A spekuláns szakma védelmében
2008. október 10. írta: Szmöre

A spekuláns szakma védelmében

 A fősodorbeli narratíva valahogy úgy szól, hogy spekulánsok pár nappal ezelőtt a londoni City-ben összegyűltek, ráböktek a térképre, és elhatározták: az OTP-vel kapcsolatos rémhírterjesztéssel degeszre keresik magukat. Spekulánsok bizonyára szép számmal akadnak, hisz ki ne bizniszelt volna általános iskolában a takarékbélyeggel, avagy a Lutra-albumok matricáival. Pár dolog azonban nyugtalanít bennünket.

 A magunk részéről nem zárjuk ki, hogy az OTP-részvények tegnapi megdőlése a hitelpiaci válság egy kellemetlen kellemetlen leágazása. Valakik minden bizonnyal nyerészkedni is szeretnének a zavarosban. Emellett azonban hadd suttogjuk világba azon meggyőződésünket, miszerint morálisan a Gyurcsány-Veres duótól sem áll távol, hogy alaptalan információk híresztelésével vágják tarkón a magyar bankot, illetve a mögötte álló érdekcsoportot. Lehet, hogy túlságosan megragadta a fantáziánkat az a feltételezés, miszerint a megfigyelési ügy valójában Csányi Sándor megregulázásáról szólt. Az azonban bizonyos, hogy minél inkább a tűzoltással van elfoglalva a bankvezér, annál kevésbé merészkedik olyan játszóterekre, ahová egyesek szerint nem kellene.

 Az OTP (és MOL)-részvények összeomlása nem mellékesen azzal a következménnyel járhat, hogy a két stratégiai vállalat fillérekért felvásárolható - már amennyiben lapul valakinek fölös krajcár a zsebében. Érdemes felütni a kisokost, és megnézni, mely országok rendelkeznek tetemes devizatartalékokkal. Azt is csak halkan jegyeznénk meg, hogy a magyar tőzsde ma már osztrák tulajdonban van, ha úgy tetszik, a bécsi parkett konkurense. Így, ha kilövik alóla a két legnagyobb részvénykibocsátót, akár nyugodtan le is húzhatja a rolót.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr98706503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrL 2008.10.10. 11:26:44

Csányi sajtótája

Érthetetlen a piacon beindult mozgás az OTP árfolyamában; a bank eszközeinek minősége nem romlott, az idei évre tervezett 1 milliárd eurót meghaladó profit tartható - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

www.hirszerzo.hu/cikk.csanyi_az_iden_1_milliard_euros_profit_az_otp-nel_.82691.html

a szélsőjobboldali index főszerkesztője jegyzetét is érdemes elolvasni.

index.hu/velemeny/jegyzet/081010otp/

Hattory Hanzo 2008.10.10. 11:33:55

Ha valaki ennyire nem ért valamihez, ráadásul nem is nagyon érdekli, hiszen arra sem vette a fáradtságot, hogy utánanézzen a tényeknek, az miért ír róla posztot?

heima (törölt) 2008.10.10. 11:43:10

Felvásárlástól szvsz nem nagyon kell tartani, az OTP klasszikus tőzsdei cég, sok apró részvénycsomaggal. Attól, hogy most külső okok miatt zuhant az árfolyam, a hosszú távú befektetők nem fognak szabadulni a részvényüktől, mert nincs semmi belső oka a süllyedésnek, nincs az OTP csődben, nincs likviditási problémája, a portfóliója tényleg jófajta, nincs tartós versenyhátrányban stb. Aki most elad az vagyon nagyon balek, vagy kényszerből teszi.

Zetek 2008.10.10. 11:43:17

A cím nagyon rossz, de magában az írásban lehet valami.

Szmöre 2008.10.10. 11:44:20

Kedves hanzo, a szöveg nem makrogazdasági elemzés, azt meghagyom másoknak, csupán kérdések felvetése. Úgy hiszem ehhez még nem kell okleveles közgazdásznak lenni. Szép napot.

