Flash mob vagy pogrom?
2008. április 05. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Flash mob vagy pogrom?

 Régmúlt idők és posztmodern korunk utcai akciói mosódnak össze egy bizarr sztoriban 2008 tavaszán. A honi média kis fáziskéséssel vetette rá magát a bizonytalan szálakból szőtt történetre, amiben fasisztázás, zsidózás, flash mob, pop, pogrom, politika keveredik össze az egészséget meghaladó mértékben.

Mi történt biztosan?

 Március 20-án egy fiatal nő jegyet akart váltani a nemzeti rockot játszó Hungarica zenekar koncertjére az újlipótvárosi Hollán Ernő utcában található jegyárusító irodában. Az egyszerű vásárlás-fizetés-viszontlátásra program helyett szóváltásba keveredett az eladó és a fiatal nő. A boltot e hét elején Molotov-koktéllal felgyújtották, a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg magára vállalta az akciót, képet is mellékeltek az e-mailhez, amit több médiumnak is eljuttattak.

Ki mire emlékszik?

 A fiatal nő szerint őt kis híján kidobtak a Broadway Jegyirodából, ahol tíz jegyet szeretett volna váltani a Hungarica együttes koncertjére. Úgy emlékszik: a személyzet lefasisztázta őt, és nem volt hajlandó kiszolgálni, pedig az iroda árulta a nemzeti rockegyüttes programjának belépőit. A lány azt állítja: „Vegyem meg máshol a fasiszta jegyeimet! - felkiáltással élt az egyik eladó. A panaszkönyvet először megtagadták tőle, majd kitépték a kezéből és kivezették az üzletből. A kuruc.info közli a lány nekik küldött levelét, és a hölggyel készült EchoTV-interjút is leadják.

 Kovács Zoltán, az iroda ügyvezetője és tulajdonosa máshogy emlékszik. Szerinte a lány érezhetően személyes sértésnek vette, hogy az eladók nem ismerik a szóban forgó Hungarica együttest, és keresgélni kezdenek a számítógépen, hogy megtalálják, melyik koncertre gondol. A lánynak az sem tetszett, hogy a jegyáron felül - a szokott tarifának megfelelően - százforintos kezelési költséget kérnek tőle. Kovács úgy emlékszik: vita kezdődött, de az sem igaz, hogy megtagadták volna a nőtől a panaszkönyvet. „Annyira nem, hogy a lány be is írta a sérelmét. Valótlan nevet és címet adott meg - nyilatkozta Kovács.

 A sztori híre terjedni kezdett a világháló árpádsávos bugyraiban. Ezután, április elsején Molotov-koktéllal felgyújtották a jegyirodát. Tomcat, az ismert blogger és provokátor blogbejegyzésében is hírt adott az esetről: „Az elkövetőknek a Bombagyár szerkesztősége ezúton fejezi ki köszönetét, egyúttal ismét üdvözöljük az erősödő magyar terrorszervezeteket a hazánkban uralkodó hungarofóbia elleni harcunkban - írta Tomcat, majd „SZÉP VOLT FIÚK felkiáltással zárta sorait. A gyújtogatást a Magyarok Nyilai vállalták magukra.

 Az interneten kering egy - eddig nem bizonyítottan - Tomcattől származó levél, mely szerint a blogger hétfő estére flash mobot szervez a boltba, amelyen fekete nadrágban és bomberdzsekiben illik megjelennie a résztvevőknek, és nemzeti rock koncertekről kell majd érdeklődniük a boltban. A levélben arra kérik a résztvevőket, hogy fegyvert, zászlórudakat ne hozzanak magukkal, és ne törvénysértésre, hanem jegyvásárlásra készüljenek.

 Íme, újra beindult egy szomorú eseményláncolat, amelyben a kezdetektől jelen lévő homály ráereszkedett az agyakra, és megint csak remélhetjük, hogy az indulatok nem fognak elszabadulni.

 Szerintünk ez történt röviden: a nyilván radikális jobboldali nézetekkel bíró lány (lásd a levél végi felszólítást) valóban egyszerűen jegyvásárlás céljából ment be az üzletbe, ahol az eladók szájából is elhangozhatott a lekezelő fasisztázás az - egyébként nem szkinhed zenét, hanem nemzeti rockot játszó - együttes neve hallatán. A szóváltás innen kezdődhetett. A lány a megfelelő fórumokon terjeszteni kezdte a hírt, majd - bár valószínűleg nem akarta ezt - néhány radikális figura büntetőexpedíciót indított a jegyiroda ellen, ami súlyosbító tényezőként az Újlipótvárosban található - így Tomcat is zsidózhatott egy kiadósat.

 A gyújtogatók BTK-ba ütköző bűncselekményt, a rongálás mindősített esetét (324. § (4,5,6)) követték el, remélhetőleg megtalálják a tetteseket. A hétfőre tervezett flash mob esetén így nem csak a tűzzel játszik a szervező - hiszen a gyújtogatás már megtörtént. A flash mob levélben megírt és kért békés megrendezése elvileg nem ütközik törvénybe - de utólag hitelesít (illetve enyhíteni szándékozik) egy bűncselekményt, miközben nyilvánvalóan félelemkeltésre játszik. A gyújtogatás esetén vita kérdése, hogy pogromról beszélünk-e, míg a flash mob kapcsán csak reménykedhetünk, hogy ilyesmi nem fog történni, és se antináci-verésről, se náciverésről nem kell majd beszámolnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr80412481

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.04.08. 16:07:15

Szubjektív flash Az előzmények és az újlipótvárosi krónika után itt az ígért vélemény-bejegyzés is. Többé-kevésbé sejteni lehetett, hogy a zavaros alapkonfliktust (ahol épp úgy el lehet képzelni, hogy az eladó vállalt önkéntes cenzori kultúrmissziót…

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.04.07. 21:18:20

Tomcat és barátai Újzsélandon Az ismert előzmények után elmentünk saját szemünkkel is meggyőződni arról, hogy itt flash mob készül-e, vagy pogrom. Pogrom nem volt, (körülményesen kibontakozó) flash mob, ellen-flash mob és szolid oszlatás igen. &…

Trackback: shell8 (:|)[:|] 2008.04.07. 14:34:00

A magyar Teszkó titokMagyar marketing hack, már vízionálok, hülyemagyaron gazdagszik aki akar. 2008 augusztus: A Tesco áruházlánc “Magyar Ugar” fedőnevű marketingakciója révén sikeresen megduplázta az idei forgalmát. Meglepő módon bojkottálta…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tewton 2008.04.05. 16:37:13

"A gyújtogatás esetén vita kérdése, hogy pogromról beszélünk-e"
na ne, Ergé.

"súlyosbító tényezőként az Újlipótvárosban található"
mintha a lányka is ott lakna. Akkor ez most hogyan?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.05. 16:39:19

Ezt nem kellett volna... most már tényleg elkezdenek a ballibek félni a fasizmustól!
TCnek sem ilyen senkiket kéne feketeruhás flashmobbal szórakoztatnia.
Tessék molotovkoktélozni a milliárdosokat, és a politikusokat, esetleg cigányputrikat! Azt nem veszi megára az egységsugarú proli.

dr. Wilbur Swain 2008.04.05. 16:41:45

azért még messzire vagyunk a pogromtól
ha már nem is kilométerekre, de még messzire

irrelevant 2008.04.05. 16:45:14

Aki Hungarica-koncertre jár, sikeres ember nem lehet.

Téglagyári Megálló 2008.04.05. 16:47:21

nemsikeresemberezni pedig ősi román szokás? :-P

Téglagyári Megálló 2008.04.05. 16:47:56

Tisztelet a Judapestnek:

"Mielőtt bárki a Kristályéjszakára asszociálna, szögezzük le, hogy a jegyirodát nem nagy tömegbázisú, államilag támogatott hadjárat borította lángba, hanem néhány agresszív faszkalap."

Francois Pignon 2008.04.05. 16:54:33

Bárhogy is kezdődött a dolog, ki mit szólt a másiknak, sosem fogjuk biztosra tudni, de az megjósolható, hogy a koktélozó bátor hazafiak valószínűleg a sötétben maradnak, a "Magyar Lány" viszont szívni fog. (Persze, aki a kurucinfónál jelentget fel, az se csodálkozzon nagyon.)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.05. 16:58:52

Tewron: "A gyújtogatás esetén vita kérdése, hogy pogromról beszélünk-e" na ne, Ergé."

Ezt mondom, vita kérdése. Amit eddig tudunk az ügyről: radikális jobbosok nagy megelégedésére az (egyébként kétes kilétű) Magyarok Nyilai felgyújtottak egy boltot, mert annak dolgozói (valószínűleg) fasisztáztak egy koncertjegy miatt.

A két dolog nincs arányban egymással. A boltot (valószínűleg) nem maffiaharc, hanem a zsidó-nemzsidó, fasiszta-nemfasiszta ellentét miatt gyújtották fel a (nevezzük így) fasiszták, a tudvalevőleg nagy hányadban zsidók által lakott Újlipótvárosban.

Világnézeti-faji alapon történő, önbíráskodással összekötött gyújtogatás történt Budapest belvárosában. Szeretném megcáfolni, de addig is nagyon súlyos ügynek tartom az esetet.

Téglagyári Megálló 2008.04.05. 16:59:08

OFF

otvospeter,

amúgy az jut az eszembe a sikeres emberekről, amit egy lipcsei káplán prédikált egyszer: "Erfolg ist kein Wort der Bibel".

Papa Doc 2008.04.05. 17:13:32

Nem biztos, hogy sokat kellene foglalkozni a soros szélsőjobb baromkodással... annyira nívótlanak ezek a dolgok, inkább a Blikkbe valók. Amúgy a gyújtogatás akár közveszélyokozás is lehet (ami alapesetben bizony 2-8).

tewton 2008.04.05. 17:29:58

Ergé,
a fene tudja. Lehet, hogy igazad van. Eléggé ellentmondásos nekem ez az egész, és a lány története is két verzióban olvasható. Nem tudom, ki gyújtogatott, és hogy valóban ez a mostani "magyarok nyulai" uaz-e, mint a multkori. Nekem az se túl életszerű, hogy egy lány nekiáll csak úgy zsidózni egy ilyen helyen, amint a másik oldal állítja.

Nomeg ha azt mondod, "faji alapú," ahhoz valakinek meg elő kéne jönni valami faji alappal. Azt meg megint nem láttam. Az általános újlipótos sejtetéseken túl. Vagy ez egy zsidó érdekeltség volt? Vagy lehet, hogy ez nem is volt szempont? Vagy lehet, hogy nem is volt semmi szempont?

plastik02 2008.04.05. 17:33:22

ilyenkor én például teljesen elképzelhetőnek és respektálandónak tartanék egy jobboldali ellentüntetést a flashmob alatt. nem az elhatárolódásos csiki-csuki miatt, hanem mert egyszerűen hatékonynak találnám.

tallian.miklos 2008.04.05. 17:34:48

Valószínűleg fasisztáztak? Mitől _annyira_ valószínű ez? Ez ugye egy elég hülye reflex. Akit lefasisztáznak, az épp úgy

a.) hazudhat - valójában nem fasisztázták le
b.) lehet tényleg fasiszta
c.) lehet, hogy tényleg fasiszta, de akkor és ott nem fasisztázták le.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.05. 17:35:56

„A politikusokat már figyelmeztettük. A Vörös Csepel és a Broadway legyen tanulság a civil szféra számára, hogy a magyarellenességet, a hazaárulást megtoroljuk” - írták a "Magyarok Nyilai". Ez azért egy szempont.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.05. 17:40:08

Miklós: "Valószínűleg fasisztáztak? Mitől _annyira_ valószínű ez"

Biztosra sem állíthatjuk, ugyanakkor azt sem mondhatjuk, hogy az eladók nem szóltak be.

Nyilván történnie kellett valaminek, ami miatt a csajszi felhúzta magát, hiszen egyszerű vásárlás és viszlát esetén nem lett volna ügy sem. Sőt: nem hiszem, hogy a csaj "hé zsidók adjatok egy jegyet" felkiáltással lépett volna be a boltba.

Erősen valószínű, hogy valami pökhendi fasisztázás elhangzott az eladók szájából, amíg a jegyet keresték neki.

Szerinted mi történhetett?

tewton 2008.04.05. 17:45:18

Ergé,
de ezt nem értem továbbra se, hogy mi a *** volt itt a magyarellenesség és a hazaárulás? Hogy (variálhatóan) a lányt lenácizták, vagy hogy a lány zsidózott?

Másrészt, Talianmiklos mondatait végig lehet játszani a másik oldalról is:
"Akit lezsidóznak, az épp úgy

a.) hazudhat - valójában nem zsidózták le
b.) lehet tényleg zsidó
c.) lehet, hogy tényleg zsidó, de akkor és ott nem zsidózták le."

Nagyjából uoda jutunk: így se sokkal tisztább a kép (nekem mondjuk a boltosok verziója se igazán kóser). Lehet, hogy túl sokat gondolunk valamiről, amiről nincs mit ennyit agyalni

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.05. 17:56:34

Igazi "náci" nem vesz "zsidó boltban" koncertjegyet. Elmegy a valamelyik kururcboltba, és ott vesz.

tewton 2008.04.05. 18:24:17

Őrnagy, akkor
1. a lány nem volt náci (de miután megmondták neki, most már tudja magáról)?
2. a lány először nem tudta, hogy a bolt zsidó (ugorj az 1. pontra)?

Persze az is lehet, hogy bemasírozott, közölte, hogy "Sieg! egy jegyet!," és erre az összes jelenlévő antifasiszta fronttá állt össze. Mondjuk megnézném a vásárlók könyvének a bejegyzését is. Meg hogy valójában mi is történt (normális esetben azért kiszolgálják az embert, és a dolog nem jut el a vásárlók könyvéig se).

Bár adott esetben én is durcás lennék, ha a zenei ízlésemre tennének megjegyzéseket az eladók. Vagy nem akarnának jegyet adni, mert övék a hatalom és a jegy, és tkp. betiltanák a rockzenét is, vagy legalábbis nem adnák el a jegyeket, mert azt a mocsok zenét BE KELLENE TILTANI. Még akkor is, ha azután kapja az osztalékot is.

[De ha meg úgy nézzük, kicsit liberális-közgázosan, a piac önmagát szabályozza. Az efféle hátrányosan megkülönböztető irodák kiszorulnak, láthatatlan kéz, effélék. A molotov nem szép dolog, de tkp. a piac trendjeit húzza alá ... ez most egy kár, de munkát ad az üvegesnek, a dekorosnak, a rendőrnek, és így végül egy kis kár révén tovább épül a gazdaság stb stb] :)

plastik02 2008.04.05. 19:16:56

ergé: "Biztosra sem állíthatjuk, ugyanakkor azt sem mondhatjuk, hogy az eladók nem szóltak be."

erről egy pár bejegyzéssel ezelőtti post kommentje ugrott be. :P

Francois Pignon 2008.04.04. 11:17:38
Plastik, ne játszd az értetlent.
Ez a fajta manipuláció nem olyan bonyolult dolog, hogy ne vennéd észre, aki nem teljesen elfogult.

