni, hogy a II. Vatikáni zsinat minden baj forrása? Kérek pontos szövegrészt, oké?
Amennyiben nem megy, akkor hazudtál/tévedsz. Választhatsz.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.09. 17:24:07

BM,


Nekem a kommunista ízlett a legjobban. Mert azt tőkések zsírján hízlalták.

AYBARS ANDA 2009.01.09. 17:27:46

@Őrnagy Őrnagy:

Nem megy néköm mán sömmi....

AYBARS ANDA 2009.01.09. 17:32:12

@mavo: úgy értem: sehova sem igazolt.

Ma is a szűkkörű vezetés tagja.

Ha én egyik nap a Pizza Hut System Kft.-t képviselem, másik nap mondjuk a Bp. Honvéd Fc-t,

attól még mindig Hemingway a főnököm, egy a töke.

AYBARS ANDA 2009.01.09. 17:35:41

@mavo:

Nem jogász vagy.

Ugyanazok a tulajdonostársak n+1 céget alapíthatnak együtt, valami speciális érdekből.

Mégis, reálisan, a bejegyzés ellenére: UGYANAZON ÉRDEKEK ÉS ZSEBEK VANNAK A BEJEGYZÉSEK mögött !

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.09. 17:40:44

Nu, gyengébbek kedvéért ilyen szövegrészletek vannak:


"Ezt kísérte világszerte az afrikai dekolonizáció felgyorsulása (1960-at az ENSZ Afrika évének nyilvánította) és a szovjet térnyerés látványos hulláma - például a csehszlovákiai szovjet agresszió (1968) -, valamint a vietnámi háború eszkalálódása, továbbá a szexuális forradalom kibontakozása és a II. vatikáni zsinat liberalizmusa (1962-65), de a New Left és a posztmodernitás megjelenése, vagy a kínai kulturális forradalom (1966-67)."

Ez kérem, akárhogy is nézem, egy felsorolás, egy tendencia felismerése. És sehol sem ontológiai gonosz önmagában a zsinat.

"A ’60-as évek rombolásába világméretűvé tágítva a maói kulturális forradalom éppen úgy benne foglaltatik, mint a II. vatikáni zsinat néhány rendelkezése és a posztmodernitás zagyvasága (gender studies, dekonstrukció, performansz-művészet és más efféle baromságok), továbbá a nemibetegség-önkiszolgálóként működő hippi-kommunák, vagy az Amerika-ellenes tüntetések és a szovjet terjeszkedés a harmadik világban."

szintúgy.

AYBARS ANDA 2009.01.09. 17:42:16

@caralho voador:

ÚGY HELYES!

Sem a KATOLIKUS,

sem a REFORMÁTUS, stb.

EGYHÁZ

KIZÁRT, hogy PC legyen, és ne legyen az !!!

Ugyanis DOGMÁKON ALAPULNAK, s kryptozsidó szófacsarók ne vitassák a hitelveken alapuló meggyőződésüket!

OUTSIDER-nek KUSS !!!

A vallás nem vitatéma a kívülállónak. GET OUT!

AYBARS ANDA 2009.01.09. 17:46:09

@caralho voador:

Nyilatkozatodból MÉLYSÖTÉT tudatlanság és tipikus bugris urbánus gőg árad,

miközben a 2000 évestől "LIBERALIZMUST" vársz el!

Megjegyzem: az 5700 évestől sem várhatja el senki,

de az 1400 évestől meg egyenesen ÉLETVESZÉLYES!

Semmit sem tudsz arról, MI EGY "VALLÁS".

C S I T T !!!

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.09. 20:05:44

Felhívás !

Az utóbbi napokban rendesen felpörgött a vita itt is, hogy mekkora rém is leselkedik országunkra a „konzervatív fundamentalizmus”, meg a „keresztény kurzus” képében. Ugyanakkor, amíg tucatszám dobálózunk ilyen-olyan páráinkkal az utcán helyzet van.

szelidolajfa.blog.hu/2009/01/07/jon_a_minusz_20_te_mit_csinalsz

Segíts, ha meg akarod mutatni, hogy az újabb lózungok, csak egy újabb üres ellenségkép falra festéséről szólnak!

Segíts, ha te ateistaként, gnosztikusként stb. akarod bizonyítani, hogy neked a 2000 éves srác késztetése nélkül is megy ez !

