A turul népe
2008. július 21. írta: Oli bácsi

A turul népe

 Óóó, igenigen. Nem kerülgetjük tovább a témát, belevágunk. Különösen most, hogy egy héten belül igazi jó kis balhéra van kilátásunk: Novák Előd dobol majd, kissé tanácstalan, ám sűrűn bazmegoló szakik drótokat akasztanak a szoborra, basic üzemmódba kapcsolt rohamrendőrök hallgatják majd a nemezsapkás néniket, akik három centiről ordibálják az arcukba, hogyaszongya: „Ávósok, ávós pribékek”, a levegőben pedig könnygáz száll. Nem tagadjuk, egy, a szociális mobilitás emeltyűjeként is szolgáló, jól sikerült házasság és az ezt követő költözködés eredményeként, khm, testközelből figyelhetjük a XII. kerületi turul körüli mizériát.

 Disclaimer az elejin. Magyarok vagyunk? Igen. Mi a véleményünk a  turulról, mint szimbólumról? Mondott vélemény összetett. Az országban (értve ezalatt a történelmit, csiszlikek) - bár senki sem számolta össze rendesen (néhány támpont itt) - több száz turul-szobor áll, nem elhanyagolható hányaduk az 1944-es áldozatokra (így a deportált és megölt zsidókra) is emlékeztet. A turul mai felfogása, megjelenítése a XIX. századi nemzetépítés eredménye: ez egyáltalán nem baj, utóbbi eredménye például a himnusz, a zászló, március 15. és egy sor, szívünket megdobogtató dolog. A turul és annak hegyvidéki változata minket nem hoz lázba, nem ver tőle szaporábban a pulzusunk: sajnáljuk, ez van.  Ellenben nem tartjuk fasiszta jelképnek, irredentának is csak akkor, ha térképet tart a csőrében. Hogy jellemez-e egy korszakot? Valószínűleg igen. Van, akiben rossz emlékeket idéz? Ezt nincs jogunk megkérdőjelezni. Hogy ez a szóbanforgó szobor most nemzeti jelkép-e, mi a balhé társadalmi háttere, és miként vélekedjünk róla, ezt járjuk mostan körbe. Illetve az Önök Reakciója igyekszik majd ott lenni az események sürejében, ha balhé lesz.

 A hely

  A XII. kerület - bár lakói szeretnék az ellenkezőjét hinni, - nem öröktől fogva létezik. 1940-ben kanyarították le a kissé túl nagyra nőtt I. kerületből, és az akkori (akkor aztán igazi) reneszánsz évet ünneplendő, üstöllést el is nevezték Mátyásvárosnak. Erre az elnevezésre csak a Böszörményi úti Rigó Jancsi legidősebb látogatói emlékeznek, a Tik-Takban meg csak az első unikumig. A választási eredmények és egyebek azt mutatják, hogy a terület már a két világháború között is a kormánypárti jobboldal egyik fellegvára volt. A Horthy-korszak kormánypártjai a fővárosban egyébként az országos átlagnál lényegesen rosszabbul szerepeltek, ráadásul a helyi (önkormányzati) választásokon rendszerint még a kormánypárttól jobbra álló, Wolff-féle Keresztény Községi Párt jelöltjeivel is meg kellett küzdeniük. Nem feltétlenül csak naplopók és burzsoák laktak erre, hanem hivatalnokok, értelmiségiek és tiszteletre méltó jogászok a Bíró-Ügyész-Alma-Ráth György utca környéki igazságügyi lakótelepen (villasoron). A helynek van tehát egy elég masszív jobboldali alaprétege, amely 1990 után esmeg kidugta a fasizmusra kacsintó hidrafejét, ugye. 1990-ben SZDSZ-es a polgármester (aki 1994 után át is zsilipelt az Igazak Seregébe), de az akkori Szadi mégugye. Ezzel együtt ekkor az I-XII. kerületi MDF-szervezet volt az ország legnépesebbje, csaknem 1000 fővel, így aztán a csodálatos polgári összefogás eredményeként 1994 óta a jobboldal vezeti a kerületet (és tulajdonképp Sebes Gábort is idecsaphatjuk), először az MDF-es Udvardy-Nagy Istvánnal („úriember volt” - sóhajt ma is egy közszolga), Mitnyan Györggyel két ciklusban, majd Pokorni Zoltánnal here and now. Ettől függetlenül a kerület nem mentes a politikai zombik felbukkanásától: 2002-ben a Nemzet Könyvelője próbálta bevezetni itt a nemzradot a kánaánba, és hát ez a kerület dobta ki magából Hagyó Miklóst, a szocik Compostela-járó teddybearjét is. Akinek kolumnás öninterjúi a Budai Kilátó c. „polgári baloldali” (öndefiníció, nem röhögni) lapban számos helyi polgárnak szereztek vidám perceket mind mondanivalójukkal, mind helyesírásukkal.

 Tipikusan indexfórumos elemzés lenne aszondani, hogy az 1990 előtti káderdűlő lakói most a jobboldalra szavaznak (a magyar közélet - és a baloldal - szelektív antikommunizmusa is megérne egy posztot, de majd valamikor). A helyzet ezzel szemben az, hogy a jobboldal a Hegyvidéken nem teljesít mondjuk debreceni hatékonysággal, ellenben a szocik gyengék (fő támpontjuk a két katonai lakótelep, a Honvédkórház megett és a Thomán István utcánál: utóbbi helyen még a huszonéves szoci jelölt is azzal kampányolt, hogy ő 1. Tüttő Kata barátnője, 2. a nagypapája tábornok, a MEASZ volt vezetője - nyert is volna, ha a besértődött régi szoci jelölt nem indul függetlenként), viszont a Szadi erős. Ennek a társadalmi okait borjúnyúzó pénteken elemzem, legyen itt elég annyi, hogy a lefőzhetetlen páros (MSZP+SZDSZ) azért hozza azt a 42-45%-ot, ami országosan sem rossz eredmény. A kerületben igen jól megfigyelhető egyfajta popjobb, amelynek képviselői üzlettulajdonosok, kiskereskedők, netán kisiparosok - már ha a bolthelyiségekben elhelyezett magyar és árpádsávos zászlók, választási plakátok, ruhakiegészítők vagy a diskurzus színezetét nézzük. A nemzeti radikalizmus is megérezte, hogy terem itt neki babér: a cukrászdák, bioboltok és gyógyszertárak igen magas sűrűsége mellett az ún. „nemzeti” könyvesboltok emelkedő száma is figyelmet érdemel.

A helyzet

Mitnyan nem tartozott a Fidesz hardlájnerei közé, kedélyeket max. dresscode-javaslatával borzolta fel (össze is tűzött TWÁ-val) meg azzal verte ki a biztosítékot Leisztinger Tamás már említett barátnőjénél, hogy a testületi üléseket egy piros és egy zöld plüssbéka segítségével vezényelte le. (Utóbbit az érintett maga cáfolta.) Inkább afféle keménykezű adminisztrátornak tűnt, aki pontban tízkor kéri a kávéját, 42 fokra felmelegítve, egy perccel sem később, egy fokkal sem hidegebben. A helyi szadistákkal is kialakított valamiféle modus vivendit, másképpen alig érthető, hogy pl. a helyi reprezentatív házasságkötő üzemeltetése hogyan került egy volt eszdéeszes képviselő (a networkingre érzékenyekeknek: Dobolyi Alexandra szoci EP-képviselő férje) cégének kezébe. Teljesen érthetetlen tehát, hogy miért ment bele ebbe a jogilag necces állóháborúba, ráadásul anélkül, hogy a Fővárosi Közgyűlés elé vitte volna az ügyet. (Az eredmény nem lett volna kétséges, mindazonáltal.) Nem járta meg sem a kulturális, sem a városképvédelmi bizottságot az ügy - a felállítás előtt. Lehet, hogy Mitnyan György 2005 őszén a pozícióit akarta erősíteni a helyi hardcore jobbosok körében, mert látta, hogy Pokorni egyre szűkülő köröket ró a városháza körül. Lehet, hogy néhány aknát akart hagyni az utódjának (az mondjuk egy ötmilliárdos, félkész sportcsarnok képében sikerült is neki). A szoborállítás is valamiért rettentő sietős volt: még az avatás napján is dolgoztak a jómunkásemberek, kész csoda, hogy lett ceremónia. Hamari munka persze ritkán jó: már télen barmolgatni kellett a kompozíciót, spaklival kenegetni a cementet a nagyobb lyukakba; az emlékműhöz vezető lépcsők mára felújításra szorulnak.

 Valószínűleg szintén választási megfontolásokból markolta fel a témát Ungár Klára és a helyi SZDSZ. Mondjuk Ungárnál lehetett személyes vonatkozás is, mert a szobor felállítása előtt gyakorta lehetett látni, amint vasárnap reggel, trenyában, kissé lelakottan legeltette a beagle-jét a szobor körül lévő mai park helyén, ami egy igazi ótvaros, kutyaszaros hajlékonytanya volt ekkoriban. Jimmyt meg azóta nyilván nem lehet a parkba vinni, mert tilos, meg félő, hogy megnácul. A szadisok mindenesetre kajakra rászerveztek az ügyre, még egy igazi bosnyák liberálist is elhoztak, hogy szörnyülködjön ezen az Ejrópába nem illő szobron. (Milyen lehet egy bosnyák liberális? Egy tölténnyel kevesebbet tesz a tárba?)

A helyezés

  Az avató lezajlott, a szobor áll. Nem a mi tisztünk megítélni, hogy az alkotónak ez a legjobb műve-e, nekünk kissé tradicionálisnak tűnik, olyan mintha vettek volna egy száz évvel ezelőtti öntőformát, azt megszoborták volna megin' a tatabányait. Ráadásul a földhöz túl közel van, így kissé ijesztő látványt nyújt. Persze egy turul, az turul, még a modernitás jegyében sem lesz belőle két egymásra helyezett betonkocka.

 A hiteles történethez az is hozzátartozik, hogy a turul avatását megelőző napokban felavatták a Böszörményi út másik végén azt az emlékművet, amely a Yad Vashem által a Világ Igazainak elismert magyaroknak állít emléket. (Szorosan véve tehát nem „holokauszt-emlékmű” meg „siratófal”, ahogy a radijobb hülyeség szereti becézni.) Magyarán: derék és bátor embereknek. Köztük számos ismerős névvel, és ott van rajta keresztkománk nagypapája is. Mármint a neve.

 A turul-szobrot eleinte őrizték, ma már nem. Talán ennek is betudható, hogy az elmúlt hónapokban volt, hogy naponta vörös festékkel öntötték le. Nem kell egy Hercule Poirot-nak lenni ahhoz, hogy lássuk: nagyjából ugyanez a lendület és festékanyag dolgozott együtt a kerületi Fidesz-iroda és a krisztinavárosi plébániatemplom kidekorálásánál is. A 2006-ban megválasztott új önkormányzat, kompromisszumot keresve, kínjában (igazat adva a szoborral szembeni kritikák egy részének) úgy tervezte, hogy a Budapest ostrománál elesett polgári (zsidó és nem zsidó) lakosok számára emlékművet létesít az Alkotás és a Csörsz utca sarkán lévő zsebkendőnyi parkban, a turul pedig továbbiakban a katonai áldozatok emlékhelye lesz.

 Ma nagyjából itt tartunk, a ferencvárosi jegyző gondolkodik és iratokat böngész, a jobboldal pusmog és készülődik, a magyarliberálisok dörzsölik a tenyerüket. Nincs kész álláspontunk a kérdésben. Van egy jogilag nehezen védhető helyzet, egy szépen helyrehozott közpark, egy nem túl jól sikerült szobor és totális érzéketlenség, empátiahiány mindkét oldalon. (Amelyeken a debil provokációk biztosan nem segítenek.) Jelenleg éppen az egyiken több. Szerintünk.

 Miért csodálkoznánk? Így zajlik itt minden.

*Az első fotót Ács Feri készítette. A következők a bagi, a gesztelyi és az oltszemi turult ábrázolják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr38573031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.07.21. 07:27:20

ha valaki nem tudná, az NBH igazolványtokján egy szép, domború fémturul van, karddal. Meg a weboldalán is.

www.nbh.hu/index.htm

sőt, az szemfüles pajtások még az árpádsávokat is kiszúrhatják a pajzson.

akkor kérdem én, mire ez a nagy cirkusz? ők is provokálnak?
neadjisten lelocsolják majd az igazolványukat piros festékkel a hithű antifák?

Zetek 2008.07.21. 08:01:50

denever. A történet egyszerű szegény MSZP-SZDSZ azon kívül, hogy mindenben és mindenhol megtalálja a fasizmust, mitől baloldali még? Kettő siralmas kormányzati munkájuknál mennyivel üdítőbb a múlt általuk kedvelt olvasatáról vitatkozni. Végül az utolsó érv ilyen gyatra teljesítmény ellenére sem adhatják át a kormányt, mert ott sompolyog a kertek a fidesz-nácizmus.
Apropó az én félelmem a vörös csillagtól az nem játszik? A straßburgi ítélet után miről vartyognak?

kzgy 2008.07.21. 08:14:43

Oli bácsi, te hegyvidéki polgár vagy?
Mitnyan jellemzése nagyon ült. :)

A Turul meg nem zavar, főleg, hogy emlékszem a hajlékonytanyára - bár Ungár Klára kutyájával nem találkoztam.
A befejezetlen sportcsarnok nagyobb gáz.

states 2008.07.21. 08:20:47

...és van egy nem túl jól sikerült post: "Van egy jogilag nehezen védhető helyzet..." . Ha mi itt a jobboldalon, mondjuk így, jogilag védett és értékrendünknek megfelelő emlékművet, emlékhelyet akarunk a fővárosban, akkor vagy valamelyik magánház, intézmény, parókia kertjében kell elhelyeznünk, vagy valamelyik vidéki településen. Ugyanis a rendszerváltás kezdete óta a fővárost uraló balliberális pártok minden ilyen kezdeményezést csípőből elutasítanak, megakadályoznak, legyen szó akár Mansfeld Péterről, akár Wass Albertről, akár Klebesbergről, Telekiről stb. Helyettük van viszont tíz körömmel védett szovjet hősi emlékművünk, Ságvári emléktáblánk, Lenin utcánk stb. Ez pedig abszurdum, kedves Oli. És sokkal inkább védhetetlen, mint a hegyvidéki turul. Ilyenkor van helye a polgári engedetlenségnek, ezért épült a Turul nagyon helyesen és nem Pokorni aláaknázásáért...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.21. 08:21:20

elmesélem hogy működik ez a pánikolás... mentálisan.
Egyszer írtam itt egy könyvről, és a szekesztőjének ajánlottam a Rea.-t, hogy ha ráér nézzen be ide... Épp Turul írt vmi cikket, ő volt legfelül. Kérdeztem a nőt később emilben, tetszett-e az oldal: '-Nem nézett körbe, mert látta a turul szót és gyorsan elkapcsolt más oldalakra'... Az illető nem pártkatona, csak afféle szekértábor-lakó... na így műxik ez a dolog. Hívószavak... Rosar-teszt (már bocs): egy pacában is csak a nácit látják.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.21. 08:22:56

amúgy van vmi alapos Ungváry krisztián cikk erről... egyértelműen ellene foglal állást. (pedig ő nem az apja...)

kzgy 2008.07.21. 08:23:43

Én azt szeretném inkább, states, hogy mi itt a jobboldalon jogilag védhető helyzetben építsünk emlékművet, szobrot, totemoszlopot.

Engedéllyel. Ha nem adnak, támadjuk meg bíróság előtt, nevessük ki nyilvánosan a korlátoltakat, menjünk el Strasbourgig, stb.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.21. 08:39:42

Kedves szamárfül: mondott Ungváry-cikk bele van linkelve a szövegbe. (Ki nem az apja kinek?)

Kedves states: a post szerintem jól sikerült, neked nem tetszik. Szerintem. Ez nüansznyi különbség. Mint azt meg előzőleg, a komcsik a neten c. írásműben bemutattam, ezt az országot részint az analógiás gondolkodás juttatta oda, ahova. A Hegyvidéken nincs Engels utca, meg szovjet hősi emlékmű. Ha a jogot átlépve kezdünk el saját országot építeni (értsd: jobboldalit) az olyan is lesz. Tetszettek volna megszállni az önkormányzatokat és táblát módosítgatni.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.21. 08:48:04

bocs Olibá, néha sok a link... :)
(hrrr - csak annyi, hogy ő =/= apja. UK normális...)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 08:50:45

A múltkoriban, hegyről lejövet volt alkalmam megtekinteni a turult. Ronda, erőszakos feje van. A jellegzetes rohamsisakkal kiegészítve kiválóan felidézhetné a nemzetet bátorítani kívánó, ám önmagát kissé túlértékelő két háború közti magyar militarizmust.
Idézi számomra továbbá mindazt az igyekezetet, amely a magyar őspogányságot a jobboldal hivatalos vallásává óhajtja tenni, engedményeket tévén ugyan bizonyos szinkretizmusok irányában, figyelmen kívül hagyván azonban azt a tényt, hogy a jobboldal által sűrűn citált kereszténység bizonyos nagyon konkrét hitvallással rendelkezik, amivel mindez nem fér össze. (Kínosan feszengtem katolikusként mindig, amikor jobbos társaságban azt kellett hallgatnom, hogy ezt meg azt a papok hamisították a Bibliába.) Valamint még. Az ilyesfajta ábrázolások akár a bálványimádás asszociációit is kiválthatják, még egy katolikusban is, magának meg Oli, különösen érzékenynek kellene lennie erre. (Kidobálták maguk a szép festett szobrainkat a templomokból, hogy ássak egy merőleges árkot így most hirtelen, Oli. :DDD).
Na, viccet félretéve. Nekem nem tetszik a turul, de nem háborúznék sem a felállításáért, sem a lebontásáért. Hajlandó lennék demonstráción résztvenni a megölt délvidéki magyaroknak emléket állító, szép emlékműért mondjuk a főváros egy nem jelentéktelen pontján, Bibó-szoborért (már megint egy kálvinista, na ugye), Weöres Sándor Összes államilag támogatott olcsó, keményfedeles kiadásáért, de turulért nem. Meg ellene sem.

Egy szobor felállítása soha nem akkora provokáció, mint az eltávolítása. Ha valaki bármiféle felelősséget érzett volna a dologban, a kedélyeket inkább csillapítania kellett volna. A baloldal sajnos fertőtlenítve van a felelősségérzet legkisebb csíráitól is. Ebben egy magas labdát láttak, amit le kellett ütni. Dobjunk csóvát néhány háztetőre, hajítsunk pár kútba patkánymérget. Akkor erről fog mindenki beszélni, nem arról, hogy még az arany is szarrá válik a kezünk közt. Most végre megalázzuk a fasisztákat! Tényleg döbbenetesek.

states 2008.07.21. 08:51:30

szamárfül
Nem az apja, csak ahogy mondod, szekértábor-lakó. Láttam egy-két fellépését az ATV-n, na nem esett messze a fájától...

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.21. 08:56:40

Kedves elpet: a református keresztyén anyaszentegyház mindig nyitott standdal vár az eszmék és hitek szabad piacán, ha a bálványimádó testvéreink elkezdik felrakni a székeket az övékén :-DDDDD

Meg hát láttam elég vidéki parókiát már turulos hősi emlékművel a templomkertben, e kérdésben inkább a hagyomány oldalán állok. Egyébként valszeg a tatabányai turul is elég rémisztő közelről, csak marha magasan van és nem látja senki face to face.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 09:02:52

Oli, mondom, én se érte, se ellene. Engem nem zavar. Egy szobrot különben sem önmaga tesz bálvánnyá, hanem a hozzá kapcsolódó esetleges helytelen hiedelmek. Lögyék hát turul a templomkertben, ha emberek lelkének ez békességet ad.

states 2008.07.21. 09:13:50

Oli
Belekezdhetnénk itt most egy közigazgatási vitába, hogy miért nincs joga egy kerületi önkormányzatnak emlékhelyet létesíteni, de minek. Ha én kényszerítve vagyok tolerálni azt az otromba szovjet hősi emlékművet a főváros szívében, akkor bizony Ungár Klára is nézegesse a Turult a Hegyvidéken. Persze lenne harmadik út is, a konszenzusé, de ahhoz egy másik félre is szükség lenne. Így viszont marad az ilyen, olyan ellenállás vagy a teljes önfeladás. Amit te javasolsz. Csak ahogy mondani szokták, már nem igen van hova hátrálni, nem csak a Turult bontják, hanem már rég elkezdték az országot is...

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.21. 09:15:59

states: a "teljes önfeladás" szóösszetételre majd tessék rámutatni a szövegben. Én nem lelem.
maradoktisztelettel:
Ob

tevevanegypupu 2008.07.21. 09:17:22

Csak kepen lattam. Csuf, riaszto feje van, olyan mintha eppen lecsapni keszulne. Lehetett volna kisse szelidebbre szoborni, a kerecsensolyom szep madar, meltosagteljes, kecses. Nyilvan vannak akiknek semmi mast nem jelent mint nagyon rossz emleket, utalast a Turul szovetsegre..Nem volt szerencses valasztas, de annyi van belole mashol is. A baj leginkabb az, hogy engedely nelkul epitettek, igy tenyleg bele lehet kotni. De a fanatikus uldoztetes amit elinditottak ellene legalabb olyan ijeszto mint a madar feje. Ungar Klaranak szegenynek tobb fronton kell harcolnia, hogy vegre ujra beszeljenek rola..

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.21. 09:18:45

konszenzus kell? szoborjon turult a rajklaci, aztán abba nem köthet bele senki :D

tevevanegypupu 2008.07.21. 09:25:26

Rajk nem er ra, az szdsz ot Veszprembe kuldte harcolni szobor-ugyben a fideszes onkormanyzattal. Egy-egy.(:

kzgy 2008.07.21. 09:26:18

egypupu, egyrészt ez nem egy sólyom, hanem egy keselyű, másrészt viszont ez a szoborturul-kánon Magyarországon, egy rakás ugyanilyen fejű madár van az országban.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.07.21. 09:30:00

na idefigyeljenek. Gazda írt ma.
gondolom én vagyok képzetlen, mert ez még nekem nem jutott eszembe. mert én egyébként is kockafejű bitbűvész vagyok, nem költő. de:

" A családfő nyolcéves gyermeke egy alkalommal elszavalta a Nemzeti dalt. Így tagolta az egyik részt: Rabok voltunk mostanáig, kárhozottak. Ősapáink, kik szabadon éltek, haltak, szolgaföldben nem nyughatnak. Nem pedig így: Rabok voltunk mostanáig. Kárhozottak ősapáink. Logikus. Eddig én is azt hittem, hogy kárhozottak ősapáink."