Találj ki egy irreális, ám annál félelemkeltőbb forgatókönyvet, és cáfold minél többször.

plastik02 2008.04.05. 19:18:37

ez pedig a judapesten született magyarázat (megjegyzem szerintem is ez áll legközelebb az igazsághoz)

A bolti afférról persze mindenkinek lehetnek sejtései. Nekem is vannak. Úgy képzelem, hogy a jelenlegi - évek óta tartó, és már kik*rt fárasztó - felfokozott, frusztrált és feszült (fff!) légkörben - amelyben hétköznapi közlekedéseinkben időnként sokunk túl gyanakvó: hajlamosak vagyunk apró jelekből messzemenő következtetéseket levonni másokról -, paranoidan reagált egymásra eladó és vevő. Egymást “ellenségként” azonosították, és ennek megfelelően alakították a helyzetet.

Sok történés jár erre a kaptafára. Ami új elem, az a bosszú (ami ráadásul messze aránytalan is).

grupi 2008.04.05. 19:51:27

Szerintem Tamás Gáspár Miklós az ötletadó, őt kéne elővenni és meghallgatni. Ő volt az, aki a köztévében kihjelentette, hogy egyes árusok üzleteit, bódét fől kéne nyújtani, borogatni. Tőle származik az polgári elégedetlenség és rendzavarás eme eszköze és megnyílvánulási formája.
Ezzel átvitt értelemben a szadesz vádolható, mint a radikális jobboldal párja, valamint a liberális balfékek uzsorakamatos gyülekezete. A szadeszben a legtöbb korrupciós gyanús ügyllet és csalás. Az SZDSZ a bűn melegágya. A melegekkel a füvesekkel és a hazárulókkal együtt. Az SZDSZ a legnagyobb gyújtogató a komcsik után. Tehát a szálak a szoclib kormányzáshoz vezetnek.
Gondoljunk csak a rendőrpalota és Szász Károly elleni terrorista cselekmények ismeretleneire, a Zushlag, Kulcsár, Tocsik, Boldvai ügyekre, a vecsési számlagyárra, a szavazatvételekre, a cigányság lefizetésére, és még sorolhatnánk.
Olyan ez, mint katyin, vagy Kassa bombázása.
Judapesten szükséges zsidózni, hogy legyen miről beszélni, hogy legyen alap a félelem keltésre.
Olyan ez, mint a partizán info. még az is kiderül, hogy illegalitásba vonult Ságvári Endre hívők, mai titkos szoc-libek a lövöldözzők és a gyújtógatók is. ők lehetnek a magyarok nyilai mögött, így került a célkeresztbe a szoci körökben árulóként megvert Csintalan is. Szász Károly megveretése is a szoclibek érdekében állt. Senki máséban. Kulcsár a rendőrség fedezte, és ő gyurcsányi nagyemberről beszélt. Zushlagon keresztűl a pénzek a gazdaság helyett a pártkampányokra és az egyéni gazdagodásra folyt. Mindezért döglött ki a pannon puma, szünt meg a jóléti módszerváltás, és kerültünk válságos helyzetbe. A gyújtogatás, és rendzavarás ma a szoclibek érdeke. E hosszú írás is ezt sorolta.

suski 2008.04.05. 19:59:47

ergé, ha megnézed, nem Tomcat írta a blogbejegyzést, csak az update-et. Hanem Blogin.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.05. 20:03:09

ergé,

alapvetően mindegy az, hogy "pontosan" mi történt: mindegy abból a szempontból, hogy most lehet hisztit csapni körülötte. Mindenesetre amire készülnek az színtiszta provokáció. És ez bizony szomorú:((

plastik02 2008.04.05. 20:09:40

grupi: oké és mindez hogy jön ide?

plastik02 2008.04.05. 20:14:35

reactionary: azért meglehetősen cinikus dolognak érzem a szomszéd utcában lakóként, hogy amikor pár utcára tőlem felgyújtanak egy boltot, ráadásul ilyen előzményekkel, te hisztiről beszélsz.
én speciel olyan kurvára nem élvezem, mikor a haza egysejtű védelmezői töketlen, gyáva gyújtogatásokkal akcióznak tőlem pár tömbnyire.

zoli27 2008.04.05. 20:15:10

"Zushlagon keresztűl a pénzek a gazdaság helyett a pártkampányokra és az egyéni gazdagodásra folyt. Mindezért döglött ki a pannon puma, szünt meg a jóléti módszerváltás, és kerültünk válságos helyzetbe."

Ha csak Zuschlag 80 millióját lopták volna el, akkor nem itt tartanánk. Ő csak egy kishal volt, a jéghegy csúcsa.

Francois Pignon 2008.04.05. 20:17:13

TGM bizonyos sajtótermékeket forgalmazó újságosbódék felborogatására buzdított. Sajátos fordulatot adna az ügynek, ha valami hasonlóan gondolkodó ember meg felgyújtaná majd az újranyíló üzletet, mert Magyarica-jegyeket árusított.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.05. 20:22:50

plastik: kicsit félreértettél. A hiszti kezdeményezését azokra értettem, akik ezt meglovagolják, az egysejtű védelmezőkre and co.-ra.

grupi 2008.04.05. 20:56:11

Francois Pignon 2008.04.05. 20:17:13
Úgy igaz, ahogy írod.
Már csak az a kérdés, hogy pogrom, vagy trend?
Pogrom?
Trend?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.05. 21:03:31

Van egy ismerősöm, aki vmi hasonlót játszott el, mikor tőle moldova kádáros könyvét kérte a tisztel vevő :D
Szóval akár tényleg megtörténhetett úgy ahogy a lány állítja. A molotov koktéllal kapcsolatban: mindannyian tudjuk, hogy az NBH rendszeres olvasója a kurucinfónak...

hiba 2008.04.05. 21:04:14

Én egy ideje érdeklődve figyelem a bombagyár fórumát, ahol az egyre szédültebb TC és spanjai osztják a lelki-szellemi sötétséget a rajongóknak. Szerintem még semmi közük ezekhez az akciókhoz, de nagyon szépen hozzák azt a jelenséget, ahogy egyre jobban magukba fordulva rugaszkodnak el a világtól. Holott ők maguk, rajonganak a többé kevésbé vicces provokációkért, egyre kevésbé tolerálják ezt másoktól. Mintha egyre többet fenyegetőznének és egyre nyíltabban vállalják, hogy a magyarság megsértését büntetni kell. Azt persze Ők döntik el, hogy mi minősül sértésnek. Lehet, hogy most még nem kell hisztizni, meg pogromot kiáltani, de szerintem eléggé rajta vagyunk az úton ami a szélsőségesek agresszivitásának erősödéséhez vezet.

dowNLoad 2008.04.05. 21:45:28

Milyen balf*sz eladók (zsidók? vagy CSAK cigányok?) voltak ezek! Az üzletmenetnek nem tett jót, a mellékelt ábra szerint, azt kellett volna mondani, hogy SAJNOS az említett zenekarra már elfogytak a jegyek! (akár hazudhatott is volna)
De a zenei ízlésemet nehogymár valami zugárus, köcsög boltos hülyegyerek, aki ráadásul KISEBBSÉGI határozza meg!
Ettől függetlenül INKÁBB kókadt kastélyát kellett volna porig égetni, esetleg a többi (bevallottan) szegény képviselő épülő házacskáira/autóira lehetne BENZINES koktélt dobni.
Itt a link, nehogy valaki DÍZEL változattal próbálkozzon:
apuska.freeblog.hu/archives/2006/10/24/mr_molotov/
Az NBH részére: természetesen (!) vicceltem.

plastik02 2008.04.05. 22:30:52

dawn: zsidók és te még sehol? mi tartott ennyi ideig?

reactionary: seen, my bad.

az azért vicces, hogy hazánkban minden ilyen szarságot az NBH követ el, kiszámítják a helyesírási hibákat is minden levélben, hogy elég gyökér legyen a kuruchoz. (paranoia is a bitch)

dowNLoad 2008.04.05. 23:21:50

Itt még olyan "tettrekész" emberek sincsenek, mint L.A.-ben a niggerek voltak, mikor a drogos, részek, gyorshajtót megverték a rendőrök ÉS utána felmentették őket. (azt még a niggerek is megvárták, hogy mi lesz a bírósági végeredmény!!!!) Valami vírus pusztít a fehér emberek között, hogy CSAK ŐK NEM KÉPESEK TENNI EGYMÁSÉRT??? A sötétebb bőrűek, különösen ha NEM OTTHON VANNAK, valahogy sokkal összetartóbbak. Nem értem, miért merik megengedni maguknak ezt. Csak nem kapnak valahonnan valami biztatást?
gunternet.hu

Invictus 2008.04.05. 23:38:10

"Valami vírus pusztít a fehér emberek között"

Nem, csak a fehér ember individualista. Neki nincs joga a többi fehér emberrel közösséget érezni a nem fehérek iránt, mint fordítva természetes. Ha mégis ezt teszi, akkor jól le lesz nácizva.

Invictus 2008.04.05. 23:40:23

Ja és akkor a MNyNFH mégsem az NBH kreálmánya? Vagy?
Lehet persze, hogy nem is ők voltak, csak magukra vállalták. Ahogy a régi szép időkben egy-egy bombamerénylet után 4-5 szervezet is felhívta a hírügynökségeket, hogy ők voltak. :)

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.04.06. 00:11:39

Attól, hogy egy zenekar nem skinhead, hanem csak nemzeti rock, még lehetnek nácik. Nem ismerem a Hungaricát, de a szintén "nemzeti rockot" játszó Romantikus Erőszaknak vannak olyan szövegei, amik alapján simán le lehet őket fasisztázni/nácizni.

tewton 2008.04.06. 01:59:56

Pásztor Tibor,
"Attól, hogy egy zenekar nem skinhead, hanem csak nemzeti rock, még lehetnek nácik."

És ha még úgy is volna? nem tudom, kiféle-miféle a Hungarica (tényleg nem ismwerem a szegmenst), de nem gondolom, hogy a jegyárús senkinek kéne eldöntenie, hogy megvehetem-e rá a jegyet. Tőle ezek a lehetséges válaszok:

"egyáltalán nem áruljuk a jegyüket"
"elfogyott"
"x forint lesz"
"holnap érkezik még jegy"
"itt van a szomszédos jegyiroda, tessék ott próbálkozni"

Az, hogy a kuncsaftra megjegyzést tegyünk, akkor se kóser, ha a jegyárús akkora aktivista, mint pl. Kolompár Orbán.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.06. 03:16:29

Lehet, hogy az volt a baj, hogy már hetek óta
mindenki csak nemzetirock koncertre vett jegyet nála,
és nem bírta az arc idegekkel, hogy abból él
amit nem szeret?

tewton 2008.04.06. 03:59:57

gloire,
muhaha.

nekem akkor is furcsa és hihetetlen. Pláne, hogy ebből hogyan és minek alapján lesz ilyen fuckin' egyértelműen faji (ÉRTSD: zsidó) téma.

De olyan szinten, hogy az egész Judapest levelező gárdája rögtön úgy ugrik fel a dologra, mintha itt a Grundot kellett volna megvédeni Merkava tankokkal az SS-ektől.

Magyarázza már el egyik nyugodtabb reakciós, hogy ez MITŐL ilyen rohadtul egyértelműen zsidó téma (az érintettek ráizgulását látom, de azt se értem). Egy állítólagos zsidózást és egy állítólagos nácizást hallottunk, egy ostoba molotovot és egy semmitmondó emilt is láttunk, és elcseszett flashmob ígéretét is (ami megint hülyeség, de OK).

De most ez mért is pogrom?
Miért is az a faji stich?
Akkor ez mért is több, mint egy primitiv bosszú egy primitiv jegyárús irodán?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.06. 05:25:08

tewton, itt jönnek az adatok:
alkaloida.blogspot.com/
ez a menő, tizesével veszik a jegyet!
Hazai pályában gondolkodtak, aztán tessék.

ÁrPi 2008.04.06. 08:15:49

(nem) a jegyárús senkinek kéne eldöntenie, hogy megvehetem-e rá a jegyet. Tőle ezek a lehetséges válaszok:

"egyáltalán nem áruljuk a jegyüket"
"elfogyott"
"x forint lesz"
"holnap érkezik még jegy"
"itt van a szomszédos jegyiroda, tessék ott próbálkozni"

Opció vagy példázat Még-NEM-Jegyárus-Személyiségnek, aki beugrott helyettesíteni, egy nehéz, aktivista-munkanap után:

" Ez a jegy erősen fogy, de HA türelmét kérhetem, legkésőbb holnapi napra igyekszünk beszerezni Önnek. Ne haragudjon, Ön nemzeti rockot kedvelőnek tűnik szememben, esetleg Kárpátia jegyet nem parancsol? Pár nappal később lesz ...itt-és-itt...és több jegyet is tudunk még kínálni! Most nem?? Köszönjük érdeklődését, a viszontlátásra (és elnézést)!"

Bilibekéz tankönyvszerkesztőség :-)

ÁrPi 2008.04.06. 08:17:39

Hmm bocsánat! Az előbbiben Tewton gondolatát füztem tovább!
tewton 2008.04.06. 01:59:56

yaaman 2008.04.06. 10:06:34

Nemtom, én mind a lány, mind a boltos verzióját elképzelhetőnek tartom, és sosem fogjuk megtudni, mi is történt valójában. Ahogy az egyébként teljesen normális főnököm pl minden negatívum mögött a zsidókat&komcsikat tudja, egy radikális magyar leány (és lássuk be, van ilyen elég sok) simán zsidózik, amikor megtudja, hogy a koncertjegy 100 ft-al többe kerül. Meg persze a dicső antináci is zsigerből fasisztázik a nemzeti rock kifejezés hallatán.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.04.06. 10:52:29

Hát gyerekek, én nem tudom. Eszem ágában nincs védeni a molotovkoktélozó önjelölt forradalmárokat...De! Ha teszem azt egy jegyirodában mondjuk valami nálunk vendégszereplő izraeli együttesre szerettünk volna jegyet kérni, és a válasz az lett volna, hogy: "Vedd meg a cionista, szar jegyeidet máshol", s még ezek után az eset eljutott volna a megfelelő fórumokig, méretes felhajtás lett volna belőle. Ebből, csak azután, hogy már felgyújtották a boltot.
Az itt kérem a probléma, hogy a széljobb időnként jogosan hivatkozik a kettős mércére, mert tényleg így működnek a dolgok. Vegyük csak azt, hogy mikor a szamurájkardos, buszonszurkálós eset történt, az ország két hétig rasszista volt, úgy ahogy van. Míg ki nem derült, hogy az elkövető is roma volt.
Jegyirodának semmilyen esetben nincs joga ahhoz, hogy visszautasítsa a jegyvételt. Nem is az eladó dolga dönteni erről.
Azok, meg kapják be, akik úgy gondolják, hogy szét kell baszni mindent, amin nincs legalább három turul elrejtve valahol!

irrelevant 2008.04.06. 11:00:44

Szerintem annyi történt, hogy a szélőjobbos kisebbség eddigi cigány vonásai (bandában nagypofájúskodás, verekedés a csürhével a hátam mögött, fenyegetőzés, fegyverbuziság) mellé bejött egy újabb cigány viselkedési forma. Számomra Kovács Zoltán magyarázata hihető, a csaj valószínűleg felhúzta magát azon, hogy nem ismerik a kedvenc zenekarát és zsidózott egy öblöset. Utána meg jött a másik szubkultúrára is jellemző rinya:

- Csák ázééé meeeer cigááány/turbómagyar vágyoook???

irrelevant 2008.04.06. 11:02:02

d.z.:

"Jegyirodának semmilyen esetben nincs joga ahhoz, hogy visszautasítsa a jegyvételt."