Bummer 2008.10.10. 11:44:41

3 éve hallottam bankártól, hogy az OTP-t fel fogják vásárolni. Nem tudom, ezt mire alapozta.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.10. 12:00:28

>A magunk részéről nem zárjuk ki, hogy az OTP-részvények tegnapi megdőlése a hitelpiaci válság egy kellemetlen kellemetlen leágazása. Valakik minden bizonnyal nyerészkedni is szeretnének a zavarosban.

"Tegnapi megdőlése"? Azelőtt is esett, azóta is esik. Igaz, tegnap zárás körül tett be valaki 300k eladást, az egy kicsit nagy gombóc volt, de amúgy semmi rendkívüli az elmúlt hetek folyamataihoz képest. Valaki (valami) tegnap kénytelen volt likvidálni a "Kelet-Európa" feliratú portfólióját, mégpedig azonnal, hát ráönötte a piacra az OTP-ket, Richtereket, Molokat stb. Az addig nagyon erős Richter is elszenvedett egy kis zuhanást a zárás előtti percekben, ez mutatja, hogy nincs itt semmiféle zavarosban nyerészkedés.

Karcolt lendület 2008.10.10. 12:00:55

Bummer:
Kb. arra, hogy a nagyobb bankok rendszeresen megvesznek egy kisebb bankot. (Pl. Unicredit a HVB-t, amelyik előtte megvette a Bank Austriát...)
Az OTP is lehet felvásárlási célpont, bár nem olyan egyszerű a dolog és eddig erre utaló konkrét jelek nem nagyon voltak.

Hattory Hanzo 2008.10.10. 12:04:36

Kedves Szmöre!

"A bank ma a rendőrségen, jövő héten a brit hatóságoknak feljelentés ismeretlen tettes ellen tőkebefektetési csalás gyanújával. Ha kérik a hatóságok, az OTP meg tudja nevezni azt a hedge fundot és azt a személyt, aki, ami valószínűleg az akció mögött áll, mondta Csányi."

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.10. 12:13:37

sokkal jobab érdekel, igaz.e h Csányi ott volt a TiszteletT mögött?! :D

states 2008.10.10. 12:23:08

Ibolya CD meglepije után ez természetes következtetés, annál is inkább, mert színesfémszakértőnk 3 nappal ezelőtt még félkézzel megállította a határon a válságot (azóta valahogy mégis csak átcsusszant, de Jani rajta tartja a szemit), a másikkal azért még megtudja ráncigálni Csányi bajszát. Amúgy a legfrissebb hír, hogy Vas kilépett, Ibolyának alighanem újabb gondjai lesznek, hacsak Lengyel Zoliról ki nem derül, hogy a szíve mélyén mindig is MDF-es volt. Persze lehet, hogy Szilvásynak erre az esetre is van egy CD-je...

zoli27 2008.10.10. 12:40:42

A Csányi-ügy kapcsán nagy hülyeség, ha a következő összefüggéseket vélem felfedezni?:

1. Az orosz résztulajdonban lévő OMV be akarja olvasztani a MOL-t, amelynek Csányi résztulajdonosa - a MOL ellenáll
2. A KGB-akadémián képzett Laborcot kinevezik az NBH élére
3. Az NBH kompromittáló adatokat gyűjt Csányiról, amelyek egy részét nyilvánosságra hozzák
4. Csányi eladja a MOL-részvényeit

Azt a "mellékszálat" már ne is említsük, hogy Gyurcsány az orosz Déli Áramlat magyarországi apostolaként a Gazprom érdekeit képviseli.

Google 2008.10.10. 12:42:41

Vajon a TT (nem Trágár Tónira gondoltam) mögött is Orbán áll?
Mert a Tisztelet (a kivételnek) mintha éppen szétverni készülne az MDF-et, vagy rosszul látom?
Vannak spekulánsok, de vannak még nagyobb spekulánsok, és azok a politiban vannak, onnan spekulálnak, ott kellene őket keresni.

zoli27 2008.10.10. 12:55:57

Google,
"Vajon a TT (nem Trágár Tónira gondoltam) mögött is Orbán áll? Mert a Tisztelet (a kivételnek) mintha éppen szétverni készülne az MDF-et, vagy rosszul látom?"

