Szubjektív flash
2008. április 08. írta: TuRuL_2k2

Szubjektív flash

 Az előzmények és az újlipótvárosi krónika után itt az ígért vélemény-bejegyzés is. Többé-kevésbé sejteni lehetett, hogy a zavaros alapkonfliktust (ahol épp úgy el lehet képzelni, hogy az eladó vállalt önkéntes cenzori kultúrmissziót az antifasiszta ellenállás jegyében, mint azt, hogy a radikálleány illesztette bele a zsidó világösszeesküvésbe a százforintos jegykiállítási díjat) hasonlóan zűrös események követik majd. Ha a lány előadása szerint történtek is a dolgok, akkor sem lett volna arányos némi verbális tiltakozásnál tovább menni egy ilyen ügy miatt. Ehhez képest néhány nappal később Molotov-koktélt dobtak az irodára. Tomcaték akciója a koktélos előzmény nélkül is ízléstelen lett volna (mert valamiféle megfélemlítésre alapoz), azzal együtt viszont teljesen vállalhatatlan. Erre tett még rá egy lapáttal a Tomcat invitáló emailjében (amit büszkén vállal, például egy rendőrségi feljelentés mellé is becsatolta) található néhány mondat: „Ezután a boltra rárepült egy Molotov-koktél, de a jelek szerint a zsidó tulajdonos, és az általa alkalmazott oláh cigány szarzsák nem értett még ebből sem. (...) A flashmobról a Bombagyár Televízió felvételt készít. Természetesen nem a ti arcotokat vesszük, hanem a zsidóét.”

 Ez szerintem már a soknál is több, ezért amikor megkaptam shadai körlevelét a „néma, békés ellenmegmozdulásról, úgy gondoltam, odamegyek négy körül. Szépen sütött a nap, a tiltakozók már átsétáltak a Jászai Mari térről, és rendesen ellepték a Budai Nagy Antal és a Hollán Ernő utcák kereszteződését. Békés és jókedvű volt a hangulat. Tetszett. Egy szakasznyi rendőr is ott volt (meg egy további egység a Jászain), de nem szólítottak fel a be nem jelentett megmozdulás befejezésére, csak néha felterelték az embereket a járdára, hogy elférjen a 76-os troli. A hangulat akkor is nyugodt maradt, amikor Tomcat és Blogin először érkezett meg, még kíséret nélkül. Elvitatkozgattak a kameraerdőben Szabó Györggyel, aztán elsétáltak.

 Eleinte akkor is megmaradt a relatív nyugalom, amikor huszad-harmincadmagukkal jöttek vissza és csak azt ismételgették álszenten, hogy jegyet szeretnének venni. Ment a szolid feleselés a két tábor között, de semmi durvaság. A rendőrök sorfallal állták el Tomcaték útját a két utca találkozásánál. Akkor éreztem először feszültséget, amikor az ellendemonstrátorok közül az egyik, addig kedélyesen beszélgető fickó elkapott egy feketeruhást. A szemem sarkából úgy tűnt, mintha dulakodni kezdenének, de aztán odafordulva láttam, hogy a bomberes karját-kabátujját hátrafogva a dzsekijét húzza szét és a srác pólóján lévő Hitler-képet mutatja. Közben olyasmit mondott, hogy „Nem szégyelled magad a Hitler-képeddel? Na takarodjál innen, kisfiam!”, majd elengedte. A kép miatti felháborodást megértettem ugyan, az akcióját már kevésbé. A közelben álló rendőrök meg nem csináltak semmit.
 

 Egy idősebb, alacsony, hiányos fogazatú arc Tomat csapatából az indulattól remegő hangon zsidózott és zavaros fejtegetésbe kezdett, hogy kinek hol a hazája. Nem sokkal ezután elkezdte valaki skandálni, hogy „Nácik, haza!, amit aztán a tömegből sokan átvettek. Míg Gyurcsány Ferenc a blogjában épp ennek örül a legjobban (ami érthető a részéről, sokkal hálásabb neki ezzel foglalkozni, mint azzal, hogy nincs is kormánya), addig engem elfogott az érzés, hogy elvesztettem a közösséget az ellentüntetőkkel. Csak néztem, ahogy a „többen vagyunk mámorától feltüzelve skandálnak a radikáljobbosok felé. Különösen egy piros kabátos srác kötötte le a figyelmem, akinek abszurd módon arckifejezése, s még a kézmozdulatai is a neonáci fociszurkolókat idézték fel bennem, ahogy azt üvöltözik, „Mocskos zsidók!”:





 A feketeruhások felebaráti szeretettel eltelve skandáltak vissza, hogy „Itthon vagyunk, elröppent néhány kósza „Nektek kéne hazamenni Izraelbe!és hasonló beszólás is. Aztán Tomcaték visszavonultak, majd nem sokkal később néhányadmagával az egyik erkélyen tűnt fel. Épp őket fotóztam, amikor megszólított egy jól öltözött, ötven körüli, irgalmatlan méretű pecsétgyűrűt viselő úr, hogy szokott látni a tévében. Hamar kiderült, hogy sok kormányellenes tüntetésen részt vett már és azt mondta, igazságtalan, hogy itt kevésbé erélyesen lépnek fel a rendőrök a be nem jelentett demonstráció résztvevőivel szemben, mint máskor szoktak. Nem nagyon vitatkoztam vele, nekem is úgy tűnt, hogy a rendőrség nem a tőle megszokott gyakorlat szerint jár el, már bő egy órája állt ott több száz ember előzetes bejelentés nélkül, mégsem szólította fel őket a biztosítás parancsnoka a jogsértő magatartás befejezésére, a műveleti terület elhagyására. Szerintem egyébként ez így lenne rendjén: a 72 órás előzetes bejelentési kötelezettség sok esetben abszurd, miért ne gyűlhetne össze pár száz ember valahol közterületen? Mennyivel jelentene nagyobb munkát néhány rendőrnek ott állni a biztosítás kedvéért, mint sorfalba fejlődve kiszorítani az amúgy békés tömeget (a skandálások és a kabátcibálás ellenére azért itt is alapvetően nyugalom volt), akik aztán úgyis visszaszivárognak a sorfal mögé?

 Aztán fél 6 magasságában megindult a csapaterős művelet, a sorfalak lassú sétával szorították hátrébb az embereket (túlzás, hogy szorították, inkább együtt sétált mindenki). Jó néhányan a rendőrsorfal mögött maradtunk, a kutya sem törődött velünk. A nap zárásaként még láthattuk, ahogy Tomcat és barátja, átjutva valahogy a rendőrökön, forgatni kezdi a jegyiroda előtt a jaj-nem-szolgálnak-ki-mert-magyar-vagyok c. népi színmű egyik különösen szemforgató jelenetét, amíg az erdész haza nem zavarja őket is:



 P.s.: Egyébként végig az járt a fejemben, hogy talán az egész a Matula Magazin titkos comebackje, és tudtunk nélkül statisztálunk a legendás újlipótvárosi ARD-tudósítás filmváltozatához.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr25416329

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2008.04.08. 20:05:41

Nights on BroadwayA Broadway jegyiroda elleni molotovos támadás - mely most éjszaka, szerencsére "csak" kövekkel, de sajnos megismétlődött, és valószínűleg a Broadway éjszakái továbbra sem lesznek nyugodtak - , a nyíltan antiszemita, rasszista i…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.04.08. 16:17:54

A koktél nélkül oké lett volna a flashmob.

A koktéllal oké lett volna, ha még beszúrják mellé, hogy 'azért felgyújtogatni csak nem kéne'.

Pazarlása a benzinnek ez.

dowNLoad 2008.04.08. 16:27:27

Lehet, hogy a nagy kavarodásban CSAK Szilvásy és az őrnagy elvtárs járt jól?
(a kormozó molotov is gyanús, mint DÍZEL koktél volt)
Itt a korrekt tudósítás, liberós módra:
www.youtube.com/v/D4Z6INdHH7s&hl=en
rexades.blog.hu/2008/04/04/a_hirtv_megint_hazudik
NA EZÉRT IS KIJÁRNA EGY KOKTÉL!

Méltatlankodó cionista, baseball sapkában:
www.yv.hu/index.php?nextpage=play_a_video&uploadedfileidhash=c8ee8aabcb83c914375c9b0138d53905&sessionid=8vtnk6bm3r0gd9ck

Devil Inside 2008.04.08. 16:44:27

Az alapszituációnál nem igazán lehet tudni, mi volt, mint tegnap este megírtam, a felgyújtás lehet szimpla biztosítási csalás is.

A politikai vetülete a dolognak már ettől független életet él: egy hete gyakorlatilag Bayer és ez uralja a politikai közbeszédet, miközben - ahogy írtad - nincs kormány. Nem szoktam összeesküvéselméleteket gyártani, de pl. azzal együtt, hogy az inforadio.hu cikke alapján a szokásos koreográfiát követik: a német és az osztrák sajtóban a magyarországi szélsőjobbról megjelent cikkek alapján rémüldöznek. (Igaz, a Süddeutsche Zeutung a Magyar Gárda néhány hónappal ezelőtti felvonulásait emlegeti, pedig a mostani eseményekben ők épp nem vesznek részt. Legalábbis még nem.) Szóval az egyetlen megmaradt eszközzel, a fasiszta jobbal rémisztgetéssel próbálják összezárni a sorokat és elterelni a figyelmet sokkal nagyobb problémákról.

Hála nektek, a konzervatóriumosoknak és Szabó Györgynek, legalább ezzel a gyújtogatással nem lehet en bloc a jobboldalt savazni. Nincsenek Gyurcsány spindoktorai túl jó helyzetben, ha még ez a régi jó ellenfasisztázás sem működik és még a nemzeti progresszió ellenségei is az ő oldalukra kerülnek ebben az ügyben - azaz nem elég mély a szakadék. Bár Bayerben még bízhatnak, hogy megint ír egy orros-zsidós sztorit és aztán szülinapi bulin kívül is megkeresi Orbánt valami nyilvános helyen...

Playmobil Soldat 2008.04.08. 16:47:48

A boltos szerintem a lelke mélyén most dühös, hogy jópár vevőt elriasztottatok.

hiba 2008.04.08. 16:51:30

Hát igen, az egyre kevésbé viccesebb, viszont meglehetősen gusztustalan Tomcat szövegek és akciók kapcsán sokat gondolkozom, hogy most ez akkor még belefér -e? Vagy engedjem szabadon magamban a kisördögöt és kívánjak egyhónapos asszimilációs tréninget vmelyik BV intézményben a buta médiaripacsnak? Egyelőre ott tartok, hogy neki is bele kéne férnie a demokráciába, de lassan elmegyek egy számomra elfogadható csapat által szervezett széljobb (bár ez már talán nem is az, ha a jobbikot tekintjük annak) ellenes megmozdulásra.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.08. 16:57:09

hiba:
Szerintem a BV-s tréning megvolt Tomcatnek - bár az speciel agyrém, hogy terrorcselekmény előkészületével vádolják...

dowNLoad 2008.04.08. 16:57:55

HIBÁS reakció, NEM LETT VOLNA EGYSZERŰBB, ha a BOLTOS ELAD, a vevő elégedetten távozik, és Szilvásy meg az őrnagy elvtárs nem tud idekormozni egy újabb kamukoktéllal??
Tényleg jól jött a fityeszes akció is, (fletó lába alól húzzák a szőnyeget) csak nehogy BERAGADJANAK A SZEREPBE!

toth_zozo 2008.04.08. 17:07:18

Kezdem úgy érezni, hogy már nem normálisak az emberek Magyarországon.

Egy SOKK kellene, hogy megváltozzanak.
Egy természeti csapás mondjuk meteor vagy járvány.
Talán ez összefogná az embereket.
És mindenkire godolok.

tallian.miklos 2008.04.08. 17:11:30

A kiabálás nekem sem tetszett. De tegyük hozzá, hogy a másfél órányi álldogálásból összesen körülbelül kétszer negyvenöt másodperc lehetett, nem több. Szerintem mindenki megérezte, hogy inadekvát.

CrL 2008.04.08. 17:17:09

toth_zozo:

sokaknak ez az öszödi beszéd volt. összefogás helyett látod mi lett.

borsikm 2008.04.08. 17:19:09

www.168ora.hu/cikk.php?id=9982

"Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy tegnap a Fidesz egy másik politikusa, Szabó György egy nagyszerű emberi tulajdonság, a szélsőségekkel szembeni becsületes, elvhű kiállás példáját mutatta fel MELLÉBESZÉLŐ, SZÉLSŐSÉGEKKEL ÖSSZEFEKVŐ pártjának. Akkor volt bátorsága kiállni a bőrfejű horda ellen, mikor pártja nem hajlandó még egy közgyűlési állásfoglalásban sem elhatárolódni a Magyar Gárdától, nem hajlandó lemondani a Jobbikkal közös önkormányzati hatalom egy részéről sem."

