Vissza a történelem szemétdombjára
2008. július 08. írta: Ács Ferenc

Vissza a történelem szemétdombjára

 Ostoba, európai léptékben felelőtlen és könnyen súlyos következményekkel járó döntést hozott a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság. Egy jelentéktelen magyarországi párt szintúgy jelentéktelen, de izgága bohóca közvetve vagy közvetve elérheti azt, hogy szélsőséges akciózgatása nyomán hosszú évtizedek óta nem tapasztalt indulatok törjenek elő Magyarországon. Olyanok, amelyekhez képest csak szelíd kóstoló volt a homoszexuálisok szombati menete ellen rendezett lincspróba. A vörös csillag mostani rehabilitálása nemcsak azt fogja eredményezni, hogy néhány tisztességtelenségben megőszült aggastyán a kisközértbe leugorva viseli majd a szochazáér' kitüntetést vagy hogy a hírhedt kubai terrorista, Che Guevara mellett már a vörös csillag is feltünedezik egyes világmegváltó hülye tinédzserek pólóin.

 A rehabilitált ötágú csillag, amelynek jegyében százmillió embert küldtek a másvilágra, újból legitim jelkép lehet az élet minden területén. És újfent felbátorodnak a 2006 óta amúgy is folyamatosan erősödő, maguknak mindig egy kicsit többet megengedő nyilasok, neonácik: ha a komcsiknak, azaz vörös unokatestvéreiknek szabad, akkor nekik miért ne lehetne nyilaskeresztet, horogkeresztet hordaniuk? Az a helyzet, hogy a kérdés jogos lesz. Amúgy sem páratlan jelenség ez ma már, lehet látni ilyesmivel díszített egyenruhákat Budapesten - valószínűleg nem mind filmforgatásról vagy az NBH-ból jönnek. És ha lehet, hát viselni is fogják. És lesznek üvöltözések, verekedések, erőszak, ahogy tetszik. Még kínosabb lesz ebben a kelet és a nyugat hátrányait furcsa egyvelegben ötvöző országban élni.

 A bírák szerint „a vörös csillag betiltásához nem fűződik világos, sürgető és konkrét társadalmi szükséglet” és ez a jelkép „nemcsak önkényuralmi, hanem az igazságosabb társadalom megteremtését célzó munkásmozgalmi szimbólum is, továbbá több uniós tagállam bejegyzett pártjáé” - ahol ugye nem volt országot, gazdaságot, embereket tönkretevő kommunizmus, de ezt már én teszem hozzá. Azért kíváncsi lennék a szobatudósi okoskodásra, ha az illető bíró nagyanyját tízen erőszakolták volna meg vörös csillagos sapkában, és utána a nagyapját is agyonlőtték volna ugyanők. Esetleg ha ismernék a padlássöprés szó fordítását, bár ilyen az ő nyelvükön nincsen, kellően nem ismert szerencséjükre. De hogy a Gulág szó jelentését ne ismernék? És hogy a kettős mérce ilyen hihetetlen cinikus alkalmazása hová vezet? „Nem igaz országhoz vezet” - hogy a klasszikust idézzük. Baljós, hazug hatvannyolcas örökség ez a „jót akaró” kommunizmusba való életveszélyes beleájulás, amelyből az elkényeztetett nyugati értelmiség nagy része a mai napig nem tudott kiszabadulni. És most a mi botunkkal veri a csalánt, az „igazságosabb társadalomért” kezdetű, itthonról is jól ismert zagyvalékok jegyében. Csakhogy ez nem egy autóborogatásban és füvezésben megfáradt diákkör a Sorbonne-on Marcuse idejéből, hanem az Európai Emberi Jogi Bíróság 2008-ban.

 A szabadelvű-jobboldali világképbe persze belefér az amerikai gyakorlat is, ahol vörös csillag és horogkereszt egyaránt hordható. Csakhogy mi Európában élünk, azon belül is egy olyan országban, amely a mai napig nem nézett szembe saját állampolgárainak meggyilkolásával, majd az újabb tömeges gyilkosságokkal, népcsoportok elüldözésével, egy forradalom vérbefojtásával, lényegében az egész XX. századi magyar történelemmel. A közterület helyett a Terror Háza Múzeumába való vörös csillag mai engedélyezése egy apró, de járható ösvényt nyit a további fizikai erőszak felé Magyarországon. Milyen kár, hogy ez a bíróság nem Phenjanban ülésezik. De a látens kommunisták nem éltek kommunista országban, mert azért a hétköznapokban jobb ám ez a fránya kispolgári kapitalizmus. Az öveket tessék becsatolni, indulunk vissza a történelem szemétdombjára! Rázós lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr56558826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 17:53:56

maior exercitus · defense.blog.hu 2008.07.09. 15:37:31

A válasz e-mail-en felül még 2 dolgot jegyeznék meg: (Az első az internetes "illemszabály".)

1) nyilvános blog esetén a kritikát a blogon illik megfogalmazni.

2) levele valószínűleg nem állná ki a moderálás próbáját. Kérem legközelebb e-mail-ben is olyat küldjön, ami megfelel ennek a kritériumnak!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.09. 17:59:09

Falafel,


ez a JP-zés nem túl kóser:-(((
Mert a JP az pont nem az, amelyik beáll bármelyik narratíva mögé mindenféle kritika nélkül. Én ott olvastam már Mazsihisz-kritikát (hajjaj!), és Izrael-kritikát is. Miért pont a JP-t pécézted ki?

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 18:00:36

maior exercitus · defense.blog.hu 2008.07.09. 14:37:02

""Naszta", kihúzod nálam a gyufát,
ha tovább antimagyarkodsz...."

Remélem jól mutat majd a kezemben a gyufa...

Egyébként hol "antimagyarkodtam"???

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.09. 18:19:43

Mr Falafel,

történelmi ismeretek terén jelentős kihívásokkal küzdesz, de ettől függetlenül a kedvemért cseppet gondolkodj el, miért tettem a terminust idézőjelbe.

Gondolkozz, hátha ..

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.09. 18:21:20

"Mavo kezdett izraelezni, olvass vissza. Szerinte többezer éves dolgok miatt "bírálják" izraelt."

Ja, hogy szövegértés terén is kihívásokkal küzdesz ... az más

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.09. 18:22:50

Ez az egymás fikázása jó maguknak?
Csak kérdem.
Mert akkor kicsit szellemesebben tegyék, hogy mink is szórakozzunk.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 20:32:35

mavo:
ön egy troglodita trilobita. Ahhoz képest viszont egész jól megtanult írni.

Gabrilo:
A JP egy ultra divat-cionista, magyarellenes banda. Már a nevük is visszataszító, mint oroszjózsi.