Az, hogy Vas Jánost mint független képviselőt ne kösse a frakciófegyelem a költségvetési szavazásnál, Gyurcsány érdeke. Azt pedig közvéleménykutatók mondják, hogy az MDF-szavazók inkább állnak közel az MSZP-hez, mint a Fideszhez, tehát ez is azt valószínűsíti, hogy elsősorban a baloldal érdeke az, ami most az MDF-fel történik.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.10. 12:58:10

zoli27 · zoli27.blog.hu 2008.10.10. 12:40:42

Nem hinném, hogy kalandregényeket kell írni. Csányi eladta a moljait, mert nem akart rajtuk bukni. Jól tette.

Szmöre 2008.10.10. 13:14:56

Hanzo,

Az, hogy találnak egy beazonosítható ügyeskedőt Londonban, önmagában még nem zárja ki a post felvetéseit. Nem tényekről beszélünk, csak vélelmezünk.

Kenguru 2008.10.10. 13:26:29

Hat, ha tenyleg errol van szo, lehet hogy nagyon vissza fog utania azokra akik ezt elkezdtek.
Csanyi is tud durvan jatszani, ha akar.

Pl melyik part tud mukodni penz nelkul? A partok nagy reszben illegal modszerekkel szerzik be a zset.
Marpedig ha valaki belelat a penzugyekbe, adhat tippeket...

De ez csak egy pelda.

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.10.10. 13:33:07

Ugy tunik, egyfajta upgradelt Bayer-paranoia kezdi hatalmaba keriteni a Reakcio szekesztoseget. Csak mig Zso'ti minden zizego csipkebokorban, es minden rossz mogott zsidokat lat, ti a "Gyurcsany-Veres duot"-ra eleztetek be szemeiteket. Nagyobb es fontosabb embert csinaltok lassan Feribon, mint amilyen valojaban...

Szmöre 2008.10.10. 13:35:08

heima,

Az, hogy az OTP látszólag egészségesen működik, miért zárná ki, hogy más bankok felvásárolják? Én az elmúlt napokban semmi másról nem olvasok, csak fúziókról, sőt állami felvásárlásokról. Csak Belgiumban két óriásbank érintett. Túl sok dogma dőlt meg az utóbbi hetekben ahhoz, hogy egyértelműen kizárjunk lehetőségeket.

Hattory Hanzo 2008.10.10. 13:41:30

Kedves Szmöre!

Természetesen vélelmezheti ezt, sokan azt vélelmezik, hogy a héten látták Elvist. Egyébként szvsz Csányi Sándor jóval gazdagabban fog kikeveredni ebből a helyzetből, ilyenkor a nagyon gazdagok szoktak még sokkal gazdagabbak lenni. Business as usual.

heima (törölt) 2008.10.10. 13:49:45

Szmöre, elsősorban azért, mert a sok kisrészvényes (és ezalatt most ne kisnyugdíjasokat képzelj el, hanem olyan bef alapokat, pénztárakat, befektetőket stb, akiknek ugyan sok részvényük van, de az OTP méretéhez képest mégis kis játékosok) ha úgy látja, hogy a bank tényleg erős (és ez nem dogma, tényleg az, ahogy UP is írta az OTP treasury elmaradott, sok a cash, saját forrás és saját betét. a legtöbb nyugati bank abba dőlt be, hogy alapvetően külső forrásokra támaszkodott, az meg most csúnyán kiszáradt), akkor nem fogja bagóért odaadni a hosszútávra vásárolt részvényét egy tőzsdei felvásárlónak. Azzal csak realizálná a veszteségét, ami most egyenlőre csak papíron létezik.

Oroján Sándor 2008.10.10. 14:14:33

Heima, az általad leírtakban van igazság, de a cikk nem ezekről szól, sokkal inkább vélelemzése egy spekulációnak. Neked mi a tipped, mi okozza az OTP jelenlegi zuhanását? A véletlen? A Csányival kapcsolatos megállapítások elég valóságosnak tűnnek...

Bummer 2008.10.10. 14:35:40

Csányi azért adta el a Moljait, mert minden évben el szokta adni, mivel minden évben kap egy adagot.

