Bulvárbox
2008. április 26. írta: Francois Pignon

Bulvárbox

 Mikor ezt írom, még előtte vagyunk az Erdei-Abron meccsnek. Nem fizet sokat, hogy Madárra fogadtam, de azt elég biztosan. Remélem győz, jó dolog szurkolni. Közben persze bennünk van a nyomasztó kérdés, mégis, mi a sportérték egy ilyen mérkőzésben? Azért mindannyian érezzük, hogy ez a srác talán többet is érdemelne.

 Amikor annak idején elkezdtem a boxról olvasni, még három nagy szervezetről beszéltek, ma négyet emlegetnek, holnapra talán tucatnyi lesz. Fura sport az, aminek féltucat világbajnoka van.
 Amikor pár éve Dariusz Michalczewski 49. profi győzelmére készült, a sajtója rögtön Rocky Marcianohoz hasonlította. Beállította volna a rekordját, de vesztére megverték. Sőt, a pontozók között két amerikai is volt, akiket semmivel nem lehetett volna jobban hergelni ellene, mint ezzel a kampánnyal. A „lengyel tigris” ilyen összevetése pedig nem csak az amerikaiaknál verhette ki a biztosítékot. Hogy nevezhettek legendás világbajnoknak olyan embert, aki nem mérkőzött meg a kor legnagyobbjával, a súlycsoport addigra csak egyszer vesztes királyával, máig sem tudom. (Roy Jones Jr. addigi egyetlen veresége is a sportág, - és a mára már csak álmítoszos olimpia - szégyene volt.)
 Aztán Madár megharcolva közvetve tőle örökölte a világbajnoki övét.

 Nem kell persze csodálkoznunk, ilyen ma a világ. Tévécsatornák küzdenek egymással, a sport terén is. Ha rivális adók hasonló valóságshowkat adnak egyidőben, miért csodálkozunk, ha a sportshowkkal versenyeznek.
A magyar nézők vesztére, legjobb bunyósaink nem a legjobb menedzserirodával szerződnek. B-kategóriás celeb így is lehet az egyszeri bunyósból.

  Most persze fanyalgásnak tűnik mindaz, amit írok… Pedig ez esetben tényleg az.
Gyerekek ezrei készülnek ma is hazánkban, hogy esetleg sortolónak álljanak. Kis atléta-, tornász- vagy focistapalánták, vagy a Kercsó mester keze alatt edződő új aranycsapat.
 Mi meg reménykedhetünk, hogy minél később érik meg bennük a felismerés: csak úgy leszel elismert, ha ad a bulvártévé. De…

 Ma sajnos a bulvár külön világaiban élünk. Egy hete sincs, hogy finom ittasságban (ne szépítsük, valójában tajtrészegen) ünnepeltük hokisaink sikerét. Mi volt a vezető sporthír aznap egyik nagy tévéadónkon, képes beszámolóval? „A csatorna munkatársa öszetörte autóját a hungarorini ZS-kupán.” A győztes neve már nem volt hír, ahogy a gyerekkoruk óta a legnagyobbak közé vágyással dolgozó hokisaink diadala sem. A közelgő pekingi olimpián is majd az lesz csak érdekes, aki időben leszerződik valamelyik kerekedelmi adóval.

 Addig is, szurkolunk Madárnak, mert a mi fiunk, mert jó ember, és mert megérdemli. Sokkal többet ennél.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr43443311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzgy 2008.04.26. 18:59:24

Nem mondom, hogy nem jó ember, és nem tiszteletreméltó, hogy mit ért el. De miért érdemelne többet? Mi hiányzik neki, neked?

rougon 2008.04.26. 19:07:34

nem láttam az aznapi híradót, mert ritkán nézek tv-t, de ha ez így volt, akkor az tényleg nagy f*szság...
jók voltak a fiúk:) hajráááá!!!!

Naumov 2008.04.26. 20:12:34

Kis pontosítás Roy Jones-szal kapcsolatban: a belinkelt meccs az 1988-as szöuli olimpia nagyváltósúlyú döntője, ahol Jones még amatőrként szenvedett erősen vitatható vereséget a hazaiak versenyzőjétől. Az olimpiát követően állt profinak, ahol nyolc évig veretlen volt, majd 1997-ben diszkvalifikálták Montell Griffin ellen, mert megütötte a térdelő ellenfelet. A visszavágón aztán az első menetben kiütötte Griffint, és aztán 2004-ben kapott ki ismét, amikor Antonio Tarver kiütötte. Tehát a "Roy Jones addigi egyetlen veresége" a profik között valójában a Griffin elleni első meccs volt.

