Vitorlát bonts!
2008. július 21. írta: Jules Matelot

Vitorlát bonts!

 Negyvenedik alkalommal rendezték meg idén a Kékszalagot, Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyét. A Reakció különítménye naplementére érkezett a boglári partra, hogy megörökítse a még Keszthely felé tartó mezőnyt - mit sem sejtvén, hogy a leendő győztes már csak két órára van a céltól. Szél alig fújt már. Ennek megfelelően nem is sikerült megdönteni a Nemere II 1955-ös rekordját, midőn a sudár szépség 10 óra 40 perc alatt kerülte meg Tengerünket.

 A Kékszalag igazi reakciós sportesemény. A Horthy-korszak nagypolgári rétegeinek seregszemléjét 1934-ben rendezték meg először. Klaszek Ödön így emlékezett vissza az első versenyre„Grofcsik Jani le akarta fűrészelni az árbocát, s egész uradalmat ígért egy fűrészért. Nem tudtunk neki adni. Hankóczy, a Hungária nesztora le akarta lőni a matrózát, Jalsoviczky összes navigációs műszereit kirakta a kajüt tetejére, de hiába, szél nem jött, pedig az egyik leghíresebb repülő-büszkeségünket: Bisitczt, a Gerle hősét is magával hozta az útra. Nem használt semmit”.

 A világháborús frontvonal Balatonra érkezésekor drámai események zajlottak le a vitorláspark körül. Bodoky Richárd lellei feljegyzéseiben ez áll: „novemberben valakinek őrült ötlete támadt: a parton vagy vízben maradt hajók potenciális veszélyforrásként értékelendők, ha a szovjetek kezébe kerülnek. Elrendelték az összes sporthajó átszállítását az északi partra, és az át nem szállított hajók megsemmisítését. A tulajdonosok közül már csak páran voltak elérhetőek, ki erre, ki arra küzdött az életéért. Sokuknak már nem a szívnek oly kedves balatoni emlékek voltak a legfontosabbak, hanem a legnagyobb küzdelem: harc az életért.

 A boglári csendőrök december 4-én érkeztek ki a hajóács műhelyéhez, hogy érvényt szerezzenek a parancsnak. Hilcz Kálmán volt ott az egyetlen felelős ember, aki nem sokkal azelőtt tért vissza a frontról. Megdöbbenve hallgatta, amint a csendőrök a műhely felgyújtására utasítják. Időt kért, a hajók megmentésére, de csak a saját 15-ös túrajolléjának, valamint egy kalóznak és két csónaknak a vízre tételéig tartott a karhatalmisták türelme. Aztán nem volt mit tenni, egy revolverrel kényszerítve gyufát dobott az épületre. Mintha éveket öregedett volna percek alatt. Megrokkant vállal állt a perzselő hőségben.”

 

 A háború után a vitorlázókat is elérte a munkás-paraszt hatalom ökle: a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balatoni Yacht Club addig tudta folytatni a munkát, míg a hatalom a fontosabb „szemétdombokon” kapirgált. A változások után csak az idő volt kérdéses, a végeredmény nem. Dr. Szénásy József így emlékezett az utolsó hónapokra: „Az illető a BYC részére az egyik munkásegyesülettel fúziót ajánlott. Erre nem voltunk hajlandók. Nekünk, mai BYC vezetőknek, áldozatok árán is hűeknek kell maradnunk a BYC-et létrehozó előttünk járók szelleméhez, és azokhoz az elképzelésekhez, melyek a BYC vezetésében annyi évtizeden át uralkodók voltak! 1949 júniusában közölték a klub vezetőivel, hogy az egyesületet feloszlatták, annak vagyonát elkobozták.”

 A Kékszalagot ennek ellenére 1947 után is rendszeresen megtartották. Érdekesség, hogy az eredeti Kékszalagot csak minden páratlan évben rendezték meg, de az utóbbi két évtizedben felnőtt melléje a páros években tartott Fehér Szalag - majd 2002-ben, hosszú és heves eszmei és technikai viták után Kékszalag néven egyesítették a két versenyt. Az idei megmérettetést az immár nyolcszoros bajnok, Litkey Farkas kormányozta Brokernet & Uniqa nyerte (majdnem olyan szép név, mint a Nemere. Bár a legszebb hajónév akkor is a Válóok!). Hétvégi, 13 óra 14 perces száguldásuk eredményeként személyesen Gyurcsány Ferenc adta át fekete napszemüvegben a díjat. Az emelvényen biztos ciki lett volna fütyülni, de a tömegben nem volt az (Gréczy Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó nem hagy kétséget afelől, hogy csakis szervezett akcióról lehetett szó: „ide küldtek néhány füttyögőt a központból”).