Karcolt lendület 2008.10.10. 15:25:59

Amikor a Raiffeisen részvényei az osztrák tőzsdén -21%-on állnak a tegnapi záróárhoz képest (és ők is estek szépen egész héten), akkor nem feltétlenül érdemes országon belüli ellenségeket keresni. Akkor sem, ha még ezt is el tudjuk képzelni róluk...

heima (törölt) 2008.10.10. 15:32:58

Hát igen, az a 12453 db nem úgy néz ki, mint egy hosszú ideje épített portfólió :) www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=103712

"sokkal inkább vélelmezése egy spekulációnak. Neked mi a tipped, mi okozza az OTP jelenlegi zuhanását? "

Hát sokkal inkább a gyenge iróniával elintézett londoni spekuláns(ok), mint a gyurcsányi-veres duó. Főleg, hogy ugye Csányi elő is állt a feljelentéssel, és nincs okom, hogy ne higgyek neki, komoly ember ő, nem politikus.

A Gyurcsány-Veres duó nem igazán tud célzottan Csányinak ártani (a magyar ipart tönkretevő politika mindenkit súlyt, bankadót is minden banki fizet), a legtöbb ezen a téren tényleg csak az NBH cédék, amivel elő tudnak állni. Vagy esetleg rá tudják küldeni a hivatalokat a cégeire, de nem hiszem, hogy bármi olyat tett volna, amivel ennyire idegesítené a kabinet legjavát.

"Így, ha kilövik alóla a két legnagyobb részvénykibocsátót, akár nyugodtan le is húzhatja a rolót."

ezt meg nem igazán tudom hová tenni, pont hogy a MOL és az OTP fenyegetett azzal, hogy otthagyja a BÉT-et, ha nem úgy lesznek a dolgok, ahogy ők elképzelik...

Szmöre 2008.10.10. 15:36:27

karc, az Európa-szerte általános zuhanás jó indok lehet arra, hogy bármit elfedjen. Nem tényekről beszélünk, csak feltevésekről. Eddigi életpályája alapján joggal kétkedem minden szóban, amely Veress ajkát elhagyja.

Bummer 2008.10.10. 15:44:12

Nem inkább az van, hogy az USA például az EU tőzsdék bedöntésével tud plusz forrást bevonni a saját pü. stabilizálásához?

heima (törölt) 2008.10.10. 15:50:15

"Eddigi életpályája alapján joggal kétkedem minden szóban, amely Veress ajkát elhagyja. "

Ez eléggé kurucinfos megközelítés, itt nem a local színesfémkereskedésről van szó, hanem az ország legnagyobb bankjáról. Ha Veres kiáll sajttájt tartani, hogy az OTP rendben van pénzügyileg, akkor szerinted az OTP csődben van, vagy mi?

Lehet feltevésekről beszélni, de a feltevésekbe se árt némi minőséget csempészni.

Karcolt lendület 2008.10.10. 16:18:04

Bummer, ha arra gondolsz, hogy az amerikai befektetők a távoli, exotikus papírokat eladják és abból amerikai, kevésbé exotikus papírokat vesznek, úgy lehet. De most max. (amerikai) állampapírt és aranyat vesznek - pont most látom, New Yorkban is esik továbbra minden.

Szimplán pánik van, mindenki kapkod, egy egy alacsonyabb árfolyamon született kötés lavinát indíthat el - részben erre hisztérikusabban reagáló befektetők részéről, részben jó előre meghatározott, automatikus, un. stop loss (veszteségminimalizáló) megbízásokon keresztül. Ha szerencsénk van, hétvégén berugnak ezek az emberek, kialusszák magukat és idegileg kissé összeszedettebben kezdik a következő hetet, ha nincs, akkor még eltart egy darabig a dolog, amíg közép- ill. hosszútávon gondolkozó befektetőknél gyűlnek fel a papírok, akik nem kapkodnak ennyire. Vszeg lesz még néhány hisztérikus megindulás felfele, majd lefele - mint a honkongi válság idején majd 10 éve. A reálgazdasági hatásai pedig eltartanak a dolognak 2-3 évig. (Nem, nem vagyok elemző, sem közgazdász, sem Soros György, mindössze bő évtizedes megfigyeléseim.)