Azért tegyük hozzá, hogy ez nem tény, csak az egyik verzió.

hiba 2008.04.06. 11:04:37

d.z.: Szerintem ez a kettősmérce aduász a széljobb kezében egyre kevésbé működik. Hol van itt a kettősmérce, mikor lassan hetente masíroznak fekete egyenruhás alakok a hősök terén, zsidózik valaki a pálya széléről vagy a szónoki emelvényről egy kiadósat, vagy trombitál, dobál szét neki nem tetsző rendezvényeket. Szépen lassan hozzászokunk, hogy kb 500 ezer honfitársunk szerint, az ország minden bajáért pontosan megnevezhető népcsoportok a felelősek. Kérdés, hogy egészséges e ez a hozzászokás.

irrelevant 2008.04.06. 11:07:53

Egyébként ez az akció eléggé megkérdőjelezi az általam is hangoztatott feltevést, miszerint a Magyarok Nyulai titkosszolgálati alibiszervezet. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.06. 11:14:23

Azon, hogy mi történhetett, nem érdemes rugózni. Kideríthetetlen egy blogoldalon.
Inkább azon kéne gondolkodni, hogy sto gyéláty?

Google 2008.04.06. 11:37:28

Ez a lány, aki annyira büszke és öntudatos, nem kellett volna fals nevet, címet megadjon. És a kuruc.infohoz sem kellett volna szaladnia, sem elsőre, sem másodikra. A tévébe viszont bekerült, egyszerű jegyvásárlásnak indult(?), oszt mi lett belőle!
Más módja is van egy konfliktus kezelésének, mint a kurucinfo, mert jaj, ha nincs!
Észre kellene venni, hogy elkészült az etnikai katyvasz, ezt akarják most lenyomni a torkokon. Színház színház hátán.

Invictus 2008.04.06. 11:46:36

Még pár ilyen, és feljön a kútból az MSZP-SZDSZ támogatottsága. Úgy kellenek nekik most az ilyen esetek, mint az életet adó kenyér.

Invictus 2008.04.06. 11:51:46

otvospeter 2008.04.06. 11:07:53

Attól még lehet titkosszolgálati álszervezet, hogy magukra vállalták. :) Meg lehet hogy tényleg van pár lelkes idióta, akiket a titkosszolgálat mozgat.
A kurucinfó meg Tomcat is elég gyanús, mindkettő sok szolgálatot tett a kormányoldalnak az eddigi ténykedésével. De persze valószínűbb, hogy nem akarattal, csak hülyeségből, ill. csak a saját pecsenyéjük érdekli őket (a fideszé pl. eleve nem, hisz ugyanúgy elutasítják, mint a kormányoldalt).

irrelevant 2008.04.06. 11:57:42

Google

Miféle etnikai katyvaszról beszélsz?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.06. 13:13:49

2Még pár ilyen, és feljön a kútból az MSZP-SZDSZ támogatottsága. Úgy kellenek nekik most az ilyen esetek, mint az életet adó kenyér."

Szerintem nem hat már a fidesznáci duma.

Invictus 2008.04.06. 13:28:47

Őrnagy, annyira már nem, mint pár éve az biztos.
A rejtőzködő MSZP-szavazókat összeránthatja, de őket úgyis mozgósítják majd vhogy a kampányban...

hiba 2008.04.06. 13:42:20

Sőt, lehet hogy most ezek az akciók inkább a Fidsznek jók. Kormányválság idején, megnő az emberek stabilitás utáni vágya, és a Fidesz jelenlegi támogatottsági adatai még a hagyományosan antifidesz szavazóknak is ezt nyújtják. A "jöjjön már valaki, oszt csináljon itt rendet" effektus miatt, azért nem fog az exmunkásőr a fideszre szavazni, de esetleg nem megy el támogatni az MSZP-t.

plastik02 2008.04.06. 14:33:37

azt nem értem, hogy ha szerintetek ezeket herélt terrorakciókat az NBH rendezi a kormány érdekében, akkor ennyire amatőrök, hogy nem veszik észre, hogy a kormánypárt szakadékba tartó népszerűségi indexén ez mit sem változtat? és az emberek hozzászoktak és sajnos kezdik rohadtul leszarni, hogy ki mikor merre hány koktélt dobott és miért.
amúgy meg logikus, ha csinálnék valami balhét nyilván én is rögtön ráfognám a másik oldal provokátoraira, mert ugye rendes magyar ember ilyet...
plusz innen már csak egy csavar a Fidesz érdek igazán gyakorló paranoidoknak. tehát beépített fidesznyik az NBH-ban, aki megszervezi az ilyen akciókat, ami úgy tűnik egyeseknek, mint ha a kormánynak használna, pedig valójában... komolyan elég viccesek vagytok néha, főleg, ahogy ezeket teljesen komolyan magyarázzátok. :D

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.06. 15:42:00

Plastik,

Szerintem is tök fölösleges a fidesznyikeknek mindenhol provokátorokat látni. Őszintén szólva ki érne arra rá, hogy olyan kisstílű akciókkal foglalkozzon, amelyek miatt ráadásul később még a bokáját is megütheti?

(A koalcíciós színház más: azt tervezik, szabják folyamatosan. Az nem koktéldobálás, ami senkinek sem érdeke a parlamenten belül – vagy pedig mindenkinek az.)

Biztos, hogy volt néhány megtervezett akció, pl. a rendőrségre való belövés roppant gyanús. De egy ilyen prosztó kaland nem sejtet provokatőr hátteret.

(A Magyarok Nyilai egyébként ettől még lehet rejtélyes, és persze olyat is nevesíthetnek, amit nem ők csináltak – de ez csak elméleti okoskodás, mert ehhez keveset tudunk. Magam részéről simán el tudom képzelni, hogy valós személyek őszinte őrülete áll mögöttük. Más kérdés, hogy ha olyan ügyetlenek [?], akkor miért nem lehet őket elkapni – ennyire béna a rendőrség? Ezzel kapcsolatban akkor már elképzelhetőnek tartanék egy olyan provokatőr-verziót is, hogy szemmel vannak ugyan tartva, de egyelőre szándékosan nincsenek elkapva. De ez is csak egy több sebből vérző találgatás volna.)

- - -

Tölgy írta: sto gyelaty? Plastik jobbos ellen-mobot javasolt, azzal indokolva, hogy az hatásos lenne. Értékelem az ötletet, de ugyanakkor ez a konkrét eset nem ér meg ennyit. Magam részéről három nap kalodát javasolnék a résztvevőknek valami főtéren. Kár, hogy eltörölték az ilyesmit.

ÁrPi 2008.04.06. 15:42:02

plastik02 2008.04.06. 14:33:37
" azt nem értem, hogy ha szerintetek ezeket herélt terrorakciókat az NBH rendezi a kormány érdekében, akkor ennyire amatőrök, hogy nem veszik észre, hogy a kormánypárt szakadékba tartó népszerűségi indexén ez mit sem változtat? "

Valóban herélt, erőtlen, magtalanul maradóaknak tünnek ezek az akciók a jelen kormány népszerüségére nézve, DE
javíthatnak is rajta ha nem is rögtön - de beérhet ilyen akciók eredménye.

"ha csinálnék valami balhét nyilván én is rögtön ráfognám a másik oldal provokátoraira, mert ugye rendes magyar ember ilyet..."

Nulladikpontként:
Azok aki felgyújtanak egy jegyirodát azok természetesen nemrendes magyarok.
.
Eleddig Önnönmaguk ( Magyarok Nyilai ) egyetlen balhét, eseményt és fel-nem-sorolt-alkalmat sem negligáltak még, SOHA NEM hárítottak még bármit is --kinyilatkozva-- HOGY AZT NEM ŐK, hanem az NBH cselekedte/követte el.

( Eperctől viszont prófétálom, hogy NBH és/vagy a M.Nyilai szervezet leír már ilyen negligációkat/tagadásokat is...)

plasztikus és képlékeny dolog a kommunikáció.

dowNLoad 2008.04.06. 16:17:49

PONTOSÍTANÁM:
Akkor ez mért is több, mint egy primitiv bosszú egy primitiv jegyárús irodán?
Primitív, köcsög, zugárus, kisebbségi, de nagypofájú JEGYÁRUS... (próbálna meg arcoskodni egy multicégnél, még aznap kirúgnák)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.06. 16:18:37

a zsidók törölték a kommenteket és lezárták a kommentelést
www.zsidonegyed.com/node/5701

de előbb megállapították, hogy felesleges "nácik"-kal vitatkozni, hiszen azok nem emberek
bizonyára arra gondolnak, hogy akkor velü(n)k szemben más módszert kell alkalmazniuk

bennem ez félelmet kelt

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.06. 16:31:07

mi abban a racionális, hogy nem ad el egy jegyet? ebből élnek, nyílván eladják. Amúgy a sztori zavaros, de a csaj sztoria teljesen hihetetlen, mégha a boltos is zavaros. Nem hiszem, hogy ez történt volna, ismerve milyen méretűek az ottani eladók. meg egyébként is akármi történt, nyílván félelemkeltő ha megjelennek valahol ezek az emberek sokan egyszerre

irrelevant 2008.04.06. 16:36:29

Na ne, ez vicc...

Wmiki, jól zárd be a lakásodat, nehogy a dávidcsillagos karszalaggal felszerelkezett, terepmintás kaftánban cirkáló zsidó terrorosztagok betörjenek éjjel a házadba és pászkát süssenek a véredből!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.06. 17:13:59

hát ha nem is ők maguk személyesen, majd megint utasítják a rendőrséget

aztán megint megverik azt, akinél magyar zászló van, miközben kérdezgetik, hogy magyar vagy még bazze???

dowNLoad 2008.04.06. 19:24:33

libike: de a csaj sztoria teljesen hihetetlen
LEGFELJEBB NEKED!
Sajnos, ide jutottunk, a kazári majmok (TradeMark) már ilyen lazán beszólhatnak a bennszülötteknek.

irrelevant 2008.04.06. 19:47:13

Ha valami, akkor inkább ez a halom trágya félelmetes, nem a zsidónegyed:

www.bombagyar.hu/index.php?post=803

plastik02 2008.04.06. 19:55:09

ezt a szerencsétlent nem lehetne néha bannolni egy kis időre?

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.06. 19:56:26

Jujj, libike, azt a piac mindenhatosagaba vetett hitedet :)))

En mar jartam a kovetkezokeppen: egy ejjel-nappaliba tertem be este 11 korul venni egy csomag margarint. Az elado iszonyat flegman kerdezett vissza, hogy "MIT?", mire en azt talaltam mondani, hogy "margarint, suket vagy?!". Mire o egy kessel kezdett el felem jonni, en meg futottam ki az uzletbol.

Nyilvan eladta nekem a margarint, mert ebbol elt, mi?

Tudod, vannak, amikor az emberek irracionalisan gondolkoznak, es ez a szep rozsaszinbuborekos elmeleteket ki tudja pukkasztani...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.06. 20:06:59

lehet, h seggfej voltál azért ment feléd késsel
dowNLoad, hát csókoltatlak

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.06. 20:08:35

én se értem mi ebben a történetben hihetetlen
aki ott él, ahol én, az tudja, hogy itt magyarokat szidni, megalázni, leköpni, megverni, kilőni a szemét, teljesen törvényes dolog
semmiféle következménnyel nem jár
néhány napig szerepelsz az újságban, de van ahol, még meg is dícsérnek érte

persze ugyanezt tilos megtenni cigányokkal, zsidókkal, rendőrökkel vagy kommunistákkal
ezeknek még a nevét kimondani is bajt hozhat rád

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.06. 20:09:29

wmiki és neked jó így élni?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.06. 20:10:24

nem, de mit tehetek?
magyarnak születtem, vállalnom kell a hátrányos helyzetemet

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.06. 20:12:07

nektek a csaj sztorija egy kicsit sem zavaros?

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.06. 20:16:01

Libike,

fogallmazzunk ugy, hogy valoban udvariatlan voltam az eladoval szemben, de korant sem annyira, hogy kessel jojjon nekem.

A tortenettel nem is arra akartam felhivni a figyelmet, hogy mennyire udvariatlan tudok lenni (azt inkabb szegyenlenem kellene, nem dicsekedni vele), csak arra akartam ravilagitani, hogy igenis nagyon konnyen elofordulhat az, hogy egy elado nem ugy viselkedik, ahogy azt egy verliberalis elkepzeli az idealista vilagocskajaban. Nyilvan az elado sokkal jobban jart volna, ha lenyeli azt a kicsit emelkedett hangvetelu megjegyzesemet, hogy "suket vagy?!", esetleg valami vicceset visszaszol, es elad nekem egy csomag margarint.

Ehhez kepest nem ertem, hogy miert olyan hihetetlen elkepzelni, hogy valakinek nem adnak el nehany koncertjegyet.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.06. 20:17:35

sőt egyből kihívják rá az nkvd-t, mert náci

plastik02 2008.04.06. 20:19:09

a hátrányos helyzeted stimmel wmiki csak nem sok köze van a magyarságodhoz.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.06. 20:19:20

"libike 2008.04.06. 20:12:07
nektek a csaj sztorija egy kicsit sem zavaros?"

Nem szoktam kurucinfo-t olvasni, de most kulon a Te kedvedert elolvastam a csajszi levelet. Mi benne a zavaros?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.06. 20:19:49

hát nézd még meg hozzá az echo tévés videót

plastik02 2008.04.06. 20:33:58

"hát, annál több, mint neked plastik... "

muhaha

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.06. 20:37:58

Na, megneztem. Meg mindig nem tudom, hogy mi kellene, hogy zavaros legyen benne, de homalyositsal fel.
Koszi.

dowNLoad 2008.04.06. 20:41:03

Az elmaradott Japánoknál van olyan üzlet, ahol nincs eladó, csak kamerák, meg vonalkód-olvasó, meg egy hitelkártyaolvasó. Vedd meg magadnak, aztán fizess, és mehetsz. KAZÁRI MAJMOK nélkül is megy ez. (ott egyébként sincsenek , még cigányok sem, mégis megvannak valahogy, a kultúrájukat sem hiányolják , hahaha)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.06. 20:47:22

jó, istván, tényleg nem az, élj csak a gonosz liberáliszsidókommunistakirekesztőellenség képben, ha ez neked jó. ha neked nem nyílvánvaló, h összevisszabeszél, akkor szerintem tök értelmetlen a vita. Mellesleg ha ismernétek az eladókat tudnátok, hogy kb kizárt, hogy ők lettek volna a hibásak.

plastik02 2008.04.06. 20:49:50

off: kazári majmok nincsenek, zsidók viszont vannak Japánban is: en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_Japan
ha már nem kapsz levegőt, akkor gyorsan térj vissza ide: prothink.org

on: István: homályos nem homályos és ha esetleg ő mondott igazat és az eladó mindenben hazudott, az voltaképpen min változtat?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.06. 20:50:56

Ez jó!
libike: ha nem értesz egyet velem, akkor értelmetlen vitatkoznunk.
Ilyeneket Manyika szokott írni, bár ő szándékosan.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.06. 20:52:44

nem, ezzel nem értek egyet, csak nem érzem az esélyt, hogy elmagyarázzam, illetve megértessem a véleményemet, de főleg erőm nincs neki állni egy ilyen vitának, ez a legfőbb érvem. de igazad van: azt kellett volna írnom, hogy nincs erőm vitatkozni, és akkor most nem lehetne ezen ugrálni

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.06. 20:55:30

libike,
te mindig derűs perceket okozol nekünk.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.06. 20:59:20

köszi, de most egy ideig nem kommenteltem, sztem megint nem fogok

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.06. 21:01:02

Libike,

most ne haragudjal mar, en hol beszeltem liberáliszsidókommunistakirekesztőellenség-rol? Van itt egy szerencsetlen csajszi, aki azt allitja, hogy eleg megalazo modon bantak vele. Sem a levelben, sem az interjuban nem vettem eszre, hogy onmaganak mondana ellent. Legalabbis nalam az 'osszevissza beszel' ezt jelenti, hogy ellentmondasos amit mond. Ezert kertelek meg, hogy legyszives vilagositsal mar fol, hogy mik azok az ellenmondasok, amelyeket elso olvasasra.vegighallgatasra nem vettem eszre. Erre valahogy nem kimerito valasz az, hogy 'jol van fiacskam, ha ilyen hulye vagy, akkor maradjal is az'. Kb. az elobbi valaszodbol ugyanis ez jon le.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.06. 21:06:08

"plastik02 2008.04.06. 20:49:50
István: homályos nem homályos és ha esetleg ő mondott igazat és az eladó mindenben hazudott, az voltaképpen min változtat?"

