A Reakció kampánycsendet sért - Mentsük meg Magyarországot Tóth Zoltántól!
2008. március 08. írta: TuRuL_2k2

A Reakció kampánycsendet sért - Mentsük meg Magyarországot Tóth Zoltántól!

 Hagyományainknak megfelelően újabb merényletet követünk el köztársaságunk európai értelemben vett demokratikus berendezkedése ellen. Kampánycsendet sértünk. A kampánycsend ugyanis egy értelmetlen és (nem mintha régen sok értelme lett volna, de) anakronisztikus műizé, aminek sértegetése megelégedettséggel tölti el az egyszerű reakcióst.

 Különösen az online kampánycsend méltó Abszurdisztán mindennapjaihoz: „A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete javasolja, hogy a tartalomszolgáltatók korábbi, a választásról, a kampányról, annak szereplőiről szóló szerkesztett anyagaikat az első két hierarchikus szintről tegyék elérhetetlenné. Hierarchikus szinten az egyes tartalomszolgáltató által működtetett vagy használt könyvtárstruktúrát értjük. Közérdek fűződik azonban ahhoz, hogy a választási kampányról, az abban résztvevő jelöltekről és szervezetekről szóló anyagok a kampánycsend lejárta után hozzáférhetőek legyenek, így azok letörlése nem szükséges, a cél az, hogy a technikailag lehetséges minimálisra szorítsuk le a felhasználók általi elérhetőségét.” Azok letörlése nem szükséges, tetszik érteni? Az outdoor médiatulajdonosoknak hatalmas mázlija van, hogy a Magyar Közterületi Reklámszövetség nem ilyen túlbuzgó, különben a választások előtt pár nappal már neki kéne állni lekaparni a citylightokat és az óriásplakátokat.

 Úgy gondoljuk, hogy a kampánycsendnek semmi értelme, ezért legjobb lenne eltörölni az egészet. A szavazóhelyiségben ne lehessen kampányolni, de az épület ajtaja előtt még nyugodtan. Ha valakinek a pártválasztását még az utolsó pillanatban is lehet így befolyásolni, akkor az sok mindent elmond a korábbi elhatározásának megalapozottságáról is. Véleményünkkel nem vagyunk egyedül, például Török Gábor, a Szabó Márk a Jobbklikkből, Bugris a Törzskocsmából, vagy a Hírszerző/Political Capital is a kampánycsend ellen foglalt állást (bár a PC pár éve még egészen máshogy gondolta és a Jobbklikk-bejegyzés utáni kommentek végén is nagyon szórakoztatóan hat az adminisztrátori üzenet: „Kedves hozzászólók! Tekintettel a kampánycsendre, péntek (március 7.) éjféltől vasárnap (március 9.) 19 óráig nincs mód újabb hozzászólással reflektálni a jobbklikk bejegyzéseire. Találkozzunk március 9-én 19 óra 1 perckor!”).

