Feri, ugye nem érted?
2008. március 20. írta: AgentUngur

Feri, ugye nem érted?

 A Heti Hetesben politikust aláznak, de nagyon. Fletókát. Hogy ugye kampec. Vége. Alkalmatlan. A Népszavában Debreczeni kesereg és félti az országot, hogy most mi lesz. A kőbalos kolléga mondja: „ezekre nem fogok szavazni 2010-ben, jöjjön inkább e Fidesz”.

 Hát igen, recseg ropog körülötte minden, már nem a balos Vátesz, a vörös Jel, az új Tony Blair. Csak egy bukott szerencsétlen, aki élete végéig remeghet, hogy akinek kezet nyújt, nem utasítja-e vissza. Nem sétálhat úgy a városban, ahogy Horn Gyufa tehette, oly' sokszor részegen dülöngélve a Falk Miksa utcában, mert össze fognak súgni a háta mögött: ő az, aki elkúrta. Minden téren.

 Feri, ugye nem érted? Ártatlan, busa fejjel nézel a választók szemébe, akik szétaláztak, hogy vátdöfákk. De hát most méééér? Azt jól látod, Feri, az emberek nélkül nem megy a reform. Sokakkal viszont nem azért nem, mert nem értik, mit akarsz, hanem ezért, mert felfordul tőled a gyomruk. Utáljanak érte, de például nekem gyötrelmes volt behúzni a három igent, mert az önrésszel, mint alapelvvel egyetértettem. Azzal nem, hogy egyik nap szemébe hazudsz a vitapartnerednek, meg nyolcmillió választópolgárnak, utána meg bevezeted, kaotikusan, előkészítetlenül. Ettől függetlenül az elv, állítom, jó.

 Én nem a kérdésekről szavaztam, hanem rólad. Levontam a konzekvenciát, amit a nemzettel, és az annak csupán egy részét képező mai Magyarországgal tettél. Orbán annak idején a szimbolikus téren kúrta el. Oktalanul mélyített már korábban is meglévő árkokat, olyan verbális csatákba ment bele, melyekbe nem kellett volna, szóval voltak problémák bőven.

 Te, meg elődöd, Megyó, viszont a gazdaságot kúrtátok el 2002-2006 között, de nagyon. Ez sem igazán bocsánatos, de ettől még hagytalak volna 2006-tól javítani, és három nemet húzok, ha agyonütnek is érte. De ezen kívül a Vitya által is tágított árkot olyan mélyre ástátok, mint 1990 óta senki sem. Erre akkor jöttem rá, amikor 2004 karácsonyakor hazajőve (igen sokat voltam akkoriban külföldön) meglátogattam a vidéki rokonokat. Kb. fél óra alatt szakadt rám a mocsok, amit igen, kérlek, te csináltál, meg a pártod. Hogy idejön a román (MSZP-s nyelvről lefordítva: erdélyi magyar) és elveszi a munkát. Hogy nem lesz nyugdíj, ha lesz kettős állampolgárság. Velük ordítoztam, és azt máig szégyellem, mert nem tehettek róla. Csak szajkózták, amit mondtál vagy sugalltál. De téged nem tudtalak jól pofánverni. Azóta viszont minden alkalommal megteszem. Sokan vagyunk még így.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr85389289

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Res Publica 2008.03.20. 17:45:10

Népítélet utánKedvenc blogjaimon majd két hete, a népszavazás óta áll a bál: a posztok és kommentek kizárólag vagy nagyrészt a március 9-i eseménnyel és annak lehetséges következményeivel foglalkoznak. Ez a nagy tömegű intellektuális trágya tetszhalott bl…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ixos 2008.03.20. 15:32:58

Sokan vagyunk még így, sokan bizony...
Kitartás, nincs már sok hátra...

Samott 2008.03.20. 15:36:28

"Csak egy bukott szerencsétlen, aki élete végéig remeghet, hogy akinek kezet nyújt, nem utasítja-e vissza." - Na most ez elmondhato az alternativajarol is, oszt az megis siman meg fogja nyerni 2010-ben a valasztasokat... ;)

nick_007 2008.03.20. 15:39:00

Hát kérdés, hogy meddig lesz még elnök GYF. Szerintem sem ő, sem Kóka nem lesz már pártelnök a következő választásokon. De majd kiderül. Kóka viszont most azt mondta, hogy ha nincs reform, akkor nincs értelme a koalíciónak.
Szavazás: Engedni fogja az SZDSZ, hogy az MSZP visszatáncoljon a reformokból?
www.wita.hu/index.php?show=wita&wita=22

De ha idő előtt lecserélik őket, akkor mi lesz? Elkezd osztogatni egy új MSZP-s miniszterelnök, és újra népszerűek lesznek? Vagy az eddigi irányvonalat követik csak új emberekkel?

Black Birka · http://www.genyatrade.blogter.hu 2008.03.20. 15:39:48

Kihagytad, hogy szarráveretett egy csomó nem kukaborogató arcot 2006-ban. Azért az is b*ssza egyesek csőrét...

szabiaki (törölt) 2008.03.20. 15:40:47

jah mindjárt jön, hogy ők vannak 6éve hatalmon, ilyen ellenzék mellet csinálni bármit is ami kicsit is hasznos lehetne, nem nagyon lehet, ha nincs az a félre magyarázott beszéd akkor könnyebb lett volna, de viki pipa lett a "nem kell orbán viktortól beszarni" mondat miatt, és most édes a bosszú

FlybyWire 2008.03.20. 15:41:35

Teljesen korrekt írás. Sajnos ez volt, és van....

ókút 2008.03.20. 15:41:48

Agent mióta vagy pertuban a miniszterelnökkel?Igazad van csináld csak aztán jövet az albán életszinvonal.Egyébként a gazdaságot Orbán és Medgyesy kúrta el.pl.lakástmogatás egyáltalán nem rászorulóknak,50 %-os közalkalmazotti fizetés emelés és gondolom mások is tudnának példákat mondani.Egyébként bocs de írni nem tudsz.

2008.03.20. 15:42:12

Ez bizony így van.
Kiegészítésként.

Az, hogy azokkal az emberekkel, akik eddig is a legtöbbet fizették, akik nagyrészt eltartják befizetéseikkel az országot, még többet és többet fizettetek - az nem reform.
feri úgy látszik tényleg nem érti.
Értelmes ember már régen lemondott volna.

Ő szűkölve ragaszkodik a hatalomhoz.

Érdemes kitekinteni jobbra is.
ov nyüszítve kapaszkodna vissza a miniszterelnöki bársonyszékbe. Két elbukott választás, miniszterelnökjelölti kudarc után bárhol másutt kivágták volna egy pártból.

AgentUngur 2008.03.20. 15:42:45

Pók: az reform, ha áttérsz az önrészes rendszerre, szóval elméleti szinten jó lépés lett volna, más persze az az arcpirító forma, ahogy meglépték. Erről ennyit, a magánvéleményem, otthon is majdnem agyonütöttek érte (SZDSZ-es e vagy, fiam?) Pedig éppenséggel legkevésbé ehhez a párthoz vonzódom.

A lényeg az, hogy Fletó megbukott, olvassátok el a linket. A kérdés persze, a haza érdekében, hogy a mi alternatívánk ki tudja e húzni az országot a szarból, ahova a szocik vitték bele.

-putyin- 2008.03.20. 15:44:27

és ha ezek elmennek, akkor mi lesz? vajon felelnek e a tetteikért? vajon számonkéri őket bárki majd? vajon megfizetnek azért, amit tettek??

Kampfer 2008.03.20. 15:45:39

Üdv Mindenkinek!

Na ez most nagyon talált!!! Szívemből szólt a reakciós!!! Ami engem illet, nagyon örülnék végre, ha eljönne az idő, amikor valóban a kérdésről fog szólni egy népszavazás és nem a kérdést feltevőről! De jelenleg még nem tartunk itt, sőt, mintha egyre messzebb lennénk ettől az utópisztikus állapottól! Sajnos...!
Fletó bukott, a pártja bukott. A másik társaságról beszélni is kár, remélhetőleg mindörökre kiírták magukat is és nézeteiket is a magyar belpolitikából! Már sokmindent gondolok ugyanúgy, mint a vektorék s nem a vektor miatt! A fletó hülyeségétől vektor még nem lett hitelesebb a számomra... Sőt! Azt bizonyította, hogy még egy elviekben helyes irányt is képes szénnészavaztatni, ha a maga érdeke ezt kívánja! Az igenek győztek, az ország ismét bukott egyet. Talán ez volt az ára, hogy fletó és az a másik is végre végleg bukjon...
Üdv!
Kampfer

John Beehive 2008.03.20. 15:45:52

ajjaj... olyan jó, hogy nem vagy elfogult, még egy picit sem.
a hazaárulózás az mennyivel jobb annál, mint hogy hülyeségeket beszéltek a kettős állampolgárságról? vagy az belefér a "szimbolikus téren kúrta el" kategóriába?
"Én nem a kérdésekről szavaztam, hanem rólad."
okos vagy, örülök, hogy úgy kezelted a témát, ahogy azt kelletz elvvel egyet értesz, de érzelmi okokt volna. pont az olyanok miatt, mint amilyen te is vagy, soha nem lesz ebből az országból semmi. magad vallod be, hogy aból leszavazod. szerintem nem próbáld meg magadat ezután értelmiségiként posztrofálni, mert pont most bizonyítottad be azt, hogy alkalmatlan vagy rá.

tévedés ne essék, nem vagyok velük, nem szavaztam rájuk, és pontosan tudom, hogy nagy része annak amit csinálnak, kapkodás/ostobaság/nagyon rossz kommunikáció. de az elvvel én valóban egyet értek, és oldaltól függetlenül támogatom azt, aki olyasmit akar, ami tetszik, aminek hasznát látom és amit megértek.

szalmaegér 2008.03.20. 15:46:02

Nocsak.
Milyen igaz.
Elgondolkodtam a minap, miként érezném magam ha az ő bőrében kellene élnem.
Sajnos válaszolni nem tudtam magamnak, de legalább rájöttem, nem tudnék feri lenni. Vékony hozzá a bőr a pofámon.

RobinGood 2008.03.20. 15:46:32

Nagyrészt egyet értek. Viszont magam a három igent azért is húztam be, mert ha az elv jó is, a megvalósítás, az indoklás nagyon nagyon szar volt, ráadásul pofátlan és arrogáns kommunikációval akarták ránk eröltetni.
És akárki akármit mond. 2006-ban akik erre a paprika jancsira szavaztak nem azért tették mert reformpártiak voltak.
Reformot nem lehet úgy csinálni, hogy ráerőszakolom a népre, pláne nem lehet ilyen emberek vezényletével mint ezek.

NoMojito 2008.03.20. 15:48:30

Egyetértesz az önrésszel, de behúzod az igent.
Innentől inkább ne publikálj. Agyatlanság van elég így is.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.20. 15:48:32

Korrekt.

Ha nem érti ezt Feri az a baj ...
Ha meg érti ezt Feri és megy minden tovább az még nagyobb baj ...

szalmaegér 2008.03.20. 15:49:45

john akármi
Mielőtt ledorongolsz valakit és az értelmiségi létről hadoválsz, próbálj telepíteni egy olyan programot, mellyel a helyesírásod ellenőrizheted!
Ja, és használd is!

John Beehive 2008.03.20. 15:49:55

a középső rész értelmesen:
okos vagy, örülök, hogy úgy kezelted a témát, ahogy azt kellett volna. pont az olyanok miatt, mint amilyen te is vagy, soha nem lesz ebből az országból semmi. magad vallod be, hogy az elvvel egyet értesz, de érzelmi okokból leszavazod. szerintem nem próbáld meg magadat ezután értelmiségiként posztrofálni, mert pont most bizonyítottad be azt, hogy alkalmatlan vagy rá.

John Beehive 2008.03.20. 15:51:18

és persze aposztrofálni

Ixos 2008.03.20. 15:53:05

Önrész baze, milyen önrész?? Befizetem az önrészemet járulék formájában, több tízezer forintot, +30% még a munkáltató is? Miről beszélünk?

AgentUngur 2008.03.20. 15:53:06

Ókút, maga mióta van pertuban velem? GYF-el egyébként még tegeződve sem állnék szóba, igaz, 2004 dec 5 óta nekem egy virtuális lény. Takarítsák már el, legyen szíves.

egyébként mint láthatja, nem vagyok orbán fan, és elfogadom, a Fidesznek is van felelőssége mai állapotjainkban. Módosítom amit fentebb írtam: "amibe 90%-ban a szocik vitték bele." mert ugyebár választások előtt mindenki osztogat, ezt tette OV is, tény. 1998-2001-ig viszont a Fidesz nem engedte el a gyeplőt, és melyik populista banda sírta tele az országot a nyugdíjasok kirablásával. Csak nem az MSZP?

RobinGood 2008.03.20. 15:53:14

John Beehive:
Az hogy hazaáruló a kormány össze sem vethető azzal, hogy a nemzet egyik részét a nemzet másik része ellen uszítja az ország kormánya. És ezt a módszert aztán remekül alkalmazzák az egyes társadalmi csoportok szembefordítására ("Nehogymár én fizessem az értelmiségi kölykének taníttatását!")

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 15:53:18

Hát Agent, nekem ez mégis csak a saját tökönszúrásodról szól, mert ugye, ha érted a kérdéseket a lapon, tudod a jó választ és azt is, hogy miért, akkor nem másról szavaz az ember. Mert látod nálam is ugyanaz a reform, meg még 1001, amivel nem ártana haladni és nem párt alapon, hanem az ország miatt. Leváltani úgy kell valakit, valamit, hogy azt leváltásnak nevezem vagy választásnak. Mert ha már szar, a népszavazással feldobott cucc mindenkire visszahull, bármennyire is mámomoros a 300-500 Ft megtakarítása. Többszörös lehet az ára, de ez egyelőre most keveseket izgat, pedig állítólag felelős söntés volt.

fraki 2008.03.20. 15:53:56

„Na most ez elmondhato az alternativajarol is”

Ezt honnan veszed?

dr.minorka 2008.03.20. 15:54:35

"az elvvel én valóban egyet értek, és oldaltól függetlenül támogatom azt, aki olyasmit akar, ami tetszik, aminek hasznát látom és amit megértek."
Hogy történetesen egy kutyaütő, tehetetlen és tehetségtelen senkiházi, aki a maga erejéből soha semmit ezen a büdös életben nem ért el, az láthatólag nem zavar.
-------------
ókút: "Egyébként a gazdaságot Orbán és Medgyesy kúrta el."
Ezzel asszem versenyben vagy a legostobább kommentező címéért. :)

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2008.03.20. 15:56:42

Ha ebbol a 3 egyszeru kerdesbol politikat csinaltal, az csak Rad nezve szomoru...

kvarcman 2008.03.20. 15:58:46

úúúúúúúúú bázzz mennyi reformszakértőőőő
:DDD
Igaz a mondás, ebben az ellankadt országban mindenki ért mindenhez :DDD

Samott 2008.03.20. 16:00:13

"Ezt honnan veszed?" - miert, az nem pont ugyanolyan politikai hulla? Dehogynem. Csak az orszag masik fele undorodik tole...

antigonosz 2008.03.20. 16:00:20

Annyit azért tudni kell, hogy a mostani gazdasági állapot legfőbb oka nem az orbáni gazdaságpolitika, nem a 13. havi nyugdíj, nem az őszödi beszéd, de még csak nem is a (mindkét oldalra jellemző) felháborító mértékű korrupció.

A jelenlegi gazdasági helyzet oka elsősorban a közgazdaságilag indokolatlan HAT százalékos jegybanki kamatemelés 2003-ban

Persze ennek is volt oka, méghozzá az, hogy minél nagyobb lakossági megszorítást kényszerítsen ki.

Na, itt van!
Éljen a Fidesz!

Bit Rot 2008.03.20. 16:00:37

Abszolút értelemben a Fidesz is elég nagy f*sz.

Relatív értelemben, ha az MSZP-hez mérjük, a Fidesz maga a kánaán.

Joaquin 2008.03.20. 16:01:35

Gyorsan szeretnék gratulálni mindenkinek, aki 3 igennel szavazott, csak mert rühelli Gyurcsány fejét. Ez a felelős gondolkodás, ettől aztán előrébb leszünk! Arról kellett volna szavazni, ami a papíron van, de mostmár mind1. Így sem fog hamarabb távozni (sajnos, mert nem nagyon fogják hagyni neki, hogy bármit is csináljon), 2 év múlva meg amúgy is menne. Csak tudnám miért nem váltották még le...

jimmyhoffa 2008.03.20. 16:03:54

Hát öcsém, részint tök következetlen, amit írsz, részint baromira nem tudsz írni.

Te annyira akarsz tenni a nemzetért, hogy inkább egy általad faszságnak gondolt dologra mondasz igen, tudva, hogy nemet kellene, csak azért, hogy megleckéztess egy politikust? Ezzel te magad mondod, hogy egy politikus érhet többet, mint az ország. De lagalábbis ő a fontosabb, ha választani kell.
Most kellett választani. És te választottál: rosszul. Mégpedig elvi alapon.

Csak hogy értsd: a pofánvágáshoz is kell egy helyes elvi alap. És neked ezek szerint már nincsen. Te magad mondod.

Ez klasszik viktoriánus gondolkodás: inkább az országnak legyen szar, csak feri bukjon. Ne is tagadd.

jim

RobinGood 2008.03.20. 16:06:24

Joaquin:
Mert akkor valakinek a helyére kéne állni vagy előrehozott választásokat kéne tartani, akkor meg kihullana a kezükből a hatalom és azt nagyon szeretik. És ezért most majd mindent megállítanka és lesz megint 19.000 Ft a nyugdíjasoknak csak hogy tudják kire kell szavazni. A többi nem számít.

John Beehive 2008.03.20. 16:08:30

RobinGood: az sokkal "békítőbb szándékú" elírás volt, hogy "eltöröljük őket"? attól meggyógyul a világ, hogy meg sem hallgatjuk a másikat, hanem látványosan kivonulunk? az jobb, hogy az egyik oldal kisajátítja a nemzeti jelzőt, és az ellenre ráragasztja a nemzetellenes jelzőt? gondolkozz egy kicsit.

Minorka: te is megérdemled a pénzed. elvekről írok és nem emberekről. azt írom, hogy támogatom azt, akinek van egy jó ötlete, amivel valamit javulhat az ország helyzete. nem azt, hogy ezt egy olyan ember szájából hallom, aki kollégiumból kijőve egyből a parlamentben találta magát, és soha nem volt rendes munkahelye. ez az információ irreleváns. de úgy látszik, csak számomra.

pistii 2008.03.20. 16:10:50

Gyurcsány mint új Tony Blair? Józan, aki ilyet állit? Gyurcsány a KGST, Varsói Szerződés, Szovjetunió hive, utána kapitalista lett, az EU, NATO hive. Régen a diktatúrát istenitette, most a "demokrácia " /a köztársaság/ elkötelezett hive. Csupa ellentmondás, nem? Zsidóktól elvett házban él, de az ellenzéket vádolja antiszemitizmussal. Köpönyegforgató ember, ennyi.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2008.03.20. 16:12:16

Bocs előre is, sokszor evezünk egy hajóban, de ez itt most egy orbitális faszság. Feri ellen sem szabad hülyeségre szavazni (vagyis amiről úgy gondolod, hogy hülyeség). Ha megteszed viszont, akkor nincs alapod kizárólag őt - és Vityát - a szakadékért felelőssé tenni. A gondolkozás elmulasztása alól nincs mentség.

dr.minorka 2008.03.20. 16:13:07

"Ez klasszik viktoriánus gondolkodás: inkább az országnak legyen szar, csak feri bukjon."
Ez olyan bájos. Itt van egy banda, ami tönkre teszi az országot, hogy csak feri NE bukjon. Neked meg ez jut az eszedbe. Vajon miért?:)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.20. 16:14:22

a kommok alapján tuti hogy indexes lett a poszt :P

kzt 2008.03.20. 16:15:34

Minden szavával egyetértek. és akik megszavazták, másodszor is? holott elég egyértelmű volt, hogy kik is ezek, OV figyelmeztetett is, hogy mire készülnek, de akkor csak az számított, hogy OV csak a hatalmat akarja, meg a 23 millió románozás.. (gondolom Fletó nem akarta a hatalmat)és ezt ordította mindenki torkaszakadtából. Ha ennyire hülyének tudnak nézni egy nemzetet, akkor a választóknak sem kevesebb a felelőssége abban, hogy ide jutottunk.
Igenis tessé szégyellni magunkat!

monnyonle 2008.03.20. 16:15:57

Miről is van szó? Bárki verheti itt a nyálát: az a kormány és annak a vezetője, amelyik 6 év alatt idáig süllyesztette ezt az országot, az nem hivatkozhat semmilyen árokásásra, megosztottságra, populizmusra, stb...saját magának köszönheti, hogy végül is a népszavazás lehetőségét is kihasználták ellene...Szégyen, amit Magyarországgal műveltek, ezt nincs ember, aki ki tudná magyarázni...és nem kell a süket ál-közgazdasági és kamu-szociáldemokrata felmentő duma...

Gilderoy 2008.03.20. 16:16:03

Szerintem nem okos dolog erről az illetőről szavazni egy ilyen népszavazáson. A többivel egyetértek.

Fantómas 2008.03.20. 16:16:38

A tortenelem majd eldonti hogy ki kurta el, Orban vagy Gyurcsany. Majd amikor sirtok hogy magas a lakashiteletek torlesztoreszlete, meg hogy 0% a gazdasaginovelkedes, amikor majd ugy neztek a szlovakokra mint 20 eve az osztrakokra, akkor majd jusson eszetekbe, hogy ki vetette veletek vissza a demokraciat, ki arultatta el veletek szaros 300 Ft ert az egesz orszagot. Nyugodtan kopjetek szemen magatokat, ennel mar nem lehet homalyosabb a latasotok. En meg elhuzok a francba mert koztetek nem tudok elni. HAZAARULOK VAGYTOK

ravens01 2008.03.20. 16:16:50

Ez hülyeség, agentnek felróni azt, hogy a politikus miatt sazvazott igennel, habár az elvvel egyetért. Magam teljesen osztom a véleményét. Amennyivel a nemek győznek, úgy ez GyF politikájának helyeslését és poziciójának megerősítését jelentette volna. Úgyhogy a három kérdés bizony nem csak a három kérdésről szólt.
Amúgy gratula az íráshoz magyar ügynök.

manager 2008.03.20. 16:17:03

"RobinGood
Reformot nem lehet úgy csinálni, hogy ráerőszakolom a népre, pláne nem lehet ilyen emberek vezényletével mint ezek."

Ezt komolyan gondoltad valószínüleg.
Sajnos ez egy marhaság. Nem a görög demokráciában vagy ahol a nép a gondolkodni is képes réteget jelenti.
Nem tudnál olyan egyszerű dolgot kitalálni, ami a népnek jó hosszú távon, de a rövid távon jelentkező nehézségek ellenére megszavaznák.
Átlagnál képzetlenebb lakossággal rendelkező országok esetében ez a fajta demokrácia egy tévedés. Marad az osztogatás és fosztogatás amíg van miből, aztán lehet sírni és ráfogni a helyzet következményeit mindenkire aki addig hatalomba került.
Feri vagy Viktor - és csapatuk, nem ez a kérdés.
Titanic jelenség - csak itt is kevés a mentőcsónak.

redriot77 2008.03.20. 16:17:08

"Én nem a kérdésekről szavaztam, hanem rólad"

És erre még büszke is vagy. Ez a szép a derék magyar emberben, a magyar virtus: nem aggyal politizál hanem érzelemből. Megy mindenki a f@sza után.

"Te, meg elődöd, Megyó, viszont a gazdaságot kúrtátok el 2002-2006 között, de nagyon."

Konkrétan és kizárólag ők. Senki más. Orbán meg felvirágoztatta az országot, a komcsik meg szétlopták. Persze.

Orbán elkezdte az osztogatást, Megyó mint birka folytatta, GyF meg nem vállalta be hogy választás előtt másfél évvel elkezd megszorítani. Közös alkotás ez, mindenki kivette belőle a részét. Hogy ki milyen arányban, arról persze lehet vitatkozni.

Más: miért ezen a 300Ft-on lovagoltok? Az nem érdekesebb, hogy miért kerül másfél-kétszer annyiba egy km autópálya építése mint más országokban? Azt is közpénzből finanszírozzák. Miért nem tiltakozott senki a kibaszott négyes metró ellen? Az ország közlekedésére folyósított EU pénzek 90 százalékát ebbe a pénznyelőbe dobják! Ez miért nem érdekes?

Csak hogy Gyurcsány rosszul érezze magát, az fontos, meg hogy ne kelljen egy fél doboz cigi árát otthagyni a dokinál.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

morpho 2008.03.20. 16:19:25

AgentUngur
Mi volt a célod ezzel a poszttal?Spontán kinyilatkoztatás,vagy fel akarsz rázni valakit,vagy rég rúgtál már bele a Feribe,esetleg baszottul aggódsz Magyarországért,vagy mi???

Fantómas 2008.03.20. 16:20:24

A tortenelem majd eldonti hogy ki kurta el, Orban vagy Gyurcsany. Majd amikor sirtok hogy magas a lakashiteletek torlesztoreszlete, meg hogy 0% a gazdasaginovelkedes, amikor majd ugy neztek a szlovakokra mint 20 eve az osztrakokra, akkor majd jusson eszetekbe, hogy ki vetette veletek vissza a demokraciat, ki arultatta el veletek szaros 300 Ft ert az egesz orszagot. Nyugodtan kopjetek szemen magatokat, ennel mar nem lehet homalyosabb a latasotok. En meg elhuzok a francba mert koztetek nem tudok elni. HAZAARULOK VAGYTOK

dr.minorka 2008.03.20. 16:20:50

Beehive!
Megpróbálom megmagyarázni.
Ha adott egy politikus akinek az elveivel egyetértek, de ő maga képtelen ezeket az elveket normálisan képviselni/megvalósítani, akkor a neki adott támogatásom valójában az általam támogatott elvekkel szemben dolgozik. Mert például az olyan csököttagyú maradiaknak, mint pl. én vagyok, plusz érveket ad a kezébe.
"egy olyan ember szájából hallom, aki kollégiumból kijőve egyből a parlamentben találta magát"
Hááááá!:) Rendes munkahely? Pl. milyen rendes munkahelye volt ami kedves ex-appppparátcsikunknak, aki a politikai kapcsolatai segítségével lopta össze a vagyonát?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.20. 16:20:53

hogy mi magyarok mennyi taplóval "őrizzük a tüzet!" :DDDD

szvsz 2008.03.20. 16:21:29

Ezt a szart... Mexavaztad őket 2x egymás után és most vinnyox. Miért tetted? Csak nehogy a másik oldal nyerjen? Vagy tényleg ennyire hülye vagy és megetted a dumát? Hogy jönnek a románok? Hogy nyilasuralom lesz, ha nem ők nyernek? Naneeee. Megérdemlitek a pszichopata főpapotokat.

alibi borz árny (törölt) 2008.03.20. 16:23:00

Gyurcsánynak nincs busa feje.
Tűfeje van, mint Petőfinek.

RobinGood 2008.03.20. 16:23:28

John Beehive:
Akkor egyenként hadd...
"az sokkal "békítőbb szándékú" elírás volt, hogy "eltöröljük őket"? "
Az sokkal békítőbb szándékú, hogy Kóka hülyesége nyomán ezt tovább kiáltod? Ne mond már, hogy ezt Te komolyan gondolod!?
"attól meggyógyul a világ, hogy meg sem hallgatjuk a másikat, hanem látványosan kivonulunk?"
A felvetésed jogos. A gond az, hogy ha Neked más a véleményed mint nekem és nem hallgatlak meg akkor az bunkóság. Ha Te a képembe hazudsz, sőt engem hazugozol le, akkor nem várhatod tőlem, hogy meghallgassalak legközelebb. Az más kérdés, hogy szerintem az sokkal célravezetőbb lenne, ha inkább nem reagálnának semmire amit Fletó mond. Mintha nem is szólalt volna meg. E helyett kimennek miután Navracsics és Semjén hosszasan vitázik egy olyan alak állításaival akit nem tartanak hitelesnek. Szerintem is hülyeség.
"az jobb, hogy az egyik oldal kisajátítja a nemzeti jelzőt, és az ellenre ráragasztja a nemzetellenes jelzőt?"
Nem. A baj az, hogy az a bizonyos oldal szinte minden cselekedetével igazolja a vádat. És akkor az alaptalan fasisztázásról nem is beszéltünk.

Fantómas 2008.03.20. 16:24:26

Nem latom hogy futna kormany...pedig hat a Viktor megmondta nem? Vagy hazudott?

Devil Inside 2008.03.20. 16:25:09

Joaquin:
A felelős gondolkozás ott kezdődik, hogy azt a menedzsmentet, aki a saját bevallása szerint sem csinált elqráson kívül semmit másfél éven keresztül, azt rövid úton ki kell vágni. Tök mindegy kire, de le kell cserélni, különben ő is és az utódjai is azt hiszik, hogy bármit megtehet és megengedhet magának. (Mint ahogy a népszavazásig a Gyurcsány-SZDSZ kombó eléggé ebben az arrogáns stílusban is politizált.)

Annak pedig semmi köze a felelősséghez, hogy az 55% körüli átlagos személyi jövedelem adóelvonásnál még önrészt is várnak el állami szolgáltatásokhoz. Emellett az alapelv lehet jó, ha a megvalósítás szar és nem is igazán derül ki a "reformokból", mitől lesz ez nekünk jó. (Nem utolsó sorban egy rendszer átalakításának - nevezzük "reformnak" - nem úgy néz ki a költséggörbéje, hogy az első pillanattól csökkennek a kiadások.)

Ja, amúgy fél éve még nem akartam elmenni szavazni, de az SZDSZ szocializmusos kampánya és a "nincs ingyenebéd" hajtogatása meggyőzött, hogy ezek már megint csak azt csinálják, amit 2006-ban. (Március 8-án két hét után hazatérve szép szines prosikat találtam a postaládámban, amik megpróbálták megmagyarázni, mennyire előremutató és jó nekem a vizitdíj, ez megadta az utolsó lökést.)