 A Füred-Kenese-Siófok-Keszthely-Füred útvonalat bejáró verseny rekordszámú nevezőjéből, 575 hajóból 525 célba is ért a megadott 48 órás kereten belül. Az első Kékszalagon 1934-ben ez az arány 21-19 volt. Azóta kicsit többen vitorláznak. Reakciós különítményünk a vitorlák tengerének megtekintése után italozást foganatosított Lelle szórakozónegyedében, majd megfogalmazódott bennünk a vágy, hogy jövőre, talán... Magyar tengerre, magyar!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2577390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.21. 11:18:35

Pénteken éjjel a keszthelyi partról néztük, ahogy a visszafogott szélben vették a lassabb hajók a nyugati bóját (a liberák legénysége ekkor már vidáman sörözött a füredi parton). Nagyon jól néznek ki az imbolygó árbocfények, kétszer vettem részt a Kékszalagon, ott is az éjszakai szakasz volt a kedvencem. Meg a befutó pontban napfelkeltekor. :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.21. 11:50:21

Mikor lesz már hétvége, vissza akarok menni :)

Szörny 2008.07.21. 11:51:04

Pont a hétvégén vitorláztam egy Rebellel. A szorosban futottunk össze először a mezőny derékhadával. Szép látvány volt vagy száz vitorlás egymás hegyén-hátán teljes szélcsendben. Mi Földváron aludtunk és másnap délelőtt mentünk tovább Révfülöp felé, amikor a megélénkülő nyugati szélben a mezőny éppen visszatért Keszthely felől. Olyan volt, mint fordítva felhajtani az autópályára. Mind szembejött! Ameddig a szem ellátott a Balatonon, mindenütt spinakkeres hajók jönne szembe. Csak délutánra fogytak el. Szép volt.

A vitorlás versenyzés és turizmus fejlesztésen egy nagy lehetősége a Balatonnak.

kispufi 2008.07.21. 12:13:56

Szerintem Gréczy adta rá a napszemüveget is GyF-re, feltéve a koronát, hogyan is lehet akadályozni a tisztánlátásban. Pedig az eddig se ment. Igaz, Zsóttika is eddig is segítette ebben, ld. fenti sorait.
Ennek a hajós dolognak van ám egy miliője amúgy, elkezd mocorogni az emberben valami macsós-tengerimedvés érzés, holott ilyet kizárólag csak könyvben és filmen, de hát egyszer élünk, könyörgöm, adjátok vissza a hegyeimet, vagy mifene, hadd küzdök meg legott Long John Silverrel.

tevevanegypupu 2008.07.21. 12:30:30

Nekunk csak egy kis kalozunk volt, de micsoda elmeny! Foleg a szocializmusban..(:

El Curros 2008.07.21. 14:24:55

Szánalmas Gréczy.
Pedig itt már nem az alja népe,fasiszta horda stb.volt az összesereglett ember.
Ezért is volt ennyire kellemetlen a helyzet.
Gréczy persze magyaráz....,de aki látta kotródni a Gyurcsányit...:-)
Kabaré volt.

hiba 2008.07.21. 14:35:48

Ha már valamit mondamia kellett Gréczynek miért nem vállalta be. valahogy így:
"Nézzék kérem, mindannyian tudjuk kik járnak vitorlázni. Ez nem az a réteg ahol társadalmi egyenlőségre és lendületes szociális reformokra építő politikánk népszerű lehet. Az lett volna a probléma, ha egy ilyen rendezvényen nem fütyülik ki a nép egyszerű miniszterelnökét, a pápai proligyereket."
na ez lett volna a szép.

hiba 2008.07.21. 14:35:54

Ha már valamit mondamia kellett Gréczynek miért nem vállalta be. valahogy így:
"Nézzék kérem, mindannyian tudjuk kik járnak vitorlázni. Ez nem az a réteg ahol társadalmi egyenlőségre és lendületes szociális reformokra építő politikánk népszerű lehet. Az lett volna a probléma, ha egy ilyen rendezvényen nem fütyülik ki a nép egyszerű miniszterelnökét, a pápai proligyereket."
na ez lett volna a szép.

hiba 2008.07.21. 14:39:06

ja, bocs, az előzőt a klubrádió fórumára szántam, de véletlenül ide küldtem el kétszer. Fránya skizofrénia.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.21. 14:42:44

hiba:
Nagyon jó. :) Szerintem találkozunk még ezzel a gondolatmenettel a bársonyos reformkommunikáció során.