Szmöre:
Veresnek én sem hiszek, ha nagyon megerőltetem magam biztos tudnék indítékokat, miért jó nekik bedönteni az OTP-t és a forintot (aztán megmenteni, Gyurcsány vezetői alkalmasságát bizonyítandó), de nem hiszem, nagyon kis játékosok ők és nagyon kiszámíthatatlan, mi is történik. (Pl. most épp felfele indult a Dow Jones és visz magával mindent, de ki tudja mi lesz estig...)

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.10. 18:52:57

Szmöre: ez a cikk kurva szar.

Főleg, hogy az OTP és amúgy minden más komoly vállalat papírjainak döntő hányadát nem magánszemélyek, hanem befektetési/nyugdíj alapok és hadge fundok tartják. Ezek olyan nagy ívben szarnak a Ferire, meg a Janira, meg úgy ámblokk az egész magyar politikai garnitúrára, hogy ihajj. Ők csak ezt látják: Pénzügyi és Energatikai cégek szópón vannak. Kelet-Európai. Jó eladjuk, mert bizonytalanság van és ezeken van a legnagyobb kockázat. Másrészt úgy ámblokk mindent adjunk el, mert nincs cash a pénztárban. Akinek meg sok a fölös cash az szépen beáll, megveszi egy év múlva meg vagy eladja kétszer ennyiért, vagy jól megtartja hosszú távra. Ennyi.

Állandóan megy ez a kurva misztifikálás, meg összeesküvéselméletesdi. A faszom kivan már vele. Komolyan mondom, ha mindenki dolgozna egy hétig egy komolyabb pénzügyi cégnél (bank, befektetési alap) akkor nem kellene állandóan ezeket a hülyeségeket hallgatni.

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.10. 19:02:00

A másik: ki a spekuláns? Ez egy nagyon érdekes kérdés, mert ez is misztifikálva van mint az állat. Mindenki akinek véleménye van a tőkepicról, és azt meg is "játsza" a tőzsdén. Magyarán aki vesz vagy elad és kockázatot vállal föl a tőkepiacon. És nemcsak a tőzsdén. Hanem a teljes tőkepiacon. Például a magyar lakosság azon igen nagy hányada, aki Svájci Frank vagy esetleg Euro vagy Yen alapú hitelt vesz fel. Mondjuk a lakására vagy kocsijára, stb. Ezek az emberek mind arra spekulálnak, hogy erősebb lesz a Forint, mint azt a kamatkülönbözet indokolná. A poén az hogy még csak nem is tudják, hogy erre "spekulálnak". Aztán mikor majd jól begyengül a Forint, akkor átbaszva érzik magukat. Pedig ez is része a deviza alapú hitelnek.

Konegafi (törölt) 2008.10.10. 19:49:20

Nem értem a feljelentgetést? Ilyenkor, mikor sokmillió egyszerű ember sorsa a tét, miért nem avatkozik közbe az NBH és nemzetbiztonsági okokból likvidálja a rajtunk élősködni akaró spekulánsokat. Igen, igen, arra gondolok, miért nem teszik jégre a figurát? 1 harácsológép (ember??) élete vagy több millióinyi embe sorsa - ilyenkor ezt se lenne szabad kizárni, nem?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.10. 20:05:57

jvízkeleti

"Ezek olyan nagy ívben szarnak a Ferire, meg a Janira" - hacsak nem ők mozgatják a feriket és janikat. Pontosan ezek a nagy bankok és befektetők indítottak már háborút, puccsot miegymást, ha a pénzük úgy kívánta.
1848, Habsburg államadósság, önálló magyar pm,...

eN 2008.10.10. 23:30:40

jvízkeleti
"Állandóan megy ez a kurva misztifikálás, meg összeesküvéselméletesdi. A faszom kivan már vele. Komolyan mondom, ha mindenki dolgozna egy hétig egy komolyabb pénzügyi cégnél (bank, befektetési alap) akkor nem kellene állandóan ezeket a hülyeségeket hallgatni."