A mai Erdei-féle "világbajnoki címmérkőzést" inkább nem minősítem :/

Matfu 2008.04.26. 20:41:40

Miért, a Forma1 mi? Sport?
(Ha már 2,5 cm-re vagytok egymástól az Index címlapon...)
;-)

apuska · http://kocsma.blog.hu 2008.04.27. 00:24:19

Tényleg érdemel többet, ha minden elfogulatlan néző kifütyüli?
"Üsd ki, üsd ki!" Üvölti felé a tömeg! Mert cirkuszt akar, vért! Azt is leszarnák, ha kikapna egy szép bunyóban, s csorbulna a hibátlan mérleg, mert az igazi sportember (nem mint Kokó), arról ismerszik meg, hogy még nagyobb vehemenciával visszaküzdi magát a csúcsra.
"Minek kockáztassak?" - mondja Madár.
Talán azért, hogy megérje a következő címegyesítő meccsét közvetíteni az HBO-nak...

Mert ha valami unalmas, onnan az emberek egy pillantás alatt eltávkapcsolnak.

Asidotus 2008.04.27. 01:00:08

Madár sajnos nem harcol meg a nagy meccsért.
Neki kell menni az ellenfélnek, bedöngölni a padlóba. Ha véletlenül kikpa, akkor sincs semi baj, mert egy látványos, ügyes, jó bunyós hamar visszakerül. Például gyakran visszavágós alapon írják ki a meccset, ha kikapna, meglenne a lehetősége a visszavágásra.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.04.27. 06:14:48

jó,jó..szurkoljunk madárnak..de ne feledjük kalucza norbit sem,aki esélyes az olimpián..mellesleg utcabélim..

zoli27 2008.04.27. 10:02:12

Madár elsősorban azért nem vállal kockázatot a meccsein, mert 7 éve ezt sulykolják belé az Universum-nál. A klubnak csak az a lényeg, hogy elmondhassák magukról: van egy világbajnokuk. És állítólag Madár menedzsere is az Universum embere, vagyis ő ugyanazt képviseli, amit a klub.

Ennek ellenére az eredmények Zsoltit igazolják. Bunyózott már Garayval, Ulrichhal - mindet megverte. Focinál bezzeg azt mondjuk: nem érdekel, ha nem játszik szépen a válogatott, csak jusson már ki egy világversenyre!

Ennek ellenére én is szeretném, ha Erdei így a pályafutása végefelé tudna bunyózni egy nagy névvel, és egyetértek azzal, hogy megérdemelné. 7 éve szolgálja az Universum-ot; igazán megtehetnék érte, hogy belenyúlnak a zsebükbe, és létrehoznak egy címegyesítő meccset.

Francois Pignon 2008.04.27. 10:26:01

Ott lett elrontva eleve, hogy a magyar bunyósok az Universumhoz mennek. Össze sem lehet hasonlítani egy gálájukat sem a Sauerlandéval. Aztán ez lesz, ha a sportérték nulla, a motiváció nulla, a teljesítmény sem lesz több.

Naumovnak köszi a kiegészítést, megnyugtat, hogy nagyon nem trafáltam mellé.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.04.27. 10:30:02

"Zsolt Erdei (28-0). In his 10th defense, Erdei will fight yet another woefully undeserving challenger in DeAndrey Abron (15-1), a 35-year-old with zero credentials to be in a title fight. He's fought exactly one 12-rounder, never been in a scheduled 10 and never faced a remotely notable opponent. That the WBO would approve him for a title bout just continues the joke that is the WBO. " ezt írja az ESPN.com szakértője.

Francois Pignon 2008.04.27. 12:29:04

OFF, de ha már sportról van szó...
El tudja olvasni valaki a mai Nemzeti Sport 11. oldalának jobb alsó sarkában levő szöveget? Tényleg érdekelne, miért jut eszébe valakinek kétpontos betűket használni.
süti beállítások módosítása