Kedves Fidesz, Reakció, Konzervatórium, jobboldali liberálisok! Itt van a megfelési kényszer, a tömeggyilkosokat tömörítő Partizánszövetség jogutódjával (MAESZ) történő közös fellépés, meg az elhatárolósdi eredménye. Egészségetekre! Remélem, a Gyurcsány-dícséret is jólesett.

medve1 2008.04.08. 17:24:38

ide is leírom: a radikális jobboldalnak két baja van:

1. Március 9-e, mert az emberek meglrezték, hogy a törvényes és demokratikus út sokkal hatásosabb Fletóval szemben, mint az ő randalírozásuk.
2. Ahelyett, hogy legitim témákat vetnének fel, lassan semmi mást nem tudnak, mint egy nevetséges Magyar Gárda avatást meg zsidózni.

Ez frusztrálja őket, viszont ezért lesznek egyre agresszívebbek.

toth_zozo 2008.04.08. 17:24:51

CrL

Igen igaz, de ha hullanak jobbosok + a balosok akkor talán már nem számít, csak az emberség.

tallian.miklos 2008.04.08. 17:26:00

Ugyan nem késztet semmi arra, hogy ezt az otrombaságot felvegyem (hiszen sosem álltam sem Gusztos Péterrel, sem a 168 órával, sem a MEASZ-szal különösebb baráti viszonyban), és pont leszarom, mit mond Gusztos Péter a Fideszről, de azért, hogy lásd, mit gondolok a Gyurcsány-dicséretről:

republican.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=7821

plastik02 2008.04.08. 17:27:34

ki a faszt érdekel a 168 óra? akik ott voltak mind örültek, hogy ennyiféle ember eljött, ennyiféle irányból. hogy melyik pártmikrofonnak mi a véleménye erről speciel magasról leszarom.
én speciel nagyon örülök hogy ott volt a Fidelitas és örülök Szabó Györgynek is leszarom, hogy befolyásolja ez a kormánypárt népszerűségét! megvédték az otthonomat (ők és a többiek)!

megint beragadtok a csapdába, amiből úgy tűnt talán ez a hétfő este kiszakít minket.

medve1 2008.04.08. 17:30:21

A Hírszerző cikke ugyanazt írja Plastik, amit te. Jaja, igazat adok mindkettőtöknek.

salamon 2008.04.08. 17:30:23

nekem úgy tűnik, hogy inkább a kárpátia (hungarica) zenekar reklámkampánya ez az egész. bár nem értem, valahol arra szólították fel őket, hogy határolódjanak el a támadástól - sajnálom, nem tudom, hogy melyik zenekarról van szó - a tag annyit mondott, hogy nem tudják pontosan miről van szó, addig semmi ilyet ne várjanak el tőlük.
tehát lehet, hogy nem is molotov, és nem is koktél.

Hattory Hanzo 2008.04.08. 17:30:39

dowNLoad

Csak szűken a logika síkján vázold már, miért tartana a boltos olyan jegyet, amit nem akar eladni? Mi abban a bolt? Arról már ne is beszéljünk, hogy semmi nem indokolja a gyújtogatást, csak teljesen beteg lelkű emberek reagálnak így, nem gondolva arra, hogy abban a házban emberek, idősek, gyerekek élnek, pánikba eshetnek, rosszul lehetnek, átterjedhet a tűz, stb.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.04.08. 17:36:33

Amúgy a rendőrség nem köteles feloszlatni a be nem jelentett tüntetéseket. Dönthet róla.
És azért azt lássuk be, hogy elébb fog a rendőrség az oszlatás mellett dönteni egy olyan tömeggel szemben, ami nyíltan azt támadja, amire a rendőr felesküdött, azaz a mindenkori magyar kormányt, mint egy olyan tömeggel szemben, aki békésen álldogál a napsütésben.
Tegyük hozzá, hogy amelyik rendőr nem visel azonosítót, viperát használ, fejmagasságba lövöldözik, annak bizony a kurva anyját. Viszont aki úgy érzi, hogy molotovkoktélt dobálni a rendfenntartókra jogos, annak is. No mindegy.

medve1 2008.04.08. 17:37:08

Ez nem jó reklám, salamon.

KopaszMercis 2008.04.08. 17:45:26

ezek a zsidok mar arra sem kepesek, hogy egy ilyen be nem jelentett gyulekezes utan autokat borogassanak es szetbasszak a varost kuka gyujtogatas kisereteben!
micsoda puha pocsu nepseg

annak viszont orulok, hogy mindenki ellen eljaras indul

faszomat se a jobb se a baloldai gecik ne vonuljanak nekem utcara... aki unatkozik verje otthon a faszat, ne az en szeretett varosomat es hazam csufitsa a buta jelenletevel

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.04.08. 17:45:43

Én is ott kámpicsorodtam el, amikor a "nácik haza" kiáltás felharsant. Mennyire egyformák ilyenkor az arcok meg az emberek maguk is. :( De látható volt az is, hogy aztán inkább mégsem folytatták, valahogy nem volt helyénvaló.

borsikm 2008.04.08. 17:46:09

Abban amúgy igaza van Medvének, hogy a zsidó témáról tényleg le lehetne már kattanni. Ha mást nem, azt a tanulságot érdemes levonni, hogy ez még a radikálisoknál sem vonz tömegeket. A zsidókérdés nem nyerhető, ezt már Orbán is megmondta.

medve1 2008.04.08. 17:48:07

Amúgy azért állapítsuk meg: jó dolog, hogy elkergették azt a féleszűt. Az különösen jó dolog, hogy minden vélágnézetű emberből volt ott, mert Turullal egyetértve, ez túllépett egy határon. Jó a feeling, jó a visszhang és jó az üzenet. De ettől még a problémák itt vannak:

1. Fiatalok körében az antiszemitizmus divat.
2. A jobboldali írott sajtóban a burkolt antiszemitizmus jelen van.
3. Magyarország társadalmi helyzete ideális terepe a rasszizmusnak.
4. A kormánypártok a zsidóságot saját polititkai céljaikra akarják kihasználni, azsidóság ezt képtelen kezelni.
5. A Mazsihisz úgy gáz, ahogy van. Lásd Sólyom.
6. A baloldali, és részben a közismert zsidó származású értelmiség úgy várja el jogosan a Holokauszttal szembeni szembenézést a magyar társadalomtól, hogy bagatelizálja a kommunizmussal szembeni elhatárolódást és tagadja a posztkommunizmus jelenlétét és hatását a mai Magyarországon.
7. A baloldali, és részben zsidó származású értelmiség tűri, hogy az ország miniszterelnöke találta ki a 23 millió románozást és külügyminisztere fundálta ki, hogy a kettős állampolgár határon túli magyar elveszi a nyugdíjt.

Csak néhány probléma, amin érdemileg kéne gondolkodni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.08. 17:49:21

d.z.:
Eddig mindig azt mondta a rendőrség, hogy nem mérlegelhet. A jogszabály így szól:
"14. § (1) Ha a gyülekezési jog gyakorlása a 2. § (3) bekezdésében foglaltakba ütközik, vagy a rendezvényen a résztvevők fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve jelennek meg, továbbá ha bejelentéshez kötött rendezvényt bejelentés nélkül, a 7. § a) és b) pontjában foglaltaktól eltérően vagy tiltó határozat ellenére tartanak, a rendőrség a rendezvényt feloszlatja."
www.police.hu/jogszabalyok/torveny/gyulekezes.html

Devil Inside 2008.04.08. 17:52:29

Hát KopaszMercis, neked sem sikerült még felfognod, mik is az alapjai egy valódi demokráciának...

Devil Inside 2008.04.08. 17:54:32

Frankó, Index címlap, lesz itt pörgés mindjárt...

KopaszMercis 2008.04.08. 17:57:35

medve1:
alapvetoen egyetertek.. egy ket dolog:
szerintem nem a zsidok feladata, hogy a kommunista nepirtassal valo szembenezest propagaljak.. volt nekik sajat nepirtasuk ok azzal vannak elfoglalva, a kommunista nepirtassal az a baj, hogy sok birka fogadatlan prokator elbagatelizalta "ha nem szavazod meg a fideszt visszajon a kommunista nepirtas" fele lassan 10 eve a levegoben levo gondolat megtette a hatasat - igy utolag is koszonom apam mar megboldogult nagyneneje neveben, akit 8 ruszki eroszakolt meg es aztan vert felholtra majd kinn hagyott a szanto foldon meghalni - szerencsere nem halt meg - akkor.

7. az alkotmanybirosag mondta ki, hogy az allampolgarsag oszthatlan, ha ok engedik, mindenki lehetne magyar allampolgar akinek magyar felmenoi vannak, es szavazhatna es a "nyugdijat is ellophatna" ha ide adozna.
Szerintem rakjon mindenki rendet a portajan - a jobboldali ertelmisegnek lenne a dolga az, hogy ilyenkor karoba huzza egyenkent az alkotmany birokat (40 rongyert szallit a demszky megfelelo oszlopot!), nem pedig mutogatni az mszp-re.

Ez csak az en gondolotam, ha en jobb (vagy baloldali hamar itt tartok) lennek biztos hogy a sajat "fajtamra" haragudnek mindig jobban, ha elbasznanak valamit nekem - hisen elvileg ok aztan tenyleg az en oldalamon allnak.

Amugy meglepo (es most nem ironizalok) hogy valkinel mindossze ennyi torzulas van csak, mint nalad. eleg ritka.

KopaszMercis 2008.04.08. 17:58:51

Devil Inside:
o kerlek magyarazd el nekem mik a demokracia alapjai.. amiket en nem tudok...
figyelek :)

ÁrPi 2008.04.08. 18:01:42

HHanzo!
"miért tartana a boltos olyan jegyet, amit nem akar eladni? Mi abban a bolt?"

Nadehát amúgy nemcsak úgy egy bolt az, hanem jegyáruda!

Egy neutrális jegyiroda, nincsen máig sem feltüntetve hogy kizárólag ír szteptáncoslányok ugrándozására lehetne jegyet igényelni, és semmiképpsem kalotaszegi táncelőadásra!

Devil Inside 2008.04.08. 18:01:54

KopaszMercis:
Gyülekezési jog mond valamit?

KopaszMercis 2008.04.08. 18:08:02

ArPi:
az a szep a nem-kommunizmusban, hogy Te dontod el, hogy a Te boltod milyen jegyet arul. ES Te dontod el, hogy hol veszed meg a jegyet.

Tudom nektek nem nem-kommunistaknak ez igy nehez ezt feldolgozni de hidd el, ez igy fair. Aki valami szar ultragagyi zenekarnak a koncertjere nem kap jegyet valahol az nem azert van mert az a szar ultagagyi zenekar hungarista, hanem azert mert senkit nem erdekel rafizetes jegyet tartani. Nem eri meg. Nem tartja. Nem akarja. Nem kell megmagyaraznia. Nem-kommunizmus. Kapis

Devil Inside:
igen.. es neked az mond valamit, hogy jogok addig vannak, amig azok masok szabadsagat nem korlatozzak.
Magyarorszagon 72 oraval elotte BE KELL JELENTENI a gyulekezest. Nem lehet csak ugy ukk-mukk fuk (talan kampanyidoszakban mas.. nemtom). Jog allaban ha nem tetszik a rendszer olyat kell valasszal aki megvaltoztatja. Nem pedig szavazol ezekre a POCSOKRE, aztan azert mert zsido/naci vagy neked mar nem kell betartani a torvenyeket.
Okos.. okos..
Meg szerncse, hogy te tanitasz mast a demokraciarol. Foleg engem.
Kerlek legyszives tanits meg.. hadd okuljak ooo demokracia mestere.
A gyulekezesi jogot kivegeztuk.. meg egy ketto?

mizie 2008.04.08. 18:15:58

Tomcat magyarázza a bizonyítványát a blogján :D
fájdalmasan szánalmas ez az ember meg a maroknyi kis csapata :D

a legszebb az egészben hogy a post végén feljelentget mindenkit (a régi "szép" idők benne sem múltak el nyomtalanul) :D

medve1 2008.04.08. 18:16:29

Kopasz Mercisz! Köszi.

1. Persze, nem a zsidóság dolga feldolgozni a kommunizmus vagy a szovjetek bűneit. De irritáló lehet, hogy bizonyos zsidó körökben ezt nem ismerik fel, hogy létező és fájó pont. A zsidóság nem képes feldolgozni a Holokausztot, mert feldolgozhatatlan az a gonoszság, ami őket személyesen érinti. De ettől még tisztán látni kell: a nem zsidóság százezreit viszont személyesen érinti a kommunizmus bűnei: hány élet, hány tönkrtett család, hány megnyomorított ember és egzisztencia. Akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy hazánk képtelen szembenézni mind a háború előtti, mind a háború utáni múltjával. És ezért vagyunk torz társadalom, többek között.