Google 2008.07.21. 14:53:19

Hiba,
mit szólnak a Klubrádión fórumozók egy ilyen beszóláshoz?
Sajnálják a szegény pápai gyereket, vagy irigylik a vitorlával bírókat?

hiba 2008.07.21. 14:59:39

Google: Azt, hogy honnan tellik ezeknek vitorlára. Pedig ha tudnák milyen nehéz volt a neumann varrógéppel latni zsákot javítani ezeréves kinyúlt darabokon.

amfiteatrum 2008.07.21. 15:09:55

Tulképpen hol nem fütyülik ki a pápai gyereket?! Sztem már hiányérzete lenne ha elmaradna...
Amúgy meg mit keresett ott?

átlátó 2008.07.21. 15:11:40

Kedves Zsolt! Mint régi ismerősöd írom én itt néked, hogy engem nem lehet semmilyen központból csak úgy küldözgetni és ezt te is jól tudod. Bár személyesen nem voltam ott, de vedd úgy, hogy fügyültem. Na, nem rád, mert neked megadom a tévedés jogát, múltbéli közös dolgaink okán. Üdv. E.E.

Google 2008.07.21. 15:26:19

Hiba: Nem nyugdíjból, annyi bizonyos. Bár az elvtársi nyugdíjakat nem akarom lekicsinyelni.
A kádkőgyáros is símán elindulhatott volna, ott a felszerelés nem lett volna akadály, csakhát ő egy puritán sportot űz, még mezítláb is szaladhat, ha akar.

gargoyle 2008.07.21. 15:33:31

en mar csak azt nem ertem mit keres a politika egy vitorlasverseny dijatadojan. legalabb annyira stilusos ott (jogos vagy nem jogos) serelmek miatt futtyogni (egyenileg is, nem csak kozpontbol kuldve) mint a nagymama halalos agya folott osztozkodni az oroksegen, de ugy latom ez senki masban nem merult fel (:

marosy 2008.07.21. 15:37:52

A bolsik mindent tönkretettek. Szétverték az országot. Most szellemi utódaik vezetik az országot.

Francois Pignon 2008.07.21. 15:38:44

Ó, erről lemaradtam. Voltak-e idén is celebvitorlások? Győzike és VV Ágica mancsaft volt-e?

hiba 2008.07.21. 15:39:41

Most majd a kommunikációs stáb összeállít neki egy listát, hogy milyen eseményekre menjen el ahol esetleg nem fütyülnek majd:
A békés megyei Viharsarok Vadásztársaság fácán hajtása.
Altus Rt. dolgozóinak családi sportnapja.
... Több nem jut eszembe. Tudtok még?

mendson 2008.07.21. 15:42:21

Az hogy Gyurcsány kifütyülték egy ilyen "uris" sport dijátadásán csak egyként magyarázható.Mikor az államosítások után beültek a vez.igazgatói székekbe és egyébb helyekre a munkáskáderek az egyfajta lerombolása volt az addig kiépült polgári világ viselkedésmódjának, most a harmadik generáció mutatja meg, hogy még van út lefele.Arról nem is beszélve, hogy a tavon hajókázók egy része -van aki még dicsekedett is közös ismerösünknek, hogy hogy vágta át alvállakozóját-normális országban maximum börtönmunka révén kerülne a hajóval kapcsolatba.Nos ez az új polgári értékrend.

gargoyle 2008.07.21. 15:44:35

nem, a kifyutyules csak ugy magyarazhato, hogy lathato nem a vagyon helyzet vagy az eletbeli sikertelenseg okozta frusztracio a valodi ok. a kultura es az eszbeli kepessegek veszes hianya az ami kisse elterjedt az orszagban ugy altalaban. de nyilvan van jobboldali fingas az asztalnal es baloldali fingas is, ezert ha a mieink finganak az bator oszinte dolog, es nem is budos (:

Francois Pignon 2008.07.21. 15:52:26

gargoyle,
"en mar csak azt nem ertem mit keres a politika egy vitorlasverseny dijatadojan"

A politikát persze a fütyülők vitték oda, nem a miniszterelnök, ugye?