Pilgrim 2008.07.09. 20:34:18

Kovács Péterre azért nehéz lenne azt mondani, hogy terheli a szoci-kádári múlt. Szerintem erőteljesen nemzeti érzelmű, ami persze nem zárja ki minden esetben az előzőt, de mégis... Mellesleg igen sok oldala van, egyesekkel hideg, mint a jégcsap, másokkal meg - akár a hallgatókkal is - tegeződik.

Falafeltől amiket az elmúlt időszakban olvastam, azzal szinte mindenben egyetértek. Kevesen vannak, akik nem csak állandóan a mérhetetlenül unalmas polkorrekt szöveget nyomják. Falafel, írjál blogot, én pl. szívesen olvasnám!

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 20:51:37

Pilgrim 2008.07.09. 20:34:18

A politikai korrektség és a szélsőség között szakadék van. Ugyanez igaz a történelemre és az összeesküvés elméletekre. Az is furának tűnik nekem így este felé, hogy a radikális oldalon mindig Izrael a problémás állam, mindig Árpád-sávos a történelmi zászló stb.

Pilgrim 2008.07.09. 20:58:11

Naszta, én nem csak erre gondoltam. És persze teljesen nyilvánvaló, hogy a politikai korrektség és a szélsőségnek nevezett szókimondás között szakadék van. Legyen is! Ha nem lenne, arról lenne szó, hogy csak ún. polkorrekt bólogatójánosok nyilvánítanak véleményt. Így jó ez, elvégre a szólásszabadságba ez bőven belefér.

kispufi 2008.07.09. 21:11:39

Hamarabb akartam, de csak most találtam meg, nem az utóbbi hsz-ekhez, hanem az eredeti témához szóló animációcska:

www.sellbak.com/mszp/mszp.swf

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 21:24:10

Naszta:
Izrael problémás állam. Számtalan esetben az USA vétója menti meg a szankcióktól az ENSZ-ben.
Az árpádsáv és a turul ősi jelképek, szimbólumok. Egy olyan ember, mint te, aki egy másik országra tekint úgy, mint gyökereinek földje, az a büdös életben nem értheti ezt meg. És ezt nem is várjuk tőled, tőletek. Megelékszünk annyival, hogy a nemzeti jelképeinkről csak jót, vagy semmit nem mondtok.
Elmondom neked is:
Nagyszüleim a haláltáborban ismerkedtek meg. Apám már itthon született, de még iskolás sem volt, amikor a Rosenfeld-diktatúra ( a te felmenőid)elküldte őket egy kicsit az alföldre krumplit kapálni. Másfél év után azért térhettek haza, mert nagyapám vállalta, hogy lemegy az akkor beinduló bányába dolgozni. Kellett az erős munkáskéz, nagyapám meg egy 2m magas, irdatlan tenyerű zsidó ember volt. Vagyis nem volt zsidó, mert református keresztségű volt. Szóval, a náciknak zsidó volt, a Rákosiéknak meg kulák. Most is pont ez van. A divatzsidók fikázzák a hazáért szenvedőket. Nagyanyám a rendszerváltás után nem kért kártérítést, és apámnak is megtiltotta. A Garay nemesi levél után járó birtokainkat sem kértük soha. Emondhatom, hogy az én családom letett valamit az asztalra. Megszenvedtünk azért, hogy magyarok lehessünk, és nem tűrjük, hogy műmájer idegenhon-imádók a magyarságunkban megsértsenek. Értettél ebből bármit is, te szerencsétlen flótás?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 21:25:27

megelékszünk helyett megelégszünk.

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 21:50:22

Mr Falafel 2008.07.09. 21:24:10

1) Nem ismersz. Úgyhogy f@szság a fele annak amit írsz. Például rólam.

2) Szerbia, Vietnám, Észak-Korea stb. többek között azok az országok akik még kaptak vétót. (Oroszország, Kína). Ezekről jóval kevesebb szó van.

3) Tisztelem az magyar jelképeket. Csak tudom is őket hova tenni. Miért nem Mátyás zászlajával vonultok fel? Vagy II. Andráséval? Vagy - ha már nagy Magyarország - III. Béláéval?

4) Családi sztori nekem is van, mégsem azzal érvelek.

5) Nekem még sértegetnem sem kell Téged. Elég elolvasni az írásod. :p

"Egy olyan ember, mint te, aki egy másik országra tekint úgy, mint gyökereinek földje"

Ezt meg kikérem magamnak. Hogy jösz Te ehhez? Most aztán szépet érveltél. Büszke lehetsz rá!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.09. 21:51:13

Falafel,


Én még azt sem vonom kétségbe, hogy vannak hazánkban veretes magyarfóbiások. Biztosan, esetenként találkozhat velük az ember.
De pont a JP? Hát, ők pont nem magyarellenesek, és nem is feltétlenül cionisták. Szerintem ezt benézted.
Nem tisztem védeni a JP-t, megvédik ők magukat (vagy leszarják), csak szóltam. Szvsz. tévedsz.

Pilgrim 2008.07.09. 21:59:08

Vagyunk néhányan, akik szerint olvashatatlan a Judapest és ráadásul a hangvétele is nagyon unalmas. 90%-ban a megszokott Népszavás retorika, megtoldva egy kis mesterkélt jópofizással. De valószínűleg nem is nekem írják, úgyhogy eléledélhetünk egymás mellett: én és a Judapest.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.09. 22:01:31

Pilgrim,


nyilvánvalóan nem olvasod a JP-t:))) Népszavás narratíva, pl. Zoltai G. kifigurázása (nem kicsit, nagyon), Marx fikázása, Trianonról hegymögi szemszögből is vállalható írás, satöbbi.
Két JP-t olvasunk?

Pilgrim 2008.07.09. 22:14:40

Gabrilo, amiről te írsz, az a véleményem szerinti 10%. De ez a kevesebb, szerintem. Tény, hogy nem lógok ott naponta, de ha eszembe jut, mondjuk 2-3 hetente, akkor átfutom a lemaradást, elég annyi. A "tökös zsidó" jelző kiérdemléséért nálam nem elég pl. csak Zoltait szidni. Voltak finomodások, árnyalások az utóbbi hónapokban a Judapesten, de ez a tendencia változó. De ez változó folyamat megfigyelhető más blogokon is, akár a Reakción is. Vannak olyan hullámok, amikor élvezet idejönni, vannak olyanok, amikor hetekig, hónapokig semmi... Függ ez a közélet témáitól, attól, hogy mit szolgáltat a környezetünk. Biztos vannak dolgok, amikkel kapcsolatban a Judapesttel is egyetértek, de amint előkerül a kőkemény napi politika, elszakad a fonal. Elbeszélgetek itt a Reakción is bárkivel irodalomról, vallásról, természetről, lovakról, borokról, fociról stb., de a politikában legtöbbször már nem értünk egyet. Van ez így, ez belefér még egy baráti társaságba is, nemhogy a blogvilágba.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.09. 22:20:16

Ehh, tölgy,

akkor most írjak prédikációt arról, az idézőjeles társaság az antiszemitizmusát vezeti le az állam bírálatán, a nem idézőjeles meg valóban az államot bírálja? Tényleg szájba kell rágnom? Tutttttti?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.09. 22:21:41

Mr Falafel,

az úgy nem lehetséges, hogy ha a Zenszhatározatba tévecc, akkor amészárlás se stimmol? Nem? Tutti?