 Akadnak elszánt hívei is a kampánycsendnek, például a magát választási szakértőként futtató, dilettáns Tóth Zoltán (a Választási Szakértők Közép- és Kelet-európai Egyesületének főtitkára, muhaha). Tudják, ő az, aki szerint a zseniális Kétfarkú Kutya Párt színlelt választási indulása erkölcstelen és demokráciaellenes. Érdemes elolvasni/megnézni, csütörtökön Az Este vendégeként mi mindent hordott össze szakértőnk (leirat itt, audiovizualitással fokozott felhasználói élmény itt). Hősünk előbb szabálysértésnek nevezi, hogy önkormányzati képviselőtestületek határozatot hoztak választópolgáraik részvételre ösztönzéséről (erről bővebben később), majd a szavak jelentőségéről beszél. Tóth Zoltán a CBA kampáakciós katalógusa kapcsán sajnálkozik, hogy nem tiltja a jog a cégek véleménynyilvánítását a kampányban (micsoda demokráciafelfogás, mekkora demokrata!), s ízléstelennek nevezi a kiadványt. Kifejti, hogy kampánycsend idején az „Igen”, illetve „Nem” feliratozású pólók viselése közterületen presszionálja a többi választót, ezért nem helyes. De szakmai nagyszerűségéről akkor tesz igazi tanúbizonyságot, amikor nemzetközi felkészültségével villog: „Egyébként az egyes újságírókkal ellentétben a világon nincsen egyetlen olyan ország sem, ahol ne volna kampánycsend, csak ennek az időtartama, ami országonként eltérő szabályozású. Még a legliberálisabb országban, Washingtonban, vagy az Egyesült Államokban is, a szavazás napján tilos, és a szavazóköröket 10 méteres körön belül nem szabad megközelíteni semmilyen módon, hogy befolyásolják a választókat.” Ezzel szemben az igazság az, hogy pl. az Egyesült Királyságban és Ausztriában nincs kampánycsend, mint ahogy Svédországban is csak a szokásjog alapján volt valami kampánycsend-szerűség, míg a Mérsékelt Párt úgy nem gondolta, hogy ő bizony az urnák zárásáig kampányolnak. De Tóth Zoltán valószínűleg akkor is a szívéhez kapna, ha tudomása lenne arról, mit jelent az Egyesült Államokban a választás napján a GOTV, azaz a Get out the vote szakasza a kampánynak (nem feliratos pólókkal presszionálnak, ez igaz). Arról is illik megemlékezni, hogy a műsorvezető, Krizsó Szilvia mindezt tágra nyílt szemekkel, mindenféle ellenvetés nélkül asszisztálta végig. Soha többé Tóth Zoltánt! Magyarország többet érdemel.
(Update: Bita Dani kommentje nyomán kiderült, hogy Tóth Zoltán tanít az ELTE-ÁJK-n. Ráadásul publikációs jegyzéke alapján számos, választásokkal kapcsolatos kiadvány szerzője, szerkesztője. Nem találok szavakat. Az egyetlen halvány reménysugár, hogy 2000-ben publikált utoljára.)

 Végül egy gyors körkép, mennyire tartják magukat a pártok az MTE ajánlásához. A Fidesz megoldása tetszik a legjobban, meglehetősen ironikusan tesznek eleget a háromklikkes szabálynak. Az MSZP komolyan veszi az online kampánycsendet, az MDF és az SZDSZ nemes egyszerűséggel nem foglalkozik vele. Sajnos a két kis párt valószínűleg nem a kampánycsend intézménye ellen tiltakozik így, mivel 2004-ben még mindketten ragaszkodtak hozzá (érdekes módon a pártok közül egyedül az MSZP mutatkozott nyitottnak a szabályozás módosítására).

 A bejegyzés linkjét elküldjük az OVB-nek, s izgatottan várjuk a kampánycsend-sértés megállapítását.

(A kép forrás: www.e-times.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr88371079

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választási boríték: a demokrácia technikai biztosítéka? 2012.10.03. 13:14:44

A választási eljárási törvény fő hadszínterei, a regisztráció, a Nemzeti Választási Bizottság kilenc éve és az aktivisták központi regisztrációja mellett a kevésbé jelentős, mégis szórakoztató mellékhadszíntereken is folyik a küzdelem. Az egyik ilyen...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.08. 17:10:03

Elgondolkodtam

Az internet villámgyors információellenőrzési lehetősége, és az ostobaságról pill. alatt lerángatható szakértői jelmez, mennyire erodálta a szakmai tekintélyt?
10-15 éve max kéttucat ember tudta volna korrigálni Tóth Zoltán ökörségeit, ma 5 percen belül bárki.

Jó. Az IGEN és NEM feliratú pólók demokráciára gyakorolt életveszélyes hatása, internet nélkül is mosolyt csal az arcra.

hiba 2008.03.08. 17:19:31

Ha nincs kampánycsend, nincs mit ellenőrizni. Ki tudja hány magyarnak ad munkát a kampánycsend ellenőrzésének fontos feladata? Hány tanulmányt lehet írni a kampánycsend megtartása vagy eltörlése témában? Felelőtlen magatartásotok miatt a jelenlegi 0,2%os GDP növekedés ugyanekkora csökkenésbe fordulhat.

irrelevant 2008.03.08. 17:28:31

Ha nem lenne kampánycsend, Blogin most nem érezhetné magát tökös srácnak, hogy megsértette.