Errol lemaradtam, hogy miert nekem van cimezve ez a kerdes...

En az egesz threadben idaig egyetlen dolgot allitottam: el tudom kepzelni, hogy elado irracionalisan viselkedjen, es erre szemelyes emlekeimet is elohoztam, mint egyfajta bizonyitekot. A kessel kergetos skacc este legalabb 14 evvel ezelott tortent, ma mar nem almodom remalmokat rola, es ezen az sem valtoztat, ha a Broadway-es eladok hazudtak (akkor sem lesznek ujabb remalmaim). Vagy meg mindig nem ertem a kerdesedet, bocs.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.06. 21:08:02

Hm. liberális vitatechnika...

"Robin a bátor elfutott,
bátran elszaladt, el ő,

A vész láttán ahogy tudott,
farkát behúzva elfutott,
el messzire, s ina szakadt,
midőn nyúlként bátran szaladt..."

hiba 2008.04.06. 21:08:47

Libike: Te tényleg elvégeztél valami "Liberális Értelmiségi Vagyok" tanfolyamot? Vagy csak zsigerből hozod ezeket megoldásokat, hogy biztos nem is voltak bunkók a csajjal. Miért ne lehettek volna bunkók? Te nem vásároltál még kishazánkban? Lehettek akár etnikai alapon is bunkók. Csak erre semmilyen körülmények között nem lehet molotov koktéllal, meg TC féle veszett nyáladzással válaszolni.
Amúgy a csajt szerintem nem is lehet hibáztatni, hogy megírta. Én is szóltam volna, a haveri körnek, hogy ide ne menjenek soha többet vásárolni mert taplók.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.06. 21:12:38

nem mondtam, h nem lehettek taplók, csak a nácizást nem nézem ki belőlük. a legtöbb boltos tapló. én se járok azokba boltokba ahol bunkók voltak velem és szólok a haveroknak, de nem írok a kuruc.infóra és az amőbára sem

plastik02 2008.04.06. 21:14:21

István: arra próbáltam célozni, hogy ha valóban lefasisztázták és kilökték a lányt a boltból minden előzmény nélkül (bocsánat ezt meg én nem hiszem el),
akkor is a következmény, hogy valakik molotov-koktélt dobtak arra az üzletre.
2008. Magyarország (bár ezt akár minden irónia nélkül is ideírhatnám)

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.06. 21:18:35

Ja, es akkor meg nem is beszeltem arrol, hogy karacsonyra vettem magamnak egy mp3 lejatszot a Saturnban. Csak a legolcsobbat, mert nem vaguok en geek hogy iPdokkal rohangasszak (meg annyira gazdag sem), de azert legyen benne akku, mert valmennyire kornyezettudatos vagyok, meg szerintem hosszu tavon penzt is lehet vele megtakaritani. Turkalok a noname markakban, hogy vajon melyik akkus melik elemes, megkerdezem az egyik eladot, hogy ez akkus-e vagy elemes, mire o "Nem latod, hogy az olyan kicsi, hogy abba elem nem fer bele!!" mindezt olyan hangnemben, hogy csak eppen azt nem tette hozza, hogy "te faszfej!!".

Nem ismerem a Broadway eladoit, nem tudom, hogy milyen hangnemben alltak hozza a vasarlohoz, oket is megilleti az artatlansag vedelme, mint ahogy a lanyt is. A lany az echo-tv felvetelen sirasba csuklo hangon mondja, hogy ha tudta volna, hogy ez lesz belole, akkor meg sem tette volna. Lehet, hogy a Broadway reszerol egy hasonlo bocsanatkeressel lehetne a dolgot a legszebben elsimitani.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.06. 21:23:03

"plastik02 2008.04.06. 21:14:21

...lefasisztázták és kilökték a lányt a boltból minden előzmény nélkül..."

Bocs, ne haragudj, de volt elozmeny. Jegyet szeretett volna venni a Hungarica koncertjere.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.06. 21:24:22

Ja, igen: es termeszetesen en is melysegesen elitelem azt, hogy felgyujtottak az uzletet.

irrelevant 2008.04.06. 21:30:25

Na most néztem meg az Echo TV-s felvételt, a csaj nem tűnik helyből butának, de az még nem jelenti azt, hogy nem hazudik, sőt. A sírás is rendkívül megható, de ha elolvassátok a kuruc.infón a levelét, már a második sorban sokatmondó megjegyzéseket tesz az eladók kinézetére, zsidós külső jegyeire.

Ebből gondolom, hogy nem teljesen igaz, amit a csaj mond, könnyen el tudom képzelni, hogy ő eresztett el elsőként egy jó kis zsidózást, a többi pedig csak ennek a folyománya volt.

Ja, és nem vagyok libsi, mielőtt valami okos kitalálná.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.04.06. 21:43:30

Egy apróság, a lány azt is mondta/írta, hogy a kilökése után kihívta a rendőröket. Azok persze elhajtották, mert még életben volt...
Gondolod, hogy ma Magyarországon bárki kihívná EZT a rendőrséget egy hungaroügyben, ha nem érintette volna meg mélyen a dolog?

tewton 2008.04.06. 22:04:22

otvöspéter,
azért nem fura, hogy a lány mondatait meg a fotóját meg a tudósítást mindenhol cincálják, a "szegény áldozatok" meg lapítanak?

"sokatmondó megjegyzéseket tesz az eladók kinézetére, zsidós külső jegyeire." -- ne viccelj. A lány ezt írta:

"vastag aranylánc, fekete göndörkés haj, alacsony zömök testalkat" +
"kövér testalkat, vörös rövid haj"

lehet, hogy nem vagyok eléggé náci, vagy te vagy túl előítéletes. Ez nekem túl kevés ahhoz, hogy zsidóként lehessen azonosítani őket.

"A sírás is rendkívül megható" -- pláne az áldozati póz. Azért meghallgatnám, milyen verziót dobott össze a gyerek meg a főnökasszony, miután kidobták azt a kellemetlen kis nácit.

Szerintem az is elképzelhető, hogy a fiú jó pontokat akart szerezni a főnökassszonynál. Kb. az ifjú kan a domináns nősténynél. Ketten egy ellen, a főnök mögöttem áll. Mehet a verbális alázás. Pláne ha "csak" egy náci lány van itt, és nincs tanú.

Ja, és ha a lány gyanús, mit mondjunk a gyerekre, aki képviselőnek indult?

irrelevant 2008.04.06. 22:16:14

tewton

Nem vagy eléggé náci, ez tény, de mit gondolsz, miért írta bele a csaj ezeket az ismertetőjegyeket a levélbe? Szerintem erre csak egy válasz van, az, amit a kuruc szerkesztősége is egyből levett - lásd a levelet.

Más: nekem a "főnökasszony", Kovács Zoltán verziója, ami a fenti cikkben olvasható, meggyőzőnek tűnik. Elmondta, amit akart, ezen kívül még miért kellene mosakodnia? Megyarázkodjon, hogy nem is vertük meg a lányt zsidó/cigány faji sovinizmusból? Ne má...

tewton 2008.04.06. 22:40:01

otvospeter,
szerintem egyszerűen elmesélte a történetet. Mivel ez a két szereplő vett részt az eseményben, teljesen normális, hogy leírta őket. Az lenne a fura, hogy egy ilyen dulakodásos történetben csak annyi lenne, hogy "a fiatalember" meg "a nő." Próbálj ki elmesélni egy személyes történetet, a szereplők leírása nélkül.

Gondolom, a főnök utólag értesült az egész dologról. Azért gáz, hogy ilyen beosztottjai vannak. Mit mondjon? "Igen, elnézést, volt itt egy nácizás-zsidózás, ki hogyan emlékszik, nincs független tanú. Kedves feketeruhások, kedves kravmagások, menjetek haza."

Parancsolj, itt a "főnökasszony": "Az eladó fiú kolléganője (kövér testalkat, vörös rövid haj) ekkor avatkozott közbe, mondván, hogy Ő ismeri a zenekart és jegyük is van – de nem adnak! Vegyem meg máshol a fasiszta jegyeimet!"

Azért ezt kitalálni ... nekem nem menne.

dowNLoad 2008.04.06. 22:42:52

Plastik, ezt már egyszer valahol kitárgyaltam egy másik nagytudásúval, a zsidók az első hollandokkal/angolokkaltették be a lábukat, DE 1 temető van a GAJDZSINOKNAK, tehát nem érték el a 0,00001%-ot a teljes népességben, meg ott nem igazán szeretik az olyan népeket. (hogy kicsit SP szerű legyek) A KAZÁRI MAJMOK meg vicc akart lenni. (registred TM) (bazári-majom, és kazári-zsidó, érted? hahaha)

irrelevant 2008.04.06. 22:43:38

Minden lehetséges...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 00:33:16

Gabrilo: "Mindenesetre amire készülnek az színtiszta provokáció. És ez bizony szomorú:(("

Na ne. Mitől provokáció jegyet venni? Az a jegyiroda kereskedelmi intézmény, és az, hogy valaki hogy van öltözve, tág keretek között kötelezően tolerálandó. A zenei ízlés is.

A probléma a következő. Nehéz azt bárkinek is kimondani, hogy ezúttal Tomcat a flashmob-felhívással nagyon is okosat húzott. Ez ugyanis csak olyan alapon támadható, hogyha eleve feltételezzük, hogy köze van a gyújtogatáshoz, amit személy szerint nem hiszek, részben sem. A flashmob egy nagyon is kulturált és MÉRSÉKELT válasz arra, ami nagy valószínűséggel tényleg megtörtént: hogy egy-két ballib nyomulnyik idióta sikerrel megszégyenített egy lányt, mert vele szemben erősnek érezték magukat, meg többen is voltak. Ez csak Tallián Miklósnak nem életszerű, de ez nem meglepő, ő legalább akkora ballib, mint a jegyárusok. Lányok nemigen szoktak ugyanis két fiúba belekötni zárt helyen, hiszen tisztában vannak a korlátaikkal...

Lehet, hogy valaki öntevékenyen bosszút állt. Ugyanakkor én ettől a Magyarok Nyilait még mindig nem tartom létező szervezetnek (továbbá ez a merénylet is milyen kis óvatos volt: üres iroda ellen, és egy olyan házban, ahol a szintátégés ettől gyakorlatilag kizárt, olyan vastag békebeli födémek vannak).

Nem kéne tehát elhanyagolni annak az esélyét sem, hogy a Molotov-koktéllal megint csak a titkosrendőrség kedveskedett a kormánynak, hogy legyen miről beszélni - valami másról, mint a népszavazási betli és a teljes bizalomvesztés, meg a keselyűk marakodása a konc maradékán... Elvégre az ávósok is olvassák a netet, és nem kizárt, hogy valakinek hamar leesett a tantusz, hogy itt a nagy lehetőség.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 00:41:13

MG,

nem zárom ki annak lehetőségét, hogy Szilvásyék megint partiztak egy jót: nem tudom. A komcsik módszereit ismerve elképzelhető. A kérdés az, hogy ha ez megvolt - meg a rá következő gratuláció - akkor minek még rá a fölvonulás is? Elmagyaráznád ezt nekem?
Másrészt nem tudjuk, és szerintem nem is fogjuk megtudni mi történt valójában. Nem mintha ennek jelentősége lenne, hiszen ennek rendezése a bíróság dolga lenne - hisz te jogász vagy, tudhatod. (btw. ez nem az a csaj, aki tüntetéseken torkaszakadtából üvöltözik - cigányozik/zsidózik? Nem tudom, csak kérdezem.)

Tehát minek is szítani még jobban a tüzet?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 00:58:09

Nem tudom, ki ez a csaj. Tőlem provokátor is lehet, ahogy Szabó Albert is az volt annak idején.

A flashmob értelme szerintem éppen az most már, hogy
mutassa: Tomcatnek a gyújtogatáshoz semmi köze nem volt. Vagy talán le kéne mondani azzal, hogy "már felgyújtottuk, egyéb akció fölösleges!"? Most éppen azt mutatja meg énszerintem, hogy ő nem terrorral, hanem törvényesen lép fel, és ezt a fellépést a terror nem helyettesíti és nem is váltja ki.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 01:06:26

Mg,

fölvonulás fekete rucikban, mire jó ez? És mi ez ha nem provokáció? Ne haragudj, te is tudod, hogy én igyekszem azért óvatosan kezelni a jelenségeket, és még olyan is volt - igen, volt - hogy TC-t megvédtem, akármilyen furcsa is ez. De ez most Gáz, nagybetűvel.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 01:16:00

Ha az történt, amit a lány mondott, akkor nem provokáció, semmiképpen sem. Hanem afféle demonstráció, ami megfelel a Bayeres posztodnál általam írottak végének. Annak bemutatása, hogy nem lehet egy lánnyal ezt így megcsinálni, mert vannak, akik szolidárisak vele. Ilyen egyszerű ez. Ha a lány provokátor vagy hazudik, akkor nem annyira jó a dolog, de alapjáraton azért hadd ne higgyek a jegyboltosnak!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 01:23:06

MG,

bármi történt, az a lányra és a bolt eladóira tartozik. Ha komoly, akkor a bíróságra. De nem egy teljes csapatra. Hogy kinek van igaza, utóbbi dolga lenne, nem egy csoporté, akik az egyik magyarázatot magukévá teszik, és "lépnek". Én a dolgok ilyen "kollektív" rendezésétől irtózom. Másrészt a baj az üzenettel van, ami expressis verbis meg is jelent: féljenek, azt csinálunk amit akarunk. Ez meg ne legyen már így! - akárki is jelent ki ilyet.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 02:01:40

Amit csinálni akarnak, az nem más, mint odamenni bomberben és jegyet venni, illetve jegyvételi lehetőségről érdeklődni.

Ha többet/mást tesznek: akkor lehet tiltakozni. De ha ennyit: ehhez JOGUK van, még ha fekete bomberben is szeretnek járni. Ez egy politikai demonstráció. Gyurcsánytakaroggy OK, jegyvétel fúúúúúj???