De valójában azt akartam csak kifejezni, amit Horn Gábor olyan plasztikusan megfogalmazott. Igaz, nemcsak Ferire, hanem rájuk is értettem...

abel a rengetegben 2008.03.20. 16:25:46

namost ezzel a posttal ket problema van :

1. Ezt az orszagot ilyen pazarlas mellett fenntartani sem viktor sem feri nem tudja majd, es annak lesz nagyon ego elszamolni a tetteivel, aki jelenleg ennek ellenkezojet allitja, es az nem a feri. O megprobalta, nem jott ossze, viszont don’t forget: “hogy benne leszunk-e a tortenelem konyvekben, arra szarok, egyaltalan nem erdekel, hogy szemely szerint en, egyaltalan” . Ezzel szemben ismerek valakit akinek az egyik konyve “a tortenelem foutcajan” cimet viseli, es igen itt most lehet hurrogni hogy viktorozok. A ket faszi egyaltalan nem egyforma, fletot nem az fogja zavarni hogy nem lett a XXI. szazad nagyja, hanem hogy nem sikerult eredmenyt elernie, mert hulye volt. Ettol meg all: valakinek valamikor itt rendet kell tenni es jelenleg ugy all hogy az orban viktor lesz. Csak 4 ev mulva hova lesz az uj tobbsege? Mert a szavazoi kevesek egy sikerhez ezt tudjuk, plane ha bor – viz effektus van.
2. az iro nyilvanvaloan nem jar orvosi rendelobe, fogalma sincs milyen terhet jelentenek azok az emberek akik elvarjak az ingyenes ellatast mikozben b..nak adot es jarulekot fizetni + nyuggerek akik nagyon unatkoznak es “doktor ur tessek mar megmondani miert faj a hatam”

Fantómas 2008.03.20. 16:25:48

Viktorunk a magyar Meciar

ravens01 2008.03.20. 16:26:49

pléhkabát, húzzál már el a francba a vörös ködöddel együtt (kilátásba helyezted, nem?). Nem kell itt pártpolitikát fröcsögni (egyik oldalról sem). Hagyd folyjon egy félig-meddig normális beszélgetés.

Fantómas 2008.03.20. 16:26:58

Mikor lesz a kovetkezo nepszavazas? Ugy unatkozom...

Francois Pignon 2008.03.20. 16:27:10

alibi borz árny · karikaturak.blog.hu/ 2008.03.20. 16:23:00
"Gyurcsánynak nincs busa feje.
Tűfeje van, mint Petőfinek."

:DDD
Reméltem is, hogy nem siklunk át a lényeg felett.
(Amúgy jogos.)

monnyonle 2008.03.20. 16:28:51

A helyzeten nincs mit magyarázni, az a baj...
Magyarázni csak az szeretné, aki most amiatt frusztrált, hogy rájuk szavazott 2x is és hát nem jött be...Minden szöveg, ami a jelenlegi helyzetért nem a jelenlegi hatalmat teszi felelőssé gyenge és hiteltelen

Joaquin 2008.03.20. 16:29:11

"A felelős gondolkozás ott kezdődik, hogy azt a menedzsmentet, aki a saját bevallása szerint sem csinált elqráson kívül semmit másfél éven keresztül, azt rövid úton ki kell vágni."
Ha a másik hülye akkor te is inkább az leszel? Nem azzal van bajom, aki tényleg a vizitdíjat szavazta le, hanem aki csakazért is leszavazta pedig egyetértett vele, mert fúj fúj Gyurcsány. Ismered a skorpió és a teknősbéka meséjét? Túl sok itt Mo.-n a skorpió.

Fantómas 2008.03.20. 16:30:38

ravens01 Faj a masik velemenye igaz? Nem divat manapsag baloldalinak lenni (vorosnek) ugye? Hat leszarom a velemenyed azt irok amit akarok

monnyonle 2008.03.20. 16:30:48

Miről is van szó? Bárki verheti itt a nyálát: az a kormány és annak a vezetője, amelyik 6 év alatt idáig süllyesztette ezt az országot, az nem hivatkozhat semmilyen árokásásra, megosztottságra, populizmusra, stb...saját magának köszönheti, hogy végül is a népszavazás lehetőségét is kihasználták ellene...Szégyen, amit Magyarországgal műveltek, ezt nincs ember, aki ki tudná magyarázni...és nem kell a süket ál-közgazdasági és kamu-szociáldemokrata felmentő duma...

John Beehive 2008.03.20. 16:31:21

én pont azt mondom, hogy ezzel ne foglalkozzunk, ez szakmai szempontból tök mindegy. ez a sárdobálás és a mellébeszélés.
ezt a mondatodat megmagyarázhatnád nekem:
"Ha adott egy politikus akinek az elveivel egyetértek, de ő maga képtelen ezeket az elveket normálisan képviselni/megvalósítani, akkor a neki adott támogatásom valójában az általam támogatott elvekkel szemben dolgozik."

van egy főnököd, aki hülye, ostoba, csalja az asszonyt és te utálod a képét. mond neked egy olyat, hogy figyu, ha ott azon a részen kétszer átmész a hegesztőpisztollyal, akkor sokkal jobb lesz a hegesztés minősége. te alapvetően azt akarod, hogy jobb legyen a munka, amit kiadsz a kezedből, tehát hasznos a főnök tanácsa, de mivel te a fenti okokból kifolyólag utálod, csak azért sem úgy csinálod, mert ő mondta...

das stimmt nicht, ahogy a művelt angol mondaná...

dr.minorka 2008.03.20. 16:31:26

Szegény abel eltévedt az élet rengetében, pedig tárgyszerű hozzászólásából süt a megszenvedett humanizmus, és tények rögeszmés tisztelete.

Jimbee 2008.03.20. 16:32:28

A 300 Ft - "mi az neked?" dumánál, már csak egy dolog idegesít jobban: amikor átszámolják cigire meg piára......NEM cigizem, NEM iszom. Miért nem azt mondják inkább, hogy másfél kiló kenyér (tán annyi még kijöhet belőle olcsóbb helyeken)? Az se volna demagógabb...
---
Arról már nem is beszélve, hogy az egyoldalú pénzbehajtás nem reform, hanem csak félreform. Kb. mint az igazság, meg a féligazság.
Ha a 300 ft mellett ott lett volna az, hogy: akkor mostantól ennyivel és ennyivel kevesebb a járulékod, Isten bizony nemmel szavazok (a tandíj más kérdés, azzal nem értek egyet semmilyen szinten), pedig rühellem elég rendesen a Fletókát. De mi volt helyette: 300-at ide és....a nagy csend, meg az űr, a folytatás valahogy hiányzott. Hát ez volt a baj. Többek között.

stoppard · http://forint.blog.hu 2008.03.20. 16:33:08

kisstílű, pitiáner, szűklátókörű, önfelmentő írás ez. ehhez nem kell intellektus csak egy bunkósbot. "jól belerúgok a Feribe, höhö." grat.

(ja: nem bírom a Ferit, felőlem nyugodtan lapát. de ez akkor is szánalmas kis posztocska. ennyit tudtok.)

morpho 2008.03.20. 16:34:11

szittya faeke
"az a kormány és annak a vezetője, amelyik 6 év alatt idáig süllyesztette ezt az országot" ha részleteznéd,hogy itt mire gondolsz,akkor megköszönném ...és nem kell a süket ál-közgazdasági és kamu-népnemzeti fikázó duma...

ravens01 2008.03.20. 16:34:12

Nem a véleményed fáj, hanem az, hogy szajkózol. Véleményed az nincs, a fejed kong, de annak hangot adsz. Amúgy hogy megvigasztaljalak: nem vagyok Fideszes, még csak magyar állampolgár sem. De ha okosat nem tudsz szólni, hallgass fiam, mert csak magadnak ártasz. (Amúgy jobboldali fröcsögőt ugyanúgy elküldenék a sunyiba, sőt, tessék már előre indulni...)

FlybyWire 2008.03.20. 16:34:36

metaljacket: nem a másik véleménye fáj, hanem a primitív céltalan fröcsögésed a felesleges. Persze a trollnak mindig könnyű...

Dr Kotász 2008.03.20. 16:36:17

"Ez klasszik viktoriánus gondolkodás: inkább az országnak legyen szar, csak feri bukjon. Ne is tagadd."
Tudtommal Fletó öszödi beszéde szólt arról,hogy másfél két évig nyomta a szarba az ország fejét (miközben majd megőrült a tétlenség miatt)csakhogy a pártja nyerjen. Ő egy személyben felelős 2év szándékos elkúrásért. Egy tisztességes országban ezért kötelet adnak. Az öszödi beszéd után azt hiszem a Svéd miniszterelnök mondott le, mert kiszivárgott, hogy nem fizette be 2-hónapja a tv előfizetési díjat.

monnyonle 2008.03.20. 16:36:50

Aki rászarik arra, amit civil szervezetek, szakszervezetek, szakemberek szeretnének megosztani vele, nevezetesen, hogy csináld Feri, drukkolok neked, mégha komcsi is vagy, csak csináld jól...és hallgass meg minket, mert mi vagyunk a nép hozzáértő része, akik nélkül nem lehet épeszű reformot csinálni....
Na annak a fejére a mellőzött társadalmi csoportok szarnak rá, de nagyot...

Fantómas 2008.03.20. 16:39:03

A tortenelem majd eldonti hogy ki kurta el, Orban vagy Gyurcsany. Majd amikor sirtok hogy magas a lakashiteletek torlesztoreszlete, meg hogy 0% a gazdasaginovelkedes, amikor majd ugy neztek a szlovakokra mint 20 eve az osztrakokra, akkor majd jusson eszetekbe, hogy ki vetette veletek vissza a demokraciat, ki arultatta el veletek szaros 300 Ft ert az egesz orszagot. Nyugodtan kopjetek szemen magatokat, ennel mar nem lehet homalyosabb a latasotok. En meg elhuzok a francba mert koztetek nem tudok elni. HAZAARULOK VAGYTOK

alibi borz árny (törölt) 2008.03.20. 16:39:16

A lényeg az, hogy ez az ország törvényei az alapjuknál vannak elbszva. Hiába toldozgat-foldozgat bármelyik kormány bármit, hiába ragasztgatja be a folyamatosan keletkező lyukakat, ép hajó ebből már soha nem lesz.

Be kéne szántani ezt a hajót, és sóval hinteni be a helyét, ha élhetek egy ilyen költői képzavarral. :)

Az elejétől újra kéne kezdeni az egészet:

Új Alkotmány.
Új törvények. Elsőnek azt, hogy aki lop, annak kurvára levágjuk a kezét.
Új adótörvények. De nem olyan harmincszor megváltoztatott, átírt, ide-oda hivatkozgató, össze-vissza változgattatott adótörvények, mint ami ma van. Érthetően, könyörgöm! Nem kiskapukkal, amiknek a helyét és célját csak azok értik, akik kitalálták őket.

FlybyWire 2008.03.20. 16:39:16

Egészen a népszavazásig azt hitte (hihette) a Fletó-féle slepp, hogy itt *tényleg* bármit meg lehet csinálni, és *tényleg* bármit meg lehet úszni.
A baj csak az, hogy még mindig remélik :)
A másik bandát is utálom, de az legalább borítékolható, hogy többet fognak adni (nem csak elvenni), kizárólag a saját érdekükben. Ezek után nincs más esély...

dr.minorka 2008.03.20. 16:39:58

re: John B.
Ja, ne mán.
Támogatom, egyetértek a társadalom neoliberális átszervezésével. De, ha az aki erre a feladatra vállalkozott nem ért az átszervezés konkrét, gyakorlati feladatához, akkor a rossz gyakorlat következtében kialakuló helyzet magukat az elveket veszélyezteti. Van a gyurcsányizmus mint "filozófia" (itt elnézést kérek Bencze Györgytől, hogy ezt az összegányolt moslékot filozófiának nevezem; de mondjuk az, ami lehetne, ha nem egy kretén fogalmazta volna meg) és a gyurcsányizmus, mint politikai gyakorlat. Az utóbbi jelenleg az előbbi megvalósulásának legnagyobb akadálya. Hál Istennek:)
Ezekkel akarsz te bármit elérni?:
www.hirszerzo.hu/cikkr.elet_gal_j_zoltan_utan_-_lenyugodtak_a_kedelyek_a_meh-ben.60584.html

FlybyWire 2008.03.20. 16:40:39

Tyű ez a metaljacket már egy 2.0-ás pártdroid, megtanulta a copy-pastet is. De vajon kitől van ez a frappáns, intelligens, kicsit sem árokásó szöveg?

Sabeszre sapka, farkamra kalap 2008.03.20. 16:41:10

A reform részihez hozzászuszognék, mert éppen dögbeteg vagyok, még vizitdíjas tapasztalatokkal.
Hétfőn levonszolom magam a háziorvoshoz, több mint egy óra várakozás, rövid vizsgálat, diagnózis: valami vírus; terápia: egyen sok déligyümölcsöt. Mire én, valami gyógyszer, mégis? Mire Dr Doktor előkap néhány szórólapot, hogy azokat vegyem meg a patikában. 300 Ft perkál, patikába el, 4.000 Ft perkál, haza. Hidegrázás és 38 feletti láz permanens, orrnyílások nem szelelenek, így szerda reggel megint Dr Doktornál. 1,5 óra várakozás, majd beutaló röntgenre, ahol újabb 300 Ft vizitdíj(!), pedig arról volt szó, hogy a vizitdíj a SZÜKSÉGTELEN orvos-beteg találkozások kiszűrésére szolgál és ezért majd kevesebbet kell várakozni!!! Arcüreg és mellkas röntgennel fél órán belül vissza Dr Doktorhoz, akkor receptre két gyógyszer és ott is 300 Ft vizitdíj. Gyógyszertár, 3.700 Ft. Ugyanannyit vártam mint régen, ugyanannyit szívtam mint régen, 900 Ft vizitdíjat és gyógyszerre közel 8.000-t perkáltam. Mi ebben a reform, vazze?!

Fantómas 2008.03.20. 16:42:12

hogy csináld Feri, drukkolok neked, mégha komcsi is vagy, csak csináld jól.. te mirol beszelsz ? ki itt a komcsi? Hol elsz te? fogalmad sincs mi az hogy "komcsi" es meg en szajkozom hulyesegeket...ez egy kifordult orszag, itt inkabb Orban a komcsi.

Sem Mihály 2008.03.20. 16:43:18

"de például nekem gyötrelmes volt behúzni a három igent, mert az önrésszel, mint alapelvvel egyetértettem."
- Hjakérem, ha a tisztelt blogírónak elvei vannak... csak majd akkor is legyenek, ha majd 5 éveg várólistán dekkol a pacemakerért... de legalább jól odatette ferinek aszencségitnekije'!...

Tomivagyok · http://www.genital-herpes-relief.org 2008.03.20. 16:43:36

kicsit szomoru nekem, hogy ha kis politikat is viszel egy irásba.. attol megorulnek az emberek Magyarorszagon.
viszont oldal felporgetesnek jo.. NEM? IGEN!

monnyonle 2008.03.20. 16:43:54

ok öreg, látom a lényeget vetted

morpho 2008.03.20. 16:44:28

Dr Kotász
"Tudtommal Fletó öszödi beszéde szólt arról,hogy másfél két évig nyomta a szarba az ország fejét"
Rosszul tudod,nem erről szólt.Előbb olvasd el,vagy hallgasd meg.Sokat segít.Utána nem írogat az ember demagóg idiótaságokat.Svédország az tényleg más tészta.Kicsit régebb óta játszanak demokráciát.Irígylem is őket.(Néha mondjuk agyonlövik a miniszterelnököt az utcán,meg megkéselik a külügyminisztert a bevásárlóközpontban)

Fantómas 2008.03.20. 16:44:38

alibi borz árny. En inkabb javaslom hogy az alkotmany tartalkmazza hogy az olyan idiotakat mint te, abortaljak. Nem feltetlenul az anyamehben.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.03.20. 16:46:21

Én sosem szavaznék indulatból (2 nem, 1 igen), de most elég sötéten látom a koalició és az ország jövőjét. Most már én is inkább elfogadom, hogy menjenek, mert úgy látom, hogy ebből nem lesz érdemi reform, pedig nagy szükség lenne rá. Ami viszont zavar, hogy nem látom az alternatívát sem. (Viktor reformpárti elkötelezettségét nem veszem be.) Az vigasztal, hogy amikor már tényleg nyakig ér a szar, akkor bárki lesz is éppen a kormánynál kénytelen lesz megtenni.

abel a rengetegben 2008.03.20. 16:47:37

dr minorka iszom szavait, a maga kommentjei termeszetesen hemzsegnek a targyi tudas jeleitol, pl az a resz hogy gyurcsany egy kreten, az kulonosen meggyozo. orban meg egy fasz. ja, es maga is.
udvozli
abel a rengetegbol

Devil Inside 2008.03.20. 16:49:32

Joaquin:
Sajna élénken él az emlékezetemben, amikor 2004. dec. 5 után a nemszavazókat a NEM-mel szavazókhoz számolta a jelenlegi koalíció. Nem akartam esélyt adni arra, hogy az esetleges tartózkodásomat így értékeljék (egy halvány próbálkozás volt is erre a kommunikációban most is). Ebben sokat segített, hogy a vizit- és kórházi napidíj messze nem túl lényeges és elválaszthatatlan eleme az EÜ-reformnak, akármit is beszélnek most sértetten a kormánypárti politikusok.

Az márcsak hab a tortán, hogy az EÜ-"reform" végigvitelében nem igazán fedezhető fel semmi olyan elem, amit az emberiség projekt-menedzsment címén az előző évszázadban felhalmozott. Még az aránylag tiszta alapelvek is eltüntek valahol a koalíciós egyeztetések során. (Igaz, ezek a tiszta, eléggé libertariánus alapelvek szerintem az EU-ban túlságosan kegyetlenek, egy volt szocialista országban, ahol 40 évig megfosztották az embereket, családokat a felhalmozás lehetőségétől még igazságtalanok is - de ez más kérdés.)

Pierre73 2008.03.20. 16:49:57

ahogy Gyucsány és udvara nyerte a 2006-os választást, úgy csak rövid távon lehet nyerni.
Mivel én nem vonulok utcára hőzöngeni, úgy gondoltam, a szavazás az egyetlen olyan eszköz, amivel elmondhatom a véleményem.
elmondtam.

dr.minorka 2008.03.20. 16:50:34

"Svédország az tényleg más tészta". Bezony. Az ottani szociáldemokraták magukat antikapitalista erőnek tekintik. Igaz vezetői között kétes múltú multimilliárdos viszonylag kevés vagyon...
"Kicsit régebb óta játszanak demokráciát"
Talán az lehet a dolog titka, hogy ők nem játszák a demokráciát... főként nem kijátszák...

monnyonle 2008.03.20. 16:52:23

Van is értelme a vitának, mert hát minden a populista, fasiszta, megosztó orbán miatt van, ami ma rossz az országban...csak rettegni tudok, hogy mi lesz, ha ez egyszer visszatér a hatalomba...véget ér majd akkor a demokrácia meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás...visszatér a horthyzmusba oltott kommunista gondoskodó állam, befülled maj a nagy Reform és megint lecsúszik az ország, mint 98 és 2002 között...belegondolni is szörnyű

Dr Kotász 2008.03.20. 16:52:36

"En meg elhuzok a francba mert koztetek nem tudok elni."
Bádogpufajka! Bárcsak minden MSZP tag ilyen korrektül gondolkodna mint te! Ezt hiányoljuk Fletónál is. "Nem latom hogy futna kormany...pedig hat a Viktor megmondta nem? Vagy hazudott?"
De te már rohansz innen, és ez jó előjel!

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2008.03.20. 16:52:48

Jó az írás, és tökre egyetértek vele. És igaz, a vizitdíj akár értelmes dolog is lehetne. Ha nem hazugságok sora után, mindenki fejére szarva, senkivel nem egyeztetve, gőgősen vezetik be.

És asszem ez a lényeg, Gyurcsány és egész kormánya iszonyatosan gőgös. Tényleg az látszik rajta, hogy ő azt hiszi, ő gyakorol kegyet hogy kormányoz nekünk. Hát nem kedves Fletó, kurvára nem...

dr.minorka 2008.03.20. 16:54:19

Abel!
Van egy fontos különbség: az, hogy Gyurcsány kretén az egy értékelő vélemény.
Amit kegyed mondott: "az iro nyilvanvaloan nem jar orvosi rendelobe, fogalma sincs milyen terhet jelentenek azok az emberek akik elvarjak az ingyenes ellatast mikozben b..nak adot es jarulekot fizetni + nyuggerek akik nagyon unatkoznak es “doktor ur tessek mar megmondani miert faj a hatam” viszont egy ténykijelentésnek álcázott ostoba hazugság.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.03.20. 16:56:04

annyira irigyelem a cikkírót, hogy a kettős állampolgárságos szavazásos árokásásos kezdettől fogva még ma is íly hevesen tud odamondani, de ez hagyján, még érdekli is az egész...épp ezeknek a cikkeknek a megírását kéne hanyagolni, mert akkor nem lesz árok és akkor majd gond nélkül bevezethetik a reformokat és nem lesznek idióta, populista népszavazási kérdések, ennyi.

a fociról is írhatnál...

FlybyWire 2008.03.20. 16:57:36

Igen, a tenyérbemászó gőgösség... a metroszexuális attitűd... a hisztis csapkodó dacos elkényeztetett gyerek viselkedés (népszavazás estéjén).
Most komolyan, nem veszi észre magát? A politikushoz a megtanult, normális emberi viselkedés is ugyanúgy hozzátartozik, mint a megbízhatóság, hitelesség... ja bocs, valamit elnézhettem :)

Dr Kotász 2008.03.20. 16:58:11

Morpho, azt hiszem neked kellene újraolvasni az öszödit! De tényleg.

ravens01 2008.03.20. 16:58:48

Húúú, egyre több gyurcsányblogos nikket látok. Mozog az amőba...

abel a rengetegben 2008.03.20. 17:01:00

nem doktorom nem hazugsag: csokkent is a kezelesek szama a vizitdij bevezetese utan. jah tudom, nem volt 300 forintjuk, nehezen elnek....

AgentUngur 2008.03.20. 17:02:42

Teljesen egyetértek azokkal a kritikákkal, akik szerint baromság volt egy ember miatt, még ha az a miniszterelnök is, igenekkel szavazni. Ez a népszavazás hosszú távon biztosan nem jó az országnak, ezt tudva IGEN-el szavazni meg maga az irracionalitás.

Aki nem értette, mit akarok mondani, vannak páran, annak a szájába is rágom: pont ez a lényeg. GYF - ezért v. azért - annyi embert és annyira kiborított, hogy a racionalitás már nem számít. Ez egy jelenség, tény, ezt a jelenséget írtam le.

Mivel az egész kísérlete megbukott, részben felkészületlenség, de részben a szimbolikus politikai térben tett elképesztően megosztó húzásai miatt (elősorban a kettős népszavazás kampány, ami teljesen elvadította jobboldalt) semmi értelme nem maradt annak, hogy miniszterelnök maradjon. nem használ már sem a pártjának, sem a reformoknak

(amik szükségesek, és
remélem, a Fidesz végig fogja vinni őket, ha másért nem, azért, mert nem lesz választása. Ez az ország így nem maradhat)

monnyonle 2008.03.20. 17:02:57

Az a lényeg, hogyha anno a Bokros nem húzza ki a szarból a gazdaságot, akkor a kiköltekező Orbánék sehol sem lettek volna, de szerencsére véget ért az ámokfutásuk 2002-ben, mert végre sikerült a polgárosodó szociáldemokráciát meggygökereztetni az országban egy igazi Széchenyi-szintű reformerrel az élen...
Belegondolni is rossz, hogy mi lenne, ha visszatérne a fasiszta Orbán a hatalomba, aki amúgy is össsze-vissza hazudott a 2006-os választásokon...Megosztó demagóg

ravens01 2008.03.20. 17:03:21

Bizony, morpho, csak az hall abból mást, aki nagyon akarja. Én végig hallgattam az egészet.
Gyurcsinak volt aztán képe a CNN(jól emléxem?) riporterének is hazudgatni (egész testtartása, mimikája, oldalra pillantása ezt árulta el). De az volt ügyes a mogyoróját két tégla közé csapni...

Wuff 2008.03.20. 17:03:47

Ha évente hússzor elment kezelésre, visszakapta az összeget. Miért is ne járt volna akkor minden héten "kezelésre"? A vizitdíj ebben nem hozott változást.

Terveüdekszi 2008.03.20. 17:04:55

Már meg ne haragudj, de dől a sötétség az írásodból. Demagógia, szűklátókörűség, stb. Talán ha a tisdztelt jobb oldal nem csinált volna presztizskérdést abból, hogy mindent (értsd:MINDENT) megvétózzon ami a bal oldalról jön, hanem konstruktívan, igazi ellenzékhez méltóan az előrehaladást segítette volna, akkor talán nem tartan itt az ország és nem röhögne rajtunk a fél világ. Azt nagyon kevesen látttták be hogy ebben a buliban nincs olyan hogy fehér és fekete. A-ból nem egy út vezet B-be, hanem több. Egy összetett közgazdasági modellnél nem lehet egyértelműen megmondani hogy melyik a helyes. Valahol el kell kezdeni és végigcsinálni.

osztovata 2008.03.20. 17:05:03

Sok igazság van a dologban,de azért Ágika pofátlansága se maadjon ki, ahogy rezzenéstelen arccal, szinte kárörvendően mondja szavazás után a "nép" szemébe - jusz sem fogjuk pótolni. Mit képzel ez a nő? Büntetné az országit a saját arcátlanságuk miatt?

Én hülye még elhittem hogy OV tényleg blöfföl a választási vitában 2006-ban amikor Fletó a képünkbe mondta "hogy Ön úriember, ne kampányoljon igaztalan vádakkal, ...nem vezetjük be a vizitdíjat" A Fletó egy permanens hazugság. Lehet hogy OV is csinált hülyeségeket, a Fletó pechje hogy 6 éve ők vannak hatalmon.

Most elkérkezett a "non retutn" ponthoz, fogy az üzemanyag, a személyzet ugrik ki a repülőből, ő meg azt hiszi, hogy még vezet valamit. A gravitáció vezeti - lefelé.

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2008.03.20. 17:05:39

Most komolyan, senki nem veszi észre hogy Gyurcsány mentálisan instabil? Most nem poénból mondom.

Orbánról is írtak anno mindenfélét, de ő soha nem ordibált nyílvános sajtótájékoztatón hogy "el lehet menni, igen" meg nem rángatózott a népszavazás estéjén és mondta ide-oda dőlve egész felsőtestével, és magyarázta hogy semmi nem történt.

Amúgy meg ha értelmesen elmagyarázzák hogy mit akarnak, talán nem-el szavaztam volna. De nem azt, hogy azt ismételgetik: hogy "ingyen egészségügy" - hát egy nagy büdös lóf@szt ingyenes. Kiszámoltam, 65 ezer Ft-om megy minden hónapban a TB-nek. Erről ennyit.

morpho 2008.03.20. 17:05:39

Dr Kotász
Én már sokszor meghallgattam,hogy az ilyen idióta vitákban ne legyek teljesen hülye.Most is meghallgatom a kedvedért,csak kérlek írd meg,hogy melyik részére figyeljek.Nem kiragadott részletek érdekelnek,hanem lényeges elemek.Figyelek.

monnyonle 2008.03.20. 17:06:57

Van is értelme a vitának, mert hát minden a populista, fasiszta, megosztó orbán miatt van, ami ma rossz az országban...csak rettegni tudok, hogy mi lesz, ha ez egyszer visszatér a hatalomba...véget ér majd akkor a demokrácia meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás...visszatér a horthyzmusba oltott kommunista gondoskodó állam, befülled maj a nagy Reform és megint lecsúszik az ország, mint 98 és 2002 között...belegondolni is szörnyű

ÁrPi 2008.03.20. 17:07:35

metaljacket 2008.03.20. 16:44:38

"alibi borz árny. En inkabb javaslom hogy az alkotmany tartalkmazza hogy az olyan idiotakat mint te, abortaljak. Nem feltetlenul az anyamehben."


Én nagyon örülök ha ilyet csak te javasolsz.

dr.minorka 2008.03.20. 17:09:08

Abel!
Nekem egy csomó ismerősöm van, akinek gondoz okoz a 300 forint, különösen hóvégén. Hogy kicsit megmozgassam az agyadat: December 31-ig csak egy receptet lehetett feliratni. Így aztán én 2006-ban mondjuk vagy 50-szer kellett ilyen célból orvoshoz mennem. Most meg felírnak egyszerre egy csomót.
Szóval ha valami objektív értékeléssel tudnád alátámasztani mait mondasz, az nem lenne haszontalan.

Netuddki. 2008.03.20. 17:09:23

AgentUngur !

Asszem te még mindíg nem érted a lényeget.
Gyurcsány egy műkedvelő politikus. Orbán pedig egy megélhetési politikus. Ami mindkettőben közös az, hogy mindegyikük mögött ott van a markukat tartó többi politikusok siserehada.
Akit le lehet húzni azt szemrebbenés nélkül lehúzzák. Nem tudom felűnt-e, de 19 éve ez megy.

East69 2008.03.20. 17:11:08

"Én nem a kérdésekről szavaztam, hanem rólad."

Ez elég gáz!
Majd ha Feriről kell szavazni, akkor meg 3 IGENNEL szavazol?
Még jó hogy "értelmes" dolgokra dobunk ki pár (milliárd) forintot.