és én is azt hittem.
na, adják össze a turullal.

tevevanegypupu 2008.07.21. 09:32:14

kzgy
ornitologus az mar nem lehetek latom..nem tudom miert hittem hogy kerecsensolyom. (:
Kulonben azt nem ertem en sem, hogy miert pont ez zavar, hiszen a Nemzetbiztonsagi Hivatal cimereben is benne van.

hiba 2008.07.21. 09:50:35

Lehet, hogy Ungváry szekértábor lakó, de az idézett cikkben elég világosan és logikus érvekkel fejti ki álláspontját. Ami akár elfogult is lehet. Viszont fontos, hogy még a szobor felállítása előtt született. A jelenlegi helyzet már egészen más. Most még hergelni kell kicsit a turulfejűeket, hátha mégis összejön őszre a charta.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.21. 09:53:31

Az egésznek ott a gyökere, hogy egy 80-100 ezres kerületnek nincs joga egy szobrot felállítani, csak a Főváros engedélyével.

Az utolsó kis településnek TÖBB joga van ez ügyben ...

Hol van akkor az egyenlőség ?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.21. 09:56:53

(hogy össze ne keverjünk vmit: itt elkezdtétek használni a "szekértábor lakót" és Ung.K.-t egy szókapcsolatban - én nem róla írtam ezt, csak nehogy félreértés legyen belőle.)

amúgy meg majd turul ügyben Smaladdamra várok, aki - meglepetés volt - egész "jobbos" relikviakészlettel bír otthon (írta a múltkor). Szóval ha van neki otthon kisturulja, akkor pc, ha nincs, sajna non-pc a magyar millenium falcon! :)

states 2008.07.21. 09:59:26

Oli
Hát nem tudom, lehet hogy egy kicsit igaztalan vagyok ezzel a posttal szemben, de tegnap olvastam, hogy száz magyar vezető értelmiségi aláírta Szécsi Magda cigány költő és az az egyéb művészeti ágazatokban is kiemelkedőt nyújtó illető felhívását, miszerint egymillió magyar cigánygyilkos lelhető fel e hazában, és aki ezzel egyetért az fesse szőkére a haját. Lehet, hogy ez meg az éjszakai front az oka...

Steve the Great 2008.07.21. 09:59:31

denever:

Sőt, úgy tűnik, maga a költő is azt hitte:
tortenet.oszk.hu/html/magyar/kincseink.htm
:)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.21. 10:05:59

aki ezzel egyetért az fesse szőkére a haját.

mííí?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.21. 10:16:10

Én aszondom, bontsák le a turult Pöstön azok a liberális elvtársak, akik ellenzik a létét.
Mindezt persze fényes nappal, és előre bejelentetten.
Oszt majd meglátjuk, mi lesz.
Cirkuszt és kenyeret a népnek!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.21. 10:21:32

Elgondolkozvan a turulon: egy kicsit avettosnak tartom (mint az avettos szot magat :-)), de nem vagja ki nalam a biztositekot. Ha lenne egy turulnyi penzem, inkabb valami mast epitenek, de ha mar turul lett, nem izgat kulonosebben.

Maga az esemeny, a kitores nekem nem a nyugat hosi vedelmet jelenti, hanem Hitler egy ujabb eszement es gyilkos otletet, amivel meszarszekre kuldte a sajat katonait es a veluk harcolo sok-sok szerencsetlent is. Igy inkabb sajnalatos, mint hosi esemeny. A turult ezzel kapcsolatban felhozni kisse tulzas. A halott persze halott, akarmivel kapcsolatban is kuldtek vagohidra.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.21. 10:26:36

van engedély?

miért nincs.
pont.


"a XIX. századi nemzetépítés eredménye" - na arról bőven lenne mit beszélni... nem írná meg valaki?

pekmester 2008.07.21. 10:27:35

kiváló figyelemelterelés a valós problémákról.
lesz majd megint jó nagy balhé, arról szól a média két hétig, addig se figyeli a jó nép, hogy sűlyedünk lefelé a szarban.

kzgy 2008.07.21. 10:32:17

Egypupunak az ornitológiához (én valami olyasféleként kezdtem): az eredeti turulról, az Emese álmában szereplő madárról derítették ki a kutatók, hogy valószínűleg kerecsensólyom volt - nagyon szépen illeszkedik a sztoriba, hogy az a madár a Kárpát-medencétől nyugatra már nem honos, ellenben mindenütt jellegzetes, amerre vándoroltunk.

A szobor viszont egy XIX. századi félreértés (minta) miatt keselyűre hajaz. Abból is a rondább fajtára :)

smalladam 2008.07.21. 10:50:43

"Hajlandó lennék demonstráción résztvenni a megölt délvidéki magyaroknak emléket állító, szép emlékműért mondjuk a főváros egy nem jelentéktelen pontján, Bibó-szoborért"

Bibó-szobor már van. jó béna helyen, a képviselői irodaház előtt a rakparton. A genius loci hogyismondjam, nem igazán értelmezhető az esetében.

amúgy a délvidéki magyarok emlékművét inkább csurogon vagy újvidéken kellene felállítani. igazán szép gesztus lenne ennek elfogadása a lázasan európába igyekvő új szerb kormánytól.

budapestre például trianon-emlékmű kellene, de lehetőleg ne valami karddal átszúrtan vergődő hungária...

a turulszoborról meg azt gondolom, amit Oli bácsi leírt. Necces. Egyrészt anakronisztikus, másrészt a (kétoldali) tökéletes érzéketlenség példája.

de legfőképpen az zavar benne, hogy jogszerűtlenül épült, az igazak falával együtt. egy polgármester ne építsen jogszerűtlenül semmit. mert akkor nem lesz mit csodálkozni azon, ha másnap valaki letarol egy védett erdőt a kerületben és a helyére épít egy kacsalábon forgó palotát, engedély nélkül.

Szamárfül! "amúgy meg majd turul ügyben Smaladdamra várok, aki - meglepetés volt - egész "jobbos" relikviakészlettel bír otthon (írta a múltkor). Szóval ha van neki otthon kisturulja, akkor pc, ha nincs, sajna non-pc a magyar millenium falcon! :)"

ebben mi a meglepetés?

tevevanegypupu 2008.07.21. 10:50:58

kzgy
igen, valoszinuleg en is kevertem egy kicsit a mondakort a valosaggal, almot az ebredessel.(: A szobor esztetikailga feltetlen kivannivalot hagy maga utan, de most azt hiszem nem is ez a lenyeg.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.21. 11:15:04

states: részemről békejobb (khm), ki akarna bántani egy törzskommentelőt? A post részemről arról szól, amit elpeti és doomhammer is megénekelt. Se pro, se kontra. Ha balos lennék elkezdhetnék hápogni, hogy "kikérem magamnak, hogy a velem egy nézeteket vallók (aka Mitnyan) ilyen helyzetbe hozzanak, hogy egy jogszerűtlen lépést kelljen pártolnom". Nem mondok ilyet.

Mindössze azt konstatálom, hogy empátiahiány van, és némileg hiányos ragozású mondatomban arról értekeztem, hogy jelenleg inkább a baloldalon.

Miközben az önkormi láthatóan a méltányosságra törekszik, a Félix Péter-féle hülyék és liberális barátaik a balhéra játszanak. Sajnos nem találom azt a közvéleménykutatást, amelyben a válaszadók elsöprő többsége problémamentes jelképnek látta a turult.

Szécsi Magdáról meg a kis barátairól: aki Vásárhelyi Máriával vagy Dessewffy Tiborral egy petíciót aláír, az axiomatikusan hülye, asszem ez a rendszerváltás egyik nagy hozadéka.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.21. 11:20:41

hannibál

Világos, h ez nem engedély kérdése.
Tudod, hány nyaralót kéne lebontani a Balaton partján ezen az alapon?
Ajajjjj, egy földrengés nem okozna akkora kárt.
Lektür, ez bizony színtiszta politikai kérdés, amit szakmai/jogi érvek mögé bújtatva adnak elő.

szerintem...

states 2008.07.21. 11:24:50

Oli
Engem nem is a felhívás szövege akasztott ki, azon már rég túl vagyok, hanem az ötlet, hogy fessük szőkére hajunkat. Az árok túloldalán már tényleg mindenki megbolondult...?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.21. 11:25:40

Oli bácsi 2008.07.21. 11:15:04:
"Sajnos nem találom azt a közvéleménykutatást, amelyben a válaszadók elsöprő többsége problémamentes jelképnek látta a turult."

A tobbseg.
Azonban itt egy melyebb vita huzodik meg, vagyis hogy Budapest ostroma elkeseredett, de jogos vedekezes volt-e vagy felszabadulas? Vagy szelsosegesebben: Nyugat vedelme vagy eppenseggel a civilizacio diadala a naci barbarsag felett?

Oli bacsi, bizonyara kitunoen tudja, miert olyan fontos ez a kerdes. Nem a turul a lenyeg itt, hanem az, hogy ez a hosi diadalokra emlekezteto szimbolum *mivel* kapcsolatban lett itt elovezetve.

Ezert olyan elkeseredett a harc.

Mikozben persze az almos publikum a pontokat nem koti ossze. Budapest ostroma ostrom volt, amikor a polgari lakossag megszivta azt, hogy ket barbar horda zudult at rajtuk, a turul pedig egy kicsit regies szimbolum, de a mienk. Es nem ertenek semmit.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.21. 11:27:15

Én szeretném, ha Szécsi Magda és Vásárhelyi Mária több szerepet kapna a médiákban, mert ez már annyira a vicc/paródia kategóriája, h alkalmasak arra, h rávilágítsanak a ballibbancsok oldalra biccentett fejű, álságos antináciságára.

Túl kell adagolni ezeket, h a társadalom szaturálódjon velük/általuk/belőlük.

Dessewffyvel óvatosan, nem hülye, érvelni ellene, de részigazságait elismerni, mert különben veszélyes vitapartner.


szerintem.

kzgy 2008.07.21. 11:32:33

Malac, még a korábbihoz: de, azért ez engedély kérdése is. A balatoni nyaralók egy jó részének pl. van fennmaradási engedélye, mégha engedély nélkül épültek is. Hogy korrupció is van a sztoriban? Na, és, változatlanul mondom, hogy nekem egy jogszerűen megépített emlékmű tetszene.

Hogyan akarunk jogállamot, ha hivatkozási alap az, hogy másoknak sincs engedélye. Vagy nem is akarunk jogállamot? Mert akkor szóljatok, rossz helyen vertem fel a sátram.

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2008.07.21. 11:40:16

Jó ez.

Annyira nem vagyok oda a turulért, de ami a balibnek rossz, az mind örvendetes.

(egy hegyvidéki fasiszta)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.21. 11:41:35

Szó mi szó. Kamingaut, én is a közelben lakom. Az a turul-szobor meg randa, ez van:((
A ballib meg megint hülye, abban viszont nincs újdonság:)))

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.07.21. 11:44:50

states,

azt-a-kurva. a nácikártya olyan mint a royal flush. mindent visz.

Ombudsmanyus 2008.07.21. 11:52:16

Tegnap az MR1 (néhai Kossuth Rádió) Vasárnapi Újság c. műsorában Szabad Györggyel beszélgettek a Turul szoborról. A műsorvezető és vendége az elején gyorsan megegyeztek abban, hogy azzal nem kell foglalkozni, hogy engedély nélkül épült, hiszen mennyi minden épült mát engedély nélkül. (Ez mondjuk igaz)
Gondolom az elbontást szorgalmazók lakhelyén is épültek már engedély nélkül építmények, amik utólag megkapták az engedélyt a fennmaradásra. Ledózerolni dolgokat inkább csak gazdasági, vagy politikai érdekből szoktak, az erősebb kutya b***ik alapon. Vagy tévedek?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.21. 11:53:24

states:
lesz vajon szőke Sólyom?! :D

az már olyan, mint az albínó turul...

tevevanegypupu 2008.07.21. 12:21:57

Annyira szeretnem latni Lendvai Ildikot es Kucze Gabort szoken.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.21. 12:31:34

teve,

Egy Kuncze szőkén mondjuk a langyifeszten, hm? Igazi ínyencfalat lenne, nem?:))

betyár (törölt) 2008.07.21. 12:41:34

Oli bácsi 2008.07.21. 08:39:42

"Tetszettek volna megszállni az önkormányzatokat és táblát módosítgatni."

Azt hiszem a polgári engedetlenségnek épp az a lényege, hogy forradalom nélkül, békés eszközökkel lehet a kormányzatot neki nem, de a pógárnak tetsző dolgokra rákényszeríteni.

Ferdinand Navarra 2008.07.21. 12:43:46

Baloldali lengethet árpádsávost, beszélhet koronáról, építhet turult; értelmezheti is ezeket. Mert ő politikailag korrekt. Így a posztszociban.
A szocializmussal nem szimpatizálóknak kuss van. Ahogy korábban is.

Egyéb iránt a kisebbségek is tarthatnak gond nélkül turult. Ott van például Tahitótfalu a főtéri turullal, nemzeti zászlóval - a meghalt hősöknek. Jó kis szlovák falu volt, talán ma is az.

states 2008.07.21. 12:52:42

Szamárfül
Hát szegény Sólyomnak fel van adva a lecke, csak nehogy beleőszüljön, mert az gyanúsan hasonlít a szőkéhez...

Google 2008.07.21. 12:59:21

Jó világ köszönt Figaróékra!
Bár ki tudja, lehet, nem is fogják olyan sokan szőkére festetni magukat.
A Mester és az Úr szőkék-e lesznek, bár így szeptember elejére? Legalább a színviláguk megújul, ha más nem is!
Állítólag Demszky Pokornynak elmondta, nem fogják lebontani a fabulabeli turult.
Az sajnálatos események csak a cirkusz részei, akként kezelendőek, úgyhogy nyugi!

states 2008.07.21. 13:01:31

Mindenesetre az árok innenső oldala is kezdhet gondolkodni valami hajszínen, barna és a vörös eleve kizárva, hát nem marad valami nagy választék...:)

tevevanegypupu 2008.07.21. 13:17:37

Lehet, hogy az szdsz mar tudott valamit elore. A barna Koka helyett megvalasztottak a szoke (vorosbe jatszo) hajszinu Fodort. Ez nyilt es bator allasfoglalas. De Gusztos hogyan fog tudni vajon szint vallani??

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.21. 13:47:38

tevevanegypupu:
Gusztos is bátran foglalta az állást, hiszen "a mozgalom támogatóinak többsége kopaszra vagy néhány centiméteresre vágatta le, és szőkére festette haját". Riszpekt!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.21. 13:53:48

ez az egész hajfestősdi (nem tudtam elhinni először...!) olyan már, mint a Krétakör színtársulat átvette volna a hatalmat az országban...

Google 2008.07.21. 14:04:45

Szamárfül,
ki mondta, hogy nem vette át a Krétakör a hatalmat?

Most messze megyek, Irakban is az amerikaiak döntötték le Gonosz Szaddam szobrát, nem a siiták és nem a szunniták.
Nem tudok elképzelni egy olyan helyzetet, hogy mondjuk az In Kal Secu emberei, vagy mások, elkezdenek lerombolni egy viszonylag friss szobrot.
Szegényes a fantáziám?

tevevanegypupu 2008.07.21. 14:28:30

Turul_2k2
Akkor mar lassan csak az Alkotmanybirak vannak hatra? (:

Larus 2008.07.21. 14:57:23

Szubjektív beszámoló következik.

Én amikor először láttam Budán a várban a Turul szobrot, akkor azt hittem (nem megbontránkozni!), hogy ez a kardot tartó erőszakos megjelenésű antipatikus madár a halált jelképezi, aki háború formájában tör kicsiny hazánkra. És hogy ez a szobor a háború áldozatainak és eme mindenkori rémület emlékének szól. Amolyan romantikus "soha többet". Aztán érve és ideológiai vonalon művelődve helyére került a dolog, megtudtam, hogy ez az állat valójában az én oldalamon áll és a barátomnak vallja magát.

Nekem ez afféle jégkorszakbeli reliktumnak tűnik: jelképként morcos állatok bevezetése más népek (később nemzetek) rémisztgetésére. A nemzetbiztonsághoz és a régi emberekhez több köze van, mint hozzám. A szóban forgó szobrot élőben nem láttam, képen a várban lévőhöz hasonló, agresszív benyomást kelt.

Nézzétek meg a Nemzetbiztonsági Hivatal honlapját: az egy kifejezetten lágy tekintetű lény. Szóval én nem értem mit lehet rajtuk szeretni, a tatabányai is kifejezetten csúnya, hogy ellenpéldát is mondjak: a Közlekedési Múzeum előtti nemes tartású, visszafogott.

smalladam 2008.07.21. 15:08:05

egy viszonylag gyakran hangoztatott érvelés szerint (amiből a pokorni-féle átminősítéses megoldási javaslat is kiindul) a turul tipikusan katonai szimbólum, pláne karddal a kezében. inkább illik egy nemzetbiztonsági hivatal címerére vagy egy vadászrepülőgép oldalára, mint polgári áldozatok emlékművére, pláne a konkrét történelmi aggályokkal megspékelve.

amúgy szamárfül még nem válaszoltál rá, hogy egy német rohamsisak vagy bajonett mennyiben minősül jobbos relikviának?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.21. 15:14:37

smalladam, a "német rohamsisak vagy bajonett" esetén nem beszélhetünk egyértelmű ok-okozati összefüggésről, de az biztos, hogy van korreláció. Ha egy Tigris látványa jóleső melegséggel tölt el, akkor főleg. ;)

Turulmadarat elsősorban katonai emlékművekre kell rakni, polgári áldozatokéra nem illendő. A kritikák tehát részben érthetőek. Viszont az egész ügy olyan mélyen kapcsolódik közéleti nyomorunkhoz, érzéketlenségünkhöz és ahhoz, hogy elégedetten kaffogunk a mi versus ők meccs aktuálisan bevitt ütésein, hogy most már nem lehet csak erről az oldalról szemlélni. A dolog mindkét fél részéről a másik megalázásáról, szimbolikus kicsinálásáról szól. És az ilyen csörtékben nem lehet visszalépni, mert arcot vesztünk.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.21. 15:17:28

Smalladam,
á, ez volt a kérdés? mert nem értettelek.
Direkt ""-be tettem - és nem az, de azért rájuk jellemző ez a gyűjtési terület. Ennyi :)
Mit értettünk félre?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.21. 15:18:50

Larus, ha az NBH turulja "lány tekintetű", akkor onnan kell legeslegelőször is leszedni..

smalladam 2008.07.21. 15:26:47

szamárfül, elgabor, értemén, csak kicsit túl sarkítottnak éreztem ezt a "jobbos" dolgot. mást gondolok az egész háborúsdiról, mióta tizenpáréves fejjel ilyeneket kezdtem gyűjtögetni, de továbbra is érdekelnek.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.21. 15:29:44

ok ok
(ó de tudtam reggel, hogy nem fog tecceni)

DEP 2008.07.21. 15:31:23

Nekem nagyon tetszik a szobor!

states 2008.07.21. 15:39:30

Galgagyörkön belelőttek két cigányok lakta házba, senki sem sérült meg, nem vagyok az összeesküvés-elméletek híve, de gyanúsan egybeesik a mi Magdink szőkítő mozgalmával, ami szerint egymillió cigánygyilkos leledzik mifelénk. Ha valakinek bármi kételye lett volna ugyebár efelől idáig, akkor az most...

gargoyle 2008.07.21. 15:42:34

elgabor: valodi polgari gondolkodasmod hogy bar jogtepro modon kulturalatlanul sumakolunk, de inkabb ez mint az arcvesztes .) minden kereszteny katonatiszt os is punkt igy gondolta a becsuletet .)

oli bacsi: nehez lett volna nem szemelyeskedni a postban? en is leirhatom a varoshaza postazasi helyisegenek vakolasaval kapcsolatban hogy pokorni zoltan 12 evesen 1 jugoszlav felmeztelen nos radiatorreklam kartyanaptarra rejszolt hehe hehe de ez mennyiben erv? a kutyasetaltatas nem tul relevans a turul jogi helyzetevel kapcsolatban.

a bosnyak liberalisos poen meg meg ennyire sem volt izleses. nyilvan majd en is viccelodni kezdek, hogy milyen a humanus jobboldali? hat nyilvan kejgazt is tolt a cyklon B melle a zuhanyzoba es mindannyian egyutt nevetunk a trefakavalkadon.

gargoyle 2008.07.21. 15:47:48

states: javaslom hogy eberen figyeld a szemet komenyistakat mert legkozelebb mar ugy lonek be hogy meg is haljon valaki (persze, lefizettek, igy mukodik ez) hogy meg jobban befeketithessek a graffititakarito egyenruhas brigadokat (: egyre pofatlanabbak! de lecsaptok rajuk egyszer, az tuti!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.21. 15:52:17

gargoyle, ez egy általános magyar probléma, de ha neked most feltétlenül újabb pontra van szükséged a Jobboldali Bűnök Vérrel Írt Lajstromához, nyugodtan jegyezd be a hozzászólásomat. Miért ne? Engem nem zavar, neked láthatóan jól esik, a papírt meg nem izgatja, mit írnak rá. Sigh.

gargoyle 2008.07.21. 16:00:23

elgabor: valoban altalanos magyar problema, de valahogy jobban szurja az ember szemet hogy ha olyan koveti el aki kozben hangosan kiabalva hirdeti hogy o ilyet sose fuj fuj. tudod, en is isteni aldas nelkul hancurozok a lanypajtasokkal, de ha ezt az esztergomi ersek teszi ott szemforgatasszagot sodor a szel.

es nincs nagykonyvem, semmilyen oldali (: az viszont jolesne ha lenne gerince a nepeknek, es nem csak akkor hivatkoznanak a RENDre es a TORVENYre amikor toluk lopnak, hanem akkor is ha epp oket kapjak jogsertesen. naiv vagyok tudom (:

Cypriánus 2008.07.21. 16:18:07

Nagyon vicces a bosnyák liberális! :)

Amúgy a Turul -ügy hülyeség, ahogy van, de hát most érik az uborka. (szedtem is , saját termés)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.21. 16:35:07

Gargoyle, nem hirdetem hangosan kiabálva, hogy én ilyet sose. Megköszönném, ha elolvasnád és magadban értelmeznéd is a hozzászólásomat. De mint említettem, ha bűnlajstromkészítéshez és prekoncepciók igazolásához gyűjtesz anyagot ezen a blogon, az is oké.

gargoyle 2008.07.21. 16:37:55

oli bacsi: ok, akkor nem szoltam. csak azt hittem a _polgari_ szot hasonloan ertelmezzuk. (:

a linkeket megneztem de szamomra semmit se tett hozza se pro se kontra a dologhoz. ezekbol hol kovetkezik hogy minden bosnyak liberalis (haha:) haborus tomeggyilkos illetve civilizalatlan meszaros? (:

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.21. 16:49:06

gargoyle: ha a "polgári" szó értelmezésében segítségre lesz szükségem, feltétlenül szólok. De ilyen fennforgás most nincs.