bitadani 2008.03.08. 17:46:18

a kampánycsend ostobaság, hát még ami kiágazik belőle: 2006-ban elmarasztalt az ovb, amiért a 168 órában csütörtökön (tehát még a kampánycsend előtt, de már a közvélemény-kutatási moratórium után) felmérések alapján megtippeltem, mi lesz az eredmény. persze mivel az intézetek nem sértették meg a tilalmat, olyan felmérések alapján,amelyeket egy-két hete mindenki ismert.
mégcsak nem is szándékos volt a sértés, hiszen a szabályozás logikája szerint minden 'befolyásolás' tilos, márpedig - gondoltam - befolyásolni csak új adatokkal lehet, régiekkel nem.
nem nekem lett igazam...
(tóth zoltán tanított egy évig az egyetemen, jó anekdotjaim vannak róla, csak ahhoz kéne egy másik nick. addig is boldog névnapot neki ;)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.08. 17:50:08

bitadani:
Ez az ember tanít??? Mit? Ugye semmi olyasmit, aminek köze van a választási rendszerekhez, a választások jogi szabályozásához?

bugris 2008.03.08. 17:52:43

Ha lehet egy kicsit szélesíteni a kérdéskört, ti mit tartatok még hülyeségnek a választási szabályozásban?
Nekem még az csípi a szememet, hogy nem engedik a pártoknak az olyan adatgyűjtést, hogy összeírják a támogatóikat például kopogtatócédulagyűjtéskor. Pedig aki odaadja az ajánlószelvényét, az alapvetően megbízik az adott pártban, nem tőlük félti az adatait, inkább az államtól. Ráadásul nagy a kísértés ilyenkor, amikor ott vannak a pártirodákban ezek az adatok, és ebbe sokszor bele is esnek. Sokkal tisztább lenne ha a választó abban a tudatban nyilatkozna, hogy az általa támogatott párt felhasználhatja később az adatait. A regisztrált szavazók intézményét meg már említeni sem merem...

(Amúgy az elején is ott voltam a posztban, csak ennyire figyelmetlenül olvastam?)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.08. 17:55:22

bugris:
Nem voltál, posztumusz kerültél be, a kommented alapján. :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.08. 17:57:55

bitadani:
Közben megtaláltam, sokkolt. A magyar felsőoktatásnak vége. Privatizáljuk az egészet, az ELTE-ÁJK-ból szálloda, a Közgázból többszintes műköröm-szalon.
Tóth Zoltán alkotmánybírósági főtanácsos?! A publikációs jegyzéke:
www.ajk.elte.hu/TudomanyosProfil/kiadvanyok/tudomanyosmunkassag/1990-2000/Pub_pol.html#TothZoltan
Ennyi mindent írt úgy, hogy közben hülye az egészhez? Közel a vég.

bitadani 2008.03.08. 18:19:39

turul: a tankönyvként használt 'választás és választási eljárás' is legendás. benne néhol a magyarra emlékeztető mondatok, a központozás szabályainak posztmodern újragondolása és a fogalomtár, amely szavakat magyaráz meg a következő módon: a szavazás = a szavazóknak a szavazólapon kinyilvánított politikai akarata (tartalmi idézet).
a többit mailben ;)

bugris 2008.03.08. 18:27:33

bitadani, gané vagy ;)
Most jól felcsigáztál. Lehetne, hogy valamiképpen a nagyközönség is csipegethessen a sztorikból? Mint a régi subbán, vagy valahogy...

smalladam 2008.03.08. 18:28:22

Nekem a kampányaktivisták rendszeres inzultálása (ld szombathely legutóbb) is csípi a szememet. viszont annak kifejezetten örültem, hogy az astoria környékén kampányplakát céljából kihelyezett ácsolmányokon a legtöbb plakát Sugár Meliton újabb értelmezhetetlen felhívása volt a magyar néphez.