Pierre73 2008.03.20. 17:11:20

abel a rengetegben: úgy csökkent az orvoslátogatás, hogy a doki felír 3 havi gyógyszeradagot az egyhavi helyett. A krónikus betegek pedig nem havonta, hanem kéthavonta járnak dokihoz vissza, kontrollra.
Nos, ez nem reform.

osztovata 2008.03.20. 17:11:24

Terveüdekszi
baromi intelligens és okos vagy. Ha egy kormánynak kényelmes többsége van a parlamantben, akkor ugyan mi függ az ellenzéktől. Ja, hogy nem szavazták meg a vizit- meg tandíjat? 2006 szeptemberében a szocik álltak ki fletó mellett, s ezzel határvonalat húztak, támogatni a hazugot mine áron, mert különben vele buknak.
S tényleg a Fidesz tehet az elkúrásról? Mit tehettek volna? Mi az hogy "konstuktív"? Felállva tapsolnak hogy éljen fletó éljen a párt? Vagy apró, dobrev, gyurcsány, éljen a kormány? Vagy mi?

Budaphestie 2008.03.20. 17:14:18

Szerintem az 1 nagy hazugság, hogy Gyurcsány közutálatnak örvend. Ez simán a fidesz kampánya és tök sok értelmes ember is beszopja.

A cikkíró szívből gyűlöli a Miniszterelnököt, meg még néhány tízezer radikális érzelmű, heves vérmérsékletű ember így van ezzel. Aztán slussz. Nem kell mindent beszopni, amit a fidesz naponta szajkóz!

szabiaki (törölt) 2008.03.20. 17:14:18

ez a hazugozás még mindig megy, azt bárki is bevette?

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.03.20. 17:16:04

Mint kerdeztek sokan fentebb: Hogy honnan lesz penz rendbetenni az orszagot?

1. autopalyakat europai aron epitunk cc. 100 milliard evente

2. GOP, GVOP, KMOP, NKTH, stb. palyazatokbol kisoporjuk a maszop-szadesz sleppet: 30 milliard/ev

3. EU felzarkozasi alapokat nem sinkofaljuk el: 200-300 milliard/ev

Hat nagyjabol igy.

monnyonle 2008.03.20. 17:16:07

Az a lényeg, hogyha anno a Bokros nem húzza ki a szarból a gazdaságot, akkor a kiköltekező Orbánék sehol sem lettek volna, de szerencsére véget ért az ámokfutásuk 2002-ben, mert végre sikerült a polgárosodó szociáldemokráciát meggyökereztetni az országban egy igazi Széchenyi-szintű reformerrel az élen...
Belegondolni is rossz, hogy mi lenne, ha visszatérne a fasiszta Orbán a hatalomba, aki amúgy is össsze-vissza hazudott a 2006-os választásokon...Megosztó demagóg

FlybyWire 2008.03.20. 17:16:33

BPhead :)))))))))

De rég röhögtem ekkorát :))
Nyilván most ébredtől egy kb 5 éves kómából :)

dr.minorka 2008.03.20. 17:17:42

a hidegvérűek csak simán csatlakoznak Horn Gáborhoz:)

FlybyWire 2008.03.20. 17:18:08

ez a metal-izét miért nem moderálja már valaki? Ugyanazokat kopipészteli... eddig csak szánalmas volt de már kezd zavaró is lenni.

morpho 2008.03.20. 17:18:28

Bezony kovi1970 nyerte a hangszórót.Gyurcsány bármikor ki tud szállni a verkliből és visszaül a cégvezetői székébe.A vezénylő tábornoknak azonban nincs ilyen széke.Neki csak a pártja van.Szerintetek az normális,hogy egy pártnak egy demokráciában 1998 óta,azaz 20 éve ugyanaz a vezetője?(nem mindíg ő volt a pártelnök,de akkor miniszterelnök volt,vagy a párt fölött lebegő félisten)Ilyen még Olaszországban sincs.Esetleg a fidesz egy diktatórikus párt lenne?Erre gondolni sem merek.

ravens01 2008.03.20. 17:18:46

Igen, BPHead, több, mint 3 millió értelmes ember beszopta. De sajnálom őket. A szavazás estéjén pedig hőn szeretett Ferikénk nem győzte polírozni magát, mint vezető. Fordítsam le neked ezt a szót németre? Annyit tesz, hogy Führer. Hát így ragaszkodtok ti amőbások hozzá. És itt szűnnek meg az érvek hatni, mert a pufajka immunitást biztosít.

monnyonle 2008.03.20. 17:19:20

Miről is van szó? Bárki verheti itt a nyálát: az a kormány és annak a vezetője, amelyik 6 év alatt idáig süllyesztette ezt az országot, az nem hivatkozhat semmilyen árokásásra, megosztottságra, populizmusra, stb...saját magának köszönheti, hogy végül is a népszavazás lehetőségét is kihasználták ellene...Szégyen, amit Magyarországgal műveltek, ezt nincs ember, aki ki tudná magyarázni...és nem kell a süket ál-közgazdasági és kamu-szociáldemokrata felmentő duma...

stoppard · http://forint.blog.hu 2008.03.20. 17:22:48

"Sok igazság van a dologban,de azért Ágika pofátlansága se maadjon ki, ahogy rezzenéstelen arccal, szinte kárörvendően mondja szavazás után a "nép" szemébe - jusz sem fogjuk pótolni. Mit képzel ez a nő? Büntetné az országit a saját arcátlanságuk miatt?"

Baszki ennyire nem lehetsz közgazdasági analfabéta. Először megszavazod, hogy ne legyen, de aztán meg követeled, hogy legyen. Ja, hogy ne kelljen fizetni, de kapni azért lehessen, ugye?

Athlay 2008.03.20. 17:23:27

Én azt mondom, hogy térjen csak vissza az Orbán a hatalomba. Az ország hatalmas nagy szarban van, drasztikus intézkedésekre van szükség, de mielőbb. (Nekimenni a segélyéhes cigányoknak, a csaló rokkantnyuggereknek, a naplopó vasutasoknak, a korrupt orvosoknak, a nyugdíjasoknak.) Orbán meg... bevállalja, igen vagy nem?

Most ugye az a szöveg, hogy ha az mszp végre lelép, és megint a fidesz lesz kormányon, egyből itt a kánaán.
Hát nagyon nem. Ha bevállalja a megszorításokat, hazudott, köszönjük szépen, viszontlátásra. Ha nem, akkor meg vegetálunk tovább, akkor is hazudott, viszontlátásra.
És miután ők maguk tolták előtérbe ezt a sohasem hazudós Orbán isten képet, ebből hatalmas nagy bukta lesz.

2014ben Orbán is megy a történelem szemétdombjára, jó lett volna ha ez már korábban bekövetkezik, de hát mi ilyen lemaradósak vagyunk.

East69 2008.03.20. 17:24:09

osztovka
"2006 szeptemberében a szocik álltak ki fletó mellett, s ezzel határvonalat húztak, támogatni a hazugot mine áron, mert különben vele buknak."

Milyen határvonal?
Meghallgattad-e már az öszödi beszédet az elejétől a végéig? (Persze IGEN lesz a válasz.)


U.i: Magyarkodunk, de nem tudunk helyesen írni?!

ravens01 2008.03.20. 17:24:14

Pléhkabát, díszpéldánya vagy a csűrhédnek. Ha érved már nincs (mert nincs, miben is tárolhatnád), akkor szétoffolsz mindent. Ha nem tudsz hozzászólni, akkor a többiek se tehessék ezt nyugodtan. Mindenféle egyéb nikken dől belőled a sötétség. De hát persze, hogy ezért is a Fidesz hibás - legalábbis a te olvasatodban.

speciel 2008.03.20. 17:24:44

Mondjuk az, hogy balfasz vagy, az 1 dolog.
Hogy összekevered a szezont a fazonnal az 1 másik.
A rokonaid ostobasága, pedig úgy tűnik általános familiáris jellemző.
Hányd ki magad bazd meg és utána esetleg tűnődj el azon, ki fogja a révészt fizetni. Nem Viktoroznék fölöslegesen, ezt meghagyom a megvezetett konzerveknek.

dr.minorka 2008.03.20. 17:25:23

morpho!
Ideje váltani a lemezen:)

morpho 2008.03.20. 17:26:13

ravens01
A Fletó 4 éve dekkol a székében.Pártelnök két éve lett.Vitya barátunk meg 20 éve mást se csinál,mint spirituálisan összetartja a nemzetet.(meg a pártját,amíg tudja).Hogy van ezzel a Führer dologgal?

Sabeszre sapka, farkamra kalap 2008.03.20. 17:26:29

A Bush-család összesen hány éven keresztül vezette (vezeti) az Egyesült Államokat? És ha Hillary nyer novemberben, akkor a Clinton-családra hány év lesz igaz? És amerikában egyetlen stupidnak sem jut eszébe ezzel bacogatni őket. Mindenki addig és azzal próbálkozik, amíg van rá ereje, ideje, pénze, szavazója, ezt híjják demokráciának, vazze!

Devil Inside 2008.03.20. 17:26:56

István: 2-3%-kal magasabb - még mindig elég szolid - gazdasági növekedés is elég sokat hozna a konyhára.

Amik pedig igazán el lettek qrva, mert politikailag - főleg ennek a gárdának - vállalhatatlan a visszacsinálásuk: a minimálbér adómentessé tétele, ÁFA 25%-ról leszállítása. (Az egyszeri 50%-os béremelésről annak idején is leírtam, rá kellett volna fogniuk a Fideszre 2002 nyarán, hogy üres kicstárat hagyott maga mögött, ezért évente inkább csak 15%-okkal emelik ezeket a béreket.)

mithrandir 2008.03.20. 17:27:37

Te jó ég, mi van itt???
Már megint Index-címlap? :-(

dr.minorka 2008.03.20. 17:28:17

Gazsó: Gyötrelmes időszak következik
www.mno.hu/portal/549892

abel a rengetegben 2008.03.20. 17:28:46

a TB kassza pluszban, a patika liberalizacio neked sem volt hatrany, a haziorvosok orvendetes bevetelekhez jutottak, valamelyest csokkentek a sorok a rendelokben, az unatkozo nyuggerek egy resze otthon maradt. legalabb reszben hozza jarult a nem fizeto adozo is a kezelesehez, de persze ez semmi ahhoz kepest, hogy valakinek 50-szer kellett orvoshoz menni mert. ne haragudj, nem tudok olyat sajnalni akinek 300 forint sok, mert valoszinuleg nem lenne sok ha nem a feri miatt kene fizetni. ez a nepszavazas telleg maga volt a szocializmus. az autopalya-dijat kerem eltorolni biztosan sok csalad nem megy miatta a Balatonra, es nem 2x hanem 3x fizetunk

ApukadHUN 2008.03.20. 17:29:46

Akik a Kossuth téren szeánszolnak is simán elhiszik, hogy ők vannak többen:)
Örülök, hogy olyan qrva okos emberek is hallatják a hangjukat, akik beszopták, hogy itt a kormányról kell népszavazni.
Ráadásul még racionálisan be is ismerik, hogy egy kamura momndtak igent.
Most meg néznek bambán és átszellemülten, hogy vazzeg nem megy el.
Persze tudom, hogy a 'de azt hittem'qrva nagy mentség. Az még rendben van, hogy a falusi értelmiség (LOL) beszopta ezt a népszavazás=kurva jó lesz nekünk dolgot, de hogy Te is. Tudod, lehet hinni a lottó ötösben, az Istenben és Orbán Viktorban is, de ezek közül csak az első kettőben érdemes.
Beszéld meg a háziorvosokkal kicsi farok, hogy mi a teendő most, de a lottónál azért komolyabbat mondjál, ha már olyan kurva okos vagy:)

ravens01 2008.03.20. 17:30:49

Stoppard, annyi legyen az EÜben, amennyi volt a vizitdí előtt is. Arról miért nem írsz, hogy abból elvettek?
A munkáltatói egészségbiztosítási járulékot lecsökkentették 11 %-ról 5 %-ra, miért? (Nem azért, hogy a munkáltatókon segítsenek, hanem azért, mert a nyugdíjjárulékot felvitték 18-ról 24 %-ra.) És még miért? Azért, mert a privatizált biztosítók majd felviszik az EB járulékot 5-ről megint 11 %-ra és fölé. Nesze neked reform. Pofánverés ez, nem reform...

abel a rengetegben 2008.03.20. 17:33:26

de hogy is van ez a 300 forinttal? akkor a halapenz ellen miert nem indult mar regen tarsadalmi mozgalo? azt is kotelezoen adtuk, csak nem torveny alapjan..

monnyonle 2008.03.20. 17:33:56

Megbukott a sosemvolt baloldal és belekeveri a játékba a reakciós jobboldalt...a mostani baloldali hozzászólók agyát meg átmosta Fridi, Kéri laci, Lengyel laci, P.M. Zita, Gerő András, Dessewffy Tibi, Kovács Zoli, Csepeli Tibi és társaik...művelt emberek sokasága, akik a megmondó-intellelktusukat és műveltségüket felhasználva falaztak az évszázad csalásának Magyarországon, a következmények nélküli országban, ahol jobb oldali értelmiség híján ők voltak - erős médiaháttérrel - a véleményformálók...A felelősség elsősorban az övék a mai közállapotokért, mert nekik volt hatalmuk és terük megszólalni a hazugság ellen, zsigeri, történelmi és családi
attitűdök miatt CSAKAZÉRTSEM tették, mert hát nehogymár a fasiszták visszajöjjenek ugye...

ravens01 2008.03.20. 17:33:58

Morpho, értsd meg, nem vagyok Fideszes. Viktorról annyit, hogy ő politikailag egy nagy ló. 2006-ban ha nem ő áll rajthoz, hanem felépítenek egy tiszta hátterű, képes embert, simán nyerik a választásokat. És ha lenne egy csepp esze, akkor nem ő indulna 2010-ben sem. De hát ez legyen az ő dolga.

morpho 2008.03.20. 17:34:58

Sabeszre sapka, farkamra kalap
A Bush család összesen 12 év.Ha a Clintonné befut,akkor nekik max 16 év.Aztán el kell húzni.
Most húsz évnél tartunk és nem látom a végét.Ezt nem demokráciának hívják,hanem hatalomvágynak.
Acsaládi vállalkozást max Tokajban és a köbányában látom,a vezér mindíg ugyanaz.Elhasználódott a vezénylő tábornok.Hátra kéne lépni a pártja érdekében.

FlybyWire 2008.03.20. 17:34:58

Érdekes, hogy még egyetlen olyan, a posztíróval "vitába szálló", Fletó-párti kommentelőt se láttam, aki megállta volna, vulgárparaszt módjára nyilvánuljon meg. Elég sablonfélék ezek a bádogdzseki-apukadhun féle önigazoló zombik :)

Budaphestie 2008.03.20. 17:35:21

Ficere és ravens01:

Szerintem nem én vagyok az, aki egy az egyben szajkózza egy nagy párt kampányszövegét. Szerintem nem én vagyok az, aki beszopja azt a fidesz kampányt, hogy a szavazás mindenki számára Gyurcsányról szólt. Ne misztifikáld túl, ha nem látsz a fikádon túl!

Dr Kotász 2008.03.20. 17:36:17

"Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este."

"Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet."

Egy kis ráadás morphonak:

"Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni. Mert politikailag lehet neki súlyos következménye. De őszintén szólva ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk." "Mikor azt mondjátok nekem, hogy vigyázzunk oda, mert hát az Alkotmánybíróság vissza küldhet dolgokat, tudjuk mi ezt"

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.20. 17:36:29

"Levontam a konzekvenciát, amit a nemzettel, és az annak csupán egy részét képező mai Magyarországgal tettél."

Pedig nagyon úgy tűnik, hogy nem tudtad levonni. Fuss neki még egyszer.

"nekem gyötrelmes volt behúzni a három igent, mert az önrésszel, mint alapelvvel egyetértettem."

Tehát hazudtál. Saját magadnak. Szíved joga. De ne vádolj mást azzal, hogy hazudik, ha magad sem vagy különb.

A többi marhaságot pedig nem érdemes kommentálni. Süket duma. Semmi olyan, amit ne írtak volna le az elmúlt hetekben több százan. Most már önálló gondolatokat, ha lehetne....

dr.minorka 2008.03.20. 17:37:55

Kedves abel!
1. Nagy szerencséd, hogy nem személyesen beszélgetünk, mert akkor Horn Gábor nyájas felszólítását meglehetősen nyersen adtam volna a tudtodra. Pedig csak arról van szó, hogy Mária Antónia odaadó híve vagy.
2. Fussál neki mégegyszer a dolgoknak, hátha megérted, hogy az 50-szer kell elmenni az mire vonatkozott. Jelen pillanatban max. egy szocialista kampánystratéga értelmi szintjét ütöd meg:)

morpho 2008.03.20. 17:38:07

ravens01
A legutóbbit teljesen osztom.

dr.minorka 2008.03.20. 17:39:33

"Elhasználódott a vezénylő tábornok.Hátra kéne lépni a pártja érdekében."
Nehéz a dolga az amöbás dolgozónak!:)

ApukadHUN 2008.03.20. 17:40:33

ki az, aki szavazott 2006-ban?
Ki az aki szavazott most?

Teljesen felesleges.
Ja mert muszáj! Akkor válasszál Mónika meg Balázs show között! Nem kötelező? Akkor választani sem.
Azt mond már el nekem, hogy mitől várod a megoldást?
A jobbfasztól vagy a balfasztól? Örülj neki, hogy úgy érzed van valós választásod.

Devil Inside 2008.03.20. 17:40:57

Athlay:
"Nekimenni a segélyéhes cigányoknak, a csaló rokkantnyuggereknek, a naplopó vasutasoknak, a korrupt orvosoknak, a nyugdíjasoknak."

Vegyük hozzá az adócsaló vállalkozókat, a lusta, nem dolgozó tanárokat, stb. és aztán lehet csodálkozni, hogy a társadalmi rétegek nem igazán érzik magukénak a "reformokat", amiknek a kommunikációja úgy kezdődik, hogy őket, mint megreformálandókat korrupt bűnözőnek, de legalábbis a népen élősködő tetünek deklarálják. Ilyen arroganciával nehéz meggyőzni bárkit is, hogy a "reform" értük van, nem ellenük...

Ja, amúgy az Orbán-kormánynak volt épeszű cigánypolitikája, csak Megyóék ravaszul megszüntették pl. a családi adókedvezményt, aztán legalább évekig nem csináltak semmit, most is csak az önmagában teljesen értelmetlen, de legalább dogmatikusan erőltethető antiszegregációval vannak elfoglalva.

TaDaM 2008.03.20. 17:42:14

"nekem gyötrelmes volt behúzni a három igent, mert az önrésszel, mint alapelvvel egyetértettem."

akkor mi az isten faszának mentél el szavazni te gyökér? otthon is lehet maradni.
én is ezt tettem.

stanci 2008.03.20. 17:42:23

Metaljacket!!!!
Mielőtt totál érzelmi alapon lehazaárulózol valakit, vagy valakiket, nem ártana a szürkeállományt is használni.
Ha utánna néztél volna, akkor tudnád, hogy a korházaknak ez 1% bevételt jelentett a napi-dij, és ebből még lejött az adminisztrációs díj.
A házi orvosokat sajnálom, mert egy kis levegőhöz jutottak, ha a fogorvosokat is hozzáveszem nincs 10000 orvos, akik minden áron prvatizáni akartak. Itt az eredménye! Sem az orvosok, sem a kormányok nem gondolták végig.
De fizetni az eü. biztosítónak a kötelessége.
Ami tandijat illeti kell, de nem ilyen agyament módon, nem voltak képesek végig gondolni. A 10% mentesség teljes igazságtalanság, mert egyik iskolában akár a közepes is mentes, a másikban a jeles sem. Ugye világos.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 17:42:59

Életemben nem olvastam még NÉPSZAVÁT, de most a AgentUngur-nak köszönhetően igen, ha már belinkelte.

ÉS ez alapján:

1. Nem érti a hivatkozott cikket

2.Érti, de hazudik

mert bizony Debreczeni még tartalmilag sem azt írja, amit szerzőnk neki tulajdonít, nemhogy IDÉZŐJELEKKEL EGY AZ EGYBEN !

EZ AZ ÚJSÁGÍRÁS ?????

abel a rengetegben 2008.03.20. 17:44:34

Dr minorka! Csak nem az orvosi kamara egyik jeles tagjahoz van szerencsem?! Egyebkent meddig kell nekunk mocskos balosoknak ezt a horn gabor idezgetest meg az “amobasok vagytok, biztos mszp-sek vagytok, nem vagytok okosabbak mint egy emeszpes” dumat hallgatni? Kilog a lolab, programot ide azonnal..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.20. 17:44:40

Athlay 2008.03.20. 17:23:27:
"és megint a fidesz lesz kormányon, egyből itt a kánaán.
Hát nagyon nem. Ha bevállalja a megszorításokat, hazudott, köszönjük szépen, viszontlátásra."

Konkrétan a Fidesz azt mondta, hogy néhány év alatt helyrehozható minden.
Úgy, ahogy tették az 1998-2000-es megszorító csomag kapcsán.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 17:45:06

Ez az írás rossz, arrogáns, tiszteletlen, és szánalmas.

Te egy nagyon buta frusztrált ember vagy.

dr.minorka 2008.03.20. 17:46:35

A 200. megjegyzés gazdája VIP-jegyet kap GYF lemondási ceremóniájára. Az amőbás dolgozók még plusz pszichológust is, hogy túléljék a lelki megrázkódtatást.

abel a rengetegben 2008.03.20. 17:48:13

Jo lenne az igazi tarsadalmi igazsagtalansagrol is beszelni
Hogy meddig kell elturnunk, hogy minket magasrol leszaro MAV-osok, burokratak, allamtitkarok es miniszteriumi hatteremberek elnek a mi penzunkon
Hogy egy atlagos magyar kozepiskolai tanar azt sem tudja mi az a gugli, es miert fontos hogy a gyerek ne az evszamokat magolja hanem ervelni tudjon egy tortenelmi szemely tettei mellett vagy ellen. Meg sem eroltettem magam, ket dolog is feljott, ami igen erosen a jovonkhoz kotodik

morpho 2008.03.20. 17:48:21

Hóhér bácsi.Ilyeneket mond,egy diktatórikus népnyúzó csaló?Tényleg ilyen a hataloméhes diktátor?

" Gyerekek, nem vagyunk tökéletesek! Egyáltalán
nem. Nem is leszünk. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz. Azt tudom nektek mondani, amit mondtam az utolsó egy évben, hogy ami tisztességgel megcsinálható, ami a tehetségünkből kitelik, mert nem játszunk különleges meccseket, mert az energiáinkat nem arra fordítjuk, hogy egymással szarakodjunk, mert nincsenek külön érdekek, amik egyébként nem bírnák ki közöttünk a nyilvánosságot, mert nem valamit akarok veletek elintézni."

"Azt mondjuk-e, hogy a kurva rohadt életbe, jöttek pár napig, meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francba lesz majd az útköltség elszámolásunk, bassza meg! Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy akkor a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem. Hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország! Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot! Csak azért! Egzisztenciát lehet még találni sokat."

"Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni! Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással kell csinálni"

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.03.20. 17:49:53

Ezzel a népszavazással mindenki leköpte magát:

1. a Fidesz, mert csak és kizárólag olyan ügyben mert frontot nyitni, amelyben a "20 millió román nyugdíjas" elve alapján az emberek "legyen inkább ingyen" szemléletének győzelme könynen borítékolható volt;

2. az MSZP, akinek olyasmit kellett volna megvédenie, amiről kijelentették (hazudták), hogy nem lesz;

3. a szavazó, aki azok közé a kicsinyes faszok közé keveredett, akik a 3 igenre szavaztak. (Különösen az a félmillió, aki egyáltalán nem fizet be semmit, de az önrészt se akarja.)

Költségvetési kérdésben ezentúl szavazzanak azok, akik a költségeket állják. Adószámmal, a szavazatokat pedig tessék a befizetett adó összegével súlyozni. Mert más faszával könnyű verni a csalánt.

abel a rengetegben 2008.03.20. 17:50:02

Egyebkent en inkabb felnek mint orulnek jobbos barataink helyeben. A fidesz hiresen jol tudja elqrni ha felidoben nyeresre all.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 17:51:42

abel hagyd a francba ! Minorka tömegszerencsétlenség.

Nála ennyi az érv, hogy: tiszta ostobasság, világ legnagyobb ostobája, meg mszp-s, maszopos, amőbás oszt jó van. A tényekre nincs válasza, csak, hogy nekem ezt mondja x ismerősöm, meg lopott hazudott csalt és tök mindegy, hogy a téma miről szól. El van borulva na.

Tisztára, mint egy Morvai Krisztina :)

Mégis ki az aki egy nick-be beleírja, hogy dr. ?!!!

abel a rengetegben 2008.03.20. 17:52:46

valszeg egy olyan arc, aki doktor akart lenni, de kib.tak a felvetelirol:)

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 17:53:40

RAMBO ! Ez tényleg jó ! Megszavazom, 3x is IGEN !

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 17:55:18

abel

én attól félek, hogy ő tényleg az, és emiatt érzi olyan ultra igaznak a legisebb tényszerűséget sem tartalmazó állításait.

morpho 2008.03.20. 17:56:32

dr.minorka
Igazad van,faszom fog ennyi pénzért itt baszakodni a pártközpontban.Elmegyek inkább sörözni a cimbimmel.Faszom kivan ezzel a kurva amőbával,meg a Fletóval,akiről itt bent is mind tudjuk,hogy elkurta.Aőt,ki is lépek ebből a kurva pártból.Dögöljenek meg.Cut here.

mithrandir 2008.03.20. 17:56:34

kolbászoszsömle 2008.03.20. 17:45:06

Ejnye Zsömi, mégsem álltál át? :-)

dr.minorka 2008.03.20. 17:57:23

Abel!
Idegen tollakkal ne kérkedj!
Te balos lennél, cimbora?:) Ne, mán! Vesd össze, amit te mondasz, azzal, amit Gazsó, Hegedűs Zsuzsa, Ferge Zsuzsa mond. Elképzelem, amint ezt gusztustalan, szegényeket gyűlölő rizsát valaki megpróbálná valaki egy svéd szociáldemokrata közösségben elhinteni. Végére sem érne, és már orbitális pályára állítanák.

stanci 2008.03.20. 17:58:02

Most vitatkozunk, érveket ütköztetünk, vagy versenyzünk, hogy ki tud trágárabb lenni?

abel a rengetegben 2008.03.20. 17:58:43

van benne valami... egyebkent is mit pofazok en itt: csak egy panelproli vagyok

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.20. 17:58:53

Ugyan nem vagyok egy politikai elemző, de azért elmondanám, hogy én hogy látom a magyar politikusok hozzáállását erről az egészről. Az már jópár éve látszott eddig is, hogy az egészségügy nem működik úgy, mint kellene. Azt is láttuk, hogy akármelyik oldal fog belekezdeni a "reformokba", az halál biztosan olyat bukik, hogy évekig tarthat neki visszanyerni az erejét. És szerintem ezt Ők is látták.

És itt kezdődik az ördögi kör: akár a Fidesz, akár az MSZP kezdett volna bele, mindkettő épphogy cask belepiszkált volna a hatalas réteg ürülékbe, ahelyett, hogy teljesen lemosná azt. És hogy miért? Mert félnek a túlzottan nagy bukástól. Ezért van az, hogy Feri próbálja lehető legkisebb változtatásokká árnyalni a reformokat, és most mindegy, hogy hazugsággal, vagy anélkül. Ezért van az, hogy a több-biztosítós rendszer, ami maga nem lenne baromság, elsatnyul. Gyönyörű példa rá az MSZP politikusok mostani kapkodós, módosítsukgyorsan nyilatkozatai. Mint látjuk, a Viktor meg nem is támogatná a reformot, könnyű neki. Mert ő is egy töketlen alak, ezt megmutatta már jópárszor. Az SZDSZ és az MDF tökösnek tűnik, az előbbi a "mindenben a legradikálisabb átalakításokat csinálnánk, hogy egyedül lenne a kormányon", másik meg a szakértői kormányával tűnik annak, amit az Ibolya évek óta harsog. Hiába, nekik nincs sok vesztenivalójuk, persze, hogy dumálnak. És amíg mindenki, akinek ereje lenne változtatni, csak a saját bőrét félti, addig ne is számítsunk javulásra. Kész. Lehet anyázni...

Devil Inside 2008.03.20. 17:59:45

Különben nagy köszönet AgentUngornak, hogy lehetőséget biztosított március 9-e óta kissé frusztrált polgártársainknak, hogy kiírják magukból a keserűségüket. ;-)

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:00:01

nalam nincs bal-jobb felosztas komam, jo dontes van meg rossz. a nepszavazason a rossz gyozott.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.20. 18:01:11

ábel, a neved alapján azt hittem, hogy legalább azt tudod, hogy olyan sincs, hogy jó meg rossz. Jó és nemjó. :-D

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:01:33

gyerekek en nem tudom miert gondolja mindenki hogy minden balos frusztralt. meg 2 evunk van a valasztasig. ennyi ido alatt lett nagy partbol kicsi a kisgazdi part.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 18:02:38

De átálltam, ám ettől teljesen független az, hogy ez az írás a hányinger maga.

Bayer Zsolt cizelláltabban fosik.

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:03:00

elnezve a kozallapotokat, a nemjo meg egy egesz fincsi opcio lenne, akarmirol is beszelunk.

Dr Kotász 2008.03.20. 18:03:20

Nem kétlem én morpho, hogy sok jó szándékú dolog volt benne, csak rettenetesen dühít az a cél szentesíti az eszközt álláspont, hogy a párt érdeke az ország fölött van.
Ha ott rögtön megszorít és nem lébecol lehet, hogy vesztenek a választáson, de az ország nyer másfél két évet a felzárkózásban.
Ebben látom őt bűnösnek, nem kicsit.

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:04:29

zsomle korabban is olvastalak, akkor egyet is ertettem veled, azonban most nincs igazad. nem vennek ra merget hogy ugyanaz egy EP valasztas, egy nepszavazas meg egy orszaggyulesi. eleg a tv-ben egy fidesz gyulest megnezni, mindjart erore kap az egesz baloldal

mithrandir 2008.03.20. 18:06:11

Dehát, könyörgöm, ez a véleménye Fletóról.

És nincs vele egyedül.