Csak, hogy ne rugózz a bosnyákokon (és remélem Hagyó M., Csath M., Tüttő K., Mitnyan Gy. és a posztban előforduló összes, kellemetlen kontextusban említett politikus megvédeti magát általad, hisz nemcsak Ungár K. fáj teneked, j'ose espérer): egy, hát mondjuk a liberalizmusnak nem őshonaként számon tartott országból (irodalom itt: www.antikvarium.hu/ant/book.php?ID=57672, főleg Ress Imre tanulmánya)idecibálunk egy partikuláris pártmuftit (1 parlamenti hely a 140-ből) és elmondatjuk vele, hogy ez mennyire nem európai: na, ez az igazi provincializmus. Erre céloztam.

gargoyle 2008.07.21. 16:49:17

elgabor: en eddig ugy gondoltam hogy a jobboldali, konzervativ, polgari szemelyiseg pont abban kulonbozik mondjuk egy szemet liberalistol hogy szamara abszolut ertekek allnak rendelkezesre, es ezek fontosabbak a szamara mint egy egy mindennapos csorte vegeredmenye. mondjuk hogy ha azt hirdeti a jogallamban a jogok mindenkire egyforman vonatkoznak, akkor nem all neki azonnal jogot tiporni amikor minimalis arcvesztessel/kompromisszumkotessel ez elkerulheto. kicsit asszociativabban olvashatnal te is, elkerulhetnenk csomo szajbaragast (:

gargoyle 2008.07.21. 17:03:13

oli bacsi:
maradjunk annyiban hogy katonatiszt dedapam elobb torte volna kette a kardjat mint hogy lejarassa magat hasonlo viccelodesekkel (: o tempora, o mores (:

nem rugoztam a bosnyakon, nem ketlem hogy letezik akar nala sokkal liberalisabb liberalis is, vagy hogy nem kimondottan hatalmi tenyezo a kornyeken, en siman csak a "bosnyak liberalis" mint humorkepzo elem es a rola keszult epuletesen szellemes es egyaltalan nem inszinualo viccet kritizaltam. ennyi (:

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.21. 17:08:03

Oh, a kis polgári anzixot is hálatelt szívvel fogadtam.
A posthoz valami érdemi?

Köszönöm.

gargoyle 2008.07.21. 17:14:49

a posthoz leirtam ami erdemi.

- a turul jogserto
- az onkormanyzat kotelesseg a jognak ervenyt szerezni politikatol fuggetlenul

lehet elmelkedni a budapesti onkormanyzati rendszer hibain, a hatarozat esszerusegen, barmin. de a fentiek ketsegbevonhatatlan tenyek es kutya kotelessege lenne ezt tekintetbe venni minden resztvevonek. aztan lehet elkezdeni engedelyeket beszerezni a szoborallitashoz. nevetseges hogy nem latjak hogy pont magukat kopik szembe ilyen pitianer ugy miatt naponta azok akik amugy allandoan azon sirnak hogy masok miert nem viselkednek jogszeruen.

jelzem azon kivul hogy kozolted neked jogod van ordenare mod vicceskedni mast nem reagaltal az epito kritikamra .)

gargoyle 2008.07.21. 17:20:06

ja amugy a turult magat leszarom, tolem idotlen idokig hordhatjak ra a viragot a megemlekezok, ha donald kacsa allna ott vagy gyurcsany ferenc mellszobra akkor is ez a velemenyem lenne.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.21. 17:22:36

*zokogás*
(fejet felemel, meglátja a fényt)
*megtér*

gargoyle 2008.07.21. 17:46:39

ertem en a cinizmust, csak hianyolom a kontruktiv valaszokat ha mar dialogizalunk .) az sem tesz jot a hitelessegnek ha te csak kovetelsz de nem nyujtasz peldat, akar kommentalasban is (:

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.21. 17:55:47

és asszem nem is dialogizálunk.

gargoyle 2008.07.21. 17:57:43

en is azt hiszem (: mert egyedul probalkozom.

Google 2008.07.21. 18:04:29

Gargoyle,
akkor most bontsák le a szobrot, vagy mire jutottál?

Igen, tényleg hiányzik az a frány engedély, már meg se próbálják beszerezni, vagy hogy legyen?
Kapják szét még melegében a szegény turult?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.21. 18:24:03

Ezen az áldott reakció-lite blogon egyre furább dolgok történnek. A magukat vérjobbos-vérkonzervatívnak valló urrak olyanokat írnak, hogy ronda a turul, törvénytelen, leszarom, mert nem érdekel, stb.
A himnusz is egy siralmas nyivákolás, a szentjobb tetemcafat, a korona pedig micisapka. Ez a minimum, ha a turul ronda.
Megkonzerválódott elvtársaim, ha egy ősi szimbólum szerintetek ronda, akkor akár farbakurit is játszhattok az Andrássyn jövőre. A szentjobb tán olyan gyönyörű látvány? Nem inkább az számít, amit jelent, amit szimbolizál.
Ha ilyen a konzervatív, nemzeti oldal hozzáállása, akkor le kell bontani a turult.

Amikor gyurcsány fantomcége vásárol egy milliárdos ingatlant, és a nyomozás elévülés miatt záródik le, holott a fantomcég érvényes kontraktust nem köthet, tehát szerződés semmis, ergo visszajár az ingatlan, de mégsem ez történik; Amikor Kóka cége 900 millióért megveszi a MÁV Andrássy úti székházát, ami úgy mellesleg 4 milliárdot ér, majd az állam visszabérli tőle évi 300 millió + áfáért, és 5 évet kifizet előre - akkor tényleg olyan konzervatív mentalitásra van szükség, amit itt megjelenítetek? Amikor az országotokat szétlopják a szabolcsi színesfém-hulladék nepperből lett miniszter minisztériumán keresztül, tényleg helyes, ha a nemzet egyik jelképét liberális attitűdből, a jelkép mivoltát félrebodva, mint valami ócska rongyot, ócsárolni?
Ezért köphetik szembe bárhol a magyart, mert ti ilyenek vagytok.

Google 2008.07.21. 18:46:23

Hol köpik szembe a magyart? Ez valami új szál a történetben.
Egyébként ha valaki annyi mindenért harcol minden racionalitás nélkül, semmiről nem tud lemondani, a végén azt veszi észre, üres a marka.
Nem kell bedőlni az összes piti árokásónak!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 19:05:40

Vál községe plébániatemplomának oldalán látható Till Aran szobrászművész (vigyázat! Aran - férfinév, az Aranka férfiváltozata!) homokkő Beethoven-szobra. Ez a szobor szerintem ronda. Annak dacára, hogy ezt ilyen határozottan kijelentem, nagy tisztelője vagyok Beethoven művészetének úgy kamara-, mint szimfonikus zenei vonatkozásában.

Grrr 2008.07.21. 19:29:25

Azt hiszem, nem kellene ennek is túl nagy feneket keríteni... Igaz, a szobor jogtalanul lett felállítva - egy Polgármesteri Hivatal ilyet nem tehet, ez nem szép, és semmiképpen sem "polgári engedetlenség". Az is igaz, hogy vannak emberek, akik valami sajátos meggyőződésből a turul-szobrot egy az ők megfélemlítésére játszó üzenetnek fogják fel. De nem olyan fontos ügy ez, miért kell az egész országnak ezen felhúznia magát, ahelyett, hogy azon gondolkozna, az ország félig már tönkretett jövőjét hogyan lehetne mégis valamennyire megmenteni?

Nemrég olvastam egy könyvet: az Egyesült Államok tele van PC-szempontból tökéletesen védhetetlen, hamis, hazug, akár rasszista hátterű emlékművel - ezek ellen helyi csoportok vagy országos értekképviseletek időnként (nyilván helyesen) fellépnek, de olyan óriási botrány nincs belőlük. Az emberek inkább a gazdaság helyzetével, az oktatás színvonalával, no meg persze az iraki háborúval stb. foglalkoznak.

BeefBus 2008.07.21. 19:36:43

Semmi bajom a turullal. Viszont a cikk eszembejuttatott valamit: A himnuszt igazán lecserélhetnénk valami kevésbé temetési ének jellgüre. Mondjuk valamire aminek az éneklése optimizmussal tölti el a népet és nem azt sugallja, hogy szenvedés az élet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.21. 19:38:01

google:
Képletesen, érted, képletesen. Ugyan olyan, mint a szimbolikus.

tevevanegypupu 2008.07.21. 19:41:16

Targyak, szimbolumok lehetnek csunyak, a zene hamis, a versek ketsegbeejtoek rosszak, hosi mitoszok unalmasak. Nem az erzest kritizalja az ember, hanem a kulsosegeket amelyek rosszul sikerultek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 19:46:00

A magyar baloldal ideológiájának egyik alaptétele, hogy a régi Magyarország történetének betetőzése a nyilas uralom, mely logikus végkifejlete mindannak a sötét elnyomásnak, ami a megelőző történelmet jellemzi, hogy utána 1945 április 4-én megkezdődhessen az igaz magyar történelem. Ennek az iszonyatos arcátlanságnak sulykolása a baloldal rengeteg energiáját emészti föl, mégsem annyit, amennyit a jobboldal erejéből leköt, hogy bármely témában való megszólalását, akár a szántóföldi zöldségtermesztés vagy acélprofilok melegen hengerlése ügyében, önnönmaga létezése jogosságának bizonyítgatásával, meaculpázással, elhatárolódásokkal kell kezdenie. Nagy tetűség ez, de hát a harc ilyen. A magyar nép történelemszemléletét nagy sikerrel alakították át borsmátésra, lángvincésre, szilvásysra, berkesisre. Érthető törekvés a jobboldal részéről, hogy a régi Magyarország jelképeiből mind többet kíván köztereken elhelyezni, ezáltal a magyar múltat barátságosabbá, emberközelibbé tenni. Ez a turul, úgy tűnik, nem a legsikeresebb projektek egyike. Kérdés, mi lesz a történet vége? Ebből most mindenkinek nehéz igazán jól kijönni.

BeefBus 2008.07.21. 19:56:51

Elpet: El kellene már gondolkodni azon, hogy mennyire kell nekünk visszafelé tekinteni azokba a "vérzivataros évszázadokba". Szerintem inkább teljes nemzeti megújulásra, egy Magyar "reneszánsz"ra lenne most szükség és szépen új lapot kezdeni a történelmünkben!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.21. 20:00:37

teve:
Gőzöd sincs, mekkora setét baromságot mondasz, de azért hajrá.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 20:05:05

Prater, látom, a Himnusz nagyon megragadta a gondolatait. Lehetségesnek látja, hogy tabula rasa-t csináljunk, hagyományok és múlt nélkül?
45 után valami ilyesmi indult. Próbáljuk meg megint?

tevevanegypupu 2008.07.21. 20:07:08

Mr. Falafel
Ejnye mar, egy verkonzervativ ur hogy beszelhet ilyen csunyan egy holggyel, mikor az csak a velemenyet fejti ki?(:

Az a szobor csunya. Es nem volt engedely az elhelyezesere. A tovenyek mindenkire vonatkoznak meg akkor is, ha egy szimbolumot akarnak elvinni a helyerol - ha nem jogosan van ott - ami kedves az ott elo emberek szivenek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 20:09:00

Kedves Prater, a magam részéről maradok hagyománypárti. És a jövő hagyományaiban benne lesznek a Kádár-korszak hagyományai is. Ez biztos. Így jártunk. Csak azt a szegény múltat, azt a régi Magyarországot ne gyalázzuk már annyira, ha kérhetem.

states 2008.07.21. 20:12:04

Vagyon igazsága Mr Falafelnek, kétségtelen nem tudok amerikaiakról, akik naphosszat tépelődnének azon, hogy most akkor a csilagos-sávos lobogót helyes-e lengetni, miután kiírtották alatta a saját ős- és egyéb lakosságot máshol. A szerbek és a horvátok is olyannyira jól elvannak a nemzeti szimbólumaikkal, hogy a fél Balkán egyetlen C betű meg sakktábla, pedig csak az imént dózerolták le félig egymást meg a többi délszlávot is e jelképek nevében. A Dávid-csillag is vígan lengedez noha a szakmányban és átlagoltan leölt palesztinok, libanoniak száma azért megüti azt a napi hármat-négyet, tízet-huszat. Mikor hogy. Mi pedig folyamatosan fanyalgunk, önostorozunk, szórjuk a hamut, hogy elég píszík vagyunk-e, hogy azt az Árpád-sávot tulajdonképpen nem is az Árpádok, hanem a nyilasok, hogy a Turul az nem is esztétikus, hanem karvalyos. S különben sincs rá engedély Demszkytől meg Ungártól. Hogy a korona az most szent-e vagy csak poros színházi kellék az István királyból. Hogy a Wass Albert az most akkor fasiszta fenevad volt-e vagy csak egy románfób lektürgyáros. És így tovább. A dédunokáink pedig lehet, hogy majd nem a Nagy-Magyarország térképet fogják nézegetni, hanem a mostanit. És nem az iskolában, hanem titokban..

Grrr 2008.07.21. 20:13:21

Az életrevaló nemzetek leginkább a jövőbe tekintenek, persze úgy, hogy közben a múltjukat, nemzeti önazonosságukat sem feledik - hollandok, svédek, dánok, finnek, írek, a gazdag ill. még csak feltörekvő ázsiaiak... Valószínűleg az észtek, lettek, szlovének is.

Én ezt szeretném látni Magyarországon is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.21. 20:23:35

teve:
A törvények nem vonatkoznak mindenkire. Szerintem elég egyértelmű azon történésekből, amelyek - bármilyen hihetetlen - megtörténnek ebben a banánköztársaságban. Miközben a szemed előtt lopják szét az országot bizonyos körök, te ott csápolsz az első sorban nekik, és azon akadsz fenn, hogy a kibaszott magyarok egy magyar emlékművet akarnak a saját hazájukban. A turullal egyidőben, hasonlóan törvénytelenül felépített zsidó emlékmű miatt nem picsogsz, bazmeg. És a Hősök terén milliárdokért odabaszott rozsdásvasak sem szúrják a szemed, amelyek állítólag egy 56-os emlékművet alkotnak. Úgy 300 ezer forint értékű vashulladék, amiért Gyurcsány 2 milliárdot adott. Az nem baj, mert volt építési engedélye. Hogy ez egyébként egy jogállamban hűtlenkezelés bűntette, az nem probléma. A Hősök terén található világóra például ugyancsak többmilliárdos beruházás volt, de 150 ezerért sem vette meg senki. Ezt is ferkó csináltatta. Ez is hűtlenkezelés bűntette. Gondolom, ez a bűncselekmény sem zavar?

Grrr 2008.07.21. 20:24:54

states 2008.07.21. 20:12:04

Szigorúan véve csak 1960-tól létezik a jelenlegi amerikai lobogó... :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 20:41:48

Mr. Falafel

Mindezek zavarnak bennünket, igen. És? Most könnyebb a lelke, hogy leírta? Ha igen, már érdemes volt leírni, meg nekem végigolvasnom. Mondja már meg, mi a fenét tudunk mi csinálni, hogy ezek a dolgok ne így menjenek? Vagyunk egy páran, akik úgy próbálunk valamit tenni, hogy a saját oldalunk gondolkodását igyekszünk csiszolgatni. Kevesebb hülyeség, több esély a győzelemre. De, basszon oda nekik nyugodtan. És majd mesélje el, mire ment vele.

tevevanegypupu 2008.07.21. 20:44:46

Mr Falafel
Minden zavar ami igazsagtalan, ez azt hiszem oldalfuggetlen erzes ugye? Nekem kulonosebban nem tetszik Rajk (Rajk szemelye meg kevesbe)1956-os emlekmuve sem, bar ketsegtelenul ugyanugy ertekelem a szandekot, a celt amivel ezt az emlekmuvet elkeszitette mint azt az erzest amit a turulszobor alkotasa kozben erezhetett a muvesz. Ha jol tudom Rajk szobranak felallitasa is valamilyen modon torvenyt sertett, nagy valoszinuseggel elszallitjak arrol a helyrol, ahova eredetileg tervezte.

states 2008.07.21. 20:46:53

Grr
Na,na. Én csillagos-sávosat írtam, és nem azt, hogy hány csillagot számlál. A 19. század vége felé, amikor az indián háborúk már egyszerű népirtás formáját öltötték, bizony csillagos-sávos volt a lobogó, körben csillagokkal. Elég csak belenézni bármelyik westernbe...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.21. 20:50:53

Grrr:
Ezek szerint gőzöd sincs az életrevaló nemzetekről.
Tudtad te például, hogy egy dán szállodában max. 2 féle idegen sör kapható, a többi mind dán? A felsorolt országokban mindben jelentős a nemzeti identitsátudat. A hazai termékeiket úgy védik, hogy az elképesztő. Öreg, ha mi, magyarok azt csinálnánk, amit ők, te már régen megtértél volna jehovához.
Aztán itt vannak az ázsiaiak: Tudod te, hogy mit gondol egy japán a gajdzsinokról? Tudod te, hogy Japánban a hagyományok tisztelete milyen fontos? Tudod a lófaszt! Életedbe nem láttál még japánt, legfeljebb Jackie Chan-re hiszed, hogy az, miközben az hong-kong-i kínai.

Londonban szinte minden házban van nemzeti lobogó, ahol angolok laknak. Mélyangolok a mocskok. Hallottál már Wirkkaláról? Finnországban egy köcsögöt el nem adsz, mert az ottani iparművészetet géppisztollyal védik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.21. 20:57:20

Elpet:
Engem nem zavar, hogy a magafajták mit gondolnak, nem is önnek írom, amit írok. Önnek megvan a maga oldala, oszt annyi.
Ha igaz lenne, hogy kevesebb hülyeség, több esély a győzelemre, akkor gyurcsány nem jutott volna hatalomra soha. Mivel több a hülye, ezért győztek önök. Most azt nem mondja, hogy ön egyik oldali sem, sőt, inkább konzi, mert dobok egy hátast.

HToma 2008.07.21. 21:13:43

De bizony, Elpet konzi. Tessék olvasni is, nem csak írni.

hiba 2008.07.21. 21:15:42

Már elnézést kedves Falafel, de nagyon kíváncsivá tettél. Most akkor kinek írod amit írsz? Ebben a stílusban.
A tartalmi kérdés: Játszuk azt, hogy logikus érveléseddel annyi embert sikerült meggyőznöd a reakción keresztül, hogy te lettél mondjuk a kultúráért felelős miniszter. Mi lenne az a három dolog amit azonnal bevezetnél a magyarság hagyománytiszteletének erősítésére? Választhatsz más tárcát is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.21. 21:17:41

De bizony én meg hottentotta vagyok, csak éppen nem tudok úgy beszélni, hogy visszafelé szívom a levegőt, és fekete sem vagyok, de azért hidd csak el, hottentotta vagyok.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 21:18:55

HToma

Köszönöm. Mégis jobb, ha más mondja rólam, mint ha én mondom magamról. Bár ez definíció kérdése is. Tudj`Isten, nekem a géppisztolyos konzi azért nehezen értelmezhető. Nehezen jön össze, akár a konzervativizmus és a folyton-folyvást győztes hatékonyság.

Grrr 2008.07.21. 21:28:32

states 2008.07.21. 20:46:53

(csak kötözködés volt)

Grrr 2008.07.21. 21:30:09

Mr Falafel 2008.07.21. 20:50:53

Kedves Mr Falafel, remélem, a többiek jobban értették, hogy mit akartam írni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.21. 21:30:58

Elpet:
Ja, ja, te inkább gondolkodsz. Amikor megteszi helyetted valaki, amit meg kell tenni, te majd biztos igen okosan megmagyarázod utólag. Sőt, majd félreállítod, mert ő mégiscsak egy szimpla kétkezi melós, te meg egy nagy gondolkodó. Nagy penge vagy!
"géppisztolyos konzi", "folyton-folyvást győztes hatékonyság" - király a kóla, komám! Hogyé' vetted?

Pelso 2008.07.21. 21:33:22

Mr Falafel, üdvözlöm.
Számos kulturális, sport stb, hagyományőrző rendezvény zajlik az országban, semmi nem tiltja, szerencsére. Legyen igy, amig a poltika érdek bele nem rondit.
A nemzeti identitástudat erősitésének a belső piac védelmére tett intézkedések csak kis hányadát képezik.
Nem Gyurcsány nyert, hanem Orbán veszitett, -mert valamiért kevesebb oly okos szavazott rá, mint kellett volna..

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 21:36:33

Szerintem a konzervativizmus nagyrészt stílus kérdése. A konzervatív életvitel például leginkább stílus, a körülmények és eredmények másodlagosak. Számos családot ismerek, akik a komcsi hatalom alatt is élték a régi, szép hagyományaikat. Más kérdés, hogy ezt mindenki szívesebben teszi jólétben és biztonságban. De a stílust feladni a jólétért és biztonságért - na, ez nem egy kimondott konzervatív attitűd.

hiba 2008.07.21. 21:38:39

Hát úgy látom Mr Falafel megint csak a heti verbálagresszióját jött kiengedni, vitázni nem akar.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.21. 21:41:33

hiba:
Mindazoknak írom, akik magukat jobbernek vallják. Akik jobberként ronda turult és törvénysértést látnak egy nemzeti szimbólumban. Akik jobberként MDF-es langyi, simulékony attitűddel állnak a kérdéshez. Szeressük egymást, gyerekek? Lóf@szt! A ballib gőzerővel mocskol mindent, ami magyar, ami fontos a magyaroknak. Rombolja az okatatást, a közgondolkodást. - Eredménye: te/ti.