Kedves Gabrilo: minden sérelem közügy lehet, azok meg főleg, amelyek így vagy úgy azzá válnak. Ezekben állást lehet foglalni. Aki fasisztázik, az ugyanis politizál, amivel kiemeli magát a magánemberi védettségből. Az ezt követő politikai ellenreakciók (a demonstratív jegyvétel persze, és nem a Molotov...) természetesek.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 02:03:18

Göri

Huszan elmenni, udvariasan jegyet venni, utána hazamenni OK.

A robbantás után ugyanez bomberdzsekiben, sunyi és aljas. Pontosan tudod hogy miért.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 02:14:07

Nem az, lásd fentebb. Különben se "robbantás", hanem egy üveg benzin vagy mi lehetett. A "bolt teljesen kiégett" írta az újság, aztán meg azt, hogy hétfőn kinyitnak.

Ha egy helyiség kiég, akkor az ajtótok se marad meg, megsemmisül a bútor, és még a vezetékek szigetelése is leolvad a falakban, újra kell huzalozni az egészet.

Ezt az apró ellentmondást valahogy senki se piszkálta!!! Nem véletlenül: így könnyebb egy titkosszolgálati kormozós molotovozást igazi szélsőjobb akciónak beállítani, kedves szejler... Én ugyanis voltam kiégett lakásban életemben, nem egyszer, nem kétszer. Egyikben se lehetett volna árusítani egy-két nappal később!

A "szélsőjobbnak" semmi köze a molotovozáshoz, az bizony ugyanolyan NBH-s magyarnyíl-meló volt, mint a Kóka, Hiller és Csintalan elleni operettmerényletek. Maximum sajtó, no kár, hogy kólareklámba fordítsam...

Ehhez képest miért is kellene a titkosszolgálat akcióit respektálni?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.07. 02:52:45

" ne vásárolj zsidótól"
Ilyet már hallottam - kiabálták.
De holnap oda mennek ezek szerint vásárolni.

A tulaj ennek csak örülhet. Reggel lesz még ideje
fénymásolni egy "nemzeti rock maraton/2008 tavasz"
füzetecskét, amiben egy kettőt vesz, hármat kap akciót
is meghirdethet. A portál fölé kirak egy trikolort, és kész.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 02:54:11

MG

Hogy a francba kerül már megint ide a titkosszolgálat? Nekem fogalmam sincs ki hajigált benzines palackot, de szögezzük le: neked sincs.

Tippelni tippelgethetsz, hivatkozhatsz arra, amit láttál, de legjobb tudomásom szerint jogász és orvos vagy, nem tűzoltó, vagy robbanóanyagszakértő. Egyik szakmádra hivatkozva azt tudnám mondani, hogy ez így egy vélemény, de semmiképpen sem releváns, főként nem perdöntő. Hasonképpen azt gondolsz a titkosszolgálat szerépéről amit akarsz, de az olyan Ex katedra kijelentések, hogy az országban szarházi piromániások csak az NBH kötelékében fordulhatnak elő, az utcán (széljobbon meg pláne) csak becsületes arcok vannak, akik a cigit is mikroban gyújtják meg. Na az Göri, rohadtul ciki és egyre unalmasabb hogy ott soha senki sem hibás, vagy tetü.

Sajnos itt csak két lehetőség van. Vagy gigant mellényben állítasz bizonyíthatatlan dolgokat, vagy tényleg tudod, az viszont csak akkor lehetséges, ha te magad is az NBH alkalmazásában állsz.

Van tehát egy titkosszoolgálati akció, ami lehet hogy mégsincs, mert a véleményed (ez ténymegállapítás) nem mérvadó a kiégett lakásokkal együtt sem. Ezt remélem jogászéned belátja.
De hogy ezen az egyenlőre fiktív akción kinek és mit kéne, ne kéne respektálni, vagy hogyan jön ez a holnapi megfélemlítő jegyvásárláshoz, az teljes kudarc.

Mert Göri: Ez a holnapi akció ezért gyáva és ezért sunyimódon aljas. Mert tudjátok, tudod hogy félnek. Azt is hogy okuk van rá, azt is hogy mitől, azt is, mit jelent nekik a bomberdzseki.

Éppen ezért mennek (mentek?) oda. Élvezni a félelmüket. A többi csak ócska színjáték, van aki nem is tagadta a bombagyáron, hogy az. Ezen a címen hirdette meg Tomcat az akciót: Félnek.
Akkor inkább rettgjenek?

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.04.07. 04:53:51

Egy apróság, a lány azt is mondta/írta, hogy a kilökése után kihívta a rendőröket. Azok persze elhajtották, mert még életben volt...
Gondolod, hogy ma Magyarországon bárki kihívná EZT a rendőrséget egy hungaroügyben, ha nem érintette volna meg mélyen a dolog?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.07. 09:31:15

amúgy az elmúlt egy hétben tényleg 24 órában újították föl a helyiséget, ami egyébként elég kicsi, kb 20 nm. Minden bútoruk leégett.
Amúgy tényleg hogy kerül ide a titkosszolgálat?
MP: ő ezt mondja, hogy kihívta, és?

irrelevant 2008.04.07. 09:39:22

Azért azt szögezzük már le, hogy nem tudjuk, igazat mondott-e a lány.

Tomcatnek meg joga van jegyet vásárolni, MG, de attól még helyes és jóízlésre valló cselekedet nem lesz belőle. A két dolog teljesen független egymástól.

"Aki fasisztázik, az ugyanis politizál, amivel kiemeli magát a magánemberi védettségből. Az ezt követő politikai ellenreakciók természetesek."

Kérdés, hogy volt-e fasisztázás, nem csak a lány agyszüleménye-e. Vagy ha volt is, az vajon minek a következménye volt, amit a lány nem mondott el? Csak nem egy jóízű zsidózásé vagy cigányozásé?

Google 2008.04.07. 11:32:47

Vajon a rendőrség is értesült a mai tömeges jegyvásárlási akcióról? Mert ha igen, gond egy szál sem. Csak jegyvásárlás lesz és semmi más. Ennél jobb reklámot egy zenekarnak, csak egy a baj: ezer sebből vérzik.
Hogy mi az etnikai katyvasz: az egymás ellen hangolás, azt mondják, ez magyar, ez cigány, ez zsidó, nem azt, hogy ez rendes, ez pedig egy gazfickó. Kit érdekel, hogy ki milyen vallású, etnikumú, érzelmű stb.? A vallás, az etnikum ne legyen magyarázat semmire!
Félre a Molotovval, elő a rációval!
Megint megkérdezem: melyik országban van az a kurucinfo, amelyik bírák, bírók, előljárok telefonszámához jut, azt terjeszti és azóta sincs kutyabaja, köszöni, jól van? Vagy ők állam az államban? Azt csinálnak, amit éppen akarnak?

CrL 2008.04.07. 11:43:27

Google: egy profi titkosrendőrség percek alatt szétkap egy ilyen oldalt és társaságot, de nálunk balfaszkodnak és amerikai szerverletiltásokért lobbiznak Miniszterek...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 11:54:50

MG,

az a baj - mint mondottam - hogy nem tudjuk, mi történt. Mondok egy eshetőséget: ha a csaj kék-zöld foltokkal tér haza és TÉNYLEG a jegyárusok kalapálták el, akkor nem hogy ezt érteném meg, de még azt is, ha 2-3 arc odamenne és pofánvágná az illetőt. Asszem, érthető volna.
De ilyen nem történt. És nem tudjuk, valójában mi történt. tc-ék kritikátlanul magukévá tették az egyik magyarázatot, majd ennek fényében kívánnak akciózni. És nem a jegyvásárlással van a baj, és még azzal sem hogy csoportos, tudod te is. Persze a dolog pikantériája, hogy Kárpátiára ott nem lehet jegyet kapni. Ez a slusszpoén.

Google 2008.04.07. 12:02:05

Ez a bajom éppen. Azt látom, biztos, más is, hogy nem akarnak semmit tenni ellene, éppen ellenkezőleg: építenek rájuk.
Tom Lantos a Magyar Gárda tagjaitól megtagadtatta volna a vízumot (nagy csapás lett volna, nem mondom), de a kurucosokról szót sem ejtett. Amerikai szemmel nézve: MG rossz, kurucinfo jó, vagy hogyan van ez?
Félreértés ne essék, egyiket sem védem, csak kérdezek.

irrelevant 2008.04.07. 12:02:53

Ja igen, MG, még valami: majd akkor beszélj "mérsékelt" és "kulturált" akcióról, ha ma este nem pofoz fel senkit a szélsőjobbos csürhe. Sem ellentüntetőket, sem a bolt alkalmazottait. Tomcatet ismerve azt mondom, várjuk ki a végét.

Bár a legvalószínűbb az, hogy egy ezred rendőr fogja őket várni, Tamáska meg majd másnap elsírja a blogon, hogy hülyezsidók, hülyeávó.

irrelevant 2008.04.07. 12:07:06

Google: egészen nyilvánvaló, hogy az álbaloldal és köre felhasználja ezeknek a habókosoknak az állandó magamutogatási kényszerét arra, hogy apokaliptikussá, pogrommá nagyítsa néhány szélsőjobbos hülye csürhében történő cigánykodását. Hogy konkrétan használja-e a főkolomposokat (magyarán Tomcat, Budaházy, Toroczkai, stb. beépített emberek-e) vagy csak kapóra jön nekik a balhé, azt nem tudnám biztosra megmondani.

CrL 2008.04.07. 12:20:49

otvospeter: fel is használják meg balfaszok egyben. legrosszabb.

hatalmasat tévedtek abban a politikusok, hogyha kiszoritják a szélsőjobbot a Parlamentből, akkor probléma letudva. Ellenkezőleg, szétesett az egész mozgalmuk-akármilyük és kontrolállhatatlanok mondjuk 2002 óta. Ezt felerősitette a kormány és ellenzék primitiv hatalmi harca. Hol a reset gomb?

tistedur 2008.04.07. 12:24:30

Google!
az usában a szólásszabadság védelme nagyon erős..ebbe belefér a kuruc

baum · http://reflektor.blog.hu 2008.04.07. 12:31:33

Én tavaly ősszel mentem be ebbe a boltba, mégpedig azért, hogy jegyet vásároljak egy prágai Gogol Bordello koncertre. Aki ismeri a zenekart (gypsy punk, zsidó tagokkal) az tisztában van azzal, hogy nehéz lenne ezt összemosni a szélsőjobbal. Ritkán cseszik fel annyira az agyamat, mint akkor, ott. 5 percet töltöttem el a jegyirodában, de ilyen tapló, bunkó kereskedői hozzáállással ritkán találkozni még Magyarországon is. Úgyhogy rendkivül módon elégedettséggel tölt el, hogy ez a bolt megszűnik létezni! Kár, hogy ilyen módon és nem azért mert a vásárlók elfordultak tőlük és becsődöltek.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.07. 12:33:51

Ha nem is tudod biztosra megmondani (én se) de a módszer ismert,
van előzménye Magyarországon. Nekem a '80-as éveket juttatja
eszembe, amikor is váratlanul megjelent, és szinte kezelhetetlenül
felduzzadt itt egy szubkultúra, nevezetesen: a csövesek.

Sokat nem lehetett kezdeni velük, ezért csak a megfigyelés, besúgás
manipulálás ment. Telerakták az összes zenekart, művelődési házat,
és a közönséget besúgókkal, és velük próbálták "mederben tartani"
terelgetni a dolgokat. Állami mű "keményrock" zenekart is létre hoztak
Dinamit néven. Így esett, hogy a P. Mobil zenekarnak két híres énekese
is volt: A Vikidál, és a Tunyogi. A Vikidál besúgó volt, a Tunyogi nem.
Ez ilyen egyszerű. Sajnálom egyébként szegény faszit, de hát ez volt.

Nyilván a mai nemzeti rock vonalnak is megvannak a maguk besúgói,
provokátorai, ez nem kétséges. Majd egyszer kiderül, hogy ki volt
a "Vikidál", és akkor majd jól összevesznek valamelyik portálon
meg leköpik egymást, azt ennyi. A komolyabb, katonai jellegű
felkészültséget igénylő (tömegek mozgatása, gyújtogatás, lövöldözés) fedett munkát végzőkkel nem kell, hogy ismerjék egymást.
És nyilvánvaló, hogy nem mindent ők csinálnak, hisz épp az
a cél, hogy erre mást, civileket is rávegyenek, ezt nevezik
provokációnak, és akkor sikeres ha követőkre talál.

dowNLoad 2008.04.07. 12:38:34

" ne vásárolj zsidótól"
Ilyet már hallottam - kiabálták.
MERT ÁTVER, ÍGY ,VAGY ÚGY, DE ÁTVER!

crl: irány Észak-Korea, ott van tutijó titkosrendőrség. Szétkapnak 1 perc alatt.

Kellene már egy AGYAFÚRT CSŐBEHÚZÓ akció, hogy vagy Szilvásy embereit, vagy a Magyarok Nyilait el lehessen kapni, (egyben a kettőt is jó) de kiderüljön végre, hogy ki kavarja a szart.
www.youtube.com/watch?v=ROqXzHq09IY
KI LEHET A MAGYAR Mr. X ???

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 12:47:24

Ötvöspéter: nem tudom, mi fog történni, de én nem hiszem, hogy erőszakra készülne akár TC, akár aki vele megy.

Ezt mondod: "Kérdés, hogy volt-e fasisztázás, nem csak a lány agyszüleménye-e. Vagy ha volt is, az vajon minek a következménye volt, amit a lány nem mondott el? Csak nem egy jóízű zsidózásé vagy cigányozásé?"

Csakugyan kérdés. Mégpedig eldönthetetlen, elvégre "unus testis nullus testis", a lány bebizonyítnai sose fogja tudni. Ellene se bizonyítható (legalábbis objektíven aligha), mert hiába áll szemben két állítás, azok nem függetlenek és elfogulatlanok.

Ellenben arról van szó, hogy a flashmob em egy jogi eljárás; ez ügyben nem kell objektíven bizonyítani, mert politikai demonstrációról van szó. Politikai válasz egy politikai jellegű, valós vagy vélt sérelemre.

Tomcat nagyot mond, hőzöng (szerintem rosszul teszi), és megfélemlítésről írogat - ugyanakkor mindenkinek a lelkére köti, hogy ne tegyen semmi erőszakosat, legfeljebb ha megtámadják. Elég balga dolog kétfélét csinálni: blogon hergelni, közvetlenül meg csitítani. Hiába lesz ugyanis az a végeredmény, hogy nem történik erőszak, ezt valahogy senki nem akarja majd hangsúlyozni, illetve majd azt lehet mondani, hogy a hergelés ellenére nem volt semmi.

Politikai jellegű sérelemnél nem kell objektív bizonyítás az ellendemonstrációhoz. Az őszödi beszédre azonnal tüntetés lett a válasz, holott az akkor még akár hamisítvány is lehetett volna, a mai technika erre elég alkalmas. A mai BKV-sztrájk is már annak ellenére folyik, hogy a paraméterkönyv változott, és a BKV-elbocsátások felfüggesztését felajánlották. Mégis sztrájkolnak, mert az eredeti kísérlet is már politikai sérelem - és igazuk van.

Engem elgondolkodtat, hogy "magyarkodás" kifejezés csak nálunk létezik... Ez is politikai sérelem, nem is kicsi. Ezért megértem, ha az efféle, másokat magyarságukban sértő megjegyzésekre heves a reakció.

