Advent, hanuka, aranyvasárnap: programajánló
2008. december 21. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Advent, hanuka, aranyvasárnap: programajánló

  Vasárnap délelőtt az ember alszik, aztán ebédel, aztán délután csinál valamit. Na de mit lehet csinálni Budapesten aranyvasárnap délután 4-kor?

 El lehet menni például vásárolni, de az hülyeség. Az internetet azért találták ki, hogy az okos embereknek ne kelljen a Westendben vagy a helyi plázában tuszkolódniuk, csak a butáknak, úgyhogy mi a távvásárlás hívei vagyunk. Amúgy a karácsony ajándékozásügyileg elég egyszerű ünnep, nem kell sokat gondolkozni: a nőknek vegyünk bugyit, méghozzá egy számmal kisebbet, ami ugyan nem megy fel rájuk, de bóknak veszik; a férfi ismerőseinknek pedig adjuk azt az arcszeszt, amelyet tavaly kaptunk tőlük (mi is azt az aftershave-et fogjuk kapni, amivel tavaly megleptük őket). A gyerekeknek labda és lézerpisztoly, oszt' jó napot. A távoli ismerősök ajándékának ügyében pedig az ingyencuccok.hu-n nézzünk körül.

 Zsidó, filoszemita és antiszemita olvasóinknak a Hősök tere környékét ajánljuk: itt egyrészt részt vehetnek egy hanukagyertya-gyújtási rekordban, másrészt tiltakozhatnak a szakrális tér megszentségtelenítése ellen, a magyar gárda és más remek arcok társaságában. Skizofrén-öngyűlölő zsidó olvasóink különösen jól érezhetik majd magukat a rendezvénysorozaton.

 Ha komenisták vagyunk, törvényes és törvénytelen gyermekeinkkel a Kossuth térre érdemes kilátogatni, ahol a Miniszterenöki Hivatal jóvoltából egész nap állatokat simogathatunk, illetve a Mikulásházban lefotózkodhatunk a költségvetési szavazás előestéjén mikulásügyi miniszterelnöki megbízottá kinevezett egykori fideszes, majd független képviselővel.

  Ha csak titokban vagyunk komenisták, akkor a kölykökkel a Papp László Sportaréna előtti térre menjünk, ahol 4-től Mese a hangkígyóról címmel Gundyné Szerényi Andrea mutat be táncos- és mesésjátékot, de ugyanitt reggeltől estig beülhetünk a Dörmögő kuckóba is.

Amennyiben otthon maradunk, akkor ne hagyjuk ki az m1-en 16:10-kor az Elisa di Rivombrosa című színes olasz filmsorozat 9. részét, amely az ajánló szerint különösen izgalmasnak igérkezik: „Elisa úgy határoz, egyelőre még nem leplezi le az ál »Sir Bentont«. Amikor az ifjú Conegliano gróf hazaérkezik Christiánt is meglepetés éri: ő is az apára számított. Nicola Coneglianónak rögtön megtetszik a szép Ristori grófnő, és megígéri neki, hogy teljesíteni fogja apja ígéretét. Egy játékkaszinóba viszi vendégeit, amelynek egyik tulajdonosnőjében Elisa rémülten ismeri fel Lucrezia van Neckert.”

  Ha mégis vásárlásra adjuk a fejünket, s valami egyedit szeretnénk, akkor a Gödör-beli WAMP-on van a helyünk, ahol leszbikus iparművészlányoktól szerezhetünk be legóból készült fülbevalót, retro párocska-kesztyűt és batikolt teáskanna-szeletelőt.

 Az igazán jófejeket azonban a vasárnap délután 4 az óbudai főtéren találja: itt a Ferenczi Györggyel kiegészült Csík Zenekar ad koncertet: ők azok a borvirágos arcú, bajszos népzenészek, akik már húsz éve tolják, illetve húzzák, viszont egész addig a kutya sem volt kiváncsi rájuk, amíg el nem kezdtek alternatív slágereket feldolgozni. Például az egyik ilyen nótájuk arról szól, amikor Ács Feri kollégánk megpróbált leszámolni az Orbán Viktorhoz fűződő érzelmeivel; ezzel a dallal kívánunk a vívódó Ferinek és Önöknek is áldott adventet, boldog hanukát, és kellemes aranyvasárnapot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr52833483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2008.12.21. 09:07:55

skizofren - ongyulolo zsido olvasok :DDD
a most mulik pontosan pedig lam nem is a heroinelvonasrol szol, hanem a viktortol valo lelki eltavolodasrol. koszi:D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.12.21. 09:08:57

Kedves Kínai Trágár!