Amúgy aki nem emlékezne az első ilyen esetre, címszavakban: 1992, BS, barcelonai olimpikonok ünnepsége, Antall József.
Akkor az általános reakció az volt: Megérdemelte, minek telepszik rá a politika, mit keres politikus egy sportrendezvény díjátadóján?

Bakkerovics Bakker 2008.07.21. 15:52:41

gargoyle 2008.07.21. 15:44:35
félreérted a szituációt. nem a kifütyülés volt a gáz, hanem az, hogy ez a (...)faszi odakuncsorogtatta magát a píárosaival díjátadni. Sőt, ez inkább provokáció volt, aminek sajnos párszázan, mikor bejelentették a meglepetésvendéget, sajna felültek, és elküldték Katus Anyó ánuszába az illetőt, meg fújjoltak, meg fütyültek kicsit. Sajnos valóban a kultúra, és az észbeni képességek hiánya sarkallta az illetőt abban, hogy ismét provokálja azokat, akiknek szerinte kurva az országuk, és rajta kívül mindenki adócsaló, stb...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.21. 15:58:07

gargoyle

Ha egy ember már csak a saját szűk környezetében nem kap füttyöt, meg az olyan rendezvényeken, ahol név szerint szólnak a belépők, akkor talán nem a sok füttyögő kulturálatlant kéne hibáztatni, hanem magába kéne szállnia a kifütyöltnek.

Az asztalnál fingást meg ne keverjük azzal, h valagba rúgják a nudista strandon kukkolót.
Miért is ment oda ferkó?
Ottléte pont olyan gusztustalan, mint a női napozóban a kukkoló.
Gargoyle, téged fizetnek, vagy önkéntes droid vagy?

Naumov 2008.07.21. 16:02:09

FP,

Dettó ugyanaz volt a szöveg, miután zorbánt fütyülték ki Kokó egyik meccsén 1999-ben, mint Antall esetében.

Összefoglalva tehát ha jól értem, akkor a képlet úgy néz ki, hogy vagy a jobboldali politikusok viszik be a politikát a sportrendezvényekre, vagy a jobboldali fütyülők. Fletó meg csak szereti a vitorlázást.

gargoyle 2008.07.21. 16:04:14

pignon, idotlen, malac: valoban megkerdojelezheto hogy izleses/korrekt/jo otlet-e odamenni egy ilyen esemenyre. en pl ha miniszterelnok lennek tuti elkerulnem a kornyeket is, de emlekeim szerint az utolso 18 evben szokassa valt kicsiny orszagunkban hogy a falunapot is az orszaggyules elnoke meg a miniszterelnok ur nyitja meg. raadasul, es ennel lenyegesebb modon az hogy gyurcsany meghivasa/odapofatlankodasa megkerdojelezheto semennyire sem menti a gyermekszobamentes fajankok viselkedeset.

milliokat keresek a droidkodassal, nalunk komenyistaknal mar csak igy megy ez, remelem ti is legalabb ennyit kaptok, mondjuk min 20000Ft/szemelyeskedes es gunynevgeneralas .) csak mert lathatoan igyekeztek minden hozzaszolasba belefuzni parat (:

gargoyle 2008.07.21. 16:08:51

naumov: nem, a dolog ugy nez ki, hogy a politikusok megkerdojelezhetoen (de mint lathato elkerulhetetlenul) mennek el hasonlo rendezvenyekre (erdekes, hogy ezek szerint antall vagy orban jogosan ment el, mig gyurcsany nem szerintetek, legalabbis ez olvashato ki a hozzaszolasotokbol ha jol ertem, hisz oket ok nelkul futyultek ki banto mod) mig a politikusok kifutyulese nem politikai rendezvenyen (igazabol ott is de az mar emelt szinu agymunkat igenyelne, igy egyenlore nem kovetelmeny) oldaltol fuggetlenul tirpaksag. nem emlekszem hogy azt irtam volna, voroscsillaggal futyulni jopofa poen csak es kizarolag narancssarga kiszaszloval idiota barom aki muveli.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.21. 16:24:16

gargoyle

Ne dimenzionáld túl a jelentőségedet!