A legendás országász, festő, közíró és bolygóközi választási szakértő ezúttal főmágus titulussal írta alá a felhívását:) szerintem viccesebb mint a kálmán valaki nyelvészprofesszor.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.08. 18:32:44

Meliton azt hiszi magáról, hogy fizetett ügynök is lehet
még belőle, ha elég rámenősen csinálja?

bitadani 2008.03.08. 18:35:41

bugris: lehetne, ha nem állnék épp diplomázás előtt és nem tartanék én is ugyanazon a tanszéken órát (ez is mutatja, hogy tényleg bármi megtörténhet ;)

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=14213 - ez a narancs cikk viszont bizonyíték, hogy nem csak én utazom rá ;)
(középtájon a 'hogy az ilyen' kezdetű bekezdés szól őróla.)

bitadani 2008.03.08. 18:37:35

turul, sztem nincs remény, egyszerűen nem küldte el a 2000 utáni publikációs jegyzékét a kari honlap szerkesztőségének....

bitadani 2008.03.08. 18:40:16

sőt, nyomoztam közben:
TÓTH ZOLTÁN
525. TÓTH Zoltán: A választási közvélemény-kutatások és a választópolgárok tájékoztatása – jogi és módszertani dilemmák. = Mérésről mérésre. Szerk.: Angelusz Róbert – Tardos Róbert. Bp. DKMKA, 2006. 393-407.
526. TÓTH Zoltán: Első választók a Parlamentben. = Jegyző és Közigazgatás. 2006/1. 4.
527. TÓTH Zoltán: Köztisztviselők napja 2006. = Jegyző és Közigazgatás. 2006/3.*
528. TÓTH Zoltán: Mi lesz a második nemzeti konszenzus alapja? = Jegyző és Közigazgatás. 2006/5. 4-5.
529. TÓTH Zoltán [szerkesztőként]: E-learning tananyag sorozat 1-2. 2006. [Elekt-ronikus dokumentum: www.ekmk.sztaki.hu]

és ez csak a 2006-os termés.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.08. 18:43:29

Jaj. Majd elmegyek könyvtárba, tényleg kíváncsi vagyok, miket ír. Hogy Angelusz-Tardos szerkesztette kötetben is jelent meg tőle valami, az meglep.

dowNLoad 2008.03.08. 19:11:11

BÁRMIT MEGÉR lendvai "botoxlady" ildikó és a többi dgenerált savanyú pofája, mikor eljön az eredményhirdetés. Az országnak már úgy is kampó, most már az lenne a korrekt megoldás, hogy kifizetnek minden bennszülöttet, és utána szabadon választhat, hogy elmegy, vagy ittmarad. (aki marad, az azzal, hogy fogyaszt/adót fizet/stb.. már egy bizonyos oldalt támogat, ha nem akarja, akkor is)

bugris 2008.03.08. 19:38:24

Tóth Zoltán kapcsán azért ismerjük el, szakmai hibái mellett legalább tud vicces is lenni. Mert a kétfarkú kutya pártról sem csak azt mondta, hogy erkölcstelen és demokráciaellenes, hanem azt is, hogy indulása rontja a többi párt esélyeit. Bár gyanítom, hogy nem poénnak szánta.

Csak most látom, hogy ez kimaradt, úgyhogy jegyezzük meg:
Ez az ember Rytkó Emília elődje (és BM államtitkár) volt az OVI élén még Hornék alatt.
Tehát amellett, hogy most nem tudja és tanítja, korábban csinálta is.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.03.08. 19:40:03

Hmm, csak megerősíteni tudom a bitadani által írottakat:) Főleg a "Még a legliberálisabb országban, Washingtonban, vagy az Egyesült Államokban is" szerű mondatokkal kapcsolatban:)

aranyhaj.blogspot.com 2008.03.08. 20:38:20

Nem tudom, honnan veszitek ezt a botox dolgot Lendvairól, de miért vágnának savanyú arcot a szocialisták? Gyurcsány elmondta már, mire számítanak: az igen szavazatok győznek, de ez nem változtat semmin, marad a vizitdíj, a tandíj, a napidíj és a kormány is.

aranyhaj.blogspot.com

Republikánus Péter 2008.03.08. 20:46:31

Hm, eddig szende, aranyosszájú báránynak gondoltam ezt a TuRuL_2k2-t, de a nemzetközi szervezet főtitkárának szimpla lehülyézése után már látom a radikális farkast. Hacsak nem egy médiahekk ez a post, olyan, mint a Négyes Metró Barátai volt.

A kampánycsendről: ti tényleg azt akarjátok, hogy a szavazóhelyiségek bejárata előtt narancssárga ruciba bújtatott, üres tekinetetű Szijjártó-klónok hörögjenek fel bemagolt leckeszövegeket, amiknek tartalmáról lila fogalmuk sincs? Fasznak kell ez.