2. Én azt nem vitatom el, hogy a kormánypártoknak vagy jogászoknak jogukban állt szakmailag vitatni a kettős állampolgárságot. Én csak azt mondom, hogy akkor a kormány egy tipikusan határon túli magyar ellenes rasszista retorikát alkalmazott. Na most, én szivesen küzdök akár az antiszemitizmus, akár a rasszizmus ellen, de hiteltelenné válnék, ha nem bántana a 23 millió románozás.

states 2008.04.08. 18:20:56

Igaza van Turulnak, úgy kell ez a ki jegyirodai közjáték Gyurcsányéknak és a kebelbarát médiának, mint egy falat kenyér. Azt is érdemes megfigyelni, hogy mindig, amikor a legnagyobb slamasztikában vannak (hogy finom legyek), akkor mindig jön egy kis segítség valahonnan a kurucinfo és a Kossuth tér sarkáról. És ez a segítség sokkal hatékonnyabb, mint a drágajóbolgárúré és társaié az ATV-n vagy a Klubrádióban...

mikrovp 2008.04.08. 18:22:25

A szembenézés nagyon fontos volna, ezt kb. 18 éve halljuk. Aztán nem történik semmi, azaz történik, megjelennek anyagok, elhangoznak előadások, jól elhallgatva. Valahogy nem akarózik a köztudatba bedobni a szembenézést. Vajon miért nem? Azért, mert ahogy igaz a jobboldalba beépülő hajdani komcsik tömege, úgy igaz a megélhetési zsidó is. Mind mind érdekből kussol, eltusol, ül az információn. Remélem nem vagyok félreérthető.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.04.08. 18:25:38

Medve,

a kutya nem tiltja meg neked, hogy komancsok bűneivel foglalkozz. A hiba ott van, amikor azzal tetszenek egyesek holokauszt-relativizálgatni.

ÁrPi 2008.04.08. 18:32:13

KopaszMercis 2008.04.08. 18:08:02

" Tudom nektek nem nem-kommunistaknak ez igy nehez ezt feldolgozni de hidd el, ez igy fair. Aki valami szar ultragagyi zenekarnak a koncertjere nem kap jegyet valahol az nem azert van mert az a szar ultagagyi zenekar hungarista, hanem azert mert senkit nem erdekel rafizetes jegyet tartani. Nem eri meg. Nem tartja. Nem akarja. Nem kell megmagyaraznia. Nem-kommunizmus. Kapis "


Si, Capisco.

De kopaszmercis! Ha a tizenévesek becsüldcsakmeg mekkora piaci tortaszeletében jelen van ez a nemzeti rockos divat, akkor HattoriHanzo kérdésére ("mi abban a bolt?") megvan a válasz.
Venné az a csaj is aki szegröl-végröl origópontja a flashmobnak és antiflashmobnak is.

Ilyen piaci szegmens ignorálása szerintem értelmetlenné teszi az ultragagyi jelzőidet.

KopaszMercis 2008.04.08. 18:33:10

1.
szerintem jobban jarunk ha nem azzal foglalkozunk, hogy mas miert nem nyalogatja a mi sebeinket.
talan azoknak akiket rosszul erintett a kommunizmus azokat kene szajbabaszogatniuk, akik viccet csinalnak az egeszbol

2.
Szerintem a 23 millio romanozas ugyan ugy rossz, mint a "ha nem szavazol a fideszre jon a voros terror" ugyan abbol a "primal fear"-bol taplalkozik es ostobasag. Nem volt jo ehhez nyulni.
Ha lennenek annyira civilizaltak a magyarok, hogy megertenek azt, hogy az alkotmanybirosag baszta el MINDENKINEK, akkor szeretnem hinni, hogy l'art pour l'art nem tett volna ilyet ez a retardalt baloldal sem..
szukseg torvenyt bont.. attol meg nem helyes persze. szar, de megint csak mi tehetunk az egeszrol.. nem vagyunk kepesek maskent kommunikalni

medve1 egyszer nagyon szivesen soroznek veled egyet!

medve1 2008.04.08. 18:33:59

Mikrovp! Akkor nem lennél félreéthető, ha ezt a kritikát a másik irányba is megfogalmazod.

mavo! A Holokauszt relativizálásban igazad van. De nem csak ők relativizálják a kommunizmus bűneit. Amúgy a kommancsok szapulása a krititkai értelmiség dolga lenne, de nem teszi, mert nem értelmiségiként viselkedik. Kurvák.

medve1 2008.04.08. 18:36:12

Kopasz Mercisz! Én is, bár az a sejtésem, te tudod ki vagyok, én meg nem:-) Amúgy szerintem meg nincs mentség a 23 millió románozásra.

dowNLoad 2008.04.08. 18:37:13

FÚBAZZ, hattorihanzo, én is dolgoztam szolgáltatásba, és nincs olyan, hogy nem azt mondod:
ELNÉZÉST , DE NINCS/ELFOGYOTT/stb..
(ha bunkó a vevő, akkor is vevő)
Ha kibasznak egy üzletből, akkor én is visszamennék, fa testápolóval, hogy biztosan ko-mo-lyan gondolta-e a gyökér zugárus?

Medve: ez elírás?
De ettől még tisztán látni kell: a nem zsidóság százezreit viszont személyesen érinti a kommunizmus bűnei:
A zsidókat érintette százezres ,
a többieket MILLIÓS (gulág) tételben, és ők még GULÁG napokat/heteket sem tarthatnak, a kárpótlásokat és az állandó síránkozásokat nem is említem.
(meg a NEMZETKÖZI GULÁG EMLÉKMŰ, Nemzetközi GULÁG-napok, stb..)

ÉRDEKES LENNE EGY olyan párt, aki a GULÁGRA hivatkozással, CSÍRÁJÁBAN FOJTANÁ el a csegevarás megnyilvánulásokat, de mint a szél, mindet!
MÉG a vöröscsillag is olyan(olyanabb!) tiltólistán lenne, mint a horogkereszt.
Az április 4-ről, meg a május 1-ről max. a föld alatt illegálisan lehetne "emlékezni", aki kimondja, vagy bemutatja Lenin, Marx, stb.. figurákat, az mintha HITLERT reklámozná. (egyenlő elbírálás)
DE SZÉP IS LENNE, akinek nem jön be, még elmehet Észak-Koreába!

KopaszMercis 2008.04.08. 18:39:53

ArPi:

ezt most pont ugy mondtad nekem, mintha semmi kozom nem lenne a magyar rockzenehez.

nezd meg hany cd-t adnak el.

SENKI nem kivancsi a hungarista rock zenekarokra.. eleve van magyarorszagon 5 rock zenekar akikert hajlandoak az emberek beugrot fizetni.
Ezek kozott nincsen hungarista.
Most mit akarsz? Meddig magyarazod a szar bizonyitvanyt.
Szerinted ha a Lukacs (aki nem mszps) elkezdene a Viktort isteniteni, akkor nem forgalmazna a szoban forgo jegyiroda tankcsapda jegyeket...
ne nevettesd mar ki magad kerlek.

KopaszMercis 2008.04.08. 18:44:28

medve1 honnan tudnam h ki vagy.. honnan ismerhetnelek?

"a kárpótlásokat és az állandó síránkozásokat nem is említem."
gondolom a karpotlasi jegyek csak egy urban legend...

azert van am kulonbseg:
a zsidosag szazereit erinti, az hogy "agyon lottek a szemem elott az apamat"
a magyarok tizezreit (ha!) erinti igy a kommunizmus
millioit meg ugy erinti, hogy "szar volt akkor templomba jarni"
ettol fuggetlenul a kommunizmus egy gusztustalan undorito szemet diktatorikus rendszer volt.. csak ne tegyunk mar ugy mintha.

Testverem:
Marx a koraban oriasi kozgazdasz koponya es gondolkodo volt.. semmi de semmi koze ahhoz, hogy a kinaiak a kommunizmus egisze alatt mit muvelnek.
Tajekozodj elobb kerlek. KERLEK!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.08. 18:44:43

"de nem teszi, mert nem értelmiségiként viselkedik. Kurvák."

De, sajnos akként viselkedik.:((( Az "értelmiségi" sajnos a születése óta ilyen:(( Amire Te gondolsz, az valami más.

Mindenesetre az átadott infók alapján a (nemzeti)szoci dónlódit még élvezetesebb óvasni. Folytatom is gyorsan.

tevevanegypupu 2008.04.08. 18:46:08

Mi a fene baja van Gusztosnak Csengey Denessel?
Ha jol tudom egy konyvtarat alapitottak ami az o nevet viseli. Annakidejen a temetesen ott volt szinte mindenki aki szamitott az MDF-ben Antall Jozseffel kezdve es nagyon sokan meg. Hogy most Vona Gabor is megjelent es Lezsak is ott volt az mennyiben valtoztat Csengey Denes erdemein vagy hibain? Es aki 1994-tol szoros kollaboransa volt az MSZMP utodpartjanak es csak most, mikor sullyed a hajo lep le onnet sietve az miert nem a sajat haza tajan nez korul?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.08. 18:46:19

KopaszMercis:
Mit nevezel hungarista rockzenének? Néhány példát, ha mondanál...

states 2008.04.08. 18:46:41

Tegnap este egyébként némi mazochizmustól vezérelve először belenéztem a Bolgár-Avar-Mészáros-Dési bermudanégyszögbe az ATV-n, ahol nyitányként a széljobb, a náci-nyilas, molotovkoktélos flashmob járt éppen kart karba öltve Orbánnal és a Fidesszel. Gyors feltöltődés után aztán irány a kurucinfo, ahol éppen tetőzött a zsideszezés, amelynek teljes egészében sikerült kiszorítani a címlapról minden egyéb infót. És még mondja azt valaki, hogy nincs harmonia a magyar végeken...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.04.08. 18:48:54

medve1,

„Amúgy a kommancsok szapulása a krititkai értelmiség dolga lenne, de nem teszi, mert nem értelmiségiként viselkedik. Kurvák.”

Konkrétan ez baromság, már ne haragudj. Éppen elegen ekézik a komcsizmust, és ez így jó is.

Az értelmiségnek látszó tárgyat meg hagyjuk: ha érdekel a véleményem, a polblogomon elolvashatod (elnézést az önreklámért, de hosszú lenne itt is leírni).

Az esethez meg még annyit: ha egy íkúnulla műnáci és egy eladó esetleírásának korrektsége közül kell választani, bocs, nem sokat gondolkodom, melyiknek higgyek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.04.08. 18:50:18

Amúgy meg nem tudom, mit kell fanyalogni a skandáláson.

De mindegy, van, aki a teát pöpecen eltartott kisujjal issza, kell olyan is.

medve1 2008.04.08. 18:52:57

Kopasz Mercisz! Akkor van remény pertu sörözésre:-)

Amúgy értem, amit mondasz az "összehasonlításról" Inkább úgy fogalmaznék, hogy a kommunizmus bűnössége ne legyen üres frázis, legyen következménye.

Marxnak semmi köze Maohoz, ez is igaz. Mint ahogyan a szociáldemokráciának Leninhez. Ez is tény. De ezt nem is állítottam.

Bit Rot 2008.04.08. 18:56:45

Unalmas már, hogy amikor szarul megy a kormánynak, előhúzzák a náci kártyát.

Ez a hír megérne egy fél flekket az utolsó oldalon.

Az első oldalon pedig a kormány problémáinak kellene lenniük!

Apropó, tudjuk már, hogy ki lőtt bele a rendőrpalotába?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.08. 18:57:58

Lehet, hogy sikerült megakadályoznotok egy Demokratikus Charta újratöltést, ezért olyan mérgesek az elvtársak a 168 óránál.
Mercis? Már itt is?

medve1 2008.04.08. 18:59:17

Kedves Reactionary! Olvas el Umberto Eco 5 rövid tanulmányát az értelmiségi erkölcsről. Az az értelmiségi, aki megfigyel és saját oldalát és kritizálja, kételyeit fogalmazza meg. Ez a dolga. Az az erkölcsös értelmiségi. Én például szeretem Nádas regényeit. Sose felejtem el a Népszabadság Öszöd utáni hétvégi számát, amikor azt kellett tőle olvasnom, hogy a világ legjobb beszéde volt. Mint ahogyan tehetségesnek és okosnak tartom Bayert is, és erre tessék, benyalásból már azt sem képes felfogni, mit írt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.08. 18:59:42

kopaszmercis:

Marx egy nagy koponya volt, de nagy koponya volt Maurras is, oszt még se zabálják sokan - ilyen olyan okok miatt.
Mindemellett Marx megírta, mit kell csinálni a proletariárussal, meg a tulajdonnal, meg legyen osztályharc. Meg proletárdiktatúra. Akinek ezek kedves gondolatok és "semmi köze nincs" a kommunista gyakorlathoz, azt csókoltatom.