Grr:
Talán igazad van. Nem mondtál hülyeséget, de beleférsz a langyi, simulékony mdf-sztájlba. Ezzel őket erősíted. 2010-ben ez a mentalitás az ő győzelmüket hozza.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 21:45:16

Mindenki megkapta a besorolását?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.21. 21:46:43

elpet:
Te frankón kokainozol?
Milyen ostobaság az, hogy a stílust feladni a jólétért és biztonságért? Bazmeg, kérdezd meg a feleséged, mit gondol erről ,amikor a kölykeid éheznek, mert te olyan stílusosnak hiszed magad, amilyen elég nyilvánvalóan nem vagy.
Különben is nem jólét és stílus, hanem túlélés és stílus állítható itt szembe, ha elfogadom ezt a hagymázos marhaságot. De te ehhez nem ereszkedhetsz le, mert Platón Államán aludtál egyszer.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.21. 21:48:27

na, most pedig szmájli szorozva ezerrel, oszt jakobinus jóccaka mindenkinek!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 21:49:57

Mr Falafel

Ha tudná, milyen jól esnek a szavai, nem írna ilyeneket.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.21. 21:51:00

Mr Falafel, jó éjszakát magának is.
Ezer szmájli úgyszintén

Grrr 2008.07.21. 21:56:28

Kedves Mr Falafel,

Ön olyan véleményt alkot, amilyet akar, de azt is megértheti, hogy nekem meg nem kell feltétlenül elfogadnom azt magamra nézve... Most mindenesetre jó éjszakát - és szebb jövőt!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.21. 23:41:40

Az ostobaság magabiztossá tesz


...csak úgy eszembe jutott

gapinthebreath 2008.07.21. 23:53:00

Én a rövidhajú szőkék helyében ellenmozgalmat indítanék, de legalábbis tiltakoznék, hiszen mindenki hangosan fogja kiröhögni őket az utcán.

Persze a libik erre csak nagyvonalúan legyintenének, mondván, hogy minden nemes háborúnak vannak áldozatai..

dmroland 2008.07.22. 00:18:32

Én is a turul és Oli közelében lakom. Ma du. 6-kor mentem el az inkriminált létesítmény mellett bringával. Tizenkétéves-forma fiúgyerek állt épp meg, szintén biciklivel, a Németvölgyi úti fronton. - Most akkor ezt lebontják? - kérdezte. A hangütésében SEMMI nem volt, amiből következtetni lehetett volna, helyeselné/nem helyeselné ill. hozzátartozói, környezete stb. helyeselnék/nem helyeselnék, ha lebontanák. 60 körüli, szikár asszony sziszegte - de tényleg - azonnal vicsorogva: - Ezt nem fogják lebontani... csak hogy boldog légy!-
S ha már a Tik-Takkal jössz, Oli: tegnapelőtt ott is jártam, sőt, a Királyhágó téren a HB sörözőben is. Mindkét helyen a szoborról folyt épp a vita. Nem másról. A HB-ben egy fazon épp előadta a "magyarok legősibb, legszentebb... stb. ki az a szemétlibsi, akit ez zavar" kezdetű szöveget, csak úgy, amikor megszólalt egy csaj, hogy azért van, akit a történelem ismeretében ez a szimbólum másra is emlékeztet. Mi másra, kérdezte a faszi. A csaj mondta a Turulszövetséget, és hogy nyilvánvaló, ha árpádsávos zászlókkal masíroznak a turulvédők, merthogy ő állítólag felvette videóra a szoboravatót is, és azzal masíroztak, ezek nagyjából ugyanazok, mint az Andrássy úti hősök, s ezek nem dicsőmúltraemlékezni akarnak ilyenkor, hanem öndemonstrálni és megfélemlíteni, a faszi közölte, hogy ő történelemmmel foglalkozik, és se a turulnak, se az árpádsávos zászlónak nincs a dicsőn kívül egyéb történelmi konnotációja. A csajszi kérdezte, h mely korral foglalkozik a pasas. A pasas azt válaszolta: leginkább az ókorral. A csaj elmondta, hogy vmi munka kapcsán módja volt a Nemzeti Filmarchívumban végignézni az összes '44-es '45-ös archív anyagot, van fogalma róla, mi történt e zászló alatt azokban az években, és szerinte akik most élnek és akiket ez zavar, nem az ókorra emlékezhetnek, hanem erre. A pasi visszakérdezett, h milyen színű volt a zászló a filmen. A csaj nevetve mondta, hogy fekete-fehér, és visszakérdezett, hogy: de milyen volt a valóságban? - Fekete-fehér. - mondta a pasi, akiről kiderült, hogy matektanár. A kocsmában, ha jól számolom emlékezetből, úgy 7-8 ember lehetett rajtam kívül. Mind turulpártiak, ha jól érzékeltem. A matektanár okfejtése miatt egytől-egyig láthatóan zavarban voltak, kicsit szégyellték magukat, de neki drukkoltak, nem szóltak közbe. A csaj egyedül kiment a teraszra, ők bent maradtak és láthatóan megkönnyebbültek. Másra terelték a témát.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.22. 08:23:39

honeybaal:
akkor ezért vagy ilyen magabiztos.

Ezen a reakció blogon csupa szélsőbalos reakciós nyilvánul meg, s nekik kontrázik pár jobb-lite balfasz. Miért nem keresztelitek át ezt a blogot JP3-nak? Az igen Personal Computer lenne, még Feldmayer szerint is.

hiba 2008.07.22. 09:34:59

Te Falafel, eleinet Te itt úgy emlékszem érveltél és vitatkoztál (néhány virtuális rugdosástól eltekintve), de most már egy ideje csak köpködsz szép nagy turhákat. Mi történt? Mitől ez a fokozódó agresszió? Tőlem mehet, de ezért a színvonalért a bombagyárra járok, itt viszont szívesen olvasnék radikál jobbos érveket, véleményeket, megoldási javaslatokat.

states 2008.07.22. 09:35:42

dmroland
Azt még mindig nem értem, hogy az egyéb nemzetek szimbólumai alatt elkövetett népirtások, emberiség ellen elkövetett bűncselekmények, ahogy ezeket nevezni szokták, miért nem zavarják az adott nemzeteket. Ha meg már mi jól példával akarunk elöl járni, akkor legyünk következetesek, és tiltsuk be az összes nemzeti jelképünket, mert bizony például a pirosfehérzöldet, a koronáscímert, a koronát is használták a nyilasok, Szálasi például arra tette le a nemzetvezetői esküt. Aztán ha mindezt betiltottuk, figyeljük, hogy a világ nemzetei mikor kezdik követni a jó példát...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.22. 09:53:33

hiba: Falafel jobbos komcsi. Ugyanaz a tempó, ugyanaz a vitaképtelenség, ugyanaz a saját megfellebbezhetetlen igazságában biztos küldetéstudat, ugyanaz a dühödt köpködés, csak a jelzők és témák különböznek. Tőle vársz érdemi választ vagy valami józan belátást? Ugyan, a komcsi az komcsi marad, civilizált ember soha nem lesz belőle.

dmroland 2008.07.22. 10:03:59

states
A szimbólumok jelentéstartománya, annak kiterjedése fontos: nem mindegy, mikor, mekkora, mennyire körülírható kör, mennyire kisajátító jelleggel, mire használja az adott szimbólumot. A nemzeti lobogó, például, lényegesen általánosabb, "demokratikusabb" jelképünk, a világ előtt ez a trikolór képviseli/szimbolizálja nemzetünket, egyáltalán nem harci szimbólum, mint ahogy a koronás címer és a korona sem az. Érdekes lehet egyébként a nemzeti lobogó/kokárda-ügyben megfontolni azokat a hangokat, amelyek ma Magyarországon azt mondják: úgy érzik/érezték az utóbbi években, "ellenükben" identifikálja magát ezekkel a levesestányérnyikokárdát virítgató réteg. Ekkor megosztóvá válik a jelkép, ami nem jó. Ha te ilyen kihívóan, és "ellenem" viseled, én nem viselem, akármennyire pirosfehérzöld is bévül az én szívem. Nem fogok a hangerőben versenyezni. Ugyanezért, csak egyértelműbben: történelmileg viszonylag frissen, súlyos nemzeti katasztrófát okozó politikai körök által saját jelképükké emelt harci szimbólummal ártatlan polgári áldozatokra emlékezni akarni: ostoba, szemforgató, sunyi provokáció. Nem őszinte. De legalábbis nem szerencsés.

tevevanegypupu 2008.07.22. 10:25:26

www.nol.hu/voks/cikk/499769/

Itt meg a voros csillag viselhetosegenek jogossagaert ervelnek Strassbourg utan..

states 2008.07.22. 10:25:59

dmroland
Érdekes módon az amerikaiak, az angolok, a szerbek, horvátok, franciák, és hadd ne soroljam, nem méricskélik, hogy hol, mikor, miért, mekkora szimbólumot használjanak, hanem használják mindig, mindenhol, minden alkalomra és alkalom nélkül is. Nem eshet meg az a szégyen, hogy a hadügyminiszter egyet gondol, és a legszentebb szimbólumot, a mi esetünkben a Koronát, egyszerűen kihagyja az újonnan avatott honvédtisztek eskűjének ceremóniájából. Nem teheti meg, mert másnap nem hadügyminiszter. A mi Szekeresünk megteheti, mert tudja, hogy jön a dicséret, a vállonveregetés bizonyos körökből és helyekből...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.22. 10:38:36

Az is zavaró, hogy vannak személyek, akik nemzeti jelképek idézése ügyén bármiféle nívótlanságot, gyönge és silány produkciót a köz elé tárhatnak, bírálat nem érheti őket, mert az nemzetgyalázás bizonyos meglehetősen hangos körök szerint.

tevevanegypupu 2008.07.22. 10:49:38

Vannak jelkepek - a turul nem, mert meg a Rakosi korszakban sem bantottak a szobrokat - amik provokalnak. A tehetetlenseg szimbolumaiva is valtak.

Mivel maskeppen nem lehet tiltakozni, elovettek azt - rovasirastol kezdve az attilakon keresztul az "irredenta jelkepekig" - a jelenlegi kormanyt es hiveit bosszanto, idegesito keszletet, amivel nemcsak a magyarsagukat szeretnek bizonyitani, hanem az ellenszenvet is, amit az elmult rendszer most is hatalomban levo gyakorloival szemben ereznek.

Erteni lehet Mr Falafel elkeseredeset es duhet is, amit a tehetetlen ember erezhet akkor, ha tudja, hogy jogainak elbiralasaban nem mindig csak a torvenyesseg ervenyesul, hanem politikai erok szorakoznak vele. A turulszobor engedely nelkuli felallitasat polgari engedetlensegnek erzi. Talan jogosan, hiszen egy olyan emlekmurol van szo, ami a kerulet haboruban elesett aldozatainak allit emleket. A halalbuntetes terhe mellett besorozott katonakat igazan nem lehet a nyilas rendszer tamogatoinak kikialtani..

A baj ott van, hogy a tiltakozas nem azzal a meltosaggal parosul, ami felebreszthetne az emberek szimpatiajat, segitokeszseget. Kozonseges, gyulolkodo es visszataszito jelenetekben fejezodik ki egy tulajdonkeppeni jogos ohaj..Mindket oldal reszerol.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.22. 11:13:57

states, ez is hányszor körbe lett már járva...:(


A nemzeti szimbólum(ok) jó esetben az összetartozás jele(i)


Nálunk - sokszor - a megkülönböztetésé, a megkérdőjelezésé, a kirekesztésé (de rossz ízű szó)
(és így érthetővé válna/válik a 'magyarkodás' is, amin szintén oly sokszor értetlenkednek egyes nemzeti habitusu polgártársak )


Vagy másfelől, a közismert Illyés bon mot szerint:
'A nacionalista jogot sért, a patrióta jogot véd'

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.22. 11:38:15

A Hannibál Lektűr-attitűd: nem. Akkor azok, ha vannak, akik nem vállalják fel a nemzeti szimbólumokat, és vannak, akik meg bunkósbotként lengetik őket. Az első magatartás önfeladó, a második méltatlan.

De ez egy hamis dichotómia, és fenntartásában is csak a balos és jobbos komcsik, meg az ideológusaik érdekeltek. Magyarország fennmaradó népessége képes helyén kezelni a kérdést.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.22. 11:48:09

Nem tudom

engem pl neveztek már hazaárulónak kokárdás-melldöngetős jobbos komancsok (ez tecc)


A magyarságomat nem külsőségekben (szimbólumokban) vélem/óhajtom megélni, hanem

states 2008.07.22. 12:10:15

Hannibal
Csakhogy a dolgok nem a melldöngetősökről meg a szimbólumokat belül megélőkről szólnak, hanem arról,
hogy a balliberális tábor a rendszerváltás kezdete óta próbálja az összes nemzeti szimbólumot lejáratni, gyakorlatilag kiiktatni úgy a hétköznapokból, mint az ünnepeinkből. És akkor, amikor itt mi magunk is fanyalgunk a Turulon meg az Árpád-sávon, akkor ehhez nyújtunk nekik tudva, tudatlanul segéd kezet. Mert ne legyenek kétségeink, az Árpád-sáv és a Turul után következnek a többiek, tüntessük el a Koronát a Parlamentből, a honvédtisztek esküjéről, aztán mindenhonnan. Következőnek a nemzetiszínek a Himnusz, a Szózat. Csak szoktatás kérdése az egész, érdemes megfigyelni, hogyan fogynak nemzeti ünnepről nemzeti ünnepre, a házakról és a középületekről nemzeti színű lobogók...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.22. 12:18:35

hanni, ne hencegj, ki az akit még nem hazaárulóztak le a betegek? még engem is, + voltam szemét rabbi is! (by kündű)

smalladam 2008.07.22. 12:25:06

states, amit írsz, az egyszerűen nem igaz. rész-igazságok sorba rendezése oly módon, amiből egy hazugság jön ki. a hazugságból pedig értelemszerűen fals reakció következik.

a magyar kultúra (ha nem baj én nem osztom szét nemzeti és nem nemzeti részre) nem lesz attól jobb, ha kritikátlanul, csakazértis is minden szart elfogadunk, valamilyen "felsőbb" indokból.

ennek a lárpúrlár verzióját - nem baj, ha szar, megéri a látványt, hogy a libsik/nácik hánynak tőle - na ezt kb börtönnel büntetném:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.22. 12:38:28

"a balliberális tábor a rendszerváltás kezdete óta próbálja az összes nemzeti szimbólumot lejáratni, gyakorlatilag kiiktatni"

na ez árokásás
(...khmm ...nemigaz általánosítás)


Arról lehet (kell...ene) beszélni, vitatkozni, hogy a koronának hol a helye (lehet?), lehet royalistákkal, akár szentkoronistákkal párbeszélni (lehet?), lehet új himnusz szükségességét felvetni (lehet?), a XIX. században kialakult giccses eredetmondákat, szimbólumokat megkérdőjelezni (lehet?) stb

lehet?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.22. 12:39:29

Szfül, ha kündü jelzőit is figyelembe venném.... jujj:)

hiba 2008.07.22. 12:40:28

Én soha nem hittem ebben a tudatos nemzetiszimbólumrombolós sztoriban, de most a korona és a tisztavatás kapcsán elgondolkoztam, hogy ezt miért kellett. Legalább 1 millió honfitársunknak ez nagyon fontos, a többit meg kb nem érdekli. Most akkor miért nem lehetett hagyni. A turul szoborra is mondhatná valami normálisabb, hogy nangyon nem jó, és engedély nélkül épült, de mivel sok embernek ez maradt az utolsó dolog amit még szeretni tud, hagy maradjon és csináljunk belőle egy nagy nemzeti kibékülés jelképet.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.22. 12:57:41

Az nem lehetne, h kiszabnak egy aránylag tetemes büntetést, amit adományokból megfinanszíroznak a támogatók, majd egy új eljárásban kiadják a fennmaradási engedélyt.
Esetleg írjon ki az egész intézkedés sorozat előtt kerültei népszavazást az ottani polgármester.

--------

H(K)annibál

Mondj egy magyarságot szimbolizáló jelképet, amit magadénak vallasz, amit szeretsz és tisztelsz.
Plíííííííííííízzzz!

THX

kispestes 2008.07.22. 13:09:40

Egy rendkívül fontos dolog kimaradt a bejegyzésből.Az,hogy a Yed Vasin emlékmű ugyanúgy engedély nélkül épült,csak arra utólag megadták,míg a Turulra azzal a jelszóval nem,hogy "fasiszta szimbólum"(naná,hisz Álmos alapította ezerszáz évvel ezelőtt az első fasiszta tömörülést,melyből Árpád egy szűk réteggel kiválva létrehozta a nyilas pártot...)
Az emberek ezután az eset után joggal érzik azt,hogy a zsidóknak mindent lehet,a magyaroknak semmit.
A Turul pedig egyértelműen a magyarság egyik jelképe,nagyon sok honfoglalás kori emléktárgyon szerepel,vagyis az ősi magyarok ismerték és mint Istent tisztelhették is.Tehát elmondható,hogy a Turul mint Magyarország szimbóluma,idősebb mint a legtöbb európai ország,nemhogy azok szimbólumai...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.22. 13:11:02

kispestes, mondd ki, hogy már a sumérok is... :-)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.22. 13:17:49

hát, némi túlzással (enyhe zsidózás) azért igaza van... ha megépül, aligha bontanak le vmit ebben az országban.

states 2008.07.22. 13:22:08

Hannibál
Van egy olyan érzésem, hogy nem igen olvasol Népszabadságot, Népszavát, Magyar Narancsot, 168 órát, és a nagy megmondó emberek közül Vásárhelyi Máriát, Gerő Andrist ésatöbbi, ésatöbbi. De ha ezt nem is olvasol, azért ajánlom neked, hogy nézd meg egyszer az SZDSZ küldöttgyűlésén hogyan éneklik a Himnuszt Pető Ivánék. Na az többet mond erről a témáról, mint ha mi itt teleírjuk a nettet. Amit végképp nem értek, hogy túl vagyunk 2004. december 5-én, meg a 23 millió beözönlő románon is, ahol és amikor feketén fehéren kiderült, hogyan gondolkodik erről a kérdésről ez az úgynevezett baloldal. Ezek után tamáskodni azon, hogy mit jelentenek ennek a társaságnak akár csak a nemzeti szimbólumok is, na akkor nagyon, nagyon naivnak kell lenni...

Hattory Hanzo 2008.07.22. 13:25:37

kispestes

Az írott szöveg megértésével komoly problémáid lehetnek. Elég egyértelműen közli a cikk, hogy a Yad Vashem (legközelebb majd biztos sikerül leírnod ) a Világ Igazainak állít emlékművet. A Világ Igaza címet zsidó nem kaphatja. Tehát magyar embereknek tiszteleg az emlékmű. Persze megint a zsidók jártak jól, csak ebben az esetben azért ezen csiszolgass még egy kicsit.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 13:28:43

Olly Úr,

el voltam menve, kissé lemaradtam TE Nagy Művedről, pedig hiányt pótol és helyettünk írtad.

De most majd magam is hirdetem a Magyari Igét....!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.22. 13:30:10

Éljen Kündü! Kündü For Prezident!

Hattory Hanzo 2008.07.22. 13:37:59

states

1.521.271 Tudod, mi ez a szám? Ennyien szavaztak "igen"-nel 2004.december 5.-én a kettős állampolgárságra vonatkozó kérdésre. 1.428.578 volt a "nem"-ek száma. 5.098.890 honfitársunknak pedig nem bírt akkora erővel ez a kérdés, hogy elmenjen szavazni. Valóban vérforraló volt az MSZP és az SZDSZ érvelése, de megdöbbentő az oldalfüggetlen, általános közöny, érzéketlenség is.

states 2008.07.22. 13:41:28

Hannibál
Végezetül. És még csak nem is a zsigeri gyűlöletről van szó elsősorban, ami a nemzeti sorkérdések témakörét illeti, persze arról is, hanem, hogy jól felfogott politikai érdekük a 40 évnyi szocializmus után amúgy is ezer sebből vérző nemzeti identitás további gyengítése. Minél gyengébbek a nemzeti hovatartozás gyökerei, annál jobb választási eredményeket érhetnek el. És érnek el. Erről szól a rendszerváltás óta eltelt csaknem 20 esztendő...

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 13:44:35

Baj van,

Méltságos Úr:

itten vér fog folyni.

A Turul nem tagadja meg magát, ragadozó, ősi vértolulásokkal bajra viszi hű híveit a nihilista anarchia ellen.

Alábecsüli KEED az identitás-megőrzés e sorsfordítójának jelentőségét.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 14:25:22

A "Nemzet Könyvelője" - már bocsánat - Dr. Kovács Árpád, az egyetlen ÁSZ.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.22. 14:29:02

malac: a nyelvünk, a zenénk, a kultúránk... a sportunk:p

Vagy te t á r g y a k r a gondoltál?:)

A bot és a vászon mitől lesz zászló?


states: valóban, a felsoroltak közül csak egyet szok olvasni - baj-e?:)

A 2004-es népszavazás pedig mint politikai esemény - vagy mint metaszimbólum érdekel?:)


Egy művészileg giccses, engedély nélküli köztéri szobor pedig miért/mitől lenne nemzeti sorskérdés?

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 14:30:46

Jó duma ez a "popjobb'...

Az aztán van az Újlipótvárosban is, a Váci úton is, és ügyvédi irodában is, a Victor Hugo uccában...

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 14:39:24

Szarmárfüli:

Ungváry Krisztián egy paranoid, de nagyarcú balfax. Egyfajta TGM-történész jelmezben..

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 14:51:11

Nyugi, Oli Bácsi, a református keresztyénség még mindig karakteresen határozott identitású a magamfajta lutheránus által megtapasztalt elvtelen "libsi" evangélikus egyházhoz képest...(Ld. sok "békepap" és ügynökpüspök, kiugrott izraelita világi vezető, és morgolódó evangélikus értelmiség...)

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 14:58:27

"hiba",
"zero"

& partners:

Jogbéli tévedésben is vagytok már.

A Turul-szobor MAI jogi helyzete EGÉSZ MÁS a BAL-libás rettegőknek hirdetettnél...