Indulatosan ír. Megértem.

dr.minorka 2008.03.20. 18:07:43

ez a jobboldal!
Én is tudom, te is tudod, mindenki tudja, hogy nincs érved. De azért ennél kicsit színvonalasabban!:)
Csak mivel a tényeket olyan nagyon tiszteled:
"hogy nekem ezt mondja x ismerősöm, m" Hol is mondtam :)?
Ő műveltség virágai! Dr. Minorka Vidor nevéhez sajnos hozzátartozik a dr., mert Békés Pál ezt a nevet adta neki. Valójában nem doktor vagyok, hanem a kertészek közé tartozom. Ahogy a vicc mondja (Iván a partizán naplója): 1943. május 11. Ma elkergettük a németeket, elfoglaltuk az almáskertet. Május 12. Ma elkergettek minket a németek, elfoglalták az almáskertet. Június 12. Ma jött a kertész, és elkergetett mindenkit.
Ha nem esett volna le a tantusz, 2008. március 9. csak a kezdet volt. Végetek van politikai értelemben.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 18:08:46

abel

Nem elég megnyerni a választásokat, nem elég megpróbálni kormányozni.

Az Orbán dirigálta fidesz és a holdudvara biztosan kártékonyabb ellenzékben, mint kormányon.

A szocik ebből a szempontból megbízhatóbbak.
Azok belharccal töltik az ellenzéki éveiket, nem pedig azzal, hogy összezárva ellehetetlenítik az aktuális kormányzat munkáját.

Ezért álltam át, és ezért bíztatok mindenkit arra, hogy ne engedje ellenzékbe a fideszt.
Az ország, a haza fontosabb a politikai meggyőződésnél.

Budaphestie 2008.03.20. 18:09:21

Jó tudni, hogy a fidelitasznak is van egy különítménye, akik minden nap kommenteznek például itt a blog.hu-n. Többek között ezért kapják a fizetésüket, csakúgy, mint a túloldalon az amőbás társaság.

Ezeket a kommentezőket (mindkét oldalról) úgy lehet kiszűrni, hogy szinte mindig a pártjuk által előzőleg jóváhagyott kampány dumát ismételgetik.

Devil Inside 2008.03.20. 18:09:24

Bruszy, egy kis olvasnivaló:
www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0611&article=2006-0319-2036-46VUJS

Az úriember (Dr. Erdős Attila) volt Kóka ellenjelöltje tavaly Ágikával szemben. Lett volna elképzelése a dolgokról, nem is kellett nekik...

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:09:34

"hogy nekem ezt ondja x ismerosom m" Hol is mondtam:)? - ott mondtad hogy sok ismerosod van akinek gond volt a 300 forint vizitdij.

Dr Kotász 2008.03.20. 18:10:50

Kolbászoszsömle ez qrva jó volt!

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:11:33

zsomle: ha veszitenek, orbant keresztre feszitik a sajatjai. kosa valszeg nem lesz hulye, sem kartekony.

mithrandir 2008.03.20. 18:12:12

kolbászoszsömle 2008.03.20. 18:08:46

Végre valaki megfogadta javaslatomat, hogy ha mindenről a Fidesz tehet, még ellenzékben is, akkor nincs más hátra, mint felelősebb ellenzéket választani... :-DD

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.20. 18:14:49

abel a rengetegben 2008.03.20. 17:48:13:
"Hogy meddig kell elturnunk, hogy minket magasrol leszaro MAV-osok, burokratak, allamtitkarok es miniszteriumi hatteremberek elnek a mi penzunkon"

Idézet innen:
www.youtube.com/watch?v=BrDtSro6IDM

"Hogy egy atlagos magyar kozepiskolai tanar azt sem tudja mi az a gugli, es miert fontos hogy a gyerek ne az evszamokat magolja hanem ervelni tudjon egy tortenelmi szemely tettei mellett vagy ellen."

Idézet innen:
www.youtube.com/watch?v=dG1eeBwL6oc

Meg sem eroltettem magam, ket dolog is feljott, ami igen erosen a jovonkhoz kotodik"

Nem is volt szükség megerőltetned magad, ezek előregyártott vélemények.

dr.minorka 2008.03.20. 18:17:09

""hogy nekem ezt ondja x ismerosom m" Hol is mondtam:)? - ott mondtad hogy sok ismerosod van akinek gond volt a 300 forint vizitdij."
Nem erre volt válasz, tökfej?:
"jah tudom, nem volt 300 forintjuk, nehezen elnek..."

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:17:29

jajj doom ne mar! a jovo elkezdodott nem?

tewton 2008.03.20. 18:17:44

dr. minorka,
lám, hova vezet a gyerekműsorok leépítése a tv-ben... :)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 18:17:48

mithrandir

Kommentben lehet indulatoskodni, de ha valaki polgári undergrundnak nevezi magát, az vigyázzon a nyelvére akkor, amikor postot ír.

A tiszteletlenségnek megvan a határa.
Eszmét lehet gúnyolni, lehet ostoba szóviccekkel szórakozni nagyemberek rovására, de Magyarországon Magyarország törvényes és legitim miniszterelnökét nem gyalázzuk, nem sértegetjük.
Főleg nem egy egész cikkben.
És nem azért, mert mert tiszteljük a személyt, nem azért, mert egyetértünk vele.
Gondolom azt egy konzervatív irócskának és közönségecskének nem kell megmagyaráznom, hogy miért...

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:18:02

de hat mondtad... mi a kerdes?

dr.minorka 2008.03.20. 18:20:42

zsömlécske!
Erkölcsi hulláról hogy beszélünk?
Hazudtunk reggel, hazudtunk..

dowNLoad 2008.03.20. 18:21:47

Ennyire számít a zsindexcímlap??? A vizitdíjat CSAk az fizesse, aki NINCS BENNE A TB-fizetők listájában, a tandíjat meg az, aki mondjuk kétszer bukik egymás után, de ahogy a skizofrének be akarták vezetni, az a legrosszabb verzió lett volna. (és semmiképpen nem valami helyett legyen, hanem egy + összeg)

Svédország az tényleg más tészta.Kicsit régebb óta játszanak demokráciát.Irígylem is őket.(Néha mondjuk agyonlövik a miniszterelnököt az utcán,meg megkéselik a külügyminisztert a bevásárlóközpontban)
KIK IS KÉSELNEK arrafelé??? A BEVÁNDORLÓK!
nem egy tipikus svéd szokás, de ők is hülyék voltak, elkezdték beengedni azokat is, akik még a K.Ugandában is hátrányos helyzetűnek számítottak. (MEGÉRTE??? EDDIG SOHA SEHOL SENKINEK nem jött be ez az olvasztótégely libsi duma, még az USA is visszasírja az 50-es éveket, amikor a Gansta-RAP még ismeretlen volt, és feketék még nagy csapatban sem támadtak meg fehéreket, még a gettóban sem, a KKK pedig egy elismert férfiklub volt, nem valami rasszista csapat. Taglétszámuk egyébként mostanában ugrásszerűen növekszik)

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:21:58

doki figyu:

"....ne mi nyerjuk a legtobbet"

".... engem meg majd megvedenek a jogaszok, oszt jonapot!"

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:23:03

download, te nem hulye vagy, nem is kreten, es nem is beteg. te egy tudatlan rasszista barom vagy

dr.minorka 2008.03.20. 18:23:06

Abelem!
Lefordítom. Mondtál egy orbitális hazugságot, Finoman arra figyelmeztettelek, hogy nincs igazad. Ha ez nem elég akkor szívesen várom az álláspontodat cáfoló statisztikai/szociológia szakirodalom cáfolatát.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 18:24:52

abel a rengetegben

Ezt már hallottam sokszor.

Innen úgy látszik, hogy mindent túlél, és nem elég öreg ahhoz, hogy ne gyakoroljon az életemre olyan hatást, amit megemlegetek.

A faszát szopja a nép, a keze alá dolgozik a hatalmi ágak közül kettő.

Ez nem fog átcsapni gyűlöletbe, ha megen veszít, max. polgárháborúba.

Mert a fanatizált tömeg úgysem hinné el, hogy megint veszített.
A "sajnálatos események" kiváltó oka ugyanis nem az öszödi beszéd volt, hanem a választási vereség frusztrációja.
Ugyanis nem balosok tüntettek azzal, hogy őket becsapták.

dr.minorka 2008.03.20. 18:25:32

Abel!
Mi köze van mindennek ahhoz, hogy a cikk tárgya egy erkölcsi nulla?
Jut eszembe, ha reflektálnál Bencze György véleményére: "nem ugyanaz hazudni, és hazugsággal élni"

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 18:25:36

Minorka veled tényleg élőben kellene találkozni, mert a cirkuszt azt mindig is szerettem.

Miről is beszélek: "te is tudod, én is tudom,mindenki tudja.."

KI AZ A MINDENKI ???!!! HOZOL NEKEM 2 TANUVAL HITELESÍTETT ALÁÍRÁSOKAT ??

Az ilyen fordulataid miatt vagy nevetséges. Meg végünk van. Kinek ? Azt se tudod kit, mit képviselek vagy hová tartozom, vagyis elnézést, hiszen doktorságodnak ez helyből megvan.

Dr Kotász 2008.03.20. 18:26:03

Disztingválni pedig fontos!
Én például nem vettem távcsöves puskát a piacon.
Ennél nagyobb tolerancia nem kell. Képmutatás lenne.

dr.minorka 2008.03.20. 18:27:00

jobboldal:
Mindenki tudja, hogy mit (és kiket) képviselsz:)

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:27:18

zsomle: fidesz korul is vannak vallalkozok. ezek sokat adtak es keveset kaptak az elmult evekben. a haboruhoz meg tudjuk melyik harom dolog kell

dr: milyen baromsagot mondtam en?! magad vagy a frusztralt kozrohej oregem..

dr.minorka 2008.03.20. 18:29:28

Ábel!
"ah tudom, nem volt 300 forintjuk, nehezen elnek.."
Ezt kellene bizonyítanod:)

mithrandir 2008.03.20. 18:29:57

Zsömi, de őszintén, te mint konvertita, ezt 2001-ben is így gondoltad, és így is cselekedtél:

"de Magyarországon Magyarország törvényes és legitim miniszterelnökét nem gyalázzuk, nem sértegetjük."

Ja, és számomra nem legitim.

Aki miniszterelnökként (!, a hatalom megtartása érdekében hazudik az ország állapotáról, az se nem legitim, se tiszteletre nem méltó.
A tiszteletet eljátszotta. Sorry.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 18:30:41

abel

Azok a vállalkozók a fidesznek köszönhetik a pénzüket.
Az ő tőkéjük Orbántól függ, nem a piactól.

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:31:00

dehat maga a spiritualis mondta hogy sokaknak gondot okoz a kifizetese!!! ketsegbe ne vond mar a szavait , mert szajon vaglak azonnal!!!

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.03.20. 18:31:05

Dj. Urtsány egyértelműen az, kire nem lenne értelme rábízni egy ország irányítását. Orbán a másik ilyen lény. Csak az a baj, hogy kedves honfitársainknak mániája ragaszkodni a gyökerekhez, még akkor is, ha nincsenek neki. A másik tény, hogy egyre jobban csúszunk lefelé, és a kiigazítás mindig az alsóbb néprétegeken ront, a magasabbra pozícionált lének inkább csak a pozitívumokat veszik belőle észre, pl. megnő a befektetéseik értéke. Viszont igazából annak se örülnék, ha a személyi szabadságom bizonyos aspektusát korlátoznák, netán kötelező lenne vallást tanulnom vagy megkeresztelkednem.

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:32:21

jo de csak akkor van zseton ha kormanyon vannak nem?

dr.minorka 2008.03.20. 18:33:17

Ábel!
nem szájaskodni, hanem bizonyítani az állításodat!

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.03.20. 18:33:44

Amúgy mintha nem gyengén tele lenne rakva az oldal reklámmal...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 18:34:18

mithrandir

Ebben az országban nem te legitimálod a miniszterelnököt.

Ha neked nem tetszik a személye, az bizony gond.
Neked is, meg neki is.
De az országot minősíted azzal, hogy milyen hangnemet engedsz meg magadnak a nagynyilvánosság előtt.

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:35:09

tessek itt az ajanlatom a kollegaknak:
1. jobboldali kormany kosaval, vagy vargaval, vagy akar rogannal is - de az telleg az o kormanya legyen. spiritualis max parlamenti kepviselo vagy EP tisztsegviselo
2. szakertoi kormany akarki tamogatasaval
3. balos kormany de feri mar csak maganvallalkozo, a min elnok meg bokros vagy suranyi vagy akarki
na?!

Hattory Hanzo 2008.03.20. 18:35:11

AgentUngur

A 2004-es, kettős állampolgárságos népszavazás miatt tarthatod Fletót virtuális személynek, de szögezzük le, hogy mindösszesen 1 521 271 ember tekintette azt a kérdést annyira szívügyének, hogy elmenjen, és igennel szavazzon. 5 millió jól el se ment, 1 millió 400 ezer körül volt a nem. Tehát standard jobboldali szavazók százezrei számára nem volt annyira fontos az az ügy, esetleg nemmel szavazott.Kicsi arra a sansz, hogy őket az MSZP kampány befolyásolta.

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:36:23

de hat doktorom, o maga mondta! az isten szerelmere tanuld mar meg hogy vannak politikusok akiknek igazuk van! tudod, honnan lehet tudni: mozog a szaja...

dr.minorka 2008.03.20. 18:37:05

"De az országot minősíted azzal, hogy milyen hangnemet engedsz meg magadnak a nagynyilvánosság előtt."
szerintem aki mocskos szájjal beszél nyilvánosság előtt az csak magát minősíti, nem az országot:) végre helyesen látod Ferit...

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:37:49

a kettos nepszavazas lenyeget mikolatol hallottuk par evvel kesobb. kar hogy nem lehet ujra megtartani de ugy hogy szavazati jogot csak az kapjon aki 5 evet itt el es adozik folyamatosan. ja hogy az kettos merce lenne? hat igen, innen latszik hogy egy jogi keptelenseg volt az egesz. ennek tobb kell feri ellen gyerekek. akkor mondjatok hogy hazudott es kesz

tewton 2008.03.20. 18:37:58

Kolbaszoszsemle,

"A szocik ebből a szempontból megbízhatóbbak. Azok belharccal töltik az ellenzéki éveiket, nem pedig azzal, hogy összezárva ellehetetlenítik az aktuális kormányzat munkáját."

olvasd el ezt a cikket, aztán beszélj tovább.

gondola.hu/cikkek/53600

1998-as szoci stratégia

mindannyian vinnyognátok, ha Fletó a pofájába kapná a saját pártjának a stratégiáját.

"Ebben a helyzetben a szocialista ellenzéki politizálásnak most már nem lehet célja a parlamenti munkában történő szakszerű részvétel, a törvényhozás színvonalának javítása vagy az ország életében a megszerzett önkormányzati pozíciókon keresztül történő együttműködés. Ebben a helyzetben a Szocialista Pártnak egy stratégiai célja lehet: leváltani, lemondatni, elsöpörtetni a diktatúrát; lerövidíteni azt a négy évet, amely minden jel szerint kiteljesítené az alkotmányos diktatúra intézményrendszerét és az eddigieknél még mélyebben teremtené meg annak gazdasági és politikai feltételeit."

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 18:39:16

minorka

Lenyeltél egy humorheroldot, vagy tényleg _ennyire_ buta vagy te is?

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:39:40

doktor kivetelesen egyetertek. lehet irni a min. elnokrol amit akarunk. hogy az erveink helyessegevel mi van az egy masik kerdes. ettol fuggetlenul nem kicsit gaz durcaskodni hogy nekem nem legitim akkor o mar nem is min. elnok. bazze, megvalasztotta a tobbseg. horn meg pufajkas volt, megyesi ugynok, sot meg gazdag is! fobunok ezek, hamis ervek meg mindig vannak.. utni publiban azert persze lehet

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 18:42:07

tewton

A kérdés nem is az, hogy a gondola igazat ír-e, ez irreleváns abból a szempontból, hogy a szocik azt csinálták-e, amit a gondola szerint a stratégiájuk írt elő, vagy azt, amit én mondtam.

Ács Ferenc 2008.03.20. 18:44:20

Agent Ungur érzelmeit megértem, következtetéseit viszont részben nem osztom: a szociális demagógia kétélű fegyverével (1,15 eurós népsavazás) lehet ugyan pirruszi győzelmeket aratni, nemekből új, de illékony többséget kalapálni, ám közben szétrohad alattunk az ország és lassan ilyen lúzer-rezervátum leszünk Közép-Európában, ha már most nem vagyunk azok. Ez itt az inaktívak paradicsoma, a nyugdíjasok kegyeire vadászó két monstrumpárttal. Szintén kétlem, hogy GYF-nek vége lenne, vagy legalábbis végleg vége, egyszerűen több benne a küldetéstudat, semmint hogy csak úgy félreállna. A Fidesz-fanek meg már most leírták, a jobboldal kezdi magát megint elgaloppírozni...

dr.minorka 2008.03.20. 18:45:24

Gyurcsány legitim, de jure. Vagyis formálisan a törvények szerint választották. Valójában csalt. Ezekután semmi tisztelet iránti nincs. Betartom vele szemben a törvényeket. Pontosabban ugyanazt érzem iránta, amit 1987 óta, legfeljebb az erkölcseit ítélem meg sötétebben.
Ui: magam részéről sohasem pufajkásoztam Hornt, ügynököztem Megyót. Csak mondom, nem vagyok jobboldali:)
---------------
zsömle!
Ne kotyogj bele:)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 18:45:24

jah, és nemmellesleg szerinted, teljesen őszintén a fidesz éppen milyen stratégiát követ?

A szocik 98-asát, vagy egy saját, konstruktivitáson alapuló országépítő stratégiát?

mithrandir 2008.03.20. 18:45:54

kolbászoszsömle 2008.03.20. 18:34:18

A kommentem első felére nem válaszoltál.
Csak őszintén...

Szerinted, ki, vagy mi legitimál egy miniszterelnököt?

Ami pedig az ország minősítését illeti, nem az hoz rá szégyent, hogy egy ilyen alak a második közjogi méltóság?

Tiko 2008.03.20. 18:45:57

Jól beszél a srác. Több ilyen kéne.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 18:47:52



Halkan mégegyszer megkérdezem, mert én nem vagyok újságíró, de:

Az nem ultragáz, hogy AgentUrgunt idézőjelesen Debreczeni szájába ad valamit, ami még tartalmilag sem igaz ???

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:48:02

a jobboldal ugynokozte, pufajkasozta, luxusbaloldalizta oket helyetted is minor. az atlag orban-fan keptelen elengedni a vezetoje kezet, es barmit bevesz hogy az ellenfel ellenseg , a sikeres ember albaloldali taplo legyen a szemeben. mi elengedtunk 3 vezetot horn ota, te egyet sem 20 ev alatt. nem csoda hogy mar munkas tagozatuk is van.

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:50:19

tisztazzuk: legitim egy politikus csakis es kizarolag jogi ertelemben lehet szaz szazalekig. minden mas kamu: Zapaterot nyilvan utaljak a spanyol jobbosok, Bush lelonek egyes amcsi demokratak. a lenyeg nem az hogy hazudott -e, hanem hogy elismered-e hogy o a fonok 4 evig, es neked varnod kell a levaltasaval.

dr.minorka 2008.03.20. 18:50:22

". mi elengedtunk 3 vezetot horn ota, te egyet sem 20 ev alatt"?????
Én csak azt mondtam, hogy mióta ismerem Ferencünket ugyanazt gondolom róla, csak erkölcseit ítélem meg egyre negatívabban.

mithrandir 2008.03.20. 18:50:51

ez a jobboldal ?! Á, téged átvágnak ! 2008.03.20. 18:47:52


"alkan mégegyszer megkérdezem, mert én nem vagyok újságíró, de:

Az nem ultragáz, hogy AgentUrgunt idézőjelesen Debreczeni szájába ad valamit, ami még tartalmilag sem igaz ???"

De, ez gáz. Halkan is, hangosan is.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 18:51:14

mithrandir

Kb akkora szégyen az, hogy Gyurcsány a miniszterelnökünk, mint az olaszoknak Berlusconi.

Erre a legitimitási kérdésre, lévén technikai kérdés, válaszoljon a gugli, ha tényleg érdekel.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.20. 18:52:56

"RAMBO • szolo.blogspot.com 2008.03.20. 17:49:53
Költségvetési kérdésben ezentúl szavazzanak azok, akik a költségeket állják. Adószámmal, a szavazatokat pedig tessék a befizetett adó összegével súlyozni. Mert más faszával könnyű verni a csalánt.

ez a jobboldal ?! Á, téged átvágnak ! 2008.03.20. 17:53:40
RAMBO ! Ez tényleg jó ! Megszavazom, 3x is IGEN !"

Tájékoztatásul közlöm, hogy 2006-os választást az aktívok közt a Fidesz nyerte meg. A nyuggereknél pedig 5:3-ra a szocik. Most éppen megint nekik talált ki pízt Feri - erről mi a koalás honfik véleménye az utolsó, csalános mondat fényében?

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:53:12

"te" helyett egyebkent "ti"-t akartam irni, de a lenyeg valtozatlan. erkolcsileg megvetheted, ezzel pedig nincs is gond

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:54:07

tolgy:
akkor most miert nem az o kegyeiket keresik?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.20. 18:56:52

Héé, átjöttetek Tótától szociáldarwinista droidok? Kár volt. Nem hogy örülnétek, hogy sikerült visszatalálni az MSZP igazi választási programjához, a népszavazás csak ebben segített. Menjetek vissza hőbörögni a megértő Mestrehez. Nemzethalált vízionálni meg 1,15 euró miatt felesleges. Inkább a hat év alatt gigantikusra hízlalt államadóság miatt kéne bőgni. Mit szóltok a soronkívűli 1%-os nyugdíjemeléshez? Örültök? 30 milliárdra erre van, a gyerekorvosok meg dögöljenek meg?

mithrandir 2008.03.20. 18:56:58

kolbászoszsömle 2008.03.20. 18:51:14

"Erre a legitimitási kérdésre, lévén technikai kérdés"

Ezt neked ki mondta???
Akkor a legitimációs válság azt jelentené, hogy elvesztette a többséget a parlamaentben? Korántsem.

Megkérdezem harmadszor: te 2001-ben feltétel nélkül elfogadtad Orbánt, és a tisztelet hangján szóltál róla?
Pedig ő azért nem volt ilyen foszladozó erkölcsi hulla.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 18:57:11

Kedves Tölgy !

Csak ugyanaz, mint tegnap előtt: fosos szocik, megélhetési szélkakasok.

Ez is gáz, és hidd el, ha rajtam múlna...

Amúgy, ha már a Debreczeni cikk szóba került, ő is leírja, hogy milyen hülyeség volt ápr. 1-től megszüntetni a díjakat, amikor a szavazólapon is 2009 jan 1 volt.

kelet 2008.03.20. 18:57:52

Sokan szidják azokat, akik nem elsősorban a kérdésekről, hanem GyF-ről szavaztak. Felteszem a kérdést:

Milyen egyéb hathatós eszköz van az állampolgár kezében a népszavazáson kívül, amivel két választás között talán befolyásolni tudja a politika menetét?

Ne felejtsük el, hogy a hatékonysághoz szervezettség is kell, ami pl. egy népszavazáskor adott.

abel a rengetegben 2008.03.20. 18:59:47

ornagy ne beszeljen hulyeseget, itt elhangzottak ervek is, csak maga lusta volt elolvasni oket. a nyugdij emeles egy baromsag, ha engem kerdez befagyasztanam a p...ba. most viszont sajnos mennem kell, kar erte...
abel

grupi 2008.03.20. 19:00:10

Nem az a legfőbb kérdés, hogy a népszavazás eredménye okán Gyurcsánynak mikor kell felállnia a székéből, hanem hogy március 9-e után a politika megteheti-e azt, hogy nem változtat önmaga működésén.

mithrandir 2008.03.20. 19:03:34

kelet 2008.03.20. 18:57:52

Tied a hangszóró...
Én is a felemelt középső ujjamat szimbolizáltam a szavazólappal... :-)
(vagy a lefelé fordított hüvelyket... ahogy tetszik... :-)

Tiko 2008.03.20. 19:06:48

grupi 2008.03.20. 19:00:10

"Nem az a legfőbb kérdés, hogy a népszavazás eredménye okán Gyurcsánynak mikor kell felállnia a székéből, hanem hogy március 9-e után a politika megteheti-e azt, hogy nem változtat önmaga működésén."

Ugyan kit ültetnél oda GYF helyére? Ezzel taktikázik ő is. Azt állítja ő az egyedüli alternatíva. Így volt ez az elején is. Megnyerte a szociknak a választásokat, ugyanezzel az érvvel. Így a ballibsi klubban mostanság is ugyanúgy nyelik a brét mint régen.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 19:07:04

mithrandir

Én nem írtam cikket Orbánról 98 és 02 között.
Valóben nem volt foszladozó erkölcsi hulla.
Hiszen ő, a Kisgizdákkal soha.
Persze.
Soha.

De erre fátylat lehet borítani.

A legitimációs válság egy dolog. A legitimitás pedig egy másik.
A kocka és a kockafej sem keverhető fogalmak.

kelet

A népszavazás sem hathatós eszköz, és nem is adekvált. A nagykalapáccsal fűrészelés tipikus esete.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 19:08:41

Őrnagy

mikor én azt írtam, hogy akkor most lehet visszavonni a 13. havi nyugdíjat, a jobbosok voltak felháborodva a cinizmuson.

Akkor hogy van ez?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:10:29

Velóban Ábel, megláttam a Tótáról ismert neveket, és úgy gondoltam nem szükséges végigolvasnom a kommenteket kb. tudom miről szólnak.

Kolbász és ugye az Szdsz az Mszpvel soha, (rájuk is szavaztam 94-ben, máig bánom)

mithrandir 2008.03.20. 19:12:15

kolbászoszsömle 2008.03.20. 19:07:04

"Én nem írtam cikket Orbánról 98 és 02 között."
Értem. Csak az újságírók minősítenek.

"Hiszen ő, a Kisgizdákkal soha."
Te mit tettél volna a helyében?

"A legitimációs válság egy dolog. A legitimitás pedig egy másik.
A kocka és a kockafej sem keverhető fogalmak."

Hát hallod...
Asszem a szigorúbbak téged is kizárnának a TB-s népszavazásról... :-)

Tiko 2008.03.20. 19:13:06

Őrnagy + Kolbász,

Nem tök mindegy ki kivel? A mérlegeket nézzük már meg..

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 19:14:52

Őrnagy

Én a jobboldallal ellentétben nem állítom azt, hogy a szocik, vagy a szadesz nem nem hazudott soha, hogy a benne lévő emberek szentek, és kiröhögöm azt, aki ilyet állít.
Nem elkezdem megmutatni, hogy de az Orbán, vagy de a Dávid Ibolya.
Vagy ha igen, akkor nem gondolom azt, hogy ezzel a balos bűn, hazugság, hiba le van tudva.

Ez a különbség köztem, és köztetek.

ÁrPi 2008.03.20. 19:16:46

"ezajobboldal?!" 2008.03.20. 18:47:52

"Halkan mégegyszer megkérdezem, mert én nem vagyok újságíró, de:
Az nem ultragáz, hogy AgentUrgunt idézőjelesen Debreczeni szájába ad valamit, ami még tartalmilag sem igaz ???"

Csak halkan kérdezd, mert feljebblapozok és megnézem úgy van e ahogy mondod!

The full text about Debreczeni:

"Debreczeni kesereg és félti az országot"

Agentungur eme fenti post írója egy másik -- kőbalos kollégáját említi már a rákövetkező mondatában!!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.20. 19:18:43

Khm-khm, tud valamely Feri-barát a segélyezési és járadékos, nyugdíja ellátást érintő lényeges intézkedést az elmúlt 2 évből? Mert adót emeltek, az aktívok terhei nőttek, az állam túl nagy, öngondoskodás kell, stb. - de ha eccer kikerül valaki a munkaerőpiacról valaki, be a közellátottak közé, akkor érinthetetlen - legalábbis Feriék szerint. CSak nem rájuk építik a modern és európai Mo-t? Vagy csak a hatalmukat?

Szatmari 2008.03.20. 19:19:14

Foarte bine faci, AgentUngur!!! Da-le peste gura!

mithrandir 2008.03.20. 19:19:36

Na jó Zsömi, a kedvedért energiát is fektettem a dologba. Tessék meghatódni... :-)

"A demokrácia kormányzati forma, amelyben a hatalom gyakorlásában a nép (majdnem) minden tagja részt vehet származásra való tekintet nélkül. A demokráciában a nép a politikai legitimáció egyetlen forrása. A politikai kérdéseket a nép közvetlenül népszavazáson vagy közvetett módon választott képviselőkön keresztül parlamenti választáson kifejezett többségi döntése alapján határozzák el."
(Wikipédia)

Terveüdekszi 2008.03.20. 19:21:02

osztovata:"Terveüdekszi
baromi intelligens és okos vagy."

Személyeskedjünk? Senkiházi cigány vagy. ;-)

Hogy mi függ az ellenzéktől? Ezek szerint haza is mehetnének? Ugye ezt te sem gondoltad komolyan?

"konstuktív" Gépelési hiba. Kimaradt egy betű. Ha ismernéd a szót, talán megértetted volna így is. Meg nem ártott volna a te írományodat is végigolvasni még egyszer.

EGyébként ha figyelmesen olvastál volna, akkor látnád, hogy nem állítottamhogy egyedül a Fidesz felelős az elkúrásért. (megfigyelhető, hogy nagy f-fel írtam...) Természetesen nekik is volt közük a dologhoz, mintahogy mindenkinek. Csak amikor be kellett volna látni hogy ez így rohadtul nem zsír, akkor az egészet egyetlen csoportra akarták ráverni. Pont az lett volna adolga az ellenzéknek, hogy segítsenek meghúzni a dolgot, mindezt az ellenzék szerepében úgy hogy az ország fejlődése lehetőleg egy irányba haladjon. Ha ellentétes irányba húzzák, annak az lesz az eredménye, hogy egyhelyben ácsorgunk és felemésztjük a nagy semmire az összes energiánkat. Lásd az aktuális helyzete az országnak. Persze a Fidesznek valamiért fontosabb volt a piti presztizs harcukat megvívni. A szopó ágra akkor fognak felcsatlakozni, ha megnyerik a következő választásokat, és meg kellene mutatni hogy ők milyen tökös legények. Persze efelől kétségeim vannak, hiszen ha anyira fasza gyerekek lettek volna, akkor 4 év után nem bukják el a választásokat, ill. az elmúlt 6 évben előálltak volna akár egyetlen épkézláb alternatív megoldással.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:22:00

Zsömle, aki azt mondja,hogy a jobboldal sose hazudott még ,az hülye:) A politikus hazudik. Sajnos.De nem mindegy,hogy mekkorát. És nem mindegy, hogy választásiprogramot kidobjuk,és bevezetjük azt, amit előtte az egész ország előtt tagadtunk le.