Az igazán tuti a dologban, hogymindenki megtalálhatja a maga stílusát minden szempontból. Van közösködős tereplátogatós, általad egyeztetett módon pokróccal vagy ruhával támogatós, de az is segít, ha a szomszéd bokor alatt lévőnek TE SEGÍTED túlélni legalább a holnapi napot.

Akkor holnap, és szólj a haveroknak is ! ;)

feliccia 2009.01.10. 02:20:46

@Gabrilo: kedves Gabrilo, te katolikus vagy?

feliccia 2009.01.10. 09:45:34

@Loxon: nekem fontos lenne tudni. Nem bántó szándékból. Hanem mert túl arrogancián, személyeskedésen, etikátlan vitastíluson stb. és azon, hogy a Konzervatóriumon, asszem, elég elbújtatva van a Message, nagyjából azonos platformon állok velük, asszem, csak mondjuk itt - meg ott is - virágnyelven van beszélve kifelé a jónépnek.

mert érteni vélem, mi az a Hagyomány (tök egyszerű dolog, csak nem mondják ki, mert ijedtükben elrebbennének az emberek), érteni vélem, mi az a romlás, amit behozott a II. vatikáni zsinat (szerintem is létezik az a romlás, csak sokkal régebben kezdődött),

szóval, asszem, megyek át oda a Konzervatóriumra vizsgálódni és okulni.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.10. 11:35:35

@Elekes Blanka

Nem tudom, észreveszi-e az érintett a kérdést és válaszol-e, de tudtommal katolikus. Hagyomány-felfogásból azonban nem csak egy létezik, Loxon például a Guénon-féle hagyomány-felfogáshoz áll közel, Gabrilo pedig a keresztény tradicionalizmushoz (noha a kettőben van konvergencia, nem azonosak.) Ezen kívül vannak még más, konvencionálisabb hagyomány-felfogások. A Konzervatóriumnak szerintem nincs egységes hagyomány-felfogása, és ahogy fentebb is elhangzott, számos szerzője inkább ellenezné a fenti hagyomány-koncepciók érvényesülését.

Mindenesetre ha "okulni" szeretne :> , ajánlom a Tea-Kört is, ahol az említett úr is szerzőnk, plusz a saját blogját, ahol jobban kiismerheti ;>:
revoltagainstmodernity.blogspot.com

Remélem, monsieur G. nem bánja, hogy a nevében szóltam.

CrL 2009.01.10. 12:08:32

@Gabrilo: látom missionary impossible-be kezdtél a Mesternél ;]

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.10. 12:11:29

Loxony,


Ugyan, kösz a reklámot:) De amúgy nem vagyok katolikus. Hosszú még az út odáig:))) De nem mondom meg, mi vagyok, mert a katolikus-szimpátiám végett a postban is emlegetett, fokossal járó kálomistáknak már így is a bögyében vagyok!

A keresztény tradicionalizmus tényleg jó cucc, de én más, vagy az ezt "kiegészítő" hagyomány-értelmezéseket is csípem. Hume, Oakeshott, etc.

feliccia 2009.01.10. 12:20:13

@Loxon: köszönöm az infót, szétnézek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.10. 12:31:19

CrL,


Ja, sajna annak sincs túl sok értelme. De az sem semmi, akik összegyűltek ott! Olyan magas labdákat dobálnak, hogy unalmas perceimben már nem is öröm, hanem időtöltés lecsapni őket.

feliccia 2009.01.10. 12:32:00

Jah, még egy kérdés. Van valaki konzerv-körökben, akinek a hagyomány a szakterülete? és érthető is, amit ír (nincs benne túl sok latin szó?)

egy olyan hardcore, aki tudja, miről beszél és nem libeg ide-oda. (legfeljebb látszólag)

magyarul katolikus teológus van arrafele?

tevevanegypupu 2009.01.10. 12:40:22

Sok magyaraznivalo tulajdonkeppen nincs, a kereszteny vallas legfontosabb, Jezus altal hirdetett alapkove a szeretet es megbocsajtas. A tobbi mar hivatalnokok muve..filozofusok es teologusok krealmanyai. Jol meg lehet elni belole.(:

feliccia 2009.01.10. 12:42:33

@tevevanegypupu: jajajajajajajajajaj

ez fájt

nem ez a keresztény vallás Jézus által hirdetett alapköve

tevevanegypupu 2009.01.10. 12:46:35

Nem a szeretet? Te jo eg, en meg mit strapaltam magam feleslegesen sok-sok even at!(:

feliccia 2009.01.10. 12:55:20

Valaki? Felvilágosítja valaki tevevanegypuput? (én jussem)