Hattory Hanzo 2008.07.09. 22:24:46

Mr Falafel

"1948. nem többszáz éve volt. Izrael állam több százezer palesztín holttestén alakult meg, felrúgva az ENSZ-egyezményt."

Tényleg utoljára, mert eléggé unalmas ugyanazt sokszor leírni: ez nettó hülyeség. A halottak, a palesztin Exodus, ami egyébként több millió palesztint érintett, később volt. Érted, ugye? Oké, most optimista voltam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.09. 22:26:09

többeknek,

a Zinternet nem csak jó. Rólam pl. írtak olyat, hogy a jelentősebb blogszolgáltatóknál mindig van énblogom és politikai bolgom, holott ez nagyon nem igaz, a blog.hu-n van az első (és eddig egyetlen) polblogom, miközben 3× költöztem a blogspot óta. Hazudik, aki állítja? Hazudik. Benyalják? Hápersze.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 00:53:45

A Political Correctness

demokrácia-ellenes.

Mi semmiképp nem tesszük magunkévá.
Ócska globalista trükk a vélemény- és szólásszabadság korlátozására.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 00:56:24

'Jbb'.

Amint a nép és annak NEMZET része észhez tér - valszeg a zsebe érdekében.

A szimpla plebs elvtelen a végsőkig.
Csak a zsé az, amire érzékeny.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 01:03:41

Apropos,

JP.

Kiváló postot olvastam ott Shadai tollából:

"A nem zsidó zsidó" - 190 éve született Marx'
címmel.

Szerintem a JP-t méltányolni kell, mert a bolsi és szoci hagyományokkal szakítva egy vallásos, tradíciókat ápoló és mégis friss, mai orgánum.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 01:11:19

Azér qrvára szeretném, ha Net-szerte nem az állítólag max. 100 ezer fős kisebbség nagypofájú, elkalapálni való képviselőibe botlanék minduntalan, még a kimondottan JOBBOS szájtokon, forumokon, blogokon is,

mert kezdek holakosz-szkeptikussá válni....

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 01:13:24

Falafelem:

Styllusa felettébb hasonlít egy híres közíróéhoz, akinek én FAN-ja vagyok....

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.10. 01:24:18

maior exercitus · defense.blog.hu 2008.07.10. 01:13:24

Még szerencse, hogy csak híres.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.10. 07:20:59

Hanzo:
Tudod, mit? Te már azon a szinten vagy, hogy bármit írsz, igazad van. Shalom!

Naszta:
Igen, a szerbek és koszovói albánok is követtek el népirtást, és a szerbek bíróság elé is kerültek. Az albánok valamiért nem. Kettős mérce USA-módra. Kína is megéri a pénzét. Én nem engedném, hogy ott olimpia legyen, de az USA ismét közbeszól. Mondd, ha valaki felhozza Izraelt, akkor, ha válaszolnak rá, kötelező megemlíteni azonnal húsz másik államot, ahol az emberi jogok súlyosan sérülnek?
Tudod, azt én sem értem, miért pont az árpádsáv a divat. Én soha életemben semmilyen kitűzőt, karszalagot nem viseltem, zászlót nem lengettem, és nem is fogok. És bár a magyar gárda létrejöttét megértem, azt már kevésbé, hogy miért kell még a seggükön is árpádsávnak lennie.

mavo:
hanzo dettó.

Gabrilo:
Én huzamosabb ideig jelen voltam a JP-n. Divatzsidóskodó, elitista sznob bagázs. Olyanok, mint a menő diszkókba járó sekélyes koktélvedelők. Ugyanakkor származási kérdésben az olyanokkal, mint az én családom is, durvák és bántóak, de védekezni nem tudsz, mert "csuklóból törölnek".

Cypriánus 2008.07.10. 08:56:16

Kedves Falafel!
tudom afórumokon el tudnak szabadulni az indulatok...de sok attól még mindenben nincs igazad.
Engem már nyilvánítottak "tipikus katolikus antiszemitának" pont az I. arab-izraeli háború mesélése miatt. Most asszem "tipikus cionista " leszek, de:
1) az 1947 őszén induló és 1949-ig tartó konfliktussorozatnak a legvéresebb szájú palesztin források szerint is kb. 30 000 arab áldozata volt. Külsős-nem izraeli!!! -történészek szerint inkább 15 000. Ha az utóbbi igaz, az arab lakosság százalékos vesztesége ugyanakkora volt a mint a zsidóké. (Egyes források szerint még százalékosan alacsonyabb is.)
2.) az arab liga több országból összeszedett csapatai vélhetően nem piknikezni mentek az egynapos Izrael Államba.
3.) mindkét népet akkor már eltöltöütte a vagy ők vagy mi érzés. A zsidók győztek és "szépen" kitisztogatták a palesztin népesség felét. (lásd Nakba, lásd menekültek.) De a számos atrocitás ellenére sem lehet direkt emberírtásnak nevezni, csak ronda kiűzésnek.Fordított esetben a zsidókat dobják a tengerbe, miútán a földjeiket, artézi kútjaikat elveszik, asszonyaikat megerőszakolják. (Az arab liga szabadcsapatai még a "felszabadított" arab területek jó részét is kifosztották és megerőszakolták, amúgy.)
5.)szerintem is járna az araboknak 8ekkor még nem is hívták magukat palesztinnak, az csak ahatvamnas években lett divat) a visszatérés joga (Al-awda), de ebből messze nem következik automatikusan hogy az egyik félt ördöginek, amásikat angyalinak fessük le. Ez egyszerűen nem igaz. Nem sok szót ejtesz a Hitlerrel szövetkező Husszeini klán "áldásos" és sajnos igen "hatékony" működésésről, vagy a Hebroni zsidók lemészárolásáról sem, pedig ezek fontosak voltak a konfliktus eldurvulásában, a "vagy mi vagy ők" érzés elterjedésében.
Egyáltalán nem bántásnak írtam, személyesen semmi bajom Veled(miért lene), ha mégis "zsidóseggnyaló buzi cionista " leszek akkor válljék egészségedre.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.07.10. 11:17:21

idefigyeljenek maradiak!

hát nem üde fasza dolog, hogy pont most kaptuk vissza a mi drága áldott vörös csillagunkat? Just in time.