Nézd meg a Judapestet: ott az általában nagyon is korrekt (kivéve: terembura elleni vita) Charlie ezúttal a "szarházy möchtegern magyar" kifejezést húzta elő. Landeszman reloaded? Ezzel miért nem foglalkozik valaki? Vagy majd tegye a Bombagyár, aztán lehet megint antiszemitázni, aki megírja?

irrelevant 2008.04.07. 13:00:45

Molnárgörény:

Igazad van, egyik állítás sem bizonyítható, legfeljebb a saját benyomásaink alapján fogadhatjuk el egyiket vagy másikat.

Te elfogadod az egyiket, és elfogadod azt is, hogy egy ilyen, bizonyíthtatlan állításra, vélekedésre Tomcat flashmobot szervezzen megfélemlítési szándékkal. Szerinted ez így korrekt?

Charlie-t nem olvastam, de a kifejezést nem tartom sértőnek magamra nézve, ugyanis nem rám mondta. A "szarházy magyarok" kifejezés az lenne, ahogy a haverjaid általánosító zsidózása is az...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 13:17:47

MG,

az ilyen megjegyzésekre ott igenis érkezett response, meg arra is, hogy talán ne kutassuk, van-e TC-ben zsidóvér, vagy sem. Volt válasz, nem is egy. Csaxólok.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 13:24:08

Gabrilo, láttam, hogy érkezett response, de nem ez a kérdés. Az a kérdés, hogy ebből miért nincs ügy? vagy ezt is kiposztolod? Kötve hiszem... Ott úgy tűnik, hogy egy ilyen szarházyzás nem közügy - vagy legalábbis messze nem annyira, mint Bayer Zsolt taknya a medencében.

Péter: Charlie egész pontosan ezt írta (copy/paste):
"Tomcat azt akarja elhitetni a médián (pl. a zsidónegyeden és a JP-n) keresztül, hogy ő valaki. Holott ő egy nagy niemand. Egy “szarházy” möchtegern magyar, oláh, zsidó és szlovák ősökkel, mint a magyarok általában. Szerintem is be kellene égetni."
Itt a link a kommentjéhez, ez a 2/ pont volt
www.judapest.org/ego/#comment-25040

Rád is mondta. A magyarok általában...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 13:27:44

MG,

tudjunk különbséget tenni. Szerintem ez egy borzalmasan szerencsétlen megszólalás, és válaszoltam is rá. Ellenben ez egy komment egy blogos postnál BZS pedig az egyik "elsőszámú" napilapban fútta a taknyát. Tényleg nem látod a különbséget? Ha minden rossz kommenthez posztot/cikket kéne fűzni, arra 3 élet alatt sem lenne elég idő. Valamint Charlie nem szervez demonstrációt tudtommal. Ezért egy ízléstelen kijelentés nem lesz egyenlő egy politikai akcióval. Ahogyan egy komment sem egy napilapos cikkel. De szerintem ez teljesen evidens.

Ha a zsidó fiatalok majd akciócsoportot szerveznek, hogy valamelyik szkítiában kérjenek jegyet klezmer koncertre demonstratíve, akkor majd posztolok okés?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 13:33:52

Charlie szervezi, és megy is rá, legalábbis ezt írta a JP-n.

Tudjunk különbséget tenni. BZS országos napilapba írt - de ő ilyen, te is írtad, hogy korábban is leírogatott hasonlókat. Antiszemita, kész. Van ilyen.

Charlie egy több ezres internetes portálra írogatott (több az egy sima blognál, ha van ilyen része is). Charlie korábban egy élesnyelvű, de feltétlenül tisztességes humán értelmiséginek mutatkozott. Tudjunk különbséget tenni: más a mérce! Én Bayer Zsolttól nem sok mindent várok el.

Charlie-tól viszont ez a köpet ritka nagy szégyen. Tőle sokkal többet kellene/lehetne elvárni - mintha épp te írtad volna nagy konzervatívként, Gabrilo (amúgy joggal) hogy az emberek nem egyformán, nem eleve azonos képességűek és nem is a jogok teljes és feltétlen aznosítása a helyes.

Nos: Charlie ezért a köpetéért kemény és nyilvános megszégyenítést érdemel. Ha Naftali Kraus volna, vállat se vonnék. De ő nem Naftali! Csak most azzá vált pillanatnyi elmezavarában, ami után még védte is a leírtakat, esze ágában se volt bocsánatot kérni.

dowNLoad 2008.04.07. 14:01:07

Ha leírom, hogy a zsidók és a cigányok megbízhatatlan , hazudozó, tolvaj, szaremberek, akkor az itt lakók közül BÁRKI IS MAGÁRA VENNÉ???? Ha normális, akkor NEM , mert azt mondja, hogy ÉN nem vagyok egyiksem, talán valamelyik ősöm volt cigány, esetleg zsidó, tolvaj meg egyiksem! Aki magára veszi, az meg is érdemli. Svájvban simán szidhatom az olaszokat, (hogy dígó köcsögök) a franciákat, (hogy csigazabáló büdös görények) és a SVÁJCIAK mégsem veszik magukra.

irrelevant 2008.04.07. 14:06:05

Molnárgörény

Ne vegye már el a düh az eszedet. Olvasd el újra, mit írt Charlie. Nem a "szarházy" vonatkozik a magyarokra, az csak Tomcatre vonatkozik. A "mint a magyarok általában" a szlovák, oláh, zsidó ősökre vonatkozik, ami, valljuk be, nem ritka, főleg városokban. Nekem is voltak szlovák őseim.

Ebben mi a sértő rám nézve?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.07. 14:13:03

Otvospeter,
szerintem is fel van fújva Charlie, de a kontextus miatt zavaró a dolog, mivel ezt írja:
"Holott ő egy nagy niemand." – és erre jön rá az, hogy "mint a magyarok általában". Már megbocsássatok, de Tomcat AZÉRT egy nagy niemand, mert olyan SZÁRMAZÁSÚ, "mint a magyarok általában"?
– MG ezért háborodhatott fel ennyire. (Én mondjuk nem tenném, csak MG-t lábjegyzeteltem.)

irrelevant 2008.04.07. 14:15:43

A mondat többféleképpen is értelmezhető, rosszindulatú módon úgy is, ahogy MG értette félre. Szerintem a magyarokról szóló rész kizárólag a zsidó, oláh, szlovák ősökre vonatkozik, ami valóban sok magyarnak van. De egyszerűbb lenne őt magát megkérdezni erről, ha nem hiszitek.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.07. 14:23:01

"Egy “szarházy” möchtegern magyar, oláh, zsidó és szlovák ősökkel, mint a magyarok általában."
Ez azért egy egyértelmű mondat szerintem, de kb.
annyi jelentősége van mint pl. kopaszmercis bejegyzéseinek.
Az a szint.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 14:34:48

MG,

szerintem is gáz amit írt, de én azon kívül mit csináljak ezzel? Baxi, írj neki ímélt, írd meg a blogodon, etc. Most véssem föl a Konzervatóriumra, hogy a Konzervatórium tiltakozik Charlie #223. kommentje ellen a JP/2008/5. postjában elhangzottakért? És ha szerinted olvasnám a BGY kommentjeit rendszeresen meg a Kurucinfót, hány ilyet kéne írnom naponta?

irrelevant 2008.04.07. 14:38:46

Gabrilo, tudhatnád, hogy a BGY-n nincsenek gyűlölködő kommentek, kizárólag hazafias szellemtől fűtött fiatalok határozott hangnemű kommentjei, Görény ezerszer megmondta. Ha meg néha büdöszsidóznak, az csak gőzleeresztés, és azt szabad. Ezt is ő mondta, miért nem érted máááár???

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 14:42:37

tomicicmic:

kéretik a kontra-MG kampánnyal nem szarráoffolni itt a topikot. Köszöntük szépen.

otvosp,

ja télleg nem értem, mit hol lehet és mit nem. Mindenesetre annyira nem is érdekel. Majd ha lesz egy kis időm, elkezdek aláírásokat gyűjteni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.07. 14:43:38

(Tomicicmic fenyegetőző kommentjét megette a guláta.)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.07. 14:49:52

Szerintem az lenne az egészséges, ha Bayer Zsolt ellen azért tiltakoznánk, mert paréj, nem azért, mert anti vagy pro.

Bayer Zsolt nem csak most paréj, eddig is az volt, és eztán is az lesz. Ezért nem jó ő főmunkatársnak.
Szerintem ő egy nagyon jó disznóól-őrző lenne.

CrL 2008.04.07. 14:52:04

Loxon, egyszerűen mehet a kurucinfohoz.

plastik02 2008.04.07. 14:52:33

lehet, hogy most nem lesz verekedés és mindenki szépen nyugodtan hazamegy egy kis üvöltözés után, én viszont bomberben és bakancsban kopasz fejjel éjjelente nem ajánlanám korzózásra Újlipótvárost, mert esetleg lesznek, akik magasról szarnak a PC-ségre, meg a visítozó Tomcat féle áldozat szerepet játszókra és esetleg éppen többen lesznek, mint a környékükön bandázó skinheadek.
van ez így srácok...

CrL 2008.04.07. 14:58:10

plastik: eleve ilyenek a világvárosok, vannak helyek ahova nem mész ilyen olyan pólokban ilyen olyan célokkal ilyen olyan fejjel lol.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.07. 15:22:29

Én egyébként hiszek a fajelméletben. Vallom, hogy minden ember egy külön faj.

irrelevant 2008.04.07. 16:01:00

MG: itt van Charlie válasza. Nem úgy mondta, ahogy te képzeled:

www.judapest.org/ego/#comment-25403

irrelevant 2008.04.07. 16:24:50

HA-HA-HA-HA!

Tomcat féltucat tüntetőt tudott összetrombitálni? Ez aztán a flashmob... :DDDDDDDDD

Mit szólsz ehhez, MG? :D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 16:26:55

Visszanyal a fagyi. Az a baj, hogy várható volt, hogy idáig fajul a dolog. Nem tudom miért kell húzogatni a gyufát folyamatosan - megjegyzem, baromira nem örülnék, ha most a néhány kopaszt elvernék az ellentüntetők, csúnya láncreakciót indítana be.

irrelevant 2008.04.07. 16:28:01

Megjósolom, hogy holnap a bombagyáron megjelenik egy meglehetősen frusztrált írás "Buzi zsidók" címmel, amiben TC kijelenti, hogy a cionista zsidó Hírszerző fél tucat nácit hazudott a Jászai Mari térre, pedig százan voltak, és volt róla fotó is, csak elromlott a fényképezőgép. A zsidók meg gyáván megfutamodtak az első bakancs látványától, nem igaz, hogy őket ordították le úgy, hogy a gatyájukba csináltak.

Izgatottan várom a további híreket :DDD

u.i: remélem az idióta nem vitte magával a fegyvereit.

irrelevant 2008.04.07. 16:29:39

Annak én sem örülnék, ha elvernék őket. De ez eddig határozottan vicces :)

dowNLoad 2008.04.07. 16:34:46

otvospeter, szerinted, akkor itt mindenkinek CSAK SZLOVÁK, SVÁB, ÖRMÉNY, ZSIDÓ, CIGÁNY, ROMÁN, stb.. ŐSEI voltak, az nem lehet, hogy magyar???
hahaha, te sem leszel már hülyébb, mondd már el te is, hogy MILYEN SOKKOT KAPTÁL 98-02 között??
Mégegyszer:
matula.hu/index.php?section=article&rel=12&id=149
NEM szabad megengedni, hogy ITT, a túlszaporodásuk miatt, egyre többet és többet akarjanak, majd a végén egy Független Lovári Királyság alakuljon az észak-keleti részén az országnak.
(az adófizetők pénzéből? Brüsszel lelkes tapsolása közben)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.07. 16:36:47

Én csak azon csodálkozom, hogy TC ezt nem látta előre. Ennyire hülye? Valamelyik nap ránéztem a BGy-ra, hát látom, hogy felhívta az antif. vezetőjét, és pökhendien társalgott vele. Gondolta, hogy ez a vezető ezek után csendben lefeküdt, és nem szólt senkinek az egészről?

plastik02 2008.04.07. 16:37:49

én meg attól tartok, hogy szándékosan vannak féltucatnyian...

irrelevant 2008.04.07. 16:39:52

plastik02

Ugyan. Ennyi esze nincsen Tomcatnek.

irrelevant 2008.04.07. 16:41:11

Downie, nyugodj le. Nem mondtam, hogy itt mindenkinek szlovák, oláh, stb. ősei vannak. Nekem pl. vannak szlovák őseim is, de a túlnyomó többségük, ameddig ismerem a családfát, magyar volt. Take it easy, te hülye.

CrL 2008.04.07. 16:41:52

egyet elért az ember, megint benne lesz a tvben. ennyi.

plastik02 2008.04.07. 16:42:54

"A Hollán Ernő utcai jegyiroda előtt ugyanis 200-250 ellentüntető áll, köztük prominens személyiségek, énekesek, színészek, valamint a Fidelitas és az SZDSZ Új Generáció egyes tagjai is - jelentette a Hírszerző helyszíni tudósítója."

ez jó érzés azért, köszi mindenkinek, aki ott van.

irrelevant 2008.04.07. 16:43:01

Vajon benne lesz ez a Bombagyár TV-ben, vagy valahogy elmarad az ehavi adás? :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 16:44:06

plastik:

így van. A Fidealitas jelenléte különösen helyes. Végre.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 16:46:10

otvosp,

tomcatet azért ne becsüld le. Nem hülye gyerek.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.07. 16:48:38

Kérdés, hogyan tovább? Mennek tényleg jegyet venni?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 16:51:24

Gabrilo, nálatok nincs moderálás? Mármint az ilyesmire:
reakcio.blog.hu/2008/04/05/flash_mob_vagy_pogrom#c1904780
merthogy ez azért a "netikettet" elég durván sérti. Illenék ezt törölni!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 16:51:26

Loxon,

szerintem TC olyan arc, aki egyedül is odamenne, az nem kérdés. A kérdés a cselekvések jellege, ki hogyan reagál, stb. Egyelőre ez egy büdös nagy maflás az ellentüntetőktől (nem fizikai értelemben!).

irrelevant 2008.04.07. 16:52:46

Nocsak, MG, hová lett a szólásszabadság iránti vágyad? :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 16:53:34

MG,

az elsőt Turul kimoderálta, nekem nincs hozzá jogosítványom, így csak szóltam hogy kusshadjon:(

ÁrPi 2008.04.07. 16:54:08

gloire 2008.04.07. 14:23:01
" "Egy “szarházy” möchtegern magyar, oláh, zsidó és szlovák ősökkel, mint a magyarok általában."
Ez azért egy egyértelmű mondat szerintem,"


Szerintem kétfedelü mondat, úgy mint a pap a királynő-ellenes összeesküvőknek írott levelében a klasszikus történelmi darabban:

" a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha megteszitek én mem ellemnzem "

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.07. 16:55:28

Hihetetlen, hogy milyen fontos események történnek manapság: fekete ruhás emberek elmennek jegyet vásárolni. Nagyon büszke vagyok Én is a Fidelitasra, hogy végre összefog az Új Generációval, hogy megakadályozza ezt a rettenetes szörnyűséget. Igen Uraim, ez a politikai érzékenység, így lehet Magyarország európai. Csodálatos!
Tomcat legalább annyira fontos, mint Gyurcsány Ferenc, de lehet, hogy még fontosabb.
Homokozó.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 16:55:59

Ha már valami egyebet is töröltetek. Turul, neked bemutatkoztam emailban, Gabrilo is ismer, de ezt a nyilvános publikálást szíveskedjetek megakadályozni. Nem azért, mintha különösebben titkolnám a kilétemet (bárki, aki guglizni tud, fél perc alatt kiderítheti), hanem jogi garancia miatt: én ugyanis önként nem mutatkozom be nyilvánosan és nem publikálom az (állandó) nickemhez tartozó polgári nevet. Úgyhogy még egy delete gombot nyomjatok, lécci - mert ez a tomicicmices dolog még az indexfórumon is renonsz.