Csak a mai ballib értelmiség-és médiaelit próbálja a marxizmust egy kedves kis félig-meddig emberi jogi/liberális balos humanizmusnak beállítani. Pedig nagyon nem az, csaxólok.

medve1 2008.04.08. 19:01:14

States! Kicsit közhely, amit írok, de ez jelzi, hogy jó úton jár a Fidesz, ha ezen marad. zene füleimnek, ha egyszerre szídja a kuruc és az ATV.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.08. 19:01:19

medve,

az "értelmiségi" mint fogalom asszem orosz import (majd kijavítanak ha nem), és pont ugyanannyira pejoratív volt a kilakulásakor, mint ahogyan ma használjuk néhányan. Nekem sajnos csak Julien Benda jut eszömbe róluk de nagyon:(((

plastik02 2008.04.08. 19:02:07

most már inkább röhögök ezeken a szerencsétlenkedéseken, ahogy az egyik "gyurcsányáknakfalatkenyérezik" a másik meg nekikezd a leggusztustalanabb hullaszámolásnak.
egészségetekre!

ott voltak, mindenhonnan, elegen!
nektek meg lehet tovább filozofálni a kinekminekjóról, miért így, minek oda, ők minek, jó mulatást!

még egyszer köszi mindenkinek aki tiszteletét tette!

medve1 2008.04.08. 19:02:19

John4! Magyarázd el radikális fórumozó társainknak, hogy imádott vezetőik gyanusak.

medve1 2008.04.08. 19:04:23

Amúgy én sem értem, miért baj a skandálás.

medve1 2008.04.08. 19:06:43

Hajaj, 7 óra, asszony le fog szidni. Mára ennyit, köszönöm a beszélgetést!

KopaszMercis 2008.04.08. 19:10:28

turul:
magozott cseresznye, karpatia, romantikus eroszak, t-mobil
faszomtudja.. ezeket a szarokat nem tartom szamon.

reactionary:
marxnak nem a politikai hovatartozasarol hanem a kozgazdasagtani munkassagarol beszeltem...
nyilvan maszturbalt is, lehet hogy olyan helyen ahol nem illenne.. attol meg elso sorban tudos volt (rossz emberek vettek a szajara a nevet) es nem azzal kene foglalkozni, hogy tobb mint 100 evvel kesobb ki hogyan akarja beallitani

medve megegyszer: honnan? :)

ÁrPi 2008.04.08. 19:18:44

KopaszMercis 2008.04.08. 18:39:53

" ezt most pont ugy mondtad nekem, mintha semmi kozom nem lenne a magyar rockzenehez."

Nem dehogyis úgy, fogalmam se, segédfogalmam se erről. Csak úgy, mint aki jelzi egy kopasz mercisnek, hogy nem vagyok én sem
"nem nem-kommunista".

"nezd meg hany cd-t adnak el."

Oké Te tudhatod ezt, de
Download nick-neve jutott valamiért eszembe :-)
Nem hajlandóak a zemberek beugrót fizetni..
Talán csak ez az egy csaj akad -és az is csak koncertre-,
aki jegyet akarna venni, provokativan?

Én nem bizonyítványt magyarázok, hanem csak racionalitást keresek, kapitalista magyarázatot, hogyan esik meg az a dolog, ami ott (az egyszeri magyarleányt borzasztóan megtévesztő módon) Jegyiroda ((Broadway Jegyiroda)) elnevezésü helyen történhetett.

Kinevettetem magam?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.08. 19:21:27

Kopaszmercis,

jó. Akkor leszel szíves rögtön méltatni Heideggert is, csak hogy lássam a kiegyensúlyozottságot.

Amúgy Marx elméletei már a korában sem állták meg a helyüket, de megintcsak "csaxólok".

KopaszMercis 2008.04.08. 19:22:05

"Talán csak ez az egy csaj akad -és az is csak koncertre-,
aki jegyet akarna venni, provokativan?"

Egy naci beteved egy zsido jegyboltba koncertre jegyet venni.. nem provokativan. En eldontottem, hogy megnyerem a lottot.

racionalitas:
szar a magyar zenekar nem erdekel senkit, nem lehet ra magyar jegyet kapni a magyar jegyirodaban magyarorszagon. Magyar magyarazat erre ez.. igy magyarul.

ez miert nehez?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.08. 19:23:30

Mi a baj a "nácik haza" kiabálással? Érthető, hogy az embereknek a faszuk tele van a sok gyújtogató, örjöngő náci faszból. Minden tiszteletem ezé a párszáz emberé, hogy végre képes volt valaki megmozdulni és finoman demonstrálni, hogy létezik ellenvélemény.
A másik irányból sem értem, miért lenne baj, hiszen hitleres pólóban (persze nyilván tomika bótyából ócsón) zsidókat és oláh cigányokat rendszabályozni vonulni (miután nem tanultak a Molotov elvtárstól sem) igazán meglehetősen náci dolog. Nem is tiltakoztak ellen, hiszen a "nácik haza" felszólításra csupán annyit válaszoltak, hogy "itthon vagyunk".
Helyén van ez...

KopaszMercis 2008.04.08. 19:27:30

reactionary:
bar az elmtorit meg nem csinaltam meg tehat marxrol nem akarok nyilatkoznik, de a szamvitel 2 elso eloadason Lukacs tanarur, aki a tanszek vezetoa kozgazon azt mondta, hogy csak azert mert a 20 szazadban az elmeleteit atvettek egy csomoan azert nem kell letagadni az ertelmes munkassagat senkinek, az attol meg tudomany.
Na most ha hinnem kell valakinek - egy az indexen blogolo talaltgyereknek - vagy az orszag egyik legjobb iskolajanak tanszekvezetojenek (ahol pl legutobb fideszes EU kepviselot hivtak meg, aki eloadta a nagy eloadoban, hogy Gyurcsany Ferenc hazaarulo), aki mellesleg az orszag egyik legnagyobb kozgazdasagi (nyilvan elso sorban szamviteli) koponyaja egy 19. sz-i Kozgazdasz elmeleteinek helytallasukrol.... neked nehez lenne a valasztas?
csaxolok...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.08. 19:28:05

mercis, ebben nagyon tévedsz. Ezek a zenekarok
főleg a Kárpátia olyan tömegeket vonz vidéken,
kisvárosokban, sőt falvakban is, amilyen tömeg
ezeken a helyeken utoljára Edda koncerten voltak
úgy 25 éve. Nem is tudod miről vitázol.

Egyébként az ellentüntetők között volt vagy egy
tucat futball huligán is, forzza azzurri pólókban,
( mtk ultras?), és fenyegetőleg léptek fel É: )
illegálisan tüntettek, és a rendőrség ugye meg
csak dumálgatott velük ( pl. a média sztár,
"nincsvipera" rendőr arc is).

alkaloida.blogspot.com/
Jó kép nem?

Ezt a tömeget figyeld mercis.
www.youtube.com/watch?v=4IYpg0EdJAA
Ne értsd félre, én Swans-ot hallgatok éppen,
de érdekel a jelenség. )



KopaszMercis 2008.04.08. 19:30:59

Before:
azert szamoljuk csak ossze, hogy tomiboly es a magyar jarda kozszereplese ota hany zsebes cigannyal van kevesebb!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.08. 19:31:53

kopaszmercis,

a tekintély rendben van. De erre simán visszavágok azzal, hogy nekem szintén nagy koponya elmetöris mondta aztat, hogy Marx elméletei már akkor sem állták meg a helyüket:))) (trú, hogy ez leginkább a társadalomelméletére vonatkozott - de azért ezek igencsak összeérnek!) Szóval eztet is lehet játszani, de szerintem fölösleges.
Azt nem vitatom, hogy M. kikerülhetetlen, és talán nem is baj. De még Lukács Györgyről is elismerem, hogy volt esze, ettől még a tény tény marad, hogy egy aljas-büdös kis genya volt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.08. 19:32:50

gloire,

az mtk ultrából egy-két arc tutira kint volt, erre a nyakamat teszem.

ÁrPi 2008.04.08. 19:33:36

KopaszMercis 2008.04.08. 19:22:05

"Egy naci beteved egy zsido jegyboltba koncertre jegyet venni.. nem provokativan. En eldontottem, hogy megnyerem a lottot."

Tudom miért nem nyersz a lottón. És?

shadai 2008.04.08. 19:34:41

Szia TuRuL_2k2,

re:reakció:

Rendőrség-kérdés:
1. Szerintem butaság a 72 órás gyülekezési törvény, ezen változtatni kéne. Elavult, meghaladott a szabály. Ha mégis megbírságolják emiatt Szabó Györgyöt, akkor a) kezdeményezni fogjuk, hogy minden résztvevő "jelentse fel magát" a rendőrségen - ugyanis mindannyian "szervezők" voltunk; b) össze fogjuk dobni Gyurinak a bírságpénzt.

2. A rendőrség már más esetekben is "mérlegelt", még ha ezt tisztán nem is kommunikálták (mit kommunikálnak tisztán..) Pl. akkor is "mérlegelt" a rendőrség, amikor a Fidesz-frakció kordont bontott a Kossuth téren.

3. Szerintem ne hasonlítsunk össze egy vandál, törő-zúzú, közveszélyt okozó, örjöngő tömeget a tegnapi (békés) csoportosulással. Praktikus és elvi okokból sem. Ez nem kettős mérce: ez simán mérce (morális).


Méltóság és méltatlanság-kérdés:

1. Én nem szeretek tömegrendezvényekre járni, a koncerteken is utálom, amikor a szinpadról "énekeltetik" vagy tapsoltatják a tömeget a sztárok. Egyszerűen kiráz a hideg attól, hogy tömegbe verődve emberek skandáljanak. Ez az én szememben nem elegáns, nem stílusos dolog. (Ezért nem tetszenek a Fidesz nagygyűlései sem: túl sok az ütemes taps, túl sok a skandálás).

2. A tegnapi ellentüntetésen szerencsére nem ez volt a jellemző. Leírták minden oldalról: ez egy jókedvű, mosolygós, beszélgetős civil összejövetel volt alapjában véve. Nem voltak pátosztól csöppenő politikai beszédek sem.

3. Pedig lehetett volna másmilyen is: a feszkóra minden okunk megvolt. Páran elkezdték skandálni, hogy "nácik haza", de ez valahogy suta volt (a legtöbb ember úgy volt a skandálással szerintem, mint én) és el is halt a dolog hamar. Nagyon messze volt ez a nyugat-európában megszokott "antifasiszta tüntetésektől" (vagy akár a tavaly Prágában bemutatott koreográfiától).

4. Ugyankkor: ha csótányokat látunk, felborzolt kedélyeinket ne a csótányírtókon vezessük le. Ez fontos distinkció.

A többi szubjektív flessemet megírtam már én is a JP-n (www.judapest.org/mazeltov-koktel). Alapvetően optimista vagyok, kivéve TC provokátori karrierjét illetően.

És még két dolog:
Gyurcsány opportunista blogbejegyzése szánalmas (privát véleményem azonos Tallián Miklóséval - republican.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=7821). Úgy tűnik ilyenkor elkerülhetetlen, hogy megjelenjenek minden oldalon az efféle haszonleső manőverezések. De Gyurcsány ne mondjon semmit, amig nem keríti elő a "Magyarok Nyílait".

Zárásul pedig idéznék egy friss kommentet a JP-ről, szerintem pontos és fontos mondatok "Montefiore-től":

"Legkésőbb Shakespeare óta tudjuk, hogy a zsidó is ember,van keze, szervezete, érzéke, érzelme, szenvedélye.. .Ugyanaz a táplálék táplálja, ugyanaz a fegyver sebzi, ugyanaz a baj bántja, ugyanaz a gyógyszer gyógyítja, ugyanaz a tél és nyár hűti és hevíti, mint a keresztényt… Ha megszúrnak, nem vérzünk-e? Ha csiklandoznak, nem nevetünk-e? Ha megmérgeznak, nem halunk-e meg? És ha meggyaláznak, ne álljunk-e bosszút?

Azt gondolom, hogy a fenti lényegi azonosságokból adódóan zsidóknak is lényegében hasonló eszköztára van az ő létüket korlátozó vagy fenyegető eseményekre, mint bárki másnak, ez pedig korlátozza a konfliktusok számbajöhető terepeit és játékszabályait. Lehetünk felkészültebbek, szofisztikáltabbak ésatöbbi, de lényegében itt emberek egy etnokulturális csoportjáról van szó, amely, ha megtámadják, helyes, ha védekezik, és ha létének egy adott valóságos és egyben szimbolikus terepét élhetetlenné akarják tenni a számára, akkor kiáll és megvédi, mert ha abba a balvélelembe burkolózik, hogy az ő lelke spirituálisabb és nem alacsonyodik le olyan alantas létszintekre, hogy kiálljon önmagáért, akkor ezt más nem fogja megtenni helyette. A konfliktusok terepei és a konfliktusok stratégiái a dolgok fizikai jellegéből adódóan viszonylag kevésszámúak."