Leskelődő 2009.01.10. 13:18:10

Senki ne merészelje!
Ha valaki megmagyarázza Tevének (és nekem), hogy nem ez a leglényegesebb, azt Őrnagy úr kardélére hányom!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.10. 13:23:09

@Blanka


nekünk van házi teológusunk:)))

feliccia 2009.01.10. 13:30:06

@Gabrilo: ohh, ez örvendetes. (elteszem a fokost, úgy nézem meg a dolgait) :DDD Kijaz, kijaz?

feliccia 2009.01.10. 13:33:37

@Leskelődő: tán olvasd el a Jézus beszédjit az Evangéliumokból... ennyi nyomot adok segítségül. Ott, ahol hirdeti az üzenetét.

tevevanegypupu 2009.01.10. 13:34:18

Leskelodo
kosz szepen. Eppen idejeben leskelik.(:

Leskelődő 2009.01.10. 13:42:48

@Elekes Blanka:
Rendben.

Bár tegnap véletlenül épp Pál első, Korinthusbeliekhez írt levele került a szemem elé. 13. rész.
Az is éppen elég nagy kihívás számomra :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.10. 13:52:15

@Elekes Blanka

Védett személy;]]] Megkérdezem, tart-e audienciát mostanság.

Leskelődő 2009.01.10. 14:46:28

@tevevanegypupu:

És a Maga írásait szinte mindig örömmel lesem. Remélem, idővel az időkeréknél is viszontlátom majd.
Nehogy további offolásba essek, visszavonulok lesállásomba :)

tevevanegypupu 2009.01.10. 14:56:01

Leskelodo
maj' megyek, de egyelore a hazai politika rettentoen probara tesz, soxor el kell olvasnom Szent Palnak azt a bizonyos levelet, hogy erot merithessek belole..((:

AYBARS ANDA 2009.01.10. 21:36:32

@Elekes Blanka:

"Etikátlan' VITASTÍLUS.......

Ezt honnan vetted???

MEDIÁCIÓ?

"Érzelmi" intelllegencaja ?

Milyen ostoba ÁLTUDOMÁNYOS PÉNZPRÉS oktat

EKKORA BAROMSÁGOT ??!

AYBARS ANDA 2009.01.10. 22:15:21

@Elekes Blanka:

Jézus tanítása a "HEGYI BESZÉD"-ben összegeződik:

Máté ev. 5. 6. és 7. fejezet.

Ne vitázz, ha nem tudsz - Kündü evangéliuma, itt és most Néked, parázna asszonyi ......lélek....

"ÚJ PARANCSOLATOT ADOK NÉKTEK: azt, hogy EGYMÁST SZERESSÉTEK.
Ahogy én szerettelek Titeket, úgy szeressétek Ti is egymást!"

Az ige helyét még keresem, de BIZONY MONDOM NÉKTEK:

Kálvin államelméleti jelentőségéből írtam első diplomamunkámat.

feliccia 2009.01.10. 22:26:02

@AYBARS ANDA: pl. személyeskedés kerülendő meg egyéb szabályai vannak a vitának.

feliccia 2009.01.10. 22:33:15

@AYBARS ANDA: Teve a Jézus altal hirdetett alapkovet feszegette. Az, amit leírtál, nem az. Az már az alapkőből következő tanítás. Na mi az alapkő? (Ki az alapkő??? :DDD)

(vigyázz, alaposan kikupáltak alapkő-témakörből!) :DDD

feliccia 2009.01.12. 16:02:04

Így van, szegletkő, csak én a teve kifejezését használtam.

Szóval mi a szegletkő... ki a szegletkő... no mind1, aki nem tudja, forduljon házi teológusához.

Nem offolok tovább.

tevevanegypupu 2009.01.12. 16:11:51

Az dobjon ram kovet (sarok vagy szeglet) ki meg soha nem hibazott!(:

feliccia 2009.01.12. 17:55:49

@tevevanegypupu:
mégiscsak kénytelen vagyok szólani. Tőlem nevezhetjük alapkőnek, szegletkőnek vagy sarokkőnek, tökmindegy. Nem ez a lényeg.