tán attól hogy, az erstében rendszergazda vagy már felkent szakértő lettel? LOL

Invictus 2008.10.10. 23:58:05

Tényleg nem kellene arra a szintre kerülni, mint az MSZP-s nyugdíjasok, akik minden mögött a gaz Orbán aknamunkáját sejtik, csak Gyurcsánnyal és Veressel. Nem ők okozták ezt a pénzügyi válságot, hanem az amerikai zsidó bankárok. Illetve az amerikai kormányzat (Clinton és Bush egyaránt), amelyik lehetővé tette a deregulációval, hogy felfúvódjon, aztán kipukkadjon ez a buborék.
Persze ettől még lehet, hogy Gyurcsány meg akarja regulázni Csányit.

thomasmore 2008.10.11. 03:44:27

bocs,de amúgy csak CS úr regúlázhatná meb fletót.max.Há'l Isten így van rendjén.Abban bízom h inkább CS úrrék írányítsák az országot.Rem a kapott infók azt mondatját velem h biztonságban az ország.Nem vettem €-t mrt bízom a Hazánkban!

thomasmore 2008.10.11. 03:48:57

Mint országérdeke-közgazdász azt mondanám h állampapírpa és OTP-be!Az a baj h nehéz...de higgyétek min az állampapír az működik.

heima (törölt) 2008.10.11. 03:49:55

tölgy, azok az idők elmúltak, illetve az igazán nagy vagyonok mér nem ilyen családi alapon szerveződnek, egy nyugdíjalap meg nem fog neked háborút indítani, mert pont az benne a poén, hogy nagyon durván szét van osztva a vagyon a kockázat kikerülésére.

commontalk 2008.10.11. 04:43:25

Greg Coffey cáfolja, hogy része lett volna az OTP elleni tőzsdei spekulációban. A 37 éves ausztrál férfi egy nagy európai fedezeti alap londoni partnere. A kérésére eljáró kommunikációs iroda pénteken közölte az MTI-vel: a Magyarországon terjedő hírekkel ellentétben Coffey az idén nem kereskedett OTP-részvényekkel, és aggodalommal értesült arról, hogy nevét összefüggésbe hozták a spekulációval.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.11. 10:42:47

Thomas More,
maga ítéletében nem bízunk, egyszer már rajtavesztett :(

states 2008.10.11. 10:58:21

Egyébként őszintén, milyen szakmai háttere van egy olyan kormánynak, amelyik még a hét elején hallani sem akart semmiféle válságról, korrekcióról, most meg képmutató módon úgy csinálnak, mint ha tudnák, mit kellene tenni. Ez a Gyurcsány-Veres duó minden tekintetben egy mélypont...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.10.11. 13:47:53

"nem tények, csak felvetések"

újabb jele a reakcióü bulvárosodásának...:)

neokon_h 2008.10.12. 15:34:23

az is érdekes kísérlet lenne, ha a jobboldali tutimegmondói pozícióra törő fiatalok több alázattal közelednének oly kérdésekhez, amelyeket nem lehet a honi politologicskázási spekulálgatásokkal leírni. Ahogyan gyurcsányék a mostani történések sodrásának az alja közelébe sem tudnak felérni, úgy sajnos ez a post is igen-igen gyengécskére sikeredett. nem kellene védeni, van úgy, hogy mellélövünk, nagyon, szépen csendben el kellene süllyeszetni, kisebb presztízsveszteség volna, így most blama, erősen. de ti tudjátok.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.12. 23:03:07

Én sem hinném, hogy ehhez sok köze van Gyurcsányéknak, azon túl, hogy nem jön nekik rosszul, ha Csányi egy kicsit szopóágra kerül.
Az UD-ügy a Gyurcsány-Szilvásy csapat üzenete Csányinak, a mozgolódó milliárdosoknak és talán az MSZP elégedetlen mezei képviselőinek is: fiúk, korai lenne leírni minket, mindenkire figyelünk és nincsenek gátlásaink, ha valaki elszemtelenedik. Az OTP-árfolyamesés viszont a nemzetközi dráma kis magyarországi mellékjelenete.

Szmöre 2008.10.16. 09:22:28

"Felvásárlástól szvsz nem nagyon kell tartani, az OTP klasszikus tőzsdei cég, sok apró részvénycsomaggal."

vö. azzal, hogy "lapértesülések" szerint orosz befektetők kezdték el felvásárolni az OTP-részvényeket az elmúlt napokban.
süti beállítások módosítása