Hiányolom a vidéki programok ajánlgatását. Speciál egyet semmiképp nem javasolok: disznóvágás.

Én egyébként arra készülök, h zavarba hozzam a különböző rendezvények résztvevőit:
hatalmas szdsz-es matricát ragasztok a hátamra, nyakamba árpádsávos sálat tekerek, bal kezemmel vörös szegfűt, jobb kezemmel narancsot osztogatok....

Üdv.

molaris 2008.12.21. 09:50:59

"malac"!!!!-- és hová teszed a tulipánt??? Te!!- kis kirekesztő!!:):)

plastik02 2008.12.21. 10:33:09

kk: "Skizofrén-öngyűlölő zsidó olvasóink különösen jól érezhetik majd magukat a rendezvénysorozaton."

na ez most jó lett :D

scsaba1 2008.12.21. 10:47:20

Malac, ez nagyon veszélyes játék.... Ha egy párt-droiddal találkozol, akkor annál ez végzetes kivétel fog okozni 028:C0282dB0 címen, és a droid végérvényesn tönkremegy, miközben szikrákat fog szórni a szeme.

la hermandad 2008.12.21. 11:14:48

Malacka. A narancs a szádban, tulipán jobb kézben. No problem.

states 2008.12.21. 11:21:37

Engem ez a Hanuka világrekord-kísérlet tart már napok óta izgalomban. Mi lesz, ha sikerül? És mi lesz, ha nem? Nézzük először az első esetet. A Jobbik és a muzulmán világ mindenképpen kudarcként fogja megélni, az előbbi akár 2% alá is kerülhet Ferencvárosban, s ennek beláthatatlanok lehetnek a következményei. Ha sikerül, az pedig újabb és újabb világcsúcs-kísérletekre fogja ösztönözni az ötlet kitalálóit. Jövőre már valószínűleg szemtanúi lehetünk zsákbafutásnak tórával vagy pászkaevő versenynek óriás menórán, esetleg célbadobás maceszgombóccal kipában és kipa nélkül. Végtelenek a lehetőségek...

Turbulencia (törölt) 2008.12.21. 11:25:06

A rendezvény fő attrakciója az lesz, amint a különböző csoportulások bebizonyítják, hogy képesek ellentéteiket félretenni egy nemes cél (malacka darabokra tépése) érdekében...

Turbulencia (törölt) 2008.12.21. 11:37:59

states,

Optimista lehetsz, sikeresen elemezted a "sikerül" és a "sikerül" lehetőségeket :)

scsaba1 2008.12.21. 11:49:47

"A rendezvény fő attrakciója az lesz, amint a különböző csoportulások bebizonyítják, hogy képesek ellentéteiket félretenni egy nemes cél (malacka darabokra tépése) érdekében..."

Vót már ilyen... Izraelben, amikor az ottani melegbüszkeség napján felvonultak a buzik, akkor a zsidó és a palesztin radikálisok együttes erővel verték a homárokat. :D Van olyan dolog, ami összeköt...

states 2008.12.21. 12:24:51

Turbulencia
Valóban, kihagytam a Ha után a nemet, na mindegy, a lényeg, hogy nekünk a hanukázókból és a hanuka ellen demonstrálókból is a hülyébbje jutott...

Zippora 2008.12.21. 15:08:36

A programajánlóból kihagytad a Nyugati teret, ahol a mára már hagyományosnak mondható első Hanukai gyertyagyújtás lesz, zenével, tánccal, 6 órakor.

kispufi 2008.12.21. 18:19:13

én már kicsit belezavarodtam, de lelkesedésemben ez nem gátol, alig várom, hogy felállítsuk az ország hanukafáját

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.12.21. 19:08:35

És aki átélni akarja a karácsonyt? Tavaly nagyon tetszett pl. ergé rorátés posztja. Idén már nem tudtok ilyet produkálni? Nem mintha a Csík zenekar nem jönne be, de köze nincs a karácsonyhoz.

www.youtube.com/watch?v=qlpQ_ms0IDc

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.12.22. 07:27:49

TuRuL, hamut szórok a fejemre és bocsánatért esedezem....
akkor ergé a húsvéti posztot írta.