Képzeljék, végre sikerült kijárni a magyarországi liberalizmus élharcosainak (nem mellőzendő az összeakadó nyelvű gripenavató miniszterünk munkáját), hogy a tisztek nehogy már a Szent Koronára - ez kabaré, hát az nem is Szent Istvánt/1000 éves magyar államiságot képviseli, hanem az Ordas koronaalakú hajóját - esküdjenek fel.

na, egyből lett egy jó kis market gap, nem?

maguk mivel töltenék be?

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 13:36:28

:-DDDDDDDD

"Pásztor Tibor" - vajjh, mi lehet a jiddis bónve, vagy a hitsorsosai között használt IVRIT?? - írt rólam egy postot.

Azonban, bár több nicken is regizve vagyok, judeoglobalista, nihil beltenyésztett "urban celeb"
übermensch nyilatkozataihoz BÁRKI NEM KOMMENTELHET:

kizárólag zsidó aktivisták, szoci újságrontók, meg Andrassew I. -fajta médiakurvák !!

Nem is értem, HOGY ZÁR KI MINDENKI MÁST, és honnan tudja, hogy most a "jóelvtárs" kommentel?!

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 13:46:10

Örülök a sok holocaust - érintett összeborulásának, DE TÁN NEM EGY magyar KONZI blogon kellene!!

Mert a TÖBBSÉGI MAGYARSÁGNAK is van családtörténete,

ld.:
pestiturul.blogspot.com/

erős keresztény-nemzeti konzervatív hagyományokkal,
és
késztetést érzek a 0,8% (??!) mértékű kisebbség TÚLREPREZENTÁLTSÁGÁNAK
éles és rendreutasító hangnemű MEGFÉKEZÉSÉRE intézjókedéseket tenni !

Cypriánus 2008.07.10. 13:57:38

Kedves Maior!

bevallom, elvesztettem a fonalat a mondaivalóddal kapcsolatban. Remélem volt.

Pelso 2008.07.10. 14:06:02

Egy kis zsidózás, mindig bejön, ha más semmi nincs, akkor is, akkor is, hurrá.

Pelso 2008.07.10. 14:27:32

Ergé, is-is. Tudod, nálam semmi sem egyértelmű.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 14:54:08

Mert félhomályban melléütögettem, Cyprián.

Tartalmilag "Mr. Falafel" és "mavo", vmint "Hattory Hanzo" - kiderült - izraelita elit
vitájára és annak tartalmára utalok a szövegemben.

Tudod, ez úgy megy, hogy EZEK beírnak ide és a MAGUNKFAJTA meg válaszol.

Így működik a blog.

Cypriánus 2008.07.10. 16:01:13

Kedves Maior!
gondolatrendszerileg aligha vagyok tefajta. Állati konzervatív vagyok, és katolikus, de a zsidók nekem csak más etnikumú emberek és kész. Azt se kivánom méricskélni, ki mennyire magyar köztük. Ő dolga. Egy katolikus-keresztény természetjogra épülő konzervatív államot akarok, és nem zavarnak a legkevésbé sem.Jártam Izraelben ,-amúgy komolyan mondom rendkívül bájos ország, az egymást ölő két testvérnéppel együtt is, akik amúgy jó fejek lennének, szegények- szóval Izraelben zsidó rendőr kerget zsidó bűnözőt, a zsidó autós karambolózik a másik zsidó autóssal (a világon az egyik legtöbb a közlekedési baleset) zsidó liberális orvos abortálja a zsidó gyereket ami ellen a zsidó vallásos konzervatív tüntet, zsidó szőlész termelte alkoholtól támolyog részegen haza a zsidó részeg...ha kivennéd a zsidót, és magyarral helyettesítenéd lehetne Hazánk is. Nem akarok belemenni az egész zsidó-magyar problematikába, amit mondasz, abban sokszor van VALAMI igazság, de kevés a szeretet. Nem tetszik ez így. Azonkívül sajnos, 1944-ben milliós tömegek vettek részt a kifosztásukban (isebbség, de jó nagy) -nem a megölésükben-de a kifosztásukban igen.Sajnos nekem is van rokonom, aki beült egy belvárosi házba, mikor az igazi tulaj néhány százméternyire a gettóban rettegett. a rokonom "szerencséjére" (? Isten előtt állva aligha szerencse!!!) nem is élte túl, így ő tovább élvezhette "jogos" tulajdonát. A zsidó-ávós családtörténetek mellé azért odakivánkozik a "becsületes "keresztény" családok" képe akik egymást ölték 44-ben a könnyen jött vagyonért. Ha mindkét fél kiordibálhatná magából a jogos sérelmeket, máris sokmindenen túllenénk.
Egyébként keresztény vagyok, így tartom magam a Római levél 11. fejezetéhez.
Az én Istenem egy zsidó ácsként testesült meg a Földön, hogy utálhatnám a népet?! Vagy más népet ? (bevallom, kilógva az európai hagyományokból eléggé "pán-filoszemita" vagyok, a zsidókat és az arabokat is kedvelem, voltam is mindkét népnél a Közel-Keleten.)
Amúgy vicces, hogy a mindenkit lecionistázó Falafel Neked csak egy identitászavaros zsidó...hát, mindig van a magyarnál is magyarabb...(Engem a legtöbb embernek nehéz lenne überolni, hacsak a székelyeket nem tekinted idegen népnek :) )

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.10. 17:49:18

Cypriánus:
Nem vettem sértőnek. Sőt, kifejezetten tetszett, amit írtál. Tudjuk jól, az éremnek két oldala van. A te "igazságod" semmivel sem alábbvaló, mint az enyém. Én tudom, hogy a zsidóság általában önvédelemre hivatkozik, és arra hajt, hogy mindenki nagyon sajnálja. Azt is tudom, hogy a palesztín kölykök már 8-10 évesen géppisztollyal rohangásznak, és nem kellemes egy ilyen szomszéd, de kár lenne tagadni, a közel-keleti helyzet megoldatlansága elsősorban Izrael sara.
A cionista jelző nem pejoratív!

Ács Ferenc 2008.07.10. 18:09:40

Kündü, moderáld magad, mert én leszek kénytelen.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 20:28:51

Mit követett el szegény Kündü??!

FÁJ A ZIGASSÁG?!

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 20:41:28

"Cypriánus":

Meghallgattalak.

A szeretet jézusi tanítását ellentétesnek tartom a zsidó hittel, ami vér, bosszú és büntetés vallása.

De már túlléptem a mélyen belémvert krisztusi tanokon.