Mondjuk a két napot én is soknak tartom, legyen csak egy, a szavazás napja. Szeressük a Köztársaságot, tiszteljük meg a Szavazás aktusát egy(- vagy két)napos csenddel!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.08. 21:07:17

A Bombagyár is megtörte a kampánycsendet - nem én, hanem Blogin "posztolt" (már ha az egy szem képet posztnak nevezhetjük).

Én eleinte arra az álláspontra helyezkedtem, hogy le kéne venni, de aztán felülvizsgáltam a véleményem. Már csak azért is, mert saját blogomon is ott van a "Népszavazási kiskáté"-sorozat, és nem állítottam le a kommentelést. Még a Jobbklikket, a Reakciót és a Gyurcsány-blogot is végignéztem, és láttam, hogy a Reakció nem állt le. Respect. Az internetes világban, ami voltaképp online beszélgetés, a kampánycsend képtelenség. Ezzel az erővel jöhetne a titkosrendőrség lehallgatni, hogy otthon a feleségemnek mondom-e ma, hogy mit szavazzon. Mellesleg: persze, hogy mondom - illetve, mondanám, ha kéne. De a szomszédoknak már elmondtam, mit kell szavazni, és miért (akit érdekel, jöjjön át hozzám, és olvassa végig a Kiskáté-sorozatot).

Respect, Turul. Igazad van, mellédállok.

Republikánus: leszarom a köztársaságot, amit formailag is jogellenesen vakartak össze, mindig szuronyok hegyén. Királypárti vagyok, és nem ismerem el törvényesen elfogadottnak a mai alkotmányt. Merthogy nem is fogadták el demokratikusan kétharmaddal semmikor sem. Dugja fel magának a respublikát, aki hisz benne...

smalladam 2008.03.08. 21:08:10

republikánus, szerintem itt inkább arról van szó, hogy enyhén szólva bigott, és fals dolog, hogy nem írhatsz ilyen témájú cikket az újságba, és ez nem csak a szűken vett népszavazási témákra értendő, hanem minden ami hozzá kötődik pl szomszádos országok vizitdíj-tandíj ügyei stb. szerintem ez álszentség.

arról nem beszélve, hogy mi van, ha közben bukik ki valami olyan dolog, ami alkalomadtán nem is baj, hogy befolyásolhat egy szavazást, mint pl egy öszödi beszéd-szerű szöveg?

miért ne tájékozódhatna a választópolgár az utolsó pillanatig? az idézet fickó meg így felületesen átfutva is elég zavaros dolgokat nyilatkozott.

bugris 2008.03.08. 21:10:00

Nemzetközi szervezet főtitkára, hmm, az már valami. Komolyabb dolog mint a Kétfarkú Kutya Párt.De én is csak Turul tudom ezzel kapcsolatban idézni, muhaha.
www.aceeeo.org/about/bmeetingphotos/15n.jpg
www.aceeeo.org/about/bmeetingphotos/24n.jpg
www.aceeeo.org/about/bmeetingphotos/22n.jpg

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.03.08. 21:10:55

A sógorom ezeken a szombatokon szeret híradót nézni (bármelyiket): nincs szó benne politikáról.
Long live the kampánycsend!
:-)))

bugris 2008.03.08. 21:20:55

Akkor a baleseteket szereti nézni?

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.08. 21:44:05

Végre életképes hülyeségeket olvasok!

Republikánus

Smalladam nagyjából megfogalmazta a véleményem a hsz-edről. A blogod vicces, igaz nem teljesen világos hol bújkál benne a republikánus alapállás.

A koordináta rendszerbe tuszkolt ezeréves poleliten meg sírtam a röhögéstől. Ahogy Batthyány és Putyin kettesben csevegnek, Kóka meg Fortuynal enyeleg, az az asszociatív politikai porno abszurd csúcskísérlete.

Látom, nem mai darab, de én csak most találtam rá erre a delikáteszre. :))) Danke, Danke.