De olyan unalmas már ez, had ne ...

Inkább azt írom le, hogy miként kellett volna bevezetni az eltörölt díjjakat: pl. vizitdíj csakk annak , aki nem fizet járulékot, ezzel kb ki is lett volna lőve a népszavazás. Tandíj csak annak ,aki évfolyamátlag alatt teljesít ( perzse a puskázás visszaszorítása után, szerintem mindenki tudja,hogy milyen szánalmas viszonyok uralkodnak ilyen téren ). "Reformálni" ésszel kell, cselesen.

states 2008.03.20. 19:22:26

Hát én végig olvastam Debreczenit, pedig nem volt könnyű, ez bizony még egy udvari önéletrajzírótól is hihetetlen iromány, hülyeségben, szinvonaltalanságban balról előzni a Népszavát...

kelet 2008.03.20. 19:24:23

kolbászoszsömle:

A népszavazás nem adekvát eszköz a szó szoros értelméban, de hathatós, mert segít megbuktatni egy politikust, amire sokan már az MSZP-ben is várnak.

A kérdésre egyébként nem adtál választ:

Milyen eszköz áll az állampolgár rendelkezésére, hogy befolyásolja a politikát?

mithrandir 2008.03.20. 19:24:50

"Elfogadottság vagy legitimáció – a hatalomgyakorlás egyik jellemzője, mely a hatalom elismert, elfogadott szabályrendszerek és elvek alapján történő megszerzésével és gyakorlásával szerezhető meg.

Legalitás: egy államjogi rendjére, törvényeire vonatkozik. Legálisnak nevezzük egy személy magatartását v egy társadalmi intézmény működését, ha az megfelel az érvényben lévő törvényeknek."
(forrás: Wikipédia)

Ez is neked, Zsömle.
Tehát: legalitás nem egyenlő legitimáció.

Tiko 2008.03.20. 19:25:28

Te kolbi,

Azért mégiscsak ezt a miniszterelnököt utálják az eddigiek közül legjobban. Ha a jobb oldal hazudott is, látni kell azt is mellé, hogy nem sikerült ennyire megalázóra, lekezelőre, lefitymálóra és még sorolhatnám az egyéb jelzőket. Mi több, mindezt folyamatában, mind a mai napig.. (lekezelő viselkedés)

Nem így van?

És akkor a koalíciós partnerről még nem is beszéltünk.

makacs szennyeződés 2008.03.20. 19:27:54

"Utáljanak érte, de például nekem gyötrelmes volt behúzni a három igent, mert az önrésszel, mint alapelvvel egyetértettem."

hát igen, anno a "szégyenletes" népszavazáskor is pont így szavaztak sokan meggyőződésük ellen, csak azért, hogy NE adjanak Orbánnak szavazatot.
így lett hasonlóan ostoba az eredménye annak is, és persze hasonlóan vérciki nemzetközileg.
bizony.
te válaszoltál okosan, csak éppen nem az a kérdés volt feltéve. :) droid.

"Hogy nem lesz nyugdíj, ha lesz kettős állampolgárság."

nem tartozik a tárgyhoz, de óriási tömegeknek nem lesz nyugdíjuk néhány éven belül kettős állampolgárság nélkül is.
aki odafigyel, el kezd gondoskodni legkésőbb mától magáról.

azt viszont nem értem, hogy miért a fideszre szavazók mondják, hogy be lettek csapva, ha úgysem hitték el, amit 2006-ban Feri mondott, mivel nem rá szavaztak.
akkor miért lettek becsapva?

most mint akit nem képvisel senki a t. házban, úgy kérdem, hogy úgy egyébként nem mindegy, hogy melyik maszopos a miniszterelnök?
miért jó a fidesznek, ha egy másik maszopos bábu áll az élen?
"merőt útáljuk."
ennyire egyszerű?

Tiko 2008.03.20. 19:30:14

"azt viszont nem értem, hogy miért a fideszre szavazók mondják, hogy be lettek csapva, ha úgysem hitték el, amit 2006-ban Feri mondott, mivel nem rá szavaztak.
akkor miért lettek becsapva?"

nem ezt mondták el öszöd után, hanem azt hogy: nesztek bazzze, ez kellett???

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.03.20. 19:33:10

Kicsit OFF:

Ez de aranyos:
index.hu/politika/belfold/mszdsz8711/

Mi lesz igy a Kakosy-Nyiro-Genoid kft.-etc. bulibol?

ON

dowNLoad 2008.03.20. 19:38:54

Ábel a rengetegben (te egy KeletEUi néger vagy?, nem erdélyi magyar? annyira fáj, hogy az USÁban lehet KKK meg NSDAP/AO ??? ott sípolj, ne itt)

1. jobboldali kormany kosaval, vagy vargaval, vagy akar rogannal is - de az telleg az o kormanya legyen. spiritualis max parlamenti kepviselo vagy EP tisztsegviselo
2. szakertoi kormany akarki tamogatasaval
SZAKÉRTŐI???? HOL VANNAK ITT SZAKÉRTŐK???? Esetleg te vállalnád havi néhány millióért?
3. balos kormany de feri mar csak maganvallalkozo, a min elnok meg bokros vagy suranyi vagy akarki
MAGÁNVÁLLALKOZÓ????? MUHAHAHAHA
ESETLEG LEHETNE OLYANVALAKI IS AKI NEM BILDERBERG TAG??? Vagy NEM KETTŐS állampolgár???
A gyengébbek (és ábel) kedvéért még1X, sokadjára:
index.hu/politika/kulfold/holbrooke880/
Ha esetleg nem tűnt volna fel, 2001-ig HUNGARY egy szinten volt Szlovéniával, nézd meg most mi a helyzet. Hála a sok nagytudású szakértőnek.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:44:44

A TGm cikk állat jó! Rég szórakoztam ilyen jól.
Nem akar valaki róla postot írni reakciósok?

dowNLoad 2008.03.20. 19:47:37

Sajnos szegény Ábel tudatilag beszűkült:

a lenyeg nem az hogy hazudott -e, hanem hogy elismered-e hogy o a fonok 4 evig, es neked varnod kell a levaltasaval.

Persze, hogyne, MEGVÁRJUK, akkor is ha már nem is lesz ország azután a fantasztikus 4/6/8 év után, mert ez így szabályos. Tudod hogy hívják azt aki egyedül játszik szabályosan egy sunyi, aljas, mocskos csapatban??? BALFASZ. Ez a magyar választó, mert már 4X felgyújthatta volna (egyszer kellet volna csak) az országházat (benne a képviselőkkel) és akkor már nem mernének kárt okozni, de nem, mert az nem sportszerű. Eddig 110MILLIÁRD USD-be, +elszalasztott lehetőségek tömegébe van ez a sportszerűség nekünk.
(már ha te is választó vagy, vagy a skizofréneknek ez meg van tiltva? Vagy esetleg egy képviselő atyához van szerencsénk???)

NemAnonim 2008.03.20. 19:49:15

AgentUngur: kösz! alapvetően egyetértek veled, bár én már 2006-ban sem adtam volna esélyt, és a 3 igenből a hramadikkal (tandíj) csak sok előfeltétel teljesülése esetén tudok egyetérteni... mégis, örülök, hogy vannak még, akik legalább fő vonalakban hasonlóan gondolkodnak.

:-)

pucros 2008.03.20. 19:49:21

azt azért lássuk, hogy az egészségügy az SZDSZ-é, vagyis a tévévitában legfeljebb tévedett (az SZDSZ sem mondta előre hogy vizitdíj)

Tiko 2008.03.20. 19:54:53

pucros 2008.03.20. 19:49:21

"azt azért lássuk, hogy az egészségügy az SZDSZ-é, vagyis a tévévitában legfeljebb tévedett (az SZDSZ sem mondta előre hogy vizitdíj)"

lássuk már be inkább azt, hogy nem véletlenül került az szdsz-hez az egészségügy. gyf áttolta a felelősség vállalását amoda. ennyi. aki ezt nem látja menjen a gyengénlátók intézetébe, ha egyáltalán van még olyan:S

forumuser 2008.03.20. 19:55:19

A kettős állampolgárságról szóló népszavazást nem kéne előrángatni, ui. az sem szólt másról, mint politikáról. Épp a határontúliak kullogtak a prioritási sor végén... Azon emberek jó része, aki otthonmaradt vagy nemmel szavazott, látta ezt, és nem azért nem támogatta a dolgot, mert "hazaáruló".

CrL 2008.03.20. 20:01:52

Trágár leveleket ont Gyurcsány e-mail fiókja.

www.hirado.hu/cikk.php?id=268402

minden összejön mostmár.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 20:01:54

kelet

Azt nem tudom, hogy mi az eszköz, de arra kérdésre, hogy legyen-e vizitdíj, sem a nem sem az igen válasz nem jelenti azt, hogy menjen Gyurcsány, vagy, hogy strukturálisan változtasson a kormány a politikáján.
Ezt sugallni egyrészt a nyelv meggyalázása, másrészt, nettó hazugság.

mithrandir

A miniszterelnök ilyen értelembn nem tud legitim lenni.
Sem ez, sem más, lévén nem a nép választja, hanem a parlament.
Csak legális.
Gyurcsány legális miniszterelnök, egy legitim parlament kinevezettje.
A népszerűségből nem következik a legitimitás, és a hiányából sem ennek az ellenkezője.

Tiko

Nem túl népszerű Gyurcsány, sőt bizonyos körökben meglehetősen népszerűtlen.
Az a kérdés, hogy ez elég ok-e arra, hogy ez az folyjon az országban, ami most folyik.

Mellesleg, ha nem acsarogna a fidesz, ha nem nyomta volna a bukás képét, már rég nem lenne miniszterelnök.
Borzasztóan kontraproduktív az, amit csinál Orbán, és amihez asszisztáltok.

Ha az állandó nyomás nem kényszerítené összezárásra a szocikat, akkor már rég Szili Katalin vezetné a pártot, vagy lenne a parlament élén, és 2010-ben üdvözölhetnénk egy 5% közeli pártocskát a parlamentben, miközben egy élhetőbb és elkúratlanabb országban laknánk.

vidéki suttyó 2008.03.20. 20:06:58

Ez a miniszterelnök elhatarozta, hogy bevonul a törtenelembe, vagy igy, vagy ugy. A milliardjai megvannak, mindent elert, amit penzzel el lehet erni, gondolta, itt az ideje hogy halhatatlan is legyen.
Önszantabol soha nem fog felallni a szekeböl! Csak azt nem lenne jo kivarni, amig kiprovokal egy polgarhaborut.

AgentUngur, gratula!

mithrandir 2008.03.20. 20:07:42

pucros 2008.03.20. 19:49:21
azt azért lássuk, hogy az egészségügy az SZDSZ-é, vagyis a tévévitában legfeljebb tévedett (az SZDSZ sem mondta előre hogy vizitdíj)

Ez baromság. Magyarországon a TELJES kormány működéséért a kormányfő felel. Egy személyben. Ezért nem lehet bizalmatlansági indítványt benyújtani miniszter ellen, csak a miniszterelnök ellen. És ha elbukta, vele bukik a komplett kormány.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.20. 20:11:23

Pascal · torzskocsma.blog.hu/ 2008.03.20. 16:12:16,

nem vagyok oda érted, de ezért respect.

Tiko 2008.03.20. 20:13:19

Kedves Kolbi,

Azt írod hogy:

"Borzasztóan kontraproduktív az, amit csinál Orbán, és amihez asszisztáltok."

Igen. Asszisztálok. Mégis mi a lótüdőt csináljak? Dobálózzak én is? Vagy csendben asszisztáljak? Mit kellene csinálnom? Mi lenne a helyes út? Remélem érted mit mondok. Hisz te magad mondod hogy legitim és törvényes, így én hiába kívánom a mindenki tudja hova - nem változik semmi sem, így némán "asszisztálok". Ez maradt.

Abban egyetértünk hogy kontraproduktív, de be kellene látni azt is hogy az igazi kontraproduktivitást nem Orbán okozza. Ő már "csak" egy lapáttal tesz rá, ebben is egyetértünk.

És mellékesen: se Szili, se az 5% nem okés. Mindig is híve voltam egy "normális és erős" ellenzéknek, bárki is legyen hatalmon.

ui: nem vagyok Orbán-fan.

boj (törölt) 2008.03.20. 20:18:45

"A kettős állampolgárságról szóló népszavazást nem kéne előrángatni, ui. az sem szólt másról, mint politikáról."

Fenéket nem kéne. Én láttam székely barátaim arcát aznap este. És nekem is ott szakad el a cérna.

vidéki suttyó 2008.03.20. 20:21:47

boj

Ma mar biztos nem ragaszkodnak szekely barataid a magyar allampolgarsaghoz. Meg tudom öket erteni.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 20:22:16

Tiko

Ha magad is belátod, hogy kontraproduktív az amit csinálsz -nem váltódik le tőle a miniszterelnök, nem alakul át tőle a kormáyn, vagy ha igen, akkor sokkal lassabban, mintha nem csinálnál semmit- akkor miért csinálod?

Ezt tényleg nem értem.

Aktívan támogatni egy olyan csoportot, amelyik minden ténykedése, minden megmozdulása Gyurcsány kormánypozícióját erősíti, számomra egy gyurcsányellenestől érthetetlen cselekedet.
Főleg úgy, hogy a fidesz láthatóan kegyet keres. Azt mondja, amit hallani akarsz, azt ígéri, amit kívánsz.
Pozitívan vissza vagytok csatolva egymásra.

Benedic 2008.03.20. 20:23:22

fel kéne fogni, hogy a népszavazás ilyetén módja nem megoldás a kormány befolyásolására. A demokrácia alapja az, hogy megszavazunk valakit 4 évre és ha nem követ el törvénybe ütközőt, akkor végig csinálja.
Szép lassan rájövünk majd, hogy négy évente az az X nem egy interaktív szappanopera része, nem emelt díjas sms, hanem a mi bőrünkre megy.
Akkor majd nem olyan bohócokra adjuk a voksunkat mint a Gyurcsány és az Orbán, hanem normális politikusokra, akinek egyik fő ismérve, hogy nem mond baromságot, nem a bulvárnak dumál.

mithrandir 2008.03.20. 20:27:18

Benedic 2008.03.20. 20:23:22
"A demokrácia alapja az, hogy megszavazunk valakit 4 évre és ha nem követ el törvénybe ütközőt, akkor végig csinálja."

Ezt ki mondta? Ez csak legitim kormányokra igaz. A gazemberséggel szerzett hatalom senkit nem illet meg 4 évre. Ha a saját erkölcsi kontrollja nem működik, a népnek joga van emlékeztetni rá.
Ha ez egyeseknek fájdalmasan hangzik, akkor is.
A népnek mindenhez joga van, a népszuverenitást adja át választáskor. Ha visszaélnek a bizalmával, vissza is veheti.

is 2008.03.20. 20:27:48

Gyurcsány el fog tűnni, hiszen eltűnt Horn Gyula is, Kovács László is, Bokros Lajos is, Medgyessy is (miért ne mtűnt el még Kövér László, Deutsch Tamás, Orbán Viktor?). aztán ha eltűnt, akkor körbenézhetsz, mert akkor már nem húzhatod be a három nemet, hogy akkor most kérem a vizitdíjat. most legalább 10 évig behúztad a satuféket, ez az ország nem fog abba az irányba menni, amerre Te is jónak tartod.

a szomszéddal volt bajod, és jól odaszartál a saját küszöbödre, bosszúból. integethetünk a szlovákoknak, cseheknek, nemsokára meg a lengyeleknek is. de mi a magyar nemes vagyunk, mi rezisztálunk, mi a magyar nemesi ellenállás vagyunk, ha belepusztul az ország, akkor is.

most már vállald fel ezt a keresztet. te tetted.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.20. 20:30:12

"10 évig behúztad a satuféket" hmm egy kicsit túlzó megnyilvánulás azt hiszem.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 20:32:10

mithrandir

A parlamenti képviselők nem visszahívhatók, a kormány az utcáról nem megbuktatható.

Ha neked jobb az anarchia, mint a Gyurcsány-kormány, akkor nosza.

mithrandir 2008.03.20. 20:33:46

kolbászoszsömle 2008.03.20. 20:01:54

"Gyurcsány legális miniszterelnök, egy legitim parlament kinevezettje."

Ha még egyszer elolvasod a legitimáció definicióját, rájössz, hogy sajna a parlament sem legitim. Jelenlegi összetétele ugyanis a gyurcsányi hazugságnak köszönhetően alakult ki.
Az, hogy ők szavazták meg kormányfőnek Gyurcsit, az, látod, valóban technikai kérdés.

mithrandir 2008.03.20. 20:35:46

kolbászoszsömle 2008.03.20. 20:32:10

Valóban. Az Alkotmány is el van kúrva.
De nem vagyok köteles beletörődni.
Ez nem birkaakol, hanem állítólag demokrácia.

Reméljük a szocik többségének, ha erkölcsi gátlásai nem is, józan esze azért még maradt.

Parasite 2008.03.20. 20:37:50

de nem is csak gyurcsány hazudott! mindenki! viszont pont neki lett belőle elege azon az ominózus napon. akkor most mi a baj? annyira szánalmasan szarok vagytok kis nyáladzó pöcsök :D lihegtek mint a kutyák, höhö höhö le fog mondani, megbukott, höhö. orbán cigány biztos sokkal menőbb, kormányzott 4 évet a 20ból, mintha nem is lett volna :D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.20. 20:38:21

„Trágár leveleket ont Gyurcsány e-mail fiókja.”

Megfelelően magas juttatás ellenében (10 számjegy) bármelyik politikus nevében küldök bármit.

Valamivel alacsonyabb juttatás ellenében megfelelő levelezővel továbbított mailekről megmondom, ki küldte a Klón nevében ...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 20:38:35

mithrandir

Ha az alkotmány is el van kúrva, akkor minden el van kúrva.
A népszavazás is, mert egy elkúrt alkotmány alapján lehetett megtartani.

Ez így értelmetlen.

Ragadj puskát, és fuss neki a dolognak, ha tényleg így gondolod.

Parasite 2008.03.20. 20:39:32

is 2008.03.20. 20:27:48
az hagyján, nemsokára a románoknak meg a bolgároknak is! mi leszünk európa új romániája, egy pöcegödör, amit telekulázhat minden igazmagyar. hajrá!

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 20:39:38

ahoy Zsömle !

De tegnap még nem az eljövendő királyság volt minden megváltás (ezt is ő pedzegeti) záloga ?

Vagy csak szórakozol néha ? ;)

mithrandir 2008.03.20. 20:40:10

Parasite 2008.03.20. 20:37:50

Kihalóban lévő fajtád típusos egyede vagy. Ki kéne tömni... :-)

Parasite 2008.03.20. 20:41:13

ja, hogy már más fajta is vagyok, nem csak nem vagyok magyar? te agymosott szerencsétlen :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.20. 20:41:31

kolbász,
ha a kormány vagy az alkotmány el van kúrva, abból nem következik a puska megragadása. Vannak egyéb lehetőségek is.
Kapaszkodj meg, alkotmányokat szoktak változtatni. Az új alkotmány meg a szocik kedvenc témája volt Megyó idején.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 20:42:01

Parasite, azt a cigányt ha elhagyod, úgy is értjük.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.20. 20:43:03

„hát igen, anno a "szégyenletes" népszavazáskor is pont így szavaztak sokan meggyőződésük ellen, csak azért, hogy NE adjanak Orbánnak szavazatot.
így lett hasonlóan ostoba az eredménye annak is, és persze hasonlóan vérciki nemzetközileg.”

Faszság. Ha érvényes lett volna a savazás, és a nemek nyertek volna, pampoghatnál. Kurvára nem ez történt.

Parasite 2008.03.20. 20:43:48

miért, mások elhagyják a komcsit? vagy a zsidót?

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.03.20. 20:44:31

"is 2008.03.20. 20:27:48"

Bocsi, demagog leszek: tandij: evi 5km autopalya, vizitdij: evi 15 km autopalya, korhazi napidij: evi 20 km autopalya. Atszamolhatod kormanyzati negyedbe is.

Most tenyleg ennyire hulyenek neztek mindenkit, hogy beadjatok, hogy ettol lassul le a gazdasag? A gazdasag kb. harom ok miatt lassul le: 1. vilaggazdasagi recesszio. 2. totalisan kiszamithatalan kormany, vilagos gazdasagi elkepzelesek nelkul, 3. irgalmatlan korrupcio es mutyizas a fejlesztesi penzeken.

Az 1. ponton nem lehet segiteni, vagy eleg bajosan. Barmely kormany, amely a 2. es 3. pontokon javit, javitani fogja a gazdasagot. Az eltorolt harom dij nem oszt nem szoroz a koltsegvetesben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.20. 20:45:03

Parasite,

tegyük fel a kedvedért, hogy Orbán cigány, és megkérlek, magyarázd el nekem tudatlannak, ez pontosan miben is változtat azon, amit mondott és tett az utóbbi nagyjából 19 évben.

Köszönöm előre is.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 20:45:14

Na látod ! Miért kellene ugyanazt a tré színvonalat képviselni ?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 20:45:48

jobboldal

Gyurcsánynak mennie kell.
Ezt ma is tartom.

Az ország orbánista fele valamiféle félanarchista ideológiával rendelkezik.
Szeretném megérteni azt, hogy egy anarchista mit vár egy pátriárkától, miért teszi a sorsát egy erőskezű arrogáns tekintélyuralmi személyiség kezébe.

mithrandir 2008.03.20. 20:46:08

kolbászoszsömle 2008.03.20. 20:38:35

Felteszem, hogy komolyan gondoltad, ezért igyekszem komolyan válaszolni.

"Ragadj puskát, és fuss neki a dolognak, ha tényleg így gondolod."

Nem ragadok. Mert számomra az emberélet mindennél fontosabb. Gyurcsányé is, a tied is, a sajátom is...
De ez nem jelenti azt, hogy hajlandó vagyok szótlanul elmenni amellett, hogy tönkreteszik az országot.
Az, hogy az Alkotmányt elhibázottnak tartom, mert 4 év zavartalan garázdálkodást tesz lehetővé egy hazug miniszterelnöknek, az nem jelenti azt, hogy forradalmat akarnék csinálni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.20. 20:46:46

„miért, mások elhagyják a komcsit? vagy a zsidót?”

ők meg a hozzád hasonló péniszmadarakra mutogatnak, te nagyon hülye, hogy háhá ő meg cigányozik.

zsákafóttyát, bazmeg

Tiko 2008.03.20. 20:48:50

Kolbi,

"Ha magad is belátod, hogy kontraproduktív az amit csinálsz -nem váltódik le tőle a miniszterelnök, nem alakul át tőle a kormáyn, vagy ha igen, akkor sokkal lassabban, mintha nem csinálnál semmit- akkor miért csinálod?"

Nem adtál választ, hanem kérdéssel felelsz. Tehát mégegyszer: Mit kéne tennem? Üljek mint birka a réten, bégessek még melléjük? Mit tegyek?

Ezekre adj értékelhető választ. Mutass alternatívát!!! Kérlek.


"Aktívan támogatni egy olyan csoportot, amelyik minden ténykedése, minden megmozdulása Gyurcsány kormánypozícióját erősíti, számomra egy gyurcsányellenestől érthetetlen cselekedet."

Nem vagyok "aktív" ha jól értelmezem azt amit te aktívnak nevezel. Maximum itt a neten.

Egyébként, szerintem a többiek nem nagyon értik azt hogy valójában te sem támogatod ezt a kormányt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.20. 20:50:12

mithrandir,

no igen, lehetne úgy is, hogy amint az istenadta népnek nem tetszik valami, már kergeti is el az aktuális kúrmányt.

Hazánk fiait ismerve tizennyolc év alatt ez lenne a negyvenedik kormányunk.

De cserébe tökéletes Kotmányunk lenne, és az mindenért kárpótolna.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 20:50:46

Istvan

Ha évi 40 kilométer autópálya épülne ebben az országban, _én_ baszottul boldog lennék, és szívesen fizetném ezeket a díjakat.

Nem kéne lebecsülni annak a gazdaságélénkítő hatását sem, ha pl. sikerülne végre eljutnia az útnak Pécsre, ha összekötődne Nagykanizsa, Pécs, Szeged, Orosháza, Debrecen, Nyíregyháza, és nem kéne elmenni Budapestre ha Bajáról Debrecenbe akarok menni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.20. 20:51:10

„Mutass alternatívát!!! Kérlek.”

2010, ha nem rémlene semmi.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.03.20. 20:52:41

Kolbi,

800 kilometer fog epulni, megmondta a nagyfonok, ugyhogy legyel boldog :-P

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.03.20. 20:53:19

Sot, biopolisz, naonopolisz, lofaszpolisz...
Meg negyesmetro is, ugyhogy hajra reformok!

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.03.20. 20:56:11

Kolbikam,
hazi feladat: tessek innen osszeszedni a tandij, vizitdij es korhazi napidij szedesebol be nem folyo milliardokat innen:

nkth.gov.hu/

Nem nehez, hodd el. Vernyomascsokkento ajanlott, hacsak nem alacsony vernyomasban szenvedsz.

mithrandir 2008.03.20. 20:56:11

kolbászoszsömle 2008.03.20. 20:45:48
"Az ország orbánista fele valamiféle félanarchista ideológiával rendelkezik.
Szeretném megérteni azt, hogy egy anarchista mit vár egy pátriárkától, miért teszi a sorsát egy erőskezű arrogáns tekintélyuralmi személyiség kezébe."

Az országnak nincsen orbánista fele. Szerencsére. Az a baja a másik fél országnak, hogy mindent csak az Orbán-szemüvegen keresztül hajlandók nézni. Ezzel vezetik meg őket. Ez mozgósítóerőnek jó, de leegyszerűsíti a világlátást és csak zsákutcába vezethet.
Az a baj, hogy pillanatnyilag a komplett országot hatalmukban van oda vezetni.

Pontosan ez az anarchista-tekintélytisztelő paradoxon mutatja, mennyire nem értitek az ország konzervatív részét.
Egy konzervatív lehet egyszerre harcos polgárjogi aktivista (liberális), szolidáris (szocialista) és az emberi tényezőt, tehetséget elismerő (tekintéyelvű). Ezek csak a dogmák szintjén zárják ki egymást.
Ne a dogmákat nézd, hanem a konkrét helyzetet, hogy per pillanat mi a legnagyobb gond, és arra mi éppen az adekvát ellenszer.
Ne higgy! Gondolkozz!

Tiko 2008.03.20. 20:56:17

mavo,

2010-ig azért elmondhatom/elmondhatjuk a véleményünket ugye? Tudjuk hogy szarnak rá. De azért szeretném/szeretnénk elmondani mi a nyűgünk. Arra is szarnak, ezt is tudom/tudjuk.

Azért mégis. Lehetne?:D

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.03.20. 20:59:14

Pl. ebbol is kijonne egyeves vizitdij a teljes orszagnak:

index.hu/kultur/klassz/zh0320/

Nem kis raerzessel ugyanoda akarjak tenni, ahol a nyalos tehen is allt.

Van itt penz, vazze, csak nem kene elsibolni...

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 20:59:52

azé' ez a dec 5-ös szavazás is megérne egy misét, ha már annyira emlegeti mindenki. Mint, amikor kölcsönadom a járgányt, amin néha nem fog a fék, meg a kerekek csavarjai is részben hiányoznak, de a lényeg a szív. Legrosszabb esetben egy durvább balesettel megússzák.

zZZz 2008.03.20. 21:01:50

Hat igen
elkepeszto hogy meg van Magyarorszagon olyan ember aki hinni tud ennek a vadbaromnak
amikor hazautaztam Erdelybe rendesen egett az arcom .
megerdemli a magyar hogy ne is legyen orszaga mint a kurdoknak hiszen nem erdemli meg
Rohadjon meg Gyurcsany es az osszes magyar aki ra szavazott

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 21:02:32

István !

Te olvasod is a cikket vagy csak linkelsz izomból ?

Magán cég beruházása lesz, itt éppen nem síbolnak, pláne nem vizit díjjal összevezethető alapon.

Google 2008.03.20. 21:03:04

Jól mondta Simor András, a Jegybank jelenlegi elnöke: nem az utakba, hanem az agyakba kellene befektetni, mondta, de kinek?
Ahogy a kommenteket olvasom egy másik úriember kérése is dereng: Mehr licht, mehr licht, magyarul: több észt az embereknek, oszt jobb lesz a napod.

buharin 2008.03.20. 21:15:12

a táncos és kormánya 6 év alatt legyalulta az országot. a szlovákokat, cseheket már nem is látjuk. a lengyelek még idióta kormánnyal is működni látszanak. általános iskolai nepáliak számára maya gold és a hazudós miniszterelnök a két legismertebb magyar. adócsaló a pénzügyminiszter. sri lankán meg nálunk oszlatnak tüntetést gumilövedékkel. a szerencsétlenkedés meg a botrány keveréke a kormányzati politika. gyf fanok! mi kell még, hogy elég legyen? még akkor is, ha utáljátok orbánt?

smidgen 2008.03.20. 21:16:07

@zltn: "Rohadjon meg Gyurcsany es az osszes magyar aki ra szavazott" - takarodj szépen haza és maradj ott ez az ÉN országom, a MI országunk

Merras · http://miyazakijun.hu 2008.03.20. 21:16:15

"Én nem a kérdésekről szavaztam, hanem rólad. "

Gratulálok. Azért, mert utálsz valakit, inkább arra szavaztál, hogy Magyarországnak szarabb legyen.