Ugyan erős protestáns gyökereim és családi környezetem van,
már egyfajta gnózisban hiszek.

Az erő alkalmazásáról kristályos véleményem van.

Elfogadom - mert ismerem az effélét - a nézeteidet. Tiszteletben tartom.

De nem értek vele egyet.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 20:44:16

Akik Izraelben élnek, éljenek kedvük szerint.

De akik ITT rontják a levegőt, azokkal egészen más a helyzet.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.10. 20:45:57

Kündü,

maga gnosztikus? Pfuj!:-((((

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 20:47:55

Gabrilo:

Maga egy intoleráns "magyarliberális"...

Fogadjunk, maga szerint is "két apja" volt Yeshua ben Jószéf-nek ?!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.10. 20:55:05

Mr Falafael,

de most tök komolyan. Első röccenésre cionistázni kezdesz (keresd meg, hol náciztunk le cserébe), durván eltúlzott adatokkal pörgösz a világban, és ha közlik, nincs igazad, sértődve elvonulsz ... biztos, hogy ez a jó megoldás?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.10. 20:59:01

De ha akarod:

1. Nem ENSZ egyezményt felrúgva, hanem ENSZ határozatot betartva.

2. Nem több százezezer, hanem max. néhány tízezer.

3. Nem Moszkvában, hanem Jerevánban.

4. Nem osztogattak, hanem fosztogattak.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.10. 21:32:11

Kündü,

jómagam valóban cefet mód intoleráns vagyok, liberális viszont kicsit sem. Csak a gnosztikus irányzatokat rühellem.
Belefér a toleranciájába ez?:(

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.10. 22:23:44

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.10. 21:32:11

Én a klasszikus értelemben (nem hazai) a liberális és a konzervatív határvonalán vagyok. Vannak kérdések, amikben liberális a szemléletem (piac, szolgáltatás, állam szerepe stb.) és van amiben konzervatív (oktatás, környezetvédelem, drogpolitika ( konzervatorium.blog.hu/2008/06/09/drogtilalom_vs_common_sense_2 ) stb.).

Valószínű Kündü, maior exercitus vagy Mr Falafel szerint jobb ha a határon elégetem az irataimat kifelé menet. Pedig jobb ha megbarátkoznak vele: én is magyar vagyok. ;)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.10. 22:26:00

Naszta,


A konzervatívba bőven belefér a szabadpiac és a minimális állam, lásd Egyesült Államok.
Én nem vagyok rendíthetetlenül a beavatkozás-mentes piac híve, de tartok tőle, a hazai konzerv mezőnynél jobban bízom a piacban:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.10. 22:27:54

mavo:
A nácizás sértés, a cionistázás meg nem.
Nem vonultam sehová, dolgom volt. Délután Cypriánussal megtárgyaltuk a témát. Szerintem ne túráztassuk tovább ezen egymást. Nyilván olyan dologról van szó, amiről ezren ezerféleképpen emlékeztek, nyilatkoztak, tudományosan értekeztek, stb.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 22:30:21

Nekem nincsen toleranciám.

Annyiban pontosítanék, hogy egyfajta pantheista-őspogány-újfizikai-, embert illetően kreacionista, a természeti világ egészét tekintve 'ellenőrzött' evolutív eszméket vallok, amik legközelebb a gnoszticizmushoz állnak.

Persze, mélyen ismerem a keresztény teológiát és liturgiát, a zsidó tudományokba - egy tartós párkapcsolat miatt - szintén beleástam magam,
és sokban egyetértek a formális kereszténységgel, a katolicizmussal is.

De nekem - és ez "csúszós" pont, - túl gyenge, kevés, túl mediterrán és túl zsidó gondolat a Jézus Krisztusnak tulajdonított, romanizált, inkább Pál Apostolhoz köthető Hit...

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 22:33:10

"Cypriánus", én is járogattam Izraelbe. Más-más helyekre, három alkalommal.
Egy nővel és miatta.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.10. 22:34:22

Akkor ezen nem fogunk vitatkozni:))) Mert én meg ponty a panteizmust meg az őspogányságot nem csípem:-D

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.10. 22:35:36

maior exercitus · defense.blog.hu 2008.07.10. 22:30:21

Woody Allan:

"NEKED ateista vagyok; Istennek viszont lojális ellenzék."

hu.wikiquote.org/wiki/Woody_Allen

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.10. 23:01:47

maior exercitus · defense.blog.hu 2008.07.10. 22:36:41

Olyan miért nem lehet, hogy magyar vagyok és nem értek veletek egyet? ;)

Cypriánus 2008.07.11. 08:19:14

Kedves Maior!
a vallási nézeteid nem lepnek meg. De ebben az esetben miért lennél "konzervatív"?

Hattory Hanzo 2008.07.11. 08:56:02

maior/dowNLoad/Kündü/Béla/Vazul/Edömér/Sára

Nesze:

"Szeretem a hazámat. Nem gondoltam volna, hogy ezt írásban kell rögzítenem valaha is, de most mégis kénytelen vagyok, elég könynyen ment, leírtam és kész, ha van is bennem némi pironkodás emiatt, de legalább túl vagyok rajta.
Sohasem okozott gondot, hogy a személyes szférámat feltárjam az olvasók előtt, írtam én már mindenről életemben, drogokról, alkoholról, életről, rakendrollról, alvó menyétről és Wartburgot vezető segédmunkásról, de a hazaszeretettel kicsit bajban voltam, valahogy nem tűnt olyasminek, amiről az ember beszél, ír, véleményt nyilvánít, megnyilatkozik. A haza és az ő szeretete sokkal, de sokkal személyesebb, mint minden egyéb. Magyar ember tele szájjal nem beszél a hazájáról. Magyar ember úgy szereti a hazáját, hogy szinte észre sem veszi.

Itt van körülöttem egy újság, történetesen a Népszabadság, és benne rengeteg cikk, és minden cikk mögött egy-egy ember, ők mind szeretik a hazájukat, közben haragszanak rá, utálják, bokafogásra biztatják, de közben szeretik, olyan természetesen, ahogy magát szereti egy gyerek, felnőtt vagy hörduc, bár az utóbbiban nem vagyok biztos, mivel ilyen állat talán nincs is.

Van ugye a haza, és vagyunk mi, akik szeretjük.

A haza olyan, amilyen, és mi is olyanok vagyunk, amilyenek, vagy lehet velünk mosóport eladni, vagy nem, de azért még létezünk, a hazánk pedig ugyancsak, nagyon is, mi az hogy.

Én speciel olyannak szeretem a hazámat, amilyen, nem gondolom, hogy létezett volna aranykor, amikor szerethetőbb lett volna, csinosabb, szebb, okosabb, ez van: magyar ember nem válogat hazát, mielőtt szeretné.