Ez az eset egyszerű. Akinek van morális érzéke kicsivel fejlettebb, mint egy csigáé, és azt nem gyurcsánytól tanulta, annak elég egyértelmű.
A többit meg magyarázd meg magadnak, vidáman és gréczizsoltosan. (Biztos mocskos fideszprovokátorok, meg mifaxomok.)

gargoyle 2008.07.21. 16:34:18

legalabb minimalis onreflexio es kritikai erzeked lenne akkor siman meg tudnank egyezni. de ez hogy azon kivul hogy rohadek AVHs nem jut eszedbe semmi meg mindig, ez nagyon szomoru :o

keves eset egyszeru, ez sem az. de sok ember egyszeru :P

mendson 2008.07.21. 16:38:00

Kedves gagoyle.Ugy néz ki, hogy -legalábbis itt ezen a blogon- már csak ketten, hárman vagyunk aki még a régi polgári értékek szerint úgy gondolja, nem azért nem fütyülünk egy rendezvényen mert tetszik az azon résztvevő celebek, hanem azért mert nem illik.Tehát fentartanám az elöbbi beirásom lényegi tartalmát.Másként "oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle"

gargoyle 2008.07.21. 16:40:02

mendson: ha a blogra szukulne le a dolog akkor futyoreszve vitorlaznek mas vizekre (hoppa, pc vicc, ilyen is letezik), de sajnos oldaltol fuggetlenul ugy tapasztalom hogy kimondottan lenezendo a regimodi "polgari tisztesseg es becsulet", nem csak a ronda szemet elit, de a plebejus nep kozott is. es buszkek is ra.

Bummer 2008.07.21. 16:41:35

már bocs, de gyurcsány politikusi minőségében volt jelen (más minősége nincs), így természetes, hogy a résztvevők pedig választópolgári minőségükben nyilvánítanak nemtetszést.

hiba 2008.07.21. 16:47:58

Jobb, ha beletörődünk, lesz most már füttyögés mindig, ahol 10-nél több magyar + 1 miniszterelnök összejön. Azon kéne igyekeznünk, hogy legalább a tojásdobálást megfogjuk.

gargoyle 2008.07.21. 16:52:11

bummer: ezek szerint ha egy jobboldali politikus templomba megy akkor ott is le lehet kopkodni ha nem ertek vele egyet? neki sincs tul sok egyhazi funkcioja...

a valasztopolgari velemenynyilvanitas nalam azt jelenti hogy a szavazofulkeben valasztok. a futyules/orditas/tojasdobalas stb nem valasztopolgari hanem taplo minoseget jelol szerintem (:

hiba: en abba se torodtem bele hogy a kutyam a szoba kozepere pisal, pedig ott is mondhattam volna hogy ez sajnos igy lesz ezentul is, csak ne szarjon a szonyegre azt kell elkerulni (:

Bummer 2008.07.21. 16:59:37

gargoyle, ne ámítsd magad, légyszi. Gyurcsányival nem nem értenek egyet az emberek, hanem politikusként gyűlölik. Gyurcsány 1 éve még a főreformer volt, most meg a főbársonyos. A kettő nem megy egy cikluson belül.

Francois Pignon 2008.07.21. 17:02:50

Ne keverjük a szezont a fazonnal. A politikusi minőség az, amit a politikus magánemberként amúgy nem tenne meg. Nem hallottam még róla, Gyurcsány vitorlázna.

Nem állítom, hogy ilyen helyzetben fütyülni különösebben ízléses dolog lenne. Gréczy magyarázkodása viszont egyszerűen szánalmas.

gargoyle 2008.07.21. 17:09:44

bummer: en is eleg sok politikust jelentos mertekben antipatikusnak tartok, de ettol meg ha szembejon egy szoboravatason, vagy egy fogadason, vagy marc 15.en beszedet tart eszem agaban sincs taplokent viselkedni. fuggetlenul barmi mastol. szerintem ez egyszeruen civilizacios minimum.

pignon: elolvastam az ominozus nyilatkozatot, tenyleg az a kotojeles labjegyzet verte ki ennyire a biztositekot? a kommentek alapjan biztos voltam benne hogy 8 oldalas nagyivu ertekezes zajlott arrol ahogy a bocskais verolegenyek elol menekul szegeny gyurcsany kozben megmentve a gyilkosok haragjatol a vele levo artatlan 8 eves kislanyokat is. vitazni lehet vele, szanalmasnak nem szanalmas szerintem, de igy megsertodni gyerekes marhasag, az biztos.