Üdvök,
shadai

ps: respect, hogy ott voltál.

KopaszMercis 2008.04.08. 19:34:50

glorie:
"mercis, ebben nagyon tévedsz. Ezek a zenekarok
főleg a Kárpátia olyan tömegeket vonz vidéken,
kisvárosokban, sőt falvakban is, amilyen tömeg
ezeken a helyeken utoljára Edda koncerten voltak
úgy 25 éve. Nem is tudod miről vitázol."

aha.. persze. utana meg felebredtel h bilibe log a kezed.
Ha ez igaz lenne,akkor az osszes ilyen fostalicska zenekar mar reg nyitott volna sajat zaloghazat, es szaladgalna a daridoba...
Edda bazd meg.
Amit irtal egyszeruen hazugsag, ha 60-80 ember lemegy a koncertjukre mar all a faszuk, hogy nem csak a benzinpenz a tuti, hanem sorozni is marad love.
ugggggyyyyyan mar...

egyebkent helyes, hogy az ellentuntetoket is feljelentettek...
en azt sajnaltam, hogy a ket tabort nem engedtek egymast kinyirni... az lett volna az igazan jo.
Vki elvagja tomket torkat, beletolja a korulmetelt faszat a sebbe es mikozben bassza frissen beujitott testnyilast egy mar haldoklo szkinhead agyonlovi..
az lett volna csak az igazan jo =)

dowNLoad 2008.04.08. 19:37:03

Before (ez azt jelenti, hogy még ELŐTTE vagy az agyműtétnek?)
az embereknek a faszuk tele van a sok gyújtogató, örjöngő náci faszból
Szilvásy és az őrnagy elvtárs üdvözletét küldi! (a referenciamunkájuk a rendőrpalota volt, kiváló lett!)

kopaszmercis: EGYÉL SZART! 100MILLIÁRD LÉGY NEM TÉVEDHET!!!!
Ennyit a zenei ízlésről, ahol egyetlen országos rádió sem játszik ROCKZENÉT??? (csak lakossági kiszerelésű, kannás teknót?)

KopaszMercis 2008.04.08. 19:40:33

reactionary:

Ritkan hallani olyat a mikro es a makro elvek kapcsan mondjuk azt, hogy társadalomelmélet.. de meg tokepiac vagy piacszerkezetknel sem nagyon mervado.. nem ernek ezek annyira ossze amennyire kellene ahhoz, hogy amit elmondtal az ervnek szamitson ;)

ha minden tudomanyos elmeletet az alapjan itelnenk meg helyesnek, hogy aki kitalata milyen ember volt.. hat nem tudom. Asszem vmi Kim Ir Szen vhogy igy mukodtette az orszagat, amig meg nem doglott... marmint, hogy o milyennek tartotta, mert ugye az mar szubjektiv =)

pinagyar:
"Tudom miért nem nyersz a lottón. És?"

mert a nagy veletlen az volt, hogy egy naci szorospicsaju kurva veletlenul egy zsido boltba tevedt be karpatia jegyet venni es azt nem arultak ott mert bar a zsido 1 forintert eladna az orszagat, karpatia jegyen meggazdagodni mar egy budos zsidonak is budos?

vagy miert?

Google 2008.04.08. 19:41:16

Kiárusítás az MDF-nél!
Nem fürdőgatyát, hanem parlamenti helyeket árulnak Smuckéknak, Leisztingeréknek.
Lehet, hogy mégis korábban lesznek a választások, hogy Dávid már boltol a reménybeli helyekkel?
Ha Tomcatnek pénze lenne, az MDF-be beülhetne, na.

KopaszMercis 2008.04.08. 19:43:04

dowNLoad:
a hungarista rockzenet azert nem szeretik az emberek, mert
1) butak a szovegek
2) meg sincsenek igenyesen fogalmazva (meg ha mondjuk kapasbol butanak egy resze nem tartana
3) tokeletes igenytelen a hangszereles
4) semmi eredeti nincsen benne (legfeljebb az, hogy "nagyon magyar" - ha hiszed hanem minden magyar nagyon magyar, ez onmagaban nem ertek - a jegybankon beluli penz nem penz ugye)
5) igenytelen studio munka miatt a felvetelek is meghallgatathatatlanok
6) eloben is idegesito es szar

voltam en mar nem egy ilyen szarnak a koncertjen tudom mirol beszelek..

attol mert a magyar zenei kozonseg igentelen, meg a hungarista rock is az.. sot talan pont azert. Ha hiszed ha nem a ketto nem zarja ki egymast.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.08. 19:43:13

kopaszmercis,

gutenmorgen: minden elmélet mögött van egy alapvető ismeretelmélet, felfogás, egyebek. Az "objekítv tény" fogalmát kb. 80 éve ízekre szedték. Marxnál pl. az az "alap", hogy a gazdaság az "alap", és minden más csak a felépítmény. Ennek legyen már jelentősége a gazdasági elméletében is no!
Márpedig ez a tétel sajna nem így van, de no offense meant.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.08. 19:44:38

Tökéletesen egyetértek a cikk írtójával!
TC túl messzire ment, és úgy látszik nem is bírja felfogni, hogy nem véletlenül csak 30an mentek el...

download: Nem hallgatsz zsidó rádiókat (tilos,klub,budapest), ők nyomnak még metált is (igaz nemzeti rock ott sincs);)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.08. 19:45:12

Ember linkeltem neked egy videót azon 6000 ember
van te szerencsétlen. 2-3000 ember alatt fel se lépnek. Szerinted mire van ez a hiszti.

Egy 20 000 kisváros idei koncertjei:

Quimby: 350 vendég
Kaukázus: 250 vendég
Heven Street Seven: 200 vendég
Korai Öröm: 120 vendég
Kárpátia: 2200 vendég

(kettő kivételével ott voltam,
van pár száz fotóm. )

KopaszMercis 2008.04.08. 19:51:39

a no offense moge nem kell semmi... buzin hangzik ha van
no offense

glorie:

Queen: 350 vendég
Korn: 250 vendég
Jimmy Hendrix: 200 vendég
Bon Jovi: 120 vendég
Kárpátia: 2200 vendég

New York, London, Csepel...

Karpatia mi?
2200.. fizeto vendeg egy 20 000-es kisvarosban. Hogy hivtak azt a kisvarost? Auschwitz? =)

Nepszerubbek mint a tankcsapda, csak senki nem veszi eszre.
O.. igen.

hagyjuk mar egymast.

dowNLoad 2008.04.08. 19:57:06

shadai:
Zárásul pedig idéznék egy friss kommentet a JP-ről, szerintem pontos és fontos mondatok "Montefiore-től":

"Legkésőbb Shakespeare óta tudjuk, hogy a zsidó is ember,van keze, szervezete, érzéke, érzelme, szenvedélye.. .Ugyanaz a táplálék táplálja, ugyanaz a fegyver sebzi, ugyanaz a baj bántja, ugyanaz a gyógyszer gyógyítja, ugyanaz a tél és nyár hűti és hevíti, mint a keresztényt… Ha megszúrnak, nem vérzünk-e? Ha csiklandoznak, nem nevetünk-e? Ha megmérgeznak, nem halunk-e meg? És ha meggyaláznak, ne álljunk-e bosszút?

ETTŐL MÉG NEM LESZ EMBER, csak humunculus, valami BELÜL HIÁNYZIK BELŐLÜK, vagy rettenetesen degenerálódott.

Egyébként ez a kifejezés: JUDAPEST bennem félelmet kelt, és rasszistának tartom.
A BUDA az valami régi MAGYAR név?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.08. 19:57:29

A Kárpátia nem hungarista szerintem. Olyan zenekar is van tutira, bár Szálasit éltetni még a szélsőjobbnál is égő, annyira hülye volt.

KopaszMercis 2008.04.08. 19:59:10

glorie:
www.youtube.com/watch?v=dMH0bHeiRNg

82 millio megtekintes...
meg sem mennek el ra tobben egy eloadason, mint 500, 1000 MAX

tehat 82 000 000 az 1000 hez az olyan, mint a 140 000-hez a..
matek? ;)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.08. 19:59:43

És ez egy zenekar. A legnépszerűbb.
De azért nézzük a többit?

Egyébként azért nem voltak többen ezen
a tüntin, mert ezek nem náci zenekarok.
A szellemiségük, és a zene stílusa is
markánsan eltér a skinhead nyomulástól. )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.08. 20:00:32

És ez egy zenekar. A legnépszerűbb.
De azért nézzük a többit?

Egyébként azért nem voltak többen ezen
a tüntin, mert ezek nem náci zenekarok.
A szellemiségük, és a zene stílusa is
markánsan eltér a skinhead nyomulástól. )

KopaszMercis 2008.04.08. 20:01:41

glorie: hagyjal mar a faszsaggal 2200-an depressziora nem mennek el balassagyarmaton nem hogy bazd meg karpatiara.

Isaszeg meg Budapest...
ebredj mar fel!

Hattory Hanzo 2008.04.08. 20:02:38

dowNLoad

Te hogy intézted el, hogy ne zsidónak szülessél?

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.04.08. 20:03:13

Tenyleg nem erzitek az ironiat abban, ha valaki azt kiabalja, hogy 'nacik haza'? Mert szerintem itt errol volt szo, nem arrol, hogy az ellentuntetok agyat megszallta a kognitiv disszonancia, es azt gondoltak, hogy Magyarorszag a magyaroke, a nacik meg menjenek Naciorszagba.

Amugy en a tortenetet sem ertem, legalabbis a haborgo vevo altal eloadottat: bemegy egy boltba, ahol kozlik, hogy raktaroznak valamit, all benne a penz, de nem adjak el neki. (Vagy a jegyiroda bizomanyba veszi csak at a jegyet? Akkor meg minek foglalja ott a helyet, az is valami osszeeskuves? Foglaljak, de nem adjak el, es akkor rossz lesz az egyuttesnek?)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.08. 20:04:08

bocs ez elment kétszer valahogy.
Figyi, ezzel én ezt nem hasonlítanám össze.
Más közeg, más nyelv (!), nézd meg a videókat
akkor te is. Szerinted senkit nem érdekel?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.08. 20:08:16

Ébresztő mercis. Ez egy olyan őrület, hogy
nem hiszel a szemednek.

KopaszMercis 2008.04.08. 20:10:02

glorie:
nem szerintem senkit nem erdekel:
barkit beraksz a zoldpardonba arra ott lesznek 1200-an...

nem azt mondtam, hogy egy ember sem megy el ra.. persze hogy van. Pa Do Do is volt a szigeten a nagyszinpadon voltak is rajta vagy 30 000 - en.

Attol meg nem erdekel senkit a pa do do
Nem fogy a cdjuk, 6 polot adnak el egy evben, azt is azert hogy fidesz naggyulesen rockerkedhessen a hulyegyerek. Szarnak ra az emberek...

Allitolag hajlando megint magyarorszagon jatszani a metalicska, de dzsemszhetfild elore uzent, hogy csak a karpatia lehet az elozenekaruk...
pf...

en meg osszehasonlitanam, mert attol h valamit sokszor megneznek az interneten, meg nem azt jelenti, hogy akarkit is mint zenekar erdekel...

www.youtube.com/watch?v=cV2NpPqIHnw

lengyel zenekar a 70-es evekbol: 2 millio megtekintes..
tenyleg most mar.

KopaszMercis 2008.04.08. 20:16:38

glorie:
a depresszio zenekar elmondasa szerint (igy emlekbol) legutobbi koncerjukon 200-300 fizeto vendeg volt balassagyarmaton (gyorsan megkerdeztem telefonon)

amugy attol fuggetlenul, hogy a karpatia mennyire nepszeru - mert mostmar kezd farasztani ez a pelda - hugariara azert nem lehetett jegyet venni, mert akkor az szar es igenytelen. Ha kinott egy igenyes szelsojobbos rockzenekar - hat legyen. Akkor sem valtoztat azon semmit hogy az amire probalt a nazi leanyzo jegyet venni egy szar es azert nem lehet ra jegyet kapni :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.08. 20:25:40

Kopaszmercis: én nem számoltam. Te igen? Adjunk nekik rögtön becsületrendet, nem?
Egyébként, lehet, hogy csak az én ízlésem túl finnyás, de nekem nem kell olyan akváriumpucoló, aki rendre a nappali közepére szarik...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.08. 20:30:30

atléta: lehet hogy hülyeséget írok, akkor majd kijavítanak...
a jegyek "nincsenek ott". Van egy nyomtató amelyik kinyomtatja a jegyet ott a boltan, és úgy tudod megvenni. Tehát nem kell semmit sem fizetnie a boltnak ha Hungarika koncertre is tud jegyet eladni, de nem akar. Amúgy az alkalmazott nem kap túl sokkal nagyon fizetést, ha 10 jegyet nem ad el, egy becsületes antifasisztának megér ez száz forintot. (Hallottam már elsőkézből ugyanilyen története a másik oldalról ;) )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.08. 20:32:45

Ez egy kétnapos un "rockmaraton" keretében volt, az
önálló koncertjükön nem is voltam.
Ha tudom hogy volt akkor 200-at írok. )

De ennyi tényleg elég. Látom revidiáltad az álláspontod,
és lehet veled beszélni is. És te hol játszol, ricse?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.08. 20:35:22

No, úgy látom elkezdődött egy kis MArx mosdatás. De bizony Mao fülig marxista volt.