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2008.03.08. 22:04:17

bocs, lehet, hogy volt már, engem az érdekelne, h a Reakció kormányprogramjában explicite szereplő "igen a vizitdíjra" (reakcio.blog.hu/2007/09/18/a_jovo_visszahoditasa), az most hogy van? felülvizsgáltatott? nagy és nemes cél érdekében mellékessé vált? vagy továbbra is áll?

bugris 2008.03.08. 22:14:56

Árpád mit nem értesz, a vizitdíjat, vagy az igent? ;)
Amúgy eddig a konkrét kérdésekről itt sem esett szó, gratulálok az agyafúrt kampánycsendsértéshez.

irrelevant 2008.03.08. 22:21:51

Szerintem felülvizsgáltatott, mint a te függetlenséged, Árpád.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.03.08. 22:23:01

elméleti alapon bizonyosan áll, hiszen valóban van haszna. de nem gondolod, hogy eleve extra sok járulékot fizetünk. hasonlíts össze minket Csehországgal, de úgy Isten igazából!!!! ha nem akarsz sokat olvasni, felvilágosítalak. én már átrágtam magam rajta

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.03.08. 22:26:27

addig is íme egy kis olvasnivaló
Néhány gondolat a népszavazás mögötti szemléletről

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.03.08. 22:27:25

Néhány gondolat a népszavazás mögötti szemléletről

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.08. 22:34:18

"bocs, lehet, hogy volt már"

Ezt kitől kérdezted? A papírtól, a képernyőtől, a látogatóktól(?)
vagy a poszt szerzőjétől? Választ nyilván egy szerkesztőségi
közös nyilatkozat adhat neked erre, szerintem már
gyülekeznek a kedvedért, addig igyál egy kávét.

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2008.03.08. 22:46:38

a szerkesztőségtől, mivel lehet, hogy már volt szó róla, de én nem láttam.

viszont a járulék a program meghirdetésekor is annyi volt.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.08. 22:54:59

Én se.

"Csak a változás örök
és az idő is időleges.."

irrelevant 2008.03.08. 22:56:07

bugris

"gratulálok az agyafúrt kampánycsendsértéshez."

Jaj, Árpádnak szabad, ő védett jómunkásember, mikutyánkkölyke, őt nem fogják cseszegetni. Ha mégis, akkor meg majd kifizeti a büntit az állami fizuból.

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2008.03.08. 23:05:19

szíves tájékoztatásul, te szegény kivert kutyakölyök: online a kampánycsend betartása csak az mte ajánlása. büntetés nincs. egyébként meg csak kérdeztem.

dowNLoad 2008.03.08. 23:18:31

Csehországban is akkor a TB mint itt? Ill. ott is kell a nyugdíjasoknak is fizetni a vizitdíjat? (ha ott kevesebb vagy CSÖKKENT a fizetésből befizetendő, akkor TALÁN jogos a vizitdíj, de a nyugdíjasokra ezt hogy alkalmazzák, hogy NE CSAK SZIVASSÁK ŐKET?, ill aki sokat beteg, de keveset keres, az fizessen sokat? Egyetértek a fajnemesítéssel, de nem így. Én az IQ-ra mennék rá.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.08. 23:39:39

Most mivan?
Nem direkt törünk kampánycsendet?
Szerintem IGEN.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.09. 00:00:11

"a szerkesztőségtől"
arra úgylátszik még sajna várnod kell.)

"büntetés nincs."

Dr. Péteri Attila az Országos Választási Iroda képviseletében
elmondta, hogy üdvözlik az MTE kódexét, illetve monitoring
tevékenységét, mivel részben talán ennek is tulajdonítható,
hogy az előző választásokon nem érkezett bejelentés
internetes kampánycsend-sértésekkel kapcsolatban.

A kampánycsend ideje alatt a fórumokban történő agitálás
véleménye szerint törvénysértő, de annak eldöntése
az OVB -re tartozik, hogy ez mennyiben
befolyásolhatja a választói akaratot."

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.09. 01:25:12

Worluk:
Valahol leírtam a véleményemet, 10 perce keresem, de nem találom. Lehet, hogy nem bejegyzés volt, hanem komment. Én eleinte 2x nemmel és 1x igennel szavaztam volna, aztán 2x érvénytelen + 1x igen lesz belőle - egyrészt engem ne számoljon Kóka és Gyurcsány a támogatói közé, másrészt az eddigiek nem győztek meg arról, hogy a vizitdíj tényleg olyan pozitív hatásokkal jár, mint várták: nagy a tranzakciós költség, kérdéses, hogy segít-e a hálapénz ellen, az indokolt orvoshoz fordulást is késleltetheti az underclass esetében.