Bummer 2008.07.21. 17:35:31

magyarországon politikust kifütyülni hagyomány egyrészt, másrészt többnyire (olyankor, amikor nem a szélsőséges provokátorok intézik) éppen annyira udvarias, mint az adott politikus. emlékszem, amikor az örömkoncerten kifütyültük medgyessyt. nem akkor szólalt meg a fütty, amikor a színpadra lépett, hiszen augusztus 20. volt, politikai ünnep. nem is akkor, amikor elkezdett beszélni. hanem azon a ponton szólalt meg a fütty, amikor elkezdte ecsetelni, hogy milyen kurvasok autópályát építenek. ez elég udvariatlan volt a Kodály Te Deumát éneklő 6000 fős kórussal szemben, szólt hát a fütty. nos, ilyesmi történt a vitorlásoknál is.

gargoyle 2008.07.21. 17:48:03

amennyire emlekszem a szonszed falut lenyilazni is regihagyomany nalunk, ettol meg nem lesz elfogadhatobb (: tenyleg ennyire nincs igeny semmifele onkontrollra senki reszerol? mindegy mit csinalok csak usson? ehh :o

Francois Pignon 2008.07.21. 18:04:03

Hmm, érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen helyzetekben helyénvaló a közönség részéről reagálni egy beszédre.
Tapsolni ugye mindig szabad? Negatív véleményt nyilvánítani nem? Vagy ha mégis, mi lehet a füttynél finomabb véleménnyilvánítás?
Az operában simán kifütyülik a sztártenort, ha félreénekel. Politikus esetében nem megengedhető ilyesmi olykor?

Pelso 2008.07.21. 18:28:25

Nem hinném, hogy a fütyülés szervezett provokáció lett volna.
Viszont, sajnálom azokat, akiknek egy ilyen szép hagyománnyá érett rendezvény dijkiosztóján BÁRKI kifütyülése szolgáltat némi sekélyes életörömöt.

Google 2008.07.21. 18:38:56

Nem bárkiről szól a történet. Hanem arról az emberről, aki azt mondta: hazudtunk reggel, este és éjjel.
Továbbá arról az emberről, aki azt mondta, akkor adja át a hatalmat, ha nála nagyobb reformert talál. Aztán átment bársonyosba!
Hát hadd legyen joga a népeknek is azt mondani: ezt már nem!

Pelso 2008.07.21. 19:03:02

Google,
Az ottani eseményeknek a Kékszalag versenyröl kell szólnia.
Soroljak köpönyegforgató megnyilvánulásokat a teljes politikai palettárol? -gondolom, felesleges.
Természetesen a népnek van joga nemet mondani: parlamentáris keretek között. Addig örüljünk, amig igy van.

Google 2008.07.21. 19:15:42

Véleménynyilvánítás szabadságáról hallottál-e?
Vagy minden füttyszó mellé (szoci) képviselőt kellene állítani? Hogy parlamentáris kerete legyen a dolognak?
Négy évben egyszer egy vasárnap lehet szólni, kösz szépen, az átkosban is így volt.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.21. 19:30:59

gargoyle

"a valasztopolgari velemenynyilvanitas nalam azt jelenti hogy a szavazofulkeben valasztok"

Úr Isten, hát te lemaradtál a rendszerváltás előtti időknél.
More, szted ha nem tetszik vmi a plebsnek, akkor fülét-farkát behúzva kussoljon, és várjon a következő választásokig, akár 3 évet is. A szövegedből az jött le, h bármilyen tüntetésnek, vagy tiltakozásnak nincs helye, hisz tahóságnak tartod, ha vki kiabál, vagy fütyöl, pedig ez minden tüntetésnek része. Vagy csak néma, fáklyás felvonulás legyen, mint anno a vietnami testvérek mellett? Irdatlanul antidemokrata vagy, és ezt az álláspontodat álságos etikettezés mögé bújtatod.
Mondtam már, aki női napozóban ffiként kukkol, az ne csodálkozzon, ha elküldik a 3,14ba. Fletó ekképpen volt ott. Amit kapott, azzal számolnia kellett.
Aki pedig fütyölt, az nem tahó, csak a töke tele van ezzel a töketlen, mindenből politikai hasznot húzni akaró balfasszal.