Aki egy olyan hazát szeret, ami sohasem volt, sohasem lehet, hazudik, aki csak magát szereti egy hazudott hazában - hát - jobb, ha sohasem kerül analitikus díványára, mert megijedne attól, ami ő.

Reggelente nem kell emlékeztetnem magam, hogy magyar vagyok, mert magyarságom velem együtt ébred, és velem együtt aluszik. Nem kell kokárdát hordanom éjjel-nappal, nem kell lobogót lengetnem, nem szükséges ordibálnom, hogy magyar vagyok, mivel folyamatosan tudatában vagyok ennek, sohasem történt meg például, hogy az ebédig azt hittem, portugál vagyok, aztán amikor a harangot hallottam a hírek előtt, hirtelen rádöbbentem magyarságomra.

Van és kész.

Most, hogy a tektonikus tahóság elszabadulni látszik, gondoltam, némi nyomot hagyok erről, de lehet, megbánom." ( PKI, 2008.07.11. )

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.11. 11:58:21

Mr Falafel,

sajnos ebben az országban a cionistázás sértés, akár tetszik ez neked, akár nem.

De még ha nem is veszem sértésnek, ez akkor is a vitapartnerek bedobozolásása, hogy lám, azért nem értenek veled egyet, _mert_ cionisták, és még véletlenül sem azért, mert a tények nem neked adnak igazat.

Többen, források feltüntetésével írták meg neked, hogy nagyon nincs igazad, tőled csak a verkli jött vissza.

Ajánlott google keresési kulcsszó: Pallywood.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.11. 12:18:11

Nem pontosan értem. Ha Olmert elismeri, hogy létezik diszkrimináció (a szöveg alapján a lakosság zsidó része diszkriminál), az a bizonyíték Mr Falafel állítására, miszerint több százezezer palesztint öltek meg Izrael alapításakor?

Vagy mi?

tevevanegypupu 2008.07.11. 12:29:56

Dehogyis bizonyitek. Hol vagyunk meg attol, hogy az aldozatokat megszamoljuk! Mindenesetre ez mar megiscsak egyfajta gesztus, az igazsag kibontasanak kis reszlete. Nem gyakran hallani ilyemint Ytzak Rabin ota. Akit ugye egy szelsoseges zsido gyilkolt meg pont azert, mert megprobalt igazsagot szolgaltatni. Simon Peresz is egy hajszallal uszta meg, hogy akkor ne loje le ot is az a fanatikus.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.11. 12:43:43

Ahan, értem

Azt ugye tudod, hogy Magyarországon diszkriminálják a cigányokat meg a kínaiakat? Gondolom, az is bizonyíték valamire ...

tevevanegypupu 2008.07.11. 13:00:45

Nem tudom ki diszkriminal kit. A kinaiak ugy hallottam nagyon szepen megvannak egymas kozott, szinte kis varost alakitottak ki maguknak olyannyira, hogy meg magyarul sem muszaj tudniuk. Semmi bajom veluk, eleinte volt annyiban, hogy az altaluk megvasarolt boltok iszonyuan rendetlenek voltak, a kirakatokat pedig tonkretettek. Most mar tobb helyen javult a helyzet. Az viszont teny, hogy sok silany dolgot arulnak, erre talan jobban kellene figyelni - esetleg mastol jobb minoseget vasarolni - addig amig nem lesznek 23 millioan, mert utana mar nehezebb lesz.

A ciganyokkal valo kapcsolatban pedig nyilvanvalo, hogy a kolcsonosseg elve alapjan kellene mukodni. A kisebbsegnek kell alkalmazkodnia egyelore az adott allam formajahoz, szokasaihoz, torvenyeihez ugy, hogy kozben megorzik szokasaikat, muveszetuket, nyelvuket. Ez biztositva van ugye? Ha ezt nem teszik meg es zavarjak ezert a lakossagot, akkor kompromisszumokra alapulo de hathatos intezkedesek szuksegesek. Akar rendori beavatkozas is.

Cypriánus 2008.07.11. 13:50:33

Kedves Maior!
Hát, a hölgyektől kapott sebek sokszor hosszan fájók..sajnos magam is tudom. :(

Amúgy a gnosztikus vallással két bajom volt/van/lesz:
1 )nagyon szubjektivista
2) olyan szellemi erőkkel játszadozik, amikről fogalma sincs, micsodák
3) alapvetően önmegváltó tanok.

Úgy hogy inkább maradok a történelmi és apostoli keresztény hit mellett, amiért vértanúk tucatja adta az életét, és amelyik nem csak aszubjektumom ködös tájaiból táplálkozik-hanem az Élő Isten lelkéből.Abból aki VAN.

De ezt nem bántásként írtam, hisz semmmi problémám nincs Veled, meg különben is, minden emberi személy sokkal több, mint akár a nézetei összessége.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.11. 14:06:26

mavo:
Igazad van, te nem cionista, hanem abderita vagy.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.11. 14:58:12

Mr Falafel,

én abderita vagyok, ellenben te vita helyett nem a vitapartneredet minősítgeted, á, dehogy.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.11. 14:59:25

tevevanegypupu,

a kölcsönösség elve Izraelben minden bizonnyal úgy néz ki, hogy a békés palesztin munkás kicsit ámokot fut.

A többi olvasótól elnézést a demagógiától.

Cypriánus 2008.07.11. 15:14:37

ja, bocs, végül is három bajom volt vele :)

Jó dolog, hogy ennyit foglalkozunk az izraeli-palesztin visszállyal. Szeretem amikor európaiak -magamat is beleértve-osszuk az észt. Az egyik fél megtapasztalt minket mint pogromokat meg népírtást, a másik fél meg mint kereszteshadjáratot és gyarmatosítást. Egymásban is európai látnak , mivel az számukra minden rossz nemtője ( "fejkendős arab nácik" vs. "cionista keresztesek").
ha valaki azt hiszi, hogy mi magyarok legalább az arabok ellen nem tettünk soha semmit: nos ki kell ábrándítanom. Az egyik legéppebben maradt keresztesvár az egész Közel-keleten máig Hazánk alkotóképességét dicséri...:)
Mi lenne, ha mondjuk a magyar-román megbékéléssel is foglalkoznánk?! Nem mintha a magyar-román viszony annyira rossz lenne, mint a zsidó-arab, de erre legalább van ráhatásunk, és nem hangzik olyan hiteltelennek.
Amúgy az eredeti témához visszatérve: abcúg vörös csillag!!! Egy hülye szabadkőműves jelkép amelyet a "sátáni bolsevik kígyók" (Churchill mondása, bármilyen hihetetlennek tűnik ) tettek jelképükké..fúj!

tevevanegypupu 2008.07.11. 15:22:54

mavo
Kovetkezmenyek nincsenek elozmenyek nelkul. A terrorizmus szornyu, ettol szenved az egesz orszag. De van a masik, a lelki terror is: elkergetnek valakit a szulofoldjetol, megfosztjak a munkalehetosegtol, elzarjak elole az ivovizet, nem engedik szabadon kozlekedni, evtizedken keresztul megvonjak tole a megszokott eletlehetoseget, es meg azokra a teruletekre is betolakodnak ahol palesztinoknak lenne joguk elni. Lassan is lehet terrorista modszerekkel olni, nemcsak amokfutassal es robbantasokkal.

