Teázzatok, az Isten szerelmére! II.
2008. június 18. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Teázzatok, az Isten szerelmére! II.

 Nem tudjuk megállni, hogy egy második felvonásban ne foglaljuk össze a szélesebb közönségnek a teakrata underground interneten fel-felbukkanó gyöngyszemeit. A Kula Shaker himnusza után, Tölgy, Monkey Business és A Könyv Utazója jóvoltából feltérképeztük a teázás és a barkács-hiphop közötti, eddig rejtett, titokzatos kapcsolatokat, íme.

 Elemental, ez a bohókás angol uracs Pampalininek öltözve szövegel a birodalmi hagyományokra épülő teázás fontosságáról, finom jazz-hiphop alapra. Kísérők: a nagyfater gramofonon szkreccsel, Péntek a pianínón klimpírozik. Az udvarház kertjében dülöngélő Elemental körül pedig dögös vörös lady rázza a ráznivalót.

Legjobb szöveg: 80 cups a day, I haven’t slept for 80 years!”

 Ó-Angliából ránduljunk át az óceán túlpartjára, Új-Angliába. A jenki őshaza mai lakói nem félnek felvállalni identitásukat, és Új-Angliában amúgy is történelmi hagyománya van a teadélután körüli rosszcsontkodásnak. A WASP-tudat eme meggyőző megnyilvánulása láttán elbizonytalanodunk kedvenc fekete elnökjelöltünk jövőbeli sikerét illetően. Jól kiszámított minimál alapok, lehengerlő flow a P-Unit Tea Partay című trekkjében.

Legjobb szöveg: No one's harder than a New England gangsta -
we drink raw tea on the south wing veranda”

 A keleti part kihívói azonban nem maradnak megválaszolatlanul: a régi jó hiphop-hagyományoknak megfelelően a nyugati part is elmondja nekünk, miért ők a legjobbak. A kaliforniai műmájer gizdák kevesebb kulturális utalással, ám annál több önbarnítóval és medencés bulival hirdetik a Smirnoff tea jóságát (mivel ez a két videó bizony jól sikerült vírusmarketing).

Legjobb szöveg: Ample collagen and implants too, my momma’s 24 but she’s really 62”

 Saját gyűjtésben pedig hadd prezentáljam az igazi, hamisítatlan, amerikai kertvárosi Tea Rap videót. A középosztálybeli, kordzakós, mellénykés kollégák a fekákat megszégyenítő módon pörgetik a nyelvüket a teázás szépségeiről, teszik mindezt egy gagyi szinti dobalapra és Vivaldi Négy Évszakjának dallammaradványaira. Az egész videót belengi valami bájosan amatőr jelleg. A röhögéstől majdnem lefordultam a székről, hasonló jókat kívánok nektek is.

Legjobb szöveg: I drink more tea than all you British”

 

 A felületes hülyéskedés perceit fejezzük be ezzel a kádári Magyarország meghitt pillanatait idéző, mély filozófiai tartalommal bíró, harmóniára törekvő teareklámmal. Olympos citromlé, esztéká keret, vállalati értekezlet, meg amit akartunk.

Legjobb szöveg: Ú-ú-új ébredé-é-és, minden újra indu-u-ul”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr59524344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smalladam 2008.06.18. 16:15:26

ha most lenne az első világháború, akkor a németek az első videót nyomatnák orrba-szájba.

smalladam 2008.06.18. 16:19:56

az utolsóban meg az a szép, hogy a megyei tanács KB VB PB HB tagjai, és a demokratikus ellenzéki értelmiség (nota bene pulóver:D) ugyanazt isszák:)

mr.joshua 2008.06.18. 17:25:39

Jaj, a feka angolok nagyon fájnak. Ali-G is odaillene a háttérbe.
Viszont a "kádári Magyarország harmóniára törekvő" teareklámjában mit keres a haldokló imperialista nyugat egyik szimbolikus figurája, Májkül Nájt?!
Jó, igaz, ráadtak egy Mátépéter-szemüveget, nade akkor is.

mr. pharmacist1 2008.06.18. 17:49:59

If you feel a bit under the weather,
If you feel a little bit peeved,
Take granny's stand-by potion
For any old cough or wheeze.

youtube.com/watch?v=4eYtNu_heiI
süti beállítások módosítása