Kimondottan hazafias cselekedet volt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.20. 21:17:11

Tiko,

tudod, ez úgy van, hogy én is elmondom a magamét, de roppantul nem várom, hogy az bármit is eldöntsön.

vidéki suttyó 2008.03.20. 21:17:55

Miert lenne szarabb? Azert mert igy kevesebbet tud kilopni a zsebünkböl a kormany?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.03.20. 21:21:04

tölgy 2008.03.20. 18:52:56

"Tájékoztatásul közlöm, hogy 2006-os választást az aktívok közt a Fidesz nyerte meg. A nyuggereknél pedig 5:3-ra a szocik. Most éppen megint nekik talált ki pízt Feri - erről mi a koalás honfik véleménye az utolsó, csalános mondat fényében?"

Bár nem érzem magam megszólítva, mint "koalás", de :

1. Most 2008-at írunk. Kb. 3Mio igen szavazat volt (minden kérdésben). A versenyszférában 2,5Mio munkavállaló van. Ha MINDEN munkavállaló igennel szavazott, félmillióan akkor is úgy voksoltak igenre, hogy annak a költségvetési bevételi oldalát nem ők adják. Mi is volt a Fidesz szlogenje? "Nem akarunk MÉGEGYSZER fizetni". Persze. Egyszer se.

2. A nyugdíjemelésre gondolsz? Törvény szerint jár nekik. Mi az oka? Hogy a privatizációs bevételekből nem teremtették meg a korábban ellopott TB és nyugdíj alapokat. Akkor nem lehetne ilyen ostoba emelés. Lenne következménye a magas inflációnak. Ki is volt, aki a TB költségvetést összvonta a központi költségvetéssel? Igen, a Jel. Mindkét oldal sáros ebben, hogy a nyuggerek ennyire ki vannak szolgáltatva a kormány "jóindulatának".

kelet 2008.03.20. 21:33:14

Zsömle,

A lényeg a népszavazásban - amint már előttem sokszor leírták - tényleg az volt, hogy ha az ország nyilvánossága előtt szemünkbe mondja a miniszterelnökjelölt, hogy NEM LESZ TANDÍJ, akkor ne legyen tandíj. Itt kezdődik a politikusok számonkérhetősége.

Másrészt örülök, hogy elismerted, hogy nem tudsz más eszközt a választások közötti kontrollra. Márpedig szerintem kell, hogy legyen "a nép" kezében valamilyen eszköz, hogy bármit azért ne tehessen a midenkori hatalom. Meg kell találni a módját annak, hogy a stabilitás teljes elveszítése nélkül hogyan lehet kontrollt adni a társadalom kezébe.

A vonat sem áll meg minden második percben csak azért, mert van rajta vészfék. Az emberek belátják, hogy nem érdekük állandóan meghúzni. De ha mindig, minden körülmények között várni kell a következő állomásig (választásig), mert nincs vészfék, az nem jó, látjuk.

A nettó hazugság és egyéb hülyeségekre (bocs) inkább nem reagálok. Remélem, érted, miről szeretnék beszélni.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.03.20. 21:45:51

"ez a jobboldal ?! Á, téged átvágnak ! 2008.03.20. 21:02:32
István !

Te olvasod is a cikket vagy csak linkelsz izomból ?

Magán cég beruházása lesz, itt éppen nem síbolnak, pláne nem vizit díjjal összevezethető alapon."

Nezz korul az nkth honlapjan. Ott is magancegek vannak. A terulet kie?

Invictus 2008.03.20. 21:49:36

Én is csak azért szavaztam 3 igennel, mint a post írója, lehet hülyézni engem is.
Tudom hogy nem racionális döntés volt ez, mert részben egyetértek azzal, amit eddig csinált a kormány az eü-ben (sikerült is pozitívra fordítaniuk a mérleget), amit terveznek csinálni (ez a világszám , sehol sem létező többpénztáras de nem többiztosítós, 51%-os állami többségű de azért magánnak mondott modell) azzal nem igazán, de nem értek hozzá.
Az a jozefinista gőg és arrogancia, ami Fletót és sleppjét jellemzi (és átragadt a rajongóira is, akik simán leidiótáznak mindenkit, aki szerint nem Feri a megváltó stb.) kihozta belőlem az állatot. Nem vagyok az az ember, aki kimegy a fidesz-gyűlésekre Viktor-Viktort skandálni (OV-t valamikor tehetséges, mára sajnálatosan elfáradt politikusnak tartom, nem a nemzet váteszének), de befogott orral rá fogok szavazni (pedig még a tv-ben sem mindig van gusztusom meghallgatni), mert véget kell vetni ennek a szoclib triumfálásnak (OK, ha biztosnak látszik a maszopszadesz veresége, akkor a madöfre fogok szavazni majd). Ezek azt képzelték ők az egyetlen vezetésre hivatott elit, ők Európa, a Köztársaság (vagy velük tartasz, vagy fasiszta, de legalábbis nemeurópaipopulista és agymosott vagy), na erre bemutattam nekik 3x virtuálisan.
Valóban lehetnek ennek a népszavazásnak káros következményei is, elismerem. Azt is, hogy legalább a vizitdíjas kérdésre nemmel szavaztam volna, ha nem kapok agyfaszt főleg Gyurcsány (pl. amikor előre befenyegetett a vizitdíj azonnali eltörlésével pótlás nélkül) és az SZDSZ-es kampány arroganciájától.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 21:53:01

Tiko

Nem tudok alternatívát.
Olyat legalábbis nem, amit _csinálni_ kellene.
Én rendpárti vagyok, annak a törvényességi értelmében.
Legalábbis mélyen legbelül.

Engem zavar az, ha valamit ki akarnak ugrasztani a törvényességi mederből, mert úgy gondolom, hogy a kivételes alkalomból általánosság lesz.

Az, ami most itt -az országban- folyik, az egy nagyon rossz kezdet lehet.

Sem istent, sem embert nem ismer a politikának az az iránya amerre az ellenzék terel. (a hazugság oka lehet a kormány elkergetésének; tegnap azt mondja, hogy nem költségvetési tétel az AB szerint, ma azt mondja, a költségvetésből kell pótolni a kiesést, stb.)

Ez az út nem járhatatlan, de nem vezet messzire, hacsak nincsenek akkora olajtartalékai egy országnak, mint a ruszkiknak.
Talán még nem jutottunk olyan messzire ezen, hogy ne lehessen visszafordulni róla, ha megkapja a koncot Orbán.

Tévedés ne essék, én eddig mindig a regnáló hatalom mellett álltam, ha állást kellett foglalnom. -ez nem vonatkozik Sólyomra, mivel nem hatalom ebben az országban az elnök, de Orbánra igen, amikor nagykorúságom szárnyait bontogatva először nyilatkoztam meg efféle kérdésben-

Szal annyira nem egyértelmű, hogy én miért akarom azt, hogy Gyurcsány menjen!
Ehhez sokkal több köze van az ifjú forradalmároknak, a kocsmai hőzöngőknek, és úgy általában a _hangosoknak_, mint annak, hogy nem vagyok megelégedve azzal amit csinál.

Én nyugalmat szeretnék ebben az országban, prosperálást és megélhetést, de ezt úgy nem lehet biztosítani, ha fél évig le van zárva félpályán az út -ez nekem érzékelhető veszteséget okozott, és nem csak a szabadidőmben-, ha nyugtatgatnom kell a partnereimet, hogy rosszul látták, nem tankoztak Bp-en, vagy ha igen, akkor az csak joke, nem pedig rebellion.

Szóval, ha engem kérdezel, hogy mit kellene csinálni, akkor azt mondom, hogy azt, amit itt csinálsz velem!
Rá kell kérdezni, hogy ha nem azt, amit a kormány akar csinálni, akkor mégis mit!
Rákényszeríteni amúgy polgárilag az ellenzéket arra, hogy dolgozzon, legalább annyit, hogy egy koherens koncepciója legyen arról, hogy mégis mit kellene csinálni ebben az országban, azon kívül, hogy elkergetjük a kormányt, és meghirdetjük a szociális népszavazást.

buharin 2008.03.20. 21:58:15

kolbász
szeretném még egyszer megkérdezni. ez a tömény kormányzati impotencia, a teljes csőd nem elég, hogy azt mondd: legyen valami új, csak más legyen?

Invictus 2008.03.20. 21:58:37

Merras · merras.sfblogs.net 2008.03.20. 21:16:15

Az országnak akkor lenne a legszarabb, ha az MSZP-SZDSZ hatalmon maradna (nem azért, mert a Fidesz isten meg szent), mert ha még egy választást megnyernek, akkor akár évtizedekre bebetonozhatják a hegemóniájukat.
Meg merem kockáztatni, hogy rövid távon igaz a minél rosszabb, annál jobb - egy bizonyos határig persze, államcsődöt nem akarok, nyomorba süllyedést sem kívánok senkinek.
Ha Fletónak valahogyan sikerülne megúsznia mindezt ami eddig történt, és kormányon maradnia 2010 után is, az b*szna csak be rendesen ennek az országnak (a Fidesz, illetve a Fidesz szavazótábora meg még jobban radikalizálódna ebben az esetben).

vidéki suttyó 2008.03.20. 22:02:53

Invictus

Nagyon tetszik a hozzaszolasod. Minden betüjevel egyetertek, es szerintem rajtam kivül meg nagyon sokan. Helyettünk is beszeltel.

states 2008.03.20. 22:03:46

A Medgyessy-Gyurcsány kurzus válsága, a magyar baloldal válsága, egyben Magyarország válsága, ha nem lesz adekvát válasz, kiszámíthatatlanok a következmények az országra nézve. Ahhoz, hogy változás legyen gyakorlatilag le kellene fejeznie önmagát az MSZP-nek, Gyurcsány leváltása édeskevés, az egész Lendvay-Juhász-Szekeres stb. vonalt meneszteni kellene...

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.03.20. 22:08:30

Hosszan lehetne politizálni, ezért sem olvastam végig 330 kommentet...

Akkor most pedig abba lehetne belekötni, h micsoda szélsőjobbos dolog már az, h politikus ellen szavazol, mikor 3 kérdést tesznek eléd.

Az önrészt mint olyat már elvileg odaadod a bruttó béredből levont TB-vel.(kiv. miniálbér meg azok aki arra jelentették be magukat.) Az "önrész" itt most azt jelenti, h amit kivontak a közösből (amiben részt vállaltál), azt most te pótold vissza. (De lassan múlt időbe kelle teenm amit az előbb írtam.)

Fletó korántsem "ártatlan, busa fejjel néz a választók szemébe". Nem ilyen. Láthattuk. Nemhogy lemondásra, bocsánatkérésre képtelen.

A hatron túliak joggal sértődtek meg 2004 dec 5 után.
Akinek nagyon égető szüksége van rá, akár a magyar állampolgársági vizsgát is leteszi.
Visszatérve: én a kérdésekről szavazatm 3 igennel, meggyőződésből.

makacs szennyeződés 2008.03.20. 22:09:12

Invictus:

ha csak romlott tej van a boltban, akkor romlott tejet veszel, ugye?

ésakkó egyet kivéve mindenkit utálsz, na arra az egyre NEM szavazol. :)

a fletó meg még tetszik is, DE azt utálod a legjobban. :)

a másik meg (amelyiknek mellesleg egyedüli pártként vannak "rajongói", mint olyanok), azt is ugyanúgy utálod, DE rájuk szavazol.

denem, az nem rajongó, csak a másik, aki NEM megy utcára, az. :)

aztán van az mdf, na azt nem utálod, TEHÁT arra NEM szavazol, csak ha az egyik megverni látszik a másikat. :D

konzekvens, koherens, indulatoktól mentes gondolatmenet.

Tiko 2008.03.20. 22:12:12

Rambo,

"1. Most 2008-at írunk. Kb. 3Mio igen szavazat volt (minden kérdésben). A versenyszférában 2,5Mio munkavállaló van."

Nem egészen.

3.6 millió adózó
1.2 millió minimálbéres
és ca. 800K közalkalmazott.

Akkor mennyi is a versenyszféra?

phon vacano 2008.03.20. 22:12:14

AgentUngur, egy valamit nem értek. Ez most egy olyan 'énblogom hugivzöfakk' típusú bejegyzés volt vagy komolyan gondoltad?

Az utóbbit nem gondolnám, mert ahhoz túlságos ostoba és egyszerű írás ez. Okosabban is eltölthetted volna az időt, minthogy a primitív protesztszavazásod legitimálod miközben ugyanezért leordítottad a családod.

LOL

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 22:15:48

buharin

Ez értelmezhetetlen.
Miért is impotencia, miért is csőd?

A nemkormányzás okai micsodák? A csőd -mellesleg nincs csőd- okai micsodák?

Mindenki, minden magyar állampolgár megtette azt, ami tőle telt, konstruktívan dolgozott, vagy legalábbis nem ellenkezett akkor, amikor lehetett?

Én baromira haragszom a Kossuth tériekre, az útlezárókra és az egyéb csőcselékre.

Nekem anyagi veszteségem volt abból, amit ők csináltak.
Ez is jelentkezett pl. a GDP növekedésben, ahogy az is, hogy a saját fülemmel hallottam -ilyenkor mond akármit az ember, úgyis hazugság-, hogy ügyintéző nünükék direkt pihentettek mindent a legutolsó pillanatig a városházán, hogy ezzel is kifejezzék a rezisztanciát a kormánnyal szemben.

Szóval nem.
Azért, mert Te nem érted, hogy mit miért csinál a kormány, még nem elkergethető.
Lékó Péter lépései érthetetlenek a legtöbb ember számára, ez mégsem jelenti azt, hogy a legtöbb ember jobban ért nála a sakkhoz.

nonestvolentis 2008.03.20. 22:18:26

Gratulálok a poszt írójának.
Én is így voltam ezzel, hogy elsősorban érzelmi okokból szavaztam 3 igennel, amúgy érvek alapján egy hűvös steril környezetben talán nemmel szavaztam volna.
És igen, és is személy szerint a kettős állampolgársággal kapcsolatos ellenkampányát tartom a legvisszataszítóbb tettének, őszöd, az elkúrás, meg okt. 23-a ellenére.

ApukadHUN 2008.03.20. 22:27:29

Polgárháború? S ki lesz a big ellenzéki vezér, aki mögé felsorakozik a nép?
Megmondom mi a baj az egész politikával, hogy mindenki azt gondolja az emberek meggyőződésből szavaznak, pedig ez nagyon nem így van. Itt valami ellen szavaznak az emberek.
Aztán lehet mondani itt a magasröptű gondolatokat, de végül mindig el kell döntened, hogy melyik faszt nem szereted.
Kíváncsi vagyok ki lesz a szocik jelöltje 2010-ben, mert ha valami ismeretlen, akkor még nyerhet is.

jó kis élőlény 2008.03.20. 22:27:36

nonestvolentis:
Tényleg, mennyivel is egyszerűbb lenne a demokrácia plusz pár millió import viktor-szavazattal.
Ellenzék nélkül is lehet kormányozni, nem igaz?
Nem jött össze.

dr.minorka 2008.03.20. 22:31:37

"Ellenzék nélkül is lehet kormányozni, nem igaz?
Nem jött össze." Mint azt március 9. bebizonyította.

buharin 2008.03.20. 22:32:05

kolbászoszsömle

Azt hittem van racionális véleményed (csak téves)és lehet veled vitatkozni. De te fanatikus vagy. Te nem itt élsz?
Lékó Péter? Ügyintéző nünükék?
Hülyéskedsz?
Szlovákia 2002 -ben 20%-al volt mögöttünk az egy főre jutó gdp -ben. 2007-ben utolértek minket. 2008 -ban pedig legalább 8% -al előznek meg majd minket. (Veres meg ma vette vissza az idei növekedésprognózist.)
Ott 2002 -ben majd 20% volt a munkanélküliség, nálunk: 5,5%. Nálukt most 7%, nálunk 8%.
A csőd egyéb megnyilvánulásának leírását kihagynám, mert objektíve nyilvánvalóak, de úgyis vitatnád.
(A számok nem pontosak, mert nem volt kedvem pontosan utánan nézni, de alapvetően stimmelnek. Ezért lécci az okosak ne ezen akadjanak fel.)

kelet 2008.03.20. 22:34:10

jó kis élőlény,

Ha Gyurcsány nem a NEM mellett kampányol, nem vesztette volna el a határon túliak szimpátiáját. Erdélyben, a Felvidéken, Kárpátalján és a Délvidéken is vannak jobb- és baloldaliak.

A kettős állampolgárság nem politikai, hanem történelmi kérdés volt. Tragikus, hogy így alakult, részben a politika miatt.

Invictus 2008.03.20. 22:36:22

makacs szennyeződés 2008.03.20. 22:09:12

Megtehettem volna, hogy nem megyek el, talán ha tudom előre az eredményt, nem is fáradtam volna:)
A mindenkit utálok annyiban igaz, hogy nem tudok egyikért sem lelkesedni fenntartások nélkül (az MDF-ért sem, sőt... amit _mondanak_, elvekben, az talán a legközelebb áll hozzám a pártok közül, a szoci-közeli pénzforrások elfogadása, az önkormányzati külső támogatás a kormánypártoknak az viszont nagyon nem...) Nem tetszik a Fletó (de elismerem, hogy nem hülye a manus, a legtehetségesebb figura, akit a maszop fel tudott mutatni 17 év alatt, persze a mezőnyben ez sem jelent sokat, csak túl messzire ment sok szempontból is. Pszichikailag pedig tényleg labilis, ha Orbánra azt mondják, nem 100%-as, akkor róla még inkább elmondható ez). Egy-két lépésük volt, amire "hűvös steril környezetben" elismeréssel rábólintanék, ennyi. Pl. az eü kasszát sikerült stabilizálniuk, más kérdés, hogy részben muszájból tették, részben azért, mert el akarták privatizálni.
A Fideszt meg jóval kevésbé utálom, mint a ballibeket, ez zsigeri dolog is, nem hideg racionalitás, elismerem (ahogy az orbanofóbia sem az). Van aki meg pont fordítva érez, ezt is elfogadom, tiszteletben tartom az ő érzelmeiket is, megosztott az ország, ez van.

makacs szennyeződés 2008.03.20. 22:39:07

A csőd abban van, hogy egy csőd szélére ment vagy kergetett kormány "alternatívája" egy ugyanolyan korrupt, tehetségtelen bagázs, az élükön egy agresszív bohóccal, aki viszont mozgat egy olyan robothadsereget, aminek nagyobb hangjából, nem bedig a nagyobb számosságából következik a "politikai" súlya. Ő a "megoldás" egyedül.

Ha nem "A", akkor "B", tovább nincs, kész.
Ez a csőd.

A két alternatíva ELLEN szavazik a magyar, nem MELLETT, sokszor bevallottan jobban egyetértve az adott kérdésben az "ellen"-táborral, lásd. itt többen is, köztük az okos blogger.
Véletlenül se álljon senki valami mellett.
Hogy is állhatna, ha el sem jut a megismerésig, megértésig, véletlenül se vallja be senki, hogy egy "párt" két szárnyáról, a szarabbról és a mégszarabbról beszélünk.
Jó kis nép, jó itt élni köztük.

Invictus 2008.03.20. 22:40:55

kelet 2008.03.20. 22:34:10

Ha pedig a mostani népszavazáson nem kampányol ilyen aktívan a NEM-ek mellett, az SZDSZ-szel együtt, akkor nem kaptak volna ekkora pofont. Állítom, alacsonyabb lett volna a részvétel...
A kettős állampolgárság a délvidékieknek és a kárpátaljaiaknak lett volna kézzelfoghatóan fontos.
Az erdélyiek és a felvidékiek esetében inkább csak érzelmileg.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.03.20. 22:41:14

a baj az, hogy nem tudok olyan kérdést feltenni, amire a fidesz válasz lehetne.

kelet 2008.03.20. 22:43:38

paca,

légy szíves definiáld a robothadsereget.

Kreta 2008.03.20. 22:47:02

Ja értem, szal az gazdaságileg megalapozott három válasz, hogy ronda a szemüveged baze, 3xigen.
Szívből szavazzunk, mert majd Viktorral eljön a béke és a kánaán, és onnantól nem lesz hazugság. Sose volt, mindig csak a szakmai hozzáértés, és a szívjóság.
Asszem inkább a múlt köde ami széppé teszi azt a 4 évet, ami utána népszava/istenszava elzavara a francba a Nép Vezérét. Orbánék se csináltak semmit, csak ők nem vallották be még maguknak se. Ha csak az egészpályás letámadást nem lehet annak nevezni.
Itt az a kurvanagy kellemetlenség, hogy nem lehetett elsütni a hazugságok/választási ígéretek alól mentesítő mondatot: "ezek elköltöttek mindent, és most nincs pénz rá"

buharin 2008.03.20. 22:51:35

makacs szennyeződés

A táncoséknak volt 6 évük. Bebizonyították, hogy velük qrvára nem megy (ok az ellenzék nem segített, de annak meg nem is ez a dolga.) Miben bízol még?

Add meg másnak (mindegy kinek)az esélyt, hátha annak menni fog. Legyen az a tulipán, a miép, a veresegyházi asszonykórus, mindegy. Ha annak sem megy, legfeljebb majd mi ketten egy oldalon fogunk állni, oszt igazad lesz :-)
De legalább tettél vmit és nem nézed, hogy koszovó és belső moldávia szintjére süllyedünk, amíg Lékó gyf Péter lépéseit próbáljuk megérteni :-)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 22:52:07

buharin

A csőd szó államcsődöt jelent?
Ha igen, akkor írhatnál ennek a nyilvánvaló jeleiről.

A Szlovák gazdasági növekedés szép.
Igaz, hogy ott nem verték szét a fővárost, nem tankoztak az utcán, és ha bemegyek egy hivatalba, hogy akarok valamit, akkor megkapom, még, ha vinnem is kell a tolmácsot, mert nem akar megérteni a hivatalnok.

Tévedés ne essen, menjen Gyurcsány, minél gyorsabban, rakjon rendet Orbán, legyen végre béke úgy az utcákon, mint a fejekben.

Csak az okokat jó lenne látni, mert az eléggé veszteséges tömörítése a dolgoknak, hogy Gyurcsány nem ért hozzá, ezért szar a gizdaságunk.

Fantómas 2008.03.20. 22:56:45

"A kettős állampolgárság nem politikai, hanem történelmi kérdés volt." te ezt komolyan gondolod? Abszolut meg se fordul a fejedben hogy esetleg a kulfoldon elo magyarok szavazataira fajt Viktorunk foga? Kivancsian varom, hogy amikor majd a fidesz lesz hatalmon, hogyan szabotalja el a varhato nepszavazasokat. Mert ezekutan kezenfekvo lesz minden szarrol nepszavazast tartani, hogy ha masert nem, hat bosszubol. Szoval majd ha a fidesz kormanyoz, nem lesz konnyu dolga, mert a maszop sajat fegyverevel fogja ekezni. Ugyhogy varhato, hogy azonnal atirjak a torvenyeket, szabalyokat modositanak,
|van benne gyakorlatuk mint tudjuk> "a parlament (3) hetente ulesezik."|
mert tudjak hogy nepszavazasosdival meg lehet benitani oket is. Alig varom hogy hatalomrakeruljenek. Szeretek ellenzekben lenni

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.20. 22:59:51

minorka megint nem érti, de, ha már dec 5, akkor:

www.geocities.com/mrvanek/Fidesz/BestOfMikola20evre1457-1514.wmv

Mi ez, ha nem az egyik legálszentebb és mocsok húzás ? Ki csapot be kit és miért is ?

buharin 2008.03.20. 23:03:11

kolbász

A csőd nyilván nem államcsődöt jelent (bár most már ennek is van mérhető kockázata), hanem:
- relatív gazdasági csődöt (lemaradást nem csak a fejlettektől!!!, de már a régió országaitól is)
- morális csődöt (hazug miniszterelnök, adócsaló pénzügyminiszter stb.)
- a politikai rendszer csődjét (mára minden csak kommunikáció és hízelgés a társadalmi csoportoknak a szavazatokért)
- nemzetpolitikai csődöt (kettős állampolgársági népszavazás)

írjam még? már nekem is lement a kedvem, hogy felsoroljam a sok szart, bár még tudnám.

milyen csőd?

makacs szennyeződés 2008.03.20. 23:03:14

hát az asszonykórus még nem bizonyította, hogy túl korrupt és/vagy dilettáns a kormányzáshoz.

vagy tudsz valamit?

Invictus 2008.03.20. 23:03:50

kelet 2008.03.20. 22:43:38

Gondolj a star wars episode I-re. Vagy a klónhadseregre :)
Baloldalon úgy gondolják Orbán mozgat minden szálat, a TV-ostromra is ő adott parancsot stb.
Meg azok a balos nyuggerek, akik igennel szavaztak, azok is OV robotjai. 2 éve meg még felelősen döntő bölcs állampolgárok voltak. :) Meg 2004. dec. 5-én is, haha.

Invictus 2008.03.20. 23:04:46

Miért nem tart a rendőrség házkutatást Orbánnál?
A szőlőbirtokon biztos megtalálnák a kalasnyikovot, amivel a rendőrpalotára lőttek. Vagy a papa bányájában van...

kelet 2008.03.20. 23:07:07

metaljacket,

Természetesen komolyan gondolom, hogy a kettős állampolgárság történelmi és nem politikai kérdés.

Nálunk egységesebb nemzetek a kettős állampolgárságot a parlamentben gond nélkül megszavazták.

Lettek volna politikai következményei, de ezek a kampányban tanúsított álláspontoktól is függtek volna. Mint leírtam, GyF maga döntött, melléáll, és akkor mint Nagy Imre, az utókor hőse lesz, vagy ellene fordul, és akkor mint Kádár, legalábbis a nemzet egyik felének szemében hazaárulóvá válik.

kelet 2008.03.20. 23:09:44

Invictus,

Természetesen egyetértek Veled. Az általad leírtakat makacs szennyeződés szájából szerettem volna hallani. Csak hogy menet közben rájöjjön (lehet hogy rájött?), mekkora ostobaságot írt.

Fantómas 2008.03.20. 23:09:46

Kicsit olyan ez az egesz historia, mint amikor ket balfasz vitatkozik, hogy ki vezesse a sullyedo hajot, a helyett hogy azon munkalkodnanak hogy betomjek a leket. Es mire az egyik megkaparintja az olyannyira ahitott kormanyt, a hajo elsullyed. Orban egy ilyen elsullyedt hajonak lesz a kapitanya. Gratulalok!

dr.minorka 2008.03.20. 23:10:16

ez a jobboldal!
Külön öröm, ahogy igyekszel:) De ez még a te színvonaladon is nagyon gyenge volt. Hogy a fenében jön március 9-hez, amit ide idéztél?:)

buharin 2008.03.20. 23:10:32

makacs seznnyeződés

Hát igen. Az asszonykórus egy kis méditámogatással, gazdasági holdudvarral, meg a gki -val, mint szakértővel a hátában, lehet hogy hozná a jelen kormányzati teljesítményt :-)

Táncolni, énekelni ők is tudnak, oszt az esélyegyenlőségi ombudsman is elégedett lehetne.

kelet 2008.03.20. 23:11:16

metaljacket,

Ebben sok igazság van.

nonestvolentis 2008.03.20. 23:12:09

Én is úgy gondolom, hogyha gondolkodás nélkül kiállt volna a kettős állampolgárság mellett, akkor igen is lettek volna szavazói neki is a határontúli magyarok közül. Ott is különböző politikai nézeteket vallanak, csak kisebbségként kénytelenek egy pártra szavazni.

Kihúzhatta volna a talajt a "nemzeti" oldal alól. ha rálicitál(hogy aki magyar, az jobbra szavaz). Helyette 23 millió román munkavállalózott...

Fantómas 2008.03.20. 23:16:45

nonestvolentis
Kihúzhatta volna a talajt a "nemzeti" oldal alól. Elnezest, de naivitas ezt gondolni. Es megjegyzem hogy a 23 millio romanrol nem a kettos allampolgarsagrol valo szavazaskor esett szo, hanem joval korabban, meg Orban alatt.

Fantómas 2008.03.20. 23:18:12

mar nem emlexem, de azhiszem akkor Orban kotott valami allamkozi megallapodast a romanok magyarorszagi munkavallalasarol.

Fantómas 2008.03.20. 23:19:57

erre csapott le a maszop

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 23:22:56

buharin

Látod, ezért álltam át.
Az a társulat, amelyiknek Te is a tagja vagy fanatikus.
Vagy vele, vagy sehogy.

Egy olyan kormány volt, amelyik szakítani próbált ezzel, és szart a népszerűségre, szociális populizmusra.

És ezt a morális csődről beszélsz, ha azt a kormányt, amelyik bevallja, hogy hazudott, lecserélnéd egy olyan népvezérre, aki fapofával kijelentette, hogy ő még sohasem.

Nemzetstratégiáról beszélsz a állampolgárság kapcsán, holott a magyar állampolgárság nem igazolása a magyar nemzetiségnek.
Tényleg nem az. Magyar állampolgár Gregoric Dusan, és Lakatos Rómeó is.
Egyszerűen fogalmakat kevertek, mostok össze, csakazért, mert jól hangzik.

Fantómas 2008.03.20. 23:25:14

"Egyszerűen fogalmakat kevertek, mostok össze, csakazért, mert jól hangzik." Es mert ezekkel a hulyesegekkel lehet a legtobb szavazot osszeszedni. Ezt hivjak populizmusnak

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 23:25:52

nonestvolentis

Miért is kellene, hogy egy nem Magyarországon lakó ember beleszóljon Magyarország belügyeibe, külügyeibe?

kelet 2008.03.20. 23:26:50

Alapvetően egy egészséges öntudatú országban annak, hogy nemzeti oldal, nem kellene hogy jelentése legyen, hiszen a nemzeti összetartozás (természetesen határontúli nemzeti összetartozásra is értve) kérdésében mindenkinek egyet kellene érteni (kivéve természetesen a nemzeti kisebbségeket). Nálunk mégis nemzetiként definiálja magát az egyik oldal, ami egyesek szerint szereptévesztés, de szerintem a társadalom betegségére utal. Arra, hogy a társadalom egy része sajnos túlhaladottnak tekinti a nemzeti eszmét.

dr.minorka 2008.03.20. 23:28:26

"Egy olyan kormány volt, amelyik szakítani próbált ezzel, és szart a népszerűségre, szociális populizmusra."
:)))) Ha sokat ismételsz egy hazugságot, akkor az igaz lesz?

kelet 2008.03.20. 23:30:26

kolbászoszsömle,

Miért is szólna bele az ország belügyeibe a kettős állampolgárság?