CrL 2008.04.07. 16:58:48

lola, jogosjogos de azért itt többről van szó mint feketeruhás léhűtők flash mobjáról.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 16:59:00

ÁrPi: igen, kétfedelű mondat, pontosan úgy. De én, legalábbis netes szinten ismerem Charlie-t. Határozottan okos kultúrember. Ha kétértelműen ír, ezt nem szerencsétlenkedésből, hanem szándékosan teszi. Ő nyelvész, hermeneutikus, úgyhogy fogalmazni halálpontosan tud (ez nem leleplezés, ha a JP-n a nickjére kattint bárki, a személyes, névvel fémjelzett honlapja jön be).

Ez tőle éppen ezért egy szándékos, de félreértelmezhető-kimagyarázható sértés. Mert kedve volt. Továbbá, mert sokkal okosabb, mint Landeszman volt annak idején.

tewton 2008.04.07. 17:02:33

"Elegünk van abból, hogy névtelenül zsidózhatnak fasiszták, akiket mi, magyar adófizetők tartunk el a pénzünkből. Eddig, és ne tovább!"

muhaha.
de névtelenül nácizni ugye lehet, tomcicmic?

"Ha törlitek a megjegyzésem, kint lesz máshol. Lesz róla video hamarosan youtube-on, amit ezrek és ezrek fognak megnézni. És ha leszeditek a videot, majd lesz száz másik."

köszönöm. Sose gondoltam, hogy van kurucinfó liberális háttérrel is. Tégy a gyűlölet ellen!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 17:05:11

Ötvöspéter: ÁrPi pontosan fogalmazott. Gyakorlatilag biztos voltam benne, hogy Charlie egy ilyen nyelvcincálással fogja kimagyarázni.

Hajszálpontosan a "királynőt megölni nem kell félnetek" esete. Eltekintve attól, hogy Charlie jeles mondatának olvasói általában nem nyelvész-hermeneuták. Vagyis: úgy értik a dolgot, ahogy Charlie a számukra szánta is (ti szarházy keverékek, hogy leegyszerűsítsem), de utána elegénsan ki lehet bújni a koszos ruhából, és azok számára, akik egyébként is el akarnak fogadni egy magyarázkodást, lehet egyet produkálni.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 17:06:18

Ötvöspéter:
ne felejtsd el, hogy amikor az én blogomon shimoda ugyanezt megcsinálta, nem moderáltam ki.

Amúgy köszi annak, aki kivágta. Ez nem a szólásszabadság, hanem a netes illem kérdése.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.07. 17:07:24

Görény, tudod, hogy rám mindig számíthatsz... :)Egyébként szerintem Turul is törölte volna, csak gondolom éppen nem netezik.

plastik02 2008.04.07. 17:07:53

tökéletesen egyértelmű mondat, de te úgyis félre fogod magyarázni úgyhogy nem is érdemes róla vitázni. Landeszman pedig te magad vagy...

lola: szerencsére a kommented magáért beszél, úgyhogy inkább nem is mondok róla semmit.

ÁrPi 2008.04.07. 17:09:11

ÁrPi 2008.04.07. 16:54:08
"Szerintem kétfedelü mondat"
Elnézést, bocsánat, még az előbb nem olvastam a
mondat szerzőjének részletező post-ját!

Sorry

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 17:14:48

Puszi neked, Lola - még akkor is, ha kiderült, hogy nem vagy a feleségem:-)

Plastik: annyira egyértelmű mondat, hogy még az értelmes és alapvetően tőlem politikailag távol álló Ötvöspéter is szükségesnek tartotta, hogy a JP-n magyarázatot kérjen.

Én nem vagyok Landeszman: ugyanis egy darabbal több vagyok nála...:-)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 17:16:06

lola,

nem erről van szó, nem a jegyvásárlásról. Ha csak ez lenne, senkit sem érdekelne. A baj az üzenettel van, azaz "azt csinálunk amit akarunk, féljetek", stb. Bár én még a kivonulást sem tartottam jó ötletnek az elején, de azért ez az üzenet mégiscsak nonszensz.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.07. 17:16:35

Plastik, én csak nem értem, hogy miért kell ebből ekkora ügyet csinálni, de lehet, hogy én nem látok tisztán és ez tényleg nagyon fontos kérdés. Szerintem bárki tüntessen, flash mob-ozzon, attól vagyunk demokrácia.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 17:19:41

lola,

így van. Lehet flashmobozni meg ellen-flashmobozni is:) A srácok akik kivonultak, épp ezt teszik, demokráciáznak a homokozóban:))) Abban egyetértünk, hogy homokozó. Hát, a demokratikus homokozó, az meg ilyen.:(

plastik02 2008.04.07. 17:21:07

off: MG: ennyit rólad...

on: sohan nem hittem volna, hogy ilyesmit leírok, de pozitívan csalódtam a Fidelitas-ban. :P
szép volt...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.07. 17:21:17

reactionary, nem jó üzenet - nekem nem tetszik, csak nem tartom olyan lényegesnek. Mert nem félemetesek, a rendőrség ilyen helyzetekben mindig hatalmas létszámmal felvonul. De különben se vehetőek túl komolyan az ilyen 30 fős bandák. Vagy szerinted?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 17:21:57

ÁrPi: szerinted az a mondat, amire első olvasatra ez a reakciód, az jó, célszerű, és alapos fogalmazás - egy nyelvész egyetemi tanártól???

Ne mentegetőzz: úgy értetted, ahogy az írva volt. Legyél polkorrekt, ha akarsz, de látod, még így is mellé lehet lőni néha...

Fene megette, amikor egy nyelvésznek egyetlen mondatát húsz sorban kell megmagyaráznia. Így egyébként se lehet olvasni. Ahogy Fülig Jimmy mondá: nem lehet minden pofon mellé egy forgalmi rendőrt állítani! Nem lehet minden egymondatos kiszólás mellé két hasábos jelmagyarázatot tenni - főleg nem lehet elvárni, hogy ennyire a sorok között olvasson valaki.

A Charlie-kiszólás csúnyaságát tökéletesen mutatja, hogy az inkább liberálisok is elsőre egyértelműen úgy értelmezték, ahogy az írva van - aztán jónak tartották visszaszívni a dolgot. A visszaszívások nem igazán hitelesek.

Mindenesetre, Gabrilo, én nem fogom az ügyet posztolni. Mégpedig azért nem, mert Charlie nickje a nevére mutat: nem mintha félteném bármitől (mert senki se bántaná), hanem eszem ágában sincs olyan zajt csapatni, hogy "a görény tűz alá vette szegény ártatlan zsét, hgy aztán fenyegesse a fél Bombagyár". Továbbá én Charlie-t most is rendes és értelmes embernek tartom, bár a púrim-vita és ez a mostani szövege lejjebb vitte pár méterrel a szememben.

ÁrPi 2008.04.07. 17:25:53

ÁrPi 2008.04.07. 17:09:11

:-)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 17:27:04

Lola,

én beszéltem néhány zs. ismerősömmel a minap. Azért ebben a konkrét esetben a félelmük mégiscsak kicsit jogos volt. Azokból a lakásokból anno kirángatták a nyilasok az embereket. Szerintem ha az én családommal is ez történt volna, és ott laknék, egyenesen lángszóróval mentem volna le megnézni miújság. Mondom, a probléma az üzenettel van. Ezt az üzenetet a zömmel ott élő lakosok nem voltak hajlandóak lenyelni. Erőszak előreláthatóan nem lesz - sőt, most az ellentüntetőket akarják kiszorítani a zsandárok, ha jól olvasom.
Ezzel a dolog el van intézve. És talán ennyi nem is ártott.

plastik02 2008.04.07. 17:27:18

lola: lehetséges, hogy azért nem látsz tisztán, mert mondjuk nem ott laksz, persze más verziók is elképzelhetőek, de feltételezem, hogy ha a helyet ahol felnőttél hirtelen célba vennék ezek a "féljetek csak" típusú figurák talán te is örülnél, ha 20-szor akkora "egy nagy szart!" feliratú tömeg állná az útjukat, mely ráadásul jóval heterogénebb világnézetű emberekből áll.

tewton 2008.04.07. 17:27:41

Plastik, Arpi, Otvospeter,
hát, sokadszor végigolvasva is csak egy ocsmány ÉS kétértelmű mondat, amit a szerecsenmosdatás se ment meg. Sőt. Az inkább csak amolyan bölcsész porhintés: kínossá vált a mondat, próbáljuk kimagyarázni, mert addig is mi szabjuk meg a jelentést. A jelentés pedig az, amit én akarok. Muhaha, hermeneutika.

"XY azt akarja elhitetni a médián keresztül, hogy ő valaki. Holott ő egy nagy niemand. Egy ... ... magyar, oláh, zsidó és szlovák ősökkel, mint a magyarok általában. "

Azért itt a kevert fajúság mint személy elleni érv, rátágítva a magyarságra (“mint a magyarok általában”) -- ritka ocsmány dolog. Pláne, hogy egy olyan közegben hangzott el, ahol azért a tiszta származás mégiscsak preferáltabb. Netán értékesebb?

És ezt mentegetni egy ilyen mondattal:

“mivel jelezni szerettem volna, hogy az emberek származása nem predesztinációs tényező”

Aha. Nem számít a származás. De azért emlegetni kell úgy általában a magyarokat. Mert nem számít és lényegtelen a származás, de az ő származásuk úgy általában elég vegyes.

ez gáz.

CrL 2008.04.07. 17:28:53

tomcaték 'hazamentek'

ÁrPi 2008.04.07. 17:29:18

reactionary 2008.04.07. 17:19:41

" így van. Lehet flashmobozni meg ellen-flashmobozni is:) A srácok akik kivonultak, épp ezt teszik, demokráciáznak a homokozóban:))) Abban egyetértünk, hogy homokozó. Hát, a demokratikus homokozó, az meg ilyen.:( "


Gyermekmedence! :--)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.07. 17:29:43

reactionary, egyébként a lényeg az, hogy ilyen eseményből van élő tudósítás, meg percről-percre. Persze bulváros a világ, ez pedig esemény, na de azért... :(
Akkor igazoltatják őket, meg lehet, hogy be is viszik. Száz másik pedig kiabál. Szóval szerintem ezt nem kéne. Mármint ekkora feneket keríteni.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 17:37:32

Lola,

persze, bulváros, és alapvetően még egyet is értek. De ez egy válaszüzenet volt, amit plastik asszem jól megragadott: "a nagy szart". És még mindig jobb hogy még most, és így zajlott le ez az egész (és tc-éknek volt eszük és visszavonultak), mert ennél rosszabb is lehetett volna a helyzet.
Csak egy példa: lassan 10 éve, hogy egy csoportocska arra szánta el magát, hogy hétvégenként este végigverik a zsidó fiatalokat. Ezt addig jáccották, amíg a zsidó srácok összekapták magukat, és jóval durvábban visszavágtak: van erre szükség? Ez a mostani ennél civilizáltabb lefolyás volt.

CrL 2008.04.07. 17:37:43

lola: nem érted ;]

plastik02 2008.04.07. 17:40:35

"Azért itt a kevert fajúság mint személy elleni érv, rátágítva a magyarságra (“mint a magyarok általában”) -- ritka ocsmány dolog. Pláne, hogy egy olyan közegben hangzott el, ahol azért a tiszta származás mégiscsak preferáltabb. Netán értékesebb?"

hát ez ott dől el, hogy számomra a "kevert fajúság" (ez mi a szar egyébként?) egyáltalán nem negatív tényező. a magyar egy jó mix, (még ha sok is a hülye) nem tudom mit kell ezt szégyellni, én spec. büszke vagyok rá.
tehát nekem egyértelmű a mondat és tökéletesen egyetértek vele.

lola: én örülök, hogy tudósítanak kisebb oldalak (különben nem tudnám mi folyik ott), de nagyon örülök, hogy az indexre nem került ki a téma és így TC álma is kevésbé látszik megvalósulni.

ÁrPi 2008.04.07. 17:44:36

tewton 2008.04.07. 17:27:41
"Plastik, Arpi, Otvospeter,"

Hmm hejj, én nem vagyok megszólítandó :-)

Amikor leírtam itt fönnebb hogy "Sorry", akkor én még nem olvastam vagy nem volt refresh, vagy nem-tudatosult még bennem MGöri közlése charlie-ról, hogy jólképzett nyelvész szakember fogalmazott elsőolvasatra kétfedelűen.

Ezzel az infóval viszont a "sorry"-m, elnézéskérésem megalapozatlanabbá vált.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.07. 17:55:58

Úgy hallottam, hogy az Indexen már nagyon rég elhatározták, hogy nem írnak TC-ről, épp azért, amit az előbb írtam. Mert nem akarják reklámozni és nem veszik olyan komolyan. Szerintem se kell olyan komolyan venni, ennyi az egész.
Egyébként én a rendőrdroidoktól félek, de szerintem hiába vonulnék ki "nagy szart" (bocs, Ti írtátok) polóban, mert nem igazán hatná meg őket. De lehet, hogy kipróbálom... :) Hátha.

tewton 2008.04.07. 17:55:59

plastik,
a "kevert fajúság" ezt írta körül: "magyar, oláh, zsidó és szlovák ősökkel"

Vagyis: ha azt gondolom, hogy NEM érdekes a származás, akkor NEM beszélek a származásról. Ha azt akarom mondani, hogy valaki (pl. TC) hülye, akkor nem az őseit emlegetem, hanem azt, hogy ő maga mennyire hülye, mért hülye, stb.

Neked nem negatív jelző, de ott, abban a kontextusban teljesen feleslegesen, rosszindulatúan és bántó éllel odavetett megjegyzés volt. A szerző nem pozitívan értette, amint az első olvasónak is feltűnt.

Kb. a következő a kicsengése: nem elég, hogy az a kutya ugat meg idegbeteg, de még korcs is.

dowNLoad 2008.04.07. 18:00:27

Az ellentüntetők SZÁNALMAS FITYMÁK, hiányoltam őket a szlovák, (Jugoszláv)szerb, és román követségek elől, amokor KELLETT volna tüntetni, az ottani magyarverések miatt. Valahogy, akkor nem sikerült az egység,csak egy köcsög, zsidócigány zugárus érdekében???? Hol vagyunk? Ebből soha nem lesz Európa. ITT nincs olyan, hogy BELGA, fel kellene már fogni, ez nem egy mesterségesen kreált kamuország, 50-50% kétféle nemzetből. Otvospeternek is, hogy megértse, akkor te most 15%-ban szlovák vagy? Szilvásy most koccinthat, látva a fejleményeket.

tewton 2008.04.07. 18:03:10

Lola,
Tomcat gyárt "nagy szart" pólót is? :)

dowNLoad 2008.04.07. 18:05:07

Lemaradt: Szilvásy most koccint a Magyarok Nyilaival, vagyis az őrnagy elvtárssal.

plastik02 2008.04.07. 18:12:58

tewton: egyáltalán nem volt negatív kicsengése, annyi a lényege, hogy TC is ugyanolyan, mint mi többiek (beleértve Charliet is), de nem ragoznám tovább, ha úgy akarod érteni értsd úgy.

tewton 2008.04.07. 18:24:41

plastik, én pont ezt az "ugyanolyan, mint mi többiek"-et hiányoltam. Ez jóval utána került elő. Miután valaki, aki "csak" magyar, rákérdezett:

"Az ilyet muszáj tényleg?"