It was not until 1925, when I lived in the countryside for six months and was already a Communist and had acquired the Marxist viewpoint
www.etext.org/Politics/MIM/classics/mao/sw1/mswv1_2.html

Upon the death of Stalin, Mao believed (perhaps because of seniority) that the leadership of the "correct" Marxist doctrine would fall to him.
Mao “There are two kinds of personality cults. One is a healthy personality cult, that is, to worship men like Marx, Engels, Lenin, and Stalin. Because they hold the truth in their hands. The other is a false personality cult, i.e. not analysed and blind worship.” en.wikipedia.org/wiki/Mao_Zedong#cite_note-10

Lukács János könyvelő, és sosem érdekelte Marx, de szereti a pénzt. A szava is annyit ér.

syrt 2008.04.08. 20:40:40

Na, kellett *ndex főoldal.
Pornófejű mercédeszről megtudhattuk azt is, h nemcsakhogy rennnndkívül okos, még zenei ízlésdiktátor egyben.

scsaba1 2008.04.08. 21:08:28

Báz, Mercis...
Legalább ne állj le vitatkozni, amiről lövésed sincs. Menj el egy akármilyen vidéki motorostalálkozóka ill. egyéb dzsemborikra. Ott komoly húzónév a Kárpátia. Igen_is_ sok embert mozgat meg, mert pont olyan ki nem beszélt dolgokról énekel (erősen leegyszerűsített sztereotip formában), mint Trianon meg '56 stb...

Én ugyan nem kedvelem, de mint jelenséggel, tisztában vagyok. Létezik egy ország is a főváros körül.

gargoyle 2008.04.08. 21:12:21

amugy barmilyen hihetetlen mas koncertekre is megesik hogy nem aruljak a jegyeket barhol csak bizonyos jegyarusitoknal .) de aki mindenkepp sulyos incidenst akar generalni annak feles barmilyen magyarazat, a realitas nem akadalyozhatja a hagymazas almait.

gargoyle 2008.04.08. 21:15:49

scsaba1: letezik videki hungarista magyarorszag de a vasarloereje epszilon, ergo kereskedelmileg siman figyelmen kivul hagyhato. ha meg kereskedo vagyok akkor esszeruen ez erdekel, mert elvekbol ehenhalhatok. amennyire en eddig lattam hasonlo retegzenekarok koncertjeire a jegyet eddig is az adott kulturahoz kotheto szakboltokban lehetett megvenni, nem csak metal de mas vonalon is. tenyleg ennyit kell magyarazni azt hogy a fu zold? :D

scsaba1 2008.04.08. 21:33:02

gargoyle: Ez tök off, de mindegy. Gyakorlatilag az összes hazai együtesre igaz (minimális kivétellel) hogy jóformán 15 darab CD-t adnak el(mer' ugyi mp3 meg a zinternet), és jó ha a Pecsát meg tudja tölteni egy vagyonba kerülő reklámkampány után. Amiből pénzük van az a péntek-szombati haknikörút.

Hogy on is legyek: ez az egész megint egy kicsi vihar a biliben. Van miről beszélni, a fontos dolgok kikerülnek a relektorfényből etc...

A tomcat szintű idiótákból pedig a média csinál sztárt, mer' kell a hír, kell a nézettség/olvasottság...

KopaszMercis 2008.04.08. 21:36:05

glorie:
persze, hogy lehet velem beszelni. En nem "tagadom a valosagot" sot ha hirtelen nagyon nepszeruek lennenek a naci zenekarok nem tagadnam le, sot erdekes lenne.

Azert te is belathatod - ha mar ilyenekrol kommunikalunk - hogy a hungarica nem a legigenyesebb nepszerubb magyar zenekar. Semmi meglepo nincsen abban, ha a jegyet egy "normalis nem zsido" jegyirodaban nem lehet kapni, ugy hogy innentol kezdve ez az egesz mondvacsinalt.

Amugy ha a karpatianak jol megy az jelenti, hogy sikerult "felkuzdenie" magat az ervenyesulo magyar zenekarok koze.. ami azt jelenti, hogy fajoan semmilyen kell hogy legyen. Mint az osszes magyar headliner zenekar :)

KopaszMercis 2008.04.08. 21:42:41

tőgy:
"Lukács János könyvelő, és sosem érdekelte Marx, de szereti a pénzt. A szava is annyit ér."

Biztos azert tanit, mert magyarorszagon ma a tanaroknak olyan kurva magas a fizetese. Az is a szemet gyurcsany miatt - mellesleg. Ha mar ilyen penzehes. Attol mert Mao a marx fele kozgazdasagtanban hitt, nem a marxtol tanilta a nepirtas tudomanyat... tudom ezt neked nehez elhinni, hiszen milenne az osszevissza komcsizassal, ha nem igy lenne.. de hat istenem az elet ilyen.

sztívdzsobsz lelegzet ellalva koveti, hogy a magyar videk melyik magyar szelsojobbos zenekart kapja fel, hogy amikor az Apple Inv atalakul Apple Entertainment Inc-e 2010-ben, akkor kit szerzodtessen, hogy az iTunes fooldalan (ugye most mar a vilag legnagyobb zenei forgalmazoja) promotalja.
Hagyjatok mar a faszba, attol mert a goj motorosok egy evben elmennek 15 karpatia koncertre attol meg IGENYTELEN SZAROK A HUNGARISTA ZENEKAROK.
Ezt hogy lehet nemerteni bazd meg.

Az meg, hogy hogy lesz vki attol izles diktator, hogy tudja hany ember volt egy depresszio koncerten az szamomra rejtely.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.08. 21:48:39

Lukács hiú is. Ezért tanít. Mindazonáltal, pénzt merek tenni rá, hogy egy Marx írást sem olvasott végig.
Mao meg magát és a Kínai Népköztársaságot tekintette kommunistának: vele vitatkozz és ma is uralkodó KKP-val. Ezek a hülyék nem kérdezték meg a magyar elvtársakat identitás ügyében.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.08. 21:53:57

Semmilyennek nem mondanám. Talán hülye példa volt az Edda,
lehet, hogy inkább Beatricse! A nyolcvanas években persze : )

nekik se volt lemezük, és az is szerette aki nem is ismerte : )
Ricse kendő helyett meg árpádsáv. Van párhuzam hidd el.
És ezért voltak kevesen, mert tényleg nem skinhead/nazi
zenékről van szó. nem bomber hanem bőrzsé.

A jegyvásárlásra meg van egy olyan tippem, hogy egy
ilyen helyen gyakorlatilag mindenhova vehetsz jegyet.
Onlájn megy a dolog nem? Nem ismerem a rendszert,
de egy budapesti nagykoncertre nyilván tudnak foglalni
valahogy nem?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.08. 22:00:10

mercis, és mit szól a ragazzikhoz?
Szerinted verekedni jöttek?
Szerintem igen. )

dowNLoad 2008.04.08. 22:27:36

Mercis, te kannásteknót hallgatsz?
A magyar (nemzeti) rockegyüttesek egy jó közepes szintet tudnak, ami még mindig elég magas a magyar ZENEI szinthez képest, ahol Márió, mag bunyóspityu (vagy micsoda?) 5millió CD-t ad el, ott nagy szó, hogy EGYÁLTALÁN VANNAK rockegyüttesek!
Nem a KÁRPÁTIA az, aki már meg tudná tölteni a Petőfi csarnokot, de NEM KAPJÁK MEG???

MARX meg itt van, röviden, érthetően elmagyarázva:
videa.hu/main.php?page=play&v=aEeQ69VlASFXtU8X

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.08. 22:48:38

amikor felhangzott a nácik haza kiabálás, akkor én is elég rosszul éreztem magamat...nem kellett volna, sőt nem lett volna szabad

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.04.08. 22:56:09

Tinektek nem tűnt föl most párt- és ízlésfüggetlenül, hogy a Kárpátia Körcsarnokbeli koncertjének micsoda hírverése van? Megyek az Andrássyn meg a Körúton, és sorra jönnek szembe a plakátok. (A nemzetiszínűre festett arc, ha valakinek nem ugrik be.) Nem kis vacak falragaszok, hanem azokon a bazi hengereken rendes plakátok.

Ezek után én nem bagatellizálnám a Kárpátia-jelenséget.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.08. 22:59:09

prezzey,

a Kárpátia egy nemzeti Republic. Tábortűzrokk. Szerintem veszély nincs benne, szubjektív véleményem szerint a zenéjük sz@r, de abból van még sok, náluk rosszabbak is, amelyekre sokkal többen jártnak és több plakátjuk is van.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.08. 23:02:04

fiuk,
nem exponáljátok már egy kicsit túl ezt a dolgot?
nekem már erősen inygencirkusz hangulatom támadt.

Google 2008.04.08. 23:05:18

Visszatérve a szubjektiv csődület leíráshoz, Gyurcsány bőszen dörzsölgeti a tenyerét, megint összeugrottak ezek, gondolhatja. Amazok voltak többen, mondogatja.
De ahogy Tallián M. is kérdezi a blogjában, neki, a rendőrségének, a nemzetbiztonságának ezzel nem lett volna dolga? A külföldi sajtóban rendre megkapjuk, hogy antiszemiták, szélsőségesek vagyunk, tetszik neki ez az országkép, mit tett ellene?

hulyemagyar 2008.04.08. 23:29:58

Az ilyen tomcat féle ostoba bunkók az ország szégyenei.
A balhén kívül ezek a gyökerek mit tesznek le az asztalra? Több lenne a világ nélkületek.

Google 2008.04.08. 23:36:32

Mindenki itthon volt, van (mi itthon vagyunk,kiabálták), csak ez valahogy nem látszik.

mizie 2008.04.08. 23:42:06

A republic egy jó hasonlat volt.
zenében és mondanivalóban is ott tartanak ezek a népnemzeti rock zenekarok ahol Cipőék.

De ezzel nincs semmi baj csak ne húzzunk minőségi határokat mert nekem ezek a Cipő féle zenék ugyanazon a szinten vannak mint Márió a harmonikás csak nincs alatta a vidékitechno (bocs a vidékiektől, nem "úgy" értem)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.08. 23:42:38

Megkérdeztem Kárpátia-koncerteken otthonosan mozgó öcsémet, a számok csak becslések.
Kaposváron: régi moziban, totális teltház, 700-1000 fő.
Szombathely: sportcsarnokban, valamivel szellősebb, de azért teltház, 1500-2500 fő.

shadai 2008.04.08. 23:50:37

Szemantikai fejtörőre megfejtés javaslatom:

"Nácik haza" = ne gyertek ide az újlipótvárosba fenyegetőleg (hitleres pólóban, fekete ruhában), ha már mindenkippen muszáj ezt (amit mi sajnálunk kurvára), akkor már *otthon*, az internet előtt.

Haza is mentek.

A "náci" jelzővel egyébként nem is volt bajuk (csak a "haza" szóval).

Amúgy én nem gondolom azt, hogy a Bombagyáron mindenki náci lenne. Van ott nem kevés értelmes fiatal is, akik szerencsére egyre kevésbé dőlnek be a manipulációnak.

A lényeg: tegnap nem "a zsidók" félemlítették meg az igazmagyarokat ("a fidesz árulása miatt"), hanem TC (ez a kitudja ki által pénzelt provokátor) és pár Hitler-pólós haverja álltak szemben az erőszakot elutasító emberekkel (ahol sok nemzeti érzelmű magyar is volt). Ez a lényeg.

Rspct mindenkinek,
jóéjt,

shadai

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2008.04.08. 23:59:51

De mi volt az előzmény? Sehol nem találok róla infót.

Francois Pignon 2008.04.09. 00:10:49

Talán ha a poszt kezdőszavára, az "előzmények"-re kattintasz...

dowNLoad 2008.04.09. 00:20:58

Hát hulyemagyar, te sem a jó hírünket növeled. Tomcat meg elég jó akciókat szervezett, nem jött be mindegyik, de az ÖTLETEI JÓK. (szerintem IQ-ban sem áll rosszul, csak NEMZETINEK lenni ma, ITT és MOST, nem olyan mint REPUBLIKÁNUS FEGYVERTARTÓNAK LENNI TEXAS-ban. SAJNOS, próbálnád ott gyalázni a Cowboy kalapot, haha)

ohmyFgod 2008.04.09. 00:22:48

Kopaszmercis: tényleg nézz utána a zenekaroknak, mert rohadtul nem így van, ahogy te elképzeled.
Kb úgy állsz hozzá, hogy te nem szereted, ezért a kutyát sem érdeklik. Ez nem túl bölcs hozzáállás. Főleg azok szemében nem, akik rendszeresen lejárnak koncertekre. 60-80 fő :DDDD Ne nevettess már kérlek! Vicces volt olvasni, ahogy erőlködsz.