A szavazati jog a lakóhelyhez van kötve. Nem gondolod, hogy milliónyian vennék a fáradságot, hogy magyar lakcímet szerezzenek, csak azért, hogy beleszólhassanak az anyaország belügyeibe.

Hasonló ez a feltételezés a 23 millió román munkavállalóhoz.

És még egyszer hadd említsem: nálunkk egységesebb nemzetek a kettős állampolgárságot a parlamentben, nagy egyetértésben simán megszavazták.

Fantómas 2008.03.20. 23:32:15

dr. minorka
"Ha sokat ismételsz egy hazugságot, akkor az igaz lesz?:
Kerdezd meg Orbant, o biztos tudja...

Invictus 2008.03.20. 23:33:42

kelet,
Ha a másik oldal fogadatlan prókátorát akarnám játszani, azt mondanám, nem kerül semmibe egy állampolgárnak bejelentenie magát. Most is vannak lakások, ahova 30-40 ember van bejelentve. Gondolom attól tartottak, hogy a "mindenki jelentsen be magához még egy (határon túli) szavazót" lesz a fidesz taktika:)

nonestvolentis 2008.03.20. 23:33:53

Nézd Zsömle, ha te így érzed,azt tiszteletben tartom de nem tudok vele mit kezdeni.

Szerintem egy jó lehetőség lett volna ennek az őrült megosztottságnak a csökkentésére.
Sokszor elhangzik (amúgy jogosan) baloldalról, hogy milyen alapon sajátítja ki a "nemzeti érzelmű" címkét magának a jobboldal.

Ennek a lényege a gesztus lett volna, hogy semmivel sem kevésbé magyarok, csak azért mert nem itt születtek, a mai határok között.
Még csak nem is bosszant az, hogy így gondolkodsz (és még sokan), egyszerűen csak elszomorít... :(

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 23:35:29

dr.minorka

Szociális Népszavazást lehet-e vajon-e tartani-e egy-e olyan-e kormány-e ellen-e amelyik-e nem szarik a szociális populizmusra?

Tényleg fanatikus vagy.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.20. 23:45:39

"nekem gyötrelmes volt behúzni a három igent, mert az önrésszel, mint alapelvvel egyetértettem...
...Én nem a kérdésekről szavaztam, hanem rólad. "

Gratulálok mindenkinek, aki így gondolkodott. Tényleg megérte, így kifejezni az utálatotokat. az, hogy ebbe belegebed az ország hosszútávon, mert innentől kezdve semmi reformot nem lehet végrehajtani, ami akármilyen kis átmeneti nehézséggel is jár, hisz megvan a precedens, hogy miképp lehet megbénítani a mindenkori kormányt, az mellékes. Hogy a külföldi tőke menekülni fog innen, hisz totális lesz a jogbizonytalanság, az mellékes. A lényeg, hogy be tudtatok tartani Fletónak.

Szép volt.

dr.minorka 2008.03.20. 23:46:14

Zsönle!
Ami kimaradt. Bátor kormányod egyszer tönkre vágta a költségvetést, az új megmentő 2004-ben pontosan ugyanúgy csinált mindent, azért hogy az igazság kiderülését elodázza a 2006-os választás utánra. Eközben a romokban heverő költségvetésbe sikerült még egy nagyot rúgni a választás elé időzített ÁFA-csökkentéssel. Amikor már nem volt tovább, mert az ország kb. 2 hétre volt attól, hogy a forint elleni spekulációs támadás elinduljon + brüsszeli gazdi kiadta az ukázt, nos ekkor történt meg az, hogy változtatott a kormány. De a populizmussal nem szakított, csak az ócska demagógiát az orvosok, a nyugdíjasok, stb. ellen próbálta irányítani. Nem szart Ferencünk a népszerűségre, csak azt hitte, hogy az úniós pénzek kihúzzák a bajból.
Titeket ez jellemez: A selejt bosszúja.

Fantómas 2008.03.20. 23:46:53

Amugy szerintem idoszeru lenne hazankat ujra nepkoztarsasgnak nevezni, hiszen a nep kozvetlenul gyakorolja a hatalmat

dr.minorka 2008.03.20. 23:47:56

Csak most az apparátcsikok repülnek a hatalomból!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.20. 23:48:42

kelet

Ezen kár vitatkozni.

Igazából nekem az a véleményem ezzel kapcsolatban, hogy a Magyarigazolvány jó dolog, az hasznos, meg kafa, arra való, hogy magyarkodni lehessen vele, de a magyar állampolgárság nem az a játék.
Nem csak azért, mert jogok járnak vele, hanem azért, mert az nem lehet alkalmas még elvben sem a nemzetiség igazolására, megerősítésére, nemzetiséghez való tartozás érzésének küttyömfüttyére.

Az egy nagyon rossz ötlet volt, hogy nemzetiségi alapon diszkrimináljunk.

Tudom, vannak más országok, ahol ezt megtették, de az az ő bajuk.

Azt a potenciált, amit az megmozgatott inkább arra kellett volna fordítani, hogy az autonómiatörekvéseket segíteni, vagy akár a szeparatista mozgalmakat pénzelni vele.

Fantómas 2008.03.20. 23:49:03

Aha, majd jonnek a plebejusok. Rohej

buharin 2008.03.20. 23:50:16

kolbászoszsömle, metaljacket

Nagyjából befejezem veletek, mert minek.

Nem vagyok ov hivő, ezért nem érdemes a kérdéseimre adott érdemi válaszok helyett felsorolni, hogy milyen fiatalkorúakat erőszakolt meg mikola, és mit hazudott tarlós a globális felmelegedésről.

Amit ti kerültök, az a válasz arra az állításomra, hogy ennek a koalíciónak nincs semmilyen területen érdemi teljesítménye és alatta szétrohadt az ország.
Mivel ez objektív tény, így erre az állításra 3 dolgot lehet tenni:
- nem venni róla tudomást (jellemzően ezt teszitek)
- tagadni (ez is előfordul, bár ekkor nevetségessé és egyben fanatikussá váltok)
- rákenni másra (hibás az ellenzék, a megelőző 4 év, az aszálykár, a médek, az olajár meg a céhlegények) ez is gyakori.

Nem akartok a tényekkel szembenézni?

dr.minorka 2008.03.20. 23:50:33

Nem tudok kik jönnek. De, hogy kik mennek az biztos:)

kelet 2008.03.20. 23:55:56

Már ne haragudj, de ez számomra értelmezhetetlen, hogy ne nemzetiségi alapon diszkrimináljunk. Ez a lényeg! Nem a románoknak, szerbeknek, hanem a magyaroknak akartuk megadni a jussukat. Amit a történelem igazságtalansága elvett. Ez nekünk pénzbe került volna. Én ezt vállaltam volna. Te nem?

Fantómas 2008.03.20. 23:58:41

buharin,
Igazad van. Toketlenek voltak, es ezert megfizetnek. De azis teny, hogy ugy nem lehet vezetni, se autot, se repulot, se orszagot, hogy valaki folyamatosan rangatja a kormanyt, es amit a fidesz csinal az mar nyugodt szivvel nevezheto szabotazsnak. De ezert meg ok fognak megfizetni, mert egy tonkretett orszagban fognak szerencsetlenkedni, a romokon folytatodik a gyulolkodes. Es Te es en fogunk megfizetni foleg.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.21. 00:01:35

kelet

Nem az a kérdés, hogy én vagy Te vállaltad volna-e ennek a döntésnek az anyagi terheit, hanem az, hogy vállaltatnád-e erőből és hatalmi szóval azokkal, akik viszont nem.

Netuddki. 2008.03.21. 00:03:10

buharin 2008.03.20. 23:50:16
Az tény, hogy a jelenlegi koalíció egy nagy nulla. Csak az a gond, hogy nincs helyette másik.
Gyakorlatilag a 19 év alatt már az összes párt elhasználódott. Azt rohadtul bebizonyították már, hogy 5-en 6 felé tudják húzni ezt az országot. Egyvalamiben értenek csak egyet, amikor fel kell venni a költségtérítést.

dr.minorka 2008.03.21. 00:04:35

Ehhez az elképesztő zűrzavarhoz vajon mi köze lehet a Fidesznek, vagy bárki másnak, Gyurcsány Ferencen kívül:
Élet Gál J. Zoltán után - lenyugodtak a kedélyek a MeH-ben
www.hirszerzo.hu/cikkr.elet_gal_j_zoltan_utan_-_lenyugodtak_a_kedelyek_a_meh-ben.60584.html

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.21. 00:05:08

jaket

Ennek kell véget vetni, hogy akkor, amikor fizetünk, ne kelljen többet fizetni annál, mint amennyit muszáj.
A rángatás biztosan nem fog abbamaradni addig, amíg a fidesz nincs kormányon.

buharin 2008.03.21. 00:08:09

metaljacket

Nem szeretem a táncost, de államférfinek tartottam volna, ha
- van bátorsága a kettős állampolgársági népszavazásnál igent mondani és
- vállalja a biztos bukást, de az ország érdekei szerint cselekszik legalább 2004 -től.
Bizony, lehet így is cselekedni, ahogy a Dzurinda kabinet is megtette ezt, noha jobb és baloldali populista ellenzék is "rángatta" a kormányát. De megtette, mert hazafi és államférfi volt.

A mienk max. értékek nélüli taktikus (annak jó).
A röhej az, hogy így is megkapja hamarosan a tuti bukást, de sajnos megy vele a jövőnkből is egy komoly darabja is. Államféfi helyett, csak egy ellenszenves és furcsa mozgású machiavellsitára fogunk emlékezni.

Fantómas 2008.03.21. 00:24:54

Hat hamar a multat emlegetjuk, Orban is lehetett volna allamferfi ha mondjuk nem kezdi herdalni a penzt 2000 tol esz nelkul, hagynemondjak peldakat, meg csinalhatott volna reformoka, de nem tette ugyabar pedig a tamogatottsaga megvolt hozza meg mar bocsanat de a pofaja is. Szart az ellenzekere, mar akkoris eloszeretettel bomlasztotta a parlamentalis demokraciat, sajat embereit ultette hatalmi poziciokba, aztan kesobb valasztasok utan ketszer is csalast kialtott, majd utcara vitte a csocseleket, aminek vegeredmenyeben az lett a kovetkezmenye, hogy langokban allt a varos, meghat altalanos felfordulas. Ugye milyen hazafias allamferfi Viktorunk?

Netuddki. 2008.03.21. 00:34:42

dr.minorka 2008.03.21. 00:04:35
"Ehhez az elképesztő zűrzavarhoz vajon mi köze lehet a Fidesznek, vagy bárki másnak, Gyurcsány Ferencen kívül..."
:)

Öszödi beszéd egyfajta értelmezése:
- GYF egy MSZ gyűlésen kijelenti, hogy elég volt a korrupcióból, az élősködésből.
- A jelenlévő elvtársak csak lesnek, mi van? Holnaptól meg is kell dolgozni a fizetésért? Nem lesz több mellékes? Naaaaaa aaaaazt már nem.
- Fidesz rögtön lecsap. Na nem, nem arra, hogy mostantól aztán patyolat legyen az ország. Pár mondatot kiragadva elkezdik a hazugságkampányt. Persze nekik is valójában az áll érdekükben, minél jobban lehessen halászni a zavarosban.
- Pár MSZP-s nemtetszését fejezi ki. "Azért Feri nem kéne a saját fajtád ellen fordulni."
- Fidesz, mint a jó úttörő, ahol tud keresztbe tesz a koalíciónak, mellesleg az MSZP és a saját választópolgárainak is azzal a céllal, hogy ők nyerik a 2010-es választásokat, még ha beldöglünk is.

dr.minorka 2008.03.21. 00:42:09

szerintem olvasd el mégegyszer, hogy mit mondott.
DE! Én azt kérdeztem, hogy Ferencünk szűk kabinettjének a cikkből világosan kiolvasható elképesztő szervezetlenségéhez, végtelenül ostoba mucsai szelleméhez (nem véletlenül állnak ott, ahol állnak) vajon mi köze van a Fidesznek? Ez a hal a fejétől büdös, de nagyon.

mim 2008.03.21. 01:07:41

Oké.. hány nyugdíjas is van? Őket ezek a kérdések hogyan is érintik? Mármint, hogy ha bármi bajuk van mehetnek a családhoz koldulni, mert a nyugdíj és a TB járulék amit eddig fizettek nem elég (napi díj + sok gyógyszar) ?
Persze 10 év alatt ez a béka is lebújna a gigán, de akkor is...
És még ott a tanulási téma, ami értelem szerüen jóval több anyukát és apukát érint rosszul, mint jól. Mert egy gyengén kereső párnak ugye az az egy vigasza van 40-es éveitől, hogy "de legalább a fiam/ lányom már jól keres, mert x/y diplomája van". Namost.. mivel alacsony szintről mindig is nehezebb kitörni - és ezt az érintettek zsigerből érzik -, egyértelmű volt mire szavaz a többség. Ja és a nagy család persze, hiszen akkor már a nagyi is oda húzza az Xet szolidaritásból.
A tehetősebb rétegnek persze ez jó, hiszen kipengeti a pénzt, ha kell - nekik az ellenkező irányba való lecsúszás lebeg rémálomként a szemük előtt. És még örül is titkon, hiszen a gyereknek kevesebb lesz a konkurencia.. könnyebb neki helyet csinálni. Az a pár okos géniusz aki feltör meg kevés vizet zavar..

Hmmh.. őszintén.. ez a "nemzetért dobog a szívem" duma hányinger. Mindenki szavazzon arra, ami _neki_ jó. Mert ez lenne elviekben a demokrácia lényege - nem az, hogy "mert az okos bácsi a TVben azt mondta, hogy ez mindenkinek jó lesz.. és aki nem úgy dönt az hazaáruló sunyi stb..".

És Feri bá ha megy, akkor remélem magával rántja a tanácsadóit, a seggnyalóit, mert ha nem akkor csak átplasztikázásról lehet beszélni - ugye senki sem hiszi el, hogy minden az Ő érdeme? De azért az egész standot sem kell elmeszelni..

rockjano 2008.03.21. 03:37:49

Szerintem sok jobboldali fel sem tudja fogni mekkora gáz van ebben az országban, óriási strukturális gáz. Nem csak ez a kormány tehet rólla, részben ez is persze megvan a felelôsségük, de az ellenzékének is eléggé.
A nagy kérdés az ha orbánék hatalomra jutnak 2010-ben akkor mit csinálnak??? Ezen kéne már régen gondolkodni.

Ôk csak a következô lépést látják...hatalomra kell kerülni oszt lessz vag valahogy.

Vagy nem változtatnak semmin...akkor magyoroszág bukik (velük eggyütt)

Vagy még a mostaninál is sokkal brutálisabb átalakításba kezdenek.

NYUGDÍJCSÖKKENTÉS!!! MÉGTÖBB KÓRHÁZBEZÁRÁS (muszály), nagyrészt fizetôs felsôoktatás stb... KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS minden mértékben. Ekkor talán lessz némi esélyük de bukni fognak ôk is majd 2014-ben. Ha a nyugdíjjakhoz nem nyúlunk drasztikussan hozzá az elkövetkezô pár évben (akárki is) akkor magyarország becsôdôl.

Ha lenne esze e Fidesznek hagyná a kormányt megcsinálni a szart elvinni a balhét és utánna lenne esélyük.

A Fidesz most éli fel 2010 utánni kormányzásának esélyeit. Amit nem tesznek meg a szocik azt majd nekik kell...és nem lessz benne köszönet

jano

dekoninckx (törölt) 2008.03.21. 04:11:11

metaljacket 2008.03.20. 23:09:46
"Kicsit olyan ez az egesz historia, mint amikor ket balfasz vitatkozik, hogy ki vezesse a sullyedo hajot, "

Miért, érdemben mibe szólhat bele a Fidesz ellenzékben? Parlamenti többségben vannak a szocik, azt csinálnak, amit akarnak, ha van valami jó ötletük, úgyse fogadják el, ha a szociknak van jó ötletük, úgyis keresztülverik. A népszavazás "sikere" csepp a tengerben, nyilván.

0xFFFF 2008.03.21. 06:26:11

"metaljacket 2008.03.20. 23:46:53
Amugy szerintem idoszeru lenne hazankat ujra nepkoztarsasgnak nevezni, hiszen a nep kozvetlenul gyakorolja a hatalmat "

Ha ez így lenne, akkor a kossuth téri 386 képviselőnek nevezett fehérgalléros bűnözővel lenne feldíszítve az andrássy út összes kandelábere. Addig is, amíg ez nem így van, tedd el a mondatodat. Időben kell elővenni majd.

Lukrecia 2008.03.21. 06:58:40

Én meg úgy látom OV ne játsza itt a királyosdit, nem kérek belőle.
Olvasom kedves blogoló társaim hozzászólásaitokat és nem kellett sokat olvasnom ahhoz, hogy tényleg a nagytöbbség arról szavazott, hogy maradjon-e Gyurcsány????
Bevettétek ezt a maszlagot a Fidesztől???
Egyiknek se vagyok a híve, DE gondolkodjuk már, most Viktor átesett a döglött dakota lovának másik felére...nem veszitek észre, hogy kapkodva keresi azt, hogy honnan pótolják az orvosok kieső pénzét??
Annó azért engedték, hogy ilyen kérdésben szavazhassunk, mert nem költségvetési tétel a vizitdíj, kórházi napidíj és a tandíj. Szóval akkor miről is beszélünk??
Leszavazta a nagytöbbség magyar, hogy nem fizetünk, no akkor innentől (pontosabban 2008.04.01-től) oldják meg hogy akarják a kieső bevételt.
Tapsot kérek Orbánnak és GYurcsánynak a kiválló tájékoztatásért, amit tettek választások előtt, és a népnek amiért felelős döntéseket tud hozni!

1, nincs mit követelőzniük az orvosoknak, mert ha költségvetést éritő tétel lenne, akkor biz nem szavazhattunk volna. Nincs mit pótolni.

2, az ország és családok ketté osztásában én Orbánt látom (és természetesen azt aki fanatikusan elhiszi azt amit mond) legnagyobb hibásnak, ha megfigyelitek beszédeit mást sem mond csak milyen "szar" "ez így nem jó" mindíg találnak valami titkos felvételt stb...na hagyá má hülyeségeiddel, mindíg a Fidesz, mindíg a ...Tv jut ilyenek birtokába...haha nagyon vicces

Rockjano,

Amit írtál teljesen igaz, de hidd el Fidesznek nincs annyi esze, hogy megvárja mig az MSZP elviszi a terveit...főleg Orbánnak az a mozgatórugója, hogy király legyen (korona már van) hatalom és pénzéhes (végülis elhiszem hogy fogyóban a lóvéjuk..)

Rá Dios 2008.03.21. 07:44:22

Lehet a miniszterelnök Gy.F.-el nem egyetérteni, ez normális, lehet az ember Gy.F.-et nem szeretni, ez emberi, de amit itt a jobboldal néhány ...khmmmm... különösebb közhasznú kvalitásokat eddig nem mutatott embere bűnbakképzésben előadott, az legalábbis ...szokatlan.
Az én negatív kedvencem e téren, ha eltekintek a kifutófiúktól, a kerdemokrata elnök, Semlyén Zsolt.
Egyszerre utcasarki tahóság, szemforgató máglyarakás és ...más jó nem jut eszembe róla. Ahógy ő, úgy nem beszélhet, nem viselkedhet ember. Szerintem.

cierre 2008.03.21. 07:48:40

Ezt az idióta munkásőr Bencsik írta:)))
Érted Bencsik!:)

Megint csak szánalmas… Persze én vagyok a hülye, minek olvasok ilyen sz …t

Rá Dios 2008.03.21. 08:20:53

Ha valamely kormányzat nem tett eleget a strukturális gondok kezelésére, az nem ok, hogy arra bízzuk az országot, aki még a kevésben is gátolta, akadályozta.
Ugyan miért, miben volna jobb?

Delilah (törölt) 2008.03.21. 08:40:14

Én is úgy szavaztam három igennel, hogy a feltett kérdésekkel nem értettem maradéktalanul egyet, csak azt tudtam, hogy amit gyurcsány kér, azt kell cáfolni.
Nem értem hogy a régi rendszerben élő és romboló politikusok milyen jogon engedhetők be a mai politikai életbe.
Én úgy fogok szavazni legközelebb, hogy arra, aki a gyurcsány féle diktatúrát minél biztosabban leváltja.
Már nem vagyok fideszes, régen az voltam, most már egy párt mellett sem teszem le nyugodtan a voksomat, attól függetlenül, hogy a legjobb változások gazdasági és minden téren a Fidesz kormányzás alatt történtek.
Amúgy az mszp-s emberek végtelenül buták, és nem gondolkodnak, nem mérlegelnek. Igazi fanatikusok, akiket ha gyurcsány gázkamrába vet, akkor is az mszp-re fogják nyomni az x-et.
ENnél már csak az a nagyobb poén, hogy közgazdász kolléga megjegyezte, hogy szerinte meg éppenhogy jó irányba megy a gazdaság.
Miért nem lehet egy szakértő stábot - politikai irányzattól függetlenül - beállítani oda, és húzzák már ki az egész országot a szarból. Ha még nem késő...

alibi borz árny (törölt) 2008.03.21. 08:40:44

metaljacket 2008.03.20. 16:44:38
"alibi borz árny. En inkabb javaslom hogy az alkotmany tartalkmazza hogy az olyan idiotakat mint te, abortaljak. Nem feltetlenul az anyamehben. "

metaljecket - miért is? érvek???

elwood 2008.03.21. 08:51:22

"de például nekem gyötrelmes volt behúzni a három igent, mert az önrésszel, mint alapelvvel egyetértettem."

gratulálok, belerúgtál valakibe aki két év múlva amúgy is ment volna. Az ország meg húsz évre került bármilyen normális változtatásról. Jól választottál prioritást.

"pénzbehajtás nem reform"

a vizitdíj egy pici része a reformnak, a reformról ősszel fogtok szavazni amikor hasonló előrelátással leállítjátok az e.ü. -ben versenyt.
Hajrá Magyaroszág.

Rá Dios 2008.03.21. 08:55:38

Delilah:

benned megtaláltam az ideális, politikailag manipulálható ember (nem polgár!) prototípusát.
Nem tudod, úgymond mi van, de tudod, hogy aki valamit gondol, az ostoba. Nem vagy fideszes, óh, már nem, pedig voltál, ugye, csak azt tudod, hogy Gy:F.-nek "diktatúrája" van.
No, majd meglátod, mi a diaktatúra, csacsi leány. És addig se vágd le senki férfiember haját álmában...

szalmaegér 2008.03.21. 09:03:55

lukrécia
Bő lére eresztve sikerült elmondanod, hogy azon kevesek közé tartozol, akik a mai napig elhiszik gyf szavait.
Már csak az érdekelne -de igaziból ám- miként győzi meg magát arról valaki, hogy ezt érdemes nagydobra vernie.

tevevanegypupu 2008.03.21. 09:06:52

Eszem agaban sem volt csak azert harom "igen"-nel szavazni (vagy ha ugy erzem harom "nem"-mel) hogy valaki tunjon el a francba. Mert szavazasnal is es most is szilard meggyozodesem, hogy Ferenc nem fog eltunni es gyonyoruen kivarja a kovetkezo valasztast es nagy valoszinuseggel - ha egyaltalan elbukja - akkor is csak egy hajszallal fogja elbukni, a tobbi parttars pedig marad ugyanugy a politikai elet legtetejen egeszen addig mig aso-kapa-nagyharang el nem valaszt bennunket egymastol. A harom "igen"-nel meggyozodesbol voksoltam mert egyszeruen ugy ereztem, hogy meg ez a minimal onresz - ami betegsegek eseten nem is minimalis - is olyan rablas pluszban az adoink utan, amit mar nem vehetnek el.
Foleg nem az mszp-t amugy is imado nyugdijasoktol.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.21. 09:31:51

Delilah

Ha a közgazdász kolléga nem a szakértő kategória, akkor ki az?

Ezt csak úgy csendesen és félve kérdezem.

Nem tudom, hogy a közgazdász kolléga azt azt jelenti-e, hogy Te ott vagy takarítónő, ahol a közgazdász a pénzügyes, vagy mi van, de gondolkozz egy kicsit.

Ki a a szakértő, ha nem az, aki tanulta?

1211 2008.03.21. 09:34:56

AgentUngur

talán az volt a szavazólapra írva, hogy utálod-é az magyar politikai vezetést (ez ám az efemizmus!), vagy egészen más...?

...és mi az eredmény? feri sírt?

fejlesztés lesz-e a főiskolákon/egyetemeken? lesz olyan háziorvos, aki nem megy csődbe?

ezt te leszarod!

ha azt írták volna a papírra, hogy b*sszák meg anyádat apád tetemének a hátán, arra is igent írtál volna? csak sírjon a feri?!

talán be van rohadva az agyad?!

az egész cirkusz egy félelmetesen pofátlan tipikusan politikusbűnözős parasztvakítás volt, aminek még a cehhét is mi álltuk; te meg boldogan mentél rakni az ixet, te szerencsétlen birka!

...már bocs.
megkérdezik, szétbasszuk-é eztmegazt, te meg azt válaszolod "vesszen a feri".
és széles nyilvánosság előtt büszkélkedsz vele...

áh, gyöngyöt disznónak...

states 2008.03.21. 09:37:34

Kétségtelen, a határontúliakkal szembeni aljasságát Gyurcsánynak azóta sem sikerült felülmúlni, pedig igyekezett, Öszöd, a kormányzati dilettantizmus, a gazdaság padlóravitele, a szemkilövetés mind-mind eltörpül amellett az erkölcsi nihil mellett, amit 2004 decembere jelent. Valószínüleg nemzetközi unikum az is, hogy valaki a saját nemzete ellen kampányoljon szemenszedett hazugságokkal két alkalommal is, hiszen ne feledjük, Debreceni szerint a 23 millió román beözönlése is az ő ötlete volt, Kovács és Medgyesy csak "bevállalta" némi hezitálás után...

Rá Dios 2008.03.21. 09:43:05

States:

Elég szar szöveg, no...
Már ha hajlandó vagy belegondolni.

states 2008.03.21. 09:50:36

Rá Dios:
Belátom, igen meggyőzőek az érveid...

Tgr 2008.03.21. 09:51:36

Fedor 2008.03.20. 23:45:39
"Az, hogy ebbe belegebed az ország hosszútávon, mert innentől kezdve semmi reformot nem lehet végrehajtani, ami akármilyen kis átmeneti nehézséggel is jár, hisz megvan a precedens, hogy miképp lehet megbénítani a mindenkori kormányt, az mellékes."

Szerintem ez egy egyszer megjátszható dolog volt, innentől minden kormány vigyázni fog, hogy költségvetési tétel legyen még a miniszterelnök tízóraija is, véltelenül se lehessen semmiről népszavazást kiírni. Ami persze fideszes szemszögből öntökönszúrás, mert ők a fő támogatói annak, hogy a bevételek egy részét legyen kötelező meghatározott célra fordítani, anélkül, hogy átfolyna a közös kasszán, de hát az elvek arra valók, hogy alárendeljük őket a személyes szimpátiáknak...

Machiavelli 2008.03.21. 09:54:47

Ami ezt a vitát illeti. A társadalom legfőbb baja a szolidaritás hiánya. Egy olyan országban, amit 40 évig tartottak rabláncon és szedték el a munkája értékét és szórták a tengerbe, ma főképp a huszonéves senkik, önzően és kompromisszumok nélkül küldenék a lecsóba azokat, akik, talán tudtukon kívül, de mégis csak megszenvedték az elnyomást. Most ezeket a kifosztott és beteg embereket akarjátok "öngondoskodni" Ha nem lenne ennyi szarházi kollaboráns, akkor nem kellene ilyen vitát nyitni.

Lehet, hogy nem ésszerű és logikus, hogy Gyurcsány ellen (is) szavaztunk, de a világon mindenhol így van. Hiába sápítozik a kollaboráns ballib.

Azt már megsem említem, hogy a rátió nagy szószólói simán adják egy hazug csaló kezébe az országot. Úgy a rátió nevében hazudjátok nekünk, hogy így kell!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.21. 09:58:59

Machiavelli

Ne gyalázd névadódat...

A szolidaritás az mi?
Kiben nincs szolidaritás?
Az aki ne akar kétszer fizetni, vagy az, aki nem akar egyszer sem?

Tgr 2008.03.21. 10:03:17

buharin 2008.03.21. 00:08:09
- vállalja a biztos bukást, de az ország érdekei szerint cselekszik legalább 2004 -től.
Bizony, lehet így is cselekedni, ahogy a Dzurinda kabinet is megtette ezt, noha jobb és baloldali populista ellenzék is "rángatta" a kormányát.