"Szerinted leírtam volna-e, ha nem érzem azt, muszáj leírnom?"

"Ebből a szempontból nem vizsgáltam a kérdést. De én pl. magyar vagyok."

"Én is. Magyar zsidó."

www.judapest.org/ego/#comment-25050

ÁrPi 2008.04.07. 18:24:44

plastik02 2008.04.07. 18:12:58
"tewton: egyáltalán nem volt negatív kicsengése"


Ha charlie egy szakképzett nyelvész ember, akkor
a leírt szavai és jelei kevésbbé szándékolatlanok,
jobban és határozottabban megfogalmazottak, megfontoltak.

A kétfedelüség is nyelvi technika, már az általam említett klasszikus darabban az esztergomi érsek Bánk bánhoz írt levelében is. NINCS NEKI negativ kicsengése. Per Deff.

medve1 2008.04.07. 19:09:48

Az ellentüntetést a Fidesz helyi önkormányzati képviselője szervezte. Hála Istennek!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 19:12:34

medve, így van. A kurucok már rá is kattantak, szerintük "fideszes csürhe" védte a zsidóboltosmagyarellenes izékét:

kuruc.info/r/2/23395/

dowNLoad 2008.04.07. 19:44:10

Medve, már megint előtört a komcsi-zsidó-cigány barátság belőled?
A fideszes & balliberós ellentüntetők SZÁNALMAS FITYMÁK, hiányoltam őket a szlovák, (Jugoszláv)szerb, és román követségek elől, amokor KELLETT volna tüntetni, az ottani magyarverések miatt. Valahogy, akkor nem sikerült az egység,csak egy köcsög, zsidócigány zugárus érdekében????

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 19:44:46

Dónlódi, most már tényleg maszturbálj egy nagyot, ez így nem állapot.

smalladam 2008.04.07. 19:48:12

szegény kurucinfósok annyira sietnek a hírversenyben, hogy a cikkük leadjébe 100 főt írtak, de az eredeti MTI-s szöveget már elfelejtették korrigálni (MTI-s szenny, korrigálva:D) így a cikk szövegében meg 300-400 fő szerepel:)

nem a szélsőjobb napja ez.

Playmobil Soldat 2008.04.07. 19:56:36

A Fidelitas megfelelési kényszere és polkorrektsége már-már kínos. Remélem, a "nagyok" nem követik őket ebben! Ezekben a helyzetekben a legjobb lenne csendben maradni, többre mennének ezzel a kedves hiperaktív kollégák.

plastik02 2008.04.07. 20:06:23

playmobil: legjobb lenne ha úgy általában mindig mindenki kussolna. ;I

smalladam 2008.04.07. 20:28:43

most vajon kinek kellett kényszerből megfelelnie a fidelitasnak?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 20:30:25

smalladam,

nem érted. a fidelitas nem állt be bomberben jegyet kérni koncertre, ezért mocskos judeobolsik. Nem értem, miért nem érted.

smalladam 2008.04.07. 20:40:21

ja, már értem. biztos csak megtévesztésből csinálták, hogy aztán majd a zorbán jól lecsaphasson a zsidókra, ha visszatér majd fehér lovon. engem nem vernek át!

hiba 2008.04.07. 20:58:45

Azt tudni lehet biztosan, hogy messziről jött Fidelitas meg ÚG aktivisták voltak a jegyiroda őrzői? Az nem lehet, hogy a helyi polgárok ballagtak le, hogy vazzeg ezt mégegyszer velünk nem csináljátok meg...?

smalladam 2008.04.07. 21:03:29

hiba, volt ilyen is, olyan is. mármint helyi polgárok, meg politikus-celeb arcok is, pl a kerületi fideszes önkormányzati képviselő

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.04.07. 21:13:35

Hiba, a szocikat miért hagyod ki? 8-)

Francois Pignon 2008.04.07. 21:18:25

Smalladam, a helyi önkormányzati képviselő politikus-celeb? Szerintem nem sokan hallottak még róla az ott élőkön kívül?
Gondolom, Tibor te is ott voltál. Mi történt?

smalladam 2008.04.07. 21:24:41

FP, hallottak már róla, de oké nem egy orbánviktor. mindenkit meg nem láthattam/hallhattam én sem:)

Ács Ferenc 2008.04.07. 21:30:50

playmobil soldat: szerintem ha molotov-koktélokat kezdenek dobálni boltokra, lincselésről álmodoznak videókon, akkor előbb-utóbb meg kell szólalni, gondoljunk is bármit az egzisztenciális antifasisztákról.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.07. 22:31:54

tessékmondani, ezek tényleg ennyire hülyék?
miféle realitása van bármilyen európai értelemben vett fasizmusnak?
idehaza, vagy máshol, az EU területén?

Ezek a hungarista fiúk ennyire irracionálisak lennének? no persze, én is lehetek hungarista, tegnapról holnapra. meg ön-buddhista is. elvégre rajtam múlik, nem kell jeles diploma a harwardról hozzá. az vagyok, akinek gondolom magam.

lehet, bennem van a hiba, de ezek a szélsőjobb emberek mit várnak a nekik tulajdonított koktélozástól? ez valami absztrakt vetélkedő a "fogadjunk, hogy van még lejjebb!" cím jegyében?
zsidókat izraelbe, cigókat indiába, mi? mintha ez így menne. menjenek haza, ugye? mintha nem itt laknának.

és egyébként, ez így hogy? Holnaptól én is hazazavarhatom a kínai cipőárust? mégis, milyen hivatkozási alappal? mert én magyarabb vagyok? biztos van olyan arc is, aki még nálam is magyarabb. az hova fog engem zavarni? na mindegy, mindent én se érthetek.

szóval ez a trendi most, a koktélparti. beszólsz, kisköcsög, és meghívlak egy molotovra.

tessék mondani, ezek a figurák hol voltak 8 éve? akkor még nem éltek? vagy nem radikalizálódtak ennyire? (akkor elég volt egy szigorú nézés is, nem kellett rögtön dobni az üveget)
És most, ezek mindenkit utálnak? jobb, bal, libsi, konzi, szoci, fidesz.. egyremegy? mindenki menjen haza? kicsit üres lesz az ország.

biztos én vagyok túl empatikus, de tényleg itt tartanánk? szélsőjobb érdekvédelmi szervezet benzinespalackkal tesz pontot a sérelmekre?
akkor mégegyszer, ezek tényleg ennyire hülyék?

mert azt már nem tudom elképzelni.

smalladam 2008.04.07. 22:35:30

"És most, ezek mindenkit utálnak? jobb, bal, libsi, konzi, szoci, fidesz.. egyremegy? mindenki menjen haza? kicsit üres lesz az ország."

előre a szabódezsői úton...:)

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.04.07. 22:46:00

Francois, íme: pasztortibor.blog.hu/2008/04/07/flashek_es_mobok_ii

Röviden összefoglalva, sokan voltunk, ők meg kevesen. Nálunk jó volt a hangulat, náluk eléggé savanyú. Balhé nem volt, de elég keménynek kellett volna lennie annak, aki ezt a tömeget meglátva nem a hátraarcot választja. Tomcat talán mégsem annyira buta, mint amennyire okosnak tartják sokan, mert belátta, és hátraarcolt.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.07. 23:08:10

Pásztor Tibor:
A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy Tomcaték nem a tömeg miatt fordultak vissza (simán belesétáltak), hanem azért, mert a velük szemben az úton keresztben felsorakozó rendőrsorfal nem engedte át őket. Az ellentüntetőket szerintem Tomcat direkt élvezte.

irrelevant 2008.04.07. 23:15:41

MG: valószínűsítettem, hogy nem fogod megváltoztatni a véleményedet Charlie mondatáról, legyen akármilyen nyilvánvaló a mondanivalója, inkább kreálsz hozzá valami kiafacsart logikát (ti. hogy azt a "sajátjainak" írta, akik értik a kétértelműséget, stb.)

Sajnálom.
Egyébként számomra egyértelmű volt a mondat, nem azért kértem magyarázatot, mert nem értettem, hanem hogy esetleg téged meggyőzzön.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.04.07. 23:18:17

Ha nincsenek a rendőrök (ami persze meglehetősen elméleti fölvetés), akkor sem tudtak volna tovább menni. Elég hamar föladták. És persze, lehet, hogy Tomcat élvezte, a szociálpszihológia ismeri azt a jelenséget, amikor a kisgyerek azért rossz, hogy fölhívja magára a figyelmet, és a büntetést paradox módon elismerésnek, jutalomnak érzi. Tomcat is így működik valahogy, ami persze nem jelenti azt, hogy hagyni kell játszadozni, még akkor sem, ha a gyermeki jellemfejlődésének ez lenne a legjobb.

irrelevant 2008.04.07. 23:19:00

tewton, sajnálom, hogy nem érted a mondatot, sőt, direkt félremagyarázod. Belőled komolyan többet néztem ki. Aludj rá egyet.

dowNLoad 2008.04.07. 23:59:18

És most, ezek mindenkit utálnak? jobb, bal, libsi, konzi, szoci, fidesz.. egyremegy? mindenki menjen haza? kicsit üres lesz az ország.
IDE ELÉG 8-9 millió ember, és a MEGÉLHETÉSI ANTIFASISZTÁKAT sem kérném. (a balliberós, degeneráltakat sem, akik az szovjet emlékművet koszorúzzák, Auschwitz-et naponta emlegetik, de a GULÁGOT lehazudják, stb....)
Hiába minden otvospeter, nem lehet mindenki KOMOLY CIONISTA (Tewton-ra utalok) van aki itt marad, ha azt mondják MENJEN HAZA.
Ez valami genetikai defektus lehet, hogy ennyi magyargyűlölő , magát magyarnak valló(?) , KÉTES identitású állampolgár van ezen a 93ezer (csökkentett kivitel!!) km2-en.
A SZLOVÁKOK ÉS A ROMÁNOK fényévekkel előttünk járnak, ott még egy élve elégetett állampolgár miatt sem lenne ilyen "antifasiszta" tüntetés. EGY KIKÖTÉS AZÉRT VAN: magyar legyen akit elégetnek.
Ez roppant szánalmas volt, nem gondoltam, hogy ennyi fityma van, aki egyből antifasiszta lesz, ha a cionista főnökük rájuk telefonál. IGAZ, mit várok egy ilyen országtól, ahol az EGÉSZ KORMÁNY KIÁLLT EGY BUZIÉRT! (szetey ügy)
A 3 kisebb magyarország javaslatomat még tartom: jobboldali (igazi, nem fityeszes izraelit),
egy antifasiszta-baloldali-cionista (oda tömörülhetne az összes csegevarás)
és egy vám-adómentes Bp. a sikkasztók, rablók, adócsalók és milliárdosok miniállama.
Lehetne vízum egymáshoz, és akkor többet nem zavarnánk egymást.

tewton 2008.04.08. 00:42:29

otvospeter,
már igazi hobbi-hermeneutának érzem magam.
De próbáld meg a következő szempontból is nézni a dolgot, akármennyire félremagyarázásnak is látod.

Mi leírt mondatokról beszélünk. Lehet egy mondat többértelmű? lehet. Lehet, hogy akaratlanul? még az is lehet. Az is lehet, hogy direkt többértelmű. Én nem tudom eldönteni.

A mondatot többféleképpen is értettük. Nem csak Te meg itt sokan, hanem ott is. Magyarázatot is igényelt. Nekem a magyarázat is, meg az is, hogy többféleképp értettük, arra utal, hogy annyira mégsem volt egyértelmű.

Erre aztán mi a reakció?

1) van a "hivatalos," szerzői vélemény. Ami akkor és ott ér valamit, amennyiben azt magyarázza, hogy miért azt és azt mondta a szerző. Szerinted (+ x, Y, Z szerint) ez az egyetlen helyes értelem, mindenki más félremagyaráz. A szerző belement abba a zsákutcába (hermeneutika ide vagy oda), hogy rögzítette az álláspontját. Deklarálta, hogy csak ez az értelmezés lehetséges, és morálisan kétségbe vonta a másfajta értelmezést. Te is követed ebben.

2) van egy másik vélemény, ami szerint ez egy bántó és nem jóindulatú kijelentés (pl. én, MG, Q, W, R). Ebben az egyetlen pontban egyezik a véleményünk; hogy ki mit lát a dolog mögé, az fejenként más lehet (nem ismerem az urakat).

De azt nem lehet véletlen, hogy egymástól függetlenül hasonló kényelmetlen érzésről számol be X ember. Ehhez az érzéshez még semmit nem kellett félremagyaraznom, elég volt (nekem magyarként) belefutni és elolvasni. Nekem ez a zsidózást idézi, kb. Bayer Zsolti szintjét. Minősítgetünk valakit, meg a pereputtyát is, származási alapon.

Azt tartom igazán nagy bajnak, hogy fel se tűnt Nektek, hogy annak a mondatnak van egy ilyen lehetséges, bántó olvasata is. Azon lovagoltok, hogy csakis EGY olvasata van, aki meg máshogy érti, az félremagyarázza. Pedig csak más kimondatlan evidenciákkal dolgozunk, amit aztán kirajzol, hogy mit veszünk ki uabból a mondatból.

Én hajlamos vagyok azt hinni, hogy csak egy szerencsétlen megfogalmazásról van szó. Az egésznek nem is lett volna semmi kellemetlen mellékíze, ha a mondatban az szerepelt volna, hogy "mi, magyarok." De nem így volt. A magyarázkodás pedig innen csak távolodott, önellentmondással, indulattal és sok felesleges kitérővel.

De próbáld ki magad. Vedd ugyanazt a mondatot, helyettesítsd be a "zsidó" szót, aztán ízlelgesd. Nekem úgy meg antiszemita íze van.

De akármelyik népnévvel behelyettesíthetsz. Mindegyikkel működik. Piti és nettó gyűlölködés. Amit érteni vélek, de sajnálatosnak gondolok.

Playmobil Soldat 2008.04.08. 08:55:50

Nem kell beállni oda jegyet venni - eleve én már ott nem is vennék jegyet - sem molotovozni, viszont mikor látom majd a Fidelitast azért tüntetni, mert valakivel szemben az öltözete miatt visszatartották az árut? Javaslom olvasgatásra a polkorrekt kommentelőknek a fogyasztóvédelmi törvényt.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.08. 09:50:57

Na, ez már gyújtogatás. index.hu/politika/belfold/eszt0408/
A teljes tetőszerkezet megsemmisült.

dowNLoad 2008.04.08. 10:07:42

Ugyan már tölgy, Szilvásy elvtársnak komoly szakemberei vannak, ÉVTIZEDES GYAKORLATTAL! Ha kormozni akarnak, akkor ott CSAK KOROM LESZ, semmi nem fog kigyulladni, elégni. A "KIÉGETT" üzlet, ami harmadnapra már ki is nyit????? MUHAHAHAHAHAHAHAHA!
JOGOSAN koccintottak az őrnagy elvtárssal!
süti beállítások módosítása