Hanem amíg itt senki nem vágja rá, hogy az micsoda (kicsoda), addig az életben ebben az országban nem lesz keresztény kurzus! :))) Mert akkor pünkt a lényeget nem fogta fel a jónép a kereszténységből.

tevevanegypupu 2009.01.12. 18:22:59

Elekes Blanka
kereszteny kurzus? Hat nem is tudom..A szulok akik gondoljak beadjak a kisdedet eloszor hittanra, aztan bermlkozni a avagy konfirmalni. Aztan ha a gyerek ugy erzi, hogy jot tesz neki az egyhazi iskola mehet oda, mindegy milyen vallasu, azokban az iskolakban tanitani fogjak neki a nagy vilagvallasokat is..Azt nem allitom, hogy teljesen elfogultsag nelkul de tanitani fogjak. Vallas es kulturtorteneti szempontbol pedig mindenekelott es legfobkeppen ott a Biblia. Mindenki talal benne kedvere valot, olyat amirol ugy erzi eppen hozza szolt.
Kulonben tenyleg fogalmam sincs mire gondol? Talan csak nem az egyhazra?

feliccia 2009.01.12. 18:47:21

Nos, a szegletkő maga a Jézus Krisztus.

tevevanegypupu 2009.01.12. 19:50:08


Valahogy ugy kepzeltem hogy Peter az a szikla..Jezus olyan evidencia hivo kereszteny ember szamara, hogy vele kapcsolatban nem merulhet fel mas mint hogy Isten fia a Megvalto. De a vallas alapkove megiscsak a szeretet. Na mindegy, emberek vagyunk..

feliccia 2009.01.12. 20:02:12

Oké, akkor ugyanazt valljuk, csak a terminológia más :)

hcrules 2009.01.12. 20:34:44

A kő, melyet az építők elvetettek, az vált szegletkővé. Nem szó szerint így van a Bibliában, de nagyjából.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.01.14. 15:29:51

Amúgy aki röhögni akar, az kedje el ezt olvasni

www.munkaspart-2006.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=721&Itemid=87

alulról felfelé.
A komcsik dolgoznak a Munkásőrség újjászervezésén... :-)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.14. 16:23:31

@FerencTestvér:

Állati jók a kommentek.
Ez:
ÉNYLEG "JÓL" HALADUNK. 1933 IS ÍGY KEZDŐDÖTT!Mi lesz még itt, ha a FIDESZ kerül hatalomra. Baloldal, félre tenni minden nézeteltérést és szövetkezni egy egységfrontba, mert másképp ez nem állítható meg.Egyébként javasolnék a FIDESZ-nek egy jelszót, Orbán szájába: Országomat egy miniszterelnöki székért!
elítéljük az erőszakot
Írta: szupervigyor 2008-12-12 10:51:19

Meg ez:

Mivel a tőkés rendszer finanszírozza a szélsőjobboldali csoportokat és az egész jobboldalt így nekünk nem marad más lehetőség. Már régebben volt itt vagy a fórumba egy hozzászóllásom, amely felhívta a figyelmet egy baloldali fegyveres csoport létrehozására, de sajnos csak kevés támogatója volt a felvetésnek. Pedig az idő csak a kapitalista, fasiszta államrand teljes kiépítésének kedvez. Én nem rabszolgának születtem és jobb a harcban átmenni a halálba, mint egy életen át más gazdagságátfenntartani a saját nyomorommal. Fehér terror van Magyarországon! Katolikus diktatúra a vallásszabadság helyett! A gyávaság az élet megnyomorítója! Nekem már nincs vesztenivalóm. Egy hosszantartó szenvedésnél jobb egy rövid dicsőség! Fegyverbe proletár!
menekülő fasiszták

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.14. 16:41:52

@Őrnagy Őrnagy:

Nekem eléggé fake-gyanús némely komment ott.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.14. 19:06:04

@FerencTestvér:
Természetesen, sok van mi csodálatos, de a hülyénél is van hülyébb.
Azonban azt hiszem annak a helyesírása pocsékabb.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.03.01. 18:48:04

Ateista-agnoszticista olvasók figyelemébe szeretném ajánlani a következő írást:
mek.niif.hu/05300/05394/05394.htm
A hagyományos, szinte mindennapinak mondható ateista vádak keresztény cáfolatát találhatjátok meg itt, kérlek olvassátok el!
süti beállítások módosítása