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2008.03.09. 01:52:31

OK, köszi, rendben. én se láttam, azért kérdeztem. kíváncsi leszek az updatelt kormányprogramra, gondolom 2010-ben várható.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.09. 08:22:57

most rögtön lefosom a bokám.

legyen kampánycsend! fejlesszen valamelyik jóbarát cég automatikus onlány kampánycsendsértés-detekálót! MTE ajánlással! Hozsánna!

kampánycsendre nincs szükség. kampányra sincs szükség. nem kell se:
- plakát
- tvspot
- rádióhirdetés

bannerek és popupok lehetnet, azt magam is szűrni tudom.
ja: Tóth Zoltán, plz menj a francba

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.09. 08:39:12

denever:
Képes lennél ezt tenni a magunkfajta kampánybuzikkal? :) Szerintem a plakátok és egyéb politikai hirdetések nélkül elég sótlan lenne a kampány...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.09. 08:43:35

én csak azt gondolom, hogy ha valakit ezzel befolyásolni lehet, az rossz.
lehet abszurd plakátversenyt rendezni a pártok weboldalán, vagy Geszti módjára a Felvonulási téren. vagy a szánalmas.hu-n. hajrá kreatívosok.

viszont megszűnne egy potenciális lopási terület. nem túl nagy pénz - úgy értem az összpárti lopás mennyiségéhez képest - de kb 4 évnyi tandíj, hogy kődemagóg módjára számolgassak.

egyébként meg antifogyasztó vagyok és zavarnak a plakátok. biztos genetikai hiba.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.09. 08:50:43

denever:
Miért szűnne meg a lopási terület? Ugyanazt a pénzt simán beletolnák esemény- meg direkt marketingbe. Azokra is bármennyit el lehet költeni.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.09. 08:53:43

óriásplakátot simán tud bárki finanszírozni. aztán a béna szervezők elcserélik az autópályás kreatívot egy pártreklámra. nabumm.
vagy a hülye ragasztófiúk rontják el. lekövethetetlen.

Republikánus Péter 2008.03.09. 08:55:51

"miért ne tájékozódhatna a választópolgár az utolsó pillanatig?..." (smalladam)

Na, ez itt az álszent dolog. Volt rá több hónapja (éve), hogy tájékozódjon. Akinek addig nem sikerült "tájékozódnia", az asszem maradjon is inkább otthon. Amúgy írtam, hogy a két nap az szerintem is túl sok. Legyen egy nap.

"nemzetközi szervezet főtitkára, hmm, az már valami..." (bugris)

Ezt az urat már hosszú-hosszú évek óta látom-hallom nyilatkozni különféle választási kérdésekben, és nekem ezek alapján kicsit erősnek tűnik a "hülye az egészhez" kifejezés. Továbbra is médiahekknek tartom ezt a postot, esetleg még arra tudok gondolni, hogy a szerkesztő úrnak kissé az agyára ment a kampánycsend.

"a koordináta rendszerbe tuszkolt ezeréves poleliten meg sírtam a röhögéstől..." (bazalt)

Ahogy az egyik kommentelőm írta anno: " Elsőre viccnek tűnik, de mintha lenne benne ráció." Remélem, azért te is felfedezed benne a rációt, nem csak viccet...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.09. 09:03:06

Republikánus:
"Ezt az urat már hosszú-hosszú évek óta látom-hallom nyilatkozni különféle választási kérdésekben, és nekem ezek alapján kicsit erősnek tűnik a "hülye az egészhez" kifejezés. Továbbra is médiahekknek tartom ezt a postot, esetleg még arra tudok gondolni, hogy a szerkesztő úrnak kissé az agyára ment a kampánycsend."
A Tóth Zoltánra vonatkozó bekezdésben sorra vettem a hülyeségeit, több helyen azt is leírtam, hogy mi az igazság az ő állításaival szemben. Meg tudod védeni bármelyik felsorolt kijelentését? Mert egy komoly szakértőtől egy ilyen hiba is durva lenne egy 5 perces beszélgetés alatt, nem 5-6. Tóth Zoltán nem szakértő, hanem kókler (a legkeményebb, hogy az amerikai elnökválasztási rendszerről úgy beszél hülyeségeket, hogy könyvet írt a 2000-es választásról).