Nem hiszem, hogy csak egy oldalrol kell nezni egy ilyen helyzetet: a palesztin es zsido lakossag terrorizmusa egyarant gyilkol. A palesztinok a hazajukat vedik azoktol a helyfoglaloktol akik elkergettek oket, a zsidok pedig egy olyan orszagot szeretnenek megtartani amirol ugy erzik ott beket talalnak maguknak. Hat akkor szolgaljak is meg ezt a beket.

tevevanegypupu 2008.07.11. 15:47:57

Cyprianus

Az arabok sem uldogeltek mindig bekesen a helyukon. Mar a VII. szazadban eljutottak egeszen az Atlanti oceanig hodito haboruikkal, elfoglaltak egesz Eszak-Afrikat, elkergetve vagy eroszakosan atteritve az ott lakokat a muzulman hitre. Felmentek Europaba, Spanyolorszagbol, Andaluziabol peldaul 1492-ben kergette vissza oket Marokkoba Izabella es Ferdinand.

Az viszont teny, hogy a keresztes haboruk idejen Szaladdin sokkal lovagiasabban viselkedett a keresztenyekkel mint mondjuk Oroszlanszivu Richard a muzulmanokkal.

Ács Ferenc 2008.07.11. 15:51:24

Na jó, kündütlenítés indul... Elegem van abból, hogy minden topik ugyanabba a sárba fullad.

Zetek 2008.07.11. 15:56:54

tevevanegypupu! Mi a baj Richárddal? Néhány évszázadig lekötötték a békésen hódító muzulmánokat.

tevevanegypupu 2008.07.11. 16:02:40

Zetek
Szaladdin mikor elfoglalta Jeruzsalemet nem bantotta a kereszteny lakosokat, viszont Richard mikor elfoglalta az egyik tengerparti varost (nem jut eszembe a varos neve) valtsagdijat kert a muzulman lakossagert es miutan azt nem kapta meg, ezrevel lefejeztette oket.
Es amiert oda ment nem is erte el: soha a labat nem tette be Jeruzsalembe. A donto utkozetet nem merte megvivni.
Na jo, nem tema, irany a voros csillag.(:

Cypriánus 2008.07.11. 16:03:00

Mint utaltam rá, szerintem lekanyarodhatnánk a Közel-Kelet kaktuszfügés tájairól, de ha mindenáron ezen akarunk agyalni, akkor rövid véleményem szerint mindkét fél olyan hozzáállást mutat hogy egyre jobban beleássa magát a konfliktusba. Lehet hogy a másik oldalon már ki is ássák magukat, ki tudja, a Közel-kelet a szinte érthetetlen összveszések és kibékülések földje.(lásd Libanon-az 1978-as polgárháborús ellenségek ma szövetségesek volt szövetségesik ellen stb.)
Néha elgondolkozom, mi lett volna, ha 1978-ban a palesztinok elfogadják a kiöregedett és némileg bűnbánó zsidó fasiszta , Menachem Begin memorandumát "JÚdea és Szamária lakosairól" -akkor persze teljes őrültségenke tünt volna beletörődni ai izraeli állampolgárságba, egyharmados kisebbség lettek volna, akiknek földjére ömlöttek a zsidó bevándorlók-ma viszont már ők lennének Izrael lakosságának a fele, 2020-ra pedig többsége! Ráadásul kiválló gazdasággal a hátuk mögött, a világ egyik legexportképesebb állama lenne egy arab-zsidó Szentföld . Az 1987-es I. Intifáda biztos nagy nemzeti tartást adott, csak éppen teljesen elszegényedtek. Kevesebb nemzeti büszkeséggel már mindent elértek volna. Visszanézve 30 évvel később : palesztin hazát kishiján a zsidó nacionalizmus egyesítette újra...:). Ezt akkor elhibázták a palesztinok, nem kicsit, nagyon...tanulhattak volna a drúzok és beduinok példájából, hogyan lehet Izrael Állam pénzét vastagon lehúzni némi ravaszsággal és valami lojalitás kivillantásával. A Golánon a drúz udvarok díszkővel vannak kirakva, rajta parkíroz a nikkelezett Audi , a csúnya beduin sátorba vezetékes víz (!!!) van, és mellette parkol a saját teherautó. Amúgy hogy mondjak néhány Közel-keleti paradoxont: genetikai vizsgálatok szerint a zsidók és a palesztinok igen közel állnak egymáshoz, a palesztinok közelebbi rokonai a zsidóknak mint az arábiai araboknak!
délen a Negevben a zsidó-arab viszony szinte parodisztikus ahhoz képest amit alegtöbb ember gondolna, az izraeliek átjárogatnak Jordániába (a sivatagi részre csakis!) a kutya sem bántja őket.
De amikor egy egyiptomi arab mesélte hogy látogatott Izraelbe és JÓL ÉREZTE magát , hát még én is padlót fogtam. Rájöttem ez egy más világ, alig érthető európai ésszel sokszor...
Galileában meséltek nekem még a keresztény hitre áttért és Izraelbe szökött Hamaszosról, már meg sem lepődtem. (Néhány élményem után ha valaki azt meséli, hogy a "Kahane Chai" zsidó terrorszerevezet egyik tagja muszlim lesz, és átszökik Gázába, már azon se csodálkoztam volna...:))

hiba 2008.07.11. 16:08:13

Ács Feri: szerintem felesleges a kündütlenítés. Egyrészt nem fulladt meg a topik, másrészt én se rémülök mindig halálra, hogy uramatyám mennyi őrült van ebben az országban, mire rájövök, hogy itt speciel ugyanaz az egy. A régiek úgyse válaszolnak neki, az újak meg friss gondolatokat is hoznak válaszaikban. Szóval ha kell tüntetni is kimegyek kündü jogaiért!

Cyprianus: Jó felvetés ez a Román-Magyar viszony. Naívan azt hittem eddig, hogy ez a dolog halad, aztán most hogy elkezdtem erdélyi ügyekben dolgozni rá kell jönnöm, hogy itt még akár nagy gáz is lehet. Pláne, ha a román szélsőségesek és a magyar szélsőségesek is egyszerre követik azt a mintát, hogy gazdasági fellendülés lassuló szakaszában radikalizálódnak. Ismeritek például az SZDSZeseknek üzengető EMI-t? Tanulságos a honlapjuk.