Miért nehéz azt kimondanod, hogy nem nagyon értesz ehhez a témához? Kár feleslegesen mondogatni a "frankót", mikor -bocsi, de most nagyon úgy tűnik- szinte lövésed sincs ezekről a zenekarokról és a körülményekről. Olvastam korábban sok értelmes hozzászólást tőled. Sokkal nem értek egyet, de legalább érdemes vele vitatkozni. Ebben a témában viszont... Talán inkább hanyagolnod kéne.

Bármilyen jegyirodának megéri árusítani ezeket, legfeljebb a mennyiség a kérdés. Ha elfogy, rendelnek újakat. Az a torz magyar média óriási hibája, hogy elhiteti az emberekkel, ilyen zenék kb nem is léteznek. Mindenesetre itthon betegesen félnek valamilyen keményebb hangzást is leadni az "igényes" hazai csatornák. Külföldön ez nagyon nem így van. Főleg USA-ban... De ebbe most ne menjünk bele, mert napokat lehetne róla beszélni.

Ezen zenekarok pedig a koncertekből élnek, nem a lemezeladásokból. Ha annyi ember járna le a koncertjeikre, amennyit te gondolsz, akkor már kurva rég befejezték volna.

dowNLoad 2008.04.09. 00:25:57

shadai (mit jelent ez? valami héber hablaty?)
NE LEGYÉL MÁR ENNYIRE SÖTÉT! Tomcat-et a moszad és a C.I.A. pénzeli, mert ő olyan ügyes, hogy egyszerre 2 helyről is kaszíroz!
Valószínű ma este együtt koccintottak Szilvásyval, meg a Jegyiroda tulajával. Lehet benézett egy pohár pezsgőre fletó is, de előtte megkérdezte, hogy a VIKTOR még ott van-e? (konspirálnak, nehogy együtt lássák őket)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 00:27:02

"shadai (mit jelent ez? valami héber hablaty?) "

nem látod hogy szittyahablaty???

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.09. 00:46:21

down,
tényleg egy lépésben bárhonnan eljutsz a biboldókig. Rendben van, rühelled őket. De már kérdeztelek, miért árasztod el vele a Reakciót?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 01:16:27

közli velünk a fontos igasságot. Sokszor, hogy el ne felejtsük.

dónlódi, ma már annyi ajándékot adtam neked, ez a mai uccsó, többet ma már nem adok!:

youtube.com/watch?v=vJ5FvaASrs0

Gabucino_indakurvaanyad 2008.04.09. 01:16:40

> Erre tett még rá egy lapáttal a Tomcat invitáló emailjében (amit büszkén vállal)... Ez szerintem már a soknál is több...

Ez kb úgy hat egy "jobboldali" (különös vicc a shadai-os levelezés) szájából, mint ha Horthy kormányzó úr mondjuk a román közigazgatás budapesti bevezetésekor azt mondta volna: "és?"

Nem baj, a Reakció amúgyis - szemlátomást megérdemelten - súlytalan.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.09. 01:38:31

A lényeg, hogy Gabucino viszont - szemlátomást - súlyos. :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 01:39:59

dankór, még egy ráadás igazi konzervatív üzenettel, a hagyománnyal, ne:
youtube.com/watch?v=gRdfX7ut8gw

smalladam 2008.04.09. 09:41:49

viszont a magyar nemzetnek azért sikerült a szabad nép színvonalát megint megtalálni erről a rendezvényről írott tudósításukban...

KopaszMercis 2008.04.09. 10:02:16

ohmyFgod:
egyreszt magyarorszagon MINDEN zenekar viharabiliben. Ha barmilyen iranyba fordulok es megyek 200 km-t, akkor mar senki nem ismeri. Egy ket undeground hc es ilyen anarchopank bandat kiveve.. azokat is csak azert, mert nemzetkozi szinten kurvara osszetarto a szcena.

En lehet, hogy nem ertek a zenehez, mondjuk hozzad kepest, de en hosszu evekig zeneltem, szerveztem en is koncertet (nem is egyet.. volt olyan, ahol 400-500an voltak jelen), azon kivul a zenekaromat olyan kulfoldi rockzenekar gitarosa irta a kedvencei koze (es hordta koncerten a polonkat), akik mar a sokadik 10 milliomodik lemezuket adjak el. Ettol fuggetlenul, lehet, hogy te jobban ertesz ahhoz, hogy hogyan kell koncertjegyet eladni, illetve igenyes zenet csinalni... csak butasag lenne a nepszerut osszekeverni a joval.. foleg nem kovetkezetesen. Attol mert a karpatiara elmennek a faszomtudja hanyan meg nem egy szamottevo zenekar. Ahogyan itthon igazabol egyik sem az Ketlem, hogy a mai felhozatalbol 30 ev mulva a tankcsapdan kivul barkire is emlekzni fognak - arra sem azert mert hudejo, hanem mert annyi emberbe "beivodott".

Lehet hogy nincsen fogalmam sem a zenekarokrol sem a korulmenyeikrol.. nem is ismerem oket. Mindazonaltal engem nem nyugoz le egyik sem. Ha mondjuk kiadna oket egy akarmilyen nevu kulfoldi kiado, akkor elgondolkodnek azon, hogy valamit tenyleg tudnak.
Amig kaposvaron 700 embert tudnak osszeharacsolni ebben a gyurcsany ellenes hangulatban, addig szamomra komolytalanok. Ha mondjuk elvinne oket magukkal egy turnera elozenekarnak valami normalis banda.. na jo hagyjuk a hulyeseget.

Jegyet azert nem lehetett kapni, mert szarok a zenekarok es nem uzlet jegyet tartani. En - mellesleg - mindig sajat jegyet csinaltattam es azt vittem ki egy boltba. Ha jo a koncert, akkor ugyanis az emberek elmennek ARRA AZ 1 helyre ahol lehet jegyet kapni.
Volt olyan, hogy mind az 500 jegy el is ment elovetelben!

Biztos azert, mert nem ertek hozza ;)

Ha a karpatia olyan mint a ricse, akkor kivancsi vagyok mikor jonnek ok elo a piros-feher-zold potencianovelovel ;)

ÁrPi 2008.04.09. 13:03:02


" mert a nagy veletlen az volt, hogy egy naci szorospicsaju kurva veletlenul egy zsido boltba tevedt be karpatia jegyet venni es azt nem arultak ott mert bar a zsido 1 forintert eladna az orszagat, karpatia jegyen meggazdagodni mar egy budos zsidonak is budos? "

KopaszMercis, csak annyi érdemi reakciót várnék
hogy miért neveztél engem kommunistának! :-)

Amikor Neked Te nyíltsebekben élvezkedést vizionáló Te, én csak
a Jegyiroda jegy-kínálatát és jegy-beszerzési gyakorlatát kritizáló _kapitalista szemléletemet hagoztattam csupán.;

Pinagyárnak nevezel engem pedig az teljesen érdektelen hogy ÉN gyártok -e pinát vagy sem.
Gyengíti a többi esetleg adekvát érveidet.

A pelyhedző fiatal magyar leány uggyan honnan tudhatná amit te tudni vélsz, hogy A Broadway Jegyirodában a lehetetlenséggel próbálkozik.
Szerinted minimum mazochista, nemde.

Ne gyújtsa és ne is gyújthassa fel senki azt, vagy bármely jegyirodát, de a csaj nem provokátor, csak egy Hungarika fan.

Gyurcsányhoz is szólva - Én is Követelem a Magyarok Nyilai csoportosulás
kézrekerítését és felelősségrevonását.

medve1 2008.04.09. 14:53:28

Pénteken megint lesz felvonulás az irodánál. Minden újrajátszik.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.09. 15:02:37

medve1:
Szerintem ez más lesz, mert nem csak Tomcaték akciója, hanem a teljes szélsőjobb összefogásé.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 15:06:13

igen, támogatók közül csak egy példa: a lelkiismeret 88. Az dícséretes, hogy épp az ellen tiltakoznak, hogy nem-nyilasokat lenyilasozzanak, de említett szervezet vezetője vállalja, hogy nyilas. Akkor hogy van ez?

Google 2008.04.09. 15:15:55

Not freedom, carneval!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.04.09. 15:43:07

A kárpátiának valóban nagy a fanrétege, tessék ellátogatni valamék IX. kerületi kocsmába (ajánlott: Szöglet a fradi-pályával srévizavé), ott kiderül, a zenegépben ott van, és az Egészséges febőr meg ez megy orrba-szájba.

Amúgy meg valóban igénytelen fos, bár az ínyenceknek a Magozott cseresznye nevű társaságot ajánlom, 93 környékén egy kazettájukon betegre röhögtük magunkat, az már nem a Cipő-féle amatőr zenélés, sokkal lejjebb van. Adekvát példa: akkori számaik nem kis hányadában a "zenészek" össze-vissza elmásznak egymáshoz képest, mert az ütemet képtelenek tartani.

dowNLoad 2008.04.09. 16:03:23

kopaszmercis, te sem a színvonal emelkedését hozod ide, az már egyszer biztos. MI AZ, AMIRE MA, ÖSSZEGYŰLNE 10000 ember???? Ingyen osztanak valamit? Akció van a gigamarketban, és Merdzsókat osztogatnak? Lehet egyet rúgni Gy.Ferenc felakasztott hullájába?

HAHAHA:
" mert a nagy veletlen az volt, hogy egy naci szorospicsaju kurva veletlenul egy zsido boltba tevedt be karpatia jegyet venni es azt nem arultak ott mert bar a zsido 1 forintert eladna az orszagat, karpatia jegyen meggazdagodni mar egy budos zsidonak is budos? "

MÁR a zsidók kereskedők sem a régik, nem akarnak eladni???
A szőrös p*csa meg kifejezetten NEM ZSIDÓ szokás, mint a disznóhúsevés, a zsidók mindenféle extrém degenerált szokást összeszedtek a sivatagban. Kopaszra borotválás itt-ott, fitymalevágás, disznóhús, eper, rák, nem fogyasztása stb..
Mintha a sivatagban lett volna, a homokon meg a teveszaron kívül bármi más is, hahaha.
NEM komplettek.

medve1 2008.04.09. 16:32:24

Szia Turul! No meg péntek este kezdődik a Sabbat, vagyis a vallásos zsidó szerveztek nem szervezhetnek semmi ellenmegmozdulást:-)

medve1 2008.04.09. 16:33:32

Amúgy a kururctól a Bloggerig, a Jobbiktól a Vármegyéig. No, és még itt egyesek bizonygatták, hogy a Jobbiknak semmi köze az antiszemitizmushoz:-)

smalladam 2008.04.09. 16:42:23

én azt preferálnám, ha erre az időpontra a bolt bezárna, és nem menne oda a kutya se. se újságíró, se tévé, se partizán. aztán álljanak csak ott és mondják a magukét.

tewton 2008.04.09. 16:43:01

Download,
szoros vagy szőrös? nem mindegy. De ez a Kopaszmercis személyesen ismerheti, ha ilyen részleteket is tud. És közben adja az igényest... muhaha

tewton 2008.04.09. 17:07:37

medve,
ez vicces, ha jól értelek, amit mondasz.
TC azt írja, hogy az egész nembaloldali nemliberális halmaz "A bejelentett és törvényes tüntetéshez támogatóként csatlakozik."

a MGárda és a Jobbik honlapján ennek nyomát se láttam (a többit nem néztem). Eddig ez nekem a következőket jelentheti:
1. TC wishful thinking-je (és megőrült a srác)
2. TC titkos információkkal bír
3. TC egyben akarja lejáratni a teljes nembaloldali nemliberális aktivistahalmazt, összekeverve a naív nosztalgikus magyar nacionalizmust az antiszemitizmussal.

vagyis TC vagy egy elborult, vagy egy igen béna szélsőjobb konspirátor, vagy egy ügynök.

medve1 2008.04.09. 17:09:38

Smalladam! Lehet hogy ez kéne, egy média bojkot és egy bezárt üzlet, ebben igazad lehet.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 17:11:33

Az biztos hogy megint odamenni, és ezt kétnaponta eljátszani fölösleges. Vagy tényleg ilyen Júdeai Népfront-Júdea Népe Frontja bizbasz lesz belőle. Komédia.

medve1 2008.04.09. 17:13:46

Tewton! Semmi sem gátolja a jobbikot és a többi szervezetet, hogy jelezze: semmi köze ahhoz, hogy Tomcat zsidókat akar ijesztgetni Budapest egy olyan területén, ahol sok zsidó él. Meg azt is mondhatnák, hogy nem akarnak összemosódni a molotov koktélt dobálgató magyarok nyilaival. Semmi sem akadályozza őket ebben. Csakhogy ezek a szervzetek az elmúlt időszakban már semmi másról nem szólnak, csak az antiszemitizmusról, ide süllyedtek.

medve1 2008.04.09. 17:14:45

Hát, ezt döntse el a média, reactionary. Én jó ötletnek tartom.