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.03.09. 09:59:14


1. Magyarországon a politikai jellegű beszéd maximális védelemben részesült, az érvek is hasonlók voltak mint az Egyesült Államokban. A kampánycsenddel semmi baj sincs, általában, nem ellentétes az semmi alapvető demokratikus blablával, DE, a politikai jellegű beszédet erősen korlátozza. Március nyolcadikán tehát Magyarországon a náci beszéd OK, a vizitdíj beszéd nem-OK. Na ez vicces.

2. Ha valaki ért valamihez, mármint nagyon, az nem attól lesz beteg ha olyan hülyeségeket mond mint TóthZoltán, az már attól is beteg lesz, ha ugyan tökéletesen helyes amit mond, de nem csilivili. Szégyen, hogy Magyarország legjobb egyetemén egy ilyen fazon oktathat.

Republikánus Péter 2008.03.09. 10:15:01

TuRuL, nem mondom, hogy a kampánycsend tekintetében nem tévedett az úr, avagy hogy a fogalmat nem értelmezi felettébb kreatívan. Az egész post már-már személyeskedő, jellemgyilkos, "vérengző" hangneme ütött szíven, ami számomra teljességgel szokatlan tőled, és talán a Reakciótól is; ez a verbális agresszió az embert ösztönösen a megtámadott fél védelmére készteti. Tényleg Tóth Zoltán az a személy, akitől Magyarországot "meg kell menteni"? Ugyan!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.09. 10:27:49

Republikánus:
Sajnálom, ha erős így a bejegyzés, nyilván van benne irónia is bőven. De még a hazai média és politika világában is ritkán jelenik meg ennyire kristálytisztán az inkompetencia...

sHelf 2008.03.09. 11:23:18

hehe, na igen Tóth Zoltán.. Hány képviselő is van a parlamentben, tanár úr? ;)

kampány meg minél több van, annál érdekesebb. milyen rossz lenne, ha unatkoznánk? ez itt magyarország, heló! :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.09. 11:59:35

Hoppá: 11 óráig a szavazásra jogosultak 18,6 százaléka ment el szavazni.

2003-ban az EU-népszavazáson eddig az időpontig 16 százalék ment el, a végén 46 százalékos lett a részvétel.

Úgy tűnik, 50 százalék biztos meglesz ma. Ebből szvsz ötből négyen igennel szavaznak majd.

szerintetek?

sHelf 2008.03.09. 12:08:32

ergé: 5-ből 4 szerintem optimista, de ettől még persze lehet.

ez a 18% sok, meglesz ez, simán érvényes lesz. és akkor eredményes tehát, ha 25% igent mond. ez úgy néz ki, sikerülhet, kvk ide vagy oda - többen lesznek az igenek.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.03.09. 12:11:26


tizedszázalékra történt eddig ugyanaz mint 2006-ban az önkormányzatin, akkor 18.53 volt a 11 órás részeredmény most 18.69. előtte 1.12-1.13 illetve 7.70-7.66.

hat hasonló adatsort lehet látni (a parlamenti választásokon szignifikánsan magasabb a részvétel)
és mindegyikben a legjobb becslés a 13 órás adat duplája. 53.12 volt a 2006-os végeredmény.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.09. 12:19:57

na, elugrottam szavazni, először ikszeltem a székesfővárosban.

kifele jövet a hátső Erzsébetváros hangulatához illő párbeszédet hallottam: négy alak, három idősebb és egy fiatalabb proli beszélt a szavazásról (figyelem, szókimondó szövegek, egy az egyben képernyőre vetve)

- Te hogyan szavaztál? - Igennel. Azért fizessek, mert a fasszopók többet lopnak odafent??? Hát a faszomat. Fizessen a kurva anyjuk. - És te? - Én nemmel. - Hőőő, hát miért? Én igennel szavaztam, csak a cigányok szavaznak nemmel.

Utána röhögnek.

Budapest, 2008. március 9.

szubjektiv 2008.03.09. 15:04:44

T.Z. annyira választási szakértő, mint amennyire Kolláth György alkotmányjogász. Ez egy ilyen hülye ország:(
süti beállítások módosítása