Szerintem Gyurcsány kormányát elsősorban nem az ellenzék rángatja, hanem a saját pártja, csak az kívülről nem látszik. Az alapvetően szocialista MSZP-tagság a győzelem érdekében megválasztott egy (gazdaságpolitikai értelemben) erősen jobboldali vezetést, amelyik most kicsit felülagálya-helyzetben van, le kell nyomnia a nem éppen szocialista színezetű reformokat a tagság torkán, és ez nem mindig sikerül. A Fidesznek ebben csak annyi szerepe van, hogy az őszödi beszédet (ami szintén egy ilyen torkon lenyomás része volt) kihasználva meggyengítette Gyurcsány pozícióját a pártban (kevés poolgármesteri szék -> sok rosszakaró). Ha Gyurcsány megpróbálna önfeláldozó államférfit játszani a hátralevő két évben, szimplán úgy járna, mint Medgyessy.

the Zen experience 2008.03.21. 10:03:43

Van alternatíva! Törjön hát fel álmából egy független, államfilozófiailag PLATÓN-tól képzett, minden szakterületben maga-maga jártas tudósközösség! Jöjjön a tanítók ideje! Fogunk össze a bárdolatlan empíria alapján felálló, érzelem- és hatalommentes észközpontú irányítás!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.21. 10:06:39

lord rotten

vaspapucsos faekét a népnek!

states 2008.03.21. 10:07:15

Tgr:
Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy az az alak, aki kiötlötte a 23 milló román beözönlését és szemrebbenés nélkül kampányolt a legelképesztőbb hazugságokkal a 2004 decemberi népszavazás előtt, az adott esetben ellenzékben nem élt volna a népszavazás adta lehetőségekkel...

SUCKITUP 2008.03.21. 10:10:00

HOGY EMBERROL ES NEM KERDESROL SZAVAZOL AZ A BAJ.
HOGY VALAKI KERESZTNEVEBOL IZLESTELEN ES OLCSO SZOVICCET CSINALSZ EZ IS BAJ.
HOGY OLYANROL IRSZ SZINVONALTALANUL ES ROSSZUL,VERAMATOR MODON, AMIHEZ HULYE VAGY ES EZT PUPLIKALOD IS...
HAT EZ AZ IGAZI GOND

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.03.21. 10:11:38

Kedves Tiko,

3,6 Mio munnkavállalóból a 0,8 Mio közalkalmazottat levonva 2,8 Mio versenyszféra-dolgozót kapsz. A minimálbéres után is fizetnek a munkaadók TB járulékot, a minimálbér kétszeresének megfelelő összeg alapján.

Invictus 2008.03.21. 10:12:01

rockjano 2008.03.21. 03:37:49

"Ôk csak a következô lépést látják...hatalomra kell kerülni oszt lessz vag valahogy."

Melyik párt nem ezt csinálta ellenzékben? Ja, emlékszem a maszop felelős, konstruktív ellenzéki politizálására OV miniszterelnöksége idején. Ja, hogy ők "nem vitték az utcára az embereket"? Igen, mert a nyuggert, meg a panelprolit nehéz lenne ilyesmire rávenni. Helyette uszították őket otthon a TV fotelben...

"Ha a nyugdíjjakhoz nem nyúlunk drasztikussan hozzá az elkövetkezô pár évben (akárki is) akkor magyarország becsôdôl."

Ezt mondhatod a drága Ferinek és a pártjának. A királycsináló nyugdíjasok tartják elsősorban hatalomban az MSZP-t 6 éve. Ha azt mondom 19 ezer Ft rémlik valami?

"Ha lenne esze e Fidesznek hagyná a kormányt megcsinálni a szart elvinni a balhét és utánna lenne esélyük."

Az maszopszadesznek eszében sincs "megcsinálni a szart és elvinni a balhét", ők nyerni akarnak legközelebb is. Nem kamikazekormányt akart Feri.
Meg kellett szorítaniuk egy kicsit, mert muszáj volt, ennyi.
Akár marad Feri akár nem, lassan megint osztogatni kezdenek, nyugi.
Az "egészségbiztosítási reform" meg nem a reformról szól, hanem arról, hogy zsíros bizniszt dobjanak a kientúrának. Főleg a szadeszénak. Naiv, aki másképp látja, szerintem. És semmi nem garantálja, hogy ez amit kitaláltak, hatékonyabb, vagy olcsóbb lesz, mint a mostani TB. Olcsóbb esetleg igen, de akkor a betegen spórolnak majd nyugodj meg. De a sok irodistát, székházat, reklámokat, ügynököket is fizetni kell majd valamiből ezeknek a pénztáraknak.
Aki ezt az egészségbiztosítási "reformot" úgy állítja be, hogy ezt kell csinálni, csak ezt lehet, vagy elbukik és tönkremegy az ország, az hülye.

"A Fidesz most éli fel 2010 utánni kormányzásának esélyeit. Amit nem tesznek meg a szocik azt majd nekik kell...és nem lessz benne köszönet"

Szóval szerinted a Fidesz miatt nem tud kormányozni az MSZP. Lehet, hogy ők így érzik, de sajna nem így van:)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.21. 10:12:45

"kolbászoszsömle 2008.03.21. 10:06:39
lord rotten

vaspapucsos faekét a népnek!"

Inkább, mint kétszer legyártott vizitdíjautomatát, széfet a kórházi ágy mellé, és új, EU-konform postaládát. S azzal talán még dolgozni is lehet.

Tgr 2008.03.21. 10:14:01

states, én úgy tudom, nem Gyurcsány kezdeményezte a népszavazást a kettős állampolgárságról...

Leonard Zelig 2008.03.21. 10:17:23

Mindenki rinyál, hogy szlovákia meg csehország meg románia mennek el ezerrel. Há wazze, most szavaztátok meg a kommunizmust ! Az is egy modell, de az nem versenyképes globalice.
Én három nemet nyomtam, nem mintha nem tudtam volna, hogy a vérdemagógia győz. De fogtok ti még szopni, ha az IMF megint bekeményít.
Én szóltam.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.21. 10:18:02

Még hogy "Delilah" manipulálható... elolvastam a hozzászólását, s csacsi leány ide vagy oda, az itteniek között a legkevésbé manipulált elmére vall.

Devil Inside 2008.03.21. 10:21:10

Egy csomóan azt írják (sőt valaki üvölti), hogy milyen hülye az, aki nem a kérdésre szavazott, hanem Ferire, pedig nem az volt a szavazólapra írva.

Pont ebből a hisztiből látszik, hogy mégiscsak Feriről és a politikájáról szólt az egész népszavazás, nem a teljesen lényegtelen vizitdíjról...

lOc (a pasztafáriánus) 2008.03.21. 10:23:05

Nekem is tetszett amit páran szajkóznak itt is. Az ellenzék miatt nem tud most kormányozni az MSZP. Ez jó :))) Amikor az ellenzék volt hatalmon akkor ugye ők nem tudtak kormányozni, most meg miattuk nem tud más. Az óvoda jut eszembe ilyen érvek hallatán.

Devil Inside 2008.03.21. 10:26:46

Leonard Zelig:
Szlovákiában 19%-os, Csehországban 15%-os, Romániában 16%-os egykulcsos jövedelemadó van. Feltűnik valami különbség az ő és a mi helyzetünk között?

Ezt a szar dumát meg el lehet felejteni, a vizitdíj meglétének vagy nem létének semmi köze a kommunizmushoz/szocializmushoz. (De még a tandíjnak sem.) Pont emiatt az agymosó baromság (rémlik az SZDSZ reklámból?) mentem el szavazni igenekkel.

elwood 2008.03.21. 10:53:52

A sors iróniája.
Ha jól értem annyira utálják a kommunista Gyurcsányt, hogy még a kommunizmust is megszavazzák ellene.

elwood 2008.03.21. 11:02:44

Aki nem akar "kétszer fizetni" annak még sok dolga van:

- legyen ingyen minden gyógyszer, hiszen az ár nagy részét úgyis a tb. fizeti, minek fizessünk mi is másodszor a gyógyszertárban.

- töröljék el az autópályadíjat, hiszen a mi pénzünkből építették és tartják fenn.

A "használó is járuljon hozzá jelképesen" elve az az imperialista karvalytőke mételye. Előre a lenini úton.

Google 2008.03.21. 11:03:48

Ha a józan észt keresné valaki, akkor olvassa át a kommentek közül (főleg) a baloldaliak ki-beszólásait. Azt a lekezelő stílust, azt a sok mosdatlan megjegyzést, gondolom, az elkeseredettség okozza, okozhatja. Csak nem kiderült, hogy Gyurcsány nem tud a vizen járni és a frakciója sem tud alá csónakot, tutajt adni?
Igen, leszavaztuk Gyurcsányt, és nem azért, mert hazudott, hanem azért, mert hazugságban él, szervezett hazugságokkal nyertek, kormányoznak, ez az ő modus vivendijük.
Bármilyen furcsa, ugyanígy leszavaztunk volna bárkit, bármilyen oldalról, ha ilyen eszközöket használ, ahhoz, hogy a hatalomban pöffeszkedhessen! Veress (paprika) Jánosról még mi sem gondoltuk volna, hogy a hatalomért birokra kel! Nem az erejük kellene nagy legyen, hanem az eszük! De ezt már eljátszották!

dr.minorka 2008.03.21. 11:11:21

elwood!
Fő az éberség, mer a kommancsok mindenütt ottan vannak!
Hogyan is alakult az autópályadíj Németországban, és Ausztriában?:)

tevevanegypupu 2008.03.21. 11:14:56

A problema lenyeget nem latjak az elkeseredett baloldaliak: azert kellett volna vizitdijat, korhazi napidijat es tandijat fizeni, mert a koalicio elkurta, elkurta es elkurta. Kivettek nagy, jelentos osszegeket az egeszsegugybol, oktatasugybol, hogy az altaluk baromira elcseszett, szetszort koltsegvetesbe betegyenek penzt. Szo szincs szocializmusra, kommunizmusra es a lenini utra valo szavazasrol: itt arrol szavaztunk, hogy aki elcseszte - de nagyon - az hozza rendbe egyedul. Nem azok hibaztak akik "igen"-nel szavaztak. Azok rontottak el akik reggel, delben es ejjel nem csinaltak semmit hazudozason kivul es gozuk sincs nemhogy arrol, hogy mit fognak csinalni egy ev mulva kormanyzas cimen, hanem meg azt sem tudjak, hogyan tovabb a jovo heten.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.21. 11:15:46

"Google", csak semmi nagy mellény. Fog a többség még újra baromságok mellett voksolni. A "mi" névmást a demokratikus szavazások esetében nem lehet seggreesések nélkül használni.

elwood 2008.03.21. 11:29:23

tevevanegypupu:
"Szo szincs szocializmusra, kommunizmusra es a lenini utra valo szavazasrol: itt arrol szavaztunk, hogy aki elcseszte - de nagyon - az hozza rendbe egyedul."

Itten pont kezdte rendbehozni, és pont sikerült ellenzékből elk.ni.

Leonard Zelig 2008.03.21. 11:37:48

Devil Inside: Itt arról vartyogok, hogy van egy modell, amit nyugati, fejlett stb. piacgazdaságnak hívnak. Na most a fidesznyikek ezt a modellt nem hajlandók elfogadni, helyette valamiféle államszocializmust akarnak. A co-payment minden ilyen "fejlett" piacgazdaságban megvan. Nálunk most nem lesz (egy ideig, míg össze nem omlik a szociális ellátó rendszer). Ennyit ért a szociális népszavazás.
Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia úgy tűnik, elfogadják a játékszabályokat, mi meg egyelőre nem.

Google 2008.03.21. 11:38:06

Nem mellényről, zakóról van szó. Nagy zakóról, de mindegy!
Vannak, akik azt hiszik, aki elszabta, az ki is tudná javítani, hát persze, újabb anyag, újabb szórakozás, újabb pénzkidobás!
Van még szabó elég, próbálja meg már más is, mit kell itt erősködni, hogy azt mondja: egy ember, egy ország, egy program!

tevevanegypupu 2008.03.21. 11:40:32

elwood
na igen, elkezdte..a MI penzunkkel, sajnovics ebben nem ertek egyet vele. Nem kerdezett meg egy szoval sem mikor visszavonatta az adocsokkentest, nem szolt egy szot sem a valasztasi beszedeiben, hogy majd nekem kell kihuznom a pacbol..A tizennegyedik havi nyugdijra meg jo ideig nem lesz szuksegem, de arra a sokszor haromszaz forintra viszont igen, ha esetleg valami komolyabb nyavalyam lesz majd. Tudod berbol-fizetesbol elek es nagyon de nagyon levonnak mindent amit csak lehet az egeszsegbiztositasomhoz is.Ugy kepzeltem, ha a fidesz kormany alatt ment a szeker az en parszaz forintom nelkul is, akkor egy europai ertelemben vett szocialdemokrata kormanyzas idejen is mennie kellene, foleg a legbaloldalibb miniszterelnok vezetesevel.((:

dr.minorka 2008.03.21. 11:40:34

Zelig!

"A co-payment minden ilyen "fejlett" piacgazdaságban megvan. "
Most akkor roppant tudós, és elfogulatlan véleményed szerint Dánia, Finnország, Ausztria nem fejlett, vagy nem piacgazdaság? Kis huncut!:)

Devil Inside 2008.03.21. 11:42:46

elwood:
Aki elkúrta, az ezen a vezetői szinten nem szokta tudni rendbehozni. Ezt a kapitalista világban régóta tudják, ezért szokták lecserélni a menedzsmentet a rendberakás előtt - azok egyrészt nem védik irracionálisan az előző gárda intézkedéseit, másrészt tanulságként szolgál, hogy a tevékenységüknek vannak következményei is.

Nem, nem előrehozott választásokról beszélek, hanem a kormány lecseréléséről. Igaz ezzel már másfél évet késett a koalíció, mostmár megnyugtató megoldást csak a választások hoznának...

elwood 2008.03.21. 11:46:48

"Ugy kepzeltem, ha a fidesz kormany alatt ment a szeker az en parszaz forintom nelkul is, akkor egy europai ertelemben vett szocialdemokrata kormanyzas idejen is mennie kellene, foleg a legbaloldalibb miniszterelnok vezetesevel.((:"

Ezt még sokan így képzelik. Megy a szekér még egy darabig. Még egy-két tucat év is lehet mire ránk omlik a nyugdíjrendszer, az egészségügy. Egyébként a Fidesz kormány alatt sem a mi párszáz forintunk nélkül ment, csak más úton fizettük be. A "MI pénzünkkel" igen. Sajnos más nem szponzorálja ezt az országot csak a lakói :-)

tevevanegypupu 2008.03.21. 12:03:50

elwood
tudom en azt, hogy elore tervezni nagyon nehez, hogy a vilaggazdasagtol fuggunk, hogy nagyon ugy kell tancolnunk sokszor ahogy a korulottunk levok futyulnek. Szivesen vallalalok aldozatot is. De vannak dolgok amiket mar elore lehet tudni, bar valasztast nyerni veluk nem lehet. Nem az a baj, hogy fizetni kell - az is - hanem az, hogy at lettunk vagva. Illetve en nem nagyon, mert a fideszre szavaztam..De tenyleg verforralonak tartom a helyzetet, foleg azok utan, ahogy vegigelveztem Gyurcsany produkcioit a valasztasok elott. Szo nelkul, bar elegge letorten elfogadtam, hogy a fidesz megint vesztett, de azt mar nem tudom elfogadni, hogy ilyen nagy atveressel nyert a koalicio. Es meg inkabb nehezen viselem, hogy hazugsaggal maradhat egy tehetsegtelen kormany hatalmon, es nincs lehetoseg menet kozben demokratikusan a jo francba elkuldeni oket.

Cigany 2008.03.21. 12:04:33

Tegyünk az esélyegyenlőségért!

MÉG TÖBB PÉNZT ÉS JOGOT a magyarországi cigányságnak!

Devil Inside 2008.03.21. 12:08:34

Leonard Zelig:
A szokásos tényfüggetlen dogmatikus érvrendszer, aztán még csodálkoztok, hogy a társadalom nagyobb része elhajtotta a p..ba ezt az egészet.

Egyrészt a co-payment nem feltétele a fejlett piacgazdaságnak, mint előbb dr.minorka rávilágított. Másrészt a modell alapfeltétele, hogy az állami elvonás a jövedelmekből (jóval) alacsonyabb legyen. Ezzel a striciállamos mentalitással, hogy elszedjük a jövedelmed nagy részét, de még fizess, ha bármilyen állami szolgáltatásra szükséged van nem fog működni.

elwood:
Nem tudom, olvastad-e a tegnapi hírekben, hogy májusban rendkívüli nyugdíjemelést tartanak. Na azzal a rendszerrel nem kezdtek és nem fognak semmit kezdeni. A másik pedig a roppant alacsony gazdasági növekedésünk, ami a konvergenciaprogram ("reformok") elcseszett szerkezetéből adódik és amire már 2006 nyarán minden gazdaságkutató vagy közgazdász figyelmeztetett, de persze a kormány nem hallgatott rájuk, mert ők tudják. Most meg itt sírnak, miközben a saját politikai érdekeik a hozzánemértésükkel párosulva okozta és okozza még mindig a jelenlegi helyzetünket.

Az EÜ reformról pedig már tegnap leírtam: az egész fejetlen, de legalább roppant agresszív kapkodásban sehol nem fedezhető fel, hogy bármi fogalmuk lenne olyan misztikus dolgokról, mint projekt- ill. változásmenedzsment.

elwood 2008.03.21. 12:09:23

Devil Inside:
Majdnem 100%-ban egyet értek. Kicsit mégis más a helyzet mint egy cégmenedzsmentben. Itt fix időnként választások vannak. Fletónak két éve volt az Orbán és Megyó semmittevése után. Nem kezdhetett nagyobb dolgokba, meg akarta vennni a tömeget két évig aztán lépni. Nem sikerült.

A választások hozhatnak megnyugtató megoldást egy normális országban. Sajnos itt azért nagyjából lehet látni mi lenne egy előrehozott választás eredménye, és nem látom milyen irányba mennénk utána, mert a leendő nyertes nem bontja ki az igazság részleteit leendő terveiről.

Art Mooney 2008.03.21. 12:15:55

mindazoknak, akik értetlenül állnak azon jelenség előtt, h az önrészt jó ötletnek tartó ember igennel voksolt:
1. "protest vote", google it, mothafuckas (és kéretik a fogalmat tág keretek között értelmezni)
2. megjegyzem, a kérdés nem az önrészről mint elvről szólt, hanem a konkrét bevezetett intézkedésről, aminek része az önrész mint elv, de a politikai végrehajtás is

eh.

CrL 2008.03.21. 12:16:03

elwood: szerintem is előrehozott választás lenne az egyik legjobb megoldás, de nézve a realitásokat, a két oldal egymásnakfeszülését, a gazdasági klimát ez nem lehetséges. helyette lesz egy miniszterelnökcsere hamarosan (ha már lendvai cáfolja, akkor biztos) és attól tartok a fidesz tovább fog torpedózni, ami nem tesz jót senkinek.

most még ott tartunk hogy fidesz-mszp közösen megy neki gyurcsányak:

index.hu/gazdasag/magyar/mvm080321/

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.21. 12:18:12

"Google", nem azt írtam. Próbáld értelmezni.

dowNLoad 2008.03.21. 12:29:54

ZSINDEXESEK: legyen akkor 2+1 magyarország:
A dunántúl legyen egy INTERNACIONÁLIS, állandó reformok tüzében égő, programok, csomagok lázában élő, (cionista, kommunista kiáltványos, internacionálé a himnusza, vöröscsillagos a zászlója, stb..) OTT gyurcsány lehetne örökös király, veres meg a pénztáros, ti meg az alattvallók, ahol a hivatalos nyelvek: Angol, Német, Héber, Lovári, és a magyar.
A Tiszántúl lehetne NEMZETI PANNÓNIA, ahol aki az ország ellen tesz, annak kárt okoz, akarva, vagy tudatlansága miatt, az 5-15év fogház, vagyonelkobzás, a területén állomásozó MULTICÉGEK TÖBB (magasabb %) adót fizetnek mint a kis, csak magyar tulajdonú cégek, aki nem tud beszélni a hivatalos nyelven (magyar) az kérhet tolmácsot, ahol NINCS PC duma, az ÁRPÁDSÁVOS zászlót bárki, bárhol, bármikor kitűzheti , ahol nem lehet közfeladatokat ellátó személy az, aki BÁRMILYEN szervezetben tag volt a 90előtt, (KISZ, III/akámennyi) stb..
Budapest lehetne egy adómentes (adócsaló) miniállam, oda az megy, aki az összelopott pénze után nem akar adót fizetni, és van elég, hogy az 500ezer Ft/m2-es ingatlanokat megvegye.
EBBEN A 3-as felosztásban mindenki megtalálná a maga helyét, nem lenne ez a bohóckodás, és közben épülhetne az ország is, igaz 3külön darabban. DE EGYMÁSTÓL NEM LEHETNE lopni, én nem fizetem az adómból azt, akinek OFFSHORE cége van.

elwood 2008.03.21. 12:29:56

Devil inside:
"májusban rendkívüli nyugdíjemelést tartanak. Na azzal a rendszerrel nem kezdtek és nem fognak semmit kezdeni. A másik pedig a roppant alacsony gazdasági növekedésünk, ami a konvergenciaprogram ("reformok") elcseszett szerkezetéből"

Nem bizony. Minden józan elemző szerint egy ciklusban elég egy nagyobb reform. Most az egészségügy lett volna terítéken, sikerülni fog szétszavazni.

A nyugdírendszerhez utoljára Hornék nyúltak hozzá és Orbán állította le a változásokat.

A gazdasági növekedésben jeletős tétel volt az állami beruházás, amik tavaly kiestek, az ez év végi lesz egy reálisabb szám. Sajnos béka segge alatt lesz az is. Radikálisabb lépések kellenének a gazdaságban de mint látjuk már 300Ft-on is bukik egy kormány, ki fog itt adót csökkenteni (ami jelentős kiadáscsökkentést is jelent) ...

alibi borz árny (törölt) 2008.03.21. 12:41:37

dowNLoad 2008.03.21. 12:29:54
Na és a Duna-Tisza köze? Ott kik lennének?

villikirály 2008.03.21. 12:42:58

A váság menedzsmenthez új választásokra és nagykoalícióra v an szükség: ez értelemszerűen egy negyvenszázalékos Fidesz és egy tizenöt százalékos MSZP között jönne létre.

A kisebb pártok addig ellenzékben dolgozhatnának a demokráciáért.

villikirály 2008.03.21. 12:47:11

A váság menedzsmenthez új választásokra és nagykoalícióra v an szükség: ez értelemszerűen egy negyvenszázalékos Fidesz és egy tizenöt százalékos MSZP között jönne létre.

A kisebb pártok addig ellenzékben dolgozhatnának a demokráciáért.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.21. 12:50:29

"Rengeteg", a kisebb pártokról és a "nagy megújulás" várható irányáról:

Ha ellátogatunk ide, érdekes híreket olvashatunk:
www.szocdemek.fw.hu/

Nincs is miért csodálkozni tehát:
"Közös munkához lát az MSZDP és a Centrum Párt"
www.stop.hu/articles/article.php?id=272171

Másrészt oda kell figyelni erre a súlyos társaságra:
www.pallaspaholy.hu/index.phtml
www.klubhalo.hu

Befolyásuk és aknamunkájuk eredménye egyre növekedni fog.

Leonard Zelig 2008.03.21. 12:58:46

A fidesznyikek még húsvétra (kampánycsend, megaLoL, keresztény szeretet, gigaLol) kaptak egy pár ezer plakátot, miszerint "Magyarország nyert !".
Az adófizetők pénzén baßják szét az országot, utána meg számon kérik a kormányon, hogy mire költi a sok pénzt.

dowNLoad 2008.03.21. 13:07:24

alibi borz árny:
A Duna-Tisza köze az a senki földje, elásott tartályokkal és fejnélküli hullákkal, ők lesznek a Twilight Zone, ahol bármi megtörténhet,
a juhászból lehet milliárdos,
a retardáltból olajos nagyvállalkozó, stb..

Leonard Zelig meg mehetne a Dunántúlra,ott nem lehetne ilyen fideszes plakátolás, főleg nem a Tiszántúl pénzéből, vagy fordítva.

Devil Inside 2008.03.21. 15:42:46

Loxon:
Nincs új a nap alatt, ez a Pallas Páholy a Polgári Körök Szövetségének ballib változatának tűnik.
Persze le is írják, arra vannak, hogy a sajtónak megmondják a frankót és az "értelmiség jelentős részének véleményét".

Zelig:
Ezzel az irdatlan demagógiával nincs kedvem versenyezni, pedig hidd el fel tudnék tenni néhány kérdést ennél sokkal nagyobb pénzösszegekről és pl. a nemkommunizmusraszavazóknak a demokratikus intézmény-rendszerhez fűződő viszonyáról...

Invictus 2008.03.21. 16:39:06

Azért jó lenne megérteni, hogy nem 300 Ft-on bukta el a kormány a népszavazást. Aki ezt ismételgeti, meg azt, hogy hülye nép, nem érdemli meg az olyan felvilágosult ejrópéereket, mint ő, az magát áltatja.
A népszavazás bizony elsősorban arról szólt amit Horn Gábor is kimondott, és nem pusztán a 300 Ft miatt, az nagyon kis része az egésznek.
A ballib oldal meg van győződve, hogy nemcsak hogy egyedül ő alkalmas vezetni az országot, de az alternatíva a félfasiszta diktatúra. Ezért a kisebbik rossz mindig az MSZP-SZDSZ marad nekik (nyugodtan lehet mondani, hogy de ha lemondana Orbán, akkor nem, de hát ez sajna nem igaz, ahogy az sem, hogy a jobboldal csak addig utálja a balt, amíg le nem mond Gyurcsány). A jobboldal jelentős része meg persze arról van meggyőződve, hogy csak ő képviseli a nemzetet. Viszont a nagyobb erő és befolyás (média, gazdasági, stb.) a két tábor közül az előbbinél van. A csata meg az ún. bizonytalanokért folyik, akiket az utóbbi 2 választáson az MSZP nyert meg (90-ben az MDF, 94-ben szintén az MSZP, 98-ban a Fidesz, és a mostani népszavazáson is a Fidesz, köszönetően Fletónak). Na, ennyi. Két év múlva meg jön az eddigi legdurvább választási kampány, utána pedig az eredménytől függetlenül tovább fokozódik a helyzet. Ha a Fidesz nyer, akkor elképzelhető az is, hogy a baloldal az EU-t próbálja majd felhasználni a Fidesz ellen, akár bojkottra való felhívással. Ha valahogy sikerül a szokásos recepttel (szavazatvásárlás és démonizálás) megtartani a hatalmat a ballibnek, akkor a jobboldal tovább radikalizálódik, rengetegen fogják elfogadhatatlannak érezni az eredményt, könnyen lehetnek az eddieknél sokkal komolyabb zavargások, amiket persze levernek majd, de minden eddiginél jobban megosztják majd az országot. Ökölre fognak menni a két oldal hívei az utcákon, kocsmákban stb. A baloldal pedig szépen kiépíti a dél-amerikai típusú áldemokratikus diktatúrát, és mi leszünk Közép-Európa Mexikója vagy Argentínája.

kelet 2008.03.21. 16:49:42

Invictus,

Legyünk derűlátóbbak. Pl. a nagy pártok olyan miniszterelnökjelölteket állítanak, akiket a másik oldal sem gyűlöl, mert belátják, hogy ez mindkét fél számára többletszavazatokat hozhat.

dowNLoad 2008.03.21. 16:56:37

Invictus:
A baloldal pedig szépen kiépíti a dél-amerikai típusú áldemokratikus diktatúrát, és mi leszünk Közép-Európa Mexikója vagy Argentínája.

DE NÉLKÜLEM, viszont akkor a külföldön megkeresett pénzem egy részét hazautalom, a kurucos terroristáknak, esetleg fegyvercsempészetben is segítek nekik anyagilag. LEGYEN egy északír hozzállás, vagy valami hasonló, de nehogy már nyugodtan költsék el az ország pénzét!
Esetleg keressünk egy SZAKÉRTŐT, aki Fenyőt is szakszerűen lekezelte, összedobná a pénzt az ország, 5 perc alatt.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.03.21. 19:24:48

buharin 2008.03.20. 23:50:16

"Mivel ez objektív tény, így erre az állításra 3 dolgot lehet tenni:
- nem venni róla tudomást (jellemzően ezt teszitek)"

hat igen. En is nost irom be sokadszor, hogy a legpofatlanabb uvegzsebprogramnak megfeleloen az orrunk elott lop el a kormany es a sleppje kb. ketszer annyi penzt, mint amennyi a vizitdij, napidij es tandij egyutt, nem volt meg a lelkes ballib vitatarsak kozott senki, aki probalta volna cafolni (mivel fent van a kormanyzati honlapokon, ez persze elegge nehez), vagy megprobalni elmagyarazni, hogy pl. a madarinfluenza elleni vakcinara adott 2 milliard forintbol legalabb egy petak megterult mar. Persze feldobhatunk egy dobokockat, es az alapjan kivalaszthatnank a Baross programbol, vagy barmelyik masikbol egy tok random projectet, attol is felallna a szor a hatan barkinek.

Apfelbaum Ogmánd 2008.03.23. 15:17:22

ZELIG:

Ilyen undor böffenet ("keresztényi szeretet GIGALOL"....)
után a militáns MAGYARNAK - aki te egyáltalán nem vagy, - ne kattanjon a rugósbicskája, ne kapja föl a vasvillát??!

Minden szavatokkal ÖNVESZÉLYES azeszként provokáltok !!!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.24. 00:59:49

na húzzunk bele az 500-ert
pl hogy meglegyen az a menetszakasz recskre :P

CrL 2008.04.04. 22:35:22

Feri mostmár érti, de mégsem. Ma végre megtudtuk, hogy egy merészebb reformernek átadná a helyét, de ő leáll a reformokkal mert ugye a pártja és a többség nem támogatja azt. Ő szintén megérti a SZDSZ-t, dehát mégis az MSZP bársonyos reformértékű politikáját fogja csinálni. Logikus nagyon lol.

dowNLoad 2008.04.04. 23:50:03

A következő vezetésnek a szarból kell visszahozni, de nem a kormányt (haha) henem az országot. pont elég lesz, más program nem is kell! Legyen magyar áru (is) az gigamarketekben, a multik is fizessenek adót, csökkenteni a függést minden szinten (energia, élelmiszer) korrupciócsökkentés brutális büntetések kilátásba helyezésével (példát statuálni egy pár balekkal, hogy a többi hiéna leálljon) ÉS SZÁMONKÉRÉS, mert addig továbbra is a szar hízza le WC-t. (józan parasztész bevezetése a közéletbe, magyargyalázás büntetése, stb..)
süti beállítások módosítása