Ennyi.
Szevasz.

Pelso 2008.07.21. 20:07:01

Google, hallottam.
Ilyen eseményen, függetlenül a célponttol, nem odaillő.
Véleményt nyilvánitani, demonstrálni lehet, lehessen is, de a törvényi szabályozásoknak megfelelően. Mindezt tullépni: anarchikus káoszhoz vezető út.
Nem, az átkosban nem igy volt, szavazhattál a népfrontos jelöltre, s kész.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.21. 20:16:37

Pelso

Volt olyan a milánói scalaban, h Lucano P-t kifütyölték, sőt, tán még napjainkig is van ott tojásdobálás, pedig gondolom, egy opera az mégis csak kultúrált hely.

Te és gurgula, nagyon szűken értelmezitek a liberális jogokat. Te is belekevered az etikettet.
Focimeccsen voltál már?
Vagy a vitorlázás az vmi külön, elit sportág?

Ha az eset focimeccsen történik, akkor is ágálsz ellene?

Bummer 2008.07.21. 20:34:25

Nincs olyan, hogy függetlenül a célponttól.
Adott egy szép hagyományokkal rendelkező nemes verseny.
Erre odamegy Magyarország legelutasítottabb politikusa, aki pozícióját mindennek köszönheti, csak nemes versenynek nem.
A szervezőket kéne jól seggberúgni, a közönség ezt fejezte ki a füttyel. Nagyon helyesen.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.07.21. 20:36:37

OFF

"Focimeccsen voltál már?
Vagy a vitorlázás az vmi külön, elit sportág?"

Igen, a vitorlázás egy külön, elit sportág. A focihoz hasonlítani egetverő hülyeség.

ON

Francois Pignon 2008.07.21. 20:49:05

malac,
az olasz operákban szenvedélyes a közönség, néha egész csoda dolgok történnek. ;) Mint például amikor Robert Alagna a Scalaban megsértődött a füttyön, beintett a közönségnek és otthagyta az előadást:
www.youtube.com/watch?v=AxyBxbGF-Qg

Kékszalagon viszont nem dobálnak tojást meg zöldségeket, legfeljebb cordon bleu-t. ;)

Pelso 2008.07.21. 21:09:03

Malac,
"Nem értek a focihoz."
Bizom benne, hogy válaszom semmitmondó mivolta kellően rávilágit álláspontomra.
(Ibolya, kösz)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.21. 21:24:55

"Igen, a vitorlázás egy külön, elit sportág. A focihoz hasonlítani egetverő hülyeség."

A focisták nevében kikkkérem magamnak!
Ez valódi focirassz elleni uszítás, igaz vitorlázófil fajelmélet.
Hogy alkosson rád törvényt a Bárándy Gergely!

:-PPPP

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.21. 21:27:03

F. Pignon!

Ezek szerint az olasz opera a focimeccsekhez áll közelebb:-)))

Képzeld el, ha kicserélnék a nézőket, és frakkban ülnének a B középesek az Újpest-Fradi kupameccsen:-)

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.21. 21:28:34

Bummer

"A szervezőket kéne jól seggberúgni,"

Valójában nem is Gusányit, hanem a szervezőket fütyülték ki!:-))

banza 2008.07.21. 23:32:00

Idén sajna csak másodikak lettünk az osztályban, de nem baj majd a bajmokságon javítunk.

banza 2008.07.21. 23:38:50

egyébként a díjátadón nem ferkó volt a gáz hanem szellő hiradós úr aki szerint csak a kormányosnak kellett volna átvennie a díjat, mert "így sose végzünk". na amit ő kapott azt nem teszi zsebre a köcsögje.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.21. 23:39:59

Malac, a frakkban üldögélő B-közép az este poénja! :-D köszi!

Győztes meccs után Hogy volt! Hogy volt! kiáltozással virágcsokrot dobnának az est főszereplőinek lábai elé, majd cilindert a fejükbe nyomva elkonflisoznának a Moulin Rouge-ba szivarozni :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.07.24. 01:25:27

Majd én elvezetem, csak adjatok hajót. Bármit elvezetek, ami úszni tud, nem is akárhogyan.
süti beállítások módosítása