Cypriánus 2008.07.11. 16:14:15

természetesen vannak fogalmaim az arab történelemről...:) A nagy terjeszkedésről is. De nem a termékeny félhold teveszaros ültetvényeit kapálló parasztjai csinálták a dzsihádot akkor sem. Jó részük nem is volt arab, arámi nyelven beszélt, csak elarabosodtak
Igaz, ez fordítva is igaz, jó részük-keresztény- arab volt már amikor betört hozzájuk a dzsihád, az arab bevándorlás ugyanis egyáltalán nem az iszlámmal vette kezdetét, hanem már a hellenisztikus időkben. A Petrát építő nabateusok is arabok voltak, az Óegyházi szentek között is voltak arabok (nam arámi nyelvű szírek-arabok!) sőt számos jel szerint az utolsó egyházatya Damaszkuszi Szt. János (Juhnán Manszúr eredeti nevén)családja eredetileg is arab -és nem szír-arámi- nemzetiségű volt.

Cypriánus 2008.07.11. 16:19:04

jó, tényleg foglalkozzunk inkább a magyar-román viszonnyal! :)
Néha elgondolkozom, a magyar és román görögkatolikusok csinálhatnának valamit közösen.
tavaly az erdélyi magyar latin szertartású és román keleti szertartású fiatalok egy közös találkozót tartottak, és -ahogy hallottam-meglepően jó hangulatú volt. Érdemes lenne ilyeneket csinálni! :)

Ács Ferenc 2008.07.11. 16:46:05

Hiba: Érdekes felvetés. Küzdjünk együtt a kündüizmus jogaiért?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.11. 16:50:25

Szerintem is hadd szóljon Kündü. Vannak fixációi, de legalább stílusosan és tartalmasan adja elő. :)

Ács Ferenc 2008.07.11. 16:52:00

Kündü érdekében mozgalom látszik kibontakozni...

hiba 2008.07.11. 17:13:02

Hadd szóljon, de mondjuk az Andrássy-n ne vonulásszon undorító kündü fejjel, mert rögtön szétdobálom tojással. Nem mintha Kündü gyűlölő lennék, mert nekem is vannak kündü barátaim, de azért ez az ország 1000 éve keresztény, amiből látszik, hogy a törzsi vallások evolúciós zsákutcák. Csupa nagybetűvel írni pedig mindig is gusztustalan volt kulturemberek körében, de attól tőlem otthon még azt csinál amit akar, sőt ide is írhat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.11. 17:15:58

Nem tudom, ki az a kündü, de én meg a Reakció oromzatán javítanám ki a hibákat, mondjuk légkalapáccsal. "hibákat", értitek? Jó mi?

Francois Pignon 2008.07.11. 17:19:06

Azt hiszem eljött az ideje chartát indítani.

hiba 2008.07.11. 17:33:39

Én is nagyon szeretlek Falafel, érted is küzdeni fogok!

Kopiás Attila Steve 2008.07.12. 00:50:18

Kicsit nem vagyok a városban és mire visszatérek, kiderül, hogy én voltam az utolsó témában kommentelő? :+) Vagy különösen kifinomult célzás, hogy a "Kündüvel vitatkozni" téma a "történelem szemétdombja" post alatt lett megvitatva? :+)

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.12. 16:31:33

Hiba:

Te láttad mán Kündü "undorító fejét"?? A kutyafejű belső-ázsiai HÚNFAJTÁÉT ??!

Nesze:
pestiturul.blogspot.com/

Amúgy akkor sétálok az Andrássyn, most éppen bermudában is trikóban, amikor kedvem tartja.
Máskor pedig Bocskayban, vagy rocker-style-ban...

NEM MI mászkálunk ott tollseprűvel a seggünkben.
Tán EGYSZER: 2006 nov. 4-én menteltem ott egy fáklyás felvonuláson, ahol MI EGYÜTT SÉTÁLTUNK.

S a 'MI' nem egy szexuálisan aberrált kisebbség.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.12. 16:40:22

HH::

Köszönöm Párt Itkár Eltárcs útbasegítését, jeles űró
lehet ez a PKI, mer' még sohasem olvastam...
Bizonyosan magos - magvas - olyságokba űr.

Amik engem nemérdekelnek, olyantul, akinek megpróbáltatás a HAZASZERETETÉRÜL írnia,
nem szokásom olvasni.

Ma is belénéztem egy bizonyos Tót A. nevű cikkébe, és ollyan durva dolog jött ki belőlem miatta, amit emailben rögtön el is küldtem ennek a horgascsőrű
trágár vezsenyi parasztlegénnek...

Mán én így vagyok, még ha "Ács Ferenc" vörösingesnek nem is teccik.

Apropos, miért teccene épp a lokális vörösingesnek?!

eldiablomismo 2008.07.12. 16:42:01

A Russkaja meg szabadon garázdálkodik az országban, ejj :P
Verescsillag, muszkazene, vodka, pfujj pfujj :P

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.13. 00:21:27

Nem, nem stílusosan és nem tartalmasan. a CAPS LOCK sok minden, csak nem stílus és tartalom.

Ellenben szólásszabadság, vagy mi.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.13. 00:25:36

tevevanegypupu,

mindig is imádtam azokat az embereket, akik vak elfogultsággal érveltek, majd a vita egy szakaszában elkezdtek zörögni, hogy "dehátazobjektivitásbazmeg, dehátazobjektivitásbazmeg".

Parapitty · http://parapitty.blog.hu 2008.07.18. 10:43:43

Ha lehet hordani árpádsávot, miért ne lehetne vöröscsillagot? Engem a horogkereszt sem zavar. Szimplán fasz aki hordja ezeket az önkényuralmi jelképeket, fasznak lenni pedig állampolgári jog és örvendetesen sokan gyakorolják.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.18. 11:59:01

Parapitty,
azért , mert van egy törvény.
Amíg a tv nem változik, addig "vitatkozz, de engedelmeskedj"!
:)

Tassadar 2008.07.18. 18:29:51

Paripitty azért ne hasonlítsd össze a vörös csillagot meg az Árpád-sávos zászlót.

Rwindx 2008.08.06. 09:45:26

Na tessék:
www.mno.hu/portal/577361
És ilyenkor ne szoruljon az ember tapla is ökölbe.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.08.06. 17:15:01

mi baj a munkás-paraszt összefogással?:))))

ÁrPi 2008.08.06. 17:31:04

Nem baj, rossz az attitúdje, kedves Lecter

:--)