Olvassatok:
www.mno.hu/portal/573733?searchtext=Turul%20szobor

Hattory Hanzo 2008.07.22. 15:08:34

" Tisztelt Főpolgármester Úr,

Kedves Gábor!

Érthetetlennek, elfogadhatatlannak és egyben szomorúnak tartom azt az évek óta tartó politikai támadást, aminek kereszttüzében a hegyvidéki Turulszobor áll. Biztosan emlékszel, hogy a szobor felállításának célja az volt, hogy megemlékezzünk azokról a kerületi áldozatokról, akik a II. Világháború során vesztették életüket. Talán még arra is emlékszel, hogy ezt az emlékművet kerületünk képviselőtestülete úgy állítatta, hogy a szobor talapzatára érvényes építési engedélyt szerzett, magát a turulmadarat ábrázoló műalkotást pedig megvalósításra alkalmasnak találták nemcsak a Hegyvidéken élők, hanem a fővárosi szobrokért felelős szakmai testület a Budapest Galéria bíráló bizottsága is.

Úgy gondolom a XII. kerület vezetése mindent megtett annak érdekében, hogy a viták helyett békésen, nyugodtan, indulatoktól mentesen rendeződjön az emlékmű sorsa. Hónapokkal ezelőtt egy olyan kompromisszumos javaslatot tettem neked és képviselőtársaidnak, amely egy újabb hegyvidéki emlékmű megépítésével megváltoztatná a mostani szobor funkcióját és elnevezését. Így két emlékmű állna a kerületben, a mostani turulszobor katonai, a felépítés előtt álló új emlékmű pedig polgári áldozatainknak állítana emléket. Erre a javaslatomra hozzájárulásotokat adtátok, bátorításotokra kiírtuk az új emlékműre vonatkozó nyílt szoborpályázatot, a nyertes pályamunka kiválasztása után pedig az új emlékmű elkészítése folyamatban van. Ennek fényében végképp érthetetlen számomra, hogy miután teljesítettük a kompromisszumos javaslatban megfogalmazottak minket érintő részét, miért próbáltok meg kibújni a megállapodás alól, és miért folytatjátok továbbra is a turulszoborral kapcsolatos boszorkányüldözést.

Amikor az illetékességből kijelölt I. kerületi jegyző, a megváltozott körülményekre hivatkozva hozzájárult a szobor fennmaradásához sokan azt gondoltuk a Hegyvidéken, hogy a többéves acsarkodás és jogi huzavona után, végre békésen rendeződik az ügy. Az, hogy a jelenlegi jogállásában tisztázatlan, alkotmányosságában megkérdőjelezhető Közigazgatási Hivatal azonnal elvette az ügyet az első kerülettől és visszavonta a fennmaradási engedélyt csak tovább fokozza az indulatokat, a gyűlölködést és a vitát. A Hivatal arrogáns viselkedése, a szobordöntéssel kapcsolatos riogatás egyetlen dologra jó, arra, hogy ismét szembeállítsa az embereket a Hegyvidéken, sőt, mivel ez az ügy már rég kinőtte a kerület határait, szerte az országban is. Ez pedig csakis Gyurcsány Ferencnek állhat érdekében, hiszen szélsőjobboldali veszélyről vizionálni, erőszakról és utcai demonstrációkról beszélni mindig hálás, ha egy kormány a katasztrofális teljesítményéről akarja elterelni, vagy eltereltetni a figyelmet.

Gábor, az embereket felhergelni, provokálni, politikai számításból szándékosan egymással szembeállítani azonban veszélyes dolog, mert annak beláthatatlan következményei és egyértelmű felelősei lesznek. Ezért arra kérlek, hogy ne zárkózz el ennek az ügynek a békés megoldásától, amely ügy most leginkább azokhoz méltatlan, akikről szól ez a szobor, akik a II. Világháború során életüket vesztették ebben a kerületben. Az erőszak, a veszekedés, nem fog megoldást hozni ebben az ügyben. Szeptemberben ismét a Fővárosi Közgyűlés elé fogom vinni az emlékmű ügyét abban bízva, hogy elfogadjátok javaslatomat és szobordöntés és rombolás helyett két emlékmű állhat majd a Hegyvidéken.

Pokorni Zoltán

Budapest, 2008. július 22. "

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 15:15:57

Turul jogi helyzete - szemben a belterjes pesti balos hazudozással:

anakizis.blogter.hu/?post_id=281256

Bekeresem ide a Fővárosi Önkormányzat 2008. január 1-től hatályos Építéshatósági Rendeletét:

ma már NEM KELL engedély, csak jóváhagyás szobor és emlékmű állítására, HA az a 6 (HAT!) méter magasságot a talajtól nem haladja meg.

Ezekben az esetekben a KERÜLET határoz.

Mire verik ezek magukat a 2005-ös rendelettel?!

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 15:36:11

"states":

Milyen IGAZ!

Egymillió cigány gyilkos.

Lesz annyi hamarosan. Ha hagyjuk!

hiba 2008.07.22. 15:38:12

Úh bazz, Kündünél egy rosszabb van, egy kipihent Kündü nyaralás után. :)

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 15:43:10

Nekem is van talppal együtt 40 cm-es asztali turul-szobrom, fémből (from Verseny uccai ócskapiac - aranybánya!).

Azonban likvid szeretnék maradni, így az irodába nem mertem MÉÉÉÉG(!) kitenni, mégis, V.ker.....

De ELJŐ A NAP, amikorrrr !!!

Google 2008.07.22. 15:53:28

Ha már szobrok és szépség, az 56-os "vaskefe" van kinek tetszik?
De ha bárki lebontatná (nem fogja) lenne sírás-rívás, fogaknak csikorgatása!

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.22. 16:09:32

Kedves Gugli!
Világéletemben utáltam az önreklámozókat. Most magamat is utálom.reakcio.blog.hu/2006/11/05/elkefeles

Hattory Hanzo 2008.07.22. 16:11:35

Google

Dolgozik olyan brigád ebben a hazában, amelyik egy éjszaka alatt elbontaná, csak legyen telep, ahol átveszik.

states 2008.07.22. 16:13:26

Google
Hát igen, azt hiszem ennél semmitmondóbb, kimondottan nevetséges tákolmányt nem lehetett volna kitalálni. Szándékosan nem írok emlékhelyet, -művet. Külföldi ismerőseim, többekkel jártam már a Hősök Terén, mindig megállnak előtte, és élénken érdeklődnek, hogy mi lesz ez az építmény, ha elkészül. Mindenki azt hiszi, hogy valami félbemaradt építkezés. És diszkréten hallgatnak, amikor elmondom, hogy mi az...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.22. 16:14:58

Oli, akit most élt.-ban leírtál, az nem önreklámozó, csak 1 link alak :)

smalladam 2008.07.22. 16:33:14

nekem tetszik a vaskefe. bár korántsem tartom tökéletes alkotásnak, de esztétikai szempontból legalább pozitív elmozdulás a holtpontról.

hiba 2008.07.22. 17:17:17

nehezen tudom elképzelni, hogy létezik olyan képzőművészeti alkotás, ami hozzáadna aktuálpolitizált történelmi emlékeinkhez. Viszont nagyon üdvözölném, ha elmozdulnánk a funkcionális szobrok irányába. Jöjjenek a kitárt szárnyú turullal fedett vidéki buszmegállók, mérleghintaként is szolgáló Rákóczi bajusz, esőbeállóként is használható holokauszt emlékmű (pl egy félig nyitott tehervagon, sarkában egy vödörrel) és társaik.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 17:42:50

Tévedtem NEM Főv. Önkormányzati,
hanem magasabb szintű, országos építésügyi jogszabály teszi okafogyottá a Turulszobor bontását, MINISZTERI Rendelet:

37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendelet
az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról


II. fejezet:

A következő építési tevékenységek - az I. és III. fejezetben foglaltak kivételével - bejelentés alapján végezhetőek:

7. szobor, emlékmű, kereszt, emlékjel, emlékfal építése, létesítése, ha a talapzatának magassága 6, 0 m vagy annál kisebb,

(A BEJELENTÉS egyoldalú aktus,NEM = ENGEDÉLYEZÉS!)


III. fejezet:
A következő építési tevékenységek építési engedély és bejelentés nélkül végezhetőek:

8. szobor, emlékmű, kereszt, emlékjel építése, elhelyezése, ha annak talpazatával együttmért magassága 3, 0 m-es vagy annál kisebb,


GYERMEKEIM:

A Közig. Hivatal jogilag NEM LÉTEZIK, mert novemberben az alapító Kormányrendeletet megsemmisítették:
csak minősített, 2/3-os parlamenti többséggel hozható önkormányzati szervezetet érintő TÖRVÉNY (NEM Korm.rend.!)

Ajogszabályt Lamperth minisztériuma JÓVAL DISZPOZITÍVABBÁ és rugalmassá tette 2008 jan. 1-től.

Most MI A LÓFX-t szarakszik a Demszkygrády Kryptobolsi judeokrata bűnszervezet???!!

Google 2008.07.22. 18:02:29

Szóval hogyan is van ez? Hol az a helyzet, hogy:
a) a szobor érdemelne többet, itt mi nem értjük, túl modern, nem múcsaiaknak való, copyzott, stb. (vaskefe)
b) a népek érdemelnének többet, a turul ódivatú, egyeseket megijeszt, mások pont ott sétáltatták volna a nemtudoménmilyüket, stb.

Így van az, amikor ízlések és pofonok plusz a politika találkozik, de a józan ész változatlanul hiányzik!
Azért nehogy már szobrokat romboljunk!
És a tojást is adják jegyre!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.22. 18:14:55

hattory, te szerencsétlen szellemi éhenkórász! A kurvára világigaza címet nem zsidó kapja, csak éppen a zsidók döntik el, ki kapja. A turul emlékművel kapcsolatban kizárólag magukat zsidónak, helyenként leszbikusnak valló emberek fasisztáztak. Ezek akadályozták meg a fennmaradási engedély kiadását is.
Te, mint harcos zsidó, ennek örülsz, de fogalmad sincs, mekkora kárt okoztok azoknak, akik magyarok szeretnének lenni.

Hattory Hanzo 2008.07.22. 18:39:52

Mr Falafel

Szedjél porokat, az valószínüleg jó hatással lesz Rád, és kissé megnyugodva megnézheted, hogy én pont egy tetves szót sem írtam arról, hogy mi légyen a turulos emlékművel?! Továbbá, bár abszolút semmi közöd hozzá, de elárulom, hogy református vagyok, csak idegesítenek a faék egyszerűségével vetekedő kommentek, és elkövetőik. Részemről ezt itt le is zárnám, már a múltkor is untam picit. Áldás, Békesség !

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.22. 18:40:53

hiba:
Nem nagyon van miről érvelni. Szerintem elég érthetően kifejtettem, hogy mi a probléma. Összefoglalom újra:
1. A judeobolsevik koalíció megszüntette a jogállamot, és helyette a kiváltságosok korlátlan és pofátlan uralmát vezette be. (szeretném megemlíteni, hogy rendszerváltás óta 2006-ban szavaztam először a szocik ellen, korábban mindig rájuk.)
2. A nemzeti identitástudat rombolása olyan mértéket öltött, hogy a magukat jobbosnak vallók is irredentizmusnak tartják, ha valaki felemlíti trianont, miközben az összes akkori határ megszűnt, csak amagyar területek nem kerültek vissza. Rasszistának, ha kimondja, hogy a cigányság 99%-a bűnöző, miközben mindenki tudja, hogy ez az igazság. Antiszemitának, ha megemlíti, hogy a gazdasági elitnek csúfolt réteg 95%-a volt komcsi, többnyire ÁVH-s zsidókból, illetve leszármazottaikból áll. Egy jobber felhördül, ha leírják, hogy Rákosi zsidó volt, az ÁVH meg nácivadász zsidó különítménynek alakult, pedig mindkettő tény. Nagyapámék azért szívtak, mert az öreg nem volt hajlandó beállni közéjük. Renitenskedése alföldi gettóhoz vezetett. Majd nagy kegyesen megengedték, hogy hazatérjen, és lezavarták a bányába. A jobber szerint ronda a turul, necces az árpádsáv. A nemzeti ünnepünkön egy cigány lány plagizált dalt énekel a himnusz vagy szózat helyett. A dalt az a Geszti Péter lopta, aki magát zsidónak vallja, és az szdsz lop-stop kampányának kiagyalója volt. Ez a geszti nemzeti vágtát szervez a Hősök terén. Gyakorlatilag semmi értelme nem volt, hacsak az nem, hogy összeszarathatta a magyarok becses terét. A korona körüli hercehurcát már nem is említem. És akkor tényleg ott vannak a horror pénzbe kerülő, a Felvonulási teret csúfító szarok. A belvárosban gusztustalan vasbeton-fém-üveg kompozíciók épülnek, totálisan kiábrándító jelenséggé téve a magyar fővárost.
Soroljam még?
Azért jutottunk ide, mert mindig mi engedünk.

hiba 2008.07.22. 19:04:49

Értem. Szerinted azok a honfitársaid, akik családi hátterük, vagy személyes véleményük miatt másként gondolják a magyarság jövőjét mint Te és elvbarátaid, és emiatt naponta valahol az arcukba kapják hogy buzi zsidó nemzetáruló férgek, nos azok nem tudnának egy a fentihez hasonló listát összeállítani? Megsúgom: de. És akkor nekik is olyan szar lenne mint Neked. Mert nem valós sérelmeket torzítanának óriásira, hogy aztán azok alatt görnyedve legyenek saját sorsuk mártírjai. Mondjuk, azt hogy elfogadom, Te így érzed, ez zavar, ettől szar neked. Melyik az a fenti sérelmek közül, ami kihatással van a napi életedre? Megéri ezen ekkora indulatokat gerjesztened magadba. Miért nem jársz el barantázni inkább?
Azt már meg se merem kérdezni, hogy akkor az Antall és az Orbán kormány ellen miért szavaztál, ha ennyire régi családi sérelmek fájnak még neked?

Cypriánus 2008.07.22. 20:23:44

Röhej hogy egy szobron ennyit lehet vitázni.
Nyilván nem a vészkorszak jelképe, aztán hagyják ott ahun van.
az más kérdés hogy az egész "ősi" magyar jelképrendszer tényleg csak a XIX. századi felemelkedő magyar nacionalizmussal lett népszerű, sőt ismert, (a rovásírás meg kifejezetten posztmodern flúg) -szóval egyenesen arányosan Hungária hanyatlásával, azzal a folyamattal, ahogy az egész Kárpát-medencét kitöltő államot a felébredő nacionalizmusok végül is széttépik. Áltathatjuk magunkat azzal, hogy a magyar egyben akarta tartani-és ez még igaz is-de akkor is taszító volt, mert a "nemzetiségek" (elképesztő nagyarcúsággal még a horvátokat is idesoroltuk, pedig az államuk 30 évvel régebbi a miénknél, és mindvégig föntmaradtak intézményei) nem óhajtottak a magyar nemzet kebelébe dőlni. Amikor az Uhorsky Stat-ból Madarsky Stat-ot akartunk csinálni, meg is jelent Hlinka atya fehér lován, és épült már a Csernovai templom...Ezzel nem a balos közhelyeket akarom ismételni, vagy az Utazó Skót Entente-megrendelésre írt sirámait, csak magát a tényt akarom közölni, hogy volt egy szép 1000 éves Hazánk, amit a tömegdemokratikus nacionalizmusok-köztük a magyar is, amely nem kapott észbe idejében, hogy maga mellé vegye a szlovákokat, vagy Erdélyben egyezkedjen a többségi (!)- az igazság fájhat, de többségi, bárki utánanézhet) románokkal-szépen szétszedtek.Ráadásul mi szívtunk.Persze a teljes csődhöz kellet egy ballib kormány is, ugye, a nemibajos gróffal az élén, aki amúgy a világ egyetlen országvesztő kormányfője, aki szobrot kapott a Parlament mellett...

smalladam 2008.07.22. 20:30:36

"fogalmad sincs, mekkora kárt okoztok azoknak, akik magyarok szeretnének lenni."

falafel, te még csak most akarsz magyar lenni?

mi már azok vagyunk egy ideje...

én pl a születésem óta, de nemtom másoknál mikor jön ez elő.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.22. 20:33:33

off
Ádám, a Méla lesben komm-ok özöne vár! :)
on

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.22. 20:37:52

hiba:
Természetesen a ti oldalatok semmilyen sérelmet nem szenved, nem tudtok valós sérelmeket felhozni, hiszen ti vagytok uralmon, nálatok az erő, amivel rendesen vissza is éltek. Ez nem vita téma, az a valóság. Nem mi vagyunk fasiszták és rasszisták, csak ti mondjátok rólunk. Amikről meg én beszélek, azok megtörtént tények. Nem az érzelmeimről beszéltem, hanem eseményekről, amelyek megörténtét tagadni totál fölösleges, azt úgy beállítani, mintha csak az én vélelmem lenne, egyszerű ballib aljasság.
A magyarság jövője nélkületek képzelhető el, sehogy máshogy. Lehet PC-balfasz dumával kompromisszumozni, meg toleranciázni, de belül mindenki úgy gondolja, hogy a ballib, alapvetően magyarellenes mentalitást végleg el kell törölni, ha fenn akarunk maradni. Vagy önként megmagyarultok, vagy nagyon hamar kemény polgárháború törhet ki miattatok. Az utcai zavargások előhírnökei annak, ami százszorosan köszönt majd ránk, mert szétprivatizáltok, Harry Pottert raktok érettségi tételnek, elveszitek nemzeti értékeinket. Nem hiszem, hogy nem látod, nem látjátok, hogy egyre nagyobb az ellenszenv felétek. Mindezt úgy értékelni, hogy a magyar egy mocskos fasiszta banda, hát elég eccerű gondolkodásra vall.
Mindeközben a NBH, - amelyik biztos képvisel valamilyen nemzetet, de nem a magyart - az internetet is szűri, figyeli. Egy régi fórumos társam ,aki egyébként tizedannyira sem radikális, mint én, nemrég TV-hír volt, ahogy a kommandósok betörtek hozzá, pusztán azért, mert erősen kormányellenes kommenteket jegyez. CARNIVORA nicken ír jobbára. A szólásszabadság, a gyülekezési jog folyamatos téma nálatok, olyan szempontból, hogyan tudnátok minket elhallgattatni. Annyira intoleráns, agresszív horda vagytok, hogy még az olyan tirpák balfaszokból is hőst csináltok, mint tomcat és budaházi.
Mindebből kiviláglik, hogy a puszta létetek veszélyezteti egy magyar ember mindennapjait.
Biztos lehetsz benne, hogy bármikor leülnék veled egy asztalhoz, és kedélyesen elbeszélgetnék veled bármiről, de amint élet-halál kérdése lesz, hová álljak, nem fogok habozni.
Drukkolok, hogy kihúzzuk 2010-ig, és utána csillapodnak az érzelmek. Bízom benne, hogy Orbán nem követi el azt a hibát, amit 98-ban. És itt ártérek az utolsó kérdésedre: Antall a legaljasabb hazaáruló volt hosszú évszázadok óta. Orbán ellen azért szavaztam, mert Horn demokrácia-felfogása jobban tetszett. Gyulának volt 2/3-ja, de mégsem csinált konszenzus nélküli 2/3-os törvényeket. Ellenben Viktor erőszakosan, tövények nélkül, szaros kormányrendeletekkel uralkodott, ami egyértelműen diktatórikus eszköz. Akkoriban orbánt zsebhitlernek hívtam, és féltettem tőle a demokráciát. Aztán jött a megyó-puccs, és rá kellett eszmélnem, hogy van nála rosszabb, sokkal rosszabb.
Persze, igazad van, nincs okom hepcózni. Bámikor elmehet ebből az országból, van hátországom máshol, ha itt újra bevezetitek a bolsevista világot. Ezért a valóságban nem is hepcózom, csak lecsupaszítom a PC karaktert, hogy lássátok, a sunyi megalkuvás, az alattomos bájolgás mennyire leértékeli az embert. Szeretném érzékeltetni egyik kedvenc versemmel, mit is gondolok.

B.G.: A VARÁZSLÓ ÁTKA

Vértelen ajkait többé nem hagyja el szó
Néhány keserű átok volt az utolsó,
Mit az úton elindulva suttogott felénk.
S azok szúrós indaként kapaszkodnak belénk.
Átadva utolsó napjainak minden kínjait,
Felégetve maguk mögött a józanság hídjait,
Lemeztelenítve minden emberségünkből
A zsigereinkből már csupán gyalázat dől.
Leokádva magunkról a csontot és a húst,
Hogy kiszabadítsuk a régen elfeledett túszt,
Az állati ösztönt, amit soká rejtegettünk benn,
Hogy az ember dicsősége ragyoghasson fenn.
Hazug ábrándokra alapozva egy szent célért,
Mit sok lelki rabszolga éppen, hogy még ért.
Ezért emel bálványokat vérből és sárból,
S mormolja imádságát, lett légyen is bárhol.
Most kiszabadult, könnyedén suhant át a tájon,
Egyre távolabbra, hogy minél jobban fájjon.
Önmagunk által meggyalázva és elfeledve
Állunk csak bambán, varázsigéket rebegve,
Mintha bármit is segítene ilyenkor a szó,
Még akkor is, ha ez lesz majd az utolsó.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.22. 20:41:35

smalladam:
Annyira gyökér vagy, hogy a magyar nyelv szemantikai alapvetéseit sem vágod. Ha ennyire nem megy a magyar nyelv, tanulj meg kirgízül, és húzz a karakumba.

Cypriánus 2008.07.22. 21:00:55

Kedves Falafel!
Te TÉNYLEG Horn-ra szavaztál....?!?!?...és ha jól értem még 2002-ben is rájuk...?...utcai zavargások és alkotmánytisztelet...akkor Orbán zsebhitler és ma igaz magyarok ...ööö, izé...

Nem térek magamhoz a döbbenettől...

na, akkor Neked tényleg van mit mostanában túlkompenzálni!
Hát azzal hibáztál öreg, na , ez van.Biztos jót akartál akkor is-csak hát nem jött be.

smalladam 2008.07.22. 21:07:13

inkább menj vissza te levédiába, és vidd a nemezsapkás kisbarátadat is:D

de vágom a magyar nyelv szemantikai alapvetéseit, csak tudod, nálam magyarnak lenni, az elsősorban azt jelenti, hogy annak születtem, tehát nem is leszek más soha.