De akkor is jól esne idén is olvasni ilyenről is... :(

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.12.22. 07:41:46

Istvan:
Ugyan. :)

Idén sajnos egyetlen rorátéra sem jutottam el, talán majd holnap. Nem igazán érzem ünnepinek a készülődést sem...

hcrules 2008.12.22. 08:05:45

Nekem is a rorátés az egyik kedvenc Reakciós posztom!

Nos, én ma is voltam :)

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.12.22. 09:31:39

Ja, abszolút nincs karácsonyi hangulatom nekem se. Egyrészt az idő miatt, meg ezer egyéb ok miatt.

Azért lenne jó valami lélekvidítót is olvasni itt.

szpal 2008.12.22. 12:59:04

Istvan, lélekemelőnek itt van pl. ez:
"Tudtul adta az Úr az Ő szabadítását; a népek előtt megjelentette igazságát.
Megemlékezett az Ő kegyelméről és Izrael házához való hűségéről; látták a föld határai mind a mi Istenünknek szabadítását."
98. zsoltár

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.12.22. 19:37:09

Ezt kaptam ma az MSZP-től. Hírlevélben küldték. Érdekes, de a keresztény karácsonyról nem küldtek semmit.

Kedves Barátaim!

A világ zsidósága a megmaradás csodájának ünnepére készül ezekben a napokban, a hanukiják az egész emberiség számára hordozzák az ősi vallás üzenetét.

A hanuka az önazonosság megőrzésének, a közösség megmaradásának és a jövőbe vetett hit és remény megélésének ünnepe. Érték, mely egyformán fontos isten teremtményeinek, minden embernek.

A fény mindig legyőzi a sötétséget, a jó a rosszat és ennek tudása ad erőt a zsidóságnak, egyben hirdetve az összetartozás fontosságát.

Magyarország demokratikus jogállam és mint az ország miniszterelnöke, büszke vagyok arra, hogy e hazában Önök nyíltan, és szabadon élhetik meg ünnepeiket és vállalhatják ? mint minden honfitársunk ? vallásukat. Biztos vagyok benne, hogy a hanuka fényei mindenki számára egyértelművé teszi: a különbözőség és a sokszínűség értékeit, hisz ez az egész emberiség gyarapodását szolgálja.

Meggyőződéssel, hittel hiszek az ünnep méltóságában, a kölcsönös elfogadás és összetartozás élményében és erejében.

Kívánom, hogy ünnepük békességben és kiteljesült boldogságban teljen.

Gyurcsány Ferenc,

tevevanegypupu 2008.12.22. 20:07:56

Karacsonyra mar nem ert ra irni, bermalkoznia kellett sietnie, aztan meg a gyerekek is ott topogtak mar a parlament elott, akik vele akartak unnepelni a Kisjezus szuleteset.:

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.12.23. 02:35:18

Teve, ott a pont:-) Persze, emlékszem, Gyurcsány RENDSZERESEN jár bérmálkozni...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.12.23. 16:27:54

teve:

Csak a hitelesség kedévért: összesen három értesítőt kaptam az mszp.hu-tól Ferkó nevében. Az elsőben a Hanukát élteti, másodikban a kereszténység miatti vészcsengő nyomkodásról ír, a harmadiknak nemes egyszerűséggel az a címe, hogy "a fidesz elnöke inkább a háborút választja". Tömören összefoglalva a három levél mondanivalóját: éljen a hanuka, és dögöljenek meg a keresztények és Orbán.
A kétkedők kedvéért szívesen bemásolom mindhárom levelet..

tevevanegypupu 2008.12.23. 19:50:34

Hagyja csak Mr. Falafel, sem a Hanukahoz sem a Karacsonyhoz nem illik a harag es az ellensegekedes tovabbi fokozasa, el tudom kepzelni milyen levelek lehettek azok. Dobja ki oket es kesz, ennyit erdemelnek.

medve2 2008.12.23. 20:07:02

Akkor most itt az ideje, hogy minden egyes Rekciós bloggolós társamnak Áldott Ünnepet kívánjak.
süti beállítások módosítása