Hattory Hanzo 2008.04.09. 17:38:36

Lehet, hogy a kuruc.info és Tomcat kamuja az egész. De ha nem, akkor tényleg a legjobb megoldás a magasból leszarás, max. a bezárt bolton egy tábla: Tűzbiztonsági okokból zárva.

dowNLoad 2008.04.09. 17:42:16

A jövő Budapestje:
Zsidó negyed: csak zsidókat szolgálnak ki, esetleg liberálisokat és komcsikat, de őket átverik.
Cigány negyed: mindenkit kiszolgálnak, csak a magyarokat nem, de mindenkit átvernek.
Arab negyed: mindenkit kiszolgálnak. és mindenkit átvernek.
Kínai negyed: szintén.
Juda(benhur)Pest, még jó, hogy 4negyedből áll.

hiba 2008.04.09. 17:48:59

Medve1. Jobbik-antiszemitizmus téma: a korábbi vezetés kínosan ügyelt arra, hogy ne is látszódjanak antiszemitának. Cigányozásba is visszafogodtabbak voltak mint a magyar gárdába ojtott új szellemiség.

medve1 2008.04.09. 18:05:25

Hiba! Tudom, és a magam részéről, bár nem nagyon értettem velük egyet korábban sem, karakán lépésnek tartom, hogy a mostani Jobbiktól kilépéssel határolódtak el. És azt is állítom, egy radikális jobboldal is lehet modern párt és felvethet egy rakás legitim kérdést, amivel vélhetően én elentétes álláspontot foglalnék el, de ettől még vitázni jogos. De a mai Jobbik már más, Magyar Gárdázik, kurucozik és antiszemita.

medve1 2008.04.09. 18:06:12

Vazeg! Az SZDSZ ellentüntetést hírdetett.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 18:11:25

ha a szadisták hirdetnek ellendemót az mégis mit jelent? ha csak a szadisok mennek el, azt nem nehéz öt perc alatt sem összegyűjteni, minden savazójuk névről ismeri egymást. ott lesz 50 ember? nagy cucc.

Ezennel elhatárolódom az eszédesztől!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 18:13:31

Remélem lesz TGM-szónoklat is. Akkor majd mindenkinek javaslom hogy a langymeleg-majális jelleg végett ha lehet papírtálcás virslivel érkezzen a helyszínre.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.09. 18:13:54

medve1:
A szabbat napnyugtakor kezdődik, ami pénteken csak 18:46-kor, 2 órával az akció után lesz.

hcrules 2008.04.09. 18:16:37

Igen, én is reménykedtem benne hogy a Jobbikból lehet egy szalonképesebb radikális jobboldali párt. De sajnos nem így lett, amiben azért a Fidesz egész jobboldalt lefedni próbáló politikájának is van szerepe. Pedig de örültem volna ha átmegy oda a Fidesz jobbfele, és akkor lehetne egy mérsékeltebb, jobboldali liberális meg egy radikálisabb, de még valamilyen szinten vállalható párt...

Francois Pignon 2008.04.09. 18:18:24

Lényegtelen, a prágai eset kapcsán már megvitatták ezt a rabbik, ellentüntetni, nácit verni lehet.

tewton 2008.04.09. 18:20:54

reactionary · konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 18:11:25
"ha a szadisták hirdetnek ellendemót az mégis mit jelent? ha csak a szadisok mennek el, azt nem nehéz öt perc alatt sem összegyűjteni, minden savazójuk névről ismeri egymást. ott lesz 50 ember? nagy cucc."

annál jobb, az egyik visz egy laptopot, és máris kész az új petíció a Köztársaság értelmiségi krémének az aláírásával. Sőt, ha van wifi, akkor máris mehet emilben a szerkesztőségekbe.

(undorodik)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 18:21:37

most majd lesz belőle liberális dzsembori meg eszmefuttatás az uccapolitizálás orbánviktori szubsztrátumáról, meg a nácizálódó egyetemistákról:(( Butitájm.

hiba 2008.04.09. 19:42:53

Nagyon érdekes politikai helyzetben zajlanak azért ezek a Tomcat dzsemborik. A Fidesznek most semmi szüksége a szélsőségesekre, bátran mer velük szembe menni. A sajtó tele a fideszes önkormányzati képviselő által is szervezett ellendzsemborival. Kíváncsi vagyok a maszop ebben a helyzetben megkockáztatja e a fidesz határolódjon el kártyát. Elég ciki lenne. Attól félek nagyon, hogy az önmagát keresgélő szadi most megint a fasiszta veszlyben találja meg összes tennivalóját, ami elég kártékony lenne.

dowNLoad 2008.04.09. 20:13:32

MUHAHAHAHAHA, Tewton, csak most láttam, hogy RÁHIBÁZTAM a shadai-re,esküszöm nem tudtam mi az, de most már úgy látszik messziről kiszagolom a zsidókat, akár nick-ről is!
tölgy a belinlkelt rappelő rabbi, meg gettó-nigger zene lenyúlása, azt ŐK találták ki, lásd Grandmaster Flash, RUN-DMC, stb.. (ők is zsidók lennének?)

Tényleg EGYSZERŰBB lenne, ha a gyökér jegyárus azt mondaná:
ELNÉZÉST,
kicsit idegbeteg volt aznap, de ezután mindenkit kiszolgál, vagy hazudik:
MÁR ELFOGYOTT az adott jegy, sajnálja, stb..
Egy pár zsidó kioktathatná, hogyan kell kereskedni, de ez itt, soha nem volt világszínvonalú (hahaha) pedig sok sivatagi tevehajcsár-kereskedő lakik errefelé.
(főleg a jegyiroda környékén, esetleg egy UTÓKÉPZÉS a gyökér jegyárusnak?)

plastik02 2008.04.09. 21:23:17

baszki dawnload most jöttem rá ki a fasz vagy! :D
már értem a matula-s linkeket is. ;D
de lebuktál...:P

mizie 2008.04.10. 02:31:07

Fenék Tibi? :DDDDDD

shadai 2008.04.10. 05:17:35

Az SZDSZ-nek tudtommal *nem* lesz semmilyen párt cuccossa pénteken. Ők jelentették be az egyik helyfoglalást - sok más civil mellett. A helyfoglalás pedig egy ötpárti sajtótájékoztatóhoz kell, amin részt fog venni f4-kor a Fidesz, a KDNP, az MSZP, az MDF és az SZDSZ.

Ennyi.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.10. 08:05:17

hiba: ha elolvasod a Népszabadság, 168óra, stb. reakcióit (megtettem), akkor láthatod, hogy volt pofájuk minden véleménycikkhez odaírni, hogy hát igen, na jó, ott volt az a fideszes pacák, igen (a többiről nem esett szó)...

...de azért határolódjon el a szélsőségesektől ez a szélsőségeseket keblére ölelő szélsőséges párt.

Szánalom.
N.b. erre nem a Népszabi tiszteletének kivívásáért volt szükség, azt úgysem kapjuk meg soha, és nekem pl. nem is hiányozna. ;)

medve1 2008.04.10. 10:09:52

hcrules! De a jobbik engedték beözönleni a máshol levitézlet idiótákat és hamarosan az egész átalakult egy hagyományos sértődöttségi polititkán alapuló antiszemita meg cigányellenes gárdázós társasággá.

medve1 2008.04.10. 10:10:47

Hiba! Ez a Fideszen is múlik, hogy ez a stratégia beválik-e.

medve1 2008.04.10. 10:11:59

Hadai! Az ég szerelmére! nem lehetne az egészet időben és normálisan meghírdetni, hogy tudjuk: mi a pöcs van?

hcrules 2008.04.10. 10:19:37

medve!

De tényleg nem értem hogy ez miért volt jó nekik. Így esélyük sincs bejutni a Parlamentbe. Viszont szerintem lenne a magyar társadalomban igény egy radikális jobboldali pártra, így viszont a Fidesz fedi le azt a mezőt is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.10. 10:44:51

Én megnéztem a Jobbik, Magyar Gárda, MÖM honlapját, sehol semmi... nagyon remélem, hogy ennél tényleg több eszük van.
Ha ebbe belemennek végük. Szerintem TC csak odaírta őket még mielőtt megbeszélte volna velük. De majd meglátjuk.

medve1 2008.04.10. 10:46:11

Tehetségtelenség és lustaság. Tudod könnyebb egy kocsmában zsidózni és Magyar Gárdát szervezni, mint megküzdeni egy értelmes radikális programért. Én vélhetően nem értenék egyet egy radikális programmal, de legitim kérdésnek tartom mondjuk a hagyományok ápolását, Trianon el nem fogadását, az EU ellenességet, az abortusz tagadását, a Fidesz puhatökűnek való tartását, az Amerika-ellensséget, a liberalizmus-ellenességet, annak a jelzését, hogy baj van a cigány-magyar együttéléssel (itt azonban kiemelem, hogy nem a Gárda falusi felvonulásaira gondolok), az esetleges bevándorlási problémákkal járó gondok felvetését, stb,stb. Ismétlem, vélhetően nagyon nem értenék velük egyet, de tudomásul kell vennem: ezek mind megvitatandó kérdések és valóban lefedné a magyar társadalom egy részét. De vona gabika inkább szereti, ha egyenruhában masíroznak neki és közösül a valóban ügynök gyanús Toroczkai-Budaházy duettel, mert ezeknek van fun-klubbjuk. Szánalmas az egész.

ÁrPi 2008.04.10. 10:53:20

hcrules 2008.04.09. 18:16:37

" Igen, én is reménykedtem benne hogy a Jobbikból lehet egy szalonképesebb radikális jobboldali párt. De sajnos nem így lett, amiben azért a Fidesz egész jobboldalt lefedni próbáló politikájának is van szerepe. Pedig de örültem volna ha átmegy oda a Fidesz jobbfele, és akkor lehetne egy mérsékeltebb, jobboldali liberális meg egy radikálisabb, de még valamilyen szinten vállalható párt..."

hcrules! Én nemtudom Te milyen oldalhoz húzó reménykedő (wishful-thnker) vagyol...
De ami forgatókönyvet rajzolsz arra én olyat gondolok jelenlegi becslésemmel viszontválaszul rajzolni, hogy:

Lehetne (néhány mérlegnyelve szavazat híjján) kétharmados Fidesz többség és a mérleg nyelve igazságügyi Dávid Ibolya neo-fociszakértő lenne, na mit szólsz ?? :-) :-)

hcrules 2008.04.10. 10:59:47

Bizony az.

Valószínüleg én is sok kérdésben más állásponton lennék mint ők. De itt van egy nem elhanyagolható réteg, amelynek a nézetei gyakorlatilag nem jelennek meg a magyar politikában Legalábbis a felszínen, pártok hivatalos álláspontjában nem. Annak ellenére hogy, ahogy te is mondtad, legitim kérdéseket vethetnének fel. Sokan közülük jobb híján a Fideszhez csapódnak, és a Fidesz akarva-akaratlan megpróbál hozzájuk is szólni. És ez nem jó, legalábbis nekem nem. Sokszor van olyan, hogy beszélgetek valakivel és komolyan elgondolkodom, hogy tényleg arra a pártra akarok-e én is szavazni amire ő...

dowNLoad 2008.04.10. 11:24:27

medve, még szerencse, hogy van egy ilyen TEHETSÉGES elitünk, aki nem tagadja meg a BALOS gyökereit! (gyökér mind, az már biztos)
Ezeknél, még egy Budaházy vezette kormány is sokkal jobbat tudna, mert ŐK egyszerűen nem hagynák, hogy ENNYIT lopjanak.
Esetleg a multikat is MEGKÉRNÉK, hogy valami kis adót fizessenek, vagy pl. legyen 50% magyar termék a polcokon, polcdíj meg ne, vagy hasonlók, csupa olyan, amit egy "VERSENYT SZERETŐ" milliárdos csapat nem fog megtenni.
Futóverseny: EGYENLŐ PÁLYÁK-EGYENLŐ ESÉLYEK, mondják, de ők autóval indulnak.
Kókadt helikopterrel. Korrekt baloladaliak.

medve1 2008.04.10. 11:28:15

Hcrules! A Fidesz polititkusai nem radikálisok, különösen nem antiszemiták. A jobboldali sajtóban van jelen például a burkolt antiszemititzmus, ami baj, és bizony minden párt körül vannak zombik. Ez elkerülhetetlen.

hcrules 2008.04.10. 11:31:47

medve1!

Igen, ez tényleg a sajtóra és csatolt részeire vonatkozik, nem a politikusokra.
süti beállítások módosítása