én is szeretem, ha békében megélhetem a magyarságomat. tisztelem a családomat, a helyet, ahol felnőttem, meg ahol most élek, a vallást amiben megkereszteltek.

őrizem a világháborúban elesett családtagok emlékét, és tisztelem más emberek családtagjainak emlékét, akik munkaszolgálatban haláltáborban, vagy bombázásban haltak meg.

olvasom a történelemkönyveket, de lehetőleg minél több véleményt, hogy ne csak a nekem szimpatikusakat értsem.

igyekszem megérteni másokat, és megismerni minél többet ebből az országból, ezért belföldön szoktam néha utazgatni, csak úgy lárpúrlár.

zalai vagyok. a szabadságharc évfordulóin mindig kisétálok a várban a fehérvári rondellára, ahol a vár visszafoglalásakor a zalai honvédek betörtek, és kitűzték a magyar zászlót.

én ilyesmi dolgokban szoktam kiélni a magyarságomat. nem zsidózok habzó szájjal egy művészetileg elavult, jogilag meg illegális emlékműnél, nem uszítok sem a kommunisták, sem a szabadkőmüvesek, sem a liberálisok sem a bármilyen jobbosok, senki ellen, aki itt él, bár nyilván mindenkiről van véleményem.

és tudod mi a csodálatos? egészen elenyésző kisebbségen kívül ezért engem sem akart még soha senki meggátolni akármilyen dolgomban, semmilyen "magyarságtripemben", sem más hasonlóban...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.22. 21:29:49

cypriánus:
A mostani utcai zavargások azért vannak, mert egy mocsok banda került mocskos eszközökkel uralomra, és sárba tiporja a magyar köztársaság jogrendjét. Ellenük bármi, ismétlem: bármi megengedett.
Orbán nyilván tanult a hibájából, és én is tájékozottabb lettem. Tudod, amikor Orbánék hatalomra kerültek, én gyorsan elhagytam az országot, elfogadtam egy vendégelőadói állás jó messzire innen. Két ott töltött év alatt megtanultam, mi is demokrácia, és mire képes a rossz kezekben összpontosuló média. Orbán démonizálása rám is hatással volt korábban. Ez egyértelműen annak volt köszönhető, hogy a média teljesen ballib kézen volt, és csak azokat a hangokat hallhattuk, amiket ők engedtek. 2002-ben akár orbánra is szavazhattam volna, de úgy gondoltam, megyó felkészültebb, és jobb szakemberekből álló kormányt csinál. Ehelyett a HírTv-nek lett igaza, és csak egy buta tökfej báb volt, semmi több. Gyurcsányt pedig embernek sem tartom. Egy földből előbújt kártékony féreg. Imádóiról (minden baloldalra és MDF-re szavazó) pedig még ennél is rosszabb véleménnyel vagyok.

hiba 2008.07.22. 22:35:44

Hú Falafel, feladtad a leckét. Antall hazaáruló? De mit árult el az akkori szavazói éned szerint, mikor Te szoci szavazó voltál? Nem értem. Orbán helyett inkább szavaztál a Kádár éra utolsó mohikánjára, aki alatt ma pedig visszavennéd a haverjai által privatizált vagyont? Polgárháborút vízionálsz, de ki harcolna ellenetek? Egyelőre csak Te akarod eltörölni a föld színéről a liebrálisokat. Ezt nem polgárháborúnak hívják, hanem diktatúrának. Vagy ez a cél? Egy nemzeti alapú diktatúra?
Ezek után szívesen meghallgatnám egy előadásod. Mit adtál elő vendégelőadóként?

states 2008.07.22. 23:47:03

Mr Falafel
Hát meglehetősen eklektikus politikai, világnézeti utat jártál be. De a reveláció jobb későn, mint soha, Bayer Zsolt is a Népszabadságnál kezdte és most az Echo tévénél tart. Én is még mindig szégyellem, hogy beléptem az SZDSZ-be 89 nyarán, hiába léptem ki villámgyorsan 90 tavaszán...

November Spawn 2008.07.23. 04:04:12

Kiknek olyan fontos ez a turul szobor?
Hát, nekik:

index.hu/video/2008/06/05/turulsztori/

Meg nekik:

Csütörtökön, 19 órakor a turulszobornál!

A Magyar Önvédelmi Mozgalom mozgósít. Minden hazafit, ellenállót
elvárunk a turulszoborhoz, de a harcosaink is készüljenek! "Kötelező
minden szurkolói csoportnak megjelenni a nemzeti jelképünk
meggyalázása ellen szervezett tüntetésen! Nyíltan szembe kell szállni
a cionista rombolás ellen!"

Ez magyar önvédelem!

Magyar Önvédelmi Mozgalom
2008. július 21.

Meg valamiért Mitnyannak, Pokorninak és a fidesznek?:

index.hu/politika/belfold/budapest/trlsz0722/

--------------------------------------------------

Én nem szeretném, ha a fenti elmebetegek/nácik/politikai haszonlesők (nem kívánt törlendő) kirekesztő nemzetfelfogása lenne a mérvadó Magyarországon. Márpedig a turul ezt jelképezi.

November Spawn 2008.07.23. 04:05:47

És az árpádsávos zászlók is.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.23. 07:20:43

Aha, még egy megtért kommunista, aki most pörög, mint a kerge birka, és azokon kéri számon az elkötelezett jobboldaliságot, akik már akkor is azok voltak, amikor ő még Horn apó ülepéből lógott ki. Miért nem csodálkozom én már ezen? A komcsi az komcsi marad...

"Tudod, amikor Orbánék hatalomra kerültek, én gyorsan elhagytam az országot"
Azta, tehát voltak, akik tényleg összecsomagolták a bőröndöt és elhúztak amikor a Vérfarkas hatalomra tört? Mindig tanul az ember valami újat... :D

Nyílt leveleket is aláírt, maga túlkompenzáló neofita szerencsétlenség? :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.23. 07:42:41

Honeybaal:
hiába erőlködsz, a végén csak aranyered lesz, te kripli.

elgabor:
következetesen semmilyen oldali nem vagyok. Elveim vannak, aszerint élek, és szavazom, ha kell. 90-ben, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy békés átmenet lesz, úgy véltem, a reformer szocik, pusztán akár a kapcsolataik miatt is hasznosabbak lehetnek az országnak. Nem mondom, az a demagóg gondolat is megfogalmazódott bennem, hogy talán már összelopkodták magukat annyira, hogy nem fosztják ki teljesen az országot. Ismétlem, te kripli, csak a vértelen átmenet miatt szavaztam rájuk. Aztán nyert a szadesz-favorizált továris-killer Antall, aki elkezdte a rablóprivatizációt, majd kiszolgáltatta az országot az szdsz-nek. Az MDF-et már akkor a második legkártékonyabb bandának tartottam a zsidópárt után. E kettőre soha, semmilyen körülmények között nem szavaznék. Aztán jöttek Hornék, racionális programmal, jó szakemberekkel, és tényleg megcsinálták. Az egyetlen kis baki a bokros-csomag volt, amit azonban gyorsan kijavítottak. A Fidesz kereszténykedő, máriaországozó sunyiskodása nem jött be nekem, ezért inkább elvállaltam egy külföldi munkát. Aztán a kinti magyarok, és az amerikai média közelebbről történő megismerése megvilágosított pár dolgot. Ezzel együtt, amikor hazajöttünk szavazni, inkább megyóra szavaztunk. Az ország jó gazdasági helyzetben, jó kondiban volt, úgy gondoltam, elegendő, ha csak azt veszem figyelembe, hogy orbán kormányrendeletes-trükkös kormányzása árt a demokráciának. Aztán jött a te fajtád, és megszüntettétek a jogállamot, kiölni igyekeztek a magyar gondolkodást, és most itt tartunk.

states 2008.07.23. 10:14:53

Ezzel a partalan zsidózással csak Gyurcsányéknak teszel szívességet Falafel, és a hozzád hasonlók, és lejáratod azt az ügyet is, amit szolgálni akarsz, akartok. Nagyon sok zsidó honfitársunk látja be például, hova vezet a gyurcsányi út, és egyre több vezető zsidó értelmiségi ad hangot ennek a jobboldali médiákban is. És azt is be kellene látni, hány nem zsidó gazember gyűjtőhelye kedvenc miniszterelnökünk környezete és pártjának értelmiségi holdudvara. Bizony a világ sokkal bonyolultabb, összetettebb, mint ahogy ezt néhányan a széljobbon láttatni akarják, és nem olyan szimpla fekete-fehér...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.23. 13:09:41

Falafel, egyáltalán nem kell erőlködnöm:)

Tálcán szállítod a magas labdákat - ez a kis zanzád is olyan együgyű és bután egyszerűsítő... tipikus kocsmapolitizálás:)))

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.23. 13:38:15

Hát, Falafel, te vagy a példa a zsidózó szocifan altípusára, amit oly sokan nem hisznek el a baloldalon. 2002-ig MSZP-szavazó voltál, miközben folyamatosan együttműködtek a "zsidópárttal"?

'94-ben MSZP szavazó voltál, és úgy értelmezted a helyzetet, hogy az MDF az SZDSZ-nek szolgáltatta ki az országot? :-) Eredeti látásmód!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.23. 13:42:57

Falafel, aha, tehát eddig háromszor szavazott A Pártra, köztük a diktatúra széthullása utáni első szabad választáson, és akkor is, amikor a 23 millió románnal, a "köteles beszéddel" valamint a 19,000 Forinttal nyerték meg a választást. Ezek után van képe leírni, hogy "Aztán jött a te fajtád, és megszüntettétek a jogállamot, kiölni igyekeztek a magyar gondolkodást, és most itt tartunk."?

Mondja, ki szavazott háromszor A Pártra, Falafel? Leszögezem: én soha; meg sem fordult a fejemben. Maga volt az. A jogállam megszüntetését és a magyar gondolkodás kiölését ezek után kérje számon a borotválkozótükrétől, bolsevik. :)

A komcsi az komcsi marad, Falafel. Csak a köpönyegét forgatja.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.23. 13:45:07

ergé,

ez egy archetípus nem?:))) Micsoda gyűjteményt lehetne csinálni a zsidózó-cigányozó ballerekből, ecsém!

Cypriánus 2008.07.23. 14:02:42

Jó, jó, azért ne szálljon rá már mindenki.
Ő is csak egy emberi lény, Ádám örököse, mint mindannyian. Mindannyian vétkezünk.Meg írunk és teszünk hülyeségeket.
Örühetnénk, hogy már nem rájuk szavaz!

Mondjuk tényleg, azért egy visszafogottabb stíl szerencsésebb lenne Tőled, Falafel, , hisz elég könnyű elgondolni, mit érezhetnek radikális szövegeid láttán azok, akik mindig is jobbosok voltak.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.23. 14:04:37

még egy blog, gyerekek? :D
na jó, nem vicceltem.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.07.23. 14:07:09

Ballerekből? De hát ő egy színtiszta jobbos most már, nem?
Egyébként Falafel, írtál már egy pár érdekes családi vonatkozású
dolgot, ezt-azt, de az embernek mégis az az érzése, hogy a hozzád
hasonló arcok miatt tud az mszp a kellő pillanatban mindig elég embert
csatasorba állítani. Szomorú.
Jellemző, ahogy benyaltad a szélsőjobb Antall ellenes hülyeségét,
valószínüleg ugyan így kajáltad a hülyeséget anno az mszp-től.

"Aztán nyert a szadesz-favorizált továris-killer Antall"

Ja, a szadesz favorizálta, de koalíciót véletlenül sem kötött
velük, talán félrevezetésből?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.07.23. 14:09:36

Örühetnénk, hogy már nem rájuk szavaz!
Először én is ezt gondoltam, de rájöttem, hogy ez
az arc nyilván a jobbikra fog szavazni, ami egy kiélezett
választási küzdelemben mszp támogatásnak felel meg!

Rwindx 2008.07.23. 14:36:35

Egyébként azt hiszem Falafel ilyenformájú "életútja" inkább jelenség mint egyedi.
Van egy nagyon jó barátom lassan, ő 94,98-ban szdsz, 2002,2006-ban mszp szavazó volt.
Az utóbbi egy évben TC-ékkel haverkodik, ő nem fog kimenni ugyan követ dobálni, de úgy látom egyként gondolkodik azzal a körrel. Hiába ismerem lassan húsz éve, nem igazán értem. Azt sem lehet mondani hogy rossz családból származik, és azt sem hogy ne lenne esze, több diplomával.

Ők utálnak minden politikai vonalat (ezt mondjuk valahol megértem). De szerintem pl az orbán utálatot jobbára balról hozták magukkal, míg a baloldal utálata talán tapasztalatokból származik. Lehet hogy tévedek, passz.

Ja egyébként anno TC-től is találtam olyan írást 95-ben amiben marxistaként definiálja magát (Terrornews valamelyik számában, ha valakinek mond ez valamit). Persze régen volt, de ekkorát változni...
Szóval kissé nehezen követem a mai, szélre tartó jobb?? oldal ezen szeletét.


Egyébként vessetek mókusok elé, de 94-ben még én is szdsz szavazó voltam, aztán még 94-ben beláttam, óriásit tévedtem. Soha nem felejtem el petőnek azt amikor a választások előtt nem sokkal kijelentette hogy az mszp-szdsz koalíciójának emlegetése pusztán provokáció. Aztán pár nappal később az állítás ténnyé vált. Elárultak mindent.
Persze az is lehet hogy fiatal voltam és naiv, mások látták előre az egészet.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.23. 15:01:58

ja, én is rühellem az ilyen manővereket


például '98-ból egy: 'a kisgazdákkal nem kötünk koalíciót'


fúj politika:D

tevevanegypupu 2008.07.23. 15:29:14

Hat igen, csakhogy Orban kivegezte a kisgazdak Torgyan fele agazatat, viszony ugy tunik, hogy az szdsz-nek nem sikerul a Gyurcsanyos mszp-t sehogy sem. Meg azt sem mondhatnank, hogy Medgyessyvel egyedul boldogultak, kellett ahhoz az mszp segitsege is jocskan.

Rwindx 2008.07.23. 15:31:42

Hannibal:
Nem hinném hogy a te döntésedet ez befolyásolta volna 98-ban.
94-ben az enyémet befolyásolta. Ez nem relativizálható számomra.

Remélem megérted hogy én ezt anno nem egy szimpla hazugságként éltem meg kívülről, amibe nap mint nap belefut az ember. Én rájuk szavaztam, és az mszmp/mszp ellen. Remélem ezt te sem tudod másképpen definiálni mint árulás. Ha mszp, fidesz, mdf, akármi szavazó lettem volna, nyilván másképpen éltem volna meg, mondjuk manőverként.

Mindenestre jó recept arra, hogyan csináljunk egy szimpatizánsból olyat, aki szimpátia helyett örökre gyűlölni fog.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.23. 16:05:29

teve, az szdsz saját magát végzi ki:))


rwindx: én nem árulásként éltem meg

daliás chartás idők:))

states 2008.07.23. 16:26:29

A széljobbon az idegesít engem is a legjobban, hogy ostobán csinálják, amivel kimondottan hasznot hajtanak Gyurcsányéknak. Amit persze nem hajlandók belátni. A radikalizmust is lehet színvonalasan csinálni, de hát Budaházival, Torockaival, Tomcattel ez aligha megy. A Gárdázást is el lehetett volna sokkal jobban adni, ha nem bújtatták volna abba a szerencsétlen maskarába őket, ami, megjegyzem, sokkal inkább nevetséges, mint ijesztő. A kurucinfó betiltásával pedig alighanem öngólt lőttek Gyurcsányék, mert az utóbbi idővel Orbán és a Fidesz lehazaárulózásával voltak leginkább elfoglalva...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.23. 16:29:45

Hanni, ja, a portán kettőt adtak vissza.
jól elteszem későbbre.

Rwindx 2008.07.23. 16:33:17

Hannibal: úgy gondolod ez engem most meglepett?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.07.23. 16:46:49

Rwindx 2008.07.23. 14:36:35

Nem tudja véletlenül, melyik számban?

Rwindx 2008.07.23. 16:54:09

Hát fejből nem, 95-ös az rémlik, és olyan szám amiben valamit variáltak már a videokártyákkal, talán vesa támogatást, mert linux dosemu alatt csak azokat tudtam nemrég elindítani. Ha ez nem segített sokat, akkor este utánanézek pontosan.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.23. 17:27:11

A Nap-keltében egyik első beszélgetés egy főrendőrrel, hogy a kommandósok CIGÁNYOKRA támadtak. A riporter minden mondatba belefoglalta a cigány szót, érzékeltetve, hogy a rendőrök szerencsétlen, rasszista magyaroktól üldözött cigányokat rohantak le, és órákig (holnap már majd napokat mondanak) térdepeltették még a macskáikat is.
Mindjárt a következő hír, hogy vallomást tett a 15 éves lányt agyonverő férfi, a sógor, a rokon, vagyis minden, csak nem cigány, noha a videófelvételeken a rendőrök egy cigányt vezettek megkötözve.

Persze, igazatok van, legyünk PC, sőt UPC! A zsidó és cigány, ha bűnöző gazember, akkor pont olyan magyar, mint mi, azonban, ha díjat kap, vagy más módon büszkék szeretnénk rájuk lenni, mindjárt zsidókká és cigányokká válnak. Na, ez ti PC-tek, sőt UPC-tek.
Szerintem ez nemhogy nem PC, de kifejezetten visszataszító, de ízlés dolga. Egy biztos, akár jobbos, akár balos az illető, aki így gondolkodik, azzal soha nem szeretnék semmilyen közös platformot. Még abban sem szeretnék egyetérteni, hogy a tej fehér.

szubjektiv 2008.07.23. 17:29:02

Pokorni levelében minden benne van.
A cél elérve, emberek felhergelve, figyelem elterelve, balhé kilátásban, elvtársak röhögnek markukba.

tevevanegypupu 2008.07.23. 17:31:36

Hannibal
nem vegzik ki magukat csak kabitjak..de nem tudozik le.(:

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.23. 17:35:02

H(K)annibál

"például '98-ból egy: 'a kisgazdákkal nem kötünk koalíciót'"

Lécci keresd elő a szószerinti idézetet hiteles forrásból!
Amit írsz, az egy csúsztatott hazugság.
Valójában azt mondták, h nem_akarnak_koalíciót_kötni_a_kisgazdákkal, és ez igaz is volt, télleg nem akarták a koalíciót!!!
A politikai kényszer miatt mégis meg kellett kötni.

Deviszontellenbenám a Magyar Bálint télleg mondta 94'-ben, h az mszp-vel kizárt a koalíció.

Hazudni csak szépen, ahogy a csillag megy az ége, csak úgy érdemes lektűrattitűd .

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.23. 17:42:05

states

Tomcatettel vigyázni, az az ember nem buta, folyékonyan nyomta a sódert angolul a mittoménmilyen csatornának. Ehhez képest Gyurcsány őőőőőő-zése nagyon bugyuta volt a cnn interjúban. Észbeli képességeire más bizonyítékok is vannak, de ezekbe most inkább nem mennék bele.

Tomcatnél az a hiba, h túlhajtja a dolgokat, mert meg kell élnie belőle (pólók eladása, stb...) és azért majdnem mindegy, h mivel, de be kell kerülni a hírekbe.

Abban viszont igazságod vagyon, h nincs komolyan vehető nemzeti radikális mozgalom Magyarországon, hacsak nem a Jobbikot és Gárdát oda nem számoljuk, ámbátor gárdistáék már pedzegetik a leválást, nem akarnak afféle "modern" mszmp-munkásőrség szerepkörbe regnálni.

Üdv.

states 2008.07.23. 19:54:56

Az azért érdekes, hogy a Turullal kapcsolatos fejleményekre odafigyelnek az emberek, ez látszik ennek a postnak is látogatottságán. Amúgy pedig Pokorni kiállása a Turul mellett is figyelemreméltó, mert őt tartják a Fidesz legliberálisabbjának...

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.23. 20:27:42

Miért van KÉTFÉLE Reakció.blog.hu

a Neten???

Van, ami a Blog.hu-n keresztül elérhető,

és van egy külön, önállóan elérhető, FRISS KÜLSŐVEL és más tartalommal...!

Holnap, aki nagyon ZSIDÓ MER LENNI, betörik a fejét!!

Lehet, hogy én.

Mert, biza, Mr. Falafelnek igaza van, mindegy, honnan jött:
s a tények rögzítése nem antiszemitizmus.

2006 október végéig bántott ez a minősítés.

Azóta VÉGLEG ELKOPOTT, mert BÁRMIRE ráfogják, ami magyar, ami a kontinuus identitásunkkal kapcsolatos.

S mostmár SEBAJ, ha egy Lernermester, Ukridge, Gerő András, Andrassew le-antiszemitáz!

Nemjelent az a szó semmit: hacsak NEM ÉPP DICSŐSÉG!!!

BeefBus 2008.07.23. 21:21:57

Ha egy házat épìtenek engedély nélkül azt lebontatják. Egy szobor miért legyen kivétel (még ha Turul is)?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.23. 21:36:16

states:
A világháló azért jó, mert az életképtelen egyedeknek is van hely kifejteni frusztrált lelkükben felhalmozódott, általuk gondolatnak nevezett okádék tartalmát. Ezek az egyedek nem hisznek a test primátusában, igaz, az ő testük primátusában én sem hinnék a helyükben. Itt nagy pofával adják elő a kozmopolita PC dumát, az életben meg úgy élnek, hogy zabszem nem fér a seggükbe. Szánalmas kriplik, akik az ismeretlenség homályának védelmében olyan bátrak, mint egy papíroroszlán.
A blogokat nem emberek látogatják, hanem virtuális entitások. Ezek a testtagadó majmok (jobber-baller egyaránt) azt hiszik, hogy véleményformálók, mert néha kikerülnek az indexre. Röhej, hiszen MO. döntéshozó rétegének még 5%-a sem internetezik. Itt visítozó patkányok képzelik magukat tűzokádó sárkánynak. itt csak virtuális turult védünk és gyalázunk, ne tévesszen meg néhány balfasz bégetése. Ez itt csak játék. Lehetsz itt bármi és bárki,a valóvilág szarik ránk.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.23. 21:39:43

Prater:
Te mintapéldánya az életképtelen egyedeknek!:-DD Az engedély nélküli házak 95%-a megkapja a fennmaradási engedélyt. Anyádék is így építkeztek, hogy belepiszkítsanak végül saját fészkükbe általad. :-DDD
Amúgy anyádék háza egy szarfészek, a turul meg nemzeti szimbólum. Nem említhető egy lapon.:-DD
Azért valami dereng, te troglodita kétlábú?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.23. 21:53:56

maior exercitus:
Ajánlanék neked egy linket.
www.menekulttabor.extra.hu/forum/
Úgy hiszem, érdekelhet téged.

BeefBus 2008.07.23. 22:27:46

Mr Falafel,
Boldog lennél ha csak fele annyira lennél életképtelen mint Én...
Ha 95% megis fennmaradási engedélyt kap akkor pont ideje lenne példát statuálni...;-) Gondolom, hogy a közigazgatásban dolgozol, hogy ennyire pontos infóid vannak. Persze a stìlusdoból inkább kocsisra tippelnék. Megjegyzem, hogy édesanyámék még soha sem épìtkeztek és a kisujjuk többet ér mint 100 a hozzád hasolókból!

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.23. 22:32:05

Prater:

ott van fenn a Törvény (Építéshatósági törvény) idevonatkozó 2 §-a, bcopyzva tőlem.

TELJESEN MÁS a szobor és emlékmű:

KIVÉTELES eljárás alá esik.

Szomorú vagyok, hogy ennyire buta és promitív vagy...

Hogy lehetne pl. egy Rákóczi-szobor vagy akár az '56-os emlékmű UGYANAZON értékelésű, mint egy garázs vagy tehénistálló?!

Hibbant...

Amellett ÉPP a fővárosban szinte MINDEN, sufni, ól, melléképület KAP FENNMARADÁSI ENGEDÉLYT (ennek gyakorlata a munkám része),

de egy naggyméretű nemzeti emlékmű
SEHOGYSEM!

Ha előbb olvastál volna, mielőtt kommentelsz, azt is láthatnád,
hogy a VÉGREHAJTÓ szerepében tetszelgő és utasításokat osztó Regionális Közig. Hivatal jogilag -és megengedhetetlen módon ignorálva,-
NEM IS LÉTEZIK,
mert a létrehozásukról szóló jogszabályt az Alkotmánybíróság 2007 novemberben
MEGSEMMISÍTETTE: azóta ők NINCSENEK,
határozataik ÉRVÉNYTELENEK, figyelembe sem kell venni !

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.23. 22:42:15

"Mr. Falafel':

"Aztán nyert a szadesz-favorizált továris-killer Antall,"

Otromba hazugság vagy tudatlanság.

Az angolszászok (de méginkább a zsidók) által ABSZOLUT FAVORITNAK TARTOTT SZDSZ óriásit koppant a '90-es választásokon:

s vele koppant a USA és GB, valamint a World Jewish Congress is...

Durván , mocskosul támadták mindvégig Antallt, még a betegségét is ocsmányul felhasználva,

Boross P. már kicsit a szocik kollégájaként jött,

és végül a szadisták azzá váltak, amik mindig is voltak: neomarxista, sőt maoista győkerű szalonzsidó nomenklatura zsúrfiúk belvárosi beltenyészete, egy ágyban a Hegyigyulák és Hornok, Kapolyik és Lendvai 'Gyöngytyúkok'
borzalmas vérfertőző nászában....

Rwindx 2008.07.23. 22:42:52

dzsucseharcos:
Hát nem tudom hogy azt találtam amiben sok-sok éve olvastam (attól félek nem), de abból a 3-ból ami elindult nálam normálisan a 69-esben van egy utalás. 8. lap "A vallásról" c. írásban a legvégén. Persze ez önmagában nudli :) Én gyanítom volt valami más is anno, ami mély nyomot hagyott bennem. 13 év az sok idő, elfelejtettem volna, utoljára is pont a téma miatt keresgélhettem közöttük, mert rémlett egy ilyen fejtegetés.

Rwindx 2008.07.23. 22:45:32

"és végül a szadisták azzá váltak, amik mindig is voltak: neomarxista, sőt maoista győkerű szalonzsidó nomenklatura zsúrfiúk belvárosi beltenyészete, egy ágyban a Hegyigyulák és Hornok, Kapolyik és Lendvai 'Gyöngytyúkok'
borzalmas vérfertőző nászában.... "

lol, ez nagyon jó, és milyen igaz...

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.23. 23:06:25

"Rwimdx" és persze, mindenki más:

Olvastátok Demszky indexbéli cikkét az ŐŐŐ nagy '68-as identitásáról?!

Tisztára kontraproduktív, amit magáról ír, még az is megutálja, aki eddig nem ismerte:
Az 1980 után születettek MEG TÁN MÁR nem is értik, mitől az undor a mára idegbeteggé lett

TIPIKUS kommunista kádergyerek nem-hihető eszmei kalandozásai ismeretében !

index.hu/velemeny/olvir/dg68/

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.23. 23:07:52

Mr. Falafel,

kösz a linket, regiztem a menekülttábor-ban.

Bár a Blogtéren így is azt írok, amit akarok. Meg a blogspoton is.

BeefBus 2008.07.23. 23:23:30

maior exercitus,
Arra gondolsz, hogy jóváhagyás és nem engedély? És jóváhagyták már? Vagy a méret miatt csak bejeltés. Be volt jelentve?
Ugye primitìvet akartál ìrni és nem promitìvet?
;-)
Ciao!

Rwindx 2008.07.23. 23:45:28

Maior exercitus:

Eddig elkerülte a figyelmemet. Hát most elolvastam, és néhány észrevételem akadt is.

"Anarchisták voltunk, hittük az utópiákban – amit sokan akkor annak láttak, az ma valóság."
- Itt legalább nem hazudik magáról és jelenéről...

"1972-ben „újbalosként”, a III/III által szimplán „anarchistának” bélyegezve, az említett diákkör által szervezett, nem engedélyezett demonstráció egyik szervezőjeként zártak ki egy évre a jogi karról"
- A maoizmus mióta újbalos dolog? Persze szerinte biztosan az.

"Mert a 70-es évek második felében szakítottam a marxizmussal"
- Én meg úgy gondolom a szakítás nem sikerült, el lehet-e egyáltalán szakadni egy (vagy az anarchizmussal együtt több) a tudatba fészkelő erőszakos ideológiától, örökre? Szerintem nem, lenyomatot hagy az ember agyában, élete végéig. Ez a lenyomat pedig másodlagos lenyomatot képezett Budapest utcáira a közel 20 évben, elég körülnézni. Szemét, bűz, igénytelenség, agresszió, pusztulás. Ezt mind köszönhetjük ennek a végtelenül kedves anarchista, marxista embernek.

Rwindx 2008.07.23. 23:46:20

Maior exercitus:

Eddig elkerülte a figyelmemet. Hát most elolvastam, és néhány észrevételem akadt is.

"Anarchisták voltunk, hittük az utópiákban – amit sokan akkor annak láttak, az ma valóság."
- Itt legalább nem hazudik magáról és jelenéről...

"1972-ben „újbalosként”, a III/III által szimplán „anarchistának” bélyegezve, az említett diákkör által szervezett, nem engedélyezett demonstráció egyik szervezőjeként zártak ki egy évre a jogi karról"
- A maoizmus mióta újbalos dolog? Persze szerinte biztosan az.

"Mert a 70-es évek második felében szakítottam a marxizmussal"
- Én meg úgy gondolom a szakítás nem sikerült, el lehet-e egyáltalán szakadni egy (vagy az anarchizmussal együtt több) a tudatba fészkelő erőszakos ideológiától, örökre? Szerintem nem, lenyomatot hagy az ember agyában, élete végéig. Ez a lenyomat pedig másodlagos lenyomatot képezett Budapest utcáira a közel 20 évben, elég körülnézni. Szemét, bűz, igénytelenség, agresszió, pusztulás. Ezt mind köszönhetjük ennek a végtelenül kedves anarchista, marxista embernek.

Rwindx 2008.07.23. 23:47:23

uff, 500-as szerver error eredménye a duplázás

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.24. 00:58:44

úgy látom, Falafel meg kündü átvette itt a hatalmat:)


:(

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.24. 01:03:35

"Szemét, bűz, igénytelenség, agresszió, pusztulás."

Ja, mindenről Demszky tehet

Még arról is, hogy kiesett a fradi, hogy drágul a benzin, hogy kihalnak az ámbrás cetek...


:szánalmas

...a gyűlölet

Pelso 2008.07.24. 06:59:46

Felölem maradhat a turul, mint békés nemzeti szimbólum. Csak ne legyen szélsőségek zarándokhelye.

Rwindx 2008.07.24. 09:40:15

Hannibal:
Ha mint felelős ember leszarja 18 éven át, akkor tehet róla. Ennyi. Ez amit írsz, nem szerecsenmosdatás? Ugye szánalmas ez is, szerinted is?

Rwindx 2008.07.24. 10:01:05

Ja igen, és az ámbráscetekről, benzinárról nem írtam, ugyanis nem tudok felmutatni köztük korrelációt. Te nyilván...

Ha szerinted demszkáj 18 éves főpolgármesterségi poziciója és Budapest állapota között nincs összefüggés, akkor nem tudom mit keres a helyén, hisz nincs hatása semmire. Sőt a poziciónak sincs értelme.
Ha szerinted is van összefüggés, akkor szintén nem tudom miről beszélünk. Mert akkor meg mit csinált?

Ha úgy gondolod nincs összehasonlítási alapom, akkor azt mondom 2 éve élek Budapesten, előtte egy megyeszékhelyen éltem, ég és föld az említettek tekintetében. Járok néha külföldön, pl múlt hétvégén Bécs belvárosához volt szerencsém, hát nincs kedvem bazdmegozni hogy miről is beszélsz.
Szóval amíg jössz, az ilyen flegma félrevezető dumád meg legyintésed, lenézésed sem több mint gyűlölet, hiába veszed a szádra. Nézz először körbe. Utána gyere ezzel a semmitmondó és szegénységi bizonyítvényt kiálító flegmasággal.

Nem kell hogy utáld demszkájt, de ne vádolj meg zsigerből másokat elfogultsággal, szánalmassággal, miközben te szintén elfogulatlanul ideböfögsz valami szánalmas hülyeséget, ami jó esetben értelmezhető. Érvelj ha nem értesz egyet vele, de ez ami néha 3-4 betűben kiesik a kezedből a billentyűzetre, azok nem érvek. Miért jó hogy ilyenekkel degradálod magad? Láttam már értelmes írásod. De ezek böfögések tényleg még a gyenge szintet sem ütik meg.

Rwindx 2008.07.24. 10:28:59

áá már csak 2... lesz 1 betüs is?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.24. 10:30:45


na jó, érv:

Bécs az elmúlt uszke 130 évben úgy általában mindig szebb/jobb/élhetőbb/stb volt, mint Budapest


A citált rész pedig: "Szemét, bűz, igénytelenség, agresszió, pusztulás" - akárhogy is nézem, zsigeri, általánosító, flegma, elfogult böfögés

sajnos

states 2008.07.24. 10:56:50

Most, hogy a helyzet fokozódik Turul-ügyben, még egyszer átnézve a postot, nem egészen értem, hogy mit jelnet az, hogy mai formájában a 19. században jelent meg. Ősi eredetmondánkról van szó, története alighanem még a honfoglalás előtti időkre nyúlik vissza. Tudomásom szerint a Krónikáink is foglalkoznak vele, a Káldi Márkéban pedig van egy miniatura is róla, az pedig igazán nem 19. századi...

hiba 2008.07.24. 10:57:21

Hát ez szép. Ma a turul melletti csíkosmagyar demonstrációval egyidőben a Cusi utáni fiatal baloldali aktivisták ellendemonstrálnak. Lesz ám ott szellemi koncentráció. Mindehhez még a júliusi november is. Mint egy sötét utópia.

Hattory Hanzo 2008.07.24. 10:59:45

Ha jól tudom, a fiatal baloldal szerzett egy centit, lemérték a felkarjukat, és lemondták at esti összejövetelt.

Rwindx 2008.07.24. 11:19:56

Na talán lesz ebből valami.

"Bécs az elmúlt uszke 130 évben úgy általában mindig szebb/jobb/élhetőbb/stb volt, mint Budapest"

Igen és ez mindent megmagyaráz?

Mikor jártál utoljára a belvárosban? Ferenciek tere környékén, Blaha környékén, Kálvin tér köryékén, a Nyugati környékén? Szinte bárhol a belvárosban? Nem a hirhedt utcákról, kerületrészekről beszélek. De pl.: Szoktál hazamenni éjszaka a Thököly-n? Kint csak kurvák állnak végig, de kicsit beljebb a stricijeik. Türelmi zóna mi?...


-Azt is megmagyarázza hogy ott nincs szemmel láthatóan összehugyozva minden járda?
-Azt hogy nem állítanak meg 10 méterenként bevallottan szeszre koldulva? a mindehova bevackolt hajléktalanok látványa is feldobja a város hangulatát, amelyek körül tocsog a húgy, omlik a fal.
-Azt hogy a tömegközlekedést lehet használni, anélkül hogy az ember kiokádná a reggelit?
-Azt hogy ott a belvárosban nincsnek permanens dugók? Itt meg gyakorlatilag igen.
-Azt hogy az épületek tiszták, mentesek az évtizedek alatt rárakódó mocsoktól? Itt meg nem.
-Azt hogy a másfél milliós városban nem kell megfulladni a szomgban? Itt meg mint kiderült csak azért nincsenek szmogriadók mert szándékosan magasan tartják a határértékeket?
-Azt hogy pl megoldottak 6 légkondicionált metrót (3 vonalon utaztam, egyiken sem voltak a szerelvények idősebbek pár évesnél), itt meg a 4. is inkább valami felvonás egy tragédiában, a tömegközlekedést meg úgy ahogy van épitik le. A BKV meg politikai manipulációkkal foglalkozik? A polgármester meg mutogat hogy a működési költségekre az állam nem ad pénzt? Holott erre pont a fővárostól nem kapott egy fillért sem. Mondjuk a jelenlegi tulajdonosi felügyet minősége miatt talán jobb is, mert csak elfolyna.
-Vezetsz autót Budapesten? Tapasztalod az a nagymértékű igényességet amellyel az utak állapotát kezelik? Tavaly kb hét hétig röhögtem amikor Hagyó bejelentette hogy már a fővárosban már csak 240 kátyú van, hát baszki, pont az V és a XIV kerület között volt az összes amerre naponta jártam... Ezt a pechet.
-Láttál már valahol zacskóautomatát a kutyagumihoz? Küzdöttél már 1 éven keresztül hogy mindennap úgy szálj ki az autóból ne lépj bele egy írtózatos méretű kutyaszarba, ha sikerült szerencsés módon parkolóhelyet találnod? Parkolóautomaták, ugyan minek is az ha nem lehet előre megvenni másnap reggelre a jegyet. Felesleges.

Persze, ezeket nem demszkáj csinálja éjszaka amikor mindenki alszik, csak éppen nem tesz ellene semmit. Ezeken megfelelő rendelkezésekkel, a pénzek nem elpazarlásával sokat lehetne javítani.

Egyébként nem kell Bécsig menni, nézz meg egy normálisabb magyarországi várost, ahol nem arról szól a polgármesteri pozició hogy az adott város liberális/konzervatív/baloldali város, hanem arról hogy ott emberek élnek. A város élhetősége nem a polgármester politikai hovatartozásán kell hogy múljon (helyhatósági választások utáni első mondata: "Budapest liberális város!"...), hanem sok apróságon, még csak nem is feltétlenül a milliárdos beruházásokon. És a fentiek miatt (meg még lehetne sorolni végeláthatatlanul) írtam azt amit. Demszkáj alkalmatlan, a város sodródik, nem történik semmi, rohad szét az egész, demszkáj meg büszke rá.

Persze ez is böfögés, nem éri el a "pff", "nc", "jujj", "eszemfaszom" stb érdemi felvetések szintjét.

No mindegy ez ide eléggé off volt.

Ferdinand Navarra 2008.07.24. 13:06:38

Nyolc éve kátyuban van az ország. Ha a szekeret végre kihúzzuk, minden jóra fordul.

Grrr 2008.07.24. 13:42:03

Sok gond származik a lakásprivatizációból, de szigorú rendeletekkel lehetne kötelezik a társasházakat legalább a belvárosban a tisztaságra, a homlokzat rendszeres vakolására, a graffitik és cetlik eltüntetésére. Ezenkívül be kellene vezetni a kirakatok és üzletporták ellenőrzését, minimális esztétikai követelmények számonkérését - és a kapualjakba felcsavarozott rothadó alumíniumládákat le kellene szedetni.

Ezenkívül értelmesebb BKV-menetrendekre lenne szükség és a járművel jobb takarítására, az úttesten a sávok újra felfestésére, ha az idővel lekopik, az utak jobb kitáblázására és a lopás megszüntetésére a kátyúzás terén, hogy tisztességesen végezzék a dolgukat, ne jöjjön ki a két nap múlva az egész törmelékként.

Rwindx 2008.07.24. 13:43:37

Hannibal: nem voltam ideges, ha esetleg úgy érezted volna. Ha viszont úgy érted te nyugodtál meg, akkor meg jólvan.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.24. 13:44:51

Prater:

Értelmes lehetsz, érvek híján egy ELÜTÉSEN lovagolsz...

A bejelentés EGYOLDALÚ aktus.

Nem kell JÓVÁHAGYÁS RÁ, csak regisztráció.

S az bizony NEM A FŐVÁROSTÓL, hanem a helyi, kerületi építéshatóságtól, aminek főnöke a helyi jegyző....

EZT NEM AKARJA TUDOMÁSUL VENNI a Demszky-Forgách duó.

Inkább JOGELLENESEN, mocskos nihil-judaista ideológiájuk érdekében SZABOTÁLNAK!

Mert ami 2005 -ben igaz volt,
a mai törvény szerint MÁR NEM IGAZ.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.24. 13:47:06

"Rwindx":

Szerintem Demszky egyáltalán nem hazudik,
de
ETTŐL még szörnyűbb az önvallomása...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.07.24. 13:47:59

"Bécs az elmúlt uszke 130 évben úgy általában mindig szebb/jobb/élhetőbb/stb volt, mint Budapest"

Hanibá, ez egy kurva nagy tévedés. A huszas -harmincas években
Budapest (európa legtisztább fővárosa címével egyébként) előzte
Bécset. Addigra épült ki "készre", földalattival, sugárutakkal stb.
Az 56-os harcok utáni durva beépítésekkel kezdődött itt a
romlás, de pl. a tömegközlekedés még a nyolcvanas években
is jobb volt Pesten. Azóta kicsit elhúztak (pár új metrovonal. )

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.24. 13:53:08

Hannibál

konkrétan
egészen hüle már...

Hogyan lehet védeni azt a mocskos, korrupt, 90-es önmagának torz árnyképévé, idegbeteg "bolseviki" hatalomgyakorlóvá vált,

önkritikátlan, sikertelen, idióta lúzert, akit
Dr. Demszky Gábornak hívnak??!

Hannibál, végső libbanásaid már ezek: hamarosan bealkonyul a töppedt agyad....

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.07.24. 14:13:49

hanibá már amolyan freejazz stílben irogat.
(Klubrádió sátor? : )

" ... óó ... h ... ? "

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.25. 09:22:39

gloire,

az álságos nosztalgia félreértelmezhetővé tesz egyértelmű dolgokat, és félrevezetheti a még oly megfontolt gondolkozót is...:p

a két háború közötti korszak nem volt ám olyan régen, hogy


a jó freejazz pedig jó - akár a Klubrádió sátorban is
bár emlékeim szerint ott utoljára Winand Gábort hallgattam, aki azért nem freejazz

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.25. 10:28:40

Hannibál

A patriotizmus megfigyeléseim szerint általában rendezettebb és élhetőbb környezetet hoz létre, mint a kozmopolitizmus.

Demszky kozmopolitizmusa és Budapest elhanyagolt vadsága között korrelációt keresni talán nem szélsőjobbos elfogultság.

Kis klubban bluest, freejazzt vagy alternatívot hallgatni, aztán éjszaka a város kocsmáit járva nyelni a füstöt és a sört, két kézzel osztva az észt egymásnak, hülyíteni a kiscsajokat szellemesnek tűnő ócska dumával... Na, hát jó dolog is ez. De az élet nem ennyi.

Demszky világvárosa mintha csak a job-ról meg erről szólna.

plastik02 2008.07.25. 10:46:24

csak az érdekes, hogy vajh, miért csak a nemzet nyomorékait érdekelte megint a dolog, akik kimentek újságírót verni?
talán mégsincs mindenki elájulva attól a madárkától, habár nekem nincs különösebb bajom vele, de simán emlékezhetne valami más a helyén, ami kevesebb felfordulást okoz. (bár ha jobban belegondolok, nálunk már egy szimpla kocka miatt is kimennének a zombik)

plastik02 2008.07.25. 10:50:33

"Elpet: Demszky kozmopolitizmusa és Budapest elhanyagolt vadsága között korrelációt keresni talán nem szélsőjobbos elfogultság.

Kis klubban bluest, freejazzt vagy alternatívot hallgatni, aztán éjszaka a város kocsmáit járva nyelni a füstöt és a sört, két kézzel osztva az észt egymásnak, hülyíteni a kiscsajokat szellemesnek tűnő ócska dumával... Na, hát jó dolog is ez. De az élet nem ennyi."

:DDD

te nyitott szemmel jársz Budapesten úgy látom...

(mellesleg meglepő módon a főváros arculatát nem [csak] a terepjárós alakítja)

smalladam 2008.07.25. 12:50:26

én is voltam a tüntin, a magamét megírtam a hírszerzőn, szerintem ez egy húszas évekbeli szerepjátszó kör volt.

oli bácsi tudósítására én is kíváncsi lennék:)

Hattory Hanzo 2008.07.25. 12:56:36

smalladam

Vicces volt olvasni a Te beszámolód után az MNO híradását, ami nem bírta eléggé hangsúlyozni a megmozdulás békés, nyugodt légkörét, és a perpatvart egy közeli kocsma teraszán italozó vendégek számlájára ( muhaha ) írta.

states 2008.07.25. 12:57:38

plastik02
Én azért nem nyomorékoznám le azokat, akik tegnap a szakadó eső ellenére kimentek a Turulhoz, még akkor sem, ha én sem kedvelem, se a Gárdát, sem a Jobbikot. Mások pedig azért nem mentek ki, mert a Fidesz megint játsza a nemi életet is élni, meg érintetetlennek is maradni játszmát, ami egyáltalán nem biztos, hogy többet hoz a konyhára, mint elvállalni azt, amit el kell. A langymeleg lábvíz helyett...

smalladam 2008.07.25. 13:13:16

Hattory, közeli kocsma. a kordonon belül. amúgy ettől függetlenül tényleg békés volt.

states. szerintem, ha a fidesz kormányzásra készül, nem fogja képviseltetni magát azon a tüntetésen, amit a bombagyár és a kurucinfó neve fémjelez. ez nem "nemi életet is élni, meg érintetetlennek is maradni játszma", hanem ésszerű megfontolás.

hiba 2008.07.25. 13:17:58

States: Jól értem, hogy szerinted a FIDESZ-nek részt kellett volna vennie ezen a tüntetésen? Nézd már meg kik voltak ott a szónokok, meg a szervezők. Ezekkel közösséget vállalni felelős politikai erőnek nem lehet. A Pokorni levél szerintem a lehető legjobb állásfoglalás volt a Fidesz részéről.

tevevanegypupu 2008.07.25. 13:31:33

Es hol voltak az ellentuntetok? Akik ezt az egesz cirkuszt elinditottak, az szdsz kepviseloi, Budapest felhaborodott nepe ugyan hol volt? Ilyenkor miert nincsenek ott? Miert mondtak vissza? Mikor maskor mint ilyenkor lett volna ott a helyuk? Erdekes.

Hattory Hanzo 2008.07.25. 13:37:31

tevevanegypupu

Egy érdekesebb kérdés: hol volt Mitnyan György?

tevevanegypupu 2008.07.25. 13:39:25

Hattory
Ott volt. A turul kepeben.(:

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.25. 14:20:34

Hannibál

Kell bizony :)

Még akkor is, ha az idő előrehaladtával az ember igénye csökken az ilyesmire, és inkább nyugalomra vágyik. Mivel Budapesten csak ab und zu járok, a világért nem szólnék bele, milyen várost építetek. Az is igaz viszont, hogy túlságosan szeretem azt a várost ahhoz, mintsem közömbös legyen számomra a jelene és jövője. Szép és izgalmas város, de pillanatnyilag az izgalmak a kelleténél nagyobb mértékben vannak jelen, ha megengedtek egy ilyen észrevételt.

Grrr 2008.07.25. 15:23:34

A kozmopolitizmussal nincs semmi baj, sőt. Budapestnek nyitottnak kell lennie. Nagyon sok izgalmas kulturális kezdeményezés, program van a városban - ehhez mondjuk viszonylag kevés köze van Demszkyéknek.

De egy nyitott és kozmoplita város is lehet rendezett, lehet jó rendőrsége, tömegközlekedése, tiszta és kátyúmentes úttestei és járdái, értelmes és betartatott rendezési terve, esztétikai aspektusokat is komolyn vevő építészeti engedélyezési eljárásai.

Ez lenne a főváros és a kerületek feladata, többek között...

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.25. 15:24:41

Elpet:
Egészen más a választási kampány, és egészen más a kormányzás.

Hazudtam. (Amikor a posztot írtam, még nem tudtam, mikor lesz a tüntetés).

Vidékre kellett mennem (hónapok óta egyeztetett, ide-oda tologatott izé, ami csak itt és most volt jó, ráadásul másoknak kellett hozzám alkalmazkodniuk), és csak késő éjszaka értem haza.

Mindenkitől bocs, de valami azt súgja nekem, hogy lesz még itt bazmeg.

Így smalladamot sem láthattam működés közben.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.25. 15:48:50

Nota bene, egy kozmopolita város akár el is viselhet néhány turul-szobrot. A söpredéket természetesen az sem.

Google 2008.07.25. 15:54:06

Olvasom Smalladamot a helyén. Itt is a helyén van.

"A szemtanúk szerint a kötekedésből induló bunyó a tömegből azonnal odagyülekező szkinhedek támogatásával gyorsan átfordult "mocskos zsidó"-zásba, illetve a ..."

Na, ezek a szkinhedekkel, akik október 23.án, homoszexuálisok tüntetésén stb. megjelennek, ezekkel nem tud/nem akar semmit kezdeni a tisztelt magyar rendőrség.
Mit csinálnak ezek a "szkinhedek" események között?

states 2008.07.25. 16:04:33

smalladam, hiba
A Turul-ügy elérkezett ahhoz a ponthoz a 9. kerületi jegyző fellépésével, amikor a Fidesz maga is nyugodtan meghírdethette volna legalább kerületi szinten a demonstrációt és nem kellett volna átengedni a terepet a Jobbiknak. Az különben sem járható út, hogy egy ekkora párt átengedi folyton a kezdeményezést az ilyen szimbolikus kérdésekben a széljobbnak, mert akkor neki egy idő után csak a Kéri-kör meg a nyugdíjak befagyasztása marad. Aztán csodálkoznak, hogy jobbról is balrói fogyik a Fidesz...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.25. 16:04:49

plastik02:
A te megcsonkított torzód kéne a turul helyére, annak lenne csak jelentésértéke.

states 2008.07.25. 16:06:54

...jobbról is, balról is fogyik a Fidesz...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.25. 16:16:40

google:
smalladam egy habzószájú debil ultralibbencs, akinek azt sem hinném el, hogy tej fehér. Te is az vagy.

tevevanegypupu 2008.07.25. 16:22:40

Beken kellene hagyni azt a madarat, fizessenek erte buntetest, mert engedely nelkul epitettek, aztan maradjon ott nyugodtan. Akinek nem tetszik ne nezzen ra, igy van ezzel mas is, akinek masfajta epuletek, jelkepek nem tetszenek. Nem ez a madar fogja elrontani azt az osszkepet ami Budapestet mostanaban jellemzi.

A kosz, az allando felfordulas, forgalomeltereles, kertitesek amik soha nem voltak, bedeszkazott kirakatok, felig osszeomlo epuletek, kimarado busz es villamosjaratok,
lebontott muemlekhazak, szerencsetlen emberek, rosszarcu, gyanus alakok, hajlektalanok, keregetok..

Aki csak egy-ket napig marad es nem er ra megnezni, meghallgatni egy szinhazi eloadast, koncertet, annak ez a latvany marad az emlekei kozott.
Kozmopolita vilagvaros? Na igen..Kerdes, hogy kinek es mihez viszonyitva?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.25. 16:22:46

states:
A Fidesz be van szarva, ha kimegy a szoborhoz, a világot telekürtölik a zsidók, hogy nácik. Jogos félelem. Ugyanakkor ezzel a beszari, konfrontálódni nem merő mentalitással nem lehet választást nyerni.

hiba 2008.07.25. 16:34:25

States: Szerinetm egyáltalán nem kellett volna átvennie a kezdeményezést turul ügyben. A Fidesz egy tömegpárt, nem tehetimeg, hogy ilyen etikailag is kétes ügyhöz (engedélytelenség, polgári-áldozatok+turul) utcai megmosdulást szervezzen, amikor Ő arra készül, hogy törvényes keretek között vezessen majd egy egész országot. Meg kell hagynia a széljobbnak a saját helyét, ezeknek az embereknek úgyse tud mit mondani egy élni és alkotni akaró polgár. Legfeljebb ha pszichiáter. Lásd. fentebb.

states 2008.07.25. 16:39:47

Mr Falafel
Ha nem megy ki, a Fideszt akkor is lenácizza a balliberális média, így megy ez amióta Fodorék elhagyták a pártot...

states 2008.07.25. 16:54:29

hiba
A Fidesz egy nemzetiliberális polgári párt, amelynek kell, hogy legyen értrékrendje, ha nincs, akkor az csak masszapárt, nem tömegpárt. A Turul-csontot meg már lerágtuk, de azért megjegyzem, ha a jobboldal arra vár, hogy a balliberális többségű közgyűlés bármilyen emlékmű-állításhoz hozzájáruljon, akkor Kun Béla emlékpark létesítését kell kérelmeznie, mert máshoz aligha járulnak hozzá....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.25. 17:00:22

states:
Én teljes mértékben egyetértek veled.

hiba:
Inkább az a mizéria etikátlan, amit ti a szobor köré szerveztek. Persze, számomra már a puszta létezésetek is etikátlan, egy unfair húzás a kaporszakállú részéről.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.25. 17:04:52

Grrr
tevevanegypupu

Ki a kozmopolita?

A patrióta, aki jól tudja érezni magát más patrióták között is?

Vagy a népek háborgó óceánja fölött lebegő űberértelmiségi?

Szeretem Michael Palin útifilmjeit.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.25. 17:28:44

További kérdéseim:

Intoleráns-e az, aki nem akar lakóhelyén együttélni a világ elképzelhető kultúráinak mindegyikével?

Rossz hazafi-e az, aki elfogadja, hogy a világ kultúrájának vannak már olyan közös elemei, amelyek egyet jelentenek mindenki számára, eredetüktől függetlenül?

Soviniszta-e az, aki mindezek mellett aggódik, hogy a közös kultúra elemei elsorvasztják a helyi elemeket? És a sorvadás ellen tenni akar, táncházba jár, citerazenekarban játszik, az íjászatot gyakorolja?

Én mindhárom kérdésre nemmel válaszolok.

Kissé sokféle hatás éri az embereket mostanság. Nem egyszerű jól feldolgozni.

tevevanegypupu 2008.07.25. 17:40:24

Elpet
gondolom patriotak egymas kozott kellene elviseljek egymast barhol a vilagban, ha mar a sors szamkivetette oket. Nem lehetetlen. De ennek talan nincs is sok koze a kozmopolitizmushoz, ezt talan bekes egymas mellett elesnek lehetne nevezni.
Es hogy baj-e, ha valaki nem ohajt egy masfajta etnikum - vagy sokfajta etnikum - kozott elni? Ez altalaban az integralodastol fugg. Ha az a bizonyos etnikum kepes megfekezni, mondjuk evente csak egyszer kiterjeszteni azt a szokasat ami zavarna a tobbiek lelki nyugalmat vagy individualista hajlamat akkor nincs baj.

Akkor legfeljebb a berzenkedonek azt javasolhatna az ember, hogy vonuljon kolostorba vagy vasaroljon az erdo szelen hazat. De ha az etnikumok rogton atalakitanak az addig megszokott kornyezetet sajat izlesuk szerint, hat..
Na erre nem tudunk jelenleg megoldast igaz?(:

smalladam 2008.07.25. 18:00:46

states, abben igazad van, hogy a fidesznek lehetne határozottabb kommunikációja csomó olyan esetben, mikor a széljobb lecsap előttük, és az ő hülyeségeik tematizálják a témát.

ebben az esetben szerintem a pokorni ötlete korrekt volt, ezt nyomathatták volna határozottabban, mindkét féllel (szdszmszp vs turbómagyarok) szemben. de oda nyilvánosan kivonulni egyedül, vagy mással szerintem elég rizikós húzás lett volna, szerintem jól tették, hogy most távol maradtak.

mr falafel: a tej kék.

olibácsi, hát sajnálom, hogy nem láthattál működés közben. elszívhattunk volna egy cigit és megvitathattuk volna a turul modern kori eszme- és szimbólumtörténetét, amiról épp most próbálok egy cikket összehozni.:)

google: engem is érdekelne, hogy a szkinhed-problémával valaki miért nem akar kezdeni valamit. például miért jó a radikáljobbos szervezeteknek, hogy ha békésen akarnak demonstrálni, pár kopasz akkor is mindig megtalálja a módot a hőzöngésre, amiből aztán a sajtóban az jön le, hogy már megint balhé volt..

hiba 2008.07.25. 18:55:38

Falafel: szeretnéd ha nem léteznének olyan emberek akik másként gondolkodnak mint Te? Miért volna az jó Neked? Attól még nem lennél kevésbé jelentéktelen kis pöcs, aki egy fórumon éli ki az agresszív hajlamait, mert még az utcai hőzöngéshez is gyáva. Fárasztó vagy, de mondjad csak.

Google 2008.07.25. 19:38:46

Ezek a szkinhedek egy párhuzamosan mozgó csoport, még azt sem mondanám, hogy szélsőjobbosok, ezek azok, akiknek soha nem esik semmi bajuk, valamilyen oltalom alatt állnak és érdekeltek a balhék kirobbantásában.
Egyszer majd többet fogunk tudni róluk is!

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.25. 19:57:18

HANNI,

mé',
ÉN VÉDEM A nomenklatura-gyerek, Kirgizisztánban szocializálódott, maoista, belvárosi tápos vakegér JOGFILOSZ
idióta DEMSZKYT??!

Hülye úr.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.25. 20:01:22

Szerintem

OJSÁGÍRÓT werrni

ritka nagy élvezet lehet!

(Andrassew jut eszembe...:-DDDD ]

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.25. 20:25:59

re: "google", "Mr. Falafel":

Isten a tanúm, képtelen vagyok megérteni, hogy egy ilyen "smalladam" - kisköccsögh

mi a gyásznak jár ide kommentolni, mikor a globáljewish gazdáinak alfelében a lefetyelő nyelve, és minden leírt szavával az antimagyar, gyurcsányista és pluszban a telavivi szélső neolibbantakat szopja le ??!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.25. 21:10:41

hiba:
Sosem zavart, ha avalaki másként gondolkodott, mint én. És itt a "gondolkodott"-on van a hangsúly. Te és többi balfasz valahonnan egy olyan sűllyesztőből került elő, ahol nem divat gondolkodni. Hozzád és a fajtádhoz képest egy amőba Einstein padtársa.
"ÉLETKÉPTELEN EGYED". Jegyezd meg jól ezt a kifejezést! Olyan véglényekre vonatkozik, mint te is vagy, akiknél a protoplazma elkülönülése két övre még nem indult meg. Vagy megindult, csak a külső, egynemű ektoplazma valami olyan anyagot termel, amivel a magyar földet mérgezitek. Érted, te szánalmas szellemi éhenkórász? Nem vagytok több, mint az endoplazmában keletkező sár, amit kiokádtok egy nyíláson, és kéregplazmán vonszolva gusztustalan testeteket, hagytok magatok után.

És tudod, nyomorult cestoda, azért nem megyek a szoborhoz óbégatni, mert van úgy, hogy az ember szabad véleménynyilvánítása más embereket esetleg sért. Szoktam olyat mondani, hogy isten szeretkezzen vele, de sosem hangosan, kinn az utcán. A céltalan, nagy nyilvánosság előtti obszcenitás nem vonzz, még akkor sem, ha egyébként szimpatizálok a véleményükkel és annak kifejezésmódjával. A turul tövében "mocskos zsidó"-zni nem különösebben meglepő vagy durva. Tudjuk, hogy a zsidók akarják lebontani, csak, mert magyar, s ha ezért azt várták, hogy "éljenek a zsidók!", hát elég furcsa lenne.
Szóval, majd szólj, ha komolyra fordul az ügy, addig csak verbálisan verlek agyon, aluliskolázott kretén.

tevevanegypupu 2008.07.26. 10:33:35

www.hetivalasz.hu/cikk/0807/miert_ne_maradhatna_a_turul

Gondolom ezt eppen azok nem fogjak olvasni akiknek szol.Meltanyossag, tolerancia es masok velemenyenek tiszteletben tartasa - ha nem tul szelsoseges - mostanaban nem szokas, verre megy minden. Lehet, hogy ezt nem is ide kellett volna kuldeni hanem mondjuk a 168 oraba.(:

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.26. 11:24:56

teve:
Úgy vélem, elég világos a másik oldal szándéka. States helysen látja: mindenáron fenn kell tartani a látszatot, hogy a magyarok (jobboldal) egy erőszakos kisebbség, akik a csendes többséget (baloldal, de elsősorban zsidóság és cigányság) megfélemlítve igyekszik kinyilvánítani identitását. Vagyis mi csak velük szemben érezzük magyarnak magunkat. Éppen ezért nekik minduntalan úgy kell viselkedniük, hogy mi mindenképpen úgy érezzük, hogy magyarok csak úgy lehetünk, ha magunkat velük szemben értelmezzük.
Ez egy elég ellentmondásos szituáció, ha figyelembe vesszük, hogy az uralkodó elitek (pol-gazd és """kulturális""") milyen identitásúak. Nevetséges, amikor az uralkodó, lassacskán újra elnyomó kisebbség (ballib férgek) ajvékol, hogy őket üldözik ebben az országban. Náluk minden lőfegyver és vízágyú, amit kontroll nélkül alkalmaznak is, náluk az igazságszolgáltatás(?????) póráza, de ők érzik veszélyben magukat. Undorító, visszataszító. Ezért fontos, hogy mindazok, akik az ő tobzódásukat rossz szemmel nézik, tartsanak össze. A legkisebb engedmény, amit a humánum diktál, és ösztönösen magyar, az ő malmukra hajtja a viszet, mert ők ösztönösen aljas férgek, és a humánum ismeretlen fogalom előttük. Ideértve, természetesen, a szavazótáborukat is.

Grrr 2008.07.26. 12:57:29

Elpet

A kozmopolita város az én értelmezésemben egy olyan hely, amely - intézményesítetten és legtöbb lakója révén személyesen is - szívesen befogad (magasan kvalifikált) külföldieket, igyekszik érthetővé és élhetővé tenni számukra a várost (angol nyelvű tájékoztatás, egyszerűsített hivatali eljárások, stb.).

Az ilyen város lakossága nem morog, hogy miért vannak angolul is (vagy egyes esetekben csak angolul) elkészítve a feliratok, nem mondja az exotikus kulturális programokra meg éttermekre, a kóser és halal hentesekre, hogy minek ez.

Sok embernek van külföldi szomszédja vagy ismerőse, sokan tudnak valamennyire angolul (a bolti eladókat és MÁV-osokat is beleértve).

Az nyilvánvaló, és a kozmopolitizmusba nem tartozik bele - és soha sme tartozott bele - az antiszociális magatartás elviselése. A hangoskodást, szemetelést, pláne bűnöző életformát üldözni kell. Ez pont az, amit mondtál, illetve ami a "kozmopolitizmus" értelmezésében is benne van, hogy vannak bizonyos együttélési szabályok, amelyek minden kozmopolita városra igazak. Van tolerancia a vallások, kultúrák, életformák iránt, de nem lehet felrúgni az alapszabályokat ("addig terjed a szabadságod, amíg nem sérted más ember szabadságát" című finomkodás).

Mindenki megőrizheti ezen körülmények között is a saját kukltúráját, ha akarja. Bár az tény, hogy van keveredés, és ez egyre nagyobb. Pesten mér régóta vannak
- olasz éttermek, török és kínai büfék, ír kocsmák
- (külföldi!) klasszikus zene, opera, pop és rock és minden új műfaj
- Valentin-nap, anyák és apák napja, május elseje
- piknikelés, wellness-fürdőzés
- "pantalló" a "gyatya" helyett
- rengeteg jövevényszó
- külföldiek által indított tudományok és művészeti irányok

Gyakorlatilag mindaz, ahogyan élünk, amit dolgozunk, ahogyan szórakozunk, amit viselünk, stb. már inkább külföldi eredetű, ami jól vagy kevésbé jól beépült a kultúránkba. Még a talán intaktabb keleti kultúrákba is.

De "helyi elemek" mindig is lesznek, ezeket állandóan újrafogalmazzuk, vagy teljesen újakat hozunk létre. Így alakul át a kultúra folyamatosan mindenhol (a "fejlődés" szót nem szeretem ebben a kontextusban).

states 2008.07.26. 13:00:54

Azért Demszkyék ostoba Turulellenes hadjáratának van hozadéka is, ezt lássuk be mi is itt az árok túloldalán. Az ország kétharmada, na legyünk jóhiszeműek, fele, idáig azt sem tudta, mi fán terem a Turul. Mostanra viszont annyit biztosan tudnak, hogy valami ragadozómadár, amit a Fidesz rászabadított a fővárosra...

tevevanegypupu 2008.07.26. 13:26:40

Mr Falafel

megertem mindket oldalon az inkabb elkeseredett mint gyulolkodo velemenyeket. Senki nem nevetseges, senki nem utodott, mindenki nyugalmat szeretne, csak eppen nem hagyjuk egymast beken. Nem igaz, mennyire keptelenek vagyunk beszelgetni egymassal.Nem tudjuk vegighallgatni a masikat anelkul, hogy kozbe ne vagnank es ne a magunk igazat akarnank belegyomoszolni a zsebebe (rosszabb esetben a torkan le).

Nehez igy barmit is kezdeni.Nem az a baj forrasa, hogy eppen szocialistak vannak jelenleg kormanyon. A problema a szemelyekkel van.
Nev szerint meg lehet nevezni, kiknek kellene elmenni ahhoz, hogy helyrealljon a nyugalom. A masik oldal is valoszinuleg inkabb az elvhez mint szemelyekhez ragaszkodik. A szocialdemokraciaval semmi baj. De azokat akik nalunk ezt kepviselik - illetve azt akarjak elhitetni mindenkivel - keves kivetellel nem lehet elfogadni.

Elhiszem azt is, hogy a jobboldal nehany politikusa is ellenszenvet valt ki mert tulzo, nem hajlando kompromisszumokra es sokszor anakronisztikus elveket kepvisel. Csak eppen veluk kapcsolatban egyedul ez a kifogas merulhet fel, gazdasagi buncselekmenyek, adocsalas es trukkok szazai nem kapcsolodnak a nevukhoz.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.26. 13:39:10

"Mr. Falafel":

A Turul-szobor ABSZOLUT Fidesz-ügy.

Formálisan, szervezetileg és a döntéshozók, kivitelezők szintjén is,. A jogi képviselet szintjén is, a jogviták éles hangneme szintjén is.

Mitnyan és a kerületi jobboldali többség döntése, a helyi Hivatal végrehajtása,
az új polgármester, mint Fidesz Ex-Elnök, majd alelnök személye,
a MAI jobboldali többség kiállása,

az I. ker. Fideszes polgármester és az ottani önkormányzat jobboldali többsége,
a I. ker. Jegyző adekvát hozzállása

mind bizonyítja a TURUL-ügy fideszes jelentőségét és saját ügye minőségét.

E kérdésben azonban NEMZETI konszenzus van,

szemben a Bűnös Város magyargyűlölő, kozmopolita, nihilista, ofnerjüdisch, bolsevik
SENKIHÁZISÁGÁVAL,
akiknek képviselői lassan levegőhöz sem jutnak a saját balfxságuk prése alatt !!!
süti beállítások módosítása